Četvrtak, 31.07.2014.

22:49

Đorđević: Cilj je medalja

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je medalja osnovni cilj njegovih izabranika na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor: B92

Ðorðeviæ: Cilj je medalja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

kiborg

pre 9 godina

Alo ljudi jer vi vidite kakve mi kosarkase imamo??? Teodosic, Bogdanovic, Nedovic, Bjelica, Krstic. To su sve igraci koji su medju 3 najbolja u Evropi na svojoj poziciji+ Nedovic NBA. Tu su jos Raduljica, Micov, Mitrovic, Stimac, Micic, Kalinic sjajna back up resenja. Retko koja reprezentacija ima ovakav sastav iskustva mladosti, inteligencije i individualnog kvaliteta. Da neki nisu otkazali imali bi tim rame uz rame sa spancima ali i ovako ne bi nas otpisivao da cemo im pomrsiti racune.

Kako on vodi utakmicu?

pre 9 godina

Znate sta zemljaci, mi se mesamo njemu u selekciju. To je svuda tako, ne samo kod nas. Realno je da on zna sve detalje, sta se desava iza zavese itd itd.

Al kad smo imali dudu, kada gledas utakmicu, vidis to iskustvo kod trenera. Autoritet kod igraca i sudija, kod protivnika. Kako covek trazi tajmaute, koje odbrane postavlja kad itd itd...

Ja nisam saleta nikad gledao kako vodi utakmicu... Nemam pojma kakav je trener. Mozda bude mali duda, a mozda radonja :-)

Dragan

pre 9 godina

Tako je Sale samo hrabro do medalje!!!
Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Kalinić
Pf:Bjelica,Kravić
C:Krstić,Raduljica,Štimac
Samo jedna ispravka mali Mitrovic umesto Kalinica, Bjelica moze da igra i na trojci. Mislim da ce Mitrovic biti otkrovenje priprema i prvenstva, u finalu protiv grobara je pokazao da ima petlju....

peter_slo

pre 9 godina

imate stvarno dobar tim
mi, vi i hrvati možemo realno razmišljati o bronci
(na prošlom ep 4. HRV, 5. SLO, 6. UKR, 7. SRB i 8. ITA)

ha..

pre 9 godina

Naravno da želimo medalju, i maštamo svi o njoj..ali moram reći da mi se ne svidja neskromno postavljen cilj.. Nikad do uspeha nismo stigli bombastično najavljujući rezultate, osim kadkad kad smo stvarno bili prejaki..Čak i Indijanopolis smo osvojili tek posle pada u grupnoj fazi, kad više niko nije očekivao veliki uspeh.. Nek se muče Ameri i Španci sa očekivanjima medalje, mi treba da ćutimo i da radimo..

vuk1971

pre 9 godina

stvarno ne kontam zašto ovoliko osporavanja selektora? gospodo,čovjek je dobio mandat,to se neće promijeniti.on najbolje zna odnose između igrača i formu pojedinaca.u vezi savana,novice i bobija je u pravu,ova dvojica su najbolje već odigrali,bobi je preeeespor za košarku kakvu Sale hoće .dajmo malo pozitive,oni su NAŠI .

Bipurin

pre 9 godina

Pa majstore,svaka ti cast...Ponosan sam na trenere koje imaju petlju da kazu ciljeve prije prvenstva...gadi mi se od toga kada neki kazu:teska nam je grupa,i ostali znaju igrati kosarku,respektiramo svakoga...i.t.d...i.t.d

Mister No

pre 9 godina

Sale ja verujem u vas a imam i zasto jer imamo odlicne kosarkase. Jedino mi Rasko Katic bode oci. Mogao si umesto njega nekog drugog da zoves. Ali svakako ti znas sta je najbolje. Ne obaziri se na ove pesimiste koji te kude. Vecina Srbije je uz tebe i nase kosarkase. Osvetlajte nam obraz

sreten

pre 9 godina

gledam ovde svi misle da ako imamo dobre igrače da možemo do medalje, e pa vi "poznavaoci košarke " 90 % je do selektora,ajde recite mi šta je đorđević uradio sa klubovima,nema autoritet,nemozes da igraću kažeš "ajde tebra uradi ovo"da moliš igrače da igraju, plus ste zaboravili i veliki uticaj u košarci poslednjih nekoliko godina,moje mišljenje je da ćemo jedva proći grupu i to je to

Zoran

pre 9 godina

Slavnic je na EP Beograd imao najbolji tim. Na ovom SP od Srbije bolji timovi imaju : USA, Spanija, Litva, Francuska, Slovenija,Hrvatska, Brazil... Vrenena su se promenila.

C.

pre 9 godina

Velika greška što je pustio Krleta da kasnije dođe na pripreme, ti džinovski igrači najsporije ulaze u formu a najbrže im mišići atrofiraju.

qwerty

pre 9 godina

Molim da se ne porede kosarka i vaterpolo. Jedno osvojeno evropsko prvenstvo u kosarci vredi kao tri svetska u vaterpolu, ne zelim da unizim vaterpoliste oni su odabrali svoj sport i dobri su u njemu svaka cast, ali mora da se zna sta je vaznije. Cestitao bi Srpskoj reprezentaciji u klikerima kada bi nesto osvojila, medjutim shvatite da popularnost fudbala, kosarke i vaterpola nikada nece biti ista, kao sto nije ista ni konkurencija u ovim sportovima.

Uvek za medalju

pre 9 godina

Smelo, ali cenim da moramo da pucamo na visoko zbog naše košarkaške tradicije i renomea. Podsećam vas da smo prošle godine na EP bili peti i to sa timom koji je bio upadljivo slabiji od ovoga (ovaj sada je samo oslabljen- Lučić, Kuzmić, a prošli je bio baš desetkovan). Zaradili smo peto mesto muški, preko Italije, a polufinale i borba za medalju je bila realnost posle pobede nad Parkerovom Francuskom, a nije se dogodilo samo zbog kalkulacije Španije koja je prestala da igra zadnjih 5 minuta već dobijene utakmice u grupi protiv Italije, pa smo u četvrtfinalu umesto Italije izvukli najjači tim.
PS- sada odskaču domaćini i USA, sve ostale možemo da dobijemo, pogotovu kad se vidi ko je sve otkazao- npr. Spanulis i Parker koji su motori svojih timova. Malo je timova koji dolaze kompletni..

Marko

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem kakvi ste... Pa naravno da treba da se ide na medalju, koji djavo onda uposte ici na svetsko, ili evropsko prvenstvo?? Cilj je uvek bila medalja, sad, da li se ona osvoji ili ne, to je vec druga prica. Pustite Saleta da radi svoj posao, ja verujem da on zna bolje od svih vas ovde "strucnjaka".

sercan

pre 9 godina

@bobi
Pazi kad nemas pojma sta pricas.
Cak sta vise trese te kriza identiteta, mozda bi voleo da budes "grobar" ali faco NISI.

Sale, vodi Srbiju. Ovde nije rec o Partizanu. Mi, svi zajedno = SRBIJA.

Hdhd

pre 9 godina

Vidim, prica se o nekim uspesima kad je Djordjevic igrao, pa se koriste termini, mi, nase, svoja, itd. Zapamtite da tada nije Srbija igrala. Mnogo se prisvaja tudje pa kad stvari ne idu, dolazi do velikog razocarenja. Budite realni.

HugoBosBois

pre 9 godina

E moj Sale, ugledaj se na mudrog prethodnika. Taj ti je uvek govorio da je osnovni cilj prolazenje grupe, od samih pocetaka a videli smo i sami da bi na kraju uradio i mnogo vise od toga. Voleo bih da gresim kada kazem da ce u tvom slucaju biti obrnuto.

odakle pare?

pre 9 godina

Ja ne znam cemu toliki pesimizam u komentarima,pa mi uopste nemamo losu ekipu.Sasvim realno mozemo da igramo polufinale,verujem u ove momke.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Bio je blistav igrač, zvezda koja će uvek sijati medju onima koji vole košarku...
Ali izjava o medalji na SP govori o selektoru koji ne shvata da smo mi sada drugorazedna sila i da je svaki plasman medju 16 uspeh, u stvari.
A ako Bogdan, Teo i Nedović odigraju svoj maksimum,onda skriveni snovi možda i dovedu do nečega?
(danilo, 31. jul 2014 22:59)
...
Izvini kako to Nedović ume da odigra?Nisam primetio da je bilo koje takmičenje odigrao na nekom posebno visokom nivou.Pešić Nedovića nije ubacivao jer nije želeo menadžerima da tovari lovu za izvikanog i medijski dobro odrađenog igrača koji je bio suvi prosek ABA lige.Reklama je čudo i ovi iz NBA su prevareni i toga su apsolutno svesni.Bio je i Tošić u Mančesteru, zeznuo se Ferguson to je sasvim redovna stvar u sportu.Ono što već postaje neinteligentno je neprimećivanje činjenice da se neko mnogo stručniji i kompetentniji pre tebe zeznuo sa procenom tog igrača, te i dalje neglašavaš kako je taj nekakvo čudo.

Branko

pre 9 godina

Samo covjek koji ima visoke ciljeve moze ih i dostici. Bravo Sasa,neka se zna sta mi u ovom sportu moramo juriti. Isto kao u vaterpolu i odbojci,medalja uvijek cilj. Fudbaleri neka se ugledaju!

mirko

pre 9 godina

Ja tebe Sale postujem i obozavao sam te kao igraca + zaduzio si me kao i ovu zemlju mnogo,mnogo ali nisam siguran da ce ti do kraja priprema ostati bar po jedan solidan igrac na svakoj poziciji tako da ne verujem da mozemo ni grupu da prodjemo.Jednostavno nemamo igrace za to.

Evo i ovo sad ispod ako se desi bice tesko bilo koga da pobedimo:

četvrtak 31.07.2014. | 22:39 -> 23:41
Krstić: Koleno? 10 presudnih dana
-------------------------------

p.s.

opet ponavljam ti si za nas Aleksandar Veliki ali bojim se da te ne potrosimo tek tako :(

GREG POPOVIC

pre 9 godina

Erceg, Savanovic i Jokic 3 najbolje cetvorke koje imamo nisu na spisku. Zvao Novicu koji tri godine nije odigrao ozbiljnu utakmicu, ovaj ga izlozio. Pripreme traju kao da idemo da boksujemo tamo...

Šavija Alonso

pre 9 godina

Sale je moj idol, ali izjave o medalji zaista ne vredi komentarisati. Što se tiče prvenstva, realno je da dobijemo Egipat i Iran, a da izgubimo od Francuske, Španije i Brazila, ali nikad se ne desi to realno - uvek bude iznenađenja, pa zašto mi ne bi iznenadili nekoga od ove tri objektivno jače ekipe? Takav rasplet bi nam, uz malo sreće, u osmini finala, doneo protivnika s kojim bismo možda mogli da se nosimo, i zašto da ne, stignemo među osam. To bi, da se ne lažemo, za ovakvu ekipu, bilo ravno osvajanju medalje.

fancy

pre 9 godina

Gde je onaj Brondbi lik?? Otkinuo te Briz smaracu jedan hahahaaha. Ajmo svi ura za Briz!!!! hahhaahahah
Jurim ga po svim vestima nema ga nigde brinem se hahahahhh

Novosadjanin.

pre 9 godina

Savanovic, Marjanovic, Erceg, Paunic, Aleksandrov. Umesto njih je covek zvao Bircevica, Simonovica, Jovica, Katica... No comment. Realno je da se borimo za dve pobede na svetskom. Ovo sa Krsticem se ne cini dobro...

goReds

pre 9 godina

ako sledeci igraci budu imali (okvirno) ovaj prosek onda imamo medalju u dzepu

Teo 15+ ppg, 6-15 ass
Krle 15+ ppg, 7+ reb
Bjelica 15-25 ppg , 5 - 10 reb
Bogdan 10+ ppg, 3 ass
Radulja 10+ppg , 7-10reb
Nedovic 10+ ppg, 5-10 ass
Micov 10+ ppg

Milan

pre 9 godina

Tako je Sale samo hrabro do medalje!!!
Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Kalinić
Pf:Bjelica,Kravić
C:Krstić,Raduljica,Štimac

sabajle

pre 9 godina

Kakav sampionski stav!
Jedan je Sale nacionale, bez uvijanja, dokaz da veliki ostaju veliki.
Vrati nam kosarku tamo gde je bila sa tobom.

ZapamtiteOvajKomentar

pre 9 godina

Sve ce se videti nakon utakmice sa Spanijom. Ukoliko tu utakmicu odigramo dobro, i ukoliko pobedimo spance u sred spanije, to ce biti znak da medalju uzimamo sigurno...

Toliko, zivi bili pa videli :)

10

pre 9 godina

A sto da ne medalja? dajte nemojte biti toliki pesimisti,uostalom nemamo uopste losu ekipu,sta vise imamo odlicnu...nemamo rudija,navara i rubija,ali imamo tea bogdana i krleta. Podrska za saleta i momke!!!!!! i oni citaju ovo

menađer

pre 9 godina

Ljudi božji, da li je moguće da se objavljuju ovako nebitne vesti poput košarke, a ni reč o razlazu Žareta i Gocija, najboljeg muzičkog dueta u istoriji čovečanstva? Priča se da je Goci okrenuo leđa Žaretu!

CJ

pre 9 godina

E crni moji hejteri...Vi ste verovatno bili i najbucniji kad smo od Crnogoraca gubili 4 razlike u vaterpolu a posle zacutali. Nama je u krvi da idemo na medalju, pa zasto idemo onda na SP, da se kupamo na plazi, da muvamo Spankinje...? Realno je da Ameri i USA opet igraju finale ali zasto mora biti tako? Sa ostalima smo ravnopravni, Francuzi su oslabljeni...zar da se bojimo Turaka, Rusa, Litvanaca? Pa Bogdan i ostali klinci ce u NBA uskoro, zar oni neceg da se plase? Setimo se nase mlade ekipe 2009 na EP i koliko su ih svi potcenili a kako su odigrali tamo.

Griffin

pre 9 godina

Srbija je bez 2/3 igraca uspela da se kvalifikuje za svetsko.Sto sad ne bi bili 3-4-ti? Mnogo smarata bre vi net strucnjaci.Cuo sam vas dosta za vreme evropskog u vaterpolu.

Brugge

pre 9 godina

Razbice vas Club Brugge.
Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge.
Moram i ja malo da smaram ipak je 3:0 za Club Brugge.

uroš

pre 9 godina

Četvrtfinale je naša realnost u ovom trenutku. Nemamo dovoljno igrača na pozicijama 3 i 4, a na 5-ici sve zavisi od forme i spremnosti Krstića.

Corleone

pre 9 godina

Visok cilj, tesko ostvariv. Svi bi mi voleli srebrne medalje na olimpijadama a zlatne na svim ostalim takmicenjima, al bojim se da su ta vremena zauvek prosla.

danilo

pre 9 godina

Bio je blistav igrač, zvezda koja će uvek sijati medju onima koji vole košarku...
Ali izjava o medalji na SP govori o selektoru koji ne shvata da smo mi sada drugorazedna sila i da je svaki plasman medju 16 uspeh, u stvari.
A ako Bogdan, Teo i Nedović odigraju svoj maksimum,onda skriveni snovi možda i dovedu do nečega?

danilo

pre 9 godina

Bio je blistav igrač, zvezda koja će uvek sijati medju onima koji vole košarku...
Ali izjava o medalji na SP govori o selektoru koji ne shvata da smo mi sada drugorazedna sila i da je svaki plasman medju 16 uspeh, u stvari.
A ako Bogdan, Teo i Nedović odigraju svoj maksimum,onda skriveni snovi možda i dovedu do nečega?

Corleone

pre 9 godina

Visok cilj, tesko ostvariv. Svi bi mi voleli srebrne medalje na olimpijadama a zlatne na svim ostalim takmicenjima, al bojim se da su ta vremena zauvek prosla.

menađer

pre 9 godina

Ljudi božji, da li je moguće da se objavljuju ovako nebitne vesti poput košarke, a ni reč o razlazu Žareta i Gocija, najboljeg muzičkog dueta u istoriji čovečanstva? Priča se da je Goci okrenuo leđa Žaretu!

CJ

pre 9 godina

E crni moji hejteri...Vi ste verovatno bili i najbucniji kad smo od Crnogoraca gubili 4 razlike u vaterpolu a posle zacutali. Nama je u krvi da idemo na medalju, pa zasto idemo onda na SP, da se kupamo na plazi, da muvamo Spankinje...? Realno je da Ameri i USA opet igraju finale ali zasto mora biti tako? Sa ostalima smo ravnopravni, Francuzi su oslabljeni...zar da se bojimo Turaka, Rusa, Litvanaca? Pa Bogdan i ostali klinci ce u NBA uskoro, zar oni neceg da se plase? Setimo se nase mlade ekipe 2009 na EP i koliko su ih svi potcenili a kako su odigrali tamo.

Milan

pre 9 godina

Tako je Sale samo hrabro do medalje!!!
Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Kalinić
Pf:Bjelica,Kravić
C:Krstić,Raduljica,Štimac

10

pre 9 godina

A sto da ne medalja? dajte nemojte biti toliki pesimisti,uostalom nemamo uopste losu ekipu,sta vise imamo odlicnu...nemamo rudija,navara i rubija,ali imamo tea bogdana i krleta. Podrska za saleta i momke!!!!!! i oni citaju ovo

sabajle

pre 9 godina

Kakav sampionski stav!
Jedan je Sale nacionale, bez uvijanja, dokaz da veliki ostaju veliki.
Vrati nam kosarku tamo gde je bila sa tobom.

Brugge

pre 9 godina

Razbice vas Club Brugge.
Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge.
Moram i ja malo da smaram ipak je 3:0 za Club Brugge.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Savanovic, Marjanovic, Erceg, Paunic, Aleksandrov. Umesto njih je covek zvao Bircevica, Simonovica, Jovica, Katica... No comment. Realno je da se borimo za dve pobede na svetskom. Ovo sa Krsticem se ne cini dobro...

Griffin

pre 9 godina

Srbija je bez 2/3 igraca uspela da se kvalifikuje za svetsko.Sto sad ne bi bili 3-4-ti? Mnogo smarata bre vi net strucnjaci.Cuo sam vas dosta za vreme evropskog u vaterpolu.

uroš

pre 9 godina

Četvrtfinale je naša realnost u ovom trenutku. Nemamo dovoljno igrača na pozicijama 3 i 4, a na 5-ici sve zavisi od forme i spremnosti Krstića.

Bipurin

pre 9 godina

Pa majstore,svaka ti cast...Ponosan sam na trenere koje imaju petlju da kazu ciljeve prije prvenstva...gadi mi se od toga kada neki kazu:teska nam je grupa,i ostali znaju igrati kosarku,respektiramo svakoga...i.t.d...i.t.d

ha..

pre 9 godina

Naravno da želimo medalju, i maštamo svi o njoj..ali moram reći da mi se ne svidja neskromno postavljen cilj.. Nikad do uspeha nismo stigli bombastično najavljujući rezultate, osim kadkad kad smo stvarno bili prejaki..Čak i Indijanopolis smo osvojili tek posle pada u grupnoj fazi, kad više niko nije očekivao veliki uspeh.. Nek se muče Ameri i Španci sa očekivanjima medalje, mi treba da ćutimo i da radimo..

ZapamtiteOvajKomentar

pre 9 godina

Sve ce se videti nakon utakmice sa Spanijom. Ukoliko tu utakmicu odigramo dobro, i ukoliko pobedimo spance u sred spanije, to ce biti znak da medalju uzimamo sigurno...

Toliko, zivi bili pa videli :)

fancy

pre 9 godina

Gde je onaj Brondbi lik?? Otkinuo te Briz smaracu jedan hahahaaha. Ajmo svi ura za Briz!!!! hahhaahahah
Jurim ga po svim vestima nema ga nigde brinem se hahahahhh

Mister No

pre 9 godina

Sale ja verujem u vas a imam i zasto jer imamo odlicne kosarkase. Jedino mi Rasko Katic bode oci. Mogao si umesto njega nekog drugog da zoves. Ali svakako ti znas sta je najbolje. Ne obaziri se na ove pesimiste koji te kude. Vecina Srbije je uz tebe i nase kosarkase. Osvetlajte nam obraz

qwerty

pre 9 godina

Molim da se ne porede kosarka i vaterpolo. Jedno osvojeno evropsko prvenstvo u kosarci vredi kao tri svetska u vaterpolu, ne zelim da unizim vaterpoliste oni su odabrali svoj sport i dobri su u njemu svaka cast, ali mora da se zna sta je vaznije. Cestitao bi Srpskoj reprezentaciji u klikerima kada bi nesto osvojila, medjutim shvatite da popularnost fudbala, kosarke i vaterpola nikada nece biti ista, kao sto nije ista ni konkurencija u ovim sportovima.

Uvek za medalju

pre 9 godina

Smelo, ali cenim da moramo da pucamo na visoko zbog naše košarkaške tradicije i renomea. Podsećam vas da smo prošle godine na EP bili peti i to sa timom koji je bio upadljivo slabiji od ovoga (ovaj sada je samo oslabljen- Lučić, Kuzmić, a prošli je bio baš desetkovan). Zaradili smo peto mesto muški, preko Italije, a polufinale i borba za medalju je bila realnost posle pobede nad Parkerovom Francuskom, a nije se dogodilo samo zbog kalkulacije Španije koja je prestala da igra zadnjih 5 minuta već dobijene utakmice u grupi protiv Italije, pa smo u četvrtfinalu umesto Italije izvukli najjači tim.
PS- sada odskaču domaćini i USA, sve ostale možemo da dobijemo, pogotovu kad se vidi ko je sve otkazao- npr. Spanulis i Parker koji su motori svojih timova. Malo je timova koji dolaze kompletni..

vuk1971

pre 9 godina

stvarno ne kontam zašto ovoliko osporavanja selektora? gospodo,čovjek je dobio mandat,to se neće promijeniti.on najbolje zna odnose između igrača i formu pojedinaca.u vezi savana,novice i bobija je u pravu,ova dvojica su najbolje već odigrali,bobi je preeeespor za košarku kakvu Sale hoće .dajmo malo pozitive,oni su NAŠI .

sreten

pre 9 godina

gledam ovde svi misle da ako imamo dobre igrače da možemo do medalje, e pa vi "poznavaoci košarke " 90 % je do selektora,ajde recite mi šta je đorđević uradio sa klubovima,nema autoritet,nemozes da igraću kažeš "ajde tebra uradi ovo"da moliš igrače da igraju, plus ste zaboravili i veliki uticaj u košarci poslednjih nekoliko godina,moje mišljenje je da ćemo jedva proći grupu i to je to

sercan

pre 9 godina

@bobi
Pazi kad nemas pojma sta pricas.
Cak sta vise trese te kriza identiteta, mozda bi voleo da budes "grobar" ali faco NISI.

Sale, vodi Srbiju. Ovde nije rec o Partizanu. Mi, svi zajedno = SRBIJA.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Sale je moj idol, ali izjave o medalji zaista ne vredi komentarisati. Što se tiče prvenstva, realno je da dobijemo Egipat i Iran, a da izgubimo od Francuske, Španije i Brazila, ali nikad se ne desi to realno - uvek bude iznenađenja, pa zašto mi ne bi iznenadili nekoga od ove tri objektivno jače ekipe? Takav rasplet bi nam, uz malo sreće, u osmini finala, doneo protivnika s kojim bismo možda mogli da se nosimo, i zašto da ne, stignemo među osam. To bi, da se ne lažemo, za ovakvu ekipu, bilo ravno osvajanju medalje.

Marko

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem kakvi ste... Pa naravno da treba da se ide na medalju, koji djavo onda uposte ici na svetsko, ili evropsko prvenstvo?? Cilj je uvek bila medalja, sad, da li se ona osvoji ili ne, to je vec druga prica. Pustite Saleta da radi svoj posao, ja verujem da on zna bolje od svih vas ovde "strucnjaka".

goReds

pre 9 godina

ako sledeci igraci budu imali (okvirno) ovaj prosek onda imamo medalju u dzepu

Teo 15+ ppg, 6-15 ass
Krle 15+ ppg, 7+ reb
Bjelica 15-25 ppg , 5 - 10 reb
Bogdan 10+ ppg, 3 ass
Radulja 10+ppg , 7-10reb
Nedovic 10+ ppg, 5-10 ass
Micov 10+ ppg

GREG POPOVIC

pre 9 godina

Erceg, Savanovic i Jokic 3 najbolje cetvorke koje imamo nisu na spisku. Zvao Novicu koji tri godine nije odigrao ozbiljnu utakmicu, ovaj ga izlozio. Pripreme traju kao da idemo da boksujemo tamo...

Kako on vodi utakmicu?

pre 9 godina

Znate sta zemljaci, mi se mesamo njemu u selekciju. To je svuda tako, ne samo kod nas. Realno je da on zna sve detalje, sta se desava iza zavese itd itd.

Al kad smo imali dudu, kada gledas utakmicu, vidis to iskustvo kod trenera. Autoritet kod igraca i sudija, kod protivnika. Kako covek trazi tajmaute, koje odbrane postavlja kad itd itd...

Ja nisam saleta nikad gledao kako vodi utakmicu... Nemam pojma kakav je trener. Mozda bude mali duda, a mozda radonja :-)

odakle pare?

pre 9 godina

Ja ne znam cemu toliki pesimizam u komentarima,pa mi uopste nemamo losu ekipu.Sasvim realno mozemo da igramo polufinale,verujem u ove momke.

mirko

pre 9 godina

Ja tebe Sale postujem i obozavao sam te kao igraca + zaduzio si me kao i ovu zemlju mnogo,mnogo ali nisam siguran da ce ti do kraja priprema ostati bar po jedan solidan igrac na svakoj poziciji tako da ne verujem da mozemo ni grupu da prodjemo.Jednostavno nemamo igrace za to.

Evo i ovo sad ispod ako se desi bice tesko bilo koga da pobedimo:

četvrtak 31.07.2014. | 22:39 -> 23:41
Krstić: Koleno? 10 presudnih dana
-------------------------------

p.s.

opet ponavljam ti si za nas Aleksandar Veliki ali bojim se da te ne potrosimo tek tako :(

HugoBosBois

pre 9 godina

E moj Sale, ugledaj se na mudrog prethodnika. Taj ti je uvek govorio da je osnovni cilj prolazenje grupe, od samih pocetaka a videli smo i sami da bi na kraju uradio i mnogo vise od toga. Voleo bih da gresim kada kazem da ce u tvom slucaju biti obrnuto.

Branko

pre 9 godina

Samo covjek koji ima visoke ciljeve moze ih i dostici. Bravo Sasa,neka se zna sta mi u ovom sportu moramo juriti. Isto kao u vaterpolu i odbojci,medalja uvijek cilj. Fudbaleri neka se ugledaju!

C.

pre 9 godina

Velika greška što je pustio Krleta da kasnije dođe na pripreme, ti džinovski igrači najsporije ulaze u formu a najbrže im mišići atrofiraju.

Zoran

pre 9 godina

Slavnic je na EP Beograd imao najbolji tim. Na ovom SP od Srbije bolji timovi imaju : USA, Spanija, Litva, Francuska, Slovenija,Hrvatska, Brazil... Vrenena su se promenila.

kiborg

pre 9 godina

Alo ljudi jer vi vidite kakve mi kosarkase imamo??? Teodosic, Bogdanovic, Nedovic, Bjelica, Krstic. To su sve igraci koji su medju 3 najbolja u Evropi na svojoj poziciji+ Nedovic NBA. Tu su jos Raduljica, Micov, Mitrovic, Stimac, Micic, Kalinic sjajna back up resenja. Retko koja reprezentacija ima ovakav sastav iskustva mladosti, inteligencije i individualnog kvaliteta. Da neki nisu otkazali imali bi tim rame uz rame sa spancima ali i ovako ne bi nas otpisivao da cemo im pomrsiti racune.

peter_slo

pre 9 godina

imate stvarno dobar tim
mi, vi i hrvati možemo realno razmišljati o bronci
(na prošlom ep 4. HRV, 5. SLO, 6. UKR, 7. SRB i 8. ITA)

Hdhd

pre 9 godina

Vidim, prica se o nekim uspesima kad je Djordjevic igrao, pa se koriste termini, mi, nase, svoja, itd. Zapamtite da tada nije Srbija igrala. Mnogo se prisvaja tudje pa kad stvari ne idu, dolazi do velikog razocarenja. Budite realni.

Dragan

pre 9 godina

Tako je Sale samo hrabro do medalje!!!
Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Kalinić
Pf:Bjelica,Kravić
C:Krstić,Raduljica,Štimac
Samo jedna ispravka mali Mitrovic umesto Kalinica, Bjelica moze da igra i na trojci. Mislim da ce Mitrovic biti otkrovenje priprema i prvenstva, u finalu protiv grobara je pokazao da ima petlju....

NemanjaVac8

pre 9 godina

Bio je blistav igrač, zvezda koja će uvek sijati medju onima koji vole košarku...
Ali izjava o medalji na SP govori o selektoru koji ne shvata da smo mi sada drugorazedna sila i da je svaki plasman medju 16 uspeh, u stvari.
A ako Bogdan, Teo i Nedović odigraju svoj maksimum,onda skriveni snovi možda i dovedu do nečega?
(danilo, 31. jul 2014 22:59)
...
Izvini kako to Nedović ume da odigra?Nisam primetio da je bilo koje takmičenje odigrao na nekom posebno visokom nivou.Pešić Nedovića nije ubacivao jer nije želeo menadžerima da tovari lovu za izvikanog i medijski dobro odrađenog igrača koji je bio suvi prosek ABA lige.Reklama je čudo i ovi iz NBA su prevareni i toga su apsolutno svesni.Bio je i Tošić u Mančesteru, zeznuo se Ferguson to je sasvim redovna stvar u sportu.Ono što već postaje neinteligentno je neprimećivanje činjenice da se neko mnogo stručniji i kompetentniji pre tebe zeznuo sa procenom tog igrača, te i dalje neglašavaš kako je taj nekakvo čudo.

goReds

pre 9 godina

ako sledeci igraci budu imali (okvirno) ovaj prosek onda imamo medalju u dzepu

Teo 15+ ppg, 6-15 ass
Krle 15+ ppg, 7+ reb
Bjelica 15-25 ppg , 5 - 10 reb
Bogdan 10+ ppg, 3 ass
Radulja 10+ppg , 7-10reb
Nedovic 10+ ppg, 5-10 ass
Micov 10+ ppg

danilo

pre 9 godina

Bio je blistav igrač, zvezda koja će uvek sijati medju onima koji vole košarku...
Ali izjava o medalji na SP govori o selektoru koji ne shvata da smo mi sada drugorazedna sila i da je svaki plasman medju 16 uspeh, u stvari.
A ako Bogdan, Teo i Nedović odigraju svoj maksimum,onda skriveni snovi možda i dovedu do nečega?

Zoran

pre 9 godina

Slavnic je na EP Beograd imao najbolji tim. Na ovom SP od Srbije bolji timovi imaju : USA, Spanija, Litva, Francuska, Slovenija,Hrvatska, Brazil... Vrenena su se promenila.

Corleone

pre 9 godina

Visok cilj, tesko ostvariv. Svi bi mi voleli srebrne medalje na olimpijadama a zlatne na svim ostalim takmicenjima, al bojim se da su ta vremena zauvek prosla.

CJ

pre 9 godina

E crni moji hejteri...Vi ste verovatno bili i najbucniji kad smo od Crnogoraca gubili 4 razlike u vaterpolu a posle zacutali. Nama je u krvi da idemo na medalju, pa zasto idemo onda na SP, da se kupamo na plazi, da muvamo Spankinje...? Realno je da Ameri i USA opet igraju finale ali zasto mora biti tako? Sa ostalima smo ravnopravni, Francuzi su oslabljeni...zar da se bojimo Turaka, Rusa, Litvanaca? Pa Bogdan i ostali klinci ce u NBA uskoro, zar oni neceg da se plase? Setimo se nase mlade ekipe 2009 na EP i koliko su ih svi potcenili a kako su odigrali tamo.

Hdhd

pre 9 godina

Vidim, prica se o nekim uspesima kad je Djordjevic igrao, pa se koriste termini, mi, nase, svoja, itd. Zapamtite da tada nije Srbija igrala. Mnogo se prisvaja tudje pa kad stvari ne idu, dolazi do velikog razocarenja. Budite realni.

sreten

pre 9 godina

gledam ovde svi misle da ako imamo dobre igrače da možemo do medalje, e pa vi "poznavaoci košarke " 90 % je do selektora,ajde recite mi šta je đorđević uradio sa klubovima,nema autoritet,nemozes da igraću kažeš "ajde tebra uradi ovo"da moliš igrače da igraju, plus ste zaboravili i veliki uticaj u košarci poslednjih nekoliko godina,moje mišljenje je da ćemo jedva proći grupu i to je to

Novosadjanin.

pre 9 godina

Savanovic, Marjanovic, Erceg, Paunic, Aleksandrov. Umesto njih je covek zvao Bircevica, Simonovica, Jovica, Katica... No comment. Realno je da se borimo za dve pobede na svetskom. Ovo sa Krsticem se ne cini dobro...

Brugge

pre 9 godina

Razbice vas Club Brugge.
Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge Brugge.
Moram i ja malo da smaram ipak je 3:0 za Club Brugge.

ZapamtiteOvajKomentar

pre 9 godina

Sve ce se videti nakon utakmice sa Spanijom. Ukoliko tu utakmicu odigramo dobro, i ukoliko pobedimo spance u sred spanije, to ce biti znak da medalju uzimamo sigurno...

Toliko, zivi bili pa videli :)

menađer

pre 9 godina

Ljudi božji, da li je moguće da se objavljuju ovako nebitne vesti poput košarke, a ni reč o razlazu Žareta i Gocija, najboljeg muzičkog dueta u istoriji čovečanstva? Priča se da je Goci okrenuo leđa Žaretu!

Milan

pre 9 godina

Tako je Sale samo hrabro do medalje!!!
Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Kalinić
Pf:Bjelica,Kravić
C:Krstić,Raduljica,Štimac

qwerty

pre 9 godina

Molim da se ne porede kosarka i vaterpolo. Jedno osvojeno evropsko prvenstvo u kosarci vredi kao tri svetska u vaterpolu, ne zelim da unizim vaterpoliste oni su odabrali svoj sport i dobri su u njemu svaka cast, ali mora da se zna sta je vaznije. Cestitao bi Srpskoj reprezentaciji u klikerima kada bi nesto osvojila, medjutim shvatite da popularnost fudbala, kosarke i vaterpola nikada nece biti ista, kao sto nije ista ni konkurencija u ovim sportovima.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Bio je blistav igrač, zvezda koja će uvek sijati medju onima koji vole košarku...
Ali izjava o medalji na SP govori o selektoru koji ne shvata da smo mi sada drugorazedna sila i da je svaki plasman medju 16 uspeh, u stvari.
A ako Bogdan, Teo i Nedović odigraju svoj maksimum,onda skriveni snovi možda i dovedu do nečega?
(danilo, 31. jul 2014 22:59)
...
Izvini kako to Nedović ume da odigra?Nisam primetio da je bilo koje takmičenje odigrao na nekom posebno visokom nivou.Pešić Nedovića nije ubacivao jer nije želeo menadžerima da tovari lovu za izvikanog i medijski dobro odrađenog igrača koji je bio suvi prosek ABA lige.Reklama je čudo i ovi iz NBA su prevareni i toga su apsolutno svesni.Bio je i Tošić u Mančesteru, zeznuo se Ferguson to je sasvim redovna stvar u sportu.Ono što već postaje neinteligentno je neprimećivanje činjenice da se neko mnogo stručniji i kompetentniji pre tebe zeznuo sa procenom tog igrača, te i dalje neglašavaš kako je taj nekakvo čudo.

Griffin

pre 9 godina

Srbija je bez 2/3 igraca uspela da se kvalifikuje za svetsko.Sto sad ne bi bili 3-4-ti? Mnogo smarata bre vi net strucnjaci.Cuo sam vas dosta za vreme evropskog u vaterpolu.

10

pre 9 godina

A sto da ne medalja? dajte nemojte biti toliki pesimisti,uostalom nemamo uopste losu ekipu,sta vise imamo odlicnu...nemamo rudija,navara i rubija,ali imamo tea bogdana i krleta. Podrska za saleta i momke!!!!!! i oni citaju ovo

sabajle

pre 9 godina

Kakav sampionski stav!
Jedan je Sale nacionale, bez uvijanja, dokaz da veliki ostaju veliki.
Vrati nam kosarku tamo gde je bila sa tobom.

peter_slo

pre 9 godina

imate stvarno dobar tim
mi, vi i hrvati možemo realno razmišljati o bronci
(na prošlom ep 4. HRV, 5. SLO, 6. UKR, 7. SRB i 8. ITA)

uroš

pre 9 godina

Četvrtfinale je naša realnost u ovom trenutku. Nemamo dovoljno igrača na pozicijama 3 i 4, a na 5-ici sve zavisi od forme i spremnosti Krstića.

GREG POPOVIC

pre 9 godina

Erceg, Savanovic i Jokic 3 najbolje cetvorke koje imamo nisu na spisku. Zvao Novicu koji tri godine nije odigrao ozbiljnu utakmicu, ovaj ga izlozio. Pripreme traju kao da idemo da boksujemo tamo...

vuk1971

pre 9 godina

stvarno ne kontam zašto ovoliko osporavanja selektora? gospodo,čovjek je dobio mandat,to se neće promijeniti.on najbolje zna odnose između igrača i formu pojedinaca.u vezi savana,novice i bobija je u pravu,ova dvojica su najbolje već odigrali,bobi je preeeespor za košarku kakvu Sale hoće .dajmo malo pozitive,oni su NAŠI .

odakle pare?

pre 9 godina

Ja ne znam cemu toliki pesimizam u komentarima,pa mi uopste nemamo losu ekipu.Sasvim realno mozemo da igramo polufinale,verujem u ove momke.

Uvek za medalju

pre 9 godina

Smelo, ali cenim da moramo da pucamo na visoko zbog naše košarkaške tradicije i renomea. Podsećam vas da smo prošle godine na EP bili peti i to sa timom koji je bio upadljivo slabiji od ovoga (ovaj sada je samo oslabljen- Lučić, Kuzmić, a prošli je bio baš desetkovan). Zaradili smo peto mesto muški, preko Italije, a polufinale i borba za medalju je bila realnost posle pobede nad Parkerovom Francuskom, a nije se dogodilo samo zbog kalkulacije Španije koja je prestala da igra zadnjih 5 minuta već dobijene utakmice u grupi protiv Italije, pa smo u četvrtfinalu umesto Italije izvukli najjači tim.
PS- sada odskaču domaćini i USA, sve ostale možemo da dobijemo, pogotovu kad se vidi ko je sve otkazao- npr. Spanulis i Parker koji su motori svojih timova. Malo je timova koji dolaze kompletni..

Bipurin

pre 9 godina

Pa majstore,svaka ti cast...Ponosan sam na trenere koje imaju petlju da kazu ciljeve prije prvenstva...gadi mi se od toga kada neki kazu:teska nam je grupa,i ostali znaju igrati kosarku,respektiramo svakoga...i.t.d...i.t.d

kiborg

pre 9 godina

Alo ljudi jer vi vidite kakve mi kosarkase imamo??? Teodosic, Bogdanovic, Nedovic, Bjelica, Krstic. To su sve igraci koji su medju 3 najbolja u Evropi na svojoj poziciji+ Nedovic NBA. Tu su jos Raduljica, Micov, Mitrovic, Stimac, Micic, Kalinic sjajna back up resenja. Retko koja reprezentacija ima ovakav sastav iskustva mladosti, inteligencije i individualnog kvaliteta. Da neki nisu otkazali imali bi tim rame uz rame sa spancima ali i ovako ne bi nas otpisivao da cemo im pomrsiti racune.

Branko

pre 9 godina

Samo covjek koji ima visoke ciljeve moze ih i dostici. Bravo Sasa,neka se zna sta mi u ovom sportu moramo juriti. Isto kao u vaterpolu i odbojci,medalja uvijek cilj. Fudbaleri neka se ugledaju!

sercan

pre 9 godina

@bobi
Pazi kad nemas pojma sta pricas.
Cak sta vise trese te kriza identiteta, mozda bi voleo da budes "grobar" ali faco NISI.

Sale, vodi Srbiju. Ovde nije rec o Partizanu. Mi, svi zajedno = SRBIJA.

Šavija Alonso

pre 9 godina

Sale je moj idol, ali izjave o medalji zaista ne vredi komentarisati. Što se tiče prvenstva, realno je da dobijemo Egipat i Iran, a da izgubimo od Francuske, Španije i Brazila, ali nikad se ne desi to realno - uvek bude iznenađenja, pa zašto mi ne bi iznenadili nekoga od ove tri objektivno jače ekipe? Takav rasplet bi nam, uz malo sreće, u osmini finala, doneo protivnika s kojim bismo možda mogli da se nosimo, i zašto da ne, stignemo među osam. To bi, da se ne lažemo, za ovakvu ekipu, bilo ravno osvajanju medalje.

HugoBosBois

pre 9 godina

E moj Sale, ugledaj se na mudrog prethodnika. Taj ti je uvek govorio da je osnovni cilj prolazenje grupe, od samih pocetaka a videli smo i sami da bi na kraju uradio i mnogo vise od toga. Voleo bih da gresim kada kazem da ce u tvom slucaju biti obrnuto.

Marko

pre 9 godina

Ja ne mogu da verujem kakvi ste... Pa naravno da treba da se ide na medalju, koji djavo onda uposte ici na svetsko, ili evropsko prvenstvo?? Cilj je uvek bila medalja, sad, da li se ona osvoji ili ne, to je vec druga prica. Pustite Saleta da radi svoj posao, ja verujem da on zna bolje od svih vas ovde "strucnjaka".

C.

pre 9 godina

Velika greška što je pustio Krleta da kasnije dođe na pripreme, ti džinovski igrači najsporije ulaze u formu a najbrže im mišići atrofiraju.

ha..

pre 9 godina

Naravno da želimo medalju, i maštamo svi o njoj..ali moram reći da mi se ne svidja neskromno postavljen cilj.. Nikad do uspeha nismo stigli bombastično najavljujući rezultate, osim kadkad kad smo stvarno bili prejaki..Čak i Indijanopolis smo osvojili tek posle pada u grupnoj fazi, kad više niko nije očekivao veliki uspeh.. Nek se muče Ameri i Španci sa očekivanjima medalje, mi treba da ćutimo i da radimo..

Dragan

pre 9 godina

Tako je Sale samo hrabro do medalje!!!
Pg:Teodosić,Marković,Micić
Sg:Nedović,Bogdanović
Sf:Micov,Kalinić
Pf:Bjelica,Kravić
C:Krstić,Raduljica,Štimac
Samo jedna ispravka mali Mitrovic umesto Kalinica, Bjelica moze da igra i na trojci. Mislim da ce Mitrovic biti otkrovenje priprema i prvenstva, u finalu protiv grobara je pokazao da ima petlju....

fancy

pre 9 godina

Gde je onaj Brondbi lik?? Otkinuo te Briz smaracu jedan hahahaaha. Ajmo svi ura za Briz!!!! hahhaahahah
Jurim ga po svim vestima nema ga nigde brinem se hahahahhh

mirko

pre 9 godina

Ja tebe Sale postujem i obozavao sam te kao igraca + zaduzio si me kao i ovu zemlju mnogo,mnogo ali nisam siguran da ce ti do kraja priprema ostati bar po jedan solidan igrac na svakoj poziciji tako da ne verujem da mozemo ni grupu da prodjemo.Jednostavno nemamo igrace za to.

Evo i ovo sad ispod ako se desi bice tesko bilo koga da pobedimo:

četvrtak 31.07.2014. | 22:39 -> 23:41
Krstić: Koleno? 10 presudnih dana
-------------------------------

p.s.

opet ponavljam ti si za nas Aleksandar Veliki ali bojim se da te ne potrosimo tek tako :(

Mister No

pre 9 godina

Sale ja verujem u vas a imam i zasto jer imamo odlicne kosarkase. Jedino mi Rasko Katic bode oci. Mogao si umesto njega nekog drugog da zoves. Ali svakako ti znas sta je najbolje. Ne obaziri se na ove pesimiste koji te kude. Vecina Srbije je uz tebe i nase kosarkase. Osvetlajte nam obraz

Kako on vodi utakmicu?

pre 9 godina

Znate sta zemljaci, mi se mesamo njemu u selekciju. To je svuda tako, ne samo kod nas. Realno je da on zna sve detalje, sta se desava iza zavese itd itd.

Al kad smo imali dudu, kada gledas utakmicu, vidis to iskustvo kod trenera. Autoritet kod igraca i sudija, kod protivnika. Kako covek trazi tajmaute, koje odbrane postavlja kad itd itd...

Ja nisam saleta nikad gledao kako vodi utakmicu... Nemam pojma kakav je trener. Mozda bude mali duda, a mozda radonja :-)