Četvrtak, 31.07.2014.

15:27

Mamić doveo 16-godišnjaka iz Barse

Predsednik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić nastavlja da iznenađuje fudbalsku javnost na ovim prostorima.

Izvor: ÐN

Mamiæ doveo 16-godišnjaka iz Barse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Zmago

pre 9 godina

Не воле Бојси Мамиња јер им не дозвољава да шамарају играче. Ала их је одј...о кад су оно упали на кзш, најстрашније :-) Није Динамо институција, Мамић је. И на коју год фору да је довео овог клинца, респект, поготово кад га упоредимо са фудбалерима које доводе остали екс-ју клубови.

Belotele

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real. Ne moze da bude Barsa, i Bayern takodje. Ok, moze da se kaze da su jedni od najboljih, ali ne i najbolji. Barsa je dosta trofeja osvojila kad su poceli da igraju Ronaldinjo i ostali, pa nadalje na celu Mesija itd. Bayern je oduvek bio vrhunski tim, ali ne toliko uspesan kao Man. United... (Djole, 31. jul 2014 18:39)

E, svasta se ovde nece procitati... kad prodaju istorijsku pamet deca koja pamte zadnjih 10 godina. Pa koliko je evropskih trofeja uzeo MU do Fergusona!? (A i tada su prvo cekali nekoliko godina.) Jedan Kup sampiona i to je sve. Osim toga - ni jedno jedino finale. Do tog trenutka, Barca je imala 2 Kupa kupova, 2 Kupa UEFA, 3 stara Kupa sajamskih gradova (prethodnik Kupa UEFA), 2 puta igrala u finalu Kupa sampiona i jos nekoliko puta u finalima ostalih kupova. Osim toga, MU, ako se izuzme period Matt Busby (i period Ferguson, naravno), ni u domacoj konkurenciji nije bio nista narocito - prosek, nekad malo jaci, nekad malo slabiji. Barca je, jedino, dugo imala "prokletstvo" Kupa sampiona - nikako nije uspevala da stigne do samog kraja; u domacoj konkurenciji je imala vise titula od Reala. A koliko je tek glupo reci da njena dominacija pocinje od Ronaldinha! Pa to znaci da ne pamtis cak ni prethodnu generaciju (Romario, Stoichkov, Laudrup, Guardiola...), pa potom Ronaldo, Rivaldo i Figo! A da ne govorimo o ranijim vremenima, kad su igrali, prvo Kubala, Kocsis i Czibor, potom Cruyff i Neeskens, pa Maradona i Schuster.

Belotele

pre 9 godina

Ali izjava tipa mnogo sam srecan sto sam dosao iz Barselone u Dinamo je smejurija.
(Haizenberg, 31. jul 2014 16:54)

Tek ce plakati od srece kad bude isao na pozajmicu u Lokomotivu.

Alessandro NESTA #13#

pre 9 godina

Mamiću svaka čast, pravi je majstor. Ipak CZ i PFC imaju daleko bolju školu fudbala od Dinama ali hrvatski klub mnogo boljeg predsednika. Što se tiče mladih igrača konkretno, videli smo ko je uzeo EURO za U-19 igrače i ko je radovan učesnik tog turnira.

Alessandro NESTA #13#

pre 9 godina

Mamiću svaka čast, pravi je majstor. Ipak CZ i PFC imaju daleko bolju školu fudbala od Dinama ali hrvatski klub ima boljeg vodju od ''večitih''.
Što se tiče mladih igrača, videli smo ko je osvojio EURO za U-19 igrače i ko je redovan učesnik tog takmičenja.

Novak

pre 9 godina

Djole nemoj da se provaljujes...Real, Milan i Bajern su najveci klubovi na svetu pogledaj kolko imaju Evropskih trofeja kakav hajpovani ENgleski Manchester...svaka cast za marketing...i sto pola Kine navija za njih pa kao prica najveci smo klub imamo najvise navijaca...Ali ako uporedis Milanovu istoriju sa Manchesterovom svakome je jasno u kolkoj je prednosti Milan to sto se provaljuju zadnjih par godina je druga prica...Daleko od toga da Mancester nije veliki klub ali reci da je najveci je nebuloza koju gura Engleska sve je to lepo upakovano...

Ziegler

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real..
(Djole, 31. jul 2014 18:39)
Brate mislim da je Maldini sam osvojio vise titula nego Mancester tokom cele svoje istorije

glomazno

pre 9 godina

nesto mi ovde ne stima...jeste mamic najbolji menadzer u kraju, bez premca...ali da barca pusti najboljeg mladog igraca tek tako cisto sumnjam....verovatno je u pitanju neka pozajmica ili tako nesto...mozda barca ima pravo prece kupovine sa vec dogovorenom cenom ili nesto slicno. A da je dinamo najbolji klub na balkanu je smesno govoriti...to sto igraju ligu sampiona samo po sebi nista ne znaci...draze mi je da je ne igramo nego da nas pune ko kantu i da drzimo sve negativne rekorde (mada tu se partizan zestoko bori i nece da dozvoli da ima neko gori)...tako da mamicu svaka cast na uradjenom ali misim da ovde ipak ima neka kvaka!!

danguba

pre 9 godina

(Davor, 31. jul 2014 15:46)

Dinamo jeste najveci, najtrofejniji i najorganizovaniji klub na Balkanu, zadnjih 20 god., u to nema sumnje. Medjutim reci da igraci Zvezde i Partizana ne igraju u najvecim klubovima je notorna glupost.
Probaj izbrojati trofeje srpskih igraca u ligama 5-ice u posljednjih 10-ak godina. Da ti pomognem: Man.U, City, Chelsea, Inter, Borusija, Lille..., pa Liga prvaka: Man.U, Chelsea, Inter. Od svih hrvatskih igraca, zapazeniju ulogu u svojim klubovima imaju Modric i Mandzukic, a Lovren, Rakitic, Kovacic i ostali tek treba da se dokazu...

dtzujtfdh

pre 9 godina

"kao drugo najbolji rezultat nekog ju tima u zadnjih 15 godina ima partizan (osminafinala EL 2005)"

ne, nego dinamovo 2. mjesto u grupi lige prvaka '99.,
kad su igrala 24 tima i odmah je bilo četvrtfinale, pa su prošla samo dva najbolja drugoplasirana
znači '99. je dinamo bio 9.-12. u europi

Duduu

pre 9 godina

(dzoni, 31. jul 2014 17:09)
Brate nadrobio si ovdje gluposti samo tako.Halilovic je u Dinamu od rodenja.Dejan Lovren dosao je sa 5-6 godina.Corluka je isto tako kao Lovren.Eduardo je dosao kao i Modric sa 14 godina.Kovacic je isto dosao sa 11 godina mislim.Tin Jedvaj koji je sada u Leverkusenu a igrac je Rome,i on je od rodenja u Dinamu.Isto tako Ivan Kelava je od malih nogu u Dinamu.Sime Vrsaljko dosao je isto sa 13-14 godina i prosao sve uzraste.Milan Badelj prosao je isto tako kadete i juniore dinamove skole.Prije toga su to bili Silvijo Maric,Igor Biscan,Tomo Sokota,Darijo Simic itd itd itd.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

dinamo zagreb radi odlican posao..klub bez navijaca je u stanju da dovede 16 godisnjeg spanca iz barcelone koji je tamo najbolji..siguran sam da je ovo dovodenje dil sa barcelonom oko halilovica.zagreb ce da skoluje ovog spanca pa ako valja ce ga barcelona ponovo vratiti.vidim ovde par hrvata se opet pale u stilu"dinamo dominacija,najbolji na balkanu" najbolji klub na balkanu je steua bukarest kao prvo,kao drugo najbolji rezultat nekog ju tima u zadnjih 15 godina ima partizan (osminafinala EL 2005).dinamo je dobar klub,najbogatiji u regijonu samo ako se pogleda kakve krs igrace dovode iz inostranstva onda se pitam sta taj mamic hoce?? uskoro ce u prvih 11 igrati 8 stranaca,jer to cilj? ako jeste onda OK ,mozda dinamo bude imao uspeha ali bice to kao i kod rumuna,jedna dve sezone super a onda nema ih ,propadnu godinama..steua je najbolji klub na balkanu,kad dinamo bude imao uspeha ko rumuni neka se jave...

Djole

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real. Ne moze da bude Barsa, i Bayern takodje. Ok, moze da se kaze da su jedni od najboljih, ali ne i najbolji. Barsa je dosta trofeja osvojila kad su poceli da igraju Ronaldinjo i ostali, pa nadalje na celu Mesija itd. Bayern je oduvek bio vrhunski tim, ali ne toliko uspesan kao Man. United i Real Madrid. Partizanova skola je mnogo talenata izvela i prodala velikim klubovima. Na primer Lazar M. je otisao u Liverpool, Stevan Jovetic u City koji igra sve bolje, ali razbija..Sinoc je dao dva gola, na prethodnoj utakmici isto toliko i na onoj prvoj dao je jedan gol. Za 3 utakmice je dao 5 golova, pa vi vidite. Takodje Mitrovic je u Anderlehtu, koji igra sve bolje i odmah je poceo da daje mnogo golova. Od sledece sezone verovatno U Premier ligi ili u Bundes Ligi..Stankovic i Vidic od Zvezde su otisli, ali jos mnogo njih. Da ne spominjem svakog..To je samo dokaz da i mi imamo vrhunske omladinske skole, a najveca u Srbiji je Partizan, a u Evropi je druga omladinska skola posle Ajaksa. Ta vest je mogla da se procita, pa moze i sad. Svaka cas Dinamu, ali se ne moze reci da imaju bolju skolu od Partizana zato sto je Partizan drugi u Evropi sto se tice toga. Svaka cast Dinamu na dovodjenje ovog decka stvarno.

Metropola

pre 9 godina

Dinamo i Rijeka jedini funkcioniraju na kapitalistickim osnovama. Svidja mi se jos Maribor. Partizan je izgubio korak u medjuvremenu, ali mozda se vrate ove godine.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Kako je Barselona sve pametno uradila. Dobila je odskocnu dasku za sopstvene igrace u obliku Dinama iz Zagreba. Uskoro ce to poceti da rade sa Zvezdom, Partizanom i drugim zanesenim klubovima balkana odnosno bivse drzave. On ce se u Dinamu iz Zagreba zadrzati jednu sezonu najvise, ako ne ode i pre, dok ce Dinamo malo zaraditi Barseloninog igraca vise jos razviti kojeg ce naravno prodati za enormne sume novca. Tako je to, kada nasi klubovi potpisuju ugovoe sa onim stranim, sto procitas laz je, sto je skriveno istina je. Nemam razloga da budem ljubomoran na Dinamo ili bilo koji drugi klub koji nije iz Srbije. Pisem onako kako je istina ljudi moji naivni.

Hr

pre 9 godina

I sad recite da nije genijalac taj Mamić...
Doveo iz Barce u Dinamo najperspektivnijeg mladog igrača.
Da je čistaćicu doveo bilo bi puno, a kamoli Barcinu budućnost.
Kapa dole majstore.
Samo lupajte minuse..

dzoni

pre 9 godina

@davor
Dinamo pravi najbolje transfere od svih klubova bivse SFRJ, a nikako nije veci rasadnik talenata od Partizana, pa Mandzukic nije prosao Dinamovu skolu a nije ni Modric.. Svaka cast igrali su sjajni igraci za Dinamo, ali kroz Partizanovu skolu je prosao Stevan Jovetic, Matija Nastasic, Milos Jojic, Lazar Markovic... Igraci koje bi Mamic prodao za mnogo vece pare nego sto ih je Partizan prodao... A koji su pokazali prosle godine svoju klasu, a tek ove godine ce pokazati sta znaju u Liverpulu, Sitiju, Borusiiji...A tu jos da ne racunamo Zorana Tosica, Adema Ljajica, Aleksandra Mitrovica... Svi prosli Partizanovu skolu i igraju sa dosta uspeha u Evropi... A ti mi nadji 6 uspesnih igraca Dinama koji su prosli celokupnu Dinamovu skolu i danas igraju u jakim klubovima..

Zigzag

pre 9 godina

Alo zvezdasu tvoj klub je danas gori od Hajduka,izbaceni ste iz Europe ,da naletite na Dinamo zavrsili bi s petardom.....jedini konkurentni su Partizan i Rijeka ...

vosa®

pre 9 godina

@Davor
prijatelju kakav crni Bayern, medju najjace se sigurno ne moze svrstati u periodu od 15 godina, jest' da je najdominantniji u Njemackoj, ali na Evro sceni konukurentan je tek 5 godina

Haizenberg

pre 9 godina

Ovo je pravi potez Dinama i moze mu doneti oghroman novac kao sto je bio transfer Eduarda u Arsenal.
Ali izjava tipa mnogo sam srecan sto sam dosao iz Barselone u Dinamo je smejurija.

Dorcol

pre 9 godina

@Davor
Prvo, ne stoji da su to najjači klubovi.
Deki je sa Interom izbacio i Barsu i Bajern, Bane sa Čelzijem takođe, kada su uzimali LŠ. Vidić sa MU dominirao te sezone kada su uzeli LŠ. E sad ako je uslov da ima i igrača Partizana onda ok poenta ti je na mestu;)

Zvezda i samo Zvezda

pre 9 godina

(Davor, 31. jul 2014 15:46)

a sada malo realnosti.....Dinamo i Crvenu Zvezdu ne može da se stavi u istu rečenicu; Zvezda je osvojila ligu prvaka, Dinamo je najgora momčad koja je ikada igrala tu istu ligu prvaka. Toliko o srpskim i hrvatski klubovima i njihovim dosezima.

Purger

pre 9 godina

Sve je to super ali ide u dzep Zdravka Mamica, a Dinamo kao klub i navijači nece nimalo profitirati od svega jer ovi igraju da se dobro dalje prodaju.

Dvoranski polo

pre 9 godina

Nakon ovakvog fantastičnog transfera,protiv Aalborga će paklenu atmosferu stvoriti,usuđujem se reći,i blizu 5000 navijača...
Mamiću odlazi!!

Zoki

pre 9 godina

@ Davor
Nema potrebe da ti se lupaju minusi iz ljubomore ali ipak ti nedostaje objektivnosti.
Modric i Mandzukic su odlicni fudbaleri sa sjajnim karijerama isto kao i Rakitic(cini mi se da nikada nije igrao u Dinamu). Bilo je tu jos sjajnih fudbalera. Od mene ces dobiti minus upravo zbog NEobjektivnosti jer "ponizavas" klubove kao Borusia(Subotic,Jojic),Liverpul(Markovic),Man Utd(Vidic),Man.City(Kolarov,Nastasic,Jovetic iako iz CG ponikao u PFC),Celzi(Ivanovic,Matic),Inter(Kuzmanovic,Stankovic a sada i Vidic iz Man.Utd),Roma(Ljajic),cujem da ce Savic u Juventus i jos poprilicno dosta fudbalera u Benfici i brojnim klubovima u Seria A i Bundes Liga. Tako da-opusteno druze,iako si ti stavio akcenat na Dinamovu skolu fudbala nismo ni mi upste losi,sad sto nemozemo kao TIM da se uklopimo to je nas problem. I da umalo da zaboravim,iako ste u Ligi Sampiona daleko ispod prosijeka ipak ucetvujete i zato imate respekt od mene
Pozzzz

Милан

pre 9 godina

@Davor Хе, хе, како само наброја тамо где су играли Хрват? А то што је нпр. Видић био капитен Манчестер јунтајтеда пар сезона то ништа? Или што је Коларов био заменик капитена у Ситију, где игра уз Настасића? Или Ивановић који је освојио Лигу шампиона и Лигу Европе са Челзијем? Или Суботић, који двоструки првак Немачке и финалиста Лиге шампиона?

ss

pre 9 godina

Tko će ako neće Mamić ? Neće sigurno neko iz Partizana, Zvezde, Sarajeva, Želje i da ne nabrajam daljee.. Dinamo je trenutno najbolji klub na Balkanu, sa najboljim poslovanjem..

sdfdsfdsf

pre 9 godina

jos kad bi boysi prestali biti placipicke dinamo bi postao pravi europski klub, najmanje tipa ukrajinski sahtar. nadam se da ce uskoro doci kraj borbi protiv dinama , i unistavanju velike navijacke grupe boysa jer dinamo nicime nije zasluzio poluprazan maksimir zadnje 4 godine

Davor

pre 9 godina

Dinamo je poslednjih 15 godina najveci klub na Balkanu, najveci rasadnik talenata, skoro redovan ucesnik Lige Sampiona. Mozete lupati minuse na moj komentar (iz ljubomore), ali navedite mi jednog igraca Zvezde ili Partizana koji je u posöednjih 15 godina igrao za Real, Bajern ili Barsu (3 najjaca Evropska tima)!?

Davor

pre 9 godina

Dinamo je poslednjih 15 godina najveci klub na Balkanu, najveci rasadnik talenata, skoro redovan ucesnik Lige Sampiona. Mozete lupati minuse na moj komentar (iz ljubomore), ali navedite mi jednog igraca Zvezde ili Partizana koji je u posöednjih 15 godina igrao za Real, Bajern ili Barsu (3 najjaca Evropska tima)!?

Hr

pre 9 godina

I sad recite da nije genijalac taj Mamić...
Doveo iz Barce u Dinamo najperspektivnijeg mladog igrača.
Da je čistaćicu doveo bilo bi puno, a kamoli Barcinu budućnost.
Kapa dole majstore.
Samo lupajte minuse..

ss

pre 9 godina

Tko će ako neće Mamić ? Neće sigurno neko iz Partizana, Zvezde, Sarajeva, Želje i da ne nabrajam daljee.. Dinamo je trenutno najbolji klub na Balkanu, sa najboljim poslovanjem..

Zigzag

pre 9 godina

Alo zvezdasu tvoj klub je danas gori od Hajduka,izbaceni ste iz Europe ,da naletite na Dinamo zavrsili bi s petardom.....jedini konkurentni su Partizan i Rijeka ...

sdfdsfdsf

pre 9 godina

jos kad bi boysi prestali biti placipicke dinamo bi postao pravi europski klub, najmanje tipa ukrajinski sahtar. nadam se da ce uskoro doci kraj borbi protiv dinama , i unistavanju velike navijacke grupe boysa jer dinamo nicime nije zasluzio poluprazan maksimir zadnje 4 godine

Zoki

pre 9 godina

@ Davor
Nema potrebe da ti se lupaju minusi iz ljubomore ali ipak ti nedostaje objektivnosti.
Modric i Mandzukic su odlicni fudbaleri sa sjajnim karijerama isto kao i Rakitic(cini mi se da nikada nije igrao u Dinamu). Bilo je tu jos sjajnih fudbalera. Od mene ces dobiti minus upravo zbog NEobjektivnosti jer "ponizavas" klubove kao Borusia(Subotic,Jojic),Liverpul(Markovic),Man Utd(Vidic),Man.City(Kolarov,Nastasic,Jovetic iako iz CG ponikao u PFC),Celzi(Ivanovic,Matic),Inter(Kuzmanovic,Stankovic a sada i Vidic iz Man.Utd),Roma(Ljajic),cujem da ce Savic u Juventus i jos poprilicno dosta fudbalera u Benfici i brojnim klubovima u Seria A i Bundes Liga. Tako da-opusteno druze,iako si ti stavio akcenat na Dinamovu skolu fudbala nismo ni mi upste losi,sad sto nemozemo kao TIM da se uklopimo to je nas problem. I da umalo da zaboravim,iako ste u Ligi Sampiona daleko ispod prosijeka ipak ucetvujete i zato imate respekt od mene
Pozzzz

Duduu

pre 9 godina

(dzoni, 31. jul 2014 17:09)
Brate nadrobio si ovdje gluposti samo tako.Halilovic je u Dinamu od rodenja.Dejan Lovren dosao je sa 5-6 godina.Corluka je isto tako kao Lovren.Eduardo je dosao kao i Modric sa 14 godina.Kovacic je isto dosao sa 11 godina mislim.Tin Jedvaj koji je sada u Leverkusenu a igrac je Rome,i on je od rodenja u Dinamu.Isto tako Ivan Kelava je od malih nogu u Dinamu.Sime Vrsaljko dosao je isto sa 13-14 godina i prosao sve uzraste.Milan Badelj prosao je isto tako kadete i juniore dinamove skole.Prije toga su to bili Silvijo Maric,Igor Biscan,Tomo Sokota,Darijo Simic itd itd itd.

Metropola

pre 9 godina

Dinamo i Rijeka jedini funkcioniraju na kapitalistickim osnovama. Svidja mi se jos Maribor. Partizan je izgubio korak u medjuvremenu, ali mozda se vrate ove godine.

Haizenberg

pre 9 godina

Ovo je pravi potez Dinama i moze mu doneti oghroman novac kao sto je bio transfer Eduarda u Arsenal.
Ali izjava tipa mnogo sam srecan sto sam dosao iz Barselone u Dinamo je smejurija.

dtzujtfdh

pre 9 godina

"kao drugo najbolji rezultat nekog ju tima u zadnjih 15 godina ima partizan (osminafinala EL 2005)"

ne, nego dinamovo 2. mjesto u grupi lige prvaka '99.,
kad su igrala 24 tima i odmah je bilo četvrtfinale, pa su prošla samo dva najbolja drugoplasirana
znači '99. je dinamo bio 9.-12. u europi

Ziegler

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real..
(Djole, 31. jul 2014 18:39)
Brate mislim da je Maldini sam osvojio vise titula nego Mancester tokom cele svoje istorije

Dvoranski polo

pre 9 godina

Nakon ovakvog fantastičnog transfera,protiv Aalborga će paklenu atmosferu stvoriti,usuđujem se reći,i blizu 5000 navijača...
Mamiću odlazi!!

Милан

pre 9 godina

@Davor Хе, хе, како само наброја тамо где су играли Хрват? А то што је нпр. Видић био капитен Манчестер јунтајтеда пар сезона то ништа? Или што је Коларов био заменик капитена у Ситију, где игра уз Настасића? Или Ивановић који је освојио Лигу шампиона и Лигу Европе са Челзијем? Или Суботић, који двоструки првак Немачке и финалиста Лиге шампиона?

Purger

pre 9 godina

Sve je to super ali ide u dzep Zdravka Mamica, a Dinamo kao klub i navijači nece nimalo profitirati od svega jer ovi igraju da se dobro dalje prodaju.

Novak

pre 9 godina

Djole nemoj da se provaljujes...Real, Milan i Bajern su najveci klubovi na svetu pogledaj kolko imaju Evropskih trofeja kakav hajpovani ENgleski Manchester...svaka cast za marketing...i sto pola Kine navija za njih pa kao prica najveci smo klub imamo najvise navijaca...Ali ako uporedis Milanovu istoriju sa Manchesterovom svakome je jasno u kolkoj je prednosti Milan to sto se provaljuju zadnjih par godina je druga prica...Daleko od toga da Mancester nije veliki klub ali reci da je najveci je nebuloza koju gura Engleska sve je to lepo upakovano...

Zvezda i samo Zvezda

pre 9 godina

(Davor, 31. jul 2014 15:46)

a sada malo realnosti.....Dinamo i Crvenu Zvezdu ne može da se stavi u istu rečenicu; Zvezda je osvojila ligu prvaka, Dinamo je najgora momčad koja je ikada igrala tu istu ligu prvaka. Toliko o srpskim i hrvatski klubovima i njihovim dosezima.

dzoni

pre 9 godina

@davor
Dinamo pravi najbolje transfere od svih klubova bivse SFRJ, a nikako nije veci rasadnik talenata od Partizana, pa Mandzukic nije prosao Dinamovu skolu a nije ni Modric.. Svaka cast igrali su sjajni igraci za Dinamo, ali kroz Partizanovu skolu je prosao Stevan Jovetic, Matija Nastasic, Milos Jojic, Lazar Markovic... Igraci koje bi Mamic prodao za mnogo vece pare nego sto ih je Partizan prodao... A koji su pokazali prosle godine svoju klasu, a tek ove godine ce pokazati sta znaju u Liverpulu, Sitiju, Borusiiji...A tu jos da ne racunamo Zorana Tosica, Adema Ljajica, Aleksandra Mitrovica... Svi prosli Partizanovu skolu i igraju sa dosta uspeha u Evropi... A ti mi nadji 6 uspesnih igraca Dinama koji su prosli celokupnu Dinamovu skolu i danas igraju u jakim klubovima..

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

dinamo zagreb radi odlican posao..klub bez navijaca je u stanju da dovede 16 godisnjeg spanca iz barcelone koji je tamo najbolji..siguran sam da je ovo dovodenje dil sa barcelonom oko halilovica.zagreb ce da skoluje ovog spanca pa ako valja ce ga barcelona ponovo vratiti.vidim ovde par hrvata se opet pale u stilu"dinamo dominacija,najbolji na balkanu" najbolji klub na balkanu je steua bukarest kao prvo,kao drugo najbolji rezultat nekog ju tima u zadnjih 15 godina ima partizan (osminafinala EL 2005).dinamo je dobar klub,najbogatiji u regijonu samo ako se pogleda kakve krs igrace dovode iz inostranstva onda se pitam sta taj mamic hoce?? uskoro ce u prvih 11 igrati 8 stranaca,jer to cilj? ako jeste onda OK ,mozda dinamo bude imao uspeha ali bice to kao i kod rumuna,jedna dve sezone super a onda nema ih ,propadnu godinama..steua je najbolji klub na balkanu,kad dinamo bude imao uspeha ko rumuni neka se jave...

Belotele

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real. Ne moze da bude Barsa, i Bayern takodje. Ok, moze da se kaze da su jedni od najboljih, ali ne i najbolji. Barsa je dosta trofeja osvojila kad su poceli da igraju Ronaldinjo i ostali, pa nadalje na celu Mesija itd. Bayern je oduvek bio vrhunski tim, ali ne toliko uspesan kao Man. United... (Djole, 31. jul 2014 18:39)

E, svasta se ovde nece procitati... kad prodaju istorijsku pamet deca koja pamte zadnjih 10 godina. Pa koliko je evropskih trofeja uzeo MU do Fergusona!? (A i tada su prvo cekali nekoliko godina.) Jedan Kup sampiona i to je sve. Osim toga - ni jedno jedino finale. Do tog trenutka, Barca je imala 2 Kupa kupova, 2 Kupa UEFA, 3 stara Kupa sajamskih gradova (prethodnik Kupa UEFA), 2 puta igrala u finalu Kupa sampiona i jos nekoliko puta u finalima ostalih kupova. Osim toga, MU, ako se izuzme period Matt Busby (i period Ferguson, naravno), ni u domacoj konkurenciji nije bio nista narocito - prosek, nekad malo jaci, nekad malo slabiji. Barca je, jedino, dugo imala "prokletstvo" Kupa sampiona - nikako nije uspevala da stigne do samog kraja; u domacoj konkurenciji je imala vise titula od Reala. A koliko je tek glupo reci da njena dominacija pocinje od Ronaldinha! Pa to znaci da ne pamtis cak ni prethodnu generaciju (Romario, Stoichkov, Laudrup, Guardiola...), pa potom Ronaldo, Rivaldo i Figo! A da ne govorimo o ranijim vremenima, kad su igrali, prvo Kubala, Kocsis i Czibor, potom Cruyff i Neeskens, pa Maradona i Schuster.

danguba

pre 9 godina

(Davor, 31. jul 2014 15:46)

Dinamo jeste najveci, najtrofejniji i najorganizovaniji klub na Balkanu, zadnjih 20 god., u to nema sumnje. Medjutim reci da igraci Zvezde i Partizana ne igraju u najvecim klubovima je notorna glupost.
Probaj izbrojati trofeje srpskih igraca u ligama 5-ice u posljednjih 10-ak godina. Da ti pomognem: Man.U, City, Chelsea, Inter, Borusija, Lille..., pa Liga prvaka: Man.U, Chelsea, Inter. Od svih hrvatskih igraca, zapazeniju ulogu u svojim klubovima imaju Modric i Mandzukic, a Lovren, Rakitic, Kovacic i ostali tek treba da se dokazu...

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Kako je Barselona sve pametno uradila. Dobila je odskocnu dasku za sopstvene igrace u obliku Dinama iz Zagreba. Uskoro ce to poceti da rade sa Zvezdom, Partizanom i drugim zanesenim klubovima balkana odnosno bivse drzave. On ce se u Dinamu iz Zagreba zadrzati jednu sezonu najvise, ako ne ode i pre, dok ce Dinamo malo zaraditi Barseloninog igraca vise jos razviti kojeg ce naravno prodati za enormne sume novca. Tako je to, kada nasi klubovi potpisuju ugovoe sa onim stranim, sto procitas laz je, sto je skriveno istina je. Nemam razloga da budem ljubomoran na Dinamo ili bilo koji drugi klub koji nije iz Srbije. Pisem onako kako je istina ljudi moji naivni.

vosa®

pre 9 godina

@Davor
prijatelju kakav crni Bayern, medju najjace se sigurno ne moze svrstati u periodu od 15 godina, jest' da je najdominantniji u Njemackoj, ali na Evro sceni konukurentan je tek 5 godina

Dorcol

pre 9 godina

@Davor
Prvo, ne stoji da su to najjači klubovi.
Deki je sa Interom izbacio i Barsu i Bajern, Bane sa Čelzijem takođe, kada su uzimali LŠ. Vidić sa MU dominirao te sezone kada su uzeli LŠ. E sad ako je uslov da ima i igrača Partizana onda ok poenta ti je na mestu;)

Belotele

pre 9 godina

Ali izjava tipa mnogo sam srecan sto sam dosao iz Barselone u Dinamo je smejurija.
(Haizenberg, 31. jul 2014 16:54)

Tek ce plakati od srece kad bude isao na pozajmicu u Lokomotivu.

Zmago

pre 9 godina

Не воле Бојси Мамиња јер им не дозвољава да шамарају играче. Ала их је одј...о кад су оно упали на кзш, најстрашније :-) Није Динамо институција, Мамић је. И на коју год фору да је довео овог клинца, респект, поготово кад га упоредимо са фудбалерима које доводе остали екс-ју клубови.

Alessandro NESTA #13#

pre 9 godina

Mamiću svaka čast, pravi je majstor. Ipak CZ i PFC imaju daleko bolju školu fudbala od Dinama ali hrvatski klub ima boljeg vodju od ''večitih''.
Što se tiče mladih igrača, videli smo ko je osvojio EURO za U-19 igrače i ko je redovan učesnik tog takmičenja.

Djole

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real. Ne moze da bude Barsa, i Bayern takodje. Ok, moze da se kaze da su jedni od najboljih, ali ne i najbolji. Barsa je dosta trofeja osvojila kad su poceli da igraju Ronaldinjo i ostali, pa nadalje na celu Mesija itd. Bayern je oduvek bio vrhunski tim, ali ne toliko uspesan kao Man. United i Real Madrid. Partizanova skola je mnogo talenata izvela i prodala velikim klubovima. Na primer Lazar M. je otisao u Liverpool, Stevan Jovetic u City koji igra sve bolje, ali razbija..Sinoc je dao dva gola, na prethodnoj utakmici isto toliko i na onoj prvoj dao je jedan gol. Za 3 utakmice je dao 5 golova, pa vi vidite. Takodje Mitrovic je u Anderlehtu, koji igra sve bolje i odmah je poceo da daje mnogo golova. Od sledece sezone verovatno U Premier ligi ili u Bundes Ligi..Stankovic i Vidic od Zvezde su otisli, ali jos mnogo njih. Da ne spominjem svakog..To je samo dokaz da i mi imamo vrhunske omladinske skole, a najveca u Srbiji je Partizan, a u Evropi je druga omladinska skola posle Ajaksa. Ta vest je mogla da se procita, pa moze i sad. Svaka cas Dinamu, ali se ne moze reci da imaju bolju skolu od Partizana zato sto je Partizan drugi u Evropi sto se tice toga. Svaka cast Dinamu na dovodjenje ovog decka stvarno.

Alessandro NESTA #13#

pre 9 godina

Mamiću svaka čast, pravi je majstor. Ipak CZ i PFC imaju daleko bolju školu fudbala od Dinama ali hrvatski klub mnogo boljeg predsednika. Što se tiče mladih igrača konkretno, videli smo ko je uzeo EURO za U-19 igrače i ko je radovan učesnik tog turnira.

glomazno

pre 9 godina

nesto mi ovde ne stima...jeste mamic najbolji menadzer u kraju, bez premca...ali da barca pusti najboljeg mladog igraca tek tako cisto sumnjam....verovatno je u pitanju neka pozajmica ili tako nesto...mozda barca ima pravo prece kupovine sa vec dogovorenom cenom ili nesto slicno. A da je dinamo najbolji klub na balkanu je smesno govoriti...to sto igraju ligu sampiona samo po sebi nista ne znaci...draze mi je da je ne igramo nego da nas pune ko kantu i da drzimo sve negativne rekorde (mada tu se partizan zestoko bori i nece da dozvoli da ima neko gori)...tako da mamicu svaka cast na uradjenom ali misim da ovde ipak ima neka kvaka!!

Zvezda i samo Zvezda

pre 9 godina

(Davor, 31. jul 2014 15:46)

a sada malo realnosti.....Dinamo i Crvenu Zvezdu ne može da se stavi u istu rečenicu; Zvezda je osvojila ligu prvaka, Dinamo je najgora momčad koja je ikada igrala tu istu ligu prvaka. Toliko o srpskim i hrvatski klubovima i njihovim dosezima.

Davor

pre 9 godina

Dinamo je poslednjih 15 godina najveci klub na Balkanu, najveci rasadnik talenata, skoro redovan ucesnik Lige Sampiona. Mozete lupati minuse na moj komentar (iz ljubomore), ali navedite mi jednog igraca Zvezde ili Partizana koji je u posöednjih 15 godina igrao za Real, Bajern ili Barsu (3 najjaca Evropska tima)!?

dzoni

pre 9 godina

@davor
Dinamo pravi najbolje transfere od svih klubova bivse SFRJ, a nikako nije veci rasadnik talenata od Partizana, pa Mandzukic nije prosao Dinamovu skolu a nije ni Modric.. Svaka cast igrali su sjajni igraci za Dinamo, ali kroz Partizanovu skolu je prosao Stevan Jovetic, Matija Nastasic, Milos Jojic, Lazar Markovic... Igraci koje bi Mamic prodao za mnogo vece pare nego sto ih je Partizan prodao... A koji su pokazali prosle godine svoju klasu, a tek ove godine ce pokazati sta znaju u Liverpulu, Sitiju, Borusiiji...A tu jos da ne racunamo Zorana Tosica, Adema Ljajica, Aleksandra Mitrovica... Svi prosli Partizanovu skolu i igraju sa dosta uspeha u Evropi... A ti mi nadji 6 uspesnih igraca Dinama koji su prosli celokupnu Dinamovu skolu i danas igraju u jakim klubovima..

Djole

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real. Ne moze da bude Barsa, i Bayern takodje. Ok, moze da se kaze da su jedni od najboljih, ali ne i najbolji. Barsa je dosta trofeja osvojila kad su poceli da igraju Ronaldinjo i ostali, pa nadalje na celu Mesija itd. Bayern je oduvek bio vrhunski tim, ali ne toliko uspesan kao Man. United i Real Madrid. Partizanova skola je mnogo talenata izvela i prodala velikim klubovima. Na primer Lazar M. je otisao u Liverpool, Stevan Jovetic u City koji igra sve bolje, ali razbija..Sinoc je dao dva gola, na prethodnoj utakmici isto toliko i na onoj prvoj dao je jedan gol. Za 3 utakmice je dao 5 golova, pa vi vidite. Takodje Mitrovic je u Anderlehtu, koji igra sve bolje i odmah je poceo da daje mnogo golova. Od sledece sezone verovatno U Premier ligi ili u Bundes Ligi..Stankovic i Vidic od Zvezde su otisli, ali jos mnogo njih. Da ne spominjem svakog..To je samo dokaz da i mi imamo vrhunske omladinske skole, a najveca u Srbiji je Partizan, a u Evropi je druga omladinska skola posle Ajaksa. Ta vest je mogla da se procita, pa moze i sad. Svaka cas Dinamu, ali se ne moze reci da imaju bolju skolu od Partizana zato sto je Partizan drugi u Evropi sto se tice toga. Svaka cast Dinamu na dovodjenje ovog decka stvarno.

Dvoranski polo

pre 9 godina

Nakon ovakvog fantastičnog transfera,protiv Aalborga će paklenu atmosferu stvoriti,usuđujem se reći,i blizu 5000 navijača...
Mamiću odlazi!!

Alessandro NESTA #13#

pre 9 godina

Mamiću svaka čast, pravi je majstor. Ipak CZ i PFC imaju daleko bolju školu fudbala od Dinama ali hrvatski klub mnogo boljeg predsednika. Što se tiče mladih igrača konkretno, videli smo ko je uzeo EURO za U-19 igrače i ko je radovan učesnik tog turnira.

Alessandro NESTA #13#

pre 9 godina

Mamiću svaka čast, pravi je majstor. Ipak CZ i PFC imaju daleko bolju školu fudbala od Dinama ali hrvatski klub ima boljeg vodju od ''večitih''.
Što se tiče mladih igrača, videli smo ko je osvojio EURO za U-19 igrače i ko je redovan učesnik tog takmičenja.

glomazno

pre 9 godina

nesto mi ovde ne stima...jeste mamic najbolji menadzer u kraju, bez premca...ali da barca pusti najboljeg mladog igraca tek tako cisto sumnjam....verovatno je u pitanju neka pozajmica ili tako nesto...mozda barca ima pravo prece kupovine sa vec dogovorenom cenom ili nesto slicno. A da je dinamo najbolji klub na balkanu je smesno govoriti...to sto igraju ligu sampiona samo po sebi nista ne znaci...draze mi je da je ne igramo nego da nas pune ko kantu i da drzimo sve negativne rekorde (mada tu se partizan zestoko bori i nece da dozvoli da ima neko gori)...tako da mamicu svaka cast na uradjenom ali misim da ovde ipak ima neka kvaka!!

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Kako je Barselona sve pametno uradila. Dobila je odskocnu dasku za sopstvene igrace u obliku Dinama iz Zagreba. Uskoro ce to poceti da rade sa Zvezdom, Partizanom i drugim zanesenim klubovima balkana odnosno bivse drzave. On ce se u Dinamu iz Zagreba zadrzati jednu sezonu najvise, ako ne ode i pre, dok ce Dinamo malo zaraditi Barseloninog igraca vise jos razviti kojeg ce naravno prodati za enormne sume novca. Tako je to, kada nasi klubovi potpisuju ugovoe sa onim stranim, sto procitas laz je, sto je skriveno istina je. Nemam razloga da budem ljubomoran na Dinamo ili bilo koji drugi klub koji nije iz Srbije. Pisem onako kako je istina ljudi moji naivni.

vosa®

pre 9 godina

@Davor
prijatelju kakav crni Bayern, medju najjace se sigurno ne moze svrstati u periodu od 15 godina, jest' da je najdominantniji u Njemackoj, ali na Evro sceni konukurentan je tek 5 godina

Zigzag

pre 9 godina

Alo zvezdasu tvoj klub je danas gori od Hajduka,izbaceni ste iz Europe ,da naletite na Dinamo zavrsili bi s petardom.....jedini konkurentni su Partizan i Rijeka ...

Dorcol

pre 9 godina

@Davor
Prvo, ne stoji da su to najjači klubovi.
Deki je sa Interom izbacio i Barsu i Bajern, Bane sa Čelzijem takođe, kada su uzimali LŠ. Vidić sa MU dominirao te sezone kada su uzeli LŠ. E sad ako je uslov da ima i igrača Partizana onda ok poenta ti je na mestu;)

Милан

pre 9 godina

@Davor Хе, хе, како само наброја тамо где су играли Хрват? А то што је нпр. Видић био капитен Манчестер јунтајтеда пар сезона то ништа? Или што је Коларов био заменик капитена у Ситију, где игра уз Настасића? Или Ивановић који је освојио Лигу шампиона и Лигу Европе са Челзијем? Или Суботић, који двоструки првак Немачке и финалиста Лиге шампиона?

Vladimir_natal_Petkovic

pre 9 godina

dinamo zagreb radi odlican posao..klub bez navijaca je u stanju da dovede 16 godisnjeg spanca iz barcelone koji je tamo najbolji..siguran sam da je ovo dovodenje dil sa barcelonom oko halilovica.zagreb ce da skoluje ovog spanca pa ako valja ce ga barcelona ponovo vratiti.vidim ovde par hrvata se opet pale u stilu"dinamo dominacija,najbolji na balkanu" najbolji klub na balkanu je steua bukarest kao prvo,kao drugo najbolji rezultat nekog ju tima u zadnjih 15 godina ima partizan (osminafinala EL 2005).dinamo je dobar klub,najbogatiji u regijonu samo ako se pogleda kakve krs igrace dovode iz inostranstva onda se pitam sta taj mamic hoce?? uskoro ce u prvih 11 igrati 8 stranaca,jer to cilj? ako jeste onda OK ,mozda dinamo bude imao uspeha ali bice to kao i kod rumuna,jedna dve sezone super a onda nema ih ,propadnu godinama..steua je najbolji klub na balkanu,kad dinamo bude imao uspeha ko rumuni neka se jave...

Zoki

pre 9 godina

@ Davor
Nema potrebe da ti se lupaju minusi iz ljubomore ali ipak ti nedostaje objektivnosti.
Modric i Mandzukic su odlicni fudbaleri sa sjajnim karijerama isto kao i Rakitic(cini mi se da nikada nije igrao u Dinamu). Bilo je tu jos sjajnih fudbalera. Od mene ces dobiti minus upravo zbog NEobjektivnosti jer "ponizavas" klubove kao Borusia(Subotic,Jojic),Liverpul(Markovic),Man Utd(Vidic),Man.City(Kolarov,Nastasic,Jovetic iako iz CG ponikao u PFC),Celzi(Ivanovic,Matic),Inter(Kuzmanovic,Stankovic a sada i Vidic iz Man.Utd),Roma(Ljajic),cujem da ce Savic u Juventus i jos poprilicno dosta fudbalera u Benfici i brojnim klubovima u Seria A i Bundes Liga. Tako da-opusteno druze,iako si ti stavio akcenat na Dinamovu skolu fudbala nismo ni mi upste losi,sad sto nemozemo kao TIM da se uklopimo to je nas problem. I da umalo da zaboravim,iako ste u Ligi Sampiona daleko ispod prosijeka ipak ucetvujete i zato imate respekt od mene
Pozzzz

danguba

pre 9 godina

(Davor, 31. jul 2014 15:46)

Dinamo jeste najveci, najtrofejniji i najorganizovaniji klub na Balkanu, zadnjih 20 god., u to nema sumnje. Medjutim reci da igraci Zvezde i Partizana ne igraju u najvecim klubovima je notorna glupost.
Probaj izbrojati trofeje srpskih igraca u ligama 5-ice u posljednjih 10-ak godina. Da ti pomognem: Man.U, City, Chelsea, Inter, Borusija, Lille..., pa Liga prvaka: Man.U, Chelsea, Inter. Od svih hrvatskih igraca, zapazeniju ulogu u svojim klubovima imaju Modric i Mandzukic, a Lovren, Rakitic, Kovacic i ostali tek treba da se dokazu...

Purger

pre 9 godina

Sve je to super ali ide u dzep Zdravka Mamica, a Dinamo kao klub i navijači nece nimalo profitirati od svega jer ovi igraju da se dobro dalje prodaju.

ss

pre 9 godina

Tko će ako neće Mamić ? Neće sigurno neko iz Partizana, Zvezde, Sarajeva, Želje i da ne nabrajam daljee.. Dinamo je trenutno najbolji klub na Balkanu, sa najboljim poslovanjem..

Haizenberg

pre 9 godina

Ovo je pravi potez Dinama i moze mu doneti oghroman novac kao sto je bio transfer Eduarda u Arsenal.
Ali izjava tipa mnogo sam srecan sto sam dosao iz Barselone u Dinamo je smejurija.

Hr

pre 9 godina

I sad recite da nije genijalac taj Mamić...
Doveo iz Barce u Dinamo najperspektivnijeg mladog igrača.
Da je čistaćicu doveo bilo bi puno, a kamoli Barcinu budućnost.
Kapa dole majstore.
Samo lupajte minuse..

sdfdsfdsf

pre 9 godina

jos kad bi boysi prestali biti placipicke dinamo bi postao pravi europski klub, najmanje tipa ukrajinski sahtar. nadam se da ce uskoro doci kraj borbi protiv dinama , i unistavanju velike navijacke grupe boysa jer dinamo nicime nije zasluzio poluprazan maksimir zadnje 4 godine

Ziegler

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real..
(Djole, 31. jul 2014 18:39)
Brate mislim da je Maldini sam osvojio vise titula nego Mancester tokom cele svoje istorije

Belotele

pre 9 godina

Ali izjava tipa mnogo sam srecan sto sam dosao iz Barselone u Dinamo je smejurija.
(Haizenberg, 31. jul 2014 16:54)

Tek ce plakati od srece kad bude isao na pozajmicu u Lokomotivu.

Metropola

pre 9 godina

Dinamo i Rijeka jedini funkcioniraju na kapitalistickim osnovama. Svidja mi se jos Maribor. Partizan je izgubio korak u medjuvremenu, ali mozda se vrate ove godine.

Duduu

pre 9 godina

(dzoni, 31. jul 2014 17:09)
Brate nadrobio si ovdje gluposti samo tako.Halilovic je u Dinamu od rodenja.Dejan Lovren dosao je sa 5-6 godina.Corluka je isto tako kao Lovren.Eduardo je dosao kao i Modric sa 14 godina.Kovacic je isto dosao sa 11 godina mislim.Tin Jedvaj koji je sada u Leverkusenu a igrac je Rome,i on je od rodenja u Dinamu.Isto tako Ivan Kelava je od malih nogu u Dinamu.Sime Vrsaljko dosao je isto sa 13-14 godina i prosao sve uzraste.Milan Badelj prosao je isto tako kadete i juniore dinamove skole.Prije toga su to bili Silvijo Maric,Igor Biscan,Tomo Sokota,Darijo Simic itd itd itd.

dtzujtfdh

pre 9 godina

"kao drugo najbolji rezultat nekog ju tima u zadnjih 15 godina ima partizan (osminafinala EL 2005)"

ne, nego dinamovo 2. mjesto u grupi lige prvaka '99.,
kad su igrala 24 tima i odmah je bilo četvrtfinale, pa su prošla samo dva najbolja drugoplasirana
znači '99. je dinamo bio 9.-12. u europi

Novak

pre 9 godina

Djole nemoj da se provaljujes...Real, Milan i Bajern su najveci klubovi na svetu pogledaj kolko imaju Evropskih trofeja kakav hajpovani ENgleski Manchester...svaka cast za marketing...i sto pola Kine navija za njih pa kao prica najveci smo klub imamo najvise navijaca...Ali ako uporedis Milanovu istoriju sa Manchesterovom svakome je jasno u kolkoj je prednosti Milan to sto se provaljuju zadnjih par godina je druga prica...Daleko od toga da Mancester nije veliki klub ali reci da je najveci je nebuloza koju gura Engleska sve je to lepo upakovano...

Zmago

pre 9 godina

Не воле Бојси Мамиња јер им не дозвољава да шамарају играче. Ала их је одј...о кад су оно упали на кзш, најстрашније :-) Није Динамо институција, Мамић је. И на коју год фору да је довео овог клинца, респект, поготово кад га упоредимо са фудбалерима које доводе остали екс-ју клубови.

Belotele

pre 9 godina

Najveci klubovi na svetu su United i Real. Ne moze da bude Barsa, i Bayern takodje. Ok, moze da se kaze da su jedni od najboljih, ali ne i najbolji. Barsa je dosta trofeja osvojila kad su poceli da igraju Ronaldinjo i ostali, pa nadalje na celu Mesija itd. Bayern je oduvek bio vrhunski tim, ali ne toliko uspesan kao Man. United... (Djole, 31. jul 2014 18:39)

E, svasta se ovde nece procitati... kad prodaju istorijsku pamet deca koja pamte zadnjih 10 godina. Pa koliko je evropskih trofeja uzeo MU do Fergusona!? (A i tada su prvo cekali nekoliko godina.) Jedan Kup sampiona i to je sve. Osim toga - ni jedno jedino finale. Do tog trenutka, Barca je imala 2 Kupa kupova, 2 Kupa UEFA, 3 stara Kupa sajamskih gradova (prethodnik Kupa UEFA), 2 puta igrala u finalu Kupa sampiona i jos nekoliko puta u finalima ostalih kupova. Osim toga, MU, ako se izuzme period Matt Busby (i period Ferguson, naravno), ni u domacoj konkurenciji nije bio nista narocito - prosek, nekad malo jaci, nekad malo slabiji. Barca je, jedino, dugo imala "prokletstvo" Kupa sampiona - nikako nije uspevala da stigne do samog kraja; u domacoj konkurenciji je imala vise titula od Reala. A koliko je tek glupo reci da njena dominacija pocinje od Ronaldinha! Pa to znaci da ne pamtis cak ni prethodnu generaciju (Romario, Stoichkov, Laudrup, Guardiola...), pa potom Ronaldo, Rivaldo i Figo! A da ne govorimo o ranijim vremenima, kad su igrali, prvo Kubala, Kocsis i Czibor, potom Cruyff i Neeskens, pa Maradona i Schuster.