Sreda, 30.07.2014.

19:46

Nadal bez Toronta i Sinsinatija

Španski teniser Rafael Nadal neće učestvovati na predstojećem Rodžers kupu u Torontu, a ni na takmičenju u Sinsinatiju, zbog povrede zgloba desne ruke.

Izvor: SV

Nadal bez Toronta i Sinsinatija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 9 godina

Ne zavaravajmo se,ljudi.Vratice se Rafa na US Open jaci i bolji nego sto je bio.Sasvim dovoljno vremena da se izuzetno pripremi za poslednji Grand Slam sezone,koji je najbitniji turnir za njega,definitivno.Znate li koga se ja pribojavam pred ovu americku turneju po Novaka?Andyja Murraya.

despot

pre 9 godina

Ovogodisnje finale Wumbldona je bilo prosecno, da be kazem dosadno, a da je Nadal prosao onog vuzgu pokidao bi i Federera i Djokovica. Na gren slemovima ih unistava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pera, 31. jul 2014 02:37)
Pero Pero, iz kog si sr ti sna probudio? Komentar svih relevantnih cinilaca u tenisu je bio da je mec izmedju Novaka i Federera u finalu Wimbldona bio istorijski spektakl i jedan od najboljih meceva ikad odigranih.
A sto e tice Nadala ima ona nasa da su babi ..... bila bi deda.

Del Potro

pre 9 godina

Ovi koji spominju kalkulacije, u najmanju ruku nisu korektni. Nadalu će ruka biti u gipsu 2-3 tjedna tako da nema šanse da bude spreman za US Open. Najvjerovatnije će ga i propustiti, tako da priče o odmaranju namaju nikakvog smisla. Što se tične desne ruke...Del Potro je dešnjak pa je ozlijedio lijevu. Samo je razlika kada sa Del Potro ili bilo koji drugi igrač ozlijedi, onda je to tako,a kada se Nadal ozlijedi, onda se čisti, dopingira ili folira. Ma sigurno, možda će isprovati gluten free pa da vidi hoće li i on početi letjeti terenom.

robin hud

pre 9 godina

Pojedinci su ovde očigledno pomešali lončiće. Nije dobra vest, kako rekoh što je Nadal povređen, ali to nikako nije njegova vrlina nego njegova slabost. To će naravno ubrzati njegov kraj karijere. Guranje sebe do sopstvenih granica i stvaranje fanatizma nije odlika najvećih sportista svih vremena. To govori o pogrešnoj psihi sportiste. Fanatizam nije dobar u ničemu pa ni u sportu.

Dermendziev

pre 9 godina

Nista spektakularno za Serenu i Nadala.Jedne godine organizam se 'preforsira',sledece se 'odmara'.Stara sema kruzi.Jos ako dodamo da se skoro sigurno nece pojaviti ni na ZT bice jos veceg sevdaha.

Iz dana u dan tenis postaje sve manje interesantan.

Pozdrav!

Oskar

pre 9 godina

@Po meni Rafa je uz Majkl Djordana naj veci sportista koga sam gledao u zadnjih 30 godina........ Tu bi dodao jos Senu i Tajsona ali oni nisu zavrsili karijere jedan je poginuo a drugog je zivot omeo...…..
(NS, 31. jul 2014 10:43)

Svaka čast na komentaru, malo ko od ovih što ovdje pišu zna to prepoznati. Skoro niko. On je čak i veći od Dzordana.

Her Zivota

pre 9 godina

Kao i 2012, Novak je zavrsio sezonu kao prvi na osnovu Rafine povrede, a tako i ove godine, dok je Rafa prosle godine bio prvi tako sto je pobjedjivao bez da su mu glavni protivnici bilo odsutni zbog povrede. U tome je Rafina prednost kao sampiona u odnosu na Novaka. Njemu ne trebaju povrede najvecih rivala da bude prvi.
(Sasha, 31. jul 2014 13:38)

Kao i 2011 ???
Djole je odigrao 4 turnira manje ove godine i opet ima 600 poena vise, i da koje povrede ?? Otkazao je AO 2013 mesec dana pre pocetka zbog stomacnog virusa, jel i to jedna od povreda ?

Sasha

pre 9 godina

Kao i 2012, Novak je zavrsio sezonu kao prvi na osnovu Rafine povrede, a tako i ove godine, dok je Rafa prosle godine bio prvi tako sto je pobjedjivao bez da su mu glavni protivnici bilo odsutni zbog povrede. U tome je Rafina prednost kao sampiona u odnosu na Novaka. Njemu ne trebaju povrede najvecih rivala da bude prvi.

NS

pre 9 godina

Po meni Rafa je uz Majkl Djordana naj veci sportista koga sam gledao u zadnjih 30 godina........ Tu bi dodao jos Senu i Tajsona ali oni nisu zavrsili karijere jedan je poginuo a drugog je zivot omeo.................

rafa!!!

pre 9 godina

mikeli pa ti si i doktor, svaka cast, zovi ATP i prijavi sta si otkrio. zna se da nije igrao 7 meseci ali tacno se zna da se 2 meseca od 7 spremao za turnire jer nije zeleo odmah da se vrati.
nemaju svi privilegiju gluten da ne jedu i odmah dodje snaga, to samo u ocima napaljenih navijaca

Brkajlo

pre 9 godina

Kao velikom navijacu Novaka naravno da mi je prva misao na ovu vest bila - sjajna, obezbedjeno prvo mesto do kraja godine.
Ali, kao sto vec rekoste u komentarima, to nije pravi nacin za razmisljanje, ni nama, a posebno ne Novaku.
Jer kad Novak razmislja: svi igraju, bice pakleno, idemo samo jako, on dolazi do finala, gde ga najcesce ceka Nadal, koji je pocistio one koji mogu Novaku da naude (Mari, Rodzer) i tu nas garantovano ceka sjajan mec, koji u trenutnoj formi Novak dobija!
A koliko god bio profesionalac, tesko je ne pomisliti, ok, nema Nadala, sada ce biti lakse.. a sa tom mislju moze da mu se desi da izgubi od Berdiha recimo, dok sa druge strane, kad je Nadal u zrebu, Novak takve meceve dobija.
Tako da, dobra vest sto se tice liste, ali sto se tice H2H i takmicarskog naboja, ne tako dobra.
U svakom slucaju, napred Novace, samo koncentrisano i sa vatrom u ocima, idemo po RC, a jos vise po Sinsi i onda sa tim samopouzdanjem i na USO, sto da ne!?

dragan

pre 9 godina

Ma kakva povreda.Slikali ga nedavno na Ibici sa društvom i nekom nepoznatom devojkom,nezvanično se čuje da je raskinuopre par mes sa dosadašnjom devojkom.

ceko

pre 9 godina

ma nije ljudi nadal uopste povrijedjen. prva stvar njega zanimaju samo grand slamovi, da pretece federera. zanima njega i 1 mjesto, ali takticki on ga namjerno ispusta ove godine jer ga je tesko bilo i braniti, napasce ga sledece. a na US openu kako ce biti spreman svjesni niste.

Miki

pre 9 godina

Hahah, Djokovicevci smesni as always. Pa dobro, da li je moguce da tako brzo zaboravljate neke stvari? Setite se ove godine pred RG: Djokovic je vezao par pobeda nad Rafom, ali mu to nije mnogo pomoglo. Zna se ko pobedjuje kad je najvaznije. Nadal ga je tukao prosle godine u Kanadi, pa ga potom prebio i na US Open-u. A oni pricaju o kompleksima i betonu. Nije vama lako.

pera

pre 9 godina

@coabree

Ti si izgleda slep???
U dva najbolja meca koja sam gledao je upravo Nadal igrao, prvi kad je dobio Federera u finalu Wimbldona, a drugi kad je Novak imao srecu kao niko da pobedi u Australiji posle 6 sati igre.
Mozes ti da ga mrzis koliko hoces, ali on je najbolji u istoriji. A i protiv Novaka i Federera ima vise pobeda.
Ovogodisnje finale Wumbldona je bilo prosecno, da be kazem dosadno, a da je Nadal prosao onog vuzgu pokidao bi i Federera i Djokovica. Na gren slemovima ih unistava.

milan

pre 9 godina

Mislim da svi zaboravljaju da Nole od US opena do kraja sezone brani oko 3000 bodova,a Nadal ne brani. To je turnir u Parizu,Sangaju i u Londonu gde je prosle godine osvojio titule,tako da ovih 2000 ili cak mozda 4000 bodova u korist Noleta ne znace mnogo ,ako ga Rafa stigne posle US opena na ova 3 mastersa. Ne bih se kladio bas da je Noletu br. 1 zagarantovan do kraja godine samo zbog odsustva Rafe na ova dva mastersa.

Beobrad

pre 9 godina

Ne, ovo je prava steta, ne zbog premazanog Nadala i strica mu Tonija, vec zbog Novaka, jer sam zeleo gledati Novakove superiorne pobede i demonstraciju sile uma nad kladom.

City Girl

pre 9 godina

Lično ga ne volim, ali setite se i da je Nole povredio zglob na treningu u Monte Karlu i povredjen odigrao polufinale sa Federerom. Moguce je da se Nadal povredio, moguce je da je taktika, moguce je da se cisti od dopinga.

Dosta vise

pre 9 godina

Ocete li vise prestati pominjati to prvo mjesto? To je najmanje bitno.
Bitan je USOPen, pa zavrsni masters, pa onda prvo mjesto. Sta je bitno ako zavrsi prvi a ne uzme USO? Ja bi da uzme USO pa ne mora ni biti prvi sto se mene tice.

Po

pre 9 godina

Nadal optereti svoje telo nenormalnim opterecenjima samo zbog rezultata jer on ne moze da izdrzi celu sezonu i onda zapne u odredjenom periodu postize rezultate ,a onda pocinje da pada i dobijaju ga 100 sa liste i on sada nije spreman.

coabree

pre 9 godina

Nije igrao od Wimbldona i ima povredu, a ne bi se reklo da je bio povredjen kad je igrao protiv Kyrgosa... Zaista cudno!! Sad se nadam da ni Us Open neces igrati, nista mi ovaj Nadal nije skrivio, svaka mu cast na njegovim uspesima, ali ni 2% ga ne gotivim, bre mecevi Federer-Djokovic su prava poslastica, medjutim kad Rafa igra sa nekim od pomenute dvojice to nije ni upola dobro!!!

допинг?

pre 9 godina

Тема је Надал а не Новак. Не би ме уопште изненадило да откаже УС Опен и остатак сезоне. И да онда следеће поно стартује као непобједиви супермен.

GoranS

pre 9 godina

Zglob desne ruke je zato što igra levom, pa kad se vrati neće biti sumnjivo da igra punom parom. Da je povreda stvarna i leve ruke trebalo bi mu duže od Delpa da se vrati, a ovako će biti "spreman" za USO. Ista stvar je sa kolenima - kome odu kolena sa onom dijagnozom, koju je on imao, postane ili invalid ili ode u penziju (ali vidljivo je da mu telo posustaje). Nikoga onaj povoj oko kolena nije zavarao, samo se svi prave Francuzi. Ne govorim o dopingu, već o taktici jer telo više ne može da izdrži celu sezonu. Jedino što mislim da ga zaista muči su leđa ali to prikriva fantomskim povredama drugih delova tela.

Her Zivota

pre 9 godina

Vamos Rafa doktore te igre,a ove legendice neka laju koliko oce...
(Mladen, 30. jul 2014 22:22)

Kako li nikad nije povredjen u sezoni sljake, ne muce ga ni kolena, zglobovi, ledja, stomacni virusi i ostalo.... ?

Sava

pre 9 godina

Ne zelim nikom povredu niti me raduje sto Nadal nece igrati ali posto on cesto otkazuje i prosto nestane na nekoliko meseci bilo bi pozeljno da se sledeci put odjavi i preskoci Roland Garos. Ako je mogao Federer jedini Frenc open da osvoji protiv Soderlinga nemam nista protiv da i Novak osvoji protiv nekog slabijeg protivnika. Na kraju ipak ostaju i pamte se titule a ne protiv koga su osvojene. Siguran sam da kad bi Novak jednom probio led i osvojio Roland Garos da bi posle toga pobedio i Rafu i osvojio taj gren slem jos neki put.

Jo1e

pre 9 godina

Po mom misljenju, mislim da je Rafa ovo isfolirao kako bi se odmorio I dobro spremio za nastavak sezone posto brani veliki broj poena. Takodje, ocigledno je da mu je pala forma tako da ce mu trebati da je digne ako hoce da napravi nesto na US Openu.

Jameson12

pre 9 godina

Ništa ovo ne menja, šta je pa i Novak profitirao prethodnim Nadalovim odsustvom? Ovo je dobra vest za ove kojima je Rafa rak rana, Mareja, Federera i sl

Neutron

pre 9 godina

U spanskom TV dnevniku od 21h, malopre, su preneli vest da nece ucestvovati ni u Torontu ni u Sinsinatiju. Dakle gubi 2.000 bodova. Nole je u oba ta turnira uzeo ukupno 540 bodova. Pitanje o tome ko ce zavrsiti godinu kao broj 1 je reseno. Sluzbeno: NOLE NUMBER 1 FOR 2014, sto realno da realnije ne moze da bude i jeste. Zatim, Rafa brani US Open, 2.000 bodova a Nole 1.200 a u januaru Rafa 1.200 bodova iz Australian Opena dok Nole brani samo 360 bodova. Tamo negde sredinom januara mozda cemo biti svedoci perverzne razlike u bodovima izmedju Noleta, prvog rangiranog na listi, i drugog, ma ko to bio. Ovim Nole sakuplja, vec sada garantovano, jedno 25 nedelja unapred kao broj jedan, mada mi se cini da ce to da se produzi malo duze. Neka. Sve su to lepe statistike za obaranje rekorda. Tako ti to ide kad si najbolji na svetu, bez konkurencije.

boc

pre 9 godina

Izgleda da ce Novaku do kraja godine i pocetkom sledece veca pretnja biti Rodzer koji brani izuzetno malo poena, posebno ako Rodzer bude igrao kao na WB

sta reci

pre 9 godina

Nikada nije bio i nece biti sampion , ovo su svesna odmaranja i pripreme za napad na Djokovica samo sto ovaj put verujem da Djokovic nece napraviti istu gresku

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Ne znam zašto se radujete. Svako zna da pobeda nije slatka kao kada se pobedi najveći rival u finalu. Pored svega, Nole juri Nadala u međusobnom skoru i odgovara mu da igra Nadal jer je Nole trenutno u najboljoj formi na turu. Svi znamo da ni onaj Rolan Garos Federera nema toliku težinu, jer je Nadal na njemu igrao povređen i ispao u 1/4 finalu. Noletove titule kada pobedi Nadala su mnogo značajnije.

Saša

pre 9 godina

Ljudi pustite Rafu i uživajte u Novakovoj igri! Rafini problemi su Rafini problemi, bitno je da naš Nole bude zdrav. Napred Nole do novih titula!!!

Zvizgo

pre 9 godina

Ma kakva povreda ljudi. Pre jedno mesec dana Toni Nadal je rekao "neka ispadne na oba mastersa odmah, samo da osvoji US open i ja cu biti prezadovoljan" To je ta taktika, a nadamo se svi da nece uroditi plodom.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Nema govora o povredi na treningu! Foliranje. Verovatno mu je stric "izračunao" da nema šanse da odbrani bodove s ova dva turnira, pa da ne nabija komplekse od Novaka, i poslednji adut UO. Upamtite: ako krene loše na UO - Nadal će ''biti povređen'' bar pola godine, možda i do iza AO!
Činjenica da je Nadal pročitan, da ga ubrzano stižu godine i olovne noge, da može da drži formu maksimum 3-4 meseca - videlo se i prošle godine, i da je ova 2014. kraj za njegovo prvo mesto. Nikad više.
Šteta, ipak je bio specifičan igrač, fanatik, skroman intelektualno ali pošten.

Dott

pre 9 godina

Ukoliko bi Nole oba turnira osvojio, pobegao bi Nadalu za blizu 4000 bodova, ali da ih ni on ne igra razlika bi bila 2460 bodova. Realno je da Nole uzme neki bod na ova dva turnira s obzirom da su mu rezultati prosle godine bili slabi za njegove standarde.
Inace i da je ucestvovao Nadal, ne bih sumnjao da Nole nece godinu zavrsiti na broju jedan, vec ovo samo daje mogucnost Noletu da godinu zavrsi superiorno i sa velikom prednoscu, sto znaci da ce broj jedan biti jos godinu dana i sa nesto slabijim rezultatima. Medjutim umesto toga ja ocekujem da Nole 2015 krene u berbu trofeja, kaja ce biti dvocifrena, garant! Takodje verujem i da ce uzeti 3 GS titule a ako bog da i sve 4 Pa da slavimo "Nole Slem" i isticanje kandidature za naj tenisera svih vremena, da mi vise ne prevrcu oci kad se Nole pomene kao neko ko je to u stanju.

Mare,NS

pre 9 godina

Nemojte,tako ljudi!Rafa je dobar decko!Bez njega i Federera,ni Novak ne bi bio to sto jeste!Oni prosto teraju jedni druge da daju 100% u svakom mecu!A,nama ostalim,preostaje samo da uzivamo,jer ni za sto godina se nece desiti da takvi majstori igraju u isto vreme!
Zelim ti brz oporovak i jos mnogo okrsaja sa Novakom,jer takvo rivalstvo,jos nije zabelezeno u istoriji tenisa!

limeni

pre 9 godina

Nema tu poklona za Novaka nego velika shteta jer bi nekako se dogurao do finala na psihu a na betonu bi ga Djokovic pochistio a to bi ga deprimiralo pred US open! shteta kalkulator najveci on i njegov strika

Ciga

pre 9 godina

Ja mu ništa ne verujem. Ne verujem ni da je skidanje u pitanju ali je sto posto neka vrsta šok terapije. Oće da dobije isti efekat kao nakon prošle pauze tj da se vrati bolji nego ikad i da grize na terenu.
Noletu prvo mesto treba ništa da ne znači, dosta "smo" vremena gubili brojeći bodove dok je Nadal osvajao GS. Sad treba da jurne taj US Open i razbije maler do kraja pa Australiju.

Bjorn Borg

pre 9 godina

Batalite teorije.Skener je pokazao jasnu frakturu kosti.Bice u gipsu 3 sedmice a US open pocinje za 25 dana tako da ce teško moci ista ozbiljnije uraditi u Nju Jorku.Steta za velikog Rafu.

Nebojša

pre 9 godina

Pošto brani titule na oba mastersa to znači minus od 2000 poena a pošto ce Novak nadam se barem odbraniti poene a možda i trijumfovati na jednom ili oba turnira verujem da je prvo mesto obezbedjeno bar do februara naredne godine ali za Nadala odsustvo toliko dugo sa terena može negativno da se odrazi na njegovu furmu na us openu čak i da povrede nema nije isto trening i takmičarski mečevi ja mu svakako želim da se što pre vrati jer mi je ipak najdraže kada Novak njega pobedi na grenslemu a ovaj us open je dobra prilika za revanš za poraz na RG.

neccko

pre 9 godina

Sta mislite, da li je ovo namarno ili slucajno? Ako zanemarimo novcane nagrade, a njima (prvoj dvojci) nije bas toliko do love, onda osvajanje turnira koji su vec osvojili prosle godine, bas i ne predstavlja neki izazazov. Igraju nedelju dana i osvojis turnir i NULA poena. Ovako, ako ne igra, padne nekih 1000 poencica, sto je nista u odnosu koliko beze Nole i Nadal od ostatka ekipe. U stvari, toliko beze od ostalih da mogu sebi da dopuste da ne igraju nekoliko mastera i odmaraju i usmere energiju na neke njima interesantije turnire.

nikola

pre 9 godina

novak ako osvoji jedan od ova dva turnira, a na jednom stigne do polufinala sto je ONAKO SKROMNO realno, novak ce otici na skoro 3300 bodova razlike, jer rafa gubi 2000 a novak osvaja 800 posto brani bodove oo prosle sezone.. gamee over!! ali opet, nista ne treba prepustiti slucaJU!! SINSINATI JE NAJBITNIJI TURNIR!!! U NOVAKOVOM SLUCAJU MOZDA I BITNIJI OD US OPENA.

Mikeli

pre 9 godina

aj pocnite s komentarima za doping.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rafa!!!, 30. jul 2014 19:43)

A je l tebi normalno da neko zbog "povrede" ne igra 7 meseci, a onda se vrati i veze pobeda za 3 meseca? Ja kada u teretanu ne odem nedelju dana vec imam problema da dizem istu kilazu, sa sve upalom misica kao da nikada trenirao nisam. Mesec dana me nema i vracam se na slabije kilaze. Znas li ti sta je za jednog sportistu pauza sedem meseci? On se vratio i ne samo sto se vratio nego bio ubedljiviji nego sto je bio pre "povrede". Naravno da nesto koristi, zato je i kaznjen 7 meseci, samo niko nije smeo o tome da prica, jer to nije muceni Troicki.

Rale

pre 9 godina

To je znaci +1000 za Noleta? :-) Znam da nije lepo radovati se zbog ovakvog spleta okolnosti, i na taj nacin doci do prednosti, ali to je sastav sporta. I Nole je ove godine propustio turnir zbog zgloba... Svakako zelim brz oporavak Nadalu.

Nikola

pre 9 godina

Mislim da je ovo taktika, sve karte baca na US open jer mu je to najvazniji turnir do kraja godine, prvo mesto ga verovatno ne zanima previse

S0S

pre 9 godina

Niko nije ni pomislio da mozes da imas veci kontinuitet od Noleta. Zato ce Nole do narednih par godina da zadrzi to prvo mesto. Ajde sada na tvoju uobicejenu pauzu.

Jim Beam

pre 9 godina

Nole brani polufinale, tj 360 bodova. Pošto Nadal gubi 1000, ako Novak dobije turnir to je 1640 bodova razlike + 460 kolika je sada razlike = 2100 bodova razlike. Ako ne bude pravio kikseve, to je dovoljno za miran kraj sezone i garantovano prvo mesto.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Na zvanicnom sajtu ATP-a,pise da nece igrati ni na mastersu u Cincinati,sto znaci eto sjajne prilike za Noleta da konacno posle 4. izgubljena finala Cincinatia,konacno kompletira osvojene turnire iz Masters serije!

Mare,NS

pre 9 godina

Nemojte,tako ljudi!Rafa je dobar decko!Bez njega i Federera,ni Novak ne bi bio to sto jeste!Oni prosto teraju jedni druge da daju 100% u svakom mecu!A,nama ostalim,preostaje samo da uzivamo,jer ni za sto godina se nece desiti da takvi majstori igraju u isto vreme!
Zelim ti brz oporovak i jos mnogo okrsaja sa Novakom,jer takvo rivalstvo,jos nije zabelezeno u istoriji tenisa!

Mikeli

pre 9 godina

aj pocnite s komentarima za doping.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rafa!!!, 30. jul 2014 19:43)

A je l tebi normalno da neko zbog "povrede" ne igra 7 meseci, a onda se vrati i veze pobeda za 3 meseca? Ja kada u teretanu ne odem nedelju dana vec imam problema da dizem istu kilazu, sa sve upalom misica kao da nikada trenirao nisam. Mesec dana me nema i vracam se na slabije kilaze. Znas li ti sta je za jednog sportistu pauza sedem meseci? On se vratio i ne samo sto se vratio nego bio ubedljiviji nego sto je bio pre "povrede". Naravno da nesto koristi, zato je i kaznjen 7 meseci, samo niko nije smeo o tome da prica, jer to nije muceni Troicki.

Zvizgo

pre 9 godina

Ma kakva povreda ljudi. Pre jedno mesec dana Toni Nadal je rekao "neka ispadne na oba mastersa odmah, samo da osvoji US open i ja cu biti prezadovoljan" To je ta taktika, a nadamo se svi da nece uroditi plodom.

Nikola

pre 9 godina

Mislim da je ovo taktika, sve karte baca na US open jer mu je to najvazniji turnir do kraja godine, prvo mesto ga verovatno ne zanima previse

Saša

pre 9 godina

Ljudi pustite Rafu i uživajte u Novakovoj igri! Rafini problemi su Rafini problemi, bitno je da naš Nole bude zdrav. Napred Nole do novih titula!!!

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Na zvanicnom sajtu ATP-a,pise da nece igrati ni na mastersu u Cincinati,sto znaci eto sjajne prilike za Noleta da konacno posle 4. izgubljena finala Cincinatia,konacno kompletira osvojene turnire iz Masters serije!

limeni

pre 9 godina

Nema tu poklona za Novaka nego velika shteta jer bi nekako se dogurao do finala na psihu a na betonu bi ga Djokovic pochistio a to bi ga deprimiralo pred US open! shteta kalkulator najveci on i njegov strika

Neutron

pre 9 godina

U spanskom TV dnevniku od 21h, malopre, su preneli vest da nece ucestvovati ni u Torontu ni u Sinsinatiju. Dakle gubi 2.000 bodova. Nole je u oba ta turnira uzeo ukupno 540 bodova. Pitanje o tome ko ce zavrsiti godinu kao broj 1 je reseno. Sluzbeno: NOLE NUMBER 1 FOR 2014, sto realno da realnije ne moze da bude i jeste. Zatim, Rafa brani US Open, 2.000 bodova a Nole 1.200 a u januaru Rafa 1.200 bodova iz Australian Opena dok Nole brani samo 360 bodova. Tamo negde sredinom januara mozda cemo biti svedoci perverzne razlike u bodovima izmedju Noleta, prvog rangiranog na listi, i drugog, ma ko to bio. Ovim Nole sakuplja, vec sada garantovano, jedno 25 nedelja unapred kao broj jedan, mada mi se cini da ce to da se produzi malo duze. Neka. Sve su to lepe statistike za obaranje rekorda. Tako ti to ide kad si najbolji na svetu, bez konkurencije.

Dott

pre 9 godina

Ukoliko bi Nole oba turnira osvojio, pobegao bi Nadalu za blizu 4000 bodova, ali da ih ni on ne igra razlika bi bila 2460 bodova. Realno je da Nole uzme neki bod na ova dva turnira s obzirom da su mu rezultati prosle godine bili slabi za njegove standarde.
Inace i da je ucestvovao Nadal, ne bih sumnjao da Nole nece godinu zavrsiti na broju jedan, vec ovo samo daje mogucnost Noletu da godinu zavrsi superiorno i sa velikom prednoscu, sto znaci da ce broj jedan biti jos godinu dana i sa nesto slabijim rezultatima. Medjutim umesto toga ja ocekujem da Nole 2015 krene u berbu trofeja, kaja ce biti dvocifrena, garant! Takodje verujem i da ce uzeti 3 GS titule a ako bog da i sve 4 Pa da slavimo "Nole Slem" i isticanje kandidature za naj tenisera svih vremena, da mi vise ne prevrcu oci kad se Nole pomene kao neko ko je to u stanju.

Her Zivota

pre 9 godina

Vamos Rafa doktore te igre,a ove legendice neka laju koliko oce...
(Mladen, 30. jul 2014 22:22)

Kako li nikad nije povredjen u sezoni sljake, ne muce ga ni kolena, zglobovi, ledja, stomacni virusi i ostalo.... ?

Rale

pre 9 godina

To je znaci +1000 za Noleta? :-) Znam da nije lepo radovati se zbog ovakvog spleta okolnosti, i na taj nacin doci do prednosti, ali to je sastav sporta. I Nole je ove godine propustio turnir zbog zgloba... Svakako zelim brz oporavak Nadalu.

S0S

pre 9 godina

Niko nije ni pomislio da mozes da imas veci kontinuitet od Noleta. Zato ce Nole do narednih par godina da zadrzi to prvo mesto. Ajde sada na tvoju uobicejenu pauzu.

Bjorn Borg

pre 9 godina

Batalite teorije.Skener je pokazao jasnu frakturu kosti.Bice u gipsu 3 sedmice a US open pocinje za 25 dana tako da ce teško moci ista ozbiljnije uraditi u Nju Jorku.Steta za velikog Rafu.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Nema govora o povredi na treningu! Foliranje. Verovatno mu je stric "izračunao" da nema šanse da odbrani bodove s ova dva turnira, pa da ne nabija komplekse od Novaka, i poslednji adut UO. Upamtite: ako krene loše na UO - Nadal će ''biti povređen'' bar pola godine, možda i do iza AO!
Činjenica da je Nadal pročitan, da ga ubrzano stižu godine i olovne noge, da može da drži formu maksimum 3-4 meseca - videlo se i prošle godine, i da je ova 2014. kraj za njegovo prvo mesto. Nikad više.
Šteta, ipak je bio specifičan igrač, fanatik, skroman intelektualno ali pošten.

Jim Beam

pre 9 godina

Nole brani polufinale, tj 360 bodova. Pošto Nadal gubi 1000, ako Novak dobije turnir to je 1640 bodova razlike + 460 kolika je sada razlike = 2100 bodova razlike. Ako ne bude pravio kikseve, to je dovoljno za miran kraj sezone i garantovano prvo mesto.

Nebojša

pre 9 godina

Pošto brani titule na oba mastersa to znači minus od 2000 poena a pošto ce Novak nadam se barem odbraniti poene a možda i trijumfovati na jednom ili oba turnira verujem da je prvo mesto obezbedjeno bar do februara naredne godine ali za Nadala odsustvo toliko dugo sa terena može negativno da se odrazi na njegovu furmu na us openu čak i da povrede nema nije isto trening i takmičarski mečevi ja mu svakako želim da se što pre vrati jer mi je ipak najdraže kada Novak njega pobedi na grenslemu a ovaj us open je dobra prilika za revanš za poraz na RG.

GoranS

pre 9 godina

Zglob desne ruke je zato što igra levom, pa kad se vrati neće biti sumnjivo da igra punom parom. Da je povreda stvarna i leve ruke trebalo bi mu duže od Delpa da se vrati, a ovako će biti "spreman" za USO. Ista stvar je sa kolenima - kome odu kolena sa onom dijagnozom, koju je on imao, postane ili invalid ili ode u penziju (ali vidljivo je da mu telo posustaje). Nikoga onaj povoj oko kolena nije zavarao, samo se svi prave Francuzi. Ne govorim o dopingu, već o taktici jer telo više ne može da izdrži celu sezonu. Jedino što mislim da ga zaista muči su leđa ali to prikriva fantomskim povredama drugih delova tela.

Sava

pre 9 godina

Ne zelim nikom povredu niti me raduje sto Nadal nece igrati ali posto on cesto otkazuje i prosto nestane na nekoliko meseci bilo bi pozeljno da se sledeci put odjavi i preskoci Roland Garos. Ako je mogao Federer jedini Frenc open da osvoji protiv Soderlinga nemam nista protiv da i Novak osvoji protiv nekog slabijeg protivnika. Na kraju ipak ostaju i pamte se titule a ne protiv koga su osvojene. Siguran sam da kad bi Novak jednom probio led i osvojio Roland Garos da bi posle toga pobedio i Rafu i osvojio taj gren slem jos neki put.

sta reci

pre 9 godina

Nikada nije bio i nece biti sampion , ovo su svesna odmaranja i pripreme za napad na Djokovica samo sto ovaj put verujem da Djokovic nece napraviti istu gresku

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Ne znam zašto se radujete. Svako zna da pobeda nije slatka kao kada se pobedi najveći rival u finalu. Pored svega, Nole juri Nadala u međusobnom skoru i odgovara mu da igra Nadal jer je Nole trenutno u najboljoj formi na turu. Svi znamo da ni onaj Rolan Garos Federera nema toliku težinu, jer je Nadal na njemu igrao povređen i ispao u 1/4 finalu. Noletove titule kada pobedi Nadala su mnogo značajnije.

допинг?

pre 9 godina

Тема је Надал а не Новак. Не би ме уопште изненадило да откаже УС Опен и остатак сезоне. И да онда следеће поно стартује као непобједиви супермен.

boc

pre 9 godina

Izgleda da ce Novaku do kraja godine i pocetkom sledece veca pretnja biti Rodzer koji brani izuzetno malo poena, posebno ako Rodzer bude igrao kao na WB

Ciga

pre 9 godina

Ja mu ništa ne verujem. Ne verujem ni da je skidanje u pitanju ali je sto posto neka vrsta šok terapije. Oće da dobije isti efekat kao nakon prošle pauze tj da se vrati bolji nego ikad i da grize na terenu.
Noletu prvo mesto treba ništa da ne znači, dosta "smo" vremena gubili brojeći bodove dok je Nadal osvajao GS. Sad treba da jurne taj US Open i razbije maler do kraja pa Australiju.

Jameson12

pre 9 godina

Ništa ovo ne menja, šta je pa i Novak profitirao prethodnim Nadalovim odsustvom? Ovo je dobra vest za ove kojima je Rafa rak rana, Mareja, Federera i sl

nikola

pre 9 godina

novak ako osvoji jedan od ova dva turnira, a na jednom stigne do polufinala sto je ONAKO SKROMNO realno, novak ce otici na skoro 3300 bodova razlike, jer rafa gubi 2000 a novak osvaja 800 posto brani bodove oo prosle sezone.. gamee over!! ali opet, nista ne treba prepustiti slucaJU!! SINSINATI JE NAJBITNIJI TURNIR!!! U NOVAKOVOM SLUCAJU MOZDA I BITNIJI OD US OPENA.

Jo1e

pre 9 godina

Po mom misljenju, mislim da je Rafa ovo isfolirao kako bi se odmorio I dobro spremio za nastavak sezone posto brani veliki broj poena. Takodje, ocigledno je da mu je pala forma tako da ce mu trebati da je digne ako hoce da napravi nesto na US Openu.

coabree

pre 9 godina

Nije igrao od Wimbldona i ima povredu, a ne bi se reklo da je bio povredjen kad je igrao protiv Kyrgosa... Zaista cudno!! Sad se nadam da ni Us Open neces igrati, nista mi ovaj Nadal nije skrivio, svaka mu cast na njegovim uspesima, ali ni 2% ga ne gotivim, bre mecevi Federer-Djokovic su prava poslastica, medjutim kad Rafa igra sa nekim od pomenute dvojice to nije ni upola dobro!!!

Brkajlo

pre 9 godina

Kao velikom navijacu Novaka naravno da mi je prva misao na ovu vest bila - sjajna, obezbedjeno prvo mesto do kraja godine.
Ali, kao sto vec rekoste u komentarima, to nije pravi nacin za razmisljanje, ni nama, a posebno ne Novaku.
Jer kad Novak razmislja: svi igraju, bice pakleno, idemo samo jako, on dolazi do finala, gde ga najcesce ceka Nadal, koji je pocistio one koji mogu Novaku da naude (Mari, Rodzer) i tu nas garantovano ceka sjajan mec, koji u trenutnoj formi Novak dobija!
A koliko god bio profesionalac, tesko je ne pomisliti, ok, nema Nadala, sada ce biti lakse.. a sa tom mislju moze da mu se desi da izgubi od Berdiha recimo, dok sa druge strane, kad je Nadal u zrebu, Novak takve meceve dobija.
Tako da, dobra vest sto se tice liste, ali sto se tice H2H i takmicarskog naboja, ne tako dobra.
U svakom slucaju, napred Novace, samo koncentrisano i sa vatrom u ocima, idemo po RC, a jos vise po Sinsi i onda sa tim samopouzdanjem i na USO, sto da ne!?

Beobrad

pre 9 godina

Ne, ovo je prava steta, ne zbog premazanog Nadala i strica mu Tonija, vec zbog Novaka, jer sam zeleo gledati Novakove superiorne pobede i demonstraciju sile uma nad kladom.

Dosta vise

pre 9 godina

Ocete li vise prestati pominjati to prvo mjesto? To je najmanje bitno.
Bitan je USOPen, pa zavrsni masters, pa onda prvo mjesto. Sta je bitno ako zavrsi prvi a ne uzme USO? Ja bi da uzme USO pa ne mora ni biti prvi sto se mene tice.

neccko

pre 9 godina

Sta mislite, da li je ovo namarno ili slucajno? Ako zanemarimo novcane nagrade, a njima (prvoj dvojci) nije bas toliko do love, onda osvajanje turnira koji su vec osvojili prosle godine, bas i ne predstavlja neki izazazov. Igraju nedelju dana i osvojis turnir i NULA poena. Ovako, ako ne igra, padne nekih 1000 poencica, sto je nista u odnosu koliko beze Nole i Nadal od ostatka ekipe. U stvari, toliko beze od ostalih da mogu sebi da dopuste da ne igraju nekoliko mastera i odmaraju i usmere energiju na neke njima interesantije turnire.

Her Zivota

pre 9 godina

Kao i 2012, Novak je zavrsio sezonu kao prvi na osnovu Rafine povrede, a tako i ove godine, dok je Rafa prosle godine bio prvi tako sto je pobjedjivao bez da su mu glavni protivnici bilo odsutni zbog povrede. U tome je Rafina prednost kao sampiona u odnosu na Novaka. Njemu ne trebaju povrede najvecih rivala da bude prvi.
(Sasha, 31. jul 2014 13:38)

Kao i 2011 ???
Djole je odigrao 4 turnira manje ove godine i opet ima 600 poena vise, i da koje povrede ?? Otkazao je AO 2013 mesec dana pre pocetka zbog stomacnog virusa, jel i to jedna od povreda ?

City Girl

pre 9 godina

Lično ga ne volim, ali setite se i da je Nole povredio zglob na treningu u Monte Karlu i povredjen odigrao polufinale sa Federerom. Moguce je da se Nadal povredio, moguce je da je taktika, moguce je da se cisti od dopinga.

Po

pre 9 godina

Nadal optereti svoje telo nenormalnim opterecenjima samo zbog rezultata jer on ne moze da izdrzi celu sezonu i onda zapne u odredjenom periodu postize rezultate ,a onda pocinje da pada i dobijaju ga 100 sa liste i on sada nije spreman.

robin hud

pre 9 godina

Pojedinci su ovde očigledno pomešali lončiće. Nije dobra vest, kako rekoh što je Nadal povređen, ali to nikako nije njegova vrlina nego njegova slabost. To će naravno ubrzati njegov kraj karijere. Guranje sebe do sopstvenih granica i stvaranje fanatizma nije odlika najvećih sportista svih vremena. To govori o pogrešnoj psihi sportiste. Fanatizam nije dobar u ničemu pa ni u sportu.

ceko

pre 9 godina

ma nije ljudi nadal uopste povrijedjen. prva stvar njega zanimaju samo grand slamovi, da pretece federera. zanima njega i 1 mjesto, ali takticki on ga namjerno ispusta ove godine jer ga je tesko bilo i braniti, napasce ga sledece. a na US openu kako ce biti spreman svjesni niste.

despot

pre 9 godina

Ovogodisnje finale Wumbldona je bilo prosecno, da be kazem dosadno, a da je Nadal prosao onog vuzgu pokidao bi i Federera i Djokovica. Na gren slemovima ih unistava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pera, 31. jul 2014 02:37)
Pero Pero, iz kog si sr ti sna probudio? Komentar svih relevantnih cinilaca u tenisu je bio da je mec izmedju Novaka i Federera u finalu Wimbldona bio istorijski spektakl i jedan od najboljih meceva ikad odigranih.
A sto e tice Nadala ima ona nasa da su babi ..... bila bi deda.

dragan

pre 9 godina

Ma kakva povreda.Slikali ga nedavno na Ibici sa društvom i nekom nepoznatom devojkom,nezvanično se čuje da je raskinuopre par mes sa dosadašnjom devojkom.

NS

pre 9 godina

Po meni Rafa je uz Majkl Djordana naj veci sportista koga sam gledao u zadnjih 30 godina........ Tu bi dodao jos Senu i Tajsona ali oni nisu zavrsili karijere jedan je poginuo a drugog je zivot omeo.................

Del Potro

pre 9 godina

Ovi koji spominju kalkulacije, u najmanju ruku nisu korektni. Nadalu će ruka biti u gipsu 2-3 tjedna tako da nema šanse da bude spreman za US Open. Najvjerovatnije će ga i propustiti, tako da priče o odmaranju namaju nikakvog smisla. Što se tične desne ruke...Del Potro je dešnjak pa je ozlijedio lijevu. Samo je razlika kada sa Del Potro ili bilo koji drugi igrač ozlijedi, onda je to tako,a kada se Nadal ozlijedi, onda se čisti, dopingira ili folira. Ma sigurno, možda će isprovati gluten free pa da vidi hoće li i on početi letjeti terenom.

Dermendziev

pre 9 godina

Nista spektakularno za Serenu i Nadala.Jedne godine organizam se 'preforsira',sledece se 'odmara'.Stara sema kruzi.Jos ako dodamo da se skoro sigurno nece pojaviti ni na ZT bice jos veceg sevdaha.

Iz dana u dan tenis postaje sve manje interesantan.

Pozdrav!

milan

pre 9 godina

Mislim da svi zaboravljaju da Nole od US opena do kraja sezone brani oko 3000 bodova,a Nadal ne brani. To je turnir u Parizu,Sangaju i u Londonu gde je prosle godine osvojio titule,tako da ovih 2000 ili cak mozda 4000 bodova u korist Noleta ne znace mnogo ,ako ga Rafa stigne posle US opena na ova 3 mastersa. Ne bih se kladio bas da je Noletu br. 1 zagarantovan do kraja godine samo zbog odsustva Rafe na ova dva mastersa.

Oskar

pre 9 godina

@Po meni Rafa je uz Majkl Djordana naj veci sportista koga sam gledao u zadnjih 30 godina........ Tu bi dodao jos Senu i Tajsona ali oni nisu zavrsili karijere jedan je poginuo a drugog je zivot omeo...…..
(NS, 31. jul 2014 10:43)

Svaka čast na komentaru, malo ko od ovih što ovdje pišu zna to prepoznati. Skoro niko. On je čak i veći od Dzordana.

rafa!!!

pre 9 godina

mikeli pa ti si i doktor, svaka cast, zovi ATP i prijavi sta si otkrio. zna se da nije igrao 7 meseci ali tacno se zna da se 2 meseca od 7 spremao za turnire jer nije zeleo odmah da se vrati.
nemaju svi privilegiju gluten da ne jedu i odmah dodje snaga, to samo u ocima napaljenih navijaca

Sasha

pre 9 godina

Kao i 2012, Novak je zavrsio sezonu kao prvi na osnovu Rafine povrede, a tako i ove godine, dok je Rafa prosle godine bio prvi tako sto je pobjedjivao bez da su mu glavni protivnici bilo odsutni zbog povrede. U tome je Rafina prednost kao sampiona u odnosu na Novaka. Njemu ne trebaju povrede najvecih rivala da bude prvi.

Nenad

pre 9 godina

Ne zavaravajmo se,ljudi.Vratice se Rafa na US Open jaci i bolji nego sto je bio.Sasvim dovoljno vremena da se izuzetno pripremi za poslednji Grand Slam sezone,koji je najbitniji turnir za njega,definitivno.Znate li koga se ja pribojavam pred ovu americku turneju po Novaka?Andyja Murraya.

Miki

pre 9 godina

Hahah, Djokovicevci smesni as always. Pa dobro, da li je moguce da tako brzo zaboravljate neke stvari? Setite se ove godine pred RG: Djokovic je vezao par pobeda nad Rafom, ali mu to nije mnogo pomoglo. Zna se ko pobedjuje kad je najvaznije. Nadal ga je tukao prosle godine u Kanadi, pa ga potom prebio i na US Open-u. A oni pricaju o kompleksima i betonu. Nije vama lako.

pera

pre 9 godina

@coabree

Ti si izgleda slep???
U dva najbolja meca koja sam gledao je upravo Nadal igrao, prvi kad je dobio Federera u finalu Wimbldona, a drugi kad je Novak imao srecu kao niko da pobedi u Australiji posle 6 sati igre.
Mozes ti da ga mrzis koliko hoces, ali on je najbolji u istoriji. A i protiv Novaka i Federera ima vise pobeda.
Ovogodisnje finale Wumbldona je bilo prosecno, da be kazem dosadno, a da je Nadal prosao onog vuzgu pokidao bi i Federera i Djokovica. Na gren slemovima ih unistava.

pera

pre 9 godina

@coabree

Ti si izgleda slep???
U dva najbolja meca koja sam gledao je upravo Nadal igrao, prvi kad je dobio Federera u finalu Wimbldona, a drugi kad je Novak imao srecu kao niko da pobedi u Australiji posle 6 sati igre.
Mozes ti da ga mrzis koliko hoces, ali on je najbolji u istoriji. A i protiv Novaka i Federera ima vise pobeda.
Ovogodisnje finale Wumbldona je bilo prosecno, da be kazem dosadno, a da je Nadal prosao onog vuzgu pokidao bi i Federera i Djokovica. Na gren slemovima ih unistava.

coabree

pre 9 godina

Nije igrao od Wimbldona i ima povredu, a ne bi se reklo da je bio povredjen kad je igrao protiv Kyrgosa... Zaista cudno!! Sad se nadam da ni Us Open neces igrati, nista mi ovaj Nadal nije skrivio, svaka mu cast na njegovim uspesima, ali ni 2% ga ne gotivim, bre mecevi Federer-Djokovic su prava poslastica, medjutim kad Rafa igra sa nekim od pomenute dvojice to nije ni upola dobro!!!

neccko

pre 9 godina

Sta mislite, da li je ovo namarno ili slucajno? Ako zanemarimo novcane nagrade, a njima (prvoj dvojci) nije bas toliko do love, onda osvajanje turnira koji su vec osvojili prosle godine, bas i ne predstavlja neki izazazov. Igraju nedelju dana i osvojis turnir i NULA poena. Ovako, ako ne igra, padne nekih 1000 poencica, sto je nista u odnosu koliko beze Nole i Nadal od ostatka ekipe. U stvari, toliko beze od ostalih da mogu sebi da dopuste da ne igraju nekoliko mastera i odmaraju i usmere energiju na neke njima interesantije turnire.

Miki

pre 9 godina

Hahah, Djokovicevci smesni as always. Pa dobro, da li je moguce da tako brzo zaboravljate neke stvari? Setite se ove godine pred RG: Djokovic je vezao par pobeda nad Rafom, ali mu to nije mnogo pomoglo. Zna se ko pobedjuje kad je najvaznije. Nadal ga je tukao prosle godine u Kanadi, pa ga potom prebio i na US Open-u. A oni pricaju o kompleksima i betonu. Nije vama lako.

NS

pre 9 godina

Po meni Rafa je uz Majkl Djordana naj veci sportista koga sam gledao u zadnjih 30 godina........ Tu bi dodao jos Senu i Tajsona ali oni nisu zavrsili karijere jedan je poginuo a drugog je zivot omeo.................

Sasha

pre 9 godina

Kao i 2012, Novak je zavrsio sezonu kao prvi na osnovu Rafine povrede, a tako i ove godine, dok je Rafa prosle godine bio prvi tako sto je pobjedjivao bez da su mu glavni protivnici bilo odsutni zbog povrede. U tome je Rafina prednost kao sampiona u odnosu na Novaka. Njemu ne trebaju povrede najvecih rivala da bude prvi.

rafa!!!

pre 9 godina

mikeli pa ti si i doktor, svaka cast, zovi ATP i prijavi sta si otkrio. zna se da nije igrao 7 meseci ali tacno se zna da se 2 meseca od 7 spremao za turnire jer nije zeleo odmah da se vrati.
nemaju svi privilegiju gluten da ne jedu i odmah dodje snaga, to samo u ocima napaljenih navijaca

Mikeli

pre 9 godina

aj pocnite s komentarima za doping.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rafa!!!, 30. jul 2014 19:43)

A je l tebi normalno da neko zbog "povrede" ne igra 7 meseci, a onda se vrati i veze pobeda za 3 meseca? Ja kada u teretanu ne odem nedelju dana vec imam problema da dizem istu kilazu, sa sve upalom misica kao da nikada trenirao nisam. Mesec dana me nema i vracam se na slabije kilaze. Znas li ti sta je za jednog sportistu pauza sedem meseci? On se vratio i ne samo sto se vratio nego bio ubedljiviji nego sto je bio pre "povrede". Naravno da nesto koristi, zato je i kaznjen 7 meseci, samo niko nije smeo o tome da prica, jer to nije muceni Troicki.

Bjorn Borg

pre 9 godina

Batalite teorije.Skener je pokazao jasnu frakturu kosti.Bice u gipsu 3 sedmice a US open pocinje za 25 dana tako da ce teško moci ista ozbiljnije uraditi u Nju Jorku.Steta za velikog Rafu.

sta reci

pre 9 godina

Nikada nije bio i nece biti sampion , ovo su svesna odmaranja i pripreme za napad na Djokovica samo sto ovaj put verujem da Djokovic nece napraviti istu gresku

Oskar

pre 9 godina

@Po meni Rafa je uz Majkl Djordana naj veci sportista koga sam gledao u zadnjih 30 godina........ Tu bi dodao jos Senu i Tajsona ali oni nisu zavrsili karijere jedan je poginuo a drugog je zivot omeo...…..
(NS, 31. jul 2014 10:43)

Svaka čast na komentaru, malo ko od ovih što ovdje pišu zna to prepoznati. Skoro niko. On je čak i veći od Dzordana.

Jo1e

pre 9 godina

Po mom misljenju, mislim da je Rafa ovo isfolirao kako bi se odmorio I dobro spremio za nastavak sezone posto brani veliki broj poena. Takodje, ocigledno je da mu je pala forma tako da ce mu trebati da je digne ako hoce da napravi nesto na US Openu.

milan

pre 9 godina

Mislim da svi zaboravljaju da Nole od US opena do kraja sezone brani oko 3000 bodova,a Nadal ne brani. To je turnir u Parizu,Sangaju i u Londonu gde je prosle godine osvojio titule,tako da ovih 2000 ili cak mozda 4000 bodova u korist Noleta ne znace mnogo ,ako ga Rafa stigne posle US opena na ova 3 mastersa. Ne bih se kladio bas da je Noletu br. 1 zagarantovan do kraja godine samo zbog odsustva Rafe na ova dva mastersa.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Nema govora o povredi na treningu! Foliranje. Verovatno mu je stric "izračunao" da nema šanse da odbrani bodove s ova dva turnira, pa da ne nabija komplekse od Novaka, i poslednji adut UO. Upamtite: ako krene loše na UO - Nadal će ''biti povređen'' bar pola godine, možda i do iza AO!
Činjenica da je Nadal pročitan, da ga ubrzano stižu godine i olovne noge, da može da drži formu maksimum 3-4 meseca - videlo se i prošle godine, i da je ova 2014. kraj za njegovo prvo mesto. Nikad više.
Šteta, ipak je bio specifičan igrač, fanatik, skroman intelektualno ali pošten.

Neutron

pre 9 godina

U spanskom TV dnevniku od 21h, malopre, su preneli vest da nece ucestvovati ni u Torontu ni u Sinsinatiju. Dakle gubi 2.000 bodova. Nole je u oba ta turnira uzeo ukupno 540 bodova. Pitanje o tome ko ce zavrsiti godinu kao broj 1 je reseno. Sluzbeno: NOLE NUMBER 1 FOR 2014, sto realno da realnije ne moze da bude i jeste. Zatim, Rafa brani US Open, 2.000 bodova a Nole 1.200 a u januaru Rafa 1.200 bodova iz Australian Opena dok Nole brani samo 360 bodova. Tamo negde sredinom januara mozda cemo biti svedoci perverzne razlike u bodovima izmedju Noleta, prvog rangiranog na listi, i drugog, ma ko to bio. Ovim Nole sakuplja, vec sada garantovano, jedno 25 nedelja unapred kao broj jedan, mada mi se cini da ce to da se produzi malo duze. Neka. Sve su to lepe statistike za obaranje rekorda. Tako ti to ide kad si najbolji na svetu, bez konkurencije.

S0S

pre 9 godina

Niko nije ni pomislio da mozes da imas veci kontinuitet od Noleta. Zato ce Nole do narednih par godina da zadrzi to prvo mesto. Ajde sada na tvoju uobicejenu pauzu.

Jameson12

pre 9 godina

Ništa ovo ne menja, šta je pa i Novak profitirao prethodnim Nadalovim odsustvom? Ovo je dobra vest za ove kojima je Rafa rak rana, Mareja, Federera i sl

Zvizgo

pre 9 godina

Ma kakva povreda ljudi. Pre jedno mesec dana Toni Nadal je rekao "neka ispadne na oba mastersa odmah, samo da osvoji US open i ja cu biti prezadovoljan" To je ta taktika, a nadamo se svi da nece uroditi plodom.

Nikola

pre 9 godina

Mislim da je ovo taktika, sve karte baca na US open jer mu je to najvazniji turnir do kraja godine, prvo mesto ga verovatno ne zanima previse

nikola

pre 9 godina

novak ako osvoji jedan od ova dva turnira, a na jednom stigne do polufinala sto je ONAKO SKROMNO realno, novak ce otici na skoro 3300 bodova razlike, jer rafa gubi 2000 a novak osvaja 800 posto brani bodove oo prosle sezone.. gamee over!! ali opet, nista ne treba prepustiti slucaJU!! SINSINATI JE NAJBITNIJI TURNIR!!! U NOVAKOVOM SLUCAJU MOZDA I BITNIJI OD US OPENA.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Ne znam zašto se radujete. Svako zna da pobeda nije slatka kao kada se pobedi najveći rival u finalu. Pored svega, Nole juri Nadala u međusobnom skoru i odgovara mu da igra Nadal jer je Nole trenutno u najboljoj formi na turu. Svi znamo da ni onaj Rolan Garos Federera nema toliku težinu, jer je Nadal na njemu igrao povređen i ispao u 1/4 finalu. Noletove titule kada pobedi Nadala su mnogo značajnije.

boc

pre 9 godina

Izgleda da ce Novaku do kraja godine i pocetkom sledece veca pretnja biti Rodzer koji brani izuzetno malo poena, posebno ako Rodzer bude igrao kao na WB

допинг?

pre 9 godina

Тема је Надал а не Новак. Не би ме уопште изненадило да откаже УС Опен и остатак сезоне. И да онда следеће поно стартује као непобједиви супермен.

limeni

pre 9 godina

Nema tu poklona za Novaka nego velika shteta jer bi nekako se dogurao do finala na psihu a na betonu bi ga Djokovic pochistio a to bi ga deprimiralo pred US open! shteta kalkulator najveci on i njegov strika

Mare,NS

pre 9 godina

Nemojte,tako ljudi!Rafa je dobar decko!Bez njega i Federera,ni Novak ne bi bio to sto jeste!Oni prosto teraju jedni druge da daju 100% u svakom mecu!A,nama ostalim,preostaje samo da uzivamo,jer ni za sto godina se nece desiti da takvi majstori igraju u isto vreme!
Zelim ti brz oporovak i jos mnogo okrsaja sa Novakom,jer takvo rivalstvo,jos nije zabelezeno u istoriji tenisa!

Saša

pre 9 godina

Ljudi pustite Rafu i uživajte u Novakovoj igri! Rafini problemi su Rafini problemi, bitno je da naš Nole bude zdrav. Napred Nole do novih titula!!!

Sava

pre 9 godina

Ne zelim nikom povredu niti me raduje sto Nadal nece igrati ali posto on cesto otkazuje i prosto nestane na nekoliko meseci bilo bi pozeljno da se sledeci put odjavi i preskoci Roland Garos. Ako je mogao Federer jedini Frenc open da osvoji protiv Soderlinga nemam nista protiv da i Novak osvoji protiv nekog slabijeg protivnika. Na kraju ipak ostaju i pamte se titule a ne protiv koga su osvojene. Siguran sam da kad bi Novak jednom probio led i osvojio Roland Garos da bi posle toga pobedio i Rafu i osvojio taj gren slem jos neki put.

Dott

pre 9 godina

Ukoliko bi Nole oba turnira osvojio, pobegao bi Nadalu za blizu 4000 bodova, ali da ih ni on ne igra razlika bi bila 2460 bodova. Realno je da Nole uzme neki bod na ova dva turnira s obzirom da su mu rezultati prosle godine bili slabi za njegove standarde.
Inace i da je ucestvovao Nadal, ne bih sumnjao da Nole nece godinu zavrsiti na broju jedan, vec ovo samo daje mogucnost Noletu da godinu zavrsi superiorno i sa velikom prednoscu, sto znaci da ce broj jedan biti jos godinu dana i sa nesto slabijim rezultatima. Medjutim umesto toga ja ocekujem da Nole 2015 krene u berbu trofeja, kaja ce biti dvocifrena, garant! Takodje verujem i da ce uzeti 3 GS titule a ako bog da i sve 4 Pa da slavimo "Nole Slem" i isticanje kandidature za naj tenisera svih vremena, da mi vise ne prevrcu oci kad se Nole pomene kao neko ko je to u stanju.

Del Potro

pre 9 godina

Ovi koji spominju kalkulacije, u najmanju ruku nisu korektni. Nadalu će ruka biti u gipsu 2-3 tjedna tako da nema šanse da bude spreman za US Open. Najvjerovatnije će ga i propustiti, tako da priče o odmaranju namaju nikakvog smisla. Što se tične desne ruke...Del Potro je dešnjak pa je ozlijedio lijevu. Samo je razlika kada sa Del Potro ili bilo koji drugi igrač ozlijedi, onda je to tako,a kada se Nadal ozlijedi, onda se čisti, dopingira ili folira. Ma sigurno, možda će isprovati gluten free pa da vidi hoće li i on početi letjeti terenom.

Advokat svih Srba

pre 9 godina

Na zvanicnom sajtu ATP-a,pise da nece igrati ni na mastersu u Cincinati,sto znaci eto sjajne prilike za Noleta da konacno posle 4. izgubljena finala Cincinatia,konacno kompletira osvojene turnire iz Masters serije!

GoranS

pre 9 godina

Zglob desne ruke je zato što igra levom, pa kad se vrati neće biti sumnjivo da igra punom parom. Da je povreda stvarna i leve ruke trebalo bi mu duže od Delpa da se vrati, a ovako će biti "spreman" za USO. Ista stvar je sa kolenima - kome odu kolena sa onom dijagnozom, koju je on imao, postane ili invalid ili ode u penziju (ali vidljivo je da mu telo posustaje). Nikoga onaj povoj oko kolena nije zavarao, samo se svi prave Francuzi. Ne govorim o dopingu, već o taktici jer telo više ne može da izdrži celu sezonu. Jedino što mislim da ga zaista muči su leđa ali to prikriva fantomskim povredama drugih delova tela.

Nenad

pre 9 godina

Ne zavaravajmo se,ljudi.Vratice se Rafa na US Open jaci i bolji nego sto je bio.Sasvim dovoljno vremena da se izuzetno pripremi za poslednji Grand Slam sezone,koji je najbitniji turnir za njega,definitivno.Znate li koga se ja pribojavam pred ovu americku turneju po Novaka?Andyja Murraya.

Jim Beam

pre 9 godina

Nole brani polufinale, tj 360 bodova. Pošto Nadal gubi 1000, ako Novak dobije turnir to je 1640 bodova razlike + 460 kolika je sada razlike = 2100 bodova razlike. Ako ne bude pravio kikseve, to je dovoljno za miran kraj sezone i garantovano prvo mesto.

Her Zivota

pre 9 godina

Vamos Rafa doktore te igre,a ove legendice neka laju koliko oce...
(Mladen, 30. jul 2014 22:22)

Kako li nikad nije povredjen u sezoni sljake, ne muce ga ni kolena, zglobovi, ledja, stomacni virusi i ostalo.... ?

Ciga

pre 9 godina

Ja mu ništa ne verujem. Ne verujem ni da je skidanje u pitanju ali je sto posto neka vrsta šok terapije. Oće da dobije isti efekat kao nakon prošle pauze tj da se vrati bolji nego ikad i da grize na terenu.
Noletu prvo mesto treba ništa da ne znači, dosta "smo" vremena gubili brojeći bodove dok je Nadal osvajao GS. Sad treba da jurne taj US Open i razbije maler do kraja pa Australiju.

Rale

pre 9 godina

To je znaci +1000 za Noleta? :-) Znam da nije lepo radovati se zbog ovakvog spleta okolnosti, i na taj nacin doci do prednosti, ali to je sastav sporta. I Nole je ove godine propustio turnir zbog zgloba... Svakako zelim brz oporavak Nadalu.

ceko

pre 9 godina

ma nije ljudi nadal uopste povrijedjen. prva stvar njega zanimaju samo grand slamovi, da pretece federera. zanima njega i 1 mjesto, ali takticki on ga namjerno ispusta ove godine jer ga je tesko bilo i braniti, napasce ga sledece. a na US openu kako ce biti spreman svjesni niste.

Her Zivota

pre 9 godina

Kao i 2012, Novak je zavrsio sezonu kao prvi na osnovu Rafine povrede, a tako i ove godine, dok je Rafa prosle godine bio prvi tako sto je pobjedjivao bez da su mu glavni protivnici bilo odsutni zbog povrede. U tome je Rafina prednost kao sampiona u odnosu na Novaka. Njemu ne trebaju povrede najvecih rivala da bude prvi.
(Sasha, 31. jul 2014 13:38)

Kao i 2011 ???
Djole je odigrao 4 turnira manje ove godine i opet ima 600 poena vise, i da koje povrede ?? Otkazao je AO 2013 mesec dana pre pocetka zbog stomacnog virusa, jel i to jedna od povreda ?

Nebojša

pre 9 godina

Pošto brani titule na oba mastersa to znači minus od 2000 poena a pošto ce Novak nadam se barem odbraniti poene a možda i trijumfovati na jednom ili oba turnira verujem da je prvo mesto obezbedjeno bar do februara naredne godine ali za Nadala odsustvo toliko dugo sa terena može negativno da se odrazi na njegovu furmu na us openu čak i da povrede nema nije isto trening i takmičarski mečevi ja mu svakako želim da se što pre vrati jer mi je ipak najdraže kada Novak njega pobedi na grenslemu a ovaj us open je dobra prilika za revanš za poraz na RG.

Dosta vise

pre 9 godina

Ocete li vise prestati pominjati to prvo mjesto? To je najmanje bitno.
Bitan je USOPen, pa zavrsni masters, pa onda prvo mjesto. Sta je bitno ako zavrsi prvi a ne uzme USO? Ja bi da uzme USO pa ne mora ni biti prvi sto se mene tice.

dragan

pre 9 godina

Ma kakva povreda.Slikali ga nedavno na Ibici sa društvom i nekom nepoznatom devojkom,nezvanično se čuje da je raskinuopre par mes sa dosadašnjom devojkom.

Brkajlo

pre 9 godina

Kao velikom navijacu Novaka naravno da mi je prva misao na ovu vest bila - sjajna, obezbedjeno prvo mesto do kraja godine.
Ali, kao sto vec rekoste u komentarima, to nije pravi nacin za razmisljanje, ni nama, a posebno ne Novaku.
Jer kad Novak razmislja: svi igraju, bice pakleno, idemo samo jako, on dolazi do finala, gde ga najcesce ceka Nadal, koji je pocistio one koji mogu Novaku da naude (Mari, Rodzer) i tu nas garantovano ceka sjajan mec, koji u trenutnoj formi Novak dobija!
A koliko god bio profesionalac, tesko je ne pomisliti, ok, nema Nadala, sada ce biti lakse.. a sa tom mislju moze da mu se desi da izgubi od Berdiha recimo, dok sa druge strane, kad je Nadal u zrebu, Novak takve meceve dobija.
Tako da, dobra vest sto se tice liste, ali sto se tice H2H i takmicarskog naboja, ne tako dobra.
U svakom slucaju, napred Novace, samo koncentrisano i sa vatrom u ocima, idemo po RC, a jos vise po Sinsi i onda sa tim samopouzdanjem i na USO, sto da ne!?

Dermendziev

pre 9 godina

Nista spektakularno za Serenu i Nadala.Jedne godine organizam se 'preforsira',sledece se 'odmara'.Stara sema kruzi.Jos ako dodamo da se skoro sigurno nece pojaviti ni na ZT bice jos veceg sevdaha.

Iz dana u dan tenis postaje sve manje interesantan.

Pozdrav!

Beobrad

pre 9 godina

Ne, ovo je prava steta, ne zbog premazanog Nadala i strica mu Tonija, vec zbog Novaka, jer sam zeleo gledati Novakove superiorne pobede i demonstraciju sile uma nad kladom.

City Girl

pre 9 godina

Lično ga ne volim, ali setite se i da je Nole povredio zglob na treningu u Monte Karlu i povredjen odigrao polufinale sa Federerom. Moguce je da se Nadal povredio, moguce je da je taktika, moguce je da se cisti od dopinga.

despot

pre 9 godina

Ovogodisnje finale Wumbldona je bilo prosecno, da be kazem dosadno, a da je Nadal prosao onog vuzgu pokidao bi i Federera i Djokovica. Na gren slemovima ih unistava.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (pera, 31. jul 2014 02:37)
Pero Pero, iz kog si sr ti sna probudio? Komentar svih relevantnih cinilaca u tenisu je bio da je mec izmedju Novaka i Federera u finalu Wimbldona bio istorijski spektakl i jedan od najboljih meceva ikad odigranih.
A sto e tice Nadala ima ona nasa da su babi ..... bila bi deda.

robin hud

pre 9 godina

Pojedinci su ovde očigledno pomešali lončiće. Nije dobra vest, kako rekoh što je Nadal povređen, ali to nikako nije njegova vrlina nego njegova slabost. To će naravno ubrzati njegov kraj karijere. Guranje sebe do sopstvenih granica i stvaranje fanatizma nije odlika najvećih sportista svih vremena. To govori o pogrešnoj psihi sportiste. Fanatizam nije dobar u ničemu pa ni u sportu.

Po

pre 9 godina

Nadal optereti svoje telo nenormalnim opterecenjima samo zbog rezultata jer on ne moze da izdrzi celu sezonu i onda zapne u odredjenom periodu postize rezultate ,a onda pocinje da pada i dobijaju ga 100 sa liste i on sada nije spreman.