Sreda, 25.06.2014.

14:02

Micić može kod Popa u Sparse?

Mladi srpski košarkaš Vasilije Micić navodno je na meti NBA šampiona San Antonio Sparsa na predstojećem draftu.

Izvor: AK

Miciæ može kod Popa u Sparse? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Amare

pre 9 godina

Sinovi,kad Sasa Djordjevic nije uspeo u nba,svako ko razume kosarku shvatice da je ovaj deckic samo prosecan igrac.Btw kakav crni Nedovic,gubi vreme u Americi

laRS0n

pre 9 godina

Sta sam ja gledao jutros oko 3h sa onim novinarom Aldridgem ili kako već? Ja mislio to je draft?. Jos sam se iznenadio kad je Micić biran od Feniksa kao 27 pick.

majk

pre 9 godina

po predvidjanjima za nba draft bice da je mnogo realnija opcija da taj 30pik bude bogdan bogdanovic i da on dodje u san antonio pre nego micic

sever 4ever

pre 9 godina

sever 4ever Navijac sam Zvezde takodje (msm vidi se po tvom nicku da si i ti) ali kad sam video kakav si komentar ostavio bude me sramota ko sve navija za Zvezdu danas. Idi se ti kladi, al ostavi normalne ljude da komentarisu ovde i iznesu svoje misljenje. Ti znas da l' Vasa ima talenta, fiziklije, spremnost ili nema za NBA. Ah da ti si jos jedan od onih kosarkaskih magova koji znaju na prvi pogled ko je talenat a ko nije.
(76er, 25. jun 2014 17:50)

Pratim domaću košarku i NBA jako dugo, trenirao sam 10god i radio kao trener dok nisam završio fax. To nije na prvi pogled već pratim košakru, kako seniore tamo i mlađe selekcije. Vasa je solidan igrač sa jakim menadžerom bez predispozicija za NBA.

bamm

pre 9 godina

decko je mnogo jak fizicki,mnogo dobro i jako probija,i mnogo mocan asistent,solidan suter!jednom rijecju klinac razvaljuje kosarku!!!

Nataeos

pre 9 godina

Kakav bre Micić i NBA. Malo je odskočio od proseka koji je veoma slab i odmah NBA. Dečko je dobar košarkaš za Srbiju, solidan za ABA ligu... Može od njega da bude kvalitetan evropski igrač i dobar reprezentativac. On nema znanje i fizikalije za tako zahtevnu ligu.
(sever 4ever, 25. jun 2014 13:39)
Nije ni Parker imao.

76er

pre 9 godina

sever 4ever Navijac sam Zvezde takodje (msm vidi se po tvom nicku da si i ti) ali kad sam video kakav si komentar ostavio bude me sramota ko sve navija za Zvezdu danas. Idi se ti kladi, al ostavi normalne ljude da komentarisu ovde i iznesu svoje misljenje. Ti znas da l' Vasa ima talenta, fiziklije, spremnost ili nema za NBA. Ah da ti si jos jedan od onih kosarkaskih magova koji znaju na prvi pogled ko je talenat a ko nije.

Arsen

pre 9 godina

@Izgleda da neće biti prenosa drafta u Srbiji. Šteta, što zbog naših igrača, što zbog kvaliteta ostalih...Mislim da samo Bogdanović može da napravi NBA karijeru, dok su ostali ipak više za evropsku košarku. Moja prognoza- 1.pik Parker 2.pik Vigins 3.pik Embid
(Jeremija, 25. jun 2014 14:09)

Bice na sport klubu!

dexter

pre 9 godina

Nerazumem ,zasto mnogi hejtuju ovoga momka i tolika sumnja da ce nesto postici u karijeri... Zeleo bi najvise od svega,da uspe u NBA i da demantuje sve te kriticare i lezece sportiste,koji nista nisu postigli u zivotu,a koji samo pametuju...

shazam

pre 9 godina

Taj nivo u draftu je otprilike bio predvidjan Micicu i ranije. Nije ovaj clanak o tome da on moze da ode bilo gde i da dobije automatske minute, nego da sistem konkretno u SA (koji je i prvak) moze da pogoduje takvom tipu igraca. Mislim da je obrazlozenje u clanku sto se toga tice vise nego solidno. A posto je vec pravljeno poredjenje sa Peti Milsom, pogledajte njegove statistike prvih par sezona, pre nego sto je presao u Sparse - mozda 4 poena po mecu i mizeran procenat suta iz igre. E pa bas taj igrac ce u nekom drugom timu potraziti uhlebljenje jer jer restricted free agent i moze da bude lagano preplacen sto se zahvaljujuci Sparsima lepo izreklamirao ostatku lige. E pa na to mesto upada Micic. Daleko od toga da nema konkurencije (iza Parkera je Kori Dzozef koji je pre ove sezone dosta koriscen, a i Djinobili preuzme pleja tu i tamo), ali Vasilije zapravo jeste slican igrac Peti Milsu, i zato bi lako moglo da se desi da dobija minute sa klupe umesto Dzozefa, posebno obzirom na to da Popovic ponajvise voli da odmara zvezde poput Parkera tokom reg. sezone. Naravno da moze i da ne iskoristi te minute (poput Nando de Koloa koji je trejdovan), ali moze da se desi i da iskoristi, posebno u sistemu poput San Antonijevog gde svaki igrac moze doci do izrazaja ako naravno uz talenat ima smisla za timsku igru, pozrtvovan je, i ima herca da sutne kad je tesko. Ako zavrsi u SA, lako bi moglo da se desi da Micica gledamo u zavrsnici plejofa sledece sezone. Po meni, dobra vest.

Radovan III

pre 9 godina

Vasa ove godine puni tek 20, a Bogdan 22, pa koju je to i kakvu kosarku igrao Bogdan tada sa dvadeset, a Vasa je najbolji igrac Mege, i zivi bili bice on zver od igraca, nemojte podcenjivati decka samo zato jer ne igra i ne navija za partizan!

Divos

pre 9 godina

Видећемо сутра расплет на драфту и колико су ово реална предвиђања. Styx river је већ написао да је по задњем предвиђању Богдан 30. а Васа 34. (Далас), али свакако су Спарси најбоља средина за европске играче, ту би се и Богдан и Васа сјајно уклопили, Грег воли дати шансу европским играчима, ваљда ће барем један завршити у Спарсима. Прва сезона у НБА је од пресудне важности, присутан је период адаптације, ново је то искуство, мало је времена за колективне тренинге (82 меча за 5 месеци, далека путовање авионом, па аеродроми, хотели, мечеви), мало који играч у првој сезони оствари континуитет целе сезоне, али је важно да пружи запажене партије и скрене пажњу на себе, а то може само ако добије потребну минутажу. Спарси су најбоља опција, ни Далас није лоше, ту су на плеју ветерани Калдерон (33) и Херис (31) треба им "свежа крв", мислим да је и ту за Васу шанса.
Мицић је напредовао ове сезоне, дпказао је и квалитет и наговестио потенцијал. Сасвим сигурно га у НБА пажљиво прате, прошле године на СП У-19 Србија је оставила одличан дојам, САД су довеле супер-моћну екипу, најбољу у том узрасту у овом миленијуму, можда и у историји, све су разбијали 40 и више разлике (Русе рецимо +68), и Србија је више него ревноправно са таквим тимом опдиграла 2 меча, Васа је био наш најбољи играч, и доказао да уме са Америма.
За Васу је најважније да га повреде заобиђу, урадиће он у каријери велике ствари, и у НБА оставиће траг.

sever 4ever

pre 9 godina

Jedina stvar koja uništava "naše" talente je ovo okruženje i preovlađujući gubitnički pristup kada je u pitanju gotovo bilo šta što se radi.
(Crn do kraja, 25. jun 2014 14:32)

Veze nemaš sa košarkom.
Vasa NEMA kvalitet za NBA. Daj kvotu pa da stavim pare. Ili evo daću ja tebi kvotu 10 da Micić neće ništa uraditi u NBA pa ti daj pare optimisto i pokaži veru u srpski sport.

Voleo bih da Vasa postane bar pola Djinobilija

pre 9 godina

Bilo bi dobro da je istina.
Ali, po meni, Micic nije nista spec. ni u ABA ligi.
Kazu svi - veliki talenat. Nadam se da su u pravu jer ja taj talenat ne vidim, ne vidim nijedan segment igre u kome je on nesto talentovaniji od prosecnosti, a cak je i reprezentativac na neki foru (menadzersku?).
NBA nikad nece igrati, ne zato sto je slab fizicki, vec zato sto je spor.
Evropska kosarka gaji sporace za dosadnu pozicionu zonsku kosarku, i cim su Spanci krenuli da igraju malo brze - odmah su zavladali kontinetom.

Styx river

pre 9 godina

Mock draft azuriran 20.6. poslednji put na 30. poziciju u prvoj rundi stavlja Bogdana. Bez namere da omalovazavam neke igrace, zar stvarno mislite da ce SAS pre birati Micica nego Bogdana?

djes ba poso

pre 9 godina

Sta se svi vi lozite a nemate pojma o kosarci. Dva puta niste sutnuli na kos a pricate sta ko moze a sta ne. Vasa jr vrhunki talenat. I kad je neki belac uspeo da igra na fizikalije u NBA? Vasa ima viziju igra kao retko koji plej I to je njegov najveci adut. A to je neto sto je dobrim timovima uvek potrebno.

Jeremija

pre 9 godina

Izgleda da neće biti prenosa drafta u Srbiji. Šteta, što zbog naših igrača, što zbog kvaliteta ostalih...Mislim da samo Bogdanović može da napravi NBA karijeru, dok su ostali ipak više za evropsku košarku. Moja prognoza- 1.pik Parker 2.pik Vigins 3.pik Embid

hibiskus

pre 9 godina

ja nadjih predvidjanje da ce san antonio da uzme bogdana bogdanovica sa 30 pozicije, i kad malo porazmislite uklapa se u ovo to pis eu tekstu

Black Crowe

pre 9 godina

O cemu vi?? Da li ste normalni???? Micic u NBA? Nedovic mase peskirom, onda ce ovaj da bude ekonom. Ovaj "projekat" bolesno ambicioznih roditelja ce da igra kosarku jos par godina do nove povrede i onda kraj. On ne moze ni moju babu od 87 godina sa ugradjenim novim kukomk da sacuva. Dajte malo ozbiljnosti u sportskoj redakciji. Znam da je tesko, i narednih 13 godina bez titule, ali malo realnosti nije na odmet.

nicoola

pre 9 godina

Ne verujem da Micic moze i sedeti na klupi Sparsa, a kamoli imati neku solidnu minutazu koja je za razvoj ovog igraca od presudne vaznosti. Poredjenje sa Milsom i pominjanje Vase kao drugog pleja Sparsa je neshvatljivo. Nemam nista protiv njega i zeleo bih mu veliki uspeh, kao i svakom srpskom kosarkasu, ali on jednostavno nije igrac koji moze da se nosi sa plejmejkerima u NBA ligi ni po jednoj osnovi.

Crn do kraja

pre 9 godina

Evo dežurnih komentatora da nam objasne kako je ovo propast u najavi i tobože dalje upropašćavanje srpskih talenata. Njih bi voleo da podsetim da je Toni Parker takodje otišao iz Evrope kao malo poznat igrač, našoj publici poznat po tome što mu je Miloš Vujanić održavao časove košarke dok je igrao za Crvenu Zvezdu. Voleo bih takodje da ih podsetim da su tako pričali i za Miloša Jojića, Filipa Đarođevića i Nemanju Matića, pa danas ipak vrište svoje hvalospeve na B92 komentarima. Čak i da ne uspe, imamo primer Igora Rakočevića koji je otišao u NBA sa epitetom nekoga koje gubitnik i tatin sin, tamo ode i ne uradi ama baš ništa i onda se vrati i postane jedan od najboljih strelaca u istoriji Evrolige.

Jedina stvar koja uništava "naše" talente je ovo okruženje i preovlađujući gubitnički pristup kada je u pitanju gotovo bilo šta što se radi.

MC

pre 9 godina

Ne znam koji to stručnjaci prognoziraju da ga SAS pokupi. Prema Mock Draft 4.0 Vasa bi trebalo da završi u Šarlotu. Dejvid Oldridz mu predviđa izbor sa 27. mesta od strane Finiks Sansa.

igor

pre 9 godina

Ako ode u NBA upropastice karijeru, jer tamo sa ovakvom konstitucijom "jedu za dorucak". Za njega je najbolja opcija Partizan ili eventualno Efes kod Ivkovica. Sve drugo vodi na put izgubljenih talenata srpske kosarke.

mrsimud

pre 9 godina

U programskoj semi Sport Kluba ne stoji da prenose draft, da li to znaci da gledaoci iz Srbije nece moci da gledaju prenos drafta putem malih ekrana?

sever 4ever

pre 9 godina

Kakav bre Micić i NBA. Malo je odskočio od proseka koji je veoma slab i odmah NBA. Dečko je dobar košarkaš za Srbiju, solidan za ABA ligu... Može od njega da bude kvalitetan evropski igrač i dobar reprezentativac. On nema znanje i fizikalije za tako zahtevnu ligu.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Bogdan Bogdanovic ce biti najprijatnije iznenadjenje na draftu! Decko ima dve sezone iskustva u Evroligi sto nemaju ni Saric ni Nurkic, osvajao je trofeje, 4. strelac evrolige... Ako bude imao srece sa klubom, ocekujem da vec od jeseni igra NBA.

sever 4ever

pre 9 godina

Kakav bre Micić i NBA. Malo je odskočio od proseka koji je veoma slab i odmah NBA. Dečko je dobar košarkaš za Srbiju, solidan za ABA ligu... Može od njega da bude kvalitetan evropski igrač i dobar reprezentativac. On nema znanje i fizikalije za tako zahtevnu ligu.

nicoola

pre 9 godina

Ne verujem da Micic moze i sedeti na klupi Sparsa, a kamoli imati neku solidnu minutazu koja je za razvoj ovog igraca od presudne vaznosti. Poredjenje sa Milsom i pominjanje Vase kao drugog pleja Sparsa je neshvatljivo. Nemam nista protiv njega i zeleo bih mu veliki uspeh, kao i svakom srpskom kosarkasu, ali on jednostavno nije igrac koji moze da se nosi sa plejmejkerima u NBA ligi ni po jednoj osnovi.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Bogdan Bogdanovic ce biti najprijatnije iznenadjenje na draftu! Decko ima dve sezone iskustva u Evroligi sto nemaju ni Saric ni Nurkic, osvajao je trofeje, 4. strelac evrolige... Ako bude imao srece sa klubom, ocekujem da vec od jeseni igra NBA.

Crn do kraja

pre 9 godina

Evo dežurnih komentatora da nam objasne kako je ovo propast u najavi i tobože dalje upropašćavanje srpskih talenata. Njih bi voleo da podsetim da je Toni Parker takodje otišao iz Evrope kao malo poznat igrač, našoj publici poznat po tome što mu je Miloš Vujanić održavao časove košarke dok je igrao za Crvenu Zvezdu. Voleo bih takodje da ih podsetim da su tako pričali i za Miloša Jojića, Filipa Đarođevića i Nemanju Matića, pa danas ipak vrište svoje hvalospeve na B92 komentarima. Čak i da ne uspe, imamo primer Igora Rakočevića koji je otišao u NBA sa epitetom nekoga koje gubitnik i tatin sin, tamo ode i ne uradi ama baš ništa i onda se vrati i postane jedan od najboljih strelaca u istoriji Evrolige.

Jedina stvar koja uništava "naše" talente je ovo okruženje i preovlađujući gubitnički pristup kada je u pitanju gotovo bilo šta što se radi.

mrsimud

pre 9 godina

U programskoj semi Sport Kluba ne stoji da prenose draft, da li to znaci da gledaoci iz Srbije nece moci da gledaju prenos drafta putem malih ekrana?

igor

pre 9 godina

Ako ode u NBA upropastice karijeru, jer tamo sa ovakvom konstitucijom "jedu za dorucak". Za njega je najbolja opcija Partizan ili eventualno Efes kod Ivkovica. Sve drugo vodi na put izgubljenih talenata srpske kosarke.

Styx river

pre 9 godina

Mock draft azuriran 20.6. poslednji put na 30. poziciju u prvoj rundi stavlja Bogdana. Bez namere da omalovazavam neke igrace, zar stvarno mislite da ce SAS pre birati Micica nego Bogdana?

Radovan III

pre 9 godina

Vasa ove godine puni tek 20, a Bogdan 22, pa koju je to i kakvu kosarku igrao Bogdan tada sa dvadeset, a Vasa je najbolji igrac Mege, i zivi bili bice on zver od igraca, nemojte podcenjivati decka samo zato jer ne igra i ne navija za partizan!

MC

pre 9 godina

Ne znam koji to stručnjaci prognoziraju da ga SAS pokupi. Prema Mock Draft 4.0 Vasa bi trebalo da završi u Šarlotu. Dejvid Oldridz mu predviđa izbor sa 27. mesta od strane Finiks Sansa.

Voleo bih da Vasa postane bar pola Djinobilija

pre 9 godina

Bilo bi dobro da je istina.
Ali, po meni, Micic nije nista spec. ni u ABA ligi.
Kazu svi - veliki talenat. Nadam se da su u pravu jer ja taj talenat ne vidim, ne vidim nijedan segment igre u kome je on nesto talentovaniji od prosecnosti, a cak je i reprezentativac na neki foru (menadzersku?).
NBA nikad nece igrati, ne zato sto je slab fizicki, vec zato sto je spor.
Evropska kosarka gaji sporace za dosadnu pozicionu zonsku kosarku, i cim su Spanci krenuli da igraju malo brze - odmah su zavladali kontinetom.

Divos

pre 9 godina

Видећемо сутра расплет на драфту и колико су ово реална предвиђања. Styx river је већ написао да је по задњем предвиђању Богдан 30. а Васа 34. (Далас), али свакако су Спарси најбоља средина за европске играче, ту би се и Богдан и Васа сјајно уклопили, Грег воли дати шансу европским играчима, ваљда ће барем један завршити у Спарсима. Прва сезона у НБА је од пресудне важности, присутан је период адаптације, ново је то искуство, мало је времена за колективне тренинге (82 меча за 5 месеци, далека путовање авионом, па аеродроми, хотели, мечеви), мало који играч у првој сезони оствари континуитет целе сезоне, али је важно да пружи запажене партије и скрене пажњу на себе, а то може само ако добије потребну минутажу. Спарси су најбоља опција, ни Далас није лоше, ту су на плеју ветерани Калдерон (33) и Херис (31) треба им "свежа крв", мислим да је и ту за Васу шанса.
Мицић је напредовао ове сезоне, дпказао је и квалитет и наговестио потенцијал. Сасвим сигурно га у НБА пажљиво прате, прошле године на СП У-19 Србија је оставила одличан дојам, САД су довеле супер-моћну екипу, најбољу у том узрасту у овом миленијуму, можда и у историји, све су разбијали 40 и више разлике (Русе рецимо +68), и Србија је више него ревноправно са таквим тимом опдиграла 2 меча, Васа је био наш најбољи играч, и доказао да уме са Америма.
За Васу је најважније да га повреде заобиђу, урадиће он у каријери велике ствари, и у НБА оставиће траг.

Black Crowe

pre 9 godina

O cemu vi?? Da li ste normalni???? Micic u NBA? Nedovic mase peskirom, onda ce ovaj da bude ekonom. Ovaj "projekat" bolesno ambicioznih roditelja ce da igra kosarku jos par godina do nove povrede i onda kraj. On ne moze ni moju babu od 87 godina sa ugradjenim novim kukomk da sacuva. Dajte malo ozbiljnosti u sportskoj redakciji. Znam da je tesko, i narednih 13 godina bez titule, ali malo realnosti nije na odmet.

djes ba poso

pre 9 godina

Sta se svi vi lozite a nemate pojma o kosarci. Dva puta niste sutnuli na kos a pricate sta ko moze a sta ne. Vasa jr vrhunki talenat. I kad je neki belac uspeo da igra na fizikalije u NBA? Vasa ima viziju igra kao retko koji plej I to je njegov najveci adut. A to je neto sto je dobrim timovima uvek potrebno.

hibiskus

pre 9 godina

ja nadjih predvidjanje da ce san antonio da uzme bogdana bogdanovica sa 30 pozicije, i kad malo porazmislite uklapa se u ovo to pis eu tekstu

shazam

pre 9 godina

Taj nivo u draftu je otprilike bio predvidjan Micicu i ranije. Nije ovaj clanak o tome da on moze da ode bilo gde i da dobije automatske minute, nego da sistem konkretno u SA (koji je i prvak) moze da pogoduje takvom tipu igraca. Mislim da je obrazlozenje u clanku sto se toga tice vise nego solidno. A posto je vec pravljeno poredjenje sa Peti Milsom, pogledajte njegove statistike prvih par sezona, pre nego sto je presao u Sparse - mozda 4 poena po mecu i mizeran procenat suta iz igre. E pa bas taj igrac ce u nekom drugom timu potraziti uhlebljenje jer jer restricted free agent i moze da bude lagano preplacen sto se zahvaljujuci Sparsima lepo izreklamirao ostatku lige. E pa na to mesto upada Micic. Daleko od toga da nema konkurencije (iza Parkera je Kori Dzozef koji je pre ove sezone dosta koriscen, a i Djinobili preuzme pleja tu i tamo), ali Vasilije zapravo jeste slican igrac Peti Milsu, i zato bi lako moglo da se desi da dobija minute sa klupe umesto Dzozefa, posebno obzirom na to da Popovic ponajvise voli da odmara zvezde poput Parkera tokom reg. sezone. Naravno da moze i da ne iskoristi te minute (poput Nando de Koloa koji je trejdovan), ali moze da se desi i da iskoristi, posebno u sistemu poput San Antonijevog gde svaki igrac moze doci do izrazaja ako naravno uz talenat ima smisla za timsku igru, pozrtvovan je, i ima herca da sutne kad je tesko. Ako zavrsi u SA, lako bi moglo da se desi da Micica gledamo u zavrsnici plejofa sledece sezone. Po meni, dobra vest.

dexter

pre 9 godina

Nerazumem ,zasto mnogi hejtuju ovoga momka i tolika sumnja da ce nesto postici u karijeri... Zeleo bi najvise od svega,da uspe u NBA i da demantuje sve te kriticare i lezece sportiste,koji nista nisu postigli u zivotu,a koji samo pametuju...

Nataeos

pre 9 godina

Kakav bre Micić i NBA. Malo je odskočio od proseka koji je veoma slab i odmah NBA. Dečko je dobar košarkaš za Srbiju, solidan za ABA ligu... Može od njega da bude kvalitetan evropski igrač i dobar reprezentativac. On nema znanje i fizikalije za tako zahtevnu ligu.
(sever 4ever, 25. jun 2014 13:39)
Nije ni Parker imao.

76er

pre 9 godina

sever 4ever Navijac sam Zvezde takodje (msm vidi se po tvom nicku da si i ti) ali kad sam video kakav si komentar ostavio bude me sramota ko sve navija za Zvezdu danas. Idi se ti kladi, al ostavi normalne ljude da komentarisu ovde i iznesu svoje misljenje. Ti znas da l' Vasa ima talenta, fiziklije, spremnost ili nema za NBA. Ah da ti si jos jedan od onih kosarkaskih magova koji znaju na prvi pogled ko je talenat a ko nije.

bamm

pre 9 godina

decko je mnogo jak fizicki,mnogo dobro i jako probija,i mnogo mocan asistent,solidan suter!jednom rijecju klinac razvaljuje kosarku!!!

Arsen

pre 9 godina

@Izgleda da neće biti prenosa drafta u Srbiji. Šteta, što zbog naših igrača, što zbog kvaliteta ostalih...Mislim da samo Bogdanović može da napravi NBA karijeru, dok su ostali ipak više za evropsku košarku. Moja prognoza- 1.pik Parker 2.pik Vigins 3.pik Embid
(Jeremija, 25. jun 2014 14:09)

Bice na sport klubu!

Jeremija

pre 9 godina

Izgleda da neće biti prenosa drafta u Srbiji. Šteta, što zbog naših igrača, što zbog kvaliteta ostalih...Mislim da samo Bogdanović može da napravi NBA karijeru, dok su ostali ipak više za evropsku košarku. Moja prognoza- 1.pik Parker 2.pik Vigins 3.pik Embid

sever 4ever

pre 9 godina

Jedina stvar koja uništava "naše" talente je ovo okruženje i preovlađujući gubitnički pristup kada je u pitanju gotovo bilo šta što se radi.
(Crn do kraja, 25. jun 2014 14:32)

Veze nemaš sa košarkom.
Vasa NEMA kvalitet za NBA. Daj kvotu pa da stavim pare. Ili evo daću ja tebi kvotu 10 da Micić neće ništa uraditi u NBA pa ti daj pare optimisto i pokaži veru u srpski sport.

sever 4ever

pre 9 godina

sever 4ever Navijac sam Zvezde takodje (msm vidi se po tvom nicku da si i ti) ali kad sam video kakav si komentar ostavio bude me sramota ko sve navija za Zvezdu danas. Idi se ti kladi, al ostavi normalne ljude da komentarisu ovde i iznesu svoje misljenje. Ti znas da l' Vasa ima talenta, fiziklije, spremnost ili nema za NBA. Ah da ti si jos jedan od onih kosarkaskih magova koji znaju na prvi pogled ko je talenat a ko nije.
(76er, 25. jun 2014 17:50)

Pratim domaću košarku i NBA jako dugo, trenirao sam 10god i radio kao trener dok nisam završio fax. To nije na prvi pogled već pratim košakru, kako seniore tamo i mlađe selekcije. Vasa je solidan igrač sa jakim menadžerom bez predispozicija za NBA.

majk

pre 9 godina

po predvidjanjima za nba draft bice da je mnogo realnija opcija da taj 30pik bude bogdan bogdanovic i da on dodje u san antonio pre nego micic

laRS0n

pre 9 godina

Sta sam ja gledao jutros oko 3h sa onim novinarom Aldridgem ili kako već? Ja mislio to je draft?. Jos sam se iznenadio kad je Micić biran od Feniksa kao 27 pick.

Amare

pre 9 godina

Sinovi,kad Sasa Djordjevic nije uspeo u nba,svako ko razume kosarku shvatice da je ovaj deckic samo prosecan igrac.Btw kakav crni Nedovic,gubi vreme u Americi

Black Crowe

pre 9 godina

O cemu vi?? Da li ste normalni???? Micic u NBA? Nedovic mase peskirom, onda ce ovaj da bude ekonom. Ovaj "projekat" bolesno ambicioznih roditelja ce da igra kosarku jos par godina do nove povrede i onda kraj. On ne moze ni moju babu od 87 godina sa ugradjenim novim kukomk da sacuva. Dajte malo ozbiljnosti u sportskoj redakciji. Znam da je tesko, i narednih 13 godina bez titule, ali malo realnosti nije na odmet.

sever 4ever

pre 9 godina

Kakav bre Micić i NBA. Malo je odskočio od proseka koji je veoma slab i odmah NBA. Dečko je dobar košarkaš za Srbiju, solidan za ABA ligu... Može od njega da bude kvalitetan evropski igrač i dobar reprezentativac. On nema znanje i fizikalije za tako zahtevnu ligu.

igor

pre 9 godina

Ako ode u NBA upropastice karijeru, jer tamo sa ovakvom konstitucijom "jedu za dorucak". Za njega je najbolja opcija Partizan ili eventualno Efes kod Ivkovica. Sve drugo vodi na put izgubljenih talenata srpske kosarke.

sever 4ever

pre 9 godina

Jedina stvar koja uništava "naše" talente je ovo okruženje i preovlađujući gubitnički pristup kada je u pitanju gotovo bilo šta što se radi.
(Crn do kraja, 25. jun 2014 14:32)

Veze nemaš sa košarkom.
Vasa NEMA kvalitet za NBA. Daj kvotu pa da stavim pare. Ili evo daću ja tebi kvotu 10 da Micić neće ništa uraditi u NBA pa ti daj pare optimisto i pokaži veru u srpski sport.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Bogdan Bogdanovic ce biti najprijatnije iznenadjenje na draftu! Decko ima dve sezone iskustva u Evroligi sto nemaju ni Saric ni Nurkic, osvajao je trofeje, 4. strelac evrolige... Ako bude imao srece sa klubom, ocekujem da vec od jeseni igra NBA.

Voleo bih da Vasa postane bar pola Djinobilija

pre 9 godina

Bilo bi dobro da je istina.
Ali, po meni, Micic nije nista spec. ni u ABA ligi.
Kazu svi - veliki talenat. Nadam se da su u pravu jer ja taj talenat ne vidim, ne vidim nijedan segment igre u kome je on nesto talentovaniji od prosecnosti, a cak je i reprezentativac na neki foru (menadzersku?).
NBA nikad nece igrati, ne zato sto je slab fizicki, vec zato sto je spor.
Evropska kosarka gaji sporace za dosadnu pozicionu zonsku kosarku, i cim su Spanci krenuli da igraju malo brze - odmah su zavladali kontinetom.

Radovan III

pre 9 godina

Vasa ove godine puni tek 20, a Bogdan 22, pa koju je to i kakvu kosarku igrao Bogdan tada sa dvadeset, a Vasa je najbolji igrac Mege, i zivi bili bice on zver od igraca, nemojte podcenjivati decka samo zato jer ne igra i ne navija za partizan!

Jeremija

pre 9 godina

Izgleda da neće biti prenosa drafta u Srbiji. Šteta, što zbog naših igrača, što zbog kvaliteta ostalih...Mislim da samo Bogdanović može da napravi NBA karijeru, dok su ostali ipak više za evropsku košarku. Moja prognoza- 1.pik Parker 2.pik Vigins 3.pik Embid

Styx river

pre 9 godina

Mock draft azuriran 20.6. poslednji put na 30. poziciju u prvoj rundi stavlja Bogdana. Bez namere da omalovazavam neke igrace, zar stvarno mislite da ce SAS pre birati Micica nego Bogdana?

nicoola

pre 9 godina

Ne verujem da Micic moze i sedeti na klupi Sparsa, a kamoli imati neku solidnu minutazu koja je za razvoj ovog igraca od presudne vaznosti. Poredjenje sa Milsom i pominjanje Vase kao drugog pleja Sparsa je neshvatljivo. Nemam nista protiv njega i zeleo bih mu veliki uspeh, kao i svakom srpskom kosarkasu, ali on jednostavno nije igrac koji moze da se nosi sa plejmejkerima u NBA ligi ni po jednoj osnovi.

Crn do kraja

pre 9 godina

Evo dežurnih komentatora da nam objasne kako je ovo propast u najavi i tobože dalje upropašćavanje srpskih talenata. Njih bi voleo da podsetim da je Toni Parker takodje otišao iz Evrope kao malo poznat igrač, našoj publici poznat po tome što mu je Miloš Vujanić održavao časove košarke dok je igrao za Crvenu Zvezdu. Voleo bih takodje da ih podsetim da su tako pričali i za Miloša Jojića, Filipa Đarođevića i Nemanju Matića, pa danas ipak vrište svoje hvalospeve na B92 komentarima. Čak i da ne uspe, imamo primer Igora Rakočevića koji je otišao u NBA sa epitetom nekoga koje gubitnik i tatin sin, tamo ode i ne uradi ama baš ništa i onda se vrati i postane jedan od najboljih strelaca u istoriji Evrolige.

Jedina stvar koja uništava "naše" talente je ovo okruženje i preovlađujući gubitnički pristup kada je u pitanju gotovo bilo šta što se radi.

76er

pre 9 godina

sever 4ever Navijac sam Zvezde takodje (msm vidi se po tvom nicku da si i ti) ali kad sam video kakav si komentar ostavio bude me sramota ko sve navija za Zvezdu danas. Idi se ti kladi, al ostavi normalne ljude da komentarisu ovde i iznesu svoje misljenje. Ti znas da l' Vasa ima talenta, fiziklije, spremnost ili nema za NBA. Ah da ti si jos jedan od onih kosarkaskih magova koji znaju na prvi pogled ko je talenat a ko nije.

mrsimud

pre 9 godina

U programskoj semi Sport Kluba ne stoji da prenose draft, da li to znaci da gledaoci iz Srbije nece moci da gledaju prenos drafta putem malih ekrana?

MC

pre 9 godina

Ne znam koji to stručnjaci prognoziraju da ga SAS pokupi. Prema Mock Draft 4.0 Vasa bi trebalo da završi u Šarlotu. Dejvid Oldridz mu predviđa izbor sa 27. mesta od strane Finiks Sansa.

hibiskus

pre 9 godina

ja nadjih predvidjanje da ce san antonio da uzme bogdana bogdanovica sa 30 pozicije, i kad malo porazmislite uklapa se u ovo to pis eu tekstu

Nataeos

pre 9 godina

Kakav bre Micić i NBA. Malo je odskočio od proseka koji je veoma slab i odmah NBA. Dečko je dobar košarkaš za Srbiju, solidan za ABA ligu... Može od njega da bude kvalitetan evropski igrač i dobar reprezentativac. On nema znanje i fizikalije za tako zahtevnu ligu.
(sever 4ever, 25. jun 2014 13:39)
Nije ni Parker imao.

Amare

pre 9 godina

Sinovi,kad Sasa Djordjevic nije uspeo u nba,svako ko razume kosarku shvatice da je ovaj deckic samo prosecan igrac.Btw kakav crni Nedovic,gubi vreme u Americi

djes ba poso

pre 9 godina

Sta se svi vi lozite a nemate pojma o kosarci. Dva puta niste sutnuli na kos a pricate sta ko moze a sta ne. Vasa jr vrhunki talenat. I kad je neki belac uspeo da igra na fizikalije u NBA? Vasa ima viziju igra kao retko koji plej I to je njegov najveci adut. A to je neto sto je dobrim timovima uvek potrebno.

Divos

pre 9 godina

Видећемо сутра расплет на драфту и колико су ово реална предвиђања. Styx river је већ написао да је по задњем предвиђању Богдан 30. а Васа 34. (Далас), али свакако су Спарси најбоља средина за европске играче, ту би се и Богдан и Васа сјајно уклопили, Грег воли дати шансу европским играчима, ваљда ће барем један завршити у Спарсима. Прва сезона у НБА је од пресудне важности, присутан је период адаптације, ново је то искуство, мало је времена за колективне тренинге (82 меча за 5 месеци, далека путовање авионом, па аеродроми, хотели, мечеви), мало који играч у првој сезони оствари континуитет целе сезоне, али је важно да пружи запажене партије и скрене пажњу на себе, а то може само ако добије потребну минутажу. Спарси су најбоља опција, ни Далас није лоше, ту су на плеју ветерани Калдерон (33) и Херис (31) треба им "свежа крв", мислим да је и ту за Васу шанса.
Мицић је напредовао ове сезоне, дпказао је и квалитет и наговестио потенцијал. Сасвим сигурно га у НБА пажљиво прате, прошле године на СП У-19 Србија је оставила одличан дојам, САД су довеле супер-моћну екипу, најбољу у том узрасту у овом миленијуму, можда и у историји, све су разбијали 40 и више разлике (Русе рецимо +68), и Србија је више него ревноправно са таквим тимом опдиграла 2 меча, Васа је био наш најбољи играч, и доказао да уме са Америма.
За Васу је најважније да га повреде заобиђу, урадиће он у каријери велике ствари, и у НБА оставиће траг.

shazam

pre 9 godina

Taj nivo u draftu je otprilike bio predvidjan Micicu i ranije. Nije ovaj clanak o tome da on moze da ode bilo gde i da dobije automatske minute, nego da sistem konkretno u SA (koji je i prvak) moze da pogoduje takvom tipu igraca. Mislim da je obrazlozenje u clanku sto se toga tice vise nego solidno. A posto je vec pravljeno poredjenje sa Peti Milsom, pogledajte njegove statistike prvih par sezona, pre nego sto je presao u Sparse - mozda 4 poena po mecu i mizeran procenat suta iz igre. E pa bas taj igrac ce u nekom drugom timu potraziti uhlebljenje jer jer restricted free agent i moze da bude lagano preplacen sto se zahvaljujuci Sparsima lepo izreklamirao ostatku lige. E pa na to mesto upada Micic. Daleko od toga da nema konkurencije (iza Parkera je Kori Dzozef koji je pre ove sezone dosta koriscen, a i Djinobili preuzme pleja tu i tamo), ali Vasilije zapravo jeste slican igrac Peti Milsu, i zato bi lako moglo da se desi da dobija minute sa klupe umesto Dzozefa, posebno obzirom na to da Popovic ponajvise voli da odmara zvezde poput Parkera tokom reg. sezone. Naravno da moze i da ne iskoristi te minute (poput Nando de Koloa koji je trejdovan), ali moze da se desi i da iskoristi, posebno u sistemu poput San Antonijevog gde svaki igrac moze doci do izrazaja ako naravno uz talenat ima smisla za timsku igru, pozrtvovan je, i ima herca da sutne kad je tesko. Ako zavrsi u SA, lako bi moglo da se desi da Micica gledamo u zavrsnici plejofa sledece sezone. Po meni, dobra vest.

dexter

pre 9 godina

Nerazumem ,zasto mnogi hejtuju ovoga momka i tolika sumnja da ce nesto postici u karijeri... Zeleo bi najvise od svega,da uspe u NBA i da demantuje sve te kriticare i lezece sportiste,koji nista nisu postigli u zivotu,a koji samo pametuju...

bamm

pre 9 godina

decko je mnogo jak fizicki,mnogo dobro i jako probija,i mnogo mocan asistent,solidan suter!jednom rijecju klinac razvaljuje kosarku!!!

sever 4ever

pre 9 godina

sever 4ever Navijac sam Zvezde takodje (msm vidi se po tvom nicku da si i ti) ali kad sam video kakav si komentar ostavio bude me sramota ko sve navija za Zvezdu danas. Idi se ti kladi, al ostavi normalne ljude da komentarisu ovde i iznesu svoje misljenje. Ti znas da l' Vasa ima talenta, fiziklije, spremnost ili nema za NBA. Ah da ti si jos jedan od onih kosarkaskih magova koji znaju na prvi pogled ko je talenat a ko nije.
(76er, 25. jun 2014 17:50)

Pratim domaću košarku i NBA jako dugo, trenirao sam 10god i radio kao trener dok nisam završio fax. To nije na prvi pogled već pratim košakru, kako seniore tamo i mlađe selekcije. Vasa je solidan igrač sa jakim menadžerom bez predispozicija za NBA.

majk

pre 9 godina

po predvidjanjima za nba draft bice da je mnogo realnija opcija da taj 30pik bude bogdan bogdanovic i da on dodje u san antonio pre nego micic

Arsen

pre 9 godina

@Izgleda da neće biti prenosa drafta u Srbiji. Šteta, što zbog naših igrača, što zbog kvaliteta ostalih...Mislim da samo Bogdanović može da napravi NBA karijeru, dok su ostali ipak više za evropsku košarku. Moja prognoza- 1.pik Parker 2.pik Vigins 3.pik Embid
(Jeremija, 25. jun 2014 14:09)

Bice na sport klubu!

laRS0n

pre 9 godina

Sta sam ja gledao jutros oko 3h sa onim novinarom Aldridgem ili kako već? Ja mislio to je draft?. Jos sam se iznenadio kad je Micić biran od Feniksa kao 27 pick.