Utorak, 10.06.2014.

10:34

Beker: Novak bio pomalo pasivan

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, kaže da njegov učenik nije uspeo da pronađe pravu meru agresivnosti u finalu Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: SO

Beker: Novak bio pomalo pasivan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Joca 011

pre 9 godina

@ (Lav, 11. jun 2014 03:57)
Nisu nikakve zavere u pitanju. Jednostavno biznis. Gde je velika lova normalno je da ima intervencija.
.

Lav

pre 9 godina

Vi bi kolektivno trebali da pogledate snimak. Prvi set Novak je igrao prosecno, Nadal uzasno lose i Nole je osvojio taj set. Nadal je imao brejk lopte kod 5-4 za Novaka, ponovljeni snimak NBC televizije je pokazao da je Nole naoravio duplu na brejk sansi Nadala ali sudija se nije oglasio. Tako je Novak malo srecno osvojio prvi set. Nikakvom maestralnom igrom. U drugom je Nadal malo podigao nivo igre. Novak se jos dobro drzao do finisa seta kada je Rafa bio agresivniji i uspeo da osvoji set. Fizicki problemi koje toliko potencirate su se pojavili u trecem setu gde se videlo da je Djokovic umoran, ali je i Rafa znatno bolje igrao, pogadjao linije i zasluzeno osvojio treci set. Djokovic je na startu cetvrtog seta delovao umorno, ali je od sredine krizu potpuno prevazisao, dok se Rafa u finisu cetvrtog nasao u Djokovicevoj situaciji. Ako pazljivo pogledate snimak videcete da je brzina Novakovih servisa u cetvrtom setu bila od 190-200, a Nadalova od 125-165, i to je vecinom servirao slajs. Novaka je izdala glava, a i problemi koji su se na momente javili verovatno su deo pritiska pod kojim se nasao.

Lav

pre 9 godina

@Milan Publika nije aplaudirala Novaku zato sto je izdrzao do kraja, jer on nije imao preozbiljne probleme, publika je aplaudirala Novaku jer je veliki sampion koji juri jedinu titulu koja mu nedostaje i shvatili su koliko je to tezak momenat za njega. Suska se da se Nadal dopinguje? A za Noletovu 2011 se nista ne suska? Ili cemo to da preskocimo. Naravno ja verujem de su obojica cisti i da nikad ne bi zrtvovali sve sto imaju zbog dopinga. Nadal potice iz prebogate porodice, nije siromah kojem zivot zavisi od tenisa. Sto se tice dela komentara da Nadal zna da bude ponizan u porazu, prosto ne verujem da covek moze to da napise. Nadal uvek korektno primi poraz od Novaka, i uvek hvali Novakove igracke kvalitete. On je takav tip da se ne uzdize ni kad pobedi vec stalno radi da bi napredovao. E to prosecan Balkanac ne moze da shvati.. I kao sto je svojstveno malim umovima krene se sa teorijama zavere..

rafa!!!

pre 9 godina

milan - kako samo nama srbima namesteni mecevi? i kako je dobio 1. set ko od sale kad je imao srece sto je nadal 3 udarca za redom promasio.
ta 2011. je svima u glavi i sad rade teorije zavere

Milan

pre 9 godina

Žao mi je da je Novak izgubio meč!Ne razumem šta radi njegov stručni štab, jer obični gledaoci vide da sa Novakom nešto nije bilo u redu. Pa zar niste videli da je Novak bio bezvoljan,na momente odsutan,zabrinut, iscrpljen kao da danima nije jeo i spavao, bez snage, preciznosti,volje i želje za pobedom.Izgledao je bolesno i u jednom trenutku poče da povraća, a onda se jedva dovuče do stolice i bukvalno se srušio u nju i zašto mu nije bila pružena lekarska pomoć ili meč da se prekine.Stekao sam utisak da je meč dogovoren i hiljade stvari su mi išle po glavi,jer Novak je prvi set dobio kao od šale i u drugome do polovine je igrao solidno,a onda katastrofa. Nadal je igrao prosečno, čak i slabo za svoje sposobnost, ali Novak je bio toliko slab da bi ga u toj situaciji svako mogao pobediti. Postavlja se pitanje zašto je to tako i zašto Novak igra u zadnje vreme tako promenljivo i zar ti silni stručnjaci ne vide šta se dešava i gde su tu analize i korekcije.Đoković je i fizički i psihički nepripremljen za te velike mečeve, jer je sa Nadalom činio nemoguće greške(početnici to ne rade) i samo zahvaljujući Novakovim greškama,on je trijumfovao.Šuška se i priča da se Nadal dopinguje, ali vidi se da je fizički duplo jači od Novaka, a i Nadal kad gubi i te kako postane ponizan,žalostan i jadan i bespomoćan.Novak je meč odigrao do kraja, iako je bio bolestan, jer je bio svestan da ga mi obožavamo i zbog same publike na stadionu koja ga je burno pozdravila i zahvalila mu se što je izdržao.

Joca 011

pre 9 godina

... na pragu nekog velikog rezultata on igra slabije nego ikada.
Pogledaj zadnja 3 RG, 2 finala na mec lopti pravi duplu servis gresku ...
@ (23, 10. jun 2014 14:18)
* * *

A kako misliš da izgubi, da budem precizniji: kako će postići da izgubi meč,
ako ne pravi duplu grešku, ako ne baca u mrežu, ako se ne saplete baš kad ne treba,
ako ne izgleda kako se uplašio...? Na koji način će da izgubi meč ako odigrava bez greške?
# # #
@ (nebojsa, 10. jun 2014 15:15)...... bravo za komentar. Razumeo si o čemu se radi.
.

dejan

pre 9 godina

Zašto je Novak doveo Bekera u svoj tim to samo Novak zna i nema mnogo veze sa prikazanom igrom na terenu.
Isto mislim da Novaku ne fali ni mentalna snaga, ni mišićna masa, ni manje klizava podloga. On je kompletan kao igrač i kao ličnost.
Da postoje nejasnoće u promeni kvaliteta u Novakovoj igri u toku meča, to stoji i to su mnogi primetili.

Ona

pre 9 godina

Prvo postovanje Novaku, iako ne navijam za njega,tenis pratim pd malena i obozavam Nadala,ali postujem sve tenisere pa i Novaka naravno.Nadal je sampiom rodjeni, morate to shvatiti kao i Federer.Postoji puno supljina kod Novaka kako u licnosti tako i u karijeri,na primer pogled na njegovu lozu pre neki dan,u zivotu za sve ove godine nisam videla da u lozi jednog tako velikog igraca u tako vaznom trenutku nema nikoga od bliznjih,pa cak ni devojke ili zene,to su neshvatljive stvari,koje je veoma tesko objasniti,ali su cinjenica.Novak je puno toga postigao,i nema smisla porediti ga sa Nadalom, jer on te rezultate nece postici nikada,prosto nemoguce je,tako da je stalno poredjenje bespotrebno.Licno mislim da je mogao da osvoji vise GS,ali to je razlika izmedju tih najvecih i onih za klasu ispod.Jednostavno Rafa je Rafa,neponovljivi u svakom smislu i to je to,ostaje nam jos lepih godina tenisa i zato uzivajte!

rad rad rad

pre 9 godina

Ma pricajte sta hocete. Rafu je cika Toni naucio da skromnost, pozrtvovnost i rad rad rad su jedini put do uspeha. I to od cetvrte godine. Nikakav hokus pokus. Surova istina i zato je zasluzio titulu.

Gentleman

pre 9 godina

Pa i Nole je pobedjivao Nadala u finalima grand slama:Wimbledon, AO, US Open.To je sve sport. Danas ce da pobedi Rafa sutra Nole i to tako ide.

Petar..

pre 9 godina

(serdjo, 10. jun 2014 16:21)

2013 zavrsni Masters u Londonu Nadal nije nikad osvojio taj Masters, a pre toga je -stručnjače moj iz fotelje - taj Nadal pauzirao 7 meseci pa je počeo sa koje pozicije beše tu sezonu 2013?? a kako je završio? Kao prvi teniser sveta.
Novak ima kondiciju i snagu, ali ni blizu kao Nadal, što se videlo u finalu RG.
Znači nemoj da mi pišeš kako lupetam kad ne znaš ni koliko imaš godina.
GS koji može da se igra na 5 setova, Novak od početka 2012 posle te pobede na AO više ne može da dobije Nadala. Jer taj Nadal ume da uči na greškama kao prvo, a kao drugo fizički je duplo jači od Novaka, a i kondcija mu je veća. Dal' se dopinguje ili ne, ne znam, svašta ljudi šapuću ali možda nije istina, a možda i jeste.
Ali kad vidiš Novaka koji ne može da sažvaće vazduh, koji u sred relija grune lopticu u aut 2 metra jer mora da prekine poen inaće će da padne, jasno ti je valjda da mu hvali snage i energije kada igra finale GS sa Nadalom koji je životinja i može 10 dana bez pauze da igra tenis.
Ti ''Serđo'' nemaš pojma o životu a ne o fizičkoj spremi. Popij neku limunadicu vrelo je jako i treba piti tečnosti, a mene ne prozivaj preko interneta! poz.

mi

pre 9 godina

@nebojsa
Jel, a ko je odlucivao o pobedniku kada je Novak pobedio Federera posle 0-2 u setovima i kada je Federer 2 godine zaredom ispustio po 2 mec lopte?
Ko je odlucio pobednika u 6 GS finala koje je Novak dobio?
Ko je odlucio pobednika u 7 uzastopnih finala u kojima je Novak pobedio Nadala 2011 i 2012?
Gledas prvi set a ne pada ti na pamet da je Nadal bolje igrao u preostala 3 seta nego u prvom? To nije mogucnost jel tako?

sasa

pre 9 godina

Ako se Ja nisam još oporavio od šoka u finalu, mogu da zamislim kako je Novaku, mnogo me je zaboleo ovaj poraz, jer znam da je bio presudan za njegovu karijeru, iako se neko pita što mi toliko emotivno preživljamo njegove pobede i poraze, odgovor je sledeći, on nije samo idol naše dece već i primer nama starijima, jedino svetlo koje smo imali u zadnjih 25 godina, ta ljubav se desila obostrano i tu nema povratka, a vi navijajte za Rafu, Rodzera, i uživajte, mi ćemo nositi naše pobede i poraze časno i ponosno, napred Novače Đokoviću, volimo te majstore...

serdjo

pre 9 godina

Petar S. da te podsetim, 2013 zavrsni Masters u Londonu, 2-0 za Djokovica, Novak je igrao nevezano to sto ti lupetaras 2 seta, 3 seta kao da je pocetak sezone a ne kraj sezone...toliko o Nadalovim bicepsima i misicima. A da, Novak nije bio fizicki spreman 2012 na AO, igrali su sest sati, ti Petre nemas pojma o fizickoj spremi a kamoli o tenisu...

Beogradjanka

pre 9 godina

Svakog dana novi izgovori za poraz. Zasto ne priznati da je Rafa bio bolji, sto zaista i jeste bilo i prestati traziti izgovore. Sunce, teren se ne kvasi i tako dalje....izgleda da su oni samo uticali na Novaka, a Nadal je igrao na vlaznom terenu uz temperaturu od 15 c.....

Tibor Mikloš

pre 9 godina

Dobro je. Sad svi sve znaju. Znaju i kako je Novak trebao da igra i kako je mogao da pobijedio Nadala? Nikako! Zna li neko ovdje da broji? Nadal je devet puta osvajao Rolan Garos, dok to Novaku nijednom nije pošlo za rukom. To su parametri uspješnosti.
E sad i o Bekeru...Kaže Beker da je Nole bio pasivan?! Moguće. Ali šta je to Beker i u kojim segmentima igre unaprijedio kod Novaka? Ništa! Jedini pravi sportski prijatelj Noletu je Marijan Vajda.

ADI

pre 9 godina

Najsmijesnije mi je kad cujem da Federer nema nikakve sanse za osvajanje Vimboldona , ja ne znam ko to moze izjaviti uz Novaka najveci favorit mozda cak i veci jer realno ima bolji servis i bolju igru na mrezi Nole ima bolji ritern al na travi protiv dobrih servera tesko se sta moze dobro reternirati i vidi se da se Roger citavu godinu priprema samo za Vimboldon jer zna da jedino tu moze osvojiti jos mozda 2 grend slema do kraja karijere jer doveo je Edberga koji je majstor za travu i igru na mrezi to se vidi na njegovoj igri fenomenalan je na mrezi i mnogo agresivniji nego prosle godine jer realno Federer vise nema nikakvu sansu na betonu i na zemlji protiv Novaka i Rafe u 5 setova koji su roboti za njega sto se tice fizicke sprema ja to otvoreno priznam iako sam navijac Fedexa od njegove 19 godine kad sam ga prvi put gledao a Novak je trebao dovesti Matsa Vilandera il Borga il Karlosa Moju il nekog drugos igraca sa sljake ako je sve dao za Roland Garos jer ne znam kako mu je Beker mogao pomoci na zemlji iskreno a sto se Rafe tice mislim da on U Vimboldonu ne moze puno ispadati od Rosola ,Darcisa, NA travi 2 godine za redom nije slucAJNOST

Djordje

pre 9 godina

Ocekivao sam bolju analizu od ovog coveka. Deluje previse 'politicki korektna'. Mozda je problem sto ga on nije bolje pripremio za padove.

nebojsa

pre 9 godina

Beker je potpuno u pravu, Novak jeste bio pasivan, al' tek nakon prvog seta u kome je pokazao svoju velicinu, a onda je na veoma svestan nacin spustio nivo svoje igre, do neprepoznatljivosti, tj. do onog nivoa koji je Nadalu omogucavao laku pobedu, te je ocigledno da se u Svetskom tenisu danas, postaje sampion na veoma cudan nacin, kao sto je bio i sam mec. Zanima me samo ko je to odlucio da Novaka ostavi bez GS titula...mozda su to isti oni koji od pocetka Novaka tretiraju kao kolateralnu dobit ili stetu (kako kad), pokusavajuci tako da ublaze cinjenicu njegovog postojanja na ATP-u koja verovatno kvari sve njihove planove o vecitim rivalima Nadalu i Federeru.A to pokazuje cinjenica da nije prvi put izgubio polufinalni ili finalni mec na ovako cudan nacin, narocito, na RG. Jednostavno, Novak nije bio planiran, pojavio se kao kometa, bio je uljez. Ja ne mislim ovde da ga branim, naprotiv, istina je bitnija od svega i zato cu reci da je i on deo tog sistema, dakle, pristao je na sve to, sto ga ne cini zrtvom vec ucesnikom.

kmania

pre 9 godina

1. Nabaciti misicnu masu I kondiciju
2.Vratiti reket normalne tezine .
3.Obustaviti sve van teniske obaveze I prepustiti to svojim saradnicima nek pogleda kako to Rafa radi a ne DA trci DA se dodvorava svima.Znaci surovi profesionalizam ako hoce DA bude u vrhu.Samim Tim I psiha koja je Novakov najveci problem doci ce na svoje mesto.Ovo sad je zadnji voz DA ne ispadne veciti luzer.

nebojsa

pre 9 godina

Od nedelje slušam priču u kojoj je isključivo Novak kriv za poraz sa kojekavim "stručnim" analizama, a da se pritom u mnogim komentarima na ovom sajtu (prethodnih dana )osuđuje bez razloga. Ljudi moji, pa vi zaboravljate protiv koga je on igrao i gdje je igrao.Federer, koji ima 17 grand slam-ova samo je jednom u životu osvojio RG i to 2009.godine kad je u finalu igrao protiv Soderlinga koji je prethodno izbacio Nadala. Taj isti Federer je četiri puta gubio u finalu RG od Nadala (2006., 2007, 2008. i 2011.). Jednostavo , činjenica je da je Rafa kralj Roland Garros-a ,da se posebno priprema i posebno doživljava ovaj turnir.Dakle, ni veliki Federer ga nikada nije uspio pobijediti.Treba biti realan. Mene jako boli Noletov poraz, ali sigurno njega više boli nego sve nas zajedno.Pustite više momka na miru i ne srozavajte njegov dosadašnji uspjeh zbog ovog poraza.Ako i nikad u karijeri ne uspije osvojiti ono što su njegovi rivali uspjeli on je za mene najbolji teniser sa ovih prostora i prije svega veliki čovjek. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.
(Biljana, 10. jun 2014 14:15)

zar vam prvi set nista ne govori?nadal se nije video, igrao se nole sa njim kao mace s misem a onda se spustio daleko ispod svog nivoa kako bi nadalu omogucio "pobedu"...ne, novaka niko ne moze da pobedi bez obzira na podlogu...zar niste primetili kako je zavrsio jedan od setova, namerno izbacivsi lopticu u aut?...ne, ne, o sampionu ipak odlucuje neko drugi van terena...

Fan

pre 9 godina

Cinjenica je da je Nadal pao u IV setu ;ali Novak to nije iskoristio.
Cinjenica je da Novak kraj III i pocetak IV komentarise kako ga ...e i pogadja linije.Ubedjen sam da je Novak bio mentalno 100% u mecu V set bi bio neminovan.

Jedno pitanje za sve nas:

Sta radi Boris Beker u Novakovom stabu.
Cini mi se da bi upravo on trebao da ga nauci da skracuje poene izlaskom na mrezu i laganim volejom pa cak i protiv Nadala.
Moje misljenje je da menadzeri Novaka rade kontra od njegovih potreba.
Ovo je samo marketinski bolje za Novaka,a sto se tice igre
Dusan Vemic je ispao kolateralna steta............
Definitivno je cinio bolji strucni stab sa Vajdom.......

sasa

pre 9 godina

Može i Bog otac da analizira meč, ali nažalost i veliku istinu je da je Nadal natprirodno superiorniji fizički od svih ostalih tenisera, čovek radi udarce i ruku do iznemoglosti, fanatizma, tu nema dileme, Novak je sad toliko psihički pao da je 1/4 finale svakog G.S. uspeh, na Vimbldonu nema šta da traži, šteta, mogao je u besmrtne, ali nas Balkance uvek to za milimetar koči, ostaće misterija kako je naša legenda uspeo da ispusti toliko finala, i zašto je preplašen uvek u finalima, posebno sa Nadalom, strah mu oduzme bar 30% snage sa Nadalom, nikada nećemo saznati.

Petar.S

pre 9 godina

Zašto Novak ima samo 6 GS trofeja a toliko finala?
Pogledajte AO 2012, 6 sati meč, Novak pada po terenu, moli se bogu, nesvestica ga drma u momentima. Tu je dao zadnji atom snage i pobedio je.
Posle toga je uzeo još samo AO 2013 protiv kilavog Marija.
Znači, 1/2 finala i Finala GS turnira koja igra sa Nadalom, (jer mu je on najveći rival kao i Novak njemu), on gotovo da redovno gubi od Španca, jer nema snage, nema kondicije za 5 setova i završnicu GS turnira!
Drugo je Masters na 2 seta, a drugo GS na 5 setova protiv Nadala koji je pored mišića jako brz i pun kondicije i energije! Španac bre igra isto 2 kolo kao i Finale, ej bre!!
A Nadal će ga čekati u skoro svakom 1/2 finalu tj najpre Finalu svakog GS turnira, jer razlika je samo 1 god. između njih i kraj karijere jednog od njih neće biti mnogo pre ili kasnije od drugog.
Znači imamo suvu granu Novaka, koji jeste žilav, ali nema mišiće, i nema kondiciju i energiju kao Nadal. I Nadala koji ima biceps i ruku kao Novakova noga, i samim tim kad mu ne ide on izgura na snagu meč, vraća u teren nezgodne lopte i čeka Novaka koji ne može više da udari neki balon i izbaci loptu 2 metra u aut.
Jedini ključ Novaka je da fizički ojača, i još više nabije kondiciju.
Onda umor ne može da utiče na plan, ideju u toku igre, na volju i preciznost udaraca!
Novak je bukvalno crko u finalu RG. Padao je na stolicu između gemova i povraćao u 1 trenutku. To je sve jer nije ni blizu fizički spreman kao Bik iz Majorke. Toliko!

Predo

pre 9 godina

@noleisbest

Je li ono vaša fotografija ispred stadiona? Čitao sam mnogo vaših prepiski na tennis.com i bio sam malo znatuželjan kako izgleda ta dama.
Što se tiče Novaka, mislim jedino da se suviše zabavio svojim problemima u šetvrtom setu, a nije primetio da i Nadal ima probleme. Inače, počeće dobijati finala GS kada mu postane manje bitno i kada shvati da nema razlog da bude pod pritiskom, a to će se desiti uskoro.

@

pre 9 godina

Ne znam sto svi krive Bekera za poraz na RG? Novak ne osvaja GS od januara 2013 a tada Beker nije bio u njegovom timu.
Beker je inace poznat kao jedan od najboljih tenisera na Vimbldonu, 3 puta je tamo osvajao titulu, da nije bilo Edberga koji ga je skinuo s trona, osvojio bi i vise. Kasnije je dosao i Sampras...
To Novak zna. Ako mu je trebao neko za RG onda to nije Beker. Mogao je da dovede za trenera Borga, Kuertena, Viljasa, Vilandera.... oni su majstori sljake.
Ako mu je trebao neko kome je psiha bila jaca strana onda to opet nije Beker. Mogao je da ugrabi Edberga pre Federera, zna se kako je Edberg bio psihicki jak, a tu su jos i jaci od Edberga bili Vilander, Lendl, Konors, Borg (ledeni covek), Agasi, Sampras....
Znaci, Novak je mogao i nekog drugog da zove.
Nije Beker kriv sto je on "izabran". Ne treba on valjda danas da uci Novaka kako da igra forhend ili bekhend, moze da mu pomaze u taktici i psihi. A Novak je kriv sto je za taktiku zaduzio nekoga ko nikada nije osvojio titulu na RG.
Edberg je npr. jasno doveden kod RF zbog Vimbldona i dao je odlicne rezultate na brzim podlogama, doneo agresivnost, igru na mrezi, krace poene i dobru taktiku protiv Novaka. Vrhunac ce biti na Vimbldonu.
Znaci da se vidi zasto je on doveden, jer je Federer mnogo jaci nego prosle godine (i pre povrede ledja).
A Novak je promasio sve jer zeli RG a u tim je doveo trenera koji NIKADA nije osvojio RG. Za to nije kriv Beker vec sam Novak.

JA

pre 9 godina

Gospodine Novak ''zaboravite'' da morate osvojiti GS (bilo koji).. već da Vam motivacija bude da dobijete svakog igrača koji vam se nađe na putu do GS titule, drugim riječima igrajte svoj ''bez-pritiska'' tenis i nek pobijedi bolji i ja sam siguran da će te upravo Vi podići pehar na mnogim turnirima.Lako za povijest i rekorde... jednostavno igrajte da dobijete tog preko puta vas.

Biljana

pre 9 godina

Od nedelje slušam priču u kojoj je isključivo Novak kriv za poraz sa kojekavim "stručnim" analizama, a da se pritom u mnogim komentarima na ovom sajtu (prethodnih dana )osuđuje bez razloga. Ljudi moji, pa vi zaboravljate protiv koga je on igrao i gdje je igrao.Federer, koji ima 17 grand slam-ova samo je jednom u životu osvojio RG i to 2009.godine kad je u finalu igrao protiv Soderlinga koji je prethodno izbacio Nadala. Taj isti Federer je četiri puta gubio u finalu RG od Nadala (2006., 2007, 2008. i 2011.). Jednostavo , činjenica je da je Rafa kralj Roland Garros-a ,da se posebno priprema i posebno doživljava ovaj turnir.Dakle, ni veliki Federer ga nikada nije uspio pobijediti.Treba biti realan. Mene jako boli Noletov poraz, ali sigurno njega više boli nego sve nas zajedno.Pustite više momka na miru i ne srozavajte njegov dosadašnji uspjeh zbog ovog poraza.Ako i nikad u karijeri ne uspije osvojiti ono što su njegovi rivali uspjeli on je za mene najbolji teniser sa ovih prostora i prije svega veliki čovjek. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.

23

pre 9 godina

@Joca 011
Ima Joco mnogo toga. Pocevsi od cinjenice da on ne vazi za naprofesionalnijeg, mentalno najstabilnijeg itd. To je nesto sto nasi TV komentatori vole da ponavljaju a nema veze sa istinom.
Novak nikada nije bio pshicki toliko jak kako mnogi misle. Dovoljno je samo pratiti njegovu karijeru.
Kad god je na pragi nekog velikog rezultata on igra slabije nego ikada. Pogledaj zadnja 3 RG, 2 finala na mec lopti pravi duplu servis gresku, prosle godine peca se u mrezu...
Protiv Federera na Vimbldonu 2012 se oduzeo od straha, protiv RF i inace igra sa strahom, kao da je preko puta masina a ne covek, protiv Nadala ima manje straha ali kada dodje RG taj strah je veci nego ikada.
Jednostavno, uvek je bio mentalno slabiji od Federera i Nadala i to nije nista novo.
Nema tu zavera svetskih razmera, to su jednostavno cinjenice.

Wikiriki

pre 9 godina

Evo na wikipediji vec odredili prvih 8 nosilaca za Wimbledon : 1. Nole 2. Rafa 3. Murray 4. Federer 5. Wawrinka 6. Berdych 7. Ferer 8. Raonic
(Rafa ''9'', 10. jun 2014 14:08)

Na Wikipediji mogu ja da odredim i Bekera za prvog nosioca, ne pali se previse.

Rafa ''9''

pre 9 godina

Evo na wikipediji vec odredili prvih 8 nosilaca za Wimbledon : 1. Nole 2. Rafa 3. Murray 4. Federer 5. Wawrinka 6. Berdych 7. Ferer 8. Raonic

Rale

pre 9 godina

Smijurija od sporta. Nikad manja konkurencija u tenisu.
Do finala jedan malo jači protivnik ili nijedan.
Tenis je bio tenis u 90-tima i tamo negdje do 2003. ili 2004. kada je Federer eksplodirao.

noleisthebest

pre 9 godina

Evo mojih fotki sa lica mesta....prezentaciju trofeja nisam mogla da gledam...od tuge...

http://s1118.photobucket.com/user/noleisthebest/library/?sort=4&page=1

Vladimir

pre 9 godina

Novak je izgubio u prvih 5 gemova drugog seta kad je naglo smeksao igru i poceo da igra akademski umesto da nastavi sa pritiskom iz prvog seta dok je Nadal jos bio prosecan. Da je tada igrao malo agresivnije siguran sam da bi dotukao Nadala. Kasnije kad je Nadal podivljao i u Noleta poceli problemi sa fizikom sve je bilo kasno mada se trudio da se vrati u igru.

Nikola C.

pre 9 godina

Ukratko, Nadalov level tog "zversko-ubilackog" instinkta je bio konsantno na nivoima 9 i 10 ( na skali 1-10). Novak nije imao tu glad. Njegov nivo je varirao. Posle prvog seta, Novak je neobjasnjivo pao na skali i postao ranjiv, tih, bezvoljan. Nadal je sa druge strane kao hijena. Uporan i odlucan da te juri dok ne padnes, zeljan krvi. I ako te ne stigne odmah ne ocajava. Trcace dokle god je potrebno. Da Novak konstantno ima tu glad bio bi nedodirljiv.

v

pre 9 godina

Jedno znam. Kada gledam Novaka, i kada se setim da ima "samo" sest GS titula, tesko mi je da poverujem i sto duze razmisljam o tome manje razumem. Jer meni je Novak jedan od onih koji je toliko dobar da bi sve ispod min 10 titula bilo velika steta na kraju karijere. Za ovo finale poslednje iako me dusa boli, najmanje je kriv. I ne slazem se da je prvo pao mentalno pa fizicki. Prvo morate da padnete fizicki, onda krece par promasaja, posledica nemogucnosti da se namestite na udarac ili da udarite pravim intenzitetom, e tada shvatite da bi moglo da bude cupavo pa se tek onda uvuce crv, i na kraju ide glava. Moje neko skromno misljenje sto se ovog meca tice. Tako da ja ne bih sada kao neki razapinjala na krst Novaka. Mnogi kritikuju ritern, nije isao, ali Novak u takvom stanju je verovatno znao da je to njegova jedina sansa da stekne prednost u poenu, jer nece izdrzati reli ako samo vrati loptu krace. Pa ipak, ako vec hocemo da kritikujemo glavu, mislim da to mozemo samo sto se tice cetvrtog seta, kada je Novak ocigledno bio bolje. Grizao je i vratio brejk. Bio je sjajan. Ono sto je def. posledica manjka vere u sebe su cetiri cudne greske nedopustive za igraca njegovog kalibra u gemu za ostanak u setu. Nadajmo se da ce uspeti da osvoji bar jedan slem do kraja god, inace me jako strah za njegovu karijeru.

mocca

pre 9 godina

1)Mislim da je Murray svojim izdanjem kao baba u polufinalu, bio ta nijansa koja je odlučujuće pomogla Nadalu da trijumfuje u finalu.
2)Raonić ima šanse u WB.
3)Nole mora da preformuliše cilj! Da je njegov cilj bio da sve GS osvoji bar po 2 puta sada bi imao više GS titula, jer je činjenica da kada je na domak cilja on, po pravilu, zakaže.
4)Može Nole do titule u WB, daće Bog!

Gojko

pre 9 godina

Novaka sada bije loša karma usljed prodaje Wimbledon-a. Dajem desnu ruku da je uzeo Mareju pare za ono finale... Previše se lagodno ponašao za nekoga rođenog na Balkanu..

jones

pre 9 godina

Jednostavno Nadal je bolji igrač od Novaka, njegovih samo 6 Gren slemova je slab rezultat, a kad izuzmeo otvoreno prvenstvo Australije, šta je Novak osvojio? Posle Vimbldona 2011. Novak stagnira, to niko da napiše, skoro 3 godine u najboljim godinama.

les lionceaux

pre 9 godina

(Gradjanska Inicijativa: Nazovimo stvari pravim imenom, 10. jun 2014 11:19)

ne jedan od nego ce biti pravo cudo ako zauvijek ne ostane najbolji srpski tenisac, a takoder ce biti iznenadenje ako iducih 100 godina ne ostane najbolji srpski sportas.

Sada ljudi prigovaraju sto nema svakodnevnih detaljnih izvjestaja iz Halea, kao, kriv je Novak jer se previse prostora ostavlja za tekstove o njemu, a da tog Novaka nema, morali bi se zadovoljiti s jednom recenicom kada u nedjelju Hale zavrsi i to bi bilo kako je neko nekog pobjedio 2-0, ne bi bio naveden ni rezultat po setovima.

Joca 011

pre 9 godina

Zaista je čudno da izgubi šest GS finala zaredom.
Npr. od Mareja W a od Nadala RG.
On koji važi za najprofesionalnijeg, mentalno najjačeg, fizički najspremnijeg.
Odjednom... počne da se zbunjuje, dekoncentriše, sapliće, posrće...
Ne biva da se ovakvi događaji tek tako olako i neobjašnjivo događaju.
Ima tu još nešto...
.

Nenad

pre 9 godina

Mislim da se sada, posle pola godine saradnje, može već sa sigurnošću reći da Beker nije ama baš ništa doneo Novaku. Srećom, nije mu ni štetio, ali ni igra, ni psihička priprema nisu ni za milimetar napredovali od prošle godine.
Predviđam da, ako novak ne osvoji Wimbledon, Beker ide sigurno. Mada mislim da će verovatno otići i svakako pre jesenjeg dela i američke turneje na betonu.

stevan

pre 9 godina

Federer nema apsolutno nikakve sanse za GS, moze da iznenadi na mastersima, ali pod uslovom da Novak I Rafa igraju losije. Ipak covek ima 33 godine. Sto se tice Novaka...ostaje gorak ukus sa 6 grand slemova jer njegova dominacija je bila puno veca I zasluzio je da ima bar 10 po prikazanoj igri. Ja se nadam da ce karijeru zavrsiti sa bar 12, ili nek uzme Roland Garos, I par Wimbledon cisto da ga istorija pamti kao komplet igraca.

Jana

pre 9 godina

Sto neko rece, Noletu treba psiholog za ove stvari, a ne Beker. I treba da Bekeru kaze hvala lepo, hvala puno, i vidimo se u nekim drugim saradnjama van treniranja (mozemo na humanitarnim akcijama i organizacijama, na rekretaivnim igrama, igranju saha... Lepo da vrati Vajdu, uzme psihologa, i sportskog psihologa koji ce mu ukazivati na greske i pomoci da shvati zasto ih pravi i kako da prestane da ih pravi. Samo kod nas vlada jos misljenje da ako odes kod psihloga da si neuracunljiv i bolestan i treba te zatvoriti, da si opasan i da si zarazan i slicno.....

sasa jokic

pre 9 godina

Psiholog, samo to Noletu treba, sve je GS izgubio na glavu, svojim greskama. Fizicki je OK, najjaci je na turu, ali glava
Pritisak ga onemogucava da pruzi maksimum na GS.
Boli kada si najbolji a propustas sanse da udjes u istoriju, a vec je mogao da ima 11 titula. To je ono sto mu stvara pritisak.
Rafa je to prevazisao 2012, Nole se i dalje bori.
Beker nije kalibar za ovaj nivo.

alo

pre 9 godina

@stevan
Tako si pricao i 2012 pa vidi sta se desilo.
Oni koji ne znaju nista o tenisu skloni su tome da potcenjuju velike igrace.
Do pre 2 dana mnogi su pricali kako Nadal ne moze osvojiti RG. Sada isti ti pricaju kako Federer ne moze uzeti Vimbldon.
Mnogi pricaju i kako Novak vise ne moze uzeti GS...
To su sve gluposti.
Godine su manje vazne, vazno je kako neko igra Federer je 4 igrac sveta, 7 puta je slavio na Vimbldonu, da nije bilo povrede prosle godine tesko bi Marej osvojio titulu, i sigurno je jedan od najvecih favorita za titulu.
Uz Novaka je Federer cak i najveci favorit.
To ce se sve uskoro vrlo dobro videti.

ok

pre 9 godina

@gradjanska inicijativa
Nažalost pravi ljubitelji tenisa idu na inostrane sajtove. Ovde je samo Novak bitan , ne tenis. Ljudi zbog njega prate tenis,tenis je Nole .. Kada on prestane da igra prestaće i 95% Srba da prati tenis a i mediji srpski će malo pisati o tenisu jer nema Nola.

tenis fan

pre 9 godina

Iako sam veliki Novakov fan, mislim da mu je na WB krajnji domet eventualno polufinale (finale bi mu bila premija). Bilo bi ogromno iznenađenje da titulu osvoje Rafa ili Nole; Mari, Gulbis, pa čak i Federer i Vavrinka mogu biti osvajači ili vrlo blizu titule... Daj Bože da grešim (u Noletovom slučaju).
Sve u svemu, uvek uz Novaka i sve ostale naše!!!

cviko je uz Novaka

pre 9 godina

Za sada je Nadal bolji od Novaka na Rolan Garosu.
Ali protiv Rafe treba igrati loptama koje brzo lete , brz return , inače ( spinovi , drop šotovi i sve što dugo leti ) Rafa će ih stići.
Rafa treba da trči , da nije komforan , ne dati da se pripremi i namesti za udarac , ne plasirati udarac na onu stranu gde je on

mpk

pre 9 godina

Nema veze sa vescu, ali Nadal i Fed su osvojili 19 od poslednjih 23 RG-a i WB-a. Suludo. U poslednjih 10 godina samo WB 2011 i WB 2013 nije uzeo neko od njih dvojice, a samo na WB 2013 niko od njih dvojice nije igrao ni u finalu.

krkulence

pre 9 godina

E Bekeru, da si mu manje puštao u šahu, ne bi se ovaj umislio pa pomislio kako može kako hoće protiv Rafe.. manje šaha više teretane pa će igrati tenis a ne vikati sunce je, vrućina je ovo ono..

Bane

pre 9 godina

Gospodine Djokoviću usudjujem se da Vam dam savet... Ne mislite o osvajanju Roland Garosa kao vrhuncu Vaše karijere, jer je to minimalan san za kvalitet koji Vi posedujete ... Razmišljajte da osvojite svaki od ova 4 GS trurnira bar po dva puta!!! e onda će RG biti Vaš sledeće godine. Za 2x4GS imate kvalitet, imate šansu jer ste u najboljim godinama i ne propustite da budete besmrtni za sveukupnu istoriju tenisa!

Miks

pre 9 godina

Danima slusam: problem je glava, ublacki instinkt, koncentracija......
Kada te neko u kraju izprozove a ti se pokupis kao seka persa i zbrises, onda se ne kaze da imas problem sa glavom, da ti fali ubilacki instikt, da si mrzovoljan, i sl. Kaze se da nemas __ja. Mislim da je to sustina problema. Umesto da uleti u tucu sa Nadalom, jer to se na RG sa Rafom ne moze izbeci, Nole satro konstruise poen. Dok on konstruise, Rafa ljusti linije po obe strane terena.
Nole je ili uzentovao od Rafe, ili je forsirao neinteligentnu strategiju. Kada je ukapirao sta radi, povratka nije bilo, a fizicke reakcije su bile samo posledica.
Niko na sljaci nije pobedio a da se nije bar malo isprljao.

Dermendziev

pre 9 godina

Bi sto bi.Ipak bi vise voleo da u Londonu u glavnom stabu Novaka vidim pitomg Vajdu,nego li Beker(koji je davno planiran).U svakom slucaju zelim prisustvo Vajde,pa makar tamo on nista ne radio,jer za Novaka mislim da je jako bitno njegovo prisustvo.

Novaku zelim pre svega dobroga zdravlja,brzi oporavak i sto pre povratak na terenu,kako bi poceo sa treninzima u okviru priprema za W.

Nadam se da kao prvi nosilac na W(po W formuli trebao bi to da se desi) dobije normalan zreb, ne po obicnom reitingu vec po imenima t.s.t da u njegovoj polovini bude sto manje jakih servera tipa Anderson,Qveri,Karlovic,Janovic,Izner,Raonic,Berdih.

Slazem se da su favoriti Federer,Novak,Mari,Gulbis,Rafa,ali mislim da ovoga puta Vavrinka i Dimitrov mogu i te kako pomrsiti racune nekima
od favorita.

Pozdrav!

Pooyan

pre 9 godina

Ništa od njega kao trenera, prevara veka. Samo marketing, ispali su smešni. Pa i ove izjave... kao da dete na ulici pitate ko su favoriti i šta posle poraza.

albel

pre 9 godina

"Zaostatak od 2-1 u setovima i brejk u četvrtom nenadoknadiv je protiv Nadala"
Jel ovaj uopste gledao mec?Novak je taj brejk vratio i samo sopstvenim glupostima izgubio cetvrti set.Sam Toni je izjavio da bi Novak dobio peti set da je do njega doslo.Znaci Bekerov savet je da kada gubite,pa makar i protiv Nadala,to je nenadoknadivo i verovatno ne treba igrati do zadnjeg poena!Al je Novak pogodio trenera svaka mu cast!

Gradjanska Inicijativa: Nazovimo stvari pravim imenom

pre 9 godina

Pratim Novaka od 2008. tada se nije toliko pisalo o njemu, niti je bilo toliko televizijskih prenosa na kanalima. Ja razumem da su danas tekstovi o Novaku najčitaniju i da podižu rejting, i pre svega lepo je da pišete o njemu, jer će čovek zauvek ostati jedan od naših najvećih tenisera. Ali zašto onda ovu rubriku lepo ne nazovete Novak, umesto Tenis? Jer ja bih u rubrici Tenis, na današnji dan, očekivao neku vest sa turnira iz Kvinsa, Halea, neku reč o početku sezone na travi itd. Pa nije tenis Novak i Gren Slem, tenis je mnogo više od toga. Objavite ovo, pa nek čitaoci kažu da l' nisam u pravu?

Luka

pre 9 godina

Psiha najveci problem definitivno. Moje misljenje je da je Novak imperioran u odnosu na druge tenisere sto se tice fizicke spreme i taktickog dela.Ako sredi glavu,moze da osvoji sve. Fantastican je. Ne kazem,Nadal i Federer i Mari su dobri ali mislim da U OVOM TRENUTKU Novak Djokovic je daleko ispred njih.Od Rafe je 2 godine zaredom izgubio zbog svoje glave,sam sebe pobedjuje.A to je mnogo tezi poraz nego kad te neko razbuca.Ocekujem i nadam se novom Gren slemu za Novaka.

iskreno

pre 9 godina

Kad se vracaju Troicki i Tipsarevic? Viktoru je valjda istekla suspenzija, bas nedostaju...
(X Files, 10. jun 2014 10:51)
Viktoru suspenzija traje do 4.jula.Janko,samo otkazuje turnire,teško je krenuti ponovo nakon tolike pauze.A što se Bekera tiče,ja sam mislio da je tu da pomogne da osvoji GS,a ne da ga nauči kako da se uteši nakon što ga izgubi.

deki

pre 9 godina

Bekeru, nauci Novaka da u kljucnim poenima ne salje zicere u mrezu. Dole god ciste smeceve napucava u mrezu on I ne treba da bude prvi na svetu.

rosić nenad, bg

pre 9 godina

Ne slažem se sa Bekerom! Kada čovek izađe na teren mora da "mrzi" protivnika, da ima želju da ga rastrgne, kao tigar! Taj tzv "ubilački instikt" je Novaku često falilo, pa i sada u Parizu. Drugo, kondiciono je potpuno nespreman, a za agresivnost je visok nivo fizičke spreme neophodan uslov. Treće, Novak bi već trebalo da nauči da publika ne postoji, zvižduci povici i urlanje su samo izgovor kada mu ne ide. Kada "melje" protivnika galama mu ne smeta!

rosić nenad, bg

pre 9 godina

Ne slažem se sa Bekerom! Kada čovek izađe na teren mora da "mrzi" protivnika, da ima želju da ga rastrgne, kao tigar! Taj tzv "ubilački instikt" je Novaku često falilo, pa i sada u Parizu. Drugo, kondiciono je potpuno nespreman, a za agresivnost je visok nivo fizičke spreme neophodan uslov. Treće, Novak bi već trebalo da nauči da publika ne postoji, zvižduci povici i urlanje su samo izgovor kada mu ne ide. Kada "melje" protivnika galama mu ne smeta!

Gradjanska Inicijativa: Nazovimo stvari pravim imenom

pre 9 godina

Pratim Novaka od 2008. tada se nije toliko pisalo o njemu, niti je bilo toliko televizijskih prenosa na kanalima. Ja razumem da su danas tekstovi o Novaku najčitaniju i da podižu rejting, i pre svega lepo je da pišete o njemu, jer će čovek zauvek ostati jedan od naših najvećih tenisera. Ali zašto onda ovu rubriku lepo ne nazovete Novak, umesto Tenis? Jer ja bih u rubrici Tenis, na današnji dan, očekivao neku vest sa turnira iz Kvinsa, Halea, neku reč o početku sezone na travi itd. Pa nije tenis Novak i Gren Slem, tenis je mnogo više od toga. Objavite ovo, pa nek čitaoci kažu da l' nisam u pravu?

albel

pre 9 godina

"Zaostatak od 2-1 u setovima i brejk u četvrtom nenadoknadiv je protiv Nadala"
Jel ovaj uopste gledao mec?Novak je taj brejk vratio i samo sopstvenim glupostima izgubio cetvrti set.Sam Toni je izjavio da bi Novak dobio peti set da je do njega doslo.Znaci Bekerov savet je da kada gubite,pa makar i protiv Nadala,to je nenadoknadivo i verovatno ne treba igrati do zadnjeg poena!Al je Novak pogodio trenera svaka mu cast!

Pooyan

pre 9 godina

Ništa od njega kao trenera, prevara veka. Samo marketing, ispali su smešni. Pa i ove izjave... kao da dete na ulici pitate ko su favoriti i šta posle poraza.

iskreno

pre 9 godina

Kad se vracaju Troicki i Tipsarevic? Viktoru je valjda istekla suspenzija, bas nedostaju...
(X Files, 10. jun 2014 10:51)
Viktoru suspenzija traje do 4.jula.Janko,samo otkazuje turnire,teško je krenuti ponovo nakon tolike pauze.A što se Bekera tiče,ja sam mislio da je tu da pomogne da osvoji GS,a ne da ga nauči kako da se uteši nakon što ga izgubi.

ok

pre 9 godina

@gradjanska inicijativa
Nažalost pravi ljubitelji tenisa idu na inostrane sajtove. Ovde je samo Novak bitan , ne tenis. Ljudi zbog njega prate tenis,tenis je Nole .. Kada on prestane da igra prestaće i 95% Srba da prati tenis a i mediji srpski će malo pisati o tenisu jer nema Nola.

Luka

pre 9 godina

Psiha najveci problem definitivno. Moje misljenje je da je Novak imperioran u odnosu na druge tenisere sto se tice fizicke spreme i taktickog dela.Ako sredi glavu,moze da osvoji sve. Fantastican je. Ne kazem,Nadal i Federer i Mari su dobri ali mislim da U OVOM TRENUTKU Novak Djokovic je daleko ispred njih.Od Rafe je 2 godine zaredom izgubio zbog svoje glave,sam sebe pobedjuje.A to je mnogo tezi poraz nego kad te neko razbuca.Ocekujem i nadam se novom Gren slemu za Novaka.

stevan

pre 9 godina

Federer nema apsolutno nikakve sanse za GS, moze da iznenadi na mastersima, ali pod uslovom da Novak I Rafa igraju losije. Ipak covek ima 33 godine. Sto se tice Novaka...ostaje gorak ukus sa 6 grand slemova jer njegova dominacija je bila puno veca I zasluzio je da ima bar 10 po prikazanoj igri. Ja se nadam da ce karijeru zavrsiti sa bar 12, ili nek uzme Roland Garos, I par Wimbledon cisto da ga istorija pamti kao komplet igraca.

Petar.S

pre 9 godina

Zašto Novak ima samo 6 GS trofeja a toliko finala?
Pogledajte AO 2012, 6 sati meč, Novak pada po terenu, moli se bogu, nesvestica ga drma u momentima. Tu je dao zadnji atom snage i pobedio je.
Posle toga je uzeo još samo AO 2013 protiv kilavog Marija.
Znači, 1/2 finala i Finala GS turnira koja igra sa Nadalom, (jer mu je on najveći rival kao i Novak njemu), on gotovo da redovno gubi od Španca, jer nema snage, nema kondicije za 5 setova i završnicu GS turnira!
Drugo je Masters na 2 seta, a drugo GS na 5 setova protiv Nadala koji je pored mišića jako brz i pun kondicije i energije! Španac bre igra isto 2 kolo kao i Finale, ej bre!!
A Nadal će ga čekati u skoro svakom 1/2 finalu tj najpre Finalu svakog GS turnira, jer razlika je samo 1 god. između njih i kraj karijere jednog od njih neće biti mnogo pre ili kasnije od drugog.
Znači imamo suvu granu Novaka, koji jeste žilav, ali nema mišiće, i nema kondiciju i energiju kao Nadal. I Nadala koji ima biceps i ruku kao Novakova noga, i samim tim kad mu ne ide on izgura na snagu meč, vraća u teren nezgodne lopte i čeka Novaka koji ne može više da udari neki balon i izbaci loptu 2 metra u aut.
Jedini ključ Novaka je da fizički ojača, i još više nabije kondiciju.
Onda umor ne može da utiče na plan, ideju u toku igre, na volju i preciznost udaraca!
Novak je bukvalno crko u finalu RG. Padao je na stolicu između gemova i povraćao u 1 trenutku. To je sve jer nije ni blizu fizički spreman kao Bik iz Majorke. Toliko!

Bane

pre 9 godina

Gospodine Djokoviću usudjujem se da Vam dam savet... Ne mislite o osvajanju Roland Garosa kao vrhuncu Vaše karijere, jer je to minimalan san za kvalitet koji Vi posedujete ... Razmišljajte da osvojite svaki od ova 4 GS trurnira bar po dva puta!!! e onda će RG biti Vaš sledeće godine. Za 2x4GS imate kvalitet, imate šansu jer ste u najboljim godinama i ne propustite da budete besmrtni za sveukupnu istoriju tenisa!

sasa jokic

pre 9 godina

Psiholog, samo to Noletu treba, sve je GS izgubio na glavu, svojim greskama. Fizicki je OK, najjaci je na turu, ali glava
Pritisak ga onemogucava da pruzi maksimum na GS.
Boli kada si najbolji a propustas sanse da udjes u istoriju, a vec je mogao da ima 11 titula. To je ono sto mu stvara pritisak.
Rafa je to prevazisao 2012, Nole se i dalje bori.
Beker nije kalibar za ovaj nivo.

v

pre 9 godina

Jedno znam. Kada gledam Novaka, i kada se setim da ima "samo" sest GS titula, tesko mi je da poverujem i sto duze razmisljam o tome manje razumem. Jer meni je Novak jedan od onih koji je toliko dobar da bi sve ispod min 10 titula bilo velika steta na kraju karijere. Za ovo finale poslednje iako me dusa boli, najmanje je kriv. I ne slazem se da je prvo pao mentalno pa fizicki. Prvo morate da padnete fizicki, onda krece par promasaja, posledica nemogucnosti da se namestite na udarac ili da udarite pravim intenzitetom, e tada shvatite da bi moglo da bude cupavo pa se tek onda uvuce crv, i na kraju ide glava. Moje neko skromno misljenje sto se ovog meca tice. Tako da ja ne bih sada kao neki razapinjala na krst Novaka. Mnogi kritikuju ritern, nije isao, ali Novak u takvom stanju je verovatno znao da je to njegova jedina sansa da stekne prednost u poenu, jer nece izdrzati reli ako samo vrati loptu krace. Pa ipak, ako vec hocemo da kritikujemo glavu, mislim da to mozemo samo sto se tice cetvrtog seta, kada je Novak ocigledno bio bolje. Grizao je i vratio brejk. Bio je sjajan. Ono sto je def. posledica manjka vere u sebe su cetiri cudne greske nedopustive za igraca njegovog kalibra u gemu za ostanak u setu. Nadajmo se da ce uspeti da osvoji bar jedan slem do kraja god, inace me jako strah za njegovu karijeru.

mocca

pre 9 godina

1)Mislim da je Murray svojim izdanjem kao baba u polufinalu, bio ta nijansa koja je odlučujuće pomogla Nadalu da trijumfuje u finalu.
2)Raonić ima šanse u WB.
3)Nole mora da preformuliše cilj! Da je njegov cilj bio da sve GS osvoji bar po 2 puta sada bi imao više GS titula, jer je činjenica da kada je na domak cilja on, po pravilu, zakaže.
4)Može Nole do titule u WB, daće Bog!

deki

pre 9 godina

Bekeru, nauci Novaka da u kljucnim poenima ne salje zicere u mrezu. Dole god ciste smeceve napucava u mrezu on I ne treba da bude prvi na svetu.

Wikiriki

pre 9 godina

Evo na wikipediji vec odredili prvih 8 nosilaca za Wimbledon : 1. Nole 2. Rafa 3. Murray 4. Federer 5. Wawrinka 6. Berdych 7. Ferer 8. Raonic
(Rafa ''9'', 10. jun 2014 14:08)

Na Wikipediji mogu ja da odredim i Bekera za prvog nosioca, ne pali se previse.

jones

pre 9 godina

Jednostavno Nadal je bolji igrač od Novaka, njegovih samo 6 Gren slemova je slab rezultat, a kad izuzmeo otvoreno prvenstvo Australije, šta je Novak osvojio? Posle Vimbldona 2011. Novak stagnira, to niko da napiše, skoro 3 godine u najboljim godinama.

Vladimir

pre 9 godina

Novak je izgubio u prvih 5 gemova drugog seta kad je naglo smeksao igru i poceo da igra akademski umesto da nastavi sa pritiskom iz prvog seta dok je Nadal jos bio prosecan. Da je tada igrao malo agresivnije siguran sam da bi dotukao Nadala. Kasnije kad je Nadal podivljao i u Noleta poceli problemi sa fizikom sve je bilo kasno mada se trudio da se vrati u igru.

JA

pre 9 godina

Gospodine Novak ''zaboravite'' da morate osvojiti GS (bilo koji).. već da Vam motivacija bude da dobijete svakog igrača koji vam se nađe na putu do GS titule, drugim riječima igrajte svoj ''bez-pritiska'' tenis i nek pobijedi bolji i ja sam siguran da će te upravo Vi podići pehar na mnogim turnirima.Lako za povijest i rekorde... jednostavno igrajte da dobijete tog preko puta vas.

noleisthebest

pre 9 godina

Evo mojih fotki sa lica mesta....prezentaciju trofeja nisam mogla da gledam...od tuge...

http://s1118.photobucket.com/user/noleisthebest/library/?sort=4&page=1

kmania

pre 9 godina

1. Nabaciti misicnu masu I kondiciju
2.Vratiti reket normalne tezine .
3.Obustaviti sve van teniske obaveze I prepustiti to svojim saradnicima nek pogleda kako to Rafa radi a ne DA trci DA se dodvorava svima.Znaci surovi profesionalizam ako hoce DA bude u vrhu.Samim Tim I psiha koja je Novakov najveci problem doci ce na svoje mesto.Ovo sad je zadnji voz DA ne ispadne veciti luzer.

sasa

pre 9 godina

Može i Bog otac da analizira meč, ali nažalost i veliku istinu je da je Nadal natprirodno superiorniji fizički od svih ostalih tenisera, čovek radi udarce i ruku do iznemoglosti, fanatizma, tu nema dileme, Novak je sad toliko psihički pao da je 1/4 finale svakog G.S. uspeh, na Vimbldonu nema šta da traži, šteta, mogao je u besmrtne, ali nas Balkance uvek to za milimetar koči, ostaće misterija kako je naša legenda uspeo da ispusti toliko finala, i zašto je preplašen uvek u finalima, posebno sa Nadalom, strah mu oduzme bar 30% snage sa Nadalom, nikada nećemo saznati.

23

pre 9 godina

@Joca 011
Ima Joco mnogo toga. Pocevsi od cinjenice da on ne vazi za naprofesionalnijeg, mentalno najstabilnijeg itd. To je nesto sto nasi TV komentatori vole da ponavljaju a nema veze sa istinom.
Novak nikada nije bio pshicki toliko jak kako mnogi misle. Dovoljno je samo pratiti njegovu karijeru.
Kad god je na pragi nekog velikog rezultata on igra slabije nego ikada. Pogledaj zadnja 3 RG, 2 finala na mec lopti pravi duplu servis gresku, prosle godine peca se u mrezu...
Protiv Federera na Vimbldonu 2012 se oduzeo od straha, protiv RF i inace igra sa strahom, kao da je preko puta masina a ne covek, protiv Nadala ima manje straha ali kada dodje RG taj strah je veci nego ikada.
Jednostavno, uvek je bio mentalno slabiji od Federera i Nadala i to nije nista novo.
Nema tu zavera svetskih razmera, to su jednostavno cinjenice.

Nikola C.

pre 9 godina

Ukratko, Nadalov level tog "zversko-ubilackog" instinkta je bio konsantno na nivoima 9 i 10 ( na skali 1-10). Novak nije imao tu glad. Njegov nivo je varirao. Posle prvog seta, Novak je neobjasnjivo pao na skali i postao ranjiv, tih, bezvoljan. Nadal je sa druge strane kao hijena. Uporan i odlucan da te juri dok ne padnes, zeljan krvi. I ako te ne stigne odmah ne ocajava. Trcace dokle god je potrebno. Da Novak konstantno ima tu glad bio bi nedodirljiv.

Miks

pre 9 godina

Danima slusam: problem je glava, ublacki instinkt, koncentracija......
Kada te neko u kraju izprozove a ti se pokupis kao seka persa i zbrises, onda se ne kaze da imas problem sa glavom, da ti fali ubilacki instikt, da si mrzovoljan, i sl. Kaze se da nemas __ja. Mislim da je to sustina problema. Umesto da uleti u tucu sa Nadalom, jer to se na RG sa Rafom ne moze izbeci, Nole satro konstruise poen. Dok on konstruise, Rafa ljusti linije po obe strane terena.
Nole je ili uzentovao od Rafe, ili je forsirao neinteligentnu strategiju. Kada je ukapirao sta radi, povratka nije bilo, a fizicke reakcije su bile samo posledica.
Niko na sljaci nije pobedio a da se nije bar malo isprljao.

Biljana

pre 9 godina

Od nedelje slušam priču u kojoj je isključivo Novak kriv za poraz sa kojekavim "stručnim" analizama, a da se pritom u mnogim komentarima na ovom sajtu (prethodnih dana )osuđuje bez razloga. Ljudi moji, pa vi zaboravljate protiv koga je on igrao i gdje je igrao.Federer, koji ima 17 grand slam-ova samo je jednom u životu osvojio RG i to 2009.godine kad je u finalu igrao protiv Soderlinga koji je prethodno izbacio Nadala. Taj isti Federer je četiri puta gubio u finalu RG od Nadala (2006., 2007, 2008. i 2011.). Jednostavo , činjenica je da je Rafa kralj Roland Garros-a ,da se posebno priprema i posebno doživljava ovaj turnir.Dakle, ni veliki Federer ga nikada nije uspio pobijediti.Treba biti realan. Mene jako boli Noletov poraz, ali sigurno njega više boli nego sve nas zajedno.Pustite više momka na miru i ne srozavajte njegov dosadašnji uspjeh zbog ovog poraza.Ako i nikad u karijeri ne uspije osvojiti ono što su njegovi rivali uspjeli on je za mene najbolji teniser sa ovih prostora i prije svega veliki čovjek. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.

mpk

pre 9 godina

Nema veze sa vescu, ali Nadal i Fed su osvojili 19 od poslednjih 23 RG-a i WB-a. Suludo. U poslednjih 10 godina samo WB 2011 i WB 2013 nije uzeo neko od njih dvojice, a samo na WB 2013 niko od njih dvojice nije igrao ni u finalu.

rad rad rad

pre 9 godina

Ma pricajte sta hocete. Rafu je cika Toni naucio da skromnost, pozrtvovnost i rad rad rad su jedini put do uspeha. I to od cetvrte godine. Nikakav hokus pokus. Surova istina i zato je zasluzio titulu.

Joca 011

pre 9 godina

Zaista je čudno da izgubi šest GS finala zaredom.
Npr. od Mareja W a od Nadala RG.
On koji važi za najprofesionalnijeg, mentalno najjačeg, fizički najspremnijeg.
Odjednom... počne da se zbunjuje, dekoncentriše, sapliće, posrće...
Ne biva da se ovakvi događaji tek tako olako i neobjašnjivo događaju.
Ima tu još nešto...
.

@

pre 9 godina

Ne znam sto svi krive Bekera za poraz na RG? Novak ne osvaja GS od januara 2013 a tada Beker nije bio u njegovom timu.
Beker je inace poznat kao jedan od najboljih tenisera na Vimbldonu, 3 puta je tamo osvajao titulu, da nije bilo Edberga koji ga je skinuo s trona, osvojio bi i vise. Kasnije je dosao i Sampras...
To Novak zna. Ako mu je trebao neko za RG onda to nije Beker. Mogao je da dovede za trenera Borga, Kuertena, Viljasa, Vilandera.... oni su majstori sljake.
Ako mu je trebao neko kome je psiha bila jaca strana onda to opet nije Beker. Mogao je da ugrabi Edberga pre Federera, zna se kako je Edberg bio psihicki jak, a tu su jos i jaci od Edberga bili Vilander, Lendl, Konors, Borg (ledeni covek), Agasi, Sampras....
Znaci, Novak je mogao i nekog drugog da zove.
Nije Beker kriv sto je on "izabran". Ne treba on valjda danas da uci Novaka kako da igra forhend ili bekhend, moze da mu pomaze u taktici i psihi. A Novak je kriv sto je za taktiku zaduzio nekoga ko nikada nije osvojio titulu na RG.
Edberg je npr. jasno doveden kod RF zbog Vimbldona i dao je odlicne rezultate na brzim podlogama, doneo agresivnost, igru na mrezi, krace poene i dobru taktiku protiv Novaka. Vrhunac ce biti na Vimbldonu.
Znaci da se vidi zasto je on doveden, jer je Federer mnogo jaci nego prosle godine (i pre povrede ledja).
A Novak je promasio sve jer zeli RG a u tim je doveo trenera koji NIKADA nije osvojio RG. Za to nije kriv Beker vec sam Novak.

sasa

pre 9 godina

Ako se Ja nisam još oporavio od šoka u finalu, mogu da zamislim kako je Novaku, mnogo me je zaboleo ovaj poraz, jer znam da je bio presudan za njegovu karijeru, iako se neko pita što mi toliko emotivno preživljamo njegove pobede i poraze, odgovor je sledeći, on nije samo idol naše dece već i primer nama starijima, jedino svetlo koje smo imali u zadnjih 25 godina, ta ljubav se desila obostrano i tu nema povratka, a vi navijajte za Rafu, Rodzera, i uživajte, mi ćemo nositi naše pobede i poraze časno i ponosno, napred Novače Đokoviću, volimo te majstore...

Gojko

pre 9 godina

Novaka sada bije loša karma usljed prodaje Wimbledon-a. Dajem desnu ruku da je uzeo Mareju pare za ono finale... Previše se lagodno ponašao za nekoga rođenog na Balkanu..

Predo

pre 9 godina

@noleisbest

Je li ono vaša fotografija ispred stadiona? Čitao sam mnogo vaših prepiski na tennis.com i bio sam malo znatuželjan kako izgleda ta dama.
Što se tiče Novaka, mislim jedino da se suviše zabavio svojim problemima u šetvrtom setu, a nije primetio da i Nadal ima probleme. Inače, počeće dobijati finala GS kada mu postane manje bitno i kada shvati da nema razlog da bude pod pritiskom, a to će se desiti uskoro.

cviko je uz Novaka

pre 9 godina

Za sada je Nadal bolji od Novaka na Rolan Garosu.
Ali protiv Rafe treba igrati loptama koje brzo lete , brz return , inače ( spinovi , drop šotovi i sve što dugo leti ) Rafa će ih stići.
Rafa treba da trči , da nije komforan , ne dati da se pripremi i namesti za udarac , ne plasirati udarac na onu stranu gde je on

alo

pre 9 godina

@stevan
Tako si pricao i 2012 pa vidi sta se desilo.
Oni koji ne znaju nista o tenisu skloni su tome da potcenjuju velike igrace.
Do pre 2 dana mnogi su pricali kako Nadal ne moze osvojiti RG. Sada isti ti pricaju kako Federer ne moze uzeti Vimbldon.
Mnogi pricaju i kako Novak vise ne moze uzeti GS...
To su sve gluposti.
Godine su manje vazne, vazno je kako neko igra Federer je 4 igrac sveta, 7 puta je slavio na Vimbldonu, da nije bilo povrede prosle godine tesko bi Marej osvojio titulu, i sigurno je jedan od najvecih favorita za titulu.
Uz Novaka je Federer cak i najveci favorit.
To ce se sve uskoro vrlo dobro videti.

Dermendziev

pre 9 godina

Bi sto bi.Ipak bi vise voleo da u Londonu u glavnom stabu Novaka vidim pitomg Vajdu,nego li Beker(koji je davno planiran).U svakom slucaju zelim prisustvo Vajde,pa makar tamo on nista ne radio,jer za Novaka mislim da je jako bitno njegovo prisustvo.

Novaku zelim pre svega dobroga zdravlja,brzi oporavak i sto pre povratak na terenu,kako bi poceo sa treninzima u okviru priprema za W.

Nadam se da kao prvi nosilac na W(po W formuli trebao bi to da se desi) dobije normalan zreb, ne po obicnom reitingu vec po imenima t.s.t da u njegovoj polovini bude sto manje jakih servera tipa Anderson,Qveri,Karlovic,Janovic,Izner,Raonic,Berdih.

Slazem se da su favoriti Federer,Novak,Mari,Gulbis,Rafa,ali mislim da ovoga puta Vavrinka i Dimitrov mogu i te kako pomrsiti racune nekima
od favorita.

Pozdrav!

krkulence

pre 9 godina

E Bekeru, da si mu manje puštao u šahu, ne bi se ovaj umislio pa pomislio kako može kako hoće protiv Rafe.. manje šaha više teretane pa će igrati tenis a ne vikati sunce je, vrućina je ovo ono..

Rale

pre 9 godina

Smijurija od sporta. Nikad manja konkurencija u tenisu.
Do finala jedan malo jači protivnik ili nijedan.
Tenis je bio tenis u 90-tima i tamo negdje do 2003. ili 2004. kada je Federer eksplodirao.

tenis fan

pre 9 godina

Iako sam veliki Novakov fan, mislim da mu je na WB krajnji domet eventualno polufinale (finale bi mu bila premija). Bilo bi ogromno iznenađenje da titulu osvoje Rafa ili Nole; Mari, Gulbis, pa čak i Federer i Vavrinka mogu biti osvajači ili vrlo blizu titule... Daj Bože da grešim (u Noletovom slučaju).
Sve u svemu, uvek uz Novaka i sve ostale naše!!!

Jana

pre 9 godina

Sto neko rece, Noletu treba psiholog za ove stvari, a ne Beker. I treba da Bekeru kaze hvala lepo, hvala puno, i vidimo se u nekim drugim saradnjama van treniranja (mozemo na humanitarnim akcijama i organizacijama, na rekretaivnim igrama, igranju saha... Lepo da vrati Vajdu, uzme psihologa, i sportskog psihologa koji ce mu ukazivati na greske i pomoci da shvati zasto ih pravi i kako da prestane da ih pravi. Samo kod nas vlada jos misljenje da ako odes kod psihloga da si neuracunljiv i bolestan i treba te zatvoriti, da si opasan i da si zarazan i slicno.....

nebojsa

pre 9 godina

Od nedelje slušam priču u kojoj je isključivo Novak kriv za poraz sa kojekavim "stručnim" analizama, a da se pritom u mnogim komentarima na ovom sajtu (prethodnih dana )osuđuje bez razloga. Ljudi moji, pa vi zaboravljate protiv koga je on igrao i gdje je igrao.Federer, koji ima 17 grand slam-ova samo je jednom u životu osvojio RG i to 2009.godine kad je u finalu igrao protiv Soderlinga koji je prethodno izbacio Nadala. Taj isti Federer je četiri puta gubio u finalu RG od Nadala (2006., 2007, 2008. i 2011.). Jednostavo , činjenica je da je Rafa kralj Roland Garros-a ,da se posebno priprema i posebno doživljava ovaj turnir.Dakle, ni veliki Federer ga nikada nije uspio pobijediti.Treba biti realan. Mene jako boli Noletov poraz, ali sigurno njega više boli nego sve nas zajedno.Pustite više momka na miru i ne srozavajte njegov dosadašnji uspjeh zbog ovog poraza.Ako i nikad u karijeri ne uspije osvojiti ono što su njegovi rivali uspjeli on je za mene najbolji teniser sa ovih prostora i prije svega veliki čovjek. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.
(Biljana, 10. jun 2014 14:15)

zar vam prvi set nista ne govori?nadal se nije video, igrao se nole sa njim kao mace s misem a onda se spustio daleko ispod svog nivoa kako bi nadalu omogucio "pobedu"...ne, novaka niko ne moze da pobedi bez obzira na podlogu...zar niste primetili kako je zavrsio jedan od setova, namerno izbacivsi lopticu u aut?...ne, ne, o sampionu ipak odlucuje neko drugi van terena...

Djordje

pre 9 godina

Ocekivao sam bolju analizu od ovog coveka. Deluje previse 'politicki korektna'. Mozda je problem sto ga on nije bolje pripremio za padove.

Petar..

pre 9 godina

(serdjo, 10. jun 2014 16:21)

2013 zavrsni Masters u Londonu Nadal nije nikad osvojio taj Masters, a pre toga je -stručnjače moj iz fotelje - taj Nadal pauzirao 7 meseci pa je počeo sa koje pozicije beše tu sezonu 2013?? a kako je završio? Kao prvi teniser sveta.
Novak ima kondiciju i snagu, ali ni blizu kao Nadal, što se videlo u finalu RG.
Znači nemoj da mi pišeš kako lupetam kad ne znaš ni koliko imaš godina.
GS koji može da se igra na 5 setova, Novak od početka 2012 posle te pobede na AO više ne može da dobije Nadala. Jer taj Nadal ume da uči na greškama kao prvo, a kao drugo fizički je duplo jači od Novaka, a i kondcija mu je veća. Dal' se dopinguje ili ne, ne znam, svašta ljudi šapuću ali možda nije istina, a možda i jeste.
Ali kad vidiš Novaka koji ne može da sažvaće vazduh, koji u sred relija grune lopticu u aut 2 metra jer mora da prekine poen inaće će da padne, jasno ti je valjda da mu hvali snage i energije kada igra finale GS sa Nadalom koji je životinja i može 10 dana bez pauze da igra tenis.
Ti ''Serđo'' nemaš pojma o životu a ne o fizičkoj spremi. Popij neku limunadicu vrelo je jako i treba piti tečnosti, a mene ne prozivaj preko interneta! poz.

les lionceaux

pre 9 godina

(Gradjanska Inicijativa: Nazovimo stvari pravim imenom, 10. jun 2014 11:19)

ne jedan od nego ce biti pravo cudo ako zauvijek ne ostane najbolji srpski tenisac, a takoder ce biti iznenadenje ako iducih 100 godina ne ostane najbolji srpski sportas.

Sada ljudi prigovaraju sto nema svakodnevnih detaljnih izvjestaja iz Halea, kao, kriv je Novak jer se previse prostora ostavlja za tekstove o njemu, a da tog Novaka nema, morali bi se zadovoljiti s jednom recenicom kada u nedjelju Hale zavrsi i to bi bilo kako je neko nekog pobjedio 2-0, ne bi bio naveden ni rezultat po setovima.

Gentleman

pre 9 godina

Pa i Nole je pobedjivao Nadala u finalima grand slama:Wimbledon, AO, US Open.To je sve sport. Danas ce da pobedi Rafa sutra Nole i to tako ide.

mi

pre 9 godina

@nebojsa
Jel, a ko je odlucivao o pobedniku kada je Novak pobedio Federera posle 0-2 u setovima i kada je Federer 2 godine zaredom ispustio po 2 mec lopte?
Ko je odlucio pobednika u 6 GS finala koje je Novak dobio?
Ko je odlucio pobednika u 7 uzastopnih finala u kojima je Novak pobedio Nadala 2011 i 2012?
Gledas prvi set a ne pada ti na pamet da je Nadal bolje igrao u preostala 3 seta nego u prvom? To nije mogucnost jel tako?

Nenad

pre 9 godina

Mislim da se sada, posle pola godine saradnje, može već sa sigurnošću reći da Beker nije ama baš ništa doneo Novaku. Srećom, nije mu ni štetio, ali ni igra, ni psihička priprema nisu ni za milimetar napredovali od prošle godine.
Predviđam da, ako novak ne osvoji Wimbledon, Beker ide sigurno. Mada mislim da će verovatno otići i svakako pre jesenjeg dela i američke turneje na betonu.

Beogradjanka

pre 9 godina

Svakog dana novi izgovori za poraz. Zasto ne priznati da je Rafa bio bolji, sto zaista i jeste bilo i prestati traziti izgovore. Sunce, teren se ne kvasi i tako dalje....izgleda da su oni samo uticali na Novaka, a Nadal je igrao na vlaznom terenu uz temperaturu od 15 c.....

Tibor Mikloš

pre 9 godina

Dobro je. Sad svi sve znaju. Znaju i kako je Novak trebao da igra i kako je mogao da pobijedio Nadala? Nikako! Zna li neko ovdje da broji? Nadal je devet puta osvajao Rolan Garos, dok to Novaku nijednom nije pošlo za rukom. To su parametri uspješnosti.
E sad i o Bekeru...Kaže Beker da je Nole bio pasivan?! Moguće. Ali šta je to Beker i u kojim segmentima igre unaprijedio kod Novaka? Ništa! Jedini pravi sportski prijatelj Noletu je Marijan Vajda.

Ona

pre 9 godina

Prvo postovanje Novaku, iako ne navijam za njega,tenis pratim pd malena i obozavam Nadala,ali postujem sve tenisere pa i Novaka naravno.Nadal je sampiom rodjeni, morate to shvatiti kao i Federer.Postoji puno supljina kod Novaka kako u licnosti tako i u karijeri,na primer pogled na njegovu lozu pre neki dan,u zivotu za sve ove godine nisam videla da u lozi jednog tako velikog igraca u tako vaznom trenutku nema nikoga od bliznjih,pa cak ni devojke ili zene,to su neshvatljive stvari,koje je veoma tesko objasniti,ali su cinjenica.Novak je puno toga postigao,i nema smisla porediti ga sa Nadalom, jer on te rezultate nece postici nikada,prosto nemoguce je,tako da je stalno poredjenje bespotrebno.Licno mislim da je mogao da osvoji vise GS,ali to je razlika izmedju tih najvecih i onih za klasu ispod.Jednostavno Rafa je Rafa,neponovljivi u svakom smislu i to je to,ostaje nam jos lepih godina tenisa i zato uzivajte!

Milan

pre 9 godina

Žao mi je da je Novak izgubio meč!Ne razumem šta radi njegov stručni štab, jer obični gledaoci vide da sa Novakom nešto nije bilo u redu. Pa zar niste videli da je Novak bio bezvoljan,na momente odsutan,zabrinut, iscrpljen kao da danima nije jeo i spavao, bez snage, preciznosti,volje i želje za pobedom.Izgledao je bolesno i u jednom trenutku poče da povraća, a onda se jedva dovuče do stolice i bukvalno se srušio u nju i zašto mu nije bila pružena lekarska pomoć ili meč da se prekine.Stekao sam utisak da je meč dogovoren i hiljade stvari su mi išle po glavi,jer Novak je prvi set dobio kao od šale i u drugome do polovine je igrao solidno,a onda katastrofa. Nadal je igrao prosečno, čak i slabo za svoje sposobnost, ali Novak je bio toliko slab da bi ga u toj situaciji svako mogao pobediti. Postavlja se pitanje zašto je to tako i zašto Novak igra u zadnje vreme tako promenljivo i zar ti silni stručnjaci ne vide šta se dešava i gde su tu analize i korekcije.Đoković je i fizički i psihički nepripremljen za te velike mečeve, jer je sa Nadalom činio nemoguće greške(početnici to ne rade) i samo zahvaljujući Novakovim greškama,on je trijumfovao.Šuška se i priča da se Nadal dopinguje, ali vidi se da je fizički duplo jači od Novaka, a i Nadal kad gubi i te kako postane ponizan,žalostan i jadan i bespomoćan.Novak je meč odigrao do kraja, iako je bio bolestan, jer je bio svestan da ga mi obožavamo i zbog same publike na stadionu koja ga je burno pozdravila i zahvalila mu se što je izdržao.

nebojsa

pre 9 godina

Beker je potpuno u pravu, Novak jeste bio pasivan, al' tek nakon prvog seta u kome je pokazao svoju velicinu, a onda je na veoma svestan nacin spustio nivo svoje igre, do neprepoznatljivosti, tj. do onog nivoa koji je Nadalu omogucavao laku pobedu, te je ocigledno da se u Svetskom tenisu danas, postaje sampion na veoma cudan nacin, kao sto je bio i sam mec. Zanima me samo ko je to odlucio da Novaka ostavi bez GS titula...mozda su to isti oni koji od pocetka Novaka tretiraju kao kolateralnu dobit ili stetu (kako kad), pokusavajuci tako da ublaze cinjenicu njegovog postojanja na ATP-u koja verovatno kvari sve njihove planove o vecitim rivalima Nadalu i Federeru.A to pokazuje cinjenica da nije prvi put izgubio polufinalni ili finalni mec na ovako cudan nacin, narocito, na RG. Jednostavno, Novak nije bio planiran, pojavio se kao kometa, bio je uljez. Ja ne mislim ovde da ga branim, naprotiv, istina je bitnija od svega i zato cu reci da je i on deo tog sistema, dakle, pristao je na sve to, sto ga ne cini zrtvom vec ucesnikom.

dejan

pre 9 godina

Zašto je Novak doveo Bekera u svoj tim to samo Novak zna i nema mnogo veze sa prikazanom igrom na terenu.
Isto mislim da Novaku ne fali ni mentalna snaga, ni mišićna masa, ni manje klizava podloga. On je kompletan kao igrač i kao ličnost.
Da postoje nejasnoće u promeni kvaliteta u Novakovoj igri u toku meča, to stoji i to su mnogi primetili.

Joca 011

pre 9 godina

... na pragu nekog velikog rezultata on igra slabije nego ikada.
Pogledaj zadnja 3 RG, 2 finala na mec lopti pravi duplu servis gresku ...
@ (23, 10. jun 2014 14:18)
* * *

A kako misliš da izgubi, da budem precizniji: kako će postići da izgubi meč,
ako ne pravi duplu grešku, ako ne baca u mrežu, ako se ne saplete baš kad ne treba,
ako ne izgleda kako se uplašio...? Na koji način će da izgubi meč ako odigrava bez greške?
# # #
@ (nebojsa, 10. jun 2014 15:15)...... bravo za komentar. Razumeo si o čemu se radi.
.

Fan

pre 9 godina

Cinjenica je da je Nadal pao u IV setu ;ali Novak to nije iskoristio.
Cinjenica je da Novak kraj III i pocetak IV komentarise kako ga ...e i pogadja linije.Ubedjen sam da je Novak bio mentalno 100% u mecu V set bi bio neminovan.

Jedno pitanje za sve nas:

Sta radi Boris Beker u Novakovom stabu.
Cini mi se da bi upravo on trebao da ga nauci da skracuje poene izlaskom na mrezu i laganim volejom pa cak i protiv Nadala.
Moje misljenje je da menadzeri Novaka rade kontra od njegovih potreba.
Ovo je samo marketinski bolje za Novaka,a sto se tice igre
Dusan Vemic je ispao kolateralna steta............
Definitivno je cinio bolji strucni stab sa Vajdom.......

rafa!!!

pre 9 godina

milan - kako samo nama srbima namesteni mecevi? i kako je dobio 1. set ko od sale kad je imao srece sto je nadal 3 udarca za redom promasio.
ta 2011. je svima u glavi i sad rade teorije zavere

serdjo

pre 9 godina

Petar S. da te podsetim, 2013 zavrsni Masters u Londonu, 2-0 za Djokovica, Novak je igrao nevezano to sto ti lupetaras 2 seta, 3 seta kao da je pocetak sezone a ne kraj sezone...toliko o Nadalovim bicepsima i misicima. A da, Novak nije bio fizicki spreman 2012 na AO, igrali su sest sati, ti Petre nemas pojma o fizickoj spremi a kamoli o tenisu...

Rafa ''9''

pre 9 godina

Evo na wikipediji vec odredili prvih 8 nosilaca za Wimbledon : 1. Nole 2. Rafa 3. Murray 4. Federer 5. Wawrinka 6. Berdych 7. Ferer 8. Raonic

Lav

pre 9 godina

@Milan Publika nije aplaudirala Novaku zato sto je izdrzao do kraja, jer on nije imao preozbiljne probleme, publika je aplaudirala Novaku jer je veliki sampion koji juri jedinu titulu koja mu nedostaje i shvatili su koliko je to tezak momenat za njega. Suska se da se Nadal dopinguje? A za Noletovu 2011 se nista ne suska? Ili cemo to da preskocimo. Naravno ja verujem de su obojica cisti i da nikad ne bi zrtvovali sve sto imaju zbog dopinga. Nadal potice iz prebogate porodice, nije siromah kojem zivot zavisi od tenisa. Sto se tice dela komentara da Nadal zna da bude ponizan u porazu, prosto ne verujem da covek moze to da napise. Nadal uvek korektno primi poraz od Novaka, i uvek hvali Novakove igracke kvalitete. On je takav tip da se ne uzdize ni kad pobedi vec stalno radi da bi napredovao. E to prosecan Balkanac ne moze da shvati.. I kao sto je svojstveno malim umovima krene se sa teorijama zavere..

Lav

pre 9 godina

Vi bi kolektivno trebali da pogledate snimak. Prvi set Novak je igrao prosecno, Nadal uzasno lose i Nole je osvojio taj set. Nadal je imao brejk lopte kod 5-4 za Novaka, ponovljeni snimak NBC televizije je pokazao da je Nole naoravio duplu na brejk sansi Nadala ali sudija se nije oglasio. Tako je Novak malo srecno osvojio prvi set. Nikakvom maestralnom igrom. U drugom je Nadal malo podigao nivo igre. Novak se jos dobro drzao do finisa seta kada je Rafa bio agresivniji i uspeo da osvoji set. Fizicki problemi koje toliko potencirate su se pojavili u trecem setu gde se videlo da je Djokovic umoran, ali je i Rafa znatno bolje igrao, pogadjao linije i zasluzeno osvojio treci set. Djokovic je na startu cetvrtog seta delovao umorno, ali je od sredine krizu potpuno prevazisao, dok se Rafa u finisu cetvrtog nasao u Djokovicevoj situaciji. Ako pazljivo pogledate snimak videcete da je brzina Novakovih servisa u cetvrtom setu bila od 190-200, a Nadalova od 125-165, i to je vecinom servirao slajs. Novaka je izdala glava, a i problemi koji su se na momente javili verovatno su deo pritiska pod kojim se nasao.

ADI

pre 9 godina

Najsmijesnije mi je kad cujem da Federer nema nikakve sanse za osvajanje Vimboldona , ja ne znam ko to moze izjaviti uz Novaka najveci favorit mozda cak i veci jer realno ima bolji servis i bolju igru na mrezi Nole ima bolji ritern al na travi protiv dobrih servera tesko se sta moze dobro reternirati i vidi se da se Roger citavu godinu priprema samo za Vimboldon jer zna da jedino tu moze osvojiti jos mozda 2 grend slema do kraja karijere jer doveo je Edberga koji je majstor za travu i igru na mrezi to se vidi na njegovoj igri fenomenalan je na mrezi i mnogo agresivniji nego prosle godine jer realno Federer vise nema nikakvu sansu na betonu i na zemlji protiv Novaka i Rafe u 5 setova koji su roboti za njega sto se tice fizicke sprema ja to otvoreno priznam iako sam navijac Fedexa od njegove 19 godine kad sam ga prvi put gledao a Novak je trebao dovesti Matsa Vilandera il Borga il Karlosa Moju il nekog drugos igraca sa sljake ako je sve dao za Roland Garos jer ne znam kako mu je Beker mogao pomoci na zemlji iskreno a sto se Rafe tice mislim da on U Vimboldonu ne moze puno ispadati od Rosola ,Darcisa, NA travi 2 godine za redom nije slucAJNOST

Joca 011

pre 9 godina

@ (Lav, 11. jun 2014 03:57)
Nisu nikakve zavere u pitanju. Jednostavno biznis. Gde je velika lova normalno je da ima intervencija.
.

Gradjanska Inicijativa: Nazovimo stvari pravim imenom

pre 9 godina

Pratim Novaka od 2008. tada se nije toliko pisalo o njemu, niti je bilo toliko televizijskih prenosa na kanalima. Ja razumem da su danas tekstovi o Novaku najčitaniju i da podižu rejting, i pre svega lepo je da pišete o njemu, jer će čovek zauvek ostati jedan od naših najvećih tenisera. Ali zašto onda ovu rubriku lepo ne nazovete Novak, umesto Tenis? Jer ja bih u rubrici Tenis, na današnji dan, očekivao neku vest sa turnira iz Kvinsa, Halea, neku reč o početku sezone na travi itd. Pa nije tenis Novak i Gren Slem, tenis je mnogo više od toga. Objavite ovo, pa nek čitaoci kažu da l' nisam u pravu?

nebojsa

pre 9 godina

Od nedelje slušam priču u kojoj je isključivo Novak kriv za poraz sa kojekavim "stručnim" analizama, a da se pritom u mnogim komentarima na ovom sajtu (prethodnih dana )osuđuje bez razloga. Ljudi moji, pa vi zaboravljate protiv koga je on igrao i gdje je igrao.Federer, koji ima 17 grand slam-ova samo je jednom u životu osvojio RG i to 2009.godine kad je u finalu igrao protiv Soderlinga koji je prethodno izbacio Nadala. Taj isti Federer je četiri puta gubio u finalu RG od Nadala (2006., 2007, 2008. i 2011.). Jednostavo , činjenica je da je Rafa kralj Roland Garros-a ,da se posebno priprema i posebno doživljava ovaj turnir.Dakle, ni veliki Federer ga nikada nije uspio pobijediti.Treba biti realan. Mene jako boli Noletov poraz, ali sigurno njega više boli nego sve nas zajedno.Pustite više momka na miru i ne srozavajte njegov dosadašnji uspjeh zbog ovog poraza.Ako i nikad u karijeri ne uspije osvojiti ono što su njegovi rivali uspjeli on je za mene najbolji teniser sa ovih prostora i prije svega veliki čovjek. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.
(Biljana, 10. jun 2014 14:15)

zar vam prvi set nista ne govori?nadal se nije video, igrao se nole sa njim kao mace s misem a onda se spustio daleko ispod svog nivoa kako bi nadalu omogucio "pobedu"...ne, novaka niko ne moze da pobedi bez obzira na podlogu...zar niste primetili kako je zavrsio jedan od setova, namerno izbacivsi lopticu u aut?...ne, ne, o sampionu ipak odlucuje neko drugi van terena...

Rale

pre 9 godina

Smijurija od sporta. Nikad manja konkurencija u tenisu.
Do finala jedan malo jači protivnik ili nijedan.
Tenis je bio tenis u 90-tima i tamo negdje do 2003. ili 2004. kada je Federer eksplodirao.

rosić nenad, bg

pre 9 godina

Ne slažem se sa Bekerom! Kada čovek izađe na teren mora da "mrzi" protivnika, da ima želju da ga rastrgne, kao tigar! Taj tzv "ubilački instikt" je Novaku često falilo, pa i sada u Parizu. Drugo, kondiciono je potpuno nespreman, a za agresivnost je visok nivo fizičke spreme neophodan uslov. Treće, Novak bi već trebalo da nauči da publika ne postoji, zvižduci povici i urlanje su samo izgovor kada mu ne ide. Kada "melje" protivnika galama mu ne smeta!

jones

pre 9 godina

Jednostavno Nadal je bolji igrač od Novaka, njegovih samo 6 Gren slemova je slab rezultat, a kad izuzmeo otvoreno prvenstvo Australije, šta je Novak osvojio? Posle Vimbldona 2011. Novak stagnira, to niko da napiše, skoro 3 godine u najboljim godinama.

kmania

pre 9 godina

1. Nabaciti misicnu masu I kondiciju
2.Vratiti reket normalne tezine .
3.Obustaviti sve van teniske obaveze I prepustiti to svojim saradnicima nek pogleda kako to Rafa radi a ne DA trci DA se dodvorava svima.Znaci surovi profesionalizam ako hoce DA bude u vrhu.Samim Tim I psiha koja je Novakov najveci problem doci ce na svoje mesto.Ovo sad je zadnji voz DA ne ispadne veciti luzer.

sasa

pre 9 godina

Može i Bog otac da analizira meč, ali nažalost i veliku istinu je da je Nadal natprirodno superiorniji fizički od svih ostalih tenisera, čovek radi udarce i ruku do iznemoglosti, fanatizma, tu nema dileme, Novak je sad toliko psihički pao da je 1/4 finale svakog G.S. uspeh, na Vimbldonu nema šta da traži, šteta, mogao je u besmrtne, ali nas Balkance uvek to za milimetar koči, ostaće misterija kako je naša legenda uspeo da ispusti toliko finala, i zašto je preplašen uvek u finalima, posebno sa Nadalom, strah mu oduzme bar 30% snage sa Nadalom, nikada nećemo saznati.

ok

pre 9 godina

@gradjanska inicijativa
Nažalost pravi ljubitelji tenisa idu na inostrane sajtove. Ovde je samo Novak bitan , ne tenis. Ljudi zbog njega prate tenis,tenis je Nole .. Kada on prestane da igra prestaće i 95% Srba da prati tenis a i mediji srpski će malo pisati o tenisu jer nema Nola.

Luka

pre 9 godina

Psiha najveci problem definitivno. Moje misljenje je da je Novak imperioran u odnosu na druge tenisere sto se tice fizicke spreme i taktickog dela.Ako sredi glavu,moze da osvoji sve. Fantastican je. Ne kazem,Nadal i Federer i Mari su dobri ali mislim da U OVOM TRENUTKU Novak Djokovic je daleko ispred njih.Od Rafe je 2 godine zaredom izgubio zbog svoje glave,sam sebe pobedjuje.A to je mnogo tezi poraz nego kad te neko razbuca.Ocekujem i nadam se novom Gren slemu za Novaka.

Gojko

pre 9 godina

Novaka sada bije loša karma usljed prodaje Wimbledon-a. Dajem desnu ruku da je uzeo Mareju pare za ono finale... Previše se lagodno ponašao za nekoga rođenog na Balkanu..

stevan

pre 9 godina

Federer nema apsolutno nikakve sanse za GS, moze da iznenadi na mastersima, ali pod uslovom da Novak I Rafa igraju losije. Ipak covek ima 33 godine. Sto se tice Novaka...ostaje gorak ukus sa 6 grand slemova jer njegova dominacija je bila puno veca I zasluzio je da ima bar 10 po prikazanoj igri. Ja se nadam da ce karijeru zavrsiti sa bar 12, ili nek uzme Roland Garos, I par Wimbledon cisto da ga istorija pamti kao komplet igraca.

albel

pre 9 godina

"Zaostatak od 2-1 u setovima i brejk u četvrtom nenadoknadiv je protiv Nadala"
Jel ovaj uopste gledao mec?Novak je taj brejk vratio i samo sopstvenim glupostima izgubio cetvrti set.Sam Toni je izjavio da bi Novak dobio peti set da je do njega doslo.Znaci Bekerov savet je da kada gubite,pa makar i protiv Nadala,to je nenadoknadivo i verovatno ne treba igrati do zadnjeg poena!Al je Novak pogodio trenera svaka mu cast!

cviko je uz Novaka

pre 9 godina

Za sada je Nadal bolji od Novaka na Rolan Garosu.
Ali protiv Rafe treba igrati loptama koje brzo lete , brz return , inače ( spinovi , drop šotovi i sve što dugo leti ) Rafa će ih stići.
Rafa treba da trči , da nije komforan , ne dati da se pripremi i namesti za udarac , ne plasirati udarac na onu stranu gde je on

sasa jokic

pre 9 godina

Psiholog, samo to Noletu treba, sve je GS izgubio na glavu, svojim greskama. Fizicki je OK, najjaci je na turu, ali glava
Pritisak ga onemogucava da pruzi maksimum na GS.
Boli kada si najbolji a propustas sanse da udjes u istoriju, a vec je mogao da ima 11 titula. To je ono sto mu stvara pritisak.
Rafa je to prevazisao 2012, Nole se i dalje bori.
Beker nije kalibar za ovaj nivo.

Rafa ''9''

pre 9 godina

Evo na wikipediji vec odredili prvih 8 nosilaca za Wimbledon : 1. Nole 2. Rafa 3. Murray 4. Federer 5. Wawrinka 6. Berdych 7. Ferer 8. Raonic

Ona

pre 9 godina

Prvo postovanje Novaku, iako ne navijam za njega,tenis pratim pd malena i obozavam Nadala,ali postujem sve tenisere pa i Novaka naravno.Nadal je sampiom rodjeni, morate to shvatiti kao i Federer.Postoji puno supljina kod Novaka kako u licnosti tako i u karijeri,na primer pogled na njegovu lozu pre neki dan,u zivotu za sve ove godine nisam videla da u lozi jednog tako velikog igraca u tako vaznom trenutku nema nikoga od bliznjih,pa cak ni devojke ili zene,to su neshvatljive stvari,koje je veoma tesko objasniti,ali su cinjenica.Novak je puno toga postigao,i nema smisla porediti ga sa Nadalom, jer on te rezultate nece postici nikada,prosto nemoguce je,tako da je stalno poredjenje bespotrebno.Licno mislim da je mogao da osvoji vise GS,ali to je razlika izmedju tih najvecih i onih za klasu ispod.Jednostavno Rafa je Rafa,neponovljivi u svakom smislu i to je to,ostaje nam jos lepih godina tenisa i zato uzivajte!

mocca

pre 9 godina

1)Mislim da je Murray svojim izdanjem kao baba u polufinalu, bio ta nijansa koja je odlučujuće pomogla Nadalu da trijumfuje u finalu.
2)Raonić ima šanse u WB.
3)Nole mora da preformuliše cilj! Da je njegov cilj bio da sve GS osvoji bar po 2 puta sada bi imao više GS titula, jer je činjenica da kada je na domak cilja on, po pravilu, zakaže.
4)Može Nole do titule u WB, daće Bog!

Pooyan

pre 9 godina

Ništa od njega kao trenera, prevara veka. Samo marketing, ispali su smešni. Pa i ove izjave... kao da dete na ulici pitate ko su favoriti i šta posle poraza.

Milan

pre 9 godina

Žao mi je da je Novak izgubio meč!Ne razumem šta radi njegov stručni štab, jer obični gledaoci vide da sa Novakom nešto nije bilo u redu. Pa zar niste videli da je Novak bio bezvoljan,na momente odsutan,zabrinut, iscrpljen kao da danima nije jeo i spavao, bez snage, preciznosti,volje i želje za pobedom.Izgledao je bolesno i u jednom trenutku poče da povraća, a onda se jedva dovuče do stolice i bukvalno se srušio u nju i zašto mu nije bila pružena lekarska pomoć ili meč da se prekine.Stekao sam utisak da je meč dogovoren i hiljade stvari su mi išle po glavi,jer Novak je prvi set dobio kao od šale i u drugome do polovine je igrao solidno,a onda katastrofa. Nadal je igrao prosečno, čak i slabo za svoje sposobnost, ali Novak je bio toliko slab da bi ga u toj situaciji svako mogao pobediti. Postavlja se pitanje zašto je to tako i zašto Novak igra u zadnje vreme tako promenljivo i zar ti silni stručnjaci ne vide šta se dešava i gde su tu analize i korekcije.Đoković je i fizički i psihički nepripremljen za te velike mečeve, jer je sa Nadalom činio nemoguće greške(početnici to ne rade) i samo zahvaljujući Novakovim greškama,on je trijumfovao.Šuška se i priča da se Nadal dopinguje, ali vidi se da je fizički duplo jači od Novaka, a i Nadal kad gubi i te kako postane ponizan,žalostan i jadan i bespomoćan.Novak je meč odigrao do kraja, iako je bio bolestan, jer je bio svestan da ga mi obožavamo i zbog same publike na stadionu koja ga je burno pozdravila i zahvalila mu se što je izdržao.

Beogradjanka

pre 9 godina

Svakog dana novi izgovori za poraz. Zasto ne priznati da je Rafa bio bolji, sto zaista i jeste bilo i prestati traziti izgovore. Sunce, teren se ne kvasi i tako dalje....izgleda da su oni samo uticali na Novaka, a Nadal je igrao na vlaznom terenu uz temperaturu od 15 c.....

les lionceaux

pre 9 godina

(Gradjanska Inicijativa: Nazovimo stvari pravim imenom, 10. jun 2014 11:19)

ne jedan od nego ce biti pravo cudo ako zauvijek ne ostane najbolji srpski tenisac, a takoder ce biti iznenadenje ako iducih 100 godina ne ostane najbolji srpski sportas.

Sada ljudi prigovaraju sto nema svakodnevnih detaljnih izvjestaja iz Halea, kao, kriv je Novak jer se previse prostora ostavlja za tekstove o njemu, a da tog Novaka nema, morali bi se zadovoljiti s jednom recenicom kada u nedjelju Hale zavrsi i to bi bilo kako je neko nekog pobjedio 2-0, ne bi bio naveden ni rezultat po setovima.

Bane

pre 9 godina

Gospodine Djokoviću usudjujem se da Vam dam savet... Ne mislite o osvajanju Roland Garosa kao vrhuncu Vaše karijere, jer je to minimalan san za kvalitet koji Vi posedujete ... Razmišljajte da osvojite svaki od ova 4 GS trurnira bar po dva puta!!! e onda će RG biti Vaš sledeće godine. Za 2x4GS imate kvalitet, imate šansu jer ste u najboljim godinama i ne propustite da budete besmrtni za sveukupnu istoriju tenisa!

Miks

pre 9 godina

Danima slusam: problem je glava, ublacki instinkt, koncentracija......
Kada te neko u kraju izprozove a ti se pokupis kao seka persa i zbrises, onda se ne kaze da imas problem sa glavom, da ti fali ubilacki instikt, da si mrzovoljan, i sl. Kaze se da nemas __ja. Mislim da je to sustina problema. Umesto da uleti u tucu sa Nadalom, jer to se na RG sa Rafom ne moze izbeci, Nole satro konstruise poen. Dok on konstruise, Rafa ljusti linije po obe strane terena.
Nole je ili uzentovao od Rafe, ili je forsirao neinteligentnu strategiju. Kada je ukapirao sta radi, povratka nije bilo, a fizicke reakcije su bile samo posledica.
Niko na sljaci nije pobedio a da se nije bar malo isprljao.

nebojsa

pre 9 godina

Beker je potpuno u pravu, Novak jeste bio pasivan, al' tek nakon prvog seta u kome je pokazao svoju velicinu, a onda je na veoma svestan nacin spustio nivo svoje igre, do neprepoznatljivosti, tj. do onog nivoa koji je Nadalu omogucavao laku pobedu, te je ocigledno da se u Svetskom tenisu danas, postaje sampion na veoma cudan nacin, kao sto je bio i sam mec. Zanima me samo ko je to odlucio da Novaka ostavi bez GS titula...mozda su to isti oni koji od pocetka Novaka tretiraju kao kolateralnu dobit ili stetu (kako kad), pokusavajuci tako da ublaze cinjenicu njegovog postojanja na ATP-u koja verovatno kvari sve njihove planove o vecitim rivalima Nadalu i Federeru.A to pokazuje cinjenica da nije prvi put izgubio polufinalni ili finalni mec na ovako cudan nacin, narocito, na RG. Jednostavno, Novak nije bio planiran, pojavio se kao kometa, bio je uljez. Ja ne mislim ovde da ga branim, naprotiv, istina je bitnija od svega i zato cu reci da je i on deo tog sistema, dakle, pristao je na sve to, sto ga ne cini zrtvom vec ucesnikom.

v

pre 9 godina

Jedno znam. Kada gledam Novaka, i kada se setim da ima "samo" sest GS titula, tesko mi je da poverujem i sto duze razmisljam o tome manje razumem. Jer meni je Novak jedan od onih koji je toliko dobar da bi sve ispod min 10 titula bilo velika steta na kraju karijere. Za ovo finale poslednje iako me dusa boli, najmanje je kriv. I ne slazem se da je prvo pao mentalno pa fizicki. Prvo morate da padnete fizicki, onda krece par promasaja, posledica nemogucnosti da se namestite na udarac ili da udarite pravim intenzitetom, e tada shvatite da bi moglo da bude cupavo pa se tek onda uvuce crv, i na kraju ide glava. Moje neko skromno misljenje sto se ovog meca tice. Tako da ja ne bih sada kao neki razapinjala na krst Novaka. Mnogi kritikuju ritern, nije isao, ali Novak u takvom stanju je verovatno znao da je to njegova jedina sansa da stekne prednost u poenu, jer nece izdrzati reli ako samo vrati loptu krace. Pa ipak, ako vec hocemo da kritikujemo glavu, mislim da to mozemo samo sto se tice cetvrtog seta, kada je Novak ocigledno bio bolje. Grizao je i vratio brejk. Bio je sjajan. Ono sto je def. posledica manjka vere u sebe su cetiri cudne greske nedopustive za igraca njegovog kalibra u gemu za ostanak u setu. Nadajmo se da ce uspeti da osvoji bar jedan slem do kraja god, inace me jako strah za njegovu karijeru.

deki

pre 9 godina

Bekeru, nauci Novaka da u kljucnim poenima ne salje zicere u mrezu. Dole god ciste smeceve napucava u mrezu on I ne treba da bude prvi na svetu.

tenis fan

pre 9 godina

Iako sam veliki Novakov fan, mislim da mu je na WB krajnji domet eventualno polufinale (finale bi mu bila premija). Bilo bi ogromno iznenađenje da titulu osvoje Rafa ili Nole; Mari, Gulbis, pa čak i Federer i Vavrinka mogu biti osvajači ili vrlo blizu titule... Daj Bože da grešim (u Noletovom slučaju).
Sve u svemu, uvek uz Novaka i sve ostale naše!!!

mi

pre 9 godina

@nebojsa
Jel, a ko je odlucivao o pobedniku kada je Novak pobedio Federera posle 0-2 u setovima i kada je Federer 2 godine zaredom ispustio po 2 mec lopte?
Ko je odlucio pobednika u 6 GS finala koje je Novak dobio?
Ko je odlucio pobednika u 7 uzastopnih finala u kojima je Novak pobedio Nadala 2011 i 2012?
Gledas prvi set a ne pada ti na pamet da je Nadal bolje igrao u preostala 3 seta nego u prvom? To nije mogucnost jel tako?

23

pre 9 godina

@Joca 011
Ima Joco mnogo toga. Pocevsi od cinjenice da on ne vazi za naprofesionalnijeg, mentalno najstabilnijeg itd. To je nesto sto nasi TV komentatori vole da ponavljaju a nema veze sa istinom.
Novak nikada nije bio pshicki toliko jak kako mnogi misle. Dovoljno je samo pratiti njegovu karijeru.
Kad god je na pragi nekog velikog rezultata on igra slabije nego ikada. Pogledaj zadnja 3 RG, 2 finala na mec lopti pravi duplu servis gresku, prosle godine peca se u mrezu...
Protiv Federera na Vimbldonu 2012 se oduzeo od straha, protiv RF i inace igra sa strahom, kao da je preko puta masina a ne covek, protiv Nadala ima manje straha ali kada dodje RG taj strah je veci nego ikada.
Jednostavno, uvek je bio mentalno slabiji od Federera i Nadala i to nije nista novo.
Nema tu zavera svetskih razmera, to su jednostavno cinjenice.

serdjo

pre 9 godina

Petar S. da te podsetim, 2013 zavrsni Masters u Londonu, 2-0 za Djokovica, Novak je igrao nevezano to sto ti lupetaras 2 seta, 3 seta kao da je pocetak sezone a ne kraj sezone...toliko o Nadalovim bicepsima i misicima. A da, Novak nije bio fizicki spreman 2012 na AO, igrali su sest sati, ti Petre nemas pojma o fizickoj spremi a kamoli o tenisu...

rad rad rad

pre 9 godina

Ma pricajte sta hocete. Rafu je cika Toni naucio da skromnost, pozrtvovnost i rad rad rad su jedini put do uspeha. I to od cetvrte godine. Nikakav hokus pokus. Surova istina i zato je zasluzio titulu.

Joca 011

pre 9 godina

Zaista je čudno da izgubi šest GS finala zaredom.
Npr. od Mareja W a od Nadala RG.
On koji važi za najprofesionalnijeg, mentalno najjačeg, fizički najspremnijeg.
Odjednom... počne da se zbunjuje, dekoncentriše, sapliće, posrće...
Ne biva da se ovakvi događaji tek tako olako i neobjašnjivo događaju.
Ima tu još nešto...
.

Nenad

pre 9 godina

Mislim da se sada, posle pola godine saradnje, može već sa sigurnošću reći da Beker nije ama baš ništa doneo Novaku. Srećom, nije mu ni štetio, ali ni igra, ni psihička priprema nisu ni za milimetar napredovali od prošle godine.
Predviđam da, ako novak ne osvoji Wimbledon, Beker ide sigurno. Mada mislim da će verovatno otići i svakako pre jesenjeg dela i američke turneje na betonu.

krkulence

pre 9 godina

E Bekeru, da si mu manje puštao u šahu, ne bi se ovaj umislio pa pomislio kako može kako hoće protiv Rafe.. manje šaha više teretane pa će igrati tenis a ne vikati sunce je, vrućina je ovo ono..

noleisthebest

pre 9 godina

Evo mojih fotki sa lica mesta....prezentaciju trofeja nisam mogla da gledam...od tuge...

http://s1118.photobucket.com/user/noleisthebest/library/?sort=4&page=1

Wikiriki

pre 9 godina

Evo na wikipediji vec odredili prvih 8 nosilaca za Wimbledon : 1. Nole 2. Rafa 3. Murray 4. Federer 5. Wawrinka 6. Berdych 7. Ferer 8. Raonic
(Rafa ''9'', 10. jun 2014 14:08)

Na Wikipediji mogu ja da odredim i Bekera za prvog nosioca, ne pali se previse.

Gentleman

pre 9 godina

Pa i Nole je pobedjivao Nadala u finalima grand slama:Wimbledon, AO, US Open.To je sve sport. Danas ce da pobedi Rafa sutra Nole i to tako ide.

Joca 011

pre 9 godina

... na pragu nekog velikog rezultata on igra slabije nego ikada.
Pogledaj zadnja 3 RG, 2 finala na mec lopti pravi duplu servis gresku ...
@ (23, 10. jun 2014 14:18)
* * *

A kako misliš da izgubi, da budem precizniji: kako će postići da izgubi meč,
ako ne pravi duplu grešku, ako ne baca u mrežu, ako se ne saplete baš kad ne treba,
ako ne izgleda kako se uplašio...? Na koji način će da izgubi meč ako odigrava bez greške?
# # #
@ (nebojsa, 10. jun 2014 15:15)...... bravo za komentar. Razumeo si o čemu se radi.
.

dejan

pre 9 godina

Zašto je Novak doveo Bekera u svoj tim to samo Novak zna i nema mnogo veze sa prikazanom igrom na terenu.
Isto mislim da Novaku ne fali ni mentalna snaga, ni mišićna masa, ni manje klizava podloga. On je kompletan kao igrač i kao ličnost.
Da postoje nejasnoće u promeni kvaliteta u Novakovoj igri u toku meča, to stoji i to su mnogi primetili.

iskreno

pre 9 godina

Kad se vracaju Troicki i Tipsarevic? Viktoru je valjda istekla suspenzija, bas nedostaju...
(X Files, 10. jun 2014 10:51)
Viktoru suspenzija traje do 4.jula.Janko,samo otkazuje turnire,teško je krenuti ponovo nakon tolike pauze.A što se Bekera tiče,ja sam mislio da je tu da pomogne da osvoji GS,a ne da ga nauči kako da se uteši nakon što ga izgubi.

Petar.S

pre 9 godina

Zašto Novak ima samo 6 GS trofeja a toliko finala?
Pogledajte AO 2012, 6 sati meč, Novak pada po terenu, moli se bogu, nesvestica ga drma u momentima. Tu je dao zadnji atom snage i pobedio je.
Posle toga je uzeo još samo AO 2013 protiv kilavog Marija.
Znači, 1/2 finala i Finala GS turnira koja igra sa Nadalom, (jer mu je on najveći rival kao i Novak njemu), on gotovo da redovno gubi od Španca, jer nema snage, nema kondicije za 5 setova i završnicu GS turnira!
Drugo je Masters na 2 seta, a drugo GS na 5 setova protiv Nadala koji je pored mišića jako brz i pun kondicije i energije! Španac bre igra isto 2 kolo kao i Finale, ej bre!!
A Nadal će ga čekati u skoro svakom 1/2 finalu tj najpre Finalu svakog GS turnira, jer razlika je samo 1 god. između njih i kraj karijere jednog od njih neće biti mnogo pre ili kasnije od drugog.
Znači imamo suvu granu Novaka, koji jeste žilav, ali nema mišiće, i nema kondiciju i energiju kao Nadal. I Nadala koji ima biceps i ruku kao Novakova noga, i samim tim kad mu ne ide on izgura na snagu meč, vraća u teren nezgodne lopte i čeka Novaka koji ne može više da udari neki balon i izbaci loptu 2 metra u aut.
Jedini ključ Novaka je da fizički ojača, i još više nabije kondiciju.
Onda umor ne može da utiče na plan, ideju u toku igre, na volju i preciznost udaraca!
Novak je bukvalno crko u finalu RG. Padao je na stolicu između gemova i povraćao u 1 trenutku. To je sve jer nije ni blizu fizički spreman kao Bik iz Majorke. Toliko!

Djordje

pre 9 godina

Ocekivao sam bolju analizu od ovog coveka. Deluje previse 'politicki korektna'. Mozda je problem sto ga on nije bolje pripremio za padove.

Jana

pre 9 godina

Sto neko rece, Noletu treba psiholog za ove stvari, a ne Beker. I treba da Bekeru kaze hvala lepo, hvala puno, i vidimo se u nekim drugim saradnjama van treniranja (mozemo na humanitarnim akcijama i organizacijama, na rekretaivnim igrama, igranju saha... Lepo da vrati Vajdu, uzme psihologa, i sportskog psihologa koji ce mu ukazivati na greske i pomoci da shvati zasto ih pravi i kako da prestane da ih pravi. Samo kod nas vlada jos misljenje da ako odes kod psihloga da si neuracunljiv i bolestan i treba te zatvoriti, da si opasan i da si zarazan i slicno.....

ADI

pre 9 godina

Najsmijesnije mi je kad cujem da Federer nema nikakve sanse za osvajanje Vimboldona , ja ne znam ko to moze izjaviti uz Novaka najveci favorit mozda cak i veci jer realno ima bolji servis i bolju igru na mrezi Nole ima bolji ritern al na travi protiv dobrih servera tesko se sta moze dobro reternirati i vidi se da se Roger citavu godinu priprema samo za Vimboldon jer zna da jedino tu moze osvojiti jos mozda 2 grend slema do kraja karijere jer doveo je Edberga koji je majstor za travu i igru na mrezi to se vidi na njegovoj igri fenomenalan je na mrezi i mnogo agresivniji nego prosle godine jer realno Federer vise nema nikakvu sansu na betonu i na zemlji protiv Novaka i Rafe u 5 setova koji su roboti za njega sto se tice fizicke sprema ja to otvoreno priznam iako sam navijac Fedexa od njegove 19 godine kad sam ga prvi put gledao a Novak je trebao dovesti Matsa Vilandera il Borga il Karlosa Moju il nekog drugos igraca sa sljake ako je sve dao za Roland Garos jer ne znam kako mu je Beker mogao pomoci na zemlji iskreno a sto se Rafe tice mislim da on U Vimboldonu ne moze puno ispadati od Rosola ,Darcisa, NA travi 2 godine za redom nije slucAJNOST

rafa!!!

pre 9 godina

milan - kako samo nama srbima namesteni mecevi? i kako je dobio 1. set ko od sale kad je imao srece sto je nadal 3 udarca za redom promasio.
ta 2011. je svima u glavi i sad rade teorije zavere

JA

pre 9 godina

Gospodine Novak ''zaboravite'' da morate osvojiti GS (bilo koji).. već da Vam motivacija bude da dobijete svakog igrača koji vam se nađe na putu do GS titule, drugim riječima igrajte svoj ''bez-pritiska'' tenis i nek pobijedi bolji i ja sam siguran da će te upravo Vi podići pehar na mnogim turnirima.Lako za povijest i rekorde... jednostavno igrajte da dobijete tog preko puta vas.

alo

pre 9 godina

@stevan
Tako si pricao i 2012 pa vidi sta se desilo.
Oni koji ne znaju nista o tenisu skloni su tome da potcenjuju velike igrace.
Do pre 2 dana mnogi su pricali kako Nadal ne moze osvojiti RG. Sada isti ti pricaju kako Federer ne moze uzeti Vimbldon.
Mnogi pricaju i kako Novak vise ne moze uzeti GS...
To su sve gluposti.
Godine su manje vazne, vazno je kako neko igra Federer je 4 igrac sveta, 7 puta je slavio na Vimbldonu, da nije bilo povrede prosle godine tesko bi Marej osvojio titulu, i sigurno je jedan od najvecih favorita za titulu.
Uz Novaka je Federer cak i najveci favorit.
To ce se sve uskoro vrlo dobro videti.

mpk

pre 9 godina

Nema veze sa vescu, ali Nadal i Fed su osvojili 19 od poslednjih 23 RG-a i WB-a. Suludo. U poslednjih 10 godina samo WB 2011 i WB 2013 nije uzeo neko od njih dvojice, a samo na WB 2013 niko od njih dvojice nije igrao ni u finalu.

sasa

pre 9 godina

Ako se Ja nisam još oporavio od šoka u finalu, mogu da zamislim kako je Novaku, mnogo me je zaboleo ovaj poraz, jer znam da je bio presudan za njegovu karijeru, iako se neko pita što mi toliko emotivno preživljamo njegove pobede i poraze, odgovor je sledeći, on nije samo idol naše dece već i primer nama starijima, jedino svetlo koje smo imali u zadnjih 25 godina, ta ljubav se desila obostrano i tu nema povratka, a vi navijajte za Rafu, Rodzera, i uživajte, mi ćemo nositi naše pobede i poraze časno i ponosno, napred Novače Đokoviću, volimo te majstore...

Petar..

pre 9 godina

(serdjo, 10. jun 2014 16:21)

2013 zavrsni Masters u Londonu Nadal nije nikad osvojio taj Masters, a pre toga je -stručnjače moj iz fotelje - taj Nadal pauzirao 7 meseci pa je počeo sa koje pozicije beše tu sezonu 2013?? a kako je završio? Kao prvi teniser sveta.
Novak ima kondiciju i snagu, ali ni blizu kao Nadal, što se videlo u finalu RG.
Znači nemoj da mi pišeš kako lupetam kad ne znaš ni koliko imaš godina.
GS koji može da se igra na 5 setova, Novak od početka 2012 posle te pobede na AO više ne može da dobije Nadala. Jer taj Nadal ume da uči na greškama kao prvo, a kao drugo fizički je duplo jači od Novaka, a i kondcija mu je veća. Dal' se dopinguje ili ne, ne znam, svašta ljudi šapuću ali možda nije istina, a možda i jeste.
Ali kad vidiš Novaka koji ne može da sažvaće vazduh, koji u sred relija grune lopticu u aut 2 metra jer mora da prekine poen inaće će da padne, jasno ti je valjda da mu hvali snage i energije kada igra finale GS sa Nadalom koji je životinja i može 10 dana bez pauze da igra tenis.
Ti ''Serđo'' nemaš pojma o životu a ne o fizičkoj spremi. Popij neku limunadicu vrelo je jako i treba piti tečnosti, a mene ne prozivaj preko interneta! poz.

Lav

pre 9 godina

@Milan Publika nije aplaudirala Novaku zato sto je izdrzao do kraja, jer on nije imao preozbiljne probleme, publika je aplaudirala Novaku jer je veliki sampion koji juri jedinu titulu koja mu nedostaje i shvatili su koliko je to tezak momenat za njega. Suska se da se Nadal dopinguje? A za Noletovu 2011 se nista ne suska? Ili cemo to da preskocimo. Naravno ja verujem de su obojica cisti i da nikad ne bi zrtvovali sve sto imaju zbog dopinga. Nadal potice iz prebogate porodice, nije siromah kojem zivot zavisi od tenisa. Sto se tice dela komentara da Nadal zna da bude ponizan u porazu, prosto ne verujem da covek moze to da napise. Nadal uvek korektno primi poraz od Novaka, i uvek hvali Novakove igracke kvalitete. On je takav tip da se ne uzdize ni kad pobedi vec stalno radi da bi napredovao. E to prosecan Balkanac ne moze da shvati.. I kao sto je svojstveno malim umovima krene se sa teorijama zavere..

Lav

pre 9 godina

Vi bi kolektivno trebali da pogledate snimak. Prvi set Novak je igrao prosecno, Nadal uzasno lose i Nole je osvojio taj set. Nadal je imao brejk lopte kod 5-4 za Novaka, ponovljeni snimak NBC televizije je pokazao da je Nole naoravio duplu na brejk sansi Nadala ali sudija se nije oglasio. Tako je Novak malo srecno osvojio prvi set. Nikakvom maestralnom igrom. U drugom je Nadal malo podigao nivo igre. Novak se jos dobro drzao do finisa seta kada je Rafa bio agresivniji i uspeo da osvoji set. Fizicki problemi koje toliko potencirate su se pojavili u trecem setu gde se videlo da je Djokovic umoran, ali je i Rafa znatno bolje igrao, pogadjao linije i zasluzeno osvojio treci set. Djokovic je na startu cetvrtog seta delovao umorno, ali je od sredine krizu potpuno prevazisao, dok se Rafa u finisu cetvrtog nasao u Djokovicevoj situaciji. Ako pazljivo pogledate snimak videcete da je brzina Novakovih servisa u cetvrtom setu bila od 190-200, a Nadalova od 125-165, i to je vecinom servirao slajs. Novaka je izdala glava, a i problemi koji su se na momente javili verovatno su deo pritiska pod kojim se nasao.

Dermendziev

pre 9 godina

Bi sto bi.Ipak bi vise voleo da u Londonu u glavnom stabu Novaka vidim pitomg Vajdu,nego li Beker(koji je davno planiran).U svakom slucaju zelim prisustvo Vajde,pa makar tamo on nista ne radio,jer za Novaka mislim da je jako bitno njegovo prisustvo.

Novaku zelim pre svega dobroga zdravlja,brzi oporavak i sto pre povratak na terenu,kako bi poceo sa treninzima u okviru priprema za W.

Nadam se da kao prvi nosilac na W(po W formuli trebao bi to da se desi) dobije normalan zreb, ne po obicnom reitingu vec po imenima t.s.t da u njegovoj polovini bude sto manje jakih servera tipa Anderson,Qveri,Karlovic,Janovic,Izner,Raonic,Berdih.

Slazem se da su favoriti Federer,Novak,Mari,Gulbis,Rafa,ali mislim da ovoga puta Vavrinka i Dimitrov mogu i te kako pomrsiti racune nekima
od favorita.

Pozdrav!

Nikola C.

pre 9 godina

Ukratko, Nadalov level tog "zversko-ubilackog" instinkta je bio konsantno na nivoima 9 i 10 ( na skali 1-10). Novak nije imao tu glad. Njegov nivo je varirao. Posle prvog seta, Novak je neobjasnjivo pao na skali i postao ranjiv, tih, bezvoljan. Nadal je sa druge strane kao hijena. Uporan i odlucan da te juri dok ne padnes, zeljan krvi. I ako te ne stigne odmah ne ocajava. Trcace dokle god je potrebno. Da Novak konstantno ima tu glad bio bi nedodirljiv.

Biljana

pre 9 godina

Od nedelje slušam priču u kojoj je isključivo Novak kriv za poraz sa kojekavim "stručnim" analizama, a da se pritom u mnogim komentarima na ovom sajtu (prethodnih dana )osuđuje bez razloga. Ljudi moji, pa vi zaboravljate protiv koga je on igrao i gdje je igrao.Federer, koji ima 17 grand slam-ova samo je jednom u životu osvojio RG i to 2009.godine kad je u finalu igrao protiv Soderlinga koji je prethodno izbacio Nadala. Taj isti Federer je četiri puta gubio u finalu RG od Nadala (2006., 2007, 2008. i 2011.). Jednostavo , činjenica je da je Rafa kralj Roland Garros-a ,da se posebno priprema i posebno doživljava ovaj turnir.Dakle, ni veliki Federer ga nikada nije uspio pobijediti.Treba biti realan. Mene jako boli Noletov poraz, ali sigurno njega više boli nego sve nas zajedno.Pustite više momka na miru i ne srozavajte njegov dosadašnji uspjeh zbog ovog poraza.Ako i nikad u karijeri ne uspije osvojiti ono što su njegovi rivali uspjeli on je za mene najbolji teniser sa ovih prostora i prije svega veliki čovjek. Pozdrav svim iskrenim ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.

Predo

pre 9 godina

@noleisbest

Je li ono vaša fotografija ispred stadiona? Čitao sam mnogo vaših prepiski na tennis.com i bio sam malo znatuželjan kako izgleda ta dama.
Što se tiče Novaka, mislim jedino da se suviše zabavio svojim problemima u šetvrtom setu, a nije primetio da i Nadal ima probleme. Inače, počeće dobijati finala GS kada mu postane manje bitno i kada shvati da nema razlog da bude pod pritiskom, a to će se desiti uskoro.

Joca 011

pre 9 godina

@ (Lav, 11. jun 2014 03:57)
Nisu nikakve zavere u pitanju. Jednostavno biznis. Gde je velika lova normalno je da ima intervencija.
.

Vladimir

pre 9 godina

Novak je izgubio u prvih 5 gemova drugog seta kad je naglo smeksao igru i poceo da igra akademski umesto da nastavi sa pritiskom iz prvog seta dok je Nadal jos bio prosecan. Da je tada igrao malo agresivnije siguran sam da bi dotukao Nadala. Kasnije kad je Nadal podivljao i u Noleta poceli problemi sa fizikom sve je bilo kasno mada se trudio da se vrati u igru.

@

pre 9 godina

Ne znam sto svi krive Bekera za poraz na RG? Novak ne osvaja GS od januara 2013 a tada Beker nije bio u njegovom timu.
Beker je inace poznat kao jedan od najboljih tenisera na Vimbldonu, 3 puta je tamo osvajao titulu, da nije bilo Edberga koji ga je skinuo s trona, osvojio bi i vise. Kasnije je dosao i Sampras...
To Novak zna. Ako mu je trebao neko za RG onda to nije Beker. Mogao je da dovede za trenera Borga, Kuertena, Viljasa, Vilandera.... oni su majstori sljake.
Ako mu je trebao neko kome je psiha bila jaca strana onda to opet nije Beker. Mogao je da ugrabi Edberga pre Federera, zna se kako je Edberg bio psihicki jak, a tu su jos i jaci od Edberga bili Vilander, Lendl, Konors, Borg (ledeni covek), Agasi, Sampras....
Znaci, Novak je mogao i nekog drugog da zove.
Nije Beker kriv sto je on "izabran". Ne treba on valjda danas da uci Novaka kako da igra forhend ili bekhend, moze da mu pomaze u taktici i psihi. A Novak je kriv sto je za taktiku zaduzio nekoga ko nikada nije osvojio titulu na RG.
Edberg je npr. jasno doveden kod RF zbog Vimbldona i dao je odlicne rezultate na brzim podlogama, doneo agresivnost, igru na mrezi, krace poene i dobru taktiku protiv Novaka. Vrhunac ce biti na Vimbldonu.
Znaci da se vidi zasto je on doveden, jer je Federer mnogo jaci nego prosle godine (i pre povrede ledja).
A Novak je promasio sve jer zeli RG a u tim je doveo trenera koji NIKADA nije osvojio RG. Za to nije kriv Beker vec sam Novak.

Fan

pre 9 godina

Cinjenica je da je Nadal pao u IV setu ;ali Novak to nije iskoristio.
Cinjenica je da Novak kraj III i pocetak IV komentarise kako ga ...e i pogadja linije.Ubedjen sam da je Novak bio mentalno 100% u mecu V set bi bio neminovan.

Jedno pitanje za sve nas:

Sta radi Boris Beker u Novakovom stabu.
Cini mi se da bi upravo on trebao da ga nauci da skracuje poene izlaskom na mrezu i laganim volejom pa cak i protiv Nadala.
Moje misljenje je da menadzeri Novaka rade kontra od njegovih potreba.
Ovo je samo marketinski bolje za Novaka,a sto se tice igre
Dusan Vemic je ispao kolateralna steta............
Definitivno je cinio bolji strucni stab sa Vajdom.......

Tibor Mikloš

pre 9 godina

Dobro je. Sad svi sve znaju. Znaju i kako je Novak trebao da igra i kako je mogao da pobijedio Nadala? Nikako! Zna li neko ovdje da broji? Nadal je devet puta osvajao Rolan Garos, dok to Novaku nijednom nije pošlo za rukom. To su parametri uspješnosti.
E sad i o Bekeru...Kaže Beker da je Nole bio pasivan?! Moguće. Ali šta je to Beker i u kojim segmentima igre unaprijedio kod Novaka? Ništa! Jedini pravi sportski prijatelj Noletu je Marijan Vajda.