Ponedeljak, 05.05.2014.

20:20

Selbi novi svetski prvak u snukeru

Englez Mark Selbi novi je svetski šampion u snukeru, on je u finalu šampionata u Šefildu pobedio branioca titule Ronija O'Salivena sa 18-14.

Izvor: JT

Selbi novi svetski prvak u snukeru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

MRKY

pre 9 godina

@Nik svaka čast na komentaru-sve si rekao.Inace strucni komentar na eurosportu daju Ray Reardon i Joe Johnson koji su treniralu Ronija u mladjim danima-posebno bi bilo gadljivo kad bi navijali za njega dok bi igrao protiv najvecega - Steven Hendrya.

Jovica

pre 9 godina

Ne zelim da ikom pokvarim utisak koji imaju,niti da sam izvodim zakljucak,ali evo jedan podatak koji (mozda) vecina nije znala-Kvota pre pocetka meca na Salivena je bila 1,30-nakon prvog dana je pala na 1,08-Generalni sponsor Svetskog sampionata je DAFABET-ko nezna-u pitanju je jedna od najvecih kladionica u Britaniji....samo kazem!!!

Nik

pre 9 godina

Morao sam da pogledam snimak danas jer sam juce morao da gledam bez zvuka zbog neverovatno pristrasnog komentatora...Stvarno sramota...Pa nije O'Sullivan nas igrac pa da komentator tako ocigledno navija niti mu je rod...Igrac kao i svi ostali i on mora da bude neutralan ako vec radi na televiziji...Inace,juce mi je bilo svejedno ko ce pobediti jer sam navijac Robertson-a i nekada Hendry-a ali i kao fan napadacke igre ne bi mogao onako nisko da se spustim kao sinoc komentator,tj. to nije samo sinoc nego uvek kada igra O'Sullivan...Igra se zove Snooker (pozicija u kojoj igrac ne vidi ni jednu ciljanu kuglu ravnom putanjom nego mora preko jedne ili vise mantinela da dodje do nje kako ne bi napravio faul)a ne 147 pa da uvek jure velike brejkove...I za kraj,Svaka cast Selby-u na osvojenom Svetskom prvenstvu...

POP

pre 9 godina

Pratim snuker vec 15 godina, I moj favorit je uvijek Rony zbog lakoce kojom ubacuje kugle sa velike razdarljine, kontrola bijele na nivou, zbog lakoce koje je dobijao sve protivnike iz prvih 10!!! Ali veceras nije imao srece, Selby je napravio bar 100 snuker pozicija koje nece u zivotu napraviti vise u jednom mecu!! Usporio je igru, do krajnjih granica! Sto je Rony-a izludjivalo! Ali nema veze, Rony ti si jedan od najboljih ovog sporta! Tako ces i ostati! RONYYYY sledeca godina je tvoja!

boban064

pre 9 godina

Snuker pratim godinama, i znam sve igrace u Svetskoj Ligi. To je individualni sport gde se kombinuje vestina, samodisciplina i koncentracija. Po meni vrlo je slican tenisu (da bi me vecina razumela), ima svoje "slabije" i "jace" turnire. Postoje vanserijski igraci kao Roni iliti Federer (lepo, atraktivno, ubitacno), ali nije to trik-shoot, poenta je skupiti vise bodova u jednom frejmu, tj. pobediti u sto vise frejmova. Ronijev problem je sto on malo kada juri rezultat, jer se on pita. Psiha je problem, a znamo da je imao ekscese i cudna ponasanja u ranijem periodu. A svaki igrac koji igra sa njim trudi se da ga tim "oruzjem" pobedi, kao i u danasnjem tenisu. Moram se osvrnuti na Nila Robertsona koji stvarno ima "lud" rezultat preko 100 brejkova u sezoni, sto je po meni vrhunsko dostignuce. Znate sta znaci vezati najmanje 13 crvenih i crnu kuglu sto je minimalno za 100 poena. Ali pojavio se "baja" koji je dobio jednog i drugog. Nasao im slabu tacku i na kraju zavrsio kao SAMPION. Vrlo slici prici u tenisu. Uzivajmo u njima i u ovom fantasticnom "sportu". Zahvaljujem se redakciji B92 na pracenju ovog po meni marginalizovanog sporta.

Kcega

pre 9 godina

Svaka cast obojici, ja sam navijac Neila Robertsona, i molim redakciju da cesce izvjestava o desavanjima u snukeru, ne igra se samo finale. Za polufinale Selby-Robertson svi kazu da je epsko, o tome ni rijec...

acika

pre 9 godina

Juce je snuker izgubio. Stvarno igra bez igre, jasno da cilj opravdava sredstvo ali osvojiti 18 frejmova i imati 3-4 niza sa preki 50 poena je katastrofa. Sto neko rece "Selbi parkirao autobus". Zao mi je sto ce nakon ovog finala snuker izgubiti dosta navijaca a mozda ce najveci gubitak biti definitivno penzionisanje Ronia. Ovo je jedan od najgorih meceva a pratim snuker od 2008.godine. Selbi je zasuzio da bude sampion ali to definitivno nije zasluzio na ovom prvenstvu. Ja sam definitivno razocaran a vjerujem i svi navijaci ove igre. Nadam se samo da ovo nije kraj Ronia. Pozdrav svima!

Aleksandar

pre 9 godina

Mozete kuckati tekstice pet dana,Selbi je svjetski prvak! Puno je neznalica na ovom sajtu,koji su samo za Ronija culi,a u snuker se razumiju isto kao i u nuklearnu fiziku.Ali moraju negdje svoje frustracije ispoljavati.Bravo Mark,najbolji si,cestitam ti od srca!

Voja

pre 9 godina

Finale i polufinale Selbija je bilo ko da gledate one maratone Nadal i Djokovica u 5 setova.
Moram da priznam obojica su velemajstori ali je meč predugačak za gledanje.
Mnogo su mi gledljiviji i interesantniji ovi manji turniri, kad se igra u manji broj frejmova. Tu kad dodje do defanzivne igre bude i interesantno. Ovde se to previše razvlačilo. Ali tako je to kad igraju najbolji.

Iskreno mislim da je broj frejmova koji se igra PREVELIKI.

vladimir

pre 9 godina

kakvo razocaranje igrom Roni O Salivana !!! nije problem izgubiti ali voditi 10:5 i poptuno se predati i igrati bez ikakve volje i zara ne jednu partiju, ne jednu sesiju, nego satima igrati tako sto igranje otaljavalo!!
izgubiti partiju na 12:12 posle 40 minuta igre tako sto je zapeo kao sivonja da zakuca poslednju laku loptu u rupu, koju bi svaki pocetnik bez ikakvog znanja o snukeru ubacio, je potpuno nepostovanje ne samo sebe kao igraca nego i svih navijaca koji dolaze i vole snuker samo zbog njega.
siguran sam da nisma jedini njegov veliki navijac koji se toliko razocarao u Salivena da mi je samo sto me je oducio od toga da ga gledam i navijam za njega, nego mi je zgadio snuker na duze vreme. toliko bezvoljnosti i odsustav bilo kakve energije i radosti igrannja je veliko nepostovanja gledalaca i navijaca.
Selbi je dosao na mec iscrpljen i potrosen od dugog i odlicnog meca sa Jud Trampom i bukvalno je padao sa nogu od umora. Saliven je poveo sa 3:0 I poceo je posle toga da Selbija vraca u mec i zivot potpunom odsustvom zelje za igrom.
poslednja iskra dore igre Salivena je kada je dobio dve partije cencurijima i pobegao mu na velikih 10:5 i posle toga je STAO. izgubio je je brzo preostale dve partije toga dana i nasatvio sledeceg dana tamo gde je stao prethodnog dana u svom kukavickom i gibutnickom nizu.
Nikada ali nikada nisam gledao ovako kukavicki predat mec. veliko, veliko razocaranje u Salivena. izgubio je zauvek jednog navijaca i velikog fana.

MRKY

pre 9 godina

@vladimir Ne znam kako mozes rec da se nije trudio,ocito se ne sjecas ronya od prije 5-6godina to je bila muka za gledat i sve to sta si napisao vrijedi za tadasnjeg Ronya. Sinoc se posteno borio do kraja ali jednostavno nije bio dovoljno dobar. Ja sam uvjeren da sa ovakvom glavom moze osvojit jos jednom Sheffield

Довла

pre 9 godina

Не знам чему негативни коментари о дефанзивној игри Селбија?!Па није ово билијар осмица па да се игра само нападачки,циљ је снукеровати противника,отежати му наредни ударац,добити тактичку борбу,као у шаху.Зато је Селби победио,увео је Ронија у своју игру,тактички перфектно одиграо.Да је финале било између О'Саливена и Робертсона или Трампа,био би то нападачки снукер али са унапред познатим победником,Селби је једини могао да изненади Ронија.Браво Марк!

zz

pre 9 godina

Selbi je postao prvak zato sto je Roni tako hteo. Da li zato sto je Kum snookera tako (ponovo) namestio ili iz nekog drugog razloga ali to je za svakoga ko je racionalno posmatrao mec cinjenica. Svaki put kada je Selbiju trebala sansa da preuzme igru - Roni mu je pruzio. Pa i kad je Selbi promasi, dobije ponovo sansu i opet i opet, sve dok konacno ne pogodi. Selbijeva kontrola bele je bila ocajna. Nije on pravio male brejkove zbog neke taktike, nego jednostavno zato sto mu je posle 2-3 crvene u nizu bela svaki put odlutala. Imao je masu puta odlican raspored crvenih da u stapu zavrsi i ni jedan jedini put mu to nije poslo za rukom. I svaki put je ponovo i ponovo dobio sansu za popravni od Ronija, vrlo cesto smesnim promasajima. Da li Ronija neko drzi u saci zbog putera koji ima na glavi iz mladjih dana pa mora da gubi kad mu se kaze-pa mu se zbog toga i ogadio snuker?!? Ogromne pare se tu okrecu na kladjenju (Azija). Mozda previse verujem u teorije zavere, ali ovo me mnooogo podseca na desavanja u profi boksu...

nenad

pre 9 godina

sa jedne strane sam razocaran zgog ronijevog poraza a sa druge strane poslovica cilj opravdava sredstva adekvatno oslikava desavanja u finalu

Alex

pre 9 godina

Snooker koji je do perfekcije doveo Peter Ebdon, doneo je Selbyju titulu.Srecom po ovu igru, takav snooker donosi titule svetskih prvaka jednom do dvaput u deceniji.

Nikola

pre 9 godina

Jos kada sam poceo da pratim snuker, zapamtio sam kako je tada jedan on komentatora govorio, prvo i najvaznije pravilo snukera: "Safety first!".

To Selbi postuje do kraja, za razliku od Ronija. Deluje mozda dosadno, neatraktivno, matematicki precizno - ali to jeste vrhunski snuker i zato je on sampion!

pop

pre 9 godina

uzivao sam u mecu, selbi je odigrao najbolje u karijeri, i protiv robertsona u polufinalu je bio odlican, zasluzeno je osvojio. vratio se posle 10 prema 5 za osalivena

zoran

pre 9 godina

U toku prvenstva bilo je dosta oscilacija u igri kod pojedinih igrača ne treba zaboraviti da je jedan od najvećih kandidata ispao na samom početku Kinez Ding koji je u ovoj godini imao najviše pobeda.Raduje me prezentacija mladjih igrača pred kojima je tek vreme.Šta reći za ova dva prekaljena vuka osim svaka pohvala , dva različita stila igre sa jednim blagim predznakom da je Raketa pokušao da se približi stilu igre Selbiju gde ujedno i leži razlog poraza.Opet sa druge strane Selbi je imao dva veoma iscrpljujuća dana sa Robertsonom gde se poprilično namučio .Napadački i lako prepoznatljiv stil igre izostao je u jučerašnjem duelu Raketa čiji sam veliki navijač i obožavaoc nije imao koncentracije i hrabrosti da se svojim stilom igre nametne. Nadam se da će ga ovaj poraz podoći i dati volje za daljim takmićenjem kao i najava Hendrija da se vraća u svet snukera.Medjutim raduje me činjenica da u našoj zemlji ima dosta ljudi koji prate snuker.

rosoneri

pre 9 godina

Svaka cast Selbiju ali Roni nije imao ni malo srece za razliku od Selbija koji i kad promasi kuglu postavi se tako bela da ovaj nema sta da igra :D

MRKY

pre 9 godina

Svi govore kako je Selby odlicno odigra 2.dan, međutim po meni je bio odlucujuci 1.dan kad je unatoc katastrofalnoj Selbyevoj igri Ronny propustio da ga zgazi. Slusa sam najveceg svih vremena Steven Hendrya-i on je rekao da je trebalo bit gotovo sve prvog dana da nije bilo Ronnyevih neshvatljivih pogresaka. Svaka cast Selbyu, dobio je i tezak mec u polufinalu protiv br.1 Robertsona tako da je trofej potpuno zasluzeno njegov. Ronny ima sigurno jos jedno prvenstvo u sebi, bori se do kraja sto prije nikad nije bio slucaj-sve u svemu fenomenalan turnir.

limb

pre 9 godina

Ok je Selby, ali mnogo davi igrom, ako se sracuna vreme provedeno za stolom Selby je definitivno pobednik, minut i vise mu je potrebno za udarac, strasno. Dobio je Ronija hladnijom glavom, nikako boljom igrom, ali sta je tu je, takav je sport, mozes pobediti i odbranom i umrtvljavanjem igre. Bice steta za snooker ako Ronijevi naslednici budu igraci ovog tipa, a ne Robertson i Trump i ostali napadacki igraci.

rocket fan

pre 9 godina

Mnogima ce izgledati glupo, ali ja iskljucivo gledam snooker kada igra Ronnie.Ovo sto igra Selbi je ubitacno dosadno (ne kaze da nije fascinatno precizno i mislim da je definitivno najbolji na svetu u postavljanju snooker pozicija ili safety-ja( Ali Ronnie je po meni sam sebe pobedio. Kada je promasio pink na 1m od pocket-a i trebalo da povede....
Dovidjenja snooker, dok se Rocket ne vrati ( u sta sumnjam( mislim da je coveku svega vec dosta.

ja

pre 9 godina

@stari grad...nisu kuglice nego kugle, a da O'Saliven pravi sejftije i ceka greske protivnika si mozda sanjao, to mozes da gledas kad igraju Megvajer, Ebdon i Higins, cak i u ovom finalu je Roni pogadjao crvene iz nemogucih pozicija koristeci i zakrivljene putanje bele, on je i jedan od tvoraca Power snookera(ne znam da li znas sta je) bas zbog toga sto igra napadacki svaku kuglu...Selbi je fenomenalno odigrao drugi dan i zasluzeno pobedio, a videcemo da li ce Raketa jos neki put razbijati klaster pred kamerama

cheda

pre 9 godina

Snuker je jako kompleksna igra i nikad niko ne bi pobedio ronija kada bi igrao njegovu igru ... agresivnu. Selbi je igru prilagodio sebi i jos jednom pokazao ronijeve slabosti. Roni je najtalentovaniji tu nema diskusije ... ali to nije dovoljno. Sjajajno prvenstvo Selbija i zasluzena pobeda.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Mislim da Roni nije imao želju za pobedom - kao da je opet došlo do prezasićenja snukerom - mislim da će posle ovoga opet napraviti pauzu, a onda i ja pravim pauzu u praćenju snukera :).

Pozdrav za sve ljubitelje ove igre.
(IgoR, 5. maj 2014 23:56)

Kakav si ti ljubitelj ove igre ako praviš pauzu u praćenju snukera ako je pravi Roni. Snuker se igra i pre Ronija, igraće se i posle.

Trebalo

pre 9 godina

Ljudi koji vam je, nije Selbi igrao defanzivno. Nema u snukeru defanzive. Jednostavno nervira hladnokrvnost i udaranje racunice u promil sta je bolje da se odigra a ne pratiti svoje srce kad ti kaze kreni, mozes.

Selbi je br. 1 upravo zato sto je ceo turnir odigrao precizno, kao da je nemac majku mu, iznervira coveka. On je jednostavno ispostovao taktiku, nikad od nje odstupio i osvojio.
A Ronnie je vitez, kao sto vec napisah, on igra srcem i igra takmicarski, ima ogroman ego i potrebu za nadigravanjem, a Selbi je igrao na rezultat, zeljan trofeja.

jos kad Mikaela sudi...

pre 9 godina

Žao mi je što Roni nije dobio, ali ga je Selbi dobio taktički, igrao je svoju defanzivnu igru, a i malo je do toga da je više želeo pobedu, ipak se Roni naosvajao Krusibla.Čak je polufinale sa Robertsonom po meni bilo uzbudljivije.Ipak, jedan je Roni Raketa!

Uroš

pre 9 godina

Mislim da O'Saliven još uvek igra da bi probao da stigne Hendrija i to mu predstavlja opterećenje.Veliki igrač,ali će ostati zapamćen kao prvi do najboljeg

zna se

pre 9 godina

ma dajte ljudi sad odjednom svi koji vole ronija ne znaju ni za kog drugog. znam.ih sve i pratim dugo i svaka cast Selbiju na pobedi ali sam je rekao da.nije igrao lep snuker na kraju. Tacno da drugacije ne mozes da dobijes legendu ali Roni je izgubio ovaj mec kad je Selbi presao.u vodjstvo jer do sad nikad nije.morao da stize rezultat. grešio je strasno i videlo se da ne igra ni blizu svog nivoa. ja cak mislim i da je Selbi odigrao daleko od maximuma ali je pogodio kljucne poene... Prvi put posle pet finala Roni gubi finale... Mora da je cudan osecaj. Nek nauci nesto novo i on pa nek se konacno nalo aktivira oko turnira tokom godine. da ne ceka samo svetsko...

Dalibor

pre 9 godina

Snooker sam zavoleo samo zbog Ronija i njegovi porazi mi padaju teško gotovo isto kao i Noletovi ali sve čestitke Selbiju. Može meni da se ne sviđa njegov stil igre do sutra ali čovek je sve sam zaradio.

nfs

pre 9 godina

Zasluzio je Selbi titulu!! Drzao je prikljucak cak i kad je igrao lose. Prva sesija je bila vrlo bitna i zavrsila se 5-3 za Ronija, a prethodni ceo dan Selbi je igrao neverovatan mec sa Robertsonom! Tada je Roni mogao i morao napraviti vecu razliku. Svaka cast Marku! Koga je sve uspeo da pobedi na ovom turniru!!! Navijala sam za finale O'Saliven-Robertson, ali Selbi je pokazao sjajnu psihu, odusevio me i nije mi zao sto je Nil izgubio! Mark je bio bolji. A oni koji misle da Selbi igra dosadan snuker, to dovoljno govori o njihovom poznavanju i interesovanju za ovu igru.
Posle 17 dana uzivanja, nekoliko fantasticnih meceva, mislim da je mec Selbi- Robertson bio najbolji mec na turniru, a bilo je veselo i na mecu Hokins-Dejl i steta sto Dejl nije pobedio!
Jedva cekam sledecu sezonu (mada ima jos malo da se igra)!
Pozdrav za sve ljubitelje snukera!
p.s.Nadam se da Roni nece opet napraviti pauzu (mada je pominjao) i da ce vise igrati sledece sezone.

miloš

pre 9 godina

Selbi je danas uradio isto što i Čelzi u derbiju protiv Liverpula pre koju nedelju...Skroz je,ma može se reći i na kukavički način umrtvio igru i tako onemogućio protivniku da igra svoju igru.Ali ne broje se poeni,već frejmovi...Svaka čast Selbiju na tituli! Go Ronnie!

Jester

pre 9 godina

Apsolutno zasluzeno...vidim da dosta ljudi ne razumije da se snuker ne sastoji samo od ofanzivne igre i visokih brejkova,al me to ne cudi kad su poceli juce da prate snuker i znaju samo za ronija...selby takticki usporio igru,dobijao duge frejmove,izdrzao pritisak i umor i bio precizan u odlucujucim trenutcima...po meni,sasvim zasluzena pobjeda

Stefan

pre 9 godina

Malo su mi nejasni komentari o potcenjivanju defanzivne igre Selbija. Decko je u tome genijalan i ne razumem zasto je problem da koristi svoje prednosti. Videlo se da je juce bio bas umoran i neraspolozen za igru, ali je zato danas razbio. Nazalost, danas Ronija nije bas htelo, ali mislim da nije to presudilo.

la grande classe

pre 9 godina

@dksla
,,Dobru igru" ne čine samo veliki brejkovi, ima tu mnogo taktike i nadigravanja. Da se samo loptice ubacuju, Roni bi već bio šampion.

Milan

pre 9 godina

Koliko smarate sa kuknjavom o Selbiju. Nije snuker samo ubaciti kuglu u rupu. Navijao sam za Ronija, ali svaka čast Selbiju na pobedi.

yippee kay yay..znas vec sta

pre 9 godina

Roni jeste doktor, nesto kao Ronaldinjo u fudbalu ali Selbi je tata! Bravo majstore, najveci se postaje protiv najvecih!!!

maxim

pre 9 godina

Roni veci deo meca nije bio u mecu.Ne zbog dobre igre Marca vec jednostavno nije bio koncentrisan u vecini frejmova i vecini vaznih kugli. Za svaku od tih situacija da je razmislio jos 5 sekundi umesto samo 10sec dobio bi mec sa 5-6 frejmova prednosti.Marc je to osetio i poceo da davi igru maksimalno.Oko svake teze kugle po minut razmisljanja...Roni se smorio ziv! Kao prvo juce je tebalo biti 12-5. Jednostavno onaj promaseni zicer za frejm na 11-11 govori sve!

stari grad

pre 9 godina

vi što kukate kako Selby igra "dosadan snuker" (a voleo bih da mi neko da objašnjenje šta to tačno znači) i što igra defanzivno, a veličate Ronija (koji jeste jedan od najvećih igrača svih vremena) očigledno se ili ne razumete u taj sport, ili niste ga nikada gledali... Roni će biti uvek taj, koji će da udara safety poteze, ako treba i tri dana, i uvek će čekati, da protivnik prvi popusti, i napadne neku poziciju koja se baš i ne mora napadati, i da napravi grešku, i onda iz te otvorene pozicije samelje protivnika i osvoji frejm. Snuker se ne dobija ubacivanjem kuglica, već upravo pozicioniranjem kugli, kada nema šta da se ubaci. Nije snuker trikšot bilijar, pa da se umire u lepoti od ubacivanja kugli. Najveća lepota ove igre je upravo u tom pozicioniranju kuglica, i sakrivanju kuglica od protivnika. Da je poenta i lepota igre ubacivanje kuglica, ona se ne bi zvala "snooker", već "pot all the balls game"... ko razume, shvatiće... uzgred rečeno, danas je Roni odigrao katastrofalno loše. Imao je loš dan. To je to...

IgoR

pre 9 godina

Ne pamtim kada sam video Ronija da odigra ovoliko loše - loš dan, nažalost.

Selbi iako izuzetno defanzivan pogađao je bitne udarce.

Mislim da Roni nije imao želju za pobedom - kao da je opet došlo do prezasićenja snukerom - mislim da će posle ovoga opet napraviti pauzu, a onda i ja pravim pauzu u praćenju snukera :).

Pozdrav za sve ljubitelje ove igre.

Trebalo

pre 9 godina

Ronnie.. druze, brate... glavu gore, stvarno nije htelo. A Mark je stvarno 'the Torturer' brate davi igru gore nego Barselona. Zasto su vitezovi veliki u ljudskoj istoriji, zato sto idu srcem a ne glavom. Pa makar i izgubio, ostani dosledan. E zato je Ronnie najveci, nacin na koji je odigrao posledji frame uprkos cinjenici da ga nece nikako, upada bela ko da ima 46 rupa na stolu a ne 6.
Ronnie O'Sulliven, hrabri vitez.

Ali ne brinem, zna Mark sta ga ceka, ima da ga dere Ronnie gde god ga sretne.

Cestitke Selbiju, covek je osvojio svetsko prvenstvo. On je br. 1.

sasa

pre 9 godina

Steta za sestu titulu.Selbiju svaka cast,znao je kako treba protiv rakete.Sad Roni mora vise da poradi na Selbijevoj (sporoj) igri kako se ne bi ovakve stvari vise desavale pogotovo ne na svetskim prvenstvima.

dzigi

pre 9 godina

Veliki sam Ronijev fan ali njegova igra danas i njegova nonšalantnost juce,u trenucima kada je na 10-5 trebao da dotuce protivnika,je neshvatljiva i pomalo iritantna.Pobedio je kompletniji igrac,koji u svakom trenutku zna sta zeli i nikada ne odustaje.Roniju ostaje da ponovo sredi glavu,ili da ide na farmu.

Sell

pre 9 godina

Nije ovo fudbal pa da poredite Selbija sa Murinjom, pricate kako igra defanzivno i smaracki. Car ovog sporta nije samo da se ciste stolovi iz jednog poteza, vec je uzivanje i gledati kako majstori igraju tzv. "safety" udarce, kriju belu kuglu iza obojenih praveci snukere. Bravo za Selbija, svako ko pobedi velikog Raketu, zasluzuje da mu se skine kapa!

mali dabl

pre 9 godina

Majstorija, posle 5:10 doći do pobede protiv velikog Ronija je izuzetan podvig. Ne smarajte više o dosadnom Selbiju, već sutra niko neće pamtiti ni rezultat a kamoli nacin na koji je došao do trofeja, ali će svi znati da je Selbi SVETSKI PRVAK 2014.

M.Jugin

pre 9 godina

Pogledajte kakve rezultate ima Selby u karijeri. Ovo je jedini nacin da se pobedi Roni! Usput jedini ga je pobedio u finalu u Sefildu! Sve cestitke!

lu

pre 9 godina

Radostan! Kad sto rekoh pre dva dana, morala su nekad da se naplate ta pogubljena finala ove godine, a koji turnir je bolji za takvo nesto. Razmontirao je Raketu totalno! :-)

bum tras

pre 9 godina

Zasluzeno. bio zanimljiv snuker. Selbi je juce izdrzao i danas potpuno zasluzeno pobedio. ovi sto ga pljuju verovatno su ga sad prvi put videli. kako je izvukao polufinale protiv Robertsona nekako mu je bilo sudjeno. Roni pao na glavu,unervozio se.

Čika

pre 9 godina

Verovatno bi lepse finale bilo protiv Robertsona,ovako Roni ubaci 20-30 poena,predje u defanzivu,a Selbi je tu strasan,tu je glavna caka

alex

pre 9 godina

kakvi ste vi strucnjaci pa kritikujete Selbija? Selbi je igrao odlicno i napadacki i defanzivno. Zasluzeno osvojena titula. Pobedio je Robertsona a zatim i Ronija, kako to moze da bude nezasluzeno?

Novica

pre 9 godina

Bukvalno minut po zavrsetku finala odem na Wiki da procitam nesto vise o Selbiju kad ono stoji "On May 5, 2014, Selby beat Ronnie O'Sullivan in the final of the Dafabet World Championship at the Crucible, Sheffield 18-14 coming back from 3-8 and 5-10 down. How is it possible that this result was updated here more than an hour prior to the live match finishing? One can only assume that Barry Hearn is 'fixing' things... again!" Ne zelim da verujem, ali da l je moguce da se i to namesta?!
Inace, kao laik sam uzivao, sjajan mec!

Марко Селви

pre 9 godina

Узми Селви светску титулу, светску титулу! Узми Селви светску титулу, светску титулу!

Baki Zemunac

pre 9 godina

Selbi pobedjuje,mnogo je bolje psihicki spreman.O Saliven suvise nervozan.
(Baki Zemunac, 5. maj 2014 19:08)

Evo da pohvalim sam sebe! Bez lažne skromnosti, samo nas nekoliko je predvidelo pobedu Selbija! Hrvoje, moj dragi susjede, nisu O Salivenu pomogli ni tvojih desetak komentara podrške i divljenja! Treba biti psiholog, video sam da je O Saliven nervozan i dekoncentrisan.

mkrnjic

pre 9 godina

Na 9:4 Roni je propustio da dobije frejm.
Na 10:5 je Roni takođe promašio laku kuglu.

Videlo se da je Selbi daleko bolji Defanzivac, na moju žalost, a Roni je počeo sve više i Više da greši, pa je pobeda Selbija bila očekivana već posle prva tri frejma drugog dana.

Nadao sam se da Roni može u legendu sa Trostrukom uzastopnom Titulom :-((

delboy

pre 9 godina

Zna Marc sta radi ne igra slucajno ovakvu sporu i psihicki napornu igru,znajuci da Ronnie voli brzu i atraktivnu igru sa dosta riskantnih i dugih udaraca.Ovo dosta usporava igru sto dokazuje cinjenica da ga je marc ”ubio” u protekloj sesiji.Voleo bih da Marc osvoji jer bi mu to bio prvi trofej u Sheffield-u,s druge strane Ronnie hoce da spoji tri titule u sheffield-u nzm videcemo kako ce se odvijati dalje mec Marc je trenutno u blagoj prednosti..

Neshko

pre 9 godina

Kakav uzas... ne mogu da verujem da ce da pobedi najveci smarac na turu... Roni je lik zbog kojeg svi ljudi vole i prate snuker, dok je ova curica Selbi lik zbog kojeg snuker nikada nece nece pronaci nove ljubitelje... uzas... potpuno sam razocaran... da li neko zna kada Roni igra sledeci turnir? Zbog velike vecine preostalih igraca mi se vise i ne gleda ova fenomenalna igra...

bum tras

pre 9 godina

xaxa preteko me neko za frizuru,dolazim kuci da odgledam poslednju sesiju vidim Roni promenio friz.
Volim ovo nadmudrivanje,ko partija saha.

MS

pre 9 godina

Preterujete sa osudama na račun Selbija. Ulog je ogroman, titula svetskog prvaka. Da se vi nalazite u toj situaciji, i da igrate protiv žive legende O'Salivena, da li biste igrali lepršavu igru, ili igru koja donosi rezultat? To je čista taktika, kao što Nadal igra ružnu igru forsirajući Federerov bekhend, isto tako i Selbi usporava igru. Zar ste već zaboravili onaj odličan polufinalni duel protiv Robertsona? Što komentator reče - jedan od najboljih mečeva u Krusiblu u 21. veku. Neka bolji pobedi u ovom finalu! Pozdrav

Shono

pre 9 godina

Sve sami strucnjaci, svi za Ronija jer maltene za druge igrace da i nisu culi, cast izuzecima ovde. Ne znam cemu tolika pljuvacina po Selbiju, momak objasnjava snuker, cak je i bivsi sampion sveta i u osmici. Poredite ga sa Murinjom, jer drugi sport osim fudbala se u Srbiji i ne prati. Toliko. SELBIII KIDAAAAAJ...

strebam

pre 9 godina

Sto kritikujete "sporu" igru, pa snooker je i dobio ime po defazivnim potezima. I ja volim kada Roonie udje u ritam i rastura, ali ovakvo takticko nadmudravanje je prava lepota igre. Finale za uzivanje.

Don Serdjo

pre 9 godina

Odlucio je prvi dan kad je Selbi igra ispod nivoa finala...tada ga je Roni morao ostaviti za nekih 7+ vrejmova...danas je vec druga prica...i to je bio kraj za boljeg...svaka cast i Selbiju naravno...

Sudija Falkone...

pre 9 godina

Bila bi velika nepravda posle.svega da Roni dobije finale!!
Selby rastura trenutno,mislim da.je.bliže tituli,pogotovo posle one ružičaste!!
Opet,ko god da dobije ovo finale,mislim da će da bude jedan od najjačih finala svih vremena!!!
Ja uživam gledajući u svakom potezu!!!

nikola

pre 9 godina

Selbi je toliko usporio igru da cu da odem na spavanje, a pritom sam odgledao sve meceve do sad i navijam srcem za ronija... Razumem ja finale, veliki ulog, ali ovo je kao kad murinjo igra bunker protiv barse reala bajerna... Ovi drugi jednostavno ne mogu da razviju svoju igru... E isto tako i Roni sad, posle pauza dodje svez i pokida jedan dva frejma, a onda Selbi umrtvi igru do bola i ubije jos ronija psihicki... Nepodnosljivo je, pogotovo za navijace Ronija... Sad mi krivo sto nije prosao Robertson, to bi bio napadacki mec pun trocifrenih brejkova, a ovako selbi odbranom dolazi do titule...

dksla

pre 9 godina

@la grande classe
Dobrom igrom kažeš. 74 najveći brejk. Ovo je sve, samo ne dobra igra.
Izbacio ga je iz takta i to je sve što je uradio.

Keke

pre 9 godina

Jedini koji moze uci u glavu roniju je selbi. Smisljeno usporava igru, odugovlaci poteze jer je to jedini nacin da ga zaustavi. Svaka cast na taktici. Volio bih da roni pobjedi ali mislim da ce ovaj prvenstveno psiholoski da ga pobjedi pa onda i na stolu. Steta...

drmr

pre 9 godina

Kakva greška rakete kad je imao ružičastu za frame kod 11-11,može ga koštati titule.
Selby je jedini igrač koji može da ga poremeti. Biće neizvesno do samog kraja, i ako navijam za velikog Ronija, veće su šanse na Selbijevoj strani....

emirko svemirko

pre 9 godina

Ajde Mark ! kakav preokret je na pomolu i to protiv najtalentovanijeg igrača svih vremena, možda i najboljeg Ronija velikog po mom mišljenju ... Strašan meč, uživajmo ! :-)

Shono

pre 9 godina

Sve sami strucnjaci, svi za Ronija jer maltene za druge igrace da i nisu culi, cast izuzecima ovde. Ne znam cemu tolika pljuvacina po Selbiju, momak objasnjava snuker, cak je i bivsi sampion sveta i u osmici. Poredite ga sa Murinjom, jer drugi sport osim fudbala se u Srbiji i ne prati. Toliko. SELBIII KIDAAAAAJ...

drmr

pre 9 godina

Kakva greška rakete kad je imao ružičastu za frame kod 11-11,može ga koštati titule.
Selby je jedini igrač koji može da ga poremeti. Biće neizvesno do samog kraja, i ako navijam za velikog Ronija, veće su šanse na Selbijevoj strani....

strebam

pre 9 godina

Sto kritikujete "sporu" igru, pa snooker je i dobio ime po defazivnim potezima. I ja volim kada Roonie udje u ritam i rastura, ali ovakvo takticko nadmudravanje je prava lepota igre. Finale za uzivanje.

Keke

pre 9 godina

Jedini koji moze uci u glavu roniju je selbi. Smisljeno usporava igru, odugovlaci poteze jer je to jedini nacin da ga zaustavi. Svaka cast na taktici. Volio bih da roni pobjedi ali mislim da ce ovaj prvenstveno psiholoski da ga pobjedi pa onda i na stolu. Steta...

MS

pre 9 godina

Preterujete sa osudama na račun Selbija. Ulog je ogroman, titula svetskog prvaka. Da se vi nalazite u toj situaciji, i da igrate protiv žive legende O'Salivena, da li biste igrali lepršavu igru, ili igru koja donosi rezultat? To je čista taktika, kao što Nadal igra ružnu igru forsirajući Federerov bekhend, isto tako i Selbi usporava igru. Zar ste već zaboravili onaj odličan polufinalni duel protiv Robertsona? Što komentator reče - jedan od najboljih mečeva u Krusiblu u 21. veku. Neka bolji pobedi u ovom finalu! Pozdrav

alex

pre 9 godina

kakvi ste vi strucnjaci pa kritikujete Selbija? Selbi je igrao odlicno i napadacki i defanzivno. Zasluzeno osvojena titula. Pobedio je Robertsona a zatim i Ronija, kako to moze da bude nezasluzeno?

emirko svemirko

pre 9 godina

Ajde Mark ! kakav preokret je na pomolu i to protiv najtalentovanijeg igrača svih vremena, možda i najboljeg Ronija velikog po mom mišljenju ... Strašan meč, uživajmo ! :-)

Jester

pre 9 godina

Apsolutno zasluzeno...vidim da dosta ljudi ne razumije da se snuker ne sastoji samo od ofanzivne igre i visokih brejkova,al me to ne cudi kad su poceli juce da prate snuker i znaju samo za ronija...selby takticki usporio igru,dobijao duge frejmove,izdrzao pritisak i umor i bio precizan u odlucujucim trenutcima...po meni,sasvim zasluzena pobjeda

Dalibor

pre 9 godina

Snooker sam zavoleo samo zbog Ronija i njegovi porazi mi padaju teško gotovo isto kao i Noletovi ali sve čestitke Selbiju. Može meni da se ne sviđa njegov stil igre do sutra ali čovek je sve sam zaradio.

stari grad

pre 9 godina

vi što kukate kako Selby igra "dosadan snuker" (a voleo bih da mi neko da objašnjenje šta to tačno znači) i što igra defanzivno, a veličate Ronija (koji jeste jedan od najvećih igrača svih vremena) očigledno se ili ne razumete u taj sport, ili niste ga nikada gledali... Roni će biti uvek taj, koji će da udara safety poteze, ako treba i tri dana, i uvek će čekati, da protivnik prvi popusti, i napadne neku poziciju koja se baš i ne mora napadati, i da napravi grešku, i onda iz te otvorene pozicije samelje protivnika i osvoji frejm. Snuker se ne dobija ubacivanjem kuglica, već upravo pozicioniranjem kugli, kada nema šta da se ubaci. Nije snuker trikšot bilijar, pa da se umire u lepoti od ubacivanja kugli. Najveća lepota ove igre je upravo u tom pozicioniranju kuglica, i sakrivanju kuglica od protivnika. Da je poenta i lepota igre ubacivanje kuglica, ona se ne bi zvala "snooker", već "pot all the balls game"... ko razume, shvatiće... uzgred rečeno, danas je Roni odigrao katastrofalno loše. Imao je loš dan. To je to...

IgoR

pre 9 godina

Ne pamtim kada sam video Ronija da odigra ovoliko loše - loš dan, nažalost.

Selbi iako izuzetno defanzivan pogađao je bitne udarce.

Mislim da Roni nije imao želju za pobedom - kao da je opet došlo do prezasićenja snukerom - mislim da će posle ovoga opet napraviti pauzu, a onda i ja pravim pauzu u praćenju snukera :).

Pozdrav za sve ljubitelje ove igre.

Neshko

pre 9 godina

Kakav uzas... ne mogu da verujem da ce da pobedi najveci smarac na turu... Roni je lik zbog kojeg svi ljudi vole i prate snuker, dok je ova curica Selbi lik zbog kojeg snuker nikada nece nece pronaci nove ljubitelje... uzas... potpuno sam razocaran... da li neko zna kada Roni igra sledeci turnir? Zbog velike vecine preostalih igraca mi se vise i ne gleda ova fenomenalna igra...

Don Serdjo

pre 9 godina

Odlucio je prvi dan kad je Selbi igra ispod nivoa finala...tada ga je Roni morao ostaviti za nekih 7+ vrejmova...danas je vec druga prica...i to je bio kraj za boljeg...svaka cast i Selbiju naravno...

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Mislim da Roni nije imao želju za pobedom - kao da je opet došlo do prezasićenja snukerom - mislim da će posle ovoga opet napraviti pauzu, a onda i ja pravim pauzu u praćenju snukera :).

Pozdrav za sve ljubitelje ove igre.
(IgoR, 5. maj 2014 23:56)

Kakav si ti ljubitelj ove igre ako praviš pauzu u praćenju snukera ako je pravi Roni. Snuker se igra i pre Ronija, igraće se i posle.

nikola

pre 9 godina

Selbi je toliko usporio igru da cu da odem na spavanje, a pritom sam odgledao sve meceve do sad i navijam srcem za ronija... Razumem ja finale, veliki ulog, ali ovo je kao kad murinjo igra bunker protiv barse reala bajerna... Ovi drugi jednostavno ne mogu da razviju svoju igru... E isto tako i Roni sad, posle pauza dodje svez i pokida jedan dva frejma, a onda Selbi umrtvi igru do bola i ubije jos ronija psihicki... Nepodnosljivo je, pogotovo za navijace Ronija... Sad mi krivo sto nije prosao Robertson, to bi bio napadacki mec pun trocifrenih brejkova, a ovako selbi odbranom dolazi do titule...

miloš

pre 9 godina

Selbi je danas uradio isto što i Čelzi u derbiju protiv Liverpula pre koju nedelju...Skroz je,ma može se reći i na kukavički način umrtvio igru i tako onemogućio protivniku da igra svoju igru.Ali ne broje se poeni,već frejmovi...Svaka čast Selbiju na tituli! Go Ronnie!

bum tras

pre 9 godina

xaxa preteko me neko za frizuru,dolazim kuci da odgledam poslednju sesiju vidim Roni promenio friz.
Volim ovo nadmudrivanje,ko partija saha.

Stefan

pre 9 godina

Malo su mi nejasni komentari o potcenjivanju defanzivne igre Selbija. Decko je u tome genijalan i ne razumem zasto je problem da koristi svoje prednosti. Videlo se da je juce bio bas umoran i neraspolozen za igru, ali je zato danas razbio. Nazalost, danas Ronija nije bas htelo, ali mislim da nije to presudilo.

Sell

pre 9 godina

Nije ovo fudbal pa da poredite Selbija sa Murinjom, pricate kako igra defanzivno i smaracki. Car ovog sporta nije samo da se ciste stolovi iz jednog poteza, vec je uzivanje i gledati kako majstori igraju tzv. "safety" udarce, kriju belu kuglu iza obojenih praveci snukere. Bravo za Selbija, svako ko pobedi velikog Raketu, zasluzuje da mu se skine kapa!

nfs

pre 9 godina

Zasluzio je Selbi titulu!! Drzao je prikljucak cak i kad je igrao lose. Prva sesija je bila vrlo bitna i zavrsila se 5-3 za Ronija, a prethodni ceo dan Selbi je igrao neverovatan mec sa Robertsonom! Tada je Roni mogao i morao napraviti vecu razliku. Svaka cast Marku! Koga je sve uspeo da pobedi na ovom turniru!!! Navijala sam za finale O'Saliven-Robertson, ali Selbi je pokazao sjajnu psihu, odusevio me i nije mi zao sto je Nil izgubio! Mark je bio bolji. A oni koji misle da Selbi igra dosadan snuker, to dovoljno govori o njihovom poznavanju i interesovanju za ovu igru.
Posle 17 dana uzivanja, nekoliko fantasticnih meceva, mislim da je mec Selbi- Robertson bio najbolji mec na turniru, a bilo je veselo i na mecu Hokins-Dejl i steta sto Dejl nije pobedio!
Jedva cekam sledecu sezonu (mada ima jos malo da se igra)!
Pozdrav za sve ljubitelje snukera!
p.s.Nadam se da Roni nece opet napraviti pauzu (mada je pominjao) i da ce vise igrati sledece sezone.

M.Jugin

pre 9 godina

Pogledajte kakve rezultate ima Selby u karijeri. Ovo je jedini nacin da se pobedi Roni! Usput jedini ga je pobedio u finalu u Sefildu! Sve cestitke!

Milan

pre 9 godina

Koliko smarate sa kuknjavom o Selbiju. Nije snuker samo ubaciti kuglu u rupu. Navijao sam za Ronija, ali svaka čast Selbiju na pobedi.

mali dabl

pre 9 godina

Majstorija, posle 5:10 doći do pobede protiv velikog Ronija je izuzetan podvig. Ne smarajte više o dosadnom Selbiju, već sutra niko neće pamtiti ni rezultat a kamoli nacin na koji je došao do trofeja, ali će svi znati da je Selbi SVETSKI PRVAK 2014.

dzigi

pre 9 godina

Veliki sam Ronijev fan ali njegova igra danas i njegova nonšalantnost juce,u trenucima kada je na 10-5 trebao da dotuce protivnika,je neshvatljiva i pomalo iritantna.Pobedio je kompletniji igrac,koji u svakom trenutku zna sta zeli i nikada ne odustaje.Roniju ostaje da ponovo sredi glavu,ili da ide na farmu.

cheda

pre 9 godina

Snuker je jako kompleksna igra i nikad niko ne bi pobedio ronija kada bi igrao njegovu igru ... agresivnu. Selbi je igru prilagodio sebi i jos jednom pokazao ronijeve slabosti. Roni je najtalentovaniji tu nema diskusije ... ali to nije dovoljno. Sjajajno prvenstvo Selbija i zasluzena pobeda.

delboy

pre 9 godina

Zna Marc sta radi ne igra slucajno ovakvu sporu i psihicki napornu igru,znajuci da Ronnie voli brzu i atraktivnu igru sa dosta riskantnih i dugih udaraca.Ovo dosta usporava igru sto dokazuje cinjenica da ga je marc ”ubio” u protekloj sesiji.Voleo bih da Marc osvoji jer bi mu to bio prvi trofej u Sheffield-u,s druge strane Ronnie hoce da spoji tri titule u sheffield-u nzm videcemo kako ce se odvijati dalje mec Marc je trenutno u blagoj prednosti..

Trebalo

pre 9 godina

Ljudi koji vam je, nije Selbi igrao defanzivno. Nema u snukeru defanzive. Jednostavno nervira hladnokrvnost i udaranje racunice u promil sta je bolje da se odigra a ne pratiti svoje srce kad ti kaze kreni, mozes.

Selbi je br. 1 upravo zato sto je ceo turnir odigrao precizno, kao da je nemac majku mu, iznervira coveka. On je jednostavno ispostovao taktiku, nikad od nje odstupio i osvojio.
A Ronnie je vitez, kao sto vec napisah, on igra srcem i igra takmicarski, ima ogroman ego i potrebu za nadigravanjem, a Selbi je igrao na rezultat, zeljan trofeja.

dksla

pre 9 godina

@la grande classe
Dobrom igrom kažeš. 74 najveći brejk. Ovo je sve, samo ne dobra igra.
Izbacio ga je iz takta i to je sve što je uradio.

Čika

pre 9 godina

Verovatno bi lepse finale bilo protiv Robertsona,ovako Roni ubaci 20-30 poena,predje u defanzivu,a Selbi je tu strasan,tu je glavna caka

maxim

pre 9 godina

Roni veci deo meca nije bio u mecu.Ne zbog dobre igre Marca vec jednostavno nije bio koncentrisan u vecini frejmova i vecini vaznih kugli. Za svaku od tih situacija da je razmislio jos 5 sekundi umesto samo 10sec dobio bi mec sa 5-6 frejmova prednosti.Marc je to osetio i poceo da davi igru maksimalno.Oko svake teze kugle po minut razmisljanja...Roni se smorio ziv! Kao prvo juce je tebalo biti 12-5. Jednostavno onaj promaseni zicer za frejm na 11-11 govori sve!

sasa

pre 9 godina

Steta za sestu titulu.Selbiju svaka cast,znao je kako treba protiv rakete.Sad Roni mora vise da poradi na Selbijevoj (sporoj) igri kako se ne bi ovakve stvari vise desavale pogotovo ne na svetskim prvenstvima.

yippee kay yay..znas vec sta

pre 9 godina

Roni jeste doktor, nesto kao Ronaldinjo u fudbalu ali Selbi je tata! Bravo majstore, najveci se postaje protiv najvecih!!!

zna se

pre 9 godina

ma dajte ljudi sad odjednom svi koji vole ronija ne znaju ni za kog drugog. znam.ih sve i pratim dugo i svaka cast Selbiju na pobedi ali sam je rekao da.nije igrao lep snuker na kraju. Tacno da drugacije ne mozes da dobijes legendu ali Roni je izgubio ovaj mec kad je Selbi presao.u vodjstvo jer do sad nikad nije.morao da stize rezultat. grešio je strasno i videlo se da ne igra ni blizu svog nivoa. ja cak mislim i da je Selbi odigrao daleko od maximuma ali je pogodio kljucne poene... Prvi put posle pet finala Roni gubi finale... Mora da je cudan osecaj. Nek nauci nesto novo i on pa nek se konacno nalo aktivira oko turnira tokom godine. da ne ceka samo svetsko...

Sudija Falkone...

pre 9 godina

Bila bi velika nepravda posle.svega da Roni dobije finale!!
Selby rastura trenutno,mislim da.je.bliže tituli,pogotovo posle one ružičaste!!
Opet,ko god da dobije ovo finale,mislim da će da bude jedan od najjačih finala svih vremena!!!
Ja uživam gledajući u svakom potezu!!!

lu

pre 9 godina

Radostan! Kad sto rekoh pre dva dana, morala su nekad da se naplate ta pogubljena finala ove godine, a koji turnir je bolji za takvo nesto. Razmontirao je Raketu totalno! :-)

la grande classe

pre 9 godina

@dksla
,,Dobru igru" ne čine samo veliki brejkovi, ima tu mnogo taktike i nadigravanja. Da se samo loptice ubacuju, Roni bi već bio šampion.

bum tras

pre 9 godina

Zasluzeno. bio zanimljiv snuker. Selbi je juce izdrzao i danas potpuno zasluzeno pobedio. ovi sto ga pljuju verovatno su ga sad prvi put videli. kako je izvukao polufinale protiv Robertsona nekako mu je bilo sudjeno. Roni pao na glavu,unervozio se.

jos kad Mikaela sudi...

pre 9 godina

Žao mi je što Roni nije dobio, ali ga je Selbi dobio taktički, igrao je svoju defanzivnu igru, a i malo je do toga da je više želeo pobedu, ipak se Roni naosvajao Krusibla.Čak je polufinale sa Robertsonom po meni bilo uzbudljivije.Ipak, jedan je Roni Raketa!

rocket fan

pre 9 godina

Mnogima ce izgledati glupo, ali ja iskljucivo gledam snooker kada igra Ronnie.Ovo sto igra Selbi je ubitacno dosadno (ne kaze da nije fascinatno precizno i mislim da je definitivno najbolji na svetu u postavljanju snooker pozicija ili safety-ja( Ali Ronnie je po meni sam sebe pobedio. Kada je promasio pink na 1m od pocket-a i trebalo da povede....
Dovidjenja snooker, dok se Rocket ne vrati ( u sta sumnjam( mislim da je coveku svega vec dosta.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Selbi pobedjuje,mnogo je bolje psihicki spreman.O Saliven suvise nervozan.
(Baki Zemunac, 5. maj 2014 19:08)

Evo da pohvalim sam sebe! Bez lažne skromnosti, samo nas nekoliko je predvidelo pobedu Selbija! Hrvoje, moj dragi susjede, nisu O Salivenu pomogli ni tvojih desetak komentara podrške i divljenja! Treba biti psiholog, video sam da je O Saliven nervozan i dekoncentrisan.

mkrnjic

pre 9 godina

Na 9:4 Roni je propustio da dobije frejm.
Na 10:5 je Roni takođe promašio laku kuglu.

Videlo se da je Selbi daleko bolji Defanzivac, na moju žalost, a Roni je počeo sve više i Više da greši, pa je pobeda Selbija bila očekivana već posle prva tri frejma drugog dana.

Nadao sam se da Roni može u legendu sa Trostrukom uzastopnom Titulom :-((

Довла

pre 9 godina

Не знам чему негативни коментари о дефанзивној игри Селбија?!Па није ово билијар осмица па да се игра само нападачки,циљ је снукеровати противника,отежати му наредни ударац,добити тактичку борбу,као у шаху.Зато је Селби победио,увео је Ронија у своју игру,тактички перфектно одиграо.Да је финале било између О'Саливена и Робертсона или Трампа,био би то нападачки снукер али са унапред познатим победником,Селби је једини могао да изненади Ронија.Браво Марк!

Uroš

pre 9 godina

Mislim da O'Saliven još uvek igra da bi probao da stigne Hendrija i to mu predstavlja opterećenje.Veliki igrač,ali će ostati zapamćen kao prvi do najboljeg

ja

pre 9 godina

@stari grad...nisu kuglice nego kugle, a da O'Saliven pravi sejftije i ceka greske protivnika si mozda sanjao, to mozes da gledas kad igraju Megvajer, Ebdon i Higins, cak i u ovom finalu je Roni pogadjao crvene iz nemogucih pozicija koristeci i zakrivljene putanje bele, on je i jedan od tvoraca Power snookera(ne znam da li znas sta je) bas zbog toga sto igra napadacki svaku kuglu...Selbi je fenomenalno odigrao drugi dan i zasluzeno pobedio, a videcemo da li ce Raketa jos neki put razbijati klaster pred kamerama

Nikola

pre 9 godina

Jos kada sam poceo da pratim snuker, zapamtio sam kako je tada jedan on komentatora govorio, prvo i najvaznije pravilo snukera: "Safety first!".

To Selbi postuje do kraja, za razliku od Ronija. Deluje mozda dosadno, neatraktivno, matematicki precizno - ali to jeste vrhunski snuker i zato je on sampion!

boban064

pre 9 godina

Snuker pratim godinama, i znam sve igrace u Svetskoj Ligi. To je individualni sport gde se kombinuje vestina, samodisciplina i koncentracija. Po meni vrlo je slican tenisu (da bi me vecina razumela), ima svoje "slabije" i "jace" turnire. Postoje vanserijski igraci kao Roni iliti Federer (lepo, atraktivno, ubitacno), ali nije to trik-shoot, poenta je skupiti vise bodova u jednom frejmu, tj. pobediti u sto vise frejmova. Ronijev problem je sto on malo kada juri rezultat, jer se on pita. Psiha je problem, a znamo da je imao ekscese i cudna ponasanja u ranijem periodu. A svaki igrac koji igra sa njim trudi se da ga tim "oruzjem" pobedi, kao i u danasnjem tenisu. Moram se osvrnuti na Nila Robertsona koji stvarno ima "lud" rezultat preko 100 brejkova u sezoni, sto je po meni vrhunsko dostignuce. Znate sta znaci vezati najmanje 13 crvenih i crnu kuglu sto je minimalno za 100 poena. Ali pojavio se "baja" koji je dobio jednog i drugog. Nasao im slabu tacku i na kraju zavrsio kao SAMPION. Vrlo slici prici u tenisu. Uzivajmo u njima i u ovom fantasticnom "sportu". Zahvaljujem se redakciji B92 na pracenju ovog po meni marginalizovanog sporta.

Kcega

pre 9 godina

Svaka cast obojici, ja sam navijac Neila Robertsona, i molim redakciju da cesce izvjestava o desavanjima u snukeru, ne igra se samo finale. Za polufinale Selby-Robertson svi kazu da je epsko, o tome ni rijec...

Trebalo

pre 9 godina

Ronnie.. druze, brate... glavu gore, stvarno nije htelo. A Mark je stvarno 'the Torturer' brate davi igru gore nego Barselona. Zasto su vitezovi veliki u ljudskoj istoriji, zato sto idu srcem a ne glavom. Pa makar i izgubio, ostani dosledan. E zato je Ronnie najveci, nacin na koji je odigrao posledji frame uprkos cinjenici da ga nece nikako, upada bela ko da ima 46 rupa na stolu a ne 6.
Ronnie O'Sulliven, hrabri vitez.

Ali ne brinem, zna Mark sta ga ceka, ima da ga dere Ronnie gde god ga sretne.

Cestitke Selbiju, covek je osvojio svetsko prvenstvo. On je br. 1.

Aleksandar

pre 9 godina

Mozete kuckati tekstice pet dana,Selbi je svjetski prvak! Puno je neznalica na ovom sajtu,koji su samo za Ronija culi,a u snuker se razumiju isto kao i u nuklearnu fiziku.Ali moraju negdje svoje frustracije ispoljavati.Bravo Mark,najbolji si,cestitam ti od srca!

Марко Селви

pre 9 godina

Узми Селви светску титулу, светску титулу! Узми Селви светску титулу, светску титулу!

POP

pre 9 godina

Pratim snuker vec 15 godina, I moj favorit je uvijek Rony zbog lakoce kojom ubacuje kugle sa velike razdarljine, kontrola bijele na nivou, zbog lakoce koje je dobijao sve protivnike iz prvih 10!!! Ali veceras nije imao srece, Selby je napravio bar 100 snuker pozicija koje nece u zivotu napraviti vise u jednom mecu!! Usporio je igru, do krajnjih granica! Sto je Rony-a izludjivalo! Ali nema veze, Rony ti si jedan od najboljih ovog sporta! Tako ces i ostati! RONYYYY sledeca godina je tvoja!

Novica

pre 9 godina

Bukvalno minut po zavrsetku finala odem na Wiki da procitam nesto vise o Selbiju kad ono stoji "On May 5, 2014, Selby beat Ronnie O'Sullivan in the final of the Dafabet World Championship at the Crucible, Sheffield 18-14 coming back from 3-8 and 5-10 down. How is it possible that this result was updated here more than an hour prior to the live match finishing? One can only assume that Barry Hearn is 'fixing' things... again!" Ne zelim da verujem, ali da l je moguce da se i to namesta?!
Inace, kao laik sam uzivao, sjajan mec!

MRKY

pre 9 godina

Svi govore kako je Selby odlicno odigra 2.dan, međutim po meni je bio odlucujuci 1.dan kad je unatoc katastrofalnoj Selbyevoj igri Ronny propustio da ga zgazi. Slusa sam najveceg svih vremena Steven Hendrya-i on je rekao da je trebalo bit gotovo sve prvog dana da nije bilo Ronnyevih neshvatljivih pogresaka. Svaka cast Selbyu, dobio je i tezak mec u polufinalu protiv br.1 Robertsona tako da je trofej potpuno zasluzeno njegov. Ronny ima sigurno jos jedno prvenstvo u sebi, bori se do kraja sto prije nikad nije bio slucaj-sve u svemu fenomenalan turnir.

pop

pre 9 godina

uzivao sam u mecu, selbi je odigrao najbolje u karijeri, i protiv robertsona u polufinalu je bio odlican, zasluzeno je osvojio. vratio se posle 10 prema 5 za osalivena

rosoneri

pre 9 godina

Svaka cast Selbiju ali Roni nije imao ni malo srece za razliku od Selbija koji i kad promasi kuglu postavi se tako bela da ovaj nema sta da igra :D

Alex

pre 9 godina

Snooker koji je do perfekcije doveo Peter Ebdon, doneo je Selbyju titulu.Srecom po ovu igru, takav snooker donosi titule svetskih prvaka jednom do dvaput u deceniji.

zoran

pre 9 godina

U toku prvenstva bilo je dosta oscilacija u igri kod pojedinih igrača ne treba zaboraviti da je jedan od najvećih kandidata ispao na samom početku Kinez Ding koji je u ovoj godini imao najviše pobeda.Raduje me prezentacija mladjih igrača pred kojima je tek vreme.Šta reći za ova dva prekaljena vuka osim svaka pohvala , dva različita stila igre sa jednim blagim predznakom da je Raketa pokušao da se približi stilu igre Selbiju gde ujedno i leži razlog poraza.Opet sa druge strane Selbi je imao dva veoma iscrpljujuća dana sa Robertsonom gde se poprilično namučio .Napadački i lako prepoznatljiv stil igre izostao je u jučerašnjem duelu Raketa čiji sam veliki navijač i obožavaoc nije imao koncentracije i hrabrosti da se svojim stilom igre nametne. Nadam se da će ga ovaj poraz podoći i dati volje za daljim takmićenjem kao i najava Hendrija da se vraća u svet snukera.Medjutim raduje me činjenica da u našoj zemlji ima dosta ljudi koji prate snuker.

MRKY

pre 9 godina

@vladimir Ne znam kako mozes rec da se nije trudio,ocito se ne sjecas ronya od prije 5-6godina to je bila muka za gledat i sve to sta si napisao vrijedi za tadasnjeg Ronya. Sinoc se posteno borio do kraja ali jednostavno nije bio dovoljno dobar. Ja sam uvjeren da sa ovakvom glavom moze osvojit jos jednom Sheffield

Nik

pre 9 godina

Morao sam da pogledam snimak danas jer sam juce morao da gledam bez zvuka zbog neverovatno pristrasnog komentatora...Stvarno sramota...Pa nije O'Sullivan nas igrac pa da komentator tako ocigledno navija niti mu je rod...Igrac kao i svi ostali i on mora da bude neutralan ako vec radi na televiziji...Inace,juce mi je bilo svejedno ko ce pobediti jer sam navijac Robertson-a i nekada Hendry-a ali i kao fan napadacke igre ne bi mogao onako nisko da se spustim kao sinoc komentator,tj. to nije samo sinoc nego uvek kada igra O'Sullivan...Igra se zove Snooker (pozicija u kojoj igrac ne vidi ni jednu ciljanu kuglu ravnom putanjom nego mora preko jedne ili vise mantinela da dodje do nje kako ne bi napravio faul)a ne 147 pa da uvek jure velike brejkove...I za kraj,Svaka cast Selby-u na osvojenom Svetskom prvenstvu...

zz

pre 9 godina

Selbi je postao prvak zato sto je Roni tako hteo. Da li zato sto je Kum snookera tako (ponovo) namestio ili iz nekog drugog razloga ali to je za svakoga ko je racionalno posmatrao mec cinjenica. Svaki put kada je Selbiju trebala sansa da preuzme igru - Roni mu je pruzio. Pa i kad je Selbi promasi, dobije ponovo sansu i opet i opet, sve dok konacno ne pogodi. Selbijeva kontrola bele je bila ocajna. Nije on pravio male brejkove zbog neke taktike, nego jednostavno zato sto mu je posle 2-3 crvene u nizu bela svaki put odlutala. Imao je masu puta odlican raspored crvenih da u stapu zavrsi i ni jedan jedini put mu to nije poslo za rukom. I svaki put je ponovo i ponovo dobio sansu za popravni od Ronija, vrlo cesto smesnim promasajima. Da li Ronija neko drzi u saci zbog putera koji ima na glavi iz mladjih dana pa mora da gubi kad mu se kaze-pa mu se zbog toga i ogadio snuker?!? Ogromne pare se tu okrecu na kladjenju (Azija). Mozda previse verujem u teorije zavere, ali ovo me mnooogo podseca na desavanja u profi boksu...

vladimir

pre 9 godina

kakvo razocaranje igrom Roni O Salivana !!! nije problem izgubiti ali voditi 10:5 i poptuno se predati i igrati bez ikakve volje i zara ne jednu partiju, ne jednu sesiju, nego satima igrati tako sto igranje otaljavalo!!
izgubiti partiju na 12:12 posle 40 minuta igre tako sto je zapeo kao sivonja da zakuca poslednju laku loptu u rupu, koju bi svaki pocetnik bez ikakvog znanja o snukeru ubacio, je potpuno nepostovanje ne samo sebe kao igraca nego i svih navijaca koji dolaze i vole snuker samo zbog njega.
siguran sam da nisma jedini njegov veliki navijac koji se toliko razocarao u Salivena da mi je samo sto me je oducio od toga da ga gledam i navijam za njega, nego mi je zgadio snuker na duze vreme. toliko bezvoljnosti i odsustav bilo kakve energije i radosti igrannja je veliko nepostovanja gledalaca i navijaca.
Selbi je dosao na mec iscrpljen i potrosen od dugog i odlicnog meca sa Jud Trampom i bukvalno je padao sa nogu od umora. Saliven je poveo sa 3:0 I poceo je posle toga da Selbija vraca u mec i zivot potpunom odsustvom zelje za igrom.
poslednja iskra dore igre Salivena je kada je dobio dve partije cencurijima i pobegao mu na velikih 10:5 i posle toga je STAO. izgubio je je brzo preostale dve partije toga dana i nasatvio sledeceg dana tamo gde je stao prethodnog dana u svom kukavickom i gibutnickom nizu.
Nikada ali nikada nisam gledao ovako kukavicki predat mec. veliko, veliko razocaranje u Salivena. izgubio je zauvek jednog navijaca i velikog fana.

acika

pre 9 godina

Juce je snuker izgubio. Stvarno igra bez igre, jasno da cilj opravdava sredstvo ali osvojiti 18 frejmova i imati 3-4 niza sa preki 50 poena je katastrofa. Sto neko rece "Selbi parkirao autobus". Zao mi je sto ce nakon ovog finala snuker izgubiti dosta navijaca a mozda ce najveci gubitak biti definitivno penzionisanje Ronia. Ovo je jedan od najgorih meceva a pratim snuker od 2008.godine. Selbi je zasuzio da bude sampion ali to definitivno nije zasluzio na ovom prvenstvu. Ja sam definitivno razocaran a vjerujem i svi navijaci ove igre. Nadam se samo da ovo nije kraj Ronia. Pozdrav svima!

limb

pre 9 godina

Ok je Selby, ali mnogo davi igrom, ako se sracuna vreme provedeno za stolom Selby je definitivno pobednik, minut i vise mu je potrebno za udarac, strasno. Dobio je Ronija hladnijom glavom, nikako boljom igrom, ali sta je tu je, takav je sport, mozes pobediti i odbranom i umrtvljavanjem igre. Bice steta za snooker ako Ronijevi naslednici budu igraci ovog tipa, a ne Robertson i Trump i ostali napadacki igraci.

nenad

pre 9 godina

sa jedne strane sam razocaran zgog ronijevog poraza a sa druge strane poslovica cilj opravdava sredstva adekvatno oslikava desavanja u finalu

Voja

pre 9 godina

Finale i polufinale Selbija je bilo ko da gledate one maratone Nadal i Djokovica u 5 setova.
Moram da priznam obojica su velemajstori ali je meč predugačak za gledanje.
Mnogo su mi gledljiviji i interesantniji ovi manji turniri, kad se igra u manji broj frejmova. Tu kad dodje do defanzivne igre bude i interesantno. Ovde se to previše razvlačilo. Ali tako je to kad igraju najbolji.

Iskreno mislim da je broj frejmova koji se igra PREVELIKI.

Jovica

pre 9 godina

Ne zelim da ikom pokvarim utisak koji imaju,niti da sam izvodim zakljucak,ali evo jedan podatak koji (mozda) vecina nije znala-Kvota pre pocetka meca na Salivena je bila 1,30-nakon prvog dana je pala na 1,08-Generalni sponsor Svetskog sampionata je DAFABET-ko nezna-u pitanju je jedna od najvecih kladionica u Britaniji....samo kazem!!!

MRKY

pre 9 godina

@Nik svaka čast na komentaru-sve si rekao.Inace strucni komentar na eurosportu daju Ray Reardon i Joe Johnson koji su treniralu Ronija u mladjim danima-posebno bi bilo gadljivo kad bi navijali za njega dok bi igrao protiv najvecega - Steven Hendrya.

Neshko

pre 9 godina

Kakav uzas... ne mogu da verujem da ce da pobedi najveci smarac na turu... Roni je lik zbog kojeg svi ljudi vole i prate snuker, dok je ova curica Selbi lik zbog kojeg snuker nikada nece nece pronaci nove ljubitelje... uzas... potpuno sam razocaran... da li neko zna kada Roni igra sledeci turnir? Zbog velike vecine preostalih igraca mi se vise i ne gleda ova fenomenalna igra...

Novica

pre 9 godina

Bukvalno minut po zavrsetku finala odem na Wiki da procitam nesto vise o Selbiju kad ono stoji "On May 5, 2014, Selby beat Ronnie O'Sullivan in the final of the Dafabet World Championship at the Crucible, Sheffield 18-14 coming back from 3-8 and 5-10 down. How is it possible that this result was updated here more than an hour prior to the live match finishing? One can only assume that Barry Hearn is 'fixing' things... again!" Ne zelim da verujem, ali da l je moguce da se i to namesta?!
Inace, kao laik sam uzivao, sjajan mec!

Shono

pre 9 godina

Sve sami strucnjaci, svi za Ronija jer maltene za druge igrace da i nisu culi, cast izuzecima ovde. Ne znam cemu tolika pljuvacina po Selbiju, momak objasnjava snuker, cak je i bivsi sampion sveta i u osmici. Poredite ga sa Murinjom, jer drugi sport osim fudbala se u Srbiji i ne prati. Toliko. SELBIII KIDAAAAAJ...

miloš

pre 9 godina

Selbi je danas uradio isto što i Čelzi u derbiju protiv Liverpula pre koju nedelju...Skroz je,ma može se reći i na kukavički način umrtvio igru i tako onemogućio protivniku da igra svoju igru.Ali ne broje se poeni,već frejmovi...Svaka čast Selbiju na tituli! Go Ronnie!

rocket fan

pre 9 godina

Mnogima ce izgledati glupo, ali ja iskljucivo gledam snooker kada igra Ronnie.Ovo sto igra Selbi je ubitacno dosadno (ne kaze da nije fascinatno precizno i mislim da je definitivno najbolji na svetu u postavljanju snooker pozicija ili safety-ja( Ali Ronnie je po meni sam sebe pobedio. Kada je promasio pink na 1m od pocket-a i trebalo da povede....
Dovidjenja snooker, dok se Rocket ne vrati ( u sta sumnjam( mislim da je coveku svega vec dosta.

Sudija Falkone...

pre 9 godina

Bila bi velika nepravda posle.svega da Roni dobije finale!!
Selby rastura trenutno,mislim da.je.bliže tituli,pogotovo posle one ružičaste!!
Opet,ko god da dobije ovo finale,mislim da će da bude jedan od najjačih finala svih vremena!!!
Ja uživam gledajući u svakom potezu!!!

nikola

pre 9 godina

Selbi je toliko usporio igru da cu da odem na spavanje, a pritom sam odgledao sve meceve do sad i navijam srcem za ronija... Razumem ja finale, veliki ulog, ali ovo je kao kad murinjo igra bunker protiv barse reala bajerna... Ovi drugi jednostavno ne mogu da razviju svoju igru... E isto tako i Roni sad, posle pauza dodje svez i pokida jedan dva frejma, a onda Selbi umrtvi igru do bola i ubije jos ronija psihicki... Nepodnosljivo je, pogotovo za navijace Ronija... Sad mi krivo sto nije prosao Robertson, to bi bio napadacki mec pun trocifrenih brejkova, a ovako selbi odbranom dolazi do titule...

Trebalo

pre 9 godina

Ronnie.. druze, brate... glavu gore, stvarno nije htelo. A Mark je stvarno 'the Torturer' brate davi igru gore nego Barselona. Zasto su vitezovi veliki u ljudskoj istoriji, zato sto idu srcem a ne glavom. Pa makar i izgubio, ostani dosledan. E zato je Ronnie najveci, nacin na koji je odigrao posledji frame uprkos cinjenici da ga nece nikako, upada bela ko da ima 46 rupa na stolu a ne 6.
Ronnie O'Sulliven, hrabri vitez.

Ali ne brinem, zna Mark sta ga ceka, ima da ga dere Ronnie gde god ga sretne.

Cestitke Selbiju, covek je osvojio svetsko prvenstvo. On je br. 1.

Марко Селви

pre 9 godina

Узми Селви светску титулу, светску титулу! Узми Селви светску титулу, светску титулу!

Jester

pre 9 godina

Apsolutno zasluzeno...vidim da dosta ljudi ne razumije da se snuker ne sastoji samo od ofanzivne igre i visokih brejkova,al me to ne cudi kad su poceli juce da prate snuker i znaju samo za ronija...selby takticki usporio igru,dobijao duge frejmove,izdrzao pritisak i umor i bio precizan u odlucujucim trenutcima...po meni,sasvim zasluzena pobjeda

dksla

pre 9 godina

@la grande classe
Dobrom igrom kažeš. 74 najveći brejk. Ovo je sve, samo ne dobra igra.
Izbacio ga je iz takta i to je sve što je uradio.

acika

pre 9 godina

Juce je snuker izgubio. Stvarno igra bez igre, jasno da cilj opravdava sredstvo ali osvojiti 18 frejmova i imati 3-4 niza sa preki 50 poena je katastrofa. Sto neko rece "Selbi parkirao autobus". Zao mi je sto ce nakon ovog finala snuker izgubiti dosta navijaca a mozda ce najveci gubitak biti definitivno penzionisanje Ronia. Ovo je jedan od najgorih meceva a pratim snuker od 2008.godine. Selbi je zasuzio da bude sampion ali to definitivno nije zasluzio na ovom prvenstvu. Ja sam definitivno razocaran a vjerujem i svi navijaci ove igre. Nadam se samo da ovo nije kraj Ronia. Pozdrav svima!

emirko svemirko

pre 9 godina

Ajde Mark ! kakav preokret je na pomolu i to protiv najtalentovanijeg igrača svih vremena, možda i najboljeg Ronija velikog po mom mišljenju ... Strašan meč, uživajmo ! :-)

zz

pre 9 godina

Selbi je postao prvak zato sto je Roni tako hteo. Da li zato sto je Kum snookera tako (ponovo) namestio ili iz nekog drugog razloga ali to je za svakoga ko je racionalno posmatrao mec cinjenica. Svaki put kada je Selbiju trebala sansa da preuzme igru - Roni mu je pruzio. Pa i kad je Selbi promasi, dobije ponovo sansu i opet i opet, sve dok konacno ne pogodi. Selbijeva kontrola bele je bila ocajna. Nije on pravio male brejkove zbog neke taktike, nego jednostavno zato sto mu je posle 2-3 crvene u nizu bela svaki put odlutala. Imao je masu puta odlican raspored crvenih da u stapu zavrsi i ni jedan jedini put mu to nije poslo za rukom. I svaki put je ponovo i ponovo dobio sansu za popravni od Ronija, vrlo cesto smesnim promasajima. Da li Ronija neko drzi u saci zbog putera koji ima na glavi iz mladjih dana pa mora da gubi kad mu se kaze-pa mu se zbog toga i ogadio snuker?!? Ogromne pare se tu okrecu na kladjenju (Azija). Mozda previse verujem u teorije zavere, ali ovo me mnooogo podseca na desavanja u profi boksu...

POP

pre 9 godina

Pratim snuker vec 15 godina, I moj favorit je uvijek Rony zbog lakoce kojom ubacuje kugle sa velike razdarljine, kontrola bijele na nivou, zbog lakoce koje je dobijao sve protivnike iz prvih 10!!! Ali veceras nije imao srece, Selby je napravio bar 100 snuker pozicija koje nece u zivotu napraviti vise u jednom mecu!! Usporio je igru, do krajnjih granica! Sto je Rony-a izludjivalo! Ali nema veze, Rony ti si jedan od najboljih ovog sporta! Tako ces i ostati! RONYYYY sledeca godina je tvoja!

maxim

pre 9 godina

Roni veci deo meca nije bio u mecu.Ne zbog dobre igre Marca vec jednostavno nije bio koncentrisan u vecini frejmova i vecini vaznih kugli. Za svaku od tih situacija da je razmislio jos 5 sekundi umesto samo 10sec dobio bi mec sa 5-6 frejmova prednosti.Marc je to osetio i poceo da davi igru maksimalno.Oko svake teze kugle po minut razmisljanja...Roni se smorio ziv! Kao prvo juce je tebalo biti 12-5. Jednostavno onaj promaseni zicer za frejm na 11-11 govori sve!

IgoR

pre 9 godina

Ne pamtim kada sam video Ronija da odigra ovoliko loše - loš dan, nažalost.

Selbi iako izuzetno defanzivan pogađao je bitne udarce.

Mislim da Roni nije imao želju za pobedom - kao da je opet došlo do prezasićenja snukerom - mislim da će posle ovoga opet napraviti pauzu, a onda i ja pravim pauzu u praćenju snukera :).

Pozdrav za sve ljubitelje ove igre.

vladimir

pre 9 godina

kakvo razocaranje igrom Roni O Salivana !!! nije problem izgubiti ali voditi 10:5 i poptuno se predati i igrati bez ikakve volje i zara ne jednu partiju, ne jednu sesiju, nego satima igrati tako sto igranje otaljavalo!!
izgubiti partiju na 12:12 posle 40 minuta igre tako sto je zapeo kao sivonja da zakuca poslednju laku loptu u rupu, koju bi svaki pocetnik bez ikakvog znanja o snukeru ubacio, je potpuno nepostovanje ne samo sebe kao igraca nego i svih navijaca koji dolaze i vole snuker samo zbog njega.
siguran sam da nisma jedini njegov veliki navijac koji se toliko razocarao u Salivena da mi je samo sto me je oducio od toga da ga gledam i navijam za njega, nego mi je zgadio snuker na duze vreme. toliko bezvoljnosti i odsustav bilo kakve energije i radosti igrannja je veliko nepostovanja gledalaca i navijaca.
Selbi je dosao na mec iscrpljen i potrosen od dugog i odlicnog meca sa Jud Trampom i bukvalno je padao sa nogu od umora. Saliven je poveo sa 3:0 I poceo je posle toga da Selbija vraca u mec i zivot potpunom odsustvom zelje za igrom.
poslednja iskra dore igre Salivena je kada je dobio dve partije cencurijima i pobegao mu na velikih 10:5 i posle toga je STAO. izgubio je je brzo preostale dve partije toga dana i nasatvio sledeceg dana tamo gde je stao prethodnog dana u svom kukavickom i gibutnickom nizu.
Nikada ali nikada nisam gledao ovako kukavicki predat mec. veliko, veliko razocaranje u Salivena. izgubio je zauvek jednog navijaca i velikog fana.

Don Serdjo

pre 9 godina

Odlucio je prvi dan kad je Selbi igra ispod nivoa finala...tada ga je Roni morao ostaviti za nekih 7+ vrejmova...danas je vec druga prica...i to je bio kraj za boljeg...svaka cast i Selbiju naravno...

drmr

pre 9 godina

Kakva greška rakete kad je imao ružičastu za frame kod 11-11,može ga koštati titule.
Selby je jedini igrač koji može da ga poremeti. Biće neizvesno do samog kraja, i ako navijam za velikog Ronija, veće su šanse na Selbijevoj strani....

strebam

pre 9 godina

Sto kritikujete "sporu" igru, pa snooker je i dobio ime po defazivnim potezima. I ja volim kada Roonie udje u ritam i rastura, ali ovakvo takticko nadmudravanje je prava lepota igre. Finale za uzivanje.

mali dabl

pre 9 godina

Majstorija, posle 5:10 doći do pobede protiv velikog Ronija je izuzetan podvig. Ne smarajte više o dosadnom Selbiju, već sutra niko neće pamtiti ni rezultat a kamoli nacin na koji je došao do trofeja, ali će svi znati da je Selbi SVETSKI PRVAK 2014.

stari grad

pre 9 godina

vi što kukate kako Selby igra "dosadan snuker" (a voleo bih da mi neko da objašnjenje šta to tačno znači) i što igra defanzivno, a veličate Ronija (koji jeste jedan od najvećih igrača svih vremena) očigledno se ili ne razumete u taj sport, ili niste ga nikada gledali... Roni će biti uvek taj, koji će da udara safety poteze, ako treba i tri dana, i uvek će čekati, da protivnik prvi popusti, i napadne neku poziciju koja se baš i ne mora napadati, i da napravi grešku, i onda iz te otvorene pozicije samelje protivnika i osvoji frejm. Snuker se ne dobija ubacivanjem kuglica, već upravo pozicioniranjem kugli, kada nema šta da se ubaci. Nije snuker trikšot bilijar, pa da se umire u lepoti od ubacivanja kugli. Najveća lepota ove igre je upravo u tom pozicioniranju kuglica, i sakrivanju kuglica od protivnika. Da je poenta i lepota igre ubacivanje kuglica, ona se ne bi zvala "snooker", već "pot all the balls game"... ko razume, shvatiće... uzgred rečeno, danas je Roni odigrao katastrofalno loše. Imao je loš dan. To je to...

ja

pre 9 godina

@stari grad...nisu kuglice nego kugle, a da O'Saliven pravi sejftije i ceka greske protivnika si mozda sanjao, to mozes da gledas kad igraju Megvajer, Ebdon i Higins, cak i u ovom finalu je Roni pogadjao crvene iz nemogucih pozicija koristeci i zakrivljene putanje bele, on je i jedan od tvoraca Power snookera(ne znam da li znas sta je) bas zbog toga sto igra napadacki svaku kuglu...Selbi je fenomenalno odigrao drugi dan i zasluzeno pobedio, a videcemo da li ce Raketa jos neki put razbijati klaster pred kamerama

limb

pre 9 godina

Ok je Selby, ali mnogo davi igrom, ako se sracuna vreme provedeno za stolom Selby je definitivno pobednik, minut i vise mu je potrebno za udarac, strasno. Dobio je Ronija hladnijom glavom, nikako boljom igrom, ali sta je tu je, takav je sport, mozes pobediti i odbranom i umrtvljavanjem igre. Bice steta za snooker ako Ronijevi naslednici budu igraci ovog tipa, a ne Robertson i Trump i ostali napadacki igraci.

Alex

pre 9 godina

Snooker koji je do perfekcije doveo Peter Ebdon, doneo je Selbyju titulu.Srecom po ovu igru, takav snooker donosi titule svetskih prvaka jednom do dvaput u deceniji.

Baki Zemunac

pre 9 godina

Selbi pobedjuje,mnogo je bolje psihicki spreman.O Saliven suvise nervozan.
(Baki Zemunac, 5. maj 2014 19:08)

Evo da pohvalim sam sebe! Bez lažne skromnosti, samo nas nekoliko je predvidelo pobedu Selbija! Hrvoje, moj dragi susjede, nisu O Salivenu pomogli ni tvojih desetak komentara podrške i divljenja! Treba biti psiholog, video sam da je O Saliven nervozan i dekoncentrisan.

alex

pre 9 godina

kakvi ste vi strucnjaci pa kritikujete Selbija? Selbi je igrao odlicno i napadacki i defanzivno. Zasluzeno osvojena titula. Pobedio je Robertsona a zatim i Ronija, kako to moze da bude nezasluzeno?

Aleksandar

pre 9 godina

Mozete kuckati tekstice pet dana,Selbi je svjetski prvak! Puno je neznalica na ovom sajtu,koji su samo za Ronija culi,a u snuker se razumiju isto kao i u nuklearnu fiziku.Ali moraju negdje svoje frustracije ispoljavati.Bravo Mark,najbolji si,cestitam ti od srca!

MS

pre 9 godina

Preterujete sa osudama na račun Selbija. Ulog je ogroman, titula svetskog prvaka. Da se vi nalazite u toj situaciji, i da igrate protiv žive legende O'Salivena, da li biste igrali lepršavu igru, ili igru koja donosi rezultat? To je čista taktika, kao što Nadal igra ružnu igru forsirajući Federerov bekhend, isto tako i Selbi usporava igru. Zar ste već zaboravili onaj odličan polufinalni duel protiv Robertsona? Što komentator reče - jedan od najboljih mečeva u Krusiblu u 21. veku. Neka bolji pobedi u ovom finalu! Pozdrav

lu

pre 9 godina

Radostan! Kad sto rekoh pre dva dana, morala su nekad da se naplate ta pogubljena finala ove godine, a koji turnir je bolji za takvo nesto. Razmontirao je Raketu totalno! :-)

Stefan

pre 9 godina

Malo su mi nejasni komentari o potcenjivanju defanzivne igre Selbija. Decko je u tome genijalan i ne razumem zasto je problem da koristi svoje prednosti. Videlo se da je juce bio bas umoran i neraspolozen za igru, ali je zato danas razbio. Nazalost, danas Ronija nije bas htelo, ali mislim da nije to presudilo.

Dalibor

pre 9 godina

Snooker sam zavoleo samo zbog Ronija i njegovi porazi mi padaju teško gotovo isto kao i Noletovi ali sve čestitke Selbiju. Može meni da se ne sviđa njegov stil igre do sutra ali čovek je sve sam zaradio.

Uroš

pre 9 godina

Mislim da O'Saliven još uvek igra da bi probao da stigne Hendrija i to mu predstavlja opterećenje.Veliki igrač,ali će ostati zapamćen kao prvi do najboljeg

Voja

pre 9 godina

Finale i polufinale Selbija je bilo ko da gledate one maratone Nadal i Djokovica u 5 setova.
Moram da priznam obojica su velemajstori ali je meč predugačak za gledanje.
Mnogo su mi gledljiviji i interesantniji ovi manji turniri, kad se igra u manji broj frejmova. Tu kad dodje do defanzivne igre bude i interesantno. Ovde se to previše razvlačilo. Ali tako je to kad igraju najbolji.

Iskreno mislim da je broj frejmova koji se igra PREVELIKI.

delboy

pre 9 godina

Zna Marc sta radi ne igra slucajno ovakvu sporu i psihicki napornu igru,znajuci da Ronnie voli brzu i atraktivnu igru sa dosta riskantnih i dugih udaraca.Ovo dosta usporava igru sto dokazuje cinjenica da ga je marc ”ubio” u protekloj sesiji.Voleo bih da Marc osvoji jer bi mu to bio prvi trofej u Sheffield-u,s druge strane Ronnie hoce da spoji tri titule u sheffield-u nzm videcemo kako ce se odvijati dalje mec Marc je trenutno u blagoj prednosti..

yippee kay yay..znas vec sta

pre 9 godina

Roni jeste doktor, nesto kao Ronaldinjo u fudbalu ali Selbi je tata! Bravo majstore, najveci se postaje protiv najvecih!!!

Čika

pre 9 godina

Verovatno bi lepse finale bilo protiv Robertsona,ovako Roni ubaci 20-30 poena,predje u defanzivu,a Selbi je tu strasan,tu je glavna caka

zna se

pre 9 godina

ma dajte ljudi sad odjednom svi koji vole ronija ne znaju ni za kog drugog. znam.ih sve i pratim dugo i svaka cast Selbiju na pobedi ali sam je rekao da.nije igrao lep snuker na kraju. Tacno da drugacije ne mozes da dobijes legendu ali Roni je izgubio ovaj mec kad je Selbi presao.u vodjstvo jer do sad nikad nije.morao da stize rezultat. grešio je strasno i videlo se da ne igra ni blizu svog nivoa. ja cak mislim i da je Selbi odigrao daleko od maximuma ali je pogodio kljucne poene... Prvi put posle pet finala Roni gubi finale... Mora da je cudan osecaj. Nek nauci nesto novo i on pa nek se konacno nalo aktivira oko turnira tokom godine. da ne ceka samo svetsko...

Nik

pre 9 godina

Morao sam da pogledam snimak danas jer sam juce morao da gledam bez zvuka zbog neverovatno pristrasnog komentatora...Stvarno sramota...Pa nije O'Sullivan nas igrac pa da komentator tako ocigledno navija niti mu je rod...Igrac kao i svi ostali i on mora da bude neutralan ako vec radi na televiziji...Inace,juce mi je bilo svejedno ko ce pobediti jer sam navijac Robertson-a i nekada Hendry-a ali i kao fan napadacke igre ne bi mogao onako nisko da se spustim kao sinoc komentator,tj. to nije samo sinoc nego uvek kada igra O'Sullivan...Igra se zove Snooker (pozicija u kojoj igrac ne vidi ni jednu ciljanu kuglu ravnom putanjom nego mora preko jedne ili vise mantinela da dodje do nje kako ne bi napravio faul)a ne 147 pa da uvek jure velike brejkove...I za kraj,Svaka cast Selby-u na osvojenom Svetskom prvenstvu...

bum tras

pre 9 godina

Zasluzeno. bio zanimljiv snuker. Selbi je juce izdrzao i danas potpuno zasluzeno pobedio. ovi sto ga pljuju verovatno su ga sad prvi put videli. kako je izvukao polufinale protiv Robertsona nekako mu je bilo sudjeno. Roni pao na glavu,unervozio se.

Jovica

pre 9 godina

Ne zelim da ikom pokvarim utisak koji imaju,niti da sam izvodim zakljucak,ali evo jedan podatak koji (mozda) vecina nije znala-Kvota pre pocetka meca na Salivena je bila 1,30-nakon prvog dana je pala na 1,08-Generalni sponsor Svetskog sampionata je DAFABET-ko nezna-u pitanju je jedna od najvecih kladionica u Britaniji....samo kazem!!!

Keke

pre 9 godina

Jedini koji moze uci u glavu roniju je selbi. Smisljeno usporava igru, odugovlaci poteze jer je to jedini nacin da ga zaustavi. Svaka cast na taktici. Volio bih da roni pobjedi ali mislim da ce ovaj prvenstveno psiholoski da ga pobjedi pa onda i na stolu. Steta...

la grande classe

pre 9 godina

@dksla
,,Dobru igru" ne čine samo veliki brejkovi, ima tu mnogo taktike i nadigravanja. Da se samo loptice ubacuju, Roni bi već bio šampion.

dzigi

pre 9 godina

Veliki sam Ronijev fan ali njegova igra danas i njegova nonšalantnost juce,u trenucima kada je na 10-5 trebao da dotuce protivnika,je neshvatljiva i pomalo iritantna.Pobedio je kompletniji igrac,koji u svakom trenutku zna sta zeli i nikada ne odustaje.Roniju ostaje da ponovo sredi glavu,ili da ide na farmu.

Довла

pre 9 godina

Не знам чему негативни коментари о дефанзивној игри Селбија?!Па није ово билијар осмица па да се игра само нападачки,циљ је снукеровати противника,отежати му наредни ударац,добити тактичку борбу,као у шаху.Зато је Селби победио,увео је Ронија у своју игру,тактички перфектно одиграо.Да је финале било између О'Саливена и Робертсона или Трампа,био би то нападачки снукер али са унапред познатим победником,Селби је једини могао да изненади Ронија.Браво Марк!

bum tras

pre 9 godina

xaxa preteko me neko za frizuru,dolazim kuci da odgledam poslednju sesiju vidim Roni promenio friz.
Volim ovo nadmudrivanje,ko partija saha.

Sell

pre 9 godina

Nije ovo fudbal pa da poredite Selbija sa Murinjom, pricate kako igra defanzivno i smaracki. Car ovog sporta nije samo da se ciste stolovi iz jednog poteza, vec je uzivanje i gledati kako majstori igraju tzv. "safety" udarce, kriju belu kuglu iza obojenih praveci snukere. Bravo za Selbija, svako ko pobedi velikog Raketu, zasluzuje da mu se skine kapa!

Milan

pre 9 godina

Koliko smarate sa kuknjavom o Selbiju. Nije snuker samo ubaciti kuglu u rupu. Navijao sam za Ronija, ali svaka čast Selbiju na pobedi.

M.Jugin

pre 9 godina

Pogledajte kakve rezultate ima Selby u karijeri. Ovo je jedini nacin da se pobedi Roni! Usput jedini ga je pobedio u finalu u Sefildu! Sve cestitke!

sasa

pre 9 godina

Steta za sestu titulu.Selbiju svaka cast,znao je kako treba protiv rakete.Sad Roni mora vise da poradi na Selbijevoj (sporoj) igri kako se ne bi ovakve stvari vise desavale pogotovo ne na svetskim prvenstvima.

nfs

pre 9 godina

Zasluzio je Selbi titulu!! Drzao je prikljucak cak i kad je igrao lose. Prva sesija je bila vrlo bitna i zavrsila se 5-3 za Ronija, a prethodni ceo dan Selbi je igrao neverovatan mec sa Robertsonom! Tada je Roni mogao i morao napraviti vecu razliku. Svaka cast Marku! Koga je sve uspeo da pobedi na ovom turniru!!! Navijala sam za finale O'Saliven-Robertson, ali Selbi je pokazao sjajnu psihu, odusevio me i nije mi zao sto je Nil izgubio! Mark je bio bolji. A oni koji misle da Selbi igra dosadan snuker, to dovoljno govori o njihovom poznavanju i interesovanju za ovu igru.
Posle 17 dana uzivanja, nekoliko fantasticnih meceva, mislim da je mec Selbi- Robertson bio najbolji mec na turniru, a bilo je veselo i na mecu Hokins-Dejl i steta sto Dejl nije pobedio!
Jedva cekam sledecu sezonu (mada ima jos malo da se igra)!
Pozdrav za sve ljubitelje snukera!
p.s.Nadam se da Roni nece opet napraviti pauzu (mada je pominjao) i da ce vise igrati sledece sezone.

cheda

pre 9 godina

Snuker je jako kompleksna igra i nikad niko ne bi pobedio ronija kada bi igrao njegovu igru ... agresivnu. Selbi je igru prilagodio sebi i jos jednom pokazao ronijeve slabosti. Roni je najtalentovaniji tu nema diskusije ... ali to nije dovoljno. Sjajajno prvenstvo Selbija i zasluzena pobeda.

Trebalo

pre 9 godina

Ljudi koji vam je, nije Selbi igrao defanzivno. Nema u snukeru defanzive. Jednostavno nervira hladnokrvnost i udaranje racunice u promil sta je bolje da se odigra a ne pratiti svoje srce kad ti kaze kreni, mozes.

Selbi je br. 1 upravo zato sto je ceo turnir odigrao precizno, kao da je nemac majku mu, iznervira coveka. On je jednostavno ispostovao taktiku, nikad od nje odstupio i osvojio.
A Ronnie je vitez, kao sto vec napisah, on igra srcem i igra takmicarski, ima ogroman ego i potrebu za nadigravanjem, a Selbi je igrao na rezultat, zeljan trofeja.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Mislim da Roni nije imao želju za pobedom - kao da je opet došlo do prezasićenja snukerom - mislim da će posle ovoga opet napraviti pauzu, a onda i ja pravim pauzu u praćenju snukera :).

Pozdrav za sve ljubitelje ove igre.
(IgoR, 5. maj 2014 23:56)

Kakav si ti ljubitelj ove igre ako praviš pauzu u praćenju snukera ako je pravi Roni. Snuker se igra i pre Ronija, igraće se i posle.

Nikola

pre 9 godina

Jos kada sam poceo da pratim snuker, zapamtio sam kako je tada jedan on komentatora govorio, prvo i najvaznije pravilo snukera: "Safety first!".

To Selbi postuje do kraja, za razliku od Ronija. Deluje mozda dosadno, neatraktivno, matematicki precizno - ali to jeste vrhunski snuker i zato je on sampion!

mkrnjic

pre 9 godina

Na 9:4 Roni je propustio da dobije frejm.
Na 10:5 je Roni takođe promašio laku kuglu.

Videlo se da je Selbi daleko bolji Defanzivac, na moju žalost, a Roni je počeo sve više i Više da greši, pa je pobeda Selbija bila očekivana već posle prva tri frejma drugog dana.

Nadao sam se da Roni može u legendu sa Trostrukom uzastopnom Titulom :-((

rosoneri

pre 9 godina

Svaka cast Selbiju ali Roni nije imao ni malo srece za razliku od Selbija koji i kad promasi kuglu postavi se tako bela da ovaj nema sta da igra :D

pop

pre 9 godina

uzivao sam u mecu, selbi je odigrao najbolje u karijeri, i protiv robertsona u polufinalu je bio odlican, zasluzeno je osvojio. vratio se posle 10 prema 5 za osalivena

nenad

pre 9 godina

sa jedne strane sam razocaran zgog ronijevog poraza a sa druge strane poslovica cilj opravdava sredstva adekvatno oslikava desavanja u finalu

MRKY

pre 9 godina

@vladimir Ne znam kako mozes rec da se nije trudio,ocito se ne sjecas ronya od prije 5-6godina to je bila muka za gledat i sve to sta si napisao vrijedi za tadasnjeg Ronya. Sinoc se posteno borio do kraja ali jednostavno nije bio dovoljno dobar. Ja sam uvjeren da sa ovakvom glavom moze osvojit jos jednom Sheffield

Kcega

pre 9 godina

Svaka cast obojici, ja sam navijac Neila Robertsona, i molim redakciju da cesce izvjestava o desavanjima u snukeru, ne igra se samo finale. Za polufinale Selby-Robertson svi kazu da je epsko, o tome ni rijec...

boban064

pre 9 godina

Snuker pratim godinama, i znam sve igrace u Svetskoj Ligi. To je individualni sport gde se kombinuje vestina, samodisciplina i koncentracija. Po meni vrlo je slican tenisu (da bi me vecina razumela), ima svoje "slabije" i "jace" turnire. Postoje vanserijski igraci kao Roni iliti Federer (lepo, atraktivno, ubitacno), ali nije to trik-shoot, poenta je skupiti vise bodova u jednom frejmu, tj. pobediti u sto vise frejmova. Ronijev problem je sto on malo kada juri rezultat, jer se on pita. Psiha je problem, a znamo da je imao ekscese i cudna ponasanja u ranijem periodu. A svaki igrac koji igra sa njim trudi se da ga tim "oruzjem" pobedi, kao i u danasnjem tenisu. Moram se osvrnuti na Nila Robertsona koji stvarno ima "lud" rezultat preko 100 brejkova u sezoni, sto je po meni vrhunsko dostignuce. Znate sta znaci vezati najmanje 13 crvenih i crnu kuglu sto je minimalno za 100 poena. Ali pojavio se "baja" koji je dobio jednog i drugog. Nasao im slabu tacku i na kraju zavrsio kao SAMPION. Vrlo slici prici u tenisu. Uzivajmo u njima i u ovom fantasticnom "sportu". Zahvaljujem se redakciji B92 na pracenju ovog po meni marginalizovanog sporta.

MRKY

pre 9 godina

@Nik svaka čast na komentaru-sve si rekao.Inace strucni komentar na eurosportu daju Ray Reardon i Joe Johnson koji su treniralu Ronija u mladjim danima-posebno bi bilo gadljivo kad bi navijali za njega dok bi igrao protiv najvecega - Steven Hendrya.

jos kad Mikaela sudi...

pre 9 godina

Žao mi je što Roni nije dobio, ali ga je Selbi dobio taktički, igrao je svoju defanzivnu igru, a i malo je do toga da je više želeo pobedu, ipak se Roni naosvajao Krusibla.Čak je polufinale sa Robertsonom po meni bilo uzbudljivije.Ipak, jedan je Roni Raketa!

zoran

pre 9 godina

U toku prvenstva bilo je dosta oscilacija u igri kod pojedinih igrača ne treba zaboraviti da je jedan od najvećih kandidata ispao na samom početku Kinez Ding koji je u ovoj godini imao najviše pobeda.Raduje me prezentacija mladjih igrača pred kojima je tek vreme.Šta reći za ova dva prekaljena vuka osim svaka pohvala , dva različita stila igre sa jednim blagim predznakom da je Raketa pokušao da se približi stilu igre Selbiju gde ujedno i leži razlog poraza.Opet sa druge strane Selbi je imao dva veoma iscrpljujuća dana sa Robertsonom gde se poprilično namučio .Napadački i lako prepoznatljiv stil igre izostao je u jučerašnjem duelu Raketa čiji sam veliki navijač i obožavaoc nije imao koncentracije i hrabrosti da se svojim stilom igre nametne. Nadam se da će ga ovaj poraz podoći i dati volje za daljim takmićenjem kao i najava Hendrija da se vraća u svet snukera.Medjutim raduje me činjenica da u našoj zemlji ima dosta ljudi koji prate snuker.

MRKY

pre 9 godina

Svi govore kako je Selby odlicno odigra 2.dan, međutim po meni je bio odlucujuci 1.dan kad je unatoc katastrofalnoj Selbyevoj igri Ronny propustio da ga zgazi. Slusa sam najveceg svih vremena Steven Hendrya-i on je rekao da je trebalo bit gotovo sve prvog dana da nije bilo Ronnyevih neshvatljivih pogresaka. Svaka cast Selbyu, dobio je i tezak mec u polufinalu protiv br.1 Robertsona tako da je trofej potpuno zasluzeno njegov. Ronny ima sigurno jos jedno prvenstvo u sebi, bori se do kraja sto prije nikad nije bio slucaj-sve u svemu fenomenalan turnir.