Petak, 02.05.2014.

16:30

U susret NBA draftu: Da li je Endru Vigins novi LeBron?

Izvor: A. Kovaèeviæ

U susret NBA draftu: Da li je Endru Vigins novi LeBron? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Masai Ujiri

pre 9 godina

1.pick na draftu će biti Dario Šarić. Ubedljivo najbolji igrač na draftu, mislim da tu nema mjesta za raspravu. Wiggins? Možda igrač za Partizan ili Zvezdu, ali za Cibonu i NBA ne!

shazam

pre 9 godina

@alan ford
Upravo tako, decko je atleta perfektan ali inteligencija na terenu vrlo upitna, kao i sposobnost da se razvije pouzdan sut. Moze da bude odlican igrac (ne kao Lebron doduse), a moze da bude i nova verzija Gerald Greena.
Mada i Green je postao jedan od najboljih 'heatcheck' igraca, ali za to je trebalo da ode u tim koji igra brzo i jednostavno bez superstara, a to zelim i samom Wigginsu, npr. u Boston sa Rondom ili Filu sa MCWom, bilo bi dobrih asistencija i kucanja dok je najzilaviji.

Dragutin

pre 9 godina

Milicic je projektovan za veliku buducnost Barnjani,Olovokendi,Kvami Braun,Greg Oden pa cak i Derek Rouz.Veliki broj faktora doprinosi uspehu igraca u NBA od srece sa povredama do mentalne cvrstine posto je pritisak ogroman od javnosti navijaca samozvanih eksperata itd.Ostaje i pitanje motivacije zatim novca i zivotnog stila van kosarke podrske igracu.Sve ce se znati posle prve sezone a posle trece ce se znati da li je superstar ili star ili samo jos jedan igrac.

Goblin

pre 9 godina

Po tome sto sam video - a pratio sam koledz kosarku cele sezone, kao i svake godine, na kraju krajeva - ovaj momak ima strasan potencijal. Ne racunajuci povrede i slicne faktore, u najgorem slucaju bice kao Iguodala, a u najboljem kao napadacki bolji Pol Dzordz - zajednicko sa ovom dvojicom mu je izuzetna atleticnost i, sto bi Ameri rekli, lock-down odbrana. Mali je cele godine po pravilu cuvao najboljeg spoljnog igraca protivnickog koledza sa lakocom, i to je deo njegove igre koji ce se instant preneti na NBA teren - a toga u statistici koja je navedena nema, ne vidi se. Kao sto vec rece neko, statistika mu je izvanredna imajuci u vidu u kakvom je timu i u kakvom sistemu igrao.
Ne mogu bas da garantujem da ce biti novi LeBron ili Durant, ali mislim da ce biti tu negde. U najmanju ruku, videce se kroz par godina - sacekajte bar toliko pre nego kazete da je ovaj draft precenjen, pogotovo ako vec niste gledali ovu decu u NCAA.

Sale.MLS

pre 9 godina

A ostali igrači? Jel izlazi Shabazz Napier na draft? Mislim da je njemu izlazna godina. Ja od njega najviše očekujem u narednim sezonama.

може испасти добар

pre 9 godina

није нови леброн јер дефинитивно није атлетски грађен као џејмс...слушао сам нека оцењивања од стране скаута кажу са је релативно добар у свему али не специјалиста за шут дриблање или постап...пореде га са игудалом из вориорса....никад се не зна видећемо ускоро

Ivan

pre 9 godina

Nije.On je kanadjanin a to Ameri nece d dozvole d stranec bude iznd bilo cega sto je Americko
(Dragi, 2. maj 2014 17:29)


Jel kao sto nisu dozvolili da Steve Nash bude 2 puta MVP lige ?

google

pre 9 godina

@Jeremija

Niko ne moze da ospori neverovatnu fizicku i posledicno igracku dominaciju Lebrona, ali da se toliki covek na onakav nacin valja, simulira i bacaka po terenu je vise nego dovoljan razlog za antipaticnost. Meni se desi transfer blama svaki put kada ga vidim kako to radi.

banderash

pre 9 godina

Nesporno veliki potencijal ali sve zavisi u koji ce klub i kakvi ce mu biti saigraci, kosarka nije individualni sport. U svakom slucaju, nek` mu je sa srecom i neka ga zdravlje posluzi!

solar

pre 9 godina

Od Kobija Brajanta skoro niko nije očekivao da bude Džordanov naslednik, da podsetim - izabran je kao 13. na draftu, posle Ajversona, Reja Alena, Entoana Vokera, a odmah pre Stojakovića i Neša.

U svakom slučaju, čini mi se kao precenjena draft klasa, i teško da će igrači sa ovog drafta ostaviti trag poput onih iz 1996. i 2003.
1984. da ne pominjem.

mik

pre 9 godina

Nisam ga gledao mnogo,ali je očigledno da slabo igra pod pritiskom. Njegova ekipa je razočarala u završnici koledž lige,a Vigins je podbacio. On će,verovatno,imati dobru statistiku,ali neće osvajati titule jer nema to u sebi.

Norter

pre 9 godina

Kako bi bilo dobro da se i kod nas ovako oforme srednjoskolske lige i da se uvede draft i sve to.Prvo bi decu iz srednjih skola sklonilo sa ulice i mracnih coskova,dobili bi motiv da treniraju, da uspeju u zivotu...ali avaj, nemoguca misija...ne znam dali jos neka drzava ima ovakav sistem kao sto imaju Ameri
(Juzni front 012, 02. maj 2014 21:56)

Bilo bi dobro, ali nema se želje,para,profita... kad na fakultetima nema fizičkog onda ti to sve govori.
I ovo moram reći, nikad neću razumeti i zatvorom bih kažnjavao ljude koji kradu mrežice sa obruča na igralištima i žvrljaju table.
No, Vigins je sjajan biće on zvezda.

Juzni front 012

pre 9 godina

Kako bi bilo dobro da se i kod nas ovako oforme srednjoskolske lige i da se uvede draft i sve to.Prvo bi decu iz srednjih skola sklonilo sa ulice i mracnih coskova,dobili bi motiv da treniraju, da uspeju u zivotu...ali avaj, nemoguca misija...ne znam dali jos neka drzava ima ovakav sistem kao sto imaju Ameri

Carter

pre 9 godina

Talenat je vanserijski i ne sumnjam da će biti superstar. Mora i da odskače u nečemu, Lebron ima ogromnu želju,pažnju, dobar pregled terena, prodor, Durent je ipak više šuter poenter, Džordž takođe ali ne šuter nego na prodor, mora i Vigins negde da odskoči.
Mada šut mi ne deluje sigurno kod njega.

Petar

pre 9 godina

Kao što je autor poručio, kakav je igrač moći ćemo da kažemo za 15 godina, kada završi karijeru. Nijednom igraču sa drafta niko ne garantuje da će biti vrhunski, bez obzira na predispozicije. Ali ono što se ne može poreći jeste da će svi ti igrači među kojima je sada dominantan, za 7-8 godina činiti NBA ligu. Tako da ima dobru startnu poziciju i ako dođe u pravi tim, kod pravog trenera, može svašta da se desi.

Zeljko

pre 9 godina

Jeremija slazem se sa tobom da je Dzejms vrhunski igrac ali on je tu stastistiku imao u srednjoj skoli a Vigins na koledzu to se nemoze porediti. Nemora nista da znaci ali Vigins je vrhunski talenat i moze da napravi karijeru slicnu Dzejmsu. Takodje neverujem da ce Dzejms imati 7 titula nece stici ni do 5 a kamoli toliko. MWP priznanje mozda osvji jos jedno jer on je svoj vrhunac vec prosao.

Lepi

pre 9 godina

Oba roditelja su mu Amerikanci a i Stiv Nes je kao Kanadjanin bio dvaputa MVP, tako da mu pasos nece odredjivati sudbinu u NBA. Igrao je godinu dana sa mojim sinom u timu. Decko je (tada bio) na zemlji sa ponasanjem i ima izuzetnu kosarkasku inteligenciju. Mislim da je u Kanzasu igrao kako se od njega trazilo a ne kako je mogao. I Le Bron i Kobe su odusevljeni njegovom igrom. Cinjenica je da nema instinkt ubice i da na primer kaze da je po njemu najbolji Raptors svih vremena Trejsi a ne Vins, sto takodje govori o njegovom pristupu igri. Ne znam da li ce biti novi Le Bron, ali ima sve predispozicije. U gimnazijskoj kosarci bio je dva koplja iznad svih (USA i Kanada).

Jeremija

pre 9 godina

@uzeo sam kokice Kad si vec prijatelju poceo sa vredjanjem bilo bi korisno da napises ko je po tvom misljenju najbolji igrac pa da razmenimo misljenja.
Nisam gledao ni jedan Viginsov mec ali sam pratio rezultate NCAA ove sezone i decko je odigrao krajnje prosecno,cak daleko ispod bilo kakvih ocekivanja. Na klipovima sve to izgleda super kada se izmiksuju najbolji potezi ali videcemo sta ce biti u NBA. Verovatno moze da ima solidnu karijeru ali tesko da moze prici karijeri jednog Brajanta, Lebrona ili Dankana...Sto se tice Lebrona,on je u Viginsovim godinama bukvalno jeo zivu decu koliko god ti to bilo tesko razumljivo,decko je imao 30p,10s i 5a u proseku za razliku od recimo Viginsa koji ove sezone ima 17p,6s,1.5a
Ja razumem neke ljude da ne mogu da smisle Lebrona jer im je iz nekog razloga antipatican,"uzima steroide(i za snagu i za sut sigurno)" ali ce na njihovu veliku zalost morati da trpe njegovu dominaciju jos minimum 6-7 sezona. Kada zavrsi karijeru sa nekih 6-7 titula,isto toliko MVP priznanja,kao mozda i najbolji strelac u istoriji,sa stotinu oborenih rekorda onda se zapitajte kakav je to igrac bio i budite srecni sto ste imali priliku da gledate njegove meceve. Karl Meloun je rekao da se igrac kao Lebron pojavljuje jednom u 25-30 godina...Siguran sam da kada bi Dzordan danas igrao, forumasi u Srbiji bi ga ismevali. Takav smo narod,tudji uspeh najvise boli. Pogledajte i komentare kada Djokovic izgubi...

srdjan

pre 9 godina

naravno da nije. njegov tim je razočarao u ncaaf play off-u. tako dobar igrač je trebao doneti timu šampionat barem u svojoj konferenciji... zaj.... se što nije ostao još koju godinu sa talentovanim timom i odličnim trenerom .

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Darko Miličić u najavi. Fizikalije koje se retko viđaju, ali košarkaški IQ, želja za pobedom po svaku cenu i tzv "ubilački instinkt" ne postoje.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Darko Miličić u najavi. Fizikalije koje se retko viđaju, ali košarkaški IQ, želja za pobedom po svaku cenu i tzv "ubilački instinkt" ne postoje.

vzv

pre 9 godina

tek kada vigins zavrsi karijer znacemo da li je 2014 "bio novi lebron". do tada, moracemo da trpimo ove senzacionalisticke naslove... ni lebron nije novi dzordan, to je sad svima jasno, momak je igrac za sebe i to kakav! mozda i ovaj vigins bude odabrao nesto tako ( svoj put, a ne kopi/pejst ovog ili onog velikana ).

alan ford

pre 9 godina

Kratko i jasno - NIJE!
Gledao sam ga na nekoliko utakmica, s obzirom da se secam zrelosti koje su u tim godinama imali u svojoj igri mnogi NBA igraci (pa i evropski kosarkasi, Kukoc, Danilovic, Divac recimo), mislim da je on samo proizvod medijske zelje za novim superstarom. Predispozicije sjajne, gotovo nestvarne, ali inteligencija daleko-daleko od nivoa na kojem ga mediji zamisljaju.

Pozdrav ljubiteljima kvalitetne kosarke!

strucnjak

pre 9 godina

Vigins ce biti najbolji igrac te generacije. Postizao je dovoljno poena i sasvim dobro je odgovorio na izazove u prvoj NCAA sezoni. Mlad je ali se iz aviona vidi da ce biti najbolji!

*

pre 9 godina

Vigins vrhunski potencijal, ali nije novi LeBron, treba mnogo raditi sa njim da popravi. Slicno sa Embidom, veli potencijal, ali nece mnogo pokazati u prvih par sezona, kasnije moze da bude vrhunski centar. Parker deluje najspremniji za NBA, ali je meni on igrac tipa Entoni, moze da ima 30 poena u proseku, ali prsten ce da uzme - nikad. Smart divlja kao Vestbruk, ali je zivotinja, strasan atleta, treba neko da ga smiri... Exum mi deluje kao promasaj, mada ko zna, meni je Rendl vise za prvih pet od njega, pokazao na March Madness-u da ima pobednicki mentalitet.

vzv

pre 9 godina

tek kada vigins zavrsi karijer znacemo da li je 2014 "bio novi lebron". do tada, moracemo da trpimo ove senzacionalisticke naslove... ni lebron nije novi dzordan, to je sad svima jasno, momak je igrac za sebe i to kakav! mozda i ovaj vigins bude odabrao nesto tako ( svoj put, a ne kopi/pejst ovog ili onog velikana ).

alan ford

pre 9 godina

Kratko i jasno - NIJE!
Gledao sam ga na nekoliko utakmica, s obzirom da se secam zrelosti koje su u tim godinama imali u svojoj igri mnogi NBA igraci (pa i evropski kosarkasi, Kukoc, Danilovic, Divac recimo), mislim da je on samo proizvod medijske zelje za novim superstarom. Predispozicije sjajne, gotovo nestvarne, ali inteligencija daleko-daleko od nivoa na kojem ga mediji zamisljaju.

Pozdrav ljubiteljima kvalitetne kosarke!

*

pre 9 godina

Vigins vrhunski potencijal, ali nije novi LeBron, treba mnogo raditi sa njim da popravi. Slicno sa Embidom, veli potencijal, ali nece mnogo pokazati u prvih par sezona, kasnije moze da bude vrhunski centar. Parker deluje najspremniji za NBA, ali je meni on igrac tipa Entoni, moze da ima 30 poena u proseku, ali prsten ce da uzme - nikad. Smart divlja kao Vestbruk, ali je zivotinja, strasan atleta, treba neko da ga smiri... Exum mi deluje kao promasaj, mada ko zna, meni je Rendl vise za prvih pet od njega, pokazao na March Madness-u da ima pobednicki mentalitet.

Norter

pre 9 godina

Kako bi bilo dobro da se i kod nas ovako oforme srednjoskolske lige i da se uvede draft i sve to.Prvo bi decu iz srednjih skola sklonilo sa ulice i mracnih coskova,dobili bi motiv da treniraju, da uspeju u zivotu...ali avaj, nemoguca misija...ne znam dali jos neka drzava ima ovakav sistem kao sto imaju Ameri
(Juzni front 012, 02. maj 2014 21:56)

Bilo bi dobro, ali nema se želje,para,profita... kad na fakultetima nema fizičkog onda ti to sve govori.
I ovo moram reći, nikad neću razumeti i zatvorom bih kažnjavao ljude koji kradu mrežice sa obruča na igralištima i žvrljaju table.
No, Vigins je sjajan biće on zvezda.

Jeremija

pre 9 godina

@uzeo sam kokice Kad si vec prijatelju poceo sa vredjanjem bilo bi korisno da napises ko je po tvom misljenju najbolji igrac pa da razmenimo misljenja.
Nisam gledao ni jedan Viginsov mec ali sam pratio rezultate NCAA ove sezone i decko je odigrao krajnje prosecno,cak daleko ispod bilo kakvih ocekivanja. Na klipovima sve to izgleda super kada se izmiksuju najbolji potezi ali videcemo sta ce biti u NBA. Verovatno moze da ima solidnu karijeru ali tesko da moze prici karijeri jednog Brajanta, Lebrona ili Dankana...Sto se tice Lebrona,on je u Viginsovim godinama bukvalno jeo zivu decu koliko god ti to bilo tesko razumljivo,decko je imao 30p,10s i 5a u proseku za razliku od recimo Viginsa koji ove sezone ima 17p,6s,1.5a
Ja razumem neke ljude da ne mogu da smisle Lebrona jer im je iz nekog razloga antipatican,"uzima steroide(i za snagu i za sut sigurno)" ali ce na njihovu veliku zalost morati da trpe njegovu dominaciju jos minimum 6-7 sezona. Kada zavrsi karijeru sa nekih 6-7 titula,isto toliko MVP priznanja,kao mozda i najbolji strelac u istoriji,sa stotinu oborenih rekorda onda se zapitajte kakav je to igrac bio i budite srecni sto ste imali priliku da gledate njegove meceve. Karl Meloun je rekao da se igrac kao Lebron pojavljuje jednom u 25-30 godina...Siguran sam da kada bi Dzordan danas igrao, forumasi u Srbiji bi ga ismevali. Takav smo narod,tudji uspeh najvise boli. Pogledajte i komentare kada Djokovic izgubi...

Lepi

pre 9 godina

Oba roditelja su mu Amerikanci a i Stiv Nes je kao Kanadjanin bio dvaputa MVP, tako da mu pasos nece odredjivati sudbinu u NBA. Igrao je godinu dana sa mojim sinom u timu. Decko je (tada bio) na zemlji sa ponasanjem i ima izuzetnu kosarkasku inteligenciju. Mislim da je u Kanzasu igrao kako se od njega trazilo a ne kako je mogao. I Le Bron i Kobe su odusevljeni njegovom igrom. Cinjenica je da nema instinkt ubice i da na primer kaze da je po njemu najbolji Raptors svih vremena Trejsi a ne Vins, sto takodje govori o njegovom pristupu igri. Ne znam da li ce biti novi Le Bron, ali ima sve predispozicije. U gimnazijskoj kosarci bio je dva koplja iznad svih (USA i Kanada).

Juzni front 012

pre 9 godina

Kako bi bilo dobro da se i kod nas ovako oforme srednjoskolske lige i da se uvede draft i sve to.Prvo bi decu iz srednjih skola sklonilo sa ulice i mracnih coskova,dobili bi motiv da treniraju, da uspeju u zivotu...ali avaj, nemoguca misija...ne znam dali jos neka drzava ima ovakav sistem kao sto imaju Ameri

Petar

pre 9 godina

Kao što je autor poručio, kakav je igrač moći ćemo da kažemo za 15 godina, kada završi karijeru. Nijednom igraču sa drafta niko ne garantuje da će biti vrhunski, bez obzira na predispozicije. Ali ono što se ne može poreći jeste da će svi ti igrači među kojima je sada dominantan, za 7-8 godina činiti NBA ligu. Tako da ima dobru startnu poziciju i ako dođe u pravi tim, kod pravog trenera, može svašta da se desi.

solar

pre 9 godina

Od Kobija Brajanta skoro niko nije očekivao da bude Džordanov naslednik, da podsetim - izabran je kao 13. na draftu, posle Ajversona, Reja Alena, Entoana Vokera, a odmah pre Stojakovića i Neša.

U svakom slučaju, čini mi se kao precenjena draft klasa, i teško da će igrači sa ovog drafta ostaviti trag poput onih iz 1996. i 2003.
1984. da ne pominjem.

Ivan

pre 9 godina

Nije.On je kanadjanin a to Ameri nece d dozvole d stranec bude iznd bilo cega sto je Americko
(Dragi, 2. maj 2014 17:29)


Jel kao sto nisu dozvolili da Steve Nash bude 2 puta MVP lige ?

Carter

pre 9 godina

Talenat je vanserijski i ne sumnjam da će biti superstar. Mora i da odskače u nečemu, Lebron ima ogromnu želju,pažnju, dobar pregled terena, prodor, Durent je ipak više šuter poenter, Džordž takođe ali ne šuter nego na prodor, mora i Vigins negde da odskoči.
Mada šut mi ne deluje sigurno kod njega.

strucnjak

pre 9 godina

Vigins ce biti najbolji igrac te generacije. Postizao je dovoljno poena i sasvim dobro je odgovorio na izazove u prvoj NCAA sezoni. Mlad je ali se iz aviona vidi da ce biti najbolji!

Zeljko

pre 9 godina

Jeremija slazem se sa tobom da je Dzejms vrhunski igrac ali on je tu stastistiku imao u srednjoj skoli a Vigins na koledzu to se nemoze porediti. Nemora nista da znaci ali Vigins je vrhunski talenat i moze da napravi karijeru slicnu Dzejmsu. Takodje neverujem da ce Dzejms imati 7 titula nece stici ni do 5 a kamoli toliko. MWP priznanje mozda osvji jos jedno jer on je svoj vrhunac vec prosao.

Goblin

pre 9 godina

Po tome sto sam video - a pratio sam koledz kosarku cele sezone, kao i svake godine, na kraju krajeva - ovaj momak ima strasan potencijal. Ne racunajuci povrede i slicne faktore, u najgorem slucaju bice kao Iguodala, a u najboljem kao napadacki bolji Pol Dzordz - zajednicko sa ovom dvojicom mu je izuzetna atleticnost i, sto bi Ameri rekli, lock-down odbrana. Mali je cele godine po pravilu cuvao najboljeg spoljnog igraca protivnickog koledza sa lakocom, i to je deo njegove igre koji ce se instant preneti na NBA teren - a toga u statistici koja je navedena nema, ne vidi se. Kao sto vec rece neko, statistika mu je izvanredna imajuci u vidu u kakvom je timu i u kakvom sistemu igrao.
Ne mogu bas da garantujem da ce biti novi LeBron ili Durant, ali mislim da ce biti tu negde. U najmanju ruku, videce se kroz par godina - sacekajte bar toliko pre nego kazete da je ovaj draft precenjen, pogotovo ako vec niste gledali ovu decu u NCAA.

Dragutin

pre 9 godina

Milicic je projektovan za veliku buducnost Barnjani,Olovokendi,Kvami Braun,Greg Oden pa cak i Derek Rouz.Veliki broj faktora doprinosi uspehu igraca u NBA od srece sa povredama do mentalne cvrstine posto je pritisak ogroman od javnosti navijaca samozvanih eksperata itd.Ostaje i pitanje motivacije zatim novca i zivotnog stila van kosarke podrske igracu.Sve ce se znati posle prve sezone a posle trece ce se znati da li je superstar ili star ili samo jos jedan igrac.

google

pre 9 godina

@Jeremija

Niko ne moze da ospori neverovatnu fizicku i posledicno igracku dominaciju Lebrona, ali da se toliki covek na onakav nacin valja, simulira i bacaka po terenu je vise nego dovoljan razlog za antipaticnost. Meni se desi transfer blama svaki put kada ga vidim kako to radi.

може испасти добар

pre 9 godina

није нови леброн јер дефинитивно није атлетски грађен као џејмс...слушао сам нека оцењивања од стране скаута кажу са је релативно добар у свему али не специјалиста за шут дриблање или постап...пореде га са игудалом из вориорса....никад се не зна видећемо ускоро

srdjan

pre 9 godina

naravno da nije. njegov tim je razočarao u ncaaf play off-u. tako dobar igrač je trebao doneti timu šampionat barem u svojoj konferenciji... zaj.... se što nije ostao još koju godinu sa talentovanim timom i odličnim trenerom .

banderash

pre 9 godina

Nesporno veliki potencijal ali sve zavisi u koji ce klub i kakvi ce mu biti saigraci, kosarka nije individualni sport. U svakom slucaju, nek` mu je sa srecom i neka ga zdravlje posluzi!

Sale.MLS

pre 9 godina

A ostali igrači? Jel izlazi Shabazz Napier na draft? Mislim da je njemu izlazna godina. Ja od njega najviše očekujem u narednim sezonama.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Darko Miličić u najavi. Fizikalije koje se retko viđaju, ali košarkaški IQ, želja za pobedom po svaku cenu i tzv "ubilački instinkt" ne postoje.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Darko Miličić u najavi. Fizikalije koje se retko viđaju, ali košarkaški IQ, želja za pobedom po svaku cenu i tzv "ubilački instinkt" ne postoje.

mik

pre 9 godina

Nisam ga gledao mnogo,ali je očigledno da slabo igra pod pritiskom. Njegova ekipa je razočarala u završnici koledž lige,a Vigins je podbacio. On će,verovatno,imati dobru statistiku,ali neće osvajati titule jer nema to u sebi.

shazam

pre 9 godina

@alan ford
Upravo tako, decko je atleta perfektan ali inteligencija na terenu vrlo upitna, kao i sposobnost da se razvije pouzdan sut. Moze da bude odlican igrac (ne kao Lebron doduse), a moze da bude i nova verzija Gerald Greena.
Mada i Green je postao jedan od najboljih 'heatcheck' igraca, ali za to je trebalo da ode u tim koji igra brzo i jednostavno bez superstara, a to zelim i samom Wigginsu, npr. u Boston sa Rondom ili Filu sa MCWom, bilo bi dobrih asistencija i kucanja dok je najzilaviji.

Masai Ujiri

pre 9 godina

1.pick na draftu će biti Dario Šarić. Ubedljivo najbolji igrač na draftu, mislim da tu nema mjesta za raspravu. Wiggins? Možda igrač za Partizan ili Zvezdu, ali za Cibonu i NBA ne!

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Darko Miličić u najavi. Fizikalije koje se retko viđaju, ali košarkaški IQ, želja za pobedom po svaku cenu i tzv "ubilački instinkt" ne postoje.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Darko Miličić u najavi. Fizikalije koje se retko viđaju, ali košarkaški IQ, želja za pobedom po svaku cenu i tzv "ubilački instinkt" ne postoje.

Jeremija

pre 9 godina

@uzeo sam kokice Kad si vec prijatelju poceo sa vredjanjem bilo bi korisno da napises ko je po tvom misljenju najbolji igrac pa da razmenimo misljenja.
Nisam gledao ni jedan Viginsov mec ali sam pratio rezultate NCAA ove sezone i decko je odigrao krajnje prosecno,cak daleko ispod bilo kakvih ocekivanja. Na klipovima sve to izgleda super kada se izmiksuju najbolji potezi ali videcemo sta ce biti u NBA. Verovatno moze da ima solidnu karijeru ali tesko da moze prici karijeri jednog Brajanta, Lebrona ili Dankana...Sto se tice Lebrona,on je u Viginsovim godinama bukvalno jeo zivu decu koliko god ti to bilo tesko razumljivo,decko je imao 30p,10s i 5a u proseku za razliku od recimo Viginsa koji ove sezone ima 17p,6s,1.5a
Ja razumem neke ljude da ne mogu da smisle Lebrona jer im je iz nekog razloga antipatican,"uzima steroide(i za snagu i za sut sigurno)" ali ce na njihovu veliku zalost morati da trpe njegovu dominaciju jos minimum 6-7 sezona. Kada zavrsi karijeru sa nekih 6-7 titula,isto toliko MVP priznanja,kao mozda i najbolji strelac u istoriji,sa stotinu oborenih rekorda onda se zapitajte kakav je to igrac bio i budite srecni sto ste imali priliku da gledate njegove meceve. Karl Meloun je rekao da se igrac kao Lebron pojavljuje jednom u 25-30 godina...Siguran sam da kada bi Dzordan danas igrao, forumasi u Srbiji bi ga ismevali. Takav smo narod,tudji uspeh najvise boli. Pogledajte i komentare kada Djokovic izgubi...

Masai Ujiri

pre 9 godina

1.pick na draftu će biti Dario Šarić. Ubedljivo najbolji igrač na draftu, mislim da tu nema mjesta za raspravu. Wiggins? Možda igrač za Partizan ili Zvezdu, ali za Cibonu i NBA ne!

Zeljko

pre 9 godina

Jeremija slazem se sa tobom da je Dzejms vrhunski igrac ali on je tu stastistiku imao u srednjoj skoli a Vigins na koledzu to se nemoze porediti. Nemora nista da znaci ali Vigins je vrhunski talenat i moze da napravi karijeru slicnu Dzejmsu. Takodje neverujem da ce Dzejms imati 7 titula nece stici ni do 5 a kamoli toliko. MWP priznanje mozda osvji jos jedno jer on je svoj vrhunac vec prosao.

alan ford

pre 9 godina

Kratko i jasno - NIJE!
Gledao sam ga na nekoliko utakmica, s obzirom da se secam zrelosti koje su u tim godinama imali u svojoj igri mnogi NBA igraci (pa i evropski kosarkasi, Kukoc, Danilovic, Divac recimo), mislim da je on samo proizvod medijske zelje za novim superstarom. Predispozicije sjajne, gotovo nestvarne, ali inteligencija daleko-daleko od nivoa na kojem ga mediji zamisljaju.

Pozdrav ljubiteljima kvalitetne kosarke!

mik

pre 9 godina

Nisam ga gledao mnogo,ali je očigledno da slabo igra pod pritiskom. Njegova ekipa je razočarala u završnici koledž lige,a Vigins je podbacio. On će,verovatno,imati dobru statistiku,ali neće osvajati titule jer nema to u sebi.

strucnjak

pre 9 godina

Vigins ce biti najbolji igrac te generacije. Postizao je dovoljno poena i sasvim dobro je odgovorio na izazove u prvoj NCAA sezoni. Mlad je ali se iz aviona vidi da ce biti najbolji!

vzv

pre 9 godina

tek kada vigins zavrsi karijer znacemo da li je 2014 "bio novi lebron". do tada, moracemo da trpimo ove senzacionalisticke naslove... ni lebron nije novi dzordan, to je sad svima jasno, momak je igrac za sebe i to kakav! mozda i ovaj vigins bude odabrao nesto tako ( svoj put, a ne kopi/pejst ovog ili onog velikana ).

solar

pre 9 godina

Od Kobija Brajanta skoro niko nije očekivao da bude Džordanov naslednik, da podsetim - izabran je kao 13. na draftu, posle Ajversona, Reja Alena, Entoana Vokera, a odmah pre Stojakovića i Neša.

U svakom slučaju, čini mi se kao precenjena draft klasa, i teško da će igrači sa ovog drafta ostaviti trag poput onih iz 1996. i 2003.
1984. da ne pominjem.

*

pre 9 godina

Vigins vrhunski potencijal, ali nije novi LeBron, treba mnogo raditi sa njim da popravi. Slicno sa Embidom, veli potencijal, ali nece mnogo pokazati u prvih par sezona, kasnije moze da bude vrhunski centar. Parker deluje najspremniji za NBA, ali je meni on igrac tipa Entoni, moze da ima 30 poena u proseku, ali prsten ce da uzme - nikad. Smart divlja kao Vestbruk, ali je zivotinja, strasan atleta, treba neko da ga smiri... Exum mi deluje kao promasaj, mada ko zna, meni je Rendl vise za prvih pet od njega, pokazao na March Madness-u da ima pobednicki mentalitet.

shazam

pre 9 godina

@alan ford
Upravo tako, decko je atleta perfektan ali inteligencija na terenu vrlo upitna, kao i sposobnost da se razvije pouzdan sut. Moze da bude odlican igrac (ne kao Lebron doduse), a moze da bude i nova verzija Gerald Greena.
Mada i Green je postao jedan od najboljih 'heatcheck' igraca, ali za to je trebalo da ode u tim koji igra brzo i jednostavno bez superstara, a to zelim i samom Wigginsu, npr. u Boston sa Rondom ili Filu sa MCWom, bilo bi dobrih asistencija i kucanja dok je najzilaviji.

srdjan

pre 9 godina

naravno da nije. njegov tim je razočarao u ncaaf play off-u. tako dobar igrač je trebao doneti timu šampionat barem u svojoj konferenciji... zaj.... se što nije ostao još koju godinu sa talentovanim timom i odličnim trenerom .

google

pre 9 godina

@Jeremija

Niko ne moze da ospori neverovatnu fizicku i posledicno igracku dominaciju Lebrona, ali da se toliki covek na onakav nacin valja, simulira i bacaka po terenu je vise nego dovoljan razlog za antipaticnost. Meni se desi transfer blama svaki put kada ga vidim kako to radi.

Sale.MLS

pre 9 godina

A ostali igrači? Jel izlazi Shabazz Napier na draft? Mislim da je njemu izlazna godina. Ja od njega najviše očekujem u narednim sezonama.

Goblin

pre 9 godina

Po tome sto sam video - a pratio sam koledz kosarku cele sezone, kao i svake godine, na kraju krajeva - ovaj momak ima strasan potencijal. Ne racunajuci povrede i slicne faktore, u najgorem slucaju bice kao Iguodala, a u najboljem kao napadacki bolji Pol Dzordz - zajednicko sa ovom dvojicom mu je izuzetna atleticnost i, sto bi Ameri rekli, lock-down odbrana. Mali je cele godine po pravilu cuvao najboljeg spoljnog igraca protivnickog koledza sa lakocom, i to je deo njegove igre koji ce se instant preneti na NBA teren - a toga u statistici koja je navedena nema, ne vidi se. Kao sto vec rece neko, statistika mu je izvanredna imajuci u vidu u kakvom je timu i u kakvom sistemu igrao.
Ne mogu bas da garantujem da ce biti novi LeBron ili Durant, ali mislim da ce biti tu negde. U najmanju ruku, videce se kroz par godina - sacekajte bar toliko pre nego kazete da je ovaj draft precenjen, pogotovo ako vec niste gledali ovu decu u NCAA.

Juzni front 012

pre 9 godina

Kako bi bilo dobro da se i kod nas ovako oforme srednjoskolske lige i da se uvede draft i sve to.Prvo bi decu iz srednjih skola sklonilo sa ulice i mracnih coskova,dobili bi motiv da treniraju, da uspeju u zivotu...ali avaj, nemoguca misija...ne znam dali jos neka drzava ima ovakav sistem kao sto imaju Ameri

Ivan

pre 9 godina

Nije.On je kanadjanin a to Ameri nece d dozvole d stranec bude iznd bilo cega sto je Americko
(Dragi, 2. maj 2014 17:29)


Jel kao sto nisu dozvolili da Steve Nash bude 2 puta MVP lige ?

Lepi

pre 9 godina

Oba roditelja su mu Amerikanci a i Stiv Nes je kao Kanadjanin bio dvaputa MVP, tako da mu pasos nece odredjivati sudbinu u NBA. Igrao je godinu dana sa mojim sinom u timu. Decko je (tada bio) na zemlji sa ponasanjem i ima izuzetnu kosarkasku inteligenciju. Mislim da je u Kanzasu igrao kako se od njega trazilo a ne kako je mogao. I Le Bron i Kobe su odusevljeni njegovom igrom. Cinjenica je da nema instinkt ubice i da na primer kaze da je po njemu najbolji Raptors svih vremena Trejsi a ne Vins, sto takodje govori o njegovom pristupu igri. Ne znam da li ce biti novi Le Bron, ali ima sve predispozicije. U gimnazijskoj kosarci bio je dva koplja iznad svih (USA i Kanada).

Petar

pre 9 godina

Kao što je autor poručio, kakav je igrač moći ćemo da kažemo za 15 godina, kada završi karijeru. Nijednom igraču sa drafta niko ne garantuje da će biti vrhunski, bez obzira na predispozicije. Ali ono što se ne može poreći jeste da će svi ti igrači među kojima je sada dominantan, za 7-8 godina činiti NBA ligu. Tako da ima dobru startnu poziciju i ako dođe u pravi tim, kod pravog trenera, može svašta da se desi.

Carter

pre 9 godina

Talenat je vanserijski i ne sumnjam da će biti superstar. Mora i da odskače u nečemu, Lebron ima ogromnu želju,pažnju, dobar pregled terena, prodor, Durent je ipak više šuter poenter, Džordž takođe ali ne šuter nego na prodor, mora i Vigins negde da odskoči.
Mada šut mi ne deluje sigurno kod njega.

Dragutin

pre 9 godina

Milicic je projektovan za veliku buducnost Barnjani,Olovokendi,Kvami Braun,Greg Oden pa cak i Derek Rouz.Veliki broj faktora doprinosi uspehu igraca u NBA od srece sa povredama do mentalne cvrstine posto je pritisak ogroman od javnosti navijaca samozvanih eksperata itd.Ostaje i pitanje motivacije zatim novca i zivotnog stila van kosarke podrske igracu.Sve ce se znati posle prve sezone a posle trece ce se znati da li je superstar ili star ili samo jos jedan igrac.

Norter

pre 9 godina

Kako bi bilo dobro da se i kod nas ovako oforme srednjoskolske lige i da se uvede draft i sve to.Prvo bi decu iz srednjih skola sklonilo sa ulice i mracnih coskova,dobili bi motiv da treniraju, da uspeju u zivotu...ali avaj, nemoguca misija...ne znam dali jos neka drzava ima ovakav sistem kao sto imaju Ameri
(Juzni front 012, 02. maj 2014 21:56)

Bilo bi dobro, ali nema se želje,para,profita... kad na fakultetima nema fizičkog onda ti to sve govori.
I ovo moram reći, nikad neću razumeti i zatvorom bih kažnjavao ljude koji kradu mrežice sa obruča na igralištima i žvrljaju table.
No, Vigins je sjajan biće on zvezda.

banderash

pre 9 godina

Nesporno veliki potencijal ali sve zavisi u koji ce klub i kakvi ce mu biti saigraci, kosarka nije individualni sport. U svakom slucaju, nek` mu je sa srecom i neka ga zdravlje posluzi!

може испасти добар

pre 9 godina

није нови леброн јер дефинитивно није атлетски грађен као џејмс...слушао сам нека оцењивања од стране скаута кажу са је релативно добар у свему али не специјалиста за шут дриблање или постап...пореде га са игудалом из вориорса....никад се не зна видећемо ускоро