Subota, 19.04.2014.

16:43

Kreće ludilo: Ko može da zaustavi Majami?

Izvor: S. Veselinoviæ

Kreæe ludilo: Ko može da zaustavi Majami? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

dzukac

pre 9 godina

@eastie beatsi teeny vinnie
Slažem se da su iznenađenja moguća i vrlo verovatno da će biti bar jedno (prolaz Netsa u prvoj rundi ne smatram za iznenađenje), ali prosto ne verujem da Atlanta koja je na nikad gorem istoku skupila mizernih 38 pobeda i ušunjala se u plej-of može da iznenadi Indijanu. Indijana ove sezone i nije bila baš nešto preterano opasna u gostima (u odnosu na ostale favorite), ali je najbolji domaćin u ligi, a Atlanta je naprosto očajna kao gost, moja prognoza je 4-2 za Indijanu.
Ove godine iznenađenja treba tražiti na zapadu ako se tamo nešto uopšte može nazvati pravim iznenađenjem posle ovakvog regularnog dela, osim ako se eventualno Memphis plasira u finale :)
Da ne bude da sam pristrasan čisto da kažem da navijam za Sunse još od vremena Sir Charlesa, K.J.-a i Thunder Dan-a :)
Šta da ti kažem, ako se ove tvoje prognoze ipak ostvare, u tom slučaju od mene svaka čast unapred ;)

na Zapadu ništa novo

pre 9 godina

Iako su Spursi odlično odigrali regularni deo lige u plejo-fu ih očekuje "zanimljiv" posao. Već u prvom kolu Parker će morati da igra tvrdo protiv Kalderona, Dankana čeka Novicki a šutere Elis i Karter. Ipak, čvršća igra Sparsa i duža klupa bi trebalo da odluče pobednika.A onda na red dolazi Hjuston sa Hauardom i Hardenom, ili možda Portland. Oba ova tima poput Dalasa imaju tanku klupu i nemaju Popa za trenera. Oklahomu čeka Memfis, posebno naoštren sa Milerom i Prinsom za Durenta, i kako će funkcionisati spoljna linija Tandera, tako će ovaj tim verovatno i proći u plej-ofu, jer jedna lasta ne čini proleće. Zanimljivo je da je Tander u proseku primao više koševa, nego što je Memfis davao. Ko prođe prvi krug ide na LAK ili GSV. LAK su najefikasnija ekipa lige, i možda najtanji na petici, gde je GSV oslabljen. Ipak, treba ukrotiti Karija i Tompsona, a GSV igra i nešto jaču odbranu od Klipersa. Možda će se igrati svih sedam utakmica u ovoj seriji. Dalje bi trebalo da prođu SAS i Hjuston, kao i Tander i Klipersi. Da li će Harden & Hauard otpratiti Dankana i Manua u zasluženu penziju? Koliko će Vestbruk uspeti da odigra a da se ne povredi. Ko je bolji Pol ili Kari, iskusni Džamal ili mladi Klej, i ko će od njih na Durenta u sledećem kolu. Ili, koga će Zek i Mark da terorišu u reketu.

nikolavr

pre 9 godina

Hjuston i Cikago su favoriti iz senke.San Antonio prvi favorit,ali sve zavisi od toga koliko ce energije trositi kroz plej off.Fizicki dominantan,Majami pa Indijana.Sada Oklahoma je blizu vrha,medjutim ja mislim da ce im faliti neki malen broj poena,zbog pada forme Hiberta.Stavljam San Antonio i Majami u finale,jer su najiskusniji.Klipersima ne dajem velike sanse.Brooklin moze da iznenadi nekog favorita ali to je sve.Ostali:GSW-premladi,ali mogu biti mina.Tu se spisak kandidata za najvisi plasman zavrsava.

eastie beatsi teeny vinnie

pre 9 godina

Majami bi dosta teško trebao da dođe do titule s obzirom da je Lebron bio preopterećen tokom sezone. On je najbolji strelac, skakač i asistent u timu, a najveću pomoć ima od rovitog Vejda i Boša. Ostali se i nisu proslavili, mada Hit ima "monstruozan" sastav na papiru. Indijana ima slabu klupu i trebalo bi da ima problema sa Atlantom koja gotovo na svim pozicijama ima bolji izbor igrača, ako izuzmemo visokog Hiberta, a ni Džordž nema pravu zamenu. Toronto je neiskusan za plej-of, i već je izgubio prvu utakmicu. Čikago je najtvrđi tim lige, uprkos odlasku Denga, ali pitanje je kako će novi igrači Danlivi i Ogastin da odigraju plej-of. Vizardsi kao spoj mladosti i iskustva, enegije Vola i Bila, snažnih centara Ilarija i Gortata, iskusnog Gudena i Vebstera i Arize koji su našli svoju igru u ovom timu možda mogu da budu iznenađenje poput Indijane i Memfisa prošle godine. Kid može da igra sa četiri spoljna igrača u postavi protiv Toronta, ali za nešto više potreban mu je jači reket. Šarlot ima najbolji finiš, i pozitivnu atmosferu u timu. Ima solidnu i zdravu spoljnu liniju, ali sem Džefersona ne baš sjajni reket. Dakle, Hit bi trebao lagano da prođe Šarlot i da ispadne od Bruklina u drugoj rundi, ako veterani Netsa ne odu na listu povređenih igrača. Indijana bi trebalo da ispadne od Houksa, a Bulsi od Vizardsa, i Vizardsi bi lagano eliminisali Atlantu i tako stigli do finala Istoka, i duel sa Netsima. Tako bi iznenađujući epilog regularnog dela sezone dobio najlogičniji nastavak.

nikola

pre 9 godina

Istocna konferencija u rangu Jadranske lige... Hit ide do finala na megdan Pejsersima pa cemo da vidimo... Na zapadu ne smem da prognoziram... :D

zbun

pre 9 godina

@drmr

Kad kažeš "mnogi otpisali Heat", na koga tačno misliš? Gde god gledaš ankete (pa i u ovom textu) najveći procenat analitičara očekuje njihovu titulu.

dzukac

pre 9 godina

Što se tiče istoka predvidjam finale Indijana - Majami, teško da Netsi mogu nešto protiv Majamija, a u finalu sve je moguće. Indijana jeste neočekivano poremećena trejdom Grejndžera ali je godinu dana iskusnija i ima prednost domaćeg terena, mislim da će seriju da odluči borba pod obručima.
Što se tiče kotla na zapadu teško je predviđati bilo šta, ali rekao bih da najviše šanse ima OKC, Sparse vidim kao drugog finalistu imali su fenomenalnu sezonu ali veliko pitanje je kako će to da im se odrazi na plej-of, od ostalih mislim da još samo Klipersi imaju šansu za finale.
Mislim da među ta četiri tima (MIA,IND,SAS,OKC) treba tražiti šampiona, ako se gleda suvi igrački kvalitet Majami je opet prvi favorit, Indijana možda i najmanji baš zbog tog nesretnog trejda koji se, iako je odavno očekivan, vrlo loše odrazio na ekipu, a San Antonio i Oklahoma se svakako ne smeju otpisivati.

vlada

pre 9 godina

Majami je imao solidnu sezonu, ali mislim da nisu favoriti da osvoje prsten.
San Antonio je po meni favorit, ne zato što imaju najbolji skor u regularnom delu sezone nego zato što su veoma jaka i iskusna ekipa sa i verovatno trenutno najboljeg trenera u ligi. Oklahoma takodje ima savko pravo da se uvrsti medju favorite, kao i GSW. Sa istoka jedino Majami ima neke šanse da dođe do vinala, Indijana teško ako mene pitate a ostali nsu vredni pomena. Mada na istoku me ne bi iznenadilo da Nets-i naprave izenenadjenje i dođu do finala konferencije...

nick van exel

pre 9 godina

Voleo bih da to bude San Antonio i ima velike sanse ali gotovo svi otpisuju Indijanu. Imali su u zadnje vreme problema ali ovo sada je plejof, igrace najbolju odbranu od svih timova a znamo da odbrana donosi titule. +LarryB

abab

pre 9 godina

svi otpisuju majmi koji ima vejda, džejmsa i rejlija u timu i spurse takođe
interesuje me bi li pop pristao da vodi reprezentaciju srbije pošto je izjavljivao da je on jedan 'ludi srbin' kad zavrsi sa sparsima

-MiX-

pre 9 godina

Bruklin ako prodje moze da napravi ozbiljan problem Majamiju, za koji mislim da nece igrati finale. U prvoj rundi ce od favorita najtezi posao imati OKC jer KD moze imati problema sa Alenom i Prinsom, mada je tim sazreo u odnosu na proslu sezonu. Moja prognoza za titulu je San Antonio ili Oklahoma. Konacno pocinje. :-D

Aca86

pre 9 godina

Favorit jeste Majami, jer pored tria Dzejms-Vejd-Bos imaju Calmersa, Batijea, Alena i Haslema. Nije to ekipa tri igraca, stite se samo Alenove trojke u finalu. Tako da i ako Vejd ne bude igrao ostali ce nadoknaditi, a posebno Dzejms.
Mnoge ekipe su analiticari podcenili. Na primer, Portland ima pored tandema Oldridz-Lilard i odlicne Bantuma i Metjuza. Bantum je strasan olraund igrac, koji cesto bude najbolji skakac. Metjuz posebno zna da sipa trojke. Tu je i Lopez koji me je iznenadio, i koji jako znaci Oldridzu. Tu je sa klupe iskusni Mo Vilijams, koji moze povuci kada stanu. Oni su potencijano iznenadjenje. Oldridz ce unistiti Hauarda, samo je pitanje kako ce sacuvati ostale dok Harden sipa po 30-40 poena. Ona idu na cudesni dom staraca i njih ce tesko preskociti. Ali, setimo se sta se desilo Oklahomi kada se Vestbruk povredio.

drmr

pre 9 godina

Po meni su mnogi otpisali Heat kao jedne od glavnih kandidata za titulu.Po meni su namerno malo spustili gas,kako ne bi bili premoreni kao prosle godine i 27 uzastopnih pobeda,koji su ih umalo kostali u doigravanju.Uz Majami kao najvece konkurente vidim SAS koji zaista igraju sjajnu timsku kosarku, i Oklahomu na celu sa KD-em.Kao moguce konkurente za veliko finale vidim Indianu koja ce ipak tesko izbaciti Majami, i Houston i Kliperse koji imaju sjajne sezone.Sto se tice duela Nets-Heat smatram da ce Majami to da resi u 6, zato sto ce Bruklin biti umoran od serije sa Raptorsima,za koje smatram da su nepotrebno umanjeni kao ekipa,od strane analiticara.Po meni ce ta serija ici u 7.

Najvece razocarenje , ali i otkrovenje jesu Phoenix Sunsi koji su prosto iznenadili(secam se pocetka sezone,bili su slabije rangirani i od Milvokija).Tu bih jos svrstao Nikse ,kao i Detroit koji je ocajno sastvaljeni ,velika greska Dumarsa.

Jedva cekam play off ,koji ce biti spektakularan, posebno na Zapadu.

Malboro

pre 9 godina

Gospoda u prvom redu uzimaju titulu Parker,Dankan,Djinobili i Belineli.Inace ocekujem dosta i od Bruklina.Moje projektovano finale Netsi protiv Spursa.

Jeremija

pre 9 godina

Moja prognoza je finale Oklahoma-Majami pa neka bolji osvoji titulu.U najnovijem intervjuu Vejd je rekao da se oseca mnogo bolje nego prosle sezone pred plej of,a ako je to tacno Majami je najveci favorit za prvaka NBA. Mislim da ni Indijana nece doci do finala Istoka,uprkos sto su svi ubedjeni u to a i Bruklin ce jako tesko proci Toronto...Nije mi jasno ni zasto sportklub sutra ne prenosi Majami-Sarlot u 21.30h,vec u tom terminu pustaju hokej i belgijsku ligu?!

bohemian

pre 9 godina

Miami, San Antonio i Los Angeles ne bi trebali imati vecih problema u prvoj rundi. Indiana bi uprkos krizi rezultata u posljednjih mjesec dana trebalo da izbaci Atlantu koja se samo spletom okolnosti (slaba konkurencija na Istoku) nasla u playoffu. Od slabije rangiranih timova Brooklyn ima najvece izglede, dok su serije Chicago-Washington i Oklahoma-Memphis u najavi najneizvjesnije. Mislim da ce Houston u najvise 6 utakmica eliminisati Portland, da ne izostavim i to.

Smatram da ce Heat doci do 4. uzastopnog velikog finala, dok je pobjednika Zapada veoma tesko prognozirati, tri ekipe se ipak izdvajaju kao najozbiljnije (Spursi, Thunder i Clipsi).

Jeremija

pre 9 godina

Moja prognoza je finale Oklahoma-Majami pa neka bolji osvoji titulu.U najnovijem intervjuu Vejd je rekao da se oseca mnogo bolje nego prosle sezone pred plej of,a ako je to tacno Majami je najveci favorit za prvaka NBA. Mislim da ni Indijana nece doci do finala Istoka,uprkos sto su svi ubedjeni u to a i Bruklin ce jako tesko proci Toronto...Nije mi jasno ni zasto sportklub sutra ne prenosi Majami-Sarlot u 21.30h,vec u tom terminu pustaju hokej i belgijsku ligu?!

Malboro

pre 9 godina

Gospoda u prvom redu uzimaju titulu Parker,Dankan,Djinobili i Belineli.Inace ocekujem dosta i od Bruklina.Moje projektovano finale Netsi protiv Spursa.

drmr

pre 9 godina

Po meni su mnogi otpisali Heat kao jedne od glavnih kandidata za titulu.Po meni su namerno malo spustili gas,kako ne bi bili premoreni kao prosle godine i 27 uzastopnih pobeda,koji su ih umalo kostali u doigravanju.Uz Majami kao najvece konkurente vidim SAS koji zaista igraju sjajnu timsku kosarku, i Oklahomu na celu sa KD-em.Kao moguce konkurente za veliko finale vidim Indianu koja ce ipak tesko izbaciti Majami, i Houston i Kliperse koji imaju sjajne sezone.Sto se tice duela Nets-Heat smatram da ce Majami to da resi u 6, zato sto ce Bruklin biti umoran od serije sa Raptorsima,za koje smatram da su nepotrebno umanjeni kao ekipa,od strane analiticara.Po meni ce ta serija ici u 7.

Najvece razocarenje , ali i otkrovenje jesu Phoenix Sunsi koji su prosto iznenadili(secam se pocetka sezone,bili su slabije rangirani i od Milvokija).Tu bih jos svrstao Nikse ,kao i Detroit koji je ocajno sastvaljeni ,velika greska Dumarsa.

Jedva cekam play off ,koji ce biti spektakularan, posebno na Zapadu.

bohemian

pre 9 godina

Miami, San Antonio i Los Angeles ne bi trebali imati vecih problema u prvoj rundi. Indiana bi uprkos krizi rezultata u posljednjih mjesec dana trebalo da izbaci Atlantu koja se samo spletom okolnosti (slaba konkurencija na Istoku) nasla u playoffu. Od slabije rangiranih timova Brooklyn ima najvece izglede, dok su serije Chicago-Washington i Oklahoma-Memphis u najavi najneizvjesnije. Mislim da ce Houston u najvise 6 utakmica eliminisati Portland, da ne izostavim i to.

Smatram da ce Heat doci do 4. uzastopnog velikog finala, dok je pobjednika Zapada veoma tesko prognozirati, tri ekipe se ipak izdvajaju kao najozbiljnije (Spursi, Thunder i Clipsi).

zbun

pre 9 godina

@drmr

Kad kažeš "mnogi otpisali Heat", na koga tačno misliš? Gde god gledaš ankete (pa i u ovom textu) najveći procenat analitičara očekuje njihovu titulu.

Aca86

pre 9 godina

Favorit jeste Majami, jer pored tria Dzejms-Vejd-Bos imaju Calmersa, Batijea, Alena i Haslema. Nije to ekipa tri igraca, stite se samo Alenove trojke u finalu. Tako da i ako Vejd ne bude igrao ostali ce nadoknaditi, a posebno Dzejms.
Mnoge ekipe su analiticari podcenili. Na primer, Portland ima pored tandema Oldridz-Lilard i odlicne Bantuma i Metjuza. Bantum je strasan olraund igrac, koji cesto bude najbolji skakac. Metjuz posebno zna da sipa trojke. Tu je i Lopez koji me je iznenadio, i koji jako znaci Oldridzu. Tu je sa klupe iskusni Mo Vilijams, koji moze povuci kada stanu. Oni su potencijano iznenadjenje. Oldridz ce unistiti Hauarda, samo je pitanje kako ce sacuvati ostale dok Harden sipa po 30-40 poena. Ona idu na cudesni dom staraca i njih ce tesko preskociti. Ali, setimo se sta se desilo Oklahomi kada se Vestbruk povredio.

abab

pre 9 godina

svi otpisuju majmi koji ima vejda, džejmsa i rejlija u timu i spurse takođe
interesuje me bi li pop pristao da vodi reprezentaciju srbije pošto je izjavljivao da je on jedan 'ludi srbin' kad zavrsi sa sparsima

-MiX-

pre 9 godina

Bruklin ako prodje moze da napravi ozbiljan problem Majamiju, za koji mislim da nece igrati finale. U prvoj rundi ce od favorita najtezi posao imati OKC jer KD moze imati problema sa Alenom i Prinsom, mada je tim sazreo u odnosu na proslu sezonu. Moja prognoza za titulu je San Antonio ili Oklahoma. Konacno pocinje. :-D

nikola

pre 9 godina

Istocna konferencija u rangu Jadranske lige... Hit ide do finala na megdan Pejsersima pa cemo da vidimo... Na zapadu ne smem da prognoziram... :D

dzukac

pre 9 godina

Što se tiče istoka predvidjam finale Indijana - Majami, teško da Netsi mogu nešto protiv Majamija, a u finalu sve je moguće. Indijana jeste neočekivano poremećena trejdom Grejndžera ali je godinu dana iskusnija i ima prednost domaćeg terena, mislim da će seriju da odluči borba pod obručima.
Što se tiče kotla na zapadu teško je predviđati bilo šta, ali rekao bih da najviše šanse ima OKC, Sparse vidim kao drugog finalistu imali su fenomenalnu sezonu ali veliko pitanje je kako će to da im se odrazi na plej-of, od ostalih mislim da još samo Klipersi imaju šansu za finale.
Mislim da među ta četiri tima (MIA,IND,SAS,OKC) treba tražiti šampiona, ako se gleda suvi igrački kvalitet Majami je opet prvi favorit, Indijana možda i najmanji baš zbog tog nesretnog trejda koji se, iako je odavno očekivan, vrlo loše odrazio na ekipu, a San Antonio i Oklahoma se svakako ne smeju otpisivati.

vlada

pre 9 godina

Majami je imao solidnu sezonu, ali mislim da nisu favoriti da osvoje prsten.
San Antonio je po meni favorit, ne zato što imaju najbolji skor u regularnom delu sezone nego zato što su veoma jaka i iskusna ekipa sa i verovatno trenutno najboljeg trenera u ligi. Oklahoma takodje ima savko pravo da se uvrsti medju favorite, kao i GSW. Sa istoka jedino Majami ima neke šanse da dođe do vinala, Indijana teško ako mene pitate a ostali nsu vredni pomena. Mada na istoku me ne bi iznenadilo da Nets-i naprave izenenadjenje i dođu do finala konferencije...

nick van exel

pre 9 godina

Voleo bih da to bude San Antonio i ima velike sanse ali gotovo svi otpisuju Indijanu. Imali su u zadnje vreme problema ali ovo sada je plejof, igrace najbolju odbranu od svih timova a znamo da odbrana donosi titule. +LarryB

eastie beatsi teeny vinnie

pre 9 godina

Majami bi dosta teško trebao da dođe do titule s obzirom da je Lebron bio preopterećen tokom sezone. On je najbolji strelac, skakač i asistent u timu, a najveću pomoć ima od rovitog Vejda i Boša. Ostali se i nisu proslavili, mada Hit ima "monstruozan" sastav na papiru. Indijana ima slabu klupu i trebalo bi da ima problema sa Atlantom koja gotovo na svim pozicijama ima bolji izbor igrača, ako izuzmemo visokog Hiberta, a ni Džordž nema pravu zamenu. Toronto je neiskusan za plej-of, i već je izgubio prvu utakmicu. Čikago je najtvrđi tim lige, uprkos odlasku Denga, ali pitanje je kako će novi igrači Danlivi i Ogastin da odigraju plej-of. Vizardsi kao spoj mladosti i iskustva, enegije Vola i Bila, snažnih centara Ilarija i Gortata, iskusnog Gudena i Vebstera i Arize koji su našli svoju igru u ovom timu možda mogu da budu iznenađenje poput Indijane i Memfisa prošle godine. Kid može da igra sa četiri spoljna igrača u postavi protiv Toronta, ali za nešto više potreban mu je jači reket. Šarlot ima najbolji finiš, i pozitivnu atmosferu u timu. Ima solidnu i zdravu spoljnu liniju, ali sem Džefersona ne baš sjajni reket. Dakle, Hit bi trebao lagano da prođe Šarlot i da ispadne od Bruklina u drugoj rundi, ako veterani Netsa ne odu na listu povređenih igrača. Indijana bi trebalo da ispadne od Houksa, a Bulsi od Vizardsa, i Vizardsi bi lagano eliminisali Atlantu i tako stigli do finala Istoka, i duel sa Netsima. Tako bi iznenađujući epilog regularnog dela sezone dobio najlogičniji nastavak.

na Zapadu ništa novo

pre 9 godina

Iako su Spursi odlično odigrali regularni deo lige u plejo-fu ih očekuje "zanimljiv" posao. Već u prvom kolu Parker će morati da igra tvrdo protiv Kalderona, Dankana čeka Novicki a šutere Elis i Karter. Ipak, čvršća igra Sparsa i duža klupa bi trebalo da odluče pobednika.A onda na red dolazi Hjuston sa Hauardom i Hardenom, ili možda Portland. Oba ova tima poput Dalasa imaju tanku klupu i nemaju Popa za trenera. Oklahomu čeka Memfis, posebno naoštren sa Milerom i Prinsom za Durenta, i kako će funkcionisati spoljna linija Tandera, tako će ovaj tim verovatno i proći u plej-ofu, jer jedna lasta ne čini proleće. Zanimljivo je da je Tander u proseku primao više koševa, nego što je Memfis davao. Ko prođe prvi krug ide na LAK ili GSV. LAK su najefikasnija ekipa lige, i možda najtanji na petici, gde je GSV oslabljen. Ipak, treba ukrotiti Karija i Tompsona, a GSV igra i nešto jaču odbranu od Klipersa. Možda će se igrati svih sedam utakmica u ovoj seriji. Dalje bi trebalo da prođu SAS i Hjuston, kao i Tander i Klipersi. Da li će Harden & Hauard otpratiti Dankana i Manua u zasluženu penziju? Koliko će Vestbruk uspeti da odigra a da se ne povredi. Ko je bolji Pol ili Kari, iskusni Džamal ili mladi Klej, i ko će od njih na Durenta u sledećem kolu. Ili, koga će Zek i Mark da terorišu u reketu.

nikolavr

pre 9 godina

Hjuston i Cikago su favoriti iz senke.San Antonio prvi favorit,ali sve zavisi od toga koliko ce energije trositi kroz plej off.Fizicki dominantan,Majami pa Indijana.Sada Oklahoma je blizu vrha,medjutim ja mislim da ce im faliti neki malen broj poena,zbog pada forme Hiberta.Stavljam San Antonio i Majami u finale,jer su najiskusniji.Klipersima ne dajem velike sanse.Brooklin moze da iznenadi nekog favorita ali to je sve.Ostali:GSW-premladi,ali mogu biti mina.Tu se spisak kandidata za najvisi plasman zavrsava.

dzukac

pre 9 godina

@eastie beatsi teeny vinnie
Slažem se da su iznenađenja moguća i vrlo verovatno da će biti bar jedno (prolaz Netsa u prvoj rundi ne smatram za iznenađenje), ali prosto ne verujem da Atlanta koja je na nikad gorem istoku skupila mizernih 38 pobeda i ušunjala se u plej-of može da iznenadi Indijanu. Indijana ove sezone i nije bila baš nešto preterano opasna u gostima (u odnosu na ostale favorite), ali je najbolji domaćin u ligi, a Atlanta je naprosto očajna kao gost, moja prognoza je 4-2 za Indijanu.
Ove godine iznenađenja treba tražiti na zapadu ako se tamo nešto uopšte može nazvati pravim iznenađenjem posle ovakvog regularnog dela, osim ako se eventualno Memphis plasira u finale :)
Da ne bude da sam pristrasan čisto da kažem da navijam za Sunse još od vremena Sir Charlesa, K.J.-a i Thunder Dan-a :)
Šta da ti kažem, ako se ove tvoje prognoze ipak ostvare, u tom slučaju od mene svaka čast unapred ;)

Malboro

pre 9 godina

Gospoda u prvom redu uzimaju titulu Parker,Dankan,Djinobili i Belineli.Inace ocekujem dosta i od Bruklina.Moje projektovano finale Netsi protiv Spursa.

Jeremija

pre 9 godina

Moja prognoza je finale Oklahoma-Majami pa neka bolji osvoji titulu.U najnovijem intervjuu Vejd je rekao da se oseca mnogo bolje nego prosle sezone pred plej of,a ako je to tacno Majami je najveci favorit za prvaka NBA. Mislim da ni Indijana nece doci do finala Istoka,uprkos sto su svi ubedjeni u to a i Bruklin ce jako tesko proci Toronto...Nije mi jasno ni zasto sportklub sutra ne prenosi Majami-Sarlot u 21.30h,vec u tom terminu pustaju hokej i belgijsku ligu?!

eastie beatsi teeny vinnie

pre 9 godina

Majami bi dosta teško trebao da dođe do titule s obzirom da je Lebron bio preopterećen tokom sezone. On je najbolji strelac, skakač i asistent u timu, a najveću pomoć ima od rovitog Vejda i Boša. Ostali se i nisu proslavili, mada Hit ima "monstruozan" sastav na papiru. Indijana ima slabu klupu i trebalo bi da ima problema sa Atlantom koja gotovo na svim pozicijama ima bolji izbor igrača, ako izuzmemo visokog Hiberta, a ni Džordž nema pravu zamenu. Toronto je neiskusan za plej-of, i već je izgubio prvu utakmicu. Čikago je najtvrđi tim lige, uprkos odlasku Denga, ali pitanje je kako će novi igrači Danlivi i Ogastin da odigraju plej-of. Vizardsi kao spoj mladosti i iskustva, enegije Vola i Bila, snažnih centara Ilarija i Gortata, iskusnog Gudena i Vebstera i Arize koji su našli svoju igru u ovom timu možda mogu da budu iznenađenje poput Indijane i Memfisa prošle godine. Kid može da igra sa četiri spoljna igrača u postavi protiv Toronta, ali za nešto više potreban mu je jači reket. Šarlot ima najbolji finiš, i pozitivnu atmosferu u timu. Ima solidnu i zdravu spoljnu liniju, ali sem Džefersona ne baš sjajni reket. Dakle, Hit bi trebao lagano da prođe Šarlot i da ispadne od Bruklina u drugoj rundi, ako veterani Netsa ne odu na listu povređenih igrača. Indijana bi trebalo da ispadne od Houksa, a Bulsi od Vizardsa, i Vizardsi bi lagano eliminisali Atlantu i tako stigli do finala Istoka, i duel sa Netsima. Tako bi iznenađujući epilog regularnog dela sezone dobio najlogičniji nastavak.

bohemian

pre 9 godina

Miami, San Antonio i Los Angeles ne bi trebali imati vecih problema u prvoj rundi. Indiana bi uprkos krizi rezultata u posljednjih mjesec dana trebalo da izbaci Atlantu koja se samo spletom okolnosti (slaba konkurencija na Istoku) nasla u playoffu. Od slabije rangiranih timova Brooklyn ima najvece izglede, dok su serije Chicago-Washington i Oklahoma-Memphis u najavi najneizvjesnije. Mislim da ce Houston u najvise 6 utakmica eliminisati Portland, da ne izostavim i to.

Smatram da ce Heat doci do 4. uzastopnog velikog finala, dok je pobjednika Zapada veoma tesko prognozirati, tri ekipe se ipak izdvajaju kao najozbiljnije (Spursi, Thunder i Clipsi).

-MiX-

pre 9 godina

Bruklin ako prodje moze da napravi ozbiljan problem Majamiju, za koji mislim da nece igrati finale. U prvoj rundi ce od favorita najtezi posao imati OKC jer KD moze imati problema sa Alenom i Prinsom, mada je tim sazreo u odnosu na proslu sezonu. Moja prognoza za titulu je San Antonio ili Oklahoma. Konacno pocinje. :-D

abab

pre 9 godina

svi otpisuju majmi koji ima vejda, džejmsa i rejlija u timu i spurse takođe
interesuje me bi li pop pristao da vodi reprezentaciju srbije pošto je izjavljivao da je on jedan 'ludi srbin' kad zavrsi sa sparsima

nikola

pre 9 godina

Istocna konferencija u rangu Jadranske lige... Hit ide do finala na megdan Pejsersima pa cemo da vidimo... Na zapadu ne smem da prognoziram... :D

Aca86

pre 9 godina

Favorit jeste Majami, jer pored tria Dzejms-Vejd-Bos imaju Calmersa, Batijea, Alena i Haslema. Nije to ekipa tri igraca, stite se samo Alenove trojke u finalu. Tako da i ako Vejd ne bude igrao ostali ce nadoknaditi, a posebno Dzejms.
Mnoge ekipe su analiticari podcenili. Na primer, Portland ima pored tandema Oldridz-Lilard i odlicne Bantuma i Metjuza. Bantum je strasan olraund igrac, koji cesto bude najbolji skakac. Metjuz posebno zna da sipa trojke. Tu je i Lopez koji me je iznenadio, i koji jako znaci Oldridzu. Tu je sa klupe iskusni Mo Vilijams, koji moze povuci kada stanu. Oni su potencijano iznenadjenje. Oldridz ce unistiti Hauarda, samo je pitanje kako ce sacuvati ostale dok Harden sipa po 30-40 poena. Ona idu na cudesni dom staraca i njih ce tesko preskociti. Ali, setimo se sta se desilo Oklahomi kada se Vestbruk povredio.

nikolavr

pre 9 godina

Hjuston i Cikago su favoriti iz senke.San Antonio prvi favorit,ali sve zavisi od toga koliko ce energije trositi kroz plej off.Fizicki dominantan,Majami pa Indijana.Sada Oklahoma je blizu vrha,medjutim ja mislim da ce im faliti neki malen broj poena,zbog pada forme Hiberta.Stavljam San Antonio i Majami u finale,jer su najiskusniji.Klipersima ne dajem velike sanse.Brooklin moze da iznenadi nekog favorita ali to je sve.Ostali:GSW-premladi,ali mogu biti mina.Tu se spisak kandidata za najvisi plasman zavrsava.

drmr

pre 9 godina

Po meni su mnogi otpisali Heat kao jedne od glavnih kandidata za titulu.Po meni su namerno malo spustili gas,kako ne bi bili premoreni kao prosle godine i 27 uzastopnih pobeda,koji su ih umalo kostali u doigravanju.Uz Majami kao najvece konkurente vidim SAS koji zaista igraju sjajnu timsku kosarku, i Oklahomu na celu sa KD-em.Kao moguce konkurente za veliko finale vidim Indianu koja ce ipak tesko izbaciti Majami, i Houston i Kliperse koji imaju sjajne sezone.Sto se tice duela Nets-Heat smatram da ce Majami to da resi u 6, zato sto ce Bruklin biti umoran od serije sa Raptorsima,za koje smatram da su nepotrebno umanjeni kao ekipa,od strane analiticara.Po meni ce ta serija ici u 7.

Najvece razocarenje , ali i otkrovenje jesu Phoenix Sunsi koji su prosto iznenadili(secam se pocetka sezone,bili su slabije rangirani i od Milvokija).Tu bih jos svrstao Nikse ,kao i Detroit koji je ocajno sastvaljeni ,velika greska Dumarsa.

Jedva cekam play off ,koji ce biti spektakularan, posebno na Zapadu.

nick van exel

pre 9 godina

Voleo bih da to bude San Antonio i ima velike sanse ali gotovo svi otpisuju Indijanu. Imali su u zadnje vreme problema ali ovo sada je plejof, igrace najbolju odbranu od svih timova a znamo da odbrana donosi titule. +LarryB

vlada

pre 9 godina

Majami je imao solidnu sezonu, ali mislim da nisu favoriti da osvoje prsten.
San Antonio je po meni favorit, ne zato što imaju najbolji skor u regularnom delu sezone nego zato što su veoma jaka i iskusna ekipa sa i verovatno trenutno najboljeg trenera u ligi. Oklahoma takodje ima savko pravo da se uvrsti medju favorite, kao i GSW. Sa istoka jedino Majami ima neke šanse da dođe do vinala, Indijana teško ako mene pitate a ostali nsu vredni pomena. Mada na istoku me ne bi iznenadilo da Nets-i naprave izenenadjenje i dođu do finala konferencije...

dzukac

pre 9 godina

Što se tiče istoka predvidjam finale Indijana - Majami, teško da Netsi mogu nešto protiv Majamija, a u finalu sve je moguće. Indijana jeste neočekivano poremećena trejdom Grejndžera ali je godinu dana iskusnija i ima prednost domaćeg terena, mislim da će seriju da odluči borba pod obručima.
Što se tiče kotla na zapadu teško je predviđati bilo šta, ali rekao bih da najviše šanse ima OKC, Sparse vidim kao drugog finalistu imali su fenomenalnu sezonu ali veliko pitanje je kako će to da im se odrazi na plej-of, od ostalih mislim da još samo Klipersi imaju šansu za finale.
Mislim da među ta četiri tima (MIA,IND,SAS,OKC) treba tražiti šampiona, ako se gleda suvi igrački kvalitet Majami je opet prvi favorit, Indijana možda i najmanji baš zbog tog nesretnog trejda koji se, iako je odavno očekivan, vrlo loše odrazio na ekipu, a San Antonio i Oklahoma se svakako ne smeju otpisivati.

na Zapadu ništa novo

pre 9 godina

Iako su Spursi odlično odigrali regularni deo lige u plejo-fu ih očekuje "zanimljiv" posao. Već u prvom kolu Parker će morati da igra tvrdo protiv Kalderona, Dankana čeka Novicki a šutere Elis i Karter. Ipak, čvršća igra Sparsa i duža klupa bi trebalo da odluče pobednika.A onda na red dolazi Hjuston sa Hauardom i Hardenom, ili možda Portland. Oba ova tima poput Dalasa imaju tanku klupu i nemaju Popa za trenera. Oklahomu čeka Memfis, posebno naoštren sa Milerom i Prinsom za Durenta, i kako će funkcionisati spoljna linija Tandera, tako će ovaj tim verovatno i proći u plej-ofu, jer jedna lasta ne čini proleće. Zanimljivo je da je Tander u proseku primao više koševa, nego što je Memfis davao. Ko prođe prvi krug ide na LAK ili GSV. LAK su najefikasnija ekipa lige, i možda najtanji na petici, gde je GSV oslabljen. Ipak, treba ukrotiti Karija i Tompsona, a GSV igra i nešto jaču odbranu od Klipersa. Možda će se igrati svih sedam utakmica u ovoj seriji. Dalje bi trebalo da prođu SAS i Hjuston, kao i Tander i Klipersi. Da li će Harden & Hauard otpratiti Dankana i Manua u zasluženu penziju? Koliko će Vestbruk uspeti da odigra a da se ne povredi. Ko je bolji Pol ili Kari, iskusni Džamal ili mladi Klej, i ko će od njih na Durenta u sledećem kolu. Ili, koga će Zek i Mark da terorišu u reketu.

zbun

pre 9 godina

@drmr

Kad kažeš "mnogi otpisali Heat", na koga tačno misliš? Gde god gledaš ankete (pa i u ovom textu) najveći procenat analitičara očekuje njihovu titulu.

dzukac

pre 9 godina

@eastie beatsi teeny vinnie
Slažem se da su iznenađenja moguća i vrlo verovatno da će biti bar jedno (prolaz Netsa u prvoj rundi ne smatram za iznenađenje), ali prosto ne verujem da Atlanta koja je na nikad gorem istoku skupila mizernih 38 pobeda i ušunjala se u plej-of može da iznenadi Indijanu. Indijana ove sezone i nije bila baš nešto preterano opasna u gostima (u odnosu na ostale favorite), ali je najbolji domaćin u ligi, a Atlanta je naprosto očajna kao gost, moja prognoza je 4-2 za Indijanu.
Ove godine iznenađenja treba tražiti na zapadu ako se tamo nešto uopšte može nazvati pravim iznenađenjem posle ovakvog regularnog dela, osim ako se eventualno Memphis plasira u finale :)
Da ne bude da sam pristrasan čisto da kažem da navijam za Sunse još od vremena Sir Charlesa, K.J.-a i Thunder Dan-a :)
Šta da ti kažem, ako se ove tvoje prognoze ipak ostvare, u tom slučaju od mene svaka čast unapred ;)