Subota, 19.04.2014.

10:55

Đorđević: Nikad stranac u timu

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da će strancima biti zatvorena vrata reprezentacije, čak i ako bi neko dobio pasoš i bio naturalizovan.

Izvor: JT

Ðorðeviæ: Nikad stranac u timu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

sVrbija,, zemlja apsurda

pre 10 godina

Imao sam priliku da pricam sa nekim mladim igracima koji igraju u nasim prvoligaskim klubovima i verujte da im seniorska reprezentacija nije uopste na spisku prioriteta. Meni je to porazavajuce. To je to na cemu treneri moraju da rade sa njima, a i menadzeri(koji su im postali drugi roditelji) bi mogli malo vise da se bave tom problematikom. Koliko je ovo poslednje zvucalo naivno...
@(Onokao..., 19. april 2014 17:11)

U vezi omladinaca prvotimaca- A zasto bi?? Ova drzava im siguno nista nije dala osim sto su rodjeni u njoj. Pa da i zaigraju, nece im uopste dati nista.. Samo mogu riskirati povredu na pripremama ili nekom takmicenju koja ih moze kostati dalje karijere i obezbedjivanja finans. sredstva za zivot.. Ovo je drzava "koja jede svoju decu" na nacin i sto ih u nepovrat salje u beli svet. Ovde prevshodno mislim na mlade mozgove, ne samo na sportiste. Kada ova drzava nauci da ceni dostojanstvo coveka rodjenog u njoj i pruzi mu istovetnu priliku za dostojanstveno odrastanje i obezbedjivanje zivotnih prihoda, onda mogu da se ospore svi koji ne zele da nastupaju u njeno ime na bilo koji nacin, sportski, umetnicki, naucnicki, etc... Uskoro nece biti ni nasusne vam kosarke, jer nece imati ko da je igra.. recimo za nekih max 10-ak godina.. dok poslednji zaostali "repovi razuma" u glavama par preostalih, inertnih individua ne ukljuce alarm u nj. glavama: iz mesta bezite odavde! .. ostali da uzivaju valjajuci se u sopstvenom blatu..

Nataeos

pre 10 godina

Koliko ja pratim kosarku, boljih stranaca od Dzenkinsa i Nelsona nije bilo u nasim klubovima. I ako postoji mogucnost da oni zaigraju za Srbiju, treba im pruziti sansu. Uz njih Katic, Simonovic, Tejic, Mitrovic, Marjanovic, pa i Lazic imaju velike adute da zaigraju za Srbiju. Uz jos neke igrace iz inostranstva i eto nam reprezentacije.
(Mile, 19. april 2014 13:59) zvezdas objektivan kao haski tribunal !!

Onokao...

pre 10 godina

Mi i Litvanija smo jedine 2 reprezentacije koje nesto znace u Evropi koje nikada nisu imale ni strane igrace ni stranog trenera. Isto tako, nase 2 reprezentacije su najuspesnije u Evropi sto se tice mladih reprezentacija, tako da ovaj koncept itekako ima smisla. Najveci problem je taj sto kod nas nema tog "kucnog vaspitanja" da je drzavni tim ispred svega. Imao sam priliku da pricam sa nekim mladim igracima koji igraju u nasim prvoligaskim klubovima i verujte da im seniorska reprezentacija nije uopste na spisku prioriteta. Meni je to porazavajuce. To je to na cemu treneri moraju da rade sa njima, a i menadzeri(koji su im postali drugi roditelji) bi mogli malo vise da se bave tom problematikom. Koliko je ovo poslednje zvucalo naivno...

Sumadinac91

pre 10 godina

Mile
Onda pratis kosarku godinu dana,posto je bilo mnogo boljih ali i mnogo gorih stranaca od njih u nasim klubovima.
Podrzavam stav Saleta,sta sad treba neko nas da trenira basket ceo zivot da sanja da obuce dres Srbije samo da bi sutra bio zamenjen nekim strancem koji ne moze Srbiju da nadje na karti ali igra zbog kinte?
Koliko ce klinaca sutra da se bavi bilo kojim sportom ako su im sanse male naspram igraca koji nisu mogli da se dokazu ili izbore za mesto u njihovim maticnim drzavama?
Druga je stvar ako je neko rodjen ovde ili je proveo ovde skoro ceo zivot pa ima zelju da zaigra za Srbiju,ali ovo sto rade neke repezentacije mogu sutra da odrade Arapi,Kinezi i ostali koji imaju para na bacanje i eto nama Saudijske Arabije,Katara,Omana,Tajlanda,Malezije,itd...kao kosarkaskih velesila.Na svu srecu doticne i dalje ne zanima kosarka,inace bi se i Amerima tresle gace.

sinbad

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stevan, 19. april 2014 11:11)

Reče i ostade živ. Eh, koji lik. Zamislite, a crvena prva boja na zastavi Srbije.

REALISTA

pre 10 godina

samo da demantujem ove koji tvrde da su nekakvi Nelsoni i Djenke najbolji stranci u skorije vreme, negde veze; sigurno se secate F.Hausa,koji je ginuo za svaku loptu, pa Mekejleb koji je neprikosnoven na svojoj poziciji, kao i Kinzi,koji je dokazao klasu ove godine.

zemunelo

pre 10 godina

Hhahaha nelson polu igrac kao fredi haus a dzenkins je dobar, rado bi ga video u partizanu ali mekejleb je mekejleb nemojte da se zamlacujemo. Nikog od njih ne bih voleo da vidim u reprezentaciji, cak i mekejleba...

Svi zajedno

pre 10 godina

Ljudi, valjda shvatate da je Đorđević ovom izjavom pre svega mislio na Amerikance kojih danas ima u skoro svakoj reprezentaciji (najviše u onim prosečnim) !!! Kada je reč o našim igračima iz Republike Srpske ili Srbima iz Crne Gore, treba maksimalno olakšati proceduru dobijanja našeg pasoša (ako ga već nemaju) da bi mogli da konkurišu za nacionalni tim( naravno tu mislim na one koji svojim kvalitetom i igrama zaslužuju mesto u reprezentaciji)

KKCZ

pre 10 godina

Sale legendo tako i treba...Jedna sugestija savezu:menjajte opremu uzmite nike,adidas ili champion da odemo tamo sa stilom i vratimo se sa medaljom

KOKOLO MOJ

pre 10 godina

a šta ako je neko rođen u Srbiji, ćale mu šumadinac npr. a majka crnkinja i zove se Srđan, ili je po ocu srbin a majka kineskinja?

Dyne-O-Myte

pre 10 godina

Uh, Sale, nemoj Mihinim stopama, k'o boga te molim. Nismo mi ništa ni bolji ni pametniji od ostalih da bismo se pravili važni i igrali bez stranaca. Na centru nemamo apsolutno nikog ni na vidiku kad Krstić ode u penziju, i to će biti ogroman problem. Prošli put su to krpili Štimac, Katić i Gagić, i svi znamo kako su odigrali. Nekad se računalo na Muslija, bio je najtalentovaniji centar Evrope u mlađim uzrastima, ali očigledno ni od njega ništa. Bobi Marjanović je prespor i za Zvezdu a kamoli za reprezentaciju. Kad nismo imali mozga da Crnogorcima ukrademo Pekovića, Mirotića ili bar Vučevića, biće mučno naći pristojnu peticu od domaćih igrača. Na pleju imamo Tea i Nedovića, može i Bogdanović to da odigra. Bekovi i krila se mogu skrpiti, ali smatram da bi prava stvar bila dva jaka i skočna crnca na centru i (lažnoj) trojci - e onda bismo već s pravom mogli da zacrtamo kao cilj plasman na sve završne turnire, i evropsko i svetsko prvenstvo, pa zašto da ne, i na Olimpijadu. A bože zdravlja, kad pristignu neke nove bolje generacije, razmišljaćemo valjda i o medaljama opet...

Aleksandar B

pre 10 godina

nisi bitni ni dresovi ni igraci,bitno je da svi momci za reprezentaciji igraju kao Stimac i Kalinic.s puno ljubavi i sa 100 % truda! takvih 12 nam trebaju ,prepustimo selektoru da pronadje 12 igraca koji ce se max zalagati za svaki mec!

napred

pre 10 godina

Bravo Sale ! Takav stav mora da bude prisutan u svim reprezentacijama Srbije, a ne kao Nemci i ostali- nemaju po 30 % svojih ljudi u reprezentacijama. Njima je bitno da pobede po svaku cenu, makar igrali sa marsovcima u timu.
A mi sta uradimo-uradimo, uradili smo svojim snagama. Bili smo svetski,olimpijski i evropski prvaci u skoro svim kolektivnim sportovima i skoro svim selekcijama-sa svojim ljudima !

Nataeos

pre 10 godina

Jakmo sam razocaran izjavom Gospodina Djordjevica da stranac nece igrati u reprezentaciji iako ima srpski pasos. To je diskriminacija i to nije zakonito u Srbiji. Svaki covek koji ima srpsko drzavljanstvo je ravnopravan sa drugim srpskim drzavljanima bez obzira na nacin na koji je drzavljnatvo stekao. Ako je neko drzavljanin Srbije ima pravo da bude biran/odabran/izabran na bilo koju funkciju u Srbiji. Ja se zaista nadam da ovo Gospodin Djordjevic nije izjavio i da je u pitanju nezporazum. Mozda je zeleo da kaze da nece davati drzavljanstva da bi neko igrao za reprezantaciju, a ne da nece razmatrati srpske drzavljane na bazi njegovog etnickog porekla ili zivotnih okolnosti.
(Kiza, 19. april 2014 11:26) poenta je ekspresno dovodjenje za to!! A ako covek tu zivi vec 20 godina to je druga prica.

vlajko

pre 10 godina

Bravo Djole......bez obzira koliko su tamnoputi igraci vazni za nase klubove ne treba da igraju za reprezentaciju jer mi predtavljamo nasu naciju ane oni.....

max

pre 10 godina

podrska Saletu,zasluzuje kredit kod naroda.nadam se spisku od 18 igraca : Teodosic,Markovic,Micic,Bogdanovic,Nedovic,Andjusic,Micov,Lucic,Bjelica,Dangubic,Macvan,Erceg,Velickovic,Krstic,Marjanovic,Kuzmic,Stimac,Raduljica (ako se malo unormalio). mislim da je to najbolje sto imamo,i da ce Sale odabrati i uklopiti najbolje.

wtf

pre 10 godina

Kapiram tu logiku u slucaju da ako neko nema pasos/drzavljanstvo, ali ako ima, onda ne nikako nije stranac. Mozda je problem u odgovarajucim krvnim zrncima..?

Nataeos

pre 10 godina

Slazem se pogotovo kad je pitanje kosarke! Sad da je neki crnac ili bilo koje boje... kod nas 20 godina ili rodjen u Srbiji ili tako nesto to je vec druga stvar, ali dovoditi neke strance ( crnac ili ne to nije bitno) samo da bi igrao za reprezentaciju to je glupost!!

radovan

pre 10 godina

Ovo nije diskriminacija. Ovo sa stranim igracima u reprezentacijama ustvari ima drugu stranu. To pravilo koriste klubovi da bi doveli jos jednog stranca, ti igraci dobijaju euro pasos, placeni su. Sale je samo rekao da mi to necemo raditi. Necemo davati novac da bi neko igrao za nas i samim tim delimo igrace na placene i koji igraju srcem. Zar to ne bi bila veca diskriminacija. Da ne bi neko rekao kako Spanija. Tu dobijaju pasos euro unije, igraju za medalje i podizu sebi vrtoglavo cenu, na radru vrhunskih ekipa non-stop. Tako da mi nismo trenutno u toj situaciji.

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Videćemo Sale posle prvenstva da li ti trebaju! Duda je prisilno igrao sa 9 novih pošto je ovim "domaćim" bilo bitnije da se brčkaju na plažama, glume povređene i traže nove angažmane i tako već više od 10 godina....! Inače omiljena nam je uzrečica postala: "sa ovim timom dobro smo i to postigli", a šta i koliko smo postigli znamo i sami! Veliko NULA

Srećom pa se ništa ne pitaš...

pre 10 godina

@Tony Parker

Ti bi da izbaciš Bjelicu iz reprezentacije?!? A i inače smo pored silnih otkaza prethodnih godina u poziciji da se tako olako odričemo kvalitetnih igrača. Koliko "mudrosti" ovaj forum može da istrpi, to je čudo jedno.

Goran

pre 10 godina

Pa Kizo, npr. jedan Švarceneger ima američko državljanstvo ali ne može da bude predsednik USA jer nije rođen tamo, razumeš?
(trta, 19. april 2014 12:48)

Ali moze da bude guverner jedne od saveznih drzava. Kosarkaski reprezentativci nisu bas predsednici, nemojmo preterivati. Ne slazem se ni ja sa kupovinom stranih igraca za reprezentaciju, ali gde je granica? Ako ne dozvoljavamo nastup onima koji nisu rodjeni u Srbiji, da li cemo zabraniti onima ciji su roditelji ovde rodjeni ... OK, reci cete - dozvolicemo Srbima koji su rodjeni napolju. Ali sta cemo sa onima koji su madjarske, hrvatske, il neke druge nacionalnosti, rodjeni su van Srbije, a zive ovde i imaju drzavljanstvo? Ne treba biti iskljuciv, nemam nista protiv da za nas nekada nastupi i neko tamnoput, po cemu je on losiji ili bolji od nekog bledolikog koji ovde zivi? Ali, kupovati igrace koji nemaju blage veze sa nasom zemljom, samo da bi za nas igrali - to je vec previse.

sofronije

pre 10 godina

Jedino gore od ove izjave ste vi koji stavljate minuse na komentare koji tacno opisuju ovu situaciju. Protiv toga smo se borili, vasi pretci su se borili a vi sad podrzavate ideju jedna nacija, jedna vera, jedna boja koze.

kokolo

pre 10 godina

Meni je licno drago da smo jedini u regionu sa slovencima bez crnca u ekipi ovo nije klupsko takmicenje ovo su reprezentacije. Naravno ukoliko je taj neki covek dosao ovde pre 10 godine i ime neki drugi zivot sem toga da igra kosarku sa nasu repku onda je to ok al to je redak slucaj .

Jarmusch

pre 10 godina

Pa Kizo, npr. jedan Švarceneger ima američko državljanstvo ali ne može da bude predsednik USA jer nije rođen tamo, razumeš?
(trta, 19. april 2014 12:48)
Ali bi Švarceneger mogao da igra za USA basketball tim na olimpijadi, razumeš?

Nišlija

pre 10 godina

Apel za Saleta !!! Obavezno vratiti plave dresove, u njima smo osvajali sve značajne titule i medalje (i kao Srbija 2009. u Poljskoj - srebro na EP, četvrto mesto na SP u Turskoj). Po plavim dresovima smo prepoznatljivi svuda u svetu. Šta fali odbojkašima što i dalje nose plave dresove, i dalje su u samom svetskom vrhu !!! A ako nekom smetaju plavi dresovi, onda mu smetaju i naše titule svetskih i evropskih prvaka, olimpjskih vicešampiona... Crvene nose, kao što dobro znamo, Hrvati i Crnogorci !!!

boki76

pre 10 godina

Ne bi trebalo ispustiti Kaminskog i Kuzmica ako je tacno da oni zele da igraju za reprezentaciju Srbije. Ima jos momaka koji su poreklom sa ovih prostora i koji zele da igraju za Srbiju. Nismo vise velika drzava da tek tako propustimo nekog igraca.

Dax

pre 10 godina

Bravo Sale. Od toliko talentovanih sportista koje imamo mi treba da "uvozimo strance". Bostalo je zaista glupo ipak su ovo reprezentacije.Po ovoj danasnjoj logici recimo Katar koji ne zna sta ce sa novcem moze da skokne do NBA uzme 10 igraca da igraju za reprezentaciju i ladno osvoje svetsko ili slicno.....PODRSKA SALETU!

Нови Феудализам

pre 10 godina

Небитно је.
Клубови више нису клубови, као што ни репрезентације више нису репрезентације. Све се претворило у голи бизнис.

Vlado80

pre 10 godina

Svaka čast Đorđeviću kao igraču, ali ovo za strance mu je glup stav.
Zašto nekome zatvarati vrata samo zbog toga što je rođen van zemlje.
Da li se njegov stav odnosi i na igrače iz Republike Srpske?

kiki

pre 10 godina

Slazem se sa Saletom ali je to mogao malo diplomatski da kaze a ne ovako da ne kazem rasisticki, svako ko ima drzavljanstvo Srbije se ne smatra strancem......

beograd

pre 10 godina

A da li bi dopustili da igra Kobi Brajant za Srbiju ako bi on to hteo?
(Nenad S.Palanka, 19. april 2014 12:22)

naravno, kobi je sremac

zarubica

pre 10 godina

Slažem se sa tim stavom. Klubovi mogu da imaju strance slobodno ali reprezentacija zemlje je druga stvar.
I vratite plave dresove ljudi, previše nam čudno stoje ti crveni koje nikad nismo nosili. A samo kad se setim naziva "Plavi pobedili..."
Jeste da je vezano za KSJ ali na to treba da smo ponosni.

Mile

pre 10 godina

Koliko ja pratim kosarku, boljih stranaca od Dzenkinsa i Nelsona nije bilo u nasim klubovima. I ako postoji mogucnost da oni zaigraju za Srbiju, treba im pruziti sansu. Uz njih Katic, Simonovic, Tejic, Mitrovic, Marjanovic, pa i Lazic imaju velike adute da zaigraju za Srbiju. Uz jos neke igrace iz inostranstva i eto nam reprezentacije.

Grasak

pre 10 godina

Da li ovo pravilo vazi i za igrace iz Republike Srpske? Ili Srbe iz Crne Gore? Sta vi mislite? Da li bi imali ista protiv da oni igraju za Srbiju, s obzirom da su mnogi fudbaleri iz BiH npr. igrali za SRJ/SCG/Srbiju. Plus ili minus.

Cetnik

pre 10 godina

Слажем се са Ђорђевићем да странац не треба да игра за Србију и мука ми је кад видим Хрватску или Македонску репрезентацију, ми смо земља кошарке која је Амере учила баскету у сред Индијанаполиса 2002 ако је неко заборавио, и треба да негујемо наш начин рада. Али не слажем се са њим кад каже да у Србији нема квалитетних странаца, мислим да су Нелсон и Џенкинс показали како се бори за Српски клуб.

heavy

pre 10 godina

"Za neupucene ovo je diskriminacija ...."Zbog cega je ovo diskriminacija?Klubovi neka dovode koga hoce mada je i to uzrok propasti domaceg kadra ali za reprezentacije treba da igraju samo igraci koji su bar rodjeni u drzavi za koju igraju.Ionako je sve izgubilo smisao a nebuloza je kupovati sportiste da bi igrali za nacionalni tim.

Drim tim

pre 10 godina

Najbolje sto imamo:
Pozicije 1 i 2 :
Teodosic,Micic,Bogdanovic,Milosavljevic(Markovic)

Pozicije 3 i 4 :
Micov,Bjelica,Lucic,Erceg,Bircevic

Pozicija 5 :
Krstic,Katic,Marijanovic

dule

pre 10 godina

(Kiza, 19. april 2014 11:26)
Pa ustvari, ako ćemo terati mak na konac postoje košarkaši koji imaju naše državljanstvo ali nemaju naše košarkaško državljansto - jedna mala začkoljica vezana za FIBA. Inače, ako ćemo iskreno reprezentativna košarka postaje sve besmislenija zbog "domaćih stranaca".

Antara

pre 10 godina

@Stevan: Pa zapravo crveni dresovi imaju veze sa reprezentacijom, jer predstavljaju prvu boju na srpskoj zastavi, bas kao sto su plavi dresovi u nekadasnjem jugoslovenskom periodu bili izraz prve plave boje na jugoslovenskoj zastavi. E sad o tome koji je dres je estetski lepsi moze se diskutovati, mada cini mi se da u ocima ljubitelja kosarke plavi dresovi imaju tezinu, ne zbog same boje, vec zbog rezultata nacinjenih u tom cuvenom plavom dresu. Licno nemam nista protiv da ostane ovako, al opet i ako odluce da vrate ne bih se protivio. Vazan je kvalitet. a dres moze biti i fluorescentan. :D

Dankan i Parker

pre 10 godina

Teodosic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Micic,Ljubicic,Markovic,Dangubic,
Tepic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Savanovic,Velickovic,Macvan,Aleksandrov,
Krstic,Kuzmic,Raduljica,Rakovic,Jokic,Marjanovic...

ali TEO,Bogdan,Micov,Bjelica,Erceg,Krstic...
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Velickovic,Raduljica...
i jos dva igraca : Kuzmic,MICIC(ako mnoge osporavaju TEpica on moze da igra 1,2 i 3 i da zaustavi svakog igraca na te pozicije)
(dules, 19. april 2014 11:18)
Tako je care samo pikaj i rolaj.

Vladika

pre 10 godina

@kiza

ne filozofiraj previse! Sale ne zeli nikog da diskrimise vec zeli da vrati srpsku kosarku tamo gde joj je mesto i u tome ga potpuno podrzavam. Ili treba da nam stranci budu nosioci igre kao sto je to slucaj sa Crnom Gorom ili Makedonijom na primer? Jedino su srpska i slovenacka reprezentacija bez stranaca i zato su po kvalitetu ipak malo iznad ostalih reprezentacija iz ex-Yu, to nikako nije slucajnost!

Tony Parker

pre 10 godina

Gledam nesto nas sastav onako imamo odlicnog pleja jednog od 15-20 najboljih na svetu da ukljucimo i NBA ligu samo sto mnogo siluje i nema sa kim da igra mislim nisu losi nasi igraci ali ne odgovaraju Teodosicu sa svojom lucidosnju ako uporedimo Djinobilija,Ljulja,Rubija,Dragica,Rodrigeza tu je bolji je cak od njih izuzev Djinobilija od Amerikanaca Pola,Vestbruka i Vilijamsa nije sigurno bolji mozda moze da se poredi sa Polom ali je Pol daleko bolji igrac.Nas problem su bekovi Nedovic odigra jednu kako treba i posle ga nema nigde ni jedan nas bek nije atletski gradjen imamo problem i sto mnogo zavisimo od Lucica i Krstica.Videli smo protiv Spanije da Krstic ne moze sam ,a da Bjelica ipak nije neka klasa kosarkasa i ne bih ga vise zvao u reprezentaciju.Nas je problem sto nam igrac pobegne u inostranstvo kao mlad pre vremena i postane prosecan igrac u Belgiji jedino se Aleksandrov koliko toliko izvukao.Sta ti da radis sa igracima poput Tepica,Milosavljevica i Tripkovica pa i Velickovica koji je postao prosecan igrac i nikad vise nece uci u formu ti igraci ne mogu da se nose sa atletski gradjenim zverima iz NBA lige.Zamislite duel Lebron i Velickovic ili Djurent sa Bjelicom njih bi i Ibaka izbacio sa parketa ,a kamoli neko od top igraca.Videcemo kako ce da se nose sa Brazilom Varezaom i Neneom.

dus dibidus

pre 10 godina

Слажем се са Салетом. Исто тако, Литванија је земља са дупло мање становника него ми па немају странце и освајају медаље, а ми тражимо милион неких изговора зашто смо неуспешни и зашто нам је кошарка као некада национални спорт пропала.
Иначе, надам се да ће Кузмић бити позван у репрезентацију, јер ће се Крстић вероватно опростити после СП, а ми немамо доброг центра ни на видику.

pedja

pre 10 godina

Stevan-Uopste nisi u pravu iako se ja u potpunosti slazem sa tobom. Crveni dresovi su dresovi Srbije, a plavi su bili od Jugoslavije. Sve reprezentacije su promenile dresove iako su plavi bili mnogo lepsi, jbg

zvezdas

pre 10 godina

veliki sam zvezdas ali koliko hod ja obozavao djenkinsa ili nelsona, mislim da nam ne trebaju ubreprezentaciji... mi smo uvek imali vrhunske igrace i potpuno se slazem sa tim da nam ne treba stranac u reprezentaciji

Yopa

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove...(stevan, 19. april 2014 11:11)

Zavisi šta podrazumevaš pod tradicijom - KSS nije više KSJ... nema više ni plavo-belo-crvene zastave, ni himne "Hej, Sloveni", da li si i za te "tradicionalne" simbole naše košarke da budu ponovo u upotrebi!? Crvena boja dominira svim srpskim nacionalnim simbolima kroz istoriju (plava je neuporedivo manje prisutna), što zna svako ko se imalo razume u srpsku tradiciju - tako da je potpuno logično da glavna boja naših dresova bude crvena.

ja

pre 10 godina

Dobro, zasto se pravite blesavi?
Kad se misli na strance u kosarci odnosi se iskljucivo na "uvezene" Amerikance kojih je sve vise u evropskim reprezentacijama jer je to bukvalno postalo "moda", ne na srpske gradjane bilo koje nacionalnosti koji svakako treba da igraju ako zasluzuju.

Zarac

pre 10 godina

U Spaniji ce nam mnogo faliti Milosavljevic, meni je taj decko fascinantan, takvu odbranu da neko igra je neverovatno, napad takodje sjajan, kompletan igrac sto bi se reklo, mnogo ga gotivim bez obzira sto je partizanovac, klasa od igraca. Velika zal ostaje sto Nedovic ima losu sezonu, on da je u formi mnogo bi znacio, ovako je pitanje..sto se tice stranaca slazem se, imalo je tu igraca bas opasnih, ako bi gledali kvalitet to su McCalebb i Kinsey, ali ne znam sa kojom dozom zara bi oni prihvatili nas dres. Podrska za Saleta!

Labud

pre 10 godina

Pa u pravu je. Naravno ako se odnosi na one kojima bi pasos bio dodeljem ukazom premijera. Ako bi neki stranac odrastao ovde, onda bi morao da bude u konkurenciji

dzems bons

pre 10 godina

slazem se sa ovom izjavom, ne bih imao nista protiv kada bi za reprezentaciju igrao rom i sl. ali da nam za Srbiju igra tamo neki koji ne zna rec Sprskog jezika pa mozda cak ni gde se Srbija nalazi na mapi sveta je cista glupost.

milos

pre 10 godina

Vi koji pljujete sada po Saletu, TVRDIM, veze sa košarkom nemate, kao ni ovi što vam lupaju pluseve. To ste isti vi koji bi imali spremne komentare i da je rekao da će stranci igrati...
Tastatura ljudi!

Mita

pre 10 godina

Vrhunski košarkaš,a kao trener,videćemo.Već na početku,podseća na Mihajlovića.Nije ni krenuo da radi,a već daje negativne izjave i pokušava da vlada batinom,baš kao i Mihajlović.Sa Mihajlovićem se nismo usrećili,a sa Đorđevićem videćemo.Početak ne obećava,a pošto se po jutru dan poznaje...

dzukac

pre 10 godina

Apsolutno sam protiv nasumičnog dodeljivanja državljanstva igračima koji nemaju nikakve veze sa Srbijom samo da bi mogli da igraju za reprezentaciju. Međutim ako bi se pojavio igrač koji bi igrao ovde par sezona i posedovao kvalitet da zaigra za reprezentaciju (kao Vesely npr.) ne bih imao ništa protiv. Ovaj drugi deo Djordjeviceve recenice mi uliva nadu da i on slično razmišlja.
Kažete stranac ne bi igrao srcem, i ne mora, neka igra onako kako je Holden igrao za Rusiju ili Myers za Italiju, toga bi se selektor morao sećati.
Nažalost moram i da primetim da mnogi naturalizovani igrači imaju mnogo korektniji odnos prema nacionalnom dresu nego naše rođene ''zvezde'' koje često leti imaju preča posla od zamajavanja sa reprezentacijom.

bzmn

pre 10 godina

Ali itaj stranac ne bi igrao za neku reprezentaciju i reskirao neku povredu ako zaista ne oseca povezanost s tim narodom za koji igra,mi pleja kao sto je Nelson nemamo...

španija...španija...

pre 10 godina

Ovi koji hejtuju ovu izjavu nisu popnuli kosarkasku loptu u zivotu a ni odgledali pola cetvrtine utakmice! sza li sonja biserko kaze na ovo?

Djole

pre 10 godina

(Kiza, 19. april 2014 11:26)

Jao covece,ne lupetej,rasplaka me bas. Nije on rekao nista lose,neka stranci zive ovde i rade i zaraddjuju normalno,rekao je samo da ih on nece zvati u reprezentaciju. Ne znaci da to ne moze da radi neki buduci selektor. Ja ga podrzavam,jer imamo dovoljno nasih kvalitetnih igraca i nema potrebe da rizikujemo i narusavamo neku hemiju. Samo su Rusi naonom jednom EP profitirali od stranaca,nisam primetio da je stranac jos nekom doneo boljitak. P.S. A i stranci ne trce bas nesto za nasim pasosem.

Radosav_Bavaniste

pre 10 godina

Svakako da ne treba usvojiti taj "trend" internacionalizovanja reprezentacija kao što su to učinili neki naši susedi, ali i mnogi drugi. Valja održati identitet i kult reprezentacije koji se, uprkos znatnoj oslabljenosti samog tima u odnosu na period devedesetih i početak dvehiljaditih, održao medju ljubiteljima košarke. Lično sam protiv dovođenja stranaca u reprezentaciju i u tome sam se slagao i sa gospodinom Ivkovićem, a vidim da po tom pitanju postoji kontinuitet i to je dobro. A sad nevezano za ovu temu, jedva čekam da vidim, kao strasan ljubitelj za mene najlepšeg kolektivnog sporta, širi spisak igrača za SP u Španiji. Mislim da možemo, sudeći po uspešnim sezonama naših, da očekujemo dobre partije u Španiji. Ja sam već rezervisao svoj put do Granade sa svojom gospođom i klincem i jedva čekam početak! :)

jovan

pre 10 godina

Djordjevic je potpuno u pravu! Taman da ne mozemo kos da damo, treba da igraju samo Srbi, najbolji koje imamo. Reprezentacija je reprezentacija a ne klub!

zorzo

pre 10 godina

Djordjevic je bio odlican kosarkas,deluje inteligentno i obrazovano,ali mi ne deluje kao neko ko je potpuno posvecen trenerskim tajnama kosarke.Nadam se da gresim,ali intuicija me obicno ne vara.

ndj

pre 10 godina

ljudi,dobiti pasos jedne zemlje i roditi se u njoj i odrasti uz sve obicaje i ljubav prema njoj nije isto. dakle,isto tako taj koji je juce dobio pasos i nije zajedno sa nama prosao sve ono sto nas narod jeste ne moze imati isti osecaj dok nosi taj dres!!! Da pasose strancima,NE stranci u reprezentaciji. Nikakva mrznja,nista negativno,jednostavno pitanje osecaja i stanja duha prema svojoj zemlji koje se ne stice pasosom,drzavljanstvom.
Zna ovaj covek sta prica!!!
Njemu bih oprostio i da budemo zadnji na svim takmicenjima. Pogledajte njegove igre za reprezantaciju malo na youtube-u i sve ce biti jasno!!!
Toliko radosti u najtezim trenucima,priceless!!!
Jedan je Sale Djordjevic.

Православ

pre 10 godina

Браво Сале , шта ће нам странци , ваљда наши играју довољно добро....Ваљда ће и за Бобија бити места...

nebojša

pre 10 godina

„Nikada, da li ovi kod nas zaslužuju da igraju u reprezentaciji Srbije?“

Pomalo kontradiktorno.Ispade da je problem u njihovom kvalitetu.
Ni ja nisam za strance.

Kosta

pre 10 godina

U redu je da KSS ne juri igrace po svetu i nudi im srpsko drzavljnatvo da bi igrali za reprezentaciju, ali nije u redu da se neko ko je srpski drzavljanin postao jer je to hteo ne razmatra za nacionalni tim. Ako Djordjevic misli da diskriminise igrace po etnickom poreklu ili nacinu kako je neko postao drzavljanin, onda nije za tu funkciju.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

srpski drzavljanin ma koje vere ili nacije ima pravo da igra za srpsku reprezentaciju. sad, hoce li selektor pozvati takvog igraca ili nece - to je vec nesto drugo. ako je u dobroj formi i na odredjenoj poziciji najbolji - onda ne vidim razlog zasto ga bilo koji selektor ne bi pozvao. btw. neko pomenu dresove... slazem se, vracajte plavu boju, bre!

mirko kojotovski

pre 10 godina

Ako je covek rodjen u Srbiji onda nije problem jer mu je srpski maternji jezik.Ako se daje pasos nekom strancu koji se uopste ne indentifikuje sa Srbijom onda NE.Mi imamo masu talentovanih klinaca u svim sportovima.Problem je drzava koja ne podrzava sport i krimosi koji gledaju svoj dzep.Kad bi se drzava trudila da podrzi talente bili bi kao Nemci.Samo nemamo takvih karaktera kao oni..Inace Sale veliki igrac i mislim da ce biti poput Obradovica

dules

pre 10 godina

Teodosic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Micic,Ljubicic,Markovic,Dangubic,
Tepic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Savanovic,Velickovic,Macvan,Aleksandrov,
Krstic,Kuzmic,Raduljica,Rakovic,Jokic,Marjanovic...

ali TEO,Bogdan,Micov,Bjelica,Erceg,Krstic...
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Velickovic,Raduljica...
i jos dva igraca : Kuzmic,MICIC(ako mnoge osporavaju TEpica on moze da igra 1,2 i 3 i da zaustavi svakog igraca na te pozicije)

Kobe sucks

pre 10 godina

Tako je bre! Nikada ne treba da se zovu stranci u reprezentaciju. Reprezentacija je skup najboljih igraca neke zemlje. Ako oni nisu dovoljno dobri onda ne treba da zovemo druge. Mislim da je bolje da igramo sa igracima koji nisu pipnuli loptu ali su barem nasi ljudi Srbi, nego da dovodimo strance da bismo bili bolji. Da ne budemo kao nase komsije sto dovode razne Drejpere, Domerkante, Kukove, i Mekejlebe. Oni su dobri igraci to je neosporno, ali im nije mesto u tim reprezentacijama. Zauzimaju mesto nekom mladom igracu zeljnog igranja za zemlju koji bi krv prolio za nju. Mozda oni naprave bolji rezultat od nas, nema veze, ali lepsi je osecaj kada znas da je za tvoju zemlju sve od sebe dalo nekoliko tvojih zemljaka, a ne stranaca. To treba da budu nasi najbolji sportisti. Neka i budu poslednji na nekom takmicenju ali vazno je da su SRBI!

Bojan

pre 10 godina

Potpuno podrzavam stav Sase Djordjevica..O kakvoj diskriminaciji pricate ????? Ubedjen sam da kada bi postojao stranac koji je ovde duze, i koji bi dobio drzavljanstvo, i koji bi znao jezik, da ga zapravo ne bismo ni smatrali strancem..Da je kojim slucajem Jan Veseli bio taj igrac ne bih imao nista protiv, jer covek govori srpski, zavoleo je ovu zemlju, i dugo je igrao ovde..A da imamo stranca koji je dobio pasos kao sto su to dobili stranci u Makedoniji, Crnoj Gori ili BiH, to nema veze sa reprezentacijom..Drugo je klub, a drugo je reprezentacija..Taj pristup je i unistio reprezentativni sport..U fudbalu su pravila jasno postavljena. I to je princip kako bi trebalo da bude i u ostalim sportovima..

Sajonac

pre 10 godina

A mislis da polovina ovih koji su do sada igrali zasluzuju? E moj selektore, bas da vidim koju ces medalju da osvojis na sledecem prvenstvu.

Srb

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stevan, 19. april 2014 11:11)

Jeste da su "plavi" bili dresovi Yugoslavije, ali moram da priznam da se slazem sa tobom.

zalosna sova

pre 10 godina

Igranje stranaca za reprezentacije,je glupost,ali je jos veca glupost,sto jedino mi,zivimo u virtuelnom svetu svoje velicine,i sto dobrovoljno prihvatamo,hendikep u odnosu,na ostale,naravno da ima stranaca,koji mogu da igraju za nasu reprezentaciju,a ako jedna Spanija nece da se odrekne te mogucnosti,onda me zaista cudi nasa tvrdoglavost.

Kiza

pre 10 godina

Jakmo sam razocaran izjavom Gospodina Djordjevica da stranac nece igrati u reprezentaciji iako ima srpski pasos. To je diskriminacija i to nije zakonito u Srbiji. Svaki covek koji ima srpsko drzavljanstvo je ravnopravan sa drugim srpskim drzavljanima bez obzira na nacin na koji je drzavljnatvo stekao. Ako je neko drzavljanin Srbije ima pravo da bude biran/odabran/izabran na bilo koju funkciju u Srbiji. Ja se zaista nadam da ovo Gospodin Djordjevic nije izjavio i da je u pitanju nezporazum. Mozda je zeleo da kaze da nece davati drzavljanstva da bi neko igrao za reprezantaciju, a ne da nece razmatrati srpske drzavljane na bazi njegovog etnickog porekla ili zivotnih okolnosti.

stevan

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.

Ivan R

pre 10 godina

Cenim tvoj stav u vezi stranaca u reprezentaciji, do prošle godine sam isto mislio, ali, iskren da budem, meni je sada to sasvim svejedno.
Ionako je sve u ovoj zemlji otišlo dođavola.

1914

pre 10 godina

@ Kiza i slicni:kakav smo mi narod,tamo gde treba da se ugledamo na strance mi nista a gde ne treba utrkujemo se da to iskopiramo.Nije poenta dal neki stranac igrama zasluzuje ili ne igranje u reprezentaciji,nego da ne treba da igra za nas makar bio Jordan.Najlakse je podeliti pasose dobrim strancima ali to nema veze sa sportom,cak sta vise totalno je nesportski...

Апоплекс

pre 10 godina

Strancima zatvoreno čak i ako imaju pasoš? Šta to znači? Svi igrači moraju da budu srbi-arijevci? Sale ovo ćeš morati da objasniš.
(halo?, 19. april 2014 11:24)

Ми смо Словени.

Sofokle

pre 10 godina

@fino alla fine: Pa ta podela ne postoji. Ta toboznja podela na relaciji Srbi i ostali je nametnuta i u "rok sluzbe" onih koji se bave degradacijom svega sto u Srbiji na bilo koji nacin moze da obnovi nacionalno jedinstvo. Postoji samo podela, kako sam ja shvatio Djordjevica, a Dudu pre njega, na srpske drzavljane( dakle ne Srbe) i na strance koji u nekim zemljama namenskim naturalizovanjem postaju drzavljani i preko noci igraci reprezentacije. Protiv toga je Djordjevic, a ja ne bih imao na to sta da dodam, jer smatram da medju nasim klincima postoji neverovatan talenat koji bi jos vise dosao do izrazaja, da sport ne sledi sudbinu ekonomski ojadjene zemlje.

neko iz mase

pre 10 godina

Bravo ti ga brate! Nismo mi neka mini nacija da imamo problem sa identitetom, pa da moramo da jurimo trofeje. Mi nudimo najbolje od onoga sto imamo! Sto smo mi obucili... Za to valjda i sluze reprezentacije drzava. :)

Kobe sucks

pre 10 godina

Tako je bre! Nikada ne treba da se zovu stranci u reprezentaciju. Reprezentacija je skup najboljih igraca neke zemlje. Ako oni nisu dovoljno dobri onda ne treba da zovemo druge. Mislim da je bolje da igramo sa igracima koji nisu pipnuli loptu ali su barem nasi ljudi Srbi, nego da dovodimo strance da bismo bili bolji. Da ne budemo kao nase komsije sto dovode razne Drejpere, Domerkante, Kukove, i Mekejlebe. Oni su dobri igraci to je neosporno, ali im nije mesto u tim reprezentacijama. Zauzimaju mesto nekom mladom igracu zeljnog igranja za zemlju koji bi krv prolio za nju. Mozda oni naprave bolji rezultat od nas, nema veze, ali lepsi je osecaj kada znas da je za tvoju zemlju sve od sebe dalo nekoliko tvojih zemljaka, a ne stranaca. To treba da budu nasi najbolji sportisti. Neka i budu poslednji na nekom takmicenju ali vazno je da su SRBI!

Kiza

pre 10 godina

Jakmo sam razocaran izjavom Gospodina Djordjevica da stranac nece igrati u reprezentaciji iako ima srpski pasos. To je diskriminacija i to nije zakonito u Srbiji. Svaki covek koji ima srpsko drzavljanstvo je ravnopravan sa drugim srpskim drzavljanima bez obzira na nacin na koji je drzavljnatvo stekao. Ako je neko drzavljanin Srbije ima pravo da bude biran/odabran/izabran na bilo koju funkciju u Srbiji. Ja se zaista nadam da ovo Gospodin Djordjevic nije izjavio i da je u pitanju nezporazum. Mozda je zeleo da kaze da nece davati drzavljanstva da bi neko igrao za reprezantaciju, a ne da nece razmatrati srpske drzavljane na bazi njegovog etnickog porekla ili zivotnih okolnosti.

stevan

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.

neko iz mase

pre 10 godina

Bravo ti ga brate! Nismo mi neka mini nacija da imamo problem sa identitetom, pa da moramo da jurimo trofeje. Mi nudimo najbolje od onoga sto imamo! Sto smo mi obucili... Za to valjda i sluze reprezentacije drzava. :)

Православ

pre 10 godina

Браво Сале , шта ће нам странци , ваљда наши играју довољно добро....Ваљда ће и за Бобија бити места...

kokolo

pre 10 godina

Meni je licno drago da smo jedini u regionu sa slovencima bez crnca u ekipi ovo nije klupsko takmicenje ovo su reprezentacije. Naravno ukoliko je taj neki covek dosao ovde pre 10 godine i ime neki drugi zivot sem toga da igra kosarku sa nasu repku onda je to ok al to je redak slucaj .

napred

pre 10 godina

Bravo Sale ! Takav stav mora da bude prisutan u svim reprezentacijama Srbije, a ne kao Nemci i ostali- nemaju po 30 % svojih ljudi u reprezentacijama. Njima je bitno da pobede po svaku cenu, makar igrali sa marsovcima u timu.
A mi sta uradimo-uradimo, uradili smo svojim snagama. Bili smo svetski,olimpijski i evropski prvaci u skoro svim kolektivnim sportovima i skoro svim selekcijama-sa svojim ljudima !

dzems bons

pre 10 godina

slazem se sa ovom izjavom, ne bih imao nista protiv kada bi za reprezentaciju igrao rom i sl. ali da nam za Srbiju igra tamo neki koji ne zna rec Sprskog jezika pa mozda cak ni gde se Srbija nalazi na mapi sveta je cista glupost.

zorzo

pre 10 godina

Djordjevic je bio odlican kosarkas,deluje inteligentno i obrazovano,ali mi ne deluje kao neko ko je potpuno posvecen trenerskim tajnama kosarke.Nadam se da gresim,ali intuicija me obicno ne vara.

zvezdas

pre 10 godina

veliki sam zvezdas ali koliko hod ja obozavao djenkinsa ili nelsona, mislim da nam ne trebaju ubreprezentaciji... mi smo uvek imali vrhunske igrace i potpuno se slazem sa tim da nam ne treba stranac u reprezentaciji

ja

pre 10 godina

Dobro, zasto se pravite blesavi?
Kad se misli na strance u kosarci odnosi se iskljucivo na "uvezene" Amerikance kojih je sve vise u evropskim reprezentacijama jer je to bukvalno postalo "moda", ne na srpske gradjane bilo koje nacionalnosti koji svakako treba da igraju ako zasluzuju.

dule

pre 10 godina

(Kiza, 19. april 2014 11:26)
Pa ustvari, ako ćemo terati mak na konac postoje košarkaši koji imaju naše državljanstvo ali nemaju naše košarkaško državljansto - jedna mala začkoljica vezana za FIBA. Inače, ako ćemo iskreno reprezentativna košarka postaje sve besmislenija zbog "domaćih stranaca".

Yopa

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove...(stevan, 19. april 2014 11:11)

Zavisi šta podrazumevaš pod tradicijom - KSS nije više KSJ... nema više ni plavo-belo-crvene zastave, ni himne "Hej, Sloveni", da li si i za te "tradicionalne" simbole naše košarke da budu ponovo u upotrebi!? Crvena boja dominira svim srpskim nacionalnim simbolima kroz istoriju (plava je neuporedivo manje prisutna), što zna svako ko se imalo razume u srpsku tradiciju - tako da je potpuno logično da glavna boja naših dresova bude crvena.

Zarac

pre 10 godina

U Spaniji ce nam mnogo faliti Milosavljevic, meni je taj decko fascinantan, takvu odbranu da neko igra je neverovatno, napad takodje sjajan, kompletan igrac sto bi se reklo, mnogo ga gotivim bez obzira sto je partizanovac, klasa od igraca. Velika zal ostaje sto Nedovic ima losu sezonu, on da je u formi mnogo bi znacio, ovako je pitanje..sto se tice stranaca slazem se, imalo je tu igraca bas opasnih, ako bi gledali kvalitet to su McCalebb i Kinsey, ali ne znam sa kojom dozom zara bi oni prihvatili nas dres. Podrska za Saleta!

Апоплекс

pre 10 godina

Strancima zatvoreno čak i ako imaju pasoš? Šta to znači? Svi igrači moraju da budu srbi-arijevci? Sale ovo ćeš morati da objasniš.
(halo?, 19. april 2014 11:24)

Ми смо Словени.

1914

pre 10 godina

@ Kiza i slicni:kakav smo mi narod,tamo gde treba da se ugledamo na strance mi nista a gde ne treba utrkujemo se da to iskopiramo.Nije poenta dal neki stranac igrama zasluzuje ili ne igranje u reprezentaciji,nego da ne treba da igra za nas makar bio Jordan.Najlakse je podeliti pasose dobrim strancima ali to nema veze sa sportom,cak sta vise totalno je nesportski...

milos

pre 10 godina

Vi koji pljujete sada po Saletu, TVRDIM, veze sa košarkom nemate, kao ni ovi što vam lupaju pluseve. To ste isti vi koji bi imali spremne komentare i da je rekao da će stranci igrati...
Tastatura ljudi!

Bojan

pre 10 godina

Potpuno podrzavam stav Sase Djordjevica..O kakvoj diskriminaciji pricate ????? Ubedjen sam da kada bi postojao stranac koji je ovde duze, i koji bi dobio drzavljanstvo, i koji bi znao jezik, da ga zapravo ne bismo ni smatrali strancem..Da je kojim slucajem Jan Veseli bio taj igrac ne bih imao nista protiv, jer covek govori srpski, zavoleo je ovu zemlju, i dugo je igrao ovde..A da imamo stranca koji je dobio pasos kao sto su to dobili stranci u Makedoniji, Crnoj Gori ili BiH, to nema veze sa reprezentacijom..Drugo je klub, a drugo je reprezentacija..Taj pristup je i unistio reprezentativni sport..U fudbalu su pravila jasno postavljena. I to je princip kako bi trebalo da bude i u ostalim sportovima..

Nataeos

pre 10 godina

Jakmo sam razocaran izjavom Gospodina Djordjevica da stranac nece igrati u reprezentaciji iako ima srpski pasos. To je diskriminacija i to nije zakonito u Srbiji. Svaki covek koji ima srpsko drzavljanstvo je ravnopravan sa drugim srpskim drzavljanima bez obzira na nacin na koji je drzavljnatvo stekao. Ako je neko drzavljanin Srbije ima pravo da bude biran/odabran/izabran na bilo koju funkciju u Srbiji. Ja se zaista nadam da ovo Gospodin Djordjevic nije izjavio i da je u pitanju nezporazum. Mozda je zeleo da kaze da nece davati drzavljanstva da bi neko igrao za reprezantaciju, a ne da nece razmatrati srpske drzavljane na bazi njegovog etnickog porekla ili zivotnih okolnosti.
(Kiza, 19. april 2014 11:26) poenta je ekspresno dovodjenje za to!! A ako covek tu zivi vec 20 godina to je druga prica.

Aleksandar B

pre 10 godina

nisi bitni ni dresovi ni igraci,bitno je da svi momci za reprezentaciji igraju kao Stimac i Kalinic.s puno ljubavi i sa 100 % truda! takvih 12 nam trebaju ,prepustimo selektoru da pronadje 12 igraca koji ce se max zalagati za svaki mec!

dzukac

pre 10 godina

Apsolutno sam protiv nasumičnog dodeljivanja državljanstva igračima koji nemaju nikakve veze sa Srbijom samo da bi mogli da igraju za reprezentaciju. Međutim ako bi se pojavio igrač koji bi igrao ovde par sezona i posedovao kvalitet da zaigra za reprezentaciju (kao Vesely npr.) ne bih imao ništa protiv. Ovaj drugi deo Djordjeviceve recenice mi uliva nadu da i on slično razmišlja.
Kažete stranac ne bi igrao srcem, i ne mora, neka igra onako kako je Holden igrao za Rusiju ili Myers za Italiju, toga bi se selektor morao sećati.
Nažalost moram i da primetim da mnogi naturalizovani igrači imaju mnogo korektniji odnos prema nacionalnom dresu nego naše rođene ''zvezde'' koje često leti imaju preča posla od zamajavanja sa reprezentacijom.

Sajonac

pre 10 godina

A mislis da polovina ovih koji su do sada igrali zasluzuju? E moj selektore, bas da vidim koju ces medalju da osvojis na sledecem prvenstvu.

heavy

pre 10 godina

"Za neupucene ovo je diskriminacija ...."Zbog cega je ovo diskriminacija?Klubovi neka dovode koga hoce mada je i to uzrok propasti domaceg kadra ali za reprezentacije treba da igraju samo igraci koji su bar rodjeni u drzavi za koju igraju.Ionako je sve izgubilo smisao a nebuloza je kupovati sportiste da bi igrali za nacionalni tim.

vlajko

pre 10 godina

Bravo Djole......bez obzira koliko su tamnoputi igraci vazni za nase klubove ne treba da igraju za reprezentaciju jer mi predtavljamo nasu naciju ane oni.....

dus dibidus

pre 10 godina

Слажем се са Салетом. Исто тако, Литванија је земља са дупло мање становника него ми па немају странце и освајају медаље, а ми тражимо милион неких изговора зашто смо неуспешни и зашто нам је кошарка као некада национални спорт пропала.
Иначе, надам се да ће Кузмић бити позван у репрезентацију, јер ће се Крстић вероватно опростити после СП, а ми немамо доброг центра ни на видику.

dules

pre 10 godina

Teodosic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Micic,Ljubicic,Markovic,Dangubic,
Tepic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Savanovic,Velickovic,Macvan,Aleksandrov,
Krstic,Kuzmic,Raduljica,Rakovic,Jokic,Marjanovic...

ali TEO,Bogdan,Micov,Bjelica,Erceg,Krstic...
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Velickovic,Raduljica...
i jos dva igraca : Kuzmic,MICIC(ako mnoge osporavaju TEpica on moze da igra 1,2 i 3 i da zaustavi svakog igraca na te pozicije)

wtf

pre 10 godina

Kapiram tu logiku u slucaju da ako neko nema pasos/drzavljanstvo, ali ako ima, onda ne nikako nije stranac. Mozda je problem u odgovarajucim krvnim zrncima..?

Nišlija

pre 10 godina

Apel za Saleta !!! Obavezno vratiti plave dresove, u njima smo osvajali sve značajne titule i medalje (i kao Srbija 2009. u Poljskoj - srebro na EP, četvrto mesto na SP u Turskoj). Po plavim dresovima smo prepoznatljivi svuda u svetu. Šta fali odbojkašima što i dalje nose plave dresove, i dalje su u samom svetskom vrhu !!! A ako nekom smetaju plavi dresovi, onda mu smetaju i naše titule svetskih i evropskih prvaka, olimpjskih vicešampiona... Crvene nose, kao što dobro znamo, Hrvati i Crnogorci !!!

Nataeos

pre 10 godina

Slazem se pogotovo kad je pitanje kosarke! Sad da je neki crnac ili bilo koje boje... kod nas 20 godina ili rodjen u Srbiji ili tako nesto to je vec druga stvar, ali dovoditi neke strance ( crnac ili ne to nije bitno) samo da bi igrao za reprezentaciju to je glupost!!

ndj

pre 10 godina

ljudi,dobiti pasos jedne zemlje i roditi se u njoj i odrasti uz sve obicaje i ljubav prema njoj nije isto. dakle,isto tako taj koji je juce dobio pasos i nije zajedno sa nama prosao sve ono sto nas narod jeste ne moze imati isti osecaj dok nosi taj dres!!! Da pasose strancima,NE stranci u reprezentaciji. Nikakva mrznja,nista negativno,jednostavno pitanje osecaja i stanja duha prema svojoj zemlji koje se ne stice pasosom,drzavljanstvom.
Zna ovaj covek sta prica!!!
Njemu bih oprostio i da budemo zadnji na svim takmicenjima. Pogledajte njegove igre za reprezantaciju malo na youtube-u i sve ce biti jasno!!!
Toliko radosti u najtezim trenucima,priceless!!!
Jedan je Sale Djordjevic.

Cetnik

pre 10 godina

Слажем се са Ђорђевићем да странац не треба да игра за Србију и мука ми је кад видим Хрватску или Македонску репрезентацију, ми смо земља кошарке која је Амере учила баскету у сред Индијанаполиса 2002 ако је неко заборавио, и треба да негујемо наш начин рада. Али не слажем се са њим кад каже да у Србији нема квалитетних странаца, мислим да су Нелсон и Џенкинс показали како се бори за Српски клуб.

Radosav_Bavaniste

pre 10 godina

Svakako da ne treba usvojiti taj "trend" internacionalizovanja reprezentacija kao što su to učinili neki naši susedi, ali i mnogi drugi. Valja održati identitet i kult reprezentacije koji se, uprkos znatnoj oslabljenosti samog tima u odnosu na period devedesetih i početak dvehiljaditih, održao medju ljubiteljima košarke. Lično sam protiv dovođenja stranaca u reprezentaciju i u tome sam se slagao i sa gospodinom Ivkovićem, a vidim da po tom pitanju postoji kontinuitet i to je dobro. A sad nevezano za ovu temu, jedva čekam da vidim, kao strasan ljubitelj za mene najlepšeg kolektivnog sporta, širi spisak igrača za SP u Španiji. Mislim da možemo, sudeći po uspešnim sezonama naših, da očekujemo dobre partije u Španiji. Ja sam već rezervisao svoj put do Granade sa svojom gospođom i klincem i jedva čekam početak! :)

pedja

pre 10 godina

Stevan-Uopste nisi u pravu iako se ja u potpunosti slazem sa tobom. Crveni dresovi su dresovi Srbije, a plavi su bili od Jugoslavije. Sve reprezentacije su promenile dresove iako su plavi bili mnogo lepsi, jbg

Vladika

pre 10 godina

@kiza

ne filozofiraj previse! Sale ne zeli nikog da diskrimise vec zeli da vrati srpsku kosarku tamo gde joj je mesto i u tome ga potpuno podrzavam. Ili treba da nam stranci budu nosioci igre kao sto je to slucaj sa Crnom Gorom ili Makedonijom na primer? Jedino su srpska i slovenacka reprezentacija bez stranaca i zato su po kvalitetu ipak malo iznad ostalih reprezentacija iz ex-Yu, to nikako nije slucajnost!

Nataeos

pre 10 godina

Koliko ja pratim kosarku, boljih stranaca od Dzenkinsa i Nelsona nije bilo u nasim klubovima. I ako postoji mogucnost da oni zaigraju za Srbiju, treba im pruziti sansu. Uz njih Katic, Simonovic, Tejic, Mitrovic, Marjanovic, pa i Lazic imaju velike adute da zaigraju za Srbiju. Uz jos neke igrace iz inostranstva i eto nam reprezentacije.
(Mile, 19. april 2014 13:59) zvezdas objektivan kao haski tribunal !!

španija...španija...

pre 10 godina

Ovi koji hejtuju ovu izjavu nisu popnuli kosarkasku loptu u zivotu a ni odgledali pola cetvrtine utakmice! sza li sonja biserko kaze na ovo?

nebojša

pre 10 godina

„Nikada, da li ovi kod nas zaslužuju da igraju u reprezentaciji Srbije?“

Pomalo kontradiktorno.Ispade da je problem u njihovom kvalitetu.
Ni ja nisam za strance.

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

srpski drzavljanin ma koje vere ili nacije ima pravo da igra za srpsku reprezentaciju. sad, hoce li selektor pozvati takvog igraca ili nece - to je vec nesto drugo. ako je u dobroj formi i na odredjenoj poziciji najbolji - onda ne vidim razlog zasto ga bilo koji selektor ne bi pozvao. btw. neko pomenu dresove... slazem se, vracajte plavu boju, bre!

jovan

pre 10 godina

Djordjevic je potpuno u pravu! Taman da ne mozemo kos da damo, treba da igraju samo Srbi, najbolji koje imamo. Reprezentacija je reprezentacija a ne klub!

Antara

pre 10 godina

@Stevan: Pa zapravo crveni dresovi imaju veze sa reprezentacijom, jer predstavljaju prvu boju na srpskoj zastavi, bas kao sto su plavi dresovi u nekadasnjem jugoslovenskom periodu bili izraz prve plave boje na jugoslovenskoj zastavi. E sad o tome koji je dres je estetski lepsi moze se diskutovati, mada cini mi se da u ocima ljubitelja kosarke plavi dresovi imaju tezinu, ne zbog same boje, vec zbog rezultata nacinjenih u tom cuvenom plavom dresu. Licno nemam nista protiv da ostane ovako, al opet i ako odluce da vrate ne bih se protivio. Vazan je kvalitet. a dres moze biti i fluorescentan. :D

radovan

pre 10 godina

Ovo nije diskriminacija. Ovo sa stranim igracima u reprezentacijama ustvari ima drugu stranu. To pravilo koriste klubovi da bi doveli jos jednog stranca, ti igraci dobijaju euro pasos, placeni su. Sale je samo rekao da mi to necemo raditi. Necemo davati novac da bi neko igrao za nas i samim tim delimo igrace na placene i koji igraju srcem. Zar to ne bi bila veca diskriminacija. Da ne bi neko rekao kako Spanija. Tu dobijaju pasos euro unije, igraju za medalje i podizu sebi vrtoglavo cenu, na radru vrhunskih ekipa non-stop. Tako da mi nismo trenutno u toj situaciji.

KOKOLO MOJ

pre 10 godina

a šta ako je neko rođen u Srbiji, ćale mu šumadinac npr. a majka crnkinja i zove se Srđan, ili je po ocu srbin a majka kineskinja?

Srb

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stevan, 19. april 2014 11:11)

Jeste da su "plavi" bili dresovi Yugoslavije, ali moram da priznam da se slazem sa tobom.

mirko kojotovski

pre 10 godina

Ako je covek rodjen u Srbiji onda nije problem jer mu je srpski maternji jezik.Ako se daje pasos nekom strancu koji se uopste ne indentifikuje sa Srbijom onda NE.Mi imamo masu talentovanih klinaca u svim sportovima.Problem je drzava koja ne podrzava sport i krimosi koji gledaju svoj dzep.Kad bi se drzava trudila da podrzi talente bili bi kao Nemci.Samo nemamo takvih karaktera kao oni..Inace Sale veliki igrac i mislim da ce biti poput Obradovica

beograd

pre 10 godina

A da li bi dopustili da igra Kobi Brajant za Srbiju ako bi on to hteo?
(Nenad S.Palanka, 19. april 2014 12:22)

naravno, kobi je sremac

Jarmusch

pre 10 godina

Pa Kizo, npr. jedan Švarceneger ima američko državljanstvo ali ne može da bude predsednik USA jer nije rođen tamo, razumeš?
(trta, 19. april 2014 12:48)
Ali bi Švarceneger mogao da igra za USA basketball tim na olimpijadi, razumeš?

Sofokle

pre 10 godina

@fino alla fine: Pa ta podela ne postoji. Ta toboznja podela na relaciji Srbi i ostali je nametnuta i u "rok sluzbe" onih koji se bave degradacijom svega sto u Srbiji na bilo koji nacin moze da obnovi nacionalno jedinstvo. Postoji samo podela, kako sam ja shvatio Djordjevica, a Dudu pre njega, na srpske drzavljane( dakle ne Srbe) i na strance koji u nekim zemljama namenskim naturalizovanjem postaju drzavljani i preko noci igraci reprezentacije. Protiv toga je Djordjevic, a ja ne bih imao na to sta da dodam, jer smatram da medju nasim klincima postoji neverovatan talenat koji bi jos vise dosao do izrazaja, da sport ne sledi sudbinu ekonomski ojadjene zemlje.

Нови Феудализам

pre 10 godina

Небитно је.
Клубови више нису клубови, као што ни репрезентације више нису репрезентације. Све се претворило у голи бизнис.

Onokao...

pre 10 godina

Mi i Litvanija smo jedine 2 reprezentacije koje nesto znace u Evropi koje nikada nisu imale ni strane igrace ni stranog trenera. Isto tako, nase 2 reprezentacije su najuspesnije u Evropi sto se tice mladih reprezentacija, tako da ovaj koncept itekako ima smisla. Najveci problem je taj sto kod nas nema tog "kucnog vaspitanja" da je drzavni tim ispred svega. Imao sam priliku da pricam sa nekim mladim igracima koji igraju u nasim prvoligaskim klubovima i verujte da im seniorska reprezentacija nije uopste na spisku prioriteta. Meni je to porazavajuce. To je to na cemu treneri moraju da rade sa njima, a i menadzeri(koji su im postali drugi roditelji) bi mogli malo vise da se bave tom problematikom. Koliko je ovo poslednje zvucalo naivno...

Labud

pre 10 godina

Pa u pravu je. Naravno ako se odnosi na one kojima bi pasos bio dodeljem ukazom premijera. Ako bi neki stranac odrastao ovde, onda bi morao da bude u konkurenciji

Mita

pre 10 godina

Vrhunski košarkaš,a kao trener,videćemo.Već na početku,podseća na Mihajlovića.Nije ni krenuo da radi,a već daje negativne izjave i pokušava da vlada batinom,baš kao i Mihajlović.Sa Mihajlovićem se nismo usrećili,a sa Đorđevićem videćemo.Početak ne obećava,a pošto se po jutru dan poznaje...

Svi zajedno

pre 10 godina

Ljudi, valjda shvatate da je Đorđević ovom izjavom pre svega mislio na Amerikance kojih danas ima u skoro svakoj reprezentaciji (najviše u onim prosečnim) !!! Kada je reč o našim igračima iz Republike Srpske ili Srbima iz Crne Gore, treba maksimalno olakšati proceduru dobijanja našeg pasoša (ako ga već nemaju) da bi mogli da konkurišu za nacionalni tim( naravno tu mislim na one koji svojim kvalitetom i igrama zaslužuju mesto u reprezentaciji)

Tony Parker

pre 10 godina

Gledam nesto nas sastav onako imamo odlicnog pleja jednog od 15-20 najboljih na svetu da ukljucimo i NBA ligu samo sto mnogo siluje i nema sa kim da igra mislim nisu losi nasi igraci ali ne odgovaraju Teodosicu sa svojom lucidosnju ako uporedimo Djinobilija,Ljulja,Rubija,Dragica,Rodrigeza tu je bolji je cak od njih izuzev Djinobilija od Amerikanaca Pola,Vestbruka i Vilijamsa nije sigurno bolji mozda moze da se poredi sa Polom ali je Pol daleko bolji igrac.Nas problem su bekovi Nedovic odigra jednu kako treba i posle ga nema nigde ni jedan nas bek nije atletski gradjen imamo problem i sto mnogo zavisimo od Lucica i Krstica.Videli smo protiv Spanije da Krstic ne moze sam ,a da Bjelica ipak nije neka klasa kosarkasa i ne bih ga vise zvao u reprezentaciju.Nas je problem sto nam igrac pobegne u inostranstvo kao mlad pre vremena i postane prosecan igrac u Belgiji jedino se Aleksandrov koliko toliko izvukao.Sta ti da radis sa igracima poput Tepica,Milosavljevica i Tripkovica pa i Velickovica koji je postao prosecan igrac i nikad vise nece uci u formu ti igraci ne mogu da se nose sa atletski gradjenim zverima iz NBA lige.Zamislite duel Lebron i Velickovic ili Djurent sa Bjelicom njih bi i Ibaka izbacio sa parketa ,a kamoli neko od top igraca.Videcemo kako ce da se nose sa Brazilom Varezaom i Neneom.

Grasak

pre 10 godina

Da li ovo pravilo vazi i za igrace iz Republike Srpske? Ili Srbe iz Crne Gore? Sta vi mislite? Da li bi imali ista protiv da oni igraju za Srbiju, s obzirom da su mnogi fudbaleri iz BiH npr. igrali za SRJ/SCG/Srbiju. Plus ili minus.

boki76

pre 10 godina

Ne bi trebalo ispustiti Kaminskog i Kuzmica ako je tacno da oni zele da igraju za reprezentaciju Srbije. Ima jos momaka koji su poreklom sa ovih prostora i koji zele da igraju za Srbiju. Nismo vise velika drzava da tek tako propustimo nekog igraca.

Djole

pre 10 godina

(Kiza, 19. april 2014 11:26)

Jao covece,ne lupetej,rasplaka me bas. Nije on rekao nista lose,neka stranci zive ovde i rade i zaraddjuju normalno,rekao je samo da ih on nece zvati u reprezentaciju. Ne znaci da to ne moze da radi neki buduci selektor. Ja ga podrzavam,jer imamo dovoljno nasih kvalitetnih igraca i nema potrebe da rizikujemo i narusavamo neku hemiju. Samo su Rusi naonom jednom EP profitirali od stranaca,nisam primetio da je stranac jos nekom doneo boljitak. P.S. A i stranci ne trce bas nesto za nasim pasosem.

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Videćemo Sale posle prvenstva da li ti trebaju! Duda je prisilno igrao sa 9 novih pošto je ovim "domaćim" bilo bitnije da se brčkaju na plažama, glume povređene i traže nove angažmane i tako već više od 10 godina....! Inače omiljena nam je uzrečica postala: "sa ovim timom dobro smo i to postigli", a šta i koliko smo postigli znamo i sami! Veliko NULA

Ivan R

pre 10 godina

Cenim tvoj stav u vezi stranaca u reprezentaciji, do prošle godine sam isto mislio, ali, iskren da budem, meni je sada to sasvim svejedno.
Ionako je sve u ovoj zemlji otišlo dođavola.

Vlado80

pre 10 godina

Svaka čast Đorđeviću kao igraču, ali ovo za strance mu je glup stav.
Zašto nekome zatvarati vrata samo zbog toga što je rođen van zemlje.
Da li se njegov stav odnosi i na igrače iz Republike Srpske?

Kosta

pre 10 godina

U redu je da KSS ne juri igrace po svetu i nudi im srpsko drzavljnatvo da bi igrali za reprezentaciju, ali nije u redu da se neko ko je srpski drzavljanin postao jer je to hteo ne razmatra za nacionalni tim. Ako Djordjevic misli da diskriminise igrace po etnickom poreklu ili nacinu kako je neko postao drzavljanin, onda nije za tu funkciju.

Dax

pre 10 godina

Bravo Sale. Od toliko talentovanih sportista koje imamo mi treba da "uvozimo strance". Bostalo je zaista glupo ipak su ovo reprezentacije.Po ovoj danasnjoj logici recimo Katar koji ne zna sta ce sa novcem moze da skokne do NBA uzme 10 igraca da igraju za reprezentaciju i ladno osvoje svetsko ili slicno.....PODRSKA SALETU!

REALISTA

pre 10 godina

samo da demantujem ove koji tvrde da su nekakvi Nelsoni i Djenke najbolji stranci u skorije vreme, negde veze; sigurno se secate F.Hausa,koji je ginuo za svaku loptu, pa Mekejleb koji je neprikosnoven na svojoj poziciji, kao i Kinzi,koji je dokazao klasu ove godine.

Goran

pre 10 godina

Pa Kizo, npr. jedan Švarceneger ima američko državljanstvo ali ne može da bude predsednik USA jer nije rođen tamo, razumeš?
(trta, 19. april 2014 12:48)

Ali moze da bude guverner jedne od saveznih drzava. Kosarkaski reprezentativci nisu bas predsednici, nemojmo preterivati. Ne slazem se ni ja sa kupovinom stranih igraca za reprezentaciju, ali gde je granica? Ako ne dozvoljavamo nastup onima koji nisu rodjeni u Srbiji, da li cemo zabraniti onima ciji su roditelji ovde rodjeni ... OK, reci cete - dozvolicemo Srbima koji su rodjeni napolju. Ali sta cemo sa onima koji su madjarske, hrvatske, il neke druge nacionalnosti, rodjeni su van Srbije, a zive ovde i imaju drzavljanstvo? Ne treba biti iskljuciv, nemam nista protiv da za nas nekada nastupi i neko tamnoput, po cemu je on losiji ili bolji od nekog bledolikog koji ovde zivi? Ali, kupovati igrace koji nemaju blage veze sa nasom zemljom, samo da bi za nas igrali - to je vec previse.

zalosna sova

pre 10 godina

Igranje stranaca za reprezentacije,je glupost,ali je jos veca glupost,sto jedino mi,zivimo u virtuelnom svetu svoje velicine,i sto dobrovoljno prihvatamo,hendikep u odnosu,na ostale,naravno da ima stranaca,koji mogu da igraju za nasu reprezentaciju,a ako jedna Spanija nece da se odrekne te mogucnosti,onda me zaista cudi nasa tvrdoglavost.

Drim tim

pre 10 godina

Najbolje sto imamo:
Pozicije 1 i 2 :
Teodosic,Micic,Bogdanovic,Milosavljevic(Markovic)

Pozicije 3 i 4 :
Micov,Bjelica,Lucic,Erceg,Bircevic

Pozicija 5 :
Krstic,Katic,Marijanovic

kiki

pre 10 godina

Slazem se sa Saletom ali je to mogao malo diplomatski da kaze a ne ovako da ne kazem rasisticki, svako ko ima drzavljanstvo Srbije se ne smatra strancem......

zemunelo

pre 10 godina

Hhahaha nelson polu igrac kao fredi haus a dzenkins je dobar, rado bi ga video u partizanu ali mekejleb je mekejleb nemojte da se zamlacujemo. Nikog od njih ne bih voleo da vidim u reprezentaciji, cak i mekejleba...

max

pre 10 godina

podrska Saletu,zasluzuje kredit kod naroda.nadam se spisku od 18 igraca : Teodosic,Markovic,Micic,Bogdanovic,Nedovic,Andjusic,Micov,Lucic,Bjelica,Dangubic,Macvan,Erceg,Velickovic,Krstic,Marjanovic,Kuzmic,Stimac,Raduljica (ako se malo unormalio). mislim da je to najbolje sto imamo,i da ce Sale odabrati i uklopiti najbolje.

sVrbija,, zemlja apsurda

pre 10 godina

Imao sam priliku da pricam sa nekim mladim igracima koji igraju u nasim prvoligaskim klubovima i verujte da im seniorska reprezentacija nije uopste na spisku prioriteta. Meni je to porazavajuce. To je to na cemu treneri moraju da rade sa njima, a i menadzeri(koji su im postali drugi roditelji) bi mogli malo vise da se bave tom problematikom. Koliko je ovo poslednje zvucalo naivno...
@(Onokao..., 19. april 2014 17:11)

U vezi omladinaca prvotimaca- A zasto bi?? Ova drzava im siguno nista nije dala osim sto su rodjeni u njoj. Pa da i zaigraju, nece im uopste dati nista.. Samo mogu riskirati povredu na pripremama ili nekom takmicenju koja ih moze kostati dalje karijere i obezbedjivanja finans. sredstva za zivot.. Ovo je drzava "koja jede svoju decu" na nacin i sto ih u nepovrat salje u beli svet. Ovde prevshodno mislim na mlade mozgove, ne samo na sportiste. Kada ova drzava nauci da ceni dostojanstvo coveka rodjenog u njoj i pruzi mu istovetnu priliku za dostojanstveno odrastanje i obezbedjivanje zivotnih prihoda, onda mogu da se ospore svi koji ne zele da nastupaju u njeno ime na bilo koji nacin, sportski, umetnicki, naucnicki, etc... Uskoro nece biti ni nasusne vam kosarke, jer nece imati ko da je igra.. recimo za nekih max 10-ak godina.. dok poslednji zaostali "repovi razuma" u glavama par preostalih, inertnih individua ne ukljuce alarm u nj. glavama: iz mesta bezite odavde! .. ostali da uzivaju valjajuci se u sopstvenom blatu..

Sumadinac91

pre 10 godina

Mile
Onda pratis kosarku godinu dana,posto je bilo mnogo boljih ali i mnogo gorih stranaca od njih u nasim klubovima.
Podrzavam stav Saleta,sta sad treba neko nas da trenira basket ceo zivot da sanja da obuce dres Srbije samo da bi sutra bio zamenjen nekim strancem koji ne moze Srbiju da nadje na karti ali igra zbog kinte?
Koliko ce klinaca sutra da se bavi bilo kojim sportom ako su im sanse male naspram igraca koji nisu mogli da se dokazu ili izbore za mesto u njihovim maticnim drzavama?
Druga je stvar ako je neko rodjen ovde ili je proveo ovde skoro ceo zivot pa ima zelju da zaigra za Srbiju,ali ovo sto rade neke repezentacije mogu sutra da odrade Arapi,Kinezi i ostali koji imaju para na bacanje i eto nama Saudijske Arabije,Katara,Omana,Tajlanda,Malezije,itd...kao kosarkaskih velesila.Na svu srecu doticne i dalje ne zanima kosarka,inace bi se i Amerima tresle gace.

Dankan i Parker

pre 10 godina

Teodosic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Micic,Ljubicic,Markovic,Dangubic,
Tepic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Savanovic,Velickovic,Macvan,Aleksandrov,
Krstic,Kuzmic,Raduljica,Rakovic,Jokic,Marjanovic...

ali TEO,Bogdan,Micov,Bjelica,Erceg,Krstic...
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Velickovic,Raduljica...
i jos dva igraca : Kuzmic,MICIC(ako mnoge osporavaju TEpica on moze da igra 1,2 i 3 i da zaustavi svakog igraca na te pozicije)
(dules, 19. april 2014 11:18)
Tako je care samo pikaj i rolaj.

sofronije

pre 10 godina

Jedino gore od ove izjave ste vi koji stavljate minuse na komentare koji tacno opisuju ovu situaciju. Protiv toga smo se borili, vasi pretci su se borili a vi sad podrzavate ideju jedna nacija, jedna vera, jedna boja koze.

Srećom pa se ništa ne pitaš...

pre 10 godina

@Tony Parker

Ti bi da izbaciš Bjelicu iz reprezentacije?!? A i inače smo pored silnih otkaza prethodnih godina u poziciji da se tako olako odričemo kvalitetnih igrača. Koliko "mudrosti" ovaj forum može da istrpi, to je čudo jedno.

KKCZ

pre 10 godina

Sale legendo tako i treba...Jedna sugestija savezu:menjajte opremu uzmite nike,adidas ili champion da odemo tamo sa stilom i vratimo se sa medaljom

bzmn

pre 10 godina

Ali itaj stranac ne bi igrao za neku reprezentaciju i reskirao neku povredu ako zaista ne oseca povezanost s tim narodom za koji igra,mi pleja kao sto je Nelson nemamo...

sinbad

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stevan, 19. april 2014 11:11)

Reče i ostade živ. Eh, koji lik. Zamislite, a crvena prva boja na zastavi Srbije.

zarubica

pre 10 godina

Slažem se sa tim stavom. Klubovi mogu da imaju strance slobodno ali reprezentacija zemlje je druga stvar.
I vratite plave dresove ljudi, previše nam čudno stoje ti crveni koje nikad nismo nosili. A samo kad se setim naziva "Plavi pobedili..."
Jeste da je vezano za KSJ ali na to treba da smo ponosni.

Mile

pre 10 godina

Koliko ja pratim kosarku, boljih stranaca od Dzenkinsa i Nelsona nije bilo u nasim klubovima. I ako postoji mogucnost da oni zaigraju za Srbiju, treba im pruziti sansu. Uz njih Katic, Simonovic, Tejic, Mitrovic, Marjanovic, pa i Lazic imaju velike adute da zaigraju za Srbiju. Uz jos neke igrace iz inostranstva i eto nam reprezentacije.

Dyne-O-Myte

pre 10 godina

Uh, Sale, nemoj Mihinim stopama, k'o boga te molim. Nismo mi ništa ni bolji ni pametniji od ostalih da bismo se pravili važni i igrali bez stranaca. Na centru nemamo apsolutno nikog ni na vidiku kad Krstić ode u penziju, i to će biti ogroman problem. Prošli put su to krpili Štimac, Katić i Gagić, i svi znamo kako su odigrali. Nekad se računalo na Muslija, bio je najtalentovaniji centar Evrope u mlađim uzrastima, ali očigledno ni od njega ništa. Bobi Marjanović je prespor i za Zvezdu a kamoli za reprezentaciju. Kad nismo imali mozga da Crnogorcima ukrademo Pekovića, Mirotića ili bar Vučevića, biće mučno naći pristojnu peticu od domaćih igrača. Na pleju imamo Tea i Nedovića, može i Bogdanović to da odigra. Bekovi i krila se mogu skrpiti, ali smatram da bi prava stvar bila dva jaka i skočna crnca na centru i (lažnoj) trojci - e onda bismo već s pravom mogli da zacrtamo kao cilj plasman na sve završne turnire, i evropsko i svetsko prvenstvo, pa zašto da ne, i na Olimpijadu. A bože zdravlja, kad pristignu neke nove bolje generacije, razmišljaćemo valjda i o medaljama opet...

Kiza

pre 10 godina

Jakmo sam razocaran izjavom Gospodina Djordjevica da stranac nece igrati u reprezentaciji iako ima srpski pasos. To je diskriminacija i to nije zakonito u Srbiji. Svaki covek koji ima srpsko drzavljanstvo je ravnopravan sa drugim srpskim drzavljanima bez obzira na nacin na koji je drzavljnatvo stekao. Ako je neko drzavljanin Srbije ima pravo da bude biran/odabran/izabran na bilo koju funkciju u Srbiji. Ja se zaista nadam da ovo Gospodin Djordjevic nije izjavio i da je u pitanju nezporazum. Mozda je zeleo da kaze da nece davati drzavljanstva da bi neko igrao za reprezantaciju, a ne da nece razmatrati srpske drzavljane na bazi njegovog etnickog porekla ili zivotnih okolnosti.

Sajonac

pre 10 godina

A mislis da polovina ovih koji su do sada igrali zasluzuju? E moj selektore, bas da vidim koju ces medalju da osvojis na sledecem prvenstvu.

zorzo

pre 10 godina

Djordjevic je bio odlican kosarkas,deluje inteligentno i obrazovano,ali mi ne deluje kao neko ko je potpuno posvecen trenerskim tajnama kosarke.Nadam se da gresim,ali intuicija me obicno ne vara.

stevan

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.

Kobe sucks

pre 10 godina

Tako je bre! Nikada ne treba da se zovu stranci u reprezentaciju. Reprezentacija je skup najboljih igraca neke zemlje. Ako oni nisu dovoljno dobri onda ne treba da zovemo druge. Mislim da je bolje da igramo sa igracima koji nisu pipnuli loptu ali su barem nasi ljudi Srbi, nego da dovodimo strance da bismo bili bolji. Da ne budemo kao nase komsije sto dovode razne Drejpere, Domerkante, Kukove, i Mekejlebe. Oni su dobri igraci to je neosporno, ali im nije mesto u tim reprezentacijama. Zauzimaju mesto nekom mladom igracu zeljnog igranja za zemlju koji bi krv prolio za nju. Mozda oni naprave bolji rezultat od nas, nema veze, ali lepsi je osecaj kada znas da je za tvoju zemlju sve od sebe dalo nekoliko tvojih zemljaka, a ne stranaca. To treba da budu nasi najbolji sportisti. Neka i budu poslednji na nekom takmicenju ali vazno je da su SRBI!

dules

pre 10 godina

Teodosic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Micic,Ljubicic,Markovic,Dangubic,
Tepic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Savanovic,Velickovic,Macvan,Aleksandrov,
Krstic,Kuzmic,Raduljica,Rakovic,Jokic,Marjanovic...

ali TEO,Bogdan,Micov,Bjelica,Erceg,Krstic...
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Velickovic,Raduljica...
i jos dva igraca : Kuzmic,MICIC(ako mnoge osporavaju TEpica on moze da igra 1,2 i 3 i da zaustavi svakog igraca na te pozicije)

Mile

pre 10 godina

Koliko ja pratim kosarku, boljih stranaca od Dzenkinsa i Nelsona nije bilo u nasim klubovima. I ako postoji mogucnost da oni zaigraju za Srbiju, treba im pruziti sansu. Uz njih Katic, Simonovic, Tejic, Mitrovic, Marjanovic, pa i Lazic imaju velike adute da zaigraju za Srbiju. Uz jos neke igrace iz inostranstva i eto nam reprezentacije.

Cetnik

pre 10 godina

Слажем се са Ђорђевићем да странац не треба да игра за Србију и мука ми је кад видим Хрватску или Македонску репрезентацију, ми смо земља кошарке која је Амере учила баскету у сред Индијанаполиса 2002 ако је неко заборавио, и треба да негујемо наш начин рада. Али не слажем се са њим кад каже да у Србији нема квалитетних странаца, мислим да су Нелсон и Џенкинс показали како се бори за Српски клуб.

Drim tim

pre 10 godina

Najbolje sto imamo:
Pozicije 1 i 2 :
Teodosic,Micic,Bogdanovic,Milosavljevic(Markovic)

Pozicije 3 i 4 :
Micov,Bjelica,Lucic,Erceg,Bircevic

Pozicija 5 :
Krstic,Katic,Marijanovic

neko iz mase

pre 10 godina

Bravo ti ga brate! Nismo mi neka mini nacija da imamo problem sa identitetom, pa da moramo da jurimo trofeje. Mi nudimo najbolje od onoga sto imamo! Sto smo mi obucili... Za to valjda i sluze reprezentacije drzava. :)

Tony Parker

pre 10 godina

Gledam nesto nas sastav onako imamo odlicnog pleja jednog od 15-20 najboljih na svetu da ukljucimo i NBA ligu samo sto mnogo siluje i nema sa kim da igra mislim nisu losi nasi igraci ali ne odgovaraju Teodosicu sa svojom lucidosnju ako uporedimo Djinobilija,Ljulja,Rubija,Dragica,Rodrigeza tu je bolji je cak od njih izuzev Djinobilija od Amerikanaca Pola,Vestbruka i Vilijamsa nije sigurno bolji mozda moze da se poredi sa Polom ali je Pol daleko bolji igrac.Nas problem su bekovi Nedovic odigra jednu kako treba i posle ga nema nigde ni jedan nas bek nije atletski gradjen imamo problem i sto mnogo zavisimo od Lucica i Krstica.Videli smo protiv Spanije da Krstic ne moze sam ,a da Bjelica ipak nije neka klasa kosarkasa i ne bih ga vise zvao u reprezentaciju.Nas je problem sto nam igrac pobegne u inostranstvo kao mlad pre vremena i postane prosecan igrac u Belgiji jedino se Aleksandrov koliko toliko izvukao.Sta ti da radis sa igracima poput Tepica,Milosavljevica i Tripkovica pa i Velickovica koji je postao prosecan igrac i nikad vise nece uci u formu ti igraci ne mogu da se nose sa atletski gradjenim zverima iz NBA lige.Zamislite duel Lebron i Velickovic ili Djurent sa Bjelicom njih bi i Ibaka izbacio sa parketa ,a kamoli neko od top igraca.Videcemo kako ce da se nose sa Brazilom Varezaom i Neneom.

Православ

pre 10 godina

Браво Сале , шта ће нам странци , ваљда наши играју довољно добро....Ваљда ће и за Бобија бити места...

wtf

pre 10 godina

Kapiram tu logiku u slucaju da ako neko nema pasos/drzavljanstvo, ali ako ima, onda ne nikako nije stranac. Mozda je problem u odgovarajucim krvnim zrncima..?

Mita

pre 10 godina

Vrhunski košarkaš,a kao trener,videćemo.Već na početku,podseća na Mihajlovića.Nije ni krenuo da radi,a već daje negativne izjave i pokušava da vlada batinom,baš kao i Mihajlović.Sa Mihajlovićem se nismo usrećili,a sa Đorđevićem videćemo.Početak ne obećava,a pošto se po jutru dan poznaje...

KOKOLO MOJ

pre 10 godina

a šta ako je neko rođen u Srbiji, ćale mu šumadinac npr. a majka crnkinja i zove se Srđan, ili je po ocu srbin a majka kineskinja?

SAŠA FRANKFURT

pre 10 godina

Videćemo Sale posle prvenstva da li ti trebaju! Duda je prisilno igrao sa 9 novih pošto je ovim "domaćim" bilo bitnije da se brčkaju na plažama, glume povređene i traže nove angažmane i tako već više od 10 godina....! Inače omiljena nam je uzrečica postala: "sa ovim timom dobro smo i to postigli", a šta i koliko smo postigli znamo i sami! Veliko NULA

Nataeos

pre 10 godina

Koliko ja pratim kosarku, boljih stranaca od Dzenkinsa i Nelsona nije bilo u nasim klubovima. I ako postoji mogucnost da oni zaigraju za Srbiju, treba im pruziti sansu. Uz njih Katic, Simonovic, Tejic, Mitrovic, Marjanovic, pa i Lazic imaju velike adute da zaigraju za Srbiju. Uz jos neke igrace iz inostranstva i eto nam reprezentacije.
(Mile, 19. april 2014 13:59) zvezdas objektivan kao haski tribunal !!

zalosna sova

pre 10 godina

Igranje stranaca za reprezentacije,je glupost,ali je jos veca glupost,sto jedino mi,zivimo u virtuelnom svetu svoje velicine,i sto dobrovoljno prihvatamo,hendikep u odnosu,na ostale,naravno da ima stranaca,koji mogu da igraju za nasu reprezentaciju,a ako jedna Spanija nece da se odrekne te mogucnosti,onda me zaista cudi nasa tvrdoglavost.

bzmn

pre 10 godina

Ali itaj stranac ne bi igrao za neku reprezentaciju i reskirao neku povredu ako zaista ne oseca povezanost s tim narodom za koji igra,mi pleja kao sto je Nelson nemamo...

Dyne-O-Myte

pre 10 godina

Uh, Sale, nemoj Mihinim stopama, k'o boga te molim. Nismo mi ništa ni bolji ni pametniji od ostalih da bismo se pravili važni i igrali bez stranaca. Na centru nemamo apsolutno nikog ni na vidiku kad Krstić ode u penziju, i to će biti ogroman problem. Prošli put su to krpili Štimac, Katić i Gagić, i svi znamo kako su odigrali. Nekad se računalo na Muslija, bio je najtalentovaniji centar Evrope u mlađim uzrastima, ali očigledno ni od njega ništa. Bobi Marjanović je prespor i za Zvezdu a kamoli za reprezentaciju. Kad nismo imali mozga da Crnogorcima ukrademo Pekovića, Mirotića ili bar Vučevića, biće mučno naći pristojnu peticu od domaćih igrača. Na pleju imamo Tea i Nedovića, može i Bogdanović to da odigra. Bekovi i krila se mogu skrpiti, ali smatram da bi prava stvar bila dva jaka i skočna crnca na centru i (lažnoj) trojci - e onda bismo već s pravom mogli da zacrtamo kao cilj plasman na sve završne turnire, i evropsko i svetsko prvenstvo, pa zašto da ne, i na Olimpijadu. A bože zdravlja, kad pristignu neke nove bolje generacije, razmišljaćemo valjda i o medaljama opet...

Kosta

pre 10 godina

U redu je da KSS ne juri igrace po svetu i nudi im srpsko drzavljnatvo da bi igrali za reprezentaciju, ali nije u redu da se neko ko je srpski drzavljanin postao jer je to hteo ne razmatra za nacionalni tim. Ako Djordjevic misli da diskriminise igrace po etnickom poreklu ili nacinu kako je neko postao drzavljanin, onda nije za tu funkciju.

napred

pre 10 godina

Bravo Sale ! Takav stav mora da bude prisutan u svim reprezentacijama Srbije, a ne kao Nemci i ostali- nemaju po 30 % svojih ljudi u reprezentacijama. Njima je bitno da pobede po svaku cenu, makar igrali sa marsovcima u timu.
A mi sta uradimo-uradimo, uradili smo svojim snagama. Bili smo svetski,olimpijski i evropski prvaci u skoro svim kolektivnim sportovima i skoro svim selekcijama-sa svojim ljudima !

Yopa

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove...(stevan, 19. april 2014 11:11)

Zavisi šta podrazumevaš pod tradicijom - KSS nije više KSJ... nema više ni plavo-belo-crvene zastave, ni himne "Hej, Sloveni", da li si i za te "tradicionalne" simbole naše košarke da budu ponovo u upotrebi!? Crvena boja dominira svim srpskim nacionalnim simbolima kroz istoriju (plava je neuporedivo manje prisutna), što zna svako ko se imalo razume u srpsku tradiciju - tako da je potpuno logično da glavna boja naših dresova bude crvena.

Srb

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stevan, 19. april 2014 11:11)

Jeste da su "plavi" bili dresovi Yugoslavije, ali moram da priznam da se slazem sa tobom.

dzems bons

pre 10 godina

slazem se sa ovom izjavom, ne bih imao nista protiv kada bi za reprezentaciju igrao rom i sl. ali da nam za Srbiju igra tamo neki koji ne zna rec Sprskog jezika pa mozda cak ni gde se Srbija nalazi na mapi sveta je cista glupost.

Nišlija

pre 10 godina

Apel za Saleta !!! Obavezno vratiti plave dresove, u njima smo osvajali sve značajne titule i medalje (i kao Srbija 2009. u Poljskoj - srebro na EP, četvrto mesto na SP u Turskoj). Po plavim dresovima smo prepoznatljivi svuda u svetu. Šta fali odbojkašima što i dalje nose plave dresove, i dalje su u samom svetskom vrhu !!! A ako nekom smetaju plavi dresovi, onda mu smetaju i naše titule svetskih i evropskih prvaka, olimpjskih vicešampiona... Crvene nose, kao što dobro znamo, Hrvati i Crnogorci !!!

sinbad

pre 10 godina

Moje pitanje za KSS, kad cete vratiti tradicionalne "plave" dresove, a one crvene poslati u SSSR/ Rusiju jer nemaju veze sa kosarkaskom reprezentacijom. Pitao sam I Tegeltiju, koji se u potpunosti slozio sa mojim misljenjem, ali ocigledno je neko naredio KSS da dresovi moraju biti crveni. Veze nema sa nasom zastavom jer znamo da zbog pravila FIBA mozemo igrat u samo jednobojnim dresovima. Logicno bi bilo da smo ostavili kucna bela I na strani plavo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stevan, 19. april 2014 11:11)

Reče i ostade živ. Eh, koji lik. Zamislite, a crvena prva boja na zastavi Srbije.

sVrbija,, zemlja apsurda

pre 10 godina

Imao sam priliku da pricam sa nekim mladim igracima koji igraju u nasim prvoligaskim klubovima i verujte da im seniorska reprezentacija nije uopste na spisku prioriteta. Meni je to porazavajuce. To je to na cemu treneri moraju da rade sa njima, a i menadzeri(koji su im postali drugi roditelji) bi mogli malo vise da se bave tom problematikom. Koliko je ovo poslednje zvucalo naivno...
@(Onokao..., 19. april 2014 17:11)

U vezi omladinaca prvotimaca- A zasto bi?? Ova drzava im siguno nista nije dala osim sto su rodjeni u njoj. Pa da i zaigraju, nece im uopste dati nista.. Samo mogu riskirati povredu na pripremama ili nekom takmicenju koja ih moze kostati dalje karijere i obezbedjivanja finans. sredstva za zivot.. Ovo je drzava "koja jede svoju decu" na nacin i sto ih u nepovrat salje u beli svet. Ovde prevshodno mislim na mlade mozgove, ne samo na sportiste. Kada ova drzava nauci da ceni dostojanstvo coveka rodjenog u njoj i pruzi mu istovetnu priliku za dostojanstveno odrastanje i obezbedjivanje zivotnih prihoda, onda mogu da se ospore svi koji ne zele da nastupaju u njeno ime na bilo koji nacin, sportski, umetnicki, naucnicki, etc... Uskoro nece biti ni nasusne vam kosarke, jer nece imati ko da je igra.. recimo za nekih max 10-ak godina.. dok poslednji zaostali "repovi razuma" u glavama par preostalih, inertnih individua ne ukljuce alarm u nj. glavama: iz mesta bezite odavde! .. ostali da uzivaju valjajuci se u sopstvenom blatu..

jäger aus frankfurt

pre 10 godina

srpski drzavljanin ma koje vere ili nacije ima pravo da igra za srpsku reprezentaciju. sad, hoce li selektor pozvati takvog igraca ili nece - to je vec nesto drugo. ako je u dobroj formi i na odredjenoj poziciji najbolji - onda ne vidim razlog zasto ga bilo koji selektor ne bi pozvao. btw. neko pomenu dresove... slazem se, vracajte plavu boju, bre!

milos

pre 10 godina

Vi koji pljujete sada po Saletu, TVRDIM, veze sa košarkom nemate, kao ni ovi što vam lupaju pluseve. To ste isti vi koji bi imali spremne komentare i da je rekao da će stranci igrati...
Tastatura ljudi!

Vlado80

pre 10 godina

Svaka čast Đorđeviću kao igraču, ali ovo za strance mu je glup stav.
Zašto nekome zatvarati vrata samo zbog toga što je rođen van zemlje.
Da li se njegov stav odnosi i na igrače iz Republike Srpske?

Апоплекс

pre 10 godina

Strancima zatvoreno čak i ako imaju pasoš? Šta to znači? Svi igrači moraju da budu srbi-arijevci? Sale ovo ćeš morati da objasniš.
(halo?, 19. april 2014 11:24)

Ми смо Словени.

kokolo

pre 10 godina

Meni je licno drago da smo jedini u regionu sa slovencima bez crnca u ekipi ovo nije klupsko takmicenje ovo su reprezentacije. Naravno ukoliko je taj neki covek dosao ovde pre 10 godine i ime neki drugi zivot sem toga da igra kosarku sa nasu repku onda je to ok al to je redak slucaj .

sofronije

pre 10 godina

Jedino gore od ove izjave ste vi koji stavljate minuse na komentare koji tacno opisuju ovu situaciju. Protiv toga smo se borili, vasi pretci su se borili a vi sad podrzavate ideju jedna nacija, jedna vera, jedna boja koze.

max

pre 10 godina

podrska Saletu,zasluzuje kredit kod naroda.nadam se spisku od 18 igraca : Teodosic,Markovic,Micic,Bogdanovic,Nedovic,Andjusic,Micov,Lucic,Bjelica,Dangubic,Macvan,Erceg,Velickovic,Krstic,Marjanovic,Kuzmic,Stimac,Raduljica (ako se malo unormalio). mislim da je to najbolje sto imamo,i da ce Sale odabrati i uklopiti najbolje.

heavy

pre 10 godina

"Za neupucene ovo je diskriminacija ...."Zbog cega je ovo diskriminacija?Klubovi neka dovode koga hoce mada je i to uzrok propasti domaceg kadra ali za reprezentacije treba da igraju samo igraci koji su bar rodjeni u drzavi za koju igraju.Ionako je sve izgubilo smisao a nebuloza je kupovati sportiste da bi igrali za nacionalni tim.

pedja

pre 10 godina

Stevan-Uopste nisi u pravu iako se ja u potpunosti slazem sa tobom. Crveni dresovi su dresovi Srbije, a plavi su bili od Jugoslavije. Sve reprezentacije su promenile dresove iako su plavi bili mnogo lepsi, jbg

vlajko

pre 10 godina

Bravo Djole......bez obzira koliko su tamnoputi igraci vazni za nase klubove ne treba da igraju za reprezentaciju jer mi predtavljamo nasu naciju ane oni.....

Ivan R

pre 10 godina

Cenim tvoj stav u vezi stranaca u reprezentaciji, do prošle godine sam isto mislio, ali, iskren da budem, meni je sada to sasvim svejedno.
Ionako je sve u ovoj zemlji otišlo dođavola.

Zarac

pre 10 godina

U Spaniji ce nam mnogo faliti Milosavljevic, meni je taj decko fascinantan, takvu odbranu da neko igra je neverovatno, napad takodje sjajan, kompletan igrac sto bi se reklo, mnogo ga gotivim bez obzira sto je partizanovac, klasa od igraca. Velika zal ostaje sto Nedovic ima losu sezonu, on da je u formi mnogo bi znacio, ovako je pitanje..sto se tice stranaca slazem se, imalo je tu igraca bas opasnih, ako bi gledali kvalitet to su McCalebb i Kinsey, ali ne znam sa kojom dozom zara bi oni prihvatili nas dres. Podrska za Saleta!

Nataeos

pre 10 godina

Jakmo sam razocaran izjavom Gospodina Djordjevica da stranac nece igrati u reprezentaciji iako ima srpski pasos. To je diskriminacija i to nije zakonito u Srbiji. Svaki covek koji ima srpsko drzavljanstvo je ravnopravan sa drugim srpskim drzavljanima bez obzira na nacin na koji je drzavljnatvo stekao. Ako je neko drzavljanin Srbije ima pravo da bude biran/odabran/izabran na bilo koju funkciju u Srbiji. Ja se zaista nadam da ovo Gospodin Djordjevic nije izjavio i da je u pitanju nezporazum. Mozda je zeleo da kaze da nece davati drzavljanstva da bi neko igrao za reprezantaciju, a ne da nece razmatrati srpske drzavljane na bazi njegovog etnickog porekla ili zivotnih okolnosti.
(Kiza, 19. april 2014 11:26) poenta je ekspresno dovodjenje za to!! A ako covek tu zivi vec 20 godina to je druga prica.

španija...španija...

pre 10 godina

Ovi koji hejtuju ovu izjavu nisu popnuli kosarkasku loptu u zivotu a ni odgledali pola cetvrtine utakmice! sza li sonja biserko kaze na ovo?

Dankan i Parker

pre 10 godina

Teodosic,Nedovic,Bogdanovic,Milosavljevic,Micic,Ljubicic,Markovic,Dangubic,
Tepic,Micov,Lucic,Bjelica,Erceg,Savanovic,Velickovic,Macvan,Aleksandrov,
Krstic,Kuzmic,Raduljica,Rakovic,Jokic,Marjanovic...

ali TEO,Bogdan,Micov,Bjelica,Erceg,Krstic...
Nedovic,Milosavljevic,Lucic,Velickovic,Raduljica...
i jos dva igraca : Kuzmic,MICIC(ako mnoge osporavaju TEpica on moze da igra 1,2 i 3 i da zaustavi svakog igraca na te pozicije)
(dules, 19. april 2014 11:18)
Tako je care samo pikaj i rolaj.

zvezdas

pre 10 godina

veliki sam zvezdas ali koliko hod ja obozavao djenkinsa ili nelsona, mislim da nam ne trebaju ubreprezentaciji... mi smo uvek imali vrhunske igrace i potpuno se slazem sa tim da nam ne treba stranac u reprezentaciji

1914

pre 10 godina

@ Kiza i slicni:kakav smo mi narod,tamo gde treba da se ugledamo na strance mi nista a gde ne treba utrkujemo se da to iskopiramo.Nije poenta dal neki stranac igrama zasluzuje ili ne igranje u reprezentaciji,nego da ne treba da igra za nas makar bio Jordan.Najlakse je podeliti pasose dobrim strancima ali to nema veze sa sportom,cak sta vise totalno je nesportski...

Nataeos

pre 10 godina

Slazem se pogotovo kad je pitanje kosarke! Sad da je neki crnac ili bilo koje boje... kod nas 20 godina ili rodjen u Srbiji ili tako nesto to je vec druga stvar, ali dovoditi neke strance ( crnac ili ne to nije bitno) samo da bi igrao za reprezentaciju to je glupost!!

KKCZ

pre 10 godina

Sale legendo tako i treba...Jedna sugestija savezu:menjajte opremu uzmite nike,adidas ili champion da odemo tamo sa stilom i vratimo se sa medaljom

zarubica

pre 10 godina

Slažem se sa tim stavom. Klubovi mogu da imaju strance slobodno ali reprezentacija zemlje je druga stvar.
I vratite plave dresove ljudi, previše nam čudno stoje ti crveni koje nikad nismo nosili. A samo kad se setim naziva "Plavi pobedili..."
Jeste da je vezano za KSJ ali na to treba da smo ponosni.

REALISTA

pre 10 godina

samo da demantujem ove koji tvrde da su nekakvi Nelsoni i Djenke najbolji stranci u skorije vreme, negde veze; sigurno se secate F.Hausa,koji je ginuo za svaku loptu, pa Mekejleb koji je neprikosnoven na svojoj poziciji, kao i Kinzi,koji je dokazao klasu ove godine.

Bojan

pre 10 godina

Potpuno podrzavam stav Sase Djordjevica..O kakvoj diskriminaciji pricate ????? Ubedjen sam da kada bi postojao stranac koji je ovde duze, i koji bi dobio drzavljanstvo, i koji bi znao jezik, da ga zapravo ne bismo ni smatrali strancem..Da je kojim slucajem Jan Veseli bio taj igrac ne bih imao nista protiv, jer covek govori srpski, zavoleo je ovu zemlju, i dugo je igrao ovde..A da imamo stranca koji je dobio pasos kao sto su to dobili stranci u Makedoniji, Crnoj Gori ili BiH, to nema veze sa reprezentacijom..Drugo je klub, a drugo je reprezentacija..Taj pristup je i unistio reprezentativni sport..U fudbalu su pravila jasno postavljena. I to je princip kako bi trebalo da bude i u ostalim sportovima..

mirko kojotovski

pre 10 godina

Ako je covek rodjen u Srbiji onda nije problem jer mu je srpski maternji jezik.Ako se daje pasos nekom strancu koji se uopste ne indentifikuje sa Srbijom onda NE.Mi imamo masu talentovanih klinaca u svim sportovima.Problem je drzava koja ne podrzava sport i krimosi koji gledaju svoj dzep.Kad bi se drzava trudila da podrzi talente bili bi kao Nemci.Samo nemamo takvih karaktera kao oni..Inace Sale veliki igrac i mislim da ce biti poput Obradovica

Antara

pre 10 godina

@Stevan: Pa zapravo crveni dresovi imaju veze sa reprezentacijom, jer predstavljaju prvu boju na srpskoj zastavi, bas kao sto su plavi dresovi u nekadasnjem jugoslovenskom periodu bili izraz prve plave boje na jugoslovenskoj zastavi. E sad o tome koji je dres je estetski lepsi moze se diskutovati, mada cini mi se da u ocima ljubitelja kosarke plavi dresovi imaju tezinu, ne zbog same boje, vec zbog rezultata nacinjenih u tom cuvenom plavom dresu. Licno nemam nista protiv da ostane ovako, al opet i ako odluce da vrate ne bih se protivio. Vazan je kvalitet. a dres moze biti i fluorescentan. :D

ja

pre 10 godina

Dobro, zasto se pravite blesavi?
Kad se misli na strance u kosarci odnosi se iskljucivo na "uvezene" Amerikance kojih je sve vise u evropskim reprezentacijama jer je to bukvalno postalo "moda", ne na srpske gradjane bilo koje nacionalnosti koji svakako treba da igraju ako zasluzuju.

dzukac

pre 10 godina

Apsolutno sam protiv nasumičnog dodeljivanja državljanstva igračima koji nemaju nikakve veze sa Srbijom samo da bi mogli da igraju za reprezentaciju. Međutim ako bi se pojavio igrač koji bi igrao ovde par sezona i posedovao kvalitet da zaigra za reprezentaciju (kao Vesely npr.) ne bih imao ništa protiv. Ovaj drugi deo Djordjeviceve recenice mi uliva nadu da i on slično razmišlja.
Kažete stranac ne bi igrao srcem, i ne mora, neka igra onako kako je Holden igrao za Rusiju ili Myers za Italiju, toga bi se selektor morao sećati.
Nažalost moram i da primetim da mnogi naturalizovani igrači imaju mnogo korektniji odnos prema nacionalnom dresu nego naše rođene ''zvezde'' koje često leti imaju preča posla od zamajavanja sa reprezentacijom.

Jarmusch

pre 10 godina

Pa Kizo, npr. jedan Švarceneger ima američko državljanstvo ali ne može da bude predsednik USA jer nije rođen tamo, razumeš?
(trta, 19. april 2014 12:48)
Ali bi Švarceneger mogao da igra za USA basketball tim na olimpijadi, razumeš?

ndj

pre 10 godina

ljudi,dobiti pasos jedne zemlje i roditi se u njoj i odrasti uz sve obicaje i ljubav prema njoj nije isto. dakle,isto tako taj koji je juce dobio pasos i nije zajedno sa nama prosao sve ono sto nas narod jeste ne moze imati isti osecaj dok nosi taj dres!!! Da pasose strancima,NE stranci u reprezentaciji. Nikakva mrznja,nista negativno,jednostavno pitanje osecaja i stanja duha prema svojoj zemlji koje se ne stice pasosom,drzavljanstvom.
Zna ovaj covek sta prica!!!
Njemu bih oprostio i da budemo zadnji na svim takmicenjima. Pogledajte njegove igre za reprezantaciju malo na youtube-u i sve ce biti jasno!!!
Toliko radosti u najtezim trenucima,priceless!!!
Jedan je Sale Djordjevic.

dus dibidus

pre 10 godina

Слажем се са Салетом. Исто тако, Литванија је земља са дупло мање становника него ми па немају странце и освајају медаље, а ми тражимо милион неких изговора зашто смо неуспешни и зашто нам је кошарка као некада национални спорт пропала.
Иначе, надам се да ће Кузмић бити позван у репрезентацију, јер ће се Крстић вероватно опростити после СП, а ми немамо доброг центра ни на видику.

Vladika

pre 10 godina

@kiza

ne filozofiraj previse! Sale ne zeli nikog da diskrimise vec zeli da vrati srpsku kosarku tamo gde joj je mesto i u tome ga potpuno podrzavam. Ili treba da nam stranci budu nosioci igre kao sto je to slucaj sa Crnom Gorom ili Makedonijom na primer? Jedino su srpska i slovenacka reprezentacija bez stranaca i zato su po kvalitetu ipak malo iznad ostalih reprezentacija iz ex-Yu, to nikako nije slucajnost!

Radosav_Bavaniste

pre 10 godina

Svakako da ne treba usvojiti taj "trend" internacionalizovanja reprezentacija kao što su to učinili neki naši susedi, ali i mnogi drugi. Valja održati identitet i kult reprezentacije koji se, uprkos znatnoj oslabljenosti samog tima u odnosu na period devedesetih i početak dvehiljaditih, održao medju ljubiteljima košarke. Lično sam protiv dovođenja stranaca u reprezentaciju i u tome sam se slagao i sa gospodinom Ivkovićem, a vidim da po tom pitanju postoji kontinuitet i to je dobro. A sad nevezano za ovu temu, jedva čekam da vidim, kao strasan ljubitelj za mene najlepšeg kolektivnog sporta, širi spisak igrača za SP u Španiji. Mislim da možemo, sudeći po uspešnim sezonama naših, da očekujemo dobre partije u Španiji. Ja sam već rezervisao svoj put do Granade sa svojom gospođom i klincem i jedva čekam početak! :)

Sofokle

pre 10 godina

@fino alla fine: Pa ta podela ne postoji. Ta toboznja podela na relaciji Srbi i ostali je nametnuta i u "rok sluzbe" onih koji se bave degradacijom svega sto u Srbiji na bilo koji nacin moze da obnovi nacionalno jedinstvo. Postoji samo podela, kako sam ja shvatio Djordjevica, a Dudu pre njega, na srpske drzavljane( dakle ne Srbe) i na strance koji u nekim zemljama namenskim naturalizovanjem postaju drzavljani i preko noci igraci reprezentacije. Protiv toga je Djordjevic, a ja ne bih imao na to sta da dodam, jer smatram da medju nasim klincima postoji neverovatan talenat koji bi jos vise dosao do izrazaja, da sport ne sledi sudbinu ekonomski ojadjene zemlje.

jovan

pre 10 godina

Djordjevic je potpuno u pravu! Taman da ne mozemo kos da damo, treba da igraju samo Srbi, najbolji koje imamo. Reprezentacija je reprezentacija a ne klub!

Labud

pre 10 godina

Pa u pravu je. Naravno ako se odnosi na one kojima bi pasos bio dodeljem ukazom premijera. Ako bi neki stranac odrastao ovde, onda bi morao da bude u konkurenciji

Goran

pre 10 godina

Pa Kizo, npr. jedan Švarceneger ima američko državljanstvo ali ne može da bude predsednik USA jer nije rođen tamo, razumeš?
(trta, 19. april 2014 12:48)

Ali moze da bude guverner jedne od saveznih drzava. Kosarkaski reprezentativci nisu bas predsednici, nemojmo preterivati. Ne slazem se ni ja sa kupovinom stranih igraca za reprezentaciju, ali gde je granica? Ako ne dozvoljavamo nastup onima koji nisu rodjeni u Srbiji, da li cemo zabraniti onima ciji su roditelji ovde rodjeni ... OK, reci cete - dozvolicemo Srbima koji su rodjeni napolju. Ali sta cemo sa onima koji su madjarske, hrvatske, il neke druge nacionalnosti, rodjeni su van Srbije, a zive ovde i imaju drzavljanstvo? Ne treba biti iskljuciv, nemam nista protiv da za nas nekada nastupi i neko tamnoput, po cemu je on losiji ili bolji od nekog bledolikog koji ovde zivi? Ali, kupovati igrace koji nemaju blage veze sa nasom zemljom, samo da bi za nas igrali - to je vec previse.

Dax

pre 10 godina

Bravo Sale. Od toliko talentovanih sportista koje imamo mi treba da "uvozimo strance". Bostalo je zaista glupo ipak su ovo reprezentacije.Po ovoj danasnjoj logici recimo Katar koji ne zna sta ce sa novcem moze da skokne do NBA uzme 10 igraca da igraju za reprezentaciju i ladno osvoje svetsko ili slicno.....PODRSKA SALETU!

Svi zajedno

pre 10 godina

Ljudi, valjda shvatate da je Đorđević ovom izjavom pre svega mislio na Amerikance kojih danas ima u skoro svakoj reprezentaciji (najviše u onim prosečnim) !!! Kada je reč o našim igračima iz Republike Srpske ili Srbima iz Crne Gore, treba maksimalno olakšati proceduru dobijanja našeg pasoša (ako ga već nemaju) da bi mogli da konkurišu za nacionalni tim( naravno tu mislim na one koji svojim kvalitetom i igrama zaslužuju mesto u reprezentaciji)

nebojša

pre 10 godina

„Nikada, da li ovi kod nas zaslužuju da igraju u reprezentaciji Srbije?“

Pomalo kontradiktorno.Ispade da je problem u njihovom kvalitetu.
Ni ja nisam za strance.

Djole

pre 10 godina

(Kiza, 19. april 2014 11:26)

Jao covece,ne lupetej,rasplaka me bas. Nije on rekao nista lose,neka stranci zive ovde i rade i zaraddjuju normalno,rekao je samo da ih on nece zvati u reprezentaciju. Ne znaci da to ne moze da radi neki buduci selektor. Ja ga podrzavam,jer imamo dovoljno nasih kvalitetnih igraca i nema potrebe da rizikujemo i narusavamo neku hemiju. Samo su Rusi naonom jednom EP profitirali od stranaca,nisam primetio da je stranac jos nekom doneo boljitak. P.S. A i stranci ne trce bas nesto za nasim pasosem.

dule

pre 10 godina

(Kiza, 19. april 2014 11:26)
Pa ustvari, ako ćemo terati mak na konac postoje košarkaši koji imaju naše državljanstvo ali nemaju naše košarkaško državljansto - jedna mala začkoljica vezana za FIBA. Inače, ako ćemo iskreno reprezentativna košarka postaje sve besmislenija zbog "domaćih stranaca".

radovan

pre 10 godina

Ovo nije diskriminacija. Ovo sa stranim igracima u reprezentacijama ustvari ima drugu stranu. To pravilo koriste klubovi da bi doveli jos jednog stranca, ti igraci dobijaju euro pasos, placeni su. Sale je samo rekao da mi to necemo raditi. Necemo davati novac da bi neko igrao za nas i samim tim delimo igrace na placene i koji igraju srcem. Zar to ne bi bila veca diskriminacija. Da ne bi neko rekao kako Spanija. Tu dobijaju pasos euro unije, igraju za medalje i podizu sebi vrtoglavo cenu, na radru vrhunskih ekipa non-stop. Tako da mi nismo trenutno u toj situaciji.

zemunelo

pre 10 godina

Hhahaha nelson polu igrac kao fredi haus a dzenkins je dobar, rado bi ga video u partizanu ali mekejleb je mekejleb nemojte da se zamlacujemo. Nikog od njih ne bih voleo da vidim u reprezentaciji, cak i mekejleba...

Srećom pa se ništa ne pitaš...

pre 10 godina

@Tony Parker

Ti bi da izbaciš Bjelicu iz reprezentacije?!? A i inače smo pored silnih otkaza prethodnih godina u poziciji da se tako olako odričemo kvalitetnih igrača. Koliko "mudrosti" ovaj forum može da istrpi, to je čudo jedno.

Grasak

pre 10 godina

Da li ovo pravilo vazi i za igrace iz Republike Srpske? Ili Srbe iz Crne Gore? Sta vi mislite? Da li bi imali ista protiv da oni igraju za Srbiju, s obzirom da su mnogi fudbaleri iz BiH npr. igrali za SRJ/SCG/Srbiju. Plus ili minus.

Aleksandar B

pre 10 godina

nisi bitni ni dresovi ni igraci,bitno je da svi momci za reprezentaciji igraju kao Stimac i Kalinic.s puno ljubavi i sa 100 % truda! takvih 12 nam trebaju ,prepustimo selektoru da pronadje 12 igraca koji ce se max zalagati za svaki mec!

Onokao...

pre 10 godina

Mi i Litvanija smo jedine 2 reprezentacije koje nesto znace u Evropi koje nikada nisu imale ni strane igrace ni stranog trenera. Isto tako, nase 2 reprezentacije su najuspesnije u Evropi sto se tice mladih reprezentacija, tako da ovaj koncept itekako ima smisla. Najveci problem je taj sto kod nas nema tog "kucnog vaspitanja" da je drzavni tim ispred svega. Imao sam priliku da pricam sa nekim mladim igracima koji igraju u nasim prvoligaskim klubovima i verujte da im seniorska reprezentacija nije uopste na spisku prioriteta. Meni je to porazavajuce. To je to na cemu treneri moraju da rade sa njima, a i menadzeri(koji su im postali drugi roditelji) bi mogli malo vise da se bave tom problematikom. Koliko je ovo poslednje zvucalo naivno...

Sumadinac91

pre 10 godina

Mile
Onda pratis kosarku godinu dana,posto je bilo mnogo boljih ali i mnogo gorih stranaca od njih u nasim klubovima.
Podrzavam stav Saleta,sta sad treba neko nas da trenira basket ceo zivot da sanja da obuce dres Srbije samo da bi sutra bio zamenjen nekim strancem koji ne moze Srbiju da nadje na karti ali igra zbog kinte?
Koliko ce klinaca sutra da se bavi bilo kojim sportom ako su im sanse male naspram igraca koji nisu mogli da se dokazu ili izbore za mesto u njihovim maticnim drzavama?
Druga je stvar ako je neko rodjen ovde ili je proveo ovde skoro ceo zivot pa ima zelju da zaigra za Srbiju,ali ovo sto rade neke repezentacije mogu sutra da odrade Arapi,Kinezi i ostali koji imaju para na bacanje i eto nama Saudijske Arabije,Katara,Omana,Tajlanda,Malezije,itd...kao kosarkaskih velesila.Na svu srecu doticne i dalje ne zanima kosarka,inace bi se i Amerima tresle gace.

kiki

pre 10 godina

Slazem se sa Saletom ali je to mogao malo diplomatski da kaze a ne ovako da ne kazem rasisticki, svako ko ima drzavljanstvo Srbije se ne smatra strancem......

boki76

pre 10 godina

Ne bi trebalo ispustiti Kaminskog i Kuzmica ako je tacno da oni zele da igraju za reprezentaciju Srbije. Ima jos momaka koji su poreklom sa ovih prostora i koji zele da igraju za Srbiju. Nismo vise velika drzava da tek tako propustimo nekog igraca.

Нови Феудализам

pre 10 godina

Небитно је.
Клубови више нису клубови, као што ни репрезентације више нису репрезентације. Све се претворило у голи бизнис.

beograd

pre 10 godina

A da li bi dopustili da igra Kobi Brajant za Srbiju ako bi on to hteo?
(Nenad S.Palanka, 19. april 2014 12:22)

naravno, kobi je sremac