Subota, 19.04.2014.

09:13

Hamiltonu pol po kiši u Kini

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na četvrtoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Kine.

Izvor: JT

Hamiltonu pol po kiši u Kini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

donpolson

pre 10 godina

Iz trke u trku se dokazuje ono sto svi vec znaju,jedan je Hamilton luis,jedan je Hamilton luis,Hamilton luis,jedan Je Hamilton luis

Хумска БГ

pre 10 godina

П.С. Ово "таксисти" и "тркачи" није подела на квалитетне и неквалитетне, то што су Алонсо и Батон тзв. таксисти а ја бих пре рекао опортунисти није ништа лоше нити било какво омаловажавање са моје стране него само квалитет више.Зато ја јако волим и Батона и оне његове увек исправне стратегије, попут најпрецизнијег метеоролога.Сви поменути имају квалитете којима одскачу али су реално ту негде, не омаловажавам никог само констатујем.И наравно да је то потпуно нормално, не могу сви возити исто и имати идентичан стил вожње.

margie

pre 10 godina

nema tu sta, jasno se vidi koliko su Alonsa potcenjivali kao vozaca poslednjih godina. (pa cak i Ferari ja mislim, zato i dovedose Kimija).
Veliki je on maher, i velika je greota sto se ovoliko godina mrcvari sa losim bolidima...
I dalje mislim da voleli ga ili ne, on predstavlja trenutno najkompletnijeg vozaca u formuli...

Хумска БГ

pre 10 godina

Е сад, а Кими је сличан тип возача као Луис, сличнији је њему него Алонсу.Кими је природно бржи али то данас не доводи увек до првог места.И Фетел је "природно" бржи и ово за 25 секунди предности итд. мислим да никако није тачно да је Алонсо у тим ситуацијама убедљивији.Хамилтонове глупости са Масом су реално више Масине глупости него Луисове, о Веберу да не говорим, човек је Хамилтона директно коштао титуле 2010. Луис незрео и усијана глава? Мани 2008.годину, када је то било.Колико је сазрео од тада човече? Морам рећи да сам јако пријатно изненађен Луисовом прилагођавању тренутним правилима укључујући и промену стила вожње из "тркача" у "таксисту"(не волим ове епитете али тако су у народу познати па ћеш разумети на шта мислим).Када је изазвао последњи инцидент? Давно, већ сам и заборавио.Јеси ли гледао тркање са Розбергом? Без инцидената, без чукања.Фетел би га вероватно слупао јер је он тај који је још увек незрео јер ни после четири титуле није комплетан возач.Луис то сада јесте.
А оно да би Кими пре Алонса стигао до циља - ниси пажљиво прочитао цео коментар.Под тиме сам подразумевао ултра-издржљиве гуме и моторе, горива на бацање итд. Дакле "легнеш" на гас и то је све.А данас имамо ситуацију која је свакаква само таква није.Зато је Алонсо испред Кимија јер није битно бити бржи већ СНАЛАЖЉИВИЈИ и у томе је Алонсо бољи, барем за сад.Ето, надам се да сам био колико-толико јасан.

Хумска БГ

pre 10 godina

Ако ћемо већ тако онда ми боље реци из ког си града па ако смо случајно суграђани изводим те на пиће моментално јер би ми неупоредиво лакше било да ти све ово усмено објасним.Овако кад куцам, ем што немам простора, ем што ме скроз погрешно разумеш, ем ме мрзи да идем у дубљу расправу преко тастатуре.Али ајде покушаћу да ти кажем пар ствари.Прво везано за то коме одговарају правила и зашто сматрам да иду на руку Алонсу, Батону, Розбергу и такозваним "возић-стајл" возачима који "штекаче" болид а мање се тркају.Ко је вештији у претицању, реално? Луис.Шта се дешава? Уводи се ДРС, нестаје му предност на том пољу,претицање исто за све.Ко више пржи гуме? Луис.Шта се дешава? Уводе се гуме које не могу да издрже ни 10 кругова, мора да се прикочи, да се чувају гуме а ту је Алонсо увек био неупоредиво вештији.Ко јаче форсира и троши више горива? Луис.Шта се дешава? Нема танковања, штедња, прикочи, успори.Опет иде на руку Алонсу(Батону,Розбергу).Наравно сви они могу да буду "тркачи" ако им је то баш неопходно али ређе ризикују него Хамилтон,Фетел,Кими али се зато боље сналазе у оваквим правилима где је битна и "глава" јер данас ако си природно најбржи не значи да ћеш први стићи на циљ.Алонсо се ретко упушта у претицања(не рачунам ДРС) па му се то обило о главу у Абу Дабију рецимо против Петрова.Да је Луис био на Алонсовом месту тада прешао би га после 2-3 круга.Или Кими.Батон би "таксирао" и не би прошао као ни Алонсо.Наставак у следећем коментару(што је ово компликовано...)

nekerozberg

pre 10 godina

@humskabg (od juce) "Оно што ја сматрам брзином је способност да рецимо возиш 70 кругова лудачки брзо...Свима исти болид...Алонсо би стигао иза Хамилтона, Раиконена, Фетела, можда и иза Розберга.Њему садашња правила иду на руку, показује дивљења вредне квалитете али има и мана наравно...Још један проблем Алонсу су обилажења али ту је ДРС да поправи ствари и покрије тај недостатак"
Pravila mu idu na ruku? Sto se tice preduslova i zakljucka da bi Alonso stigao iza Raikonena, to ti je u najmanju ruku neaktuelno. Drugo (mozes da mislis sta god hoces) ali vrati film na 2010. i 2011. i pregledaj trke u kojima je Alonso gubio tempo u drugom delu trke videces kako ga je Baton mnooogo lakse obilazio od Hamiltona iako su obojica vozili Mclaren (Baton i Luis). Trece pod brzinom 70 kruga ja podrazumevam i to da ako imas superioran bolid tada pobedjujes ne sa 5-10 sekundi vec najmanje sa 25. Tu je Alonso mnogo ispred Fetela. Sto se tice poredjenja sa Hamiltonom, smatram ga za zaista veliki talenat, ali iako se mnoogo popravio i poradio na psihi, jos uvek mi ostaje da iako se Hamilton lakse odlucuje na preticanja, Alonso je u duelima mnogo hladnokrvniji. Jednostavno ne mogu zaboravim kako Hamilton usija glavu kad krene duel. Primeri: Alonso ga obidje na startu poslednje trke 2007. a on zabrlja i zaglavi menjac. Pocetkom 2008. vozi iza Alonsa i popne mu se na ledja, bori se sa Kimijem i udari ga u boxu. Onda one gluposti sa Masom. Sudar sa Kultardom kad su pokusavali da obidju Alonsa.

@pgf

pre 10 godina

Nije papir nego tastatura.Ali šta da ti objašnjavam, ne zna se jesi li nepismeniji gramatički ili "poznavalački" kada govorimo o F1.

rosonero

pre 10 godina

kod mene ne postoji ni trunka sumnje da ce 'ledeni'da se vrati jaci no ikad , samo da se ukomponuje ferari , pa ferarii i kimi , zivi bili pa videli , poludece opet.

pantelija

pre 10 godina

Ferrarijem bolid je pravljen prema Alonso, i zato je Alonso brži. A što je Ricardo brži od fotelja je vrlo zanimljivo pošto bolid je fete vozio i pravimo prema njegovom stilu..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (HanSolo, 19. april 2014 11:06)

Aj sad na sve to na srpski prevedi

Saeba Ryo

pre 10 godina

Baton i nikada nije ni bio vanserijski vozač, već se našao na pravom mestu u pravo vreme (BronGP).
no Fetel je odličan vozač i to je dokazao u TR-u u Monci, ali previše se opustio i trebaće mu prilično vremena da se zaoštri, ako se to ikada i desi.

sa Mečkom do kraja.

Duci0167

pre 10 godina

@HanSolo Pa ti iznosis "cinjenice" a onda demantujes sebe. Jedino razlicito u bolidima su skolje za sedenje. Ako si mislio na razvijanje bolida,to i nije posao vozaca vec test vozaca tj. treceg vozaca tako da je bolid razvijan prema Alonsu ne pije vodu. Kimijev stil voznje je u pitanju,sve ili nista ali bolid mora da bude perfektan. Danasnji pad jucerasnjih performansi je samo zbog kise. Juce su imali par dodataka (Ferrari) koji su dobro funkcionisali po suvom.

pgf

pre 10 godina

nevjerovatno koji poznavaoci!momci aplicirajte za neki tim ,grevota je da samo gledate, toliko znanja samo za komentar,,,,,.sv hitno ispisite i saljite!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HanSolo

pre 10 godina

Ferrarijem bolid je pravljen prema Alonso, i zato je Alonso brži. A što je Ricardo brži od fotelja je vrlo zanimljivo pošto bolid je fete vozio i pravimo prema njegovom stilu..

Хумска БГ

pre 10 godina

Још нешто да додам: За оне који очекују лаганих 1-2 за Мерцедес један статистички податак(нисам сигуран колико је поуздан, рачунао сам напамет у глави и мрзи ме да тражим по интернету): Да нека екипа забележи три узастопне двоструке победе последњи пут се десило пре пуних десет година, 2004. у доба Шумахера и Барикела у Ферарију, Нирбургринг, Канада и Индијанаполис.Мерцедес је нанизао две, да видимо да ли ће изједначити Фераријево достигнуће.

Benny Hill

pre 10 godina

Kimi je bolje vozio u Lotusu nego sad u Ferariju,mada je jos rano da se presudi.Ali definitivno Hamilton je veliki talent.I sa dobrim bolidom,ove godine tesko da ce ga neko nadmasiti.Bas bi hteo da vidim duel Hamilton vs Fetel,sa istim bolidima,to jest RedBull Mercedes,iste snage.Tada bi se videlo ko ke bolji,posto ipak ove godine vidi se da Merc ima najbolji bolid,i dominirace Hamilton ko Fetel Prosle godine,i pri kraju sezone bice dosadno da se gleda bez konkurencije.Nema vise legendarnih diela, ko Prost vs Sena, Schumi vs Mika,Shcumi vs Hill,To nedostaje formuli

Хумска БГ

pre 10 godina

Киша као и иначе доводи до смањења разлике у перформансама а и овог пута се потврдило да одговара Ред Булу.Све честитке за Рикарда, у оваквим условима завршити одмах иза Хамилтона,заиста свака част.За сада оставља бољи утисак од Фетела који без TC-а излеће на свим могућим местима.Трагичар дана Розберг.Ипак, ако буде суво може без проблема до другог места, Мерцедес прави огромну разлику у трећем сектору због дугачког правца плус кривина која би се слободно могла назвати „Lewis Hamilton Curve“ с обзиром да му лежи више него било која у читавом календару.Његова обилажења 2010. године у тој кривини(претпоследља на стази) су била просто импресивна.Три пол-позиције и све три по киши! Умеће,нема шта.Розберг мало више да прича на стази него ван ње где већ почиње да глуми Алонса из 2007.Од Ферарија наравно ништа, Алонсо стандардан(феноменалан) али и он много губи на правцу у трећем сектору.Кими малаксао као да је попио бенседин уместо вотке.Алонсо га уништава мада ипак верујем да ће се Кими поправити у наставку сезоне.Форс Индија баш подбацила.Шта рећи за Мекларен? Две ствари.Прва: ова сезона је кренула несрећним стопама прошлогодишње и прети јој да буде још гора, стварно се надам да грешим.Друга: Батона послати у ДТМ или Индикар јер Ф1 више није за њега, човек је на путу да постане нови Маса.Срамота да тако искусан возач и при том шампион на три трке не може да прође у Q3.Тешко је бити навијач Мекларена последњих пар година...Надам се доброј трци сутра.И победи Луиса!

123

pre 10 godina

Hamilton vanzemaljska vožnja…ova sezona će dokazati kako su Fetel i Kimi ipak malo precenjeni vozači…ovo što Rikardo radi četverostrukom svetskom prvaku više ne može biti slučajno, a obljubljeni Kimi pokazuje znakove zasićenosti i manjak motivacije i Alonso ga opet rastura u kvalifikacijama debelo…

GOOO Mcl. Ijao oni nazaduju.Videćemo sutra

123

pre 10 godina

Hamilton vanzemaljska vožnja…ova sezona će dokazati kako su Fetel i Kimi ipak malo precenjeni vozači…ovo što Rikardo radi četverostrukom svetskom prvaku više ne može biti slučajno, a obljubljeni Kimi pokazuje znakove zasićenosti i manjak motivacije i Alonso ga opet rastura u kvalifikacijama debelo…

GOOO Mcl. Ijao oni nazaduju.Videćemo sutra

Хумска БГ

pre 10 godina

Киша као и иначе доводи до смањења разлике у перформансама а и овог пута се потврдило да одговара Ред Булу.Све честитке за Рикарда, у оваквим условима завршити одмах иза Хамилтона,заиста свака част.За сада оставља бољи утисак од Фетела који без TC-а излеће на свим могућим местима.Трагичар дана Розберг.Ипак, ако буде суво може без проблема до другог места, Мерцедес прави огромну разлику у трећем сектору због дугачког правца плус кривина која би се слободно могла назвати „Lewis Hamilton Curve“ с обзиром да му лежи више него било која у читавом календару.Његова обилажења 2010. године у тој кривини(претпоследља на стази) су била просто импресивна.Три пол-позиције и све три по киши! Умеће,нема шта.Розберг мало више да прича на стази него ван ње где већ почиње да глуми Алонса из 2007.Од Ферарија наравно ништа, Алонсо стандардан(феноменалан) али и он много губи на правцу у трећем сектору.Кими малаксао као да је попио бенседин уместо вотке.Алонсо га уништава мада ипак верујем да ће се Кими поправити у наставку сезоне.Форс Индија баш подбацила.Шта рећи за Мекларен? Две ствари.Прва: ова сезона је кренула несрећним стопама прошлогодишње и прети јој да буде још гора, стварно се надам да грешим.Друга: Батона послати у ДТМ или Индикар јер Ф1 више није за њега, човек је на путу да постане нови Маса.Срамота да тако искусан возач и при том шампион на три трке не може да прође у Q3.Тешко је бити навијач Мекларена последњих пар година...Надам се доброј трци сутра.И победи Луиса!

Benny Hill

pre 10 godina

Kimi je bolje vozio u Lotusu nego sad u Ferariju,mada je jos rano da se presudi.Ali definitivno Hamilton je veliki talent.I sa dobrim bolidom,ove godine tesko da ce ga neko nadmasiti.Bas bi hteo da vidim duel Hamilton vs Fetel,sa istim bolidima,to jest RedBull Mercedes,iste snage.Tada bi se videlo ko ke bolji,posto ipak ove godine vidi se da Merc ima najbolji bolid,i dominirace Hamilton ko Fetel Prosle godine,i pri kraju sezone bice dosadno da se gleda bez konkurencije.Nema vise legendarnih diela, ko Prost vs Sena, Schumi vs Mika,Shcumi vs Hill,To nedostaje formuli

Хумска БГ

pre 10 godina

Још нешто да додам: За оне који очекују лаганих 1-2 за Мерцедес један статистички податак(нисам сигуран колико је поуздан, рачунао сам напамет у глави и мрзи ме да тражим по интернету): Да нека екипа забележи три узастопне двоструке победе последњи пут се десило пре пуних десет година, 2004. у доба Шумахера и Барикела у Ферарију, Нирбургринг, Канада и Индијанаполис.Мерцедес је нанизао две, да видимо да ли ће изједначити Фераријево достигнуће.

pantelija

pre 10 godina

Ferrarijem bolid je pravljen prema Alonso, i zato je Alonso brži. A što je Ricardo brži od fotelja je vrlo zanimljivo pošto bolid je fete vozio i pravimo prema njegovom stilu..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (HanSolo, 19. april 2014 11:06)

Aj sad na sve to na srpski prevedi

Saeba Ryo

pre 10 godina

Baton i nikada nije ni bio vanserijski vozač, već se našao na pravom mestu u pravo vreme (BronGP).
no Fetel je odličan vozač i to je dokazao u TR-u u Monci, ali previše se opustio i trebaće mu prilično vremena da se zaoštri, ako se to ikada i desi.

sa Mečkom do kraja.

pgf

pre 10 godina

nevjerovatno koji poznavaoci!momci aplicirajte za neki tim ,grevota je da samo gledate, toliko znanja samo za komentar,,,,,.sv hitno ispisite i saljite!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Duci0167

pre 10 godina

@HanSolo Pa ti iznosis "cinjenice" a onda demantujes sebe. Jedino razlicito u bolidima su skolje za sedenje. Ako si mislio na razvijanje bolida,to i nije posao vozaca vec test vozaca tj. treceg vozaca tako da je bolid razvijan prema Alonsu ne pije vodu. Kimijev stil voznje je u pitanju,sve ili nista ali bolid mora da bude perfektan. Danasnji pad jucerasnjih performansi je samo zbog kise. Juce su imali par dodataka (Ferrari) koji su dobro funkcionisali po suvom.

HanSolo

pre 10 godina

Ferrarijem bolid je pravljen prema Alonso, i zato je Alonso brži. A što je Ricardo brži od fotelja je vrlo zanimljivo pošto bolid je fete vozio i pravimo prema njegovom stilu..

@pgf

pre 10 godina

Nije papir nego tastatura.Ali šta da ti objašnjavam, ne zna se jesi li nepismeniji gramatički ili "poznavalački" kada govorimo o F1.

rosonero

pre 10 godina

kod mene ne postoji ni trunka sumnje da ce 'ledeni'da se vrati jaci no ikad , samo da se ukomponuje ferari , pa ferarii i kimi , zivi bili pa videli , poludece opet.

nekerozberg

pre 10 godina

@humskabg (od juce) "Оно што ја сматрам брзином је способност да рецимо возиш 70 кругова лудачки брзо...Свима исти болид...Алонсо би стигао иза Хамилтона, Раиконена, Фетела, можда и иза Розберга.Њему садашња правила иду на руку, показује дивљења вредне квалитете али има и мана наравно...Још један проблем Алонсу су обилажења али ту је ДРС да поправи ствари и покрије тај недостатак"
Pravila mu idu na ruku? Sto se tice preduslova i zakljucka da bi Alonso stigao iza Raikonena, to ti je u najmanju ruku neaktuelno. Drugo (mozes da mislis sta god hoces) ali vrati film na 2010. i 2011. i pregledaj trke u kojima je Alonso gubio tempo u drugom delu trke videces kako ga je Baton mnooogo lakse obilazio od Hamiltona iako su obojica vozili Mclaren (Baton i Luis). Trece pod brzinom 70 kruga ja podrazumevam i to da ako imas superioran bolid tada pobedjujes ne sa 5-10 sekundi vec najmanje sa 25. Tu je Alonso mnogo ispred Fetela. Sto se tice poredjenja sa Hamiltonom, smatram ga za zaista veliki talenat, ali iako se mnoogo popravio i poradio na psihi, jos uvek mi ostaje da iako se Hamilton lakse odlucuje na preticanja, Alonso je u duelima mnogo hladnokrvniji. Jednostavno ne mogu zaboravim kako Hamilton usija glavu kad krene duel. Primeri: Alonso ga obidje na startu poslednje trke 2007. a on zabrlja i zaglavi menjac. Pocetkom 2008. vozi iza Alonsa i popne mu se na ledja, bori se sa Kimijem i udari ga u boxu. Onda one gluposti sa Masom. Sudar sa Kultardom kad su pokusavali da obidju Alonsa.

Хумска БГ

pre 10 godina

Ако ћемо већ тако онда ми боље реци из ког си града па ако смо случајно суграђани изводим те на пиће моментално јер би ми неупоредиво лакше било да ти све ово усмено објасним.Овако кад куцам, ем што немам простора, ем што ме скроз погрешно разумеш, ем ме мрзи да идем у дубљу расправу преко тастатуре.Али ајде покушаћу да ти кажем пар ствари.Прво везано за то коме одговарају правила и зашто сматрам да иду на руку Алонсу, Батону, Розбергу и такозваним "возић-стајл" возачима који "штекаче" болид а мање се тркају.Ко је вештији у претицању, реално? Луис.Шта се дешава? Уводи се ДРС, нестаје му предност на том пољу,претицање исто за све.Ко више пржи гуме? Луис.Шта се дешава? Уводе се гуме које не могу да издрже ни 10 кругова, мора да се прикочи, да се чувају гуме а ту је Алонсо увек био неупоредиво вештији.Ко јаче форсира и троши више горива? Луис.Шта се дешава? Нема танковања, штедња, прикочи, успори.Опет иде на руку Алонсу(Батону,Розбергу).Наравно сви они могу да буду "тркачи" ако им је то баш неопходно али ређе ризикују него Хамилтон,Фетел,Кими али се зато боље сналазе у оваквим правилима где је битна и "глава" јер данас ако си природно најбржи не значи да ћеш први стићи на циљ.Алонсо се ретко упушта у претицања(не рачунам ДРС) па му се то обило о главу у Абу Дабију рецимо против Петрова.Да је Луис био на Алонсовом месту тада прешао би га после 2-3 круга.Или Кими.Батон би "таксирао" и не би прошао као ни Алонсо.Наставак у следећем коментару(што је ово компликовано...)

Хумска БГ

pre 10 godina

Е сад, а Кими је сличан тип возача као Луис, сличнији је њему него Алонсу.Кими је природно бржи али то данас не доводи увек до првог места.И Фетел је "природно" бржи и ово за 25 секунди предности итд. мислим да никако није тачно да је Алонсо у тим ситуацијама убедљивији.Хамилтонове глупости са Масом су реално више Масине глупости него Луисове, о Веберу да не говорим, човек је Хамилтона директно коштао титуле 2010. Луис незрео и усијана глава? Мани 2008.годину, када је то било.Колико је сазрео од тада човече? Морам рећи да сам јако пријатно изненађен Луисовом прилагођавању тренутним правилима укључујући и промену стила вожње из "тркача" у "таксисту"(не волим ове епитете али тако су у народу познати па ћеш разумети на шта мислим).Када је изазвао последњи инцидент? Давно, већ сам и заборавио.Јеси ли гледао тркање са Розбергом? Без инцидената, без чукања.Фетел би га вероватно слупао јер је он тај који је још увек незрео јер ни после четири титуле није комплетан возач.Луис то сада јесте.
А оно да би Кими пре Алонса стигао до циља - ниси пажљиво прочитао цео коментар.Под тиме сам подразумевао ултра-издржљиве гуме и моторе, горива на бацање итд. Дакле "легнеш" на гас и то је све.А данас имамо ситуацију која је свакаква само таква није.Зато је Алонсо испред Кимија јер није битно бити бржи већ СНАЛАЖЉИВИЈИ и у томе је Алонсо бољи, барем за сад.Ето, надам се да сам био колико-толико јасан.

donpolson

pre 10 godina

Iz trke u trku se dokazuje ono sto svi vec znaju,jedan je Hamilton luis,jedan je Hamilton luis,Hamilton luis,jedan Je Hamilton luis

margie

pre 10 godina

nema tu sta, jasno se vidi koliko su Alonsa potcenjivali kao vozaca poslednjih godina. (pa cak i Ferari ja mislim, zato i dovedose Kimija).
Veliki je on maher, i velika je greota sto se ovoliko godina mrcvari sa losim bolidima...
I dalje mislim da voleli ga ili ne, on predstavlja trenutno najkompletnijeg vozaca u formuli...

Хумска БГ

pre 10 godina

П.С. Ово "таксисти" и "тркачи" није подела на квалитетне и неквалитетне, то што су Алонсо и Батон тзв. таксисти а ја бих пре рекао опортунисти није ништа лоше нити било какво омаловажавање са моје стране него само квалитет више.Зато ја јако волим и Батона и оне његове увек исправне стратегије, попут најпрецизнијег метеоролога.Сви поменути имају квалитете којима одскачу али су реално ту негде, не омаловажавам никог само констатујем.И наравно да је то потпуно нормално, не могу сви возити исто и имати идентичан стил вожње.

pgf

pre 10 godina

nevjerovatno koji poznavaoci!momci aplicirajte za neki tim ,grevota je da samo gledate, toliko znanja samo za komentar,,,,,.sv hitno ispisite i saljite!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HanSolo

pre 10 godina

Ferrarijem bolid je pravljen prema Alonso, i zato je Alonso brži. A što je Ricardo brži od fotelja je vrlo zanimljivo pošto bolid je fete vozio i pravimo prema njegovom stilu..

123

pre 10 godina

Hamilton vanzemaljska vožnja…ova sezona će dokazati kako su Fetel i Kimi ipak malo precenjeni vozači…ovo što Rikardo radi četverostrukom svetskom prvaku više ne može biti slučajno, a obljubljeni Kimi pokazuje znakove zasićenosti i manjak motivacije i Alonso ga opet rastura u kvalifikacijama debelo…

GOOO Mcl. Ijao oni nazaduju.Videćemo sutra

Хумска БГ

pre 10 godina

Киша као и иначе доводи до смањења разлике у перформансама а и овог пута се потврдило да одговара Ред Булу.Све честитке за Рикарда, у оваквим условима завршити одмах иза Хамилтона,заиста свака част.За сада оставља бољи утисак од Фетела који без TC-а излеће на свим могућим местима.Трагичар дана Розберг.Ипак, ако буде суво може без проблема до другог места, Мерцедес прави огромну разлику у трећем сектору због дугачког правца плус кривина која би се слободно могла назвати „Lewis Hamilton Curve“ с обзиром да му лежи више него било која у читавом календару.Његова обилажења 2010. године у тој кривини(претпоследља на стази) су била просто импресивна.Три пол-позиције и све три по киши! Умеће,нема шта.Розберг мало више да прича на стази него ван ње где већ почиње да глуми Алонса из 2007.Од Ферарија наравно ништа, Алонсо стандардан(феноменалан) али и он много губи на правцу у трећем сектору.Кими малаксао као да је попио бенседин уместо вотке.Алонсо га уништава мада ипак верујем да ће се Кими поправити у наставку сезоне.Форс Индија баш подбацила.Шта рећи за Мекларен? Две ствари.Прва: ова сезона је кренула несрећним стопама прошлогодишње и прети јој да буде још гора, стварно се надам да грешим.Друга: Батона послати у ДТМ или Индикар јер Ф1 више није за њега, човек је на путу да постане нови Маса.Срамота да тако искусан возач и при том шампион на три трке не може да прође у Q3.Тешко је бити навијач Мекларена последњих пар година...Надам се доброј трци сутра.И победи Луиса!

Saeba Ryo

pre 10 godina

Baton i nikada nije ni bio vanserijski vozač, već se našao na pravom mestu u pravo vreme (BronGP).
no Fetel je odličan vozač i to je dokazao u TR-u u Monci, ali previše se opustio i trebaće mu prilično vremena da se zaoštri, ako se to ikada i desi.

sa Mečkom do kraja.

rosonero

pre 10 godina

kod mene ne postoji ni trunka sumnje da ce 'ledeni'da se vrati jaci no ikad , samo da se ukomponuje ferari , pa ferarii i kimi , zivi bili pa videli , poludece opet.

Duci0167

pre 10 godina

@HanSolo Pa ti iznosis "cinjenice" a onda demantujes sebe. Jedino razlicito u bolidima su skolje za sedenje. Ako si mislio na razvijanje bolida,to i nije posao vozaca vec test vozaca tj. treceg vozaca tako da je bolid razvijan prema Alonsu ne pije vodu. Kimijev stil voznje je u pitanju,sve ili nista ali bolid mora da bude perfektan. Danasnji pad jucerasnjih performansi je samo zbog kise. Juce su imali par dodataka (Ferrari) koji su dobro funkcionisali po suvom.

margie

pre 10 godina

nema tu sta, jasno se vidi koliko su Alonsa potcenjivali kao vozaca poslednjih godina. (pa cak i Ferari ja mislim, zato i dovedose Kimija).
Veliki je on maher, i velika je greota sto se ovoliko godina mrcvari sa losim bolidima...
I dalje mislim da voleli ga ili ne, on predstavlja trenutno najkompletnijeg vozaca u formuli...

nekerozberg

pre 10 godina

@humskabg (od juce) "Оно што ја сматрам брзином је способност да рецимо возиш 70 кругова лудачки брзо...Свима исти болид...Алонсо би стигао иза Хамилтона, Раиконена, Фетела, можда и иза Розберга.Њему садашња правила иду на руку, показује дивљења вредне квалитете али има и мана наравно...Још један проблем Алонсу су обилажења али ту је ДРС да поправи ствари и покрије тај недостатак"
Pravila mu idu na ruku? Sto se tice preduslova i zakljucka da bi Alonso stigao iza Raikonena, to ti je u najmanju ruku neaktuelno. Drugo (mozes da mislis sta god hoces) ali vrati film na 2010. i 2011. i pregledaj trke u kojima je Alonso gubio tempo u drugom delu trke videces kako ga je Baton mnooogo lakse obilazio od Hamiltona iako su obojica vozili Mclaren (Baton i Luis). Trece pod brzinom 70 kruga ja podrazumevam i to da ako imas superioran bolid tada pobedjujes ne sa 5-10 sekundi vec najmanje sa 25. Tu je Alonso mnogo ispred Fetela. Sto se tice poredjenja sa Hamiltonom, smatram ga za zaista veliki talenat, ali iako se mnoogo popravio i poradio na psihi, jos uvek mi ostaje da iako se Hamilton lakse odlucuje na preticanja, Alonso je u duelima mnogo hladnokrvniji. Jednostavno ne mogu zaboravim kako Hamilton usija glavu kad krene duel. Primeri: Alonso ga obidje na startu poslednje trke 2007. a on zabrlja i zaglavi menjac. Pocetkom 2008. vozi iza Alonsa i popne mu se na ledja, bori se sa Kimijem i udari ga u boxu. Onda one gluposti sa Masom. Sudar sa Kultardom kad su pokusavali da obidju Alonsa.

Benny Hill

pre 10 godina

Kimi je bolje vozio u Lotusu nego sad u Ferariju,mada je jos rano da se presudi.Ali definitivno Hamilton je veliki talent.I sa dobrim bolidom,ove godine tesko da ce ga neko nadmasiti.Bas bi hteo da vidim duel Hamilton vs Fetel,sa istim bolidima,to jest RedBull Mercedes,iste snage.Tada bi se videlo ko ke bolji,posto ipak ove godine vidi se da Merc ima najbolji bolid,i dominirace Hamilton ko Fetel Prosle godine,i pri kraju sezone bice dosadno da se gleda bez konkurencije.Nema vise legendarnih diela, ko Prost vs Sena, Schumi vs Mika,Shcumi vs Hill,To nedostaje formuli

@pgf

pre 10 godina

Nije papir nego tastatura.Ali šta da ti objašnjavam, ne zna se jesi li nepismeniji gramatički ili "poznavalački" kada govorimo o F1.

Хумска БГ

pre 10 godina

Још нешто да додам: За оне који очекују лаганих 1-2 за Мерцедес један статистички податак(нисам сигуран колико је поуздан, рачунао сам напамет у глави и мрзи ме да тражим по интернету): Да нека екипа забележи три узастопне двоструке победе последњи пут се десило пре пуних десет година, 2004. у доба Шумахера и Барикела у Ферарију, Нирбургринг, Канада и Индијанаполис.Мерцедес је нанизао две, да видимо да ли ће изједначити Фераријево достигнуће.

Хумска БГ

pre 10 godina

Е сад, а Кими је сличан тип возача као Луис, сличнији је њему него Алонсу.Кими је природно бржи али то данас не доводи увек до првог места.И Фетел је "природно" бржи и ово за 25 секунди предности итд. мислим да никако није тачно да је Алонсо у тим ситуацијама убедљивији.Хамилтонове глупости са Масом су реално више Масине глупости него Луисове, о Веберу да не говорим, човек је Хамилтона директно коштао титуле 2010. Луис незрео и усијана глава? Мани 2008.годину, када је то било.Колико је сазрео од тада човече? Морам рећи да сам јако пријатно изненађен Луисовом прилагођавању тренутним правилима укључујући и промену стила вожње из "тркача" у "таксисту"(не волим ове епитете али тако су у народу познати па ћеш разумети на шта мислим).Када је изазвао последњи инцидент? Давно, већ сам и заборавио.Јеси ли гледао тркање са Розбергом? Без инцидената, без чукања.Фетел би га вероватно слупао јер је он тај који је још увек незрео јер ни после четири титуле није комплетан возач.Луис то сада јесте.
А оно да би Кими пре Алонса стигао до циља - ниси пажљиво прочитао цео коментар.Под тиме сам подразумевао ултра-издржљиве гуме и моторе, горива на бацање итд. Дакле "легнеш" на гас и то је све.А данас имамо ситуацију која је свакаква само таква није.Зато је Алонсо испред Кимија јер није битно бити бржи већ СНАЛАЖЉИВИЈИ и у томе је Алонсо бољи, барем за сад.Ето, надам се да сам био колико-толико јасан.

pantelija

pre 10 godina

Ferrarijem bolid je pravljen prema Alonso, i zato je Alonso brži. A što je Ricardo brži od fotelja je vrlo zanimljivo pošto bolid je fete vozio i pravimo prema njegovom stilu..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (HanSolo, 19. april 2014 11:06)

Aj sad na sve to na srpski prevedi

Хумска БГ

pre 10 godina

П.С. Ово "таксисти" и "тркачи" није подела на квалитетне и неквалитетне, то што су Алонсо и Батон тзв. таксисти а ја бих пре рекао опортунисти није ништа лоше нити било какво омаловажавање са моје стране него само квалитет више.Зато ја јако волим и Батона и оне његове увек исправне стратегије, попут најпрецизнијег метеоролога.Сви поменути имају квалитете којима одскачу али су реално ту негде, не омаловажавам никог само констатујем.И наравно да је то потпуно нормално, не могу сви возити исто и имати идентичан стил вожње.

Хумска БГ

pre 10 godina

Ако ћемо већ тако онда ми боље реци из ког си града па ако смо случајно суграђани изводим те на пиће моментално јер би ми неупоредиво лакше било да ти све ово усмено објасним.Овако кад куцам, ем што немам простора, ем што ме скроз погрешно разумеш, ем ме мрзи да идем у дубљу расправу преко тастатуре.Али ајде покушаћу да ти кажем пар ствари.Прво везано за то коме одговарају правила и зашто сматрам да иду на руку Алонсу, Батону, Розбергу и такозваним "возић-стајл" возачима који "штекаче" болид а мање се тркају.Ко је вештији у претицању, реално? Луис.Шта се дешава? Уводи се ДРС, нестаје му предност на том пољу,претицање исто за све.Ко више пржи гуме? Луис.Шта се дешава? Уводе се гуме које не могу да издрже ни 10 кругова, мора да се прикочи, да се чувају гуме а ту је Алонсо увек био неупоредиво вештији.Ко јаче форсира и троши више горива? Луис.Шта се дешава? Нема танковања, штедња, прикочи, успори.Опет иде на руку Алонсу(Батону,Розбергу).Наравно сви они могу да буду "тркачи" ако им је то баш неопходно али ређе ризикују него Хамилтон,Фетел,Кими али се зато боље сналазе у оваквим правилима где је битна и "глава" јер данас ако си природно најбржи не значи да ћеш први стићи на циљ.Алонсо се ретко упушта у претицања(не рачунам ДРС) па му се то обило о главу у Абу Дабију рецимо против Петрова.Да је Луис био на Алонсовом месту тада прешао би га после 2-3 круга.Или Кими.Батон би "таксирао" и не би прошао као ни Алонсо.Наставак у следећем коментару(што је ово компликовано...)

donpolson

pre 10 godina

Iz trke u trku se dokazuje ono sto svi vec znaju,jedan je Hamilton luis,jedan je Hamilton luis,Hamilton luis,jedan Je Hamilton luis