Subota, 19.04.2014.

08:25

Može li Novak do 17-17 sa Rodžerom?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković najranije od 15 časova igra meč polufinala Mastersa u Monte Karlu sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Izvor: JT

Može li Novak do 17-17 sa Rodžerom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Sremac

pre 10 godina

Pa naravno da moze,pogotovu na ovakvoj podlozi.
Naravno,treba uzeti u obzir i cinjenicu da ce Federer pored uobicajne inspiracije protiv Djokovica,sada imati i dodatnu jer je Nadal eliminisan a ovaj masters mu fali u kolekciji.
Neko je juce rekao i da ce biti od velike vaznosti ko ce manje gresiti i to je potpuno tacno.
Jos ostaje mala nepoznanica ta Novakova ruka tj. zglob ali mislim da mu nece to mnogo smetati. Postoje lekovi za to.
Nadam se samo zanimljivom mecu kao sto su bila prethodna 4.

Miki

pre 10 godina

Mislim da ce veliki udarac za Djokovica biti kad ceo stadion bude navijao za Federera, a decko igra prakticno na svom terenu, kao drzavljanin Monaka. I to dovoljno govori.

Robert

pre 10 godina

Novak je upao u veoma dobru formu, sa tendencijom daljeg podizanja. Federer takođe, ali je, ipak, ta forma slabija od Noletove.

No, setimo se 2011. godine, i ko je jedini uspeo da pobedi najmoćnije Novakovo izdanje ikada i prekine mu pobednički niz tik pre obaranja rekorda, i to baš na šljaci (RG). Ne bi me iznenadilo da se tako nešto ponovi i danas, baš kao što me ne bi iznenadila ni lagana Novakova pobeda.

Pokušavam realno da razmišljam uvek, za koga god da navijam i u bilo kom sportu. Jedno je navijanje i fanatizam, a realnost je nešto sasvim drugo. Problem je što se te stvari često poistovećuju, pa navijači oslepe od svog fanatizma i pristrasnosti, i ne vide pravo stanje stvari.

pera:pP

pre 10 godina

Veliki sam navijac Novaka i sumnjam da ce Federeru dozvoliti i set danas, ali price kako je Federer iskoristio vakum izmedju generacija bas i nisu u potpunosti tacne. Safin, Hjuit i Rodik su po meni bili bolji igraci nego sada Mari, mnogo ofazivniji, mnogo jaci, izdrzljiviji, brzi, pametniji, naravno slazem se da Rodzer ne bi osvojio toliko GSova da su uvek tu bili Novak i Rafa, ali ni oni ne bi ovoliko koliko su sada. Budimo realni, Rodzer Federer je legenda ovog sporta i nema potrebe za omalovazavanjem, slicno je kao kada biste rekli Sumaher nije imao dovoljno dobru konkurenciju, pa sto onda drugi nisu to iskoristili ? Zato sto nisu bili dovoljno dobri. Nadam se da cu da uzivam u mecu i u jos jednoj pobedi naseg SRBINA. Idemo Nole!

bla bla

pre 10 godina

Novak je 2008. uzeo prvi GS, posle toga jos 5, isto toliko je uzeo i Federer, US 2008, RG i WB 2009, AO 2010 i WB 2012. Tad Novak vise nije bio novajlija a Federer 2011 puni 30 godina. Posle 2008. "slaba" konkurencija Rodik ima vise medjusobnih pobeda od Noleta a i ukupno.2008 : Rodik dubai, Nole US ; 2009 Rodik AO, IW,Masters u Kanadi, Nole 2009 nista, 2010 Nole Zavrsni masters, Rodik nista , 2012 OI Nole, Rodik nista.Ukupno 5:3 za "slabog" Rodika i to u ne najboljim igrackim godinama. "Slabi" Safin ga pobedjuje 2008. na WB,Safin koji je bio prvi 2000. Toliko o slaboj konkurenciji i vakumu. Sto se tice H2H od kad je Federer napunio 30 godina, Djokovic vodi 10:3, statistika je cudo...Velika prednost je na strani Noleta, ocekujem pobedu u 2 seta, ali malo objektivnosti u iznosenju cinjenica ne bi bilo lose. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

RF-NDJ

pre 10 godina

Od pocetka godine Rodzer igra odlicno, Nole je svoju formu podigao u zadnjih mesec i po dana, trenutno po formi njih dvojica su najbolji, ali juce su i jedan i drugi pokazali veoma los pocetak meca i dosta nesigurnosti. Ali posle su ipak pokazali znanje i mentalnu snagu. E sad je pitanje ko ce danas bolje poceti od njih dvojice, iskreno msm da danas ko bolje krene taj ce i pobediti, cak msm da nece biti tri seta nego ko god da pobedi msm da ce dobiti u dva seta. Nole jeste blagi favorit, ali ne bas toliki koliko kladionice pretstavljaju. Ovo je mec u kome je svaki ishod moguc, bez obzira na sve zbog jucasnjeg ispadanja Nadala sada je najveci pritisak na njima dvojici da osvoje turnir, a posebno jer je polufinale i jer ih i posle i ovog meca ceka ni malo lakse finale jer i Ferer i Vavrinka igraju odlicno, tako da na kraju msm da cemo imati super pretstavu pa neka bolji pobedi !!!

Realno

pre 10 godina

Rodjer, da se na vreme povukao, bio bi najbolji svih vremena. Ovako daje prostora da Novak danas izjednaci, a kroz koju nedelju i povede u medjusobnim duelima. Plus, na sve to, ocekujem danas i "izivljavanje" Noleta posto se igra na sljaci.

nikola

pre 10 godina

@ Moze kako da ne, ali i Federeru je jedinstvena prilika da uzme Monte Carlo jer je drugo polufinale slabije , bar po renkingu igraca i imenima. Nema Rafe pa sad i preostala trojica vide svoju jedinstvenu sansu za trofej.
(onaj koji zna, 19. april 2014 09:57)

Kakva dubinska analiza! Sad ne moram ni da gledam, sve je jasno.

Mrka kapa

pre 10 godina

Federeru je ovo poslednja šansa da osvoji jedan od mastersa koji mu nedostaje. Mislim da glatko dobija, pogotovo ako Novak odigra kao u prvom setu u četvrtfinalu.

Sava

pre 10 godina

RF, komentar ti je jako glup i govori dovoljno o tvom poznavanju tenisa! Federer je znalački iskoristio vakum izmedju generacija i svaka mu čast na izvanrednim rezultatima. Činjenica je da je Federer najviše titula osvojio kada su velikani Sampras i Agasi završili karijeru a budući velikani Rafa i Nole su još bili juniori. Nole titule mora da deli sa Nadalom, Federerom, Murray-em i 6 GS u takvoj konkurenciji imaju posebnu tezinu. Novak je sada u najboljim godinama, mozda osvoji još 5-6 GS, videćemo ko je najuspešniji tek kad završe karijere. Nadal će verovatno prestići Federera po broju GS ali to nikako neće umanjiti Federovu veličinu i u udzbenicima teniske i sportske istorije će biti mesta za sve njih.
Komentar ti je neumesan, pubertetlijski, nije lepo omalovazavati bilo koga! Navijaj za svoga a POŠTUJ protivnika!

Stojan

pre 10 godina

Biće teško, ali mislim da će odlučivati sitnice? Možda produžena igra ili dobra dnevna forma, dobri, jaki i sigurni udarci(manje grešaka)? Rodžer ima motiv jer nije još osvojio taj turnir a Novak poslije velike pobjede na zadnja 2 turnira ima dobru formu i možda sreća odluči? Dobru koncentraciju, jake udarce i manje grešaka ti želim. Samo NAPRIJED! Idemo majstore! Pozdrav iz Slovenije!

RF

pre 10 godina

Moze da ga stigne u medjusobnim duelima...Ali kada dodje do 17 GS tek tad moze da se javi, I tek tad moze da se porede njih dvojica...Ovako sa 6 GS moze da se poredi jedino sa njegovim trenerom i sa jos par njih...Drugim recima, nije ni do kolena Rogeru...Toliko...

Milutin

pre 10 godina

Stvar je u tome sto RF ne moze da odigra ceo set na nivou prvog Garsije Lopeza od juce protiv Novaka. Ono nije bilo normalno koliko je pretrcao i igrao bez greske. Radi se o neverovatno dobro fizicki pripremljenom igracu sto RF vise nije. Nece sigurno biti lako ali prednost dajem Novaku. Idemo majstore.

BG

pre 10 godina

Verujem da moze. Ono sto znam sigurno je da ce Nole dati sve od sebe da pobedi. Ako kojim slucajem ( ne daj Boze) nebude uspeo to ni malo nece umanjiti moje postovanne prema svemu sto ne do sada ucinio. Srecno Nole!

Gajetano

pre 10 godina

Federeru fali ovaj Masters i ispadanjem Nadala nikada mu nije bio blizi, stoga ce danas biti ekstremno motivisan. Klimatski uslovi ove godine takodje mu odgovaraju, pogotovu u kasno poslepodne kada padne vlaga, teren postane brzi, a lopta odskace nize. Srecom, ovaj mec pocinje nesto ranije (15h), tako da ce barem u prvom setu Novak biti u prednosti sto se klimatskih uslova tice.

S druge strane, Djokovic je u velikom naletu, od USO 2013 izgubio je samo 2 meca (od toga samo jedan bitan protiv Wawrinke na AO), ima pet osvojenih Mastersa u nizu i juri sesti na ovom turniru (mozda bi to bio i rekord, treba proveriti). Novakova igra izgleda odlicno i odlucno, nikad zrelija rekao bih. I po kladionicama Novak je veliki favorit.

Sve u svemu, bice ovo zanimljiv i neizvestan mec, kao uostalom i svi njihovi prethodni. Ipak, Nole je blizi pobedi, nadam se da ce to i opravdati.

Pozdrav,

crvenilak

pre 10 godina

moze, ako pobedi :v :D
a sad ozbiljno. Kontam da ce bit tesko jer ipak Federe kada igra protiv Djokovica uvek ima motiv vise. Nadam se da Djokovic nece ponoviti igru kao juce iz prvog seta :( kad nista nije islo i kad je jaako puno gresio. I nadam se Novakovoj pobedi, naravno. #NOLEDOMINACIJA

Dott

pre 10 godina

Rodzer je cudo,
Rodzer je fantastican,
Neponovljiv,
Najbolji medju najboljima,
Osvojio je sve, ali sve.
The best on the world every time!
Razbice ga Nole!

jack

pre 10 godina

Današnji meč može biti istorijski i za jednog i za drugog, možda čak više za Federera jer mu se pruža prilika da svojoj gomili titula doda i prvu iz Monte Karla. Za Djokovića je ovo prilika da anulira prednost u pobedama koju nad njim ima Federer pa očekujem da sve prašti na terenu. Prednost dajem Novaku.

igor

pre 10 godina

mrzitelji idite u kladionicu vi sto mrzite Novaka vas Fedex ima kurs 3,6 dajte 100 eura imate 360 eura.novak je car zato ima kurs 1.25.poz iz PRAGA.

abe laki

pre 10 godina

Veliki sam Novakov navijac, ali ipak mislim na osnovu pokazanog sa Garsija-Lopezom da je tesko da ce doci do 17-17. Novak treba da shvati da i oni sa druge strane mreze igraju tenis, ne valjaju oni klade ili tako nesto.

Nikolizam

pre 10 godina

Sama činjenica da Novak Đoković ima gotovo izjednačen skor sa najboljim teniserom svih vremena (17-16 je kao 17-17) već, sama po sebi, nameće duboko poštovanje. Jednostavno sjajno.

Samo napred, Đokoviću. Cela Srbija je uz tebe. I oni koji pričaju protiv, znam, i oni su za tebe. :-)

veliki strumf

pre 10 godina

Giljermo Lopez je Noletu nezgodniji protivnik na sljaci od Federera, jer moze da izdrzi duge relije, a ima i vrlo nezgodan i dubok bekhend i odlican forhend. Federer je slabiji u razmenama i iz bekhenda, i trenutno nije u nekoj formi da bi servom i forhendima naudio Noletu na sporoj sljaci kakva je u Monte Karlu. Sa druge strane, Nole na svakom turniru ima jedan slab mec, posle koga odigra fenomenalno. Ako se ne glupira mnogo, i ne izlazi cesto na mrezu zbog problematicnog voleja i smeca, dobice lagano u 2 seta, cak iako mu bekhend paralela ne bude radila. Kljuc pobede je i sto vise prvih servi u Fedov forhend, iz koga mu je losiji ritern na prvoj servi nego iz bekhenda (kojim odigra dubok slajs i server tesko prelazi u ofanzivu).

Luka_Aleksandrov Hamburg

pre 10 godina

Novak ima na svakom turniru (pre nego sto ga osvoji), jedan bas ruzan i slab mec! Da bi odmah u sledecm kolu bio maksimalno orijentisan i koncentrisan. Tako da ocekujem pobedu u dva seta, naravno sa malim poteskocama, jer Roger je ipak Roger. 7:5 6:3

onaj koji zna

pre 10 godina

Moze kako da ne, ali i Federeru je jedinstvena prilika da uzme Monte Carlo jer je drugo polufinale slabije , bar po renkingu igraca i imenima. Nema Rafe pa sad i preostala trojica vide svoju jedinstvenu sansu za trofej.

Rambo

pre 10 godina

Mozda nije presudno, ali bilo bi dobro da Novak prevagne u pobedama protiv Rodzera i Nadala. Polako topi tu prednost obojice, a ove vec danas moze da udje u egal. Ta statistika ne ne interesuje svakog, ali ce biti znacajan istorijski pokazatelj za 10, 20, 50 godina kada ce oni koji ih nisu

Nenad

pre 10 godina

Definitivno,Novak ce morati mnogo,mnogo sigurnije da startuje danas nego juce protiv Garcie-Lopeza,jer Fedex i on imaju slican jedan element igre-jednorucni backhand.Novak je juce uporno tokom prvog seta i do sredine drugog slao loptice na Spancev backhand,sto inace redovno praktikuje i u mecevima protiv Federera,ali nije bilo rezultata.Garcia-Lopez je imao odgovor na svaku takvu lopticu i odlicno je busio Novaka do 3:3 u drugom setu.Kada je Novak skapirao da dalje ne ide tako,promenio je taktiku i drugim,trecim udarcem je napadao na forehand Garcie-Lopeza,sto je odmah davalo rezultate-osvojio je Nole 10 gemova i priveo mec u "mirniju luku" tokom i do kraja treceg seta.Mislim da danas na pocetku meca treba da primeni slican recept protiv Rogera,pa da vidi kako ce ici,da li ta taktika prolazi i protiv njega...Kraca loptica iz Rogerovog backhanda na sredinu terena i onda kontra u forehand.Cini mi se da ce Novak lakse izaci na kraj sa Fedexom na sljaci,bar je tako bilo u poslednje vreme,nego sto je to bio slucaj na tvrdoj podlozi.Verujem u Novakovu pobedu u 2 seta,ali mora biti na mnogo visem nivou igre na pocetku meca nego juce.Srecno,Nole,idemoooooooooooooooo do pobede i izjednacenja u medjusobnim duelima sa Rogerom!

Bojan

pre 10 godina

Nole ti mozes do 17 - 17 i verujem u tebe a siguran sam i da mnogi drugi tako misle. Danas cu zajedno sa svima koji ti zele dobro i koji su uvek optimisti pred bilo koji mec koji je pred tobom ocekivati ishod POBEDA.

velikoslovog

pre 10 godina

Osvoji li sada Monte Karlo Novak, nije nemoguce da do kraja karijere uzme jos jedan Madrid i dva Sinsinatija, u kom slucaju bi imao osvojen svaki Masters minimum po dva puta! P.S. Niko nikad nije osvojio Indijan Vels, Majami i Monte Karlo u nizu.

Aki

pre 10 godina

2011 Roland Garros, čuveni meč , pobeda i prst Federera. 2012, pobeda Đokovića 3:0 i prvo finale RG. Njihov zadnji meč na šljaci. Ukupno, 3:3 na šljaci, ostale dve pobede Federera su bile baš u Monte Karlu, od njih njihov prvi meč uopšte daleke 2006. Opet, masters koji pored nekoliko finala, Rodžer nema, a Novak ima. Obojica u odličnoj formi, pobednik favorit za titulu jer nema Nadala. Očekujemo tenis na najvišem nivou, pa neka pobedi bolji.

Sneža

pre 10 godina

Ne treba zaboraviti: Rodžer nema: MC, Rim i DC. Ne može da ode sa teniske scene, a da kao najbolji , to ne osvoji.
Može li Nole do 17-17? MOŽE!
Hoće li?
Pred prošlogodišnji W, Beker reče: „Ukoliko ovo finale bude odličivao samo tenis, onda prednost ima Đoković. Međutim, finala Vimbldona ne odlučuje samo tenis. “
Ako finalistu MC bude odlučivao samo tenis – HOĆE!

Petar.S

pre 10 godina

Mnoštvo puta nam je dokazao da on može sve.
Neće biti lako, naravno, to je duel sa jednim od najboljih svih vremena, ali
Novak je čovek koji je rođen za velike pobede.
On hrli opet tamo gde pripada, na tron belog sporta.
Koliko je dozvolio Nadalu da bude prvi? Ispašće na kraju malo više od pola godine... Eto koliko je dobar Novak.
Koliko on igra na visokom nivou, bez pauza, bez povreda i ostalih gluposti... to je neverovatno.
Niko ne može danas na svetu toliko konstantno da igra vrhunski tenis.
Vavrenka je uzeo GS pa je nestao sa lica zemlje na 2 Mastersa.
Nadal je povratio 1 mesto i posle USOpena nije podigao pehar do dan danas, zbog Novaka.
A Novak, i kad je loš dobar je. Uvek je tu, finale, 1/2 finale, uvek nezgodan, i dan danas podiže tenis na nove nivoe i igrom pokazuje da ako neko želi da bude najbolji teniser sveta nije dovoljno da odigra 2,3 turnira dobro, ili da pola sezone bude odličan, već da mora non-stop da igra kao vanzemaljac inače će pasti sa trona.
Tako da i ako se desi da izgubi Novakveć 5 godina vlada tenisom pored dva velikana i nikome ne želi da olakša posao.
Ali, mislim da će danas izjednačiti skor sa RF, i ako Bog da uzeti 3 Masters za redom u 2014.

Dott

pre 10 godina

Rodzer je cudo,
Rodzer je fantastican,
Neponovljiv,
Najbolji medju najboljima,
Osvojio je sve, ali sve.
The best on the world every time!
Razbice ga Nole!

Nikolizam

pre 10 godina

Sama činjenica da Novak Đoković ima gotovo izjednačen skor sa najboljim teniserom svih vremena (17-16 je kao 17-17) već, sama po sebi, nameće duboko poštovanje. Jednostavno sjajno.

Samo napred, Đokoviću. Cela Srbija je uz tebe. I oni koji pričaju protiv, znam, i oni su za tebe. :-)

Aki

pre 10 godina

2011 Roland Garros, čuveni meč , pobeda i prst Federera. 2012, pobeda Đokovića 3:0 i prvo finale RG. Njihov zadnji meč na šljaci. Ukupno, 3:3 na šljaci, ostale dve pobede Federera su bile baš u Monte Karlu, od njih njihov prvi meč uopšte daleke 2006. Opet, masters koji pored nekoliko finala, Rodžer nema, a Novak ima. Obojica u odličnoj formi, pobednik favorit za titulu jer nema Nadala. Očekujemo tenis na najvišem nivou, pa neka pobedi bolji.

Petar.S

pre 10 godina

Mnoštvo puta nam je dokazao da on može sve.
Neće biti lako, naravno, to je duel sa jednim od najboljih svih vremena, ali
Novak je čovek koji je rođen za velike pobede.
On hrli opet tamo gde pripada, na tron belog sporta.
Koliko je dozvolio Nadalu da bude prvi? Ispašće na kraju malo više od pola godine... Eto koliko je dobar Novak.
Koliko on igra na visokom nivou, bez pauza, bez povreda i ostalih gluposti... to je neverovatno.
Niko ne može danas na svetu toliko konstantno da igra vrhunski tenis.
Vavrenka je uzeo GS pa je nestao sa lica zemlje na 2 Mastersa.
Nadal je povratio 1 mesto i posle USOpena nije podigao pehar do dan danas, zbog Novaka.
A Novak, i kad je loš dobar je. Uvek je tu, finale, 1/2 finale, uvek nezgodan, i dan danas podiže tenis na nove nivoe i igrom pokazuje da ako neko želi da bude najbolji teniser sveta nije dovoljno da odigra 2,3 turnira dobro, ili da pola sezone bude odličan, već da mora non-stop da igra kao vanzemaljac inače će pasti sa trona.
Tako da i ako se desi da izgubi Novakveć 5 godina vlada tenisom pored dva velikana i nikome ne želi da olakša posao.
Ali, mislim da će danas izjednačiti skor sa RF, i ako Bog da uzeti 3 Masters za redom u 2014.

veliki strumf

pre 10 godina

Giljermo Lopez je Noletu nezgodniji protivnik na sljaci od Federera, jer moze da izdrzi duge relije, a ima i vrlo nezgodan i dubok bekhend i odlican forhend. Federer je slabiji u razmenama i iz bekhenda, i trenutno nije u nekoj formi da bi servom i forhendima naudio Noletu na sporoj sljaci kakva je u Monte Karlu. Sa druge strane, Nole na svakom turniru ima jedan slab mec, posle koga odigra fenomenalno. Ako se ne glupira mnogo, i ne izlazi cesto na mrezu zbog problematicnog voleja i smeca, dobice lagano u 2 seta, cak iako mu bekhend paralela ne bude radila. Kljuc pobede je i sto vise prvih servi u Fedov forhend, iz koga mu je losiji ritern na prvoj servi nego iz bekhenda (kojim odigra dubok slajs i server tesko prelazi u ofanzivu).

Sneža

pre 10 godina

Ne treba zaboraviti: Rodžer nema: MC, Rim i DC. Ne može da ode sa teniske scene, a da kao najbolji , to ne osvoji.
Može li Nole do 17-17? MOŽE!
Hoće li?
Pred prošlogodišnji W, Beker reče: „Ukoliko ovo finale bude odličivao samo tenis, onda prednost ima Đoković. Međutim, finala Vimbldona ne odlučuje samo tenis. “
Ako finalistu MC bude odlučivao samo tenis – HOĆE!

velikoslovog

pre 10 godina

Osvoji li sada Monte Karlo Novak, nije nemoguce da do kraja karijere uzme jos jedan Madrid i dva Sinsinatija, u kom slucaju bi imao osvojen svaki Masters minimum po dva puta! P.S. Niko nikad nije osvojio Indijan Vels, Majami i Monte Karlo u nizu.

Luka_Aleksandrov Hamburg

pre 10 godina

Novak ima na svakom turniru (pre nego sto ga osvoji), jedan bas ruzan i slab mec! Da bi odmah u sledecm kolu bio maksimalno orijentisan i koncentrisan. Tako da ocekujem pobedu u dva seta, naravno sa malim poteskocama, jer Roger je ipak Roger. 7:5 6:3

onaj koji zna

pre 10 godina

Moze kako da ne, ali i Federeru je jedinstvena prilika da uzme Monte Carlo jer je drugo polufinale slabije , bar po renkingu igraca i imenima. Nema Rafe pa sad i preostala trojica vide svoju jedinstvenu sansu za trofej.

Gajetano

pre 10 godina

Federeru fali ovaj Masters i ispadanjem Nadala nikada mu nije bio blizi, stoga ce danas biti ekstremno motivisan. Klimatski uslovi ove godine takodje mu odgovaraju, pogotovu u kasno poslepodne kada padne vlaga, teren postane brzi, a lopta odskace nize. Srecom, ovaj mec pocinje nesto ranije (15h), tako da ce barem u prvom setu Novak biti u prednosti sto se klimatskih uslova tice.

S druge strane, Djokovic je u velikom naletu, od USO 2013 izgubio je samo 2 meca (od toga samo jedan bitan protiv Wawrinke na AO), ima pet osvojenih Mastersa u nizu i juri sesti na ovom turniru (mozda bi to bio i rekord, treba proveriti). Novakova igra izgleda odlicno i odlucno, nikad zrelija rekao bih. I po kladionicama Novak je veliki favorit.

Sve u svemu, bice ovo zanimljiv i neizvestan mec, kao uostalom i svi njihovi prethodni. Ipak, Nole je blizi pobedi, nadam se da ce to i opravdati.

Pozdrav,

Nenad

pre 10 godina

Definitivno,Novak ce morati mnogo,mnogo sigurnije da startuje danas nego juce protiv Garcie-Lopeza,jer Fedex i on imaju slican jedan element igre-jednorucni backhand.Novak je juce uporno tokom prvog seta i do sredine drugog slao loptice na Spancev backhand,sto inace redovno praktikuje i u mecevima protiv Federera,ali nije bilo rezultata.Garcia-Lopez je imao odgovor na svaku takvu lopticu i odlicno je busio Novaka do 3:3 u drugom setu.Kada je Novak skapirao da dalje ne ide tako,promenio je taktiku i drugim,trecim udarcem je napadao na forehand Garcie-Lopeza,sto je odmah davalo rezultate-osvojio je Nole 10 gemova i priveo mec u "mirniju luku" tokom i do kraja treceg seta.Mislim da danas na pocetku meca treba da primeni slican recept protiv Rogera,pa da vidi kako ce ici,da li ta taktika prolazi i protiv njega...Kraca loptica iz Rogerovog backhanda na sredinu terena i onda kontra u forehand.Cini mi se da ce Novak lakse izaci na kraj sa Fedexom na sljaci,bar je tako bilo u poslednje vreme,nego sto je to bio slucaj na tvrdoj podlozi.Verujem u Novakovu pobedu u 2 seta,ali mora biti na mnogo visem nivou igre na pocetku meca nego juce.Srecno,Nole,idemoooooooooooooooo do pobede i izjednacenja u medjusobnim duelima sa Rogerom!

Sava

pre 10 godina

RF, komentar ti je jako glup i govori dovoljno o tvom poznavanju tenisa! Federer je znalački iskoristio vakum izmedju generacija i svaka mu čast na izvanrednim rezultatima. Činjenica je da je Federer najviše titula osvojio kada su velikani Sampras i Agasi završili karijeru a budući velikani Rafa i Nole su još bili juniori. Nole titule mora da deli sa Nadalom, Federerom, Murray-em i 6 GS u takvoj konkurenciji imaju posebnu tezinu. Novak je sada u najboljim godinama, mozda osvoji još 5-6 GS, videćemo ko je najuspešniji tek kad završe karijere. Nadal će verovatno prestići Federera po broju GS ali to nikako neće umanjiti Federovu veličinu i u udzbenicima teniske i sportske istorije će biti mesta za sve njih.
Komentar ti je neumesan, pubertetlijski, nije lepo omalovazavati bilo koga! Navijaj za svoga a POŠTUJ protivnika!

Bojan

pre 10 godina

Nole ti mozes do 17 - 17 i verujem u tebe a siguran sam i da mnogi drugi tako misle. Danas cu zajedno sa svima koji ti zele dobro i koji su uvek optimisti pred bilo koji mec koji je pred tobom ocekivati ishod POBEDA.

Rambo

pre 10 godina

Mozda nije presudno, ali bilo bi dobro da Novak prevagne u pobedama protiv Rodzera i Nadala. Polako topi tu prednost obojice, a ove vec danas moze da udje u egal. Ta statistika ne ne interesuje svakog, ali ce biti znacajan istorijski pokazatelj za 10, 20, 50 godina kada ce oni koji ih nisu

Stojan

pre 10 godina

Biće teško, ali mislim da će odlučivati sitnice? Možda produžena igra ili dobra dnevna forma, dobri, jaki i sigurni udarci(manje grešaka)? Rodžer ima motiv jer nije još osvojio taj turnir a Novak poslije velike pobjede na zadnja 2 turnira ima dobru formu i možda sreća odluči? Dobru koncentraciju, jake udarce i manje grešaka ti želim. Samo NAPRIJED! Idemo majstore! Pozdrav iz Slovenije!

nikola

pre 10 godina

@ Moze kako da ne, ali i Federeru je jedinstvena prilika da uzme Monte Carlo jer je drugo polufinale slabije , bar po renkingu igraca i imenima. Nema Rafe pa sad i preostala trojica vide svoju jedinstvenu sansu za trofej.
(onaj koji zna, 19. april 2014 09:57)

Kakva dubinska analiza! Sad ne moram ni da gledam, sve je jasno.

igor

pre 10 godina

mrzitelji idite u kladionicu vi sto mrzite Novaka vas Fedex ima kurs 3,6 dajte 100 eura imate 360 eura.novak je car zato ima kurs 1.25.poz iz PRAGA.

crvenilak

pre 10 godina

moze, ako pobedi :v :D
a sad ozbiljno. Kontam da ce bit tesko jer ipak Federe kada igra protiv Djokovica uvek ima motiv vise. Nadam se da Djokovic nece ponoviti igru kao juce iz prvog seta :( kad nista nije islo i kad je jaako puno gresio. I nadam se Novakovoj pobedi, naravno. #NOLEDOMINACIJA

Realno

pre 10 godina

Rodjer, da se na vreme povukao, bio bi najbolji svih vremena. Ovako daje prostora da Novak danas izjednaci, a kroz koju nedelju i povede u medjusobnim duelima. Plus, na sve to, ocekujem danas i "izivljavanje" Noleta posto se igra na sljaci.

BG

pre 10 godina

Verujem da moze. Ono sto znam sigurno je da ce Nole dati sve od sebe da pobedi. Ako kojim slucajem ( ne daj Boze) nebude uspeo to ni malo nece umanjiti moje postovanne prema svemu sto ne do sada ucinio. Srecno Nole!

jack

pre 10 godina

Današnji meč može biti istorijski i za jednog i za drugog, možda čak više za Federera jer mu se pruža prilika da svojoj gomili titula doda i prvu iz Monte Karla. Za Djokovića je ovo prilika da anulira prednost u pobedama koju nad njim ima Federer pa očekujem da sve prašti na terenu. Prednost dajem Novaku.

RF

pre 10 godina

Moze da ga stigne u medjusobnim duelima...Ali kada dodje do 17 GS tek tad moze da se javi, I tek tad moze da se porede njih dvojica...Ovako sa 6 GS moze da se poredi jedino sa njegovim trenerom i sa jos par njih...Drugim recima, nije ni do kolena Rogeru...Toliko...

RF-NDJ

pre 10 godina

Od pocetka godine Rodzer igra odlicno, Nole je svoju formu podigao u zadnjih mesec i po dana, trenutno po formi njih dvojica su najbolji, ali juce su i jedan i drugi pokazali veoma los pocetak meca i dosta nesigurnosti. Ali posle su ipak pokazali znanje i mentalnu snagu. E sad je pitanje ko ce danas bolje poceti od njih dvojice, iskreno msm da danas ko bolje krene taj ce i pobediti, cak msm da nece biti tri seta nego ko god da pobedi msm da ce dobiti u dva seta. Nole jeste blagi favorit, ali ne bas toliki koliko kladionice pretstavljaju. Ovo je mec u kome je svaki ishod moguc, bez obzira na sve zbog jucasnjeg ispadanja Nadala sada je najveci pritisak na njima dvojici da osvoje turnir, a posebno jer je polufinale i jer ih i posle i ovog meca ceka ni malo lakse finale jer i Ferer i Vavrinka igraju odlicno, tako da na kraju msm da cemo imati super pretstavu pa neka bolji pobedi !!!

Miki

pre 10 godina

Mislim da ce veliki udarac za Djokovica biti kad ceo stadion bude navijao za Federera, a decko igra prakticno na svom terenu, kao drzavljanin Monaka. I to dovoljno govori.

Milutin

pre 10 godina

Stvar je u tome sto RF ne moze da odigra ceo set na nivou prvog Garsije Lopeza od juce protiv Novaka. Ono nije bilo normalno koliko je pretrcao i igrao bez greske. Radi se o neverovatno dobro fizicki pripremljenom igracu sto RF vise nije. Nece sigurno biti lako ali prednost dajem Novaku. Idemo majstore.

Mrka kapa

pre 10 godina

Federeru je ovo poslednja šansa da osvoji jedan od mastersa koji mu nedostaje. Mislim da glatko dobija, pogotovo ako Novak odigra kao u prvom setu u četvrtfinalu.

Robert

pre 10 godina

Novak je upao u veoma dobru formu, sa tendencijom daljeg podizanja. Federer takođe, ali je, ipak, ta forma slabija od Noletove.

No, setimo se 2011. godine, i ko je jedini uspeo da pobedi najmoćnije Novakovo izdanje ikada i prekine mu pobednički niz tik pre obaranja rekorda, i to baš na šljaci (RG). Ne bi me iznenadilo da se tako nešto ponovi i danas, baš kao što me ne bi iznenadila ni lagana Novakova pobeda.

Pokušavam realno da razmišljam uvek, za koga god da navijam i u bilo kom sportu. Jedno je navijanje i fanatizam, a realnost je nešto sasvim drugo. Problem je što se te stvari često poistovećuju, pa navijači oslepe od svog fanatizma i pristrasnosti, i ne vide pravo stanje stvari.

pera:pP

pre 10 godina

Veliki sam navijac Novaka i sumnjam da ce Federeru dozvoliti i set danas, ali price kako je Federer iskoristio vakum izmedju generacija bas i nisu u potpunosti tacne. Safin, Hjuit i Rodik su po meni bili bolji igraci nego sada Mari, mnogo ofazivniji, mnogo jaci, izdrzljiviji, brzi, pametniji, naravno slazem se da Rodzer ne bi osvojio toliko GSova da su uvek tu bili Novak i Rafa, ali ni oni ne bi ovoliko koliko su sada. Budimo realni, Rodzer Federer je legenda ovog sporta i nema potrebe za omalovazavanjem, slicno je kao kada biste rekli Sumaher nije imao dovoljno dobru konkurenciju, pa sto onda drugi nisu to iskoristili ? Zato sto nisu bili dovoljno dobri. Nadam se da cu da uzivam u mecu i u jos jednoj pobedi naseg SRBINA. Idemo Nole!

bla bla

pre 10 godina

Novak je 2008. uzeo prvi GS, posle toga jos 5, isto toliko je uzeo i Federer, US 2008, RG i WB 2009, AO 2010 i WB 2012. Tad Novak vise nije bio novajlija a Federer 2011 puni 30 godina. Posle 2008. "slaba" konkurencija Rodik ima vise medjusobnih pobeda od Noleta a i ukupno.2008 : Rodik dubai, Nole US ; 2009 Rodik AO, IW,Masters u Kanadi, Nole 2009 nista, 2010 Nole Zavrsni masters, Rodik nista , 2012 OI Nole, Rodik nista.Ukupno 5:3 za "slabog" Rodika i to u ne najboljim igrackim godinama. "Slabi" Safin ga pobedjuje 2008. na WB,Safin koji je bio prvi 2000. Toliko o slaboj konkurenciji i vakumu. Sto se tice H2H od kad je Federer napunio 30 godina, Djokovic vodi 10:3, statistika je cudo...Velika prednost je na strani Noleta, ocekujem pobedu u 2 seta, ali malo objektivnosti u iznosenju cinjenica ne bi bilo lose. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Sremac

pre 10 godina

Pa naravno da moze,pogotovu na ovakvoj podlozi.
Naravno,treba uzeti u obzir i cinjenicu da ce Federer pored uobicajne inspiracije protiv Djokovica,sada imati i dodatnu jer je Nadal eliminisan a ovaj masters mu fali u kolekciji.
Neko je juce rekao i da ce biti od velike vaznosti ko ce manje gresiti i to je potpuno tacno.
Jos ostaje mala nepoznanica ta Novakova ruka tj. zglob ali mislim da mu nece to mnogo smetati. Postoje lekovi za to.
Nadam se samo zanimljivom mecu kao sto su bila prethodna 4.

abe laki

pre 10 godina

Veliki sam Novakov navijac, ali ipak mislim na osnovu pokazanog sa Garsija-Lopezom da je tesko da ce doci do 17-17. Novak treba da shvati da i oni sa druge strane mreze igraju tenis, ne valjaju oni klade ili tako nesto.

RF

pre 10 godina

Moze da ga stigne u medjusobnim duelima...Ali kada dodje do 17 GS tek tad moze da se javi, I tek tad moze da se porede njih dvojica...Ovako sa 6 GS moze da se poredi jedino sa njegovim trenerom i sa jos par njih...Drugim recima, nije ni do kolena Rogeru...Toliko...

Mrka kapa

pre 10 godina

Federeru je ovo poslednja šansa da osvoji jedan od mastersa koji mu nedostaje. Mislim da glatko dobija, pogotovo ako Novak odigra kao u prvom setu u četvrtfinalu.

Dott

pre 10 godina

Rodzer je cudo,
Rodzer je fantastican,
Neponovljiv,
Najbolji medju najboljima,
Osvojio je sve, ali sve.
The best on the world every time!
Razbice ga Nole!

abe laki

pre 10 godina

Veliki sam Novakov navijac, ali ipak mislim na osnovu pokazanog sa Garsija-Lopezom da je tesko da ce doci do 17-17. Novak treba da shvati da i oni sa druge strane mreze igraju tenis, ne valjaju oni klade ili tako nesto.

Sneža

pre 10 godina

Ne treba zaboraviti: Rodžer nema: MC, Rim i DC. Ne može da ode sa teniske scene, a da kao najbolji , to ne osvoji.
Može li Nole do 17-17? MOŽE!
Hoće li?
Pred prošlogodišnji W, Beker reče: „Ukoliko ovo finale bude odličivao samo tenis, onda prednost ima Đoković. Međutim, finala Vimbldona ne odlučuje samo tenis. “
Ako finalistu MC bude odlučivao samo tenis – HOĆE!

Realno

pre 10 godina

Rodjer, da se na vreme povukao, bio bi najbolji svih vremena. Ovako daje prostora da Novak danas izjednaci, a kroz koju nedelju i povede u medjusobnim duelima. Plus, na sve to, ocekujem danas i "izivljavanje" Noleta posto se igra na sljaci.

Nikolizam

pre 10 godina

Sama činjenica da Novak Đoković ima gotovo izjednačen skor sa najboljim teniserom svih vremena (17-16 je kao 17-17) već, sama po sebi, nameće duboko poštovanje. Jednostavno sjajno.

Samo napred, Đokoviću. Cela Srbija je uz tebe. I oni koji pričaju protiv, znam, i oni su za tebe. :-)

veliki strumf

pre 10 godina

Giljermo Lopez je Noletu nezgodniji protivnik na sljaci od Federera, jer moze da izdrzi duge relije, a ima i vrlo nezgodan i dubok bekhend i odlican forhend. Federer je slabiji u razmenama i iz bekhenda, i trenutno nije u nekoj formi da bi servom i forhendima naudio Noletu na sporoj sljaci kakva je u Monte Karlu. Sa druge strane, Nole na svakom turniru ima jedan slab mec, posle koga odigra fenomenalno. Ako se ne glupira mnogo, i ne izlazi cesto na mrezu zbog problematicnog voleja i smeca, dobice lagano u 2 seta, cak iako mu bekhend paralela ne bude radila. Kljuc pobede je i sto vise prvih servi u Fedov forhend, iz koga mu je losiji ritern na prvoj servi nego iz bekhenda (kojim odigra dubok slajs i server tesko prelazi u ofanzivu).

Petar.S

pre 10 godina

Mnoštvo puta nam je dokazao da on može sve.
Neće biti lako, naravno, to je duel sa jednim od najboljih svih vremena, ali
Novak je čovek koji je rođen za velike pobede.
On hrli opet tamo gde pripada, na tron belog sporta.
Koliko je dozvolio Nadalu da bude prvi? Ispašće na kraju malo više od pola godine... Eto koliko je dobar Novak.
Koliko on igra na visokom nivou, bez pauza, bez povreda i ostalih gluposti... to je neverovatno.
Niko ne može danas na svetu toliko konstantno da igra vrhunski tenis.
Vavrenka je uzeo GS pa je nestao sa lica zemlje na 2 Mastersa.
Nadal je povratio 1 mesto i posle USOpena nije podigao pehar do dan danas, zbog Novaka.
A Novak, i kad je loš dobar je. Uvek je tu, finale, 1/2 finale, uvek nezgodan, i dan danas podiže tenis na nove nivoe i igrom pokazuje da ako neko želi da bude najbolji teniser sveta nije dovoljno da odigra 2,3 turnira dobro, ili da pola sezone bude odličan, već da mora non-stop da igra kao vanzemaljac inače će pasti sa trona.
Tako da i ako se desi da izgubi Novakveć 5 godina vlada tenisom pored dva velikana i nikome ne želi da olakša posao.
Ali, mislim da će danas izjednačiti skor sa RF, i ako Bog da uzeti 3 Masters za redom u 2014.

onaj koji zna

pre 10 godina

Moze kako da ne, ali i Federeru je jedinstvena prilika da uzme Monte Carlo jer je drugo polufinale slabije , bar po renkingu igraca i imenima. Nema Rafe pa sad i preostala trojica vide svoju jedinstvenu sansu za trofej.

Nenad

pre 10 godina

Definitivno,Novak ce morati mnogo,mnogo sigurnije da startuje danas nego juce protiv Garcie-Lopeza,jer Fedex i on imaju slican jedan element igre-jednorucni backhand.Novak je juce uporno tokom prvog seta i do sredine drugog slao loptice na Spancev backhand,sto inace redovno praktikuje i u mecevima protiv Federera,ali nije bilo rezultata.Garcia-Lopez je imao odgovor na svaku takvu lopticu i odlicno je busio Novaka do 3:3 u drugom setu.Kada je Novak skapirao da dalje ne ide tako,promenio je taktiku i drugim,trecim udarcem je napadao na forehand Garcie-Lopeza,sto je odmah davalo rezultate-osvojio je Nole 10 gemova i priveo mec u "mirniju luku" tokom i do kraja treceg seta.Mislim da danas na pocetku meca treba da primeni slican recept protiv Rogera,pa da vidi kako ce ici,da li ta taktika prolazi i protiv njega...Kraca loptica iz Rogerovog backhanda na sredinu terena i onda kontra u forehand.Cini mi se da ce Novak lakse izaci na kraj sa Fedexom na sljaci,bar je tako bilo u poslednje vreme,nego sto je to bio slucaj na tvrdoj podlozi.Verujem u Novakovu pobedu u 2 seta,ali mora biti na mnogo visem nivou igre na pocetku meca nego juce.Srecno,Nole,idemoooooooooooooooo do pobede i izjednacenja u medjusobnim duelima sa Rogerom!

velikoslovog

pre 10 godina

Osvoji li sada Monte Karlo Novak, nije nemoguce da do kraja karijere uzme jos jedan Madrid i dva Sinsinatija, u kom slucaju bi imao osvojen svaki Masters minimum po dva puta! P.S. Niko nikad nije osvojio Indijan Vels, Majami i Monte Karlo u nizu.

igor

pre 10 godina

mrzitelji idite u kladionicu vi sto mrzite Novaka vas Fedex ima kurs 3,6 dajte 100 eura imate 360 eura.novak je car zato ima kurs 1.25.poz iz PRAGA.

Bojan

pre 10 godina

Nole ti mozes do 17 - 17 i verujem u tebe a siguran sam i da mnogi drugi tako misle. Danas cu zajedno sa svima koji ti zele dobro i koji su uvek optimisti pred bilo koji mec koji je pred tobom ocekivati ishod POBEDA.

Rambo

pre 10 godina

Mozda nije presudno, ali bilo bi dobro da Novak prevagne u pobedama protiv Rodzera i Nadala. Polako topi tu prednost obojice, a ove vec danas moze da udje u egal. Ta statistika ne ne interesuje svakog, ali ce biti znacajan istorijski pokazatelj za 10, 20, 50 godina kada ce oni koji ih nisu

Milutin

pre 10 godina

Stvar je u tome sto RF ne moze da odigra ceo set na nivou prvog Garsije Lopeza od juce protiv Novaka. Ono nije bilo normalno koliko je pretrcao i igrao bez greske. Radi se o neverovatno dobro fizicki pripremljenom igracu sto RF vise nije. Nece sigurno biti lako ali prednost dajem Novaku. Idemo majstore.

Luka_Aleksandrov Hamburg

pre 10 godina

Novak ima na svakom turniru (pre nego sto ga osvoji), jedan bas ruzan i slab mec! Da bi odmah u sledecm kolu bio maksimalno orijentisan i koncentrisan. Tako da ocekujem pobedu u dva seta, naravno sa malim poteskocama, jer Roger je ipak Roger. 7:5 6:3

crvenilak

pre 10 godina

moze, ako pobedi :v :D
a sad ozbiljno. Kontam da ce bit tesko jer ipak Federe kada igra protiv Djokovica uvek ima motiv vise. Nadam se da Djokovic nece ponoviti igru kao juce iz prvog seta :( kad nista nije islo i kad je jaako puno gresio. I nadam se Novakovoj pobedi, naravno. #NOLEDOMINACIJA

Gajetano

pre 10 godina

Federeru fali ovaj Masters i ispadanjem Nadala nikada mu nije bio blizi, stoga ce danas biti ekstremno motivisan. Klimatski uslovi ove godine takodje mu odgovaraju, pogotovu u kasno poslepodne kada padne vlaga, teren postane brzi, a lopta odskace nize. Srecom, ovaj mec pocinje nesto ranije (15h), tako da ce barem u prvom setu Novak biti u prednosti sto se klimatskih uslova tice.

S druge strane, Djokovic je u velikom naletu, od USO 2013 izgubio je samo 2 meca (od toga samo jedan bitan protiv Wawrinke na AO), ima pet osvojenih Mastersa u nizu i juri sesti na ovom turniru (mozda bi to bio i rekord, treba proveriti). Novakova igra izgleda odlicno i odlucno, nikad zrelija rekao bih. I po kladionicama Novak je veliki favorit.

Sve u svemu, bice ovo zanimljiv i neizvestan mec, kao uostalom i svi njihovi prethodni. Ipak, Nole je blizi pobedi, nadam se da ce to i opravdati.

Pozdrav,

Sava

pre 10 godina

RF, komentar ti je jako glup i govori dovoljno o tvom poznavanju tenisa! Federer je znalački iskoristio vakum izmedju generacija i svaka mu čast na izvanrednim rezultatima. Činjenica je da je Federer najviše titula osvojio kada su velikani Sampras i Agasi završili karijeru a budući velikani Rafa i Nole su još bili juniori. Nole titule mora da deli sa Nadalom, Federerom, Murray-em i 6 GS u takvoj konkurenciji imaju posebnu tezinu. Novak je sada u najboljim godinama, mozda osvoji još 5-6 GS, videćemo ko je najuspešniji tek kad završe karijere. Nadal će verovatno prestići Federera po broju GS ali to nikako neće umanjiti Federovu veličinu i u udzbenicima teniske i sportske istorije će biti mesta za sve njih.
Komentar ti je neumesan, pubertetlijski, nije lepo omalovazavati bilo koga! Navijaj za svoga a POŠTUJ protivnika!

BG

pre 10 godina

Verujem da moze. Ono sto znam sigurno je da ce Nole dati sve od sebe da pobedi. Ako kojim slucajem ( ne daj Boze) nebude uspeo to ni malo nece umanjiti moje postovanne prema svemu sto ne do sada ucinio. Srecno Nole!

nikola

pre 10 godina

@ Moze kako da ne, ali i Federeru je jedinstvena prilika da uzme Monte Carlo jer je drugo polufinale slabije , bar po renkingu igraca i imenima. Nema Rafe pa sad i preostala trojica vide svoju jedinstvenu sansu za trofej.
(onaj koji zna, 19. april 2014 09:57)

Kakva dubinska analiza! Sad ne moram ni da gledam, sve je jasno.

pera:pP

pre 10 godina

Veliki sam navijac Novaka i sumnjam da ce Federeru dozvoliti i set danas, ali price kako je Federer iskoristio vakum izmedju generacija bas i nisu u potpunosti tacne. Safin, Hjuit i Rodik su po meni bili bolji igraci nego sada Mari, mnogo ofazivniji, mnogo jaci, izdrzljiviji, brzi, pametniji, naravno slazem se da Rodzer ne bi osvojio toliko GSova da su uvek tu bili Novak i Rafa, ali ni oni ne bi ovoliko koliko su sada. Budimo realni, Rodzer Federer je legenda ovog sporta i nema potrebe za omalovazavanjem, slicno je kao kada biste rekli Sumaher nije imao dovoljno dobru konkurenciju, pa sto onda drugi nisu to iskoristili ? Zato sto nisu bili dovoljno dobri. Nadam se da cu da uzivam u mecu i u jos jednoj pobedi naseg SRBINA. Idemo Nole!

bla bla

pre 10 godina

Novak je 2008. uzeo prvi GS, posle toga jos 5, isto toliko je uzeo i Federer, US 2008, RG i WB 2009, AO 2010 i WB 2012. Tad Novak vise nije bio novajlija a Federer 2011 puni 30 godina. Posle 2008. "slaba" konkurencija Rodik ima vise medjusobnih pobeda od Noleta a i ukupno.2008 : Rodik dubai, Nole US ; 2009 Rodik AO, IW,Masters u Kanadi, Nole 2009 nista, 2010 Nole Zavrsni masters, Rodik nista , 2012 OI Nole, Rodik nista.Ukupno 5:3 za "slabog" Rodika i to u ne najboljim igrackim godinama. "Slabi" Safin ga pobedjuje 2008. na WB,Safin koji je bio prvi 2000. Toliko o slaboj konkurenciji i vakumu. Sto se tice H2H od kad je Federer napunio 30 godina, Djokovic vodi 10:3, statistika je cudo...Velika prednost je na strani Noleta, ocekujem pobedu u 2 seta, ali malo objektivnosti u iznosenju cinjenica ne bi bilo lose. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Sremac

pre 10 godina

Pa naravno da moze,pogotovu na ovakvoj podlozi.
Naravno,treba uzeti u obzir i cinjenicu da ce Federer pored uobicajne inspiracije protiv Djokovica,sada imati i dodatnu jer je Nadal eliminisan a ovaj masters mu fali u kolekciji.
Neko je juce rekao i da ce biti od velike vaznosti ko ce manje gresiti i to je potpuno tacno.
Jos ostaje mala nepoznanica ta Novakova ruka tj. zglob ali mislim da mu nece to mnogo smetati. Postoje lekovi za to.
Nadam se samo zanimljivom mecu kao sto su bila prethodna 4.

jack

pre 10 godina

Današnji meč može biti istorijski i za jednog i za drugog, možda čak više za Federera jer mu se pruža prilika da svojoj gomili titula doda i prvu iz Monte Karla. Za Djokovića je ovo prilika da anulira prednost u pobedama koju nad njim ima Federer pa očekujem da sve prašti na terenu. Prednost dajem Novaku.

Miki

pre 10 godina

Mislim da ce veliki udarac za Djokovica biti kad ceo stadion bude navijao za Federera, a decko igra prakticno na svom terenu, kao drzavljanin Monaka. I to dovoljno govori.

Aki

pre 10 godina

2011 Roland Garros, čuveni meč , pobeda i prst Federera. 2012, pobeda Đokovića 3:0 i prvo finale RG. Njihov zadnji meč na šljaci. Ukupno, 3:3 na šljaci, ostale dve pobede Federera su bile baš u Monte Karlu, od njih njihov prvi meč uopšte daleke 2006. Opet, masters koji pored nekoliko finala, Rodžer nema, a Novak ima. Obojica u odličnoj formi, pobednik favorit za titulu jer nema Nadala. Očekujemo tenis na najvišem nivou, pa neka pobedi bolji.

Stojan

pre 10 godina

Biće teško, ali mislim da će odlučivati sitnice? Možda produžena igra ili dobra dnevna forma, dobri, jaki i sigurni udarci(manje grešaka)? Rodžer ima motiv jer nije još osvojio taj turnir a Novak poslije velike pobjede na zadnja 2 turnira ima dobru formu i možda sreća odluči? Dobru koncentraciju, jake udarce i manje grešaka ti želim. Samo NAPRIJED! Idemo majstore! Pozdrav iz Slovenije!

RF-NDJ

pre 10 godina

Od pocetka godine Rodzer igra odlicno, Nole je svoju formu podigao u zadnjih mesec i po dana, trenutno po formi njih dvojica su najbolji, ali juce su i jedan i drugi pokazali veoma los pocetak meca i dosta nesigurnosti. Ali posle su ipak pokazali znanje i mentalnu snagu. E sad je pitanje ko ce danas bolje poceti od njih dvojice, iskreno msm da danas ko bolje krene taj ce i pobediti, cak msm da nece biti tri seta nego ko god da pobedi msm da ce dobiti u dva seta. Nole jeste blagi favorit, ali ne bas toliki koliko kladionice pretstavljaju. Ovo je mec u kome je svaki ishod moguc, bez obzira na sve zbog jucasnjeg ispadanja Nadala sada je najveci pritisak na njima dvojici da osvoje turnir, a posebno jer je polufinale i jer ih i posle i ovog meca ceka ni malo lakse finale jer i Ferer i Vavrinka igraju odlicno, tako da na kraju msm da cemo imati super pretstavu pa neka bolji pobedi !!!

Robert

pre 10 godina

Novak je upao u veoma dobru formu, sa tendencijom daljeg podizanja. Federer takođe, ali je, ipak, ta forma slabija od Noletove.

No, setimo se 2011. godine, i ko je jedini uspeo da pobedi najmoćnije Novakovo izdanje ikada i prekine mu pobednički niz tik pre obaranja rekorda, i to baš na šljaci (RG). Ne bi me iznenadilo da se tako nešto ponovi i danas, baš kao što me ne bi iznenadila ni lagana Novakova pobeda.

Pokušavam realno da razmišljam uvek, za koga god da navijam i u bilo kom sportu. Jedno je navijanje i fanatizam, a realnost je nešto sasvim drugo. Problem je što se te stvari često poistovećuju, pa navijači oslepe od svog fanatizma i pristrasnosti, i ne vide pravo stanje stvari.