Petak, 18.04.2014.

14:04

MK: Ferer izbacio Nadala!

Španac David Ferer eliminisao je najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: B92

MK: Ferer izbacio Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

pre 10 godina

Bit problema leži u činjenici što tenisačima najveći dio prihoda donose sponzorski ugovori, a na tomu je polju Đoković zaradio mnogo više nego u igračkoj karijeri.

Spomenuti je Đoković samo za promjenu reketa i odjeće inkasirao više desetaka milijuna dolara.

I na taj iznos porez će platiti u MC-u, a ne u Srbijici.

Što znači da će tako uštedjeti milijune.

Monte Carlo također će nešto zaraditi.

Ne mnogo, ali previše gleda li se činjenica da u Novaka Đokovića nije uložio ni cent, da mu nije dao pravo glasa, besplatne terene...

c7-5

pre 10 godina

(tax, 18. april 2014 17:49)

1. Monako ne naplacuje porez, prema tome zaboravite vise tu glupost od price. Proveri na Wikipediji. Osnovni prihod je turizam.

2. Novak godisnje u Monaku zivi isto koliko i u BGD, ne vise od mesec dana jer cele godine putuje sa kontinenta na kontinent i igra turnire.

3. Novak sve sto zaradi na tim turnirima, automatski mu se odbija porez od tog novca a koj je to procenat zavisi u kojoj drzavi je igrao i zaradio. Najveci porez je u Engleskoj.

4. Kako onda da placa porez Srbiji kada ni paru nije zaradio igrajuci u nasoj zemlji?? Osim kada je igrao beogradski turnir. A na kraju zasto ne bi bio prijavljen u Monaku gde ima kucu? Da ti i tebi slicni necete da odlucujete, gde ce Novak da kupi kucu, gde ce da drzi svoju jahtu ili gde ce da bude prijavljen?? Na kraju, da li bi mogao uopste da kupi kucu a da nije u toj zemlji prijavljen?? Stavi malo prst na celo??

5. Zaludjeni ste mrznjom pa mislite da Rafa ili Rodzer koji zive u svojim zemljama, placaju porez Spaniji i Svajcarskoj od igranja tenisa?? Kako?? Jedino kada igraju Bazel ili Madrid..kako da plate porez Spaniji kada Rafa osvoji US open u SAD??

6. Na kraju, tvoj cilj kao i tebi slicnima nije briga za ovu zemlju jer ne ubire porez vec pljuvanje, omalovazavanje Novaka kome niste ni za crno pod noktima.

realno

pre 10 godina

@Mairon
Pa da budem iskren mnoge od tih titula na betonu i jeste osvojio slucajno i samo uz pomoc ogromne srece.

Kad sam napisao da ne zna da igra na betonu - nisam to mislio bas bukvalno. Medjutim cinjenica je da njegova igra na betonu nije za prvih 10 i da nikada ne bi ni usao u 10 najboljih da nije turnira na sljaci.

On je u prvih 10 usao 2005.
Od tog momenta njegovi uspesi na betonu su bili sledeci:
2005 - 3 titule
2006 - 1 titula
2007 - 1 titula
2008 - 2 titule
2009 - 2 titule
2010 - 2 titule
2011 - 0 titula
2012 - 0 titula

Za 8 godina igranja na betonu je osvojio 11 titula, sto je jedva malo vise od jedne titule godisnje.
S obzirom da se godisnje na betonu odigra desetak turnira to znaci da on u proseku osvaja jedan od 8 odigranih turnra na betonu.

I pored svega toga on je tih svih 8 godina bio ne samo u prvih 10, nego uglavnom na drugom ili prvom mestu.
Sta mislis kako je to uspevao?

Pa zahvaljujuci dobroj igri na sljaci i brojnim titulama na toj podlozi.
Zahvaljujuci sljaci on je uvek imao dobar ranking i lake zrebove na svim turnirima, pa i onim na betonu. Na betonu nije mogao da naidje ni na jednog tenisera iz prvih 10 pre polufinala. I pored toga izgubio je na betonu mnogo meceva od tenisera koji nisu bili ni u prvih 10, a sa teniserima iz prvih 10 na betonu ima negativan skor (vise poraza nego pobeda). Dakle da nije bilo sljake on bi danas mozda imao 2-3 titule na betonu, a u prvih 10 nikada ne bi usao.

Дража

pre 10 godina

Po meni je Federer opasniji protivnik Đokoviću od Nadala, svakako nezgodniji. Jedino što Novaku ide u korist je Federerov pad koncentracije, tj. on nije u stanju da više igra na 100% tokom celog meča već počinje da pravi neiznuđene greške nekad već nakon prvog seta, onakve kakve stari/dobri Federer nikad ne bi pravio.
Đokovićevi mečevi protiv Federera su često neizvesniji nego protiv Nadala.

dupeglavac

pre 10 godina

HVata me uzas na samu pomisao da Nadal moze da se povuce! Pa tenis vise nece da lici na nista!
Pa sta ce mo mi da gledamo? Ko ce da cese guzicu,nos,usi,izvlaci gace iz dupeta,baje sa flasicama.Pa vise necu gledati tu dosadnu igru!

Supermen

pre 10 godina

Sada je valjda jasno Djokovicevcima da ona pobeda u Majamiju nije rezultat njegove dobre igre, nego Rafine lose forme.
(ha, 18. april 2014 16:50)
Jel' ti neko skoro rekao "kako si ti pametan, bože, bože"

Kika Majstor

pre 10 godina

Ovo je vec ozbiljno. Ne zbog poraza nego zbog igre.
Nadal je sporiji nego ikada, bez snage, plitki udraci, noge se ne mamestaju na udarac, krece se unazad, lopte mu jedva prelaze sredinu terena.
Bojim se da iz tako loseg kretanja i nedostatka snage nema povratka.

zex

pre 10 godina

Nadal je u formi Ferer je uvek bio blizu pobede ali danas je zasluzeno pibedio.Nadal je uvek opasan ali sada je Novak najbolji i ako ste ga prosle godine otpisali a godine su pred njim.Niovak igra najbolji tenis i kada je na nivou nema tog igraca koji ce ga pobediti.novak je savrsen igrac,mozda je Federer elegantan ali demonstraciju sile koju Novak moze da pruzi niko nikada nije mogao.

mikimladen

pre 10 godina

bravo za Ferera.Ja sam Noletov navijac ali ljudi nemojte odpisivati Nadala,pogotovo na sljaci jer znamo sta taj covek moze uciniti.Tako da sezona sljake tek pocela,izgleda odlicbo za naseg Nol1ta ali daj da bodrimo Novaka a ne da se nadamo losem izdanju Nadala!Jos jednom svaka cast za Davida,konacno dobio Goliata na njegov teren!Idemoooo Nole!poz iz AUSTRIJE

tandaremandare

pre 10 godina

I Novak je prosle godine na masterima ispadao na pocetku. Moraju nekad i oni da izgube, pa nisu vanzemaljci!!!

@ha
Pojasni nam samo, kakve to veze ima!!! Sutra moze da se desi; ne daj boze da se Nadal povredi i odluci da ne igra tenis, nego predje na golf. Da li to znaci da je Nole losiji nego sto pokazuju rezultati? Shvatite pljuvaci da se titule broje i nista vise, niko negleda Vavrinki sto je uzeo gs protiv povredjenog Nadala, on je gs sampion sve ostalo je nevazno.

BS

pre 10 godina

@poreznik
Igrao se turnir u Srbiji, ali kako smo culi od gradskih vlasti Beograda, Djokovici koji su besplatno koristili teniske terene, i dalje nisu platili ni racune za vodu i struju u tim objektima, a dug se meri u stotinama hiljada.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Ne mogu da kazem da se radujem zbog poraza Nadala, ali mi je drago sto je put Noovaku do titule ipak olaksan. Od njega sada vise jos zavisi samo.

klikovceto

pre 10 godina

Sada je valjda jasno Djokovicevcima da ona pobeda u Majamiju nije rezultat njegove dobre igre, nego Rafine lose forme.
(ha, 18. april 2014 16:50)

Ja ne znam kako te nije sramota da to uopšte pomenes, Nole ga je oducio od tenisa u Majamiju

Malac

pre 10 godina

Sta li guta ovaj Ferer kada u ovim godinama i s obzirom da je strastven pusac ovako jurca po terenu?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikeli, 18. april 2014 15:50)

Ja sam u tim godinama i pusio i pio onako bas solidno, a mogao sam ladno istrcat u bilo koje doba dana ili noci najmanje 5 km.
A sportista sam bio cisto amaterski, onako za svoju dusu.
Sta onda ocekivati od nekog ko to radi godinama profesionalno,savesno i svakodnevno a nije mu 70.Sta onda reci za Gigsa ili pogotovo Zanetija?

Mairon

pre 10 godina

(realno, 18. april 2014 16:58)
Rafa je slucajno osvojio tri GS titule na betonu? I jos dosta mastersa na istoj podlozi. A osvojio bi i AO ove godine da nije bilo povrede ledja. Kako se to spremno javljate kada Rafa izgubi te mozete dati oduska svojoj zluradosti. Nije strasno izgubiti od Ferera, on nije bilo ko, nije strasno imati ni slabiji dan, to se desavalo i Novaku i Rodzeru na njihovim omiljenim turnirima i podlogama.

tax

pre 10 godina

@Sonja S.
Ti ne placas u Srbiji, jer zivis u SAD-u, tamo zaradjujes i to nema nikakve slicnosti sa Novakom.
Novak ne zaradjuje u jednoj drzavi, vec u mnogim drzavama u kojima se igraju turniri.
Porez na imovinu placa u Monaku jer je tamo prijavio mesto boravka, da ne bi porez placao u Srbiji. U tome je smisao kritika na njegov racun. On je birao gde ce da prijavi mesto boravka i gde ce da placa porez, a izabrao je Monako, da ne bi placao porez u Srbiji.
Nadal placa porez u Spaniji, Federer u Svajcarskoj, cak i Delpo placa u Argentini.

Lida

pre 10 godina

@PLATI POREZ U SRBIJI DJOVACE

Meni vas komentar zvuci maliciozno.
A mozda je u pitanju samo neobavestenost?

Po sadasnjim zakonima u Srbiji placaju porez samo oni koji svoj novac u njoj i zaradjuju.

Osim sto nema zakonsku,Novak nema ni MORALNU OBAVEZU da poklanja novac Srbiji,jer zna se,nije Srbija dala NI DINAR dok je se spremao/trenirao da postane broj 1 u tenisu.

Ferer!

pre 10 godina

Komsije!
Sad kad vam ostatak sveta gubi, ne mozete da se osvrcete na Noletov porez.
Vidite nasim glasanjem da mi ne zelimo Noletov novac od zarade. Srbija je i ovako duznik Noletu, jer njegovom velicinom dobijamo (finansijski, ugledom i politicki) vise nego tri Svajcarske zajedno.

poreznik

pre 10 godina

Izgleda da se Djovaku otvara zreb za osvajanje turnira u svojoj drzavi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (PLATI SRBIJI POREZ DjOVACE!, 18. april 2014 15:31)


Kada se masters, GS ili bilo koji drugi turnir bude igrao u Srbiji i Novak ga bude osvojio, platice porez naravno!

Sonja S.

pre 10 godina

Porez se placa u zemlji u kojoj si prijavljen da zivis!
Novak placa tamo gde mu je mesto stanovanja! Ako se zahteva zakonom!
Ja sam rodjena u Srbiji a zivim u Americi gde i placam porez!
Sto bi placala porez Srbiji ako tamo ne zivim!

Nebojša

pre 10 godina

Da bude jasno Nadal je danas grešio ali i ovakva partija na sljaci bi mu bila dovoljna protiv svih ostalih izuzev Novaka i Ferera koji je i ranije pokazao da može da mu parira na sljaci iako ga nije do sada dobio na toj podlozi.

krajisnik

pre 10 godina

clint@
kakva penzija,kakvi bakraci!Nadal je veliki sampion kojem se moze ovo desiti kao i Novaku.Noletu zelim naravno titulu.Nadal nije u formi sto pokazuje broj titula ove sezone,mislim samo jedna u j.americi

clint

pre 10 godina

Očekivano. Nadal je u očiglednom padu i velika karijera se približila kraju. Čovjek je u 2 seta imao 45 neprisiljenih pogrešaka što je više nego na čitavom turniru prijašnjih sezona, a to je i znak da fizički više ne može,a i mentalno je totalno pao. Đoković će konačno osvojiti RG, ali bez ikakvih problema,a Rafa će na kraju sezone objaviti kraj velike karijere.
Moja prognoza je da Nole ove godine osvaja RG bez izgubljenog seta. Mnogo lakše će mu biti osvojiti RG, nego ostale slemove pošto Nadala više nema. Rafi sve najbolje u penziji. Bio je fantastičan,ali svemu dođe kraj.

Time

pre 10 godina

Zasto znak uzvika u naslovu? Ferer je igracina,veliki borac.Nije fer prema njemu,bez obzira na Nadalov zastrasujuci skor na sljaci.
Po meni je za Novaka ovo najvece iskusenje,ako se sastanu na ovom turniru.
Ceka ga fajter,ali valjda je sanirao onu povredu i otok na zglobu.
Postovanje Fereru,napred Nole !

Wlada

pre 10 godina

S jedne strane mi je krivo sto je izgubio, jer Novak nece imati prilike da ga jos jednom oduchi od tenisa, a s druge strane mi je drago zato sto je izgubio bodove,,.. BRAVO FERER

Jovan

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Ferera. Izuzetno kvalitetan mec sa naravno dosta gresaka jer obojica stizu i vracaju SVE. Sa druge strane Nadala je Novak ocigledno dobro uzdrmao pobedom u Majamiju. Idemo Nole do sestog uzastopnog mastersa, gazi samo !

Kimi Haikonen

pre 10 godina

Nadalova konstitucija i tijelo kao da posustaju sav je iskrivljen kada servira ,ne mislim ništa loše sve najbolje u karijeri al on već odredjeno vrijeme se pati i kad pobjedjuje ali nije to onaj Nadal isto kao da je bolestan

Gentleman

pre 10 godina

Ferer je igrao odlicno, cak je u drugom setu imao 5:2 i servirao za mec, a onda je Nadal napravio brejk i ja sam mislio da ce da preokrene, posto se vec desavalo da Ferer dodje na korak do pobede, a onda se iste i uplasi. Svaka cast!

antinadal

pre 10 godina

Nikada nista ne pisem licno niti nabijeno emocijama,trudim se da se drzim cinjenica i logike.Ovo sto se sada desava vec duze vreme Nadalu, neobicno podseca na ono sto se pre godinu dve desilo Federeru.Slicnost je u tome sto godine kod obojice i "zamor materijala" cine svoje. Razlika je bar po meni sto Nadal nema ni postotak sanse za comeback kao Federer (iako je i to samo labudova pesma).Nadal je nesporno imao visoke kvalitete,nikada kao Federer u najboljim danima,ali sam ga bukvalno omrzao na RG kada je odglumatao mec sa Djokovicem dodolisuci kisu i pokazao kakva je nula kao covek.

Леонардо

pre 10 godina

Опет сензација од наслова.Као да је Ферер дунстер, или шта већ, па да је успео победи " непобедивог" Надала.Лепо сам јуче написао(поводом Нолетове победе),аутор чланка и уредник на додатну едукацију, али не објависте коментар.

duzzi

pre 10 godina

Nadal je naleteo na najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu. Ferer je pokazao zašto je jedan od najvećih boraca na ATP turu. Svaka čast za borbu! Rudarski tenis igraju obojica - ko nije gledao, treći gem u meču je trajao preko 15 min.

Nenad

pre 10 godina

Da se odmah izvinem Ferreru na startu mog komentara,jer juce napisah da ga ne vidim kao nekoga ko moze zaustaviti Nadala na sljaci Monte Carla.Toliko puta je bio blizu pobede protiv Rafe na sljaci,kontrolisao mec,a na kraju opet-izgubio.Zato ni pre ovog duela nisam verovao da moze biti drugacije.Ali sam se potajno u sebi nadao danasnjoj pobedi Ferrera.Jer otvoreno navijam za naseg Novaka Djokovica,ali postujem svakog tenisera i uvek sam oprezan i realistican sa prognozama,bez obzira na moje emocije,za koje se ne vezujem previse prilikom toga.Iako sam ocekivao reprizu proslogodisnjeg finala,jako mi je drago da je neko eliminisao Nadala(nije lepo nikada radovati se tudjoj nesreci u zivotu,ali ovo je ipak sport sto je sasvim normalna stvar) pre finala,jer je Spanac sada izgubio poprilican broj bodova.Sada je sve na Novaku,koji ne sme da se opusti i mora ozbiljno da shvati Garciu-Lopeza,bez obzira sto ga je onomad,2011-e u Madridu pobedio kao ove Spance do sada u toku turnira-za manje od sat vremena.Ferrera sam oduvek postovao,to je veliki teniski radnik,"rudar",kako ga ja zargonski zovem.Svaka mu cast,jako mi je drago da je konacno pobedio samog sebe,pa samim tim i Nadala.Srecno,Davide,i da stignes do finala!

sramota

pre 10 godina

Podmukli Nadal ne zeli ni da pogleda Ferera u oci da mu cestita na pobedi, nego okrenuo glavu i pruza mu ruku, kobajagi veliki prijatelj...

Adio ~

pre 10 godina

Ne moze bolje biti. Ferer je posle Nolca meni najomiljeniji lik. A upravo je on izbrisao Rafine poene. Izgleda meni da ce Nole i pre Rima na to prvo mesto. Sada je sam, neprikosloven, legenda tenisa, najnaj. Bye Bye Rafo, drzi ta jedra da ne odletis u Kanzas. Neka ti je mirno more.

Кулен. Нема боље!

pre 10 godina

Ајмо Ноле! Повратак на позицију бр.1, где ти је и место.. 2014 нека буде твоја сезона!
Подршка из Ниша.....

Ivan M

pre 10 godina

Gledao sam do 4-4 u prvom setu i zbog vidjenog nisam iznenadjen rezultatom. Nadal je delovao slabo, nije kontrolisao razmene, teško dolazio do vinera i stalno se mučio na servisu. Ferer je igrao onako kako inače zna i ume, što je u ovom slučau bilo dovoljno. MK nije cilj sezone, ali će mu trebati rezultat na ostalim turnirima da bi sebi podigao samopouzdanje pred RG. Biće svakako zanimljivo polufinale Vavrinka - Ferer.

GAGI

pre 10 godina

Sad sam jos vise siguran da kad je Nadal pravio pauzu ustvari se bio povukao zbog dopinga, pogledajte Nadalovo trcanje, na svakom narednom turnuru on je sve slabiji i slabiji, udarci su mu smesni, sve sto je ranije vracao sad protivnici sa lakocom prave vinere... kad tad ce se otkriti da je Nadal uzimao nedozvoljena sredstva, makar i 10 godina posle zavrsetka karijere. Zivi bili pa videli i culi.

strucnjak

pre 10 godina

Prosecan mec, nista spektakularno. Ferer standardno dobar, Nadal jako los ovog puta, ocigledno je da je u velikim problemima sa formom. Ako Djokovic nastavi sa ovakvim igrama, RG je napokon njegov.

Aki

pre 10 godina

Šta ti je sreća, Nole dobija špansku boraniju prva 3-4 kola, a Nadal već u četvrtfinalu raspoloženog zemljaka koji najbolje igra na šljaci. Čak i Federer ili Conga u polufinalu nisu specijalisti za šljaku, tako da će verovatno finale biti Ferer-Đoković, a Nole ima prednost jer mu je Ferrer stalna mušterija.

Ranzo

pre 10 godina

Nije Ferer igra ništa specijalno, Nadal je mnogo grešio. Drma ga žestoka kriza još od Australije.Ogroman je pritisak na njemu, isto kao Novaku prošle godine.

Nebojša

pre 10 godina

Bravo za Ferera već je pokazivao u nekim ranijim mečevima na šljaci protiv Nadala da može da mu parira ali uvek mu je falio završni udarac ovog puta nije i uspeo je da pobedi mislim da je uz stečeno samopouzdanje posle ove pobede favorit protiv Wavrinke kako god sada je već izvesan povratak Novaka na prvo mesto a početkom godine su stručnjaci koji nemaju pojma o bodovanju pričali kako Novak nema nikakve šanse da smeni Nadala što se sada ne jave.

Metohijski vuk

pre 10 godina

Rafa nije Rafa jos od US Opena, poklanja poene, nema vise taj zar, koncentracija mu nije ista i vise ne uspeva da prikrije frustraciju tokom meca. Moguce je da gresim, ali postoji nesto sto ga muci. On ce sav svoj fokus da usredsredi na RG, a na sledecim mastersima ce namerno izbegavati Noleta. Smatram da Djokovic nesme dozvoliti rane eliminacije i ako Nadal igra Barcelonu i Nole mora obavezno. Eventualni porazi ili pak namerna izbegavanja ce mu zestoko okrnjiti psihu pred RG.

Zmaj

pre 10 godina

Porez se placa drzavu u kojoj zaradis novac. Ne mogu ja platiti porez Srbiji ako sam novac zaradio u Rusiji. Svako ko misli drugacije ima ogromnih psihickih prolbema i treba mu psihijatar.

Branislav 58

pre 10 godina

Sreća da Nadal sa ovakvom igrom nije došao do Novaka,bio bi ponižen kao ostala dva Španca.Bolje ovako,od svog sunarodnika,mada obojca nisu pokazala mnogo,Nadal naročito,nikad gori na šljaci

Ljuba

pre 10 godina

Zasto znak uzvika u naslovu? Ferer je igracina,veliki borac.Nije fer prema njemu,bez obzira na Nadalov zastrasujuci skor na sljaci.
Po meni je za Novaka ovo najvece iskusenje,ako se sastanu na ovom turniru.
Ceka ga fajter,ali valjda je sanirao onu povredu i otok na zglobu.
Postovanje Fereru,napred Nole !
(Time, 18. april 2014 15:28)

Zato sto ga nije pobedio 10 godina na sljaci...

Bravo Davide !

pre 10 godina

Bravo, baš mi je drago, ne samo zato što će Noletu biti lakše u daljem toku turnira, što Nadal nije odbranio bodove, nego mi je i Ferer gotivan, za razliku od Rafe. Svaka čast !

danilo

pre 10 godina

Odličan meč i verovatno Fererov vrhunac.
Rafa očigledno uzdrman porazima od Noleta nije igrao svoju igru...
A čim neko od ove trojice najboljih ne igra u zoni 97%-100%, ovi iz Top 10 ih dobiju.
Lepa šansa za Noleta da pobedi i još više pridje broju; da pre RG bude ponovo br1.
Onda Rolan Garos kao primarni cilj poslednjih nekoliko godina...

borkes

pre 10 godina

Meč se upravo završio pobedom Ferera. Sve čestitke Davidu. Ali voleo bih da mi neko činjenično objasni kako je moguće da čovek od trideset i kusur godina pobedi momka od 26 koji je pritom apsolutni "genije" na šljaci, jedan nenponovljivi, najveći itd.
Ja to gledam ovako. Ili je "genije" najveće uspehe postigao "čudesno" ili matorac sada iga uz pomoć "čudesa".
Trećeg nema.
Idemo dalje.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 10 godina

Rafa los, no svaka cast Ferrer-u sto je stisao petlju i uspeo da se izbori za pobedu na kraju. Njegov rad i posvecenost ovom sportu ne mogu a da se ne postuju. A i Novaku je ucinio lepu uslugu sto se tice poena na listi

Razocaran sam

pre 10 godina

Nadal mi je totalno izasao iz volje. Gde se izgubio njegov cuveni fer-plej? Ferer se , bas, poneo sportski: uopste nije pokazo radost zbog pobede, a Nadal jedva da mu je pruzio ruku.

Po Nadalu, niko ne sme da ga pobedi. Pogotvu Spanac.

Advokat svih Srba

pre 10 godina

Katastrofalna igra Rafe Nadala,previse gresaka,previse jurcanja,previse dozvoljenih brejk lopti.Ni David nije igrao Bog zna sta,ali je svakako igrao bolje po cim je osvojio servis.Prodje li ovo Rafa protiv Wawrinke ili eventualno Novaka ili Rodzera u finalu bolje i da ne izlazi!A opet bude li prosao Ferer dalje bice to potpuno zasluzeno.

v

pre 10 godina

David je jedan od najvecih boraca na turu. Ako neko zasluzuje da prekine svoje prokletstvo protiv Nadala to je on. I pre nego sto je mec poceo znala sam dda ima velike sanse da ga dobije, jer je Nadal ove godine jako los za svoje standarde.

Goran S.

pre 10 godina

Pit Bul Ferer skoro je izjavio da ga godine stizu i da vise nema toliko snage.
To mu je i pomoglo, zapeo je od starta verujuci da nece imati kondicije za tri seta...

janbo2211

pre 10 godina

Sada je lako naslutiti da će u finalu igrati Đoković-Sampras to se dugo čekalo, bravo za Samprasa ali mislim da nema šta da traži u ovom meču.

sasa

pre 10 godina

Ode Rafa... pretpostavicu da je bila povreda tendinitisa zajedno sa manilitisom i polutilitisom da desnoj lozi i levom sungulitisu., koji ga muci vec duze vreme...

ccc

pre 10 godina

Ko ceka taj doceka. Drago mi je zbog pit bula jer je razvalio Rafu. Posle deset godina postena i zasluzena pobeda. Dobro je da je Rafa izgubio jer ovakvog Rafu sa ovako losim servisom i brojem gresaka Novak bi rasturio. Sa druge strane to bi bila velika psihicka prednost za Novaka. Jos jednom se dokazuje da je jako tesko braniti nego osvajati a Rafa tek ima veliki posao jer mnogo poena mora da osvoji. Prakticno sve turnire koje je dobijao prosle sezone a vec na drugom pada. Razlika je jos smanjena i sada Novak ima jos bolje sanse i postrek za dalji tok sezone. Bravo Ferer.

mrmot

pre 10 godina

Nadal-najsmaračkiji teniser u istoriji.3-3 u gemovima u prvom,pola sata.Prvi set posle sat i dvaes minuta smaranja.Evo gotov je,završio ga pitbul Ferer.Nema šta,njegovo vreme je prošlo.A i mator je on,28 godina za mesec dana.Što je mnogo mnogo je.Penzija na vidiku.

online

pre 10 godina

nisam mislio da cu ovo ikada reci,ali Djokovic je najveci favorit za osvajanje Garosa.. i ne samo garosa vec i Wimbldona i Us opena..! Jednostavno niko mu trenutno nije ni blizu i sve samo zavisi od njega..

Jota

pre 10 godina

Posle nasih tenisera i Delpotra, moj najomiljeniji teniser DF.
Utoliko vise sto je danas izbacio Nadala, te Novaku priblizio prvo mesto na ATP turu. Zvuci malo licemerno, ali...........

Novace spremaj se da zauzmes teniski tron.

v

pre 10 godina

David je jedan od najvecih boraca na turu. Ako neko zasluzuje da prekine svoje prokletstvo protiv Nadala to je on. I pre nego sto je mec poceo znala sam dda ima velike sanse da ga dobije, jer je Nadal ove godine jako los za svoje standarde.

online

pre 10 godina

nisam mislio da cu ovo ikada reci,ali Djokovic je najveci favorit za osvajanje Garosa.. i ne samo garosa vec i Wimbldona i Us opena..! Jednostavno niko mu trenutno nije ni blizu i sve samo zavisi od njega..

sramota

pre 10 godina

Podmukli Nadal ne zeli ni da pogleda Ferera u oci da mu cestita na pobedi, nego okrenuo glavu i pruza mu ruku, kobajagi veliki prijatelj...

poreznik

pre 10 godina

Izgleda da se Djovaku otvara zreb za osvajanje turnira u svojoj drzavi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (PLATI SRBIJI POREZ DjOVACE!, 18. april 2014 15:31)


Kada se masters, GS ili bilo koji drugi turnir bude igrao u Srbiji i Novak ga bude osvojio, platice porez naravno!

Zmaj

pre 10 godina

Porez se placa drzavu u kojoj zaradis novac. Ne mogu ja platiti porez Srbiji ako sam novac zaradio u Rusiji. Svako ko misli drugacije ima ogromnih psihickih prolbema i treba mu psihijatar.

Razocaran sam

pre 10 godina

Nadal mi je totalno izasao iz volje. Gde se izgubio njegov cuveni fer-plej? Ferer se , bas, poneo sportski: uopste nije pokazo radost zbog pobede, a Nadal jedva da mu je pruzio ruku.

Po Nadalu, niko ne sme da ga pobedi. Pogotvu Spanac.

Advokat svih Srba

pre 10 godina

Katastrofalna igra Rafe Nadala,previse gresaka,previse jurcanja,previse dozvoljenih brejk lopti.Ni David nije igrao Bog zna sta,ali je svakako igrao bolje po cim je osvojio servis.Prodje li ovo Rafa protiv Wawrinke ili eventualno Novaka ili Rodzera u finalu bolje i da ne izlazi!A opet bude li prosao Ferer dalje bice to potpuno zasluzeno.

Time

pre 10 godina

Zasto znak uzvika u naslovu? Ferer je igracina,veliki borac.Nije fer prema njemu,bez obzira na Nadalov zastrasujuci skor na sljaci.
Po meni je za Novaka ovo najvece iskusenje,ako se sastanu na ovom turniru.
Ceka ga fajter,ali valjda je sanirao onu povredu i otok na zglobu.
Postovanje Fereru,napred Nole !

Ranzo

pre 10 godina

Nije Ferer igra ništa specijalno, Nadal je mnogo grešio. Drma ga žestoka kriza još od Australije.Ogroman je pritisak na njemu, isto kao Novaku prošle godine.

Kimi Haikonen

pre 10 godina

Nadalova konstitucija i tijelo kao da posustaju sav je iskrivljen kada servira ,ne mislim ništa loše sve najbolje u karijeri al on već odredjeno vrijeme se pati i kad pobjedjuje ali nije to onaj Nadal isto kao da je bolestan

antinadal

pre 10 godina

Nikada nista ne pisem licno niti nabijeno emocijama,trudim se da se drzim cinjenica i logike.Ovo sto se sada desava vec duze vreme Nadalu, neobicno podseca na ono sto se pre godinu dve desilo Federeru.Slicnost je u tome sto godine kod obojice i "zamor materijala" cine svoje. Razlika je bar po meni sto Nadal nema ni postotak sanse za comeback kao Federer (iako je i to samo labudova pesma).Nadal je nesporno imao visoke kvalitete,nikada kao Federer u najboljim danima,ali sam ga bukvalno omrzao na RG kada je odglumatao mec sa Djokovicem dodolisuci kisu i pokazao kakva je nula kao covek.

Кулен. Нема боље!

pre 10 godina

Ајмо Ноле! Повратак на позицију бр.1, где ти је и место.. 2014 нека буде твоја сезона!
Подршка из Ниша.....

Ljuba

pre 10 godina

Zasto znak uzvika u naslovu? Ferer je igracina,veliki borac.Nije fer prema njemu,bez obzira na Nadalov zastrasujuci skor na sljaci.
Po meni je za Novaka ovo najvece iskusenje,ako se sastanu na ovom turniru.
Ceka ga fajter,ali valjda je sanirao onu povredu i otok na zglobu.
Postovanje Fereru,napred Nole !
(Time, 18. april 2014 15:28)

Zato sto ga nije pobedio 10 godina na sljaci...

GAGI

pre 10 godina

Sad sam jos vise siguran da kad je Nadal pravio pauzu ustvari se bio povukao zbog dopinga, pogledajte Nadalovo trcanje, na svakom narednom turnuru on je sve slabiji i slabiji, udarci su mu smesni, sve sto je ranije vracao sad protivnici sa lakocom prave vinere... kad tad ce se otkriti da je Nadal uzimao nedozvoljena sredstva, makar i 10 godina posle zavrsetka karijere. Zivi bili pa videli i culi.

Nenad

pre 10 godina

Da se odmah izvinem Ferreru na startu mog komentara,jer juce napisah da ga ne vidim kao nekoga ko moze zaustaviti Nadala na sljaci Monte Carla.Toliko puta je bio blizu pobede protiv Rafe na sljaci,kontrolisao mec,a na kraju opet-izgubio.Zato ni pre ovog duela nisam verovao da moze biti drugacije.Ali sam se potajno u sebi nadao danasnjoj pobedi Ferrera.Jer otvoreno navijam za naseg Novaka Djokovica,ali postujem svakog tenisera i uvek sam oprezan i realistican sa prognozama,bez obzira na moje emocije,za koje se ne vezujem previse prilikom toga.Iako sam ocekivao reprizu proslogodisnjeg finala,jako mi je drago da je neko eliminisao Nadala(nije lepo nikada radovati se tudjoj nesreci u zivotu,ali ovo je ipak sport sto je sasvim normalna stvar) pre finala,jer je Spanac sada izgubio poprilican broj bodova.Sada je sve na Novaku,koji ne sme da se opusti i mora ozbiljno da shvati Garciu-Lopeza,bez obzira sto ga je onomad,2011-e u Madridu pobedio kao ove Spance do sada u toku turnira-za manje od sat vremena.Ferrera sam oduvek postovao,to je veliki teniski radnik,"rudar",kako ga ja zargonski zovem.Svaka mu cast,jako mi je drago da je konacno pobedio samog sebe,pa samim tim i Nadala.Srecno,Davide,i da stignes do finala!

krajisnik

pre 10 godina

clint@
kakva penzija,kakvi bakraci!Nadal je veliki sampion kojem se moze ovo desiti kao i Novaku.Noletu zelim naravno titulu.Nadal nije u formi sto pokazuje broj titula ove sezone,mislim samo jedna u j.americi

Nebojša

pre 10 godina

Da bude jasno Nadal je danas grešio ali i ovakva partija na sljaci bi mu bila dovoljna protiv svih ostalih izuzev Novaka i Ferera koji je i ranije pokazao da može da mu parira na sljaci iako ga nije do sada dobio na toj podlozi.

sasa

pre 10 godina

Ode Rafa... pretpostavicu da je bila povreda tendinitisa zajedno sa manilitisom i polutilitisom da desnoj lozi i levom sungulitisu., koji ga muci vec duze vreme...

Lida

pre 10 godina

@PLATI POREZ U SRBIJI DJOVACE

Meni vas komentar zvuci maliciozno.
A mozda je u pitanju samo neobavestenost?

Po sadasnjim zakonima u Srbiji placaju porez samo oni koji svoj novac u njoj i zaradjuju.

Osim sto nema zakonsku,Novak nema ni MORALNU OBAVEZU da poklanja novac Srbiji,jer zna se,nije Srbija dala NI DINAR dok je se spremao/trenirao da postane broj 1 u tenisu.

Metohijski vuk

pre 10 godina

Rafa nije Rafa jos od US Opena, poklanja poene, nema vise taj zar, koncentracija mu nije ista i vise ne uspeva da prikrije frustraciju tokom meca. Moguce je da gresim, ali postoji nesto sto ga muci. On ce sav svoj fokus da usredsredi na RG, a na sledecim mastersima ce namerno izbegavati Noleta. Smatram da Djokovic nesme dozvoliti rane eliminacije i ako Nadal igra Barcelonu i Nole mora obavezno. Eventualni porazi ili pak namerna izbegavanja ce mu zestoko okrnjiti psihu pred RG.

Goran S.

pre 10 godina

Pit Bul Ferer skoro je izjavio da ga godine stizu i da vise nema toliko snage.
To mu je i pomoglo, zapeo je od starta verujuci da nece imati kondicije za tri seta...

clint

pre 10 godina

Očekivano. Nadal je u očiglednom padu i velika karijera se približila kraju. Čovjek je u 2 seta imao 45 neprisiljenih pogrešaka što je više nego na čitavom turniru prijašnjih sezona, a to je i znak da fizički više ne može,a i mentalno je totalno pao. Đoković će konačno osvojiti RG, ali bez ikakvih problema,a Rafa će na kraju sezone objaviti kraj velike karijere.
Moja prognoza je da Nole ove godine osvaja RG bez izgubljenog seta. Mnogo lakše će mu biti osvojiti RG, nego ostale slemove pošto Nadala više nema. Rafi sve najbolje u penziji. Bio je fantastičan,ali svemu dođe kraj.

danilo

pre 10 godina

Odličan meč i verovatno Fererov vrhunac.
Rafa očigledno uzdrman porazima od Noleta nije igrao svoju igru...
A čim neko od ove trojice najboljih ne igra u zoni 97%-100%, ovi iz Top 10 ih dobiju.
Lepa šansa za Noleta da pobedi i još više pridje broju; da pre RG bude ponovo br1.
Onda Rolan Garos kao primarni cilj poslednjih nekoliko godina...

Wlada

pre 10 godina

S jedne strane mi je krivo sto je izgubio, jer Novak nece imati prilike da ga jos jednom oduchi od tenisa, a s druge strane mi je drago zato sto je izgubio bodove,,.. BRAVO FERER

Jota

pre 10 godina

Posle nasih tenisera i Delpotra, moj najomiljeniji teniser DF.
Utoliko vise sto je danas izbacio Nadala, te Novaku priblizio prvo mesto na ATP turu. Zvuci malo licemerno, ali...........

Novace spremaj se da zauzmes teniski tron.

Bravo Davide !

pre 10 godina

Bravo, baš mi je drago, ne samo zato što će Noletu biti lakše u daljem toku turnira, što Nadal nije odbranio bodove, nego mi je i Ferer gotivan, za razliku od Rafe. Svaka čast !

Gentleman

pre 10 godina

Ferer je igrao odlicno, cak je u drugom setu imao 5:2 i servirao za mec, a onda je Nadal napravio brejk i ja sam mislio da ce da preokrene, posto se vec desavalo da Ferer dodje na korak do pobede, a onda se iste i uplasi. Svaka cast!

klikovceto

pre 10 godina

Sada je valjda jasno Djokovicevcima da ona pobeda u Majamiju nije rezultat njegove dobre igre, nego Rafine lose forme.
(ha, 18. april 2014 16:50)

Ja ne znam kako te nije sramota da to uopšte pomenes, Nole ga je oducio od tenisa u Majamiju

Nebojša

pre 10 godina

Bravo za Ferera već je pokazivao u nekim ranijim mečevima na šljaci protiv Nadala da može da mu parira ali uvek mu je falio završni udarac ovog puta nije i uspeo je da pobedi mislim da je uz stečeno samopouzdanje posle ove pobede favorit protiv Wavrinke kako god sada je već izvesan povratak Novaka na prvo mesto a početkom godine su stručnjaci koji nemaju pojma o bodovanju pričali kako Novak nema nikakve šanse da smeni Nadala što se sada ne jave.

dupeglavac

pre 10 godina

HVata me uzas na samu pomisao da Nadal moze da se povuce! Pa tenis vise nece da lici na nista!
Pa sta ce mo mi da gledamo? Ko ce da cese guzicu,nos,usi,izvlaci gace iz dupeta,baje sa flasicama.Pa vise necu gledati tu dosadnu igru!

Ivan M

pre 10 godina

Gledao sam do 4-4 u prvom setu i zbog vidjenog nisam iznenadjen rezultatom. Nadal je delovao slabo, nije kontrolisao razmene, teško dolazio do vinera i stalno se mučio na servisu. Ferer je igrao onako kako inače zna i ume, što je u ovom slučau bilo dovoljno. MK nije cilj sezone, ali će mu trebati rezultat na ostalim turnirima da bi sebi podigao samopouzdanje pred RG. Biće svakako zanimljivo polufinale Vavrinka - Ferer.

Supermen

pre 10 godina

Sada je valjda jasno Djokovicevcima da ona pobeda u Majamiju nije rezultat njegove dobre igre, nego Rafine lose forme.
(ha, 18. april 2014 16:50)
Jel' ti neko skoro rekao "kako si ti pametan, bože, bože"

strucnjak

pre 10 godina

Prosecan mec, nista spektakularno. Ferer standardno dobar, Nadal jako los ovog puta, ocigledno je da je u velikim problemima sa formom. Ako Djokovic nastavi sa ovakvim igrama, RG je napokon njegov.

ccc

pre 10 godina

Ko ceka taj doceka. Drago mi je zbog pit bula jer je razvalio Rafu. Posle deset godina postena i zasluzena pobeda. Dobro je da je Rafa izgubio jer ovakvog Rafu sa ovako losim servisom i brojem gresaka Novak bi rasturio. Sa druge strane to bi bila velika psihicka prednost za Novaka. Jos jednom se dokazuje da je jako tesko braniti nego osvajati a Rafa tek ima veliki posao jer mnogo poena mora da osvoji. Prakticno sve turnire koje je dobijao prosle sezone a vec na drugom pada. Razlika je jos smanjena i sada Novak ima jos bolje sanse i postrek za dalji tok sezone. Bravo Ferer.

JJ&Maria Sharapova fan

pre 10 godina

Rafa los, no svaka cast Ferrer-u sto je stisao petlju i uspeo da se izbori za pobedu na kraju. Njegov rad i posvecenost ovom sportu ne mogu a da se ne postuju. A i Novaku je ucinio lepu uslugu sto se tice poena na listi

Malac

pre 10 godina

Sta li guta ovaj Ferer kada u ovim godinama i s obzirom da je strastven pusac ovako jurca po terenu?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikeli, 18. april 2014 15:50)

Ja sam u tim godinama i pusio i pio onako bas solidno, a mogao sam ladno istrcat u bilo koje doba dana ili noci najmanje 5 km.
A sportista sam bio cisto amaterski, onako za svoju dusu.
Sta onda ocekivati od nekog ko to radi godinama profesionalno,savesno i svakodnevno a nije mu 70.Sta onda reci za Gigsa ili pogotovo Zanetija?

Jovan

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Ferera. Izuzetno kvalitetan mec sa naravno dosta gresaka jer obojica stizu i vracaju SVE. Sa druge strane Nadala je Novak ocigledno dobro uzdrmao pobedom u Majamiju. Idemo Nole do sestog uzastopnog mastersa, gazi samo !

duzzi

pre 10 godina

Nadal je naleteo na najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu. Ferer je pokazao zašto je jedan od najvećih boraca na ATP turu. Svaka čast za borbu! Rudarski tenis igraju obojica - ko nije gledao, treći gem u meču je trajao preko 15 min.

Kika Majstor

pre 10 godina

Ovo je vec ozbiljno. Ne zbog poraza nego zbog igre.
Nadal je sporiji nego ikada, bez snage, plitki udraci, noge se ne mamestaju na udarac, krece se unazad, lopte mu jedva prelaze sredinu terena.
Bojim se da iz tako loseg kretanja i nedostatka snage nema povratka.

mrmot

pre 10 godina

Nadal-najsmaračkiji teniser u istoriji.3-3 u gemovima u prvom,pola sata.Prvi set posle sat i dvaes minuta smaranja.Evo gotov je,završio ga pitbul Ferer.Nema šta,njegovo vreme je prošlo.A i mator je on,28 godina za mesec dana.Što je mnogo mnogo je.Penzija na vidiku.

Sonja S.

pre 10 godina

Porez se placa u zemlji u kojoj si prijavljen da zivis!
Novak placa tamo gde mu je mesto stanovanja! Ako se zahteva zakonom!
Ja sam rodjena u Srbiji a zivim u Americi gde i placam porez!
Sto bi placala porez Srbiji ako tamo ne zivim!

mikimladen

pre 10 godina

bravo za Ferera.Ja sam Noletov navijac ali ljudi nemojte odpisivati Nadala,pogotovo na sljaci jer znamo sta taj covek moze uciniti.Tako da sezona sljake tek pocela,izgleda odlicbo za naseg Nol1ta ali daj da bodrimo Novaka a ne da se nadamo losem izdanju Nadala!Jos jednom svaka cast za Davida,konacno dobio Goliata na njegov teren!Idemoooo Nole!poz iz AUSTRIJE

Дража

pre 10 godina

Po meni je Federer opasniji protivnik Đokoviću od Nadala, svakako nezgodniji. Jedino što Novaku ide u korist je Federerov pad koncentracije, tj. on nije u stanju da više igra na 100% tokom celog meča već počinje da pravi neiznuđene greške nekad već nakon prvog seta, onakve kakve stari/dobri Federer nikad ne bi pravio.
Đokovićevi mečevi protiv Federera su često neizvesniji nego protiv Nadala.

realno

pre 10 godina

@Mairon
Pa da budem iskren mnoge od tih titula na betonu i jeste osvojio slucajno i samo uz pomoc ogromne srece.

Kad sam napisao da ne zna da igra na betonu - nisam to mislio bas bukvalno. Medjutim cinjenica je da njegova igra na betonu nije za prvih 10 i da nikada ne bi ni usao u 10 najboljih da nije turnira na sljaci.

On je u prvih 10 usao 2005.
Od tog momenta njegovi uspesi na betonu su bili sledeci:
2005 - 3 titule
2006 - 1 titula
2007 - 1 titula
2008 - 2 titule
2009 - 2 titule
2010 - 2 titule
2011 - 0 titula
2012 - 0 titula

Za 8 godina igranja na betonu je osvojio 11 titula, sto je jedva malo vise od jedne titule godisnje.
S obzirom da se godisnje na betonu odigra desetak turnira to znaci da on u proseku osvaja jedan od 8 odigranih turnra na betonu.

I pored svega toga on je tih svih 8 godina bio ne samo u prvih 10, nego uglavnom na drugom ili prvom mestu.
Sta mislis kako je to uspevao?

Pa zahvaljujuci dobroj igri na sljaci i brojnim titulama na toj podlozi.
Zahvaljujuci sljaci on je uvek imao dobar ranking i lake zrebove na svim turnirima, pa i onim na betonu. Na betonu nije mogao da naidje ni na jednog tenisera iz prvih 10 pre polufinala. I pored toga izgubio je na betonu mnogo meceva od tenisera koji nisu bili ni u prvih 10, a sa teniserima iz prvih 10 na betonu ima negativan skor (vise poraza nego pobeda). Dakle da nije bilo sljake on bi danas mozda imao 2-3 titule na betonu, a u prvih 10 nikada ne bi usao.

Adio ~

pre 10 godina

Ne moze bolje biti. Ferer je posle Nolca meni najomiljeniji lik. A upravo je on izbrisao Rafine poene. Izgleda meni da ce Nole i pre Rima na to prvo mesto. Sada je sam, neprikosloven, legenda tenisa, najnaj. Bye Bye Rafo, drzi ta jedra da ne odletis u Kanzas. Neka ti je mirno more.

Леонардо

pre 10 godina

Опет сензација од наслова.Као да је Ферер дунстер, или шта већ, па да је успео победи " непобедивог" Надала.Лепо сам јуче написао(поводом Нолетове победе),аутор чланка и уредник на додатну едукацију, али не објависте коментар.

Ferer!

pre 10 godina

Komsije!
Sad kad vam ostatak sveta gubi, ne mozete da se osvrcete na Noletov porez.
Vidite nasim glasanjem da mi ne zelimo Noletov novac od zarade. Srbija je i ovako duznik Noletu, jer njegovom velicinom dobijamo (finansijski, ugledom i politicki) vise nego tri Svajcarske zajedno.

Branislav 58

pre 10 godina

Sreća da Nadal sa ovakvom igrom nije došao do Novaka,bio bi ponižen kao ostala dva Španca.Bolje ovako,od svog sunarodnika,mada obojca nisu pokazala mnogo,Nadal naročito,nikad gori na šljaci

borkes

pre 10 godina

Meč se upravo završio pobedom Ferera. Sve čestitke Davidu. Ali voleo bih da mi neko činjenično objasni kako je moguće da čovek od trideset i kusur godina pobedi momka od 26 koji je pritom apsolutni "genije" na šljaci, jedan nenponovljivi, najveći itd.
Ja to gledam ovako. Ili je "genije" najveće uspehe postigao "čudesno" ili matorac sada iga uz pomoć "čudesa".
Trećeg nema.
Idemo dalje.

Aki

pre 10 godina

Šta ti je sreća, Nole dobija špansku boraniju prva 3-4 kola, a Nadal već u četvrtfinalu raspoloženog zemljaka koji najbolje igra na šljaci. Čak i Federer ili Conga u polufinalu nisu specijalisti za šljaku, tako da će verovatno finale biti Ferer-Đoković, a Nole ima prednost jer mu je Ferrer stalna mušterija.

zex

pre 10 godina

Nadal je u formi Ferer je uvek bio blizu pobede ali danas je zasluzeno pibedio.Nadal je uvek opasan ali sada je Novak najbolji i ako ste ga prosle godine otpisali a godine su pred njim.Niovak igra najbolji tenis i kada je na nivou nema tog igraca koji ce ga pobediti.novak je savrsen igrac,mozda je Federer elegantan ali demonstraciju sile koju Novak moze da pruzi niko nikada nije mogao.

tandaremandare

pre 10 godina

I Novak je prosle godine na masterima ispadao na pocetku. Moraju nekad i oni da izgube, pa nisu vanzemaljci!!!

@ha
Pojasni nam samo, kakve to veze ima!!! Sutra moze da se desi; ne daj boze da se Nadal povredi i odluci da ne igra tenis, nego predje na golf. Da li to znaci da je Nole losiji nego sto pokazuju rezultati? Shvatite pljuvaci da se titule broje i nista vise, niko negleda Vavrinki sto je uzeo gs protiv povredjenog Nadala, on je gs sampion sve ostalo je nevazno.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Ne mogu da kazem da se radujem zbog poraza Nadala, ali mi je drago sto je put Noovaku do titule ipak olaksan. Od njega sada vise jos zavisi samo.

c7-5

pre 10 godina

(tax, 18. april 2014 17:49)

1. Monako ne naplacuje porez, prema tome zaboravite vise tu glupost od price. Proveri na Wikipediji. Osnovni prihod je turizam.

2. Novak godisnje u Monaku zivi isto koliko i u BGD, ne vise od mesec dana jer cele godine putuje sa kontinenta na kontinent i igra turnire.

3. Novak sve sto zaradi na tim turnirima, automatski mu se odbija porez od tog novca a koj je to procenat zavisi u kojoj drzavi je igrao i zaradio. Najveci porez je u Engleskoj.

4. Kako onda da placa porez Srbiji kada ni paru nije zaradio igrajuci u nasoj zemlji?? Osim kada je igrao beogradski turnir. A na kraju zasto ne bi bio prijavljen u Monaku gde ima kucu? Da ti i tebi slicni necete da odlucujete, gde ce Novak da kupi kucu, gde ce da drzi svoju jahtu ili gde ce da bude prijavljen?? Na kraju, da li bi mogao uopste da kupi kucu a da nije u toj zemlji prijavljen?? Stavi malo prst na celo??

5. Zaludjeni ste mrznjom pa mislite da Rafa ili Rodzer koji zive u svojim zemljama, placaju porez Spaniji i Svajcarskoj od igranja tenisa?? Kako?? Jedino kada igraju Bazel ili Madrid..kako da plate porez Spaniji kada Rafa osvoji US open u SAD??

6. Na kraju, tvoj cilj kao i tebi slicnima nije briga za ovu zemlju jer ne ubire porez vec pljuvanje, omalovazavanje Novaka kome niste ni za crno pod noktima.

janbo2211

pre 10 godina

Sada je lako naslutiti da će u finalu igrati Đoković-Sampras to se dugo čekalo, bravo za Samprasa ali mislim da nema šta da traži u ovom meču.

tax

pre 10 godina

@Sonja S.
Ti ne placas u Srbiji, jer zivis u SAD-u, tamo zaradjujes i to nema nikakve slicnosti sa Novakom.
Novak ne zaradjuje u jednoj drzavi, vec u mnogim drzavama u kojima se igraju turniri.
Porez na imovinu placa u Monaku jer je tamo prijavio mesto boravka, da ne bi porez placao u Srbiji. U tome je smisao kritika na njegov racun. On je birao gde ce da prijavi mesto boravka i gde ce da placa porez, a izabrao je Monako, da ne bi placao porez u Srbiji.
Nadal placa porez u Spaniji, Federer u Svajcarskoj, cak i Delpo placa u Argentini.

Mairon

pre 10 godina

(realno, 18. april 2014 16:58)
Rafa je slucajno osvojio tri GS titule na betonu? I jos dosta mastersa na istoj podlozi. A osvojio bi i AO ove godine da nije bilo povrede ledja. Kako se to spremno javljate kada Rafa izgubi te mozete dati oduska svojoj zluradosti. Nije strasno izgubiti od Ferera, on nije bilo ko, nije strasno imati ni slabiji dan, to se desavalo i Novaku i Rodzeru na njihovim omiljenim turnirima i podlogama.

BS

pre 10 godina

@poreznik
Igrao se turnir u Srbiji, ali kako smo culi od gradskih vlasti Beograda, Djokovici koji su besplatno koristili teniske terene, i dalje nisu platili ni racune za vodu i struju u tim objektima, a dug se meri u stotinama hiljada.

pre 10 godina

Bit problema leži u činjenici što tenisačima najveći dio prihoda donose sponzorski ugovori, a na tomu je polju Đoković zaradio mnogo više nego u igračkoj karijeri.

Spomenuti je Đoković samo za promjenu reketa i odjeće inkasirao više desetaka milijuna dolara.

I na taj iznos porez će platiti u MC-u, a ne u Srbijici.

Što znači da će tako uštedjeti milijune.

Monte Carlo također će nešto zaraditi.

Ne mnogo, ali previše gleda li se činjenica da u Novaka Đokovića nije uložio ni cent, da mu nije dao pravo glasa, besplatne terene...

clint

pre 10 godina

Očekivano. Nadal je u očiglednom padu i velika karijera se približila kraju. Čovjek je u 2 seta imao 45 neprisiljenih pogrešaka što je više nego na čitavom turniru prijašnjih sezona, a to je i znak da fizički više ne može,a i mentalno je totalno pao. Đoković će konačno osvojiti RG, ali bez ikakvih problema,a Rafa će na kraju sezone objaviti kraj velike karijere.
Moja prognoza je da Nole ove godine osvaja RG bez izgubljenog seta. Mnogo lakše će mu biti osvojiti RG, nego ostale slemove pošto Nadala više nema. Rafi sve najbolje u penziji. Bio je fantastičan,ali svemu dođe kraj.

tax

pre 10 godina

@Sonja S.
Ti ne placas u Srbiji, jer zivis u SAD-u, tamo zaradjujes i to nema nikakve slicnosti sa Novakom.
Novak ne zaradjuje u jednoj drzavi, vec u mnogim drzavama u kojima se igraju turniri.
Porez na imovinu placa u Monaku jer je tamo prijavio mesto boravka, da ne bi porez placao u Srbiji. U tome je smisao kritika na njegov racun. On je birao gde ce da prijavi mesto boravka i gde ce da placa porez, a izabrao je Monako, da ne bi placao porez u Srbiji.
Nadal placa porez u Spaniji, Federer u Svajcarskoj, cak i Delpo placa u Argentini.

mrmot

pre 10 godina

Nadal-najsmaračkiji teniser u istoriji.3-3 u gemovima u prvom,pola sata.Prvi set posle sat i dvaes minuta smaranja.Evo gotov je,završio ga pitbul Ferer.Nema šta,njegovo vreme je prošlo.A i mator je on,28 godina za mesec dana.Što je mnogo mnogo je.Penzija na vidiku.

BS

pre 10 godina

@poreznik
Igrao se turnir u Srbiji, ali kako smo culi od gradskih vlasti Beograda, Djokovici koji su besplatno koristili teniske terene, i dalje nisu platili ni racune za vodu i struju u tim objektima, a dug se meri u stotinama hiljada.

online

pre 10 godina

nisam mislio da cu ovo ikada reci,ali Djokovic je najveci favorit za osvajanje Garosa.. i ne samo garosa vec i Wimbldona i Us opena..! Jednostavno niko mu trenutno nije ni blizu i sve samo zavisi od njega..

Mairon

pre 10 godina

(realno, 18. april 2014 16:58)
Rafa je slucajno osvojio tri GS titule na betonu? I jos dosta mastersa na istoj podlozi. A osvojio bi i AO ove godine da nije bilo povrede ledja. Kako se to spremno javljate kada Rafa izgubi te mozete dati oduska svojoj zluradosti. Nije strasno izgubiti od Ferera, on nije bilo ko, nije strasno imati ni slabiji dan, to se desavalo i Novaku i Rodzeru na njihovim omiljenim turnirima i podlogama.

sramota

pre 10 godina

Podmukli Nadal ne zeli ni da pogleda Ferera u oci da mu cestita na pobedi, nego okrenuo glavu i pruza mu ruku, kobajagi veliki prijatelj...

borkes

pre 10 godina

Meč se upravo završio pobedom Ferera. Sve čestitke Davidu. Ali voleo bih da mi neko činjenično objasni kako je moguće da čovek od trideset i kusur godina pobedi momka od 26 koji je pritom apsolutni "genije" na šljaci, jedan nenponovljivi, najveći itd.
Ja to gledam ovako. Ili je "genije" najveće uspehe postigao "čudesno" ili matorac sada iga uz pomoć "čudesa".
Trećeg nema.
Idemo dalje.

janbo2211

pre 10 godina

Sada je lako naslutiti da će u finalu igrati Đoković-Sampras to se dugo čekalo, bravo za Samprasa ali mislim da nema šta da traži u ovom meču.

Леонардо

pre 10 godina

Опет сензација од наслова.Као да је Ферер дунстер, или шта већ, па да је успео победи " непобедивог" Надала.Лепо сам јуче написао(поводом Нолетове победе),аутор чланка и уредник на додатну едукацију, али не објависте коментар.

Zmaj

pre 10 godina

Porez se placa drzavu u kojoj zaradis novac. Ne mogu ja platiti porez Srbiji ako sam novac zaradio u Rusiji. Svako ko misli drugacije ima ogromnih psihickih prolbema i treba mu psihijatar.

antinadal

pre 10 godina

Nikada nista ne pisem licno niti nabijeno emocijama,trudim se da se drzim cinjenica i logike.Ovo sto se sada desava vec duze vreme Nadalu, neobicno podseca na ono sto se pre godinu dve desilo Federeru.Slicnost je u tome sto godine kod obojice i "zamor materijala" cine svoje. Razlika je bar po meni sto Nadal nema ni postotak sanse za comeback kao Federer (iako je i to samo labudova pesma).Nadal je nesporno imao visoke kvalitete,nikada kao Federer u najboljim danima,ali sam ga bukvalno omrzao na RG kada je odglumatao mec sa Djokovicem dodolisuci kisu i pokazao kakva je nula kao covek.

GAGI

pre 10 godina

Sad sam jos vise siguran da kad je Nadal pravio pauzu ustvari se bio povukao zbog dopinga, pogledajte Nadalovo trcanje, na svakom narednom turnuru on je sve slabiji i slabiji, udarci su mu smesni, sve sto je ranije vracao sad protivnici sa lakocom prave vinere... kad tad ce se otkriti da je Nadal uzimao nedozvoljena sredstva, makar i 10 godina posle zavrsetka karijere. Zivi bili pa videli i culi.

Aki

pre 10 godina

Šta ti je sreća, Nole dobija špansku boraniju prva 3-4 kola, a Nadal već u četvrtfinalu raspoloženog zemljaka koji najbolje igra na šljaci. Čak i Federer ili Conga u polufinalu nisu specijalisti za šljaku, tako da će verovatno finale biti Ferer-Đoković, a Nole ima prednost jer mu je Ferrer stalna mušterija.

poreznik

pre 10 godina

Izgleda da se Djovaku otvara zreb za osvajanje turnira u svojoj drzavi!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (PLATI SRBIJI POREZ DjOVACE!, 18. april 2014 15:31)


Kada se masters, GS ili bilo koji drugi turnir bude igrao u Srbiji i Novak ga bude osvojio, platice porez naravno!

sasa

pre 10 godina

Ode Rafa... pretpostavicu da je bila povreda tendinitisa zajedno sa manilitisom i polutilitisom da desnoj lozi i levom sungulitisu., koji ga muci vec duze vreme...

Razocaran sam

pre 10 godina

Nadal mi je totalno izasao iz volje. Gde se izgubio njegov cuveni fer-plej? Ferer se , bas, poneo sportski: uopste nije pokazo radost zbog pobede, a Nadal jedva da mu je pruzio ruku.

Po Nadalu, niko ne sme da ga pobedi. Pogotvu Spanac.

Time

pre 10 godina

Zasto znak uzvika u naslovu? Ferer je igracina,veliki borac.Nije fer prema njemu,bez obzira na Nadalov zastrasujuci skor na sljaci.
Po meni je za Novaka ovo najvece iskusenje,ako se sastanu na ovom turniru.
Ceka ga fajter,ali valjda je sanirao onu povredu i otok na zglobu.
Postovanje Fereru,napred Nole !

v

pre 10 godina

David je jedan od najvecih boraca na turu. Ako neko zasluzuje da prekine svoje prokletstvo protiv Nadala to je on. I pre nego sto je mec poceo znala sam dda ima velike sanse da ga dobije, jer je Nadal ove godine jako los za svoje standarde.

krajisnik

pre 10 godina

clint@
kakva penzija,kakvi bakraci!Nadal je veliki sampion kojem se moze ovo desiti kao i Novaku.Noletu zelim naravno titulu.Nadal nije u formi sto pokazuje broj titula ove sezone,mislim samo jedna u j.americi

dupeglavac

pre 10 godina

HVata me uzas na samu pomisao da Nadal moze da se povuce! Pa tenis vise nece da lici na nista!
Pa sta ce mo mi da gledamo? Ko ce da cese guzicu,nos,usi,izvlaci gace iz dupeta,baje sa flasicama.Pa vise necu gledati tu dosadnu igru!

Kimi Haikonen

pre 10 godina

Nadalova konstitucija i tijelo kao da posustaju sav je iskrivljen kada servira ,ne mislim ništa loše sve najbolje u karijeri al on već odredjeno vrijeme se pati i kad pobjedjuje ali nije to onaj Nadal isto kao da je bolestan

Metohijski vuk

pre 10 godina

Rafa nije Rafa jos od US Opena, poklanja poene, nema vise taj zar, koncentracija mu nije ista i vise ne uspeva da prikrije frustraciju tokom meca. Moguce je da gresim, ali postoji nesto sto ga muci. On ce sav svoj fokus da usredsredi na RG, a na sledecim mastersima ce namerno izbegavati Noleta. Smatram da Djokovic nesme dozvoliti rane eliminacije i ako Nadal igra Barcelonu i Nole mora obavezno. Eventualni porazi ili pak namerna izbegavanja ce mu zestoko okrnjiti psihu pred RG.

Kika Majstor

pre 10 godina

Ovo je vec ozbiljno. Ne zbog poraza nego zbog igre.
Nadal je sporiji nego ikada, bez snage, plitki udraci, noge se ne mamestaju na udarac, krece se unazad, lopte mu jedva prelaze sredinu terena.
Bojim se da iz tako loseg kretanja i nedostatka snage nema povratka.

realno

pre 10 godina

@Mairon
Pa da budem iskren mnoge od tih titula na betonu i jeste osvojio slucajno i samo uz pomoc ogromne srece.

Kad sam napisao da ne zna da igra na betonu - nisam to mislio bas bukvalno. Medjutim cinjenica je da njegova igra na betonu nije za prvih 10 i da nikada ne bi ni usao u 10 najboljih da nije turnira na sljaci.

On je u prvih 10 usao 2005.
Od tog momenta njegovi uspesi na betonu su bili sledeci:
2005 - 3 titule
2006 - 1 titula
2007 - 1 titula
2008 - 2 titule
2009 - 2 titule
2010 - 2 titule
2011 - 0 titula
2012 - 0 titula

Za 8 godina igranja na betonu je osvojio 11 titula, sto je jedva malo vise od jedne titule godisnje.
S obzirom da se godisnje na betonu odigra desetak turnira to znaci da on u proseku osvaja jedan od 8 odigranih turnra na betonu.

I pored svega toga on je tih svih 8 godina bio ne samo u prvih 10, nego uglavnom na drugom ili prvom mestu.
Sta mislis kako je to uspevao?

Pa zahvaljujuci dobroj igri na sljaci i brojnim titulama na toj podlozi.
Zahvaljujuci sljaci on je uvek imao dobar ranking i lake zrebove na svim turnirima, pa i onim na betonu. Na betonu nije mogao da naidje ni na jednog tenisera iz prvih 10 pre polufinala. I pored toga izgubio je na betonu mnogo meceva od tenisera koji nisu bili ni u prvih 10, a sa teniserima iz prvih 10 na betonu ima negativan skor (vise poraza nego pobeda). Dakle da nije bilo sljake on bi danas mozda imao 2-3 titule na betonu, a u prvih 10 nikada ne bi usao.

danilo

pre 10 godina

Odličan meč i verovatno Fererov vrhunac.
Rafa očigledno uzdrman porazima od Noleta nije igrao svoju igru...
A čim neko od ove trojice najboljih ne igra u zoni 97%-100%, ovi iz Top 10 ih dobiju.
Lepa šansa za Noleta da pobedi i još više pridje broju; da pre RG bude ponovo br1.
Onda Rolan Garos kao primarni cilj poslednjih nekoliko godina...

Adio ~

pre 10 godina

Ne moze bolje biti. Ferer je posle Nolca meni najomiljeniji lik. A upravo je on izbrisao Rafine poene. Izgleda meni da ce Nole i pre Rima na to prvo mesto. Sada je sam, neprikosloven, legenda tenisa, najnaj. Bye Bye Rafo, drzi ta jedra da ne odletis u Kanzas. Neka ti je mirno more.

Nebojša

pre 10 godina

Bravo za Ferera već je pokazivao u nekim ranijim mečevima na šljaci protiv Nadala da može da mu parira ali uvek mu je falio završni udarac ovog puta nije i uspeo je da pobedi mislim da je uz stečeno samopouzdanje posle ove pobede favorit protiv Wavrinke kako god sada je već izvesan povratak Novaka na prvo mesto a početkom godine su stručnjaci koji nemaju pojma o bodovanju pričali kako Novak nema nikakve šanse da smeni Nadala što se sada ne jave.

Supermen

pre 10 godina

Sada je valjda jasno Djokovicevcima da ona pobeda u Majamiju nije rezultat njegove dobre igre, nego Rafine lose forme.
(ha, 18. april 2014 16:50)
Jel' ti neko skoro rekao "kako si ti pametan, bože, bože"

Дража

pre 10 godina

Po meni je Federer opasniji protivnik Đokoviću od Nadala, svakako nezgodniji. Jedino što Novaku ide u korist je Federerov pad koncentracije, tj. on nije u stanju da više igra na 100% tokom celog meča već počinje da pravi neiznuđene greške nekad već nakon prvog seta, onakve kakve stari/dobri Federer nikad ne bi pravio.
Đokovićevi mečevi protiv Federera su često neizvesniji nego protiv Nadala.

Advokat svih Srba

pre 10 godina

Katastrofalna igra Rafe Nadala,previse gresaka,previse jurcanja,previse dozvoljenih brejk lopti.Ni David nije igrao Bog zna sta,ali je svakako igrao bolje po cim je osvojio servis.Prodje li ovo Rafa protiv Wawrinke ili eventualno Novaka ili Rodzera u finalu bolje i da ne izlazi!A opet bude li prosao Ferer dalje bice to potpuno zasluzeno.

strucnjak

pre 10 godina

Prosecan mec, nista spektakularno. Ferer standardno dobar, Nadal jako los ovog puta, ocigledno je da je u velikim problemima sa formom. Ako Djokovic nastavi sa ovakvim igrama, RG je napokon njegov.

Nenad

pre 10 godina

Da se odmah izvinem Ferreru na startu mog komentara,jer juce napisah da ga ne vidim kao nekoga ko moze zaustaviti Nadala na sljaci Monte Carla.Toliko puta je bio blizu pobede protiv Rafe na sljaci,kontrolisao mec,a na kraju opet-izgubio.Zato ni pre ovog duela nisam verovao da moze biti drugacije.Ali sam se potajno u sebi nadao danasnjoj pobedi Ferrera.Jer otvoreno navijam za naseg Novaka Djokovica,ali postujem svakog tenisera i uvek sam oprezan i realistican sa prognozama,bez obzira na moje emocije,za koje se ne vezujem previse prilikom toga.Iako sam ocekivao reprizu proslogodisnjeg finala,jako mi je drago da je neko eliminisao Nadala(nije lepo nikada radovati se tudjoj nesreci u zivotu,ali ovo je ipak sport sto je sasvim normalna stvar) pre finala,jer je Spanac sada izgubio poprilican broj bodova.Sada je sve na Novaku,koji ne sme da se opusti i mora ozbiljno da shvati Garciu-Lopeza,bez obzira sto ga je onomad,2011-e u Madridu pobedio kao ove Spance do sada u toku turnira-za manje od sat vremena.Ferrera sam oduvek postovao,to je veliki teniski radnik,"rudar",kako ga ja zargonski zovem.Svaka mu cast,jako mi je drago da je konacno pobedio samog sebe,pa samim tim i Nadala.Srecno,Davide,i da stignes do finala!

Кулен. Нема боље!

pre 10 godina

Ајмо Ноле! Повратак на позицију бр.1, где ти је и место.. 2014 нека буде твоја сезона!
Подршка из Ниша.....

Wlada

pre 10 godina

S jedne strane mi je krivo sto je izgubio, jer Novak nece imati prilike da ga jos jednom oduchi od tenisa, a s druge strane mi je drago zato sto je izgubio bodove,,.. BRAVO FERER

zex

pre 10 godina

Nadal je u formi Ferer je uvek bio blizu pobede ali danas je zasluzeno pibedio.Nadal je uvek opasan ali sada je Novak najbolji i ako ste ga prosle godine otpisali a godine su pred njim.Niovak igra najbolji tenis i kada je na nivou nema tog igraca koji ce ga pobediti.novak je savrsen igrac,mozda je Federer elegantan ali demonstraciju sile koju Novak moze da pruzi niko nikada nije mogao.

Ferer!

pre 10 godina

Komsije!
Sad kad vam ostatak sveta gubi, ne mozete da se osvrcete na Noletov porez.
Vidite nasim glasanjem da mi ne zelimo Noletov novac od zarade. Srbija je i ovako duznik Noletu, jer njegovom velicinom dobijamo (finansijski, ugledom i politicki) vise nego tri Svajcarske zajedno.

Jota

pre 10 godina

Posle nasih tenisera i Delpotra, moj najomiljeniji teniser DF.
Utoliko vise sto je danas izbacio Nadala, te Novaku priblizio prvo mesto na ATP turu. Zvuci malo licemerno, ali...........

Novace spremaj se da zauzmes teniski tron.

Ranzo

pre 10 godina

Nije Ferer igra ništa specijalno, Nadal je mnogo grešio. Drma ga žestoka kriza još od Australije.Ogroman je pritisak na njemu, isto kao Novaku prošle godine.

Nebojša

pre 10 godina

Da bude jasno Nadal je danas grešio ali i ovakva partija na sljaci bi mu bila dovoljna protiv svih ostalih izuzev Novaka i Ferera koji je i ranije pokazao da može da mu parira na sljaci iako ga nije do sada dobio na toj podlozi.

Lida

pre 10 godina

@PLATI POREZ U SRBIJI DJOVACE

Meni vas komentar zvuci maliciozno.
A mozda je u pitanju samo neobavestenost?

Po sadasnjim zakonima u Srbiji placaju porez samo oni koji svoj novac u njoj i zaradjuju.

Osim sto nema zakonsku,Novak nema ni MORALNU OBAVEZU da poklanja novac Srbiji,jer zna se,nije Srbija dala NI DINAR dok je se spremao/trenirao da postane broj 1 u tenisu.

ccc

pre 10 godina

Ko ceka taj doceka. Drago mi je zbog pit bula jer je razvalio Rafu. Posle deset godina postena i zasluzena pobeda. Dobro je da je Rafa izgubio jer ovakvog Rafu sa ovako losim servisom i brojem gresaka Novak bi rasturio. Sa druge strane to bi bila velika psihicka prednost za Novaka. Jos jednom se dokazuje da je jako tesko braniti nego osvajati a Rafa tek ima veliki posao jer mnogo poena mora da osvoji. Prakticno sve turnire koje je dobijao prosle sezone a vec na drugom pada. Razlika je jos smanjena i sada Novak ima jos bolje sanse i postrek za dalji tok sezone. Bravo Ferer.

Branislav 58

pre 10 godina

Sreća da Nadal sa ovakvom igrom nije došao do Novaka,bio bi ponižen kao ostala dva Španca.Bolje ovako,od svog sunarodnika,mada obojca nisu pokazala mnogo,Nadal naročito,nikad gori na šljaci

duzzi

pre 10 godina

Nadal je naleteo na najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu. Ferer je pokazao zašto je jedan od najvećih boraca na ATP turu. Svaka čast za borbu! Rudarski tenis igraju obojica - ko nije gledao, treći gem u meču je trajao preko 15 min.

Ljuba

pre 10 godina

Zasto znak uzvika u naslovu? Ferer je igracina,veliki borac.Nije fer prema njemu,bez obzira na Nadalov zastrasujuci skor na sljaci.
Po meni je za Novaka ovo najvece iskusenje,ako se sastanu na ovom turniru.
Ceka ga fajter,ali valjda je sanirao onu povredu i otok na zglobu.
Postovanje Fereru,napred Nole !
(Time, 18. april 2014 15:28)

Zato sto ga nije pobedio 10 godina na sljaci...

klikovceto

pre 10 godina

Sada je valjda jasno Djokovicevcima da ona pobeda u Majamiju nije rezultat njegove dobre igre, nego Rafine lose forme.
(ha, 18. april 2014 16:50)

Ja ne znam kako te nije sramota da to uopšte pomenes, Nole ga je oducio od tenisa u Majamiju

JJ&Maria Sharapova fan

pre 10 godina

Rafa los, no svaka cast Ferrer-u sto je stisao petlju i uspeo da se izbori za pobedu na kraju. Njegov rad i posvecenost ovom sportu ne mogu a da se ne postuju. A i Novaku je ucinio lepu uslugu sto se tice poena na listi

Goran S.

pre 10 godina

Pit Bul Ferer skoro je izjavio da ga godine stizu i da vise nema toliko snage.
To mu je i pomoglo, zapeo je od starta verujuci da nece imati kondicije za tri seta...

Sonja S.

pre 10 godina

Porez se placa u zemlji u kojoj si prijavljen da zivis!
Novak placa tamo gde mu je mesto stanovanja! Ako se zahteva zakonom!
Ja sam rodjena u Srbiji a zivim u Americi gde i placam porez!
Sto bi placala porez Srbiji ako tamo ne zivim!

tandaremandare

pre 10 godina

I Novak je prosle godine na masterima ispadao na pocetku. Moraju nekad i oni da izgube, pa nisu vanzemaljci!!!

@ha
Pojasni nam samo, kakve to veze ima!!! Sutra moze da se desi; ne daj boze da se Nadal povredi i odluci da ne igra tenis, nego predje na golf. Da li to znaci da je Nole losiji nego sto pokazuju rezultati? Shvatite pljuvaci da se titule broje i nista vise, niko negleda Vavrinki sto je uzeo gs protiv povredjenog Nadala, on je gs sampion sve ostalo je nevazno.

Bravo Davide !

pre 10 godina

Bravo, baš mi je drago, ne samo zato što će Noletu biti lakše u daljem toku turnira, što Nadal nije odbranio bodove, nego mi je i Ferer gotivan, za razliku od Rafe. Svaka čast !

Jovan

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Ferera. Izuzetno kvalitetan mec sa naravno dosta gresaka jer obojica stizu i vracaju SVE. Sa druge strane Nadala je Novak ocigledno dobro uzdrmao pobedom u Majamiju. Idemo Nole do sestog uzastopnog mastersa, gazi samo !

Ivan M

pre 10 godina

Gledao sam do 4-4 u prvom setu i zbog vidjenog nisam iznenadjen rezultatom. Nadal je delovao slabo, nije kontrolisao razmene, teško dolazio do vinera i stalno se mučio na servisu. Ferer je igrao onako kako inače zna i ume, što je u ovom slučau bilo dovoljno. MK nije cilj sezone, ali će mu trebati rezultat na ostalim turnirima da bi sebi podigao samopouzdanje pred RG. Biće svakako zanimljivo polufinale Vavrinka - Ferer.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Ne mogu da kazem da se radujem zbog poraza Nadala, ali mi je drago sto je put Noovaku do titule ipak olaksan. Od njega sada vise jos zavisi samo.

mikimladen

pre 10 godina

bravo za Ferera.Ja sam Noletov navijac ali ljudi nemojte odpisivati Nadala,pogotovo na sljaci jer znamo sta taj covek moze uciniti.Tako da sezona sljake tek pocela,izgleda odlicbo za naseg Nol1ta ali daj da bodrimo Novaka a ne da se nadamo losem izdanju Nadala!Jos jednom svaka cast za Davida,konacno dobio Goliata na njegov teren!Idemoooo Nole!poz iz AUSTRIJE

Gentleman

pre 10 godina

Ferer je igrao odlicno, cak je u drugom setu imao 5:2 i servirao za mec, a onda je Nadal napravio brejk i ja sam mislio da ce da preokrene, posto se vec desavalo da Ferer dodje na korak do pobede, a onda se iste i uplasi. Svaka cast!

Malac

pre 10 godina

Sta li guta ovaj Ferer kada u ovim godinama i s obzirom da je strastven pusac ovako jurca po terenu?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikeli, 18. april 2014 15:50)

Ja sam u tim godinama i pusio i pio onako bas solidno, a mogao sam ladno istrcat u bilo koje doba dana ili noci najmanje 5 km.
A sportista sam bio cisto amaterski, onako za svoju dusu.
Sta onda ocekivati od nekog ko to radi godinama profesionalno,savesno i svakodnevno a nije mu 70.Sta onda reci za Gigsa ili pogotovo Zanetija?

c7-5

pre 10 godina

(tax, 18. april 2014 17:49)

1. Monako ne naplacuje porez, prema tome zaboravite vise tu glupost od price. Proveri na Wikipediji. Osnovni prihod je turizam.

2. Novak godisnje u Monaku zivi isto koliko i u BGD, ne vise od mesec dana jer cele godine putuje sa kontinenta na kontinent i igra turnire.

3. Novak sve sto zaradi na tim turnirima, automatski mu se odbija porez od tog novca a koj je to procenat zavisi u kojoj drzavi je igrao i zaradio. Najveci porez je u Engleskoj.

4. Kako onda da placa porez Srbiji kada ni paru nije zaradio igrajuci u nasoj zemlji?? Osim kada je igrao beogradski turnir. A na kraju zasto ne bi bio prijavljen u Monaku gde ima kucu? Da ti i tebi slicni necete da odlucujete, gde ce Novak da kupi kucu, gde ce da drzi svoju jahtu ili gde ce da bude prijavljen?? Na kraju, da li bi mogao uopste da kupi kucu a da nije u toj zemlji prijavljen?? Stavi malo prst na celo??

5. Zaludjeni ste mrznjom pa mislite da Rafa ili Rodzer koji zive u svojim zemljama, placaju porez Spaniji i Svajcarskoj od igranja tenisa?? Kako?? Jedino kada igraju Bazel ili Madrid..kako da plate porez Spaniji kada Rafa osvoji US open u SAD??

6. Na kraju, tvoj cilj kao i tebi slicnima nije briga za ovu zemlju jer ne ubire porez vec pljuvanje, omalovazavanje Novaka kome niste ni za crno pod noktima.

pre 10 godina

Bit problema leži u činjenici što tenisačima najveći dio prihoda donose sponzorski ugovori, a na tomu je polju Đoković zaradio mnogo više nego u igračkoj karijeri.

Spomenuti je Đoković samo za promjenu reketa i odjeće inkasirao više desetaka milijuna dolara.

I na taj iznos porez će platiti u MC-u, a ne u Srbijici.

Što znači da će tako uštedjeti milijune.

Monte Carlo također će nešto zaraditi.

Ne mnogo, ali previše gleda li se činjenica da u Novaka Đokovića nije uložio ni cent, da mu nije dao pravo glasa, besplatne terene...