Petak, 18.04.2014.

09:15

Duda savetuje Popovića pred plej-of

Iskusni srpski stručnjak Dušan Ivković biće gost San Antonio Sparsa pred početak plej-ofa u NBA ligi.

Izvor: JT

Duda savetuje Popoviæa pred plej-of IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Kolega Milovan

pre 10 godina

Ivkovic, Pesic, Obradovic, Vujosevic , Maljkovic... ne znam koja evropska zemlja ima ovoliko doktora kosarke!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bizon, 18. april 2014 15:21)


Kako si smeo da zaboravis cuvenog Jakovljevica, eno u kadetima Telekoma vec podize buducnost nase kosarke, sve do jednog buduci NBA igraci, sram te bilo, pa to je trener svih trenera, strucnjak svih strucnjaka, stvaralac svih stvaralaca, profesor kosarke bez premca u rangu Grega Popovica ali sa druge strane bi trebao da bude pomocni trener u Telekomu i da uci od Maljkovica !

bizon

pre 10 godina

Bizon,za Vujosevica ces bogami da izvines.Bio u CSK-a nista nije uradio,isterali ga.Bio u reprezentaciji nista nije uradio,isterali ga.E sad sto je nasa drzava i klubovi takvi da Partizan stalno mora da bude prvi,to je druga stvar. (ko, 18. april 2014 15:54)

Ma ja nisam navijacki ostrascen, po meni je on vrhunski strucnjak, svako ima svoje misljenje.

Styx river

pre 10 godina

@ Bizon
Nijedna! I ne samo to, nasi treneri su sigurno zasluzni za razvoj kosarke u mnogim zemljama, Zeljkov rad u Grckoj npr. je sigurno doprineo tome da mnogi njihovi igraci napreduju mozda i vise od njihovih realnih mogucnosti. Spanci su isticali vise puta da se njihov rad bazirao na kosarkaskoj filozofiji bivse Juge, a stvarno je primetna velika slicnost u dominaciji Spanaca i nekada nase reprezentacije. Greg, iako rodjen u Americi, u vodjenju Sparsa pokazuje neki “smek“ koji samo treneri sa ovih prostora poseduju. To je ta mogucnost da se od dobrih igraca prave odlicni, a od odlicnih fenomenalni. Zato je i igracima iz tih sistema teze da se prilagode u nekom drugom klubu. Nema sta, stvarno smo zemlja kosarke.

zec

pre 10 godina

u nba se ne forsiraju takvi faulovi i to je super za kosarku...u nba je bilo hack a shaq svojevremeno, ali to nije bilo tako strasno. da je shaq igrao u evropi i bio onoliko dominantan a onako los sa penala, bio bi na liniji 30 puta u zadnjoj cetvrtini...u nba se to urijetko radilo, bas rijetko...trojka na kraju se brani, u zadnje 2 minute se generalno sve brani, niko ne zeli da gleda more slobodnih, nego malo cvrscu igru u zadnje 2 minute

Witch 1

pre 10 godina

Kakav Popovich...ko je on??? Ako Jakovljevic,Andjus i ostali velikani kazu da on nema pojma,onda je tako..oni su legende u svom poslu,elita...

ko

pre 10 godina

Bizon,za Vujosevica ces bogami da izvines.Bio u CSK-a nista nije uradio,isterali ga.Bio u reprezentaciji nista nije uradio,isterali ga.E sad sto je nasa drzava i klubovi takvi da Partizan stalno mora da bude prvi,to je druga stvar.

dsf

pre 10 godina

@Popovic je trenutno najbolji trener u NBA. Medjutim proslogodisnji poraz u finalu definitivno ide njemu na dusu. Ne znam zasto forsirate tu pricu sa faulom na +3, to se u NBA nikad nije pravilo niti ce se ikad praviti. Njegov najveci propust je sto je izbacio Dankana, iz igre i time dosao u situaciju da Majami uhvati 2 lopte u napadu na 20s do kraja(to je nedopustivo da se desi i Milvoki Baksima, a kamoli NBA sampionu). Trojka u zadnjem napadu se vrlo tesko pogadja, i malo je igraca koji su sposobni za to pa makar ostali sami na 7,24. Setite se utakmice Lakersa i Kingsa 2002 kada je dvostruki najbolji trojkas sveta imao cist sut za pobedu na kraju G7.
(Majkl, 18. april 2014 12:59)

Manje vise slazem se sa tobom u vezi tvog komentara, ali cu morati da te malo editujem u vezi trojke na kraju poslednje utakmice, to upravo govori o psihologiji coveka, snazi mentalnog sklopa licnosti, ne toliko o njegovom trojkaskom ucinku u celini, kao i preciznosti tokom sezone ili karijere.. Pozz i svako dobro!

Majkl

pre 10 godina

Popovic je trenutno najbolji trener u NBA. Medjutim proslogodisnji poraz u finalu definitivno ide njemu na dusu. Ne znam zasto forsirate tu pricu sa faulom na +3, to se u NBA nikad nije pravilo niti ce se ikad praviti. Njegov najveci propust je sto je izbacio Dankana, iz igre i time dosao u situaciju da Majami uhvati 2 lopte u napadu na 20s do kraja(to je nedopustivo da se desi i Milvoki Baksima, a kamoli NBA sampionu). Trojka u zadnjem napadu se vrlo tesko pogadja, i malo je igraca koji su sposobni za to pa makar ostali sami na 7,24. Setite se utakmice Lakersa i Kingsa 2002 kada je dvostruki najbolji trojkas sveta imao cist sut za pobedu na kraju G7.

Branko

pre 10 godina

Svi se sada prave pametni da je trebao da pravi faul, pogledajte zato ponekad neku NBA
utakmicu!!! Fair-play NBA lige nalaze da se u takvim trenucima ne pravi faul i to tamo niko ne radi, sto je Greg Popovic izjavio i obajsnio ovdasnjim medijima posle utakmice.! Poz svim ljubiteljima kosarke...

$$$

pre 10 godina

da se igra po evropskim pravilama i da se NBA kosarkasi kontrolisu na doping, malo sutra bi neki NBA tim dobio Real,CSKA,itd.
(Mrmot, 18. april 2014 11:58)

Evropska pravila? Ko je i gde prvi izmislio kosarku?

drvobradi

pre 10 godina

@Zoran
Da li ti zaista mislis da ima nesto sto Greg Popovic ne zna o kosarci? Covek je objasnio zasto nije rekao da prave faul. Nije sportski po americkom shvatanju kosarke i njegova ekipa to nece raditi. Cak i po cenu titule.
@J.D.Aleksandar,
Da ista znas o kosarci ne bi nikada rekao ovako nesto. NBA je daleko iznad nivoa EL, da ne pominjem nacionalna prvenstva.

Doktor kosarke

pre 10 godina

Pa nije Duda zvao Popovica i rekao: "E Pope mogu li da dodjem?", nego je Pop zvao njega, i dakle cim ga je pozvao i to pred plej of sigurno ga nije zvao da idu u Las Vegas da kockaju i muvaju ribe.

zec

pre 10 godina

prestanite da davite sa faulom na 3 razlike, pop to ne bi uradio tacno da se ponovi ista situacija i svaka mu cast.
nepisano pravilo u NBA je da u zadnje 2 minute nema faulova, mislim glupih nekih, cak se i laksi kontakti ne sviraju.
to je dobro za kosarku, to stvara legende, daje prilike za suteve za pobjedu , za jaku igru, za momente odluke
u euroligi mahom se udje u penal zavrsnicu, faul tamo falu vamo, 2 za 1, 1 za 2 i razne budalastine, mene tacno mrzi da gledam kada dodje do toga, a bas volim kosarku i nba i euro.
popp je moguce najbolji trener kosarkaske igre u zadnjih 2,3 desetljeca, dakle ikada, pa samo pogledajte roster SAS, sta vam nije jasno
duda je isto doktor kosarke, a to sto ga je popp zovnuo samo pokazuje da nije sujetan, ima on sta i od dude da nauci

cz

pre 10 godina

@ corleone
Sto da ga bude sramota covek je to rekao zbog stvari koja je odlucila prosle godine ko osvaja titulu,da je seko napad Rey Rey ne bi dao 3 i odveo u produzetak,a kasnije i titula.Ne mislim da je covek mislio lose o nasem dr kosarke.

tripla

pre 10 godina

"SAmo moze da bude obrnuto, Duda je uvek bio najblizi RAdnickom i Zvezdi."

Da, zato je stalno po Partizanovim utakmicama, a Zvezdu nije gledao ni kao selektor... :-)

Partizan

Korać Cup (1): 1978–79
Yugoslav League (1): 1978-79
Yugoslav Cup (1): 1978-79

Njegova visost Dušan Ivković

pre 10 godina

Slusaj Greg, ja sam odveć star da bih vodio utakmicu umjesto tebe, ali ti moram dati jedan savjet - na plus tri, 10 sekundi do kraja, obavezno pravi faul.

$$$

pre 10 godina

Odbrane ne postoje,sve manje i manje kvalitetnih igraca,jednom recju smesno ! Sve vise ce se izjednacavati evropska i NBA kosarka !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (J.D.Aleksandar, 18. april 2014 10:37)

Ali zato evropska kosarka prsti od kvalitenih igraca.Najgori tim iz NBA lige bi se ladno nosio sa najboljim timovima Evrolige.(ako nije u pitanju revijalna tekma, pa se opuste)

duda

pre 10 godina

A da nije Duda otisao kod Popovica po savet za Vujosevica kako da srusi Radonju?
(teorija, 18. april 2014 10:19)

SAmo moze da bude obrnuto, Duda je uvek bio najblizi RAdnickom i Zvezdi.
Inace, svaka cast za poziv, jos jednom se potvrdjuje da drugi cene nase kvalitetne ljude vise od nas - mi ih prvo dignemo u nebesa (cak i previse), a onda ih dobro uvaljamo u blato.

dus dibidus

pre 10 godina

Две легенде :) Иако је Дуда имао пропуста, али тек ћемо видети колико је он извлачио максимум из наше репрезентације последњих година(нарочито овај последњи пут са "АБА и Агрожив играчима")

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

San Antonio ! Jedini tim koji je sacuvao stari duh NBA iz vremena Sakramenta,Dalasa,Lejkersa i ranije ere Cikaga i Jute ! Em crno beli,em najbolji ! Nikad ih niko ne pominje,a uvek su u vrhu ! Danasnji NBA bez njih bi izgledao glupo,posto poslednjih godina i onako vise ne lici na onu ligu od ranije ! Odbrane ne postoje,sve manje i manje kvalitetnih igraca,jednom recju smesno ! Sve vise ce se izjednacavati evropska i NBA kosarka !

Zoran

pre 10 godina

Da je Greg Popovic bio pametan pa da ga je pozvao pred proslogodisnju seriju finala, uzeli bi titulu. U stvari, bilo bi dovoljno samo da je bio u odlucujucoj utakmici jer da je primenjen Evropski nacin vodjenja tima, Heat ne bi uzeo titulu.

Labud

pre 10 godina

A ovde se usudjuju njega i Zeljka da uzimaju u usta anonimni likovi bez dana radnog staza...Za Duleta razumem, on direktno utice na zivote solidnog dela populacije.

Zoran

pre 10 godina

Da je Greg Popovic bio pametan pa da ga je pozvao pred proslogodisnju seriju finala, uzeli bi titulu. U stvari, bilo bi dovoljno samo da je bio u odlucujucoj utakmici jer da je primenjen Evropski nacin vodjenja tima, Heat ne bi uzeo titulu.

Njegova visost Dušan Ivković

pre 10 godina

Slusaj Greg, ja sam odveć star da bih vodio utakmicu umjesto tebe, ali ti moram dati jedan savjet - na plus tri, 10 sekundi do kraja, obavezno pravi faul.

Labud

pre 10 godina

A ovde se usudjuju njega i Zeljka da uzimaju u usta anonimni likovi bez dana radnog staza...Za Duleta razumem, on direktno utice na zivote solidnog dela populacije.

dus dibidus

pre 10 godina

Две легенде :) Иако је Дуда имао пропуста, али тек ћемо видети колико је он извлачио максимум из наше репрезентације последњих година(нарочито овај последњи пут са "АБА и Агрожив играчима")

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

San Antonio ! Jedini tim koji je sacuvao stari duh NBA iz vremena Sakramenta,Dalasa,Lejkersa i ranije ere Cikaga i Jute ! Em crno beli,em najbolji ! Nikad ih niko ne pominje,a uvek su u vrhu ! Danasnji NBA bez njih bi izgledao glupo,posto poslednjih godina i onako vise ne lici na onu ligu od ranije ! Odbrane ne postoje,sve manje i manje kvalitetnih igraca,jednom recju smesno ! Sve vise ce se izjednacavati evropska i NBA kosarka !

$$$

pre 10 godina

Odbrane ne postoje,sve manje i manje kvalitetnih igraca,jednom recju smesno ! Sve vise ce se izjednacavati evropska i NBA kosarka !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (J.D.Aleksandar, 18. april 2014 10:37)

Ali zato evropska kosarka prsti od kvalitenih igraca.Najgori tim iz NBA lige bi se ladno nosio sa najboljim timovima Evrolige.(ako nije u pitanju revijalna tekma, pa se opuste)

zec

pre 10 godina

prestanite da davite sa faulom na 3 razlike, pop to ne bi uradio tacno da se ponovi ista situacija i svaka mu cast.
nepisano pravilo u NBA je da u zadnje 2 minute nema faulova, mislim glupih nekih, cak se i laksi kontakti ne sviraju.
to je dobro za kosarku, to stvara legende, daje prilike za suteve za pobjedu , za jaku igru, za momente odluke
u euroligi mahom se udje u penal zavrsnicu, faul tamo falu vamo, 2 za 1, 1 za 2 i razne budalastine, mene tacno mrzi da gledam kada dodje do toga, a bas volim kosarku i nba i euro.
popp je moguce najbolji trener kosarkaske igre u zadnjih 2,3 desetljeca, dakle ikada, pa samo pogledajte roster SAS, sta vam nije jasno
duda je isto doktor kosarke, a to sto ga je popp zovnuo samo pokazuje da nije sujetan, ima on sta i od dude da nauci

Doktor kosarke

pre 10 godina

Pa nije Duda zvao Popovica i rekao: "E Pope mogu li da dodjem?", nego je Pop zvao njega, i dakle cim ga je pozvao i to pred plej of sigurno ga nije zvao da idu u Las Vegas da kockaju i muvaju ribe.

duda

pre 10 godina

A da nije Duda otisao kod Popovica po savet za Vujosevica kako da srusi Radonju?
(teorija, 18. april 2014 10:19)

SAmo moze da bude obrnuto, Duda je uvek bio najblizi RAdnickom i Zvezdi.
Inace, svaka cast za poziv, jos jednom se potvrdjuje da drugi cene nase kvalitetne ljude vise od nas - mi ih prvo dignemo u nebesa (cak i previse), a onda ih dobro uvaljamo u blato.

cz

pre 10 godina

@ corleone
Sto da ga bude sramota covek je to rekao zbog stvari koja je odlucila prosle godine ko osvaja titulu,da je seko napad Rey Rey ne bi dao 3 i odveo u produzetak,a kasnije i titula.Ne mislim da je covek mislio lose o nasem dr kosarke.

drvobradi

pre 10 godina

@Zoran
Da li ti zaista mislis da ima nesto sto Greg Popovic ne zna o kosarci? Covek je objasnio zasto nije rekao da prave faul. Nije sportski po americkom shvatanju kosarke i njegova ekipa to nece raditi. Cak i po cenu titule.
@J.D.Aleksandar,
Da ista znas o kosarci ne bi nikada rekao ovako nesto. NBA je daleko iznad nivoa EL, da ne pominjem nacionalna prvenstva.

tripla

pre 10 godina

"SAmo moze da bude obrnuto, Duda je uvek bio najblizi RAdnickom i Zvezdi."

Da, zato je stalno po Partizanovim utakmicama, a Zvezdu nije gledao ni kao selektor... :-)

Partizan

Korać Cup (1): 1978–79
Yugoslav League (1): 1978-79
Yugoslav Cup (1): 1978-79

Witch 1

pre 10 godina

Kakav Popovich...ko je on??? Ako Jakovljevic,Andjus i ostali velikani kazu da on nema pojma,onda je tako..oni su legende u svom poslu,elita...

Branko

pre 10 godina

Svi se sada prave pametni da je trebao da pravi faul, pogledajte zato ponekad neku NBA
utakmicu!!! Fair-play NBA lige nalaze da se u takvim trenucima ne pravi faul i to tamo niko ne radi, sto je Greg Popovic izjavio i obajsnio ovdasnjim medijima posle utakmice.! Poz svim ljubiteljima kosarke...

dsf

pre 10 godina

@Popovic je trenutno najbolji trener u NBA. Medjutim proslogodisnji poraz u finalu definitivno ide njemu na dusu. Ne znam zasto forsirate tu pricu sa faulom na +3, to se u NBA nikad nije pravilo niti ce se ikad praviti. Njegov najveci propust je sto je izbacio Dankana, iz igre i time dosao u situaciju da Majami uhvati 2 lopte u napadu na 20s do kraja(to je nedopustivo da se desi i Milvoki Baksima, a kamoli NBA sampionu). Trojka u zadnjem napadu se vrlo tesko pogadja, i malo je igraca koji su sposobni za to pa makar ostali sami na 7,24. Setite se utakmice Lakersa i Kingsa 2002 kada je dvostruki najbolji trojkas sveta imao cist sut za pobedu na kraju G7.
(Majkl, 18. april 2014 12:59)

Manje vise slazem se sa tobom u vezi tvog komentara, ali cu morati da te malo editujem u vezi trojke na kraju poslednje utakmice, to upravo govori o psihologiji coveka, snazi mentalnog sklopa licnosti, ne toliko o njegovom trojkaskom ucinku u celini, kao i preciznosti tokom sezone ili karijere.. Pozz i svako dobro!

Majkl

pre 10 godina

Popovic je trenutno najbolji trener u NBA. Medjutim proslogodisnji poraz u finalu definitivno ide njemu na dusu. Ne znam zasto forsirate tu pricu sa faulom na +3, to se u NBA nikad nije pravilo niti ce se ikad praviti. Njegov najveci propust je sto je izbacio Dankana, iz igre i time dosao u situaciju da Majami uhvati 2 lopte u napadu na 20s do kraja(to je nedopustivo da se desi i Milvoki Baksima, a kamoli NBA sampionu). Trojka u zadnjem napadu se vrlo tesko pogadja, i malo je igraca koji su sposobni za to pa makar ostali sami na 7,24. Setite se utakmice Lakersa i Kingsa 2002 kada je dvostruki najbolji trojkas sveta imao cist sut za pobedu na kraju G7.

$$$

pre 10 godina

da se igra po evropskim pravilama i da se NBA kosarkasi kontrolisu na doping, malo sutra bi neki NBA tim dobio Real,CSKA,itd.
(Mrmot, 18. april 2014 11:58)

Evropska pravila? Ko je i gde prvi izmislio kosarku?

zec

pre 10 godina

u nba se ne forsiraju takvi faulovi i to je super za kosarku...u nba je bilo hack a shaq svojevremeno, ali to nije bilo tako strasno. da je shaq igrao u evropi i bio onoliko dominantan a onako los sa penala, bio bi na liniji 30 puta u zadnjoj cetvrtini...u nba se to urijetko radilo, bas rijetko...trojka na kraju se brani, u zadnje 2 minute se generalno sve brani, niko ne zeli da gleda more slobodnih, nego malo cvrscu igru u zadnje 2 minute

Styx river

pre 10 godina

@ Bizon
Nijedna! I ne samo to, nasi treneri su sigurno zasluzni za razvoj kosarke u mnogim zemljama, Zeljkov rad u Grckoj npr. je sigurno doprineo tome da mnogi njihovi igraci napreduju mozda i vise od njihovih realnih mogucnosti. Spanci su isticali vise puta da se njihov rad bazirao na kosarkaskoj filozofiji bivse Juge, a stvarno je primetna velika slicnost u dominaciji Spanaca i nekada nase reprezentacije. Greg, iako rodjen u Americi, u vodjenju Sparsa pokazuje neki “smek“ koji samo treneri sa ovih prostora poseduju. To je ta mogucnost da se od dobrih igraca prave odlicni, a od odlicnih fenomenalni. Zato je i igracima iz tih sistema teze da se prilagode u nekom drugom klubu. Nema sta, stvarno smo zemlja kosarke.

ko

pre 10 godina

Bizon,za Vujosevica ces bogami da izvines.Bio u CSK-a nista nije uradio,isterali ga.Bio u reprezentaciji nista nije uradio,isterali ga.E sad sto je nasa drzava i klubovi takvi da Partizan stalno mora da bude prvi,to je druga stvar.

bizon

pre 10 godina

Bizon,za Vujosevica ces bogami da izvines.Bio u CSK-a nista nije uradio,isterali ga.Bio u reprezentaciji nista nije uradio,isterali ga.E sad sto je nasa drzava i klubovi takvi da Partizan stalno mora da bude prvi,to je druga stvar. (ko, 18. april 2014 15:54)

Ma ja nisam navijacki ostrascen, po meni je on vrhunski strucnjak, svako ima svoje misljenje.

Kolega Milovan

pre 10 godina

Ivkovic, Pesic, Obradovic, Vujosevic , Maljkovic... ne znam koja evropska zemlja ima ovoliko doktora kosarke!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bizon, 18. april 2014 15:21)


Kako si smeo da zaboravis cuvenog Jakovljevica, eno u kadetima Telekoma vec podize buducnost nase kosarke, sve do jednog buduci NBA igraci, sram te bilo, pa to je trener svih trenera, strucnjak svih strucnjaka, stvaralac svih stvaralaca, profesor kosarke bez premca u rangu Grega Popovica ali sa druge strane bi trebao da bude pomocni trener u Telekomu i da uci od Maljkovica !

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

San Antonio ! Jedini tim koji je sacuvao stari duh NBA iz vremena Sakramenta,Dalasa,Lejkersa i ranije ere Cikaga i Jute ! Em crno beli,em najbolji ! Nikad ih niko ne pominje,a uvek su u vrhu ! Danasnji NBA bez njih bi izgledao glupo,posto poslednjih godina i onako vise ne lici na onu ligu od ranije ! Odbrane ne postoje,sve manje i manje kvalitetnih igraca,jednom recju smesno ! Sve vise ce se izjednacavati evropska i NBA kosarka !

$$$

pre 10 godina

Odbrane ne postoje,sve manje i manje kvalitetnih igraca,jednom recju smesno ! Sve vise ce se izjednacavati evropska i NBA kosarka !
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (J.D.Aleksandar, 18. april 2014 10:37)

Ali zato evropska kosarka prsti od kvalitenih igraca.Najgori tim iz NBA lige bi se ladno nosio sa najboljim timovima Evrolige.(ako nije u pitanju revijalna tekma, pa se opuste)

Labud

pre 10 godina

A ovde se usudjuju njega i Zeljka da uzimaju u usta anonimni likovi bez dana radnog staza...Za Duleta razumem, on direktno utice na zivote solidnog dela populacije.

Njegova visost Dušan Ivković

pre 10 godina

Slusaj Greg, ja sam odveć star da bih vodio utakmicu umjesto tebe, ali ti moram dati jedan savjet - na plus tri, 10 sekundi do kraja, obavezno pravi faul.

duda

pre 10 godina

A da nije Duda otisao kod Popovica po savet za Vujosevica kako da srusi Radonju?
(teorija, 18. april 2014 10:19)

SAmo moze da bude obrnuto, Duda je uvek bio najblizi RAdnickom i Zvezdi.
Inace, svaka cast za poziv, jos jednom se potvrdjuje da drugi cene nase kvalitetne ljude vise od nas - mi ih prvo dignemo u nebesa (cak i previse), a onda ih dobro uvaljamo u blato.

Zoran

pre 10 godina

Da je Greg Popovic bio pametan pa da ga je pozvao pred proslogodisnju seriju finala, uzeli bi titulu. U stvari, bilo bi dovoljno samo da je bio u odlucujucoj utakmici jer da je primenjen Evropski nacin vodjenja tima, Heat ne bi uzeo titulu.

ko

pre 10 godina

Bizon,za Vujosevica ces bogami da izvines.Bio u CSK-a nista nije uradio,isterali ga.Bio u reprezentaciji nista nije uradio,isterali ga.E sad sto je nasa drzava i klubovi takvi da Partizan stalno mora da bude prvi,to je druga stvar.

$$$

pre 10 godina

da se igra po evropskim pravilama i da se NBA kosarkasi kontrolisu na doping, malo sutra bi neki NBA tim dobio Real,CSKA,itd.
(Mrmot, 18. april 2014 11:58)

Evropska pravila? Ko je i gde prvi izmislio kosarku?

zec

pre 10 godina

prestanite da davite sa faulom na 3 razlike, pop to ne bi uradio tacno da se ponovi ista situacija i svaka mu cast.
nepisano pravilo u NBA je da u zadnje 2 minute nema faulova, mislim glupih nekih, cak se i laksi kontakti ne sviraju.
to je dobro za kosarku, to stvara legende, daje prilike za suteve za pobjedu , za jaku igru, za momente odluke
u euroligi mahom se udje u penal zavrsnicu, faul tamo falu vamo, 2 za 1, 1 za 2 i razne budalastine, mene tacno mrzi da gledam kada dodje do toga, a bas volim kosarku i nba i euro.
popp je moguce najbolji trener kosarkaske igre u zadnjih 2,3 desetljeca, dakle ikada, pa samo pogledajte roster SAS, sta vam nije jasno
duda je isto doktor kosarke, a to sto ga je popp zovnuo samo pokazuje da nije sujetan, ima on sta i od dude da nauci

tripla

pre 10 godina

"SAmo moze da bude obrnuto, Duda je uvek bio najblizi RAdnickom i Zvezdi."

Da, zato je stalno po Partizanovim utakmicama, a Zvezdu nije gledao ni kao selektor... :-)

Partizan

Korać Cup (1): 1978–79
Yugoslav League (1): 1978-79
Yugoslav Cup (1): 1978-79

dus dibidus

pre 10 godina

Две легенде :) Иако је Дуда имао пропуста, али тек ћемо видети колико је он извлачио максимум из наше репрезентације последњих година(нарочито овај последњи пут са "АБА и Агрожив играчима")

drvobradi

pre 10 godina

@Zoran
Da li ti zaista mislis da ima nesto sto Greg Popovic ne zna o kosarci? Covek je objasnio zasto nije rekao da prave faul. Nije sportski po americkom shvatanju kosarke i njegova ekipa to nece raditi. Cak i po cenu titule.
@J.D.Aleksandar,
Da ista znas o kosarci ne bi nikada rekao ovako nesto. NBA je daleko iznad nivoa EL, da ne pominjem nacionalna prvenstva.

Kolega Milovan

pre 10 godina

Ivkovic, Pesic, Obradovic, Vujosevic , Maljkovic... ne znam koja evropska zemlja ima ovoliko doktora kosarke!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bizon, 18. april 2014 15:21)


Kako si smeo da zaboravis cuvenog Jakovljevica, eno u kadetima Telekoma vec podize buducnost nase kosarke, sve do jednog buduci NBA igraci, sram te bilo, pa to je trener svih trenera, strucnjak svih strucnjaka, stvaralac svih stvaralaca, profesor kosarke bez premca u rangu Grega Popovica ali sa druge strane bi trebao da bude pomocni trener u Telekomu i da uci od Maljkovica !

bizon

pre 10 godina

Bizon,za Vujosevica ces bogami da izvines.Bio u CSK-a nista nije uradio,isterali ga.Bio u reprezentaciji nista nije uradio,isterali ga.E sad sto je nasa drzava i klubovi takvi da Partizan stalno mora da bude prvi,to je druga stvar. (ko, 18. april 2014 15:54)

Ma ja nisam navijacki ostrascen, po meni je on vrhunski strucnjak, svako ima svoje misljenje.

Witch 1

pre 10 godina

Kakav Popovich...ko je on??? Ako Jakovljevic,Andjus i ostali velikani kazu da on nema pojma,onda je tako..oni su legende u svom poslu,elita...

Doktor kosarke

pre 10 godina

Pa nije Duda zvao Popovica i rekao: "E Pope mogu li da dodjem?", nego je Pop zvao njega, i dakle cim ga je pozvao i to pred plej of sigurno ga nije zvao da idu u Las Vegas da kockaju i muvaju ribe.

zec

pre 10 godina

u nba se ne forsiraju takvi faulovi i to je super za kosarku...u nba je bilo hack a shaq svojevremeno, ali to nije bilo tako strasno. da je shaq igrao u evropi i bio onoliko dominantan a onako los sa penala, bio bi na liniji 30 puta u zadnjoj cetvrtini...u nba se to urijetko radilo, bas rijetko...trojka na kraju se brani, u zadnje 2 minute se generalno sve brani, niko ne zeli da gleda more slobodnih, nego malo cvrscu igru u zadnje 2 minute

cz

pre 10 godina

@ corleone
Sto da ga bude sramota covek je to rekao zbog stvari koja je odlucila prosle godine ko osvaja titulu,da je seko napad Rey Rey ne bi dao 3 i odveo u produzetak,a kasnije i titula.Ne mislim da je covek mislio lose o nasem dr kosarke.

Branko

pre 10 godina

Svi se sada prave pametni da je trebao da pravi faul, pogledajte zato ponekad neku NBA
utakmicu!!! Fair-play NBA lige nalaze da se u takvim trenucima ne pravi faul i to tamo niko ne radi, sto je Greg Popovic izjavio i obajsnio ovdasnjim medijima posle utakmice.! Poz svim ljubiteljima kosarke...

Majkl

pre 10 godina

Popovic je trenutno najbolji trener u NBA. Medjutim proslogodisnji poraz u finalu definitivno ide njemu na dusu. Ne znam zasto forsirate tu pricu sa faulom na +3, to se u NBA nikad nije pravilo niti ce se ikad praviti. Njegov najveci propust je sto je izbacio Dankana, iz igre i time dosao u situaciju da Majami uhvati 2 lopte u napadu na 20s do kraja(to je nedopustivo da se desi i Milvoki Baksima, a kamoli NBA sampionu). Trojka u zadnjem napadu se vrlo tesko pogadja, i malo je igraca koji su sposobni za to pa makar ostali sami na 7,24. Setite se utakmice Lakersa i Kingsa 2002 kada je dvostruki najbolji trojkas sveta imao cist sut za pobedu na kraju G7.

Styx river

pre 10 godina

@ Bizon
Nijedna! I ne samo to, nasi treneri su sigurno zasluzni za razvoj kosarke u mnogim zemljama, Zeljkov rad u Grckoj npr. je sigurno doprineo tome da mnogi njihovi igraci napreduju mozda i vise od njihovih realnih mogucnosti. Spanci su isticali vise puta da se njihov rad bazirao na kosarkaskoj filozofiji bivse Juge, a stvarno je primetna velika slicnost u dominaciji Spanaca i nekada nase reprezentacije. Greg, iako rodjen u Americi, u vodjenju Sparsa pokazuje neki “smek“ koji samo treneri sa ovih prostora poseduju. To je ta mogucnost da se od dobrih igraca prave odlicni, a od odlicnih fenomenalni. Zato je i igracima iz tih sistema teze da se prilagode u nekom drugom klubu. Nema sta, stvarno smo zemlja kosarke.

dsf

pre 10 godina

@Popovic je trenutno najbolji trener u NBA. Medjutim proslogodisnji poraz u finalu definitivno ide njemu na dusu. Ne znam zasto forsirate tu pricu sa faulom na +3, to se u NBA nikad nije pravilo niti ce se ikad praviti. Njegov najveci propust je sto je izbacio Dankana, iz igre i time dosao u situaciju da Majami uhvati 2 lopte u napadu na 20s do kraja(to je nedopustivo da se desi i Milvoki Baksima, a kamoli NBA sampionu). Trojka u zadnjem napadu se vrlo tesko pogadja, i malo je igraca koji su sposobni za to pa makar ostali sami na 7,24. Setite se utakmice Lakersa i Kingsa 2002 kada je dvostruki najbolji trojkas sveta imao cist sut za pobedu na kraju G7.
(Majkl, 18. april 2014 12:59)

Manje vise slazem se sa tobom u vezi tvog komentara, ali cu morati da te malo editujem u vezi trojke na kraju poslednje utakmice, to upravo govori o psihologiji coveka, snazi mentalnog sklopa licnosti, ne toliko o njegovom trojkaskom ucinku u celini, kao i preciznosti tokom sezone ili karijere.. Pozz i svako dobro!