Utorak, 15.04.2014.

12:29

"Mesi se ne trudi zbog pozicije"

Bivši trener Barselone Radomir Antić smatra da se ionel Mesi slabo trudi na utakmicama jer je nezadovoljan zbog pozicije u timu.

Izvor: AK

"Mesi se ne trudi zbog pozicije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 10 godina

ma ajte molim vas... teljo, kao levi napadac ima dobar sut na prvu ("anrijevski stil" - jak plasman ;) i to je otprilike sve. ostalo je cist prosek... dok se ne popravi i skroz uigra sa timom (cesto ime da sagori i zabrlja povratni pas, poznati barsin adut) zreo je da menja neimara od 75. minuta pa na gore. tako je to: tesko se dobija minutaza u jakoj ekipi, i on ako je realan to i sam mora da zna.

Styx river

pre 10 godina

Mesi neuporedivo bolje igra za Barsu nego Agrentinu, dok npr. Nejmar razbija za Brazil, a u Barsi nije bas na tom nivou. Sve u svemu Katalonci imaju dva najbolja juznoamericka igraca, dva najbolja spanska, i opet ove sezone najverovatnije nece osvojiti nista.

M@rconi

pre 10 godina

I sada udjem ovde i citam komentare likova koji kritikuju onakvog igraca kao sto je Mesi.Sacuvaj me Boze ovolike doze kretenizma.Sve mi znamo i svakog kritikujemo.Zato smo i ovde gde smo.

skrajb

pre 10 godina

dobar je neimar ne treba napadati momka, ali je cinjenica da im jos jedan igrac na toj poziciji nije trebao. neimar je doveden iz ekonomskih razloga, prodaja dresova, sponzorstva i ostalo.. u pravu je antic, teljo je masina na onoj poziciji brz, hotar, jak i ima jedan od najboljih suteva sa pozicije na kojoj igra, a tu su i iniesta i pedro..

Branko S.

pre 10 godina

Tekst i misljenje g-dina Antica korektan izuzev kraja - valjda svi znaju ko je Radomir Antic!Ili to ide na adresu Toleta!?Iako se trudim da zaboravim,ali sve zbog tog Toleta ja vec dve smotre svetskog fudbala (Evropa 2012 i SP 2014)gledam bez navijanja i uskraceni mi je potpuna satisfakcija!Zasto?Zato sto se prvom coveku fudbalske kuce Srbije dozvolilo da se igra sa reprezentacijom kao da je njegova igracka!A moglo je bolje - bez njega!Ali kad su neki "nezamenljivi" kao da im je tata ostavio u nasledstvo!Sva podrska Drulovicu sa nadom da opet reprezentaciju digne na nivo iz vremena R.Antica!

Don Quijote

pre 10 godina

Moram priznati da ruzno pisanje o Radomiru Anticu shvatam kao licnu uvredu. U fudbalu je bilo mnogo boljih i vecih trenera od njega, ali ni jedan od njih nije uspeo da sedi na klupama sva tri najveca spanska kluba. Bio je trener Real Madrida i Barcelone, a za njegovog zemana u Atletico Madridu, ostvario je najvece uspehe u istoriji ovog spanskog velikana. Reprezentacija Srbije pod njegovim vodjstvom igrala je fudbal, a stadioni su na mecevima reprezentacije bili puni ko oko. Tako da, ako vec neko nema nista pametno i suvislo da napise, bolje da precuti i zadrzi svoje slepilo za sebe.
Poredjenje Cristiana Ronalda i Lea Messia je stvar licnog ukusa, samo ima jedna stvar koja je neosporna. Cristiano Ronaldo je pola reprezentacije Portugala a Messi se u Argentini ne vidi u tolikoj meri, da se ljudi cesto pitaju da li je igrao uopste. Tajna Messijeve magije u Barci lezi par metara nazad gde su Andrés Iniesta i Xavi Hernández. Oni ne igraju za Argentinu pa u reprezentaciji nema Messi magije. Jos ako dodamo poslednje golove u Primeri, na tri utakmice Messi je dao 5 golova, sve iz penala. Pametnom dosta.

Stevan

pre 10 godina

Reč je o najboljem fudbaleru na svetu. Razmaženi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srđan Lalić, 15. april 2014 14:00)

Ispravka, rec je o drugom najboljem igracu na svetu. Prvo mesto popunio je Cristiano Ronaldo.

stefan

pre 10 godina

Mesi je problem?
Sta sve necu cuti. Covek koji je dao u poslednje 4 godine 200 golova i asistirao za jos 100 je problem ?
Barselona ima probleme druge prirode. Dovodjenje Neimara je bilo nepotrebno i sad placaju ceh.
Falio im je odbrambeni igrac i jaki centarfor, ali oni to ne dovode iz nepoznatih razloga. Oslanjaju se na Krojfov sistem da svi igraju sve vec 30 godina.
Neimar je placen toliko, a za te pare su mogli dovesti Falkaa, Kostu, Toresa...Ma bilo koga.
Sad ce se videti prava snaga Barsine omladinske skole - u sledecoj sezoni oni moraju izbaciti 3 nova igraca inace odose niz vodu.
Ne dirajte Mesija i Ronalda, to su dva najbolja igraca na svetu. Glupe su rasprave na tu temu.

Ante

pre 10 godina

Messi neće trčat jer igra na poziciji koja mu ne odgovara, a Ronaldo želi igrat iako je ozljeđen i može mu se dogoditi da propusti SP. Čovjek trenira i pod ozljedom jer voli nogomet, a ne ovaj mali razmaženi!

ilija J.

pre 10 godina

Za Barsu bi savrsen bio jedan snazan napadac kao sto je Lukaku, meni onaj Neymar za sada nista nije pokazao, ne idu on i Messi zajedno.

henri

pre 10 godina

Bgd: Da dodam da je prvo Murinjo sa Interom postavio duplu plitku zonu 4-4 . Cetvorica izmedju penala i 16 m i cetvorica isped 16 m radili kao masinica za šisanje, a Mesija zatvarali Kivu, Zaneti i Etoo, pa i Snajder. U takvoj formaciji tika, taka mozes do sutra al golu nećeš prici! A Barsa i sad igra bez suta ili krilnih nabacivanja i zato ovako prolazi jer je ta igra procitana. Plus svi su videli da pod pritiskom na zadnju liniju tesko iznose loptu a Valdez od pet izbacivanja 4 salje u aut na 30 m od svog gola. Smesni su kad umesto da sutnu fudbal na protivnicku polovinu, vracaju golmanu da ucini to isto i pogresi! Itd, itd....da ne razglabam o smesnom decku Nejmaru...

ii

pre 10 godina

barsi fali napadac koji je visok ,da daje golove glavom.lijevo messi desno neymar,iza xavi ,iniesta,buskets,pedro.znaci napadac tipa bierhoff,ako se moze slican naci...a barselona nije losa bila,samo je atletiko silan,opet ce lagano povaliti celzija i finalu takodze bajerna...........

Bgd

pre 10 godina

1.Messi ne igra krilo nego špica u ovoj formaciji. Njegovo prirodno mesto je zauzeo Fabregas a to je mesto polušpica.
2.Nije problem u Messiju niti u Neymaru koji takođe igra spica a prirodno je krilo, već u tome da timovi koji imaju snažne centralne vezne igrače igraju gušće na sredini i u odbrani prepuštajući mnogo prostora na boku odakle stižu potpuno bezvredni centaršutevi Albe i Alvesa jer na njih nema ko da reaguje.
3.Šetanje kroz centralni deo odbrane nije moguć pa kompletna tika-taka filozofija pada u vodu. Bilo je lepo dok je trajalo a način takve igre je sahranio R. DiMateo u polufinalu LŠ pre dve godine.

Srđan Lalić

pre 10 godina

Normalno da razmazeni nece da igra na krilu, pa zbog toga je i najurio Ibru iz kluba...
(palop, 15. april 2014 13:40)
Reč je o najboljem fudbaleru na svetu. Razmaženi...

EuroNix

pre 10 godina

Antic kako vreme odmice sve vise gubi kontrolu i sve vise lupa. Prvo sto se tice Tella. "Otkrovenje prosle sezone..." Netacno i proslu sezonu nije igrao nesto narocito. Uvek mu lopta odskakala. Tello je inace pre dve sezone igrao najbolje. Messi. Ako se secate utakmice protiv Real S. u kupu 1:1 kad je poveo sa centra i jedno pet igraca pazilo na njega i svih ostalih utakmica protiv Real Madrida videcete da Messi kad je u sredini privuce jedno cetri pet igraca. Time otvara prostor Neymaru levo ili Sanchezu desno. Sa te pozicije je Messi najefektivniji u Barci. Ako je na desnom krilu onda je dovoljno dva igraca da ga pokriju i pritisnu do aut linije. Preko aut linije Messi ne sme preci. Ako ih prodje onda ima dugacak put do gola, ako centrira nema centarfora na golu. Tako da ova taktika sa Messijem na krilu ne moze biti dobra za Barcu sa ovim igracima koje Barca ima na raspolaganju. Tu je protivniku potrebno samo dva igraca da ga pokriju, dok na centru vise i Messi lakse stvara visak na terenu.Martino je pokusao sa Messijem na krilu u nadi da ce Cesc nesto uraditi, sto se kasnije ispostavilo kao beskorisno. Druga pogresna taktika Martina u zadnje vreme su visoki centarsutevi na centru. Sinoc ako ste gledali Youth leagu mogli ste se uveriti kako su prodori po krilu sa niskim i preciznim centarsutevima po zemlji najopasniji. Pitaje Adamu Traore kako se to radi.

Mislim, dakle postojim :D

pre 10 godina

Konacno nesto pametno. Teljo je u ovom trenutku mnogo, mnogoo bolji od Nejmara, i treba da ode iz Barce kad' se ovako ponasaaju prema njemu, kao i sa Tijagom sto je bilo, pa sad' neka zale, isto ce i sa njim biti. Nejmar je najveca greska Barce.

Solskjaer

pre 10 godina

Ima ovo sto kaze Antic smisla...
Ne bih sada pravio poredjenja sa Kristianom, posto su mnogi alergicni na to, ali recimo, secam se da je Runi jednu utakmicu zavrsio na desnom beku, a skoro svaku sledecu utakmicu se ne zna na kojoj ce poziciji odigrati. Malo se to ove sezone iskristalisalo. Desavalo se i njemu da neke utakmice odigra sa manje volje, ali cak i tada je uvek svom snagom ulazio u duele i bivao nervozan ako mu ne ide...
Rekao bih da se tako nesto trenutno kod Mesija bas i ne primecuje.

Mozda gresim, ali mislim da ne.

ggg

pre 10 godina

Pa barselona nema špica, u napadu su svi polušpicevi, igraju sa tri polišpica konstantno od kad je Ibrahimovic otišao.
Mesi je najbolji na desnom polušpicu, ima najprecizniji dribling na svetu i pas igra mu je skoro kao iniestina, ali valjda mu je status u klubu takav da može da dobije ono što traži.

MrPjotr

pre 10 godina

Batalite vise sa Anticem. Prolupao je i on. Sta je uradio do sada, uradio je. Nova vremena, nove taktike, novi, mladi treneri su potrebni. Gvardiola, Murinjo, Simeone, i Nikolic, Drulovic, sto da ne?! Tu lezi snaga i nada, ne u Anticu i Ljupku Petrovicu i Iliji Sestkovicu!

Gabrijel Omar

pre 10 godina

To je rekao Antic,a treba videti sta misli i Radomir...ma daj,bre,Mesi ce u Brseloni biti i golman,ako mu se hoce. Bez obzira na zasluge,mislim da se ove godine bas preteralo sa povladjivanjem,od trenera po njegovom izboru do pozicije na terenu i taktike...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Nije mi jasno što ga trpe u Barseloni. Siti i PSŽ bi odmah dali 200 miliona za njega. Koliko im je dao (a dobro je plaćen bio za to), toliko im sada uzima..a i dalje je dobro plaćen. Nula od profesionalca.

S A D B O Y S

pre 10 godina

Plasi se kompleksas za svoje rekorde ako igra na krilu, a Ronaldo samo tu igra, iako ima bolju konstituciju za napadaca od njega.

loko

pre 10 godina

nejmar je veoma glup potez parse....to sto oni traze od nejmara da radi,to moze upravo teljo da radi a oni su dali 100m za brazilca koji bi se po stilu vise uklopio u real...nejmar je individualac,u realu bi igrao umesto benzeme koji promasuje 2 od 3 zicera....ali to je najmanji problem barse,problem su golman i odbrana....zamislite sledecu sezonu i barsu koja ima 15-20 bodova manje jer imaju pinta na golu i odbranu koja jedva uspeva da se zakrpi a protiv svake jace ekipe puca ka balon.Sami su krivi,tako ozbiljan klub a ulaganje u odbranu je nikakvo,pike je prosecan igrac uvek bio ali to se najmanje primeti kad igra za barsu jer protivnik jedva moze da dodje do daha od barsinih napada,tako da pike 85 min moze da pijucka kafu na svojoj polovini,na istu foru se provlacio i valdez,prosecan golman koji ima 5 puta manje posla nego kolege iz drugih klubova

neutralni felsh

pre 10 godina

jel? nije zadovoljan pozicijom? smeta li mu i promaja, stezu li ga kopacke, da li je zadovoljan saigracima iz protokola?
antic preteruje jer prosto, cuva se za mondijal. taj trofej mu fali.
trebalo bi ga malo ohladiti na klupi, samo steta sto tata martino nema tu slobodu u barseloni. tvrdio sam bas ovde na portalu da bi sanchez pedro i neimar bolje odigrali napad protiv atletika, a da je mesi usao od 75. minuta, da potvrdi utakmicu. telja se nisam setio - bravo anticu, hvala na podsecanju ;)

sovuljaga

pre 10 godina

Mesi je trol koji moze vrhunski da igra samo kao centralni napadac...svako poredjenje sa Ronaldom je smesno jer Ronaldo igra na levom krilu a pomaze dosta i odbrani.u Engleskoj je sa pozicije desnog krila dao preko 30 golova u sezoni dok je za Mesija opasno da ide bilo gde iz Barse a pogotovo u Premijer ligu.ako hocete da ih poredite onda se setite Mesijeve sezone kada je igrao na desnom krilu!

loko

pre 10 godina

nejmar je veoma glup potez parse....to sto oni traze od nejmara da radi,to moze upravo teljo da radi a oni su dali 100m za brazilca koji bi se po stilu vise uklopio u real...nejmar je individualac,u realu bi igrao umesto benzeme koji promasuje 2 od 3 zicera....ali to je najmanji problem barse,problem su golman i odbrana....zamislite sledecu sezonu i barsu koja ima 15-20 bodova manje jer imaju pinta na golu i odbranu koja jedva uspeva da se zakrpi a protiv svake jace ekipe puca ka balon.Sami su krivi,tako ozbiljan klub a ulaganje u odbranu je nikakvo,pike je prosecan igrac uvek bio ali to se najmanje primeti kad igra za barsu jer protivnik jedva moze da dodje do daha od barsinih napada,tako da pike 85 min moze da pijucka kafu na svojoj polovini,na istu foru se provlacio i valdez,prosecan golman koji ima 5 puta manje posla nego kolege iz drugih klubova

Srđan Lalić

pre 10 godina

Normalno da razmazeni nece da igra na krilu, pa zbog toga je i najurio Ibru iz kluba...
(palop, 15. april 2014 13:40)
Reč je o najboljem fudbaleru na svetu. Razmaženi...

neutralni felsh

pre 10 godina

jel? nije zadovoljan pozicijom? smeta li mu i promaja, stezu li ga kopacke, da li je zadovoljan saigracima iz protokola?
antic preteruje jer prosto, cuva se za mondijal. taj trofej mu fali.
trebalo bi ga malo ohladiti na klupi, samo steta sto tata martino nema tu slobodu u barseloni. tvrdio sam bas ovde na portalu da bi sanchez pedro i neimar bolje odigrali napad protiv atletika, a da je mesi usao od 75. minuta, da potvrdi utakmicu. telja se nisam setio - bravo anticu, hvala na podsecanju ;)

Bgd

pre 10 godina

1.Messi ne igra krilo nego špica u ovoj formaciji. Njegovo prirodno mesto je zauzeo Fabregas a to je mesto polušpica.
2.Nije problem u Messiju niti u Neymaru koji takođe igra spica a prirodno je krilo, već u tome da timovi koji imaju snažne centralne vezne igrače igraju gušće na sredini i u odbrani prepuštajući mnogo prostora na boku odakle stižu potpuno bezvredni centaršutevi Albe i Alvesa jer na njih nema ko da reaguje.
3.Šetanje kroz centralni deo odbrane nije moguć pa kompletna tika-taka filozofija pada u vodu. Bilo je lepo dok je trajalo a način takve igre je sahranio R. DiMateo u polufinalu LŠ pre dve godine.

sovuljaga

pre 10 godina

Mesi je trol koji moze vrhunski da igra samo kao centralni napadac...svako poredjenje sa Ronaldom je smesno jer Ronaldo igra na levom krilu a pomaze dosta i odbrani.u Engleskoj je sa pozicije desnog krila dao preko 30 golova u sezoni dok je za Mesija opasno da ide bilo gde iz Barse a pogotovo u Premijer ligu.ako hocete da ih poredite onda se setite Mesijeve sezone kada je igrao na desnom krilu!

S A D B O Y S

pre 10 godina

Plasi se kompleksas za svoje rekorde ako igra na krilu, a Ronaldo samo tu igra, iako ima bolju konstituciju za napadaca od njega.

ggg

pre 10 godina

Pa barselona nema špica, u napadu su svi polušpicevi, igraju sa tri polišpica konstantno od kad je Ibrahimovic otišao.
Mesi je najbolji na desnom polušpicu, ima najprecizniji dribling na svetu i pas igra mu je skoro kao iniestina, ali valjda mu je status u klubu takav da može da dobije ono što traži.

Gabrijel Omar

pre 10 godina

To je rekao Antic,a treba videti sta misli i Radomir...ma daj,bre,Mesi ce u Brseloni biti i golman,ako mu se hoce. Bez obzira na zasluge,mislim da se ove godine bas preteralo sa povladjivanjem,od trenera po njegovom izboru do pozicije na terenu i taktike...

MrPjotr

pre 10 godina

Batalite vise sa Anticem. Prolupao je i on. Sta je uradio do sada, uradio je. Nova vremena, nove taktike, novi, mladi treneri su potrebni. Gvardiola, Murinjo, Simeone, i Nikolic, Drulovic, sto da ne?! Tu lezi snaga i nada, ne u Anticu i Ljupku Petrovicu i Iliji Sestkovicu!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Nije mi jasno što ga trpe u Barseloni. Siti i PSŽ bi odmah dali 200 miliona za njega. Koliko im je dao (a dobro je plaćen bio za to), toliko im sada uzima..a i dalje je dobro plaćen. Nula od profesionalca.

Solskjaer

pre 10 godina

Ima ovo sto kaze Antic smisla...
Ne bih sada pravio poredjenja sa Kristianom, posto su mnogi alergicni na to, ali recimo, secam se da je Runi jednu utakmicu zavrsio na desnom beku, a skoro svaku sledecu utakmicu se ne zna na kojoj ce poziciji odigrati. Malo se to ove sezone iskristalisalo. Desavalo se i njemu da neke utakmice odigra sa manje volje, ali cak i tada je uvek svom snagom ulazio u duele i bivao nervozan ako mu ne ide...
Rekao bih da se tako nesto trenutno kod Mesija bas i ne primecuje.

Mozda gresim, ali mislim da ne.

Ante

pre 10 godina

Messi neće trčat jer igra na poziciji koja mu ne odgovara, a Ronaldo želi igrat iako je ozljeđen i može mu se dogoditi da propusti SP. Čovjek trenira i pod ozljedom jer voli nogomet, a ne ovaj mali razmaženi!

Mislim, dakle postojim :D

pre 10 godina

Konacno nesto pametno. Teljo je u ovom trenutku mnogo, mnogoo bolji od Nejmara, i treba da ode iz Barce kad' se ovako ponasaaju prema njemu, kao i sa Tijagom sto je bilo, pa sad' neka zale, isto ce i sa njim biti. Nejmar je najveca greska Barce.

Don Quijote

pre 10 godina

Moram priznati da ruzno pisanje o Radomiru Anticu shvatam kao licnu uvredu. U fudbalu je bilo mnogo boljih i vecih trenera od njega, ali ni jedan od njih nije uspeo da sedi na klupama sva tri najveca spanska kluba. Bio je trener Real Madrida i Barcelone, a za njegovog zemana u Atletico Madridu, ostvario je najvece uspehe u istoriji ovog spanskog velikana. Reprezentacija Srbije pod njegovim vodjstvom igrala je fudbal, a stadioni su na mecevima reprezentacije bili puni ko oko. Tako da, ako vec neko nema nista pametno i suvislo da napise, bolje da precuti i zadrzi svoje slepilo za sebe.
Poredjenje Cristiana Ronalda i Lea Messia je stvar licnog ukusa, samo ima jedna stvar koja je neosporna. Cristiano Ronaldo je pola reprezentacije Portugala a Messi se u Argentini ne vidi u tolikoj meri, da se ljudi cesto pitaju da li je igrao uopste. Tajna Messijeve magije u Barci lezi par metara nazad gde su Andrés Iniesta i Xavi Hernández. Oni ne igraju za Argentinu pa u reprezentaciji nema Messi magije. Jos ako dodamo poslednje golove u Primeri, na tri utakmice Messi je dao 5 golova, sve iz penala. Pametnom dosta.

henri

pre 10 godina

Bgd: Da dodam da je prvo Murinjo sa Interom postavio duplu plitku zonu 4-4 . Cetvorica izmedju penala i 16 m i cetvorica isped 16 m radili kao masinica za šisanje, a Mesija zatvarali Kivu, Zaneti i Etoo, pa i Snajder. U takvoj formaciji tika, taka mozes do sutra al golu nećeš prici! A Barsa i sad igra bez suta ili krilnih nabacivanja i zato ovako prolazi jer je ta igra procitana. Plus svi su videli da pod pritiskom na zadnju liniju tesko iznose loptu a Valdez od pet izbacivanja 4 salje u aut na 30 m od svog gola. Smesni su kad umesto da sutnu fudbal na protivnicku polovinu, vracaju golmanu da ucini to isto i pogresi! Itd, itd....da ne razglabam o smesnom decku Nejmaru...

ilija J.

pre 10 godina

Za Barsu bi savrsen bio jedan snazan napadac kao sto je Lukaku, meni onaj Neymar za sada nista nije pokazao, ne idu on i Messi zajedno.

EuroNix

pre 10 godina

Antic kako vreme odmice sve vise gubi kontrolu i sve vise lupa. Prvo sto se tice Tella. "Otkrovenje prosle sezone..." Netacno i proslu sezonu nije igrao nesto narocito. Uvek mu lopta odskakala. Tello je inace pre dve sezone igrao najbolje. Messi. Ako se secate utakmice protiv Real S. u kupu 1:1 kad je poveo sa centra i jedno pet igraca pazilo na njega i svih ostalih utakmica protiv Real Madrida videcete da Messi kad je u sredini privuce jedno cetri pet igraca. Time otvara prostor Neymaru levo ili Sanchezu desno. Sa te pozicije je Messi najefektivniji u Barci. Ako je na desnom krilu onda je dovoljno dva igraca da ga pokriju i pritisnu do aut linije. Preko aut linije Messi ne sme preci. Ako ih prodje onda ima dugacak put do gola, ako centrira nema centarfora na golu. Tako da ova taktika sa Messijem na krilu ne moze biti dobra za Barcu sa ovim igracima koje Barca ima na raspolaganju. Tu je protivniku potrebno samo dva igraca da ga pokriju, dok na centru vise i Messi lakse stvara visak na terenu.Martino je pokusao sa Messijem na krilu u nadi da ce Cesc nesto uraditi, sto se kasnije ispostavilo kao beskorisno. Druga pogresna taktika Martina u zadnje vreme su visoki centarsutevi na centru. Sinoc ako ste gledali Youth leagu mogli ste se uveriti kako su prodori po krilu sa niskim i preciznim centarsutevima po zemlji najopasniji. Pitaje Adamu Traore kako se to radi.

stefan

pre 10 godina

Mesi je problem?
Sta sve necu cuti. Covek koji je dao u poslednje 4 godine 200 golova i asistirao za jos 100 je problem ?
Barselona ima probleme druge prirode. Dovodjenje Neimara je bilo nepotrebno i sad placaju ceh.
Falio im je odbrambeni igrac i jaki centarfor, ali oni to ne dovode iz nepoznatih razloga. Oslanjaju se na Krojfov sistem da svi igraju sve vec 30 godina.
Neimar je placen toliko, a za te pare su mogli dovesti Falkaa, Kostu, Toresa...Ma bilo koga.
Sad ce se videti prava snaga Barsine omladinske skole - u sledecoj sezoni oni moraju izbaciti 3 nova igraca inace odose niz vodu.
Ne dirajte Mesija i Ronalda, to su dva najbolja igraca na svetu. Glupe su rasprave na tu temu.

Stevan

pre 10 godina

Reč je o najboljem fudbaleru na svetu. Razmaženi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srđan Lalić, 15. april 2014 14:00)

Ispravka, rec je o drugom najboljem igracu na svetu. Prvo mesto popunio je Cristiano Ronaldo.

M@rconi

pre 10 godina

I sada udjem ovde i citam komentare likova koji kritikuju onakvog igraca kao sto je Mesi.Sacuvaj me Boze ovolike doze kretenizma.Sve mi znamo i svakog kritikujemo.Zato smo i ovde gde smo.

ii

pre 10 godina

barsi fali napadac koji je visok ,da daje golove glavom.lijevo messi desno neymar,iza xavi ,iniesta,buskets,pedro.znaci napadac tipa bierhoff,ako se moze slican naci...a barselona nije losa bila,samo je atletiko silan,opet ce lagano povaliti celzija i finalu takodze bajerna...........

Branko S.

pre 10 godina

Tekst i misljenje g-dina Antica korektan izuzev kraja - valjda svi znaju ko je Radomir Antic!Ili to ide na adresu Toleta!?Iako se trudim da zaboravim,ali sve zbog tog Toleta ja vec dve smotre svetskog fudbala (Evropa 2012 i SP 2014)gledam bez navijanja i uskraceni mi je potpuna satisfakcija!Zasto?Zato sto se prvom coveku fudbalske kuce Srbije dozvolilo da se igra sa reprezentacijom kao da je njegova igracka!A moglo je bolje - bez njega!Ali kad su neki "nezamenljivi" kao da im je tata ostavio u nasledstvo!Sva podrska Drulovicu sa nadom da opet reprezentaciju digne na nivo iz vremena R.Antica!

skrajb

pre 10 godina

dobar je neimar ne treba napadati momka, ali je cinjenica da im jos jedan igrac na toj poziciji nije trebao. neimar je doveden iz ekonomskih razloga, prodaja dresova, sponzorstva i ostalo.. u pravu je antic, teljo je masina na onoj poziciji brz, hotar, jak i ima jedan od najboljih suteva sa pozicije na kojoj igra, a tu su i iniesta i pedro..

Styx river

pre 10 godina

Mesi neuporedivo bolje igra za Barsu nego Agrentinu, dok npr. Nejmar razbija za Brazil, a u Barsi nije bas na tom nivou. Sve u svemu Katalonci imaju dva najbolja juznoamericka igraca, dva najbolja spanska, i opet ove sezone najverovatnije nece osvojiti nista.

neutralni felsh

pre 10 godina

ma ajte molim vas... teljo, kao levi napadac ima dobar sut na prvu ("anrijevski stil" - jak plasman ;) i to je otprilike sve. ostalo je cist prosek... dok se ne popravi i skroz uigra sa timom (cesto ime da sagori i zabrlja povratni pas, poznati barsin adut) zreo je da menja neimara od 75. minuta pa na gore. tako je to: tesko se dobija minutaza u jakoj ekipi, i on ako je realan to i sam mora da zna.

Srđan Lalić

pre 10 godina

Normalno da razmazeni nece da igra na krilu, pa zbog toga je i najurio Ibru iz kluba...
(palop, 15. april 2014 13:40)
Reč je o najboljem fudbaleru na svetu. Razmaženi...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Nije mi jasno što ga trpe u Barseloni. Siti i PSŽ bi odmah dali 200 miliona za njega. Koliko im je dao (a dobro je plaćen bio za to), toliko im sada uzima..a i dalje je dobro plaćen. Nula od profesionalca.

sovuljaga

pre 10 godina

Mesi je trol koji moze vrhunski da igra samo kao centralni napadac...svako poredjenje sa Ronaldom je smesno jer Ronaldo igra na levom krilu a pomaze dosta i odbrani.u Engleskoj je sa pozicije desnog krila dao preko 30 golova u sezoni dok je za Mesija opasno da ide bilo gde iz Barse a pogotovo u Premijer ligu.ako hocete da ih poredite onda se setite Mesijeve sezone kada je igrao na desnom krilu!

MrPjotr

pre 10 godina

Batalite vise sa Anticem. Prolupao je i on. Sta je uradio do sada, uradio je. Nova vremena, nove taktike, novi, mladi treneri su potrebni. Gvardiola, Murinjo, Simeone, i Nikolic, Drulovic, sto da ne?! Tu lezi snaga i nada, ne u Anticu i Ljupku Petrovicu i Iliji Sestkovicu!

S A D B O Y S

pre 10 godina

Plasi se kompleksas za svoje rekorde ako igra na krilu, a Ronaldo samo tu igra, iako ima bolju konstituciju za napadaca od njega.

ii

pre 10 godina

barsi fali napadac koji je visok ,da daje golove glavom.lijevo messi desno neymar,iza xavi ,iniesta,buskets,pedro.znaci napadac tipa bierhoff,ako se moze slican naci...a barselona nije losa bila,samo je atletiko silan,opet ce lagano povaliti celzija i finalu takodze bajerna...........

loko

pre 10 godina

nejmar je veoma glup potez parse....to sto oni traze od nejmara da radi,to moze upravo teljo da radi a oni su dali 100m za brazilca koji bi se po stilu vise uklopio u real...nejmar je individualac,u realu bi igrao umesto benzeme koji promasuje 2 od 3 zicera....ali to je najmanji problem barse,problem su golman i odbrana....zamislite sledecu sezonu i barsu koja ima 15-20 bodova manje jer imaju pinta na golu i odbranu koja jedva uspeva da se zakrpi a protiv svake jace ekipe puca ka balon.Sami su krivi,tako ozbiljan klub a ulaganje u odbranu je nikakvo,pike je prosecan igrac uvek bio ali to se najmanje primeti kad igra za barsu jer protivnik jedva moze da dodje do daha od barsinih napada,tako da pike 85 min moze da pijucka kafu na svojoj polovini,na istu foru se provlacio i valdez,prosecan golman koji ima 5 puta manje posla nego kolege iz drugih klubova

Stevan

pre 10 godina

Reč je o najboljem fudbaleru na svetu. Razmaženi...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Srđan Lalić, 15. april 2014 14:00)

Ispravka, rec je o drugom najboljem igracu na svetu. Prvo mesto popunio je Cristiano Ronaldo.

Ante

pre 10 godina

Messi neće trčat jer igra na poziciji koja mu ne odgovara, a Ronaldo želi igrat iako je ozljeđen i može mu se dogoditi da propusti SP. Čovjek trenira i pod ozljedom jer voli nogomet, a ne ovaj mali razmaženi!

Don Quijote

pre 10 godina

Moram priznati da ruzno pisanje o Radomiru Anticu shvatam kao licnu uvredu. U fudbalu je bilo mnogo boljih i vecih trenera od njega, ali ni jedan od njih nije uspeo da sedi na klupama sva tri najveca spanska kluba. Bio je trener Real Madrida i Barcelone, a za njegovog zemana u Atletico Madridu, ostvario je najvece uspehe u istoriji ovog spanskog velikana. Reprezentacija Srbije pod njegovim vodjstvom igrala je fudbal, a stadioni su na mecevima reprezentacije bili puni ko oko. Tako da, ako vec neko nema nista pametno i suvislo da napise, bolje da precuti i zadrzi svoje slepilo za sebe.
Poredjenje Cristiana Ronalda i Lea Messia je stvar licnog ukusa, samo ima jedna stvar koja je neosporna. Cristiano Ronaldo je pola reprezentacije Portugala a Messi se u Argentini ne vidi u tolikoj meri, da se ljudi cesto pitaju da li je igrao uopste. Tajna Messijeve magije u Barci lezi par metara nazad gde su Andrés Iniesta i Xavi Hernández. Oni ne igraju za Argentinu pa u reprezentaciji nema Messi magije. Jos ako dodamo poslednje golove u Primeri, na tri utakmice Messi je dao 5 golova, sve iz penala. Pametnom dosta.

EuroNix

pre 10 godina

Antic kako vreme odmice sve vise gubi kontrolu i sve vise lupa. Prvo sto se tice Tella. "Otkrovenje prosle sezone..." Netacno i proslu sezonu nije igrao nesto narocito. Uvek mu lopta odskakala. Tello je inace pre dve sezone igrao najbolje. Messi. Ako se secate utakmice protiv Real S. u kupu 1:1 kad je poveo sa centra i jedno pet igraca pazilo na njega i svih ostalih utakmica protiv Real Madrida videcete da Messi kad je u sredini privuce jedno cetri pet igraca. Time otvara prostor Neymaru levo ili Sanchezu desno. Sa te pozicije je Messi najefektivniji u Barci. Ako je na desnom krilu onda je dovoljno dva igraca da ga pokriju i pritisnu do aut linije. Preko aut linije Messi ne sme preci. Ako ih prodje onda ima dugacak put do gola, ako centrira nema centarfora na golu. Tako da ova taktika sa Messijem na krilu ne moze biti dobra za Barcu sa ovim igracima koje Barca ima na raspolaganju. Tu je protivniku potrebno samo dva igraca da ga pokriju, dok na centru vise i Messi lakse stvara visak na terenu.Martino je pokusao sa Messijem na krilu u nadi da ce Cesc nesto uraditi, sto se kasnije ispostavilo kao beskorisno. Druga pogresna taktika Martina u zadnje vreme su visoki centarsutevi na centru. Sinoc ako ste gledali Youth leagu mogli ste se uveriti kako su prodori po krilu sa niskim i preciznim centarsutevima po zemlji najopasniji. Pitaje Adamu Traore kako se to radi.

neutralni felsh

pre 10 godina

jel? nije zadovoljan pozicijom? smeta li mu i promaja, stezu li ga kopacke, da li je zadovoljan saigracima iz protokola?
antic preteruje jer prosto, cuva se za mondijal. taj trofej mu fali.
trebalo bi ga malo ohladiti na klupi, samo steta sto tata martino nema tu slobodu u barseloni. tvrdio sam bas ovde na portalu da bi sanchez pedro i neimar bolje odigrali napad protiv atletika, a da je mesi usao od 75. minuta, da potvrdi utakmicu. telja se nisam setio - bravo anticu, hvala na podsecanju ;)

henri

pre 10 godina

Bgd: Da dodam da je prvo Murinjo sa Interom postavio duplu plitku zonu 4-4 . Cetvorica izmedju penala i 16 m i cetvorica isped 16 m radili kao masinica za šisanje, a Mesija zatvarali Kivu, Zaneti i Etoo, pa i Snajder. U takvoj formaciji tika, taka mozes do sutra al golu nećeš prici! A Barsa i sad igra bez suta ili krilnih nabacivanja i zato ovako prolazi jer je ta igra procitana. Plus svi su videli da pod pritiskom na zadnju liniju tesko iznose loptu a Valdez od pet izbacivanja 4 salje u aut na 30 m od svog gola. Smesni su kad umesto da sutnu fudbal na protivnicku polovinu, vracaju golmanu da ucini to isto i pogresi! Itd, itd....da ne razglabam o smesnom decku Nejmaru...

Gabrijel Omar

pre 10 godina

To je rekao Antic,a treba videti sta misli i Radomir...ma daj,bre,Mesi ce u Brseloni biti i golman,ako mu se hoce. Bez obzira na zasluge,mislim da se ove godine bas preteralo sa povladjivanjem,od trenera po njegovom izboru do pozicije na terenu i taktike...

Bgd

pre 10 godina

1.Messi ne igra krilo nego špica u ovoj formaciji. Njegovo prirodno mesto je zauzeo Fabregas a to je mesto polušpica.
2.Nije problem u Messiju niti u Neymaru koji takođe igra spica a prirodno je krilo, već u tome da timovi koji imaju snažne centralne vezne igrače igraju gušće na sredini i u odbrani prepuštajući mnogo prostora na boku odakle stižu potpuno bezvredni centaršutevi Albe i Alvesa jer na njih nema ko da reaguje.
3.Šetanje kroz centralni deo odbrane nije moguć pa kompletna tika-taka filozofija pada u vodu. Bilo je lepo dok je trajalo a način takve igre je sahranio R. DiMateo u polufinalu LŠ pre dve godine.

Mislim, dakle postojim :D

pre 10 godina

Konacno nesto pametno. Teljo je u ovom trenutku mnogo, mnogoo bolji od Nejmara, i treba da ode iz Barce kad' se ovako ponasaaju prema njemu, kao i sa Tijagom sto je bilo, pa sad' neka zale, isto ce i sa njim biti. Nejmar je najveca greska Barce.

M@rconi

pre 10 godina

I sada udjem ovde i citam komentare likova koji kritikuju onakvog igraca kao sto je Mesi.Sacuvaj me Boze ovolike doze kretenizma.Sve mi znamo i svakog kritikujemo.Zato smo i ovde gde smo.

stefan

pre 10 godina

Mesi je problem?
Sta sve necu cuti. Covek koji je dao u poslednje 4 godine 200 golova i asistirao za jos 100 je problem ?
Barselona ima probleme druge prirode. Dovodjenje Neimara je bilo nepotrebno i sad placaju ceh.
Falio im je odbrambeni igrac i jaki centarfor, ali oni to ne dovode iz nepoznatih razloga. Oslanjaju se na Krojfov sistem da svi igraju sve vec 30 godina.
Neimar je placen toliko, a za te pare su mogli dovesti Falkaa, Kostu, Toresa...Ma bilo koga.
Sad ce se videti prava snaga Barsine omladinske skole - u sledecoj sezoni oni moraju izbaciti 3 nova igraca inace odose niz vodu.
Ne dirajte Mesija i Ronalda, to su dva najbolja igraca na svetu. Glupe su rasprave na tu temu.

Styx river

pre 10 godina

Mesi neuporedivo bolje igra za Barsu nego Agrentinu, dok npr. Nejmar razbija za Brazil, a u Barsi nije bas na tom nivou. Sve u svemu Katalonci imaju dva najbolja juznoamericka igraca, dva najbolja spanska, i opet ove sezone najverovatnije nece osvojiti nista.

ilija J.

pre 10 godina

Za Barsu bi savrsen bio jedan snazan napadac kao sto je Lukaku, meni onaj Neymar za sada nista nije pokazao, ne idu on i Messi zajedno.

ggg

pre 10 godina

Pa barselona nema špica, u napadu su svi polušpicevi, igraju sa tri polišpica konstantno od kad je Ibrahimovic otišao.
Mesi je najbolji na desnom polušpicu, ima najprecizniji dribling na svetu i pas igra mu je skoro kao iniestina, ali valjda mu je status u klubu takav da može da dobije ono što traži.

Solskjaer

pre 10 godina

Ima ovo sto kaze Antic smisla...
Ne bih sada pravio poredjenja sa Kristianom, posto su mnogi alergicni na to, ali recimo, secam se da je Runi jednu utakmicu zavrsio na desnom beku, a skoro svaku sledecu utakmicu se ne zna na kojoj ce poziciji odigrati. Malo se to ove sezone iskristalisalo. Desavalo se i njemu da neke utakmice odigra sa manje volje, ali cak i tada je uvek svom snagom ulazio u duele i bivao nervozan ako mu ne ide...
Rekao bih da se tako nesto trenutno kod Mesija bas i ne primecuje.

Mozda gresim, ali mislim da ne.

Branko S.

pre 10 godina

Tekst i misljenje g-dina Antica korektan izuzev kraja - valjda svi znaju ko je Radomir Antic!Ili to ide na adresu Toleta!?Iako se trudim da zaboravim,ali sve zbog tog Toleta ja vec dve smotre svetskog fudbala (Evropa 2012 i SP 2014)gledam bez navijanja i uskraceni mi je potpuna satisfakcija!Zasto?Zato sto se prvom coveku fudbalske kuce Srbije dozvolilo da se igra sa reprezentacijom kao da je njegova igracka!A moglo je bolje - bez njega!Ali kad su neki "nezamenljivi" kao da im je tata ostavio u nasledstvo!Sva podrska Drulovicu sa nadom da opet reprezentaciju digne na nivo iz vremena R.Antica!

neutralni felsh

pre 10 godina

ma ajte molim vas... teljo, kao levi napadac ima dobar sut na prvu ("anrijevski stil" - jak plasman ;) i to je otprilike sve. ostalo je cist prosek... dok se ne popravi i skroz uigra sa timom (cesto ime da sagori i zabrlja povratni pas, poznati barsin adut) zreo je da menja neimara od 75. minuta pa na gore. tako je to: tesko se dobija minutaza u jakoj ekipi, i on ako je realan to i sam mora da zna.

skrajb

pre 10 godina

dobar je neimar ne treba napadati momka, ali je cinjenica da im jos jedan igrac na toj poziciji nije trebao. neimar je doveden iz ekonomskih razloga, prodaja dresova, sponzorstva i ostalo.. u pravu je antic, teljo je masina na onoj poziciji brz, hotar, jak i ima jedan od najboljih suteva sa pozicije na kojoj igra, a tu su i iniesta i pedro..