Četvrtak, 20.02.2014.

11:15

Virtus povlači Danilovićevu peticu

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje povući će iz upotrebe dres sa brojem pet u čast Predraga Saše Danilovića.

Izvor: JT

Virtus povlaèi Daniloviæevu peticu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

dzoni

pre 10 godina

JOs se secam ove utakmice kad je kao rooki za MAjami sutirao trojke 7/7 http://www.youtube.com/watch?v=HLtKmVDKneA Al sam mator kad se secam i toga.

zainteresovani

pre 10 godina

Moze li neko da mi odgovori zasto je Predrag sa nadimkom "Sasha"??
Zar ne bi bilo logicnije Pedja? I u severnoj Americi govorise "Sasha", da li ga tako oslovljavaju i u Srbiji?

Bio sam na utakmici Heat-s i Raptors-a u Torontu, sedeo iza klupe Majamija i prozivao ga sa PEDJA, a on se okrenuo i odmahnuo...
Hvala za odgovor i pozdrav!

djordje

pre 10 godina

(To je pravi naslov, 20. februar 2014 14:58)
(Sale.MLS, 20. februar 2014 17:00)

Nisam rekao da je Saša Danilović bio osrednji igrač, naprotiv ! Samo sam apostrofirao da nije bio tip igrača koji je često davao po 40 poena na utakmici, već je njegov učinak u odbrani ponekad bio bitniji od napada. Saša je imao herca, naravno, da nekažem m.... (slažem se sa Sale.MLS ) i čovek koji je davao duh timu i dobru atmosferu. Dakle, VELIKI IGRAČ, ali ipak za nijansu ispod pomenutih (možda i Bodiroge) Ne treba zaborvaiti ni da je Saša u direktnim duelima sa Kukočem u italijanskom šampionatu često bio bolji!
Naravno da je Stojko Vranković za sve pomenute „druga liga“, ali sam ga ja spomenu samo zbog par akcija koje se stvarno mogu podvesti pod „ KUCANJEM PREKO SABONISA“ – Budimo realni, Sabonis (najbolji beli centar ikada) je u Danilovićevom slučaju, ipak želeo da izbegne faul, pa,u zadnji čas, nije ni pokušao da ide na blokadu.
Što se mojh kompleksa tiče: Molim? Imam fakultet, magistraturu, veliki stan, auto, suprugu, dva sina, siguran posao u državnoj upravi... Nisam profesionalni sportista, novinar sam, ali sam dobro igrao basket i košarku u školskim i studentskim danima...
Na kraju, Saša, još jednom srećno i čestitam na velikoj košarkaškoj počasti od strane bivšeg Kindera !

RMD

pre 10 godina

Kakva je to masina bila i u napadu i u odbrani. Kad god je igrao za reprezentaciju bio je najbolji strelac i nije postojala ekipa kojoj nije mogao istovremeno da da 25 poena i da ustopuje njenog najboljeg igraca.
Cove je u evroligi imao prosek od 19,4, 18,7, 20, 22,1, 17,5 i 16,9 poena, a danas neki osvajaju titulu najboljeg strelca tog takmicenja sa smesnih 15 poena u proseku.
U NBA ligi je u ruki sezoni davao 12,7 poena i da je samo hteo da ostane tamo mogao je da bude izuzetan NBA igrac.
Na kraju krajeva najvece legende srpske kosarke su Kicanovic, Dalipagic, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Divac, Rebraca- svi iz Partizana. Uz njih Stojakovic i Bodiroga koji nisu igrali ni za Partizan ni za Zvezdu. I na kraju jedan jedini igrac iz ovog kluba koji sad nema ime-Slavnic, pa cak i on je mnogo ispod svih ovih.

Batkov ljakse

pre 10 godina

Najači su mi likovi koji pišu da je Stojaković bolji igrač od Danilovića,hahahahahahahahahahahahaha! Kapiram da se radi o navijačima koji su košarku počeli da prate 2011! Uporedjivati Danilovića sa Stojakovićem je kao uporediti Željka Obradovića sa Radonjićem! Stojaković je najveći uspeh napravio kada je promašio ceo najbitniji šut u karijeri,ceo koš protiv Lejkersa!

Sale.MLS

pre 10 godina

@djordje
Ne, nisi pogrešno shvaćen. Shvaćen si baš kako treba. Prvo nepotrebno porediš 6 sjajnih košarkaša, ako Danilović i jeste poslednji od njih, odlučivale su nijanse. Dao je duplo manje koševa od Đorđevića koji je dao 40 i kusur. Pa jesi nekad gledao utakmicu u kojoj dva igrača daju preko 40 poena?!? Sva poenta kucanja preko Sabonisa je da je čovek skupio m... i skočio na Sabonisa.OK za Kukoča i Dražena, apsolutno neponovljivi igrači (i u svetskim okvirima), ali nemoj mi među ovakve veličine gurati Stojka vrankovića!!!
Danilović je bio verovatno najbolji odbrambeni neamerički bek ikad, a davao je 20ak poena po utakmici!
Na kraju krajeva, njegov dres je povukao klub kojem je doneo mnogo, i kakav ti problem imaš sa tim?!?

bra nik

pre 10 godina

Kada se setim 97/98 čini mi se, kada smo igrali euroligu i kada smo se i u grupi i na F4 sastali sa Kinderom.

E, sad u grupi, Danilović na predstavljanju dobija šal od navijača koji kači oko vrata, i svi iz kindera mu tapšu. Ulazi u igru, šiba trojku sa 9 metara i maši za metar. Smeju se i on i Mesina, i Mesina ga izvodi odmah, i više nije ulazio.

Bravo!

djordje

pre 10 godina

Samo jedna stvar u moru tvojih budalastina ! U 31. godini Sabonis veteran , karijeru je zavrsio 10 godina kasnije ????

Djordje-Pises gluposti. Ukratko. Porediti Djorjdevica i Danilovica pokazuje koliko ti u stvari nemas pojma. Toliko od mene

Očekivao sam burne reakcije. Ljudi očigledno ne znaju šta je to demokratska rasprava. Imam 44 godine i sigurno sam dobro pratio košarku dok su neki još bili u pelenama, a verovatno im se ne sviđa to što hvalim hrvatske košarkaše, koji su za mene tada bili JUGOSLOVENSKI...

P.S. Danilović je sa 31. godinom već bio u uveliko u penziji i takođe rekao sam da poredim igrače na SLIČNIM A NE NA ISTIM POZICIJAMA

smrt nacinalizmu

pre 10 godina

Isli smo u isti razred.Od malena veliki igrac.Kico ga je maznuo Bosni poslije kadetskog lrvenstva gdje je briljirao za Yugu.Bosna je ulozila zalbu pa nije mogao da igra mislim 2godine ali ga je Partizan poslao u Ameriku.Sve najbolje mu zelim kao precjedniku Partizana

mala zvezdica

pre 10 godina

Pa kada nike znao patlidzan neko mora...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 20. februar 2014 14:21)

A za tebe i tvoji ugaseni klub su sigurno culi.

To je pravi naslov

pre 10 godina

@@@(djordje, 20. februar 2014 14:03)
Druže,odlično si shvaćen...kompleksi ti na uši izlaze!Sad ćeš ti nama da objasniš da je Danilović bio osrednji igrač,a Sabonis na zalasku karijere pa je samo statirao na parketu?E baš ti hvala,da ne beše tebe...
Ko ga je gledao zna o kakvoj se igračini radilo...Hvala na svemu Saša...

Her Zivota

pre 10 godina

(djordje, 20. februar 2014 14:03)

Samo jedna stvar u moru tvojih budalastina ! U 31. godini Sabonis veteran , karijeru je zavrsio 10 godina kasnije ????

претпоследњи самурај

pre 10 godina

Какве везе оцене из школе имају са спортом да би вест о њима била у спортској рубрици?

slobodan

pre 10 godina

Ako neki klub u Srbiji a da nije Partizan ima boljeg neka se javi.
ps.Ne mora bolji,evo za klasu,dve losiji.
Poster Sabonisa i mrstenje posle,neprocenjivo.
Covek je nacionalno blago,a to sto je jednom klubu doneo toliko trofeja,i drzavi takodje ne vazi,nije stub Srpstva i vecinske Srbije.
(nba, 20. februar 2014 13:23)
Pedja Stojakovic.

djordje

pre 10 godina

Izuzetno poštujem Sašu Danilovića, ali ne smatram da ga treba uzdizati u nebeske visine, pre svega, zato što su pre njega i oko njega, na sličnim pozicijama ipak igrali kvalitetniji i kreativniji igrači, kao što su Kićanović, Dalipagić, Dražen Petrović, Saša Đorđević i Toni Kukoč (da ne pominjem neke još starije). Danilovićeva vrlina je bila pre svega odbrana, a u napadu, s u nekim ključnim reprezentativnim situacijama, nije uvek isticao (npr finale EP sa Litvanijom 1995, gde je dao duplo manje koševa od Đorđevića)
Takođe, mislim da je krajnje vreme da rastumačimo i to famozno zakucanje preko Sabonisa, koji jeste detalj za pamćenje. Ipak:
1. Sabonis je tu već bio veteran
2. Posle povrede Ahilove tetive, čovek maltene više nije imao odraz
3. Sabonis je bio okrenut sa strane, skoro leđima i već se sklonio, bežeći ispod koša (trčao je zbog kontranapada)
4. I konačno i najvažnije: SABONIS NIJE IMAO NI PODIGNUTE RUKE, A KAMOLI DA JE SKOČIO

Jedini argument u korist Danilovića je Sabonisova visina od 220 cm!

Iako sam Srbin, za mene je ipak atraktivnije da gledam kako su preko SABONISA U NAJJAČEM IZDANJU (1986.g) više puta igrali npr. Dražen Petrović (fintirao ga u reketu i poentirao) ili Stojko Vranković (kucao preko Sabonisa u reketu, koji je skočio pokušavši da ga blokira)!

Nadam se da neću biti pogrešno shvaćen, a Daniloviću sve nalepše u daljem životu!

pfc

pre 10 godina

Bas ga niste voleli kad je uzjahao Sabonisa.
Opak igrac i istinska legenda ove igre.
Malo je takvih a zluradi kometari su degutantni na ovakvu vest,da ne kazem anski.

nba

pre 10 godina

Ako neki klub u Srbiji a da nije Partizan ima boljeg neka se javi.
ps.Ne mora bolji,evo za klasu,dve losiji.
Poster Sabonisa i mrstenje posle,neprocenjivo.
Covek je nacionalno blago,a to sto je jednom klubu doneo toliko trofeja,i drzavi takodje ne vazi,nije stub Srpstva i vecinske Srbije.

Tole

pre 10 godina

Mozete da mislite kako je igrao, kada je uspeo da Italijanima usadi pobednicki mentalitet. Mozda preterujem, ali samo sam jos kod Dzordana osetio toliku strast za igrom i zelju za pobedom. Sasa je svaku utakmicu igrao kao da mu je poslednja. Mislim da je i okoncao karijeru vec u 30. godini bas zato sto je osetio da ne moze vise da igra na najvisem nivuo, a nista manje od toga nije priznavao. Da je hteo, mogao je glat da otalja jos 5 sezona.

Finale protiv ljutog rivala, Timsistema iz 1998. je za anale. Odlucujuca utakmica, Kinder gubi 4 razlike par sekundi pred kraj. Timsistem je prepun zvezda, izmedju ostalih tu su i NBA superstar Dominik Vilkins, plej Dejv Rivers, Fucka i ostali.Sasa je celu utakmicu bio neuobicajeno nevidljiv na terenu. Ne ide mu sut, uspeo je da za celu utakmicu ubaci jedva 4-5 poena. Onda legenda uzima loptu, i pogadja trojku pod faulom, i to preko one gromade Dominika Vilkinsa. Onda ubacuje i slobodno bacanje i utakmica ide u produzetak. U produzetku se na teren vraca onaj stari Sasa, leti po terenu, ubada trojke i zavrsava utakmicu sa 20 piena, osvojivsi titulu za Virtus.

NemanjaVac8

pre 10 godina

A CZ Beograd povlaci Cokijev dres.
Batkov najveci fan., 20. februar 2014 11:40)
...
A Partizan povlači dres Fadilj Vokrija, jedino ostaje žal što legendarni predsednik SD Partizna Franjo Tuđman nije više među živima, tako da ceremonija neće biti kompletna.

vncent vega

pre 10 godina

bravo za kosarkasku legendu. A sada druga strana medalje, kad ces ti malo na sud da se ispaitaju tvoje veze sa kriminalnim grupama u ovoj jadnoj drzavi?

СЦГРС

pre 10 godina

Ђорђевић и Даниловић најбољи бековски пар који смо имали, драли су све редом :)

danilo

pre 10 godina

Imati ovakvog cara u svojoj istoriji, pa još i za predsednika...
Onaj osećaj kada navijaš za klub u kojem su igrali svi najveći srpski igrači.
Ili bar, kao Bodiroga, navijali za njega.
Narod bi rekao: neprocenjivo!

Tole

pre 10 godina

Mozete da mislite kako je igrao, kada je uspeo da Italijanima usadi pobednicki mentalitet. Mozda preterujem, ali samo sam jos kod Dzordana osetio toliku strast za igrom i zelju za pobedom. Sasa je svaku utakmicu igrao kao da mu je poslednja. Mislim da je i okoncao karijeru vec u 30. godini bas zato sto je osetio da ne moze vise da igra na najvisem nivuo, a nista manje od toga nije priznavao. Da je hteo, mogao je glat da otalja jos 5 sezona.

Finale protiv ljutog rivala, Timsistema iz 1998. je za anale. Odlucujuca utakmica, Kinder gubi 4 razlike par sekundi pred kraj. Timsistem je prepun zvezda, izmedju ostalih tu su i NBA superstar Dominik Vilkins, plej Dejv Rivers, Fucka i ostali.Sasa je celu utakmicu bio neuobicajeno nevidljiv na terenu. Ne ide mu sut, uspeo je da za celu utakmicu ubaci jedva 4-5 poena. Onda legenda uzima loptu, i pogadja trojku pod faulom, i to preko one gromade Dominika Vilkinsa. Onda ubacuje i slobodno bacanje i utakmica ide u produzetak. U produzetku se na teren vraca onaj stari Sasa, leti po terenu, ubada trojke i zavrsava utakmicu sa 20 piena, osvojivsi titulu za Virtus.

СЦГРС

pre 10 godina

Ђорђевић и Даниловић најбољи бековски пар који смо имали, драли су све редом :)

danilo

pre 10 godina

Imati ovakvog cara u svojoj istoriji, pa još i za predsednika...
Onaj osećaj kada navijaš za klub u kojem su igrali svi najveći srpski igrači.
Ili bar, kao Bodiroga, navijali za njega.
Narod bi rekao: neprocenjivo!

nba

pre 10 godina

Ako neki klub u Srbiji a da nije Partizan ima boljeg neka se javi.
ps.Ne mora bolji,evo za klasu,dve losiji.
Poster Sabonisa i mrstenje posle,neprocenjivo.
Covek je nacionalno blago,a to sto je jednom klubu doneo toliko trofeja,i drzavi takodje ne vazi,nije stub Srpstva i vecinske Srbije.

pfc

pre 10 godina

Bas ga niste voleli kad je uzjahao Sabonisa.
Opak igrac i istinska legenda ove igre.
Malo je takvih a zluradi kometari su degutantni na ovakvu vest,da ne kazem anski.

smrt nacinalizmu

pre 10 godina

Isli smo u isti razred.Od malena veliki igrac.Kico ga je maznuo Bosni poslije kadetskog lrvenstva gdje je briljirao za Yugu.Bosna je ulozila zalbu pa nije mogao da igra mislim 2godine ali ga je Partizan poslao u Ameriku.Sve najbolje mu zelim kao precjedniku Partizana

Her Zivota

pre 10 godina

(djordje, 20. februar 2014 14:03)

Samo jedna stvar u moru tvojih budalastina ! U 31. godini Sabonis veteran , karijeru je zavrsio 10 godina kasnije ????

To je pravi naslov

pre 10 godina

@@@(djordje, 20. februar 2014 14:03)
Druže,odlično si shvaćen...kompleksi ti na uši izlaze!Sad ćeš ti nama da objasniš da je Danilović bio osrednji igrač,a Sabonis na zalasku karijere pa je samo statirao na parketu?E baš ti hvala,da ne beše tebe...
Ko ga je gledao zna o kakvoj se igračini radilo...Hvala na svemu Saša...

bra nik

pre 10 godina

Kada se setim 97/98 čini mi se, kada smo igrali euroligu i kada smo se i u grupi i na F4 sastali sa Kinderom.

E, sad u grupi, Danilović na predstavljanju dobija šal od navijača koji kači oko vrata, i svi iz kindera mu tapšu. Ulazi u igru, šiba trojku sa 9 metara i maši za metar. Smeju se i on i Mesina, i Mesina ga izvodi odmah, i više nije ulazio.

Bravo!

mala zvezdica

pre 10 godina

Pa kada nike znao patlidzan neko mora...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 20. februar 2014 14:21)

A za tebe i tvoji ugaseni klub su sigurno culi.

NemanjaVac8

pre 10 godina

A CZ Beograd povlaci Cokijev dres.
Batkov najveci fan., 20. februar 2014 11:40)
...
A Partizan povlači dres Fadilj Vokrija, jedino ostaje žal što legendarni predsednik SD Partizna Franjo Tuđman nije više među živima, tako da ceremonija neće biti kompletna.

Sale.MLS

pre 10 godina

@djordje
Ne, nisi pogrešno shvaćen. Shvaćen si baš kako treba. Prvo nepotrebno porediš 6 sjajnih košarkaša, ako Danilović i jeste poslednji od njih, odlučivale su nijanse. Dao je duplo manje koševa od Đorđevića koji je dao 40 i kusur. Pa jesi nekad gledao utakmicu u kojoj dva igrača daju preko 40 poena?!? Sva poenta kucanja preko Sabonisa je da je čovek skupio m... i skočio na Sabonisa.OK za Kukoča i Dražena, apsolutno neponovljivi igrači (i u svetskim okvirima), ali nemoj mi među ovakve veličine gurati Stojka vrankovića!!!
Danilović je bio verovatno najbolji odbrambeni neamerički bek ikad, a davao je 20ak poena po utakmici!
Na kraju krajeva, njegov dres je povukao klub kojem je doneo mnogo, i kakav ti problem imaš sa tim?!?

RMD

pre 10 godina

Kakva je to masina bila i u napadu i u odbrani. Kad god je igrao za reprezentaciju bio je najbolji strelac i nije postojala ekipa kojoj nije mogao istovremeno da da 25 poena i da ustopuje njenog najboljeg igraca.
Cove je u evroligi imao prosek od 19,4, 18,7, 20, 22,1, 17,5 i 16,9 poena, a danas neki osvajaju titulu najboljeg strelca tog takmicenja sa smesnih 15 poena u proseku.
U NBA ligi je u ruki sezoni davao 12,7 poena i da je samo hteo da ostane tamo mogao je da bude izuzetan NBA igrac.
Na kraju krajeva najvece legende srpske kosarke su Kicanovic, Dalipagic, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Divac, Rebraca- svi iz Partizana. Uz njih Stojakovic i Bodiroga koji nisu igrali ni za Partizan ni za Zvezdu. I na kraju jedan jedini igrac iz ovog kluba koji sad nema ime-Slavnic, pa cak i on je mnogo ispod svih ovih.

vncent vega

pre 10 godina

bravo za kosarkasku legendu. A sada druga strana medalje, kad ces ti malo na sud da se ispaitaju tvoje veze sa kriminalnim grupama u ovoj jadnoj drzavi?

Batkov ljakse

pre 10 godina

Najači su mi likovi koji pišu da je Stojaković bolji igrač od Danilovića,hahahahahahahahahahahahaha! Kapiram da se radi o navijačima koji su košarku počeli da prate 2011! Uporedjivati Danilovića sa Stojakovićem je kao uporediti Željka Obradovića sa Radonjićem! Stojaković je najveći uspeh napravio kada je promašio ceo najbitniji šut u karijeri,ceo koš protiv Lejkersa!

djordje

pre 10 godina

Izuzetno poštujem Sašu Danilovića, ali ne smatram da ga treba uzdizati u nebeske visine, pre svega, zato što su pre njega i oko njega, na sličnim pozicijama ipak igrali kvalitetniji i kreativniji igrači, kao što su Kićanović, Dalipagić, Dražen Petrović, Saša Đorđević i Toni Kukoč (da ne pominjem neke još starije). Danilovićeva vrlina je bila pre svega odbrana, a u napadu, s u nekim ključnim reprezentativnim situacijama, nije uvek isticao (npr finale EP sa Litvanijom 1995, gde je dao duplo manje koševa od Đorđevića)
Takođe, mislim da je krajnje vreme da rastumačimo i to famozno zakucanje preko Sabonisa, koji jeste detalj za pamćenje. Ipak:
1. Sabonis je tu već bio veteran
2. Posle povrede Ahilove tetive, čovek maltene više nije imao odraz
3. Sabonis je bio okrenut sa strane, skoro leđima i već se sklonio, bežeći ispod koša (trčao je zbog kontranapada)
4. I konačno i najvažnije: SABONIS NIJE IMAO NI PODIGNUTE RUKE, A KAMOLI DA JE SKOČIO

Jedini argument u korist Danilovića je Sabonisova visina od 220 cm!

Iako sam Srbin, za mene je ipak atraktivnije da gledam kako su preko SABONISA U NAJJAČEM IZDANJU (1986.g) više puta igrali npr. Dražen Petrović (fintirao ga u reketu i poentirao) ili Stojko Vranković (kucao preko Sabonisa u reketu, koji je skočio pokušavši da ga blokira)!

Nadam se da neću biti pogrešno shvaćen, a Daniloviću sve nalepše u daljem životu!

djordje

pre 10 godina

Samo jedna stvar u moru tvojih budalastina ! U 31. godini Sabonis veteran , karijeru je zavrsio 10 godina kasnije ????

Djordje-Pises gluposti. Ukratko. Porediti Djorjdevica i Danilovica pokazuje koliko ti u stvari nemas pojma. Toliko od mene

Očekivao sam burne reakcije. Ljudi očigledno ne znaju šta je to demokratska rasprava. Imam 44 godine i sigurno sam dobro pratio košarku dok su neki još bili u pelenama, a verovatno im se ne sviđa to što hvalim hrvatske košarkaše, koji su za mene tada bili JUGOSLOVENSKI...

P.S. Danilović je sa 31. godinom već bio u uveliko u penziji i takođe rekao sam da poredim igrače na SLIČNIM A NE NA ISTIM POZICIJAMA

dzoni

pre 10 godina

JOs se secam ove utakmice kad je kao rooki za MAjami sutirao trojke 7/7 http://www.youtube.com/watch?v=HLtKmVDKneA Al sam mator kad se secam i toga.

slobodan

pre 10 godina

Ako neki klub u Srbiji a da nije Partizan ima boljeg neka se javi.
ps.Ne mora bolji,evo za klasu,dve losiji.
Poster Sabonisa i mrstenje posle,neprocenjivo.
Covek je nacionalno blago,a to sto je jednom klubu doneo toliko trofeja,i drzavi takodje ne vazi,nije stub Srpstva i vecinske Srbije.
(nba, 20. februar 2014 13:23)
Pedja Stojakovic.

zainteresovani

pre 10 godina

Moze li neko da mi odgovori zasto je Predrag sa nadimkom "Sasha"??
Zar ne bi bilo logicnije Pedja? I u severnoj Americi govorise "Sasha", da li ga tako oslovljavaju i u Srbiji?

Bio sam na utakmici Heat-s i Raptors-a u Torontu, sedeo iza klupe Majamija i prozivao ga sa PEDJA, a on se okrenuo i odmahnuo...
Hvala za odgovor i pozdrav!

претпоследњи самурај

pre 10 godina

Какве везе оцене из школе имају са спортом да би вест о њима била у спортској рубрици?

djordje

pre 10 godina

(To je pravi naslov, 20. februar 2014 14:58)
(Sale.MLS, 20. februar 2014 17:00)

Nisam rekao da je Saša Danilović bio osrednji igrač, naprotiv ! Samo sam apostrofirao da nije bio tip igrača koji je često davao po 40 poena na utakmici, već je njegov učinak u odbrani ponekad bio bitniji od napada. Saša je imao herca, naravno, da nekažem m.... (slažem se sa Sale.MLS ) i čovek koji je davao duh timu i dobru atmosferu. Dakle, VELIKI IGRAČ, ali ipak za nijansu ispod pomenutih (možda i Bodiroge) Ne treba zaborvaiti ni da je Saša u direktnim duelima sa Kukočem u italijanskom šampionatu često bio bolji!
Naravno da je Stojko Vranković za sve pomenute „druga liga“, ali sam ga ja spomenu samo zbog par akcija koje se stvarno mogu podvesti pod „ KUCANJEM PREKO SABONISA“ – Budimo realni, Sabonis (najbolji beli centar ikada) je u Danilovićevom slučaju, ipak želeo da izbegne faul, pa,u zadnji čas, nije ni pokušao da ide na blokadu.
Što se mojh kompleksa tiče: Molim? Imam fakultet, magistraturu, veliki stan, auto, suprugu, dva sina, siguran posao u državnoj upravi... Nisam profesionalni sportista, novinar sam, ali sam dobro igrao basket i košarku u školskim i studentskim danima...
Na kraju, Saša, još jednom srećno i čestitam na velikoj košarkaškoj počasti od strane bivšeg Kindera !

NemanjaVac8

pre 10 godina

A CZ Beograd povlaci Cokijev dres.
Batkov najveci fan., 20. februar 2014 11:40)
...
A Partizan povlači dres Fadilj Vokrija, jedino ostaje žal što legendarni predsednik SD Partizna Franjo Tuđman nije više među živima, tako da ceremonija neće biti kompletna.

djordje

pre 10 godina

Izuzetno poštujem Sašu Danilovića, ali ne smatram da ga treba uzdizati u nebeske visine, pre svega, zato što su pre njega i oko njega, na sličnim pozicijama ipak igrali kvalitetniji i kreativniji igrači, kao što su Kićanović, Dalipagić, Dražen Petrović, Saša Đorđević i Toni Kukoč (da ne pominjem neke još starije). Danilovićeva vrlina je bila pre svega odbrana, a u napadu, s u nekim ključnim reprezentativnim situacijama, nije uvek isticao (npr finale EP sa Litvanijom 1995, gde je dao duplo manje koševa od Đorđevića)
Takođe, mislim da je krajnje vreme da rastumačimo i to famozno zakucanje preko Sabonisa, koji jeste detalj za pamćenje. Ipak:
1. Sabonis je tu već bio veteran
2. Posle povrede Ahilove tetive, čovek maltene više nije imao odraz
3. Sabonis je bio okrenut sa strane, skoro leđima i već se sklonio, bežeći ispod koša (trčao je zbog kontranapada)
4. I konačno i najvažnije: SABONIS NIJE IMAO NI PODIGNUTE RUKE, A KAMOLI DA JE SKOČIO

Jedini argument u korist Danilovića je Sabonisova visina od 220 cm!

Iako sam Srbin, za mene je ipak atraktivnije da gledam kako su preko SABONISA U NAJJAČEM IZDANJU (1986.g) više puta igrali npr. Dražen Petrović (fintirao ga u reketu i poentirao) ili Stojko Vranković (kucao preko Sabonisa u reketu, koji je skočio pokušavši da ga blokira)!

Nadam se da neću biti pogrešno shvaćen, a Daniloviću sve nalepše u daljem životu!

vncent vega

pre 10 godina

bravo za kosarkasku legendu. A sada druga strana medalje, kad ces ti malo na sud da se ispaitaju tvoje veze sa kriminalnim grupama u ovoj jadnoj drzavi?

slobodan

pre 10 godina

Ako neki klub u Srbiji a da nije Partizan ima boljeg neka se javi.
ps.Ne mora bolji,evo za klasu,dve losiji.
Poster Sabonisa i mrstenje posle,neprocenjivo.
Covek je nacionalno blago,a to sto je jednom klubu doneo toliko trofeja,i drzavi takodje ne vazi,nije stub Srpstva i vecinske Srbije.
(nba, 20. februar 2014 13:23)
Pedja Stojakovic.

djordje

pre 10 godina

Samo jedna stvar u moru tvojih budalastina ! U 31. godini Sabonis veteran , karijeru je zavrsio 10 godina kasnije ????

Djordje-Pises gluposti. Ukratko. Porediti Djorjdevica i Danilovica pokazuje koliko ti u stvari nemas pojma. Toliko od mene

Očekivao sam burne reakcije. Ljudi očigledno ne znaju šta je to demokratska rasprava. Imam 44 godine i sigurno sam dobro pratio košarku dok su neki još bili u pelenama, a verovatno im se ne sviđa to što hvalim hrvatske košarkaše, koji su za mene tada bili JUGOSLOVENSKI...

P.S. Danilović je sa 31. godinom već bio u uveliko u penziji i takođe rekao sam da poredim igrače na SLIČNIM A NE NA ISTIM POZICIJAMA

Batkov ljakse

pre 10 godina

Najači su mi likovi koji pišu da je Stojaković bolji igrač od Danilovića,hahahahahahahahahahahahaha! Kapiram da se radi o navijačima koji su košarku počeli da prate 2011! Uporedjivati Danilovića sa Stojakovićem je kao uporediti Željka Obradovića sa Radonjićem! Stojaković je najveći uspeh napravio kada je promašio ceo najbitniji šut u karijeri,ceo koš protiv Lejkersa!

djordje

pre 10 godina

(To je pravi naslov, 20. februar 2014 14:58)
(Sale.MLS, 20. februar 2014 17:00)

Nisam rekao da je Saša Danilović bio osrednji igrač, naprotiv ! Samo sam apostrofirao da nije bio tip igrača koji je često davao po 40 poena na utakmici, već je njegov učinak u odbrani ponekad bio bitniji od napada. Saša je imao herca, naravno, da nekažem m.... (slažem se sa Sale.MLS ) i čovek koji je davao duh timu i dobru atmosferu. Dakle, VELIKI IGRAČ, ali ipak za nijansu ispod pomenutih (možda i Bodiroge) Ne treba zaborvaiti ni da je Saša u direktnim duelima sa Kukočem u italijanskom šampionatu često bio bolji!
Naravno da je Stojko Vranković za sve pomenute „druga liga“, ali sam ga ja spomenu samo zbog par akcija koje se stvarno mogu podvesti pod „ KUCANJEM PREKO SABONISA“ – Budimo realni, Sabonis (najbolji beli centar ikada) je u Danilovićevom slučaju, ipak želeo da izbegne faul, pa,u zadnji čas, nije ni pokušao da ide na blokadu.
Što se mojh kompleksa tiče: Molim? Imam fakultet, magistraturu, veliki stan, auto, suprugu, dva sina, siguran posao u državnoj upravi... Nisam profesionalni sportista, novinar sam, ali sam dobro igrao basket i košarku u školskim i studentskim danima...
Na kraju, Saša, još jednom srećno i čestitam na velikoj košarkaškoj počasti od strane bivšeg Kindera !

nba

pre 10 godina

Ako neki klub u Srbiji a da nije Partizan ima boljeg neka se javi.
ps.Ne mora bolji,evo za klasu,dve losiji.
Poster Sabonisa i mrstenje posle,neprocenjivo.
Covek je nacionalno blago,a to sto je jednom klubu doneo toliko trofeja,i drzavi takodje ne vazi,nije stub Srpstva i vecinske Srbije.

претпоследњи самурај

pre 10 godina

Какве везе оцене из школе имају са спортом да би вест о њима била у спортској рубрици?

danilo

pre 10 godina

Imati ovakvog cara u svojoj istoriji, pa još i za predsednika...
Onaj osećaj kada navijaš za klub u kojem su igrali svi najveći srpski igrači.
Ili bar, kao Bodiroga, navijali za njega.
Narod bi rekao: neprocenjivo!

СЦГРС

pre 10 godina

Ђорђевић и Даниловић најбољи бековски пар који смо имали, драли су све редом :)

Tole

pre 10 godina

Mozete da mislite kako je igrao, kada je uspeo da Italijanima usadi pobednicki mentalitet. Mozda preterujem, ali samo sam jos kod Dzordana osetio toliku strast za igrom i zelju za pobedom. Sasa je svaku utakmicu igrao kao da mu je poslednja. Mislim da je i okoncao karijeru vec u 30. godini bas zato sto je osetio da ne moze vise da igra na najvisem nivuo, a nista manje od toga nije priznavao. Da je hteo, mogao je glat da otalja jos 5 sezona.

Finale protiv ljutog rivala, Timsistema iz 1998. je za anale. Odlucujuca utakmica, Kinder gubi 4 razlike par sekundi pred kraj. Timsistem je prepun zvezda, izmedju ostalih tu su i NBA superstar Dominik Vilkins, plej Dejv Rivers, Fucka i ostali.Sasa je celu utakmicu bio neuobicajeno nevidljiv na terenu. Ne ide mu sut, uspeo je da za celu utakmicu ubaci jedva 4-5 poena. Onda legenda uzima loptu, i pogadja trojku pod faulom, i to preko one gromade Dominika Vilkinsa. Onda ubacuje i slobodno bacanje i utakmica ide u produzetak. U produzetku se na teren vraca onaj stari Sasa, leti po terenu, ubada trojke i zavrsava utakmicu sa 20 piena, osvojivsi titulu za Virtus.

pfc

pre 10 godina

Bas ga niste voleli kad je uzjahao Sabonisa.
Opak igrac i istinska legenda ove igre.
Malo je takvih a zluradi kometari su degutantni na ovakvu vest,da ne kazem anski.

zainteresovani

pre 10 godina

Moze li neko da mi odgovori zasto je Predrag sa nadimkom "Sasha"??
Zar ne bi bilo logicnije Pedja? I u severnoj Americi govorise "Sasha", da li ga tako oslovljavaju i u Srbiji?

Bio sam na utakmici Heat-s i Raptors-a u Torontu, sedeo iza klupe Majamija i prozivao ga sa PEDJA, a on se okrenuo i odmahnuo...
Hvala za odgovor i pozdrav!

RMD

pre 10 godina

Kakva je to masina bila i u napadu i u odbrani. Kad god je igrao za reprezentaciju bio je najbolji strelac i nije postojala ekipa kojoj nije mogao istovremeno da da 25 poena i da ustopuje njenog najboljeg igraca.
Cove je u evroligi imao prosek od 19,4, 18,7, 20, 22,1, 17,5 i 16,9 poena, a danas neki osvajaju titulu najboljeg strelca tog takmicenja sa smesnih 15 poena u proseku.
U NBA ligi je u ruki sezoni davao 12,7 poena i da je samo hteo da ostane tamo mogao je da bude izuzetan NBA igrac.
Na kraju krajeva najvece legende srpske kosarke su Kicanovic, Dalipagic, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Divac, Rebraca- svi iz Partizana. Uz njih Stojakovic i Bodiroga koji nisu igrali ni za Partizan ni za Zvezdu. I na kraju jedan jedini igrac iz ovog kluba koji sad nema ime-Slavnic, pa cak i on je mnogo ispod svih ovih.

To je pravi naslov

pre 10 godina

@@@(djordje, 20. februar 2014 14:03)
Druže,odlično si shvaćen...kompleksi ti na uši izlaze!Sad ćeš ti nama da objasniš da je Danilović bio osrednji igrač,a Sabonis na zalasku karijere pa je samo statirao na parketu?E baš ti hvala,da ne beše tebe...
Ko ga je gledao zna o kakvoj se igračini radilo...Hvala na svemu Saša...

smrt nacinalizmu

pre 10 godina

Isli smo u isti razred.Od malena veliki igrac.Kico ga je maznuo Bosni poslije kadetskog lrvenstva gdje je briljirao za Yugu.Bosna je ulozila zalbu pa nije mogao da igra mislim 2godine ali ga je Partizan poslao u Ameriku.Sve najbolje mu zelim kao precjedniku Partizana

mala zvezdica

pre 10 godina

Pa kada nike znao patlidzan neko mora...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (deki, 20. februar 2014 14:21)

A za tebe i tvoji ugaseni klub su sigurno culi.

bra nik

pre 10 godina

Kada se setim 97/98 čini mi se, kada smo igrali euroligu i kada smo se i u grupi i na F4 sastali sa Kinderom.

E, sad u grupi, Danilović na predstavljanju dobija šal od navijača koji kači oko vrata, i svi iz kindera mu tapšu. Ulazi u igru, šiba trojku sa 9 metara i maši za metar. Smeju se i on i Mesina, i Mesina ga izvodi odmah, i više nije ulazio.

Bravo!

Her Zivota

pre 10 godina

(djordje, 20. februar 2014 14:03)

Samo jedna stvar u moru tvojih budalastina ! U 31. godini Sabonis veteran , karijeru je zavrsio 10 godina kasnije ????

dzoni

pre 10 godina

JOs se secam ove utakmice kad je kao rooki za MAjami sutirao trojke 7/7 http://www.youtube.com/watch?v=HLtKmVDKneA Al sam mator kad se secam i toga.

Sale.MLS

pre 10 godina

@djordje
Ne, nisi pogrešno shvaćen. Shvaćen si baš kako treba. Prvo nepotrebno porediš 6 sjajnih košarkaša, ako Danilović i jeste poslednji od njih, odlučivale su nijanse. Dao je duplo manje koševa od Đorđevića koji je dao 40 i kusur. Pa jesi nekad gledao utakmicu u kojoj dva igrača daju preko 40 poena?!? Sva poenta kucanja preko Sabonisa je da je čovek skupio m... i skočio na Sabonisa.OK za Kukoča i Dražena, apsolutno neponovljivi igrači (i u svetskim okvirima), ali nemoj mi među ovakve veličine gurati Stojka vrankovića!!!
Danilović je bio verovatno najbolji odbrambeni neamerički bek ikad, a davao je 20ak poena po utakmici!
Na kraju krajeva, njegov dres je povukao klub kojem je doneo mnogo, i kakav ti problem imaš sa tim?!?