Sreda, 19.02.2014.

09:46

"Sudija Erikson odlučio meč"

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini bio je besan na sudiju Jonasa Eriksona posle meča sa Barselonom, rekavši da je on rešio utakmicu.

Izvor: ÐN

"Sudija Erikson odluèio meè" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

Pare ne donose trofeje.

pre 10 godina

Ma nemoj mi reci,a kad tvoja ekipa dobija uz ociglednu pomoc sudije onda je sve uredu.Tada podignes obrvu pa cmizdris kao pa sudija ima prava na gresku,bice bolje drugi put,...itd!Nego batali igru iz 60-ih sa sest odbrambenih igraca sa bunarom na mjesto centarfora.Imas mozda i najbolju ekipu u Evropi a ti se zatvaras,velika je Barsa pocistila vas je.Pogledaj snimak utakmice mozda nesto naucis,a ako ne kupi Klisija sa sobom pa put pod noge.

Sremac

pre 10 godina

Ja samo ne razumem ceste komentare o dosadnoj igri Barselone,shvatite da bi svaki tim na svetu igrao tako da moze,kratki pas je vrhunac fudbala i to sto oni rade,to deluje prosto i dosadno ali je uzasno tesko tako igrati,lopta na prvu bez puno dodira,nije li to lepse nego bunarenje i trazenje snaznih centarfora na petercu,oni su dostigli savrsenstvo a igraju protiv jako skupih i dobrih igraca koji ne mogu da im uzmu loptu...i da, posle tih kratkih pasova uvek sledi prodor u 16 a onda...
mislite o tome...

Specijalac

pre 10 godina

Ova utakmica je na ovim stranama označena kao derbi, što se u realnim fudbalskim krugovima može smatrati uvredom! Jedini derbi, koji Siti može da igra, je onaj gradski, protiv Junajteda. Milan-Atletiko, to je derbi! Arsenal - Bajern, to je derbi! Siti je samo jedan Frankenštajn, od koga veću pažnju zaslužuje čak i Olimpiakos, pa i Galatasaraj! Ljubitelji fudbala će se složiti, ljubitelji modnih trendova neće!

abraxas

pre 10 godina

(niki je u pravu, 19. februar 2014 13:55)
Nije tacno, prekrsaj se sudi i postavlja na mesto gde je POCEO, a ne gde je zavrsio. Ali, pravila kazu i da kad poslednji covek odbrane napravi faul bilo kakve tezine, to je direktan crveni karton. Demikelis jeste trebao da dobije crveni, ali penal nije smeo da se sudi.

Blejk

pre 10 godina

De Mikelis umesto Leskota,Kolarov na krilu, Nasri ne igra ,samo jedan spic.........Pelegrini iskreno ocekivao sam malo pametniju postavku,Barsa laganezi prolazi,tim koji redi 200 miliona je premalo pokazao

bioxos-nois

pre 10 godina

Ono igranje rukom je cisti penal jer je ruka u nepravilnom polozaju i brani lopti prolaz prema drugim igracima. Da je ruka uz tijelo ne bih rijec rekao, ali ova ruka brani prostor. Naravno da se ne prica o odlukama u kojima je Barca ostecena i to tako godinama, neki to ne zele jer sve ono cime im Murinjo napunio glavu tada ne drzi vodu. Barca je gospodski klub i nikada nije isticala odluke protiv nje, uvijek se u Barci isticalo "mi smo Barcelona i bez obzira na sudacke odluke moramo pobjediti suparnika" sto i cine uspjesno godinama i dominiraju

danny boy

pre 10 godina

stvar je u tome da protiv barselone nemožeš igrat muški,duel igru,jer se svaki kontakt sudi a to njima ide jako na ruku jer se njihova igra temelji na beskonačnom mučenju..pa ovi patuljci se odbijaju od kompanyja i takvih..neka ima sude ko u engleskoj ligi a ne svaku takmicu da se prilagođavaju barsi..ja sam malo stariji igrač i današnji nogomet je possto modna pista..baš me zanima kako bi se barcini mađioničari snašli u italijanskoj ligi prije nekih 15 godina..fuuuj!!!

IronMan

pre 10 godina

Kod penala nad Mesijem je bilo 2 kontakta, jedan ispred, jedan u 16m, tako da sudija može prema slobodnoj proceni, da previdi ovaj kontakt ispred (dao je prednost), ali nakon padanja igrača, odlučuje da sankcioniše drugi kontakt! I? Šta je sporno? Možda nije ni bilo kontakta? A crveni karton - k'o kuća!

Zezus

pre 10 godina

Losa taktika, mnogo defanzivna, sa dva beka levo i desno, Navas se nije video. U napadu jedan spic. Kod kuce tako igrati, sta onda da ocekuju na Nou Kampu.

Kalimero

pre 10 godina

I ako sam od srca navijao za Siti prvenstveno zbog Kolarova i Nastasića jedini krivac za ovaj rezultat je sam Pelegrini koji je postavio jako sporog De Mikelisa za poslednjeg čoveka u odbrani, a znao je dobro da su mu protiv liliputanaca iz Barseloninog napada potrebni brzi bekovi. Faul za crveni da, penal ne jer je Mesi bio pola koraka ispred linije šesnaesterca kada je oboren...

danguba

pre 10 godina

Opet teorije zavjere i drvlje i kamenje po Barsi... Činjenice su da je Barsa sinoć oštećena za nedosuđen penal (ruka Klišija) i poništen gol. Dosuđeni penal je malo teže ocjeniti, ali prekršaj je bio negdje na liniji šesnaesterca. Crveni karton je preoštra kazna, ali takvo je sudijsko pravilo. Činjenica je još i da Barsa igra takav fudbal, napadački i brz i da su igrači često izloženi prekršajima, ima mnogo spornih siruacija...

Novo-kralj-Cg

pre 10 godina

Da je bio Aguero u spicu samom,druga bi prica bila?Poraz ne bi bio sigurno.One kontre Sitijeve,on ne prasta.Dvojka ko vrata u Barseloni (na isti ovaj nacin igre),ali Siti ispada vjerovatno.Pozdrav

niki je u pravu

pre 10 godina

kao prvo za sveznalice koji nemaju pojma o zivotu, o fudbalu znaju koliko iz kladionice kad padnu neki tiket, vise puta je bilo i na televiziji sudije su iznosile pravila, a ona kazu, ukoliko se prekrsaj napravi nad protivnickim igracem van sesnasterca a zavrsi u sesnaestercu jeste PENAL!!!!!! o crvenom kartonu ne treba polemisati..niti sam fan barcelone,niti favorizujem spance, jednostavno ne mogu vise da slusam ove sto padaju tikete i za to optuzuju sudije,ili sto patoloski mrze barselonu..

v stepanovic

pre 10 godina

Sta me je privuklo ovoj strani je broj komentara (63).Ja kao dugogodisnji stanovnik Engleske, ne mogu da se nacudim fascinaciji Srpske publike, prema svemu sto je englesko! Pocevsi od Mucki (Only Fools and Horses) preko Top Gir (Top Gear). Mogu da zamislim kvalitet prevoda (titlovanje), specificno engleskih fraza i viceva, kad cak ni naslove nisu uspeli da prevedu.Engleski fudbal, lezilebovici clanovi Britanske Kraljevske familije su dnevni magneti Srpske 'globalno obraziovane' publike. Da ne spominjemo rok grupe i muzicare. Eto cak I bivsi engleski oficir (inace ispodprosecni muzicar)ciji je pedigri 'okupiranje Kosova', pocastio je Srbe svojim gostovanjem pre pet godina. Da bi nedavno ponosno izjavio na Top gear, 'Znate, mi (Englezi) smo izbombardovali Srbe dok se nisu usrali!.Kao dobar poznavalac engleskog mentaliteta, to me i nije ni iznenadilo. Sta me je sokiralo to su vecina komentara kao: Kakav divan covek Jeremy Clarkson, sto je se uzdrzao od bilo kakvog komentara povodom izjave James Blunt-a, ili savet (verovatno od 'naseg Srbina' koji zivi u Engleskoj),da ne bi trebalo da se zalimo BBC-ju, na ponasanje tog engleskog kretena,jer ce to samo 'da pogorsa stvari za nas sve' Verovatno misleci na ostale servilne poltrone, Srbe stanovnike Engleske, kao sto je on!
Dok Englezi, sa njihovim saveznicima tretiraju Seselja u Hagu gore nego Africko roblje u 18-om veku, i dok hapsenje Ivanovica nas ne uzbudjuje, ne zelim da budem deo tih quasi emancipovanih karaktera.

Aleksandar

pre 10 godina

Svaka cast na detaljnom obrazlozenju svega od sinoc,mislim da je 90% komentara na mestu(izuzev ovih ogorcenih,naravno)...Licno,mislim da je sudija mogao da izvuce faul izvan,definitivno,sto se igre Kolaraova rukom tice to je cisto sudijsko uverenje(otprilike se takve stvari sude uglavnom domacim ekipama),dalje,gol Barse koji je ponisten je potpuno regularan,Pike je bio u kako se nekada izgovaralo "pasivnom ofsajdu" iz koga se kasnije aktivirao i nikako nije bio u ofsajdu kod ubacivanja lopte u mrezu,Fabregas definitivno nije bio u ofsajdu...Igraci Cityja su mogli vec u prvom poluvremenu da dobiju barem 2-3 zuta kartona zbog faulova kod kojih nisu isli na loptu vec na igraca...Sve u svemu,Pelegrini je izasao kukavicki i tako je i prosao...

Djordje

pre 10 godina

@seljo Grešiš, u Argentini se izgovara upravo "Demićelis", s tim što najčešće "pojedu" on zadnje slovo s, pa njegovo ime u Argentini zvuči "Demićeli". Kada bi bili Italijani, to bi bila druga priča, ali pošto su Argentinci, onda je Masćerano i Demićeli. Slično tome je Xavi iz Barselone "Ćavi", a Xavi Alonso iz Reala je "Šavi Alonso", zato što je jedan Katalanac, a drugi Baskijac.

zoran

pre 10 godina

Sta ovaj mucenik prica..M.Siti izgubio zbog njegove nebulozne taktike....pa, ovi su im loptu sakrili...tek kada je usao Dzeko bilo je neke korisiti od centarshuteva.... pa Dzeko je tata za sve u tom timu.... covek igra bunker na domacem terenu...

opsa

pre 10 godina

Ovi sto pisu da ono igranje rukom igraca Sitija nije penal neka se sete utakmice Bajern - Barsa gdje su igraci Barse ovako igrali rukom tako da ni to nisu penali tako da je Barsa ostecena protiv Bajerna za 3 neregularna gola

klasika

pre 10 godina

MR. Pelegrini .. " Never change a winning team!" - imao si odlicnu ekipu protiv Chelsea..a ti ipak pametniji i izmenio igrace..bez razloga...evo ti rezultat (faktor_x, 19. februar 2014 09:52)

Taj isti tim koji je dobio Chelsea je nekoliko dana pre te utakmice bio razvaljen od istog tog Chelsea, seti se. Inace, sto se Pelegrinijeve izjave tice, sudija jeste pogresio, ali to su centimetri. Pitanje je kako bi se razvila utakmica i da nije bilo penala..

Urke

pre 10 godina

Ne razumem zasto su mnogi negativno nastrojeni prema Barseloni?

Prvo, momci igraju najbolji fudbal koji gledamo u poslednjih nekoliko godina, a demonstracija sile sa Mesijem, Ronaldinjom i Etoom je bila ocaravajuca i nestvarna. Milina ih je gledati.
Drugo, ono zbog cega ih posebno respektujem je cinjenica da se u velikoj meri oslanjaju na cuvenu fudbalsku akademiju "La Masiju" i izdanke sopstvene skole.
Man City je kao prosecan klub ulozio 500 mil. evra?! i dosao do vrha, bez gotovo i jednog svog izdanka! Cak i da ne simpatisem Spance - ne mogu navijati za City (ili PSG) jer me ubija taj surovi kapitalizam i slava "preko noci".

I trece, osteceni su za jedanaesterac i reklo bi se cist gol pri ofsajdu.

PS. nisam pasionirani navijac Barselone i u duelu sa npr. Arsenalom bih pre navijao za Tobdzije, niti smatram da se svi moraju prikloniti njima i navijati iz prikrajka za njih, ali svaki istinski fudbalski sladokusac mora postovati ono sto oni rade i cine! Veliki majstori, mozda i najveci ikada, pre svih Cavi i Iniesta. Ne moramo navijati za njih jer su uistinu malo zasitili sve nas svojim trofejima, ali postovanja mora biti! Navijajte za njihove protivnike, ali budite fer i korektni. I mene recimo nervira sto precesto i padaju, ne volim to, ali da igraju dobar i LEP fudbal (uz Bayern, Arsenal i Dortmund po meni) - to stoji.

Irfan FcBayern

pre 10 godina

Pa ljudi moji .Ko iole poznaje ovu igru shvatice da BAYERN nikad nebi prodao Demikelsa da je igrac za velika dela.Samo se setite 2010 i finala sa Interom... direktan krivac za poraz , a ovaj Pelegrini ga stavi kao startera da cuva jednog Messija i posle mu drugi krivi . Krivca trazi u svojim postupcima i izborima ... veliki Pelegrini.

slavonska lola

pre 10 godina

Nisam ljubitelj Barcelone, favoriziram Real zbog našeg Luke Modrića ali ova izjava nema veze sa vezom, gledao sam cijelu utakmicu i nema riječi o tome da je sudac išta odlučio.
City je pogotovo u prvom poluvremenu izgledao toliko smiješno da je bilo mučenje gledati, kao dečkići koji pokušavaju odraslima oduzeti loptu ali su nemoćni.
Drugo poluvrijeme malo agresivniji ali ipak pre slabi za dominantnu Barcelonu.

fraci

pre 10 godina

Mala digresija

Volim ove komentare vezane za smaranje Barselone sa posedom i pas igrom...Komentatori tog tipa verovatno imaju par sati odigranog fudbala u zivotu, i ne znaju koliko je to sto Barsa radi u stvari TESKO! Ali dobro razumem i svo to neznanje, sujetu, ljubomoru, kompleks, malodusnost...sve su to karakteristike naseg naroda!!!

atlet

pre 10 godina

Koju to utakmicu Pelegrini spominje? Ako misli na onu sinoć, onda da ga podsetimo na činjenicu da su Barsini igrači 'radili' kao beogradski šibicari. Gledaš ih, znaš da je lopta tu negde, ali nisi siguran gde je tačno

uzalud grakcete...

pre 10 godina

@EuroNix
Pre nekoliko nedelja, u TV emisiji u pauzi izmedju poluvremena, jedan nas sudija objasnjava da, ukoliko je start nad igracem u napadu zapocet izvan sesnaesterca, a zavrsen unutar njega, onda je to penal...
svakako, svi koji nesto imaju da prigovore sudiji posle zvizduka, stvarno uzalud grakcu...ja ne znam da se nesto ikada promenilo po tom pitanju...
Graham Poll je na onoj cuvenoj utakmici dao tri zuta kartona pre crvenog, i eno ga jos uvek sudi bez ikakvih problema...tako da...

sorry

pre 10 godina

Izgubio se gospodin Pelegrini sa svojim pokušajem kopiranja Jose-a, igra čovek sa dva beka na levoj strani. Plus mu se obilo o glavu što vuče za sobom raspalog Demichelisa kuda god da pođe. Ne kažem da bi Nastasić bio bolji sinoć, ali je svakako perspektivniji i kvalitetniji od penzionera i ziheraša kakah je Martin.

Pera

pre 10 godina

(Ivica, 19. februar 2014 11:43)

A da li bi Siti dosao u tu situaciju da je sviran penal nakon igranja rukom jos u 1. poluvremenu? Muka mi je vise od tih situacija "sta bi bilo kad bi bilo". Nije bilo i tacka. Naravno da bi dosli u takvu situaciju jer nijedan tim ne moze da se vrhunski brani 90 minuta,kad - tad bi se pojavila rupa. I dosta vise sa tim teorijama zavere,svi ste pametni,bolje razmislite gde ide danasnji fudbal? Da tim koji vredi silne milijarde igra onako kod kuce? Radujem se revansu,jer ce Siti MORATI da igra FUDBAL! P.S. Mnogo vise postujem Rajo nego ovakav Siti...

Zoro

pre 10 godina

Od sada se uvek kladite na Barsu jer koliko im god lose ide tu su sudije osim ako ne igraju protiv Bajerna tada im ni sudije ne mogu pomoci

Nikola

pre 10 godina

ponovo se vidi koliko ljudi nisu realni kada je igra barse u pitanju, cist crveni karton kao suza, penal je diskutabilan, cak i na usporenom snimku se jedva vidi da ga je pokosio tik iza linije od sesnaesterca, tako se i to ne moze okarakterisati kao sudijska greska.. mancester siti nista nije pokazao i zasluzeno izgubio..to je realnost..

ccc

pre 10 godina

(vojko vrućina, 19. februar 2014 11:11)

Pa ajde sad napisi i sve odluke na stetu Barse pa ces da vidis da ih ima vise nego u korist njih... I ovaj Eriksen je sudio prvu utakmicu u osminifinala prije 2 godine Milan protiv Barse gdje Barsi nije sudio 2 cista penala... I onaj penal koji nije sudjen Barsi nakon igraca rukom Kolarova je daleko veca greska nego onaj penal koji je sudjen na Mesiju, a crveni je bio opravdan

Djordje P

pre 10 godina

Mislim da nije bio faul Busketsa, a onda cist crveni karton za Man City, ali jedino sto jeste bilo ipak van 16m. No, sa igracem manje i takvom bezveznom igrom, izgubili bi svejedno, tako da... Razocaran sam u jucerasnju igru oba tima - Man City bezidejan, a Barca dosadila i Bogu i ocu s tim beskonacnim sitnim pasevima. Definitivno navijam da neko treci uzme LS ove godine.

Sramota

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da skandinavci duvaju u vetar Barsi.Pre dve ili tri sezone na takmici Celzi Barsa Norveski sudija Moen dva cista penala za Celzi nije sudio a onda Iniseta dao gol.Fudbal je prestao da bude igra. Zamisli da jedna "velika" Barsa ispadne sa demagoskim fudbalom tika taka

Хумска БГ

pre 10 godina

Постоје ли још увек данас у спорту они џентлмени који ће кривца за неуспех тражити у самоме себи? Пенал пресудио а они у првом полувремену три-четири минута не могу да пипну лопту а играју на свом терену("страшни" Етихад).Страшан против Арсенала, Јунајтеда, Тотенхема, Норвича, Сандерленда, Стоука... И онда дође Бајерн и сашије три комада, дође Мурињо са Челсијем и узме три бода, дође Барса и поигра се... Зелени сте ви још за Барсу и озбиљне тимове и велике утакмице.Да сам тренер Ситија после онакве медиокритетске игре од синоћ покрио бих се ушима.Па ни до пенала нису нешто играли, не би три дана дали гол.И сваке године иста прича, некад Мурињо, некад Пике, некад Пелегрини, некад Венгер, некад Фергусон... Различите фаце али исте приче, судија ово-оно, нисмо имали среће, УЕФА мафија... Џентлмени где сте нестали, постоји ли још неко од вас у свету спорта или сте изумрли као врста? Срамота.Да се човеку смучи фудбал и спорт уопштено.

seljo

pre 10 godina

maschereno i demichelis se NE izgovaraju masćerano ili demićelis, zato sto je slovo H ispred vokala, da kojim slucajem nema tog H, tek tad bi se izgovaralo ovako kako vi pisete

vojko vrućina

pre 10 godina

Ovo sa Barselonom stvarno više gubi svaki smisao. Svaka njima čast na svemu što su osvojili i svaka čast što 90% igrača sami naprave ali kad se pogleda malo kroz istoriju mora se primjetiti da su im i sudije pomagale...
Sezone kad su osvajali:
2005-2006 - Polufinale protiv Milana, čist gol Ševečneka na Nou Kampu poništen zbog nepostojećeg faula.
2008-2009 - Polufinale protiv Čelzija, najmanje dva čista penala nisu dosuđena za Čelzi u revanšu.
2010-2011 - Polufinale protiv Reala, crveni karton Pepeu za savrešno odglumljen prekršaj nad Alvešom.
Sezone kad nisu osvajali:
2009-2010 - Četvrtfinale protiv Arsenala, crveni karton Van Persiju (drugi žuti zbog šutiranja lopte nakon sudijskog zvižduka u situaciji 1 na 1)
Polufinale protiv Intera, crveni karton Moti zbog udaranja Busketsa, nema potrebe govoriti da je to ovaj glumac savršeno i odglumio.
2011-2012 - Četvrtfinale protiv Milana, dva penala dosuđena za Barsu na Nou Kampu u revanšu (jedan čist kao suza, drugi nema veze sa vezom, utakmicu sudio isti ovaj Erikson)
Polufinale protiv Čelzija, crveni karton Teriju u revanšu na Nou Kampu (opravdano), penal dosuđena za Barsu (takođe opravdano), Mesi promašio.
Malo li je...?!

Branko

pre 10 godina

Ja ne znam ljudi šta je sa vama ! Imate i usporen snimak ponistenog gola Barselone! Go je neregularan, i svi pričaju da Fabregas nije bio u ofsajdu...i nije, ali zato Pike jeste , koji je i dao go , ne vidim u cemu je problem.! Pogledajte snimak, ako gresim ispravite me !!!

Fudbalski sudija 11-ta sezona

pre 10 godina

Slazem se sa pelegrinijem da je sudija odlucio mec(necu da ulazim u to kako je on postavio taktiku) iako je izveo suvise defanzivnu formaciju. Pre dosudjenog kaznenog udarca,sudija je ispravno postupio sto nije svirao prekrsaj(mogao je da svira indirektan udarac i po PFL da pokaze opomenu Navasu za simuliranje) u nastavku ocigledan prekrsaj predposlednjeg igraca odbrane(poslednji igrac je golman,koji je isto igrac na terenu) sudija ga ispravno iskljucuje iz igre,ali sporna situacija je sto je prekrsaj napravljen van kaznenog prostora( Demikelis,saplice Mesija van linije kaznenog prostora,ovaj pada u kaznenom prostoru)sudija pokazuje kazneni udarac,iako se na usporenom snimku jasno vidi da je prekrsaj napravljen van(za neupucene,racuna se gde je doslo do kontakta,odnosno pocetak istog). UZDRAVLJE!!!

Darko

pre 10 godina

Sudija je direktni krivac. Smesno je govoriti za penal kada je Kolarova lopta pogodila u ruku jer je njegova ruka tada bila uz telo tako da tu nema ni govora o penalu, nega mogu samo da vide navijaci barselone.
Takodje, smesno je da se uopste i pominje pa nama je ponisten cist gol jer sigurno da Mancester Siti ne bi toliko bio isao napred da je rezultat bio 0:0.

Sudija je direktno uticao na igru i na rezultat, ali neka doci ce im Bajern pa ovog puta nece biti 7:0 vec 10:0 u obe utakmice.

Aki

pre 10 godina

Man City koliko para imao,uvek ce biti mala ekipa!Pelegrini trener za osrednje ekipe..setite se samo kako Murinjo napali svoje igrace kad igraju protiv Barse,a Pelegrini kao sonjo!..juce me je City razocarao,igrali su protiv najlosije Barse u poslednjih 10 god,ekipa od milijardu evra je mogla bar jos 3 gola da primi,po meni totalno razocarenje!Gledajuci sve,mislim da je Bayern veliki favorit LS,ako Posebni neko cudo opet ne izvuce iz rukava!

Marko

pre 10 godina

Izadji bre na crtu ko covek pa vodis City,pogledaj kakve igrace imas! Izadji sa 2 spica,napadni,ako primis gol ubaci i 3 spica..a ne ko zena kod kuce branis gol a napred negredo sta uradi uradi.Sad kukas na sudjenje..pa takvom igrom da nije bilo penala bi mozda i izvukao 0-0 ali bi vam tamo ubacili 3 komada lagano...kao da vodis sefild venzdej a ne ekipu od pola milijarde

Dax

pre 10 godina

Sve razumem ali da mu Demikelis igra to ne razumem...Siti koji ima 3 postave a igra Demikelis koji ni u najboljim godinama nije bio brz i siguran...

Ivica

pre 10 godina

Nastavlja se bezobrazno guranje spanaca(real i barsa) po svaku cenu,fudbal je totalno izgubio smisao.Pominjete neki dosudjen ofsajd vidim-nagradno pitanje:da li bi Siti dosao u tu situaciju da nemaju igraca manje i negativan rezultat za koji je direktno kriv sudija?A najsmesniji i ujedno najtuzniji su mi ovi domaci navijaci barse i reala koji vise vole barsu i real od katalonaca i madridjana a nisu izasli iz svog sela.

bocko

pre 10 godina

Mislim da je sudjenje bilo izvanredno, a to će siguran sam pokazati i ocene UEFA-e. Penal nad Mesijem je bio, kao i crveni karton. Ruka od Kolarova napucana. Ofsajd Pique-a bio-druga dva igrača su duboko u ofsajdu. Sve je odsudio kako treba!

Foliranje!

pre 10 godina

@(Milos, 19. februar 2014 10:24)
Pa sudije su najblize tim igracima, ne razumem kako ne vide. Kad sam na terenu cak i sa ~20 metara udaljenosti perfektno vidim sta se desilo. Neka uvedu challenge i ponovljeni snimak pa ce foliranti iz Barse morati da se odreknu onoga u cemu su najbolji.

vlajzi

pre 10 godina

Barselona je vise ostecena nego MC. Prakticno su im ponistena 2 gola (Penal zbog ruke Kolarova i nepostojeci ofsajd). Penal nad Mesijem je vrlo diskutabilan, iz jednog ugla se cini da je bio van, iz drugog na liniji, iz treceg unutra. Definitivno sudija nije imao nameru da osteti bilo koga, dosudio je ono sto je video. A u prvi mah svi oni koji su gledali utakmicu preko TVa, videli su penal. Sudija takodje. E sad, sudija nema usporeni snimak kao u Americkom fudbalu. Da ima, verovatno bi promenio odluku nakon odgledanog snimka... ali to je vec prica u prazno.
U svakom slucaju, potpuno zasluzena pobeda Barse, i dalja polemika sa onima koji iz raznoraznih razloga mrze Katalonce, besmislena je.
pozzz

dejo

pre 10 godina

zadnje plasirane ekipe la lige vise stvore za 45 min nego city za 90 min i to kuci. Barcelona ih je osramotila. nije im dala loptu posudit...

Vladimir Pula

pre 10 godina

Sudac je bio naklonjen Barceloni, ali čovječe kad sam vidio da si izašao na teren sa jednim napadačem a cijelu sezonu igras sa 2.. Kući si odlucio igrat na rezultat protiv Barcelone, a imaš ekipu koja je pobjedila Bayern u gostima, razmontirala arsenal i Totthenham ko da su amateri i vise manje svakoga deklasirala na ethihadu .. Pa zaslužio si da ispadnete.. Imao si igrače koji mogu nadigrati Barcu, nisi im dao da igraju, pa eto ti sada..

zex

pre 10 godina

REALNO Man City je sinoc pregazen, pa posed lopte Barse je bio 70% skoro... sto se tice sudije... pa u prvom poluvremenu cist penal za Barsu nije sviran kada je Kolarov igrao rukom.. Drugo, nema sanse da je ono bio faul Busketsa nad Navasom, to se videlo... Penal nije bio, crveni jeste... Fabregas nije bio u ofsajdu...Ali sudija nije odlucio mec... Sve u svemu, Barsa je bila sasvim dobra sinoc, i vracaju formu cini mi se, rutinski u sred Mancestera...

srpska sveznalica

pre 10 godina

barca je institucija. realno. jaka skola kvalitetan tim koji se nikada ne sme podceniti... mislim da jesu losiji u odnosu na prosle godine ali opet mogu do raznih trofeja...

Sveti Ilija Gromovnik

pre 10 godina

A i ti si mustra. Umesto da si krenuo muški, od samog starta ofanzivno, ti ko pusica defanzivno. Ostaje ti za nauk..U revanšu, napadački do kraja, pa šta vam bog da

Zoran

pre 10 godina

Ne, utakmicu je odlucilo Pelegrinijevo neznanje i losa postavka. Ima tim koji moze da se nadigrava sa Barsom a on umesto toga ostavio Negreda samog u spicu i poceo sa Demikelisom, najsporijim igracem u Premijer Ligi.
Penal i crveni cisti kao suza, nije bitno gde prekrsaj pocne nego gde se zavrsi, inace nagradjujes odbrambenog za faul umesto napadaca sto ga je izdrzao i pod faulom usao u kazneni.

Go Tipsa

pre 10 godina

Pelegrini zalutao! Dobio covek ekipu od milijarde eura pa se nekog plasi. Klasicno neznanje, i pokusaj da odigra kao Murinjo sa Interom protiv "opasne" Barse. Sa tim da Murinjo nije imao veliki tim i igrace i bio je prinudjen na tako nesto, a ovaj ima sve sto je pozeleo ali ne i znanje. Strah preovladao.
2 dupla beka sa desne strane (Navas i Zabaleta), 2 dupla beka sa leve strane (Clichy i Kolarov), odbrana (Kompany, Demichelis), 2 zadnja vezna (Y. Toure i Fernandinho).... 8 igraca koji su vise defanzivci nego ofanzivci, bar su tako bili postavljeni na terenu. I covek mislio da ce tako da prodje Barsu. Ili je mozda ocekivao da to uradio u Barseloni?

Smesan lik! Ostace i bez titule PL, a ovde je vec ispao i to samo zbog svojih gluposti.

dejo

pre 10 godina

Barcelona dodje na gostovanje ekipi koja je ove sezone dala 150 golova i neda im disat, igra se vijtorije pred njihovim golom nedavsi im da posude loptu i opet se nadjd neko da kritikuje Barcelonu a ne Citya.. to je samo dokaz teske ljubomore i bola na mocnu Barcelonu....

pedja

pre 10 godina

Koliko je samo sudija iz Norveške, Švedske i Danske pokazalo u prošlosti "interes" za penale u korist Španaca..setite se samo reprezentacije Jugoslavije iz Španije i penala suđenog na 19metru...itd itd

laik

pre 10 godina

nesporno je da barsa ne igra onaj lepršavi fudbal još od vremena ronika i etoa, posle dolaska gvardiole igra im je pas napred, dva nazad i da su prezaštićeni od sudija. ali.. činjenica je da oni to mogu i da pobedjuju, i to je kvalitetna ekipa. znao sam dve stvari pre tekme a to je da će ibra dominirati i da će biti penal za barsu, iz jednostavnog razloga: spahić i demikelis. koja je logika lomiti mesija sa ledja na ivici 16m kao poslednji igrač? čovek ništa gluplje nije mogao uraditi. ali pelegrini je kriv za to i niko drugi. posle je izvadio kolarova koji je uz turea i silvu najbolji bio. na kraju se videla razlika: kliši u napadu dodao valdezu u ruke i sapleo se kod gola alveša.ako niša drugo, kolarov bi značio zbog šutine koju ima. poraz na dušu pelegrinija.

Milos

pre 10 godina

Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica.
(Urezano na UŠATOM 1991., 19. februar 2014 10:06)
Nije svaki faul u 16m za crveni, mnogo puta se dosudi penal i zuti karton. Nekada i bez kartona. Crveni je u slucaju da je poslednji igrac odbrane( u prevodu izgledna sansa za gol). Za vikend su dosudjena Realu 2 penala,nije bilo crvenih. Liverpulu je sviran penal nad Suarezom,nije bilo crvenog. Jedino sto treba uvesti je da se bedevije poput De Mikelisa ne pustaju u igru jer su oni jedini krivci kada se utamica unisti zbog penala i crvenog kartona. Mogao je lepo da pusti Mesija,ovaj bi mozda i promasio gol i sve bi bilo ok. U najgorem slucaju bi bilo 0:1 i 11 na 11. Onim klizecim je osudio ekipu na igraca manje,a to da nije bio penal smo mi videli na usporenom snimku koji ako odgledas do kraja mozes da vidis da se niko od igraca Sitija nije bunio niti trazio da faul buda van 16m, jednostavno je tako delovalo na prvi pogled. Bilo je jos nekih gresaka i pre i posle toga,nisu sada ni bitne,sudije jednostavno pogrese.

Predo

pre 10 godina

Za mene je fudbal već godinama iza košarke, odbojke, tenisa. Zar je važno koga je sudija više oštetio. Danas se priča o njemu, on je glavna zvezda, a ne fudbaleri. Protivnici video tehnologije se brane da se ne može uvesti u malim ligama. Pa, i u tenisu i ostalim sportovima to imate samo na najvećim turnirima, ali je svima jasno da je mnogo manje nepravde i ponekad vam niej jasno da sudije ne vide očigledno, jer su ljudi, pod uticajem gledalaca, moćnika, potplaćeni i sl.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica.
(Urezano na UŠATOM 1991., 19. februar 2014 10:06)

Upravo tasko. Potpuno birokratsko ludilo! Sjećam se, svojevremeno, Atletico-Real...spremio se ja da guštam uz fudbal i prvi minut penal za Real i crveni za igrača Atletica. Kunem se, da sam u tom trenu bio na terenu, ubio bi sudiju bez da trepnem.
O skandinavskim sudijama da ne pričam. Prosto je neshvatljivo koliko prave kardinalnih grešaka, a toliko su protežirani!?

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

...nastavak. Zašto se te situacije ne mogu video revidirati? Zbog "dinamike" fudbalske igre? Pa izvođenje auta ili kornera, povrede i sl., oduzimaju mnogo više vremena od video revizije! Ah, neko reče kladionice? Da, kako bi se nameštalo da se svaka sporna odluka video pregleda. Uvesti pravilo kao u tenisu dva čelendza po poluvremenu po ekipi, gde se opravdan čelendz ne računa.

j1ggy

pre 10 godina

Sta tu ima da se prica?!
Stavio je Demichelis-a u tim, koji je spor i trom, protiv najagilnijeg napada na svetu. Isto je uradio i u mecu sa Celzijem, kada je ovaj igrao zadnjeg veznog i omogucio Celziju da dominira sredinom jer je spor. I trom.
I sta radi Demichelis?! Umesto da pusti Mesija, pa ako da gol da, on ga faulira kao poslednji igrac odbrane, u 54. minutu, dobije crveni i penal, i omoguci Barsi da igra jos 40 minuta sa igracem vise...
Pelegrini voli napadacki fudbal i tako hoce da igra, a onda iz tima izbaci jednog napadaca i stavi Kolarova? Dakle, vrlo defanzivno. Nema prave pretnje po Barsu, jer Negredo ne moze sam da se rve sa celom zadnjom linijom (i pored toga je odigrao vrlo dobro), i jos mu i graci nisu navikli na 4-4-1-1, pa treba da se adaptiraju...
Tuga...

hahaha

pre 10 godina

@sasa
čekaj, ti znaš nešto što mi ne znamo, odnosno imaš neke dokaze da je Barselona kupila sudije...ili samo tako lupaš po svojoj volji?

saskobarca

pre 10 godina

navijam za barcu ali treba biti objektivan....crveni karton opravdan ali faul van 16,a ruka kolarova u 16 u prvom p. a poništen gol u drugom?... realno mislim da bi gledajući sve situacije i okolnosti svakako pobedila barca i to zasluženo gledajući igru i konstantno napadanje.

Kosta

pre 10 godina

Pa kad slusa Murinja,kako Barselona nikad losija nije bila pa on isto parkirao autobus ispred gola misleci da ce tako dobiti Barsu... A onog Demikelisa ne bih doveo u nasu ligu da igra covek spor pojma nema,spor,trom ocaj...

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

U dinamičnom sportu, kao što je NBA košarka, imate da svaka sporna situacija biva pregledana na video snimku od sudija i zvaničnika. Ništa se ne gubi ni u dinamici, a spornih situacija ni žalbi nema. Zašto u fudbalu to nije tako, veliko je pitanje za grobare tog sporta, Platinija i Blatera.
Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica. Zašto je onda ne prekinuti da se uštedi vreme i registrovati već u petom minutu, ako je recimo gol iz penala uz isključenje tada postignut. Zar žuti karton i penal nisu dovoljna kazna, već se treba kazniti DVA PUTA?! Strašne stvari se dešavaju a konzervativci u evropskom i svetskom fudbalu trebaju pod hitno napustiti svoja mesta. Treće, biće instalisane kamere i senzori koji će utvrditi da li je lopta prešla gol liniju. Ok je to, ali šta je sa odglumljenim penalima, golovima iz ofsajda, golovima koji su poništeni zbog nepostojećeg ofsajda i sličnih situacija? Da li te situacije podjednako ne odlučuju kao recimo kada lopta pređe ili ne pređe ol liniju. U fudbalu su situacije kao glumljenje penala, ofsajdi i sl. gde se odlučuju utakmice MNOGO ČEŠĆE, ali Platini i Blater su totalni konzervativci i zagovornici "slobodnog sudijskog uverenja". Nastavak...

haha

pre 10 godina

Slazem se se sa Pelegrinijem. Da je Barsi sudjen i onaj penal kao sto je trebao nakon igranja rukom igraca Sitija + ponisten cist gol Barsi, Barsa bi pobedila 3,4-0

manuJel

pre 10 godina

Nije sudija odlucio mec vec Pelgrini! I kakav crni faul nad Navasom? Vise je penal ona ruka u prvom poluvremenu nego faul nad Navasom. Kasnije cist gol ponisten... Ono je crveni iz knjiga, licilo je na cist penal,tek na usporenom snimku se vidi da je faul poceo van 16. Crveni u svakom slucaju. I onda sudija odlucio utakmicu? Ne, Pelegrini i De Mikelis,glavni i odgovorni za poraz Sitija. Mozda je trebalo jos jednog levog beka da ubaci,tako bi 100% sacuvali Alvesa! Nikako mi nije jasno zasto se posle onakve partije protiv Celzija, Pelegrini odlucio da na domacem terenu igra bunker taktiku...

Paco

pre 10 godina

Gledati fudbalsku utakmicu Barselone izgleda kao da si dao pare da gledas hokej, a onda dobijes umetnicko klizanje. U zadnjih dve godine, neopisivo dosadno.

faktor_x

pre 10 godina

MR. Pelegrini .. " Never change a winning team!" - imao si odlicnu ekipu protiv Chelsea..a ti ipak pametniji i izmenio igrace..bez razloga...evo ti rezultat

faktor_x

pre 10 godina

MR. Pelegrini .. " Never change a winning team!" - imao si odlicnu ekipu protiv Chelsea..a ti ipak pametniji i izmenio igrace..bez razloga...evo ti rezultat

Paco

pre 10 godina

Gledati fudbalsku utakmicu Barselone izgleda kao da si dao pare da gledas hokej, a onda dobijes umetnicko klizanje. U zadnjih dve godine, neopisivo dosadno.

manuJel

pre 10 godina

Nije sudija odlucio mec vec Pelgrini! I kakav crni faul nad Navasom? Vise je penal ona ruka u prvom poluvremenu nego faul nad Navasom. Kasnije cist gol ponisten... Ono je crveni iz knjiga, licilo je na cist penal,tek na usporenom snimku se vidi da je faul poceo van 16. Crveni u svakom slucaju. I onda sudija odlucio utakmicu? Ne, Pelegrini i De Mikelis,glavni i odgovorni za poraz Sitija. Mozda je trebalo jos jednog levog beka da ubaci,tako bi 100% sacuvali Alvesa! Nikako mi nije jasno zasto se posle onakve partije protiv Celzija, Pelegrini odlucio da na domacem terenu igra bunker taktiku...

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

U dinamičnom sportu, kao što je NBA košarka, imate da svaka sporna situacija biva pregledana na video snimku od sudija i zvaničnika. Ništa se ne gubi ni u dinamici, a spornih situacija ni žalbi nema. Zašto u fudbalu to nije tako, veliko je pitanje za grobare tog sporta, Platinija i Blatera.
Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica. Zašto je onda ne prekinuti da se uštedi vreme i registrovati već u petom minutu, ako je recimo gol iz penala uz isključenje tada postignut. Zar žuti karton i penal nisu dovoljna kazna, već se treba kazniti DVA PUTA?! Strašne stvari se dešavaju a konzervativci u evropskom i svetskom fudbalu trebaju pod hitno napustiti svoja mesta. Treće, biće instalisane kamere i senzori koji će utvrditi da li je lopta prešla gol liniju. Ok je to, ali šta je sa odglumljenim penalima, golovima iz ofsajda, golovima koji su poništeni zbog nepostojećeg ofsajda i sličnih situacija? Da li te situacije podjednako ne odlučuju kao recimo kada lopta pređe ili ne pređe ol liniju. U fudbalu su situacije kao glumljenje penala, ofsajdi i sl. gde se odlučuju utakmice MNOGO ČEŠĆE, ali Platini i Blater su totalni konzervativci i zagovornici "slobodnog sudijskog uverenja". Nastavak...

haha

pre 10 godina

Slazem se se sa Pelegrinijem. Da je Barsi sudjen i onaj penal kao sto je trebao nakon igranja rukom igraca Sitija + ponisten cist gol Barsi, Barsa bi pobedila 3,4-0

Kosta

pre 10 godina

Pa kad slusa Murinja,kako Barselona nikad losija nije bila pa on isto parkirao autobus ispred gola misleci da ce tako dobiti Barsu... A onog Demikelisa ne bih doveo u nasu ligu da igra covek spor pojma nema,spor,trom ocaj...

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

...nastavak. Zašto se te situacije ne mogu video revidirati? Zbog "dinamike" fudbalske igre? Pa izvođenje auta ili kornera, povrede i sl., oduzimaju mnogo više vremena od video revizije! Ah, neko reče kladionice? Da, kako bi se nameštalo da se svaka sporna odluka video pregleda. Uvesti pravilo kao u tenisu dva čelendza po poluvremenu po ekipi, gde se opravdan čelendz ne računa.

srpska sveznalica

pre 10 godina

barca je institucija. realno. jaka skola kvalitetan tim koji se nikada ne sme podceniti... mislim da jesu losiji u odnosu na prosle godine ali opet mogu do raznih trofeja...

vlajzi

pre 10 godina

Barselona je vise ostecena nego MC. Prakticno su im ponistena 2 gola (Penal zbog ruke Kolarova i nepostojeci ofsajd). Penal nad Mesijem je vrlo diskutabilan, iz jednog ugla se cini da je bio van, iz drugog na liniji, iz treceg unutra. Definitivno sudija nije imao nameru da osteti bilo koga, dosudio je ono sto je video. A u prvi mah svi oni koji su gledali utakmicu preko TVa, videli su penal. Sudija takodje. E sad, sudija nema usporeni snimak kao u Americkom fudbalu. Da ima, verovatno bi promenio odluku nakon odgledanog snimka... ali to je vec prica u prazno.
U svakom slucaju, potpuno zasluzena pobeda Barse, i dalja polemika sa onima koji iz raznoraznih razloga mrze Katalonce, besmislena je.
pozzz

j1ggy

pre 10 godina

Sta tu ima da se prica?!
Stavio je Demichelis-a u tim, koji je spor i trom, protiv najagilnijeg napada na svetu. Isto je uradio i u mecu sa Celzijem, kada je ovaj igrao zadnjeg veznog i omogucio Celziju da dominira sredinom jer je spor. I trom.
I sta radi Demichelis?! Umesto da pusti Mesija, pa ako da gol da, on ga faulira kao poslednji igrac odbrane, u 54. minutu, dobije crveni i penal, i omoguci Barsi da igra jos 40 minuta sa igracem vise...
Pelegrini voli napadacki fudbal i tako hoce da igra, a onda iz tima izbaci jednog napadaca i stavi Kolarova? Dakle, vrlo defanzivno. Nema prave pretnje po Barsu, jer Negredo ne moze sam da se rve sa celom zadnjom linijom (i pored toga je odigrao vrlo dobro), i jos mu i graci nisu navikli na 4-4-1-1, pa treba da se adaptiraju...
Tuga...

zex

pre 10 godina

REALNO Man City je sinoc pregazen, pa posed lopte Barse je bio 70% skoro... sto se tice sudije... pa u prvom poluvremenu cist penal za Barsu nije sviran kada je Kolarov igrao rukom.. Drugo, nema sanse da je ono bio faul Busketsa nad Navasom, to se videlo... Penal nije bio, crveni jeste... Fabregas nije bio u ofsajdu...Ali sudija nije odlucio mec... Sve u svemu, Barsa je bila sasvim dobra sinoc, i vracaju formu cini mi se, rutinski u sred Mancestera...

dejo

pre 10 godina

Barcelona dodje na gostovanje ekipi koja je ove sezone dala 150 golova i neda im disat, igra se vijtorije pred njihovim golom nedavsi im da posude loptu i opet se nadjd neko da kritikuje Barcelonu a ne Citya.. to je samo dokaz teske ljubomore i bola na mocnu Barcelonu....

Go Tipsa

pre 10 godina

Pelegrini zalutao! Dobio covek ekipu od milijarde eura pa se nekog plasi. Klasicno neznanje, i pokusaj da odigra kao Murinjo sa Interom protiv "opasne" Barse. Sa tim da Murinjo nije imao veliki tim i igrace i bio je prinudjen na tako nesto, a ovaj ima sve sto je pozeleo ali ne i znanje. Strah preovladao.
2 dupla beka sa desne strane (Navas i Zabaleta), 2 dupla beka sa leve strane (Clichy i Kolarov), odbrana (Kompany, Demichelis), 2 zadnja vezna (Y. Toure i Fernandinho).... 8 igraca koji su vise defanzivci nego ofanzivci, bar su tako bili postavljeni na terenu. I covek mislio da ce tako da prodje Barsu. Ili je mozda ocekivao da to uradio u Barseloni?

Smesan lik! Ostace i bez titule PL, a ovde je vec ispao i to samo zbog svojih gluposti.

Milos

pre 10 godina

Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica.
(Urezano na UŠATOM 1991., 19. februar 2014 10:06)
Nije svaki faul u 16m za crveni, mnogo puta se dosudi penal i zuti karton. Nekada i bez kartona. Crveni je u slucaju da je poslednji igrac odbrane( u prevodu izgledna sansa za gol). Za vikend su dosudjena Realu 2 penala,nije bilo crvenih. Liverpulu je sviran penal nad Suarezom,nije bilo crvenog. Jedino sto treba uvesti je da se bedevije poput De Mikelisa ne pustaju u igru jer su oni jedini krivci kada se utamica unisti zbog penala i crvenog kartona. Mogao je lepo da pusti Mesija,ovaj bi mozda i promasio gol i sve bi bilo ok. U najgorem slucaju bi bilo 0:1 i 11 na 11. Onim klizecim je osudio ekipu na igraca manje,a to da nije bio penal smo mi videli na usporenom snimku koji ako odgledas do kraja mozes da vidis da se niko od igraca Sitija nije bunio niti trazio da faul buda van 16m, jednostavno je tako delovalo na prvi pogled. Bilo je jos nekih gresaka i pre i posle toga,nisu sada ni bitne,sudije jednostavno pogrese.

dejo

pre 10 godina

zadnje plasirane ekipe la lige vise stvore za 45 min nego city za 90 min i to kuci. Barcelona ih je osramotila. nije im dala loptu posudit...

saskobarca

pre 10 godina

navijam za barcu ali treba biti objektivan....crveni karton opravdan ali faul van 16,a ruka kolarova u 16 u prvom p. a poništen gol u drugom?... realno mislim da bi gledajući sve situacije i okolnosti svakako pobedila barca i to zasluženo gledajući igru i konstantno napadanje.

pedja

pre 10 godina

Koliko je samo sudija iz Norveške, Švedske i Danske pokazalo u prošlosti "interes" za penale u korist Španaca..setite se samo reprezentacije Jugoslavije iz Španije i penala suđenog na 19metru...itd itd

Vladimir Pula

pre 10 godina

Sudac je bio naklonjen Barceloni, ali čovječe kad sam vidio da si izašao na teren sa jednim napadačem a cijelu sezonu igras sa 2.. Kući si odlucio igrat na rezultat protiv Barcelone, a imaš ekipu koja je pobjedila Bayern u gostima, razmontirala arsenal i Totthenham ko da su amateri i vise manje svakoga deklasirala na ethihadu .. Pa zaslužio si da ispadnete.. Imao si igrače koji mogu nadigrati Barcu, nisi im dao da igraju, pa eto ti sada..

zoran

pre 10 godina

Sta ovaj mucenik prica..M.Siti izgubio zbog njegove nebulozne taktike....pa, ovi su im loptu sakrili...tek kada je usao Dzeko bilo je neke korisiti od centarshuteva.... pa Dzeko je tata za sve u tom timu.... covek igra bunker na domacem terenu...

Marko

pre 10 godina

Izadji bre na crtu ko covek pa vodis City,pogledaj kakve igrace imas! Izadji sa 2 spica,napadni,ako primis gol ubaci i 3 spica..a ne ko zena kod kuce branis gol a napred negredo sta uradi uradi.Sad kukas na sudjenje..pa takvom igrom da nije bilo penala bi mozda i izvukao 0-0 ali bi vam tamo ubacili 3 komada lagano...kao da vodis sefild venzdej a ne ekipu od pola milijarde

sorry

pre 10 godina

Izgubio se gospodin Pelegrini sa svojim pokušajem kopiranja Jose-a, igra čovek sa dva beka na levoj strani. Plus mu se obilo o glavu što vuče za sobom raspalog Demichelisa kuda god da pođe. Ne kažem da bi Nastasić bio bolji sinoć, ali je svakako perspektivniji i kvalitetniji od penzionera i ziheraša kakah je Martin.

laik

pre 10 godina

nesporno je da barsa ne igra onaj lepršavi fudbal još od vremena ronika i etoa, posle dolaska gvardiole igra im je pas napred, dva nazad i da su prezaštićeni od sudija. ali.. činjenica je da oni to mogu i da pobedjuju, i to je kvalitetna ekipa. znao sam dve stvari pre tekme a to je da će ibra dominirati i da će biti penal za barsu, iz jednostavnog razloga: spahić i demikelis. koja je logika lomiti mesija sa ledja na ivici 16m kao poslednji igrač? čovek ništa gluplje nije mogao uraditi. ali pelegrini je kriv za to i niko drugi. posle je izvadio kolarova koji je uz turea i silvu najbolji bio. na kraju se videla razlika: kliši u napadu dodao valdezu u ruke i sapleo se kod gola alveša.ako niša drugo, kolarov bi značio zbog šutine koju ima. poraz na dušu pelegrinija.

Zoran

pre 10 godina

Ne, utakmicu je odlucilo Pelegrinijevo neznanje i losa postavka. Ima tim koji moze da se nadigrava sa Barsom a on umesto toga ostavio Negreda samog u spicu i poceo sa Demikelisom, najsporijim igracem u Premijer Ligi.
Penal i crveni cisti kao suza, nije bitno gde prekrsaj pocne nego gde se zavrsi, inace nagradjujes odbrambenog za faul umesto napadaca sto ga je izdrzao i pod faulom usao u kazneni.

hahaha

pre 10 godina

@sasa
čekaj, ti znaš nešto što mi ne znamo, odnosno imaš neke dokaze da je Barselona kupila sudije...ili samo tako lupaš po svojoj volji?

fraci

pre 10 godina

Mala digresija

Volim ove komentare vezane za smaranje Barselone sa posedom i pas igrom...Komentatori tog tipa verovatno imaju par sati odigranog fudbala u zivotu, i ne znaju koliko je to sto Barsa radi u stvari TESKO! Ali dobro razumem i svo to neznanje, sujetu, ljubomoru, kompleks, malodusnost...sve su to karakteristike naseg naroda!!!

Irfan FcBayern

pre 10 godina

Pa ljudi moji .Ko iole poznaje ovu igru shvatice da BAYERN nikad nebi prodao Demikelsa da je igrac za velika dela.Samo se setite 2010 i finala sa Interom... direktan krivac za poraz , a ovaj Pelegrini ga stavi kao startera da cuva jednog Messija i posle mu drugi krivi . Krivca trazi u svojim postupcima i izborima ... veliki Pelegrini.

Хумска БГ

pre 10 godina

Постоје ли још увек данас у спорту они џентлмени који ће кривца за неуспех тражити у самоме себи? Пенал пресудио а они у првом полувремену три-четири минута не могу да пипну лопту а играју на свом терену("страшни" Етихад).Страшан против Арсенала, Јунајтеда, Тотенхема, Норвича, Сандерленда, Стоука... И онда дође Бајерн и сашије три комада, дође Мурињо са Челсијем и узме три бода, дође Барса и поигра се... Зелени сте ви још за Барсу и озбиљне тимове и велике утакмице.Да сам тренер Ситија после онакве медиокритетске игре од синоћ покрио бих се ушима.Па ни до пенала нису нешто играли, не би три дана дали гол.И сваке године иста прича, некад Мурињо, некад Пике, некад Пелегрини, некад Венгер, некад Фергусон... Различите фаце али исте приче, судија ово-оно, нисмо имали среће, УЕФА мафија... Џентлмени где сте нестали, постоји ли још неко од вас у свету спорта или сте изумрли као врста? Срамота.Да се човеку смучи фудбал и спорт уопштено.

Sveti Ilija Gromovnik

pre 10 godina

A i ti si mustra. Umesto da si krenuo muški, od samog starta ofanzivno, ti ko pusica defanzivno. Ostaje ti za nauk..U revanšu, napadački do kraja, pa šta vam bog da

Dax

pre 10 godina

Sve razumem ali da mu Demikelis igra to ne razumem...Siti koji ima 3 postave a igra Demikelis koji ni u najboljim godinama nije bio brz i siguran...

Ryber Palunko

pre 10 godina

Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica.
(Urezano na UŠATOM 1991., 19. februar 2014 10:06)

Upravo tasko. Potpuno birokratsko ludilo! Sjećam se, svojevremeno, Atletico-Real...spremio se ja da guštam uz fudbal i prvi minut penal za Real i crveni za igrača Atletica. Kunem se, da sam u tom trenu bio na terenu, ubio bi sudiju bez da trepnem.
O skandinavskim sudijama da ne pričam. Prosto je neshvatljivo koliko prave kardinalnih grešaka, a toliko su protežirani!?

vojko vrućina

pre 10 godina

Ovo sa Barselonom stvarno više gubi svaki smisao. Svaka njima čast na svemu što su osvojili i svaka čast što 90% igrača sami naprave ali kad se pogleda malo kroz istoriju mora se primjetiti da su im i sudije pomagale...
Sezone kad su osvajali:
2005-2006 - Polufinale protiv Milana, čist gol Ševečneka na Nou Kampu poništen zbog nepostojećeg faula.
2008-2009 - Polufinale protiv Čelzija, najmanje dva čista penala nisu dosuđena za Čelzi u revanšu.
2010-2011 - Polufinale protiv Reala, crveni karton Pepeu za savrešno odglumljen prekršaj nad Alvešom.
Sezone kad nisu osvajali:
2009-2010 - Četvrtfinale protiv Arsenala, crveni karton Van Persiju (drugi žuti zbog šutiranja lopte nakon sudijskog zvižduka u situaciji 1 na 1)
Polufinale protiv Intera, crveni karton Moti zbog udaranja Busketsa, nema potrebe govoriti da je to ovaj glumac savršeno i odglumio.
2011-2012 - Četvrtfinale protiv Milana, dva penala dosuđena za Barsu na Nou Kampu u revanšu (jedan čist kao suza, drugi nema veze sa vezom, utakmicu sudio isti ovaj Erikson)
Polufinale protiv Čelzija, crveni karton Teriju u revanšu na Nou Kampu (opravdano), penal dosuđena za Barsu (takođe opravdano), Mesi promašio.
Malo li je...?!

v stepanovic

pre 10 godina

Sta me je privuklo ovoj strani je broj komentara (63).Ja kao dugogodisnji stanovnik Engleske, ne mogu da se nacudim fascinaciji Srpske publike, prema svemu sto je englesko! Pocevsi od Mucki (Only Fools and Horses) preko Top Gir (Top Gear). Mogu da zamislim kvalitet prevoda (titlovanje), specificno engleskih fraza i viceva, kad cak ni naslove nisu uspeli da prevedu.Engleski fudbal, lezilebovici clanovi Britanske Kraljevske familije su dnevni magneti Srpske 'globalno obraziovane' publike. Da ne spominjemo rok grupe i muzicare. Eto cak I bivsi engleski oficir (inace ispodprosecni muzicar)ciji je pedigri 'okupiranje Kosova', pocastio je Srbe svojim gostovanjem pre pet godina. Da bi nedavno ponosno izjavio na Top gear, 'Znate, mi (Englezi) smo izbombardovali Srbe dok se nisu usrali!.Kao dobar poznavalac engleskog mentaliteta, to me i nije ni iznenadilo. Sta me je sokiralo to su vecina komentara kao: Kakav divan covek Jeremy Clarkson, sto je se uzdrzao od bilo kakvog komentara povodom izjave James Blunt-a, ili savet (verovatno od 'naseg Srbina' koji zivi u Engleskoj),da ne bi trebalo da se zalimo BBC-ju, na ponasanje tog engleskog kretena,jer ce to samo 'da pogorsa stvari za nas sve' Verovatno misleci na ostale servilne poltrone, Srbe stanovnike Engleske, kao sto je on!
Dok Englezi, sa njihovim saveznicima tretiraju Seselja u Hagu gore nego Africko roblje u 18-om veku, i dok hapsenje Ivanovica nas ne uzbudjuje, ne zelim da budem deo tih quasi emancipovanih karaktera.

Blejk

pre 10 godina

De Mikelis umesto Leskota,Kolarov na krilu, Nasri ne igra ,samo jedan spic.........Pelegrini iskreno ocekivao sam malo pametniju postavku,Barsa laganezi prolazi,tim koji redi 200 miliona je premalo pokazao

Aki

pre 10 godina

Man City koliko para imao,uvek ce biti mala ekipa!Pelegrini trener za osrednje ekipe..setite se samo kako Murinjo napali svoje igrace kad igraju protiv Barse,a Pelegrini kao sonjo!..juce me je City razocarao,igrali su protiv najlosije Barse u poslednjih 10 god,ekipa od milijardu evra je mogla bar jos 3 gola da primi,po meni totalno razocarenje!Gledajuci sve,mislim da je Bayern veliki favorit LS,ako Posebni neko cudo opet ne izvuce iz rukava!

Urke

pre 10 godina

Ne razumem zasto su mnogi negativno nastrojeni prema Barseloni?

Prvo, momci igraju najbolji fudbal koji gledamo u poslednjih nekoliko godina, a demonstracija sile sa Mesijem, Ronaldinjom i Etoom je bila ocaravajuca i nestvarna. Milina ih je gledati.
Drugo, ono zbog cega ih posebno respektujem je cinjenica da se u velikoj meri oslanjaju na cuvenu fudbalsku akademiju "La Masiju" i izdanke sopstvene skole.
Man City je kao prosecan klub ulozio 500 mil. evra?! i dosao do vrha, bez gotovo i jednog svog izdanka! Cak i da ne simpatisem Spance - ne mogu navijati za City (ili PSG) jer me ubija taj surovi kapitalizam i slava "preko noci".

I trece, osteceni su za jedanaesterac i reklo bi se cist gol pri ofsajdu.

PS. nisam pasionirani navijac Barselone i u duelu sa npr. Arsenalom bih pre navijao za Tobdzije, niti smatram da se svi moraju prikloniti njima i navijati iz prikrajka za njih, ali svaki istinski fudbalski sladokusac mora postovati ono sto oni rade i cine! Veliki majstori, mozda i najveci ikada, pre svih Cavi i Iniesta. Ne moramo navijati za njih jer su uistinu malo zasitili sve nas svojim trofejima, ali postovanja mora biti! Navijajte za njihove protivnike, ali budite fer i korektni. I mene recimo nervira sto precesto i padaju, ne volim to, ali da igraju dobar i LEP fudbal (uz Bayern, Arsenal i Dortmund po meni) - to stoji.

Zezus

pre 10 godina

Losa taktika, mnogo defanzivna, sa dva beka levo i desno, Navas se nije video. U napadu jedan spic. Kod kuce tako igrati, sta onda da ocekuju na Nou Kampu.

danny boy

pre 10 godina

stvar je u tome da protiv barselone nemožeš igrat muški,duel igru,jer se svaki kontakt sudi a to njima ide jako na ruku jer se njihova igra temelji na beskonačnom mučenju..pa ovi patuljci se odbijaju od kompanyja i takvih..neka ima sude ko u engleskoj ligi a ne svaku takmicu da se prilagođavaju barsi..ja sam malo stariji igrač i današnji nogomet je possto modna pista..baš me zanima kako bi se barcini mađioničari snašli u italijanskoj ligi prije nekih 15 godina..fuuuj!!!

Specijalac

pre 10 godina

Ova utakmica je na ovim stranama označena kao derbi, što se u realnim fudbalskim krugovima može smatrati uvredom! Jedini derbi, koji Siti može da igra, je onaj gradski, protiv Junajteda. Milan-Atletiko, to je derbi! Arsenal - Bajern, to je derbi! Siti je samo jedan Frankenštajn, od koga veću pažnju zaslužuje čak i Olimpiakos, pa i Galatasaraj! Ljubitelji fudbala će se složiti, ljubitelji modnih trendova neće!

Aleksandar

pre 10 godina

Svaka cast na detaljnom obrazlozenju svega od sinoc,mislim da je 90% komentara na mestu(izuzev ovih ogorcenih,naravno)...Licno,mislim da je sudija mogao da izvuce faul izvan,definitivno,sto se igre Kolaraova rukom tice to je cisto sudijsko uverenje(otprilike se takve stvari sude uglavnom domacim ekipama),dalje,gol Barse koji je ponisten je potpuno regularan,Pike je bio u kako se nekada izgovaralo "pasivnom ofsajdu" iz koga se kasnije aktivirao i nikako nije bio u ofsajdu kod ubacivanja lopte u mrezu,Fabregas definitivno nije bio u ofsajdu...Igraci Cityja su mogli vec u prvom poluvremenu da dobiju barem 2-3 zuta kartona zbog faulova kod kojih nisu isli na loptu vec na igraca...Sve u svemu,Pelegrini je izasao kukavicki i tako je i prosao...

slavonska lola

pre 10 godina

Nisam ljubitelj Barcelone, favoriziram Real zbog našeg Luke Modrića ali ova izjava nema veze sa vezom, gledao sam cijelu utakmicu i nema riječi o tome da je sudac išta odlučio.
City je pogotovo u prvom poluvremenu izgledao toliko smiješno da je bilo mučenje gledati, kao dečkići koji pokušavaju odraslima oduzeti loptu ali su nemoćni.
Drugo poluvrijeme malo agresivniji ali ipak pre slabi za dominantnu Barcelonu.

Nikola

pre 10 godina

ponovo se vidi koliko ljudi nisu realni kada je igra barse u pitanju, cist crveni karton kao suza, penal je diskutabilan, cak i na usporenom snimku se jedva vidi da ga je pokosio tik iza linije od sesnaesterca, tako se i to ne moze okarakterisati kao sudijska greska.. mancester siti nista nije pokazao i zasluzeno izgubio..to je realnost..

ccc

pre 10 godina

(vojko vrućina, 19. februar 2014 11:11)

Pa ajde sad napisi i sve odluke na stetu Barse pa ces da vidis da ih ima vise nego u korist njih... I ovaj Eriksen je sudio prvu utakmicu u osminifinala prije 2 godine Milan protiv Barse gdje Barsi nije sudio 2 cista penala... I onaj penal koji nije sudjen Barsi nakon igraca rukom Kolarova je daleko veca greska nego onaj penal koji je sudjen na Mesiju, a crveni je bio opravdan

Kalimero

pre 10 godina

I ako sam od srca navijao za Siti prvenstveno zbog Kolarova i Nastasića jedini krivac za ovaj rezultat je sam Pelegrini koji je postavio jako sporog De Mikelisa za poslednjeg čoveka u odbrani, a znao je dobro da su mu protiv liliputanaca iz Barseloninog napada potrebni brzi bekovi. Faul za crveni da, penal ne jer je Mesi bio pola koraka ispred linije šesnaesterca kada je oboren...

abraxas

pre 10 godina

(niki je u pravu, 19. februar 2014 13:55)
Nije tacno, prekrsaj se sudi i postavlja na mesto gde je POCEO, a ne gde je zavrsio. Ali, pravila kazu i da kad poslednji covek odbrane napravi faul bilo kakve tezine, to je direktan crveni karton. Demikelis jeste trebao da dobije crveni, ali penal nije smeo da se sudi.

Predo

pre 10 godina

Za mene je fudbal već godinama iza košarke, odbojke, tenisa. Zar je važno koga je sudija više oštetio. Danas se priča o njemu, on je glavna zvezda, a ne fudbaleri. Protivnici video tehnologije se brane da se ne može uvesti u malim ligama. Pa, i u tenisu i ostalim sportovima to imate samo na najvećim turnirima, ali je svima jasno da je mnogo manje nepravde i ponekad vam niej jasno da sudije ne vide očigledno, jer su ljudi, pod uticajem gledalaca, moćnika, potplaćeni i sl.

Ivica

pre 10 godina

Nastavlja se bezobrazno guranje spanaca(real i barsa) po svaku cenu,fudbal je totalno izgubio smisao.Pominjete neki dosudjen ofsajd vidim-nagradno pitanje:da li bi Siti dosao u tu situaciju da nemaju igraca manje i negativan rezultat za koji je direktno kriv sudija?A najsmesniji i ujedno najtuzniji su mi ovi domaci navijaci barse i reala koji vise vole barsu i real od katalonaca i madridjana a nisu izasli iz svog sela.

Darko

pre 10 godina

Sudija je direktni krivac. Smesno je govoriti za penal kada je Kolarova lopta pogodila u ruku jer je njegova ruka tada bila uz telo tako da tu nema ni govora o penalu, nega mogu samo da vide navijaci barselone.
Takodje, smesno je da se uopste i pominje pa nama je ponisten cist gol jer sigurno da Mancester Siti ne bi toliko bio isao napred da je rezultat bio 0:0.

Sudija je direktno uticao na igru i na rezultat, ali neka doci ce im Bajern pa ovog puta nece biti 7:0 vec 10:0 u obe utakmice.

Pera

pre 10 godina

(Ivica, 19. februar 2014 11:43)

A da li bi Siti dosao u tu situaciju da je sviran penal nakon igranja rukom jos u 1. poluvremenu? Muka mi je vise od tih situacija "sta bi bilo kad bi bilo". Nije bilo i tacka. Naravno da bi dosli u takvu situaciju jer nijedan tim ne moze da se vrhunski brani 90 minuta,kad - tad bi se pojavila rupa. I dosta vise sa tim teorijama zavere,svi ste pametni,bolje razmislite gde ide danasnji fudbal? Da tim koji vredi silne milijarde igra onako kod kuce? Radujem se revansu,jer ce Siti MORATI da igra FUDBAL! P.S. Mnogo vise postujem Rajo nego ovakav Siti...

opsa

pre 10 godina

Ovi sto pisu da ono igranje rukom igraca Sitija nije penal neka se sete utakmice Bajern - Barsa gdje su igraci Barse ovako igrali rukom tako da ni to nisu penali tako da je Barsa ostecena protiv Bajerna za 3 neregularna gola

atlet

pre 10 godina

Koju to utakmicu Pelegrini spominje? Ako misli na onu sinoć, onda da ga podsetimo na činjenicu da su Barsini igrači 'radili' kao beogradski šibicari. Gledaš ih, znaš da je lopta tu negde, ali nisi siguran gde je tačno

Sremac

pre 10 godina

Ja samo ne razumem ceste komentare o dosadnoj igri Barselone,shvatite da bi svaki tim na svetu igrao tako da moze,kratki pas je vrhunac fudbala i to sto oni rade,to deluje prosto i dosadno ali je uzasno tesko tako igrati,lopta na prvu bez puno dodira,nije li to lepse nego bunarenje i trazenje snaznih centarfora na petercu,oni su dostigli savrsenstvo a igraju protiv jako skupih i dobrih igraca koji ne mogu da im uzmu loptu...i da, posle tih kratkih pasova uvek sledi prodor u 16 a onda...
mislite o tome...

Djordje

pre 10 godina

@seljo Grešiš, u Argentini se izgovara upravo "Demićelis", s tim što najčešće "pojedu" on zadnje slovo s, pa njegovo ime u Argentini zvuči "Demićeli". Kada bi bili Italijani, to bi bila druga priča, ali pošto su Argentinci, onda je Masćerano i Demićeli. Slično tome je Xavi iz Barselone "Ćavi", a Xavi Alonso iz Reala je "Šavi Alonso", zato što je jedan Katalanac, a drugi Baskijac.

uzalud grakcete...

pre 10 godina

@EuroNix
Pre nekoliko nedelja, u TV emisiji u pauzi izmedju poluvremena, jedan nas sudija objasnjava da, ukoliko je start nad igracem u napadu zapocet izvan sesnaesterca, a zavrsen unutar njega, onda je to penal...
svakako, svi koji nesto imaju da prigovore sudiji posle zvizduka, stvarno uzalud grakcu...ja ne znam da se nesto ikada promenilo po tom pitanju...
Graham Poll je na onoj cuvenoj utakmici dao tri zuta kartona pre crvenog, i eno ga jos uvek sudi bez ikakvih problema...tako da...

bioxos-nois

pre 10 godina

Ono igranje rukom je cisti penal jer je ruka u nepravilnom polozaju i brani lopti prolaz prema drugim igracima. Da je ruka uz tijelo ne bih rijec rekao, ali ova ruka brani prostor. Naravno da se ne prica o odlukama u kojima je Barca ostecena i to tako godinama, neki to ne zele jer sve ono cime im Murinjo napunio glavu tada ne drzi vodu. Barca je gospodski klub i nikada nije isticala odluke protiv nje, uvijek se u Barci isticalo "mi smo Barcelona i bez obzira na sudacke odluke moramo pobjediti suparnika" sto i cine uspjesno godinama i dominiraju

Fudbalski sudija 11-ta sezona

pre 10 godina

Slazem se sa pelegrinijem da je sudija odlucio mec(necu da ulazim u to kako je on postavio taktiku) iako je izveo suvise defanzivnu formaciju. Pre dosudjenog kaznenog udarca,sudija je ispravno postupio sto nije svirao prekrsaj(mogao je da svira indirektan udarac i po PFL da pokaze opomenu Navasu za simuliranje) u nastavku ocigledan prekrsaj predposlednjeg igraca odbrane(poslednji igrac je golman,koji je isto igrac na terenu) sudija ga ispravno iskljucuje iz igre,ali sporna situacija je sto je prekrsaj napravljen van kaznenog prostora( Demikelis,saplice Mesija van linije kaznenog prostora,ovaj pada u kaznenom prostoru)sudija pokazuje kazneni udarac,iako se na usporenom snimku jasno vidi da je prekrsaj napravljen van(za neupucene,racuna se gde je doslo do kontakta,odnosno pocetak istog). UZDRAVLJE!!!

bocko

pre 10 godina

Mislim da je sudjenje bilo izvanredno, a to će siguran sam pokazati i ocene UEFA-e. Penal nad Mesijem je bio, kao i crveni karton. Ruka od Kolarova napucana. Ofsajd Pique-a bio-druga dva igrača su duboko u ofsajdu. Sve je odsudio kako treba!

Zoro

pre 10 godina

Od sada se uvek kladite na Barsu jer koliko im god lose ide tu su sudije osim ako ne igraju protiv Bajerna tada im ni sudije ne mogu pomoci

niki je u pravu

pre 10 godina

kao prvo za sveznalice koji nemaju pojma o zivotu, o fudbalu znaju koliko iz kladionice kad padnu neki tiket, vise puta je bilo i na televiziji sudije su iznosile pravila, a ona kazu, ukoliko se prekrsaj napravi nad protivnickim igracem van sesnasterca a zavrsi u sesnaestercu jeste PENAL!!!!!! o crvenom kartonu ne treba polemisati..niti sam fan barcelone,niti favorizujem spance, jednostavno ne mogu vise da slusam ove sto padaju tikete i za to optuzuju sudije,ili sto patoloski mrze barselonu..

Foliranje!

pre 10 godina

@(Milos, 19. februar 2014 10:24)
Pa sudije su najblize tim igracima, ne razumem kako ne vide. Kad sam na terenu cak i sa ~20 metara udaljenosti perfektno vidim sta se desilo. Neka uvedu challenge i ponovljeni snimak pa ce foliranti iz Barse morati da se odreknu onoga u cemu su najbolji.

Branko

pre 10 godina

Ja ne znam ljudi šta je sa vama ! Imate i usporen snimak ponistenog gola Barselone! Go je neregularan, i svi pričaju da Fabregas nije bio u ofsajdu...i nije, ali zato Pike jeste , koji je i dao go , ne vidim u cemu je problem.! Pogledajte snimak, ako gresim ispravite me !!!

danguba

pre 10 godina

Opet teorije zavjere i drvlje i kamenje po Barsi... Činjenice su da je Barsa sinoć oštećena za nedosuđen penal (ruka Klišija) i poništen gol. Dosuđeni penal je malo teže ocjeniti, ali prekršaj je bio negdje na liniji šesnaesterca. Crveni karton je preoštra kazna, ali takvo je sudijsko pravilo. Činjenica je još i da Barsa igra takav fudbal, napadački i brz i da su igrači često izloženi prekršajima, ima mnogo spornih siruacija...

IronMan

pre 10 godina

Kod penala nad Mesijem je bilo 2 kontakta, jedan ispred, jedan u 16m, tako da sudija može prema slobodnoj proceni, da previdi ovaj kontakt ispred (dao je prednost), ali nakon padanja igrača, odlučuje da sankcioniše drugi kontakt! I? Šta je sporno? Možda nije ni bilo kontakta? A crveni karton - k'o kuća!

Novo-kralj-Cg

pre 10 godina

Da je bio Aguero u spicu samom,druga bi prica bila?Poraz ne bi bio sigurno.One kontre Sitijeve,on ne prasta.Dvojka ko vrata u Barseloni (na isti ovaj nacin igre),ali Siti ispada vjerovatno.Pozdrav

Pare ne donose trofeje.

pre 10 godina

Ma nemoj mi reci,a kad tvoja ekipa dobija uz ociglednu pomoc sudije onda je sve uredu.Tada podignes obrvu pa cmizdris kao pa sudija ima prava na gresku,bice bolje drugi put,...itd!Nego batali igru iz 60-ih sa sest odbrambenih igraca sa bunarom na mjesto centarfora.Imas mozda i najbolju ekipu u Evropi a ti se zatvaras,velika je Barsa pocistila vas je.Pogledaj snimak utakmice mozda nesto naucis,a ako ne kupi Klisija sa sobom pa put pod noge.

seljo

pre 10 godina

maschereno i demichelis se NE izgovaraju masćerano ili demićelis, zato sto je slovo H ispred vokala, da kojim slucajem nema tog H, tek tad bi se izgovaralo ovako kako vi pisete

Sramota

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da skandinavci duvaju u vetar Barsi.Pre dve ili tri sezone na takmici Celzi Barsa Norveski sudija Moen dva cista penala za Celzi nije sudio a onda Iniseta dao gol.Fudbal je prestao da bude igra. Zamisli da jedna "velika" Barsa ispadne sa demagoskim fudbalom tika taka

klasika

pre 10 godina

MR. Pelegrini .. " Never change a winning team!" - imao si odlicnu ekipu protiv Chelsea..a ti ipak pametniji i izmenio igrace..bez razloga...evo ti rezultat (faktor_x, 19. februar 2014 09:52)

Taj isti tim koji je dobio Chelsea je nekoliko dana pre te utakmice bio razvaljen od istog tog Chelsea, seti se. Inace, sto se Pelegrinijeve izjave tice, sudija jeste pogresio, ali to su centimetri. Pitanje je kako bi se razvila utakmica i da nije bilo penala..

Djordje P

pre 10 godina

Mislim da nije bio faul Busketsa, a onda cist crveni karton za Man City, ali jedino sto jeste bilo ipak van 16m. No, sa igracem manje i takvom bezveznom igrom, izgubili bi svejedno, tako da... Razocaran sam u jucerasnju igru oba tima - Man City bezidejan, a Barca dosadila i Bogu i ocu s tim beskonacnim sitnim pasevima. Definitivno navijam da neko treci uzme LS ove godine.

Paco

pre 10 godina

Gledati fudbalsku utakmicu Barselone izgleda kao da si dao pare da gledas hokej, a onda dobijes umetnicko klizanje. U zadnjih dve godine, neopisivo dosadno.

haha

pre 10 godina

Slazem se se sa Pelegrinijem. Da je Barsi sudjen i onaj penal kao sto je trebao nakon igranja rukom igraca Sitija + ponisten cist gol Barsi, Barsa bi pobedila 3,4-0

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

U dinamičnom sportu, kao što je NBA košarka, imate da svaka sporna situacija biva pregledana na video snimku od sudija i zvaničnika. Ništa se ne gubi ni u dinamici, a spornih situacija ni žalbi nema. Zašto u fudbalu to nije tako, veliko je pitanje za grobare tog sporta, Platinija i Blatera.
Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica. Zašto je onda ne prekinuti da se uštedi vreme i registrovati već u petom minutu, ako je recimo gol iz penala uz isključenje tada postignut. Zar žuti karton i penal nisu dovoljna kazna, već se treba kazniti DVA PUTA?! Strašne stvari se dešavaju a konzervativci u evropskom i svetskom fudbalu trebaju pod hitno napustiti svoja mesta. Treće, biće instalisane kamere i senzori koji će utvrditi da li je lopta prešla gol liniju. Ok je to, ali šta je sa odglumljenim penalima, golovima iz ofsajda, golovima koji su poništeni zbog nepostojećeg ofsajda i sličnih situacija? Da li te situacije podjednako ne odlučuju kao recimo kada lopta pređe ili ne pređe ol liniju. U fudbalu su situacije kao glumljenje penala, ofsajdi i sl. gde se odlučuju utakmice MNOGO ČEŠĆE, ali Platini i Blater su totalni konzervativci i zagovornici "slobodnog sudijskog uverenja". Nastavak...

manuJel

pre 10 godina

Nije sudija odlucio mec vec Pelgrini! I kakav crni faul nad Navasom? Vise je penal ona ruka u prvom poluvremenu nego faul nad Navasom. Kasnije cist gol ponisten... Ono je crveni iz knjiga, licilo je na cist penal,tek na usporenom snimku se vidi da je faul poceo van 16. Crveni u svakom slucaju. I onda sudija odlucio utakmicu? Ne, Pelegrini i De Mikelis,glavni i odgovorni za poraz Sitija. Mozda je trebalo jos jednog levog beka da ubaci,tako bi 100% sacuvali Alvesa! Nikako mi nije jasno zasto se posle onakve partije protiv Celzija, Pelegrini odlucio da na domacem terenu igra bunker taktiku...

Branko

pre 10 godina

Ja ne znam ljudi šta je sa vama ! Imate i usporen snimak ponistenog gola Barselone! Go je neregularan, i svi pričaju da Fabregas nije bio u ofsajdu...i nije, ali zato Pike jeste , koji je i dao go , ne vidim u cemu je problem.! Pogledajte snimak, ako gresim ispravite me !!!

vojko vrućina

pre 10 godina

Ovo sa Barselonom stvarno više gubi svaki smisao. Svaka njima čast na svemu što su osvojili i svaka čast što 90% igrača sami naprave ali kad se pogleda malo kroz istoriju mora se primjetiti da su im i sudije pomagale...
Sezone kad su osvajali:
2005-2006 - Polufinale protiv Milana, čist gol Ševečneka na Nou Kampu poništen zbog nepostojećeg faula.
2008-2009 - Polufinale protiv Čelzija, najmanje dva čista penala nisu dosuđena za Čelzi u revanšu.
2010-2011 - Polufinale protiv Reala, crveni karton Pepeu za savrešno odglumljen prekršaj nad Alvešom.
Sezone kad nisu osvajali:
2009-2010 - Četvrtfinale protiv Arsenala, crveni karton Van Persiju (drugi žuti zbog šutiranja lopte nakon sudijskog zvižduka u situaciji 1 na 1)
Polufinale protiv Intera, crveni karton Moti zbog udaranja Busketsa, nema potrebe govoriti da je to ovaj glumac savršeno i odglumio.
2011-2012 - Četvrtfinale protiv Milana, dva penala dosuđena za Barsu na Nou Kampu u revanšu (jedan čist kao suza, drugi nema veze sa vezom, utakmicu sudio isti ovaj Erikson)
Polufinale protiv Čelzija, crveni karton Teriju u revanšu na Nou Kampu (opravdano), penal dosuđena za Barsu (takođe opravdano), Mesi promašio.
Malo li je...?!

srpska sveznalica

pre 10 godina

barca je institucija. realno. jaka skola kvalitetan tim koji se nikada ne sme podceniti... mislim da jesu losiji u odnosu na prosle godine ali opet mogu do raznih trofeja...

Ivica

pre 10 godina

Nastavlja se bezobrazno guranje spanaca(real i barsa) po svaku cenu,fudbal je totalno izgubio smisao.Pominjete neki dosudjen ofsajd vidim-nagradno pitanje:da li bi Siti dosao u tu situaciju da nemaju igraca manje i negativan rezultat za koji je direktno kriv sudija?A najsmesniji i ujedno najtuzniji su mi ovi domaci navijaci barse i reala koji vise vole barsu i real od katalonaca i madridjana a nisu izasli iz svog sela.

Darko

pre 10 godina

Sudija je direktni krivac. Smesno je govoriti za penal kada je Kolarova lopta pogodila u ruku jer je njegova ruka tada bila uz telo tako da tu nema ni govora o penalu, nega mogu samo da vide navijaci barselone.
Takodje, smesno je da se uopste i pominje pa nama je ponisten cist gol jer sigurno da Mancester Siti ne bi toliko bio isao napred da je rezultat bio 0:0.

Sudija je direktno uticao na igru i na rezultat, ali neka doci ce im Bajern pa ovog puta nece biti 7:0 vec 10:0 u obe utakmice.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica.
(Urezano na UŠATOM 1991., 19. februar 2014 10:06)

Upravo tasko. Potpuno birokratsko ludilo! Sjećam se, svojevremeno, Atletico-Real...spremio se ja da guštam uz fudbal i prvi minut penal za Real i crveni za igrača Atletica. Kunem se, da sam u tom trenu bio na terenu, ubio bi sudiju bez da trepnem.
O skandinavskim sudijama da ne pričam. Prosto je neshvatljivo koliko prave kardinalnih grešaka, a toliko su protežirani!?

Zoro

pre 10 godina

Od sada se uvek kladite na Barsu jer koliko im god lose ide tu su sudije osim ako ne igraju protiv Bajerna tada im ni sudije ne mogu pomoci

v stepanovic

pre 10 godina

Sta me je privuklo ovoj strani je broj komentara (63).Ja kao dugogodisnji stanovnik Engleske, ne mogu da se nacudim fascinaciji Srpske publike, prema svemu sto je englesko! Pocevsi od Mucki (Only Fools and Horses) preko Top Gir (Top Gear). Mogu da zamislim kvalitet prevoda (titlovanje), specificno engleskih fraza i viceva, kad cak ni naslove nisu uspeli da prevedu.Engleski fudbal, lezilebovici clanovi Britanske Kraljevske familije su dnevni magneti Srpske 'globalno obraziovane' publike. Da ne spominjemo rok grupe i muzicare. Eto cak I bivsi engleski oficir (inace ispodprosecni muzicar)ciji je pedigri 'okupiranje Kosova', pocastio je Srbe svojim gostovanjem pre pet godina. Da bi nedavno ponosno izjavio na Top gear, 'Znate, mi (Englezi) smo izbombardovali Srbe dok se nisu usrali!.Kao dobar poznavalac engleskog mentaliteta, to me i nije ni iznenadilo. Sta me je sokiralo to su vecina komentara kao: Kakav divan covek Jeremy Clarkson, sto je se uzdrzao od bilo kakvog komentara povodom izjave James Blunt-a, ili savet (verovatno od 'naseg Srbina' koji zivi u Engleskoj),da ne bi trebalo da se zalimo BBC-ju, na ponasanje tog engleskog kretena,jer ce to samo 'da pogorsa stvari za nas sve' Verovatno misleci na ostale servilne poltrone, Srbe stanovnike Engleske, kao sto je on!
Dok Englezi, sa njihovim saveznicima tretiraju Seselja u Hagu gore nego Africko roblje u 18-om veku, i dok hapsenje Ivanovica nas ne uzbudjuje, ne zelim da budem deo tih quasi emancipovanih karaktera.

pedja

pre 10 godina

Koliko je samo sudija iz Norveške, Švedske i Danske pokazalo u prošlosti "interes" za penale u korist Španaca..setite se samo reprezentacije Jugoslavije iz Španije i penala suđenog na 19metru...itd itd

zex

pre 10 godina

REALNO Man City je sinoc pregazen, pa posed lopte Barse je bio 70% skoro... sto se tice sudije... pa u prvom poluvremenu cist penal za Barsu nije sviran kada je Kolarov igrao rukom.. Drugo, nema sanse da je ono bio faul Busketsa nad Navasom, to se videlo... Penal nije bio, crveni jeste... Fabregas nije bio u ofsajdu...Ali sudija nije odlucio mec... Sve u svemu, Barsa je bila sasvim dobra sinoc, i vracaju formu cini mi se, rutinski u sred Mancestera...

Foliranje!

pre 10 godina

@(Milos, 19. februar 2014 10:24)
Pa sudije su najblize tim igracima, ne razumem kako ne vide. Kad sam na terenu cak i sa ~20 metara udaljenosti perfektno vidim sta se desilo. Neka uvedu challenge i ponovljeni snimak pa ce foliranti iz Barse morati da se odreknu onoga u cemu su najbolji.

fraci

pre 10 godina

Mala digresija

Volim ove komentare vezane za smaranje Barselone sa posedom i pas igrom...Komentatori tog tipa verovatno imaju par sati odigranog fudbala u zivotu, i ne znaju koliko je to sto Barsa radi u stvari TESKO! Ali dobro razumem i svo to neznanje, sujetu, ljubomoru, kompleks, malodusnost...sve su to karakteristike naseg naroda!!!

Kosta

pre 10 godina

Pa kad slusa Murinja,kako Barselona nikad losija nije bila pa on isto parkirao autobus ispred gola misleci da ce tako dobiti Barsu... A onog Demikelisa ne bih doveo u nasu ligu da igra covek spor pojma nema,spor,trom ocaj...

ccc

pre 10 godina

(vojko vrućina, 19. februar 2014 11:11)

Pa ajde sad napisi i sve odluke na stetu Barse pa ces da vidis da ih ima vise nego u korist njih... I ovaj Eriksen je sudio prvu utakmicu u osminifinala prije 2 godine Milan protiv Barse gdje Barsi nije sudio 2 cista penala... I onaj penal koji nije sudjen Barsi nakon igraca rukom Kolarova je daleko veca greska nego onaj penal koji je sudjen na Mesiju, a crveni je bio opravdan

Zoran

pre 10 godina

Ne, utakmicu je odlucilo Pelegrinijevo neznanje i losa postavka. Ima tim koji moze da se nadigrava sa Barsom a on umesto toga ostavio Negreda samog u spicu i poceo sa Demikelisom, najsporijim igracem u Premijer Ligi.
Penal i crveni cisti kao suza, nije bitno gde prekrsaj pocne nego gde se zavrsi, inace nagradjujes odbrambenog za faul umesto napadaca sto ga je izdrzao i pod faulom usao u kazneni.

dejo

pre 10 godina

zadnje plasirane ekipe la lige vise stvore za 45 min nego city za 90 min i to kuci. Barcelona ih je osramotila. nije im dala loptu posudit...

Sramota

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da skandinavci duvaju u vetar Barsi.Pre dve ili tri sezone na takmici Celzi Barsa Norveski sudija Moen dva cista penala za Celzi nije sudio a onda Iniseta dao gol.Fudbal je prestao da bude igra. Zamisli da jedna "velika" Barsa ispadne sa demagoskim fudbalom tika taka

bioxos-nois

pre 10 godina

Ono igranje rukom je cisti penal jer je ruka u nepravilnom polozaju i brani lopti prolaz prema drugim igracima. Da je ruka uz tijelo ne bih rijec rekao, ali ova ruka brani prostor. Naravno da se ne prica o odlukama u kojima je Barca ostecena i to tako godinama, neki to ne zele jer sve ono cime im Murinjo napunio glavu tada ne drzi vodu. Barca je gospodski klub i nikada nije isticala odluke protiv nje, uvijek se u Barci isticalo "mi smo Barcelona i bez obzira na sudacke odluke moramo pobjediti suparnika" sto i cine uspjesno godinama i dominiraju

faktor_x

pre 10 godina

MR. Pelegrini .. " Never change a winning team!" - imao si odlicnu ekipu protiv Chelsea..a ti ipak pametniji i izmenio igrace..bez razloga...evo ti rezultat

Urezano na UŠATOM 1991.

pre 10 godina

...nastavak. Zašto se te situacije ne mogu video revidirati? Zbog "dinamike" fudbalske igre? Pa izvođenje auta ili kornera, povrede i sl., oduzimaju mnogo više vremena od video revizije! Ah, neko reče kladionice? Da, kako bi se nameštalo da se svaka sporna odluka video pregleda. Uvesti pravilo kao u tenisu dva čelendza po poluvremenu po ekipi, gde se opravdan čelendz ne računa.

vlajzi

pre 10 godina

Barselona je vise ostecena nego MC. Prakticno su im ponistena 2 gola (Penal zbog ruke Kolarova i nepostojeci ofsajd). Penal nad Mesijem je vrlo diskutabilan, iz jednog ugla se cini da je bio van, iz drugog na liniji, iz treceg unutra. Definitivno sudija nije imao nameru da osteti bilo koga, dosudio je ono sto je video. A u prvi mah svi oni koji su gledali utakmicu preko TVa, videli su penal. Sudija takodje. E sad, sudija nema usporeni snimak kao u Americkom fudbalu. Da ima, verovatno bi promenio odluku nakon odgledanog snimka... ali to je vec prica u prazno.
U svakom slucaju, potpuno zasluzena pobeda Barse, i dalja polemika sa onima koji iz raznoraznih razloga mrze Katalonce, besmislena je.
pozzz

Fudbalski sudija 11-ta sezona

pre 10 godina

Slazem se sa pelegrinijem da je sudija odlucio mec(necu da ulazim u to kako je on postavio taktiku) iako je izveo suvise defanzivnu formaciju. Pre dosudjenog kaznenog udarca,sudija je ispravno postupio sto nije svirao prekrsaj(mogao je da svira indirektan udarac i po PFL da pokaze opomenu Navasu za simuliranje) u nastavku ocigledan prekrsaj predposlednjeg igraca odbrane(poslednji igrac je golman,koji je isto igrac na terenu) sudija ga ispravno iskljucuje iz igre,ali sporna situacija je sto je prekrsaj napravljen van kaznenog prostora( Demikelis,saplice Mesija van linije kaznenog prostora,ovaj pada u kaznenom prostoru)sudija pokazuje kazneni udarac,iako se na usporenom snimku jasno vidi da je prekrsaj napravljen van(za neupucene,racuna se gde je doslo do kontakta,odnosno pocetak istog). UZDRAVLJE!!!

danny boy

pre 10 godina

stvar je u tome da protiv barselone nemožeš igrat muški,duel igru,jer se svaki kontakt sudi a to njima ide jako na ruku jer se njihova igra temelji na beskonačnom mučenju..pa ovi patuljci se odbijaju od kompanyja i takvih..neka ima sude ko u engleskoj ligi a ne svaku takmicu da se prilagođavaju barsi..ja sam malo stariji igrač i današnji nogomet je possto modna pista..baš me zanima kako bi se barcini mađioničari snašli u italijanskoj ligi prije nekih 15 godina..fuuuj!!!

bocko

pre 10 godina

Mislim da je sudjenje bilo izvanredno, a to će siguran sam pokazati i ocene UEFA-e. Penal nad Mesijem je bio, kao i crveni karton. Ruka od Kolarova napucana. Ofsajd Pique-a bio-druga dva igrača su duboko u ofsajdu. Sve je odsudio kako treba!

Хумска БГ

pre 10 godina

Постоје ли још увек данас у спорту они џентлмени који ће кривца за неуспех тражити у самоме себи? Пенал пресудио а они у првом полувремену три-четири минута не могу да пипну лопту а играју на свом терену("страшни" Етихад).Страшан против Арсенала, Јунајтеда, Тотенхема, Норвича, Сандерленда, Стоука... И онда дође Бајерн и сашије три комада, дође Мурињо са Челсијем и узме три бода, дође Барса и поигра се... Зелени сте ви још за Барсу и озбиљне тимове и велике утакмице.Да сам тренер Ситија после онакве медиокритетске игре од синоћ покрио бих се ушима.Па ни до пенала нису нешто играли, не би три дана дали гол.И сваке године иста прича, некад Мурињо, некад Пике, некад Пелегрини, некад Венгер, некад Фергусон... Различите фаце али исте приче, судија ово-оно, нисмо имали среће, УЕФА мафија... Џентлмени где сте нестали, постоји ли још неко од вас у свету спорта или сте изумрли као врста? Срамота.Да се човеку смучи фудбал и спорт уопштено.

niki je u pravu

pre 10 godina

kao prvo za sveznalice koji nemaju pojma o zivotu, o fudbalu znaju koliko iz kladionice kad padnu neki tiket, vise puta je bilo i na televiziji sudije su iznosile pravila, a ona kazu, ukoliko se prekrsaj napravi nad protivnickim igracem van sesnasterca a zavrsi u sesnaestercu jeste PENAL!!!!!! o crvenom kartonu ne treba polemisati..niti sam fan barcelone,niti favorizujem spance, jednostavno ne mogu vise da slusam ove sto padaju tikete i za to optuzuju sudije,ili sto patoloski mrze barselonu..

opsa

pre 10 godina

Ovi sto pisu da ono igranje rukom igraca Sitija nije penal neka se sete utakmice Bajern - Barsa gdje su igraci Barse ovako igrali rukom tako da ni to nisu penali tako da je Barsa ostecena protiv Bajerna za 3 neregularna gola

IronMan

pre 10 godina

Kod penala nad Mesijem je bilo 2 kontakta, jedan ispred, jedan u 16m, tako da sudija može prema slobodnoj proceni, da previdi ovaj kontakt ispred (dao je prednost), ali nakon padanja igrača, odlučuje da sankcioniše drugi kontakt! I? Šta je sporno? Možda nije ni bilo kontakta? A crveni karton - k'o kuća!

Sremac

pre 10 godina

Ja samo ne razumem ceste komentare o dosadnoj igri Barselone,shvatite da bi svaki tim na svetu igrao tako da moze,kratki pas je vrhunac fudbala i to sto oni rade,to deluje prosto i dosadno ali je uzasno tesko tako igrati,lopta na prvu bez puno dodira,nije li to lepse nego bunarenje i trazenje snaznih centarfora na petercu,oni su dostigli savrsenstvo a igraju protiv jako skupih i dobrih igraca koji ne mogu da im uzmu loptu...i da, posle tih kratkih pasova uvek sledi prodor u 16 a onda...
mislite o tome...

seljo

pre 10 godina

maschereno i demichelis se NE izgovaraju masćerano ili demićelis, zato sto je slovo H ispred vokala, da kojim slucajem nema tog H, tek tad bi se izgovaralo ovako kako vi pisete

zoran

pre 10 godina

Sta ovaj mucenik prica..M.Siti izgubio zbog njegove nebulozne taktike....pa, ovi su im loptu sakrili...tek kada je usao Dzeko bilo je neke korisiti od centarshuteva.... pa Dzeko je tata za sve u tom timu.... covek igra bunker na domacem terenu...

saskobarca

pre 10 godina

navijam za barcu ali treba biti objektivan....crveni karton opravdan ali faul van 16,a ruka kolarova u 16 u prvom p. a poništen gol u drugom?... realno mislim da bi gledajući sve situacije i okolnosti svakako pobedila barca i to zasluženo gledajući igru i konstantno napadanje.

dejo

pre 10 godina

Barcelona dodje na gostovanje ekipi koja je ove sezone dala 150 golova i neda im disat, igra se vijtorije pred njihovim golom nedavsi im da posude loptu i opet se nadjd neko da kritikuje Barcelonu a ne Citya.. to je samo dokaz teske ljubomore i bola na mocnu Barcelonu....

Predo

pre 10 godina

Za mene je fudbal već godinama iza košarke, odbojke, tenisa. Zar je važno koga je sudija više oštetio. Danas se priča o njemu, on je glavna zvezda, a ne fudbaleri. Protivnici video tehnologije se brane da se ne može uvesti u malim ligama. Pa, i u tenisu i ostalim sportovima to imate samo na najvećim turnirima, ali je svima jasno da je mnogo manje nepravde i ponekad vam niej jasno da sudije ne vide očigledno, jer su ljudi, pod uticajem gledalaca, moćnika, potplaćeni i sl.

Urke

pre 10 godina

Ne razumem zasto su mnogi negativno nastrojeni prema Barseloni?

Prvo, momci igraju najbolji fudbal koji gledamo u poslednjih nekoliko godina, a demonstracija sile sa Mesijem, Ronaldinjom i Etoom je bila ocaravajuca i nestvarna. Milina ih je gledati.
Drugo, ono zbog cega ih posebno respektujem je cinjenica da se u velikoj meri oslanjaju na cuvenu fudbalsku akademiju "La Masiju" i izdanke sopstvene skole.
Man City je kao prosecan klub ulozio 500 mil. evra?! i dosao do vrha, bez gotovo i jednog svog izdanka! Cak i da ne simpatisem Spance - ne mogu navijati za City (ili PSG) jer me ubija taj surovi kapitalizam i slava "preko noci".

I trece, osteceni su za jedanaesterac i reklo bi se cist gol pri ofsajdu.

PS. nisam pasionirani navijac Barselone i u duelu sa npr. Arsenalom bih pre navijao za Tobdzije, niti smatram da se svi moraju prikloniti njima i navijati iz prikrajka za njih, ali svaki istinski fudbalski sladokusac mora postovati ono sto oni rade i cine! Veliki majstori, mozda i najveci ikada, pre svih Cavi i Iniesta. Ne moramo navijati za njih jer su uistinu malo zasitili sve nas svojim trofejima, ali postovanja mora biti! Navijajte za njihove protivnike, ali budite fer i korektni. I mene recimo nervira sto precesto i padaju, ne volim to, ali da igraju dobar i LEP fudbal (uz Bayern, Arsenal i Dortmund po meni) - to stoji.

hahaha

pre 10 godina

@sasa
čekaj, ti znaš nešto što mi ne znamo, odnosno imaš neke dokaze da je Barselona kupila sudije...ili samo tako lupaš po svojoj volji?

Milos

pre 10 godina

Drugo, pravilo da se igrač koji napravi faul u 16 metara isključi uz dosuđivanje penala, je suludo, jer se time u 90 posto slučajeva odlučuje utakmica.
(Urezano na UŠATOM 1991., 19. februar 2014 10:06)
Nije svaki faul u 16m za crveni, mnogo puta se dosudi penal i zuti karton. Nekada i bez kartona. Crveni je u slucaju da je poslednji igrac odbrane( u prevodu izgledna sansa za gol). Za vikend su dosudjena Realu 2 penala,nije bilo crvenih. Liverpulu je sviran penal nad Suarezom,nije bilo crvenog. Jedino sto treba uvesti je da se bedevije poput De Mikelisa ne pustaju u igru jer su oni jedini krivci kada se utamica unisti zbog penala i crvenog kartona. Mogao je lepo da pusti Mesija,ovaj bi mozda i promasio gol i sve bi bilo ok. U najgorem slucaju bi bilo 0:1 i 11 na 11. Onim klizecim je osudio ekipu na igraca manje,a to da nije bio penal smo mi videli na usporenom snimku koji ako odgledas do kraja mozes da vidis da se niko od igraca Sitija nije bunio niti trazio da faul buda van 16m, jednostavno je tako delovalo na prvi pogled. Bilo je jos nekih gresaka i pre i posle toga,nisu sada ni bitne,sudije jednostavno pogrese.

Specijalac

pre 10 godina

Ova utakmica je na ovim stranama označena kao derbi, što se u realnim fudbalskim krugovima može smatrati uvredom! Jedini derbi, koji Siti može da igra, je onaj gradski, protiv Junajteda. Milan-Atletiko, to je derbi! Arsenal - Bajern, to je derbi! Siti je samo jedan Frankenštajn, od koga veću pažnju zaslužuje čak i Olimpiakos, pa i Galatasaraj! Ljubitelji fudbala će se složiti, ljubitelji modnih trendova neće!

abraxas

pre 10 godina

(niki je u pravu, 19. februar 2014 13:55)
Nije tacno, prekrsaj se sudi i postavlja na mesto gde je POCEO, a ne gde je zavrsio. Ali, pravila kazu i da kad poslednji covek odbrane napravi faul bilo kakve tezine, to je direktan crveni karton. Demikelis jeste trebao da dobije crveni, ali penal nije smeo da se sudi.

Pare ne donose trofeje.

pre 10 godina

Ma nemoj mi reci,a kad tvoja ekipa dobija uz ociglednu pomoc sudije onda je sve uredu.Tada podignes obrvu pa cmizdris kao pa sudija ima prava na gresku,bice bolje drugi put,...itd!Nego batali igru iz 60-ih sa sest odbrambenih igraca sa bunarom na mjesto centarfora.Imas mozda i najbolju ekipu u Evropi a ti se zatvaras,velika je Barsa pocistila vas je.Pogledaj snimak utakmice mozda nesto naucis,a ako ne kupi Klisija sa sobom pa put pod noge.

j1ggy

pre 10 godina

Sta tu ima da se prica?!
Stavio je Demichelis-a u tim, koji je spor i trom, protiv najagilnijeg napada na svetu. Isto je uradio i u mecu sa Celzijem, kada je ovaj igrao zadnjeg veznog i omogucio Celziju da dominira sredinom jer je spor. I trom.
I sta radi Demichelis?! Umesto da pusti Mesija, pa ako da gol da, on ga faulira kao poslednji igrac odbrane, u 54. minutu, dobije crveni i penal, i omoguci Barsi da igra jos 40 minuta sa igracem vise...
Pelegrini voli napadacki fudbal i tako hoce da igra, a onda iz tima izbaci jednog napadaca i stavi Kolarova? Dakle, vrlo defanzivno. Nema prave pretnje po Barsu, jer Negredo ne moze sam da se rve sa celom zadnjom linijom (i pored toga je odigrao vrlo dobro), i jos mu i graci nisu navikli na 4-4-1-1, pa treba da se adaptiraju...
Tuga...

uzalud grakcete...

pre 10 godina

@EuroNix
Pre nekoliko nedelja, u TV emisiji u pauzi izmedju poluvremena, jedan nas sudija objasnjava da, ukoliko je start nad igracem u napadu zapocet izvan sesnaesterca, a zavrsen unutar njega, onda je to penal...
svakako, svi koji nesto imaju da prigovore sudiji posle zvizduka, stvarno uzalud grakcu...ja ne znam da se nesto ikada promenilo po tom pitanju...
Graham Poll je na onoj cuvenoj utakmici dao tri zuta kartona pre crvenog, i eno ga jos uvek sudi bez ikakvih problema...tako da...

danguba

pre 10 godina

Opet teorije zavjere i drvlje i kamenje po Barsi... Činjenice su da je Barsa sinoć oštećena za nedosuđen penal (ruka Klišija) i poništen gol. Dosuđeni penal je malo teže ocjeniti, ali prekršaj je bio negdje na liniji šesnaesterca. Crveni karton je preoštra kazna, ali takvo je sudijsko pravilo. Činjenica je još i da Barsa igra takav fudbal, napadački i brz i da su igrači često izloženi prekršajima, ima mnogo spornih siruacija...

Vladimir Pula

pre 10 godina

Sudac je bio naklonjen Barceloni, ali čovječe kad sam vidio da si izašao na teren sa jednim napadačem a cijelu sezonu igras sa 2.. Kući si odlucio igrat na rezultat protiv Barcelone, a imaš ekipu koja je pobjedila Bayern u gostima, razmontirala arsenal i Totthenham ko da su amateri i vise manje svakoga deklasirala na ethihadu .. Pa zaslužio si da ispadnete.. Imao si igrače koji mogu nadigrati Barcu, nisi im dao da igraju, pa eto ti sada..

Go Tipsa

pre 10 godina

Pelegrini zalutao! Dobio covek ekipu od milijarde eura pa se nekog plasi. Klasicno neznanje, i pokusaj da odigra kao Murinjo sa Interom protiv "opasne" Barse. Sa tim da Murinjo nije imao veliki tim i igrace i bio je prinudjen na tako nesto, a ovaj ima sve sto je pozeleo ali ne i znanje. Strah preovladao.
2 dupla beka sa desne strane (Navas i Zabaleta), 2 dupla beka sa leve strane (Clichy i Kolarov), odbrana (Kompany, Demichelis), 2 zadnja vezna (Y. Toure i Fernandinho).... 8 igraca koji su vise defanzivci nego ofanzivci, bar su tako bili postavljeni na terenu. I covek mislio da ce tako da prodje Barsu. Ili je mozda ocekivao da to uradio u Barseloni?

Smesan lik! Ostace i bez titule PL, a ovde je vec ispao i to samo zbog svojih gluposti.

Irfan FcBayern

pre 10 godina

Pa ljudi moji .Ko iole poznaje ovu igru shvatice da BAYERN nikad nebi prodao Demikelsa da je igrac za velika dela.Samo se setite 2010 i finala sa Interom... direktan krivac za poraz , a ovaj Pelegrini ga stavi kao startera da cuva jednog Messija i posle mu drugi krivi . Krivca trazi u svojim postupcima i izborima ... veliki Pelegrini.

atlet

pre 10 godina

Koju to utakmicu Pelegrini spominje? Ako misli na onu sinoć, onda da ga podsetimo na činjenicu da su Barsini igrači 'radili' kao beogradski šibicari. Gledaš ih, znaš da je lopta tu negde, ali nisi siguran gde je tačno

laik

pre 10 godina

nesporno je da barsa ne igra onaj lepršavi fudbal još od vremena ronika i etoa, posle dolaska gvardiole igra im je pas napred, dva nazad i da su prezaštićeni od sudija. ali.. činjenica je da oni to mogu i da pobedjuju, i to je kvalitetna ekipa. znao sam dve stvari pre tekme a to je da će ibra dominirati i da će biti penal za barsu, iz jednostavnog razloga: spahić i demikelis. koja je logika lomiti mesija sa ledja na ivici 16m kao poslednji igrač? čovek ništa gluplje nije mogao uraditi. ali pelegrini je kriv za to i niko drugi. posle je izvadio kolarova koji je uz turea i silvu najbolji bio. na kraju se videla razlika: kliši u napadu dodao valdezu u ruke i sapleo se kod gola alveša.ako niša drugo, kolarov bi značio zbog šutine koju ima. poraz na dušu pelegrinija.

Marko

pre 10 godina

Izadji bre na crtu ko covek pa vodis City,pogledaj kakve igrace imas! Izadji sa 2 spica,napadni,ako primis gol ubaci i 3 spica..a ne ko zena kod kuce branis gol a napred negredo sta uradi uradi.Sad kukas na sudjenje..pa takvom igrom da nije bilo penala bi mozda i izvukao 0-0 ali bi vam tamo ubacili 3 komada lagano...kao da vodis sefild venzdej a ne ekipu od pola milijarde

slavonska lola

pre 10 godina

Nisam ljubitelj Barcelone, favoriziram Real zbog našeg Luke Modrića ali ova izjava nema veze sa vezom, gledao sam cijelu utakmicu i nema riječi o tome da je sudac išta odlučio.
City je pogotovo u prvom poluvremenu izgledao toliko smiješno da je bilo mučenje gledati, kao dečkići koji pokušavaju odraslima oduzeti loptu ali su nemoćni.
Drugo poluvrijeme malo agresivniji ali ipak pre slabi za dominantnu Barcelonu.

klasika

pre 10 godina

MR. Pelegrini .. " Never change a winning team!" - imao si odlicnu ekipu protiv Chelsea..a ti ipak pametniji i izmenio igrace..bez razloga...evo ti rezultat (faktor_x, 19. februar 2014 09:52)

Taj isti tim koji je dobio Chelsea je nekoliko dana pre te utakmice bio razvaljen od istog tog Chelsea, seti se. Inace, sto se Pelegrinijeve izjave tice, sudija jeste pogresio, ali to su centimetri. Pitanje je kako bi se razvila utakmica i da nije bilo penala..

Djordje

pre 10 godina

@seljo Grešiš, u Argentini se izgovara upravo "Demićelis", s tim što najčešće "pojedu" on zadnje slovo s, pa njegovo ime u Argentini zvuči "Demićeli". Kada bi bili Italijani, to bi bila druga priča, ali pošto su Argentinci, onda je Masćerano i Demićeli. Slično tome je Xavi iz Barselone "Ćavi", a Xavi Alonso iz Reala je "Šavi Alonso", zato što je jedan Katalanac, a drugi Baskijac.

Aki

pre 10 godina

Man City koliko para imao,uvek ce biti mala ekipa!Pelegrini trener za osrednje ekipe..setite se samo kako Murinjo napali svoje igrace kad igraju protiv Barse,a Pelegrini kao sonjo!..juce me je City razocarao,igrali su protiv najlosije Barse u poslednjih 10 god,ekipa od milijardu evra je mogla bar jos 3 gola da primi,po meni totalno razocarenje!Gledajuci sve,mislim da je Bayern veliki favorit LS,ako Posebni neko cudo opet ne izvuce iz rukava!

Dax

pre 10 godina

Sve razumem ali da mu Demikelis igra to ne razumem...Siti koji ima 3 postave a igra Demikelis koji ni u najboljim godinama nije bio brz i siguran...

Nikola

pre 10 godina

ponovo se vidi koliko ljudi nisu realni kada je igra barse u pitanju, cist crveni karton kao suza, penal je diskutabilan, cak i na usporenom snimku se jedva vidi da ga je pokosio tik iza linije od sesnaesterca, tako se i to ne moze okarakterisati kao sudijska greska.. mancester siti nista nije pokazao i zasluzeno izgubio..to je realnost..

Aleksandar

pre 10 godina

Svaka cast na detaljnom obrazlozenju svega od sinoc,mislim da je 90% komentara na mestu(izuzev ovih ogorcenih,naravno)...Licno,mislim da je sudija mogao da izvuce faul izvan,definitivno,sto se igre Kolaraova rukom tice to je cisto sudijsko uverenje(otprilike se takve stvari sude uglavnom domacim ekipama),dalje,gol Barse koji je ponisten je potpuno regularan,Pike je bio u kako se nekada izgovaralo "pasivnom ofsajdu" iz koga se kasnije aktivirao i nikako nije bio u ofsajdu kod ubacivanja lopte u mrezu,Fabregas definitivno nije bio u ofsajdu...Igraci Cityja su mogli vec u prvom poluvremenu da dobiju barem 2-3 zuta kartona zbog faulova kod kojih nisu isli na loptu vec na igraca...Sve u svemu,Pelegrini je izasao kukavicki i tako je i prosao...

Pera

pre 10 godina

(Ivica, 19. februar 2014 11:43)

A da li bi Siti dosao u tu situaciju da je sviran penal nakon igranja rukom jos u 1. poluvremenu? Muka mi je vise od tih situacija "sta bi bilo kad bi bilo". Nije bilo i tacka. Naravno da bi dosli u takvu situaciju jer nijedan tim ne moze da se vrhunski brani 90 minuta,kad - tad bi se pojavila rupa. I dosta vise sa tim teorijama zavere,svi ste pametni,bolje razmislite gde ide danasnji fudbal? Da tim koji vredi silne milijarde igra onako kod kuce? Radujem se revansu,jer ce Siti MORATI da igra FUDBAL! P.S. Mnogo vise postujem Rajo nego ovakav Siti...

sorry

pre 10 godina

Izgubio se gospodin Pelegrini sa svojim pokušajem kopiranja Jose-a, igra čovek sa dva beka na levoj strani. Plus mu se obilo o glavu što vuče za sobom raspalog Demichelisa kuda god da pođe. Ne kažem da bi Nastasić bio bolji sinoć, ali je svakako perspektivniji i kvalitetniji od penzionera i ziheraša kakah je Martin.

Djordje P

pre 10 godina

Mislim da nije bio faul Busketsa, a onda cist crveni karton za Man City, ali jedino sto jeste bilo ipak van 16m. No, sa igracem manje i takvom bezveznom igrom, izgubili bi svejedno, tako da... Razocaran sam u jucerasnju igru oba tima - Man City bezidejan, a Barca dosadila i Bogu i ocu s tim beskonacnim sitnim pasevima. Definitivno navijam da neko treci uzme LS ove godine.

Blejk

pre 10 godina

De Mikelis umesto Leskota,Kolarov na krilu, Nasri ne igra ,samo jedan spic.........Pelegrini iskreno ocekivao sam malo pametniju postavku,Barsa laganezi prolazi,tim koji redi 200 miliona je premalo pokazao

Novo-kralj-Cg

pre 10 godina

Da je bio Aguero u spicu samom,druga bi prica bila?Poraz ne bi bio sigurno.One kontre Sitijeve,on ne prasta.Dvojka ko vrata u Barseloni (na isti ovaj nacin igre),ali Siti ispada vjerovatno.Pozdrav

Kalimero

pre 10 godina

I ako sam od srca navijao za Siti prvenstveno zbog Kolarova i Nastasića jedini krivac za ovaj rezultat je sam Pelegrini koji je postavio jako sporog De Mikelisa za poslednjeg čoveka u odbrani, a znao je dobro da su mu protiv liliputanaca iz Barseloninog napada potrebni brzi bekovi. Faul za crveni da, penal ne jer je Mesi bio pola koraka ispred linije šesnaesterca kada je oboren...

Sveti Ilija Gromovnik

pre 10 godina

A i ti si mustra. Umesto da si krenuo muški, od samog starta ofanzivno, ti ko pusica defanzivno. Ostaje ti za nauk..U revanšu, napadački do kraja, pa šta vam bog da

Zezus

pre 10 godina

Losa taktika, mnogo defanzivna, sa dva beka levo i desno, Navas se nije video. U napadu jedan spic. Kod kuce tako igrati, sta onda da ocekuju na Nou Kampu.