Sreda, 15.01.2014.

23:49

Matić: Nastao haos, ja sam pogrešio

Selektor rukometaša Srbije Vladan Matić rekao je da će njegova ekipa imati energije da se suprostavi Francuskoj posle poraza od Rusije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Matiæ: Nastao haos, ja sam pogrešio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

TheDarkoyobo

pre 10 godina

@StefanMKD
Tačno, prešao sam se kod sabiranja... :) U svakom slučaju, treba sačekati šta će uraditi Pol i Rus, a onda borbeno na francuze, na pobedu, pa šta bude. Mada nema mnogo razloga za optimizam, uvek mi je u glavi to da oni od bukvalno svakoga mogu da izgube, ali isto tako svakoga i da pobede, pa i Francuze koji su dobri, ali nisu nešto ubedljivi (bar sam takav utisak stekao iz sinoćne utakmice sa Polsjkom).

StefanMKD

pre 10 godina

@TheDarkoyobo

Matematika ti je u situaciji 2 pogresna:

Poljaci moraju da pobede Ruse sa 3+ razlike da bi "poveli" Srbiju dalje. Trenutno Poljska ima -1, Srbija -1, Rusija +2. U eventualnom trouglu Srbija se nece pomerati sa -1, ako Poljska dobije sa dva gola razlike onda oni imaju +1 a Rusija 0 (sto znaci Srbija ispada). Ovo je naravno najgora kombinacija (isto kao i pobeda Poljaka od +1). Zakljucak: Srbija ceka pobedu Poljske od 3+, zatim dobija Francusku i ide dalje sa 4 boda! Zelim vam puno srece i umeca sutra.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Nisi ti pogrešio, ko te stavi da budeš selektor ?! Kombinuješ nešto na samom takmičenju, pa zašta služe prijateljske utakmice ?! Nažalost nisi tu zbog znanja, nego si politički podoban i kad bi se na tebi završilo ne bi bilo tako strašno !

deksonyu

pre 10 godina

Vujin slabo, Ilić slabo, Nedović slabo. na klupu sedi Rnić koj naš najbolji levi bek trenutno i ne dobije minutažu. Bolje da idemo kući nego da se brukamo ovde....

mikin

pre 10 godina

Ocekivan poraz i jedini moguci ishod utakmice. Provukli smo se sa Poljskom na cistu srecu (posle onakvog pada u igri). U utakmici sa Rusima pokazalo se da taj pad nije bio slucajan. Vreme je da neki shvate da ni sport vise ne moze davati u drzavi poput ove.

muflon

pre 10 godina

sporo, sporije i najsporije, to je najbolje objašnjnje našeg rukometa.
vidim da neko pominje neke kontre koje smo matićem dobili, ali ih se ja ne sećam u svoj dobroj nameri. još ta dva isključenja zbog izmene, pa takve greške se retko prave i u kadetskoj konkurenciji, a ne na ovom nivou...

alejandro

pre 10 godina

Gde je bila "energija" u meču sa Rusima selektore Matiću??Izgleda da se stvari u grupi odvijaju tako da će naši ipak otići kući posle 3 meča u grupi; A najverovatniji sled događaja: Poljaci dobijaju Ruse, sa 2 i više golova prednosti, jer su u ovom trenutku rukometno ozbiljniji sastav od Rusa, naši neće imati "energije" da se kvalitetno suprotstave Francuzima, odnosno da se izbegne poraz sledi pakovanje kofera i nazad kući!! A onda analize, smena selektora,....

TheDarkoyobo

pre 10 godina

I pored velikog nezadovoljstva, verujem u prolaz dalje, a zasto da ne i sa 4 boda. Gledao sam Fra-Pol i francuzi me nisu nesto odusevili, par puta su bljesnulibsa kontrama i to je to, puno gresaka u igri, na kraju ih je golman Diboa spasio... Medjutim, ako.mi odigramo ovako, to je 5,6 razlike za njih sve i da oni lose odigraju... Mi cemo znati i pre utakmice da li smo prosli ili ne, postoji nekoliko varijacija:
1. pobeda Rus (malo verovatno), prolazimo dalje prenosimo br. bodova koji osvojimo protiv Fra.
2. pobeda Pol, uz nas poraz od Fra, stvara se trougao (pol, rus, srb) u kome je svak svakog pobedio, pa se gleda gol razlika u medjusobnim susretia. Tu je ono sto je zanimljivo, ako poljaci pobede sa 2 i vise razlike, prolaze oni i nas vode sa sobom (oni nose 0 bodova), medjutim ako pobede 1 razlike, nas salju kuci nose 2 boda iz susreta sa rusima. Ako budu uspeli da to izvedu, pri cemu ih neresen rezultat vodi kuci, kapa dole...
3. pobeda poljaka (bilo kojom razlikom) uz nasu pobedu ili neresen rezultat, idemo dalje sa 4 ili 3 boda.
Svake god u Jan, matematika zbog rukometasa, neverovatno...

d

pre 10 godina

osnovni je problem sto mi i dalje igramo taj staromodni rukomet sa tarabom u odbrani (6:0) i sporim napadima koji se uglavnom zavrsavaju na silu preko snaznih bekova. tako se vise ne pobedjuje.

Vladimir

pre 10 godina

Koliko god u poslednjih dve, tri godine lagali sebe da smo ponovo postali rukometna nacija, odlazak van Srbije pokazuje pravi karakter nasih igraca. Ono sto je postignuto, postignuto je samo zahvaljujuci igranju u Srbiji, a sve ostalo je pravi pokazatelj gde se rukometni sport danas nalazi u ovoj zemlji. Sve je to odlika katastrofalnog rada RSS i bilo je jasno odmah po postavljanju Matica za selektora. Da li iko moze da kaze da ce pobediti Francuze. Pva ekipa koja nema predvodnika na klupi moze samo da pruzi ruku protivniku i vec sutra spakuje kofere.

PSL

pre 10 godina

Molim Vujina da sam izađe iz igre kad već neće selektor da ga zameni. Apsolutno ne zaslužuje da odigra ni jedan minut u prvoj postavi. Čovek ama baš ništa nije odigrao kako treba. Katasrtofa. Selektoru valjda si u zadnjih par minuta video ko treba da igra pa makar i ne prošli dalje. Kada su zaigrali zajedno braća Nenadić i Zelenović onda je to ličilo na nešto sa Vujinom nemamo nikakve šanse. Takođe neznam šta se dešava sa Nikčevićem, ne liči na sebe. Sve u svemu očekivala sam bolju igru nego protiv Poljske, a ono ispade deset puta gore.

lihstainer

pre 10 godina

U slucaju poraza od francuza (u sta ne treba sumnjati jer je u ekipi raspad i nezainteresovanost) i pobede poljaka nad rusima od 1,2 i 3 razlike nasi rekreativci idu kucama. Sasvim normalno da poljaci pobede 1-3 razlike jer vuku ruse sa sobom i 2 boda a ne nas gde bi vukli 0 bodova.
Zelim vam srecan let u subotu ka Beogradu nezainteresovana grupo.

ljubisa

pre 10 godina

boze ti sacuvaj i sakloni!!!! za pocetak. A za kraj, gospodo rukometasi vratite se kuci.pa diznijevi junaci bi znali sta treba da rade na utakmici, a vi!! kao da u zivotu niste gledali rukomet a kamoli igrali. pratim rukomet 15 i vise god. ono sto ste uradili u srbiji to vam je vrhunac! kad se promeni sistem celokupne igre, mozete se nadati necemu na strani, ovako.. nemate sta traziti. STANICU,skidam kapu!!! ostali, nisu vredni pomena. ceo zivot odbrana 6-o jedva da ruke dizete, a lopte zuje sa svih strana. koliko puta ste na utakmici igrali odbranu 5-1 ili sa 2 flastera, kad imate igraca vise??? iskreno se nadam, da vas francuzi nece razbiti (jako), kao dete igracku! pozdrav i srecno, trebace vam!!

pera

pre 10 godina

Ono sto je ova reprezentacija dobila sa Maticem,a nije imala zadnjih x godina, to je mnogo bolja kontra i mnogo se vise igra na krila.Uvek zadnjih godina su nas vadili bekovi,a krila i kontre nisu postojale.Ovo sada je ogroman napredak po tom osnovu.Problem je sto u ove 2 utakmice bekovi ne pokazuju ni deo onoga sto su pokazivali,a isti su igraci u pitanju.

ja i dalje verujem

pre 10 godina

Mozemo da ispadnemo ako Poljaci pobede Ruse do 2 gola razlike,a mi izgubimo od Francuske,ali mozemo i dalje sa maksimalna 4 boda ako pobedimo Francusku.Zasto da ne,ako su Poljaci mogli za malo,a mi pobedili njih.Niti je Francuska neki bauk ,niti smo mi slabi.Naprotiv,mi vec 10 godina imamo vrhunske igrace,a nikakve rezultate(ako izuzmemo ono u bg).

satelit

pre 10 godina

Ej,covece,pa oni su zaradili 4 minute iskljucenja zbog 2 nepravilne izmene!!!Pa,ja bih ih diskvalifikovao.Neka nauce pravila,pa nek se vrate

Dragan Jurić

pre 10 godina

Sad ga nagrabusismo skroz! Zašto? Pa zato što je iluzorno očekivati da iznenadimo Francuze. A to znači da prolazimo dalje samo ako Rusi ne izgube od Poljaka ili ako Poljaci pobede Ruse sa 4 i više razlike. U prvoj varijanti bi otišli dalje sa Rusima, ali i sa NULA bodova. Znači,ne valja. A druga je još manje verovatna, jer ako Poljaci pobede do tri razlike, povlače sa sobom Ruse i dva boda iz susreta s njima. Nisu valjda toliko blesavi da pobede sa više od tri razlike i povuku nas u drugu rundu, ali i nulu iz susreta s nama? Ko veruje u deda-Mraza veruje i u ovakav srećan i nadrealan splet okolnosti. Znači, braćo, NA..BASMO! Ali sami smo krivi...

eusebio

pre 10 godina

Od trenutka kad je Vranes zbog dobro poznatih razloga prestao da nam bude selektor,moja nada je splasnula.Ja sam ovu ekipu jedino tad video da igra kontre i da trci 60min.Ovo je mucenje za gledati...hej ne dati gol 8min u dr.poluvremenu,sramota!Dekadentan i staromodan rukomet.Meni je Matica i zao.

Serdar

pre 10 godina

Maticu,mene kao coveka si odusevio sto si makar priznao da si ti kriv,a sto se tice rukometne igre, e nju neka analiziraju rukometni strucnjaci, pa neka ti oni sude.

P.S Hoce li skoro neko izvinjenje Marka Vujina,prve violine THW Kiel i prvog strelca Bundes lige?!

Balić_Karabatić

pre 10 godina

Ja sam mislio da posle braće Krivokapić ne može gore da bude, ali ne, eto nama braće Nenadić... Draško tu i tamo, mislim da ima mnogo bolji pregled igre, ovo mu je i prvo veće takmičenje, nije u redu odmah da sudim, mada mislim da je dečko dosta dosta prosečan igrač, ali Petar... Koliko su samo svi kukali, kad nije bio pozivan (očigledno opravdano), pa kao, srčan je, borben, trudi se... Ja evo već ne znam koje takmičenje po redu, ne videh ni srčanost, ni borbu, a o trudu i da ne govorim! Videh samo divljanje, soliranje i mnogo, mnogo paljenja, tipa, kad postigne gol, a on kao da je na fudbalskoj utakmici dao gol u nekom finalu, u 90-om minutu. Alo dečko, iskuliraj se, ovo je rukomet, u proseku pada po 30-ak golova po utakmici (nikako kad naši igraju)! Gledao sam i utakmicu između Poljske i Francuske, tek sad se vidi koliko su Poljaci nesrećno izgubili od nas, jer su bar za klasu kompaktnija ekipa, Francuzi nisu ništa posebno, kao pre par godina, na primer, ali oni bar imaju braću Karabatić, jednog za napad,drugog za odbranu,ma komplet naše bekove i krila bih menjao za njih! I da,već toliko mečeva se provlači priča da Vujin ne pokazuje ni deo onoga što zna i poseduje,da ja mislim da je to već postalo sramotno! Selektoru nemam šta posebno da zamerim,nije on kriv što su indijanci ovako navikli iz godine u godinu,što krila maše zicere,što ne umeju izmene da prave, pa dobijaju isključenja?! Možda jedino to da bi mogao da proba Uroša Mitrovića malo,jedini pravi "plej" koga imamo.

alex

pre 10 godina

Samo ti Matiću Petra Nenadića ostavi na klupi i ne puštaj ga i bekovima objasni da imamo i krila i pivota i biće mnogo bolje. Ako nemamo boljeg srednjeg beka od Nenadića onda nismo za velika takmičenja. Za to mesto treba pametan igrač, kao što je bio Čutura. Šta je sa Urošem Mitrovićem?

bobo mk

pre 10 godina

Za Srbiju čista situacija, pobeda protiv Francuza uz poraz Rusije donosi drugi krug sa maksimalnih 4 boda. Zato Matiću uigravaj vanjsku liniju Rnić(D.Nenadić)-P.Nenadić-Zelenović, u odbrani M.Ilić i Manojlović. Koristi Vujina samo za sedmerce (ako ga nisi suspendovao). Raširi igru preko krila, i što više lopti na crti pa šta bude. Golmani su vrhunski i brane kada je najpotrebnije, samo složi odbranu. Ako igra zadnja linija koju bezuspešno forsiraš na pripremama i na prva dva meča, možeš da se pakuješ. Gledao sam večeras meč Poljska-Francuska i mogu reći da je golman spasao francuze. Uz pametnu i hrabru igru mogu da se dobiju.

doktor

pre 10 godina

Nekoliko mojih kratkih utisaka. Prvo.Iznenadilo me da je Matic postavljen za selektora.Nisam cak ni znao da je trener,ali to je moj problem.Drugo.Posle 3 pripremne utakmice on je bio pun optimizma,do te mere da sam i ja koji nisam iste gledao pomislio da cemo videti nesto novo.Medjutim ovo je cak gore nego za vreme Vukovica.2godina,a trece takmicenje(OI,SP) gde mi protiv svakog u prvom poluvremenu vodimo po 3do5 razlike i raspadamo se kako utakmica odmice.Trece Zao mi je sto nije ostao Vranjes,on je legendarni svedski igrac i podigao im je samopouzdanje.Maticu veruju ,kao i Veselinu,dakle nikako.Cetvrto.Nadam se da ce Poljska pobediti Rusiju,da se ne blamiramo u drugoj fazi jer vec sad ne mozemo preneti neki bod pa bi to bila nemoguca misija za cervtfinale

blinkibil

pre 10 godina

Ma nisi pogresio... Rekao sam posle utakmice sa Poljskom da me ovakva igra podseca na onu igru od pre 7-8 godina kad se nije znalo ko gde tera i kad su nas svi gazili.Nadao sam se da gresim iskreno, upropasceno je ono sto je postignuto sa predhodnim selektorom kada se posle duzeg vremena igrao moderan i brz rukomet. Svaka cast Poljacima kako su odigrali protiv Francuza, veoma sam zadovoljan sto smo ih dobili jer sam ubedjen da sa tom jednom pobedom idemo dalje. Poljaci ce zgaziti Ruse a nas Francuzi nece napuniti

BLSRB

pre 10 godina

Izgleda da se opet ne zna ko pije, a ko plaća.
Matić nije za selektora, iskljucenja zbog izmena i nedisciplina u napadu a i u odbrani (previse iskljucenja bez potrebe kad se lome utakmice).
Nemamo srednjeg beka.
Jedino mi je žao Stanića i Ilića vukli su i čupali su nas sve ove godine, a sad ljudi počinju i njih pljuvati nema smisla, valjda se neće oprostiti od reprezentacije kao četvrti u grupi.

Serdar

pre 10 godina

Maticu,mene kao coveka si odusevio sto si makar priznao da si ti kriv,a sto se tice rukometne igre, e nju neka analiziraju rukometni strucnjaci, pa neka ti oni sude.

P.S Hoce li skoro neko izvinjenje Marka Vujina,prve violine THW Kiel i prvog strelca Bundes lige?!

satelit

pre 10 godina

Ej,covece,pa oni su zaradili 4 minute iskljucenja zbog 2 nepravilne izmene!!!Pa,ja bih ih diskvalifikovao.Neka nauce pravila,pa nek se vrate

Dragan Jurić

pre 10 godina

Sad ga nagrabusismo skroz! Zašto? Pa zato što je iluzorno očekivati da iznenadimo Francuze. A to znači da prolazimo dalje samo ako Rusi ne izgube od Poljaka ili ako Poljaci pobede Ruse sa 4 i više razlike. U prvoj varijanti bi otišli dalje sa Rusima, ali i sa NULA bodova. Znači,ne valja. A druga je još manje verovatna, jer ako Poljaci pobede do tri razlike, povlače sa sobom Ruse i dva boda iz susreta s njima. Nisu valjda toliko blesavi da pobede sa više od tri razlike i povuku nas u drugu rundu, ali i nulu iz susreta s nama? Ko veruje u deda-Mraza veruje i u ovakav srećan i nadrealan splet okolnosti. Znači, braćo, NA..BASMO! Ali sami smo krivi...

BLSRB

pre 10 godina

Izgleda da se opet ne zna ko pije, a ko plaća.
Matić nije za selektora, iskljucenja zbog izmena i nedisciplina u napadu a i u odbrani (previse iskljucenja bez potrebe kad se lome utakmice).
Nemamo srednjeg beka.
Jedino mi je žao Stanića i Ilića vukli su i čupali su nas sve ove godine, a sad ljudi počinju i njih pljuvati nema smisla, valjda se neće oprostiti od reprezentacije kao četvrti u grupi.

eusebio

pre 10 godina

Od trenutka kad je Vranes zbog dobro poznatih razloga prestao da nam bude selektor,moja nada je splasnula.Ja sam ovu ekipu jedino tad video da igra kontre i da trci 60min.Ovo je mucenje za gledati...hej ne dati gol 8min u dr.poluvremenu,sramota!Dekadentan i staromodan rukomet.Meni je Matica i zao.

alex

pre 10 godina

Samo ti Matiću Petra Nenadića ostavi na klupi i ne puštaj ga i bekovima objasni da imamo i krila i pivota i biće mnogo bolje. Ako nemamo boljeg srednjeg beka od Nenadića onda nismo za velika takmičenja. Za to mesto treba pametan igrač, kao što je bio Čutura. Šta je sa Urošem Mitrovićem?

Balić_Karabatić

pre 10 godina

Ja sam mislio da posle braće Krivokapić ne može gore da bude, ali ne, eto nama braće Nenadić... Draško tu i tamo, mislim da ima mnogo bolji pregled igre, ovo mu je i prvo veće takmičenje, nije u redu odmah da sudim, mada mislim da je dečko dosta dosta prosečan igrač, ali Petar... Koliko su samo svi kukali, kad nije bio pozivan (očigledno opravdano), pa kao, srčan je, borben, trudi se... Ja evo već ne znam koje takmičenje po redu, ne videh ni srčanost, ni borbu, a o trudu i da ne govorim! Videh samo divljanje, soliranje i mnogo, mnogo paljenja, tipa, kad postigne gol, a on kao da je na fudbalskoj utakmici dao gol u nekom finalu, u 90-om minutu. Alo dečko, iskuliraj se, ovo je rukomet, u proseku pada po 30-ak golova po utakmici (nikako kad naši igraju)! Gledao sam i utakmicu između Poljske i Francuske, tek sad se vidi koliko su Poljaci nesrećno izgubili od nas, jer su bar za klasu kompaktnija ekipa, Francuzi nisu ništa posebno, kao pre par godina, na primer, ali oni bar imaju braću Karabatić, jednog za napad,drugog za odbranu,ma komplet naše bekove i krila bih menjao za njih! I da,već toliko mečeva se provlači priča da Vujin ne pokazuje ni deo onoga što zna i poseduje,da ja mislim da je to već postalo sramotno! Selektoru nemam šta posebno da zamerim,nije on kriv što su indijanci ovako navikli iz godine u godinu,što krila maše zicere,što ne umeju izmene da prave, pa dobijaju isključenja?! Možda jedino to da bi mogao da proba Uroša Mitrovića malo,jedini pravi "plej" koga imamo.

doktor

pre 10 godina

Nekoliko mojih kratkih utisaka. Prvo.Iznenadilo me da je Matic postavljen za selektora.Nisam cak ni znao da je trener,ali to je moj problem.Drugo.Posle 3 pripremne utakmice on je bio pun optimizma,do te mere da sam i ja koji nisam iste gledao pomislio da cemo videti nesto novo.Medjutim ovo je cak gore nego za vreme Vukovica.2godina,a trece takmicenje(OI,SP) gde mi protiv svakog u prvom poluvremenu vodimo po 3do5 razlike i raspadamo se kako utakmica odmice.Trece Zao mi je sto nije ostao Vranjes,on je legendarni svedski igrac i podigao im je samopouzdanje.Maticu veruju ,kao i Veselinu,dakle nikako.Cetvrto.Nadam se da ce Poljska pobediti Rusiju,da se ne blamiramo u drugoj fazi jer vec sad ne mozemo preneti neki bod pa bi to bila nemoguca misija za cervtfinale

bobo mk

pre 10 godina

Za Srbiju čista situacija, pobeda protiv Francuza uz poraz Rusije donosi drugi krug sa maksimalnih 4 boda. Zato Matiću uigravaj vanjsku liniju Rnić(D.Nenadić)-P.Nenadić-Zelenović, u odbrani M.Ilić i Manojlović. Koristi Vujina samo za sedmerce (ako ga nisi suspendovao). Raširi igru preko krila, i što više lopti na crti pa šta bude. Golmani su vrhunski i brane kada je najpotrebnije, samo složi odbranu. Ako igra zadnja linija koju bezuspešno forsiraš na pripremama i na prva dva meča, možeš da se pakuješ. Gledao sam večeras meč Poljska-Francuska i mogu reći da je golman spasao francuze. Uz pametnu i hrabru igru mogu da se dobiju.

ja i dalje verujem

pre 10 godina

Mozemo da ispadnemo ako Poljaci pobede Ruse do 2 gola razlike,a mi izgubimo od Francuske,ali mozemo i dalje sa maksimalna 4 boda ako pobedimo Francusku.Zasto da ne,ako su Poljaci mogli za malo,a mi pobedili njih.Niti je Francuska neki bauk ,niti smo mi slabi.Naprotiv,mi vec 10 godina imamo vrhunske igrace,a nikakve rezultate(ako izuzmemo ono u bg).

ljubisa

pre 10 godina

boze ti sacuvaj i sakloni!!!! za pocetak. A za kraj, gospodo rukometasi vratite se kuci.pa diznijevi junaci bi znali sta treba da rade na utakmici, a vi!! kao da u zivotu niste gledali rukomet a kamoli igrali. pratim rukomet 15 i vise god. ono sto ste uradili u srbiji to vam je vrhunac! kad se promeni sistem celokupne igre, mozete se nadati necemu na strani, ovako.. nemate sta traziti. STANICU,skidam kapu!!! ostali, nisu vredni pomena. ceo zivot odbrana 6-o jedva da ruke dizete, a lopte zuje sa svih strana. koliko puta ste na utakmici igrali odbranu 5-1 ili sa 2 flastera, kad imate igraca vise??? iskreno se nadam, da vas francuzi nece razbiti (jako), kao dete igracku! pozdrav i srecno, trebace vam!!

muflon

pre 10 godina

sporo, sporije i najsporije, to je najbolje objašnjnje našeg rukometa.
vidim da neko pominje neke kontre koje smo matićem dobili, ali ih se ja ne sećam u svoj dobroj nameri. još ta dva isključenja zbog izmene, pa takve greške se retko prave i u kadetskoj konkurenciji, a ne na ovom nivou...

pera

pre 10 godina

Ono sto je ova reprezentacija dobila sa Maticem,a nije imala zadnjih x godina, to je mnogo bolja kontra i mnogo se vise igra na krila.Uvek zadnjih godina su nas vadili bekovi,a krila i kontre nisu postojale.Ovo sada je ogroman napredak po tom osnovu.Problem je sto u ove 2 utakmice bekovi ne pokazuju ni deo onoga sto su pokazivali,a isti su igraci u pitanju.

PSL

pre 10 godina

Molim Vujina da sam izađe iz igre kad već neće selektor da ga zameni. Apsolutno ne zaslužuje da odigra ni jedan minut u prvoj postavi. Čovek ama baš ništa nije odigrao kako treba. Katasrtofa. Selektoru valjda si u zadnjih par minuta video ko treba da igra pa makar i ne prošli dalje. Kada su zaigrali zajedno braća Nenadić i Zelenović onda je to ličilo na nešto sa Vujinom nemamo nikakve šanse. Takođe neznam šta se dešava sa Nikčevićem, ne liči na sebe. Sve u svemu očekivala sam bolju igru nego protiv Poljske, a ono ispade deset puta gore.

lihstainer

pre 10 godina

U slucaju poraza od francuza (u sta ne treba sumnjati jer je u ekipi raspad i nezainteresovanost) i pobede poljaka nad rusima od 1,2 i 3 razlike nasi rekreativci idu kucama. Sasvim normalno da poljaci pobede 1-3 razlike jer vuku ruse sa sobom i 2 boda a ne nas gde bi vukli 0 bodova.
Zelim vam srecan let u subotu ka Beogradu nezainteresovana grupo.

mikin

pre 10 godina

Ocekivan poraz i jedini moguci ishod utakmice. Provukli smo se sa Poljskom na cistu srecu (posle onakvog pada u igri). U utakmici sa Rusima pokazalo se da taj pad nije bio slucajan. Vreme je da neki shvate da ni sport vise ne moze davati u drzavi poput ove.

d

pre 10 godina

osnovni je problem sto mi i dalje igramo taj staromodni rukomet sa tarabom u odbrani (6:0) i sporim napadima koji se uglavnom zavrsavaju na silu preko snaznih bekova. tako se vise ne pobedjuje.

blinkibil

pre 10 godina

Ma nisi pogresio... Rekao sam posle utakmice sa Poljskom da me ovakva igra podseca na onu igru od pre 7-8 godina kad se nije znalo ko gde tera i kad su nas svi gazili.Nadao sam se da gresim iskreno, upropasceno je ono sto je postignuto sa predhodnim selektorom kada se posle duzeg vremena igrao moderan i brz rukomet. Svaka cast Poljacima kako su odigrali protiv Francuza, veoma sam zadovoljan sto smo ih dobili jer sam ubedjen da sa tom jednom pobedom idemo dalje. Poljaci ce zgaziti Ruse a nas Francuzi nece napuniti

TheDarkoyobo

pre 10 godina

I pored velikog nezadovoljstva, verujem u prolaz dalje, a zasto da ne i sa 4 boda. Gledao sam Fra-Pol i francuzi me nisu nesto odusevili, par puta su bljesnulibsa kontrama i to je to, puno gresaka u igri, na kraju ih je golman Diboa spasio... Medjutim, ako.mi odigramo ovako, to je 5,6 razlike za njih sve i da oni lose odigraju... Mi cemo znati i pre utakmice da li smo prosli ili ne, postoji nekoliko varijacija:
1. pobeda Rus (malo verovatno), prolazimo dalje prenosimo br. bodova koji osvojimo protiv Fra.
2. pobeda Pol, uz nas poraz od Fra, stvara se trougao (pol, rus, srb) u kome je svak svakog pobedio, pa se gleda gol razlika u medjusobnim susretia. Tu je ono sto je zanimljivo, ako poljaci pobede sa 2 i vise razlike, prolaze oni i nas vode sa sobom (oni nose 0 bodova), medjutim ako pobede 1 razlike, nas salju kuci nose 2 boda iz susreta sa rusima. Ako budu uspeli da to izvedu, pri cemu ih neresen rezultat vodi kuci, kapa dole...
3. pobeda poljaka (bilo kojom razlikom) uz nasu pobedu ili neresen rezultat, idemo dalje sa 4 ili 3 boda.
Svake god u Jan, matematika zbog rukometasa, neverovatno...

deksonyu

pre 10 godina

Vujin slabo, Ilić slabo, Nedović slabo. na klupu sedi Rnić koj naš najbolji levi bek trenutno i ne dobije minutažu. Bolje da idemo kući nego da se brukamo ovde....

alejandro

pre 10 godina

Gde je bila "energija" u meču sa Rusima selektore Matiću??Izgleda da se stvari u grupi odvijaju tako da će naši ipak otići kući posle 3 meča u grupi; A najverovatniji sled događaja: Poljaci dobijaju Ruse, sa 2 i više golova prednosti, jer su u ovom trenutku rukometno ozbiljniji sastav od Rusa, naši neće imati "energije" da se kvalitetno suprotstave Francuzima, odnosno da se izbegne poraz sledi pakovanje kofera i nazad kući!! A onda analize, smena selektora,....

Vladimir

pre 10 godina

Koliko god u poslednjih dve, tri godine lagali sebe da smo ponovo postali rukometna nacija, odlazak van Srbije pokazuje pravi karakter nasih igraca. Ono sto je postignuto, postignuto je samo zahvaljujuci igranju u Srbiji, a sve ostalo je pravi pokazatelj gde se rukometni sport danas nalazi u ovoj zemlji. Sve je to odlika katastrofalnog rada RSS i bilo je jasno odmah po postavljanju Matica za selektora. Da li iko moze da kaze da ce pobediti Francuze. Pva ekipa koja nema predvodnika na klupi moze samo da pruzi ruku protivniku i vec sutra spakuje kofere.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Nisi ti pogrešio, ko te stavi da budeš selektor ?! Kombinuješ nešto na samom takmičenju, pa zašta služe prijateljske utakmice ?! Nažalost nisi tu zbog znanja, nego si politički podoban i kad bi se na tebi završilo ne bi bilo tako strašno !

StefanMKD

pre 10 godina

@TheDarkoyobo

Matematika ti je u situaciji 2 pogresna:

Poljaci moraju da pobede Ruse sa 3+ razlike da bi "poveli" Srbiju dalje. Trenutno Poljska ima -1, Srbija -1, Rusija +2. U eventualnom trouglu Srbija se nece pomerati sa -1, ako Poljska dobije sa dva gola razlike onda oni imaju +1 a Rusija 0 (sto znaci Srbija ispada). Ovo je naravno najgora kombinacija (isto kao i pobeda Poljaka od +1). Zakljucak: Srbija ceka pobedu Poljske od 3+, zatim dobija Francusku i ide dalje sa 4 boda! Zelim vam puno srece i umeca sutra.

TheDarkoyobo

pre 10 godina

@StefanMKD
Tačno, prešao sam se kod sabiranja... :) U svakom slučaju, treba sačekati šta će uraditi Pol i Rus, a onda borbeno na francuze, na pobedu, pa šta bude. Mada nema mnogo razloga za optimizam, uvek mi je u glavi to da oni od bukvalno svakoga mogu da izgube, ali isto tako svakoga i da pobede, pa i Francuze koji su dobri, ali nisu nešto ubedljivi (bar sam takav utisak stekao iz sinoćne utakmice sa Polsjkom).

Balić_Karabatić

pre 10 godina

Ja sam mislio da posle braće Krivokapić ne može gore da bude, ali ne, eto nama braće Nenadić... Draško tu i tamo, mislim da ima mnogo bolji pregled igre, ovo mu je i prvo veće takmičenje, nije u redu odmah da sudim, mada mislim da je dečko dosta dosta prosečan igrač, ali Petar... Koliko su samo svi kukali, kad nije bio pozivan (očigledno opravdano), pa kao, srčan je, borben, trudi se... Ja evo već ne znam koje takmičenje po redu, ne videh ni srčanost, ni borbu, a o trudu i da ne govorim! Videh samo divljanje, soliranje i mnogo, mnogo paljenja, tipa, kad postigne gol, a on kao da je na fudbalskoj utakmici dao gol u nekom finalu, u 90-om minutu. Alo dečko, iskuliraj se, ovo je rukomet, u proseku pada po 30-ak golova po utakmici (nikako kad naši igraju)! Gledao sam i utakmicu između Poljske i Francuske, tek sad se vidi koliko su Poljaci nesrećno izgubili od nas, jer su bar za klasu kompaktnija ekipa, Francuzi nisu ništa posebno, kao pre par godina, na primer, ali oni bar imaju braću Karabatić, jednog za napad,drugog za odbranu,ma komplet naše bekove i krila bih menjao za njih! I da,već toliko mečeva se provlači priča da Vujin ne pokazuje ni deo onoga što zna i poseduje,da ja mislim da je to već postalo sramotno! Selektoru nemam šta posebno da zamerim,nije on kriv što su indijanci ovako navikli iz godine u godinu,što krila maše zicere,što ne umeju izmene da prave, pa dobijaju isključenja?! Možda jedino to da bi mogao da proba Uroša Mitrovića malo,jedini pravi "plej" koga imamo.

pera

pre 10 godina

Ono sto je ova reprezentacija dobila sa Maticem,a nije imala zadnjih x godina, to je mnogo bolja kontra i mnogo se vise igra na krila.Uvek zadnjih godina su nas vadili bekovi,a krila i kontre nisu postojale.Ovo sada je ogroman napredak po tom osnovu.Problem je sto u ove 2 utakmice bekovi ne pokazuju ni deo onoga sto su pokazivali,a isti su igraci u pitanju.

deksonyu

pre 10 godina

Vujin slabo, Ilić slabo, Nedović slabo. na klupu sedi Rnić koj naš najbolji levi bek trenutno i ne dobije minutažu. Bolje da idemo kući nego da se brukamo ovde....

blinkibil

pre 10 godina

Ma nisi pogresio... Rekao sam posle utakmice sa Poljskom da me ovakva igra podseca na onu igru od pre 7-8 godina kad se nije znalo ko gde tera i kad su nas svi gazili.Nadao sam se da gresim iskreno, upropasceno je ono sto je postignuto sa predhodnim selektorom kada se posle duzeg vremena igrao moderan i brz rukomet. Svaka cast Poljacima kako su odigrali protiv Francuza, veoma sam zadovoljan sto smo ih dobili jer sam ubedjen da sa tom jednom pobedom idemo dalje. Poljaci ce zgaziti Ruse a nas Francuzi nece napuniti

alex

pre 10 godina

Samo ti Matiću Petra Nenadića ostavi na klupi i ne puštaj ga i bekovima objasni da imamo i krila i pivota i biće mnogo bolje. Ako nemamo boljeg srednjeg beka od Nenadića onda nismo za velika takmičenja. Za to mesto treba pametan igrač, kao što je bio Čutura. Šta je sa Urošem Mitrovićem?

ljubisa

pre 10 godina

boze ti sacuvaj i sakloni!!!! za pocetak. A za kraj, gospodo rukometasi vratite se kuci.pa diznijevi junaci bi znali sta treba da rade na utakmici, a vi!! kao da u zivotu niste gledali rukomet a kamoli igrali. pratim rukomet 15 i vise god. ono sto ste uradili u srbiji to vam je vrhunac! kad se promeni sistem celokupne igre, mozete se nadati necemu na strani, ovako.. nemate sta traziti. STANICU,skidam kapu!!! ostali, nisu vredni pomena. ceo zivot odbrana 6-o jedva da ruke dizete, a lopte zuje sa svih strana. koliko puta ste na utakmici igrali odbranu 5-1 ili sa 2 flastera, kad imate igraca vise??? iskreno se nadam, da vas francuzi nece razbiti (jako), kao dete igracku! pozdrav i srecno, trebace vam!!

doktor

pre 10 godina

Nekoliko mojih kratkih utisaka. Prvo.Iznenadilo me da je Matic postavljen za selektora.Nisam cak ni znao da je trener,ali to je moj problem.Drugo.Posle 3 pripremne utakmice on je bio pun optimizma,do te mere da sam i ja koji nisam iste gledao pomislio da cemo videti nesto novo.Medjutim ovo je cak gore nego za vreme Vukovica.2godina,a trece takmicenje(OI,SP) gde mi protiv svakog u prvom poluvremenu vodimo po 3do5 razlike i raspadamo se kako utakmica odmice.Trece Zao mi je sto nije ostao Vranjes,on je legendarni svedski igrac i podigao im je samopouzdanje.Maticu veruju ,kao i Veselinu,dakle nikako.Cetvrto.Nadam se da ce Poljska pobediti Rusiju,da se ne blamiramo u drugoj fazi jer vec sad ne mozemo preneti neki bod pa bi to bila nemoguca misija za cervtfinale

ja i dalje verujem

pre 10 godina

Mozemo da ispadnemo ako Poljaci pobede Ruse do 2 gola razlike,a mi izgubimo od Francuske,ali mozemo i dalje sa maksimalna 4 boda ako pobedimo Francusku.Zasto da ne,ako su Poljaci mogli za malo,a mi pobedili njih.Niti je Francuska neki bauk ,niti smo mi slabi.Naprotiv,mi vec 10 godina imamo vrhunske igrace,a nikakve rezultate(ako izuzmemo ono u bg).

TheDarkoyobo

pre 10 godina

I pored velikog nezadovoljstva, verujem u prolaz dalje, a zasto da ne i sa 4 boda. Gledao sam Fra-Pol i francuzi me nisu nesto odusevili, par puta su bljesnulibsa kontrama i to je to, puno gresaka u igri, na kraju ih je golman Diboa spasio... Medjutim, ako.mi odigramo ovako, to je 5,6 razlike za njih sve i da oni lose odigraju... Mi cemo znati i pre utakmice da li smo prosli ili ne, postoji nekoliko varijacija:
1. pobeda Rus (malo verovatno), prolazimo dalje prenosimo br. bodova koji osvojimo protiv Fra.
2. pobeda Pol, uz nas poraz od Fra, stvara se trougao (pol, rus, srb) u kome je svak svakog pobedio, pa se gleda gol razlika u medjusobnim susretia. Tu je ono sto je zanimljivo, ako poljaci pobede sa 2 i vise razlike, prolaze oni i nas vode sa sobom (oni nose 0 bodova), medjutim ako pobede 1 razlike, nas salju kuci nose 2 boda iz susreta sa rusima. Ako budu uspeli da to izvedu, pri cemu ih neresen rezultat vodi kuci, kapa dole...
3. pobeda poljaka (bilo kojom razlikom) uz nasu pobedu ili neresen rezultat, idemo dalje sa 4 ili 3 boda.
Svake god u Jan, matematika zbog rukometasa, neverovatno...

eusebio

pre 10 godina

Od trenutka kad je Vranes zbog dobro poznatih razloga prestao da nam bude selektor,moja nada je splasnula.Ja sam ovu ekipu jedino tad video da igra kontre i da trci 60min.Ovo je mucenje za gledati...hej ne dati gol 8min u dr.poluvremenu,sramota!Dekadentan i staromodan rukomet.Meni je Matica i zao.

bobo mk

pre 10 godina

Za Srbiju čista situacija, pobeda protiv Francuza uz poraz Rusije donosi drugi krug sa maksimalnih 4 boda. Zato Matiću uigravaj vanjsku liniju Rnić(D.Nenadić)-P.Nenadić-Zelenović, u odbrani M.Ilić i Manojlović. Koristi Vujina samo za sedmerce (ako ga nisi suspendovao). Raširi igru preko krila, i što više lopti na crti pa šta bude. Golmani su vrhunski i brane kada je najpotrebnije, samo složi odbranu. Ako igra zadnja linija koju bezuspešno forsiraš na pripremama i na prva dva meča, možeš da se pakuješ. Gledao sam večeras meč Poljska-Francuska i mogu reći da je golman spasao francuze. Uz pametnu i hrabru igru mogu da se dobiju.

Dragan Jurić

pre 10 godina

Sad ga nagrabusismo skroz! Zašto? Pa zato što je iluzorno očekivati da iznenadimo Francuze. A to znači da prolazimo dalje samo ako Rusi ne izgube od Poljaka ili ako Poljaci pobede Ruse sa 4 i više razlike. U prvoj varijanti bi otišli dalje sa Rusima, ali i sa NULA bodova. Znači,ne valja. A druga je još manje verovatna, jer ako Poljaci pobede do tri razlike, povlače sa sobom Ruse i dva boda iz susreta s njima. Nisu valjda toliko blesavi da pobede sa više od tri razlike i povuku nas u drugu rundu, ali i nulu iz susreta s nama? Ko veruje u deda-Mraza veruje i u ovakav srećan i nadrealan splet okolnosti. Znači, braćo, NA..BASMO! Ali sami smo krivi...

alejandro

pre 10 godina

Gde je bila "energija" u meču sa Rusima selektore Matiću??Izgleda da se stvari u grupi odvijaju tako da će naši ipak otići kući posle 3 meča u grupi; A najverovatniji sled događaja: Poljaci dobijaju Ruse, sa 2 i više golova prednosti, jer su u ovom trenutku rukometno ozbiljniji sastav od Rusa, naši neće imati "energije" da se kvalitetno suprotstave Francuzima, odnosno da se izbegne poraz sledi pakovanje kofera i nazad kući!! A onda analize, smena selektora,....

Serdar

pre 10 godina

Maticu,mene kao coveka si odusevio sto si makar priznao da si ti kriv,a sto se tice rukometne igre, e nju neka analiziraju rukometni strucnjaci, pa neka ti oni sude.

P.S Hoce li skoro neko izvinjenje Marka Vujina,prve violine THW Kiel i prvog strelca Bundes lige?!

BLSRB

pre 10 godina

Izgleda da se opet ne zna ko pije, a ko plaća.
Matić nije za selektora, iskljucenja zbog izmena i nedisciplina u napadu a i u odbrani (previse iskljucenja bez potrebe kad se lome utakmice).
Nemamo srednjeg beka.
Jedino mi je žao Stanića i Ilića vukli su i čupali su nas sve ove godine, a sad ljudi počinju i njih pljuvati nema smisla, valjda se neće oprostiti od reprezentacije kao četvrti u grupi.

satelit

pre 10 godina

Ej,covece,pa oni su zaradili 4 minute iskljucenja zbog 2 nepravilne izmene!!!Pa,ja bih ih diskvalifikovao.Neka nauce pravila,pa nek se vrate

Vladimir

pre 10 godina

Koliko god u poslednjih dve, tri godine lagali sebe da smo ponovo postali rukometna nacija, odlazak van Srbije pokazuje pravi karakter nasih igraca. Ono sto je postignuto, postignuto je samo zahvaljujuci igranju u Srbiji, a sve ostalo je pravi pokazatelj gde se rukometni sport danas nalazi u ovoj zemlji. Sve je to odlika katastrofalnog rada RSS i bilo je jasno odmah po postavljanju Matica za selektora. Da li iko moze da kaze da ce pobediti Francuze. Pva ekipa koja nema predvodnika na klupi moze samo da pruzi ruku protivniku i vec sutra spakuje kofere.

PSL

pre 10 godina

Molim Vujina da sam izađe iz igre kad već neće selektor da ga zameni. Apsolutno ne zaslužuje da odigra ni jedan minut u prvoj postavi. Čovek ama baš ništa nije odigrao kako treba. Katasrtofa. Selektoru valjda si u zadnjih par minuta video ko treba da igra pa makar i ne prošli dalje. Kada su zaigrali zajedno braća Nenadić i Zelenović onda je to ličilo na nešto sa Vujinom nemamo nikakve šanse. Takođe neznam šta se dešava sa Nikčevićem, ne liči na sebe. Sve u svemu očekivala sam bolju igru nego protiv Poljske, a ono ispade deset puta gore.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

Nisi ti pogrešio, ko te stavi da budeš selektor ?! Kombinuješ nešto na samom takmičenju, pa zašta služe prijateljske utakmice ?! Nažalost nisi tu zbog znanja, nego si politički podoban i kad bi se na tebi završilo ne bi bilo tako strašno !

lihstainer

pre 10 godina

U slucaju poraza od francuza (u sta ne treba sumnjati jer je u ekipi raspad i nezainteresovanost) i pobede poljaka nad rusima od 1,2 i 3 razlike nasi rekreativci idu kucama. Sasvim normalno da poljaci pobede 1-3 razlike jer vuku ruse sa sobom i 2 boda a ne nas gde bi vukli 0 bodova.
Zelim vam srecan let u subotu ka Beogradu nezainteresovana grupo.

StefanMKD

pre 10 godina

@TheDarkoyobo

Matematika ti je u situaciji 2 pogresna:

Poljaci moraju da pobede Ruse sa 3+ razlike da bi "poveli" Srbiju dalje. Trenutno Poljska ima -1, Srbija -1, Rusija +2. U eventualnom trouglu Srbija se nece pomerati sa -1, ako Poljska dobije sa dva gola razlike onda oni imaju +1 a Rusija 0 (sto znaci Srbija ispada). Ovo je naravno najgora kombinacija (isto kao i pobeda Poljaka od +1). Zakljucak: Srbija ceka pobedu Poljske od 3+, zatim dobija Francusku i ide dalje sa 4 boda! Zelim vam puno srece i umeca sutra.

d

pre 10 godina

osnovni je problem sto mi i dalje igramo taj staromodni rukomet sa tarabom u odbrani (6:0) i sporim napadima koji se uglavnom zavrsavaju na silu preko snaznih bekova. tako se vise ne pobedjuje.

mikin

pre 10 godina

Ocekivan poraz i jedini moguci ishod utakmice. Provukli smo se sa Poljskom na cistu srecu (posle onakvog pada u igri). U utakmici sa Rusima pokazalo se da taj pad nije bio slucajan. Vreme je da neki shvate da ni sport vise ne moze davati u drzavi poput ove.

muflon

pre 10 godina

sporo, sporije i najsporije, to je najbolje objašnjnje našeg rukometa.
vidim da neko pominje neke kontre koje smo matićem dobili, ali ih se ja ne sećam u svoj dobroj nameri. još ta dva isključenja zbog izmene, pa takve greške se retko prave i u kadetskoj konkurenciji, a ne na ovom nivou...

TheDarkoyobo

pre 10 godina

@StefanMKD
Tačno, prešao sam se kod sabiranja... :) U svakom slučaju, treba sačekati šta će uraditi Pol i Rus, a onda borbeno na francuze, na pobedu, pa šta bude. Mada nema mnogo razloga za optimizam, uvek mi je u glavi to da oni od bukvalno svakoga mogu da izgube, ali isto tako svakoga i da pobede, pa i Francuze koji su dobri, ali nisu nešto ubedljivi (bar sam takav utisak stekao iz sinoćne utakmice sa Polsjkom).