Odbojka 2013: Bronzani "Orlovi", Jovana najbolja u Evropi

Posle pregleda 2013. godine u auto-moto sportu, tenisu i domaćem fudbalu došao je red da sumiramo najjače utiske u odbojci. U prethodnoj godini odbojkaši su nas najviše obradovali, nastavili su sa osvajanjem medalja na velikim takmičenjima, a takođe su pokazali da je smena generacija bila veoma uspešna. Odbojkašice nisu odbranile titulu evropskih šampionki, ali su imale sjajne trenutke, posebno u Gran Priju. Jedna odbojkašica posebno se istakla, dobili smo ‘večiti derbi’ u ženskoj odbojci posle nekoliko decenija, a tu je još nekoliko zanimljivih utisaka iz prethodnih 365 dana.

Jelena Trajković, Spasoje Veselinović Izvor:
Pošaljite komentar
 1. Blago toj naciji kojoj sportsku godinu obiljezi odbojka prava sportska nacija hahshahhah
  (Spica, 29. decembar 2013 13:26)

  Za tvoju informaciju odbojka ima najviše država članica od svih sportova zajedno (pretekla je i atletiku). To što vas nema na karti odbojke i što vas deljemo kad god stignemo ne mora da znači da je sport loš ili nebitan. Bilo je tu mnogo ekipnih uspeha u 2013 među kojima ubrajam mlade fudbalere koji su postali Evropski prvaci i što je jedan od najvećih uspeha u fudbalu na ovim prostorima, Dejvis Kup sa Đokovićem došao je do finala, ženska rukomenta reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na EP itd.
  (SrpskiVragolan, 31. decembar 2013 20:01)

  # Link komentara

 2. Nisu svi odbojkaši bili oduševljeni ambijentom na stadionu. Stadion je bio preveliki i osećaj je drastično drugačiji nego kad se igra u normalnoj hali.
  Zto što je preveliki, naravno da nije mogao da se zagreje kako treba, pa im je na treninzima i utakmicama bilo hladno. Nijednu izjavu nekog odbojkaša nisam pročitao o tome kako je atmosfera sjajna.
  A Dragan Travica je sin Ljubomira Travice koji je Srbin iz Hrvatske. On je odrastao u Italiji, počeo da igra odbojku u Italiji i naturalizovan je Italijan u svakom smislu te reči. Ne mislim da je to nešto loše uopšte, samo kažem da on nema veze sa srpskom odbojkom.
  (..., 30. decembar 2013 15:00)

  # Link komentara

 3. Blago toj naciji kojoj sportsku godinu obiljezi odbojka prava sportska nacija hahshahhah
  (Spica, 29. decembar 2013 13:26)

  Hahaha! A izvini koji sport je obelezio tvoju naciju ove godine? I sta je tvoja sportska nacija veliko uradila u ovoj godini? E moji Balkanci pogledajte sebe pre nego sto omalovazite tudji uspeh.
  (compaq, 29. decembar 2013 16:38)

  # Link komentara

 4. E da se nije Brankica Mihajlovic povredila ko zna sta bi bilo...
  (steta, 29. decembar 2013 14:30)

  # Link komentara

 5. Zaboravili ste prvo SP za mlade ( do 22 godine), gde je Srbija osvojila samo srebro ( u finalu izgubila od domaćina Brazila sa 2:3)! Imali smo ubedljivo najbolji tim, ali tipično srpski, opustili se u finalu protiv domaćina, jer su ih svi već unapred proglasili za šampione! Kakva glupost igrača i trenera Kolakovića!
  Takođe, za LUBE Maćerata igraju četvorica Srbina: Staković, Podraščanin, Starović i Travica ( koji ima i italijansko državljanstvo)!
  (patolog, bgd, 29. decembar 2013 13:39)

  # Link komentara

 6. Blago toj naciji kojoj sportsku godinu obiljezi odbojka prava sportska nacija hahshahhah
  (Spica, 29. decembar 2013 13:26)

  # Link komentara