Utorak, 03.12.2013.

17:00

Čutura za B92: Znao sam da Srbija ne može više

Izvor: Željko Èaèija

Èutura za B92: Znao sam da Srbija ne može više IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Dimitrije

pre 7 godina

Ja citam ovaj tekst sa malim zakasnjenjem, a mozda i bolje, sada je 2017 i srecan sam sto mogu reci da je covek sve sto je predvideo promasio. Jos jedan od dokaza da ti nekada veliki igraci ne znaju puno o sadasnjoj kosarci vec im neko daje za pravo na osnovu imena da lupaju kad god i gde god stignu.wmv9s

sasa

pre 10 godina

Ne vidim sta je ovaj lik rekao lijepo o kosarci sa istocne strane Drine (SCG), ali zato je ishvalio hrvtasku kosarku kao da su oni sve zivo osvojili a ne SCG. Po ovom liku Kukoc da je trenirao trcanje ni Bolt ga ne bi mogao stici :-D

bgcaffe

pre 10 godina

U toj jačpj ligi SFRJ, pogledajte koliko je titula imala ZVEZDA, a koliko partizan !!! Sve dok je bilo pošteno i dok se igralo na terenu a ne van njega, dok se do titula nije dolazilo političkim putem, nego samo na terenu, bili smo mnogo, mnogo jači....ali sada su neke druge stvari "bitnije" zato tamo neki "večiti šampion" gubi od TUN-a ( 3 otpozadi u ligi), Šamrock ( ko je to ? ), Tikva...itd... BRUKE i sramote

Keti S.

pre 10 godina

@drago Izvini,ali zar u tim "hrvatskim"klubovima nije bilo i poprilicno trenera i igraca srpske nacionalnosti.Vama u Hrvatskoj,prica o hrvatstvu je po svoj prilici potpuno "isprala mozak"!Vise objektivnosti,a manje prizemnog nacionalizma,please!

pop, politicki korektan 101%

pre 10 godina

Izuzetno otvoren i iskren intervju; bez dvojbe, Cutura je direktno i bez uvijanja odgovorio na sva postavljena pitanja kosarkaskih radoznalaca. Odavno neko nije priopcio ovoliko hvale kosarkasima Srbije i srpskim trenerma, sto ne cudi s obziorom da je rec o osobi koja je celog sebe ugradila u razvoj kosarke na bivsim jugoslovenskim prostorima i koja je - uprkos svemu, a bez imalo sovinizma ili trunke ljubomore - s ponosom i osebujnim zadovoljstvom pozdravljala sve uspehe srpskih kosarkasa.

drago

pre 10 godina

Po kojem kljucu? A ko je to trebao biti kad su hrvatsi klubovi bili uvjerljivo najbolji u Evropi u to vrijeme. Da nije mozda neko iz Srbije trebao biti?

sALE

pre 10 godina

Realno, Čutura je bio sasvim prosečan igrač,naravno, uz pokojnog Dražena, dobar je bio i Sven Ušić i Cvjetičanin, i crni Arapović, pa i Branko Vukićević, po dobijali su lopte na tacni, naravno, ko se seća, uz Draženovih 35 -40 p... gde su se oni istakli nakon Draženovog odlaska? A, što se tiče reprezentacije, dotični se zadesio po ključu, kao i Zdovc, Primorac, itd, uz dužno poštovanje, ali u to vreme konkurencija je bila veoma jaka...a, šta sam ja ustvari hteo da kažem? Pa, dragi Čutura, po mom skromnom mišljenju, ne smatram da si baš kompetentan da daješ tako "stručne" izjave...o nekoj novinarskoj etici takođe ne bih, ali ne ide ti na čast ako si izjavio, za vreme EP 2006, i tvog "stručnog" komentarisanja, kako je (Podgorica) jedan od najružnijih gradova u kojima si bio...možda i jeste, ali kakve to veze ima sa košarkom...neke stvari jednostavno ne idu, shvati, gospodine Čutura...

Rahitični plej

pre 10 godina

Važi Zorane, ti pričaj o otrežnjenju a mi ćemo se praviti da ne znamo u kom smo sastavu otišli na Evropsko prvenstvo. Inače, ostatak teksta je manje, više korektan.

cure

pre 10 godina

Cutura je institucija,igrac takvog kalibra tesko ce se ponoviti.Decko je igrao basket a ne kosarku i niko nije mogao da ga provali....svaka cast i moj duboki naklon.....

realno

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.

Troml

pre 10 godina

..... svaka cast da idete na svetsko prvenstvo,
meni je to kool.pogotovo od kad smo vas nadigrali
na marakani i pokazali da mozemo da se nosimo sa
vama.u svim segmentima igre smo bili bolji,kao
i u drugom poluvremenu u zagrebu.lazem,ne u svim..
u skoro svim jer ipak srbi nemaju takvog napadaca
kao sto je mario mandzukic zato nismo ni dobili
jednu od dve tekme...........
pozz
(Vladimir_natal_Petkovic, 4. decembar 2013 16:42)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iako je tema košarka, Vladimir piše o nogometu/
fudbalu. No dobro.
Ipak, ne vjerujem da netko može ispisati ovakve,
biserne komentare. Srbi bili bolji u obje tekme???
Bože. Reci da se šališ Vladimire.
U čemu ste bili bolji, možda u dizanju koljena kod trčanja?
Pazi ovo, od šest bodova iščupali ste jedan jedini,
a bili bolji, halo.
Ako si zbilja uvjeren u ono što si napisao Vladimire,
onda znaj, nogomet/fudbal se ne igra na - "tko je bolji"
(a što to ide pod - bolji), več na "tko je učinkovitiji".
Protiv Hrvatske u dvije utakmice, "bolja" Srbija je izvukla
jedan-jedini bod, pa ti si računaj u čemu ste sve bili bolji.

drago

pre 10 godina

(Vladimir_natal_Petkovic, 4. decembar 2013 16:42)

Vi ste nas razbili u Beogradu ali vi nemate tu klasu da vas igrac odigra onakvu loptu kao sto je Srna odigrao i da se vas spic onako lakocom spusti i zabije. Sta ti vrijedi igra ako nisi pobijedio. Ali u buducnosti cete zabijati takve sanse.
U Zagrebu nam niste mogli nista. Nasi su prestali igrati kad su poveli 2:0 i znalo se da Srbija nema nikakve sanse. Stvorili ste tu jednu sansu a ona Tadica pred kraj kad je vec bilo sve odluceno nije ni bitna jer je i dosla zbog opustanja. Nasi su trebali do kraja igrati ofenzivno.

Miroslav Maric

pre 10 godina

Svaka cast Zoranu. Elementarna razlika izmedju Srbije I Croatije jeste sto zapadno mozes da kazes sta mislis....mada, tu I tamo, poleti koji dzip...ali ni izbliza kao u Zemlji nebeskog naroda!
Zivim od kosarke I volim kosarku....ne znam koliko cu jos dugo?!

pozdrav svima...bez obzira sa koliko prsta se krste

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

drago, 4. decembar 2013 12:38)

drago,dragane svaka cast da idete na svetsko prvenstvo,meni je to kool.pogotovo od kad smo vas nadigrali na marakani i pokazali da mozemo da se nosimo sa vama.u svim segmentima igre smo bili bolji,kao i u drugom poluvremenu u zagrebu.lazem,ne u svim..u skoro svim jer ipak srbi nemaju takvog napadaca kao sto je mario mandzukic zato nismo ni dobili jednu od dve tekme.sto se tice kosarke..zoki cutura je legenda,secam ga se dobro kad sam bio klinac,bio mi je jedan od omiljenih igraca.tada vec stariji od te nove generacija kukoc,radja,danilovic divac.u pravu je sto se tice jadranske lige samo mislim da jadranska liga nije tolko unistila HR kosarku kao sto srpsku.nama srbima ne treba ta liga jer nema konkurencije,vecito srbi dominiraju tom ligom a kad je tako,mozemo igrati i nasu ..srpsku ligu ,isto nam je.za hrvatsku klupsku kosaraku ne znam,ona je ionako bila gotova,i pre jadranske lige.bar hrvatima bi ta liga trebala doneti kvalitet jer imaju sa kime da igraju..ne znam sami su krivi sto nisu iskoristili jace takmicenje a mi smo krivi sto nismo izasli iz ove lige gde smo svejedno uvek prvaci.

pozz

my way

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.
(realno, 4. decembar 2013 08:27)

Ma da, cujem i da postoje planovi za juniorsku, mini aba maksi ligu za decicu i sl. Ljudi, shvatite da je Jadranska liga privatna, satro komercijalna liga u kojoj nema para i u kojoj su se dva nasa kluba ugasila, a Vojvodina nije ucestvovala, jer nije htela ili imala para da ucesce plati. Ko ce da finansira drugu ABA ligu, o troskovima za putovanja i sve ostalo samih klubova da ne govorim? To mozete da zaboravite. A resenje su, da po ko zna koji put ponovim, pametni ljudi, koji igraju VTB, Balticku i svoje netaknute nacionalne lige vec smislili, ali suvise je to racionalno i jednostavno za nas izgleda.

PFC

pre 10 godina

Jednom je jedan kosarkaski sudija izjavio da, kad nesto dosudi Cuturi i ovaj se pobuni, znao je da je pogresio. Bio je gospodin na terenu. Retko kad je promasivao slobodna bacanja.
Sve sto je rekao u intervjuu o njima i nama je sve uokvireno. Nece nas da hvali vise od svojih a svoje da kritikuje.

terza

pre 10 godina

koliko me je opustilo da ponovo procitam reci velikog asa i jos veceg gospodina cuturu, toliko su me posle iznervirali neki komentari... sa obe strane.
@drago - a komazec, kada vec spominjes one koji su se "prekobacili"? i sto se cutura, stimaca itd. tice, u hrvatskoj su svi redom bili srbi koji su se pokatolicili (mnogi prisilno) i zato ih i ima i ovde i kod vas. proveri, ako zelis.
@svi ostali koje se bavite vecnom raspravom ko je imao bolje kosarkase, batlite se vise uzaludnog posla. niti je bodiroga bio bolji od kukoca (ili obrnuto) niti drazen od kicanovica (ili obrnuto), niti divac od cosica/radje (ili kako kod u tom trouglu)... svi su bili igracine koje ni mi ni oni dugo, ili cak nikada vise, necemo imati. kao neko ko je imao cast da ih gleda, zahvalan sam dragom Bogu.

drago

pre 10 godina

U Srbiji HISTERIJA! Sad je i Cutura nacionalista. Pukli ljudi, a za sve je krivo to sto Hrvatska ide na Svjetsko, bas preko Srbije. "Ljudi" se skroz nalozili da ce nas izbaciti Island. Sad je bol pregolema. Imam rijesenje: apoteka...ili umobolnica.

drago

pre 10 godina

(smaraš više, 3. decembar 2013 21:13)

Čutura, Štimac, Gudelj Srbi to ne postoji, to sto je onaj kosarkas Stimac rodjen u Srbiji ne znaci da je Srbin ili sto je prekobacio kao Seselj. Takvi postoje.

drago

pre 10 godina

Svi ti silni "Srbi" u Hrvatskoj kosarci: Cosic, Giergia, Šolman, Skansi, Tvrdic, Jerkov, Nakic, Knego, Cutura, Usic, Arapovic, Vrankovic (da i on), Kukoc, Radja, Perasovic, Sobin, Novosel, Pavlicevic. Od svih tih "Srba" samo Giergia nije Hrvat.
I sad stvarno Srbi: Plecas, Petrovici (koji su se osjecali Hrvatima, mama im je Hrvatica) i Bozo Maljkovic.

realno

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.

Ludi konj

pre 10 godina

Covek se, realno,rodio normalan, tako se ponasao kao kosarkas, i tako se i dalje ponasa. Lepo je sto ovakvi ljudi jos postoje i dolaze koliko toliko do neke, makar i male, medijske paznje, znacajno je i toliko. Sve najbolje Čuturi!

zigot

pre 10 godina

sve je to lepo gospodine cutura... posteno pa ko koga zezne

samo jedna stvar: i radja i kukoc su fenomenalni igraci... ali jedan je djordjevic i jedan je bodiroga; takve niste imali a ko zna mozda cete ih nekad imati

srx

pre 10 godina

"emojte da se ljutite, ali sledi vam veliko otrežnjenje’. Na žalost po vas, to se pokazalo tačnim. To drugo i četvrto mesto nisu bili realan odraz kvaliteta reprezentacije Srbije“"

Kako je reprezentacija koja je osvojila drugo i cetvrto mjesto ostala kuci radi povrjeda, otkazivanja treneru i drugih razloga tako do "otreznjenja" nije doslo vec smo samo sa Krsticem igrali veoma tezak turnir gjde su se neki novi momci srcano borili. Nikakvo otreznjenje nije bilo vec ohrabrenje da imamo dobru klupu kad se prvi tim vrati u stroj. Jedino sto je ostalo je zal radi odsustva najboljih.

Peridno gospodine Korac, perfidno.

my way

pre 10 godina

Jeste Jadranska liga ostetila i hrvatsku kosarku i bazu igraca, ali srpsku je tek unistila! Najgore je klubovima koji ne igraju ABA, a na njima je da stvaraju kosarkase od dece sirom Srbije. Koliko smo dobili na kvalitetu unistavajuci nase prvenstvo i timove, a time sopstvenu decu za racun regionalne lige najbolje pokazuju reprezentativni rezultati, kosarka nam je unistena u zadnjih 10 godina. Uostalom, i od 4 kluba koja su usla u Jadransku ligu ostali Zvezda i Partizan na grbaci drzave Srbije. Nista, ali nista ni jedan jedini nas klub ne duguje ABA ligi. A i iz cinjenice da nasi klubovi dominiraju ABA ligom, ali opet ne toliko kao prvih sezona, bas se lepo vidi koliko je kvalitet ovog takmicenja "visok" i koliko smo se "usrecili i napredovali" podredjujuci sve njemu, sto niko drugi u Evropi nije uradio, jer imaju ljudi mozga u glavi da znaju da se sacuvati nacionalna liga kao temelj mora, a onda se moze jos nesto nadogradjivati. A mogle su, kao i svugde drugde, i domaca i jadranska liga normalno da se igraju i to sa pravim atraktivnim plejofom (a ne debilnim final 4), kao u VTB, Baltickoj i ligama zemalja ciji klubovi u njima ucestvuju. Tamo sve prsti od kosarke, a kod nas tuga.

ranny

pre 10 godina

Zabluda je da je ABA liga unistila nacionalne lige.Zapravo, sa ABA-om se odvijaju dva procesa koje neki ne vide i donose pogresne zakljucke. To su koncentracija (kvaliteta) i profesionalizacija. ABA je ubrzala ove procese pa ipak, napominjem-uz najmanje gubitke kod svih, imamo dobar i sve bolji kvalitet igre.Proces profesionalizacije je posebno vazan jer bi , da nije toga ili da kasnimo sa njim, jos vise zaostajali za najjacim evropskim ligama.Nase lige nemaju ni finans. ni ostale kapacitete da razvija i ima ligu npr. sadasnje ABA-lige.I HR i SRB imaju finans. potencijal za tri-cetiri profi ekipe i to ABA njima i omogucava.Treba primetiti da nije dovoljno kupiti odlicne igrace pa da briljiras u EL, i u domacem takmicenju moras imati meceve koji tipodizu kvalitet. A takmicarski izazov? Makabi je izuzetak, on je nacionalni projekat koji ni HR ni Srbija ne mogu razvijati. U ostalom, ako bi to bila Cibona,npr. zar bi to olako proslo pored Splita, Zadra, pa i nove CDV? U Beogradu , pa i u SRB jos teze, jer ono sta se omoguci CZ mora i Partizanu, a boga mi i drugi rastu, Radnicki kmeci i hoce ravnopravan tretman a Mega Vizura odusevljava talentom i naprosto cini prepreku za dabl-koncentraciju!
Zato, Zoki nije u pravu a ovo sam izneo ovde jer je sve vise dezurnih kriticara a nikako onih koji bi realno da shvate stvari. Doduse, i Dule Vujosevic je promenio plocu,pa sad hvali "Abicu" na sva usta! Pa kako i ne bi kad hara njome a ona bas i nije mali kasalj!

zoran

pre 10 godina

Covek je sve lepo objasnio.
Danas, da se skinu Kica i Praja...treniraju jedno 6 meseci, glatko igraju u prvoj petorci ovog "mocnog" Partizana.
Ovo danas nije kosharka. Dizachi tegova se jure po terenu. Tu se lome table, obruchi...ko pogodi tablu rachuna se talentom. Jednom rechju-Uzas.

Ko je imao chast da gleda, uzivo, Kicu, Praju,Kreshu,Mirzu Delibashica,Moku....jednostavno ne moze da gleda ovo danas, na zalost, ali istina je to sto napisah.

ivan anastasijević, bgd

pre 10 godina

Voleo sam ga gledati, njegova košarka bila je suptilna, majstorska, ali i snažna. Mekana ruka, inteligencija, sve podređeno kolektivu, ekipi! Sjajan i nezaboravan lik, bio i ostao GOSPODIN Zoran Čutura! Poštovanje!

smaraš više

pre 10 godina

Normalan je zato što je Srbin, samo Srbi koji žive u Hrvatskoj su normalni ostali su iskompleksirani kao ovaj Drago što se stalno javlja i liječi ovdje svoje komplekse ( Djoković je za tvoju informaciju pravi Srbin , a vrhunskih sportista imamo daleko više nego vi ) molim B92 da prestane više da objavljuje objave toga nacionaliste jer taj ne zna ništa drugo nego da vredja a IQ mu je niži od Šimunićevog

Mare

pre 10 godina

Očigledno da Čutura ne želi da komentariše srpske igrače. Novinar ga pita da prokomentariše finale '92 i šta bi bilo da je Juga bila cela on kaže samo za svoje. Slažem se sa ovim za Saleta da nije najbolji izbor za selektora pored npr Trife, Kološkova i dr mladih trenera.

Milos

pre 10 godina

Jasno je meni da je on Hrvat i da najvise gleda svoju reprezentaciju i svoje klubove, ali... U poslednjih 20 godina Srbija je imala neuporedivo vise uspeha nego Hrvatska i to na svim nivoima - reprezentacija, klubovi, igraci... Ipak prilikom nabrajanja nijednom nije stavljao nase ispred njihovih. Cak mi se cini da je nase pomenuo radi reda i to uvek negde na kraju, kao postojali su i oni. Na pitanja koja su skakljiva tipa reprezentacija 91, OI i Jugoslavija, silazak sa postolja 95 i slucaj Simunic davao je neodredjene odgovore. Moram priznati da ne pratim njegove tesktove ali ovde je delovao dosta mlako. Razocarao sam se, ali iskreno.

Ivan Nk

pre 10 godina

Tekst je manje, vise ok, jedino nije korektna njegova izjava o uspjehu nase reprezentacije na EP u Poljskoj i SP u Turskoj.
Srbija je vise nego zasluzeno igrala finale u Poljskoj, a najveca kradja u svjetskoj kosarci poslednjih 20 godina je sprijecila da igra finale SP u Turskoj.Jedna je od rijetkih selekcija koja je 2 puta pobijedila Spaniju u takmicarskim mecevima poslednjih godina.
Imali smo kiks u Litvaniji(8. mjesto), a ove godine u Sloveniji smo ostavili dobar utisak, pobijedili finaliste (LTV i FRA) i zbog kalkulisanja Spanije nismo prosli u polufinale.
Sve u svemu, nikako se ne slazem da je to slucajan uspjeh-nismo Srbija iz 1995-te, ali smo svakako medju 5 najboljih evropskih selekcija poslednjih 4 godine.

quark

pre 10 godina

Uvek gospodin, uvek korektan i pre svega, covek koji sjajno razume vreme i okolnosti u kojima zivi, sto se moze videti iz njegovih izjava i ponasanja. Pozdrav za Zorana!!!

Napred Partizan

pre 10 godina

Mislim da je malo poznato da je Čutura dipl ing. elektrotehnike, što je priličan napor uz profesionalni sport, ovo naglašavam da bih istakao jedan drugačiji odnos ljudi sa ovih prostora prema životu i vrednostima u to vreme. Pri tome svi mi pomalo osedili koji smo tada rasli pamtimo najboljeg 6 igrača "one" Jugoslavije u žestokoj konkurenciji. Svaka reč ga oslikava baš onakvog kakvog ga pamtim. Sve najbolje majstore.

Radule Scepanovic

pre 10 godina

Bio je izvrstan igrac,neustrashiv.Koliko je puta spasio Cibonu kad se braca Petrovici izgube od straha.Niad nije dobio kerdit koji zasluzuje.

darije

pre 10 godina

"Parni valjak" preko cvetnog polja. Izvinte teta tasto, nismo hteli.:-D I jos dugo ce vas gaziti (parni) valjak, da znate, no, sami ste trazili. I ne samo mi, gazice vas i Zvezda, Radnicki a boga mi i Mega. Pozdrav "spremnima". :-)

Миле

pre 10 godina

Врло захвалан играч, лепог понашања, скроман,...
Посебно бих издвојио ово и потпуно се слажем са њим:
...Da pojasnim, mislim da je Krešo najveći igrač koji se ikada rodio na ovom prostorima i koji će se ikada roditi...
...Jugoslovenska liga koju sam ja prošao bila je jača od današnje Evrolige. Svaki je igrač bio užasno neugodan na tvoj način.

santa justa

pre 10 godina

Nevidljiv ali i igrac sa strahovitim ucinkom. Normalan, obrazovan i lepo vaspitan covek ali na nesrecu "ogromna" manjina. Mogu se njegove kolumne pratiti na sajtu igraliste.hr.

santa justa

pre 10 godina

Nevidljiv ali i igrac sa strahovitim ucinkom. Normalan, obrazovan i lepo vaspitan covek ali na nesrecu "ogromna" manjina. Mogu se njegove kolumne pratiti na sajtu igraliste.hr.

ivan anastasijević, bgd

pre 10 godina

Voleo sam ga gledati, njegova košarka bila je suptilna, majstorska, ali i snažna. Mekana ruka, inteligencija, sve podređeno kolektivu, ekipi! Sjajan i nezaboravan lik, bio i ostao GOSPODIN Zoran Čutura! Poštovanje!

Napred Partizan

pre 10 godina

Mislim da je malo poznato da je Čutura dipl ing. elektrotehnike, što je priličan napor uz profesionalni sport, ovo naglašavam da bih istakao jedan drugačiji odnos ljudi sa ovih prostora prema životu i vrednostima u to vreme. Pri tome svi mi pomalo osedili koji smo tada rasli pamtimo najboljeg 6 igrača "one" Jugoslavije u žestokoj konkurenciji. Svaka reč ga oslikava baš onakvog kakvog ga pamtim. Sve najbolje majstore.

zoran

pre 10 godina

Covek je sve lepo objasnio.
Danas, da se skinu Kica i Praja...treniraju jedno 6 meseci, glatko igraju u prvoj petorci ovog "mocnog" Partizana.
Ovo danas nije kosharka. Dizachi tegova se jure po terenu. Tu se lome table, obruchi...ko pogodi tablu rachuna se talentom. Jednom rechju-Uzas.

Ko je imao chast da gleda, uzivo, Kicu, Praju,Kreshu,Mirzu Delibashica,Moku....jednostavno ne moze da gleda ovo danas, na zalost, ali istina je to sto napisah.

Ivan Nk

pre 10 godina

Tekst je manje, vise ok, jedino nije korektna njegova izjava o uspjehu nase reprezentacije na EP u Poljskoj i SP u Turskoj.
Srbija je vise nego zasluzeno igrala finale u Poljskoj, a najveca kradja u svjetskoj kosarci poslednjih 20 godina je sprijecila da igra finale SP u Turskoj.Jedna je od rijetkih selekcija koja je 2 puta pobijedila Spaniju u takmicarskim mecevima poslednjih godina.
Imali smo kiks u Litvaniji(8. mjesto), a ove godine u Sloveniji smo ostavili dobar utisak, pobijedili finaliste (LTV i FRA) i zbog kalkulisanja Spanije nismo prosli u polufinale.
Sve u svemu, nikako se ne slazem da je to slucajan uspjeh-nismo Srbija iz 1995-te, ali smo svakako medju 5 najboljih evropskih selekcija poslednjih 4 godine.

quark

pre 10 godina

Uvek gospodin, uvek korektan i pre svega, covek koji sjajno razume vreme i okolnosti u kojima zivi, sto se moze videti iz njegovih izjava i ponasanja. Pozdrav za Zorana!!!

Radule Scepanovic

pre 10 godina

Bio je izvrstan igrac,neustrashiv.Koliko je puta spasio Cibonu kad se braca Petrovici izgube od straha.Niad nije dobio kerdit koji zasluzuje.

Milos

pre 10 godina

Jasno je meni da je on Hrvat i da najvise gleda svoju reprezentaciju i svoje klubove, ali... U poslednjih 20 godina Srbija je imala neuporedivo vise uspeha nego Hrvatska i to na svim nivoima - reprezentacija, klubovi, igraci... Ipak prilikom nabrajanja nijednom nije stavljao nase ispred njihovih. Cak mi se cini da je nase pomenuo radi reda i to uvek negde na kraju, kao postojali su i oni. Na pitanja koja su skakljiva tipa reprezentacija 91, OI i Jugoslavija, silazak sa postolja 95 i slucaj Simunic davao je neodredjene odgovore. Moram priznati da ne pratim njegove tesktove ali ovde je delovao dosta mlako. Razocarao sam se, ali iskreno.

Mare

pre 10 godina

Očigledno da Čutura ne želi da komentariše srpske igrače. Novinar ga pita da prokomentariše finale '92 i šta bi bilo da je Juga bila cela on kaže samo za svoje. Slažem se sa ovim za Saleta da nije najbolji izbor za selektora pored npr Trife, Kološkova i dr mladih trenera.

Миле

pre 10 godina

Врло захвалан играч, лепог понашања, скроман,...
Посебно бих издвојио ово и потпуно се слажем са њим:
...Da pojasnim, mislim da je Krešo najveći igrač koji se ikada rodio na ovom prostorima i koji će se ikada roditi...
...Jugoslovenska liga koju sam ja prošao bila je jača od današnje Evrolige. Svaki je igrač bio užasno neugodan na tvoj način.

cure

pre 10 godina

Cutura je institucija,igrac takvog kalibra tesko ce se ponoviti.Decko je igrao basket a ne kosarku i niko nije mogao da ga provali....svaka cast i moj duboki naklon.....

smaraš više

pre 10 godina

Normalan je zato što je Srbin, samo Srbi koji žive u Hrvatskoj su normalni ostali su iskompleksirani kao ovaj Drago što se stalno javlja i liječi ovdje svoje komplekse ( Djoković je za tvoju informaciju pravi Srbin , a vrhunskih sportista imamo daleko više nego vi ) molim B92 da prestane više da objavljuje objave toga nacionaliste jer taj ne zna ništa drugo nego da vredja a IQ mu je niži od Šimunićevog

Ludi konj

pre 10 godina

Covek se, realno,rodio normalan, tako se ponasao kao kosarkas, i tako se i dalje ponasa. Lepo je sto ovakvi ljudi jos postoje i dolaze koliko toliko do neke, makar i male, medijske paznje, znacajno je i toliko. Sve najbolje Čuturi!

PFC

pre 10 godina

Jednom je jedan kosarkaski sudija izjavio da, kad nesto dosudi Cuturi i ovaj se pobuni, znao je da je pogresio. Bio je gospodin na terenu. Retko kad je promasivao slobodna bacanja.
Sve sto je rekao u intervjuu o njima i nama je sve uokvireno. Nece nas da hvali vise od svojih a svoje da kritikuje.

terza

pre 10 godina

koliko me je opustilo da ponovo procitam reci velikog asa i jos veceg gospodina cuturu, toliko su me posle iznervirali neki komentari... sa obe strane.
@drago - a komazec, kada vec spominjes one koji su se "prekobacili"? i sto se cutura, stimaca itd. tice, u hrvatskoj su svi redom bili srbi koji su se pokatolicili (mnogi prisilno) i zato ih i ima i ovde i kod vas. proveri, ako zelis.
@svi ostali koje se bavite vecnom raspravom ko je imao bolje kosarkase, batlite se vise uzaludnog posla. niti je bodiroga bio bolji od kukoca (ili obrnuto) niti drazen od kicanovica (ili obrnuto), niti divac od cosica/radje (ili kako kod u tom trouglu)... svi su bili igracine koje ni mi ni oni dugo, ili cak nikada vise, necemo imati. kao neko ko je imao cast da ih gleda, zahvalan sam dragom Bogu.

ranny

pre 10 godina

Zabluda je da je ABA liga unistila nacionalne lige.Zapravo, sa ABA-om se odvijaju dva procesa koje neki ne vide i donose pogresne zakljucke. To su koncentracija (kvaliteta) i profesionalizacija. ABA je ubrzala ove procese pa ipak, napominjem-uz najmanje gubitke kod svih, imamo dobar i sve bolji kvalitet igre.Proces profesionalizacije je posebno vazan jer bi , da nije toga ili da kasnimo sa njim, jos vise zaostajali za najjacim evropskim ligama.Nase lige nemaju ni finans. ni ostale kapacitete da razvija i ima ligu npr. sadasnje ABA-lige.I HR i SRB imaju finans. potencijal za tri-cetiri profi ekipe i to ABA njima i omogucava.Treba primetiti da nije dovoljno kupiti odlicne igrace pa da briljiras u EL, i u domacem takmicenju moras imati meceve koji tipodizu kvalitet. A takmicarski izazov? Makabi je izuzetak, on je nacionalni projekat koji ni HR ni Srbija ne mogu razvijati. U ostalom, ako bi to bila Cibona,npr. zar bi to olako proslo pored Splita, Zadra, pa i nove CDV? U Beogradu , pa i u SRB jos teze, jer ono sta se omoguci CZ mora i Partizanu, a boga mi i drugi rastu, Radnicki kmeci i hoce ravnopravan tretman a Mega Vizura odusevljava talentom i naprosto cini prepreku za dabl-koncentraciju!
Zato, Zoki nije u pravu a ovo sam izneo ovde jer je sve vise dezurnih kriticara a nikako onih koji bi realno da shvate stvari. Doduse, i Dule Vujosevic je promenio plocu,pa sad hvali "Abicu" na sva usta! Pa kako i ne bi kad hara njome a ona bas i nije mali kasalj!

Rahitični plej

pre 10 godina

Važi Zorane, ti pričaj o otrežnjenju a mi ćemo se praviti da ne znamo u kom smo sastavu otišli na Evropsko prvenstvo. Inače, ostatak teksta je manje, više korektan.

darije

pre 10 godina

"Parni valjak" preko cvetnog polja. Izvinte teta tasto, nismo hteli.:-D I jos dugo ce vas gaziti (parni) valjak, da znate, no, sami ste trazili. I ne samo mi, gazice vas i Zvezda, Radnicki a boga mi i Mega. Pozdrav "spremnima". :-)

realno

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.

sALE

pre 10 godina

Realno, Čutura je bio sasvim prosečan igrač,naravno, uz pokojnog Dražena, dobar je bio i Sven Ušić i Cvjetičanin, i crni Arapović, pa i Branko Vukićević, po dobijali su lopte na tacni, naravno, ko se seća, uz Draženovih 35 -40 p... gde su se oni istakli nakon Draženovog odlaska? A, što se tiče reprezentacije, dotični se zadesio po ključu, kao i Zdovc, Primorac, itd, uz dužno poštovanje, ali u to vreme konkurencija je bila veoma jaka...a, šta sam ja ustvari hteo da kažem? Pa, dragi Čutura, po mom skromnom mišljenju, ne smatram da si baš kompetentan da daješ tako "stručne" izjave...o nekoj novinarskoj etici takođe ne bih, ali ne ide ti na čast ako si izjavio, za vreme EP 2006, i tvog "stručnog" komentarisanja, kako je (Podgorica) jedan od najružnijih gradova u kojima si bio...možda i jeste, ali kakve to veze ima sa košarkom...neke stvari jednostavno ne idu, shvati, gospodine Čutura...

pop, politicki korektan 101%

pre 10 godina

Izuzetno otvoren i iskren intervju; bez dvojbe, Cutura je direktno i bez uvijanja odgovorio na sva postavljena pitanja kosarkaskih radoznalaca. Odavno neko nije priopcio ovoliko hvale kosarkasima Srbije i srpskim trenerma, sto ne cudi s obziorom da je rec o osobi koja je celog sebe ugradila u razvoj kosarke na bivsim jugoslovenskim prostorima i koja je - uprkos svemu, a bez imalo sovinizma ili trunke ljubomore - s ponosom i osebujnim zadovoljstvom pozdravljala sve uspehe srpskih kosarkasa.

srx

pre 10 godina

"emojte da se ljutite, ali sledi vam veliko otrežnjenje’. Na žalost po vas, to se pokazalo tačnim. To drugo i četvrto mesto nisu bili realan odraz kvaliteta reprezentacije Srbije“"

Kako je reprezentacija koja je osvojila drugo i cetvrto mjesto ostala kuci radi povrjeda, otkazivanja treneru i drugih razloga tako do "otreznjenja" nije doslo vec smo samo sa Krsticem igrali veoma tezak turnir gjde su se neki novi momci srcano borili. Nikakvo otreznjenje nije bilo vec ohrabrenje da imamo dobru klupu kad se prvi tim vrati u stroj. Jedino sto je ostalo je zal radi odsustva najboljih.

Peridno gospodine Korac, perfidno.

Troml

pre 10 godina

..... svaka cast da idete na svetsko prvenstvo,
meni je to kool.pogotovo od kad smo vas nadigrali
na marakani i pokazali da mozemo da se nosimo sa
vama.u svim segmentima igre smo bili bolji,kao
i u drugom poluvremenu u zagrebu.lazem,ne u svim..
u skoro svim jer ipak srbi nemaju takvog napadaca
kao sto je mario mandzukic zato nismo ni dobili
jednu od dve tekme...........
pozz
(Vladimir_natal_Petkovic, 4. decembar 2013 16:42)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iako je tema košarka, Vladimir piše o nogometu/
fudbalu. No dobro.
Ipak, ne vjerujem da netko može ispisati ovakve,
biserne komentare. Srbi bili bolji u obje tekme???
Bože. Reci da se šališ Vladimire.
U čemu ste bili bolji, možda u dizanju koljena kod trčanja?
Pazi ovo, od šest bodova iščupali ste jedan jedini,
a bili bolji, halo.
Ako si zbilja uvjeren u ono što si napisao Vladimire,
onda znaj, nogomet/fudbal se ne igra na - "tko je bolji"
(a što to ide pod - bolji), več na "tko je učinkovitiji".
Protiv Hrvatske u dvije utakmice, "bolja" Srbija je izvukla
jedan-jedini bod, pa ti si računaj u čemu ste sve bili bolji.

zigot

pre 10 godina

sve je to lepo gospodine cutura... posteno pa ko koga zezne

samo jedna stvar: i radja i kukoc su fenomenalni igraci... ali jedan je djordjevic i jedan je bodiroga; takve niste imali a ko zna mozda cete ih nekad imati

realno

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.

Keti S.

pre 10 godina

@drago Izvini,ali zar u tim "hrvatskim"klubovima nije bilo i poprilicno trenera i igraca srpske nacionalnosti.Vama u Hrvatskoj,prica o hrvatstvu je po svoj prilici potpuno "isprala mozak"!Vise objektivnosti,a manje prizemnog nacionalizma,please!

my way

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.
(realno, 4. decembar 2013 08:27)

Ma da, cujem i da postoje planovi za juniorsku, mini aba maksi ligu za decicu i sl. Ljudi, shvatite da je Jadranska liga privatna, satro komercijalna liga u kojoj nema para i u kojoj su se dva nasa kluba ugasila, a Vojvodina nije ucestvovala, jer nije htela ili imala para da ucesce plati. Ko ce da finansira drugu ABA ligu, o troskovima za putovanja i sve ostalo samih klubova da ne govorim? To mozete da zaboravite. A resenje su, da po ko zna koji put ponovim, pametni ljudi, koji igraju VTB, Balticku i svoje netaknute nacionalne lige vec smislili, ali suvise je to racionalno i jednostavno za nas izgleda.

sasa

pre 10 godina

Ne vidim sta je ovaj lik rekao lijepo o kosarci sa istocne strane Drine (SCG), ali zato je ishvalio hrvtasku kosarku kao da su oni sve zivo osvojili a ne SCG. Po ovom liku Kukoc da je trenirao trcanje ni Bolt ga ne bi mogao stici :-D

my way

pre 10 godina

Jeste Jadranska liga ostetila i hrvatsku kosarku i bazu igraca, ali srpsku je tek unistila! Najgore je klubovima koji ne igraju ABA, a na njima je da stvaraju kosarkase od dece sirom Srbije. Koliko smo dobili na kvalitetu unistavajuci nase prvenstvo i timove, a time sopstvenu decu za racun regionalne lige najbolje pokazuju reprezentativni rezultati, kosarka nam je unistena u zadnjih 10 godina. Uostalom, i od 4 kluba koja su usla u Jadransku ligu ostali Zvezda i Partizan na grbaci drzave Srbije. Nista, ali nista ni jedan jedini nas klub ne duguje ABA ligi. A i iz cinjenice da nasi klubovi dominiraju ABA ligom, ali opet ne toliko kao prvih sezona, bas se lepo vidi koliko je kvalitet ovog takmicenja "visok" i koliko smo se "usrecili i napredovali" podredjujuci sve njemu, sto niko drugi u Evropi nije uradio, jer imaju ljudi mozga u glavi da znaju da se sacuvati nacionalna liga kao temelj mora, a onda se moze jos nesto nadogradjivati. A mogle su, kao i svugde drugde, i domaca i jadranska liga normalno da se igraju i to sa pravim atraktivnim plejofom (a ne debilnim final 4), kao u VTB, Baltickoj i ligama zemalja ciji klubovi u njima ucestvuju. Tamo sve prsti od kosarke, a kod nas tuga.

drago

pre 10 godina

Svi ti silni "Srbi" u Hrvatskoj kosarci: Cosic, Giergia, Šolman, Skansi, Tvrdic, Jerkov, Nakic, Knego, Cutura, Usic, Arapovic, Vrankovic (da i on), Kukoc, Radja, Perasovic, Sobin, Novosel, Pavlicevic. Od svih tih "Srba" samo Giergia nije Hrvat.
I sad stvarno Srbi: Plecas, Petrovici (koji su se osjecali Hrvatima, mama im je Hrvatica) i Bozo Maljkovic.

Miroslav Maric

pre 10 godina

Svaka cast Zoranu. Elementarna razlika izmedju Srbije I Croatije jeste sto zapadno mozes da kazes sta mislis....mada, tu I tamo, poleti koji dzip...ali ni izbliza kao u Zemlji nebeskog naroda!
Zivim od kosarke I volim kosarku....ne znam koliko cu jos dugo?!

pozdrav svima...bez obzira sa koliko prsta se krste

drago

pre 10 godina

(Vladimir_natal_Petkovic, 4. decembar 2013 16:42)

Vi ste nas razbili u Beogradu ali vi nemate tu klasu da vas igrac odigra onakvu loptu kao sto je Srna odigrao i da se vas spic onako lakocom spusti i zabije. Sta ti vrijedi igra ako nisi pobijedio. Ali u buducnosti cete zabijati takve sanse.
U Zagrebu nam niste mogli nista. Nasi su prestali igrati kad su poveli 2:0 i znalo se da Srbija nema nikakve sanse. Stvorili ste tu jednu sansu a ona Tadica pred kraj kad je vec bilo sve odluceno nije ni bitna jer je i dosla zbog opustanja. Nasi su trebali do kraja igrati ofenzivno.

drago

pre 10 godina

U Srbiji HISTERIJA! Sad je i Cutura nacionalista. Pukli ljudi, a za sve je krivo to sto Hrvatska ide na Svjetsko, bas preko Srbije. "Ljudi" se skroz nalozili da ce nas izbaciti Island. Sad je bol pregolema. Imam rijesenje: apoteka...ili umobolnica.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

drago, 4. decembar 2013 12:38)

drago,dragane svaka cast da idete na svetsko prvenstvo,meni je to kool.pogotovo od kad smo vas nadigrali na marakani i pokazali da mozemo da se nosimo sa vama.u svim segmentima igre smo bili bolji,kao i u drugom poluvremenu u zagrebu.lazem,ne u svim..u skoro svim jer ipak srbi nemaju takvog napadaca kao sto je mario mandzukic zato nismo ni dobili jednu od dve tekme.sto se tice kosarke..zoki cutura je legenda,secam ga se dobro kad sam bio klinac,bio mi je jedan od omiljenih igraca.tada vec stariji od te nove generacija kukoc,radja,danilovic divac.u pravu je sto se tice jadranske lige samo mislim da jadranska liga nije tolko unistila HR kosarku kao sto srpsku.nama srbima ne treba ta liga jer nema konkurencije,vecito srbi dominiraju tom ligom a kad je tako,mozemo igrati i nasu ..srpsku ligu ,isto nam je.za hrvatsku klupsku kosaraku ne znam,ona je ionako bila gotova,i pre jadranske lige.bar hrvatima bi ta liga trebala doneti kvalitet jer imaju sa kime da igraju..ne znam sami su krivi sto nisu iskoristili jace takmicenje a mi smo krivi sto nismo izasli iz ove lige gde smo svejedno uvek prvaci.

pozz

bgcaffe

pre 10 godina

U toj jačpj ligi SFRJ, pogledajte koliko je titula imala ZVEZDA, a koliko partizan !!! Sve dok je bilo pošteno i dok se igralo na terenu a ne van njega, dok se do titula nije dolazilo političkim putem, nego samo na terenu, bili smo mnogo, mnogo jači....ali sada su neke druge stvari "bitnije" zato tamo neki "večiti šampion" gubi od TUN-a ( 3 otpozadi u ligi), Šamrock ( ko je to ? ), Tikva...itd... BRUKE i sramote

drago

pre 10 godina

(smaraš više, 3. decembar 2013 21:13)

Čutura, Štimac, Gudelj Srbi to ne postoji, to sto je onaj kosarkas Stimac rodjen u Srbiji ne znaci da je Srbin ili sto je prekobacio kao Seselj. Takvi postoje.

drago

pre 10 godina

Po kojem kljucu? A ko je to trebao biti kad su hrvatsi klubovi bili uvjerljivo najbolji u Evropi u to vrijeme. Da nije mozda neko iz Srbije trebao biti?

Dimitrije

pre 7 godina

Ja citam ovaj tekst sa malim zakasnjenjem, a mozda i bolje, sada je 2017 i srecan sam sto mogu reci da je covek sve sto je predvideo promasio. Jos jedan od dokaza da ti nekada veliki igraci ne znaju puno o sadasnjoj kosarci vec im neko daje za pravo na osnovu imena da lupaju kad god i gde god stignu.wmv9s

Milos

pre 10 godina

Jasno je meni da je on Hrvat i da najvise gleda svoju reprezentaciju i svoje klubove, ali... U poslednjih 20 godina Srbija je imala neuporedivo vise uspeha nego Hrvatska i to na svim nivoima - reprezentacija, klubovi, igraci... Ipak prilikom nabrajanja nijednom nije stavljao nase ispred njihovih. Cak mi se cini da je nase pomenuo radi reda i to uvek negde na kraju, kao postojali su i oni. Na pitanja koja su skakljiva tipa reprezentacija 91, OI i Jugoslavija, silazak sa postolja 95 i slucaj Simunic davao je neodredjene odgovore. Moram priznati da ne pratim njegove tesktove ali ovde je delovao dosta mlako. Razocarao sam se, ali iskreno.

sALE

pre 10 godina

Realno, Čutura je bio sasvim prosečan igrač,naravno, uz pokojnog Dražena, dobar je bio i Sven Ušić i Cvjetičanin, i crni Arapović, pa i Branko Vukićević, po dobijali su lopte na tacni, naravno, ko se seća, uz Draženovih 35 -40 p... gde su se oni istakli nakon Draženovog odlaska? A, što se tiče reprezentacije, dotični se zadesio po ključu, kao i Zdovc, Primorac, itd, uz dužno poštovanje, ali u to vreme konkurencija je bila veoma jaka...a, šta sam ja ustvari hteo da kažem? Pa, dragi Čutura, po mom skromnom mišljenju, ne smatram da si baš kompetentan da daješ tako "stručne" izjave...o nekoj novinarskoj etici takođe ne bih, ali ne ide ti na čast ako si izjavio, za vreme EP 2006, i tvog "stručnog" komentarisanja, kako je (Podgorica) jedan od najružnijih gradova u kojima si bio...možda i jeste, ali kakve to veze ima sa košarkom...neke stvari jednostavno ne idu, shvati, gospodine Čutura...

smaraš više

pre 10 godina

Normalan je zato što je Srbin, samo Srbi koji žive u Hrvatskoj su normalni ostali su iskompleksirani kao ovaj Drago što se stalno javlja i liječi ovdje svoje komplekse ( Djoković je za tvoju informaciju pravi Srbin , a vrhunskih sportista imamo daleko više nego vi ) molim B92 da prestane više da objavljuje objave toga nacionaliste jer taj ne zna ništa drugo nego da vredja a IQ mu je niži od Šimunićevog

drago

pre 10 godina

U Srbiji HISTERIJA! Sad je i Cutura nacionalista. Pukli ljudi, a za sve je krivo to sto Hrvatska ide na Svjetsko, bas preko Srbije. "Ljudi" se skroz nalozili da ce nas izbaciti Island. Sad je bol pregolema. Imam rijesenje: apoteka...ili umobolnica.

darije

pre 10 godina

"Parni valjak" preko cvetnog polja. Izvinte teta tasto, nismo hteli.:-D I jos dugo ce vas gaziti (parni) valjak, da znate, no, sami ste trazili. I ne samo mi, gazice vas i Zvezda, Radnicki a boga mi i Mega. Pozdrav "spremnima". :-)

zigot

pre 10 godina

sve je to lepo gospodine cutura... posteno pa ko koga zezne

samo jedna stvar: i radja i kukoc su fenomenalni igraci... ali jedan je djordjevic i jedan je bodiroga; takve niste imali a ko zna mozda cete ih nekad imati

Ivan Nk

pre 10 godina

Tekst je manje, vise ok, jedino nije korektna njegova izjava o uspjehu nase reprezentacije na EP u Poljskoj i SP u Turskoj.
Srbija je vise nego zasluzeno igrala finale u Poljskoj, a najveca kradja u svjetskoj kosarci poslednjih 20 godina je sprijecila da igra finale SP u Turskoj.Jedna je od rijetkih selekcija koja je 2 puta pobijedila Spaniju u takmicarskim mecevima poslednjih godina.
Imali smo kiks u Litvaniji(8. mjesto), a ove godine u Sloveniji smo ostavili dobar utisak, pobijedili finaliste (LTV i FRA) i zbog kalkulisanja Spanije nismo prosli u polufinale.
Sve u svemu, nikako se ne slazem da je to slucajan uspjeh-nismo Srbija iz 1995-te, ali smo svakako medju 5 najboljih evropskih selekcija poslednjih 4 godine.

Miroslav Maric

pre 10 godina

Svaka cast Zoranu. Elementarna razlika izmedju Srbije I Croatije jeste sto zapadno mozes da kazes sta mislis....mada, tu I tamo, poleti koji dzip...ali ni izbliza kao u Zemlji nebeskog naroda!
Zivim od kosarke I volim kosarku....ne znam koliko cu jos dugo?!

pozdrav svima...bez obzira sa koliko prsta se krste

drago

pre 10 godina

Svi ti silni "Srbi" u Hrvatskoj kosarci: Cosic, Giergia, Šolman, Skansi, Tvrdic, Jerkov, Nakic, Knego, Cutura, Usic, Arapovic, Vrankovic (da i on), Kukoc, Radja, Perasovic, Sobin, Novosel, Pavlicevic. Od svih tih "Srba" samo Giergia nije Hrvat.
I sad stvarno Srbi: Plecas, Petrovici (koji su se osjecali Hrvatima, mama im je Hrvatica) i Bozo Maljkovic.

sasa

pre 10 godina

Ne vidim sta je ovaj lik rekao lijepo o kosarci sa istocne strane Drine (SCG), ali zato je ishvalio hrvtasku kosarku kao da su oni sve zivo osvojili a ne SCG. Po ovom liku Kukoc da je trenirao trcanje ni Bolt ga ne bi mogao stici :-D

bgcaffe

pre 10 godina

U toj jačpj ligi SFRJ, pogledajte koliko je titula imala ZVEZDA, a koliko partizan !!! Sve dok je bilo pošteno i dok se igralo na terenu a ne van njega, dok se do titula nije dolazilo političkim putem, nego samo na terenu, bili smo mnogo, mnogo jači....ali sada su neke druge stvari "bitnije" zato tamo neki "večiti šampion" gubi od TUN-a ( 3 otpozadi u ligi), Šamrock ( ko je to ? ), Tikva...itd... BRUKE i sramote

drago

pre 10 godina

(smaraš više, 3. decembar 2013 21:13)

Čutura, Štimac, Gudelj Srbi to ne postoji, to sto je onaj kosarkas Stimac rodjen u Srbiji ne znaci da je Srbin ili sto je prekobacio kao Seselj. Takvi postoje.

drago

pre 10 godina

Po kojem kljucu? A ko je to trebao biti kad su hrvatsi klubovi bili uvjerljivo najbolji u Evropi u to vrijeme. Da nije mozda neko iz Srbije trebao biti?

drago

pre 10 godina

(Vladimir_natal_Petkovic, 4. decembar 2013 16:42)

Vi ste nas razbili u Beogradu ali vi nemate tu klasu da vas igrac odigra onakvu loptu kao sto je Srna odigrao i da se vas spic onako lakocom spusti i zabije. Sta ti vrijedi igra ako nisi pobijedio. Ali u buducnosti cete zabijati takve sanse.
U Zagrebu nam niste mogli nista. Nasi su prestali igrati kad su poveli 2:0 i znalo se da Srbija nema nikakve sanse. Stvorili ste tu jednu sansu a ona Tadica pred kraj kad je vec bilo sve odluceno nije ni bitna jer je i dosla zbog opustanja. Nasi su trebali do kraja igrati ofenzivno.

Troml

pre 10 godina

..... svaka cast da idete na svetsko prvenstvo,
meni je to kool.pogotovo od kad smo vas nadigrali
na marakani i pokazali da mozemo da se nosimo sa
vama.u svim segmentima igre smo bili bolji,kao
i u drugom poluvremenu u zagrebu.lazem,ne u svim..
u skoro svim jer ipak srbi nemaju takvog napadaca
kao sto je mario mandzukic zato nismo ni dobili
jednu od dve tekme...........
pozz
(Vladimir_natal_Petkovic, 4. decembar 2013 16:42)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iako je tema košarka, Vladimir piše o nogometu/
fudbalu. No dobro.
Ipak, ne vjerujem da netko može ispisati ovakve,
biserne komentare. Srbi bili bolji u obje tekme???
Bože. Reci da se šališ Vladimire.
U čemu ste bili bolji, možda u dizanju koljena kod trčanja?
Pazi ovo, od šest bodova iščupali ste jedan jedini,
a bili bolji, halo.
Ako si zbilja uvjeren u ono što si napisao Vladimire,
onda znaj, nogomet/fudbal se ne igra na - "tko je bolji"
(a što to ide pod - bolji), več na "tko je učinkovitiji".
Protiv Hrvatske u dvije utakmice, "bolja" Srbija je izvukla
jedan-jedini bod, pa ti si računaj u čemu ste sve bili bolji.

zoran

pre 10 godina

Covek je sve lepo objasnio.
Danas, da se skinu Kica i Praja...treniraju jedno 6 meseci, glatko igraju u prvoj petorci ovog "mocnog" Partizana.
Ovo danas nije kosharka. Dizachi tegova se jure po terenu. Tu se lome table, obruchi...ko pogodi tablu rachuna se talentom. Jednom rechju-Uzas.

Ko je imao chast da gleda, uzivo, Kicu, Praju,Kreshu,Mirzu Delibashica,Moku....jednostavno ne moze da gleda ovo danas, na zalost, ali istina je to sto napisah.

cure

pre 10 godina

Cutura je institucija,igrac takvog kalibra tesko ce se ponoviti.Decko je igrao basket a ne kosarku i niko nije mogao da ga provali....svaka cast i moj duboki naklon.....

ranny

pre 10 godina

Zabluda je da je ABA liga unistila nacionalne lige.Zapravo, sa ABA-om se odvijaju dva procesa koje neki ne vide i donose pogresne zakljucke. To su koncentracija (kvaliteta) i profesionalizacija. ABA je ubrzala ove procese pa ipak, napominjem-uz najmanje gubitke kod svih, imamo dobar i sve bolji kvalitet igre.Proces profesionalizacije je posebno vazan jer bi , da nije toga ili da kasnimo sa njim, jos vise zaostajali za najjacim evropskim ligama.Nase lige nemaju ni finans. ni ostale kapacitete da razvija i ima ligu npr. sadasnje ABA-lige.I HR i SRB imaju finans. potencijal za tri-cetiri profi ekipe i to ABA njima i omogucava.Treba primetiti da nije dovoljno kupiti odlicne igrace pa da briljiras u EL, i u domacem takmicenju moras imati meceve koji tipodizu kvalitet. A takmicarski izazov? Makabi je izuzetak, on je nacionalni projekat koji ni HR ni Srbija ne mogu razvijati. U ostalom, ako bi to bila Cibona,npr. zar bi to olako proslo pored Splita, Zadra, pa i nove CDV? U Beogradu , pa i u SRB jos teze, jer ono sta se omoguci CZ mora i Partizanu, a boga mi i drugi rastu, Radnicki kmeci i hoce ravnopravan tretman a Mega Vizura odusevljava talentom i naprosto cini prepreku za dabl-koncentraciju!
Zato, Zoki nije u pravu a ovo sam izneo ovde jer je sve vise dezurnih kriticara a nikako onih koji bi realno da shvate stvari. Doduse, i Dule Vujosevic je promenio plocu,pa sad hvali "Abicu" na sva usta! Pa kako i ne bi kad hara njome a ona bas i nije mali kasalj!

srx

pre 10 godina

"emojte da se ljutite, ali sledi vam veliko otrežnjenje’. Na žalost po vas, to se pokazalo tačnim. To drugo i četvrto mesto nisu bili realan odraz kvaliteta reprezentacije Srbije“"

Kako je reprezentacija koja je osvojila drugo i cetvrto mjesto ostala kuci radi povrjeda, otkazivanja treneru i drugih razloga tako do "otreznjenja" nije doslo vec smo samo sa Krsticem igrali veoma tezak turnir gjde su se neki novi momci srcano borili. Nikakvo otreznjenje nije bilo vec ohrabrenje da imamo dobru klupu kad se prvi tim vrati u stroj. Jedino sto je ostalo je zal radi odsustva najboljih.

Peridno gospodine Korac, perfidno.

Rahitični plej

pre 10 godina

Važi Zorane, ti pričaj o otrežnjenju a mi ćemo se praviti da ne znamo u kom smo sastavu otišli na Evropsko prvenstvo. Inače, ostatak teksta je manje, više korektan.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

drago, 4. decembar 2013 12:38)

drago,dragane svaka cast da idete na svetsko prvenstvo,meni je to kool.pogotovo od kad smo vas nadigrali na marakani i pokazali da mozemo da se nosimo sa vama.u svim segmentima igre smo bili bolji,kao i u drugom poluvremenu u zagrebu.lazem,ne u svim..u skoro svim jer ipak srbi nemaju takvog napadaca kao sto je mario mandzukic zato nismo ni dobili jednu od dve tekme.sto se tice kosarke..zoki cutura je legenda,secam ga se dobro kad sam bio klinac,bio mi je jedan od omiljenih igraca.tada vec stariji od te nove generacija kukoc,radja,danilovic divac.u pravu je sto se tice jadranske lige samo mislim da jadranska liga nije tolko unistila HR kosarku kao sto srpsku.nama srbima ne treba ta liga jer nema konkurencije,vecito srbi dominiraju tom ligom a kad je tako,mozemo igrati i nasu ..srpsku ligu ,isto nam je.za hrvatsku klupsku kosaraku ne znam,ona je ionako bila gotova,i pre jadranske lige.bar hrvatima bi ta liga trebala doneti kvalitet jer imaju sa kime da igraju..ne znam sami su krivi sto nisu iskoristili jace takmicenje a mi smo krivi sto nismo izasli iz ove lige gde smo svejedno uvek prvaci.

pozz

pop, politicki korektan 101%

pre 10 godina

Izuzetno otvoren i iskren intervju; bez dvojbe, Cutura je direktno i bez uvijanja odgovorio na sva postavljena pitanja kosarkaskih radoznalaca. Odavno neko nije priopcio ovoliko hvale kosarkasima Srbije i srpskim trenerma, sto ne cudi s obziorom da je rec o osobi koja je celog sebe ugradila u razvoj kosarke na bivsim jugoslovenskim prostorima i koja je - uprkos svemu, a bez imalo sovinizma ili trunke ljubomore - s ponosom i osebujnim zadovoljstvom pozdravljala sve uspehe srpskih kosarkasa.

santa justa

pre 10 godina

Nevidljiv ali i igrac sa strahovitim ucinkom. Normalan, obrazovan i lepo vaspitan covek ali na nesrecu "ogromna" manjina. Mogu se njegove kolumne pratiti na sajtu igraliste.hr.

Mare

pre 10 godina

Očigledno da Čutura ne želi da komentariše srpske igrače. Novinar ga pita da prokomentariše finale '92 i šta bi bilo da je Juga bila cela on kaže samo za svoje. Slažem se sa ovim za Saleta da nije najbolji izbor za selektora pored npr Trife, Kološkova i dr mladih trenera.

Keti S.

pre 10 godina

@drago Izvini,ali zar u tim "hrvatskim"klubovima nije bilo i poprilicno trenera i igraca srpske nacionalnosti.Vama u Hrvatskoj,prica o hrvatstvu je po svoj prilici potpuno "isprala mozak"!Vise objektivnosti,a manje prizemnog nacionalizma,please!

realno

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.

realno

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.

Миле

pre 10 godina

Врло захвалан играч, лепог понашања, скроман,...
Посебно бих издвојио ово и потпуно се слажем са њим:
...Da pojasnim, mislim da je Krešo najveći igrač koji se ikada rodio na ovom prostorima i koji će se ikada roditi...
...Jugoslovenska liga koju sam ja prošao bila je jača od današnje Evrolige. Svaki je igrač bio užasno neugodan na tvoj način.

my way

pre 10 godina

Jeste Jadranska liga ostetila i hrvatsku kosarku i bazu igraca, ali srpsku je tek unistila! Najgore je klubovima koji ne igraju ABA, a na njima je da stvaraju kosarkase od dece sirom Srbije. Koliko smo dobili na kvalitetu unistavajuci nase prvenstvo i timove, a time sopstvenu decu za racun regionalne lige najbolje pokazuju reprezentativni rezultati, kosarka nam je unistena u zadnjih 10 godina. Uostalom, i od 4 kluba koja su usla u Jadransku ligu ostali Zvezda i Partizan na grbaci drzave Srbije. Nista, ali nista ni jedan jedini nas klub ne duguje ABA ligi. A i iz cinjenice da nasi klubovi dominiraju ABA ligom, ali opet ne toliko kao prvih sezona, bas se lepo vidi koliko je kvalitet ovog takmicenja "visok" i koliko smo se "usrecili i napredovali" podredjujuci sve njemu, sto niko drugi u Evropi nije uradio, jer imaju ljudi mozga u glavi da znaju da se sacuvati nacionalna liga kao temelj mora, a onda se moze jos nesto nadogradjivati. A mogle su, kao i svugde drugde, i domaca i jadranska liga normalno da se igraju i to sa pravim atraktivnim plejofom (a ne debilnim final 4), kao u VTB, Baltickoj i ligama zemalja ciji klubovi u njima ucestvuju. Tamo sve prsti od kosarke, a kod nas tuga.

quark

pre 10 godina

Uvek gospodin, uvek korektan i pre svega, covek koji sjajno razume vreme i okolnosti u kojima zivi, sto se moze videti iz njegovih izjava i ponasanja. Pozdrav za Zorana!!!

PFC

pre 10 godina

Jednom je jedan kosarkaski sudija izjavio da, kad nesto dosudi Cuturi i ovaj se pobuni, znao je da je pogresio. Bio je gospodin na terenu. Retko kad je promasivao slobodna bacanja.
Sve sto je rekao u intervjuu o njima i nama je sve uokvireno. Nece nas da hvali vise od svojih a svoje da kritikuje.

terza

pre 10 godina

koliko me je opustilo da ponovo procitam reci velikog asa i jos veceg gospodina cuturu, toliko su me posle iznervirali neki komentari... sa obe strane.
@drago - a komazec, kada vec spominjes one koji su se "prekobacili"? i sto se cutura, stimaca itd. tice, u hrvatskoj su svi redom bili srbi koji su se pokatolicili (mnogi prisilno) i zato ih i ima i ovde i kod vas. proveri, ako zelis.
@svi ostali koje se bavite vecnom raspravom ko je imao bolje kosarkase, batlite se vise uzaludnog posla. niti je bodiroga bio bolji od kukoca (ili obrnuto) niti drazen od kicanovica (ili obrnuto), niti divac od cosica/radje (ili kako kod u tom trouglu)... svi su bili igracine koje ni mi ni oni dugo, ili cak nikada vise, necemo imati. kao neko ko je imao cast da ih gleda, zahvalan sam dragom Bogu.

Napred Partizan

pre 10 godina

Mislim da je malo poznato da je Čutura dipl ing. elektrotehnike, što je priličan napor uz profesionalni sport, ovo naglašavam da bih istakao jedan drugačiji odnos ljudi sa ovih prostora prema životu i vrednostima u to vreme. Pri tome svi mi pomalo osedili koji smo tada rasli pamtimo najboljeg 6 igrača "one" Jugoslavije u žestokoj konkurenciji. Svaka reč ga oslikava baš onakvog kakvog ga pamtim. Sve najbolje majstore.

Ludi konj

pre 10 godina

Covek se, realno,rodio normalan, tako se ponasao kao kosarkas, i tako se i dalje ponasa. Lepo je sto ovakvi ljudi jos postoje i dolaze koliko toliko do neke, makar i male, medijske paznje, znacajno je i toliko. Sve najbolje Čuturi!

Radule Scepanovic

pre 10 godina

Bio je izvrstan igrac,neustrashiv.Koliko je puta spasio Cibonu kad se braca Petrovici izgube od straha.Niad nije dobio kerdit koji zasluzuje.

ivan anastasijević, bgd

pre 10 godina

Voleo sam ga gledati, njegova košarka bila je suptilna, majstorska, ali i snažna. Mekana ruka, inteligencija, sve podređeno kolektivu, ekipi! Sjajan i nezaboravan lik, bio i ostao GOSPODIN Zoran Čutura! Poštovanje!

my way

pre 10 godina

Jedino pravo resenje je formiranje Jadranske 2 lige.
Pa onda prva dva ulaze u 1 a poslednja 2 iz prve ispadaju.
U obe lige Srbija moze da ima 7 ,hrvatska 5 ,Slo 4,bih 4,cg 2,mak 2 I 2 gosta.
(realno, 4. decembar 2013 08:27)

Ma da, cujem i da postoje planovi za juniorsku, mini aba maksi ligu za decicu i sl. Ljudi, shvatite da je Jadranska liga privatna, satro komercijalna liga u kojoj nema para i u kojoj su se dva nasa kluba ugasila, a Vojvodina nije ucestvovala, jer nije htela ili imala para da ucesce plati. Ko ce da finansira drugu ABA ligu, o troskovima za putovanja i sve ostalo samih klubova da ne govorim? To mozete da zaboravite. A resenje su, da po ko zna koji put ponovim, pametni ljudi, koji igraju VTB, Balticku i svoje netaknute nacionalne lige vec smislili, ali suvise je to racionalno i jednostavno za nas izgleda.

Dimitrije

pre 7 godina

Ja citam ovaj tekst sa malim zakasnjenjem, a mozda i bolje, sada je 2017 i srecan sam sto mogu reci da je covek sve sto je predvideo promasio. Jos jedan od dokaza da ti nekada veliki igraci ne znaju puno o sadasnjoj kosarci vec im neko daje za pravo na osnovu imena da lupaju kad god i gde god stignu.wmv9s