Utorak, 19.11.2013.

23:48

Ronaldov šou za Zlatnu loptu?

Kristijano Ronaldo je het-trikom u Švedskoj sustigao Pedra Pauletu na večnoj listi najboljih strelaca Portugala.

Izvor: B92

Ronaldov šou za Zlatnu loptu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

neko

pre 10 godina

Ono sto ovu dvojicu Velikih Majstora Igre (Ronaldo i Zlatan), osim tehnike i fudbalske inteligencije, karakterise je: IZUZETNA VANSERIJSKA FIZICKA KOMPONENTA (snaga + brzina). Vrhunski fudbaler danasnjice mora da poseduje sve tri komponente tj. tenhiku + fiziku + fudbalsku inteligenciju.

Upravo fizicka komponenta fali npr. Ozilu ili Benzemi da bi dosegli sam vrh. Upravo to je ono sto je Caviju, Inijesti ili Pirlu (strasni igraci) falilo da osvoje Zlatnu loptu.

Ako Kristijano ni ove godine ne osvoji Zlatnu loptu ... onda stvarno (dopisite ovde sta hocete).

Pozdrav,
(Gajetano, 19. novembar 2013 23:52)
# Link komentara

Snaga i Brzina, ok, ali fudbalska inteligencija? Objasni mi kako jedan Mesi, koji je nizi, sporiji i slabiji od Ronalda, ima u zavisnosti od sezone, vise ili manje golova, ali uvek znatno vise asistencija od njega? O preciznosti suta da ne pricam, koliko puta Ronaldo suta u toku utakmice, a koji procenat mu udje u mrezu, i to mora da se gleda. Gledao sam dosta utakmica Ronalda u Mancesteru, i u Realu, mnogo akcija im je propalo, samo zato sto je on hteo sebe da forsira i sve sam da zavrsi, a to nije odlika fudbalske inteligencije, zna se sta je fudbalska inteligenicija.

madridistas

pre 10 godina

ja da sam na cr7 mestu i dalje bi bojkotovao farsu barsu oko zlatne lopte jer ce ispasti i ako mu je daju kao fazon....ajde evo ti nemoj vise da kukas......
cr7 je tata

Nemanja

pre 10 godina

I onda ovom coveku ne daju zlatnu loptu... Covek vuce i reprezentaciju i u najbitnijim utakmicama daje golove. Kao i Ibra... A Mesiju serviraju Cavi, Inesta i cela Brasina masinerija. A u reprezentaciji, slabo... Mesi i Ronaldo su vrhunski igraci, Mesi malo bolji u driblingu, Ronaldo brzi, bolje igra glavom i zbog toga je generalno kompletniji igrac. Sad mi vi lupajte kolko hocete minusa, ali uporedite. Sut: Ronaldo (mada je i Mesi jako blizu), dribling: Mesi, kontrola lopte: Mesi, brzina: Ronaldo, igra glavom: Ronaldo, slobodnjaci: nereseno (mada mislim da ih Ronaldo bolje izvodi). Znaci tu su negde, ali je potpuno nezasluzeno da Mesi dobije 4 puta zlatnu loptu a Ronaldo nijednom...

witchking

pre 10 godina

Kakav crni Riberi! Dobar je on igrac ali nije najbolji na svetu! A Zlatna Lopta je najbolji igrac na svetu! Prema tome ili Mesi ili Ronaldo! Bez konkurencije najbolja 2 fudbalera zadnjih 5 godina.

gdfgfd

pre 10 godina

Dejo evo ti pa procitaj http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/fifa-produzila-rok-za-glasanje-za-zlatnu-loptu-154965.html

89898

pre 10 godina

(dejo, 20. novembar 2013 11:04)

To je istina ali FIFA je sinoc to promjenila zbog Ronalda tako da ce glasanje trajati do 25og, a oni koji su glasali mogu promjeniti ako zele. Ovo je samo jos jedan dokaz kako neki klubovi imaju povlastice u svijetu fudbala

dejo

pre 10 godina

covek je brz i trci juri i bacaju mu prave lopte. pa sto mu je tesko gola dat. onsam sebi ne nabacuje kao mesi vec sve dobija servirano i na tanjir.

ja ko ja

pre 10 godina

Halo deco!!!
Prestanite da pisete o Ronaldu kao dribleru! Koga je on to predriblao u zivotu? Svaka mu cast za fizicke predispozicije i njuh za gol ali reci za njega da je dribler stvarno nema smisla. Sem ako preskakanje preko lopte je neki dribling...

Marko

pre 10 godina

Ljudi, ovo nije izbor za najbolji i najtrofejniji tim godine,vec za najboljeg igraca godine.Ronaldo je najbolji igrac na svetu, a bajern najbolji tim.

wiener

pre 10 godina

zasluzio je. mnogi ljudi su osporavali messija zbog toga sto su neki njegovi rivali osvajali vise sa svojim reprezentacijama i timovima, ali ovo je individualna nagrada. mislim da je messi uvek zasluzeno osvojio svoju nagradu i mislim da je ronaldo zasluzuje ove godine. bio je najbolji strelac u ligi sampiona prosle sezone, vodi na listi i ove, odveo je portugal na svetsko prvenstvo, vodi kao strelac u primeri. neki misle da bi ribery trebao dobiti ovu nagradu, ali ne vidim kako pored ronalda. i dalje mislim da je messi bolji igrac, ali i ronaldo je fenomenalan.

bzvz

pre 10 godina

Vise volim Mesija,ali i Ronaldo je fenomenalan.Lopta se daje igracu,a ne timu.Bajern je najbolji,Riberi je odlican igrac,ali Ronaldo ima mnogo vecu harizmu i igracki repertoar od njega.Opet,pak,ako osvoji Riberi trofej,niko se ne bi ljutio.Sve zavisi sta se boduje i iz kog ugla se gleda!

Jabilondo

pre 10 godina

Zbog cega? Ove utakmice?

Ok, jeste dobar fudbaler, mozda najbolji trenutno, mozda drugi najbolji, mozda u prvih pet. Mozda je najbolji ikada, mozda je medju najboljima, sta god. Ali ove sezone, osim sto je odveo Portugal na SP, kroz BARAZ (iako nisu bili u grupi sa nekom reprezentacijom i samog vrha evropskog fudbala, jer Rusija nije Spanija, Nemacka, Engleska, Italija, pa i Francuska), Ronaldo 2013. godine nista nije uradio, nije uzeo nijedan trofej i, osim finala kupa Spanije, ova godina mu je za zaborav.

Da ne bude zabune, ne mislim ni da je to Mesi zasluzio (mada on bar ima jedan trofej), vec da bi to trebalo da bude neko treci - Riberi (tripla kruna, mada bih ja vise video tu Robena) ili Ibrahimovic (sjajna sezona + trofeji).

Ovako, proglasiti nekog najboljim, jer je poslao reprezentaciju na SP i nista drugo - to je suludo. To je isto uradio Mijatovic, pa je sledece iste sezone (mada ne iste godine) odlucio i finale LS, pa nije proglasavan najboljim.

jagy

pre 10 godina

nije zasluzio zlatnu loptu jer nije nista osvojio u 2013 godini. (real nije osvojio kup kralja, u prvenstvu spanije sa realom bio je drugi iza barselone, u spanskom prvenstvu postigao je manje golova od mesija, ....).

uiui

pre 10 godina

Zasto sada navijaci Reala pisete da Ronaldo treba dobiti zlatnu loptu kada ste i sami pisali da Mesi nije trebao dobiti 2010 godine iako je osvojio ligu jer je te godine Snajder osvojio sve sa Interom, a sada Riberi ne treba?

Gagi

pre 10 godina

Ne da je zaslužio, nego mu treba dati zlatnu loptu i za naredne tri godine unapred! Neverovatan igrač, naravno da se igrači iz različitih epoha ne mogu upoređivati ali ipak pogledajte šta je radio Pele a šta Ronaldo; neverovatna razlika u korist Ronalda...

dejo

pre 10 godina

zlatna lopta se dobijaza citavu godinu a ne mesec oktobar i novembar i posle golova tasturenoj odbrani svedske. a gde je bio pre pa da ih odvede direktno a ne da budu iza rusije. a gde je bio protiv dortmunda u Cl kad su ispali. a gde u cupu protiv atletica. a gde u ligi kada su zaostali 15 bodova? a gde u ligi opet protiv barce atletica i vilareala pa opet zaostaju?

sasko

pre 10 godina

ja kao navijač Barce i veliki poštovalac Mesija priznajem da je trenutno bolji Ronaldo i da zaslužuje zlatnu loptu a i Messi realno vuče povredu već neko vreme i nije onaj pravi ali očekujem da se vrati 2014. godine kao nekad...u svakom slučaju treba Ronaldo da dobije stvarno igra fenomenalno nema šta brojke govore

stranger

pre 10 godina

@stefan ala si ti druze nalupao gluposti svaka ti cast :-D a za ronalda respect stvarno mu nema ravnog covek kao da jos nije postigao vrhunac uzivacemo jos dugo u majstorijama.

Goran

pre 10 godina

Mesi i Ronaldo su vec nekoliko godina ubjedljivo najbolji igraci na svijetu i titulu su trebali ustvari dijeliti. ove godine zbog povreda koje Mesi ima Ronaldo osvsjs nsgrsdu sasvim zasluzeno.

mirko kojotovski

pre 10 godina

od Ronaldinja pa ovamo ubedljivo najjaci igrac sveta.Covek ima sve brz snazan visok dribler duga lopta obe noge ko desna glava ko Englez moze da igra u bilo kojoj ligi sveta i da bude opet najbolji.E sad sto ga ne biraju i ne vole imaju problem sa estetikom.Covek je genijalac.Jednostavno vodja!Za mene posle Zidana najbolji igrac Evrope i Sveta.

NS

pre 10 godina

Trenutno ubedljivo najbolji igrac na svetu ali ubedljivo... Svaka cast i Riberiju ali nemojmo da se lazemo ne moze da primirise ni Ronaldu ni Mesiju. Sto se tice Mesija jako bih voleo da ga vidim u drugoj zemlji kako bi igrao bez veznog reda sa kojim igra zajedno vec 10 godina. Ronaldo je kidao u Junajtedu, kida u reprezentaciji za Real nemoramo ni komentarisati.

Груја Смедеревац

pre 10 godina

Заслужио је одавно, а ваљда ће је најзад и добити. Свака му част!

Melenci

pre 10 godina

a Blater,sta ce sada?Zapusio mu je Ronaldo usta za sva vremena.Ronaldo je vec trebao da ima zlatnu loptu,ali nije Blater jedini.Golove koje je juce dao su samo slag na torti.Sjajni,fantasticni Kristijano Ronaldo!

Objektivno

pre 10 godina

Realno,Mesi i Ronaldo su bolji od Riberija.Ali ako gledamo 2013 godinu onda Riberi zasluzuje zlatnu loptu.Ja sam skontao da se ova nagrada dodeljuje za cijelu godinu a ne za poslednja 3-4 meseca u godini,takodje mislim da mnogi gledaju samo golove,a ne gledaju ostale segmente fudbalske igre.Dakle Mesi i Ronaldo jesu spektakularni,ali za 2013 Riberi je taj.

Neznalica

pre 10 godina

Sa toliko titula u najskupljem timu za koji igra (0) i plasmanom na SP tek posle baraža, "stvarno" je dokazao ko je najbolji. Posebno zbog podredjivanja timu i nesebičnosti koju prikazuje na svakoj utakmici.

mik

pre 10 godina

Ma kakva zlatna lopta. Šta je Real osvojio? Ništa. Po meni Riberi i niko više.Jer Bajern je osvojio sve što je mogao,a i Francuzi su na SP,tako da...

Stefan

pre 10 godina

Apsolutno, al za 2015-u god. Zlatna lopta za 2014-u se dodeljuje za najboljeg IGRACA u periodu od 1. 7. 2012. do 30.6.2013. Znaci za tu sezonu. A najbolji igrac ubedljivo je bio Mesi. Ali, ove sezone Ronaldo je podigao igru na monstruozno dobar nivo i ocekujem da ce i biti nagradjen Zlatnom loptom 2015-e za sezonu 2013/14. Prosto.

Monarhista

pre 10 godina

Nikad mu ne bi dao zlatnu loptu...covece on se sluzi nedozvoljenim sredstvima i trikovima...na primer daje golove ponekad i na istoj utakmici i levom i desnom nogom i glavom....pa de to ima!!!?

Mirela

pre 10 godina

Po meni, zlatna lopta nije realno merilo za najboljeg fudbalera. Mislim da je Kristijano trebao dobiti zlatnu loptu 2011 i sada, bar toliko... Kao sto mislim da sam imala srece sto sam rodjena u vreme Ser Aleksa Fergusona, isto tako mislim da cu se jednoga dana ponositi sto sam bila svedok ere Kristijana Ronalda, Lea Mesija, mada mislim da ce u istoriji CR7 biti upamcen kao najbolji fudbaler svih vremena. On je prosto genije. Naravno, ja se najvise ponosim sto zivim u eri Novaka Djokovica...

simke

pre 10 godina

Bicu iskren i realan,Ronaldo je vrhunski fudbaler,gol masina....Ali,da Messija nisu pocele da muce povrede jos od Psz,messi bi i dalje bio konstantan,i tesko bi iko pored njega uzeo zlatnu loptu....Ovako je Ronaldo na najbolji moguci nacin to iskoristio,i definitivno je favorit da osvoji zlatnu loptu.

Kaba

pre 10 godina

Da je dobar, jeste! Jeli osvojio nesto? Nije! Time se prica o zlatnoj lopti zavrsava! Kako moze neko da voli igraca koji da drugi gol i kaze na spanskom ili portugalskom citiram "ja sam ovde"! NIKADA ALI NIKADA covek biti nece pa makar oborio sve rekorde sveta! Nimalo respekta prema protivniku ili navijacima! Uh kako mi je drago sto mu Mesi vec godinama nabija komplekse jos od njegovih dana u Man Utd kad su izgubili finale lige sampiona u Rimu!

Marko

pre 10 godina

Kakav doktor fudbala! Od 2007,bio je jednom prvi a u ostalim godinama medju 2 najbolja fudbalera na svetu.I sto je fascinantno,svaku krene bolje od prethodne (neverovatno ali istinito) a ovo sto sada radi je...za zlatnu loptu.A "tek"ima 28 godina...Moj idol.Pa svaku drugu tekmu daje het-trik...real u prvenstvu,ligi sampiona,kupu,reprezentaciji...leva,desna,glava,penal,slobodnjak....MAJSTOR CR7!

Melenci

pre 10 godina

smesno pitanje,da li je zasluzio?Zasluzio je da ima vec dve.Kako li se oseca Blater sada,gde su mu miljenici?Sve ih je Ronaldo poslao na spavanje.Svaka cast ovom coveku,tri gola dati na utakmici ovolike vaznosti,fatasticno umece i sposobnost!

Atletico Madrid

pre 10 godina

Da Ronaldo ili bilo koji drugi fudbaler pored zivog Mesija, izvikanog ljubimca FIFE, UEFE i ostalih saveza, dobije zlatnu loptu??? Voleo bih, ali ne verujem. Naci ce se vec neki nacin da se opravda Mesijev peti izbor zaredom.

autostoper

pre 10 godina

Voleo sam ga dok je igrao u MU,i onda kad je otisao u Real razocarao me je.I uvek sam posle navijao za Mesija,ali sada se jednostavno mora priznati.Ronaldo je najbolji fudbaler.

nikola

pre 10 godina

svaka cast ronaldu ali ove tri lopte koje je dobio na tacni su dvadeset puta vece savrsenstvo od sva njegova tri gola zajedno puta deset..klasican trkac i osvojice nagradu samo zato sto je mesi povredjen,tacka.. decko je u fudbalskoj filozofiji deset puta veci igrac nego sto ce ronaldo ikad biti,samo fizika,uvek ce biti broj dva,i kad je ronaldinjo igrao i kad mesi igra..a inace od svih realno gledano je zasluzio riberi..

Donn

pre 10 godina

Ove godine ako ne dobije onda je ovo takmicenje truba,pa covjek u svakoj utakmici daje gol.Kad igra Real i Portugal i kad vode vise ne gledam ko je strelac znam da je CR.

Barcaboy

pre 10 godina

Ovo je realna sansa za Ronalda da osvoji.Riberi nije taj kalibar,on se jednostavno uklapa u celu Minhensku masineriju ali individualno je iza Ronalda i Mesija pa i Ibrahimovica.Mesi je ove sezone igrao odlicno da se ne lazemo ali su ga povrede zaustavile.A Ronaldo mora da iskoristi to sto Mesi nije igrao finis prosle sezone i evo sad 2 meseca a pre toga odigra 2 utakmice pa povreda..Sve u svemu mislim da je Mesi bolji igrac,prirodniji ali ronaldo je masina ocigledno tako da ne bi bilo nezasluzeno da osvoji.

Aleksandar

pre 10 godina

Covek ili masina, ovo je strasno pa on je stavio celu odbranu u dzep, nadskocio ih je nekoliko puta,pretio i glavom, pretrcavao je i bekove, ubacivao se, vracao se i na svoju polovinu , bio u prekidima u svom sesnaestercu i onda trcao kontre.Sva 3 gola su bil zahtevna i teska a pogovtovo sto je dva postigao levom nogom.Bravo majstore,osvoji konacno Zlatnu loptu,zasluzujes je vec nekoliko godina.

realista

pre 10 godina

Naravno, i ako je sad ne bude osvojio, ne treba vise ni da ucestvuje u toj farsi. Neverovatan igrac, jednog dana ce se pricati o neverovatnim stvarima koje je uradio ovaj momak, a mi imamo cast da istom budemo savremenici.

Vladivodstok

pre 10 godina

Da li je zasluzio??on je od prethodne 4 zlatne lopte zasluzio barem jednu,a ove godine pitanje se ne postavlja,frajer je lud 100 posto,on sa takvom lakocom obara,rusi rekorde,pomjera granice,a licni trener Ronalda je rekao da ce Ronaldo na najvisem nivou moci igrati do 38 godine,tako da najbolje od njega mozemo ocekivati u narednim godinama..po meni najbolji svih vremena.Viva CR7

Gajetano

pre 10 godina

Ono sto ovu dvojicu Velikih Majstora Igre (Ronaldo i Zlatan), osim tehnike i fudbalske inteligencije, karakterise je: IZUZETNA VANSERIJSKA FIZICKA KOMPONENTA (snaga + brzina). Vrhunski fudbaler danasnjice mora da poseduje sve tri komponente tj. tenhiku + fiziku + fudbalsku inteligenciju.

Upravo fizicka komponenta fali npr. Ozilu ili Benzemi da bi dosegli sam vrh. Upravo to je ono sto je Caviju, Inijesti ili Pirlu (strasni igraci) falilo da osvoje Zlatnu loptu.

Ako Kristijano ni ove godine ne osvoji Zlatnu loptu ... onda stvarno (dopisite ovde sta hocete).

Pozdrav,

realista

pre 10 godina

Naravno, i ako je sad ne bude osvojio, ne treba vise ni da ucestvuje u toj farsi. Neverovatan igrac, jednog dana ce se pricati o neverovatnim stvarima koje je uradio ovaj momak, a mi imamo cast da istom budemo savremenici.

Vladivodstok

pre 10 godina

Da li je zasluzio??on je od prethodne 4 zlatne lopte zasluzio barem jednu,a ove godine pitanje se ne postavlja,frajer je lud 100 posto,on sa takvom lakocom obara,rusi rekorde,pomjera granice,a licni trener Ronalda je rekao da ce Ronaldo na najvisem nivou moci igrati do 38 godine,tako da najbolje od njega mozemo ocekivati u narednim godinama..po meni najbolji svih vremena.Viva CR7

Gajetano

pre 10 godina

Ono sto ovu dvojicu Velikih Majstora Igre (Ronaldo i Zlatan), osim tehnike i fudbalske inteligencije, karakterise je: IZUZETNA VANSERIJSKA FIZICKA KOMPONENTA (snaga + brzina). Vrhunski fudbaler danasnjice mora da poseduje sve tri komponente tj. tenhiku + fiziku + fudbalsku inteligenciju.

Upravo fizicka komponenta fali npr. Ozilu ili Benzemi da bi dosegli sam vrh. Upravo to je ono sto je Caviju, Inijesti ili Pirlu (strasni igraci) falilo da osvoje Zlatnu loptu.

Ako Kristijano ni ove godine ne osvoji Zlatnu loptu ... onda stvarno (dopisite ovde sta hocete).

Pozdrav,

Monarhista

pre 10 godina

Nikad mu ne bi dao zlatnu loptu...covece on se sluzi nedozvoljenim sredstvima i trikovima...na primer daje golove ponekad i na istoj utakmici i levom i desnom nogom i glavom....pa de to ima!!!?

Melenci

pre 10 godina

smesno pitanje,da li je zasluzio?Zasluzio je da ima vec dve.Kako li se oseca Blater sada,gde su mu miljenici?Sve ih je Ronaldo poslao na spavanje.Svaka cast ovom coveku,tri gola dati na utakmici ovolike vaznosti,fatasticno umece i sposobnost!

NS

pre 10 godina

Trenutno ubedljivo najbolji igrac na svetu ali ubedljivo... Svaka cast i Riberiju ali nemojmo da se lazemo ne moze da primirise ni Ronaldu ni Mesiju. Sto se tice Mesija jako bih voleo da ga vidim u drugoj zemlji kako bi igrao bez veznog reda sa kojim igra zajedno vec 10 godina. Ronaldo je kidao u Junajtedu, kida u reprezentaciji za Real nemoramo ni komentarisati.

mirko kojotovski

pre 10 godina

od Ronaldinja pa ovamo ubedljivo najjaci igrac sveta.Covek ima sve brz snazan visok dribler duga lopta obe noge ko desna glava ko Englez moze da igra u bilo kojoj ligi sveta i da bude opet najbolji.E sad sto ga ne biraju i ne vole imaju problem sa estetikom.Covek je genijalac.Jednostavno vodja!Za mene posle Zidana najbolji igrac Evrope i Sveta.

bzvz

pre 10 godina

Vise volim Mesija,ali i Ronaldo je fenomenalan.Lopta se daje igracu,a ne timu.Bajern je najbolji,Riberi je odlican igrac,ali Ronaldo ima mnogo vecu harizmu i igracki repertoar od njega.Opet,pak,ako osvoji Riberi trofej,niko se ne bi ljutio.Sve zavisi sta se boduje i iz kog ugla se gleda!

Aleksandar

pre 10 godina

Covek ili masina, ovo je strasno pa on je stavio celu odbranu u dzep, nadskocio ih je nekoliko puta,pretio i glavom, pretrcavao je i bekove, ubacivao se, vracao se i na svoju polovinu , bio u prekidima u svom sesnaestercu i onda trcao kontre.Sva 3 gola su bil zahtevna i teska a pogovtovo sto je dva postigao levom nogom.Bravo majstore,osvoji konacno Zlatnu loptu,zasluzujes je vec nekoliko godina.

Marko

pre 10 godina

Ljudi, ovo nije izbor za najbolji i najtrofejniji tim godine,vec za najboljeg igraca godine.Ronaldo je najbolji igrac na svetu, a bajern najbolji tim.

Melenci

pre 10 godina

a Blater,sta ce sada?Zapusio mu je Ronaldo usta za sva vremena.Ronaldo je vec trebao da ima zlatnu loptu,ali nije Blater jedini.Golove koje je juce dao su samo slag na torti.Sjajni,fantasticni Kristijano Ronaldo!

Donn

pre 10 godina

Ove godine ako ne dobije onda je ovo takmicenje truba,pa covjek u svakoj utakmici daje gol.Kad igra Real i Portugal i kad vode vise ne gledam ko je strelac znam da je CR.

Barcaboy

pre 10 godina

Ovo je realna sansa za Ronalda da osvoji.Riberi nije taj kalibar,on se jednostavno uklapa u celu Minhensku masineriju ali individualno je iza Ronalda i Mesija pa i Ibrahimovica.Mesi je ove sezone igrao odlicno da se ne lazemo ali su ga povrede zaustavile.A Ronaldo mora da iskoristi to sto Mesi nije igrao finis prosle sezone i evo sad 2 meseca a pre toga odigra 2 utakmice pa povreda..Sve u svemu mislim da je Mesi bolji igrac,prirodniji ali ronaldo je masina ocigledno tako da ne bi bilo nezasluzeno da osvoji.

Груја Смедеревац

pre 10 godina

Заслужио је одавно, а ваљда ће је најзад и добити. Свака му част!

stranger

pre 10 godina

@stefan ala si ti druze nalupao gluposti svaka ti cast :-D a za ronalda respect stvarno mu nema ravnog covek kao da jos nije postigao vrhunac uzivacemo jos dugo u majstorijama.

Gagi

pre 10 godina

Ne da je zaslužio, nego mu treba dati zlatnu loptu i za naredne tri godine unapred! Neverovatan igrač, naravno da se igrači iz različitih epoha ne mogu upoređivati ali ipak pogledajte šta je radio Pele a šta Ronaldo; neverovatna razlika u korist Ronalda...

autostoper

pre 10 godina

Voleo sam ga dok je igrao u MU,i onda kad je otisao u Real razocarao me je.I uvek sam posle navijao za Mesija,ali sada se jednostavno mora priznati.Ronaldo je najbolji fudbaler.

sasko

pre 10 godina

ja kao navijač Barce i veliki poštovalac Mesija priznajem da je trenutno bolji Ronaldo i da zaslužuje zlatnu loptu a i Messi realno vuče povredu već neko vreme i nije onaj pravi ali očekujem da se vrati 2014. godine kao nekad...u svakom slučaju treba Ronaldo da dobije stvarno igra fenomenalno nema šta brojke govore

Marko

pre 10 godina

Kakav doktor fudbala! Od 2007,bio je jednom prvi a u ostalim godinama medju 2 najbolja fudbalera na svetu.I sto je fascinantno,svaku krene bolje od prethodne (neverovatno ali istinito) a ovo sto sada radi je...za zlatnu loptu.A "tek"ima 28 godina...Moj idol.Pa svaku drugu tekmu daje het-trik...real u prvenstvu,ligi sampiona,kupu,reprezentaciji...leva,desna,glava,penal,slobodnjak....MAJSTOR CR7!

Mirela

pre 10 godina

Po meni, zlatna lopta nije realno merilo za najboljeg fudbalera. Mislim da je Kristijano trebao dobiti zlatnu loptu 2011 i sada, bar toliko... Kao sto mislim da sam imala srece sto sam rodjena u vreme Ser Aleksa Fergusona, isto tako mislim da cu se jednoga dana ponositi sto sam bila svedok ere Kristijana Ronalda, Lea Mesija, mada mislim da ce u istoriji CR7 biti upamcen kao najbolji fudbaler svih vremena. On je prosto genije. Naravno, ja se najvise ponosim sto zivim u eri Novaka Djokovica...

wiener

pre 10 godina

zasluzio je. mnogi ljudi su osporavali messija zbog toga sto su neki njegovi rivali osvajali vise sa svojim reprezentacijama i timovima, ali ovo je individualna nagrada. mislim da je messi uvek zasluzeno osvojio svoju nagradu i mislim da je ronaldo zasluzuje ove godine. bio je najbolji strelac u ligi sampiona prosle sezone, vodi na listi i ove, odveo je portugal na svetsko prvenstvo, vodi kao strelac u primeri. neki misle da bi ribery trebao dobiti ovu nagradu, ali ne vidim kako pored ronalda. i dalje mislim da je messi bolji igrac, ali i ronaldo je fenomenalan.

Goran

pre 10 godina

Mesi i Ronaldo su vec nekoliko godina ubjedljivo najbolji igraci na svijetu i titulu su trebali ustvari dijeliti. ove godine zbog povreda koje Mesi ima Ronaldo osvsjs nsgrsdu sasvim zasluzeno.

Nemanja

pre 10 godina

I onda ovom coveku ne daju zlatnu loptu... Covek vuce i reprezentaciju i u najbitnijim utakmicama daje golove. Kao i Ibra... A Mesiju serviraju Cavi, Inesta i cela Brasina masinerija. A u reprezentaciji, slabo... Mesi i Ronaldo su vrhunski igraci, Mesi malo bolji u driblingu, Ronaldo brzi, bolje igra glavom i zbog toga je generalno kompletniji igrac. Sad mi vi lupajte kolko hocete minusa, ali uporedite. Sut: Ronaldo (mada je i Mesi jako blizu), dribling: Mesi, kontrola lopte: Mesi, brzina: Ronaldo, igra glavom: Ronaldo, slobodnjaci: nereseno (mada mislim da ih Ronaldo bolje izvodi). Znaci tu su negde, ali je potpuno nezasluzeno da Mesi dobije 4 puta zlatnu loptu a Ronaldo nijednom...

dejo

pre 10 godina

zlatna lopta se dobijaza citavu godinu a ne mesec oktobar i novembar i posle golova tasturenoj odbrani svedske. a gde je bio pre pa da ih odvede direktno a ne da budu iza rusije. a gde je bio protiv dortmunda u Cl kad su ispali. a gde u cupu protiv atletica. a gde u ligi kada su zaostali 15 bodova? a gde u ligi opet protiv barce atletica i vilareala pa opet zaostaju?

simke

pre 10 godina

Bicu iskren i realan,Ronaldo je vrhunski fudbaler,gol masina....Ali,da Messija nisu pocele da muce povrede jos od Psz,messi bi i dalje bio konstantan,i tesko bi iko pored njega uzeo zlatnu loptu....Ovako je Ronaldo na najbolji moguci nacin to iskoristio,i definitivno je favorit da osvoji zlatnu loptu.

uiui

pre 10 godina

Zasto sada navijaci Reala pisete da Ronaldo treba dobiti zlatnu loptu kada ste i sami pisali da Mesi nije trebao dobiti 2010 godine iako je osvojio ligu jer je te godine Snajder osvojio sve sa Interom, a sada Riberi ne treba?

ja ko ja

pre 10 godina

Halo deco!!!
Prestanite da pisete o Ronaldu kao dribleru! Koga je on to predriblao u zivotu? Svaka mu cast za fizicke predispozicije i njuh za gol ali reci za njega da je dribler stvarno nema smisla. Sem ako preskakanje preko lopte je neki dribling...

Atletico Madrid

pre 10 godina

Da Ronaldo ili bilo koji drugi fudbaler pored zivog Mesija, izvikanog ljubimca FIFE, UEFE i ostalih saveza, dobije zlatnu loptu??? Voleo bih, ali ne verujem. Naci ce se vec neki nacin da se opravda Mesijev peti izbor zaredom.

Jabilondo

pre 10 godina

Zbog cega? Ove utakmice?

Ok, jeste dobar fudbaler, mozda najbolji trenutno, mozda drugi najbolji, mozda u prvih pet. Mozda je najbolji ikada, mozda je medju najboljima, sta god. Ali ove sezone, osim sto je odveo Portugal na SP, kroz BARAZ (iako nisu bili u grupi sa nekom reprezentacijom i samog vrha evropskog fudbala, jer Rusija nije Spanija, Nemacka, Engleska, Italija, pa i Francuska), Ronaldo 2013. godine nista nije uradio, nije uzeo nijedan trofej i, osim finala kupa Spanije, ova godina mu je za zaborav.

Da ne bude zabune, ne mislim ni da je to Mesi zasluzio (mada on bar ima jedan trofej), vec da bi to trebalo da bude neko treci - Riberi (tripla kruna, mada bih ja vise video tu Robena) ili Ibrahimovic (sjajna sezona + trofeji).

Ovako, proglasiti nekog najboljim, jer je poslao reprezentaciju na SP i nista drugo - to je suludo. To je isto uradio Mijatovic, pa je sledece iste sezone (mada ne iste godine) odlucio i finale LS, pa nije proglasavan najboljim.

jagy

pre 10 godina

nije zasluzio zlatnu loptu jer nije nista osvojio u 2013 godini. (real nije osvojio kup kralja, u prvenstvu spanije sa realom bio je drugi iza barselone, u spanskom prvenstvu postigao je manje golova od mesija, ....).

nikola

pre 10 godina

svaka cast ronaldu ali ove tri lopte koje je dobio na tacni su dvadeset puta vece savrsenstvo od sva njegova tri gola zajedno puta deset..klasican trkac i osvojice nagradu samo zato sto je mesi povredjen,tacka.. decko je u fudbalskoj filozofiji deset puta veci igrac nego sto ce ronaldo ikad biti,samo fizika,uvek ce biti broj dva,i kad je ronaldinjo igrao i kad mesi igra..a inace od svih realno gledano je zasluzio riberi..

Neznalica

pre 10 godina

Sa toliko titula u najskupljem timu za koji igra (0) i plasmanom na SP tek posle baraža, "stvarno" je dokazao ko je najbolji. Posebno zbog podredjivanja timu i nesebičnosti koju prikazuje na svakoj utakmici.

89898

pre 10 godina

(dejo, 20. novembar 2013 11:04)

To je istina ali FIFA je sinoc to promjenila zbog Ronalda tako da ce glasanje trajati do 25og, a oni koji su glasali mogu promjeniti ako zele. Ovo je samo jos jedan dokaz kako neki klubovi imaju povlastice u svijetu fudbala

witchking

pre 10 godina

Kakav crni Riberi! Dobar je on igrac ali nije najbolji na svetu! A Zlatna Lopta je najbolji igrac na svetu! Prema tome ili Mesi ili Ronaldo! Bez konkurencije najbolja 2 fudbalera zadnjih 5 godina.

Stefan

pre 10 godina

Apsolutno, al za 2015-u god. Zlatna lopta za 2014-u se dodeljuje za najboljeg IGRACA u periodu od 1. 7. 2012. do 30.6.2013. Znaci za tu sezonu. A najbolji igrac ubedljivo je bio Mesi. Ali, ove sezone Ronaldo je podigao igru na monstruozno dobar nivo i ocekujem da ce i biti nagradjen Zlatnom loptom 2015-e za sezonu 2013/14. Prosto.

mik

pre 10 godina

Ma kakva zlatna lopta. Šta je Real osvojio? Ništa. Po meni Riberi i niko više.Jer Bajern je osvojio sve što je mogao,a i Francuzi su na SP,tako da...

Objektivno

pre 10 godina

Realno,Mesi i Ronaldo su bolji od Riberija.Ali ako gledamo 2013 godinu onda Riberi zasluzuje zlatnu loptu.Ja sam skontao da se ova nagrada dodeljuje za cijelu godinu a ne za poslednja 3-4 meseca u godini,takodje mislim da mnogi gledaju samo golove,a ne gledaju ostale segmente fudbalske igre.Dakle Mesi i Ronaldo jesu spektakularni,ali za 2013 Riberi je taj.

dejo

pre 10 godina

covek je brz i trci juri i bacaju mu prave lopte. pa sto mu je tesko gola dat. onsam sebi ne nabacuje kao mesi vec sve dobija servirano i na tanjir.

madridistas

pre 10 godina

ja da sam na cr7 mestu i dalje bi bojkotovao farsu barsu oko zlatne lopte jer ce ispasti i ako mu je daju kao fazon....ajde evo ti nemoj vise da kukas......
cr7 je tata

Kaba

pre 10 godina

Da je dobar, jeste! Jeli osvojio nesto? Nije! Time se prica o zlatnoj lopti zavrsava! Kako moze neko da voli igraca koji da drugi gol i kaze na spanskom ili portugalskom citiram "ja sam ovde"! NIKADA ALI NIKADA covek biti nece pa makar oborio sve rekorde sveta! Nimalo respekta prema protivniku ili navijacima! Uh kako mi je drago sto mu Mesi vec godinama nabija komplekse jos od njegovih dana u Man Utd kad su izgubili finale lige sampiona u Rimu!

gdfgfd

pre 10 godina

Dejo evo ti pa procitaj http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/fifa-produzila-rok-za-glasanje-za-zlatnu-loptu-154965.html

neko

pre 10 godina

Ono sto ovu dvojicu Velikih Majstora Igre (Ronaldo i Zlatan), osim tehnike i fudbalske inteligencije, karakterise je: IZUZETNA VANSERIJSKA FIZICKA KOMPONENTA (snaga + brzina). Vrhunski fudbaler danasnjice mora da poseduje sve tri komponente tj. tenhiku + fiziku + fudbalsku inteligenciju.

Upravo fizicka komponenta fali npr. Ozilu ili Benzemi da bi dosegli sam vrh. Upravo to je ono sto je Caviju, Inijesti ili Pirlu (strasni igraci) falilo da osvoje Zlatnu loptu.

Ako Kristijano ni ove godine ne osvoji Zlatnu loptu ... onda stvarno (dopisite ovde sta hocete).

Pozdrav,
(Gajetano, 19. novembar 2013 23:52)
# Link komentara

Snaga i Brzina, ok, ali fudbalska inteligencija? Objasni mi kako jedan Mesi, koji je nizi, sporiji i slabiji od Ronalda, ima u zavisnosti od sezone, vise ili manje golova, ali uvek znatno vise asistencija od njega? O preciznosti suta da ne pricam, koliko puta Ronaldo suta u toku utakmice, a koji procenat mu udje u mrezu, i to mora da se gleda. Gledao sam dosta utakmica Ronalda u Mancesteru, i u Realu, mnogo akcija im je propalo, samo zato sto je on hteo sebe da forsira i sve sam da zavrsi, a to nije odlika fudbalske inteligencije, zna se sta je fudbalska inteligenicija.

Vladivodstok

pre 10 godina

Da li je zasluzio??on je od prethodne 4 zlatne lopte zasluzio barem jednu,a ove godine pitanje se ne postavlja,frajer je lud 100 posto,on sa takvom lakocom obara,rusi rekorde,pomjera granice,a licni trener Ronalda je rekao da ce Ronaldo na najvisem nivou moci igrati do 38 godine,tako da najbolje od njega mozemo ocekivati u narednim godinama..po meni najbolji svih vremena.Viva CR7

jagy

pre 10 godina

nije zasluzio zlatnu loptu jer nije nista osvojio u 2013 godini. (real nije osvojio kup kralja, u prvenstvu spanije sa realom bio je drugi iza barselone, u spanskom prvenstvu postigao je manje golova od mesija, ....).

nikola

pre 10 godina

svaka cast ronaldu ali ove tri lopte koje je dobio na tacni su dvadeset puta vece savrsenstvo od sva njegova tri gola zajedno puta deset..klasican trkac i osvojice nagradu samo zato sto je mesi povredjen,tacka.. decko je u fudbalskoj filozofiji deset puta veci igrac nego sto ce ronaldo ikad biti,samo fizika,uvek ce biti broj dva,i kad je ronaldinjo igrao i kad mesi igra..a inace od svih realno gledano je zasluzio riberi..

mik

pre 10 godina

Ma kakva zlatna lopta. Šta je Real osvojio? Ništa. Po meni Riberi i niko više.Jer Bajern je osvojio sve što je mogao,a i Francuzi su na SP,tako da...

dejo

pre 10 godina

zlatna lopta se dobijaza citavu godinu a ne mesec oktobar i novembar i posle golova tasturenoj odbrani svedske. a gde je bio pre pa da ih odvede direktno a ne da budu iza rusije. a gde je bio protiv dortmunda u Cl kad su ispali. a gde u cupu protiv atletica. a gde u ligi kada su zaostali 15 bodova? a gde u ligi opet protiv barce atletica i vilareala pa opet zaostaju?

Kaba

pre 10 godina

Da je dobar, jeste! Jeli osvojio nesto? Nije! Time se prica o zlatnoj lopti zavrsava! Kako moze neko da voli igraca koji da drugi gol i kaze na spanskom ili portugalskom citiram "ja sam ovde"! NIKADA ALI NIKADA covek biti nece pa makar oborio sve rekorde sveta! Nimalo respekta prema protivniku ili navijacima! Uh kako mi je drago sto mu Mesi vec godinama nabija komplekse jos od njegovih dana u Man Utd kad su izgubili finale lige sampiona u Rimu!

ja ko ja

pre 10 godina

Halo deco!!!
Prestanite da pisete o Ronaldu kao dribleru! Koga je on to predriblao u zivotu? Svaka mu cast za fizicke predispozicije i njuh za gol ali reci za njega da je dribler stvarno nema smisla. Sem ako preskakanje preko lopte je neki dribling...

realista

pre 10 godina

Naravno, i ako je sad ne bude osvojio, ne treba vise ni da ucestvuje u toj farsi. Neverovatan igrac, jednog dana ce se pricati o neverovatnim stvarima koje je uradio ovaj momak, a mi imamo cast da istom budemo savremenici.

dejo

pre 10 godina

covek je brz i trci juri i bacaju mu prave lopte. pa sto mu je tesko gola dat. onsam sebi ne nabacuje kao mesi vec sve dobija servirano i na tanjir.

Objektivno

pre 10 godina

Realno,Mesi i Ronaldo su bolji od Riberija.Ali ako gledamo 2013 godinu onda Riberi zasluzuje zlatnu loptu.Ja sam skontao da se ova nagrada dodeljuje za cijelu godinu a ne za poslednja 3-4 meseca u godini,takodje mislim da mnogi gledaju samo golove,a ne gledaju ostale segmente fudbalske igre.Dakle Mesi i Ronaldo jesu spektakularni,ali za 2013 Riberi je taj.

Jabilondo

pre 10 godina

Zbog cega? Ove utakmice?

Ok, jeste dobar fudbaler, mozda najbolji trenutno, mozda drugi najbolji, mozda u prvih pet. Mozda je najbolji ikada, mozda je medju najboljima, sta god. Ali ove sezone, osim sto je odveo Portugal na SP, kroz BARAZ (iako nisu bili u grupi sa nekom reprezentacijom i samog vrha evropskog fudbala, jer Rusija nije Spanija, Nemacka, Engleska, Italija, pa i Francuska), Ronaldo 2013. godine nista nije uradio, nije uzeo nijedan trofej i, osim finala kupa Spanije, ova godina mu je za zaborav.

Da ne bude zabune, ne mislim ni da je to Mesi zasluzio (mada on bar ima jedan trofej), vec da bi to trebalo da bude neko treci - Riberi (tripla kruna, mada bih ja vise video tu Robena) ili Ibrahimovic (sjajna sezona + trofeji).

Ovako, proglasiti nekog najboljim, jer je poslao reprezentaciju na SP i nista drugo - to je suludo. To je isto uradio Mijatovic, pa je sledece iste sezone (mada ne iste godine) odlucio i finale LS, pa nije proglasavan najboljim.

uiui

pre 10 godina

Zasto sada navijaci Reala pisete da Ronaldo treba dobiti zlatnu loptu kada ste i sami pisali da Mesi nije trebao dobiti 2010 godine iako je osvojio ligu jer je te godine Snajder osvojio sve sa Interom, a sada Riberi ne treba?

Gajetano

pre 10 godina

Ono sto ovu dvojicu Velikih Majstora Igre (Ronaldo i Zlatan), osim tehnike i fudbalske inteligencije, karakterise je: IZUZETNA VANSERIJSKA FIZICKA KOMPONENTA (snaga + brzina). Vrhunski fudbaler danasnjice mora da poseduje sve tri komponente tj. tenhiku + fiziku + fudbalsku inteligenciju.

Upravo fizicka komponenta fali npr. Ozilu ili Benzemi da bi dosegli sam vrh. Upravo to je ono sto je Caviju, Inijesti ili Pirlu (strasni igraci) falilo da osvoje Zlatnu loptu.

Ako Kristijano ni ove godine ne osvoji Zlatnu loptu ... onda stvarno (dopisite ovde sta hocete).

Pozdrav,

Neznalica

pre 10 godina

Sa toliko titula u najskupljem timu za koji igra (0) i plasmanom na SP tek posle baraža, "stvarno" je dokazao ko je najbolji. Posebno zbog podredjivanja timu i nesebičnosti koju prikazuje na svakoj utakmici.

Stefan

pre 10 godina

Apsolutno, al za 2015-u god. Zlatna lopta za 2014-u se dodeljuje za najboljeg IGRACA u periodu od 1. 7. 2012. do 30.6.2013. Znaci za tu sezonu. A najbolji igrac ubedljivo je bio Mesi. Ali, ove sezone Ronaldo je podigao igru na monstruozno dobar nivo i ocekujem da ce i biti nagradjen Zlatnom loptom 2015-e za sezonu 2013/14. Prosto.

simke

pre 10 godina

Bicu iskren i realan,Ronaldo je vrhunski fudbaler,gol masina....Ali,da Messija nisu pocele da muce povrede jos od Psz,messi bi i dalje bio konstantan,i tesko bi iko pored njega uzeo zlatnu loptu....Ovako je Ronaldo na najbolji moguci nacin to iskoristio,i definitivno je favorit da osvoji zlatnu loptu.

Atletico Madrid

pre 10 godina

Da Ronaldo ili bilo koji drugi fudbaler pored zivog Mesija, izvikanog ljubimca FIFE, UEFE i ostalih saveza, dobije zlatnu loptu??? Voleo bih, ali ne verujem. Naci ce se vec neki nacin da se opravda Mesijev peti izbor zaredom.

Gagi

pre 10 godina

Ne da je zaslužio, nego mu treba dati zlatnu loptu i za naredne tri godine unapred! Neverovatan igrač, naravno da se igrači iz različitih epoha ne mogu upoređivati ali ipak pogledajte šta je radio Pele a šta Ronaldo; neverovatna razlika u korist Ronalda...

Mirela

pre 10 godina

Po meni, zlatna lopta nije realno merilo za najboljeg fudbalera. Mislim da je Kristijano trebao dobiti zlatnu loptu 2011 i sada, bar toliko... Kao sto mislim da sam imala srece sto sam rodjena u vreme Ser Aleksa Fergusona, isto tako mislim da cu se jednoga dana ponositi sto sam bila svedok ere Kristijana Ronalda, Lea Mesija, mada mislim da ce u istoriji CR7 biti upamcen kao najbolji fudbaler svih vremena. On je prosto genije. Naravno, ja se najvise ponosim sto zivim u eri Novaka Djokovica...

autostoper

pre 10 godina

Voleo sam ga dok je igrao u MU,i onda kad je otisao u Real razocarao me je.I uvek sam posle navijao za Mesija,ali sada se jednostavno mora priznati.Ronaldo je najbolji fudbaler.

Nemanja

pre 10 godina

I onda ovom coveku ne daju zlatnu loptu... Covek vuce i reprezentaciju i u najbitnijim utakmicama daje golove. Kao i Ibra... A Mesiju serviraju Cavi, Inesta i cela Brasina masinerija. A u reprezentaciji, slabo... Mesi i Ronaldo su vrhunski igraci, Mesi malo bolji u driblingu, Ronaldo brzi, bolje igra glavom i zbog toga je generalno kompletniji igrac. Sad mi vi lupajte kolko hocete minusa, ali uporedite. Sut: Ronaldo (mada je i Mesi jako blizu), dribling: Mesi, kontrola lopte: Mesi, brzina: Ronaldo, igra glavom: Ronaldo, slobodnjaci: nereseno (mada mislim da ih Ronaldo bolje izvodi). Znaci tu su negde, ali je potpuno nezasluzeno da Mesi dobije 4 puta zlatnu loptu a Ronaldo nijednom...

Barcaboy

pre 10 godina

Ovo je realna sansa za Ronalda da osvoji.Riberi nije taj kalibar,on se jednostavno uklapa u celu Minhensku masineriju ali individualno je iza Ronalda i Mesija pa i Ibrahimovica.Mesi je ove sezone igrao odlicno da se ne lazemo ali su ga povrede zaustavile.A Ronaldo mora da iskoristi to sto Mesi nije igrao finis prosle sezone i evo sad 2 meseca a pre toga odigra 2 utakmice pa povreda..Sve u svemu mislim da je Mesi bolji igrac,prirodniji ali ronaldo je masina ocigledno tako da ne bi bilo nezasluzeno da osvoji.

89898

pre 10 godina

(dejo, 20. novembar 2013 11:04)

To je istina ali FIFA je sinoc to promjenila zbog Ronalda tako da ce glasanje trajati do 25og, a oni koji su glasali mogu promjeniti ako zele. Ovo je samo jos jedan dokaz kako neki klubovi imaju povlastice u svijetu fudbala

Monarhista

pre 10 godina

Nikad mu ne bi dao zlatnu loptu...covece on se sluzi nedozvoljenim sredstvima i trikovima...na primer daje golove ponekad i na istoj utakmici i levom i desnom nogom i glavom....pa de to ima!!!?

bzvz

pre 10 godina

Vise volim Mesija,ali i Ronaldo je fenomenalan.Lopta se daje igracu,a ne timu.Bajern je najbolji,Riberi je odlican igrac,ali Ronaldo ima mnogo vecu harizmu i igracki repertoar od njega.Opet,pak,ako osvoji Riberi trofej,niko se ne bi ljutio.Sve zavisi sta se boduje i iz kog ugla se gleda!

Marko

pre 10 godina

Ljudi, ovo nije izbor za najbolji i najtrofejniji tim godine,vec za najboljeg igraca godine.Ronaldo je najbolji igrac na svetu, a bajern najbolji tim.

madridistas

pre 10 godina

ja da sam na cr7 mestu i dalje bi bojkotovao farsu barsu oko zlatne lopte jer ce ispasti i ako mu je daju kao fazon....ajde evo ti nemoj vise da kukas......
cr7 je tata

neko

pre 10 godina

Ono sto ovu dvojicu Velikih Majstora Igre (Ronaldo i Zlatan), osim tehnike i fudbalske inteligencije, karakterise je: IZUZETNA VANSERIJSKA FIZICKA KOMPONENTA (snaga + brzina). Vrhunski fudbaler danasnjice mora da poseduje sve tri komponente tj. tenhiku + fiziku + fudbalsku inteligenciju.

Upravo fizicka komponenta fali npr. Ozilu ili Benzemi da bi dosegli sam vrh. Upravo to je ono sto je Caviju, Inijesti ili Pirlu (strasni igraci) falilo da osvoje Zlatnu loptu.

Ako Kristijano ni ove godine ne osvoji Zlatnu loptu ... onda stvarno (dopisite ovde sta hocete).

Pozdrav,
(Gajetano, 19. novembar 2013 23:52)
# Link komentara

Snaga i Brzina, ok, ali fudbalska inteligencija? Objasni mi kako jedan Mesi, koji je nizi, sporiji i slabiji od Ronalda, ima u zavisnosti od sezone, vise ili manje golova, ali uvek znatno vise asistencija od njega? O preciznosti suta da ne pricam, koliko puta Ronaldo suta u toku utakmice, a koji procenat mu udje u mrezu, i to mora da se gleda. Gledao sam dosta utakmica Ronalda u Mancesteru, i u Realu, mnogo akcija im je propalo, samo zato sto je on hteo sebe da forsira i sve sam da zavrsi, a to nije odlika fudbalske inteligencije, zna se sta je fudbalska inteligenicija.

Melenci

pre 10 godina

smesno pitanje,da li je zasluzio?Zasluzio je da ima vec dve.Kako li se oseca Blater sada,gde su mu miljenici?Sve ih je Ronaldo poslao na spavanje.Svaka cast ovom coveku,tri gola dati na utakmici ovolike vaznosti,fatasticno umece i sposobnost!

Goran

pre 10 godina

Mesi i Ronaldo su vec nekoliko godina ubjedljivo najbolji igraci na svijetu i titulu su trebali ustvari dijeliti. ove godine zbog povreda koje Mesi ima Ronaldo osvsjs nsgrsdu sasvim zasluzeno.

stranger

pre 10 godina

@stefan ala si ti druze nalupao gluposti svaka ti cast :-D a za ronalda respect stvarno mu nema ravnog covek kao da jos nije postigao vrhunac uzivacemo jos dugo u majstorijama.

NS

pre 10 godina

Trenutno ubedljivo najbolji igrac na svetu ali ubedljivo... Svaka cast i Riberiju ali nemojmo da se lazemo ne moze da primirise ni Ronaldu ni Mesiju. Sto se tice Mesija jako bih voleo da ga vidim u drugoj zemlji kako bi igrao bez veznog reda sa kojim igra zajedno vec 10 godina. Ronaldo je kidao u Junajtedu, kida u reprezentaciji za Real nemoramo ni komentarisati.

mirko kojotovski

pre 10 godina

od Ronaldinja pa ovamo ubedljivo najjaci igrac sveta.Covek ima sve brz snazan visok dribler duga lopta obe noge ko desna glava ko Englez moze da igra u bilo kojoj ligi sveta i da bude opet najbolji.E sad sto ga ne biraju i ne vole imaju problem sa estetikom.Covek je genijalac.Jednostavno vodja!Za mene posle Zidana najbolji igrac Evrope i Sveta.

Melenci

pre 10 godina

a Blater,sta ce sada?Zapusio mu je Ronaldo usta za sva vremena.Ronaldo je vec trebao da ima zlatnu loptu,ali nije Blater jedini.Golove koje je juce dao su samo slag na torti.Sjajni,fantasticni Kristijano Ronaldo!

wiener

pre 10 godina

zasluzio je. mnogi ljudi su osporavali messija zbog toga sto su neki njegovi rivali osvajali vise sa svojim reprezentacijama i timovima, ali ovo je individualna nagrada. mislim da je messi uvek zasluzeno osvojio svoju nagradu i mislim da je ronaldo zasluzuje ove godine. bio je najbolji strelac u ligi sampiona prosle sezone, vodi na listi i ove, odveo je portugal na svetsko prvenstvo, vodi kao strelac u primeri. neki misle da bi ribery trebao dobiti ovu nagradu, ali ne vidim kako pored ronalda. i dalje mislim da je messi bolji igrac, ali i ronaldo je fenomenalan.

Donn

pre 10 godina

Ove godine ako ne dobije onda je ovo takmicenje truba,pa covjek u svakoj utakmici daje gol.Kad igra Real i Portugal i kad vode vise ne gledam ko je strelac znam da je CR.

Aleksandar

pre 10 godina

Covek ili masina, ovo je strasno pa on je stavio celu odbranu u dzep, nadskocio ih je nekoliko puta,pretio i glavom, pretrcavao je i bekove, ubacivao se, vracao se i na svoju polovinu , bio u prekidima u svom sesnaestercu i onda trcao kontre.Sva 3 gola su bil zahtevna i teska a pogovtovo sto je dva postigao levom nogom.Bravo majstore,osvoji konacno Zlatnu loptu,zasluzujes je vec nekoliko godina.

Marko

pre 10 godina

Kakav doktor fudbala! Od 2007,bio je jednom prvi a u ostalim godinama medju 2 najbolja fudbalera na svetu.I sto je fascinantno,svaku krene bolje od prethodne (neverovatno ali istinito) a ovo sto sada radi je...za zlatnu loptu.A "tek"ima 28 godina...Moj idol.Pa svaku drugu tekmu daje het-trik...real u prvenstvu,ligi sampiona,kupu,reprezentaciji...leva,desna,glava,penal,slobodnjak....MAJSTOR CR7!

Груја Смедеревац

pre 10 godina

Заслужио је одавно, а ваљда ће је најзад и добити. Свака му част!

sasko

pre 10 godina

ja kao navijač Barce i veliki poštovalac Mesija priznajem da je trenutno bolji Ronaldo i da zaslužuje zlatnu loptu a i Messi realno vuče povredu već neko vreme i nije onaj pravi ali očekujem da se vrati 2014. godine kao nekad...u svakom slučaju treba Ronaldo da dobije stvarno igra fenomenalno nema šta brojke govore

gdfgfd

pre 10 godina

Dejo evo ti pa procitaj http://www.sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/fifa-produzila-rok-za-glasanje-za-zlatnu-loptu-154965.html

witchking

pre 10 godina

Kakav crni Riberi! Dobar je on igrac ali nije najbolji na svetu! A Zlatna Lopta je najbolji igrac na svetu! Prema tome ili Mesi ili Ronaldo! Bez konkurencije najbolja 2 fudbalera zadnjih 5 godina.