Utorak, 19.11.2013.

22:16

Miha: Odlazim, preuzimam Sampdoriju

Siniša Mihajlović objavio je da je odlučio da napusti klupu reprezentacije Srbije i da je prihvatio ponudu da preuzme Sampdoriju.

Izvor: B92

Miha: Odlazim, preuzimam Sampdoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

276 Komentari

Sortiraj po:

Zlatko

pre 10 godina

II deo: Mihajlović. Svaki normalan trener bi pustio Nastasića, Tadića, Sulejmanija, Đuričića, Đorđevića... On tu nije ništa epohalno uradio. Ali bi svako normalan pustio i Ljajića, Matića i pokušao da se ne odrekne Vidića tako lako. Pre Škotske svi smo mislili da su oni crteži samo italijanski trikovi. Protiv Velsa smo videli koliko klinci mogu kad im se da sloboda. I onda kreću biseri, svađa sa Saletom i Banetom, jednom se uzima broj jer otkad to bek nosi 11, drugi se ostavlja na klupi koji sedi na klupi jedino ako Čelzi igra protiv trećeligaša u kupu i koji i kad pogreši dobar je Murinju, Skolariju, Anćelotiju ali nije dobar našem Siniši. Vrhunac Zagreb. Pogađalice sa novinarima i izlazak sa jarićima pred vukove. Tada su mu trebali Janković i Jovanović, igrači koji imaju određenu sportsku drskost i aroganciju, koju je posedovao i sam selektor. To je prelilo čašu i tada je morao da ode. To je bila peta utakmica u cilusu. Kakvu god imali igru i ko god bio selektor ovo su prve kvalifikacije nakon sankcija u kojima šanse za plasman gubimo nakon četvrte utakmice još u oktobru mesecu. A početak? Kako neko može da preuzme reprezentaciju (bilo koju,a ne svoju zemlju) i da kaže da nije cilj Svetsko prvenstvo koje se pri tome igra u „najfudbalskijoj“ zemlji na svetu? Svakom fudbaleru je san SP. A Mihajlović i Tole su svima, i fudbalerima i navijačima, taj san srušili još na početku.

Zlatko

pre 10 godina

I deo:
250 komentara, a možda jedan ili dva sa navijačkom podelom.
Pričamo o reprezentaciji. Zvezdaš sam, ali nemam problem da vidim Partizanove igrače ili trenere ako to zaslužuju. Hoću u reprezentaciji i Ljajića, i Sulejmanija, i Nastasića, i Mitrovića... Antiću svaka čast, ujedinio je fudbalsku Srbiju i samo je uklopio ono najbolje što smo imali u tom trenutku i time pokazao da je veliki trener. A to njegovo samo bilo je dovoljno da budemo ispred Francuza i Rumuna. Tada smo dobili Rumune u gostima. Jednu sasvim pristojnu reprezentaciju. U proteklih nekoliko godina ne sećam se neke pobede na strani protiv neke jače ekipe osim te. A koliko je ta pobeda teška videlo se sad, kad ni u Belgiji, ni u Hrvatskoj nismo uzeli ni bod. A zašto je Antić smenjen? Zbog 1:1 sa Slovenijom u Beogradu, u drugom kolu kvalifikacija, u jeseni nakon SP-a.
Posle njega nesrećni Pižon. Sa Antićevom ekipom uz poneku izmenu. Šta god mislili o njemu i kakvu god igru imali ili nemali čovek je bez borbe izgubio u Italiji, imao i poraz od Jermenije, ali je imao šansu do poslednje utakmice. Da je onaj penal realizovan naši bi imali još 30 minuta za još jedan gol, pobedu i baraž. Dakle, Pižon je napravio isti rezultat kao Mihajlović, ali je imao šansu za plasman do 60. minuta poslednje utakmice. Penal je mogao da promaši bilo ko, ali je Vidić bio prozvan.

ceda velja

pre 10 godina

Prvi trening sampdorije pod Sinisom. Júnior da Costa nemoj mi taj flax tako glasno,Castellini idi u drugi red i hocu to lalala,la la la zustrije, Obiang ne mozes ti sine da budes tenor i tacka,ti si vise za sopran. Wszo³ek gde gledas kad dirigujem,jesam li ja dirigent ili ti,zato ste dovde i dosli,idemo opet polako,jedan dva...

Crna Gora Srpska Sparta

pre 10 godina

Neka vam sad i Ljajic, koji srpsku himnu ne osjeca svojom, zaigra za nacionalni tim i da se kotarisem nerviranja zbog te nazovi reprezentacije!

mini

pre 10 godina

Srbija i fudbal - isto.
Postalo je pravilo da je svaka sledeća vlast gora od prethodne, a da je svaki sledeći selektor gori od prethodnog. Naravno, pojave se izuzeci ( Đinđić i Antić), koji samo potvrđuju pravilo, jer oni brzo budu eliminisani, ili fizički, ili budu oterani. Zato, čuvajmo i volimo postojeće. I pevajmo himnu.

brzo

pre 10 godina

Ja sta je fudbalski strucnjaka i znalaca u ovoj Srbiji, neverovatno, bas se cudim kako do sad nismo uzeli bar dva svetska i 3-4 evropska prvenstva!?

predrag

pre 10 godina

tuzno kako nasa reprezentacija sluzi kao zakrpa neafirmisanim trenerima i igracima, ovog niko nije hteo pre dolaska cim mu je neko ponudio ugovor otiso je i hvala bogu, ako voli svoju zemlju a pare mu nisu problem zasto ih je uzeo od Srbije !!! i tuzno i zalosno i smesno a on nije jedini koliko su placali Anticu ?hehehe jako zalosno.

mad max

pre 10 godina

Odavno nisam video lošijeg čoveka od ovog Mihajlovića. A sećam ga se još dok sam bio klinac...i koliko smo tada svi imali pozitivno mišljenje o njemu. Ovo je zaista neshvatljivo...niti je napravio tim (ovo pred kraj se ne računa, dovoljno je reći da maltene niko nije hteo sa nama da odigra pripremnu utakmicu), niti je napravio rezultat (a ladno nas je sve okačinjao na mambu i pravio idiotima na svakoj press konferenciji za vreme svog „mandata“), maznuo 700k eura za ispadanje, mučio nas zadnjih desetak dana od kada su počele da se pojavljuju informacije o Sampdoriji, i dalje nas pravio ludim (kao on pojma nema, nije tačno), predsednik FSS koji izjavljuje „Siniša je garant uspeha“, a onda sinoć posle par rečenica bukvalno pobegne za Italiju! Odvratno, ružno i jadno. Ja bi mu sad i ukinuo pasoš, proglasio nepoželjnom osobom, ili ga bar javno prozvao zbog svega.

s

pre 10 godina

Kakav Jankovic bre ko to lupa? Drulovic moze jer je kao covek pozitivniji, ima ogromno iskustvo I svetla trenerska buducnost je pred njim...

Ivan

pre 10 godina

Gde ima trener prava da bira nadredjene,kako je ovaj ocekivao da ima ljude iznad sebe po zelje i sa ganancijom ostanka na funkcijama,strasno...Nego cuvali su ga kad je reprezentacija tonula kroz kvalif. i nije smenjen pa sad on cuva njih,pokusao je bar tako...

dejan

pre 10 godina

ovaj covek obraza nema. ova generacija je bila viceprvak evrope u mladjim selekcijama sa Pizonom kao trenerom. ovo su sve "skolovani igraci". taman i da su bili apsolutno protiv njega fudbalski bi uzeli vise bodova. stoga putuj covece, tvoju sujetu i tupave izjave necemo vise slusati.

Misha

pre 10 godina

Srecan put. :) Jedino ce biti problem,ako novi selektor promeni pola igraca..napravi novu reprezentaciju..a za ovu je vec utroseno toliko vremena..a nazalost..kod nas je to praksa.Samo da ne bude neka Kineska kolonija trenera..odnosno,da je trenirao samo jedan nas klub a ostatak karijere proveo u Kini..ili Japanu mozda. :)

psl

pre 10 godina

Pre neki dan sam pročitala da nema govora o Samdoriji a sad gotova stvar. Zaista mi nije jasno što su Mihajloviću potrebne takve laži i da se još više bruka. Srećno mu bilo a mi sigurno nismo tužni. Da se Antić vrati teško, dok i ovi ostali saveza negde ne odu. Jedini je problem što takvi niti imaju gde da odu niti bilo kome trebaju.

milos

pre 10 godina

ako ima nesto dobro za mene u svemu ovome to je da cu na kladionici igrati sledece kolo protiv sampdorije. to jedno kolo ce biti dovoljno upravi da shvati da je pogresila pri izboru trenera.

xMADx

pre 10 godina

mislim da je ovo jedna od vrslo retkih stvari u kojoj su delije i mi slozni. imam neki osecaj da ce i novi trener zahtevati podmadjivanje ekipe pa da ce i ovi klinci biti zamenjeni jos nekim novijim i mladjim klincima

Hrvat

pre 10 godina

nije problem u Mihajlovicu vec u vasem srpskom mentalitetu koji nije predodredjen za sportove kao nogomet. Tu taktika i inteligencijai igraju ulogu, ne samo snaga i fizicke predispozicije.

PIVKE

pre 10 godina

I mi smo cudan narod kada je dolazio dizali ga u nebesa sad ga pljujemo priznajem kriv je za dosta toga al da smo dobili Belgiju posle onoliko sansi u prvom poluvremenu dr bi sve bilo.

Ivan

pre 10 godina

Mnogo negativnosti u komentarima, kao da se ovde lece neke licne frustracije...
Miho, hvala na hrabrosti da da se nesto menja, trebalo je malo vise vremena, mozda sledeci put....
Sad i ti imas vise iskustva sa reprezentacijom, nastavi da peces zanat, mozda nekad ponovo...
Neko sledeci ako je pametan i dovoljno hrabar ima dobru osnovu za nastavak...
Greske kojih je bilo pokusacemo da zaboravimo...
Sve najbolje u daljem radu.
Samo da vam kazem treba imati m...a za neke od stvari koje je on radio, a malo je potencijalnih kandidata koji ista imaju.
Anticu svaka cast ali se tresao na svetskom prvenstvu, sta mislite kako igeci reaguju kad se selektor trese, da li selektor moze da razmislja kad se trese...

S.C.

pre 10 godina

Kako samo nema ni malo integriteta.Pricao je kako je to smena generacija(pritom je svakih godinu dana smena generacije), kako treba vremena da se izgradi tim I onda ode na na pola nego na prvoj petini puta.Zasto si se prihvatao posla ako znas da pravljenje tima traje duze a ti odes posle godinu dana?!!Posle katastrofalnih poraza ni jednom nisam video da ti je bilo zao, da si se potresao,da si bio besan na nekoga zbog poraza sve je bilo otprilike kakve ima veze, sta da radim,bice bolje, lako cemo...Uzeo covek ogromne pare, isto ovakve rezultate je mogao da ima bilo koja budala sa ulice...Pitam se zasto si otisao?da nije mozda jer si osvojio dosta toga pa zelis vece izazove?ostavljas nacionalni tim zbog nesto vise novca kog vecas imas I dovoljno.sramota.al dobro je da si otisao da ne izgubimo jos koje prvenstvo.

Psiholog

pre 10 godina

Ti ljudi ne shvataju koliku imaju odgovornost.
Fudbal je a posebno Mondijal, najvaznija stvar svakog normalnog muškarca, a koji ima uticaj na naciju, u rasponu od mentaliteta i ekonomije do genetskih promena pojedinaca i grupa.

Sumadinac91

pre 10 godina

Firmas
Tebra 23 igraca maksimalno mogu da se pozovu te stoga:
Golmani
1.Stojkovic,jeste da ga delije ne vole ali boljeg trenutno nemamo(makar ja ne znam ni za jednog);
2 i 3 golman nemam pojma svi su kiksare teske
Odbrana:
4-Ivanovic;5-Subotic;6-Nastasic;7-Pejcinovic;8-Kolarov;9-Bisevac;10-Basta
Sredina:
11-Matic;12-Fejsa;13-Gudelj;14-Medojevic;15-Tosic;16-Djuricic;17-Tadic;18-Markovic;19-Sulejmani;20-Ljajic
Napad:
21-Mitrovic;22-Djordjevic;23-Djurdjic
To je po meni neka osnova,sad ima tu jos par igraca koji mogu da igraju za nas i za strane reprezentacije a za koje(valjda) savez zna bolje nego ja a koji bi mogli/trebali da dobiju poziv+sacekati ko ce jos od mladjih igraca da se pokaze(i dokaze) te i njih postepeno ubacivati.
Ovakav sastav nam daje mogucnost da igramo npr. i 4-5-1 ali i 3-4-3(Markovic,Sulejmani pa cak i Djuricic mogu da igraju i igrali su u spicu u svojim klubovima).
Sad sve zavisi od selektora i kakvu taktiku voli da igra,sa 20 zadnjih veznih i stopera ne mozemo da uradimo nista to je prevazidjen fudbal a i nemamo mi disciplinu Italijana i Grka za igranje bunkera(brzo se uspanice igraci kada im lopta seta oko gola).
PS ELLA HELLAS :D

Vujadin

pre 10 godina

Bilo bi najbolje da je ostao, posto je sklopio fantastican tim, u trenutku kada niko nije hteo da preuzme Srbiju on je imao hrabrosti i uveo mlade igrace i napravio smenu generacije kada je bilo kasno za to, kada je bilo vreme za to trebalo je da se ubacuje jedan po jedan mlad igrac, ali ne niko nije bio dovoljno strucan za vec su se forsirali igraci koji su kada su imali u proseku 23-27 godina stvarno bili dobri ali kako je moglo od njih da se ocekuje da dobro igraju i sa 34.Nije istina da Miha forsira samo igrace iz Partizana, dolazili su na pocetku iz Zvezde i Mijailovic, Mladenovic ,Maksimovic... ali samo je Mijivojevic pokazao da ima kvalitet da u kontinuitetu pokazuje dobre meceve, to govorim kao zvezdas i krivo mi je sto mnogi pljuju Mihajilovica koji je uveo red i siguran sam da je on ostao ne bi nam se dogodila situacija da na Svetskom prvenstvu gubimo od tamo nekih timova koji su usli samo zbog lake grupe.Voleo bih da Piksi ili Djukic zamene Mihu ali realnija opcija je Piksi posto Djukic vec ima angazman.

gusar

pre 10 godina

Kako su ovde ljudi kratkog pamcena i pameti, ako je Mihajlovic bio jedini problem blago nama (nije on neki trener ali nama ni Ferguson nebi valjao).Problem je u razniraznim menadzerima,fss,Toletu,drzavi...Smesno je ovi sto smenjuju su jos gori Dzaja,Terza i ostala kompanija.Sve u svemu od naseg fudbala nema nista,doduse mi u fudbalu nikad nismo bili neka sila.

Mile lopove

pre 10 godina

Odlazim odlazim... Idem si ja.
Samo je unistio 4 godine stvaranje Anticevog tima, a da je znao mogli smo da se plasiramo u Brazil.

Grobar Konjarnik

pre 10 godina

bilo bi lepo da nakon brdo selektora zvezdaskog porekla koji posle Antica nisu imali uspeha, napokon dobije sansu jedan grobarskog... i mislim da bi Stanoje odradio odlican posao sa ovim podmladjenim timom, ili recimo Drulovic...

sad ce da pokidamo...

pre 10 godina

@Sad kada nas pojacaju Ljajic Matic i ekipa ima da pokidamo kvalifikacije za Euro, mogu i ja da budem selektor.
(Jonny_SPQR, 19. novembar 2013 23:00)

Jeste, i u nizu cemo prvo da uzmemo evropsko, pa onda svjetsko prvenstvo. Poznato je da smo uvijek bili fudbalska velesila. Koliko puta smo samo docekali nase fudbalere ispred skupstine, i ludovali s njima do kasno u noc... eh, to su dani bili... a zbog ovog Mihajlovica, ustvari, zbog neigranja Matica i Ljajica, preskocismo 3 zadnja evropska, i izblamirasmo se na proslom svjetskom, a o pretproslom da ne pricamo... Da smo barem na proslom imali Antica za selektora :(

zarne?

pre 10 godina

sad sve ispočetka..a to znači da ćemo propustiti ko zna koliko narednih prvenstava..a konačno smo dobili nešto što lici na reprezentaciju, i to podmladjenu..ovo je jednom moralo da se desi,ništa se ne menja preko noći...

Realan

pre 10 godina

Piksi je najbolje resenje. Covek ima stav, glad, uticajan je. Kod njega bi svi igraci bili na nivou. On je najbolje resenje, mada cisto sumnjam da ce preuzeti kormilo reprezentacije. Jer su ga bukvalno mnogo vredjali zadnji put kad je bio na funkciju u ovoj nasoj nikakvoj drzavi !!!!

Кривокапић

pre 10 godina

Ајде што нисмо отишли на СП, нисмо ни залужили. Реално Белгија је далеко испред нас. Хрвати мало, али довољно да буду други. Туга је што смо испали из игре после трећег кола.
Променио си 45 играча у прве три утакмице.
Терао си инат и причао свашта.
Пре утакмице у Загребу више се причало о теби и Штимцу и о вину него о тактици.
Штимац и ти сте се загрлили, а ми смо изгубили птимивши два јефтина гола.
Изгзбули смо од Македоније без везе.
На клупи Сампдорије ћеш се задржати до пролећа и онда ти следи отказ.
Надам се да ће Толе да оде и стварно се надам да је ово са Тумбом неслана шала.

miki km

pre 10 godina

Srecno majstore. Napravio si
smenu generacije, vec si pri kraju oformio dobar tim i ukomponovao za veca dela, ali malo je vremena bilo.

KODAR78

pre 10 godina

Logicno je po tome kako trenutno stoje stvari, da reprezentaciju, preuzmu Vucic, Covic i Vesic. Bila bi to prava selektorska komisija, kao u dobra stara vremena.

anti - reklamozder

pre 10 godina

hvala ti Sinisa dodao si mi solidnu kvotu na tiket svake nedelje,samo cepam protiv sampdorije i eto kesha€. kad te bude najurila sampa sto brze nadji novi klub jer mi trebaju repa.

Igor

pre 10 godina

Odlicna vest za nas losa za Sampdoriju, jer nas vec sada bivsi selktor da ga nisu oterali izbacio bi Fiorentinu u seriju b.
Za kladionicare Sampdorija-Lacio 2
Za FSS zovite ili Tumbu ili Muslina za selektora.

Vlada

pre 10 godina

Čitam danas u novinama kako je FSS zatečen i da zato nije pronađena zamena. Samo kod nas se razmišlja tako. Selektor potpiše ugovor, obeća da će otići ako ne ode na SP, a onda kaže da će ostati ako ostane Karadžić. Tole je već odavno izjavio da samo zvanično treba da podnese ostavku, o Mihajloviću i Sampdoriji se priča danima, a mi naivni.

Neutron

pre 10 godina

Me sve je tO u redu, otisao, ne otisao, ali me interesuje, zasto si lagao pre par dana kada si izjavio da to o Sampdoriji je neistina i da nemas pojima o cemu se radi? Zasto lazes? Zar ne vidis kako su kratke noge u lazima? ZASTO SI BESPOTREBNO LAGAO???!!! ZASTO NE KAZES ISTINU I SAMO ISTINU? KOJI JE PROBLEM SA ISTINOM? Takvi nam vode fudbal, na celu sa onim, ma nemogu vise ni ime da mu spomenem, povraca mi se. Najgore je sto je ovaj Miha maciji kasalj za onog drugog.

ivke

pre 10 godina

Da je podneo ostavku posle utakmice u Makedoniji svi bi ga podrzali, ovako mislim da je ovo losa vest za reprezentaciju, jer je Mihajlovic konacno pronasao 14-15 igraca sa kojima je tim izgledao sjajno od utakmice sa Hrvatima pa na dalje. Sada ce doci novi selektor koji ce imati neke svoje favorite, pa treba to sve iz pocetka uigravati. Jedina dobra stvar u celoj prici je sto je Adem Ljajic od ovog trenutka ponovo reprezentativac Srbije.

Gerov

pre 10 godina

I ja sam tuzan. Samo nasa tuga ima kontra karakter!

Ko - i +. Ti sto ides - ja sto si uopste i dolazio.

Mnoooogo ali mnogo igraca si promenio i potrosio si 2 utakmice - samo dve, ako ne i manje. Dovoljno. I to nas je kostalo. Verujem iskreno da tebe manje boli nas neodlazak u Brazil. Ovom narodu, barem nekima od nas, samo takve stvari donesu koji trenutak srece, momenat sa drugarima uz utakmicu i pivo. Evo vec nekoliko godina nemamo ni to. I kad na to pomislim - padaju mi svakakve recenice na pamet.

Ipak - zelim ti puno srece.

Rodzer and out na ovu temu i tvoje ime uopste!

Zeleni Zub

pre 10 godina

Napokon. Sa zakasnjenjem. Nije ni trebao da bude selektor. Ne zbog losih rezultata, ni prvi ni poslednji, koliko zbog stavova, odnosa sa javnoscu, navijacima i fudbalerima. Umislio je da je veliki, a da to nicim nije zasluzio. Nadam se da se nece vracati, makar osvojio sve na klubskom nivou, dok ne postane bolji covek.

nemanja

pre 10 godina

Jedna od boljih vijesti za srpski reprezentativni fudbal. I ja bih podrzao Mihajlovica da se nije plasirao na EP ali da je svoj posao obavio kako treba, tj. da se nije inatio ne stavljajuci neke igrace u tim poput Matica, Subotiva, Ivanovica protiv Makedonije, Tadica itd itd. Da nije forsisao igrace koji utakmice svojih klubova prate sa tribina kao i Scepovica, Radovanovica, Stevanovica, da je objektivno priznao svoju krivicu a ne svaljivao na igrace itd itd.

Firmas

pre 10 godina

E konacno, sad da dodje neko narmalan kao sto su na primer Djukic,Antic,
Ivica Jovanovic ili mozda cak i Marko Nikolic iz Vojvodine koji je po meni najperspektivniji mladi trener u zemlji.
Golmani:Brkic,Stojkovic,Kahriman
Odbrana:Ivanovic,Rukavina,Vidic,Subotic,Nastasic,Bisevac,Tomovic,
Pejcinovic,Kolarov,Lomic
Sredina:Matic,Kuzmanovic,Fejsa,Milivojevic,Gudelj,Ignjovksi,Medojevic,
Basta,Tosic,Ljajic,Djuricic,Tadic,Markovic,Sulejmani,Jankovic
Napad:Djordjevic,Mitrovic,Djurdjic,S.Scepovic
Nadam se da cemo u sledecem periodu igrati u odprilike ovakvom sastavu, i da vise necemo gledati Radovanovica,Alena Stevanovica,Petrovica,Marka Scepovica i ostale igrace koji po meni nisu zasluzili da nose dres reprezentacije.

Gogi Bre

pre 10 godina

Hvala Bogu !!! Moga si ti to i malo bolje! Ali hteo si malo previse da izigravas sefa!! Antic je za tebe gospodin i 100 puta bolji trener!!!

DRAGON

pre 10 godina

Što si onda i dolazio, zar je to ta tvoja dugoročna vizija zbog koje na SP idu Hrvatska, Bosna , Belgija, a ne mi, kakav voluntarizam,pod plaštom uvođenja novih snaga za budućnost sakrivena nesposobnost i nedostatak pedagoške mudrosti da se kroz kombinaciju iskustva i mladosti obezbedi kakva takva budućnost našega fudbala kroz učešće u Brazilu, ovako jovo nanovo i ispočetka.

Ime i prezime

pre 10 godina

@stena Šta pričaš bre čoveče?!? Pa Miha nas je ukop'o. Sa igračima kakve imamo i moja pokojna baba bi sakupila više bodova. Sad kao nešto "konačno imamo igru". Ali samo u ovih par poslednjih, totalno NEBITNIH utakmica. Miha treba da vodi neki hor i tako to, a selektor treba da bude neko drugi.

mikele

pre 10 godina

Ha...stara priča.
Kakav god da je, nešto je dobro započeo pred kraj mandata.
A što se tiče svetskog prvenstva, da li iko realan misli da smo po kvalitetu mogli da budemo iznad trećeg mesta?

Ivan

pre 10 godina

Treba da te bude sramota. Toliko si gluposti napravio za ovih godinu i po dana da to neko ne bi uspeo ni za 15 godina. Meni je sumnjiv, i mislim da bi to neko morao posle odlaska i Toleta i ekipe, da istrazi sastav i vodjenje ekipe na utakmici protiv hrvatske u zagrebu. Mislim da si tu sve uradio namerno i svesno kako bi svoju ekipu odveo u poraz.

cex

pre 10 godina

i to je ta vizija stvaranja ekipe?? da na pola puta hladno odes?? a 5 mjeseci govoris da ti treba vrijeme da sastavis ekipu... KOLIKO JADNO!

dado

pre 10 godina

daleko ti lepa kuca. imali smo laku grupu za odlazak u Brazil, izgubili naivno mnogo bodova, čak pukli i od makedonije što uopšte nije lako, i sad opet čekamo 4 godine bez takmičenja. Tako i život prodje
dok vi podmladjujete ekipe svaki put. Ne lipši magare do zelene trave.

znanje-imanje

pre 10 godina

Pa podosta bedno. Ako je tužan - pa što onda ide? Ako novac nije imao ulogu - što je uzeo 700 000 Eu za napor da se NE kvalifikujemo? Što je lagao do pre neki dan da ne odlazi kada su pregovori već bili skoro gotovi?
Umesto da smo najzad, NAJZAD na sredini postavili dva igrača koji vrede, Matića i Ljajića i pridodavali talente - on ih je eliminisao?! A najbtnija utakmica koja je morala da se dobije, protiv Makedonije, odigrana je "iznenađenjem" tj. bez Ivanovića?

Ja se u komplikovanu igru fudbala ne razumem dovoljno ali samo na zdravu pamet i minimum pristojnosti bio bih 100% manje loš selektor.

Piksi

pre 10 godina

Ovim putem želim da se zahvalim rukovodstvu Sampdorije, što je spasila reprezentaciju Srbije! Nadam se da ćemo sa mnom imati više uspjeha! SIgurno je da ću dati sve od sebe. I za reprezentaciju će igrati samo najbolji, bez obzira na glasovne predispozicije i mogućnosti. Važna je samo igra i zalaganje na terenu! Pozdrav svima i vidimo se uskoro. D.S.

vanbasten

pre 10 godina

Definitivno najgori selektor ikada. Jedini krivac za neuspeh,niko drugi. Boli ga uvo, kao tuzan......uzeo pare, pravio se frajer sa ekipom obecavajuci da ce to da legne sve jednog dana, a pritom nije zvao najbolje igrace. Sa ovakvim ponasanjem bi u nekoj normalnoj drzavi prvo bio dobro pretucen,zatim kaznjen I odgovarao bi za sva svoja dela I izjave. ali u Srbiji moze sve, pa tako I jedan neobrazovani neandertalac da bude selektor fudbalske reprezentacije. Ne bih zeleo da vidim njega I njemu slicne u srpskom fudbalu u buducnosti. Ajde jednom da budemo slozni I pametni I otkacimo se ovakvih govana

dobri duh

pre 10 godina

Bez obzira na navijačke podele, mislim da je glupo (kao zakleti grobar) da se Siniša odbaci iz reprezentacije, jer nas nije odveo na svetsko prvenstvo!
Od kad smo mi neka fudbalska velesila?
Podmladi selekciju i bori se, a ne slušaj neke novinarčiće popur Milojka, Kovija, Raleta i Koraja!!!
Sve go strucnjak!!!!

Sarkazam

pre 10 godina

Jao, pa otkud sad to? Do pre nekidan si pričao jednu priču, sad drugu. A da, sve je to deo posla. Igrač odličan, trener 0! Mister X!

MarePozarevac

pre 10 godina

Licno ja sam polovicno zadovoljan...otarasio se nekih Jovanovica i Krasica koji realno i ne zasluzuju da igraju, fin kostur reprezentacije je napravio ali izostavljanjem Ljaljica, Boskovica i Matica a forsranjem nekih Scepovica, Mijailovica, Radovanovica sve mu je to palo u vodu ali imamo perspektivnu reprezentaciju samo da uspeh ne izostane u sledecim kvalifikacijama.

Buca Krtalic

pre 10 godina

Sad se stiče utisak da je Mihajlović bio selektor sve dok nije sačekao 'dobru' ponudu nekog kluba pa se onda zahvalio FSS-u uz pomenuti komentar. To je pomalo sebično od njega jer da je hteo otišao bi ranije iako su rezultati navodili na to,ali ovako je sačekao drugu stolicu na koju će sesti posle čini se neuspelog selektorskog posla koji je obavio.

41+

pre 10 godina

Da ne bude nesporazuma..odlazak ovog coveka je veliki trenutak za srpski sport..ali kako se samo grevito drzao za selektorsko mesto..do prve ponude..koju niko, pa ni on nije ocekivao, posle nacina na koju je vodio nasu selekciju..valjda je posle ove njegove izjave, i zadnjoj naivcini jasno o kakvom se, pre svega, coveku radi..o trenerskim kvalitetima je iluzorno pricati..

degra

pre 10 godina

možda i nije loš trener, ali je isključivi krivac za neodlazak u Brazil i morao je letiti odmah nakon poraza u Makedoniji. Inaćenje i nepozivanje Ljajića i Matića koštalo nas je Brazila.

Tvrtko

pre 10 godina

Možda nije najbolji trener, ali je odličan biznismen. Uspeo je opstati na klupi Srbije nakon katastrofalnih rezultata, uspeo je uveriti deo javnosti da je to uspeh i na kraju dobiti novi posao. Njegov kolega Štimac je doveo Hrvatsku do baraža, u direktnom dvoboju sa Srbijom uzeo 4 boda, i verovatno završio trenersku karijeru. Sad je Hrvatska u Brazilu, a mi se igramo sami sa sobom.

Shomi

pre 10 godina

„Odlučio sam da napustim reprezentaciju Srbije. Tužan sam zbog toga“, rekao je Mihajlović.

Ti si tuzan, ali smo mi srecni!!!

p.s. Povedi i Toleta da ti bude predsednik u Sampi.
p.p.s. Sampa u Seriji B sledece sezone.

ja

pre 10 godina

Sa jedne strane hvala mu sto je ubacio novu generaciju fudbalera u A selekciju

Sa druge strane samo njegova krivica su porazi od Makedonije i Hrvatske, koji su nas kostali plasmana na svetsko prvenstvo

Sve u svemu srecno u daljoj karijeri, a nadajmo se da ce novi selektor biti pametniji i manje tvrdoglav nego Sinisa

Nenad39

pre 10 godina

Da je sreca da kod nas nisi ni dolazio!!!Putuj neuspesni treneru bez odgovornosti tvoje i onog sto te postavio.Vidi ima li tamo jedno mesto da povedes i njega!!!

ams

pre 10 godina

Vidi tebra, obzirom da smo na 'postedi' dok ne prodje Brazil 2014., lagano ti zavrsi sezonu s Dorianima, pa nam se vrati, ako vec tamo ne bude islo. Laganica, samo da ti ne bude mnogo tesko i da mi ne budes tuzan, zdravlje je ipak najvaznije. Onaj zon, opusteno beogradski...

херцеѓ нови

pre 10 godina

хвала боѓу што је услишио моју жељу! још да оде и толе, и уз некоѓ фудбалскоѓ а не музичкоѓ селектора, одемо на ЕП.

Aleksandar BG

pre 10 godina

Da li ces i u Sampdoriju da vodis svoje vedete-Stevanovica,Radovanovica i ostalu boraniju i anonimuse zbog kojih smo i izgubili od Makedonaca i Hrvata..Sram te bilo zbog svega i zato sto se danas svi jadno osecamo gledajuci kako smesni Hrvati slave put u Brazil

Pex- Gro

pre 10 godina

I dusmani su poceli da likuju,jer su videli da je dobar trener I da ce nesto napraviti od reprezentacije Srbije. I svaki sledeci koji bude dosao,nastavice ono sto je on zapoceo I bice mu lakse ,i to mnogo lakse,a niko nije smeo da stisne m... I da uradi ono sto je on uradio. Sinisa,ako ovo citas,HVALA TI NA SVEMU. :-) Isterali su te tupavi mediji,koji su u stanju da izazovu rat,a komoli da oteraju trenera sa klupe.

konzerva

pre 10 godina

da lova nema veze onda bi otisao u decembru. rekao si da nikada ne bi otisao sam dok ne istekne ugovor. bogu hvala pa ode. nadam se da se nikada neces vratiti na klupu srbije. srecan put i jos jednom hvala sampdoriji.

Shevchenko

pre 10 godina

Vecheras su se za nash reprezentativni fudbal desile dve divne stvari...Mladi pobedili zabare i otishao tolehajlovic....Josh da se reshimo predsednika i svetlo u tunelu se nazire...Nije sve vishe tako crno

ja

pre 10 godina

Sa jedne strane hvala mu sto je ubacio novu generaciju fudbalera u A selekciju

Sa druge strane samo njegova krivica su porazi od Makedonije i Hrvatske, koji su nas kostali plasmana na svetsko prvenstvo

Sve u svemu srecno u daljoj karijeri, a nadajmo se da ce novi selektor biti pametniji i manje tvrdoglav nego Sinisa

Zeleni Zub

pre 10 godina

Napokon. Sa zakasnjenjem. Nije ni trebao da bude selektor. Ne zbog losih rezultata, ni prvi ni poslednji, koliko zbog stavova, odnosa sa javnoscu, navijacima i fudbalerima. Umislio je da je veliki, a da to nicim nije zasluzio. Nadam se da se nece vracati, makar osvojio sve na klubskom nivou, dok ne postane bolji covek.

Neutron

pre 10 godina

Me sve je tO u redu, otisao, ne otisao, ali me interesuje, zasto si lagao pre par dana kada si izjavio da to o Sampdoriji je neistina i da nemas pojima o cemu se radi? Zasto lazes? Zar ne vidis kako su kratke noge u lazima? ZASTO SI BESPOTREBNO LAGAO???!!! ZASTO NE KAZES ISTINU I SAMO ISTINU? KOJI JE PROBLEM SA ISTINOM? Takvi nam vode fudbal, na celu sa onim, ma nemogu vise ni ime da mu spomenem, povraca mi se. Najgore je sto je ovaj Miha maciji kasalj za onog drugog.

Ime i prezime

pre 10 godina

@stena Šta pričaš bre čoveče?!? Pa Miha nas je ukop'o. Sa igračima kakve imamo i moja pokojna baba bi sakupila više bodova. Sad kao nešto "konačno imamo igru". Ali samo u ovih par poslednjih, totalno NEBITNIH utakmica. Miha treba da vodi neki hor i tako to, a selektor treba da bude neko drugi.

41+

pre 10 godina

Da ne bude nesporazuma..odlazak ovog coveka je veliki trenutak za srpski sport..ali kako se samo grevito drzao za selektorsko mesto..do prve ponude..koju niko, pa ni on nije ocekivao, posle nacina na koju je vodio nasu selekciju..valjda je posle ove njegove izjave, i zadnjoj naivcini jasno o kakvom se, pre svega, coveku radi..o trenerskim kvalitetima je iluzorno pricati..

Vlada

pre 10 godina

Čitam danas u novinama kako je FSS zatečen i da zato nije pronađena zamena. Samo kod nas se razmišlja tako. Selektor potpiše ugovor, obeća da će otići ako ne ode na SP, a onda kaže da će ostati ako ostane Karadžić. Tole je već odavno izjavio da samo zvanično treba da podnese ostavku, o Mihajloviću i Sampdoriji se priča danima, a mi naivni.

vanbasten

pre 10 godina

Definitivno najgori selektor ikada. Jedini krivac za neuspeh,niko drugi. Boli ga uvo, kao tuzan......uzeo pare, pravio se frajer sa ekipom obecavajuci da ce to da legne sve jednog dana, a pritom nije zvao najbolje igrace. Sa ovakvim ponasanjem bi u nekoj normalnoj drzavi prvo bio dobro pretucen,zatim kaznjen I odgovarao bi za sva svoja dela I izjave. ali u Srbiji moze sve, pa tako I jedan neobrazovani neandertalac da bude selektor fudbalske reprezentacije. Ne bih zeleo da vidim njega I njemu slicne u srpskom fudbalu u buducnosti. Ajde jednom da budemo slozni I pametni I otkacimo se ovakvih govana

KODAR78

pre 10 godina

Logicno je po tome kako trenutno stoje stvari, da reprezentaciju, preuzmu Vucic, Covic i Vesic. Bila bi to prava selektorska komisija, kao u dobra stara vremena.

anti - reklamozder

pre 10 godina

hvala ti Sinisa dodao si mi solidnu kvotu na tiket svake nedelje,samo cepam protiv sampdorije i eto kesha€. kad te bude najurila sampa sto brze nadji novi klub jer mi trebaju repa.

Tvrtko

pre 10 godina

Možda nije najbolji trener, ali je odličan biznismen. Uspeo je opstati na klupi Srbije nakon katastrofalnih rezultata, uspeo je uveriti deo javnosti da je to uspeh i na kraju dobiti novi posao. Njegov kolega Štimac je doveo Hrvatsku do baraža, u direktnom dvoboju sa Srbijom uzeo 4 boda, i verovatno završio trenersku karijeru. Sad je Hrvatska u Brazilu, a mi se igramo sami sa sobom.

cex

pre 10 godina

i to je ta vizija stvaranja ekipe?? da na pola puta hladno odes?? a 5 mjeseci govoris da ti treba vrijeme da sastavis ekipu... KOLIKO JADNO!

znanje-imanje

pre 10 godina

Pa podosta bedno. Ako je tužan - pa što onda ide? Ako novac nije imao ulogu - što je uzeo 700 000 Eu za napor da se NE kvalifikujemo? Što je lagao do pre neki dan da ne odlazi kada su pregovori već bili skoro gotovi?
Umesto da smo najzad, NAJZAD na sredini postavili dva igrača koji vrede, Matića i Ljajića i pridodavali talente - on ih je eliminisao?! A najbtnija utakmica koja je morala da se dobije, protiv Makedonije, odigrana je "iznenađenjem" tj. bez Ivanovića?

Ja se u komplikovanu igru fudbala ne razumem dovoljno ali samo na zdravu pamet i minimum pristojnosti bio bih 100% manje loš selektor.

mad max

pre 10 godina

Odavno nisam video lošijeg čoveka od ovog Mihajlovića. A sećam ga se još dok sam bio klinac...i koliko smo tada svi imali pozitivno mišljenje o njemu. Ovo je zaista neshvatljivo...niti je napravio tim (ovo pred kraj se ne računa, dovoljno je reći da maltene niko nije hteo sa nama da odigra pripremnu utakmicu), niti je napravio rezultat (a ladno nas je sve okačinjao na mambu i pravio idiotima na svakoj press konferenciji za vreme svog „mandata“), maznuo 700k eura za ispadanje, mučio nas zadnjih desetak dana od kada su počele da se pojavljuju informacije o Sampdoriji, i dalje nas pravio ludim (kao on pojma nema, nije tačno), predsednik FSS koji izjavljuje „Siniša je garant uspeha“, a onda sinoć posle par rečenica bukvalno pobegne za Italiju! Odvratno, ružno i jadno. Ja bi mu sad i ukinuo pasoš, proglasio nepoželjnom osobom, ili ga bar javno prozvao zbog svega.

Shomi

pre 10 godina

„Odlučio sam da napustim reprezentaciju Srbije. Tužan sam zbog toga“, rekao je Mihajlović.

Ti si tuzan, ali smo mi srecni!!!

p.s. Povedi i Toleta da ti bude predsednik u Sampi.
p.p.s. Sampa u Seriji B sledece sezone.

Buca Krtalic

pre 10 godina

Sad se stiče utisak da je Mihajlović bio selektor sve dok nije sačekao 'dobru' ponudu nekog kluba pa se onda zahvalio FSS-u uz pomenuti komentar. To je pomalo sebično od njega jer da je hteo otišao bi ranije iako su rezultati navodili na to,ali ovako je sačekao drugu stolicu na koju će sesti posle čini se neuspelog selektorskog posla koji je obavio.

nemanja

pre 10 godina

Jedna od boljih vijesti za srpski reprezentativni fudbal. I ja bih podrzao Mihajlovica da se nije plasirao na EP ali da je svoj posao obavio kako treba, tj. da se nije inatio ne stavljajuci neke igrace u tim poput Matica, Subotiva, Ivanovica protiv Makedonije, Tadica itd itd. Da nije forsisao igrace koji utakmice svojih klubova prate sa tribina kao i Scepovica, Radovanovica, Stevanovica, da je objektivno priznao svoju krivicu a ne svaljivao na igrace itd itd.

Gogi Bre

pre 10 godina

Hvala Bogu !!! Moga si ti to i malo bolje! Ali hteo si malo previse da izigravas sefa!! Antic je za tebe gospodin i 100 puta bolji trener!!!

ivke

pre 10 godina

Da je podneo ostavku posle utakmice u Makedoniji svi bi ga podrzali, ovako mislim da je ovo losa vest za reprezentaciju, jer je Mihajlovic konacno pronasao 14-15 igraca sa kojima je tim izgledao sjajno od utakmice sa Hrvatima pa na dalje. Sada ce doci novi selektor koji ce imati neke svoje favorite, pa treba to sve iz pocetka uigravati. Jedina dobra stvar u celoj prici je sto je Adem Ljajic od ovog trenutka ponovo reprezentativac Srbije.

DRAGON

pre 10 godina

Što si onda i dolazio, zar je to ta tvoja dugoročna vizija zbog koje na SP idu Hrvatska, Bosna , Belgija, a ne mi, kakav voluntarizam,pod plaštom uvođenja novih snaga za budućnost sakrivena nesposobnost i nedostatak pedagoške mudrosti da se kroz kombinaciju iskustva i mladosti obezbedi kakva takva budućnost našega fudbala kroz učešće u Brazilu, ovako jovo nanovo i ispočetka.

Shevchenko

pre 10 godina

Vecheras su se za nash reprezentativni fudbal desile dve divne stvari...Mladi pobedili zabare i otishao tolehajlovic....Josh da se reshimo predsednika i svetlo u tunelu se nazire...Nije sve vishe tako crno

dado

pre 10 godina

daleko ti lepa kuca. imali smo laku grupu za odlazak u Brazil, izgubili naivno mnogo bodova, čak pukli i od makedonije što uopšte nije lako, i sad opet čekamo 4 godine bez takmičenja. Tako i život prodje
dok vi podmladjujete ekipe svaki put. Ne lipši magare do zelene trave.

Aleksandar BG

pre 10 godina

Da li ces i u Sampdoriju da vodis svoje vedete-Stevanovica,Radovanovica i ostalu boraniju i anonimuse zbog kojih smo i izgubili od Makedonaca i Hrvata..Sram te bilo zbog svega i zato sto se danas svi jadno osecamo gledajuci kako smesni Hrvati slave put u Brazil

Piksi

pre 10 godina

Ovim putem želim da se zahvalim rukovodstvu Sampdorije, što je spasila reprezentaciju Srbije! Nadam se da ćemo sa mnom imati više uspjeha! SIgurno je da ću dati sve od sebe. I za reprezentaciju će igrati samo najbolji, bez obzira na glasovne predispozicije i mogućnosti. Važna je samo igra i zalaganje na terenu! Pozdrav svima i vidimo se uskoro. D.S.

konzerva

pre 10 godina

da lova nema veze onda bi otisao u decembru. rekao si da nikada ne bi otisao sam dok ne istekne ugovor. bogu hvala pa ode. nadam se da se nikada neces vratiti na klupu srbije. srecan put i jos jednom hvala sampdoriji.

Ivan

pre 10 godina

Treba da te bude sramota. Toliko si gluposti napravio za ovih godinu i po dana da to neko ne bi uspeo ni za 15 godina. Meni je sumnjiv, i mislim da bi to neko morao posle odlaska i Toleta i ekipe, da istrazi sastav i vodjenje ekipe na utakmici protiv hrvatske u zagrebu. Mislim da si tu sve uradio namerno i svesno kako bi svoju ekipu odveo u poraz.

degra

pre 10 godina

možda i nije loš trener, ali je isključivi krivac za neodlazak u Brazil i morao je letiti odmah nakon poraza u Makedoniji. Inaćenje i nepozivanje Ljajića i Matića koštalo nas je Brazila.

brzo

pre 10 godina

Ja sta je fudbalski strucnjaka i znalaca u ovoj Srbiji, neverovatno, bas se cudim kako do sad nismo uzeli bar dva svetska i 3-4 evropska prvenstva!?

MarePozarevac

pre 10 godina

Licno ja sam polovicno zadovoljan...otarasio se nekih Jovanovica i Krasica koji realno i ne zasluzuju da igraju, fin kostur reprezentacije je napravio ali izostavljanjem Ljaljica, Boskovica i Matica a forsranjem nekih Scepovica, Mijailovica, Radovanovica sve mu je to palo u vodu ali imamo perspektivnu reprezentaciju samo da uspeh ne izostane u sledecim kvalifikacijama.

Sarkazam

pre 10 godina

Jao, pa otkud sad to? Do pre nekidan si pričao jednu priču, sad drugu. A da, sve je to deo posla. Igrač odličan, trener 0! Mister X!

ams

pre 10 godina

Vidi tebra, obzirom da smo na 'postedi' dok ne prodje Brazil 2014., lagano ti zavrsi sezonu s Dorianima, pa nam se vrati, ako vec tamo ne bude islo. Laganica, samo da ti ne bude mnogo tesko i da mi ne budes tuzan, zdravlje je ipak najvaznije. Onaj zon, opusteno beogradski...

Кривокапић

pre 10 godina

Ајде што нисмо отишли на СП, нисмо ни залужили. Реално Белгија је далеко испред нас. Хрвати мало, али довољно да буду други. Туга је што смо испали из игре после трећег кола.
Променио си 45 играча у прве три утакмице.
Терао си инат и причао свашта.
Пре утакмице у Загребу више се причало о теби и Штимцу и о вину него о тактици.
Штимац и ти сте се загрлили, а ми смо изгубили птимивши два јефтина гола.
Изгзбули смо од Македоније без везе.
На клупи Сампдорије ћеш се задржати до пролећа и онда ти следи отказ.
Надам се да ће Толе да оде и стварно се надам да је ово са Тумбом неслана шала.

s

pre 10 godina

Kakav Jankovic bre ko to lupa? Drulovic moze jer je kao covek pozitivniji, ima ogromno iskustvo I svetla trenerska buducnost je pred njim...

херцеѓ нови

pre 10 godina

хвала боѓу што је услишио моју жељу! још да оде и толе, и уз некоѓ фудбалскоѓ а не музичкоѓ селектора, одемо на ЕП.

Pex- Gro

pre 10 godina

I dusmani su poceli da likuju,jer su videli da je dobar trener I da ce nesto napraviti od reprezentacije Srbije. I svaki sledeci koji bude dosao,nastavice ono sto je on zapoceo I bice mu lakse ,i to mnogo lakse,a niko nije smeo da stisne m... I da uradi ono sto je on uradio. Sinisa,ako ovo citas,HVALA TI NA SVEMU. :-) Isterali su te tupavi mediji,koji su u stanju da izazovu rat,a komoli da oteraju trenera sa klupe.

Nenad39

pre 10 godina

Da je sreca da kod nas nisi ni dolazio!!!Putuj neuspesni treneru bez odgovornosti tvoje i onog sto te postavio.Vidi ima li tamo jedno mesto da povedes i njega!!!

Gerov

pre 10 godina

I ja sam tuzan. Samo nasa tuga ima kontra karakter!

Ko - i +. Ti sto ides - ja sto si uopste i dolazio.

Mnoooogo ali mnogo igraca si promenio i potrosio si 2 utakmice - samo dve, ako ne i manje. Dovoljno. I to nas je kostalo. Verujem iskreno da tebe manje boli nas neodlazak u Brazil. Ovom narodu, barem nekima od nas, samo takve stvari donesu koji trenutak srece, momenat sa drugarima uz utakmicu i pivo. Evo vec nekoliko godina nemamo ni to. I kad na to pomislim - padaju mi svakakve recenice na pamet.

Ipak - zelim ti puno srece.

Rodzer and out na ovu temu i tvoje ime uopste!

psl

pre 10 godina

Pre neki dan sam pročitala da nema govora o Samdoriji a sad gotova stvar. Zaista mi nije jasno što su Mihajloviću potrebne takve laži i da se još više bruka. Srećno mu bilo a mi sigurno nismo tužni. Da se Antić vrati teško, dok i ovi ostali saveza negde ne odu. Jedini je problem što takvi niti imaju gde da odu niti bilo kome trebaju.

Firmas

pre 10 godina

E konacno, sad da dodje neko narmalan kao sto su na primer Djukic,Antic,
Ivica Jovanovic ili mozda cak i Marko Nikolic iz Vojvodine koji je po meni najperspektivniji mladi trener u zemlji.
Golmani:Brkic,Stojkovic,Kahriman
Odbrana:Ivanovic,Rukavina,Vidic,Subotic,Nastasic,Bisevac,Tomovic,
Pejcinovic,Kolarov,Lomic
Sredina:Matic,Kuzmanovic,Fejsa,Milivojevic,Gudelj,Ignjovksi,Medojevic,
Basta,Tosic,Ljajic,Djuricic,Tadic,Markovic,Sulejmani,Jankovic
Napad:Djordjevic,Mitrovic,Djurdjic,S.Scepovic
Nadam se da cemo u sledecem periodu igrati u odprilike ovakvom sastavu, i da vise necemo gledati Radovanovica,Alena Stevanovica,Petrovica,Marka Scepovica i ostale igrace koji po meni nisu zasluzili da nose dres reprezentacije.

dejan

pre 10 godina

ovaj covek obraza nema. ova generacija je bila viceprvak evrope u mladjim selekcijama sa Pizonom kao trenerom. ovo su sve "skolovani igraci". taman i da su bili apsolutno protiv njega fudbalski bi uzeli vise bodova. stoga putuj covece, tvoju sujetu i tupave izjave necemo vise slusati.

predrag

pre 10 godina

tuzno kako nasa reprezentacija sluzi kao zakrpa neafirmisanim trenerima i igracima, ovog niko nije hteo pre dolaska cim mu je neko ponudio ugovor otiso je i hvala bogu, ako voli svoju zemlju a pare mu nisu problem zasto ih je uzeo od Srbije !!! i tuzno i zalosno i smesno a on nije jedini koliko su placali Anticu ?hehehe jako zalosno.

dobri duh

pre 10 godina

Bez obzira na navijačke podele, mislim da je glupo (kao zakleti grobar) da se Siniša odbaci iz reprezentacije, jer nas nije odveo na svetsko prvenstvo!
Od kad smo mi neka fudbalska velesila?
Podmladi selekciju i bori se, a ne slušaj neke novinarčiće popur Milojka, Kovija, Raleta i Koraja!!!
Sve go strucnjak!!!!

gusar

pre 10 godina

Kako su ovde ljudi kratkog pamcena i pameti, ako je Mihajlovic bio jedini problem blago nama (nije on neki trener ali nama ni Ferguson nebi valjao).Problem je u razniraznim menadzerima,fss,Toletu,drzavi...Smesno je ovi sto smenjuju su jos gori Dzaja,Terza i ostala kompanija.Sve u svemu od naseg fudbala nema nista,doduse mi u fudbalu nikad nismo bili neka sila.

mikele

pre 10 godina

Ha...stara priča.
Kakav god da je, nešto je dobro započeo pred kraj mandata.
A što se tiče svetskog prvenstva, da li iko realan misli da smo po kvalitetu mogli da budemo iznad trećeg mesta?

Realan

pre 10 godina

Piksi je najbolje resenje. Covek ima stav, glad, uticajan je. Kod njega bi svi igraci bili na nivou. On je najbolje resenje, mada cisto sumnjam da ce preuzeti kormilo reprezentacije. Jer su ga bukvalno mnogo vredjali zadnji put kad je bio na funkciju u ovoj nasoj nikakvoj drzavi !!!!

sad ce da pokidamo...

pre 10 godina

@Sad kada nas pojacaju Ljajic Matic i ekipa ima da pokidamo kvalifikacije za Euro, mogu i ja da budem selektor.
(Jonny_SPQR, 19. novembar 2013 23:00)

Jeste, i u nizu cemo prvo da uzmemo evropsko, pa onda svjetsko prvenstvo. Poznato je da smo uvijek bili fudbalska velesila. Koliko puta smo samo docekali nase fudbalere ispred skupstine, i ludovali s njima do kasno u noc... eh, to su dani bili... a zbog ovog Mihajlovica, ustvari, zbog neigranja Matica i Ljajica, preskocismo 3 zadnja evropska, i izblamirasmo se na proslom svjetskom, a o pretproslom da ne pricamo... Da smo barem na proslom imali Antica za selektora :(

Zlatko

pre 10 godina

I deo:
250 komentara, a možda jedan ili dva sa navijačkom podelom.
Pričamo o reprezentaciji. Zvezdaš sam, ali nemam problem da vidim Partizanove igrače ili trenere ako to zaslužuju. Hoću u reprezentaciji i Ljajića, i Sulejmanija, i Nastasića, i Mitrovića... Antiću svaka čast, ujedinio je fudbalsku Srbiju i samo je uklopio ono najbolje što smo imali u tom trenutku i time pokazao da je veliki trener. A to njegovo samo bilo je dovoljno da budemo ispred Francuza i Rumuna. Tada smo dobili Rumune u gostima. Jednu sasvim pristojnu reprezentaciju. U proteklih nekoliko godina ne sećam se neke pobede na strani protiv neke jače ekipe osim te. A koliko je ta pobeda teška videlo se sad, kad ni u Belgiji, ni u Hrvatskoj nismo uzeli ni bod. A zašto je Antić smenjen? Zbog 1:1 sa Slovenijom u Beogradu, u drugom kolu kvalifikacija, u jeseni nakon SP-a.
Posle njega nesrećni Pižon. Sa Antićevom ekipom uz poneku izmenu. Šta god mislili o njemu i kakvu god igru imali ili nemali čovek je bez borbe izgubio u Italiji, imao i poraz od Jermenije, ali je imao šansu do poslednje utakmice. Da je onaj penal realizovan naši bi imali još 30 minuta za još jedan gol, pobedu i baraž. Dakle, Pižon je napravio isti rezultat kao Mihajlović, ali je imao šansu za plasman do 60. minuta poslednje utakmice. Penal je mogao da promaši bilo ko, ali je Vidić bio prozvan.

Zlatko

pre 10 godina

II deo: Mihajlović. Svaki normalan trener bi pustio Nastasića, Tadića, Sulejmanija, Đuričića, Đorđevića... On tu nije ništa epohalno uradio. Ali bi svako normalan pustio i Ljajića, Matića i pokušao da se ne odrekne Vidića tako lako. Pre Škotske svi smo mislili da su oni crteži samo italijanski trikovi. Protiv Velsa smo videli koliko klinci mogu kad im se da sloboda. I onda kreću biseri, svađa sa Saletom i Banetom, jednom se uzima broj jer otkad to bek nosi 11, drugi se ostavlja na klupi koji sedi na klupi jedino ako Čelzi igra protiv trećeligaša u kupu i koji i kad pogreši dobar je Murinju, Skolariju, Anćelotiju ali nije dobar našem Siniši. Vrhunac Zagreb. Pogađalice sa novinarima i izlazak sa jarićima pred vukove. Tada su mu trebali Janković i Jovanović, igrači koji imaju određenu sportsku drskost i aroganciju, koju je posedovao i sam selektor. To je prelilo čašu i tada je morao da ode. To je bila peta utakmica u cilusu. Kakvu god imali igru i ko god bio selektor ovo su prve kvalifikacije nakon sankcija u kojima šanse za plasman gubimo nakon četvrte utakmice još u oktobru mesecu. A početak? Kako neko može da preuzme reprezentaciju (bilo koju,a ne svoju zemlju) i da kaže da nije cilj Svetsko prvenstvo koje se pri tome igra u „najfudbalskijoj“ zemlji na svetu? Svakom fudbaleru je san SP. A Mihajlović i Tole su svima, i fudbalerima i navijačima, taj san srušili još na početku.

Igor

pre 10 godina

Odlicna vest za nas losa za Sampdoriju, jer nas vec sada bivsi selktor da ga nisu oterali izbacio bi Fiorentinu u seriju b.
Za kladionicare Sampdorija-Lacio 2
Za FSS zovite ili Tumbu ili Muslina za selektora.

Sumadinac91

pre 10 godina

Firmas
Tebra 23 igraca maksimalno mogu da se pozovu te stoga:
Golmani
1.Stojkovic,jeste da ga delije ne vole ali boljeg trenutno nemamo(makar ja ne znam ni za jednog);
2 i 3 golman nemam pojma svi su kiksare teske
Odbrana:
4-Ivanovic;5-Subotic;6-Nastasic;7-Pejcinovic;8-Kolarov;9-Bisevac;10-Basta
Sredina:
11-Matic;12-Fejsa;13-Gudelj;14-Medojevic;15-Tosic;16-Djuricic;17-Tadic;18-Markovic;19-Sulejmani;20-Ljajic
Napad:
21-Mitrovic;22-Djordjevic;23-Djurdjic
To je po meni neka osnova,sad ima tu jos par igraca koji mogu da igraju za nas i za strane reprezentacije a za koje(valjda) savez zna bolje nego ja a koji bi mogli/trebali da dobiju poziv+sacekati ko ce jos od mladjih igraca da se pokaze(i dokaze) te i njih postepeno ubacivati.
Ovakav sastav nam daje mogucnost da igramo npr. i 4-5-1 ali i 3-4-3(Markovic,Sulejmani pa cak i Djuricic mogu da igraju i igrali su u spicu u svojim klubovima).
Sad sve zavisi od selektora i kakvu taktiku voli da igra,sa 20 zadnjih veznih i stopera ne mozemo da uradimo nista to je prevazidjen fudbal a i nemamo mi disciplinu Italijana i Grka za igranje bunkera(brzo se uspanice igraci kada im lopta seta oko gola).
PS ELLA HELLAS :D

Mile lopove

pre 10 godina

Odlazim odlazim... Idem si ja.
Samo je unistio 4 godine stvaranje Anticevog tima, a da je znao mogli smo da se plasiramo u Brazil.

ceda velja

pre 10 godina

Prvi trening sampdorije pod Sinisom. Júnior da Costa nemoj mi taj flax tako glasno,Castellini idi u drugi red i hocu to lalala,la la la zustrije, Obiang ne mozes ti sine da budes tenor i tacka,ti si vise za sopran. Wszo³ek gde gledas kad dirigujem,jesam li ja dirigent ili ti,zato ste dovde i dosli,idemo opet polako,jedan dva...

Vujadin

pre 10 godina

Bilo bi najbolje da je ostao, posto je sklopio fantastican tim, u trenutku kada niko nije hteo da preuzme Srbiju on je imao hrabrosti i uveo mlade igrace i napravio smenu generacije kada je bilo kasno za to, kada je bilo vreme za to trebalo je da se ubacuje jedan po jedan mlad igrac, ali ne niko nije bio dovoljno strucan za vec su se forsirali igraci koji su kada su imali u proseku 23-27 godina stvarno bili dobri ali kako je moglo od njih da se ocekuje da dobro igraju i sa 34.Nije istina da Miha forsira samo igrace iz Partizana, dolazili su na pocetku iz Zvezde i Mijailovic, Mladenovic ,Maksimovic... ali samo je Mijivojevic pokazao da ima kvalitet da u kontinuitetu pokazuje dobre meceve, to govorim kao zvezdas i krivo mi je sto mnogi pljuju Mihajilovica koji je uveo red i siguran sam da je on ostao ne bi nam se dogodila situacija da na Svetskom prvenstvu gubimo od tamo nekih timova koji su usli samo zbog lake grupe.Voleo bih da Piksi ili Djukic zamene Mihu ali realnija opcija je Piksi posto Djukic vec ima angazman.

Psiholog

pre 10 godina

Ti ljudi ne shvataju koliku imaju odgovornost.
Fudbal je a posebno Mondijal, najvaznija stvar svakog normalnog muškarca, a koji ima uticaj na naciju, u rasponu od mentaliteta i ekonomije do genetskih promena pojedinaca i grupa.

Ivan

pre 10 godina

Gde ima trener prava da bira nadredjene,kako je ovaj ocekivao da ima ljude iznad sebe po zelje i sa ganancijom ostanka na funkcijama,strasno...Nego cuvali su ga kad je reprezentacija tonula kroz kvalif. i nije smenjen pa sad on cuva njih,pokusao je bar tako...

zarne?

pre 10 godina

sad sve ispočetka..a to znači da ćemo propustiti ko zna koliko narednih prvenstava..a konačno smo dobili nešto što lici na reprezentaciju, i to podmladjenu..ovo je jednom moralo da se desi,ništa se ne menja preko noći...

S.C.

pre 10 godina

Kako samo nema ni malo integriteta.Pricao je kako je to smena generacija(pritom je svakih godinu dana smena generacije), kako treba vremena da se izgradi tim I onda ode na na pola nego na prvoj petini puta.Zasto si se prihvatao posla ako znas da pravljenje tima traje duze a ti odes posle godinu dana?!!Posle katastrofalnih poraza ni jednom nisam video da ti je bilo zao, da si se potresao,da si bio besan na nekoga zbog poraza sve je bilo otprilike kakve ima veze, sta da radim,bice bolje, lako cemo...Uzeo covek ogromne pare, isto ovakve rezultate je mogao da ima bilo koja budala sa ulice...Pitam se zasto si otisao?da nije mozda jer si osvojio dosta toga pa zelis vece izazove?ostavljas nacionalni tim zbog nesto vise novca kog vecas imas I dovoljno.sramota.al dobro je da si otisao da ne izgubimo jos koje prvenstvo.

xMADx

pre 10 godina

mislim da je ovo jedna od vrslo retkih stvari u kojoj su delije i mi slozni. imam neki osecaj da ce i novi trener zahtevati podmadjivanje ekipe pa da ce i ovi klinci biti zamenjeni jos nekim novijim i mladjim klincima

Hrvat

pre 10 godina

nije problem u Mihajlovicu vec u vasem srpskom mentalitetu koji nije predodredjen za sportove kao nogomet. Tu taktika i inteligencijai igraju ulogu, ne samo snaga i fizicke predispozicije.

mini

pre 10 godina

Srbija i fudbal - isto.
Postalo je pravilo da je svaka sledeća vlast gora od prethodne, a da je svaki sledeći selektor gori od prethodnog. Naravno, pojave se izuzeci ( Đinđić i Antić), koji samo potvrđuju pravilo, jer oni brzo budu eliminisani, ili fizički, ili budu oterani. Zato, čuvajmo i volimo postojeće. I pevajmo himnu.

Misha

pre 10 godina

Srecan put. :) Jedino ce biti problem,ako novi selektor promeni pola igraca..napravi novu reprezentaciju..a za ovu je vec utroseno toliko vremena..a nazalost..kod nas je to praksa.Samo da ne bude neka Kineska kolonija trenera..odnosno,da je trenirao samo jedan nas klub a ostatak karijere proveo u Kini..ili Japanu mozda. :)

miki km

pre 10 godina

Srecno majstore. Napravio si
smenu generacije, vec si pri kraju oformio dobar tim i ukomponovao za veca dela, ali malo je vremena bilo.

PIVKE

pre 10 godina

I mi smo cudan narod kada je dolazio dizali ga u nebesa sad ga pljujemo priznajem kriv je za dosta toga al da smo dobili Belgiju posle onoliko sansi u prvom poluvremenu dr bi sve bilo.

Crna Gora Srpska Sparta

pre 10 godina

Neka vam sad i Ljajic, koji srpsku himnu ne osjeca svojom, zaigra za nacionalni tim i da se kotarisem nerviranja zbog te nazovi reprezentacije!

Ivan

pre 10 godina

Mnogo negativnosti u komentarima, kao da se ovde lece neke licne frustracije...
Miho, hvala na hrabrosti da da se nesto menja, trebalo je malo vise vremena, mozda sledeci put....
Sad i ti imas vise iskustva sa reprezentacijom, nastavi da peces zanat, mozda nekad ponovo...
Neko sledeci ako je pametan i dovoljno hrabar ima dobru osnovu za nastavak...
Greske kojih je bilo pokusacemo da zaboravimo...
Sve najbolje u daljem radu.
Samo da vam kazem treba imati m...a za neke od stvari koje je on radio, a malo je potencijalnih kandidata koji ista imaju.
Anticu svaka cast ali se tresao na svetskom prvenstvu, sta mislite kako igeci reaguju kad se selektor trese, da li selektor moze da razmislja kad se trese...

milos

pre 10 godina

ako ima nesto dobro za mene u svemu ovome to je da cu na kladionici igrati sledece kolo protiv sampdorije. to jedno kolo ce biti dovoljno upravi da shvati da je pogresila pri izboru trenera.

Grobar Konjarnik

pre 10 godina

bilo bi lepo da nakon brdo selektora zvezdaskog porekla koji posle Antica nisu imali uspeha, napokon dobije sansu jedan grobarskog... i mislim da bi Stanoje odradio odlican posao sa ovim podmladjenim timom, ili recimo Drulovic...

Pex- Gro

pre 10 godina

I dusmani su poceli da likuju,jer su videli da je dobar trener I da ce nesto napraviti od reprezentacije Srbije. I svaki sledeci koji bude dosao,nastavice ono sto je on zapoceo I bice mu lakse ,i to mnogo lakse,a niko nije smeo da stisne m... I da uradi ono sto je on uradio. Sinisa,ako ovo citas,HVALA TI NA SVEMU. :-) Isterali su te tupavi mediji,koji su u stanju da izazovu rat,a komoli da oteraju trenera sa klupe.

ivke

pre 10 godina

Da je podneo ostavku posle utakmice u Makedoniji svi bi ga podrzali, ovako mislim da je ovo losa vest za reprezentaciju, jer je Mihajlovic konacno pronasao 14-15 igraca sa kojima je tim izgledao sjajno od utakmice sa Hrvatima pa na dalje. Sada ce doci novi selektor koji ce imati neke svoje favorite, pa treba to sve iz pocetka uigravati. Jedina dobra stvar u celoj prici je sto je Adem Ljajic od ovog trenutka ponovo reprezentativac Srbije.

ja

pre 10 godina

Sa jedne strane hvala mu sto je ubacio novu generaciju fudbalera u A selekciju

Sa druge strane samo njegova krivica su porazi od Makedonije i Hrvatske, koji su nas kostali plasmana na svetsko prvenstvo

Sve u svemu srecno u daljoj karijeri, a nadajmo se da ce novi selektor biti pametniji i manje tvrdoglav nego Sinisa

miki km

pre 10 godina

Srecno majstore. Napravio si
smenu generacije, vec si pri kraju oformio dobar tim i ukomponovao za veca dela, ali malo je vremena bilo.

dobri duh

pre 10 godina

Bez obzira na navijačke podele, mislim da je glupo (kao zakleti grobar) da se Siniša odbaci iz reprezentacije, jer nas nije odveo na svetsko prvenstvo!
Od kad smo mi neka fudbalska velesila?
Podmladi selekciju i bori se, a ne slušaj neke novinarčiće popur Milojka, Kovija, Raleta i Koraja!!!
Sve go strucnjak!!!!

mikele

pre 10 godina

Ha...stara priča.
Kakav god da je, nešto je dobro započeo pred kraj mandata.
A što se tiče svetskog prvenstva, da li iko realan misli da smo po kvalitetu mogli da budemo iznad trećeg mesta?

Hrvat

pre 10 godina

nije problem u Mihajlovicu vec u vasem srpskom mentalitetu koji nije predodredjen za sportove kao nogomet. Tu taktika i inteligencijai igraju ulogu, ne samo snaga i fizicke predispozicije.

Zeleni Zub

pre 10 godina

Napokon. Sa zakasnjenjem. Nije ni trebao da bude selektor. Ne zbog losih rezultata, ni prvi ni poslednji, koliko zbog stavova, odnosa sa javnoscu, navijacima i fudbalerima. Umislio je da je veliki, a da to nicim nije zasluzio. Nadam se da se nece vracati, makar osvojio sve na klubskom nivou, dok ne postane bolji covek.

Firmas

pre 10 godina

E konacno, sad da dodje neko narmalan kao sto su na primer Djukic,Antic,
Ivica Jovanovic ili mozda cak i Marko Nikolic iz Vojvodine koji je po meni najperspektivniji mladi trener u zemlji.
Golmani:Brkic,Stojkovic,Kahriman
Odbrana:Ivanovic,Rukavina,Vidic,Subotic,Nastasic,Bisevac,Tomovic,
Pejcinovic,Kolarov,Lomic
Sredina:Matic,Kuzmanovic,Fejsa,Milivojevic,Gudelj,Ignjovksi,Medojevic,
Basta,Tosic,Ljajic,Djuricic,Tadic,Markovic,Sulejmani,Jankovic
Napad:Djordjevic,Mitrovic,Djurdjic,S.Scepovic
Nadam se da cemo u sledecem periodu igrati u odprilike ovakvom sastavu, i da vise necemo gledati Radovanovica,Alena Stevanovica,Petrovica,Marka Scepovica i ostale igrace koji po meni nisu zasluzili da nose dres reprezentacije.

MarePozarevac

pre 10 godina

Licno ja sam polovicno zadovoljan...otarasio se nekih Jovanovica i Krasica koji realno i ne zasluzuju da igraju, fin kostur reprezentacije je napravio ali izostavljanjem Ljaljica, Boskovica i Matica a forsranjem nekih Scepovica, Mijailovica, Radovanovica sve mu je to palo u vodu ali imamo perspektivnu reprezentaciju samo da uspeh ne izostane u sledecim kvalifikacijama.

KODAR78

pre 10 godina

Logicno je po tome kako trenutno stoje stvari, da reprezentaciju, preuzmu Vucic, Covic i Vesic. Bila bi to prava selektorska komisija, kao u dobra stara vremena.

Ime i prezime

pre 10 godina

@stena Šta pričaš bre čoveče?!? Pa Miha nas je ukop'o. Sa igračima kakve imamo i moja pokojna baba bi sakupila više bodova. Sad kao nešto "konačno imamo igru". Ali samo u ovih par poslednjih, totalno NEBITNIH utakmica. Miha treba da vodi neki hor i tako to, a selektor treba da bude neko drugi.

Neutron

pre 10 godina

Me sve je tO u redu, otisao, ne otisao, ali me interesuje, zasto si lagao pre par dana kada si izjavio da to o Sampdoriji je neistina i da nemas pojima o cemu se radi? Zasto lazes? Zar ne vidis kako su kratke noge u lazima? ZASTO SI BESPOTREBNO LAGAO???!!! ZASTO NE KAZES ISTINU I SAMO ISTINU? KOJI JE PROBLEM SA ISTINOM? Takvi nam vode fudbal, na celu sa onim, ma nemogu vise ni ime da mu spomenem, povraca mi se. Najgore je sto je ovaj Miha maciji kasalj za onog drugog.

vanbasten

pre 10 godina

Definitivno najgori selektor ikada. Jedini krivac za neuspeh,niko drugi. Boli ga uvo, kao tuzan......uzeo pare, pravio se frajer sa ekipom obecavajuci da ce to da legne sve jednog dana, a pritom nije zvao najbolje igrace. Sa ovakvim ponasanjem bi u nekoj normalnoj drzavi prvo bio dobro pretucen,zatim kaznjen I odgovarao bi za sva svoja dela I izjave. ali u Srbiji moze sve, pa tako I jedan neobrazovani neandertalac da bude selektor fudbalske reprezentacije. Ne bih zeleo da vidim njega I njemu slicne u srpskom fudbalu u buducnosti. Ajde jednom da budemo slozni I pametni I otkacimo se ovakvih govana

Vujadin

pre 10 godina

Bilo bi najbolje da je ostao, posto je sklopio fantastican tim, u trenutku kada niko nije hteo da preuzme Srbiju on je imao hrabrosti i uveo mlade igrace i napravio smenu generacije kada je bilo kasno za to, kada je bilo vreme za to trebalo je da se ubacuje jedan po jedan mlad igrac, ali ne niko nije bio dovoljno strucan za vec su se forsirali igraci koji su kada su imali u proseku 23-27 godina stvarno bili dobri ali kako je moglo od njih da se ocekuje da dobro igraju i sa 34.Nije istina da Miha forsira samo igrace iz Partizana, dolazili su na pocetku iz Zvezde i Mijailovic, Mladenovic ,Maksimovic... ali samo je Mijivojevic pokazao da ima kvalitet da u kontinuitetu pokazuje dobre meceve, to govorim kao zvezdas i krivo mi je sto mnogi pljuju Mihajilovica koji je uveo red i siguran sam da je on ostao ne bi nam se dogodila situacija da na Svetskom prvenstvu gubimo od tamo nekih timova koji su usli samo zbog lake grupe.Voleo bih da Piksi ili Djukic zamene Mihu ali realnija opcija je Piksi posto Djukic vec ima angazman.

Grobar Konjarnik

pre 10 godina

bilo bi lepo da nakon brdo selektora zvezdaskog porekla koji posle Antica nisu imali uspeha, napokon dobije sansu jedan grobarskog... i mislim da bi Stanoje odradio odlican posao sa ovim podmladjenim timom, ili recimo Drulovic...

херцеѓ нови

pre 10 godina

хвала боѓу што је услишио моју жељу! још да оде и толе, и уз некоѓ фудбалскоѓ а не музичкоѓ селектора, одемо на ЕП.

PIVKE

pre 10 godina

I mi smo cudan narod kada je dolazio dizali ga u nebesa sad ga pljujemo priznajem kriv je za dosta toga al da smo dobili Belgiju posle onoliko sansi u prvom poluvremenu dr bi sve bilo.

Igor

pre 10 godina

Odlicna vest za nas losa za Sampdoriju, jer nas vec sada bivsi selktor da ga nisu oterali izbacio bi Fiorentinu u seriju b.
Za kladionicare Sampdorija-Lacio 2
Za FSS zovite ili Tumbu ili Muslina za selektora.

41+

pre 10 godina

Da ne bude nesporazuma..odlazak ovog coveka je veliki trenutak za srpski sport..ali kako se samo grevito drzao za selektorsko mesto..do prve ponude..koju niko, pa ni on nije ocekivao, posle nacina na koju je vodio nasu selekciju..valjda je posle ove njegove izjave, i zadnjoj naivcini jasno o kakvom se, pre svega, coveku radi..o trenerskim kvalitetima je iluzorno pricati..

Aleksandar BG

pre 10 godina

Da li ces i u Sampdoriju da vodis svoje vedete-Stevanovica,Radovanovica i ostalu boraniju i anonimuse zbog kojih smo i izgubili od Makedonaca i Hrvata..Sram te bilo zbog svega i zato sto se danas svi jadno osecamo gledajuci kako smesni Hrvati slave put u Brazil

brzo

pre 10 godina

Ja sta je fudbalski strucnjaka i znalaca u ovoj Srbiji, neverovatno, bas se cudim kako do sad nismo uzeli bar dva svetska i 3-4 evropska prvenstva!?

Ivan

pre 10 godina

Mnogo negativnosti u komentarima, kao da se ovde lece neke licne frustracije...
Miho, hvala na hrabrosti da da se nesto menja, trebalo je malo vise vremena, mozda sledeci put....
Sad i ti imas vise iskustva sa reprezentacijom, nastavi da peces zanat, mozda nekad ponovo...
Neko sledeci ako je pametan i dovoljno hrabar ima dobru osnovu za nastavak...
Greske kojih je bilo pokusacemo da zaboravimo...
Sve najbolje u daljem radu.
Samo da vam kazem treba imati m...a za neke od stvari koje je on radio, a malo je potencijalnih kandidata koji ista imaju.
Anticu svaka cast ali se tresao na svetskom prvenstvu, sta mislite kako igeci reaguju kad se selektor trese, da li selektor moze da razmislja kad se trese...

mad max

pre 10 godina

Odavno nisam video lošijeg čoveka od ovog Mihajlovića. A sećam ga se još dok sam bio klinac...i koliko smo tada svi imali pozitivno mišljenje o njemu. Ovo je zaista neshvatljivo...niti je napravio tim (ovo pred kraj se ne računa, dovoljno je reći da maltene niko nije hteo sa nama da odigra pripremnu utakmicu), niti je napravio rezultat (a ladno nas je sve okačinjao na mambu i pravio idiotima na svakoj press konferenciji za vreme svog „mandata“), maznuo 700k eura za ispadanje, mučio nas zadnjih desetak dana od kada su počele da se pojavljuju informacije o Sampdoriji, i dalje nas pravio ludim (kao on pojma nema, nije tačno), predsednik FSS koji izjavljuje „Siniša je garant uspeha“, a onda sinoć posle par rečenica bukvalno pobegne za Italiju! Odvratno, ružno i jadno. Ja bi mu sad i ukinuo pasoš, proglasio nepoželjnom osobom, ili ga bar javno prozvao zbog svega.

znanje-imanje

pre 10 godina

Pa podosta bedno. Ako je tužan - pa što onda ide? Ako novac nije imao ulogu - što je uzeo 700 000 Eu za napor da se NE kvalifikujemo? Što je lagao do pre neki dan da ne odlazi kada su pregovori već bili skoro gotovi?
Umesto da smo najzad, NAJZAD na sredini postavili dva igrača koji vrede, Matića i Ljajića i pridodavali talente - on ih je eliminisao?! A najbtnija utakmica koja je morala da se dobije, protiv Makedonije, odigrana je "iznenađenjem" tj. bez Ivanovića?

Ja se u komplikovanu igru fudbala ne razumem dovoljno ali samo na zdravu pamet i minimum pristojnosti bio bih 100% manje loš selektor.

anti - reklamozder

pre 10 godina

hvala ti Sinisa dodao si mi solidnu kvotu na tiket svake nedelje,samo cepam protiv sampdorije i eto kesha€. kad te bude najurila sampa sto brze nadji novi klub jer mi trebaju repa.

s

pre 10 godina

Kakav Jankovic bre ko to lupa? Drulovic moze jer je kao covek pozitivniji, ima ogromno iskustvo I svetla trenerska buducnost je pred njim...

Shevchenko

pre 10 godina

Vecheras su se za nash reprezentativni fudbal desile dve divne stvari...Mladi pobedili zabare i otishao tolehajlovic....Josh da se reshimo predsednika i svetlo u tunelu se nazire...Nije sve vishe tako crno

Shomi

pre 10 godina

„Odlučio sam da napustim reprezentaciju Srbije. Tužan sam zbog toga“, rekao je Mihajlović.

Ti si tuzan, ali smo mi srecni!!!

p.s. Povedi i Toleta da ti bude predsednik u Sampi.
p.p.s. Sampa u Seriji B sledece sezone.

Piksi

pre 10 godina

Ovim putem želim da se zahvalim rukovodstvu Sampdorije, što je spasila reprezentaciju Srbije! Nadam se da ćemo sa mnom imati više uspjeha! SIgurno je da ću dati sve od sebe. I za reprezentaciju će igrati samo najbolji, bez obzira na glasovne predispozicije i mogućnosti. Važna je samo igra i zalaganje na terenu! Pozdrav svima i vidimo se uskoro. D.S.

nemanja

pre 10 godina

Jedna od boljih vijesti za srpski reprezentativni fudbal. I ja bih podrzao Mihajlovica da se nije plasirao na EP ali da je svoj posao obavio kako treba, tj. da se nije inatio ne stavljajuci neke igrace u tim poput Matica, Subotiva, Ivanovica protiv Makedonije, Tadica itd itd. Da nije forsisao igrace koji utakmice svojih klubova prate sa tribina kao i Scepovica, Radovanovica, Stevanovica, da je objektivno priznao svoju krivicu a ne svaljivao na igrace itd itd.

Vlada

pre 10 godina

Čitam danas u novinama kako je FSS zatečen i da zato nije pronađena zamena. Samo kod nas se razmišlja tako. Selektor potpiše ugovor, obeća da će otići ako ne ode na SP, a onda kaže da će ostati ako ostane Karadžić. Tole je već odavno izjavio da samo zvanično treba da podnese ostavku, o Mihajloviću i Sampdoriji se priča danima, a mi naivni.

Crna Gora Srpska Sparta

pre 10 godina

Neka vam sad i Ljajic, koji srpsku himnu ne osjeca svojom, zaigra za nacionalni tim i da se kotarisem nerviranja zbog te nazovi reprezentacije!

degra

pre 10 godina

možda i nije loš trener, ali je isključivi krivac za neodlazak u Brazil i morao je letiti odmah nakon poraza u Makedoniji. Inaćenje i nepozivanje Ljajića i Matića koštalo nas je Brazila.

Nenad39

pre 10 godina

Da je sreca da kod nas nisi ni dolazio!!!Putuj neuspesni treneru bez odgovornosti tvoje i onog sto te postavio.Vidi ima li tamo jedno mesto da povedes i njega!!!

Tvrtko

pre 10 godina

Možda nije najbolji trener, ali je odličan biznismen. Uspeo je opstati na klupi Srbije nakon katastrofalnih rezultata, uspeo je uveriti deo javnosti da je to uspeh i na kraju dobiti novi posao. Njegov kolega Štimac je doveo Hrvatsku do baraža, u direktnom dvoboju sa Srbijom uzeo 4 boda, i verovatno završio trenersku karijeru. Sad je Hrvatska u Brazilu, a mi se igramo sami sa sobom.

Gerov

pre 10 godina

I ja sam tuzan. Samo nasa tuga ima kontra karakter!

Ko - i +. Ti sto ides - ja sto si uopste i dolazio.

Mnoooogo ali mnogo igraca si promenio i potrosio si 2 utakmice - samo dve, ako ne i manje. Dovoljno. I to nas je kostalo. Verujem iskreno da tebe manje boli nas neodlazak u Brazil. Ovom narodu, barem nekima od nas, samo takve stvari donesu koji trenutak srece, momenat sa drugarima uz utakmicu i pivo. Evo vec nekoliko godina nemamo ni to. I kad na to pomislim - padaju mi svakakve recenice na pamet.

Ipak - zelim ti puno srece.

Rodzer and out na ovu temu i tvoje ime uopste!

zarne?

pre 10 godina

sad sve ispočetka..a to znači da ćemo propustiti ko zna koliko narednih prvenstava..a konačno smo dobili nešto što lici na reprezentaciju, i to podmladjenu..ovo je jednom moralo da se desi,ništa se ne menja preko noći...

Realan

pre 10 godina

Piksi je najbolje resenje. Covek ima stav, glad, uticajan je. Kod njega bi svi igraci bili na nivou. On je najbolje resenje, mada cisto sumnjam da ce preuzeti kormilo reprezentacije. Jer su ga bukvalno mnogo vredjali zadnji put kad je bio na funkciju u ovoj nasoj nikakvoj drzavi !!!!

predrag

pre 10 godina

tuzno kako nasa reprezentacija sluzi kao zakrpa neafirmisanim trenerima i igracima, ovog niko nije hteo pre dolaska cim mu je neko ponudio ugovor otiso je i hvala bogu, ako voli svoju zemlju a pare mu nisu problem zasto ih je uzeo od Srbije !!! i tuzno i zalosno i smesno a on nije jedini koliko su placali Anticu ?hehehe jako zalosno.

ams

pre 10 godina

Vidi tebra, obzirom da smo na 'postedi' dok ne prodje Brazil 2014., lagano ti zavrsi sezonu s Dorianima, pa nam se vrati, ako vec tamo ne bude islo. Laganica, samo da ti ne bude mnogo tesko i da mi ne budes tuzan, zdravlje je ipak najvaznije. Onaj zon, opusteno beogradski...

konzerva

pre 10 godina

da lova nema veze onda bi otisao u decembru. rekao si da nikada ne bi otisao sam dok ne istekne ugovor. bogu hvala pa ode. nadam se da se nikada neces vratiti na klupu srbije. srecan put i jos jednom hvala sampdoriji.

Buca Krtalic

pre 10 godina

Sad se stiče utisak da je Mihajlović bio selektor sve dok nije sačekao 'dobru' ponudu nekog kluba pa se onda zahvalio FSS-u uz pomenuti komentar. To je pomalo sebično od njega jer da je hteo otišao bi ranije iako su rezultati navodili na to,ali ovako je sačekao drugu stolicu na koju će sesti posle čini se neuspelog selektorskog posla koji je obavio.

Gogi Bre

pre 10 godina

Hvala Bogu !!! Moga si ti to i malo bolje! Ali hteo si malo previse da izigravas sefa!! Antic je za tebe gospodin i 100 puta bolji trener!!!

DRAGON

pre 10 godina

Što si onda i dolazio, zar je to ta tvoja dugoročna vizija zbog koje na SP idu Hrvatska, Bosna , Belgija, a ne mi, kakav voluntarizam,pod plaštom uvođenja novih snaga za budućnost sakrivena nesposobnost i nedostatak pedagoške mudrosti da se kroz kombinaciju iskustva i mladosti obezbedi kakva takva budućnost našega fudbala kroz učešće u Brazilu, ovako jovo nanovo i ispočetka.

cex

pre 10 godina

i to je ta vizija stvaranja ekipe?? da na pola puta hladno odes?? a 5 mjeseci govoris da ti treba vrijeme da sastavis ekipu... KOLIKO JADNO!

Sumadinac91

pre 10 godina

Firmas
Tebra 23 igraca maksimalno mogu da se pozovu te stoga:
Golmani
1.Stojkovic,jeste da ga delije ne vole ali boljeg trenutno nemamo(makar ja ne znam ni za jednog);
2 i 3 golman nemam pojma svi su kiksare teske
Odbrana:
4-Ivanovic;5-Subotic;6-Nastasic;7-Pejcinovic;8-Kolarov;9-Bisevac;10-Basta
Sredina:
11-Matic;12-Fejsa;13-Gudelj;14-Medojevic;15-Tosic;16-Djuricic;17-Tadic;18-Markovic;19-Sulejmani;20-Ljajic
Napad:
21-Mitrovic;22-Djordjevic;23-Djurdjic
To je po meni neka osnova,sad ima tu jos par igraca koji mogu da igraju za nas i za strane reprezentacije a za koje(valjda) savez zna bolje nego ja a koji bi mogli/trebali da dobiju poziv+sacekati ko ce jos od mladjih igraca da se pokaze(i dokaze) te i njih postepeno ubacivati.
Ovakav sastav nam daje mogucnost da igramo npr. i 4-5-1 ali i 3-4-3(Markovic,Sulejmani pa cak i Djuricic mogu da igraju i igrali su u spicu u svojim klubovima).
Sad sve zavisi od selektora i kakvu taktiku voli da igra,sa 20 zadnjih veznih i stopera ne mozemo da uradimo nista to je prevazidjen fudbal a i nemamo mi disciplinu Italijana i Grka za igranje bunkera(brzo se uspanice igraci kada im lopta seta oko gola).
PS ELLA HELLAS :D

xMADx

pre 10 godina

mislim da je ovo jedna od vrslo retkih stvari u kojoj su delije i mi slozni. imam neki osecaj da ce i novi trener zahtevati podmadjivanje ekipe pa da ce i ovi klinci biti zamenjeni jos nekim novijim i mladjim klincima

mini

pre 10 godina

Srbija i fudbal - isto.
Postalo je pravilo da je svaka sledeća vlast gora od prethodne, a da je svaki sledeći selektor gori od prethodnog. Naravno, pojave se izuzeci ( Đinđić i Antić), koji samo potvrđuju pravilo, jer oni brzo budu eliminisani, ili fizički, ili budu oterani. Zato, čuvajmo i volimo postojeće. I pevajmo himnu.

Ivan

pre 10 godina

Treba da te bude sramota. Toliko si gluposti napravio za ovih godinu i po dana da to neko ne bi uspeo ni za 15 godina. Meni je sumnjiv, i mislim da bi to neko morao posle odlaska i Toleta i ekipe, da istrazi sastav i vodjenje ekipe na utakmici protiv hrvatske u zagrebu. Mislim da si tu sve uradio namerno i svesno kako bi svoju ekipu odveo u poraz.

Кривокапић

pre 10 godina

Ајде што нисмо отишли на СП, нисмо ни залужили. Реално Белгија је далеко испред нас. Хрвати мало, али довољно да буду други. Туга је што смо испали из игре после трећег кола.
Променио си 45 играча у прве три утакмице.
Терао си инат и причао свашта.
Пре утакмице у Загребу више се причало о теби и Штимцу и о вину него о тактици.
Штимац и ти сте се загрлили, а ми смо изгубили птимивши два јефтина гола.
Изгзбули смо од Македоније без везе.
На клупи Сампдорије ћеш се задржати до пролећа и онда ти следи отказ.
Надам се да ће Толе да оде и стварно се надам да је ово са Тумбом неслана шала.

sad ce da pokidamo...

pre 10 godina

@Sad kada nas pojacaju Ljajic Matic i ekipa ima da pokidamo kvalifikacije za Euro, mogu i ja da budem selektor.
(Jonny_SPQR, 19. novembar 2013 23:00)

Jeste, i u nizu cemo prvo da uzmemo evropsko, pa onda svjetsko prvenstvo. Poznato je da smo uvijek bili fudbalska velesila. Koliko puta smo samo docekali nase fudbalere ispred skupstine, i ludovali s njima do kasno u noc... eh, to su dani bili... a zbog ovog Mihajlovica, ustvari, zbog neigranja Matica i Ljajica, preskocismo 3 zadnja evropska, i izblamirasmo se na proslom svjetskom, a o pretproslom da ne pricamo... Da smo barem na proslom imali Antica za selektora :(

Mile lopove

pre 10 godina

Odlazim odlazim... Idem si ja.
Samo je unistio 4 godine stvaranje Anticevog tima, a da je znao mogli smo da se plasiramo u Brazil.

S.C.

pre 10 godina

Kako samo nema ni malo integriteta.Pricao je kako je to smena generacija(pritom je svakih godinu dana smena generacije), kako treba vremena da se izgradi tim I onda ode na na pola nego na prvoj petini puta.Zasto si se prihvatao posla ako znas da pravljenje tima traje duze a ti odes posle godinu dana?!!Posle katastrofalnih poraza ni jednom nisam video da ti je bilo zao, da si se potresao,da si bio besan na nekoga zbog poraza sve je bilo otprilike kakve ima veze, sta da radim,bice bolje, lako cemo...Uzeo covek ogromne pare, isto ovakve rezultate je mogao da ima bilo koja budala sa ulice...Pitam se zasto si otisao?da nije mozda jer si osvojio dosta toga pa zelis vece izazove?ostavljas nacionalni tim zbog nesto vise novca kog vecas imas I dovoljno.sramota.al dobro je da si otisao da ne izgubimo jos koje prvenstvo.

milos

pre 10 godina

ako ima nesto dobro za mene u svemu ovome to je da cu na kladionici igrati sledece kolo protiv sampdorije. to jedno kolo ce biti dovoljno upravi da shvati da je pogresila pri izboru trenera.

dejan

pre 10 godina

ovaj covek obraza nema. ova generacija je bila viceprvak evrope u mladjim selekcijama sa Pizonom kao trenerom. ovo su sve "skolovani igraci". taman i da su bili apsolutno protiv njega fudbalski bi uzeli vise bodova. stoga putuj covece, tvoju sujetu i tupave izjave necemo vise slusati.

ceda velja

pre 10 godina

Prvi trening sampdorije pod Sinisom. Júnior da Costa nemoj mi taj flax tako glasno,Castellini idi u drugi red i hocu to lalala,la la la zustrije, Obiang ne mozes ti sine da budes tenor i tacka,ti si vise za sopran. Wszo³ek gde gledas kad dirigujem,jesam li ja dirigent ili ti,zato ste dovde i dosli,idemo opet polako,jedan dva...

dado

pre 10 godina

daleko ti lepa kuca. imali smo laku grupu za odlazak u Brazil, izgubili naivno mnogo bodova, čak pukli i od makedonije što uopšte nije lako, i sad opet čekamo 4 godine bez takmičenja. Tako i život prodje
dok vi podmladjujete ekipe svaki put. Ne lipši magare do zelene trave.

Sarkazam

pre 10 godina

Jao, pa otkud sad to? Do pre nekidan si pričao jednu priču, sad drugu. A da, sve je to deo posla. Igrač odličan, trener 0! Mister X!

gusar

pre 10 godina

Kako su ovde ljudi kratkog pamcena i pameti, ako je Mihajlovic bio jedini problem blago nama (nije on neki trener ali nama ni Ferguson nebi valjao).Problem je u razniraznim menadzerima,fss,Toletu,drzavi...Smesno je ovi sto smenjuju su jos gori Dzaja,Terza i ostala kompanija.Sve u svemu od naseg fudbala nema nista,doduse mi u fudbalu nikad nismo bili neka sila.

Misha

pre 10 godina

Srecan put. :) Jedino ce biti problem,ako novi selektor promeni pola igraca..napravi novu reprezentaciju..a za ovu je vec utroseno toliko vremena..a nazalost..kod nas je to praksa.Samo da ne bude neka Kineska kolonija trenera..odnosno,da je trenirao samo jedan nas klub a ostatak karijere proveo u Kini..ili Japanu mozda. :)

psl

pre 10 godina

Pre neki dan sam pročitala da nema govora o Samdoriji a sad gotova stvar. Zaista mi nije jasno što su Mihajloviću potrebne takve laži i da se još više bruka. Srećno mu bilo a mi sigurno nismo tužni. Da se Antić vrati teško, dok i ovi ostali saveza negde ne odu. Jedini je problem što takvi niti imaju gde da odu niti bilo kome trebaju.

Ivan

pre 10 godina

Gde ima trener prava da bira nadredjene,kako je ovaj ocekivao da ima ljude iznad sebe po zelje i sa ganancijom ostanka na funkcijama,strasno...Nego cuvali su ga kad je reprezentacija tonula kroz kvalif. i nije smenjen pa sad on cuva njih,pokusao je bar tako...

Zlatko

pre 10 godina

I deo:
250 komentara, a možda jedan ili dva sa navijačkom podelom.
Pričamo o reprezentaciji. Zvezdaš sam, ali nemam problem da vidim Partizanove igrače ili trenere ako to zaslužuju. Hoću u reprezentaciji i Ljajića, i Sulejmanija, i Nastasića, i Mitrovića... Antiću svaka čast, ujedinio je fudbalsku Srbiju i samo je uklopio ono najbolje što smo imali u tom trenutku i time pokazao da je veliki trener. A to njegovo samo bilo je dovoljno da budemo ispred Francuza i Rumuna. Tada smo dobili Rumune u gostima. Jednu sasvim pristojnu reprezentaciju. U proteklih nekoliko godina ne sećam se neke pobede na strani protiv neke jače ekipe osim te. A koliko je ta pobeda teška videlo se sad, kad ni u Belgiji, ni u Hrvatskoj nismo uzeli ni bod. A zašto je Antić smenjen? Zbog 1:1 sa Slovenijom u Beogradu, u drugom kolu kvalifikacija, u jeseni nakon SP-a.
Posle njega nesrećni Pižon. Sa Antićevom ekipom uz poneku izmenu. Šta god mislili o njemu i kakvu god igru imali ili nemali čovek je bez borbe izgubio u Italiji, imao i poraz od Jermenije, ali je imao šansu do poslednje utakmice. Da je onaj penal realizovan naši bi imali još 30 minuta za još jedan gol, pobedu i baraž. Dakle, Pižon je napravio isti rezultat kao Mihajlović, ali je imao šansu za plasman do 60. minuta poslednje utakmice. Penal je mogao da promaši bilo ko, ali je Vidić bio prozvan.

Zlatko

pre 10 godina

II deo: Mihajlović. Svaki normalan trener bi pustio Nastasića, Tadića, Sulejmanija, Đuričića, Đorđevića... On tu nije ništa epohalno uradio. Ali bi svako normalan pustio i Ljajića, Matića i pokušao da se ne odrekne Vidića tako lako. Pre Škotske svi smo mislili da su oni crteži samo italijanski trikovi. Protiv Velsa smo videli koliko klinci mogu kad im se da sloboda. I onda kreću biseri, svađa sa Saletom i Banetom, jednom se uzima broj jer otkad to bek nosi 11, drugi se ostavlja na klupi koji sedi na klupi jedino ako Čelzi igra protiv trećeligaša u kupu i koji i kad pogreši dobar je Murinju, Skolariju, Anćelotiju ali nije dobar našem Siniši. Vrhunac Zagreb. Pogađalice sa novinarima i izlazak sa jarićima pred vukove. Tada su mu trebali Janković i Jovanović, igrači koji imaju određenu sportsku drskost i aroganciju, koju je posedovao i sam selektor. To je prelilo čašu i tada je morao da ode. To je bila peta utakmica u cilusu. Kakvu god imali igru i ko god bio selektor ovo su prve kvalifikacije nakon sankcija u kojima šanse za plasman gubimo nakon četvrte utakmice još u oktobru mesecu. A početak? Kako neko može da preuzme reprezentaciju (bilo koju,a ne svoju zemlju) i da kaže da nije cilj Svetsko prvenstvo koje se pri tome igra u „najfudbalskijoj“ zemlji na svetu? Svakom fudbaleru je san SP. A Mihajlović i Tole su svima, i fudbalerima i navijačima, taj san srušili još na početku.

Psiholog

pre 10 godina

Ti ljudi ne shvataju koliku imaju odgovornost.
Fudbal je a posebno Mondijal, najvaznija stvar svakog normalnog muškarca, a koji ima uticaj na naciju, u rasponu od mentaliteta i ekonomije do genetskih promena pojedinaca i grupa.