Ponedeljak, 14.10.2013.

21:11

SP: BIH na korak od istorije

Bosna i Hercegovina nalazi se na korak od ulaska u istoriju i plasmana u Brazil, a da bi to ostvarila mora da osvoji sva tri boda na gostovanju Litvaniji.

Izvor:

SP: BIH na korak od istorije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

expert

pre 10 godina

Expertu ovo je za tebe:
Mogu im grci obećaiti i milione eura koje su naravno dužni čtavom svijetu ali oni Bosnu ne mogu nikada pobijediti pa da im dođu i Grci zajedno da igraju.
(Mik, 15. oktobar 2013 15:57)

Zivi bili pa vidjeli:)

alibaba

pre 10 godina

@(Boban, RS, 15. oktobar 2013 13:18)a ti si kao pravi Srbin
(SRBA FUTOG, 15. oktobar 2013 16:52)

Ako si ti "SRBA", onda je sve moguce, pa i to da je Boban Srbin.

Romanticar

pre 10 godina

@Ovi iz RS sto navijaju za Litvaniju razumem,i treba,i mi iz Sandzaka smo navijali za Tursku u kosarci protiv Srbije kad su igrali,i danas navijamo za Bosnu,i uvek smo navijali za Bosnu,i srecno Bosanci,vase Sandzaklije...
(sandzo, 15. oktobar 2013 16:20)

Hehehe, tako je sandzo, reci nam ti, kad su vec moja braca slijepa kod ociju, pa se nalozili na "dobre bosnjane". Eto vam ga sandzo, braco Srbi, ako nista, barem nije iz "republike sumske".

sandzo

pre 10 godina

Ovi iz RS sto navijaju za Litvaniju razumem,i treba,i mi iz Sandzaka smo navijali za Tursku u kosarci protiv Srbije kad su igrali,i danas navijamo za Bosnu,i uvek smo navijali za Bosnu,i srecno Bosanci,vase Sandzaklije...

Boss

pre 10 godina

Da nema ovih iz "rs-a", mi ne bismo znali koliko zapravo volimo Bosnu, hihi! Hvala vam zato sto ste uvijek tu da nas podsjetite i motivirate na jos vecu ljubav prema Bosni! Ali, ipak, generalno gledajuci, zar mislite da je nama bitno za koga vi navijate? Ali, stvarno...postajete smijesni i upadljivo dosadni. Ne namecite se, niste zanimljivi vise! Kako god okrenes,ostajete u sjenci, neprimijeceni. Veceras u misije rupe!

bhfans

pre 10 godina

Cudo zvano navijaci Bosne !
U Litvaniji od 10.000 navijaca ocukeje se 10.000 bosanaca i bar jos 2.000 pred stadionom
U Litvi, 9000 od 10000. u Lihtejnstajnu 10.000 u Slovackoj 8000 od 9000 na stadionu !

Ima li iko jace navijace !

davud

pre 10 godina

Hvala srbija svim onim koji imaju iskrene namijere i podrzavaju bosnu ka historiskom uspjehu hvala vam.A i ovim sto ne podrzavaju bosnu vjerovatno se osijecaju blize sa litvancima i grcima nadam se da nije iz mrznje navijanje za te reprezentacije.B92 hvala i vama.

Miki

pre 10 godina

Bosna pise novu istoriju od veceras , a svi ljudi sa imalo morala ce navijati za zmajeve jer tu igraju i srbi , hrvati i muslimani zajedno smo jaciiii

Chana

pre 10 godina

Braćo Bosančerosi, nek Vam je kao i Vašem selektoru (mom ljubimcu Papetu) sa srećom večeras !
Ako mogu da pomognu pozitivne "vibracije", mislim da će Vam simpatizeri širom stare Juge pomoći u tome...
U moje simpatije nemajte sumnje - navijaću za Vas u Brazilu !!!
Vojvodinaš

anel

pre 10 godina

mi iz fedreacije smo totalno ludi bez podrske za nasu repku iz manjeg bh.entiteta.
da nije bilo vase podrske u dosadasnjim kvalifikacijama,siguran sam da odavno ispali iz svih kombinacija...

Mik

pre 10 godina

Expertu ovo je za tebe:
Mogu im grci obećaiti i milione eura koje su naravno dužni čtavom svijetu ali oni Bosnu ne mogu nikada pobijediti pa da im dođu i Grci zajedno da igraju.
Bosna je šampion...
A ovome nekom što vidi neke zelene beretke , maskirne uniforme itd ...
Gledaj večeras utakmicu i pazi dobro šta su navijači :
1. Pun stadion Bosanaca
2. Kada bude svirala Litvanska himna neće se čuti ni zvižduk
3. Gledaj kako slave Bosanci na kraju
I probudi se sine ...
Ta više propaganda ne prolazi , svako ima tv i oči i može sve da vidi
Najbolji Bosanski ugrač je pa naravno :
Zvjezdan Misimović -pravi Bosanski patriota.

picasso

pre 10 godina

Nisam mislio da cu ikada u bilo cemu navijati za Litvaniju, ali ovog puta moram, najpre protiv Bosne, a onda i u korist Grcke. Podrska sunarodnicima iz Republike Srpske u borbi za slobodu i za ujedinjenje, dole Bosna!

Boban, RS

pre 10 godina

ajde bosna i hercegovina sad ili nikad. a ovi što će danas da navijaju za grčku odnosno litvaniju imaju ozbiljan problem.
(trebinje, 15. oktobar 2013 12:19)

Ne znam zašto bi bio problem u tome što navijam za Srbiju? Zašto bi bio problem što volim Crvenu zvezdu? Žašto bi bio problem što se divim Saletu Đorđeviću i Dejanu Bodirogi? Za Srbiju se navija i u Australiji i Njemačkoj i Republici Srpskoj. Gdje god Srbi žive.
Prije će biti da ti patiš od onoga što pripisuješ drugima. Odrasti malo!

bosanacbrcko

pre 10 godina

Idemo po pobjedu svaki realan covjek na ovom svijetu ce reci da je BiH to zasluzila a za ove provokatore sto ce navijat za grcku i litvaniju nemam sta reci osim da imaju naravno pravo da navijaju za koga hoce al da li je to ispravno to je drugo pitanje ... pozdrav za raju

zoran

pre 10 godina

Ne mogu da navijam za Bosnu, i C.G pre cu navijati za Kosovo ili Hrvatsku... Ne mogu gad mi se kad pisu svasta po raznim forumima i tacka...

Djorgo, pokusaj objektivnosti (jos jednom)

pre 10 godina

`Ajmo raja(o)! Cestitke nekada izvarednom fudbaleru, a sada uspesnom selektoru Safetu Susicu i igracima. Braca iz Republike Srpske imaju pravo da navijaju za koga hoce i protiv koga hoce.

sasa

pre 10 godina

Koliko ga iskomplikovaste, a ne pomenuste da se lako moze desiti da i Englezi zaigraju baraz, a da Ukrajina direktno ode na SP! Imam neki osjecaj da ce ili Engleska ili BiH kiksnuti, a mozda i obje. Pa da onda gledamo Portugal, Englesku, Hrvatsku, BiH protiv Islanda, Turske (Rumunije), Francuske i Svedske. U tom slucaju ce biti lako odrediti ko ce koga izbaciti u barazu ;-)

Balboa

pre 10 godina

Šta vam je ljudi, pa ovo je 21. vek!!! Ne možete nekome da naredite za koga će da navija. Sve je stvar slobodnog izbora. Ne možete doneti neki zakon ili dekret u kojem piše za koga se mora navijati. Uostalom, kada vidite navijače te BiH kako na stadione dolaze sa zelenim beretkama na glavama, u maskirnim uniformama i sa muslimanskim ratnim zastavama, zar se onda čudite da Srbi iz RS navijaju za Srbiju, a Hrvati iz Hercegovine za Hrvatsku. Pozdrav svima!

Struki

pre 10 godina

Nemam nijednu dilemu oko toga da li mi je drago da Bosna ode u Brazil! Cestitam unapred plasman na SP,zasluzili ste 100%! A ovima sto sve komentarisu kroz politiku,savet je da se okanu iste,jer nikom dobrog nije donela!

JMBG

pre 10 godina

isto poruka ovim iz rs sto ne naviaju za svoju zemlju, nemojte ni za srbiju, samo nas sramotite, ne trebamo vas!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (sa, 15. oktobar 2013 06:13)

Svako ima pravo da navija za koga hoce. Veca si ti "sramota za Srbiju" sa takvim komentarom...

Daniel

pre 10 godina

Preporucio bi svima onima koji ovde navijaju za bih da samo jednom posete bilo koji njihov portal i da vide sta pisu o nama i o nasoj drzavi pa tek onda da razmislite za koga navijate. Izgleda da ste vi vec zaboravili ko su i sta su oni.

Laki

pre 10 godina

jedan novinar iz Sarajeva je nedavno poručio Srbima - ili ćete navijati za BIH ili vas neće biti. hvala, ali za takve ja ne mogu navijati. ne mrzim ih, ali ih ne mogu ni podržavati. prosto me ne zanimaju.

Jimmy Le santo

pre 10 godina

Bosna ide u Brazili i ocigledno je da velika vecina u bivsoj SFRJ to zeli pa neka nam svima ovo bude prijer i jedan korak vise ka oprostu i pomirenju jer ova representacija na cijem celu je Safet Susic se mogla zvati YU da nije bilo seljacina i zaostalih nepismenih papaka koji i danas pisu komentare protiv BiH reprezentacije, vama smima veliko hvala sto podrzavate reprezentaciju BiH samim time ste bolji ljudi,
Hvala vam

Novosadski

pre 10 godina

BiH i Grčka imaju po 22 boda, ali obratite pažnju na gol razliku: BiH 29:6 a Grčka 10:4 (?!). Grčki fudbal mi se zgadio još od EP u Portugalu, zato napred Bosna!!!

Darko

pre 10 godina

Ja sam iz RS-a i normalno navijam za Srbiju al poslije Srbije navijam za BiH bez obzira protiv koga da igra da li je Grcka, Rusija..., nas svi smatraju 'smecem' u Evropi a mi umjesto da zajedno zezamo njih mi se medjusobno jos vise spustamo na dno

pero

pre 10 godina

Ne znam zasto se spominje da su Grci najveci prijatelji. Sjecam se 95-e i finala sa Litvom u Grckoj kada je citava sala zvizdala Srbima. Bosna, nadam se da ce pobjediti i otici u Brazil ali sve u vezi Bosne mirise na rijec "luzer" tako da se ne bi iznenadio kad ne bi otisli. Da se ne lazemo, Bosna igra ispodprosjecan i u vecini slucajeva ne interesantan fudbal, ali s obzirom da su ostale nase zemlje potpuno lose, isplivali su na povrsinu.

bez_cenzure

pre 10 godina

Hajde BiH! Stvarno bih volio da se BiH konačno plasira na SP! Zaslužili su! Nemam problem sa navijanjem za BiH! Za BiH ne navijam jedino u susretu protiv Srbije. U stvari u tom slučaju navijam da pobijedi bolji! Pošteno!

Prefix

pre 10 godina

Ok su Grci, ali nisu nam najveci prijatelji kroz istoriju, ti mitovi o Grcima su vise posledica pritisaka koji su na njih vrsile velike sile, pre svega Rusija u WW1. A kroz srednji vek glavni zadatak je bio razbiti Vizantijca...Sto se tice Bosne, to je sve nas narod, uzeli su islam izdvojili se i sta sad, ziveli smo zajedno vekovima i nikada nam nije bolje bilo nego kad smo davali sansu miru i prijateljstvu a ne retrogradnom sovinizmu i klero nacionalizmu. pravoslavni, muslimani , katolici...koga je bre briga vise, daj da gledamo dobar Bosanski humor, daj da slusamo dobru Bosansku muziku, daj da idemo na dobar Bosanski fudbal, da jedemo cevape na Bascarsiji da cepamo pivu i rakijicu i da se veselimo kao nekad u Jugoslaviji. Jer ovi koji hoce da nas zavade uradice sve da prodube mrznju, da nas vracaju na tamne strane istorije, da podmecu i lazu, ali ja i mnogi i Srbi i Hrvati i Muslimani nismo niti krivi za bilo sta niti bi smo odobrili to sto se desavalo, u moje ime ne treba ni jedan Srbin da cini zlocin, jer cu ga se prvi odreci. Ne gledajmo ratove u 20 veku vec gledajmo ono sto je u Jugi bilo najbolje, mi smo bili amerika za ovu istu evropu koja sada pokusava da nas prevaspitava a pomazu im svesrdno u tome zatupljeni kvazi nacionalsti, ignoranti i kojekakvi neizivljeni balavci. Kamo srece da se opet vrati onaj duh pa da se sprdamo na racun jedni drugih,putujemo, radimo i selimo se gde nam odgovara kao nekad sto je bilo...navijam za Bosnu u ime starih dobrih vremena...

Grobar-España

pre 10 godina

Opet neki nerazumni "Srbi" navijaju za "Bracu" muslimane. Kako je pamet kratka, kako je secanje bledunjavo, kako je deo mog naroda anacionalizovan.
Idite na bilo koji muslimanski sajt, procitajte njihove komentare vezane za bilo sta sto ima veze sa Srbima i otvorite oci. Slepi tumaraju u gomili.

masterkg

pre 10 godina

Ceska nema sanse jer na tabeli, gde se ne racuna Malta, ima 6 bodova - ako pobedi Bugarsku I mace 9, a Danska na toj tabeli vec ima 10 bodova i pobedom bad Maltom ne dobija nista ......

4N

pre 10 godina

BiH igra blizu zenita i u transu a Pape je stvarno, blago receno, interesantan lik. Gledao sam svaki njegov intervju zadnjih 2 godine na YouTube. Ima se tu sta nauciti o svemu. Pogledajte zasto je recimo ostao u FK Sarajevo koncem '70-ih kada se tada krema tada bogate Juge (tj. nekadasnja "velika cetvorka") otimala za njega. Laf, nema zbora. Nema tu sta da ga neki lokalni politicar idiot svojata- Pape je vec sada najveci trenerski dragulj iz njedara SFRJ- tj. onog dobrog sto je predstavljala. Onog sljama iz SFRJ smo se nagledali i gledamo, na zalost. Da ne ureknem i da momci urade kako Pape i babo Osim kazu- rudarski posteno pa sta bude na kraju. Sta god da semafor pokazuje na kraju, samo da neka odigraju bez neke histerije vec najmirnije, najpostenije, najracionalnije i nasrcanije sto mogu.

nada ZR

pre 10 godina

e,moj keke,pa u BIH ima i srba,kako neces navijati za bosance?Pusti pricu,ovo je sport.Svim srcem navijam za BIH,ojSafete sajo,sarajlijo....

sarajevo.ba

pre 10 godina

Dobit cemo ih minimala 2 razlike,hvala na podrsci,oni koji ne podrzavaju Bosnu i to je njihovo pravo i sretno i vama za koga god navijali..Bosna da prostis jedna zemlja imade,i posna i bosa da prostis,i hladna i gladna,i k tomu jos da prostis PRKOSNA OD SNA

dranders

pre 10 godina

Sto je problem Bosancima sto mi Srbi iz R.Srpske navijamo za Grke??? navijamo ipak najvise za Srbiju, ali kako su ispali veceras za Grke...najlaksa grupa i opet Bosanci nisu sigurni do poslednjeg kola,hahaha...Litvanija nije naivna,bice svega veceras,a jos ako neki Bosnja dobije crveni,svasta ima da bude...sretno Srbiji veceras, ocekujem laganu pobjedu...

dragce lafic

pre 10 godina

Bosna,hmm...ima li zemlje na planeti gdje za nju navija manje od 50% stanovnistva??? e pa to je BiH...Srbi za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku...tuga...ali tako je...Forzaaa Litvanija, Forzaaa Grcka !!! naprijed Srbija !!!

ii

pre 10 godina

prosla generacija nije uspjela sa igracima poput salihamidzica, barbareza, bolica,baljica ,ovoj je zadnja sansa sa dzekom, misimovicem, salihovicem,lulicem.zajednistvo je pobijedilo bez obzira na naciju, zvjezdan, ognjen, boris, miroslav, tomislav, toni, borce sredojevic, marijan nisu muslimani ali su idoli nacije .i srbija i hrvatska takodze ima kvalitet ,ali mihajlovic i stimac su dva prepotentna lika boze sacuvaj.jos stimac izjavio danas da u barazu zeli francusku,ono hladno.safet susic ce im sutra opet sa 4-4-2 formacijom odrzati cas fudbala u gostima .pozdrav svim crnogorcima, makedoncima, srbima, hrvatima, slovencima koji u dusi navijaju za bih,i ovom dole sto kaze da rs ne navija,nek dodze sutra u divic pored zvornika da proslavimo brazil..........

erny

pre 10 godina

U nas u Bosni kad te ne ide kaze se nije svaki dan Bajram.Ali ipak sutra je Bajram.Moja prognoza jedno 3-0.Hvala onima koji navijaju za nas,a oni sto nece nemoraju da se pravdaju.

Volim-te-Bosno

pre 10 godina

Ovaj iz RS sto ce da navija za ove Latvijce, neka uziva. Navija i za Grke i za Tunguziju ali Bosna ce u Brazil. Tvoi dragi Grci su trebali davno ispast. Igraju naj dosadni fudbal na svijetu. Nadam se da ce i Hrvatska proci baraz. A ti moj jarane samo navijaj.....

delijafcrs

pre 10 godina

Neko nam je nametnuo mrznju, ali bice mi drago da prodju bosanci, iako su nam Grci najprijateljskiji narod kroz istoriju, samim tim i drazi, mislim da su bosanci sa sportske strane apsolutno zasluzili Brazil. Srecno!

keke

pre 10 godina

Sutra cu da navijam za litvu iz dna duse, mada mislim da nemaju sanse. Bosna ima odlican tim, ali opet jednostavno ne mogu da navijam za Bosnu. Korektno sa moje strane :)
Pozdrav iz Republike Srpske...

veerghoen

pre 10 godina

Grcka ide kao najbolja druga. Cak i da izgube, Bosna ili Grcka idu na Svetsko kao najbolji drugoplasirani. Ne igraju baraz, vec idu direktno, sta god urade danas.

elvis

pre 10 godina

I Bog treba sutra konačno da se smiluje bosanskoj sirotinji za rijetko zrno radosti BiH u zadnjih 20-tak godina!
Država koja je raspad bivše SFRJ platila najskuplje(100.000 mrtvih,50 milijardi $ ratne štete),zemlja-poluprotektorat,zemlja bez teksta himne a navijači pjevaju svoj tekst na drugu melodiju,zemlja koja je jedina zadržala marku kao platežno sredstvo u svijetu,zemlja dobrih ljudi i velikih inadžija i to na svoju štetu,zemlja u kojoj je prije par godina problem bio i vraćanje sata unazad pa je jedno jutro osvanulo Sarajevo 6 a Banja Luka 7 sati, zemlja tri naroda i tri vjere i kojoj je svakoj ponaosob preči neko drugi(Zagreb, Beograd,Istanbul) nego sami sebi, zemlja u kojoj su srpsku i hrvatsku omladinu naučili da im je bosanska gudura maćeha, strana i tuđa a ne njihova otadžbina,zemlja najgore lige u Evropi zvučnog imena Premijer-liga,zemlja koja ima selektora sa platom 2.500 eura što je spram plate srpskog selektora sramota, zemlja koja ima navijače koji mjesec dana prije utakmice stoje cijelu noć,po kiši, mrazu,snijegu,da bi dali zadnjih 50 eura iz džepa za tekmu,zemlja koja je rušena,osporavana,ponižavana,gažena kao i njeni ljudi,sve ovo nabrojano sutra treba biti i Božija i ljudska pobjeda običnog Bosanca ma koje vjere bio!
Elvis, Tuzla
ps:i zato kada pitate običnog Srbijanca,Hrvata,Slovenca,Crnogorca za koga navija u Brazilu 2014.godine odgovor je kratak:ZA SUŠIĆEVU BOSNU!
oni koji su pili bosansku šljivu kod bosanskog domaćina, e ti znaju o čemu pišem!

draguljce

pre 10 godina

Nadam se da ce se Bosna plasirati, zasluzili su da igraju ne velikom takmicenju. Evo kraj je kvalifikacija, a jedna stvar ostaje misterija.
Kako je Norveska bila u prvom sesiru? Poslednji put smo ih videli na EP 2000. u Belgiji i Holandiji, pa su bili u prvom sesiru za SP 2002, pa posto se ni tada nisu plasirali, upali su u drugi, pa treci i tako sve do ovih kvalifikacija, kada su odjednom dosli do prvog sesira iako, opet ponavljam, poslednji put smo ih videli u Belgiji i Holandiji u proslom veku.

Bojan

pre 10 godina

Mozda neko kaze imali su srece mozda neko kaze imali su laksu grupu sve u sve to su nebuloze nekih klinaca koji bi rekli. Ja mislim da su potpuno zasluzili da se nadju na sp po rezultatima zadnjih 4 godine. Svaka cast.

sale

pre 10 godina

Zasto mislite da je nerealno da Grcka pregazi Linhejtan? Primer da Bosna dobije sutra 0:1 a Grci da dobiju Linhejstan sa 7:0 Grci bi bili prvi... Sto jeste tesko ali ne i nemoguce ja garantujem da ce Grci dati minimum 5 komada a da li ce ici preko videcemo!

jelen

pre 10 godina

Necete verovat al u Trebinju dosta ljudi pocelo pratit Bosnu,u par kafica se prate utakmice,ja licno nisam,ne zanimaju me al eto ljudi prepoznaju dobru igru.

RMT

pre 10 godina

Ajmo Bosancerosi,ozbiljno sutra pa u Brazil!!! Ako nismo mogli mi i verovatno braca cg-orci najvise bih vas voleo da vidim!!! Bio bi greh da igraci kao Dzeko i jos poneki ne odigraju koje veliko takmicenje!!! A Hrvati koliko su se ku...ili,sada mogu(mada malo verovatno,ali sledi i baraz) cak i da ne odu!!! Mada,ne zelim im to!

Sprajt

pre 10 godina

Svaka cast Bosno! Prosle godine niste imali srece sa Portugalom, ali ove sam siguran da idete na SP! Begovic, Lulic, Pjanic, Dzeko, Hajrovic sve ekstra igraci, ima ih jos dosta. Srecno sutra i pobjeda samo! BiH ponosna Sandzak je uz vas

delijafcrs

pre 10 godina

Neko nam je nametnuo mrznju, ali bice mi drago da prodju bosanci, iako su nam Grci najprijateljskiji narod kroz istoriju, samim tim i drazi, mislim da su bosanci sa sportske strane apsolutno zasluzili Brazil. Srecno!

erny

pre 10 godina

U nas u Bosni kad te ne ide kaze se nije svaki dan Bajram.Ali ipak sutra je Bajram.Moja prognoza jedno 3-0.Hvala onima koji navijaju za nas,a oni sto nece nemoraju da se pravdaju.

jelen

pre 10 godina

Necete verovat al u Trebinju dosta ljudi pocelo pratit Bosnu,u par kafica se prate utakmice,ja licno nisam,ne zanimaju me al eto ljudi prepoznaju dobru igru.

Volim-te-Bosno

pre 10 godina

Ovaj iz RS sto ce da navija za ove Latvijce, neka uziva. Navija i za Grke i za Tunguziju ali Bosna ce u Brazil. Tvoi dragi Grci su trebali davno ispast. Igraju naj dosadni fudbal na svijetu. Nadam se da ce i Hrvatska proci baraz. A ti moj jarane samo navijaj.....

keke

pre 10 godina

Sutra cu da navijam za litvu iz dna duse, mada mislim da nemaju sanse. Bosna ima odlican tim, ali opet jednostavno ne mogu da navijam za Bosnu. Korektno sa moje strane :)
Pozdrav iz Republike Srpske...

Darko

pre 10 godina

Ja sam iz RS-a i normalno navijam za Srbiju al poslije Srbije navijam za BiH bez obzira protiv koga da igra da li je Grcka, Rusija..., nas svi smatraju 'smecem' u Evropi a mi umjesto da zajedno zezamo njih mi se medjusobno jos vise spustamo na dno

RMT

pre 10 godina

Ajmo Bosancerosi,ozbiljno sutra pa u Brazil!!! Ako nismo mogli mi i verovatno braca cg-orci najvise bih vas voleo da vidim!!! Bio bi greh da igraci kao Dzeko i jos poneki ne odigraju koje veliko takmicenje!!! A Hrvati koliko su se ku...ili,sada mogu(mada malo verovatno,ali sledi i baraz) cak i da ne odu!!! Mada,ne zelim im to!

Prefix

pre 10 godina

Ok su Grci, ali nisu nam najveci prijatelji kroz istoriju, ti mitovi o Grcima su vise posledica pritisaka koji su na njih vrsile velike sile, pre svega Rusija u WW1. A kroz srednji vek glavni zadatak je bio razbiti Vizantijca...Sto se tice Bosne, to je sve nas narod, uzeli su islam izdvojili se i sta sad, ziveli smo zajedno vekovima i nikada nam nije bolje bilo nego kad smo davali sansu miru i prijateljstvu a ne retrogradnom sovinizmu i klero nacionalizmu. pravoslavni, muslimani , katolici...koga je bre briga vise, daj da gledamo dobar Bosanski humor, daj da slusamo dobru Bosansku muziku, daj da idemo na dobar Bosanski fudbal, da jedemo cevape na Bascarsiji da cepamo pivu i rakijicu i da se veselimo kao nekad u Jugoslaviji. Jer ovi koji hoce da nas zavade uradice sve da prodube mrznju, da nas vracaju na tamne strane istorije, da podmecu i lazu, ali ja i mnogi i Srbi i Hrvati i Muslimani nismo niti krivi za bilo sta niti bi smo odobrili to sto se desavalo, u moje ime ne treba ni jedan Srbin da cini zlocin, jer cu ga se prvi odreci. Ne gledajmo ratove u 20 veku vec gledajmo ono sto je u Jugi bilo najbolje, mi smo bili amerika za ovu istu evropu koja sada pokusava da nas prevaspitava a pomazu im svesrdno u tome zatupljeni kvazi nacionalsti, ignoranti i kojekakvi neizivljeni balavci. Kamo srece da se opet vrati onaj duh pa da se sprdamo na racun jedni drugih,putujemo, radimo i selimo se gde nam odgovara kao nekad sto je bilo...navijam za Bosnu u ime starih dobrih vremena...

Novosadski

pre 10 godina

BiH i Grčka imaju po 22 boda, ali obratite pažnju na gol razliku: BiH 29:6 a Grčka 10:4 (?!). Grčki fudbal mi se zgadio još od EP u Portugalu, zato napred Bosna!!!

Sprajt

pre 10 godina

Svaka cast Bosno! Prosle godine niste imali srece sa Portugalom, ali ove sam siguran da idete na SP! Begovic, Lulic, Pjanic, Dzeko, Hajrovic sve ekstra igraci, ima ih jos dosta. Srecno sutra i pobjeda samo! BiH ponosna Sandzak je uz vas

Struki

pre 10 godina

Nemam nijednu dilemu oko toga da li mi je drago da Bosna ode u Brazil! Cestitam unapred plasman na SP,zasluzili ste 100%! A ovima sto sve komentarisu kroz politiku,savet je da se okanu iste,jer nikom dobrog nije donela!

bez_cenzure

pre 10 godina

Hajde BiH! Stvarno bih volio da se BiH konačno plasira na SP! Zaslužili su! Nemam problem sa navijanjem za BiH! Za BiH ne navijam jedino u susretu protiv Srbije. U stvari u tom slučaju navijam da pobijedi bolji! Pošteno!

nada ZR

pre 10 godina

e,moj keke,pa u BIH ima i srba,kako neces navijati za bosance?Pusti pricu,ovo je sport.Svim srcem navijam za BIH,ojSafete sajo,sarajlijo....

elvis

pre 10 godina

I Bog treba sutra konačno da se smiluje bosanskoj sirotinji za rijetko zrno radosti BiH u zadnjih 20-tak godina!
Država koja je raspad bivše SFRJ platila najskuplje(100.000 mrtvih,50 milijardi $ ratne štete),zemlja-poluprotektorat,zemlja bez teksta himne a navijači pjevaju svoj tekst na drugu melodiju,zemlja koja je jedina zadržala marku kao platežno sredstvo u svijetu,zemlja dobrih ljudi i velikih inadžija i to na svoju štetu,zemlja u kojoj je prije par godina problem bio i vraćanje sata unazad pa je jedno jutro osvanulo Sarajevo 6 a Banja Luka 7 sati, zemlja tri naroda i tri vjere i kojoj je svakoj ponaosob preči neko drugi(Zagreb, Beograd,Istanbul) nego sami sebi, zemlja u kojoj su srpsku i hrvatsku omladinu naučili da im je bosanska gudura maćeha, strana i tuđa a ne njihova otadžbina,zemlja najgore lige u Evropi zvučnog imena Premijer-liga,zemlja koja ima selektora sa platom 2.500 eura što je spram plate srpskog selektora sramota, zemlja koja ima navijače koji mjesec dana prije utakmice stoje cijelu noć,po kiši, mrazu,snijegu,da bi dali zadnjih 50 eura iz džepa za tekmu,zemlja koja je rušena,osporavana,ponižavana,gažena kao i njeni ljudi,sve ovo nabrojano sutra treba biti i Božija i ljudska pobjeda običnog Bosanca ma koje vjere bio!
Elvis, Tuzla
ps:i zato kada pitate običnog Srbijanca,Hrvata,Slovenca,Crnogorca za koga navija u Brazilu 2014.godine odgovor je kratak:ZA SUŠIĆEVU BOSNU!
oni koji su pili bosansku šljivu kod bosanskog domaćina, e ti znaju o čemu pišem!

Jimmy Le santo

pre 10 godina

Bosna ide u Brazili i ocigledno je da velika vecina u bivsoj SFRJ to zeli pa neka nam svima ovo bude prijer i jedan korak vise ka oprostu i pomirenju jer ova representacija na cijem celu je Safet Susic se mogla zvati YU da nije bilo seljacina i zaostalih nepismenih papaka koji i danas pisu komentare protiv BiH reprezentacije, vama smima veliko hvala sto podrzavate reprezentaciju BiH samim time ste bolji ljudi,
Hvala vam

JMBG

pre 10 godina

isto poruka ovim iz rs sto ne naviaju za svoju zemlju, nemojte ni za srbiju, samo nas sramotite, ne trebamo vas!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (sa, 15. oktobar 2013 06:13)

Svako ima pravo da navija za koga hoce. Veca si ti "sramota za Srbiju" sa takvim komentarom...

sarajevo.ba

pre 10 godina

Dobit cemo ih minimala 2 razlike,hvala na podrsci,oni koji ne podrzavaju Bosnu i to je njihovo pravo i sretno i vama za koga god navijali..Bosna da prostis jedna zemlja imade,i posna i bosa da prostis,i hladna i gladna,i k tomu jos da prostis PRKOSNA OD SNA

ii

pre 10 godina

prosla generacija nije uspjela sa igracima poput salihamidzica, barbareza, bolica,baljica ,ovoj je zadnja sansa sa dzekom, misimovicem, salihovicem,lulicem.zajednistvo je pobijedilo bez obzira na naciju, zvjezdan, ognjen, boris, miroslav, tomislav, toni, borce sredojevic, marijan nisu muslimani ali su idoli nacije .i srbija i hrvatska takodze ima kvalitet ,ali mihajlovic i stimac su dva prepotentna lika boze sacuvaj.jos stimac izjavio danas da u barazu zeli francusku,ono hladno.safet susic ce im sutra opet sa 4-4-2 formacijom odrzati cas fudbala u gostima .pozdrav svim crnogorcima, makedoncima, srbima, hrvatima, slovencima koji u dusi navijaju za bih,i ovom dole sto kaze da rs ne navija,nek dodze sutra u divic pored zvornika da proslavimo brazil..........

Laki

pre 10 godina

jedan novinar iz Sarajeva je nedavno poručio Srbima - ili ćete navijati za BIH ili vas neće biti. hvala, ali za takve ja ne mogu navijati. ne mrzim ih, ali ih ne mogu ni podržavati. prosto me ne zanimaju.

4N

pre 10 godina

BiH igra blizu zenita i u transu a Pape je stvarno, blago receno, interesantan lik. Gledao sam svaki njegov intervju zadnjih 2 godine na YouTube. Ima se tu sta nauciti o svemu. Pogledajte zasto je recimo ostao u FK Sarajevo koncem '70-ih kada se tada krema tada bogate Juge (tj. nekadasnja "velika cetvorka") otimala za njega. Laf, nema zbora. Nema tu sta da ga neki lokalni politicar idiot svojata- Pape je vec sada najveci trenerski dragulj iz njedara SFRJ- tj. onog dobrog sto je predstavljala. Onog sljama iz SFRJ smo se nagledali i gledamo, na zalost. Da ne ureknem i da momci urade kako Pape i babo Osim kazu- rudarski posteno pa sta bude na kraju. Sta god da semafor pokazuje na kraju, samo da neka odigraju bez neke histerije vec najmirnije, najpostenije, najracionalnije i nasrcanije sto mogu.

Grobar-España

pre 10 godina

Opet neki nerazumni "Srbi" navijaju za "Bracu" muslimane. Kako je pamet kratka, kako je secanje bledunjavo, kako je deo mog naroda anacionalizovan.
Idite na bilo koji muslimanski sajt, procitajte njihove komentare vezane za bilo sta sto ima veze sa Srbima i otvorite oci. Slepi tumaraju u gomili.

Bojan

pre 10 godina

Mozda neko kaze imali su srece mozda neko kaze imali su laksu grupu sve u sve to su nebuloze nekih klinaca koji bi rekli. Ja mislim da su potpuno zasluzili da se nadju na sp po rezultatima zadnjih 4 godine. Svaka cast.

Daniel

pre 10 godina

Preporucio bi svima onima koji ovde navijaju za bih da samo jednom posete bilo koji njihov portal i da vide sta pisu o nama i o nasoj drzavi pa tek onda da razmislite za koga navijate. Izgleda da ste vi vec zaboravili ko su i sta su oni.

dragce lafic

pre 10 godina

Bosna,hmm...ima li zemlje na planeti gdje za nju navija manje od 50% stanovnistva??? e pa to je BiH...Srbi za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku...tuga...ali tako je...Forzaaa Litvanija, Forzaaa Grcka !!! naprijed Srbija !!!

bosanacbrcko

pre 10 godina

Idemo po pobjedu svaki realan covjek na ovom svijetu ce reci da je BiH to zasluzila a za ove provokatore sto ce navijat za grcku i litvaniju nemam sta reci osim da imaju naravno pravo da navijaju za koga hoce al da li je to ispravno to je drugo pitanje ... pozdrav za raju

dranders

pre 10 godina

Sto je problem Bosancima sto mi Srbi iz R.Srpske navijamo za Grke??? navijamo ipak najvise za Srbiju, ali kako su ispali veceras za Grke...najlaksa grupa i opet Bosanci nisu sigurni do poslednjeg kola,hahaha...Litvanija nije naivna,bice svega veceras,a jos ako neki Bosnja dobije crveni,svasta ima da bude...sretno Srbiji veceras, ocekujem laganu pobjedu...

zoran

pre 10 godina

Ne mogu da navijam za Bosnu, i C.G pre cu navijati za Kosovo ili Hrvatsku... Ne mogu gad mi se kad pisu svasta po raznim forumima i tacka...

Djorgo, pokusaj objektivnosti (jos jednom)

pre 10 godina

`Ajmo raja(o)! Cestitke nekada izvarednom fudbaleru, a sada uspesnom selektoru Safetu Susicu i igracima. Braca iz Republike Srpske imaju pravo da navijaju za koga hoce i protiv koga hoce.

pero

pre 10 godina

Ne znam zasto se spominje da su Grci najveci prijatelji. Sjecam se 95-e i finala sa Litvom u Grckoj kada je citava sala zvizdala Srbima. Bosna, nadam se da ce pobjediti i otici u Brazil ali sve u vezi Bosne mirise na rijec "luzer" tako da se ne bi iznenadio kad ne bi otisli. Da se ne lazemo, Bosna igra ispodprosjecan i u vecini slucajeva ne interesantan fudbal, ali s obzirom da su ostale nase zemlje potpuno lose, isplivali su na povrsinu.

Balboa

pre 10 godina

Šta vam je ljudi, pa ovo je 21. vek!!! Ne možete nekome da naredite za koga će da navija. Sve je stvar slobodnog izbora. Ne možete doneti neki zakon ili dekret u kojem piše za koga se mora navijati. Uostalom, kada vidite navijače te BiH kako na stadione dolaze sa zelenim beretkama na glavama, u maskirnim uniformama i sa muslimanskim ratnim zastavama, zar se onda čudite da Srbi iz RS navijaju za Srbiju, a Hrvati iz Hercegovine za Hrvatsku. Pozdrav svima!

picasso

pre 10 godina

Nisam mislio da cu ikada u bilo cemu navijati za Litvaniju, ali ovog puta moram, najpre protiv Bosne, a onda i u korist Grcke. Podrska sunarodnicima iz Republike Srpske u borbi za slobodu i za ujedinjenje, dole Bosna!

draguljce

pre 10 godina

Nadam se da ce se Bosna plasirati, zasluzili su da igraju ne velikom takmicenju. Evo kraj je kvalifikacija, a jedna stvar ostaje misterija.
Kako je Norveska bila u prvom sesiru? Poslednji put smo ih videli na EP 2000. u Belgiji i Holandiji, pa su bili u prvom sesiru za SP 2002, pa posto se ni tada nisu plasirali, upali su u drugi, pa treci i tako sve do ovih kvalifikacija, kada su odjednom dosli do prvog sesira iako, opet ponavljam, poslednji put smo ih videli u Belgiji i Holandiji u proslom veku.

sandzo

pre 10 godina

Ovi iz RS sto navijaju za Litvaniju razumem,i treba,i mi iz Sandzaka smo navijali za Tursku u kosarci protiv Srbije kad su igrali,i danas navijamo za Bosnu,i uvek smo navijali za Bosnu,i srecno Bosanci,vase Sandzaklije...

Boss

pre 10 godina

Da nema ovih iz "rs-a", mi ne bismo znali koliko zapravo volimo Bosnu, hihi! Hvala vam zato sto ste uvijek tu da nas podsjetite i motivirate na jos vecu ljubav prema Bosni! Ali, ipak, generalno gledajuci, zar mislite da je nama bitno za koga vi navijate? Ali, stvarno...postajete smijesni i upadljivo dosadni. Ne namecite se, niste zanimljivi vise! Kako god okrenes,ostajete u sjenci, neprimijeceni. Veceras u misije rupe!

Chana

pre 10 godina

Braćo Bosančerosi, nek Vam je kao i Vašem selektoru (mom ljubimcu Papetu) sa srećom večeras !
Ako mogu da pomognu pozitivne "vibracije", mislim da će Vam simpatizeri širom stare Juge pomoći u tome...
U moje simpatije nemajte sumnje - navijaću za Vas u Brazilu !!!
Vojvodinaš

Boban, RS

pre 10 godina

ajde bosna i hercegovina sad ili nikad. a ovi što će danas da navijaju za grčku odnosno litvaniju imaju ozbiljan problem.
(trebinje, 15. oktobar 2013 12:19)

Ne znam zašto bi bio problem u tome što navijam za Srbiju? Zašto bi bio problem što volim Crvenu zvezdu? Žašto bi bio problem što se divim Saletu Đorđeviću i Dejanu Bodirogi? Za Srbiju se navija i u Australiji i Njemačkoj i Republici Srpskoj. Gdje god Srbi žive.
Prije će biti da ti patiš od onoga što pripisuješ drugima. Odrasti malo!

bhfans

pre 10 godina

Cudo zvano navijaci Bosne !
U Litvaniji od 10.000 navijaca ocukeje se 10.000 bosanaca i bar jos 2.000 pred stadionom
U Litvi, 9000 od 10000. u Lihtejnstajnu 10.000 u Slovackoj 8000 od 9000 na stadionu !

Ima li iko jace navijace !

Mik

pre 10 godina

Expertu ovo je za tebe:
Mogu im grci obećaiti i milione eura koje su naravno dužni čtavom svijetu ali oni Bosnu ne mogu nikada pobijediti pa da im dođu i Grci zajedno da igraju.
Bosna je šampion...
A ovome nekom što vidi neke zelene beretke , maskirne uniforme itd ...
Gledaj večeras utakmicu i pazi dobro šta su navijači :
1. Pun stadion Bosanaca
2. Kada bude svirala Litvanska himna neće se čuti ni zvižduk
3. Gledaj kako slave Bosanci na kraju
I probudi se sine ...
Ta više propaganda ne prolazi , svako ima tv i oči i može sve da vidi
Najbolji Bosanski ugrač je pa naravno :
Zvjezdan Misimović -pravi Bosanski patriota.

masterkg

pre 10 godina

Ceska nema sanse jer na tabeli, gde se ne racuna Malta, ima 6 bodova - ako pobedi Bugarsku I mace 9, a Danska na toj tabeli vec ima 10 bodova i pobedom bad Maltom ne dobija nista ......

davud

pre 10 godina

Hvala srbija svim onim koji imaju iskrene namijere i podrzavaju bosnu ka historiskom uspjehu hvala vam.A i ovim sto ne podrzavaju bosnu vjerovatno se osijecaju blize sa litvancima i grcima nadam se da nije iz mrznje navijanje za te reprezentacije.B92 hvala i vama.

anel

pre 10 godina

mi iz fedreacije smo totalno ludi bez podrske za nasu repku iz manjeg bh.entiteta.
da nije bilo vase podrske u dosadasnjim kvalifikacijama,siguran sam da odavno ispali iz svih kombinacija...

Miki

pre 10 godina

Bosna pise novu istoriju od veceras , a svi ljudi sa imalo morala ce navijati za zmajeve jer tu igraju i srbi , hrvati i muslimani zajedno smo jaciiii

veerghoen

pre 10 godina

Grcka ide kao najbolja druga. Cak i da izgube, Bosna ili Grcka idu na Svetsko kao najbolji drugoplasirani. Ne igraju baraz, vec idu direktno, sta god urade danas.

sale

pre 10 godina

Zasto mislite da je nerealno da Grcka pregazi Linhejtan? Primer da Bosna dobije sutra 0:1 a Grci da dobiju Linhejstan sa 7:0 Grci bi bili prvi... Sto jeste tesko ali ne i nemoguce ja garantujem da ce Grci dati minimum 5 komada a da li ce ici preko videcemo!

sasa

pre 10 godina

Koliko ga iskomplikovaste, a ne pomenuste da se lako moze desiti da i Englezi zaigraju baraz, a da Ukrajina direktno ode na SP! Imam neki osjecaj da ce ili Engleska ili BiH kiksnuti, a mozda i obje. Pa da onda gledamo Portugal, Englesku, Hrvatsku, BiH protiv Islanda, Turske (Rumunije), Francuske i Svedske. U tom slucaju ce biti lako odrediti ko ce koga izbaciti u barazu ;-)

Romanticar

pre 10 godina

@Ovi iz RS sto navijaju za Litvaniju razumem,i treba,i mi iz Sandzaka smo navijali za Tursku u kosarci protiv Srbije kad su igrali,i danas navijamo za Bosnu,i uvek smo navijali za Bosnu,i srecno Bosanci,vase Sandzaklije...
(sandzo, 15. oktobar 2013 16:20)

Hehehe, tako je sandzo, reci nam ti, kad su vec moja braca slijepa kod ociju, pa se nalozili na "dobre bosnjane". Eto vam ga sandzo, braco Srbi, ako nista, barem nije iz "republike sumske".

alibaba

pre 10 godina

@(Boban, RS, 15. oktobar 2013 13:18)a ti si kao pravi Srbin
(SRBA FUTOG, 15. oktobar 2013 16:52)

Ako si ti "SRBA", onda je sve moguce, pa i to da je Boban Srbin.

expert

pre 10 godina

Expertu ovo je za tebe:
Mogu im grci obećaiti i milione eura koje su naravno dužni čtavom svijetu ali oni Bosnu ne mogu nikada pobijediti pa da im dođu i Grci zajedno da igraju.
(Mik, 15. oktobar 2013 15:57)

Zivi bili pa vidjeli:)

keke

pre 10 godina

Sutra cu da navijam za litvu iz dna duse, mada mislim da nemaju sanse. Bosna ima odlican tim, ali opet jednostavno ne mogu da navijam za Bosnu. Korektno sa moje strane :)
Pozdrav iz Republike Srpske...

Volim-te-Bosno

pre 10 godina

Ovaj iz RS sto ce da navija za ove Latvijce, neka uziva. Navija i za Grke i za Tunguziju ali Bosna ce u Brazil. Tvoi dragi Grci su trebali davno ispast. Igraju naj dosadni fudbal na svijetu. Nadam se da ce i Hrvatska proci baraz. A ti moj jarane samo navijaj.....

Grobar-España

pre 10 godina

Opet neki nerazumni "Srbi" navijaju za "Bracu" muslimane. Kako je pamet kratka, kako je secanje bledunjavo, kako je deo mog naroda anacionalizovan.
Idite na bilo koji muslimanski sajt, procitajte njihove komentare vezane za bilo sta sto ima veze sa Srbima i otvorite oci. Slepi tumaraju u gomili.

Laki

pre 10 godina

jedan novinar iz Sarajeva je nedavno poručio Srbima - ili ćete navijati za BIH ili vas neće biti. hvala, ali za takve ja ne mogu navijati. ne mrzim ih, ali ih ne mogu ni podržavati. prosto me ne zanimaju.

dragce lafic

pre 10 godina

Bosna,hmm...ima li zemlje na planeti gdje za nju navija manje od 50% stanovnistva??? e pa to je BiH...Srbi za Srbiju, Hrvati za Hrvatsku...tuga...ali tako je...Forzaaa Litvanija, Forzaaa Grcka !!! naprijed Srbija !!!

dranders

pre 10 godina

Sto je problem Bosancima sto mi Srbi iz R.Srpske navijamo za Grke??? navijamo ipak najvise za Srbiju, ali kako su ispali veceras za Grke...najlaksa grupa i opet Bosanci nisu sigurni do poslednjeg kola,hahaha...Litvanija nije naivna,bice svega veceras,a jos ako neki Bosnja dobije crveni,svasta ima da bude...sretno Srbiji veceras, ocekujem laganu pobjedu...

pero

pre 10 godina

Ne znam zasto se spominje da su Grci najveci prijatelji. Sjecam se 95-e i finala sa Litvom u Grckoj kada je citava sala zvizdala Srbima. Bosna, nadam se da ce pobjediti i otici u Brazil ali sve u vezi Bosne mirise na rijec "luzer" tako da se ne bi iznenadio kad ne bi otisli. Da se ne lazemo, Bosna igra ispodprosjecan i u vecini slucajeva ne interesantan fudbal, ali s obzirom da su ostale nase zemlje potpuno lose, isplivali su na povrsinu.

zoran

pre 10 godina

Ne mogu da navijam za Bosnu, i C.G pre cu navijati za Kosovo ili Hrvatsku... Ne mogu gad mi se kad pisu svasta po raznim forumima i tacka...

JMBG

pre 10 godina

isto poruka ovim iz rs sto ne naviaju za svoju zemlju, nemojte ni za srbiju, samo nas sramotite, ne trebamo vas!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (sa, 15. oktobar 2013 06:13)

Svako ima pravo da navija za koga hoce. Veca si ti "sramota za Srbiju" sa takvim komentarom...

Daniel

pre 10 godina

Preporucio bi svima onima koji ovde navijaju za bih da samo jednom posete bilo koji njihov portal i da vide sta pisu o nama i o nasoj drzavi pa tek onda da razmislite za koga navijate. Izgleda da ste vi vec zaboravili ko su i sta su oni.

delijafcrs

pre 10 godina

Neko nam je nametnuo mrznju, ali bice mi drago da prodju bosanci, iako su nam Grci najprijateljskiji narod kroz istoriju, samim tim i drazi, mislim da su bosanci sa sportske strane apsolutno zasluzili Brazil. Srecno!

picasso

pre 10 godina

Nisam mislio da cu ikada u bilo cemu navijati za Litvaniju, ali ovog puta moram, najpre protiv Bosne, a onda i u korist Grcke. Podrska sunarodnicima iz Republike Srpske u borbi za slobodu i za ujedinjenje, dole Bosna!

Sprajt

pre 10 godina

Svaka cast Bosno! Prosle godine niste imali srece sa Portugalom, ali ove sam siguran da idete na SP! Begovic, Lulic, Pjanic, Dzeko, Hajrovic sve ekstra igraci, ima ih jos dosta. Srecno sutra i pobjeda samo! BiH ponosna Sandzak je uz vas

erny

pre 10 godina

U nas u Bosni kad te ne ide kaze se nije svaki dan Bajram.Ali ipak sutra je Bajram.Moja prognoza jedno 3-0.Hvala onima koji navijaju za nas,a oni sto nece nemoraju da se pravdaju.

jelen

pre 10 godina

Necete verovat al u Trebinju dosta ljudi pocelo pratit Bosnu,u par kafica se prate utakmice,ja licno nisam,ne zanimaju me al eto ljudi prepoznaju dobru igru.

veerghoen

pre 10 godina

Grcka ide kao najbolja druga. Cak i da izgube, Bosna ili Grcka idu na Svetsko kao najbolji drugoplasirani. Ne igraju baraz, vec idu direktno, sta god urade danas.

RMT

pre 10 godina

Ajmo Bosancerosi,ozbiljno sutra pa u Brazil!!! Ako nismo mogli mi i verovatno braca cg-orci najvise bih vas voleo da vidim!!! Bio bi greh da igraci kao Dzeko i jos poneki ne odigraju koje veliko takmicenje!!! A Hrvati koliko su se ku...ili,sada mogu(mada malo verovatno,ali sledi i baraz) cak i da ne odu!!! Mada,ne zelim im to!

sale

pre 10 godina

Zasto mislite da je nerealno da Grcka pregazi Linhejtan? Primer da Bosna dobije sutra 0:1 a Grci da dobiju Linhejstan sa 7:0 Grci bi bili prvi... Sto jeste tesko ali ne i nemoguce ja garantujem da ce Grci dati minimum 5 komada a da li ce ici preko videcemo!

Balboa

pre 10 godina

Šta vam je ljudi, pa ovo je 21. vek!!! Ne možete nekome da naredite za koga će da navija. Sve je stvar slobodnog izbora. Ne možete doneti neki zakon ili dekret u kojem piše za koga se mora navijati. Uostalom, kada vidite navijače te BiH kako na stadione dolaze sa zelenim beretkama na glavama, u maskirnim uniformama i sa muslimanskim ratnim zastavama, zar se onda čudite da Srbi iz RS navijaju za Srbiju, a Hrvati iz Hercegovine za Hrvatsku. Pozdrav svima!

bez_cenzure

pre 10 godina

Hajde BiH! Stvarno bih volio da se BiH konačno plasira na SP! Zaslužili su! Nemam problem sa navijanjem za BiH! Za BiH ne navijam jedino u susretu protiv Srbije. U stvari u tom slučaju navijam da pobijedi bolji! Pošteno!

nada ZR

pre 10 godina

e,moj keke,pa u BIH ima i srba,kako neces navijati za bosance?Pusti pricu,ovo je sport.Svim srcem navijam za BIH,ojSafete sajo,sarajlijo....

Jimmy Le santo

pre 10 godina

Bosna ide u Brazili i ocigledno je da velika vecina u bivsoj SFRJ to zeli pa neka nam svima ovo bude prijer i jedan korak vise ka oprostu i pomirenju jer ova representacija na cijem celu je Safet Susic se mogla zvati YU da nije bilo seljacina i zaostalih nepismenih papaka koji i danas pisu komentare protiv BiH reprezentacije, vama smima veliko hvala sto podrzavate reprezentaciju BiH samim time ste bolji ljudi,
Hvala vam

Prefix

pre 10 godina

Ok su Grci, ali nisu nam najveci prijatelji kroz istoriju, ti mitovi o Grcima su vise posledica pritisaka koji su na njih vrsile velike sile, pre svega Rusija u WW1. A kroz srednji vek glavni zadatak je bio razbiti Vizantijca...Sto se tice Bosne, to je sve nas narod, uzeli su islam izdvojili se i sta sad, ziveli smo zajedno vekovima i nikada nam nije bolje bilo nego kad smo davali sansu miru i prijateljstvu a ne retrogradnom sovinizmu i klero nacionalizmu. pravoslavni, muslimani , katolici...koga je bre briga vise, daj da gledamo dobar Bosanski humor, daj da slusamo dobru Bosansku muziku, daj da idemo na dobar Bosanski fudbal, da jedemo cevape na Bascarsiji da cepamo pivu i rakijicu i da se veselimo kao nekad u Jugoslaviji. Jer ovi koji hoce da nas zavade uradice sve da prodube mrznju, da nas vracaju na tamne strane istorije, da podmecu i lazu, ali ja i mnogi i Srbi i Hrvati i Muslimani nismo niti krivi za bilo sta niti bi smo odobrili to sto se desavalo, u moje ime ne treba ni jedan Srbin da cini zlocin, jer cu ga se prvi odreci. Ne gledajmo ratove u 20 veku vec gledajmo ono sto je u Jugi bilo najbolje, mi smo bili amerika za ovu istu evropu koja sada pokusava da nas prevaspitava a pomazu im svesrdno u tome zatupljeni kvazi nacionalsti, ignoranti i kojekakvi neizivljeni balavci. Kamo srece da se opet vrati onaj duh pa da se sprdamo na racun jedni drugih,putujemo, radimo i selimo se gde nam odgovara kao nekad sto je bilo...navijam za Bosnu u ime starih dobrih vremena...

Darko

pre 10 godina

Ja sam iz RS-a i normalno navijam za Srbiju al poslije Srbije navijam za BiH bez obzira protiv koga da igra da li je Grcka, Rusija..., nas svi smatraju 'smecem' u Evropi a mi umjesto da zajedno zezamo njih mi se medjusobno jos vise spustamo na dno

sarajevo.ba

pre 10 godina

Dobit cemo ih minimala 2 razlike,hvala na podrsci,oni koji ne podrzavaju Bosnu i to je njihovo pravo i sretno i vama za koga god navijali..Bosna da prostis jedna zemlja imade,i posna i bosa da prostis,i hladna i gladna,i k tomu jos da prostis PRKOSNA OD SNA

Struki

pre 10 godina

Nemam nijednu dilemu oko toga da li mi je drago da Bosna ode u Brazil! Cestitam unapred plasman na SP,zasluzili ste 100%! A ovima sto sve komentarisu kroz politiku,savet je da se okanu iste,jer nikom dobrog nije donela!

Novosadski

pre 10 godina

BiH i Grčka imaju po 22 boda, ali obratite pažnju na gol razliku: BiH 29:6 a Grčka 10:4 (?!). Grčki fudbal mi se zgadio još od EP u Portugalu, zato napred Bosna!!!

Boban, RS

pre 10 godina

ajde bosna i hercegovina sad ili nikad. a ovi što će danas da navijaju za grčku odnosno litvaniju imaju ozbiljan problem.
(trebinje, 15. oktobar 2013 12:19)

Ne znam zašto bi bio problem u tome što navijam za Srbiju? Zašto bi bio problem što volim Crvenu zvezdu? Žašto bi bio problem što se divim Saletu Đorđeviću i Dejanu Bodirogi? Za Srbiju se navija i u Australiji i Njemačkoj i Republici Srpskoj. Gdje god Srbi žive.
Prije će biti da ti patiš od onoga što pripisuješ drugima. Odrasti malo!

elvis

pre 10 godina

I Bog treba sutra konačno da se smiluje bosanskoj sirotinji za rijetko zrno radosti BiH u zadnjih 20-tak godina!
Država koja je raspad bivše SFRJ platila najskuplje(100.000 mrtvih,50 milijardi $ ratne štete),zemlja-poluprotektorat,zemlja bez teksta himne a navijači pjevaju svoj tekst na drugu melodiju,zemlja koja je jedina zadržala marku kao platežno sredstvo u svijetu,zemlja dobrih ljudi i velikih inadžija i to na svoju štetu,zemlja u kojoj je prije par godina problem bio i vraćanje sata unazad pa je jedno jutro osvanulo Sarajevo 6 a Banja Luka 7 sati, zemlja tri naroda i tri vjere i kojoj je svakoj ponaosob preči neko drugi(Zagreb, Beograd,Istanbul) nego sami sebi, zemlja u kojoj su srpsku i hrvatsku omladinu naučili da im je bosanska gudura maćeha, strana i tuđa a ne njihova otadžbina,zemlja najgore lige u Evropi zvučnog imena Premijer-liga,zemlja koja ima selektora sa platom 2.500 eura što je spram plate srpskog selektora sramota, zemlja koja ima navijače koji mjesec dana prije utakmice stoje cijelu noć,po kiši, mrazu,snijegu,da bi dali zadnjih 50 eura iz džepa za tekmu,zemlja koja je rušena,osporavana,ponižavana,gažena kao i njeni ljudi,sve ovo nabrojano sutra treba biti i Božija i ljudska pobjeda običnog Bosanca ma koje vjere bio!
Elvis, Tuzla
ps:i zato kada pitate običnog Srbijanca,Hrvata,Slovenca,Crnogorca za koga navija u Brazilu 2014.godine odgovor je kratak:ZA SUŠIĆEVU BOSNU!
oni koji su pili bosansku šljivu kod bosanskog domaćina, e ti znaju o čemu pišem!

bosanacbrcko

pre 10 godina

Idemo po pobjedu svaki realan covjek na ovom svijetu ce reci da je BiH to zasluzila a za ove provokatore sto ce navijat za grcku i litvaniju nemam sta reci osim da imaju naravno pravo da navijaju za koga hoce al da li je to ispravno to je drugo pitanje ... pozdrav za raju

sandzo

pre 10 godina

Ovi iz RS sto navijaju za Litvaniju razumem,i treba,i mi iz Sandzaka smo navijali za Tursku u kosarci protiv Srbije kad su igrali,i danas navijamo za Bosnu,i uvek smo navijali za Bosnu,i srecno Bosanci,vase Sandzaklije...

ii

pre 10 godina

prosla generacija nije uspjela sa igracima poput salihamidzica, barbareza, bolica,baljica ,ovoj je zadnja sansa sa dzekom, misimovicem, salihovicem,lulicem.zajednistvo je pobijedilo bez obzira na naciju, zvjezdan, ognjen, boris, miroslav, tomislav, toni, borce sredojevic, marijan nisu muslimani ali su idoli nacije .i srbija i hrvatska takodze ima kvalitet ,ali mihajlovic i stimac su dva prepotentna lika boze sacuvaj.jos stimac izjavio danas da u barazu zeli francusku,ono hladno.safet susic ce im sutra opet sa 4-4-2 formacijom odrzati cas fudbala u gostima .pozdrav svim crnogorcima, makedoncima, srbima, hrvatima, slovencima koji u dusi navijaju za bih,i ovom dole sto kaze da rs ne navija,nek dodze sutra u divic pored zvornika da proslavimo brazil..........

4N

pre 10 godina

BiH igra blizu zenita i u transu a Pape je stvarno, blago receno, interesantan lik. Gledao sam svaki njegov intervju zadnjih 2 godine na YouTube. Ima se tu sta nauciti o svemu. Pogledajte zasto je recimo ostao u FK Sarajevo koncem '70-ih kada se tada krema tada bogate Juge (tj. nekadasnja "velika cetvorka") otimala za njega. Laf, nema zbora. Nema tu sta da ga neki lokalni politicar idiot svojata- Pape je vec sada najveci trenerski dragulj iz njedara SFRJ- tj. onog dobrog sto je predstavljala. Onog sljama iz SFRJ smo se nagledali i gledamo, na zalost. Da ne ureknem i da momci urade kako Pape i babo Osim kazu- rudarski posteno pa sta bude na kraju. Sta god da semafor pokazuje na kraju, samo da neka odigraju bez neke histerije vec najmirnije, najpostenije, najracionalnije i nasrcanije sto mogu.

Boss

pre 10 godina

Da nema ovih iz "rs-a", mi ne bismo znali koliko zapravo volimo Bosnu, hihi! Hvala vam zato sto ste uvijek tu da nas podsjetite i motivirate na jos vecu ljubav prema Bosni! Ali, ipak, generalno gledajuci, zar mislite da je nama bitno za koga vi navijate? Ali, stvarno...postajete smijesni i upadljivo dosadni. Ne namecite se, niste zanimljivi vise! Kako god okrenes,ostajete u sjenci, neprimijeceni. Veceras u misije rupe!

Djorgo, pokusaj objektivnosti (jos jednom)

pre 10 godina

`Ajmo raja(o)! Cestitke nekada izvarednom fudbaleru, a sada uspesnom selektoru Safetu Susicu i igracima. Braca iz Republike Srpske imaju pravo da navijaju za koga hoce i protiv koga hoce.

bhfans

pre 10 godina

Cudo zvano navijaci Bosne !
U Litvaniji od 10.000 navijaca ocukeje se 10.000 bosanaca i bar jos 2.000 pred stadionom
U Litvi, 9000 od 10000. u Lihtejnstajnu 10.000 u Slovackoj 8000 od 9000 na stadionu !

Ima li iko jace navijace !

Bojan

pre 10 godina

Mozda neko kaze imali su srece mozda neko kaze imali su laksu grupu sve u sve to su nebuloze nekih klinaca koji bi rekli. Ja mislim da su potpuno zasluzili da se nadju na sp po rezultatima zadnjih 4 godine. Svaka cast.

sasa

pre 10 godina

Koliko ga iskomplikovaste, a ne pomenuste da se lako moze desiti da i Englezi zaigraju baraz, a da Ukrajina direktno ode na SP! Imam neki osjecaj da ce ili Engleska ili BiH kiksnuti, a mozda i obje. Pa da onda gledamo Portugal, Englesku, Hrvatsku, BiH protiv Islanda, Turske (Rumunije), Francuske i Svedske. U tom slucaju ce biti lako odrediti ko ce koga izbaciti u barazu ;-)

anel

pre 10 godina

mi iz fedreacije smo totalno ludi bez podrske za nasu repku iz manjeg bh.entiteta.
da nije bilo vase podrske u dosadasnjim kvalifikacijama,siguran sam da odavno ispali iz svih kombinacija...

Chana

pre 10 godina

Braćo Bosančerosi, nek Vam je kao i Vašem selektoru (mom ljubimcu Papetu) sa srećom večeras !
Ako mogu da pomognu pozitivne "vibracije", mislim da će Vam simpatizeri širom stare Juge pomoći u tome...
U moje simpatije nemajte sumnje - navijaću za Vas u Brazilu !!!
Vojvodinaš

masterkg

pre 10 godina

Ceska nema sanse jer na tabeli, gde se ne racuna Malta, ima 6 bodova - ako pobedi Bugarsku I mace 9, a Danska na toj tabeli vec ima 10 bodova i pobedom bad Maltom ne dobija nista ......

Mik

pre 10 godina

Expertu ovo je za tebe:
Mogu im grci obećaiti i milione eura koje su naravno dužni čtavom svijetu ali oni Bosnu ne mogu nikada pobijediti pa da im dođu i Grci zajedno da igraju.
Bosna je šampion...
A ovome nekom što vidi neke zelene beretke , maskirne uniforme itd ...
Gledaj večeras utakmicu i pazi dobro šta su navijači :
1. Pun stadion Bosanaca
2. Kada bude svirala Litvanska himna neće se čuti ni zvižduk
3. Gledaj kako slave Bosanci na kraju
I probudi se sine ...
Ta više propaganda ne prolazi , svako ima tv i oči i može sve da vidi
Najbolji Bosanski ugrač je pa naravno :
Zvjezdan Misimović -pravi Bosanski patriota.

draguljce

pre 10 godina

Nadam se da ce se Bosna plasirati, zasluzili su da igraju ne velikom takmicenju. Evo kraj je kvalifikacija, a jedna stvar ostaje misterija.
Kako je Norveska bila u prvom sesiru? Poslednji put smo ih videli na EP 2000. u Belgiji i Holandiji, pa su bili u prvom sesiru za SP 2002, pa posto se ni tada nisu plasirali, upali su u drugi, pa treci i tako sve do ovih kvalifikacija, kada su odjednom dosli do prvog sesira iako, opet ponavljam, poslednji put smo ih videli u Belgiji i Holandiji u proslom veku.

Miki

pre 10 godina

Bosna pise novu istoriju od veceras , a svi ljudi sa imalo morala ce navijati za zmajeve jer tu igraju i srbi , hrvati i muslimani zajedno smo jaciiii

davud

pre 10 godina

Hvala srbija svim onim koji imaju iskrene namijere i podrzavaju bosnu ka historiskom uspjehu hvala vam.A i ovim sto ne podrzavaju bosnu vjerovatno se osijecaju blize sa litvancima i grcima nadam se da nije iz mrznje navijanje za te reprezentacije.B92 hvala i vama.

expert

pre 10 godina

Expertu ovo je za tebe:
Mogu im grci obećaiti i milione eura koje su naravno dužni čtavom svijetu ali oni Bosnu ne mogu nikada pobijediti pa da im dođu i Grci zajedno da igraju.
(Mik, 15. oktobar 2013 15:57)

Zivi bili pa vidjeli:)

Romanticar

pre 10 godina

@Ovi iz RS sto navijaju za Litvaniju razumem,i treba,i mi iz Sandzaka smo navijali za Tursku u kosarci protiv Srbije kad su igrali,i danas navijamo za Bosnu,i uvek smo navijali za Bosnu,i srecno Bosanci,vase Sandzaklije...
(sandzo, 15. oktobar 2013 16:20)

Hehehe, tako je sandzo, reci nam ti, kad su vec moja braca slijepa kod ociju, pa se nalozili na "dobre bosnjane". Eto vam ga sandzo, braco Srbi, ako nista, barem nije iz "republike sumske".

alibaba

pre 10 godina

@(Boban, RS, 15. oktobar 2013 13:18)a ti si kao pravi Srbin
(SRBA FUTOG, 15. oktobar 2013 16:52)

Ako si ti "SRBA", onda je sve moguce, pa i to da je Boban Srbin.