Petak, 30.08.2013.

01:06

Na skeneru: Strah, očaj i nemoć u Tunu

Izvor: AK

Na skeneru: Strah, oèaj i nemoæ u Tunu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

lamin moreira kleo braću šnojvli i cufija

pre 10 godina

"Navijači" i "znalci" su proglašavali Babovića i Miljkovića za najgore igrače Partizana, i tražili da igraju neki drugi. Oterali su braću Šćepović iz kluba. Đurić im ispunio te želje. Kako neko misli da iz "burazerske" lige dobijemo vrhunske igrače i timove. Kako da se igrači nateraju na brzu igru ako se protiv njih u ligi igra "autobus", "bunker" i "sačekuša". Kako da igrači napreduju, kada njihove nedostatke "ispravljaju" sudije i protivnički igrači. Kako da se napravi tim, kada je prodaja igrača jedan od najunosnijih poslova. Tun je igrao sa većinom švajcarskih igrača. Nisu mu trebali Brazilci i Afrikanci da igraju fudbal umesto domaćih igrača. Ako ne valja samo Partizan, što drugi srpski timovi ne pokažu kvalitet. U Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj ima različitih timova koji osvajaju titule. Neki od njih igraju LŠ, Rumuni gotovo redovno. Kada će u Srbiji postojati neka Unirea ili Kluž ko jiumesto "večne" Steaue igraju LŠ. Veća konkurencija bi podigla kvalitet, ali potreban je i novac. A u srpski fudbal se malo ulaže, a izvlači korist od igračkih transfera. Dakle, dok se ukupna ekonomska i društvena stvarnost ne poboljša ne možemo ni da očekujemo ni boljitak u klupskom sportu. Mogu svi talentii da odu u inostranstvo, pa nek drugi od njih stvaraju vrhunske igrače. Ali i to je slučaj kod manjeg broja igrača. Svake godine se vraćaju u srpske klubove da spašavaju karijeru. Dakle, spasa nam nema a propali smo već odavno. Ali, lopta nastavlja da se kotrlja.

ABC

pre 10 godina

Dinamo je dobio u Beču 3:2, tako da ti je primjer, potpuni promašaj. A imaš ih milion vjerodostojnijih.
(Ryber Palunko, 30. avgust 2013 13:44)

Kako su ih to dobili? Ukupan rezultat je 4:3 u korist Austrijanaca i Dinamo je ispao, tako da ti je logika jako losa...

Dzoni

pre 10 godina

Sve je meni ovde jasno,jedna velika KATASTROFA,Djura i uprava podhitno napolje,ali da Sasa Markovic skace da udari loptu glavom koja je na jedno 6 metara od zemlje kod prvog gola,to stvarno ne mogu da shvatim,pa sine jesi li ti zavrsio bar 4 razreda osnovne skole?????????

Deki-Of

pre 10 godina

Mitrovicu se videlo da odlazi stvarno nije mnogo trcao i stalno se nesta bunio i trazio faulove umesto da se bori. Ilic jedini pokusavao ali em je star i em nema skim. Tacno se videlo da nema nikog ko bi pokrenuo bilo kakvu akciju. Koliko god su me Nemanja Tomic i Babovic nervirali davljenjem lopte ipak su nesta pokusavali. Onaj Grbic i Stankovic stvarno veze nemaju. Sve u svemu tuga. Ides na utakmicu nadas se necemu ali sve uzalud. Moraju Djura & Co jos da se obogate. Tuga naseg fudbala Partian los Zvezda losa Vosa losa a Nacionalni tim katastrofa. Mi se nervoramo dok oni pare zaradjuju...ko je ovde lud..

pera

pre 10 godina

zasto uopste i gledate nas fudbal???
prebacite kanal, ignoriti ga skroz!
ugasiti fudbal u srbiji, sve pare iz njega prebaciti u lecenje dece
modernizaciju bolnica...
necu da me ove sekaperse predstavljaju po evropi!
ja sam covek vredan i posten! i ima jos puno takvih u srbiji!
necu da nam se smeju po evropi zbog idiota, neradnika, politicara i fudbalera!
stalno iznova slusam njihove izjave i pravdanja!?!
ne znas da igras, nemoj da igras!
idi kopaj!
smotani lenjivci koji dobijaju previse para, koje trose po splavovima na sponzoruse!?
ma daj!
DOLE SRPSKI FUDBAL!

Ryber Palunko

pre 10 godina

ekipe koje pretrce manje od 120 km po utakmici nema sta da traze u Evropi
Dinamo Zagreb u Becu 118km
Austrija 125 km
(2KA, 30. avgust 2013 11:00)

Dinamo je dobio u Beču 3:2, tako da ti je primjer, potpuni promašaj. A imaš ih milion vjerodostojnijih.

Fica

pre 10 godina

Nazalost Partizan je srozan na nivo Crvene Zvezde. Pre samo par godina smo igrali u Ligi Sampiona, Ligi Evrope a ovo sto sada gledamo nema veze sa Partizanom od pre par godina. Uprava je uspela da rasproda sve a gde je novac to valjda znaju oni ili neka policija istrazuje. Lazar Markovic je klasa za sve ove sto su igrali sinoc.

drFeelgood

pre 10 godina

Evo mene kao *anina opet komentarisem tekst o Partizanu. Dakle, tekst je promasen totalno! Ovaj Partizan je skup bitangi i pokvarenjaka u rukovodstvu, neznalica u strucnom stabu i zalutalih dunstera u najlepsu igru na svetu u igrackom kadru. Tekst je promasen zato sto pokusava da se bavi analizom neuspeha, a osnovna premisa za bilo kakvu analizu je da se analiziraju finesse koje su dovele do neuspeha. Kad se pogleda ono sto se nalazi ispod firme "Partizan" vidi se da tu ne postoji ni jedan promil kvalifikacija, znanja, talenta i posvecenosti ni na jednom nivou onoga sto to VELIKO ime predstavlja. Kao i u mojoj Zvezdi. U tom smislu analizirati pojedinacne ucinke od one smejurije od "precednika", preko "sportskog direktora", pa od rukometnog golmana do levog krila je potpuno besmisleno. Cast malom Zivkovicu. Mi sto fudbal gledamo 50 godina umemo da prepoznamo nekog od koga moze nesto da bude.
Prema tome, ovo isto bih rekao i za ove moje, ali mi nismo imali srece u zrebu. Vidim samo da ove Kokeze, Toncevi i ostala bagra trpaju igrace kao da oce da naprave sopstvenu ligu sa 12 klubova. A pare- nema! A i da ima odakle?

Djenka Djavo

pre 10 godina

Problem nije u Partizanu nego u celom srpskom fudbalu. Sviceri, koje svi nazvaju prosecnom fudbalskom nacijom razvalili Partizan, St. Galen razvalio Spartak u Moskvi, a GC dobio Fiorentinu u Italiji (ali nisu prosli na golove u gostima). Bazel se pre toga prosetao (kao penzioner po uscu) do lige sampiona. I sad se prica o tome kako je prosecna ekipa pobedila favorizovani Partizan. Kakav favorit?!? Pa deca nemaju pojma da igraju fudbal (na stranu cinjenica da nemaju ni zelju da igraju). Pitanje koje treba postaviti je zasto ta deca nose dresove Partizana i Zvezde kad nikada ne bi mogli da obuku dres jednog Tuna na primer. I ko je uzeo pare da bas ti neuki klinci predstavljaju srpski fudbal? Riba smrdi od glave, a srpski fudbal se usmrdeo kao beogradski kontejner za djubre pun kora od lubenice na 40 stepeni C koji niko nije praznio tri decenije (ko zna kako to smrdi shvatice koliko je situacija beznadezna).

pfc pfc

pre 10 godina

nije mi zao sto je partizan ispao tun je bio bolji, zao mi je samo to sto je vise vrmena i price potroseno na partizan nego na vojvodinu. a oba kluba su iz srbije.
jednostavno moramo shvatiti da nemamo ekipu za evropu.
a iskreno se nadam kazni od strane uefe, pa posle me intresuje kako ce klub da reaguje.

emirati

pre 10 godina

Ljudi, druzim se sa jednim fudbalerom Partizana,i znate sta mi kaze : One moje u klubu samo interesuje da nekog igraca prodaju,uzmu procenat...a briga ih za klub !"

Ryber Palunko

pre 10 godina

Ovaj mali (17 Andrija Živković) je fudbalski biser, atomski mrav, jednom rečju srpski Mesi!
(Nemanja ★, 30. avgust 2013 09:33)

Čekaj, zar to dojučer nije bio Ninković? Ili je on bio Ronald0? Ili, možda, obojica!?

Kvota 1.05

pre 10 godina

Mitrovic nije maneken covek ne dobija nijednu upotrebljivu loptu tokom meca iz veznog reda Tek ce se videti kakav je igrac u Anderlehtu.(mitarcar, 30. avgust 2013 09:51)

Tamo igrati neće, možda nebitne kup utakmice. Eto ga dogodine nazad kao Aksentijević.

alex99

pre 10 godina

Sutra završava prelazni rok. Gde su pojačanja ??? Pitam gospodu iz Uprave Partizana. Analiza je nedovoljno dobra, jer ja bih bio mnogo oštriji,ali neki Grobari ovde, ne mislim posle 50 i kusur godina prestati da navijam za Partizan. Ali definitivno je krajnje vreme da gospodin Đurić ode i bavi se biznisom, a ne da upropaštava jedini što nas može obradovati (ne znam da li više i može ?). Da li odgovorni i malo osećaju grižu savesti, što su izigrali poverenje tolikih navijača. Da li je Rašivić svestan svoje nesvesti ? Pa čovek nije ni Teleoptik vodio kako treba, a gde može Partizan. To što on voli Partizan, nije dovoljno. Volim ga i ja pa ne mogu biti trener. Bilo kojeg trenera sad da dovedete (iz Radničkog, iz Vojvodine, ma bilo kojeg iz JSL) biće sigurno bolji od Rašovića. Kod njega stvarno nema nikakvog sistema. Ne sumnjam da čovek želi, ali ne može jer NE ZNA. I to je cela istina. Što se tiče pojačanja, bez para ih nema, a zna se ko čuva pare. Jadno i žalosno, na koje grane smo spali.

filip

pre 10 godina

Ova blamaza suverenog sestostrukog sampiona Srbije (jos jedna u nizu) i totalna nemoc u susretima sa ispodprosecnim evropskim timovima je najbolji dokaz na koji se nacin u poslednjih 5-6 godina kod nas dolazi do sampionske titule i koliko je mracna situacija u srpskom fudbalu. E moji partizani, vidite sad valjda i sami da se zlocin ne isplati. Berete titule - cela Srbija zna kako, unistavate ostale klubove, ligu ste doveli na nivo tragikomedije, a opet nikada u istoriji niste bili slabiji. Jel' vredelo?
(milanche, 30. avgust 2013 09:19)
A jel tebe nije blam,Milanche, da ovo izjavis pored onakve Zvezde nikakve? U ovoj euforiji oko Partizana,koji jeste slab, ne sporim, zaboravi ti i mnogi drugi da vi niste ni stigli do poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, o, evropski sampioni?? Izbacio vas vise nego lagano tim koji je posle na penale prosao Skenderbeg i vi se ovde javljate!Al, dobro, jedno je sigurno, lakse je uvek izmisljati razloge i prebacivati krivicu na druge, iako je tuzna istina da ovaj moj jadni Partizan nije imao potrebe da namesta utakmice da bi pored ovakve Zvezde bio prvak...i to lagano. Pamcenje vam ko u zlatne ribice, obraz deblji od djona!

Del Boy

pre 10 godina

Ceo nas fudbal je trenutno u rasulu. I necu da branim Djurica i slicne njemu,definitivno oni prave pravu podlogu za potpuno unistenje fudbala i za sve ovo sto se desava. Ali mislim da je isto tako veliki problem u glavama igraca.Ovi klinci cim dodju do para,sa 5-10.000 evra mesecno u ovoj zemlji su bogovi,oni krecu da misle da su zvezde,vec vide sebe kao balotelija,el saravija i slicne. Meni je to zapalo za oko,bitno da Ninkovic,Jojic,Mitrovic imaju fensi frizure i tetovazice i to je to. A ovamo sto na terenu ne mogu da se pokrenu i sto ih oni Svajcarci nadtrce deset puta,to nikom nista. I oticice Mitrovic,igrace u Belgiji za 50.000 mesecno i on je svoju karijeru u svojoj glavi ostvario. Samo se setite kakav je Volkov bio igrac kada je dosao u Partizan i sta je radio po levoj strani protiv Genka. Ali eto,dosao u Srbiju,smuvao neku instruktorku fitnesa,pun para,povezuju ga sa raznim devojkama i ode karijera. A o upravi ne treba trositi reci.

Juzni front 012

pre 10 godina

Pazite sta vam kazem, mali Zivkovic odlazi na zimu ili leto za nepoznatu sumu, i lopovluk se nastavlja sa prodavanjem dece kluba, kao da su roba!
A i onom Djurdjevicu je pametnije da ne dolazi dok je klub u ovakvom stanju, nestace mu i ovo malo potencijala sto ima.

Dusan

pre 10 godina

Najveci problem je predsednik kluba i njegov zamenik ministar koji nece otici nikad iz kluba. Setite se izjave Ruzica kada je Karadzic najavio odlazak:
"Nikada nisam bio za reaktivan odnos na pritisak ulice, linč ulice. Mislim da se to može rešiti normativnim principima i demokratskom procedurom. Ne vidim ni jedan razlog da gospodin Karadžić posegne za takvim aktom"
Kada naprave 1000 ociglednih katastrofalnih gresaka, ovi ljudi se samo otresu i nastavljaju dalje jer su navikli na zivot u kojem ne polazu racune nikom. To je rak rana partizana, za koju ne vidim resenje

Realna

pre 10 godina

pa ja sam zena i naravno da bi se pre zabavljala sa mladicem koji sa 18 god igra u partizanu ima para kola i slavi nego sa nekim debilnim navijacem kojio se dernja i poidrzava tog fudbalera a on sam pritom radi za 200 300 E

žsavić

pre 10 godina

21 - Saša Marković
Izostavljen najvažniji detalj.
Kod prvog gola...lopta je u visokom luku i dok pada on razmišlja...ako ostanem na mestu lopta mi pada na glavu, ali ako krenem lopta me preleće, i ja ostavljam svom kolegi iz protivničke ekipe prazan prostor...
Ali pošto je 0:0 najnepopularniji rezultat u fuzablu, bolje da ja krenem...

Predragon

pre 10 godina

Mi dobre trenere nemamo (mozda Nikolic iz Vojvodine), bolje postaviti onda bar nekog iskusnog sa 20tak sezona iza njega neko bivseg fudbalera

garavi

pre 10 godina

od rasovica koji nema pojma sta radi tu , do stojkovica na golu svi napolje . rekonstrukcija i u partizanu . muka mi je vise od tih njuski u klubu . partizan sampion

Petar Popara

pre 10 godina

Zdravo svima,
smatram da se zanemaruju 2 bitna detalja utakmice, a to je nepravedno poništen pogodak Mitrovića, a zatim nedosuđen penal nad istim igračem, da je pravde Partizan bi išao dalje, mada činjenica je da su 'majstori' rasprodali sve što je valjalo i da su i sami svesni da im je vreme odbrojano, posle ovoga 'kud koji mili moji' i prilično sam siguran da dolaze mnogo bolji dani za Partizan i srpski fudbal u celini.

Predragon

pre 10 godina

U fudbalu ne postizemo rezultate jer su nam uzasni treneri dok u kosarci vaterpolu odbojci rukometu imamo vrhunske svetske trenere

zavesa pada

pre 10 godina

Mi se u svakom domenu ponasamo kao nerazvijena zemlja koja nema nikakvu strategiju.
Ono sto nerazvijene zemlje rade je da mahom izvoze sirovine a onda nazad kupuju gotove proizvode po mnogo vecoj ceni.
To se poslednjih 10 godina preslikava i na sport, izvozimo mlade talentovane igrace za male novce, a neko drugi ih posle prodaje za visestruko vece pare.
Posledica svega ovog je fudbal koji je na dnu Evrope, a i kosarka i drugi kvalitetniji sportovi ubrzano padaju (osim onih u kojima manadzeri jos nisu pronasli svoj interes)

Mikael Hansen

pre 10 godina

Miki Obradović je dokaz koliko je nekadašnji Obilić bio močna ekipa. Uostalom, i jedan Bajern se pošteno namučio sa pulenima ...

DraganO

pre 10 godina

Sve je ovo za dzabe, nema nikakvog smisla, vi navijaci ste odavno ispranog mozga, ili ste toliko mladi da ne pamtite nista bolje, od BSK, Milicionara (i to je za vas daleka proslost) Teleoptik itd. Ovo sto vi volite i velicate (dominacija) je nesto sto nema nigde u Evropi, to nije fudbal, to je pranje novca, i organizovani kriminal, na terenu, oko njega i na tribinama. Nas vrlo verovatno ceka sudbina turskih klubova, zbog umesanosti politike i mafije u fudbalu. Nas fudbalska prica je zavrsena METASTAZA, ali vi za bolje ne znate, ali to vas ne opravdava da ovde prosipate gluposti, i moderatore koji vam dozvoljavaju takve komentare. Ipak mozda Dusko Vujosevic ima neki stav o tome, pa vidim da ste poprilicno konfuzni jer nemate jos uvek konsenzus, jeste li svetli srpski klub ili niste, Dule se jos nije izjasno, za ovu opseznu kampanju.....

partizan u srcu...zvezda u ....

pre 10 godina

Osećam se GROZNO! Sada mi je potpuno jasno kako se osećaju navijači "najboljeg kluba na svetu sa najviše navijača u Galaksiji" svih ovih godina! Zaista osećaj je UŽASAN!
Međutim ja sam užasnut činjenicom , da kada sam video ovog malog Andriju (kretanje, volja, dribling...)prošlo mi kroz glavu: "odmah će ga Djura i kompanija prodati i video im zadovoljne face i kako trljaju svoje prljave ruke". Mali Živković od tog trenutka u mojo glavi više nije tretiran kao fudbaler Partizana i velika nada za spas Srpskog fudbala...nekako mi je bio dalek, stran, zaboravljen....a još nije ni počeo da igra!!!
TEŠKO NAMA!

crni

pre 10 godina

imama neki osecaj da je Partizanu pocelo da se desava upravo ono isto sto se *anima desavalo zadnjih 7 8 godina...Sve ide ka tome..

2KA

pre 10 godina

ekipe koje pretrce manje od 120 km po utakmici nema sta da traze u Evropi
Dinamo Zagreb u Becu 118km
Austrija 125 km

a tu ni privatizacija nista ne pomaze nego samo strucni rad koji jos uvek u ovoj zemlji nije dozvoljen

trt mrt

pre 10 godina

Pozdravljam komentare Cartmanx i Hrvoaje.
Smanjiti broj prvoligasa na deset (naci resenje da u tih deset ne bude osam iz Beograda). Igrati tri ili cetiri kruga dok im dusa na nos ne izadje. Napraviti regionalnu ligu (ili neki jak turnir u medjusezoni) i videti dokle se stiglo. Zna se ko je protiv ovoga ali ima nas koji se secamo i znamo da se nekad ovde i igrao fudbal. Navijam za Zvezdu i ne mislim da su grobarske titule namestene. Znam sta su sinoc neki grobari mislili o tim titulama. Onaj crnac iz Tuna mnogo dobar.

Sale

pre 10 godina

Ogroman problem leži u trenerskoj organizaciji. Mi naprosto nemamo trenere, čak ni mlade, koji shvataju moderan fudbal i tu nema leka.
Partizan bi kao Rašović mogao da vodi bilo ko od posetilaca sajta B92, odgovorno tvrdim. Na terenu se jasno vidi da ne postoji nikakva filozofija. Nema uigranosti, izgrađenih akcija, prekidi se ne koriste itd.
Uprava je svoj amaterizam demonstrirala tako što je u odlučujućoj utakmici za LE trener na raspolaganju imao samo jednog napadača - Mitrovića. Napravljeni su katastrofalni promašaji sa "pojačanjima" - Aksentijević, Malbašić i Grbić. Ovog leta ništa nije urađeno kako treba, pa je rezultat morao biti ovako katastrofalan. Sve dok čelni ljudi ne shvate da se timovi izgrađuju samo u evropskim utakmicama, a ne u domaćem prvenstvu, boljitka neće biti.
Ovaj poraz više je nego dovoljan razlog da ostavke podnesu i trener i predsednik i sportski direktor.

Petar_Simić83

pre 10 godina

navijam za crno - bele, ali više ne znam, iskreno, ima li smisla navijati za bilo koji naš tim? Ima li smisla?? Ispadamo ovce, svi mi, i delije i grobari, verujte ljudi, ovce. Ne znam ko je kriv, dal taj kriminal u vrhu našeg fudbala, dal fudbaleri koji igraju kao osakaćene tetke, dal mi navijači što ih više ne bodrimo?? Šta treba da se dogodi da nam krene ''normalno'' u fudbalu nešto. Ne da teče med i mleko, nego da bude sve normalno bar, jer ovo što naši timovi rade, reprezentacija, to nije fudbal. To je turska serija, i to ona niskobudzetna, sa milion epizoda koja nema kraj.
Što je najgore, u svim drugim sportovima smo odlični, bukvalno, što znači da imamo talenta za sve, mi smo sportska nacija. Znači da ceo sistem u fudbalu ne valja. Tako da dzaba večna ljubav i u dobru i u zlu, kad je non stop zlo i loše. Ti ih bodi, a oni će da zarađuju na tvom strpljenju i ljubavi i navijanju, a pružiće ti blam i nervozu i večite poraze od ŠNJ timova.

b

pre 10 godina

Pa i do ovog kola su došli ispadanjem iz prethodnog. Katastrofa od igre. Pokazali su jedino matori u zafnjem redu i malac Andrija koji je ušao u 2. poluvremenu.
Očigledno je da bez sudija u JSL ne bi pobedili pla utakmica. Isto kao i blizanci.

M

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica, neka ide i onako nikakve koristi od njega. Imamo mi dosta balerina i manekena na terenu. Zasto to ne shvate i ne rade ono sto najbolje znaju
(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57)

Vidis, klasican primer ljubomornog klinca koji loptu nije sutnuo u zivotu..
Mitar je klasa, ali ga je pojela zelja da po svaku cenu resi utakmicu i postigne gol.. cak se sjajno otvorio, postigao gol ali mu je ponisten zbog nepostojeceg ofsajda.. decko je klinac, tek je poceo da igra fudbal a ti se pametan i nazivas ga manekenom a on sa posekotinom na glavi nece da izadje sa terena kako bi pomogao klubu.. sram te bilo!

Silver

pre 10 godina

Pratio sam jedno vreme pripreme jednog nemackog kluba. Ljudi moji, tokom i posle treninga poceli su fudbaleri da povracaju.

Prosle godine pratio sam pripreme Partizana. Razlika kao dan i noc.

Nacin treninga nasih fudbalskih klubova je katastrofalan. Treneri iz nemacke idu nekoliko puta u godini na predavanja o boljim mogucnostima kako da treniraju ekipu. Ovi nasi su stali negde 70ih i od tada nije se nista promenilo.

Posto i ja pravim trenutno dozvolu za trenera a i pravi sam sampion sto se tice Football Managera, mogo bi Partizan mene da pastavi kao novog trenera. ;)

ssdjan

pre 10 godina

zaboravili ste rasovica nalosijeg od svih losih,kako je moguce da rasovic bude trener partizana da stankovic vec 3 godine zauzima mesto u partizanu?ej partizane moj gde si spao.

Dejan

pre 10 godina

Tačan presek stanja. Ali zašto ne reći da nije problem u timu, problem je u upravi - gubimo 3-0 i nemamo rezervnog napadača, a i onaj što igra već je i formalno u drugom timu i čuva noge. O treneru ni reči, a on je najslabija karika - ostaviti Djembu na klupi i staviti Markovića u igru, držati Stankovića, a ostaviti Ostojića, da dalje ne nabrajam. I što je najtužnije, onaj mali Živković, vidi se da je ekstra talenat, prodaće ga za 6 meseci. Ako se ne probudimo i ne oteramo ove štetočine iz uprave, doživećemo Zvezdinu sudbinu.

Radebe

pre 10 godina

Trebali su grobari da prekinu utakmicu u tom 15om minutu, dobijemo lepo 3 do 5 godina suspenzije i bog da nas vidi. Nema nerviranja, nema blamiranja, i svi srecni :)))

Gledalac

pre 10 godina

Analiza je korektna.
Ipak se sve vreme preskače,po meni najvažniji faktor,koji dovodi do toga da nam je fudbal nikakav.
To je rad u mladim kategorijama.
Pogledajte naše igrače,uzmite celu ligu i recite kog igrača imamo da je tehnički obučen?Da zna da primi loptu,da pas unapred,pravilno šutne iz raznih pozicija?Da se zagradi,pravilno ukliza ili ne daj bože predribla nekog?Nema ih više od 10 u celoj ligi.A nema ih zato što postoji negativna selekcija od početka(igraju nečija deca),postoji jurnjava za rezultatima,prerano počinju da ih uče taktici,odbrani,a zanemaruju individualni rad i podsticanje kreativnosti.

Laki Bor P.F.C.

pre 10 godina

Igrači nisu krivi. Igraju koliko znaju. Onaj ko je omogućio nekulturnoj, nevaspitanoj deci bez srca i mu.. da nose CRNO-BELI dres, poput manekena, plašeći se da ga ne oznoje, taj je isključivi krivac.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

avanti prevaranti

pre 10 godina

U ovoj zemlji je sve dovedeno do apsurda. Fudbal je samo deo tog mozaika nije nista bolje ni u zdravstvu, politici, ekonomiji, obrazovanju, kulturi, saobracaju... Mi nismo ni banana republika mi smo samo dno civilizacije.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

veliki strumf

pre 10 godina

Pustite vi igrace, skenirajte nesto drugo, dragi novinari. Ono sto zaista treba pregledati skenerom, rentgenom i ultrazvukom jeste sta Djuric, Grubor, Nadj i novi ministar bez portfelja rade, a dovoljno je samo sagledati sta se dogadja u poslednja 2-3 meseca i sve je kristalno jasno. "Partizan" (namerno pod navodnicima) je u ovom prelaznom roku dobio preko 15 miliona evra, a koliko je ulozeno u pojacanja? Kupljen je samo Fofana za bednih 200 000 (bednih za spica), dok su Aksentijevic, Djemba, Malbasic, Grbic, Gulan dovedeni ili kao slobodni igraci ili na pozajmice iz veoma prosecnih evropskih klubova. Pa gde ces sa takvim "kvalitetom" u LE, da ne pricamo o LS. To treba skenirati-gde zavrsise ti silni milioni (plus im Lav skuplja za stolice).

Ljubivoje I

pre 10 godina

Hocu da jednom objasnim navijacima koji se zalazu za privatizaciju klubova, a isto vazi i za sva ostala drzavna preduzeca.
Kod nas je u praksi sve privatizovano samo nije u papirima. To je najbolji model za drpanje i sve vrste zloupotreba. Za rodbinska i partiska zaposljavanja. Sve se tako radi dok ne crkne kobila a onda se menadzeri i bitni kadrovi prebace na druga mesta a narodu se ostave dugovi.
Hitno doneti propis da se zabranjuje sponzorstvo drzavnih preduzeca u bilo kojim klubovima. Naravno treba i daklje pomagati zdravi deo sporta ali iskljucivo preko Ministarstva za sport i Olimpiskog komiteta.

Tatko

pre 10 godina

Evo ovako...prvotimac sam jednog od dva najveća srpska kluba. Došao sam u Bg iz manjeg mesta. Desila se velika promena, novac, dobra kola, splavovi,devojke na svakom koraku...Šok, u pozitivnom smislu. To deluje na većinu došljaka, mladih igrača, i na mene je. Teško je fokusirati se na trening, bar u početku. Pažnja nemonovno popusti, prirodno je... Razumem da su navijaci besni, većina je siromašna, frustrirana, o životu kakav mi fudbaleri vodimo mogu samo da sanjaju. Tako da razumem njihov bes zbog naših slabih igara. Ali trudićemo se u narednom periodu bolje da igramo, to je nas posao, na kraju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Fudbaler, 30. avgust 2013 09:27)

Dobar pokušaj ali si ipak pao na ispitu... NI JEDAN fudbaler sa ovih prostora ne ume NI PRIBLIŽNO da napiše tekst sličan ovom. Pri tome mislim na gramatički i sadržajni deo tvoga komentara. Moralo bi bar dva-tri puta "brate", "znači", "razumeš" i sl. Ipak plus za dobar pokušaj, nas stare lisce ne možeš da predješ tako lako :)
Pozdrav svima!

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

Tina

pre 10 godina

Objašnjenja, obrazloženja, tačna, polutačna, objektivna, poluobjektivna, sve i tačno i relativno tačno, mnogo priče, slaba dela. Navijač sam Zvezde, ali iskreno sam navijala i za komšije i za Vošu, ali, ne vredi. I onda, kao neko ko je slavio velike trofeje, i pamti ta vremena, mogu samo da kažem: nadam se da će Džaja opet napraviti tim za Evropu, i da će tek tada u Evropi moći nešto i da se uradi, jer, dokazano, do sada je samo on to i umeo da uradi. Bez namere da bilo šta loše kažem o bilo kome, naročito ne o Voši, a ni o komšijama, golim okom je vidljivo da ne ide, pa ne ide. Do sada je samo jedan čovek umeo da napravi pravu selekciju i da je motiviše na pravi način. Dotle, ništa od Evrope... i nadam se da će Dzaja požuriti... Sve drugo su prazne priče...

Nikola

pre 10 godina

Meni je najvize krivo bilo kad je cz izbacio zemana,jer su ga sikanirali igraci koje je terao da trce.Iako imamo dosta problema van terena,ono sto je najbitnije je na terenu.Glavni razlog zasto je partizan izgubio 3:0 od mozda i slabijeg tima je zato sto su nasi igraci fizicki nesposobni.Da radis neke extra driblinge treba imati i talenta,ali da trcis realtivno brzo treba samo rad.Fale nam kvalitetni kondicioni treneri.Secam se kad je klinsman doveo amera,kad su nemci poceli da lete po terenu,i dan danas igraju tako.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

pitanja za frizuru

pre 10 godina

ko je Djurić ?

-uništio Partizan
-njega ne zanima da zadrži tim i udje u ligu evrope i klubu zaradi ogromne pare
-njega zanima da rasproda sve što valja kako bi se učipio na svakom transferu

Pitanja za Djurića
-gde su pare od transfera ?
-čak i ova "pojačanja" nemaju pravo igrati evropske utakmice , kako to radite ????
-prodajete mlade igrače , a kupujete 33-36god igrače,zašto ??????
-Da li si svestan da si svojim očajnim potezima unazadio Partizan za 10god

Fudbaler

pre 10 godina

Evo ovako...prvotimac sam jednog od dva najveća srpska kluba. Došao sam u Bg iz manjeg mesta. Desila se velika promena, novac, dobra kola, splavovi,devojke na svakom koraku...Šok, u pozitivnom smislu. To deluje na većinu došljaka, mladih igrača, i na mene je. Teško je fokusirati se na trening, bar u početku. Pažnja nemonovno popusti, prirodno je... Razumem da su navijaci besni, većina je siromašna, frustrirana, o životu kakav mi fudbaleri vodimo mogu samo da sanjaju. Tako da razumem njihov bes zbog naših slabih igara. Ali trudićemo se u narednom periodu bolje da igramo, to je nas posao, na kraju.

mn

pre 10 godina

Valjda sad već svi u Evropi znaju da Stojkoviću uvek treba uputiti poluvisoke lopte i on kapitulira. Osim kad istrči i promaši, pa vrata ostanu prazna. Kod nas obično "golman nikad nije kriv", ali ja goreg od njega nisam gledao ove godine. Penzija!

Djura

pre 10 godina

Sada je konacno, valjda, svima jasno da ovakvi kakvi su, Partizan i Crvena Zvezda vise ne mogu da opstanu. Nema vlasnika, a ne zna se ko je gazda JER IH IMA VISE koji to hoce da budu, naravno o tudjem trosku. Pitanje je samo cije se pare trose na njihovo zivotarenje i ko ce i kada te pare da vrati onima koji sada to finansiraju.
Ocigledno je da je sa zakljucavanjem kase AGROBANKE zaustavljeno nemilosrdno trosenje para i u fudbalskim i u kosarkaskim klubovima tzv. vecitih pa sada kukaju na sve strane kao da su strasno vazni za ovu zemlju. Privatizacija ili kljuc u bravu. Posto su fudbalski veciti jako omiljeni u UEFI, nema sanse da ikada vise vide evropska takmicenja pa prema tome i da zarade neke pare. A posto vise nemaju para ni za kazne sledi im izbacivanje iz Evrope za duze vreme. Da vidimo da li je moguc zivot bez VECITIH.

nesa

pre 10 godina

A kad su pobedili radnicki mediji su pisali kako je to bio dobar test za partizan i da je kao spreman za Tun. Zasto stalno lazemo sebe i nekazemo da su ocajni,ocajni i ocajni.Zasto im punimo glavu da su dobri kad se vidi da su prosečani i za srpsku ligu. Sad kad nam se to obije o glavu onda vrsimo analize.Partizan je trebao da izgubi barem 8 :0 da su protivnicki igraci iole bili precizni.Realna kritika je uvek bolja od laznih pohvala.

Miskec

pre 10 godina

"Junak prve utakmice", junak cega, ne razumem? Gledao sam trenera Partizana davao je intervju odmah te posle utakmice, da nisam gledao, mislio bih da je Parizan pobedio barem sa 5:0. Mala deca su videla jos na toj utakmici da nesto ne stima, u stvari ne nesto, nista ne stima. Strava i uzas, slom i krah, ocaj i beda!

Dragan

pre 10 godina

Zabraniti svima da nas brukaju po Evropi a drzava umjesto da spasava ove manekene i trulez u Srpskom fudbalu i baca kamaru novca (vazi za sve ekipe) treba da ulaze u školovanje pametne djece

cartmanx

pre 10 godina

Sve potpisujem! I dodajem da je problem mnogo dublji i molim Vas B92 da ponovo emitujete Insajder-Pravila Igre, jer mislim da je "Ne moc Drzave" nazalost jos veca kada je kriminal u fudbalu u pitanju, s obzirom da tada niko nije reagovao! Ovo je blago receno uzas! Pojedini navijaci CZV ali i mog PFC ipak i dalje ostaju nerealni, pa zato mislim i da treba ponovo pustiti taj insajder! NPR. Navijaci CZV kazu posle DEBAKLA partizana eto tamo nemate toleta i itd..ma da li je bas taj tole kriv za sve u nasem fudbalu, jeste sa A selekciju i ja sam za njegovu smenu ali ne na ovakav nacin!Da li je tole prodavao igrace, kad da se ovi placenici na Juga utaljuju u transfere, da li je tole naparvio dug CZV od 50 miliona evra, da li je tole uticao na meceve PAR-CZV u kome se direktno odlucivao prvak a koje je dobio PFC, hoce li to neko da shvati, da su fudbal upropastile kriminogene grupe, "menadzeri" iz kriminalnih miljea uz pomoc uprava klubova, finasijera klubova-koji nisu privatizovani..zamislite.. i da je neophodan sistemski obracun sa svim kriminalcima u nasem fudbalu, pocev od uprava i onih koji su napravili dugove, do mesetara! P.S. I Jos jednom daleko od toga da branim Toleta, naprrotiv, ali ako je cilj da dodje neki novi i jos gori Tole-nema boljitka za nas fudbal!

Čiča Gojko

pre 10 godina

pošle nedelje kada sam napisao da fudbal treba trnutno ukinuti tj. prevesti ga na amaterski nivo pa ko voli neka igra.Isto tako sam napisao da je velika ekonomska kriza,beda u narodu i da treba preorati sva fudbalska igrališta i zasejati žito i kukuruz jer nam je budućnost neizvesna a bez fudbala,naročioto ovakvog, se može.

heavy

pre 10 godina

Nije sve tako crno iako su odigrali katastrofalno.Partizan je sinoc pokraden a vi mislite sta hocete.Cist gol i cist penal.Posle toga momci su pali i potonuli.Jedino dobro je sto smo bar dali komsijama malo povoda za radost,ionako drugog povoda nemaju niti ce imati,plus sto mucenici misle da su sada jaci od nas a brzo cemo ih razuveriti i bez Toleta.

milanche

pre 10 godina

Ova blamaza suverenog sestostrukog sampiona Srbije (jos jedna u nizu) i totalna nemoc u susretima sa ispodprosecnim evropskim timovima je najbolji dokaz na koji se nacin u poslednjih 5-6 godina kod nas dolazi do sampionske titule i koliko je mracna situacija u srpskom fudbalu. E moji partizani, vidite sad valjda i sami da se zlocin ne isplati. Berete titule - cela Srbija zna kako, unistavate ostale klubove, ligu ste doveli na nivo tragikomedije, a opet nikada u istoriji niste bili slabiji. Jel' vredelo?

Nikola

pre 10 godina

Jednostavno treba privatizovati klubove,ironija je da su oni vec privatizovani ali postoje bitne razlike.Zbog toga sto nikom nije zagarantovan neki period na celu nekog kluba,svi gledaju da maksimalno iskoriste klub dok mogu.Zato se "njemu" vise isplati da proda igraca za milion odmah jer mozda ne bude tu da ga proda za 5.Klubovi u srbiji su tu za instant bogacenje pojedinaca i stranaka.Npr taj kk partizan pored svih uspeha i posle odlicnih preprodaja danas place kako nema para,stvarno ne znam kako su uspeli da srede knjige tako da ne zavrse svi u apsu.Neverovatno da je u srbiji samo ceca pre 10+g uzela proviziju od prodaje koju nije prijavila.

Daniele

pre 10 godina

Svaka cast za skener! 1/1 je sve tacno. Ali, mislim da bi trebalo da prestanemo da pricamo, pisemo o Partizanu vise. Vrtimo tu pricu u krug iz godine u godinu. Hajde da ih lepo zapostavimo kolektivno, `mozda Djura ode na aerodrom`...pa dodju neki fini, normalni ljudi, Partizanova deca.

JokeLDN

pre 10 godina

U odnosu na utakmicu od pre 10 meseci protiv Intera ovde je igrao jedino Ilic! Sve zive su prodali a nikog nisu kupili. Potpuni raspad.

mitarcar

pre 10 godina

(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57) Mitrovic nije maneken covek ne dobija nijednu upotrebljivu loptu tokom meca iz veznog reda Tek ce se videti kakav je igrac u Anderlehtu.

Che

pre 10 godina

Recept za uspeh. Rasprodati ceo tim. Dovesti mlade talentovane igrače ispod 20 godina. Dati im platu od max 1000 eura mesečno i nagrađivati ih bonusima za svaku pobedu i trofej. Svaki poraz, nepotrebni karton i neostvareni cilj bi se novčano kažnjavao. I to je to! Na taj način igranje za Partiza ili Zvezdu nebi bilo ostvarenje snova (rešenje materijalnog pitanja) nego tek stepenica prema Evropi za koju će trebati dobro da se oznoje da bi je prešli.

hope

pre 10 godina

Samo zelim da porucim Djuricu, Ruzicu, Gruboru, Nadju, Rasovicu i Kimijevcima da PARTIZAN VOLIM I UVEK CU GA VOLETI ma koliko se oni "trudili" da mi ugase tu ljubav!

BG bata

pre 10 godina

fk thun vs fk river (bivsi fk partizan) . river je inace splav u beogradu gde 'fudbaleri' provode vise vremena nego na treningu. peske bi vas ja vratio u beograd!

Monteri iz Jajca

pre 10 godina

Sve nekako i da se shvati ali nemogu da shvatim da profesionalni igrac nezna da odigra pas od 10 metara! 80 posto najjednostavnijih paseva su isli direktno protivniku a precizan pas moze da se nauci za to netreba talenat!

insajder

pre 10 godina

igrači primaju preko 20 000 evra mesečno naših novaca
voze džipove, letuju po najskupljim destinacijama, opijaju se na splavovima
odlaze na pripreme u tursku, španiju, sloveniju, budu tamo po 20 dana a sve na državni trošak
u isto vreme klubovi su u enormnim gubicima koje će država da sanira..
sa druge strane, smanjuju se plate i penzije
neka se zna

Nemanja ★

pre 10 godina

Mi o Vuku, kad Tun na vrata :)

Messi, Messi, Messi, Messi, ....
Eeej čekaj malo, pa ovo nije Mesi, ova mala sedamnaestica ima nesreću da igra za ovaj smešno-tužan i jadan izgovor za fudbalski klub-Partizan.
Ovaj mali (17 Andrija Živković) je fudbalski biser, atomski mrav, jednom rečju srpski Mesi!

ACA

pre 10 godina

Gospodo mogu reci samo jedno SRAMOTA NAD SRAMOTOM.Ja radim za 120 evra mesecno i ostavljam srce na poslu jer znam ako dobijem otkaz sutra i ostalih dana necu imati hleba da jedem a vi manekeni sto uzimate za mesec dana ono sto ja nemogu da zaradim za 10 GODINAponasate se kao primadone.Znate li VI sta znaci rec SRAMOTA,ocigledno neznate jer uzimate ono sto VAM nepripada i ponasate se kao da ceo svet zavisi od VAS.Zao mi je sto to moram da kazem ali VI gospodo na celu sa trenerom RASOVICEM ste NAJGORI TIM PARTIZANA U POSLEDNJIH 30 GODINA.Dusa me boli ali sve ovo sto sam napisao je ziva istina ali sta to vredi da pisem kad ste VI ljudi bez MORALA.I na kraju mogu samo da kazem BIO JEDNOM JEDAN P A R T I Z A N

Hrvoaje

pre 10 godina

Problem vam leži u ligi, smanjite ligu na 10 klubova, kao mi i dobiti ćete za 50 % jaču ligu. Kvaliteta će se koncentrirati i čim je jača liga idu i rezultati.

Miodrag Nikolic

pre 10 godina

Ljudi pomozite fudbalu Srbije i nemojte se baviti njime niti gledati utakmice sledeće 4 godine. Nakon toga će se etvoriti uslovi da se fudbal normalno razvija.

crveno bela krv

pre 10 godina

Ne znam za vas ali ja sam uzivao gledajuci kako Thun puni!
I uvek cu navijati protiv njih!!!
Nema nista sladje nego kad neko ganguje komsiluk...

Branislav

pre 10 godina

Sasa Ilic nikada nije bio fudbalercina. U pitanju je najizvikaniji i najprecenjeniji covek srpskog fudbala.
Navijaci Partizana su prozivali navijace Zvezde sto su ispali u "sezoni kupanja". Iako nisam Zvezdas mogu primetiti da je Partizan prosao Sirak, a da nije pobedio i potom izgubio od Ludogoreca. Sto ce reci, ni krivi ni duzni su dosli u prilku da igraju UEFA Ligu. S obzirom na gore navedene cinjenice, nije ni cudo da su prosli kako jesu protv Tuna. Ali nema veze, bitno je biti sampion u JSL, posto poto.
A fudbal nam je postao groblje, bas zahvaljujuci tome.

Ima jedan Tun

pre 10 godina

Ljudi, imajte razumevanja. Ipak je teren bio vestacki, a protivnik brz, agresivan, motivisan i fizicki spremniji. Uz sve to, zov splavova preveliko je iskusenje u sezoni kupanja.

prvi PFC

pre 10 godina

Zašto toliko oštroh kritika? Po meni ova mlada i perspektivna ekipa samo da je imala objektivno suđenje bila bi ne u Evrokupu već u LŠ gde joj je i objektivno mesto. Rešenje je postaviti Karadžića umeso Platinija ili koga već i mi smo makar u finalu. Koliko sam u pravu pokazaće domonacija u Jelenko ligi. Napred Paća!

Zlatko Todorović

pre 10 godina

E, sad na miru da se okrenemo drugim sportovima. Fudbalska evropa, što se tiče naših ekipa, to vam je ko učešće naših na zimslim olimpijskim igrama: em važno je učestvovati, em niko ozbiljan se ničemu ne nada, em se završi brzo. Svako svojoj kući, doneli malo poklona iz belog sveta i to je to. Sad kreću oni "pravi" spotovi: odbojka, tenis, košarka i sl. Ovi amateri ionako, kad shvate o čemu se radi, begaju odavde, pa makar i u Avganistan.

Glupan

pre 10 godina

Pitam se dokle će javnost da se prima na to, da bez privatizacije klubova može išta da se uradi. Takav stav je samo paravan političarima i nesposobnjakovićima sa sumnjivom prošlošću, da jašu na tuđ račun državne firme (što po papirima i jesu klubovi u Srbiji) Lako je uništavati, učiti i bogatiti se na tuđ račun. To je u normalnom svetu krivično delo!!! Ovi mali i jadni klubovi koji su za nas danas fudbalske velesile, su ništa drugo nego privatni klubovi (sam si odgovoran za svoje finansije) ili dobro zakonski i proceduralno organizovana AD (u prevodu isto privatni) Bez privatizacije, nema dominacije! Svako ko misli drugačije ili je lud, glup, ili se na nekakav direktan ili posredan način izdržava od ovakvog stanja. Sinoć je izgubio novac, a ne talenat ili znanje, obzirom da mi odavno nismo kompetentni da učestvujemo u bilo kakvoj polemici kada je kvalitet fudbalske igre u pitanju, a ono što pokušavaju tokom cele godine da nam provuku kao istinski kvalitet, doživi kao i uvek na letnjem raspustu surovo umivanje realnošću. Ovo je već postao mazohizam. Ko misli drugačije, već za vikend ima na programu demant MUTD-LIV ili ARS-TOT.

Đorđe

pre 10 godina

Stojković- nema mu se šta zameriti
Obradović- ne može sam da igra u odbrani
Stanković- nije fudbaler
Aksentijević- nije fudbaler
Volkov- nije toliko očajan, ali nedovoljno dobar
Marković- nije fudbaler
Ilić- zna i trudi se, ali ne može više. Možda u JSL, ali u Evropi nikako
Jojić- nikakav talenat, gol u derbiju i protiv Tuna je sve što je postigao u Partizanu. Nedorečen, spor, slab u duelima. Ništa posebno.
Ninković- činilo se kada se pojavio da je talentovan i na momente daje neke naznake, ali vrlo retko. Nije konstantan u igri i čini mi se da uvek bira pogrešna rešenja. Mnogo još mora da radi da bi postao neki igrač, ali definitvno za sada uopšte ne pravi razliku na terenu.
Malbašić- promašaj. Pogledajte kako je smešno reagovao, kod one šanse. Neprirodan položaj tela, loša procena kretanja lopte, loš udarac. Nije stvar u promašaju, već ne mogu da shvatim da profesionalni fudbaler može onako trapavo da reaguje.
Mitrović- trudio se, ali kad nema krila da mu centriraju i veznih igrača da mu se pridodaju, šta može centarfor da uradi?!
Živković- jedina svetla tačka. Prodaće ga Đura za mesec-dva.

I na kraju nisu krivi igrači što ne znaju, već Đurić i Ružić što su prodali sve što valja, "isisali" pare iz kluba, a doveli balvane.
Ova uprava mora pod hitno da se najuri!

muamua

pre 10 godina

vest za pricu o igri ne prepucavanju...blagi uzas ..ne znam kako bi se zavrsilo da je priznat go...ili sviran penal ali da ne zaboravimo da nisu svirani ni penali ludogorecu koji nas je ipak eliminisao....

Munja

pre 10 godina

Nikako da razumem neke stvari: kako u sportu mozes da se plasis necega? Da osecas strah? Igra vas 11 protiv drugih 11, primas platu za to sto radis i osecas strah jer je protivnik "bolji"? Pa ja, amater, koji ne zna igrati fudbal, da igram protiv Mesija 1 na 1 ne bi osecao strah vec zelju i zadovoljstvo. Samo glupani osecaju strah.

Posle Klea, mi gol igrača NEMAMO.

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica...
(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57)

U zadnje vreme, koliko vidim, češće je bio kod frizera nego na stadionu. Apsolutno, u evropskim utakmicama je isto bili i sa njim i bez njega, dok je bio kažnjen. I sad još neko kuka zašto smo ga prodali za "samo" pet miliona evra ?!

nada ZR

pre 10 godina

Kada se politika izbaci iz fudbala postojace nada za korenite promene.Sa fokusom na pojedince,afere,blokade racuna,dugove,na navijace koji mogu da skidaju kapitenske trake i da ga taj igrac jos brani,tj.ne sme da se suprotstavi mi ne picamo o fudbalu.To su neki ljudi i to pozamasan broj njih koji stite svoje licne inerese,kojima nije ineres fudbal nego ocuvanje pozicija koje su direktorske,menadzerske pa cak i trenerske.Fudbaleri su tu piuni,sa kojima se vesto manipulise koji eto dobrovoljno rade bez para.Klanovi u fudbalu se nece razbiti jos dugo tako nas fudbal nema sansu za temeljnu rekonstrukciju,a i kome je istinski stalo,kada ce vec danas neko sasvim treci biti kriv.

GagiizHamburga

pre 10 godina

Prosecna ekipa iz prosecne fudbalske nacije je srpskom sampionu ocitala lekciju u fudbalu.
U svim segmentima ovog sporta. Nas klubski -i jos malo reprezentativni? fudbal se jedva drzi sa
Ekipam iz azerbajdzana, gruzije, moldavije, albanije, malte, lihtenstajna, itd.
Ovu istinu treba da reflektiraju odgovorni i strucnaci fudbala u srbiji.

Alex Student

pre 10 godina

Zivim u Nemackoj, tako da moram da priznam da nisam gledao utakmicu, a redovno i ne pratim partije nasih klubova. Ali bio sam pre mesec dana u Srbiji i gledao sam Zvezdu protiv onih Islandjana a i Partizana protiv onog kluba iz Armenija. Fazit: ocaj, diletantizam, nesposobnost.
Srpski klubski fudbal nije nikakav, tako da mene taj rezultat Partizana ne cudi. Nema smisla da nasi klubovi igraju internacionalno, jer samo ponizavaju Srbiju.
Jedino sto je jos vise razocarajuce je cinjenica da "Delije" i "Grobari" dalje tako vatreno navijaju za nesposobne klubove (sta se tice fudbala, vaterpolo klubovi su izvanredni) i ovde preko komentara vode neke besmislene svadje, koji klub je "upropastio" fudbal itd.
Ako vam je fudbal tih klubova zivot i toliko vazan, onda bi trebali podhitno da nadjete novi hobi.

da, da

pre 10 godina

Ajde da budemo realni. Sto bi nam sport bio drigaciji, kad nam je drustvo takvo kakvo je, a pri tome mislim na sve zemlje bivse Juge.
Kad bi imali vrhunski softwer i da uzmemo sve igrace sa prostora bivse drzave i napravimo jednog igraca, taj ne bi mogao da igra u prosjecnom timu npr premijer lige, zar ne?
Gledao sam neki dan, slucajno "Njukasl" protiv ne znam koje drugi tim? Pa ti momci bi preorali gazelu, kako igraju, a nase igrace bi samljeli. To je nasa realnost i nece nam nikad biti bolje, dok ne promijenimo cijeli sistem, ali prvo u nasim glavama!

Marko Popovic

pre 10 godina

Prvo,jako sam razočaran. Izgubiti 3:0 od Tuna je samo po sebi katastrofa ali igra je bila još gora od rezultata. Nađ se stidi,Vuk se stidi,igrači treba da se stide ali ja se pitam dal se uprava stidi?
Jel oni stvarno nazivaju Aksentijevića,Gulana,Malbašića,Grbića,Djembu... POJAČANJIMA. Pa ti ljudi nisu zajedno odigrali 90 minuta prošlih godinu dana -pa bruka koliko su van ritma!!!
Pa evo 20 dana od kad je pošao Ivanov nisu u stanju da mu nađu zamjenu!

UPRAVA NAPOLJE!!!!

vvvvvv

pre 10 godina

Svaka vam je na mestu, cak ste bili i suvise blagi prema nekima... Nisu ni oni momci krivi, jednostavno NE UMEJU, pitanje je sta takve neznalice traze u Partizanovom dresu. Aksentijevicu se na licu vidi da on unapred zna da ce izgubiti loptu. Sasa Markovic se uopste ne nada da bi mogao da doda loptu svom saigracu. Malbasic pokusava sam sebe da predribla ali mu ni to ne ide... Cak mi se cini da je vecina njih svesna svog neznanja, osim onog napaljenog deteta Ninkovica koga je neki menadzer proglasio mega talentom pa decko zivi u oblacima.

maneken mitrovic

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica, neka ide i onako nikakve koristi od njega. Imamo mi dosta balerina i manekena na terenu. Zasto to ne shvate i ne rade ono sto najbolje znaju

BG bata

pre 10 godina

fk thun vs fk river (bivsi fk partizan) . river je inace splav u beogradu gde 'fudbaleri' provode vise vremena nego na treningu. peske bi vas ja vratio u beograd!

Munja

pre 10 godina

Nikako da razumem neke stvari: kako u sportu mozes da se plasis necega? Da osecas strah? Igra vas 11 protiv drugih 11, primas platu za to sto radis i osecas strah jer je protivnik "bolji"? Pa ja, amater, koji ne zna igrati fudbal, da igram protiv Mesija 1 na 1 ne bi osecao strah vec zelju i zadovoljstvo. Samo glupani osecaju strah.

Đorđe

pre 10 godina

Stojković- nema mu se šta zameriti
Obradović- ne može sam da igra u odbrani
Stanković- nije fudbaler
Aksentijević- nije fudbaler
Volkov- nije toliko očajan, ali nedovoljno dobar
Marković- nije fudbaler
Ilić- zna i trudi se, ali ne može više. Možda u JSL, ali u Evropi nikako
Jojić- nikakav talenat, gol u derbiju i protiv Tuna je sve što je postigao u Partizanu. Nedorečen, spor, slab u duelima. Ništa posebno.
Ninković- činilo se kada se pojavio da je talentovan i na momente daje neke naznake, ali vrlo retko. Nije konstantan u igri i čini mi se da uvek bira pogrešna rešenja. Mnogo još mora da radi da bi postao neki igrač, ali definitvno za sada uopšte ne pravi razliku na terenu.
Malbašić- promašaj. Pogledajte kako je smešno reagovao, kod one šanse. Neprirodan položaj tela, loša procena kretanja lopte, loš udarac. Nije stvar u promašaju, već ne mogu da shvatim da profesionalni fudbaler može onako trapavo da reaguje.
Mitrović- trudio se, ali kad nema krila da mu centriraju i veznih igrača da mu se pridodaju, šta može centarfor da uradi?!
Živković- jedina svetla tačka. Prodaće ga Đura za mesec-dva.

I na kraju nisu krivi igrači što ne znaju, već Đurić i Ružić što su prodali sve što valja, "isisali" pare iz kluba, a doveli balvane.
Ova uprava mora pod hitno da se najuri!

Radebe

pre 10 godina

Trebali su grobari da prekinu utakmicu u tom 15om minutu, dobijemo lepo 3 do 5 godina suspenzije i bog da nas vidi. Nema nerviranja, nema blamiranja, i svi srecni :)))

Che

pre 10 godina

Recept za uspeh. Rasprodati ceo tim. Dovesti mlade talentovane igrače ispod 20 godina. Dati im platu od max 1000 eura mesečno i nagrađivati ih bonusima za svaku pobedu i trofej. Svaki poraz, nepotrebni karton i neostvareni cilj bi se novčano kažnjavao. I to je to! Na taj način igranje za Partiza ili Zvezdu nebi bilo ostvarenje snova (rešenje materijalnog pitanja) nego tek stepenica prema Evropi za koju će trebati dobro da se oznoje da bi je prešli.

Nikola

pre 10 godina

Meni je najvize krivo bilo kad je cz izbacio zemana,jer su ga sikanirali igraci koje je terao da trce.Iako imamo dosta problema van terena,ono sto je najbitnije je na terenu.Glavni razlog zasto je partizan izgubio 3:0 od mozda i slabijeg tima je zato sto su nasi igraci fizicki nesposobni.Da radis neke extra driblinge treba imati i talenta,ali da trcis realtivno brzo treba samo rad.Fale nam kvalitetni kondicioni treneri.Secam se kad je klinsman doveo amera,kad su nemci poceli da lete po terenu,i dan danas igraju tako.

insajder

pre 10 godina

igrači primaju preko 20 000 evra mesečno naših novaca
voze džipove, letuju po najskupljim destinacijama, opijaju se na splavovima
odlaze na pripreme u tursku, španiju, sloveniju, budu tamo po 20 dana a sve na državni trošak
u isto vreme klubovi su u enormnim gubicima koje će država da sanira..
sa druge strane, smanjuju se plate i penzije
neka se zna

cartmanx

pre 10 godina

Sve potpisujem! I dodajem da je problem mnogo dublji i molim Vas B92 da ponovo emitujete Insajder-Pravila Igre, jer mislim da je "Ne moc Drzave" nazalost jos veca kada je kriminal u fudbalu u pitanju, s obzirom da tada niko nije reagovao! Ovo je blago receno uzas! Pojedini navijaci CZV ali i mog PFC ipak i dalje ostaju nerealni, pa zato mislim i da treba ponovo pustiti taj insajder! NPR. Navijaci CZV kazu posle DEBAKLA partizana eto tamo nemate toleta i itd..ma da li je bas taj tole kriv za sve u nasem fudbalu, jeste sa A selekciju i ja sam za njegovu smenu ali ne na ovakav nacin!Da li je tole prodavao igrace, kad da se ovi placenici na Juga utaljuju u transfere, da li je tole naparvio dug CZV od 50 miliona evra, da li je tole uticao na meceve PAR-CZV u kome se direktno odlucivao prvak a koje je dobio PFC, hoce li to neko da shvati, da su fudbal upropastile kriminogene grupe, "menadzeri" iz kriminalnih miljea uz pomoc uprava klubova, finasijera klubova-koji nisu privatizovani..zamislite.. i da je neophodan sistemski obracun sa svim kriminalcima u nasem fudbalu, pocev od uprava i onih koji su napravili dugove, do mesetara! P.S. I Jos jednom daleko od toga da branim Toleta, naprrotiv, ali ako je cilj da dodje neki novi i jos gori Tole-nema boljitka za nas fudbal!

Ima jedan Tun

pre 10 godina

Ljudi, imajte razumevanja. Ipak je teren bio vestacki, a protivnik brz, agresivan, motivisan i fizicki spremniji. Uz sve to, zov splavova preveliko je iskusenje u sezoni kupanja.

maneken mitrovic

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica, neka ide i onako nikakve koristi od njega. Imamo mi dosta balerina i manekena na terenu. Zasto to ne shvate i ne rade ono sto najbolje znaju

ACA

pre 10 godina

Gospodo mogu reci samo jedno SRAMOTA NAD SRAMOTOM.Ja radim za 120 evra mesecno i ostavljam srce na poslu jer znam ako dobijem otkaz sutra i ostalih dana necu imati hleba da jedem a vi manekeni sto uzimate za mesec dana ono sto ja nemogu da zaradim za 10 GODINAponasate se kao primadone.Znate li VI sta znaci rec SRAMOTA,ocigledno neznate jer uzimate ono sto VAM nepripada i ponasate se kao da ceo svet zavisi od VAS.Zao mi je sto to moram da kazem ali VI gospodo na celu sa trenerom RASOVICEM ste NAJGORI TIM PARTIZANA U POSLEDNJIH 30 GODINA.Dusa me boli ali sve ovo sto sam napisao je ziva istina ali sta to vredi da pisem kad ste VI ljudi bez MORALA.I na kraju mogu samo da kazem BIO JEDNOM JEDAN P A R T I Z A N

Dejan

pre 10 godina

Tačan presek stanja. Ali zašto ne reći da nije problem u timu, problem je u upravi - gubimo 3-0 i nemamo rezervnog napadača, a i onaj što igra već je i formalno u drugom timu i čuva noge. O treneru ni reči, a on je najslabija karika - ostaviti Djembu na klupi i staviti Markovića u igru, držati Stankovića, a ostaviti Ostojića, da dalje ne nabrajam. I što je najtužnije, onaj mali Živković, vidi se da je ekstra talenat, prodaće ga za 6 meseci. Ako se ne probudimo i ne oteramo ove štetočine iz uprave, doživećemo Zvezdinu sudbinu.

Sale

pre 10 godina

Ogroman problem leži u trenerskoj organizaciji. Mi naprosto nemamo trenere, čak ni mlade, koji shvataju moderan fudbal i tu nema leka.
Partizan bi kao Rašović mogao da vodi bilo ko od posetilaca sajta B92, odgovorno tvrdim. Na terenu se jasno vidi da ne postoji nikakva filozofija. Nema uigranosti, izgrađenih akcija, prekidi se ne koriste itd.
Uprava je svoj amaterizam demonstrirala tako što je u odlučujućoj utakmici za LE trener na raspolaganju imao samo jednog napadača - Mitrovića. Napravljeni su katastrofalni promašaji sa "pojačanjima" - Aksentijević, Malbašić i Grbić. Ovog leta ništa nije urađeno kako treba, pa je rezultat morao biti ovako katastrofalan. Sve dok čelni ljudi ne shvate da se timovi izgrađuju samo u evropskim utakmicama, a ne u domaćem prvenstvu, boljitka neće biti.
Ovaj poraz više je nego dovoljan razlog da ostavke podnesu i trener i predsednik i sportski direktor.

Petar_Simić83

pre 10 godina

navijam za crno - bele, ali više ne znam, iskreno, ima li smisla navijati za bilo koji naš tim? Ima li smisla?? Ispadamo ovce, svi mi, i delije i grobari, verujte ljudi, ovce. Ne znam ko je kriv, dal taj kriminal u vrhu našeg fudbala, dal fudbaleri koji igraju kao osakaćene tetke, dal mi navijači što ih više ne bodrimo?? Šta treba da se dogodi da nam krene ''normalno'' u fudbalu nešto. Ne da teče med i mleko, nego da bude sve normalno bar, jer ovo što naši timovi rade, reprezentacija, to nije fudbal. To je turska serija, i to ona niskobudzetna, sa milion epizoda koja nema kraj.
Što je najgore, u svim drugim sportovima smo odlični, bukvalno, što znači da imamo talenta za sve, mi smo sportska nacija. Znači da ceo sistem u fudbalu ne valja. Tako da dzaba večna ljubav i u dobru i u zlu, kad je non stop zlo i loše. Ti ih bodi, a oni će da zarađuju na tvom strpljenju i ljubavi i navijanju, a pružiće ti blam i nervozu i večite poraze od ŠNJ timova.

Tatko

pre 10 godina

Evo ovako...prvotimac sam jednog od dva najveća srpska kluba. Došao sam u Bg iz manjeg mesta. Desila se velika promena, novac, dobra kola, splavovi,devojke na svakom koraku...Šok, u pozitivnom smislu. To deluje na većinu došljaka, mladih igrača, i na mene je. Teško je fokusirati se na trening, bar u početku. Pažnja nemonovno popusti, prirodno je... Razumem da su navijaci besni, većina je siromašna, frustrirana, o životu kakav mi fudbaleri vodimo mogu samo da sanjaju. Tako da razumem njihov bes zbog naših slabih igara. Ali trudićemo se u narednom periodu bolje da igramo, to je nas posao, na kraju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Fudbaler, 30. avgust 2013 09:27)

Dobar pokušaj ali si ipak pao na ispitu... NI JEDAN fudbaler sa ovih prostora ne ume NI PRIBLIŽNO da napiše tekst sličan ovom. Pri tome mislim na gramatički i sadržajni deo tvoga komentara. Moralo bi bar dva-tri puta "brate", "znači", "razumeš" i sl. Ipak plus za dobar pokušaj, nas stare lisce ne možeš da predješ tako lako :)
Pozdrav svima!

Miskec

pre 10 godina

"Junak prve utakmice", junak cega, ne razumem? Gledao sam trenera Partizana davao je intervju odmah te posle utakmice, da nisam gledao, mislio bih da je Parizan pobedio barem sa 5:0. Mala deca su videla jos na toj utakmici da nesto ne stima, u stvari ne nesto, nista ne stima. Strava i uzas, slom i krah, ocaj i beda!

Gledalac

pre 10 godina

Analiza je korektna.
Ipak se sve vreme preskače,po meni najvažniji faktor,koji dovodi do toga da nam je fudbal nikakav.
To je rad u mladim kategorijama.
Pogledajte naše igrače,uzmite celu ligu i recite kog igrača imamo da je tehnički obučen?Da zna da primi loptu,da pas unapred,pravilno šutne iz raznih pozicija?Da se zagradi,pravilno ukliza ili ne daj bože predribla nekog?Nema ih više od 10 u celoj ligi.A nema ih zato što postoji negativna selekcija od početka(igraju nečija deca),postoji jurnjava za rezultatima,prerano počinju da ih uče taktici,odbrani,a zanemaruju individualni rad i podsticanje kreativnosti.

Posle Klea, mi gol igrača NEMAMO.

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica...
(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57)

U zadnje vreme, koliko vidim, češće je bio kod frizera nego na stadionu. Apsolutno, u evropskim utakmicama je isto bili i sa njim i bez njega, dok je bio kažnjen. I sad još neko kuka zašto smo ga prodali za "samo" pet miliona evra ?!

Marko Popovic

pre 10 godina

Prvo,jako sam razočaran. Izgubiti 3:0 od Tuna je samo po sebi katastrofa ali igra je bila još gora od rezultata. Nađ se stidi,Vuk se stidi,igrači treba da se stide ali ja se pitam dal se uprava stidi?
Jel oni stvarno nazivaju Aksentijevića,Gulana,Malbašića,Grbića,Djembu... POJAČANJIMA. Pa ti ljudi nisu zajedno odigrali 90 minuta prošlih godinu dana -pa bruka koliko su van ritma!!!
Pa evo 20 dana od kad je pošao Ivanov nisu u stanju da mu nađu zamjenu!

UPRAVA NAPOLJE!!!!

Dragan

pre 10 godina

Zabraniti svima da nas brukaju po Evropi a drzava umjesto da spasava ove manekene i trulez u Srpskom fudbalu i baca kamaru novca (vazi za sve ekipe) treba da ulaze u školovanje pametne djece

Alex Student

pre 10 godina

Zivim u Nemackoj, tako da moram da priznam da nisam gledao utakmicu, a redovno i ne pratim partije nasih klubova. Ali bio sam pre mesec dana u Srbiji i gledao sam Zvezdu protiv onih Islandjana a i Partizana protiv onog kluba iz Armenija. Fazit: ocaj, diletantizam, nesposobnost.
Srpski klubski fudbal nije nikakav, tako da mene taj rezultat Partizana ne cudi. Nema smisla da nasi klubovi igraju internacionalno, jer samo ponizavaju Srbiju.
Jedino sto je jos vise razocarajuce je cinjenica da "Delije" i "Grobari" dalje tako vatreno navijaju za nesposobne klubove (sta se tice fudbala, vaterpolo klubovi su izvanredni) i ovde preko komentara vode neke besmislene svadje, koji klub je "upropastio" fudbal itd.
Ako vam je fudbal tih klubova zivot i toliko vazan, onda bi trebali podhitno da nadjete novi hobi.

hope

pre 10 godina

Samo zelim da porucim Djuricu, Ruzicu, Gruboru, Nadju, Rasovicu i Kimijevcima da PARTIZAN VOLIM I UVEK CU GA VOLETI ma koliko se oni "trudili" da mi ugase tu ljubav!

vvvvvv

pre 10 godina

Svaka vam je na mestu, cak ste bili i suvise blagi prema nekima... Nisu ni oni momci krivi, jednostavno NE UMEJU, pitanje je sta takve neznalice traze u Partizanovom dresu. Aksentijevicu se na licu vidi da on unapred zna da ce izgubiti loptu. Sasa Markovic se uopste ne nada da bi mogao da doda loptu svom saigracu. Malbasic pokusava sam sebe da predribla ali mu ni to ne ide... Cak mi se cini da je vecina njih svesna svog neznanja, osim onog napaljenog deteta Ninkovica koga je neki menadzer proglasio mega talentom pa decko zivi u oblacima.

Branislav

pre 10 godina

Sasa Ilic nikada nije bio fudbalercina. U pitanju je najizvikaniji i najprecenjeniji covek srpskog fudbala.
Navijaci Partizana su prozivali navijace Zvezde sto su ispali u "sezoni kupanja". Iako nisam Zvezdas mogu primetiti da je Partizan prosao Sirak, a da nije pobedio i potom izgubio od Ludogoreca. Sto ce reci, ni krivi ni duzni su dosli u prilku da igraju UEFA Ligu. S obzirom na gore navedene cinjenice, nije ni cudo da su prosli kako jesu protv Tuna. Ali nema veze, bitno je biti sampion u JSL, posto poto.
A fudbal nam je postao groblje, bas zahvaljujuci tome.

Nemanja ★

pre 10 godina

Mi o Vuku, kad Tun na vrata :)

Messi, Messi, Messi, Messi, ....
Eeej čekaj malo, pa ovo nije Mesi, ova mala sedamnaestica ima nesreću da igra za ovaj smešno-tužan i jadan izgovor za fudbalski klub-Partizan.
Ovaj mali (17 Andrija Živković) je fudbalski biser, atomski mrav, jednom rečju srpski Mesi!

Hrvoaje

pre 10 godina

Problem vam leži u ligi, smanjite ligu na 10 klubova, kao mi i dobiti ćete za 50 % jaču ligu. Kvaliteta će se koncentrirati i čim je jača liga idu i rezultati.

Ljubivoje I

pre 10 godina

Hocu da jednom objasnim navijacima koji se zalazu za privatizaciju klubova, a isto vazi i za sva ostala drzavna preduzeca.
Kod nas je u praksi sve privatizovano samo nije u papirima. To je najbolji model za drpanje i sve vrste zloupotreba. Za rodbinska i partiska zaposljavanja. Sve se tako radi dok ne crkne kobila a onda se menadzeri i bitni kadrovi prebace na druga mesta a narodu se ostave dugovi.
Hitno doneti propis da se zabranjuje sponzorstvo drzavnih preduzeca u bilo kojim klubovima. Naravno treba i daklje pomagati zdravi deo sporta ali iskljucivo preko Ministarstva za sport i Olimpiskog komiteta.

Monteri iz Jajca

pre 10 godina

Sve nekako i da se shvati ali nemogu da shvatim da profesionalni igrac nezna da odigra pas od 10 metara! 80 posto najjednostavnijih paseva su isli direktno protivniku a precizan pas moze da se nauci za to netreba talenat!

nesa

pre 10 godina

A kad su pobedili radnicki mediji su pisali kako je to bio dobar test za partizan i da je kao spreman za Tun. Zasto stalno lazemo sebe i nekazemo da su ocajni,ocajni i ocajni.Zasto im punimo glavu da su dobri kad se vidi da su prosečani i za srpsku ligu. Sad kad nam se to obije o glavu onda vrsimo analize.Partizan je trebao da izgubi barem 8 :0 da su protivnicki igraci iole bili precizni.Realna kritika je uvek bolja od laznih pohvala.

avanti prevaranti

pre 10 godina

U ovoj zemlji je sve dovedeno do apsurda. Fudbal je samo deo tog mozaika nije nista bolje ni u zdravstvu, politici, ekonomiji, obrazovanju, kulturi, saobracaju... Mi nismo ni banana republika mi smo samo dno civilizacije.

Nikola

pre 10 godina

Jednostavno treba privatizovati klubove,ironija je da su oni vec privatizovani ali postoje bitne razlike.Zbog toga sto nikom nije zagarantovan neki period na celu nekog kluba,svi gledaju da maksimalno iskoriste klub dok mogu.Zato se "njemu" vise isplati da proda igraca za milion odmah jer mozda ne bude tu da ga proda za 5.Klubovi u srbiji su tu za instant bogacenje pojedinaca i stranaka.Npr taj kk partizan pored svih uspeha i posle odlicnih preprodaja danas place kako nema para,stvarno ne znam kako su uspeli da srede knjige tako da ne zavrse svi u apsu.Neverovatno da je u srbiji samo ceca pre 10+g uzela proviziju od prodaje koju nije prijavila.

JokeLDN

pre 10 godina

U odnosu na utakmicu od pre 10 meseci protiv Intera ovde je igrao jedino Ilic! Sve zive su prodali a nikog nisu kupili. Potpuni raspad.

pitanja za frizuru

pre 10 godina

ko je Djurić ?

-uništio Partizan
-njega ne zanima da zadrži tim i udje u ligu evrope i klubu zaradi ogromne pare
-njega zanima da rasproda sve što valja kako bi se učipio na svakom transferu

Pitanja za Djurića
-gde su pare od transfera ?
-čak i ova "pojačanja" nemaju pravo igrati evropske utakmice , kako to radite ????
-prodajete mlade igrače , a kupujete 33-36god igrače,zašto ??????
-Da li si svestan da si svojim očajnim potezima unazadio Partizan za 10god

Djura

pre 10 godina

Sada je konacno, valjda, svima jasno da ovakvi kakvi su, Partizan i Crvena Zvezda vise ne mogu da opstanu. Nema vlasnika, a ne zna se ko je gazda JER IH IMA VISE koji to hoce da budu, naravno o tudjem trosku. Pitanje je samo cije se pare trose na njihovo zivotarenje i ko ce i kada te pare da vrati onima koji sada to finansiraju.
Ocigledno je da je sa zakljucavanjem kase AGROBANKE zaustavljeno nemilosrdno trosenje para i u fudbalskim i u kosarkaskim klubovima tzv. vecitih pa sada kukaju na sve strane kao da su strasno vazni za ovu zemlju. Privatizacija ili kljuc u bravu. Posto su fudbalski veciti jako omiljeni u UEFI, nema sanse da ikada vise vide evropska takmicenja pa prema tome i da zarade neke pare. A posto vise nemaju para ni za kazne sledi im izbacivanje iz Evrope za duze vreme. Da vidimo da li je moguc zivot bez VECITIH.

M

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica, neka ide i onako nikakve koristi od njega. Imamo mi dosta balerina i manekena na terenu. Zasto to ne shvate i ne rade ono sto najbolje znaju
(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57)

Vidis, klasican primer ljubomornog klinca koji loptu nije sutnuo u zivotu..
Mitar je klasa, ali ga je pojela zelja da po svaku cenu resi utakmicu i postigne gol.. cak se sjajno otvorio, postigao gol ali mu je ponisten zbog nepostojeceg ofsajda.. decko je klinac, tek je poceo da igra fudbal a ti se pametan i nazivas ga manekenom a on sa posekotinom na glavi nece da izadje sa terena kako bi pomogao klubu.. sram te bilo!

Deki-Of

pre 10 godina

Mitrovicu se videlo da odlazi stvarno nije mnogo trcao i stalno se nesta bunio i trazio faulove umesto da se bori. Ilic jedini pokusavao ali em je star i em nema skim. Tacno se videlo da nema nikog ko bi pokrenuo bilo kakvu akciju. Koliko god su me Nemanja Tomic i Babovic nervirali davljenjem lopte ipak su nesta pokusavali. Onaj Grbic i Stankovic stvarno veze nemaju. Sve u svemu tuga. Ides na utakmicu nadas se necemu ali sve uzalud. Moraju Djura & Co jos da se obogate. Tuga naseg fudbala Partian los Zvezda losa Vosa losa a Nacionalni tim katastrofa. Mi se nervoramo dok oni pare zaradjuju...ko je ovde lud..

da, da

pre 10 godina

Ajde da budemo realni. Sto bi nam sport bio drigaciji, kad nam je drustvo takvo kakvo je, a pri tome mislim na sve zemlje bivse Juge.
Kad bi imali vrhunski softwer i da uzmemo sve igrace sa prostora bivse drzave i napravimo jednog igraca, taj ne bi mogao da igra u prosjecnom timu npr premijer lige, zar ne?
Gledao sam neki dan, slucajno "Njukasl" protiv ne znam koje drugi tim? Pa ti momci bi preorali gazelu, kako igraju, a nase igrace bi samljeli. To je nasa realnost i nece nam nikad biti bolje, dok ne promijenimo cijeli sistem, ali prvo u nasim glavama!

Čiča Gojko

pre 10 godina

pošle nedelje kada sam napisao da fudbal treba trnutno ukinuti tj. prevesti ga na amaterski nivo pa ko voli neka igra.Isto tako sam napisao da je velika ekonomska kriza,beda u narodu i da treba preorati sva fudbalska igrališta i zasejati žito i kukuruz jer nam je budućnost neizvesna a bez fudbala,naročioto ovakvog, se može.

Zlatko Todorović

pre 10 godina

E, sad na miru da se okrenemo drugim sportovima. Fudbalska evropa, što se tiče naših ekipa, to vam je ko učešće naših na zimslim olimpijskim igrama: em važno je učestvovati, em niko ozbiljan se ničemu ne nada, em se završi brzo. Svako svojoj kući, doneli malo poklona iz belog sveta i to je to. Sad kreću oni "pravi" spotovi: odbojka, tenis, košarka i sl. Ovi amateri ionako, kad shvate o čemu se radi, begaju odavde, pa makar i u Avganistan.

veliki strumf

pre 10 godina

Pustite vi igrace, skenirajte nesto drugo, dragi novinari. Ono sto zaista treba pregledati skenerom, rentgenom i ultrazvukom jeste sta Djuric, Grubor, Nadj i novi ministar bez portfelja rade, a dovoljno je samo sagledati sta se dogadja u poslednja 2-3 meseca i sve je kristalno jasno. "Partizan" (namerno pod navodnicima) je u ovom prelaznom roku dobio preko 15 miliona evra, a koliko je ulozeno u pojacanja? Kupljen je samo Fofana za bednih 200 000 (bednih za spica), dok su Aksentijevic, Djemba, Malbasic, Grbic, Gulan dovedeni ili kao slobodni igraci ili na pozajmice iz veoma prosecnih evropskih klubova. Pa gde ces sa takvim "kvalitetom" u LE, da ne pricamo o LS. To treba skenirati-gde zavrsise ti silni milioni (plus im Lav skuplja za stolice).

mitarcar

pre 10 godina

(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57) Mitrovic nije maneken covek ne dobija nijednu upotrebljivu loptu tokom meca iz veznog reda Tek ce se videti kakav je igrac u Anderlehtu.

crveno bela krv

pre 10 godina

Ne znam za vas ali ja sam uzivao gledajuci kako Thun puni!
I uvek cu navijati protiv njih!!!
Nema nista sladje nego kad neko ganguje komsiluk...

Glupan

pre 10 godina

Pitam se dokle će javnost da se prima na to, da bez privatizacije klubova može išta da se uradi. Takav stav je samo paravan političarima i nesposobnjakovićima sa sumnjivom prošlošću, da jašu na tuđ račun državne firme (što po papirima i jesu klubovi u Srbiji) Lako je uništavati, učiti i bogatiti se na tuđ račun. To je u normalnom svetu krivično delo!!! Ovi mali i jadni klubovi koji su za nas danas fudbalske velesile, su ništa drugo nego privatni klubovi (sam si odgovoran za svoje finansije) ili dobro zakonski i proceduralno organizovana AD (u prevodu isto privatni) Bez privatizacije, nema dominacije! Svako ko misli drugačije ili je lud, glup, ili se na nekakav direktan ili posredan način izdržava od ovakvog stanja. Sinoć je izgubio novac, a ne talenat ili znanje, obzirom da mi odavno nismo kompetentni da učestvujemo u bilo kakvoj polemici kada je kvalitet fudbalske igre u pitanju, a ono što pokušavaju tokom cele godine da nam provuku kao istinski kvalitet, doživi kao i uvek na letnjem raspustu surovo umivanje realnošću. Ovo je već postao mazohizam. Ko misli drugačije, već za vikend ima na programu demant MUTD-LIV ili ARS-TOT.

GagiizHamburga

pre 10 godina

Prosecna ekipa iz prosecne fudbalske nacije je srpskom sampionu ocitala lekciju u fudbalu.
U svim segmentima ovog sporta. Nas klubski -i jos malo reprezentativni? fudbal se jedva drzi sa
Ekipam iz azerbajdzana, gruzije, moldavije, albanije, malte, lihtenstajna, itd.
Ovu istinu treba da reflektiraju odgovorni i strucnaci fudbala u srbiji.

2KA

pre 10 godina

ekipe koje pretrce manje od 120 km po utakmici nema sta da traze u Evropi
Dinamo Zagreb u Becu 118km
Austrija 125 km

a tu ni privatizacija nista ne pomaze nego samo strucni rad koji jos uvek u ovoj zemlji nije dozvoljen

trt mrt

pre 10 godina

Pozdravljam komentare Cartmanx i Hrvoaje.
Smanjiti broj prvoligasa na deset (naci resenje da u tih deset ne bude osam iz Beograda). Igrati tri ili cetiri kruga dok im dusa na nos ne izadje. Napraviti regionalnu ligu (ili neki jak turnir u medjusezoni) i videti dokle se stiglo. Zna se ko je protiv ovoga ali ima nas koji se secamo i znamo da se nekad ovde i igrao fudbal. Navijam za Zvezdu i ne mislim da su grobarske titule namestene. Znam sta su sinoc neki grobari mislili o tim titulama. Onaj crnac iz Tuna mnogo dobar.

Miodrag Nikolic

pre 10 godina

Ljudi pomozite fudbalu Srbije i nemojte se baviti njime niti gledati utakmice sledeće 4 godine. Nakon toga će se etvoriti uslovi da se fudbal normalno razvija.

Laki Bor P.F.C.

pre 10 godina

Igrači nisu krivi. Igraju koliko znaju. Onaj ko je omogućio nekulturnoj, nevaspitanoj deci bez srca i mu.. da nose CRNO-BELI dres, poput manekena, plašeći se da ga ne oznoje, taj je isključivi krivac.

Silver

pre 10 godina

Pratio sam jedno vreme pripreme jednog nemackog kluba. Ljudi moji, tokom i posle treninga poceli su fudbaleri da povracaju.

Prosle godine pratio sam pripreme Partizana. Razlika kao dan i noc.

Nacin treninga nasih fudbalskih klubova je katastrofalan. Treneri iz nemacke idu nekoliko puta u godini na predavanja o boljim mogucnostima kako da treniraju ekipu. Ovi nasi su stali negde 70ih i od tada nije se nista promenilo.

Posto i ja pravim trenutno dozvolu za trenera a i pravi sam sampion sto se tice Football Managera, mogo bi Partizan mene da pastavi kao novog trenera. ;)

Daniele

pre 10 godina

Svaka cast za skener! 1/1 je sve tacno. Ali, mislim da bi trebalo da prestanemo da pricamo, pisemo o Partizanu vise. Vrtimo tu pricu u krug iz godine u godinu. Hajde da ih lepo zapostavimo kolektivno, `mozda Djura ode na aerodrom`...pa dodju neki fini, normalni ljudi, Partizanova deca.

pera

pre 10 godina

zasto uopste i gledate nas fudbal???
prebacite kanal, ignoriti ga skroz!
ugasiti fudbal u srbiji, sve pare iz njega prebaciti u lecenje dece
modernizaciju bolnica...
necu da me ove sekaperse predstavljaju po evropi!
ja sam covek vredan i posten! i ima jos puno takvih u srbiji!
necu da nam se smeju po evropi zbog idiota, neradnika, politicara i fudbalera!
stalno iznova slusam njihove izjave i pravdanja!?!
ne znas da igras, nemoj da igras!
idi kopaj!
smotani lenjivci koji dobijaju previse para, koje trose po splavovima na sponzoruse!?
ma daj!
DOLE SRPSKI FUDBAL!

mn

pre 10 godina

Valjda sad već svi u Evropi znaju da Stojkoviću uvek treba uputiti poluvisoke lopte i on kapitulira. Osim kad istrči i promaši, pa vrata ostanu prazna. Kod nas obično "golman nikad nije kriv", ali ja goreg od njega nisam gledao ove godine. Penzija!

b

pre 10 godina

Pa i do ovog kola su došli ispadanjem iz prethodnog. Katastrofa od igre. Pokazali su jedino matori u zafnjem redu i malac Andrija koji je ušao u 2. poluvremenu.
Očigledno je da bez sudija u JSL ne bi pobedili pla utakmica. Isto kao i blizanci.

milanche

pre 10 godina

Ova blamaza suverenog sestostrukog sampiona Srbije (jos jedna u nizu) i totalna nemoc u susretima sa ispodprosecnim evropskim timovima je najbolji dokaz na koji se nacin u poslednjih 5-6 godina kod nas dolazi do sampionske titule i koliko je mracna situacija u srpskom fudbalu. E moji partizani, vidite sad valjda i sami da se zlocin ne isplati. Berete titule - cela Srbija zna kako, unistavate ostale klubove, ligu ste doveli na nivo tragikomedije, a opet nikada u istoriji niste bili slabiji. Jel' vredelo?

Del Boy

pre 10 godina

Ceo nas fudbal je trenutno u rasulu. I necu da branim Djurica i slicne njemu,definitivno oni prave pravu podlogu za potpuno unistenje fudbala i za sve ovo sto se desava. Ali mislim da je isto tako veliki problem u glavama igraca.Ovi klinci cim dodju do para,sa 5-10.000 evra mesecno u ovoj zemlji su bogovi,oni krecu da misle da su zvezde,vec vide sebe kao balotelija,el saravija i slicne. Meni je to zapalo za oko,bitno da Ninkovic,Jojic,Mitrovic imaju fensi frizure i tetovazice i to je to. A ovamo sto na terenu ne mogu da se pokrenu i sto ih oni Svajcarci nadtrce deset puta,to nikom nista. I oticice Mitrovic,igrace u Belgiji za 50.000 mesecno i on je svoju karijeru u svojoj glavi ostvario. Samo se setite kakav je Volkov bio igrac kada je dosao u Partizan i sta je radio po levoj strani protiv Genka. Ali eto,dosao u Srbiju,smuvao neku instruktorku fitnesa,pun para,povezuju ga sa raznim devojkama i ode karijera. A o upravi ne treba trositi reci.

prvi PFC

pre 10 godina

Zašto toliko oštroh kritika? Po meni ova mlada i perspektivna ekipa samo da je imala objektivno suđenje bila bi ne u Evrokupu već u LŠ gde joj je i objektivno mesto. Rešenje je postaviti Karadžića umeso Platinija ili koga već i mi smo makar u finalu. Koliko sam u pravu pokazaće domonacija u Jelenko ligi. Napred Paća!

Dzoni

pre 10 godina

Sve je meni ovde jasno,jedna velika KATASTROFA,Djura i uprava podhitno napolje,ali da Sasa Markovic skace da udari loptu glavom koja je na jedno 6 metara od zemlje kod prvog gola,to stvarno ne mogu da shvatim,pa sine jesi li ti zavrsio bar 4 razreda osnovne skole?????????

ssdjan

pre 10 godina

zaboravili ste rasovica nalosijeg od svih losih,kako je moguce da rasovic bude trener partizana da stankovic vec 3 godine zauzima mesto u partizanu?ej partizane moj gde si spao.

drFeelgood

pre 10 godina

Evo mene kao *anina opet komentarisem tekst o Partizanu. Dakle, tekst je promasen totalno! Ovaj Partizan je skup bitangi i pokvarenjaka u rukovodstvu, neznalica u strucnom stabu i zalutalih dunstera u najlepsu igru na svetu u igrackom kadru. Tekst je promasen zato sto pokusava da se bavi analizom neuspeha, a osnovna premisa za bilo kakvu analizu je da se analiziraju finesse koje su dovele do neuspeha. Kad se pogleda ono sto se nalazi ispod firme "Partizan" vidi se da tu ne postoji ni jedan promil kvalifikacija, znanja, talenta i posvecenosti ni na jednom nivou onoga sto to VELIKO ime predstavlja. Kao i u mojoj Zvezdi. U tom smislu analizirati pojedinacne ucinke od one smejurije od "precednika", preko "sportskog direktora", pa od rukometnog golmana do levog krila je potpuno besmisleno. Cast malom Zivkovicu. Mi sto fudbal gledamo 50 godina umemo da prepoznamo nekog od koga moze nesto da bude.
Prema tome, ovo isto bih rekao i za ove moje, ali mi nismo imali srece u zrebu. Vidim samo da ove Kokeze, Toncevi i ostala bagra trpaju igrace kao da oce da naprave sopstvenu ligu sa 12 klubova. A pare- nema! A i da ima odakle?

muamua

pre 10 godina

vest za pricu o igri ne prepucavanju...blagi uzas ..ne znam kako bi se zavrsilo da je priznat go...ili sviran penal ali da ne zaboravimo da nisu svirani ni penali ludogorecu koji nas je ipak eliminisao....

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

Djenka Djavo

pre 10 godina

Problem nije u Partizanu nego u celom srpskom fudbalu. Sviceri, koje svi nazvaju prosecnom fudbalskom nacijom razvalili Partizan, St. Galen razvalio Spartak u Moskvi, a GC dobio Fiorentinu u Italiji (ali nisu prosli na golove u gostima). Bazel se pre toga prosetao (kao penzioner po uscu) do lige sampiona. I sad se prica o tome kako je prosecna ekipa pobedila favorizovani Partizan. Kakav favorit?!? Pa deca nemaju pojma da igraju fudbal (na stranu cinjenica da nemaju ni zelju da igraju). Pitanje koje treba postaviti je zasto ta deca nose dresove Partizana i Zvezde kad nikada ne bi mogli da obuku dres jednog Tuna na primer. I ko je uzeo pare da bas ti neuki klinci predstavljaju srpski fudbal? Riba smrdi od glave, a srpski fudbal se usmrdeo kao beogradski kontejner za djubre pun kora od lubenice na 40 stepeni C koji niko nije praznio tri decenije (ko zna kako to smrdi shvatice koliko je situacija beznadezna).

nada ZR

pre 10 godina

Kada se politika izbaci iz fudbala postojace nada za korenite promene.Sa fokusom na pojedince,afere,blokade racuna,dugove,na navijace koji mogu da skidaju kapitenske trake i da ga taj igrac jos brani,tj.ne sme da se suprotstavi mi ne picamo o fudbalu.To su neki ljudi i to pozamasan broj njih koji stite svoje licne inerese,kojima nije ineres fudbal nego ocuvanje pozicija koje su direktorske,menadzerske pa cak i trenerske.Fudbaleri su tu piuni,sa kojima se vesto manipulise koji eto dobrovoljno rade bez para.Klanovi u fudbalu se nece razbiti jos dugo tako nas fudbal nema sansu za temeljnu rekonstrukciju,a i kome je istinski stalo,kada ce vec danas neko sasvim treci biti kriv.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

Ryber Palunko

pre 10 godina

Ovaj mali (17 Andrija Živković) je fudbalski biser, atomski mrav, jednom rečju srpski Mesi!
(Nemanja ★, 30. avgust 2013 09:33)

Čekaj, zar to dojučer nije bio Ninković? Ili je on bio Ronald0? Ili, možda, obojica!?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

pfc pfc

pre 10 godina

nije mi zao sto je partizan ispao tun je bio bolji, zao mi je samo to sto je vise vrmena i price potroseno na partizan nego na vojvodinu. a oba kluba su iz srbije.
jednostavno moramo shvatiti da nemamo ekipu za evropu.
a iskreno se nadam kazni od strane uefe, pa posle me intresuje kako ce klub da reaguje.

Tina

pre 10 godina

Objašnjenja, obrazloženja, tačna, polutačna, objektivna, poluobjektivna, sve i tačno i relativno tačno, mnogo priče, slaba dela. Navijač sam Zvezde, ali iskreno sam navijala i za komšije i za Vošu, ali, ne vredi. I onda, kao neko ko je slavio velike trofeje, i pamti ta vremena, mogu samo da kažem: nadam se da će Džaja opet napraviti tim za Evropu, i da će tek tada u Evropi moći nešto i da se uradi, jer, dokazano, do sada je samo on to i umeo da uradi. Bez namere da bilo šta loše kažem o bilo kome, naročito ne o Voši, a ni o komšijama, golim okom je vidljivo da ne ide, pa ne ide. Do sada je samo jedan čovek umeo da napravi pravu selekciju i da je motiviše na pravi način. Dotle, ništa od Evrope... i nadam se da će Dzaja požuriti... Sve drugo su prazne priče...

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

filip

pre 10 godina

Ova blamaza suverenog sestostrukog sampiona Srbije (jos jedna u nizu) i totalna nemoc u susretima sa ispodprosecnim evropskim timovima je najbolji dokaz na koji se nacin u poslednjih 5-6 godina kod nas dolazi do sampionske titule i koliko je mracna situacija u srpskom fudbalu. E moji partizani, vidite sad valjda i sami da se zlocin ne isplati. Berete titule - cela Srbija zna kako, unistavate ostale klubove, ligu ste doveli na nivo tragikomedije, a opet nikada u istoriji niste bili slabiji. Jel' vredelo?
(milanche, 30. avgust 2013 09:19)
A jel tebe nije blam,Milanche, da ovo izjavis pored onakve Zvezde nikakve? U ovoj euforiji oko Partizana,koji jeste slab, ne sporim, zaboravi ti i mnogi drugi da vi niste ni stigli do poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, o, evropski sampioni?? Izbacio vas vise nego lagano tim koji je posle na penale prosao Skenderbeg i vi se ovde javljate!Al, dobro, jedno je sigurno, lakse je uvek izmisljati razloge i prebacivati krivicu na druge, iako je tuzna istina da ovaj moj jadni Partizan nije imao potrebe da namesta utakmice da bi pored ovakve Zvezde bio prvak...i to lagano. Pamcenje vam ko u zlatne ribice, obraz deblji od djona!

Fica

pre 10 godina

Nazalost Partizan je srozan na nivo Crvene Zvezde. Pre samo par godina smo igrali u Ligi Sampiona, Ligi Evrope a ovo sto sada gledamo nema veze sa Partizanom od pre par godina. Uprava je uspela da rasproda sve a gde je novac to valjda znaju oni ili neka policija istrazuje. Lazar Markovic je klasa za sve ove sto su igrali sinoc.

Dusan

pre 10 godina

Najveci problem je predsednik kluba i njegov zamenik ministar koji nece otici nikad iz kluba. Setite se izjave Ruzica kada je Karadzic najavio odlazak:
"Nikada nisam bio za reaktivan odnos na pritisak ulice, linč ulice. Mislim da se to može rešiti normativnim principima i demokratskom procedurom. Ne vidim ni jedan razlog da gospodin Karadžić posegne za takvim aktom"
Kada naprave 1000 ociglednih katastrofalnih gresaka, ovi ljudi se samo otresu i nastavljaju dalje jer su navikli na zivot u kojem ne polazu racune nikom. To je rak rana partizana, za koju ne vidim resenje

ABC

pre 10 godina

Dinamo je dobio u Beču 3:2, tako da ti je primjer, potpuni promašaj. A imaš ih milion vjerodostojnijih.
(Ryber Palunko, 30. avgust 2013 13:44)

Kako su ih to dobili? Ukupan rezultat je 4:3 u korist Austrijanaca i Dinamo je ispao, tako da ti je logika jako losa...

Fudbaler

pre 10 godina

Evo ovako...prvotimac sam jednog od dva najveća srpska kluba. Došao sam u Bg iz manjeg mesta. Desila se velika promena, novac, dobra kola, splavovi,devojke na svakom koraku...Šok, u pozitivnom smislu. To deluje na većinu došljaka, mladih igrača, i na mene je. Teško je fokusirati se na trening, bar u početku. Pažnja nemonovno popusti, prirodno je... Razumem da su navijaci besni, većina je siromašna, frustrirana, o životu kakav mi fudbaleri vodimo mogu samo da sanjaju. Tako da razumem njihov bes zbog naših slabih igara. Ali trudićemo se u narednom periodu bolje da igramo, to je nas posao, na kraju.

Mikael Hansen

pre 10 godina

Miki Obradović je dokaz koliko je nekadašnji Obilić bio močna ekipa. Uostalom, i jedan Bajern se pošteno namučio sa pulenima ...

žsavić

pre 10 godina

21 - Saša Marković
Izostavljen najvažniji detalj.
Kod prvog gola...lopta je u visokom luku i dok pada on razmišlja...ako ostanem na mestu lopta mi pada na glavu, ali ako krenem lopta me preleće, i ja ostavljam svom kolegi iz protivničke ekipe prazan prostor...
Ali pošto je 0:0 najnepopularniji rezultat u fuzablu, bolje da ja krenem...

emirati

pre 10 godina

Ljudi, druzim se sa jednim fudbalerom Partizana,i znate sta mi kaze : One moje u klubu samo interesuje da nekog igraca prodaju,uzmu procenat...a briga ih za klub !"

partizan u srcu...zvezda u ....

pre 10 godina

Osećam se GROZNO! Sada mi je potpuno jasno kako se osećaju navijači "najboljeg kluba na svetu sa najviše navijača u Galaksiji" svih ovih godina! Zaista osećaj je UŽASAN!
Međutim ja sam užasnut činjenicom , da kada sam video ovog malog Andriju (kretanje, volja, dribling...)prošlo mi kroz glavu: "odmah će ga Djura i kompanija prodati i video im zadovoljne face i kako trljaju svoje prljave ruke". Mali Živković od tog trenutka u mojo glavi više nije tretiran kao fudbaler Partizana i velika nada za spas Srpskog fudbala...nekako mi je bio dalek, stran, zaboravljen....a još nije ni počeo da igra!!!
TEŠKO NAMA!

Kvota 1.05

pre 10 godina

Mitrovic nije maneken covek ne dobija nijednu upotrebljivu loptu tokom meca iz veznog reda Tek ce se videti kakav je igrac u Anderlehtu.(mitarcar, 30. avgust 2013 09:51)

Tamo igrati neće, možda nebitne kup utakmice. Eto ga dogodine nazad kao Aksentijević.

Ryber Palunko

pre 10 godina

ekipe koje pretrce manje od 120 km po utakmici nema sta da traze u Evropi
Dinamo Zagreb u Becu 118km
Austrija 125 km
(2KA, 30. avgust 2013 11:00)

Dinamo je dobio u Beču 3:2, tako da ti je primjer, potpuni promašaj. A imaš ih milion vjerodostojnijih.

heavy

pre 10 godina

Nije sve tako crno iako su odigrali katastrofalno.Partizan je sinoc pokraden a vi mislite sta hocete.Cist gol i cist penal.Posle toga momci su pali i potonuli.Jedino dobro je sto smo bar dali komsijama malo povoda za radost,ionako drugog povoda nemaju niti ce imati,plus sto mucenici misle da su sada jaci od nas a brzo cemo ih razuveriti i bez Toleta.

alex99

pre 10 godina

Sutra završava prelazni rok. Gde su pojačanja ??? Pitam gospodu iz Uprave Partizana. Analiza je nedovoljno dobra, jer ja bih bio mnogo oštriji,ali neki Grobari ovde, ne mislim posle 50 i kusur godina prestati da navijam za Partizan. Ali definitivno je krajnje vreme da gospodin Đurić ode i bavi se biznisom, a ne da upropaštava jedini što nas može obradovati (ne znam da li više i može ?). Da li odgovorni i malo osećaju grižu savesti, što su izigrali poverenje tolikih navijača. Da li je Rašivić svestan svoje nesvesti ? Pa čovek nije ni Teleoptik vodio kako treba, a gde može Partizan. To što on voli Partizan, nije dovoljno. Volim ga i ja pa ne mogu biti trener. Bilo kojeg trenera sad da dovedete (iz Radničkog, iz Vojvodine, ma bilo kojeg iz JSL) biće sigurno bolji od Rašovića. Kod njega stvarno nema nikakvog sistema. Ne sumnjam da čovek želi, ali ne može jer NE ZNA. I to je cela istina. Što se tiče pojačanja, bez para ih nema, a zna se ko čuva pare. Jadno i žalosno, na koje grane smo spali.

DraganO

pre 10 godina

Sve je ovo za dzabe, nema nikakvog smisla, vi navijaci ste odavno ispranog mozga, ili ste toliko mladi da ne pamtite nista bolje, od BSK, Milicionara (i to je za vas daleka proslost) Teleoptik itd. Ovo sto vi volite i velicate (dominacija) je nesto sto nema nigde u Evropi, to nije fudbal, to je pranje novca, i organizovani kriminal, na terenu, oko njega i na tribinama. Nas vrlo verovatno ceka sudbina turskih klubova, zbog umesanosti politike i mafije u fudbalu. Nas fudbalska prica je zavrsena METASTAZA, ali vi za bolje ne znate, ali to vas ne opravdava da ovde prosipate gluposti, i moderatore koji vam dozvoljavaju takve komentare. Ipak mozda Dusko Vujosevic ima neki stav o tome, pa vidim da ste poprilicno konfuzni jer nemate jos uvek konsenzus, jeste li svetli srpski klub ili niste, Dule se jos nije izjasno, za ovu opseznu kampanju.....

Juzni front 012

pre 10 godina

Pazite sta vam kazem, mali Zivkovic odlazi na zimu ili leto za nepoznatu sumu, i lopovluk se nastavlja sa prodavanjem dece kluba, kao da su roba!
A i onom Djurdjevicu je pametnije da ne dolazi dok je klub u ovakvom stanju, nestace mu i ovo malo potencijala sto ima.

Predragon

pre 10 godina

U fudbalu ne postizemo rezultate jer su nam uzasni treneri dok u kosarci vaterpolu odbojci rukometu imamo vrhunske svetske trenere

crni

pre 10 godina

imama neki osecaj da je Partizanu pocelo da se desava upravo ono isto sto se *anima desavalo zadnjih 7 8 godina...Sve ide ka tome..

Realna

pre 10 godina

pa ja sam zena i naravno da bi se pre zabavljala sa mladicem koji sa 18 god igra u partizanu ima para kola i slavi nego sa nekim debilnim navijacem kojio se dernja i poidrzava tog fudbalera a on sam pritom radi za 200 300 E

garavi

pre 10 godina

od rasovica koji nema pojma sta radi tu , do stojkovica na golu svi napolje . rekonstrukcija i u partizanu . muka mi je vise od tih njuski u klubu . partizan sampion

Petar Popara

pre 10 godina

Zdravo svima,
smatram da se zanemaruju 2 bitna detalja utakmice, a to je nepravedno poništen pogodak Mitrovića, a zatim nedosuđen penal nad istim igračem, da je pravde Partizan bi išao dalje, mada činjenica je da su 'majstori' rasprodali sve što je valjalo i da su i sami svesni da im je vreme odbrojano, posle ovoga 'kud koji mili moji' i prilično sam siguran da dolaze mnogo bolji dani za Partizan i srpski fudbal u celini.

zavesa pada

pre 10 godina

Mi se u svakom domenu ponasamo kao nerazvijena zemlja koja nema nikakvu strategiju.
Ono sto nerazvijene zemlje rade je da mahom izvoze sirovine a onda nazad kupuju gotove proizvode po mnogo vecoj ceni.
To se poslednjih 10 godina preslikava i na sport, izvozimo mlade talentovane igrace za male novce, a neko drugi ih posle prodaje za visestruko vece pare.
Posledica svega ovog je fudbal koji je na dnu Evrope, a i kosarka i drugi kvalitetniji sportovi ubrzano padaju (osim onih u kojima manadzeri jos nisu pronasli svoj interes)

Predragon

pre 10 godina

Mi dobre trenere nemamo (mozda Nikolic iz Vojvodine), bolje postaviti onda bar nekog iskusnog sa 20tak sezona iza njega neko bivseg fudbalera

lamin moreira kleo braću šnojvli i cufija

pre 10 godina

"Navijači" i "znalci" su proglašavali Babovića i Miljkovića za najgore igrače Partizana, i tražili da igraju neki drugi. Oterali su braću Šćepović iz kluba. Đurić im ispunio te želje. Kako neko misli da iz "burazerske" lige dobijemo vrhunske igrače i timove. Kako da se igrači nateraju na brzu igru ako se protiv njih u ligi igra "autobus", "bunker" i "sačekuša". Kako da igrači napreduju, kada njihove nedostatke "ispravljaju" sudije i protivnički igrači. Kako da se napravi tim, kada je prodaja igrača jedan od najunosnijih poslova. Tun je igrao sa većinom švajcarskih igrača. Nisu mu trebali Brazilci i Afrikanci da igraju fudbal umesto domaćih igrača. Ako ne valja samo Partizan, što drugi srpski timovi ne pokažu kvalitet. U Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj ima različitih timova koji osvajaju titule. Neki od njih igraju LŠ, Rumuni gotovo redovno. Kada će u Srbiji postojati neka Unirea ili Kluž ko jiumesto "večne" Steaue igraju LŠ. Veća konkurencija bi podigla kvalitet, ali potreban je i novac. A u srpski fudbal se malo ulaže, a izvlači korist od igračkih transfera. Dakle, dok se ukupna ekonomska i društvena stvarnost ne poboljša ne možemo ni da očekujemo ni boljitak u klupskom sportu. Mogu svi talentii da odu u inostranstvo, pa nek drugi od njih stvaraju vrhunske igrače. Ali i to je slučaj kod manjeg broja igrača. Svake godine se vraćaju u srpske klubove da spašavaju karijeru. Dakle, spasa nam nema a propali smo već odavno. Ali, lopta nastavlja da se kotrlja.

maneken mitrovic

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica, neka ide i onako nikakve koristi od njega. Imamo mi dosta balerina i manekena na terenu. Zasto to ne shvate i ne rade ono sto najbolje znaju

heavy

pre 10 godina

Nije sve tako crno iako su odigrali katastrofalno.Partizan je sinoc pokraden a vi mislite sta hocete.Cist gol i cist penal.Posle toga momci su pali i potonuli.Jedino dobro je sto smo bar dali komsijama malo povoda za radost,ionako drugog povoda nemaju niti ce imati,plus sto mucenici misle da su sada jaci od nas a brzo cemo ih razuveriti i bez Toleta.

Fudbaler

pre 10 godina

Evo ovako...prvotimac sam jednog od dva najveća srpska kluba. Došao sam u Bg iz manjeg mesta. Desila se velika promena, novac, dobra kola, splavovi,devojke na svakom koraku...Šok, u pozitivnom smislu. To deluje na većinu došljaka, mladih igrača, i na mene je. Teško je fokusirati se na trening, bar u početku. Pažnja nemonovno popusti, prirodno je... Razumem da su navijaci besni, većina je siromašna, frustrirana, o životu kakav mi fudbaleri vodimo mogu samo da sanjaju. Tako da razumem njihov bes zbog naših slabih igara. Ali trudićemo se u narednom periodu bolje da igramo, to je nas posao, na kraju.

crveno bela krv

pre 10 godina

Ne znam za vas ali ja sam uzivao gledajuci kako Thun puni!
I uvek cu navijati protiv njih!!!
Nema nista sladje nego kad neko ganguje komsiluk...

prvi PFC

pre 10 godina

Zašto toliko oštroh kritika? Po meni ova mlada i perspektivna ekipa samo da je imala objektivno suđenje bila bi ne u Evrokupu već u LŠ gde joj je i objektivno mesto. Rešenje je postaviti Karadžića umeso Platinija ili koga već i mi smo makar u finalu. Koliko sam u pravu pokazaće domonacija u Jelenko ligi. Napred Paća!

milanche

pre 10 godina

Ova blamaza suverenog sestostrukog sampiona Srbije (jos jedna u nizu) i totalna nemoc u susretima sa ispodprosecnim evropskim timovima je najbolji dokaz na koji se nacin u poslednjih 5-6 godina kod nas dolazi do sampionske titule i koliko je mracna situacija u srpskom fudbalu. E moji partizani, vidite sad valjda i sami da se zlocin ne isplati. Berete titule - cela Srbija zna kako, unistavate ostale klubove, ligu ste doveli na nivo tragikomedije, a opet nikada u istoriji niste bili slabiji. Jel' vredelo?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

Branislav

pre 10 godina

Sasa Ilic nikada nije bio fudbalercina. U pitanju je najizvikaniji i najprecenjeniji covek srpskog fudbala.
Navijaci Partizana su prozivali navijace Zvezde sto su ispali u "sezoni kupanja". Iako nisam Zvezdas mogu primetiti da je Partizan prosao Sirak, a da nije pobedio i potom izgubio od Ludogoreca. Sto ce reci, ni krivi ni duzni su dosli u prilku da igraju UEFA Ligu. S obzirom na gore navedene cinjenice, nije ni cudo da su prosli kako jesu protv Tuna. Ali nema veze, bitno je biti sampion u JSL, posto poto.
A fudbal nam je postao groblje, bas zahvaljujuci tome.

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

J.D.Aleksandar

pre 10 godina

Iz pojedinih komentara navijaca Crvene zvezde neko bi zakljucio da su oni po peti put za pet godina u LE i da veoma uspesno igraju ovo takmicenje ! Ako vas gospodo iz Lj.Bogdana toliko Tole unazadjuje tako postene u ligi,sto vi u evropi ne pokazete sta znate ? Zbog kakvih ste vi to rezultata u evropi zasluzili vise titulu od Partizana ? Kazu Partizan namesta utakmice u domacem prvenstvu,pa zbog toga tako prolazi u evropi ! Koliko je meni poznato,vi ste takodje pometeni od velikog tima iz Ukrajne bez ikakvih problema ! Pa gde je ta igra koja proizilazi iz postenih prvenstvenih utakmica ? Gde je neka Liga Evrope ? Gde su neki rezultati ?

Petar Popara

pre 10 godina

Zdravo svima,
smatram da se zanemaruju 2 bitna detalja utakmice, a to je nepravedno poništen pogodak Mitrovića, a zatim nedosuđen penal nad istim igračem, da je pravde Partizan bi išao dalje, mada činjenica je da su 'majstori' rasprodali sve što je valjalo i da su i sami svesni da im je vreme odbrojano, posle ovoga 'kud koji mili moji' i prilično sam siguran da dolaze mnogo bolji dani za Partizan i srpski fudbal u celini.

Hrvoaje

pre 10 godina

Problem vam leži u ligi, smanjite ligu na 10 klubova, kao mi i dobiti ćete za 50 % jaču ligu. Kvaliteta će se koncentrirati i čim je jača liga idu i rezultati.

Realna

pre 10 godina

pa ja sam zena i naravno da bi se pre zabavljala sa mladicem koji sa 18 god igra u partizanu ima para kola i slavi nego sa nekim debilnim navijacem kojio se dernja i poidrzava tog fudbalera a on sam pritom radi za 200 300 E

Che

pre 10 godina

Recept za uspeh. Rasprodati ceo tim. Dovesti mlade talentovane igrače ispod 20 godina. Dati im platu od max 1000 eura mesečno i nagrađivati ih bonusima za svaku pobedu i trofej. Svaki poraz, nepotrebni karton i neostvareni cilj bi se novčano kažnjavao. I to je to! Na taj način igranje za Partiza ili Zvezdu nebi bilo ostvarenje snova (rešenje materijalnog pitanja) nego tek stepenica prema Evropi za koju će trebati dobro da se oznoje da bi je prešli.

Tina

pre 10 godina

Objašnjenja, obrazloženja, tačna, polutačna, objektivna, poluobjektivna, sve i tačno i relativno tačno, mnogo priče, slaba dela. Navijač sam Zvezde, ali iskreno sam navijala i za komšije i za Vošu, ali, ne vredi. I onda, kao neko ko je slavio velike trofeje, i pamti ta vremena, mogu samo da kažem: nadam se da će Džaja opet napraviti tim za Evropu, i da će tek tada u Evropi moći nešto i da se uradi, jer, dokazano, do sada je samo on to i umeo da uradi. Bez namere da bilo šta loše kažem o bilo kome, naročito ne o Voši, a ni o komšijama, golim okom je vidljivo da ne ide, pa ne ide. Do sada je samo jedan čovek umeo da napravi pravu selekciju i da je motiviše na pravi način. Dotle, ništa od Evrope... i nadam se da će Dzaja požuriti... Sve drugo su prazne priče...

Ryber Palunko

pre 10 godina

ekipe koje pretrce manje od 120 km po utakmici nema sta da traze u Evropi
Dinamo Zagreb u Becu 118km
Austrija 125 km
(2KA, 30. avgust 2013 11:00)

Dinamo je dobio u Beču 3:2, tako da ti je primjer, potpuni promašaj. A imaš ih milion vjerodostojnijih.

Munja

pre 10 godina

Nikako da razumem neke stvari: kako u sportu mozes da se plasis necega? Da osecas strah? Igra vas 11 protiv drugih 11, primas platu za to sto radis i osecas strah jer je protivnik "bolji"? Pa ja, amater, koji ne zna igrati fudbal, da igram protiv Mesija 1 na 1 ne bi osecao strah vec zelju i zadovoljstvo. Samo glupani osecaju strah.

mn

pre 10 godina

Valjda sad već svi u Evropi znaju da Stojkoviću uvek treba uputiti poluvisoke lopte i on kapitulira. Osim kad istrči i promaši, pa vrata ostanu prazna. Kod nas obično "golman nikad nije kriv", ali ja goreg od njega nisam gledao ove godine. Penzija!

Nemanja ★

pre 10 godina

Mi o Vuku, kad Tun na vrata :)

Messi, Messi, Messi, Messi, ....
Eeej čekaj malo, pa ovo nije Mesi, ova mala sedamnaestica ima nesreću da igra za ovaj smešno-tužan i jadan izgovor za fudbalski klub-Partizan.
Ovaj mali (17 Andrija Živković) je fudbalski biser, atomski mrav, jednom rečju srpski Mesi!

filip

pre 10 godina

Ova blamaza suverenog sestostrukog sampiona Srbije (jos jedna u nizu) i totalna nemoc u susretima sa ispodprosecnim evropskim timovima je najbolji dokaz na koji se nacin u poslednjih 5-6 godina kod nas dolazi do sampionske titule i koliko je mracna situacija u srpskom fudbalu. E moji partizani, vidite sad valjda i sami da se zlocin ne isplati. Berete titule - cela Srbija zna kako, unistavate ostale klubove, ligu ste doveli na nivo tragikomedije, a opet nikada u istoriji niste bili slabiji. Jel' vredelo?
(milanche, 30. avgust 2013 09:19)
A jel tebe nije blam,Milanche, da ovo izjavis pored onakve Zvezde nikakve? U ovoj euforiji oko Partizana,koji jeste slab, ne sporim, zaboravi ti i mnogi drugi da vi niste ni stigli do poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, o, evropski sampioni?? Izbacio vas vise nego lagano tim koji je posle na penale prosao Skenderbeg i vi se ovde javljate!Al, dobro, jedno je sigurno, lakse je uvek izmisljati razloge i prebacivati krivicu na druge, iako je tuzna istina da ovaj moj jadni Partizan nije imao potrebe da namesta utakmice da bi pored ovakve Zvezde bio prvak...i to lagano. Pamcenje vam ko u zlatne ribice, obraz deblji od djona!

Ryber Palunko

pre 10 godina

Ovaj mali (17 Andrija Živković) je fudbalski biser, atomski mrav, jednom rečju srpski Mesi!
(Nemanja ★, 30. avgust 2013 09:33)

Čekaj, zar to dojučer nije bio Ninković? Ili je on bio Ronald0? Ili, možda, obojica!?

hope

pre 10 godina

Samo zelim da porucim Djuricu, Ruzicu, Gruboru, Nadju, Rasovicu i Kimijevcima da PARTIZAN VOLIM I UVEK CU GA VOLETI ma koliko se oni "trudili" da mi ugase tu ljubav!

Fica

pre 10 godina

Nazalost Partizan je srozan na nivo Crvene Zvezde. Pre samo par godina smo igrali u Ligi Sampiona, Ligi Evrope a ovo sto sada gledamo nema veze sa Partizanom od pre par godina. Uprava je uspela da rasproda sve a gde je novac to valjda znaju oni ili neka policija istrazuje. Lazar Markovic je klasa za sve ove sto su igrali sinoc.

mitarcar

pre 10 godina

(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57) Mitrovic nije maneken covek ne dobija nijednu upotrebljivu loptu tokom meca iz veznog reda Tek ce se videti kakav je igrac u Anderlehtu.

M

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica, neka ide i onako nikakve koristi od njega. Imamo mi dosta balerina i manekena na terenu. Zasto to ne shvate i ne rade ono sto najbolje znaju
(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57)

Vidis, klasican primer ljubomornog klinca koji loptu nije sutnuo u zivotu..
Mitar je klasa, ali ga je pojela zelja da po svaku cenu resi utakmicu i postigne gol.. cak se sjajno otvorio, postigao gol ali mu je ponisten zbog nepostojeceg ofsajda.. decko je klinac, tek je poceo da igra fudbal a ti se pametan i nazivas ga manekenom a on sa posekotinom na glavi nece da izadje sa terena kako bi pomogao klubu.. sram te bilo!

trt mrt

pre 10 godina

Pozdravljam komentare Cartmanx i Hrvoaje.
Smanjiti broj prvoligasa na deset (naci resenje da u tih deset ne bude osam iz Beograda). Igrati tri ili cetiri kruga dok im dusa na nos ne izadje. Napraviti regionalnu ligu (ili neki jak turnir u medjusezoni) i videti dokle se stiglo. Zna se ko je protiv ovoga ali ima nas koji se secamo i znamo da se nekad ovde i igrao fudbal. Navijam za Zvezdu i ne mislim da su grobarske titule namestene. Znam sta su sinoc neki grobari mislili o tim titulama. Onaj crnac iz Tuna mnogo dobar.

Posle Klea, mi gol igrača NEMAMO.

pre 10 godina

Hvala bogu neka se resismo i mitrovica...
(maneken mitrovic, 30. avgust 2013 07:57)

U zadnje vreme, koliko vidim, češće je bio kod frizera nego na stadionu. Apsolutno, u evropskim utakmicama je isto bili i sa njim i bez njega, dok je bio kažnjen. I sad još neko kuka zašto smo ga prodali za "samo" pet miliona evra ?!

Alex Student

pre 10 godina

Zivim u Nemackoj, tako da moram da priznam da nisam gledao utakmicu, a redovno i ne pratim partije nasih klubova. Ali bio sam pre mesec dana u Srbiji i gledao sam Zvezdu protiv onih Islandjana a i Partizana protiv onog kluba iz Armenija. Fazit: ocaj, diletantizam, nesposobnost.
Srpski klubski fudbal nije nikakav, tako da mene taj rezultat Partizana ne cudi. Nema smisla da nasi klubovi igraju internacionalno, jer samo ponizavaju Srbiju.
Jedino sto je jos vise razocarajuce je cinjenica da "Delije" i "Grobari" dalje tako vatreno navijaju za nesposobne klubove (sta se tice fudbala, vaterpolo klubovi su izvanredni) i ovde preko komentara vode neke besmislene svadje, koji klub je "upropastio" fudbal itd.
Ako vam je fudbal tih klubova zivot i toliko vazan, onda bi trebali podhitno da nadjete novi hobi.

cartmanx

pre 10 godina

Sve potpisujem! I dodajem da je problem mnogo dublji i molim Vas B92 da ponovo emitujete Insajder-Pravila Igre, jer mislim da je "Ne moc Drzave" nazalost jos veca kada je kriminal u fudbalu u pitanju, s obzirom da tada niko nije reagovao! Ovo je blago receno uzas! Pojedini navijaci CZV ali i mog PFC ipak i dalje ostaju nerealni, pa zato mislim i da treba ponovo pustiti taj insajder! NPR. Navijaci CZV kazu posle DEBAKLA partizana eto tamo nemate toleta i itd..ma da li je bas taj tole kriv za sve u nasem fudbalu, jeste sa A selekciju i ja sam za njegovu smenu ali ne na ovakav nacin!Da li je tole prodavao igrace, kad da se ovi placenici na Juga utaljuju u transfere, da li je tole naparvio dug CZV od 50 miliona evra, da li je tole uticao na meceve PAR-CZV u kome se direktno odlucivao prvak a koje je dobio PFC, hoce li to neko da shvati, da su fudbal upropastile kriminogene grupe, "menadzeri" iz kriminalnih miljea uz pomoc uprava klubova, finasijera klubova-koji nisu privatizovani..zamislite.. i da je neophodan sistemski obracun sa svim kriminalcima u nasem fudbalu, pocev od uprava i onih koji su napravili dugove, do mesetara! P.S. I Jos jednom daleko od toga da branim Toleta, naprrotiv, ali ako je cilj da dodje neki novi i jos gori Tole-nema boljitka za nas fudbal!

b

pre 10 godina

Pa i do ovog kola su došli ispadanjem iz prethodnog. Katastrofa od igre. Pokazali su jedino matori u zafnjem redu i malac Andrija koji je ušao u 2. poluvremenu.
Očigledno je da bez sudija u JSL ne bi pobedili pla utakmica. Isto kao i blizanci.

Kvota 1.05

pre 10 godina

Mitrovic nije maneken covek ne dobija nijednu upotrebljivu loptu tokom meca iz veznog reda Tek ce se videti kakav je igrac u Anderlehtu.(mitarcar, 30. avgust 2013 09:51)

Tamo igrati neće, možda nebitne kup utakmice. Eto ga dogodine nazad kao Aksentijević.

Tatko

pre 10 godina

Evo ovako...prvotimac sam jednog od dva najveća srpska kluba. Došao sam u Bg iz manjeg mesta. Desila se velika promena, novac, dobra kola, splavovi,devojke na svakom koraku...Šok, u pozitivnom smislu. To deluje na većinu došljaka, mladih igrača, i na mene je. Teško je fokusirati se na trening, bar u početku. Pažnja nemonovno popusti, prirodno je... Razumem da su navijaci besni, većina je siromašna, frustrirana, o životu kakav mi fudbaleri vodimo mogu samo da sanjaju. Tako da razumem njihov bes zbog naših slabih igara. Ali trudićemo se u narednom periodu bolje da igramo, to je nas posao, na kraju.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Fudbaler, 30. avgust 2013 09:27)

Dobar pokušaj ali si ipak pao na ispitu... NI JEDAN fudbaler sa ovih prostora ne ume NI PRIBLIŽNO da napiše tekst sličan ovom. Pri tome mislim na gramatički i sadržajni deo tvoga komentara. Moralo bi bar dva-tri puta "brate", "znači", "razumeš" i sl. Ipak plus za dobar pokušaj, nas stare lisce ne možeš da predješ tako lako :)
Pozdrav svima!

Silver

pre 10 godina

Pratio sam jedno vreme pripreme jednog nemackog kluba. Ljudi moji, tokom i posle treninga poceli su fudbaleri da povracaju.

Prosle godine pratio sam pripreme Partizana. Razlika kao dan i noc.

Nacin treninga nasih fudbalskih klubova je katastrofalan. Treneri iz nemacke idu nekoliko puta u godini na predavanja o boljim mogucnostima kako da treniraju ekipu. Ovi nasi su stali negde 70ih i od tada nije se nista promenilo.

Posto i ja pravim trenutno dozvolu za trenera a i pravi sam sampion sto se tice Football Managera, mogo bi Partizan mene da pastavi kao novog trenera. ;)

partizan u srcu...zvezda u ....

pre 10 godina

Osećam se GROZNO! Sada mi je potpuno jasno kako se osećaju navijači "najboljeg kluba na svetu sa najviše navijača u Galaksiji" svih ovih godina! Zaista osećaj je UŽASAN!
Međutim ja sam užasnut činjenicom , da kada sam video ovog malog Andriju (kretanje, volja, dribling...)prošlo mi kroz glavu: "odmah će ga Djura i kompanija prodati i video im zadovoljne face i kako trljaju svoje prljave ruke". Mali Živković od tog trenutka u mojo glavi više nije tretiran kao fudbaler Partizana i velika nada za spas Srpskog fudbala...nekako mi je bio dalek, stran, zaboravljen....a još nije ni počeo da igra!!!
TEŠKO NAMA!

da, da

pre 10 godina

Ajde da budemo realni. Sto bi nam sport bio drigaciji, kad nam je drustvo takvo kakvo je, a pri tome mislim na sve zemlje bivse Juge.
Kad bi imali vrhunski softwer i da uzmemo sve igrace sa prostora bivse drzave i napravimo jednog igraca, taj ne bi mogao da igra u prosjecnom timu npr premijer lige, zar ne?
Gledao sam neki dan, slucajno "Njukasl" protiv ne znam koje drugi tim? Pa ti momci bi preorali gazelu, kako igraju, a nase igrace bi samljeli. To je nasa realnost i nece nam nikad biti bolje, dok ne promijenimo cijeli sistem, ali prvo u nasim glavama!

DraganO

pre 10 godina

Sve je ovo za dzabe, nema nikakvog smisla, vi navijaci ste odavno ispranog mozga, ili ste toliko mladi da ne pamtite nista bolje, od BSK, Milicionara (i to je za vas daleka proslost) Teleoptik itd. Ovo sto vi volite i velicate (dominacija) je nesto sto nema nigde u Evropi, to nije fudbal, to je pranje novca, i organizovani kriminal, na terenu, oko njega i na tribinama. Nas vrlo verovatno ceka sudbina turskih klubova, zbog umesanosti politike i mafije u fudbalu. Nas fudbalska prica je zavrsena METASTAZA, ali vi za bolje ne znate, ali to vas ne opravdava da ovde prosipate gluposti, i moderatore koji vam dozvoljavaju takve komentare. Ipak mozda Dusko Vujosevic ima neki stav o tome, pa vidim da ste poprilicno konfuzni jer nemate jos uvek konsenzus, jeste li svetli srpski klub ili niste, Dule se jos nije izjasno, za ovu opseznu kampanju.....

ABC

pre 10 godina

Dinamo je dobio u Beču 3:2, tako da ti je primjer, potpuni promašaj. A imaš ih milion vjerodostojnijih.
(Ryber Palunko, 30. avgust 2013 13:44)

Kako su ih to dobili? Ukupan rezultat je 4:3 u korist Austrijanaca i Dinamo je ispao, tako da ti je logika jako losa...

Đorđe

pre 10 godina

Stojković- nema mu se šta zameriti
Obradović- ne može sam da igra u odbrani
Stanković- nije fudbaler
Aksentijević- nije fudbaler
Volkov- nije toliko očajan, ali nedovoljno dobar
Marković- nije fudbaler
Ilić- zna i trudi se, ali ne može više. Možda u JSL, ali u Evropi nikako
Jojić- nikakav talenat, gol u derbiju i protiv Tuna je sve što je postigao u Partizanu. Nedorečen, spor, slab u duelima. Ništa posebno.
Ninković- činilo se kada se pojavio da je talentovan i na momente daje neke naznake, ali vrlo retko. Nije konstantan u igri i čini mi se da uvek bira pogrešna rešenja. Mnogo još mora da radi da bi postao neki igrač, ali definitvno za sada uopšte ne pravi razliku na terenu.
Malbašić- promašaj. Pogledajte kako je smešno reagovao, kod one šanse. Neprirodan položaj tela, loša procena kretanja lopte, loš udarac. Nije stvar u promašaju, već ne mogu da shvatim da profesionalni fudbaler može onako trapavo da reaguje.
Mitrović- trudio se, ali kad nema krila da mu centriraju i veznih igrača da mu se pridodaju, šta može centarfor da uradi?!
Živković- jedina svetla tačka. Prodaće ga Đura za mesec-dva.

I na kraju nisu krivi igrači što ne znaju, već Đurić i Ružić što su prodali sve što valja, "isisali" pare iz kluba, a doveli balvane.
Ova uprava mora pod hitno da se najuri!

nada ZR

pre 10 godina

Kada se politika izbaci iz fudbala postojace nada za korenite promene.Sa fokusom na pojedince,afere,blokade racuna,dugove,na navijace koji mogu da skidaju kapitenske trake i da ga taj igrac jos brani,tj.ne sme da se suprotstavi mi ne picamo o fudbalu.To su neki ljudi i to pozamasan broj njih koji stite svoje licne inerese,kojima nije ineres fudbal nego ocuvanje pozicija koje su direktorske,menadzerske pa cak i trenerske.Fudbaleri su tu piuni,sa kojima se vesto manipulise koji eto dobrovoljno rade bez para.Klanovi u fudbalu se nece razbiti jos dugo tako nas fudbal nema sansu za temeljnu rekonstrukciju,a i kome je istinski stalo,kada ce vec danas neko sasvim treci biti kriv.

Ima jedan Tun

pre 10 godina

Ljudi, imajte razumevanja. Ipak je teren bio vestacki, a protivnik brz, agresivan, motivisan i fizicki spremniji. Uz sve to, zov splavova preveliko je iskusenje u sezoni kupanja.

ACA

pre 10 godina

Gospodo mogu reci samo jedno SRAMOTA NAD SRAMOTOM.Ja radim za 120 evra mesecno i ostavljam srce na poslu jer znam ako dobijem otkaz sutra i ostalih dana necu imati hleba da jedem a vi manekeni sto uzimate za mesec dana ono sto ja nemogu da zaradim za 10 GODINAponasate se kao primadone.Znate li VI sta znaci rec SRAMOTA,ocigledno neznate jer uzimate ono sto VAM nepripada i ponasate se kao da ceo svet zavisi od VAS.Zao mi je sto to moram da kazem ali VI gospodo na celu sa trenerom RASOVICEM ste NAJGORI TIM PARTIZANA U POSLEDNJIH 30 GODINA.Dusa me boli ali sve ovo sto sam napisao je ziva istina ali sta to vredi da pisem kad ste VI ljudi bez MORALA.I na kraju mogu samo da kazem BIO JEDNOM JEDAN P A R T I Z A N

Čiča Gojko

pre 10 godina

pošle nedelje kada sam napisao da fudbal treba trnutno ukinuti tj. prevesti ga na amaterski nivo pa ko voli neka igra.Isto tako sam napisao da je velika ekonomska kriza,beda u narodu i da treba preorati sva fudbalska igrališta i zasejati žito i kukuruz jer nam je budućnost neizvesna a bez fudbala,naročioto ovakvog, se može.

pitanja za frizuru

pre 10 godina

ko je Djurić ?

-uništio Partizan
-njega ne zanima da zadrži tim i udje u ligu evrope i klubu zaradi ogromne pare
-njega zanima da rasproda sve što valja kako bi se učipio na svakom transferu

Pitanja za Djurića
-gde su pare od transfera ?
-čak i ova "pojačanja" nemaju pravo igrati evropske utakmice , kako to radite ????
-prodajete mlade igrače , a kupujete 33-36god igrače,zašto ??????
-Da li si svestan da si svojim očajnim potezima unazadio Partizan za 10god

Nikola

pre 10 godina

Jednostavno treba privatizovati klubove,ironija je da su oni vec privatizovani ali postoje bitne razlike.Zbog toga sto nikom nije zagarantovan neki period na celu nekog kluba,svi gledaju da maksimalno iskoriste klub dok mogu.Zato se "njemu" vise isplati da proda igraca za milion odmah jer mozda ne bude tu da ga proda za 5.Klubovi u srbiji su tu za instant bogacenje pojedinaca i stranaka.Npr taj kk partizan pored svih uspeha i posle odlicnih preprodaja danas place kako nema para,stvarno ne znam kako su uspeli da srede knjige tako da ne zavrse svi u apsu.Neverovatno da je u srbiji samo ceca pre 10+g uzela proviziju od prodaje koju nije prijavila.

Dragan

pre 10 godina

Zabraniti svima da nas brukaju po Evropi a drzava umjesto da spasava ove manekene i trulez u Srpskom fudbalu i baca kamaru novca (vazi za sve ekipe) treba da ulaze u školovanje pametne djece

Radebe

pre 10 godina

Trebali su grobari da prekinu utakmicu u tom 15om minutu, dobijemo lepo 3 do 5 godina suspenzije i bog da nas vidi. Nema nerviranja, nema blamiranja, i svi srecni :)))

2KA

pre 10 godina

ekipe koje pretrce manje od 120 km po utakmici nema sta da traze u Evropi
Dinamo Zagreb u Becu 118km
Austrija 125 km

a tu ni privatizacija nista ne pomaze nego samo strucni rad koji jos uvek u ovoj zemlji nije dozvoljen

muamua

pre 10 godina

vest za pricu o igri ne prepucavanju...blagi uzas ..ne znam kako bi se zavrsilo da je priznat go...ili sviran penal ali da ne zaboravimo da nisu svirani ni penali ludogorecu koji nas je ipak eliminisao....

insajder

pre 10 godina

igrači primaju preko 20 000 evra mesečno naših novaca
voze džipove, letuju po najskupljim destinacijama, opijaju se na splavovima
odlaze na pripreme u tursku, španiju, sloveniju, budu tamo po 20 dana a sve na državni trošak
u isto vreme klubovi su u enormnim gubicima koje će država da sanira..
sa druge strane, smanjuju se plate i penzije
neka se zna

Dejan

pre 10 godina

Tačan presek stanja. Ali zašto ne reći da nije problem u timu, problem je u upravi - gubimo 3-0 i nemamo rezervnog napadača, a i onaj što igra već je i formalno u drugom timu i čuva noge. O treneru ni reči, a on je najslabija karika - ostaviti Djembu na klupi i staviti Markovića u igru, držati Stankovića, a ostaviti Ostojića, da dalje ne nabrajam. I što je najtužnije, onaj mali Živković, vidi se da je ekstra talenat, prodaće ga za 6 meseci. Ako se ne probudimo i ne oteramo ove štetočine iz uprave, doživećemo Zvezdinu sudbinu.

avanti prevaranti

pre 10 godina

U ovoj zemlji je sve dovedeno do apsurda. Fudbal je samo deo tog mozaika nije nista bolje ni u zdravstvu, politici, ekonomiji, obrazovanju, kulturi, saobracaju... Mi nismo ni banana republika mi smo samo dno civilizacije.

Ljubivoje I

pre 10 godina

Hocu da jednom objasnim navijacima koji se zalazu za privatizaciju klubova, a isto vazi i za sva ostala drzavna preduzeca.
Kod nas je u praksi sve privatizovano samo nije u papirima. To je najbolji model za drpanje i sve vrste zloupotreba. Za rodbinska i partiska zaposljavanja. Sve se tako radi dok ne crkne kobila a onda se menadzeri i bitni kadrovi prebace na druga mesta a narodu se ostave dugovi.
Hitno doneti propis da se zabranjuje sponzorstvo drzavnih preduzeca u bilo kojim klubovima. Naravno treba i daklje pomagati zdravi deo sporta ali iskljucivo preko Ministarstva za sport i Olimpiskog komiteta.

Petar_Simić83

pre 10 godina

navijam za crno - bele, ali više ne znam, iskreno, ima li smisla navijati za bilo koji naš tim? Ima li smisla?? Ispadamo ovce, svi mi, i delije i grobari, verujte ljudi, ovce. Ne znam ko je kriv, dal taj kriminal u vrhu našeg fudbala, dal fudbaleri koji igraju kao osakaćene tetke, dal mi navijači što ih više ne bodrimo?? Šta treba da se dogodi da nam krene ''normalno'' u fudbalu nešto. Ne da teče med i mleko, nego da bude sve normalno bar, jer ovo što naši timovi rade, reprezentacija, to nije fudbal. To je turska serija, i to ona niskobudzetna, sa milion epizoda koja nema kraj.
Što je najgore, u svim drugim sportovima smo odlični, bukvalno, što znači da imamo talenta za sve, mi smo sportska nacija. Znači da ceo sistem u fudbalu ne valja. Tako da dzaba večna ljubav i u dobru i u zlu, kad je non stop zlo i loše. Ti ih bodi, a oni će da zarađuju na tvom strpljenju i ljubavi i navijanju, a pružiće ti blam i nervozu i večite poraze od ŠNJ timova.

pfc pfc

pre 10 godina

nije mi zao sto je partizan ispao tun je bio bolji, zao mi je samo to sto je vise vrmena i price potroseno na partizan nego na vojvodinu. a oba kluba su iz srbije.
jednostavno moramo shvatiti da nemamo ekipu za evropu.
a iskreno se nadam kazni od strane uefe, pa posle me intresuje kako ce klub da reaguje.

GagiizHamburga

pre 10 godina

Prosecna ekipa iz prosecne fudbalske nacije je srpskom sampionu ocitala lekciju u fudbalu.
U svim segmentima ovog sporta. Nas klubski -i jos malo reprezentativni? fudbal se jedva drzi sa
Ekipam iz azerbajdzana, gruzije, moldavije, albanije, malte, lihtenstajna, itd.
Ovu istinu treba da reflektiraju odgovorni i strucnaci fudbala u srbiji.

JokeLDN

pre 10 godina

U odnosu na utakmicu od pre 10 meseci protiv Intera ovde je igrao jedino Ilic! Sve zive su prodali a nikog nisu kupili. Potpuni raspad.

BG bata

pre 10 godina

fk thun vs fk river (bivsi fk partizan) . river je inace splav u beogradu gde 'fudbaleri' provode vise vremena nego na treningu. peske bi vas ja vratio u beograd!

Nikola

pre 10 godina

Meni je najvize krivo bilo kad je cz izbacio zemana,jer su ga sikanirali igraci koje je terao da trce.Iako imamo dosta problema van terena,ono sto je najbitnije je na terenu.Glavni razlog zasto je partizan izgubio 3:0 od mozda i slabijeg tima je zato sto su nasi igraci fizicki nesposobni.Da radis neke extra driblinge treba imati i talenta,ali da trcis realtivno brzo treba samo rad.Fale nam kvalitetni kondicioni treneri.Secam se kad je klinsman doveo amera,kad su nemci poceli da lete po terenu,i dan danas igraju tako.

Laki Bor P.F.C.

pre 10 godina

Igrači nisu krivi. Igraju koliko znaju. Onaj ko je omogućio nekulturnoj, nevaspitanoj deci bez srca i mu.. da nose CRNO-BELI dres, poput manekena, plašeći se da ga ne oznoje, taj je isključivi krivac.

Sale

pre 10 godina

Ogroman problem leži u trenerskoj organizaciji. Mi naprosto nemamo trenere, čak ni mlade, koji shvataju moderan fudbal i tu nema leka.
Partizan bi kao Rašović mogao da vodi bilo ko od posetilaca sajta B92, odgovorno tvrdim. Na terenu se jasno vidi da ne postoji nikakva filozofija. Nema uigranosti, izgrađenih akcija, prekidi se ne koriste itd.
Uprava je svoj amaterizam demonstrirala tako što je u odlučujućoj utakmici za LE trener na raspolaganju imao samo jednog napadača - Mitrovića. Napravljeni su katastrofalni promašaji sa "pojačanjima" - Aksentijević, Malbašić i Grbić. Ovog leta ništa nije urađeno kako treba, pa je rezultat morao biti ovako katastrofalan. Sve dok čelni ljudi ne shvate da se timovi izgrađuju samo u evropskim utakmicama, a ne u domaćem prvenstvu, boljitka neće biti.
Ovaj poraz više je nego dovoljan razlog da ostavke podnesu i trener i predsednik i sportski direktor.

crni

pre 10 godina

imama neki osecaj da je Partizanu pocelo da se desava upravo ono isto sto se *anima desavalo zadnjih 7 8 godina...Sve ide ka tome..

Predragon

pre 10 godina

U fudbalu ne postizemo rezultate jer su nam uzasni treneri dok u kosarci vaterpolu odbojci rukometu imamo vrhunske svetske trenere

Dusan

pre 10 godina

Najveci problem je predsednik kluba i njegov zamenik ministar koji nece otici nikad iz kluba. Setite se izjave Ruzica kada je Karadzic najavio odlazak:
"Nikada nisam bio za reaktivan odnos na pritisak ulice, linč ulice. Mislim da se to može rešiti normativnim principima i demokratskom procedurom. Ne vidim ni jedan razlog da gospodin Karadžić posegne za takvim aktom"
Kada naprave 1000 ociglednih katastrofalnih gresaka, ovi ljudi se samo otresu i nastavljaju dalje jer su navikli na zivot u kojem ne polazu racune nikom. To je rak rana partizana, za koju ne vidim resenje

Marko Popovic

pre 10 godina

Prvo,jako sam razočaran. Izgubiti 3:0 od Tuna je samo po sebi katastrofa ali igra je bila još gora od rezultata. Nađ se stidi,Vuk se stidi,igrači treba da se stide ali ja se pitam dal se uprava stidi?
Jel oni stvarno nazivaju Aksentijevića,Gulana,Malbašića,Grbića,Djembu... POJAČANJIMA. Pa ti ljudi nisu zajedno odigrali 90 minuta prošlih godinu dana -pa bruka koliko su van ritma!!!
Pa evo 20 dana od kad je pošao Ivanov nisu u stanju da mu nađu zamjenu!

UPRAVA NAPOLJE!!!!

Glupan

pre 10 godina

Pitam se dokle će javnost da se prima na to, da bez privatizacije klubova može išta da se uradi. Takav stav je samo paravan političarima i nesposobnjakovićima sa sumnjivom prošlošću, da jašu na tuđ račun državne firme (što po papirima i jesu klubovi u Srbiji) Lako je uništavati, učiti i bogatiti se na tuđ račun. To je u normalnom svetu krivično delo!!! Ovi mali i jadni klubovi koji su za nas danas fudbalske velesile, su ništa drugo nego privatni klubovi (sam si odgovoran za svoje finansije) ili dobro zakonski i proceduralno organizovana AD (u prevodu isto privatni) Bez privatizacije, nema dominacije! Svako ko misli drugačije ili je lud, glup, ili se na nekakav direktan ili posredan način izdržava od ovakvog stanja. Sinoć je izgubio novac, a ne talenat ili znanje, obzirom da mi odavno nismo kompetentni da učestvujemo u bilo kakvoj polemici kada je kvalitet fudbalske igre u pitanju, a ono što pokušavaju tokom cele godine da nam provuku kao istinski kvalitet, doživi kao i uvek na letnjem raspustu surovo umivanje realnošću. Ovo je već postao mazohizam. Ko misli drugačije, već za vikend ima na programu demant MUTD-LIV ili ARS-TOT.

Zlatko Todorović

pre 10 godina

E, sad na miru da se okrenemo drugim sportovima. Fudbalska evropa, što se tiče naših ekipa, to vam je ko učešće naših na zimslim olimpijskim igrama: em važno je učestvovati, em niko ozbiljan se ničemu ne nada, em se završi brzo. Svako svojoj kući, doneli malo poklona iz belog sveta i to je to. Sad kreću oni "pravi" spotovi: odbojka, tenis, košarka i sl. Ovi amateri ionako, kad shvate o čemu se radi, begaju odavde, pa makar i u Avganistan.

Daniele

pre 10 godina

Svaka cast za skener! 1/1 je sve tacno. Ali, mislim da bi trebalo da prestanemo da pricamo, pisemo o Partizanu vise. Vrtimo tu pricu u krug iz godine u godinu. Hajde da ih lepo zapostavimo kolektivno, `mozda Djura ode na aerodrom`...pa dodju neki fini, normalni ljudi, Partizanova deca.

Djura

pre 10 godina

Sada je konacno, valjda, svima jasno da ovakvi kakvi su, Partizan i Crvena Zvezda vise ne mogu da opstanu. Nema vlasnika, a ne zna se ko je gazda JER IH IMA VISE koji to hoce da budu, naravno o tudjem trosku. Pitanje je samo cije se pare trose na njihovo zivotarenje i ko ce i kada te pare da vrati onima koji sada to finansiraju.
Ocigledno je da je sa zakljucavanjem kase AGROBANKE zaustavljeno nemilosrdno trosenje para i u fudbalskim i u kosarkaskim klubovima tzv. vecitih pa sada kukaju na sve strane kao da su strasno vazni za ovu zemlju. Privatizacija ili kljuc u bravu. Posto su fudbalski veciti jako omiljeni u UEFI, nema sanse da ikada vise vide evropska takmicenja pa prema tome i da zarade neke pare. A posto vise nemaju para ni za kazne sledi im izbacivanje iz Evrope za duze vreme. Da vidimo da li je moguc zivot bez VECITIH.

Gledalac

pre 10 godina

Analiza je korektna.
Ipak se sve vreme preskače,po meni najvažniji faktor,koji dovodi do toga da nam je fudbal nikakav.
To je rad u mladim kategorijama.
Pogledajte naše igrače,uzmite celu ligu i recite kog igrača imamo da je tehnički obučen?Da zna da primi loptu,da pas unapred,pravilno šutne iz raznih pozicija?Da se zagradi,pravilno ukliza ili ne daj bože predribla nekog?Nema ih više od 10 u celoj ligi.A nema ih zato što postoji negativna selekcija od početka(igraju nečija deca),postoji jurnjava za rezultatima,prerano počinju da ih uče taktici,odbrani,a zanemaruju individualni rad i podsticanje kreativnosti.

ssdjan

pre 10 godina

zaboravili ste rasovica nalosijeg od svih losih,kako je moguce da rasovic bude trener partizana da stankovic vec 3 godine zauzima mesto u partizanu?ej partizane moj gde si spao.

garavi

pre 10 godina

od rasovica koji nema pojma sta radi tu , do stojkovica na golu svi napolje . rekonstrukcija i u partizanu . muka mi je vise od tih njuski u klubu . partizan sampion

Mikael Hansen

pre 10 godina

Miki Obradović je dokaz koliko je nekadašnji Obilić bio močna ekipa. Uostalom, i jedan Bajern se pošteno namučio sa pulenima ...

žsavić

pre 10 godina

21 - Saša Marković
Izostavljen najvažniji detalj.
Kod prvog gola...lopta je u visokom luku i dok pada on razmišlja...ako ostanem na mestu lopta mi pada na glavu, ali ako krenem lopta me preleće, i ja ostavljam svom kolegi iz protivničke ekipe prazan prostor...
Ali pošto je 0:0 najnepopularniji rezultat u fuzablu, bolje da ja krenem...

emirati

pre 10 godina

Ljudi, druzim se sa jednim fudbalerom Partizana,i znate sta mi kaze : One moje u klubu samo interesuje da nekog igraca prodaju,uzmu procenat...a briga ih za klub !"

Juzni front 012

pre 10 godina

Pazite sta vam kazem, mali Zivkovic odlazi na zimu ili leto za nepoznatu sumu, i lopovluk se nastavlja sa prodavanjem dece kluba, kao da su roba!
A i onom Djurdjevicu je pametnije da ne dolazi dok je klub u ovakvom stanju, nestace mu i ovo malo potencijala sto ima.

lamin moreira kleo braću šnojvli i cufija

pre 10 godina

"Navijači" i "znalci" su proglašavali Babovića i Miljkovića za najgore igrače Partizana, i tražili da igraju neki drugi. Oterali su braću Šćepović iz kluba. Đurić im ispunio te želje. Kako neko misli da iz "burazerske" lige dobijemo vrhunske igrače i timove. Kako da se igrači nateraju na brzu igru ako se protiv njih u ligi igra "autobus", "bunker" i "sačekuša". Kako da igrači napreduju, kada njihove nedostatke "ispravljaju" sudije i protivnički igrači. Kako da se napravi tim, kada je prodaja igrača jedan od najunosnijih poslova. Tun je igrao sa većinom švajcarskih igrača. Nisu mu trebali Brazilci i Afrikanci da igraju fudbal umesto domaćih igrača. Ako ne valja samo Partizan, što drugi srpski timovi ne pokažu kvalitet. U Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj ima različitih timova koji osvajaju titule. Neki od njih igraju LŠ, Rumuni gotovo redovno. Kada će u Srbiji postojati neka Unirea ili Kluž ko jiumesto "večne" Steaue igraju LŠ. Veća konkurencija bi podigla kvalitet, ali potreban je i novac. A u srpski fudbal se malo ulaže, a izvlači korist od igračkih transfera. Dakle, dok se ukupna ekonomska i društvena stvarnost ne poboljša ne možemo ni da očekujemo ni boljitak u klupskom sportu. Mogu svi talentii da odu u inostranstvo, pa nek drugi od njih stvaraju vrhunske igrače. Ali i to je slučaj kod manjeg broja igrača. Svake godine se vraćaju u srpske klubove da spašavaju karijeru. Dakle, spasa nam nema a propali smo već odavno. Ali, lopta nastavlja da se kotrlja.

vvvvvv

pre 10 godina

Svaka vam je na mestu, cak ste bili i suvise blagi prema nekima... Nisu ni oni momci krivi, jednostavno NE UMEJU, pitanje je sta takve neznalice traze u Partizanovom dresu. Aksentijevicu se na licu vidi da on unapred zna da ce izgubiti loptu. Sasa Markovic se uopste ne nada da bi mogao da doda loptu svom saigracu. Malbasic pokusava sam sebe da predribla ali mu ni to ne ide... Cak mi se cini da je vecina njih svesna svog neznanja, osim onog napaljenog deteta Ninkovica koga je neki menadzer proglasio mega talentom pa decko zivi u oblacima.

Monteri iz Jajca

pre 10 godina

Sve nekako i da se shvati ali nemogu da shvatim da profesionalni igrac nezna da odigra pas od 10 metara! 80 posto najjednostavnijih paseva su isli direktno protivniku a precizan pas moze da se nauci za to netreba talenat!

nesa

pre 10 godina

A kad su pobedili radnicki mediji su pisali kako je to bio dobar test za partizan i da je kao spreman za Tun. Zasto stalno lazemo sebe i nekazemo da su ocajni,ocajni i ocajni.Zasto im punimo glavu da su dobri kad se vidi da su prosečani i za srpsku ligu. Sad kad nam se to obije o glavu onda vrsimo analize.Partizan je trebao da izgubi barem 8 :0 da su protivnicki igraci iole bili precizni.Realna kritika je uvek bolja od laznih pohvala.

Miskec

pre 10 godina

"Junak prve utakmice", junak cega, ne razumem? Gledao sam trenera Partizana davao je intervju odmah te posle utakmice, da nisam gledao, mislio bih da je Parizan pobedio barem sa 5:0. Mala deca su videla jos na toj utakmici da nesto ne stima, u stvari ne nesto, nista ne stima. Strava i uzas, slom i krah, ocaj i beda!

Miodrag Nikolic

pre 10 godina

Ljudi pomozite fudbalu Srbije i nemojte se baviti njime niti gledati utakmice sledeće 4 godine. Nakon toga će se etvoriti uslovi da se fudbal normalno razvija.

veliki strumf

pre 10 godina

Pustite vi igrace, skenirajte nesto drugo, dragi novinari. Ono sto zaista treba pregledati skenerom, rentgenom i ultrazvukom jeste sta Djuric, Grubor, Nadj i novi ministar bez portfelja rade, a dovoljno je samo sagledati sta se dogadja u poslednja 2-3 meseca i sve je kristalno jasno. "Partizan" (namerno pod navodnicima) je u ovom prelaznom roku dobio preko 15 miliona evra, a koliko je ulozeno u pojacanja? Kupljen je samo Fofana za bednih 200 000 (bednih za spica), dok su Aksentijevic, Djemba, Malbasic, Grbic, Gulan dovedeni ili kao slobodni igraci ili na pozajmice iz veoma prosecnih evropskih klubova. Pa gde ces sa takvim "kvalitetom" u LE, da ne pricamo o LS. To treba skenirati-gde zavrsise ti silni milioni (plus im Lav skuplja za stolice).

zavesa pada

pre 10 godina

Mi se u svakom domenu ponasamo kao nerazvijena zemlja koja nema nikakvu strategiju.
Ono sto nerazvijene zemlje rade je da mahom izvoze sirovine a onda nazad kupuju gotove proizvode po mnogo vecoj ceni.
To se poslednjih 10 godina preslikava i na sport, izvozimo mlade talentovane igrace za male novce, a neko drugi ih posle prodaje za visestruko vece pare.
Posledica svega ovog je fudbal koji je na dnu Evrope, a i kosarka i drugi kvalitetniji sportovi ubrzano padaju (osim onih u kojima manadzeri jos nisu pronasli svoj interes)

Predragon

pre 10 godina

Mi dobre trenere nemamo (mozda Nikolic iz Vojvodine), bolje postaviti onda bar nekog iskusnog sa 20tak sezona iza njega neko bivseg fudbalera

alex99

pre 10 godina

Sutra završava prelazni rok. Gde su pojačanja ??? Pitam gospodu iz Uprave Partizana. Analiza je nedovoljno dobra, jer ja bih bio mnogo oštriji,ali neki Grobari ovde, ne mislim posle 50 i kusur godina prestati da navijam za Partizan. Ali definitivno je krajnje vreme da gospodin Đurić ode i bavi se biznisom, a ne da upropaštava jedini što nas može obradovati (ne znam da li više i može ?). Da li odgovorni i malo osećaju grižu savesti, što su izigrali poverenje tolikih navijača. Da li je Rašivić svestan svoje nesvesti ? Pa čovek nije ni Teleoptik vodio kako treba, a gde može Partizan. To što on voli Partizan, nije dovoljno. Volim ga i ja pa ne mogu biti trener. Bilo kojeg trenera sad da dovedete (iz Radničkog, iz Vojvodine, ma bilo kojeg iz JSL) biće sigurno bolji od Rašovića. Kod njega stvarno nema nikakvog sistema. Ne sumnjam da čovek želi, ali ne može jer NE ZNA. I to je cela istina. Što se tiče pojačanja, bez para ih nema, a zna se ko čuva pare. Jadno i žalosno, na koje grane smo spali.

Djenka Djavo

pre 10 godina

Problem nije u Partizanu nego u celom srpskom fudbalu. Sviceri, koje svi nazvaju prosecnom fudbalskom nacijom razvalili Partizan, St. Galen razvalio Spartak u Moskvi, a GC dobio Fiorentinu u Italiji (ali nisu prosli na golove u gostima). Bazel se pre toga prosetao (kao penzioner po uscu) do lige sampiona. I sad se prica o tome kako je prosecna ekipa pobedila favorizovani Partizan. Kakav favorit?!? Pa deca nemaju pojma da igraju fudbal (na stranu cinjenica da nemaju ni zelju da igraju). Pitanje koje treba postaviti je zasto ta deca nose dresove Partizana i Zvezde kad nikada ne bi mogli da obuku dres jednog Tuna na primer. I ko je uzeo pare da bas ti neuki klinci predstavljaju srpski fudbal? Riba smrdi od glave, a srpski fudbal se usmrdeo kao beogradski kontejner za djubre pun kora od lubenice na 40 stepeni C koji niko nije praznio tri decenije (ko zna kako to smrdi shvatice koliko je situacija beznadezna).

pera

pre 10 godina

zasto uopste i gledate nas fudbal???
prebacite kanal, ignoriti ga skroz!
ugasiti fudbal u srbiji, sve pare iz njega prebaciti u lecenje dece
modernizaciju bolnica...
necu da me ove sekaperse predstavljaju po evropi!
ja sam covek vredan i posten! i ima jos puno takvih u srbiji!
necu da nam se smeju po evropi zbog idiota, neradnika, politicara i fudbalera!
stalno iznova slusam njihove izjave i pravdanja!?!
ne znas da igras, nemoj da igras!
idi kopaj!
smotani lenjivci koji dobijaju previse para, koje trose po splavovima na sponzoruse!?
ma daj!
DOLE SRPSKI FUDBAL!

drFeelgood

pre 10 godina

Evo mene kao *anina opet komentarisem tekst o Partizanu. Dakle, tekst je promasen totalno! Ovaj Partizan je skup bitangi i pokvarenjaka u rukovodstvu, neznalica u strucnom stabu i zalutalih dunstera u najlepsu igru na svetu u igrackom kadru. Tekst je promasen zato sto pokusava da se bavi analizom neuspeha, a osnovna premisa za bilo kakvu analizu je da se analiziraju finesse koje su dovele do neuspeha. Kad se pogleda ono sto se nalazi ispod firme "Partizan" vidi se da tu ne postoji ni jedan promil kvalifikacija, znanja, talenta i posvecenosti ni na jednom nivou onoga sto to VELIKO ime predstavlja. Kao i u mojoj Zvezdi. U tom smislu analizirati pojedinacne ucinke od one smejurije od "precednika", preko "sportskog direktora", pa od rukometnog golmana do levog krila je potpuno besmisleno. Cast malom Zivkovicu. Mi sto fudbal gledamo 50 godina umemo da prepoznamo nekog od koga moze nesto da bude.
Prema tome, ovo isto bih rekao i za ove moje, ali mi nismo imali srece u zrebu. Vidim samo da ove Kokeze, Toncevi i ostala bagra trpaju igrace kao da oce da naprave sopstvenu ligu sa 12 klubova. A pare- nema! A i da ima odakle?

Del Boy

pre 10 godina

Ceo nas fudbal je trenutno u rasulu. I necu da branim Djurica i slicne njemu,definitivno oni prave pravu podlogu za potpuno unistenje fudbala i za sve ovo sto se desava. Ali mislim da je isto tako veliki problem u glavama igraca.Ovi klinci cim dodju do para,sa 5-10.000 evra mesecno u ovoj zemlji su bogovi,oni krecu da misle da su zvezde,vec vide sebe kao balotelija,el saravija i slicne. Meni je to zapalo za oko,bitno da Ninkovic,Jojic,Mitrovic imaju fensi frizure i tetovazice i to je to. A ovamo sto na terenu ne mogu da se pokrenu i sto ih oni Svajcarci nadtrce deset puta,to nikom nista. I oticice Mitrovic,igrace u Belgiji za 50.000 mesecno i on je svoju karijeru u svojoj glavi ostvario. Samo se setite kakav je Volkov bio igrac kada je dosao u Partizan i sta je radio po levoj strani protiv Genka. Ali eto,dosao u Srbiju,smuvao neku instruktorku fitnesa,pun para,povezuju ga sa raznim devojkama i ode karijera. A o upravi ne treba trositi reci.

Deki-Of

pre 10 godina

Mitrovicu se videlo da odlazi stvarno nije mnogo trcao i stalno se nesta bunio i trazio faulove umesto da se bori. Ilic jedini pokusavao ali em je star i em nema skim. Tacno se videlo da nema nikog ko bi pokrenuo bilo kakvu akciju. Koliko god su me Nemanja Tomic i Babovic nervirali davljenjem lopte ipak su nesta pokusavali. Onaj Grbic i Stankovic stvarno veze nemaju. Sve u svemu tuga. Ides na utakmicu nadas se necemu ali sve uzalud. Moraju Djura & Co jos da se obogate. Tuga naseg fudbala Partian los Zvezda losa Vosa losa a Nacionalni tim katastrofa. Mi se nervoramo dok oni pare zaradjuju...ko je ovde lud..

Dzoni

pre 10 godina

Sve je meni ovde jasno,jedna velika KATASTROFA,Djura i uprava podhitno napolje,ali da Sasa Markovic skace da udari loptu glavom koja je na jedno 6 metara od zemlje kod prvog gola,to stvarno ne mogu da shvatim,pa sine jesi li ti zavrsio bar 4 razreda osnovne skole?????????