Četvrtak, 04.07.2013.

10:56

FIFA: Srbija iza Albanije

Fudbalska reprezentacija Srbije nazadovala je za pet pozicija na najnovijoj FIFA rang listi i trenutno je 41. na svetu sa 661 osvojenim bodom.

Izvor: B92

FIFA: Srbija iza Albanije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

emirTZ

pre 10 godina

(Ivan Bukvic, 5. jul 2013 ) Misimović se povrijedio pred utakmicu. Ognjen Vranješ zadobio tešku povredu koja će ga ostavit izvan terena barem 4 mjeseca. Stevanović je ušao sa klupe i odigrao sasvim solidno s obzirom na njegovu slabu minutažu u Sevili a svi se nadamo da će to bit bolje i ne može računati mjesto na prvih 11 u reprezentaciji za sada. Toni Šunjić se povrijedio pred utakmicu. Boris Padnža se dugo traži u dobroj formi nakon teške ozljede a na njegovu poziciju u zadnjem redu su se pojavili neki zaista mnogo dobri igrači poput Vranješa i Zukanovića. Konkurencija u BH dresu do mundijala samo može biti još bolja jer smo za početak Njemačkoj ukrali Seada Kolašinca i Ermina Bičakčića, Švicarskoj bražu Hajrović i sve su djeca iz dijaspore koja nisu odbila da igraju za BIH poput Nevena Subotića recimo, Gavranovića i mnogih drugih u prošlosti. Nekada su Srbi i Hrvati po portalima i forumima likovali kada Srbin ili Hrvat iz BIH odbije da igra za Bosnu i Hercegovinu. Vaša Teorija je i dan danas : Oni koji nemaju kvalitet igraju za BIH, čak i ako je BIH trenutno kvalitetnija od Srbije. Da nisu odbijali igrati za Bosnu i Hercegovinu ( a uredno su bili nuđeni ) danas bi ih bilo više. Ali treba da znaš da BIH igra sa onim najboljim čime u datom momentu raspolaže a nam ja da ćete vi bez obzira na sve navedene činjenice kada se BIH plasira na mundijal svi u glas reći : Gdje su Srbi i HRvati i ima ih tek po koji radi reda !?

Jomu..!!!

pre 10 godina

(Ivan Bukvic, 5. jul 2013 04:55)
Ma hajde Ivane ,ne pravi se naivan.Zar mislis da mi Bosnjaci,ako vec moram da se izjasnim tako,nebi voljeli vidjeti i druge u toj reprezentaciji,kao npr.Subotic,Marin, i neki koji nastupaju za hrvatsku repreaentaciju.To je bio njihov izbor.Eh sad iz razloga sto nijedan iole kvalitetan fudbaler,iz druga dva naroda ne zeli da igra za BiH,mi znaci trebamo odustati od svega,jer boze moj nije ispunjena famozna kvota pripadnosti narodima.Ko voli nek izvoli,a Mismovic ,Vranjes i Stevanovic su dokazali da su mozda i veci Bosanci od gore pomenutih Bosnajaka.Pardon ne spomenuh ,i Hercegovci!!!!

Ivan Bukvic

pre 10 godina

Hrvatska pala na 8.mo mjesto.Sasvim zasluzeno poslije 2 poraza od 1:0 Cestitke BIH na odlicnom 14.tom mjestu.Ali me samo jedna stvar interesuje,Zasto se uvijek spominje Bosna,Bosna. A gdje je Hercegovina? I jos nesto.Uvijek se spominje da je Reprezentacija svih Naroda u Bih,Daje multi etnicka.A evo procitao sam sastav protiv Latvije.Asmir Begovic,Mujdza,Mensud,Emir Spahic,Esad Zukanovic,Senad Lulic,Haris Medunjanin,Emir Rahimic,Sead Salihovic,Miralem Pjanic,Vedhad Ibisevic,Edin Dzeko.Eto ovo vam je Multi Etnicka I Reprezentacija svih Naroda u Bih,Tako oni pisu i misle.Gdje su Srbi i Hrvati? Par njih u rezervi.

zg slavac

pre 10 godina

Ma da „rvati“ budu bolji u svemu, i da im to nego prizna (npr kao ovo sa EU), pa da se što pre izleče kompleksa i ostave nas više na miru.
(Marko, 4. jul 2013 19:46)

Moraš nas razumjet, teško je živjeti pored nebeskog naroda. A ovim skepticima poručujem: Hrvatska ide na SP i to preko Albanije u dodatnim kvalifikacijama. I to bi vas trebalo veseliti, jer stvarno bi bilo previše da na SP odu i CG i BiH, i Hrvatska i Albanija. A to je sada sasvim moguće. Eh što bi odbojka postala najvažniji i najpraćeniji timski sport...

u dobrim smo rukama, na dobrom putu - nema brige.

pre 10 godina

Videcete kad ovaj podmladak jednog dana malo sutra stasa, pa kad zaredjaju u tim nekim tamo kvalifikacijama dvehiljadeosamajste jedno dve pobede u nizu. A jos ako se astroloski stvari potrefe pa im kojim slucajem proradi Srpski Inat...Hocu da kazem, ima bre da prskocimo tu Albaniju kad nam se najmanje budu nadali. Samo treba ici polako ka tom cilju, ne moze nista preko noci.

homosapiens

pre 10 godina

Zašto S.M. (ne sado-mazo) priča o 2016. ?????? Da li ON to hoce/želi da produži ugovor ???? Da li imate osecaj da nam se (NA SLICI) svima smeju u lice??????

totalna bljuvotina

pre 10 godina

Samo se vi sprdajte fifinoj listi, a kad skapirate u kom smo sesiru na buducim takmicenjima, hvatacemo se za glavu. Nece nas ni Radomir ni Antic izvuci jos jedno sedam godina iz te fudbalske smrti.

I cemu su nas naucila ova dvojca do sad? Pa da nije vazno pobediti, da nije vazna lista, da nije vazno ici na takmicenja.. realno, nije vazno nista osim njihove zarade i fotelje. A te bajke o cuvenom podmladjivanju i pevackom kultu, prepricavace jednog dana nasa deca svojoj deci za laku noc.

Miomir

pre 10 godina

Da sročimo - izbacili nas Miha i Tole s fudbalske karte na duže vreme. Sad bi ja slatko ubacio u ovaj komantar jednu rečenicu mržnje, jednu s psovkama, i jedno dve tri s najgorim uvredama, ali takve ne objavljuju (provereno), pa ću da budem kulturan u nadi da otprilike pretdpostavljate šta imam da im poručim.

Marko

pre 10 godina

Ma da „rvati“ budu bolji u svemu, i da im to nego prizna (npr kao ovo sa EU), pa da se što pre izleče kompleksa i ostave nas više na miru.

svinjac

pre 10 godina

Njihovi kiseli osmesi sve govore ....ako se ne varam ovo je slika s pocetka Mihinog mandata pa se rezultat mogao naslutiti. Kao grobar dao sam podrsku Mihajlovicu jer je svako zasluzuje iako iskreno nisam verovao u povoljan rezultat. Posle Antare nisam isao na tekme repke i verovatno necu dok je Tole tu gde jeste, cak i da mi plate prevoz i kartu u svecanoj lozi, a za vreme Antare islo celo drustvo, nisam pitao sta kosta...Bojkot je jedini lek !!!

Zborovodja

pre 10 godina

Bravo Tole, bravo Miho! Pokrijte se dobro ušima.
(Vukoje, 4. jul 2013 15:39)

Moj Vukoje, Vukoje! Pa za horsko pevanje valjda treba sluh?

zg slavac

pre 10 godina

Lista je i onako smesna, niko to ni ne gleda....
(dexx, 4. jul 2013 14:50)

Nitko, osim FIFA-e i UEFA-e kad rade jakosne grupe za kvalifikacije i turnir. Tako će npr. Hrvatska biti drugi nositelj na SP u Brazilu ako se dočepamo 7. pozicije (Brazil kao domaćin nositelj).

A Srbija će po svemu sudeći biti u 4 jakosnoj skupini za kvalifikacije za EP. Dakle skupina će vam izgledati otprilike ovako:

Nizozemska, BiH, Ukrajina, Srbija...ili Portugal, Rusija, Švedska, Srbija...dakle jako teško i do ovakvog novog formata EP-a (ove izmišljene skupine su prema današnjem poredku na UEFA ljestvici).

Vidim mnogi kukaju za Antićem, koji je gubio od Litve, N. Zenada, Australije, x sa Slovenijom u BG, a najsmješnije je bunkerica sa igraćem više protiv najslabije Francuske ikad i jedva izvućeni x u sred Beograda! To je ona Francuska koja je na sudačku prevaru jedva preko Iraca došla do SP i tamo se obrukala.

Antić vrati se :-)

Komsija

pre 10 godina

Neznam da li ovo sto cu vam reci moze da vam bude uteha, ali je ziva istina. Nije Albanija samo u fudbalu ispred vas nego u sto sta cemu. I uzgred da dodam kako stvari stoje bice ispred vas u svemu. Nemoze da se gleda unazad a da se uspesno ide napred. To bi bilo to a vi slobodno lupajte minuse

Fegi

pre 10 godina

Najtuznije je sto cemo biti u petom sesiru pa cemo tako misao o odlasku na sp, ili ep biti samo u rezonu naucne fantastike.
To sam nam ucinili Miha i Bata Tole. Mislili smo da smo dotakli dno, ovaj dvojac se trudi iz petnih zila da nam pokaze da uvek postoji gore.

Hansolo

pre 10 godina

Pa tako je kad nema timskog duha u timu. Tako je kad publika počne da zviždi svojoj reprezentacije posle 20 minuta igre.. Kad igrači ne ginu za svoj grb itd.. A igra se fudbal 50ih..sporo i bez ideja.. Ja sam već godinama govorimo da tu trba neki holanđanin, šveđanin, ili neki iz tih organizovani zemalja da nas nauči da je fudbal timska igra.. Nama ne treba tehnika, to imamo, ali organizacija je bitna..Neko što oće da igra vrlo loše a da osvaja poene.. Ali mi smo tvrdoglavi.. Mi mislimo da imamo dobre trenere sami, ali to nije ni malo tačno.. Naši selektori su naj lošiji u evropi.. Staromodni da ne pričam.. Nä fifinoj listi u stvari je vrlo lako da se ima prilično dobar ranking.. Nemoj da gubiš od boranije i eto ti dobar ranking.. A mi gubimo se plašimo još malo i od farska ostrva.. A smešno je kako mi stalno govorimo kako je glupo da su hrvati tu gde jesu.. Pa ljudi, kad su oni izgubili od neke loše ekipe..? Škotska nisu blizu tih loših timova, a kiks se desi, ali dokle će biti naših kiksova..? Smučilo mi se fudbala više..

umišljena veličina

pre 10 godina

A kada smo to bili jaki, možda kao velika Jugoslavija protiv Irske ili Hondurasa ili itd možda kao SCG protiv Jermenije,Azerbejdžana ili ...kada smo to bili močni u fudbalu, to što pojedinci igraju u jakim klubovima, kakvo je to merilo reprezentacije?Kada ćemo da shvatimo da smo mala država do duše nebeska.

Pedja

pre 10 godina

Kada je sa Anticem reprezentacija bila u vrhu liste bilo je dostaonih koji su pricali kako lista nije realna. Sa Mihajlovicem sigurno grabimo ka dnu liste. Slazem se da lista nije sasvim realna jer za razliku od tenisera ovde se nema prilike igrati sa selekcijama sa drugi kontinenata pa nekad neki bodovi nisu najrealniji, ali ipak pokazuje kako reprezentacija igra.
Skoro je Mihajlovic izjavio kako je ljut sto je Piksi razocaran nasim rezultatima. Zar je trebalo da bude srecan? Nekada se desi da tim ima igru, ali nema rezultata ili obrnuto, ali nas slucaj je jasan gde nemamo ni igru ni rezultat.

Deki

pre 10 godina

Tabela nije maksimalno korektna,ali drugačije i ne može.Nemoguće je da svi sa svim igraju,pa da se vidi najjači kao u prvenstvima.Jasno je i da ne igraju svi sa najjačima.U Evropi je najteže igrati,dok Afrika i Azija imaju najslabije reprezentacije(govorim u globalu).Ali ova tabela ipak odredjuje u kome ćeš šeširu biti,što mnogo znači u kvalifikacijama i nije sve jedno sa kim si u grupi.Sami smo krivi što gubimo od slabijih za razliku od drugih.ZZašto smo izgubili od Makedonije,Azerbedžana i sličnih.Ko podmladjuje tim ovako?Koje su to priče da će ovi u sledećem ciklusu razvaliti?A šta ako se i tada ne plasiramo?

Dota 2

pre 10 godina

Pizon bi rekao "nismo imali srece" a sto se tice listi neverovatno da u 3 godine od 13 mesta pali smo na 41 mesto a najgore je da Miha da izjave kao imacemo tim za evro 2016 a jos gore da komsije iz EU i dalje misle da nemamo resultat zbog crno goraca.

SrbDK

pre 10 godina

Cudo! Ligu su sredili, imamo nacionalni stadion a ono najvaznije imamo sistem za rad u svim reprezentacijama i svoju igru. TOLE I OSTALI ODLAZITE! Necemo fudbal na livadama.

Sanjar...

pre 10 godina

Najveci problem sa nama Srbima jeste to sto uvek ,,gledamo u tudje dvoriste''. Zasto se uvek interesujemo za uspehe/neuspehe nekih drugih, kada i sami imamo i vise nego dovoljno problema koje ne resavamo, vec smo strucni samo da trosimo vreme za jalovo komentarisanje i za nepreduzimanje nicega povodom poboljsanja nasih zivota i okruzenja?!
Slazem se da ovo bodovanje nije korektno za sve, ali na osnovi rezultata i amaterskog vodjenja od strane naseg saveza ovo mesto na listi nase KULTNE reprezentacije je i vise nego sto zasluzujemo.
Nestrucni ljudi koji vode nasu zemlju, sport i td. su tu zahvaljujuci nama!!! Nema SRBIMA spasa dok se ne digne kuka i motika!!!

ср

pre 10 godina

Тотална глупост од ранг листе.колумбија трећа на свету.глупост од бодовања.србија јесте заслужила ово место али нешто не видеx задњиx година фудбалску велесилу колумбију.швајцарска такође,годинама као и грчка добија неке групе у квалификацијама које би и србија прошла.швајцарска има најлакшу групу за сп па чак и њу не могу да прођу,губе од албаније.једини успеx у историји им је победа над шпанијом.грчка се већ 10година шлепа као бивши европски првак

slobinator

pre 10 godina

Ako ovo nije dovoljan razlog za smenu karadžića onda ne znam šta je.uostalom šta je tu novo.grobarima je još od fljamurtarija u tradiciji da budu gori od albanaca

Lorik Cana

pre 10 godina

Zamislite kad bi iglali reprezentacija Kosova, sigurno ne biste kukali albaniju, jer polovina tima albanije je poreklom iz Kosova, jos kad dodajemo tu Sacirija - Bayern, Behramija - Napoli, Xhaka - Monchengladbah, Januzaj - Man UTD (njbolji mladi igrac prosle godine, Fatos Becirija itd, itd. Videcete za 2-3 godine ko ce biti velesila Balkana.

From Kosovo with love

ex demokrata 1

pre 10 godina

Miha se novcano odlicno obezbedio,Fiorentini uzeo kintu unapred a kad su videli kolko nista ne zna,platili mu duplo samo da ide,sad i ovde,uzeo odlicnu kintu unapred pa ce morati duplo da mu daju da bi otisao. Nije lud Miha zna on sta radi za svoj dzep,on se vise i ne mora baviti nicim do kraja zivota.
A to sto nas je upripastio,pa sad,ko nam je kriv ? Ako tolerisemo jos veceg muljatora kao sto je Karadzic,onda treba svi da se pokriju usima i da cute,skinuli smo Slobu a ne mozemo Toleta? Niko nam nije kriv.

D-Jay

pre 10 godina

Ne branim nikoga , sta vise nikome u nasem savezu ne bi dozvolio da se bavi fudbalom do kraja zivota , ali o ve lista je totalna glupost !
Kolumbija jeste jaka ali da bude treca reprezentacija sveta to nema teorecke sanse !!!

Marko

pre 10 godina

Treba znati da ova rang lista vise odrazava trenutnu formu, a nikako rezultate iz davne proslosti. Ej vidi gdje je reprezentacija BiH. A vecina srba ovdje u RS-u barem deklarativno pljuje po postojanju tog trougla.

dux

pre 10 godina

Ivan Drago@

Dosadni ste više sa Antićem. Sa Santračem smo bili šesti na fifinoj listi pa ništa. Problem je u savezu, a ne u treneru. Nije Siniša kriv što se ne razume u svoj posao nego onaj koji ga je doveo na mesto selektora.

Zazex

pre 10 godina

E Srbijo Srbijo da'l mozes nize da padnes u svim sferam pitam se ????,Unistise nas ove patriote sto u inostrastvu imaju racune u bankama ali " vole" i nas sport ali se porez uredno placa preko grane iako su ovde stekli to sto jesu pa naplatili tamo !!!! A za politicare " serife" da ne pricam najveci problem je " hrast" drugih problema nema !!!!!! Sve u svemu lose nam se pise !!!!Sama pomusai da sport bez politike ne moze da zivi sve kaze ti jest da ovde sporta i nema !

SRBIJA BRE

pre 10 godina

E sta smo docekali da jedna albanija bude ispred nas , reprezentacija kojoj neznam bas nijednog igraca , zemlja ciji klubovi nemogu proc 1 kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, sramota sta uradiste od reprezentacije koju se napravio ANTIC... Tole i Miho odlazite sramote jedne.

Sused

pre 10 godina

Ne zamarajte se, još je Zaratustra govorio: lopta je okrugla, golovi veliki a igrači precijenjeni! I ne, ne pokušavam biti duhovit..čovjek je stvarno volio fudbal!
Pozdrav ih Hrvatske

la parisienne

pre 10 godina

Francuske nema u prvih 20. Bosna je ispred Engleske koja je 15. Hrvatska je ispred Brazila koji je 9. Realno ni jednu reprezentaciju iz top 20 ne bismo pobedili, mozda bismo protiv Perua, Ekvadora, Svajcarske, izvukli bod. To je ono sto me vise cudi i brine nego to da smo 41.

rafafan

pre 10 godina

Ja sam učinkom Siniše von Mihajlovića veoma zadovoljan i poručio bih odgovornima u FSS-u da razmisle o produženju ugovora sa ovim vrsnim stručnjakom za još jedno minimum 2 godine. Toliko bi mi naime trebalo, prema mojim grubim proračunima, da od kladjenja na poraz orlića zaradim za auto.

Niko 77

pre 10 godina

Veliki pozdrav i čestitke dvojcu sa slike!!! Nije mala stvar dogurati iza Albanije. Trebalo je tu mnogo znanja i umeca... Uz dodatni trud našeg selektora ni 100 mesto nije daleko... DOKLE VISE...MARS IZ SRPSKOG FUDBALA!!!

Coa

pre 10 godina

Sa Toletom i Mihom na celu ovog Titanika, budimo srecni ako mozemo da izcupamo bod protiv onih iz Tahiti-a koji su sada bili na Kupu Konfederacija...

Presevo

pre 10 godina

Bravo Miho!!
Eto gde smo stigli, sva ti cast.

Bolje idi i ostavi, kad neznas. Ko igrac sam te uvek cenio, al ko trainer si prava 0! Sramota

Mile

pre 10 godina

Kao što je rekao gospodin Karadžić: mi podmlađujemo reprezentaciju, treba biti strpljiv, uspeh se postepeno gradi i treba ga očekivati u decenijama koje dolaze... Ako nas baš ne krene i ako se moćni čelnici Uefe i Fife urote protiv nas, kao što su to radili i do sada, uspeh će doći sigurno u narednim stolećima... Statistika stoji iza nas i taj proces je jednostavno neminovan

Coco Bill

pre 10 godina

More da ne bude Sao Tome & Principe, Sent Kits, Devičanska ostrva, Kukova ostrva, Samoa, Maršalska ostrva, Tuvalu, a onda SRBIJA. Onda sledi Mihina izjava "dobro smo radili ali nismo imali sreće, a i neki igrači su bili povrerđeni" !!!

Vlada

pre 10 godina

Nema nista gluplje nego te liste uefa i fifa! Bas me zanima na osnovu cega je Albanija ispred nas, sta su oni to osvajali, na kakvom velikom takmicenju su bili itd...

KrleKambodža

pre 10 godina

Fadilje Fadilje mi te voljimo, ko ne voli Fadilja...

Albanija je možda i bolja od Srbije u fudbalu, šta da se radi ali ova lista na kojoj je BRAZILLLLL EJ BRAZIL bio 22.mesto a sad napredovao za 13 mesta i sada su 9.ta reprezentacija sveta!!! Pa da vidim koja će još reprezentacija da oduva Španiju 3:0 ???? Ova lista nije nikakvo merilo

vas dragi Miha

pre 10 godina

Ignoriste ovu listu, bitno je da sam vratio kult reprezentacije!
pozdravlja vas i bata Tole i brat od druge majke Fadil Ramadani - zajedno do novih uspeha! A za sve kriticare: Vi ste ignoranti.

Antidervis

pre 10 godina

Hvala ti, Tole! Samo tebi verni, samo tebi odani... To je taj sistem, sad je i Albanija ispred Srbije, proveren sistem rada u poslednjih sest godina nepogresivo donosi rezultate!

dada

pre 10 godina

Znaci od 6 drzava bivse Jugoslavije, Srbija je peta. Ne znam sta ova Slovenija radi pa je iza Mihajlovicevog hora. Sreca Kosovo ne igra...

jamajcanin

pre 10 godina

sa mihajlovicem na celu to je rezultat za pohvalu ...ja sam mislio da smo negde kod jamajke ...uzas...nadam se da niko nece otici na mec sa hrvatima...da bar njega i toleta skroz izblamiramo...zivela glupost i ludost naseg selektora...

Steva Grobar

pre 10 godina

Po kakvom se kriterijumu rangiraju reprezentacije,ako bi neko bio ljubazan da mi objasni?! Brazil bio 22. Engleska 15 Kolumbija 3. o.O Razumem ja da smo mi losi,ali nismo bas ovoliko da su Kosta Rika,Albanija,Venecuela ispred nas...

ninepi

pre 10 godina

Tandem Mihajlovic / Karadzic. Na pravom smo putu, putu nazadovanja. Moze se reci da su ispunili svoje ciljeve. Zasto bi onda podnosili ostavke.

Dragan BL

pre 10 godina

Ali nemaju oni stadion Mišel Platini kao mi u Pazovi.
Nemaju oni menadžere i funkcionere kao mi, kod nas fudbal postoji zbog njih. Naš uspeh je kad uvale igrača u inostranstvo, a ne rezultati na terenu.
Mi treba da se radujemo ekipi Ramadani - Zahavi - Berti - Tole.

milan-br.1

pre 10 godina

Srbija je sada u grupi najrazvijenijih zemalja, koje imaju bolji plasman zenske od muske reprezentacije - Japan, USA, Svedska, Danska, Norveska, Nemacka...
Samo je zalosno sto u FSS 99,9 % novca odlazi na musme reprezentacije, a u pomenutim savezima je pola pola

Ivan Drago

pre 10 godina

Nista strasno,samo opusteno...moze Miha mnogo gore...dok Burkinu Faso ne vidim ispred nas,ne priznajem listu!PS.Dok je Antic bio tu,stigli smo do 13 mesta!

a sad malo ja

pre 10 godina

nisi ti kriv miho sto si bio vrhunski igrac a sada los trener/selektor. Kriv je ovaj gospodin sa slike pored tebe sto godinama nemamo normlanog trenera!

Veliki pozdrav za legendarnog fudbalera

surova realnost

pre 10 godina

Ljudi necete mi verovati, nocas sam sanjao da je Antic ponovo selektor, ja i brat vec slavimo.... I onda se probudim i vidim ovaj tekst ....

Bane

pre 10 godina

Jako bi voleo da mi neko objasni zasto je Kolumbija treca?To Fifino bodovanje u vecini slucajeva nema veze sa mozgom...Dobro, za nas nisu pogresili ali ostalo...

Bojkotom reprezentacije do smene!

pre 10 godina

Da smo mi neka normalna zemlja, Tole i Miha koliko su upropastili nas savez da imaju obraz ne bi smeli ni da izadju na ulicu od sramote. Nije problem to sto smo mi 41. u nekom sportu, vrlo vazno. Ekonomski smo 80. Problem je sto smo bili u top10 a ovi su sve upropastili, nakrali se para, rade sa menadzerima i prave nas budalama. Toliko od mene.

dada

pre 10 godina

Znaci od 6 drzava bivse Jugoslavije, Srbija je peta. Ne znam sta ova Slovenija radi pa je iza Mihajlovicevog hora. Sreca Kosovo ne igra...

Ivan Drago

pre 10 godina

Nista strasno,samo opusteno...moze Miha mnogo gore...dok Burkinu Faso ne vidim ispred nas,ne priznajem listu!PS.Dok je Antic bio tu,stigli smo do 13 mesta!

Dragan BL

pre 10 godina

Ali nemaju oni stadion Mišel Platini kao mi u Pazovi.
Nemaju oni menadžere i funkcionere kao mi, kod nas fudbal postoji zbog njih. Naš uspeh je kad uvale igrača u inostranstvo, a ne rezultati na terenu.
Mi treba da se radujemo ekipi Ramadani - Zahavi - Berti - Tole.

vas dragi Miha

pre 10 godina

Ignoriste ovu listu, bitno je da sam vratio kult reprezentacije!
pozdravlja vas i bata Tole i brat od druge majke Fadil Ramadani - zajedno do novih uspeha! A za sve kriticare: Vi ste ignoranti.

a sad malo ja

pre 10 godina

nisi ti kriv miho sto si bio vrhunski igrac a sada los trener/selektor. Kriv je ovaj gospodin sa slike pored tebe sto godinama nemamo normlanog trenera!

Veliki pozdrav za legendarnog fudbalera

Antidervis

pre 10 godina

Hvala ti, Tole! Samo tebi verni, samo tebi odani... To je taj sistem, sad je i Albanija ispred Srbije, proveren sistem rada u poslednjih sest godina nepogresivo donosi rezultate!

jamajcanin

pre 10 godina

sa mihajlovicem na celu to je rezultat za pohvalu ...ja sam mislio da smo negde kod jamajke ...uzas...nadam se da niko nece otici na mec sa hrvatima...da bar njega i toleta skroz izblamiramo...zivela glupost i ludost naseg selektora...

surova realnost

pre 10 godina

Ljudi necete mi verovati, nocas sam sanjao da je Antic ponovo selektor, ja i brat vec slavimo.... I onda se probudim i vidim ovaj tekst ....

Lorik Cana

pre 10 godina

Zamislite kad bi iglali reprezentacija Kosova, sigurno ne biste kukali albaniju, jer polovina tima albanije je poreklom iz Kosova, jos kad dodajemo tu Sacirija - Bayern, Behramija - Napoli, Xhaka - Monchengladbah, Januzaj - Man UTD (njbolji mladi igrac prosle godine, Fatos Becirija itd, itd. Videcete za 2-3 godine ko ce biti velesila Balkana.

From Kosovo with love

la parisienne

pre 10 godina

Francuske nema u prvih 20. Bosna je ispred Engleske koja je 15. Hrvatska je ispred Brazila koji je 9. Realno ni jednu reprezentaciju iz top 20 ne bismo pobedili, mozda bismo protiv Perua, Ekvadora, Svajcarske, izvukli bod. To je ono sto me vise cudi i brine nego to da smo 41.

totalna bljuvotina

pre 10 godina

Samo se vi sprdajte fifinoj listi, a kad skapirate u kom smo sesiru na buducim takmicenjima, hvatacemo se za glavu. Nece nas ni Radomir ni Antic izvuci jos jedno sedam godina iz te fudbalske smrti.

I cemu su nas naucila ova dvojca do sad? Pa da nije vazno pobediti, da nije vazna lista, da nije vazno ici na takmicenja.. realno, nije vazno nista osim njihove zarade i fotelje. A te bajke o cuvenom podmladjivanju i pevackom kultu, prepricavace jednog dana nasa deca svojoj deci za laku noc.

Miomir

pre 10 godina

Da sročimo - izbacili nas Miha i Tole s fudbalske karte na duže vreme. Sad bi ja slatko ubacio u ovaj komantar jednu rečenicu mržnje, jednu s psovkama, i jedno dve tri s najgorim uvredama, ali takve ne objavljuju (provereno), pa ću da budem kulturan u nadi da otprilike pretdpostavljate šta imam da im poručim.

Coco Bill

pre 10 godina

More da ne bude Sao Tome & Principe, Sent Kits, Devičanska ostrva, Kukova ostrva, Samoa, Maršalska ostrva, Tuvalu, a onda SRBIJA. Onda sledi Mihina izjava "dobro smo radili ali nismo imali sreće, a i neki igrači su bili povrerđeni" !!!

dux

pre 10 godina

Ivan Drago@

Dosadni ste više sa Antićem. Sa Santračem smo bili šesti na fifinoj listi pa ništa. Problem je u savezu, a ne u treneru. Nije Siniša kriv što se ne razume u svoj posao nego onaj koji ga je doveo na mesto selektora.

rafafan

pre 10 godina

Ja sam učinkom Siniše von Mihajlovića veoma zadovoljan i poručio bih odgovornima u FSS-u da razmisle o produženju ugovora sa ovim vrsnim stručnjakom za još jedno minimum 2 godine. Toliko bi mi naime trebalo, prema mojim grubim proračunima, da od kladjenja na poraz orlića zaradim za auto.

slobinator

pre 10 godina

Ako ovo nije dovoljan razlog za smenu karadžića onda ne znam šta je.uostalom šta je tu novo.grobarima je još od fljamurtarija u tradiciji da budu gori od albanaca

Niko 77

pre 10 godina

Veliki pozdrav i čestitke dvojcu sa slike!!! Nije mala stvar dogurati iza Albanije. Trebalo je tu mnogo znanja i umeca... Uz dodatni trud našeg selektora ni 100 mesto nije daleko... DOKLE VISE...MARS IZ SRPSKOG FUDBALA!!!

Sused

pre 10 godina

Ne zamarajte se, još je Zaratustra govorio: lopta je okrugla, golovi veliki a igrači precijenjeni! I ne, ne pokušavam biti duhovit..čovjek je stvarno volio fudbal!
Pozdrav ih Hrvatske

SrbDK

pre 10 godina

Cudo! Ligu su sredili, imamo nacionalni stadion a ono najvaznije imamo sistem za rad u svim reprezentacijama i svoju igru. TOLE I OSTALI ODLAZITE! Necemo fudbal na livadama.

Bojkotom reprezentacije do smene!

pre 10 godina

Da smo mi neka normalna zemlja, Tole i Miha koliko su upropastili nas savez da imaju obraz ne bi smeli ni da izadju na ulicu od sramote. Nije problem to sto smo mi 41. u nekom sportu, vrlo vazno. Ekonomski smo 80. Problem je sto smo bili u top10 a ovi su sve upropastili, nakrali se para, rade sa menadzerima i prave nas budalama. Toliko od mene.

ex demokrata 1

pre 10 godina

Miha se novcano odlicno obezbedio,Fiorentini uzeo kintu unapred a kad su videli kolko nista ne zna,platili mu duplo samo da ide,sad i ovde,uzeo odlicnu kintu unapred pa ce morati duplo da mu daju da bi otisao. Nije lud Miha zna on sta radi za svoj dzep,on se vise i ne mora baviti nicim do kraja zivota.
A to sto nas je upripastio,pa sad,ko nam je kriv ? Ako tolerisemo jos veceg muljatora kao sto je Karadzic,onda treba svi da se pokriju usima i da cute,skinuli smo Slobu a ne mozemo Toleta? Niko nam nije kriv.

SRBIJA BRE

pre 10 godina

E sta smo docekali da jedna albanija bude ispred nas , reprezentacija kojoj neznam bas nijednog igraca , zemlja ciji klubovi nemogu proc 1 kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, sramota sta uradiste od reprezentacije koju se napravio ANTIC... Tole i Miho odlazite sramote jedne.

Sanjar...

pre 10 godina

Najveci problem sa nama Srbima jeste to sto uvek ,,gledamo u tudje dvoriste''. Zasto se uvek interesujemo za uspehe/neuspehe nekih drugih, kada i sami imamo i vise nego dovoljno problema koje ne resavamo, vec smo strucni samo da trosimo vreme za jalovo komentarisanje i za nepreduzimanje nicega povodom poboljsanja nasih zivota i okruzenja?!
Slazem se da ovo bodovanje nije korektno za sve, ali na osnovi rezultata i amaterskog vodjenja od strane naseg saveza ovo mesto na listi nase KULTNE reprezentacije je i vise nego sto zasluzujemo.
Nestrucni ljudi koji vode nasu zemlju, sport i td. su tu zahvaljujuci nama!!! Nema SRBIMA spasa dok se ne digne kuka i motika!!!

Presevo

pre 10 godina

Bravo Miho!!
Eto gde smo stigli, sva ti cast.

Bolje idi i ostavi, kad neznas. Ko igrac sam te uvek cenio, al ko trainer si prava 0! Sramota

Komsija

pre 10 godina

Neznam da li ovo sto cu vam reci moze da vam bude uteha, ali je ziva istina. Nije Albanija samo u fudbalu ispred vas nego u sto sta cemu. I uzgred da dodam kako stvari stoje bice ispred vas u svemu. Nemoze da se gleda unazad a da se uspesno ide napred. To bi bilo to a vi slobodno lupajte minuse

Bane

pre 10 godina

Jako bi voleo da mi neko objasni zasto je Kolumbija treca?To Fifino bodovanje u vecini slucajeva nema veze sa mozgom...Dobro, za nas nisu pogresili ali ostalo...

Deki

pre 10 godina

Tabela nije maksimalno korektna,ali drugačije i ne može.Nemoguće je da svi sa svim igraju,pa da se vidi najjači kao u prvenstvima.Jasno je i da ne igraju svi sa najjačima.U Evropi je najteže igrati,dok Afrika i Azija imaju najslabije reprezentacije(govorim u globalu).Ali ova tabela ipak odredjuje u kome ćeš šeširu biti,što mnogo znači u kvalifikacijama i nije sve jedno sa kim si u grupi.Sami smo krivi što gubimo od slabijih za razliku od drugih.ZZašto smo izgubili od Makedonije,Azerbedžana i sličnih.Ko podmladjuje tim ovako?Koje su to priče da će ovi u sledećem ciklusu razvaliti?A šta ako se i tada ne plasiramo?

Dota 2

pre 10 godina

Pizon bi rekao "nismo imali srece" a sto se tice listi neverovatno da u 3 godine od 13 mesta pali smo na 41 mesto a najgore je da Miha da izjave kao imacemo tim za evro 2016 a jos gore da komsije iz EU i dalje misle da nemamo resultat zbog crno goraca.

zg slavac

pre 10 godina

Lista je i onako smesna, niko to ni ne gleda....
(dexx, 4. jul 2013 14:50)

Nitko, osim FIFA-e i UEFA-e kad rade jakosne grupe za kvalifikacije i turnir. Tako će npr. Hrvatska biti drugi nositelj na SP u Brazilu ako se dočepamo 7. pozicije (Brazil kao domaćin nositelj).

A Srbija će po svemu sudeći biti u 4 jakosnoj skupini za kvalifikacije za EP. Dakle skupina će vam izgledati otprilike ovako:

Nizozemska, BiH, Ukrajina, Srbija...ili Portugal, Rusija, Švedska, Srbija...dakle jako teško i do ovakvog novog formata EP-a (ove izmišljene skupine su prema današnjem poredku na UEFA ljestvici).

Vidim mnogi kukaju za Antićem, koji je gubio od Litve, N. Zenada, Australije, x sa Slovenijom u BG, a najsmješnije je bunkerica sa igraćem više protiv najslabije Francuske ikad i jedva izvućeni x u sred Beograda! To je ona Francuska koja je na sudačku prevaru jedva preko Iraca došla do SP i tamo se obrukala.

Antić vrati se :-)

Coa

pre 10 godina

Sa Toletom i Mihom na celu ovog Titanika, budimo srecni ako mozemo da izcupamo bod protiv onih iz Tahiti-a koji su sada bili na Kupu Konfederacija...

svinjac

pre 10 godina

Njihovi kiseli osmesi sve govore ....ako se ne varam ovo je slika s pocetka Mihinog mandata pa se rezultat mogao naslutiti. Kao grobar dao sam podrsku Mihajlovicu jer je svako zasluzuje iako iskreno nisam verovao u povoljan rezultat. Posle Antare nisam isao na tekme repke i verovatno necu dok je Tole tu gde jeste, cak i da mi plate prevoz i kartu u svecanoj lozi, a za vreme Antare islo celo drustvo, nisam pitao sta kosta...Bojkot je jedini lek !!!

D-Jay

pre 10 godina

Ne branim nikoga , sta vise nikome u nasem savezu ne bi dozvolio da se bavi fudbalom do kraja zivota , ali o ve lista je totalna glupost !
Kolumbija jeste jaka ali da bude treca reprezentacija sveta to nema teorecke sanse !!!

Zborovodja

pre 10 godina

Bravo Tole, bravo Miho! Pokrijte se dobro ušima.
(Vukoje, 4. jul 2013 15:39)

Moj Vukoje, Vukoje! Pa za horsko pevanje valjda treba sluh?

KrleKambodža

pre 10 godina

Fadilje Fadilje mi te voljimo, ko ne voli Fadilja...

Albanija je možda i bolja od Srbije u fudbalu, šta da se radi ali ova lista na kojoj je BRAZILLLLL EJ BRAZIL bio 22.mesto a sad napredovao za 13 mesta i sada su 9.ta reprezentacija sveta!!! Pa da vidim koja će još reprezentacija da oduva Španiju 3:0 ???? Ova lista nije nikakvo merilo

milan-br.1

pre 10 godina

Srbija je sada u grupi najrazvijenijih zemalja, koje imaju bolji plasman zenske od muske reprezentacije - Japan, USA, Svedska, Danska, Norveska, Nemacka...
Samo je zalosno sto u FSS 99,9 % novca odlazi na musme reprezentacije, a u pomenutim savezima je pola pola

Hansolo

pre 10 godina

Pa tako je kad nema timskog duha u timu. Tako je kad publika počne da zviždi svojoj reprezentacije posle 20 minuta igre.. Kad igrači ne ginu za svoj grb itd.. A igra se fudbal 50ih..sporo i bez ideja.. Ja sam već godinama govorimo da tu trba neki holanđanin, šveđanin, ili neki iz tih organizovani zemalja da nas nauči da je fudbal timska igra.. Nama ne treba tehnika, to imamo, ali organizacija je bitna..Neko što oće da igra vrlo loše a da osvaja poene.. Ali mi smo tvrdoglavi.. Mi mislimo da imamo dobre trenere sami, ali to nije ni malo tačno.. Naši selektori su naj lošiji u evropi.. Staromodni da ne pričam.. Nä fifinoj listi u stvari je vrlo lako da se ima prilično dobar ranking.. Nemoj da gubiš od boranije i eto ti dobar ranking.. A mi gubimo se plašimo još malo i od farska ostrva.. A smešno je kako mi stalno govorimo kako je glupo da su hrvati tu gde jesu.. Pa ljudi, kad su oni izgubili od neke loše ekipe..? Škotska nisu blizu tih loših timova, a kiks se desi, ali dokle će biti naših kiksova..? Smučilo mi se fudbala više..

Marko

pre 10 godina

Treba znati da ova rang lista vise odrazava trenutnu formu, a nikako rezultate iz davne proslosti. Ej vidi gdje je reprezentacija BiH. A vecina srba ovdje u RS-u barem deklarativno pljuje po postojanju tog trougla.

Mile

pre 10 godina

Kao što je rekao gospodin Karadžić: mi podmlađujemo reprezentaciju, treba biti strpljiv, uspeh se postepeno gradi i treba ga očekivati u decenijama koje dolaze... Ako nas baš ne krene i ako se moćni čelnici Uefe i Fife urote protiv nas, kao što su to radili i do sada, uspeh će doći sigurno u narednim stolećima... Statistika stoji iza nas i taj proces je jednostavno neminovan

Fegi

pre 10 godina

Najtuznije je sto cemo biti u petom sesiru pa cemo tako misao o odlasku na sp, ili ep biti samo u rezonu naucne fantastike.
To sam nam ucinili Miha i Bata Tole. Mislili smo da smo dotakli dno, ovaj dvojac se trudi iz petnih zila da nam pokaze da uvek postoji gore.

homosapiens

pre 10 godina

Zašto S.M. (ne sado-mazo) priča o 2016. ?????? Da li ON to hoce/želi da produži ugovor ???? Da li imate osecaj da nam se (NA SLICI) svima smeju u lice??????

umišljena veličina

pre 10 godina

A kada smo to bili jaki, možda kao velika Jugoslavija protiv Irske ili Hondurasa ili itd možda kao SCG protiv Jermenije,Azerbejdžana ili ...kada smo to bili močni u fudbalu, to što pojedinci igraju u jakim klubovima, kakvo je to merilo reprezentacije?Kada ćemo da shvatimo da smo mala država do duše nebeska.

ninepi

pre 10 godina

Tandem Mihajlovic / Karadzic. Na pravom smo putu, putu nazadovanja. Moze se reci da su ispunili svoje ciljeve. Zasto bi onda podnosili ostavke.

ср

pre 10 godina

Тотална глупост од ранг листе.колумбија трећа на свету.глупост од бодовања.србија јесте заслужила ово место али нешто не видеx задњиx година фудбалску велесилу колумбију.швајцарска такође,годинама као и грчка добија неке групе у квалификацијама које би и србија прошла.швајцарска има најлакшу групу за сп па чак и њу не могу да прођу,губе од албаније.једини успеx у историји им је победа над шпанијом.грчка се већ 10година шлепа као бивши европски првак

u dobrim smo rukama, na dobrom putu - nema brige.

pre 10 godina

Videcete kad ovaj podmladak jednog dana malo sutra stasa, pa kad zaredjaju u tim nekim tamo kvalifikacijama dvehiljadeosamajste jedno dve pobede u nizu. A jos ako se astroloski stvari potrefe pa im kojim slucajem proradi Srpski Inat...Hocu da kazem, ima bre da prskocimo tu Albaniju kad nam se najmanje budu nadali. Samo treba ici polako ka tom cilju, ne moze nista preko noci.

zg slavac

pre 10 godina

Ma da „rvati“ budu bolji u svemu, i da im to nego prizna (npr kao ovo sa EU), pa da se što pre izleče kompleksa i ostave nas više na miru.
(Marko, 4. jul 2013 19:46)

Moraš nas razumjet, teško je živjeti pored nebeskog naroda. A ovim skepticima poručujem: Hrvatska ide na SP i to preko Albanije u dodatnim kvalifikacijama. I to bi vas trebalo veseliti, jer stvarno bi bilo previše da na SP odu i CG i BiH, i Hrvatska i Albanija. A to je sada sasvim moguće. Eh što bi odbojka postala najvažniji i najpraćeniji timski sport...

Zazex

pre 10 godina

E Srbijo Srbijo da'l mozes nize da padnes u svim sferam pitam se ????,Unistise nas ove patriote sto u inostrastvu imaju racune u bankama ali " vole" i nas sport ali se porez uredno placa preko grane iako su ovde stekli to sto jesu pa naplatili tamo !!!! A za politicare " serife" da ne pricam najveci problem je " hrast" drugih problema nema !!!!!! Sve u svemu lose nam se pise !!!!Sama pomusai da sport bez politike ne moze da zivi sve kaze ti jest da ovde sporta i nema !

Pedja

pre 10 godina

Kada je sa Anticem reprezentacija bila u vrhu liste bilo je dostaonih koji su pricali kako lista nije realna. Sa Mihajlovicem sigurno grabimo ka dnu liste. Slazem se da lista nije sasvim realna jer za razliku od tenisera ovde se nema prilike igrati sa selekcijama sa drugi kontinenata pa nekad neki bodovi nisu najrealniji, ali ipak pokazuje kako reprezentacija igra.
Skoro je Mihajlovic izjavio kako je ljut sto je Piksi razocaran nasim rezultatima. Zar je trebalo da bude srecan? Nekada se desi da tim ima igru, ali nema rezultata ili obrnuto, ali nas slucaj je jasan gde nemamo ni igru ni rezultat.

Steva Grobar

pre 10 godina

Po kakvom se kriterijumu rangiraju reprezentacije,ako bi neko bio ljubazan da mi objasni?! Brazil bio 22. Engleska 15 Kolumbija 3. o.O Razumem ja da smo mi losi,ali nismo bas ovoliko da su Kosta Rika,Albanija,Venecuela ispred nas...

Marko

pre 10 godina

Ma da „rvati“ budu bolji u svemu, i da im to nego prizna (npr kao ovo sa EU), pa da se što pre izleče kompleksa i ostave nas više na miru.

emirTZ

pre 10 godina

(Ivan Bukvic, 5. jul 2013 ) Misimović se povrijedio pred utakmicu. Ognjen Vranješ zadobio tešku povredu koja će ga ostavit izvan terena barem 4 mjeseca. Stevanović je ušao sa klupe i odigrao sasvim solidno s obzirom na njegovu slabu minutažu u Sevili a svi se nadamo da će to bit bolje i ne može računati mjesto na prvih 11 u reprezentaciji za sada. Toni Šunjić se povrijedio pred utakmicu. Boris Padnža se dugo traži u dobroj formi nakon teške ozljede a na njegovu poziciju u zadnjem redu su se pojavili neki zaista mnogo dobri igrači poput Vranješa i Zukanovića. Konkurencija u BH dresu do mundijala samo može biti još bolja jer smo za početak Njemačkoj ukrali Seada Kolašinca i Ermina Bičakčića, Švicarskoj bražu Hajrović i sve su djeca iz dijaspore koja nisu odbila da igraju za BIH poput Nevena Subotića recimo, Gavranovića i mnogih drugih u prošlosti. Nekada su Srbi i Hrvati po portalima i forumima likovali kada Srbin ili Hrvat iz BIH odbije da igra za Bosnu i Hercegovinu. Vaša Teorija je i dan danas : Oni koji nemaju kvalitet igraju za BIH, čak i ako je BIH trenutno kvalitetnija od Srbije. Da nisu odbijali igrati za Bosnu i Hercegovinu ( a uredno su bili nuđeni ) danas bi ih bilo više. Ali treba da znaš da BIH igra sa onim najboljim čime u datom momentu raspolaže a nam ja da ćete vi bez obzira na sve navedene činjenice kada se BIH plasira na mundijal svi u glas reći : Gdje su Srbi i HRvati i ima ih tek po koji radi reda !?

Ivan Bukvic

pre 10 godina

Hrvatska pala na 8.mo mjesto.Sasvim zasluzeno poslije 2 poraza od 1:0 Cestitke BIH na odlicnom 14.tom mjestu.Ali me samo jedna stvar interesuje,Zasto se uvijek spominje Bosna,Bosna. A gdje je Hercegovina? I jos nesto.Uvijek se spominje da je Reprezentacija svih Naroda u Bih,Daje multi etnicka.A evo procitao sam sastav protiv Latvije.Asmir Begovic,Mujdza,Mensud,Emir Spahic,Esad Zukanovic,Senad Lulic,Haris Medunjanin,Emir Rahimic,Sead Salihovic,Miralem Pjanic,Vedhad Ibisevic,Edin Dzeko.Eto ovo vam je Multi Etnicka I Reprezentacija svih Naroda u Bih,Tako oni pisu i misle.Gdje su Srbi i Hrvati? Par njih u rezervi.

Vlada

pre 10 godina

Nema nista gluplje nego te liste uefa i fifa! Bas me zanima na osnovu cega je Albanija ispred nas, sta su oni to osvajali, na kakvom velikom takmicenju su bili itd...

Jomu..!!!

pre 10 godina

(Ivan Bukvic, 5. jul 2013 04:55)
Ma hajde Ivane ,ne pravi se naivan.Zar mislis da mi Bosnjaci,ako vec moram da se izjasnim tako,nebi voljeli vidjeti i druge u toj reprezentaciji,kao npr.Subotic,Marin, i neki koji nastupaju za hrvatsku repreaentaciju.To je bio njihov izbor.Eh sad iz razloga sto nijedan iole kvalitetan fudbaler,iz druga dva naroda ne zeli da igra za BiH,mi znaci trebamo odustati od svega,jer boze moj nije ispunjena famozna kvota pripadnosti narodima.Ko voli nek izvoli,a Mismovic ,Vranjes i Stevanovic su dokazali da su mozda i veci Bosanci od gore pomenutih Bosnajaka.Pardon ne spomenuh ,i Hercegovci!!!!

Lorik Cana

pre 10 godina

Zamislite kad bi iglali reprezentacija Kosova, sigurno ne biste kukali albaniju, jer polovina tima albanije je poreklom iz Kosova, jos kad dodajemo tu Sacirija - Bayern, Behramija - Napoli, Xhaka - Monchengladbah, Januzaj - Man UTD (njbolji mladi igrac prosle godine, Fatos Becirija itd, itd. Videcete za 2-3 godine ko ce biti velesila Balkana.

From Kosovo with love

Vlada

pre 10 godina

Nema nista gluplje nego te liste uefa i fifa! Bas me zanima na osnovu cega je Albanija ispred nas, sta su oni to osvajali, na kakvom velikom takmicenju su bili itd...

Steva Grobar

pre 10 godina

Po kakvom se kriterijumu rangiraju reprezentacije,ako bi neko bio ljubazan da mi objasni?! Brazil bio 22. Engleska 15 Kolumbija 3. o.O Razumem ja da smo mi losi,ali nismo bas ovoliko da su Kosta Rika,Albanija,Venecuela ispred nas...

Marko

pre 10 godina

Treba znati da ova rang lista vise odrazava trenutnu formu, a nikako rezultate iz davne proslosti. Ej vidi gdje je reprezentacija BiH. A vecina srba ovdje u RS-u barem deklarativno pljuje po postojanju tog trougla.

ср

pre 10 godina

Тотална глупост од ранг листе.колумбија трећа на свету.глупост од бодовања.србија јесте заслужила ово место али нешто не видеx задњиx година фудбалску велесилу колумбију.швајцарска такође,годинама као и грчка добија неке групе у квалификацијама које би и србија прошла.швајцарска има најлакшу групу за сп па чак и њу не могу да прођу,губе од албаније.једини успеx у историји им је победа над шпанијом.грчка се већ 10година шлепа као бивши европски првак

KrleKambodža

pre 10 godina

Fadilje Fadilje mi te voljimo, ko ne voli Fadilja...

Albanija je možda i bolja od Srbije u fudbalu, šta da se radi ali ova lista na kojoj je BRAZILLLLL EJ BRAZIL bio 22.mesto a sad napredovao za 13 mesta i sada su 9.ta reprezentacija sveta!!! Pa da vidim koja će još reprezentacija da oduva Španiju 3:0 ???? Ova lista nije nikakvo merilo

Ivan Bukvic

pre 10 godina

Hrvatska pala na 8.mo mjesto.Sasvim zasluzeno poslije 2 poraza od 1:0 Cestitke BIH na odlicnom 14.tom mjestu.Ali me samo jedna stvar interesuje,Zasto se uvijek spominje Bosna,Bosna. A gdje je Hercegovina? I jos nesto.Uvijek se spominje da je Reprezentacija svih Naroda u Bih,Daje multi etnicka.A evo procitao sam sastav protiv Latvije.Asmir Begovic,Mujdza,Mensud,Emir Spahic,Esad Zukanovic,Senad Lulic,Haris Medunjanin,Emir Rahimic,Sead Salihovic,Miralem Pjanic,Vedhad Ibisevic,Edin Dzeko.Eto ovo vam je Multi Etnicka I Reprezentacija svih Naroda u Bih,Tako oni pisu i misle.Gdje su Srbi i Hrvati? Par njih u rezervi.

dux

pre 10 godina

Ivan Drago@

Dosadni ste više sa Antićem. Sa Santračem smo bili šesti na fifinoj listi pa ništa. Problem je u savezu, a ne u treneru. Nije Siniša kriv što se ne razume u svoj posao nego onaj koji ga je doveo na mesto selektora.

D-Jay

pre 10 godina

Ne branim nikoga , sta vise nikome u nasem savezu ne bi dozvolio da se bavi fudbalom do kraja zivota , ali o ve lista je totalna glupost !
Kolumbija jeste jaka ali da bude treca reprezentacija sveta to nema teorecke sanse !!!

zg slavac

pre 10 godina

Lista je i onako smesna, niko to ni ne gleda....
(dexx, 4. jul 2013 14:50)

Nitko, osim FIFA-e i UEFA-e kad rade jakosne grupe za kvalifikacije i turnir. Tako će npr. Hrvatska biti drugi nositelj na SP u Brazilu ako se dočepamo 7. pozicije (Brazil kao domaćin nositelj).

A Srbija će po svemu sudeći biti u 4 jakosnoj skupini za kvalifikacije za EP. Dakle skupina će vam izgledati otprilike ovako:

Nizozemska, BiH, Ukrajina, Srbija...ili Portugal, Rusija, Švedska, Srbija...dakle jako teško i do ovakvog novog formata EP-a (ove izmišljene skupine su prema današnjem poredku na UEFA ljestvici).

Vidim mnogi kukaju za Antićem, koji je gubio od Litve, N. Zenada, Australije, x sa Slovenijom u BG, a najsmješnije je bunkerica sa igraćem više protiv najslabije Francuske ikad i jedva izvućeni x u sred Beograda! To je ona Francuska koja je na sudačku prevaru jedva preko Iraca došla do SP i tamo se obrukala.

Antić vrati se :-)

a sad malo ja

pre 10 godina

nisi ti kriv miho sto si bio vrhunski igrac a sada los trener/selektor. Kriv je ovaj gospodin sa slike pored tebe sto godinama nemamo normlanog trenera!

Veliki pozdrav za legendarnog fudbalera

Komsija

pre 10 godina

Neznam da li ovo sto cu vam reci moze da vam bude uteha, ali je ziva istina. Nije Albanija samo u fudbalu ispred vas nego u sto sta cemu. I uzgred da dodam kako stvari stoje bice ispred vas u svemu. Nemoze da se gleda unazad a da se uspesno ide napred. To bi bilo to a vi slobodno lupajte minuse

SRBIJA BRE

pre 10 godina

E sta smo docekali da jedna albanija bude ispred nas , reprezentacija kojoj neznam bas nijednog igraca , zemlja ciji klubovi nemogu proc 1 kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, sramota sta uradiste od reprezentacije koju se napravio ANTIC... Tole i Miho odlazite sramote jedne.

Antidervis

pre 10 godina

Hvala ti, Tole! Samo tebi verni, samo tebi odani... To je taj sistem, sad je i Albanija ispred Srbije, proveren sistem rada u poslednjih sest godina nepogresivo donosi rezultate!

Marko

pre 10 godina

Ma da „rvati“ budu bolji u svemu, i da im to nego prizna (npr kao ovo sa EU), pa da se što pre izleče kompleksa i ostave nas više na miru.

zg slavac

pre 10 godina

Ma da „rvati“ budu bolji u svemu, i da im to nego prizna (npr kao ovo sa EU), pa da se što pre izleče kompleksa i ostave nas više na miru.
(Marko, 4. jul 2013 19:46)

Moraš nas razumjet, teško je živjeti pored nebeskog naroda. A ovim skepticima poručujem: Hrvatska ide na SP i to preko Albanije u dodatnim kvalifikacijama. I to bi vas trebalo veseliti, jer stvarno bi bilo previše da na SP odu i CG i BiH, i Hrvatska i Albanija. A to je sada sasvim moguće. Eh što bi odbojka postala najvažniji i najpraćeniji timski sport...

Bane

pre 10 godina

Jako bi voleo da mi neko objasni zasto je Kolumbija treca?To Fifino bodovanje u vecini slucajeva nema veze sa mozgom...Dobro, za nas nisu pogresili ali ostalo...

Mile

pre 10 godina

Kao što je rekao gospodin Karadžić: mi podmlađujemo reprezentaciju, treba biti strpljiv, uspeh se postepeno gradi i treba ga očekivati u decenijama koje dolaze... Ako nas baš ne krene i ako se moćni čelnici Uefe i Fife urote protiv nas, kao što su to radili i do sada, uspeh će doći sigurno u narednim stolećima... Statistika stoji iza nas i taj proces je jednostavno neminovan

dada

pre 10 godina

Znaci od 6 drzava bivse Jugoslavije, Srbija je peta. Ne znam sta ova Slovenija radi pa je iza Mihajlovicevog hora. Sreca Kosovo ne igra...

Sused

pre 10 godina

Ne zamarajte se, još je Zaratustra govorio: lopta je okrugla, golovi veliki a igrači precijenjeni! I ne, ne pokušavam biti duhovit..čovjek je stvarno volio fudbal!
Pozdrav ih Hrvatske

slobinator

pre 10 godina

Ako ovo nije dovoljan razlog za smenu karadžića onda ne znam šta je.uostalom šta je tu novo.grobarima je još od fljamurtarija u tradiciji da budu gori od albanaca

Dragan BL

pre 10 godina

Ali nemaju oni stadion Mišel Platini kao mi u Pazovi.
Nemaju oni menadžere i funkcionere kao mi, kod nas fudbal postoji zbog njih. Naš uspeh je kad uvale igrača u inostranstvo, a ne rezultati na terenu.
Mi treba da se radujemo ekipi Ramadani - Zahavi - Berti - Tole.

Niko 77

pre 10 godina

Veliki pozdrav i čestitke dvojcu sa slike!!! Nije mala stvar dogurati iza Albanije. Trebalo je tu mnogo znanja i umeca... Uz dodatni trud našeg selektora ni 100 mesto nije daleko... DOKLE VISE...MARS IZ SRPSKOG FUDBALA!!!

Ivan Drago

pre 10 godina

Nista strasno,samo opusteno...moze Miha mnogo gore...dok Burkinu Faso ne vidim ispred nas,ne priznajem listu!PS.Dok je Antic bio tu,stigli smo do 13 mesta!

vas dragi Miha

pre 10 godina

Ignoriste ovu listu, bitno je da sam vratio kult reprezentacije!
pozdravlja vas i bata Tole i brat od druge majke Fadil Ramadani - zajedno do novih uspeha! A za sve kriticare: Vi ste ignoranti.

surova realnost

pre 10 godina

Ljudi necete mi verovati, nocas sam sanjao da je Antic ponovo selektor, ja i brat vec slavimo.... I onda se probudim i vidim ovaj tekst ....

u dobrim smo rukama, na dobrom putu - nema brige.

pre 10 godina

Videcete kad ovaj podmladak jednog dana malo sutra stasa, pa kad zaredjaju u tim nekim tamo kvalifikacijama dvehiljadeosamajste jedno dve pobede u nizu. A jos ako se astroloski stvari potrefe pa im kojim slucajem proradi Srpski Inat...Hocu da kazem, ima bre da prskocimo tu Albaniju kad nam se najmanje budu nadali. Samo treba ici polako ka tom cilju, ne moze nista preko noci.

Bojkotom reprezentacije do smene!

pre 10 godina

Da smo mi neka normalna zemlja, Tole i Miha koliko su upropastili nas savez da imaju obraz ne bi smeli ni da izadju na ulicu od sramote. Nije problem to sto smo mi 41. u nekom sportu, vrlo vazno. Ekonomski smo 80. Problem je sto smo bili u top10 a ovi su sve upropastili, nakrali se para, rade sa menadzerima i prave nas budalama. Toliko od mene.

milan-br.1

pre 10 godina

Srbija je sada u grupi najrazvijenijih zemalja, koje imaju bolji plasman zenske od muske reprezentacije - Japan, USA, Svedska, Danska, Norveska, Nemacka...
Samo je zalosno sto u FSS 99,9 % novca odlazi na musme reprezentacije, a u pomenutim savezima je pola pola

la parisienne

pre 10 godina

Francuske nema u prvih 20. Bosna je ispred Engleske koja je 15. Hrvatska je ispred Brazila koji je 9. Realno ni jednu reprezentaciju iz top 20 ne bismo pobedili, mozda bismo protiv Perua, Ekvadora, Svajcarske, izvukli bod. To je ono sto me vise cudi i brine nego to da smo 41.

rafafan

pre 10 godina

Ja sam učinkom Siniše von Mihajlovića veoma zadovoljan i poručio bih odgovornima u FSS-u da razmisle o produženju ugovora sa ovim vrsnim stručnjakom za još jedno minimum 2 godine. Toliko bi mi naime trebalo, prema mojim grubim proračunima, da od kladjenja na poraz orlića zaradim za auto.

Dota 2

pre 10 godina

Pizon bi rekao "nismo imali srece" a sto se tice listi neverovatno da u 3 godine od 13 mesta pali smo na 41 mesto a najgore je da Miha da izjave kao imacemo tim za evro 2016 a jos gore da komsije iz EU i dalje misle da nemamo resultat zbog crno goraca.

Hansolo

pre 10 godina

Pa tako je kad nema timskog duha u timu. Tako je kad publika počne da zviždi svojoj reprezentacije posle 20 minuta igre.. Kad igrači ne ginu za svoj grb itd.. A igra se fudbal 50ih..sporo i bez ideja.. Ja sam već godinama govorimo da tu trba neki holanđanin, šveđanin, ili neki iz tih organizovani zemalja da nas nauči da je fudbal timska igra.. Nama ne treba tehnika, to imamo, ali organizacija je bitna..Neko što oće da igra vrlo loše a da osvaja poene.. Ali mi smo tvrdoglavi.. Mi mislimo da imamo dobre trenere sami, ali to nije ni malo tačno.. Naši selektori su naj lošiji u evropi.. Staromodni da ne pričam.. Nä fifinoj listi u stvari je vrlo lako da se ima prilično dobar ranking.. Nemoj da gubiš od boranije i eto ti dobar ranking.. A mi gubimo se plašimo još malo i od farska ostrva.. A smešno je kako mi stalno govorimo kako je glupo da su hrvati tu gde jesu.. Pa ljudi, kad su oni izgubili od neke loše ekipe..? Škotska nisu blizu tih loših timova, a kiks se desi, ali dokle će biti naših kiksova..? Smučilo mi se fudbala više..

Jomu..!!!

pre 10 godina

(Ivan Bukvic, 5. jul 2013 04:55)
Ma hajde Ivane ,ne pravi se naivan.Zar mislis da mi Bosnjaci,ako vec moram da se izjasnim tako,nebi voljeli vidjeti i druge u toj reprezentaciji,kao npr.Subotic,Marin, i neki koji nastupaju za hrvatsku repreaentaciju.To je bio njihov izbor.Eh sad iz razloga sto nijedan iole kvalitetan fudbaler,iz druga dva naroda ne zeli da igra za BiH,mi znaci trebamo odustati od svega,jer boze moj nije ispunjena famozna kvota pripadnosti narodima.Ko voli nek izvoli,a Mismovic ,Vranjes i Stevanovic su dokazali da su mozda i veci Bosanci od gore pomenutih Bosnajaka.Pardon ne spomenuh ,i Hercegovci!!!!

emirTZ

pre 10 godina

(Ivan Bukvic, 5. jul 2013 ) Misimović se povrijedio pred utakmicu. Ognjen Vranješ zadobio tešku povredu koja će ga ostavit izvan terena barem 4 mjeseca. Stevanović je ušao sa klupe i odigrao sasvim solidno s obzirom na njegovu slabu minutažu u Sevili a svi se nadamo da će to bit bolje i ne može računati mjesto na prvih 11 u reprezentaciji za sada. Toni Šunjić se povrijedio pred utakmicu. Boris Padnža se dugo traži u dobroj formi nakon teške ozljede a na njegovu poziciju u zadnjem redu su se pojavili neki zaista mnogo dobri igrači poput Vranješa i Zukanovića. Konkurencija u BH dresu do mundijala samo može biti još bolja jer smo za početak Njemačkoj ukrali Seada Kolašinca i Ermina Bičakčića, Švicarskoj bražu Hajrović i sve su djeca iz dijaspore koja nisu odbila da igraju za BIH poput Nevena Subotića recimo, Gavranovića i mnogih drugih u prošlosti. Nekada su Srbi i Hrvati po portalima i forumima likovali kada Srbin ili Hrvat iz BIH odbije da igra za Bosnu i Hercegovinu. Vaša Teorija je i dan danas : Oni koji nemaju kvalitet igraju za BIH, čak i ako je BIH trenutno kvalitetnija od Srbije. Da nisu odbijali igrati za Bosnu i Hercegovinu ( a uredno su bili nuđeni ) danas bi ih bilo više. Ali treba da znaš da BIH igra sa onim najboljim čime u datom momentu raspolaže a nam ja da ćete vi bez obzira na sve navedene činjenice kada se BIH plasira na mundijal svi u glas reći : Gdje su Srbi i HRvati i ima ih tek po koji radi reda !?

jamajcanin

pre 10 godina

sa mihajlovicem na celu to je rezultat za pohvalu ...ja sam mislio da smo negde kod jamajke ...uzas...nadam se da niko nece otici na mec sa hrvatima...da bar njega i toleta skroz izblamiramo...zivela glupost i ludost naseg selektora...

Sanjar...

pre 10 godina

Najveci problem sa nama Srbima jeste to sto uvek ,,gledamo u tudje dvoriste''. Zasto se uvek interesujemo za uspehe/neuspehe nekih drugih, kada i sami imamo i vise nego dovoljno problema koje ne resavamo, vec smo strucni samo da trosimo vreme za jalovo komentarisanje i za nepreduzimanje nicega povodom poboljsanja nasih zivota i okruzenja?!
Slazem se da ovo bodovanje nije korektno za sve, ali na osnovi rezultata i amaterskog vodjenja od strane naseg saveza ovo mesto na listi nase KULTNE reprezentacije je i vise nego sto zasluzujemo.
Nestrucni ljudi koji vode nasu zemlju, sport i td. su tu zahvaljujuci nama!!! Nema SRBIMA spasa dok se ne digne kuka i motika!!!

SrbDK

pre 10 godina

Cudo! Ligu su sredili, imamo nacionalni stadion a ono najvaznije imamo sistem za rad u svim reprezentacijama i svoju igru. TOLE I OSTALI ODLAZITE! Necemo fudbal na livadama.

Deki

pre 10 godina

Tabela nije maksimalno korektna,ali drugačije i ne može.Nemoguće je da svi sa svim igraju,pa da se vidi najjači kao u prvenstvima.Jasno je i da ne igraju svi sa najjačima.U Evropi je najteže igrati,dok Afrika i Azija imaju najslabije reprezentacije(govorim u globalu).Ali ova tabela ipak odredjuje u kome ćeš šeširu biti,što mnogo znači u kvalifikacijama i nije sve jedno sa kim si u grupi.Sami smo krivi što gubimo od slabijih za razliku od drugih.ZZašto smo izgubili od Makedonije,Azerbedžana i sličnih.Ko podmladjuje tim ovako?Koje su to priče da će ovi u sledećem ciklusu razvaliti?A šta ako se i tada ne plasiramo?

totalna bljuvotina

pre 10 godina

Samo se vi sprdajte fifinoj listi, a kad skapirate u kom smo sesiru na buducim takmicenjima, hvatacemo se za glavu. Nece nas ni Radomir ni Antic izvuci jos jedno sedam godina iz te fudbalske smrti.

I cemu su nas naucila ova dvojca do sad? Pa da nije vazno pobediti, da nije vazna lista, da nije vazno ici na takmicenja.. realno, nije vazno nista osim njihove zarade i fotelje. A te bajke o cuvenom podmladjivanju i pevackom kultu, prepricavace jednog dana nasa deca svojoj deci za laku noc.

Presevo

pre 10 godina

Bravo Miho!!
Eto gde smo stigli, sva ti cast.

Bolje idi i ostavi, kad neznas. Ko igrac sam te uvek cenio, al ko trainer si prava 0! Sramota

Zazex

pre 10 godina

E Srbijo Srbijo da'l mozes nize da padnes u svim sferam pitam se ????,Unistise nas ove patriote sto u inostrastvu imaju racune u bankama ali " vole" i nas sport ali se porez uredno placa preko grane iako su ovde stekli to sto jesu pa naplatili tamo !!!! A za politicare " serife" da ne pricam najveci problem je " hrast" drugih problema nema !!!!!! Sve u svemu lose nam se pise !!!!Sama pomusai da sport bez politike ne moze da zivi sve kaze ti jest da ovde sporta i nema !

ex demokrata 1

pre 10 godina

Miha se novcano odlicno obezbedio,Fiorentini uzeo kintu unapred a kad su videli kolko nista ne zna,platili mu duplo samo da ide,sad i ovde,uzeo odlicnu kintu unapred pa ce morati duplo da mu daju da bi otisao. Nije lud Miha zna on sta radi za svoj dzep,on se vise i ne mora baviti nicim do kraja zivota.
A to sto nas je upripastio,pa sad,ko nam je kriv ? Ako tolerisemo jos veceg muljatora kao sto je Karadzic,onda treba svi da se pokriju usima i da cute,skinuli smo Slobu a ne mozemo Toleta? Niko nam nije kriv.

umišljena veličina

pre 10 godina

A kada smo to bili jaki, možda kao velika Jugoslavija protiv Irske ili Hondurasa ili itd možda kao SCG protiv Jermenije,Azerbejdžana ili ...kada smo to bili močni u fudbalu, to što pojedinci igraju u jakim klubovima, kakvo je to merilo reprezentacije?Kada ćemo da shvatimo da smo mala država do duše nebeska.

svinjac

pre 10 godina

Njihovi kiseli osmesi sve govore ....ako se ne varam ovo je slika s pocetka Mihinog mandata pa se rezultat mogao naslutiti. Kao grobar dao sam podrsku Mihajlovicu jer je svako zasluzuje iako iskreno nisam verovao u povoljan rezultat. Posle Antare nisam isao na tekme repke i verovatno necu dok je Tole tu gde jeste, cak i da mi plate prevoz i kartu u svecanoj lozi, a za vreme Antare islo celo drustvo, nisam pitao sta kosta...Bojkot je jedini lek !!!

ninepi

pre 10 godina

Tandem Mihajlovic / Karadzic. Na pravom smo putu, putu nazadovanja. Moze se reci da su ispunili svoje ciljeve. Zasto bi onda podnosili ostavke.

Coa

pre 10 godina

Sa Toletom i Mihom na celu ovog Titanika, budimo srecni ako mozemo da izcupamo bod protiv onih iz Tahiti-a koji su sada bili na Kupu Konfederacija...

Coco Bill

pre 10 godina

More da ne bude Sao Tome & Principe, Sent Kits, Devičanska ostrva, Kukova ostrva, Samoa, Maršalska ostrva, Tuvalu, a onda SRBIJA. Onda sledi Mihina izjava "dobro smo radili ali nismo imali sreće, a i neki igrači su bili povrerđeni" !!!

Pedja

pre 10 godina

Kada je sa Anticem reprezentacija bila u vrhu liste bilo je dostaonih koji su pricali kako lista nije realna. Sa Mihajlovicem sigurno grabimo ka dnu liste. Slazem se da lista nije sasvim realna jer za razliku od tenisera ovde se nema prilike igrati sa selekcijama sa drugi kontinenata pa nekad neki bodovi nisu najrealniji, ali ipak pokazuje kako reprezentacija igra.
Skoro je Mihajlovic izjavio kako je ljut sto je Piksi razocaran nasim rezultatima. Zar je trebalo da bude srecan? Nekada se desi da tim ima igru, ali nema rezultata ili obrnuto, ali nas slucaj je jasan gde nemamo ni igru ni rezultat.

Fegi

pre 10 godina

Najtuznije je sto cemo biti u petom sesiru pa cemo tako misao o odlasku na sp, ili ep biti samo u rezonu naucne fantastike.
To sam nam ucinili Miha i Bata Tole. Mislili smo da smo dotakli dno, ovaj dvojac se trudi iz petnih zila da nam pokaze da uvek postoji gore.

Zborovodja

pre 10 godina

Bravo Tole, bravo Miho! Pokrijte se dobro ušima.
(Vukoje, 4. jul 2013 15:39)

Moj Vukoje, Vukoje! Pa za horsko pevanje valjda treba sluh?

Miomir

pre 10 godina

Da sročimo - izbacili nas Miha i Tole s fudbalske karte na duže vreme. Sad bi ja slatko ubacio u ovaj komantar jednu rečenicu mržnje, jednu s psovkama, i jedno dve tri s najgorim uvredama, ali takve ne objavljuju (provereno), pa ću da budem kulturan u nadi da otprilike pretdpostavljate šta imam da im poručim.

homosapiens

pre 10 godina

Zašto S.M. (ne sado-mazo) priča o 2016. ?????? Da li ON to hoce/želi da produži ugovor ???? Da li imate osecaj da nam se (NA SLICI) svima smeju u lice??????