Evroliga 2002/2003

Ime coveka koji je prvi uspeo da od kosarke napravi "proizvod" , da ga lepo upakuje i pocne sa prodaje sirom sveta je David Stern. Njegovim dolaskom, NBA liga je postala najgledanije ligasko takmicenje na svetu, a NBA je postala proizvod koji se svuda i nemilice trosi. Da i u Evropi "ima para" , prvi su se "dosetili" veliki fudbalski klubovi, i dotadasnji Kup sampiona menja sistem takmicenja, sistem marketinga, sistem vrednovanja klubova. Da bi se takmicio sa najboljima ( i ucestvovao u podeli veeeeelikog kolaca) potrebno je bilo imati odgovarajuci rejting ( citaj : budzet). Jednostavno, morao si da punis i svoje i tudje stadione, da budes interesantan Televiziji i bogatim sponzorima. Normalno je bilo i za ocekivati nesto slicno i u evropskoj kosarci. Na pocetku dva paralelna takmicenja, pa potom "dogovoreno" unitarno takmicenje, da bi danas pocela Evroliga sa 24 ucesnika, apsolutno najjace dosadasnje ligasko klupsko takmicenje. Ucesnike odreduje vise parametara ( uglavnom tradicija i "rejting" ), ali se moze slobodno reci da je van Evrolige ostallo zaista ne veliki broj klubova kojima bi bilo mesto "unutra". 24 ucesnika su podeljena u tri grupe, i posle dvokruznog ligaskog dela, takmicenje ce nastaviti po pet najboljih iz svake grupe plus ekipa sa najboljim "sestim" rezultatom. Nastavak i dalji sistem takmicenja cemo predstaviti na vreme, da se sada ukratko pozabavimo sastavima timova.

Specijalno za B92, Aleksandar Džikić pomoćni trener KK Partizan Mobtel Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Danas Buducnost i Partizan su nigdje,nazalost.
  (ma, 14. mart 2016 23:55)

  # Link komentara

 2. B U D U Ć N O S T - ŠAMPIONIII…II
  (varvari-podgorica, 11. oktobar 2002 21:14)

  # Link komentara

 3. Ovaj covek vec postaje legenda - steta sto nema jos nekog sa njegovim stilom (i znanjem) da pise slicne tekstove o odbojci.
  (Nikolas, 10. oktobar 2002 12:14)

  # Link komentara

 4. Dzile, kao i uvek moram nesto da ti odgovorim! Sve je ovo lepo, samo opet mi hvalis Ruse (seti se svetskog prvenstva. Najveca mana im je puno Rusa u ekipi i mislim da je to problem koji cak ni Duda Ivkovic nece moci da resi, bar ne u prvoj sezoni. Cudi me da nisi pomenuo Songailu, gledao sam ga u Vrscu i stvarno je stravicno napredovao od EP 2001, kad sam ga zadnji put gledao! Po meni je najveci favorit ove godine Barsa, samo da ne jedu banane, odmah uz njih Pao! Veliki pozdrav!
  (Bojan, 10. oktobar 2002 11:38)

  # Link komentara