Četvrtak, 25.04.2013.

10:02

"Tri stranca malo za Evropu"

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je za ’Novosti’ da će pokrenuti inicijativu da se u srpskom fudbalu poveća broj stranaca.

Izvor: B92

"Tri stranca malo za Evropu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

smesan klubic uvek bio

pre 10 godina

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.
(student_iz_parka, 25. april 2013 12:40)


refik sabanadzovic,srbin iz 'bosne'?
mozda mu je keva iz cacka :)

ipak srbi kazu da su iz republike srpske,a ne iz bosne,patriJoto!!

Baja

pre 10 godina

Mene je licno sramota poteza ovog coveka,koji se izjasnjava za Zvezdasa.Robert Prosinecki je radio sjajan posao kada je Adzic otisao.Sportski direktor je kranje nebitna funkcija u fudbalu,koja funkcionise po principu,trener kaze koja pozicija mu treba,a direktor dovodi koga on hoce,i za koga on misli da je najbolji.Onda on dovede nekoga ko se uopste ne uklapa u tim,i dalji proces ne vodi nigde.Trener sam treba da bira igrace,i dovodi ih,naravno u skladu sa finansijama klub,u koje mora biti upucen.A da se ja pitam,ja bih zabranio dovodjenje ne 3,nego bih ogranicio na 1,a uveo bih zakon da ne mogu nasi igraci pre 21 van zemlje.Tada nam stranci ne bi trebali,imali bi domace igrace,visokog kvaliteta.Samo svi su slepi da to vide,vise im odgovara da trguju decom,zgrcu novac,trpaju sebi u dzep,unistavaju fudbal i to je sve!

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Naravno da bih voleo da čovek nije u pravu. Ali jeste i to treba otvoreno reći.
Inače nije samo problem u nedostatku talenta; svima je jasno da prostori koji su izrodili Piksija, Deja, Mijatovića, Stankovića, ali i sad Markeca, Nastasića, Ljajića i druge ne mogu preko noći da "presuše". Problem je u neravnopravnom položaju klubova naspram "talentovanih" klinaca, koji traže polu-milionske ugovore sa 15 godina. Problem je opšte rasulo u zemlji i nedostatak skrupula ponajviše menadžera ali i roditelja.
Elem, kad je već tako kako je, neka idu u Rubine ili Metaliste daleko im lepa zemlja; jer za cenu jednog naduvanog srpskog talenta mogu da se dovedu 2-3 izuzetno motivisana igrača iz Afrike ili Južne Amerike, koji će vredno prolivati znoj i neće obilaziti splavove.
Jer tek kad ponovo postane privilegija igrati u Zvezdi ili Vojvodini, tek onda će prestati ovo ucenjivanje od strane menadžera.

Iz supljeg u prazno..

pre 10 godina

samo na ruske ili ukrajinske igrače, nalazili bi se tamo gde su već bili pre 20 godina.
(RubyRed, 25. april 2013 14:47)

To jeste tacno, ali nemoj da zaboravis da je bas kupovina tih stranaca na kilo i dovela Zvezdu ovde gde se nalazi... Najveci problem sa njima je taj da oni ne oprastaju dugove i ne igraju na dodjem ti... E sad, druga je stvar ako ovaj hoce da pretvori Zvezdu u usputnu stanicu i da sebi pravi posao i valja igrace, sto je ocigledno njegov plan i bio cim se prihvatio posla kao satro bez nadoknade... I jedino pitanje je tu da li ce ti igraci, i koliko donositi para Zvezdi, jer ako je to da bi on imao bolju prodju za prodaju igraca, onda se konkretno Zvezdi nista ne menja, jer ona i danas tako funkcionise... S tim sto nece da je cerupa pet menadzera, nego ce on biti neprikosnoven...

toti

pre 10 godina

@srdjan a sta ti imas protiv Crnogoraca pa da partizanu nije bio Savic i oni bi bili u dugovima do guse jer je prodat za 11 miliona a Jovetic kao bio los? Pa ni Vesovic u zvezdi nije los pa seti se samo Purovica koji je kidao a da ne pricam o davnijim vremenima o Savicevicu i Mijatovicu!!!

uefa

pre 10 godina

Losmi,

Lupi covek i ostade ziv.Koji zakon ce da zabrani igracu da ide. Pravila donela UEFA. Sa igracem mladjim od 18 godina mozes da zakljucis profesionalni ugovor na max tri godine.Posle toga moze da ide ako se ne odluci za novi ugovor sa klubom.Zasto nam deca odlaze.Odlaze jer nece da potpisu profesionalni ugovor sa maticnim klubom..To je njihovo pravo.Pa tako odose Sulejmani, Nastasic, Cosic, Djuricic i jos mnogo drugih

iijao!

pre 10 godina

To pravilo za samo tri stranca je uvedeno samo zbog domacih menadjera da bi prisilili Partizan, Zvezdu, Vojvodinu da kupuju domace igrace za nerealne transfere. Uz demagogiju da treba dati sansu "nasoj deci". Kao da imamo samo jednu - Super Ligu. Fudbal se igra i u Prvoj Ligi, Srpskim Ligama, Zoni... I te lige ljudi gledaju.
(maximus minus, 25. april 2013 13:20)

Čovek sve objasnio.

Pored toga, ako se gleda odnos plata-kvalitet, naši fudbaleri su preplaćeni, a uz to, mahom lenji i umišljeni.

stručnjak za "Ne ljuti se čoveče", postoji li i to'

pre 10 godina

"...Valjda ima jos neki strucan covek u Srbiji sa nekim idejama,..."
(Marko, 25. april 2013 13:40)

Kad čujem "fudbalski STRUČNJAK", zapitam se kako bi onda trebalo nazvati hirurge koji vrše složene zahvate ili inženjere koji rade na izradi najsloženijih projekata u raznim disciplinama i slične?

Mile

pre 10 godina

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.
(student_iz_parka, 25. april 2013 12:40)

Ahahahaaa Srbin iz Rumunije ahahhhaaa....

Bob Rock

pre 10 godina

Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.
(C HTC H, 25. april 2013 13:00)

Real proda 3 igraca i plati tih 400 miliona... Zvezdinim igracima bubrege da prodaju, ne bi mogli da namire 10% duga...

RubyRed

pre 10 godina

Jedna od retkih stvari u kojima se slažem sa ovim Stojadinovićem.
Ne treba da izmišljamo toplu vodu ili da se ugledamo na "truli zapad",
timovi u ruskoj Premijer ligi u prvih 11 od ove sezone mogu da imaju SEDMORICU stranaca, pritom možeš da ih imaš još koliko hoćeš, ali u startnih 11 maksimalno može da bude 11. E, sad druga je stvar što je čak u na "divljem istoku" uglavnom kako-tako rešena vlasnička struktura klubova, a samim tim je i povećan kvalitet lige. Nisu dovoljne samo pare za kvalitet, jer šta bi im vredelo da imaju para koliko hoće a da mogu da angažuju samo tri stranca. Da se razumemo, ruski, ukrajinski fudbal digli su na zavidan nivo prebogati tajkuni, ali i kvalitetni stranci, a ne nikako domaći igrači. Da se oslanjaju samo na ruske ili ukrajinske igrače, nalazili bi se tamo gde su već bili pre 20 godina.

trivun

pre 10 godina

Covek je 100% u pravu za strance.Nas fudbal i jeste propao zato sto igra onaj sto mora a ne onaj sto zna.To pocinje jos u petlicima,sve mamini i tatini sinovi.Da vidite kad ta deca idu na pripreme,nema auto ispod 10-15 hiljada da ih doveze.Pritom klub o kome pricam uopste nije u prvoj ligi.

ikikvo

pre 10 godina

i kad se nebo otvorilo imali ste 4 nasa i 7 stranaca(sto bosanca,sto rumuna,hrvata,slovenaca...)

samo vi nastavite sa bratstvom,
ovog puta sa nesvrstanima:)
(smesan klubic, 25. april 2013 10:57)

Najbolji sastav partizana svih vremena:
Omerovic-Jusufi,Djiu,Liu,Sadriu-Nadj,Murici,Duljaj,Batrovic-Vokri,Prekazi

ikikvo

pre 10 godina

Ako je neko primer u fudbalu onda su to nemci.
Pogledajmo samo pobede Bajerna i Borusije, i koliko tu ima stranaca?
Riberi,Roben,Dante,Boateng,Mandzukic,Olic,Pizaro,Gustavo,Martinez u Bajernu,na drugoj strani Levandovski,Blascikovski,Subotic,Piscek,Gundoan...
Plus reprezentacija Nemacke Ozil,Kedira,Klose,Podolski....
Mozda sam nekog izostavio ali fudbaleri se dele na one koji znaju i one koji ne znaju da igraju fudbal, a ne na talente i strance....
Nasi talenti se vide V.Savic u Dinamu iz Drezdena se bori za opstanak u cvajti,Cosic u Peskari....

Sale

pre 10 godina

Nije broj bitan.. bitan je kvalitet! A mi za to nemamo para. E sada brojka od 3-5 je sasvim ok.. jer se pažljivije biraju. Igrao sam košarku za male pare.. sve srednje zemlje dovode strance, ali kvalitet ništa bolji od onih sto ih vec imaju.

Coco Bill

pre 10 godina

Bravo.Stojadinovicu ! Zivim za dan kada cu u prvoj postavi Partizana videti 11 stranaca.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (J.D.Aleksandar, 25. april 2013 11:43)

Dragi moj Aleksandre što Partizan ne zadrža recimo, ovaj tim Raća Petrović, Jovetić, Smajić, Savić, Nastasić, Simon Vukčević, Sulejmani, Antonijo Rukavina, Zoran Tošić, Ivan Obradović, Zvonimir Vukić, e sad, što ti reče, mogu i stranci recimo Kleo, Ivan Ivanov, Diara, Medo Kamara, i uz neke sadašnje igrače i sa trenerom, recimo kao, što je Đukić, šta misliš gde bi onda bio Partizan ?! i što je još važnije da li bi ipak nešta više mogao da učini i u Evropi ?!

Играле се Делије

pre 10 godina

Питате се како Звезда у дуговима 50м, а доводи странце. Е па за вашу информацију Гаридо нпр. има плату једнаку Звездиним омладинцима док 'Звездаши' и фудбалери из ЈСЛ који су дошли имају огромне и нереалне плате (за садашње Звездине услове).

Figo

pre 10 godina

Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima.“
Pa,kako to da su DRUGI,ako boljih NEMA??!!Boze,Boze...malo,malo pa me iznenade ovi iz Zvezdane!!
(grobar.prijepolje, 25. april 2013 10:55)
Ajde ne lupaj gluposti. Mislio je da nema boljih koje bi mogao da realno dovede. Nije realno da dovede bilo koga iz Partizana ili recimo Oumarua iz Vose. A kod ostalih klubova nema nekih potencijala osim kod Napretka mladi Gavric i Janicic. A i ove mlade sto dovode iz ostalih klubova tipa Borca, Rad, Sloboda i sl, dovode za neku sicu i to na neke rate a ne daj Boze uz kolike procente od prodaje bivsem klubu. To je glupo. A i plus sto postoji rizik da li ce od tih fudbalera da se razviju pravi igraci. Kad se samo setim igraca koje su dovodili pa su propali i nisu ni dobili sansu. Da sam na njegovom mestu, prodao bih Lazovica i na njegovo mesto doveo Gavrica iz Napretka. Prodaj Lazovica za neki milion i dovedi Gavrica za mnogo manje. Momak ima 19-20 god i vec je igrac bolji od Lazovica. I brzi i bolji dribler i jaci fizicki i nije zenica nego muski igra. Trazi ga Vitese, mozdda ima i neki predugovor potpisan sa njima. Njima je dobar a kod nas niko ni da ga se seti. Bice kao onaj klinac koji je otisao u Porto ili kao mnogi ostali sto odose a kod nas niko da ga vidi. Najgore je sto ga neko mozda i vidi ali mi nemamo strucne ljude i skaute koji bi prepoznali potencijalni kvalitet.

C HTC H

pre 10 godina

duzni preko 50 mil a pricaju o strancima koji treba da dodju,sa tolikim dugom treba da radi katanac...a tamo izgleda cvetaju ruze (VASA, 25. april 2013 12:09) Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.

Slozene vrleti ekonomije

pre 10 godina

duzni preko 50 mil a pricaju o strancima koji treba da dodju,sa tolikim dugom treba da radi katanac...a tamo izgleda cvetaju ruze (VASA, 25. april 2013 12:09) Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.
 (C HTC H, 25. april 2013 13:00)

Pisano je vec hiljadu puta, ali ajde ne mrzi me da prosvetljujem narodne mase.
Real duguje 400 miliona = mesecna rata milion evra uz mesecnu zaradu od dva miliona evra. Zvezda duguje 40 miliona evra, nije bitno kolika je rata posto je mesecna zarada nula.
A i Real duguje bankama, Zvezda igracima.

Inace razlika izmedju bogatih i siromasnih je u mozgu koji jedni imaju.

Marko

pre 10 godina

Ja se slazem da je tri stranca na terenu mozda malo, ali ljudi ko je ovaj lik, do juce bio menadzer igraca, a danas nema dana da covek nema neki predlog o promenama u srpskom fudbalu. Pa kao da su svi njega samo cekali da se pojavi i da nas sve spase. Valjda ima jos neki strucan covek u Srbiji sa nekim idejama, pa opet ne citamo svaki dan o ne znam ni ja kojoj po redu inicijativi za promene ovog coveka.

samo stranci srbiju spasavaju

pre 10 godina

A da dovedemo možda stranca na mesto sportskog direktora i predsednika kluba. Ovde je i hrvatski bravar uspešniji od srpskog akademika.

maximus minus

pre 10 godina

To pravilo za samo tri stranca je uvedeno samo zbog domacih menadjera da bi prisilili Partizan, Zvezdu, Vojvodinu da kupuju domace igrace za nerealne transfere. Uz demagogiju da treba dati sansu "nasoj deci". Kao da imamo samo jednu - Super Ligu. Fudbal se igra i u Prvoj Ligi, Srpskim Ligama, Zoni... I te lige ljudi gledaju.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je ograničenje broja stranaca u današnjem fudbalu glupost na kvadrat.
Poznato je da je ono uvedeno pod pritiskom menadžera tj. da bi što više mladih igrača što pre dobijalo šansu i da bi ih što pre prodali!

srecko

pre 10 godina

niko nemoze da porekne da partizan ima najbolju omladinsku skolu a bilo je na hiljade onih koji su svaljivali drvlje i kamenje sto je prodat nastasic iako je sigurno da je ostao nebi jos dugo postao ovakav igrac kao sad. ukinuti sve zabrane neka klinci i sa sesnaest idu gde hoce ali samo sa regularnim ugovorima i obestecenjima a omoguciti dovodjenje igraca koliko hoces samo ako imas da ih platis i redovno izmirujes obaveze.stabi bio jedan nas derbi u kome bi na obe strane bilo po sedam osam prosecnih igraca znam da za vrhunske niko nema para pa to bi bila utakmica a ne ovi manekeni sto sada igraju za po desetak iljada evra mesecno plate a nemaju veze.ali to bi motralo i da podigne cenu ulaznice i onda nebi mogli na pojedine sektore stadiona da pustaju po desetak iljada zadzabe.na utakmice bi dolazili oni koji vole fudbal i hoce da kupe kartu a ne rulja koja samo pravi probleme klubovima.podrzavam predlog stojadinovica iako sam navijac partizana.samo kvantitet dize i kvalitet

Kokos

pre 10 godina

A ko će da vam plaća te strance? Vučić od narodnih para, pa neka obični građani crkavaju od gladi. Treba dovesti strance u Zvezdu, a svoje talente ste oćerali iz kluba. Bravo za Stojadinovića, bravo za Džajića, bravo za Čovića... Imate program nema šta.

eliot_ness

pre 10 godina

Naravno Stojadinovicu,
Ja sam i za vladu Japanaca i Nemaca , naravno Japanki i Nemica , jer mi smo nebeski narod , ne desava se nama ovo slucajno ....

U fudbalu se rezultati vide , a politici je laganje i foliranje za parice ..

dzukis

pre 10 godina

Pa ti dovedi koliko hoces stranaca za evropu, tamo nema nikakvih ogranicenja, jedino ogranicenje je da utakmicu ne mogu da pocnu vise od tri stranaca, a u timu mozes da ih drzis koliko hoces, nije mi jasno sto se bunis:))))

Shearer

pre 10 godina

Možete da se zalažete i za 10 stranaca ali je bitan kvalitet. Dovedite 3 kvalitetna stranca i videćete da povećanje broja nije potrebno. Eto, Partizan neka pored Ivanova dovede još igrača sličnog kvaliteta kao Kamara i treći neka bude Kleo, dal bi tad bili nezadovoljni sa stranim fudbalerima? Mislim da je to samo želja da se na brz način dođe do novca od strane menadžera. Potrebno je da se uvede pravilo da makar 5-orica fudbalera poniklih u matičnom klubu moraju da budu u prvih 11 igrača pa bi tako i uticaj raznoraznih menadžera i ostalih nefudbalskih struktura bio smanjen.

Srdjan

pre 10 godina

Nije tacno da su 3 stranca malo za Evropu.
Sasvim dovoljno, ali je problem sto u nasim najvecim klubovima igra dosta fudbalera iz jedne male nama susedne zemlje, koji u Srbiji imaju sva moguca prava.
Njihovi menadzeri ih dovode u Srbiju, dobijaju nasa drzavljanstva i zauzimaju mesta nasoj talentovanoj deci ...

PatriJote

pre 10 godina

Ne kapiram,neki kazu ovde da bi pre igrali sa skoro celim timom stranaca evropu pre nego da ispadnu sa nasih 11 igraca i kako stranci ginu mnogo vise nego nasi,i to je u redu,svacije misljenje se postuje,ali ne mogu da se ne setim kako je bilo po 500 komentara kada je Kleo trebao da igra za reprezentaciju tipa bolje da smo jadni al da igraju samo nasi,kakav crni stranac i slicno...

Losmi

pre 10 godina

Ja bih samo nesto generalno da napomenem. To verovatno nije moguca opcija, ali po meni bi trebalo usvojiti zakon u fudbalu, da fudbaleri ne mogu da odu u inostranstvo pre svoje 23 godine. I to je generalno malo ali bar bi bio neki pocetak. Pre 23 godine moze da ide samo ako je neko spreman da plati (10 miliona evra za njega). U tom slucaju neka ide, taj klub iz koga ide ce bar moci da se sanira i pokrije troskove narednih 2-3 godina. U protivnom, klinci odlaze sa po 18, 19 ili 20 u inostarnstvo nakon 3 dobre utakmice, klub za to dobije milion ili dva a on se kasnije proda za 15! Od tih milion evra klub generalno nema nista, a ode mu talentovan igrac. Dakle svako ko hoce da igra prvu ligu u bilo kom klubu mora da potpise ugovor do svoje 23 godine pa da se klubovi solidarisu i ne pustaju nikog van zemlje. Za manje pare mogu smo unutar nase lige da menjaju klubove. Ja mislim da bi to itekako pomoglo unapredjenju nase lige a mislim i da bi klubovi posle 5-6 godina dovoljno ojacali. Tu ne mislim samo na Zvezdu i Prtizan vec i na ostale.

Naravno ovaj predlog je sto bi narod rekao "sto je Muji milo..." i nije mozda realan ali i ranije su fudbaleri u pecalbu isli tek u svojoj 28 godini...

Pozdrav od ljubitelja fudbala

zoran

pre 10 godina

Nisam protiv stranih igraca, daleko od toga, ali mislim da sami mozemo uraditi jos jako, jako mnogo na unapredjenju fudbala kod nas. Imamo mi masu talentovane dece, ali nemamo struchni rad. Sport je postao nauka. Trening zahteva jako mnogo znanja od strane osobe koja ga vodi. Nisu Nemci nad-ljudi...ili Englezi. Ne, ali trening je na daleko vishem nivou, jer imaju struchnjake. Da se razumemo, bez savrshene fizichke spremnosti ne postoji klasan fudbaler. Na tom polju svaki, ali svaki nash igrac pada.
Pogledajte Gigsa. chovek ima 39 godina i igra najajacu ligu na svetu bez bilo kakvih problema. Nije to palo sa neba, vec iza stoji ekstremno struchan rad i sportski zivot. Gigs vezba yogu ceo zivot i kaze da mu to ekstremno mnogo pomaze da bude u ovom stanju. Partizan uveo par chasova yoge , njegovi fudbaleri ismejavali instruktora. To je ta "mala" razlika u glavi jednog naroda u odnosu na drugi.
Nas fudbaler, tek kada izadje van Srbije, pochinje da slusha i ozbiljnije radi. Nema izbora.
Na prvom mestu struchnost, nauka...sve ostalo ce doci kao posledica toga.

Magelan

pre 10 godina

U pravu je Stojadinovic.Dosta bre sa velicanjem nasih klinaca.Kada smo poslednji put bili na SP u kategorijama U 17,19.Da li neko zna kada je Cile bio.Kada smo poslednji put igrali neko finale u mladjim kategorijama. Vec par sezona nas nema na EP. Dosta bre sa teroijom da je nasa fudbalska skola najbolja posle Ajaxove.Ko nam uci tu decu??.Izadje pojedan ili dva klinca. Odose nam deca u inostranstvo jer klubovi nisu mogli da ih zadrze.Sulejmani, Nastasic, Cosic, Djuricic su bili slobodni igraci.Roditelji nezajazljivi.Kroz svoju decu hoce i svoj status da naprave. Ima i te kako jeftinih igraca iz Afrike.Primer rumuna, Rusa,ceha.Ne moraju kod nas istrosene i ispusene zvezde da dolaze. U jednoj ekipi ne mora svi da misle.Dva ideologa igre a ostali radnici

Sale@

pre 10 godina

Zvezda je po sadašnjoj perspektivi 91-ve, uzela evropsku titulu sa 'pola' stranaca u timu...
Besmisleni su komentari o 'domaćoj radinosti', jer niti je Srbija toliko velika i brojna, niti se zakonom ekonomije može danas ozbiljnijim timovima parirati u Evropi sa iskljucivo domaćim igračima. Plus što nismo baš toliki imbecili, da bi se gadili dobrog stranog igrača.
Gledajući polufinala LŠ, čovek ukapira da je Evropa svojim sistemom gotovo zabarakadirala titulu u LŠ za tzv. istočnoevropske timove. Depresivno je kad shvatite da Zvezda, Steaua i sl. neće više nikad biti prvaci Evrope, a da će se 7 ili 8 timova iz tri 'glavne' države Evrope, smenjivati sa svojim timovima na prestolu.
Ako hoćemo sa šampionima trčati, moramo i šampione medju igračima imati - bilo da se oni zovu srpskim, afričkim, južnoameričkim ili azijskim imenima...

student_iz_parka

pre 10 godina

@ smesan klubic

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.

Aco

pre 10 godina

Nemamo pare za dobre strance. Treba dati šansu omladincima. Da smo čuvali svoje talente, imali bismo Djuricica, Cosica, V. Savića, Jankovića, Simića. Najbolji stranac je bio Evandro, al nismo mogli da ga plaćamo, pa je otšao bez obeštećenja. Kadu je dobar stranac, a može da dobije i državljanstvo. Nadam se da ćemo dovesti Ninkovića i Lukovića (za njega je malo verovatno da se vrati).

lekinac

pre 10 godina

Vidim mnogima su ovde puna usta nase dece,i da trebamo da igramo maltene sa omladincima,bitno je da su nasa deca a nije bitno da klub ima rezultat.Evo ja kao Zvezdas dizem obe ruke za povecanje broja stranaca jer drugacije necemo imati rezultat.Covek je lepo rekao,tesko da se u nasoj ligi mogu naci bolji igraci nego sto su sada u Zvezdi i Partizanu a vidimo da to nije kvalitet da se napravi nesto u Evropi,moze da se povremeno pojavi neko ko zasluzuje paznju i to Zvezda i Partizan pokupe ali to nije to,primeri su Mladenovic,Kasalica,Mikic,Maksimovic,Pauljevic,Luka,Kojic itd. koji su dosli iz nasih klubova i ne vidim da su doneli neki kvalitet,makar za Evropu to nije to,a to treba da bude prioritet klubovima,sto se omladinaca tice daj Boze da se svake godine izbaci 1,2 igraca za prvi tim i mozemo da pevamo,pa ko je lud da kupuje stranca ako imas u najmanju ruku isti kvalitet kuci,ali sustina je da mi nemamo kvalitet.Najbolji primer nam je Apoel,ljudi su doveli 15 stranaca ne preterano skupih i dosli do 1/4 LS,i zato ja podrzavam ovo sto prica Stojadinovic jer je covek u pravu,a sto se menadzerisanja tice,sam Stojadinovic je rekao da ce svoj rad da naplati kada klub uvede u LS,i ja i to podrzavam i cisto sumnjam da bi i jedan navijac Zvezde pominjao da je neko njegov igrac ako bi napravio rezultat.Zakljucak je,da ako hocemo nesto da napravimo u Evropi moramo da povecamo broj stranaca.

Pep

pre 10 godina

Konacno nesto pametno i ti da kazes.
To pravilo o ogranicenju broja stranaca na 3 je takva glupost da je to za anale. Pa svi evropski timovi su puni stranaca, ali ko ce nesto da pametuje, ako nece Srbin. Kao da smo mi Brazilci pa nam ne trebaju stranci. Bas me zanima sta bi Barselona bila bez Mesija i Alvesa ili Real bez Ronalda, Kedire, Ozila, Di Marije, Marsela, ili Bajern bez Dantea, Martineza, Alabe, Riberija, Robena.
Isto tako se jasno videli i kod nas koliki su kvalitet recimo Partizanu doneli Moreira, Zuka, Jovetic, Kleo, Tejgo, Kamara, Dijara. Pa taj Dijara je postao najbolji strelac nase lige od raspada SCG.
To smanjenje broja stranaca bi imalo logike da se uvede da klub ne sme da proda igraca u inostanstvo pre recimo 22. godine, a ovako to je samo jos jedan stepenik nize za nas fudbal.

evropa

pre 10 godina

Nisam ni znao za ovo pravilo.. Pa nismo u SSSR-u da se ograničava broj stranaca. Više volim gledati klub u Evropi i sa 50% stranaca nego ovu odvratnu ligu sa domaćim igračima.. Fol se prave igrači.. Pa gde su te igračine koje je napravila domaća liga?

Humanoid

pre 10 godina

ne bi bilo da ne unistavate talentovane klince koji nemaju da plate da igraju..ovo se odnosi na celokupni srpski fudbal!!
(repstu9, 25. april 2013 11:01)

Jedino što naši klinci od talenta imaju, je onaj za okupljanje menadžera oko sebe još u školskoj dobi.

DaSa

pre 10 godina

Sta sad bi? Pa ta ista CZ je pre nekoliko godina trazila smanjenje broja stranaca u nasim klubovima, navijaci i uprava CZ su stalno prebrojavali Partizanove strance.

zevs

pre 10 godina

Dok je bila granica za odlazak u inostranstvo sa 28 godina, mogao je da se stvori dobar tim, a sada cim se neki talenat pojavi sa 20 ode preko. Pa tako nemoze nikada da se formira dobar tim pa samim tim nikada nema ni uspeha u Evropi. Sa starosnom granicom imaju sansu i manje bogati timovi u Evropi ali izgleda je neko dobio sitno da bi bogati evropski klubovi bili jos bogatiji.

portista servio

pre 10 godina

odavno je proslo vreme kada su male zemlje mogle da sebi priuste da forsiraju domace igrace, jednostavno zato sto oni vrlo rano odlaze u vece lige. najuspesnija mala zemlja u tom pogledu je portugal, a njihov vodeci tim ove sezone uglavnom igra bez i jednog jedinog portugalca. tako je to kad portugalski fudbaleri igraju svud redom. srbija ce morati da prihvati da je to jedini put napred za srpske klubove. ulaganje u omladinu je dobro, ali srpska liga nikad nece moci da zadrzi najbolje mlade fudbalere. doduse, vise stranaca bi ligu ucinilo jacom i mozda atraktivnijom i za mlade srpske igrace.

Nemanja

pre 10 godina

Ta priča da nema dobrih mladih fudbalera - ne pije vodu.

Zar nekadašnja prva postava Crvene Zvezde nije bila sastavljena od skoro svih domaćih igrača tzv. "Zvezdine dece", pa su igrali Evropu, osvojili ligu? Stojković, Basta, Luković, Janković, Mladenović, Pantelić, Žigić...

king

pre 10 godina

Evo ja stvarno podrzavam nase klince i najvise bih voleo da se tim sastoji od 11 igraca, koji su svi ponikli u Zvezdi. Ali je realnost drugacija. Pogledajte samo koliko je Dauda unapredio igru. Danas se bez stranaca ne moze. Nije kao nekad. Pa Inter 2010. osvoji Ligu Sampiona, a koliko je tada Italijana bilo u njihovim redovima? Ukoliko zelimo da nasi klubovi budu koliko-toliko evropski, moramo dovoditi strane fudbalere i strucnjake. Mislim da je Stojadinovic na pravom putu.

Labud

pre 10 godina

Navijam za Partizan, i sada sam zaista ljubomoran sto Zvezda ima sportskog direktora koji zna sta treba da se radi. Naime, sada kad je Tumba otisao, nadam se da ce doci neko i u Partizan sa tim razmisljanjem a ne samo sa forsiranjem 'nase dece' i 'vojnika Partizana' jer to nije dovoljno ni za pobedu u LE. Stranci su u proteklih 10 godina podigli kvalitet u Srbiji. - Mateus, Zenga, West, Emeghara, Kastiljo, Gaj, Moreira, Kleo, Dijara, Zuka, Abu, Adjuru, Kadu, Tijago, Odita i tako dalje i tako dalje. Bravo za Stojadinovica.

figuar

pre 10 godina

Ne mozes da napravis ni evropsku Zvezdu sa dugom od skoro 50 miliona eura.gledaj prvo to da saniras,pa posle pricaj o broju stranaca.hahahhahahahhaha covek je apsolutno zalutao u ovaj sport

crni_redstar

pre 10 godina

@smesan klubic,kad se nebo otvorilo postavili smo granicu izmedju vaseg smesnog klubica i nas evropskih i svetskih sampiona...boli i posle 2 decenije ta cinjenica,a bolece i tvoje unuke!

tucko92

pre 10 godina

Ko vam kriv sto nemate skolu. Nikako vise od 3 stranca!!! Prvi obezbedite egzistenciju nasih dobrih igraca a ne nekakvim strancima koji dodji iz ostatka sveta.

x

pre 10 godina

Realno.
Vecina stranaca su se duze zadrzali u timovima nego klinci iz mladjih kategorija.
Koliko god mi furali tu pricu da treba gurati klince...toliko ce nam ti isti klinci zabijati noz u ledja zzbog para.

Zmaj

pre 10 godina

imacemo uspeh onog trenutka kad ne budemo delili igrace na nase i njihove,na domace i strane,nego na one koji znaju i one koji ne znaju fudbal,poz

Iha

pre 10 godina

Ma jok mi imamo toliko talenata u Srbiji koji jedva cekaju da zablistajau u Toaletovoj Super Ligi. Zato niko ne bezi sa ovih prostora.

Salu na stranu vreme je da Tole ode vec jednom. Mnogo glupo pravilo sa tih 3 stranaca. Ako mozemo da udjemo u LS ili LE sa 8 stranaca odma bi prihvatio nego da ispadnem u Julu sa 11 nasih talenata. Ko ima talenata taj ce da uspe i do prvog tima.

Mislim da je u interesu svih klubova da se to pravilo promeni. Nek igraju najbolji!

samo kažem

pre 10 godina

Na žalost u pravu je. Nekada si mogao i da pokoriš Evropu bez ijednog stranca, danas bez njih ne možeš da mrdneš; Mnoštvo je stranaca kod nas dokazalo kako se kvasi dres kluba za koji možda do juče nisi ni čuo, za razliku od naših sa frizuricama.
I biće tako sve dok je našim klincima jedino u glavi kako da sa 15-16 godina spiče u inostranstvo i "uzmu lovu" i dok sa njima rade menadžeri umesto školovanih trenera.

smesan klubic

pre 10 godina

i kad se nebo otvorilo imali ste 4 nasa i 7 stranaca(sto bosanca,sto rumuna,hrvata,slovenaca...)

samo vi nastavite sa bratstvom,
ovog puta sa nesvrstanima:)

grobar.prijepolje

pre 10 godina

"Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima.“
Pa,kako to da su DRUGI,ako boljih NEMA??!!Boze,Boze...malo,malo pa me iznenade ovi iz Zvezdane!!

xxx

pre 10 godina

u pravu je, i u kosarci nasi klubovi imaju po 5,6 stranaca a ipak smo kosarkaska nacija za razliku od fudbala...ako nista drugo stranci bar pruzaju maksimum na terenu i nije im nista servirano na tacni za razliku od mnogih tatinih sinova koji se provlace kroz nase klubove i primaju nista manju platu od stranaca...

VlaD

pre 10 godina

"Evropska Zvezda"!? Opet? Dokle? 15 godina pricaju o Evropi, a ne mogu ni u Srbiji nista da urade. Znaci opet ce neko da zagrabi pare pod opravdanjem Evropske Zvezde. Tuzno..

dzozey

pre 10 godina

E tako se brani srpski fudbal :P...odmah znam komentare zvezdasa da je neko iz Partizana ovo izjavio. Ejjj, Zvezda i Evropa...da je 1.April pa da razumem, a ovako mi nista nije jasno.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Super su mi te priče o našim "telentima". Oni možda imaju potencijal, dobri su u mlađim kategorijama, ali mentalitet našeg naroda da se sve može bez rada im ne dozvoljava da rade još više kada je najpotrebnije, a onda nestanu u seniorskom fudbalu. Takvi smo, imamo taj lenji neradnički gen. Zato nam i jeste ovako kako je. Nisu nam drugi krivi što smo siromašni, jednostavno smo neradnička nacija, nema tu puno mudrovanja.

urk387

pre 10 godina

@homogen, naravno veca ulaganja u omladinsku skolu, ali to daje rezultate tek za desetak godina, a do tada treba igrati fudbal. Drugo, to su mnogo velika ulaganja za koja nemamo pare.

Flynn

pre 10 godina

U pravu je covek. Stranci dolaze bukvalno trbuhom za kruhom a znaju fudbala i posteno se bore za taj novac koji je veliki i za nase pojmove, a za zemlje odakle doalze su jos vece. A nasi talentovani klinci rodjeni sa zlatnom kasikom u ustima ne misle svojom glavom, samo im menadzeri i roditelji sapucu na uvo da odu iz zemlje. Na kraju tako i bude, mladi odu preko, Partizanu i Zvezdi po propisima legne neki apsolutni minimalac za ulozeno u njih i onda na terenima JSL gledamo domaci skart koji ne moze nikud iz Srbije i dominaciju igraca poput Moreire, Zuke, Klea, Oumarua, Tejga, Li Adija, Kastilja, Daude itd.

Sergej

pre 10 godina

Mora tako,3 stranca je ocajna ideja.Moramo da budemo realni gde je nas fudbal,40ta zemlja sveta ogranicava na 3 strana fudbalera,smesno!Izjednacavanje lige bi se izvelo na pogresan nacin,Zvezda i Partizan bi se oborili na nivo ostalih,umesto da ostali dizu svoju vrednost.Luka nije kvalitet za Partizan,kao ni Cava ni Kasalica Zvezdin,ali smo morali da ih kupimo zbog pasosa.Sa vise stranaca,mladi igraci iz vecitih bi igrali u superligasima na pozajmicama u vecem broju i to bi momentalno podiglo kvalitet i tih timova,opste dobro.

Mik

pre 10 godina

Verovatno je sve to tačno, ali Stojadinović je pre svega menadžer koji ima svoje interese i dovodiće svoje igrače. Ne treba imati iluzija u tom pravcu sve dok je Zvezda svačija i ničija.

Real(NI)

pre 10 godina

Bice da je po sredi nesto drugo. Prvo, mnogo je teze napraviti skolu i dobar skauting dece u Srbiji i regionu. Drugo, tu je Partizan vec daleko odmakao i na rezultate bi moralo da se pripoceka. Opet, to je jedini ispravan put i nacin da se kompletno kontrolise situacija. Stranci moraju da donose kvalitet koga nema, na primer ako se u nekoj generaciji ne stvori dobar centarfor ili plejmeker. Ipak, ono trece je za ovog menadzera i veliku vecinu u upravi CZ (ali i u svim drugim klubovima) - najvaznije. A to je da se pronadje solidan stranac, sto nije tesko (puna Juzna Amerika i Afrika), proglasi Maestom, Carobnjakom i sl. i onda debelo zaradi. Po pravilu, ti igraci su do tada zaradjivali najvise par hiljada evra mesecno i u CZ (ili drugom klubu, svejedno) udesetostrucili bi svoje zarade. Da li bas sve ide njima, bas kao i da li sve od obestecenja da li pripada samo klubu iz koga dolaze?
Ako neko misli da su Stojadinovic i slicni tako veliki genijalci i od par hiljada evra ocas mogu da naprave milione, zasto ne rade za najvece klubove Evrope cija skauting mreza je velika i mocna a "promakli" su joj tamo neki Evandri i slicni. Inace, raspitajte se gde taj covek sada igra i za koju platu i sve ce vam biti jasno.
U nasem fudbalu bice tako dokle god se igra na niske strasti (ostrascenost navijaca), a u upravama ili senci sede politicki kadrovi i biznismeni sumnjive proslosti. Nema tu mesta za profesionalce i ozbiljan rad.

samo kažem

pre 10 godina

Na žalost u pravu je. Nekada si mogao i da pokoriš Evropu bez ijednog stranca, danas bez njih ne možeš da mrdneš; Mnoštvo je stranaca kod nas dokazalo kako se kvasi dres kluba za koji možda do juče nisi ni čuo, za razliku od naših sa frizuricama.
I biće tako sve dok je našim klincima jedino u glavi kako da sa 15-16 godina spiče u inostranstvo i "uzmu lovu" i dok sa njima rade menadžeri umesto školovanih trenera.

Iha

pre 10 godina

Ma jok mi imamo toliko talenata u Srbiji koji jedva cekaju da zablistajau u Toaletovoj Super Ligi. Zato niko ne bezi sa ovih prostora.

Salu na stranu vreme je da Tole ode vec jednom. Mnogo glupo pravilo sa tih 3 stranaca. Ako mozemo da udjemo u LS ili LE sa 8 stranaca odma bi prihvatio nego da ispadnem u Julu sa 11 nasih talenata. Ko ima talenata taj ce da uspe i do prvog tima.

Mislim da je u interesu svih klubova da se to pravilo promeni. Nek igraju najbolji!

x

pre 10 godina

Realno.
Vecina stranaca su se duze zadrzali u timovima nego klinci iz mladjih kategorija.
Koliko god mi furali tu pricu da treba gurati klince...toliko ce nam ti isti klinci zabijati noz u ledja zzbog para.

urk387

pre 10 godina

@homogen, naravno veca ulaganja u omladinsku skolu, ali to daje rezultate tek za desetak godina, a do tada treba igrati fudbal. Drugo, to su mnogo velika ulaganja za koja nemamo pare.

Zmaj

pre 10 godina

imacemo uspeh onog trenutka kad ne budemo delili igrace na nase i njihove,na domace i strane,nego na one koji znaju i one koji ne znaju fudbal,poz

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Super su mi te priče o našim "telentima". Oni možda imaju potencijal, dobri su u mlađim kategorijama, ali mentalitet našeg naroda da se sve može bez rada im ne dozvoljava da rade još više kada je najpotrebnije, a onda nestanu u seniorskom fudbalu. Takvi smo, imamo taj lenji neradnički gen. Zato nam i jeste ovako kako je. Nisu nam drugi krivi što smo siromašni, jednostavno smo neradnička nacija, nema tu puno mudrovanja.

Flynn

pre 10 godina

U pravu je covek. Stranci dolaze bukvalno trbuhom za kruhom a znaju fudbala i posteno se bore za taj novac koji je veliki i za nase pojmove, a za zemlje odakle doalze su jos vece. A nasi talentovani klinci rodjeni sa zlatnom kasikom u ustima ne misle svojom glavom, samo im menadzeri i roditelji sapucu na uvo da odu iz zemlje. Na kraju tako i bude, mladi odu preko, Partizanu i Zvezdi po propisima legne neki apsolutni minimalac za ulozeno u njih i onda na terenima JSL gledamo domaci skart koji ne moze nikud iz Srbije i dominaciju igraca poput Moreire, Zuke, Klea, Oumarua, Tejga, Li Adija, Kastilja, Daude itd.

Labud

pre 10 godina

Navijam za Partizan, i sada sam zaista ljubomoran sto Zvezda ima sportskog direktora koji zna sta treba da se radi. Naime, sada kad je Tumba otisao, nadam se da ce doci neko i u Partizan sa tim razmisljanjem a ne samo sa forsiranjem 'nase dece' i 'vojnika Partizana' jer to nije dovoljno ni za pobedu u LE. Stranci su u proteklih 10 godina podigli kvalitet u Srbiji. - Mateus, Zenga, West, Emeghara, Kastiljo, Gaj, Moreira, Kleo, Dijara, Zuka, Abu, Adjuru, Kadu, Tijago, Odita i tako dalje i tako dalje. Bravo za Stojadinovica.

xxx

pre 10 godina

u pravu je, i u kosarci nasi klubovi imaju po 5,6 stranaca a ipak smo kosarkaska nacija za razliku od fudbala...ako nista drugo stranci bar pruzaju maksimum na terenu i nije im nista servirano na tacni za razliku od mnogih tatinih sinova koji se provlace kroz nase klubove i primaju nista manju platu od stranaca...

Sergej

pre 10 godina

Mora tako,3 stranca je ocajna ideja.Moramo da budemo realni gde je nas fudbal,40ta zemlja sveta ogranicava na 3 strana fudbalera,smesno!Izjednacavanje lige bi se izvelo na pogresan nacin,Zvezda i Partizan bi se oborili na nivo ostalih,umesto da ostali dizu svoju vrednost.Luka nije kvalitet za Partizan,kao ni Cava ni Kasalica Zvezdin,ali smo morali da ih kupimo zbog pasosa.Sa vise stranaca,mladi igraci iz vecitih bi igrali u superligasima na pozajmicama u vecem broju i to bi momentalno podiglo kvalitet i tih timova,opste dobro.

crni_redstar

pre 10 godina

@smesan klubic,kad se nebo otvorilo postavili smo granicu izmedju vaseg smesnog klubica i nas evropskih i svetskih sampiona...boli i posle 2 decenije ta cinjenica,a bolece i tvoje unuke!

maximus minus

pre 10 godina

To pravilo za samo tri stranca je uvedeno samo zbog domacih menadjera da bi prisilili Partizan, Zvezdu, Vojvodinu da kupuju domace igrace za nerealne transfere. Uz demagogiju da treba dati sansu "nasoj deci". Kao da imamo samo jednu - Super Ligu. Fudbal se igra i u Prvoj Ligi, Srpskim Ligama, Zoni... I te lige ljudi gledaju.

portista servio

pre 10 godina

odavno je proslo vreme kada su male zemlje mogle da sebi priuste da forsiraju domace igrace, jednostavno zato sto oni vrlo rano odlaze u vece lige. najuspesnija mala zemlja u tom pogledu je portugal, a njihov vodeci tim ove sezone uglavnom igra bez i jednog jedinog portugalca. tako je to kad portugalski fudbaleri igraju svud redom. srbija ce morati da prihvati da je to jedini put napred za srpske klubove. ulaganje u omladinu je dobro, ali srpska liga nikad nece moci da zadrzi najbolje mlade fudbalere. doduse, vise stranaca bi ligu ucinilo jacom i mozda atraktivnijom i za mlade srpske igrace.

evropa

pre 10 godina

Nisam ni znao za ovo pravilo.. Pa nismo u SSSR-u da se ograničava broj stranaca. Više volim gledati klub u Evropi i sa 50% stranaca nego ovu odvratnu ligu sa domaćim igračima.. Fol se prave igrači.. Pa gde su te igračine koje je napravila domaća liga?

VlaD

pre 10 godina

"Evropska Zvezda"!? Opet? Dokle? 15 godina pricaju o Evropi, a ne mogu ni u Srbiji nista da urade. Znaci opet ce neko da zagrabi pare pod opravdanjem Evropske Zvezde. Tuzno..

smesan klubic

pre 10 godina

i kad se nebo otvorilo imali ste 4 nasa i 7 stranaca(sto bosanca,sto rumuna,hrvata,slovenaca...)

samo vi nastavite sa bratstvom,
ovog puta sa nesvrstanima:)

Srdjan

pre 10 godina

Nije tacno da su 3 stranca malo za Evropu.
Sasvim dovoljno, ali je problem sto u nasim najvecim klubovima igra dosta fudbalera iz jedne male nama susedne zemlje, koji u Srbiji imaju sva moguca prava.
Njihovi menadzeri ih dovode u Srbiju, dobijaju nasa drzavljanstva i zauzimaju mesta nasoj talentovanoj deci ...

ikikvo

pre 10 godina

Ako je neko primer u fudbalu onda su to nemci.
Pogledajmo samo pobede Bajerna i Borusije, i koliko tu ima stranaca?
Riberi,Roben,Dante,Boateng,Mandzukic,Olic,Pizaro,Gustavo,Martinez u Bajernu,na drugoj strani Levandovski,Blascikovski,Subotic,Piscek,Gundoan...
Plus reprezentacija Nemacke Ozil,Kedira,Klose,Podolski....
Mozda sam nekog izostavio ali fudbaleri se dele na one koji znaju i one koji ne znaju da igraju fudbal, a ne na talente i strance....
Nasi talenti se vide V.Savic u Dinamu iz Drezdena se bori za opstanak u cvajti,Cosic u Peskari....

king

pre 10 godina

Evo ja stvarno podrzavam nase klince i najvise bih voleo da se tim sastoji od 11 igraca, koji su svi ponikli u Zvezdi. Ali je realnost drugacija. Pogledajte samo koliko je Dauda unapredio igru. Danas se bez stranaca ne moze. Nije kao nekad. Pa Inter 2010. osvoji Ligu Sampiona, a koliko je tada Italijana bilo u njihovim redovima? Ukoliko zelimo da nasi klubovi budu koliko-toliko evropski, moramo dovoditi strane fudbalere i strucnjake. Mislim da je Stojadinovic na pravom putu.

Sale@

pre 10 godina

Zvezda je po sadašnjoj perspektivi 91-ve, uzela evropsku titulu sa 'pola' stranaca u timu...
Besmisleni su komentari o 'domaćoj radinosti', jer niti je Srbija toliko velika i brojna, niti se zakonom ekonomije može danas ozbiljnijim timovima parirati u Evropi sa iskljucivo domaćim igračima. Plus što nismo baš toliki imbecili, da bi se gadili dobrog stranog igrača.
Gledajući polufinala LŠ, čovek ukapira da je Evropa svojim sistemom gotovo zabarakadirala titulu u LŠ za tzv. istočnoevropske timove. Depresivno je kad shvatite da Zvezda, Steaua i sl. neće više nikad biti prvaci Evrope, a da će se 7 ili 8 timova iz tri 'glavne' države Evrope, smenjivati sa svojim timovima na prestolu.
Ako hoćemo sa šampionima trčati, moramo i šampione medju igračima imati - bilo da se oni zovu srpskim, afričkim, južnoameričkim ili azijskim imenima...

iijao!

pre 10 godina

To pravilo za samo tri stranca je uvedeno samo zbog domacih menadjera da bi prisilili Partizan, Zvezdu, Vojvodinu da kupuju domace igrace za nerealne transfere. Uz demagogiju da treba dati sansu "nasoj deci". Kao da imamo samo jednu - Super Ligu. Fudbal se igra i u Prvoj Ligi, Srpskim Ligama, Zoni... I te lige ljudi gledaju.
(maximus minus, 25. april 2013 13:20)

Čovek sve objasnio.

Pored toga, ako se gleda odnos plata-kvalitet, naši fudbaleri su preplaćeni, a uz to, mahom lenji i umišljeni.

ikikvo

pre 10 godina

i kad se nebo otvorilo imali ste 4 nasa i 7 stranaca(sto bosanca,sto rumuna,hrvata,slovenaca...)

samo vi nastavite sa bratstvom,
ovog puta sa nesvrstanima:)
(smesan klubic, 25. april 2013 10:57)

Najbolji sastav partizana svih vremena:
Omerovic-Jusufi,Djiu,Liu,Sadriu-Nadj,Murici,Duljaj,Batrovic-Vokri,Prekazi

Humanoid

pre 10 godina

ne bi bilo da ne unistavate talentovane klince koji nemaju da plate da igraju..ovo se odnosi na celokupni srpski fudbal!!
(repstu9, 25. april 2013 11:01)

Jedino što naši klinci od talenta imaju, je onaj za okupljanje menadžera oko sebe još u školskoj dobi.

Mik

pre 10 godina

Verovatno je sve to tačno, ali Stojadinović je pre svega menadžer koji ima svoje interese i dovodiće svoje igrače. Ne treba imati iluzija u tom pravcu sve dok je Zvezda svačija i ničija.

Bob Rock

pre 10 godina

Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.
(C HTC H, 25. april 2013 13:00)

Real proda 3 igraca i plati tih 400 miliona... Zvezdinim igracima bubrege da prodaju, ne bi mogli da namire 10% duga...

grobar.prijepolje

pre 10 godina

"Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima.“
Pa,kako to da su DRUGI,ako boljih NEMA??!!Boze,Boze...malo,malo pa me iznenade ovi iz Zvezdane!!

zevs

pre 10 godina

Dok je bila granica za odlazak u inostranstvo sa 28 godina, mogao je da se stvori dobar tim, a sada cim se neki talenat pojavi sa 20 ode preko. Pa tako nemoze nikada da se formira dobar tim pa samim tim nikada nema ni uspeha u Evropi. Sa starosnom granicom imaju sansu i manje bogati timovi u Evropi ali izgleda je neko dobio sitno da bi bogati evropski klubovi bili jos bogatiji.

lekinac

pre 10 godina

Vidim mnogima su ovde puna usta nase dece,i da trebamo da igramo maltene sa omladincima,bitno je da su nasa deca a nije bitno da klub ima rezultat.Evo ja kao Zvezdas dizem obe ruke za povecanje broja stranaca jer drugacije necemo imati rezultat.Covek je lepo rekao,tesko da se u nasoj ligi mogu naci bolji igraci nego sto su sada u Zvezdi i Partizanu a vidimo da to nije kvalitet da se napravi nesto u Evropi,moze da se povremeno pojavi neko ko zasluzuje paznju i to Zvezda i Partizan pokupe ali to nije to,primeri su Mladenovic,Kasalica,Mikic,Maksimovic,Pauljevic,Luka,Kojic itd. koji su dosli iz nasih klubova i ne vidim da su doneli neki kvalitet,makar za Evropu to nije to,a to treba da bude prioritet klubovima,sto se omladinaca tice daj Boze da se svake godine izbaci 1,2 igraca za prvi tim i mozemo da pevamo,pa ko je lud da kupuje stranca ako imas u najmanju ruku isti kvalitet kuci,ali sustina je da mi nemamo kvalitet.Najbolji primer nam je Apoel,ljudi su doveli 15 stranaca ne preterano skupih i dosli do 1/4 LS,i zato ja podrzavam ovo sto prica Stojadinovic jer je covek u pravu,a sto se menadzerisanja tice,sam Stojadinovic je rekao da ce svoj rad da naplati kada klub uvede u LS,i ja i to podrzavam i cisto sumnjam da bi i jedan navijac Zvezde pominjao da je neko njegov igrac ako bi napravio rezultat.Zakljucak je,da ako hocemo nesto da napravimo u Evropi moramo da povecamo broj stranaca.

C HTC H

pre 10 godina

duzni preko 50 mil a pricaju o strancima koji treba da dodju,sa tolikim dugom treba da radi katanac...a tamo izgleda cvetaju ruze (VASA, 25. april 2013 12:09) Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Naravno da bih voleo da čovek nije u pravu. Ali jeste i to treba otvoreno reći.
Inače nije samo problem u nedostatku talenta; svima je jasno da prostori koji su izrodili Piksija, Deja, Mijatovića, Stankovića, ali i sad Markeca, Nastasića, Ljajića i druge ne mogu preko noći da "presuše". Problem je u neravnopravnom položaju klubova naspram "talentovanih" klinaca, koji traže polu-milionske ugovore sa 15 godina. Problem je opšte rasulo u zemlji i nedostatak skrupula ponajviše menadžera ali i roditelja.
Elem, kad je već tako kako je, neka idu u Rubine ili Metaliste daleko im lepa zemlja; jer za cenu jednog naduvanog srpskog talenta mogu da se dovedu 2-3 izuzetno motivisana igrača iz Afrike ili Južne Amerike, koji će vredno prolivati znoj i neće obilaziti splavove.
Jer tek kad ponovo postane privilegija igrati u Zvezdi ili Vojvodini, tek onda će prestati ovo ucenjivanje od strane menadžera.

DaSa

pre 10 godina

Sta sad bi? Pa ta ista CZ je pre nekoliko godina trazila smanjenje broja stranaca u nasim klubovima, navijaci i uprava CZ su stalno prebrojavali Partizanove strance.

student_iz_parka

pre 10 godina

@ smesan klubic

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.

Magelan

pre 10 godina

U pravu je Stojadinovic.Dosta bre sa velicanjem nasih klinaca.Kada smo poslednji put bili na SP u kategorijama U 17,19.Da li neko zna kada je Cile bio.Kada smo poslednji put igrali neko finale u mladjim kategorijama. Vec par sezona nas nema na EP. Dosta bre sa teroijom da je nasa fudbalska skola najbolja posle Ajaxove.Ko nam uci tu decu??.Izadje pojedan ili dva klinca. Odose nam deca u inostranstvo jer klubovi nisu mogli da ih zadrze.Sulejmani, Nastasic, Cosic, Djuricic su bili slobodni igraci.Roditelji nezajazljivi.Kroz svoju decu hoce i svoj status da naprave. Ima i te kako jeftinih igraca iz Afrike.Primer rumuna, Rusa,ceha.Ne moraju kod nas istrosene i ispusene zvezde da dolaze. U jednoj ekipi ne mora svi da misle.Dva ideologa igre a ostali radnici

Real(NI)

pre 10 godina

Bice da je po sredi nesto drugo. Prvo, mnogo je teze napraviti skolu i dobar skauting dece u Srbiji i regionu. Drugo, tu je Partizan vec daleko odmakao i na rezultate bi moralo da se pripoceka. Opet, to je jedini ispravan put i nacin da se kompletno kontrolise situacija. Stranci moraju da donose kvalitet koga nema, na primer ako se u nekoj generaciji ne stvori dobar centarfor ili plejmeker. Ipak, ono trece je za ovog menadzera i veliku vecinu u upravi CZ (ali i u svim drugim klubovima) - najvaznije. A to je da se pronadje solidan stranac, sto nije tesko (puna Juzna Amerika i Afrika), proglasi Maestom, Carobnjakom i sl. i onda debelo zaradi. Po pravilu, ti igraci su do tada zaradjivali najvise par hiljada evra mesecno i u CZ (ili drugom klubu, svejedno) udesetostrucili bi svoje zarade. Da li bas sve ide njima, bas kao i da li sve od obestecenja da li pripada samo klubu iz koga dolaze?
Ako neko misli da su Stojadinovic i slicni tako veliki genijalci i od par hiljada evra ocas mogu da naprave milione, zasto ne rade za najvece klubove Evrope cija skauting mreza je velika i mocna a "promakli" su joj tamo neki Evandri i slicni. Inace, raspitajte se gde taj covek sada igra i za koju platu i sve ce vam biti jasno.
U nasem fudbalu bice tako dokle god se igra na niske strasti (ostrascenost navijaca), a u upravama ili senci sede politicki kadrovi i biznismeni sumnjive proslosti. Nema tu mesta za profesionalce i ozbiljan rad.

Nemanja

pre 10 godina

Ta priča da nema dobrih mladih fudbalera - ne pije vodu.

Zar nekadašnja prva postava Crvene Zvezde nije bila sastavljena od skoro svih domaćih igrača tzv. "Zvezdine dece", pa su igrali Evropu, osvojili ligu? Stojković, Basta, Luković, Janković, Mladenović, Pantelić, Žigić...

dzozey

pre 10 godina

E tako se brani srpski fudbal :P...odmah znam komentare zvezdasa da je neko iz Partizana ovo izjavio. Ejjj, Zvezda i Evropa...da je 1.April pa da razumem, a ovako mi nista nije jasno.

PatriJote

pre 10 godina

Ne kapiram,neki kazu ovde da bi pre igrali sa skoro celim timom stranaca evropu pre nego da ispadnu sa nasih 11 igraca i kako stranci ginu mnogo vise nego nasi,i to je u redu,svacije misljenje se postuje,ali ne mogu da se ne setim kako je bilo po 500 komentara kada je Kleo trebao da igra za reprezentaciju tipa bolje da smo jadni al da igraju samo nasi,kakav crni stranac i slicno...

eliot_ness

pre 10 godina

Naravno Stojadinovicu,
Ja sam i za vladu Japanaca i Nemaca , naravno Japanki i Nemica , jer mi smo nebeski narod , ne desava se nama ovo slucajno ....

U fudbalu se rezultati vide , a politici je laganje i foliranje za parice ..

figuar

pre 10 godina

Ne mozes da napravis ni evropsku Zvezdu sa dugom od skoro 50 miliona eura.gledaj prvo to da saniras,pa posle pricaj o broju stranaca.hahahhahahahhaha covek je apsolutno zalutao u ovaj sport

Slozene vrleti ekonomije

pre 10 godina

duzni preko 50 mil a pricaju o strancima koji treba da dodju,sa tolikim dugom treba da radi katanac...a tamo izgleda cvetaju ruze (VASA, 25. april 2013 12:09) Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.
 (C HTC H, 25. april 2013 13:00)

Pisano je vec hiljadu puta, ali ajde ne mrzi me da prosvetljujem narodne mase.
Real duguje 400 miliona = mesecna rata milion evra uz mesecnu zaradu od dva miliona evra. Zvezda duguje 40 miliona evra, nije bitno kolika je rata posto je mesecna zarada nula.
A i Real duguje bankama, Zvezda igracima.

Inace razlika izmedju bogatih i siromasnih je u mozgu koji jedni imaju.

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je ograničenje broja stranaca u današnjem fudbalu glupost na kvadrat.
Poznato je da je ono uvedeno pod pritiskom menadžera tj. da bi što više mladih igrača što pre dobijalo šansu i da bi ih što pre prodali!

trivun

pre 10 godina

Covek je 100% u pravu za strance.Nas fudbal i jeste propao zato sto igra onaj sto mora a ne onaj sto zna.To pocinje jos u petlicima,sve mamini i tatini sinovi.Da vidite kad ta deca idu na pripreme,nema auto ispod 10-15 hiljada da ih doveze.Pritom klub o kome pricam uopste nije u prvoj ligi.

Играле се Делије

pre 10 godina

Питате се како Звезда у дуговима 50м, а доводи странце. Е па за вашу информацију Гаридо нпр. има плату једнаку Звездиним омладинцима док 'Звездаши' и фудбалери из ЈСЛ који су дошли имају огромне и нереалне плате (за садашње Звездине услове).

Losmi

pre 10 godina

Ja bih samo nesto generalno da napomenem. To verovatno nije moguca opcija, ali po meni bi trebalo usvojiti zakon u fudbalu, da fudbaleri ne mogu da odu u inostranstvo pre svoje 23 godine. I to je generalno malo ali bar bi bio neki pocetak. Pre 23 godine moze da ide samo ako je neko spreman da plati (10 miliona evra za njega). U tom slucaju neka ide, taj klub iz koga ide ce bar moci da se sanira i pokrije troskove narednih 2-3 godina. U protivnom, klinci odlaze sa po 18, 19 ili 20 u inostarnstvo nakon 3 dobre utakmice, klub za to dobije milion ili dva a on se kasnije proda za 15! Od tih milion evra klub generalno nema nista, a ode mu talentovan igrac. Dakle svako ko hoce da igra prvu ligu u bilo kom klubu mora da potpise ugovor do svoje 23 godine pa da se klubovi solidarisu i ne pustaju nikog van zemlje. Za manje pare mogu smo unutar nase lige da menjaju klubove. Ja mislim da bi to itekako pomoglo unapredjenju nase lige a mislim i da bi klubovi posle 5-6 godina dovoljno ojacali. Tu ne mislim samo na Zvezdu i Prtizan vec i na ostale.

Naravno ovaj predlog je sto bi narod rekao "sto je Muji milo..." i nije mozda realan ali i ranije su fudbaleri u pecalbu isli tek u svojoj 28 godini...

Pozdrav od ljubitelja fudbala

RubyRed

pre 10 godina

Jedna od retkih stvari u kojima se slažem sa ovim Stojadinovićem.
Ne treba da izmišljamo toplu vodu ili da se ugledamo na "truli zapad",
timovi u ruskoj Premijer ligi u prvih 11 od ove sezone mogu da imaju SEDMORICU stranaca, pritom možeš da ih imaš još koliko hoćeš, ali u startnih 11 maksimalno može da bude 11. E, sad druga je stvar što je čak u na "divljem istoku" uglavnom kako-tako rešena vlasnička struktura klubova, a samim tim je i povećan kvalitet lige. Nisu dovoljne samo pare za kvalitet, jer šta bi im vredelo da imaju para koliko hoće a da mogu da angažuju samo tri stranca. Da se razumemo, ruski, ukrajinski fudbal digli su na zavidan nivo prebogati tajkuni, ali i kvalitetni stranci, a ne nikako domaći igrači. Da se oslanjaju samo na ruske ili ukrajinske igrače, nalazili bi se tamo gde su već bili pre 20 godina.

zoran

pre 10 godina

Nisam protiv stranih igraca, daleko od toga, ali mislim da sami mozemo uraditi jos jako, jako mnogo na unapredjenju fudbala kod nas. Imamo mi masu talentovane dece, ali nemamo struchni rad. Sport je postao nauka. Trening zahteva jako mnogo znanja od strane osobe koja ga vodi. Nisu Nemci nad-ljudi...ili Englezi. Ne, ali trening je na daleko vishem nivou, jer imaju struchnjake. Da se razumemo, bez savrshene fizichke spremnosti ne postoji klasan fudbaler. Na tom polju svaki, ali svaki nash igrac pada.
Pogledajte Gigsa. chovek ima 39 godina i igra najajacu ligu na svetu bez bilo kakvih problema. Nije to palo sa neba, vec iza stoji ekstremno struchan rad i sportski zivot. Gigs vezba yogu ceo zivot i kaze da mu to ekstremno mnogo pomaze da bude u ovom stanju. Partizan uveo par chasova yoge , njegovi fudbaleri ismejavali instruktora. To je ta "mala" razlika u glavi jednog naroda u odnosu na drugi.
Nas fudbaler, tek kada izadje van Srbije, pochinje da slusha i ozbiljnije radi. Nema izbora.
Na prvom mestu struchnost, nauka...sve ostalo ce doci kao posledica toga.

tucko92

pre 10 godina

Ko vam kriv sto nemate skolu. Nikako vise od 3 stranca!!! Prvi obezbedite egzistenciju nasih dobrih igraca a ne nekakvim strancima koji dodji iz ostatka sveta.

Aco

pre 10 godina

Nemamo pare za dobre strance. Treba dati šansu omladincima. Da smo čuvali svoje talente, imali bismo Djuricica, Cosica, V. Savića, Jankovića, Simića. Najbolji stranac je bio Evandro, al nismo mogli da ga plaćamo, pa je otšao bez obeštećenja. Kadu je dobar stranac, a može da dobije i državljanstvo. Nadam se da ćemo dovesti Ninkovića i Lukovića (za njega je malo verovatno da se vrati).

srecko

pre 10 godina

niko nemoze da porekne da partizan ima najbolju omladinsku skolu a bilo je na hiljade onih koji su svaljivali drvlje i kamenje sto je prodat nastasic iako je sigurno da je ostao nebi jos dugo postao ovakav igrac kao sad. ukinuti sve zabrane neka klinci i sa sesnaest idu gde hoce ali samo sa regularnim ugovorima i obestecenjima a omoguciti dovodjenje igraca koliko hoces samo ako imas da ih platis i redovno izmirujes obaveze.stabi bio jedan nas derbi u kome bi na obe strane bilo po sedam osam prosecnih igraca znam da za vrhunske niko nema para pa to bi bila utakmica a ne ovi manekeni sto sada igraju za po desetak iljada evra mesecno plate a nemaju veze.ali to bi motralo i da podigne cenu ulaznice i onda nebi mogli na pojedine sektore stadiona da pustaju po desetak iljada zadzabe.na utakmice bi dolazili oni koji vole fudbal i hoce da kupe kartu a ne rulja koja samo pravi probleme klubovima.podrzavam predlog stojadinovica iako sam navijac partizana.samo kvantitet dize i kvalitet

uefa

pre 10 godina

Losmi,

Lupi covek i ostade ziv.Koji zakon ce da zabrani igracu da ide. Pravila donela UEFA. Sa igracem mladjim od 18 godina mozes da zakljucis profesionalni ugovor na max tri godine.Posle toga moze da ide ako se ne odluci za novi ugovor sa klubom.Zasto nam deca odlaze.Odlaze jer nece da potpisu profesionalni ugovor sa maticnim klubom..To je njihovo pravo.Pa tako odose Sulejmani, Nastasic, Cosic, Djuricic i jos mnogo drugih

Mile

pre 10 godina

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.
(student_iz_parka, 25. april 2013 12:40)

Ahahahaaa Srbin iz Rumunije ahahhhaaa....

samo stranci srbiju spasavaju

pre 10 godina

A da dovedemo možda stranca na mesto sportskog direktora i predsednika kluba. Ovde je i hrvatski bravar uspešniji od srpskog akademika.

Figo

pre 10 godina

Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima.“
Pa,kako to da su DRUGI,ako boljih NEMA??!!Boze,Boze...malo,malo pa me iznenade ovi iz Zvezdane!!
(grobar.prijepolje, 25. april 2013 10:55)
Ajde ne lupaj gluposti. Mislio je da nema boljih koje bi mogao da realno dovede. Nije realno da dovede bilo koga iz Partizana ili recimo Oumarua iz Vose. A kod ostalih klubova nema nekih potencijala osim kod Napretka mladi Gavric i Janicic. A i ove mlade sto dovode iz ostalih klubova tipa Borca, Rad, Sloboda i sl, dovode za neku sicu i to na neke rate a ne daj Boze uz kolike procente od prodaje bivsem klubu. To je glupo. A i plus sto postoji rizik da li ce od tih fudbalera da se razviju pravi igraci. Kad se samo setim igraca koje su dovodili pa su propali i nisu ni dobili sansu. Da sam na njegovom mestu, prodao bih Lazovica i na njegovo mesto doveo Gavrica iz Napretka. Prodaj Lazovica za neki milion i dovedi Gavrica za mnogo manje. Momak ima 19-20 god i vec je igrac bolji od Lazovica. I brzi i bolji dribler i jaci fizicki i nije zenica nego muski igra. Trazi ga Vitese, mozdda ima i neki predugovor potpisan sa njima. Njima je dobar a kod nas niko ni da ga se seti. Bice kao onaj klinac koji je otisao u Porto ili kao mnogi ostali sto odose a kod nas niko da ga vidi. Najgore je sto ga neko mozda i vidi ali mi nemamo strucne ljude i skaute koji bi prepoznali potencijalni kvalitet.

stručnjak za "Ne ljuti se čoveče", postoji li i to'

pre 10 godina

"...Valjda ima jos neki strucan covek u Srbiji sa nekim idejama,..."
(Marko, 25. april 2013 13:40)

Kad čujem "fudbalski STRUČNJAK", zapitam se kako bi onda trebalo nazvati hirurge koji vrše složene zahvate ili inženjere koji rade na izradi najsloženijih projekata u raznim disciplinama i slične?

Pep

pre 10 godina

Konacno nesto pametno i ti da kazes.
To pravilo o ogranicenju broja stranaca na 3 je takva glupost da je to za anale. Pa svi evropski timovi su puni stranaca, ali ko ce nesto da pametuje, ako nece Srbin. Kao da smo mi Brazilci pa nam ne trebaju stranci. Bas me zanima sta bi Barselona bila bez Mesija i Alvesa ili Real bez Ronalda, Kedire, Ozila, Di Marije, Marsela, ili Bajern bez Dantea, Martineza, Alabe, Riberija, Robena.
Isto tako se jasno videli i kod nas koliki su kvalitet recimo Partizanu doneli Moreira, Zuka, Jovetic, Kleo, Tejgo, Kamara, Dijara. Pa taj Dijara je postao najbolji strelac nase lige od raspada SCG.
To smanjenje broja stranaca bi imalo logike da se uvede da klub ne sme da proda igraca u inostanstvo pre recimo 22. godine, a ovako to je samo jos jedan stepenik nize za nas fudbal.

Kokos

pre 10 godina

A ko će da vam plaća te strance? Vučić od narodnih para, pa neka obični građani crkavaju od gladi. Treba dovesti strance u Zvezdu, a svoje talente ste oćerali iz kluba. Bravo za Stojadinovića, bravo za Džajića, bravo za Čovića... Imate program nema šta.

Shearer

pre 10 godina

Možete da se zalažete i za 10 stranaca ali je bitan kvalitet. Dovedite 3 kvalitetna stranca i videćete da povećanje broja nije potrebno. Eto, Partizan neka pored Ivanova dovede još igrača sličnog kvaliteta kao Kamara i treći neka bude Kleo, dal bi tad bili nezadovoljni sa stranim fudbalerima? Mislim da je to samo želja da se na brz način dođe do novca od strane menadžera. Potrebno je da se uvede pravilo da makar 5-orica fudbalera poniklih u matičnom klubu moraju da budu u prvih 11 igrača pa bi tako i uticaj raznoraznih menadžera i ostalih nefudbalskih struktura bio smanjen.

Iz supljeg u prazno..

pre 10 godina

samo na ruske ili ukrajinske igrače, nalazili bi se tamo gde su već bili pre 20 godina.
(RubyRed, 25. april 2013 14:47)

To jeste tacno, ali nemoj da zaboravis da je bas kupovina tih stranaca na kilo i dovela Zvezdu ovde gde se nalazi... Najveci problem sa njima je taj da oni ne oprastaju dugove i ne igraju na dodjem ti... E sad, druga je stvar ako ovaj hoce da pretvori Zvezdu u usputnu stanicu i da sebi pravi posao i valja igrace, sto je ocigledno njegov plan i bio cim se prihvatio posla kao satro bez nadoknade... I jedino pitanje je tu da li ce ti igraci, i koliko donositi para Zvezdi, jer ako je to da bi on imao bolju prodju za prodaju igraca, onda se konkretno Zvezdi nista ne menja, jer ona i danas tako funkcionise... S tim sto nece da je cerupa pet menadzera, nego ce on biti neprikosnoven...

Marko

pre 10 godina

Ja se slazem da je tri stranca na terenu mozda malo, ali ljudi ko je ovaj lik, do juce bio menadzer igraca, a danas nema dana da covek nema neki predlog o promenama u srpskom fudbalu. Pa kao da su svi njega samo cekali da se pojavi i da nas sve spase. Valjda ima jos neki strucan covek u Srbiji sa nekim idejama, pa opet ne citamo svaki dan o ne znam ni ja kojoj po redu inicijativi za promene ovog coveka.

Coco Bill

pre 10 godina

Bravo.Stojadinovicu ! Zivim za dan kada cu u prvoj postavi Partizana videti 11 stranaca.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (J.D.Aleksandar, 25. april 2013 11:43)

Dragi moj Aleksandre što Partizan ne zadrža recimo, ovaj tim Raća Petrović, Jovetić, Smajić, Savić, Nastasić, Simon Vukčević, Sulejmani, Antonijo Rukavina, Zoran Tošić, Ivan Obradović, Zvonimir Vukić, e sad, što ti reče, mogu i stranci recimo Kleo, Ivan Ivanov, Diara, Medo Kamara, i uz neke sadašnje igrače i sa trenerom, recimo kao, što je Đukić, šta misliš gde bi onda bio Partizan ?! i što je još važnije da li bi ipak nešta više mogao da učini i u Evropi ?!

Baja

pre 10 godina

Mene je licno sramota poteza ovog coveka,koji se izjasnjava za Zvezdasa.Robert Prosinecki je radio sjajan posao kada je Adzic otisao.Sportski direktor je kranje nebitna funkcija u fudbalu,koja funkcionise po principu,trener kaze koja pozicija mu treba,a direktor dovodi koga on hoce,i za koga on misli da je najbolji.Onda on dovede nekoga ko se uopste ne uklapa u tim,i dalji proces ne vodi nigde.Trener sam treba da bira igrace,i dovodi ih,naravno u skladu sa finansijama klub,u koje mora biti upucen.A da se ja pitam,ja bih zabranio dovodjenje ne 3,nego bih ogranicio na 1,a uveo bih zakon da ne mogu nasi igraci pre 21 van zemlje.Tada nam stranci ne bi trebali,imali bi domace igrace,visokog kvaliteta.Samo svi su slepi da to vide,vise im odgovara da trguju decom,zgrcu novac,trpaju sebi u dzep,unistavaju fudbal i to je sve!

dzukis

pre 10 godina

Pa ti dovedi koliko hoces stranaca za evropu, tamo nema nikakvih ogranicenja, jedino ogranicenje je da utakmicu ne mogu da pocnu vise od tri stranaca, a u timu mozes da ih drzis koliko hoces, nije mi jasno sto se bunis:))))

toti

pre 10 godina

@srdjan a sta ti imas protiv Crnogoraca pa da partizanu nije bio Savic i oni bi bili u dugovima do guse jer je prodat za 11 miliona a Jovetic kao bio los? Pa ni Vesovic u zvezdi nije los pa seti se samo Purovica koji je kidao a da ne pricam o davnijim vremenima o Savicevicu i Mijatovicu!!!

smesan klubic uvek bio

pre 10 godina

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.
(student_iz_parka, 25. april 2013 12:40)


refik sabanadzovic,srbin iz 'bosne'?
mozda mu je keva iz cacka :)

ipak srbi kazu da su iz republike srpske,a ne iz bosne,patriJoto!!

Sale

pre 10 godina

Nije broj bitan.. bitan je kvalitet! A mi za to nemamo para. E sada brojka od 3-5 je sasvim ok.. jer se pažljivije biraju. Igrao sam košarku za male pare.. sve srednje zemlje dovode strance, ali kvalitet ništa bolji od onih sto ih vec imaju.

smesan klubic

pre 10 godina

i kad se nebo otvorilo imali ste 4 nasa i 7 stranaca(sto bosanca,sto rumuna,hrvata,slovenaca...)

samo vi nastavite sa bratstvom,
ovog puta sa nesvrstanima:)

grobar.prijepolje

pre 10 godina

"Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima.“
Pa,kako to da su DRUGI,ako boljih NEMA??!!Boze,Boze...malo,malo pa me iznenade ovi iz Zvezdane!!

VlaD

pre 10 godina

"Evropska Zvezda"!? Opet? Dokle? 15 godina pricaju o Evropi, a ne mogu ni u Srbiji nista da urade. Znaci opet ce neko da zagrabi pare pod opravdanjem Evropske Zvezde. Tuzno..

dzozey

pre 10 godina

E tako se brani srpski fudbal :P...odmah znam komentare zvezdasa da je neko iz Partizana ovo izjavio. Ejjj, Zvezda i Evropa...da je 1.April pa da razumem, a ovako mi nista nije jasno.

figuar

pre 10 godina

Ne mozes da napravis ni evropsku Zvezdu sa dugom od skoro 50 miliona eura.gledaj prvo to da saniras,pa posle pricaj o broju stranaca.hahahhahahahhaha covek je apsolutno zalutao u ovaj sport

tucko92

pre 10 godina

Ko vam kriv sto nemate skolu. Nikako vise od 3 stranca!!! Prvi obezbedite egzistenciju nasih dobrih igraca a ne nekakvim strancima koji dodji iz ostatka sveta.

Iha

pre 10 godina

Ma jok mi imamo toliko talenata u Srbiji koji jedva cekaju da zablistajau u Toaletovoj Super Ligi. Zato niko ne bezi sa ovih prostora.

Salu na stranu vreme je da Tole ode vec jednom. Mnogo glupo pravilo sa tih 3 stranaca. Ako mozemo da udjemo u LS ili LE sa 8 stranaca odma bi prihvatio nego da ispadnem u Julu sa 11 nasih talenata. Ko ima talenata taj ce da uspe i do prvog tima.

Mislim da je u interesu svih klubova da se to pravilo promeni. Nek igraju najbolji!

Mik

pre 10 godina

Verovatno je sve to tačno, ali Stojadinović je pre svega menadžer koji ima svoje interese i dovodiće svoje igrače. Ne treba imati iluzija u tom pravcu sve dok je Zvezda svačija i ničija.

DaSa

pre 10 godina

Sta sad bi? Pa ta ista CZ je pre nekoliko godina trazila smanjenje broja stranaca u nasim klubovima, navijaci i uprava CZ su stalno prebrojavali Partizanove strance.

Nemanja

pre 10 godina

Ta priča da nema dobrih mladih fudbalera - ne pije vodu.

Zar nekadašnja prva postava Crvene Zvezde nije bila sastavljena od skoro svih domaćih igrača tzv. "Zvezdine dece", pa su igrali Evropu, osvojili ligu? Stojković, Basta, Luković, Janković, Mladenović, Pantelić, Žigić...

Shearer

pre 10 godina

Možete da se zalažete i za 10 stranaca ali je bitan kvalitet. Dovedite 3 kvalitetna stranca i videćete da povećanje broja nije potrebno. Eto, Partizan neka pored Ivanova dovede još igrača sličnog kvaliteta kao Kamara i treći neka bude Kleo, dal bi tad bili nezadovoljni sa stranim fudbalerima? Mislim da je to samo želja da se na brz način dođe do novca od strane menadžera. Potrebno je da se uvede pravilo da makar 5-orica fudbalera poniklih u matičnom klubu moraju da budu u prvih 11 igrača pa bi tako i uticaj raznoraznih menadžera i ostalih nefudbalskih struktura bio smanjen.

C HTC H

pre 10 godina

duzni preko 50 mil a pricaju o strancima koji treba da dodju,sa tolikim dugom treba da radi katanac...a tamo izgleda cvetaju ruze (VASA, 25. april 2013 12:09) Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.

crni_redstar

pre 10 godina

@smesan klubic,kad se nebo otvorilo postavili smo granicu izmedju vaseg smesnog klubica i nas evropskih i svetskih sampiona...boli i posle 2 decenije ta cinjenica,a bolece i tvoje unuke!

urk387

pre 10 godina

@homogen, naravno veca ulaganja u omladinsku skolu, ali to daje rezultate tek za desetak godina, a do tada treba igrati fudbal. Drugo, to su mnogo velika ulaganja za koja nemamo pare.

Srdjan

pre 10 godina

Nije tacno da su 3 stranca malo za Evropu.
Sasvim dovoljno, ali je problem sto u nasim najvecim klubovima igra dosta fudbalera iz jedne male nama susedne zemlje, koji u Srbiji imaju sva moguca prava.
Njihovi menadzeri ih dovode u Srbiju, dobijaju nasa drzavljanstva i zauzimaju mesta nasoj talentovanoj deci ...

Aco

pre 10 godina

Nemamo pare za dobre strance. Treba dati šansu omladincima. Da smo čuvali svoje talente, imali bismo Djuricica, Cosica, V. Savića, Jankovića, Simića. Najbolji stranac je bio Evandro, al nismo mogli da ga plaćamo, pa je otšao bez obeštećenja. Kadu je dobar stranac, a može da dobije i državljanstvo. Nadam se da ćemo dovesti Ninkovića i Lukovića (za njega je malo verovatno da se vrati).

Mile

pre 10 godina

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.
(student_iz_parka, 25. april 2013 12:40)

Ahahahaaa Srbin iz Rumunije ahahhhaaa....

samo kažem

pre 10 godina

Na žalost u pravu je. Nekada si mogao i da pokoriš Evropu bez ijednog stranca, danas bez njih ne možeš da mrdneš; Mnoštvo je stranaca kod nas dokazalo kako se kvasi dres kluba za koji možda do juče nisi ni čuo, za razliku od naših sa frizuricama.
I biće tako sve dok je našim klincima jedino u glavi kako da sa 15-16 godina spiče u inostranstvo i "uzmu lovu" i dok sa njima rade menadžeri umesto školovanih trenera.

dzukis

pre 10 godina

Pa ti dovedi koliko hoces stranaca za evropu, tamo nema nikakvih ogranicenja, jedino ogranicenje je da utakmicu ne mogu da pocnu vise od tri stranaca, a u timu mozes da ih drzis koliko hoces, nije mi jasno sto se bunis:))))

Real(NI)

pre 10 godina

Bice da je po sredi nesto drugo. Prvo, mnogo je teze napraviti skolu i dobar skauting dece u Srbiji i regionu. Drugo, tu je Partizan vec daleko odmakao i na rezultate bi moralo da se pripoceka. Opet, to je jedini ispravan put i nacin da se kompletno kontrolise situacija. Stranci moraju da donose kvalitet koga nema, na primer ako se u nekoj generaciji ne stvori dobar centarfor ili plejmeker. Ipak, ono trece je za ovog menadzera i veliku vecinu u upravi CZ (ali i u svim drugim klubovima) - najvaznije. A to je da se pronadje solidan stranac, sto nije tesko (puna Juzna Amerika i Afrika), proglasi Maestom, Carobnjakom i sl. i onda debelo zaradi. Po pravilu, ti igraci su do tada zaradjivali najvise par hiljada evra mesecno i u CZ (ili drugom klubu, svejedno) udesetostrucili bi svoje zarade. Da li bas sve ide njima, bas kao i da li sve od obestecenja da li pripada samo klubu iz koga dolaze?
Ako neko misli da su Stojadinovic i slicni tako veliki genijalci i od par hiljada evra ocas mogu da naprave milione, zasto ne rade za najvece klubove Evrope cija skauting mreza je velika i mocna a "promakli" su joj tamo neki Evandri i slicni. Inace, raspitajte se gde taj covek sada igra i za koju platu i sve ce vam biti jasno.
U nasem fudbalu bice tako dokle god se igra na niske strasti (ostrascenost navijaca), a u upravama ili senci sede politicki kadrovi i biznismeni sumnjive proslosti. Nema tu mesta za profesionalce i ozbiljan rad.

eliot_ness

pre 10 godina

Naravno Stojadinovicu,
Ja sam i za vladu Japanaca i Nemaca , naravno Japanki i Nemica , jer mi smo nebeski narod , ne desava se nama ovo slucajno ....

U fudbalu se rezultati vide , a politici je laganje i foliranje za parice ..

ikikvo

pre 10 godina

i kad se nebo otvorilo imali ste 4 nasa i 7 stranaca(sto bosanca,sto rumuna,hrvata,slovenaca...)

samo vi nastavite sa bratstvom,
ovog puta sa nesvrstanima:)
(smesan klubic, 25. april 2013 10:57)

Najbolji sastav partizana svih vremena:
Omerovic-Jusufi,Djiu,Liu,Sadriu-Nadj,Murici,Duljaj,Batrovic-Vokri,Prekazi

Labud

pre 10 godina

Navijam za Partizan, i sada sam zaista ljubomoran sto Zvezda ima sportskog direktora koji zna sta treba da se radi. Naime, sada kad je Tumba otisao, nadam se da ce doci neko i u Partizan sa tim razmisljanjem a ne samo sa forsiranjem 'nase dece' i 'vojnika Partizana' jer to nije dovoljno ni za pobedu u LE. Stranci su u proteklih 10 godina podigli kvalitet u Srbiji. - Mateus, Zenga, West, Emeghara, Kastiljo, Gaj, Moreira, Kleo, Dijara, Zuka, Abu, Adjuru, Kadu, Tijago, Odita i tako dalje i tako dalje. Bravo za Stojadinovica.

PatriJote

pre 10 godina

Ne kapiram,neki kazu ovde da bi pre igrali sa skoro celim timom stranaca evropu pre nego da ispadnu sa nasih 11 igraca i kako stranci ginu mnogo vise nego nasi,i to je u redu,svacije misljenje se postuje,ali ne mogu da se ne setim kako je bilo po 500 komentara kada je Kleo trebao da igra za reprezentaciju tipa bolje da smo jadni al da igraju samo nasi,kakav crni stranac i slicno...

Slozene vrleti ekonomije

pre 10 godina

duzni preko 50 mil a pricaju o strancima koji treba da dodju,sa tolikim dugom treba da radi katanac...a tamo izgleda cvetaju ruze (VASA, 25. april 2013 12:09) Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.
 (C HTC H, 25. april 2013 13:00)

Pisano je vec hiljadu puta, ali ajde ne mrzi me da prosvetljujem narodne mase.
Real duguje 400 miliona = mesecna rata milion evra uz mesecnu zaradu od dva miliona evra. Zvezda duguje 40 miliona evra, nije bitno kolika je rata posto je mesecna zarada nula.
A i Real duguje bankama, Zvezda igracima.

Inace razlika izmedju bogatih i siromasnih je u mozgu koji jedni imaju.

king

pre 10 godina

Evo ja stvarno podrzavam nase klince i najvise bih voleo da se tim sastoji od 11 igraca, koji su svi ponikli u Zvezdi. Ali je realnost drugacija. Pogledajte samo koliko je Dauda unapredio igru. Danas se bez stranaca ne moze. Nije kao nekad. Pa Inter 2010. osvoji Ligu Sampiona, a koliko je tada Italijana bilo u njihovim redovima? Ukoliko zelimo da nasi klubovi budu koliko-toliko evropski, moramo dovoditi strane fudbalere i strucnjake. Mislim da je Stojadinovic na pravom putu.

Kokos

pre 10 godina

A ko će da vam plaća te strance? Vučić od narodnih para, pa neka obični građani crkavaju od gladi. Treba dovesti strance u Zvezdu, a svoje talente ste oćerali iz kluba. Bravo za Stojadinovića, bravo za Džajića, bravo za Čovića... Imate program nema šta.

xxx

pre 10 godina

u pravu je, i u kosarci nasi klubovi imaju po 5,6 stranaca a ipak smo kosarkaska nacija za razliku od fudbala...ako nista drugo stranci bar pruzaju maksimum na terenu i nije im nista servirano na tacni za razliku od mnogih tatinih sinova koji se provlace kroz nase klubove i primaju nista manju platu od stranaca...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Super su mi te priče o našim "telentima". Oni možda imaju potencijal, dobri su u mlađim kategorijama, ali mentalitet našeg naroda da se sve može bez rada im ne dozvoljava da rade još više kada je najpotrebnije, a onda nestanu u seniorskom fudbalu. Takvi smo, imamo taj lenji neradnički gen. Zato nam i jeste ovako kako je. Nisu nam drugi krivi što smo siromašni, jednostavno smo neradnička nacija, nema tu puno mudrovanja.

student_iz_parka

pre 10 godina

@ smesan klubic

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.

x

pre 10 godina

Realno.
Vecina stranaca su se duze zadrzali u timovima nego klinci iz mladjih kategorija.
Koliko god mi furali tu pricu da treba gurati klince...toliko ce nam ti isti klinci zabijati noz u ledja zzbog para.

Baja

pre 10 godina

Mene je licno sramota poteza ovog coveka,koji se izjasnjava za Zvezdasa.Robert Prosinecki je radio sjajan posao kada je Adzic otisao.Sportski direktor je kranje nebitna funkcija u fudbalu,koja funkcionise po principu,trener kaze koja pozicija mu treba,a direktor dovodi koga on hoce,i za koga on misli da je najbolji.Onda on dovede nekoga ko se uopste ne uklapa u tim,i dalji proces ne vodi nigde.Trener sam treba da bira igrace,i dovodi ih,naravno u skladu sa finansijama klub,u koje mora biti upucen.A da se ja pitam,ja bih zabranio dovodjenje ne 3,nego bih ogranicio na 1,a uveo bih zakon da ne mogu nasi igraci pre 21 van zemlje.Tada nam stranci ne bi trebali,imali bi domace igrace,visokog kvaliteta.Samo svi su slepi da to vide,vise im odgovara da trguju decom,zgrcu novac,trpaju sebi u dzep,unistavaju fudbal i to je sve!

maximus minus

pre 10 godina

To pravilo za samo tri stranca je uvedeno samo zbog domacih menadjera da bi prisilili Partizan, Zvezdu, Vojvodinu da kupuju domace igrace za nerealne transfere. Uz demagogiju da treba dati sansu "nasoj deci". Kao da imamo samo jednu - Super Ligu. Fudbal se igra i u Prvoj Ligi, Srpskim Ligama, Zoni... I te lige ljudi gledaju.

Humanoid

pre 10 godina

ne bi bilo da ne unistavate talentovane klince koji nemaju da plate da igraju..ovo se odnosi na celokupni srpski fudbal!!
(repstu9, 25. april 2013 11:01)

Jedino što naši klinci od talenta imaju, je onaj za okupljanje menadžera oko sebe još u školskoj dobi.

zevs

pre 10 godina

Dok je bila granica za odlazak u inostranstvo sa 28 godina, mogao je da se stvori dobar tim, a sada cim se neki talenat pojavi sa 20 ode preko. Pa tako nemoze nikada da se formira dobar tim pa samim tim nikada nema ni uspeha u Evropi. Sa starosnom granicom imaju sansu i manje bogati timovi u Evropi ali izgleda je neko dobio sitno da bi bogati evropski klubovi bili jos bogatiji.

Losmi

pre 10 godina

Ja bih samo nesto generalno da napomenem. To verovatno nije moguca opcija, ali po meni bi trebalo usvojiti zakon u fudbalu, da fudbaleri ne mogu da odu u inostranstvo pre svoje 23 godine. I to je generalno malo ali bar bi bio neki pocetak. Pre 23 godine moze da ide samo ako je neko spreman da plati (10 miliona evra za njega). U tom slucaju neka ide, taj klub iz koga ide ce bar moci da se sanira i pokrije troskove narednih 2-3 godina. U protivnom, klinci odlaze sa po 18, 19 ili 20 u inostarnstvo nakon 3 dobre utakmice, klub za to dobije milion ili dva a on se kasnije proda za 15! Od tih milion evra klub generalno nema nista, a ode mu talentovan igrac. Dakle svako ko hoce da igra prvu ligu u bilo kom klubu mora da potpise ugovor do svoje 23 godine pa da se klubovi solidarisu i ne pustaju nikog van zemlje. Za manje pare mogu smo unutar nase lige da menjaju klubove. Ja mislim da bi to itekako pomoglo unapredjenju nase lige a mislim i da bi klubovi posle 5-6 godina dovoljno ojacali. Tu ne mislim samo na Zvezdu i Prtizan vec i na ostale.

Naravno ovaj predlog je sto bi narod rekao "sto je Muji milo..." i nije mozda realan ali i ranije su fudbaleri u pecalbu isli tek u svojoj 28 godini...

Pozdrav od ljubitelja fudbala

Sale

pre 10 godina

Nije broj bitan.. bitan je kvalitet! A mi za to nemamo para. E sada brojka od 3-5 je sasvim ok.. jer se pažljivije biraju. Igrao sam košarku za male pare.. sve srednje zemlje dovode strance, ali kvalitet ništa bolji od onih sto ih vec imaju.

Sergej

pre 10 godina

Mora tako,3 stranca je ocajna ideja.Moramo da budemo realni gde je nas fudbal,40ta zemlja sveta ogranicava na 3 strana fudbalera,smesno!Izjednacavanje lige bi se izvelo na pogresan nacin,Zvezda i Partizan bi se oborili na nivo ostalih,umesto da ostali dizu svoju vrednost.Luka nije kvalitet za Partizan,kao ni Cava ni Kasalica Zvezdin,ali smo morali da ih kupimo zbog pasosa.Sa vise stranaca,mladi igraci iz vecitih bi igrali u superligasima na pozajmicama u vecem broju i to bi momentalno podiglo kvalitet i tih timova,opste dobro.

portista servio

pre 10 godina

odavno je proslo vreme kada su male zemlje mogle da sebi priuste da forsiraju domace igrace, jednostavno zato sto oni vrlo rano odlaze u vece lige. najuspesnija mala zemlja u tom pogledu je portugal, a njihov vodeci tim ove sezone uglavnom igra bez i jednog jedinog portugalca. tako je to kad portugalski fudbaleri igraju svud redom. srbija ce morati da prihvati da je to jedini put napred za srpske klubove. ulaganje u omladinu je dobro, ali srpska liga nikad nece moci da zadrzi najbolje mlade fudbalere. doduse, vise stranaca bi ligu ucinilo jacom i mozda atraktivnijom i za mlade srpske igrace.

Zmaj

pre 10 godina

imacemo uspeh onog trenutka kad ne budemo delili igrace na nase i njihove,na domace i strane,nego na one koji znaju i one koji ne znaju fudbal,poz

toti

pre 10 godina

@srdjan a sta ti imas protiv Crnogoraca pa da partizanu nije bio Savic i oni bi bili u dugovima do guse jer je prodat za 11 miliona a Jovetic kao bio los? Pa ni Vesovic u zvezdi nije los pa seti se samo Purovica koji je kidao a da ne pricam o davnijim vremenima o Savicevicu i Mijatovicu!!!

Magelan

pre 10 godina

U pravu je Stojadinovic.Dosta bre sa velicanjem nasih klinaca.Kada smo poslednji put bili na SP u kategorijama U 17,19.Da li neko zna kada je Cile bio.Kada smo poslednji put igrali neko finale u mladjim kategorijama. Vec par sezona nas nema na EP. Dosta bre sa teroijom da je nasa fudbalska skola najbolja posle Ajaxove.Ko nam uci tu decu??.Izadje pojedan ili dva klinca. Odose nam deca u inostranstvo jer klubovi nisu mogli da ih zadrze.Sulejmani, Nastasic, Cosic, Djuricic su bili slobodni igraci.Roditelji nezajazljivi.Kroz svoju decu hoce i svoj status da naprave. Ima i te kako jeftinih igraca iz Afrike.Primer rumuna, Rusa,ceha.Ne moraju kod nas istrosene i ispusene zvezde da dolaze. U jednoj ekipi ne mora svi da misle.Dva ideologa igre a ostali radnici

Sale@

pre 10 godina

Zvezda je po sadašnjoj perspektivi 91-ve, uzela evropsku titulu sa 'pola' stranaca u timu...
Besmisleni su komentari o 'domaćoj radinosti', jer niti je Srbija toliko velika i brojna, niti se zakonom ekonomije može danas ozbiljnijim timovima parirati u Evropi sa iskljucivo domaćim igračima. Plus što nismo baš toliki imbecili, da bi se gadili dobrog stranog igrača.
Gledajući polufinala LŠ, čovek ukapira da je Evropa svojim sistemom gotovo zabarakadirala titulu u LŠ za tzv. istočnoevropske timove. Depresivno je kad shvatite da Zvezda, Steaua i sl. neće više nikad biti prvaci Evrope, a da će se 7 ili 8 timova iz tri 'glavne' države Evrope, smenjivati sa svojim timovima na prestolu.
Ako hoćemo sa šampionima trčati, moramo i šampione medju igračima imati - bilo da se oni zovu srpskim, afričkim, južnoameričkim ili azijskim imenima...

samo stranci srbiju spasavaju

pre 10 godina

A da dovedemo možda stranca na mesto sportskog direktora i predsednika kluba. Ovde je i hrvatski bravar uspešniji od srpskog akademika.

Bob Rock

pre 10 godina

Real dužan 400,000,00€ pa nikom ništa,to je razlika između bogataša i siromašnih.
(C HTC H, 25. april 2013 13:00)

Real proda 3 igraca i plati tih 400 miliona... Zvezdinim igracima bubrege da prodaju, ne bi mogli da namire 10% duga...

evropa

pre 10 godina

Nisam ni znao za ovo pravilo.. Pa nismo u SSSR-u da se ograničava broj stranaca. Više volim gledati klub u Evropi i sa 50% stranaca nego ovu odvratnu ligu sa domaćim igračima.. Fol se prave igrači.. Pa gde su te igračine koje je napravila domaća liga?

lekinac

pre 10 godina

Vidim mnogima su ovde puna usta nase dece,i da trebamo da igramo maltene sa omladincima,bitno je da su nasa deca a nije bitno da klub ima rezultat.Evo ja kao Zvezdas dizem obe ruke za povecanje broja stranaca jer drugacije necemo imati rezultat.Covek je lepo rekao,tesko da se u nasoj ligi mogu naci bolji igraci nego sto su sada u Zvezdi i Partizanu a vidimo da to nije kvalitet da se napravi nesto u Evropi,moze da se povremeno pojavi neko ko zasluzuje paznju i to Zvezda i Partizan pokupe ali to nije to,primeri su Mladenovic,Kasalica,Mikic,Maksimovic,Pauljevic,Luka,Kojic itd. koji su dosli iz nasih klubova i ne vidim da su doneli neki kvalitet,makar za Evropu to nije to,a to treba da bude prioritet klubovima,sto se omladinaca tice daj Boze da se svake godine izbaci 1,2 igraca za prvi tim i mozemo da pevamo,pa ko je lud da kupuje stranca ako imas u najmanju ruku isti kvalitet kuci,ali sustina je da mi nemamo kvalitet.Najbolji primer nam je Apoel,ljudi su doveli 15 stranaca ne preterano skupih i dosli do 1/4 LS,i zato ja podrzavam ovo sto prica Stojadinovic jer je covek u pravu,a sto se menadzerisanja tice,sam Stojadinovic je rekao da ce svoj rad da naplati kada klub uvede u LS,i ja i to podrzavam i cisto sumnjam da bi i jedan navijac Zvezde pominjao da je neko njegov igrac ako bi napravio rezultat.Zakljucak je,da ako hocemo nesto da napravimo u Evropi moramo da povecamo broj stranaca.

Marko

pre 10 godina

Ja se slazem da je tri stranca na terenu mozda malo, ali ljudi ko je ovaj lik, do juce bio menadzer igraca, a danas nema dana da covek nema neki predlog o promenama u srpskom fudbalu. Pa kao da su svi njega samo cekali da se pojavi i da nas sve spase. Valjda ima jos neki strucan covek u Srbiji sa nekim idejama, pa opet ne citamo svaki dan o ne znam ni ja kojoj po redu inicijativi za promene ovog coveka.

Coco Bill

pre 10 godina

Bravo.Stojadinovicu ! Zivim za dan kada cu u prvoj postavi Partizana videti 11 stranaca.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (J.D.Aleksandar, 25. april 2013 11:43)

Dragi moj Aleksandre što Partizan ne zadrža recimo, ovaj tim Raća Petrović, Jovetić, Smajić, Savić, Nastasić, Simon Vukčević, Sulejmani, Antonijo Rukavina, Zoran Tošić, Ivan Obradović, Zvonimir Vukić, e sad, što ti reče, mogu i stranci recimo Kleo, Ivan Ivanov, Diara, Medo Kamara, i uz neke sadašnje igrače i sa trenerom, recimo kao, što je Đukić, šta misliš gde bi onda bio Partizan ?! i što je još važnije da li bi ipak nešta više mogao da učini i u Evropi ?!

stručnjak za "Ne ljuti se čoveče", postoji li i to'

pre 10 godina

"...Valjda ima jos neki strucan covek u Srbiji sa nekim idejama,..."
(Marko, 25. april 2013 13:40)

Kad čujem "fudbalski STRUČNJAK", zapitam se kako bi onda trebalo nazvati hirurge koji vrše složene zahvate ili inženjere koji rade na izradi najsloženijih projekata u raznim disciplinama i slične?

Flynn

pre 10 godina

U pravu je covek. Stranci dolaze bukvalno trbuhom za kruhom a znaju fudbala i posteno se bore za taj novac koji je veliki i za nase pojmove, a za zemlje odakle doalze su jos vece. A nasi talentovani klinci rodjeni sa zlatnom kasikom u ustima ne misle svojom glavom, samo im menadzeri i roditelji sapucu na uvo da odu iz zemlje. Na kraju tako i bude, mladi odu preko, Partizanu i Zvezdi po propisima legne neki apsolutni minimalac za ulozeno u njih i onda na terenima JSL gledamo domaci skart koji ne moze nikud iz Srbije i dominaciju igraca poput Moreire, Zuke, Klea, Oumarua, Tejga, Li Adija, Kastilja, Daude itd.

zoran

pre 10 godina

Nisam protiv stranih igraca, daleko od toga, ali mislim da sami mozemo uraditi jos jako, jako mnogo na unapredjenju fudbala kod nas. Imamo mi masu talentovane dece, ali nemamo struchni rad. Sport je postao nauka. Trening zahteva jako mnogo znanja od strane osobe koja ga vodi. Nisu Nemci nad-ljudi...ili Englezi. Ne, ali trening je na daleko vishem nivou, jer imaju struchnjake. Da se razumemo, bez savrshene fizichke spremnosti ne postoji klasan fudbaler. Na tom polju svaki, ali svaki nash igrac pada.
Pogledajte Gigsa. chovek ima 39 godina i igra najajacu ligu na svetu bez bilo kakvih problema. Nije to palo sa neba, vec iza stoji ekstremno struchan rad i sportski zivot. Gigs vezba yogu ceo zivot i kaze da mu to ekstremno mnogo pomaze da bude u ovom stanju. Partizan uveo par chasova yoge , njegovi fudbaleri ismejavali instruktora. To je ta "mala" razlika u glavi jednog naroda u odnosu na drugi.
Nas fudbaler, tek kada izadje van Srbije, pochinje da slusha i ozbiljnije radi. Nema izbora.
Na prvom mestu struchnost, nauka...sve ostalo ce doci kao posledica toga.

trivun

pre 10 godina

Covek je 100% u pravu za strance.Nas fudbal i jeste propao zato sto igra onaj sto mora a ne onaj sto zna.To pocinje jos u petlicima,sve mamini i tatini sinovi.Da vidite kad ta deca idu na pripreme,nema auto ispod 10-15 hiljada da ih doveze.Pritom klub o kome pricam uopste nije u prvoj ligi.

prekoOkeanskeDelije

pre 10 godina

Naravno da bih voleo da čovek nije u pravu. Ali jeste i to treba otvoreno reći.
Inače nije samo problem u nedostatku talenta; svima je jasno da prostori koji su izrodili Piksija, Deja, Mijatovića, Stankovića, ali i sad Markeca, Nastasića, Ljajića i druge ne mogu preko noći da "presuše". Problem je u neravnopravnom položaju klubova naspram "talentovanih" klinaca, koji traže polu-milionske ugovore sa 15 godina. Problem je opšte rasulo u zemlji i nedostatak skrupula ponajviše menadžera ali i roditelja.
Elem, kad je već tako kako je, neka idu u Rubine ili Metaliste daleko im lepa zemlja; jer za cenu jednog naduvanog srpskog talenta mogu da se dovedu 2-3 izuzetno motivisana igrača iz Afrike ili Južne Amerike, koji će vredno prolivati znoj i neće obilaziti splavove.
Jer tek kad ponovo postane privilegija igrati u Zvezdi ili Vojvodini, tek onda će prestati ovo ucenjivanje od strane menadžera.

smesan klubic uvek bio

pre 10 godina

Zalosno je sto Srbina iz Rumunije i Srbe iz Bosne ti nazivas strancima. Ne mogu da razumem da je mrznja prema Zvezdi toliko velika da ti odbacujes sopstveni narod, pogotovo sto mnogo Srba iz Bosne, "Bosanaca", navija i za tvoj Partizan. I vi posle glumite neke velike patriote.
(student_iz_parka, 25. april 2013 12:40)


refik sabanadzovic,srbin iz 'bosne'?
mozda mu je keva iz cacka :)

ipak srbi kazu da su iz republike srpske,a ne iz bosne,patriJoto!!

Играле се Делије

pre 10 godina

Питате се како Звезда у дуговима 50м, а доводи странце. Е па за вашу информацију Гаридо нпр. има плату једнаку Звездиним омладинцима док 'Звездаши' и фудбалери из ЈСЛ који су дошли имају огромне и нереалне плате (за садашње Звездине услове).

RubyRed

pre 10 godina

Jedna od retkih stvari u kojima se slažem sa ovim Stojadinovićem.
Ne treba da izmišljamo toplu vodu ili da se ugledamo na "truli zapad",
timovi u ruskoj Premijer ligi u prvih 11 od ove sezone mogu da imaju SEDMORICU stranaca, pritom možeš da ih imaš još koliko hoćeš, ali u startnih 11 maksimalno može da bude 11. E, sad druga je stvar što je čak u na "divljem istoku" uglavnom kako-tako rešena vlasnička struktura klubova, a samim tim je i povećan kvalitet lige. Nisu dovoljne samo pare za kvalitet, jer šta bi im vredelo da imaju para koliko hoće a da mogu da angažuju samo tri stranca. Da se razumemo, ruski, ukrajinski fudbal digli su na zavidan nivo prebogati tajkuni, ali i kvalitetni stranci, a ne nikako domaći igrači. Da se oslanjaju samo na ruske ili ukrajinske igrače, nalazili bi se tamo gde su već bili pre 20 godina.

iijao!

pre 10 godina

To pravilo za samo tri stranca je uvedeno samo zbog domacih menadjera da bi prisilili Partizan, Zvezdu, Vojvodinu da kupuju domace igrace za nerealne transfere. Uz demagogiju da treba dati sansu "nasoj deci". Kao da imamo samo jednu - Super Ligu. Fudbal se igra i u Prvoj Ligi, Srpskim Ligama, Zoni... I te lige ljudi gledaju.
(maximus minus, 25. april 2013 13:20)

Čovek sve objasnio.

Pored toga, ako se gleda odnos plata-kvalitet, naši fudbaleri su preplaćeni, a uz to, mahom lenji i umišljeni.

uefa

pre 10 godina

Losmi,

Lupi covek i ostade ziv.Koji zakon ce da zabrani igracu da ide. Pravila donela UEFA. Sa igracem mladjim od 18 godina mozes da zakljucis profesionalni ugovor na max tri godine.Posle toga moze da ide ako se ne odluci za novi ugovor sa klubom.Zasto nam deca odlaze.Odlaze jer nece da potpisu profesionalni ugovor sa maticnim klubom..To je njihovo pravo.Pa tako odose Sulejmani, Nastasic, Cosic, Djuricic i jos mnogo drugih

srecko

pre 10 godina

niko nemoze da porekne da partizan ima najbolju omladinsku skolu a bilo je na hiljade onih koji su svaljivali drvlje i kamenje sto je prodat nastasic iako je sigurno da je ostao nebi jos dugo postao ovakav igrac kao sad. ukinuti sve zabrane neka klinci i sa sesnaest idu gde hoce ali samo sa regularnim ugovorima i obestecenjima a omoguciti dovodjenje igraca koliko hoces samo ako imas da ih platis i redovno izmirujes obaveze.stabi bio jedan nas derbi u kome bi na obe strane bilo po sedam osam prosecnih igraca znam da za vrhunske niko nema para pa to bi bila utakmica a ne ovi manekeni sto sada igraju za po desetak iljada evra mesecno plate a nemaju veze.ali to bi motralo i da podigne cenu ulaznice i onda nebi mogli na pojedine sektore stadiona da pustaju po desetak iljada zadzabe.na utakmice bi dolazili oni koji vole fudbal i hoce da kupe kartu a ne rulja koja samo pravi probleme klubovima.podrzavam predlog stojadinovica iako sam navijac partizana.samo kvantitet dize i kvalitet

Nemanja

pre 10 godina

Mislim da je ograničenje broja stranaca u današnjem fudbalu glupost na kvadrat.
Poznato je da je ono uvedeno pod pritiskom menadžera tj. da bi što više mladih igrača što pre dobijalo šansu i da bi ih što pre prodali!

Figo

pre 10 godina

Od ovih koji su već u našem klubu, boljih nema na domaćim terenima.“
Pa,kako to da su DRUGI,ako boljih NEMA??!!Boze,Boze...malo,malo pa me iznenade ovi iz Zvezdane!!
(grobar.prijepolje, 25. april 2013 10:55)
Ajde ne lupaj gluposti. Mislio je da nema boljih koje bi mogao da realno dovede. Nije realno da dovede bilo koga iz Partizana ili recimo Oumarua iz Vose. A kod ostalih klubova nema nekih potencijala osim kod Napretka mladi Gavric i Janicic. A i ove mlade sto dovode iz ostalih klubova tipa Borca, Rad, Sloboda i sl, dovode za neku sicu i to na neke rate a ne daj Boze uz kolike procente od prodaje bivsem klubu. To je glupo. A i plus sto postoji rizik da li ce od tih fudbalera da se razviju pravi igraci. Kad se samo setim igraca koje su dovodili pa su propali i nisu ni dobili sansu. Da sam na njegovom mestu, prodao bih Lazovica i na njegovo mesto doveo Gavrica iz Napretka. Prodaj Lazovica za neki milion i dovedi Gavrica za mnogo manje. Momak ima 19-20 god i vec je igrac bolji od Lazovica. I brzi i bolji dribler i jaci fizicki i nije zenica nego muski igra. Trazi ga Vitese, mozdda ima i neki predugovor potpisan sa njima. Njima je dobar a kod nas niko ni da ga se seti. Bice kao onaj klinac koji je otisao u Porto ili kao mnogi ostali sto odose a kod nas niko da ga vidi. Najgore je sto ga neko mozda i vidi ali mi nemamo strucne ljude i skaute koji bi prepoznali potencijalni kvalitet.

Iz supljeg u prazno..

pre 10 godina

samo na ruske ili ukrajinske igrače, nalazili bi se tamo gde su već bili pre 20 godina.
(RubyRed, 25. april 2013 14:47)

To jeste tacno, ali nemoj da zaboravis da je bas kupovina tih stranaca na kilo i dovela Zvezdu ovde gde se nalazi... Najveci problem sa njima je taj da oni ne oprastaju dugove i ne igraju na dodjem ti... E sad, druga je stvar ako ovaj hoce da pretvori Zvezdu u usputnu stanicu i da sebi pravi posao i valja igrace, sto je ocigledno njegov plan i bio cim se prihvatio posla kao satro bez nadoknade... I jedino pitanje je tu da li ce ti igraci, i koliko donositi para Zvezdi, jer ako je to da bi on imao bolju prodju za prodaju igraca, onda se konkretno Zvezdi nista ne menja, jer ona i danas tako funkcionise... S tim sto nece da je cerupa pet menadzera, nego ce on biti neprikosnoven...

Pep

pre 10 godina

Konacno nesto pametno i ti da kazes.
To pravilo o ogranicenju broja stranaca na 3 je takva glupost da je to za anale. Pa svi evropski timovi su puni stranaca, ali ko ce nesto da pametuje, ako nece Srbin. Kao da smo mi Brazilci pa nam ne trebaju stranci. Bas me zanima sta bi Barselona bila bez Mesija i Alvesa ili Real bez Ronalda, Kedire, Ozila, Di Marije, Marsela, ili Bajern bez Dantea, Martineza, Alabe, Riberija, Robena.
Isto tako se jasno videli i kod nas koliki su kvalitet recimo Partizanu doneli Moreira, Zuka, Jovetic, Kleo, Tejgo, Kamara, Dijara. Pa taj Dijara je postao najbolji strelac nase lige od raspada SCG.
To smanjenje broja stranaca bi imalo logike da se uvede da klub ne sme da proda igraca u inostanstvo pre recimo 22. godine, a ovako to je samo jos jedan stepenik nize za nas fudbal.

ikikvo

pre 10 godina

Ako je neko primer u fudbalu onda su to nemci.
Pogledajmo samo pobede Bajerna i Borusije, i koliko tu ima stranaca?
Riberi,Roben,Dante,Boateng,Mandzukic,Olic,Pizaro,Gustavo,Martinez u Bajernu,na drugoj strani Levandovski,Blascikovski,Subotic,Piscek,Gundoan...
Plus reprezentacija Nemacke Ozil,Kedira,Klose,Podolski....
Mozda sam nekog izostavio ali fudbaleri se dele na one koji znaju i one koji ne znaju da igraju fudbal, a ne na talente i strance....
Nasi talenti se vide V.Savic u Dinamu iz Drezdena se bori za opstanak u cvajti,Cosic u Peskari....