Sreda, 24.04.2013.

18:57

ABA: Ko će do prstena u Laktašima?

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

ABA: Ko æe do prstena u Laktašima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 10 godina

Prvo, FMP i Zvezda se nisu spojili, vec je CZ zamrznuta na pet godina (zbog dugova) a FMP je uzeo novo ime - CZBG Telekom. Samo tako mogu da igraju a da ne snose finansijske posledice zvucnijeg imena. Drugo, Dusko Vujosevic nije crnogorski strucnjak vec srpski, jer on nije na privremenom radu u Srbiji. Molim vas, malo manje zluradosti...

Gera

pre 10 godina

" Spajanje FMP i Crvene zvezde stvorilo ....."
Bravo za istinitu informaciju koja se veoma cesto zaboravlja na nasim prostorima.
Hvala

Pera Kojot

pre 10 godina

@veliki strumf
Mi se ne ložimo, mi smo veoma realni, a to je da igramo jednu od najlošijih sezona u poslednjih 5-6 godina i pored toga smo na Final4 ABA lige, i najbolji u Srbiji i u značajnom usponu forme (uvek kad treba). A gde ste vi: pa mogli ste da budete dobra ekipa da ste imali i malo istrajnosti. Ali pošto ste vi kao i uvek "projekat intergalaktička Zvezda" ,koja zapravo i nije to nego fuzija sa FMP-om, jer da je samo Zvezda u pitanju vi ABA ligu ne bi ni videli, jer pravo na nju prošle godine niste izborili. Dakle što se istrajnosti tiče podsetimo se da ste prvog trenera (Lazića) smenili posle 2 kola, a čoveka koji vam je doneo jedini trofej u poslednjih 7 ili 8 godina (Vukoičića) ste sramno otpustili, neposredno pre nego što je i počeo da finalizuje svoj projekat - Evroliga. To je realno bio i čovek koji je jedini imao viziju kako je ovaj tim mogao da napreduje. Zato ćete verovatno evroligu još dugo gledati samo preko TV-a. Zato razmislite ko se ovde zapravo loži...

Andrej77

pre 10 godina

@(veliki strumf, 25. april 2013 07:07)

Veceras cu gledati preko RTRSa a za neki drugi put cu poslasati savet.
Hvala puno Veliki Strumfe :)

D1V1

pre 10 godina

,,Domaćin turnira Igokea, Crvena zvezda Telekom, Partizan mt:s i Radnički iz Kragujevca...", ovo bi trebalo da pise ,,Domaćin turnira Igokea, Crvena zvezda Telekom, Radnički iz Kragujevca i Partizan mt:s..." posto je Partizan mt:s taj koji se na mala vrata provukao na F4 a ne Radnicki.

kobaz1987

pre 10 godina

navijam za Partizan ali mislim da su ove godine pobednici momci Radnickog. imali su finu sezonu, konstantno su u vrhu, treba ih podrzati i nagraditi. Partizan i Zvezda nek pauziraju ove godine bar sto se "guma lige" tice. drago mi je sto srpski klub osvaja u svakom slucaju a iskreno verujem da ce Igokea razocarati, da nece biti ni bleda slika onoga sto su radili tokom sezone.

veerghoen

pre 10 godina

Druze Spasoje, alal vera na najavi. Dugo nismo citali nesto ovako realno, tacno i koncizno. Svaka cast. Kada bi cesto radili ovakve stvari bilo bi dobro za popularizaciju sporta uopste.

danilo

pre 10 godina

Analiza sasvim solidna, s tim što je jedino Partizan seciran mikroskopski.
Da nije ovih 6 pobeda u našoj ligi, po analitičaru ovo je katastrofalna sezona skoro?
Pa ipak, u EL smo igrali dva puta sa Barsom na jednu loptu,sa CSKA produžetke a to su verovatni finalisti EL.Ispali smo tek nakon produžetaka u Nemačkoj a tukli smo jake Turke sa 15 razlike.
Ušli smo na F4 ABA najpre zbog sjajne pobede nad Cedevitom u Zagrebu a to za ovako mladu ekipu nije baš malo.
Kada krenu na leto pripreme za Evropsko prvenstvo jako lepo će se videti od kakvih su igrača sastavljeni učesnici F4 i ko ima najviše reprezentativaca.
Kiksnuli smo uglavnom protiv " malih timova" i to skoro uvek na tu jednu loptu(Zadar,Madjari,MZT,Široki).
To se zove škola ali kako momci brzo uče pokazuju već sada naša liga a nadam se da će tek pokazati F4.
Važna napomena: od kada je uveden sistem plej-ofa a to je već više od 30 godina, sezona se ocenjuje tek nakon njega.
Mogu zvezdaši, i poneko još, da mrze Duleta koliko im to opsesija traži, ali nije bilo trenera na ovim prostorima koji tako tempira formu kao on.
Danas kod prve utakmice realno nema favorita.Koga krenu trojke i ko zadrži koncentraciju, taj dobija. Ali skoro uvek takav dobija.
Svaka aluzija na to da će Igokea pustiti Partizanu je vrlo nečasna pa o tome neka raspravljaju oni kojima se mili.
Uz korektno sudjenje kakvo je na F4 uvek bilo, Partizan jeste favorit i sve sem pobede bi bilo zaista veliko iznenadjenje. Ali sport je to naš omiljeni...

miki

pre 10 godina

Toliko je ovaj sport i ovo takmicenje postalo "isilovano" od strane duletovog govora mrznje, zvezdinih uzvracanja, prepucavanja po medijima, mrznje rasirene medju navijacima, glupostima koja se desavaju oko toga ko moze ko nemozu u evropu i svega ostalog ruznog sto nas je snaslo.

Zato se i zapitajte zasto ovakva vest ima tako mali broj komentara. Jednostavno ljudima se smucilo ! Hocemo da gledamo kosarku da gledamo igrace i sport. Ne zelimo da slusamo ostale faktore koji govore o budzetima, politici i svemu ostalom cemu nije mesto u sportu.

Zelimo zdrav rivalitet izmedju blizanaca, nas savez da odraste i zapita se zasto se nalazu tu gde je - da se nepita nista i da mu je liga obezvredjena, zelimo jake klubove van prestonice koji u svakom momentu mogu da iznenade i da bude normalno da titulu osvajaju drugi timovi od dosada pretplacenog.
Sportski pozdrav.

struki

pre 10 godina

kao navijac zvezde ,verujem u nase momke. a objektivno u procentima sanse su sledece: partizan mts 35%, c.zvezda telekom 30%, igokea 25%, i radnicki kg 10%. mada sve zavisi od toga ko bude imao dobar ili los dan. nadam se da ce sve proci regularno i u fer-pleju,pa neka najbolji pobedi! pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke.

Saša

pre 10 godina

A na osnovu čega je to Radnički političko-ekonomski projekat, a Zvezda i Partizan nisu? Jedina razlika je što potonja dva traju 60+ godina, a Radnički (ovakav kakav je) tek 5.

Macak

pre 10 godina

Ja navijam za manje klubove pa bi volio da titulu uzme Igokea, zasluzili su poslije sjajne sezone i ocigledne namjere da ih se odgurne dalje od EL. Finale sa Radnickim bi mislim znacilo i sportsku borbu bez divljanja na tribinama...vise igraca , manje "navijaca"...

Usput da pozdravim onog sto se potpisuje "Odmoreni Rakocevic poslije dana pauze" i da ga zamolim da se javi, dugo ga nije bilo, iskreno sam se zabrinuo za njega. Covjece jesi dobro, daj napisi neki komentar, obraduj narod ...

PFC UE

pre 10 godina

EL je vec odlucila - mi i cz igramo elitu.
Morace Radnicki i Igokea da budu bolji sa po 15 razlike da bi prosli u finale. Nazalost je tako...
A u finalu zna se ko je ko.

Jordi Bertomeu

pre 10 godina

Sta se potresate?! Cak i da osvoji Igokea, u Evroligu idu Partizan i Crvena zvezda, jer je aerodrom "Nikola Tesla" jedini aerodrom u regionu sa ispravnim automatom za kafu i dovoljnim brojem korpi za otpatke. Voli vas Jordi

Beogradski šmek

pre 10 godina

Prvo, svaka čast autoru teksta na najavi!
Biće ovo najneizvesniji turnir poslednjih godina, i jedino što kvari ovaj događaj su najave sa svih strana da CZV i Partizan MORAJU u Evroligu. Politika je duboko već u ovom sportu na žalost...

Milan

pre 10 godina

Pozdrav svima. Meni je najvece nepoznanica Igokea, ne znam u kakvoj su trenutnoj formi. Partizan igra dobro, ali to nista ne mora da znaci. Voleo bih da sledece godine gledamo Partizan i Zvezdu u evroligi, za koju mislim da je ovde vaznija od titule NLB lige. Inace Evroligu je zasluzila Igokea, jer su takva pravila vazila skoro sve do samog kraja. A da, da ne zaboravim, a gde ja da gledam polufinale?

rkoma

pre 10 godina

"Ovogodišnji regularni deo ABA lige obeležila je iznenađujuća dominacija Igokee, POJAVA TIMA POD IMENOM Crvena zvezda Beograd, povratak Igora Rakočevića i Duška Vujoševića, ali i potpuni haos oko tumačenja pravila za plasman u Evroligu."

kg034

pre 10 godina

Političko-ekonomski projekat Radnički??
Svaka vam čast,jedini od 3 srpska kluba bez državnih firmi sponzora,jedan političar kao počasni predsednik,dok je u upravama Zvezde i Partizana sedela plejada političara na vlasti,upumpavan novac državnih preduzeća(protivno zakonu i zdravom razumu)...Pa kako se zovu??Partizan MTS i CZV Telekom..
I to nema veze sa politikom??

Nikola

pre 10 godina

Baš me zanima da vidim danas kakav skauting je uradio trener Bajić jer nisam siguran da je u toku ABA lige ijedan drugi trener toliko poklopio igru Partizana kao Bajić! Ukoliko to danas ponovi Igokea sigurno ide u finale! Slušao sam na sos-u komentare kako je to delo samih igrača a ja verujem da je to isključivo Bajićev rad!
U svakom slučaju uživanje je gledati SRPSKI F4!

veliki strumf

pre 10 godina

@Andrej77 Odes na sajt klik sport, registrujes se (jesu malo zakomplikovali registraciju, ali to uradis samo jednom), izaberes utakmicu koju zelis da gledas, platis 50 dinara (najbolje da ti stigne uz racun za telefon ili mob), i gledas na kompu utakmicu, a stream odlican, niti secka niti prekida. Ja tako gledam utakmice LS utorkom, a tako cu i ove veceras. Ustedim lovu je placajuci pretplatu :)

veliki strumf

pre 10 godina

Vidim da su se grobari mnogo nalozili, a zaboravljaju da su na f4 samo zato sto je Zvezda dobila Buducnost u nebitnoj utakmici, inace bi bili peti! Partizan je od 6 utakmica u nasoj ligi cak 5 odigrao u Pioniru (4 kao domacin i jedan sa Zvezdom koja je vec bila u ocajnoj formi), imali su sjajan raspored. Uz to, svi zaboravljaju da i dalje Partizan daje 80% koseva iz drugog napada (posle skoka), i iz kontri nakon presecenih lopti. Realizacija prvog, organizovanog napada jako je slaba. Takodje, bacanja su uzasno slaba. Dakle, "dobre" igre Partizana kuci protiv Metalca, Konstantina, Vojvodine samo su provizorijum. Kad uzmemo u obzir i cvrstu Igokeinu odbranu, dobro gradjenje kosa, videcete da ce Partizan biti u velikom problemu. Ali, samo se vi lozite.

Sasa

pre 10 godina

Po kom to osnovu je Radnicki politicko-ekonomski projekat, a Zvezda i Partizan to nisu? Jedina razlika sto potonja dva traju poslednjih 60+ godina, a Radnicki (ovakav kakav je) tek 5.

Naxim

pre 10 godina

Zvezda FMP i Radnicki su u strahovitom padu forme, a i nemaju iskustva u velikim utakmicama... Igokea je van takmicarskog pogona, znaci, Partizan je u ovom trenutku najveci favorit...Mada ko zna... Ako Rakocevic udje u svoju seriju, eto Zvezdi FMP treceg trofeja u regionalnoj ligi... (Bob Rock, 24. april 2013 22:56)

Sama cinjenica da Zvezdu aludiras na fmp a Radnicki ti je Radnicki?,izgleda da ti Zvezda bas smeta...ali to nista ne cudi od vas.Cisti kompleksi...

paki

pre 10 godina

Po meni prvak će biti pobednik drugog meča Igokea - Partizana. Mišljenja sam ipak da je Igokea trenutno nešto malo jača od ostatka ekipa. U drugom susretu potpuno jednake šanse za prolaz u finale

Jole

pre 10 godina

Uvek je nezahvalno prognozirati, ali sudeci po trenutnoj formi ekipa mislim da Partizan ima najvece sanse. Prednost Igokee u odnosu na ostale je domaci teren, sto ne mora da bude presudno. C. Zvezda i Radnicki se nisu proslavili u prethodnim mecevima, ali ko od njih udje u finale sigurno ce dati sve od sebe da uzme trofej. U svakom slucaju ocekujem dobru kosarku i neizvesne meceve, a neka pobedi najbolji.

alan ford

pre 10 godina

Realno, mislim da Zvezda ima, ipak, najvise sansi. Sok terapija sa dovodjenjem novog trenera bi mogla donijeti rezultate na F4. Ako Zvezda zaigra kako moze protiv Radnickog, ne bi trebali imati problema, a stekli bi i neophodno samopouzdanje za finale.
A moj Partizan? Samo bolestan covjek moze vjerovati da ce Igokea pustiti Partizan. Sanse su, po meni, 50/50. Da se igra u BG, bio bih puno mirniji. Ovako, ova nasa djeca su stvarno nepredvidiva. Cinjenica je da igramo mnogo bolje, ali je pritisak ogroman, a pod pritiskom nisu pobijedili ni realno losiji Bamberg. Nisu ni MZT.
Jedno je sigurno - donijeli su nam toliko radosti proslih godina, da im necu zamjeriti ni ako izgube od Igokee.

Bob Rock

pre 10 godina

Zvezda FMP i Radnicki su u strahovitom padu forme, a i nemaju iskustva u velikim utakmicama... Igokea je van takmicarskog pogona, znaci, Partizan je u ovom trenutku najveci favorit...

Mada ko zna... Ako Rakocevic udje u svoju seriju, eto Zvezdi FMP treceg trofeja u regionalnoj ligi...

alan ford

pre 10 godina

Realno, mislim da Zvezda ima, ipak, najvise sansi. Sok terapija sa dovodjenjem novog trenera bi mogla donijeti rezultate na F4. Ako Zvezda zaigra kako moze protiv Radnickog, ne bi trebali imati problema, a stekli bi i neophodno samopouzdanje za finale.
A moj Partizan? Samo bolestan covjek moze vjerovati da ce Igokea pustiti Partizan. Sanse su, po meni, 50/50. Da se igra u BG, bio bih puno mirniji. Ovako, ova nasa djeca su stvarno nepredvidiva. Cinjenica je da igramo mnogo bolje, ali je pritisak ogroman, a pod pritiskom nisu pobijedili ni realno losiji Bamberg. Nisu ni MZT.
Jedno je sigurno - donijeli su nam toliko radosti proslih godina, da im necu zamjeriti ni ako izgube od Igokee.

Jole

pre 10 godina

Uvek je nezahvalno prognozirati, ali sudeci po trenutnoj formi ekipa mislim da Partizan ima najvece sanse. Prednost Igokee u odnosu na ostale je domaci teren, sto ne mora da bude presudno. C. Zvezda i Radnicki se nisu proslavili u prethodnim mecevima, ali ko od njih udje u finale sigurno ce dati sve od sebe da uzme trofej. U svakom slucaju ocekujem dobru kosarku i neizvesne meceve, a neka pobedi najbolji.

Bob Rock

pre 10 godina

Zvezda FMP i Radnicki su u strahovitom padu forme, a i nemaju iskustva u velikim utakmicama... Igokea je van takmicarskog pogona, znaci, Partizan je u ovom trenutku najveci favorit...

Mada ko zna... Ako Rakocevic udje u svoju seriju, eto Zvezdi FMP treceg trofeja u regionalnoj ligi...

rkoma

pre 10 godina

"Ovogodišnji regularni deo ABA lige obeležila je iznenađujuća dominacija Igokee, POJAVA TIMA POD IMENOM Crvena zvezda Beograd, povratak Igora Rakočevića i Duška Vujoševića, ali i potpuni haos oko tumačenja pravila za plasman u Evroligu."

danilo

pre 10 godina

Analiza sasvim solidna, s tim što je jedino Partizan seciran mikroskopski.
Da nije ovih 6 pobeda u našoj ligi, po analitičaru ovo je katastrofalna sezona skoro?
Pa ipak, u EL smo igrali dva puta sa Barsom na jednu loptu,sa CSKA produžetke a to su verovatni finalisti EL.Ispali smo tek nakon produžetaka u Nemačkoj a tukli smo jake Turke sa 15 razlike.
Ušli smo na F4 ABA najpre zbog sjajne pobede nad Cedevitom u Zagrebu a to za ovako mladu ekipu nije baš malo.
Kada krenu na leto pripreme za Evropsko prvenstvo jako lepo će se videti od kakvih su igrača sastavljeni učesnici F4 i ko ima najviše reprezentativaca.
Kiksnuli smo uglavnom protiv " malih timova" i to skoro uvek na tu jednu loptu(Zadar,Madjari,MZT,Široki).
To se zove škola ali kako momci brzo uče pokazuju već sada naša liga a nadam se da će tek pokazati F4.
Važna napomena: od kada je uveden sistem plej-ofa a to je već više od 30 godina, sezona se ocenjuje tek nakon njega.
Mogu zvezdaši, i poneko još, da mrze Duleta koliko im to opsesija traži, ali nije bilo trenera na ovim prostorima koji tako tempira formu kao on.
Danas kod prve utakmice realno nema favorita.Koga krenu trojke i ko zadrži koncentraciju, taj dobija. Ali skoro uvek takav dobija.
Svaka aluzija na to da će Igokea pustiti Partizanu je vrlo nečasna pa o tome neka raspravljaju oni kojima se mili.
Uz korektno sudjenje kakvo je na F4 uvek bilo, Partizan jeste favorit i sve sem pobede bi bilo zaista veliko iznenadjenje. Ali sport je to naš omiljeni...

Jordi Bertomeu

pre 10 godina

Sta se potresate?! Cak i da osvoji Igokea, u Evroligu idu Partizan i Crvena zvezda, jer je aerodrom "Nikola Tesla" jedini aerodrom u regionu sa ispravnim automatom za kafu i dovoljnim brojem korpi za otpatke. Voli vas Jordi

struki

pre 10 godina

kao navijac zvezde ,verujem u nase momke. a objektivno u procentima sanse su sledece: partizan mts 35%, c.zvezda telekom 30%, igokea 25%, i radnicki kg 10%. mada sve zavisi od toga ko bude imao dobar ili los dan. nadam se da ce sve proci regularno i u fer-pleju,pa neka najbolji pobedi! pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke.

veerghoen

pre 10 godina

Druze Spasoje, alal vera na najavi. Dugo nismo citali nesto ovako realno, tacno i koncizno. Svaka cast. Kada bi cesto radili ovakve stvari bilo bi dobro za popularizaciju sporta uopste.

Rade

pre 10 godina

Prvo, FMP i Zvezda se nisu spojili, vec je CZ zamrznuta na pet godina (zbog dugova) a FMP je uzeo novo ime - CZBG Telekom. Samo tako mogu da igraju a da ne snose finansijske posledice zvucnijeg imena. Drugo, Dusko Vujosevic nije crnogorski strucnjak vec srpski, jer on nije na privremenom radu u Srbiji. Molim vas, malo manje zluradosti...

Saša

pre 10 godina

A na osnovu čega je to Radnički političko-ekonomski projekat, a Zvezda i Partizan nisu? Jedina razlika je što potonja dva traju 60+ godina, a Radnički (ovakav kakav je) tek 5.

kg034

pre 10 godina

Političko-ekonomski projekat Radnički??
Svaka vam čast,jedini od 3 srpska kluba bez državnih firmi sponzora,jedan političar kao počasni predsednik,dok je u upravama Zvezde i Partizana sedela plejada političara na vlasti,upumpavan novac državnih preduzeća(protivno zakonu i zdravom razumu)...Pa kako se zovu??Partizan MTS i CZV Telekom..
I to nema veze sa politikom??

Milan

pre 10 godina

Pozdrav svima. Meni je najvece nepoznanica Igokea, ne znam u kakvoj su trenutnoj formi. Partizan igra dobro, ali to nista ne mora da znaci. Voleo bih da sledece godine gledamo Partizan i Zvezdu u evroligi, za koju mislim da je ovde vaznija od titule NLB lige. Inace Evroligu je zasluzila Igokea, jer su takva pravila vazila skoro sve do samog kraja. A da, da ne zaboravim, a gde ja da gledam polufinale?

miki

pre 10 godina

Toliko je ovaj sport i ovo takmicenje postalo "isilovano" od strane duletovog govora mrznje, zvezdinih uzvracanja, prepucavanja po medijima, mrznje rasirene medju navijacima, glupostima koja se desavaju oko toga ko moze ko nemozu u evropu i svega ostalog ruznog sto nas je snaslo.

Zato se i zapitajte zasto ovakva vest ima tako mali broj komentara. Jednostavno ljudima se smucilo ! Hocemo da gledamo kosarku da gledamo igrace i sport. Ne zelimo da slusamo ostale faktore koji govore o budzetima, politici i svemu ostalom cemu nije mesto u sportu.

Zelimo zdrav rivalitet izmedju blizanaca, nas savez da odraste i zapita se zasto se nalazu tu gde je - da se nepita nista i da mu je liga obezvredjena, zelimo jake klubove van prestonice koji u svakom momentu mogu da iznenade i da bude normalno da titulu osvajaju drugi timovi od dosada pretplacenog.
Sportski pozdrav.

Gera

pre 10 godina

" Spajanje FMP i Crvene zvezde stvorilo ....."
Bravo za istinitu informaciju koja se veoma cesto zaboravlja na nasim prostorima.
Hvala

veliki strumf

pre 10 godina

Vidim da su se grobari mnogo nalozili, a zaboravljaju da su na f4 samo zato sto je Zvezda dobila Buducnost u nebitnoj utakmici, inace bi bili peti! Partizan je od 6 utakmica u nasoj ligi cak 5 odigrao u Pioniru (4 kao domacin i jedan sa Zvezdom koja je vec bila u ocajnoj formi), imali su sjajan raspored. Uz to, svi zaboravljaju da i dalje Partizan daje 80% koseva iz drugog napada (posle skoka), i iz kontri nakon presecenih lopti. Realizacija prvog, organizovanog napada jako je slaba. Takodje, bacanja su uzasno slaba. Dakle, "dobre" igre Partizana kuci protiv Metalca, Konstantina, Vojvodine samo su provizorijum. Kad uzmemo u obzir i cvrstu Igokeinu odbranu, dobro gradjenje kosa, videcete da ce Partizan biti u velikom problemu. Ali, samo se vi lozite.

Sasa

pre 10 godina

Po kom to osnovu je Radnicki politicko-ekonomski projekat, a Zvezda i Partizan to nisu? Jedina razlika sto potonja dva traju poslednjih 60+ godina, a Radnicki (ovakav kakav je) tek 5.

veliki strumf

pre 10 godina

@Andrej77 Odes na sajt klik sport, registrujes se (jesu malo zakomplikovali registraciju, ali to uradis samo jednom), izaberes utakmicu koju zelis da gledas, platis 50 dinara (najbolje da ti stigne uz racun za telefon ili mob), i gledas na kompu utakmicu, a stream odlican, niti secka niti prekida. Ja tako gledam utakmice LS utorkom, a tako cu i ove veceras. Ustedim lovu je placajuci pretplatu :)

Beogradski šmek

pre 10 godina

Prvo, svaka čast autoru teksta na najavi!
Biće ovo najneizvesniji turnir poslednjih godina, i jedino što kvari ovaj događaj su najave sa svih strana da CZV i Partizan MORAJU u Evroligu. Politika je duboko već u ovom sportu na žalost...

Naxim

pre 10 godina

Zvezda FMP i Radnicki su u strahovitom padu forme, a i nemaju iskustva u velikim utakmicama... Igokea je van takmicarskog pogona, znaci, Partizan je u ovom trenutku najveci favorit...Mada ko zna... Ako Rakocevic udje u svoju seriju, eto Zvezdi FMP treceg trofeja u regionalnoj ligi... (Bob Rock, 24. april 2013 22:56)

Sama cinjenica da Zvezdu aludiras na fmp a Radnicki ti je Radnicki?,izgleda da ti Zvezda bas smeta...ali to nista ne cudi od vas.Cisti kompleksi...

Pera Kojot

pre 10 godina

@veliki strumf
Mi se ne ložimo, mi smo veoma realni, a to je da igramo jednu od najlošijih sezona u poslednjih 5-6 godina i pored toga smo na Final4 ABA lige, i najbolji u Srbiji i u značajnom usponu forme (uvek kad treba). A gde ste vi: pa mogli ste da budete dobra ekipa da ste imali i malo istrajnosti. Ali pošto ste vi kao i uvek "projekat intergalaktička Zvezda" ,koja zapravo i nije to nego fuzija sa FMP-om, jer da je samo Zvezda u pitanju vi ABA ligu ne bi ni videli, jer pravo na nju prošle godine niste izborili. Dakle što se istrajnosti tiče podsetimo se da ste prvog trenera (Lazića) smenili posle 2 kola, a čoveka koji vam je doneo jedini trofej u poslednjih 7 ili 8 godina (Vukoičića) ste sramno otpustili, neposredno pre nego što je i počeo da finalizuje svoj projekat - Evroliga. To je realno bio i čovek koji je jedini imao viziju kako je ovaj tim mogao da napreduje. Zato ćete verovatno evroligu još dugo gledati samo preko TV-a. Zato razmislite ko se ovde zapravo loži...

Macak

pre 10 godina

Ja navijam za manje klubove pa bi volio da titulu uzme Igokea, zasluzili su poslije sjajne sezone i ocigledne namjere da ih se odgurne dalje od EL. Finale sa Radnickim bi mislim znacilo i sportsku borbu bez divljanja na tribinama...vise igraca , manje "navijaca"...

Usput da pozdravim onog sto se potpisuje "Odmoreni Rakocevic poslije dana pauze" i da ga zamolim da se javi, dugo ga nije bilo, iskreno sam se zabrinuo za njega. Covjece jesi dobro, daj napisi neki komentar, obraduj narod ...

paki

pre 10 godina

Po meni prvak će biti pobednik drugog meča Igokea - Partizana. Mišljenja sam ipak da je Igokea trenutno nešto malo jača od ostatka ekipa. U drugom susretu potpuno jednake šanse za prolaz u finale

kobaz1987

pre 10 godina

navijam za Partizan ali mislim da su ove godine pobednici momci Radnickog. imali su finu sezonu, konstantno su u vrhu, treba ih podrzati i nagraditi. Partizan i Zvezda nek pauziraju ove godine bar sto se "guma lige" tice. drago mi je sto srpski klub osvaja u svakom slucaju a iskreno verujem da ce Igokea razocarati, da nece biti ni bleda slika onoga sto su radili tokom sezone.

PFC UE

pre 10 godina

EL je vec odlucila - mi i cz igramo elitu.
Morace Radnicki i Igokea da budu bolji sa po 15 razlike da bi prosli u finale. Nazalost je tako...
A u finalu zna se ko je ko.

Andrej77

pre 10 godina

@(veliki strumf, 25. april 2013 07:07)

Veceras cu gledati preko RTRSa a za neki drugi put cu poslasati savet.
Hvala puno Veliki Strumfe :)

Nikola

pre 10 godina

Baš me zanima da vidim danas kakav skauting je uradio trener Bajić jer nisam siguran da je u toku ABA lige ijedan drugi trener toliko poklopio igru Partizana kao Bajić! Ukoliko to danas ponovi Igokea sigurno ide u finale! Slušao sam na sos-u komentare kako je to delo samih igrača a ja verujem da je to isključivo Bajićev rad!
U svakom slučaju uživanje je gledati SRPSKI F4!

D1V1

pre 10 godina

,,Domaćin turnira Igokea, Crvena zvezda Telekom, Partizan mt:s i Radnički iz Kragujevca...", ovo bi trebalo da pise ,,Domaćin turnira Igokea, Crvena zvezda Telekom, Radnički iz Kragujevca i Partizan mt:s..." posto je Partizan mt:s taj koji se na mala vrata provukao na F4 a ne Radnicki.

Bob Rock

pre 10 godina

Zvezda FMP i Radnicki su u strahovitom padu forme, a i nemaju iskustva u velikim utakmicama... Igokea je van takmicarskog pogona, znaci, Partizan je u ovom trenutku najveci favorit...

Mada ko zna... Ako Rakocevic udje u svoju seriju, eto Zvezdi FMP treceg trofeja u regionalnoj ligi...

alan ford

pre 10 godina

Realno, mislim da Zvezda ima, ipak, najvise sansi. Sok terapija sa dovodjenjem novog trenera bi mogla donijeti rezultate na F4. Ako Zvezda zaigra kako moze protiv Radnickog, ne bi trebali imati problema, a stekli bi i neophodno samopouzdanje za finale.
A moj Partizan? Samo bolestan covjek moze vjerovati da ce Igokea pustiti Partizan. Sanse su, po meni, 50/50. Da se igra u BG, bio bih puno mirniji. Ovako, ova nasa djeca su stvarno nepredvidiva. Cinjenica je da igramo mnogo bolje, ali je pritisak ogroman, a pod pritiskom nisu pobijedili ni realno losiji Bamberg. Nisu ni MZT.
Jedno je sigurno - donijeli su nam toliko radosti proslih godina, da im necu zamjeriti ni ako izgube od Igokee.

kobaz1987

pre 10 godina

navijam za Partizan ali mislim da su ove godine pobednici momci Radnickog. imali su finu sezonu, konstantno su u vrhu, treba ih podrzati i nagraditi. Partizan i Zvezda nek pauziraju ove godine bar sto se "guma lige" tice. drago mi je sto srpski klub osvaja u svakom slucaju a iskreno verujem da ce Igokea razocarati, da nece biti ni bleda slika onoga sto su radili tokom sezone.

veliki strumf

pre 10 godina

Vidim da su se grobari mnogo nalozili, a zaboravljaju da su na f4 samo zato sto je Zvezda dobila Buducnost u nebitnoj utakmici, inace bi bili peti! Partizan je od 6 utakmica u nasoj ligi cak 5 odigrao u Pioniru (4 kao domacin i jedan sa Zvezdom koja je vec bila u ocajnoj formi), imali su sjajan raspored. Uz to, svi zaboravljaju da i dalje Partizan daje 80% koseva iz drugog napada (posle skoka), i iz kontri nakon presecenih lopti. Realizacija prvog, organizovanog napada jako je slaba. Takodje, bacanja su uzasno slaba. Dakle, "dobre" igre Partizana kuci protiv Metalca, Konstantina, Vojvodine samo su provizorijum. Kad uzmemo u obzir i cvrstu Igokeinu odbranu, dobro gradjenje kosa, videcete da ce Partizan biti u velikom problemu. Ali, samo se vi lozite.

D1V1

pre 10 godina

,,Domaćin turnira Igokea, Crvena zvezda Telekom, Partizan mt:s i Radnički iz Kragujevca...", ovo bi trebalo da pise ,,Domaćin turnira Igokea, Crvena zvezda Telekom, Radnički iz Kragujevca i Partizan mt:s..." posto je Partizan mt:s taj koji se na mala vrata provukao na F4 a ne Radnicki.

miki

pre 10 godina

Toliko je ovaj sport i ovo takmicenje postalo "isilovano" od strane duletovog govora mrznje, zvezdinih uzvracanja, prepucavanja po medijima, mrznje rasirene medju navijacima, glupostima koja se desavaju oko toga ko moze ko nemozu u evropu i svega ostalog ruznog sto nas je snaslo.

Zato se i zapitajte zasto ovakva vest ima tako mali broj komentara. Jednostavno ljudima se smucilo ! Hocemo da gledamo kosarku da gledamo igrace i sport. Ne zelimo da slusamo ostale faktore koji govore o budzetima, politici i svemu ostalom cemu nije mesto u sportu.

Zelimo zdrav rivalitet izmedju blizanaca, nas savez da odraste i zapita se zasto se nalazu tu gde je - da se nepita nista i da mu je liga obezvredjena, zelimo jake klubove van prestonice koji u svakom momentu mogu da iznenade i da bude normalno da titulu osvajaju drugi timovi od dosada pretplacenog.
Sportski pozdrav.

Naxim

pre 10 godina

Zvezda FMP i Radnicki su u strahovitom padu forme, a i nemaju iskustva u velikim utakmicama... Igokea je van takmicarskog pogona, znaci, Partizan je u ovom trenutku najveci favorit...Mada ko zna... Ako Rakocevic udje u svoju seriju, eto Zvezdi FMP treceg trofeja u regionalnoj ligi... (Bob Rock, 24. april 2013 22:56)

Sama cinjenica da Zvezdu aludiras na fmp a Radnicki ti je Radnicki?,izgleda da ti Zvezda bas smeta...ali to nista ne cudi od vas.Cisti kompleksi...

Macak

pre 10 godina

Ja navijam za manje klubove pa bi volio da titulu uzme Igokea, zasluzili su poslije sjajne sezone i ocigledne namjere da ih se odgurne dalje od EL. Finale sa Radnickim bi mislim znacilo i sportsku borbu bez divljanja na tribinama...vise igraca , manje "navijaca"...

Usput da pozdravim onog sto se potpisuje "Odmoreni Rakocevic poslije dana pauze" i da ga zamolim da se javi, dugo ga nije bilo, iskreno sam se zabrinuo za njega. Covjece jesi dobro, daj napisi neki komentar, obraduj narod ...

Jole

pre 10 godina

Uvek je nezahvalno prognozirati, ali sudeci po trenutnoj formi ekipa mislim da Partizan ima najvece sanse. Prednost Igokee u odnosu na ostale je domaci teren, sto ne mora da bude presudno. C. Zvezda i Radnicki se nisu proslavili u prethodnim mecevima, ali ko od njih udje u finale sigurno ce dati sve od sebe da uzme trofej. U svakom slucaju ocekujem dobru kosarku i neizvesne meceve, a neka pobedi najbolji.

Saša

pre 10 godina

A na osnovu čega je to Radnički političko-ekonomski projekat, a Zvezda i Partizan nisu? Jedina razlika je što potonja dva traju 60+ godina, a Radnički (ovakav kakav je) tek 5.

kg034

pre 10 godina

Političko-ekonomski projekat Radnički??
Svaka vam čast,jedini od 3 srpska kluba bez državnih firmi sponzora,jedan političar kao počasni predsednik,dok je u upravama Zvezde i Partizana sedela plejada političara na vlasti,upumpavan novac državnih preduzeća(protivno zakonu i zdravom razumu)...Pa kako se zovu??Partizan MTS i CZV Telekom..
I to nema veze sa politikom??

danilo

pre 10 godina

Analiza sasvim solidna, s tim što je jedino Partizan seciran mikroskopski.
Da nije ovih 6 pobeda u našoj ligi, po analitičaru ovo je katastrofalna sezona skoro?
Pa ipak, u EL smo igrali dva puta sa Barsom na jednu loptu,sa CSKA produžetke a to su verovatni finalisti EL.Ispali smo tek nakon produžetaka u Nemačkoj a tukli smo jake Turke sa 15 razlike.
Ušli smo na F4 ABA najpre zbog sjajne pobede nad Cedevitom u Zagrebu a to za ovako mladu ekipu nije baš malo.
Kada krenu na leto pripreme za Evropsko prvenstvo jako lepo će se videti od kakvih su igrača sastavljeni učesnici F4 i ko ima najviše reprezentativaca.
Kiksnuli smo uglavnom protiv " malih timova" i to skoro uvek na tu jednu loptu(Zadar,Madjari,MZT,Široki).
To se zove škola ali kako momci brzo uče pokazuju već sada naša liga a nadam se da će tek pokazati F4.
Važna napomena: od kada je uveden sistem plej-ofa a to je već više od 30 godina, sezona se ocenjuje tek nakon njega.
Mogu zvezdaši, i poneko još, da mrze Duleta koliko im to opsesija traži, ali nije bilo trenera na ovim prostorima koji tako tempira formu kao on.
Danas kod prve utakmice realno nema favorita.Koga krenu trojke i ko zadrži koncentraciju, taj dobija. Ali skoro uvek takav dobija.
Svaka aluzija na to da će Igokea pustiti Partizanu je vrlo nečasna pa o tome neka raspravljaju oni kojima se mili.
Uz korektno sudjenje kakvo je na F4 uvek bilo, Partizan jeste favorit i sve sem pobede bi bilo zaista veliko iznenadjenje. Ali sport je to naš omiljeni...

Sasa

pre 10 godina

Po kom to osnovu je Radnicki politicko-ekonomski projekat, a Zvezda i Partizan to nisu? Jedina razlika sto potonja dva traju poslednjih 60+ godina, a Radnicki (ovakav kakav je) tek 5.

PFC UE

pre 10 godina

EL je vec odlucila - mi i cz igramo elitu.
Morace Radnicki i Igokea da budu bolji sa po 15 razlike da bi prosli u finale. Nazalost je tako...
A u finalu zna se ko je ko.

veerghoen

pre 10 godina

Druze Spasoje, alal vera na najavi. Dugo nismo citali nesto ovako realno, tacno i koncizno. Svaka cast. Kada bi cesto radili ovakve stvari bilo bi dobro za popularizaciju sporta uopste.

Beogradski šmek

pre 10 godina

Prvo, svaka čast autoru teksta na najavi!
Biće ovo najneizvesniji turnir poslednjih godina, i jedino što kvari ovaj događaj su najave sa svih strana da CZV i Partizan MORAJU u Evroligu. Politika je duboko već u ovom sportu na žalost...

struki

pre 10 godina

kao navijac zvezde ,verujem u nase momke. a objektivno u procentima sanse su sledece: partizan mts 35%, c.zvezda telekom 30%, igokea 25%, i radnicki kg 10%. mada sve zavisi od toga ko bude imao dobar ili los dan. nadam se da ce sve proci regularno i u fer-pleju,pa neka najbolji pobedi! pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke.

Nikola

pre 10 godina

Baš me zanima da vidim danas kakav skauting je uradio trener Bajić jer nisam siguran da je u toku ABA lige ijedan drugi trener toliko poklopio igru Partizana kao Bajić! Ukoliko to danas ponovi Igokea sigurno ide u finale! Slušao sam na sos-u komentare kako je to delo samih igrača a ja verujem da je to isključivo Bajićev rad!
U svakom slučaju uživanje je gledati SRPSKI F4!

rkoma

pre 10 godina

"Ovogodišnji regularni deo ABA lige obeležila je iznenađujuća dominacija Igokee, POJAVA TIMA POD IMENOM Crvena zvezda Beograd, povratak Igora Rakočevića i Duška Vujoševića, ali i potpuni haos oko tumačenja pravila za plasman u Evroligu."

paki

pre 10 godina

Po meni prvak će biti pobednik drugog meča Igokea - Partizana. Mišljenja sam ipak da je Igokea trenutno nešto malo jača od ostatka ekipa. U drugom susretu potpuno jednake šanse za prolaz u finale

Pera Kojot

pre 10 godina

@veliki strumf
Mi se ne ložimo, mi smo veoma realni, a to je da igramo jednu od najlošijih sezona u poslednjih 5-6 godina i pored toga smo na Final4 ABA lige, i najbolji u Srbiji i u značajnom usponu forme (uvek kad treba). A gde ste vi: pa mogli ste da budete dobra ekipa da ste imali i malo istrajnosti. Ali pošto ste vi kao i uvek "projekat intergalaktička Zvezda" ,koja zapravo i nije to nego fuzija sa FMP-om, jer da je samo Zvezda u pitanju vi ABA ligu ne bi ni videli, jer pravo na nju prošle godine niste izborili. Dakle što se istrajnosti tiče podsetimo se da ste prvog trenera (Lazića) smenili posle 2 kola, a čoveka koji vam je doneo jedini trofej u poslednjih 7 ili 8 godina (Vukoičića) ste sramno otpustili, neposredno pre nego što je i počeo da finalizuje svoj projekat - Evroliga. To je realno bio i čovek koji je jedini imao viziju kako je ovaj tim mogao da napreduje. Zato ćete verovatno evroligu još dugo gledati samo preko TV-a. Zato razmislite ko se ovde zapravo loži...

Gera

pre 10 godina

" Spajanje FMP i Crvene zvezde stvorilo ....."
Bravo za istinitu informaciju koja se veoma cesto zaboravlja na nasim prostorima.
Hvala

Jordi Bertomeu

pre 10 godina

Sta se potresate?! Cak i da osvoji Igokea, u Evroligu idu Partizan i Crvena zvezda, jer je aerodrom "Nikola Tesla" jedini aerodrom u regionu sa ispravnim automatom za kafu i dovoljnim brojem korpi za otpatke. Voli vas Jordi

Milan

pre 10 godina

Pozdrav svima. Meni je najvece nepoznanica Igokea, ne znam u kakvoj su trenutnoj formi. Partizan igra dobro, ali to nista ne mora da znaci. Voleo bih da sledece godine gledamo Partizan i Zvezdu u evroligi, za koju mislim da je ovde vaznija od titule NLB lige. Inace Evroligu je zasluzila Igokea, jer su takva pravila vazila skoro sve do samog kraja. A da, da ne zaboravim, a gde ja da gledam polufinale?

Andrej77

pre 10 godina

@(veliki strumf, 25. april 2013 07:07)

Veceras cu gledati preko RTRSa a za neki drugi put cu poslasati savet.
Hvala puno Veliki Strumfe :)

veliki strumf

pre 10 godina

@Andrej77 Odes na sajt klik sport, registrujes se (jesu malo zakomplikovali registraciju, ali to uradis samo jednom), izaberes utakmicu koju zelis da gledas, platis 50 dinara (najbolje da ti stigne uz racun za telefon ili mob), i gledas na kompu utakmicu, a stream odlican, niti secka niti prekida. Ja tako gledam utakmice LS utorkom, a tako cu i ove veceras. Ustedim lovu je placajuci pretplatu :)

Rade

pre 10 godina

Prvo, FMP i Zvezda se nisu spojili, vec je CZ zamrznuta na pet godina (zbog dugova) a FMP je uzeo novo ime - CZBG Telekom. Samo tako mogu da igraju a da ne snose finansijske posledice zvucnijeg imena. Drugo, Dusko Vujosevic nije crnogorski strucnjak vec srpski, jer on nije na privremenom radu u Srbiji. Molim vas, malo manje zluradosti...