Sreda, 10.04.2013.

15:03

Rišairo i Špoljarić: Srbija od leta

Mladi fudbalski talenti Rišairo Živković i Matija Špoljarić trebalo bi da debituju za naše selekcije tokom leta.

Izvor: B92

Rišairo i Špoljariæ: Srbija od leta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

ultrasrbin

pre 11 godina

Lijepa nasa, 10. april 2013 18:31

Ajde malo pretrazi tvoje porodicno stablo i shvatices da si Srbin, kao i 99 posto hrvata. nazalost, isto tako je 99 posto Srba turske krvi.
Vi ste naciju storili pokrstavanjem,a Srbi su svoju ctru izgubili za 500 godina pod turcima.

CikitOoo8

pre 11 godina

Za one kojima nije jasno, Rosairo Zivkovic nosi majcino prezime jer ga je otac(drzavljanin Holandije) kao vrlo malog napustio. Majka se borila i mucila za njega, ona mu je bila sve(i otac i majka) u odrastanju. Iz te ljubavi i postovanja prema njoj, majci- lavici(Srpkinji) dolazi prihvatanje sebe kao Srbina. Vecina ovih informacija je iz intervjua malog Zivkovica datog, ako se ne varam, bas za B92 a povodom debija za prvi tim Groningena.

Petar Pan

pre 11 godina

Za čitaoca koji ne razume kako Rišairo nosi majčino prezime: otac i majka se nisu nikada zvanično "uzeli", tj oženili i onda svako od njih nosi svoje prezime. Tako i deca nose prezime majki ako majka to želi, ako se roditelji tako dogovore. Primer za to je Marko Matić, koji igra u Holandiji a koji se odnedavno odlučio da nosi očevo prezime, pre toga je bio Marko Vejnović - dakle majčino prezime. Ovo se inače u Holandiji često čini a da bi se dobile razne olakšice ( majka ) a da se ne plaća alimentacija. Tako imamo ovu situaciju: najnormalnija porodica najnormalnije živi u jednoj kući ili stanu, jedino je formalno, pred zakonom u pitanju samohrana majka koja eto ima i "prijatelja" pa se on "tu i tamo" nađe kod nje i provesele se...

A kada pričamo o talentima, šta je sa Damjanom Đokovićem, dečko igra za Cesena u serie B, levi vezni, od oca Srbina i majke Hrvatice, rođen u Zagrebu pa svuda piše da je Hrvat a hteo bi da igra za reprezentaciju Srbije? Da li njega neko prati ( osim što ga prate zgodne cure, ruku na srce i on je zgodan )? U nekoliko intervjua je rekao da bi najradije igrao za Srbiju? To su Hrvati pročitali pa ga ni ne zovu a naši ga po mestu rođenja i dalje vode kao Hrvata?

Vukoje

pre 11 godina

FSS upravo završava podmladjivanje A selekcije sa kojom je postignut veliki uspeh i već gledaju da podmlade i trenutni tim. Bravo za FSS! Bravo za Toleta!

Lijepa nasa

pre 11 godina

odgovor cirilicaru:
stari,jbg,tebe trese neka zesca mitomanija! Prso i miki rapajic- da,srbi su. Ovo ostalo (petric,modric,srna) su nebuloze na kvadrat. Ibri je stara hrvatica a on je katolik,druzi se sa malo zescim 'rvatinama' po svedskoj a sam majstorovic je,po ibrinim rijecima,hrvat. A znaju se iz najranije mladosti,sa nogometnih pocetaka.sve ti lijepo pise u ibrinoj autobiografiji.preporuka- procitaj,super je knjiga! Ps: kezman je hrvat;). Zivio!

skeptik

pre 11 godina

Da pomenem i Maksima Stojanca iz Antverpena, 1996. godiste, trenutno na pripremama kadetske reprezentacije Srbije. Otac mu je bio prvoligaski fudbaler 80ih, igrao nesto i za Partizan.

Dobrodoslica momcima nadam se da nece posluziti samo kao topovsko meso za menadzersku bratiju

Dado

pre 11 godina

Ako je ovo za Zivkovica tacno, svaka mu cast ali sam na mozzartsportu procitao da voli Srbiju ali da je tu samo na raspustu po par dana i da je ceo zivot proveo u Holandiji. E sad cim su ga ovi nasi pregovorili, pojma nemam nadam se samo da ce uspeti....ima takvih jos sirom Evrope, nemojte tu da stanete...

ja

pre 11 godina

matija špoljarić..konačno ste se pomirili da su nogometaši bolji od fudbalera
(oko moje, 10. april 2013 15:50)

Naravno, kao i Ognjen Vukojevic i Miladin Dado Prso

Vaše ime*

pre 11 godina

A da oni ipak odigraju par mečeva za A selekciju, da ne bi strahovali da li će ili neće nastupati za nas u budućnosti kada prerastu ove mlađe selekcije? Pravilo je da igrač sa dvojnim državljanstvom može da promeni odluku za koga će igrati ako je za jednu selekciju nastupao samo u mlađim kategorijama.

Александар Ниш

pre 11 godina

Одговор на коментар Lijepa nasa, 10. april 2013 17:02

Ценим то што разумеш ћирилицу :)
Али морам да ти напоменем да Данијел Мајторовић из Шведске прича српски и родитељи су му Срби, те нема никакве везе са Хрватском, као што ти кажеш. А што се тиче могућности да Ибрахимовић игра за Хрватску, иста је била као и могућност да игра за Србију, можда чак и мања јер верујем да неко колено уназад су му сви били Срби, а не Хрвати.
Кад си већ споменуо Хрватску репрезентацију, можда не би било лоше да и у Хрватској тражимо потенцијалне репрезентативце, јер се сви сећамо Миладина Прша, Милана Рапајића. А и сада имамо доста примера. Данијел Субашић, голман, је Србин, Огњен Вукојевић такође, Матео Павловић из Вердера, Младен Петрић, Даријо Срна, који има пуно родбине у Србији, у Земуну, ако се не варам, па и Лука Модрић, коме је мајка Радојка православне вероисповести.
А што се тиче Матије Шпољарића, делује да има везе са Хрватском, што је и тачно, отац му се родио у Хрватској, и деда са очеве стране је Хрват, али баба није, док му је мајка Српкиња, тако да је дечко отприлике 25 посто Хрват, а 75 Србин :)

Doktor86

pre 11 godina

Bravo B92 za ovu akciju! Ali sramota je da jedna medijska kuca mora da radi posao FSS. Da su oni radili kako treba i na vreme, sada bi za Srbiju igrali Krkic, Marin, Arnautovic i jos neki.

el.special#2

pre 11 godina

То бре, идемо Србија, освајамо Евро-2016. Миха и ови нови млади клинци и онда ће сви бити захвални великом фудбалском раднику Томиславу Толету Караџићу! Замислите екипу:
-Стојковић, Миљковић, Ивановић, Настасић, Коларов, Р.Петровић, Фејса, З.Тошић, Л.Марковић, Митровић и М.Шћеповић, а џокер овај мали супер-талентовани Ришаиро... -да се смрзнеш! Подршка ФСС-у, Михи и мојој Звезди да се опорави! Звезда је живот...

Lijepa nasa

pre 11 godina

Bravo,ovo su vam dobri potezi. Ajde slozite napokon i vi neku repku. Mi smo na temelju gastosa imali brutalne igrace... A i dan danas. Pobjegli su nam fredi bobic i ibrahimovic,a i onaj mali gavro koji sad igra za svicu,zabio nam gol na poljudu a nije bio 'dovoljno dobar' za nas al maminho uvodi onog kriminalnog samira. Malo nas je,a i vas,svaka pomoc sa strane je dobrodosla. Inace,majstorovic koji igra za svede je hrvat,samo da kazem onom komentatoru koji je pisao na cirilici (koristio sam prevod;)),a i ovaj matija spoljaric mi bas ne zvuci srpski. ;)

Mad4Red

pre 11 godina

Gledam sinoć snimak SOS kanalu Butorovića i Stojića, okrenimo se deci našoj, ali da se stvore uslovi za rad, sve je to lepo u Pazovi nacionalni centar, ali deca u inostranstvu imaju idealne uslove za rad, veštačke podloge, dobre travnate stadione, na prste jedne ruke možeš da ih nabrojiš koliko ih ima u Srbiji!!! Npr. Holandija zemlja ništa veća nego Srbija ima dve profesionalne lige ostalo su amateri, ali imaju juniorske lige i škole najbolje na svetu plus uslove terene sve, Vojvodina sama sebi pravi sportski centar, Partizan ima Zemunelo, Zvezdi treba centar rad sa decom je od ključnog značaja za srpski fudbal i da nam deca ne idu kud koji mili moji a još nisu počeli ni da se briju, gledao sam tv fan na youtube, npr. deca koja treniraju u Bayernu jednom dva puta nedeljno prisustvuju treningu prvog tima prate idole druže se stiču ljubav prema klubu fudbalu, sve to treba da se uradi i ovu ideju pretvoriti u delo...

Thor

pre 11 godina

Kakvi su to talenti? Znate kad oni budu bolji od Modric Luke i Dudua! A ovaj Spoljaric nije nista poseban posto ga oko 4 nogometne planetarne sile nije primetilo.

Александар Ниш

pre 11 godina

Ја сам апсолутно у шоку и не могу да дођем себи и поверујем да су људи из ФСС-а коначно уртадили добар потез. Након пропуштања мноштва талената као што су Марко Арнаутовић, Златко Јунузовић, Александар Драговић, Марко Марин, Данијел Мајсторовић, Филип Сендерош, Качаниклић, итд, коначно нешто нормално да се уради у нашем милом савезу. За Србију требају играти апсолутно сви који то заслужују и желе, ма где били рођени и ма које вероисповести били. Апел представницима савеза да се не зауставе на овоме, него да пожуре и што пре обаве разговоре са Бојаном Кркићем, који је одиграо само једну утакмицу за Шпанију, а 2 су потребне да не би могао да мења спортско држављанство, затим са Александром Сјојстром Милошевићем из Шведске, немачким голманом Ренсингом коме је мајка Српкиња. А кад бих почео да набрајам колико има младих Срва који играју и рођени су у иностранству а желе да играју за Србију и имају квалитет, одужило би се. Све је на фудбалском савезу.

Ratko

pre 11 godina

Ako je ovo tacno Srbija dobija pravog fudbalera skolovanog u Holandiji. Mali Zivkovic je ubica! Ih da imamo vise tih mesanaca bili bi 5 puta bolji.

Nesa

pre 11 godina

Mozda sve ostalo ne stima, ali svaka cast za ovakav potez!Ako moze Hrvatima da igraju Brazilci, onda zasto za nas ne mogu nasi ljudi koji zive u inostranstvu.Podrska i hvala momcima sto ipak slusaju svoje srce!Poz

Flynn

pre 11 godina

Nek je sa srecom momci i da taman stasate kada neko normalan zameni Karadzica, da vam se ne ogadi vasa odluka kao sto se u nekim trenutcima sigurno ogadila Suboticu i Kuzmanovicu. Ali na kraju krajeva, nigde vas obican narod nece voleti kao ovde.

Grobari, to smo mi...

pre 11 godina

Jedino za sta stvarno treba cestitati FSS jeste da su skoro sve talente koji su nastulali za mladje kategorije drugih zemalja uspeli da ih kontaktiraju i privole da igraju za Srbiju.

Borivoje Surdilovic

pre 11 godina

Da smo deseti deo u fudbalu do sada postigli kao u kosarci ili vaterpolu, ova nacija zeljna dobrog i postenog fudbala bi vecno ostala zahvalna nasoj reprezentaciji! Nismo svesni kakvih dobrih igraca posedujemo, verujem u bolje dane! Daj boze da se ne varam! Momci hvala Vam! Odabrati Srbiju pored, moramo teskog srca priznati, puno jace Repke Hrvatske i Holandije, je za svako postovanje i hvalu!

Александар Ниш

pre 11 godina

Ја сам апсолутно у шоку и не могу да дођем себи и поверујем да су људи из ФСС-а коначно уртадили добар потез. Након пропуштања мноштва талената као што су Марко Арнаутовић, Златко Јунузовић, Александар Драговић, Марко Марин, Данијел Мајсторовић, Филип Сендерош, Качаниклић, итд, коначно нешто нормално да се уради у нашем милом савезу. За Србију требају играти апсолутно сви који то заслужују и желе, ма где били рођени и ма које вероисповести били. Апел представницима савеза да се не зауставе на овоме, него да пожуре и што пре обаве разговоре са Бојаном Кркићем, који је одиграо само једну утакмицу за Шпанију, а 2 су потребне да не би могао да мења спортско држављанство, затим са Александром Сјојстром Милошевићем из Шведске, немачким голманом Ренсингом коме је мајка Српкиња. А кад бих почео да набрајам колико има младих Срва који играју и рођени су у иностранству а желе да играју за Србију и имају квалитет, одужило би се. Све је на фудбалском савезу.

ja

pre 11 godina

matija špoljarić..konačno ste se pomirili da su nogometaši bolji od fudbalera
(oko moje, 10. april 2013 15:50)

Naravno, kao i Ognjen Vukojevic i Miladin Dado Prso

Ratko

pre 11 godina

Ako je ovo tacno Srbija dobija pravog fudbalera skolovanog u Holandiji. Mali Zivkovic je ubica! Ih da imamo vise tih mesanaca bili bi 5 puta bolji.

Александар Ниш

pre 11 godina

Одговор на коментар Lijepa nasa, 10. april 2013 17:02

Ценим то што разумеш ћирилицу :)
Али морам да ти напоменем да Данијел Мајторовић из Шведске прича српски и родитељи су му Срби, те нема никакве везе са Хрватском, као што ти кажеш. А што се тиче могућности да Ибрахимовић игра за Хрватску, иста је била као и могућност да игра за Србију, можда чак и мања јер верујем да неко колено уназад су му сви били Срби, а не Хрвати.
Кад си већ споменуо Хрватску репрезентацију, можда не би било лоше да и у Хрватској тражимо потенцијалне репрезентативце, јер се сви сећамо Миладина Прша, Милана Рапајића. А и сада имамо доста примера. Данијел Субашић, голман, је Србин, Огњен Вукојевић такође, Матео Павловић из Вердера, Младен Петрић, Даријо Срна, који има пуно родбине у Србији, у Земуну, ако се не варам, па и Лука Модрић, коме је мајка Радојка православне вероисповести.
А што се тиче Матије Шпољарића, делује да има везе са Хрватском, што је и тачно, отац му се родио у Хрватској, и деда са очеве стране је Хрват, али баба није, док му је мајка Српкиња, тако да је дечко отприлике 25 посто Хрват, а 75 Србин :)

Flynn

pre 11 godina

Nek je sa srecom momci i da taman stasate kada neko normalan zameni Karadzica, da vam se ne ogadi vasa odluka kao sto se u nekim trenutcima sigurno ogadila Suboticu i Kuzmanovicu. Ali na kraju krajeva, nigde vas obican narod nece voleti kao ovde.

skeptik

pre 11 godina

Da pomenem i Maksima Stojanca iz Antverpena, 1996. godiste, trenutno na pripremama kadetske reprezentacije Srbije. Otac mu je bio prvoligaski fudbaler 80ih, igrao nesto i za Partizan.

Dobrodoslica momcima nadam se da nece posluziti samo kao topovsko meso za menadzersku bratiju

Nesa

pre 11 godina

Mozda sve ostalo ne stima, ali svaka cast za ovakav potez!Ako moze Hrvatima da igraju Brazilci, onda zasto za nas ne mogu nasi ljudi koji zive u inostranstvu.Podrska i hvala momcima sto ipak slusaju svoje srce!Poz

Doktor86

pre 11 godina

Bravo B92 za ovu akciju! Ali sramota je da jedna medijska kuca mora da radi posao FSS. Da su oni radili kako treba i na vreme, sada bi za Srbiju igrali Krkic, Marin, Arnautovic i jos neki.

Borivoje Surdilovic

pre 11 godina

Da smo deseti deo u fudbalu do sada postigli kao u kosarci ili vaterpolu, ova nacija zeljna dobrog i postenog fudbala bi vecno ostala zahvalna nasoj reprezentaciji! Nismo svesni kakvih dobrih igraca posedujemo, verujem u bolje dane! Daj boze da se ne varam! Momci hvala Vam! Odabrati Srbiju pored, moramo teskog srca priznati, puno jace Repke Hrvatske i Holandije, je za svako postovanje i hvalu!

Mad4Red

pre 11 godina

Gledam sinoć snimak SOS kanalu Butorovića i Stojića, okrenimo se deci našoj, ali da se stvore uslovi za rad, sve je to lepo u Pazovi nacionalni centar, ali deca u inostranstvu imaju idealne uslove za rad, veštačke podloge, dobre travnate stadione, na prste jedne ruke možeš da ih nabrojiš koliko ih ima u Srbiji!!! Npr. Holandija zemlja ništa veća nego Srbija ima dve profesionalne lige ostalo su amateri, ali imaju juniorske lige i škole najbolje na svetu plus uslove terene sve, Vojvodina sama sebi pravi sportski centar, Partizan ima Zemunelo, Zvezdi treba centar rad sa decom je od ključnog značaja za srpski fudbal i da nam deca ne idu kud koji mili moji a još nisu počeli ni da se briju, gledao sam tv fan na youtube, npr. deca koja treniraju u Bayernu jednom dva puta nedeljno prisustvuju treningu prvog tima prate idole druže se stiču ljubav prema klubu fudbalu, sve to treba da se uradi i ovu ideju pretvoriti u delo...

Dado

pre 11 godina

Ako je ovo za Zivkovica tacno, svaka mu cast ali sam na mozzartsportu procitao da voli Srbiju ali da je tu samo na raspustu po par dana i da je ceo zivot proveo u Holandiji. E sad cim su ga ovi nasi pregovorili, pojma nemam nadam se samo da ce uspeti....ima takvih jos sirom Evrope, nemojte tu da stanete...

Grobari, to smo mi...

pre 11 godina

Jedino za sta stvarno treba cestitati FSS jeste da su skoro sve talente koji su nastulali za mladje kategorije drugih zemalja uspeli da ih kontaktiraju i privole da igraju za Srbiju.

Vaše ime*

pre 11 godina

A da oni ipak odigraju par mečeva za A selekciju, da ne bi strahovali da li će ili neće nastupati za nas u budućnosti kada prerastu ove mlađe selekcije? Pravilo je da igrač sa dvojnim državljanstvom može da promeni odluku za koga će igrati ako je za jednu selekciju nastupao samo u mlađim kategorijama.

CikitOoo8

pre 11 godina

Za one kojima nije jasno, Rosairo Zivkovic nosi majcino prezime jer ga je otac(drzavljanin Holandije) kao vrlo malog napustio. Majka se borila i mucila za njega, ona mu je bila sve(i otac i majka) u odrastanju. Iz te ljubavi i postovanja prema njoj, majci- lavici(Srpkinji) dolazi prihvatanje sebe kao Srbina. Vecina ovih informacija je iz intervjua malog Zivkovica datog, ako se ne varam, bas za B92 a povodom debija za prvi tim Groningena.

el.special#2

pre 11 godina

То бре, идемо Србија, освајамо Евро-2016. Миха и ови нови млади клинци и онда ће сви бити захвални великом фудбалском раднику Томиславу Толету Караџићу! Замислите екипу:
-Стојковић, Миљковић, Ивановић, Настасић, Коларов, Р.Петровић, Фејса, З.Тошић, Л.Марковић, Митровић и М.Шћеповић, а џокер овај мали супер-талентовани Ришаиро... -да се смрзнеш! Подршка ФСС-у, Михи и мојој Звезди да се опорави! Звезда је живот...

Vukoje

pre 11 godina

FSS upravo završava podmladjivanje A selekcije sa kojom je postignut veliki uspeh i već gledaju da podmlade i trenutni tim. Bravo za FSS! Bravo za Toleta!

Lijepa nasa

pre 11 godina

odgovor cirilicaru:
stari,jbg,tebe trese neka zesca mitomanija! Prso i miki rapajic- da,srbi su. Ovo ostalo (petric,modric,srna) su nebuloze na kvadrat. Ibri je stara hrvatica a on je katolik,druzi se sa malo zescim 'rvatinama' po svedskoj a sam majstorovic je,po ibrinim rijecima,hrvat. A znaju se iz najranije mladosti,sa nogometnih pocetaka.sve ti lijepo pise u ibrinoj autobiografiji.preporuka- procitaj,super je knjiga! Ps: kezman je hrvat;). Zivio!

Petar Pan

pre 11 godina

Za čitaoca koji ne razume kako Rišairo nosi majčino prezime: otac i majka se nisu nikada zvanično "uzeli", tj oženili i onda svako od njih nosi svoje prezime. Tako i deca nose prezime majki ako majka to želi, ako se roditelji tako dogovore. Primer za to je Marko Matić, koji igra u Holandiji a koji se odnedavno odlučio da nosi očevo prezime, pre toga je bio Marko Vejnović - dakle majčino prezime. Ovo se inače u Holandiji često čini a da bi se dobile razne olakšice ( majka ) a da se ne plaća alimentacija. Tako imamo ovu situaciju: najnormalnija porodica najnormalnije živi u jednoj kući ili stanu, jedino je formalno, pred zakonom u pitanju samohrana majka koja eto ima i "prijatelja" pa se on "tu i tamo" nađe kod nje i provesele se...

A kada pričamo o talentima, šta je sa Damjanom Đokovićem, dečko igra za Cesena u serie B, levi vezni, od oca Srbina i majke Hrvatice, rođen u Zagrebu pa svuda piše da je Hrvat a hteo bi da igra za reprezentaciju Srbije? Da li njega neko prati ( osim što ga prate zgodne cure, ruku na srce i on je zgodan )? U nekoliko intervjua je rekao da bi najradije igrao za Srbiju? To su Hrvati pročitali pa ga ni ne zovu a naši ga po mestu rođenja i dalje vode kao Hrvata?

Lijepa nasa

pre 11 godina

Bravo,ovo su vam dobri potezi. Ajde slozite napokon i vi neku repku. Mi smo na temelju gastosa imali brutalne igrace... A i dan danas. Pobjegli su nam fredi bobic i ibrahimovic,a i onaj mali gavro koji sad igra za svicu,zabio nam gol na poljudu a nije bio 'dovoljno dobar' za nas al maminho uvodi onog kriminalnog samira. Malo nas je,a i vas,svaka pomoc sa strane je dobrodosla. Inace,majstorovic koji igra za svede je hrvat,samo da kazem onom komentatoru koji je pisao na cirilici (koristio sam prevod;)),a i ovaj matija spoljaric mi bas ne zvuci srpski. ;)

Thor

pre 11 godina

Kakvi su to talenti? Znate kad oni budu bolji od Modric Luke i Dudua! A ovaj Spoljaric nije nista poseban posto ga oko 4 nogometne planetarne sile nije primetilo.

ultrasrbin

pre 11 godina

Lijepa nasa, 10. april 2013 18:31

Ajde malo pretrazi tvoje porodicno stablo i shvatices da si Srbin, kao i 99 posto hrvata. nazalost, isto tako je 99 posto Srba turske krvi.
Vi ste naciju storili pokrstavanjem,a Srbi su svoju ctru izgubili za 500 godina pod turcima.

Thor

pre 11 godina

Kakvi su to talenti? Znate kad oni budu bolji od Modric Luke i Dudua! A ovaj Spoljaric nije nista poseban posto ga oko 4 nogometne planetarne sile nije primetilo.

el.special#2

pre 11 godina

То бре, идемо Србија, освајамо Евро-2016. Миха и ови нови млади клинци и онда ће сви бити захвални великом фудбалском раднику Томиславу Толету Караџићу! Замислите екипу:
-Стојковић, Миљковић, Ивановић, Настасић, Коларов, Р.Петровић, Фејса, З.Тошић, Л.Марковић, Митровић и М.Шћеповић, а џокер овај мали супер-талентовани Ришаиро... -да се смрзнеш! Подршка ФСС-у, Михи и мојој Звезди да се опорави! Звезда је живот...

Lijepa nasa

pre 11 godina

odgovor cirilicaru:
stari,jbg,tebe trese neka zesca mitomanija! Prso i miki rapajic- da,srbi su. Ovo ostalo (petric,modric,srna) su nebuloze na kvadrat. Ibri je stara hrvatica a on je katolik,druzi se sa malo zescim 'rvatinama' po svedskoj a sam majstorovic je,po ibrinim rijecima,hrvat. A znaju se iz najranije mladosti,sa nogometnih pocetaka.sve ti lijepo pise u ibrinoj autobiografiji.preporuka- procitaj,super je knjiga! Ps: kezman je hrvat;). Zivio!

Lijepa nasa

pre 11 godina

Bravo,ovo su vam dobri potezi. Ajde slozite napokon i vi neku repku. Mi smo na temelju gastosa imali brutalne igrace... A i dan danas. Pobjegli su nam fredi bobic i ibrahimovic,a i onaj mali gavro koji sad igra za svicu,zabio nam gol na poljudu a nije bio 'dovoljno dobar' za nas al maminho uvodi onog kriminalnog samira. Malo nas je,a i vas,svaka pomoc sa strane je dobrodosla. Inace,majstorovic koji igra za svede je hrvat,samo da kazem onom komentatoru koji je pisao na cirilici (koristio sam prevod;)),a i ovaj matija spoljaric mi bas ne zvuci srpski. ;)

Vukoje

pre 11 godina

FSS upravo završava podmladjivanje A selekcije sa kojom je postignut veliki uspeh i već gledaju da podmlade i trenutni tim. Bravo za FSS! Bravo za Toleta!

ja

pre 11 godina

matija špoljarić..konačno ste se pomirili da su nogometaši bolji od fudbalera
(oko moje, 10. april 2013 15:50)

Naravno, kao i Ognjen Vukojevic i Miladin Dado Prso

Александар Ниш

pre 11 godina

Ја сам апсолутно у шоку и не могу да дођем себи и поверујем да су људи из ФСС-а коначно уртадили добар потез. Након пропуштања мноштва талената као што су Марко Арнаутовић, Златко Јунузовић, Александар Драговић, Марко Марин, Данијел Мајсторовић, Филип Сендерош, Качаниклић, итд, коначно нешто нормално да се уради у нашем милом савезу. За Србију требају играти апсолутно сви који то заслужују и желе, ма где били рођени и ма које вероисповести били. Апел представницима савеза да се не зауставе на овоме, него да пожуре и што пре обаве разговоре са Бојаном Кркићем, који је одиграо само једну утакмицу за Шпанију, а 2 су потребне да не би могао да мења спортско држављанство, затим са Александром Сјојстром Милошевићем из Шведске, немачким голманом Ренсингом коме је мајка Српкиња. А кад бих почео да набрајам колико има младих Срва који играју и рођени су у иностранству а желе да играју за Србију и имају квалитет, одужило би се. Све је на фудбалском савезу.

Doktor86

pre 11 godina

Bravo B92 za ovu akciju! Ali sramota je da jedna medijska kuca mora da radi posao FSS. Da su oni radili kako treba i na vreme, sada bi za Srbiju igrali Krkic, Marin, Arnautovic i jos neki.

Александар Ниш

pre 11 godina

Одговор на коментар Lijepa nasa, 10. april 2013 17:02

Ценим то што разумеш ћирилицу :)
Али морам да ти напоменем да Данијел Мајторовић из Шведске прича српски и родитељи су му Срби, те нема никакве везе са Хрватском, као што ти кажеш. А што се тиче могућности да Ибрахимовић игра за Хрватску, иста је била као и могућност да игра за Србију, можда чак и мања јер верујем да неко колено уназад су му сви били Срби, а не Хрвати.
Кад си већ споменуо Хрватску репрезентацију, можда не би било лоше да и у Хрватској тражимо потенцијалне репрезентативце, јер се сви сећамо Миладина Прша, Милана Рапајића. А и сада имамо доста примера. Данијел Субашић, голман, је Србин, Огњен Вукојевић такође, Матео Павловић из Вердера, Младен Петрић, Даријо Срна, који има пуно родбине у Србији, у Земуну, ако се не варам, па и Лука Модрић, коме је мајка Радојка православне вероисповести.
А што се тиче Матије Шпољарића, делује да има везе са Хрватском, што је и тачно, отац му се родио у Хрватској, и деда са очеве стране је Хрват, али баба није, док му је мајка Српкиња, тако да је дечко отприлике 25 посто Хрват, а 75 Србин :)

Ratko

pre 11 godina

Ako je ovo tacno Srbija dobija pravog fudbalera skolovanog u Holandiji. Mali Zivkovic je ubica! Ih da imamo vise tih mesanaca bili bi 5 puta bolji.

ultrasrbin

pre 11 godina

Lijepa nasa, 10. april 2013 18:31

Ajde malo pretrazi tvoje porodicno stablo i shvatices da si Srbin, kao i 99 posto hrvata. nazalost, isto tako je 99 posto Srba turske krvi.
Vi ste naciju storili pokrstavanjem,a Srbi su svoju ctru izgubili za 500 godina pod turcima.

Flynn

pre 11 godina

Nek je sa srecom momci i da taman stasate kada neko normalan zameni Karadzica, da vam se ne ogadi vasa odluka kao sto se u nekim trenutcima sigurno ogadila Suboticu i Kuzmanovicu. Ali na kraju krajeva, nigde vas obican narod nece voleti kao ovde.

Grobari, to smo mi...

pre 11 godina

Jedino za sta stvarno treba cestitati FSS jeste da su skoro sve talente koji su nastulali za mladje kategorije drugih zemalja uspeli da ih kontaktiraju i privole da igraju za Srbiju.

Nesa

pre 11 godina

Mozda sve ostalo ne stima, ali svaka cast za ovakav potez!Ako moze Hrvatima da igraju Brazilci, onda zasto za nas ne mogu nasi ljudi koji zive u inostranstvu.Podrska i hvala momcima sto ipak slusaju svoje srce!Poz

Borivoje Surdilovic

pre 11 godina

Da smo deseti deo u fudbalu do sada postigli kao u kosarci ili vaterpolu, ova nacija zeljna dobrog i postenog fudbala bi vecno ostala zahvalna nasoj reprezentaciji! Nismo svesni kakvih dobrih igraca posedujemo, verujem u bolje dane! Daj boze da se ne varam! Momci hvala Vam! Odabrati Srbiju pored, moramo teskog srca priznati, puno jace Repke Hrvatske i Holandije, je za svako postovanje i hvalu!

Dado

pre 11 godina

Ako je ovo za Zivkovica tacno, svaka mu cast ali sam na mozzartsportu procitao da voli Srbiju ali da je tu samo na raspustu po par dana i da je ceo zivot proveo u Holandiji. E sad cim su ga ovi nasi pregovorili, pojma nemam nadam se samo da ce uspeti....ima takvih jos sirom Evrope, nemojte tu da stanete...

Mad4Red

pre 11 godina

Gledam sinoć snimak SOS kanalu Butorovića i Stojića, okrenimo se deci našoj, ali da se stvore uslovi za rad, sve je to lepo u Pazovi nacionalni centar, ali deca u inostranstvu imaju idealne uslove za rad, veštačke podloge, dobre travnate stadione, na prste jedne ruke možeš da ih nabrojiš koliko ih ima u Srbiji!!! Npr. Holandija zemlja ništa veća nego Srbija ima dve profesionalne lige ostalo su amateri, ali imaju juniorske lige i škole najbolje na svetu plus uslove terene sve, Vojvodina sama sebi pravi sportski centar, Partizan ima Zemunelo, Zvezdi treba centar rad sa decom je od ključnog značaja za srpski fudbal i da nam deca ne idu kud koji mili moji a još nisu počeli ni da se briju, gledao sam tv fan na youtube, npr. deca koja treniraju u Bayernu jednom dva puta nedeljno prisustvuju treningu prvog tima prate idole druže se stiču ljubav prema klubu fudbalu, sve to treba da se uradi i ovu ideju pretvoriti u delo...

CikitOoo8

pre 11 godina

Za one kojima nije jasno, Rosairo Zivkovic nosi majcino prezime jer ga je otac(drzavljanin Holandije) kao vrlo malog napustio. Majka se borila i mucila za njega, ona mu je bila sve(i otac i majka) u odrastanju. Iz te ljubavi i postovanja prema njoj, majci- lavici(Srpkinji) dolazi prihvatanje sebe kao Srbina. Vecina ovih informacija je iz intervjua malog Zivkovica datog, ako se ne varam, bas za B92 a povodom debija za prvi tim Groningena.

Vaše ime*

pre 11 godina

A da oni ipak odigraju par mečeva za A selekciju, da ne bi strahovali da li će ili neće nastupati za nas u budućnosti kada prerastu ove mlađe selekcije? Pravilo je da igrač sa dvojnim državljanstvom može da promeni odluku za koga će igrati ako je za jednu selekciju nastupao samo u mlađim kategorijama.

skeptik

pre 11 godina

Da pomenem i Maksima Stojanca iz Antverpena, 1996. godiste, trenutno na pripremama kadetske reprezentacije Srbije. Otac mu je bio prvoligaski fudbaler 80ih, igrao nesto i za Partizan.

Dobrodoslica momcima nadam se da nece posluziti samo kao topovsko meso za menadzersku bratiju

Petar Pan

pre 11 godina

Za čitaoca koji ne razume kako Rišairo nosi majčino prezime: otac i majka se nisu nikada zvanično "uzeli", tj oženili i onda svako od njih nosi svoje prezime. Tako i deca nose prezime majki ako majka to želi, ako se roditelji tako dogovore. Primer za to je Marko Matić, koji igra u Holandiji a koji se odnedavno odlučio da nosi očevo prezime, pre toga je bio Marko Vejnović - dakle majčino prezime. Ovo se inače u Holandiji često čini a da bi se dobile razne olakšice ( majka ) a da se ne plaća alimentacija. Tako imamo ovu situaciju: najnormalnija porodica najnormalnije živi u jednoj kući ili stanu, jedino je formalno, pred zakonom u pitanju samohrana majka koja eto ima i "prijatelja" pa se on "tu i tamo" nađe kod nje i provesele se...

A kada pričamo o talentima, šta je sa Damjanom Đokovićem, dečko igra za Cesena u serie B, levi vezni, od oca Srbina i majke Hrvatice, rođen u Zagrebu pa svuda piše da je Hrvat a hteo bi da igra za reprezentaciju Srbije? Da li njega neko prati ( osim što ga prate zgodne cure, ruku na srce i on je zgodan )? U nekoliko intervjua je rekao da bi najradije igrao za Srbiju? To su Hrvati pročitali pa ga ni ne zovu a naši ga po mestu rođenja i dalje vode kao Hrvata?