Četvrtak, 10.01.2013.

10:50

Novak: Jugoslavija, Jugoslavija!

Novak Đoković nalazi se u Melburnu gde se sprema za početak prvog Gren slema sezone, Australijen opena.

Izvor: AK

Novak: Jugoslavija, Jugoslavija! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

"Cibona something simply beautiful"

pre 11 godina

A note from Tito to Stalin….“Stop sending people to kill me. We’ve already captured five of them, one of them with a bomb and another with a rifle (…) If you don’t stop sending killers, I’ll send one to Moscow, and I won’t have to send a second.”—Josip Broz Tito

Evo kakvog vođu smo imali onda a danas se sa nama Njemci igraju kao sa dječicom a vi umirete od sreće ako vas Rusi nazovu braćom.
Pametnomu dosta

max

pre 11 godina

Sasa, 10. januar 2013 15:09
Ovo je tipičan primer čoveka sa izgubljenim indetitetom.Titova "Juga",nastala je na krvi mnogih srpskih mučenika koji su ubijeni samo zbog toga što nisu hteli da budu komunisti i što su bili srpski domaćini.A dans što nam se dešava je baš zbog Titovog sistema vrednosti(uvlakači,cinkaroši,lopovi,ulizice su danas u Srbiji na ceni).Da je titoistički sistem valjao danas bi još bili u "Jugi".

depos

pre 11 godina

Jugoslavija predstavljaju neki faktor u Evropi, tako se došlo da toga da je jedino Jugoslavija uspela 1948. god da kaže Staljinu NE! Da je tada Srbija bila sama popili bi mi od Rusa samo tako po nosu, a od Mađarske bi malo sutra dobili Vojvodinu.(JA, 10. januar 2013Jel ti stvarno verujes u te komunisticko-partizanske gluposti.Pa da je hteo,Staljin bi za dva dana pregazio celu SFRJ(Srbiju za jedan dan).Kakva smo to mi vojna sila bili te 48 godine?Malo vise od tri godine posto je Crvena Armija(dakle Staljin)oslobodila veliki(vazniji) deo Jugoslavije,dok nasa vojska(partizani pojacani mobilisanom srpskom decom) nije mogla ni one ostatke Nemacke armije da otera.A sto se Vojvodine tice nju je oslobodila srpska vojska i pripojena Srbiji,pre nego sto je stvorena kraljevina SHS.U prvom svetskom ratu je ucestvovala Srbija i izasla kao pobednik i mnogo jaca nego sto je to Jugoslavija ikada bila(bez obzira kako se zvala).Ta ideja o drzavi Juznih Slovena je nanela ogromnu i nenadoknadivu stetu Srbiji i Srbima(vise od dva milona zivota u dva svetska rata).Valjda smo toga svesni.Naucimo malo istoriju.Saradnja u regionu moze,ali manimo se komunistickih prica o bratstvu i jedinstvu i jugonostalgiji.

zoran

pre 11 godina

"Za bolest je to KE.
Cista laz je da Hrvati ne zale za Jugovinom, oni jesu izasli na referendum i glasali za izlazak. Ali oni su bili protiv Slobine Juge. Ko se sjeca sve mu je jasno. Jedini razbijaci Jugoslavije ste vi Srbi, jer ste birali Slobu, a malo i Slovenci, ali i oni ne u vecini."
(Slucajno navratio, 10. januar 2013 14:02)

A atentat na Kr. Aleksandra? A razbijanje vojske Kraljevine Jugoslavije i pre nego što je WWII počeo? A Ustaška emigracija SVE vreme do početka devedesetih? A diverzije po EX-Yu? A bombe na Ž. stanici Beograd i paklena mašina u bioskopu 20. Oktobar? A atentat na Ambasadora Rolovića u Stokholmu? A Savka Dabčević-Kučar i Miko Tripalo? Koga su oni krenuli da razbijaju još za Titina vakta? Tanzaniju ili Burkinu Faso, možda? A Franjo? Osuđivan za subverzivne i anti-jugoslovenske aktivnosti isto dok je Tito bio na vlasti.

Ti si zaista slučajno navratio ne samo ovde nego u ovu stvarnost, rekao bih... Dosta mimikrije više. Recite SLOBODNO. Ko vam bre brani.

A Novak može da izjavi šta hoće i gde hoće. ON je ZVEZDA na svetskom nivou i svaka mu čast. Kada je greškom puštena Hrvatska Himna na nekom tamo turniru, Novak se samo blago nasmešio i nije napravio scenu, a mogao je. TO JE VELIKI SPORTISTA...

patriot

pre 11 godina

@master

brate, da te korigujem: nisu ostali balkanci, nego "jugosi"! veruj mi, zivim napolje i znam sta pricam. pozdrav svim "jugosima"

mudy

pre 11 godina

(Captain Carrot, 10. januar 2013 19:58)Delimicno si u pravu.Glavni krivci i najveci zlotvori su srpski komunisti koji su saradjivali sa ustasama u borbi protiv Kraljevine Jugoslavije(sto je bilo u njihovom programu).A po dolasku na vlast su radili sve na stetu Srbije i Srba.Jos uvek su veoma uticajni u drustvu i institucijama sa svojom nakaznom ideologijom.

Bane

pre 11 godina

Posto je vecina komentara do sada politicke prirode, ja cu samo na jedan da odgovorim.. Marko iz Hrvatske pise da su Srbi izgubili sve ratove. Isto kao sto za neke u Srbiji istorija pocinje sa Slobodanom Milosevicem, tako izgleda i Marku iz Hrvatske istorija pocinje 90-ih i sa Franjom Tudjmanom. Kada je Marko govorio o ratovima koje su Srbi izgubili mozda je mislio na kada je 300 000 do zuba naoruzanih hrvatskih vojnika proteralo 200 000 srpskih civila, sto je 2% od ukupnog broja Srba. Ali posto istorija ne pocinje 90-ih Srbi mogu samo da broje pobede u ratovima, kao kada su pobedili u dva svetska rata, kada su pobedili u balkanskim i ostalim oslobodilackim ratovima u zadnjih 200 godina. Marko me previse ne interesuje, vec me vise zabrinjavaju plusevi koje je njegov komentar dobio, pretpostavljajuci da ti plusevi dolaze iz Srbije. Dok se na zapadu redovno obelezavaju pobede iz dva svetska rata i odaje pocast veteranima iz tih ratova, izgleda da se jedino u Srbiji pokazuje nepostovanje prema sopstvenim ocevima, dedama i pradedama koji su svojim zivotima dali doprinos da Evropa danas bude slobodna.

Nemanja

pre 11 godina

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!
(friedrich nietzsche, 10. januar 2013 14:57)
Ma nemoj,a šta slušaju građani,Mozarta,Bethovena...Pa ja kad god hoću da se "razbijem" slušam Tozovca,Šabana(ali Bajramovića),Tomu Zdravkovića ili Luisa.Pokušavao sam i uz Pink Floyd,R.E.M.,Queen... ali jednostavno ne ide.
(Građanin, 10. januar 2013 15:34)

Pa kad ne ide, onda nisi građanin, što pokušavaš na silu :)))

JA

pre 11 godina

Evo ja ću nacionalistima svih naroda pokušati da naslikam kako stoje stvari. Ideja jugoslovenstva datira od otprilike 1780. god. a možda i ranije, a za to postoji itekako dobar razlog, a zašto, pa eto zato što su slovenija i hrvatska uvek bili pod nečijom drugom vlašću, kao i bosna naravno, Srbija, CG, Makedonija su bili naravno pod Turcima, kada je i došlo do povlačenja Turske sa balkana to nije bilo zbog toga što su Srbi postali mnogo jaki več zato što je ojačala pozicija Austrije i Rusije i kriza u Turskoj. U suštini, ukratko bi se moglo reći da ovde politiku vode veliki igrači i uvek će je voditi, a to su Nemačka i Italija sa uticajem na SLO i HRV, Turska sa uticajem na Bosnu, Rusija sa uticajem na SRB I CG, i MKD na koju vrše svi pritisak počevši od Bugara, Grka, Albanaca itd...e sad jedino kada se naši tupavi južnoslovenski narodi ujedine oni mogu da zaštite svoje interese jer kao Jugoslavija predstavljaju neki faktor u Evropi, tako se došlo da toga da je jedino Jugoslavija uspela 1948. god da kaže Staljinu NE! Da je tada Srbija bila sama popili bi mi od Rusa samo tako po nosu, a od Mađarske bi malo sutra dobili Vojvodinu. Isto tako kompletna Istra, Baranja, Međumurje itd...bi bili deo ITA, AUT i HUN. Kada se stvari stave na papir sve je jasno, Nemaca ima 80 miliona, Italijana 60 miliona, Turaka preko 75 miliona, Rusa 140 miliona i svako od njih gleda svoje interese, za "NAS" ih zabole patka!

Captain Carrot

pre 11 godina

Braćo...Srbi...****(tetak Crnog Gruje)! Zamerate ljudima koji se rado
prisećaju jedne pristojne države u kojoj se koliko toliko normalno
živelo.
Umesto nje pozatvarasmo se u nacionalne torove, i ne zatvarajte oči pred
našom krivicom koja, po mom subjektivnom mišljenju nije jedina ali je možda najveća.
Sad smo tu gde smo, a priznajte nije nimalo poželjno mesto za život. Krivi su nam bili Slovenci, Hrvati pa sve redom do Crnogoraca.
Pitam vas samo ko nas sada sprečava da uredimo ovaj Mordor (bar tako ja
doživljavam današnju Srbiju)
E, još nešto ako već kao veliki Srbi piz***e na Tita mogli bi loptu da
prebacite na Aleksandra Karađorđevića (čini mi se da je bio srpski
prestolonaslednik) kome je zinulo d**e da bude kralj južnih slovena.

русвај

pre 11 godina

@ Kao osobi iz miješanog hrvatsko-srpskog braka normalno je da u Noletu postoji tračak jugonostalgije.
(Mens sana in malvasia istriana, 10. januar 2013 15:38)

Brak Noletovih roditelja se eventualno može okarakterisati kao mešani ali kao srpsko-crnogorski.

Nemanja

pre 11 godina

U Hrvatskoj se ovakve vesti docekuju sa prekorom i podsmehom. Kod nas sa odusevljenjem. Oni imaju dostojanstvo. Mi smo zaboravili sta je to.
(ivan, 10. januar 2013 11:57)

Ti valjda za sebe znaš najbolje, ali ne petljaj nas u svoje lične probleme.

Vladimir Pula

pre 11 godina

@evo ja sam hrvat i volim i zalim za yugoslavijom.
(jole, 10. januar 2013 11:58)
Ja sam premlad pa ne mogu gajiti prejake osjećaje u pogledu bivše države, ali moj otac hrvat pa ja mislim da ne prodje dana kad ne spomene jugu, Tita , kakva smo sila bili itd itd ...

MJa

pre 11 godina

Mislim da je Novak napisao ovu poruku pre svega zbog odredjenih grupa navijaca (i nasih i hrvatskih) koji su ultra nacionalisticki nastrojeni. Setite se bitke srpskih i hrvatskih navijaca pre par godina na AO.

Sasa

pre 11 godina

Rodjen sam 75. Osetio zivot u SFRJ. Dva letovanja, obavezno zimovanje, putovanja sa crvenim pasosem... Onda su dosle vesele devedesete, vecina ljudi sa ovih prostora, medju kojima sam bio i ja, nalozilo se na budjenje nacionalne svesti. To budjenje nas je odvelo u krvave ratove. Ispastamo i danas, u svim nasim drzavicama, sa lopuzama na vlasti, mahom duboko osiromaseni i nesrecni.
A vi klinci, koji se lozite na srBstvo, i na mrznju prema svim drugim nacionalnostima, samo mogu da vam porucim - nemate veze sa zivotom.
Posle svega, danas sa 37 godina, mogu samo da kazem - bole me uvo za liniju Karlobag, Virovitica, Ogulin, bole me uvo za svetu srBsku zemlju, bole me uvo za sve hohstaplere koji nas jasu godinama, zelim da moja deca zive u miru i blagostanju...

Građanin

pre 11 godina

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!
(friedrich nietzsche, 10. januar 2013 14:57)
Ma nemoj,a šta slušaju građani,Mozarta,Bethovena...Pa ja kad god hoću da se "razbijem" slušam Tozovca,Šabana(ali Bajramovića),Tomu Zdravkovića ili Luisa.Pokušavao sam i uz Pink Floyd,R.E.M.,Queen... ali jednostavno ne ide.

vlada

pre 11 godina

Ja sam iz mesanog braka.Pre sam mogla reci da sam jugoslovenka.
Sad nigde ne pripadam.
(Draga, 10. januar 2013 14:36)

Trebala si da vidiš izraz lica devojke koja me popisivala kada sam joj rekao da se izražavam kao Jugosloven, samo što mi oči nije iskopala. To je strašno.

Iskreno se nadam da će Nole osvojiti Australian open, zaslužio je!

Kole

pre 11 godina

Bravo Novače! Ne bih dalje komentarisao ovo na teniskoj stranici.
***
Zašto "Gren" kad je "Grend" (original: Grand slam)?
(Jovan Pavlov, 10. januar 2013 13:41)

"d" se slabo čuje u engleskoj reči "grand" a u francuskoj se uopšte ne čuje, uporedi "grand prix" (izg. "gran pri").

fat pirate

pre 11 godina

ma nije u pitanju jugoslavija nego normalno druženje pripadnika nekoliko naroda koji su nekad živjeli zajedno. iako pojedini mediji nastoje izolirane slućajeve nasilja prikazati kao normalno stanje u tim državama, imam neki osječaj da nove generacije nisu toliko opterećene nacionalizmima i proteklim ratovima, te da na tome treba graditi buducnost ovih prostora.

Igor

pre 11 godina

Hrvati su prvo bili Hrvati pa onda Jugosloveni.
Slovenci su prvo bili Slovenci pa onda Jugosloveni.
Srbi su prvo bili Jugosloveni pa onda Srbi.
Jugoslavija je bila najveca istorijska greska Srbije(koja je jedina izuzev CG bila nezavisna i slobodna od svih EX YU republika), jer da nje nije bilo ne bismo imali nijedan teritorijalni ni politicki problem koji nas sada muce.

ja

pre 11 godina

Samo Srbi pate za Jugoslavijom. Da mi je doziveti da bar jedan Hrvat ili Slovenac sa nostalgijom i zalom spomene ime te divne zemlje. Da su je voleli ne bi se ni oni, ni BH-muslimani odcepili. Na referendumu u Hrvatskoj 1991. izlaznost je bila preko 83% od cega vise od 94% je glasalo za nezavisnost drzave hrvatske ;)
PS Dok su Hrvati ucili da su Hrvati, Slovenci da su Slovenci, Srbi su ucili da su Jugosloveni !??!??
(bolest je to KE, 10. januar 2013 10:59)

I Saša Vujačić pati za Jugoslavijom ;)

Ratko

pre 11 godina

Eks.YU separatisti su na svojim referendumima glasali milseci da ce na taj nacin postati ravnopravni clanovi kluba mocnih i bogatih. Jer protiv Jugoslavije su bili i USA i EU i Natopakt (potvrdili bombama). Danas ‘separatisti’ znaju bolje ali se ne usudjuju da to kazu! Gluma traje vec 20 godina. Nole ovde jos jednom razbija SEPARATISTICKU GLUMU oko bivse drzave. A interesantno je da ON kao SRBIN to moze da radi dok se drugi u svojim torovima jos uvek boje da izraze isto. Jedan koji se nije bojao se zove Nikola Pilic. Covek igrao za Jugoslaviju a pomogao i Srbiji i Hrvatskoj da osvoje Dejv Kup.

ivica antevski

pre 11 godina

Mislima da Jugoslovenska opcija je jedna jedina prava opcija za ove male balkanske narode...Videli smo u ovih 20 godina da ceo svet se sa nama igra kao sa malom decom...A dok je juga bila ja koliko se secam a imao sam 15tak godina bili smo pojam za skoro celu evropu u bilo kom segmentu...imali smo prelepu drzavu sa morem,planinama,uspesnim sportistima,dostojanstvenog coveka,drzava heroja,fabrika...u kratko ZEMLJA IZ SNOVA...a sada imamo samo bedu i ponizenje...volim svoju MAKEDONIJU vise od svega,ali realnost je to da JUGA je bila i ostala velicina...POZDRAV IZ KUMANOVA NAJ JUGOSLOVENSKI GRAD....OVDE JOS NIJE JUGA UMRLA...BAR U NASIM MISLIMA...NAPRED NOLE CARE....

nostalgičar

pre 11 godina

Novak se uslikao sa Karlovićem i članovima svog tima i napisao je to što napisao ,ali Jugoslaviju nisu činili samo Srbi i Hrvati.Ovo je samo još njedan njegov neuspio marketinški potez kako bi se ostalim na prostoru bivše i lijepe države dodvorio,ali će mu to teško proći ,posebno u njegovoj Srbiji.

Jugo45

pre 11 godina

bolest je to, nego sta. zdrav srbin nikad nije voleo jugoslaviju nego srbiju i ne moze biti nostalgican za titom, nego za cicom, nedicem, ljoticem, milosevicem, seseljem i slicnim kostunicama. jugoslaviju su u srbiji voleli samo bolesni srbi. eto, sad vi zdravi imate svoju zdravu srbiju plus jos zdraviju republiku srpsku, pa uzivajte lepo u zdravlju, sreci i veselju.

Marko

pre 11 godina

Ne bih baš rekao da se u Hrvatskoj ovakve vijesti dočekuju s podsmijehom kako je netko napisao,nego mnogi misle da je nepopularno veličati bilo šta jugoslavensko,jer mi smo ipak hrvati pa šta će nama ta "glupa" jugoslavija,a u biti u sebi većina je vole...kad u novinama dodje članak o titu milijun pozitivnih komentara,a na glas malo njih će to reći...kako je davno krleža rekao:"čuvaj se srpskog junaštva i hrvatske kulture"....jedni veliki junaci,a sve ratove izgubili,drugi kao kulturni,a licemjeri samo takvi(kao ne vole jugu,a sebe bi prodali za nju).Realnost pa kome god smetala.

No 1

pre 11 godina

Nismo mi srbi krenuli se odcepljivati od drugih. Svako za svoje pogreske i lose procene nek sam odgovara od sad samo ZIvela Srbija i Republika Srpska.

slavko

pre 11 godina

novace pljuvaci mogu samo da ti plunu pod prozor da sa vrapci klizaju ti si legenda ovih prostora a ovi nacionalisti neka znaju da su jadni i to mnogo jadni za tebe celi svet zna po dobru i uspesima a za njih po zlu i katastrofama koje ostavljajun iza sebe.

Slucajno navratio

pre 11 godina

Za bolest je to KE.
Cista laz je da Hrvati ne zale za Jugovinom, oni jesu izasli na referendum i glasali za izlazak. Ali oni su bili protiv Slobine Juge. Ko se sjeca sve mu je jasno. Jedini razbijaci Jugoslavije ste vi Srbi, jer ste birali Slobu, a malo i Slovenci, ali i oni ne u vecini.

Marko

pre 11 godina

Ne Pati ni Hrvat, ni Srbin, ni Bosanac a ni svi ostali za Jugoslavijom nego za normalnim medjuljudskim odnosima. Zato nam i bude drago kad procitamo ovakvu vjest...Sve sto je u evropi ili nebitno gdje drugjde na svijetu normalno mi dozivljavamo sa odusevljenjem zato sto smo svi otisli u...

pozdrav

friedrich nietzsche

pre 11 godina

Vi što ga pljujete, samo stopala možete da mu ljubite jer stojite pred najvećim građaninom Srbije, bednici.
(SQI, 10. januar 2013 13:16)

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!

jakSA

pre 11 godina

Uvak mi je milo da vidim zajedno sportiste iz Srbije i Hrvatske. Uopste, zbog istog jezika...i mentaliteta...oni su cesto zajedno i neretko dobro prijatelji. To bi bila i najbolja propaganda srpsko-hrvatskih odnosa...realan zivot. Nazalost, politicari to ne mogu...i uvek krecu "ispocetka"...

jakSA

pre 11 godina

Uvak mi je milo da vidim zajedno sportiste iz Srbije i Hrvatske. Uopste, zbog istog jezika...i mentaliteta...oni su cesto zajedno i neretko dobro prijatelji. To bi bila i najbolja propaganda srpsko-hrvatskih odnosa...realan zivot. Nazalost, politicari to ne mogu...i uvek krecu "ispocetka"...

Zrtva Jugoslavije koja voli Noleta

pre 11 godina

Karlovic to ne bi tvitovao ni pijan, to je ta razlika sto mi i dalje bauljamo u nasim zabludama i pamtimo 3 sekunde i zato cemo opet ponoviti svoje greske dok konacno nas ne istrebe.
A Noletu sve najbolje.

bojan

pre 11 godina

Kosmopolitizam (od grčkog: kosmos = svet i polites = građanin) je ideja po kojoj humani i prosvećeni ljudi uspostavljaju odnose bez obzira na nacionalne, verske i državne granice i unapređuju opšteljudske odnose; zagovaranje zajedništva, sloge ljudi i naroda celoga sveta kao nadvladavanje nacionalnih, međunacionalnih i drugih podela. To je stav po kojemu su svi ljudi pre svega „građani sveta“, a ne pripadnici različitih kolektiva poput lokalnih, regionalnih, nacionalnih i drugih zajednica. Pristalica kosmopolitizma se naziva kosmopolita.

master

pre 11 godina

Nole je sportaš od glave do pete..kad su ga na jednom turniru koji je osvojio proglasili hrvatom, nije se uopće ljutio vec je rekao : Nema veze to ti je isto"...toliko o tome kako nas dozivljavaju vani..problem smo mi(oni)u HR i Srbiji koji u životu nisu izašli iz svoje zemlje... za cijelu europu mi smo bili i ostali balkanci..pozz iz HR

zvezdas

pre 11 godina

ove sto postavljaju komentare: ,,Zvezda Srbija nikad Jugoslavija,, njih moram da podsetim da Zvezda od raspada Jugoslavije nije uradila nista znacajno u evropi.

mikin

pre 11 godina

"Novace mlad si nemas pojma sta si izgovorio,nemoj prizivati to zlo,samo Srbija prijatelju.
(SRBboy, 10. januar 2013 13:08)"
---------------------------------
Daaaa, ali NE OVAKVA Srbija prijatelju, ne ovakva!

Ljubomir Cumic

pre 11 godina

(Josko Martinoski,Tetovo, 10. januar 2013 11:25)

manje koristi bracala cuveni proizvod iz svog grada...ili ako vec ne mozes bez njega uzmi perfex...prijateljski savet! ;-)...

ZG TOM

pre 11 godina

Nijedna novonastala državica iz Jugoslavije neće biti toliko moćna, gospodarski, socijalno, sportski, kulturno,vojno, čak i u usporedi sa onim vremenom iz sredine 80-tih kada je Juga već bila na izdisaju i pod restrikcijama.Sve više običnih ljudi iz novonastalih državica uviđa da je do 1987. bilo puno bolje u Jugoslaviji po svim pitanjima života. Posla nije bilo samo za one koji nisu htjeli raditi.Naravno ona manjina koja je mahala raznim zastavicama, oni su došli na svoje, ali i oni sada uviđaju da nije kako su isplanirali.A zamislite kako je onima običnima koji nisu mahali zastavicama i politikanstvom. Gladuju ili su na rubu siromaštva,ako i rade dobivaju ne adekvatan novac za svoj rad ako uopće i dobivaju. Samo u lijepoj našoj 360.000 tis ne zaposlenih i još toliko onih koji nisu prijavljeni na burzi rada.Uglavno od naših "rukovodilaca" pokrađivani smo već desetljećima, a kulmonacija je zadnjih 20 godina.Zato se ljudi i prisjećaju ljepših vremena od prije cca 25 godina.Slično je i u cijeloj istočnoj Evropi. Samo je onim zmijama koji su krajem 80-tih krojili našu sudbinu iz svih republika je sada kako-taki i njihovim obiteljima.Ipak je ovo sportska stranica i puno uspjeha svim igračima iz SRFJ.Đoković je veliki favorit, svaka čast.Uskoro se očekuju i rukometna uzbuđenja.U stvari iz tih novih državica jedino se sport može uspoređivati sa svijetom, a u nekim sportovima je i bolji od svijeta.

kokan

pre 11 godina

e moj @jole covek se zeza na tviteru i kaze nesto sasvim normalno kad se skupe ljudi sa nasih prostora,a onda gomila glupih prevazidjenih komentara.

miroslav

pre 11 godina

Jos nesto dok je Zvezda bila u Jugoslaviji tada je i bila fudbalaska velesila. Budite srecni umalo vas nisu preselili u Surcin na neko poljance i to zamislite neki Srbin. Toliko o Zvezdi i Srbiji.

miroslav

pre 11 godina

Moja malenkost zeli da neinformisanima dam jednu informaciju. Za Jugom najvise procentualno pate Slovenci, a posle skorasnjih dogadjaja verujem jos u vecem broju. Posle njih Srbi pate za Jugoslavijom. Po meni svako ko je imalo ostao normalan zalice za Jugom. Tada smo se budili uz jutarnju kaficu, pravu muziku, radovali se uspesima svih nasih sportista. Sada pijemo kaficu bez muzike, jer nam para usi, i non stop se krstimo slusajuci ko je koga monstruoznije ubio. Od sporta ostalo nam je da se radujemo samo Novaku.

Reso

pre 11 godina

Pa nije ni cudo da samo srbi pate za Yugoslavijom kad je sve bilo u njohovoj nadleznosti to smo vidjeli u proslim ratovima ko je imao oruzje od Jna

jugosloveni

pre 11 godina

@ bolest je to KE
nazalost, 94% ljudi u srbiji jos uvek ne shvata to sto si ti napisao. kako je govorio moj pradeda, inace covek sa sela, "nije seljak glup zato sto ore i kopa, nego zato sto nista ne zna" :)

Graf Drakula

pre 11 godina

Sve te patriote koji se kite sa tim kako su veliki Srbi, ustvari su ljudi sa krizom identiteta. Nije Nole tu jedinstven slucaj, on je vecina u Srbiji. Sto je ali jadno, da su ljudi koji vode nasu zemlju takvi, zato je i takva kakva jeste. Objavite nebitnu vest iz Hrvatske/CG... koja ne ide u prilog patriotama u Srbiji i jednu iz Srbiji u kojoj se zatvaraju 500 radna mesta zbog bankrota fabrike. Šta mislite koja ce vest biti vise komentarisana i izazvati vise emocijalnih komentara?

DijametralnoSuprotan

pre 11 godina

Све више и више почињу да ми се свиђају изјаве Роџера :)
Напред Ноле уз тебе смо!

Krang

pre 11 godina

Sada ce ovi da smaraju kako je on jugosloven a decko veci Srbin od svih nas jer je vise uradio za Srbiju nego bilo ko u posljednjih 100 godina.

Dino

pre 11 godina

Pises gluposti i iznosis tolike nebuloze. Sve se zna zbog cega je i koga je doslo do cijepanja te prelijepe drzave. Bosanac sam, jos i musliman, a zao mi je te drzave ali mi je vise zao sto Tito nije nasao zamjenu na vtijeme... Jugoslavija!!!!

njamfolakis

pre 11 godina

"bolest je to KE" Da, samo pitanje je čija bolest? Srbi bili u jednoj državi, i činjenica je da su ih držali na uzdi, i uglavnom im je bilo lepo, a danas vidimo šta Srbin može i zna uraditi sa sopstvenom državom! Sjajni izgovori da je svet protiv nas i ostali glupavi izgovori samo potvrdjuju istinu da Srbin i Srbi ne znaju šta sa samim sobom! Dakle, ko je zapravo bolestan?

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Zaista je preterao! Sada se i u politiku upleo. Da li on to zagovara vracanje u staru, mracnu proslost? Meni je sasvim lepo u samostalnoj drzavi Makedoniji, a i njemu bi trebalo da bude u Srbiji. Samo, problem je u tome sto je on stanovnik Monte Karla, a ne Srbije, a truje nase nase narode u bivsoj Jugi. Neka se uhvati tenisa, a ne politike. A i tenis mu bas ne ide u poslednje vreme, sto ce se najbolje videti u Melburnu!

Kroason

pre 11 godina

@Bolest KE, Nije tačno. Ima ih u svim republikama, ja nisam Srbin pa bih opet voleo da me je neko pitao, da li hoću ili neću da budem Jugosloven. Jugoslovenstvo je bila nacija, sad pripadam jednom narodu iz te nekadašnje nacije. Ne vodim u tome nikakvu pobedu, naprotiv.

exyu

pre 11 godina

ajde nole kloni se gluposti.nisi ni upamtio jugu a kakas.tenis igras ko bog,al nemoj babinim stopama u politiku.juga je bila velika serbija i zato je nema.zelim ti pobjedu na aot.....draG SI MOMAK SAMO SE KANE POLITIKE

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Za one sa kratkim pamcenjem, Srbi (uz mozda deo Bosanaca) su jedini iskreno zeleli ocuvanje Jugoslavije, sto nije bilo dovoljno. Lepa ideja koja nam se visestruko olupala o glavu i zbog koje nas danas nema 15 miliona.

bolest je to KE

pre 11 godina

Samo Srbi pate za Jugoslavijom. Da mi je doziveti da bar jedan Hrvat ili Slovenac sa nostalgijom i zalom spomene ime te divne zemlje. Da su je voleli ne bi se ni oni, ni BH-muslimani odcepili. Na referendumu u Hrvatskoj 1991. izlaznost je bila preko 83% od cega vise od 94% je glasalo za nezavisnost drzave hrvatske ;)
PS Dok su Hrvati ucili da su Hrvati, Slovenci da su Slovenci, Srbi su ucili da su Jugosloveni !??!??

bolest je to KE

pre 11 godina

Samo Srbi pate za Jugoslavijom. Da mi je doziveti da bar jedan Hrvat ili Slovenac sa nostalgijom i zalom spomene ime te divne zemlje. Da su je voleli ne bi se ni oni, ni BH-muslimani odcepili. Na referendumu u Hrvatskoj 1991. izlaznost je bila preko 83% od cega vise od 94% je glasalo za nezavisnost drzave hrvatske ;)
PS Dok su Hrvati ucili da su Hrvati, Slovenci da su Slovenci, Srbi su ucili da su Jugosloveni !??!??

Dino

pre 11 godina

Pises gluposti i iznosis tolike nebuloze. Sve se zna zbog cega je i koga je doslo do cijepanja te prelijepe drzave. Bosanac sam, jos i musliman, a zao mi je te drzave ali mi je vise zao sto Tito nije nasao zamjenu na vtijeme... Jugoslavija!!!!

miroslav

pre 11 godina

Moja malenkost zeli da neinformisanima dam jednu informaciju. Za Jugom najvise procentualno pate Slovenci, a posle skorasnjih dogadjaja verujem jos u vecem broju. Posle njih Srbi pate za Jugoslavijom. Po meni svako ko je imalo ostao normalan zalice za Jugom. Tada smo se budili uz jutarnju kaficu, pravu muziku, radovali se uspesima svih nasih sportista. Sada pijemo kaficu bez muzike, jer nam para usi, i non stop se krstimo slusajuci ko je koga monstruoznije ubio. Od sporta ostalo nam je da se radujemo samo Novaku.

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Za one sa kratkim pamcenjem, Srbi (uz mozda deo Bosanaca) su jedini iskreno zeleli ocuvanje Jugoslavije, sto nije bilo dovoljno. Lepa ideja koja nam se visestruko olupala o glavu i zbog koje nas danas nema 15 miliona.

Marko

pre 11 godina

Ne Pati ni Hrvat, ni Srbin, ni Bosanac a ni svi ostali za Jugoslavijom nego za normalnim medjuljudskim odnosima. Zato nam i bude drago kad procitamo ovakvu vjest...Sve sto je u evropi ili nebitno gdje drugjde na svijetu normalno mi dozivljavamo sa odusevljenjem zato sto smo svi otisli u...

pozdrav

master

pre 11 godina

Nole je sportaš od glave do pete..kad su ga na jednom turniru koji je osvojio proglasili hrvatom, nije se uopće ljutio vec je rekao : Nema veze to ti je isto"...toliko o tome kako nas dozivljavaju vani..problem smo mi(oni)u HR i Srbiji koji u životu nisu izašli iz svoje zemlje... za cijelu europu mi smo bili i ostali balkanci..pozz iz HR

jakSA

pre 11 godina

Uvak mi je milo da vidim zajedno sportiste iz Srbije i Hrvatske. Uopste, zbog istog jezika...i mentaliteta...oni su cesto zajedno i neretko dobro prijatelji. To bi bila i najbolja propaganda srpsko-hrvatskih odnosa...realan zivot. Nazalost, politicari to ne mogu...i uvek krecu "ispocetka"...

ZG TOM

pre 11 godina

Nijedna novonastala državica iz Jugoslavije neće biti toliko moćna, gospodarski, socijalno, sportski, kulturno,vojno, čak i u usporedi sa onim vremenom iz sredine 80-tih kada je Juga već bila na izdisaju i pod restrikcijama.Sve više običnih ljudi iz novonastalih državica uviđa da je do 1987. bilo puno bolje u Jugoslaviji po svim pitanjima života. Posla nije bilo samo za one koji nisu htjeli raditi.Naravno ona manjina koja je mahala raznim zastavicama, oni su došli na svoje, ali i oni sada uviđaju da nije kako su isplanirali.A zamislite kako je onima običnima koji nisu mahali zastavicama i politikanstvom. Gladuju ili su na rubu siromaštva,ako i rade dobivaju ne adekvatan novac za svoj rad ako uopće i dobivaju. Samo u lijepoj našoj 360.000 tis ne zaposlenih i još toliko onih koji nisu prijavljeni na burzi rada.Uglavno od naših "rukovodilaca" pokrađivani smo već desetljećima, a kulmonacija je zadnjih 20 godina.Zato se ljudi i prisjećaju ljepših vremena od prije cca 25 godina.Slično je i u cijeloj istočnoj Evropi. Samo je onim zmijama koji su krajem 80-tih krojili našu sudbinu iz svih republika je sada kako-taki i njihovim obiteljima.Ipak je ovo sportska stranica i puno uspjeha svim igračima iz SRFJ.Đoković je veliki favorit, svaka čast.Uskoro se očekuju i rukometna uzbuđenja.U stvari iz tih novih državica jedino se sport može uspoređivati sa svijetom, a u nekim sportovima je i bolji od svijeta.

Sasa

pre 11 godina

Rodjen sam 75. Osetio zivot u SFRJ. Dva letovanja, obavezno zimovanje, putovanja sa crvenim pasosem... Onda su dosle vesele devedesete, vecina ljudi sa ovih prostora, medju kojima sam bio i ja, nalozilo se na budjenje nacionalne svesti. To budjenje nas je odvelo u krvave ratove. Ispastamo i danas, u svim nasim drzavicama, sa lopuzama na vlasti, mahom duboko osiromaseni i nesrecni.
A vi klinci, koji se lozite na srBstvo, i na mrznju prema svim drugim nacionalnostima, samo mogu da vam porucim - nemate veze sa zivotom.
Posle svega, danas sa 37 godina, mogu samo da kazem - bole me uvo za liniju Karlobag, Virovitica, Ogulin, bole me uvo za svetu srBsku zemlju, bole me uvo za sve hohstaplere koji nas jasu godinama, zelim da moja deca zive u miru i blagostanju...

Kroason

pre 11 godina

@Bolest KE, Nije tačno. Ima ih u svim republikama, ja nisam Srbin pa bih opet voleo da me je neko pitao, da li hoću ili neću da budem Jugosloven. Jugoslovenstvo je bila nacija, sad pripadam jednom narodu iz te nekadašnje nacije. Ne vodim u tome nikakvu pobedu, naprotiv.

Krang

pre 11 godina

Sada ce ovi da smaraju kako je on jugosloven a decko veci Srbin od svih nas jer je vise uradio za Srbiju nego bilo ko u posljednjih 100 godina.

zvezdas

pre 11 godina

ove sto postavljaju komentare: ,,Zvezda Srbija nikad Jugoslavija,, njih moram da podsetim da Zvezda od raspada Jugoslavije nije uradila nista znacajno u evropi.

ivica antevski

pre 11 godina

Mislima da Jugoslovenska opcija je jedna jedina prava opcija za ove male balkanske narode...Videli smo u ovih 20 godina da ceo svet se sa nama igra kao sa malom decom...A dok je juga bila ja koliko se secam a imao sam 15tak godina bili smo pojam za skoro celu evropu u bilo kom segmentu...imali smo prelepu drzavu sa morem,planinama,uspesnim sportistima,dostojanstvenog coveka,drzava heroja,fabrika...u kratko ZEMLJA IZ SNOVA...a sada imamo samo bedu i ponizenje...volim svoju MAKEDONIJU vise od svega,ali realnost je to da JUGA je bila i ostala velicina...POZDRAV IZ KUMANOVA NAJ JUGOSLOVENSKI GRAD....OVDE JOS NIJE JUGA UMRLA...BAR U NASIM MISLIMA...NAPRED NOLE CARE....

Marko

pre 11 godina

Ne bih baš rekao da se u Hrvatskoj ovakve vijesti dočekuju s podsmijehom kako je netko napisao,nego mnogi misle da je nepopularno veličati bilo šta jugoslavensko,jer mi smo ipak hrvati pa šta će nama ta "glupa" jugoslavija,a u biti u sebi većina je vole...kad u novinama dodje članak o titu milijun pozitivnih komentara,a na glas malo njih će to reći...kako je davno krleža rekao:"čuvaj se srpskog junaštva i hrvatske kulture"....jedni veliki junaci,a sve ratove izgubili,drugi kao kulturni,a licemjeri samo takvi(kao ne vole jugu,a sebe bi prodali za nju).Realnost pa kome god smetala.

vlada

pre 11 godina

Ja sam iz mesanog braka.Pre sam mogla reci da sam jugoslovenka.
Sad nigde ne pripadam.
(Draga, 10. januar 2013 14:36)

Trebala si da vidiš izraz lica devojke koja me popisivala kada sam joj rekao da se izražavam kao Jugosloven, samo što mi oči nije iskopala. To je strašno.

Iskreno se nadam da će Nole osvojiti Australian open, zaslužio je!

jakSA

pre 11 godina

Uvak mi je milo da vidim zajedno sportiste iz Srbije i Hrvatske. Uopste, zbog istog jezika...i mentaliteta...oni su cesto zajedno i neretko dobro prijatelji. To bi bila i najbolja propaganda srpsko-hrvatskih odnosa...realan zivot. Nazalost, politicari to ne mogu...i uvek krecu "ispocetka"...

Vladimir Pula

pre 11 godina

@evo ja sam hrvat i volim i zalim za yugoslavijom.
(jole, 10. januar 2013 11:58)
Ja sam premlad pa ne mogu gajiti prejake osjećaje u pogledu bivše države, ali moj otac hrvat pa ja mislim da ne prodje dana kad ne spomene jugu, Tita , kakva smo sila bili itd itd ...

Ratko

pre 11 godina

Eks.YU separatisti su na svojim referendumima glasali milseci da ce na taj nacin postati ravnopravni clanovi kluba mocnih i bogatih. Jer protiv Jugoslavije su bili i USA i EU i Natopakt (potvrdili bombama). Danas ‘separatisti’ znaju bolje ali se ne usudjuju da to kazu! Gluma traje vec 20 godina. Nole ovde jos jednom razbija SEPARATISTICKU GLUMU oko bivse drzave. A interesantno je da ON kao SRBIN to moze da radi dok se drugi u svojim torovima jos uvek boje da izraze isto. Jedan koji se nije bojao se zove Nikola Pilic. Covek igrao za Jugoslaviju a pomogao i Srbiji i Hrvatskoj da osvoje Dejv Kup.

Slucajno navratio

pre 11 godina

Za bolest je to KE.
Cista laz je da Hrvati ne zale za Jugovinom, oni jesu izasli na referendum i glasali za izlazak. Ali oni su bili protiv Slobine Juge. Ko se sjeca sve mu je jasno. Jedini razbijaci Jugoslavije ste vi Srbi, jer ste birali Slobu, a malo i Slovenci, ali i oni ne u vecini.

njamfolakis

pre 11 godina

"bolest je to KE" Da, samo pitanje je čija bolest? Srbi bili u jednoj državi, i činjenica je da su ih držali na uzdi, i uglavnom im je bilo lepo, a danas vidimo šta Srbin može i zna uraditi sa sopstvenom državom! Sjajni izgovori da je svet protiv nas i ostali glupavi izgovori samo potvrdjuju istinu da Srbin i Srbi ne znaju šta sa samim sobom! Dakle, ko je zapravo bolestan?

bojan

pre 11 godina

Kosmopolitizam (od grčkog: kosmos = svet i polites = građanin) je ideja po kojoj humani i prosvećeni ljudi uspostavljaju odnose bez obzira na nacionalne, verske i državne granice i unapređuju opšteljudske odnose; zagovaranje zajedništva, sloge ljudi i naroda celoga sveta kao nadvladavanje nacionalnih, međunacionalnih i drugih podela. To je stav po kojemu su svi ljudi pre svega „građani sveta“, a ne pripadnici različitih kolektiva poput lokalnih, regionalnih, nacionalnih i drugih zajednica. Pristalica kosmopolitizma se naziva kosmopolita.

slavko

pre 11 godina

novace pljuvaci mogu samo da ti plunu pod prozor da sa vrapci klizaju ti si legenda ovih prostora a ovi nacionalisti neka znaju da su jadni i to mnogo jadni za tebe celi svet zna po dobru i uspesima a za njih po zlu i katastrofama koje ostavljajun iza sebe.

Nemanja

pre 11 godina

U Hrvatskoj se ovakve vesti docekuju sa prekorom i podsmehom. Kod nas sa odusevljenjem. Oni imaju dostojanstvo. Mi smo zaboravili sta je to.
(ivan, 10. januar 2013 11:57)

Ti valjda za sebe znaš najbolje, ali ne petljaj nas u svoje lične probleme.

miroslav

pre 11 godina

Jos nesto dok je Zvezda bila u Jugoslaviji tada je i bila fudbalaska velesila. Budite srecni umalo vas nisu preselili u Surcin na neko poljance i to zamislite neki Srbin. Toliko o Zvezdi i Srbiji.

Graf Drakula

pre 11 godina

Sve te patriote koji se kite sa tim kako su veliki Srbi, ustvari su ljudi sa krizom identiteta. Nije Nole tu jedinstven slucaj, on je vecina u Srbiji. Sto je ali jadno, da su ljudi koji vode nasu zemlju takvi, zato je i takva kakva jeste. Objavite nebitnu vest iz Hrvatske/CG... koja ne ide u prilog patriotama u Srbiji i jednu iz Srbiji u kojoj se zatvaraju 500 radna mesta zbog bankrota fabrike. Šta mislite koja ce vest biti vise komentarisana i izazvati vise emocijalnih komentara?

Igor

pre 11 godina

Hrvati su prvo bili Hrvati pa onda Jugosloveni.
Slovenci su prvo bili Slovenci pa onda Jugosloveni.
Srbi su prvo bili Jugosloveni pa onda Srbi.
Jugoslavija je bila najveca istorijska greska Srbije(koja je jedina izuzev CG bila nezavisna i slobodna od svih EX YU republika), jer da nje nije bilo ne bismo imali nijedan teritorijalni ni politicki problem koji nas sada muce.

MJa

pre 11 godina

Mislim da je Novak napisao ovu poruku pre svega zbog odredjenih grupa navijaca (i nasih i hrvatskih) koji su ultra nacionalisticki nastrojeni. Setite se bitke srpskih i hrvatskih navijaca pre par godina na AO.

kokan

pre 11 godina

e moj @jole covek se zeza na tviteru i kaze nesto sasvim normalno kad se skupe ljudi sa nasih prostora,a onda gomila glupih prevazidjenih komentara.

jugosloveni

pre 11 godina

@ bolest je to KE
nazalost, 94% ljudi u srbiji jos uvek ne shvata to sto si ti napisao. kako je govorio moj pradeda, inace covek sa sela, "nije seljak glup zato sto ore i kopa, nego zato sto nista ne zna" :)

mikin

pre 11 godina

"Novace mlad si nemas pojma sta si izgovorio,nemoj prizivati to zlo,samo Srbija prijatelju.
(SRBboy, 10. januar 2013 13:08)"
---------------------------------
Daaaa, ali NE OVAKVA Srbija prijatelju, ne ovakva!

JA

pre 11 godina

Evo ja ću nacionalistima svih naroda pokušati da naslikam kako stoje stvari. Ideja jugoslovenstva datira od otprilike 1780. god. a možda i ranije, a za to postoji itekako dobar razlog, a zašto, pa eto zato što su slovenija i hrvatska uvek bili pod nečijom drugom vlašću, kao i bosna naravno, Srbija, CG, Makedonija su bili naravno pod Turcima, kada je i došlo do povlačenja Turske sa balkana to nije bilo zbog toga što su Srbi postali mnogo jaki več zato što je ojačala pozicija Austrije i Rusije i kriza u Turskoj. U suštini, ukratko bi se moglo reći da ovde politiku vode veliki igrači i uvek će je voditi, a to su Nemačka i Italija sa uticajem na SLO i HRV, Turska sa uticajem na Bosnu, Rusija sa uticajem na SRB I CG, i MKD na koju vrše svi pritisak počevši od Bugara, Grka, Albanaca itd...e sad jedino kada se naši tupavi južnoslovenski narodi ujedine oni mogu da zaštite svoje interese jer kao Jugoslavija predstavljaju neki faktor u Evropi, tako se došlo da toga da je jedino Jugoslavija uspela 1948. god da kaže Staljinu NE! Da je tada Srbija bila sama popili bi mi od Rusa samo tako po nosu, a od Mađarske bi malo sutra dobili Vojvodinu. Isto tako kompletna Istra, Baranja, Međumurje itd...bi bili deo ITA, AUT i HUN. Kada se stvari stave na papir sve je jasno, Nemaca ima 80 miliona, Italijana 60 miliona, Turaka preko 75 miliona, Rusa 140 miliona i svako od njih gleda svoje interese, za "NAS" ih zabole patka!

No 1

pre 11 godina

Nismo mi srbi krenuli se odcepljivati od drugih. Svako za svoje pogreske i lose procene nek sam odgovara od sad samo ZIvela Srbija i Republika Srpska.

DijametralnoSuprotan

pre 11 godina

Све више и више почињу да ми се свиђају изјаве Роџера :)
Напред Ноле уз тебе смо!

fat pirate

pre 11 godina

ma nije u pitanju jugoslavija nego normalno druženje pripadnika nekoliko naroda koji su nekad živjeli zajedno. iako pojedini mediji nastoje izolirane slućajeve nasilja prikazati kao normalno stanje u tim državama, imam neki osječaj da nove generacije nisu toliko opterećene nacionalizmima i proteklim ratovima, te da na tome treba graditi buducnost ovih prostora.

Zrtva Jugoslavije koja voli Noleta

pre 11 godina

Karlovic to ne bi tvitovao ni pijan, to je ta razlika sto mi i dalje bauljamo u nasim zabludama i pamtimo 3 sekunde i zato cemo opet ponoviti svoje greske dok konacno nas ne istrebe.
A Noletu sve najbolje.

Reso

pre 11 godina

Pa nije ni cudo da samo srbi pate za Yugoslavijom kad je sve bilo u njohovoj nadleznosti to smo vidjeli u proslim ratovima ko je imao oruzje od Jna

Jugo45

pre 11 godina

bolest je to, nego sta. zdrav srbin nikad nije voleo jugoslaviju nego srbiju i ne moze biti nostalgican za titom, nego za cicom, nedicem, ljoticem, milosevicem, seseljem i slicnim kostunicama. jugoslaviju su u srbiji voleli samo bolesni srbi. eto, sad vi zdravi imate svoju zdravu srbiju plus jos zdraviju republiku srpsku, pa uzivajte lepo u zdravlju, sreci i veselju.

Bane

pre 11 godina

Posto je vecina komentara do sada politicke prirode, ja cu samo na jedan da odgovorim.. Marko iz Hrvatske pise da su Srbi izgubili sve ratove. Isto kao sto za neke u Srbiji istorija pocinje sa Slobodanom Milosevicem, tako izgleda i Marku iz Hrvatske istorija pocinje 90-ih i sa Franjom Tudjmanom. Kada je Marko govorio o ratovima koje su Srbi izgubili mozda je mislio na kada je 300 000 do zuba naoruzanih hrvatskih vojnika proteralo 200 000 srpskih civila, sto je 2% od ukupnog broja Srba. Ali posto istorija ne pocinje 90-ih Srbi mogu samo da broje pobede u ratovima, kao kada su pobedili u dva svetska rata, kada su pobedili u balkanskim i ostalim oslobodilackim ratovima u zadnjih 200 godina. Marko me previse ne interesuje, vec me vise zabrinjavaju plusevi koje je njegov komentar dobio, pretpostavljajuci da ti plusevi dolaze iz Srbije. Dok se na zapadu redovno obelezavaju pobede iz dva svetska rata i odaje pocast veteranima iz tih ratova, izgleda da se jedino u Srbiji pokazuje nepostovanje prema sopstvenim ocevima, dedama i pradedama koji su svojim zivotima dali doprinos da Evropa danas bude slobodna.

Kole

pre 11 godina

Bravo Novače! Ne bih dalje komentarisao ovo na teniskoj stranici.
***
Zašto "Gren" kad je "Grend" (original: Grand slam)?
(Jovan Pavlov, 10. januar 2013 13:41)

"d" se slabo čuje u engleskoj reči "grand" a u francuskoj se uopšte ne čuje, uporedi "grand prix" (izg. "gran pri").

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Zaista je preterao! Sada se i u politiku upleo. Da li on to zagovara vracanje u staru, mracnu proslost? Meni je sasvim lepo u samostalnoj drzavi Makedoniji, a i njemu bi trebalo da bude u Srbiji. Samo, problem je u tome sto je on stanovnik Monte Karla, a ne Srbije, a truje nase nase narode u bivsoj Jugi. Neka se uhvati tenisa, a ne politike. A i tenis mu bas ne ide u poslednje vreme, sto ce se najbolje videti u Melburnu!

depos

pre 11 godina

Jugoslavija predstavljaju neki faktor u Evropi, tako se došlo da toga da je jedino Jugoslavija uspela 1948. god da kaže Staljinu NE! Da je tada Srbija bila sama popili bi mi od Rusa samo tako po nosu, a od Mađarske bi malo sutra dobili Vojvodinu.(JA, 10. januar 2013Jel ti stvarno verujes u te komunisticko-partizanske gluposti.Pa da je hteo,Staljin bi za dva dana pregazio celu SFRJ(Srbiju za jedan dan).Kakva smo to mi vojna sila bili te 48 godine?Malo vise od tri godine posto je Crvena Armija(dakle Staljin)oslobodila veliki(vazniji) deo Jugoslavije,dok nasa vojska(partizani pojacani mobilisanom srpskom decom) nije mogla ni one ostatke Nemacke armije da otera.A sto se Vojvodine tice nju je oslobodila srpska vojska i pripojena Srbiji,pre nego sto je stvorena kraljevina SHS.U prvom svetskom ratu je ucestvovala Srbija i izasla kao pobednik i mnogo jaca nego sto je to Jugoslavija ikada bila(bez obzira kako se zvala).Ta ideja o drzavi Juznih Slovena je nanela ogromnu i nenadoknadivu stetu Srbiji i Srbima(vise od dva milona zivota u dva svetska rata).Valjda smo toga svesni.Naucimo malo istoriju.Saradnja u regionu moze,ali manimo se komunistickih prica o bratstvu i jedinstvu i jugonostalgiji.

exyu

pre 11 godina

ajde nole kloni se gluposti.nisi ni upamtio jugu a kakas.tenis igras ko bog,al nemoj babinim stopama u politiku.juga je bila velika serbija i zato je nema.zelim ti pobjedu na aot.....draG SI MOMAK SAMO SE KANE POLITIKE

Ljubomir Cumic

pre 11 godina

(Josko Martinoski,Tetovo, 10. januar 2013 11:25)

manje koristi bracala cuveni proizvod iz svog grada...ili ako vec ne mozes bez njega uzmi perfex...prijateljski savet! ;-)...

Građanin

pre 11 godina

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!
(friedrich nietzsche, 10. januar 2013 14:57)
Ma nemoj,a šta slušaju građani,Mozarta,Bethovena...Pa ja kad god hoću da se "razbijem" slušam Tozovca,Šabana(ali Bajramovića),Tomu Zdravkovića ili Luisa.Pokušavao sam i uz Pink Floyd,R.E.M.,Queen... ali jednostavno ne ide.

Captain Carrot

pre 11 godina

Braćo...Srbi...****(tetak Crnog Gruje)! Zamerate ljudima koji se rado
prisećaju jedne pristojne države u kojoj se koliko toliko normalno
živelo.
Umesto nje pozatvarasmo se u nacionalne torove, i ne zatvarajte oči pred
našom krivicom koja, po mom subjektivnom mišljenju nije jedina ali je možda najveća.
Sad smo tu gde smo, a priznajte nije nimalo poželjno mesto za život. Krivi su nam bili Slovenci, Hrvati pa sve redom do Crnogoraca.
Pitam vas samo ko nas sada sprečava da uredimo ovaj Mordor (bar tako ja
doživljavam današnju Srbiju)
E, još nešto ako već kao veliki Srbi piz***e na Tita mogli bi loptu da
prebacite na Aleksandra Karađorđevića (čini mi se da je bio srpski
prestolonaslednik) kome je zinulo d**e da bude kralj južnih slovena.

zoran

pre 11 godina

"Za bolest je to KE.
Cista laz je da Hrvati ne zale za Jugovinom, oni jesu izasli na referendum i glasali za izlazak. Ali oni su bili protiv Slobine Juge. Ko se sjeca sve mu je jasno. Jedini razbijaci Jugoslavije ste vi Srbi, jer ste birali Slobu, a malo i Slovenci, ali i oni ne u vecini."
(Slucajno navratio, 10. januar 2013 14:02)

A atentat na Kr. Aleksandra? A razbijanje vojske Kraljevine Jugoslavije i pre nego što je WWII počeo? A Ustaška emigracija SVE vreme do početka devedesetih? A diverzije po EX-Yu? A bombe na Ž. stanici Beograd i paklena mašina u bioskopu 20. Oktobar? A atentat na Ambasadora Rolovića u Stokholmu? A Savka Dabčević-Kučar i Miko Tripalo? Koga su oni krenuli da razbijaju još za Titina vakta? Tanzaniju ili Burkinu Faso, možda? A Franjo? Osuđivan za subverzivne i anti-jugoslovenske aktivnosti isto dok je Tito bio na vlasti.

Ti si zaista slučajno navratio ne samo ovde nego u ovu stvarnost, rekao bih... Dosta mimikrije više. Recite SLOBODNO. Ko vam bre brani.

A Novak može da izjavi šta hoće i gde hoće. ON je ZVEZDA na svetskom nivou i svaka mu čast. Kada je greškom puštena Hrvatska Himna na nekom tamo turniru, Novak se samo blago nasmešio i nije napravio scenu, a mogao je. TO JE VELIKI SPORTISTA...

ja

pre 11 godina

Samo Srbi pate za Jugoslavijom. Da mi je doziveti da bar jedan Hrvat ili Slovenac sa nostalgijom i zalom spomene ime te divne zemlje. Da su je voleli ne bi se ni oni, ni BH-muslimani odcepili. Na referendumu u Hrvatskoj 1991. izlaznost je bila preko 83% od cega vise od 94% je glasalo za nezavisnost drzave hrvatske ;)
PS Dok su Hrvati ucili da su Hrvati, Slovenci da su Slovenci, Srbi su ucili da su Jugosloveni !??!??
(bolest je to KE, 10. januar 2013 10:59)

I Saša Vujačić pati za Jugoslavijom ;)

friedrich nietzsche

pre 11 godina

Vi što ga pljujete, samo stopala možete da mu ljubite jer stojite pred najvećim građaninom Srbije, bednici.
(SQI, 10. januar 2013 13:16)

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!

Nemanja

pre 11 godina

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!
(friedrich nietzsche, 10. januar 2013 14:57)
Ma nemoj,a šta slušaju građani,Mozarta,Bethovena...Pa ja kad god hoću da se "razbijem" slušam Tozovca,Šabana(ali Bajramovića),Tomu Zdravkovića ili Luisa.Pokušavao sam i uz Pink Floyd,R.E.M.,Queen... ali jednostavno ne ide.
(Građanin, 10. januar 2013 15:34)

Pa kad ne ide, onda nisi građanin, što pokušavaš na silu :)))

русвај

pre 11 godina

@ Kao osobi iz miješanog hrvatsko-srpskog braka normalno je da u Noletu postoji tračak jugonostalgije.
(Mens sana in malvasia istriana, 10. januar 2013 15:38)

Brak Noletovih roditelja se eventualno može okarakterisati kao mešani ali kao srpsko-crnogorski.

nostalgičar

pre 11 godina

Novak se uslikao sa Karlovićem i članovima svog tima i napisao je to što napisao ,ali Jugoslaviju nisu činili samo Srbi i Hrvati.Ovo je samo još njedan njegov neuspio marketinški potez kako bi se ostalim na prostoru bivše i lijepe države dodvorio,ali će mu to teško proći ,posebno u njegovoj Srbiji.

patriot

pre 11 godina

@master

brate, da te korigujem: nisu ostali balkanci, nego "jugosi"! veruj mi, zivim napolje i znam sta pricam. pozdrav svim "jugosima"

mudy

pre 11 godina

(Captain Carrot, 10. januar 2013 19:58)Delimicno si u pravu.Glavni krivci i najveci zlotvori su srpski komunisti koji su saradjivali sa ustasama u borbi protiv Kraljevine Jugoslavije(sto je bilo u njihovom programu).A po dolasku na vlast su radili sve na stetu Srbije i Srba.Jos uvek su veoma uticajni u drustvu i institucijama sa svojom nakaznom ideologijom.

max

pre 11 godina

Sasa, 10. januar 2013 15:09
Ovo je tipičan primer čoveka sa izgubljenim indetitetom.Titova "Juga",nastala je na krvi mnogih srpskih mučenika koji su ubijeni samo zbog toga što nisu hteli da budu komunisti i što su bili srpski domaćini.A dans što nam se dešava je baš zbog Titovog sistema vrednosti(uvlakači,cinkaroši,lopovi,ulizice su danas u Srbiji na ceni).Da je titoistički sistem valjao danas bi još bili u "Jugi".

"Cibona something simply beautiful"

pre 11 godina

A note from Tito to Stalin….“Stop sending people to kill me. We’ve already captured five of them, one of them with a bomb and another with a rifle (…) If you don’t stop sending killers, I’ll send one to Moscow, and I won’t have to send a second.”—Josip Broz Tito

Evo kakvog vođu smo imali onda a danas se sa nama Njemci igraju kao sa dječicom a vi umirete od sreće ako vas Rusi nazovu braćom.
Pametnomu dosta

bolest je to KE

pre 11 godina

Samo Srbi pate za Jugoslavijom. Da mi je doziveti da bar jedan Hrvat ili Slovenac sa nostalgijom i zalom spomene ime te divne zemlje. Da su je voleli ne bi se ni oni, ni BH-muslimani odcepili. Na referendumu u Hrvatskoj 1991. izlaznost je bila preko 83% od cega vise od 94% je glasalo za nezavisnost drzave hrvatske ;)
PS Dok su Hrvati ucili da su Hrvati, Slovenci da su Slovenci, Srbi su ucili da su Jugosloveni !??!??

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Zaista je preterao! Sada se i u politiku upleo. Da li on to zagovara vracanje u staru, mracnu proslost? Meni je sasvim lepo u samostalnoj drzavi Makedoniji, a i njemu bi trebalo da bude u Srbiji. Samo, problem je u tome sto je on stanovnik Monte Karla, a ne Srbije, a truje nase nase narode u bivsoj Jugi. Neka se uhvati tenisa, a ne politike. A i tenis mu bas ne ide u poslednje vreme, sto ce se najbolje videti u Melburnu!

Reso

pre 11 godina

Pa nije ni cudo da samo srbi pate za Yugoslavijom kad je sve bilo u njohovoj nadleznosti to smo vidjeli u proslim ratovima ko je imao oruzje od Jna

exyu

pre 11 godina

ajde nole kloni se gluposti.nisi ni upamtio jugu a kakas.tenis igras ko bog,al nemoj babinim stopama u politiku.juga je bila velika serbija i zato je nema.zelim ti pobjedu na aot.....draG SI MOMAK SAMO SE KANE POLITIKE

Slucajno navratio

pre 11 godina

Za bolest je to KE.
Cista laz je da Hrvati ne zale za Jugovinom, oni jesu izasli na referendum i glasali za izlazak. Ali oni su bili protiv Slobine Juge. Ko se sjeca sve mu je jasno. Jedini razbijaci Jugoslavije ste vi Srbi, jer ste birali Slobu, a malo i Slovenci, ali i oni ne u vecini.

Jugo45

pre 11 godina

bolest je to, nego sta. zdrav srbin nikad nije voleo jugoslaviju nego srbiju i ne moze biti nostalgican za titom, nego za cicom, nedicem, ljoticem, milosevicem, seseljem i slicnim kostunicama. jugoslaviju su u srbiji voleli samo bolesni srbi. eto, sad vi zdravi imate svoju zdravu srbiju plus jos zdraviju republiku srpsku, pa uzivajte lepo u zdravlju, sreci i veselju.

No 1

pre 11 godina

Nismo mi srbi krenuli se odcepljivati od drugih. Svako za svoje pogreske i lose procene nek sam odgovara od sad samo ZIvela Srbija i Republika Srpska.

friedrich nietzsche

pre 11 godina

Vi što ga pljujete, samo stopala možete da mu ljubite jer stojite pred najvećim građaninom Srbije, bednici.
(SQI, 10. januar 2013 13:16)

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!

nostalgičar

pre 11 godina

Novak se uslikao sa Karlovićem i članovima svog tima i napisao je to što napisao ,ali Jugoslaviju nisu činili samo Srbi i Hrvati.Ovo je samo još njedan njegov neuspio marketinški potez kako bi se ostalim na prostoru bivše i lijepe države dodvorio,ali će mu to teško proći ,posebno u njegovoj Srbiji.

Dino

pre 11 godina

Pises gluposti i iznosis tolike nebuloze. Sve se zna zbog cega je i koga je doslo do cijepanja te prelijepe drzave. Bosanac sam, jos i musliman, a zao mi je te drzave ali mi je vise zao sto Tito nije nasao zamjenu na vtijeme... Jugoslavija!!!!

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Za one sa kratkim pamcenjem, Srbi (uz mozda deo Bosanaca) su jedini iskreno zeleli ocuvanje Jugoslavije, sto nije bilo dovoljno. Lepa ideja koja nam se visestruko olupala o glavu i zbog koje nas danas nema 15 miliona.

Zrtva Jugoslavije koja voli Noleta

pre 11 godina

Karlovic to ne bi tvitovao ni pijan, to je ta razlika sto mi i dalje bauljamo u nasim zabludama i pamtimo 3 sekunde i zato cemo opet ponoviti svoje greske dok konacno nas ne istrebe.
A Noletu sve najbolje.

Krang

pre 11 godina

Sada ce ovi da smaraju kako je on jugosloven a decko veci Srbin od svih nas jer je vise uradio za Srbiju nego bilo ko u posljednjih 100 godina.

Igor

pre 11 godina

Hrvati su prvo bili Hrvati pa onda Jugosloveni.
Slovenci su prvo bili Slovenci pa onda Jugosloveni.
Srbi su prvo bili Jugosloveni pa onda Srbi.
Jugoslavija je bila najveca istorijska greska Srbije(koja je jedina izuzev CG bila nezavisna i slobodna od svih EX YU republika), jer da nje nije bilo ne bismo imali nijedan teritorijalni ni politicki problem koji nas sada muce.

jakSA

pre 11 godina

Uvak mi je milo da vidim zajedno sportiste iz Srbije i Hrvatske. Uopste, zbog istog jezika...i mentaliteta...oni su cesto zajedno i neretko dobro prijatelji. To bi bila i najbolja propaganda srpsko-hrvatskih odnosa...realan zivot. Nazalost, politicari to ne mogu...i uvek krecu "ispocetka"...

miroslav

pre 11 godina

Moja malenkost zeli da neinformisanima dam jednu informaciju. Za Jugom najvise procentualno pate Slovenci, a posle skorasnjih dogadjaja verujem jos u vecem broju. Posle njih Srbi pate za Jugoslavijom. Po meni svako ko je imalo ostao normalan zalice za Jugom. Tada smo se budili uz jutarnju kaficu, pravu muziku, radovali se uspesima svih nasih sportista. Sada pijemo kaficu bez muzike, jer nam para usi, i non stop se krstimo slusajuci ko je koga monstruoznije ubio. Od sporta ostalo nam je da se radujemo samo Novaku.

depos

pre 11 godina

Jugoslavija predstavljaju neki faktor u Evropi, tako se došlo da toga da je jedino Jugoslavija uspela 1948. god da kaže Staljinu NE! Da je tada Srbija bila sama popili bi mi od Rusa samo tako po nosu, a od Mađarske bi malo sutra dobili Vojvodinu.(JA, 10. januar 2013Jel ti stvarno verujes u te komunisticko-partizanske gluposti.Pa da je hteo,Staljin bi za dva dana pregazio celu SFRJ(Srbiju za jedan dan).Kakva smo to mi vojna sila bili te 48 godine?Malo vise od tri godine posto je Crvena Armija(dakle Staljin)oslobodila veliki(vazniji) deo Jugoslavije,dok nasa vojska(partizani pojacani mobilisanom srpskom decom) nije mogla ni one ostatke Nemacke armije da otera.A sto se Vojvodine tice nju je oslobodila srpska vojska i pripojena Srbiji,pre nego sto je stvorena kraljevina SHS.U prvom svetskom ratu je ucestvovala Srbija i izasla kao pobednik i mnogo jaca nego sto je to Jugoslavija ikada bila(bez obzira kako se zvala).Ta ideja o drzavi Juznih Slovena je nanela ogromnu i nenadoknadivu stetu Srbiji i Srbima(vise od dva milona zivota u dva svetska rata).Valjda smo toga svesni.Naucimo malo istoriju.Saradnja u regionu moze,ali manimo se komunistickih prica o bratstvu i jedinstvu i jugonostalgiji.

njamfolakis

pre 11 godina

"bolest je to KE" Da, samo pitanje je čija bolest? Srbi bili u jednoj državi, i činjenica je da su ih držali na uzdi, i uglavnom im je bilo lepo, a danas vidimo šta Srbin može i zna uraditi sa sopstvenom državom! Sjajni izgovori da je svet protiv nas i ostali glupavi izgovori samo potvrdjuju istinu da Srbin i Srbi ne znaju šta sa samim sobom! Dakle, ko je zapravo bolestan?

Marko

pre 11 godina

Ne bih baš rekao da se u Hrvatskoj ovakve vijesti dočekuju s podsmijehom kako je netko napisao,nego mnogi misle da je nepopularno veličati bilo šta jugoslavensko,jer mi smo ipak hrvati pa šta će nama ta "glupa" jugoslavija,a u biti u sebi većina je vole...kad u novinama dodje članak o titu milijun pozitivnih komentara,a na glas malo njih će to reći...kako je davno krleža rekao:"čuvaj se srpskog junaštva i hrvatske kulture"....jedni veliki junaci,a sve ratove izgubili,drugi kao kulturni,a licemjeri samo takvi(kao ne vole jugu,a sebe bi prodali za nju).Realnost pa kome god smetala.

Građanin

pre 11 godina

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!
(friedrich nietzsche, 10. januar 2013 14:57)
Ma nemoj,a šta slušaju građani,Mozarta,Bethovena...Pa ja kad god hoću da se "razbijem" slušam Tozovca,Šabana(ali Bajramovića),Tomu Zdravkovića ili Luisa.Pokušavao sam i uz Pink Floyd,R.E.M.,Queen... ali jednostavno ne ide.

jakSA

pre 11 godina

Uvak mi je milo da vidim zajedno sportiste iz Srbije i Hrvatske. Uopste, zbog istog jezika...i mentaliteta...oni su cesto zajedno i neretko dobro prijatelji. To bi bila i najbolja propaganda srpsko-hrvatskih odnosa...realan zivot. Nazalost, politicari to ne mogu...i uvek krecu "ispocetka"...

mikin

pre 11 godina

"Novace mlad si nemas pojma sta si izgovorio,nemoj prizivati to zlo,samo Srbija prijatelju.
(SRBboy, 10. januar 2013 13:08)"
---------------------------------
Daaaa, ali NE OVAKVA Srbija prijatelju, ne ovakva!

Sasa

pre 11 godina

Rodjen sam 75. Osetio zivot u SFRJ. Dva letovanja, obavezno zimovanje, putovanja sa crvenim pasosem... Onda su dosle vesele devedesete, vecina ljudi sa ovih prostora, medju kojima sam bio i ja, nalozilo se na budjenje nacionalne svesti. To budjenje nas je odvelo u krvave ratove. Ispastamo i danas, u svim nasim drzavicama, sa lopuzama na vlasti, mahom duboko osiromaseni i nesrecni.
A vi klinci, koji se lozite na srBstvo, i na mrznju prema svim drugim nacionalnostima, samo mogu da vam porucim - nemate veze sa zivotom.
Posle svega, danas sa 37 godina, mogu samo da kazem - bole me uvo za liniju Karlobag, Virovitica, Ogulin, bole me uvo za svetu srBsku zemlju, bole me uvo za sve hohstaplere koji nas jasu godinama, zelim da moja deca zive u miru i blagostanju...

Nemanja

pre 11 godina

U Hrvatskoj se ovakve vesti docekuju sa prekorom i podsmehom. Kod nas sa odusevljenjem. Oni imaju dostojanstvo. Mi smo zaboravili sta je to.
(ivan, 10. januar 2013 11:57)

Ti valjda za sebe znaš najbolje, ali ne petljaj nas u svoje lične probleme.

ivica antevski

pre 11 godina

Mislima da Jugoslovenska opcija je jedna jedina prava opcija za ove male balkanske narode...Videli smo u ovih 20 godina da ceo svet se sa nama igra kao sa malom decom...A dok je juga bila ja koliko se secam a imao sam 15tak godina bili smo pojam za skoro celu evropu u bilo kom segmentu...imali smo prelepu drzavu sa morem,planinama,uspesnim sportistima,dostojanstvenog coveka,drzava heroja,fabrika...u kratko ZEMLJA IZ SNOVA...a sada imamo samo bedu i ponizenje...volim svoju MAKEDONIJU vise od svega,ali realnost je to da JUGA je bila i ostala velicina...POZDRAV IZ KUMANOVA NAJ JUGOSLOVENSKI GRAD....OVDE JOS NIJE JUGA UMRLA...BAR U NASIM MISLIMA...NAPRED NOLE CARE....

miroslav

pre 11 godina

Jos nesto dok je Zvezda bila u Jugoslaviji tada je i bila fudbalaska velesila. Budite srecni umalo vas nisu preselili u Surcin na neko poljance i to zamislite neki Srbin. Toliko o Zvezdi i Srbiji.

Kroason

pre 11 godina

@Bolest KE, Nije tačno. Ima ih u svim republikama, ja nisam Srbin pa bih opet voleo da me je neko pitao, da li hoću ili neću da budem Jugosloven. Jugoslovenstvo je bila nacija, sad pripadam jednom narodu iz te nekadašnje nacije. Ne vodim u tome nikakvu pobedu, naprotiv.

ja

pre 11 godina

Samo Srbi pate za Jugoslavijom. Da mi je doziveti da bar jedan Hrvat ili Slovenac sa nostalgijom i zalom spomene ime te divne zemlje. Da su je voleli ne bi se ni oni, ni BH-muslimani odcepili. Na referendumu u Hrvatskoj 1991. izlaznost je bila preko 83% od cega vise od 94% je glasalo za nezavisnost drzave hrvatske ;)
PS Dok su Hrvati ucili da su Hrvati, Slovenci da su Slovenci, Srbi su ucili da su Jugosloveni !??!??
(bolest je to KE, 10. januar 2013 10:59)

I Saša Vujačić pati za Jugoslavijom ;)

Graf Drakula

pre 11 godina

Sve te patriote koji se kite sa tim kako su veliki Srbi, ustvari su ljudi sa krizom identiteta. Nije Nole tu jedinstven slucaj, on je vecina u Srbiji. Sto je ali jadno, da su ljudi koji vode nasu zemlju takvi, zato je i takva kakva jeste. Objavite nebitnu vest iz Hrvatske/CG... koja ne ide u prilog patriotama u Srbiji i jednu iz Srbiji u kojoj se zatvaraju 500 radna mesta zbog bankrota fabrike. Šta mislite koja ce vest biti vise komentarisana i izazvati vise emocijalnih komentara?

master

pre 11 godina

Nole je sportaš od glave do pete..kad su ga na jednom turniru koji je osvojio proglasili hrvatom, nije se uopće ljutio vec je rekao : Nema veze to ti je isto"...toliko o tome kako nas dozivljavaju vani..problem smo mi(oni)u HR i Srbiji koji u životu nisu izašli iz svoje zemlje... za cijelu europu mi smo bili i ostali balkanci..pozz iz HR

jugosloveni

pre 11 godina

@ bolest je to KE
nazalost, 94% ljudi u srbiji jos uvek ne shvata to sto si ti napisao. kako je govorio moj pradeda, inace covek sa sela, "nije seljak glup zato sto ore i kopa, nego zato sto nista ne zna" :)

ZG TOM

pre 11 godina

Nijedna novonastala državica iz Jugoslavije neće biti toliko moćna, gospodarski, socijalno, sportski, kulturno,vojno, čak i u usporedi sa onim vremenom iz sredine 80-tih kada je Juga već bila na izdisaju i pod restrikcijama.Sve više običnih ljudi iz novonastalih državica uviđa da je do 1987. bilo puno bolje u Jugoslaviji po svim pitanjima života. Posla nije bilo samo za one koji nisu htjeli raditi.Naravno ona manjina koja je mahala raznim zastavicama, oni su došli na svoje, ali i oni sada uviđaju da nije kako su isplanirali.A zamislite kako je onima običnima koji nisu mahali zastavicama i politikanstvom. Gladuju ili su na rubu siromaštva,ako i rade dobivaju ne adekvatan novac za svoj rad ako uopće i dobivaju. Samo u lijepoj našoj 360.000 tis ne zaposlenih i još toliko onih koji nisu prijavljeni na burzi rada.Uglavno od naših "rukovodilaca" pokrađivani smo već desetljećima, a kulmonacija je zadnjih 20 godina.Zato se ljudi i prisjećaju ljepših vremena od prije cca 25 godina.Slično je i u cijeloj istočnoj Evropi. Samo je onim zmijama koji su krajem 80-tih krojili našu sudbinu iz svih republika je sada kako-taki i njihovim obiteljima.Ipak je ovo sportska stranica i puno uspjeha svim igračima iz SRFJ.Đoković je veliki favorit, svaka čast.Uskoro se očekuju i rukometna uzbuđenja.U stvari iz tih novih državica jedino se sport može uspoređivati sa svijetom, a u nekim sportovima je i bolji od svijeta.

vlada

pre 11 godina

Ja sam iz mesanog braka.Pre sam mogla reci da sam jugoslovenka.
Sad nigde ne pripadam.
(Draga, 10. januar 2013 14:36)

Trebala si da vidiš izraz lica devojke koja me popisivala kada sam joj rekao da se izražavam kao Jugosloven, samo što mi oči nije iskopala. To je strašno.

Iskreno se nadam da će Nole osvojiti Australian open, zaslužio je!

Bane

pre 11 godina

Posto je vecina komentara do sada politicke prirode, ja cu samo na jedan da odgovorim.. Marko iz Hrvatske pise da su Srbi izgubili sve ratove. Isto kao sto za neke u Srbiji istorija pocinje sa Slobodanom Milosevicem, tako izgleda i Marku iz Hrvatske istorija pocinje 90-ih i sa Franjom Tudjmanom. Kada je Marko govorio o ratovima koje su Srbi izgubili mozda je mislio na kada je 300 000 do zuba naoruzanih hrvatskih vojnika proteralo 200 000 srpskih civila, sto je 2% od ukupnog broja Srba. Ali posto istorija ne pocinje 90-ih Srbi mogu samo da broje pobede u ratovima, kao kada su pobedili u dva svetska rata, kada su pobedili u balkanskim i ostalim oslobodilackim ratovima u zadnjih 200 godina. Marko me previse ne interesuje, vec me vise zabrinjavaju plusevi koje je njegov komentar dobio, pretpostavljajuci da ti plusevi dolaze iz Srbije. Dok se na zapadu redovno obelezavaju pobede iz dva svetska rata i odaje pocast veteranima iz tih ratova, izgleda da se jedino u Srbiji pokazuje nepostovanje prema sopstvenim ocevima, dedama i pradedama koji su svojim zivotima dali doprinos da Evropa danas bude slobodna.

slavko

pre 11 godina

novace pljuvaci mogu samo da ti plunu pod prozor da sa vrapci klizaju ti si legenda ovih prostora a ovi nacionalisti neka znaju da su jadni i to mnogo jadni za tebe celi svet zna po dobru i uspesima a za njih po zlu i katastrofama koje ostavljajun iza sebe.

zvezdas

pre 11 godina

ove sto postavljaju komentare: ,,Zvezda Srbija nikad Jugoslavija,, njih moram da podsetim da Zvezda od raspada Jugoslavije nije uradila nista znacajno u evropi.

Marko

pre 11 godina

Ne Pati ni Hrvat, ni Srbin, ni Bosanac a ni svi ostali za Jugoslavijom nego za normalnim medjuljudskim odnosima. Zato nam i bude drago kad procitamo ovakvu vjest...Sve sto je u evropi ili nebitno gdje drugjde na svijetu normalno mi dozivljavamo sa odusevljenjem zato sto smo svi otisli u...

pozdrav

Captain Carrot

pre 11 godina

Braćo...Srbi...****(tetak Crnog Gruje)! Zamerate ljudima koji se rado
prisećaju jedne pristojne države u kojoj se koliko toliko normalno
živelo.
Umesto nje pozatvarasmo se u nacionalne torove, i ne zatvarajte oči pred
našom krivicom koja, po mom subjektivnom mišljenju nije jedina ali je možda najveća.
Sad smo tu gde smo, a priznajte nije nimalo poželjno mesto za život. Krivi su nam bili Slovenci, Hrvati pa sve redom do Crnogoraca.
Pitam vas samo ko nas sada sprečava da uredimo ovaj Mordor (bar tako ja
doživljavam današnju Srbiju)
E, još nešto ako već kao veliki Srbi piz***e na Tita mogli bi loptu da
prebacite na Aleksandra Karađorđevića (čini mi se da je bio srpski
prestolonaslednik) kome je zinulo d**e da bude kralj južnih slovena.

mudy

pre 11 godina

(Captain Carrot, 10. januar 2013 19:58)Delimicno si u pravu.Glavni krivci i najveci zlotvori su srpski komunisti koji su saradjivali sa ustasama u borbi protiv Kraljevine Jugoslavije(sto je bilo u njihovom programu).A po dolasku na vlast su radili sve na stetu Srbije i Srba.Jos uvek su veoma uticajni u drustvu i institucijama sa svojom nakaznom ideologijom.

Ratko

pre 11 godina

Eks.YU separatisti su na svojim referendumima glasali milseci da ce na taj nacin postati ravnopravni clanovi kluba mocnih i bogatih. Jer protiv Jugoslavije su bili i USA i EU i Natopakt (potvrdili bombama). Danas ‘separatisti’ znaju bolje ali se ne usudjuju da to kazu! Gluma traje vec 20 godina. Nole ovde jos jednom razbija SEPARATISTICKU GLUMU oko bivse drzave. A interesantno je da ON kao SRBIN to moze da radi dok se drugi u svojim torovima jos uvek boje da izraze isto. Jedan koji se nije bojao se zove Nikola Pilic. Covek igrao za Jugoslaviju a pomogao i Srbiji i Hrvatskoj da osvoje Dejv Kup.

zoran

pre 11 godina

"Za bolest je to KE.
Cista laz je da Hrvati ne zale za Jugovinom, oni jesu izasli na referendum i glasali za izlazak. Ali oni su bili protiv Slobine Juge. Ko se sjeca sve mu je jasno. Jedini razbijaci Jugoslavije ste vi Srbi, jer ste birali Slobu, a malo i Slovenci, ali i oni ne u vecini."
(Slucajno navratio, 10. januar 2013 14:02)

A atentat na Kr. Aleksandra? A razbijanje vojske Kraljevine Jugoslavije i pre nego što je WWII počeo? A Ustaška emigracija SVE vreme do početka devedesetih? A diverzije po EX-Yu? A bombe na Ž. stanici Beograd i paklena mašina u bioskopu 20. Oktobar? A atentat na Ambasadora Rolovića u Stokholmu? A Savka Dabčević-Kučar i Miko Tripalo? Koga su oni krenuli da razbijaju još za Titina vakta? Tanzaniju ili Burkinu Faso, možda? A Franjo? Osuđivan za subverzivne i anti-jugoslovenske aktivnosti isto dok je Tito bio na vlasti.

Ti si zaista slučajno navratio ne samo ovde nego u ovu stvarnost, rekao bih... Dosta mimikrije više. Recite SLOBODNO. Ko vam bre brani.

A Novak može da izjavi šta hoće i gde hoće. ON je ZVEZDA na svetskom nivou i svaka mu čast. Kada je greškom puštena Hrvatska Himna na nekom tamo turniru, Novak se samo blago nasmešio i nije napravio scenu, a mogao je. TO JE VELIKI SPORTISTA...

max

pre 11 godina

Sasa, 10. januar 2013 15:09
Ovo je tipičan primer čoveka sa izgubljenim indetitetom.Titova "Juga",nastala je na krvi mnogih srpskih mučenika koji su ubijeni samo zbog toga što nisu hteli da budu komunisti i što su bili srpski domaćini.A dans što nam se dešava je baš zbog Titovog sistema vrednosti(uvlakači,cinkaroši,lopovi,ulizice su danas u Srbiji na ceni).Da je titoistički sistem valjao danas bi još bili u "Jugi".

Nemanja

pre 11 godina

Nije građanin. Građani ne slušaju Tozovca!!!
(friedrich nietzsche, 10. januar 2013 14:57)
Ma nemoj,a šta slušaju građani,Mozarta,Bethovena...Pa ja kad god hoću da se "razbijem" slušam Tozovca,Šabana(ali Bajramovića),Tomu Zdravkovića ili Luisa.Pokušavao sam i uz Pink Floyd,R.E.M.,Queen... ali jednostavno ne ide.
(Građanin, 10. januar 2013 15:34)

Pa kad ne ide, onda nisi građanin, što pokušavaš na silu :)))

DijametralnoSuprotan

pre 11 godina

Све више и више почињу да ми се свиђају изјаве Роџера :)
Напред Ноле уз тебе смо!

bojan

pre 11 godina

Kosmopolitizam (od grčkog: kosmos = svet i polites = građanin) je ideja po kojoj humani i prosvećeni ljudi uspostavljaju odnose bez obzira na nacionalne, verske i državne granice i unapređuju opšteljudske odnose; zagovaranje zajedništva, sloge ljudi i naroda celoga sveta kao nadvladavanje nacionalnih, međunacionalnih i drugih podela. To je stav po kojemu su svi ljudi pre svega „građani sveta“, a ne pripadnici različitih kolektiva poput lokalnih, regionalnih, nacionalnih i drugih zajednica. Pristalica kosmopolitizma se naziva kosmopolita.

Ljubomir Cumic

pre 11 godina

(Josko Martinoski,Tetovo, 10. januar 2013 11:25)

manje koristi bracala cuveni proizvod iz svog grada...ili ako vec ne mozes bez njega uzmi perfex...prijateljski savet! ;-)...

kokan

pre 11 godina

e moj @jole covek se zeza na tviteru i kaze nesto sasvim normalno kad se skupe ljudi sa nasih prostora,a onda gomila glupih prevazidjenih komentara.

русвај

pre 11 godina

@ Kao osobi iz miješanog hrvatsko-srpskog braka normalno je da u Noletu postoji tračak jugonostalgije.
(Mens sana in malvasia istriana, 10. januar 2013 15:38)

Brak Noletovih roditelja se eventualno može okarakterisati kao mešani ali kao srpsko-crnogorski.

MJa

pre 11 godina

Mislim da je Novak napisao ovu poruku pre svega zbog odredjenih grupa navijaca (i nasih i hrvatskih) koji su ultra nacionalisticki nastrojeni. Setite se bitke srpskih i hrvatskih navijaca pre par godina na AO.

Vladimir Pula

pre 11 godina

@evo ja sam hrvat i volim i zalim za yugoslavijom.
(jole, 10. januar 2013 11:58)
Ja sam premlad pa ne mogu gajiti prejake osjećaje u pogledu bivše države, ali moj otac hrvat pa ja mislim da ne prodje dana kad ne spomene jugu, Tita , kakva smo sila bili itd itd ...

JA

pre 11 godina

Evo ja ću nacionalistima svih naroda pokušati da naslikam kako stoje stvari. Ideja jugoslovenstva datira od otprilike 1780. god. a možda i ranije, a za to postoji itekako dobar razlog, a zašto, pa eto zato što su slovenija i hrvatska uvek bili pod nečijom drugom vlašću, kao i bosna naravno, Srbija, CG, Makedonija su bili naravno pod Turcima, kada je i došlo do povlačenja Turske sa balkana to nije bilo zbog toga što su Srbi postali mnogo jaki več zato što je ojačala pozicija Austrije i Rusije i kriza u Turskoj. U suštini, ukratko bi se moglo reći da ovde politiku vode veliki igrači i uvek će je voditi, a to su Nemačka i Italija sa uticajem na SLO i HRV, Turska sa uticajem na Bosnu, Rusija sa uticajem na SRB I CG, i MKD na koju vrše svi pritisak počevši od Bugara, Grka, Albanaca itd...e sad jedino kada se naši tupavi južnoslovenski narodi ujedine oni mogu da zaštite svoje interese jer kao Jugoslavija predstavljaju neki faktor u Evropi, tako se došlo da toga da je jedino Jugoslavija uspela 1948. god da kaže Staljinu NE! Da je tada Srbija bila sama popili bi mi od Rusa samo tako po nosu, a od Mađarske bi malo sutra dobili Vojvodinu. Isto tako kompletna Istra, Baranja, Međumurje itd...bi bili deo ITA, AUT i HUN. Kada se stvari stave na papir sve je jasno, Nemaca ima 80 miliona, Italijana 60 miliona, Turaka preko 75 miliona, Rusa 140 miliona i svako od njih gleda svoje interese, za "NAS" ih zabole patka!

patriot

pre 11 godina

@master

brate, da te korigujem: nisu ostali balkanci, nego "jugosi"! veruj mi, zivim napolje i znam sta pricam. pozdrav svim "jugosima"

fat pirate

pre 11 godina

ma nije u pitanju jugoslavija nego normalno druženje pripadnika nekoliko naroda koji su nekad živjeli zajedno. iako pojedini mediji nastoje izolirane slućajeve nasilja prikazati kao normalno stanje u tim državama, imam neki osječaj da nove generacije nisu toliko opterećene nacionalizmima i proteklim ratovima, te da na tome treba graditi buducnost ovih prostora.

Kole

pre 11 godina

Bravo Novače! Ne bih dalje komentarisao ovo na teniskoj stranici.
***
Zašto "Gren" kad je "Grend" (original: Grand slam)?
(Jovan Pavlov, 10. januar 2013 13:41)

"d" se slabo čuje u engleskoj reči "grand" a u francuskoj se uopšte ne čuje, uporedi "grand prix" (izg. "gran pri").

"Cibona something simply beautiful"

pre 11 godina

A note from Tito to Stalin….“Stop sending people to kill me. We’ve already captured five of them, one of them with a bomb and another with a rifle (…) If you don’t stop sending killers, I’ll send one to Moscow, and I won’t have to send a second.”—Josip Broz Tito

Evo kakvog vođu smo imali onda a danas se sa nama Njemci igraju kao sa dječicom a vi umirete od sreće ako vas Rusi nazovu braćom.
Pametnomu dosta