Utorak, 25.12.2012.

16:13

KK Partizan – pauza u pravo vreme

Izvor: B92

KK Partizan – pauza u pravo vreme IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

pedja

pre 11 godina

Partizan je najviše zakazao u izboru Amerikanaca.Oni trebaju da predstavljaju razliku kao što je to slučaj i u Radničkom i u Zvezdi i u Igokei.Da ne nabrajam Cedevitu,Olimpiju,Cibonu...
Kako su to bolje Amerikance doveli ovi timovi a Partizan nije.
Pitanje za sportski sektor i menadžment kluba.
I kako to da ovi timovi imaju veći budžet (sem Radničkog) od Partizana kada Partizan igra Evroligu (pre dve godine je igrao i fajnal for).Šta radi menadžment Partizana?Gde su tu sposobni ljudi?Zašto u upravi Partizana nema mesta za Vlade Divca,čije bi samo ime dovelo neka pojačanja.Ne znam.Kod mene još Dule Vujošević svojim prethodnim rezultatima ima kredita.Ali Šilobad i Todorić su odavno izgubili.

Dr.Mabuzo

pre 11 godina

Dva igraca u rosteru nisu dali doprinos, ama bas nikakav.Cakarevic,Djekic.Na pozajmicu (bolje je i za njih i za partizan).Centri moraju raditi jako mnogo ukoliko zele da podignu nivo igre (i svoje a samim tim i celog tima).Musli pravac teretana, Gagic- zabrana teretane.Milutinov oseca igru ,uz pravi rad lici da ce biti igrac.Gordic ce tek biti pravi.Igra sjajnu odbranu,samo da se uklopi u sistem.Vestermanu fali kontinuitet, nista vise.Pokaze da zna , a onda potone.Na mestu trojke smo jos i najjaci.Rad red i disciplina, bice nesto od njih.Andjusic ... nemogu da sudim, neznamo inside detalje.Ali sistem koji daje rezultate je iznad bilo koga

Mike

pre 11 godina

kada već pričamo o Musliju i Anđušiću, skrenuo bih pažnju na jedan paradoks. FMP godinama ima izuzetne mlade igrače. Oni su redovno u najboljim petorkama raznih takmičenja Evrope i sveta, a često i igrači prvenstva. Zato je za mene velika nepoznanica zašto kao seniori retki od njih uspeju da postanu vrhunski igrači.
(Joco, 26. decembar 2012 00:09)
Evo da ti pojasnim. Igrac se postaje na velikim utakmicama pred punim tribinama. To FMP nikada nije imao, sa druge strane Zvezda i Partizan jesu. Kao Zvezdas moram priznati Partizan mnogo vise. Korist od poslovno tehnicke saradnje Fmp- Zvezda mogu imati svi Zvezda infrastrukturu, Fmp mogucnost da svoje igrace skoluje u najjacoj skoli EL pred punim tribinama. Srpska reprezentacija zbog povecanog broja kvalittnih igraca. pa i Partizan jer ce poneki koji ne uspe kod nas doci kod vas jer vi svoju skolu nemete, a mozda vas ovakav sled dogadjaja natera da malo radite i sa omladinskim selekcijama

alczsouth

pre 11 godina

Centri se nalaze u takvoj fazi gde ide njihova transformacija i zato pruzaju slabe partije, nemojte vise o andjusicu i vrsnom suteru, kakav je to sut sa zemlje, kakav je to suter koji promasi ceo kos, kada se to desilo bertansu ili lucicu? svi kukate za tim iskusnim igracem, jasno je stavljeno na pocetku sezone da se pravi novi tim i da je potrebno strpljenje. da smo imali tog iskusnog igraca mladji nikada ne bi dobili ovakvu priliku kao sto su dobili, nikada ne bi mogli da resavaju utakmice i da preuzimaju odgovornost. jesmo sve izgubili tesno na pola kosa ali posle poraza ce doci i takve pobede. vama interent navijacima nikad covek ne moze udovoljiti, kukate vrati se dule, on se vrati, sada ga terate. stalno vam neko ne odgovara, terate cakarevica na klupu, sada kada ne igra a zasto ne igra. i zapamtite fizicke predispozicije su preduslov igranja moderne kosarke. pogledajte nba igrace. sada se vidi kako je radio fmp (musli) i te price kao imamo gotove igrace. svi oni jesu bili dobri ali za juniorska takmicenja. tako da partizan u stvari pravi igrace. da li bi pekovic bio najbolji centar nba da nije prosao kroz duletovu torturu? nije znao da trci posteno kada je dosao u PA. isto ce biti sa gagicem i muslijem. samo polako. ovaj tim ima sve predispozicije za velike domete. da bi se igrao kreativan napad prvo se mora odigrati jaka odbrana. samo hrabro momci.

miroslav

pre 11 godina

Uzas koliko potcenjujete Dragana Milosavljevica. Decko je mozda i najvazniji igrac Partizana ove sezone.
(bane, 25. decembar 2012 19:12)
Mislim da nisi pročitao tekst, naprotiv on je dignut u zvezde. To što Vujošević voli igrače poslušnike i grubijane, učinilo je da jedan prosečan igrač postane glavna zvezda tima, njegove kvalitete smo videli protiv Bamberga kada se ispromašivao sa penala, a u svim važnim utakmicama, koga je on čuvao taj je rešavao utakmicu.(Barcelona,CSKA,Bamberg,Ritas u gostima). Da ne pominjem utakmice ABA lige i njegove odbrane protiv Zvezde,Cibone,Igokee,Zadra

Ljudska glupost je neunistiva

pre 11 godina

Naravno jer mu predsednik Danilovic /takodje crnogorac/ gleda kroz prste.....
(Mihailo, 26. decembar 2012 04:30)

Kakva neistina, Predrag Danilovic rodjen 1970 u Sarajevu, otac mu je iz Trebinja, majka mu je iz Bilece(oboje u Hercegovini), dakle nikakve veze s Crnom Gorom nema..

Neznalica

pre 11 godina

Neverovatno mi izgleda argument "ovo je mlad i super talentovan tim". Partizan treba igrača koji pravi razliku. Po potencijalu to je verovatno Vesterman. Lucic, Gordon i Milosavljevic to svakako nisu. Ne mogu da ih zamislim jednog dana u velikom inostranom klubu. E sad, sa ovakvom postavkom igre centri su najvazniji. Dule ako nešto ume to je rad sa centrima. Dakle, igraće Partizan sve bolje. Koliko bolje? Sigurno će biti konkurentni za ABA titulu. I to je to. Jedna, za Partizan, neubedljiva sezona. Može i mnogo gore da se prodje. Pogledajte Cibonu i Olimpiju.

Mihailo

pre 11 godina

Prilicno dobar komentar. Stvari po meni stoje ovako: Danilo Andjusic je MORAO da ostane u ekipi! Medjutim, zbog sukoba u Moskvi sa Duskom, nateran je da ode. Dusko Vujosevic je 11 utakmica bio na tribinama. Opravdano! Drsko i kabadahijsko ponasanje se ne tolerise! Kako moze da vaspitava ekipu? Covek radi sta hoce kao da je Bog. Naravno jer mu predsednik Danilovic /takodje crnogorac/ gleda kroz prste. Da li ste zapazili koliko na koliko utakmica za redom Gordon pravi nesportsku gresku? Musli, Gordic su igraci koji slobodno mogu da odu. Od njih nikakava korist. Na moju veliku zalost, ako ostane ovaj sastav, Partizan nece biti medju prva tri u ABA ligi. Zivi bili pa videli!

Joco

pre 11 godina

kada već pričamo o Musliju i Anđušiću, skrenuo bih pažnju na jedan paradoks. FMP godinama ima izuzetne mlade igrače. Oni su redovno u najboljim petorkama raznih takmičenja Evrope i sveta, a često i igrači prvenstva. Zato je za mene velika nepoznanica zašto kao seniori retki od njih uspeju da postanu vrhunski igrači.

Rampi R.

pre 11 godina

Ako su nam ciljevi bili top 16 i prvo mesto u ABA ligi onda je ovaj rezultat propust stručnog štaba koji nije napravio adekvatnu selekciju.Mislim da sad ne treba ništa menjati jer je euroliga završena a jedno pojačanje ne znači i titulu u ABA pod obavezno al znači gubitak još jednog mladog igrača.Mislim da bi petorka sa Lučićem,Bertansom i Čakarevićem na 2,3 i 4 mogla da doprinese drugačijem stilu igre i da nadoknadi nedostatak druge"četvorke".Ni meni se ne svidja kako igramo ali Dule nije zaslužio posle svega smenu na pola sezone,kako pišu i priželjkuju mnogi koji su se do juče kleli u njega.Na kraju sezone se sumiraju rezultati a do tad,Grobari,samo podrška ima smisla.

Gargantua

pre 11 godina

Dobra analiza, jedino zamerku mogu da stavim na deo pasusa koji kaze:
"Centri Partizana moraju biti dominantniji i upotrebljiviji, posebno u trenucima kada zakaže šut. Svojim blokovima moraju stvarati bolje situacije za šutere, i početi da 'pik-en-rolom' probijaju odbranu...."

Sto se tice pik-en-rola ta situacija zavisi od oba igraca, i cesce mnogo vise od igraca sa loptom - znaci ne od centra. A da li centri Partizana mogu biti dominantniji? Ako vec nisu dominantni, onda je mozda pametnije malo modifikovati igru, pa mnoge ekipe u Evroligi nemaju dominantne igrace na pozicijama 4. i 5. istovremeno kojima se uvek moze spustiti pas da odigraju ledjima 1 na 1.

Iako je tim najmladji ikada, prvi put posle mnogo godina imamo "pun roster". Prvi put posle duze vremena, 2 klasicna plejmejkera, 3 igraca na poziciji beka (nazalost Andjusica vise nema), ukupno uglavnom 10 igraca koji su delili minutazu, a moglo (moze) ih je biti i svih 12. To se retko desavalo ranijih sezona, obicno se sve svodilo na 7-8 i ostale koji bi popunili koji minut. Cini mi se da je u pocetku sezone i pokusano sa brzom igrom u tranziciji i brzom igrom uopste, ali deluje kao da je trener odustao od toga. Mnogo igraca koji igraju znaci veliku mogucnost po pitanju odrzavanja jakog tempa igre. A najcesce smo, osim agresivnosti u odbrani, gledali suprotno (spore, pozicione napade i onda izgubljene lopte ili nerezonske suteve na isteku napada).

Pozdrav svim ljudima dobre volje!

011

pre 11 godina

Ako je ovo uspesna sezona svaka cast ali sam siguran da se mnogi sa tim nece sloziti!

Voleo bih da neko i objasni gde je tu toliki talenat, jer mnogi nisu toliki strucnjaci da to vide.

Za pocetak Vesterman nema 18 nego 20 (jul 1992.) godina ali bez obzira na to neka neko kaze koju to ekstra osobinu poseduje potrebnu za playmakera: brzinu, sut, asistencije, sigurnost?????? Ja mislimm ni jednu i steta je da na njegovom mestu nije neki srpski klinac jer sa ovolikim kreditom ne bi bio nista slabiji!
Od silnih dvojki i trojki ne postoji niko ko ima sut (imao je samo Andjusic), a mislim da je to najbitnije, a i telesno i tehnicki nisu superiorni i tesko da ce ikada biti! Ima ga Bertans ali on sem toga nema apsolutno nista!!
Gordon je tu samo u prolazu i o tome kakav ce biti bolje da misle drugi a ne Partizan!
Od centara Gagic i Musli nikada nece biti veliki igraci, a ako se prica o nekom stvarno velikom potencijalu Partizana onda je to Milutinov!

I znajuci trnera i njegovu trenersku filozofiju, svi ovi igraci ce mozda jedino napredovati u nekom skakackom delu, a ako je to pored ovoga sto trenutno poseduju dovoljno za neke velike rezultate onda ok ali ja mislim da od toga nema nista!!!! Sa nekim drugim mozda da, sa Vujosevicem NIKADA!!!

Nadam se da ovu pauzu nece iskoristiti da ubije i ovo malo kreativnosti sto je ostalo ovim klincima, jer ih je svojom dekadentnom kosarkom limitirao na najvise 65-70 poena, a sa takvim ucinkom nema pobeda protiv velikih ekipa!

fenomen

pre 11 godina

Godinama gledam utakmice Partizana u EL-u i ABA ligi i ove godine nazalost igramo najslabiju kosarku. Fali nam dosta toga. Vise nismo dominantni u ABA ligi, nekako sam navikao da lagano osvojimo ligaski deo a ove godine iz sadasnje perspektive izgleda prilicno tesko ali ja verujem u Partizan i dalje. Andjusic je trebao ostati i igrati vise i voleo bih da znam koji su pravi razlozi njegovog neigranja ali sad kad ga vise nema moracemo bez njega. Jedna stvar mi smeta a to je sto ne igraju svih 12 igraca koji su u rosteru. Ako Djekic i Cakarevic samo dodaju peskire i Dule ne namerava da ih stavlja na parket onda bi bilo pametno dovesti druga dva igraca. Statiskika ABA lige kaze da je Gordon uhvatio vise lopti sam nego Musli i Gagic zajedno i to sto su oni zajedno proveli vise od 400 minuta u igri a on sam manje od 400. Kakvi su to centri. Gde im je muskost, eksplozivnost, da je Musli onaj zicer na kraju zakucao umesto sto je kilavo pokusao polaganje od table sad bi bili u top 16. Znaci, centar jak, Novica i neko umesto Danila za trojke i dalje bi bili dominantni. Ako ovako ostane tesko osvajamo ABA ligu, sto se tice kupa i prvenstva Srbije sanse su nam izjednacene sa Zvezddom i Radnickim. Treba izboriti EL kroz ABA ligu, Igokea bezi samo dve pobede, dolaze nam u goste, imamo sanse da ih prestignemo. Moramo dobiti sve do kraja i bicemo prvi. Gubice i Zvezda i Igokea i Cedevita i moramo sve do kraja dobiti.
Poz...

milan p f c

pre 11 godina

Odlican tekst...moje misljenje je da je ispadanje iz evrolige dobro,iz razloga koji ste gore vec naveli,i da su ovoj ekipi neophodna tri iskusna igraca na pozicijama 2,4 i 5,sad koliko je realno da tri dovedemo ne znam,za 2 igraca je vec mnogo realnije...uz 2-3 pojacanja nastavlja se dominacija...NAPRED PARTIZAN!!!

zoran

pre 11 godina

Slika sve kaže.Trener u prvom planu,pitamse šta je sa igračima i kako igraju?.Rezultati su merilo nekog rada a uspomene su prošlost,DULE PROBUDISE.

B.W.A.

pre 11 godina

Свака част аутору за анализу КК Партизан у досадашњем делу сезоне. Објективно и добро урађено.

Додао бих једну занимљивост. Није Партизан само млад тим, Партизан је ове године најмлађи тим не само из перспективе клуба него и из перспективе историје Евролиге (а вероватно и АБА лиге). Дакле најмлађи тим у историји. И ту се отприлике завршава сва прича око тога шта овом тиму фали. Онај тим из осамдесетих који је већ у првој сезони освојио титулу а годину дана касније отишао и на Ф4 је сличан, али је поред гомиле младих и талентованих имао и 2 искусна играча који праве разлику. Грбовића (једног од најбољих шутера тог времена) и Жељка (кога многи гледају само кроз призму тренерских успеха али заборављају да је био и одличан играч, репрезентативац у време када није било баш лако доћи ни до ширег списка а камоли до 12). Да сада имамо таква 2 играча и резултат би био бољи, таман толико да играмо топ16. На Аба лигу да се и не осврћемо јер ту борба тек предстоји. Не би нам ништа било решено и да имамо победу или две више, исто као што ништа не би било изгубљено ни да имамо победу мање.

Е сад, шта ће бити у наставку. Идеално би било да се доведе једна четворка јер ту нам највише шкрипи. Кад је Гордон на клупи нама дефанзивни скок постаје јако проблематичан, а такође би уз то појачање имали нове могућности у нападу јер познато је да Гордон нема шут за 3 (рачунам да би тај неки играч имао макар пристојан шут споља).

У сваком случају, шта ће бити биће. Подршка екипи. Напред Партизан!

broz

pre 11 godina

napisacu verovatno svoj najduži komentar ikada...pratim partizan od '92 i ff u istanbulu,sećam se i kasnijih pokušaja ulaska u el sa žeravicom na klupi i ispadanja od benfike(kada se posle kvalifikacija igrale dve grupe po osam ekipa),pa prve sezone po sistemu 4 grupe po šest ekipa i prve utakmice u grupi protiv fenomenalnog efesa sa najboljim plejem u to vreme,naumovskim...dobili smo,naravno...pa agonija neigranja par sezona zbog poraza od fmp u polufinalu '98...a tek poraz od asvela u utakmici za ,1/4 finale suprolige,u sred beograda...a onda je došao dule i krenuo u stvaranje sistema,koji u početku uopšte nisam razumeo...pa dve pobede u 14 utakmica je bio kriminalan skor...pljuvao sam ga neprestano...dok nije sve počelo...kad je posle devet godina otišao,srce mi je puklo...poenta priče je da smo mi institucija,bićemo uvek veliki,a meni je ova sezona fenomenalna jer titula mi nikad slađa ne bi bila,pored ovakve konkurencije...a duleta ne bih pljunuo više ni za milion evra...i grobari,sada svi zajedno,samo tako možemo ove sezone protiv svih!!!

Labud

pre 11 godina

Hvala za reportazu. Moji utisci su Bertans i Milutinov a pogotovo napredak Gordona. Gordon je veliki borac, skocan, ume i da sutne, navikava se brzo na Evropu a prvi mu je ugovor u zivotu. Smanjice broj izgubljenih. Onda Sin Dragan igra svoju najbolju kosarku, na obe strane terena, zadovoljan sam i Leom, kako je odigrao one utakmice protiv kvalitetnog protivnika i on je dosta mlad, napredovace, ne zaboravimo da je i njemu nova zemlja, drugi jezik i ostalo. Gordic me je razuverio pred kraj i pokazao da nije los. I tu dolazimo do velikog razocarenja Muslija i Gagica. Sve u svemu, realno moglo je bolje, sada kada smo videli sve, ali ocekivanja su bila u ovom nivou. Ja sam zadovoljan, jer mozemo samo da napredujemo.

VlaD

pre 11 godina

Dovesti Novicu Velickovica koji bi i ovako tek oporavljen od povrede dosta rasteretio Gordona na 4-ci i dozvolio da se skroz na krilo pomeri Lucic. Na centru Milutinova poslati na 'razvijanje' u neki drugi tim i dovesti Marjanovica iz Mege. Musli, Gagic i Marjanovic bi verovatno tako bili veoma dominantni na poziciji centra kod nas i u regionu. Na krilu ostaviti Lucica i Bertansa, na pleju Vestermana i Gordica i na poziciji beka Milosavljevica i Bogdanovica. Ali dovesti i jos jednog klasicnog beka-sutera koji bi pojacao napad. Mozda cak i nekog malo iskusnijeg. Steta sto nisu iskoristili situaciju i vratili Tripkovica.. To bi onda bio tim koji bi bio veoma stabilan na svim pozicijama, a u isto vreme i dalje veoma mlad i ambiciozan.

santa justa

pre 11 godina

O kom sistemu pravljenja vrhunskih igrača ovde poznavaoci pričaju. U zadnjih 15 god. jedini koji je vrhunski igrač je Krstić. Gde su Tepic i ostali prosečni. Kuka Vam dukljanin za novac! Pa gde je novac od 24 prodatih igrača u zadnjih 13 god. Vesterman mu igra 35 min zbog provizije od prodaje a on priča o srpskoj košarci!

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

Utudinovic

pre 11 godina

Ovi sto poslije svake utakmice vole da pametuju i da se "dokazuju" kao veliki kosarkaski strucnjaci nek se ne brukaju. Evo zasto:
Prvo prosek godina, zatim mnogi igraci su prvi put igrali Evroligu, Gordonu prvi put profesionalni ugovor, generalno neiskustvo igranja jakih i velikih tj znacajnih utakmica, Vujosevicev sistem za mnoge nepoznanica.
Mora se jedna sezona stetovati da bi se sledece godine to pokazalo kao pametan potez.
Bogati klubovi Evrope ne bi bili to sto jesu da nema timova kao sto je Partizan koji ima sistem i stvara igrace koje oni mogu da priuste. Nabrojte u bilo kom bogatom klubvu igrace koji su tu ponikli i dostigli veliki nivo pa cete shvatiti o cemu pisem.
Ima tu jos mnogo stvari...
Kako god ja vjerujem u Danilovica, Todorica i Duleta i sistem koji ima Partizan. Pokazalo se dosta puta da su bili u pravu i radili dobro. I u ostalim klubovima bi bilo bolje i pametnije da ih vode ljudi od sporta i kosarke, a ne neki biznismeni, mutni ulagaci, skorojevici i sl. Ovim NE mislim na Zvezdu i ljude koji je vode nego generalno na sport uopste.

sthlm08

pre 11 godina

Podrska coveku koji je uradio najvise za nas klub u zadnjih 20god -Duletu Vujosevicu

Podrska najmladjem timu!

Nemojte da dozvolimo da nas jedna serija od 5 losih utakmica u zadnjih 20 godina uzljulja!

Ja jos uvek verujem u pobedu ABA lige a iako nisam upravu nema veze... imaju kredit da gube jos 5 za redom. IDEMO DALJE!

mirko

pre 11 godina

Ne znam ko je pisao ovaj tekst, ali moj utisak je da se prilično glorifikuje jedna od najlošijih polusezona. Možda gledano po rezultatima i ne izgleda toliko loše, ali Partizanova igra , čak i u najboljim utakmicama, je jedna od najlošijih u poslednje vreme.
Kažete da je šut za tri poena bio loš, a ne navodite razloge, po meni igrači ne smeju da šutiraju iz straha da će biti zamenjeni, pa se bojim da će i Bogdanović završiti kao i Anđušić.
Čakarević i Anđušić nisu ni mogli ništa više pokazati, jer nisu ni dobili priliku, da nije izostao Bogdanović u Splitu, pa je trener prinuđen da ga uvede, ni tada bi bio na klupi.
Najtrofejniji trener nažalost ima ponašanje koje mnogo šteti klubu, svojim postupcima je okrenuo sudije i većinu klub ova protiv Partizana.
Navijam za Partizan celog života, ali nikada nisam bio veći pesimista, ovo što je urađeno Anđušiću ne služi na čast nikome u klubu, a pogotovo što će odbiti perspektivne igrače da dolaze u Partizan.

Ahmed Nurudin

pre 11 godina

U zemlji gde je politička elita navijački obojena i opredeljena teško je funkcionisati. Ja sam za odvajanje politike od sporta što danas nije slučaj. Ministri, obaveštajne agencije i društvena preduzeća žele da vaspostave za šampiona jedan drugi klub. Ogromna budžetska sredstva se u te svrhe odvajaju, a zakoni o amnestiji se donose kako bi navijačko grotlo drugog kluba jačalo. Uspesi našeg kluba se ne prepoznaju i ne nagrađuju, zbog čega smo u velikim zaostatkom sa isplatom stipendija. Naš tim je mlad i može ponoviti uspehe Divčeve i Danilovićeve generacije ako bi dobio adekvatnu podršku. No, mi se ne predajemo i nikada nećemo odustati jer:

Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!

nele

pre 11 godina

Zna se plan rada tokom pauze: rad sa tegovima, jacanje rvackih tehnika a na psiholoskom planu eliminisanje kreativnosti i samoinicijative. Trener ce posebno raditi na jacanju tvrdoglavosti i egoizma.

koki

pre 11 godina

velika greska sto je andjusic otisao,takvi suteri se ne radjaju svski dan....sada samo bertas kao dobar suter.ostalo se zasniva na odbrani na guranje lopte centrima,i mislim da ce biti tesko,nemamo kos igraca koji u svakoj utakmici moze da ubaci 20 koseva.....takodje pozija pet je veliki problem,musli bi trebao da je drugi ili treci centar,milutinov dobar ali jos mlad,gagic veliko razoracenje i pronasaj,neophodn dobar centar.A vujosevic da pod hitno promeni ponasanje i da se stabilizuje,jer ovakvo ponasanje na utakmicama nikome ne donosi dobro....

nz

pre 11 godina

Sve u svemu, nije ni loše ni dobro koliko bi moglo biti. Ovaj tim zavisi od igre tri igrača, Lučića, Bertansa i Gordona, ostali su tu da pripomažu i povremeno bljesnu. Kada bi se Vesterman i jedan od dvojice centara, Musli ili Gagić, stabilizovali u igri bilo bi super. Sad kada su ispali iz Evrolige nemaju taj teret ali opet moraju da zapnu iz sve snage u ABA ligi jer je svaka pobeda važna, ako ne budu prvi u regularnom delu moraju da osvoje ligu inače verovatno ništa od Evrolige sledeće sezone a to bi bilo nepovoljno po klub.

Slauter

pre 11 godina

Imajući u vidu kvalitet tima i neiskustvo treba biti zadovoljan i očekivati bolju polusezonu.

Jedna lopta od top 16 i dve lopte od prve pozicije u aba ligi. Jedan iskusan igrač bi nas doveo dotle.

Na proleće će odmornija ekipa bolje delovati, a uz jedno pojačanje pod košem može da napada trofeje i evroligu.

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

sthlm08

pre 11 godina

Podrska coveku koji je uradio najvise za nas klub u zadnjih 20god -Duletu Vujosevicu

Podrska najmladjem timu!

Nemojte da dozvolimo da nas jedna serija od 5 losih utakmica u zadnjih 20 godina uzljulja!

Ja jos uvek verujem u pobedu ABA lige a iako nisam upravu nema veze... imaju kredit da gube jos 5 za redom. IDEMO DALJE!

Utudinovic

pre 11 godina

Ovi sto poslije svake utakmice vole da pametuju i da se "dokazuju" kao veliki kosarkaski strucnjaci nek se ne brukaju. Evo zasto:
Prvo prosek godina, zatim mnogi igraci su prvi put igrali Evroligu, Gordonu prvi put profesionalni ugovor, generalno neiskustvo igranja jakih i velikih tj znacajnih utakmica, Vujosevicev sistem za mnoge nepoznanica.
Mora se jedna sezona stetovati da bi se sledece godine to pokazalo kao pametan potez.
Bogati klubovi Evrope ne bi bili to sto jesu da nema timova kao sto je Partizan koji ima sistem i stvara igrace koje oni mogu da priuste. Nabrojte u bilo kom bogatom klubvu igrace koji su tu ponikli i dostigli veliki nivo pa cete shvatiti o cemu pisem.
Ima tu jos mnogo stvari...
Kako god ja vjerujem u Danilovica, Todorica i Duleta i sistem koji ima Partizan. Pokazalo se dosta puta da su bili u pravu i radili dobro. I u ostalim klubovima bi bilo bolje i pametnije da ih vode ljudi od sporta i kosarke, a ne neki biznismeni, mutni ulagaci, skorojevici i sl. Ovim NE mislim na Zvezdu i ljude koji je vode nego generalno na sport uopste.

broz

pre 11 godina

napisacu verovatno svoj najduži komentar ikada...pratim partizan od '92 i ff u istanbulu,sećam se i kasnijih pokušaja ulaska u el sa žeravicom na klupi i ispadanja od benfike(kada se posle kvalifikacija igrale dve grupe po osam ekipa),pa prve sezone po sistemu 4 grupe po šest ekipa i prve utakmice u grupi protiv fenomenalnog efesa sa najboljim plejem u to vreme,naumovskim...dobili smo,naravno...pa agonija neigranja par sezona zbog poraza od fmp u polufinalu '98...a tek poraz od asvela u utakmici za ,1/4 finale suprolige,u sred beograda...a onda je došao dule i krenuo u stvaranje sistema,koji u početku uopšte nisam razumeo...pa dve pobede u 14 utakmica je bio kriminalan skor...pljuvao sam ga neprestano...dok nije sve počelo...kad je posle devet godina otišao,srce mi je puklo...poenta priče je da smo mi institucija,bićemo uvek veliki,a meni je ova sezona fenomenalna jer titula mi nikad slađa ne bi bila,pored ovakve konkurencije...a duleta ne bih pljunuo više ni za milion evra...i grobari,sada svi zajedno,samo tako možemo ove sezone protiv svih!!!

Ahmed Nurudin

pre 11 godina

U zemlji gde je politička elita navijački obojena i opredeljena teško je funkcionisati. Ja sam za odvajanje politike od sporta što danas nije slučaj. Ministri, obaveštajne agencije i društvena preduzeća žele da vaspostave za šampiona jedan drugi klub. Ogromna budžetska sredstva se u te svrhe odvajaju, a zakoni o amnestiji se donose kako bi navijačko grotlo drugog kluba jačalo. Uspesi našeg kluba se ne prepoznaju i ne nagrađuju, zbog čega smo u velikim zaostatkom sa isplatom stipendija. Naš tim je mlad i može ponoviti uspehe Divčeve i Danilovićeve generacije ako bi dobio adekvatnu podršku. No, mi se ne predajemo i nikada nećemo odustati jer:

Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!

Ljudska glupost je neunistiva

pre 11 godina

Naravno jer mu predsednik Danilovic /takodje crnogorac/ gleda kroz prste.....
(Mihailo, 26. decembar 2012 04:30)

Kakva neistina, Predrag Danilovic rodjen 1970 u Sarajevu, otac mu je iz Trebinja, majka mu je iz Bilece(oboje u Hercegovini), dakle nikakve veze s Crnom Gorom nema..

B.W.A.

pre 11 godina

Свака част аутору за анализу КК Партизан у досадашњем делу сезоне. Објективно и добро урађено.

Додао бих једну занимљивост. Није Партизан само млад тим, Партизан је ове године најмлађи тим не само из перспективе клуба него и из перспективе историје Евролиге (а вероватно и АБА лиге). Дакле најмлађи тим у историји. И ту се отприлике завршава сва прича око тога шта овом тиму фали. Онај тим из осамдесетих који је већ у првој сезони освојио титулу а годину дана касније отишао и на Ф4 је сличан, али је поред гомиле младих и талентованих имао и 2 искусна играча који праве разлику. Грбовића (једног од најбољих шутера тог времена) и Жељка (кога многи гледају само кроз призму тренерских успеха али заборављају да је био и одличан играч, репрезентативац у време када није било баш лако доћи ни до ширег списка а камоли до 12). Да сада имамо таква 2 играча и резултат би био бољи, таман толико да играмо топ16. На Аба лигу да се и не осврћемо јер ту борба тек предстоји. Не би нам ништа било решено и да имамо победу или две више, исто као што ништа не би било изгубљено ни да имамо победу мање.

Е сад, шта ће бити у наставку. Идеално би било да се доведе једна четворка јер ту нам највише шкрипи. Кад је Гордон на клупи нама дефанзивни скок постаје јако проблематичан, а такође би уз то појачање имали нове могућности у нападу јер познато је да Гордон нема шут за 3 (рачунам да би тај неки играч имао макар пристојан шут споља).

У сваком случају, шта ће бити биће. Подршка екипи. Напред Партизан!

nz

pre 11 godina

Sve u svemu, nije ni loše ni dobro koliko bi moglo biti. Ovaj tim zavisi od igre tri igrača, Lučića, Bertansa i Gordona, ostali su tu da pripomažu i povremeno bljesnu. Kada bi se Vesterman i jedan od dvojice centara, Musli ili Gagić, stabilizovali u igri bilo bi super. Sad kada su ispali iz Evrolige nemaju taj teret ali opet moraju da zapnu iz sve snage u ABA ligi jer je svaka pobeda važna, ako ne budu prvi u regularnom delu moraju da osvoje ligu inače verovatno ništa od Evrolige sledeće sezone a to bi bilo nepovoljno po klub.

Labud

pre 11 godina

Hvala za reportazu. Moji utisci su Bertans i Milutinov a pogotovo napredak Gordona. Gordon je veliki borac, skocan, ume i da sutne, navikava se brzo na Evropu a prvi mu je ugovor u zivotu. Smanjice broj izgubljenih. Onda Sin Dragan igra svoju najbolju kosarku, na obe strane terena, zadovoljan sam i Leom, kako je odigrao one utakmice protiv kvalitetnog protivnika i on je dosta mlad, napredovace, ne zaboravimo da je i njemu nova zemlja, drugi jezik i ostalo. Gordic me je razuverio pred kraj i pokazao da nije los. I tu dolazimo do velikog razocarenja Muslija i Gagica. Sve u svemu, realno moglo je bolje, sada kada smo videli sve, ali ocekivanja su bila u ovom nivou. Ja sam zadovoljan, jer mozemo samo da napredujemo.

mirko

pre 11 godina

Ne znam ko je pisao ovaj tekst, ali moj utisak je da se prilično glorifikuje jedna od najlošijih polusezona. Možda gledano po rezultatima i ne izgleda toliko loše, ali Partizanova igra , čak i u najboljim utakmicama, je jedna od najlošijih u poslednje vreme.
Kažete da je šut za tri poena bio loš, a ne navodite razloge, po meni igrači ne smeju da šutiraju iz straha da će biti zamenjeni, pa se bojim da će i Bogdanović završiti kao i Anđušić.
Čakarević i Anđušić nisu ni mogli ništa više pokazati, jer nisu ni dobili priliku, da nije izostao Bogdanović u Splitu, pa je trener prinuđen da ga uvede, ni tada bi bio na klupi.
Najtrofejniji trener nažalost ima ponašanje koje mnogo šteti klubu, svojim postupcima je okrenuo sudije i većinu klub ova protiv Partizana.
Navijam za Partizan celog života, ali nikada nisam bio veći pesimista, ovo što je urađeno Anđušiću ne služi na čast nikome u klubu, a pogotovo što će odbiti perspektivne igrače da dolaze u Partizan.

nele

pre 11 godina

Zna se plan rada tokom pauze: rad sa tegovima, jacanje rvackih tehnika a na psiholoskom planu eliminisanje kreativnosti i samoinicijative. Trener ce posebno raditi na jacanju tvrdoglavosti i egoizma.

koki

pre 11 godina

velika greska sto je andjusic otisao,takvi suteri se ne radjaju svski dan....sada samo bertas kao dobar suter.ostalo se zasniva na odbrani na guranje lopte centrima,i mislim da ce biti tesko,nemamo kos igraca koji u svakoj utakmici moze da ubaci 20 koseva.....takodje pozija pet je veliki problem,musli bi trebao da je drugi ili treci centar,milutinov dobar ali jos mlad,gagic veliko razoracenje i pronasaj,neophodn dobar centar.A vujosevic da pod hitno promeni ponasanje i da se stabilizuje,jer ovakvo ponasanje na utakmicama nikome ne donosi dobro....

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

fenomen

pre 11 godina

Godinama gledam utakmice Partizana u EL-u i ABA ligi i ove godine nazalost igramo najslabiju kosarku. Fali nam dosta toga. Vise nismo dominantni u ABA ligi, nekako sam navikao da lagano osvojimo ligaski deo a ove godine iz sadasnje perspektive izgleda prilicno tesko ali ja verujem u Partizan i dalje. Andjusic je trebao ostati i igrati vise i voleo bih da znam koji su pravi razlozi njegovog neigranja ali sad kad ga vise nema moracemo bez njega. Jedna stvar mi smeta a to je sto ne igraju svih 12 igraca koji su u rosteru. Ako Djekic i Cakarevic samo dodaju peskire i Dule ne namerava da ih stavlja na parket onda bi bilo pametno dovesti druga dva igraca. Statiskika ABA lige kaze da je Gordon uhvatio vise lopti sam nego Musli i Gagic zajedno i to sto su oni zajedno proveli vise od 400 minuta u igri a on sam manje od 400. Kakvi su to centri. Gde im je muskost, eksplozivnost, da je Musli onaj zicer na kraju zakucao umesto sto je kilavo pokusao polaganje od table sad bi bili u top 16. Znaci, centar jak, Novica i neko umesto Danila za trojke i dalje bi bili dominantni. Ako ovako ostane tesko osvajamo ABA ligu, sto se tice kupa i prvenstva Srbije sanse su nam izjednacene sa Zvezddom i Radnickim. Treba izboriti EL kroz ABA ligu, Igokea bezi samo dve pobede, dolaze nam u goste, imamo sanse da ih prestignemo. Moramo dobiti sve do kraja i bicemo prvi. Gubice i Zvezda i Igokea i Cedevita i moramo sve do kraja dobiti.
Poz...

Slauter

pre 11 godina

Imajući u vidu kvalitet tima i neiskustvo treba biti zadovoljan i očekivati bolju polusezonu.

Jedna lopta od top 16 i dve lopte od prve pozicije u aba ligi. Jedan iskusan igrač bi nas doveo dotle.

Na proleće će odmornija ekipa bolje delovati, a uz jedno pojačanje pod košem može da napada trofeje i evroligu.

alczsouth

pre 11 godina

Centri se nalaze u takvoj fazi gde ide njihova transformacija i zato pruzaju slabe partije, nemojte vise o andjusicu i vrsnom suteru, kakav je to sut sa zemlje, kakav je to suter koji promasi ceo kos, kada se to desilo bertansu ili lucicu? svi kukate za tim iskusnim igracem, jasno je stavljeno na pocetku sezone da se pravi novi tim i da je potrebno strpljenje. da smo imali tog iskusnog igraca mladji nikada ne bi dobili ovakvu priliku kao sto su dobili, nikada ne bi mogli da resavaju utakmice i da preuzimaju odgovornost. jesmo sve izgubili tesno na pola kosa ali posle poraza ce doci i takve pobede. vama interent navijacima nikad covek ne moze udovoljiti, kukate vrati se dule, on se vrati, sada ga terate. stalno vam neko ne odgovara, terate cakarevica na klupu, sada kada ne igra a zasto ne igra. i zapamtite fizicke predispozicije su preduslov igranja moderne kosarke. pogledajte nba igrace. sada se vidi kako je radio fmp (musli) i te price kao imamo gotove igrace. svi oni jesu bili dobri ali za juniorska takmicenja. tako da partizan u stvari pravi igrace. da li bi pekovic bio najbolji centar nba da nije prosao kroz duletovu torturu? nije znao da trci posteno kada je dosao u PA. isto ce biti sa gagicem i muslijem. samo polako. ovaj tim ima sve predispozicije za velike domete. da bi se igrao kreativan napad prvo se mora odigrati jaka odbrana. samo hrabro momci.

VlaD

pre 11 godina

Dovesti Novicu Velickovica koji bi i ovako tek oporavljen od povrede dosta rasteretio Gordona na 4-ci i dozvolio da se skroz na krilo pomeri Lucic. Na centru Milutinova poslati na 'razvijanje' u neki drugi tim i dovesti Marjanovica iz Mege. Musli, Gagic i Marjanovic bi verovatno tako bili veoma dominantni na poziciji centra kod nas i u regionu. Na krilu ostaviti Lucica i Bertansa, na pleju Vestermana i Gordica i na poziciji beka Milosavljevica i Bogdanovica. Ali dovesti i jos jednog klasicnog beka-sutera koji bi pojacao napad. Mozda cak i nekog malo iskusnijeg. Steta sto nisu iskoristili situaciju i vratili Tripkovica.. To bi onda bio tim koji bi bio veoma stabilan na svim pozicijama, a u isto vreme i dalje veoma mlad i ambiciozan.

Joco

pre 11 godina

kada već pričamo o Musliju i Anđušiću, skrenuo bih pažnju na jedan paradoks. FMP godinama ima izuzetne mlade igrače. Oni su redovno u najboljim petorkama raznih takmičenja Evrope i sveta, a često i igrači prvenstva. Zato je za mene velika nepoznanica zašto kao seniori retki od njih uspeju da postanu vrhunski igrači.

Rampi R.

pre 11 godina

Ako su nam ciljevi bili top 16 i prvo mesto u ABA ligi onda je ovaj rezultat propust stručnog štaba koji nije napravio adekvatnu selekciju.Mislim da sad ne treba ništa menjati jer je euroliga završena a jedno pojačanje ne znači i titulu u ABA pod obavezno al znači gubitak još jednog mladog igrača.Mislim da bi petorka sa Lučićem,Bertansom i Čakarevićem na 2,3 i 4 mogla da doprinese drugačijem stilu igre i da nadoknadi nedostatak druge"četvorke".Ni meni se ne svidja kako igramo ali Dule nije zaslužio posle svega smenu na pola sezone,kako pišu i priželjkuju mnogi koji su se do juče kleli u njega.Na kraju sezone se sumiraju rezultati a do tad,Grobari,samo podrška ima smisla.

011

pre 11 godina

Ako je ovo uspesna sezona svaka cast ali sam siguran da se mnogi sa tim nece sloziti!

Voleo bih da neko i objasni gde je tu toliki talenat, jer mnogi nisu toliki strucnjaci da to vide.

Za pocetak Vesterman nema 18 nego 20 (jul 1992.) godina ali bez obzira na to neka neko kaze koju to ekstra osobinu poseduje potrebnu za playmakera: brzinu, sut, asistencije, sigurnost?????? Ja mislimm ni jednu i steta je da na njegovom mestu nije neki srpski klinac jer sa ovolikim kreditom ne bi bio nista slabiji!
Od silnih dvojki i trojki ne postoji niko ko ima sut (imao je samo Andjusic), a mislim da je to najbitnije, a i telesno i tehnicki nisu superiorni i tesko da ce ikada biti! Ima ga Bertans ali on sem toga nema apsolutno nista!!
Gordon je tu samo u prolazu i o tome kakav ce biti bolje da misle drugi a ne Partizan!
Od centara Gagic i Musli nikada nece biti veliki igraci, a ako se prica o nekom stvarno velikom potencijalu Partizana onda je to Milutinov!

I znajuci trnera i njegovu trenersku filozofiju, svi ovi igraci ce mozda jedino napredovati u nekom skakackom delu, a ako je to pored ovoga sto trenutno poseduju dovoljno za neke velike rezultate onda ok ali ja mislim da od toga nema nista!!!! Sa nekim drugim mozda da, sa Vujosevicem NIKADA!!!

Nadam se da ovu pauzu nece iskoristiti da ubije i ovo malo kreativnosti sto je ostalo ovim klincima, jer ih je svojom dekadentnom kosarkom limitirao na najvise 65-70 poena, a sa takvim ucinkom nema pobeda protiv velikih ekipa!

milan p f c

pre 11 godina

Odlican tekst...moje misljenje je da je ispadanje iz evrolige dobro,iz razloga koji ste gore vec naveli,i da su ovoj ekipi neophodna tri iskusna igraca na pozicijama 2,4 i 5,sad koliko je realno da tri dovedemo ne znam,za 2 igraca je vec mnogo realnije...uz 2-3 pojacanja nastavlja se dominacija...NAPRED PARTIZAN!!!

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

Mike

pre 11 godina

kada već pričamo o Musliju i Anđušiću, skrenuo bih pažnju na jedan paradoks. FMP godinama ima izuzetne mlade igrače. Oni su redovno u najboljim petorkama raznih takmičenja Evrope i sveta, a često i igrači prvenstva. Zato je za mene velika nepoznanica zašto kao seniori retki od njih uspeju da postanu vrhunski igrači.
(Joco, 26. decembar 2012 00:09)
Evo da ti pojasnim. Igrac se postaje na velikim utakmicama pred punim tribinama. To FMP nikada nije imao, sa druge strane Zvezda i Partizan jesu. Kao Zvezdas moram priznati Partizan mnogo vise. Korist od poslovno tehnicke saradnje Fmp- Zvezda mogu imati svi Zvezda infrastrukturu, Fmp mogucnost da svoje igrace skoluje u najjacoj skoli EL pred punim tribinama. Srpska reprezentacija zbog povecanog broja kvalittnih igraca. pa i Partizan jer ce poneki koji ne uspe kod nas doci kod vas jer vi svoju skolu nemete, a mozda vas ovakav sled dogadjaja natera da malo radite i sa omladinskim selekcijama

Dr.Mabuzo

pre 11 godina

Dva igraca u rosteru nisu dali doprinos, ama bas nikakav.Cakarevic,Djekic.Na pozajmicu (bolje je i za njih i za partizan).Centri moraju raditi jako mnogo ukoliko zele da podignu nivo igre (i svoje a samim tim i celog tima).Musli pravac teretana, Gagic- zabrana teretane.Milutinov oseca igru ,uz pravi rad lici da ce biti igrac.Gordic ce tek biti pravi.Igra sjajnu odbranu,samo da se uklopi u sistem.Vestermanu fali kontinuitet, nista vise.Pokaze da zna , a onda potone.Na mestu trojke smo jos i najjaci.Rad red i disciplina, bice nesto od njih.Andjusic ... nemogu da sudim, neznamo inside detalje.Ali sistem koji daje rezultate je iznad bilo koga

santa justa

pre 11 godina

O kom sistemu pravljenja vrhunskih igrača ovde poznavaoci pričaju. U zadnjih 15 god. jedini koji je vrhunski igrač je Krstić. Gde su Tepic i ostali prosečni. Kuka Vam dukljanin za novac! Pa gde je novac od 24 prodatih igrača u zadnjih 13 god. Vesterman mu igra 35 min zbog provizije od prodaje a on priča o srpskoj košarci!

miroslav

pre 11 godina

Uzas koliko potcenjujete Dragana Milosavljevica. Decko je mozda i najvazniji igrac Partizana ove sezone.
(bane, 25. decembar 2012 19:12)
Mislim da nisi pročitao tekst, naprotiv on je dignut u zvezde. To što Vujošević voli igrače poslušnike i grubijane, učinilo je da jedan prosečan igrač postane glavna zvezda tima, njegove kvalitete smo videli protiv Bamberga kada se ispromašivao sa penala, a u svim važnim utakmicama, koga je on čuvao taj je rešavao utakmicu.(Barcelona,CSKA,Bamberg,Ritas u gostima). Da ne pominjem utakmice ABA lige i njegove odbrane protiv Zvezde,Cibone,Igokee,Zadra

zoran

pre 11 godina

Slika sve kaže.Trener u prvom planu,pitamse šta je sa igračima i kako igraju?.Rezultati su merilo nekog rada a uspomene su prošlost,DULE PROBUDISE.

Gargantua

pre 11 godina

Dobra analiza, jedino zamerku mogu da stavim na deo pasusa koji kaze:
"Centri Partizana moraju biti dominantniji i upotrebljiviji, posebno u trenucima kada zakaže šut. Svojim blokovima moraju stvarati bolje situacije za šutere, i početi da 'pik-en-rolom' probijaju odbranu...."

Sto se tice pik-en-rola ta situacija zavisi od oba igraca, i cesce mnogo vise od igraca sa loptom - znaci ne od centra. A da li centri Partizana mogu biti dominantniji? Ako vec nisu dominantni, onda je mozda pametnije malo modifikovati igru, pa mnoge ekipe u Evroligi nemaju dominantne igrace na pozicijama 4. i 5. istovremeno kojima se uvek moze spustiti pas da odigraju ledjima 1 na 1.

Iako je tim najmladji ikada, prvi put posle mnogo godina imamo "pun roster". Prvi put posle duze vremena, 2 klasicna plejmejkera, 3 igraca na poziciji beka (nazalost Andjusica vise nema), ukupno uglavnom 10 igraca koji su delili minutazu, a moglo (moze) ih je biti i svih 12. To se retko desavalo ranijih sezona, obicno se sve svodilo na 7-8 i ostale koji bi popunili koji minut. Cini mi se da je u pocetku sezone i pokusano sa brzom igrom u tranziciji i brzom igrom uopste, ali deluje kao da je trener odustao od toga. Mnogo igraca koji igraju znaci veliku mogucnost po pitanju odrzavanja jakog tempa igre. A najcesce smo, osim agresivnosti u odbrani, gledali suprotno (spore, pozicione napade i onda izgubljene lopte ili nerezonske suteve na isteku napada).

Pozdrav svim ljudima dobre volje!

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

pedja

pre 11 godina

Partizan je najviše zakazao u izboru Amerikanaca.Oni trebaju da predstavljaju razliku kao što je to slučaj i u Radničkom i u Zvezdi i u Igokei.Da ne nabrajam Cedevitu,Olimpiju,Cibonu...
Kako su to bolje Amerikance doveli ovi timovi a Partizan nije.
Pitanje za sportski sektor i menadžment kluba.
I kako to da ovi timovi imaju veći budžet (sem Radničkog) od Partizana kada Partizan igra Evroligu (pre dve godine je igrao i fajnal for).Šta radi menadžment Partizana?Gde su tu sposobni ljudi?Zašto u upravi Partizana nema mesta za Vlade Divca,čije bi samo ime dovelo neka pojačanja.Ne znam.Kod mene još Dule Vujošević svojim prethodnim rezultatima ima kredita.Ali Šilobad i Todorić su odavno izgubili.

Mihailo

pre 11 godina

Prilicno dobar komentar. Stvari po meni stoje ovako: Danilo Andjusic je MORAO da ostane u ekipi! Medjutim, zbog sukoba u Moskvi sa Duskom, nateran je da ode. Dusko Vujosevic je 11 utakmica bio na tribinama. Opravdano! Drsko i kabadahijsko ponasanje se ne tolerise! Kako moze da vaspitava ekipu? Covek radi sta hoce kao da je Bog. Naravno jer mu predsednik Danilovic /takodje crnogorac/ gleda kroz prste. Da li ste zapazili koliko na koliko utakmica za redom Gordon pravi nesportsku gresku? Musli, Gordic su igraci koji slobodno mogu da odu. Od njih nikakava korist. Na moju veliku zalost, ako ostane ovaj sastav, Partizan nece biti medju prva tri u ABA ligi. Zivi bili pa videli!

Neznalica

pre 11 godina

Neverovatno mi izgleda argument "ovo je mlad i super talentovan tim". Partizan treba igrača koji pravi razliku. Po potencijalu to je verovatno Vesterman. Lucic, Gordon i Milosavljevic to svakako nisu. Ne mogu da ih zamislim jednog dana u velikom inostranom klubu. E sad, sa ovakvom postavkom igre centri su najvazniji. Dule ako nešto ume to je rad sa centrima. Dakle, igraće Partizan sve bolje. Koliko bolje? Sigurno će biti konkurentni za ABA titulu. I to je to. Jedna, za Partizan, neubedljiva sezona. Može i mnogo gore da se prodje. Pogledajte Cibonu i Olimpiju.

nele

pre 11 godina

Zna se plan rada tokom pauze: rad sa tegovima, jacanje rvackih tehnika a na psiholoskom planu eliminisanje kreativnosti i samoinicijative. Trener ce posebno raditi na jacanju tvrdoglavosti i egoizma.

santa justa

pre 11 godina

O kom sistemu pravljenja vrhunskih igrača ovde poznavaoci pričaju. U zadnjih 15 god. jedini koji je vrhunski igrač je Krstić. Gde su Tepic i ostali prosečni. Kuka Vam dukljanin za novac! Pa gde je novac od 24 prodatih igrača u zadnjih 13 god. Vesterman mu igra 35 min zbog provizije od prodaje a on priča o srpskoj košarci!

Mihailo

pre 11 godina

Prilicno dobar komentar. Stvari po meni stoje ovako: Danilo Andjusic je MORAO da ostane u ekipi! Medjutim, zbog sukoba u Moskvi sa Duskom, nateran je da ode. Dusko Vujosevic je 11 utakmica bio na tribinama. Opravdano! Drsko i kabadahijsko ponasanje se ne tolerise! Kako moze da vaspitava ekipu? Covek radi sta hoce kao da je Bog. Naravno jer mu predsednik Danilovic /takodje crnogorac/ gleda kroz prste. Da li ste zapazili koliko na koliko utakmica za redom Gordon pravi nesportsku gresku? Musli, Gordic su igraci koji slobodno mogu da odu. Od njih nikakava korist. Na moju veliku zalost, ako ostane ovaj sastav, Partizan nece biti medju prva tri u ABA ligi. Zivi bili pa videli!

mirko

pre 11 godina

Ne znam ko je pisao ovaj tekst, ali moj utisak je da se prilično glorifikuje jedna od najlošijih polusezona. Možda gledano po rezultatima i ne izgleda toliko loše, ali Partizanova igra , čak i u najboljim utakmicama, je jedna od najlošijih u poslednje vreme.
Kažete da je šut za tri poena bio loš, a ne navodite razloge, po meni igrači ne smeju da šutiraju iz straha da će biti zamenjeni, pa se bojim da će i Bogdanović završiti kao i Anđušić.
Čakarević i Anđušić nisu ni mogli ništa više pokazati, jer nisu ni dobili priliku, da nije izostao Bogdanović u Splitu, pa je trener prinuđen da ga uvede, ni tada bi bio na klupi.
Najtrofejniji trener nažalost ima ponašanje koje mnogo šteti klubu, svojim postupcima je okrenuo sudije i većinu klub ova protiv Partizana.
Navijam za Partizan celog života, ali nikada nisam bio veći pesimista, ovo što je urađeno Anđušiću ne služi na čast nikome u klubu, a pogotovo što će odbiti perspektivne igrače da dolaze u Partizan.

miroslav

pre 11 godina

Uzas koliko potcenjujete Dragana Milosavljevica. Decko je mozda i najvazniji igrac Partizana ove sezone.
(bane, 25. decembar 2012 19:12)
Mislim da nisi pročitao tekst, naprotiv on je dignut u zvezde. To što Vujošević voli igrače poslušnike i grubijane, učinilo je da jedan prosečan igrač postane glavna zvezda tima, njegove kvalitete smo videli protiv Bamberga kada se ispromašivao sa penala, a u svim važnim utakmicama, koga je on čuvao taj je rešavao utakmicu.(Barcelona,CSKA,Bamberg,Ritas u gostima). Da ne pominjem utakmice ABA lige i njegove odbrane protiv Zvezde,Cibone,Igokee,Zadra

011

pre 11 godina

Ako je ovo uspesna sezona svaka cast ali sam siguran da se mnogi sa tim nece sloziti!

Voleo bih da neko i objasni gde je tu toliki talenat, jer mnogi nisu toliki strucnjaci da to vide.

Za pocetak Vesterman nema 18 nego 20 (jul 1992.) godina ali bez obzira na to neka neko kaze koju to ekstra osobinu poseduje potrebnu za playmakera: brzinu, sut, asistencije, sigurnost?????? Ja mislimm ni jednu i steta je da na njegovom mestu nije neki srpski klinac jer sa ovolikim kreditom ne bi bio nista slabiji!
Od silnih dvojki i trojki ne postoji niko ko ima sut (imao je samo Andjusic), a mislim da je to najbitnije, a i telesno i tehnicki nisu superiorni i tesko da ce ikada biti! Ima ga Bertans ali on sem toga nema apsolutno nista!!
Gordon je tu samo u prolazu i o tome kakav ce biti bolje da misle drugi a ne Partizan!
Od centara Gagic i Musli nikada nece biti veliki igraci, a ako se prica o nekom stvarno velikom potencijalu Partizana onda je to Milutinov!

I znajuci trnera i njegovu trenersku filozofiju, svi ovi igraci ce mozda jedino napredovati u nekom skakackom delu, a ako je to pored ovoga sto trenutno poseduju dovoljno za neke velike rezultate onda ok ali ja mislim da od toga nema nista!!!! Sa nekim drugim mozda da, sa Vujosevicem NIKADA!!!

Nadam se da ovu pauzu nece iskoristiti da ubije i ovo malo kreativnosti sto je ostalo ovim klincima, jer ih je svojom dekadentnom kosarkom limitirao na najvise 65-70 poena, a sa takvim ucinkom nema pobeda protiv velikih ekipa!

sthlm08

pre 11 godina

Podrska coveku koji je uradio najvise za nas klub u zadnjih 20god -Duletu Vujosevicu

Podrska najmladjem timu!

Nemojte da dozvolimo da nas jedna serija od 5 losih utakmica u zadnjih 20 godina uzljulja!

Ja jos uvek verujem u pobedu ABA lige a iako nisam upravu nema veze... imaju kredit da gube jos 5 za redom. IDEMO DALJE!

Ahmed Nurudin

pre 11 godina

U zemlji gde je politička elita navijački obojena i opredeljena teško je funkcionisati. Ja sam za odvajanje politike od sporta što danas nije slučaj. Ministri, obaveštajne agencije i društvena preduzeća žele da vaspostave za šampiona jedan drugi klub. Ogromna budžetska sredstva se u te svrhe odvajaju, a zakoni o amnestiji se donose kako bi navijačko grotlo drugog kluba jačalo. Uspesi našeg kluba se ne prepoznaju i ne nagrađuju, zbog čega smo u velikim zaostatkom sa isplatom stipendija. Naš tim je mlad i može ponoviti uspehe Divčeve i Danilovićeve generacije ako bi dobio adekvatnu podršku. No, mi se ne predajemo i nikada nećemo odustati jer:

Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!

koki

pre 11 godina

velika greska sto je andjusic otisao,takvi suteri se ne radjaju svski dan....sada samo bertas kao dobar suter.ostalo se zasniva na odbrani na guranje lopte centrima,i mislim da ce biti tesko,nemamo kos igraca koji u svakoj utakmici moze da ubaci 20 koseva.....takodje pozija pet je veliki problem,musli bi trebao da je drugi ili treci centar,milutinov dobar ali jos mlad,gagic veliko razoracenje i pronasaj,neophodn dobar centar.A vujosevic da pod hitno promeni ponasanje i da se stabilizuje,jer ovakvo ponasanje na utakmicama nikome ne donosi dobro....

pedja

pre 11 godina

Partizan je najviše zakazao u izboru Amerikanaca.Oni trebaju da predstavljaju razliku kao što je to slučaj i u Radničkom i u Zvezdi i u Igokei.Da ne nabrajam Cedevitu,Olimpiju,Cibonu...
Kako su to bolje Amerikance doveli ovi timovi a Partizan nije.
Pitanje za sportski sektor i menadžment kluba.
I kako to da ovi timovi imaju veći budžet (sem Radničkog) od Partizana kada Partizan igra Evroligu (pre dve godine je igrao i fajnal for).Šta radi menadžment Partizana?Gde su tu sposobni ljudi?Zašto u upravi Partizana nema mesta za Vlade Divca,čije bi samo ime dovelo neka pojačanja.Ne znam.Kod mene još Dule Vujošević svojim prethodnim rezultatima ima kredita.Ali Šilobad i Todorić su odavno izgubili.

VlaD

pre 11 godina

Dovesti Novicu Velickovica koji bi i ovako tek oporavljen od povrede dosta rasteretio Gordona na 4-ci i dozvolio da se skroz na krilo pomeri Lucic. Na centru Milutinova poslati na 'razvijanje' u neki drugi tim i dovesti Marjanovica iz Mege. Musli, Gagic i Marjanovic bi verovatno tako bili veoma dominantni na poziciji centra kod nas i u regionu. Na krilu ostaviti Lucica i Bertansa, na pleju Vestermana i Gordica i na poziciji beka Milosavljevica i Bogdanovica. Ali dovesti i jos jednog klasicnog beka-sutera koji bi pojacao napad. Mozda cak i nekog malo iskusnijeg. Steta sto nisu iskoristili situaciju i vratili Tripkovica.. To bi onda bio tim koji bi bio veoma stabilan na svim pozicijama, a u isto vreme i dalje veoma mlad i ambiciozan.

zoran

pre 11 godina

Slika sve kaže.Trener u prvom planu,pitamse šta je sa igračima i kako igraju?.Rezultati su merilo nekog rada a uspomene su prošlost,DULE PROBUDISE.

Utudinovic

pre 11 godina

Ovi sto poslije svake utakmice vole da pametuju i da se "dokazuju" kao veliki kosarkaski strucnjaci nek se ne brukaju. Evo zasto:
Prvo prosek godina, zatim mnogi igraci su prvi put igrali Evroligu, Gordonu prvi put profesionalni ugovor, generalno neiskustvo igranja jakih i velikih tj znacajnih utakmica, Vujosevicev sistem za mnoge nepoznanica.
Mora se jedna sezona stetovati da bi se sledece godine to pokazalo kao pametan potez.
Bogati klubovi Evrope ne bi bili to sto jesu da nema timova kao sto je Partizan koji ima sistem i stvara igrace koje oni mogu da priuste. Nabrojte u bilo kom bogatom klubvu igrace koji su tu ponikli i dostigli veliki nivo pa cete shvatiti o cemu pisem.
Ima tu jos mnogo stvari...
Kako god ja vjerujem u Danilovica, Todorica i Duleta i sistem koji ima Partizan. Pokazalo se dosta puta da su bili u pravu i radili dobro. I u ostalim klubovima bi bilo bolje i pametnije da ih vode ljudi od sporta i kosarke, a ne neki biznismeni, mutni ulagaci, skorojevici i sl. Ovim NE mislim na Zvezdu i ljude koji je vode nego generalno na sport uopste.

fenomen

pre 11 godina

Godinama gledam utakmice Partizana u EL-u i ABA ligi i ove godine nazalost igramo najslabiju kosarku. Fali nam dosta toga. Vise nismo dominantni u ABA ligi, nekako sam navikao da lagano osvojimo ligaski deo a ove godine iz sadasnje perspektive izgleda prilicno tesko ali ja verujem u Partizan i dalje. Andjusic je trebao ostati i igrati vise i voleo bih da znam koji su pravi razlozi njegovog neigranja ali sad kad ga vise nema moracemo bez njega. Jedna stvar mi smeta a to je sto ne igraju svih 12 igraca koji su u rosteru. Ako Djekic i Cakarevic samo dodaju peskire i Dule ne namerava da ih stavlja na parket onda bi bilo pametno dovesti druga dva igraca. Statiskika ABA lige kaze da je Gordon uhvatio vise lopti sam nego Musli i Gagic zajedno i to sto su oni zajedno proveli vise od 400 minuta u igri a on sam manje od 400. Kakvi su to centri. Gde im je muskost, eksplozivnost, da je Musli onaj zicer na kraju zakucao umesto sto je kilavo pokusao polaganje od table sad bi bili u top 16. Znaci, centar jak, Novica i neko umesto Danila za trojke i dalje bi bili dominantni. Ako ovako ostane tesko osvajamo ABA ligu, sto se tice kupa i prvenstva Srbije sanse su nam izjednacene sa Zvezddom i Radnickim. Treba izboriti EL kroz ABA ligu, Igokea bezi samo dve pobede, dolaze nam u goste, imamo sanse da ih prestignemo. Moramo dobiti sve do kraja i bicemo prvi. Gubice i Zvezda i Igokea i Cedevita i moramo sve do kraja dobiti.
Poz...

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

broz

pre 11 godina

napisacu verovatno svoj najduži komentar ikada...pratim partizan od '92 i ff u istanbulu,sećam se i kasnijih pokušaja ulaska u el sa žeravicom na klupi i ispadanja od benfike(kada se posle kvalifikacija igrale dve grupe po osam ekipa),pa prve sezone po sistemu 4 grupe po šest ekipa i prve utakmice u grupi protiv fenomenalnog efesa sa najboljim plejem u to vreme,naumovskim...dobili smo,naravno...pa agonija neigranja par sezona zbog poraza od fmp u polufinalu '98...a tek poraz od asvela u utakmici za ,1/4 finale suprolige,u sred beograda...a onda je došao dule i krenuo u stvaranje sistema,koji u početku uopšte nisam razumeo...pa dve pobede u 14 utakmica je bio kriminalan skor...pljuvao sam ga neprestano...dok nije sve počelo...kad je posle devet godina otišao,srce mi je puklo...poenta priče je da smo mi institucija,bićemo uvek veliki,a meni je ova sezona fenomenalna jer titula mi nikad slađa ne bi bila,pored ovakve konkurencije...a duleta ne bih pljunuo više ni za milion evra...i grobari,sada svi zajedno,samo tako možemo ove sezone protiv svih!!!

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

Neznalica

pre 11 godina

Neverovatno mi izgleda argument "ovo je mlad i super talentovan tim". Partizan treba igrača koji pravi razliku. Po potencijalu to je verovatno Vesterman. Lucic, Gordon i Milosavljevic to svakako nisu. Ne mogu da ih zamislim jednog dana u velikom inostranom klubu. E sad, sa ovakvom postavkom igre centri su najvazniji. Dule ako nešto ume to je rad sa centrima. Dakle, igraće Partizan sve bolje. Koliko bolje? Sigurno će biti konkurentni za ABA titulu. I to je to. Jedna, za Partizan, neubedljiva sezona. Može i mnogo gore da se prodje. Pogledajte Cibonu i Olimpiju.

milan p f c

pre 11 godina

Odlican tekst...moje misljenje je da je ispadanje iz evrolige dobro,iz razloga koji ste gore vec naveli,i da su ovoj ekipi neophodna tri iskusna igraca na pozicijama 2,4 i 5,sad koliko je realno da tri dovedemo ne znam,za 2 igraca je vec mnogo realnije...uz 2-3 pojacanja nastavlja se dominacija...NAPRED PARTIZAN!!!

Rampi R.

pre 11 godina

Ako su nam ciljevi bili top 16 i prvo mesto u ABA ligi onda je ovaj rezultat propust stručnog štaba koji nije napravio adekvatnu selekciju.Mislim da sad ne treba ništa menjati jer je euroliga završena a jedno pojačanje ne znači i titulu u ABA pod obavezno al znači gubitak još jednog mladog igrača.Mislim da bi petorka sa Lučićem,Bertansom i Čakarevićem na 2,3 i 4 mogla da doprinese drugačijem stilu igre i da nadoknadi nedostatak druge"četvorke".Ni meni se ne svidja kako igramo ali Dule nije zaslužio posle svega smenu na pola sezone,kako pišu i priželjkuju mnogi koji su se do juče kleli u njega.Na kraju sezone se sumiraju rezultati a do tad,Grobari,samo podrška ima smisla.

Labud

pre 11 godina

Hvala za reportazu. Moji utisci su Bertans i Milutinov a pogotovo napredak Gordona. Gordon je veliki borac, skocan, ume i da sutne, navikava se brzo na Evropu a prvi mu je ugovor u zivotu. Smanjice broj izgubljenih. Onda Sin Dragan igra svoju najbolju kosarku, na obe strane terena, zadovoljan sam i Leom, kako je odigrao one utakmice protiv kvalitetnog protivnika i on je dosta mlad, napredovace, ne zaboravimo da je i njemu nova zemlja, drugi jezik i ostalo. Gordic me je razuverio pred kraj i pokazao da nije los. I tu dolazimo do velikog razocarenja Muslija i Gagica. Sve u svemu, realno moglo je bolje, sada kada smo videli sve, ali ocekivanja su bila u ovom nivou. Ja sam zadovoljan, jer mozemo samo da napredujemo.

Slauter

pre 11 godina

Imajući u vidu kvalitet tima i neiskustvo treba biti zadovoljan i očekivati bolju polusezonu.

Jedna lopta od top 16 i dve lopte od prve pozicije u aba ligi. Jedan iskusan igrač bi nas doveo dotle.

Na proleće će odmornija ekipa bolje delovati, a uz jedno pojačanje pod košem može da napada trofeje i evroligu.

ko ja?

pre 11 godina

Ove godine imamo izuzetno neupotrebljive centre. To je sustina nasih (ne)rezultata. Ko to ne vidi taj je slep.
Ako dodje Velickovic i eventualno neki centar onda cemo biti jaki.

nz

pre 11 godina

Sve u svemu, nije ni loše ni dobro koliko bi moglo biti. Ovaj tim zavisi od igre tri igrača, Lučića, Bertansa i Gordona, ostali su tu da pripomažu i povremeno bljesnu. Kada bi se Vesterman i jedan od dvojice centara, Musli ili Gagić, stabilizovali u igri bilo bi super. Sad kada su ispali iz Evrolige nemaju taj teret ali opet moraju da zapnu iz sve snage u ABA ligi jer je svaka pobeda važna, ako ne budu prvi u regularnom delu moraju da osvoje ligu inače verovatno ništa od Evrolige sledeće sezone a to bi bilo nepovoljno po klub.

B.W.A.

pre 11 godina

Свака част аутору за анализу КК Партизан у досадашњем делу сезоне. Објективно и добро урађено.

Додао бих једну занимљивост. Није Партизан само млад тим, Партизан је ове године најмлађи тим не само из перспективе клуба него и из перспективе историје Евролиге (а вероватно и АБА лиге). Дакле најмлађи тим у историји. И ту се отприлике завршава сва прича око тога шта овом тиму фали. Онај тим из осамдесетих који је већ у првој сезони освојио титулу а годину дана касније отишао и на Ф4 је сличан, али је поред гомиле младих и талентованих имао и 2 искусна играча који праве разлику. Грбовића (једног од најбољих шутера тог времена) и Жељка (кога многи гледају само кроз призму тренерских успеха али заборављају да је био и одличан играч, репрезентативац у време када није било баш лако доћи ни до ширег списка а камоли до 12). Да сада имамо таква 2 играча и резултат би био бољи, таман толико да играмо топ16. На Аба лигу да се и не осврћемо јер ту борба тек предстоји. Не би нам ништа било решено и да имамо победу или две више, исто као што ништа не би било изгубљено ни да имамо победу мање.

Е сад, шта ће бити у наставку. Идеално би било да се доведе једна четворка јер ту нам највише шкрипи. Кад је Гордон на клупи нама дефанзивни скок постаје јако проблематичан, а такође би уз то појачање имали нове могућности у нападу јер познато је да Гордон нема шут за 3 (рачунам да би тај неки играч имао макар пристојан шут споља).

У сваком случају, шта ће бити биће. Подршка екипи. Напред Партизан!

alczsouth

pre 11 godina

Centri se nalaze u takvoj fazi gde ide njihova transformacija i zato pruzaju slabe partije, nemojte vise o andjusicu i vrsnom suteru, kakav je to sut sa zemlje, kakav je to suter koji promasi ceo kos, kada se to desilo bertansu ili lucicu? svi kukate za tim iskusnim igracem, jasno je stavljeno na pocetku sezone da se pravi novi tim i da je potrebno strpljenje. da smo imali tog iskusnog igraca mladji nikada ne bi dobili ovakvu priliku kao sto su dobili, nikada ne bi mogli da resavaju utakmice i da preuzimaju odgovornost. jesmo sve izgubili tesno na pola kosa ali posle poraza ce doci i takve pobede. vama interent navijacima nikad covek ne moze udovoljiti, kukate vrati se dule, on se vrati, sada ga terate. stalno vam neko ne odgovara, terate cakarevica na klupu, sada kada ne igra a zasto ne igra. i zapamtite fizicke predispozicije su preduslov igranja moderne kosarke. pogledajte nba igrace. sada se vidi kako je radio fmp (musli) i te price kao imamo gotove igrace. svi oni jesu bili dobri ali za juniorska takmicenja. tako da partizan u stvari pravi igrace. da li bi pekovic bio najbolji centar nba da nije prosao kroz duletovu torturu? nije znao da trci posteno kada je dosao u PA. isto ce biti sa gagicem i muslijem. samo polako. ovaj tim ima sve predispozicije za velike domete. da bi se igrao kreativan napad prvo se mora odigrati jaka odbrana. samo hrabro momci.

Mike

pre 11 godina

kada već pričamo o Musliju i Anđušiću, skrenuo bih pažnju na jedan paradoks. FMP godinama ima izuzetne mlade igrače. Oni su redovno u najboljim petorkama raznih takmičenja Evrope i sveta, a često i igrači prvenstva. Zato je za mene velika nepoznanica zašto kao seniori retki od njih uspeju da postanu vrhunski igrači.
(Joco, 26. decembar 2012 00:09)
Evo da ti pojasnim. Igrac se postaje na velikim utakmicama pred punim tribinama. To FMP nikada nije imao, sa druge strane Zvezda i Partizan jesu. Kao Zvezdas moram priznati Partizan mnogo vise. Korist od poslovno tehnicke saradnje Fmp- Zvezda mogu imati svi Zvezda infrastrukturu, Fmp mogucnost da svoje igrace skoluje u najjacoj skoli EL pred punim tribinama. Srpska reprezentacija zbog povecanog broja kvalittnih igraca. pa i Partizan jer ce poneki koji ne uspe kod nas doci kod vas jer vi svoju skolu nemete, a mozda vas ovakav sled dogadjaja natera da malo radite i sa omladinskim selekcijama

Dr.Mabuzo

pre 11 godina

Dva igraca u rosteru nisu dali doprinos, ama bas nikakav.Cakarevic,Djekic.Na pozajmicu (bolje je i za njih i za partizan).Centri moraju raditi jako mnogo ukoliko zele da podignu nivo igre (i svoje a samim tim i celog tima).Musli pravac teretana, Gagic- zabrana teretane.Milutinov oseca igru ,uz pravi rad lici da ce biti igrac.Gordic ce tek biti pravi.Igra sjajnu odbranu,samo da se uklopi u sistem.Vestermanu fali kontinuitet, nista vise.Pokaze da zna , a onda potone.Na mestu trojke smo jos i najjaci.Rad red i disciplina, bice nesto od njih.Andjusic ... nemogu da sudim, neznamo inside detalje.Ali sistem koji daje rezultate je iznad bilo koga

Joco

pre 11 godina

kada već pričamo o Musliju i Anđušiću, skrenuo bih pažnju na jedan paradoks. FMP godinama ima izuzetne mlade igrače. Oni su redovno u najboljim petorkama raznih takmičenja Evrope i sveta, a često i igrači prvenstva. Zato je za mene velika nepoznanica zašto kao seniori retki od njih uspeju da postanu vrhunski igrači.

Ljudska glupost je neunistiva

pre 11 godina

Naravno jer mu predsednik Danilovic /takodje crnogorac/ gleda kroz prste.....
(Mihailo, 26. decembar 2012 04:30)

Kakva neistina, Predrag Danilovic rodjen 1970 u Sarajevu, otac mu je iz Trebinja, majka mu je iz Bilece(oboje u Hercegovini), dakle nikakve veze s Crnom Gorom nema..

Gargantua

pre 11 godina

Dobra analiza, jedino zamerku mogu da stavim na deo pasusa koji kaze:
"Centri Partizana moraju biti dominantniji i upotrebljiviji, posebno u trenucima kada zakaže šut. Svojim blokovima moraju stvarati bolje situacije za šutere, i početi da 'pik-en-rolom' probijaju odbranu...."

Sto se tice pik-en-rola ta situacija zavisi od oba igraca, i cesce mnogo vise od igraca sa loptom - znaci ne od centra. A da li centri Partizana mogu biti dominantniji? Ako vec nisu dominantni, onda je mozda pametnije malo modifikovati igru, pa mnoge ekipe u Evroligi nemaju dominantne igrace na pozicijama 4. i 5. istovremeno kojima se uvek moze spustiti pas da odigraju ledjima 1 na 1.

Iako je tim najmladji ikada, prvi put posle mnogo godina imamo "pun roster". Prvi put posle duze vremena, 2 klasicna plejmejkera, 3 igraca na poziciji beka (nazalost Andjusica vise nema), ukupno uglavnom 10 igraca koji su delili minutazu, a moglo (moze) ih je biti i svih 12. To se retko desavalo ranijih sezona, obicno se sve svodilo na 7-8 i ostale koji bi popunili koji minut. Cini mi se da je u pocetku sezone i pokusano sa brzom igrom u tranziciji i brzom igrom uopste, ali deluje kao da je trener odustao od toga. Mnogo igraca koji igraju znaci veliku mogucnost po pitanju odrzavanja jakog tempa igre. A najcesce smo, osim agresivnosti u odbrani, gledali suprotno (spore, pozicione napade i onda izgubljene lopte ili nerezonske suteve na isteku napada).

Pozdrav svim ljudima dobre volje!