Ponedeljak, 29.10.2012.

20:32

NBA: Da li ćemo u finalu gledati Brajant vs Džejms?

Izvor: B92

NBA: Da li æemo u finalu gledati Brajant vs Džejms? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 11 godina

nista od lakersa i finala,mike brown jednostavno nije dobar trener da bi ih odveo tamo,a klupa im je uzasna,bez nekog dobrog trejda u toku sezone nece moci dalje od 1/2 zapada,,,oclahoma je odlaskom hardena takodje izgubila sanse za nesto vise,,,,mislim da bi u finalu westa vrlo lako mogli da se nadju spursi i clipersi,,ako ne bude kakvih povreda kod glavnih igraca,,,,,na istoku miami i knicksi,,,

racke

pre 11 godina

znaci istocnu konferenciju ste bas onako uboli, ali sumnjam da ce na zapadu lejkersi biti prvi..dobri su to igraci, ali nemaju timsku igru, kobe nije ono sto je ranije bio, takodje i steve nash..

fl0yd

pre 11 godina

malo je glupo ne pomenuti Dalas u plej-ofu, to je ekipa koja ima jedan od najduzih nizova pojavljivanja u zavrsnici NBA lige i kad se oporava Novicki i Kejman vidim ih oko 4-5 mesta.. A na istoku mislim da ce veliko iznenadjenje napraviti Toronto, ima mladu ekipu i dva solidna igraca (Laueri i Barnjani) kao nosioce igre... Sve u svemu napokon pocinje sezona :)

1. LA Lakers 1. Majami
2. Oklahoma 2. Boston
3. LA Klipersi 3. Filadelfija
4. Dalas 4. Bruklin
5. San Antonio 5. Nju jork
6. Memfis 6. Indijana
7. Feniks 7. Atlanta
8. Juta 8. Toronto

dragutin

pre 11 godina

Majami osvaja stvar opet,po meni su novi Chikago.Moramo biti realni taj tim je pokriven igra odlicnu odbranu ima sutere i sjajnu kontru najacu u NBA i plus igraca koji je Sekil O'Neal sa spoljnih pozicija tacnije najaci i najbrzi atleta u tom sportu danas.Od ostalih timova moze bas svasta da se desi voleo bih da vidim Nikse Portland i Minesotu na jakim pozicijama,

mj23 only king

pre 11 godina

teško je prognozirati ,postoji više mogućih scenarija , a od svih scenarija
moja je želja da u velikom finalu 2013 godine ne bude ni lebrona ni kobeja ,niti jasno njih dvoje skupa , jer mi je totalno retardirano i jadno ovo
udruživanje velikih zvijezda na jednom mjestu poput lebron ,wade , kobe , howard , osobno navijam za bullse i volio bi njih u finalu , jasno bez rosea to će bit teško ostvarivo ....STOP UDRUŽIVANJIMA !!!!

snoop lion

pre 11 godina

Korektna analiza uz podcenjivanje denvera.Petorka Lawson,Iguoadala,Gallinari,Faried,Mozgov je mlada,brza,sjajne su atlete i igraju kolektivno.Na klupi su Andre Miller,McGee,Corey Brewer,Wilson Chandler,Anthony Randolph i sto je najvaznije na klupi je George Karl koji ce znati da izvuce maksimum.Ne kazem da su favoriti ali bice bolji od 8.mesta a mozda se neko opece.Neko rece da se Hawksi raspadaju,nije tacno Hawksi su se otarasili Joe isolation Johnsona koji je sputavao i Smitha i Horforda svojim zaustavljanjem protoka lopte,doveli su Lou Williamsa koji ce imati oko 16 poena sa klupe,Harrisa koji je odlican kosgeter,Teague ce davati vise,Stevenson je odlican defanzivac a Morrow suter za 3,Hawksi su jaci plus imaju mesta za jednu bombu na leto.Finale,nadam se Boston OKC ali realnije je Miami OKC,Lakersi ne ove sezone.

david thompson

pre 11 godina

Razumem pristrasnost ali Mavsi su jos uvek jaci od Minesote,Minesota ce se boriti ali tesko ce uci a da bude ispred Denvera nema sanse,Denver ce igrati najlepsu kosarku ove sezone,imaju opasnu petorku i jako kvalitetnu klupu,ne bih otpisivao Warriorse,Ako Curry i Bogut budu zdravi svasta moze biti,rookie Barnes je odlican i bice tuca za to 8.mesto.OKC je jos uvek jaci od Lakersa,pitanje je kako ce se sve sloziti tu i mislim da Mike Brown nece moci da izvuce najbolje iz njih.
Na istoku samo Boston moze zaustaviti Heat,pojacali su se,cuvace Doc Garnrtta i Piercea za playoff,Green je strasan igrac,Jet je energija sa klupe i kad se vrati Bradley bice jako tvrda ekipa,prosle sezone su sa 6 zdravih igraca i Allenom koji je igrao na jednoj nozi igrali 7 utakmica sa Heatom,zdravi i odmorni mogu da ih izbace.Sansu za finale konferencija ce vrebati Spursi i Pacersi,Netsi i Knicksi nisu taj nivo.

shazam

pre 11 godina

Svaka cast Bostonu za proslogodisnji plejof, kada su naterali Majami da igraju majstoricu u finalu Istoka, ali obzirom da ce Rouz videti parketa mozda samo na kasicicu pred kraj sezone, Majami je opet neprikosnoven na Istoku ove godine. Realno je kao sto stoji u tekstu, da ce se timovi poput Denvera i Minosete boriti da uopste udju u plejof na Zapadu, a da su isti na Istoku, pricalo bi se o polufinalu i finalu Konferencije. Na Zapadu ponovo dosta nepoznanica...koliko jos "goriva" imaju Dankan i Djinobili, kako ce Okhlahoma bez Hardena, da li ce Vestbruk konacno da "porodi" neku sivu celiju kao plejmejker, da li smo vec videli najbolje od Memfisa ili nas to tek ceka, moze li Grifin da postane vise "zaokruzen" igrac i na pravi nacin iskoristi Polovo prisustvo, gde su u svemu tome Adelman i Dzordz Karl sa sveze sklopljenim ali talentovanim timovima, i naravno - da li ce Lejkersi "na keca" biti jednostavno previse dominantni da bi bilo sta drugo na Zapadu bilo narocito bitno, ili ce ih "usporiti" ego superstarova kao sto je bio slucaj 2003ce, prevelika ocekivanja svojstvena za fransizu Lejkersa, nedoraslost Majk Brauna zadatku, godine u kojima su prakticno svi vazni igraci sem Hauarda (koji je rekovalescent posle ne bas lagane operacije ledja). Jedva cekam pocetak sezone, mada je jasno kao dan da forma koju cemo videti u toku ove kalendarske godine verovatno nece biti nesto dobar nagovestaj za to kako ce stvari izgledati pred pocetak plejofa. Moji favoriti - San Antonio i Dankan

nekle

pre 11 godina

@manje ili vise EBA

Pa dobro ne bi morala da se zove bas EBA:d
Treba da ostane Euroleague.
Slazem se da ne treba kopirati sve sa zapada, na zallost evropa kopira ameriku po losim stvarima uglavnom, ali je ceo format NBA po meni ok.
Naravno da ne bi bilo zatvorenog tipa, ispadala bi recimo svake sezone po dva tima sa istoka i zapada, i isto tolko ulazilo recimo iz evrokupa, koji bi mogao da bude to kvalifikaciono takmicenje za euroligu.

@Kaufmann
Lepo si podelio to, i zaista deluje mocno na oko...

Ideja je tu, o ovome se vec dugo razmislja.
Ja mislim da bi podiglo evropksu kosarku na daleko visi nivo, a posto ne bi bila zatvroneog tipa poput NBA, eto prilike i ostalim klubovima da napreduju i bore se za evroligu.
Naravno, plus euro-star vikend, 12 najboljih kosarkasa istoka i zapada evrope, to bi dalo posebnu draz.
Ne bi bilo atraktivnosti kao u nba, ali bi kosarka sigurno bila na visokom nivou.
Vec sada imamo igrace poput Vimsa ili Farmara u Evroligi, sa tim novim sistemom , i zvucnija imena bi iz NBA sigurno prelazila u evroligu.

Milan

pre 11 godina

Na istoku je stvar jasna, barem kada je borba za veliko finale u pitanju. To je Majami. Ne postoji šansa da neko izbaci ovu ekipu, osim nekih neverovatnih povreda. Čak mislim da i bez Vejda, ili Boša u rosteru, Džejms je toliko jak da nema dileme da će voditi ekipu do finala. Sazreo je u svakom smislu i šta god ko mislio o njemu, najbolji je igrač koji se pojavio posle Džordana. Sad je skinuo teret sa ledja, uzeo prsten i mislim da će sa još dve titule, i jednim MVP naslovom da stane na drugo mesto u istoriji. Čikago, samo sa zdravim Rouzom možda može da parira i eventualno Indijana. To je kraj. Boston četvrti. Ostali po projektovanom scenariju, otprilike. Na zapadu, Lejkersi imaju formacijski najbolju ekipu koja se može zamisliti, ali godine, i mnogo sujete na jednom mestu...pitanje je. Favoriti jesu, ali će mnogo morati da se podrede timskom duhu, a mislim da Kobi u ovim godinama to jednostavno ne zna da radi. Uz njih Oklahoma, ali bez Hardena mnogo teže. Potreban im je jedan centar umesto Perkinsa za titulu. Od ostalih, dosta talenta, ali ništa konkretno. Treći, i jedini mogući kandidat za titulu na Zapadu - Dalas. Neverevotano mi je da ste ovu ekipu izostavili čak i iz play-offa, jer je to nemoguće. O Mayo, Novicki, Kejmen...Mnogo iskusan tim. A Dalas je i pre 2 godine bio šampion kad su ga mnogi otpisali. Potencijalna iznenadjenja: Filadelfija na Istoku, Minesota na Zapadu. MVP LEBRON, najbolji strelac DURENT. Finale: Majami - Lejkersi. Titula: Majami. Izvesna sezona...

Иван

pre 11 godina

Атлантик је, срећом, најзанимљивија дивизија, срећом пошто ћу коначно легати мало раније.
Филаделдија нема само Бајнама, она има систем игре, доброг тренера, биће тврд орах, екипа о коју ће се саплитати ко год се опусти.
Бостон зависи од играча који се не зову Гарнет, Пирс, Тери и Рондо. Они могу колико могу, тројица су матори, четврти је звезда али не и суперзвезда, па ће Селтиксима пресудно бити да "проради" неко од осталих: Грин, Сулингер, Барбоса, можда и Миличић (ко зна?)
Њујорк је пун матораца. Пресудно ће бити како ће се снаћи Приђони. Кармело, Амаре и Чендлер вапе за правим плејмејкером у бољој кондицији од Кида. Проблем је што је то тим из велеграда, са циркуским а не такмичарским менталитетом.
Бруклин: посебно пратим због Телетовића. Свака екипа са Дероном Вилијамсом је занимљива, он игра помало европски, али опет нема крај себе суперзвезду. Лопез је слаб дефанзивно, Хамфриз офанзивно, мислим да ће доста зависити и од брзине развоја Блеча и Мирзе.
Торонто: је Торонто.

Централ: Чикаго је недоречен. Ни Денг ни Ноа ни Бузер не доносе титулу. А Роуз аут. Индијана има избалансирану екипу с препознатљивим стилом (ипак је то постојбина баскета!). Мислим да ће имати сјајан скор, јер ће доста мечева играти против пацера из Милвокија, Кливленда и Детроита, па у плеј-офу лако може имати предност домаћег терена против, рецимо, квалитетнијег Бостона.
Југозапад: Мајами делује још јачи него лане. Пре свега психолошки. Атланта је пред новим пуцањем тима. Остали су боранија.

Иван

pre 11 godina

Северозапад: Оклахома је јака, али ово им је пресудна година; ако сад нешто не ураде, неће веровати да могу до прстена (нешто као Сакраменто "оне" године). То им отежава. Олакшава им конкуренција. Денвер је није предобар, али Андре Милер је паметан играч, Меги блесав, Иги борбен, то мора да се гледа. Минесота је велики знак питања. На папиру (и у предсезони) делују ко гром, али је "малчице друкчије у пракси": Лав је повређен а и није суперзвезда; Пековића су други сад већ упознали и припремили се за њега; Рубио је повређен, а и Рој је склон повредама; Кириленко је матор... Занимљиви али непоуздани. Јута је Јута, посебна школа кошарке, да игра пет анонимуса били би добри. Портланд ће ми бити занимљив због Енглеза Фриленда, од ког изгледа Блејзерси доста очекују.

Пацифик: занимљив због имена у Лејкерсима и Клиперсима, а због потенцијала у Кингсима, Вориорсима и Сансима. Санси ће бити легија странаца са Сколом, Драгичем, Гортатом... Чак су ми те последње три екипе интересантније. Клубови из Л.А. су пуни звезда, али већ маторих. Мада, Лејкерси су најбољи шоумени, с њима никад није досадно.

Југозапад: Спарси ко Спарси, најзанимљивији ће ми бити Де Коло. Као и Бостон, шансу имају само ако неко осим маторих звезда експлорида. Мејо и Колисон ме нису у предсезони убедили да ће убризгати оно што треба Даласовим ветеранима. Хјустон ће бити експониран због Лина, дивизији без суперјаке екипе могу можда нешто више. Мемфис је јак али досадан, Њу Орлеанс слаб али занимљив, талентован.

Synyster

pre 11 godina

Moje misljenje ...
- Brooklyn Netsi su nevidjeno precenjeni. To je tim koji je prosle godine imao rekord 22-44 i samo dodavanje penzionera Joe Johnsona ih nece uciniti playoff timom.
- Mislim da mnogo vece sanse za playoff ima Milwaukee Bucks. To je tim koji je u finisu prosle godine (tj. od dolaska Monte Ellisa) igrao odlicno i ove godine ce sigurno u playoff.
- Mislim da ce Chicago biti #1 tim na istoku pod uslovom da svi igraci budu zdravi. Miami im moze poremetiti racune, ali mladi tim Indiane i penzionerski tim Bostona sigurno ne.
- Mislim da Clippersi nisu tako jaki kao sto svi misle. Imaju grupu amatera oko Griffina i Paula, ali cinjenica je da Griffin i Paul nisu velike zvezde kao James pa da su njih dvojica dovoljna da tim bude dominantan. Plus, i Griffin i Paul su skloni povredama, kao i Billups, a to su tri kljucna igraca tima (posebno sad kad je Mo Williams otisao).
- Minnesotu ne vidim kao playoff tim.
- Mnogo vece sanse dajem Houstonu nego Minnesoti za playoff.
- Dallasa nema na listi playoff timova zapada???

Kauffmann

pre 11 godina

west:
atlantic: Barcelona, Real, Caja Laboral, Unicaja, Valencia, ASVEL, Chalon, Charleroi
central: Montepaschi, Cantu, Armani, Cedevita, Cibona, Olimpija, Alba, Bamberg

east:
balkan: Partizan, Crvena Zvezda, Olympiakos, Panathinaikos, PAOK, Efes, Fenerbahce, Besiktas
fareast: Prokom, CSKA, Himki, Unics, Lietuvos, Žalgiris, Maccabi, Nymburk

npr. ili 4x7, pa bez zvezde, charleroi, nimburka i cedevite, ili kako god, samo bi to gledao, na poso ne bi išo.....

butt

pre 11 godina

Sam koncept NBA je fenomenalan upravo zbog drafta.On omogucuje da se uspostavi taj balans izmedju klubova koji mnogo Evropi nedostaje,sto im daje da se sada ne moze naci klub u NBA bez minimum 2 zvijezde.

Iako je doduse sam stil igre mnogo drugaciji,ne treba na to gledati.

Garbage collector

pre 11 godina

Mislim da neke ekipe mogu da uđu u plejof mada ne znam kakvi će se pokazati ovi novi igrači. Druga stvar Lejkersi mogu lako da padnu jer im se dosta igre zasniva na Kobiju, koji ima 34,35 godina a ovo mu je 16 sezona. Od njegove agilnosti dosta zavisi.
A ovaj trejd Hardena, može potpuno da izmeni stvari.

butt

pre 11 godina

Sam koncept NBA je fenomenalan upravo zbog drafta.On omogucuje da se uspostavi taj balans izmedju klubova koji mnogo Evropi nedostaje,sto im daje da se sada ne moze naci klub u NBA bez minimum 2 zvijezde.

Iako je doduse sam stil igre mnogo drugaciji,ne treba na to gledati.

više ili manje protiv EBA

pre 11 godina

nba liga - liga bez briga odnosno za potez više...
ako dođe do formiranja EBA (po uzoru na NBA) to će značiti kraj evropske košarke kakvu smo gledali dosad, manji timovi će se takmičiti međusobno, dok će "veliki" igrati bar po 5-6 puta godišnje, stvarno bezveze, ako real m. pobedi cska to i nije neko iznenađenje, ali kad jih dobije neko iz slabijih liga evrope to je druga stvar, ako bi to bila liga zatvorenog tipa, znači nema ispadanja a u njoj ne bi igro srpski tim, ne znam što bi to uopšte neko pratio na duži period, jer nba vadi baš taj potez više za gledaoca, dok je plejof druga priča, a u evropi nema tako atraktivnih poteza kao u nba, igra se košarka sa manje kontakta, itd., a košarka u zemljama bez tima u EBA ligi bi takoreči propala u roku 10-tak godina, dok bi u zemljama sa timom u EBA ligi samo u okolini tog tima postojalo neko interesovanje za košarku, moje mišljenje je da trenutni format eurolige ne treba menjati, sistem bi možda mogli unaprediti tako što bi kopirali npr. sistem klupskog takmičenja u ragbiju u JAR ili NZ, kako god svaki region u evropi (odnosno svaka jača liga) bi morao imati svoj tim u EBA ligi, jer stvarno ne znam ko bi gledao utakmicu cska-panatinaikos sa po 60 poena na obe strane 5 i više puta godišnje, a kad bi ta EBA liga postala napadačka liga onda bi u evropi izgubili još bitnu prednost u usporedbi sa amerima - odbranu... ne treba nam još i u sportu baš svaku najmanju sitnicu kopirati od amera

Dušan

pre 11 godina

Sve najviše zavisi od Bostona. Niko ne uspeva da prenese tačno ono što su oni uradili ove sezone, a to je činjenica da njihova druga postava predstavlja treću nejbolju ekipu u ligi. Imaju 13 igrača koji umeju da igraju i to fantastično. Sve zavisi od njih na istoku jer Majami nema klupu. Ista priča za leteći cirkus iz Denvera na zapadu, jer opet, Lejkersi nemaju klupu. Uopšte.

nikolaaaaa

pre 11 godina

Da uglavnom se znaju favoriti, tesko ko moze da iznenadi, mislim da ce Bruklin na krilima nove publike, entuzijiazma oko njih uspeti da se umesaju visoko na Istoku, popunjena su dsobro ekipa, ali samo ako bi gubitnicki mentalitet ostavili sa sobom u Dzersiju, mislim da bi mogli i do finala na Istoku jer na Istoku ima mnogo izjednacenih dobrih ekipa i neprikosnoveni Majami, tako da cak ocekujem Bruklin u finalu Istoka... I mislim da bi Detroit i Orlando, koliko god zvucalo smesno bez Haurda, mogli do plej ofa, uz po jedan dobro osmisljen trejd...

Na Zapadu opet dosta vrhunskih ekipa, Memfis moze u prva dva, a rekao bih da Golden Stejt ima ekipu za plej of a mozda su i potencijalno iznenadjenje cele lige...

Ne znam ,ne bih voleo onako teskaski duel u finalu izmedju Lejkersa i Majamija, nekako bih vise voleo da NBA obiluje iznenadjenjima pa da gledamo neko netipicno finale izmedju Memfisa i Detroita, koliko god to ludo zvucalo!!!

Korlic

pre 11 godina

Na istoku su ove ekipe realno najjace uz Milvoki, koji ima jedan od najboljih ''backcourt'' tandema Jenkinks-Ellis, koji su kao i ostatak ekipe uglavnom napadacki orjentisani. Ako Milvoki ''nauci'' da igra odbranu, imaju zagarantovan plejof. Po meni ce upravo izmedju Atlante, Milvokija, pa mogu dodati i Cikaga (ako se Rouz ne oporavi (prognoza je ili januar ili tek sledeca sezona)), voditi bitka za poslednja dva mesta.

Za istok ne bih smeo da prognoziram. Tamo skoro svi mogu da udju u plejof osim Portlanda, Finiksa i NOH-a. Ekipe koje ce biti na granici za ulazak u plejof po meni su: Dalas (bez Dirka dva meseca), Golden Stejt (cesto se povredjuju Bogut i Kari), Hjuston (promenjena cela ekipa), Minesota (sezonu krece bez Lava i Rubia) i Sakramento (mladost i nedostatak lidera). Denver nikako nece biti osmi, jer su u svojoj diviziji jaci i od Jute i Minesote, a sada kad je Harden otisao mogu da idu i rame uz rame sa Oklahomom. Imaju ''samo'' na trojci Iguadalu (all-around igrac, vise odbrana), Galinarija (klasican suter) i Cendlera (suter i skakac). Dodajte im bananomena McGee-ja, Farida (Rendolfa), Losona (Milera) i kazite da nisu popunjeni na svakoj poziciji sa minimum dva odlicna igraca?
Pozz svim ljubiteljima NBA. :)

nekle

pre 11 godina

Ne vezano za temu, Euroliga bi mogla kompletno da promeni format i priblizi se NBA, nesto u fazonu istok, zapad.
Da evroligasi budu oslobodjeni domacih i regionalnih liga tokom evrolige, naravno povecan bi bio broj utakmica u evroligi razume se i u regaularnom delu i kasnije u doigravanju.
To bi ubilo domace sampionate, ali bi podiglo evroligu na nesluceni nivo.
Pitanje sta izabrati?
Malo je dosadno gledati kako PAO i Oly, ili CSKA, Barsa, Armani, Makabi itd... razaljuju u svojim ligama.
Nema dileme da bi skroz priblizeni format evrolige NBA-u podigo sve na daleko visi nivo.
Finansijiski, organizaciono i naravno igracki.
O tome je nesto pricao i Obradovic ali i neki ljudi iz vrha Evrolige.
Ima i protivnika kao i uvek, medjutim verovatno ce neki vid evropske lige to biti buducnost kosarke u evropi.
Razumljivo jeste, sad...

nekle

pre 11 godina

Ne vezano za temu, Euroliga bi mogla kompletno da promeni format i priblizi se NBA, nesto u fazonu istok, zapad.
Da evroligasi budu oslobodjeni domacih i regionalnih liga tokom evrolige, naravno povecan bi bio broj utakmica u evroligi razume se i u regaularnom delu i kasnije u doigravanju.
To bi ubilo domace sampionate, ali bi podiglo evroligu na nesluceni nivo.
Pitanje sta izabrati?
Malo je dosadno gledati kako PAO i Oly, ili CSKA, Barsa, Armani, Makabi itd... razaljuju u svojim ligama.
Nema dileme da bi skroz priblizeni format evrolige NBA-u podigo sve na daleko visi nivo.
Finansijiski, organizaciono i naravno igracki.
O tome je nesto pricao i Obradovic ali i neki ljudi iz vrha Evrolige.
Ima i protivnika kao i uvek, medjutim verovatno ce neki vid evropske lige to biti buducnost kosarke u evropi.
Razumljivo jeste, sad...

Kauffmann

pre 11 godina

west:
atlantic: Barcelona, Real, Caja Laboral, Unicaja, Valencia, ASVEL, Chalon, Charleroi
central: Montepaschi, Cantu, Armani, Cedevita, Cibona, Olimpija, Alba, Bamberg

east:
balkan: Partizan, Crvena Zvezda, Olympiakos, Panathinaikos, PAOK, Efes, Fenerbahce, Besiktas
fareast: Prokom, CSKA, Himki, Unics, Lietuvos, Žalgiris, Maccabi, Nymburk

npr. ili 4x7, pa bez zvezde, charleroi, nimburka i cedevite, ili kako god, samo bi to gledao, na poso ne bi išo.....

butt

pre 11 godina

Sam koncept NBA je fenomenalan upravo zbog drafta.On omogucuje da se uspostavi taj balans izmedju klubova koji mnogo Evropi nedostaje,sto im daje da se sada ne moze naci klub u NBA bez minimum 2 zvijezde.

Iako je doduse sam stil igre mnogo drugaciji,ne treba na to gledati.

butt

pre 11 godina

Sam koncept NBA je fenomenalan upravo zbog drafta.On omogucuje da se uspostavi taj balans izmedju klubova koji mnogo Evropi nedostaje,sto im daje da se sada ne moze naci klub u NBA bez minimum 2 zvijezde.

Iako je doduse sam stil igre mnogo drugaciji,ne treba na to gledati.

Иван

pre 11 godina

Атлантик је, срећом, најзанимљивија дивизија, срећом пошто ћу коначно легати мало раније.
Филаделдија нема само Бајнама, она има систем игре, доброг тренера, биће тврд орах, екипа о коју ће се саплитати ко год се опусти.
Бостон зависи од играча који се не зову Гарнет, Пирс, Тери и Рондо. Они могу колико могу, тројица су матори, четврти је звезда али не и суперзвезда, па ће Селтиксима пресудно бити да "проради" неко од осталих: Грин, Сулингер, Барбоса, можда и Миличић (ко зна?)
Њујорк је пун матораца. Пресудно ће бити како ће се снаћи Приђони. Кармело, Амаре и Чендлер вапе за правим плејмејкером у бољој кондицији од Кида. Проблем је што је то тим из велеграда, са циркуским а не такмичарским менталитетом.
Бруклин: посебно пратим због Телетовића. Свака екипа са Дероном Вилијамсом је занимљива, он игра помало европски, али опет нема крај себе суперзвезду. Лопез је слаб дефанзивно, Хамфриз офанзивно, мислим да ће доста зависити и од брзине развоја Блеча и Мирзе.
Торонто: је Торонто.

Централ: Чикаго је недоречен. Ни Денг ни Ноа ни Бузер не доносе титулу. А Роуз аут. Индијана има избалансирану екипу с препознатљивим стилом (ипак је то постојбина баскета!). Мислим да ће имати сјајан скор, јер ће доста мечева играти против пацера из Милвокија, Кливленда и Детроита, па у плеј-офу лако може имати предност домаћег терена против, рецимо, квалитетнијег Бостона.
Југозапад: Мајами делује још јачи него лане. Пре свега психолошки. Атланта је пред новим пуцањем тима. Остали су боранија.

Synyster

pre 11 godina

Moje misljenje ...
- Brooklyn Netsi su nevidjeno precenjeni. To je tim koji je prosle godine imao rekord 22-44 i samo dodavanje penzionera Joe Johnsona ih nece uciniti playoff timom.
- Mislim da mnogo vece sanse za playoff ima Milwaukee Bucks. To je tim koji je u finisu prosle godine (tj. od dolaska Monte Ellisa) igrao odlicno i ove godine ce sigurno u playoff.
- Mislim da ce Chicago biti #1 tim na istoku pod uslovom da svi igraci budu zdravi. Miami im moze poremetiti racune, ali mladi tim Indiane i penzionerski tim Bostona sigurno ne.
- Mislim da Clippersi nisu tako jaki kao sto svi misle. Imaju grupu amatera oko Griffina i Paula, ali cinjenica je da Griffin i Paul nisu velike zvezde kao James pa da su njih dvojica dovoljna da tim bude dominantan. Plus, i Griffin i Paul su skloni povredama, kao i Billups, a to su tri kljucna igraca tima (posebno sad kad je Mo Williams otisao).
- Minnesotu ne vidim kao playoff tim.
- Mnogo vece sanse dajem Houstonu nego Minnesoti za playoff.
- Dallasa nema na listi playoff timova zapada???

Иван

pre 11 godina

Северозапад: Оклахома је јака, али ово им је пресудна година; ако сад нешто не ураде, неће веровати да могу до прстена (нешто као Сакраменто "оне" године). То им отежава. Олакшава им конкуренција. Денвер је није предобар, али Андре Милер је паметан играч, Меги блесав, Иги борбен, то мора да се гледа. Минесота је велики знак питања. На папиру (и у предсезони) делују ко гром, али је "малчице друкчије у пракси": Лав је повређен а и није суперзвезда; Пековића су други сад већ упознали и припремили се за њега; Рубио је повређен, а и Рој је склон повредама; Кириленко је матор... Занимљиви али непоуздани. Јута је Јута, посебна школа кошарке, да игра пет анонимуса били би добри. Портланд ће ми бити занимљив због Енглеза Фриленда, од ког изгледа Блејзерси доста очекују.

Пацифик: занимљив због имена у Лејкерсима и Клиперсима, а због потенцијала у Кингсима, Вориорсима и Сансима. Санси ће бити легија странаца са Сколом, Драгичем, Гортатом... Чак су ми те последње три екипе интересантније. Клубови из Л.А. су пуни звезда, али већ маторих. Мада, Лејкерси су најбољи шоумени, с њима никад није досадно.

Југозапад: Спарси ко Спарси, најзанимљивији ће ми бити Де Коло. Као и Бостон, шансу имају само ако неко осим маторих звезда експлорида. Мејо и Колисон ме нису у предсезони убедили да ће убризгати оно што треба Даласовим ветеранима. Хјустон ће бити експониран због Лина, дивизији без суперјаке екипе могу можда нешто више. Мемфис је јак али досадан, Њу Орлеанс слаб али занимљив, талентован.

shazam

pre 11 godina

Svaka cast Bostonu za proslogodisnji plejof, kada su naterali Majami da igraju majstoricu u finalu Istoka, ali obzirom da ce Rouz videti parketa mozda samo na kasicicu pred kraj sezone, Majami je opet neprikosnoven na Istoku ove godine. Realno je kao sto stoji u tekstu, da ce se timovi poput Denvera i Minosete boriti da uopste udju u plejof na Zapadu, a da su isti na Istoku, pricalo bi se o polufinalu i finalu Konferencije. Na Zapadu ponovo dosta nepoznanica...koliko jos "goriva" imaju Dankan i Djinobili, kako ce Okhlahoma bez Hardena, da li ce Vestbruk konacno da "porodi" neku sivu celiju kao plejmejker, da li smo vec videli najbolje od Memfisa ili nas to tek ceka, moze li Grifin da postane vise "zaokruzen" igrac i na pravi nacin iskoristi Polovo prisustvo, gde su u svemu tome Adelman i Dzordz Karl sa sveze sklopljenim ali talentovanim timovima, i naravno - da li ce Lejkersi "na keca" biti jednostavno previse dominantni da bi bilo sta drugo na Zapadu bilo narocito bitno, ili ce ih "usporiti" ego superstarova kao sto je bio slucaj 2003ce, prevelika ocekivanja svojstvena za fransizu Lejkersa, nedoraslost Majk Brauna zadatku, godine u kojima su prakticno svi vazni igraci sem Hauarda (koji je rekovalescent posle ne bas lagane operacije ledja). Jedva cekam pocetak sezone, mada je jasno kao dan da forma koju cemo videti u toku ove kalendarske godine verovatno nece biti nesto dobar nagovestaj za to kako ce stvari izgledati pred pocetak plejofa. Moji favoriti - San Antonio i Dankan

Korlic

pre 11 godina

Na istoku su ove ekipe realno najjace uz Milvoki, koji ima jedan od najboljih ''backcourt'' tandema Jenkinks-Ellis, koji su kao i ostatak ekipe uglavnom napadacki orjentisani. Ako Milvoki ''nauci'' da igra odbranu, imaju zagarantovan plejof. Po meni ce upravo izmedju Atlante, Milvokija, pa mogu dodati i Cikaga (ako se Rouz ne oporavi (prognoza je ili januar ili tek sledeca sezona)), voditi bitka za poslednja dva mesta.

Za istok ne bih smeo da prognoziram. Tamo skoro svi mogu da udju u plejof osim Portlanda, Finiksa i NOH-a. Ekipe koje ce biti na granici za ulazak u plejof po meni su: Dalas (bez Dirka dva meseca), Golden Stejt (cesto se povredjuju Bogut i Kari), Hjuston (promenjena cela ekipa), Minesota (sezonu krece bez Lava i Rubia) i Sakramento (mladost i nedostatak lidera). Denver nikako nece biti osmi, jer su u svojoj diviziji jaci i od Jute i Minesote, a sada kad je Harden otisao mogu da idu i rame uz rame sa Oklahomom. Imaju ''samo'' na trojci Iguadalu (all-around igrac, vise odbrana), Galinarija (klasican suter) i Cendlera (suter i skakac). Dodajte im bananomena McGee-ja, Farida (Rendolfa), Losona (Milera) i kazite da nisu popunjeni na svakoj poziciji sa minimum dva odlicna igraca?
Pozz svim ljubiteljima NBA. :)

Garbage collector

pre 11 godina

Mislim da neke ekipe mogu da uđu u plejof mada ne znam kakvi će se pokazati ovi novi igrači. Druga stvar Lejkersi mogu lako da padnu jer im se dosta igre zasniva na Kobiju, koji ima 34,35 godina a ovo mu je 16 sezona. Od njegove agilnosti dosta zavisi.
A ovaj trejd Hardena, može potpuno da izmeni stvari.

više ili manje protiv EBA

pre 11 godina

nba liga - liga bez briga odnosno za potez više...
ako dođe do formiranja EBA (po uzoru na NBA) to će značiti kraj evropske košarke kakvu smo gledali dosad, manji timovi će se takmičiti međusobno, dok će "veliki" igrati bar po 5-6 puta godišnje, stvarno bezveze, ako real m. pobedi cska to i nije neko iznenađenje, ali kad jih dobije neko iz slabijih liga evrope to je druga stvar, ako bi to bila liga zatvorenog tipa, znači nema ispadanja a u njoj ne bi igro srpski tim, ne znam što bi to uopšte neko pratio na duži period, jer nba vadi baš taj potez više za gledaoca, dok je plejof druga priča, a u evropi nema tako atraktivnih poteza kao u nba, igra se košarka sa manje kontakta, itd., a košarka u zemljama bez tima u EBA ligi bi takoreči propala u roku 10-tak godina, dok bi u zemljama sa timom u EBA ligi samo u okolini tog tima postojalo neko interesovanje za košarku, moje mišljenje je da trenutni format eurolige ne treba menjati, sistem bi možda mogli unaprediti tako što bi kopirali npr. sistem klupskog takmičenja u ragbiju u JAR ili NZ, kako god svaki region u evropi (odnosno svaka jača liga) bi morao imati svoj tim u EBA ligi, jer stvarno ne znam ko bi gledao utakmicu cska-panatinaikos sa po 60 poena na obe strane 5 i više puta godišnje, a kad bi ta EBA liga postala napadačka liga onda bi u evropi izgubili još bitnu prednost u usporedbi sa amerima - odbranu... ne treba nam još i u sportu baš svaku najmanju sitnicu kopirati od amera

Milan

pre 11 godina

Na istoku je stvar jasna, barem kada je borba za veliko finale u pitanju. To je Majami. Ne postoji šansa da neko izbaci ovu ekipu, osim nekih neverovatnih povreda. Čak mislim da i bez Vejda, ili Boša u rosteru, Džejms je toliko jak da nema dileme da će voditi ekipu do finala. Sazreo je u svakom smislu i šta god ko mislio o njemu, najbolji je igrač koji se pojavio posle Džordana. Sad je skinuo teret sa ledja, uzeo prsten i mislim da će sa još dve titule, i jednim MVP naslovom da stane na drugo mesto u istoriji. Čikago, samo sa zdravim Rouzom možda može da parira i eventualno Indijana. To je kraj. Boston četvrti. Ostali po projektovanom scenariju, otprilike. Na zapadu, Lejkersi imaju formacijski najbolju ekipu koja se može zamisliti, ali godine, i mnogo sujete na jednom mestu...pitanje je. Favoriti jesu, ali će mnogo morati da se podrede timskom duhu, a mislim da Kobi u ovim godinama to jednostavno ne zna da radi. Uz njih Oklahoma, ali bez Hardena mnogo teže. Potreban im je jedan centar umesto Perkinsa za titulu. Od ostalih, dosta talenta, ali ništa konkretno. Treći, i jedini mogući kandidat za titulu na Zapadu - Dalas. Neverevotano mi je da ste ovu ekipu izostavili čak i iz play-offa, jer je to nemoguće. O Mayo, Novicki, Kejmen...Mnogo iskusan tim. A Dalas je i pre 2 godine bio šampion kad su ga mnogi otpisali. Potencijalna iznenadjenja: Filadelfija na Istoku, Minesota na Zapadu. MVP LEBRON, najbolji strelac DURENT. Finale: Majami - Lejkersi. Titula: Majami. Izvesna sezona...

nekle

pre 11 godina

@manje ili vise EBA

Pa dobro ne bi morala da se zove bas EBA:d
Treba da ostane Euroleague.
Slazem se da ne treba kopirati sve sa zapada, na zallost evropa kopira ameriku po losim stvarima uglavnom, ali je ceo format NBA po meni ok.
Naravno da ne bi bilo zatvorenog tipa, ispadala bi recimo svake sezone po dva tima sa istoka i zapada, i isto tolko ulazilo recimo iz evrokupa, koji bi mogao da bude to kvalifikaciono takmicenje za euroligu.

@Kaufmann
Lepo si podelio to, i zaista deluje mocno na oko...

Ideja je tu, o ovome se vec dugo razmislja.
Ja mislim da bi podiglo evropksu kosarku na daleko visi nivo, a posto ne bi bila zatvroneog tipa poput NBA, eto prilike i ostalim klubovima da napreduju i bore se za evroligu.
Naravno, plus euro-star vikend, 12 najboljih kosarkasa istoka i zapada evrope, to bi dalo posebnu draz.
Ne bi bilo atraktivnosti kao u nba, ali bi kosarka sigurno bila na visokom nivou.
Vec sada imamo igrace poput Vimsa ili Farmara u Evroligi, sa tim novim sistemom , i zvucnija imena bi iz NBA sigurno prelazila u evroligu.

david thompson

pre 11 godina

Razumem pristrasnost ali Mavsi su jos uvek jaci od Minesote,Minesota ce se boriti ali tesko ce uci a da bude ispred Denvera nema sanse,Denver ce igrati najlepsu kosarku ove sezone,imaju opasnu petorku i jako kvalitetnu klupu,ne bih otpisivao Warriorse,Ako Curry i Bogut budu zdravi svasta moze biti,rookie Barnes je odlican i bice tuca za to 8.mesto.OKC je jos uvek jaci od Lakersa,pitanje je kako ce se sve sloziti tu i mislim da Mike Brown nece moci da izvuce najbolje iz njih.
Na istoku samo Boston moze zaustaviti Heat,pojacali su se,cuvace Doc Garnrtta i Piercea za playoff,Green je strasan igrac,Jet je energija sa klupe i kad se vrati Bradley bice jako tvrda ekipa,prosle sezone su sa 6 zdravih igraca i Allenom koji je igrao na jednoj nozi igrali 7 utakmica sa Heatom,zdravi i odmorni mogu da ih izbace.Sansu za finale konferencija ce vrebati Spursi i Pacersi,Netsi i Knicksi nisu taj nivo.

dragutin

pre 11 godina

Majami osvaja stvar opet,po meni su novi Chikago.Moramo biti realni taj tim je pokriven igra odlicnu odbranu ima sutere i sjajnu kontru najacu u NBA i plus igraca koji je Sekil O'Neal sa spoljnih pozicija tacnije najaci i najbrzi atleta u tom sportu danas.Od ostalih timova moze bas svasta da se desi voleo bih da vidim Nikse Portland i Minesotu na jakim pozicijama,

snoop lion

pre 11 godina

Korektna analiza uz podcenjivanje denvera.Petorka Lawson,Iguoadala,Gallinari,Faried,Mozgov je mlada,brza,sjajne su atlete i igraju kolektivno.Na klupi su Andre Miller,McGee,Corey Brewer,Wilson Chandler,Anthony Randolph i sto je najvaznije na klupi je George Karl koji ce znati da izvuce maksimum.Ne kazem da su favoriti ali bice bolji od 8.mesta a mozda se neko opece.Neko rece da se Hawksi raspadaju,nije tacno Hawksi su se otarasili Joe isolation Johnsona koji je sputavao i Smitha i Horforda svojim zaustavljanjem protoka lopte,doveli su Lou Williamsa koji ce imati oko 16 poena sa klupe,Harrisa koji je odlican kosgeter,Teague ce davati vise,Stevenson je odlican defanzivac a Morrow suter za 3,Hawksi su jaci plus imaju mesta za jednu bombu na leto.Finale,nadam se Boston OKC ali realnije je Miami OKC,Lakersi ne ove sezone.

mj23 only king

pre 11 godina

teško je prognozirati ,postoji više mogućih scenarija , a od svih scenarija
moja je želja da u velikom finalu 2013 godine ne bude ni lebrona ni kobeja ,niti jasno njih dvoje skupa , jer mi je totalno retardirano i jadno ovo
udruživanje velikih zvijezda na jednom mjestu poput lebron ,wade , kobe , howard , osobno navijam za bullse i volio bi njih u finalu , jasno bez rosea to će bit teško ostvarivo ....STOP UDRUŽIVANJIMA !!!!

fl0yd

pre 11 godina

malo je glupo ne pomenuti Dalas u plej-ofu, to je ekipa koja ima jedan od najduzih nizova pojavljivanja u zavrsnici NBA lige i kad se oporava Novicki i Kejman vidim ih oko 4-5 mesta.. A na istoku mislim da ce veliko iznenadjenje napraviti Toronto, ima mladu ekipu i dva solidna igraca (Laueri i Barnjani) kao nosioce igre... Sve u svemu napokon pocinje sezona :)

1. LA Lakers 1. Majami
2. Oklahoma 2. Boston
3. LA Klipersi 3. Filadelfija
4. Dalas 4. Bruklin
5. San Antonio 5. Nju jork
6. Memfis 6. Indijana
7. Feniks 7. Atlanta
8. Juta 8. Toronto

racke

pre 11 godina

znaci istocnu konferenciju ste bas onako uboli, ali sumnjam da ce na zapadu lejkersi biti prvi..dobri su to igraci, ali nemaju timsku igru, kobe nije ono sto je ranije bio, takodje i steve nash..

nikolaaaaa

pre 11 godina

Da uglavnom se znaju favoriti, tesko ko moze da iznenadi, mislim da ce Bruklin na krilima nove publike, entuzijiazma oko njih uspeti da se umesaju visoko na Istoku, popunjena su dsobro ekipa, ali samo ako bi gubitnicki mentalitet ostavili sa sobom u Dzersiju, mislim da bi mogli i do finala na Istoku jer na Istoku ima mnogo izjednacenih dobrih ekipa i neprikosnoveni Majami, tako da cak ocekujem Bruklin u finalu Istoka... I mislim da bi Detroit i Orlando, koliko god zvucalo smesno bez Haurda, mogli do plej ofa, uz po jedan dobro osmisljen trejd...

Na Zapadu opet dosta vrhunskih ekipa, Memfis moze u prva dva, a rekao bih da Golden Stejt ima ekipu za plej of a mozda su i potencijalno iznenadjenje cele lige...

Ne znam ,ne bih voleo onako teskaski duel u finalu izmedju Lejkersa i Majamija, nekako bih vise voleo da NBA obiluje iznenadjenjima pa da gledamo neko netipicno finale izmedju Memfisa i Detroita, koliko god to ludo zvucalo!!!

Dušan

pre 11 godina

Sve najviše zavisi od Bostona. Niko ne uspeva da prenese tačno ono što su oni uradili ove sezone, a to je činjenica da njihova druga postava predstavlja treću nejbolju ekipu u ligi. Imaju 13 igrača koji umeju da igraju i to fantastično. Sve zavisi od njih na istoku jer Majami nema klupu. Ista priča za leteći cirkus iz Denvera na zapadu, jer opet, Lejkersi nemaju klupu. Uopšte.

kiki

pre 11 godina

nista od lakersa i finala,mike brown jednostavno nije dobar trener da bi ih odveo tamo,a klupa im je uzasna,bez nekog dobrog trejda u toku sezone nece moci dalje od 1/2 zapada,,,oclahoma je odlaskom hardena takodje izgubila sanse za nesto vise,,,,mislim da bi u finalu westa vrlo lako mogli da se nadju spursi i clipersi,,ako ne bude kakvih povreda kod glavnih igraca,,,,,na istoku miami i knicksi,,,

Synyster

pre 11 godina

Moje misljenje ...
- Brooklyn Netsi su nevidjeno precenjeni. To je tim koji je prosle godine imao rekord 22-44 i samo dodavanje penzionera Joe Johnsona ih nece uciniti playoff timom.
- Mislim da mnogo vece sanse za playoff ima Milwaukee Bucks. To je tim koji je u finisu prosle godine (tj. od dolaska Monte Ellisa) igrao odlicno i ove godine ce sigurno u playoff.
- Mislim da ce Chicago biti #1 tim na istoku pod uslovom da svi igraci budu zdravi. Miami im moze poremetiti racune, ali mladi tim Indiane i penzionerski tim Bostona sigurno ne.
- Mislim da Clippersi nisu tako jaki kao sto svi misle. Imaju grupu amatera oko Griffina i Paula, ali cinjenica je da Griffin i Paul nisu velike zvezde kao James pa da su njih dvojica dovoljna da tim bude dominantan. Plus, i Griffin i Paul su skloni povredama, kao i Billups, a to su tri kljucna igraca tima (posebno sad kad je Mo Williams otisao).
- Minnesotu ne vidim kao playoff tim.
- Mnogo vece sanse dajem Houstonu nego Minnesoti za playoff.
- Dallasa nema na listi playoff timova zapada???

nikolaaaaa

pre 11 godina

Da uglavnom se znaju favoriti, tesko ko moze da iznenadi, mislim da ce Bruklin na krilima nove publike, entuzijiazma oko njih uspeti da se umesaju visoko na Istoku, popunjena su dsobro ekipa, ali samo ako bi gubitnicki mentalitet ostavili sa sobom u Dzersiju, mislim da bi mogli i do finala na Istoku jer na Istoku ima mnogo izjednacenih dobrih ekipa i neprikosnoveni Majami, tako da cak ocekujem Bruklin u finalu Istoka... I mislim da bi Detroit i Orlando, koliko god zvucalo smesno bez Haurda, mogli do plej ofa, uz po jedan dobro osmisljen trejd...

Na Zapadu opet dosta vrhunskih ekipa, Memfis moze u prva dva, a rekao bih da Golden Stejt ima ekipu za plej of a mozda su i potencijalno iznenadjenje cele lige...

Ne znam ,ne bih voleo onako teskaski duel u finalu izmedju Lejkersa i Majamija, nekako bih vise voleo da NBA obiluje iznenadjenjima pa da gledamo neko netipicno finale izmedju Memfisa i Detroita, koliko god to ludo zvucalo!!!

više ili manje protiv EBA

pre 11 godina

nba liga - liga bez briga odnosno za potez više...
ako dođe do formiranja EBA (po uzoru na NBA) to će značiti kraj evropske košarke kakvu smo gledali dosad, manji timovi će se takmičiti međusobno, dok će "veliki" igrati bar po 5-6 puta godišnje, stvarno bezveze, ako real m. pobedi cska to i nije neko iznenađenje, ali kad jih dobije neko iz slabijih liga evrope to je druga stvar, ako bi to bila liga zatvorenog tipa, znači nema ispadanja a u njoj ne bi igro srpski tim, ne znam što bi to uopšte neko pratio na duži period, jer nba vadi baš taj potez više za gledaoca, dok je plejof druga priča, a u evropi nema tako atraktivnih poteza kao u nba, igra se košarka sa manje kontakta, itd., a košarka u zemljama bez tima u EBA ligi bi takoreči propala u roku 10-tak godina, dok bi u zemljama sa timom u EBA ligi samo u okolini tog tima postojalo neko interesovanje za košarku, moje mišljenje je da trenutni format eurolige ne treba menjati, sistem bi možda mogli unaprediti tako što bi kopirali npr. sistem klupskog takmičenja u ragbiju u JAR ili NZ, kako god svaki region u evropi (odnosno svaka jača liga) bi morao imati svoj tim u EBA ligi, jer stvarno ne znam ko bi gledao utakmicu cska-panatinaikos sa po 60 poena na obe strane 5 i više puta godišnje, a kad bi ta EBA liga postala napadačka liga onda bi u evropi izgubili još bitnu prednost u usporedbi sa amerima - odbranu... ne treba nam još i u sportu baš svaku najmanju sitnicu kopirati od amera

Dušan

pre 11 godina

Sve najviše zavisi od Bostona. Niko ne uspeva da prenese tačno ono što su oni uradili ove sezone, a to je činjenica da njihova druga postava predstavlja treću nejbolju ekipu u ligi. Imaju 13 igrača koji umeju da igraju i to fantastično. Sve zavisi od njih na istoku jer Majami nema klupu. Ista priča za leteći cirkus iz Denvera na zapadu, jer opet, Lejkersi nemaju klupu. Uopšte.

Milan

pre 11 godina

Na istoku je stvar jasna, barem kada je borba za veliko finale u pitanju. To je Majami. Ne postoji šansa da neko izbaci ovu ekipu, osim nekih neverovatnih povreda. Čak mislim da i bez Vejda, ili Boša u rosteru, Džejms je toliko jak da nema dileme da će voditi ekipu do finala. Sazreo je u svakom smislu i šta god ko mislio o njemu, najbolji je igrač koji se pojavio posle Džordana. Sad je skinuo teret sa ledja, uzeo prsten i mislim da će sa još dve titule, i jednim MVP naslovom da stane na drugo mesto u istoriji. Čikago, samo sa zdravim Rouzom možda može da parira i eventualno Indijana. To je kraj. Boston četvrti. Ostali po projektovanom scenariju, otprilike. Na zapadu, Lejkersi imaju formacijski najbolju ekipu koja se može zamisliti, ali godine, i mnogo sujete na jednom mestu...pitanje je. Favoriti jesu, ali će mnogo morati da se podrede timskom duhu, a mislim da Kobi u ovim godinama to jednostavno ne zna da radi. Uz njih Oklahoma, ali bez Hardena mnogo teže. Potreban im je jedan centar umesto Perkinsa za titulu. Od ostalih, dosta talenta, ali ništa konkretno. Treći, i jedini mogući kandidat za titulu na Zapadu - Dalas. Neverevotano mi je da ste ovu ekipu izostavili čak i iz play-offa, jer je to nemoguće. O Mayo, Novicki, Kejmen...Mnogo iskusan tim. A Dalas je i pre 2 godine bio šampion kad su ga mnogi otpisali. Potencijalna iznenadjenja: Filadelfija na Istoku, Minesota na Zapadu. MVP LEBRON, najbolji strelac DURENT. Finale: Majami - Lejkersi. Titula: Majami. Izvesna sezona...

Иван

pre 11 godina

Северозапад: Оклахома је јака, али ово им је пресудна година; ако сад нешто не ураде, неће веровати да могу до прстена (нешто као Сакраменто "оне" године). То им отежава. Олакшава им конкуренција. Денвер је није предобар, али Андре Милер је паметан играч, Меги блесав, Иги борбен, то мора да се гледа. Минесота је велики знак питања. На папиру (и у предсезони) делују ко гром, али је "малчице друкчије у пракси": Лав је повређен а и није суперзвезда; Пековића су други сад већ упознали и припремили се за њега; Рубио је повређен, а и Рој је склон повредама; Кириленко је матор... Занимљиви али непоуздани. Јута је Јута, посебна школа кошарке, да игра пет анонимуса били би добри. Портланд ће ми бити занимљив због Енглеза Фриленда, од ког изгледа Блејзерси доста очекују.

Пацифик: занимљив због имена у Лејкерсима и Клиперсима, а због потенцијала у Кингсима, Вориорсима и Сансима. Санси ће бити легија странаца са Сколом, Драгичем, Гортатом... Чак су ми те последње три екипе интересантније. Клубови из Л.А. су пуни звезда, али већ маторих. Мада, Лејкерси су најбољи шоумени, с њима никад није досадно.

Југозапад: Спарси ко Спарси, најзанимљивији ће ми бити Де Коло. Као и Бостон, шансу имају само ако неко осим маторих звезда експлорида. Мејо и Колисон ме нису у предсезони убедили да ће убризгати оно што треба Даласовим ветеранима. Хјустон ће бити експониран због Лина, дивизији без суперјаке екипе могу можда нешто више. Мемфис је јак али досадан, Њу Орлеанс слаб али занимљив, талентован.

nekle

pre 11 godina

Ne vezano za temu, Euroliga bi mogla kompletno da promeni format i priblizi se NBA, nesto u fazonu istok, zapad.
Da evroligasi budu oslobodjeni domacih i regionalnih liga tokom evrolige, naravno povecan bi bio broj utakmica u evroligi razume se i u regaularnom delu i kasnije u doigravanju.
To bi ubilo domace sampionate, ali bi podiglo evroligu na nesluceni nivo.
Pitanje sta izabrati?
Malo je dosadno gledati kako PAO i Oly, ili CSKA, Barsa, Armani, Makabi itd... razaljuju u svojim ligama.
Nema dileme da bi skroz priblizeni format evrolige NBA-u podigo sve na daleko visi nivo.
Finansijiski, organizaciono i naravno igracki.
O tome je nesto pricao i Obradovic ali i neki ljudi iz vrha Evrolige.
Ima i protivnika kao i uvek, medjutim verovatno ce neki vid evropske lige to biti buducnost kosarke u evropi.
Razumljivo jeste, sad...

Kauffmann

pre 11 godina

west:
atlantic: Barcelona, Real, Caja Laboral, Unicaja, Valencia, ASVEL, Chalon, Charleroi
central: Montepaschi, Cantu, Armani, Cedevita, Cibona, Olimpija, Alba, Bamberg

east:
balkan: Partizan, Crvena Zvezda, Olympiakos, Panathinaikos, PAOK, Efes, Fenerbahce, Besiktas
fareast: Prokom, CSKA, Himki, Unics, Lietuvos, Žalgiris, Maccabi, Nymburk

npr. ili 4x7, pa bez zvezde, charleroi, nimburka i cedevite, ili kako god, samo bi to gledao, na poso ne bi išo.....

Korlic

pre 11 godina

Na istoku su ove ekipe realno najjace uz Milvoki, koji ima jedan od najboljih ''backcourt'' tandema Jenkinks-Ellis, koji su kao i ostatak ekipe uglavnom napadacki orjentisani. Ako Milvoki ''nauci'' da igra odbranu, imaju zagarantovan plejof. Po meni ce upravo izmedju Atlante, Milvokija, pa mogu dodati i Cikaga (ako se Rouz ne oporavi (prognoza je ili januar ili tek sledeca sezona)), voditi bitka za poslednja dva mesta.

Za istok ne bih smeo da prognoziram. Tamo skoro svi mogu da udju u plejof osim Portlanda, Finiksa i NOH-a. Ekipe koje ce biti na granici za ulazak u plejof po meni su: Dalas (bez Dirka dva meseca), Golden Stejt (cesto se povredjuju Bogut i Kari), Hjuston (promenjena cela ekipa), Minesota (sezonu krece bez Lava i Rubia) i Sakramento (mladost i nedostatak lidera). Denver nikako nece biti osmi, jer su u svojoj diviziji jaci i od Jute i Minesote, a sada kad je Harden otisao mogu da idu i rame uz rame sa Oklahomom. Imaju ''samo'' na trojci Iguadalu (all-around igrac, vise odbrana), Galinarija (klasican suter) i Cendlera (suter i skakac). Dodajte im bananomena McGee-ja, Farida (Rendolfa), Losona (Milera) i kazite da nisu popunjeni na svakoj poziciji sa minimum dva odlicna igraca?
Pozz svim ljubiteljima NBA. :)

Garbage collector

pre 11 godina

Mislim da neke ekipe mogu da uđu u plejof mada ne znam kakvi će se pokazati ovi novi igrači. Druga stvar Lejkersi mogu lako da padnu jer im se dosta igre zasniva na Kobiju, koji ima 34,35 godina a ovo mu je 16 sezona. Od njegove agilnosti dosta zavisi.
A ovaj trejd Hardena, može potpuno da izmeni stvari.

fl0yd

pre 11 godina

malo je glupo ne pomenuti Dalas u plej-ofu, to je ekipa koja ima jedan od najduzih nizova pojavljivanja u zavrsnici NBA lige i kad se oporava Novicki i Kejman vidim ih oko 4-5 mesta.. A na istoku mislim da ce veliko iznenadjenje napraviti Toronto, ima mladu ekipu i dva solidna igraca (Laueri i Barnjani) kao nosioce igre... Sve u svemu napokon pocinje sezona :)

1. LA Lakers 1. Majami
2. Oklahoma 2. Boston
3. LA Klipersi 3. Filadelfija
4. Dalas 4. Bruklin
5. San Antonio 5. Nju jork
6. Memfis 6. Indijana
7. Feniks 7. Atlanta
8. Juta 8. Toronto

Иван

pre 11 godina

Атлантик је, срећом, најзанимљивија дивизија, срећом пошто ћу коначно легати мало раније.
Филаделдија нема само Бајнама, она има систем игре, доброг тренера, биће тврд орах, екипа о коју ће се саплитати ко год се опусти.
Бостон зависи од играча који се не зову Гарнет, Пирс, Тери и Рондо. Они могу колико могу, тројица су матори, четврти је звезда али не и суперзвезда, па ће Селтиксима пресудно бити да "проради" неко од осталих: Грин, Сулингер, Барбоса, можда и Миличић (ко зна?)
Њујорк је пун матораца. Пресудно ће бити како ће се снаћи Приђони. Кармело, Амаре и Чендлер вапе за правим плејмејкером у бољој кондицији од Кида. Проблем је што је то тим из велеграда, са циркуским а не такмичарским менталитетом.
Бруклин: посебно пратим због Телетовића. Свака екипа са Дероном Вилијамсом је занимљива, он игра помало европски, али опет нема крај себе суперзвезду. Лопез је слаб дефанзивно, Хамфриз офанзивно, мислим да ће доста зависити и од брзине развоја Блеча и Мирзе.
Торонто: је Торонто.

Централ: Чикаго је недоречен. Ни Денг ни Ноа ни Бузер не доносе титулу. А Роуз аут. Индијана има избалансирану екипу с препознатљивим стилом (ипак је то постојбина баскета!). Мислим да ће имати сјајан скор, јер ће доста мечева играти против пацера из Милвокија, Кливленда и Детроита, па у плеј-офу лако може имати предност домаћег терена против, рецимо, квалитетнијег Бостона.
Југозапад: Мајами делује још јачи него лане. Пре свега психолошки. Атланта је пред новим пуцањем тима. Остали су боранија.

mj23 only king

pre 11 godina

teško je prognozirati ,postoji više mogućih scenarija , a od svih scenarija
moja je želja da u velikom finalu 2013 godine ne bude ni lebrona ni kobeja ,niti jasno njih dvoje skupa , jer mi je totalno retardirano i jadno ovo
udruživanje velikih zvijezda na jednom mjestu poput lebron ,wade , kobe , howard , osobno navijam za bullse i volio bi njih u finalu , jasno bez rosea to će bit teško ostvarivo ....STOP UDRUŽIVANJIMA !!!!

dragutin

pre 11 godina

Majami osvaja stvar opet,po meni su novi Chikago.Moramo biti realni taj tim je pokriven igra odlicnu odbranu ima sutere i sjajnu kontru najacu u NBA i plus igraca koji je Sekil O'Neal sa spoljnih pozicija tacnije najaci i najbrzi atleta u tom sportu danas.Od ostalih timova moze bas svasta da se desi voleo bih da vidim Nikse Portland i Minesotu na jakim pozicijama,

david thompson

pre 11 godina

Razumem pristrasnost ali Mavsi su jos uvek jaci od Minesote,Minesota ce se boriti ali tesko ce uci a da bude ispred Denvera nema sanse,Denver ce igrati najlepsu kosarku ove sezone,imaju opasnu petorku i jako kvalitetnu klupu,ne bih otpisivao Warriorse,Ako Curry i Bogut budu zdravi svasta moze biti,rookie Barnes je odlican i bice tuca za to 8.mesto.OKC je jos uvek jaci od Lakersa,pitanje je kako ce se sve sloziti tu i mislim da Mike Brown nece moci da izvuce najbolje iz njih.
Na istoku samo Boston moze zaustaviti Heat,pojacali su se,cuvace Doc Garnrtta i Piercea za playoff,Green je strasan igrac,Jet je energija sa klupe i kad se vrati Bradley bice jako tvrda ekipa,prosle sezone su sa 6 zdravih igraca i Allenom koji je igrao na jednoj nozi igrali 7 utakmica sa Heatom,zdravi i odmorni mogu da ih izbace.Sansu za finale konferencija ce vrebati Spursi i Pacersi,Netsi i Knicksi nisu taj nivo.

snoop lion

pre 11 godina

Korektna analiza uz podcenjivanje denvera.Petorka Lawson,Iguoadala,Gallinari,Faried,Mozgov je mlada,brza,sjajne su atlete i igraju kolektivno.Na klupi su Andre Miller,McGee,Corey Brewer,Wilson Chandler,Anthony Randolph i sto je najvaznije na klupi je George Karl koji ce znati da izvuce maksimum.Ne kazem da su favoriti ali bice bolji od 8.mesta a mozda se neko opece.Neko rece da se Hawksi raspadaju,nije tacno Hawksi su se otarasili Joe isolation Johnsona koji je sputavao i Smitha i Horforda svojim zaustavljanjem protoka lopte,doveli su Lou Williamsa koji ce imati oko 16 poena sa klupe,Harrisa koji je odlican kosgeter,Teague ce davati vise,Stevenson je odlican defanzivac a Morrow suter za 3,Hawksi su jaci plus imaju mesta za jednu bombu na leto.Finale,nadam se Boston OKC ali realnije je Miami OKC,Lakersi ne ove sezone.

shazam

pre 11 godina

Svaka cast Bostonu za proslogodisnji plejof, kada su naterali Majami da igraju majstoricu u finalu Istoka, ali obzirom da ce Rouz videti parketa mozda samo na kasicicu pred kraj sezone, Majami je opet neprikosnoven na Istoku ove godine. Realno je kao sto stoji u tekstu, da ce se timovi poput Denvera i Minosete boriti da uopste udju u plejof na Zapadu, a da su isti na Istoku, pricalo bi se o polufinalu i finalu Konferencije. Na Zapadu ponovo dosta nepoznanica...koliko jos "goriva" imaju Dankan i Djinobili, kako ce Okhlahoma bez Hardena, da li ce Vestbruk konacno da "porodi" neku sivu celiju kao plejmejker, da li smo vec videli najbolje od Memfisa ili nas to tek ceka, moze li Grifin da postane vise "zaokruzen" igrac i na pravi nacin iskoristi Polovo prisustvo, gde su u svemu tome Adelman i Dzordz Karl sa sveze sklopljenim ali talentovanim timovima, i naravno - da li ce Lejkersi "na keca" biti jednostavno previse dominantni da bi bilo sta drugo na Zapadu bilo narocito bitno, ili ce ih "usporiti" ego superstarova kao sto je bio slucaj 2003ce, prevelika ocekivanja svojstvena za fransizu Lejkersa, nedoraslost Majk Brauna zadatku, godine u kojima su prakticno svi vazni igraci sem Hauarda (koji je rekovalescent posle ne bas lagane operacije ledja). Jedva cekam pocetak sezone, mada je jasno kao dan da forma koju cemo videti u toku ove kalendarske godine verovatno nece biti nesto dobar nagovestaj za to kako ce stvari izgledati pred pocetak plejofa. Moji favoriti - San Antonio i Dankan

butt

pre 11 godina

Sam koncept NBA je fenomenalan upravo zbog drafta.On omogucuje da se uspostavi taj balans izmedju klubova koji mnogo Evropi nedostaje,sto im daje da se sada ne moze naci klub u NBA bez minimum 2 zvijezde.

Iako je doduse sam stil igre mnogo drugaciji,ne treba na to gledati.

butt

pre 11 godina

Sam koncept NBA je fenomenalan upravo zbog drafta.On omogucuje da se uspostavi taj balans izmedju klubova koji mnogo Evropi nedostaje,sto im daje da se sada ne moze naci klub u NBA bez minimum 2 zvijezde.

Iako je doduse sam stil igre mnogo drugaciji,ne treba na to gledati.

nekle

pre 11 godina

@manje ili vise EBA

Pa dobro ne bi morala da se zove bas EBA:d
Treba da ostane Euroleague.
Slazem se da ne treba kopirati sve sa zapada, na zallost evropa kopira ameriku po losim stvarima uglavnom, ali je ceo format NBA po meni ok.
Naravno da ne bi bilo zatvorenog tipa, ispadala bi recimo svake sezone po dva tima sa istoka i zapada, i isto tolko ulazilo recimo iz evrokupa, koji bi mogao da bude to kvalifikaciono takmicenje za euroligu.

@Kaufmann
Lepo si podelio to, i zaista deluje mocno na oko...

Ideja je tu, o ovome se vec dugo razmislja.
Ja mislim da bi podiglo evropksu kosarku na daleko visi nivo, a posto ne bi bila zatvroneog tipa poput NBA, eto prilike i ostalim klubovima da napreduju i bore se za evroligu.
Naravno, plus euro-star vikend, 12 najboljih kosarkasa istoka i zapada evrope, to bi dalo posebnu draz.
Ne bi bilo atraktivnosti kao u nba, ali bi kosarka sigurno bila na visokom nivou.
Vec sada imamo igrace poput Vimsa ili Farmara u Evroligi, sa tim novim sistemom , i zvucnija imena bi iz NBA sigurno prelazila u evroligu.

racke

pre 11 godina

znaci istocnu konferenciju ste bas onako uboli, ali sumnjam da ce na zapadu lejkersi biti prvi..dobri su to igraci, ali nemaju timsku igru, kobe nije ono sto je ranije bio, takodje i steve nash..

kiki

pre 11 godina

nista od lakersa i finala,mike brown jednostavno nije dobar trener da bi ih odveo tamo,a klupa im je uzasna,bez nekog dobrog trejda u toku sezone nece moci dalje od 1/2 zapada,,,oclahoma je odlaskom hardena takodje izgubila sanse za nesto vise,,,,mislim da bi u finalu westa vrlo lako mogli da se nadju spursi i clipersi,,ako ne bude kakvih povreda kod glavnih igraca,,,,,na istoku miami i knicksi,,,