Petak, 14.09.2012.

14:07

Duda: Loše sam radio, slabo igrali

Selektor Dušan Ivković ocenio je da je tim uprkos veoma lošoj igri ispunio cilj i da je uveren da može da igra na vrhunskom nivou, pod uslovom da izvuče pouke.

Izvor: NS

Duda: Loše sam radio, slabo igrali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Ocake

pre 11 godina

1.Milos Teodosic(Nedovic,Markovic)
2.Sasa Pavlovic(Tepic,Bogdanovic ili Tripkovic)
3.Vladimir Micov(Radmanovic?, Bjelica, Keselj)
4.Novica Velickovic(Erceg, Macvan, Savanovic)
5.Nenad Krstic(Milicic, Perovic)

Potpisujem sve osim Markovića i Perovića, umesto markovića bih pre Miljana Pavkovića, a umesto Perovića Štimca.

Lobanja

pre 11 godina

Ovo je realno nasa najkvalitetnija ekipa, ko je kakav u glavi i ko hoce/nece da igra, u to ne ulazim:
1.Milos Teodosic(Nedovic,Markovic)
2.Sasa Pavlovic(Tepic,Bogdanovic ili Tripkovic)
3.Vladimir Micov(Radmanovic?, Bjelica, Keselj)
4.Novica Velickovic(Erceg, Macvan, Savanovic)
5.Nenad Krstic(Milicic, Perovic)
Kad spanci igraju sa bracom Gasol u petorci, mozda mozemo i mi sa Krsticem i Milicicem. Zvezde Rakovica i Raduljicu ne zvati, jer su do sada odbijali poziv, nabedjeni su previse.

dragutin

pre 11 godina

Ekipa je psiholoski slomljena,talentno deficitarna,takmicarski ne spremna i nesto mora da se ozbiljno promeni.To je trebalo reci.

vasa

pre 11 godina

i Messi divlja u napadu i solira i promasuje pa nikom ne pada na pamet da kritikuje njegovu igru u odbrani,rodjeni napadaci i to je to
(odbrana i divljanje, 15. septembar 2012 01:54)

Da, ali u fudbalu imas jedanaest igraca i teren od 100 metra, pa uvek neko moze da ispravi... Ovo je kosarka i kada ispadnes iz igre kos je neminovan!!!

dejan 877

pre 11 godina

Dudo cenim te kao trenera i licnost,ali mislim da nisi u pravu...Kad si dosao pricao si da ti je glavni cilj London i podmladjivanje reprezentacije...Do Londona nismo ni dosli,onda si valjda trebao da ispadnes covek i priznas krivicu i podneses ostavku.Sam si selektirao igrace,mislim da svaki covek koji malo bolje poznaje kosarku zna karakteristike svakog od nasih igraca sa spiska,a kamoli ti koji se bavis trenerskim poslom.Imao si u ekipi 3,4 igraca koji su klasicni igraci za napad,suteri bez odbrane i borbenosti,to su Andjusic,Erceg,Keselj i Teo...prva tri igraca,ako sut ne ide aposolutno su beskorisni.Laku je Teu da igra,kad ima beskonacan kredibilitet,mogao si dati Nedovicu istu takvu slobodu,pa bi mozda i on decko proradio,ovako price o Markovicu,decku koji je u napadu nula,koji ne ume da ubaci ni slobodno bacanje,Avdalovicu koji je stariji od vecinu ovih igraca i sasvim prosecan igrac,to je cisto mlacenje prazne slame u nedostatku argumenata.

pavao

pre 11 godina

Dve stvari mi nisu jasni - kako bi Markoviceva odbrana pomogla Teodosicu, pa ne moze Markovic da igra za dvojicu? A kao sto neko rece dole nije ovo hokej ili rukomet da se prave letece izmene.
Sto se tice raspadanja igre kada izadje Teodosic u poslednje dve utakmice je uglavnom bilo obrnuto, to mogu da tvrdim (za one ranije nisam siguran). Protiv Estonije smo podigli na +7 kada Teo nije igrao, protiv Izraela je bilo +22 kada je usao na duze (pre toga ulazio i izlazio, dok je Tepic bio sve vreme u igri). Protiv Estonije se prednost istopila za dva minuta, protiv Izraela je jedno vreme odrzavana, a onda krenula da pada... kada je protiv Izraela postalo ozbiljno, Duda u cetvrtoj cetvrtini vraca Tepica i ostale koji igrali dok je pravljeno +22 (zadrzava i Tea) i igra se malo stabilizovala.
I dalje mislim da Duda mora da ostane na poziciji trenera, ali me ove njegove izjave zaista brinu...

Alarm

pre 11 godina

Nasa kosarkaska javnost gubi korak sa svetom sto je mozda najveca opasnost za nasu kosarku.Naime,ako Ivkovicev rad od SP 2010 pa do danas ne bude smatran losim (sto je on sam zapravo priznao)mozemo da utvrdimo kako mi sa kosarkom vise "nemamo veze".A to je jak alarm!Ivkovic treba da i dalje vodi nasu reprezentaciju,pitanje je sada?Ono je skoro hamletovsko!Ivkovic nasu igru nije oplemenio nekim stratesko-taktickim novinama;fizicka i samim tim psihicka pripremljenost naseg tima je nedopustivo slaba;stvoreno je mnjenje da nemamo "sveze kvalitetne igracke snage",a trenerske imamo li,ako je nasoj kosarci Ivkovic primarno resenje (i dalje);odnos Ivkovica sa igracima je ispraznjen(nema vise uzajamnog punog poverenja) a povremeno je i izrazito nedopadljiv(to je uvek znak nemoci);Ivkovic nije bez energije za buducnost,ali to je energija bez svezine, bez novog kvaliteta,on poseduje stari kvalitet koji vise "ne funkcionise" posto su se stvari u kosarci ipak jako brzo promenile i dalje se menjaju.Konacno, ako smo sav kvalitet medju perspektivnim trenerima "potrosili" ili "rasterali"(recimo sjajnog Luku Pavicevica koji je snazno "isamarao" citav kosarkaski sistem Srbije),normalno je da se izbor solucija veoma suzi. Koji je to duh "suzio" nasu kosarku i nije li u njemu prisutan i licni duh samog Ivkovica?Ako jeste ne bi trebalo da nastavi svoj posao sa nasom reprezentacijom a ako nije pruzimo novu sansu staroj legendi jugoslovensko-srpske kosarke, misleci" da boljeg resenja nemamo.

Miša

pre 11 godina

Za sve je kriv Duda. Taktika u kojoj igra Teodosic, i dodaje Krstiću. Kad Tea udvoje on izbacuje nekome loptu, koji sve vreme stoje i ne očekuju lopte već neki otoadak od Tea. Toliko prosto da protivnik udvoji Tea i pazi na Krstiča, i na kontre dobija. Posmatrajte,kada su u igri bekovi šuteri koliko dobiju lopti za vreme u igri, samo povratnu samo zato što nije bilo drugo ređenje. Kada Teo nije u igri a igrači preuzmu rizik, Tepič, Nedovič i prodorom lako osvajaju poene. Treba da bekovi i šuteri imaju više lopti i da se igra na njih a centar da skuplja promašaje, a ne obratno. To je greška Dudina, Nije centar nosioc igre nego korektor.

igorpl

pre 11 godina

loše sam radio slabo su igrali. pa ako ovo nije glavni razlog za povlačenje onda ne znam šta je?
u obe izjave je 100% krivica trenera.

Sheki

pre 11 godina

Svi znaju kakav je Milicic. Covek je konfliktan i ne priznaj autoritet, takav covek, a inace sjajan igrac ne treba nam u reprezentaciji. To Duda kao trener i selektor reprezentacije ne moze javno da kaze. Teodosic je najbolji plej u Evropi, treba mu samo joos malo da sazri.

Napred Dudo.

vasa

pre 11 godina

Ako ste gledali minut odmora, videlo se da Duda nema autoritet. Tako je bilo i na EP, tako da treba Duda da se sam zapita, a ne da traži razloge u igračima!

Gedza Cokula

pre 11 godina

Mislim da je za Teodosica bolje da ga vise ne stavljamo na poziciju kojoj nije dorastao. Na mesto zvezde ovog tima. Decko nije pobednik jer nista osvojio nije. Bar ne nesto sto Srbija ceni i priznaje. Morace on dosta da radi i pre svega da promeni svoj mentalni sklop da bi zauzeo poziciju Sase Djordjevica.
Cela ekipa mora da shvati da do sada nista nisu osvojili. Ovde se srebro ne priznaje.
Pred celom ekipom, kao i pred Dudom je veliki izazov da opravdaju ocekivanja. Ipak je ovo geeneracija koja je u mladjim uzrastima bila svetski prvak.

mire

pre 11 godina

Svaka cast Dudi,posle Obradovica je nas najuspesniji trener...
Ali mi i dalje igramo sporu kosarku...Njegov Olimpiakos je prosle godine bio 5.-6. igracki tim u Evropi,a osvojio je titulu na malom broju poena i na sto brzim napadima,ne vidim zasto ima drugaciju taktiku sa klubom i reprezentacijom...Igraci su slicni u Olimpiakosu i reprezentaciji,ali mi od SP2010 nismo dali vise od 10-12 poena iz kontri...Mozda je Zeravica bio i u pravu,kada je rekao da,nasa kosarka ima jedan jedini spas,a to je ogranicavanje (kadeta i starijih,pa sve do prvog tima),napada do 14sec...Mozda tako nasi i nauce da igraju brzu kosarku...

scorpio2x

pre 11 godina

"Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika...", zaključio je Ivković.

Ovaj čovek igleda da ima drugi televizor od mene?!?

odbrana i divljanje

pre 11 godina

i Messi divlja u napadu i solira i promasuje pa nikom ne pada na pamet da kritikuje njegovu igru u odbrani,rodjeni napadaci i to je to

Nenad

pre 11 godina

Tek sada tvrdiš da su igrači fizički limitirani i odbrambeno inferiorni?
Dudo, izvini, ali to se jasno videlo i prošle godine u Litvaniji.

VLADIMIR

pre 11 godina

Konačno pravi potez od strane Dude - čovek priznao da je LOŠE RADIO. Ostaje da još samo objasni kako to misli da bi Miličić trebao da se javi sekretaru ili potpredsedniku KSS da li želi da igra u reprezentaciji. Normalno je valjda da ga selektor pozove - pa nije rep. Srbije dobrovoljna radna akcija pa DA SE JAVLJA KO ŽELI DA IGRA. A pošto sam već više puta pisao o njegovom radu, ovaj put ču se uzdržati jer IGRA I REZULTATI u zadnjih godinu dana najbolja su ocena njegovog rada.

branko

pre 11 godina

Свако овде пише о ономе што сматра проблемом. Ја сам један од ретких, можда чак и једини који сматра да су највећи кривац за све што није ваљало ни овог ни прошлог лета НЕАДЕКВАТНЕ ПРИПРЕМЕ. Ивковић каже да су припреме биле одличне. Апсурд! Припреме нису саме себи циљ и добре су само ако је њихов резултат добра игра екипе. Верујем да је Ивковић током каријере постизао врхунске резултате после истих оваквих припрема али са ОВИМ МОМЦИМА оне су контрапродуктивне, што смо видели два пута за редом. А какве би требале бити ? Ја нисам кошаркашки тренер па не могу о детаљима али могу начелно. Чему уопште служе припреме? Па, да би екипа на такмичењу играла добро. Шта су услови за добру игру? Пре свега добар избор играча али то нема везе са припремама. Шта још? Играчи морају бити ЗДРАВИ, СВЕЖИ и ЖЕЉНИ ИГРЕ. Припреме не смеју бити такве да се то поништи, а то се управо дешавало. Припреме треба планирати тако да се њима у најмањој могућој мери ремети свакодневни живот играча, тј да им боравак у репрезентацији што више личи на боравак у клубу. Мислим да оне не треба да трају више од 3 недеље и да не треба играти више од 3-4 контролне утакмице и то у другој недељи.
ПС. Олимпијада нам је свима, трећи пута узастопно показала да наше екипе тамо долазе неспремне па се проблем неадекватних припрема односи и на рукометну, одбојкашке, фудбалску , а у доброј мери чак и на најуспешнију - ватерполо репрезентације.

slavoljub

pre 11 godina

Crna Gora je jos manja zemlja pa igra kosarku bolje od Srbije. Imate komplekse koje pokusavate da prebacite na drzavu, umesto da priznate da ste nesposobni i puni sebe.
Potrebno je dovesti Mutu Nikolica za selektora da Vam pokaze kako se selektira i vodi reprezentacija.

hmm

pre 11 godina

sledeci put neka ti tvoj strucni tim uradi dobru analizu predhodih takmicenja i pripremnih perioda, pa pogledajte istini u oci. Nista strasno nije ako su igraci fizicki ne spremni na jednom takmicenju ali ako se to ponavlja onda je to za brigu. Na osnovu gore pomenutih analiza postavite sto realniju i razumniju periodizaciju (plan treninga) za buduci period i tako cete najvise pomoci ovoj reprezentaciji. To jeste veliki posao i zahteva strucan kadar, ali neko to mora da uradiPodrzavam da ne angazujemo strane igrace. Lepo je objasnjeno u tekstu zasto to nije dobro.

Obodo

pre 11 godina

Ima mnogo razloga zbog kojih smo odigrali ovako ocajno kvalifikacije - pripreme od 2 meseca i samim tim prezasicenost, neiskoriscenost izuzetnih predispozicija koje posedujemo na krilu, Erceg, Keselj , Bjelica bez prave uloge u timu, divljanje Teodosica koje je moralo da bude sankcionisano i pre svega nedostatak Novice ... Ubica je jedini u ovoj generaciji koji je rodjen da bude vodja na terenu, u koga se gleda sa strahopostovanjem i koji je realno bio nas najkorisniji igrac kada god je igrao za repku... Zna se da je Danilovic delio samare na pripremama za preterano mangupiranje , uvek se znalo da neko mora da bude tata , mislim da Teo nebi ni u snu pomisljao na ovakva izivljavanja da je mrgud Velickovic bio tu... Ubici apsolutno zelim brz oporavak i gvozdeno zdravlje do kraja karijere... Duda?! Nadam se da ce se povuci posle slovenije, pustiti Dzileta da vodi repku na moderniji nacin... Talenta imamo, pogresno radimo, nazalost... Valja ce ovaj debakl u kvalifikacijama naterati nadlezne da se late posla... Zivela majka Srbija

Revolt

pre 11 godina

Ovo mi deluje kao ocajnicki potez Ivkovica.Wtf,sta ima on da se izvinjava?
Nije mi jasno ovo za Stefana Markovica,a za deo o Vuletu tek nemam reci...

Stranci

pre 11 godina

Samo napred Dudo ! Volim Te i zato sto ne dozvoljavas da u reprezentaciji igraju stranci. U svakom pogledu nam ubijaju identitet, pa bi i u sportu. Ja sam ponosan na nase kada igraju i navijam za njih jer su nasi. Pa mozemo da proglasimo za nacionalni interes da budemo prvi u kosarci, izdvojimo iz budzeta da kupimo najbolje iz NBA. Moze ta reprezentacija da bude najbolja ali nije nasa i ja necu navijati za nju ! Zivela SRBIJA !

Ivan

pre 11 godina

Sto ne objaviste da je imao ponuda na ugovore velike vrednosti ali se on ipak opredelio da pomogne Srpskoj kosarci.Za tri meseca rada 3oo hijladari,malo li je. Kakav patriota.Sada ce opet da razmislja da li dalje da bude selektor i da tvrdi pazar.To me ne cudi kada se zna ko ga zastupa.

Željko

pre 11 godina

Kao što je bilo za pretpostaviti,psiha je bila glavni problem,a ne fizička pripremljenost,jer naši igrači,kada su spremni,mogu da se nose sa Amerima.Potrebno je da se dobro odmore,motivišu i pripreme,i možemo do samog kraja u Sloveniji da stignemo.NAPRED SRBIJA!

Mirko Cvetkovic

pre 11 godina

Podrska Dudu sigurno je da covek zna vise od nas. A siguran sam da mu je i daleko vise stalo do reprezentacije od svih nas zajedno.

Tvrtko

pre 11 godina

Sve je počelo tom srećnom trojkom Crnogoraca i nakon toga su otkrivene mnoge slabosti, palo je samopouzdanje, verovatno su se poremetili i neki odnosi u reprezentaciji, kako to obično biva. Da je taj šut udario u obruč ili tablu, kako to obično u 99% slučajeva biva, Srbija bi izgubila još jednu ili dvije utakmice u kvalifikacijama, neki bi ih kritikovali, a ostali bi rekli da nisu hteli da se trude, kad mogu da se lako kvalifikuju i tako bi problemi ostali sakriveni ispod tepiha. Ovako, ekipa je na dnu, ali niko od njih nije zaboravio da igra košarku. Malo neizbiljnost, malo potcenjivanje protivnika, povrede, većina igrača van forme, pa dobro smo i prošli. Zato sam optimista za Sloveniju, a inače ne bi bio

bad

pre 11 godina

bas steta za ovu generaciju kako li je doslo do ovog pada, a isti ovi igraci pobedjivali Argetince i Spance. Treba okrenuti novi list na vreme i poceti sa nekim novim klincima.

vukasin

pre 11 godina

Duda je jedan od najvecih, ali ovo nece na dobro da izadje. Vajka se da mu je falio Markovic?! Uporno forsira niske igrace koji se boje da sutnu na kos; kao, igraju dobro odbranu. Pa nije to rukomet pa da pravi letece izmene i uvodi Markovica i Paunica samo kada se branimo. Uz njih je i Tepic koji se, 'ajde, konacno nesto kao rasanio nakon par godina. Na kraju, odbranu su uglavnom igrali kao babe, a napad skripi jer jednostavno nema ko. Svi protivnici znaju da samo treba da uguse Tea i to je kraj sto se tice napada.

smeker

pre 11 godina

Boze,boze mi pod sumnju stavljamo i jednog Dudu Ivkovica.Veliki znalci ove igre zateceni su izjavom selektora i postenom analizom kvalifikacija.Precutkujemo da je rekao da su nam nekad bili reper Rusi i Ameri i da smo sada kao mala zemlja neuporedivi.Pa mu u klubove dovodimo snazne i jake,skocne igrace pa je normalno da ih nema za reprezentaciju.Jedan nikada dokazani Milicic i veteran Rakocevic nemogu biti perspektiva a njihovo nepozivanje u tim razlog za napad na g.Ivkovica.Buducnost su Nedovic,Andjusic,Cvetkovic,Lucic...

zeljko schwechat

pre 11 godina

Ako Milicic nije duplo bolji od Stimca,ja onda stvarno nemam pojma o kosarci!!! I kao takav nemam nikakvo pravo da je vise gledam?

pedja

pre 11 godina

Strasno koliko glupis i nepovezanih komentara. npr. Marko-"Milicic igra u NBA, a ne u reprezentaciji", a ja se pitam "gde igra", "u kom to klubu". On nije koristan ni za igru ni za atmosferu, decko je beskoristan, a Krstic je doktor za njega i on samo zbog svog EGA nece da dodje-i ne treba nam.

my way

pre 11 godina

Nedovicu i ostalim igracima onda treba jasno predociti da kad je on u igri ima status i slobodu kao Teo. A trebace i njemu malo vremena da se na to navikne s'obzirom na ulogu kakvu je imao kod Pesica.

milos

pre 11 godina

Setite se partija Milicica na Evropskom prvenstvu kada nismo imali pobedu u grupi,dok je Slavnic bio selektor. Decko je bacao cigle ka kosu pogadjao vrh table,igrao divljacki sutirao trojke. Znam da ga svi zamisljaju kako skace,pravi blokade,daje cvrstinu u odbrani. Ali on sebe ne zamislja tako, pogotovu sto misli da je bog zato sto sedi na klupi u NBA. Njemu je bitan samo novac, a igranje za reprezentaciju nije za njega,jer nije spreman da igra za ekipu u ulozi koja bi mu bila dodeljena. Jednostavno njega niko ne moze da kontrolise,zbog ponasanja. I mislim da nije Dudina krivica sto on nije u reprezentaciji.
Druga stvar je Teodosic, on je stvarno jedan od najboljih plejmejkera. Ali mi se cini da je prilicno nepouzdan i da stvara velike probleme u igri. Jasno je da je puno ljudi zaljubljeno u nacin njegove igre u napadu,ukljucujuci i naseg selektora. I stvarno na trenutke igra leprsavo,ali ako selektor kaze da zelimo da igramo agresivno i na kontre nije mi jasno koji je njegov doprinos tu kada veliki broj koseva primamo preko njega,i svi prave visak na njemu. Suvise se oslanjamo na njega u napadu,a nema u odbrani ko da ga pokrije, i ne razigrava igrace vec kad oseti da mu ne ide iz revolta puca trojke.
Ne kazem da ne treba da igra,ali kad treba da sedne na klupu da ga selektor sedne na klupu,a ne da ga drzi zato sto je romanticar.
Podrska selektoru, da smisli nacin da prevazidje ove probleme i da pocnemo da igramo kao na Svetskom kad smo bili 4.

KOSTA1703

pre 11 godina

@milos
A ti si intimni Milicicev prijatelj pa znas sta on misli , i kako sebe vidi u reprezentaciji?
Pogledaj njegovu statistiku sa SP2006. posebno meceve protiv Argentine i Spanije, tj. protiv Skole, Oberta, i Gasola....
2008. nije bilo nikoga ko je smeo da sutne spolja, sme Gurovica.Erceg i Aleksanrdov nisu smeli d apogledjau ka kosu.
Posledica toga je da su protivnici potpuno suzili reket, i isterali Milicica napolje.
Zato je isao spolja , je rjednostanvo nijendu normalnu loptu nije mogao da dobije pod kosem.

milos

pre 11 godina

covek je malo zanesen, nazalost... ono sto je rekao u drugom pasusu je kljucno za uspeh (citaj: neuspeh) reprezentacije. procitah ispod zivu istinu "nama trebaju ratnici a ne romanticari". neka npr. Nedovic i Teo dele minutazu ravnopravno bez obzira na iskustvo koje ima Teo a koje mu nista ne vredi, sve ce se videti - kako radi reprezentacija kad se zameni samo jedan zardjali zupcanik!
odbrana Ivkovicu, odbrana!!! to nas je stavilo tamo gde smo bili od '95 do '02, a ne romanticari na poziciji pleja koji ne bi sacuvali ni moju babu u odbrani!

afrogipsy

pre 11 godina

Ljudi , ja sam takodje kritikovao selekciju pr dr Ivkovica. Rekao sam da i najbolji grese ponekad , a on je i te kako gresio, pre svega u selekciji igraca . Najvise zamerki u bekovskoj liniji. ALi nemojte biti dunsteri. Kakav bre Milicic. Taj pola mozga nema , jer da ima , ne bi sutirali svi od reda u nba i ne bi onakav talenat upropastio. Tvrdoglava masa, eto to vam je vas Milicic.

Mare

pre 11 godina

Milicic da pozove savez da zamoli predsednika i ostavi depozit ako hoce da igra,a petara petrovica iz kk pecenjevce ce duda da pozove.Svako ko misli da moze da igra reprezentaciju nek pozove kss i podnese zahtev za mesto u timu(uz cv i slika treba).Taman kad se organizuju bjelica ce biti kapiten i najstariji clan ekipe.

Vladimir

pre 11 godina

Milicic je bio pozvan 2008. da sa Krsticem bude oslonac pod obrucima, ali je odbio uz razlog da je promenio klub i mora da trenira, ili tako nesto.

bobcha

pre 11 godina

Da, osvojio je ali tek kada ga je Teodosic napustio i presao u CSK... Inace, bez obzira na svoj nesumnjivi trenerski kvalitet, sa Teodosicem bi mogao samo da sanja Evroligu... Pametnom dosta...
(vasa, 14. septembar 2012 15:22)

Pa ti Vaso kazi koji je taj igrac koji ce da zameni Teodosica, a ne samo (kao i ostali) da kritikujes. Teodosica izbaci iz reprezentacije, a stavi ti koga mislis da treba da igra na njegovoj poziciji. Lepo napisi imena, ako mislis da postoji bolji plejmejker

dnk

pre 11 godina

fizička nepripremljenost je razlog. Pa od Slovaka smo gubili ako ne 2 poslednje četvrtine onda bar jednu. Na startu ide dobro,posle se vuku,promašuju... Crnogorci su nas u BG stigli na kraju iako smo stalno vodili... Estonija takodje... Danas sam gledao na SOS-u detalje sa olimpijade u Indijanapolisu. Eh kako se tad igralo,svim srcem,svom snagom,s takvim motivom...
Savanovic reče u intervjuu"kao da MORAMO da pobedimo uvek"... Oni kojima se ne igra svim srcem za reprezentaciju ne treba da učestvuju. Kao na silu da dodju igrati,samo da bi se pokazali kao patriote pred narodom. Ne trebaju nikom figure na terenu nego igrači koji će praviti rezultat,a verujem da bi od nas 7 miliona srba,bar vecina učestvovala na reprezentaciju kad bi imali priliku naravno,tako da učešće ne znači mnogo,nego rezultat. Patriota ima mnogo zaista,ali malo "heroja"!

M.Jugin

pre 11 godina

Vi kao da od ovih kvalifikacija pratite reprezentaciju. Pet dana posto je postao selektor g- din Ivkovic je otisao u USA na dogovore sa nasim igracima oko igranja za reprezentaciju kada ga je Milicic odbio iz nekog razloga. Tada je dogovoreno da se on javi kada bude drugacije. Starno mislim da ne shvatate da imamo selektora koji dovede jednog Grega Popovica na seminar u Srbiju. Nepostovanje!!!!!!!!

dexa

pre 11 godina

Hvala Vam selektore sto ste javno uputili poziv Milicicu,a sad je red na tebe Darko da sednete za sto i lepo se izmirite,SLOVENIJOOO DOLAZIMOOO PO ZLATOOO !!!

otas

pre 11 godina

Kakav spin u izjavi. sto i ne cudi kada se zna ko je predsednik saveza?
Odnos Saveza prema igracima se nije promenio, godinu dana ih nema nigde, onda u junu objavimo spisak, pa ocekujemo da svi dotrce....
Da li je i Micov trebalo da se javi da kaze da je poslednja 2 meseca u sezoni ponovo poceo da igra za Kantu nakon povrede? Ili je morao da ceka da vidi da ga se niko nece setiti, pa da Vam preko novina objasni sta je radio prethodnih godinu dana?
Rakovic na spisku, a covek isao na operaciju noge?
Da, Darko je kriv, a nama, citaj Ivkovicu, svake godine pola spiska otkaze poziv...
Kako, citaj kad, je Vujanic saznao da ne ide u Poljsku, a izneo je cele kval. pre toga?
Velika je ovlascenja za sebe prisvojio Mr Kosarka u nasem Savezu, prevelika...treba ih skratiti. Nekim mladjim, na primer!

Volim Srbiju !!!

pre 11 godina

Podrska za Dudu i to ogromna. Covek je u top5 trenera u Evropi. Sa nikad slabijim Olimpijakosom je uzeo Euroligu, tako da ne treba trositi reci o njegovom kvalitetu. Jedna stvar mi samo nije jasna a to je da kako rece Duda igramo agresivnu odbranu. Naravno slazem se da treba igrati agresivnu odbranu (kako drugacije?!), ali sa kakvim igracima u odbrani ?!!! Macvan, Erceg, Savanovic, Keselj, Teodosic, Rasic su promaje u odbrani. Na to trener ne moze da utice, zato i igramo najneatraktivniju kosarku bez kontri i lakih poena. Macvan mi je jedno od najvecih razocarenja. Covek je bio najdominantniji igrac svoje generacije. Ko malo bolje prati kosarku, setice se da je na Nike samitu (najbolji mladi igraci sveta ) bio MVP turnira. Mislim da od juniorskih dana uopste napredovao.Gledajte ga samo kako trci, kao da se muci. Kad hoda kao da se gega (kao oni mafijasi kad se ,,sire'' po kraju :)))) . Ne znam zaista da li neki fitnes treneri mogu nesto da promene, ali ono izgleda tuzno. O njegovom odrazu da ne pricam. Steta zaista,mislio sam da ce biti jedan od najboljih evropskih igraca. On zaista razume kosarku, zna da da asistenciju, vrati povratnu kad ga udvoje, ali ga fizikalije ubise. Da, verujem i da je jedan od najboljih likova u reprezentaciji, ali... Milicic prekopotreban da na neki nacin nadomesti nedostatke u odbrani ovih gore pomenutih. Popricati sa njim, videti da li hoce. Naravno pod uslovom da Darko prihvati kodekse ponasanja na kojima Duda insistira.

Неверица

pre 11 godina

Јел могуће да је неко у Србији признао своју грешку!? Чек, чек, нек ме неко уштине!

UrosBg

pre 11 godina

Istina na kraju smo se kvalifikovali i izbegli tragediju. Medjutim, da li mozemo da budemo zadovoljni, ja tvrdim da ne mozemo. Toliko je losih stvari izaslo na videlo, i ako ne resimo te stvari crno nam se pise u Sloveniji. Duda je objasnio neke stvari, ali ipak njegove krivice ima dosta u svemu tome. Niko ne kaze da on nije izvanredan trener i sve to, ali je morao prevazici vlastite probleme sa nekim od igraca i da i oni budu u reprezentaciji. Veliki rezovi, vracanje kulta reprezentacije, i tezak i naporan rad nas jedino mogu vratiti na stare staze slave.
http://hoopsuniverse.net

Ivan

pre 11 godina

Da Darko Miličić igra, uzeli bismo barem medalju u Sloveniji garantovano. Nije problem samo kad Teo izadje, već i Krstić, njih dvojica su jedini vrhunski igrači u našem timu, možda još Savanović ali on nije u formi kao pre. Ostali su ili mladi ili prosečni/van forme.

Marko

pre 11 godina

Nedovic da mu igra pleja ,a Nedovic mu presedeo na klupi,i dosta vise sa tim Teodosićem,pa nije Teodosić reprezentacija,uostalom istom Teodosiću možeš da zahvališ na trećem mestu,i to nam je uspeh,shvati da je nejveći problem u reprezentaciji Teodosić i njegovo ponašanje.

Radi šta hoće i nizašta neodgovara,dok drugi igrači u reprezentaciji gledaju,tu je najveći problem što ti nesankcionišeš Teodisića ,ne teraš ga da igra odbranu već radi šta hoće divlja po terenu.

Kada budeš Teodosića doveo u red i cela reprezentacija ima mnogo bolje da igra,bolje dovedi i iskusnije igrače,ti si selektirao ove igrača.

Jedan Miličić može da igra u NBA,ali nema mesta u reprezentaciji i ako nemamo drugog centra,pa reci mi kako to da možeš da trpiš Teodosića da radi šta hoće ,ali ne možeš Miličića da trpiš.

Rakočevića da pozoveš odazvao bi se 100% ,doveo si reprezentaciju do toga,da si izbacio igrače koji mogu da pomognu reprezentaciji,ali pored tih igrača Teodosić ne bi da divlja,kao šta sada divlja.

Tebi je izgleda cilja da Teodosić dodje do izražaja ,boli tebe uvo za reprezentaciju,jer da ti je stalo do reprezentacije ti bi njega doveo u red.

Posle svake utakmice loše odigrane mora da slušam o nekim poukama i analizama,analize se rade ispred utakmice,lepo se analaizira protivnik,analazira se igra naše reprezentacije,a ne posle svake utakmice da slušam o tome kako treba izvući pouke,smešno stvarno,bolje podnesite ostavku za dobrobit Srpske košarke,jer autoritet vise nemate kod igraca.

branko

pre 11 godina

Ја спадам у оне који мисле да су потребне суштинске промене у нашој репрезентацији, укључујући и достојенствен одлазак Ивковића чији резултати и минули рад заслужују свако поштовање. То се очигледно неће десити . Слажем се са Ивковићевим ставом о натурализовању меклејбова, кукова и осталих, слажем се и са описом физичких карактеристика наших играча и ту стављам тачку. Прича да се игра распада кад Теодосић оде на клупу је само делимично тачна. У Тел Авиву смо утакмицу изгубили у првој четвртини а против Црногораца обе у последњој четвртини. Теодосић је тада био на терену. Оно што ја највише замерам Ивковићу је то што није схватио да ОВИМ ИГРАЧИМА не одговара његов начин припрема који је за њих предуг, заморан и има превише припремних утакмица па их све то скупа засити. Будући да ће по свој прилици све остати исто и за годину дана, исти селектор, приближно исти састав, истоветне припреме, не треба да се зачудимо ако и резултат тога буде исти овакав - разочаравајући. другачији.

opet o milicicu

pre 11 godina

Sta se lozite toliko na Milicica. Dali iko od vas gleda NBA? Pa niko ga nece a pojedinci ga dizu u nebesa. Ima mnogo toga sto se treba promeniti i on nije resenje.

Nidzula

pre 11 godina

Ovaj Duda je totalno prolupao...Ladno kaze: "Mislio sam da će kroz kvalifikacije Tepić, Rašić ili Nedović preuzeti njegovu ulogu, ali to se nije dogodilo".. Pa moj Dudo kako si ocekivao da Nedovic preuzme ulogu od Teodosica kad si mu davao sansu na kasicicu??? A je za vreme koje je proveo na parketu pokazao mnogo vise nego Teodosic, Rasic, Paunic i Tepic zajedno...SRAM TE BILO!!! ODLAZI...

tomica

pre 11 godina

Puna podrška Dudi! Tačna je njegova konstatacija da je raspoloživi kadar u kvalifikacijama bio donekle limitiran, pa ne čudi to što nismo postigli rezultat kakav je javnost očekivala. Takođe, slažem se da nema potrebe za angažovanjem stranih igrača, imamo mi sasvim dovoljno talentovanih reprezentativnih kalibara. Svaka Dudi čast, u tim godinama iskazao je neviđenu vitalnost, koncentraciju i mobilisanost. Čini mi se da je upravo on bio najkoncentrisaniji član ekipe. Igrači su oscilirali, da li zbog prezgusnutog sistema kvalifikacija ili zbog manjka najvišeg kvaliteta? Da li su falili Novica, Vule, Miličić, Rakočević, Raduljica ili neznam ko već, ali mi svakako možemo sastaviti jaču reprezentaciju. Smatram da će sve ovo u vezi prolaska na EP kroz iglene uši pozitivno i poučno delovati na ekipu, da se što je moguće bolje spremi i prikaže igre kao u Poljskoj i Turskoj. Siguran sam da naši to mogu. Sretno!

al

pre 11 godina

Kosarka je sport koji intezivno pratim. Gospodin Ivkovic je iskreno i strucno dao svoje vidjenje proteklih kvalifikacija. S tim se u potpunosti slazem, obzirom na spisak igraca koji je imao na raspolaganju. Nazalost ono sto sam ja gledao, ne daje mi nadu da u kratkom periodu mozemo da pokrijemo sve pozicije sa adekvatnim igracima. Moj sin je izuztetan talenat, ali ima samo 10 godina :) .
Srecno u Sloveniji!!!

FINEGANOVO BDENJE

pre 11 godina

Za sve ljude dobre volje, potpuno jasna i konkretna analiza g-dina Ivkovica. Ko god se imalo razume u takmicarsku kosarku zna da je Ivkovic u pravu kada kaze da fizicki vise nismo "u vrhu", jer nemamo brze centre koji mogu i da grade i da skacu (poput nekada Divca, Rebrace, Koturovica)a falila su nam i skocna krila koja znaju da rasire igru (Velickovic i Lucic). Uz sav trud, Macvan,Erceg, Savanovic i Stimac nemaju skok igru, dok je Keselj slab sa loptom. Fali dosta i Rakovic za gradjenje reketa, a i olako smo dali Golubovica Crnogorcima.

Jos je veci problem na bekovima. Mozda paradoksalno, ali nama je Tepic ubedljivo najkompletniji igrac sa odlicnim fizikalijama i sjajnim odbrambenim skokom. Nedovicu jos uvek fali takticka obuka, dok Andjusic i Milosavljevic imaju slab dribling za brzi prodor.

Naravno i da nedostaje zamena za Teodosica. Covek nije dobar odbrambeni igrac, ali on to nije ni pre bio. Zar zaista mislite da Duda ne bi zvao boljeg da ga imamo? Nedovic i Rasic su "dvojke" a ne organizatori igre, dok je i Stefan Markovic vise neka vrsta "odbeglog odbrambenog Teodosicevog brata" nego li sto je organizator igre. Tuzno jeste, ali je tako kako je.

Mdjutim, jedna stvar je zanimljiva - nakon ovoga sto je Duda izjavio, stice se utisak da bi on pruzio Milicicu priliku ako se ovaj normalno bude ponasao, a uz Velickovica, Lucica i eventualno neko otkrovenje ove sezone (Bogdanovic na pr.) mozemo mi da pariramo ostalim ekipama bez problema...

KOSTA1703

pre 11 godina

`Pokoj duse nasoj kosarci.
Videli smo sta su joj do sada ucinili Ivkovic i Teodosic, i kada se na to doda da Ivkovic kaze za Teodosica da "mora da se menja", a Teodosic kaze" necu da se menjam", posle EP 2013. od nase kosarke nece ostati ni kamen na kamenu.
Ali mozda nismo bolje ni zalsuzili, od Ivkovica i Teodosica.

Kapetan

pre 11 godina

Postovani GOSPODINE IVKOVICU SAMO VELIKI, VELIKI COVEK MOZE DA PRIZNA SVOJU GRESKU. Da analizira javno gde je gresio, a mi obicni mali ljudi, ljubitelji kosarke mozemo samo bogu da zahvalimo sto imamo jos ljdu kao sto ste vi. Svaka cast mene ste kupili za sva vremena.

GoranS

pre 11 godina

Ma kakav crni Stefan Marković (ili Avdalović) - i da je dobar u odbrani, u napadu je nula jer nema prodor i šut, a Nedović nije ni dobio šansu. Pod hitno pokušati vratiti Miličića i Rakovića, da odmene Krstića i razbucaju protivnike pod košem, daju koju rampu i skoče u napadu. Neko će se još pokazati ove sezone na poziciji 1 i 2 i to je to. Da Tepić, Savanović, Mačvan i Tripković vrate formu te da dočekamo EP bez povreda. I da, bez Paunića i Štimca.

United Kingdom

pre 11 godina

Da li se to svaki igrac mora javiti generalnom sekretaru ili potpredsedniku KS-a da želi da igra za reprezentaciju, ili samo Darko??? Znaci ti ne zoves igrace? Onda i razumem tvoje kritike ostalim, nisi ti nista kriv "oni su"!? E Dudo, Dudo... Zdrav si za penziju.

O table

pre 11 godina

Ako ce Stefan Markovic biti taj dzoker, a Macvan i Savanovic koji su fizicki limitirani biti nase cetvorke koje svi nadskacu i rutinski blokiraju, a Stimac je pri tome opravdao poziv, nama ce opet plasmani medju 24. evropske kosarkaske velesile biti uspeh koji je podvig ponoviti.

David

pre 11 godina

Miličić da se javi sekretarici a Vuleta ste vi kontaktirali... I uz sve to pored Rakočevića vi ste kontaktirali Vuleta Avdalovića... Pa ti si Dudo odlepio totalno... Ukoliko na EP ne bud ova dva gore pomenuta igrača tada će i konačno biti jasno da si najsujetnija i najogavnija ličnost na svetu...

Steva Neš

pre 11 godina

Da bi imali u bliskoj budućnosti kompletne kvalitetne igrače ,atlete, jedino rešenje je da sve selekcije do seniorske, isključivo igraju po NBA pravilima, a to znači odbrana bez zone, jedan na jedan , bez udvajanja, jer ovako imamo najbolji primer na Teodosiću, koji čak pušta svog čoveka samog na trojci, i onda ga kao juri da ga "uplaši" ili da mu valjda lupi bananu. Kad ste videli da se Teodosić u napadu bez lopte oslobodio svog čuvara brzim kretanjem kroz reket, ja nikad. Očigledno da Ivković nikakve pouke nije izvukao, jer sam trener Izraela je izjavio da su odigrali premekano, jer su već overili vizu. Zašto Ivković ne saopšti indeks uspešnosti Teodosića u sva četri poraza, garantovano je bio negativan.

Mladen

pre 11 godina

"Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika".
Velika istina. Jednom je Toni Kukoc izjavio kako je Jordan unistio danasnju kosarku prevelikom komercijalizacijom. NBA je unistio i NCAA i evropsku kosarku. Gubimo igrace iz prelaska juniora u seniore. To traje vec predugo.
Inace, svaka cast Dudi na do sad ostvarenom.

vasa

pre 11 godina

Pa osvjio je Euroligu sa Olimpijakosom kom su na pocetku davili minimalne sanse za Top 16!!! ...
(borissrb, 14. septembar 2012 14:36)
Da, osvojio je ali tek kada ga je Teodosic napustio i presao u CSK... Inace, bez obzira na svoj nesumnjivi trenerski kvalitet, sa Teodosicem bi mogao samo da sanja Evroligu... Pametnom dosta...

horny.cg

pre 11 godina

Ako iko ima kredibilitet u evropskoj kosarci, to je gospodin Duda Ivkovic. Ali, isto tako, svi, pa i on, su podlozni kritici nakon losih rezultata. Porazi od (moje) Crne Gore (koja je igrala bez kompletne startne petorke lishe Dasica) sa mnostvom neiskusnih igraca i igraca koji igraju sporedne uloge u svojim (ne renomiranim) klubovima je posledica mnogo vece ZELJE Crnogoraca za trijumfom, vjere u sopstvene mogucnosti, kao i fantasticnim vodjenjem Luke Pavicevica koji je usadio klicu samopouzdanja u tim momcima! Veca zelja i motiv se ogledaju u broju OFANZIVNIH SKOKOVA, prije svega, kao i broju ukradenih lopti, u cemu je CG zestoko nadmasila Srbiju. Individualno, nema te pozicije na kojoj smo vam mogli parirati (mozda Dasic- Savanovic), al smo vas timskom igrom pobijedili s 10 razlike. Nego, to i nije neko cudo. Cudo je sto smo mi pobijedili Izrael u gostima, a vi izgubili glatko (bilo i 20 razlike)! A mnogo vise od cuda, prije bih rekao "kataklizma", vase kosarke je poraz od amatera iz Estonije! Sramotno je koristiti se neigranjem Markovica, Tripkovica (koji i kad je bio zdrav nije ni igrao na EP) i Lucica. Igraci koje ste imali su i vise nego kvalitetni, ali ocigledno bez pobjednickog mentaliteta i samopouzdanja. To se kupi u svojim klubovima gdje vecina sjedi na klupi. Milicic? Fizicke predispozicije ne cine igraca. Nema karakter,osnovno vaspitanje, nema zelju da igra za svoj klub a kamoli reprezentaciju! Igraci su vam odisali prepotentnoscu i zalom sto nisu na OI!? hm...

Nije nego

pre 11 godina

Naravno da covek koji je posvetio ceo zivot kosarci zna vise od svih nas na forumima i utakmicama zajedno ali ne znam zasto je selektor amnestiran od svake odgovornosti za ucinjeno na terenu?I najbolji treneri prave greske i normalno je da se to i kaze,jedino smo mi napravili od ovog coveka bozanstvo i to potpuno nije normalno.Svaka njemu cast sto je preuzeo reprezentaciju kad niko nije hteo i svaka cast igracima na ko zna kojem izdvojem letu ali ako su rezultati i igra losi onda neki rezovi treba da se prave bez ljutnje.Milicic da se javi ako hoce da igra?!?!A od kada se to igraci sami javljaju,jel to znaci da pola igraca iz domace lige za koje gotovo niko ni ne zna,isto treba da se javi jel boze moj zele da igraju?Za mesto u timu koliko ja znam se nikada i nigde ne raspisuje javni konkurs na koji se dobrovoljci sami javljaju!Gospodin Ivkovic je celu karijeru vazio za pomalo svojeglavog, tvrdoglavog i namcorastog coveka i boze moj,kao takav je uspeo-svaka cast,ali bacanje prasine(i gomila kojekakvih patriotsko kurtoaznih recenica)u oci ponajvise za sastav reprezentacije i vadjenje kako ovaj i onaj se nisu odazvali a oni ustvari i nisu bili pozvani je za mene krajnje nisko,dve godine za redom je covek uhvacen u lazi.Bas mene briga za hemiju u timu,nemaju je spanci ni u fudbalu ni u kosarci ali su profesionalci pa cute i igraju,i bas me briga sto darko,radman i kompanija greju klupe i dalje su kao takvi bolji od Paunica, Perovica, Tepica itd...

nikola

pre 11 godina

ja kritikujem dudu jer nece da pozove najbolje igrace koje imamo.evo sad neke fore milicic da zove djilasa da mu kaze da hoce da igra...od kad li to igraci zovu i nude se timu,e to je problem sa dudom jer mu je ispod casti da normalno pozove igraca...non stop spominje te pouke pa zasto jednom ne izvuce pouku duda.

Zoki

pre 11 godina

Ako nista drugo gospodina Dudu treba smeniti samo zbog njegove demagogije. "Da je Milicic javio generalnom sektretaru" i slicne samoupravne fore.
Pa cela Srbija zna da Milicic hoce da igra, samo Duda ne zna. "Da sam imao Stefana Markovica sve bi bilo drugacije", pa imao si ga prosli put i sta si uradio? Ispadose Markovic i Lucic kljucni igraci, sa prosekom od dva poena po utakmici.

Stalno pravimo smenu generacija kod igraca, samo nikako ovog trenera da smenimo. Prevazidjen je ne samo kao trener nego pre svega po ponasanju, tvrdoglavosti, pripremama od dva meseca, odnosu prema igracima i demagogiji.

stanje stvari

pre 11 godina

komentare mi ne pustate, ali pokusavam i dalje...dakle, dudo, pa covece, dokle? pa ti sve nas vuces za nos! pa ti, PONOVO, nisi kriv ali bas za nista...jadan, imao si problema sa povredama i odbijanjem igranja? cekaj malo, jel to prica o micovu ponovo? luki bogdanovicu? avdalovicu( inace, 2008.g , kad si poceo put za london a dosao do 24.mesta na EP, taj je momak imao 27g, a isekao si ga zbog PODMLADJIVANJA)...meni je muka od tvojih ARGUMENATA - samo da je markovic tu, sve bi bilo drugacije...da se razumemo, sto se mene tice, ti si se tom recenicom popisao po momcima cija si imena naveo ( rasic, tepic, nedovic)...bravo, LIDERU!
nemaju fizicke sposobnosti??? to si otkrio posle 5 godina rada sa njima? e bravo majstore...ali da ih imaju, normalno da bi sve razbijali, jer boze moj, ti si duda, jedini i neizostavni...a sto nam ne kazes malo o kriterijumima po kojima godinama sastavljas strucne stabove? da vidimo mi ima li istine u tome ko je kome kum, pa njemu kum...da vidimo koga si to spremio za naslednika, ili te to ne zanima...pitanje je i da li ti je interes da te neko nadmasi...cinjenica je da je od 2008 do danas uzeto srebro ,planski preskocena olimpijada i da je izboren plasman na sledece EP...zanima me,ako si bio zasluzan za uspehe SFRJ,SRJ , kako to da sada nisi nikakav krivac za neuspehe...doduse, stimac opravdao poziv...mislio sam, gospodin si covek, obraza imas, neces cekati da ti se zahvale, shvatices sam...kad ono...nisi sto si nekad bio

istina_je_tamo_negde

pre 11 godina

... On je dodao da su česte oscilacije u igri bile posledica neadekvatne zamene za Miloša Teodosića na mestu plejmejkera.
"Oscilacije su nastajale onog momenta kada smo iz igre morali da izvedemo Teodosića" ...

Veliko poštovanje prema Vama selektore Ivkoviću, ali mislim da je dosta. Skoro svi padovi u našoj igri su posledica igre Teodosića, košarkaša koji kaže da neće da se menja. Dalji komentari nisu potrebni jer svi smo videli tu njegovu igru, posebno odbranu.

borissrb

pre 11 godina

Uz svo postovanje svima al samo glup covjek moze da kritikuje Dudu! A kritikuju ga od pocetka kvalifikacija, pa ce verovatno i danas da ih bude... On je dokazao da je veiki trener i mnogo je njegovih rezultata koji to pokazuju i dokazuju. Pa osvjio je Euroligu sa Olimpijakosom kom su na pocetku davili minimalne sanse za Top 16!!! I onda se nadje neki kosarkaski "strucnjak" koji nikad u zivotu nije igra ni basket da komentarise njegov rad??? Stvarno ima jadnika koji su toliko jadni da nisu ni svesni

boki76

pre 11 godina

Darko, ajde molim te javi se generalnom sekretaru ili u KSS i reci da hoćeš da igraš za reprezentaciju. Ako to zaista želiš, a ja verujem da je tako uradi to zbog svih ljudi koji žele da te vide u dresu sa državnim grbom. A ljubiteljima košarke poručujem da se spremaju za doček reprezentacije posle Slovenije...

Boki

pre 11 godina

Imash Dudo kosharku u malom prstu i tacno znash gdje shkripi al necesh da popustish ni za pedalj. Nisi htio Igora i Milicica da pozovesh na najvaznije
takmicenje u zadnjih 10 godina, eurobasket u Litvaniji da se kvalifikujemo na olimpijadu.Nijemci dovedu Dirka i Kejmana, Francuzi Parkera i Nou a mi se krpimo. Necesh ni stranca da dovedesh neku jaku skakacku cetvorku da popravimo skok ili nekog prodornog beka kao nego zavisimo samo od Teodosica.I shta ce ti sad DArko Milicic jel da uzmemo neku medalju u Sloveniji i da se ti oprostish od reprezentacije kao Dzek u godini posle olimpijade a "posle mene potop". Ne Gospodine Ivkovicu ja bih vas natjerao da vodite ove igrace josh 4 godine,da uzivate u radu sa Tepicem, Kesheljom i Perovicem kao i u razvoju velikih talenata nashe kosharke Nedovicem, Muslijem i Andjushicem. Svako dobro.

republika

pre 11 godina

Realan čovek, ali i trunku optimističan. Baš kako i pravi trener treba da izgleda. Da su nam političari kao Duda, bili bismo carevi.

Antis

pre 11 godina

Dudo...legendo..kakav Teodosic??..kad on udje u igru nasa razlika se smanjuje..dokazano x puta...kako mozemo da dobijemo nekog kad igramo 4 na 5 odbranu??Nikad taj igrac nece da ti vrati koliko od njega ocekujes...

borissrb

pre 11 godina

Uz svo postovanje svima al samo glup covjek moze da kritikuje Dudu! A kritikuju ga od pocetka kvalifikacija, pa ce verovatno i danas da ih bude... On je dokazao da je veiki trener i mnogo je njegovih rezultata koji to pokazuju i dokazuju. Pa osvjio je Euroligu sa Olimpijakosom kom su na pocetku davili minimalne sanse za Top 16!!! I onda se nadje neki kosarkaski "strucnjak" koji nikad u zivotu nije igra ni basket da komentarise njegov rad??? Stvarno ima jadnika koji su toliko jadni da nisu ni svesni

boki76

pre 11 godina

Darko, ajde molim te javi se generalnom sekretaru ili u KSS i reci da hoćeš da igraš za reprezentaciju. Ako to zaista želiš, a ja verujem da je tako uradi to zbog svih ljudi koji žele da te vide u dresu sa državnim grbom. A ljubiteljima košarke poručujem da se spremaju za doček reprezentacije posle Slovenije...

FINEGANOVO BDENJE

pre 11 godina

Za sve ljude dobre volje, potpuno jasna i konkretna analiza g-dina Ivkovica. Ko god se imalo razume u takmicarsku kosarku zna da je Ivkovic u pravu kada kaze da fizicki vise nismo "u vrhu", jer nemamo brze centre koji mogu i da grade i da skacu (poput nekada Divca, Rebrace, Koturovica)a falila su nam i skocna krila koja znaju da rasire igru (Velickovic i Lucic). Uz sav trud, Macvan,Erceg, Savanovic i Stimac nemaju skok igru, dok je Keselj slab sa loptom. Fali dosta i Rakovic za gradjenje reketa, a i olako smo dali Golubovica Crnogorcima.

Jos je veci problem na bekovima. Mozda paradoksalno, ali nama je Tepic ubedljivo najkompletniji igrac sa odlicnim fizikalijama i sjajnim odbrambenim skokom. Nedovicu jos uvek fali takticka obuka, dok Andjusic i Milosavljevic imaju slab dribling za brzi prodor.

Naravno i da nedostaje zamena za Teodosica. Covek nije dobar odbrambeni igrac, ali on to nije ni pre bio. Zar zaista mislite da Duda ne bi zvao boljeg da ga imamo? Nedovic i Rasic su "dvojke" a ne organizatori igre, dok je i Stefan Markovic vise neka vrsta "odbeglog odbrambenog Teodosicevog brata" nego li sto je organizator igre. Tuzno jeste, ali je tako kako je.

Mdjutim, jedna stvar je zanimljiva - nakon ovoga sto je Duda izjavio, stice se utisak da bi on pruzio Milicicu priliku ako se ovaj normalno bude ponasao, a uz Velickovica, Lucica i eventualno neko otkrovenje ove sezone (Bogdanovic na pr.) mozemo mi da pariramo ostalim ekipama bez problema...

istina_je_tamo_negde

pre 11 godina

... On je dodao da su česte oscilacije u igri bile posledica neadekvatne zamene za Miloša Teodosića na mestu plejmejkera.
"Oscilacije su nastajale onog momenta kada smo iz igre morali da izvedemo Teodosića" ...

Veliko poštovanje prema Vama selektore Ivkoviću, ali mislim da je dosta. Skoro svi padovi u našoj igri su posledica igre Teodosića, košarkaša koji kaže da neće da se menja. Dalji komentari nisu potrebni jer svi smo videli tu njegovu igru, posebno odbranu.

republika

pre 11 godina

Realan čovek, ali i trunku optimističan. Baš kako i pravi trener treba da izgleda. Da su nam političari kao Duda, bili bismo carevi.

Antis

pre 11 godina

Dudo...legendo..kakav Teodosic??..kad on udje u igru nasa razlika se smanjuje..dokazano x puta...kako mozemo da dobijemo nekog kad igramo 4 na 5 odbranu??Nikad taj igrac nece da ti vrati koliko od njega ocekujes...

M.Jugin

pre 11 godina

Vi kao da od ovih kvalifikacija pratite reprezentaciju. Pet dana posto je postao selektor g- din Ivkovic je otisao u USA na dogovore sa nasim igracima oko igranja za reprezentaciju kada ga je Milicic odbio iz nekog razloga. Tada je dogovoreno da se on javi kada bude drugacije. Starno mislim da ne shvatate da imamo selektora koji dovede jednog Grega Popovica na seminar u Srbiju. Nepostovanje!!!!!!!!

Kapetan

pre 11 godina

Postovani GOSPODINE IVKOVICU SAMO VELIKI, VELIKI COVEK MOZE DA PRIZNA SVOJU GRESKU. Da analizira javno gde je gresio, a mi obicni mali ljudi, ljubitelji kosarke mozemo samo bogu da zahvalimo sto imamo jos ljdu kao sto ste vi. Svaka cast mene ste kupili za sva vremena.

milos

pre 11 godina

Setite se partija Milicica na Evropskom prvenstvu kada nismo imali pobedu u grupi,dok je Slavnic bio selektor. Decko je bacao cigle ka kosu pogadjao vrh table,igrao divljacki sutirao trojke. Znam da ga svi zamisljaju kako skace,pravi blokade,daje cvrstinu u odbrani. Ali on sebe ne zamislja tako, pogotovu sto misli da je bog zato sto sedi na klupi u NBA. Njemu je bitan samo novac, a igranje za reprezentaciju nije za njega,jer nije spreman da igra za ekipu u ulozi koja bi mu bila dodeljena. Jednostavno njega niko ne moze da kontrolise,zbog ponasanja. I mislim da nije Dudina krivica sto on nije u reprezentaciji.
Druga stvar je Teodosic, on je stvarno jedan od najboljih plejmejkera. Ali mi se cini da je prilicno nepouzdan i da stvara velike probleme u igri. Jasno je da je puno ljudi zaljubljeno u nacin njegove igre u napadu,ukljucujuci i naseg selektora. I stvarno na trenutke igra leprsavo,ali ako selektor kaze da zelimo da igramo agresivno i na kontre nije mi jasno koji je njegov doprinos tu kada veliki broj koseva primamo preko njega,i svi prave visak na njemu. Suvise se oslanjamo na njega u napadu,a nema u odbrani ko da ga pokrije, i ne razigrava igrace vec kad oseti da mu ne ide iz revolta puca trojke.
Ne kazem da ne treba da igra,ali kad treba da sedne na klupu da ga selektor sedne na klupu,a ne da ga drzi zato sto je romanticar.
Podrska selektoru, da smisli nacin da prevazidje ove probleme i da pocnemo da igramo kao na Svetskom kad smo bili 4.

Ivan

pre 11 godina

Da Darko Miličić igra, uzeli bismo barem medalju u Sloveniji garantovano. Nije problem samo kad Teo izadje, već i Krstić, njih dvojica su jedini vrhunski igrači u našem timu, možda još Savanović ali on nije u formi kao pre. Ostali su ili mladi ili prosečni/van forme.

O table

pre 11 godina

Ako ce Stefan Markovic biti taj dzoker, a Macvan i Savanovic koji su fizicki limitirani biti nase cetvorke koje svi nadskacu i rutinski blokiraju, a Stimac je pri tome opravdao poziv, nama ce opet plasmani medju 24. evropske kosarkaske velesile biti uspeh koji je podvig ponoviti.

United Kingdom

pre 11 godina

Da li se to svaki igrac mora javiti generalnom sekretaru ili potpredsedniku KS-a da želi da igra za reprezentaciju, ili samo Darko??? Znaci ti ne zoves igrace? Onda i razumem tvoje kritike ostalim, nisi ti nista kriv "oni su"!? E Dudo, Dudo... Zdrav si za penziju.

horny.cg

pre 11 godina

Ako iko ima kredibilitet u evropskoj kosarci, to je gospodin Duda Ivkovic. Ali, isto tako, svi, pa i on, su podlozni kritici nakon losih rezultata. Porazi od (moje) Crne Gore (koja je igrala bez kompletne startne petorke lishe Dasica) sa mnostvom neiskusnih igraca i igraca koji igraju sporedne uloge u svojim (ne renomiranim) klubovima je posledica mnogo vece ZELJE Crnogoraca za trijumfom, vjere u sopstvene mogucnosti, kao i fantasticnim vodjenjem Luke Pavicevica koji je usadio klicu samopouzdanja u tim momcima! Veca zelja i motiv se ogledaju u broju OFANZIVNIH SKOKOVA, prije svega, kao i broju ukradenih lopti, u cemu je CG zestoko nadmasila Srbiju. Individualno, nema te pozicije na kojoj smo vam mogli parirati (mozda Dasic- Savanovic), al smo vas timskom igrom pobijedili s 10 razlike. Nego, to i nije neko cudo. Cudo je sto smo mi pobijedili Izrael u gostima, a vi izgubili glatko (bilo i 20 razlike)! A mnogo vise od cuda, prije bih rekao "kataklizma", vase kosarke je poraz od amatera iz Estonije! Sramotno je koristiti se neigranjem Markovica, Tripkovica (koji i kad je bio zdrav nije ni igrao na EP) i Lucica. Igraci koje ste imali su i vise nego kvalitetni, ali ocigledno bez pobjednickog mentaliteta i samopouzdanja. To se kupi u svojim klubovima gdje vecina sjedi na klupi. Milicic? Fizicke predispozicije ne cine igraca. Nema karakter,osnovno vaspitanje, nema zelju da igra za svoj klub a kamoli reprezentaciju! Igraci su vam odisali prepotentnoscu i zalom sto nisu na OI!? hm...

bobcha

pre 11 godina

Da, osvojio je ali tek kada ga je Teodosic napustio i presao u CSK... Inace, bez obzira na svoj nesumnjivi trenerski kvalitet, sa Teodosicem bi mogao samo da sanja Evroligu... Pametnom dosta...
(vasa, 14. septembar 2012 15:22)

Pa ti Vaso kazi koji je taj igrac koji ce da zameni Teodosica, a ne samo (kao i ostali) da kritikujes. Teodosica izbaci iz reprezentacije, a stavi ti koga mislis da treba da igra na njegovoj poziciji. Lepo napisi imena, ako mislis da postoji bolji plejmejker

afrogipsy

pre 11 godina

Ljudi , ja sam takodje kritikovao selekciju pr dr Ivkovica. Rekao sam da i najbolji grese ponekad , a on je i te kako gresio, pre svega u selekciji igraca . Najvise zamerki u bekovskoj liniji. ALi nemojte biti dunsteri. Kakav bre Milicic. Taj pola mozga nema , jer da ima , ne bi sutirali svi od reda u nba i ne bi onakav talenat upropastio. Tvrdoglava masa, eto to vam je vas Milicic.

Mladen

pre 11 godina

"Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika".
Velika istina. Jednom je Toni Kukoc izjavio kako je Jordan unistio danasnju kosarku prevelikom komercijalizacijom. NBA je unistio i NCAA i evropsku kosarku. Gubimo igrace iz prelaska juniora u seniore. To traje vec predugo.
Inace, svaka cast Dudi na do sad ostvarenom.

Vladimir

pre 11 godina

Milicic je bio pozvan 2008. da sa Krsticem bude oslonac pod obrucima, ali je odbio uz razlog da je promenio klub i mora da trenira, ili tako nesto.

stanje stvari

pre 11 godina

komentare mi ne pustate, ali pokusavam i dalje...dakle, dudo, pa covece, dokle? pa ti sve nas vuces za nos! pa ti, PONOVO, nisi kriv ali bas za nista...jadan, imao si problema sa povredama i odbijanjem igranja? cekaj malo, jel to prica o micovu ponovo? luki bogdanovicu? avdalovicu( inace, 2008.g , kad si poceo put za london a dosao do 24.mesta na EP, taj je momak imao 27g, a isekao si ga zbog PODMLADJIVANJA)...meni je muka od tvojih ARGUMENATA - samo da je markovic tu, sve bi bilo drugacije...da se razumemo, sto se mene tice, ti si se tom recenicom popisao po momcima cija si imena naveo ( rasic, tepic, nedovic)...bravo, LIDERU!
nemaju fizicke sposobnosti??? to si otkrio posle 5 godina rada sa njima? e bravo majstore...ali da ih imaju, normalno da bi sve razbijali, jer boze moj, ti si duda, jedini i neizostavni...a sto nam ne kazes malo o kriterijumima po kojima godinama sastavljas strucne stabove? da vidimo mi ima li istine u tome ko je kome kum, pa njemu kum...da vidimo koga si to spremio za naslednika, ili te to ne zanima...pitanje je i da li ti je interes da te neko nadmasi...cinjenica je da je od 2008 do danas uzeto srebro ,planski preskocena olimpijada i da je izboren plasman na sledece EP...zanima me,ako si bio zasluzan za uspehe SFRJ,SRJ , kako to da sada nisi nikakav krivac za neuspehe...doduse, stimac opravdao poziv...mislio sam, gospodin si covek, obraza imas, neces cekati da ti se zahvale, shvatices sam...kad ono...nisi sto si nekad bio

nikola

pre 11 godina

ja kritikujem dudu jer nece da pozove najbolje igrace koje imamo.evo sad neke fore milicic da zove djilasa da mu kaze da hoce da igra...od kad li to igraci zovu i nude se timu,e to je problem sa dudom jer mu je ispod casti da normalno pozove igraca...non stop spominje te pouke pa zasto jednom ne izvuce pouku duda.

Zoki

pre 11 godina

Ako nista drugo gospodina Dudu treba smeniti samo zbog njegove demagogije. "Da je Milicic javio generalnom sektretaru" i slicne samoupravne fore.
Pa cela Srbija zna da Milicic hoce da igra, samo Duda ne zna. "Da sam imao Stefana Markovica sve bi bilo drugacije", pa imao si ga prosli put i sta si uradio? Ispadose Markovic i Lucic kljucni igraci, sa prosekom od dva poena po utakmici.

Stalno pravimo smenu generacija kod igraca, samo nikako ovog trenera da smenimo. Prevazidjen je ne samo kao trener nego pre svega po ponasanju, tvrdoglavosti, pripremama od dva meseca, odnosu prema igracima i demagogiji.

David

pre 11 godina

Miličić da se javi sekretarici a Vuleta ste vi kontaktirali... I uz sve to pored Rakočevića vi ste kontaktirali Vuleta Avdalovića... Pa ti si Dudo odlepio totalno... Ukoliko na EP ne bud ova dva gore pomenuta igrača tada će i konačno biti jasno da si najsujetnija i najogavnija ličnost na svetu...

GoranS

pre 11 godina

Ma kakav crni Stefan Marković (ili Avdalović) - i da je dobar u odbrani, u napadu je nula jer nema prodor i šut, a Nedović nije ni dobio šansu. Pod hitno pokušati vratiti Miličića i Rakovića, da odmene Krstića i razbucaju protivnike pod košem, daju koju rampu i skoče u napadu. Neko će se još pokazati ove sezone na poziciji 1 i 2 i to je to. Da Tepić, Savanović, Mačvan i Tripković vrate formu te da dočekamo EP bez povreda. I da, bez Paunića i Štimca.

tomica

pre 11 godina

Puna podrška Dudi! Tačna je njegova konstatacija da je raspoloživi kadar u kvalifikacijama bio donekle limitiran, pa ne čudi to što nismo postigli rezultat kakav je javnost očekivala. Takođe, slažem se da nema potrebe za angažovanjem stranih igrača, imamo mi sasvim dovoljno talentovanih reprezentativnih kalibara. Svaka Dudi čast, u tim godinama iskazao je neviđenu vitalnost, koncentraciju i mobilisanost. Čini mi se da je upravo on bio najkoncentrisaniji član ekipe. Igrači su oscilirali, da li zbog prezgusnutog sistema kvalifikacija ili zbog manjka najvišeg kvaliteta? Da li su falili Novica, Vule, Miličić, Rakočević, Raduljica ili neznam ko već, ali mi svakako možemo sastaviti jaču reprezentaciju. Smatram da će sve ovo u vezi prolaska na EP kroz iglene uši pozitivno i poučno delovati na ekipu, da se što je moguće bolje spremi i prikaže igre kao u Poljskoj i Turskoj. Siguran sam da naši to mogu. Sretno!

Tvrtko

pre 11 godina

Sve je počelo tom srećnom trojkom Crnogoraca i nakon toga su otkrivene mnoge slabosti, palo je samopouzdanje, verovatno su se poremetili i neki odnosi u reprezentaciji, kako to obično biva. Da je taj šut udario u obruč ili tablu, kako to obično u 99% slučajeva biva, Srbija bi izgubila još jednu ili dvije utakmice u kvalifikacijama, neki bi ih kritikovali, a ostali bi rekli da nisu hteli da se trude, kad mogu da se lako kvalifikuju i tako bi problemi ostali sakriveni ispod tepiha. Ovako, ekipa je na dnu, ali niko od njih nije zaboravio da igra košarku. Malo neizbiljnost, malo potcenjivanje protivnika, povrede, većina igrača van forme, pa dobro smo i prošli. Zato sam optimista za Sloveniju, a inače ne bi bio

Steva Neš

pre 11 godina

Da bi imali u bliskoj budućnosti kompletne kvalitetne igrače ,atlete, jedino rešenje je da sve selekcije do seniorske, isključivo igraju po NBA pravilima, a to znači odbrana bez zone, jedan na jedan , bez udvajanja, jer ovako imamo najbolji primer na Teodosiću, koji čak pušta svog čoveka samog na trojci, i onda ga kao juri da ga "uplaši" ili da mu valjda lupi bananu. Kad ste videli da se Teodosić u napadu bez lopte oslobodio svog čuvara brzim kretanjem kroz reket, ja nikad. Očigledno da Ivković nikakve pouke nije izvukao, jer sam trener Izraela je izjavio da su odigrali premekano, jer su već overili vizu. Zašto Ivković ne saopšti indeks uspešnosti Teodosića u sva četri poraza, garantovano je bio negativan.

al

pre 11 godina

Kosarka je sport koji intezivno pratim. Gospodin Ivkovic je iskreno i strucno dao svoje vidjenje proteklih kvalifikacija. S tim se u potpunosti slazem, obzirom na spisak igraca koji je imao na raspolaganju. Nazalost ono sto sam ja gledao, ne daje mi nadu da u kratkom periodu mozemo da pokrijemo sve pozicije sa adekvatnim igracima. Moj sin je izuztetan talenat, ali ima samo 10 godina :) .
Srecno u Sloveniji!!!

KOSTA1703

pre 11 godina

`Pokoj duse nasoj kosarci.
Videli smo sta su joj do sada ucinili Ivkovic i Teodosic, i kada se na to doda da Ivkovic kaze za Teodosica da "mora da se menja", a Teodosic kaze" necu da se menjam", posle EP 2013. od nase kosarke nece ostati ni kamen na kamenu.
Ali mozda nismo bolje ni zalsuzili, od Ivkovica i Teodosica.

Volim Srbiju !!!

pre 11 godina

Podrska za Dudu i to ogromna. Covek je u top5 trenera u Evropi. Sa nikad slabijim Olimpijakosom je uzeo Euroligu, tako da ne treba trositi reci o njegovom kvalitetu. Jedna stvar mi samo nije jasna a to je da kako rece Duda igramo agresivnu odbranu. Naravno slazem se da treba igrati agresivnu odbranu (kako drugacije?!), ali sa kakvim igracima u odbrani ?!!! Macvan, Erceg, Savanovic, Keselj, Teodosic, Rasic su promaje u odbrani. Na to trener ne moze da utice, zato i igramo najneatraktivniju kosarku bez kontri i lakih poena. Macvan mi je jedno od najvecih razocarenja. Covek je bio najdominantniji igrac svoje generacije. Ko malo bolje prati kosarku, setice se da je na Nike samitu (najbolji mladi igraci sveta ) bio MVP turnira. Mislim da od juniorskih dana uopste napredovao.Gledajte ga samo kako trci, kao da se muci. Kad hoda kao da se gega (kao oni mafijasi kad se ,,sire'' po kraju :)))) . Ne znam zaista da li neki fitnes treneri mogu nesto da promene, ali ono izgleda tuzno. O njegovom odrazu da ne pricam. Steta zaista,mislio sam da ce biti jedan od najboljih evropskih igraca. On zaista razume kosarku, zna da da asistenciju, vrati povratnu kad ga udvoje, ali ga fizikalije ubise. Da, verujem i da je jedan od najboljih likova u reprezentaciji, ali... Milicic prekopotreban da na neki nacin nadomesti nedostatke u odbrani ovih gore pomenutih. Popricati sa njim, videti da li hoce. Naravno pod uslovom da Darko prihvati kodekse ponasanja na kojima Duda insistira.

Boki

pre 11 godina

Imash Dudo kosharku u malom prstu i tacno znash gdje shkripi al necesh da popustish ni za pedalj. Nisi htio Igora i Milicica da pozovesh na najvaznije
takmicenje u zadnjih 10 godina, eurobasket u Litvaniji da se kvalifikujemo na olimpijadu.Nijemci dovedu Dirka i Kejmana, Francuzi Parkera i Nou a mi se krpimo. Necesh ni stranca da dovedesh neku jaku skakacku cetvorku da popravimo skok ili nekog prodornog beka kao nego zavisimo samo od Teodosica.I shta ce ti sad DArko Milicic jel da uzmemo neku medalju u Sloveniji i da se ti oprostish od reprezentacije kao Dzek u godini posle olimpijade a "posle mene potop". Ne Gospodine Ivkovicu ja bih vas natjerao da vodite ove igrace josh 4 godine,da uzivate u radu sa Tepicem, Kesheljom i Perovicem kao i u razvoju velikih talenata nashe kosharke Nedovicem, Muslijem i Andjushicem. Svako dobro.

dexa

pre 11 godina

Hvala Vam selektore sto ste javno uputili poziv Milicicu,a sad je red na tebe Darko da sednete za sto i lepo se izmirite,SLOVENIJOOO DOLAZIMOOO PO ZLATOOO !!!

Nije nego

pre 11 godina

Naravno da covek koji je posvetio ceo zivot kosarci zna vise od svih nas na forumima i utakmicama zajedno ali ne znam zasto je selektor amnestiran od svake odgovornosti za ucinjeno na terenu?I najbolji treneri prave greske i normalno je da se to i kaze,jedino smo mi napravili od ovog coveka bozanstvo i to potpuno nije normalno.Svaka njemu cast sto je preuzeo reprezentaciju kad niko nije hteo i svaka cast igracima na ko zna kojem izdvojem letu ali ako su rezultati i igra losi onda neki rezovi treba da se prave bez ljutnje.Milicic da se javi ako hoce da igra?!?!A od kada se to igraci sami javljaju,jel to znaci da pola igraca iz domace lige za koje gotovo niko ni ne zna,isto treba da se javi jel boze moj zele da igraju?Za mesto u timu koliko ja znam se nikada i nigde ne raspisuje javni konkurs na koji se dobrovoljci sami javljaju!Gospodin Ivkovic je celu karijeru vazio za pomalo svojeglavog, tvrdoglavog i namcorastog coveka i boze moj,kao takav je uspeo-svaka cast,ali bacanje prasine(i gomila kojekakvih patriotsko kurtoaznih recenica)u oci ponajvise za sastav reprezentacije i vadjenje kako ovaj i onaj se nisu odazvali a oni ustvari i nisu bili pozvani je za mene krajnje nisko,dve godine za redom je covek uhvacen u lazi.Bas mene briga za hemiju u timu,nemaju je spanci ni u fudbalu ni u kosarci ali su profesionalci pa cute i igraju,i bas me briga sto darko,radman i kompanija greju klupe i dalje su kao takvi bolji od Paunica, Perovica, Tepica itd...

vasa

pre 11 godina

Pa osvjio je Euroligu sa Olimpijakosom kom su na pocetku davili minimalne sanse za Top 16!!! ...
(borissrb, 14. septembar 2012 14:36)
Da, osvojio je ali tek kada ga je Teodosic napustio i presao u CSK... Inace, bez obzira na svoj nesumnjivi trenerski kvalitet, sa Teodosicem bi mogao samo da sanja Evroligu... Pametnom dosta...

opet o milicicu

pre 11 godina

Sta se lozite toliko na Milicica. Dali iko od vas gleda NBA? Pa niko ga nece a pojedinci ga dizu u nebesa. Ima mnogo toga sto se treba promeniti i on nije resenje.

Mare

pre 11 godina

Milicic da pozove savez da zamoli predsednika i ostavi depozit ako hoce da igra,a petara petrovica iz kk pecenjevce ce duda da pozove.Svako ko misli da moze da igra reprezentaciju nek pozove kss i podnese zahtev za mesto u timu(uz cv i slika treba).Taman kad se organizuju bjelica ce biti kapiten i najstariji clan ekipe.

Неверица

pre 11 godina

Јел могуће да је неко у Србији признао своју грешку!? Чек, чек, нек ме неко уштине!

zeljko schwechat

pre 11 godina

Ako Milicic nije duplo bolji od Stimca,ja onda stvarno nemam pojma o kosarci!!! I kao takav nemam nikakvo pravo da je vise gledam?

Nidzula

pre 11 godina

Ovaj Duda je totalno prolupao...Ladno kaze: "Mislio sam da će kroz kvalifikacije Tepić, Rašić ili Nedović preuzeti njegovu ulogu, ali to se nije dogodilo".. Pa moj Dudo kako si ocekivao da Nedovic preuzme ulogu od Teodosica kad si mu davao sansu na kasicicu??? A je za vreme koje je proveo na parketu pokazao mnogo vise nego Teodosic, Rasic, Paunic i Tepic zajedno...SRAM TE BILO!!! ODLAZI...

vukasin

pre 11 godina

Duda je jedan od najvecih, ali ovo nece na dobro da izadje. Vajka se da mu je falio Markovic?! Uporno forsira niske igrace koji se boje da sutnu na kos; kao, igraju dobro odbranu. Pa nije to rukomet pa da pravi letece izmene i uvodi Markovica i Paunica samo kada se branimo. Uz njih je i Tepic koji se, 'ajde, konacno nesto kao rasanio nakon par godina. Na kraju, odbranu su uglavnom igrali kao babe, a napad skripi jer jednostavno nema ko. Svi protivnici znaju da samo treba da uguse Tea i to je kraj sto se tice napada.

KOSTA1703

pre 11 godina

@milos
A ti si intimni Milicicev prijatelj pa znas sta on misli , i kako sebe vidi u reprezentaciji?
Pogledaj njegovu statistiku sa SP2006. posebno meceve protiv Argentine i Spanije, tj. protiv Skole, Oberta, i Gasola....
2008. nije bilo nikoga ko je smeo da sutne spolja, sme Gurovica.Erceg i Aleksanrdov nisu smeli d apogledjau ka kosu.
Posledica toga je da su protivnici potpuno suzili reket, i isterali Milicica napolje.
Zato je isao spolja , je rjednostanvo nijendu normalnu loptu nije mogao da dobije pod kosem.

milos

pre 11 godina

covek je malo zanesen, nazalost... ono sto je rekao u drugom pasusu je kljucno za uspeh (citaj: neuspeh) reprezentacije. procitah ispod zivu istinu "nama trebaju ratnici a ne romanticari". neka npr. Nedovic i Teo dele minutazu ravnopravno bez obzira na iskustvo koje ima Teo a koje mu nista ne vredi, sve ce se videti - kako radi reprezentacija kad se zameni samo jedan zardjali zupcanik!
odbrana Ivkovicu, odbrana!!! to nas je stavilo tamo gde smo bili od '95 do '02, a ne romanticari na poziciji pleja koji ne bi sacuvali ni moju babu u odbrani!

pedja

pre 11 godina

Strasno koliko glupis i nepovezanih komentara. npr. Marko-"Milicic igra u NBA, a ne u reprezentaciji", a ja se pitam "gde igra", "u kom to klubu". On nije koristan ni za igru ni za atmosferu, decko je beskoristan, a Krstic je doktor za njega i on samo zbog svog EGA nece da dodje-i ne treba nam.

Mirko Cvetkovic

pre 11 godina

Podrska Dudu sigurno je da covek zna vise od nas. A siguran sam da mu je i daleko vise stalo do reprezentacije od svih nas zajedno.

branko

pre 11 godina

Свако овде пише о ономе што сматра проблемом. Ја сам један од ретких, можда чак и једини који сматра да су највећи кривац за све што није ваљало ни овог ни прошлог лета НЕАДЕКВАТНЕ ПРИПРЕМЕ. Ивковић каже да су припреме биле одличне. Апсурд! Припреме нису саме себи циљ и добре су само ако је њихов резултат добра игра екипе. Верујем да је Ивковић током каријере постизао врхунске резултате после истих оваквих припрема али са ОВИМ МОМЦИМА оне су контрапродуктивне, што смо видели два пута за редом. А какве би требале бити ? Ја нисам кошаркашки тренер па не могу о детаљима али могу начелно. Чему уопште служе припреме? Па, да би екипа на такмичењу играла добро. Шта су услови за добру игру? Пре свега добар избор играча али то нема везе са припремама. Шта још? Играчи морају бити ЗДРАВИ, СВЕЖИ и ЖЕЉНИ ИГРЕ. Припреме не смеју бити такве да се то поништи, а то се управо дешавало. Припреме треба планирати тако да се њима у најмањој могућој мери ремети свакодневни живот играча, тј да им боравак у репрезентацији што више личи на боравак у клубу. Мислим да оне не треба да трају више од 3 недеље и да не треба играти више од 3-4 контролне утакмице и то у другој недељи.
ПС. Олимпијада нам је свима, трећи пута узастопно показала да наше екипе тамо долазе неспремне па се проблем неадекватних припрема односи и на рукометну, одбојкашке, фудбалску , а у доброј мери чак и на најуспешнију - ватерполо репрезентације.

smeker

pre 11 godina

Boze,boze mi pod sumnju stavljamo i jednog Dudu Ivkovica.Veliki znalci ove igre zateceni su izjavom selektora i postenom analizom kvalifikacija.Precutkujemo da je rekao da su nam nekad bili reper Rusi i Ameri i da smo sada kao mala zemlja neuporedivi.Pa mu u klubove dovodimo snazne i jake,skocne igrace pa je normalno da ih nema za reprezentaciju.Jedan nikada dokazani Milicic i veteran Rakocevic nemogu biti perspektiva a njihovo nepozivanje u tim razlog za napad na g.Ivkovica.Buducnost su Nedovic,Andjusic,Cvetkovic,Lucic...

Obodo

pre 11 godina

Ima mnogo razloga zbog kojih smo odigrali ovako ocajno kvalifikacije - pripreme od 2 meseca i samim tim prezasicenost, neiskoriscenost izuzetnih predispozicija koje posedujemo na krilu, Erceg, Keselj , Bjelica bez prave uloge u timu, divljanje Teodosica koje je moralo da bude sankcionisano i pre svega nedostatak Novice ... Ubica je jedini u ovoj generaciji koji je rodjen da bude vodja na terenu, u koga se gleda sa strahopostovanjem i koji je realno bio nas najkorisniji igrac kada god je igrao za repku... Zna se da je Danilovic delio samare na pripremama za preterano mangupiranje , uvek se znalo da neko mora da bude tata , mislim da Teo nebi ni u snu pomisljao na ovakva izivljavanja da je mrgud Velickovic bio tu... Ubici apsolutno zelim brz oporavak i gvozdeno zdravlje do kraja karijere... Duda?! Nadam se da ce se povuci posle slovenije, pustiti Dzileta da vodi repku na moderniji nacin... Talenta imamo, pogresno radimo, nazalost... Valja ce ovaj debakl u kvalifikacijama naterati nadlezne da se late posla... Zivela majka Srbija

otas

pre 11 godina

Kakav spin u izjavi. sto i ne cudi kada se zna ko je predsednik saveza?
Odnos Saveza prema igracima se nije promenio, godinu dana ih nema nigde, onda u junu objavimo spisak, pa ocekujemo da svi dotrce....
Da li je i Micov trebalo da se javi da kaze da je poslednja 2 meseca u sezoni ponovo poceo da igra za Kantu nakon povrede? Ili je morao da ceka da vidi da ga se niko nece setiti, pa da Vam preko novina objasni sta je radio prethodnih godinu dana?
Rakovic na spisku, a covek isao na operaciju noge?
Da, Darko je kriv, a nama, citaj Ivkovicu, svake godine pola spiska otkaze poziv...
Kako, citaj kad, je Vujanic saznao da ne ide u Poljsku, a izneo je cele kval. pre toga?
Velika je ovlascenja za sebe prisvojio Mr Kosarka u nasem Savezu, prevelika...treba ih skratiti. Nekim mladjim, na primer!

Marko

pre 11 godina

Nedovic da mu igra pleja ,a Nedovic mu presedeo na klupi,i dosta vise sa tim Teodosićem,pa nije Teodosić reprezentacija,uostalom istom Teodosiću možeš da zahvališ na trećem mestu,i to nam je uspeh,shvati da je nejveći problem u reprezentaciji Teodosić i njegovo ponašanje.

Radi šta hoće i nizašta neodgovara,dok drugi igrači u reprezentaciji gledaju,tu je najveći problem što ti nesankcionišeš Teodisića ,ne teraš ga da igra odbranu već radi šta hoće divlja po terenu.

Kada budeš Teodosića doveo u red i cela reprezentacija ima mnogo bolje da igra,bolje dovedi i iskusnije igrače,ti si selektirao ove igrača.

Jedan Miličić može da igra u NBA,ali nema mesta u reprezentaciji i ako nemamo drugog centra,pa reci mi kako to da možeš da trpiš Teodosića da radi šta hoće ,ali ne možeš Miličića da trpiš.

Rakočevića da pozoveš odazvao bi se 100% ,doveo si reprezentaciju do toga,da si izbacio igrače koji mogu da pomognu reprezentaciji,ali pored tih igrača Teodosić ne bi da divlja,kao šta sada divlja.

Tebi je izgleda cilja da Teodosić dodje do izražaja ,boli tebe uvo za reprezentaciju,jer da ti je stalo do reprezentacije ti bi njega doveo u red.

Posle svake utakmice loše odigrane mora da slušam o nekim poukama i analizama,analize se rade ispred utakmice,lepo se analaizira protivnik,analazira se igra naše reprezentacije,a ne posle svake utakmice da slušam o tome kako treba izvući pouke,smešno stvarno,bolje podnesite ostavku za dobrobit Srpske košarke,jer autoritet vise nemate kod igraca.

Stranci

pre 11 godina

Samo napred Dudo ! Volim Te i zato sto ne dozvoljavas da u reprezentaciji igraju stranci. U svakom pogledu nam ubijaju identitet, pa bi i u sportu. Ja sam ponosan na nase kada igraju i navijam za njih jer su nasi. Pa mozemo da proglasimo za nacionalni interes da budemo prvi u kosarci, izdvojimo iz budzeta da kupimo najbolje iz NBA. Moze ta reprezentacija da bude najbolja ali nije nasa i ja necu navijati za nju ! Zivela SRBIJA !

VLADIMIR

pre 11 godina

Konačno pravi potez od strane Dude - čovek priznao da je LOŠE RADIO. Ostaje da još samo objasni kako to misli da bi Miličić trebao da se javi sekretaru ili potpredsedniku KSS da li želi da igra u reprezentaciji. Normalno je valjda da ga selektor pozove - pa nije rep. Srbije dobrovoljna radna akcija pa DA SE JAVLJA KO ŽELI DA IGRA. A pošto sam već više puta pisao o njegovom radu, ovaj put ču se uzdržati jer IGRA I REZULTATI u zadnjih godinu dana najbolja su ocena njegovog rada.

branko

pre 11 godina

Ја спадам у оне који мисле да су потребне суштинске промене у нашој репрезентацији, укључујући и достојенствен одлазак Ивковића чији резултати и минули рад заслужују свако поштовање. То се очигледно неће десити . Слажем се са Ивковићевим ставом о натурализовању меклејбова, кукова и осталих, слажем се и са описом физичких карактеристика наших играча и ту стављам тачку. Прича да се игра распада кад Теодосић оде на клупу је само делимично тачна. У Тел Авиву смо утакмицу изгубили у првој четвртини а против Црногораца обе у последњој четвртини. Теодосић је тада био на терену. Оно што ја највише замерам Ивковићу је то што није схватио да ОВИМ ИГРАЧИМА не одговара његов начин припрема који је за њих предуг, заморан и има превише припремних утакмица па их све то скупа засити. Будући да ће по свој прилици све остати исто и за годину дана, исти селектор, приближно исти састав, истоветне припреме, не треба да се зачудимо ако и резултат тога буде исти овакав - разочаравајући. другачији.

Miša

pre 11 godina

Za sve je kriv Duda. Taktika u kojoj igra Teodosic, i dodaje Krstiću. Kad Tea udvoje on izbacuje nekome loptu, koji sve vreme stoje i ne očekuju lopte već neki otoadak od Tea. Toliko prosto da protivnik udvoji Tea i pazi na Krstiča, i na kontre dobija. Posmatrajte,kada su u igri bekovi šuteri koliko dobiju lopti za vreme u igri, samo povratnu samo zato što nije bilo drugo ređenje. Kada Teo nije u igri a igrači preuzmu rizik, Tepič, Nedovič i prodorom lako osvajaju poene. Treba da bekovi i šuteri imaju više lopti i da se igra na njih a centar da skuplja promašaje, a ne obratno. To je greška Dudina, Nije centar nosioc igre nego korektor.

UrosBg

pre 11 godina

Istina na kraju smo se kvalifikovali i izbegli tragediju. Medjutim, da li mozemo da budemo zadovoljni, ja tvrdim da ne mozemo. Toliko je losih stvari izaslo na videlo, i ako ne resimo te stvari crno nam se pise u Sloveniji. Duda je objasnio neke stvari, ali ipak njegove krivice ima dosta u svemu tome. Niko ne kaze da on nije izvanredan trener i sve to, ali je morao prevazici vlastite probleme sa nekim od igraca i da i oni budu u reprezentaciji. Veliki rezovi, vracanje kulta reprezentacije, i tezak i naporan rad nas jedino mogu vratiti na stare staze slave.
http://hoopsuniverse.net

Gedza Cokula

pre 11 godina

Mislim da je za Teodosica bolje da ga vise ne stavljamo na poziciju kojoj nije dorastao. Na mesto zvezde ovog tima. Decko nije pobednik jer nista osvojio nije. Bar ne nesto sto Srbija ceni i priznaje. Morace on dosta da radi i pre svega da promeni svoj mentalni sklop da bi zauzeo poziciju Sase Djordjevica.
Cela ekipa mora da shvati da do sada nista nisu osvojili. Ovde se srebro ne priznaje.
Pred celom ekipom, kao i pred Dudom je veliki izazov da opravdaju ocekivanja. Ipak je ovo geeneracija koja je u mladjim uzrastima bila svetski prvak.

hmm

pre 11 godina

sledeci put neka ti tvoj strucni tim uradi dobru analizu predhodih takmicenja i pripremnih perioda, pa pogledajte istini u oci. Nista strasno nije ako su igraci fizicki ne spremni na jednom takmicenju ali ako se to ponavlja onda je to za brigu. Na osnovu gore pomenutih analiza postavite sto realniju i razumniju periodizaciju (plan treninga) za buduci period i tako cete najvise pomoci ovoj reprezentaciji. To jeste veliki posao i zahteva strucan kadar, ali neko to mora da uradiPodrzavam da ne angazujemo strane igrace. Lepo je objasnjeno u tekstu zasto to nije dobro.

dejan 877

pre 11 godina

Dudo cenim te kao trenera i licnost,ali mislim da nisi u pravu...Kad si dosao pricao si da ti je glavni cilj London i podmladjivanje reprezentacije...Do Londona nismo ni dosli,onda si valjda trebao da ispadnes covek i priznas krivicu i podneses ostavku.Sam si selektirao igrace,mislim da svaki covek koji malo bolje poznaje kosarku zna karakteristike svakog od nasih igraca sa spiska,a kamoli ti koji se bavis trenerskim poslom.Imao si u ekipi 3,4 igraca koji su klasicni igraci za napad,suteri bez odbrane i borbenosti,to su Andjusic,Erceg,Keselj i Teo...prva tri igraca,ako sut ne ide aposolutno su beskorisni.Laku je Teu da igra,kad ima beskonacan kredibilitet,mogao si dati Nedovicu istu takvu slobodu,pa bi mozda i on decko proradio,ovako price o Markovicu,decku koji je u napadu nula,koji ne ume da ubaci ni slobodno bacanje,Avdalovicu koji je stariji od vecinu ovih igraca i sasvim prosecan igrac,to je cisto mlacenje prazne slame u nedostatku argumenata.

dnk

pre 11 godina

fizička nepripremljenost je razlog. Pa od Slovaka smo gubili ako ne 2 poslednje četvrtine onda bar jednu. Na startu ide dobro,posle se vuku,promašuju... Crnogorci su nas u BG stigli na kraju iako smo stalno vodili... Estonija takodje... Danas sam gledao na SOS-u detalje sa olimpijade u Indijanapolisu. Eh kako se tad igralo,svim srcem,svom snagom,s takvim motivom...
Savanovic reče u intervjuu"kao da MORAMO da pobedimo uvek"... Oni kojima se ne igra svim srcem za reprezentaciju ne treba da učestvuju. Kao na silu da dodju igrati,samo da bi se pokazali kao patriote pred narodom. Ne trebaju nikom figure na terenu nego igrači koji će praviti rezultat,a verujem da bi od nas 7 miliona srba,bar vecina učestvovala na reprezentaciju kad bi imali priliku naravno,tako da učešće ne znači mnogo,nego rezultat. Patriota ima mnogo zaista,ali malo "heroja"!

my way

pre 11 godina

Nedovicu i ostalim igracima onda treba jasno predociti da kad je on u igri ima status i slobodu kao Teo. A trebace i njemu malo vremena da se na to navikne s'obzirom na ulogu kakvu je imao kod Pesica.

Revolt

pre 11 godina

Ovo mi deluje kao ocajnicki potez Ivkovica.Wtf,sta ima on da se izvinjava?
Nije mi jasno ovo za Stefana Markovica,a za deo o Vuletu tek nemam reci...

bad

pre 11 godina

bas steta za ovu generaciju kako li je doslo do ovog pada, a isti ovi igraci pobedjivali Argetince i Spance. Treba okrenuti novi list na vreme i poceti sa nekim novim klincima.

Željko

pre 11 godina

Kao što je bilo za pretpostaviti,psiha je bila glavni problem,a ne fizička pripremljenost,jer naši igrači,kada su spremni,mogu da se nose sa Amerima.Potrebno je da se dobro odmore,motivišu i pripreme,i možemo do samog kraja u Sloveniji da stignemo.NAPRED SRBIJA!

Alarm

pre 11 godina

Nasa kosarkaska javnost gubi korak sa svetom sto je mozda najveca opasnost za nasu kosarku.Naime,ako Ivkovicev rad od SP 2010 pa do danas ne bude smatran losim (sto je on sam zapravo priznao)mozemo da utvrdimo kako mi sa kosarkom vise "nemamo veze".A to je jak alarm!Ivkovic treba da i dalje vodi nasu reprezentaciju,pitanje je sada?Ono je skoro hamletovsko!Ivkovic nasu igru nije oplemenio nekim stratesko-taktickim novinama;fizicka i samim tim psihicka pripremljenost naseg tima je nedopustivo slaba;stvoreno je mnjenje da nemamo "sveze kvalitetne igracke snage",a trenerske imamo li,ako je nasoj kosarci Ivkovic primarno resenje (i dalje);odnos Ivkovica sa igracima je ispraznjen(nema vise uzajamnog punog poverenja) a povremeno je i izrazito nedopadljiv(to je uvek znak nemoci);Ivkovic nije bez energije za buducnost,ali to je energija bez svezine, bez novog kvaliteta,on poseduje stari kvalitet koji vise "ne funkcionise" posto su se stvari u kosarci ipak jako brzo promenile i dalje se menjaju.Konacno, ako smo sav kvalitet medju perspektivnim trenerima "potrosili" ili "rasterali"(recimo sjajnog Luku Pavicevica koji je snazno "isamarao" citav kosarkaski sistem Srbije),normalno je da se izbor solucija veoma suzi. Koji je to duh "suzio" nasu kosarku i nije li u njemu prisutan i licni duh samog Ivkovica?Ako jeste ne bi trebalo da nastavi svoj posao sa nasom reprezentacijom a ako nije pruzimo novu sansu staroj legendi jugoslovensko-srpske kosarke, misleci" da boljeg resenja nemamo.

vasa

pre 11 godina

i Messi divlja u napadu i solira i promasuje pa nikom ne pada na pamet da kritikuje njegovu igru u odbrani,rodjeni napadaci i to je to
(odbrana i divljanje, 15. septembar 2012 01:54)

Da, ali u fudbalu imas jedanaest igraca i teren od 100 metra, pa uvek neko moze da ispravi... Ovo je kosarka i kada ispadnes iz igre kos je neminovan!!!

Ivan

pre 11 godina

Sto ne objaviste da je imao ponuda na ugovore velike vrednosti ali se on ipak opredelio da pomogne Srpskoj kosarci.Za tri meseca rada 3oo hijladari,malo li je. Kakav patriota.Sada ce opet da razmislja da li dalje da bude selektor i da tvrdi pazar.To me ne cudi kada se zna ko ga zastupa.

slavoljub

pre 11 godina

Crna Gora je jos manja zemlja pa igra kosarku bolje od Srbije. Imate komplekse koje pokusavate da prebacite na drzavu, umesto da priznate da ste nesposobni i puni sebe.
Potrebno je dovesti Mutu Nikolica za selektora da Vam pokaze kako se selektira i vodi reprezentacija.

scorpio2x

pre 11 godina

"Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika...", zaključio je Ivković.

Ovaj čovek igleda da ima drugi televizor od mene?!?

Sheki

pre 11 godina

Svi znaju kakav je Milicic. Covek je konfliktan i ne priznaj autoritet, takav covek, a inace sjajan igrac ne treba nam u reprezentaciji. To Duda kao trener i selektor reprezentacije ne moze javno da kaze. Teodosic je najbolji plej u Evropi, treba mu samo joos malo da sazri.

Napred Dudo.

Nenad

pre 11 godina

Tek sada tvrdiš da su igrači fizički limitirani i odbrambeno inferiorni?
Dudo, izvini, ali to se jasno videlo i prošle godine u Litvaniji.

mire

pre 11 godina

Svaka cast Dudi,posle Obradovica je nas najuspesniji trener...
Ali mi i dalje igramo sporu kosarku...Njegov Olimpiakos je prosle godine bio 5.-6. igracki tim u Evropi,a osvojio je titulu na malom broju poena i na sto brzim napadima,ne vidim zasto ima drugaciju taktiku sa klubom i reprezentacijom...Igraci su slicni u Olimpiakosu i reprezentaciji,ali mi od SP2010 nismo dali vise od 10-12 poena iz kontri...Mozda je Zeravica bio i u pravu,kada je rekao da,nasa kosarka ima jedan jedini spas,a to je ogranicavanje (kadeta i starijih,pa sve do prvog tima),napada do 14sec...Mozda tako nasi i nauce da igraju brzu kosarku...

vasa

pre 11 godina

Ako ste gledali minut odmora, videlo se da Duda nema autoritet. Tako je bilo i na EP, tako da treba Duda da se sam zapita, a ne da traži razloge u igračima!

igorpl

pre 11 godina

loše sam radio slabo su igrali. pa ako ovo nije glavni razlog za povlačenje onda ne znam šta je?
u obe izjave je 100% krivica trenera.

pavao

pre 11 godina

Dve stvari mi nisu jasni - kako bi Markoviceva odbrana pomogla Teodosicu, pa ne moze Markovic da igra za dvojicu? A kao sto neko rece dole nije ovo hokej ili rukomet da se prave letece izmene.
Sto se tice raspadanja igre kada izadje Teodosic u poslednje dve utakmice je uglavnom bilo obrnuto, to mogu da tvrdim (za one ranije nisam siguran). Protiv Estonije smo podigli na +7 kada Teo nije igrao, protiv Izraela je bilo +22 kada je usao na duze (pre toga ulazio i izlazio, dok je Tepic bio sve vreme u igri). Protiv Estonije se prednost istopila za dva minuta, protiv Izraela je jedno vreme odrzavana, a onda krenula da pada... kada je protiv Izraela postalo ozbiljno, Duda u cetvrtoj cetvrtini vraca Tepica i ostale koji igrali dok je pravljeno +22 (zadrzava i Tea) i igra se malo stabilizovala.
I dalje mislim da Duda mora da ostane na poziciji trenera, ali me ove njegove izjave zaista brinu...

Lobanja

pre 11 godina

Ovo je realno nasa najkvalitetnija ekipa, ko je kakav u glavi i ko hoce/nece da igra, u to ne ulazim:
1.Milos Teodosic(Nedovic,Markovic)
2.Sasa Pavlovic(Tepic,Bogdanovic ili Tripkovic)
3.Vladimir Micov(Radmanovic?, Bjelica, Keselj)
4.Novica Velickovic(Erceg, Macvan, Savanovic)
5.Nenad Krstic(Milicic, Perovic)
Kad spanci igraju sa bracom Gasol u petorci, mozda mozemo i mi sa Krsticem i Milicicem. Zvezde Rakovica i Raduljicu ne zvati, jer su do sada odbijali poziv, nabedjeni su previse.

odbrana i divljanje

pre 11 godina

i Messi divlja u napadu i solira i promasuje pa nikom ne pada na pamet da kritikuje njegovu igru u odbrani,rodjeni napadaci i to je to

dragutin

pre 11 godina

Ekipa je psiholoski slomljena,talentno deficitarna,takmicarski ne spremna i nesto mora da se ozbiljno promeni.To je trebalo reci.

Ocake

pre 11 godina

1.Milos Teodosic(Nedovic,Markovic)
2.Sasa Pavlovic(Tepic,Bogdanovic ili Tripkovic)
3.Vladimir Micov(Radmanovic?, Bjelica, Keselj)
4.Novica Velickovic(Erceg, Macvan, Savanovic)
5.Nenad Krstic(Milicic, Perovic)

Potpisujem sve osim Markovića i Perovića, umesto markovića bih pre Miljana Pavkovića, a umesto Perovića Štimca.

istina_je_tamo_negde

pre 11 godina

... On je dodao da su česte oscilacije u igri bile posledica neadekvatne zamene za Miloša Teodosića na mestu plejmejkera.
"Oscilacije su nastajale onog momenta kada smo iz igre morali da izvedemo Teodosića" ...

Veliko poštovanje prema Vama selektore Ivkoviću, ali mislim da je dosta. Skoro svi padovi u našoj igri su posledica igre Teodosića, košarkaša koji kaže da neće da se menja. Dalji komentari nisu potrebni jer svi smo videli tu njegovu igru, posebno odbranu.

United Kingdom

pre 11 godina

Da li se to svaki igrac mora javiti generalnom sekretaru ili potpredsedniku KS-a da želi da igra za reprezentaciju, ili samo Darko??? Znaci ti ne zoves igrace? Onda i razumem tvoje kritike ostalim, nisi ti nista kriv "oni su"!? E Dudo, Dudo... Zdrav si za penziju.

Antis

pre 11 godina

Dudo...legendo..kakav Teodosic??..kad on udje u igru nasa razlika se smanjuje..dokazano x puta...kako mozemo da dobijemo nekog kad igramo 4 na 5 odbranu??Nikad taj igrac nece da ti vrati koliko od njega ocekujes...

David

pre 11 godina

Miličić da se javi sekretarici a Vuleta ste vi kontaktirali... I uz sve to pored Rakočevića vi ste kontaktirali Vuleta Avdalovića... Pa ti si Dudo odlepio totalno... Ukoliko na EP ne bud ova dva gore pomenuta igrača tada će i konačno biti jasno da si najsujetnija i najogavnija ličnost na svetu...

KOSTA1703

pre 11 godina

`Pokoj duse nasoj kosarci.
Videli smo sta su joj do sada ucinili Ivkovic i Teodosic, i kada se na to doda da Ivkovic kaze za Teodosica da "mora da se menja", a Teodosic kaze" necu da se menjam", posle EP 2013. od nase kosarke nece ostati ni kamen na kamenu.
Ali mozda nismo bolje ni zalsuzili, od Ivkovica i Teodosica.

stanje stvari

pre 11 godina

komentare mi ne pustate, ali pokusavam i dalje...dakle, dudo, pa covece, dokle? pa ti sve nas vuces za nos! pa ti, PONOVO, nisi kriv ali bas za nista...jadan, imao si problema sa povredama i odbijanjem igranja? cekaj malo, jel to prica o micovu ponovo? luki bogdanovicu? avdalovicu( inace, 2008.g , kad si poceo put za london a dosao do 24.mesta na EP, taj je momak imao 27g, a isekao si ga zbog PODMLADJIVANJA)...meni je muka od tvojih ARGUMENATA - samo da je markovic tu, sve bi bilo drugacije...da se razumemo, sto se mene tice, ti si se tom recenicom popisao po momcima cija si imena naveo ( rasic, tepic, nedovic)...bravo, LIDERU!
nemaju fizicke sposobnosti??? to si otkrio posle 5 godina rada sa njima? e bravo majstore...ali da ih imaju, normalno da bi sve razbijali, jer boze moj, ti si duda, jedini i neizostavni...a sto nam ne kazes malo o kriterijumima po kojima godinama sastavljas strucne stabove? da vidimo mi ima li istine u tome ko je kome kum, pa njemu kum...da vidimo koga si to spremio za naslednika, ili te to ne zanima...pitanje je i da li ti je interes da te neko nadmasi...cinjenica je da je od 2008 do danas uzeto srebro ,planski preskocena olimpijada i da je izboren plasman na sledece EP...zanima me,ako si bio zasluzan za uspehe SFRJ,SRJ , kako to da sada nisi nikakav krivac za neuspehe...doduse, stimac opravdao poziv...mislio sam, gospodin si covek, obraza imas, neces cekati da ti se zahvale, shvatices sam...kad ono...nisi sto si nekad bio

Nidzula

pre 11 godina

Ovaj Duda je totalno prolupao...Ladno kaze: "Mislio sam da će kroz kvalifikacije Tepić, Rašić ili Nedović preuzeti njegovu ulogu, ali to se nije dogodilo".. Pa moj Dudo kako si ocekivao da Nedovic preuzme ulogu od Teodosica kad si mu davao sansu na kasicicu??? A je za vreme koje je proveo na parketu pokazao mnogo vise nego Teodosic, Rasic, Paunic i Tepic zajedno...SRAM TE BILO!!! ODLAZI...

slavoljub

pre 11 godina

Crna Gora je jos manja zemlja pa igra kosarku bolje od Srbije. Imate komplekse koje pokusavate da prebacite na drzavu, umesto da priznate da ste nesposobni i puni sebe.
Potrebno je dovesti Mutu Nikolica za selektora da Vam pokaze kako se selektira i vodi reprezentacija.

Zoki

pre 11 godina

Ako nista drugo gospodina Dudu treba smeniti samo zbog njegove demagogije. "Da je Milicic javio generalnom sektretaru" i slicne samoupravne fore.
Pa cela Srbija zna da Milicic hoce da igra, samo Duda ne zna. "Da sam imao Stefana Markovica sve bi bilo drugacije", pa imao si ga prosli put i sta si uradio? Ispadose Markovic i Lucic kljucni igraci, sa prosekom od dva poena po utakmici.

Stalno pravimo smenu generacija kod igraca, samo nikako ovog trenera da smenimo. Prevazidjen je ne samo kao trener nego pre svega po ponasanju, tvrdoglavosti, pripremama od dva meseca, odnosu prema igracima i demagogiji.

nikola

pre 11 godina

ja kritikujem dudu jer nece da pozove najbolje igrace koje imamo.evo sad neke fore milicic da zove djilasa da mu kaze da hoce da igra...od kad li to igraci zovu i nude se timu,e to je problem sa dudom jer mu je ispod casti da normalno pozove igraca...non stop spominje te pouke pa zasto jednom ne izvuce pouku duda.

borissrb

pre 11 godina

Uz svo postovanje svima al samo glup covjek moze da kritikuje Dudu! A kritikuju ga od pocetka kvalifikacija, pa ce verovatno i danas da ih bude... On je dokazao da je veiki trener i mnogo je njegovih rezultata koji to pokazuju i dokazuju. Pa osvjio je Euroligu sa Olimpijakosom kom su na pocetku davili minimalne sanse za Top 16!!! I onda se nadje neki kosarkaski "strucnjak" koji nikad u zivotu nije igra ni basket da komentarise njegov rad??? Stvarno ima jadnika koji su toliko jadni da nisu ni svesni

boki76

pre 11 godina

Darko, ajde molim te javi se generalnom sekretaru ili u KSS i reci da hoćeš da igraš za reprezentaciju. Ako to zaista želiš, a ja verujem da je tako uradi to zbog svih ljudi koji žele da te vide u dresu sa državnim grbom. A ljubiteljima košarke poručujem da se spremaju za doček reprezentacije posle Slovenije...

Ivan

pre 11 godina

Da Darko Miličić igra, uzeli bismo barem medalju u Sloveniji garantovano. Nije problem samo kad Teo izadje, već i Krstić, njih dvojica su jedini vrhunski igrači u našem timu, možda još Savanović ali on nije u formi kao pre. Ostali su ili mladi ili prosečni/van forme.

vasa

pre 11 godina

Pa osvjio je Euroligu sa Olimpijakosom kom su na pocetku davili minimalne sanse za Top 16!!! ...
(borissrb, 14. septembar 2012 14:36)
Da, osvojio je ali tek kada ga je Teodosic napustio i presao u CSK... Inace, bez obzira na svoj nesumnjivi trenerski kvalitet, sa Teodosicem bi mogao samo da sanja Evroligu... Pametnom dosta...

Marko

pre 11 godina

Nedovic da mu igra pleja ,a Nedovic mu presedeo na klupi,i dosta vise sa tim Teodosićem,pa nije Teodosić reprezentacija,uostalom istom Teodosiću možeš da zahvališ na trećem mestu,i to nam je uspeh,shvati da je nejveći problem u reprezentaciji Teodosić i njegovo ponašanje.

Radi šta hoće i nizašta neodgovara,dok drugi igrači u reprezentaciji gledaju,tu je najveći problem što ti nesankcionišeš Teodisića ,ne teraš ga da igra odbranu već radi šta hoće divlja po terenu.

Kada budeš Teodosića doveo u red i cela reprezentacija ima mnogo bolje da igra,bolje dovedi i iskusnije igrače,ti si selektirao ove igrača.

Jedan Miličić može da igra u NBA,ali nema mesta u reprezentaciji i ako nemamo drugog centra,pa reci mi kako to da možeš da trpiš Teodosića da radi šta hoće ,ali ne možeš Miličića da trpiš.

Rakočevića da pozoveš odazvao bi se 100% ,doveo si reprezentaciju do toga,da si izbacio igrače koji mogu da pomognu reprezentaciji,ali pored tih igrača Teodosić ne bi da divlja,kao šta sada divlja.

Tebi je izgleda cilja da Teodosić dodje do izražaja ,boli tebe uvo za reprezentaciju,jer da ti je stalo do reprezentacije ti bi njega doveo u red.

Posle svake utakmice loše odigrane mora da slušam o nekim poukama i analizama,analize se rade ispred utakmice,lepo se analaizira protivnik,analazira se igra naše reprezentacije,a ne posle svake utakmice da slušam o tome kako treba izvući pouke,smešno stvarno,bolje podnesite ostavku za dobrobit Srpske košarke,jer autoritet vise nemate kod igraca.

Boki

pre 11 godina

Imash Dudo kosharku u malom prstu i tacno znash gdje shkripi al necesh da popustish ni za pedalj. Nisi htio Igora i Milicica da pozovesh na najvaznije
takmicenje u zadnjih 10 godina, eurobasket u Litvaniji da se kvalifikujemo na olimpijadu.Nijemci dovedu Dirka i Kejmana, Francuzi Parkera i Nou a mi se krpimo. Necesh ni stranca da dovedesh neku jaku skakacku cetvorku da popravimo skok ili nekog prodornog beka kao nego zavisimo samo od Teodosica.I shta ce ti sad DArko Milicic jel da uzmemo neku medalju u Sloveniji i da se ti oprostish od reprezentacije kao Dzek u godini posle olimpijade a "posle mene potop". Ne Gospodine Ivkovicu ja bih vas natjerao da vodite ove igrace josh 4 godine,da uzivate u radu sa Tepicem, Kesheljom i Perovicem kao i u razvoju velikih talenata nashe kosharke Nedovicem, Muslijem i Andjushicem. Svako dobro.

milos

pre 11 godina

Setite se partija Milicica na Evropskom prvenstvu kada nismo imali pobedu u grupi,dok je Slavnic bio selektor. Decko je bacao cigle ka kosu pogadjao vrh table,igrao divljacki sutirao trojke. Znam da ga svi zamisljaju kako skace,pravi blokade,daje cvrstinu u odbrani. Ali on sebe ne zamislja tako, pogotovu sto misli da je bog zato sto sedi na klupi u NBA. Njemu je bitan samo novac, a igranje za reprezentaciju nije za njega,jer nije spreman da igra za ekipu u ulozi koja bi mu bila dodeljena. Jednostavno njega niko ne moze da kontrolise,zbog ponasanja. I mislim da nije Dudina krivica sto on nije u reprezentaciji.
Druga stvar je Teodosic, on je stvarno jedan od najboljih plejmejkera. Ali mi se cini da je prilicno nepouzdan i da stvara velike probleme u igri. Jasno je da je puno ljudi zaljubljeno u nacin njegove igre u napadu,ukljucujuci i naseg selektora. I stvarno na trenutke igra leprsavo,ali ako selektor kaze da zelimo da igramo agresivno i na kontre nije mi jasno koji je njegov doprinos tu kada veliki broj koseva primamo preko njega,i svi prave visak na njemu. Suvise se oslanjamo na njega u napadu,a nema u odbrani ko da ga pokrije, i ne razigrava igrace vec kad oseti da mu ne ide iz revolta puca trojke.
Ne kazem da ne treba da igra,ali kad treba da sedne na klupu da ga selektor sedne na klupu,a ne da ga drzi zato sto je romanticar.
Podrska selektoru, da smisli nacin da prevazidje ove probleme i da pocnemo da igramo kao na Svetskom kad smo bili 4.

horny.cg

pre 11 godina

Ako iko ima kredibilitet u evropskoj kosarci, to je gospodin Duda Ivkovic. Ali, isto tako, svi, pa i on, su podlozni kritici nakon losih rezultata. Porazi od (moje) Crne Gore (koja je igrala bez kompletne startne petorke lishe Dasica) sa mnostvom neiskusnih igraca i igraca koji igraju sporedne uloge u svojim (ne renomiranim) klubovima je posledica mnogo vece ZELJE Crnogoraca za trijumfom, vjere u sopstvene mogucnosti, kao i fantasticnim vodjenjem Luke Pavicevica koji je usadio klicu samopouzdanja u tim momcima! Veca zelja i motiv se ogledaju u broju OFANZIVNIH SKOKOVA, prije svega, kao i broju ukradenih lopti, u cemu je CG zestoko nadmasila Srbiju. Individualno, nema te pozicije na kojoj smo vam mogli parirati (mozda Dasic- Savanovic), al smo vas timskom igrom pobijedili s 10 razlike. Nego, to i nije neko cudo. Cudo je sto smo mi pobijedili Izrael u gostima, a vi izgubili glatko (bilo i 20 razlike)! A mnogo vise od cuda, prije bih rekao "kataklizma", vase kosarke je poraz od amatera iz Estonije! Sramotno je koristiti se neigranjem Markovica, Tripkovica (koji i kad je bio zdrav nije ni igrao na EP) i Lucica. Igraci koje ste imali su i vise nego kvalitetni, ali ocigledno bez pobjednickog mentaliteta i samopouzdanja. To se kupi u svojim klubovima gdje vecina sjedi na klupi. Milicic? Fizicke predispozicije ne cine igraca. Nema karakter,osnovno vaspitanje, nema zelju da igra za svoj klub a kamoli reprezentaciju! Igraci su vam odisali prepotentnoscu i zalom sto nisu na OI!? hm...

O table

pre 11 godina

Ako ce Stefan Markovic biti taj dzoker, a Macvan i Savanovic koji su fizicki limitirani biti nase cetvorke koje svi nadskacu i rutinski blokiraju, a Stimac je pri tome opravdao poziv, nama ce opet plasmani medju 24. evropske kosarkaske velesile biti uspeh koji je podvig ponoviti.

GoranS

pre 11 godina

Ma kakav crni Stefan Marković (ili Avdalović) - i da je dobar u odbrani, u napadu je nula jer nema prodor i šut, a Nedović nije ni dobio šansu. Pod hitno pokušati vratiti Miličića i Rakovića, da odmene Krstića i razbucaju protivnike pod košem, daju koju rampu i skoče u napadu. Neko će se još pokazati ove sezone na poziciji 1 i 2 i to je to. Da Tepić, Savanović, Mačvan i Tripković vrate formu te da dočekamo EP bez povreda. I da, bez Paunića i Štimca.

opet o milicicu

pre 11 godina

Sta se lozite toliko na Milicica. Dali iko od vas gleda NBA? Pa niko ga nece a pojedinci ga dizu u nebesa. Ima mnogo toga sto se treba promeniti i on nije resenje.

Kapetan

pre 11 godina

Postovani GOSPODINE IVKOVICU SAMO VELIKI, VELIKI COVEK MOZE DA PRIZNA SVOJU GRESKU. Da analizira javno gde je gresio, a mi obicni mali ljudi, ljubitelji kosarke mozemo samo bogu da zahvalimo sto imamo jos ljdu kao sto ste vi. Svaka cast mene ste kupili za sva vremena.

pedja

pre 11 godina

Strasno koliko glupis i nepovezanih komentara. npr. Marko-"Milicic igra u NBA, a ne u reprezentaciji", a ja se pitam "gde igra", "u kom to klubu". On nije koristan ni za igru ni za atmosferu, decko je beskoristan, a Krstic je doktor za njega i on samo zbog svog EGA nece da dodje-i ne treba nam.

republika

pre 11 godina

Realan čovek, ali i trunku optimističan. Baš kako i pravi trener treba da izgleda. Da su nam političari kao Duda, bili bismo carevi.

bad

pre 11 godina

bas steta za ovu generaciju kako li je doslo do ovog pada, a isti ovi igraci pobedjivali Argetince i Spance. Treba okrenuti novi list na vreme i poceti sa nekim novim klincima.

Nije nego

pre 11 godina

Naravno da covek koji je posvetio ceo zivot kosarci zna vise od svih nas na forumima i utakmicama zajedno ali ne znam zasto je selektor amnestiran od svake odgovornosti za ucinjeno na terenu?I najbolji treneri prave greske i normalno je da se to i kaze,jedino smo mi napravili od ovog coveka bozanstvo i to potpuno nije normalno.Svaka njemu cast sto je preuzeo reprezentaciju kad niko nije hteo i svaka cast igracima na ko zna kojem izdvojem letu ali ako su rezultati i igra losi onda neki rezovi treba da se prave bez ljutnje.Milicic da se javi ako hoce da igra?!?!A od kada se to igraci sami javljaju,jel to znaci da pola igraca iz domace lige za koje gotovo niko ni ne zna,isto treba da se javi jel boze moj zele da igraju?Za mesto u timu koliko ja znam se nikada i nigde ne raspisuje javni konkurs na koji se dobrovoljci sami javljaju!Gospodin Ivkovic je celu karijeru vazio za pomalo svojeglavog, tvrdoglavog i namcorastog coveka i boze moj,kao takav je uspeo-svaka cast,ali bacanje prasine(i gomila kojekakvih patriotsko kurtoaznih recenica)u oci ponajvise za sastav reprezentacije i vadjenje kako ovaj i onaj se nisu odazvali a oni ustvari i nisu bili pozvani je za mene krajnje nisko,dve godine za redom je covek uhvacen u lazi.Bas mene briga za hemiju u timu,nemaju je spanci ni u fudbalu ni u kosarci ali su profesionalci pa cute i igraju,i bas me briga sto darko,radman i kompanija greju klupe i dalje su kao takvi bolji od Paunica, Perovica, Tepica itd...

afrogipsy

pre 11 godina

Ljudi , ja sam takodje kritikovao selekciju pr dr Ivkovica. Rekao sam da i najbolji grese ponekad , a on je i te kako gresio, pre svega u selekciji igraca . Najvise zamerki u bekovskoj liniji. ALi nemojte biti dunsteri. Kakav bre Milicic. Taj pola mozga nema , jer da ima , ne bi sutirali svi od reda u nba i ne bi onakav talenat upropastio. Tvrdoglava masa, eto to vam je vas Milicic.

Steva Neš

pre 11 godina

Da bi imali u bliskoj budućnosti kompletne kvalitetne igrače ,atlete, jedino rešenje je da sve selekcije do seniorske, isključivo igraju po NBA pravilima, a to znači odbrana bez zone, jedan na jedan , bez udvajanja, jer ovako imamo najbolji primer na Teodosiću, koji čak pušta svog čoveka samog na trojci, i onda ga kao juri da ga "uplaši" ili da mu valjda lupi bananu. Kad ste videli da se Teodosić u napadu bez lopte oslobodio svog čuvara brzim kretanjem kroz reket, ja nikad. Očigledno da Ivković nikakve pouke nije izvukao, jer sam trener Izraela je izjavio da su odigrali premekano, jer su već overili vizu. Zašto Ivković ne saopšti indeks uspešnosti Teodosića u sva četri poraza, garantovano je bio negativan.

Mare

pre 11 godina

Milicic da pozove savez da zamoli predsednika i ostavi depozit ako hoce da igra,a petara petrovica iz kk pecenjevce ce duda da pozove.Svako ko misli da moze da igra reprezentaciju nek pozove kss i podnese zahtev za mesto u timu(uz cv i slika treba).Taman kad se organizuju bjelica ce biti kapiten i najstariji clan ekipe.

odbrana i divljanje

pre 11 godina

i Messi divlja u napadu i solira i promasuje pa nikom ne pada na pamet da kritikuje njegovu igru u odbrani,rodjeni napadaci i to je to

M.Jugin

pre 11 godina

Vi kao da od ovih kvalifikacija pratite reprezentaciju. Pet dana posto je postao selektor g- din Ivkovic je otisao u USA na dogovore sa nasim igracima oko igranja za reprezentaciju kada ga je Milicic odbio iz nekog razloga. Tada je dogovoreno da se on javi kada bude drugacije. Starno mislim da ne shvatate da imamo selektora koji dovede jednog Grega Popovica na seminar u Srbiju. Nepostovanje!!!!!!!!

Sheki

pre 11 godina

Svi znaju kakav je Milicic. Covek je konfliktan i ne priznaj autoritet, takav covek, a inace sjajan igrac ne treba nam u reprezentaciji. To Duda kao trener i selektor reprezentacije ne moze javno da kaze. Teodosic je najbolji plej u Evropi, treba mu samo joos malo da sazri.

Napred Dudo.

Vladimir

pre 11 godina

Milicic je bio pozvan 2008. da sa Krsticem bude oslonac pod obrucima, ali je odbio uz razlog da je promenio klub i mora da trenira, ili tako nesto.

scorpio2x

pre 11 godina

"Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika...", zaključio je Ivković.

Ovaj čovek igleda da ima drugi televizor od mene?!?

milos

pre 11 godina

covek je malo zanesen, nazalost... ono sto je rekao u drugom pasusu je kljucno za uspeh (citaj: neuspeh) reprezentacije. procitah ispod zivu istinu "nama trebaju ratnici a ne romanticari". neka npr. Nedovic i Teo dele minutazu ravnopravno bez obzira na iskustvo koje ima Teo a koje mu nista ne vredi, sve ce se videti - kako radi reprezentacija kad se zameni samo jedan zardjali zupcanik!
odbrana Ivkovicu, odbrana!!! to nas je stavilo tamo gde smo bili od '95 do '02, a ne romanticari na poziciji pleja koji ne bi sacuvali ni moju babu u odbrani!

Mirko Cvetkovic

pre 11 godina

Podrska Dudu sigurno je da covek zna vise od nas. A siguran sam da mu je i daleko vise stalo do reprezentacije od svih nas zajedno.

Gedza Cokula

pre 11 godina

Mislim da je za Teodosica bolje da ga vise ne stavljamo na poziciju kojoj nije dorastao. Na mesto zvezde ovog tima. Decko nije pobednik jer nista osvojio nije. Bar ne nesto sto Srbija ceni i priznaje. Morace on dosta da radi i pre svega da promeni svoj mentalni sklop da bi zauzeo poziciju Sase Djordjevica.
Cela ekipa mora da shvati da do sada nista nisu osvojili. Ovde se srebro ne priznaje.
Pred celom ekipom, kao i pred Dudom je veliki izazov da opravdaju ocekivanja. Ipak je ovo geeneracija koja je u mladjim uzrastima bila svetski prvak.

dexa

pre 11 godina

Hvala Vam selektore sto ste javno uputili poziv Milicicu,a sad je red na tebe Darko da sednete za sto i lepo se izmirite,SLOVENIJOOO DOLAZIMOOO PO ZLATOOO !!!

smeker

pre 11 godina

Boze,boze mi pod sumnju stavljamo i jednog Dudu Ivkovica.Veliki znalci ove igre zateceni su izjavom selektora i postenom analizom kvalifikacija.Precutkujemo da je rekao da su nam nekad bili reper Rusi i Ameri i da smo sada kao mala zemlja neuporedivi.Pa mu u klubove dovodimo snazne i jake,skocne igrace pa je normalno da ih nema za reprezentaciju.Jedan nikada dokazani Milicic i veteran Rakocevic nemogu biti perspektiva a njihovo nepozivanje u tim razlog za napad na g.Ivkovica.Buducnost su Nedovic,Andjusic,Cvetkovic,Lucic...

zeljko schwechat

pre 11 godina

Ako Milicic nije duplo bolji od Stimca,ja onda stvarno nemam pojma o kosarci!!! I kao takav nemam nikakvo pravo da je vise gledam?

igorpl

pre 11 godina

loše sam radio slabo su igrali. pa ako ovo nije glavni razlog za povlačenje onda ne znam šta je?
u obe izjave je 100% krivica trenera.

Mladen

pre 11 godina

"Evropska košarka je ušla u ogromnu krizu produkcije igrača, a sličnih problema ima i Amerika".
Velika istina. Jednom je Toni Kukoc izjavio kako je Jordan unistio danasnju kosarku prevelikom komercijalizacijom. NBA je unistio i NCAA i evropsku kosarku. Gubimo igrace iz prelaska juniora u seniore. To traje vec predugo.
Inace, svaka cast Dudi na do sad ostvarenom.

branko

pre 11 godina

Ја спадам у оне који мисле да су потребне суштинске промене у нашој репрезентацији, укључујући и достојенствен одлазак Ивковића чији резултати и минули рад заслужују свако поштовање. То се очигледно неће десити . Слажем се са Ивковићевим ставом о натурализовању меклејбова, кукова и осталих, слажем се и са описом физичких карактеристика наших играча и ту стављам тачку. Прича да се игра распада кад Теодосић оде на клупу је само делимично тачна. У Тел Авиву смо утакмицу изгубили у првој четвртини а против Црногораца обе у последњој четвртини. Теодосић је тада био на терену. Оно што ја највише замерам Ивковићу је то што није схватио да ОВИМ ИГРАЧИМА не одговара његов начин припрема који је за њих предуг, заморан и има превише припремних утакмица па их све то скупа засити. Будући да ће по свој прилици све остати исто и за годину дана, исти селектор, приближно исти састав, истоветне припреме, не треба да се зачудимо ако и резултат тога буде исти овакав - разочаравајући. другачији.

KOSTA1703

pre 11 godina

@milos
A ti si intimni Milicicev prijatelj pa znas sta on misli , i kako sebe vidi u reprezentaciji?
Pogledaj njegovu statistiku sa SP2006. posebno meceve protiv Argentine i Spanije, tj. protiv Skole, Oberta, i Gasola....
2008. nije bilo nikoga ko je smeo da sutne spolja, sme Gurovica.Erceg i Aleksanrdov nisu smeli d apogledjau ka kosu.
Posledica toga je da su protivnici potpuno suzili reket, i isterali Milicica napolje.
Zato je isao spolja , je rjednostanvo nijendu normalnu loptu nije mogao da dobije pod kosem.

Ivan

pre 11 godina

Sto ne objaviste da je imao ponuda na ugovore velike vrednosti ali se on ipak opredelio da pomogne Srpskoj kosarci.Za tri meseca rada 3oo hijladari,malo li je. Kakav patriota.Sada ce opet da razmislja da li dalje da bude selektor i da tvrdi pazar.To me ne cudi kada se zna ko ga zastupa.

vasa

pre 11 godina

Ako ste gledali minut odmora, videlo se da Duda nema autoritet. Tako je bilo i na EP, tako da treba Duda da se sam zapita, a ne da traži razloge u igračima!

Tvrtko

pre 11 godina

Sve je počelo tom srećnom trojkom Crnogoraca i nakon toga su otkrivene mnoge slabosti, palo je samopouzdanje, verovatno su se poremetili i neki odnosi u reprezentaciji, kako to obično biva. Da je taj šut udario u obruč ili tablu, kako to obično u 99% slučajeva biva, Srbija bi izgubila još jednu ili dvije utakmice u kvalifikacijama, neki bi ih kritikovali, a ostali bi rekli da nisu hteli da se trude, kad mogu da se lako kvalifikuju i tako bi problemi ostali sakriveni ispod tepiha. Ovako, ekipa je na dnu, ali niko od njih nije zaboravio da igra košarku. Malo neizbiljnost, malo potcenjivanje protivnika, povrede, većina igrača van forme, pa dobro smo i prošli. Zato sam optimista za Sloveniju, a inače ne bi bio

otas

pre 11 godina

Kakav spin u izjavi. sto i ne cudi kada se zna ko je predsednik saveza?
Odnos Saveza prema igracima se nije promenio, godinu dana ih nema nigde, onda u junu objavimo spisak, pa ocekujemo da svi dotrce....
Da li je i Micov trebalo da se javi da kaze da je poslednja 2 meseca u sezoni ponovo poceo da igra za Kantu nakon povrede? Ili je morao da ceka da vidi da ga se niko nece setiti, pa da Vam preko novina objasni sta je radio prethodnih godinu dana?
Rakovic na spisku, a covek isao na operaciju noge?
Da, Darko je kriv, a nama, citaj Ivkovicu, svake godine pola spiska otkaze poziv...
Kako, citaj kad, je Vujanic saznao da ne ide u Poljsku, a izneo je cele kval. pre toga?
Velika je ovlascenja za sebe prisvojio Mr Kosarka u nasem Savezu, prevelika...treba ih skratiti. Nekim mladjim, na primer!

bobcha

pre 11 godina

Da, osvojio je ali tek kada ga je Teodosic napustio i presao u CSK... Inace, bez obzira na svoj nesumnjivi trenerski kvalitet, sa Teodosicem bi mogao samo da sanja Evroligu... Pametnom dosta...
(vasa, 14. septembar 2012 15:22)

Pa ti Vaso kazi koji je taj igrac koji ce da zameni Teodosica, a ne samo (kao i ostali) da kritikujes. Teodosica izbaci iz reprezentacije, a stavi ti koga mislis da treba da igra na njegovoj poziciji. Lepo napisi imena, ako mislis da postoji bolji plejmejker

Obodo

pre 11 godina

Ima mnogo razloga zbog kojih smo odigrali ovako ocajno kvalifikacije - pripreme od 2 meseca i samim tim prezasicenost, neiskoriscenost izuzetnih predispozicija koje posedujemo na krilu, Erceg, Keselj , Bjelica bez prave uloge u timu, divljanje Teodosica koje je moralo da bude sankcionisano i pre svega nedostatak Novice ... Ubica je jedini u ovoj generaciji koji je rodjen da bude vodja na terenu, u koga se gleda sa strahopostovanjem i koji je realno bio nas najkorisniji igrac kada god je igrao za repku... Zna se da je Danilovic delio samare na pripremama za preterano mangupiranje , uvek se znalo da neko mora da bude tata , mislim da Teo nebi ni u snu pomisljao na ovakva izivljavanja da je mrgud Velickovic bio tu... Ubici apsolutno zelim brz oporavak i gvozdeno zdravlje do kraja karijere... Duda?! Nadam se da ce se povuci posle slovenije, pustiti Dzileta da vodi repku na moderniji nacin... Talenta imamo, pogresno radimo, nazalost... Valja ce ovaj debakl u kvalifikacijama naterati nadlezne da se late posla... Zivela majka Srbija

al

pre 11 godina

Kosarka je sport koji intezivno pratim. Gospodin Ivkovic je iskreno i strucno dao svoje vidjenje proteklih kvalifikacija. S tim se u potpunosti slazem, obzirom na spisak igraca koji je imao na raspolaganju. Nazalost ono sto sam ja gledao, ne daje mi nadu da u kratkom periodu mozemo da pokrijemo sve pozicije sa adekvatnim igracima. Moj sin je izuztetan talenat, ali ima samo 10 godina :) .
Srecno u Sloveniji!!!

FINEGANOVO BDENJE

pre 11 godina

Za sve ljude dobre volje, potpuno jasna i konkretna analiza g-dina Ivkovica. Ko god se imalo razume u takmicarsku kosarku zna da je Ivkovic u pravu kada kaze da fizicki vise nismo "u vrhu", jer nemamo brze centre koji mogu i da grade i da skacu (poput nekada Divca, Rebrace, Koturovica)a falila su nam i skocna krila koja znaju da rasire igru (Velickovic i Lucic). Uz sav trud, Macvan,Erceg, Savanovic i Stimac nemaju skok igru, dok je Keselj slab sa loptom. Fali dosta i Rakovic za gradjenje reketa, a i olako smo dali Golubovica Crnogorcima.

Jos je veci problem na bekovima. Mozda paradoksalno, ali nama je Tepic ubedljivo najkompletniji igrac sa odlicnim fizikalijama i sjajnim odbrambenim skokom. Nedovicu jos uvek fali takticka obuka, dok Andjusic i Milosavljevic imaju slab dribling za brzi prodor.

Naravno i da nedostaje zamena za Teodosica. Covek nije dobar odbrambeni igrac, ali on to nije ni pre bio. Zar zaista mislite da Duda ne bi zvao boljeg da ga imamo? Nedovic i Rasic su "dvojke" a ne organizatori igre, dok je i Stefan Markovic vise neka vrsta "odbeglog odbrambenog Teodosicevog brata" nego li sto je organizator igre. Tuzno jeste, ali je tako kako je.

Mdjutim, jedna stvar je zanimljiva - nakon ovoga sto je Duda izjavio, stice se utisak da bi on pruzio Milicicu priliku ako se ovaj normalno bude ponasao, a uz Velickovica, Lucica i eventualno neko otkrovenje ove sezone (Bogdanovic na pr.) mozemo mi da pariramo ostalim ekipama bez problema...

dnk

pre 11 godina

fizička nepripremljenost je razlog. Pa od Slovaka smo gubili ako ne 2 poslednje četvrtine onda bar jednu. Na startu ide dobro,posle se vuku,promašuju... Crnogorci su nas u BG stigli na kraju iako smo stalno vodili... Estonija takodje... Danas sam gledao na SOS-u detalje sa olimpijade u Indijanapolisu. Eh kako se tad igralo,svim srcem,svom snagom,s takvim motivom...
Savanovic reče u intervjuu"kao da MORAMO da pobedimo uvek"... Oni kojima se ne igra svim srcem za reprezentaciju ne treba da učestvuju. Kao na silu da dodju igrati,samo da bi se pokazali kao patriote pred narodom. Ne trebaju nikom figure na terenu nego igrači koji će praviti rezultat,a verujem da bi od nas 7 miliona srba,bar vecina učestvovala na reprezentaciju kad bi imali priliku naravno,tako da učešće ne znači mnogo,nego rezultat. Patriota ima mnogo zaista,ali malo "heroja"!

vukasin

pre 11 godina

Duda je jedan od najvecih, ali ovo nece na dobro da izadje. Vajka se da mu je falio Markovic?! Uporno forsira niske igrace koji se boje da sutnu na kos; kao, igraju dobro odbranu. Pa nije to rukomet pa da pravi letece izmene i uvodi Markovica i Paunica samo kada se branimo. Uz njih je i Tepic koji se, 'ajde, konacno nesto kao rasanio nakon par godina. Na kraju, odbranu su uglavnom igrali kao babe, a napad skripi jer jednostavno nema ko. Svi protivnici znaju da samo treba da uguse Tea i to je kraj sto se tice napada.

Željko

pre 11 godina

Kao što je bilo za pretpostaviti,psiha je bila glavni problem,a ne fizička pripremljenost,jer naši igrači,kada su spremni,mogu da se nose sa Amerima.Potrebno je da se dobro odmore,motivišu i pripreme,i možemo do samog kraja u Sloveniji da stignemo.NAPRED SRBIJA!

Revolt

pre 11 godina

Ovo mi deluje kao ocajnicki potez Ivkovica.Wtf,sta ima on da se izvinjava?
Nije mi jasno ovo za Stefana Markovica,a za deo o Vuletu tek nemam reci...

VLADIMIR

pre 11 godina

Konačno pravi potez od strane Dude - čovek priznao da je LOŠE RADIO. Ostaje da još samo objasni kako to misli da bi Miličić trebao da se javi sekretaru ili potpredsedniku KSS da li želi da igra u reprezentaciji. Normalno je valjda da ga selektor pozove - pa nije rep. Srbije dobrovoljna radna akcija pa DA SE JAVLJA KO ŽELI DA IGRA. A pošto sam već više puta pisao o njegovom radu, ovaj put ču se uzdržati jer IGRA I REZULTATI u zadnjih godinu dana najbolja su ocena njegovog rada.

Nenad

pre 11 godina

Tek sada tvrdiš da su igrači fizički limitirani i odbrambeno inferiorni?
Dudo, izvini, ali to se jasno videlo i prošle godine u Litvaniji.

Lobanja

pre 11 godina

Ovo je realno nasa najkvalitetnija ekipa, ko je kakav u glavi i ko hoce/nece da igra, u to ne ulazim:
1.Milos Teodosic(Nedovic,Markovic)
2.Sasa Pavlovic(Tepic,Bogdanovic ili Tripkovic)
3.Vladimir Micov(Radmanovic?, Bjelica, Keselj)
4.Novica Velickovic(Erceg, Macvan, Savanovic)
5.Nenad Krstic(Milicic, Perovic)
Kad spanci igraju sa bracom Gasol u petorci, mozda mozemo i mi sa Krsticem i Milicicem. Zvezde Rakovica i Raduljicu ne zvati, jer su do sada odbijali poziv, nabedjeni su previse.

tomica

pre 11 godina

Puna podrška Dudi! Tačna je njegova konstatacija da je raspoloživi kadar u kvalifikacijama bio donekle limitiran, pa ne čudi to što nismo postigli rezultat kakav je javnost očekivala. Takođe, slažem se da nema potrebe za angažovanjem stranih igrača, imamo mi sasvim dovoljno talentovanih reprezentativnih kalibara. Svaka Dudi čast, u tim godinama iskazao je neviđenu vitalnost, koncentraciju i mobilisanost. Čini mi se da je upravo on bio najkoncentrisaniji član ekipe. Igrači su oscilirali, da li zbog prezgusnutog sistema kvalifikacija ili zbog manjka najvišeg kvaliteta? Da li su falili Novica, Vule, Miličić, Rakočević, Raduljica ili neznam ko već, ali mi svakako možemo sastaviti jaču reprezentaciju. Smatram da će sve ovo u vezi prolaska na EP kroz iglene uši pozitivno i poučno delovati na ekipu, da se što je moguće bolje spremi i prikaže igre kao u Poljskoj i Turskoj. Siguran sam da naši to mogu. Sretno!

Volim Srbiju !!!

pre 11 godina

Podrska za Dudu i to ogromna. Covek je u top5 trenera u Evropi. Sa nikad slabijim Olimpijakosom je uzeo Euroligu, tako da ne treba trositi reci o njegovom kvalitetu. Jedna stvar mi samo nije jasna a to je da kako rece Duda igramo agresivnu odbranu. Naravno slazem se da treba igrati agresivnu odbranu (kako drugacije?!), ali sa kakvim igracima u odbrani ?!!! Macvan, Erceg, Savanovic, Keselj, Teodosic, Rasic su promaje u odbrani. Na to trener ne moze da utice, zato i igramo najneatraktivniju kosarku bez kontri i lakih poena. Macvan mi je jedno od najvecih razocarenja. Covek je bio najdominantniji igrac svoje generacije. Ko malo bolje prati kosarku, setice se da je na Nike samitu (najbolji mladi igraci sveta ) bio MVP turnira. Mislim da od juniorskih dana uopste napredovao.Gledajte ga samo kako trci, kao da se muci. Kad hoda kao da se gega (kao oni mafijasi kad se ,,sire'' po kraju :)))) . Ne znam zaista da li neki fitnes treneri mogu nesto da promene, ali ono izgleda tuzno. O njegovom odrazu da ne pricam. Steta zaista,mislio sam da ce biti jedan od najboljih evropskih igraca. On zaista razume kosarku, zna da da asistenciju, vrati povratnu kad ga udvoje, ali ga fizikalije ubise. Da, verujem i da je jedan od najboljih likova u reprezentaciji, ali... Milicic prekopotreban da na neki nacin nadomesti nedostatke u odbrani ovih gore pomenutih. Popricati sa njim, videti da li hoce. Naravno pod uslovom da Darko prihvati kodekse ponasanja na kojima Duda insistira.

UrosBg

pre 11 godina

Istina na kraju smo se kvalifikovali i izbegli tragediju. Medjutim, da li mozemo da budemo zadovoljni, ja tvrdim da ne mozemo. Toliko je losih stvari izaslo na videlo, i ako ne resimo te stvari crno nam se pise u Sloveniji. Duda je objasnio neke stvari, ali ipak njegove krivice ima dosta u svemu tome. Niko ne kaze da on nije izvanredan trener i sve to, ali je morao prevazici vlastite probleme sa nekim od igraca i da i oni budu u reprezentaciji. Veliki rezovi, vracanje kulta reprezentacije, i tezak i naporan rad nas jedino mogu vratiti na stare staze slave.
http://hoopsuniverse.net

Неверица

pre 11 godina

Јел могуће да је неко у Србији признао своју грешку!? Чек, чек, нек ме неко уштине!

branko

pre 11 godina

Свако овде пише о ономе што сматра проблемом. Ја сам један од ретких, можда чак и једини који сматра да су највећи кривац за све што није ваљало ни овог ни прошлог лета НЕАДЕКВАТНЕ ПРИПРЕМЕ. Ивковић каже да су припреме биле одличне. Апсурд! Припреме нису саме себи циљ и добре су само ако је њихов резултат добра игра екипе. Верујем да је Ивковић током каријере постизао врхунске резултате после истих оваквих припрема али са ОВИМ МОМЦИМА оне су контрапродуктивне, што смо видели два пута за редом. А какве би требале бити ? Ја нисам кошаркашки тренер па не могу о детаљима али могу начелно. Чему уопште служе припреме? Па, да би екипа на такмичењу играла добро. Шта су услови за добру игру? Пре свега добар избор играча али то нема везе са припремама. Шта још? Играчи морају бити ЗДРАВИ, СВЕЖИ и ЖЕЉНИ ИГРЕ. Припреме не смеју бити такве да се то поништи, а то се управо дешавало. Припреме треба планирати тако да се њима у најмањој могућој мери ремети свакодневни живот играча, тј да им боравак у репрезентацији што више личи на боравак у клубу. Мислим да оне не треба да трају више од 3 недеље и да не треба играти више од 3-4 контролне утакмице и то у другој недељи.
ПС. Олимпијада нам је свима, трећи пута узастопно показала да наше екипе тамо долазе неспремне па се проблем неадекватних припрема односи и на рукометну, одбојкашке, фудбалску , а у доброј мери чак и на најуспешнију - ватерполо репрезентације.

Miša

pre 11 godina

Za sve je kriv Duda. Taktika u kojoj igra Teodosic, i dodaje Krstiću. Kad Tea udvoje on izbacuje nekome loptu, koji sve vreme stoje i ne očekuju lopte već neki otoadak od Tea. Toliko prosto da protivnik udvoji Tea i pazi na Krstiča, i na kontre dobija. Posmatrajte,kada su u igri bekovi šuteri koliko dobiju lopti za vreme u igri, samo povratnu samo zato što nije bilo drugo ređenje. Kada Teo nije u igri a igrači preuzmu rizik, Tepič, Nedovič i prodorom lako osvajaju poene. Treba da bekovi i šuteri imaju više lopti i da se igra na njih a centar da skuplja promašaje, a ne obratno. To je greška Dudina, Nije centar nosioc igre nego korektor.

Alarm

pre 11 godina

Nasa kosarkaska javnost gubi korak sa svetom sto je mozda najveca opasnost za nasu kosarku.Naime,ako Ivkovicev rad od SP 2010 pa do danas ne bude smatran losim (sto je on sam zapravo priznao)mozemo da utvrdimo kako mi sa kosarkom vise "nemamo veze".A to je jak alarm!Ivkovic treba da i dalje vodi nasu reprezentaciju,pitanje je sada?Ono je skoro hamletovsko!Ivkovic nasu igru nije oplemenio nekim stratesko-taktickim novinama;fizicka i samim tim psihicka pripremljenost naseg tima je nedopustivo slaba;stvoreno je mnjenje da nemamo "sveze kvalitetne igracke snage",a trenerske imamo li,ako je nasoj kosarci Ivkovic primarno resenje (i dalje);odnos Ivkovica sa igracima je ispraznjen(nema vise uzajamnog punog poverenja) a povremeno je i izrazito nedopadljiv(to je uvek znak nemoci);Ivkovic nije bez energije za buducnost,ali to je energija bez svezine, bez novog kvaliteta,on poseduje stari kvalitet koji vise "ne funkcionise" posto su se stvari u kosarci ipak jako brzo promenile i dalje se menjaju.Konacno, ako smo sav kvalitet medju perspektivnim trenerima "potrosili" ili "rasterali"(recimo sjajnog Luku Pavicevica koji je snazno "isamarao" citav kosarkaski sistem Srbije),normalno je da se izbor solucija veoma suzi. Koji je to duh "suzio" nasu kosarku i nije li u njemu prisutan i licni duh samog Ivkovica?Ako jeste ne bi trebalo da nastavi svoj posao sa nasom reprezentacijom a ako nije pruzimo novu sansu staroj legendi jugoslovensko-srpske kosarke, misleci" da boljeg resenja nemamo.

pavao

pre 11 godina

Dve stvari mi nisu jasni - kako bi Markoviceva odbrana pomogla Teodosicu, pa ne moze Markovic da igra za dvojicu? A kao sto neko rece dole nije ovo hokej ili rukomet da se prave letece izmene.
Sto se tice raspadanja igre kada izadje Teodosic u poslednje dve utakmice je uglavnom bilo obrnuto, to mogu da tvrdim (za one ranije nisam siguran). Protiv Estonije smo podigli na +7 kada Teo nije igrao, protiv Izraela je bilo +22 kada je usao na duze (pre toga ulazio i izlazio, dok je Tepic bio sve vreme u igri). Protiv Estonije se prednost istopila za dva minuta, protiv Izraela je jedno vreme odrzavana, a onda krenula da pada... kada je protiv Izraela postalo ozbiljno, Duda u cetvrtoj cetvrtini vraca Tepica i ostale koji igrali dok je pravljeno +22 (zadrzava i Tea) i igra se malo stabilizovala.
I dalje mislim da Duda mora da ostane na poziciji trenera, ali me ove njegove izjave zaista brinu...

Stranci

pre 11 godina

Samo napred Dudo ! Volim Te i zato sto ne dozvoljavas da u reprezentaciji igraju stranci. U svakom pogledu nam ubijaju identitet, pa bi i u sportu. Ja sam ponosan na nase kada igraju i navijam za njih jer su nasi. Pa mozemo da proglasimo za nacionalni interes da budemo prvi u kosarci, izdvojimo iz budzeta da kupimo najbolje iz NBA. Moze ta reprezentacija da bude najbolja ali nije nasa i ja necu navijati za nju ! Zivela SRBIJA !

vasa

pre 11 godina

i Messi divlja u napadu i solira i promasuje pa nikom ne pada na pamet da kritikuje njegovu igru u odbrani,rodjeni napadaci i to je to
(odbrana i divljanje, 15. septembar 2012 01:54)

Da, ali u fudbalu imas jedanaest igraca i teren od 100 metra, pa uvek neko moze da ispravi... Ovo je kosarka i kada ispadnes iz igre kos je neminovan!!!

Ocake

pre 11 godina

1.Milos Teodosic(Nedovic,Markovic)
2.Sasa Pavlovic(Tepic,Bogdanovic ili Tripkovic)
3.Vladimir Micov(Radmanovic?, Bjelica, Keselj)
4.Novica Velickovic(Erceg, Macvan, Savanovic)
5.Nenad Krstic(Milicic, Perovic)

Potpisujem sve osim Markovića i Perovića, umesto markovića bih pre Miljana Pavkovića, a umesto Perovića Štimca.

my way

pre 11 godina

Nedovicu i ostalim igracima onda treba jasno predociti da kad je on u igri ima status i slobodu kao Teo. A trebace i njemu malo vremena da se na to navikne s'obzirom na ulogu kakvu je imao kod Pesica.

hmm

pre 11 godina

sledeci put neka ti tvoj strucni tim uradi dobru analizu predhodih takmicenja i pripremnih perioda, pa pogledajte istini u oci. Nista strasno nije ako su igraci fizicki ne spremni na jednom takmicenju ali ako se to ponavlja onda je to za brigu. Na osnovu gore pomenutih analiza postavite sto realniju i razumniju periodizaciju (plan treninga) za buduci period i tako cete najvise pomoci ovoj reprezentaciji. To jeste veliki posao i zahteva strucan kadar, ali neko to mora da uradiPodrzavam da ne angazujemo strane igrace. Lepo je objasnjeno u tekstu zasto to nije dobro.

mire

pre 11 godina

Svaka cast Dudi,posle Obradovica je nas najuspesniji trener...
Ali mi i dalje igramo sporu kosarku...Njegov Olimpiakos je prosle godine bio 5.-6. igracki tim u Evropi,a osvojio je titulu na malom broju poena i na sto brzim napadima,ne vidim zasto ima drugaciju taktiku sa klubom i reprezentacijom...Igraci su slicni u Olimpiakosu i reprezentaciji,ali mi od SP2010 nismo dali vise od 10-12 poena iz kontri...Mozda je Zeravica bio i u pravu,kada je rekao da,nasa kosarka ima jedan jedini spas,a to je ogranicavanje (kadeta i starijih,pa sve do prvog tima),napada do 14sec...Mozda tako nasi i nauce da igraju brzu kosarku...

dejan 877

pre 11 godina

Dudo cenim te kao trenera i licnost,ali mislim da nisi u pravu...Kad si dosao pricao si da ti je glavni cilj London i podmladjivanje reprezentacije...Do Londona nismo ni dosli,onda si valjda trebao da ispadnes covek i priznas krivicu i podneses ostavku.Sam si selektirao igrace,mislim da svaki covek koji malo bolje poznaje kosarku zna karakteristike svakog od nasih igraca sa spiska,a kamoli ti koji se bavis trenerskim poslom.Imao si u ekipi 3,4 igraca koji su klasicni igraci za napad,suteri bez odbrane i borbenosti,to su Andjusic,Erceg,Keselj i Teo...prva tri igraca,ako sut ne ide aposolutno su beskorisni.Laku je Teu da igra,kad ima beskonacan kredibilitet,mogao si dati Nedovicu istu takvu slobodu,pa bi mozda i on decko proradio,ovako price o Markovicu,decku koji je u napadu nula,koji ne ume da ubaci ni slobodno bacanje,Avdalovicu koji je stariji od vecinu ovih igraca i sasvim prosecan igrac,to je cisto mlacenje prazne slame u nedostatku argumenata.

dragutin

pre 11 godina

Ekipa je psiholoski slomljena,talentno deficitarna,takmicarski ne spremna i nesto mora da se ozbiljno promeni.To je trebalo reci.