Četvrtak, 13.09.2012.

13:15

Jovanovska izgubila u četvrtfinalu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski izgubila je četvrtfinalu turnira u Taškentu od Hrvatice Done Vekić sa 2:0 (6:4, 6:4).

Izvor: JM

Jovanovska izgubila u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

TORCA ST

pre 11 godina

@TORCA DU
nije andrea konjuh nego ana konjuh da je mala zvijer,zvijer je..igra odlično al još je rano predviđati...mada mislim da će i od nje biti nešto...šta se tiče usporedbe s anom i jelenom to je glupo usporedjivati,ana i jelena su svoje napravile...bile su prve,ana je uz to i grand slam pobjednica šta je i sam smisao tenisa...donna je odlična ali ostaje vidjeti šta će biti..u svakom slučaju dobro joj ide

drago

pre 11 godina

(skeptik, 13. septembar 2012 13:38)

da mi stvarno nemamo razloga za radovanje, kako u ostalim sportovima tako i u tenisu. osim sto je prije 7 dana nas tenisac protiv kasnijeg osvajaca imao polufinale US Opena na dlanu.
dodao bi da su jednako veliki talenti dubrovkinja andrea konjuh (1997) i donnin vrsnik zagrepcanin borna coric.

Kosta

pre 11 godina

Činjenice su slijedeće:
-Dona će godinu sigurno završiti među prvih 120, a možda i 100.
-Jelena je sa 16 godina (2001) godinu završila kao 361.
-Ana je sa 16 godina (2003) godinu završila kao 705.
(ZAGREB, 13. septembar 2012 17:12)
Tako je to su činjenice statističke,ali uvijek postoji ali..
-Jelena sa 16 god. odigra 14 mečeva(2001)
-Ana sa 16 god. odigra 17 mečeva(2003)
-Vekić ima ove godine već 43 meča,do kraja godine bit će ih 60-tak
Jel' vidiš disproporciju? E tu na težini dobija tvoja tvrdnja "..U Donu su uložena ogromna sredstva. Ona već par godina ne mora brinut o ničem, osim da igra i trenira.." I u tenisu kao i u većini stvari u životu vrijedi "Koliko para ,toliko muzike".Pored tolikog broja mečeva jasno da neće izostat dobra pozicija na WTA listi.Netko to sve mora platiti,a da li će Donna opravdati uloženo ostaje da se vidi kad počnu pravi izazovi i češći mečevi sa najboljim igračicama.

Masan

pre 11 godina

Cestitam Doni, stvarno je ovo za njene godine veliki uspeh, ali nemojte odmah preterivati, treba ona jos dosta toga da uradi i da se najede jos mnogo hleba da stigne i prestigne JJ i Anu! Realno, ali za ovaj turnir kapa dole :)

Yan

pre 11 godina

mala Vekic je vec sada top 20-30 po kvaliteti. za godinu Dana biti ce bolja I od jankovic I
od ivanovic.. svjetski top 10 talent
(toma, 13. septembar 2012 13:48)

Ne pretjeruj prijatelju,očito si jedan od onih koji tenis pratiš isključivo kroz prizmu novinske vijesti,pa si eto tako jučer čuo i za Donnu Vekić,još kad se tome pridoda navijačko-nacionalna ostrašćenost...Jasno da je ova cura talenat,ali ipak pričekaj malo s prognozama i budi objektivniji u procjenama.Rano je još,a ja ću te samo podsjetiti na neke i ne baš blistave rezultat mlade Osječanke ove godine.Recimo prosječna Rumunka Galovits izbacila ju je sa kvalifikacija US opena dobivši treći set sa 6:0,Argentinka Irigoyen(ispod 250. mjesta) dobila je u 2 seta,drugi set s 6:0.Četiri puta ove je godine gubila od igračica koje su ispod 300.mjesta,a gubila je i od Kineskinje(ispod 400. mjesta) i bjeloruske igračice koja je bila ispod 800. mjesta.Na ovom je turniru dobila dvije top 100 igračice,to je svakako lijep rezultat,ali ne i nešto zbog čega treba padati u euforiju i lupati gluposti da je već sada igračica za prvih 20.Potencijal postoji,ali da li će se realizirati i u kojo mjeri,vidjet ćemo.Imaš puno primjera igrača koji su obećavali i sa 16,17 godina imali dobre rezultate,a 4-5 godina kasnije i nisu puno dalje odmakli.Evo ti primjer Bernarda Tomića koji je sa 16 godina igrao 2.kolo GS turnira,a to je i danas s 20 godina,igrač za 1-2 kolo GS turnira.

ZAGREB

pre 11 godina

Zašto jedan obični sportski događaj mora podizati tenzije koje sa sportom veze nemaju. Zašto se na svaki način nastoji umanjiti tuđi uspjeh,a uvećati svoj.
Rezultati Done Vekić su već našli odjeka u svijetu. Ja osobno pratim njene rezultate od njene trinaeste godine, kad gotovo nitko u Hrvatskoj nije ni čuo za nju. Stoga ću iznjeti neke podatke da bi dobili širu sliku o Doni. Vjerujem da te podatke zna i osoba koja se potpisuje kao LISTA, a sa kojom sam prije par godina imao polemiku oko ulaska u završni turnir tenisačica (Janković-Zvonaareva), te mi je on objasnio neke stvari za koje sam bio u krivu.
U Donu su uložena ogromna sredstva. Ona već par godina ne mora brinut o ničem, osim da igra i trenira. U njenoj ekipi je prvi trener, drugi trener, kondicioni trener, maser, fizioterapeut i ne znam ko sve još. Šef cijele ekipe je David Felgate bivši šef ekipe oko Tima Henmana. Cilj svega je dovesti je na svjetski broj 1. Da nije procjenjeno da je to moguće ne bi se toliko ulagalo.
A sada da odgovorim onima koji silom žele umanjiti njen uspjeh, te pišu o tome kako je Ana Ivanović u njenim godinama(16)učinila ovo, a Jelena Janković ono. Dotični su se za tenis zainteresirali juče, a u životu vjerovatno nisu nikad pogledali neke WTA statistike i liste.
Činjenice su slijedeće:
-Dona će godinu sigurno završiti među prvih 120, a možda i 100.
-Jelena je sa 16 godina (2001) godinu završila kao 361.
-Ana je sa 16 godina (2003) godinu završila kao 705.

Ti si @Iskreno neiskren

pre 11 godina

@Iskreno
Dpadaju mi se ovakvi komentari - ćitam ih između redova. "I Bojana je, kao Ana u Njojorku, došla do četvrtfinala." Tako je, odlično poređenje, Njujork i Taškent. Zavidim ti što dobijaš samo preporuke. Dobro su te glasači razumeli.

tenis fun

pre 11 godina

Gledo sam cijeli meč i mogu da kažem da po stilu igre Dona podsjeća na njemicu Kerber ili Viktoriu Azarenku. Odlčno se kreće ima vrlo dobar servis za svoje godine ,i bekendom i forhendom može zabiti poen.Predviđam joj kroz dvije ili tri godine ulazak među deset najboljih tenisačica. Što se tiče Bojane u duljim izmjenaama je slaba tromo se kreće neki će reči posljedica od US opena ali gledo sam par mečeva od Bojane i nikad nije bila kondiciski pripremljena tenisačica. Za vrijeme predaha trener joj govori da počne mijenjati stil igreda igra kratke lopte izade koji put na mrežu jer nije mogla u izmjenama zabiti izravan poen. Bojananijedan savjet nije poslušala od trenera. Oni koji kazu da je Bojana samasebu pobijedila nije istina jer nist gledali objektivno meč ,najviše poena Bojana je napravila na drugi servis Done Vekić a u izmjenama sa osnovne linije je bila nemoćna jer svaka jača loptica koja je išla u stranu Bojana nije mogla uhvatit. Poz iz Zagreba!

doctor

pre 11 godina

Ana Ivanovic je sa 16 godina u Lincu dovukla Venus Vilijams(tada 2 na svetu) do 3 seta i TB gde je izgubila.. Jelena Jankovic je u tim godinama pobedila Dementijevu.. Jovanovski je losa igracica i nije nikakav reper

Starman

pre 11 godina

Inace bas sam neki dan o njoj malo gledao na internetu...iza nje je stao jaki tim ljudi...mala ima vec potpisan ugovor sa NIKE-om ima vec svoju internet stranicu..svoj youtube kanal na kojem ima dosta intervjua tako da se moze ocekivati dosta od nje jer to ocekuju i strucnjaci

srbIN

pre 11 godina

He,he,he... hrvati se raduju ovoj pobedi kao da su osvojili Vimbldon. Mi se nerviramo kad neko on nasih ne osvoji GS titulu a za njih je i polufinale na trecerazrednom WTA turniru uspeh. Vecno u nasoj senci.

Iskreno

pre 11 godina

Bojana je izgubila, mislim da je Dona bila odmornija (Boka je na turnir došla pravo sa US Opena), ali ona je na ovom jakom turniru stigla do četvtfinala. To je veliki uspeh. Ja bih joj čestitao na uspehu (našla se među osam najboljih, kao Ana u Njojorku), a ne bih pisao protiv nje zbog jednog poraza.

lega butra u treski valja dumine

pre 11 godina

Dona ponos Osijeka i Slavonije!Zasto me ovo opce ne cudi kad se zna da su iz Osijeka rodom najbolji sportasi u svim sportovima.Nogomet-Davor Suker,streljastvo-Jasna Sekaric,atletika-Slobodanka Colovic,tenis-Jelena Dokic,Dona Vekic.

VLADIMIR

pre 11 godina

Taman pomislih da si konsolidovala svoju igru i da ces se probiti medju 50 na WTA listi - kad ono ti izgubila od juniorke Vekic /16 godina/. Bojana, zaista je ovo zabrinjavajuće jer ti se vise ne mozes tretirati kao "mlada" teniserka - pošto ćeš uskoro imati 21 godinu. Baš mi je žao, jer sam od tebe mnogo očekivalo, ali izgleda da je to ipak bila samo lepa želja.

Tomi

pre 11 godina

Uz dužno poštovanje za srpski tenis i Bojanu, naša mlada Donna veliki je potencijal i puno joj sreće u daljnjoj karijeri. Danas je razbila vašu curu.

idemo

pre 11 godina

bit će nešto od nje,sličan put ima kao ana ivanović koja je početkom 2004.godine bila 705.igračica svijeta a istu godinu završila je u top 100,već 2005.godine sa 17 godina i 6 mjeseci je bila u četvrtfinalu roland garrosa,iskreno se nadam da će donna kreniti aninim stopama,a i imaju sličan napadački stil tenisa:)

skeptik

pre 11 godina

Komsije smanjite malo dozivljaj. Jeste mala Donna veliki talenat ali je ovo ipak slab WTA turnir gde je prva nositeljka 47 na listi. Mec protiv mladje sestre Radwanski bice pravi test za malu Donnu. Navijam za nju da se i vi malo radujete.

st

pre 11 godina

možda iznenađenje kad se pogleda lista na prvi pogled,no donna ima tek 16 godina nakon ovog turnira ulazi u top 150 a i više od toga.još ako uzmemo u obzir da je ona najmladja u top 500.mala igra fenomenalno i bez respekta već je 3 top 100 igračice izbacila na turniru,ako nastavi i ozljede je zaobiđu velika karijera joj se sprema,nadam se da će nastavit stopama ive majoli i ane ivanović i uzeti bar po koji gs u nadolazećim godinama..pozdrav

skeptik

pre 11 godina

Gledao sam mec zbog ove male Hrvatice i mogu da kazem da Hrvati posle duzeg vremena imaju igracicu koja moze da udje u TOP 20. Sto se tice Bojane ona je pobedila samu sebe. U kljucnom gemu kada je vratila brejk pravi 2 duple greske na svom servisu i vraca Hrvaticu u mec. Napravila je bezbroj neiznudjenih gresaka i to je presudilo. Ovoj maloj cestitam na pobedi i zelim da osvoji titulu.

boki zagreb

pre 11 godina

Komšije zapamtite ovu malu, Donna će biti top 10 igračica, sada ima samo 16. godina, a zna se tko u tako ranoj fazi radi velike rezultate, samo veliki talenti.pozz

st

pre 11 godina

možda iznenađenje kad se pogleda lista na prvi pogled,no donna ima tek 16 godina nakon ovog turnira ulazi u top 150 a i više od toga.još ako uzmemo u obzir da je ona najmladja u top 500.mala igra fenomenalno i bez respekta već je 3 top 100 igračice izbacila na turniru,ako nastavi i ozljede je zaobiđu velika karijera joj se sprema,nadam se da će nastavit stopama ive majoli i ane ivanović i uzeti bar po koji gs u nadolazećim godinama..pozdrav

skeptik

pre 11 godina

Gledao sam mec zbog ove male Hrvatice i mogu da kazem da Hrvati posle duzeg vremena imaju igracicu koja moze da udje u TOP 20. Sto se tice Bojane ona je pobedila samu sebe. U kljucnom gemu kada je vratila brejk pravi 2 duple greske na svom servisu i vraca Hrvaticu u mec. Napravila je bezbroj neiznudjenih gresaka i to je presudilo. Ovoj maloj cestitam na pobedi i zelim da osvoji titulu.

doctor

pre 11 godina

Ana Ivanovic je sa 16 godina u Lincu dovukla Venus Vilijams(tada 2 na svetu) do 3 seta i TB gde je izgubila.. Jelena Jankovic je u tim godinama pobedila Dementijevu.. Jovanovski je losa igracica i nije nikakav reper

boki zagreb

pre 11 godina

Komšije zapamtite ovu malu, Donna će biti top 10 igračica, sada ima samo 16. godina, a zna se tko u tako ranoj fazi radi velike rezultate, samo veliki talenti.pozz

Tomi

pre 11 godina

Uz dužno poštovanje za srpski tenis i Bojanu, naša mlada Donna veliki je potencijal i puno joj sreće u daljnjoj karijeri. Danas je razbila vašu curu.

Yan

pre 11 godina

mala Vekic je vec sada top 20-30 po kvaliteti. za godinu Dana biti ce bolja I od jankovic I
od ivanovic.. svjetski top 10 talent
(toma, 13. septembar 2012 13:48)

Ne pretjeruj prijatelju,očito si jedan od onih koji tenis pratiš isključivo kroz prizmu novinske vijesti,pa si eto tako jučer čuo i za Donnu Vekić,još kad se tome pridoda navijačko-nacionalna ostrašćenost...Jasno da je ova cura talenat,ali ipak pričekaj malo s prognozama i budi objektivniji u procjenama.Rano je još,a ja ću te samo podsjetiti na neke i ne baš blistave rezultat mlade Osječanke ove godine.Recimo prosječna Rumunka Galovits izbacila ju je sa kvalifikacija US opena dobivši treći set sa 6:0,Argentinka Irigoyen(ispod 250. mjesta) dobila je u 2 seta,drugi set s 6:0.Četiri puta ove je godine gubila od igračica koje su ispod 300.mjesta,a gubila je i od Kineskinje(ispod 400. mjesta) i bjeloruske igračice koja je bila ispod 800. mjesta.Na ovom je turniru dobila dvije top 100 igračice,to je svakako lijep rezultat,ali ne i nešto zbog čega treba padati u euforiju i lupati gluposti da je već sada igračica za prvih 20.Potencijal postoji,ali da li će se realizirati i u kojo mjeri,vidjet ćemo.Imaš puno primjera igrača koji su obećavali i sa 16,17 godina imali dobre rezultate,a 4-5 godina kasnije i nisu puno dalje odmakli.Evo ti primjer Bernarda Tomića koji je sa 16 godina igrao 2.kolo GS turnira,a to je i danas s 20 godina,igrač za 1-2 kolo GS turnira.

skeptik

pre 11 godina

Komsije smanjite malo dozivljaj. Jeste mala Donna veliki talenat ali je ovo ipak slab WTA turnir gde je prva nositeljka 47 na listi. Mec protiv mladje sestre Radwanski bice pravi test za malu Donnu. Navijam za nju da se i vi malo radujete.

VLADIMIR

pre 11 godina

Taman pomislih da si konsolidovala svoju igru i da ces se probiti medju 50 na WTA listi - kad ono ti izgubila od juniorke Vekic /16 godina/. Bojana, zaista je ovo zabrinjavajuće jer ti se vise ne mozes tretirati kao "mlada" teniserka - pošto ćeš uskoro imati 21 godinu. Baš mi je žao, jer sam od tebe mnogo očekivalo, ali izgleda da je to ipak bila samo lepa želja.

srbIN

pre 11 godina

He,he,he... hrvati se raduju ovoj pobedi kao da su osvojili Vimbldon. Mi se nerviramo kad neko on nasih ne osvoji GS titulu a za njih je i polufinale na trecerazrednom WTA turniru uspeh. Vecno u nasoj senci.

lega butra u treski valja dumine

pre 11 godina

Dona ponos Osijeka i Slavonije!Zasto me ovo opce ne cudi kad se zna da su iz Osijeka rodom najbolji sportasi u svim sportovima.Nogomet-Davor Suker,streljastvo-Jasna Sekaric,atletika-Slobodanka Colovic,tenis-Jelena Dokic,Dona Vekic.

Kosta

pre 11 godina

Činjenice su slijedeće:
-Dona će godinu sigurno završiti među prvih 120, a možda i 100.
-Jelena je sa 16 godina (2001) godinu završila kao 361.
-Ana je sa 16 godina (2003) godinu završila kao 705.
(ZAGREB, 13. septembar 2012 17:12)
Tako je to su činjenice statističke,ali uvijek postoji ali..
-Jelena sa 16 god. odigra 14 mečeva(2001)
-Ana sa 16 god. odigra 17 mečeva(2003)
-Vekić ima ove godine već 43 meča,do kraja godine bit će ih 60-tak
Jel' vidiš disproporciju? E tu na težini dobija tvoja tvrdnja "..U Donu su uložena ogromna sredstva. Ona već par godina ne mora brinut o ničem, osim da igra i trenira.." I u tenisu kao i u većini stvari u životu vrijedi "Koliko para ,toliko muzike".Pored tolikog broja mečeva jasno da neće izostat dobra pozicija na WTA listi.Netko to sve mora platiti,a da li će Donna opravdati uloženo ostaje da se vidi kad počnu pravi izazovi i češći mečevi sa najboljim igračicama.

Masan

pre 11 godina

Cestitam Doni, stvarno je ovo za njene godine veliki uspeh, ali nemojte odmah preterivati, treba ona jos dosta toga da uradi i da se najede jos mnogo hleba da stigne i prestigne JJ i Anu! Realno, ali za ovaj turnir kapa dole :)

ZAGREB

pre 11 godina

Zašto jedan obični sportski događaj mora podizati tenzije koje sa sportom veze nemaju. Zašto se na svaki način nastoji umanjiti tuđi uspjeh,a uvećati svoj.
Rezultati Done Vekić su već našli odjeka u svijetu. Ja osobno pratim njene rezultate od njene trinaeste godine, kad gotovo nitko u Hrvatskoj nije ni čuo za nju. Stoga ću iznjeti neke podatke da bi dobili širu sliku o Doni. Vjerujem da te podatke zna i osoba koja se potpisuje kao LISTA, a sa kojom sam prije par godina imao polemiku oko ulaska u završni turnir tenisačica (Janković-Zvonaareva), te mi je on objasnio neke stvari za koje sam bio u krivu.
U Donu su uložena ogromna sredstva. Ona već par godina ne mora brinut o ničem, osim da igra i trenira. U njenoj ekipi je prvi trener, drugi trener, kondicioni trener, maser, fizioterapeut i ne znam ko sve još. Šef cijele ekipe je David Felgate bivši šef ekipe oko Tima Henmana. Cilj svega je dovesti je na svjetski broj 1. Da nije procjenjeno da je to moguće ne bi se toliko ulagalo.
A sada da odgovorim onima koji silom žele umanjiti njen uspjeh, te pišu o tome kako je Ana Ivanović u njenim godinama(16)učinila ovo, a Jelena Janković ono. Dotični su se za tenis zainteresirali juče, a u životu vjerovatno nisu nikad pogledali neke WTA statistike i liste.
Činjenice su slijedeće:
-Dona će godinu sigurno završiti među prvih 120, a možda i 100.
-Jelena je sa 16 godina (2001) godinu završila kao 361.
-Ana je sa 16 godina (2003) godinu završila kao 705.

tenis fun

pre 11 godina

Gledo sam cijeli meč i mogu da kažem da po stilu igre Dona podsjeća na njemicu Kerber ili Viktoriu Azarenku. Odlčno se kreće ima vrlo dobar servis za svoje godine ,i bekendom i forhendom može zabiti poen.Predviđam joj kroz dvije ili tri godine ulazak među deset najboljih tenisačica. Što se tiče Bojane u duljim izmjenaama je slaba tromo se kreće neki će reči posljedica od US opena ali gledo sam par mečeva od Bojane i nikad nije bila kondiciski pripremljena tenisačica. Za vrijeme predaha trener joj govori da počne mijenjati stil igreda igra kratke lopte izade koji put na mrežu jer nije mogla u izmjenama zabiti izravan poen. Bojananijedan savjet nije poslušala od trenera. Oni koji kazu da je Bojana samasebu pobijedila nije istina jer nist gledali objektivno meč ,najviše poena Bojana je napravila na drugi servis Done Vekić a u izmjenama sa osnovne linije je bila nemoćna jer svaka jača loptica koja je išla u stranu Bojana nije mogla uhvatit. Poz iz Zagreba!

TORCA ST

pre 11 godina

@TORCA DU
nije andrea konjuh nego ana konjuh da je mala zvijer,zvijer je..igra odlično al još je rano predviđati...mada mislim da će i od nje biti nešto...šta se tiče usporedbe s anom i jelenom to je glupo usporedjivati,ana i jelena su svoje napravile...bile su prve,ana je uz to i grand slam pobjednica šta je i sam smisao tenisa...donna je odlična ali ostaje vidjeti šta će biti..u svakom slučaju dobro joj ide

Ti si @Iskreno neiskren

pre 11 godina

@Iskreno
Dpadaju mi se ovakvi komentari - ćitam ih između redova. "I Bojana je, kao Ana u Njojorku, došla do četvrtfinala." Tako je, odlično poređenje, Njujork i Taškent. Zavidim ti što dobijaš samo preporuke. Dobro su te glasači razumeli.

Iskreno

pre 11 godina

Bojana je izgubila, mislim da je Dona bila odmornija (Boka je na turnir došla pravo sa US Opena), ali ona je na ovom jakom turniru stigla do četvtfinala. To je veliki uspeh. Ja bih joj čestitao na uspehu (našla se među osam najboljih, kao Ana u Njojorku), a ne bih pisao protiv nje zbog jednog poraza.

idemo

pre 11 godina

bit će nešto od nje,sličan put ima kao ana ivanović koja je početkom 2004.godine bila 705.igračica svijeta a istu godinu završila je u top 100,već 2005.godine sa 17 godina i 6 mjeseci je bila u četvrtfinalu roland garrosa,iskreno se nadam da će donna kreniti aninim stopama,a i imaju sličan napadački stil tenisa:)

Starman

pre 11 godina

Inace bas sam neki dan o njoj malo gledao na internetu...iza nje je stao jaki tim ljudi...mala ima vec potpisan ugovor sa NIKE-om ima vec svoju internet stranicu..svoj youtube kanal na kojem ima dosta intervjua tako da se moze ocekivati dosta od nje jer to ocekuju i strucnjaci

drago

pre 11 godina

(skeptik, 13. septembar 2012 13:38)

da mi stvarno nemamo razloga za radovanje, kako u ostalim sportovima tako i u tenisu. osim sto je prije 7 dana nas tenisac protiv kasnijeg osvajaca imao polufinale US Opena na dlanu.
dodao bi da su jednako veliki talenti dubrovkinja andrea konjuh (1997) i donnin vrsnik zagrepcanin borna coric.

srbIN

pre 11 godina

He,he,he... hrvati se raduju ovoj pobedi kao da su osvojili Vimbldon. Mi se nerviramo kad neko on nasih ne osvoji GS titulu a za njih je i polufinale na trecerazrednom WTA turniru uspeh. Vecno u nasoj senci.

ZAGREB

pre 11 godina

Zašto jedan obični sportski događaj mora podizati tenzije koje sa sportom veze nemaju. Zašto se na svaki način nastoji umanjiti tuđi uspjeh,a uvećati svoj.
Rezultati Done Vekić su već našli odjeka u svijetu. Ja osobno pratim njene rezultate od njene trinaeste godine, kad gotovo nitko u Hrvatskoj nije ni čuo za nju. Stoga ću iznjeti neke podatke da bi dobili širu sliku o Doni. Vjerujem da te podatke zna i osoba koja se potpisuje kao LISTA, a sa kojom sam prije par godina imao polemiku oko ulaska u završni turnir tenisačica (Janković-Zvonaareva), te mi je on objasnio neke stvari za koje sam bio u krivu.
U Donu su uložena ogromna sredstva. Ona već par godina ne mora brinut o ničem, osim da igra i trenira. U njenoj ekipi je prvi trener, drugi trener, kondicioni trener, maser, fizioterapeut i ne znam ko sve još. Šef cijele ekipe je David Felgate bivši šef ekipe oko Tima Henmana. Cilj svega je dovesti je na svjetski broj 1. Da nije procjenjeno da je to moguće ne bi se toliko ulagalo.
A sada da odgovorim onima koji silom žele umanjiti njen uspjeh, te pišu o tome kako je Ana Ivanović u njenim godinama(16)učinila ovo, a Jelena Janković ono. Dotični su se za tenis zainteresirali juče, a u životu vjerovatno nisu nikad pogledali neke WTA statistike i liste.
Činjenice su slijedeće:
-Dona će godinu sigurno završiti među prvih 120, a možda i 100.
-Jelena je sa 16 godina (2001) godinu završila kao 361.
-Ana je sa 16 godina (2003) godinu završila kao 705.

Iskreno

pre 11 godina

Bojana je izgubila, mislim da je Dona bila odmornija (Boka je na turnir došla pravo sa US Opena), ali ona je na ovom jakom turniru stigla do četvtfinala. To je veliki uspeh. Ja bih joj čestitao na uspehu (našla se među osam najboljih, kao Ana u Njojorku), a ne bih pisao protiv nje zbog jednog poraza.

drago

pre 11 godina

(skeptik, 13. septembar 2012 13:38)

da mi stvarno nemamo razloga za radovanje, kako u ostalim sportovima tako i u tenisu. osim sto je prije 7 dana nas tenisac protiv kasnijeg osvajaca imao polufinale US Opena na dlanu.
dodao bi da su jednako veliki talenti dubrovkinja andrea konjuh (1997) i donnin vrsnik zagrepcanin borna coric.

Tomi

pre 11 godina

Uz dužno poštovanje za srpski tenis i Bojanu, naša mlada Donna veliki je potencijal i puno joj sreće u daljnjoj karijeri. Danas je razbila vašu curu.

skeptik

pre 11 godina

Komsije smanjite malo dozivljaj. Jeste mala Donna veliki talenat ali je ovo ipak slab WTA turnir gde je prva nositeljka 47 na listi. Mec protiv mladje sestre Radwanski bice pravi test za malu Donnu. Navijam za nju da se i vi malo radujete.

doctor

pre 11 godina

Ana Ivanovic je sa 16 godina u Lincu dovukla Venus Vilijams(tada 2 na svetu) do 3 seta i TB gde je izgubila.. Jelena Jankovic je u tim godinama pobedila Dementijevu.. Jovanovski je losa igracica i nije nikakav reper

boki zagreb

pre 11 godina

Komšije zapamtite ovu malu, Donna će biti top 10 igračica, sada ima samo 16. godina, a zna se tko u tako ranoj fazi radi velike rezultate, samo veliki talenti.pozz

lega butra u treski valja dumine

pre 11 godina

Dona ponos Osijeka i Slavonije!Zasto me ovo opce ne cudi kad se zna da su iz Osijeka rodom najbolji sportasi u svim sportovima.Nogomet-Davor Suker,streljastvo-Jasna Sekaric,atletika-Slobodanka Colovic,tenis-Jelena Dokic,Dona Vekic.

VLADIMIR

pre 11 godina

Taman pomislih da si konsolidovala svoju igru i da ces se probiti medju 50 na WTA listi - kad ono ti izgubila od juniorke Vekic /16 godina/. Bojana, zaista je ovo zabrinjavajuće jer ti se vise ne mozes tretirati kao "mlada" teniserka - pošto ćeš uskoro imati 21 godinu. Baš mi je žao, jer sam od tebe mnogo očekivalo, ali izgleda da je to ipak bila samo lepa želja.

st

pre 11 godina

možda iznenađenje kad se pogleda lista na prvi pogled,no donna ima tek 16 godina nakon ovog turnira ulazi u top 150 a i više od toga.još ako uzmemo u obzir da je ona najmladja u top 500.mala igra fenomenalno i bez respekta već je 3 top 100 igračice izbacila na turniru,ako nastavi i ozljede je zaobiđu velika karijera joj se sprema,nadam se da će nastavit stopama ive majoli i ane ivanović i uzeti bar po koji gs u nadolazećim godinama..pozdrav

skeptik

pre 11 godina

Gledao sam mec zbog ove male Hrvatice i mogu da kazem da Hrvati posle duzeg vremena imaju igracicu koja moze da udje u TOP 20. Sto se tice Bojane ona je pobedila samu sebe. U kljucnom gemu kada je vratila brejk pravi 2 duple greske na svom servisu i vraca Hrvaticu u mec. Napravila je bezbroj neiznudjenih gresaka i to je presudilo. Ovoj maloj cestitam na pobedi i zelim da osvoji titulu.

idemo

pre 11 godina

bit će nešto od nje,sličan put ima kao ana ivanović koja je početkom 2004.godine bila 705.igračica svijeta a istu godinu završila je u top 100,već 2005.godine sa 17 godina i 6 mjeseci je bila u četvrtfinalu roland garrosa,iskreno se nadam da će donna kreniti aninim stopama,a i imaju sličan napadački stil tenisa:)

tenis fun

pre 11 godina

Gledo sam cijeli meč i mogu da kažem da po stilu igre Dona podsjeća na njemicu Kerber ili Viktoriu Azarenku. Odlčno se kreće ima vrlo dobar servis za svoje godine ,i bekendom i forhendom može zabiti poen.Predviđam joj kroz dvije ili tri godine ulazak među deset najboljih tenisačica. Što se tiče Bojane u duljim izmjenaama je slaba tromo se kreće neki će reči posljedica od US opena ali gledo sam par mečeva od Bojane i nikad nije bila kondiciski pripremljena tenisačica. Za vrijeme predaha trener joj govori da počne mijenjati stil igreda igra kratke lopte izade koji put na mrežu jer nije mogla u izmjenama zabiti izravan poen. Bojananijedan savjet nije poslušala od trenera. Oni koji kazu da je Bojana samasebu pobijedila nije istina jer nist gledali objektivno meč ,najviše poena Bojana je napravila na drugi servis Done Vekić a u izmjenama sa osnovne linije je bila nemoćna jer svaka jača loptica koja je išla u stranu Bojana nije mogla uhvatit. Poz iz Zagreba!

Ti si @Iskreno neiskren

pre 11 godina

@Iskreno
Dpadaju mi se ovakvi komentari - ćitam ih između redova. "I Bojana je, kao Ana u Njojorku, došla do četvrtfinala." Tako je, odlično poređenje, Njujork i Taškent. Zavidim ti što dobijaš samo preporuke. Dobro su te glasači razumeli.

Masan

pre 11 godina

Cestitam Doni, stvarno je ovo za njene godine veliki uspeh, ali nemojte odmah preterivati, treba ona jos dosta toga da uradi i da se najede jos mnogo hleba da stigne i prestigne JJ i Anu! Realno, ali za ovaj turnir kapa dole :)

Kosta

pre 11 godina

Činjenice su slijedeće:
-Dona će godinu sigurno završiti među prvih 120, a možda i 100.
-Jelena je sa 16 godina (2001) godinu završila kao 361.
-Ana je sa 16 godina (2003) godinu završila kao 705.
(ZAGREB, 13. septembar 2012 17:12)
Tako je to su činjenice statističke,ali uvijek postoji ali..
-Jelena sa 16 god. odigra 14 mečeva(2001)
-Ana sa 16 god. odigra 17 mečeva(2003)
-Vekić ima ove godine već 43 meča,do kraja godine bit će ih 60-tak
Jel' vidiš disproporciju? E tu na težini dobija tvoja tvrdnja "..U Donu su uložena ogromna sredstva. Ona već par godina ne mora brinut o ničem, osim da igra i trenira.." I u tenisu kao i u većini stvari u životu vrijedi "Koliko para ,toliko muzike".Pored tolikog broja mečeva jasno da neće izostat dobra pozicija na WTA listi.Netko to sve mora platiti,a da li će Donna opravdati uloženo ostaje da se vidi kad počnu pravi izazovi i češći mečevi sa najboljim igračicama.

Yan

pre 11 godina

mala Vekic je vec sada top 20-30 po kvaliteti. za godinu Dana biti ce bolja I od jankovic I
od ivanovic.. svjetski top 10 talent
(toma, 13. septembar 2012 13:48)

Ne pretjeruj prijatelju,očito si jedan od onih koji tenis pratiš isključivo kroz prizmu novinske vijesti,pa si eto tako jučer čuo i za Donnu Vekić,još kad se tome pridoda navijačko-nacionalna ostrašćenost...Jasno da je ova cura talenat,ali ipak pričekaj malo s prognozama i budi objektivniji u procjenama.Rano je još,a ja ću te samo podsjetiti na neke i ne baš blistave rezultat mlade Osječanke ove godine.Recimo prosječna Rumunka Galovits izbacila ju je sa kvalifikacija US opena dobivši treći set sa 6:0,Argentinka Irigoyen(ispod 250. mjesta) dobila je u 2 seta,drugi set s 6:0.Četiri puta ove je godine gubila od igračica koje su ispod 300.mjesta,a gubila je i od Kineskinje(ispod 400. mjesta) i bjeloruske igračice koja je bila ispod 800. mjesta.Na ovom je turniru dobila dvije top 100 igračice,to je svakako lijep rezultat,ali ne i nešto zbog čega treba padati u euforiju i lupati gluposti da je već sada igračica za prvih 20.Potencijal postoji,ali da li će se realizirati i u kojo mjeri,vidjet ćemo.Imaš puno primjera igrača koji su obećavali i sa 16,17 godina imali dobre rezultate,a 4-5 godina kasnije i nisu puno dalje odmakli.Evo ti primjer Bernarda Tomića koji je sa 16 godina igrao 2.kolo GS turnira,a to je i danas s 20 godina,igrač za 1-2 kolo GS turnira.

Starman

pre 11 godina

Inace bas sam neki dan o njoj malo gledao na internetu...iza nje je stao jaki tim ljudi...mala ima vec potpisan ugovor sa NIKE-om ima vec svoju internet stranicu..svoj youtube kanal na kojem ima dosta intervjua tako da se moze ocekivati dosta od nje jer to ocekuju i strucnjaci

TORCA ST

pre 11 godina

@TORCA DU
nije andrea konjuh nego ana konjuh da je mala zvijer,zvijer je..igra odlično al još je rano predviđati...mada mislim da će i od nje biti nešto...šta se tiče usporedbe s anom i jelenom to je glupo usporedjivati,ana i jelena su svoje napravile...bile su prve,ana je uz to i grand slam pobjednica šta je i sam smisao tenisa...donna je odlična ali ostaje vidjeti šta će biti..u svakom slučaju dobro joj ide