Subota, 07.07.2012.

20:52

Ronaldo: Mesi je najbolji na svetu

Nekadašnji reprezentativac Brazila Ronaldo rekao je da je Argentinac Lionel Mesi u ovom trenutku najbolji fudbaler na svetu.

Izvor: AG

Ronaldo: Mesi je najbolji na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Branko S.

pre 11 godina

Niko ovde nema pravo da omalovazi takvu fudbalsku legendu kao sto je bio Pele!!!Covek je vladao u svom vremenu i od 1958-1970 godsine spravom proglasen najboljim igracem sveta.Od cetiri svetska prvenstva osvojio je 3 (1958,1962 i 1970).Sa Santosom je obisao ceo svet(gledati taj tim sa Peleom kostalo bi domacina, fantasticnih 100.000 dolara,oko milion danasnjih)!
U to vreme nije bilo organizovano takmicenje timova Juzne Amerike,pa se ne moze dati nikakav sud,ali je Santos sa Pelem 8 puta bio sampion Brazila i pet put pobednik Kupa Brazila,uz to postigao preko 1000 golova,za 12 godina igranja u tim takmicenjima.Zato prestanite biti neobjektivni,zato je i proglasen najboljim fudbalerom 20.veka!Mesi i CR7 imace tu privilegiju za 21.vek,ako se neko drugi ne pojavi do tada,ne moze se neko proglasiti najboljim ikad dok ne zavrsi karijeru,zato novi "klinci" nek sacekaju - mi smo naseg "kralja" proglasili na kraju veka zato sto smo sve ostale gledali,divili se,neke smo zaista simpatisali i nadali se da ce ih prestici (Maradona,Bekenbauer,Krajf i Ronaldo),ali nisu jer osvojiti tri titule SP ce ostati misaona imenica za sve.Dvanaest godina igranja za reprezentaciju je zaista vrhunski podvig i tu nebi trebalo da ima nikakve dileme,zar ne!?Peleu je to uspelo za nogom i nema ljutnje,pogotovo sto oni koji ga nisu gledali zele da omalovaze!!!

Stefan

pre 11 godina

Treba da prodje jos dugo vremena da bi se neko od njih (Cristiano, Messi) proglasio legendom kao sto je Ronaldo(R9) ... ipak je on za korak ispred njih...

Barcaboy

pre 11 godina

Milito, Tevez, Iguain, Lavezi, Mesi, Di Maria.


-Otkad se fudbal igra sa napadacima samo? Kolko ja vidim ovo su samo napadaci.Portugal ima fantasticnu zadnju liniju a srednja je sasvim solidna sa odlicnim Joao Mutinjom ..

Djordje NS

pre 11 godina

@cheers... Momče, prvo navedi svoje godine pa onda mene nazivaj "momče", pa da vidimo da li ćeš sam sebi prišiti epitet "balavac". Kao drugo, trebalo bi da prvo pročitaš šta sam napisao pa da onda lupaš gluposti. Rekao sam da je to odabir igrača po mom mišljenju, ti navedi svoj izbor. Kao treće, ja sam upravo rekao da treba da ocenite fudbalske kvalitete igrača kao što je CR7 a ne tamo neke sporedne stvari iz njegovog zivota koje nemaju veze sa fudbalom. A ti meni kažeš da pratim njegovu manekensku liniju, a pre će biti da si ti opterećen istom.
A za kraj, ne vidoh da si ti kao veliki poznavalac fudbala ( ali samo na poljančetu u svom kraju ) dade neki svoj stručan komentar. Pali.

El Ninjo

pre 11 godina

C. Ronaldo je kompletniji igrač, i dokazao se u više sredina. Dok je Messi u Barsi ceo život i zna kako disu svi njegovi saigrači, a kamoli kad će da mu daju loptu u prazan prostor. Poštujem obojicu i smatram da su najbolji, ali dajem malu prednost Ronaldu. :)

Pop

pre 11 godina

@Miki
Ronaldo je 1994 bio clan reprezentacije Brazila koja je osvojila svetski kup. Istina je da je tada imao nepunih 18 godina ali je preterano reci da je on “osvojio” prvenstvo. Mozda je bio “zaduzen za atmosferu” na treninzima ali bez minute provedene u igri to prvenstvo svakako nije bilo njegovo. Njegova je titula iz 2002. Tu nema spora. Jos nesto, iako je igrao u timovima koji su od reda bili osvajaci lige sampiona ili kupa sampiona (PSV, Barcelona, Inter, Real, Milan) Ronaldo ni sa jednim timom nije osvojio najvazniji klupski trofej.

#

pre 11 godina

@dbeli gejlija

Sreca pa ce tebe neko da pita ko je bolji. IGRACI i TRENERI (koji se zaista razumeju u fudbal) vec 3 godine za redom biraju Mesija.

Nego samo ti nastavi sa dobrim radom ovde do sledece Mesijeve titule za Najboljeg na Svetu.

Joca

pre 11 godina

Pa ja mislim da je Kristijano na reprezentativnom nivou vise uradio nego Mesi ? Jel istina to ? Jeste. hvala puno. Vidim da vam je trn u oku. I Ronaldo je davao gol u finalu lige sampiona i ima bolesno jaku statistiku u realu, i otisao je kamp nuo za titulu reala, i vi pricate kao da poredite Mesija i Ibrahimovica. Nek on igra fudbal nek se dokazuje u Barseloni, ali dok ne uradi nesto bar polufinale sa Argentinom jednostavno ne moze da bude najbolji igrac. Njih sa onakvim timom izbacuje Arugvaj Nemaci sa klincima deru 4-0. A tim argentine, Milito, Tevez, Iguain, Lavezi, Mesi, Di Maria. Ima i tu sa kim da igra pa nek pokaze klasu.

tkm

pre 11 godina

Mesi je trenutno najbolji na svetu, i to niko ne osporava. Ali tesko je reci da je najbolji svih vremena.. Svaku deceniju je obelezio neki fudbaler.. Ko je lud da ga poredi sa Peleom, Maradonom, (G)Milerom, Zidanom, Platinijem, Van Bastenom...?

crnobeli delija

pre 11 godina

"Messi, jer vise igra za tim, dok Ronaldo vise misli na sebe, on pa on, cinjenica je da je Messi ove godine imao 34 asistencija u svim takmicenjima a pored toga dao 83 gola, NEVEROVATNO!
(sasa, 7. jul 2012 21:26) "

Ronaldo ide do svoje korner linije, uklizava, igra i beka, i zadnjeg veznog, i prednjeg veznog i centarfora,... ne znam da i jedan igrac na planeti a da je nominalno u napadu, pretrci toliko za vreme jedne utakmice.

Mesi 90% vremena provede u pojasu 20-40m od protivnickog gola, bar 5 igraca u svakom trentuku igraju za njega i u svakom trenutku ima bar 3-4 saigraca kojima moze da doda loptu. Ronaldo dobar deo lopti osvoji sam a onda ga saigraci ostave da ide u drgiblinge 1:3 ili da sutira iz skoro mrtvog ugla.

Zbog visine, Messi ne ulazi u duele u skoku i ima "jednu nogu", Ronaldo skace i sutira iz trka i iz mesta sa obe noge - Ronaldo se neuporedivo vise trosi.

Da CR nije otisao iz MU i da se MU adekvatno pojacao, cela prica o tome kako je Messi najbolji bi bila ista, osim sto bi se pricalo o CR. A primere, "extra igrac u prosecnoj ekipi", mozemo da vidimo vec decenijama u nazad u NBA, sta su napravili npr. LeBron ili Garnet, pre nego su presli u bolje klubove, sa mnogo vise kvalitetnih saigraca? Celu karijeru bi proveli kao super igraci bez titula.

Na kraju krajeva, najveci broj pljuvaca po CR uglavnom svoje "srtrucne" komentare baziraju na frizuri CR ili nekom modnom detalju iz njegovog privatnog zivota i koji nemaju veze sa njegovim fudbalskim znanjem.

steva

pre 11 godina

Ronaldo( R9 ) je najbolji ikada. Zasto? Prosto je. ZAto sto to sto je on radio sa loptom nikada niko nije i niti ce. Onakvi driblinzi u punom trku, driblanja cele odbrane zakljucno sa golmanom Kristijano i Mesi nikada nisu ni pomislili da urade a kamoli da zaista urade. Ova dvojica su brzi i samo pretrcavaju igrace. Timovi u kojima igraju su ekstra jaki, jaci od svih ostalih i onda obaraju rekorde. Neka odu u Italiju kao Roni pa neka probaju tamo ovako da se igraju. Nema sanse. A roni je "nezne" italijanske bekove pravio smesnim. Ma ljudi, ovakvo baratanje loptom je nemoguce. Nece se roditi nikada vise takav igrac. I on je bio brz, da se razumemo, ali tu nije bilo samo pretrcavanja. pogledajte klip. Driblinzi levo, desno, biciklice, nekad i ne mogu da provalim sta je uradio sa loptom.
Zakljucak: Nama koji smo njega gledali sada je ovo prepucavanje ko je najbolji smesno.Ja sam recimo zaplakao kad je objavio da se oprostio od fudbala iako je tada bio samo karikatura od igraca.

loodak011

pre 11 godina

brazilski ronaldo je za ovu dvojicu tata fudbala!! steta je samo sto u to vreme sudije nisu bas toliko stitile dobre igrace pa je covek zavrsio sa iskasapljenim kolenima! covek nije imao brzinu kao mesi i kristijano...ali zato tehnika...driblinge necu ni da pominjem. kad god je covek primio loptu na ivici kaznenog to je 90% bio gol!!! kakva legenda...

Branko S.

pre 11 godina

Nema sumnje najbolji golgeter sveta svih vremena,normalno posle Pelea(pa pogledajte statistiku golova i za koga je sve
igrao)!Barsa,Real,Inter,Milan pa i holandski PSV su veliki klubovi a on je uvek bio najbolji strelac!Pored toga izuzetna reprezentativna karijera - dva trofeja SP 1994 i 2002,62 gola na 98 nastupa,svrstalo ga je kao drugog na listi ikad u Brazilu! U konkurenciji Garince,Didija,Karlos Alberta,Zairzinja,Kake,Zika,Rivelinja,Ronaldinja,Bebeta,Rivalda..., ispred jedinog koji mu je mogao po misljenjima svih,ugrozi to mesto - Romaria!?
Kad u Brazilu upitate nekog koje najbolji reci ce vam: Il "dio" zogator - Pele.
Ali ce onda svi dodati tu je jos Ronaldo on je "novi" dio.Zato proslava gola sa rasirenim rukama statue Isusa na brdu u Riu,simbol ovog neponovljivog golgetera,ce dugo ostati u secanjima svih."Zuba" Ronaldo je svakako najbolja 9 ikad na svetu.Dozvolite mi da napravim svoj sastav najboljih igraca u formaciji 4-4-2, koje sam gledao od 1962- 2012,(u zagradi je rezervni tim): 1.Jasin (SSSR),(Majer Z.Nemacka)2. Djentile (Italija)(Zito, Brazil)3.Roberto Karlos(Brazil),(Faketi,Italija),4.Neskens (Holandija),(Gatuzo,Italija)5.Franc Bekenbauer,Nemacka,(Karlos Alberto,Brazil),6.Bobi Mur(Engleska),(N.Vidic Srbija),7.Garinca(Brazil),(Kristijan Ronaldo,Portugal),8.Zinedin Zidan,Francuska,(Mario Kempes,Argentina)9.Ronaldo(Brazil),(Marko van Basten,Holandija)10.Pele,Brazil,(Dijego Maradona,Argentina),11.Johan Krajf,Holandija,(Leonel Mesi,Argentina).

Miki

pre 11 godina

(vlajzi, 7. jul 2012 22:21)
Koji strucnjaci su rekli da je messi najbolji?Niti jedan od njih nije gledao i Pelea i Maradonu i Zubu i Mesija pa da moze da sudi za sva vremena!Drugo,cinjenice govore da je Spanija upravo sa tim Cavijem i Inijestom prvak i i evrope i sveta.Mesi?Ipak,tacno je da je on najbolji individualac na svetu.Za to si jedino u pravu.

(Filip, 7. jul 2012 22:24)
Ovo vazi i za tebe,Filipe!

Sta je penaldo uradio za reprezentaciju a?
(djordje, 7. jul 2012 22:26)
Ti da si procitao Jocin komentar znao bi da govori o Zubi,a ako ne znas sta je on uradio za rep,zalim!

Na prvom prvenstvu sveta 2006 je imao 19 godina.
(Pop, 7. jul 2012 23:01)
Pope,Zuba je na svom prvom prvenstvu sveta imao 17 god i sta je uradio?Osvojio ga!

I na kraju ponavljam,svi ste u pravu kada kazete da je Mesi trenutno najbolji igrac,mada ja mislim da je Il Fenomeno bio za nijansu bolji.Onda ne vidim razlog zasto ste svi napali Jocu.Covek rekao cinjenicu i nije subjektivan kao svi vi!
Poz

Djordje NS

pre 11 godina

Ovo je moj izbor:
1. Cristiano Ronaldo CR7
2.
3.
4. Ronaldinjo
5. Maradona
6. Ronaldo (zuba)
7. Messi
8. Zidan...

Mozete da ga mrzite koliko god hocete i to zbog raznih gluposti, zalizane kose, prepotentnog ponasanja, prenemaganja po terenu...ali decko je doktor za ovu igru i dokazao se u vise klubova i u svakom od njih je bio najbolji igrac, dokazao se sa reprezentacijom Portugala, najskuplji igrac svih vremena, Messi mu je odnosio titule za najboljeg igraca samo zato jer je igrao u Barseloni koja je timski osvajala sve. Kaze ovde jedan, Messi je najbolji iako je uspehe belezio samo u Barsi i kako nije lud da menja klub. Po toj logici Pancev je najbolji strelac Evrope jer je onda igrao u Zvezdi kad je bila najjaca (kao Barselona danas) a kad je otisao u Inter proglasili su ga najvecim promasajem u istoriji kluba. Ajd zdra'o...

KAL-EL

pre 11 godina

Svaka cast Mesiju,Kristianu Ronaldu i Ronaldu Nazariu ali moje misljenje je da je Ronaldinjo najbolji igrac u prethodnih 20 godina
Istina nije dugo igrao na najvisem nivou ali onih 3-4 sezone su bile nesto sto svet nije video
Jednostavno covek je plenio svakim svojim potezom i imao na stotine razlicitih driglinga
Unistile su ga zene i alkohol

Pop

pre 11 godina

@Joca
Gle cuda, Messi nije osvojio nista van Barcelone! Valjda zato sto je samo za Barcelonu i igrao. Znaci, ni Michael Jordan nije bio bog zna sta. Bio prvak samo s Chicagom. Sto nije ispao smeker pa otisao u Clipperse ili Minnesotu. S kojim je to klubom Pele osvojio nesto bitno? I Maradona je bio u Barceloni pa sto nije osvojio titulu. Ni Zidan nije uzeo KES u Juventusu. Ni Ronaldo u Interu........ Messi je “kriv” sto nije osvojio titulu prvaka sveta sa Argentinom. Na prvom prvenstvu sveta 2006 je imao 19 godina. Argentina je ispala od ”tamo neke Nemacke” u cetvrtfinalu na penale. Messi na tom mecu nije igrao. Na sledecem SP 2010, opet je Argentina ispala u cetvrtfinalu od Nemacke. Inace, izgubiti od Nemacke na SP je velika sramota!

Boka

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)
http://youtu.be/T9kF9RdiIrk
Evo Joco za tebe nesto najsvezije iz Argentine. Pises kao da je Mesi do sada igrao na 5 prvenstava sveta pa nista nije osvojio. Ima olimpijadu sa Argentinom npr. I ima 25 godina i dovoljno vremena da i sa repkom osvoji neki trofej. Da se ne vracamo na statistiku,golove,asistencije...dovoljno je objektivno pogledati jednu njegovu utakmicu i shvatiti kakva je zver u pitanju. Npr ova je dobar primer http://youtu.be/v3vkKv8rmA8
Pozdrav

vlajzi

pre 11 godina

(Joca, 07. jul 2012 21:58)

mesi ima 24 god i osvojio je toliko trofeja da ti se zavrti u glavi, 3 puta zaredom proglasavan najboljim igracem sveta (dakle, ne Cavi, ne Inijesta) nego Mesi. Resavao je finala lige sampiona svojim golovima. Dao je najvise gola u sezoni u istoriji ove igre.
Fudbal je kolektivna igra, Barselona nije Cavi, kao sto nije ni Mesi. Ali i pored Cavija, Inijeste i ostalih, Mesi ODSKACE!
To sto se nije dokazao u drugom timu ne znaci da nije najbolji, i nikakve veze nema s tim sto je najbolji. Jel on treba sad da odlazi iz Barselone da bi se dokazivao kojekakvim indijancima koji uvek traze dlaku u jajetu?? Samo ako je lud! Fudbalski strucnjaci su rekli svoje: Mesi je najbolji. i svako prepucavanje nas laika preko raznih foruma je puko gubljenje vremena. Mesi ce i dalje da bude zvanicno najbolji.

Filip

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)

kakvi cavi i inijesta kad messi ima duplo vise asistencija nego li njih dvojica zajedno, znaci muka mi je od ovih ljubomornih dusa, znam da te boli sto je zuba na messijevoj strani ali ne moras da lupas gluposti i da pises svasta!!!

rade

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)

Sta lupetas bre ti, messi predje celokupnu odbranu reala da gol i ti mi pominjes cavija i inijestu, idi gledaj golf batali fudbal molim te

PraviRoni

pre 11 godina

Svaki put mi zasuzi oko kad pogledam majstorije Ronaldove. Kakav je to majstor bio, ju ju ju. Čovek da nije imao tako teške povrede, učinio bi za fudbal nešto što nikada niko neće učiniti. I ovako je uradio previše, ali da nije bilo tog ukletog kolena, ja ne znam... ne smem ni da pomišljam šta bi čovek pravio od odbrambenih fudbalera. Pa sigurno, ali sigurno bi barem 5 puta bio proglašavan za najboljeg igrača sveta. Po mom skromnom mišljenju, najbolji fudbaler u poslednjih 20 godina bez ikakve dileme...

Joca

pre 11 godina

@vlajzi
Decko ti ne shvatas sta je fudbal. Mesija osporavaju jer NISTA, ama bas NISTA nije uradio van Barselone u kojoj slozices se ima iza sebe majstore poput cavija i inieste koji drze i spaniju. u spaniji nema napadaca eto jasno ne treba im moze i sa veznjacima na gnjavazu. Tako moze i Barselona bez Mesija, a da li Mesi moze bez Barselone? Odgovor daje samo Argentina jer nikad nece preci u neki drugi klub. Ronaldo ZUBA je kidao gde god da je igrao tako da malo Mesi mora da saceka da bi bio najbolji ikada.

vlajzi

pre 11 godina

Posle ovog teksta, smesni su svi oni koji tvrde da Mesi nije najbolji svih vremena 'jer nema titulu prvaka sveta sa Argentinom.' Isti ti ljudi bi osporavali Mesijevu genijalnost da je prvak sveta s Argentinom, ali bez trofeja Lige sampiona.
A evo igrac kalibra Ronalda NIKADA NIJE OSVOJIO LIGU SAMPIONA! I sta onda, da vas cujem! Pretpostavljam da ce sada razni teoreticari da objasnjavaju kako je Svetsko prvenstvo vaznije i teze takmicenje (sa svem Saudijskom Arabijom, Trinidadom i Tobagom i Novim Zelandom) od Lige sampiona. ALi na sve to imam samo jedan komentar: BUAAAAAHAHAHAHAHAHAH....
Mesi je najbolji igrac na svetu trenutno, a ako jos samo par godina nastavi u ovom tempu bice najbolji svih vremena bez konkurencija.

goran88

pre 11 godina

Postujem i portugalca i argentinca ali ronalda ne volim zbog njegovog ponasanja, a messija najvise volim jer mu je bitnija ekipa od njega samog, par puta ove godine me je oduevio kad je imao priliku da postigne cist pogodak on je asistirao.....

sasa

pre 11 godina

Messi, jer vise igra za tim, dok Ronaldo vise misli na sebe, on pa on, cinjenica je da je Messi ove godine imao 34 asistencija u svim takmicenjima a pored toga dao 83 gola, NEVEROVATNO!

sasa

pre 11 godina

Messi, jer vise igra za tim, dok Ronaldo vise misli na sebe, on pa on, cinjenica je da je Messi ove godine imao 34 asistencija u svim takmicenjima a pored toga dao 83 gola, NEVEROVATNO!

PraviRoni

pre 11 godina

Svaki put mi zasuzi oko kad pogledam majstorije Ronaldove. Kakav je to majstor bio, ju ju ju. Čovek da nije imao tako teške povrede, učinio bi za fudbal nešto što nikada niko neće učiniti. I ovako je uradio previše, ali da nije bilo tog ukletog kolena, ja ne znam... ne smem ni da pomišljam šta bi čovek pravio od odbrambenih fudbalera. Pa sigurno, ali sigurno bi barem 5 puta bio proglašavan za najboljeg igrača sveta. Po mom skromnom mišljenju, najbolji fudbaler u poslednjih 20 godina bez ikakve dileme...

goran88

pre 11 godina

Postujem i portugalca i argentinca ali ronalda ne volim zbog njegovog ponasanja, a messija najvise volim jer mu je bitnija ekipa od njega samog, par puta ove godine me je oduevio kad je imao priliku da postigne cist pogodak on je asistirao.....

Pop

pre 11 godina

@Joca
Gle cuda, Messi nije osvojio nista van Barcelone! Valjda zato sto je samo za Barcelonu i igrao. Znaci, ni Michael Jordan nije bio bog zna sta. Bio prvak samo s Chicagom. Sto nije ispao smeker pa otisao u Clipperse ili Minnesotu. S kojim je to klubom Pele osvojio nesto bitno? I Maradona je bio u Barceloni pa sto nije osvojio titulu. Ni Zidan nije uzeo KES u Juventusu. Ni Ronaldo u Interu........ Messi je “kriv” sto nije osvojio titulu prvaka sveta sa Argentinom. Na prvom prvenstvu sveta 2006 je imao 19 godina. Argentina je ispala od ”tamo neke Nemacke” u cetvrtfinalu na penale. Messi na tom mecu nije igrao. Na sledecem SP 2010, opet je Argentina ispala u cetvrtfinalu od Nemacke. Inace, izgubiti od Nemacke na SP je velika sramota!

rade

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)

Sta lupetas bre ti, messi predje celokupnu odbranu reala da gol i ti mi pominjes cavija i inijestu, idi gledaj golf batali fudbal molim te

vlajzi

pre 11 godina

Posle ovog teksta, smesni su svi oni koji tvrde da Mesi nije najbolji svih vremena 'jer nema titulu prvaka sveta sa Argentinom.' Isti ti ljudi bi osporavali Mesijevu genijalnost da je prvak sveta s Argentinom, ali bez trofeja Lige sampiona.
A evo igrac kalibra Ronalda NIKADA NIJE OSVOJIO LIGU SAMPIONA! I sta onda, da vas cujem! Pretpostavljam da ce sada razni teoreticari da objasnjavaju kako je Svetsko prvenstvo vaznije i teze takmicenje (sa svem Saudijskom Arabijom, Trinidadom i Tobagom i Novim Zelandom) od Lige sampiona. ALi na sve to imam samo jedan komentar: BUAAAAAHAHAHAHAHAHAH....
Mesi je najbolji igrac na svetu trenutno, a ako jos samo par godina nastavi u ovom tempu bice najbolji svih vremena bez konkurencija.

Joca

pre 11 godina

@vlajzi
Decko ti ne shvatas sta je fudbal. Mesija osporavaju jer NISTA, ama bas NISTA nije uradio van Barselone u kojoj slozices se ima iza sebe majstore poput cavija i inieste koji drze i spaniju. u spaniji nema napadaca eto jasno ne treba im moze i sa veznjacima na gnjavazu. Tako moze i Barselona bez Mesija, a da li Mesi moze bez Barselone? Odgovor daje samo Argentina jer nikad nece preci u neki drugi klub. Ronaldo ZUBA je kidao gde god da je igrao tako da malo Mesi mora da saceka da bi bio najbolji ikada.

Filip

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)

kakvi cavi i inijesta kad messi ima duplo vise asistencija nego li njih dvojica zajedno, znaci muka mi je od ovih ljubomornih dusa, znam da te boli sto je zuba na messijevoj strani ali ne moras da lupas gluposti i da pises svasta!!!

vlajzi

pre 11 godina

(Joca, 07. jul 2012 21:58)

mesi ima 24 god i osvojio je toliko trofeja da ti se zavrti u glavi, 3 puta zaredom proglasavan najboljim igracem sveta (dakle, ne Cavi, ne Inijesta) nego Mesi. Resavao je finala lige sampiona svojim golovima. Dao je najvise gola u sezoni u istoriji ove igre.
Fudbal je kolektivna igra, Barselona nije Cavi, kao sto nije ni Mesi. Ali i pored Cavija, Inijeste i ostalih, Mesi ODSKACE!
To sto se nije dokazao u drugom timu ne znaci da nije najbolji, i nikakve veze nema s tim sto je najbolji. Jel on treba sad da odlazi iz Barselone da bi se dokazivao kojekakvim indijancima koji uvek traze dlaku u jajetu?? Samo ako je lud! Fudbalski strucnjaci su rekli svoje: Mesi je najbolji. i svako prepucavanje nas laika preko raznih foruma je puko gubljenje vremena. Mesi ce i dalje da bude zvanicno najbolji.

Boka

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)
http://youtu.be/T9kF9RdiIrk
Evo Joco za tebe nesto najsvezije iz Argentine. Pises kao da je Mesi do sada igrao na 5 prvenstava sveta pa nista nije osvojio. Ima olimpijadu sa Argentinom npr. I ima 25 godina i dovoljno vremena da i sa repkom osvoji neki trofej. Da se ne vracamo na statistiku,golove,asistencije...dovoljno je objektivno pogledati jednu njegovu utakmicu i shvatiti kakva je zver u pitanju. Npr ova je dobar primer http://youtu.be/v3vkKv8rmA8
Pozdrav

loodak011

pre 11 godina

brazilski ronaldo je za ovu dvojicu tata fudbala!! steta je samo sto u to vreme sudije nisu bas toliko stitile dobre igrace pa je covek zavrsio sa iskasapljenim kolenima! covek nije imao brzinu kao mesi i kristijano...ali zato tehnika...driblinge necu ni da pominjem. kad god je covek primio loptu na ivici kaznenog to je 90% bio gol!!! kakva legenda...

KAL-EL

pre 11 godina

Svaka cast Mesiju,Kristianu Ronaldu i Ronaldu Nazariu ali moje misljenje je da je Ronaldinjo najbolji igrac u prethodnih 20 godina
Istina nije dugo igrao na najvisem nivou ali onih 3-4 sezone su bile nesto sto svet nije video
Jednostavno covek je plenio svakim svojim potezom i imao na stotine razlicitih driglinga
Unistile su ga zene i alkohol

steva

pre 11 godina

Ronaldo( R9 ) je najbolji ikada. Zasto? Prosto je. ZAto sto to sto je on radio sa loptom nikada niko nije i niti ce. Onakvi driblinzi u punom trku, driblanja cele odbrane zakljucno sa golmanom Kristijano i Mesi nikada nisu ni pomislili da urade a kamoli da zaista urade. Ova dvojica su brzi i samo pretrcavaju igrace. Timovi u kojima igraju su ekstra jaki, jaci od svih ostalih i onda obaraju rekorde. Neka odu u Italiju kao Roni pa neka probaju tamo ovako da se igraju. Nema sanse. A roni je "nezne" italijanske bekove pravio smesnim. Ma ljudi, ovakvo baratanje loptom je nemoguce. Nece se roditi nikada vise takav igrac. I on je bio brz, da se razumemo, ali tu nije bilo samo pretrcavanja. pogledajte klip. Driblinzi levo, desno, biciklice, nekad i ne mogu da provalim sta je uradio sa loptom.
Zakljucak: Nama koji smo njega gledali sada je ovo prepucavanje ko je najbolji smesno.Ja sam recimo zaplakao kad je objavio da se oprostio od fudbala iako je tada bio samo karikatura od igraca.

tkm

pre 11 godina

Mesi je trenutno najbolji na svetu, i to niko ne osporava. Ali tesko je reci da je najbolji svih vremena.. Svaku deceniju je obelezio neki fudbaler.. Ko je lud da ga poredi sa Peleom, Maradonom, (G)Milerom, Zidanom, Platinijem, Van Bastenom...?

El Ninjo

pre 11 godina

C. Ronaldo je kompletniji igrač, i dokazao se u više sredina. Dok je Messi u Barsi ceo život i zna kako disu svi njegovi saigrači, a kamoli kad će da mu daju loptu u prazan prostor. Poštujem obojicu i smatram da su najbolji, ali dajem malu prednost Ronaldu. :)

Djordje NS

pre 11 godina

Ovo je moj izbor:
1. Cristiano Ronaldo CR7
2.
3.
4. Ronaldinjo
5. Maradona
6. Ronaldo (zuba)
7. Messi
8. Zidan...

Mozete da ga mrzite koliko god hocete i to zbog raznih gluposti, zalizane kose, prepotentnog ponasanja, prenemaganja po terenu...ali decko je doktor za ovu igru i dokazao se u vise klubova i u svakom od njih je bio najbolji igrac, dokazao se sa reprezentacijom Portugala, najskuplji igrac svih vremena, Messi mu je odnosio titule za najboljeg igraca samo zato jer je igrao u Barseloni koja je timski osvajala sve. Kaze ovde jedan, Messi je najbolji iako je uspehe belezio samo u Barsi i kako nije lud da menja klub. Po toj logici Pancev je najbolji strelac Evrope jer je onda igrao u Zvezdi kad je bila najjaca (kao Barselona danas) a kad je otisao u Inter proglasili su ga najvecim promasajem u istoriji kluba. Ajd zdra'o...

#

pre 11 godina

@dbeli gejlija

Sreca pa ce tebe neko da pita ko je bolji. IGRACI i TRENERI (koji se zaista razumeju u fudbal) vec 3 godine za redom biraju Mesija.

Nego samo ti nastavi sa dobrim radom ovde do sledece Mesijeve titule za Najboljeg na Svetu.

crnobeli delija

pre 11 godina

"Messi, jer vise igra za tim, dok Ronaldo vise misli na sebe, on pa on, cinjenica je da je Messi ove godine imao 34 asistencija u svim takmicenjima a pored toga dao 83 gola, NEVEROVATNO!
(sasa, 7. jul 2012 21:26) "

Ronaldo ide do svoje korner linije, uklizava, igra i beka, i zadnjeg veznog, i prednjeg veznog i centarfora,... ne znam da i jedan igrac na planeti a da je nominalno u napadu, pretrci toliko za vreme jedne utakmice.

Mesi 90% vremena provede u pojasu 20-40m od protivnickog gola, bar 5 igraca u svakom trentuku igraju za njega i u svakom trenutku ima bar 3-4 saigraca kojima moze da doda loptu. Ronaldo dobar deo lopti osvoji sam a onda ga saigraci ostave da ide u drgiblinge 1:3 ili da sutira iz skoro mrtvog ugla.

Zbog visine, Messi ne ulazi u duele u skoku i ima "jednu nogu", Ronaldo skace i sutira iz trka i iz mesta sa obe noge - Ronaldo se neuporedivo vise trosi.

Da CR nije otisao iz MU i da se MU adekvatno pojacao, cela prica o tome kako je Messi najbolji bi bila ista, osim sto bi se pricalo o CR. A primere, "extra igrac u prosecnoj ekipi", mozemo da vidimo vec decenijama u nazad u NBA, sta su napravili npr. LeBron ili Garnet, pre nego su presli u bolje klubove, sa mnogo vise kvalitetnih saigraca? Celu karijeru bi proveli kao super igraci bez titula.

Na kraju krajeva, najveci broj pljuvaca po CR uglavnom svoje "srtrucne" komentare baziraju na frizuri CR ili nekom modnom detalju iz njegovog privatnog zivota i koji nemaju veze sa njegovim fudbalskim znanjem.

Joca

pre 11 godina

Pa ja mislim da je Kristijano na reprezentativnom nivou vise uradio nego Mesi ? Jel istina to ? Jeste. hvala puno. Vidim da vam je trn u oku. I Ronaldo je davao gol u finalu lige sampiona i ima bolesno jaku statistiku u realu, i otisao je kamp nuo za titulu reala, i vi pricate kao da poredite Mesija i Ibrahimovica. Nek on igra fudbal nek se dokazuje u Barseloni, ali dok ne uradi nesto bar polufinale sa Argentinom jednostavno ne moze da bude najbolji igrac. Njih sa onakvim timom izbacuje Arugvaj Nemaci sa klincima deru 4-0. A tim argentine, Milito, Tevez, Iguain, Lavezi, Mesi, Di Maria. Ima i tu sa kim da igra pa nek pokaze klasu.

Miki

pre 11 godina

(vlajzi, 7. jul 2012 22:21)
Koji strucnjaci su rekli da je messi najbolji?Niti jedan od njih nije gledao i Pelea i Maradonu i Zubu i Mesija pa da moze da sudi za sva vremena!Drugo,cinjenice govore da je Spanija upravo sa tim Cavijem i Inijestom prvak i i evrope i sveta.Mesi?Ipak,tacno je da je on najbolji individualac na svetu.Za to si jedino u pravu.

(Filip, 7. jul 2012 22:24)
Ovo vazi i za tebe,Filipe!

Sta je penaldo uradio za reprezentaciju a?
(djordje, 7. jul 2012 22:26)
Ti da si procitao Jocin komentar znao bi da govori o Zubi,a ako ne znas sta je on uradio za rep,zalim!

Na prvom prvenstvu sveta 2006 je imao 19 godina.
(Pop, 7. jul 2012 23:01)
Pope,Zuba je na svom prvom prvenstvu sveta imao 17 god i sta je uradio?Osvojio ga!

I na kraju ponavljam,svi ste u pravu kada kazete da je Mesi trenutno najbolji igrac,mada ja mislim da je Il Fenomeno bio za nijansu bolji.Onda ne vidim razlog zasto ste svi napali Jocu.Covek rekao cinjenicu i nije subjektivan kao svi vi!
Poz

Branko S.

pre 11 godina

Nema sumnje najbolji golgeter sveta svih vremena,normalno posle Pelea(pa pogledajte statistiku golova i za koga je sve
igrao)!Barsa,Real,Inter,Milan pa i holandski PSV su veliki klubovi a on je uvek bio najbolji strelac!Pored toga izuzetna reprezentativna karijera - dva trofeja SP 1994 i 2002,62 gola na 98 nastupa,svrstalo ga je kao drugog na listi ikad u Brazilu! U konkurenciji Garince,Didija,Karlos Alberta,Zairzinja,Kake,Zika,Rivelinja,Ronaldinja,Bebeta,Rivalda..., ispred jedinog koji mu je mogao po misljenjima svih,ugrozi to mesto - Romaria!?
Kad u Brazilu upitate nekog koje najbolji reci ce vam: Il "dio" zogator - Pele.
Ali ce onda svi dodati tu je jos Ronaldo on je "novi" dio.Zato proslava gola sa rasirenim rukama statue Isusa na brdu u Riu,simbol ovog neponovljivog golgetera,ce dugo ostati u secanjima svih."Zuba" Ronaldo je svakako najbolja 9 ikad na svetu.Dozvolite mi da napravim svoj sastav najboljih igraca u formaciji 4-4-2, koje sam gledao od 1962- 2012,(u zagradi je rezervni tim): 1.Jasin (SSSR),(Majer Z.Nemacka)2. Djentile (Italija)(Zito, Brazil)3.Roberto Karlos(Brazil),(Faketi,Italija),4.Neskens (Holandija),(Gatuzo,Italija)5.Franc Bekenbauer,Nemacka,(Karlos Alberto,Brazil),6.Bobi Mur(Engleska),(N.Vidic Srbija),7.Garinca(Brazil),(Kristijan Ronaldo,Portugal),8.Zinedin Zidan,Francuska,(Mario Kempes,Argentina)9.Ronaldo(Brazil),(Marko van Basten,Holandija)10.Pele,Brazil,(Dijego Maradona,Argentina),11.Johan Krajf,Holandija,(Leonel Mesi,Argentina).

Pop

pre 11 godina

@Miki
Ronaldo je 1994 bio clan reprezentacije Brazila koja je osvojila svetski kup. Istina je da je tada imao nepunih 18 godina ali je preterano reci da je on “osvojio” prvenstvo. Mozda je bio “zaduzen za atmosferu” na treninzima ali bez minute provedene u igri to prvenstvo svakako nije bilo njegovo. Njegova je titula iz 2002. Tu nema spora. Jos nesto, iako je igrao u timovima koji su od reda bili osvajaci lige sampiona ili kupa sampiona (PSV, Barcelona, Inter, Real, Milan) Ronaldo ni sa jednim timom nije osvojio najvazniji klupski trofej.

Stefan

pre 11 godina

Treba da prodje jos dugo vremena da bi se neko od njih (Cristiano, Messi) proglasio legendom kao sto je Ronaldo(R9) ... ipak je on za korak ispred njih...

Djordje NS

pre 11 godina

@cheers... Momče, prvo navedi svoje godine pa onda mene nazivaj "momče", pa da vidimo da li ćeš sam sebi prišiti epitet "balavac". Kao drugo, trebalo bi da prvo pročitaš šta sam napisao pa da onda lupaš gluposti. Rekao sam da je to odabir igrača po mom mišljenju, ti navedi svoj izbor. Kao treće, ja sam upravo rekao da treba da ocenite fudbalske kvalitete igrača kao što je CR7 a ne tamo neke sporedne stvari iz njegovog zivota koje nemaju veze sa fudbalom. A ti meni kažeš da pratim njegovu manekensku liniju, a pre će biti da si ti opterećen istom.
A za kraj, ne vidoh da si ti kao veliki poznavalac fudbala ( ali samo na poljančetu u svom kraju ) dade neki svoj stručan komentar. Pali.

Barcaboy

pre 11 godina

Milito, Tevez, Iguain, Lavezi, Mesi, Di Maria.


-Otkad se fudbal igra sa napadacima samo? Kolko ja vidim ovo su samo napadaci.Portugal ima fantasticnu zadnju liniju a srednja je sasvim solidna sa odlicnim Joao Mutinjom ..

Branko S.

pre 11 godina

Niko ovde nema pravo da omalovazi takvu fudbalsku legendu kao sto je bio Pele!!!Covek je vladao u svom vremenu i od 1958-1970 godsine spravom proglasen najboljim igracem sveta.Od cetiri svetska prvenstva osvojio je 3 (1958,1962 i 1970).Sa Santosom je obisao ceo svet(gledati taj tim sa Peleom kostalo bi domacina, fantasticnih 100.000 dolara,oko milion danasnjih)!
U to vreme nije bilo organizovano takmicenje timova Juzne Amerike,pa se ne moze dati nikakav sud,ali je Santos sa Pelem 8 puta bio sampion Brazila i pet put pobednik Kupa Brazila,uz to postigao preko 1000 golova,za 12 godina igranja u tim takmicenjima.Zato prestanite biti neobjektivni,zato je i proglasen najboljim fudbalerom 20.veka!Mesi i CR7 imace tu privilegiju za 21.vek,ako se neko drugi ne pojavi do tada,ne moze se neko proglasiti najboljim ikad dok ne zavrsi karijeru,zato novi "klinci" nek sacekaju - mi smo naseg "kralja" proglasili na kraju veka zato sto smo sve ostale gledali,divili se,neke smo zaista simpatisali i nadali se da ce ih prestici (Maradona,Bekenbauer,Krajf i Ronaldo),ali nisu jer osvojiti tri titule SP ce ostati misaona imenica za sve.Dvanaest godina igranja za reprezentaciju je zaista vrhunski podvig i tu nebi trebalo da ima nikakve dileme,zar ne!?Peleu je to uspelo za nogom i nema ljutnje,pogotovo sto oni koji ga nisu gledali zele da omalovaze!!!

vlajzi

pre 11 godina

Posle ovog teksta, smesni su svi oni koji tvrde da Mesi nije najbolji svih vremena 'jer nema titulu prvaka sveta sa Argentinom.' Isti ti ljudi bi osporavali Mesijevu genijalnost da je prvak sveta s Argentinom, ali bez trofeja Lige sampiona.
A evo igrac kalibra Ronalda NIKADA NIJE OSVOJIO LIGU SAMPIONA! I sta onda, da vas cujem! Pretpostavljam da ce sada razni teoreticari da objasnjavaju kako je Svetsko prvenstvo vaznije i teze takmicenje (sa svem Saudijskom Arabijom, Trinidadom i Tobagom i Novim Zelandom) od Lige sampiona. ALi na sve to imam samo jedan komentar: BUAAAAAHAHAHAHAHAHAH....
Mesi je najbolji igrac na svetu trenutno, a ako jos samo par godina nastavi u ovom tempu bice najbolji svih vremena bez konkurencija.

Joca

pre 11 godina

@vlajzi
Decko ti ne shvatas sta je fudbal. Mesija osporavaju jer NISTA, ama bas NISTA nije uradio van Barselone u kojoj slozices se ima iza sebe majstore poput cavija i inieste koji drze i spaniju. u spaniji nema napadaca eto jasno ne treba im moze i sa veznjacima na gnjavazu. Tako moze i Barselona bez Mesija, a da li Mesi moze bez Barselone? Odgovor daje samo Argentina jer nikad nece preci u neki drugi klub. Ronaldo ZUBA je kidao gde god da je igrao tako da malo Mesi mora da saceka da bi bio najbolji ikada.

Djordje NS

pre 11 godina

Ovo je moj izbor:
1. Cristiano Ronaldo CR7
2.
3.
4. Ronaldinjo
5. Maradona
6. Ronaldo (zuba)
7. Messi
8. Zidan...

Mozete da ga mrzite koliko god hocete i to zbog raznih gluposti, zalizane kose, prepotentnog ponasanja, prenemaganja po terenu...ali decko je doktor za ovu igru i dokazao se u vise klubova i u svakom od njih je bio najbolji igrac, dokazao se sa reprezentacijom Portugala, najskuplji igrac svih vremena, Messi mu je odnosio titule za najboljeg igraca samo zato jer je igrao u Barseloni koja je timski osvajala sve. Kaze ovde jedan, Messi je najbolji iako je uspehe belezio samo u Barsi i kako nije lud da menja klub. Po toj logici Pancev je najbolji strelac Evrope jer je onda igrao u Zvezdi kad je bila najjaca (kao Barselona danas) a kad je otisao u Inter proglasili su ga najvecim promasajem u istoriji kluba. Ajd zdra'o...

vlajzi

pre 11 godina

(Joca, 07. jul 2012 21:58)

mesi ima 24 god i osvojio je toliko trofeja da ti se zavrti u glavi, 3 puta zaredom proglasavan najboljim igracem sveta (dakle, ne Cavi, ne Inijesta) nego Mesi. Resavao je finala lige sampiona svojim golovima. Dao je najvise gola u sezoni u istoriji ove igre.
Fudbal je kolektivna igra, Barselona nije Cavi, kao sto nije ni Mesi. Ali i pored Cavija, Inijeste i ostalih, Mesi ODSKACE!
To sto se nije dokazao u drugom timu ne znaci da nije najbolji, i nikakve veze nema s tim sto je najbolji. Jel on treba sad da odlazi iz Barselone da bi se dokazivao kojekakvim indijancima koji uvek traze dlaku u jajetu?? Samo ako je lud! Fudbalski strucnjaci su rekli svoje: Mesi je najbolji. i svako prepucavanje nas laika preko raznih foruma je puko gubljenje vremena. Mesi ce i dalje da bude zvanicno najbolji.

rade

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)

Sta lupetas bre ti, messi predje celokupnu odbranu reala da gol i ti mi pominjes cavija i inijestu, idi gledaj golf batali fudbal molim te

El Ninjo

pre 11 godina

C. Ronaldo je kompletniji igrač, i dokazao se u više sredina. Dok je Messi u Barsi ceo život i zna kako disu svi njegovi saigrači, a kamoli kad će da mu daju loptu u prazan prostor. Poštujem obojicu i smatram da su najbolji, ali dajem malu prednost Ronaldu. :)

crnobeli delija

pre 11 godina

"Messi, jer vise igra za tim, dok Ronaldo vise misli na sebe, on pa on, cinjenica je da je Messi ove godine imao 34 asistencija u svim takmicenjima a pored toga dao 83 gola, NEVEROVATNO!
(sasa, 7. jul 2012 21:26) "

Ronaldo ide do svoje korner linije, uklizava, igra i beka, i zadnjeg veznog, i prednjeg veznog i centarfora,... ne znam da i jedan igrac na planeti a da je nominalno u napadu, pretrci toliko za vreme jedne utakmice.

Mesi 90% vremena provede u pojasu 20-40m od protivnickog gola, bar 5 igraca u svakom trentuku igraju za njega i u svakom trenutku ima bar 3-4 saigraca kojima moze da doda loptu. Ronaldo dobar deo lopti osvoji sam a onda ga saigraci ostave da ide u drgiblinge 1:3 ili da sutira iz skoro mrtvog ugla.

Zbog visine, Messi ne ulazi u duele u skoku i ima "jednu nogu", Ronaldo skace i sutira iz trka i iz mesta sa obe noge - Ronaldo se neuporedivo vise trosi.

Da CR nije otisao iz MU i da se MU adekvatno pojacao, cela prica o tome kako je Messi najbolji bi bila ista, osim sto bi se pricalo o CR. A primere, "extra igrac u prosecnoj ekipi", mozemo da vidimo vec decenijama u nazad u NBA, sta su napravili npr. LeBron ili Garnet, pre nego su presli u bolje klubove, sa mnogo vise kvalitetnih saigraca? Celu karijeru bi proveli kao super igraci bez titula.

Na kraju krajeva, najveci broj pljuvaca po CR uglavnom svoje "srtrucne" komentare baziraju na frizuri CR ili nekom modnom detalju iz njegovog privatnog zivota i koji nemaju veze sa njegovim fudbalskim znanjem.

sasa

pre 11 godina

Messi, jer vise igra za tim, dok Ronaldo vise misli na sebe, on pa on, cinjenica je da je Messi ove godine imao 34 asistencija u svim takmicenjima a pored toga dao 83 gola, NEVEROVATNO!

Pop

pre 11 godina

@Joca
Gle cuda, Messi nije osvojio nista van Barcelone! Valjda zato sto je samo za Barcelonu i igrao. Znaci, ni Michael Jordan nije bio bog zna sta. Bio prvak samo s Chicagom. Sto nije ispao smeker pa otisao u Clipperse ili Minnesotu. S kojim je to klubom Pele osvojio nesto bitno? I Maradona je bio u Barceloni pa sto nije osvojio titulu. Ni Zidan nije uzeo KES u Juventusu. Ni Ronaldo u Interu........ Messi je “kriv” sto nije osvojio titulu prvaka sveta sa Argentinom. Na prvom prvenstvu sveta 2006 je imao 19 godina. Argentina je ispala od ”tamo neke Nemacke” u cetvrtfinalu na penale. Messi na tom mecu nije igrao. Na sledecem SP 2010, opet je Argentina ispala u cetvrtfinalu od Nemacke. Inace, izgubiti od Nemacke na SP je velika sramota!

Boka

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)
http://youtu.be/T9kF9RdiIrk
Evo Joco za tebe nesto najsvezije iz Argentine. Pises kao da je Mesi do sada igrao na 5 prvenstava sveta pa nista nije osvojio. Ima olimpijadu sa Argentinom npr. I ima 25 godina i dovoljno vremena da i sa repkom osvoji neki trofej. Da se ne vracamo na statistiku,golove,asistencije...dovoljno je objektivno pogledati jednu njegovu utakmicu i shvatiti kakva je zver u pitanju. Npr ova je dobar primer http://youtu.be/v3vkKv8rmA8
Pozdrav

Filip

pre 11 godina

(Joca, 7. jul 2012 21:58)

kakvi cavi i inijesta kad messi ima duplo vise asistencija nego li njih dvojica zajedno, znaci muka mi je od ovih ljubomornih dusa, znam da te boli sto je zuba na messijevoj strani ali ne moras da lupas gluposti i da pises svasta!!!

goran88

pre 11 godina

Postujem i portugalca i argentinca ali ronalda ne volim zbog njegovog ponasanja, a messija najvise volim jer mu je bitnija ekipa od njega samog, par puta ove godine me je oduevio kad je imao priliku da postigne cist pogodak on je asistirao.....

Joca

pre 11 godina

Pa ja mislim da je Kristijano na reprezentativnom nivou vise uradio nego Mesi ? Jel istina to ? Jeste. hvala puno. Vidim da vam je trn u oku. I Ronaldo je davao gol u finalu lige sampiona i ima bolesno jaku statistiku u realu, i otisao je kamp nuo za titulu reala, i vi pricate kao da poredite Mesija i Ibrahimovica. Nek on igra fudbal nek se dokazuje u Barseloni, ali dok ne uradi nesto bar polufinale sa Argentinom jednostavno ne moze da bude najbolji igrac. Njih sa onakvim timom izbacuje Arugvaj Nemaci sa klincima deru 4-0. A tim argentine, Milito, Tevez, Iguain, Lavezi, Mesi, Di Maria. Ima i tu sa kim da igra pa nek pokaze klasu.

Branko S.

pre 11 godina

Nema sumnje najbolji golgeter sveta svih vremena,normalno posle Pelea(pa pogledajte statistiku golova i za koga je sve
igrao)!Barsa,Real,Inter,Milan pa i holandski PSV su veliki klubovi a on je uvek bio najbolji strelac!Pored toga izuzetna reprezentativna karijera - dva trofeja SP 1994 i 2002,62 gola na 98 nastupa,svrstalo ga je kao drugog na listi ikad u Brazilu! U konkurenciji Garince,Didija,Karlos Alberta,Zairzinja,Kake,Zika,Rivelinja,Ronaldinja,Bebeta,Rivalda..., ispred jedinog koji mu je mogao po misljenjima svih,ugrozi to mesto - Romaria!?
Kad u Brazilu upitate nekog koje najbolji reci ce vam: Il "dio" zogator - Pele.
Ali ce onda svi dodati tu je jos Ronaldo on je "novi" dio.Zato proslava gola sa rasirenim rukama statue Isusa na brdu u Riu,simbol ovog neponovljivog golgetera,ce dugo ostati u secanjima svih."Zuba" Ronaldo je svakako najbolja 9 ikad na svetu.Dozvolite mi da napravim svoj sastav najboljih igraca u formaciji 4-4-2, koje sam gledao od 1962- 2012,(u zagradi je rezervni tim): 1.Jasin (SSSR),(Majer Z.Nemacka)2. Djentile (Italija)(Zito, Brazil)3.Roberto Karlos(Brazil),(Faketi,Italija),4.Neskens (Holandija),(Gatuzo,Italija)5.Franc Bekenbauer,Nemacka,(Karlos Alberto,Brazil),6.Bobi Mur(Engleska),(N.Vidic Srbija),7.Garinca(Brazil),(Kristijan Ronaldo,Portugal),8.Zinedin Zidan,Francuska,(Mario Kempes,Argentina)9.Ronaldo(Brazil),(Marko van Basten,Holandija)10.Pele,Brazil,(Dijego Maradona,Argentina),11.Johan Krajf,Holandija,(Leonel Mesi,Argentina).

steva

pre 11 godina

Ronaldo( R9 ) je najbolji ikada. Zasto? Prosto je. ZAto sto to sto je on radio sa loptom nikada niko nije i niti ce. Onakvi driblinzi u punom trku, driblanja cele odbrane zakljucno sa golmanom Kristijano i Mesi nikada nisu ni pomislili da urade a kamoli da zaista urade. Ova dvojica su brzi i samo pretrcavaju igrace. Timovi u kojima igraju su ekstra jaki, jaci od svih ostalih i onda obaraju rekorde. Neka odu u Italiju kao Roni pa neka probaju tamo ovako da se igraju. Nema sanse. A roni je "nezne" italijanske bekove pravio smesnim. Ma ljudi, ovakvo baratanje loptom je nemoguce. Nece se roditi nikada vise takav igrac. I on je bio brz, da se razumemo, ali tu nije bilo samo pretrcavanja. pogledajte klip. Driblinzi levo, desno, biciklice, nekad i ne mogu da provalim sta je uradio sa loptom.
Zakljucak: Nama koji smo njega gledali sada je ovo prepucavanje ko je najbolji smesno.Ja sam recimo zaplakao kad je objavio da se oprostio od fudbala iako je tada bio samo karikatura od igraca.

Stefan

pre 11 godina

Treba da prodje jos dugo vremena da bi se neko od njih (Cristiano, Messi) proglasio legendom kao sto je Ronaldo(R9) ... ipak je on za korak ispred njih...

PraviRoni

pre 11 godina

Svaki put mi zasuzi oko kad pogledam majstorije Ronaldove. Kakav je to majstor bio, ju ju ju. Čovek da nije imao tako teške povrede, učinio bi za fudbal nešto što nikada niko neće učiniti. I ovako je uradio previše, ali da nije bilo tog ukletog kolena, ja ne znam... ne smem ni da pomišljam šta bi čovek pravio od odbrambenih fudbalera. Pa sigurno, ali sigurno bi barem 5 puta bio proglašavan za najboljeg igrača sveta. Po mom skromnom mišljenju, najbolji fudbaler u poslednjih 20 godina bez ikakve dileme...

loodak011

pre 11 godina

brazilski ronaldo je za ovu dvojicu tata fudbala!! steta je samo sto u to vreme sudije nisu bas toliko stitile dobre igrace pa je covek zavrsio sa iskasapljenim kolenima! covek nije imao brzinu kao mesi i kristijano...ali zato tehnika...driblinge necu ni da pominjem. kad god je covek primio loptu na ivici kaznenog to je 90% bio gol!!! kakva legenda...

Pop

pre 11 godina

@Miki
Ronaldo je 1994 bio clan reprezentacije Brazila koja je osvojila svetski kup. Istina je da je tada imao nepunih 18 godina ali je preterano reci da je on “osvojio” prvenstvo. Mozda je bio “zaduzen za atmosferu” na treninzima ali bez minute provedene u igri to prvenstvo svakako nije bilo njegovo. Njegova je titula iz 2002. Tu nema spora. Jos nesto, iako je igrao u timovima koji su od reda bili osvajaci lige sampiona ili kupa sampiona (PSV, Barcelona, Inter, Real, Milan) Ronaldo ni sa jednim timom nije osvojio najvazniji klupski trofej.

tkm

pre 11 godina

Mesi je trenutno najbolji na svetu, i to niko ne osporava. Ali tesko je reci da je najbolji svih vremena.. Svaku deceniju je obelezio neki fudbaler.. Ko je lud da ga poredi sa Peleom, Maradonom, (G)Milerom, Zidanom, Platinijem, Van Bastenom...?

KAL-EL

pre 11 godina

Svaka cast Mesiju,Kristianu Ronaldu i Ronaldu Nazariu ali moje misljenje je da je Ronaldinjo najbolji igrac u prethodnih 20 godina
Istina nije dugo igrao na najvisem nivou ali onih 3-4 sezone su bile nesto sto svet nije video
Jednostavno covek je plenio svakim svojim potezom i imao na stotine razlicitih driglinga
Unistile su ga zene i alkohol

#

pre 11 godina

@dbeli gejlija

Sreca pa ce tebe neko da pita ko je bolji. IGRACI i TRENERI (koji se zaista razumeju u fudbal) vec 3 godine za redom biraju Mesija.

Nego samo ti nastavi sa dobrim radom ovde do sledece Mesijeve titule za Najboljeg na Svetu.

Miki

pre 11 godina

(vlajzi, 7. jul 2012 22:21)
Koji strucnjaci su rekli da je messi najbolji?Niti jedan od njih nije gledao i Pelea i Maradonu i Zubu i Mesija pa da moze da sudi za sva vremena!Drugo,cinjenice govore da je Spanija upravo sa tim Cavijem i Inijestom prvak i i evrope i sveta.Mesi?Ipak,tacno je da je on najbolji individualac na svetu.Za to si jedino u pravu.

(Filip, 7. jul 2012 22:24)
Ovo vazi i za tebe,Filipe!

Sta je penaldo uradio za reprezentaciju a?
(djordje, 7. jul 2012 22:26)
Ti da si procitao Jocin komentar znao bi da govori o Zubi,a ako ne znas sta je on uradio za rep,zalim!

Na prvom prvenstvu sveta 2006 je imao 19 godina.
(Pop, 7. jul 2012 23:01)
Pope,Zuba je na svom prvom prvenstvu sveta imao 17 god i sta je uradio?Osvojio ga!

I na kraju ponavljam,svi ste u pravu kada kazete da je Mesi trenutno najbolji igrac,mada ja mislim da je Il Fenomeno bio za nijansu bolji.Onda ne vidim razlog zasto ste svi napali Jocu.Covek rekao cinjenicu i nije subjektivan kao svi vi!
Poz

Djordje NS

pre 11 godina

@cheers... Momče, prvo navedi svoje godine pa onda mene nazivaj "momče", pa da vidimo da li ćeš sam sebi prišiti epitet "balavac". Kao drugo, trebalo bi da prvo pročitaš šta sam napisao pa da onda lupaš gluposti. Rekao sam da je to odabir igrača po mom mišljenju, ti navedi svoj izbor. Kao treće, ja sam upravo rekao da treba da ocenite fudbalske kvalitete igrača kao što je CR7 a ne tamo neke sporedne stvari iz njegovog zivota koje nemaju veze sa fudbalom. A ti meni kažeš da pratim njegovu manekensku liniju, a pre će biti da si ti opterećen istom.
A za kraj, ne vidoh da si ti kao veliki poznavalac fudbala ( ali samo na poljančetu u svom kraju ) dade neki svoj stručan komentar. Pali.

Barcaboy

pre 11 godina

Milito, Tevez, Iguain, Lavezi, Mesi, Di Maria.


-Otkad se fudbal igra sa napadacima samo? Kolko ja vidim ovo su samo napadaci.Portugal ima fantasticnu zadnju liniju a srednja je sasvim solidna sa odlicnim Joao Mutinjom ..

Branko S.

pre 11 godina

Niko ovde nema pravo da omalovazi takvu fudbalsku legendu kao sto je bio Pele!!!Covek je vladao u svom vremenu i od 1958-1970 godsine spravom proglasen najboljim igracem sveta.Od cetiri svetska prvenstva osvojio je 3 (1958,1962 i 1970).Sa Santosom je obisao ceo svet(gledati taj tim sa Peleom kostalo bi domacina, fantasticnih 100.000 dolara,oko milion danasnjih)!
U to vreme nije bilo organizovano takmicenje timova Juzne Amerike,pa se ne moze dati nikakav sud,ali je Santos sa Pelem 8 puta bio sampion Brazila i pet put pobednik Kupa Brazila,uz to postigao preko 1000 golova,za 12 godina igranja u tim takmicenjima.Zato prestanite biti neobjektivni,zato je i proglasen najboljim fudbalerom 20.veka!Mesi i CR7 imace tu privilegiju za 21.vek,ako se neko drugi ne pojavi do tada,ne moze se neko proglasiti najboljim ikad dok ne zavrsi karijeru,zato novi "klinci" nek sacekaju - mi smo naseg "kralja" proglasili na kraju veka zato sto smo sve ostale gledali,divili se,neke smo zaista simpatisali i nadali se da ce ih prestici (Maradona,Bekenbauer,Krajf i Ronaldo),ali nisu jer osvojiti tri titule SP ce ostati misaona imenica za sve.Dvanaest godina igranja za reprezentaciju je zaista vrhunski podvig i tu nebi trebalo da ima nikakve dileme,zar ne!?Peleu je to uspelo za nogom i nema ljutnje,pogotovo sto oni koji ga nisu gledali zele da omalovaze!!!