Sreda, 20.06.2012.

21:19

Ko će biti prvi posle Vimbldona?

Približava se Vimbldon, treći Grend slem turnir u sezoni, i sve je više spekulacija o tome ko će posle „nezvaničnog prvenstva sveta“ biti prvi teniser na svetu.

Izvor: SO

Ko æe biti prvi posle Vimbldona? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

Shomy Red Devil

pre 11 godina

I opet se isti iskompleksirani likovi javljaju da podrzavaju Nadala i Federera a pljuju Djokovica...Zalosno!Napred majstore ucutkaj ih jos jednom!!!

Mirsad

pre 11 godina

@Amerikanac
Razumemo se :) I ja razmišljam kome li će da se „posreći“ i na startu dobije Q- B. Bejkera ili WC- T. Hasa, pa Raonića, Iznera, Delpotra, Federera...

@Katarina, svaka čast.

Dusan

pre 11 godina

Bice 100% namesteno polufinale Djokovic-Federer, i ako Federer to dobije, on dobija i finale i preuzima prvo mesto. Nadam se da ce mu Novak rasprsiti te snove da obori Samprasov rekord.

Cisco

pre 11 godina

(mud(r)onja, 21. jun 2012 08:09)

Vidi...lepo je sto se tako nadobudno osvrnuo na moj komentar, i lepo je sto imas svoje misljenje i sto umes da proguglas stvari...Ali ajde mi zapamtimo sta sam prognozirao, pa se cujemo za dve nedelje, da iskomentarisemo vest ko je pobedio u finalu.

Sava

pre 11 godina

(Ženevljanin, 21. jun 2012 13:36)

Ja uopste nisam komentarisao ko ce na kraju godine biti prvi, to je potpuno jasno, rekao sam da ce najverovatnije u jednom trenutku Nadal ili Federer isplivati na prvo mesto a da im zato teoretski nije neophodna ni jedna titula. Ponovicu, ako Novak osvoji Vimbledon, Olimpijske igre i US Open a podbaci na mastersima u Torontu i Cincinetiju izgubice prvo mesto. Na kraju godine ce naravno sve doci na svoje mesto. To bodovanje je svojevremo kritikovao i sam Federer kada je rekao da nije u redu sto je Jelena Jankovic bila prva na listi a nije osvojila ni jedan gren slem.
Jasno mi je da ne postoji idealan sistem, vazno je da su pravila za sve ista tako da se ovakvo bodovanje tokom karijere svakom teniseru vrati jednom na ovu a drugi put na onu stranu. Ipak deluje apsurdno da neko osvoji 3 od 4 gren slema i da ipak padne na drugo mesto a da ga pretekne igrac kome je dovoljno da stize samo do finala.

BP-severni

pre 11 godina

Po mom misljenju,Novak Djokovic ce ostati prvi posle WB.ali pitanje je da li ce do US opena biti prvi. Moje licno misljenje je da ce neko vreme biti drugi igrac planete. Ali sam siguran da ce godinu zavrsiti kao prvi,posto on posle godine Azijsku turneju nije skoro ni igrao i tamo ima veliku zalihu bodova koje moze da pokupi. Ima dva Sangaj i Pariz od mastersa i ima dva ATP -5000 i naj kraju masters kup u Londonu. Znaci,to je ukuono 4500 bodova, koje moze da dobije. Od tih 4500 treba oduzeti polufinale 400 bodova sa masters kupa,znaci to je oko 4000 bodoba. To je zasigurno dovoljno da se zadrzi mesto broj jedan na kraju sezone.

Маца (Скопље)

pre 11 godina

Ма живи били па видели!
Потребно је милионе корака да се стигне до врха, а само један да се са врха падне.

Навијам за Нолета, а сви који мисле да је лако оно што је он постигао нека изволе и нека понове тај успех. Бар на секунду...

Katarina

pre 11 godina

federer, 21. jun 2012 14:34
Uffff.
Šta ima ja da se bojim ili ne. To je sport, razonoda, tako da sa moje strane nema nikakvog straha. Uostalom što bi se plašila igrača koga je Nole dobio 6 puta od poslednjih 7 mečeva.
Svakom ko prati ovaj sport jasno da poslednjih godina međusobni mečevi ove trojce tenisera imaju specifičnu težinu mnogo veću od ostalih mečeva i da je bilo više slučajeva da se nakon pobede u 1/2 finalu nekog od velikih turnira događa poraz u finalu nego obratno. Evo npr RG 2011 gde je Federerovo izdanje iz finala bilo na veoma niskom nivou u odnosu na ono iz 1/2 finala, pre svega izgledao je kao izduvan balon. Ima još takvih primera RG 2012, AO 2012, Madrid 2011, USO 2010, Madrid 2009 (seti se kako je Nadal odigrao to finale), ima još takvih primera.
Tako da smatram da teniser koji prolazi kroz drugu polovinu žreba u odnosu na drugu dvojcu ima ipak blagu prednost u finalu i to zbog određene vrste emotivnog pražnjenja i zamora materijala koje meč sa jednim od najvećih rivala svakako donosi.
Kao i što sam znaš istorija pamti uglavnom titule i one uglavno određuju veličinu nekog sportiste niko te ne pita da li si u polufinalima igrao npr 20 puta protiv najvećeg svih vremena i da je to možda ipak na neki način uticalo na to da uzmeš neku veliku titulu manje u karijeri.

federer

pre 11 godina

Katarina, 21. jun 2012 13:28

Pa naravno da nije federerova krivica, sto djokovic nije uopste mogao da stigne do polufinala, pa je on onda igrao samo finale sa nadalom... ;)
I da naravno da je najnormalnija stvar da ako si prvi treba da pobedis sve...
Ili se ti to bojis da Djokovic nije najbolji?

Kokan Prvi

pre 11 godina

II deo. 2Imao sam utisak da u regularnim uslovima na šljaci R.G. (dakle bez kiše i vlage) Nadal može da mu oduzme servis gem kad god mu se to prohte. Sada vidimo da je Nadal za taj nastavak sa svojim stricem pripremao posebnu taktiku. Verovatno je to isto radio i Novak, ali on na terenu nije iznenadio Nadala.Ja to, kao laik i teniski zaljubljenik i bolesni tv posmatrač, nisam primetio. Novak je neko ko za sebe može da kaže da suštinski vlada teniskom igrom. Ovakvo znanje i perfektna pripremljenost donosiće mu gotovo sigurnu prevagu u mečevima sa svakim protivnikom van grupe Top 5. Za pobedu u okviru prvih pet, pored vanrednog nadahnuća odlučuje razlika u „sitnicama“ do kojih se dolazi pedantnim analiziranjem detalja u protivnikovoj igri i pripremanjem stalnih sitnih promena u sopstvenoj. Na primer, kada izvede tzv. drop šot Novak prvo čeka da vidi hoće li protivnik stići da vrati loptu pa tek onda, kada shvati da će biti uzvraćeno, prilazi mreži i obično u toj razmeni na mreži gubi (protiv vrhunskih) jer kasni. Dalje, kada ima tzv. zicer (toga je bilo više puta u meču sa Nadalom) po pravilu ispucava u stranu gde se nalazi protivnik računajući da će ovaj, u magnevanju, pokušati da brani nepokrivenu stranu. Tu naviku su kod njega mnogi igrači već pročitali i svi uglavnom znaju gde će dobiti loptu (Nadal, Federer, Conga ...). Ostanak na vrhu je mukotrpan. To je privilegija najboljih. Novak nešto mora promeniti, ali to nije tako mnogo, ako znamo šta sve može.

Ja

pre 11 godina

Mislim da Nadal ima jako male sanse da bude prvi posle Vimbldona u kolkio god dobroj formi bio jer ne zavisi ovde sve od njega.Prvo igra se na travi koja koliko god da je usporena je ipak trava.Morao bi da osvoji turnir u sta malo verujem i da Novak ispadne u cetvrtfinalu ili ranije u sta takodje malo verujem.
Sa druge strane mislim da Federer ima mnogo vece sanse da bude prvi posle ovog Vimbldona jer su njemu titula i Djokovicev neprolazak u finale dovoljni za prvo mesto.On zna koliko je ovaj Vimbldon vazan i sta bi sve mogao da postigne ako ga osvoji,a sa osvajanjem i prvi mestom i obaranjem Samprasovog rekorda dobio bi ogromnu kolicinu samopouzdanja.
Sto se tice Djokovica mislim da su velike sanse da ostane prvi ako dobije Mareja u svojoj polovini zreba.

skeptik

pre 11 godina

(Sava, 21. jun 2012 11:49)
Dobar komentar. Zaboravio si samo jos jednu stvar koja ide u prilog Federeru i Nadalu a to je da se izmedju Vimbldona i Olimpijade igra ATP 500 turnir na sljaci u Hamburgu tako da eventualni zaostatak za prvim mestom mogu ovde nadoknaditi osvajenjem turnira posto ne brane nikakve poene od prosle godine. Ovo posebno vazi za Federera koji juri taj rekord Samprasa po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Ženevljanin

pre 11 godina

"...zbog apsurdnog nacina bodovanja."
(Sava, 21. jun 2012 11:49)
Ma kakav "apsurdan" način bodovanja, kakvi bakrači?!

Titulu najboljeg u 2012 godini osvojiće teniser koji u 2012 godini osvoji najviše bodova, tačka. Da li je dotični osvojio u 2011. 20 000 ili nula bodova nimalo ne utiče redosled na kraju ove godine.

Kokan Prvi

pre 11 godina

I deo. Novak će verovatno i posle Vimbldona biti Broj 1. na ATP-u. Nisam, međutim, siguran da će i ovoga puta ponovo osvojiti titulu. Da ne ponavljam priču o motivaciji koja je, po meni, glavna prepreka za njegovo dalje napredovanje. Mnogi smatraju da ATP rangiranje u suštini ne odražava ono što je svakom profesionalcu najvažnije, a to je, ipak, zarada. To najbolje dokazuju ukupne zarade tenisera (turnirske nagrade + sponzorski ugovori i ost.) u prošloj godini kada je Novak bio apsolutni vladar na teniskim terenima. Izrazita superiornost u ATP bodovima nije donela recipročne novčane prilive u toj, za Novaka istorijskoj, godini. Od njega je u toj godini više zaradila čak i Šarapova, da ne govorimo o Federeru i Nadalu. Ali, novac na stranu. To mu sigurno neće nedostajati. Ako ne dođe do nekog ozbiljnog, bolje reći radikalnog, preokreta u pristupu igri koji je tokom cele ove godine problematičan, Novak će na vrhu provesti najviše još dva – tri meseca. Naravno, ja bih najviše voleo da nisam u pravu, ali to se vidi iz aviona. Promiču mu važni detalji i u ponašanju na terenu, pa i u igri. Na primer, zbog besa nad sopstvenom nemoći, ne lome se tek tako reklame sponzora. Na Rolan Garosu su i Novak i Nadal imali prekid koji je je obojici dao šansu da preokrenu meč. Ne zaboravimo da je Nadal u tom, četvrtom setu, pred prekid bio na nizbrdici. Novaku je bilo samo potrebno da do kraja tog seta dobija sopstveni servis i meč uvede u peti set. On ni to nije uspeo.

Katarina

pre 11 godina

federer, 21. jun 2012 12:20
Poenta uopšte nije u tome šta je bilo kad je Federer bio br. 1 i to je samo klasična zamena teza sa tvoje strane. Poenta mog izlaganja je ponoviću još jednom shvatanje "da ako hoće do titule mora da pobedi i jednog i drugog", kao da je to nešto najnormalnije, što nikako nije tačno. A ako se već bavimo zamenom teza, koliko me sećanje služi Nadal je dva puta osvojio RG (2007 i 2008) tako što je pobedio i Đokovića i Federera. Koliko je GS trofeja osvojio RF da je na istom turniru pobedio i Đokovića i Nadala? Pri tome da se odmah ogradim od još jednog podmetanja koje mogu da očekujem, ne smatram da je to uopšte Federerova krivica.

federer

pre 11 godina

Katarina, 21. jun 2012 09:41

Vec sam napisao da treba jos sacekati zreb da bi se videlo kako su rasporedjeni "nezgodini" teniseri na ovoj podlozi...
Dok je federer bio 1. igrao je sa novakom polufinala, a sa nadalom finala... Ako to tada nije predstavljalo nikakav problem, ne znam zasto bi sada kada su samo zamenili mesta!?

Einstein

pre 11 godina

... jedno je sigurno . Novak Đoković poslije američke turneje sigurno neće biti prvi , a možda ni drugi , a možda ni treći ....kao popularna JJ
(Zoran, 20. jun 2012 23:21

Jedino sto je sigurno da nisi ni prvi, ni drugi pa ni treci koji pise gluposti!

Boris Jovanoski

pre 11 godina

Očigledno je da je Nole prošao svoj zenit i da je sada u padu. Smatram da ne može više od ovoga i da će sada polako da pada na listi. Neverovatno je šta je uspeo do sada da uradi i sigurno će ostati upamćen u srpskom sportu. Bravo Nole!

Vuja

pre 11 godina

Najmanje je bitno da li ce i posle ovog turnira Nole ostati br. 1. Dugorocno, Nole je bez premca, najkopmletniji igrac na svim podlogama i tu je u velikoj prednosti u odnosu na Nadala, dok je Federeru definitivno ovo zadnja prilika, makar teoretska, da dostigne Samprasa po broju nedelja na 1. mestu. Ima naravno dosta mladih i talenovanih igraca, ali trenutno niko nije ni blizu neprikosnovene trojke. Ukoliko ne budu u istom delu zreba, u finali igraju Djokovic i Federer, pa tako nas zlatni decko, po meni, ostaje najbolji medju najboljima.

Mrki

pre 11 godina

Evo i mog mišljenja,ja sam siguran da Nadal neće doći na ovom wimbledonu dalje od četvrtfinala a za to ima dosta razloga.Kao prvo baš se ispraznio na RG,kao drugo trava mu nije omiljena,Wimbledon je dva puta već osvojio i mislim da baš i ne voli previše taj turnie iako zbog kurtoazije kaže kako je to najveći turnir,ipak on preferiše RG i šljaku.Vrlo opasan će biti Rođer koji čini mi se sa nestrpljenjem čeka baš ovaj WB koji će i njemu dati odgovore koliko još može i dali uopšte još može da osvoji GS turnir,realno mislim da može osvojiti još samo WB,a i majstor je trave.Nole je uvek među favoritima,mada bar meni njegova igra na travi nije baš nešto zbog čega bi mogao da budem siguran u njega.Jeste,osvojio je prošle godine,ali budimo realni da je visio u dva meča dobro,a Nadal mu je bio stalna stranka prošle godine,na WB već pre meča bio je psihički uništen baš zbog prethodnih poraza.Servis i smeč moraju da budu na visokom nivou ako Nole hoće da odbrani titulu ali na RG ta dva elementa nisu bila na nivou.A da Nole može da osvoji naravno da može i svi to želimo,ali biće vrlo teško.Od ostalih igrača najviše šansi dajem Raoniću,Tsongi,Berdihu pa možda i Karloviću koji će imati i po 50 aseva u meču verovatno.Jeste da je sada trava puno sporija nego što je bila ali još uvek su u prednosti dobri serviseri,ako im se servis kvalitetno vrati u prednosti je igrač koji igra bolje s osnovne crte,e tu je Nole najači i zato verujmo u našeg kralja.Jedva čekam da počne ovaj WB.

Sava

pre 11 godina

Ja bih postavio naslov ko ce biti prvi posle US Opena zato sto dolazimo u apsurdnu situaciju da Novak moze da osvoji i Vimbledon i Olimpijske igre i US open a da ipak izgubi prvo mesto??

Novak brani ukupno 5600 poena:

Vimbledon 2000
Montreal 1000 (Ove godine ce se igrati u Torontu)
Cincinnati 600 (prosle godine predao finale Murray-u)
US Open 2000

Nadal brani 2590 poena:

Vimbledon 1200
Montreal 10 (ispao u drugom kolu od Dodig-a)
Cincinnati 180 (ispao u cetvrtfinalu od Fish-a)
US Open 1200

Federer brani 1350 poena

Wimbledon 360 (ispao u cetvrtfinalu od Tsonge)
Montreal 90 (ispao u osmini finala ponovo od Tsonge)
Cincinnati 180 ( ispao u cetvrtfinalu od Berdych-a)
US Open 720

Nadal ili Federer mogu isplivati na prvo mesto cak i da ne osvoje ni jedan jedini turnir (dovoljna su im i finala) ako Novak istovremeno podbaci na mastersima. Sada se vide svi nedostaci i apsurdnost ovakvog bodovanja gde na prvu poziciju moze izbiti igrac bez i jednog trofeja a Novak moze osvojiti naredna tri najveca turnira i ipak izgubiti prvo mesto. Olimpijske igre donose pobedniku samo 750, srebrnom 450, bronzanom 340 a cetvrtom 270 poena.

Zato sam misljenja da Novak ne treba da se opterecuje prvim mestom vec titulama. Sada bih potpisao da Nole uzme Vimbledon, OI i US open a da Nadal posle US opena ipak ispliva na prvo mesto na ATP listi zbog apsurdnog nacina bodovanja.

idemo dalje - moramo bolje

pre 11 godina

Svaka čast redakciji B92 za najavu...naježio sam se gledajući je-čista emocija...sve je sjajno odrađeno u cilju da izazove maksimalno uzbudjenje kod gledalaca, a samim tim i ostvari plan,odnosno izazove maksimalno interesovanje za WB...svaka čast.

Vladan R

pre 11 godina

@ borislav

A da li bi ikad Nole, ili uopste neki mladji teniser u naletu, bio prvi da se obracunavaju bodovo na tvoj nacin jer bi to onda zahtevalo da se ne samo pretposlednji, vec i svi prethodni ne samo W, nego i svi ostali atp turniri pondiraju sa nekim istina sve manjim i manjim koeficijentom. Lista jednostavno pokazuje plasman u poslednje proteklih 365 dana, kao i sto se sva prvenstva u ostalim takmicenjima obracunavaju na godinu dana, jedino sto ta prvenstva imaju pocetak i kraj a u tenisi nema konkretnog pocetka i kraja vece sve nekako tece kontinualno iz nedelje u nedelju. Ovaj zahtev da se i prethodni turniri obracunavaju sa nekim %, je isto kada bi neko npr u fudbalu zahtevao da se 70% bodova iz predethonog prvenstva prenese u tekuce a mozda i 55 % onog sto je bilo pretposlednje, i tako redom sa sve manjim i manjim procentom do prvog prvenstva. Bas svakakve ideje ljudima padaju na pamet.

parzival

pre 11 godina

Znaci Tata sa 30+ i dvoje dece, i dalje moze na prvo mesto. Stvarno je Tata u svakom smislu te reci. Ova deca kada dodju u njegove godine, igrali bi kvalifikacije, da nema wild karte.

Jack Package

pre 11 godina

Gresite za Federera, on je bog otac na travi jer je to jedna od brzih podloga a to njemu odgovara jer za razliku od sljake gde Nadal stize sve ma koliko bilo precizno to na travi nije moguce. Prognoziram minimum finale za Rodzera.

Dermendziev

pre 11 godina

Tesko je reci sta je teze ili lakse:juriti nekog ili braniti vec ostvareno.U neku ruku lakse je juriti.
Mislim da do polufinala jos uvek moze regularno dolaziti,praviti preokrete od 0:2 na 3:2 jer jos uvek je psiholoski stbilan igrac,a za razliku od Nadala i Djokovica igra "ekonomicniji tenis".

Price da Nadal samo dobro igra grunt su bez pokrice.Mislim da sve podloge dobro igra(izmedju ostalog ima onaj “karijerni”),jos kod svih napreduje.Druga je stvar sto je on Bog sljake.Po cemu je primera radi Novak bolji od Nadala na travi?.Gde mogu da se zestoko takmice?Novak moze da uradi na AO ono sto Nadal radi na RG.

Licno mislim da je suludo bilo verovanje da ce Novak ponoviti proslogodisnji brilijant,ali je ipak bar kod mene utiasak,da je Novak daleko od svojih mogucnosti,daleko od pravog Novaka,za sada daleko i od prosle godine.

Prognoza:cini mi se da ce Nadal potvrditi proslogodisnji uspeh,cak i metodom tuc-muc,jer je neverovatno uporan,Federer doci do polufinale(mala je verovatnoca da ce Izner,Raonic,Berdih... pomrsuiti pomenutima racune,jedino mozda moze Conga).A Novak?Vrlo ce tesko potvrditi titulu.Ako dodje do reprize proslogodisnjeg finala ,po meni Nadal je favorit.Kao da je nasao Novakovu zicu,dok Novak gubi servis.Psiholoski je stabilniji,duza razigravanja vise dobija,bolje se namesta za udarac,cita Novakov servis,jos uvek ima snagu.Da ce posle W Novak biti prvi,sanse postoje.A sta dalje?Sve teze i teze.Spas je u dobrom serviranju.

Roki

pre 11 godina

Djokovic je svestan da bi mu pozicija mogla biti oteta ali on to nece dozvoliti. Nadal na sljaci moze da ga bije ali tesko na travi. Ustvari vidim samo Djokovica kao pobednika ako nebude prekida meca naravno ;)

Katarina

pre 11 godina

@federer, 20. jun 2012 23:45
Zašto mora da pobedi i jednog i drugog da bi osvojio GS? To nije bio slučaj na AO 2012. Što npr da Nadal ne mora da pobedi i jednog i drugog da bi uzeo GS titulu? Nego taj stav "manite se teorija zavere mora ionako da dobije i jednog i drugog" se toliko odomaćio jel su svi već oguglali na situaciju da mu u većini žrebova dolazi situacija da mora da dobije i jednog i drugog. Mislim da na W ove godine žreb može da odigra veliku ulogu. Evo kao mali primer 1/4 finale imaš veliku razliku da li ti izvlače Congu ili Berdiha ili ti izvlača Ferera ili Tipsarevića. Da ne govorimo o npr situaciji da favoriti u 3. ili 4. kolu mogu da nalete na jednu izvanrednu nagaznu minu u vidu Miloša Raonića, ili npr Rodika koji u 3. ili 4. kolu još uvek može da drži visok nivo igre, a i ovo mu je verovatno poslednji W i igraće ga sa posebnom motivacijom. Sad uporedi taj žreb sa situacijom da ti u 3. ili 4. kolu, na travi, dolaze nosioci tipa Almagro, Monako, Sepi, Simon ili Granjolers ( ili neki manje poznat igrač koji je napravio iznenađenje i izbacio nekog od ovih nosilaca pre 3. ili 4. kola). Zbog toga mislim da je žreb veoma bitan ove godine na W i da može da utiče na pobednika W, pre svega jel lakši prolazi u ranijim kolima dovode do manjeg zamora (kako fizičkog tako i psihičkog) i čine da ulaziš svežiji i sigurniji u svoju igru u završnicu turnira.

borislav

pre 11 godina

Taj sistem "odbrane bodova" je jako glup. Najlakse, najlogicnije, bi bilo da se bodovi sa proslog turnira pondiraju recimo sa 0.7 ili tako nesto, kad prodje ovogodisnji, i teramo dalje...

Pozdrav

pre 11 godina

Smesni ste. Federer sa ovakvom igrom moze i narednih 10 godina da igra na turu. Na VB stize minimum do polufinala(osim ako se ne desi neko cudo,conga da uzasno dobro ili slicno) a u polufinalu bojim se ako odigra odlican mec moze Noleta lagano da pobedi ako nole ne bude na 100%,protiv Nadala ima manje sanse u polufinalu jer je Nadal godinama vezbao da ga iskontrira. Ako dodje do finala Nole Nadal navijam od srca za Noleta da osvoji. Njegov jedini problem je sto je dozvolio Nadalu da se vrati sa onih 7:0 na 0:3. Mislim da se jasno vidi koliko Nadalu to znaci i koliko mu je lakse da igra bez tog pritiska,da ga je Nole uveo u kategoriju pacijenta,tj musterije kao sto je Federer uradio npr Rodiku,mogli smo ocekivati slicne lagane meceve.

Lubiteljka tenisa

pre 11 godina

Finale RGarosa: 2 meca, 1 od 3 seta i drugi od 1 seta, blato, mrcvarenje sa pauzama, pritisak da se spoje 4 slema.
Finale W: 1 mec od 5 setova, pod krovom ako treba, bez opterecenja, suva trava koja se ne kliza, Novak za nijansu bolji od Rafe. AJDE NOLE! Skoncentrisi se i odradi to kao br 1.

mudronja

pre 11 godina

(Cisco, 20. jun 2012 23:08

"Rafa mislim da ne moze do finala na travi"

E moj Cisco, pa od kad ti pratis tenis? Verovatno od prosle godine.. Pa taj isti Rafa od 2006. svaki put je igrao finale Wibledona, sem 2009. kad uopste nije ni igrao na turniru jer je bio povredjen. Malo proveri podatke pre nego sto pocnes da prosipas mudrost..

Shomy Red Devil

pre 11 godina

Bice jako,jako tesno.Svi imaju sanse,ali ako Novak odigra ovaj turnir na malo visem nivou u odnosu na RG osvaja.Nadal se realno provukao na RG tako da je ovde Nole favorit u odnosu na njega...Videcemo...Pripremni turninri pred VB nisu mnogo ulili samopouzdanja Nadalu i Federeru!!!NAPRED NOLEEE!!!

Amerikanac

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.
(Amerikanac, 20. jun 2012 22:26)
prvo tipsarevic je 8 nosilac ne moze da mu padne u 4 kolu,,drugo daj boze da del potro bude jer je opste poznato da mu je to ubedljivo najslabija podloga...vidi se da dosta slabo pratis tenis!!
(stefan, 20. jun 2012 22:55)
Dragi Stefane, mnogo ste bukvalni. Ocigledno niste shvatili poentu mog komentara. Prepoznati sarkazam je ipak odlika inteligentnih ljudi.

radivoje pantic

pre 11 godina

Nole da bi uspeo u Londonu, mora tamo da dodje mnogo spremniji nego sto smo videli na proteklih nekoliko turnira. Osnovno sto mora da popravi je servis i igra na mrezi.Besomucno prebacivanje na liniju su poceli i drugi da igraju tako da samo OFANZIVNIJI tenis moze ga dovesti na vrh Vimbldona i Olimpijade. Puno srece, dobrog zdravlja, da se ne povredi i naravno upornosti i pameti.

Кривокапић

pre 11 godina

Стичем утисак да ће Новак да освоји Вимблдон. Ако је успео да стигне до финала РГ са онаквом игром и ужасним сервисом , онда сигурно улази у финале вимблдона. У финалу против Надала. Федерер неће стићи ни до полуфинала. Федерер може ладно да изгуби од Цонге, Раонића или Делпотра. Један од ове тројице ће сигурно да стигне до полуфинала.
А сад сви на своје радне задатке.

Pozdrav

pre 11 godina

Smesni ste. Federer sa ovakvom igrom moze i narednih 10 godina da igra na turu. Na VB stize minimum do polufinala(osim ako se ne desi neko cudo,conga da uzasno dobro ili slicno) a u polufinalu bojim se ako odigra odlican mec moze Noleta lagano da pobedi ako nole ne bude na 100%,protiv Nadala ima manje sanse u polufinalu jer je Nadal godinama vezbao da ga iskontrira. Ako dodje do finala Nole Nadal navijam od srca za Noleta da osvoji. Njegov jedini problem je sto je dozvolio Nadalu da se vrati sa onih 7:0 na 0:3. Mislim da se jasno vidi koliko Nadalu to znaci i koliko mu je lakse da igra bez tog pritiska,da ga je Nole uveo u kategoriju pacijenta,tj musterije kao sto je Federer uradio npr Rodiku,mogli smo ocekivati slicne lagane meceve.

Shomi05

pre 11 godina

Kao Srbin bi reko djokovic, mada bi voledo da to bude federer, i tako da bude jos 2 nedelje broji 1, i obori i ovaj zadnji rekord.
Mislim da ce djokovic da igra mudro, ne samo na wimbledoon, vec na sve turnire. Znaci da osvoji neophodne poene da ostane prvi teniser, pa da sledece sezone moze lakse da sacuva prvo mesto jel manje brani poene. Tako da mislim da dolazi sigurno do polufinale, verovatno finale, ali nece da pobedi. Zanoletove strane je sto se igra na tri seta, tako da ga je tesko pobediti.

drago.ca

pre 11 godina

Oni koji veruju u Federera treba da se klade. Trenutno svetske kladionice nude 4:1 za Federera, 9:4 za Rafu i 7:4 za Djokovica. Marej 6:1 a zatim idu Delpo i Raonic sa 20:1.

Dragan

pre 11 godina

Kolko shvatam realno je da Nole ostane prvi do usa open, ali ne verejum da će osvojiti Vimbldon. Prosto, nit igra kao prošle godine, niti ga onoliko prati sreća. Federer? On je veliki, ali ne može da osvoji VB. Budimo realni, Nadal ove godine prilično liči na sebe iz najboljih dana: 2008. i 2010. kada je osvojio tri slema. Uzgred, neozbiljno je reči kako je te 2010. slučajno osvojio Usa open! ma da svvih 11 slemova je slučajno osvojio. Često se i njegovi uspesi, dve titule na Vimbldonu omalovažavaju: pobedio bolesnog Federera, koji je uprkos mononukleozi igrao fantastično i u tom epskom finalu nadal je bio tek nešto bolji. Pa onda pobedio u finalu luzera Berdiha 2010. a zaboravlja se da je Berdih izbacio Đokovića i Federera! Po toj logici, Federer je nezasluženo pobedio Soderlinga u finalu RG jer je Soderling pobedio povređenog Nadala, dok je Nole imao sreće u finalu AO protiv Nadala ove godine, a nadala je na RG spasla kiša... šta pričate, bre, ljudi? Navijajte, al budite objektivni, realni. I na kraju, mislim da je Nadal najozbiljniji favorit za osvajanje VB 2012. Jel možda ne zna da igra na travi? posle RG najuspešniji je na Vimbldonu: pet finala i dve titule. A kako igra, jedan je od najozbiljnijih favorita i za osvajanje Usa open.

Zare sa Lemana

pre 11 godina

Federer je najvise puta osvojio Wimbi.... Kakve samo to veze ima sa ovim Wimbldonom???
Covek preko dve godine nije osvojio GS!? ... a prica se o njegovom povratku???
Od USO je najbolji... rece moj komsija Zenevljanin... ma kako to molim te??
Dobijao je samo tamo gde ga nisu cekali Nole i Rafa... eksperimantalne turnire kao Jonov Madrid ove godine.
Ima samo jednu pobedu nad Rafom kao dostojan rezultat!
Jos malo pa ce ko JJ da pocne da igra i po seoskim turnirima... na travi je puko od 34 godisnjeg polu invalida (Tommy jadan i ne zna koliko je operacija imao)... pre par dana.
Sto se tice zreba... siguran sam da ce biti kod Nole... sto i nije tako lose... bolje nego tradicionalno neugodni Muzza...
Pobednik Wimbldona... Novak (Nadam se )... a u finalu Nadal ako bude imao srece... Rafa jednostavno ne voli travu...

3MAJ (The Shot)

pre 11 godina

Novak - prvi i pre i posle Vimbldona, i posle Olimpijade i na kraju godine i na kraju sledece godine i na kraju jos mnogo godina...

djole

pre 11 godina

Djokovicu upada Marej 100%!!! Po meni je bolje da mu upadne Nadal ili Fedex. Marej je na svojoj podlozi i kod svoje kuce. Ne zaboravite to

zlobnik

pre 11 godina

Bilo ko da bude debeeeeeelaaaaaa lova mu ne gine;A mi se ovde palimo na takva pitanja. A meni ostalo jos nedelju i po pa cu mozda primiti 30000 dindzi plate. Iiiiihaaaaaaj, dobar ja!

Domagoj

pre 11 godina

Volio bi da Roder osvoji jos koji Grand Slam. Mogao bi Wimbledon ove godine ali tesko. Wimbledon nije sto je nekad bio. Puno je sporiji. Na onoj staroj podlozi do prije 10- ak godina apsolutno mu nitko ne bi mogao uzeti vise od jednog seta. Nevezano uz temu.Bas gledam zarade neki dan. Pa ona Sharapova zaraduje vise od svjetskog broja jedan. Pa to je sramota za Noleta. Nek si nade pravog agenta.Znam da mu ne treba vise love ali mora braniti renome broja 1 glede statusa u svijetu sporta. Ali to je prica svih nasih individualnoh sportasa. Nemaju povjerenja u ljude van svoje familije, a i duzni su im lovu do kraja zivota. Ali ne znam da li su Dokovicevi svjesni da tom nesposobnoscu gube svake godine minimalno 10 mil eura.

Ognjen

pre 11 godina

Obozavam prognozere tipa "Nole ce jos 124 godine biti prvi" ali jos vise ove "Oseca se u vazduhu da Nole nece osvojiti"... Iako najvise gotivim Nadala 99% sam siguran da ce Nole posle Vimbldona biti prvi. Pocetak sezone na travi i nije nesto obecavajuci, ali ce doci to na svoje mesto kada su prva 3 u pitanju. Verujem da ce se tesko svi iz velike cetvorke naci i u cetvrtfinalu...

Kurčubić

pre 11 godina

Podsetit ćes se ti "tenis boy" RG i setit ćeš se kako je to bilo lepo ali u kontekstu "nekad bilo sad se spominjalo"...misliš ponovit će se takav film. E pa braco, Federer ima više Wimbildona nego Đole svih GS zajedno a još uvek je itekako sposoban da osvoji GS, budi siguran u to, pogotovo kad je Wimbildon u pitanju. On je tu nešto više od tenisera.

montenegro

pre 11 godina

razmisljam nesto ako Bog da jednog dana kad me sin bude pitao "tata ko je novak djokovic ?".. kako mu samo objasniti koliko sam sretan bio jula i avgusta 2012. kada dok sam ga gledao kako uzima pehar a onda i zlato na wimbledonu..

Mirko

pre 11 godina

Stvari su prilično jasne. Federer gubi snagu, ali trava je njegov teren pa će biti konkurentniji nego na šljaci.
Nadal je povratio samopouzdanje, sigurno će se truditi i biti dobar, po polufinala ili finala.
Nole je nešto slabije igrao na šljaci ove godine, a prošle je osvojio Vimbldon. On sada zna kako se dobija Vimbldon i sigurno će to iskoristiti.
Forma mu je promenljiva ali ima prilične šanse.

Za ostale, stvarno ne verujem da mogu nešto ozbiljnije da urade ove godine. Prevelika je razlika između prve trojke i ostalih. Ako i naprave nešto to je kratkog daha. Od Soderlinga, niko nije ozbiljnije zapretio.

Videćemo, po meni nezahvalno je prognozirati, ali sigurno da bih voleo da Nole dobije.

Zoran

pre 11 godina

... jedno je sigurno . Novak Đoković poslije američke turneje sigurno neće biti prvi , a možda ni drugi , a možda ni treći ....kao popularna JJ

federer

pre 11 godina

jao ljudi opet zreb, opet svetska zavera protiv novaka, pa dokle vise?
nemojte biti kao mala deca, kako god okrenes mora da bedi i jednog i drugog ako hoce da bude 1. i to je to, dali ce igrati u polufinalu ili finalu kakve to ima veze.
jesu federera stigle malo godine, to se i videlo na roland garosu, ali ovde ce biti mnogo manje trcanja a vise teniskog umeca, tako da ce time nadoknaditi vremensku razliku.
ja licno mislim da ce federer osvojiti wimbldon(ali to je samo moje misljenje) jer od prve trojke on je jos kralj na travi.
jos ostaje da vidimo kakav ce biti zreb kod koga ce biti serveri.

Jednorog68

pre 11 godina

Postoji više pristupa:
-trenutno mentalno i fizičko stanje
-dosadašnja uspešnost na WB, tj. travi
-trenutna bodovna pozicija na listi
-regularan tok takmičenja (bez povreda i sl.)

Nisam sklona prognozama, a nemam trenutno ni jasnu sliku o gornjim parametrima.

Mislim, dakle, ovako: jedino je izvesno da je vrlo neizvesno!!!

easter

pre 11 godina

Jao, ljudi, nemojte, k'o boga vas molim, samo da sad pocnemo sa kalkulacijama i kombinacijama kao da je u pitanju fudbal... Kad se samo setim svakog fudbalskog prvenstva na koje smo se, kakvim cudom, plasirali, pa kad i pre pocetka istog pocnemo sa preracunavanjem: ako mi ovo, a oni drugi ono, a ovi treci nesto trece... I onda ispadnemo u takmicenju po grupama... I obrukamo se nevidjeno... Ceo svoj zivot slusam to isto i stvarno mi je muka... Dajte, vise, to je samo sport i ako vec ovi sportisti moraju da budu gladijatori, ne moramo i mi da budemo rimska rulja...

danijel

pre 11 godina

Daj Boze da osvoji Federer eto na 1 mjesto i obaranje rekorda, i to bi bila kruna svega. Federer moze to znaju svi. On je prosle god.bio favorit.. I zapamtite ako osvoji wimbeldon osvaja i us open bice prvi i zaobilazice nadala i novaka do finala. Napred najbolji i najplaceniji sportista evope ikad.

Srđa Zlopogleđa

pre 11 godina

Imam neki osećaj da će samo jedan iz velike četvorke stići do polufinala ove godine. Nisam siguran ko bi to mogao biti... (Novak, nadam se) Previše je dobrih tenisera koji vrebaju iz drugog plana. Možda oni ne mogu do titule, ali su svakako u stanju da na travi izbace nekoga od velike četvorke.
Potencijalne bombe (prema rankingu): Tsonga, Berdih, Tipsa, Delpo, Isner, Čilić, Raonić, Tomić, Kolšrajber, Rodik, Has, Harison, Lu, Dimitrov, Mau i Brajan Baker.
Neko od gore pomenutih, ukoliko bude imao svoj dan, moći će da pomrsi račune najvećim favoritima. Mogu da zamislim npr. kako Tipsa dobija Rafu u 1/4, ili Tomić Mareja u 1/8... Da ne dajem sve druge kombinacije, osećam da bi od 'izazivača' najmanje ležali -
Noletu: Raonić, Tomić, Rodik
Rafi: Tipsa, Isner i Mau
Fedexu: Tsonga, Berdih, Dimitrov
Mareju: svi
Šta vi mislite? Ko bi mogao da 'skine skalp' nekome iz velike četvorke?

Pozdrav dobronamernima!

Ženevljanin

pre 11 godina

Novak ima najviše šanse da ostane prvi na ATP listi jer mu je, za razliku od Rafe i Rodžera dovoljno da uđe finale. Mislim da on s tim ne bi bio zadovoljan, jer bi još više zaostao u Trci za najboljeg tenisera 2012.

Teško je prognozirati pobednika WB; evo kako vidim šanse velike trojke:
1. Novak je branilac titule i vodeći teniser sveta i to mu uliva samopouzdanje - to mu je najveći adut. Minusi: Slabija forma nego prošle godine(samo dve titule naspram sedam prošlogodišnjih. Trava mu je najslabija podloga; sem prošlogodišnje pobede ima samo dva polufinala, jedno 1/4 i jedno 1/8 finale a umeo je da ispadne i u 2. rundi.
2. Rafa je u izvrsnoj formi, vodi u Trci a na travi je samo Rodžer bolji od njega. U pet učešća na WB svaki put je došao do finala; od toga je dva put pobedio.
3. Rodžer je najbolji igrač na travi svih vremena, šest titula i jedno finale. Međutim, u zadnje dve godine stizao je samo do četvrt-finala. I on je odličnoj formi; od USO on je najuspešniji od svih po broju titula i osvojenim poenima.

Mislim da će nijanse odlučiti, ali ako moram da prognoziram pobdnika onda je to Rafael Nadal.

Cisco

pre 11 godina

Bojim se da situacija nece biti tako jednostavna. Sto se tice konkretnog pitanja, mislim da ce Djokovic ostati na prvom mestu, ali nece to imati veze sa ovim kalkulacijama oko polufinala i finala...
Rafa mislim da ne moze do finala na travi...Djokovic je dobar, ali servis ga ove godine ne sluzi konstantno, dovoljno je da dodje na nekog od ovih razbijaca kojima je dan i da ga pometu servisom. A Federer, prosto mislim da nije onaj stari.

Znaci, vrlo je verovatno da ce se neko od njih probiti do polufinala, finala, ali mislim da ce se ove godine gledati Conga, Del Potro,...

GARO

pre 11 godina

ovo je najbolji portal svaka cast tenis pratite na najbolji moguci nacin pozdrav iz BiH ,ja mislim da cemo se nagledat finala izmedju NOVAKA I RAFEEE tjeraju jedan drugoga opasno krv propisaju dok jedan drugoga pobijede,dobro za nas koji volimo tenis

dušan silni

pre 11 godina

Neće žena da mi rodi još jednog sina......zna se kako bi se zvao (sigurno ne Roger ili Rafael)......Za mene nema nikakve dvojbe ko je bio i ko će biti broj jedan (bar dok sam ja živ)..........

bane

pre 11 godina

Posle Wimbldona prvi će i dalje biti Đoković koji će i osvojiti titulu, verovatno protiv Nadala. Ovogodišnji skor sa Nadalom je 3:1 i vreme je da ga malo popravi. Ne verujem da će Federer dospeti do finala jer ima isuviše opasnosti na tom njegovom putu a mnogi igrači ga se ne boje više kao nekada. Naprimer ako se sretne sa Berdihom, Raonićem, Del Potrom, Iznerom i naravno Congom, veliki su izgledi da će Federer izgubiti meč. Ali ipak postoje šanse i za Federerovu titulu mada bih bio veoma razočaran da se u Novakovom dobu Federer ponovo vrati na prvo mesto, makar i na samo 1 nedelju. Đoković ako se imalo uozbilji može ovu godinu da završi na prvom mestu i da veoma dugo ostane prvi, čak nekoliko sezona, kao što su to prognozirali Vilander i mnogi drugi.

Wimbledon

pre 11 godina

Federer ce bit jako opasan ovo mu je sansa za to prvo mesto i budimo realni prosle godine je ispao od tsonge u cetvrtfinalu i to zato jer je tsonga igrao mec zivota na travi kao ove godine na sljaci u cetvrfinalu..i msm da je jako bzvz kad neko kaze da federer nema sanse pa ljudi ovo je wimbledon...njegov turnir kao sto je RG rafin i federer ako bude u formi a vrv oce moze svih dobit samo naravno sad dolazi fizicka snaga u pitanje...no kako u londonu nije vruce i trava je najbrza podloga federer s tim nece imat problema vrv! sto se tice djokovicevog ostanka na br 1. jako tesko tj moguca je lako smena ako ne sad onda posle us opena jer djokovic brani 4600 bodova(wimbledon,us open,montreal,finale cincinatija) dok federer jako malo nije igrao cak niti jedno finale...a sumnjam da djokovic sa ovakvom formom moze sve da obrani tako da prije bi dao sanse federeru nego nadalu za br1. no videcemo treba pricekat + tu je jos olimpijada koja nosi bodove a igra se u 2 seta i to trava federeru zivotna sansa nebi me cudilo da zavrsi na 1.mestu neka sad svi govore da on za penziju sljaka nije merilo vratite film unatrag ... kako je bio sjajan do sljake ..! no uvelike bitan je i zdrijeb np trojka br 2.(tsonga,berdych,depotro) moze uvelik da zapreti i svih mogu doobit posebno delpotro i tsonga... tsonga je mozda i najopasniji kad mu je dan mozes ga samo uz pomoc boga zaustavit... delpotro ima protiv svih sanse mozda sem federera jeg ga fedex tukao 5,6 puta ove godine ostaje za videt !

Mikoli

pre 11 godina

Nadam se Djokovic. Ali pre svega ocekujem prvo potvrdu sa zreba gde ce ispasti gle cuda da su Nole i Federer u istom delu zreba. Namestice opet nema da fali. Krivo mi je sto to nema u kladionici da se odigra bar bi ovaj narod uzeo neke pare. Secam se kad je Novak tek poceo da postize vrhunske rezultate. Na sljaci u polufinalu mu je uvek padao Nadal, a na travi uvek Federer. Ali hvala bogu Djokovica sad boli uvo ko ce da mu dodje. Za njega nema nesavladive prepreke :))

Necinho

pre 11 godina

Postovani B92,
Kombinatorika moze biti mnogo laksa, ukoliko konsultujete makar i cistacicu u Nike-u,koja ce vam se slatko nasmejati uz opasku da je zreb vec odrzan i da su Novak i Roger u istoj polovini zreba...

tenis boy

pre 11 godina

Teniske neznalice - Rodzer vise NIKADA nece osvojiti ni jedan grend slem!Covek je nekada bio vrh,ali je vreme neumoljivo - Rodzer moze da osvaja samo turnire 500 i 1000,jer se igraju na 2 dobijena seta,tamo gde se igra na 3 nema sanse.Uostalom,samo da se podsetimo Roland Garrosa i kako ga je Nole pomeo sa terena...Rodzer je jos uvek car za Tipsu,Viktora,Nalbandijana...ali vec sada nije za Del Potra,Mareya,Ferera,Congu..A za Noleta i Rafu taj covek je davna,doduse lepa,ali davna proslost..
Nole ce odbraniti titulu u finalu protiv Rafe,ako Rafa bude dobro igrao i uopste se plasirao u finale.
Da se cujemo posle Wimbldona,da proverimo ovo....
Napred Nole,Srbine.....

riile

pre 11 godina

Vidim dotični "Zvonko" stručnjak za procentualno predviđanje. Gdje si samo pronašao te procente i kako samo olako barataš s njima...totalno rutinski i samouvjereno?! E pa brale moj da se sport svodi na kladionice i njhovo predviđanje ili takve stručnjake kao što si ti onda sporta ne bi ni bilo. Razloga za Federerov trijunf na Wimbildonu je dosta a najbitniji su: 6 titula na Wimb. ( dvostruko više nego Nadal i Đoković zajedno ), još uvijek u top 3 i još uvijek dobija sve iz top 10, Đokovića nije ove god. ali ovdje će to biti druga priča. Federer ima jednake šanse kao Đoković a veće nego Nadal ali nezahvalno je prije vremena proglašavati favorite...svi igraju tenis i svi žele pobjedu!!

stefan

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.
(Amerikanac, 20. jun 2012 22:26)
prvo tipsarevic je 8 nosilac ne moze da mu padne u 4 kolu,,drugo daj boze da del potro bude jer je opste poznato da mu je to ubedljivo najslabija podloga...vidi se da dosta slabo pratis tenis!!

bice bolje

pre 11 godina

Kad je isao na prvo mjesto Novakova ruka se otkocila.
Sada treba odbraniti prvo mjesto. Cini mi se da se ruka malo zakocila.
Bice bolje valjda...

kimiko

pre 11 godina

Mislim da Nole osvaja turnir.Najbolje je da finale bude Rafa-Nole,a najvise se plasim Federera i Mareja.Najveca stimulacija za Djokovica su tri uzastopna poraza od Nadala.

Dzoni

pre 11 godina

Bravo Milose, ja isto mislim da cilj svakom od njih treba da bude osvajanje sto vise gren slemova, a ne da se opterecuju time koliko ce nedelja biti na prvom mestu itd... Federer polako pada u igri sto se videlo i u finalu Halea kada je izgubio od Hasa. Djokovic je favorit, jer je kvalitetniji i od Nadala i od Federera. Jedino me malo plasi njegovo psihicko stanje jer je izgubio 3-4 poslednja meca od Nadala, mada verujem da ce to prevazici.

Amerikanac

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.

Igor

pre 11 godina

Veci problem za Djokovica ce biti posle Vimbldona, jer na americkoj turneji brani mnogog bodova(US OPEN, MASTERS, FINALE MASTERSA),jer ako pregura to onda je najverovatnije miran na prvom mestu do Vimbldona sledece gpdine, jer ce Novak tada braniti samo AO i Majami, a Nadal MK,RIM,BARSELONU, RG,

Gavran Crni

pre 11 godina

Evo ovako prvi favorit je Federer pošto on ima najviše wimbldonskih titula, zatim dolazi Rafa koji je trenutno u najboljoj formi i ima 2 WB i tek onda kao 3 favorit dolazi Marey pošto je on domaći takmičar i imat će veliku podršku domaćih navijača.Na kraju turnira ATP lista će izgledati ovako 1.Federer 2.Nadal 3.Marey.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Ja mislim da ce finale biti Federer-Nadal, a tesko je reci ko ce pobediti. Mozda Federer ipak ima vece sanse, jer je ipak trava njegova omiljena podloga. Sto se tice prvog mesta, mozda ne posle Wimbldona, ali posle mastersa u Avgustu ce Rafa biti sigurno prvi. Federer mu je tu uz rame, dok ce novak pasti i izgubiri korak.Nema on tu snagu da u kontinuitetu igra dobro. Posrecila mu se 2011, ali sada vise to nije ni senka tog Novaka. realno je treci igrac na svetu, sto je naravno veliki uspeh, jer su Rafa i Fed ipak "vanzemaljci"!

Djolo

pre 11 godina

Pa Đolo verovatno neće uspeti da osvoji turnir mada su mi i ovi konkurenti što mu dišu za vrat sumnjivi da će se izboriti za finale. Ima tu još onih iza njih trojice gladnih i žednih. Videćemo...

Lord Alexandar REPUBLIKA SRPSKA

pre 11 godina

Djoković, po mom mišljenju, trenutno ima najviše šanse na osvoji turnir i da ostane prvi, to mu i od srca želim. Svi ostali nek mu još koju godinu gledaju u ledja. A što se tiče Federera mislim da je njegovo vrijeme prošlo, možda još koji turnirčić da osvoji ali o broju jedna može samo da sanja. Naprijed Noleeeee

milos

pre 11 godina

Mislim da je bitnije ko ce osvojiti turnir,nego ko ce par nedelja vise biti na prvoj poziciji od ove trojice,mada je u ovom slucaju tesno povezano jedno sa drugim.....

Markoo

pre 11 godina

Ma Nole ce da ih sve pocisti i uzme titulu.Ja vam kazem Nole ce postati Novi stari kralj Vimbldona i travnatog terena.Jedino Rafa mozda moze Noletu da pomrsi racune ali mala verovatnoca svi ostali ni promil sanse a narocito pokvareni gospodin.Molim da mi se pusti komentar jer 3 zadnjih niste na ostalim vestima a ne znam zasto jer nikog nisam vredjao.Hvala.

navijac

pre 11 godina

Novak ima veliku sansu da bude jos prvi na rang listu. Jako je pripremljen za Vimbldon i fizicki i psihicki. Kao sto rece samo da telo ne oda. Svakako mu zelim puno zdravlje i srece i naravno pehar u ruke

Zvonko

pre 11 godina

Verovatnoća da Federer osvoji Wimbldon je manja od 5% , verovatnoća da Nole ne igra polufinale je ispod 5%, znači da je Nole i posle Wimbldona 95% ostaje broj 1. Ako znamo da Nadal u drugoj polovini godine na betonu nikad nije imao seriju dobrih rezultata, sem što je jednom sasvim slučajno osvojio US Open, i bez obzira što ima prednost od nekih 600 poena na godišnjoj listi, velika je verovatnoća da Nole i ovu godinu završi kao broj 1 . Pošto ovaj Wimbldon nema niakve veze sa baksuznim brojem 43(uzastopne pobede, posle 43 godine) , mislim da je Nole daleko najveći favorit da odbrani Wimbldon.

Mladen

pre 11 godina

Jasno je da Nole,ako hoce da ostane prvi mora da dogura do finale jer Federer nema sanse da dva Vimbldona zaredom ne stigne makar 1/2 finala,mogo ce zavisiti od zreba na kojoj ce strani biti Raonic,Izner,Berdih,Del Po koji na travi mogu da pobede svakog,bice ovo vimbldon koji ce se pamtiti.Allez GAEL!

Lord Alexandar REPUBLIKA SRPSKA

pre 11 godina

Djoković, po mom mišljenju, trenutno ima najviše šanse na osvoji turnir i da ostane prvi, to mu i od srca želim. Svi ostali nek mu još koju godinu gledaju u ledja. A što se tiče Federera mislim da je njegovo vrijeme prošlo, možda još koji turnirčić da osvoji ali o broju jedna može samo da sanja. Naprijed Noleeeee

Markoo

pre 11 godina

Ma Nole ce da ih sve pocisti i uzme titulu.Ja vam kazem Nole ce postati Novi stari kralj Vimbldona i travnatog terena.Jedino Rafa mozda moze Noletu da pomrsi racune ali mala verovatnoca svi ostali ni promil sanse a narocito pokvareni gospodin.Molim da mi se pusti komentar jer 3 zadnjih niste na ostalim vestima a ne znam zasto jer nikog nisam vredjao.Hvala.

navijac

pre 11 godina

Novak ima veliku sansu da bude jos prvi na rang listu. Jako je pripremljen za Vimbldon i fizicki i psihicki. Kao sto rece samo da telo ne oda. Svakako mu zelim puno zdravlje i srece i naravno pehar u ruke

tenis boy

pre 11 godina

Teniske neznalice - Rodzer vise NIKADA nece osvojiti ni jedan grend slem!Covek je nekada bio vrh,ali je vreme neumoljivo - Rodzer moze da osvaja samo turnire 500 i 1000,jer se igraju na 2 dobijena seta,tamo gde se igra na 3 nema sanse.Uostalom,samo da se podsetimo Roland Garrosa i kako ga je Nole pomeo sa terena...Rodzer je jos uvek car za Tipsu,Viktora,Nalbandijana...ali vec sada nije za Del Potra,Mareya,Ferera,Congu..A za Noleta i Rafu taj covek je davna,doduse lepa,ali davna proslost..
Nole ce odbraniti titulu u finalu protiv Rafe,ako Rafa bude dobro igrao i uopste se plasirao u finale.
Da se cujemo posle Wimbldona,da proverimo ovo....
Napred Nole,Srbine.....

Zvonko

pre 11 godina

Verovatnoća da Federer osvoji Wimbldon je manja od 5% , verovatnoća da Nole ne igra polufinale je ispod 5%, znači da je Nole i posle Wimbldona 95% ostaje broj 1. Ako znamo da Nadal u drugoj polovini godine na betonu nikad nije imao seriju dobrih rezultata, sem što je jednom sasvim slučajno osvojio US Open, i bez obzira što ima prednost od nekih 600 poena na godišnjoj listi, velika je verovatnoća da Nole i ovu godinu završi kao broj 1 . Pošto ovaj Wimbldon nema niakve veze sa baksuznim brojem 43(uzastopne pobede, posle 43 godine) , mislim da je Nole daleko najveći favorit da odbrani Wimbldon.

milos

pre 11 godina

Mislim da je bitnije ko ce osvojiti turnir,nego ko ce par nedelja vise biti na prvoj poziciji od ove trojice,mada je u ovom slucaju tesno povezano jedno sa drugim.....

Mikoli

pre 11 godina

Nadam se Djokovic. Ali pre svega ocekujem prvo potvrdu sa zreba gde ce ispasti gle cuda da su Nole i Federer u istom delu zreba. Namestice opet nema da fali. Krivo mi je sto to nema u kladionici da se odigra bar bi ovaj narod uzeo neke pare. Secam se kad je Novak tek poceo da postize vrhunske rezultate. Na sljaci u polufinalu mu je uvek padao Nadal, a na travi uvek Federer. Ali hvala bogu Djokovica sad boli uvo ko ce da mu dodje. Za njega nema nesavladive prepreke :))

Amerikanac

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.

Mladen

pre 11 godina

Jasno je da Nole,ako hoce da ostane prvi mora da dogura do finale jer Federer nema sanse da dva Vimbldona zaredom ne stigne makar 1/2 finala,mogo ce zavisiti od zreba na kojoj ce strani biti Raonic,Izner,Berdih,Del Po koji na travi mogu da pobede svakog,bice ovo vimbldon koji ce se pamtiti.Allez GAEL!

easter

pre 11 godina

Jao, ljudi, nemojte, k'o boga vas molim, samo da sad pocnemo sa kalkulacijama i kombinacijama kao da je u pitanju fudbal... Kad se samo setim svakog fudbalskog prvenstva na koje smo se, kakvim cudom, plasirali, pa kad i pre pocetka istog pocnemo sa preracunavanjem: ako mi ovo, a oni drugi ono, a ovi treci nesto trece... I onda ispadnemo u takmicenju po grupama... I obrukamo se nevidjeno... Ceo svoj zivot slusam to isto i stvarno mi je muka... Dajte, vise, to je samo sport i ako vec ovi sportisti moraju da budu gladijatori, ne moramo i mi da budemo rimska rulja...

dušan silni

pre 11 godina

Neće žena da mi rodi još jednog sina......zna se kako bi se zvao (sigurno ne Roger ili Rafael)......Za mene nema nikakve dvojbe ko je bio i ko će biti broj jedan (bar dok sam ja živ)..........

bane

pre 11 godina

Posle Wimbldona prvi će i dalje biti Đoković koji će i osvojiti titulu, verovatno protiv Nadala. Ovogodišnji skor sa Nadalom je 3:1 i vreme je da ga malo popravi. Ne verujem da će Federer dospeti do finala jer ima isuviše opasnosti na tom njegovom putu a mnogi igrači ga se ne boje više kao nekada. Naprimer ako se sretne sa Berdihom, Raonićem, Del Potrom, Iznerom i naravno Congom, veliki su izgledi da će Federer izgubiti meč. Ali ipak postoje šanse i za Federerovu titulu mada bih bio veoma razočaran da se u Novakovom dobu Federer ponovo vrati na prvo mesto, makar i na samo 1 nedelju. Đoković ako se imalo uozbilji može ovu godinu da završi na prvom mestu i da veoma dugo ostane prvi, čak nekoliko sezona, kao što su to prognozirali Vilander i mnogi drugi.

kimiko

pre 11 godina

Mislim da Nole osvaja turnir.Najbolje je da finale bude Rafa-Nole,a najvise se plasim Federera i Mareja.Najveca stimulacija za Djokovica su tri uzastopna poraza od Nadala.

GARO

pre 11 godina

ovo je najbolji portal svaka cast tenis pratite na najbolji moguci nacin pozdrav iz BiH ,ja mislim da cemo se nagledat finala izmedju NOVAKA I RAFEEE tjeraju jedan drugoga opasno krv propisaju dok jedan drugoga pobijede,dobro za nas koji volimo tenis

Necinho

pre 11 godina

Postovani B92,
Kombinatorika moze biti mnogo laksa, ukoliko konsultujete makar i cistacicu u Nike-u,koja ce vam se slatko nasmejati uz opasku da je zreb vec odrzan i da su Novak i Roger u istoj polovini zreba...

Dzoni

pre 11 godina

Bravo Milose, ja isto mislim da cilj svakom od njih treba da bude osvajanje sto vise gren slemova, a ne da se opterecuju time koliko ce nedelja biti na prvom mestu itd... Federer polako pada u igri sto se videlo i u finalu Halea kada je izgubio od Hasa. Djokovic je favorit, jer je kvalitetniji i od Nadala i od Federera. Jedino me malo plasi njegovo psihicko stanje jer je izgubio 3-4 poslednja meca od Nadala, mada verujem da ce to prevazici.

bice bolje

pre 11 godina

Kad je isao na prvo mjesto Novakova ruka se otkocila.
Sada treba odbraniti prvo mjesto. Cini mi se da se ruka malo zakocila.
Bice bolje valjda...

Srđa Zlopogleđa

pre 11 godina

Imam neki osećaj da će samo jedan iz velike četvorke stići do polufinala ove godine. Nisam siguran ko bi to mogao biti... (Novak, nadam se) Previše je dobrih tenisera koji vrebaju iz drugog plana. Možda oni ne mogu do titule, ali su svakako u stanju da na travi izbace nekoga od velike četvorke.
Potencijalne bombe (prema rankingu): Tsonga, Berdih, Tipsa, Delpo, Isner, Čilić, Raonić, Tomić, Kolšrajber, Rodik, Has, Harison, Lu, Dimitrov, Mau i Brajan Baker.
Neko od gore pomenutih, ukoliko bude imao svoj dan, moći će da pomrsi račune najvećim favoritima. Mogu da zamislim npr. kako Tipsa dobija Rafu u 1/4, ili Tomić Mareja u 1/8... Da ne dajem sve druge kombinacije, osećam da bi od 'izazivača' najmanje ležali -
Noletu: Raonić, Tomić, Rodik
Rafi: Tipsa, Isner i Mau
Fedexu: Tsonga, Berdih, Dimitrov
Mareju: svi
Šta vi mislite? Ko bi mogao da 'skine skalp' nekome iz velike četvorke?

Pozdrav dobronamernima!

Igor

pre 11 godina

Veci problem za Djokovica ce biti posle Vimbldona, jer na americkoj turneji brani mnogog bodova(US OPEN, MASTERS, FINALE MASTERSA),jer ako pregura to onda je najverovatnije miran na prvom mestu do Vimbldona sledece gpdine, jer ce Novak tada braniti samo AO i Majami, a Nadal MK,RIM,BARSELONU, RG,

Jednorog68

pre 11 godina

Postoji više pristupa:
-trenutno mentalno i fizičko stanje
-dosadašnja uspešnost na WB, tj. travi
-trenutna bodovna pozicija na listi
-regularan tok takmičenja (bez povreda i sl.)

Nisam sklona prognozama, a nemam trenutno ni jasnu sliku o gornjim parametrima.

Mislim, dakle, ovako: jedino je izvesno da je vrlo neizvesno!!!

Mirko

pre 11 godina

Stvari su prilično jasne. Federer gubi snagu, ali trava je njegov teren pa će biti konkurentniji nego na šljaci.
Nadal je povratio samopouzdanje, sigurno će se truditi i biti dobar, po polufinala ili finala.
Nole je nešto slabije igrao na šljaci ove godine, a prošle je osvojio Vimbldon. On sada zna kako se dobija Vimbldon i sigurno će to iskoristiti.
Forma mu je promenljiva ali ima prilične šanse.

Za ostale, stvarno ne verujem da mogu nešto ozbiljnije da urade ove godine. Prevelika je razlika između prve trojke i ostalih. Ako i naprave nešto to je kratkog daha. Od Soderlinga, niko nije ozbiljnije zapretio.

Videćemo, po meni nezahvalno je prognozirati, ali sigurno da bih voleo da Nole dobije.

montenegro

pre 11 godina

razmisljam nesto ako Bog da jednog dana kad me sin bude pitao "tata ko je novak djokovic ?".. kako mu samo objasniti koliko sam sretan bio jula i avgusta 2012. kada dok sam ga gledao kako uzima pehar a onda i zlato na wimbledonu..

Einstein

pre 11 godina

... jedno je sigurno . Novak Đoković poslije američke turneje sigurno neće biti prvi , a možda ni drugi , a možda ni treći ....kao popularna JJ
(Zoran, 20. jun 2012 23:21

Jedino sto je sigurno da nisi ni prvi, ni drugi pa ni treci koji pise gluposti!

Dragan

pre 11 godina

Kolko shvatam realno je da Nole ostane prvi do usa open, ali ne verejum da će osvojiti Vimbldon. Prosto, nit igra kao prošle godine, niti ga onoliko prati sreća. Federer? On je veliki, ali ne može da osvoji VB. Budimo realni, Nadal ove godine prilično liči na sebe iz najboljih dana: 2008. i 2010. kada je osvojio tri slema. Uzgred, neozbiljno je reči kako je te 2010. slučajno osvojio Usa open! ma da svvih 11 slemova je slučajno osvojio. Često se i njegovi uspesi, dve titule na Vimbldonu omalovažavaju: pobedio bolesnog Federera, koji je uprkos mononukleozi igrao fantastično i u tom epskom finalu nadal je bio tek nešto bolji. Pa onda pobedio u finalu luzera Berdiha 2010. a zaboravlja se da je Berdih izbacio Đokovića i Federera! Po toj logici, Federer je nezasluženo pobedio Soderlinga u finalu RG jer je Soderling pobedio povređenog Nadala, dok je Nole imao sreće u finalu AO protiv Nadala ove godine, a nadala je na RG spasla kiša... šta pričate, bre, ljudi? Navijajte, al budite objektivni, realni. I na kraju, mislim da je Nadal najozbiljniji favorit za osvajanje VB 2012. Jel možda ne zna da igra na travi? posle RG najuspešniji je na Vimbldonu: pet finala i dve titule. A kako igra, jedan je od najozbiljnijih favorita i za osvajanje Usa open.

stefan

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.
(Amerikanac, 20. jun 2012 22:26)
prvo tipsarevic je 8 nosilac ne moze da mu padne u 4 kolu,,drugo daj boze da del potro bude jer je opste poznato da mu je to ubedljivo najslabija podloga...vidi se da dosta slabo pratis tenis!!

danijel

pre 11 godina

Daj Boze da osvoji Federer eto na 1 mjesto i obaranje rekorda, i to bi bila kruna svega. Federer moze to znaju svi. On je prosle god.bio favorit.. I zapamtite ako osvoji wimbeldon osvaja i us open bice prvi i zaobilazice nadala i novaka do finala. Napred najbolji i najplaceniji sportista evope ikad.

3MAJ (The Shot)

pre 11 godina

Novak - prvi i pre i posle Vimbldona, i posle Olimpijade i na kraju godine i na kraju sledece godine i na kraju jos mnogo godina...

Sava

pre 11 godina

Ja bih postavio naslov ko ce biti prvi posle US Opena zato sto dolazimo u apsurdnu situaciju da Novak moze da osvoji i Vimbledon i Olimpijske igre i US open a da ipak izgubi prvo mesto??

Novak brani ukupno 5600 poena:

Vimbledon 2000
Montreal 1000 (Ove godine ce se igrati u Torontu)
Cincinnati 600 (prosle godine predao finale Murray-u)
US Open 2000

Nadal brani 2590 poena:

Vimbledon 1200
Montreal 10 (ispao u drugom kolu od Dodig-a)
Cincinnati 180 (ispao u cetvrtfinalu od Fish-a)
US Open 1200

Federer brani 1350 poena

Wimbledon 360 (ispao u cetvrtfinalu od Tsonge)
Montreal 90 (ispao u osmini finala ponovo od Tsonge)
Cincinnati 180 ( ispao u cetvrtfinalu od Berdych-a)
US Open 720

Nadal ili Federer mogu isplivati na prvo mesto cak i da ne osvoje ni jedan jedini turnir (dovoljna su im i finala) ako Novak istovremeno podbaci na mastersima. Sada se vide svi nedostaci i apsurdnost ovakvog bodovanja gde na prvu poziciju moze izbiti igrac bez i jednog trofeja a Novak moze osvojiti naredna tri najveca turnira i ipak izgubiti prvo mesto. Olimpijske igre donose pobedniku samo 750, srebrnom 450, bronzanom 340 a cetvrtom 270 poena.

Zato sam misljenja da Novak ne treba da se opterecuje prvim mestom vec titulama. Sada bih potpisao da Nole uzme Vimbledon, OI i US open a da Nadal posle US opena ipak ispliva na prvo mesto na ATP listi zbog apsurdnog nacina bodovanja.

riile

pre 11 godina

Vidim dotični "Zvonko" stručnjak za procentualno predviđanje. Gdje si samo pronašao te procente i kako samo olako barataš s njima...totalno rutinski i samouvjereno?! E pa brale moj da se sport svodi na kladionice i njhovo predviđanje ili takve stručnjake kao što si ti onda sporta ne bi ni bilo. Razloga za Federerov trijunf na Wimbildonu je dosta a najbitniji su: 6 titula na Wimb. ( dvostruko više nego Nadal i Đoković zajedno ), još uvijek u top 3 i još uvijek dobija sve iz top 10, Đokovića nije ove god. ali ovdje će to biti druga priča. Federer ima jednake šanse kao Đoković a veće nego Nadal ali nezahvalno je prije vremena proglašavati favorite...svi igraju tenis i svi žele pobjedu!!

Lubiteljka tenisa

pre 11 godina

Finale RGarosa: 2 meca, 1 od 3 seta i drugi od 1 seta, blato, mrcvarenje sa pauzama, pritisak da se spoje 4 slema.
Finale W: 1 mec od 5 setova, pod krovom ako treba, bez opterecenja, suva trava koja se ne kliza, Novak za nijansu bolji od Rafe. AJDE NOLE! Skoncentrisi se i odradi to kao br 1.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Ja mislim da ce finale biti Federer-Nadal, a tesko je reci ko ce pobediti. Mozda Federer ipak ima vece sanse, jer je ipak trava njegova omiljena podloga. Sto se tice prvog mesta, mozda ne posle Wimbldona, ali posle mastersa u Avgustu ce Rafa biti sigurno prvi. Federer mu je tu uz rame, dok ce novak pasti i izgubiri korak.Nema on tu snagu da u kontinuitetu igra dobro. Posrecila mu se 2011, ali sada vise to nije ni senka tog Novaka. realno je treci igrac na svetu, sto je naravno veliki uspeh, jer su Rafa i Fed ipak "vanzemaljci"!

Shomy Red Devil

pre 11 godina

Bice jako,jako tesno.Svi imaju sanse,ali ako Novak odigra ovaj turnir na malo visem nivou u odnosu na RG osvaja.Nadal se realno provukao na RG tako da je ovde Nole favorit u odnosu na njega...Videcemo...Pripremni turninri pred VB nisu mnogo ulili samopouzdanja Nadalu i Federeru!!!NAPRED NOLEEE!!!

parzival

pre 11 godina

Znaci Tata sa 30+ i dvoje dece, i dalje moze na prvo mesto. Stvarno je Tata u svakom smislu te reci. Ova deca kada dodju u njegove godine, igrali bi kvalifikacije, da nema wild karte.

Domagoj

pre 11 godina

Volio bi da Roder osvoji jos koji Grand Slam. Mogao bi Wimbledon ove godine ali tesko. Wimbledon nije sto je nekad bio. Puno je sporiji. Na onoj staroj podlozi do prije 10- ak godina apsolutno mu nitko ne bi mogao uzeti vise od jednog seta. Nevezano uz temu.Bas gledam zarade neki dan. Pa ona Sharapova zaraduje vise od svjetskog broja jedan. Pa to je sramota za Noleta. Nek si nade pravog agenta.Znam da mu ne treba vise love ali mora braniti renome broja 1 glede statusa u svijetu sporta. Ali to je prica svih nasih individualnoh sportasa. Nemaju povjerenja u ljude van svoje familije, a i duzni su im lovu do kraja zivota. Ali ne znam da li su Dokovicevi svjesni da tom nesposobnoscu gube svake godine minimalno 10 mil eura.

zlobnik

pre 11 godina

Bilo ko da bude debeeeeeelaaaaaa lova mu ne gine;A mi se ovde palimo na takva pitanja. A meni ostalo jos nedelju i po pa cu mozda primiti 30000 dindzi plate. Iiiiihaaaaaaj, dobar ja!

Gavran Crni

pre 11 godina

Evo ovako prvi favorit je Federer pošto on ima najviše wimbldonskih titula, zatim dolazi Rafa koji je trenutno u najboljoj formi i ima 2 WB i tek onda kao 3 favorit dolazi Marey pošto je on domaći takmičar i imat će veliku podršku domaćih navijača.Na kraju turnira ATP lista će izgledati ovako 1.Federer 2.Nadal 3.Marey.

Amerikanac

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.
(Amerikanac, 20. jun 2012 22:26)
prvo tipsarevic je 8 nosilac ne moze da mu padne u 4 kolu,,drugo daj boze da del potro bude jer je opste poznato da mu je to ubedljivo najslabija podloga...vidi se da dosta slabo pratis tenis!!
(stefan, 20. jun 2012 22:55)
Dragi Stefane, mnogo ste bukvalni. Ocigledno niste shvatili poentu mog komentara. Prepoznati sarkazam je ipak odlika inteligentnih ljudi.

federer

pre 11 godina

jao ljudi opet zreb, opet svetska zavera protiv novaka, pa dokle vise?
nemojte biti kao mala deca, kako god okrenes mora da bedi i jednog i drugog ako hoce da bude 1. i to je to, dali ce igrati u polufinalu ili finalu kakve to ima veze.
jesu federera stigle malo godine, to se i videlo na roland garosu, ali ovde ce biti mnogo manje trcanja a vise teniskog umeca, tako da ce time nadoknaditi vremensku razliku.
ja licno mislim da ce federer osvojiti wimbldon(ali to je samo moje misljenje) jer od prve trojke on je jos kralj na travi.
jos ostaje da vidimo kakav ce biti zreb kod koga ce biti serveri.

mudronja

pre 11 godina

(Cisco, 20. jun 2012 23:08

"Rafa mislim da ne moze do finala na travi"

E moj Cisco, pa od kad ti pratis tenis? Verovatno od prosle godine.. Pa taj isti Rafa od 2006. svaki put je igrao finale Wibledona, sem 2009. kad uopste nije ni igrao na turniru jer je bio povredjen. Malo proveri podatke pre nego sto pocnes da prosipas mudrost..

Katarina

pre 11 godina

@federer, 20. jun 2012 23:45
Zašto mora da pobedi i jednog i drugog da bi osvojio GS? To nije bio slučaj na AO 2012. Što npr da Nadal ne mora da pobedi i jednog i drugog da bi uzeo GS titulu? Nego taj stav "manite se teorija zavere mora ionako da dobije i jednog i drugog" se toliko odomaćio jel su svi već oguglali na situaciju da mu u većini žrebova dolazi situacija da mora da dobije i jednog i drugog. Mislim da na W ove godine žreb može da odigra veliku ulogu. Evo kao mali primer 1/4 finale imaš veliku razliku da li ti izvlače Congu ili Berdiha ili ti izvlača Ferera ili Tipsarevića. Da ne govorimo o npr situaciji da favoriti u 3. ili 4. kolu mogu da nalete na jednu izvanrednu nagaznu minu u vidu Miloša Raonića, ili npr Rodika koji u 3. ili 4. kolu još uvek može da drži visok nivo igre, a i ovo mu je verovatno poslednji W i igraće ga sa posebnom motivacijom. Sad uporedi taj žreb sa situacijom da ti u 3. ili 4. kolu, na travi, dolaze nosioci tipa Almagro, Monako, Sepi, Simon ili Granjolers ( ili neki manje poznat igrač koji je napravio iznenađenje i izbacio nekog od ovih nosilaca pre 3. ili 4. kola). Zbog toga mislim da je žreb veoma bitan ove godine na W i da može da utiče na pobednika W, pre svega jel lakši prolazi u ranijim kolima dovode do manjeg zamora (kako fizičkog tako i psihičkog) i čine da ulaziš svežiji i sigurniji u svoju igru u završnicu turnira.

Кривокапић

pre 11 godina

Стичем утисак да ће Новак да освоји Вимблдон. Ако је успео да стигне до финала РГ са онаквом игром и ужасним сервисом , онда сигурно улази у финале вимблдона. У финалу против Надала. Федерер неће стићи ни до полуфинала. Федерер може ладно да изгуби од Цонге, Раонића или Делпотра. Један од ове тројице ће сигурно да стигне до полуфинала.
А сад сви на своје радне задатке.

Pozdrav

pre 11 godina

Smesni ste. Federer sa ovakvom igrom moze i narednih 10 godina da igra na turu. Na VB stize minimum do polufinala(osim ako se ne desi neko cudo,conga da uzasno dobro ili slicno) a u polufinalu bojim se ako odigra odlican mec moze Noleta lagano da pobedi ako nole ne bude na 100%,protiv Nadala ima manje sanse u polufinalu jer je Nadal godinama vezbao da ga iskontrira. Ako dodje do finala Nole Nadal navijam od srca za Noleta da osvoji. Njegov jedini problem je sto je dozvolio Nadalu da se vrati sa onih 7:0 na 0:3. Mislim da se jasno vidi koliko Nadalu to znaci i koliko mu je lakse da igra bez tog pritiska,da ga je Nole uveo u kategoriju pacijenta,tj musterije kao sto je Federer uradio npr Rodiku,mogli smo ocekivati slicne lagane meceve.

Wimbledon

pre 11 godina

Federer ce bit jako opasan ovo mu je sansa za to prvo mesto i budimo realni prosle godine je ispao od tsonge u cetvrtfinalu i to zato jer je tsonga igrao mec zivota na travi kao ove godine na sljaci u cetvrfinalu..i msm da je jako bzvz kad neko kaze da federer nema sanse pa ljudi ovo je wimbledon...njegov turnir kao sto je RG rafin i federer ako bude u formi a vrv oce moze svih dobit samo naravno sad dolazi fizicka snaga u pitanje...no kako u londonu nije vruce i trava je najbrza podloga federer s tim nece imat problema vrv! sto se tice djokovicevog ostanka na br 1. jako tesko tj moguca je lako smena ako ne sad onda posle us opena jer djokovic brani 4600 bodova(wimbledon,us open,montreal,finale cincinatija) dok federer jako malo nije igrao cak niti jedno finale...a sumnjam da djokovic sa ovakvom formom moze sve da obrani tako da prije bi dao sanse federeru nego nadalu za br1. no videcemo treba pricekat + tu je jos olimpijada koja nosi bodove a igra se u 2 seta i to trava federeru zivotna sansa nebi me cudilo da zavrsi na 1.mestu neka sad svi govore da on za penziju sljaka nije merilo vratite film unatrag ... kako je bio sjajan do sljake ..! no uvelike bitan je i zdrijeb np trojka br 2.(tsonga,berdych,depotro) moze uvelik da zapreti i svih mogu doobit posebno delpotro i tsonga... tsonga je mozda i najopasniji kad mu je dan mozes ga samo uz pomoc boga zaustavit... delpotro ima protiv svih sanse mozda sem federera jeg ga fedex tukao 5,6 puta ove godine ostaje za videt !

Roki

pre 11 godina

Djokovic je svestan da bi mu pozicija mogla biti oteta ali on to nece dozvoliti. Nadal na sljaci moze da ga bije ali tesko na travi. Ustvari vidim samo Djokovica kao pobednika ako nebude prekida meca naravno ;)

idemo dalje - moramo bolje

pre 11 godina

Svaka čast redakciji B92 za najavu...naježio sam se gledajući je-čista emocija...sve je sjajno odrađeno u cilju da izazove maksimalno uzbudjenje kod gledalaca, a samim tim i ostvari plan,odnosno izazove maksimalno interesovanje za WB...svaka čast.

Ženevljanin

pre 11 godina

Novak ima najviše šanse da ostane prvi na ATP listi jer mu je, za razliku od Rafe i Rodžera dovoljno da uđe finale. Mislim da on s tim ne bi bio zadovoljan, jer bi još više zaostao u Trci za najboljeg tenisera 2012.

Teško je prognozirati pobednika WB; evo kako vidim šanse velike trojke:
1. Novak je branilac titule i vodeći teniser sveta i to mu uliva samopouzdanje - to mu je najveći adut. Minusi: Slabija forma nego prošle godine(samo dve titule naspram sedam prošlogodišnjih. Trava mu je najslabija podloga; sem prošlogodišnje pobede ima samo dva polufinala, jedno 1/4 i jedno 1/8 finale a umeo je da ispadne i u 2. rundi.
2. Rafa je u izvrsnoj formi, vodi u Trci a na travi je samo Rodžer bolji od njega. U pet učešća na WB svaki put je došao do finala; od toga je dva put pobedio.
3. Rodžer je najbolji igrač na travi svih vremena, šest titula i jedno finale. Međutim, u zadnje dve godine stizao je samo do četvrt-finala. I on je odličnoj formi; od USO on je najuspešniji od svih po broju titula i osvojenim poenima.

Mislim da će nijanse odlučiti, ali ako moram da prognoziram pobdnika onda je to Rafael Nadal.

Zare sa Lemana

pre 11 godina

Federer je najvise puta osvojio Wimbi.... Kakve samo to veze ima sa ovim Wimbldonom???
Covek preko dve godine nije osvojio GS!? ... a prica se o njegovom povratku???
Od USO je najbolji... rece moj komsija Zenevljanin... ma kako to molim te??
Dobijao je samo tamo gde ga nisu cekali Nole i Rafa... eksperimantalne turnire kao Jonov Madrid ove godine.
Ima samo jednu pobedu nad Rafom kao dostojan rezultat!
Jos malo pa ce ko JJ da pocne da igra i po seoskim turnirima... na travi je puko od 34 godisnjeg polu invalida (Tommy jadan i ne zna koliko je operacija imao)... pre par dana.
Sto se tice zreba... siguran sam da ce biti kod Nole... sto i nije tako lose... bolje nego tradicionalno neugodni Muzza...
Pobednik Wimbldona... Novak (Nadam se )... a u finalu Nadal ako bude imao srece... Rafa jednostavno ne voli travu...

radivoje pantic

pre 11 godina

Nole da bi uspeo u Londonu, mora tamo da dodje mnogo spremniji nego sto smo videli na proteklih nekoliko turnira. Osnovno sto mora da popravi je servis i igra na mrezi.Besomucno prebacivanje na liniju su poceli i drugi da igraju tako da samo OFANZIVNIJI tenis moze ga dovesti na vrh Vimbldona i Olimpijade. Puno srece, dobrog zdravlja, da se ne povredi i naravno upornosti i pameti.

Pozdrav

pre 11 godina

Smesni ste. Federer sa ovakvom igrom moze i narednih 10 godina da igra na turu. Na VB stize minimum do polufinala(osim ako se ne desi neko cudo,conga da uzasno dobro ili slicno) a u polufinalu bojim se ako odigra odlican mec moze Noleta lagano da pobedi ako nole ne bude na 100%,protiv Nadala ima manje sanse u polufinalu jer je Nadal godinama vezbao da ga iskontrira. Ako dodje do finala Nole Nadal navijam od srca za Noleta da osvoji. Njegov jedini problem je sto je dozvolio Nadalu da se vrati sa onih 7:0 na 0:3. Mislim da se jasno vidi koliko Nadalu to znaci i koliko mu je lakse da igra bez tog pritiska,da ga je Nole uveo u kategoriju pacijenta,tj musterije kao sto je Federer uradio npr Rodiku,mogli smo ocekivati slicne lagane meceve.

Jack Package

pre 11 godina

Gresite za Federera, on je bog otac na travi jer je to jedna od brzih podloga a to njemu odgovara jer za razliku od sljake gde Nadal stize sve ma koliko bilo precizno to na travi nije moguce. Prognoziram minimum finale za Rodzera.

Vuja

pre 11 godina

Najmanje je bitno da li ce i posle ovog turnira Nole ostati br. 1. Dugorocno, Nole je bez premca, najkopmletniji igrac na svim podlogama i tu je u velikoj prednosti u odnosu na Nadala, dok je Federeru definitivno ovo zadnja prilika, makar teoretska, da dostigne Samprasa po broju nedelja na 1. mestu. Ima naravno dosta mladih i talenovanih igraca, ali trenutno niko nije ni blizu neprikosnovene trojke. Ukoliko ne budu u istom delu zreba, u finali igraju Djokovic i Federer, pa tako nas zlatni decko, po meni, ostaje najbolji medju najboljima.

Kokan Prvi

pre 11 godina

I deo. Novak će verovatno i posle Vimbldona biti Broj 1. na ATP-u. Nisam, međutim, siguran da će i ovoga puta ponovo osvojiti titulu. Da ne ponavljam priču o motivaciji koja je, po meni, glavna prepreka za njegovo dalje napredovanje. Mnogi smatraju da ATP rangiranje u suštini ne odražava ono što je svakom profesionalcu najvažnije, a to je, ipak, zarada. To najbolje dokazuju ukupne zarade tenisera (turnirske nagrade + sponzorski ugovori i ost.) u prošloj godini kada je Novak bio apsolutni vladar na teniskim terenima. Izrazita superiornost u ATP bodovima nije donela recipročne novčane prilive u toj, za Novaka istorijskoj, godini. Od njega je u toj godini više zaradila čak i Šarapova, da ne govorimo o Federeru i Nadalu. Ali, novac na stranu. To mu sigurno neće nedostajati. Ako ne dođe do nekog ozbiljnog, bolje reći radikalnog, preokreta u pristupu igri koji je tokom cele ove godine problematičan, Novak će na vrhu provesti najviše još dva – tri meseca. Naravno, ja bih najviše voleo da nisam u pravu, ali to se vidi iz aviona. Promiču mu važni detalji i u ponašanju na terenu, pa i u igri. Na primer, zbog besa nad sopstvenom nemoći, ne lome se tek tako reklame sponzora. Na Rolan Garosu su i Novak i Nadal imali prekid koji je je obojici dao šansu da preokrenu meč. Ne zaboravimo da je Nadal u tom, četvrtom setu, pred prekid bio na nizbrdici. Novaku je bilo samo potrebno da do kraja tog seta dobija sopstveni servis i meč uvede u peti set. On ni to nije uspeo.

Dermendziev

pre 11 godina

Tesko je reci sta je teze ili lakse:juriti nekog ili braniti vec ostvareno.U neku ruku lakse je juriti.
Mislim da do polufinala jos uvek moze regularno dolaziti,praviti preokrete od 0:2 na 3:2 jer jos uvek je psiholoski stbilan igrac,a za razliku od Nadala i Djokovica igra "ekonomicniji tenis".

Price da Nadal samo dobro igra grunt su bez pokrice.Mislim da sve podloge dobro igra(izmedju ostalog ima onaj “karijerni”),jos kod svih napreduje.Druga je stvar sto je on Bog sljake.Po cemu je primera radi Novak bolji od Nadala na travi?.Gde mogu da se zestoko takmice?Novak moze da uradi na AO ono sto Nadal radi na RG.

Licno mislim da je suludo bilo verovanje da ce Novak ponoviti proslogodisnji brilijant,ali je ipak bar kod mene utiasak,da je Novak daleko od svojih mogucnosti,daleko od pravog Novaka,za sada daleko i od prosle godine.

Prognoza:cini mi se da ce Nadal potvrditi proslogodisnji uspeh,cak i metodom tuc-muc,jer je neverovatno uporan,Federer doci do polufinale(mala je verovatnoca da ce Izner,Raonic,Berdih... pomrsuiti pomenutima racune,jedino mozda moze Conga).A Novak?Vrlo ce tesko potvrditi titulu.Ako dodje do reprize proslogodisnjeg finala ,po meni Nadal je favorit.Kao da je nasao Novakovu zicu,dok Novak gubi servis.Psiholoski je stabilniji,duza razigravanja vise dobija,bolje se namesta za udarac,cita Novakov servis,jos uvek ima snagu.Da ce posle W Novak biti prvi,sanse postoje.A sta dalje?Sve teze i teze.Spas je u dobrom serviranju.

Ženevljanin

pre 11 godina

"...zbog apsurdnog nacina bodovanja."
(Sava, 21. jun 2012 11:49)
Ma kakav "apsurdan" način bodovanja, kakvi bakrači?!

Titulu najboljeg u 2012 godini osvojiće teniser koji u 2012 godini osvoji najviše bodova, tačka. Da li je dotični osvojio u 2011. 20 000 ili nula bodova nimalo ne utiče redosled na kraju ove godine.

Mrki

pre 11 godina

Evo i mog mišljenja,ja sam siguran da Nadal neće doći na ovom wimbledonu dalje od četvrtfinala a za to ima dosta razloga.Kao prvo baš se ispraznio na RG,kao drugo trava mu nije omiljena,Wimbledon je dva puta već osvojio i mislim da baš i ne voli previše taj turnie iako zbog kurtoazije kaže kako je to najveći turnir,ipak on preferiše RG i šljaku.Vrlo opasan će biti Rođer koji čini mi se sa nestrpljenjem čeka baš ovaj WB koji će i njemu dati odgovore koliko još može i dali uopšte još može da osvoji GS turnir,realno mislim da može osvojiti još samo WB,a i majstor je trave.Nole je uvek među favoritima,mada bar meni njegova igra na travi nije baš nešto zbog čega bi mogao da budem siguran u njega.Jeste,osvojio je prošle godine,ali budimo realni da je visio u dva meča dobro,a Nadal mu je bio stalna stranka prošle godine,na WB već pre meča bio je psihički uništen baš zbog prethodnih poraza.Servis i smeč moraju da budu na visokom nivou ako Nole hoće da odbrani titulu ali na RG ta dva elementa nisu bila na nivou.A da Nole može da osvoji naravno da može i svi to želimo,ali biće vrlo teško.Od ostalih igrača najviše šansi dajem Raoniću,Tsongi,Berdihu pa možda i Karloviću koji će imati i po 50 aseva u meču verovatno.Jeste da je sada trava puno sporija nego što je bila ali još uvek su u prednosti dobri serviseri,ako im se servis kvalitetno vrati u prednosti je igrač koji igra bolje s osnovne crte,e tu je Nole najači i zato verujmo u našeg kralja.Jedva čekam da počne ovaj WB.

Katarina

pre 11 godina

federer, 21. jun 2012 14:34
Uffff.
Šta ima ja da se bojim ili ne. To je sport, razonoda, tako da sa moje strane nema nikakvog straha. Uostalom što bi se plašila igrača koga je Nole dobio 6 puta od poslednjih 7 mečeva.
Svakom ko prati ovaj sport jasno da poslednjih godina međusobni mečevi ove trojce tenisera imaju specifičnu težinu mnogo veću od ostalih mečeva i da je bilo više slučajeva da se nakon pobede u 1/2 finalu nekog od velikih turnira događa poraz u finalu nego obratno. Evo npr RG 2011 gde je Federerovo izdanje iz finala bilo na veoma niskom nivou u odnosu na ono iz 1/2 finala, pre svega izgledao je kao izduvan balon. Ima još takvih primera RG 2012, AO 2012, Madrid 2011, USO 2010, Madrid 2009 (seti se kako je Nadal odigrao to finale), ima još takvih primera.
Tako da smatram da teniser koji prolazi kroz drugu polovinu žreba u odnosu na drugu dvojcu ima ipak blagu prednost u finalu i to zbog određene vrste emotivnog pražnjenja i zamora materijala koje meč sa jednim od najvećih rivala svakako donosi.
Kao i što sam znaš istorija pamti uglavnom titule i one uglavno određuju veličinu nekog sportiste niko te ne pita da li si u polufinalima igrao npr 20 puta protiv najvećeg svih vremena i da je to možda ipak na neki način uticalo na to da uzmeš neku veliku titulu manje u karijeri.

Djolo

pre 11 godina

Pa Đolo verovatno neće uspeti da osvoji turnir mada su mi i ovi konkurenti što mu dišu za vrat sumnjivi da će se izboriti za finale. Ima tu još onih iza njih trojice gladnih i žednih. Videćemo...

Kurčubić

pre 11 godina

Podsetit ćes se ti "tenis boy" RG i setit ćeš se kako je to bilo lepo ali u kontekstu "nekad bilo sad se spominjalo"...misliš ponovit će se takav film. E pa braco, Federer ima više Wimbildona nego Đole svih GS zajedno a još uvek je itekako sposoban da osvoji GS, budi siguran u to, pogotovo kad je Wimbildon u pitanju. On je tu nešto više od tenisera.

Kokan Prvi

pre 11 godina

II deo. 2Imao sam utisak da u regularnim uslovima na šljaci R.G. (dakle bez kiše i vlage) Nadal može da mu oduzme servis gem kad god mu se to prohte. Sada vidimo da je Nadal za taj nastavak sa svojim stricem pripremao posebnu taktiku. Verovatno je to isto radio i Novak, ali on na terenu nije iznenadio Nadala.Ja to, kao laik i teniski zaljubljenik i bolesni tv posmatrač, nisam primetio. Novak je neko ko za sebe može da kaže da suštinski vlada teniskom igrom. Ovakvo znanje i perfektna pripremljenost donosiće mu gotovo sigurnu prevagu u mečevima sa svakim protivnikom van grupe Top 5. Za pobedu u okviru prvih pet, pored vanrednog nadahnuća odlučuje razlika u „sitnicama“ do kojih se dolazi pedantnim analiziranjem detalja u protivnikovoj igri i pripremanjem stalnih sitnih promena u sopstvenoj. Na primer, kada izvede tzv. drop šot Novak prvo čeka da vidi hoće li protivnik stići da vrati loptu pa tek onda, kada shvati da će biti uzvraćeno, prilazi mreži i obično u toj razmeni na mreži gubi (protiv vrhunskih) jer kasni. Dalje, kada ima tzv. zicer (toga je bilo više puta u meču sa Nadalom) po pravilu ispucava u stranu gde se nalazi protivnik računajući da će ovaj, u magnevanju, pokušati da brani nepokrivenu stranu. Tu naviku su kod njega mnogi igrači već pročitali i svi uglavnom znaju gde će dobiti loptu (Nadal, Federer, Conga ...). Ostanak na vrhu je mukotrpan. To je privilegija najboljih. Novak nešto mora promeniti, ali to nije tako mnogo, ako znamo šta sve može.

djole

pre 11 godina

Djokovicu upada Marej 100%!!! Po meni je bolje da mu upadne Nadal ili Fedex. Marej je na svojoj podlozi i kod svoje kuce. Ne zaboravite to

Katarina

pre 11 godina

federer, 21. jun 2012 12:20
Poenta uopšte nije u tome šta je bilo kad je Federer bio br. 1 i to je samo klasična zamena teza sa tvoje strane. Poenta mog izlaganja je ponoviću još jednom shvatanje "da ako hoće do titule mora da pobedi i jednog i drugog", kao da je to nešto najnormalnije, što nikako nije tačno. A ako se već bavimo zamenom teza, koliko me sećanje služi Nadal je dva puta osvojio RG (2007 i 2008) tako što je pobedio i Đokovića i Federera. Koliko je GS trofeja osvojio RF da je na istom turniru pobedio i Đokovića i Nadala? Pri tome da se odmah ogradim od još jednog podmetanja koje mogu da očekujem, ne smatram da je to uopšte Federerova krivica.

Dusan

pre 11 godina

Bice 100% namesteno polufinale Djokovic-Federer, i ako Federer to dobije, on dobija i finale i preuzima prvo mesto. Nadam se da ce mu Novak rasprsiti te snove da obori Samprasov rekord.

Zoran

pre 11 godina

... jedno je sigurno . Novak Đoković poslije američke turneje sigurno neće biti prvi , a možda ni drugi , a možda ni treći ....kao popularna JJ

Ognjen

pre 11 godina

Obozavam prognozere tipa "Nole ce jos 124 godine biti prvi" ali jos vise ove "Oseca se u vazduhu da Nole nece osvojiti"... Iako najvise gotivim Nadala 99% sam siguran da ce Nole posle Vimbldona biti prvi. Pocetak sezone na travi i nije nesto obecavajuci, ali ce doci to na svoje mesto kada su prva 3 u pitanju. Verujem da ce se tesko svi iz velike cetvorke naci i u cetvrtfinalu...

Vladan R

pre 11 godina

@ borislav

A da li bi ikad Nole, ili uopste neki mladji teniser u naletu, bio prvi da se obracunavaju bodovo na tvoj nacin jer bi to onda zahtevalo da se ne samo pretposlednji, vec i svi prethodni ne samo W, nego i svi ostali atp turniri pondiraju sa nekim istina sve manjim i manjim koeficijentom. Lista jednostavno pokazuje plasman u poslednje proteklih 365 dana, kao i sto se sva prvenstva u ostalim takmicenjima obracunavaju na godinu dana, jedino sto ta prvenstva imaju pocetak i kraj a u tenisi nema konkretnog pocetka i kraja vece sve nekako tece kontinualno iz nedelje u nedelju. Ovaj zahtev da se i prethodni turniri obracunavaju sa nekim %, je isto kada bi neko npr u fudbalu zahtevao da se 70% bodova iz predethonog prvenstva prenese u tekuce a mozda i 55 % onog sto je bilo pretposlednje, i tako redom sa sve manjim i manjim procentom do prvog prvenstva. Bas svakakve ideje ljudima padaju na pamet.

Shomi05

pre 11 godina

Kao Srbin bi reko djokovic, mada bi voledo da to bude federer, i tako da bude jos 2 nedelje broji 1, i obori i ovaj zadnji rekord.
Mislim da ce djokovic da igra mudro, ne samo na wimbledoon, vec na sve turnire. Znaci da osvoji neophodne poene da ostane prvi teniser, pa da sledece sezone moze lakse da sacuva prvo mesto jel manje brani poene. Tako da mislim da dolazi sigurno do polufinale, verovatno finale, ali nece da pobedi. Zanoletove strane je sto se igra na tri seta, tako da ga je tesko pobediti.

skeptik

pre 11 godina

(Sava, 21. jun 2012 11:49)
Dobar komentar. Zaboravio si samo jos jednu stvar koja ide u prilog Federeru i Nadalu a to je da se izmedju Vimbldona i Olimpijade igra ATP 500 turnir na sljaci u Hamburgu tako da eventualni zaostatak za prvim mestom mogu ovde nadoknaditi osvajenjem turnira posto ne brane nikakve poene od prosle godine. Ovo posebno vazi za Federera koji juri taj rekord Samprasa po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

Маца (Скопље)

pre 11 godina

Ма живи били па видели!
Потребно је милионе корака да се стигне до врха, а само један да се са врха падне.

Навијам за Нолета, а сви који мисле да је лако оно што је он постигао нека изволе и нека понове тај успех. Бар на секунду...

federer

pre 11 godina

Katarina, 21. jun 2012 13:28

Pa naravno da nije federerova krivica, sto djokovic nije uopste mogao da stigne do polufinala, pa je on onda igrao samo finale sa nadalom... ;)
I da naravno da je najnormalnija stvar da ako si prvi treba da pobedis sve...
Ili se ti to bojis da Djokovic nije najbolji?

Ja

pre 11 godina

Mislim da Nadal ima jako male sanse da bude prvi posle Vimbldona u kolkio god dobroj formi bio jer ne zavisi ovde sve od njega.Prvo igra se na travi koja koliko god da je usporena je ipak trava.Morao bi da osvoji turnir u sta malo verujem i da Novak ispadne u cetvrtfinalu ili ranije u sta takodje malo verujem.
Sa druge strane mislim da Federer ima mnogo vece sanse da bude prvi posle ovog Vimbldona jer su njemu titula i Djokovicev neprolazak u finale dovoljni za prvo mesto.On zna koliko je ovaj Vimbldon vazan i sta bi sve mogao da postigne ako ga osvoji,a sa osvajanjem i prvi mestom i obaranjem Samprasovog rekorda dobio bi ogromnu kolicinu samopouzdanja.
Sto se tice Djokovica mislim da su velike sanse da ostane prvi ako dobije Mareja u svojoj polovini zreba.

Sava

pre 11 godina

(Ženevljanin, 21. jun 2012 13:36)

Ja uopste nisam komentarisao ko ce na kraju godine biti prvi, to je potpuno jasno, rekao sam da ce najverovatnije u jednom trenutku Nadal ili Federer isplivati na prvo mesto a da im zato teoretski nije neophodna ni jedna titula. Ponovicu, ako Novak osvoji Vimbledon, Olimpijske igre i US Open a podbaci na mastersima u Torontu i Cincinetiju izgubice prvo mesto. Na kraju godine ce naravno sve doci na svoje mesto. To bodovanje je svojevremo kritikovao i sam Federer kada je rekao da nije u redu sto je Jelena Jankovic bila prva na listi a nije osvojila ni jedan gren slem.
Jasno mi je da ne postoji idealan sistem, vazno je da su pravila za sve ista tako da se ovakvo bodovanje tokom karijere svakom teniseru vrati jednom na ovu a drugi put na onu stranu. Ipak deluje apsurdno da neko osvoji 3 od 4 gren slema i da ipak padne na drugo mesto a da ga pretekne igrac kome je dovoljno da stize samo do finala.

Shomy Red Devil

pre 11 godina

I opet se isti iskompleksirani likovi javljaju da podrzavaju Nadala i Federera a pljuju Djokovica...Zalosno!Napred majstore ucutkaj ih jos jednom!!!

BP-severni

pre 11 godina

Po mom misljenju,Novak Djokovic ce ostati prvi posle WB.ali pitanje je da li ce do US opena biti prvi. Moje licno misljenje je da ce neko vreme biti drugi igrac planete. Ali sam siguran da ce godinu zavrsiti kao prvi,posto on posle godine Azijsku turneju nije skoro ni igrao i tamo ima veliku zalihu bodova koje moze da pokupi. Ima dva Sangaj i Pariz od mastersa i ima dva ATP -5000 i naj kraju masters kup u Londonu. Znaci,to je ukuono 4500 bodova, koje moze da dobije. Od tih 4500 treba oduzeti polufinale 400 bodova sa masters kupa,znaci to je oko 4000 bodoba. To je zasigurno dovoljno da se zadrzi mesto broj jedan na kraju sezone.

drago.ca

pre 11 godina

Oni koji veruju u Federera treba da se klade. Trenutno svetske kladionice nude 4:1 za Federera, 9:4 za Rafu i 7:4 za Djokovica. Marej 6:1 a zatim idu Delpo i Raonic sa 20:1.

federer

pre 11 godina

Katarina, 21. jun 2012 09:41

Vec sam napisao da treba jos sacekati zreb da bi se videlo kako su rasporedjeni "nezgodini" teniseri na ovoj podlozi...
Dok je federer bio 1. igrao je sa novakom polufinala, a sa nadalom finala... Ako to tada nije predstavljalo nikakav problem, ne znam zasto bi sada kada su samo zamenili mesta!?

Boris Jovanoski

pre 11 godina

Očigledno je da je Nole prošao svoj zenit i da je sada u padu. Smatram da ne može više od ovoga i da će sada polako da pada na listi. Neverovatno je šta je uspeo do sada da uradi i sigurno će ostati upamćen u srpskom sportu. Bravo Nole!

Cisco

pre 11 godina

Bojim se da situacija nece biti tako jednostavna. Sto se tice konkretnog pitanja, mislim da ce Djokovic ostati na prvom mestu, ali nece to imati veze sa ovim kalkulacijama oko polufinala i finala...
Rafa mislim da ne moze do finala na travi...Djokovic je dobar, ali servis ga ove godine ne sluzi konstantno, dovoljno je da dodje na nekog od ovih razbijaca kojima je dan i da ga pometu servisom. A Federer, prosto mislim da nije onaj stari.

Znaci, vrlo je verovatno da ce se neko od njih probiti do polufinala, finala, ali mislim da ce se ove godine gledati Conga, Del Potro,...

Mirsad

pre 11 godina

@Amerikanac
Razumemo se :) I ja razmišljam kome li će da se „posreći“ i na startu dobije Q- B. Bejkera ili WC- T. Hasa, pa Raonića, Iznera, Delpotra, Federera...

@Katarina, svaka čast.

borislav

pre 11 godina

Taj sistem "odbrane bodova" je jako glup. Najlakse, najlogicnije, bi bilo da se bodovi sa proslog turnira pondiraju recimo sa 0.7 ili tako nesto, kad prodje ovogodisnji, i teramo dalje...

Cisco

pre 11 godina

(mud(r)onja, 21. jun 2012 08:09)

Vidi...lepo je sto se tako nadobudno osvrnuo na moj komentar, i lepo je sto imas svoje misljenje i sto umes da proguglas stvari...Ali ajde mi zapamtimo sta sam prognozirao, pa se cujemo za dve nedelje, da iskomentarisemo vest ko je pobedio u finalu.

Josko Martinoski,Tetovo

pre 11 godina

Ja mislim da ce finale biti Federer-Nadal, a tesko je reci ko ce pobediti. Mozda Federer ipak ima vece sanse, jer je ipak trava njegova omiljena podloga. Sto se tice prvog mesta, mozda ne posle Wimbldona, ali posle mastersa u Avgustu ce Rafa biti sigurno prvi. Federer mu je tu uz rame, dok ce novak pasti i izgubiri korak.Nema on tu snagu da u kontinuitetu igra dobro. Posrecila mu se 2011, ali sada vise to nije ni senka tog Novaka. realno je treci igrac na svetu, sto je naravno veliki uspeh, jer su Rafa i Fed ipak "vanzemaljci"!

danijel

pre 11 godina

Daj Boze da osvoji Federer eto na 1 mjesto i obaranje rekorda, i to bi bila kruna svega. Federer moze to znaju svi. On je prosle god.bio favorit.. I zapamtite ako osvoji wimbeldon osvaja i us open bice prvi i zaobilazice nadala i novaka do finala. Napred najbolji i najplaceniji sportista evope ikad.

Gavran Crni

pre 11 godina

Evo ovako prvi favorit je Federer pošto on ima najviše wimbldonskih titula, zatim dolazi Rafa koji je trenutno u najboljoj formi i ima 2 WB i tek onda kao 3 favorit dolazi Marey pošto je on domaći takmičar i imat će veliku podršku domaćih navijača.Na kraju turnira ATP lista će izgledati ovako 1.Federer 2.Nadal 3.Marey.

Zoran

pre 11 godina

... jedno je sigurno . Novak Đoković poslije američke turneje sigurno neće biti prvi , a možda ni drugi , a možda ni treći ....kao popularna JJ

Djolo

pre 11 godina

Pa Đolo verovatno neće uspeti da osvoji turnir mada su mi i ovi konkurenti što mu dišu za vrat sumnjivi da će se izboriti za finale. Ima tu još onih iza njih trojice gladnih i žednih. Videćemo...

Dragan

pre 11 godina

Kolko shvatam realno je da Nole ostane prvi do usa open, ali ne verejum da će osvojiti Vimbldon. Prosto, nit igra kao prošle godine, niti ga onoliko prati sreća. Federer? On je veliki, ali ne može da osvoji VB. Budimo realni, Nadal ove godine prilično liči na sebe iz najboljih dana: 2008. i 2010. kada je osvojio tri slema. Uzgred, neozbiljno je reči kako je te 2010. slučajno osvojio Usa open! ma da svvih 11 slemova je slučajno osvojio. Često se i njegovi uspesi, dve titule na Vimbldonu omalovažavaju: pobedio bolesnog Federera, koji je uprkos mononukleozi igrao fantastično i u tom epskom finalu nadal je bio tek nešto bolji. Pa onda pobedio u finalu luzera Berdiha 2010. a zaboravlja se da je Berdih izbacio Đokovića i Federera! Po toj logici, Federer je nezasluženo pobedio Soderlinga u finalu RG jer je Soderling pobedio povređenog Nadala, dok je Nole imao sreće u finalu AO protiv Nadala ove godine, a nadala je na RG spasla kiša... šta pričate, bre, ljudi? Navijajte, al budite objektivni, realni. I na kraju, mislim da je Nadal najozbiljniji favorit za osvajanje VB 2012. Jel možda ne zna da igra na travi? posle RG najuspešniji je na Vimbldonu: pet finala i dve titule. A kako igra, jedan je od najozbiljnijih favorita i za osvajanje Usa open.

Lord Alexandar REPUBLIKA SRPSKA

pre 11 godina

Djoković, po mom mišljenju, trenutno ima najviše šanse na osvoji turnir i da ostane prvi, to mu i od srca želim. Svi ostali nek mu još koju godinu gledaju u ledja. A što se tiče Federera mislim da je njegovo vrijeme prošlo, možda još koji turnirčić da osvoji ali o broju jedna može samo da sanja. Naprijed Noleeeee

Zvonko

pre 11 godina

Verovatnoća da Federer osvoji Wimbldon je manja od 5% , verovatnoća da Nole ne igra polufinale je ispod 5%, znači da je Nole i posle Wimbldona 95% ostaje broj 1. Ako znamo da Nadal u drugoj polovini godine na betonu nikad nije imao seriju dobrih rezultata, sem što je jednom sasvim slučajno osvojio US Open, i bez obzira što ima prednost od nekih 600 poena na godišnjoj listi, velika je verovatnoća da Nole i ovu godinu završi kao broj 1 . Pošto ovaj Wimbldon nema niakve veze sa baksuznim brojem 43(uzastopne pobede, posle 43 godine) , mislim da je Nole daleko najveći favorit da odbrani Wimbldon.

Ženevljanin

pre 11 godina

Novak ima najviše šanse da ostane prvi na ATP listi jer mu je, za razliku od Rafe i Rodžera dovoljno da uđe finale. Mislim da on s tim ne bi bio zadovoljan, jer bi još više zaostao u Trci za najboljeg tenisera 2012.

Teško je prognozirati pobednika WB; evo kako vidim šanse velike trojke:
1. Novak je branilac titule i vodeći teniser sveta i to mu uliva samopouzdanje - to mu je najveći adut. Minusi: Slabija forma nego prošle godine(samo dve titule naspram sedam prošlogodišnjih. Trava mu je najslabija podloga; sem prošlogodišnje pobede ima samo dva polufinala, jedno 1/4 i jedno 1/8 finale a umeo je da ispadne i u 2. rundi.
2. Rafa je u izvrsnoj formi, vodi u Trci a na travi je samo Rodžer bolji od njega. U pet učešća na WB svaki put je došao do finala; od toga je dva put pobedio.
3. Rodžer je najbolji igrač na travi svih vremena, šest titula i jedno finale. Međutim, u zadnje dve godine stizao je samo do četvrt-finala. I on je odličnoj formi; od USO on je najuspešniji od svih po broju titula i osvojenim poenima.

Mislim da će nijanse odlučiti, ali ako moram da prognoziram pobdnika onda je to Rafael Nadal.

federer

pre 11 godina

jao ljudi opet zreb, opet svetska zavera protiv novaka, pa dokle vise?
nemojte biti kao mala deca, kako god okrenes mora da bedi i jednog i drugog ako hoce da bude 1. i to je to, dali ce igrati u polufinalu ili finalu kakve to ima veze.
jesu federera stigle malo godine, to se i videlo na roland garosu, ali ovde ce biti mnogo manje trcanja a vise teniskog umeca, tako da ce time nadoknaditi vremensku razliku.
ja licno mislim da ce federer osvojiti wimbldon(ali to je samo moje misljenje) jer od prve trojke on je jos kralj na travi.
jos ostaje da vidimo kakav ce biti zreb kod koga ce biti serveri.

Markoo

pre 11 godina

Ma Nole ce da ih sve pocisti i uzme titulu.Ja vam kazem Nole ce postati Novi stari kralj Vimbldona i travnatog terena.Jedino Rafa mozda moze Noletu da pomrsi racune ali mala verovatnoca svi ostali ni promil sanse a narocito pokvareni gospodin.Molim da mi se pusti komentar jer 3 zadnjih niste na ostalim vestima a ne znam zasto jer nikog nisam vredjao.Hvala.

Kurčubić

pre 11 godina

Podsetit ćes se ti "tenis boy" RG i setit ćeš se kako je to bilo lepo ali u kontekstu "nekad bilo sad se spominjalo"...misliš ponovit će se takav film. E pa braco, Federer ima više Wimbildona nego Đole svih GS zajedno a još uvek je itekako sposoban da osvoji GS, budi siguran u to, pogotovo kad je Wimbildon u pitanju. On je tu nešto više od tenisera.

tenis boy

pre 11 godina

Teniske neznalice - Rodzer vise NIKADA nece osvojiti ni jedan grend slem!Covek je nekada bio vrh,ali je vreme neumoljivo - Rodzer moze da osvaja samo turnire 500 i 1000,jer se igraju na 2 dobijena seta,tamo gde se igra na 3 nema sanse.Uostalom,samo da se podsetimo Roland Garrosa i kako ga je Nole pomeo sa terena...Rodzer je jos uvek car za Tipsu,Viktora,Nalbandijana...ali vec sada nije za Del Potra,Mareya,Ferera,Congu..A za Noleta i Rafu taj covek je davna,doduse lepa,ali davna proslost..
Nole ce odbraniti titulu u finalu protiv Rafe,ako Rafa bude dobro igrao i uopste se plasirao u finale.
Da se cujemo posle Wimbldona,da proverimo ovo....
Napred Nole,Srbine.....

Cisco

pre 11 godina

Bojim se da situacija nece biti tako jednostavna. Sto se tice konkretnog pitanja, mislim da ce Djokovic ostati na prvom mestu, ali nece to imati veze sa ovim kalkulacijama oko polufinala i finala...
Rafa mislim da ne moze do finala na travi...Djokovic je dobar, ali servis ga ove godine ne sluzi konstantno, dovoljno je da dodje na nekog od ovih razbijaca kojima je dan i da ga pometu servisom. A Federer, prosto mislim da nije onaj stari.

Znaci, vrlo je verovatno da ce se neko od njih probiti do polufinala, finala, ali mislim da ce se ove godine gledati Conga, Del Potro,...

djole

pre 11 godina

Djokovicu upada Marej 100%!!! Po meni je bolje da mu upadne Nadal ili Fedex. Marej je na svojoj podlozi i kod svoje kuce. Ne zaboravite to

Wimbledon

pre 11 godina

Federer ce bit jako opasan ovo mu je sansa za to prvo mesto i budimo realni prosle godine je ispao od tsonge u cetvrtfinalu i to zato jer je tsonga igrao mec zivota na travi kao ove godine na sljaci u cetvrfinalu..i msm da je jako bzvz kad neko kaze da federer nema sanse pa ljudi ovo je wimbledon...njegov turnir kao sto je RG rafin i federer ako bude u formi a vrv oce moze svih dobit samo naravno sad dolazi fizicka snaga u pitanje...no kako u londonu nije vruce i trava je najbrza podloga federer s tim nece imat problema vrv! sto se tice djokovicevog ostanka na br 1. jako tesko tj moguca je lako smena ako ne sad onda posle us opena jer djokovic brani 4600 bodova(wimbledon,us open,montreal,finale cincinatija) dok federer jako malo nije igrao cak niti jedno finale...a sumnjam da djokovic sa ovakvom formom moze sve da obrani tako da prije bi dao sanse federeru nego nadalu za br1. no videcemo treba pricekat + tu je jos olimpijada koja nosi bodove a igra se u 2 seta i to trava federeru zivotna sansa nebi me cudilo da zavrsi na 1.mestu neka sad svi govore da on za penziju sljaka nije merilo vratite film unatrag ... kako je bio sjajan do sljake ..! no uvelike bitan je i zdrijeb np trojka br 2.(tsonga,berdych,depotro) moze uvelik da zapreti i svih mogu doobit posebno delpotro i tsonga... tsonga je mozda i najopasniji kad mu je dan mozes ga samo uz pomoc boga zaustavit... delpotro ima protiv svih sanse mozda sem federera jeg ga fedex tukao 5,6 puta ove godine ostaje za videt !

riile

pre 11 godina

Vidim dotični "Zvonko" stručnjak za procentualno predviđanje. Gdje si samo pronašao te procente i kako samo olako barataš s njima...totalno rutinski i samouvjereno?! E pa brale moj da se sport svodi na kladionice i njhovo predviđanje ili takve stručnjake kao što si ti onda sporta ne bi ni bilo. Razloga za Federerov trijunf na Wimbildonu je dosta a najbitniji su: 6 titula na Wimb. ( dvostruko više nego Nadal i Đoković zajedno ), još uvijek u top 3 i još uvijek dobija sve iz top 10, Đokovića nije ove god. ali ovdje će to biti druga priča. Federer ima jednake šanse kao Đoković a veće nego Nadal ali nezahvalno je prije vremena proglašavati favorite...svi igraju tenis i svi žele pobjedu!!

parzival

pre 11 godina

Znaci Tata sa 30+ i dvoje dece, i dalje moze na prvo mesto. Stvarno je Tata u svakom smislu te reci. Ova deca kada dodju u njegove godine, igrali bi kvalifikacije, da nema wild karte.

borislav

pre 11 godina

Taj sistem "odbrane bodova" je jako glup. Najlakse, najlogicnije, bi bilo da se bodovi sa proslog turnira pondiraju recimo sa 0.7 ili tako nesto, kad prodje ovogodisnji, i teramo dalje...

zlobnik

pre 11 godina

Bilo ko da bude debeeeeeelaaaaaa lova mu ne gine;A mi se ovde palimo na takva pitanja. A meni ostalo jos nedelju i po pa cu mozda primiti 30000 dindzi plate. Iiiiihaaaaaaj, dobar ja!

navijac

pre 11 godina

Novak ima veliku sansu da bude jos prvi na rang listu. Jako je pripremljen za Vimbldon i fizicki i psihicki. Kao sto rece samo da telo ne oda. Svakako mu zelim puno zdravlje i srece i naravno pehar u ruke

Boris Jovanoski

pre 11 godina

Očigledno je da je Nole prošao svoj zenit i da je sada u padu. Smatram da ne može više od ovoga i da će sada polako da pada na listi. Neverovatno je šta je uspeo do sada da uradi i sigurno će ostati upamćen u srpskom sportu. Bravo Nole!

Mladen

pre 11 godina

Jasno je da Nole,ako hoce da ostane prvi mora da dogura do finale jer Federer nema sanse da dva Vimbldona zaredom ne stigne makar 1/2 finala,mogo ce zavisiti od zreba na kojoj ce strani biti Raonic,Izner,Berdih,Del Po koji na travi mogu da pobede svakog,bice ovo vimbldon koji ce se pamtiti.Allez GAEL!

dušan silni

pre 11 godina

Neće žena da mi rodi još jednog sina......zna se kako bi se zvao (sigurno ne Roger ili Rafael)......Za mene nema nikakve dvojbe ko je bio i ko će biti broj jedan (bar dok sam ja živ)..........

Dzoni

pre 11 godina

Bravo Milose, ja isto mislim da cilj svakom od njih treba da bude osvajanje sto vise gren slemova, a ne da se opterecuju time koliko ce nedelja biti na prvom mestu itd... Federer polako pada u igri sto se videlo i u finalu Halea kada je izgubio od Hasa. Djokovic je favorit, jer je kvalitetniji i od Nadala i od Federera. Jedino me malo plasi njegovo psihicko stanje jer je izgubio 3-4 poslednja meca od Nadala, mada verujem da ce to prevazici.

bane

pre 11 godina

Posle Wimbldona prvi će i dalje biti Đoković koji će i osvojiti titulu, verovatno protiv Nadala. Ovogodišnji skor sa Nadalom je 3:1 i vreme je da ga malo popravi. Ne verujem da će Federer dospeti do finala jer ima isuviše opasnosti na tom njegovom putu a mnogi igrači ga se ne boje više kao nekada. Naprimer ako se sretne sa Berdihom, Raonićem, Del Potrom, Iznerom i naravno Congom, veliki su izgledi da će Federer izgubiti meč. Ali ipak postoje šanse i za Federerovu titulu mada bih bio veoma razočaran da se u Novakovom dobu Federer ponovo vrati na prvo mesto, makar i na samo 1 nedelju. Đoković ako se imalo uozbilji može ovu godinu da završi na prvom mestu i da veoma dugo ostane prvi, čak nekoliko sezona, kao što su to prognozirali Vilander i mnogi drugi.

montenegro

pre 11 godina

razmisljam nesto ako Bog da jednog dana kad me sin bude pitao "tata ko je novak djokovic ?".. kako mu samo objasniti koliko sam sretan bio jula i avgusta 2012. kada dok sam ga gledao kako uzima pehar a onda i zlato na wimbledonu..

kimiko

pre 11 godina

Mislim da Nole osvaja turnir.Najbolje je da finale bude Rafa-Nole,a najvise se plasim Federera i Mareja.Najveca stimulacija za Djokovica su tri uzastopna poraza od Nadala.

federer

pre 11 godina

Katarina, 21. jun 2012 13:28

Pa naravno da nije federerova krivica, sto djokovic nije uopste mogao da stigne do polufinala, pa je on onda igrao samo finale sa nadalom... ;)
I da naravno da je najnormalnija stvar da ako si prvi treba da pobedis sve...
Ili se ti to bojis da Djokovic nije najbolji?

Ognjen

pre 11 godina

Obozavam prognozere tipa "Nole ce jos 124 godine biti prvi" ali jos vise ove "Oseca se u vazduhu da Nole nece osvojiti"... Iako najvise gotivim Nadala 99% sam siguran da ce Nole posle Vimbldona biti prvi. Pocetak sezone na travi i nije nesto obecavajuci, ali ce doci to na svoje mesto kada su prva 3 u pitanju. Verujem da ce se tesko svi iz velike cetvorke naci i u cetvrtfinalu...

Amerikanac

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.

Jack Package

pre 11 godina

Gresite za Federera, on je bog otac na travi jer je to jedna od brzih podloga a to njemu odgovara jer za razliku od sljake gde Nadal stize sve ma koliko bilo precizno to na travi nije moguce. Prognoziram minimum finale za Rodzera.

GARO

pre 11 godina

ovo je najbolji portal svaka cast tenis pratite na najbolji moguci nacin pozdrav iz BiH ,ja mislim da cemo se nagledat finala izmedju NOVAKA I RAFEEE tjeraju jedan drugoga opasno krv propisaju dok jedan drugoga pobijede,dobro za nas koji volimo tenis

Domagoj

pre 11 godina

Volio bi da Roder osvoji jos koji Grand Slam. Mogao bi Wimbledon ove godine ali tesko. Wimbledon nije sto je nekad bio. Puno je sporiji. Na onoj staroj podlozi do prije 10- ak godina apsolutno mu nitko ne bi mogao uzeti vise od jednog seta. Nevezano uz temu.Bas gledam zarade neki dan. Pa ona Sharapova zaraduje vise od svjetskog broja jedan. Pa to je sramota za Noleta. Nek si nade pravog agenta.Znam da mu ne treba vise love ali mora braniti renome broja 1 glede statusa u svijetu sporta. Ali to je prica svih nasih individualnoh sportasa. Nemaju povjerenja u ljude van svoje familije, a i duzni su im lovu do kraja zivota. Ali ne znam da li su Dokovicevi svjesni da tom nesposobnoscu gube svake godine minimalno 10 mil eura.

Zare sa Lemana

pre 11 godina

Federer je najvise puta osvojio Wimbi.... Kakve samo to veze ima sa ovim Wimbldonom???
Covek preko dve godine nije osvojio GS!? ... a prica se o njegovom povratku???
Od USO je najbolji... rece moj komsija Zenevljanin... ma kako to molim te??
Dobijao je samo tamo gde ga nisu cekali Nole i Rafa... eksperimantalne turnire kao Jonov Madrid ove godine.
Ima samo jednu pobedu nad Rafom kao dostojan rezultat!
Jos malo pa ce ko JJ da pocne da igra i po seoskim turnirima... na travi je puko od 34 godisnjeg polu invalida (Tommy jadan i ne zna koliko je operacija imao)... pre par dana.
Sto se tice zreba... siguran sam da ce biti kod Nole... sto i nije tako lose... bolje nego tradicionalno neugodni Muzza...
Pobednik Wimbldona... Novak (Nadam se )... a u finalu Nadal ako bude imao srece... Rafa jednostavno ne voli travu...

Shomi05

pre 11 godina

Kao Srbin bi reko djokovic, mada bi voledo da to bude federer, i tako da bude jos 2 nedelje broji 1, i obori i ovaj zadnji rekord.
Mislim da ce djokovic da igra mudro, ne samo na wimbledoon, vec na sve turnire. Znaci da osvoji neophodne poene da ostane prvi teniser, pa da sledece sezone moze lakse da sacuva prvo mesto jel manje brani poene. Tako da mislim da dolazi sigurno do polufinale, verovatno finale, ali nece da pobedi. Zanoletove strane je sto se igra na tri seta, tako da ga je tesko pobediti.

Srđa Zlopogleđa

pre 11 godina

Imam neki osećaj da će samo jedan iz velike četvorke stići do polufinala ove godine. Nisam siguran ko bi to mogao biti... (Novak, nadam se) Previše je dobrih tenisera koji vrebaju iz drugog plana. Možda oni ne mogu do titule, ali su svakako u stanju da na travi izbace nekoga od velike četvorke.
Potencijalne bombe (prema rankingu): Tsonga, Berdih, Tipsa, Delpo, Isner, Čilić, Raonić, Tomić, Kolšrajber, Rodik, Has, Harison, Lu, Dimitrov, Mau i Brajan Baker.
Neko od gore pomenutih, ukoliko bude imao svoj dan, moći će da pomrsi račune najvećim favoritima. Mogu da zamislim npr. kako Tipsa dobija Rafu u 1/4, ili Tomić Mareja u 1/8... Da ne dajem sve druge kombinacije, osećam da bi od 'izazivača' najmanje ležali -
Noletu: Raonić, Tomić, Rodik
Rafi: Tipsa, Isner i Mau
Fedexu: Tsonga, Berdih, Dimitrov
Mareju: svi
Šta vi mislite? Ko bi mogao da 'skine skalp' nekome iz velike četvorke?

Pozdrav dobronamernima!

Dermendziev

pre 11 godina

Tesko je reci sta je teze ili lakse:juriti nekog ili braniti vec ostvareno.U neku ruku lakse je juriti.
Mislim da do polufinala jos uvek moze regularno dolaziti,praviti preokrete od 0:2 na 3:2 jer jos uvek je psiholoski stbilan igrac,a za razliku od Nadala i Djokovica igra "ekonomicniji tenis".

Price da Nadal samo dobro igra grunt su bez pokrice.Mislim da sve podloge dobro igra(izmedju ostalog ima onaj “karijerni”),jos kod svih napreduje.Druga je stvar sto je on Bog sljake.Po cemu je primera radi Novak bolji od Nadala na travi?.Gde mogu da se zestoko takmice?Novak moze da uradi na AO ono sto Nadal radi na RG.

Licno mislim da je suludo bilo verovanje da ce Novak ponoviti proslogodisnji brilijant,ali je ipak bar kod mene utiasak,da je Novak daleko od svojih mogucnosti,daleko od pravog Novaka,za sada daleko i od prosle godine.

Prognoza:cini mi se da ce Nadal potvrditi proslogodisnji uspeh,cak i metodom tuc-muc,jer je neverovatno uporan,Federer doci do polufinale(mala je verovatnoca da ce Izner,Raonic,Berdih... pomrsuiti pomenutima racune,jedino mozda moze Conga).A Novak?Vrlo ce tesko potvrditi titulu.Ako dodje do reprize proslogodisnjeg finala ,po meni Nadal je favorit.Kao da je nasao Novakovu zicu,dok Novak gubi servis.Psiholoski je stabilniji,duza razigravanja vise dobija,bolje se namesta za udarac,cita Novakov servis,jos uvek ima snagu.Da ce posle W Novak biti prvi,sanse postoje.A sta dalje?Sve teze i teze.Spas je u dobrom serviranju.

Mikoli

pre 11 godina

Nadam se Djokovic. Ali pre svega ocekujem prvo potvrdu sa zreba gde ce ispasti gle cuda da su Nole i Federer u istom delu zreba. Namestice opet nema da fali. Krivo mi je sto to nema u kladionici da se odigra bar bi ovaj narod uzeo neke pare. Secam se kad je Novak tek poceo da postize vrhunske rezultate. Na sljaci u polufinalu mu je uvek padao Nadal, a na travi uvek Federer. Ali hvala bogu Djokovica sad boli uvo ko ce da mu dodje. Za njega nema nesavladive prepreke :))

Necinho

pre 11 godina

Postovani B92,
Kombinatorika moze biti mnogo laksa, ukoliko konsultujete makar i cistacicu u Nike-u,koja ce vam se slatko nasmejati uz opasku da je zreb vec odrzan i da su Novak i Roger u istoj polovini zreba...

Dusan

pre 11 godina

Bice 100% namesteno polufinale Djokovic-Federer, i ako Federer to dobije, on dobija i finale i preuzima prvo mesto. Nadam se da ce mu Novak rasprsiti te snove da obori Samprasov rekord.

Roki

pre 11 godina

Djokovic je svestan da bi mu pozicija mogla biti oteta ali on to nece dozvoliti. Nadal na sljaci moze da ga bije ali tesko na travi. Ustvari vidim samo Djokovica kao pobednika ako nebude prekida meca naravno ;)

federer

pre 11 godina

Katarina, 21. jun 2012 09:41

Vec sam napisao da treba jos sacekati zreb da bi se videlo kako su rasporedjeni "nezgodini" teniseri na ovoj podlozi...
Dok je federer bio 1. igrao je sa novakom polufinala, a sa nadalom finala... Ako to tada nije predstavljalo nikakav problem, ne znam zasto bi sada kada su samo zamenili mesta!?

Shomy Red Devil

pre 11 godina

Bice jako,jako tesno.Svi imaju sanse,ali ako Novak odigra ovaj turnir na malo visem nivou u odnosu na RG osvaja.Nadal se realno provukao na RG tako da je ovde Nole favorit u odnosu na njega...Videcemo...Pripremni turninri pred VB nisu mnogo ulili samopouzdanja Nadalu i Federeru!!!NAPRED NOLEEE!!!

Lubiteljka tenisa

pre 11 godina

Finale RGarosa: 2 meca, 1 od 3 seta i drugi od 1 seta, blato, mrcvarenje sa pauzama, pritisak da se spoje 4 slema.
Finale W: 1 mec od 5 setova, pod krovom ako treba, bez opterecenja, suva trava koja se ne kliza, Novak za nijansu bolji od Rafe. AJDE NOLE! Skoncentrisi se i odradi to kao br 1.

Кривокапић

pre 11 godina

Стичем утисак да ће Новак да освоји Вимблдон. Ако је успео да стигне до финала РГ са онаквом игром и ужасним сервисом , онда сигурно улази у финале вимблдона. У финалу против Надала. Федерер неће стићи ни до полуфинала. Федерер може ладно да изгуби од Цонге, Раонића или Делпотра. Један од ове тројице ће сигурно да стигне до полуфинала.
А сад сви на своје радне задатке.

Sava

pre 11 godina

Ja bih postavio naslov ko ce biti prvi posle US Opena zato sto dolazimo u apsurdnu situaciju da Novak moze da osvoji i Vimbledon i Olimpijske igre i US open a da ipak izgubi prvo mesto??

Novak brani ukupno 5600 poena:

Vimbledon 2000
Montreal 1000 (Ove godine ce se igrati u Torontu)
Cincinnati 600 (prosle godine predao finale Murray-u)
US Open 2000

Nadal brani 2590 poena:

Vimbledon 1200
Montreal 10 (ispao u drugom kolu od Dodig-a)
Cincinnati 180 (ispao u cetvrtfinalu od Fish-a)
US Open 1200

Federer brani 1350 poena

Wimbledon 360 (ispao u cetvrtfinalu od Tsonge)
Montreal 90 (ispao u osmini finala ponovo od Tsonge)
Cincinnati 180 ( ispao u cetvrtfinalu od Berdych-a)
US Open 720

Nadal ili Federer mogu isplivati na prvo mesto cak i da ne osvoje ni jedan jedini turnir (dovoljna su im i finala) ako Novak istovremeno podbaci na mastersima. Sada se vide svi nedostaci i apsurdnost ovakvog bodovanja gde na prvu poziciju moze izbiti igrac bez i jednog trofeja a Novak moze osvojiti naredna tri najveca turnira i ipak izgubiti prvo mesto. Olimpijske igre donose pobedniku samo 750, srebrnom 450, bronzanom 340 a cetvrtom 270 poena.

Zato sam misljenja da Novak ne treba da se opterecuje prvim mestom vec titulama. Sada bih potpisao da Nole uzme Vimbledon, OI i US open a da Nadal posle US opena ipak ispliva na prvo mesto na ATP listi zbog apsurdnog nacina bodovanja.

Einstein

pre 11 godina

... jedno je sigurno . Novak Đoković poslije američke turneje sigurno neće biti prvi , a možda ni drugi , a možda ni treći ....kao popularna JJ
(Zoran, 20. jun 2012 23:21

Jedino sto je sigurno da nisi ni prvi, ni drugi pa ni treci koji pise gluposti!

stefan

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.
(Amerikanac, 20. jun 2012 22:26)
prvo tipsarevic je 8 nosilac ne moze da mu padne u 4 kolu,,drugo daj boze da del potro bude jer je opste poznato da mu je to ubedljivo najslabija podloga...vidi se da dosta slabo pratis tenis!!

Vuja

pre 11 godina

Najmanje je bitno da li ce i posle ovog turnira Nole ostati br. 1. Dugorocno, Nole je bez premca, najkopmletniji igrac na svim podlogama i tu je u velikoj prednosti u odnosu na Nadala, dok je Federeru definitivno ovo zadnja prilika, makar teoretska, da dostigne Samprasa po broju nedelja na 1. mestu. Ima naravno dosta mladih i talenovanih igraca, ali trenutno niko nije ni blizu neprikosnovene trojke. Ukoliko ne budu u istom delu zreba, u finali igraju Djokovic i Federer, pa tako nas zlatni decko, po meni, ostaje najbolji medju najboljima.

3MAJ (The Shot)

pre 11 godina

Novak - prvi i pre i posle Vimbldona, i posle Olimpijade i na kraju godine i na kraju sledece godine i na kraju jos mnogo godina...

milos

pre 11 godina

Mislim da je bitnije ko ce osvojiti turnir,nego ko ce par nedelja vise biti na prvoj poziciji od ove trojice,mada je u ovom slucaju tesno povezano jedno sa drugim.....

bice bolje

pre 11 godina

Kad je isao na prvo mjesto Novakova ruka se otkocila.
Sada treba odbraniti prvo mjesto. Cini mi se da se ruka malo zakocila.
Bice bolje valjda...

easter

pre 11 godina

Jao, ljudi, nemojte, k'o boga vas molim, samo da sad pocnemo sa kalkulacijama i kombinacijama kao da je u pitanju fudbal... Kad se samo setim svakog fudbalskog prvenstva na koje smo se, kakvim cudom, plasirali, pa kad i pre pocetka istog pocnemo sa preracunavanjem: ako mi ovo, a oni drugi ono, a ovi treci nesto trece... I onda ispadnemo u takmicenju po grupama... I obrukamo se nevidjeno... Ceo svoj zivot slusam to isto i stvarno mi je muka... Dajte, vise, to je samo sport i ako vec ovi sportisti moraju da budu gladijatori, ne moramo i mi da budemo rimska rulja...

Mirko

pre 11 godina

Stvari su prilično jasne. Federer gubi snagu, ali trava je njegov teren pa će biti konkurentniji nego na šljaci.
Nadal je povratio samopouzdanje, sigurno će se truditi i biti dobar, po polufinala ili finala.
Nole je nešto slabije igrao na šljaci ove godine, a prošle je osvojio Vimbldon. On sada zna kako se dobija Vimbldon i sigurno će to iskoristiti.
Forma mu je promenljiva ali ima prilične šanse.

Za ostale, stvarno ne verujem da mogu nešto ozbiljnije da urade ove godine. Prevelika je razlika između prve trojke i ostalih. Ako i naprave nešto to je kratkog daha. Od Soderlinga, niko nije ozbiljnije zapretio.

Videćemo, po meni nezahvalno je prognozirati, ali sigurno da bih voleo da Nole dobije.

Pozdrav

pre 11 godina

Smesni ste. Federer sa ovakvom igrom moze i narednih 10 godina da igra na turu. Na VB stize minimum do polufinala(osim ako se ne desi neko cudo,conga da uzasno dobro ili slicno) a u polufinalu bojim se ako odigra odlican mec moze Noleta lagano da pobedi ako nole ne bude na 100%,protiv Nadala ima manje sanse u polufinalu jer je Nadal godinama vezbao da ga iskontrira. Ako dodje do finala Nole Nadal navijam od srca za Noleta da osvoji. Njegov jedini problem je sto je dozvolio Nadalu da se vrati sa onih 7:0 na 0:3. Mislim da se jasno vidi koliko Nadalu to znaci i koliko mu je lakse da igra bez tog pritiska,da ga je Nole uveo u kategoriju pacijenta,tj musterije kao sto je Federer uradio npr Rodiku,mogli smo ocekivati slicne lagane meceve.

Amerikanac

pre 11 godina

Prognoza "fer" zreba za Novaka. Raonic drugo kolo, Izner trece, Tipsarevic cetvrto. Onda cetvrtfinale Del Potro i naravno polufinale sa Federerom.
(Amerikanac, 20. jun 2012 22:26)
prvo tipsarevic je 8 nosilac ne moze da mu padne u 4 kolu,,drugo daj boze da del potro bude jer je opste poznato da mu je to ubedljivo najslabija podloga...vidi se da dosta slabo pratis tenis!!
(stefan, 20. jun 2012 22:55)
Dragi Stefane, mnogo ste bukvalni. Ocigledno niste shvatili poentu mog komentara. Prepoznati sarkazam je ipak odlika inteligentnih ljudi.

idemo dalje - moramo bolje

pre 11 godina

Svaka čast redakciji B92 za najavu...naježio sam se gledajući je-čista emocija...sve je sjajno odrađeno u cilju da izazove maksimalno uzbudjenje kod gledalaca, a samim tim i ostvari plan,odnosno izazove maksimalno interesovanje za WB...svaka čast.

Mrki

pre 11 godina

Evo i mog mišljenja,ja sam siguran da Nadal neće doći na ovom wimbledonu dalje od četvrtfinala a za to ima dosta razloga.Kao prvo baš se ispraznio na RG,kao drugo trava mu nije omiljena,Wimbledon je dva puta već osvojio i mislim da baš i ne voli previše taj turnie iako zbog kurtoazije kaže kako je to najveći turnir,ipak on preferiše RG i šljaku.Vrlo opasan će biti Rođer koji čini mi se sa nestrpljenjem čeka baš ovaj WB koji će i njemu dati odgovore koliko još može i dali uopšte još može da osvoji GS turnir,realno mislim da može osvojiti još samo WB,a i majstor je trave.Nole je uvek među favoritima,mada bar meni njegova igra na travi nije baš nešto zbog čega bi mogao da budem siguran u njega.Jeste,osvojio je prošle godine,ali budimo realni da je visio u dva meča dobro,a Nadal mu je bio stalna stranka prošle godine,na WB već pre meča bio je psihički uništen baš zbog prethodnih poraza.Servis i smeč moraju da budu na visokom nivou ako Nole hoće da odbrani titulu ali na RG ta dva elementa nisu bila na nivou.A da Nole može da osvoji naravno da može i svi to želimo,ali biće vrlo teško.Od ostalih igrača najviše šansi dajem Raoniću,Tsongi,Berdihu pa možda i Karloviću koji će imati i po 50 aseva u meču verovatno.Jeste da je sada trava puno sporija nego što je bila ali još uvek su u prednosti dobri serviseri,ako im se servis kvalitetno vrati u prednosti je igrač koji igra bolje s osnovne crte,e tu je Nole najači i zato verujmo u našeg kralja.Jedva čekam da počne ovaj WB.

Jednorog68

pre 11 godina

Postoji više pristupa:
-trenutno mentalno i fizičko stanje
-dosadašnja uspešnost na WB, tj. travi
-trenutna bodovna pozicija na listi
-regularan tok takmičenja (bez povreda i sl.)

Nisam sklona prognozama, a nemam trenutno ni jasnu sliku o gornjim parametrima.

Mislim, dakle, ovako: jedino je izvesno da je vrlo neizvesno!!!

mudronja

pre 11 godina

(Cisco, 20. jun 2012 23:08

"Rafa mislim da ne moze do finala na travi"

E moj Cisco, pa od kad ti pratis tenis? Verovatno od prosle godine.. Pa taj isti Rafa od 2006. svaki put je igrao finale Wibledona, sem 2009. kad uopste nije ni igrao na turniru jer je bio povredjen. Malo proveri podatke pre nego sto pocnes da prosipas mudrost..

Pozdrav

pre 11 godina

Smesni ste. Federer sa ovakvom igrom moze i narednih 10 godina da igra na turu. Na VB stize minimum do polufinala(osim ako se ne desi neko cudo,conga da uzasno dobro ili slicno) a u polufinalu bojim se ako odigra odlican mec moze Noleta lagano da pobedi ako nole ne bude na 100%,protiv Nadala ima manje sanse u polufinalu jer je Nadal godinama vezbao da ga iskontrira. Ako dodje do finala Nole Nadal navijam od srca za Noleta da osvoji. Njegov jedini problem je sto je dozvolio Nadalu da se vrati sa onih 7:0 na 0:3. Mislim da se jasno vidi koliko Nadalu to znaci i koliko mu je lakse da igra bez tog pritiska,da ga je Nole uveo u kategoriju pacijenta,tj musterije kao sto je Federer uradio npr Rodiku,mogli smo ocekivati slicne lagane meceve.

Ja

pre 11 godina

Mislim da Nadal ima jako male sanse da bude prvi posle Vimbldona u kolkio god dobroj formi bio jer ne zavisi ovde sve od njega.Prvo igra se na travi koja koliko god da je usporena je ipak trava.Morao bi da osvoji turnir u sta malo verujem i da Novak ispadne u cetvrtfinalu ili ranije u sta takodje malo verujem.
Sa druge strane mislim da Federer ima mnogo vece sanse da bude prvi posle ovog Vimbldona jer su njemu titula i Djokovicev neprolazak u finale dovoljni za prvo mesto.On zna koliko je ovaj Vimbldon vazan i sta bi sve mogao da postigne ako ga osvoji,a sa osvajanjem i prvi mestom i obaranjem Samprasovog rekorda dobio bi ogromnu kolicinu samopouzdanja.
Sto se tice Djokovica mislim da su velike sanse da ostane prvi ako dobije Mareja u svojoj polovini zreba.

skeptik

pre 11 godina

(Sava, 21. jun 2012 11:49)
Dobar komentar. Zaboravio si samo jos jednu stvar koja ide u prilog Federeru i Nadalu a to je da se izmedju Vimbldona i Olimpijade igra ATP 500 turnir na sljaci u Hamburgu tako da eventualni zaostatak za prvim mestom mogu ovde nadoknaditi osvajenjem turnira posto ne brane nikakve poene od prosle godine. Ovo posebno vazi za Federera koji juri taj rekord Samprasa po broju nedelja provedenih na prvom mestu.

radivoje pantic

pre 11 godina

Nole da bi uspeo u Londonu, mora tamo da dodje mnogo spremniji nego sto smo videli na proteklih nekoliko turnira. Osnovno sto mora da popravi je servis i igra na mrezi.Besomucno prebacivanje na liniju su poceli i drugi da igraju tako da samo OFANZIVNIJI tenis moze ga dovesti na vrh Vimbldona i Olimpijade. Puno srece, dobrog zdravlja, da se ne povredi i naravno upornosti i pameti.

Ženevljanin

pre 11 godina

"...zbog apsurdnog nacina bodovanja."
(Sava, 21. jun 2012 11:49)
Ma kakav "apsurdan" način bodovanja, kakvi bakrači?!

Titulu najboljeg u 2012 godini osvojiće teniser koji u 2012 godini osvoji najviše bodova, tačka. Da li je dotični osvojio u 2011. 20 000 ili nula bodova nimalo ne utiče redosled na kraju ove godine.

Kokan Prvi

pre 11 godina

II deo. 2Imao sam utisak da u regularnim uslovima na šljaci R.G. (dakle bez kiše i vlage) Nadal može da mu oduzme servis gem kad god mu se to prohte. Sada vidimo da je Nadal za taj nastavak sa svojim stricem pripremao posebnu taktiku. Verovatno je to isto radio i Novak, ali on na terenu nije iznenadio Nadala.Ja to, kao laik i teniski zaljubljenik i bolesni tv posmatrač, nisam primetio. Novak je neko ko za sebe može da kaže da suštinski vlada teniskom igrom. Ovakvo znanje i perfektna pripremljenost donosiće mu gotovo sigurnu prevagu u mečevima sa svakim protivnikom van grupe Top 5. Za pobedu u okviru prvih pet, pored vanrednog nadahnuća odlučuje razlika u „sitnicama“ do kojih se dolazi pedantnim analiziranjem detalja u protivnikovoj igri i pripremanjem stalnih sitnih promena u sopstvenoj. Na primer, kada izvede tzv. drop šot Novak prvo čeka da vidi hoće li protivnik stići da vrati loptu pa tek onda, kada shvati da će biti uzvraćeno, prilazi mreži i obično u toj razmeni na mreži gubi (protiv vrhunskih) jer kasni. Dalje, kada ima tzv. zicer (toga je bilo više puta u meču sa Nadalom) po pravilu ispucava u stranu gde se nalazi protivnik računajući da će ovaj, u magnevanju, pokušati da brani nepokrivenu stranu. Tu naviku su kod njega mnogi igrači već pročitali i svi uglavnom znaju gde će dobiti loptu (Nadal, Federer, Conga ...). Ostanak na vrhu je mukotrpan. To je privilegija najboljih. Novak nešto mora promeniti, ali to nije tako mnogo, ako znamo šta sve može.

Sava

pre 11 godina

(Ženevljanin, 21. jun 2012 13:36)

Ja uopste nisam komentarisao ko ce na kraju godine biti prvi, to je potpuno jasno, rekao sam da ce najverovatnije u jednom trenutku Nadal ili Federer isplivati na prvo mesto a da im zato teoretski nije neophodna ni jedna titula. Ponovicu, ako Novak osvoji Vimbledon, Olimpijske igre i US Open a podbaci na mastersima u Torontu i Cincinetiju izgubice prvo mesto. Na kraju godine ce naravno sve doci na svoje mesto. To bodovanje je svojevremo kritikovao i sam Federer kada je rekao da nije u redu sto je Jelena Jankovic bila prva na listi a nije osvojila ni jedan gren slem.
Jasno mi je da ne postoji idealan sistem, vazno je da su pravila za sve ista tako da se ovakvo bodovanje tokom karijere svakom teniseru vrati jednom na ovu a drugi put na onu stranu. Ipak deluje apsurdno da neko osvoji 3 od 4 gren slema i da ipak padne na drugo mesto a da ga pretekne igrac kome je dovoljno da stize samo do finala.

Igor

pre 11 godina

Veci problem za Djokovica ce biti posle Vimbldona, jer na americkoj turneji brani mnogog bodova(US OPEN, MASTERS, FINALE MASTERSA),jer ako pregura to onda je najverovatnije miran na prvom mestu do Vimbldona sledece gpdine, jer ce Novak tada braniti samo AO i Majami, a Nadal MK,RIM,BARSELONU, RG,

drago.ca

pre 11 godina

Oni koji veruju u Federera treba da se klade. Trenutno svetske kladionice nude 4:1 za Federera, 9:4 za Rafu i 7:4 za Djokovica. Marej 6:1 a zatim idu Delpo i Raonic sa 20:1.

Shomy Red Devil

pre 11 godina

I opet se isti iskompleksirani likovi javljaju da podrzavaju Nadala i Federera a pljuju Djokovica...Zalosno!Napred majstore ucutkaj ih jos jednom!!!

Katarina

pre 11 godina

@federer, 20. jun 2012 23:45
Zašto mora da pobedi i jednog i drugog da bi osvojio GS? To nije bio slučaj na AO 2012. Što npr da Nadal ne mora da pobedi i jednog i drugog da bi uzeo GS titulu? Nego taj stav "manite se teorija zavere mora ionako da dobije i jednog i drugog" se toliko odomaćio jel su svi već oguglali na situaciju da mu u većini žrebova dolazi situacija da mora da dobije i jednog i drugog. Mislim da na W ove godine žreb može da odigra veliku ulogu. Evo kao mali primer 1/4 finale imaš veliku razliku da li ti izvlače Congu ili Berdiha ili ti izvlača Ferera ili Tipsarevića. Da ne govorimo o npr situaciji da favoriti u 3. ili 4. kolu mogu da nalete na jednu izvanrednu nagaznu minu u vidu Miloša Raonića, ili npr Rodika koji u 3. ili 4. kolu još uvek može da drži visok nivo igre, a i ovo mu je verovatno poslednji W i igraće ga sa posebnom motivacijom. Sad uporedi taj žreb sa situacijom da ti u 3. ili 4. kolu, na travi, dolaze nosioci tipa Almagro, Monako, Sepi, Simon ili Granjolers ( ili neki manje poznat igrač koji je napravio iznenađenje i izbacio nekog od ovih nosilaca pre 3. ili 4. kola). Zbog toga mislim da je žreb veoma bitan ove godine na W i da može da utiče na pobednika W, pre svega jel lakši prolazi u ranijim kolima dovode do manjeg zamora (kako fizičkog tako i psihičkog) i čine da ulaziš svežiji i sigurniji u svoju igru u završnicu turnira.

Katarina

pre 11 godina

federer, 21. jun 2012 12:20
Poenta uopšte nije u tome šta je bilo kad je Federer bio br. 1 i to je samo klasična zamena teza sa tvoje strane. Poenta mog izlaganja je ponoviću još jednom shvatanje "da ako hoće do titule mora da pobedi i jednog i drugog", kao da je to nešto najnormalnije, što nikako nije tačno. A ako se već bavimo zamenom teza, koliko me sećanje služi Nadal je dva puta osvojio RG (2007 i 2008) tako što je pobedio i Đokovića i Federera. Koliko je GS trofeja osvojio RF da je na istom turniru pobedio i Đokovića i Nadala? Pri tome da se odmah ogradim od još jednog podmetanja koje mogu da očekujem, ne smatram da je to uopšte Federerova krivica.

Kokan Prvi

pre 11 godina

I deo. Novak će verovatno i posle Vimbldona biti Broj 1. na ATP-u. Nisam, međutim, siguran da će i ovoga puta ponovo osvojiti titulu. Da ne ponavljam priču o motivaciji koja je, po meni, glavna prepreka za njegovo dalje napredovanje. Mnogi smatraju da ATP rangiranje u suštini ne odražava ono što je svakom profesionalcu najvažnije, a to je, ipak, zarada. To najbolje dokazuju ukupne zarade tenisera (turnirske nagrade + sponzorski ugovori i ost.) u prošloj godini kada je Novak bio apsolutni vladar na teniskim terenima. Izrazita superiornost u ATP bodovima nije donela recipročne novčane prilive u toj, za Novaka istorijskoj, godini. Od njega je u toj godini više zaradila čak i Šarapova, da ne govorimo o Federeru i Nadalu. Ali, novac na stranu. To mu sigurno neće nedostajati. Ako ne dođe do nekog ozbiljnog, bolje reći radikalnog, preokreta u pristupu igri koji je tokom cele ove godine problematičan, Novak će na vrhu provesti najviše još dva – tri meseca. Naravno, ja bih najviše voleo da nisam u pravu, ali to se vidi iz aviona. Promiču mu važni detalji i u ponašanju na terenu, pa i u igri. Na primer, zbog besa nad sopstvenom nemoći, ne lome se tek tako reklame sponzora. Na Rolan Garosu su i Novak i Nadal imali prekid koji je je obojici dao šansu da preokrenu meč. Ne zaboravimo da je Nadal u tom, četvrtom setu, pred prekid bio na nizbrdici. Novaku je bilo samo potrebno da do kraja tog seta dobija sopstveni servis i meč uvede u peti set. On ni to nije uspeo.

Cisco

pre 11 godina

(mud(r)onja, 21. jun 2012 08:09)

Vidi...lepo je sto se tako nadobudno osvrnuo na moj komentar, i lepo je sto imas svoje misljenje i sto umes da proguglas stvari...Ali ajde mi zapamtimo sta sam prognozirao, pa se cujemo za dve nedelje, da iskomentarisemo vest ko je pobedio u finalu.

Vladan R

pre 11 godina

@ borislav

A da li bi ikad Nole, ili uopste neki mladji teniser u naletu, bio prvi da se obracunavaju bodovo na tvoj nacin jer bi to onda zahtevalo da se ne samo pretposlednji, vec i svi prethodni ne samo W, nego i svi ostali atp turniri pondiraju sa nekim istina sve manjim i manjim koeficijentom. Lista jednostavno pokazuje plasman u poslednje proteklih 365 dana, kao i sto se sva prvenstva u ostalim takmicenjima obracunavaju na godinu dana, jedino sto ta prvenstva imaju pocetak i kraj a u tenisi nema konkretnog pocetka i kraja vece sve nekako tece kontinualno iz nedelje u nedelju. Ovaj zahtev da se i prethodni turniri obracunavaju sa nekim %, je isto kada bi neko npr u fudbalu zahtevao da se 70% bodova iz predethonog prvenstva prenese u tekuce a mozda i 55 % onog sto je bilo pretposlednje, i tako redom sa sve manjim i manjim procentom do prvog prvenstva. Bas svakakve ideje ljudima padaju na pamet.

Katarina

pre 11 godina

federer, 21. jun 2012 14:34
Uffff.
Šta ima ja da se bojim ili ne. To je sport, razonoda, tako da sa moje strane nema nikakvog straha. Uostalom što bi se plašila igrača koga je Nole dobio 6 puta od poslednjih 7 mečeva.
Svakom ko prati ovaj sport jasno da poslednjih godina međusobni mečevi ove trojce tenisera imaju specifičnu težinu mnogo veću od ostalih mečeva i da je bilo više slučajeva da se nakon pobede u 1/2 finalu nekog od velikih turnira događa poraz u finalu nego obratno. Evo npr RG 2011 gde je Federerovo izdanje iz finala bilo na veoma niskom nivou u odnosu na ono iz 1/2 finala, pre svega izgledao je kao izduvan balon. Ima još takvih primera RG 2012, AO 2012, Madrid 2011, USO 2010, Madrid 2009 (seti se kako je Nadal odigrao to finale), ima još takvih primera.
Tako da smatram da teniser koji prolazi kroz drugu polovinu žreba u odnosu na drugu dvojcu ima ipak blagu prednost u finalu i to zbog određene vrste emotivnog pražnjenja i zamora materijala koje meč sa jednim od najvećih rivala svakako donosi.
Kao i što sam znaš istorija pamti uglavnom titule i one uglavno određuju veličinu nekog sportiste niko te ne pita da li si u polufinalima igrao npr 20 puta protiv najvećeg svih vremena i da je to možda ipak na neki način uticalo na to da uzmeš neku veliku titulu manje u karijeri.

Mirsad

pre 11 godina

@Amerikanac
Razumemo se :) I ja razmišljam kome li će da se „posreći“ i na startu dobije Q- B. Bejkera ili WC- T. Hasa, pa Raonića, Iznera, Delpotra, Federera...

@Katarina, svaka čast.

Маца (Скопље)

pre 11 godina

Ма живи били па видели!
Потребно је милионе корака да се стигне до врха, а само један да се са врха падне.

Навијам за Нолета, а сви који мисле да је лако оно што је он постигао нека изволе и нека понове тај успех. Бар на секунду...

BP-severni

pre 11 godina

Po mom misljenju,Novak Djokovic ce ostati prvi posle WB.ali pitanje je da li ce do US opena biti prvi. Moje licno misljenje je da ce neko vreme biti drugi igrac planete. Ali sam siguran da ce godinu zavrsiti kao prvi,posto on posle godine Azijsku turneju nije skoro ni igrao i tamo ima veliku zalihu bodova koje moze da pokupi. Ima dva Sangaj i Pariz od mastersa i ima dva ATP -5000 i naj kraju masters kup u Londonu. Znaci,to je ukuono 4500 bodova, koje moze da dobije. Od tih 4500 treba oduzeti polufinale 400 bodova sa masters kupa,znaci to je oko 4000 bodoba. To je zasigurno dovoljno da se zadrzi mesto broj jedan na kraju sezone.