Petak, 08.06.2012.

08:22

LeBron sa 45p doneo majstoricu Hitu

Košarkaši Majamija pobedili su Boston sa 98:79 u šestoj utakmici finalne serije ’Istoka’, pa će majstorica odlučivati o drugom učesniku velikog NBA finala.

Izvor: JT

LeBron sa 45p doneo majstoricu Hitu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

bez potvrde

pre 11 godina

(Bojan, 9. jun 2012 12:15)
Nek bude James,Wade i Bosh...Ja nesto ne verujem i njihove tri titule,a jos i nizu nema nikakve sanse.
Ili Jamesu je potrebno dodati jos D.Hauward i Kris Pola,a to bi onda bila najbolja petorka istoka,ali gde bi tu bio James... Vec kad karikiramo, pa svi znamo da se kosarka igra 5 na 5. Ispada da u timovi sa kojima je R.Horry osvajao titulu,ne bi bez njega osvojili,da je umesto njega bio neki drugi igrac.A nisu bitni glavni igraci kao Hakeem i O,Neal...I R.Horry je sa 7 titula izuzetak, a ne pravilo.
Ja to zovem poigravanjem cinjenica.
Tacnije '94 su igrali polufinale istoka bez Jordana, pojacni Kukocom,nebitno. Da,verujem da bi Miami samo sa Boshom i Wejdom prosao prvu rundu playoffa.Naravno ni Jordan nije moga sam,ali bio mu je dovoljan Pipen za osvajnje titula...I donekle H.Grant koji za razliku Bosha nije bio all-star igrac.
I jos nesto velika razlika da li osvojis titulu ili igras finale konferncije.Ja tu pravim razliku, ti izgleda ne,ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

Dobro isto tako moze da se kaze za K.Melona i Barkley, ali sta da se radi imali su konkurenciju u Jordanu, pa i Hakeemu...

Isto tako da ne racunamo kad je L.james bio mladji,ali sad nema opravdanja od kada je u Miami. Prvo Novicki,sada mozda Durent,sta to
Jamesa cini boljim od ove dvojice...Statistika ili mozda saigraci prvo pomenutih...Jer najboljeg igraca krasi i mentalitet pobednika,a ne menatalitet gubitnika.

E to na kraju ja zovem tesenjem...

Bojan

pre 11 godina

(bez potvrde, 9. jun 2012 08:05)
pa nisi nista izvrnuo nego si potvrdio ovo sto je bilo receno. Ori je osvajao prstenje kao dobra podrska, sto znaci da prstenje nije merilo kvaliteta.
slazem se da je verovatno da Cikago u bilo kom od 6 sampionskih timova ne bi osvojio titulu da nije bilo Dzordana, ali isto je tako vrlo verovatno da to ne bi uradio ni bez Pipena i njegovih 20p 8sk 5as 3uk iz najboljih dana.
to potvrdjuje i Dzordanova izjava nakon 6. meca sa Jutom na kom se Pipen povredio u poslednjoj cetvrtini i da je morao dati sve od sebe kako bi iscupali u tom mecu pobedu, jer u 7. mecu bez njega od pocetka ne bi imali sansi.
Ne vidim po cemu bi James, Wade i Haslem bili ekvivalenti Jordanu, Pipenu i Grantu, valjda bi ekvivalenti trebali da budu James, Wade i Bosh.
Osim toga postoji tu jos jedna stvar, da li mislis da bi Majami bez Dzejsma imao 66% pobeda i dogurao do polufinala konferencije gde bi recimo namucio Cikago (sa Rouzom) ili Boston u 7 meceva? Ja mislim da bi to bilo zaista tesko, a Cikago je bez Dzordana '93 upravo to uradio.
Naravno, bez obzira na sve, Dzejms mora svoju velicinu potvrditi prstenom, ali i bez njega jeste najbolji igrac danasnjice.

poznavalac nba

pre 11 godina

Ajmo svi lepo izvinjenje jedno poznavaocu nba lige. Kad sam posla 3 2 rekao da Miami ide dalje i da se slobodno kladite, vi mi nalupaste minuse, uzgred onom pametnjakovicu da kazem da mi je Spolstra dojavio! Ajd pozdrav i slusajte ubuduce.

bez potvrde

pre 11 godina

...prestani vise sa glupom pricom o prstenu,smarate ti i tebi slicni,sama NBA liga kaze da broj prstena ne znaci da je jedan igrac bolji od drugoga, jer onda mozes da kazes da kad Dzordan osvoji 7 prsten neka se javi Horiju i takve gluposti...
(florida, 8. jun 2012 13:27)

Sve moze da se izvrne pa i to sa Robert Horrijem.Tacno je da on osvojio 7 prstena, ali isto tako se zna da nije bio ni blizu najboljim igracima dok je igrao. Kao igrac na poziciji cetvorke, sa odlicnim sutem za tri poena on je bio podrska Hakeemu, O'Nealu, Duncanu.
Chicago od 1995-1998 se smatra mozda i najdominatnijom ekipom u NBA Jordanu su podrsku davali Pipen,Rodman i Kukoc kao njbolji 6 igrac. Da postavim ovako stvari da je klupa, i ostali igraci davali oko 80 poena verovatno onda ne bi bio potreban Jordan,dovoljan bio bio neko ko postize jedva 20p. A kad bi se to dogodilo, da takva ekipa pobedi Utah u finalu,NIKAD....
Chicago od 1991-1993 osim Jordana je imao odlicnog Pipena i jos im je podrsku pruzao H.Grant sa 10p i 8skokova.
Da uporedim,a to bili kao sada da L.James i Wade bez Bosha, samo sa Haslemom u ekipi,tacnije da takva ekipa Miami veze tri titule.Pa sad da li je bitno ko su najbolji igraci,meni jesu,izgleda da mnogima nije bitno.

P.s. Jordan je status najboljeg igraca potvrdio kroz prstene.Mnogim fanovima L.Jamesa izgleda da ta potvrda nije potrebna...
...Najbolji je pa je najbolji.

tarzan

pre 11 godina

A Rondo kad je dao 44 poena svi ste cutali,a sad prozivate nas "hejtere". Ja proti James-a nemam nista,ali ne volim da citam takve komentare.

ScoreKiller

pre 11 godina

Majkl je u Cikagu isto primao 30 miliona poslednje 2 sezone.
(Bojan, 8. jun 2012 12:53)

Majkl je za pretposlednju sezonu dobio dal' 35 dal' 37 puta 10 na šesti zelembaća.
Pre poslednje sezone Štern mu je stavio blanko ček na sto na koji je upisano 42.000.000,00$USA.

david thompson

pre 11 godina

Vecito te Lebron rasprave...Lebron James je jedan od najtalentovanijih kosarkasa koji su ikad stali na parket,covek je cudo prirode i moze da uradi sta hoce,onakvo kretanje za onu visinu i masu je neverovatno.Odlican u odbrani,moze da brani svih 5 pozicija,moze takodje svih 5 da odigra u napadu,pregled igre fenomenalan a to ne mogu da rade glupani na steroidima kako neki ovde vole da kazu za njega.Lebron James se smatra za jednog od najvecih kosarkasa iako je bezbroj puta u neizvesnim zavrsnicama nestajao,bezao od lopte,dodavao loptu,masio otvorene suteve pa cak i slobodna bacanja.Utakmica se igra 48 minuta i nije da su poslednijh 5 presudni minuti ali ako dodje do toga da se tad resava igrac koji ne uzima loptu i ne vodi svoju ekipu u tim trenucima se ne moze smatrati jednim od najboljih,jednostavno je i taj deo igre jako bitan a osim prstena Jamesu fali i to...Sto se tice utakmice broj 7 mislim da KG i Istina nece igrati ovako lose,ceka ih puna hala u Miamiju,ceka ih pritisak a oni vole da igraju pod pritiskom,James nece odigrati ovakvu partiju i tu mora da uskoci Wade i uz malo vise minuta za Bosha blaga prednost za Heat.Jedva cekam

miami-okc

pre 11 godina

Miami dobija u Bostonu. Vidimo se tada pljuvaci...
(miami-okc, 6. jun 2012 13:53)
Kako sam i obecao, ja dosao samo da se vidimo...

Aca

pre 11 godina

posto navijam i za majami i za boston odavno, ovome sam se i nadao, odluka u sedmoj pa nek bolji ti prodje i usere se u OKC. Nervira me kada ljudi pljuju boston posle lose partije, pa sta? vodili su 3:2 sa brejkom i sada ih vec otpisuju, ne brinem se ja za boston. LBJ je po meni najkompletniji igrac ikada, dal je bolji od MJ i KB glupo je porediti jer nisu ista pozicija uopste (kao da poredite Wilta i MJ), po meni pravi kandidat da sustigne Postara na listi strelaca.

jorgovan

pre 11 godina

(Petronije, 8. jun 2012 13:25)
Jesi li ti svestan u kakvoj je situaciji bio Majami sinoc,u kakvoj su bili protiv Indijane?Da li si ti svestan da momak pise istoriju,kao sto pricamo o utakmicama Medzika iz plejofa 80-ih tako ce se za 15,20 godina pricati o ovim vanzemaljskim partijama Lebrona.Pa sto da ne pokazuju statistiku,sto da ne bude u prvom planu?Pa momak daje maksimum na svakoj utakmici,pogledaj kako igra u plajofu poslednje 3 godine,na prste jedne ruke da nabrojimo lose partije(ne pricam o losim kao sto je ima tzv The Truth).Isti ti mediji cekaju svaki poraz Majamija da ga izblate! Meni sve ovo dobija na tezini znajuci pod kojim pritiskom taj momak igra celu karijeru.Cemu mrznja ne kapiram!!

mario chalmers

pre 11 godina

O James-ovoj partiji ne treba trositi reci, ali Bos iako nije postigao puno poena donosi Majamiju vise prostora za suteve za tri poena. On kada dobije loptu ispod kosa sledi udvajanje (bar je sinoc tako bilo) pa samim tim vise prostora ima za Chalmers-a i Battier-a. Primetno je da je Wade-ova igra pretrpela na racun James-ove , ali on mora mnogo bolje ako zele titulu.Pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre na svetu.
(Pablo, 8. jun 2012 13:17)

Ovde se vidi ko se razume u kosarku a ko ne... svaka cast za ovaj tekst,bos je mnogo doprineo sinoc,MNOGO!!!!! Da je ranije bio tu ili da se nije povredio 4-1 za majami! Cak mislim ako se oporavi do finala kako treba tesko da ce ih oklahoma zaustaviti... Mislim da je majami iskusniji i fizicki moze sa njima da se nosi!

hallucinoman

pre 11 godina

Moram da se osvrnem na trenera Bostona, Doc Riversa.
Cenim ga, mnogi ga čak i idealizuju, i nepravedno bi bilo reći da nije dobar trener.

Ali... ja verno pratim Seltikse od 1987, sećam ga se i kao igrača Atlante, sećam se i titule u 2008, ali i izgubljenog finala 2010.

Njegovi šabloni me "ubijaju" u pojam... neko ko odgleda 3 Bostonove utakmice može napamet da zna svaki njegov potez, kada koja izmena sledi, u kom minutu i sekundu tačno... sve je toliko transparetno i očekivano da to postaje - problem za ekipu.

Prvo je forsirao drugu četvrtinu sa 5 igrača s klupe... onda kad je valjda shvatio da gubimo utakmice u istoj toj četvrtini, počeo je u play-offu sa izmenama nešto ranije, tokom 1. četvrtine, ali identičnim redosledom.

Prvi izlazi Garnett, sada i nakon 6-7 minuta igre.
Da li je mogao zaista da se umori za 7 minuta?
Onda slede još dva igrača s klupe, i to je uvek presudni trenutak kada Boston gubi ritam, razliku, a neretko i utakmicu.

Imaju toliko 5-ominutnih tajmauta, poluvreme od 20 minuta, po dva dana slobodno bez treninga, a ovo im je poslednja prilika za titulu - što se jedino u Bostonu računa kao uspeh. Only the best is good enough.

Šabloni, šabloni, šabloni... so inexplicably predictable... i porazi u 12 utakmica u play-offu u poslednjih par godina, kada je Boston mogao da izbaci protivnika, a nije.

Ovo izdanje čitave ekipe veterana od noćas je bilo žalosno.

Ako ispadnemo od Miamija... odgovorni moraju da snose posledice.

wadeeee

pre 11 godina

Koliko se kljuka nekom hemijom ovaj LeBron,samo da bi uzeo prsten, to je strasno ,nece postojati kroz par godina... :D
(Anonimus, 8. jun 2012 10:11)


Kljuka se kao i svi ostali sto se kljukaju,ni vise , ni manje!!! jedina je razlika ta sto vejd i dzejms pre sezone treniraju deset puta vise nego ostali!!!! Zato igraju na tom nivou cele karijere i zato se ne povredjuju toliko koliko ostali igraci!!!

NoVoSaDJaNiN

pre 11 godina

Kako vas ne mrzi vise da pljujete po LeBronu? Covek je imao sut u jednom trenutku 10/11 i 19/25 u odlucujucoj utakmici za Miami!!! U NBA postoje mozda 2 strelca koja su mozda i bolja od Jamesa, Durant je jedan od njih, i Brajant naravno. Ali ODBRANA je ono sto Jamesa stavlja ispred njih kada je rec o individualnom kvalitetu. Mislim da bi finale Miami - Oklahoma bilo zaista spektakularno. Dva najbolja igraca danasnjice odlucuju o tituli. Kao u dobra stara vremena (Jordan - Karl Meloun). Bila bi zaista katastrofa da penzioneri iz Bostona prodju i da recimo posle prve utakmice nemaju vise snage kao sto se desilo sinoc.

florida

pre 11 godina

Jao stevane,prestani vise sa glupom pricom o prstenu,smarate ti i tebi slicni,sama NBA liga kaze da broj prstena ne znaci da je jedan igrac bolji od drugoga, jer onda mozes da kazes da kad Dzordan osvoji 7 prsten neka se javi Horiju i takve gluposti. Nigde ne pise Dankan Sampion,niti Kobi Sampion, vec su Sampioni LA i SAS. Druga stvar je u boksu i tenisu gde apsolutno zavisis samo od sebe,i gde stavrno pise ugravirano Tajson Sampion ili Djokovic Sampion. Ako mi neko nadje da igde pise Dankan cetvorostruki sampion,ja mu dajem sta god pozeli, moze samo da pise SAS sampion,jer i Dzordan kad je postizao po 40 poena u finalu,ne moze se tek tako zanemariti 60 poena ostatka tima, u suprotnom ne bi Cikago dobio Jutu 100-95, vec bi ih Juta deklasirala da su Pipen,Kukoc i ostali imali po 5 poena itd. Da li ce Majami uzeti prsten zavisi i od Lebrona,ali i od Vejda,Bosa,Calmersa,Haslema,Batijea,Milera. Ako svi oni podbace,a LBJ da 50 poena, dok u OKC 6 igraca ima dvocifren ucinak,a Durent da samo 15, onda ce OKC biti sampion,ali nece time Durent biti bolji od Dzejmsa i imati vece srce,m.da i takve gluposti...

dude

pre 11 godina

Kao veliki navijac Bostona razocaran sam onakvom katastrofom od igre u utakmici u kojoj je trebalo da zatvore seriju. Pierce je odigrao jednu od najgorih partija koje sam od njega ikad vidio, Allen neprimjetan, KG se borio ali ne moze se ocekivati od covjeka da sa svojih 36 god. isporucuje 25+10 na svakom mecu. Rondo je odrzavao prikljucak u 1. pol. a onda se ubrzo utopio u sivilo. Klupa ne postoji. Prve poene s klupe dao Pietrus negdje krajem 3. cetvrtine. Nema protoka lopte, ceka se da Rondo nesto "izmisli". Nije gotovo kako neki misle, Kelti su preiskusni i suvise "namazani" da bi ih se otpisalo, ali mora mnogo, mnogo bolje u subotu. Za LeBrona nemam neki poseban komentar, covjek je bukvalno sam dobio utakmicu, ono sto je on uradio sinoc se granici sa mogucim, takva dominacija na oba kraja terena se ne vidja, jednostavno covjek-tim.

objektivno

pre 11 godina

Citajuci komentare ne mogu da se otmem utisku da su zavist, neznanje i animozitet veoma lose osobine. Uporedite sta vi pisete sa onim sto je rekao Magic, bio je ushicen jer zaista samo je par igraca uradilo nesto slicno ovome sto radi Lebron. Ako poznajete kosarku ne mozete mrzeti nekoga ko igra zaista izvanredno taj sport. Tacno je da Majami ne igra na ovaj nacin cesto, imaju pre svega mentalne probleme, nisu dovoljno zreli da vide sta grese, ali to ne umanjuje njihov talenat i na kraju uzivanje koje donose onima koji vole kosarku. Meni je svejedno sto dosta ljudi mrze Heat, to je svacije pravo, ali kad bi malo razmislili videli bi da zaista nema nekog opravdanog razloga za to.

Pera

pre 11 godina

mozeo on i 50, 60, to nije sporno, ali sreca njegova da nije bila neizvesna zavrsnica! svi znamo koliko puta je "resio" utakmicu u tim trenucima.

Pablo

pre 11 godina

O James-ovoj partiji ne treba trositi reci, ali Bos iako nije postigao puno poena donosi Majamiju vise prostora za suteve za tri poena. On kada dobije loptu ispod kosa sledi udvajanje (bar je sinoc tako bilo) pa samim tim vise prostora ima za Chalmers-a i Battier-a. Primetno je da je Wade-ova igra pretrpela na racun James-ove , ali on mora mnogo bolje ako zele titulu.Pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre na svetu.

Petronije

pre 11 godina

Na sinoćnoj utakmici mi je najjači utisak ostavila neutoljiva želja američkih režisera da Lebrona krunišu kraljem čitavog univerzuma. Svaka čast na partiji ali već iritira isticanje bezveznih statističkih podataka u svakom kadru pored preozbiljnog lika Lebrona Džejmsa,npr. učinak u prvoj četvrtini i poluvremenu u odnosu na ostatak tima ili Vejda, ili na dosadašnji učinak u seriji, doigravanju, sezoni ili nazad dve decenije. Koliko se puta počešao po levoj a koliko po desnoj obrvi i koliko je to imalo uticaja na njegov sveopšti učinak.
Inače, smatram prilično nekorektnim ili čak ponižavajućim način na koji amerikanci uzdižu jednu zvezdu a pljuju po njegovim saigračima.
A ozbiljna faca Džejmsova me je iritirala jer je na taj način prihvatio glavnu ulogu "svemogućeg cara" u režiji vlasnika lige.
Par reči o Lebronu, Izvanredne fizičke predispozicije, odličan u off skoku i odbrambenim zadacima, mislim da bez potreba uzima na sebe sve uloge u timu i pleja i beka i krila i centra (upravo pod pritiskom javnosti i lige da glavna zvezda može i mora sve). Šut mu je prosečan, bolje da ostane agresivan u prodoru i sa šutom sa poludistance (sa eff 50%).
Košarka je timski sport a ovakav odnos zvezde će poremetiti svako tim.
Pozdrav!

GAGA

pre 11 godina

Najgora partija bostona otkad je tu velika trojka...godine i povrede cine svoje,svaka im cast sto su dovde i stigli.Lebron objasnio neke stvari,pod hitno videti sta je sa vejdom,oklahoma rutinski uzima titulu uz njegove ocajne partije

soni

pre 11 godina

Boston odigrao najgori mec u play-offu, nadam se boljem sedmom mecu... Uz to samo da LeBron promasi prvih par suteva sa distance i to je to imaju veliku sansu, LeBron je jednostavno igrac serije i ako mu prvih par suteva sa distance uglavnom ulazi bice ga nemoguce zaustaviti, ali ako promasuje uplasi se i ne sutira vise nego pokusava na silu da krene pa da izvuce faul ili da kos iz prodora... Bez suta sa distance kakav je imao sinoc tesko ce dobiti, jer racunam da Boston prosto mora daleko bolje da odigra, nemoguce mi je da u ovoj fazi vezu dve katastrofalne utakmice...

Bojan

pre 11 godina

(stevan, 8. jun 2012 11:51)
i Shaq je bio dominantan, mozda posle Wilta i najdominantniji centar u NBA, a morao je da menja ekipu da bi imao sanse za titulu, jednostavno sa Orlandom nije islo. Bez obzira na sva pravila koja u NBA pokusavaju da ujednace konkurenciju, sasvim je jasno koji timovi imaju najvise sansi za titule iz razloga sto imaju najvece trziste koje ih podrzava. Lejkersi ce uvek imati dobru ekipu, Los Andjeles je toliko veliko trziste da moze da podrzi da vrhunska tima, iza njih je Boston i NYK (mada njima nikako ne ide, ta ekipa je ukleta), pa zatim Majami i Cikago. Dok je Klivlend poznat kao "mistake on the lake"
sto bi Kobi menjao Lejkerse, koja druga ekipa ce da mu da 30 miliona godisnje i jos da ima za vise nego odlican ostatak ekipe. Majkl je u Cikagu isto primao 30 miliona poslednje 2 sezone.

doktor

pre 11 godina

Bice zao Bostonu zabog ovako bedne partije sinoc,a posebno Pirsu koji me je mnogo razocarao! LbJ je bio maestralan.. Medjutim i pored toga Celticsi su promasili brdo zicera i imali losih odluka u napadu

Miki25

pre 11 godina

Monstruozna partija Dzejmsa, svaka cast... Iako sam veliki postovalac jedne sjajne fransize Bostona, za mene kao fana kosarke je bolje da prodje Majami jer Boston jednostavno nema tu svezinu da parira OKC dok bi mnogo neizvesnije finale bilo OKC-Majami i duel 2 igraca koja igraju sjajno ovaj plejof, Durenta i Dzejmsa... Fanovi Bostona ne zamjerite!!!

JEZERDZIJA

pre 11 godina

@Corleone...Prednost ce imati tim koji je imao bolji ucinak u regularnom delu, u ovom slucaju OKC...@james bond...ti si obicna neznalica!!!

florida

pre 11 godina

Pa da li su ljudi svesni da je u Bostonu sve bilo spremno za slavlje,napaljena publika i ceo grad,imaju 4 igraca koji su potencijal za Kucu Slavnih,a sa druge strane Vejd i Bos su odigrali skromno. LBJ je postigao cak 30 poena u prvom poluvremenu uz procenat od preko 80 odsto, do trece cetvrtine dao je 40,sve je bilo reseno,zadnjih 5 minuta igrale su rezerve,da je hteo dao bi im 60 poena. Ovo sinoc(45p,15s,5as) u Bostonu je bilo za istoriju za sva vremena,kao i 4 mec u indijani kad je dao 40p 18 sk i 9 asis,opet je sam napravio brejk,utisao punu dvoranu i spasio tim eliminacije,i pljuvati ovakvog igraca treba svakoga da je sramota. Kakvih sam se glupih komentara nacitao predhodna 3 dana,te nema sut,nema mozga,nema hrabrosti,a trener Bostona je izjavio da je Dzejms najinteligentniji igrac na terenu,i da svaki mec udara glavom o zid razmisljajuci kako da ga zaustavi,a da im svojim postavljanjem u odbrani stalno zadaje muke

stevan

pre 11 godina

Ljudi, taj samozvani kralj da je tako doninantan onda bi ostao u Klivlendu i uzeo titulu. Ovako je morao traziti neki drugi tim. Covek je zver, ali on se ne moze usporediti.ni sa Kobi Brajantom, a o Dzordanu da ne pricam. Kad uzme 5 titula, onda cemo pricati.

Realista

pre 11 godina

Maestralna partija. Svaka mu cast. Sad je i definitivno dokazao da je zasluzeni mvp. Majstoricu ocekujem fantasticnu i voleo bih da Majami pobedi zato sto 1 ovakav igrac zasluzuje nba titulu. Jos u finalu sa Oklahomom duel izmedju njega i Duranta koji bi mogao da udje u istoriju kosarke.

Petar

pre 11 godina

Gledao sam sinoc utakmicu i navijao svim srcem za Boston, ali zaista kako je odigrao Lebron sinoc, moram da mu skinem kapu. Ne sto je dao toliko poena, nego sto pogadjao iz apsolutno svih pozicija, stekao se utisak da kos moze da pogodi kad god hoce. I pored svega, glavni utisak mi je da je Boston zaista odigrao toliko lose da tesko da moze da ponovi ovakvu partiju. Pirs je odigrao najgoru plej of utakmicu da je ja pamtim, promasivao zicere, gubio lopte, Rondo je bacao lopte u aut, Alen ionako nije u formi, ali toliko promasaja je nemoguce da ponove. Mislim da nas ocekuje izuzetno zanimljiva majstorica. I zaista, iako mi je Lebron jedan od igraca koje najmanje volim, da ne kazem nesto drugo, moram jos jednom da kazem da je ovo sinoc bila zaista perfektna partija. Covek je jednostavno igrao za citav tim i za to mu se mora odati priznanje

Bojan

pre 11 godina

ma LBJ je sasvim prosecan igrac koji nema hrabrosti da igra dobro odlucujuce utakmice.
opet je imao asmo 4 poena u poslednjoj cetvrtini :D

Ognjen

pre 11 godina

Prvo da kazem da nisam fan L.Jamesa, ne gotivim nacin njegove igre,tako da moze da se kaze da sam neutralan u najboljem slucaju.
Svaka cast na ovoj utakmici gde je dao 45 poena... I mislim da neko napisao da je kosarka kolektivna igra, pa nek L.James da i vise od 40 poena na svakoj drugoj utakmici nece uzeti prsten.Demantovao je,ali...

Mislim da je James na ovoj utakmici dao tacno 31 poena iz suta(tako su barem rekli na sport-klubu)...Znaci kad ne racunamo slobodna bacanja i poene iz reketa na ulaz do kraja,polaganje ili kucanje itd.(osatlih 14p)
Ne verujem da on moze da odigra tako ponovo,bar sto se tice suta...Ocekujem njegovih standardnih oko 30p na sledecoj utakmici,ali bez ovakve suterske veceri...Ili ce sledecu utakmicu Wejd da odigra maksimalmo(35+p) ili ce Boston u finale? Pre ovo drugo..

P.s Postoji mogusnost da Boston ocajno odigra pre svega u napadu, pa nece biti potrebne za neke vanzemaljske partije Wejda ili Jamesa.
Sve u svemu Oklahome je favorit u velikom finalu, bez obzira protiv koga budu igrali...

Влада

pre 11 godina

Не волим га,али мајке ми како игра овај плеј оф,ово је за свако поштовање.Џејмс је фактички сам довео Мајами до финала(ако уђу наравно,мада мислим да је Бостон ово морао да реши у 6).Можда би то био и прикладан обрачун за крај,два најбоља кошаркаша на свету,Дјурент и Џејмс...

Sasa The Sasa

pre 11 godina

Mislim da ce Majami ipak proci... Koliko god je Boston iskusan tim, toliko je u ovom plejofu Majami pokazao da zna da se vrati kad je najteze.... Videcemo. U svakom slucaju, jaka finala konferencija i odlicna kosarka.
(Sasa The Sasa, 6. jun 2012 11:55)
# Link komentara
Preporučujem (+12)
Ne preporučujem (-51)

Neznalice nek nastave da lupaju minuse ;)

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 11 godina

Баш сам рекао да ништа није готово, али мислим да ОКС осваја.......ако Мајами прође у финале ОКС ће имати 80% навијача, јер доста људи навија за Бостон, плус на Западу ОКС је симпатичан па и ја који сам фан ЛАЛ-а ћу да навијам за ОКС јер су права дружина и играју најбољу кошарку још од 2002 и финала Запада......КБ24 и ЛАЛ ЗАУВИЈЕК!!!

MVP MVP MVP

pre 11 godina

Kao u Klivlendu je nosio ekipu! To sam cekao!
Znamo svi da moze, samo treba da poludi i odigra ovako!!!

Iako se Boston nikako ne sme otpisati i bice ih vrlo tesko pobediti, nadam se da ce imati snage i pomoc saigraca!

vojaz

pre 11 godina

Gledao sam ceo mec, zaista je Lebron bio sjajan, iako nisam ljubitelj njega jer je ponekad bas naduvan, moram priznati da je razbio odbranu Bostona koja je non stop morala da smenjuje igrace koji su ga neuspesno cuvali. Sa druge strane Pol Pirs ocajan tri faula i samo dva poena u prvoj polovini meca, KG zaista igra kao da mu nije 35 vec 25 i bice mi zao ukoliko Boston ne udje u veliko finale.

Korlic

pre 11 godina

Sa sinocnjom igrom obe ekipe bi pukle od OKC. BOS bi i od CHA izgubio, a MIA ne znam kako misli da dobije OKC sa jednim igracem. Nisam veliki fan LeBrona, ali za sinocnju partiju mu ALAL VERA! Realno, MIA ce dobiti BOS (sto je i bolje), jer ce imati vece sanse da se suprotstave OKC-u. Pozz

rasho,canada

pre 11 godina

Lebron je toliko dominantan da je skoro obesmislio kosarju ,jer kada on resi da igra nepostoji nacin da mu se suprostavi te taki pibednik se zna unapred I onda jednostavno kosarka bez rezultatske neizvesnostu gubi smisao

vojaz

pre 11 godina

Gledao sam ceo mec, zaista je Lebron bio sjajan, iako nisam ljubitelj njega jer je ponekad bas naduvan, moram priznati da je razbio odbranu Bostona koja je non stop morala da smenjuje igrace koji su ga neuspesno cuvali. Sa druge strane Pol Pirs ocajan tri faula i samo dva poena u prvoj polovini meca, KG zaista igra kao da mu nije 35 vec 25 i bice mi zao ukoliko Boston ne udje u veliko finale.

florida

pre 11 godina

Pa da li su ljudi svesni da je u Bostonu sve bilo spremno za slavlje,napaljena publika i ceo grad,imaju 4 igraca koji su potencijal za Kucu Slavnih,a sa druge strane Vejd i Bos su odigrali skromno. LBJ je postigao cak 30 poena u prvom poluvremenu uz procenat od preko 80 odsto, do trece cetvrtine dao je 40,sve je bilo reseno,zadnjih 5 minuta igrale su rezerve,da je hteo dao bi im 60 poena. Ovo sinoc(45p,15s,5as) u Bostonu je bilo za istoriju za sva vremena,kao i 4 mec u indijani kad je dao 40p 18 sk i 9 asis,opet je sam napravio brejk,utisao punu dvoranu i spasio tim eliminacije,i pljuvati ovakvog igraca treba svakoga da je sramota. Kakvih sam se glupih komentara nacitao predhodna 3 dana,te nema sut,nema mozga,nema hrabrosti,a trener Bostona je izjavio da je Dzejms najinteligentniji igrac na terenu,i da svaki mec udara glavom o zid razmisljajuci kako da ga zaustavi,a da im svojim postavljanjem u odbrani stalno zadaje muke

Korlic

pre 11 godina

Sa sinocnjom igrom obe ekipe bi pukle od OKC. BOS bi i od CHA izgubio, a MIA ne znam kako misli da dobije OKC sa jednim igracem. Nisam veliki fan LeBrona, ali za sinocnju partiju mu ALAL VERA! Realno, MIA ce dobiti BOS (sto je i bolje), jer ce imati vece sanse da se suprotstave OKC-u. Pozz

Petar

pre 11 godina

Gledao sam sinoc utakmicu i navijao svim srcem za Boston, ali zaista kako je odigrao Lebron sinoc, moram da mu skinem kapu. Ne sto je dao toliko poena, nego sto pogadjao iz apsolutno svih pozicija, stekao se utisak da kos moze da pogodi kad god hoce. I pored svega, glavni utisak mi je da je Boston zaista odigrao toliko lose da tesko da moze da ponovi ovakvu partiju. Pirs je odigrao najgoru plej of utakmicu da je ja pamtim, promasivao zicere, gubio lopte, Rondo je bacao lopte u aut, Alen ionako nije u formi, ali toliko promasaja je nemoguce da ponove. Mislim da nas ocekuje izuzetno zanimljiva majstorica. I zaista, iako mi je Lebron jedan od igraca koje najmanje volim, da ne kazem nesto drugo, moram jos jednom da kazem da je ovo sinoc bila zaista perfektna partija. Covek je jednostavno igrao za citav tim i za to mu se mora odati priznanje

Влада

pre 11 godina

Не волим га,али мајке ми како игра овај плеј оф,ово је за свако поштовање.Џејмс је фактички сам довео Мајами до финала(ако уђу наравно,мада мислим да је Бостон ово морао да реши у 6).Можда би то био и прикладан обрачун за крај,два најбоља кошаркаша на свету,Дјурент и Џејмс...

MVP MVP MVP

pre 11 godina

Kao u Klivlendu je nosio ekipu! To sam cekao!
Znamo svi da moze, samo treba da poludi i odigra ovako!!!

Iako se Boston nikako ne sme otpisati i bice ih vrlo tesko pobediti, nadam se da ce imati snage i pomoc saigraca!

Realista

pre 11 godina

Maestralna partija. Svaka mu cast. Sad je i definitivno dokazao da je zasluzeni mvp. Majstoricu ocekujem fantasticnu i voleo bih da Majami pobedi zato sto 1 ovakav igrac zasluzuje nba titulu. Jos u finalu sa Oklahomom duel izmedju njega i Duranta koji bi mogao da udje u istoriju kosarke.

Miki25

pre 11 godina

Monstruozna partija Dzejmsa, svaka cast... Iako sam veliki postovalac jedne sjajne fransize Bostona, za mene kao fana kosarke je bolje da prodje Majami jer Boston jednostavno nema tu svezinu da parira OKC dok bi mnogo neizvesnije finale bilo OKC-Majami i duel 2 igraca koja igraju sjajno ovaj plejof, Durenta i Dzejmsa... Fanovi Bostona ne zamjerite!!!

objektivno

pre 11 godina

Citajuci komentare ne mogu da se otmem utisku da su zavist, neznanje i animozitet veoma lose osobine. Uporedite sta vi pisete sa onim sto je rekao Magic, bio je ushicen jer zaista samo je par igraca uradilo nesto slicno ovome sto radi Lebron. Ako poznajete kosarku ne mozete mrzeti nekoga ko igra zaista izvanredno taj sport. Tacno je da Majami ne igra na ovaj nacin cesto, imaju pre svega mentalne probleme, nisu dovoljno zreli da vide sta grese, ali to ne umanjuje njihov talenat i na kraju uzivanje koje donose onima koji vole kosarku. Meni je svejedno sto dosta ljudi mrze Heat, to je svacije pravo, ali kad bi malo razmislili videli bi da zaista nema nekog opravdanog razloga za to.

Bojan

pre 11 godina

ma LBJ je sasvim prosecan igrac koji nema hrabrosti da igra dobro odlucujuce utakmice.
opet je imao asmo 4 poena u poslednjoj cetvrtini :D

florida

pre 11 godina

Jao stevane,prestani vise sa glupom pricom o prstenu,smarate ti i tebi slicni,sama NBA liga kaze da broj prstena ne znaci da je jedan igrac bolji od drugoga, jer onda mozes da kazes da kad Dzordan osvoji 7 prsten neka se javi Horiju i takve gluposti. Nigde ne pise Dankan Sampion,niti Kobi Sampion, vec su Sampioni LA i SAS. Druga stvar je u boksu i tenisu gde apsolutno zavisis samo od sebe,i gde stavrno pise ugravirano Tajson Sampion ili Djokovic Sampion. Ako mi neko nadje da igde pise Dankan cetvorostruki sampion,ja mu dajem sta god pozeli, moze samo da pise SAS sampion,jer i Dzordan kad je postizao po 40 poena u finalu,ne moze se tek tako zanemariti 60 poena ostatka tima, u suprotnom ne bi Cikago dobio Jutu 100-95, vec bi ih Juta deklasirala da su Pipen,Kukoc i ostali imali po 5 poena itd. Da li ce Majami uzeti prsten zavisi i od Lebrona,ali i od Vejda,Bosa,Calmersa,Haslema,Batijea,Milera. Ako svi oni podbace,a LBJ da 50 poena, dok u OKC 6 igraca ima dvocifren ucinak,a Durent da samo 15, onda ce OKC biti sampion,ali nece time Durent biti bolji od Dzejmsa i imati vece srce,m.da i takve gluposti...

rasho,canada

pre 11 godina

Lebron je toliko dominantan da je skoro obesmislio kosarju ,jer kada on resi da igra nepostoji nacin da mu se suprostavi te taki pibednik se zna unapred I onda jednostavno kosarka bez rezultatske neizvesnostu gubi smisao

david thompson

pre 11 godina

Vecito te Lebron rasprave...Lebron James je jedan od najtalentovanijih kosarkasa koji su ikad stali na parket,covek je cudo prirode i moze da uradi sta hoce,onakvo kretanje za onu visinu i masu je neverovatno.Odlican u odbrani,moze da brani svih 5 pozicija,moze takodje svih 5 da odigra u napadu,pregled igre fenomenalan a to ne mogu da rade glupani na steroidima kako neki ovde vole da kazu za njega.Lebron James se smatra za jednog od najvecih kosarkasa iako je bezbroj puta u neizvesnim zavrsnicama nestajao,bezao od lopte,dodavao loptu,masio otvorene suteve pa cak i slobodna bacanja.Utakmica se igra 48 minuta i nije da su poslednijh 5 presudni minuti ali ako dodje do toga da se tad resava igrac koji ne uzima loptu i ne vodi svoju ekipu u tim trenucima se ne moze smatrati jednim od najboljih,jednostavno je i taj deo igre jako bitan a osim prstena Jamesu fali i to...Sto se tice utakmice broj 7 mislim da KG i Istina nece igrati ovako lose,ceka ih puna hala u Miamiju,ceka ih pritisak a oni vole da igraju pod pritiskom,James nece odigrati ovakvu partiju i tu mora da uskoci Wade i uz malo vise minuta za Bosha blaga prednost za Heat.Jedva cekam

NoVoSaDJaNiN

pre 11 godina

Kako vas ne mrzi vise da pljujete po LeBronu? Covek je imao sut u jednom trenutku 10/11 i 19/25 u odlucujucoj utakmici za Miami!!! U NBA postoje mozda 2 strelca koja su mozda i bolja od Jamesa, Durant je jedan od njih, i Brajant naravno. Ali ODBRANA je ono sto Jamesa stavlja ispred njih kada je rec o individualnom kvalitetu. Mislim da bi finale Miami - Oklahoma bilo zaista spektakularno. Dva najbolja igraca danasnjice odlucuju o tituli. Kao u dobra stara vremena (Jordan - Karl Meloun). Bila bi zaista katastrofa da penzioneri iz Bostona prodju i da recimo posle prve utakmice nemaju vise snage kao sto se desilo sinoc.

miami-okc

pre 11 godina

Miami dobija u Bostonu. Vidimo se tada pljuvaci...
(miami-okc, 6. jun 2012 13:53)
Kako sam i obecao, ja dosao samo da se vidimo...

JEZERDZIJA

pre 11 godina

@Corleone...Prednost ce imati tim koji je imao bolji ucinak u regularnom delu, u ovom slucaju OKC...@james bond...ti si obicna neznalica!!!

GAGA

pre 11 godina

Najgora partija bostona otkad je tu velika trojka...godine i povrede cine svoje,svaka im cast sto su dovde i stigli.Lebron objasnio neke stvari,pod hitno videti sta je sa vejdom,oklahoma rutinski uzima titulu uz njegove ocajne partije

jorgovan

pre 11 godina

(Petronije, 8. jun 2012 13:25)
Jesi li ti svestan u kakvoj je situaciji bio Majami sinoc,u kakvoj su bili protiv Indijane?Da li si ti svestan da momak pise istoriju,kao sto pricamo o utakmicama Medzika iz plejofa 80-ih tako ce se za 15,20 godina pricati o ovim vanzemaljskim partijama Lebrona.Pa sto da ne pokazuju statistiku,sto da ne bude u prvom planu?Pa momak daje maksimum na svakoj utakmici,pogledaj kako igra u plajofu poslednje 3 godine,na prste jedne ruke da nabrojimo lose partije(ne pricam o losim kao sto je ima tzv The Truth).Isti ti mediji cekaju svaki poraz Majamija da ga izblate! Meni sve ovo dobija na tezini znajuci pod kojim pritiskom taj momak igra celu karijeru.Cemu mrznja ne kapiram!!

Sasa The Sasa

pre 11 godina

Mislim da ce Majami ipak proci... Koliko god je Boston iskusan tim, toliko je u ovom plejofu Majami pokazao da zna da se vrati kad je najteze.... Videcemo. U svakom slucaju, jaka finala konferencija i odlicna kosarka.
(Sasa The Sasa, 6. jun 2012 11:55)
# Link komentara
Preporučujem (+12)
Ne preporučujem (-51)

Neznalice nek nastave da lupaju minuse ;)

dude

pre 11 godina

Kao veliki navijac Bostona razocaran sam onakvom katastrofom od igre u utakmici u kojoj je trebalo da zatvore seriju. Pierce je odigrao jednu od najgorih partija koje sam od njega ikad vidio, Allen neprimjetan, KG se borio ali ne moze se ocekivati od covjeka da sa svojih 36 god. isporucuje 25+10 na svakom mecu. Rondo je odrzavao prikljucak u 1. pol. a onda se ubrzo utopio u sivilo. Klupa ne postoji. Prve poene s klupe dao Pietrus negdje krajem 3. cetvrtine. Nema protoka lopte, ceka se da Rondo nesto "izmisli". Nije gotovo kako neki misle, Kelti su preiskusni i suvise "namazani" da bi ih se otpisalo, ali mora mnogo, mnogo bolje u subotu. Za LeBrona nemam neki poseban komentar, covjek je bukvalno sam dobio utakmicu, ono sto je on uradio sinoc se granici sa mogucim, takva dominacija na oba kraja terena se ne vidja, jednostavno covjek-tim.

doktor

pre 11 godina

Bice zao Bostonu zabog ovako bedne partije sinoc,a posebno Pirsu koji me je mnogo razocarao! LbJ je bio maestralan.. Medjutim i pored toga Celticsi su promasili brdo zicera i imali losih odluka u napadu

Bojan

pre 11 godina

(stevan, 8. jun 2012 11:51)
i Shaq je bio dominantan, mozda posle Wilta i najdominantniji centar u NBA, a morao je da menja ekipu da bi imao sanse za titulu, jednostavno sa Orlandom nije islo. Bez obzira na sva pravila koja u NBA pokusavaju da ujednace konkurenciju, sasvim je jasno koji timovi imaju najvise sansi za titule iz razloga sto imaju najvece trziste koje ih podrzava. Lejkersi ce uvek imati dobru ekipu, Los Andjeles je toliko veliko trziste da moze da podrzi da vrhunska tima, iza njih je Boston i NYK (mada njima nikako ne ide, ta ekipa je ukleta), pa zatim Majami i Cikago. Dok je Klivlend poznat kao "mistake on the lake"
sto bi Kobi menjao Lejkerse, koja druga ekipa ce da mu da 30 miliona godisnje i jos da ima za vise nego odlican ostatak ekipe. Majkl je u Cikagu isto primao 30 miliona poslednje 2 sezone.

Ognjen

pre 11 godina

Prvo da kazem da nisam fan L.Jamesa, ne gotivim nacin njegove igre,tako da moze da se kaze da sam neutralan u najboljem slucaju.
Svaka cast na ovoj utakmici gde je dao 45 poena... I mislim da neko napisao da je kosarka kolektivna igra, pa nek L.James da i vise od 40 poena na svakoj drugoj utakmici nece uzeti prsten.Demantovao je,ali...

Mislim da je James na ovoj utakmici dao tacno 31 poena iz suta(tako su barem rekli na sport-klubu)...Znaci kad ne racunamo slobodna bacanja i poene iz reketa na ulaz do kraja,polaganje ili kucanje itd.(osatlih 14p)
Ne verujem da on moze da odigra tako ponovo,bar sto se tice suta...Ocekujem njegovih standardnih oko 30p na sledecoj utakmici,ali bez ovakve suterske veceri...Ili ce sledecu utakmicu Wejd da odigra maksimalmo(35+p) ili ce Boston u finale? Pre ovo drugo..

P.s Postoji mogusnost da Boston ocajno odigra pre svega u napadu, pa nece biti potrebne za neke vanzemaljske partije Wejda ili Jamesa.
Sve u svemu Oklahome je favorit u velikom finalu, bez obzira protiv koga budu igrali...

stevan

pre 11 godina

Ljudi, taj samozvani kralj da je tako doninantan onda bi ostao u Klivlendu i uzeo titulu. Ovako je morao traziti neki drugi tim. Covek je zver, ali on se ne moze usporediti.ni sa Kobi Brajantom, a o Dzordanu da ne pricam. Kad uzme 5 titula, onda cemo pricati.

wadeeee

pre 11 godina

Koliko se kljuka nekom hemijom ovaj LeBron,samo da bi uzeo prsten, to je strasno ,nece postojati kroz par godina... :D
(Anonimus, 8. jun 2012 10:11)


Kljuka se kao i svi ostali sto se kljukaju,ni vise , ni manje!!! jedina je razlika ta sto vejd i dzejms pre sezone treniraju deset puta vise nego ostali!!!! Zato igraju na tom nivou cele karijere i zato se ne povredjuju toliko koliko ostali igraci!!!

Pablo

pre 11 godina

O James-ovoj partiji ne treba trositi reci, ali Bos iako nije postigao puno poena donosi Majamiju vise prostora za suteve za tri poena. On kada dobije loptu ispod kosa sledi udvajanje (bar je sinoc tako bilo) pa samim tim vise prostora ima za Chalmers-a i Battier-a. Primetno je da je Wade-ova igra pretrpela na racun James-ove , ali on mora mnogo bolje ako zele titulu.Pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre na svetu.

Petronije

pre 11 godina

Na sinoćnoj utakmici mi je najjači utisak ostavila neutoljiva želja američkih režisera da Lebrona krunišu kraljem čitavog univerzuma. Svaka čast na partiji ali već iritira isticanje bezveznih statističkih podataka u svakom kadru pored preozbiljnog lika Lebrona Džejmsa,npr. učinak u prvoj četvrtini i poluvremenu u odnosu na ostatak tima ili Vejda, ili na dosadašnji učinak u seriji, doigravanju, sezoni ili nazad dve decenije. Koliko se puta počešao po levoj a koliko po desnoj obrvi i koliko je to imalo uticaja na njegov sveopšti učinak.
Inače, smatram prilično nekorektnim ili čak ponižavajućim način na koji amerikanci uzdižu jednu zvezdu a pljuju po njegovim saigračima.
A ozbiljna faca Džejmsova me je iritirala jer je na taj način prihvatio glavnu ulogu "svemogućeg cara" u režiji vlasnika lige.
Par reči o Lebronu, Izvanredne fizičke predispozicije, odličan u off skoku i odbrambenim zadacima, mislim da bez potreba uzima na sebe sve uloge u timu i pleja i beka i krila i centra (upravo pod pritiskom javnosti i lige da glavna zvezda može i mora sve). Šut mu je prosečan, bolje da ostane agresivan u prodoru i sa šutom sa poludistance (sa eff 50%).
Košarka je timski sport a ovakav odnos zvezde će poremetiti svako tim.
Pozdrav!

mario chalmers

pre 11 godina

O James-ovoj partiji ne treba trositi reci, ali Bos iako nije postigao puno poena donosi Majamiju vise prostora za suteve za tri poena. On kada dobije loptu ispod kosa sledi udvajanje (bar je sinoc tako bilo) pa samim tim vise prostora ima za Chalmers-a i Battier-a. Primetno je da je Wade-ova igra pretrpela na racun James-ove , ali on mora mnogo bolje ako zele titulu.Pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre na svetu.
(Pablo, 8. jun 2012 13:17)

Ovde se vidi ko se razume u kosarku a ko ne... svaka cast za ovaj tekst,bos je mnogo doprineo sinoc,MNOGO!!!!! Da je ranije bio tu ili da se nije povredio 4-1 za majami! Cak mislim ako se oporavi do finala kako treba tesko da ce ih oklahoma zaustaviti... Mislim da je majami iskusniji i fizicki moze sa njima da se nosi!

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 11 godina

Баш сам рекао да ништа није готово, али мислим да ОКС осваја.......ако Мајами прође у финале ОКС ће имати 80% навијача, јер доста људи навија за Бостон, плус на Западу ОКС је симпатичан па и ја који сам фан ЛАЛ-а ћу да навијам за ОКС јер су права дружина и играју најбољу кошарку још од 2002 и финала Запада......КБ24 и ЛАЛ ЗАУВИЈЕК!!!

Aca

pre 11 godina

posto navijam i za majami i za boston odavno, ovome sam se i nadao, odluka u sedmoj pa nek bolji ti prodje i usere se u OKC. Nervira me kada ljudi pljuju boston posle lose partije, pa sta? vodili su 3:2 sa brejkom i sada ih vec otpisuju, ne brinem se ja za boston. LBJ je po meni najkompletniji igrac ikada, dal je bolji od MJ i KB glupo je porediti jer nisu ista pozicija uopste (kao da poredite Wilta i MJ), po meni pravi kandidat da sustigne Postara na listi strelaca.

ScoreKiller

pre 11 godina

Majkl je u Cikagu isto primao 30 miliona poslednje 2 sezone.
(Bojan, 8. jun 2012 12:53)

Majkl je za pretposlednju sezonu dobio dal' 35 dal' 37 puta 10 na šesti zelembaća.
Pre poslednje sezone Štern mu je stavio blanko ček na sto na koji je upisano 42.000.000,00$USA.

Pera

pre 11 godina

mozeo on i 50, 60, to nije sporno, ali sreca njegova da nije bila neizvesna zavrsnica! svi znamo koliko puta je "resio" utakmicu u tim trenucima.

tarzan

pre 11 godina

A Rondo kad je dao 44 poena svi ste cutali,a sad prozivate nas "hejtere". Ja proti James-a nemam nista,ali ne volim da citam takve komentare.

hallucinoman

pre 11 godina

Moram da se osvrnem na trenera Bostona, Doc Riversa.
Cenim ga, mnogi ga čak i idealizuju, i nepravedno bi bilo reći da nije dobar trener.

Ali... ja verno pratim Seltikse od 1987, sećam ga se i kao igrača Atlante, sećam se i titule u 2008, ali i izgubljenog finala 2010.

Njegovi šabloni me "ubijaju" u pojam... neko ko odgleda 3 Bostonove utakmice može napamet da zna svaki njegov potez, kada koja izmena sledi, u kom minutu i sekundu tačno... sve je toliko transparetno i očekivano da to postaje - problem za ekipu.

Prvo je forsirao drugu četvrtinu sa 5 igrača s klupe... onda kad je valjda shvatio da gubimo utakmice u istoj toj četvrtini, počeo je u play-offu sa izmenama nešto ranije, tokom 1. četvrtine, ali identičnim redosledom.

Prvi izlazi Garnett, sada i nakon 6-7 minuta igre.
Da li je mogao zaista da se umori za 7 minuta?
Onda slede još dva igrača s klupe, i to je uvek presudni trenutak kada Boston gubi ritam, razliku, a neretko i utakmicu.

Imaju toliko 5-ominutnih tajmauta, poluvreme od 20 minuta, po dva dana slobodno bez treninga, a ovo im je poslednja prilika za titulu - što se jedino u Bostonu računa kao uspeh. Only the best is good enough.

Šabloni, šabloni, šabloni... so inexplicably predictable... i porazi u 12 utakmica u play-offu u poslednjih par godina, kada je Boston mogao da izbaci protivnika, a nije.

Ovo izdanje čitave ekipe veterana od noćas je bilo žalosno.

Ako ispadnemo od Miamija... odgovorni moraju da snose posledice.

bez potvrde

pre 11 godina

...prestani vise sa glupom pricom o prstenu,smarate ti i tebi slicni,sama NBA liga kaze da broj prstena ne znaci da je jedan igrac bolji od drugoga, jer onda mozes da kazes da kad Dzordan osvoji 7 prsten neka se javi Horiju i takve gluposti...
(florida, 8. jun 2012 13:27)

Sve moze da se izvrne pa i to sa Robert Horrijem.Tacno je da on osvojio 7 prstena, ali isto tako se zna da nije bio ni blizu najboljim igracima dok je igrao. Kao igrac na poziciji cetvorke, sa odlicnim sutem za tri poena on je bio podrska Hakeemu, O'Nealu, Duncanu.
Chicago od 1995-1998 se smatra mozda i najdominatnijom ekipom u NBA Jordanu su podrsku davali Pipen,Rodman i Kukoc kao njbolji 6 igrac. Da postavim ovako stvari da je klupa, i ostali igraci davali oko 80 poena verovatno onda ne bi bio potreban Jordan,dovoljan bio bio neko ko postize jedva 20p. A kad bi se to dogodilo, da takva ekipa pobedi Utah u finalu,NIKAD....
Chicago od 1991-1993 osim Jordana je imao odlicnog Pipena i jos im je podrsku pruzao H.Grant sa 10p i 8skokova.
Da uporedim,a to bili kao sada da L.James i Wade bez Bosha, samo sa Haslemom u ekipi,tacnije da takva ekipa Miami veze tri titule.Pa sad da li je bitno ko su najbolji igraci,meni jesu,izgleda da mnogima nije bitno.

P.s. Jordan je status najboljeg igraca potvrdio kroz prstene.Mnogim fanovima L.Jamesa izgleda da ta potvrda nije potrebna...
...Najbolji je pa je najbolji.

poznavalac nba

pre 11 godina

Ajmo svi lepo izvinjenje jedno poznavaocu nba lige. Kad sam posla 3 2 rekao da Miami ide dalje i da se slobodno kladite, vi mi nalupaste minuse, uzgred onom pametnjakovicu da kazem da mi je Spolstra dojavio! Ajd pozdrav i slusajte ubuduce.

Bojan

pre 11 godina

(bez potvrde, 9. jun 2012 08:05)
pa nisi nista izvrnuo nego si potvrdio ovo sto je bilo receno. Ori je osvajao prstenje kao dobra podrska, sto znaci da prstenje nije merilo kvaliteta.
slazem se da je verovatno da Cikago u bilo kom od 6 sampionskih timova ne bi osvojio titulu da nije bilo Dzordana, ali isto je tako vrlo verovatno da to ne bi uradio ni bez Pipena i njegovih 20p 8sk 5as 3uk iz najboljih dana.
to potvrdjuje i Dzordanova izjava nakon 6. meca sa Jutom na kom se Pipen povredio u poslednjoj cetvrtini i da je morao dati sve od sebe kako bi iscupali u tom mecu pobedu, jer u 7. mecu bez njega od pocetka ne bi imali sansi.
Ne vidim po cemu bi James, Wade i Haslem bili ekvivalenti Jordanu, Pipenu i Grantu, valjda bi ekvivalenti trebali da budu James, Wade i Bosh.
Osim toga postoji tu jos jedna stvar, da li mislis da bi Majami bez Dzejsma imao 66% pobeda i dogurao do polufinala konferencije gde bi recimo namucio Cikago (sa Rouzom) ili Boston u 7 meceva? Ja mislim da bi to bilo zaista tesko, a Cikago je bez Dzordana '93 upravo to uradio.
Naravno, bez obzira na sve, Dzejms mora svoju velicinu potvrditi prstenom, ali i bez njega jeste najbolji igrac danasnjice.

soni

pre 11 godina

Boston odigrao najgori mec u play-offu, nadam se boljem sedmom mecu... Uz to samo da LeBron promasi prvih par suteva sa distance i to je to imaju veliku sansu, LeBron je jednostavno igrac serije i ako mu prvih par suteva sa distance uglavnom ulazi bice ga nemoguce zaustaviti, ali ako promasuje uplasi se i ne sutira vise nego pokusava na silu da krene pa da izvuce faul ili da kos iz prodora... Bez suta sa distance kakav je imao sinoc tesko ce dobiti, jer racunam da Boston prosto mora daleko bolje da odigra, nemoguce mi je da u ovoj fazi vezu dve katastrofalne utakmice...

bez potvrde

pre 11 godina

(Bojan, 9. jun 2012 12:15)
Nek bude James,Wade i Bosh...Ja nesto ne verujem i njihove tri titule,a jos i nizu nema nikakve sanse.
Ili Jamesu je potrebno dodati jos D.Hauward i Kris Pola,a to bi onda bila najbolja petorka istoka,ali gde bi tu bio James... Vec kad karikiramo, pa svi znamo da se kosarka igra 5 na 5. Ispada da u timovi sa kojima je R.Horry osvajao titulu,ne bi bez njega osvojili,da je umesto njega bio neki drugi igrac.A nisu bitni glavni igraci kao Hakeem i O,Neal...I R.Horry je sa 7 titula izuzetak, a ne pravilo.
Ja to zovem poigravanjem cinjenica.
Tacnije '94 su igrali polufinale istoka bez Jordana, pojacni Kukocom,nebitno. Da,verujem da bi Miami samo sa Boshom i Wejdom prosao prvu rundu playoffa.Naravno ni Jordan nije moga sam,ali bio mu je dovoljan Pipen za osvajnje titula...I donekle H.Grant koji za razliku Bosha nije bio all-star igrac.
I jos nesto velika razlika da li osvojis titulu ili igras finale konferncije.Ja tu pravim razliku, ti izgleda ne,ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

Dobro isto tako moze da se kaze za K.Melona i Barkley, ali sta da se radi imali su konkurenciju u Jordanu, pa i Hakeemu...

Isto tako da ne racunamo kad je L.james bio mladji,ali sad nema opravdanja od kada je u Miami. Prvo Novicki,sada mozda Durent,sta to
Jamesa cini boljim od ove dvojice...Statistika ili mozda saigraci prvo pomenutih...Jer najboljeg igraca krasi i mentalitet pobednika,a ne menatalitet gubitnika.

E to na kraju ja zovem tesenjem...

rasho,canada

pre 11 godina

Lebron je toliko dominantan da je skoro obesmislio kosarju ,jer kada on resi da igra nepostoji nacin da mu se suprostavi te taki pibednik se zna unapred I onda jednostavno kosarka bez rezultatske neizvesnostu gubi smisao

stevan

pre 11 godina

Ljudi, taj samozvani kralj da je tako doninantan onda bi ostao u Klivlendu i uzeo titulu. Ovako je morao traziti neki drugi tim. Covek je zver, ali on se ne moze usporediti.ni sa Kobi Brajantom, a o Dzordanu da ne pricam. Kad uzme 5 titula, onda cemo pricati.

Ранко Србин Република Срб(п)ска

pre 11 godina

Баш сам рекао да ништа није готово, али мислим да ОКС осваја.......ако Мајами прође у финале ОКС ће имати 80% навијача, јер доста људи навија за Бостон, плус на Западу ОКС је симпатичан па и ја који сам фан ЛАЛ-а ћу да навијам за ОКС јер су права дружина и играју најбољу кошарку још од 2002 и финала Запада......КБ24 и ЛАЛ ЗАУВИЈЕК!!!

Pera

pre 11 godina

mozeo on i 50, 60, to nije sporno, ali sreca njegova da nije bila neizvesna zavrsnica! svi znamo koliko puta je "resio" utakmicu u tim trenucima.

Bojan

pre 11 godina

ma LBJ je sasvim prosecan igrac koji nema hrabrosti da igra dobro odlucujuce utakmice.
opet je imao asmo 4 poena u poslednjoj cetvrtini :D

Ognjen

pre 11 godina

Prvo da kazem da nisam fan L.Jamesa, ne gotivim nacin njegove igre,tako da moze da se kaze da sam neutralan u najboljem slucaju.
Svaka cast na ovoj utakmici gde je dao 45 poena... I mislim da neko napisao da je kosarka kolektivna igra, pa nek L.James da i vise od 40 poena na svakoj drugoj utakmici nece uzeti prsten.Demantovao je,ali...

Mislim da je James na ovoj utakmici dao tacno 31 poena iz suta(tako su barem rekli na sport-klubu)...Znaci kad ne racunamo slobodna bacanja i poene iz reketa na ulaz do kraja,polaganje ili kucanje itd.(osatlih 14p)
Ne verujem da on moze da odigra tako ponovo,bar sto se tice suta...Ocekujem njegovih standardnih oko 30p na sledecoj utakmici,ali bez ovakve suterske veceri...Ili ce sledecu utakmicu Wejd da odigra maksimalmo(35+p) ili ce Boston u finale? Pre ovo drugo..

P.s Postoji mogusnost da Boston ocajno odigra pre svega u napadu, pa nece biti potrebne za neke vanzemaljske partije Wejda ili Jamesa.
Sve u svemu Oklahome je favorit u velikom finalu, bez obzira protiv koga budu igrali...

Sasa The Sasa

pre 11 godina

Mislim da ce Majami ipak proci... Koliko god je Boston iskusan tim, toliko je u ovom plejofu Majami pokazao da zna da se vrati kad je najteze.... Videcemo. U svakom slucaju, jaka finala konferencija i odlicna kosarka.
(Sasa The Sasa, 6. jun 2012 11:55)
# Link komentara
Preporučujem (+12)
Ne preporučujem (-51)

Neznalice nek nastave da lupaju minuse ;)

Petronije

pre 11 godina

Na sinoćnoj utakmici mi je najjači utisak ostavila neutoljiva želja američkih režisera da Lebrona krunišu kraljem čitavog univerzuma. Svaka čast na partiji ali već iritira isticanje bezveznih statističkih podataka u svakom kadru pored preozbiljnog lika Lebrona Džejmsa,npr. učinak u prvoj četvrtini i poluvremenu u odnosu na ostatak tima ili Vejda, ili na dosadašnji učinak u seriji, doigravanju, sezoni ili nazad dve decenije. Koliko se puta počešao po levoj a koliko po desnoj obrvi i koliko je to imalo uticaja na njegov sveopšti učinak.
Inače, smatram prilično nekorektnim ili čak ponižavajućim način na koji amerikanci uzdižu jednu zvezdu a pljuju po njegovim saigračima.
A ozbiljna faca Džejmsova me je iritirala jer je na taj način prihvatio glavnu ulogu "svemogućeg cara" u režiji vlasnika lige.
Par reči o Lebronu, Izvanredne fizičke predispozicije, odličan u off skoku i odbrambenim zadacima, mislim da bez potreba uzima na sebe sve uloge u timu i pleja i beka i krila i centra (upravo pod pritiskom javnosti i lige da glavna zvezda može i mora sve). Šut mu je prosečan, bolje da ostane agresivan u prodoru i sa šutom sa poludistance (sa eff 50%).
Košarka je timski sport a ovakav odnos zvezde će poremetiti svako tim.
Pozdrav!

MVP MVP MVP

pre 11 godina

Kao u Klivlendu je nosio ekipu! To sam cekao!
Znamo svi da moze, samo treba da poludi i odigra ovako!!!

Iako se Boston nikako ne sme otpisati i bice ih vrlo tesko pobediti, nadam se da ce imati snage i pomoc saigraca!

florida

pre 11 godina

Pa da li su ljudi svesni da je u Bostonu sve bilo spremno za slavlje,napaljena publika i ceo grad,imaju 4 igraca koji su potencijal za Kucu Slavnih,a sa druge strane Vejd i Bos su odigrali skromno. LBJ je postigao cak 30 poena u prvom poluvremenu uz procenat od preko 80 odsto, do trece cetvrtine dao je 40,sve je bilo reseno,zadnjih 5 minuta igrale su rezerve,da je hteo dao bi im 60 poena. Ovo sinoc(45p,15s,5as) u Bostonu je bilo za istoriju za sva vremena,kao i 4 mec u indijani kad je dao 40p 18 sk i 9 asis,opet je sam napravio brejk,utisao punu dvoranu i spasio tim eliminacije,i pljuvati ovakvog igraca treba svakoga da je sramota. Kakvih sam se glupih komentara nacitao predhodna 3 dana,te nema sut,nema mozga,nema hrabrosti,a trener Bostona je izjavio da je Dzejms najinteligentniji igrac na terenu,i da svaki mec udara glavom o zid razmisljajuci kako da ga zaustavi,a da im svojim postavljanjem u odbrani stalno zadaje muke

Korlic

pre 11 godina

Sa sinocnjom igrom obe ekipe bi pukle od OKC. BOS bi i od CHA izgubio, a MIA ne znam kako misli da dobije OKC sa jednim igracem. Nisam veliki fan LeBrona, ali za sinocnju partiju mu ALAL VERA! Realno, MIA ce dobiti BOS (sto je i bolje), jer ce imati vece sanse da se suprotstave OKC-u. Pozz

Realista

pre 11 godina

Maestralna partija. Svaka mu cast. Sad je i definitivno dokazao da je zasluzeni mvp. Majstoricu ocekujem fantasticnu i voleo bih da Majami pobedi zato sto 1 ovakav igrac zasluzuje nba titulu. Jos u finalu sa Oklahomom duel izmedju njega i Duranta koji bi mogao da udje u istoriju kosarke.

vojaz

pre 11 godina

Gledao sam ceo mec, zaista je Lebron bio sjajan, iako nisam ljubitelj njega jer je ponekad bas naduvan, moram priznati da je razbio odbranu Bostona koja je non stop morala da smenjuje igrace koji su ga neuspesno cuvali. Sa druge strane Pol Pirs ocajan tri faula i samo dva poena u prvoj polovini meca, KG zaista igra kao da mu nije 35 vec 25 i bice mi zao ukoliko Boston ne udje u veliko finale.

poznavalac nba

pre 11 godina

Ajmo svi lepo izvinjenje jedno poznavaocu nba lige. Kad sam posla 3 2 rekao da Miami ide dalje i da se slobodno kladite, vi mi nalupaste minuse, uzgred onom pametnjakovicu da kazem da mi je Spolstra dojavio! Ajd pozdrav i slusajte ubuduce.

hallucinoman

pre 11 godina

Moram da se osvrnem na trenera Bostona, Doc Riversa.
Cenim ga, mnogi ga čak i idealizuju, i nepravedno bi bilo reći da nije dobar trener.

Ali... ja verno pratim Seltikse od 1987, sećam ga se i kao igrača Atlante, sećam se i titule u 2008, ali i izgubljenog finala 2010.

Njegovi šabloni me "ubijaju" u pojam... neko ko odgleda 3 Bostonove utakmice može napamet da zna svaki njegov potez, kada koja izmena sledi, u kom minutu i sekundu tačno... sve je toliko transparetno i očekivano da to postaje - problem za ekipu.

Prvo je forsirao drugu četvrtinu sa 5 igrača s klupe... onda kad je valjda shvatio da gubimo utakmice u istoj toj četvrtini, počeo je u play-offu sa izmenama nešto ranije, tokom 1. četvrtine, ali identičnim redosledom.

Prvi izlazi Garnett, sada i nakon 6-7 minuta igre.
Da li je mogao zaista da se umori za 7 minuta?
Onda slede još dva igrača s klupe, i to je uvek presudni trenutak kada Boston gubi ritam, razliku, a neretko i utakmicu.

Imaju toliko 5-ominutnih tajmauta, poluvreme od 20 minuta, po dva dana slobodno bez treninga, a ovo im je poslednja prilika za titulu - što se jedino u Bostonu računa kao uspeh. Only the best is good enough.

Šabloni, šabloni, šabloni... so inexplicably predictable... i porazi u 12 utakmica u play-offu u poslednjih par godina, kada je Boston mogao da izbaci protivnika, a nije.

Ovo izdanje čitave ekipe veterana od noćas je bilo žalosno.

Ako ispadnemo od Miamija... odgovorni moraju da snose posledice.

soni

pre 11 godina

Boston odigrao najgori mec u play-offu, nadam se boljem sedmom mecu... Uz to samo da LeBron promasi prvih par suteva sa distance i to je to imaju veliku sansu, LeBron je jednostavno igrac serije i ako mu prvih par suteva sa distance uglavnom ulazi bice ga nemoguce zaustaviti, ali ako promasuje uplasi se i ne sutira vise nego pokusava na silu da krene pa da izvuce faul ili da kos iz prodora... Bez suta sa distance kakav je imao sinoc tesko ce dobiti, jer racunam da Boston prosto mora daleko bolje da odigra, nemoguce mi je da u ovoj fazi vezu dve katastrofalne utakmice...

mario chalmers

pre 11 godina

O James-ovoj partiji ne treba trositi reci, ali Bos iako nije postigao puno poena donosi Majamiju vise prostora za suteve za tri poena. On kada dobije loptu ispod kosa sledi udvajanje (bar je sinoc tako bilo) pa samim tim vise prostora ima za Chalmers-a i Battier-a. Primetno je da je Wade-ova igra pretrpela na racun James-ove , ali on mora mnogo bolje ako zele titulu.Pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre na svetu.
(Pablo, 8. jun 2012 13:17)

Ovde se vidi ko se razume u kosarku a ko ne... svaka cast za ovaj tekst,bos je mnogo doprineo sinoc,MNOGO!!!!! Da je ranije bio tu ili da se nije povredio 4-1 za majami! Cak mislim ako se oporavi do finala kako treba tesko da ce ih oklahoma zaustaviti... Mislim da je majami iskusniji i fizicki moze sa njima da se nosi!

Влада

pre 11 godina

Не волим га,али мајке ми како игра овај плеј оф,ово је за свако поштовање.Џејмс је фактички сам довео Мајами до финала(ако уђу наравно,мада мислим да је Бостон ово морао да реши у 6).Можда би то био и прикладан обрачун за крај,два најбоља кошаркаша на свету,Дјурент и Џејмс...

NoVoSaDJaNiN

pre 11 godina

Kako vas ne mrzi vise da pljujete po LeBronu? Covek je imao sut u jednom trenutku 10/11 i 19/25 u odlucujucoj utakmici za Miami!!! U NBA postoje mozda 2 strelca koja su mozda i bolja od Jamesa, Durant je jedan od njih, i Brajant naravno. Ali ODBRANA je ono sto Jamesa stavlja ispred njih kada je rec o individualnom kvalitetu. Mislim da bi finale Miami - Oklahoma bilo zaista spektakularno. Dva najbolja igraca danasnjice odlucuju o tituli. Kao u dobra stara vremena (Jordan - Karl Meloun). Bila bi zaista katastrofa da penzioneri iz Bostona prodju i da recimo posle prve utakmice nemaju vise snage kao sto se desilo sinoc.

miami-okc

pre 11 godina

Miami dobija u Bostonu. Vidimo se tada pljuvaci...
(miami-okc, 6. jun 2012 13:53)
Kako sam i obecao, ja dosao samo da se vidimo...

Aca

pre 11 godina

posto navijam i za majami i za boston odavno, ovome sam se i nadao, odluka u sedmoj pa nek bolji ti prodje i usere se u OKC. Nervira me kada ljudi pljuju boston posle lose partije, pa sta? vodili su 3:2 sa brejkom i sada ih vec otpisuju, ne brinem se ja za boston. LBJ je po meni najkompletniji igrac ikada, dal je bolji od MJ i KB glupo je porediti jer nisu ista pozicija uopste (kao da poredite Wilta i MJ), po meni pravi kandidat da sustigne Postara na listi strelaca.

tarzan

pre 11 godina

A Rondo kad je dao 44 poena svi ste cutali,a sad prozivate nas "hejtere". Ja proti James-a nemam nista,ali ne volim da citam takve komentare.

jorgovan

pre 11 godina

(Petronije, 8. jun 2012 13:25)
Jesi li ti svestan u kakvoj je situaciji bio Majami sinoc,u kakvoj su bili protiv Indijane?Da li si ti svestan da momak pise istoriju,kao sto pricamo o utakmicama Medzika iz plejofa 80-ih tako ce se za 15,20 godina pricati o ovim vanzemaljskim partijama Lebrona.Pa sto da ne pokazuju statistiku,sto da ne bude u prvom planu?Pa momak daje maksimum na svakoj utakmici,pogledaj kako igra u plajofu poslednje 3 godine,na prste jedne ruke da nabrojimo lose partije(ne pricam o losim kao sto je ima tzv The Truth).Isti ti mediji cekaju svaki poraz Majamija da ga izblate! Meni sve ovo dobija na tezini znajuci pod kojim pritiskom taj momak igra celu karijeru.Cemu mrznja ne kapiram!!

Miki25

pre 11 godina

Monstruozna partija Dzejmsa, svaka cast... Iako sam veliki postovalac jedne sjajne fransize Bostona, za mene kao fana kosarke je bolje da prodje Majami jer Boston jednostavno nema tu svezinu da parira OKC dok bi mnogo neizvesnije finale bilo OKC-Majami i duel 2 igraca koja igraju sjajno ovaj plejof, Durenta i Dzejmsa... Fanovi Bostona ne zamjerite!!!

GAGA

pre 11 godina

Najgora partija bostona otkad je tu velika trojka...godine i povrede cine svoje,svaka im cast sto su dovde i stigli.Lebron objasnio neke stvari,pod hitno videti sta je sa vejdom,oklahoma rutinski uzima titulu uz njegove ocajne partije

florida

pre 11 godina

Jao stevane,prestani vise sa glupom pricom o prstenu,smarate ti i tebi slicni,sama NBA liga kaze da broj prstena ne znaci da je jedan igrac bolji od drugoga, jer onda mozes da kazes da kad Dzordan osvoji 7 prsten neka se javi Horiju i takve gluposti. Nigde ne pise Dankan Sampion,niti Kobi Sampion, vec su Sampioni LA i SAS. Druga stvar je u boksu i tenisu gde apsolutno zavisis samo od sebe,i gde stavrno pise ugravirano Tajson Sampion ili Djokovic Sampion. Ako mi neko nadje da igde pise Dankan cetvorostruki sampion,ja mu dajem sta god pozeli, moze samo da pise SAS sampion,jer i Dzordan kad je postizao po 40 poena u finalu,ne moze se tek tako zanemariti 60 poena ostatka tima, u suprotnom ne bi Cikago dobio Jutu 100-95, vec bi ih Juta deklasirala da su Pipen,Kukoc i ostali imali po 5 poena itd. Da li ce Majami uzeti prsten zavisi i od Lebrona,ali i od Vejda,Bosa,Calmersa,Haslema,Batijea,Milera. Ako svi oni podbace,a LBJ da 50 poena, dok u OKC 6 igraca ima dvocifren ucinak,a Durent da samo 15, onda ce OKC biti sampion,ali nece time Durent biti bolji od Dzejmsa i imati vece srce,m.da i takve gluposti...

JEZERDZIJA

pre 11 godina

@Corleone...Prednost ce imati tim koji je imao bolji ucinak u regularnom delu, u ovom slucaju OKC...@james bond...ti si obicna neznalica!!!

wadeeee

pre 11 godina

Koliko se kljuka nekom hemijom ovaj LeBron,samo da bi uzeo prsten, to je strasno ,nece postojati kroz par godina... :D
(Anonimus, 8. jun 2012 10:11)


Kljuka se kao i svi ostali sto se kljukaju,ni vise , ni manje!!! jedina je razlika ta sto vejd i dzejms pre sezone treniraju deset puta vise nego ostali!!!! Zato igraju na tom nivou cele karijere i zato se ne povredjuju toliko koliko ostali igraci!!!

Petar

pre 11 godina

Gledao sam sinoc utakmicu i navijao svim srcem za Boston, ali zaista kako je odigrao Lebron sinoc, moram da mu skinem kapu. Ne sto je dao toliko poena, nego sto pogadjao iz apsolutno svih pozicija, stekao se utisak da kos moze da pogodi kad god hoce. I pored svega, glavni utisak mi je da je Boston zaista odigrao toliko lose da tesko da moze da ponovi ovakvu partiju. Pirs je odigrao najgoru plej of utakmicu da je ja pamtim, promasivao zicere, gubio lopte, Rondo je bacao lopte u aut, Alen ionako nije u formi, ali toliko promasaja je nemoguce da ponove. Mislim da nas ocekuje izuzetno zanimljiva majstorica. I zaista, iako mi je Lebron jedan od igraca koje najmanje volim, da ne kazem nesto drugo, moram jos jednom da kazem da je ovo sinoc bila zaista perfektna partija. Covek je jednostavno igrao za citav tim i za to mu se mora odati priznanje

doktor

pre 11 godina

Bice zao Bostonu zabog ovako bedne partije sinoc,a posebno Pirsu koji me je mnogo razocarao! LbJ je bio maestralan.. Medjutim i pored toga Celticsi su promasili brdo zicera i imali losih odluka u napadu

objektivno

pre 11 godina

Citajuci komentare ne mogu da se otmem utisku da su zavist, neznanje i animozitet veoma lose osobine. Uporedite sta vi pisete sa onim sto je rekao Magic, bio je ushicen jer zaista samo je par igraca uradilo nesto slicno ovome sto radi Lebron. Ako poznajete kosarku ne mozete mrzeti nekoga ko igra zaista izvanredno taj sport. Tacno je da Majami ne igra na ovaj nacin cesto, imaju pre svega mentalne probleme, nisu dovoljno zreli da vide sta grese, ali to ne umanjuje njihov talenat i na kraju uzivanje koje donose onima koji vole kosarku. Meni je svejedno sto dosta ljudi mrze Heat, to je svacije pravo, ali kad bi malo razmislili videli bi da zaista nema nekog opravdanog razloga za to.

bez potvrde

pre 11 godina

...prestani vise sa glupom pricom o prstenu,smarate ti i tebi slicni,sama NBA liga kaze da broj prstena ne znaci da je jedan igrac bolji od drugoga, jer onda mozes da kazes da kad Dzordan osvoji 7 prsten neka se javi Horiju i takve gluposti...
(florida, 8. jun 2012 13:27)

Sve moze da se izvrne pa i to sa Robert Horrijem.Tacno je da on osvojio 7 prstena, ali isto tako se zna da nije bio ni blizu najboljim igracima dok je igrao. Kao igrac na poziciji cetvorke, sa odlicnim sutem za tri poena on je bio podrska Hakeemu, O'Nealu, Duncanu.
Chicago od 1995-1998 se smatra mozda i najdominatnijom ekipom u NBA Jordanu su podrsku davali Pipen,Rodman i Kukoc kao njbolji 6 igrac. Da postavim ovako stvari da je klupa, i ostali igraci davali oko 80 poena verovatno onda ne bi bio potreban Jordan,dovoljan bio bio neko ko postize jedva 20p. A kad bi se to dogodilo, da takva ekipa pobedi Utah u finalu,NIKAD....
Chicago od 1991-1993 osim Jordana je imao odlicnog Pipena i jos im je podrsku pruzao H.Grant sa 10p i 8skokova.
Da uporedim,a to bili kao sada da L.James i Wade bez Bosha, samo sa Haslemom u ekipi,tacnije da takva ekipa Miami veze tri titule.Pa sad da li je bitno ko su najbolji igraci,meni jesu,izgleda da mnogima nije bitno.

P.s. Jordan je status najboljeg igraca potvrdio kroz prstene.Mnogim fanovima L.Jamesa izgleda da ta potvrda nije potrebna...
...Najbolji je pa je najbolji.

Bojan

pre 11 godina

(stevan, 8. jun 2012 11:51)
i Shaq je bio dominantan, mozda posle Wilta i najdominantniji centar u NBA, a morao je da menja ekipu da bi imao sanse za titulu, jednostavno sa Orlandom nije islo. Bez obzira na sva pravila koja u NBA pokusavaju da ujednace konkurenciju, sasvim je jasno koji timovi imaju najvise sansi za titule iz razloga sto imaju najvece trziste koje ih podrzava. Lejkersi ce uvek imati dobru ekipu, Los Andjeles je toliko veliko trziste da moze da podrzi da vrhunska tima, iza njih je Boston i NYK (mada njima nikako ne ide, ta ekipa je ukleta), pa zatim Majami i Cikago. Dok je Klivlend poznat kao "mistake on the lake"
sto bi Kobi menjao Lejkerse, koja druga ekipa ce da mu da 30 miliona godisnje i jos da ima za vise nego odlican ostatak ekipe. Majkl je u Cikagu isto primao 30 miliona poslednje 2 sezone.

Bojan

pre 11 godina

(bez potvrde, 9. jun 2012 08:05)
pa nisi nista izvrnuo nego si potvrdio ovo sto je bilo receno. Ori je osvajao prstenje kao dobra podrska, sto znaci da prstenje nije merilo kvaliteta.
slazem se da je verovatno da Cikago u bilo kom od 6 sampionskih timova ne bi osvojio titulu da nije bilo Dzordana, ali isto je tako vrlo verovatno da to ne bi uradio ni bez Pipena i njegovih 20p 8sk 5as 3uk iz najboljih dana.
to potvrdjuje i Dzordanova izjava nakon 6. meca sa Jutom na kom se Pipen povredio u poslednjoj cetvrtini i da je morao dati sve od sebe kako bi iscupali u tom mecu pobedu, jer u 7. mecu bez njega od pocetka ne bi imali sansi.
Ne vidim po cemu bi James, Wade i Haslem bili ekvivalenti Jordanu, Pipenu i Grantu, valjda bi ekvivalenti trebali da budu James, Wade i Bosh.
Osim toga postoji tu jos jedna stvar, da li mislis da bi Majami bez Dzejsma imao 66% pobeda i dogurao do polufinala konferencije gde bi recimo namucio Cikago (sa Rouzom) ili Boston u 7 meceva? Ja mislim da bi to bilo zaista tesko, a Cikago je bez Dzordana '93 upravo to uradio.
Naravno, bez obzira na sve, Dzejms mora svoju velicinu potvrditi prstenom, ali i bez njega jeste najbolji igrac danasnjice.

dude

pre 11 godina

Kao veliki navijac Bostona razocaran sam onakvom katastrofom od igre u utakmici u kojoj je trebalo da zatvore seriju. Pierce je odigrao jednu od najgorih partija koje sam od njega ikad vidio, Allen neprimjetan, KG se borio ali ne moze se ocekivati od covjeka da sa svojih 36 god. isporucuje 25+10 na svakom mecu. Rondo je odrzavao prikljucak u 1. pol. a onda se ubrzo utopio u sivilo. Klupa ne postoji. Prve poene s klupe dao Pietrus negdje krajem 3. cetvrtine. Nema protoka lopte, ceka se da Rondo nesto "izmisli". Nije gotovo kako neki misle, Kelti su preiskusni i suvise "namazani" da bi ih se otpisalo, ali mora mnogo, mnogo bolje u subotu. Za LeBrona nemam neki poseban komentar, covjek je bukvalno sam dobio utakmicu, ono sto je on uradio sinoc se granici sa mogucim, takva dominacija na oba kraja terena se ne vidja, jednostavno covjek-tim.

Pablo

pre 11 godina

O James-ovoj partiji ne treba trositi reci, ali Bos iako nije postigao puno poena donosi Majamiju vise prostora za suteve za tri poena. On kada dobije loptu ispod kosa sledi udvajanje (bar je sinoc tako bilo) pa samim tim vise prostora ima za Chalmers-a i Battier-a. Primetno je da je Wade-ova igra pretrpela na racun James-ove , ali on mora mnogo bolje ako zele titulu.Pozdrav svim ljubiteljima najlepse igre na svetu.

david thompson

pre 11 godina

Vecito te Lebron rasprave...Lebron James je jedan od najtalentovanijih kosarkasa koji su ikad stali na parket,covek je cudo prirode i moze da uradi sta hoce,onakvo kretanje za onu visinu i masu je neverovatno.Odlican u odbrani,moze da brani svih 5 pozicija,moze takodje svih 5 da odigra u napadu,pregled igre fenomenalan a to ne mogu da rade glupani na steroidima kako neki ovde vole da kazu za njega.Lebron James se smatra za jednog od najvecih kosarkasa iako je bezbroj puta u neizvesnim zavrsnicama nestajao,bezao od lopte,dodavao loptu,masio otvorene suteve pa cak i slobodna bacanja.Utakmica se igra 48 minuta i nije da su poslednijh 5 presudni minuti ali ako dodje do toga da se tad resava igrac koji ne uzima loptu i ne vodi svoju ekipu u tim trenucima se ne moze smatrati jednim od najboljih,jednostavno je i taj deo igre jako bitan a osim prstena Jamesu fali i to...Sto se tice utakmice broj 7 mislim da KG i Istina nece igrati ovako lose,ceka ih puna hala u Miamiju,ceka ih pritisak a oni vole da igraju pod pritiskom,James nece odigrati ovakvu partiju i tu mora da uskoci Wade i uz malo vise minuta za Bosha blaga prednost za Heat.Jedva cekam

ScoreKiller

pre 11 godina

Majkl je u Cikagu isto primao 30 miliona poslednje 2 sezone.
(Bojan, 8. jun 2012 12:53)

Majkl je za pretposlednju sezonu dobio dal' 35 dal' 37 puta 10 na šesti zelembaća.
Pre poslednje sezone Štern mu je stavio blanko ček na sto na koji je upisano 42.000.000,00$USA.

bez potvrde

pre 11 godina

(Bojan, 9. jun 2012 12:15)
Nek bude James,Wade i Bosh...Ja nesto ne verujem i njihove tri titule,a jos i nizu nema nikakve sanse.
Ili Jamesu je potrebno dodati jos D.Hauward i Kris Pola,a to bi onda bila najbolja petorka istoka,ali gde bi tu bio James... Vec kad karikiramo, pa svi znamo da se kosarka igra 5 na 5. Ispada da u timovi sa kojima je R.Horry osvajao titulu,ne bi bez njega osvojili,da je umesto njega bio neki drugi igrac.A nisu bitni glavni igraci kao Hakeem i O,Neal...I R.Horry je sa 7 titula izuzetak, a ne pravilo.
Ja to zovem poigravanjem cinjenica.
Tacnije '94 su igrali polufinale istoka bez Jordana, pojacni Kukocom,nebitno. Da,verujem da bi Miami samo sa Boshom i Wejdom prosao prvu rundu playoffa.Naravno ni Jordan nije moga sam,ali bio mu je dovoljan Pipen za osvajnje titula...I donekle H.Grant koji za razliku Bosha nije bio all-star igrac.
I jos nesto velika razlika da li osvojis titulu ili igras finale konferncije.Ja tu pravim razliku, ti izgleda ne,ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

Dobro isto tako moze da se kaze za K.Melona i Barkley, ali sta da se radi imali su konkurenciju u Jordanu, pa i Hakeemu...

Isto tako da ne racunamo kad je L.james bio mladji,ali sad nema opravdanja od kada je u Miami. Prvo Novicki,sada mozda Durent,sta to
Jamesa cini boljim od ove dvojice...Statistika ili mozda saigraci prvo pomenutih...Jer najboljeg igraca krasi i mentalitet pobednika,a ne menatalitet gubitnika.

E to na kraju ja zovem tesenjem...