Petak, 04.05.2012.

21:04

Novak na Rodžera u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u drugom kolu Mastersa u Madridu protiv boljeg iz duela dva kvalifikanta odlučeno je žrebom u prestonici Španije.

Izvor: AG

Novak na Rodžera u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Rovac

pre 11 godina

Polufinale: Nadal - Del Potro & Federer - Lopez
(Dylan Dog, 5. maj 2012 02:15)

Dylan Dog za svaku tvrdnju daje obrazloženje.
Rao čitam njegove komentare i uvažavam stavove.
Jasno je da ovo nije on napisao.
Napred Nole

Bojan

pre 11 godina

(bole bgd 2, 6. maj 2012 23:08)
you just proved my point.
Nole i Federer u razlicitim delovima kostura, namestaljka - Nole je igrao 5 setova sa Marijem sto je znak da su mu ga ubacili kao tezeg protivnika (bez obzira na to sto je Federer ostvario 20+ pobeda zaredom na betonu i bio jedan od favorita da uzme GS, samo sto mu se ruka uvek skrati protiv Nadala, sto nikako ne mogu da skontam u ovoj fazi karijere kada vise nista ne juri nego se vidi da vise uziva u tenisu).
Ajde cak i da pretpostavimo da je bilo namestanja, koliko bi nole izgubio poena zbog toga:
2008. AO Nole pobedio Federera i uzeo GS
2008. US Federer pobedio, dakle Nole je "uskracen" za 480 poena
2009. US Federer pobedio, opet ista situacija ali je Nadalova prednost ispred njega bila daleko veca od toga
2010. US Djokovic pobedio
2011. AO Djokovic pobedio
2011. RG Federer pobedio, ali Nole bi svakako zaseo na prvo mesto nakon Vimbldona, cak i da je dosao u finale preko nekog drugog igraca
2011. US Djokovic pobedio
sa druge strane Nadal ga je dva puta zaustavljao u polufinalu RG-a (2007 i 2008), ali treba biti totalno pristrasan pa reci da bi na tim turnirima Nole dobio Federera, da je bio u njegovoj polovini.
Dakle u najkriticnijem slucaju zbog nedokazanog namestanja je Nole potencijalno izgubio drugo mesto 2008. ispred Federera, a realno te godine nije pokazao vise ni od jednog ni od drugog (sa Federerom je imao 1-2, sa Nadalom 2-4), tako da ne bih rekao da je bilo ista nefer sto se tice renkinga

bole bgd 2

pre 11 godina

@Ženevljanin
Malo listah po internetu GS i tačno je da Novak skoro uvek ide na Federera, osim zadnjeg Austaralia open gde, setimo se Novak u polufinalu dobi Mareja posle 5 sati igre, a u finalu Nadala( koji u polufinalu pobedi Federera) posle 6 sati borbe. Takođe nađoh da je na RG 2010. Novak ( izgubio od Melcera) bio u Rafinoj polovini, dok je Federer bio u drugom delu žreba ( izgubio od Soderlinga). Da li se žreb namešta? Ko zna?

Ženevljanin

pre 11 godina

Uvek sam protiv teorija zavere uključujući i "nameštanje žreba" ako ni zbog čega drugog onda zato što je žrebanje javno, a teniseri imaju mogućnost kontrole, a njima sigurno nije svejedno favorizovanje jednih na račun drugih.

Međutim, AKO je tačno da je Novak 13 puta uzastopce išao na Federera na GS polufinalu onda je to verovatnoća od 1:8192 (jedan prema dva na 13ti stepen) ili 0,0122% odnosno neznatno više od desetog dela jednog promila. To još uvek nije apsolutno nemoguće, ali je to toliko mala verovatnoća da me je ozbiljno pokolebala u mom stavu.

Matematika

pre 11 godina

Medo, sve je to istina sto si rekao, ali ne menja stvar da se 3 i 4 izvlace rukom i tako odlucuje u koji deo zreba ce oni ici. Zasto ne uvedu pravilo da to odluci kompjuter takodje?

Bojane, ako sile znaju da Nadal ima najvise sansi na sljaci, onda na RG ne moraju da urgiraju. Stavljali su Noleta u tu Rafinu polovinu od 2007 do 2011 dok je bivao 3 ili 4 jer je bilo sigurnije da ce ga Rafa savladati. Tako su urgirali finale Federer vs. Nadal. Sada pokusavaju da proguraju Nadala na prvo mesto, a za Federera znaju da nece jos dugo. Sto se tice zadnjeg AO, tu vise ni od blama nisu mogli da obrazloze mogucnost 13 od 13.

Sputali su Noletovu karijeru do maximuma, samo sto su nabasali na taj tvrdi kamen zvani Nole koji je nasao nacina da im se svima suprostavi.

meda

pre 11 godina

Da se pojasni nacin "zreba": pravila koja moraju da se postuju je da prva dva nosioca ne mogu da se sastanu pre finala tj. idu u razlicite polovine zreba, 3. i 4. nosioc idu opet u dva razlicita dela kostura, 5.-8. nosioc idu u razlicite cetvrtine kostura, 9.-16. nosilac idu u razlicite osmine, ...
Onda domacin turnira odabere ko ce gde da ide (a to nazove zrebom) u skladu sa maksimiziranjem svog profita.
Ako iko misli da je to stvarno zreb, neka objasni ko ga kontrolise - bice da koza sam cuva kupus tj. zreb kontrolise onaj ko ga i radi (na stranu sto statistika kaze da je nemoguce da se neke svrai tako izrebaju iz godine u godinu).
Niko ne misli da je u pitanju zavera, jednostavno to su pravila teniskog biznisa, kome se ne svidja ne mora da ucestvuje.

Bojan

pre 11 godina

(matematika, 5. maj 2012 15:02)
prvo pitanje iz tenisa, zasto Rodzer nema sansi na sljaci pa da kuliraju i kakve veze imaju njegove sanse ako je cilj da se namesti finale Rodja-Nadal. Bilo kakvo namestanje bi imalo mnogo vise smisla na RGu gde je Rodja redovan ucesnik u finalu isto koliko i nadal (u poslednjih 6 godina obojica su bila tamo 5 puta, tj 4 puta zajedno), u odnosu na recimo US open ili AO gde je Nadal bio samo 2 puta.
Pored toga ako se racunaju turniri visih kategorija (ATP 1000 i GS) do prosle godine je Rodja bio znacajno uspesniji od Noleta tako da tvrdnja da nema potrebe za neko namestanje na sljaci jer Federer nema mnogo sansi apsolutno ne drzi vodu sto celu teoriju za namestanje na travi i betonu cini besmislenom. Uzgred, sad je Federer na sljaci u Noletovoj polovini, prosle godine je bio u Nadalovoj, koje je objasnjenje za tu zaveru, posto smo o zaveri poceli da pricamo zbog redosleda na ovom turniru, sto je besmislena prica jer i Nadal i Nole teorijski imaju jednog jakog protivnika na putu do finala, najtezi put ima Rodja
E sad, da predjemo na matematiku, uzmi karte u ruke i redjaj ih na 10 gomila licem okrenutim na dole (tako da budes siguran da je random redosled) i redjaj na tih 10 gomila (znaci svaka ce biti na kraju po 5 karata). Kada zavrsis okreni karte i videces da ni u jednoj grupi nisu karte crveno-crno naizmenicno nego vrlo cesto imas serije karata iste boje, moze da se zadesi i svih 5 da bude crveno. E sada od tih nizova izdvojis 3 u kojima su poslednjih 3-4 karte crvene i proglasis to za zaveru karata jer se ne uklapa sa tvojim uskim shvatanjem verovatnoce gde je apsolutno nemoguce da se nesto tako desi.
Da ne bih ovde ispisivao matematicke formule, ne bi bilo lose da proguglas o kockarskom problemu zasto sledeca taktika vodi ka bankrotstvu
1. stavis 1 dinar na crveno
2. ako izgubis, stavljas tri puta vise od poslednjeg ulaganja na crveno da bi obezbedio ako stvarno dobijes da budes u dobitku (znaci ako prvi put ispadne crno izgubio si dinar, ako drugi put ispadne crveno dobijas 6, a ulozio si 1+3=4, iz trece dobijas 18 na ulozenih 1+3+9=13) i to radis dok ne dobijes. Na taj nacin si obezbedio da si kad dobijes uvek u plusu pa mozes da se vratis na korak 1, a verovatnoca da ces svaki naredni put dobiti je 50%

Pored toga, neka mi neko objasni zaveru po kojoj je Nole isao na USO 2007. u finale sa RFom, a vec tad je bio 3. i dokazani igrac na betonu sa dva mastersa, kao i ove godine kada je RF isao na Nadala na AO? Zaboravili su da drugacije oznace loptice za izvlacenje, ili sta? Ako se rucno izvlaci da li neko ima snimak koji bi pokazao da postoji razlika izmedju dve loptice.

whynot

pre 11 godina

Moja prognoza je polufinale Đoković - Ferer i Nadal - Del Potro. Znači Federer gubi od Davida!
(bole bgd, 4. maj 2012 22:34)
Pošto nisi jedini koji predviđa pobedu Ferera u potencijalnom meču sa Federerom, želeo bih sve koji tako misle da pitam na osnovu čega?
12:0 u međusobnim duelima 37:3 u setovima, Federer na 3 dosada odigrana turnira u Madridu ima 1 titulu, 1 finale i 1 polufinale i na ovom turniru gubio je samo dva puta i to oba puta od Nadala i jednom ga pobedio. Šljaka u Madridu je brza sa niskim odskokom loptice, sve su parametri koji idu Rođi u prilog. Ja mislim da je jedini koji realno može da izbaci Federera pre polufinala Raonić, a za to mu treba barem 75% prvog servisa i sreća u ključnim poenima.(lako je reći)
Prema tome očekujem i priželjkujem polufinale Đokovića i Federera. Nisu igrali već 7 meseci, a verujem da svim ljubiteljima tenisa nedostaju njihovi mečevi.

matematika

pre 11 godina

Kakva teorija zavere - matematika bre. Znate li vi koja je to mogucnost da se od 12 grand slemova (na tvrdoj podlozi i travi) 12 puta Nole nadje u Federerovoj polovini? Sve osim Roland Garosa gde znaju da Rodzer nema bas puno sansi na sljaci pa iskuliraju.

#3 i #4 se izvlace rukom za razliku od svih ostalih pozicija koje izvlaci kompjuter.

http://www.sportandeu.com/2011/10/sporteu-member-presents-incredible-statistics-about-grand-slam-tennis-tournaments/

2008 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)

2008 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 Australian Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 French Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half - withdrew from tournament)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 US Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Andy Murray (Bottom half)
Seed 3: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 4: Novak Djokovic (Top half)


2010 Australian Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)


2010 French Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2010 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)


2010 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2011 Australian Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2011 French Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)


2011 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)


2011 US Open
Seed 1: Novak Djokovic (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Top half)

Bojan

pre 11 godina

Nije ovde nikakvo kukanje vec zelja organizatora da finale bude po nihovoj volji.. tako su u Americi namestali Novaku Federere jer je Nike sponzor i voleli su finale Rafa -Roger. Sada kada nema Murraya sigurno laksi put za Rafu do finala. nego da se u polufinalu igrao mec Rafa Roger.Po pravilu je na GS turnirima da kostur cine 1,4,6,8,10 i 2,3,5,7,9 a ostali kako padnu. U Rimu ce biti vecdrugacije i polufinale mogucno Rafa Federer i Novak Muray
(kako domacin kaze, 5. maj 2012 13:25)
ne postoji pravilo da na jednu stranu kostura idu 1,4,6,8,10 a na drugu ostatak prvih 10 i ostali kako padnu, vec postoji pravilo da se prva 2 ne sastaju pre finala, prva 4 ne pre polufinala, 8 cetvrtfinala... koliko god da ima nosilaca. Ostatak se odredjuje zrebom koji je random i nema veze sa zeljom organizatora (jedino se na vimbldonu postuje zelja organizatora ako hoce da malo promene redosled nosilaca, jer postoje samo 3-4 turnira na travi).
da je tako kao sto ti pises Nole ne bi mogao da igra finale 2007. protiv Federera na tom istom US Openu. Bio je i tad u prva 3 na listi i vazio je za odlicnog igraca na betonu (uzeo je bez problema AO vec dva meseca kasnije)
sto se tice ovogodisnjeg zreba, ako bi organizatori hteli finale Rodja-Nadal, zar ne bi onda namestili Nalbandijana i Ferera Djokovicu pa da ga dobro izmore do polufinala i omoguce Rodji setnju do finala, a ne obrnuto. Pored toga del Potro nije maciji kasalj na sljaci i zavrsio je kod Nadala, tako da bi to trebao da bude jak mec.
Zasto ce u Rimu biti vec drugaije? Zato sto ucestvuje Mari? Pa covek ne samo da nije osvojoi nijednom sljaku, nego nije dosao ni do finala, vecinom ispada u prva 3 kola i sad odjednom on treba da bude bauk za nekoga da bi se namestao zreb. Ako je tako Nole treba javno da im se zahvali. Osim toga ova prica ne ide nikako sa logikom da namestaju Rafa-Federer finale

sasa jokic

pre 11 godina

Nece Federer tako lako proci Ferera, ako ga uopste prodje. Noletu je prilicno dobar zreb, jedino ce biti smorno da gledamo njega i Tipsarevica, za Viktora ovemgodine izgleda nema mesta u drugom kolu.

kako domacin kaze

pre 11 godina

Nije ovde nikakvo kukanje vec zelja organizatora da finale bude po nihovoj volji.. tako su u Americi namestali Novaku Federere jer je Nike sponzor i voleli su finale Rafa -Roger. Sada kada nema Murraya sigurno laksi put za Rafu do finala. nego da se u polufinalu igrao mec Rafa Roger.Po pravilu je na GS turnirima da kostur cine 1,4,6,8,10 i 2,3,5,7,9 a ostali kako padnu. U Rimu ce biti vecdrugacije i polufinale mogucno Rafa Federer i Novak Muray

Bojan

pre 11 godina

(pera, 5. maj 2012 09:11)
sigurno su namestili na Monte Karlu Marija Djokovicu, jer je Mari poznati sljakas (bez titule u karijeri) koji redovno delje Nadala na medjusobnim mecevima (uzeo 1 set na 4 meca).
Ali sudeci po broju preporucenih i nepreporucenih komentata izgleda da prosecan covek kad nas vise voli da veruje u to da je ceo svet protiv nas (iako kao o totalno nebitnim niko nema misljenje o nama) pa da namestaju teniske zrebove (najbitnije stvari na svetu :)) da bi nas Nole ispao

meteor

pre 11 godina

Pa vama niti jedan zdreb ne odgovara.. msm sramota sta lupate djokovic nije mogao dobit laksi zdreb federeru je 2x tezi da ne govorim od nadalu koi u zdrebu ima iznera,karlovic vec 2.kolo ako prodje davidenka a za ovu sljaku servis ce bit itekako bitan pa zatim delpotro koi mi se cini da je trenutno u top 4 tenisaca sveta sto se tice forme...nadal bi 100% u polufinalu svih pre delpotra federera bi resio 2-0 pa setite se kako ga je delpotro namucio na finalu davis cupa na onoj sporoj sljaci tamo je snaga odlucila no ovde se igra 2 seta samo a sljaka je duplo brza a delpotro se cini strasan bar do sada sta je kazao na sljaci mu ove godine (gledajuci davic cup i estoril niko nije doso do 3 u setu jos!)tako da rafa ima zdreb koim eventualno moze ispast u svakom kolu jos ak nije naviknut na podlogu tak da ne lupate a ko djokovicu??!?!?.. federer koi mozda ni ne dodje u polufinale nije dugo igrao a ferer pa taj ne moze dobit igraca u top 4 sem ako ovi imaju tragican dan...sta bi vi da do finala nema igraca u top 20? sto da mu je doso izner u zdreb ka nadalu koi je skoro rafu dobio u RG prosle godine!??! i ovog puta federera u davis cupu na sljaci!? sljaka mu jaca podloga neg beton ionak je server tak da ...a i dobio djokovica u zadnjem mecu... ne lupajte od namestanju tj ako je nekom namesten zdreb to je djokovic gledano realno ...!

novicas

pre 11 godina

Sad Nole ima sve povoljnosti: odličan žreb,odmarao se dvadesetak dana,Nadala u katastrofalnom žrebu,Federera na šljaci...
Ako kiksne biće kriva plava šljaka!
Šta kažete Đokisti,a?

pera

pre 11 godina

u Montekarlu nije igrao Federer, ali je Marej "nekako" bio na Novakovoj strani zreba, a Nadal je prosao do finala bez ozbiljnog znojenja na terenu. U Madridu ne igra Marej, ali gle cuda opet Novaku zapadne tezi protivnik u polufinalu, a Nadal opet laganica.I sada da neko kaze da je to sve slucajno.

Ali nema veze, pobeda ce biti sladja!

igor

pre 11 godina

Steta sto Tipsa ide na Djokulu u 3. kolu
(Marko, 4. maj 2012 21:35)

Tipsa nije neki amater, on je medju 10 najboljih, ako misli da napreduje bar 1,2 mesta ne moze samo podedjivati slabije rangirane tenisere vec bar nekad da skine skalp nekom iz top 5. Prema tome nemojmo vise pricati - steta sto ide na Noleta, Nadala, Rodju... ocigledno nema igru za ovu trojicu i realan mu je domet 7. 8. mesto

crtani

pre 11 godina

Ovo je realan zreb , bar sto se tice Novaka, nisu mi jasni komentari da nole ima tezak zreb pa on je trenutno najbolji teniser na svetu problem ce imati Rafa i Rodzer a jos se igra na plavoj sljaci prvi put......bit ce ovo interesantan turnir,

moje ime

pre 11 godina

A vi mislite da NIKE namesta zreb da Djokovicu bude teze, pa mu zato stavljaju Federera? Mislite da bas toliko ne vole Federera, pa ga svaki put stave kod Novaka, da place posle...

Werewolf

pre 11 godina

@Reggie Lee,606 i ostali teoreticari zavere

ako bi se malo pomucili i "proguglali"videli bi da u Madridu idu 1. na 3. tenisera.Zar se ne secate odlicnog meca Nadal(prosle godine prvi nosilac u Madridu)i Federer(prosle godine treci nosliac u Madridu)u 3 seta koji je Rafa dobio pa igrao sa Noletom finale?Ili gledate tenis samo kad igra Novak?

balkanski spijun

pre 11 godina

Ma daj ljudi okanite se vise teorije zavere. Namesten zreb? Pa zar mislite da bi se u tom slucaju dozvolilo da Federer koji ima ubedljivo najjaci lobi u teniskom svetu vec godinama, dobije ubedljivo najtezi zreb, a da Novak igra sa kvalifikantima do cetvrtfinala..Smesno..Vratite se gledanju fudbala ili ne znam kojeg sporta, koje ste do skora jedino i pratili..

miki

pre 11 godina

Da se pojasni nacin zreba: kompjuter nasumice izbaci zreb. Prvih 4 nosioca idu u 4 kraja kostura i to tako da 1. i 2. mogu tek u finalu da se sastanu. Nikad se ne zna na koga ce ici Novak u 1/2 finalu, murrey ili federer.

koe_kude

pre 11 godina

Bas tesko za Federera, moguce da ce u polufinalu na Novaka, a i red je da Novak jos malo popravi medjusobni skor. Za Djokovica bi najbolja taktika u polufinalu bila da ga ...
ZDROBI.

Bojan

pre 11 godina

zar je moguce da se neko i dalje bavi teorijama zavere kako nekome namestaju zreb.
pa prosle godine pred Madrid Federer je bio 3. i isao je na prvoplasiranog Nadala i dobrano ga namucio u polufinalu. U Rimu je bila ista situacija. Na RGu obrnuta.
A sto se tice postavljenog klipa za potencijalno namestanje zreba. Zesca glupost, znaci zena je na osnovu 4 godine, izvadila nesto sto se desilo na 3 turnira. Pa ako ces da gledas statisticki, em ti treba mnogo veci broj podataka, em tako nesto uopste nije nemoguce da se desi kada hoces da seces podatke kako ti odgovaraju.
I sta sad kad je 2012. na AO Federer isao na Nadala u polufinalu? Jel konacno ta teorija pala u vodu? Ja mislim da bi on bio mnogo veci zalogaj za Noleta od nestabilnog Marija, a to bi omogucilo klasik finale.
teoreticari zavere ce verovatno reci da je to da bi zavarali trag :D

sudax

pre 11 godina

Ne zaboravite na vrlo moguce cetvrtfinale Federer protiv Ferera koji je izraziti sljakas i po mom misljelju cetvrti najopasniji igrac na turniru.Bice to tezak mec u tri seta,pa ko god pobijedi dolazi iscrpljen na Novaka.Medjutim,moze se lako desiti da Federer i ne dodje do 1/4.
Ne znam u kakvom je fizickom stanju Nole,nadam se u dobrom,ali je sigurno da se Nadal vec pomalo istrosio na turniru u Barceloni,pa mislim da Novak ne bi trebao imati problema da odbrani titulu.

bole bgd

pre 11 godina

Moja prognoza je polufinale Đoković - Ferer i Nadal - Del Potro. Znači Federer gubi od Davida! Finale Novak - Rafa, šanse 51:49 za Đokovića. Tipsa ide na Simona ( verovatno), sa kojim ima bilans 0:5! Baš me zanima ovaj meč.

606

pre 11 godina

Noleeeee, sta cekas vise? Potpisuj za Nike ili ces do kraja Rodzerove karijere biti u njegovom zrebu. Ovo vise nisu teorije zavere, ovo je nemoguce sta rade. Citav svet je uvideo, ali ovi ne odustaju:
@13min.
http://www.livestream.com/playthegame_dshs/video?clipId=pla_44809e94-aa04-46c7-9f1e-35b212ba9d46

Reggie Lee

pre 11 godina

KAko to sad odjednom Federer u Djokovicevom delu zreba.Dosad je bio u NAdalovom a Mareja su trpali Djokari,e sad prc,ne igra MArej,aj Federera da stavimo Djokari.PA koga vi bre zajebavate?Sto i sad nije bio Federer u NAdalovom delu zreba,alo bre!?

atp world tour

pre 11 godina

realno federerov zreb je najtezi,pa nadalov a noletov najlaksi,tako da je djokovic po meni vec u polufinalu,nadalu jedina smetnja po meni bice delpo,a federer moze da strepi u svakom kolu jel su to sve vrhunski teniseri,tako da ocekujem veliku borbu u rodzerovoj polovini,kao i sjajne meceve na celom turniru!!!:-)

Paradox

pre 11 godina

Zanimljiv zreb, Novakov do cetvrtfinala veoma lak a i Janka verujem da prolazi bez velikih muka, Federer ako je malo ispao iz forme bice tesko po njega, a i Nadal ima veoma opasne protivnike. Pa mogu reci da je Novakov ubedljivo najlaksi do polufinala.

whynot

pre 11 godina

Naravno. Conga Nadal i Federer Đoković projektovana polufinala. Očekivano. Rafa nema apsolutno nikakvu prepreku do četvrtfinala i Berdiha. U Conginoj četvrtini su Izner i Del Potro. Jednako teško je Federeru. Prvo Raonić ili Nalbandijan, zatim Gaske ili Belući pa Ferer. Novak preko kvalifikanta, Felicijana Lopeza do Tipse ili Simona u četvrtfinalu. Moja prognoza za polufila su Nadal Izner(možda Del Potro) i Federer Đoković.
Od ostalih naših igrača Tipsa ako pobedi Ramosa ide na Simona koji mu nikako ne odgovara. Nadam se da će sada naći način da ga pobedi i dođe do četvrtfinala. Viktor ima dobar žreb, ali u kakvoj je formi možda je i Donald Jang nerešiv problem. Ako pobedi Janga ide na pobednika Gaske Belući, pa ako pobedi ide na Federera, pa ako izbaci Federera ide na... :)))
Jedva čekam da počne. Ajmo Nole.

atp world tour

pre 11 godina

realno federerov zreb je najtezi,pa nadalov a noletov najlaksi,tako da je djokovic po meni vec u polufinalu,nadalu jedina smetnja po meni bice delpo,a federer moze da strepi u svakom kolu jel su to sve vrhunski teniseri,tako da ocekujem veliku borbu u rodzerovoj polovini,kao i sjajne meceve na celom turniru!!!:-)

whynot

pre 11 godina

Naravno. Conga Nadal i Federer Đoković projektovana polufinala. Očekivano. Rafa nema apsolutno nikakvu prepreku do četvrtfinala i Berdiha. U Conginoj četvrtini su Izner i Del Potro. Jednako teško je Federeru. Prvo Raonić ili Nalbandijan, zatim Gaske ili Belući pa Ferer. Novak preko kvalifikanta, Felicijana Lopeza do Tipse ili Simona u četvrtfinalu. Moja prognoza za polufila su Nadal Izner(možda Del Potro) i Federer Đoković.
Od ostalih naših igrača Tipsa ako pobedi Ramosa ide na Simona koji mu nikako ne odgovara. Nadam se da će sada naći način da ga pobedi i dođe do četvrtfinala. Viktor ima dobar žreb, ali u kakvoj je formi možda je i Donald Jang nerešiv problem. Ako pobedi Janga ide na pobednika Gaske Belući, pa ako pobedi ide na Federera, pa ako izbaci Federera ide na... :)))
Jedva čekam da počne. Ajmo Nole.

bole bgd

pre 11 godina

Moja prognoza je polufinale Đoković - Ferer i Nadal - Del Potro. Znači Federer gubi od Davida! Finale Novak - Rafa, šanse 51:49 za Đokovića. Tipsa ide na Simona ( verovatno), sa kojim ima bilans 0:5! Baš me zanima ovaj meč.

Reggie Lee

pre 11 godina

KAko to sad odjednom Federer u Djokovicevom delu zreba.Dosad je bio u NAdalovom a Mareja su trpali Djokari,e sad prc,ne igra MArej,aj Federera da stavimo Djokari.PA koga vi bre zajebavate?Sto i sad nije bio Federer u NAdalovom delu zreba,alo bre!?

Paradox

pre 11 godina

Zanimljiv zreb, Novakov do cetvrtfinala veoma lak a i Janka verujem da prolazi bez velikih muka, Federer ako je malo ispao iz forme bice tesko po njega, a i Nadal ima veoma opasne protivnike. Pa mogu reci da je Novakov ubedljivo najlaksi do polufinala.

sudax

pre 11 godina

Ne zaboravite na vrlo moguce cetvrtfinale Federer protiv Ferera koji je izraziti sljakas i po mom misljelju cetvrti najopasniji igrac na turniru.Bice to tezak mec u tri seta,pa ko god pobijedi dolazi iscrpljen na Novaka.Medjutim,moze se lako desiti da Federer i ne dodje do 1/4.
Ne znam u kakvom je fizickom stanju Nole,nadam se u dobrom,ali je sigurno da se Nadal vec pomalo istrosio na turniru u Barceloni,pa mislim da Novak ne bi trebao imati problema da odbrani titulu.

pera

pre 11 godina

u Montekarlu nije igrao Federer, ali je Marej "nekako" bio na Novakovoj strani zreba, a Nadal je prosao do finala bez ozbiljnog znojenja na terenu. U Madridu ne igra Marej, ali gle cuda opet Novaku zapadne tezi protivnik u polufinalu, a Nadal opet laganica.I sada da neko kaze da je to sve slucajno.

Ali nema veze, pobeda ce biti sladja!

balkanski spijun

pre 11 godina

Ma daj ljudi okanite se vise teorije zavere. Namesten zreb? Pa zar mislite da bi se u tom slucaju dozvolilo da Federer koji ima ubedljivo najjaci lobi u teniskom svetu vec godinama, dobije ubedljivo najtezi zreb, a da Novak igra sa kvalifikantima do cetvrtfinala..Smesno..Vratite se gledanju fudbala ili ne znam kojeg sporta, koje ste do skora jedino i pratili..

606

pre 11 godina

Noleeeee, sta cekas vise? Potpisuj za Nike ili ces do kraja Rodzerove karijere biti u njegovom zrebu. Ovo vise nisu teorije zavere, ovo je nemoguce sta rade. Citav svet je uvideo, ali ovi ne odustaju:
@13min.
http://www.livestream.com/playthegame_dshs/video?clipId=pla_44809e94-aa04-46c7-9f1e-35b212ba9d46

koe_kude

pre 11 godina

Bas tesko za Federera, moguce da ce u polufinalu na Novaka, a i red je da Novak jos malo popravi medjusobni skor. Za Djokovica bi najbolja taktika u polufinalu bila da ga ...
ZDROBI.

crtani

pre 11 godina

Ovo je realan zreb , bar sto se tice Novaka, nisu mi jasni komentari da nole ima tezak zreb pa on je trenutno najbolji teniser na svetu problem ce imati Rafa i Rodzer a jos se igra na plavoj sljaci prvi put......bit ce ovo interesantan turnir,

Werewolf

pre 11 godina

@Reggie Lee,606 i ostali teoreticari zavere

ako bi se malo pomucili i "proguglali"videli bi da u Madridu idu 1. na 3. tenisera.Zar se ne secate odlicnog meca Nadal(prosle godine prvi nosilac u Madridu)i Federer(prosle godine treci nosliac u Madridu)u 3 seta koji je Rafa dobio pa igrao sa Noletom finale?Ili gledate tenis samo kad igra Novak?

Bojan

pre 11 godina

(pera, 5. maj 2012 09:11)
sigurno su namestili na Monte Karlu Marija Djokovicu, jer je Mari poznati sljakas (bez titule u karijeri) koji redovno delje Nadala na medjusobnim mecevima (uzeo 1 set na 4 meca).
Ali sudeci po broju preporucenih i nepreporucenih komentata izgleda da prosecan covek kad nas vise voli da veruje u to da je ceo svet protiv nas (iako kao o totalno nebitnim niko nema misljenje o nama) pa da namestaju teniske zrebove (najbitnije stvari na svetu :)) da bi nas Nole ispao

moje ime

pre 11 godina

A vi mislite da NIKE namesta zreb da Djokovicu bude teze, pa mu zato stavljaju Federera? Mislite da bas toliko ne vole Federera, pa ga svaki put stave kod Novaka, da place posle...

igor

pre 11 godina

Steta sto Tipsa ide na Djokulu u 3. kolu
(Marko, 4. maj 2012 21:35)

Tipsa nije neki amater, on je medju 10 najboljih, ako misli da napreduje bar 1,2 mesta ne moze samo podedjivati slabije rangirane tenisere vec bar nekad da skine skalp nekom iz top 5. Prema tome nemojmo vise pricati - steta sto ide na Noleta, Nadala, Rodju... ocigledno nema igru za ovu trojicu i realan mu je domet 7. 8. mesto

miki

pre 11 godina

Da se pojasni nacin zreba: kompjuter nasumice izbaci zreb. Prvih 4 nosioca idu u 4 kraja kostura i to tako da 1. i 2. mogu tek u finalu da se sastanu. Nikad se ne zna na koga ce ici Novak u 1/2 finalu, murrey ili federer.

Bojan

pre 11 godina

zar je moguce da se neko i dalje bavi teorijama zavere kako nekome namestaju zreb.
pa prosle godine pred Madrid Federer je bio 3. i isao je na prvoplasiranog Nadala i dobrano ga namucio u polufinalu. U Rimu je bila ista situacija. Na RGu obrnuta.
A sto se tice postavljenog klipa za potencijalno namestanje zreba. Zesca glupost, znaci zena je na osnovu 4 godine, izvadila nesto sto se desilo na 3 turnira. Pa ako ces da gledas statisticki, em ti treba mnogo veci broj podataka, em tako nesto uopste nije nemoguce da se desi kada hoces da seces podatke kako ti odgovaraju.
I sta sad kad je 2012. na AO Federer isao na Nadala u polufinalu? Jel konacno ta teorija pala u vodu? Ja mislim da bi on bio mnogo veci zalogaj za Noleta od nestabilnog Marija, a to bi omogucilo klasik finale.
teoreticari zavere ce verovatno reci da je to da bi zavarali trag :D

novicas

pre 11 godina

Sad Nole ima sve povoljnosti: odličan žreb,odmarao se dvadesetak dana,Nadala u katastrofalnom žrebu,Federera na šljaci...
Ako kiksne biće kriva plava šljaka!
Šta kažete Đokisti,a?

meteor

pre 11 godina

Pa vama niti jedan zdreb ne odgovara.. msm sramota sta lupate djokovic nije mogao dobit laksi zdreb federeru je 2x tezi da ne govorim od nadalu koi u zdrebu ima iznera,karlovic vec 2.kolo ako prodje davidenka a za ovu sljaku servis ce bit itekako bitan pa zatim delpotro koi mi se cini da je trenutno u top 4 tenisaca sveta sto se tice forme...nadal bi 100% u polufinalu svih pre delpotra federera bi resio 2-0 pa setite se kako ga je delpotro namucio na finalu davis cupa na onoj sporoj sljaci tamo je snaga odlucila no ovde se igra 2 seta samo a sljaka je duplo brza a delpotro se cini strasan bar do sada sta je kazao na sljaci mu ove godine (gledajuci davic cup i estoril niko nije doso do 3 u setu jos!)tako da rafa ima zdreb koim eventualno moze ispast u svakom kolu jos ak nije naviknut na podlogu tak da ne lupate a ko djokovicu??!?!?.. federer koi mozda ni ne dodje u polufinale nije dugo igrao a ferer pa taj ne moze dobit igraca u top 4 sem ako ovi imaju tragican dan...sta bi vi da do finala nema igraca u top 20? sto da mu je doso izner u zdreb ka nadalu koi je skoro rafu dobio u RG prosle godine!??! i ovog puta federera u davis cupu na sljaci!? sljaka mu jaca podloga neg beton ionak je server tak da ...a i dobio djokovica u zadnjem mecu... ne lupajte od namestanju tj ako je nekom namesten zdreb to je djokovic gledano realno ...!

matematika

pre 11 godina

Kakva teorija zavere - matematika bre. Znate li vi koja je to mogucnost da se od 12 grand slemova (na tvrdoj podlozi i travi) 12 puta Nole nadje u Federerovoj polovini? Sve osim Roland Garosa gde znaju da Rodzer nema bas puno sansi na sljaci pa iskuliraju.

#3 i #4 se izvlace rukom za razliku od svih ostalih pozicija koje izvlaci kompjuter.

http://www.sportandeu.com/2011/10/sporteu-member-presents-incredible-statistics-about-grand-slam-tennis-tournaments/

2008 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)

2008 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 Australian Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 French Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half - withdrew from tournament)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 US Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Andy Murray (Bottom half)
Seed 3: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 4: Novak Djokovic (Top half)


2010 Australian Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)


2010 French Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2010 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)


2010 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2011 Australian Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2011 French Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)


2011 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)


2011 US Open
Seed 1: Novak Djokovic (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Top half)

Matematika

pre 11 godina

Medo, sve je to istina sto si rekao, ali ne menja stvar da se 3 i 4 izvlace rukom i tako odlucuje u koji deo zreba ce oni ici. Zasto ne uvedu pravilo da to odluci kompjuter takodje?

Bojane, ako sile znaju da Nadal ima najvise sansi na sljaci, onda na RG ne moraju da urgiraju. Stavljali su Noleta u tu Rafinu polovinu od 2007 do 2011 dok je bivao 3 ili 4 jer je bilo sigurnije da ce ga Rafa savladati. Tako su urgirali finale Federer vs. Nadal. Sada pokusavaju da proguraju Nadala na prvo mesto, a za Federera znaju da nece jos dugo. Sto se tice zadnjeg AO, tu vise ni od blama nisu mogli da obrazloze mogucnost 13 od 13.

Sputali su Noletovu karijeru do maximuma, samo sto su nabasali na taj tvrdi kamen zvani Nole koji je nasao nacina da im se svima suprostavi.

sasa jokic

pre 11 godina

Nece Federer tako lako proci Ferera, ako ga uopste prodje. Noletu je prilicno dobar zreb, jedino ce biti smorno da gledamo njega i Tipsarevica, za Viktora ovemgodine izgleda nema mesta u drugom kolu.

whynot

pre 11 godina

Moja prognoza je polufinale Đoković - Ferer i Nadal - Del Potro. Znači Federer gubi od Davida!
(bole bgd, 4. maj 2012 22:34)
Pošto nisi jedini koji predviđa pobedu Ferera u potencijalnom meču sa Federerom, želeo bih sve koji tako misle da pitam na osnovu čega?
12:0 u međusobnim duelima 37:3 u setovima, Federer na 3 dosada odigrana turnira u Madridu ima 1 titulu, 1 finale i 1 polufinale i na ovom turniru gubio je samo dva puta i to oba puta od Nadala i jednom ga pobedio. Šljaka u Madridu je brza sa niskim odskokom loptice, sve su parametri koji idu Rođi u prilog. Ja mislim da je jedini koji realno može da izbaci Federera pre polufinala Raonić, a za to mu treba barem 75% prvog servisa i sreća u ključnim poenima.(lako je reći)
Prema tome očekujem i priželjkujem polufinale Đokovića i Federera. Nisu igrali već 7 meseci, a verujem da svim ljubiteljima tenisa nedostaju njihovi mečevi.

meda

pre 11 godina

Da se pojasni nacin "zreba": pravila koja moraju da se postuju je da prva dva nosioca ne mogu da se sastanu pre finala tj. idu u razlicite polovine zreba, 3. i 4. nosioc idu opet u dva razlicita dela kostura, 5.-8. nosioc idu u razlicite cetvrtine kostura, 9.-16. nosilac idu u razlicite osmine, ...
Onda domacin turnira odabere ko ce gde da ide (a to nazove zrebom) u skladu sa maksimiziranjem svog profita.
Ako iko misli da je to stvarno zreb, neka objasni ko ga kontrolise - bice da koza sam cuva kupus tj. zreb kontrolise onaj ko ga i radi (na stranu sto statistika kaze da je nemoguce da se neke svrai tako izrebaju iz godine u godinu).
Niko ne misli da je u pitanju zavera, jednostavno to su pravila teniskog biznisa, kome se ne svidja ne mora da ucestvuje.

Ženevljanin

pre 11 godina

Uvek sam protiv teorija zavere uključujući i "nameštanje žreba" ako ni zbog čega drugog onda zato što je žrebanje javno, a teniseri imaju mogućnost kontrole, a njima sigurno nije svejedno favorizovanje jednih na račun drugih.

Međutim, AKO je tačno da je Novak 13 puta uzastopce išao na Federera na GS polufinalu onda je to verovatnoća od 1:8192 (jedan prema dva na 13ti stepen) ili 0,0122% odnosno neznatno više od desetog dela jednog promila. To još uvek nije apsolutno nemoguće, ali je to toliko mala verovatnoća da me je ozbiljno pokolebala u mom stavu.

Bojan

pre 11 godina

Nije ovde nikakvo kukanje vec zelja organizatora da finale bude po nihovoj volji.. tako su u Americi namestali Novaku Federere jer je Nike sponzor i voleli su finale Rafa -Roger. Sada kada nema Murraya sigurno laksi put za Rafu do finala. nego da se u polufinalu igrao mec Rafa Roger.Po pravilu je na GS turnirima da kostur cine 1,4,6,8,10 i 2,3,5,7,9 a ostali kako padnu. U Rimu ce biti vecdrugacije i polufinale mogucno Rafa Federer i Novak Muray
(kako domacin kaze, 5. maj 2012 13:25)
ne postoji pravilo da na jednu stranu kostura idu 1,4,6,8,10 a na drugu ostatak prvih 10 i ostali kako padnu, vec postoji pravilo da se prva 2 ne sastaju pre finala, prva 4 ne pre polufinala, 8 cetvrtfinala... koliko god da ima nosilaca. Ostatak se odredjuje zrebom koji je random i nema veze sa zeljom organizatora (jedino se na vimbldonu postuje zelja organizatora ako hoce da malo promene redosled nosilaca, jer postoje samo 3-4 turnira na travi).
da je tako kao sto ti pises Nole ne bi mogao da igra finale 2007. protiv Federera na tom istom US Openu. Bio je i tad u prva 3 na listi i vazio je za odlicnog igraca na betonu (uzeo je bez problema AO vec dva meseca kasnije)
sto se tice ovogodisnjeg zreba, ako bi organizatori hteli finale Rodja-Nadal, zar ne bi onda namestili Nalbandijana i Ferera Djokovicu pa da ga dobro izmore do polufinala i omoguce Rodji setnju do finala, a ne obrnuto. Pored toga del Potro nije maciji kasalj na sljaci i zavrsio je kod Nadala, tako da bi to trebao da bude jak mec.
Zasto ce u Rimu biti vec drugaije? Zato sto ucestvuje Mari? Pa covek ne samo da nije osvojoi nijednom sljaku, nego nije dosao ni do finala, vecinom ispada u prva 3 kola i sad odjednom on treba da bude bauk za nekoga da bi se namestao zreb. Ako je tako Nole treba javno da im se zahvali. Osim toga ova prica ne ide nikako sa logikom da namestaju Rafa-Federer finale

Bojan

pre 11 godina

(matematika, 5. maj 2012 15:02)
prvo pitanje iz tenisa, zasto Rodzer nema sansi na sljaci pa da kuliraju i kakve veze imaju njegove sanse ako je cilj da se namesti finale Rodja-Nadal. Bilo kakvo namestanje bi imalo mnogo vise smisla na RGu gde je Rodja redovan ucesnik u finalu isto koliko i nadal (u poslednjih 6 godina obojica su bila tamo 5 puta, tj 4 puta zajedno), u odnosu na recimo US open ili AO gde je Nadal bio samo 2 puta.
Pored toga ako se racunaju turniri visih kategorija (ATP 1000 i GS) do prosle godine je Rodja bio znacajno uspesniji od Noleta tako da tvrdnja da nema potrebe za neko namestanje na sljaci jer Federer nema mnogo sansi apsolutno ne drzi vodu sto celu teoriju za namestanje na travi i betonu cini besmislenom. Uzgred, sad je Federer na sljaci u Noletovoj polovini, prosle godine je bio u Nadalovoj, koje je objasnjenje za tu zaveru, posto smo o zaveri poceli da pricamo zbog redosleda na ovom turniru, sto je besmislena prica jer i Nadal i Nole teorijski imaju jednog jakog protivnika na putu do finala, najtezi put ima Rodja
E sad, da predjemo na matematiku, uzmi karte u ruke i redjaj ih na 10 gomila licem okrenutim na dole (tako da budes siguran da je random redosled) i redjaj na tih 10 gomila (znaci svaka ce biti na kraju po 5 karata). Kada zavrsis okreni karte i videces da ni u jednoj grupi nisu karte crveno-crno naizmenicno nego vrlo cesto imas serije karata iste boje, moze da se zadesi i svih 5 da bude crveno. E sada od tih nizova izdvojis 3 u kojima su poslednjih 3-4 karte crvene i proglasis to za zaveru karata jer se ne uklapa sa tvojim uskim shvatanjem verovatnoce gde je apsolutno nemoguce da se nesto tako desi.
Da ne bih ovde ispisivao matematicke formule, ne bi bilo lose da proguglas o kockarskom problemu zasto sledeca taktika vodi ka bankrotstvu
1. stavis 1 dinar na crveno
2. ako izgubis, stavljas tri puta vise od poslednjeg ulaganja na crveno da bi obezbedio ako stvarno dobijes da budes u dobitku (znaci ako prvi put ispadne crno izgubio si dinar, ako drugi put ispadne crveno dobijas 6, a ulozio si 1+3=4, iz trece dobijas 18 na ulozenih 1+3+9=13) i to radis dok ne dobijes. Na taj nacin si obezbedio da si kad dobijes uvek u plusu pa mozes da se vratis na korak 1, a verovatnoca da ces svaki naredni put dobiti je 50%

Pored toga, neka mi neko objasni zaveru po kojoj je Nole isao na USO 2007. u finale sa RFom, a vec tad je bio 3. i dokazani igrac na betonu sa dva mastersa, kao i ove godine kada je RF isao na Nadala na AO? Zaboravili su da drugacije oznace loptice za izvlacenje, ili sta? Ako se rucno izvlaci da li neko ima snimak koji bi pokazao da postoji razlika izmedju dve loptice.

bole bgd 2

pre 11 godina

@Ženevljanin
Malo listah po internetu GS i tačno je da Novak skoro uvek ide na Federera, osim zadnjeg Austaralia open gde, setimo se Novak u polufinalu dobi Mareja posle 5 sati igre, a u finalu Nadala( koji u polufinalu pobedi Federera) posle 6 sati borbe. Takođe nađoh da je na RG 2010. Novak ( izgubio od Melcera) bio u Rafinoj polovini, dok je Federer bio u drugom delu žreba ( izgubio od Soderlinga). Da li se žreb namešta? Ko zna?

kako domacin kaze

pre 11 godina

Nije ovde nikakvo kukanje vec zelja organizatora da finale bude po nihovoj volji.. tako su u Americi namestali Novaku Federere jer je Nike sponzor i voleli su finale Rafa -Roger. Sada kada nema Murraya sigurno laksi put za Rafu do finala. nego da se u polufinalu igrao mec Rafa Roger.Po pravilu je na GS turnirima da kostur cine 1,4,6,8,10 i 2,3,5,7,9 a ostali kako padnu. U Rimu ce biti vecdrugacije i polufinale mogucno Rafa Federer i Novak Muray

Rovac

pre 11 godina

Polufinale: Nadal - Del Potro & Federer - Lopez
(Dylan Dog, 5. maj 2012 02:15)

Dylan Dog za svaku tvrdnju daje obrazloženje.
Rao čitam njegove komentare i uvažavam stavove.
Jasno je da ovo nije on napisao.
Napred Nole

Bojan

pre 11 godina

(bole bgd 2, 6. maj 2012 23:08)
you just proved my point.
Nole i Federer u razlicitim delovima kostura, namestaljka - Nole je igrao 5 setova sa Marijem sto je znak da su mu ga ubacili kao tezeg protivnika (bez obzira na to sto je Federer ostvario 20+ pobeda zaredom na betonu i bio jedan od favorita da uzme GS, samo sto mu se ruka uvek skrati protiv Nadala, sto nikako ne mogu da skontam u ovoj fazi karijere kada vise nista ne juri nego se vidi da vise uziva u tenisu).
Ajde cak i da pretpostavimo da je bilo namestanja, koliko bi nole izgubio poena zbog toga:
2008. AO Nole pobedio Federera i uzeo GS
2008. US Federer pobedio, dakle Nole je "uskracen" za 480 poena
2009. US Federer pobedio, opet ista situacija ali je Nadalova prednost ispred njega bila daleko veca od toga
2010. US Djokovic pobedio
2011. AO Djokovic pobedio
2011. RG Federer pobedio, ali Nole bi svakako zaseo na prvo mesto nakon Vimbldona, cak i da je dosao u finale preko nekog drugog igraca
2011. US Djokovic pobedio
sa druge strane Nadal ga je dva puta zaustavljao u polufinalu RG-a (2007 i 2008), ali treba biti totalno pristrasan pa reci da bi na tim turnirima Nole dobio Federera, da je bio u njegovoj polovini.
Dakle u najkriticnijem slucaju zbog nedokazanog namestanja je Nole potencijalno izgubio drugo mesto 2008. ispred Federera, a realno te godine nije pokazao vise ni od jednog ni od drugog (sa Federerom je imao 1-2, sa Nadalom 2-4), tako da ne bih rekao da je bilo ista nefer sto se tice renkinga

Reggie Lee

pre 11 godina

KAko to sad odjednom Federer u Djokovicevom delu zreba.Dosad je bio u NAdalovom a Mareja su trpali Djokari,e sad prc,ne igra MArej,aj Federera da stavimo Djokari.PA koga vi bre zajebavate?Sto i sad nije bio Federer u NAdalovom delu zreba,alo bre!?

606

pre 11 godina

Noleeeee, sta cekas vise? Potpisuj za Nike ili ces do kraja Rodzerove karijere biti u njegovom zrebu. Ovo vise nisu teorije zavere, ovo je nemoguce sta rade. Citav svet je uvideo, ali ovi ne odustaju:
@13min.
http://www.livestream.com/playthegame_dshs/video?clipId=pla_44809e94-aa04-46c7-9f1e-35b212ba9d46

bole bgd

pre 11 godina

Moja prognoza je polufinale Đoković - Ferer i Nadal - Del Potro. Znači Federer gubi od Davida! Finale Novak - Rafa, šanse 51:49 za Đokovića. Tipsa ide na Simona ( verovatno), sa kojim ima bilans 0:5! Baš me zanima ovaj meč.

pera

pre 11 godina

u Montekarlu nije igrao Federer, ali je Marej "nekako" bio na Novakovoj strani zreba, a Nadal je prosao do finala bez ozbiljnog znojenja na terenu. U Madridu ne igra Marej, ali gle cuda opet Novaku zapadne tezi protivnik u polufinalu, a Nadal opet laganica.I sada da neko kaze da je to sve slucajno.

Ali nema veze, pobeda ce biti sladja!

novicas

pre 11 godina

Sad Nole ima sve povoljnosti: odličan žreb,odmarao se dvadesetak dana,Nadala u katastrofalnom žrebu,Federera na šljaci...
Ako kiksne biće kriva plava šljaka!
Šta kažete Đokisti,a?

atp world tour

pre 11 godina

realno federerov zreb je najtezi,pa nadalov a noletov najlaksi,tako da je djokovic po meni vec u polufinalu,nadalu jedina smetnja po meni bice delpo,a federer moze da strepi u svakom kolu jel su to sve vrhunski teniseri,tako da ocekujem veliku borbu u rodzerovoj polovini,kao i sjajne meceve na celom turniru!!!:-)

sudax

pre 11 godina

Ne zaboravite na vrlo moguce cetvrtfinale Federer protiv Ferera koji je izraziti sljakas i po mom misljelju cetvrti najopasniji igrac na turniru.Bice to tezak mec u tri seta,pa ko god pobijedi dolazi iscrpljen na Novaka.Medjutim,moze se lako desiti da Federer i ne dodje do 1/4.
Ne znam u kakvom je fizickom stanju Nole,nadam se u dobrom,ali je sigurno da se Nadal vec pomalo istrosio na turniru u Barceloni,pa mislim da Novak ne bi trebao imati problema da odbrani titulu.

Paradox

pre 11 godina

Zanimljiv zreb, Novakov do cetvrtfinala veoma lak a i Janka verujem da prolazi bez velikih muka, Federer ako je malo ispao iz forme bice tesko po njega, a i Nadal ima veoma opasne protivnike. Pa mogu reci da je Novakov ubedljivo najlaksi do polufinala.

meteor

pre 11 godina

Pa vama niti jedan zdreb ne odgovara.. msm sramota sta lupate djokovic nije mogao dobit laksi zdreb federeru je 2x tezi da ne govorim od nadalu koi u zdrebu ima iznera,karlovic vec 2.kolo ako prodje davidenka a za ovu sljaku servis ce bit itekako bitan pa zatim delpotro koi mi se cini da je trenutno u top 4 tenisaca sveta sto se tice forme...nadal bi 100% u polufinalu svih pre delpotra federera bi resio 2-0 pa setite se kako ga je delpotro namucio na finalu davis cupa na onoj sporoj sljaci tamo je snaga odlucila no ovde se igra 2 seta samo a sljaka je duplo brza a delpotro se cini strasan bar do sada sta je kazao na sljaci mu ove godine (gledajuci davic cup i estoril niko nije doso do 3 u setu jos!)tako da rafa ima zdreb koim eventualno moze ispast u svakom kolu jos ak nije naviknut na podlogu tak da ne lupate a ko djokovicu??!?!?.. federer koi mozda ni ne dodje u polufinale nije dugo igrao a ferer pa taj ne moze dobit igraca u top 4 sem ako ovi imaju tragican dan...sta bi vi da do finala nema igraca u top 20? sto da mu je doso izner u zdreb ka nadalu koi je skoro rafu dobio u RG prosle godine!??! i ovog puta federera u davis cupu na sljaci!? sljaka mu jaca podloga neg beton ionak je server tak da ...a i dobio djokovica u zadnjem mecu... ne lupajte od namestanju tj ako je nekom namesten zdreb to je djokovic gledano realno ...!

balkanski spijun

pre 11 godina

Ma daj ljudi okanite se vise teorije zavere. Namesten zreb? Pa zar mislite da bi se u tom slucaju dozvolilo da Federer koji ima ubedljivo najjaci lobi u teniskom svetu vec godinama, dobije ubedljivo najtezi zreb, a da Novak igra sa kvalifikantima do cetvrtfinala..Smesno..Vratite se gledanju fudbala ili ne znam kojeg sporta, koje ste do skora jedino i pratili..

moje ime

pre 11 godina

A vi mislite da NIKE namesta zreb da Djokovicu bude teze, pa mu zato stavljaju Federera? Mislite da bas toliko ne vole Federera, pa ga svaki put stave kod Novaka, da place posle...

Werewolf

pre 11 godina

@Reggie Lee,606 i ostali teoreticari zavere

ako bi se malo pomucili i "proguglali"videli bi da u Madridu idu 1. na 3. tenisera.Zar se ne secate odlicnog meca Nadal(prosle godine prvi nosilac u Madridu)i Federer(prosle godine treci nosliac u Madridu)u 3 seta koji je Rafa dobio pa igrao sa Noletom finale?Ili gledate tenis samo kad igra Novak?

Bojan

pre 11 godina

zar je moguce da se neko i dalje bavi teorijama zavere kako nekome namestaju zreb.
pa prosle godine pred Madrid Federer je bio 3. i isao je na prvoplasiranog Nadala i dobrano ga namucio u polufinalu. U Rimu je bila ista situacija. Na RGu obrnuta.
A sto se tice postavljenog klipa za potencijalno namestanje zreba. Zesca glupost, znaci zena je na osnovu 4 godine, izvadila nesto sto se desilo na 3 turnira. Pa ako ces da gledas statisticki, em ti treba mnogo veci broj podataka, em tako nesto uopste nije nemoguce da se desi kada hoces da seces podatke kako ti odgovaraju.
I sta sad kad je 2012. na AO Federer isao na Nadala u polufinalu? Jel konacno ta teorija pala u vodu? Ja mislim da bi on bio mnogo veci zalogaj za Noleta od nestabilnog Marija, a to bi omogucilo klasik finale.
teoreticari zavere ce verovatno reci da je to da bi zavarali trag :D

koe_kude

pre 11 godina

Bas tesko za Federera, moguce da ce u polufinalu na Novaka, a i red je da Novak jos malo popravi medjusobni skor. Za Djokovica bi najbolja taktika u polufinalu bila da ga ...
ZDROBI.

whynot

pre 11 godina

Naravno. Conga Nadal i Federer Đoković projektovana polufinala. Očekivano. Rafa nema apsolutno nikakvu prepreku do četvrtfinala i Berdiha. U Conginoj četvrtini su Izner i Del Potro. Jednako teško je Federeru. Prvo Raonić ili Nalbandijan, zatim Gaske ili Belući pa Ferer. Novak preko kvalifikanta, Felicijana Lopeza do Tipse ili Simona u četvrtfinalu. Moja prognoza za polufila su Nadal Izner(možda Del Potro) i Federer Đoković.
Od ostalih naših igrača Tipsa ako pobedi Ramosa ide na Simona koji mu nikako ne odgovara. Nadam se da će sada naći način da ga pobedi i dođe do četvrtfinala. Viktor ima dobar žreb, ali u kakvoj je formi možda je i Donald Jang nerešiv problem. Ako pobedi Janga ide na pobednika Gaske Belući, pa ako pobedi ide na Federera, pa ako izbaci Federera ide na... :)))
Jedva čekam da počne. Ajmo Nole.

Bojan

pre 11 godina

(pera, 5. maj 2012 09:11)
sigurno su namestili na Monte Karlu Marija Djokovicu, jer je Mari poznati sljakas (bez titule u karijeri) koji redovno delje Nadala na medjusobnim mecevima (uzeo 1 set na 4 meca).
Ali sudeci po broju preporucenih i nepreporucenih komentata izgleda da prosecan covek kad nas vise voli da veruje u to da je ceo svet protiv nas (iako kao o totalno nebitnim niko nema misljenje o nama) pa da namestaju teniske zrebove (najbitnije stvari na svetu :)) da bi nas Nole ispao

kako domacin kaze

pre 11 godina

Nije ovde nikakvo kukanje vec zelja organizatora da finale bude po nihovoj volji.. tako su u Americi namestali Novaku Federere jer je Nike sponzor i voleli su finale Rafa -Roger. Sada kada nema Murraya sigurno laksi put za Rafu do finala. nego da se u polufinalu igrao mec Rafa Roger.Po pravilu je na GS turnirima da kostur cine 1,4,6,8,10 i 2,3,5,7,9 a ostali kako padnu. U Rimu ce biti vecdrugacije i polufinale mogucno Rafa Federer i Novak Muray

miki

pre 11 godina

Da se pojasni nacin zreba: kompjuter nasumice izbaci zreb. Prvih 4 nosioca idu u 4 kraja kostura i to tako da 1. i 2. mogu tek u finalu da se sastanu. Nikad se ne zna na koga ce ici Novak u 1/2 finalu, murrey ili federer.

Bojan

pre 11 godina

(matematika, 5. maj 2012 15:02)
prvo pitanje iz tenisa, zasto Rodzer nema sansi na sljaci pa da kuliraju i kakve veze imaju njegove sanse ako je cilj da se namesti finale Rodja-Nadal. Bilo kakvo namestanje bi imalo mnogo vise smisla na RGu gde je Rodja redovan ucesnik u finalu isto koliko i nadal (u poslednjih 6 godina obojica su bila tamo 5 puta, tj 4 puta zajedno), u odnosu na recimo US open ili AO gde je Nadal bio samo 2 puta.
Pored toga ako se racunaju turniri visih kategorija (ATP 1000 i GS) do prosle godine je Rodja bio znacajno uspesniji od Noleta tako da tvrdnja da nema potrebe za neko namestanje na sljaci jer Federer nema mnogo sansi apsolutno ne drzi vodu sto celu teoriju za namestanje na travi i betonu cini besmislenom. Uzgred, sad je Federer na sljaci u Noletovoj polovini, prosle godine je bio u Nadalovoj, koje je objasnjenje za tu zaveru, posto smo o zaveri poceli da pricamo zbog redosleda na ovom turniru, sto je besmislena prica jer i Nadal i Nole teorijski imaju jednog jakog protivnika na putu do finala, najtezi put ima Rodja
E sad, da predjemo na matematiku, uzmi karte u ruke i redjaj ih na 10 gomila licem okrenutim na dole (tako da budes siguran da je random redosled) i redjaj na tih 10 gomila (znaci svaka ce biti na kraju po 5 karata). Kada zavrsis okreni karte i videces da ni u jednoj grupi nisu karte crveno-crno naizmenicno nego vrlo cesto imas serije karata iste boje, moze da se zadesi i svih 5 da bude crveno. E sada od tih nizova izdvojis 3 u kojima su poslednjih 3-4 karte crvene i proglasis to za zaveru karata jer se ne uklapa sa tvojim uskim shvatanjem verovatnoce gde je apsolutno nemoguce da se nesto tako desi.
Da ne bih ovde ispisivao matematicke formule, ne bi bilo lose da proguglas o kockarskom problemu zasto sledeca taktika vodi ka bankrotstvu
1. stavis 1 dinar na crveno
2. ako izgubis, stavljas tri puta vise od poslednjeg ulaganja na crveno da bi obezbedio ako stvarno dobijes da budes u dobitku (znaci ako prvi put ispadne crno izgubio si dinar, ako drugi put ispadne crveno dobijas 6, a ulozio si 1+3=4, iz trece dobijas 18 na ulozenih 1+3+9=13) i to radis dok ne dobijes. Na taj nacin si obezbedio da si kad dobijes uvek u plusu pa mozes da se vratis na korak 1, a verovatnoca da ces svaki naredni put dobiti je 50%

Pored toga, neka mi neko objasni zaveru po kojoj je Nole isao na USO 2007. u finale sa RFom, a vec tad je bio 3. i dokazani igrac na betonu sa dva mastersa, kao i ove godine kada je RF isao na Nadala na AO? Zaboravili su da drugacije oznace loptice za izvlacenje, ili sta? Ako se rucno izvlaci da li neko ima snimak koji bi pokazao da postoji razlika izmedju dve loptice.

igor

pre 11 godina

Steta sto Tipsa ide na Djokulu u 3. kolu
(Marko, 4. maj 2012 21:35)

Tipsa nije neki amater, on je medju 10 najboljih, ako misli da napreduje bar 1,2 mesta ne moze samo podedjivati slabije rangirane tenisere vec bar nekad da skine skalp nekom iz top 5. Prema tome nemojmo vise pricati - steta sto ide na Noleta, Nadala, Rodju... ocigledno nema igru za ovu trojicu i realan mu je domet 7. 8. mesto

whynot

pre 11 godina

Moja prognoza je polufinale Đoković - Ferer i Nadal - Del Potro. Znači Federer gubi od Davida!
(bole bgd, 4. maj 2012 22:34)
Pošto nisi jedini koji predviđa pobedu Ferera u potencijalnom meču sa Federerom, želeo bih sve koji tako misle da pitam na osnovu čega?
12:0 u međusobnim duelima 37:3 u setovima, Federer na 3 dosada odigrana turnira u Madridu ima 1 titulu, 1 finale i 1 polufinale i na ovom turniru gubio je samo dva puta i to oba puta od Nadala i jednom ga pobedio. Šljaka u Madridu je brza sa niskim odskokom loptice, sve su parametri koji idu Rođi u prilog. Ja mislim da je jedini koji realno može da izbaci Federera pre polufinala Raonić, a za to mu treba barem 75% prvog servisa i sreća u ključnim poenima.(lako je reći)
Prema tome očekujem i priželjkujem polufinale Đokovića i Federera. Nisu igrali već 7 meseci, a verujem da svim ljubiteljima tenisa nedostaju njihovi mečevi.

meda

pre 11 godina

Da se pojasni nacin "zreba": pravila koja moraju da se postuju je da prva dva nosioca ne mogu da se sastanu pre finala tj. idu u razlicite polovine zreba, 3. i 4. nosioc idu opet u dva razlicita dela kostura, 5.-8. nosioc idu u razlicite cetvrtine kostura, 9.-16. nosilac idu u razlicite osmine, ...
Onda domacin turnira odabere ko ce gde da ide (a to nazove zrebom) u skladu sa maksimiziranjem svog profita.
Ako iko misli da je to stvarno zreb, neka objasni ko ga kontrolise - bice da koza sam cuva kupus tj. zreb kontrolise onaj ko ga i radi (na stranu sto statistika kaze da je nemoguce da se neke svrai tako izrebaju iz godine u godinu).
Niko ne misli da je u pitanju zavera, jednostavno to su pravila teniskog biznisa, kome se ne svidja ne mora da ucestvuje.

Bojan

pre 11 godina

Nije ovde nikakvo kukanje vec zelja organizatora da finale bude po nihovoj volji.. tako su u Americi namestali Novaku Federere jer je Nike sponzor i voleli su finale Rafa -Roger. Sada kada nema Murraya sigurno laksi put za Rafu do finala. nego da se u polufinalu igrao mec Rafa Roger.Po pravilu je na GS turnirima da kostur cine 1,4,6,8,10 i 2,3,5,7,9 a ostali kako padnu. U Rimu ce biti vecdrugacije i polufinale mogucno Rafa Federer i Novak Muray
(kako domacin kaze, 5. maj 2012 13:25)
ne postoji pravilo da na jednu stranu kostura idu 1,4,6,8,10 a na drugu ostatak prvih 10 i ostali kako padnu, vec postoji pravilo da se prva 2 ne sastaju pre finala, prva 4 ne pre polufinala, 8 cetvrtfinala... koliko god da ima nosilaca. Ostatak se odredjuje zrebom koji je random i nema veze sa zeljom organizatora (jedino se na vimbldonu postuje zelja organizatora ako hoce da malo promene redosled nosilaca, jer postoje samo 3-4 turnira na travi).
da je tako kao sto ti pises Nole ne bi mogao da igra finale 2007. protiv Federera na tom istom US Openu. Bio je i tad u prva 3 na listi i vazio je za odlicnog igraca na betonu (uzeo je bez problema AO vec dva meseca kasnije)
sto se tice ovogodisnjeg zreba, ako bi organizatori hteli finale Rodja-Nadal, zar ne bi onda namestili Nalbandijana i Ferera Djokovicu pa da ga dobro izmore do polufinala i omoguce Rodji setnju do finala, a ne obrnuto. Pored toga del Potro nije maciji kasalj na sljaci i zavrsio je kod Nadala, tako da bi to trebao da bude jak mec.
Zasto ce u Rimu biti vec drugaije? Zato sto ucestvuje Mari? Pa covek ne samo da nije osvojoi nijednom sljaku, nego nije dosao ni do finala, vecinom ispada u prva 3 kola i sad odjednom on treba da bude bauk za nekoga da bi se namestao zreb. Ako je tako Nole treba javno da im se zahvali. Osim toga ova prica ne ide nikako sa logikom da namestaju Rafa-Federer finale

Matematika

pre 11 godina

Medo, sve je to istina sto si rekao, ali ne menja stvar da se 3 i 4 izvlace rukom i tako odlucuje u koji deo zreba ce oni ici. Zasto ne uvedu pravilo da to odluci kompjuter takodje?

Bojane, ako sile znaju da Nadal ima najvise sansi na sljaci, onda na RG ne moraju da urgiraju. Stavljali su Noleta u tu Rafinu polovinu od 2007 do 2011 dok je bivao 3 ili 4 jer je bilo sigurnije da ce ga Rafa savladati. Tako su urgirali finale Federer vs. Nadal. Sada pokusavaju da proguraju Nadala na prvo mesto, a za Federera znaju da nece jos dugo. Sto se tice zadnjeg AO, tu vise ni od blama nisu mogli da obrazloze mogucnost 13 od 13.

Sputali su Noletovu karijeru do maximuma, samo sto su nabasali na taj tvrdi kamen zvani Nole koji je nasao nacina da im se svima suprostavi.

sasa jokic

pre 11 godina

Nece Federer tako lako proci Ferera, ako ga uopste prodje. Noletu je prilicno dobar zreb, jedino ce biti smorno da gledamo njega i Tipsarevica, za Viktora ovemgodine izgleda nema mesta u drugom kolu.

crtani

pre 11 godina

Ovo je realan zreb , bar sto se tice Novaka, nisu mi jasni komentari da nole ima tezak zreb pa on je trenutno najbolji teniser na svetu problem ce imati Rafa i Rodzer a jos se igra na plavoj sljaci prvi put......bit ce ovo interesantan turnir,

matematika

pre 11 godina

Kakva teorija zavere - matematika bre. Znate li vi koja je to mogucnost da se od 12 grand slemova (na tvrdoj podlozi i travi) 12 puta Nole nadje u Federerovoj polovini? Sve osim Roland Garosa gde znaju da Rodzer nema bas puno sansi na sljaci pa iskuliraju.

#3 i #4 se izvlace rukom za razliku od svih ostalih pozicija koje izvlaci kompjuter.

http://www.sportandeu.com/2011/10/sporteu-member-presents-incredible-statistics-about-grand-slam-tennis-tournaments/

2008 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)

2008 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 Australian Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 French Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half - withdrew from tournament)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Andy Murray (Top half)
Seed 4: Novak Djokovic (Bottom half)


2009 US Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Andy Murray (Bottom half)
Seed 3: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 4: Novak Djokovic (Top half)


2010 Australian Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)


2010 French Open
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2010 Wimbledon
Seed 1: Roger Federer (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Top half)


2010 US Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2011 Australian Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Roger Federer (Bottom half)
Seed 3: Novak Djokovic (Bottom half)


2011 French Open
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)


2011 Wimbledon
Seed 1: Rafael Nadal (Top half)
Seed 2: Novak Djokovic (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Bottom half)


2011 US Open
Seed 1: Novak Djokovic (Top half)
Seed 2: Rafael Nadal (Bottom half)
Seed 3: Roger Federer (Top half)

bole bgd 2

pre 11 godina

@Ženevljanin
Malo listah po internetu GS i tačno je da Novak skoro uvek ide na Federera, osim zadnjeg Austaralia open gde, setimo se Novak u polufinalu dobi Mareja posle 5 sati igre, a u finalu Nadala( koji u polufinalu pobedi Federera) posle 6 sati borbe. Takođe nađoh da je na RG 2010. Novak ( izgubio od Melcera) bio u Rafinoj polovini, dok je Federer bio u drugom delu žreba ( izgubio od Soderlinga). Da li se žreb namešta? Ko zna?

Rovac

pre 11 godina

Polufinale: Nadal - Del Potro & Federer - Lopez
(Dylan Dog, 5. maj 2012 02:15)

Dylan Dog za svaku tvrdnju daje obrazloženje.
Rao čitam njegove komentare i uvažavam stavove.
Jasno je da ovo nije on napisao.
Napred Nole

Ženevljanin

pre 11 godina

Uvek sam protiv teorija zavere uključujući i "nameštanje žreba" ako ni zbog čega drugog onda zato što je žrebanje javno, a teniseri imaju mogućnost kontrole, a njima sigurno nije svejedno favorizovanje jednih na račun drugih.

Međutim, AKO je tačno da je Novak 13 puta uzastopce išao na Federera na GS polufinalu onda je to verovatnoća od 1:8192 (jedan prema dva na 13ti stepen) ili 0,0122% odnosno neznatno više od desetog dela jednog promila. To još uvek nije apsolutno nemoguće, ali je to toliko mala verovatnoća da me je ozbiljno pokolebala u mom stavu.

Bojan

pre 11 godina

(bole bgd 2, 6. maj 2012 23:08)
you just proved my point.
Nole i Federer u razlicitim delovima kostura, namestaljka - Nole je igrao 5 setova sa Marijem sto je znak da su mu ga ubacili kao tezeg protivnika (bez obzira na to sto je Federer ostvario 20+ pobeda zaredom na betonu i bio jedan od favorita da uzme GS, samo sto mu se ruka uvek skrati protiv Nadala, sto nikako ne mogu da skontam u ovoj fazi karijere kada vise nista ne juri nego se vidi da vise uziva u tenisu).
Ajde cak i da pretpostavimo da je bilo namestanja, koliko bi nole izgubio poena zbog toga:
2008. AO Nole pobedio Federera i uzeo GS
2008. US Federer pobedio, dakle Nole je "uskracen" za 480 poena
2009. US Federer pobedio, opet ista situacija ali je Nadalova prednost ispred njega bila daleko veca od toga
2010. US Djokovic pobedio
2011. AO Djokovic pobedio
2011. RG Federer pobedio, ali Nole bi svakako zaseo na prvo mesto nakon Vimbldona, cak i da je dosao u finale preko nekog drugog igraca
2011. US Djokovic pobedio
sa druge strane Nadal ga je dva puta zaustavljao u polufinalu RG-a (2007 i 2008), ali treba biti totalno pristrasan pa reci da bi na tim turnirima Nole dobio Federera, da je bio u njegovoj polovini.
Dakle u najkriticnijem slucaju zbog nedokazanog namestanja je Nole potencijalno izgubio drugo mesto 2008. ispred Federera, a realno te godine nije pokazao vise ni od jednog ni od drugog (sa Federerom je imao 1-2, sa Nadalom 2-4), tako da ne bih rekao da je bilo ista nefer sto se tice renkinga