Nedelja, 15.04.2012.

19:35

Fuenlabrada. Istanbul. Čudo. Partizan.

Izvor: Nina Kolundžija

Fuenlabrada. Istanbul. Èudo. Partizan. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

liman

pre 10 godina

ovo je jedan od najvecih podviga u istoriji naseg klupskog sporta pa iskoristim priliku da podsetim na ''tajni zacin'' velikog projekta, coveka koji je bio najveci trener jugoslovenskog kosarkaskog cuda Profesora Acu Nikolica, sto je kao dobri duh davao takt igri i ponasanju sedeci iza klupe citave sezone. misljenja sam da je za ukupan uspeh kljucna odluka da se zeljko prekomanduje na klupu a iza njega postavi Profesor i da se tako zauzda potencijalno losa hemija izvanrednog ali vrlo mladog tima ta da je pehar ustvari prakticna potvrda vizije dragana kicanovica kao master majnda ove operacije. takodje potencijalno bitan detalj je i postavljanje savovica na mesto glavnog operativca /direktora kluba/ umesto sisketa colovica, jer je klub bio mnogo mobilniji u stalnim putovanjima te sezone.. sve u svemu lekcija o uspehu koju treba dobro upamtiti, sagledavajuci je iz sto vise uglova bar dok nam je sveza u secanju.. cestitke od Vojvodinasa

Easterman

pre 11 godina

Danas sam popio pivo u Istanbulu, nisam imao pojma da je 20 godina, ali su me lokalci podsetili na to. Neverovatno da se jos secaju toga kao juce da je bilo. Jos kad sam im ulaznicu pokazo sto he cuvam odtad.

PFC

pre 11 godina

@(ivan, 17. april 2012 16:07)
Hteo sam da napisem nesto slicno,ali kada sam procitao tvoj komentar,nema potrebe.Sve si lepo rekao,100% se slazem.A kompleksasima sa obe strane da porucim,to nema veze sa Partizanom ili Zvezdom,nego sa vasim jadnim zivotima pa zato sirite mrznju.

teteks

pre 11 godina

Citiram ovog coveka na kraju : "Danas se u Fuenlabradi igra kosarka jer je Partizan igrao tamo" ! ! ! Ako Bogda ponovo prvaci evrope!

bane

pre 11 godina

navijam za zvezdu i nisam od onih koji navijaju u evrokupovima za sve srpske klubove - uvek navijam protiv partizana, ali najezio sam se od ovog filma. film je savrshen, a partizanu svaka chast za titulu i na na nachinu na koji je osvojena.

ivan

pre 12 godina

lepo je kad srbija ima sa cim da se podici, lepog da se seti insanbula i barija,saleta djordjevica i darka panceva.meni kao okorelom deliji su oci zasuzile od ovog klipa sto su spanci napravili o partizanu i njihovom uspehu.toliko iskrena i lepo napravljena prica sa dosta emocija svaka cast.u teskim vremenima oni su odusevljavali ovaj narod i igrali za zemlju za klub koji vole kada su pare nisu bile sve.uspesi zvezde i partizana u to vreme neprocenjivo,zivela srbija

Jugoplastika

pre 12 godina

Partizan je veliki klub i institucija.Partizan nikad nije imao jaci tim od one generacije Divac,Paspalj,Djordjevic,Danilovic.......Od te sjajne ekipe bila je jedna bolja,jednako mlada ekipa ,a to je Jugoplastika sa Kukocem,Radjom,Ivanovicem,Sretenovicem,Tabakom,Perasovicem....Imao sam cast gledati uzivo te derbije.Takve dvije ekipe su bile dvije najbolje klupske kosarkaske ekipe ikad sastavljene na tlu Evrope,a ti derbiji i to rivalstvo se vise nikad nece ponoviti.Za one mladje koji nisu imali cast gledati ta finala savjetujem da pogledaju na you tube-u.

mare

pre 12 godina

Po cemu je ovo veci uspeh nase klupske kosarke,od osvajanja titule prvaka Evrope u zenskoj kosarci 1979 ZKK Crvena Zvezda?,u najmanju ruku je to su podjednaki uspesi nase klupske kosarke,samo klupski obojeni novinari cesto misle da svi mi nista ne pamtimo.
(Shone, 16. april 2012 19:28)

Da li bi osvajanje lige sampiona u zenskom fudbalu bilo isto sto i osvajanje u muskom?
Koja ljubomora vlada pa to je strasno.

Mislim da je moj tata bio najsrecniji covek na svetu te veceri jer sam se ja rodio 2 sata nakon utakmice. Vise zbog utakmice jer sam mu ja samo trosak :D

Grobar NS

pre 12 godina

Otvorih upravo sajt EUROLIGE da vidim kada igra Panathinaikos protiv CSKA, kad ono na "home page" stavili sliku Saleta Đorđevića kako 'odapinje' trojku za titulu, sav sam se naježio !!! HVALA TI PARTIZANE za sve "mini" srčane udare!!!

Shone

pre 12 godina

Po cemu je ovo veci uspeh nase klupske kosarke,od osvajanja titule prvaka Evrope u zenskoj kosarci 1979 ZKK Crvena Zvezda?,u najmanju ruku je to su podjednaki uspesi nase klupske kosarke,samo klupski obojeni novinari cesto misle da svi mi nista ne pamtimo.

г4

pre 12 godina

Треба поменути и ФК Црвену Звезду која је играла ван Београда утакмице као домаћин, у Софији и којој је поред тога фалило мало да брани титулу првака Европе, са Барсеолоном, 1992. Велика срамота за Западне земље које су ускратиле право нашим клубовима и репрезентацији (Еуро 1992. у Шведској) да се домогну трофеја.

eto objasnio..

pre 12 godina

Da li neko zna sto je izabrana bas Spanija, kao domaci teren, ipak je to daleko, a ne recimo Bugarska ili Grcka, gde je moglo biti i publike sa nasih prostora?!
(Trib, 16. april 2012 13:52)

nije partizan birao spaniju nego spanija partizana

Dulex

pre 12 godina

Svaka čast na jubileju! :-) I veliko hvala španskoj televiziji što su okupili neke od momaka i snimili emisiju o tome (kada se već nijedna naša televizija nije setila toga), na trenutke sam se ježio! U svakom slučaju, to mi je bio najlepši trenutak u dotadašnjem životu koji je samo za nijansu nadmašio Bari samo zbog činjenice da volim Partizan iako sam i za Zvezdu navijao kao da je moja, tako se nekada navijalo - kada igraju međusobno najljući rivali, kada se igra protiv stranih klubova uzajamna podrška je bila skroz normalna stvar! Kako nam se srozao sport tako je nestao međusobni respekt navijača jer su uprave svoje neuspehe sakrivali ostrašćivanjem navijača na ovaj ili onaj način...

tras!

pre 12 godina

kakav film su napravili spanci o nasem klubu! da je stid i sramota ove danasnje novinare toboze insajdere i tkz tajne agente. elem tada sam bio mali 6 godina. ne znam da li sam gledao uzivo ovo ali jesa i sjecam djordjeviceve slicne trojke protiv hrvata u polufinalu!!! zatim na oprostaju od kosarke u rimejku ove 2 situacije sale nacionale opet daje trojku! pa nema sudjeno mu je bilo da je da i to vise puta :D pozdrav za sve ljubitelje kosarke iz kisne podgorice :)

Trib

pre 12 godina

Da li neko zna sto je izabrana bas Spanija, kao domaci teren, ipak je to daleko, a ne recimo Bugarska ili Grcka, gde je moglo biti i publike sa nasih prostora?!

dzonson

pre 12 godina

Sa Severnom Karolinom,mi smo klub koji je poslednjih 20 godina dao najviše NBA igrača.
Danilo

Nismo, ovo nije tacno. Ovo je u stvari jedna neopevana glupost, ali se iz nekog razloga stalno provlaci kroz nase medije. Nismo ni blizu ni Severnoj Karolini, niti bilo kojem vecem univerzitetu.

Inace, spanci su napravili divan dokumentarac o nama, jedan od onih trenutaka kada si najvise zahvalan sto si grobar.

Ivan_Nish

pre 12 godina

Kladim se i da je tada sedmogodisnji Fernando Torres bio vatreni navijac Partizana u Fuenlabradi (rodjen je tamo) :) eto prilike da poslednju sezonu u karijeri odigra u prvom klubu za koji je navijao...

777

pre 12 godina

Knedla u grlu..suze u očima. Gledam ovaj film Španaca. Nisu to neke obične emocije. One su proizvod svega što se dešavalo Partizanu u to vreme. Biti prvak Evrope, a da samo jednu utakmicu igraš u svom Pioniru a ostale kao "domaćin" u nekom gradu u Španiji je herojstvo, podvig..Vi nadjite adekvatnu reč. A ti Španci, te prihvate kao da je Partizan njihov klub i još navijaju protiv svojih zemljaka? Danilovic drži Saletovu sliku. Šta reći pametno samo da se čovek naježi. Prava generacija mladih igrača koji su i kasnije ostvarili veliku karijeru. Tako se borilo za grb i dres kluba, što je danas retkost.OBRADOVIC..kada se pomene njegovo ime..da se stane mirno. 8 titula šampiona Evrope..eejj. Moguća i deveta ove godine? Pa to je svemirska trenerska karijera. Sale samo što nije suze pustio kada je pričao fonom sa ocem. Kada čovek sve ovo gleda jednostavno ne može da bude ravnodušan. Šteta ali je ova titula verovatno nedostižna u budućnosti i hvala im na tome. Ali..ko zna..lopta je okrugla..BRABO...

novicas

pre 12 godina

(dušan dalj),pa Dušane,kakve veze ima Bari i Istanbul?Vi slavite 18. maja i tada uživajte i radujte se.Na Uskrs se ne slavi Božić.

laki je malo....

pre 12 godina

Uf sav sam se najezio gledajuci video kanala plus svaka cast secam se tih dana , mislim da bi klub danas trebao da se zahvali spancima za sve sto su ucinili za Partizan ....

Kalates

pre 12 godina

ne, nema veze sto osvojismo pre 20 godina evropsku titulu, bitno je da oni imaju Bari i Tokio.
(misa tumbas, 16. april 2012 10:33)
Da li se ti to hvalis ili se zalis?

Pop

pre 12 godina

@Dzoni

Svaka cast, izneo si pogresan podatak i dobio 25 preporuka.

1985-Cibona
1986-Cibona
1987-Tracer
1988-Tracer
1989-Jugoplastika
1990-Jugoplastika
1991-POP84
1992-Partizan

Kako si pronasao Real Madrid u ovom periodu, to samo ti znas.

Kriger

pre 12 godina

Tri poena! Tri poena! Vreme je isteklo ...
Srce stane svaki put kada čujem Nikitu. Hvala Vam crno-beli, hvala Fuenlabradi. Bilo, PONOVILO SE!
HRISTOS VOSKRESE! Srećan Uskrs!

red devil 011

pre 12 godina

Jeste lepo secati se uspeha, posebno kada se do njih doslo u ovako teskim i ludim okolnostima kao sto je uspeo Partizan 92ge... Ali cinjenica je da mi danas pricamo o tome kako nam eto finansije ne dozvoljavaju da klupski uradimo nesto vise u Evroligi/Evrokupu, jer se kvalitetni igraci prodaju premladi, i da je Partizan zbog toga u zadnje 2 decenije jos samo 2 puta igrao na final four-u (oba puta zavrsivsi kao cetvrti). Ipak, statistika u clanku govori sve - prosek godina u sampionskom timu Partizana je bio 21 i po! To je mnogo manje od proseka godina koji su imali Partizanovi timovi poslednjih godina, tako da ostaju jos samo 2 razloga za nedostatak uspeha obzirom na kosarkasku istoriju ove zemlje, u kojoj je Partizan apsolutno dominantan klub u zadnjih 20 godina - razlog moze biti trener koji nije dorastao zadatku, ili prosto losiji igracki kadar. Kada pricamo o treneru bilo je i odlicnih trenera poput Mute Nikolica i Ranka Zeravice, a bilo je i slabijih. Medjutim, skoro citavu deceniju je glavni trener bio Dusko Vujosevic, koji mozda nije svima simpatican lik, ali je svakako bolji i iskusniji trener nego sto je Zeljko Obradovic mogao da bude sa 31 godinom. Uostalom, pozitivan uticaj Vujosevicevog pristupa je mogao da se vidi kroz porast Partizanovih uspeha pod njegovim vodjstvom, kao i primetno slabija igra od kako ga je zamenio Jovanovic. Tesko je dakle tvrditi da covek koji je dobio nagradu za najboljeg trenera Evrolige nije bio dorastao svom zadatku. Jedini preostali odgovor po meni jeste prosto losiji kvalitet igraca koji mi, samoproklamovana najkosarkaskija zemlja na svetu (uz Ameriku i Litvaniju svakako), proizvodimo od raspada SFRJ naovamo. Cinjenica je da mi od odlaska Stojakovica iz Zvezde kada je imao 17 godina, a to je jos uvek period pre kraja rata u SFRJ, nismo proizveli nijednog igraca ekstra klase - iako smo ih sredinom 90ih imali 5-6 u reprezentaciji. Ima onih koji deluju kao da jesu dostigli svoj potencijal, kao sto su Drobnjak, Tomasevic, Krstic, Velickovic, ali koji prosto nisu kalibar svojih prethodnika u reprezentaciji. Mnogo je vise, ipak, igraca kojima kao da je usadjena labilna psiha koja im ne dozvoljava da rasudjuju kako treba u nekim momentima, da grizu na treningu, da se kontrolisu na utakmicama...kod nekih to ima malog i povremenog uticaja (Teodosic, Rakocevic), kod nekih malo jaceg (Jaric, Radmanovic), a ima i onih kojima se potpuno pomraci um kada im nije sve potaman - sto je u zivotu odraslog coveka 90% vremena, samo to zrnce mudrosti njima niko nije preneo izgleda (Milicic). Ima i velikih talenata kojima su povrede unistile karijeru, kao sto su Milos Vujanic i Nemanja Aleksandrov, ali oni su zaista brojcano zanemarljivi u odnosu na prethodnu kategoriju. Sve u svemu, razlog zbog koga nismo ponovili Istanbul u ovih 20 godina je, i pored ostalih izgovora koji bi nam bili mnogo laksi za svariti, taj sto proizvodimo igrace koji nemaju mentalnih, ili vec duhovnih kapaciteta da se razviju koliko im potencijal dozvoljava, i da upregnu sve sto imaju u konstruktivan pristup zivotu i igri, umesto da budu egoisticni, plasljivi, isfrustrirani i neostvareni. Koliko tu ima do kucnog vaspitanja, koliko do opsteg ambijenta u drustvu u ovih 20 godina, a kolika je procentualno uloga trenera i ostalih kadrova u klubovima da usade pravi zivotni pristup mladim igracima, nisam siguran. Znam samo da necemo videti boljih dana ni u kosarci, kraljici sportova, a ni u citavom nasem drustvu, dok ne ulozimo mnogo vise truda da postanemo pozrtvovani i strogi pedagozi koji mladi narastaj vode pre svega primerom.

Dzoni

pre 12 godina

20 godina od kraja normalnog zivota..od tad 20 godina samo propadanja kome nema kraja..samo obecanja.A od 1985-1992 jedini klub koji je osvojio trofej evropskog prvaka a da nije bio iz Juugoslavije je bio Real Madrid..sve ostalo osvojili klubovi iz tadasnje najaca lige u evropi.

Danilo

pre 12 godina

Taj neverovatni uspeh glavni je dragulj u Partizanovoj kruni,ali i pre i posle ima toliko toga za divljenje,da je prosto sve teško nabrojati.
Sa Severnom Karolinom,mi smo klub koji je poslednjih 20 godina dao najviše NBA igrača.
Afirmisan je veliki broj relativno nepoznatih igrača,koji su posle igrali u najboljim evropskim klubovima.
U poslednjih 25 godina,6 puta smo igral četvrfinala Eurolige,4 puta prošli u polufinale i jedna velika titula.
Bez ikakave dileme,Partizan je fenomen o kojem se priča u celom sportskom svetu i ponos je kako za nas navijače,tako i za sve prave ljubitelje
sporta.
Ubedjen sam da će ova dominacija trajati još jako,jako dugo...

Gaja

pre 12 godina

Danas sam popio pivo u Fuenalabradi totalno previdevsi 20 godina titule,
ali su me lokalci u baru podsetili na to, jos nas pamte i pricaju o Partizanu. Kakva slucajnost, nisam ni planirao da cu tu svratiti, samo sam stao i otisao u prvi bar, kakvo divno mesto.
Jos kad sam im pokazao moju godisnju kartu...

Zuba

pre 12 godina

Zvezdas sam a pre svega navijac i kad sam pogledao ova dva klipa a pogotovo ovaj koji su Spanci napravili suze same krenuse. Veliko hvala Saletu i ostalima iz ekipe za radost koju su mi priredili (secam se jer sam gledao utakmicu uzivo).

ackoniskikartel

pre 12 godina

Ja bih pre rekao dve godine od Pariza ! Nash klub tezi ka tome da opet bude prvak evrope ! Shta nam ovo treba,secamo se ovoga i ponosni smo,ali shta sad ! Treba da se ide dalje,a ne da udaramo slave i predslave Istambula ! Ovome uopshte ne treba pridavati znacaj,vech treba oformiti jaku ekipu koja ce kao i ona 2010 doci do Final Foura i uzeti titulu prvaka evrope !

darkopfc

pre 12 godina

Ovo je stvarno bio ogroman uspeh uzimajuci u obzir sve okolnosti, ali isto tako mislim da je neuspeh da partizan ima samo jednu titulu kupa sampiona odnosno evrolige... pa pogledajte ko sve u nasem okruzenju ima titule, a srbija je uvek imala neverovatne kosarkaske talente, plus u kosarci pare do skoro nisu pravile toliku razliku...

dusan dalj

pre 12 godina

Kao "okoreli" zvezdaš moram reći da sam se sav naježio od ove Španske priče o Partizanu i sećam se ko da je juče bilo, navijao sam svim srcem za Partizan jer to je pre svega (u to vreme) bio uspeh SRPSKE košarke a tek onda Partizana kao kluba !!! Nek se večno pamti ovaj uspeh kao i uspeh C.Zvezde iz Barija jer, čisto sumnjam da će se skoro ponoviti !!!

mare

pre 12 godina

cestitke za ovaj veliki uspeh, pravi podvig, ovde se uvek igrala najbolja kosarka sve do 2002. tome svedoci i tri evrolige koje je jugoplastiga osvojila, pa onda dve cibone i jedne koju ima i bosna...

dusan dalj

pre 12 godina

Kao "okoreli" zvezdaš moram reći da sam se sav naježio od ove Španske priče o Partizanu i sećam se ko da je juče bilo, navijao sam svim srcem za Partizan jer to je pre svega (u to vreme) bio uspeh SRPSKE košarke a tek onda Partizana kao kluba !!! Nek se večno pamti ovaj uspeh kao i uspeh C.Zvezde iz Barija jer, čisto sumnjam da će se skoro ponoviti !!!

Gaja

pre 12 godina

Danas sam popio pivo u Fuenalabradi totalno previdevsi 20 godina titule,
ali su me lokalci u baru podsetili na to, jos nas pamte i pricaju o Partizanu. Kakva slucajnost, nisam ni planirao da cu tu svratiti, samo sam stao i otisao u prvi bar, kakvo divno mesto.
Jos kad sam im pokazao moju godisnju kartu...

Zuba

pre 12 godina

Zvezdas sam a pre svega navijac i kad sam pogledao ova dva klipa a pogotovo ovaj koji su Spanci napravili suze same krenuse. Veliko hvala Saletu i ostalima iz ekipe za radost koju su mi priredili (secam se jer sam gledao utakmicu uzivo).

mare

pre 12 godina

cestitke za ovaj veliki uspeh, pravi podvig, ovde se uvek igrala najbolja kosarka sve do 2002. tome svedoci i tri evrolige koje je jugoplastiga osvojila, pa onda dve cibone i jedne koju ima i bosna...

Jugoplastika

pre 12 godina

Partizan je veliki klub i institucija.Partizan nikad nije imao jaci tim od one generacije Divac,Paspalj,Djordjevic,Danilovic.......Od te sjajne ekipe bila je jedna bolja,jednako mlada ekipa ,a to je Jugoplastika sa Kukocem,Radjom,Ivanovicem,Sretenovicem,Tabakom,Perasovicem....Imao sam cast gledati uzivo te derbije.Takve dvije ekipe su bile dvije najbolje klupske kosarkaske ekipe ikad sastavljene na tlu Evrope,a ti derbiji i to rivalstvo se vise nikad nece ponoviti.Za one mladje koji nisu imali cast gledati ta finala savjetujem da pogledaju na you tube-u.

777

pre 12 godina

Knedla u grlu..suze u očima. Gledam ovaj film Španaca. Nisu to neke obične emocije. One su proizvod svega što se dešavalo Partizanu u to vreme. Biti prvak Evrope, a da samo jednu utakmicu igraš u svom Pioniru a ostale kao "domaćin" u nekom gradu u Španiji je herojstvo, podvig..Vi nadjite adekvatnu reč. A ti Španci, te prihvate kao da je Partizan njihov klub i još navijaju protiv svojih zemljaka? Danilovic drži Saletovu sliku. Šta reći pametno samo da se čovek naježi. Prava generacija mladih igrača koji su i kasnije ostvarili veliku karijeru. Tako se borilo za grb i dres kluba, što je danas retkost.OBRADOVIC..kada se pomene njegovo ime..da se stane mirno. 8 titula šampiona Evrope..eejj. Moguća i deveta ove godine? Pa to je svemirska trenerska karijera. Sale samo što nije suze pustio kada je pričao fonom sa ocem. Kada čovek sve ovo gleda jednostavno ne može da bude ravnodušan. Šteta ali je ova titula verovatno nedostižna u budućnosti i hvala im na tome. Ali..ko zna..lopta je okrugla..BRABO...

mare

pre 12 godina

Po cemu je ovo veci uspeh nase klupske kosarke,od osvajanja titule prvaka Evrope u zenskoj kosarci 1979 ZKK Crvena Zvezda?,u najmanju ruku je to su podjednaki uspesi nase klupske kosarke,samo klupski obojeni novinari cesto misle da svi mi nista ne pamtimo.
(Shone, 16. april 2012 19:28)

Da li bi osvajanje lige sampiona u zenskom fudbalu bilo isto sto i osvajanje u muskom?
Koja ljubomora vlada pa to je strasno.

Mislim da je moj tata bio najsrecniji covek na svetu te veceri jer sam se ja rodio 2 sata nakon utakmice. Vise zbog utakmice jer sam mu ja samo trosak :D

Dzoni

pre 12 godina

20 godina od kraja normalnog zivota..od tad 20 godina samo propadanja kome nema kraja..samo obecanja.A od 1985-1992 jedini klub koji je osvojio trofej evropskog prvaka a da nije bio iz Juugoslavije je bio Real Madrid..sve ostalo osvojili klubovi iz tadasnje najaca lige u evropi.

Danilo

pre 12 godina

Taj neverovatni uspeh glavni je dragulj u Partizanovoj kruni,ali i pre i posle ima toliko toga za divljenje,da je prosto sve teško nabrojati.
Sa Severnom Karolinom,mi smo klub koji je poslednjih 20 godina dao najviše NBA igrača.
Afirmisan je veliki broj relativno nepoznatih igrača,koji su posle igrali u najboljim evropskim klubovima.
U poslednjih 25 godina,6 puta smo igral četvrfinala Eurolige,4 puta prošli u polufinale i jedna velika titula.
Bez ikakave dileme,Partizan je fenomen o kojem se priča u celom sportskom svetu i ponos je kako za nas navijače,tako i za sve prave ljubitelje
sporta.
Ubedjen sam da će ova dominacija trajati još jako,jako dugo...

eto objasnio..

pre 12 godina

Da li neko zna sto je izabrana bas Spanija, kao domaci teren, ipak je to daleko, a ne recimo Bugarska ili Grcka, gde je moglo biti i publike sa nasih prostora?!
(Trib, 16. april 2012 13:52)

nije partizan birao spaniju nego spanija partizana

Dulex

pre 12 godina

Svaka čast na jubileju! :-) I veliko hvala španskoj televiziji što su okupili neke od momaka i snimili emisiju o tome (kada se već nijedna naša televizija nije setila toga), na trenutke sam se ježio! U svakom slučaju, to mi je bio najlepši trenutak u dotadašnjem životu koji je samo za nijansu nadmašio Bari samo zbog činjenice da volim Partizan iako sam i za Zvezdu navijao kao da je moja, tako se nekada navijalo - kada igraju međusobno najljući rivali, kada se igra protiv stranih klubova uzajamna podrška je bila skroz normalna stvar! Kako nam se srozao sport tako je nestao međusobni respekt navijača jer su uprave svoje neuspehe sakrivali ostrašćivanjem navijača na ovaj ili onaj način...

Grobar NS

pre 12 godina

Otvorih upravo sajt EUROLIGE da vidim kada igra Panathinaikos protiv CSKA, kad ono na "home page" stavili sliku Saleta Đorđevića kako 'odapinje' trojku za titulu, sav sam se naježio !!! HVALA TI PARTIZANE za sve "mini" srčane udare!!!

Ivan_Nish

pre 12 godina

Kladim se i da je tada sedmogodisnji Fernando Torres bio vatreni navijac Partizana u Fuenlabradi (rodjen je tamo) :) eto prilike da poslednju sezonu u karijeri odigra u prvom klubu za koji je navijao...

Kriger

pre 12 godina

Tri poena! Tri poena! Vreme je isteklo ...
Srce stane svaki put kada čujem Nikitu. Hvala Vam crno-beli, hvala Fuenlabradi. Bilo, PONOVILO SE!
HRISTOS VOSKRESE! Srećan Uskrs!

red devil 011

pre 12 godina

Jeste lepo secati se uspeha, posebno kada se do njih doslo u ovako teskim i ludim okolnostima kao sto je uspeo Partizan 92ge... Ali cinjenica je da mi danas pricamo o tome kako nam eto finansije ne dozvoljavaju da klupski uradimo nesto vise u Evroligi/Evrokupu, jer se kvalitetni igraci prodaju premladi, i da je Partizan zbog toga u zadnje 2 decenije jos samo 2 puta igrao na final four-u (oba puta zavrsivsi kao cetvrti). Ipak, statistika u clanku govori sve - prosek godina u sampionskom timu Partizana je bio 21 i po! To je mnogo manje od proseka godina koji su imali Partizanovi timovi poslednjih godina, tako da ostaju jos samo 2 razloga za nedostatak uspeha obzirom na kosarkasku istoriju ove zemlje, u kojoj je Partizan apsolutno dominantan klub u zadnjih 20 godina - razlog moze biti trener koji nije dorastao zadatku, ili prosto losiji igracki kadar. Kada pricamo o treneru bilo je i odlicnih trenera poput Mute Nikolica i Ranka Zeravice, a bilo je i slabijih. Medjutim, skoro citavu deceniju je glavni trener bio Dusko Vujosevic, koji mozda nije svima simpatican lik, ali je svakako bolji i iskusniji trener nego sto je Zeljko Obradovic mogao da bude sa 31 godinom. Uostalom, pozitivan uticaj Vujosevicevog pristupa je mogao da se vidi kroz porast Partizanovih uspeha pod njegovim vodjstvom, kao i primetno slabija igra od kako ga je zamenio Jovanovic. Tesko je dakle tvrditi da covek koji je dobio nagradu za najboljeg trenera Evrolige nije bio dorastao svom zadatku. Jedini preostali odgovor po meni jeste prosto losiji kvalitet igraca koji mi, samoproklamovana najkosarkaskija zemlja na svetu (uz Ameriku i Litvaniju svakako), proizvodimo od raspada SFRJ naovamo. Cinjenica je da mi od odlaska Stojakovica iz Zvezde kada je imao 17 godina, a to je jos uvek period pre kraja rata u SFRJ, nismo proizveli nijednog igraca ekstra klase - iako smo ih sredinom 90ih imali 5-6 u reprezentaciji. Ima onih koji deluju kao da jesu dostigli svoj potencijal, kao sto su Drobnjak, Tomasevic, Krstic, Velickovic, ali koji prosto nisu kalibar svojih prethodnika u reprezentaciji. Mnogo je vise, ipak, igraca kojima kao da je usadjena labilna psiha koja im ne dozvoljava da rasudjuju kako treba u nekim momentima, da grizu na treningu, da se kontrolisu na utakmicama...kod nekih to ima malog i povremenog uticaja (Teodosic, Rakocevic), kod nekih malo jaceg (Jaric, Radmanovic), a ima i onih kojima se potpuno pomraci um kada im nije sve potaman - sto je u zivotu odraslog coveka 90% vremena, samo to zrnce mudrosti njima niko nije preneo izgleda (Milicic). Ima i velikih talenata kojima su povrede unistile karijeru, kao sto su Milos Vujanic i Nemanja Aleksandrov, ali oni su zaista brojcano zanemarljivi u odnosu na prethodnu kategoriju. Sve u svemu, razlog zbog koga nismo ponovili Istanbul u ovih 20 godina je, i pored ostalih izgovora koji bi nam bili mnogo laksi za svariti, taj sto proizvodimo igrace koji nemaju mentalnih, ili vec duhovnih kapaciteta da se razviju koliko im potencijal dozvoljava, i da upregnu sve sto imaju u konstruktivan pristup zivotu i igri, umesto da budu egoisticni, plasljivi, isfrustrirani i neostvareni. Koliko tu ima do kucnog vaspitanja, koliko do opsteg ambijenta u drustvu u ovih 20 godina, a kolika je procentualno uloga trenera i ostalih kadrova u klubovima da usade pravi zivotni pristup mladim igracima, nisam siguran. Znam samo da necemo videti boljih dana ni u kosarci, kraljici sportova, a ni u citavom nasem drustvu, dok ne ulozimo mnogo vise truda da postanemo pozrtvovani i strogi pedagozi koji mladi narastaj vode pre svega primerom.

tras!

pre 12 godina

kakav film su napravili spanci o nasem klubu! da je stid i sramota ove danasnje novinare toboze insajdere i tkz tajne agente. elem tada sam bio mali 6 godina. ne znam da li sam gledao uzivo ovo ali jesa i sjecam djordjeviceve slicne trojke protiv hrvata u polufinalu!!! zatim na oprostaju od kosarke u rimejku ove 2 situacije sale nacionale opet daje trojku! pa nema sudjeno mu je bilo da je da i to vise puta :D pozdrav za sve ljubitelje kosarke iz kisne podgorice :)

darkopfc

pre 12 godina

Ovo je stvarno bio ogroman uspeh uzimajuci u obzir sve okolnosti, ali isto tako mislim da je neuspeh da partizan ima samo jednu titulu kupa sampiona odnosno evrolige... pa pogledajte ko sve u nasem okruzenju ima titule, a srbija je uvek imala neverovatne kosarkaske talente, plus u kosarci pare do skoro nisu pravile toliku razliku...

ivan

pre 12 godina

lepo je kad srbija ima sa cim da se podici, lepog da se seti insanbula i barija,saleta djordjevica i darka panceva.meni kao okorelom deliji su oci zasuzile od ovog klipa sto su spanci napravili o partizanu i njihovom uspehu.toliko iskrena i lepo napravljena prica sa dosta emocija svaka cast.u teskim vremenima oni su odusevljavali ovaj narod i igrali za zemlju za klub koji vole kada su pare nisu bile sve.uspesi zvezde i partizana u to vreme neprocenjivo,zivela srbija

г4

pre 12 godina

Треба поменути и ФК Црвену Звезду која је играла ван Београда утакмице као домаћин, у Софији и којој је поред тога фалило мало да брани титулу првака Европе, са Барсеолоном, 1992. Велика срамота за Западне земље које су ускратиле право нашим клубовима и репрезентацији (Еуро 1992. у Шведској) да се домогну трофеја.

laki je malo....

pre 12 godina

Uf sav sam se najezio gledajuci video kanala plus svaka cast secam se tih dana , mislim da bi klub danas trebao da se zahvali spancima za sve sto su ucinili za Partizan ....

Pop

pre 12 godina

@Dzoni

Svaka cast, izneo si pogresan podatak i dobio 25 preporuka.

1985-Cibona
1986-Cibona
1987-Tracer
1988-Tracer
1989-Jugoplastika
1990-Jugoplastika
1991-POP84
1992-Partizan

Kako si pronasao Real Madrid u ovom periodu, to samo ti znas.

dzonson

pre 12 godina

Sa Severnom Karolinom,mi smo klub koji je poslednjih 20 godina dao najviše NBA igrača.
Danilo

Nismo, ovo nije tacno. Ovo je u stvari jedna neopevana glupost, ali se iz nekog razloga stalno provlaci kroz nase medije. Nismo ni blizu ni Severnoj Karolini, niti bilo kojem vecem univerzitetu.

Inace, spanci su napravili divan dokumentarac o nama, jedan od onih trenutaka kada si najvise zahvalan sto si grobar.

teteks

pre 11 godina

Citiram ovog coveka na kraju : "Danas se u Fuenlabradi igra kosarka jer je Partizan igrao tamo" ! ! ! Ako Bogda ponovo prvaci evrope!

ackoniskikartel

pre 12 godina

Ja bih pre rekao dve godine od Pariza ! Nash klub tezi ka tome da opet bude prvak evrope ! Shta nam ovo treba,secamo se ovoga i ponosni smo,ali shta sad ! Treba da se ide dalje,a ne da udaramo slave i predslave Istambula ! Ovome uopshte ne treba pridavati znacaj,vech treba oformiti jaku ekipu koja ce kao i ona 2010 doci do Final Foura i uzeti titulu prvaka evrope !

novicas

pre 12 godina

(dušan dalj),pa Dušane,kakve veze ima Bari i Istanbul?Vi slavite 18. maja i tada uživajte i radujte se.Na Uskrs se ne slavi Božić.

bane

pre 11 godina

navijam za zvezdu i nisam od onih koji navijaju u evrokupovima za sve srpske klubove - uvek navijam protiv partizana, ali najezio sam se od ovog filma. film je savrshen, a partizanu svaka chast za titulu i na na nachinu na koji je osvojena.

Kalates

pre 12 godina

ne, nema veze sto osvojismo pre 20 godina evropsku titulu, bitno je da oni imaju Bari i Tokio.
(misa tumbas, 16. april 2012 10:33)
Da li se ti to hvalis ili se zalis?

Easterman

pre 11 godina

Danas sam popio pivo u Istanbulu, nisam imao pojma da je 20 godina, ali su me lokalci podsetili na to. Neverovatno da se jos secaju toga kao juce da je bilo. Jos kad sam im ulaznicu pokazo sto he cuvam odtad.

Trib

pre 12 godina

Da li neko zna sto je izabrana bas Spanija, kao domaci teren, ipak je to daleko, a ne recimo Bugarska ili Grcka, gde je moglo biti i publike sa nasih prostora?!

PFC

pre 11 godina

@(ivan, 17. april 2012 16:07)
Hteo sam da napisem nesto slicno,ali kada sam procitao tvoj komentar,nema potrebe.Sve si lepo rekao,100% se slazem.A kompleksasima sa obe strane da porucim,to nema veze sa Partizanom ili Zvezdom,nego sa vasim jadnim zivotima pa zato sirite mrznju.

liman

pre 10 godina

ovo je jedan od najvecih podviga u istoriji naseg klupskog sporta pa iskoristim priliku da podsetim na ''tajni zacin'' velikog projekta, coveka koji je bio najveci trener jugoslovenskog kosarkaskog cuda Profesora Acu Nikolica, sto je kao dobri duh davao takt igri i ponasanju sedeci iza klupe citave sezone. misljenja sam da je za ukupan uspeh kljucna odluka da se zeljko prekomanduje na klupu a iza njega postavi Profesor i da se tako zauzda potencijalno losa hemija izvanrednog ali vrlo mladog tima ta da je pehar ustvari prakticna potvrda vizije dragana kicanovica kao master majnda ove operacije. takodje potencijalno bitan detalj je i postavljanje savovica na mesto glavnog operativca /direktora kluba/ umesto sisketa colovica, jer je klub bio mnogo mobilniji u stalnim putovanjima te sezone.. sve u svemu lekcija o uspehu koju treba dobro upamtiti, sagledavajuci je iz sto vise uglova bar dok nam je sveza u secanju.. cestitke od Vojvodinasa

Shone

pre 12 godina

Po cemu je ovo veci uspeh nase klupske kosarke,od osvajanja titule prvaka Evrope u zenskoj kosarci 1979 ZKK Crvena Zvezda?,u najmanju ruku je to su podjednaki uspesi nase klupske kosarke,samo klupski obojeni novinari cesto misle da svi mi nista ne pamtimo.

Shone

pre 12 godina

Po cemu je ovo veci uspeh nase klupske kosarke,od osvajanja titule prvaka Evrope u zenskoj kosarci 1979 ZKK Crvena Zvezda?,u najmanju ruku je to su podjednaki uspesi nase klupske kosarke,samo klupski obojeni novinari cesto misle da svi mi nista ne pamtimo.

ackoniskikartel

pre 12 godina

Ja bih pre rekao dve godine od Pariza ! Nash klub tezi ka tome da opet bude prvak evrope ! Shta nam ovo treba,secamo se ovoga i ponosni smo,ali shta sad ! Treba da se ide dalje,a ne da udaramo slave i predslave Istambula ! Ovome uopshte ne treba pridavati znacaj,vech treba oformiti jaku ekipu koja ce kao i ona 2010 doci do Final Foura i uzeti titulu prvaka evrope !

г4

pre 12 godina

Треба поменути и ФК Црвену Звезду која је играла ван Београда утакмице као домаћин, у Софији и којој је поред тога фалило мало да брани титулу првака Европе, са Барсеолоном, 1992. Велика срамота за Западне земље које су ускратиле право нашим клубовима и репрезентацији (Еуро 1992. у Шведској) да се домогну трофеја.

Trib

pre 12 godina

Da li neko zna sto je izabrana bas Spanija, kao domaci teren, ipak je to daleko, a ne recimo Bugarska ili Grcka, gde je moglo biti i publike sa nasih prostora?!

novicas

pre 12 godina

(dušan dalj),pa Dušane,kakve veze ima Bari i Istanbul?Vi slavite 18. maja i tada uživajte i radujte se.Na Uskrs se ne slavi Božić.

Kalates

pre 12 godina

ne, nema veze sto osvojismo pre 20 godina evropsku titulu, bitno je da oni imaju Bari i Tokio.
(misa tumbas, 16. april 2012 10:33)
Da li se ti to hvalis ili se zalis?

mare

pre 12 godina

Po cemu je ovo veci uspeh nase klupske kosarke,od osvajanja titule prvaka Evrope u zenskoj kosarci 1979 ZKK Crvena Zvezda?,u najmanju ruku je to su podjednaki uspesi nase klupske kosarke,samo klupski obojeni novinari cesto misle da svi mi nista ne pamtimo.
(Shone, 16. april 2012 19:28)

Da li bi osvajanje lige sampiona u zenskom fudbalu bilo isto sto i osvajanje u muskom?
Koja ljubomora vlada pa to je strasno.

Mislim da je moj tata bio najsrecniji covek na svetu te veceri jer sam se ja rodio 2 sata nakon utakmice. Vise zbog utakmice jer sam mu ja samo trosak :D

Dzoni

pre 12 godina

20 godina od kraja normalnog zivota..od tad 20 godina samo propadanja kome nema kraja..samo obecanja.A od 1985-1992 jedini klub koji je osvojio trofej evropskog prvaka a da nije bio iz Juugoslavije je bio Real Madrid..sve ostalo osvojili klubovi iz tadasnje najaca lige u evropi.

dusan dalj

pre 12 godina

Kao "okoreli" zvezdaš moram reći da sam se sav naježio od ove Španske priče o Partizanu i sećam se ko da je juče bilo, navijao sam svim srcem za Partizan jer to je pre svega (u to vreme) bio uspeh SRPSKE košarke a tek onda Partizana kao kluba !!! Nek se večno pamti ovaj uspeh kao i uspeh C.Zvezde iz Barija jer, čisto sumnjam da će se skoro ponoviti !!!

red devil 011

pre 12 godina

Jeste lepo secati se uspeha, posebno kada se do njih doslo u ovako teskim i ludim okolnostima kao sto je uspeo Partizan 92ge... Ali cinjenica je da mi danas pricamo o tome kako nam eto finansije ne dozvoljavaju da klupski uradimo nesto vise u Evroligi/Evrokupu, jer se kvalitetni igraci prodaju premladi, i da je Partizan zbog toga u zadnje 2 decenije jos samo 2 puta igrao na final four-u (oba puta zavrsivsi kao cetvrti). Ipak, statistika u clanku govori sve - prosek godina u sampionskom timu Partizana je bio 21 i po! To je mnogo manje od proseka godina koji su imali Partizanovi timovi poslednjih godina, tako da ostaju jos samo 2 razloga za nedostatak uspeha obzirom na kosarkasku istoriju ove zemlje, u kojoj je Partizan apsolutno dominantan klub u zadnjih 20 godina - razlog moze biti trener koji nije dorastao zadatku, ili prosto losiji igracki kadar. Kada pricamo o treneru bilo je i odlicnih trenera poput Mute Nikolica i Ranka Zeravice, a bilo je i slabijih. Medjutim, skoro citavu deceniju je glavni trener bio Dusko Vujosevic, koji mozda nije svima simpatican lik, ali je svakako bolji i iskusniji trener nego sto je Zeljko Obradovic mogao da bude sa 31 godinom. Uostalom, pozitivan uticaj Vujosevicevog pristupa je mogao da se vidi kroz porast Partizanovih uspeha pod njegovim vodjstvom, kao i primetno slabija igra od kako ga je zamenio Jovanovic. Tesko je dakle tvrditi da covek koji je dobio nagradu za najboljeg trenera Evrolige nije bio dorastao svom zadatku. Jedini preostali odgovor po meni jeste prosto losiji kvalitet igraca koji mi, samoproklamovana najkosarkaskija zemlja na svetu (uz Ameriku i Litvaniju svakako), proizvodimo od raspada SFRJ naovamo. Cinjenica je da mi od odlaska Stojakovica iz Zvezde kada je imao 17 godina, a to je jos uvek period pre kraja rata u SFRJ, nismo proizveli nijednog igraca ekstra klase - iako smo ih sredinom 90ih imali 5-6 u reprezentaciji. Ima onih koji deluju kao da jesu dostigli svoj potencijal, kao sto su Drobnjak, Tomasevic, Krstic, Velickovic, ali koji prosto nisu kalibar svojih prethodnika u reprezentaciji. Mnogo je vise, ipak, igraca kojima kao da je usadjena labilna psiha koja im ne dozvoljava da rasudjuju kako treba u nekim momentima, da grizu na treningu, da se kontrolisu na utakmicama...kod nekih to ima malog i povremenog uticaja (Teodosic, Rakocevic), kod nekih malo jaceg (Jaric, Radmanovic), a ima i onih kojima se potpuno pomraci um kada im nije sve potaman - sto je u zivotu odraslog coveka 90% vremena, samo to zrnce mudrosti njima niko nije preneo izgleda (Milicic). Ima i velikih talenata kojima su povrede unistile karijeru, kao sto su Milos Vujanic i Nemanja Aleksandrov, ali oni su zaista brojcano zanemarljivi u odnosu na prethodnu kategoriju. Sve u svemu, razlog zbog koga nismo ponovili Istanbul u ovih 20 godina je, i pored ostalih izgovora koji bi nam bili mnogo laksi za svariti, taj sto proizvodimo igrace koji nemaju mentalnih, ili vec duhovnih kapaciteta da se razviju koliko im potencijal dozvoljava, i da upregnu sve sto imaju u konstruktivan pristup zivotu i igri, umesto da budu egoisticni, plasljivi, isfrustrirani i neostvareni. Koliko tu ima do kucnog vaspitanja, koliko do opsteg ambijenta u drustvu u ovih 20 godina, a kolika je procentualno uloga trenera i ostalih kadrova u klubovima da usade pravi zivotni pristup mladim igracima, nisam siguran. Znam samo da necemo videti boljih dana ni u kosarci, kraljici sportova, a ni u citavom nasem drustvu, dok ne ulozimo mnogo vise truda da postanemo pozrtvovani i strogi pedagozi koji mladi narastaj vode pre svega primerom.

Danilo

pre 12 godina

Taj neverovatni uspeh glavni je dragulj u Partizanovoj kruni,ali i pre i posle ima toliko toga za divljenje,da je prosto sve teško nabrojati.
Sa Severnom Karolinom,mi smo klub koji je poslednjih 20 godina dao najviše NBA igrača.
Afirmisan je veliki broj relativno nepoznatih igrača,koji su posle igrali u najboljim evropskim klubovima.
U poslednjih 25 godina,6 puta smo igral četvrfinala Eurolige,4 puta prošli u polufinale i jedna velika titula.
Bez ikakave dileme,Partizan je fenomen o kojem se priča u celom sportskom svetu i ponos je kako za nas navijače,tako i za sve prave ljubitelje
sporta.
Ubedjen sam da će ova dominacija trajati još jako,jako dugo...

Ivan_Nish

pre 12 godina

Kladim se i da je tada sedmogodisnji Fernando Torres bio vatreni navijac Partizana u Fuenlabradi (rodjen je tamo) :) eto prilike da poslednju sezonu u karijeri odigra u prvom klubu za koji je navijao...

mare

pre 12 godina

cestitke za ovaj veliki uspeh, pravi podvig, ovde se uvek igrala najbolja kosarka sve do 2002. tome svedoci i tri evrolige koje je jugoplastiga osvojila, pa onda dve cibone i jedne koju ima i bosna...

darkopfc

pre 12 godina

Ovo je stvarno bio ogroman uspeh uzimajuci u obzir sve okolnosti, ali isto tako mislim da je neuspeh da partizan ima samo jednu titulu kupa sampiona odnosno evrolige... pa pogledajte ko sve u nasem okruzenju ima titule, a srbija je uvek imala neverovatne kosarkaske talente, plus u kosarci pare do skoro nisu pravile toliku razliku...

Gaja

pre 12 godina

Danas sam popio pivo u Fuenalabradi totalno previdevsi 20 godina titule,
ali su me lokalci u baru podsetili na to, jos nas pamte i pricaju o Partizanu. Kakva slucajnost, nisam ni planirao da cu tu svratiti, samo sam stao i otisao u prvi bar, kakvo divno mesto.
Jos kad sam im pokazao moju godisnju kartu...

Pop

pre 12 godina

@Dzoni

Svaka cast, izneo si pogresan podatak i dobio 25 preporuka.

1985-Cibona
1986-Cibona
1987-Tracer
1988-Tracer
1989-Jugoplastika
1990-Jugoplastika
1991-POP84
1992-Partizan

Kako si pronasao Real Madrid u ovom periodu, to samo ti znas.

dzonson

pre 12 godina

Sa Severnom Karolinom,mi smo klub koji je poslednjih 20 godina dao najviše NBA igrača.
Danilo

Nismo, ovo nije tacno. Ovo je u stvari jedna neopevana glupost, ali se iz nekog razloga stalno provlaci kroz nase medije. Nismo ni blizu ni Severnoj Karolini, niti bilo kojem vecem univerzitetu.

Inace, spanci su napravili divan dokumentarac o nama, jedan od onih trenutaka kada si najvise zahvalan sto si grobar.

eto objasnio..

pre 12 godina

Da li neko zna sto je izabrana bas Spanija, kao domaci teren, ipak je to daleko, a ne recimo Bugarska ili Grcka, gde je moglo biti i publike sa nasih prostora?!
(Trib, 16. april 2012 13:52)

nije partizan birao spaniju nego spanija partizana

Dulex

pre 12 godina

Svaka čast na jubileju! :-) I veliko hvala španskoj televiziji što su okupili neke od momaka i snimili emisiju o tome (kada se već nijedna naša televizija nije setila toga), na trenutke sam se ježio! U svakom slučaju, to mi je bio najlepši trenutak u dotadašnjem životu koji je samo za nijansu nadmašio Bari samo zbog činjenice da volim Partizan iako sam i za Zvezdu navijao kao da je moja, tako se nekada navijalo - kada igraju međusobno najljući rivali, kada se igra protiv stranih klubova uzajamna podrška je bila skroz normalna stvar! Kako nam se srozao sport tako je nestao međusobni respekt navijača jer su uprave svoje neuspehe sakrivali ostrašćivanjem navijača na ovaj ili onaj način...

Jugoplastika

pre 12 godina

Partizan je veliki klub i institucija.Partizan nikad nije imao jaci tim od one generacije Divac,Paspalj,Djordjevic,Danilovic.......Od te sjajne ekipe bila je jedna bolja,jednako mlada ekipa ,a to je Jugoplastika sa Kukocem,Radjom,Ivanovicem,Sretenovicem,Tabakom,Perasovicem....Imao sam cast gledati uzivo te derbije.Takve dvije ekipe su bile dvije najbolje klupske kosarkaske ekipe ikad sastavljene na tlu Evrope,a ti derbiji i to rivalstvo se vise nikad nece ponoviti.Za one mladje koji nisu imali cast gledati ta finala savjetujem da pogledaju na you tube-u.

bane

pre 11 godina

navijam za zvezdu i nisam od onih koji navijaju u evrokupovima za sve srpske klubove - uvek navijam protiv partizana, ali najezio sam se od ovog filma. film je savrshen, a partizanu svaka chast za titulu i na na nachinu na koji je osvojena.

Easterman

pre 11 godina

Danas sam popio pivo u Istanbulu, nisam imao pojma da je 20 godina, ali su me lokalci podsetili na to. Neverovatno da se jos secaju toga kao juce da je bilo. Jos kad sam im ulaznicu pokazo sto he cuvam odtad.

Kriger

pre 12 godina

Tri poena! Tri poena! Vreme je isteklo ...
Srce stane svaki put kada čujem Nikitu. Hvala Vam crno-beli, hvala Fuenlabradi. Bilo, PONOVILO SE!
HRISTOS VOSKRESE! Srećan Uskrs!

777

pre 12 godina

Knedla u grlu..suze u očima. Gledam ovaj film Španaca. Nisu to neke obične emocije. One su proizvod svega što se dešavalo Partizanu u to vreme. Biti prvak Evrope, a da samo jednu utakmicu igraš u svom Pioniru a ostale kao "domaćin" u nekom gradu u Španiji je herojstvo, podvig..Vi nadjite adekvatnu reč. A ti Španci, te prihvate kao da je Partizan njihov klub i još navijaju protiv svojih zemljaka? Danilovic drži Saletovu sliku. Šta reći pametno samo da se čovek naježi. Prava generacija mladih igrača koji su i kasnije ostvarili veliku karijeru. Tako se borilo za grb i dres kluba, što je danas retkost.OBRADOVIC..kada se pomene njegovo ime..da se stane mirno. 8 titula šampiona Evrope..eejj. Moguća i deveta ove godine? Pa to je svemirska trenerska karijera. Sale samo što nije suze pustio kada je pričao fonom sa ocem. Kada čovek sve ovo gleda jednostavno ne može da bude ravnodušan. Šteta ali je ova titula verovatno nedostižna u budućnosti i hvala im na tome. Ali..ko zna..lopta je okrugla..BRABO...

tras!

pre 12 godina

kakav film su napravili spanci o nasem klubu! da je stid i sramota ove danasnje novinare toboze insajdere i tkz tajne agente. elem tada sam bio mali 6 godina. ne znam da li sam gledao uzivo ovo ali jesa i sjecam djordjeviceve slicne trojke protiv hrvata u polufinalu!!! zatim na oprostaju od kosarke u rimejku ove 2 situacije sale nacionale opet daje trojku! pa nema sudjeno mu je bilo da je da i to vise puta :D pozdrav za sve ljubitelje kosarke iz kisne podgorice :)

Grobar NS

pre 12 godina

Otvorih upravo sajt EUROLIGE da vidim kada igra Panathinaikos protiv CSKA, kad ono na "home page" stavili sliku Saleta Đorđevića kako 'odapinje' trojku za titulu, sav sam se naježio !!! HVALA TI PARTIZANE za sve "mini" srčane udare!!!

ivan

pre 12 godina

lepo je kad srbija ima sa cim da se podici, lepog da se seti insanbula i barija,saleta djordjevica i darka panceva.meni kao okorelom deliji su oci zasuzile od ovog klipa sto su spanci napravili o partizanu i njihovom uspehu.toliko iskrena i lepo napravljena prica sa dosta emocija svaka cast.u teskim vremenima oni su odusevljavali ovaj narod i igrali za zemlju za klub koji vole kada su pare nisu bile sve.uspesi zvezde i partizana u to vreme neprocenjivo,zivela srbija

teteks

pre 11 godina

Citiram ovog coveka na kraju : "Danas se u Fuenlabradi igra kosarka jer je Partizan igrao tamo" ! ! ! Ako Bogda ponovo prvaci evrope!

liman

pre 10 godina

ovo je jedan od najvecih podviga u istoriji naseg klupskog sporta pa iskoristim priliku da podsetim na ''tajni zacin'' velikog projekta, coveka koji je bio najveci trener jugoslovenskog kosarkaskog cuda Profesora Acu Nikolica, sto je kao dobri duh davao takt igri i ponasanju sedeci iza klupe citave sezone. misljenja sam da je za ukupan uspeh kljucna odluka da se zeljko prekomanduje na klupu a iza njega postavi Profesor i da se tako zauzda potencijalno losa hemija izvanrednog ali vrlo mladog tima ta da je pehar ustvari prakticna potvrda vizije dragana kicanovica kao master majnda ove operacije. takodje potencijalno bitan detalj je i postavljanje savovica na mesto glavnog operativca /direktora kluba/ umesto sisketa colovica, jer je klub bio mnogo mobilniji u stalnim putovanjima te sezone.. sve u svemu lekcija o uspehu koju treba dobro upamtiti, sagledavajuci je iz sto vise uglova bar dok nam je sveza u secanju.. cestitke od Vojvodinasa

Zuba

pre 12 godina

Zvezdas sam a pre svega navijac i kad sam pogledao ova dva klipa a pogotovo ovaj koji su Spanci napravili suze same krenuse. Veliko hvala Saletu i ostalima iz ekipe za radost koju su mi priredili (secam se jer sam gledao utakmicu uzivo).

laki je malo....

pre 12 godina

Uf sav sam se najezio gledajuci video kanala plus svaka cast secam se tih dana , mislim da bi klub danas trebao da se zahvali spancima za sve sto su ucinili za Partizan ....

PFC

pre 11 godina

@(ivan, 17. april 2012 16:07)
Hteo sam da napisem nesto slicno,ali kada sam procitao tvoj komentar,nema potrebe.Sve si lepo rekao,100% se slazem.A kompleksasima sa obe strane da porucim,to nema veze sa Partizanom ili Zvezdom,nego sa vasim jadnim zivotima pa zato sirite mrznju.