Petak, 09.12.2011.

08:01

Stern sprečio trejd Pola u Lejkerse

Komesar NBA Dejvid Stern sprečio je pravi blokbaster trejd, koji bi uključivao tri kluba i doveo Krisa Pola u LA Lejkerse.

Izvor: B92

Stern spreèio trejd Pola u Lejkerse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

I corava koka

pre 12 godina

Izgleda da ovde vecina uopste ne konta ekonomski aspekt NBA lige. Naravno da je razmjena izblokirana kad je radila iskljucivo u korist Lejkersa. Oni em bi dobili trenutno jednog od najboljih plejeva lige em bi se rjesili ugovora koji ih koce da ponovo naprave sampionski tim. Hjuston i Nju Orleans s druge strane nebi dobili absolutno nista nego upravo samo te velike ugovore. Ali naravno, prosjecan gledalac iz Srbije pred sobom vidi samo imena na papiru, pa tako i misli kako bi Nju Orlinas "dobio cijelu novu petorku", a Hjuston "Pau Gasola", a ne razmislja uopste o tome ko ima kakav ugovor i na koliko godina. A da ne govorim o tome kako je NBA liga vlasnik Hornetsa, sto je u principu na kraju i presudilo. Ma, neda mi se objasnjavati sad. Imate internet svi, izguglajte malo neke stvari; informisite se malo, umjesto sto samo lupate gluposti.

hvala bogu da uskoro pocinje

pre 12 godina

@ ofk Sta je u toj seriji bilo providno? To sto su se Mavsi fino posprdali sa Lakersima? P.S. Ljudi su se lepo i zdusno potrudili da vam u par komentara objasne o cemu se radi, ali boze, moj treba to procitati. Stici ce jos 20 komentara tipa Stern u penziju, trejd Jamesa i Bosha vam nije smetao itd.

Danube

pre 12 godina

Deder, recite mi sta znaci ova rec "hashtag", da je iskoristim na pismenog iz srpskog pa da dobijem peticu kao inovator. Vuk, B92 i ja.

ofk

pre 12 godina

Stern u penziju! LA dovodi Supermena.Ne treba nam Chris Paul.Ucutkati Kjubana.Neka budu srecan sto mu je NBA poklonila jedan prsten posle one providne serije sa LA od 4-0

John Doe

pre 12 godina

mene samo zanima, koji je onda trejd moguc što se tiče Paula???? ako ovaj paket igrača nije dovoljan, kakve bi sve igrače u paketu želeo Stern...mislim ionako ce Hornetsi ostati bez Paula a ovako verujem da ce bas dobiti rotkve strugane!!!!

Susjed

pre 12 godina

Dodatno pojašnjenje:
LBJ i Bosh jesu trejdani ali samo iz sljedećeg razloga:
Oni su već odlučili da sigurno odlaze u HEAT i CLE i TOR bi ostali bez ičega u protuvrijednosti. Osim toga potpisivanjem s dosadašnjim klubovima obojica su dobili pravo na jednu godinu ugovora više i veću godišnju povišicu plaće. Takva su pravila NBA. Zato je i njima dvojici i klubovima koje su napuštali odgovaralo da se obavi zamjena (klubovi su dobili mislim draft pickove i nešto casha), a i HEAT je dobio obojicu na godinu dana dulje.

Tiga

pre 12 godina

James i Bosh jesu otisli kao slobodni igraci, ali po ovom "pravilu" (ili sta god da je) trebalo je da se zabrani na istu foru, zbog same kosarke, ali sto nije... I onako je sam Stern rekao da se mora zabraniti igracima da idu gde oni zele. So what is the f..g point? Navijacima LAL ostaje samo da veruju da su sabotirani.

mate

pre 12 godina

Houston je ušao u ovaj trade jer bi imali Gasola pod košem, doduše dali bi Martina, Dragiča i Scolu, ali bi oslobodili 13.5 milijuna dolara pod Salary Capom, taman koliko traži Nene koji je slobodan agent, tako bi pod košem imali Gasola i Nenea. Naravno ako bi Nene potpisao za neki drugi klub oni bi opako izvisili, ali su valjda imali neke garancije.

Hornetsi su vlasnici cijele lige, pa su se tako vlasnici lige pobunili jer je trade neposten za Hornetse, koji bi se ovim tradeom financijski preopteretili sa istrosenim igračima. To je prvi razlog. Drugi razlog jest taj da bi Lakersi u sign tradeu doveli vrlo vjerovatno Howarda za Bynuma, i los neke filltere bi dali. Jednostavnosign trade znači da Howarda može ići gdje on želi, kao i Carmelo Anthony, tako da bi ga Orlando dao za bilo što jer će im dogodine otići besplatno kao James i Bosh.
Paul/Howard bi bili kičma ekipe, navodno im je bio plan dovesti Kirilenka da im igra cetvorku, Kobe na dvici i Meeta Worl Peace ( Artest ) na trici, ne vidim ekipu koja bi im mogla parirati osim eventualno Miamia, liga bi postala predvidljiva iducih 5-6 godina, a i trebale bi im tri lopte na terenu. Ne znam kako bi Kobe podnija da mu Howard opali 15-ak lopti po utakmici, uz Paulovih 10-ak...

Ivan

pre 12 godina

LeBron nije trejdovan, presao je kao slobodan igrac. Isto vazi i za Bosh-a. Problem je bio kako Miami da napravi cap space da bi mogao da ih potpise ali to nije u nadleznosti lige. Trejdovi jesu, a pogotovu je veliki pritisak za Hornetse jer su u "vlasnistvu" lige. E sad, CP3 ce otici kad mu istekne ugovor svejedno pa se postavlja pitanje jel ovo zaista bilo u najboljem interesu za Hornetse, New Orleans i samu NBA ligu kao vlasnika time ...

RR

pre 12 godina

James i Bosh su došli kao slobodni agenti nakon isteka ugovora i nema nikakve sličnosti sa ovime.Uostalom liga je vlasnik Hornetsa tako da može blokrati legalno ove tradeve.Ovaj trade bi po meni čak učinio Orleans boljom močadi nego sada,samo mi nije jasn o što je Houston mislio prilkom trade,daju Scolu,dragića,Martina i pikove runde drafta za jednog vrlo dobrog centrai i ništa više uz to,jedino ako žele otvoriti pare za neke slobodne agente na ljeto.

Ralemvp

pre 12 godina

Kao navijacu Lejkersa mi je krivo,ali najgore ce proci isti ti Hornetsi jer ce im Pol otici sigurno sledece godine a zauzvrat nece dobiti nista.Ovako bi dobili skoro citavu petorku koja nije nimalo losa.Mada moze se tu jos dosta toga izdesavati.

Građanin

pre 12 godina

Pravila po kojima funkcioniše NBA su suluda! Tamo neki komesar donosi odluku o tome da ne dozvoljava određenu razmenu?! Razlog mu je navodno košarkaški?! Iako ponekada deluje da sve to ima smisla kako bi se šansa dala svima i kako na taj način pokušavaju da održe ravnopravnost ustvari poenta je da oni žele da kroje NBA ligu. Marketing, TV prava sve je to od velikog značaja, a još ako uštelaš da liga ima takve timove gde su svi bliski jedni drugima, a pritom ipak imaš favorite (opet to su skoro uvek oni koji su marketinši jaki na prvom mestu) ti si uradio odličan posao! Nema tu tradicije niti bilo čega sličnog već isključivo novac!

DidierDrogba

pre 12 godina

a kada je Majami pokupio LeBrona i Boša to je bilo baš fer prema ostalim timovima, najviše prema Klivlendu.. ma daaaaaj, Cirkus Maksimus
(chubby checker, 9. decembar 2011 09:34)

Razlika je u tome sto su Hornetsi vlasnistvo cele lige i svi odlucuju o njima.

rale

pre 12 godina

Na jucerasnji dan ratifikovanja kolektivnog ugovora od strane unije igraca i vlasnika Stern je izjavio kako u potpunosti veruje u "free agency" ali ovo ocigledno to ne znaci. Ovaj pokusaj trejda po mnogo cemu je unikatan i moze se reci i bombastican ali sigurno nije nefer jer Monti Vilijams (u ruki sezoni pokazao da je hiljadu puta bolji trener od Majka Brauna) dobija bukvalno celu petorku, Hjuston dobija allstara, dok Lejkersi preuzimaju poslednju godinu Polovog ugovora i oni u sustini imaju najtezi posao jer ako se CP3 ne slozi s Kobijem u ovoj sezoni koja ce biti prilicno nervozna, bacili su pola kostura ekipe. A opet ovakvi trejdovi upravo NISU ono za sta se bori NBA, a to je dominacija velikih trzista, jer se ovako i dalje rasporedjuje i balansira kosarkaski talenat na sve strane, dok kada ovim superstarovima isteknu ugovori i kada upadnu u Free Agency ludilo tada su u prednosti timovi sa velikim trzistima, a timovi koji ostaju bez njih zavrse kao Clevland.

mate

pre 12 godina

Ne mogu virovat da vi ne kuzite razliku između tradeova i potpisivanja slobodnih igraca kao sto su bili Bosh i James. Dogodilo se sljedece.
ajde da damo par pojašnjenja šta se desilo prethodne večeri.

Prvi je zagrizao Boston sa paketom Rondo + Green + Bradley + dva picka 2012. Čak je javljeno da je sve spremno za preglede u Bostonu. Ipak, Paul je najavio da ne želi u Boston i nema teorije da bi s njima produžio. Ainge napušta sve i posao propada.

Onda u igru ulaze Lakersi sa pričom koju ste već gore obradili. Naravno, na ovakav trade su se počeli buniti vlasnici. Prvi se javio dežurni "branitelj" poštenja like Cuban, a uz njega i Dolan iz NY. U suštini, Stern je istrpio veliki pritisak i morao je da upotribi svoje pravo veta koje kao komesar ima. Svakako jer je dobrim djelom bio iživciran stavom Paula odnosno tim novim trendom igrača da sami biraju gdje će biti trejdovani.

Ali osnovna poenta ovog veta je naravno finansijski. Naravno, svi znamo da su Hornetsi u vlasništvu lige, tj. svih ostalih klubova u ligi. Ovim tradeom NO se oslobađa najveće zvijezde a zauzvrat dobija paket igrača koji im opterećuje budžet 15 mil. dolara više. A to je 15 mil. dolara koje moraju da plate ostali klubovi, tj. vlasnici Hornetsa. Takođe, na taj način propada 20 mil. dolara poreza Lakersa koje plaćaju ligi a kojih žele da se oslobode na ovakav način.

Najkraće rečeno, Lakersi su ovim poslom htjeli da dobiju superzvijezdu i oslobode se tereta koji plaćaju, i pritom taj teret natovare nesretnim Hornetsima.


E fala Bogu da ne može... Pa to bi bila potpuna tragedija, i ono što im je uspjelo prije 3 godine sa Gasolom je previše..

A tek Houston mi nije jasan daje Dragiča, Scolu i Kevin Martina za izraubanog 32-godisnjeg Gasola? Ne mogu vjerovat. Bostonova ponuda Green, Rondo, bradley i 2 picka prve runde je definitivno najbolja za New Orleans...

Jambalaya

pre 12 godina

Sutra obavjestenje Sterna: Zbog kosarkaskih razloga Paul i Howard su poslati u Miami bez nadoknade.

Favorizuje Jamesa da osvoji nesto da je to nevjerovatno. Ako ovu sezonu osvoji neko osim Miamia , na dodjeli ce dati jedan prsten i Jamesu iz kosarkaskih razloga(jer je kosarkaski FAIL).

penta

pre 12 godina

(chubby checker, 9. decembar 2011 09:34)

Bosh i LeBron su bili slobodni igrači to leto. Cavsi i Raptorsi su nešto kao dobili jer su ova dvojca otišli u Heat preko sign-and-tradea. Paul i dalje ima ugovor na još ovu sezonu tako da to nije slično.

Sir Oliver

pre 12 godina

Za ove sto nemaju pojma o NBA ligi,samo da kazem da su i James i Bosh kao slobodni agenti izabrali Majami,da bi imali prilike da se bore za titulu,James je odbio Cikago,Nju Dzersi,Kliperse i ne znam koga jos,i pristao na nesto manji ugovor,a isto tako i Bos... A i jedan i drugi su bili deo Sign and Trade dogovora kako njihovi bivsi klubovi ne bi ostali bez icega... Sledeci put kad budete hteli da pametujete,za pocetak se malo informisite...

A ovo blokiranje trejda Pola u LAL mi nije uopste jasno,samo se kao navijac Orlanda nadam da ovo ne znaci odlazak Hauarda u LAL,jer da je trejd uspeo,Lejkersi ne bi imali sta da ponude Orlandu za Supermena,a mislim da ce tesko u Nju Dzersi...

Susjed

pre 12 godina

Nažalost nije dobro shvaćeno i nije dobro objašnjeno.
Nakon katastrofe s uraganom Katrina NO Hornets su imali velikih financijskih i organizacijskih problema. Vlasništvo nad njima je preuzela NBA liga. A to znači - vlasnici Hornetsa su u jednakom omjeru vlasnici preostalih 29 klubova (jer su oni vlasnici NBA).
Problemi su nastali već prošle sezone kada je Carl Landry otišao u Hornetse (de facto za ništa, tj. za cash). Tada su se vlasnici pobunili da oni "plaćaju da bi pojačali konkurenta", odnosno da Se "natječu protiv samih sebe".
Očito se sada dogodilo sljedeće - ostali vlasnici (pogotovo oni na Zapadu - Cuban...) zaključili su da bi Hornetsi i Hosuton dugoročno dobili previše (4 odlična igrača + draft pickove) i to je prvi i glavni razlog.
Drugi je i da bi Lakersi, ako bi došli i do D. Howarda (u zamjeni za Bynuma) stvorili prejaku ekipu i to dugoročno.
Stern mora štititi interese svojih vlasnika.
Za one koji komentiraju kako je LBJ mogao u Miami - pa valjda znate da je on bio slobodan igrač (free agent) i njegov prelazak liga ne odobrava.

Duke

pre 12 godina

Да појасним, пошто видим да многи не умеју или не желе да схвате. НБА лига је власник Хорнетса а Штерн је Ген. Сек. лиге (инокосни извршни орган који доноси одлуке у име лиге и у складу са овлашћењима). Е сад, власник Хорнетса (НБА лига) је одбио трејд, тачније услове које су понудили ЛА и Хјустон. Шта овде није јасно? Или не читате како треба или пишете шта вам падне на памет. Најсмешнији је један од коментатора који је написао да није ни чудно (или чудо, не сећам се) што играчи штрајкују кад их третирају као стоку(?) Каква глупост! Ноторна. Локаут је штрајк послодаваца а не запослених. У случају НБА лиге то су власници клубова (правнички посматрано клубови су предузећа). Дакле нису штрајковали играчи него власници. Осврт да играчи не могу да бирају где ће бити трејдовани такође заслужује коментар. Наравно да не могу када су потписали уговор са клубом (предузећем). Тек када им истекне уговор могу да бирају (постају тзв. слободни агенти). Наравно да се дешава да играч успе у намери да буде трејдован у клуб за који жели да игра (Кармело Ентони у Никсе) али то је јако ретко.

Zeljko

pre 12 godina

Trejd jeste odlican sto se New Orleansa tice, dobar je sto se tice Lejkersa, ali je apsolutno KATASTROFALAN sto se Hjustona tice! Prilikom trejdova u NBA se vodi racuna i o platama igraca, ne moze se igrac sa platom 20 miliona zameniti za igraca sa platom 2 miliona.

Za vas koji pominjete Lebrona i Bosha, oni su dosli kao slobodni agenti, a Pol i Howard to nisu, bice na sledece leto.

chubby checker

pre 12 godina

a kada je Majami pokupio LeBrona i Boša to je bilo baš fer prema ostalim timovima, najviše prema Klivlendu.. ma daaaaaj, Cirkus Maksimus

TQ

pre 12 godina

To znaci da je Stern "vlasnik" Hornetsa u ime NBA? I da je na osnovu toga blokirao trejd? Covece, nisu bas cisti, taman sam pomislio da ce sve biti ok i da ce poceti sezona bez nekih trzavica, kad ono... Velike ribe jedu male i to postaje ocigledan trend u NBA. Svi bi u Beograd, niko nece u provinciju. :-)

M

pre 12 godina

Nije mi jasno kakvi kosarkasi razlozi? U ovoj situaciji svi klubovi dobijaju. Lejkersi bi ostali bez dva kvalitetna visoka igraca i u rosteru bi imali samo Bajnama. Hjuston bi dobio Gasola, a Nju Orleans Odoma, Skolu, Martina...koji bi uz postojece igrace cinili sasvim solidan tim.

Monca 2010

pre 12 godina

NBA je sve besmisleniji iz dana u dan!
Košarkaški razlozi nisu bili problem da trejduješ Kwame Browna za Gasola, ali trejd u kome Hornetsi dobijaju 4 vrlo solidna igrača u zamenu za jednog koji će svakako napustiti klub na leto jesu!? Gde je tu logika?
A da ne pominjemo da je Štern izjavio kako ne želi da igrači biraju gde će biti trejdovani, te da se trejdovi praktično moraju vršiti isključivo protiv njihove volje da bi bili dopušteni!? I posle se neki pitaju što su igrači štrajkovali kad primaju milione, al šta vrede milioni kad vas Štern i ekipa tretiraju kao najobičnije đubre i bića niže klase...

chubby checker

pre 12 godina

a kada je Majami pokupio LeBrona i Boša to je bilo baš fer prema ostalim timovima, najviše prema Klivlendu.. ma daaaaaj, Cirkus Maksimus

Monca 2010

pre 12 godina

NBA je sve besmisleniji iz dana u dan!
Košarkaški razlozi nisu bili problem da trejduješ Kwame Browna za Gasola, ali trejd u kome Hornetsi dobijaju 4 vrlo solidna igrača u zamenu za jednog koji će svakako napustiti klub na leto jesu!? Gde je tu logika?
A da ne pominjemo da je Štern izjavio kako ne želi da igrači biraju gde će biti trejdovani, te da se trejdovi praktično moraju vršiti isključivo protiv njihove volje da bi bili dopušteni!? I posle se neki pitaju što su igrači štrajkovali kad primaju milione, al šta vrede milioni kad vas Štern i ekipa tretiraju kao najobičnije đubre i bića niže klase...

TQ

pre 12 godina

To znaci da je Stern "vlasnik" Hornetsa u ime NBA? I da je na osnovu toga blokirao trejd? Covece, nisu bas cisti, taman sam pomislio da ce sve biti ok i da ce poceti sezona bez nekih trzavica, kad ono... Velike ribe jedu male i to postaje ocigledan trend u NBA. Svi bi u Beograd, niko nece u provinciju. :-)

M

pre 12 godina

Nije mi jasno kakvi kosarkasi razlozi? U ovoj situaciji svi klubovi dobijaju. Lejkersi bi ostali bez dva kvalitetna visoka igraca i u rosteru bi imali samo Bajnama. Hjuston bi dobio Gasola, a Nju Orleans Odoma, Skolu, Martina...koji bi uz postojece igrace cinili sasvim solidan tim.

Duke

pre 12 godina

Да појасним, пошто видим да многи не умеју или не желе да схвате. НБА лига је власник Хорнетса а Штерн је Ген. Сек. лиге (инокосни извршни орган који доноси одлуке у име лиге и у складу са овлашћењима). Е сад, власник Хорнетса (НБА лига) је одбио трејд, тачније услове које су понудили ЛА и Хјустон. Шта овде није јасно? Или не читате како треба или пишете шта вам падне на памет. Најсмешнији је један од коментатора који је написао да није ни чудно (или чудо, не сећам се) што играчи штрајкују кад их третирају као стоку(?) Каква глупост! Ноторна. Локаут је штрајк послодаваца а не запослених. У случају НБА лиге то су власници клубова (правнички посматрано клубови су предузећа). Дакле нису штрајковали играчи него власници. Осврт да играчи не могу да бирају где ће бити трејдовани такође заслужује коментар. Наравно да не могу када су потписали уговор са клубом (предузећем). Тек када им истекне уговор могу да бирају (постају тзв. слободни агенти). Наравно да се дешава да играч успе у намери да буде трејдован у клуб за који жели да игра (Кармело Ентони у Никсе) али то је јако ретко.

mate

pre 12 godina

Ne mogu virovat da vi ne kuzite razliku između tradeova i potpisivanja slobodnih igraca kao sto su bili Bosh i James. Dogodilo se sljedece.
ajde da damo par pojašnjenja šta se desilo prethodne večeri.

Prvi je zagrizao Boston sa paketom Rondo + Green + Bradley + dva picka 2012. Čak je javljeno da je sve spremno za preglede u Bostonu. Ipak, Paul je najavio da ne želi u Boston i nema teorije da bi s njima produžio. Ainge napušta sve i posao propada.

Onda u igru ulaze Lakersi sa pričom koju ste već gore obradili. Naravno, na ovakav trade su se počeli buniti vlasnici. Prvi se javio dežurni "branitelj" poštenja like Cuban, a uz njega i Dolan iz NY. U suštini, Stern je istrpio veliki pritisak i morao je da upotribi svoje pravo veta koje kao komesar ima. Svakako jer je dobrim djelom bio iživciran stavom Paula odnosno tim novim trendom igrača da sami biraju gdje će biti trejdovani.

Ali osnovna poenta ovog veta je naravno finansijski. Naravno, svi znamo da su Hornetsi u vlasništvu lige, tj. svih ostalih klubova u ligi. Ovim tradeom NO se oslobađa najveće zvijezde a zauzvrat dobija paket igrača koji im opterećuje budžet 15 mil. dolara više. A to je 15 mil. dolara koje moraju da plate ostali klubovi, tj. vlasnici Hornetsa. Takođe, na taj način propada 20 mil. dolara poreza Lakersa koje plaćaju ligi a kojih žele da se oslobode na ovakav način.

Najkraće rečeno, Lakersi su ovim poslom htjeli da dobiju superzvijezdu i oslobode se tereta koji plaćaju, i pritom taj teret natovare nesretnim Hornetsima.


E fala Bogu da ne može... Pa to bi bila potpuna tragedija, i ono što im je uspjelo prije 3 godine sa Gasolom je previše..

A tek Houston mi nije jasan daje Dragiča, Scolu i Kevin Martina za izraubanog 32-godisnjeg Gasola? Ne mogu vjerovat. Bostonova ponuda Green, Rondo, bradley i 2 picka prve runde je definitivno najbolja za New Orleans...

Susjed

pre 12 godina

Nažalost nije dobro shvaćeno i nije dobro objašnjeno.
Nakon katastrofe s uraganom Katrina NO Hornets su imali velikih financijskih i organizacijskih problema. Vlasništvo nad njima je preuzela NBA liga. A to znači - vlasnici Hornetsa su u jednakom omjeru vlasnici preostalih 29 klubova (jer su oni vlasnici NBA).
Problemi su nastali već prošle sezone kada je Carl Landry otišao u Hornetse (de facto za ništa, tj. za cash). Tada su se vlasnici pobunili da oni "plaćaju da bi pojačali konkurenta", odnosno da Se "natječu protiv samih sebe".
Očito se sada dogodilo sljedeće - ostali vlasnici (pogotovo oni na Zapadu - Cuban...) zaključili su da bi Hornetsi i Hosuton dugoročno dobili previše (4 odlična igrača + draft pickove) i to je prvi i glavni razlog.
Drugi je i da bi Lakersi, ako bi došli i do D. Howarda (u zamjeni za Bynuma) stvorili prejaku ekipu i to dugoročno.
Stern mora štititi interese svojih vlasnika.
Za one koji komentiraju kako je LBJ mogao u Miami - pa valjda znate da je on bio slobodan igrač (free agent) i njegov prelazak liga ne odobrava.

Jambalaya

pre 12 godina

Sutra obavjestenje Sterna: Zbog kosarkaskih razloga Paul i Howard su poslati u Miami bez nadoknade.

Favorizuje Jamesa da osvoji nesto da je to nevjerovatno. Ako ovu sezonu osvoji neko osim Miamia , na dodjeli ce dati jedan prsten i Jamesu iz kosarkaskih razloga(jer je kosarkaski FAIL).

Danube

pre 12 godina

Deder, recite mi sta znaci ova rec "hashtag", da je iskoristim na pismenog iz srpskog pa da dobijem peticu kao inovator. Vuk, B92 i ja.

Zeljko

pre 12 godina

Trejd jeste odlican sto se New Orleansa tice, dobar je sto se tice Lejkersa, ali je apsolutno KATASTROFALAN sto se Hjustona tice! Prilikom trejdova u NBA se vodi racuna i o platama igraca, ne moze se igrac sa platom 20 miliona zameniti za igraca sa platom 2 miliona.

Za vas koji pominjete Lebrona i Bosha, oni su dosli kao slobodni agenti, a Pol i Howard to nisu, bice na sledece leto.

mate

pre 12 godina

Houston je ušao u ovaj trade jer bi imali Gasola pod košem, doduše dali bi Martina, Dragiča i Scolu, ali bi oslobodili 13.5 milijuna dolara pod Salary Capom, taman koliko traži Nene koji je slobodan agent, tako bi pod košem imali Gasola i Nenea. Naravno ako bi Nene potpisao za neki drugi klub oni bi opako izvisili, ali su valjda imali neke garancije.

Hornetsi su vlasnici cijele lige, pa su se tako vlasnici lige pobunili jer je trade neposten za Hornetse, koji bi se ovim tradeom financijski preopteretili sa istrosenim igračima. To je prvi razlog. Drugi razlog jest taj da bi Lakersi u sign tradeu doveli vrlo vjerovatno Howarda za Bynuma, i los neke filltere bi dali. Jednostavnosign trade znači da Howarda može ići gdje on želi, kao i Carmelo Anthony, tako da bi ga Orlando dao za bilo što jer će im dogodine otići besplatno kao James i Bosh.
Paul/Howard bi bili kičma ekipe, navodno im je bio plan dovesti Kirilenka da im igra cetvorku, Kobe na dvici i Meeta Worl Peace ( Artest ) na trici, ne vidim ekipu koja bi im mogla parirati osim eventualno Miamia, liga bi postala predvidljiva iducih 5-6 godina, a i trebale bi im tri lopte na terenu. Ne znam kako bi Kobe podnija da mu Howard opali 15-ak lopti po utakmici, uz Paulovih 10-ak...

Sir Oliver

pre 12 godina

Za ove sto nemaju pojma o NBA ligi,samo da kazem da su i James i Bosh kao slobodni agenti izabrali Majami,da bi imali prilike da se bore za titulu,James je odbio Cikago,Nju Dzersi,Kliperse i ne znam koga jos,i pristao na nesto manji ugovor,a isto tako i Bos... A i jedan i drugi su bili deo Sign and Trade dogovora kako njihovi bivsi klubovi ne bi ostali bez icega... Sledeci put kad budete hteli da pametujete,za pocetak se malo informisite...

A ovo blokiranje trejda Pola u LAL mi nije uopste jasno,samo se kao navijac Orlanda nadam da ovo ne znaci odlazak Hauarda u LAL,jer da je trejd uspeo,Lejkersi ne bi imali sta da ponude Orlandu za Supermena,a mislim da ce tesko u Nju Dzersi...

Ivan

pre 12 godina

LeBron nije trejdovan, presao je kao slobodan igrac. Isto vazi i za Bosh-a. Problem je bio kako Miami da napravi cap space da bi mogao da ih potpise ali to nije u nadleznosti lige. Trejdovi jesu, a pogotovu je veliki pritisak za Hornetse jer su u "vlasnistvu" lige. E sad, CP3 ce otici kad mu istekne ugovor svejedno pa se postavlja pitanje jel ovo zaista bilo u najboljem interesu za Hornetse, New Orleans i samu NBA ligu kao vlasnika time ...

Ralemvp

pre 12 godina

Kao navijacu Lejkersa mi je krivo,ali najgore ce proci isti ti Hornetsi jer ce im Pol otici sigurno sledece godine a zauzvrat nece dobiti nista.Ovako bi dobili skoro citavu petorku koja nije nimalo losa.Mada moze se tu jos dosta toga izdesavati.

DidierDrogba

pre 12 godina

a kada je Majami pokupio LeBrona i Boša to je bilo baš fer prema ostalim timovima, najviše prema Klivlendu.. ma daaaaaj, Cirkus Maksimus
(chubby checker, 9. decembar 2011 09:34)

Razlika je u tome sto su Hornetsi vlasnistvo cele lige i svi odlucuju o njima.

Tiga

pre 12 godina

James i Bosh jesu otisli kao slobodni igraci, ali po ovom "pravilu" (ili sta god da je) trebalo je da se zabrani na istu foru, zbog same kosarke, ali sto nije... I onako je sam Stern rekao da se mora zabraniti igracima da idu gde oni zele. So what is the f..g point? Navijacima LAL ostaje samo da veruju da su sabotirani.

penta

pre 12 godina

(chubby checker, 9. decembar 2011 09:34)

Bosh i LeBron su bili slobodni igrači to leto. Cavsi i Raptorsi su nešto kao dobili jer su ova dvojca otišli u Heat preko sign-and-tradea. Paul i dalje ima ugovor na još ovu sezonu tako da to nije slično.

John Doe

pre 12 godina

mene samo zanima, koji je onda trejd moguc što se tiče Paula???? ako ovaj paket igrača nije dovoljan, kakve bi sve igrače u paketu želeo Stern...mislim ionako ce Hornetsi ostati bez Paula a ovako verujem da ce bas dobiti rotkve strugane!!!!

RR

pre 12 godina

James i Bosh su došli kao slobodni agenti nakon isteka ugovora i nema nikakve sličnosti sa ovime.Uostalom liga je vlasnik Hornetsa tako da može blokrati legalno ove tradeve.Ovaj trade bi po meni čak učinio Orleans boljom močadi nego sada,samo mi nije jasn o što je Houston mislio prilkom trade,daju Scolu,dragića,Martina i pikove runde drafta za jednog vrlo dobrog centrai i ništa više uz to,jedino ako žele otvoriti pare za neke slobodne agente na ljeto.

Susjed

pre 12 godina

Dodatno pojašnjenje:
LBJ i Bosh jesu trejdani ali samo iz sljedećeg razloga:
Oni su već odlučili da sigurno odlaze u HEAT i CLE i TOR bi ostali bez ičega u protuvrijednosti. Osim toga potpisivanjem s dosadašnjim klubovima obojica su dobili pravo na jednu godinu ugovora više i veću godišnju povišicu plaće. Takva su pravila NBA. Zato je i njima dvojici i klubovima koje su napuštali odgovaralo da se obavi zamjena (klubovi su dobili mislim draft pickove i nešto casha), a i HEAT je dobio obojicu na godinu dana dulje.

hvala bogu da uskoro pocinje

pre 12 godina

@ ofk Sta je u toj seriji bilo providno? To sto su se Mavsi fino posprdali sa Lakersima? P.S. Ljudi su se lepo i zdusno potrudili da vam u par komentara objasne o cemu se radi, ali boze, moj treba to procitati. Stici ce jos 20 komentara tipa Stern u penziju, trejd Jamesa i Bosha vam nije smetao itd.

rale

pre 12 godina

Na jucerasnji dan ratifikovanja kolektivnog ugovora od strane unije igraca i vlasnika Stern je izjavio kako u potpunosti veruje u "free agency" ali ovo ocigledno to ne znaci. Ovaj pokusaj trejda po mnogo cemu je unikatan i moze se reci i bombastican ali sigurno nije nefer jer Monti Vilijams (u ruki sezoni pokazao da je hiljadu puta bolji trener od Majka Brauna) dobija bukvalno celu petorku, Hjuston dobija allstara, dok Lejkersi preuzimaju poslednju godinu Polovog ugovora i oni u sustini imaju najtezi posao jer ako se CP3 ne slozi s Kobijem u ovoj sezoni koja ce biti prilicno nervozna, bacili su pola kostura ekipe. A opet ovakvi trejdovi upravo NISU ono za sta se bori NBA, a to je dominacija velikih trzista, jer se ovako i dalje rasporedjuje i balansira kosarkaski talenat na sve strane, dok kada ovim superstarovima isteknu ugovori i kada upadnu u Free Agency ludilo tada su u prednosti timovi sa velikim trzistima, a timovi koji ostaju bez njih zavrse kao Clevland.

Građanin

pre 12 godina

Pravila po kojima funkcioniše NBA su suluda! Tamo neki komesar donosi odluku o tome da ne dozvoljava određenu razmenu?! Razlog mu je navodno košarkaški?! Iako ponekada deluje da sve to ima smisla kako bi se šansa dala svima i kako na taj način pokušavaju da održe ravnopravnost ustvari poenta je da oni žele da kroje NBA ligu. Marketing, TV prava sve je to od velikog značaja, a još ako uštelaš da liga ima takve timove gde su svi bliski jedni drugima, a pritom ipak imaš favorite (opet to su skoro uvek oni koji su marketinši jaki na prvom mestu) ti si uradio odličan posao! Nema tu tradicije niti bilo čega sličnog već isključivo novac!

ofk

pre 12 godina

Stern u penziju! LA dovodi Supermena.Ne treba nam Chris Paul.Ucutkati Kjubana.Neka budu srecan sto mu je NBA poklonila jedan prsten posle one providne serije sa LA od 4-0

I corava koka

pre 12 godina

Izgleda da ovde vecina uopste ne konta ekonomski aspekt NBA lige. Naravno da je razmjena izblokirana kad je radila iskljucivo u korist Lejkersa. Oni em bi dobili trenutno jednog od najboljih plejeva lige em bi se rjesili ugovora koji ih koce da ponovo naprave sampionski tim. Hjuston i Nju Orleans s druge strane nebi dobili absolutno nista nego upravo samo te velike ugovore. Ali naravno, prosjecan gledalac iz Srbije pred sobom vidi samo imena na papiru, pa tako i misli kako bi Nju Orlinas "dobio cijelu novu petorku", a Hjuston "Pau Gasola", a ne razmislja uopste o tome ko ima kakav ugovor i na koliko godina. A da ne govorim o tome kako je NBA liga vlasnik Hornetsa, sto je u principu na kraju i presudilo. Ma, neda mi se objasnjavati sad. Imate internet svi, izguglajte malo neke stvari; informisite se malo, umjesto sto samo lupate gluposti.

ofk

pre 12 godina

Stern u penziju! LA dovodi Supermena.Ne treba nam Chris Paul.Ucutkati Kjubana.Neka budu srecan sto mu je NBA poklonila jedan prsten posle one providne serije sa LA od 4-0

chubby checker

pre 12 godina

a kada je Majami pokupio LeBrona i Boša to je bilo baš fer prema ostalim timovima, najviše prema Klivlendu.. ma daaaaaj, Cirkus Maksimus

Jambalaya

pre 12 godina

Sutra obavjestenje Sterna: Zbog kosarkaskih razloga Paul i Howard su poslati u Miami bez nadoknade.

Favorizuje Jamesa da osvoji nesto da je to nevjerovatno. Ako ovu sezonu osvoji neko osim Miamia , na dodjeli ce dati jedan prsten i Jamesu iz kosarkaskih razloga(jer je kosarkaski FAIL).

Građanin

pre 12 godina

Pravila po kojima funkcioniše NBA su suluda! Tamo neki komesar donosi odluku o tome da ne dozvoljava određenu razmenu?! Razlog mu je navodno košarkaški?! Iako ponekada deluje da sve to ima smisla kako bi se šansa dala svima i kako na taj način pokušavaju da održe ravnopravnost ustvari poenta je da oni žele da kroje NBA ligu. Marketing, TV prava sve je to od velikog značaja, a još ako uštelaš da liga ima takve timove gde su svi bliski jedni drugima, a pritom ipak imaš favorite (opet to su skoro uvek oni koji su marketinši jaki na prvom mestu) ti si uradio odličan posao! Nema tu tradicije niti bilo čega sličnog već isključivo novac!

Monca 2010

pre 12 godina

NBA je sve besmisleniji iz dana u dan!
Košarkaški razlozi nisu bili problem da trejduješ Kwame Browna za Gasola, ali trejd u kome Hornetsi dobijaju 4 vrlo solidna igrača u zamenu za jednog koji će svakako napustiti klub na leto jesu!? Gde je tu logika?
A da ne pominjemo da je Štern izjavio kako ne želi da igrači biraju gde će biti trejdovani, te da se trejdovi praktično moraju vršiti isključivo protiv njihove volje da bi bili dopušteni!? I posle se neki pitaju što su igrači štrajkovali kad primaju milione, al šta vrede milioni kad vas Štern i ekipa tretiraju kao najobičnije đubre i bića niže klase...

Duke

pre 12 godina

Да појасним, пошто видим да многи не умеју или не желе да схвате. НБА лига је власник Хорнетса а Штерн је Ген. Сек. лиге (инокосни извршни орган који доноси одлуке у име лиге и у складу са овлашћењима). Е сад, власник Хорнетса (НБА лига) је одбио трејд, тачније услове које су понудили ЛА и Хјустон. Шта овде није јасно? Или не читате како треба или пишете шта вам падне на памет. Најсмешнији је један од коментатора који је написао да није ни чудно (или чудо, не сећам се) што играчи штрајкују кад их третирају као стоку(?) Каква глупост! Ноторна. Локаут је штрајк послодаваца а не запослених. У случају НБА лиге то су власници клубова (правнички посматрано клубови су предузећа). Дакле нису штрајковали играчи него власници. Осврт да играчи не могу да бирају где ће бити трејдовани такође заслужује коментар. Наравно да не могу када су потписали уговор са клубом (предузећем). Тек када им истекне уговор могу да бирају (постају тзв. слободни агенти). Наравно да се дешава да играч успе у намери да буде трејдован у клуб за који жели да игра (Кармело Ентони у Никсе) али то је јако ретко.

mate

pre 12 godina

Ne mogu virovat da vi ne kuzite razliku između tradeova i potpisivanja slobodnih igraca kao sto su bili Bosh i James. Dogodilo se sljedece.
ajde da damo par pojašnjenja šta se desilo prethodne večeri.

Prvi je zagrizao Boston sa paketom Rondo + Green + Bradley + dva picka 2012. Čak je javljeno da je sve spremno za preglede u Bostonu. Ipak, Paul je najavio da ne želi u Boston i nema teorije da bi s njima produžio. Ainge napušta sve i posao propada.

Onda u igru ulaze Lakersi sa pričom koju ste već gore obradili. Naravno, na ovakav trade su se počeli buniti vlasnici. Prvi se javio dežurni "branitelj" poštenja like Cuban, a uz njega i Dolan iz NY. U suštini, Stern je istrpio veliki pritisak i morao je da upotribi svoje pravo veta koje kao komesar ima. Svakako jer je dobrim djelom bio iživciran stavom Paula odnosno tim novim trendom igrača da sami biraju gdje će biti trejdovani.

Ali osnovna poenta ovog veta je naravno finansijski. Naravno, svi znamo da su Hornetsi u vlasništvu lige, tj. svih ostalih klubova u ligi. Ovim tradeom NO se oslobađa najveće zvijezde a zauzvrat dobija paket igrača koji im opterećuje budžet 15 mil. dolara više. A to je 15 mil. dolara koje moraju da plate ostali klubovi, tj. vlasnici Hornetsa. Takođe, na taj način propada 20 mil. dolara poreza Lakersa koje plaćaju ligi a kojih žele da se oslobode na ovakav način.

Najkraće rečeno, Lakersi su ovim poslom htjeli da dobiju superzvijezdu i oslobode se tereta koji plaćaju, i pritom taj teret natovare nesretnim Hornetsima.


E fala Bogu da ne može... Pa to bi bila potpuna tragedija, i ono što im je uspjelo prije 3 godine sa Gasolom je previše..

A tek Houston mi nije jasan daje Dragiča, Scolu i Kevin Martina za izraubanog 32-godisnjeg Gasola? Ne mogu vjerovat. Bostonova ponuda Green, Rondo, bradley i 2 picka prve runde je definitivno najbolja za New Orleans...

I corava koka

pre 12 godina

Izgleda da ovde vecina uopste ne konta ekonomski aspekt NBA lige. Naravno da je razmjena izblokirana kad je radila iskljucivo u korist Lejkersa. Oni em bi dobili trenutno jednog od najboljih plejeva lige em bi se rjesili ugovora koji ih koce da ponovo naprave sampionski tim. Hjuston i Nju Orleans s druge strane nebi dobili absolutno nista nego upravo samo te velike ugovore. Ali naravno, prosjecan gledalac iz Srbije pred sobom vidi samo imena na papiru, pa tako i misli kako bi Nju Orlinas "dobio cijelu novu petorku", a Hjuston "Pau Gasola", a ne razmislja uopste o tome ko ima kakav ugovor i na koliko godina. A da ne govorim o tome kako je NBA liga vlasnik Hornetsa, sto je u principu na kraju i presudilo. Ma, neda mi se objasnjavati sad. Imate internet svi, izguglajte malo neke stvari; informisite se malo, umjesto sto samo lupate gluposti.

M

pre 12 godina

Nije mi jasno kakvi kosarkasi razlozi? U ovoj situaciji svi klubovi dobijaju. Lejkersi bi ostali bez dva kvalitetna visoka igraca i u rosteru bi imali samo Bajnama. Hjuston bi dobio Gasola, a Nju Orleans Odoma, Skolu, Martina...koji bi uz postojece igrace cinili sasvim solidan tim.

Zeljko

pre 12 godina

Trejd jeste odlican sto se New Orleansa tice, dobar je sto se tice Lejkersa, ali je apsolutno KATASTROFALAN sto se Hjustona tice! Prilikom trejdova u NBA se vodi racuna i o platama igraca, ne moze se igrac sa platom 20 miliona zameniti za igraca sa platom 2 miliona.

Za vas koji pominjete Lebrona i Bosha, oni su dosli kao slobodni agenti, a Pol i Howard to nisu, bice na sledece leto.

Tiga

pre 12 godina

James i Bosh jesu otisli kao slobodni igraci, ali po ovom "pravilu" (ili sta god da je) trebalo je da se zabrani na istu foru, zbog same kosarke, ali sto nije... I onako je sam Stern rekao da se mora zabraniti igracima da idu gde oni zele. So what is the f..g point? Navijacima LAL ostaje samo da veruju da su sabotirani.

hvala bogu da uskoro pocinje

pre 12 godina

@ ofk Sta je u toj seriji bilo providno? To sto su se Mavsi fino posprdali sa Lakersima? P.S. Ljudi su se lepo i zdusno potrudili da vam u par komentara objasne o cemu se radi, ali boze, moj treba to procitati. Stici ce jos 20 komentara tipa Stern u penziju, trejd Jamesa i Bosha vam nije smetao itd.

TQ

pre 12 godina

To znaci da je Stern "vlasnik" Hornetsa u ime NBA? I da je na osnovu toga blokirao trejd? Covece, nisu bas cisti, taman sam pomislio da ce sve biti ok i da ce poceti sezona bez nekih trzavica, kad ono... Velike ribe jedu male i to postaje ocigledan trend u NBA. Svi bi u Beograd, niko nece u provinciju. :-)

rale

pre 12 godina

Na jucerasnji dan ratifikovanja kolektivnog ugovora od strane unije igraca i vlasnika Stern je izjavio kako u potpunosti veruje u "free agency" ali ovo ocigledno to ne znaci. Ovaj pokusaj trejda po mnogo cemu je unikatan i moze se reci i bombastican ali sigurno nije nefer jer Monti Vilijams (u ruki sezoni pokazao da je hiljadu puta bolji trener od Majka Brauna) dobija bukvalno celu petorku, Hjuston dobija allstara, dok Lejkersi preuzimaju poslednju godinu Polovog ugovora i oni u sustini imaju najtezi posao jer ako se CP3 ne slozi s Kobijem u ovoj sezoni koja ce biti prilicno nervozna, bacili su pola kostura ekipe. A opet ovakvi trejdovi upravo NISU ono za sta se bori NBA, a to je dominacija velikih trzista, jer se ovako i dalje rasporedjuje i balansira kosarkaski talenat na sve strane, dok kada ovim superstarovima isteknu ugovori i kada upadnu u Free Agency ludilo tada su u prednosti timovi sa velikim trzistima, a timovi koji ostaju bez njih zavrse kao Clevland.

Susjed

pre 12 godina

Dodatno pojašnjenje:
LBJ i Bosh jesu trejdani ali samo iz sljedećeg razloga:
Oni su već odlučili da sigurno odlaze u HEAT i CLE i TOR bi ostali bez ičega u protuvrijednosti. Osim toga potpisivanjem s dosadašnjim klubovima obojica su dobili pravo na jednu godinu ugovora više i veću godišnju povišicu plaće. Takva su pravila NBA. Zato je i njima dvojici i klubovima koje su napuštali odgovaralo da se obavi zamjena (klubovi su dobili mislim draft pickove i nešto casha), a i HEAT je dobio obojicu na godinu dana dulje.

DidierDrogba

pre 12 godina

a kada je Majami pokupio LeBrona i Boša to je bilo baš fer prema ostalim timovima, najviše prema Klivlendu.. ma daaaaaj, Cirkus Maksimus
(chubby checker, 9. decembar 2011 09:34)

Razlika je u tome sto su Hornetsi vlasnistvo cele lige i svi odlucuju o njima.

John Doe

pre 12 godina

mene samo zanima, koji je onda trejd moguc što se tiče Paula???? ako ovaj paket igrača nije dovoljan, kakve bi sve igrače u paketu želeo Stern...mislim ionako ce Hornetsi ostati bez Paula a ovako verujem da ce bas dobiti rotkve strugane!!!!

Susjed

pre 12 godina

Nažalost nije dobro shvaćeno i nije dobro objašnjeno.
Nakon katastrofe s uraganom Katrina NO Hornets su imali velikih financijskih i organizacijskih problema. Vlasništvo nad njima je preuzela NBA liga. A to znači - vlasnici Hornetsa su u jednakom omjeru vlasnici preostalih 29 klubova (jer su oni vlasnici NBA).
Problemi su nastali već prošle sezone kada je Carl Landry otišao u Hornetse (de facto za ništa, tj. za cash). Tada su se vlasnici pobunili da oni "plaćaju da bi pojačali konkurenta", odnosno da Se "natječu protiv samih sebe".
Očito se sada dogodilo sljedeće - ostali vlasnici (pogotovo oni na Zapadu - Cuban...) zaključili su da bi Hornetsi i Hosuton dugoročno dobili previše (4 odlična igrača + draft pickove) i to je prvi i glavni razlog.
Drugi je i da bi Lakersi, ako bi došli i do D. Howarda (u zamjeni za Bynuma) stvorili prejaku ekipu i to dugoročno.
Stern mora štititi interese svojih vlasnika.
Za one koji komentiraju kako je LBJ mogao u Miami - pa valjda znate da je on bio slobodan igrač (free agent) i njegov prelazak liga ne odobrava.

mate

pre 12 godina

Houston je ušao u ovaj trade jer bi imali Gasola pod košem, doduše dali bi Martina, Dragiča i Scolu, ali bi oslobodili 13.5 milijuna dolara pod Salary Capom, taman koliko traži Nene koji je slobodan agent, tako bi pod košem imali Gasola i Nenea. Naravno ako bi Nene potpisao za neki drugi klub oni bi opako izvisili, ali su valjda imali neke garancije.

Hornetsi su vlasnici cijele lige, pa su se tako vlasnici lige pobunili jer je trade neposten za Hornetse, koji bi se ovim tradeom financijski preopteretili sa istrosenim igračima. To je prvi razlog. Drugi razlog jest taj da bi Lakersi u sign tradeu doveli vrlo vjerovatno Howarda za Bynuma, i los neke filltere bi dali. Jednostavnosign trade znači da Howarda može ići gdje on želi, kao i Carmelo Anthony, tako da bi ga Orlando dao za bilo što jer će im dogodine otići besplatno kao James i Bosh.
Paul/Howard bi bili kičma ekipe, navodno im je bio plan dovesti Kirilenka da im igra cetvorku, Kobe na dvici i Meeta Worl Peace ( Artest ) na trici, ne vidim ekipu koja bi im mogla parirati osim eventualno Miamia, liga bi postala predvidljiva iducih 5-6 godina, a i trebale bi im tri lopte na terenu. Ne znam kako bi Kobe podnija da mu Howard opali 15-ak lopti po utakmici, uz Paulovih 10-ak...

RR

pre 12 godina

James i Bosh su došli kao slobodni agenti nakon isteka ugovora i nema nikakve sličnosti sa ovime.Uostalom liga je vlasnik Hornetsa tako da može blokrati legalno ove tradeve.Ovaj trade bi po meni čak učinio Orleans boljom močadi nego sada,samo mi nije jasn o što je Houston mislio prilkom trade,daju Scolu,dragića,Martina i pikove runde drafta za jednog vrlo dobrog centrai i ništa više uz to,jedino ako žele otvoriti pare za neke slobodne agente na ljeto.

Ralemvp

pre 12 godina

Kao navijacu Lejkersa mi je krivo,ali najgore ce proci isti ti Hornetsi jer ce im Pol otici sigurno sledece godine a zauzvrat nece dobiti nista.Ovako bi dobili skoro citavu petorku koja nije nimalo losa.Mada moze se tu jos dosta toga izdesavati.

penta

pre 12 godina

(chubby checker, 9. decembar 2011 09:34)

Bosh i LeBron su bili slobodni igrači to leto. Cavsi i Raptorsi su nešto kao dobili jer su ova dvojca otišli u Heat preko sign-and-tradea. Paul i dalje ima ugovor na još ovu sezonu tako da to nije slično.

Ivan

pre 12 godina

LeBron nije trejdovan, presao je kao slobodan igrac. Isto vazi i za Bosh-a. Problem je bio kako Miami da napravi cap space da bi mogao da ih potpise ali to nije u nadleznosti lige. Trejdovi jesu, a pogotovu je veliki pritisak za Hornetse jer su u "vlasnistvu" lige. E sad, CP3 ce otici kad mu istekne ugovor svejedno pa se postavlja pitanje jel ovo zaista bilo u najboljem interesu za Hornetse, New Orleans i samu NBA ligu kao vlasnika time ...

Danube

pre 12 godina

Deder, recite mi sta znaci ova rec "hashtag", da je iskoristim na pismenog iz srpskog pa da dobijem peticu kao inovator. Vuk, B92 i ja.

Sir Oliver

pre 12 godina

Za ove sto nemaju pojma o NBA ligi,samo da kazem da su i James i Bosh kao slobodni agenti izabrali Majami,da bi imali prilike da se bore za titulu,James je odbio Cikago,Nju Dzersi,Kliperse i ne znam koga jos,i pristao na nesto manji ugovor,a isto tako i Bos... A i jedan i drugi su bili deo Sign and Trade dogovora kako njihovi bivsi klubovi ne bi ostali bez icega... Sledeci put kad budete hteli da pametujete,za pocetak se malo informisite...

A ovo blokiranje trejda Pola u LAL mi nije uopste jasno,samo se kao navijac Orlanda nadam da ovo ne znaci odlazak Hauarda u LAL,jer da je trejd uspeo,Lejkersi ne bi imali sta da ponude Orlandu za Supermena,a mislim da ce tesko u Nju Dzersi...