Nedelja, 02.10.2011.

14:07

Tipsarević: “Želim u Top 10”

Posle osvajanja prvog turnira u karijeri u Kuala Lumpuru srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da mu je sledeći cilj među najboljih deset na ATP listi.

Izvor: B92

Tipsareviæ: “Želim u Top 10” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Ika

pre 12 godina

Zenevljanin, posto vecito ispravljas ljude u pravopisu:

- Nadamo se cudu - nikako: nadamo se u cudo !

- Verujemo u cudo! - To, da!

andromeda

pre 12 godina

YTD (year to date) ili Race lista:
6 Fish 2,685
7 Tsonga 2,600
8 Berdych 2,350
9 Almagro 2,280
10 Soderling 2,080
11 Simon 2,065
12 Del Potro 2,050
13 Tipsarevic 2,030
14 Monfils 1,765
Za finalni turnir trebace 2900-3000 poena.
Prvih 5 tenisera je vec obezbedilo ucesce. Fish i Tsonga su gotovo obezbedili ucesce. Ostaje borba za osmo mesto.
Sordeling je bolestan (mononukleoza).
Almagro nije ozbiljan kandidat, sa cetrvrtfinalima na dva poslednja mastera bice na ~2600 bodova a covek je cele godine na svim slemovima i mastersima imao samo jedno cetvrtfinale i nabio je bodove na malim turnirima (i ne moze dalje da ih poveca sem da udje u finale ATP500 turnira).
Simon-ov maksimum je oko 2700 (recimo sa dva cetvrfinala mastersa - na 4 slema i 8 mastersa je do sada imao samo 2 cetvrtfinala, polufinale ATP500 turnira i da osvoji jedan ATP250 turnir).
Monfilsu treba jedan ekstra rezultat da bi uopste bio u konkurenciji (recimo finale mastersa, kao prosle godine), mada ima dobar zreb na China openu i lako moze do finala. Takodje igra u Valensiji (gde je puno slabija konkurencija) a ne u Bazelu (poslednji ATP500 turniri).
Realni kandidati su Berdych, Del Porto, Tipsarevic, a ni Monfilsa ne treba otpisivati.
Berdych je najozbiljniji kandidat - prilicno konzistento igra na velikim turnirima cele godine (jedno polufinale, 4 cetvrtfinala, 4 puta u 16 na 9 mastersa). Srecom ide na Tsongu u cetvrtfinalu China opena (ATP500) - ako izgubi nema dodatnih bodova. Ako recimo udje u 2 cetvrtfinala mastersa plus osvoji jedan ATP250 do kraja vec je na 2870 bodova.
DelPo ne igra ni u Japanu, ni u Kini (ne znam za masters u Sangaju), zatim igra na 2 ATP250 turnira (Stokholm i Bec) gde je prilican faforit i onda igra u Valensiji (a ne Baselu) na poslednjem ATP500. Prilicno lako moze da dobaci do 3000 poena ako odigra dobro sve turnire.
Tipsa jako tesko moze da prebaci 2800 poena (cak i da osvoji oba ruska ATP250 turnira). U Japanu ide na Nadala u cetvrtfinalu. Treba mu ekstra rezultat na jednom od zavrsnih mastersa.

Mirko

pre 12 godina

Hvalim te Bože! Napokon... Taj dečko je predugo čekao na prvi osvojen turnir. Izgleda da je sazreo i uozbiljio se napokon.
Bravo Janko! Samo napred sada majstore, nemoj da staješ, mnogo si dobar..
Dva, tri mesta možeš sigurno da napreduješ, do 10-tog, do 7-mog, treba puno da se potrudiš, a do 4.. to će već teže ići, ali nikad se ne zna, možda sve iznenadiš, baš kao što nas je i Nole iznenadio ovakvom sezonom i uspesima, ma kako da smo se nadali da bude br.1.
Još sam više oduševljen što ti je i Viktor pomogao savetom, i što si ga ti poslušao i primenio, pa onda i dobio meč. Stvarno se primeri prijateljstva i međusobnog pomaganja.
Željni smo da te što pre gledamo kako pobeđuješ!

ja

pre 12 godina

Obožavam ovog Janka. Evo šta kaže na konf. za štampu:

What will you do to celebrate this achievement when you get a chance?

I was hoping I could get drunk on the plane, but since I’m playing a match the day after tomorrow, it’s going to have to wait when I have a couple more days off.
:D

Rodja

pre 12 godina

Само Слога Србина Спасава.... то нам управо тенисери демонстрирају. Сложни су, консултују се, помажу једни другима, пример су свима нама којег требамо следити, ... без сујете и без резерве!!! Типсо свака част.... желим ти од срца све што ти желиш себи! СРЕЋНО

Gentleman

pre 12 godina

@Ajmo Jankela

Da bi se Janko plasirao na zavrsni turnir treba mu jos nekih 1200 bodova.
Na zavrsnom su vec formalno Nole, Nadal, Mari i Federer. Ferer jos uvek nije teoretski ali prakticno jeste. Verovatno ce tu biti i Fish i Conga, a 8. mesto je otvoreno.

Janko treba da bude bolji od Berdiha i Almagra (koji imaju prednost od oko 300 bodova u ovom trenutku) i od Soderlinga, Del Potra i Simona.

Realno nisu mu veliki izgledi, ali sa Jankom se nikad ne zna, pogotovo kada poludi :)

U ovom trenutku on dokazuje svoj ogroman potencijal. Talenat nikada nije bio sporan, vec nacin zivota i rada, sto ga je sputavalo da ostvari vrhunske rezultate. Izgleda da se uozbiljio, a znacajno je i to sto je probio psiholosku barijeru osvajanjem titule.

Moja procena je da ce on u perspektivi uci u prvih deset i imati jednu, najvise dve odlicne sezone kao sto je imao Verdasko, koji je takodje vrlo talentovan, ali sa slicnim pristupom tenisu.

Tipsa i Viktor su totalno drugaciji, Tipsa je mnogo talentovaniji, ali je to Trocki nadoknadio upornoscu i velikim radom. Mislim da ce i Viktor na kratko da se usunja u prvih 10, sto je veliko dostignuce, ali to ce biti sve sto ce uraditi jer je nazalost limitiran kolicinom talenta koju poseduje.
Za razliku od njih Nole ima i jedno i drugo i to daje rezultate vec godinama.

U svakom slucaju svaka cast svoj trojici i na rezultatima i na ponasanju.

Pozdrav ljubiteljima tenisa.

NINA

pre 12 godina

Nasi teniseri su divan primerak kako se slogom i podrzavanjem postizu uspesi. Mogla bi cela drzava i komsiluk, i rodbina da se ugledaju na njih. Bravo momci. U pojedinacnom sportu podrzavati druge, Kapa dole momci i jedno veliko HVALA.

mm

pre 12 godina

Naravno da može u top 10 - ovo je prava lista za praćenje -samo ova godina do sad [ http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx ]

Bez posustajanja, majstore, mada ti je žreb u Tokiju loš, ali ionako su najvažniji Šangaj i Pariz.

zivko

pre 12 godina

Janko treba ti Viktor i Nole da se cesce sastajete u Novak restoranu i da razgovarate o iskustvima i problemima tako da jedan drugom pomognete .
To ce samo da vam pomogne u nastavku vase uspesne karijere i da nastavite da nas radujete vasim uspesima.Hvala vam na svemu sto ste do sada uradili za vas i sve Srbe sirom sveta.

Ženevljanin

pre 12 godina

Sjajan uspeh Janka Tipsarevića; verujem da ovo nije njegov maksimum! Njegov talenat i tenisko znanje nisu nikad bili upitni, ali njegova posvećenost teniskoj karijeri i koncentarcija - jusu. Zato ova prva titula ima veći značaj nego što bi vredelo prvo mesto na ATP turniru kategorije 250. Očekujem da će već do kraja godine Janko ući u prvih 10 - mrzim termin "braniti bodove" jer mnoge navodi na pogrešne zaključke - ali sada ću ga upotrebiti: on brani vrlo malo bodova do kraja godine (otprilike upola manje nego što ih je osvojio u Kuala Lumpuru). To, ali još više njegova odlična forma, obećava da mu plasman koji ćemo videti na sutrašnjoj ATP listi neće biti najbolji ove godine. Verujem, dakle, da će Janko godinu završiti u prvih deset - što bi već bio ogroman uspeh. Da li može i u prvih osam? Nije nemoguće, ali ne pita se samo on: konkurenti su mu takođe odlični igrači, koji su trenutno u prednosti po nekoliko stotina bodova u odnosu na njega... Da ga ne opterećujemo takvim prognozama... ali nije zabranjeno da se ipak nadamo u čudo.

Tenis

pre 12 godina

Ja mislim da mu treba jos oko 300 bodova da bi se kvalifikovao kao VII teniser...
Sasvim dovoljno i vremena i turnira...
JANKO U LONDON!

Momo

pre 12 godina

Kakve sve gluposti moze da se cuju na ovim komentarima, u jednom od njih ( ne Srbin) kaze: zalosno je ovo koliko se los tenis igra sada (verovatno doticna "osoba") misli nekad za vreme nekog 'Morana Ivanisevica'zaboravljajuci da najveci talenti svih vremena stalno govore o kvalitetu tenisa danas i pre.Nema uporedjenja, danasnji tenis je dostignuce a lider tog dostignuca je na "zalost" nasih neprijatelja nas Novak DJokovic. Izadji iz rupe covece, "zamirisi kafu"...

Ninoslav

pre 12 godina

Jel može neko stručan da proceni koliko još Janku treba bodova za završni turnir? To bi bilo fenomenalno znajući koliko Janko pruža kada je maksimalno motivisan...
(Ajmo Jankela!, 2. oktobar 2011 21:24)
1 Novak DjokovicSRB 13295
2 Rafael NadalESP 9115
3. Andy MurrayGBR 5700
4. Roger FedererSUI 5170
5. David FerrerESP 3670
6. Mardy FishUSA 2685
7. Jo Wilfried TsongaFRA 2600
8. Tomas BerdychCZE 2390
9. Gilles SimonFRA 2170
10. Robin SoderlingSWE 2120
11. Janko TipsarevicSRB 2075
12. Juan Martin Del PotroARG 2070
13. Nicolas AlmagroESP 2030
14. Gael MonfilsFRA 1765
15. Alexandr DolgopolovUKR 1720
16. Richard GasquetFRA 1715
17. Andy RoddickUSA 1580
18. Viktor TroickiSRB 1570
Takvo je trenutno stanje na RACE listi za završni turnir.Sve dalje zavisi od rezultata na sledećih nekoliko turnira

Vlada, Bg

pre 12 godina

Sve čestitke Janku na tituli, potpuno zasluženo. Očigledno da je Davis cup bio okidač samopouzdanja naših tenisera i to je kod Janka potpuno došlo do izražaja tek sada,anadam se da će se i nastaviti jer - sve je u glavi. Samo napred Janko i uspećeš do Top 10, ako ne do kraja ove, onda imaš sledeću godinu. Nikad nije kasno samo ako se čovek potrudi! Samo gazi Janko i srećno!

Ajmo Jankela!

pre 12 godina

Jel može neko stručan da proceni koliko još Janku treba bodova za završni turnir? To bi bilo fenomenalno znajući koliko Janko pruža kada je maksimalno motivisan...

Srbija do Tokija

pre 12 godina

Nadam se da ce mu ova titula doneti preko potrebnu psihicku stabilnost za dalje uspehe koja mu je uvek nedostajala za Top 10.
Tehnika nije sporna, padali su mnogi velikani, NAPRED JANKO!!

BaneUtd

pre 12 godina

Ovaj decko nema snagu ni kvalitet da udje u prvih 10. Osim toga, prestar je da bi sada pravio neku karijeru. Dokaz da je tenis nikad slabiji je to sto takvi igraci poput Troickog i Tipsarevica opstaju u dvadeset najboljih! Tuzno za muski tenis!

Srbija do Tokija

pre 12 godina

Nadam se da ce mu ova titula doneti preko potrebnu psihicku stabilnost za dalje uspehe koja mu je uvek nedostajala za Top 10.
Tehnika nije sporna, padali su mnogi velikani, NAPRED JANKO!!

Momo

pre 12 godina

Kakve sve gluposti moze da se cuju na ovim komentarima, u jednom od njih ( ne Srbin) kaze: zalosno je ovo koliko se los tenis igra sada (verovatno doticna "osoba") misli nekad za vreme nekog 'Morana Ivanisevica'zaboravljajuci da najveci talenti svih vremena stalno govore o kvalitetu tenisa danas i pre.Nema uporedjenja, danasnji tenis je dostignuce a lider tog dostignuca je na "zalost" nasih neprijatelja nas Novak DJokovic. Izadji iz rupe covece, "zamirisi kafu"...

NINA

pre 12 godina

Nasi teniseri su divan primerak kako se slogom i podrzavanjem postizu uspesi. Mogla bi cela drzava i komsiluk, i rodbina da se ugledaju na njih. Bravo momci. U pojedinacnom sportu podrzavati druge, Kapa dole momci i jedno veliko HVALA.

Tenis

pre 12 godina

Ja mislim da mu treba jos oko 300 bodova da bi se kvalifikovao kao VII teniser...
Sasvim dovoljno i vremena i turnira...
JANKO U LONDON!

Ajmo Jankela!

pre 12 godina

Jel može neko stručan da proceni koliko još Janku treba bodova za završni turnir? To bi bilo fenomenalno znajući koliko Janko pruža kada je maksimalno motivisan...

BaneUtd

pre 12 godina

Ovaj decko nema snagu ni kvalitet da udje u prvih 10. Osim toga, prestar je da bi sada pravio neku karijeru. Dokaz da je tenis nikad slabiji je to sto takvi igraci poput Troickog i Tipsarevica opstaju u dvadeset najboljih! Tuzno za muski tenis!

Vlada, Bg

pre 12 godina

Sve čestitke Janku na tituli, potpuno zasluženo. Očigledno da je Davis cup bio okidač samopouzdanja naših tenisera i to je kod Janka potpuno došlo do izražaja tek sada,anadam se da će se i nastaviti jer - sve je u glavi. Samo napred Janko i uspećeš do Top 10, ako ne do kraja ove, onda imaš sledeću godinu. Nikad nije kasno samo ako se čovek potrudi! Samo gazi Janko i srećno!

Ninoslav

pre 12 godina

Jel može neko stručan da proceni koliko još Janku treba bodova za završni turnir? To bi bilo fenomenalno znajući koliko Janko pruža kada je maksimalno motivisan...
(Ajmo Jankela!, 2. oktobar 2011 21:24)
1 Novak DjokovicSRB 13295
2 Rafael NadalESP 9115
3. Andy MurrayGBR 5700
4. Roger FedererSUI 5170
5. David FerrerESP 3670
6. Mardy FishUSA 2685
7. Jo Wilfried TsongaFRA 2600
8. Tomas BerdychCZE 2390
9. Gilles SimonFRA 2170
10. Robin SoderlingSWE 2120
11. Janko TipsarevicSRB 2075
12. Juan Martin Del PotroARG 2070
13. Nicolas AlmagroESP 2030
14. Gael MonfilsFRA 1765
15. Alexandr DolgopolovUKR 1720
16. Richard GasquetFRA 1715
17. Andy RoddickUSA 1580
18. Viktor TroickiSRB 1570
Takvo je trenutno stanje na RACE listi za završni turnir.Sve dalje zavisi od rezultata na sledećih nekoliko turnira

andromeda

pre 12 godina

YTD (year to date) ili Race lista:
6 Fish 2,685
7 Tsonga 2,600
8 Berdych 2,350
9 Almagro 2,280
10 Soderling 2,080
11 Simon 2,065
12 Del Potro 2,050
13 Tipsarevic 2,030
14 Monfils 1,765
Za finalni turnir trebace 2900-3000 poena.
Prvih 5 tenisera je vec obezbedilo ucesce. Fish i Tsonga su gotovo obezbedili ucesce. Ostaje borba za osmo mesto.
Sordeling je bolestan (mononukleoza).
Almagro nije ozbiljan kandidat, sa cetrvrtfinalima na dva poslednja mastera bice na ~2600 bodova a covek je cele godine na svim slemovima i mastersima imao samo jedno cetvrtfinale i nabio je bodove na malim turnirima (i ne moze dalje da ih poveca sem da udje u finale ATP500 turnira).
Simon-ov maksimum je oko 2700 (recimo sa dva cetvrfinala mastersa - na 4 slema i 8 mastersa je do sada imao samo 2 cetvrtfinala, polufinale ATP500 turnira i da osvoji jedan ATP250 turnir).
Monfilsu treba jedan ekstra rezultat da bi uopste bio u konkurenciji (recimo finale mastersa, kao prosle godine), mada ima dobar zreb na China openu i lako moze do finala. Takodje igra u Valensiji (gde je puno slabija konkurencija) a ne u Bazelu (poslednji ATP500 turniri).
Realni kandidati su Berdych, Del Porto, Tipsarevic, a ni Monfilsa ne treba otpisivati.
Berdych je najozbiljniji kandidat - prilicno konzistento igra na velikim turnirima cele godine (jedno polufinale, 4 cetvrtfinala, 4 puta u 16 na 9 mastersa). Srecom ide na Tsongu u cetvrtfinalu China opena (ATP500) - ako izgubi nema dodatnih bodova. Ako recimo udje u 2 cetvrtfinala mastersa plus osvoji jedan ATP250 do kraja vec je na 2870 bodova.
DelPo ne igra ni u Japanu, ni u Kini (ne znam za masters u Sangaju), zatim igra na 2 ATP250 turnira (Stokholm i Bec) gde je prilican faforit i onda igra u Valensiji (a ne Baselu) na poslednjem ATP500. Prilicno lako moze da dobaci do 3000 poena ako odigra dobro sve turnire.
Tipsa jako tesko moze da prebaci 2800 poena (cak i da osvoji oba ruska ATP250 turnira). U Japanu ide na Nadala u cetvrtfinalu. Treba mu ekstra rezultat na jednom od zavrsnih mastersa.

Gentleman

pre 12 godina

@Ajmo Jankela

Da bi se Janko plasirao na zavrsni turnir treba mu jos nekih 1200 bodova.
Na zavrsnom su vec formalno Nole, Nadal, Mari i Federer. Ferer jos uvek nije teoretski ali prakticno jeste. Verovatno ce tu biti i Fish i Conga, a 8. mesto je otvoreno.

Janko treba da bude bolji od Berdiha i Almagra (koji imaju prednost od oko 300 bodova u ovom trenutku) i od Soderlinga, Del Potra i Simona.

Realno nisu mu veliki izgledi, ali sa Jankom se nikad ne zna, pogotovo kada poludi :)

U ovom trenutku on dokazuje svoj ogroman potencijal. Talenat nikada nije bio sporan, vec nacin zivota i rada, sto ga je sputavalo da ostvari vrhunske rezultate. Izgleda da se uozbiljio, a znacajno je i to sto je probio psiholosku barijeru osvajanjem titule.

Moja procena je da ce on u perspektivi uci u prvih deset i imati jednu, najvise dve odlicne sezone kao sto je imao Verdasko, koji je takodje vrlo talentovan, ali sa slicnim pristupom tenisu.

Tipsa i Viktor su totalno drugaciji, Tipsa je mnogo talentovaniji, ali je to Trocki nadoknadio upornoscu i velikim radom. Mislim da ce i Viktor na kratko da se usunja u prvih 10, sto je veliko dostignuce, ali to ce biti sve sto ce uraditi jer je nazalost limitiran kolicinom talenta koju poseduje.
Za razliku od njih Nole ima i jedno i drugo i to daje rezultate vec godinama.

U svakom slucaju svaka cast svoj trojici i na rezultatima i na ponasanju.

Pozdrav ljubiteljima tenisa.

ja

pre 12 godina

Obožavam ovog Janka. Evo šta kaže na konf. za štampu:

What will you do to celebrate this achievement when you get a chance?

I was hoping I could get drunk on the plane, but since I’m playing a match the day after tomorrow, it’s going to have to wait when I have a couple more days off.
:D

Ženevljanin

pre 12 godina

Sjajan uspeh Janka Tipsarevića; verujem da ovo nije njegov maksimum! Njegov talenat i tenisko znanje nisu nikad bili upitni, ali njegova posvećenost teniskoj karijeri i koncentarcija - jusu. Zato ova prva titula ima veći značaj nego što bi vredelo prvo mesto na ATP turniru kategorije 250. Očekujem da će već do kraja godine Janko ući u prvih 10 - mrzim termin "braniti bodove" jer mnoge navodi na pogrešne zaključke - ali sada ću ga upotrebiti: on brani vrlo malo bodova do kraja godine (otprilike upola manje nego što ih je osvojio u Kuala Lumpuru). To, ali još više njegova odlična forma, obećava da mu plasman koji ćemo videti na sutrašnjoj ATP listi neće biti najbolji ove godine. Verujem, dakle, da će Janko godinu završiti u prvih deset - što bi već bio ogroman uspeh. Da li može i u prvih osam? Nije nemoguće, ali ne pita se samo on: konkurenti su mu takođe odlični igrači, koji su trenutno u prednosti po nekoliko stotina bodova u odnosu na njega... Da ga ne opterećujemo takvim prognozama... ali nije zabranjeno da se ipak nadamo u čudo.

Mirko

pre 12 godina

Hvalim te Bože! Napokon... Taj dečko je predugo čekao na prvi osvojen turnir. Izgleda da je sazreo i uozbiljio se napokon.
Bravo Janko! Samo napred sada majstore, nemoj da staješ, mnogo si dobar..
Dva, tri mesta možeš sigurno da napreduješ, do 10-tog, do 7-mog, treba puno da se potrudiš, a do 4.. to će već teže ići, ali nikad se ne zna, možda sve iznenadiš, baš kao što nas je i Nole iznenadio ovakvom sezonom i uspesima, ma kako da smo se nadali da bude br.1.
Još sam više oduševljen što ti je i Viktor pomogao savetom, i što si ga ti poslušao i primenio, pa onda i dobio meč. Stvarno se primeri prijateljstva i međusobnog pomaganja.
Željni smo da te što pre gledamo kako pobeđuješ!

Rodja

pre 12 godina

Само Слога Србина Спасава.... то нам управо тенисери демонстрирају. Сложни су, консултују се, помажу једни другима, пример су свима нама којег требамо следити, ... без сујете и без резерве!!! Типсо свака част.... желим ти од срца све што ти желиш себи! СРЕЋНО

zivko

pre 12 godina

Janko treba ti Viktor i Nole da se cesce sastajete u Novak restoranu i da razgovarate o iskustvima i problemima tako da jedan drugom pomognete .
To ce samo da vam pomogne u nastavku vase uspesne karijere i da nastavite da nas radujete vasim uspesima.Hvala vam na svemu sto ste do sada uradili za vas i sve Srbe sirom sveta.

Ika

pre 12 godina

Zenevljanin, posto vecito ispravljas ljude u pravopisu:

- Nadamo se cudu - nikako: nadamo se u cudo !

- Verujemo u cudo! - To, da!

mm

pre 12 godina

Naravno da može u top 10 - ovo je prava lista za praćenje -samo ova godina do sad [ http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx ]

Bez posustajanja, majstore, mada ti je žreb u Tokiju loš, ali ionako su najvažniji Šangaj i Pariz.

BaneUtd

pre 12 godina

Ovaj decko nema snagu ni kvalitet da udje u prvih 10. Osim toga, prestar je da bi sada pravio neku karijeru. Dokaz da je tenis nikad slabiji je to sto takvi igraci poput Troickog i Tipsarevica opstaju u dvadeset najboljih! Tuzno za muski tenis!

Momo

pre 12 godina

Kakve sve gluposti moze da se cuju na ovim komentarima, u jednom od njih ( ne Srbin) kaze: zalosno je ovo koliko se los tenis igra sada (verovatno doticna "osoba") misli nekad za vreme nekog 'Morana Ivanisevica'zaboravljajuci da najveci talenti svih vremena stalno govore o kvalitetu tenisa danas i pre.Nema uporedjenja, danasnji tenis je dostignuce a lider tog dostignuca je na "zalost" nasih neprijatelja nas Novak DJokovic. Izadji iz rupe covece, "zamirisi kafu"...

Tenis

pre 12 godina

Ja mislim da mu treba jos oko 300 bodova da bi se kvalifikovao kao VII teniser...
Sasvim dovoljno i vremena i turnira...
JANKO U LONDON!

Ajmo Jankela!

pre 12 godina

Jel može neko stručan da proceni koliko još Janku treba bodova za završni turnir? To bi bilo fenomenalno znajući koliko Janko pruža kada je maksimalno motivisan...

Vlada, Bg

pre 12 godina

Sve čestitke Janku na tituli, potpuno zasluženo. Očigledno da je Davis cup bio okidač samopouzdanja naših tenisera i to je kod Janka potpuno došlo do izražaja tek sada,anadam se da će se i nastaviti jer - sve je u glavi. Samo napred Janko i uspećeš do Top 10, ako ne do kraja ove, onda imaš sledeću godinu. Nikad nije kasno samo ako se čovek potrudi! Samo gazi Janko i srećno!

NINA

pre 12 godina

Nasi teniseri su divan primerak kako se slogom i podrzavanjem postizu uspesi. Mogla bi cela drzava i komsiluk, i rodbina da se ugledaju na njih. Bravo momci. U pojedinacnom sportu podrzavati druge, Kapa dole momci i jedno veliko HVALA.

Srbija do Tokija

pre 12 godina

Nadam se da ce mu ova titula doneti preko potrebnu psihicku stabilnost za dalje uspehe koja mu je uvek nedostajala za Top 10.
Tehnika nije sporna, padali su mnogi velikani, NAPRED JANKO!!

Ninoslav

pre 12 godina

Jel može neko stručan da proceni koliko još Janku treba bodova za završni turnir? To bi bilo fenomenalno znajući koliko Janko pruža kada je maksimalno motivisan...
(Ajmo Jankela!, 2. oktobar 2011 21:24)
1 Novak DjokovicSRB 13295
2 Rafael NadalESP 9115
3. Andy MurrayGBR 5700
4. Roger FedererSUI 5170
5. David FerrerESP 3670
6. Mardy FishUSA 2685
7. Jo Wilfried TsongaFRA 2600
8. Tomas BerdychCZE 2390
9. Gilles SimonFRA 2170
10. Robin SoderlingSWE 2120
11. Janko TipsarevicSRB 2075
12. Juan Martin Del PotroARG 2070
13. Nicolas AlmagroESP 2030
14. Gael MonfilsFRA 1765
15. Alexandr DolgopolovUKR 1720
16. Richard GasquetFRA 1715
17. Andy RoddickUSA 1580
18. Viktor TroickiSRB 1570
Takvo je trenutno stanje na RACE listi za završni turnir.Sve dalje zavisi od rezultata na sledećih nekoliko turnira

Rodja

pre 12 godina

Само Слога Србина Спасава.... то нам управо тенисери демонстрирају. Сложни су, консултују се, помажу једни другима, пример су свима нама којег требамо следити, ... без сујете и без резерве!!! Типсо свака част.... желим ти од срца све што ти желиш себи! СРЕЋНО

Ženevljanin

pre 12 godina

Sjajan uspeh Janka Tipsarevića; verujem da ovo nije njegov maksimum! Njegov talenat i tenisko znanje nisu nikad bili upitni, ali njegova posvećenost teniskoj karijeri i koncentarcija - jusu. Zato ova prva titula ima veći značaj nego što bi vredelo prvo mesto na ATP turniru kategorije 250. Očekujem da će već do kraja godine Janko ući u prvih 10 - mrzim termin "braniti bodove" jer mnoge navodi na pogrešne zaključke - ali sada ću ga upotrebiti: on brani vrlo malo bodova do kraja godine (otprilike upola manje nego što ih je osvojio u Kuala Lumpuru). To, ali još više njegova odlična forma, obećava da mu plasman koji ćemo videti na sutrašnjoj ATP listi neće biti najbolji ove godine. Verujem, dakle, da će Janko godinu završiti u prvih deset - što bi već bio ogroman uspeh. Da li može i u prvih osam? Nije nemoguće, ali ne pita se samo on: konkurenti su mu takođe odlični igrači, koji su trenutno u prednosti po nekoliko stotina bodova u odnosu na njega... Da ga ne opterećujemo takvim prognozama... ali nije zabranjeno da se ipak nadamo u čudo.

Gentleman

pre 12 godina

@Ajmo Jankela

Da bi se Janko plasirao na zavrsni turnir treba mu jos nekih 1200 bodova.
Na zavrsnom su vec formalno Nole, Nadal, Mari i Federer. Ferer jos uvek nije teoretski ali prakticno jeste. Verovatno ce tu biti i Fish i Conga, a 8. mesto je otvoreno.

Janko treba da bude bolji od Berdiha i Almagra (koji imaju prednost od oko 300 bodova u ovom trenutku) i od Soderlinga, Del Potra i Simona.

Realno nisu mu veliki izgledi, ali sa Jankom se nikad ne zna, pogotovo kada poludi :)

U ovom trenutku on dokazuje svoj ogroman potencijal. Talenat nikada nije bio sporan, vec nacin zivota i rada, sto ga je sputavalo da ostvari vrhunske rezultate. Izgleda da se uozbiljio, a znacajno je i to sto je probio psiholosku barijeru osvajanjem titule.

Moja procena je da ce on u perspektivi uci u prvih deset i imati jednu, najvise dve odlicne sezone kao sto je imao Verdasko, koji je takodje vrlo talentovan, ali sa slicnim pristupom tenisu.

Tipsa i Viktor su totalno drugaciji, Tipsa je mnogo talentovaniji, ali je to Trocki nadoknadio upornoscu i velikim radom. Mislim da ce i Viktor na kratko da se usunja u prvih 10, sto je veliko dostignuce, ali to ce biti sve sto ce uraditi jer je nazalost limitiran kolicinom talenta koju poseduje.
Za razliku od njih Nole ima i jedno i drugo i to daje rezultate vec godinama.

U svakom slucaju svaka cast svoj trojici i na rezultatima i na ponasanju.

Pozdrav ljubiteljima tenisa.

mm

pre 12 godina

Naravno da može u top 10 - ovo je prava lista za praćenje -samo ova godina do sad [ http://www.atpworldtour.com/Rankings/YTD-Singles.aspx ]

Bez posustajanja, majstore, mada ti je žreb u Tokiju loš, ali ionako su najvažniji Šangaj i Pariz.

ja

pre 12 godina

Obožavam ovog Janka. Evo šta kaže na konf. za štampu:

What will you do to celebrate this achievement when you get a chance?

I was hoping I could get drunk on the plane, but since I’m playing a match the day after tomorrow, it’s going to have to wait when I have a couple more days off.
:D

andromeda

pre 12 godina

YTD (year to date) ili Race lista:
6 Fish 2,685
7 Tsonga 2,600
8 Berdych 2,350
9 Almagro 2,280
10 Soderling 2,080
11 Simon 2,065
12 Del Potro 2,050
13 Tipsarevic 2,030
14 Monfils 1,765
Za finalni turnir trebace 2900-3000 poena.
Prvih 5 tenisera je vec obezbedilo ucesce. Fish i Tsonga su gotovo obezbedili ucesce. Ostaje borba za osmo mesto.
Sordeling je bolestan (mononukleoza).
Almagro nije ozbiljan kandidat, sa cetrvrtfinalima na dva poslednja mastera bice na ~2600 bodova a covek je cele godine na svim slemovima i mastersima imao samo jedno cetvrtfinale i nabio je bodove na malim turnirima (i ne moze dalje da ih poveca sem da udje u finale ATP500 turnira).
Simon-ov maksimum je oko 2700 (recimo sa dva cetvrfinala mastersa - na 4 slema i 8 mastersa je do sada imao samo 2 cetvrtfinala, polufinale ATP500 turnira i da osvoji jedan ATP250 turnir).
Monfilsu treba jedan ekstra rezultat da bi uopste bio u konkurenciji (recimo finale mastersa, kao prosle godine), mada ima dobar zreb na China openu i lako moze do finala. Takodje igra u Valensiji (gde je puno slabija konkurencija) a ne u Bazelu (poslednji ATP500 turniri).
Realni kandidati su Berdych, Del Porto, Tipsarevic, a ni Monfilsa ne treba otpisivati.
Berdych je najozbiljniji kandidat - prilicno konzistento igra na velikim turnirima cele godine (jedno polufinale, 4 cetvrtfinala, 4 puta u 16 na 9 mastersa). Srecom ide na Tsongu u cetvrtfinalu China opena (ATP500) - ako izgubi nema dodatnih bodova. Ako recimo udje u 2 cetvrtfinala mastersa plus osvoji jedan ATP250 do kraja vec je na 2870 bodova.
DelPo ne igra ni u Japanu, ni u Kini (ne znam za masters u Sangaju), zatim igra na 2 ATP250 turnira (Stokholm i Bec) gde je prilican faforit i onda igra u Valensiji (a ne Baselu) na poslednjem ATP500. Prilicno lako moze da dobaci do 3000 poena ako odigra dobro sve turnire.
Tipsa jako tesko moze da prebaci 2800 poena (cak i da osvoji oba ruska ATP250 turnira). U Japanu ide na Nadala u cetvrtfinalu. Treba mu ekstra rezultat na jednom od zavrsnih mastersa.

Ika

pre 12 godina

Zenevljanin, posto vecito ispravljas ljude u pravopisu:

- Nadamo se cudu - nikako: nadamo se u cudo !

- Verujemo u cudo! - To, da!

zivko

pre 12 godina

Janko treba ti Viktor i Nole da se cesce sastajete u Novak restoranu i da razgovarate o iskustvima i problemima tako da jedan drugom pomognete .
To ce samo da vam pomogne u nastavku vase uspesne karijere i da nastavite da nas radujete vasim uspesima.Hvala vam na svemu sto ste do sada uradili za vas i sve Srbe sirom sveta.

Mirko

pre 12 godina

Hvalim te Bože! Napokon... Taj dečko je predugo čekao na prvi osvojen turnir. Izgleda da je sazreo i uozbiljio se napokon.
Bravo Janko! Samo napred sada majstore, nemoj da staješ, mnogo si dobar..
Dva, tri mesta možeš sigurno da napreduješ, do 10-tog, do 7-mog, treba puno da se potrudiš, a do 4.. to će već teže ići, ali nikad se ne zna, možda sve iznenadiš, baš kao što nas je i Nole iznenadio ovakvom sezonom i uspesima, ma kako da smo se nadali da bude br.1.
Još sam više oduševljen što ti je i Viktor pomogao savetom, i što si ga ti poslušao i primenio, pa onda i dobio meč. Stvarno se primeri prijateljstva i međusobnog pomaganja.
Željni smo da te što pre gledamo kako pobeđuješ!