Četvrtak, 22.09.2011.

20:25

Moka: "Teo umire u narcisoidnosti"

Legenda srpske košarke Zoran Slavnić rekao je za ‘Žurnal’ da je Miloš Teodosić srušio autoritet selektora Dušana Ivkovića.

Izvor: B92

Moka: "Teo umire u narcisoidnosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

227 Komentari

Sortiraj po:

Niko

pre 12 godina

SRAM nas bilo!! Eto za koga je taj decko igrao.. Gomilu kriticara.. E sada da kaze necu vise nikad igrati a vi nadjite boljeg ja bih mu cestitao.. Pa bih onda mozda malo vise postovali to sto oni rade.. Na drugoj strani, Mokin izbor reci, a ne njegova poenta, pokazuje da je u pitanju teska zavist I ljubomora

vasa

pre 12 godina

Teodosicev jedini problem je sto nije bio igrac partizana, jel tako?
(coa, 23. septembar 2011 19:59)

Tačno, kod Duleta bi naučio da igra odbranu, kao i to da je košarka KOLEKTIVNI sport... A ne bi bio toliki sebičnjak...

kotoranin

pre 12 godina

Najedanput svi zaboravljate polufinale sa slovenijom 2009 i cetvrtfinale sa spanijom 2010. Tada ste ga u nebesa dizali,a sad vam ne valja. Ja i dalje tvrdim da je najbolji igrac srbije i jedan od najboljih u evropi,a ako ste gledali utakmice(narocito protiv rusije) ostatak ekipe je odbijao da preuzme odgovornost,no su kao skretnicari prosledjivali teu lopte.
Podrska momcima ,i nisu zasluzili ovoliku pljuvacinu jer su oni najvise izgubili

game

pre 12 godina

Sanija je evropski prvak do 20 godina !!! a koji ste vi bili u to godiste??zato za vas i za sve spanija je velesila i tako ce ostat jos dugo!!!a zasto srbija nema igraca za nba pokazao je ovaj sampionat u litvaniji.

postedite nas ovakvih tekstova, hvala

pre 12 godina

Zovite ljude iz Guinness-a, da izmere najdeblji obraz na svetu... ili doktore, jer ovaj covek je izgleda opasno senilan...

Joja 1974

pre 12 godina

Nass savez je uccinio odliccnu stvar ssto je doveo Moku za selektora 2007.On je kao ssok terapija.Nanjussio je dobre mlade igracce po ko zna koji put u svojoj trenerskoj karijeri, assto se ticce Teove narcisoidnosti mislim da nam jedan samozvani "beogradski SSmeker i mangup" nebi trebalo nissta da pricca.

alobre

pre 12 godina

Ej nije uopste stvar u tome sto smo 8., po meni je to sasvim ocekivano, ali je problem na koji smo nacin mi odigrali neke utakmice pre svega Teodosic, e to je bilo sramotno.

Kocho

pre 12 godina

Njemu samo treba zabraniti da šutira za 3, osim kada ima izgrađenu poziciju i treba ga ograničiti u igri, nije u opšte tako spektakularan igrač, čak bi se usudio da kažem da je bio glavni razlog našeg neuspeha. Kao krava koja daje dosta mleka pa se ritne i sve prospe. Pa i Tepić je ovo prvenstvo odigrao bolje od njega.

*bane*

pre 12 godina

*Kakav god da je Moka,- On je Moka i može i treba da da svoje mišljenje i potpuno je sada u pravu, isto kao što je bio u pravu kad ga hvalio ...!!

Sandra

pre 12 godina

Nadam se da Teo nisi ovo citao.Ako jesi znaj da tvoji roditelji mogu da budu ponosni na tebe sa 23 godine posto najbolji kosarkas Eveope.Nisam bas sigurna da ovaj gospodin moze da bude ponosan na svog sina.

crni_redstar

pre 12 godina

evo za dve godine ce mnogi igraci biti bolji nego sada...ocekujem tada na sirem spisku:krstic,milicic,rakovic,raduljica,macvan,savanovic,velickovic,bjelica,keselj,tripkovic,teodosic,cakarevic,milojevic,cvetkovic ,nedovic...a do tad ce gasol,parker i novicki biti penzosi tako da smo prvi favoriti videcete!

Goran

pre 12 godina

Tacno, slazem se sa Vasim misljenjem, i tog misljenja sam odkako je sutiraosa preko 8 metara i to preko Garbahose za pobedu nad Spancima u Turskoj, ali posto je dao taj kos okarakterisan je kao heroj i svi su ga stavljali rame uz rame sa Sasom Djordjevicem.Sutira bez prilike, pravi namerne licne greske, i samo je pitanje vremena kada ce se kao sportista ugasiti.Za astistencije, doduse svaka cast.

Realni

pre 12 godina

Kada se zna da je tvoj krajnji domet 15 mesto u Spaniji i 12 u Italiji, mislim da je suvisno pricati o tvojoj relevantnosti da dajes izjave vezano za kosarku.

Mare

pre 12 godina

Ajde ostavite Tea na miru.Nije samo on kriv. Kad je davao one nerezonske trojke protiv Spanije i Slovenije tad ga niste pljuvali.Nismo imali 4. i drugu peticu.Timske akcije nula.Sa Novicom bi to bila druga prica. Ne pravite od njega zrtveno jagnje.REALNO ubedjivo najbolji plej koga imamo.

Dzamburu 'n Koma

pre 12 godina

Cinjenica da Moka ima mozda najmanje prava da prica o ovome, s'obzirom na njegov neuspeh..ali isto tako ovo sto je rekao je jedna velika istina, nazalost..
Usijana glava ne sme biti osnova nase igre..tj. sme, ako imas igraca koji ga moze zameniti, kad se ovaj usija, pa poludi sa greskama..no, selektor ga nije pozvao.. nista, idemo dalje..na greskama se uci

Sale.MLS

pre 12 godina

Ko uopšte pita Moku bilo šta o košarci?Svaka čast i kapa dole za igračku karijeru,ali kao trener više puta je pokazao da nema blage veze!Kao vatreni grobar najiskrenije se nadam da će u skorije vreme ponovo biti trener Zvezde...

nikola

pre 12 godina

on je opasan igrac, kao trener prosecan... nije imao uspeha sa repkom.
sto e tea tice provalio sam da hoce na svakoj tekmi da da tricu kao protiv spanije i bude nacionalni heroj. eee, nije svaki dan bozic i nissi ti sale djordjevic.

pedja

pre 12 godina

Sećam se vremena kada je gospodin Slavnić preuzeo reprezentaciju (nudio se i sam za mesto selektora preko novina).On i još neki igrači najavljivali su medalju,neki i zlato.A gde smo završili treći od pozadi(najgori plasman u istoriji košarke ove zemlje).I nemaš nikakvog prava da kritikuješ ni Ivkovića ni Teodosića.
Pa zar ne vidimo ko je zamena Teodosiću u reprezentaciji,pa taj nezna ni da šutne na koš.
Trebamo se vratiti u realnost.
Mi nismo više zemlja košarke.U reprezentaciji imamo samo dva nadprosečna igrača Teodosića i Krstića.Ostali su prosek ili ispod proseka.I trebamo se odreći toga da se busamo u grudi kako smo najbolji.Mogli smo da uzmemo Mekejleba i igrali bi kvalifikacioni turnir za Olimpijadu ili se sa Špancima borili za zlato na prošlom Evropskom prventstvu.
Ne nama ne trebaju stranci.Mi smo najbolji.Baš kao što neki gledaju da najbolji fudbal u Evropi igraju Partizan i Zvezda.
Drago mi je zbog odbojkaša.Niko njih nije forsirao preko medija kao naše košarkaše.A oni su se borili i izborili za zlato.
Shvatimo jedno.Više nismo zemlja košarke.Ako je realnost da nam trebaju stranci pozovimo ih u reprezentaciju (ako mogu Rusi i Nemci možemo i mi).
Šta bi bio Partizan da nije stranaca i Duška Vujoševića.Verovatno zbog kvaliteta ne bi ni igrao Evroligu.
Vratimo se u realnost.
Više nismo zemlja košarke,a ti gospodine Slavniću osvoji nešto pa onda tek komentariši i ocenjuj vrhunske trenere i igrače.Lako je bilo igrati sa jednim Kićanovićem,Ćosićem,Dalipagićem.Kako igrati u reprezentaciji sa Markovićem,Mačvanom,Kešeljom,Tepićem,Rašićem i osvajati medalje.Treba biti madjioničar.

Sale

pre 12 godina

Neverovatno koliko su nam podeljena mišljenja - mnogo više pozitivnih ocena od negativnih imaju i komentari koji kritikuju i oni koji hvale Tea!?
Činjenica jeste da je u zadnje dve utakmice skoro sve spalo na Tea, ali treba se pitati zašto? Da li je bio na to prisiljen zbog, kako neki kažu, nedostatka kretanja, klase, straha drugih igrača, ili su oni jednostavno videli da nema vajde od svega toga i da loptu dobiti neće koliko god se trudili, kretali izlazili iz bloka.
Sve je to za dublju analizu i o tome treba preispitati Dudu ma koliki on autoritet bio jer je u pitanju naše nacionalno bogatstvo - košarkaška reprezentacija.

komentator

pre 12 godina

Koliko je Teodosić loš igrač dovoljno govori činjenica da je jedini igrač na EP koga su čuvala dvojica igrača istovremeno, skoro na svakoj utakmici. To nije bio slučaj ni sa najboljim i najdominantnijim igračem Evrope Pau Gasolom, ni sa Toni Parkerom ni sa Dirkom Novickim. Nikoga od njih nisu čuvala dvojica igrača istovremeno. Problem je što naš tim to nije znao da iskoristi. Daleko od toga da Teodosić nije grešio, ali dosta tih grešaka su nastale kao plod naše neorganizovane igre i nedostatka pomoći saigrača u trenucima kad se igrač sa loptom nađe pod pritiskom dvojice odbrambenih igrača.

Uroš

pre 12 godina

Ne treba pljuvati po Teodosicu, naš je i nemamo boljeg. Tog istog momka smo dozivljavali kao heroja kada je zvekno trojku preko Garbahose. Šta je tu je, idemo dalje u kavalifikacije i puna podrška Teodosiću. Muta za selektora!

Baston PG

pre 12 godina

Rezultati govore sve za sebe! Srbija 2007 na EP sa Slavnićem 16-ta, sa Dudom 2009 druga. Što se tiče "valjevske podvale" rekao bih da Miloš 2007 nije bio jedina podvala u reprezentacij s obzirom na igru i rezultat. Uostalom, Slavnić je sam birao igrače i sam sebi podvalio.

Undertaker

pre 12 godina

Ne osporavam njegov veliki talenat, ali mi se ne svidja njegov pristup igri! Ima odlican osjecaj za asistenciju sto treba da koristi kao plej, ali on vise voli da solira i da se ispucava i kad ne ide.. Takav pristup je imao i Sapic u vaterpolu i zato mi se nikad nije svidjao.. Mesi nije najbolji igrac na planeti samo sto solira nego sto iz godine u godinu ima najvise asistencija u Barsi i pored jednog Xavija.. I da zakljucim, ako ne voli da se dobacuje pa brate mili uzme reket pa nek igra tenis!

$$$

pre 12 godina

Teo ne igra tako u Olimpijakosu(ko prati zna)..sutira samo kad ima izglednu situaciju. Zasto? Zato sto u timu Olimpijakosa ima ljude koji su zaduzeni za suteve a kojima on asistira.. U ovom nasem timu , osim Krsticu, nema kome da se doda lopta.. Da je Milos play Spanije imao bi 20 asistencija svaki mec i ne bi ni morao da sutira na kos uopste...
(Vladimir, 22. septembar 2011 20:45)

Jel zato protiv Fenera sutao trojke 1/10?A cele sezone u Evroligi sutao trojke 31/107.
Posao pleja je da igrace cini boljim.Sta je Nash napravio od Gortata u Finiksu.Gortat je u Orlandu bio neko ko ce da uhvati neku loptu,da poneki poen,a u Finiksu daje preko 10poena.Marion je u Finiksu imao prosek oko 20 poena po mecu.Kad je otisao tesko preko 15 poena. Ako su nasi igraci toliko losi,zasto ih je Duda zvao.S a jedne strane Duda je car,Teo je kralj,pa ko je kriv?Cemu se vi nadate,ako pricate kako nasi igraci nisu nizasta.Ni povratak Novice,nece doneti neku bitnu promenu.

mare

pre 12 godina

MOka... veliki selektor.... hm... zar na tom prvenstvu nismo bili 3i odpozadi?!!! ja mislim da jesmo, sramna 3 poraza i ne znam odakle mu pravo da pljuje po najboljem treneru u istoriji srpske kosarke?!

crtani

pre 12 godina

Moka octo brzo zaboravlja neke stvari....a dizao ga je u nebesa poslije prvenstva u Poljskoj....pa sta, desavaju se takve stvari, ima dana kada nekom sportisti ne ide, nemamo mi plejmejkera boljeg od Tea, Rakocevica treba da se moli da dodje u reprezentaciju, pa gde je tu ptriotizam i ljubav prema drzavnom grbu...

gera

pre 12 godina

Opovrgavati ocenu Slavnića o Teodosiću jeste nojevsko zabijanje glave u pesak.Jednostavno, Slavnić je rekao ono što javnost izbegava da prizna usled svoje opijenosti i zavisnosti od selektora Ivkovića. Slavnić, koji je možda vrlo loš za selektora ali je ipak košarkaški trener i prirodno odan kultu reprezentacije, lepo je objasnio o kakvom se kolapsu u igri reprezentacije radi. Što se tiče Teodosića, tu nije izanalizirao sistemsku uslovljenost koja dovodi do takve njegove igre a to bi bila potpuna nestašica igrača na toj poziciji kao što je uostalom i potpuna nestašica na poziciji selektora pa ih i Slavnić na neki način opisuje kao poslednje laste koje ne mogu da donesu proleće.

gavrilo

pre 12 godina

Cinjenice nemaju emocije. Cinjenica u vezi Teodosica je da on pravi vekiku korist timu ali jos vecu stetu. Nisam video poslednjih 15-20 godina igraca koji onako uporno dodaje lopte protivnickoj ekipi u ultra vaznim utakmicama u ultra vaznim momentima.Moze da se uvede poseba statistika za njega "Balls i oponnent hands". Ne radi se o izgubljenim loptama, radi se o lagano i direktno predatim loptama u ruke protivniku!!?? Njegova trojka Spancima prosle godine udje slucajno, tad i vise nikad! Djordjeviceve su npr. ulazile kad god je trebalo.

Milan

pre 12 godina

Neko rece da je duda unazadio Teodosica kao igraca??? ali jos strasnije od toga je sto je taj komentar pozitivno ocenjen!!! Duda da unisti igraca? pa on ih je na stotine stvorio,sram vas bilo! Teo mi je jako dobar prijatelj i ne zelim da vas opterecujem nekim detaljima,ali samo zelim da znate da mu je duda bukvalno spasio karijeru,sto i sam priznaje,jos mnogo pre nego sto ste i culi za njega! I nije strasno sto je ovo moka izjavio,svi mi koji pratimo kosarku znamo ko je on,strasno je samo koliko ima ljudi sto lajkuju njegove izjave..izgleda da je sada moderno da se pljuje duda..ajde idite na neke forume u vezi mode,pa komentarisite garderobu ili sta vec,ostavite se kosarke,NEMATE POJMA verujte mi! a bolno je i porazavajuce kako se kod nas sve zaboravlja!

Matrix

pre 12 godina

Problem je kod nas što branimo igrače koji imaju loš odnos prema reprezentaciji poput Teodosića,nije bitno što izgubili ili što je on loše odigrao,nego što se bahato ponašao radio je šta je hteo na terenu,iziigravao i beka i play i centra,njega mrzi da igra odbranu ,jednostavno ne zeli prvi primer je protiv spanije,kada je Gasol ima loptu kod slobodnih bacanja,Navaro protcava pored Teodosića i otvara se na tri poena ,Teodosić to vidi i vidi da će lopta da ide na Navara i nece da izadje na tri poena da ga zatvori,nego stoji ispod kosa,svi zivi su ga pretrcavali u odbrani.Podržavam Moku što je javno izašao da kaže o katastrofalnom ponašanju Teodosića i njegovoj igri, bolje da mu se skrene pažnja da promeni ponašanje i da igra timaski da ne izigrava zvezdu,nego da ga svi tapšu po ramenima i da mu kažu to majstore,a oni koji podrzavaju Teodosića zbog njegove stare slave protiv spanije što je dao trojku u poslednjim sekundama,a pitao bi vas šta bi bilo da je promašio,kao što je promašio protiv Turske nepotrebno,treba biti realan ,a ne uzdizati nekog u nebesa kada dobro odigra,a kada izgube da se pljuje ,realno po meni Teodosić je jedan od krivaca što nismo prošli dalje ,drugi problem je bila centarska pozicija,nismo imali drugog centra,treci problem su bile silne povrede koje su nas zadesile,isto tako mislim da je ekipa dosta pala na psihickom planu na utakmici protiv Francuske i to se jasno videlo posle na ostalim utakmicama,

iggy-banjaluka

pre 12 godina

e moji decaci,vidim koliko poznajete sopstvenu kosarku,zar stvarno ne znate sta je Zoran Slavnic postigao u ovom sportu,ali dobro na forumu su se uvak javljali likovi koji veze nemaju sa ovim sportom,verovatno gledate kosraku samo kad reprezentacija igra...............

GVOZDENA medalja

pre 12 godina

(Лео, 22. septembar 2011 21:20)
Zaboravio si jedno prvenstvo
2007-Spanija! gvozdena medalja! 13-16 mesto
Legenda kosarke u igrackom smislu! Nek se ne trpa gde mu mesto nije!!!

alex

pre 12 godina

Nijedan veliki igrac nije postao poznat zbog racionalne igre. Jedini problem je kada iz lucidnih akcija nestanu kosevi. Tako da.. Nepotrebno je pljuvati po Teodosicu...

E tako se to radi...

pre 12 godina

Nema razloga da se sada pljuje po Teodosicu.... Od decka se vise ocekivalo nego sto on moze da iznese....
Malo su ga svi precenili iako je daleko iza nasih slavnoh plejmejkera mnogi ga stavljaju i istu ravan pa neki cak i iznad....
Jednostavno decko sto je igrao igrao je... Kod njega vise napredka nema...
Pogotovo sto je prelaskom u CSK a otisao i od trenera Ivkovica koji mu je dao svu slobodu a koju u Moskvi nece imati...
Ni jedan trener na svetu nece trpeti takvo ponasanje... u Moskvi ce da ladi klupu sve da se pusi... Prvi ispad... opomena... Drugi ispad...upozorenje... Treci ispad ..klupa... Posle par kola u CSK ce igrati kao i u Olimpiakosu pre dolaska Ivkovica...
Eto njega za dve god u fuziji.... Jer nece imati gde da igra...

racerx

pre 12 godina

Ljudi, mi moramo da se organizujemo pod hitno, jer nam selektor ima 68 godina! Ja licno zelim da nas on trenira jos dugo, ali realno vreme neumitno leti, a surova priroda se poigrala sa tim da sa tim vremenom i nase, odnosno selektorovo telo stari. Tako da moramo delovati brzi i energicno.
Ja sam licno proveo mnoge besane noci od momenta naseg poraza od Grka, jer sam znao da ce pljuvaci odmah stupiti u akciju i pokazalo se da sam bio u pravu. Verujte mi, kao i svima vama, taj poraz mi je veoma tesko pao, pre svega zbog soka i neverice, jer smo svi delili misljenje da nas Duda vodi do zlata.
Ali, avaj, povrede, losa sreca i sramotna organizacija ovog turnira od FIBE su na zalost napravile kosmarni vrtlog nemilih dogadjaja, kojima ni Ivkovic, perjanica kosarkaske trenerske struke, nije mogao da se suprotstavi. Ali ja ne gubim nadu, jer znam da ce nas Duda voditi do zlata na 2 Eurobasketa, na SP 2014 i konacno na Olimpijadi 2016. Mnogi kazu da ce biti prestar, ja se ne slazem i delim sa vama predlog, koji sam smislio tokom tih besanih noci:
Imam samo 2 reci KRIOGENA KOMORA. Plan je sledeci: Momentalno zaledimo Dudu posto KSS ozvanici novi cetvorogodisnji ugovor. To je manje vise gotova stvar, posto su skoro svi Dudina struja. Potom ga odledimo 2013. 2 meseca pred Eurobasket, jer Duda voli jake pripreme, potom cim osvojimo zlato i prodje slavlje, docek na balkonu... odmah pod let ponovo, potom dolazi SP 2014. Ponovo ga odledjujemo 2 meseca pred SP, jer treba odraditi pripreme, rad na kondiciji, fizickoj spremi, da se nabiju statistike u ergotestovima... Uz takav rad naravno je neminovno da ponovo dominiramo i kao svetski sampioni uzmemo zlato i tu. Sto je najvaznije sa tim zlatom se plasiramo direktno na Olimpijadu!!! jao kako sam uzbudjen zbog toga.
Potom slavlj, balkon i ponovo pod led. Onda dolazi kvalifikacioni Euro, svi ce misliti da smo dosli da se zezamo, ali ne, ponovo 2 meseca ranije da se odrade bazicne pripreme, jer zelimo ponovo da budemo najspremniji, to je uvek Dudin cilj, potom sve deremo, Turcima vracamo za 2010. Spancima za sve ovo godine, ne pobedjujemo ih sa 50 razlike samo zato sto i dalje ne priznaju Kosovo i naravno ponovo osvajamo zlato. Sada vise nema vremena za docek i sl, nego odmah pod led, jer sledece takmicenje je OI. Sada kruna mog genijalnog plana:
Za OI idemo na pripreme od 3 meseca, jer zelimo da budemo super-najspremniji, iako su ostali boranija za nas, ipak su tu Ameri, koji dovode Drema Team (tim snova), a svi znaju da su to nadopingovane NBA zvezdice, ali tada dolazi do zaokruzivanja celokupnog rada, jer se cela ova generacija koju je Duda uveo u sistem sada nalazi na vrhuncu i jedva cekam da cujem tada kriticare sta ce reci, jer: Paunic postaje najbolji defanzivac na svetu, Teodosic najbolji plej Evrope, ne ne jos bolje, Markovic najbolji plej Evrope, a Teodosic je najbolji plej sveta, Macvan je MVP NBA finala, uzima prsten sa Clippersima 2 godine zaredom, ma bajka, Perovic kida pod obrucima, Marijanovic sa njim cini najubitacniji tandem na prvenstvu... 2 kolosa, sta reci. Elem, tu pobedjujemo Amere jos u prvoj cetvrtini jer im damo 34 poena, a oni nama samo 8 i to bude nezapamcena blamaza za Amerikance... da im vratimo za kradju u Atlanti!!!

E sada, znam koliko ste svi uzbudjeni zbog ovog plana i ja sam bio, ali ono sto je najbolje jeste da DUDA na ovaj nacin moze da nas vodi na 15 velikih takmicenja u narednih 30 godina, a ostarice samo 2,5-3 godine, sto prakticno znaci da ce tek nasa deca da dozive da vide ko je novi selektor, jer ja zelim da odem na onaj svet spokojan u saznanju da Orlove predvodi najveci poznavalac kosarke u poznatim okvirima vaseljene Dusan Duda Ivkovic!!!

marko_bgd

pre 12 godina

pa najlakse je okriviti jednog igraca..a sta je sa ostalim?ostalim igracima koji nisu smeli da krenu pod kos,na ulaz...koji su cim prime loptu odmah gledali gde je teodosic da mu dodaju(sem krstica i savana)...sa ostalim igracima koji cim promase jedan sut,ili dobiju rampu,prestaju da sutiraju..sa svim igracima koji su katastrofalno igrali odbranu...ali u svakom slucaju teodosic jeste preterao sa asistencijama,i egzibicionom igrom...ali zbog toga je kriv duda,sto nije oslobodio straha ostale igrace...

milos

pre 12 godina

teodosic je extra plej s tim sto je nezreo ali kroz vreme kad prelezi "pubertet" bice pravi vodja ekipe, da ne pricam o onoj trojci protiv spanaca na proslom p[rvenstvu kada su mu se svi kleli a sad ga ti isti i pljuju, SRAMOTA !

Marko

pre 12 godina

Moka, bio si dobar igrac! Imao si prilike da se dokazes kao selektor, a svi znamo sta si uradio i zato nemas prava da govoris lose i da komentarises niti jednu kariku kosarkaske reprezentacije. Teo je lose igrao,ali ovi momci su nasa buducnost i realnost. Vise volim kad Teo nerezonski baci trojku i pogrijesi, nego da imamo Brajanta i sa njim (zbog njega) osvojimo neko prvenstvo

mb

pre 12 godina

Sramotne izjave! Odličan košarkaš ne znači dobar trener, a u njegovom slučaju ni približno dobar(odličan glumac, u većini slučajeva loš režiser).
Ivković je počeo od ničega, bio drugi u Evropi i nesretno četvrti na svijetu. tada se niko nije nadao ni približno tim rezultatima, a kad pogledamo sastav igrača ništa specijalno.

yaps

pre 12 godina

Znaci sad se javljaju sve sami "treneri". Ovaj Moka je jedan od najjadnijih samoprozvanih trenera. Njegovi rezultati kao igraca su neosporni, ali kao pedagog i trener smesan.Da je imao neki rezultat, pa da se javi, ovako ne znam koga briga za njegovo misljenje.
Licno, mada nisam ni trener:-) da je Ivkovic za sad bolje resernje od ovih koji se javljaju, a da mu nisu ni ispod nokta. Jedina pametna stvar i sa kim se slazem je rekao Paspalj. Milicica i Rakocevica nikad ne bih zvao. Steta je sto se nisu odazvali Raduljica i Rakovic i jedan i drugi su mi bolji od Perovica. Ekipe u grupi koje su bile od 1-3 mesta su bile bolje od nas, objektivno. Sansa je bila sa Rusima. Povrede igraca, mozd i delimicno losa taktika su uslovile da ne odemo u polufinale, ali i to se desava. Posle je tesko motivisati igrace da se bore.8 mesto i nije tako lose s obzirom d je ovo izuzetno bilo jako prvenstvo. Po meni, podnosljiv rezultat koji svakako treba popraviti u buducnosti.

g4

pre 12 godina

Ti bi prvo trebalo da nesto procitas od Ducija Simonovica pa onda da ga pominjes.

Kao prvo, bruka je da sajt vaseg renomea, kao udarnu vest istakne izjavu Moke Slavnica! Kao drugo, mislio sam da vesti prate I komentarisu ljudi koji nesto znaju o sportu. Pohvale Mokinim izjavamai moze da da samo onaj ko ne zna ama bas nista o kosarci! Nije lepo smejati se tudjoj nesreci! Zato Moku i Ducuja treba pustiti na miru, da zive svoje zivote, nekada su bill veliki igraci...
(Dalipagic, 22. septembar 2011 23:52)

Lucky Luke

pre 12 godina

potreban je mlađi selektor npr Pešić ili Vujošević
(Srdjan, 22. septembar 2011 21:32)
--------------------------
Pešić je od Ivkovića mlađi 5-6 godina!

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

Sada kada ga svi napadate izgleda moracu ja da ga branim. Da se malo bolje razumete u basket ne bi ga onako dizali u nebo, primetili bi pored trojke spancima i Slovenije da uopste ne igra odbranu, da nismo osvojili nijednu medalju i da ekipa kada njemu ne ide gubi a to nije odlika najboljih plejeva. Percepcija reprezentacije zadnje dve godine je takva da sve ide na njega, jeste kriv sto nije u formi ali nije kriv sto su ga uporno forsirali.

marko 2376

pre 12 godina

dosta vise bre o pljuvanju po milosu teodosicu, ok decko nije bio sjajan na prvenstvu ali i nije mogao sa onakvim saigracima. ja neznam sta je strasno nama da priznamo da smo u ovom trenutku sa ovom ekipom slabi, odnosno nismo kadri da igramo ozbiljniju ulogu u evropskoj kosarci. nezelim da tupim i suvise o ovome, dovoljno je pogledati statistiku ovih igraca za proteklu sezonu i recimo uporediti sa statistikom igraca koji su nastupali na eurobasketu 2001, i sve ce vam biti jasno. selektoru ivkovicu i milosu teodosicu svaka cast na onome sto su uradili za srbiju u litvaniji, i nije smak sveta biti osmi u evropi, kamo srece da ovako mozemo da pljujemo politicare pa da budemo osma zemlja evrope.

Milan

pre 12 godina

Daj Slavnicu ćuti!!!
Bio si selektor i završio evropsko prvenstvo sa tri poraza!
Sve si u pravu za Teodosića, ali najpoštenije bi bilo od tebe da pijuckaš piće u Pevcu i da ćutiš o košarci!

Grobar

pre 12 godina

Bravo Moko, svaka cast za ISTINU. Rekao si ono sto svi mi obicni ljudi znamo i vidimo a niko od "strucnjaka" i novinara nije imao petlje (da ne napisem nesto drugo) da to i kaze! Nisam te nikada preterano voleo ali ovom izjavom si me kupio. I upravo to se i desilo, prekaljeni vuk Duda je dozvolio da mu taj basketas sada u tim godinama rusi autoritet i kalja ime. Svaka cast jos jednom, najmanje sam od tebe ocekivao da ovako istupis...BRAVO!

Dalipagic

pre 12 godina

Kao prvo, bruka je da sajt vaseg renomea, kao udarnu vest istakne izjavu Moke Slavnica! Kao drugo, mislio sam da vesti prate I komentarisu ljudi koji nesto znaju o sportu. Pohvale Mokinim izjavamai moze da da samo onaj ko ne zna ama bas nista o kosarci! Nije lepo smejati se tudjoj nesreci! Zato Moku i Ducuja treba pustiti na miru, da zive svoje zivote, nekada su bill veliki igraci...

mc

pre 12 godina

To apsolutno nije tacno. Teodosic je sutnuo u 20. sekundi poslednjeg napada, pogledaj snimak ili idi na Eurobasketov sajt i pogledaj play-by-play.

Necu da branim Teodosica, ali barem ne iznosite neistinite tvrdnje...

Lala iz Banata

pre 12 godina

Odakle mu pravo da kaže bilo šta? Bio je odličan igrač. Ali kao pedagog je nula. Ni sina nije vaspitao, kako bi tek druge vaspitavao?

Goran Filipović

pre 12 godina

Skupili se stručnjaci da pljuju po Slavniću i njegovom znanju. Čovek koji je uz Ducija Simonovića odstranjen iz javnog života zbog nepotkupljivosti? Koji je kod mene spomenik dobio zbog mlaćenja američke novinarke! Čovek koji nikada nije polegao pritiscima i zbog toga nikome nije odgovarao? Njegov komentar koji se odnosi na Tea je više nego tačan. Sve vreme šampionata sam bio primoran da se osećam bedno jer znam da imamo igrače i potencijal, a bruka me (i celu naciju) i ponižava mladi talentovani a nezreli i nedojebani mentalni monstrum! Deda Duda je nažalost kukao za sitnu platu i nikakva primanja, pa je legao na ko zna kakve tajkunsko menadžerske dilove - za njega ne brinem, sramota je prolazna.
Teodosić nije usamljen primer igrača ovakvog ranga i mentalnog sklopa:
- Ibrahimović je najbolji - ali, ubija kolektivni duh, gde god se pojavi tim više ne funkcioniše.
- Rakočević - kome treba njegov prosek od 30 koševa kad ostali igrači sede pored linije...
- Polovina naše fudbalske reprezentacije igra zbog nekog ko stoji iza njih: fudbalski tajkuni, mafija, roditelji investitori...
Sve u svemu, Moko nadero si tek će sad da te anatemišu, Deda Dudo - pojačo si penziju, ajd malo kod babe, Teo - nikad nećeš ni da odrasteš, znam tvoj tip ljudi!

Sharlo

pre 12 godina

Stvarno sramna izjava i Moke i Mute i Zeravice ... ko nas je doveo do drugog mesta na proslom EP kada su nas svi smatrali mrtvima i sahranjenim za kosarku, do cetvrtog na SP (necu o kradji itd.) ... ko je imao onoga pa prostake kao Milicica i ostale dive da ne zove u svetu nam stvar kao sto je repka? Za sve ove velike znalce u kosarci koji su se i suvise preterano pokazali i znanjem i rezultatima neka im neko pokaze sta o Teu pricaju protivnici ...

I taj Teo i taj Duda su mi licno vratili volju i zelju da uopste gledam nasu repku, da gledam kosarku i da se opet i radujem i sekiram i tugujem prateci ovu igru. Ja sam ni k****c-palac u kosarci a jos manje znam nesto o njoj al ono sto znam je da znam sta volim da gledam i ove ljude volim da gledam i da sam uzivao i u pobedama i u nekim porazima (po meni nasa tekma sa francuzima najbolja tekma u zadnjih par godina).

Veliko hvala svima njima,

Sharlo

marko

pre 12 godina

Stvarno ne mogu da verujem, mi Srbi smo ubedljivo najgora nacija!Kao prvo Velickovic nije igrao, pored Krstica nismo imali drugog centra, u kljucnim mecevima se povredili Rasic i Tepic.... Kao drugo Paunic i Markovic su i dovedeni zbog odbrane a ne da bi odlucivali utakmicu, Markovic i kad ubaci trojku ubaci je od tablu, Savan se posle onog promasaja protiv Francuske totalno demoralisao, nigde ga nije bilo, tako da je jedino ostao Teodosic da sutira koga nije htelo, jednostavno nismo imali srece, ne mozemo svako veliko takmicenje osvojiti neku medalju...a o Slavnicu da ne komentarisem, koliki je njegov obraz to je neverovatno, on je mozda bio veliki igrac al trener nikad, ali nikad, a Duda je jos uvek najveci u Evropi...

pranjic

pre 12 godina

e sad, dosta ovog mulja. Teo mora da ima slobodu ali da time sve drzi na visokom nivou. Kao sto je radio. A sad zbog ko zna cega nije.

Marko

pre 12 godina

A sta ce Duda da radi ako izbaci Teodosica? Da stavi Markovica? Jednostavno,covek nema izbora,nego mora da gleda u pasulj da li ce Teodosic da bude dobro raspolozen ili ne. Barata sa onim sto ima,a to nije mnogo. Ne gotivim Teodosica ni malo,al sta ces,ne moze se sa njim,a ni bez njega

Lucky Luke

pre 12 godina

... Reče Moka i ostade živ!
Šefe, pa odrasli smo na tvojim pričama kako si u finalu OI izradio (svog) trenera (Žeravicu), kada ti je rekao da zameniš igrača br. 5 (Kićanović), a ti si zamenio igrača br. 6 (Jelovac)!
Šta sad tu glumišŠ
Mislio sam da si gospodin, a ti ispade sitna duša!

mister no

pre 12 godina

Suvise je ovo kompleksna i slozena situacija da bi letele glave preko noci! I to glave sa kojima smo postali srebrni posle dugo vremena. Svi su tada Dudu i Tea dizali u nebesa a sada se pljuju. To jedenostavno nije u redu jer sam ubedjen da su zeleli najbolje. Ali, sa druge strane sam se zaista cudio Dudi da tolerise onolike izgubljene lopte i potpuno nerezonske suteve za tri poena naseg pleja (Tea). I zasto Keselj nije vise igrao i sutirao? Za Bobija Marjanovica zsaista nemam sta da kazem. Sigurno je dobar decko ali u kosarku je zalutao. I onih par minuta sto je odigrao izbrukao se. Zar nije bolje da je Tripkovic posao umesto njega!? Ali kao sto rekoh, najbolje je da sve odlezi pa da se vidi kako dalje. I sa kim. Eto toliko od mene, hvala na paznji i laku noc.

Obzerver

pre 12 godina

Vidi ko se javlja.
Ovaj covek iza sebe trenerski nema nema nista.

Secam se kako je komentarisao Jugoslavija-Litvanija 95-te u Atini.
"Boza", "Limunada" - da smo izgubili (sto je bilo moguce, jer je utakmica bila neverovatno teska) steko bi se utisak da je selektor ispustio "boza utakmicu" i laku pobedu.

I kakva je on uopste "legenda" ? Samo po ispadima.

Tako je to. Dok god imamo lazne velicine, one prave tiho propadaju ili beze glavom bez obzira iz lude zemlje.

Puna podrska selektoru Ivkovicu-on je svoje mesto medju legendama zasluzio mnoooogo pre Litvanije !

...

Aleksandar Veselinović

pre 12 godina

Nadam se da ćete se svi vi koji danas pljujete Teodosića i Dudu setiti svojih reči za 2 ili 3 godine. Sram vas bilo. Ali, Srbi su uvek bili narod sa kratkim pamćenjem.
Osnovni razlog lošeg rezultata NAŠIH MOMAKA su povrede ( a nema ko nije bio povređen ili igrao pod injekcijama ).
Ja nisam na njih ljut , već mi ih je pre svega žao jer sam ubeđen da su oni ti koji su najviše želeli da ponovo budu naši heroji a svi vi ( i čitavo naše društvo ) bi tada drugu pesmu pevalo.
Jedva čekam da vidim vaše komentare 2013.-e ( naravno pod uslovom da sistem ostane kakav jeste, a ne da ponovo dolaze selektori kao Moka ili plejevi kao Rakočević- uz poštovanje koje osećam prema obojci pomenutih po pitanju košarkaškog umeća ).
Još jednom, iz sveg srca , SRAM VAS BILO ! ! !

vladimir

pre 12 godina

ostavite teodosica na miru iy sledecih razloga
kad ide ide kad ne ide nema ko da odmeni
nizom nelogicnih poteza on i krstic su jedini asovi
o zameni na mestu pleja da ne govorimo nema je
igra u dobrom klubu ali liga je izuzetno slaba

Buca

pre 12 godina

Kako god prosao neslavno kao trener, Moka se svakako razume u kosarku i vidi mnogo vise nego obican gledalac. Stoga mislim da je tacno sve sto je rekao, mada su i njemu cica Gurke mali Cica (Milicic) imali vecu slobodu od ostalih igraca. Smetaju mi primedbe u stilu da Teo nije imao s kim da igra. Pa Ivkovic je selektirao igrace, sto je vodio limitirane igrace sa izuzetno slabim sezonama iza sebe i bez samopouzdanja. Zatim se pominju povrede, koje su, mislim, direktna posledica malo igranja tokom sezone, a onda ubitacnih priprema od 2-3 meseca, gde bi mozda 1 mesec bio puna kapa. I na kraju opravdanje kako teo nije imao s kim da igra i kome da baci. Neko ispred rece kako onaj ko je igrao kosarku zna kako je tesko igrati sa igracem kao Teo. Ako igrac neprekidno ptotrcava kroz reket i otkriva se da bi dobio loptu i ne dobije je 7, 8,.., 10 puta od pleja, on vise izgubi volju za protrcavanjem i otkrivanjem jer zna da loptu nece ni dobiti, vec ceka i gleda kako plej Teo prangija. Tako se i desava da jednom kad dobiju loptu igraci su iznenadjeni, pa se desi da je Kosta ne doceka spremno ili se Keselj odmah dize na sut bez vec neke unapred pripremljene ideje. Da dodam, samo kod nas se porazi velicaju kao pobede, ljudi koji pogrese ne budu smenjeni nego dobijaju novu sansu, a narod se lako zavarava raznoraznim opravdanjima. Mislim da je sada idealna prilika da se zahvali Ivkovicu na ozivljavanju nase kosarke i da se dovede mladji, svez trener za potpuni preporod u narednom perioud. Ivkovic moze biti veliki strucnjak, ali biologija i godine rade svoje, sa 65 se svugde ide u penziju ne bez razloga.

antimatter

pre 12 godina

Od trenutka kad je Ivković preuzeo Olimpijakos pričam istu priču, koju Slavnić sada previše filuje nekim ružnim stvarima, tipa "valjevska podvala".
Ivković daje Teodosiću previše slobode u igri i to je fakat. Kada je Janakis trenirao Olimpijakos i nije uvodio Teodosića, Ivković lično se zalagao da ga počne više uvoditi u igru. Kulminiralo je Ivkovićevim dolaskom u Olimpijakos i davanje enormnog igračkog kredita Teodosiću.
Koliko ga je Teodosić degradirao kao trenera, mislim da je Ivković njega podjednako unazadio kao igrača.

Marko

pre 12 godina

Molim sve do jednog od vas koji brane Teodosica da mi odgovore na sledeca pitanja:

- Da li je Teodosic nas najbolji plejmejker svih vremena?
- Koliko je on to odlucujucih poena dao da bi bio ovoliko bezobrazan?
- Da li je dobar odbrambeni igrac?
- Koliko je puta ekipa zbog njegovih gluposti izgubila?
- Koji se plejmejker u SVETU onako ponasa i sutira kad hoce?
- Kada je trcao kao kosarkas a ne kao baba?

Stavljajte mi minuse ako ste bezobrazni jer ako ste dovoljno sportski obrazovani slozicete se sa mnom i sa svim ljudima i strucnjacima, a ako ste nerealni i neiskreni onda posetite lekara. Jer skoro svi momci su napisali komentare da se slazu sa MOKOM i to tako jeste, a vi im dajete minuse a ne znate nista da napisete jer shvatate da nemate ARGUMENTE da odbranite UMISLJENOG TEODOSICA!

Ne kazem da je samo TEODOSIC kriv ali 50% je kriv, A TO JE POLA EKIPE!!!!
Pogledajte na you tube kako je SALE DJORDJEVIC koji je milion puta kvalitetniji i bolji covek od Teodosica igrao za svoju Srbiju, za svoj narod! ALEKSANDRA RASICA STE PLJUVALI I PLJUVALI, KADA SE MOMAK POVREDIO NISMO NI JEDNU UTAKMICU VISE POBEDILI KAO LJUDI, NEMA SIGURNOSTI, NEMA OTVORENOG SUTA, NEMA ODBRANE! A VI GA I DALJE PLJUJTE ALI ON JE MAJSTOR I NADA SRBIJE ! ZNAM JA VRLO DOBRO KOJA GRUPICA BRANI MILOSA TEODOSICA A PLJUJE ALEKSANDRA RASICA, ZNAM I ZASTO A ZNATE I VI!

I SRAM VAS BILO!!!!!!!!!

daniele

pre 12 godina

O kom ti autoritetu pricas? Teo je ostao na kraju sam kao play, i trebalo je da sutira jos vise- bolje to nego asistencija Kosti, ili da vraca Macvanu... Spustimo se malo na zemlju i budimo realni da nemamo vise igrace za najveca dela!
Bravo Dudo, bravo Teo!

Aleksandar T

pre 12 godina

Moka Slavnic je nas najbolji plejmejker ikada i jedan od nekoliko nasih najvecih kosarkarskih legendi! Genije s loptom! Virtuoz s ocima na potiljku! Rusima je dao kos okrenut ledjima kosu! Dok je on igrao, osvajane su najsjajnije medalje redovno! Prvo evropsko prvenstvo bez njega na pleju bilo je kilavo i pored Kice i Praje i ostalih!

Prema tome, treba biti odgovoran prema sebi i postovati ostvarene vrednosti ljudi koji su nesto u zivotu znacajno uradili!

On najbolje zna da proceni igru plejmejkera. Svaka podrska velemajstore!

oto

pre 12 godina

@Duda Ivkovic je ipak menadzer,a ne trener

Nisi u pravu, o tome o cemu pricas, debata traje vec godinaam.

Da je otkrio Drazena isto tako prica i Vlada Djurovic, pricalo se i za Cosica, a jedina istina je da se takav talenat otkriva sam, pa ga nijedan trener, nebitno koliko los bio, ne bi mogao ugasiti i oduciti od kosarke.

Sto se tice Kukoca i Radje, na njih dvojicu prava jos polazu i "Celicna pesnica" Maljkovic i Pesic koji je vodio tu juniorsku generaciju do svih svetskih trofeja...tako da o Mokinom otkrivanju ilo koga i bilo cega, nema nikakvog govora.

Inace, mene zanima zasto se niko ne osvrne na ulogu koju je isti ovaj Teodosic imao kod Slavnica u Spaniji. Jedini njegov zadatak je da prevede loptu preko centra kako bi posle toga Gurovic i Milicic mogli da odrade suterski trening. Ako je to jedini zadatak koji je on mogao da nameni Teu, onda mi je drago sto se ovaj sad toliko ispucavao.
A to da je uveo 9 debitanata, nema veze sa istinom. To je isto kao i kad bismo rekli da je Marjanovic sad debitovao za reprezentaciju. Da je stvarno imao ikakvu ideju sa njima, ne bi mu sluzili samo da popune broj.

Koliko god da bio u pravu, njegovo "smirivanje" Teodosica u Spaniji smo videli...

Mirko

pre 12 godina

Kome ti pricas ...imao si ti sansu 2007 i sta si uradio ..nisi ni grupu prosao.. nisi ni jednu pobedu imao koliko se secam.

Sto se tice Tea...decko jednostavno nema sa kime da igra(osim dva tri igraca).

SEDI 1 !!!

nenad

pre 12 godina

KAKAV je covek ovaj Slavnic ne mogu da verujem kako moze to da prica sada a on sta je uradio sa onakvim igracima, odlican igrac, nizerazredni trener. setite se samo sta je o obradovicu pricao, a covek je najbolji trener i najtrofejniji u evpropi ubedljivo iza svih

ognj

pre 12 godina

OK dozvolite mi da vas podsetim na par cinjenica kad vec pljujete Moku:Duda je uzeo reprezentaciju kad je niko nije hteo osim MOKE koji je vec zapoceo podmladjivanje i MUTE NIKOLICA koji se dokazao u vodjenju mladjih selekcija. Moka je imao pripreme koje je zakazao prethodni selektor Sakota(mislim prvenstveno na trajanje).Sto se tice samog prvenstva 2007 secate se da smo izgubili od neke tamo Rusije(koja je postala prvak) sa 4-5 koseva razlike i tamo neke Grcke sa 1 poenom i tu smo bili prilcno osteceni.Pa cak i taj Izrael je u drugom krugu dobio Hrvate koji nisu dosli podmladjeni vec su odlicno igrali.No sto bi rekao Tegeltija, Moki kapa dole za igrace ,ali mu zameram obecanje da ce otici u drugi krug itd.Nego kad smo kod obecanja,ovaj je bio selektor mesec i po dana ,a gospodin Duda zadnje 3 godine i TVRDIO JE KAKO NAM JE NAJVECI CILJ OLIMPIJADA!Ako se ne varam pred prvenstvo rece nesto i o finalu...Onda da budemo dosledni pa hajde da dozvolimo sebi da kazemo kako nije ispunio obecanje.Nijedno.Ono sto je jasno da nije sporno sta je Duda uradio za nasu reprezentaciju ,ali po meni je veci problem njegova sujeta gde on iz dana u dan tvrdi da je on sve dobro uradio i da su problem povrede?!Da li je zbog Tepiceve povrede Teodosic celo prvenstvo prodao vise lopti nego sto je napravio asistencija?Da li smo zbog povreda igrali odbranu kao u reklami za snikers?Kamo zalaganje?Nasa reprezentacija nema vise individualni kvalitet da neki svaki put neko iskoci i resi utakmicu.Videlo se ako ne igramo 100% da nas i Letonija i Izrael mogu da osure...ne zaboravimo da ovi igraci sada imaju mnogo utakmica u nogama zajedno.I nisu zaboravili da igraju.O umalo da zaboravim:ove godine Duda je imao pripreme kakve je zeleo-dve nedelje duze od vecine reprezentacija.Da li i dalje mislite da je Duda najbolje resenje?Mozda Moka ima jezicinu zbog koje ga 99% ljudi ne voli,ali uglavnom je upravu.Kako god nama to izgledalo glupo.

Neutralac!

pre 12 godina

Ja se prvi ne slazem sa ljudima koji pljuju Tea.. Niko se nije zalio kada je lomio u Poljskoj ili Turskoj... Isto tako mislim da svakom moze da se desi pad forme... Los dan, nedelja, mesec... Jedino gde mislim da je Teo pogresio je sto nije uspeo da raspozna trenutak lose forme, konstantno je pokusavao da prelomi utakmice, ishitrenim sutevima preko ruke, a do kraja napada ostalo 18-20sec... Trebalo je da iskulira i radi ono sto mu najbolje ide, da "puni" ostatak ekipe... Ali sad je najlakse praviti se pametan! Polako, ovo je jos relativno mlad tim, ima mesta za napredak, a mislim da ce ova ekipa(uz malo osvezenje) za 3-4 godine, biti haos(u pozitivnom smislu). A Moka ne moze sebi da da za pravo da komentarise velikog Dudu.. Ne samo Moka, nego i ostatak "velikih selektora"...

Gargamel

pre 12 godina

Ovaj Mokin komentar bi bio u redu, samo da je izrecen posle proslog svetskog i proslog evropskog prvenstva. Mogu samo da zamislim kakve bi komentare dobio, a danas se vecina slaze sa njim. Moka je uvek bio originalan i duhovit u svojim izjavama, a sada samo ponavlja ono sto gomila neznalica prica. Ja se samo pitam, da li je moguce da smo toliko destruktivni? Gde smo bili pre samo 3 godine? Ko je podigao nasu kosarku u zadnje dve godine? Sta ste mislili, da ce da se desi? Da cemo odmah da vladamo kao pre 10-15 god? Ono sto je najvrednije u nasoj kosarci su Duda i Milos i pored svih gresaka koje su napravili na ovom prvenstvu. Mozemo ih oterati, ali se onda moramo spremiti za rezultate od 2003. do 2008. i gomilu demagoga koje cemo morati da gledamo i slusamo.

Иван

pre 12 godina

Као прво, Мока је био играч и тренер: као играч је освојио све што се може освојити, као тренер је створио неке велике асове. Свакако је довољно компетентан да изнесе мишљење о резултату наше репрезентације.

Као друго, у праву или не, Мока увек мисли својом главом, није део гомиле која једино уме да препричава туђе речи. Такве ћу увек више ценити од оних који само знају да понављају туђе мантре како би се коме допали.

Треће, та мантра у овом случају гласи: није важно да ли је изречено тачно, него ко је то изрекао. У нормалним земљама овакве ситуације су кристално јасне: имао си зацртан циљ у одређеном року, ако га ниси остварио - ѕбогом!

Четврто, прошло је двадесет година и крајње је време да се одвикнемо више од једноумља и навикнемо на другачија мишљења од оног које имамо (или га преносимо).

Cera

pre 12 godina

Moka je majstor neviđen i svaka čast za sve igrače koje je on otkrio - ALI Moka Slavnić nekome da prebacuje narcisoidnost, egzibicionizam i rušenje autoriteta trenera... :)
Jeste Teo bacio 5 lopti bezveze samo nije on baš takav za šta ga je Moka izgrdio ovde.

De li je Sever

pre 12 godina

Moko svaka ti je na mestu! Ovi što štite "lik i delo" Ivkovića bolje da ćute, pa ako malo bolje razmisle u zadnjih 30-ak godina Slavnić je što ko klupski trener, što ko selektor otkrio 80% onoga što je vredelo u Jugoslaviji, odnosno Srbiji. Počev od Dražena Petrovića, preko klinaca iz Jugoplastike, do većine današnjih reprezentativaca. A to što niko nije imao hrabrosti, pa ni Duda Ivković da pre 3 - 4 godine sedne na selektorsku klupu više govori o njemu nego o Moki Slavniću.

zoran

pre 12 godina

Bravo Moko.
Apsolutno tachno. Teodosic je baskestash a ne kosharkash. Kako to Ivkovic ne vidi ,nije mi jasno. Verovatno da boljih nema, shot se vidi i iz sastava reprezentacije. Ipak su to prosechni kosharkashi i Ivkovic nije mogao vise da izvuche, ali da je trebao da uspostavi autoritet, u to nema sumnje. Ono je bilo sramno i smeshno.
Pa jedan prof.Nikolic, Zeravica su vodili igrache koji su mogli biti u prvoj petorci bilo kog NBA tima, u to vreme, ali se znalo ko je gazda a ko slusha.
Za dobrobit reprezentacije treba Teodosicu da se zahvale i da se sastavi od igracha koje imamo.

Marko

pre 12 godina

Teodosic je jedan od glavnih krivaca za razocaravajuce izdanje u Litvaniji. I nije sada poenta da pricamo ovo je moglo i ono, ali cinjenice govore - u duelima protiv Rusije i Turske izgubio je ukupno 15 lopti, sutirao iz nemogucih pozicija iz kojih ni Dzordan ne bi pogodio i zaista je jedan od najodgovorniji za ovakav plasman.

Marko

pre 12 godina

Jednu stvar je Moka u pravu,a to da je Teodosic radio na terenu sta je hteo,sutirao je sa 10 metara trojke,totalno je upraopastio nasu timsku igru ,mi smo dobijali utakmice timski ,cim smo igrali pojedinacno odmah smo gubili utakmicu ,da li ste videli da se neki play u reprezentaciji onako ponasa na utakmici ,alo ljudi on jedini igrac koga znam da je na utakmici zaradio pet licnih,jedna tehnicka i jedna namerna ,i to je tehnicku dobijo sa klupe,kada smo protiv Turaka igrali 18 sekudni pre kraja tri poena vodimo ,baja sutra trojku posle pet sekundi napada,hoce da glumi heroja,samo nas je bog pogledao pa nismo izgubili utakmicu,nemogu za sve da krivim Teodosica,jer pored Teodosica koji nije igrao kako treba ,imali smo problema sa centrima,krsticu svaka cast decko je vukao za dvojicu ali se vidi da je falio jos jedan centar.

...

pre 12 godina

S jedne strane smatram da je Dudina jedina greska ta sto je dopustio Teu toliko da se izivljava, ali sa druge i nije imao neku drugu opciju. Tepic i Rasic obojica povredjeni, tako da manje-vise jedino ostaje Teo. A sto se Tea tice, Moka je sasvim upravu da "umire u narisoidnosti." Mogao bi da pocne da se malo vise ponasa kao da nije jedina osoba u celoj ekipi!!

Žarko

pre 12 godina

Kada bi neko, ko je postigao nešto približno Ivkoviću, komentarisao to što je on uradio, prihvatio bi to. Ali Muta (samo sam u svom selu najbolji bio i ostao), Žeravica koji je trenirao koga (reprezentaciju koju nije bilo potrebno trenirati a setite se njegovog vođenja Partizana, kriminal) i Slavnić (kao igrač je bio veliki zato što je igrao sa Prajom i Kićom a kao trener znamo), nisu vredni pomena.
Da li je grešio Ivković, pa čovek je, da li je neuspeh, pa jeste, ali ne da komentare daju ovi tzv...
Zašto nije Rakočević i Miličić, pa igrali su oni neko prvenstvo, i osvojili ga zar ne? Pogledajte koji smo bili tada....
I šta više sa Teodosićem, on tako igra košarku. Kada je prošle godine dao trojku Špancima svi su ga veličali, a on je to odigrao kao i sada kao i uvek.
Nije on Đorđević, komentari su...
Pa Sale je u Teovim godinama (paralela je EP 1991) ispred sebe imao Zdovca i Sretenovića, starije da uči i da vode igru. A Teodosić je prvi igrač repke već 2 godine, pogledajte šta je radio Đorđević 1989 godine u reprezentaciji. I dođe utakmica sa Rusima i sve spalo na njega. Ne računate Stefana Markovića za playmakera valjda. Sale je tek 1992 postao ono što mi znamo, a 1995 je bio za reprezentaciju najbolji što će za Tea doći za 4 godine.
Da se razumemo, Sale je najbolji igrač za mene i ostaće (i pre Divca i Stojakovića, možda samo Bodiroga) ali Teo će ukoliko napreduje a mlad je i može biti i jeste naša budućnost. Jedan od retkih lucidnih i van serijskih kakvih nemamo više (pogledajte nagrade koje ima u godinama koje ima a i komentare protivničkih igrača i trenera kao i odbranu koja se prema nama postavlja u odnosu na njega) pa ga treba pustiti malo.
Ja verujem da ćemo se mi ipak radovati opet sa njim.
Pozdrav svima....

Rade

pre 12 godina

TAČNO! TAČNO! Umesto da bude vođa ovog tima, on umislio da je bog nakon trojke protiv Španaca i da nekoliko puta nije iz bezveznih pozicija šutao za tri poena, dobili bismo i Tursku, a da ne pričam koga bismo sve pobedili na ovom EP da Teo nije bio tako halav. Zajedno sa Perovićem, po meni, najlošiji igrač Srbije na ovom EP.

Merkur

pre 12 godina

Nikad neću razumeti veličanje Teodosićeve trojke protiv Španije; da je pogodak izvanredan - jeste... ali, po meni je sramotno da je poslednji napad onako odigran. Bez ikakve timske akcije u kojoj bi nešto uvežbano i rezonski pokušano (npr. kao onaj izvanredan pokušaj u poslednjoj sekundi polufinala sa Turskom), čovek ležerno šutira sa skoro osam metara - jer zna da i ako promaši, biće odigrani produžeci... on svakako može da se proslavi, a ako i promaši nije strašno, ne preti direktna opasnost poraza usled eventualnog promašaja. Pogodio je taj neverovatan šut i postao heroj. Svi oduševljeni, nazivaju ga junakom - čovek ležerno i bez odgovornosti šutnuo što bi svakom ko trenira košarku godinama moglo da se desi da uspe, a niko da ga pita - Zar tako treba izvesti napad za pobedu, ko te je tome naučio i to ti dopustio? Na sličan način je postupio protiv Turske, samo što su ovog puta zapretile mnogo teže posledice, jer su Turci imali napad za pobedu.

MS

pre 12 godina

Ovakve izjave su stvarno previše grube i neumesne. Uprskali su, dobro je, valjda će nešto naučiti iz toga, ali ne treba ih sad razapeti, ipak smo svi na istoj strani. Reći za mladog momka koji tek treba da donese ovoj zemlji pobede i medalje, da je umro u narcisoidnosti je bezobrazno i morbidno. Ako je grešio ne znači da je završio karijeru, još ima vremena da se popravi, a kako smo počeli, možda dočekamo i da on odbije poziv selektora, a to je poslednje što nam treba. Nije nam smetalo kad su ti njegovi "narcisodni" šutevi donosili pobede u poslednjim sekundama prošle godine. Ne, tad je bio kralj, genije, a sad odjednom svi znaju da baš on nije slušao Dudu i da baš nije igrao kako mu se kaže. Mi smo igrali sa možda dva igrača koja imaju neku poštenu minutažu u svom klubu. Većina se plašila da šutira u svakom kritičnom trenutku. Neko je morao. Kad ga nije bilo na terenu, niko nije umeo da kreira igru, bilo je žalosno gledati ih. Išli smo sa osiromašenim sastavom i nije čudo da je Duda pustio Tea da preuzme odgovornost. Ja ne vidim da bi bilo bolje da se oslanjao na druge. E sad, što mi očekujemo da on ima i asistencije i 20 poena i skokove, bolje bi bilo da se zapitamo da li je to normalno. Sve je išlo naopako, šta da se radi, sad treba da se sedne, da se prepoznaju greške i nađu rešenja za budućnost. Ako Duda ne može to da uradi, nađite drugog, ali nemojte da podgrevate atmosferu vređanjem igrača i selektrora jer ćemo sutra opet očekivati da nam donesu medalju.

MARKO

pre 12 godina

ko je ovaj lik da bilo sta prica o kosarci. s njim na celu nismo prosli ni prvi krug. umesto da cuti on sebi daje pravo da prica. koliko je dobar strucnjak najbolje govori to da nije bilo nacionalne penzije prosio bi na ulici. toliko o njegovom kosarkaskom znanju kao strucnjak

777

pre 12 godina

Mucnite malo glavom..kakve veze ima to kakav je Moka bio selektor? Kao nekadasnji izvaredni plej sa hrpom zlatnih medalja sa svetskih takmicenja po vama nema pojma jer komentarise igru, isto pleja nase reprezentacije? I sam Teo je svestan kako je igrao i sam dao izjavu da ima najvecu odgovornost i krivicu. Posao pleja je verovatno najodgovorniji u timu. Povezuje napad, asistira, probija u reketu, daje koseve. Sta je Teo radio u vecini utakmica? To smo svi videli. I na kraju nikada ne uporedjujete jednog Sasu Nacionale sa njim,jer to sam cesto citao, jer je to ko nebo i zemlja. Ja nikada nisam video da Sasa sutira kada mu padne napamet, nerezonski, brzo, bez izgradjene akcije a sut ...BOLI GLAVA. IZGUBLJENE LOPTE...STA JE TO.Sut za tri..ko moze, zbog godina, neka se seti protiv Litvanije sa jednim Marculionisom i Sabonisom..savrsen. Psihicki i mentalno ne mogu da se porede. Sve u svemu...KO NEBO I ZEMLJA. Teo mora jos da jede gust pasulj, samo da se priblizi Saletu i svemu sto je Sale ostavio iza sebe u kosarci. Prema tome u buduce...PSSSSSST...I MIRNO..

Aleksandar T

pre 12 godina

Moka Slavnic je nas najbolji plejmejker ikada i jedan od nekoliko nasih najvecih kosarkarskih legendi! Genije s loptom! Virtuoz s ocima na potiljku! Rusima je dao kos okrenut ledjima kosu! Dok je on igrao, osvajane su najsjajnije medalje redovno! Prvo evropsko prvenstvo bez njega na pleju bilo je kilavo i pored Kice i Praje i ostalih!

Prema tome, treba biti odgovoran prema sebi i postovati ostvarene vrednosti ljudi koji su nesto u zivotu znacajno uradili!

On najbolje zna da proceni igru plejmejkera. Svaka podrska velemajstore!

Bojan Janković

pre 12 godina

On se usudio da popuje jednom Dudi Ivkovicu. I to jos o disciplini. A zaboravio da je Milicic upravo pod njegovom palicom pokazao svoje prave boje.

Napred Dudo legendo, napred momci. Kriticare iskoriscavati iskljucivo za motivaciju.

Nikola

pre 12 godina

@oni kojima smeta lucidnost Teodosica
A sta cemo sa utakmicom 2009 protiv Slovenije, sa trojkom preko Garbahose za polufinale 2010 protiv Spanije?
Sad je vreme kada treba pruziti podrsku i pomoci ako je ko u mogucnosti. U muci se poznaju junaci, pa aj da vidimo ko je ko :)

Cika Sima

pre 12 godina

Al žurite sa izjavama. Da su me objavili kao što nisu i verovatno neće ni sad, verovatno bi vam odgovorio. Saslušajmo sve...
(Apu, 22. septembar 2011 20:49)

Pogresio si vest, a sta si hteo da kazes - samo ti znas. I ne znam sta bi mi odgovorio, to sto se desilo 2007. je prezvakana prica. Dodao bih - ne ponovilo se. I jos da kazem, prica o Slavnicevom ubacivanju "devet debitanata" je apsolutno deplasirana s obzirom na to da se igra svodila na ispucavanje udarnih "moskitosa" - sut za 3 redom Gurovica - 3/10, 2/10, 2/8, minuti u igri 40, 40, 36. Zasto tada nije bilo "pravovremene izmene" ili trenera da "autoritativno" kaze nesto?

mudro zbori moka

pre 12 godina

Samo se setite kako Duda besno baca tablu na kojoj pise akcije ispred Tripkovica i dere se na njega.Zato sto nije ispostovao akciju na PRIJATELJSKOJ!A na prvenstvu Evrope mirno gleda kako Teodosic upropascava napad za napadom.

Miki

pre 12 godina

Jao sad se sve utrkuju ko ce vise da pljuje.Pazi on srusio Dudin autoritet!?Pa ruse ga ovakve izjave strucnjaka ko sto si ti dragi Moko.Dizali ste tog istog Teodosica u nebesa kad je postizao one vec legendarne trojke na proslim prvenstvima a sada vam ne valja ni on ni Duda.Pa kad smo vec kod Tea,jedini je imao mu.. da sutira u onakvom crnom izdanju reprezentacije i bar je pokusao nesto na utakmicama a nije se krio a vala i bolje da je baci u aut nego jadnom Perovicu da je baci.A ljudi moji sem standardnog Krstica i tu i tamo Savanovica svi kompletno su bili van forme i svi smo ocekivali cuda od Tea.Pa ne moze uvek ali je bar za razliku od drugih pokusavao nesto cime ne mislim da pljujem po drugima nego jednostavno hocu da kazem da su svi do jednog van forme pa je naravno on na sebe preuzimao preveliku odgovornost.I sad drvlje i kamenje na coveka.Da vas je sramota gospodine Slavnicu.Postoje razlozi za sve njegove promasaje i izgubljene lopte a recept za pobedu protiv nas je bio vrlo jednostavan,menjati po 3 beka na cuvanju Tea u rotaciji znajuci da on jedini moze ozbiljno ugroziti protivnika i tako celu utakmicu,i dobijes umornog Teodosica koji ne moze da pogodi sut ili dobijes Markovica na terenu koji nikako ne preti tvojoj odbrani i pored indisponiranog ostatka ekipe izuzev Krstica do pobede se stize vrlo lako sto se i videlo.Sve bi bilo drugacije da u napadu prete Keselj,Bjelica,Savanovic,Velickovic i ostali pa da vidis kako se onda lako igra.Ovako koncentracija odbrane svih ekipa se svela na Tea i Krleta i takve utakmice je nemoguce dobiti jer su greske neminovne.Bice spremniji svi sledeci put,pouke su izvucene nadam se i svi ce se sledeci put bolje pripremiti prvo u svojim maticnim klubovima sto je i najveci problem ovoga puta bio jer sem Tea,Savana i Krleta niko nije ni igrao u svojim klubovima i bice puno bolje uveren sam i puna podrska Dudi i svim igracima na celu sa Teom.A vi gospodine Slavnicu vratite se u rupu iz koje vas je poplava donela samo da pljujete po boljima od vas.

Ivica Milisavljevic

pre 12 godina

Da li se iko od vas "poznavalaca" seca sastava na EP 2007? Osim Gurovica i Jarica nije bilo igraca starijeg od 24g. A kojim to momcima je pruzena sansa? Tada su se pojavili Teodosic, Tepic, Velickovic, Markovic, Erceg, Labovic, Aleksandrov. Krstic i Tripkovic su otkazali zbog povreda a Kosta Perovic je hteo da se spremi za NBA (ma koliko to smesno delovalo). Znaci vec tada je Moka imao u opticaju sve one za koje pricate da ih je Duda "bacio u vatru" (Keselj i Bjelica su tada bili skroz nepoznati) i ostaju Savan, Paunic i Rasic. Znaci Moka je imao petlju da ih baci u vatru i jedino su protiv iskusnih Izraelaca razocarali ali evo i ovo EP smo se mucili sa njima a ostali Mokini porazi su od Rusije koja je postala sampion Evrope i teska kradja protiv Grka. Milicic je sticajem okolnosti bio jedini centar i sa svoje 22g. odigrao sasvim pristojno 14.7p, 9.3 sk i 3.3 rampe a to sto je rekao reklo bi i 99% ljudi na svetu. Moka se nije zalio na otkaze i povrede, primio je tezak samar i pljuvanje javnosti (koje i dan danas traje) na sebe i ostavio temelj svom nasledniku. On je otkrio i dao sansu Drazenu Petrovicu i jos mnogim mladim igracima i da nema takvih kao sto je Moka mladi nikada ne bi imali sansu. Nekada su nasi igraci od 21,22 godine resavali EP i SP i bili nosioci igre a danas imamo situaciju da su igraci skoro do 25g jos mladi i neiskusni. Sta za nasu reprezentaciju znace uspesi Partizana u Evropi sa 4 stranca i 2-3 veterana? Nista ali bas nista. Zadovoljni su navijaci Partizana ali nasa kosarka na reprezentativnom nivou nema koristi. Treneri jure za rezultatima i angazuju gomilu stranaca i veterana jer ne smeju da ubace mladje, ne smeju sebi da dozvole jednu sezonu sa porazima da istrpe mladjariju. Moka je uvek forsirao mlade i zato ispadao neznalica i najgori u istoriji ali je iza sebe ostavljao igrace za reprezentaciju.

qapeiron

pre 12 godina

@jagair

Ti ko da bi voleo da na svakoj konferenciji za stampu cujes "Milicice" kako se "poetski izrazavaju". Pa to je odraz kulture, vaspitanja, ne moze neko da prosipa sta mu prvo padne na pamet pred kamerama jer je, zaboga, on reprezentativac. Jesi cuo od Divca, Danilovica, Praje, Kice, i da ne redjam vise, nesto nalik tome, a i oni su izgarali na terenu za repku, naravno, i dobijali i gubili (a cesce dobijali). Ti hoces u reprezentaciji Milicica, Radmanovica, koji bi dosli samo da svoje perje pokazu, briga ih za tim. Uvek je bolje prolazila ekipa sa dobrom atmosferom nego sa 100 nadobudbih zvezda, a ko sam ja da o tome pricam. Moka, Gurke, Milicic pokazali su svima kako se gine za reprezentaciju, dali su sve od sebe, samo sto ne "zaplakase", a ovi sto su ti prosle godine bili heroji sad su na lomaci. Plitak smo narod, brzo zaboravljamo i tolerancija nam je na nuli. Svi smo zivi ljudi, dodje zuta minuta. PS Tea nikad nisam nesto gotivio, pojeo mi je dzigericu na prvenstvu, al aj nek pricaju o njemu kad napuni 33, ni moka nije bio neki lik u njegovim godinama.

malezani

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji se ne slažu sa ovim Mokinim izjavama??????Pa čovek je izneo osnovni razlog posrtanja jedne ozbiljne reprezentacije!Nije tu u pitanju stručnost nego izjava i svi mi dobro znamo ko je Moka ali ovo je 100% tačno.

Goran

pre 12 godina

Bravo Moko,neka konačno jednom neko kaže nest
O za tog valjevskog kvazi sutera.jednom je dao koš. Sa sedam metara špancima i misli da je Bog.strasn,užas.Najveći krivac je on. I trener sto mu je to dopustio.

milan vucic

pre 12 godina

neosporno je da je duda ivkovic veliki trener ali to ne znaci da kada se napravi neuspeh kao na evropskom prvenstvu treba cutke da se prede preko toga.imao je u svojoj karijweri zoran slavnic mnogo gresaka ali sve sto je izjavio sada je u potpunosti u pravu.stvarno mi nije jasno da ivkovic covek takvog znanja i autoriteta moze da dozvoli da se teodosic izivljava i prema igracaima,treneru i nama koji smo sve to pratili.teodosic me je svojim ponasanjem i igraom pre dve-tri godine odusevio a sada je pokazao da nikada ne moze biti veliki jer nema osobine takvog coveka i sportiste.zato velika podrska slavnicu za ono sto smo svi videli a veliki broj strucnjaka se dodvorava ivkovicu i nalazi reci podrske za ivkovicev neuspeh.jedini koji su iskreno i objektivno digli hglas su muta nikolic i zoran slavnic.nebitno je kakvi s treneri slavnic i nikolic(ja mislim dobri)ali za ono sto su izjavili zasluzuju samo reci pohvale jer sve sto su rekli moze da bude samo od koristi svima kojima je stalo do uspeha srpske kosarke.

petar petrovic

pre 12 godina

Najvise od svega sto mi smeta,kad citam ove naslove o kosarci i komentare citalaca koje kakav i zasto je to sto niko nece da kaze sledece SPANIJA JE NAJBOLJ NE ZATO STO IMA DOBROG ILI LOSEG TRENERA NEGO ZATO STO IMA VRHUNSKU EKIPU I KO GOD DAJE VODI BILI BI TO STO JESU,ISKRENO NI NE ZANM KOJI IM JE SAD TRENER VALJDA NEKI ITALIJAN KOLIKO ZNAM!!!ZASTO SMO MI NEKADA BILI SILA U KOSARCI PA ZATO STO SMO IMALI IGRACE NAJBOLJE NA SVIJETU KICANOVIC,DALIPAGIC,COSIC,SLAVNIC,DIVAC,PASPALJ,KUKOC,RADJA,DJORDJEVIC,DANILOVIC ITD.ITD. IMA IH KOLIKO HOCES,A NE ZATO STO NAS JE TRENIRAO IVKOVIC,OBRADOVIC,VUJOSEVIC,SLAVNIC ITD.ITD. PA ZASTO SMO SAD 8 PA ZATO STO NEMAMO EKIPU,NEMAMO IGRACE KOJI MOGU DA SE NOSE SA SPANCIMA KAD SU KOMPLETNI I NJIMA SLICNIMA KAO STO NI ONI NIJESU MOGLI SA NAMA U NASE VREME KAD SU IGRALI GORE NAVEDENI NASI IGRACI,A TO DA JE DUDA STRUCNJAK I OBRADOVIC ITD.ITD PA EVO IM SAD PA NEK SA OVOM REPREZENTACIJOM BUDU PRVI,ALI NIJESU JER NE ZAVISI OD NJIH NI SAD NI TADA,NEGO OD IGRACA,KAD IMAS EKIPU LAKO JE BITI TRENER,A KAD NEMAS KAO SAD DZABA TI SVE!!!ZNACI NASE REALNO MJESTO U EVROPI I SVETU JE TRENUTNO 7,8 ILI 9 JER SPANCI,FRANCUZI,RUSI,DA NE PRICAM O VAN EVROPSKIM EKIPAMA AMERIKA I JOS PONEKA SU TRENUTNO ISPRED NAS!!!TO JE SVA SUSTINA A TO JELI OVAJ DOBAR TRENER ILI NE ILI ONAJ DRUGI LOS ILI NE PA TO JE PRICA ZA MALU DECU!!!SVE ZAVISI OD IGRACA ALI SVE,TRENER JE NEBITAN!!!I JOS DA KAZEM NESTO O TEODOSICU,CISTO MOJE MISLJENJE ZANM DA JE NEBITNO,ON HOCE DA BUDE NOVI SLAVNIC,DJORDJEVIC ITD.ITD ALI TO NIKAD BITI NECE JER IM NIJE NI BLIZU,A TO STO LJUDI CESTO POMINJU KAKO JE DAO TROJKU SPZNCIMA SA 9 METARA,PA VOLIO BIH DA MI NEKO KAZE KAKAV JE REZON DA IGRAC SUTIRA TROJKU SA 9 METARA A IMA LOPTU 20 SEKUNDI DO KRAJA I DRZI JE ZA SEBE I SUTNE SA TE DALJINE,PA TO NEMA VEZE SA MOZGOM TO MOGU SAMO JAKO LOSI IGRACI DA URADE,A TO STO GA JE TAD SRECA POGLEDALA PA LOPTA USLA TO MU SE SAD VRACA JER SAD SVE STO RADI,RADI ISTO KAO I TADA NE REZONSKI I VAN SVAKE PAMETI PA MU SE VRACA ONAKO KAKO RADI!!!

daj, stvarno

pre 12 godina

E, vala, stvarno je rekao gluposti i u vezi Dude i Tea. Jest velik igrač bio, ali koliko su validni njegovi komentari sada, posle njegovog velikog "uspeha".
Kakav je on imao autoritet nad Gurovićem, Miličićem i Jarićem. Treba videti šta su oni radili i tada je Teo bio jedna od retkih svetlih tačaka, tj. jedina, a sada sebi daje za pravo da ga pljuje. Šta reći što je Dudu ispljuvao? Loše izmene, slaba raspodela minutaže...pa jedva je imao 5 zdravih.
Ne znam da li ima smisla uopšte govoriti o njegovom udelu u izgradnji ovog tima, pa za njegovo vreme nismo Izrael mogli dobiti. Nije čudo što to što njega niko neće.

MILANO

pre 12 godina

Sto se tice Teodosica covek je 100 posto u pravu,neko je pomenuo da nije u formi ok nije u formi sut mu ne ide ali toliko izgubljenih lopti ponasanje njegovo sto je mnogo mnogo je dres Srbije se ne brani na taj nacin.

pegasus

pre 12 godina

Posle bitke svi su generali. Slavnic jeste kosarkaska legenda ali imao je priliku da se pokaze i nije mogao da ukroti igrace. Prema tome nema pravo glasa.

eeVaN

pre 12 godina

I to kaze veliki kosarkaski znalac, gospodin koji je kao selektor reprezentacije zabelezio mnoge rezultate i priznanja! Pa ti si, covece, zabelezio najgori rezultat u ISTORIJI srpske kosarke i jos imas hrabrosti da pljujes drugima u lice?! SRAMOTNO!

Zoran Ljubisin

pre 12 godina

misljenja sam da je ovo "Mlacenje prazne slame!!!"
jeste Teodosic imao "veliku" slobodu u igri,ali da Slavnic daje komentare o nekim igracima???!!!! pa on je prvi doprineo tome da reprezentacija izgleda smesno,tada je zvao Aleksandova koji tek oporavio od povrede,Milicica koji je dobija 5 minuta po utakmici u NBA,na sirem spisku je bio Misanovic (aahahaha zamislite to!!!!),da ne pominjem zvanje Mileta Ilica.... tesko da u tom trenutki nije bilo boljih kosarkasa!!!!
bio je dobar igrac,ali trener i pedagog NIKAKO!!!

Goran

pre 12 godina

Mozda je rano za ovo ali sta mislite?

Bivse drzave Jugoslavije imaju zajednicku ligu koja je priznata u Evropi. Sto ne bi stvorili zajednicku reprezentaciju da reprezentuje tu ligu?

Uspesi Srbije i Crne Gore izmedju 1995 i 2002 su neverovatni. I jos uvek mislim da mozda cak i ova sadasnja generacija Srbije ima mogucnost da dostigne taj nivo. Ali ipak, zajedno smo jaci! :)

Onako usput

pre 12 godina

Pratim kosarku jos od vremena kad je Moka bio igrac. Obozavam ovaj sport, a za tih 30 godina, samo su me dva igraca dovela do stadijuma da mi se ogadi: Peter Vilfan tokom epizode u Partizanu i ovaj narcis sada u reprezentaciji. Ipak mislim da ovaj potonji ima ogroman kvalitet koji ce tek dokazivati kad u svojoj glavi malo sredi neke stvari. Bilo kako bilo, preterano je reci da se radi o "podvali iz Valjeva", mada me je ta konstrukcija prilicno nasmejala.

rasa

pre 12 godina

Toliko sam se sad iznervirao! Alo Moko, bio si super igrac, ali si nula (0) od trenera i debeli minus od psihologa. Tvoje vreme je proslo, i nazalost, ti vise ne mozes doprineti srpskoj kosarci. Imao si priliku da vodis nacionalni tim i nista nisi pokazao, i usudjujes se da pricas nesto o selekciji koju je Duda skupio i izvukao maksimum iz nje? Gde si bio prosle godine kad je Teo pogodio protiv Spanije??? Gde si bio pretprosle kad smo uzeli srebro??? Sad si nasao da pljujes po igracu koga bi vecina selekcija pozelela. Istina je da Teo ovoga puta nije bio toliko ''koristan'' kao proslih, ali na to je uticalo odsustvo drugih igraca, sto je i sam Duda rekao!

Duda Ivkovic je ipak menadzer,a ne trener

pre 12 godina

@Sasa
@Srki
@svsta
Za vasu informaciju,Moka Slavnic je kao trener OTKRIO:Drazena Petrovica
(postao prvotimac sa 15 god.),Kukoca i Radju (sa 16 godina postali prvotimci Jugoplastike).Moka mozda ima problem sa vodjenjem utakmicaigurno ,al' da otkrije igracine sigurno NE.Sa ekipama koje selektirao drugi su osvajali puno titula V.Djurovic i B.Maljkovic.

basketasUsrcu

pre 12 godina

Sta pljujete coveka, rekao je apsolutnu istinu! Duda je najvise kriv sto je celu reprezentaciju sveo na teo i krleta i kao prvo sutersko resenje stavio savana, uzas. Voleo bih sve ove koji misle da je teo igracina da pitaju paunica, bjelicu i macvana zasto nisu smeli da sutiraju na celom prvenstvu nego su pozvani samo kao odbrambeni igraci, alo ova igra nije nfl. Prethodna 2 prvenstva su bila laganica, ovo je bilo najjace prvensvo jos od 97. Drugo moka je na prvenstvo 07 vodio jako problematicne igrace Gurke i Milic, pametnom dosta sta je mogao da uradi sa njima? Teo je ubio svojom igrom ostale igrace koji nisu primili 10 lopti pa ulazili su igru totalno bezvoljno, bez ikakve ideje. Ko god je igrao kosarku zna koliko je tesko igrati sa igracem kao Teo, kad dobijas loptu svakih 10 min, a trener od tebe ocekuje da se kreces i otkrivas celu tekmu. Za sve ovo je Duda kriv jer je dao ogroman kredit Teu koji nije Sale niti Stiv Nes pa ni Parker da svaka akcija zavisi od njega. Dudo idi, molim te, Moka svaka ti je na mestu! U drugi plan stavljam tvoje trenersko umece jer nije o tome tema.

Marko

pre 12 godina

Ne simpatisem ga mnogo zbog izjava i privatnog zivota (kako je vaspitao sina), ali ovaj covek je pored Sase Djordjevica, najzasluzniji za razvoj Drazena Petrovica, najboljeg evropskog igraca svih vremena. Da je samo toliko uradio kao trener dosta je. O igrackoj karijeri izlisno je i govoriti.

les lionceaux

pre 12 godina

pa možda i bolje Teo nogom nego Paun rukom :)

ne znam stvarno čemu toliko filozofije oko ovog neuspjeha, ja sam siguran da bi reprezentacija igrala finale da nije bilo ozljeda na samom prvenstvu (Tepić, Rašić, Krstić pa čak i Teo), a da bi se u tom finalu mogla nositi sa Španijom da je tu bio Novica, uostalom oni Francuzi su nam dali pola poena preko, pokraj Savana (zamislite da je tu bio Novica) pa ne cujem da neko govori da Savan ne igra odbranu nego samo Teo pa Teo..

Markus

pre 12 godina

I Moka sam zna da je tesko da bilo ko ima potpuni autoritet u danasnje vreme,neznam cemu analiza,kada se ovo ne dogadja prvi put.
Posle zlatnih generacija krajem osamdesetih i devedesetih,kada su ne samo kosarkasi vec kompletna omladina potpuno drugacije vaspitana,imali smo problem sa Jaricem i Rakocevicem,pa Radmanovicem...Onda 2007 sa Milicicem i ekipom koju je bas i sam Moka vodio i dozvolio da Milicic daje onakve izjave posle poraza,sad imamo i Teodosica koji se opustio u pristupu....Tako da niti je Teo kriv niti Duda,vec kompletna drzava i njen raspad u svim segmentima podizanja mladjih generacija
Ne trebaju nikakve kritike i ovakve analize jer to svi znamo,vec da neko ponudi resenje problema,a to nazalost sigurno nije Moka

=.=

pre 12 godina

Milos Teodosi je najinteligentniji plej kojeg je videla Evropa ikada... to sto pored sebe ima Kostu Perovica koji ne zna da uhvati loptu, to je druga stvar.

neskonis

pre 12 godina

@Mihajlo,

Nije jedan od najgorih ikada, nego je najgori ikada! To je bila jedna najuzasnija reprezentacija, sa njim kao selektorom, i tada istrosenim Gurovicem kao kapitenom.

Mada, sto se tice Teodosica je apsolutno u pravu.

Milos

pre 12 godina

Mora da se javio sa Islanda... Tamo valjda sada zivi ako je toliki covek od reci. Elem, strasno je kako svako sebi dozvoljava da kritikuje takvu trenersku velicinu kao sto je Dusan Ivkovic. On je ovu reprezentaciju napravio, doveo je do vrha i na zalost na poslednjem koraku su ga sputale nesretne okolnosti. A ovi sto se sada javljaju... To su sve mali ljubomorni, narcisoidni ljudi koji su prethodne 3 godine umirali u frustraciji jer je neko radio svoj posao besprekorno. Sada je doslo njihovo vreme... Ma najbolje je da uvedemo krizne stabove pa da misevi dodju i vode kolo. Kritika je jedno, a "valjevska podvala" je pljuvanje. SRAMOTA !!!

greg popovic

pre 12 godina

Ovde nije bitan Slavnic,vec komentar koji je potpuno na mestu!Niko nece da kaze pravu istinu,sto svi cute zasto su neki igraci povedeni na EP???Pogledajte ko zastupa sve te igrace-ljudi novac je sve,nema vise tu sta da se prica o kosarci!

Nemanja

pre 12 godina

Mozda bi ga i cenio da nisam pre neki dan video scenu koju je napravio bespotrebno u Veru u Ziri. Covek mi deluje da je potunu izgubio kompas da ne kazem pamet, toliko je vikao i vredjao tako vulgarnim recnikom bez povoda na kasirku da me je bilo sramota...

Лео

pre 12 godina

@Sašа, мислим да ти требаш да дигнеш руку када причаш о овоме човјеку и када кажеш да није легенда српске кошарке онда се види и да не знаш! Он је измислио плејмејкерску позицију за Теодосића у своје време.
О томе колико и шта је он постигао у играчкој каријери:
Олимпијске игре
Сребро 1976. Монтреал
Злато 1980. Москва

Светско првенство
Сребро 1974. Порторико
Злато 1978. Филипини

Европско првенство
Злато 1973. Шпанија
Злато 1975. Југославија
Злато 1977. Белгија
Бронза 1979. Италија

Објавите ми коментар више.

pele

pre 12 godina

Hajde sada malo pljujte po Ivkovicu i Teu. Pa zar je toliko tesko da kazemo: slaba forma,los period,kljucna 4(Velickovic) nije ni igrao...a Teo! Pa nije ga htelo i tacka. Bio nam je dobar kada je pogadjao i nemoguce. A sto se tice Moke!Ma daaaj...pustite me takvih strucnjaka. A ko da sutne? Svi daju loptu Teu i sta uradi!

realni

pre 12 godina

Samo sam tebe cekao, sad je "valjevska podvala", a pre dve godine si se busao u grudi i sr.. kako si ga ti izmislio i uveo u reprezentaciju. Tako bi bilo i sad da smo napravili bolji rezultat. Da si bio jedan od najboljih igraca koje je ova zemlja imala to stoji, a sve ostalo je jedna velika podvala, e sad da li valjevska ili neka druga, to vec ne znam.

George Carlin

pre 12 godina

Ostavite, bre, dečka na miru. Meni se, recimo, sviđa što je na svoju ruku, kad ne ide, ne ide, al kad krene... Poenta je ukrotiti ga, a ne ubiti u pojam.

xxx

pre 12 godina

Ma dajte ljudi šta ste napali samo njega, pa nije jedan igrač kriv za neuspeh reprezentacije imao je da nepromišljenih poteza ali bio je i igrač odluke više puta to mu zaboravismo odmah. Međutim iz posve drugog razloga pišem: Teodosić će koliko sutra ili biti NBA igrač ili među tri najbolja igrača u Evropi a napad za napadom na njega će stvoriti otpor prema nacionalnom timu. Nismo dovoljno bogati takvim igračima da možemo sebi dopustiti luksuz da ih olako odbacujemo. Nije on prvi primer: Stojaković, Miličić, Radmanović, Rakočević, Jarić i mnogi drugi. Ali mi smo poznati po tome da ne opraštamo uspeh i da je rhunac tobožnje hrabrosti napasti one što najviše vrede a kako smo prošli vidimo i sami. Svaka čast velikim trenerima i njihovom autoritetu, no ipak koševe ubacuju igrači a ako se strogoća trenira na najboljima prosečni maksimalnim zalaganjem budu osmi ili slično.

vasa

pre 12 godina

Da li neko misli da su gazde Olimpijakosa budale da daju Dudi takav ugovor, a da je neznalica?
(Saša, 22. septembar 2011 20:35)

Koliko su pametni videlo se po rezultatima... U Grckoj ih pocistio Panetenaikos, a u Evroligi Sijena u cetvrtfinalu... I gle cuda, i tu je Ivkovic imao Tea kao pleja...

Arnold

pre 12 godina

Ziva istina! Za sve mogu da nadjem opravdanje, ali kako jedan Duda moze da dozvolji da bilo ko pljuje sudiju kada mu padne napamet, sutira sa 9 metara preko dva igraca, obori rekord po izgubljenim loptama...
Takva anarhija ne moze da dovede do dobrog rezultata.

Bas je vala Valjevska podvala.

milojko

pre 12 godina

Vidi se da mu fali koja sezona u Partizanu, da mu je Dule par sezona skakao po kicmi bar ne bi zabacivao glavu kad ga neko pipne a i klepi po ruci nego bi grizao jos zesce,pa bi lepo sutirao trojke a ne alibi trojke sa 7,8 metara,ili sacuvaj boze tehnicka dok je na klupi...i dalje smatram da je Duda najbolje resenje za klupu.

harambasha

pre 12 godina

Naso ko da komentarise rad Dude Ivkovica ;-) Pokazao se Moka kao trener, a za to kad je igrao svaka cast, mada bi bilo bolje da sacuva bar dobru uspomenu na sebe umesto sto se trudi da preko zute stampe dozivi medijsku reinkarnaciju!!! A sto se tice nasih sportista uopste pa i kosarkasa, trebali bi vec jednom da naucimo da se reprenzetacija voli i u dobru i u zlu, za nas su oni uvek zlatni momci a s verom u Boga donosice nam ovi kosarkasi tek medalje :-) Teo nije konstantno dobar igrac, njemu ili jeste ili nije dan ali zelja za pobedom i ljubav prema Srbiji su mu stalni pa ce ako Bog da za neku godinu biti na celu nase ekipe koja hara svetom ;-)

$$$

pre 12 godina

Dosadili ste vise sa Teom,kao da je on glavni krivac za poraz.Pa protiv Rusije je bio 38' na terenu,nije njegova greska sto smo ostali bez Tepica i Rasica u duelu sa rusima.
Ja se samo nadam da na naredno EP u Sloviniji ako budu 24 ekipe da ce produziti kalendar i da ce dozvoliti 14 igraca a ne 12 kao sto je sada bilo.
(Pegone, 22. septembar 2011 20:38)

Mi i sa ovih 12igraca nismo znali sta cemo(Marjanovic i Paunic-koji je igrao protiv Letonije i Izraela,ostale presedeo, i na kraju igrao jer su i Rasic i Yepic povredjeni).Plus Bjelica koji je dosao nespreman,taze oporavljen od povrede,sa viskom kilograma i van forme.Zna Duda sta radi.

my way

pre 12 godina

Kakva prazna prica. Zbog takvih strucnjaka koji bi sve stavili u sablon Duda i treba da ostane. Ako cemo da pogledamo iskreno, jedini sa kojim je Teodosic mogao na ovom prvenstvu da podeli teret igre je centar Krstic kad mu se spusti lopta, drugi niko. Svaka cast Keselju, ali on je samo uzimao suteve, a nije razbijao odbranu. Savanovic posle utakmice sa Francuskom ni blizu svog nivoa, pa kad smo onda dosli u situaciju da za Tepicem placemo, sta smo mogli da ocekujemo. A najvise me je iznervirala izjava na kraju kad Moka mrtav ozbiljan rece kako nije verovao dobronamernima da je u pitanju Valjevska podvala, pa je ubacio Teodosica. Sta kao, nije ni trebao nikad da zaigra. U Srbiji se zaista sve brzo zaboravlja. Dajte ljudi molim vas, pa u svakoj ekipi postoji igrac koji ima neogranicenu slobodu, a pogotovo u povredama hendikepiranim timovima, u kakvoj smo se situaciji mi nasli. Necu da kazem da Teo nije gresio, treba naci nacin da ceo tim funkcionise drugacije, osveziti reprezentaciju sa Nedovicem, ali ovakva pljuvacina po Teodosicu i Dudi je cist bezobrazluk. Ne znam ja kakva je Milos osoba, da li je narcisoidan, da li je varao Maju ili sta vec, niti me to interesuje, ali kao mlad igrac svakako ima kvalitet da i u buducnosti bude u reprezentaciji Srbije. Kad se protiv njega pobune njegovi saigraci ili selektor, onda cu mozda promeniti misljenje.

Jim Beam

pre 12 godina

Da li je on to rekao da je jos shvatio 2007.godine da je najbolji igrac Evrope za 2010. godinu "valjevska podvala"!? A gde je bio prethodne 2 godine kada je Teo vukao ovaj tim do srebra na EP i (nesrecno izgublnog) polufinala SP? Pa sta i ako je momak odigrao par losih utakmica na sampionatu, losa forma uz jos par stvari se poklopila i odmah se nadje 101 strucnjak koji samo ceka da oplete po igracima i strucnom stabu. A da kojim slučajem neko spomene kako smo 2007.godine pod Slavnićem izgubili sve utakmice na EP + od tada desetkovanog Izraela koga je kasnije razbio Portugal(!!!) naći će 1001 izgovor... Pa nije ni čudo što polovina najboljih igrača ne želi da igra za reprezentaciju kada se ovako ophodimo prema igračima. Šta nekom treba da nakon 2-3 meseca teškog rada na pripremama i šampionatu zbog par poraza bude vređan kao da je ubio nekog, a ne promašio par šuteva ili izgubio par lopti iako je mislio najbolje. Mogao je za to vreme sa porodicom i prijateljima da se odmara i da ga baš briga za sve nas...

Arhimed

pre 12 godina

Moka kao selektor nije uspeo ali ako se setite prve utakmice protiv Grka bili smo zaista pokradeni i to ne malo. Ovaj poraz je bio kao i poraz na olimpijadi u Atini (prva utakmica sa Argentinom izgubili kosem Djinobilija iz pada u poslednjim sekundama)prelomna i posle nje se nismo sastavili, a igrali smo protiv boljih od sebe i bili bolji! Mislim da Moka nije trenerska velicina ali je u svakom slucaju covek sa osecajem za kosarku, a iskreno mislim da mu i sreca nije bila naklonjena kroz celu trenersku karijeru.
Ovo sto Moka kaze za Tea tu je 100% u pravu i mislim da neko mora da ga obuzda i za njegovo dobro, a narocito za dobro tima.

brana

pre 12 godina

koliko sam shvatio, cela poenta neuspeha (citaj, osvajanje bar 6 mesta) su povrede ali i otkazi. Otkaza ce biti dokle bude i reprezentacije a sto se tice povreda? Pa koje su mu to pripreme od 2.5 meseca pa Raske odigra 5 utakmica? Ili tepic, jednu vise? a kapiten kilav ko baba! Setite se kako je Roberts igrao u KK Partizan a kako u KK Zvezda? U crvenom je jedva sastavio sezonu a u crnom je jeo parket i nista! Selektor je birao ljude oko sebe, pa sta je cackao mecku? Sto nije pozvao proverene ljude? Pripreme od 2.5 meseca? Pa svako normalan bi poludeo! A pri tom pripremili su se kao za 1 utakmicu i to finale i tu je kraj

kop

pre 12 godina

Kako smo krenuli sa pljuvanjem Teodosića a bogami i Ivkovića najbolje bi bilo da ih streljamo pošto ovo što neki pišu ovde nema nikakvog smisla. Možda je Teo odigrao lošije nego inače, mada mi ne znamo šta se dešavalo u ekipi, ne znamo dal kojim slučajem Teo nije igrao pod inekcijama i bolovima, dal se možda pojedini igrači nisu "skrivali" u našem napadu al sigurno znamo da Teo nije imao zamenu na ovom prvenstvu tj. na klupi nije bilo igrača koji će da ga zameni da se ovaj odmori a slična situacija je bila i sa Krstićem. Ako ovako nastavimo neće ni Teodosić više igrati za našu reprezentaciju pa ćemo ga posle pljuvati kako neće da igra za Srbiju a za klub hoće. Mene ovde čudi da niko ne komantariše izjavu kapitena Krstića, posle Rusije, da ON NEMA MOTIV DA IGRA TU UTAKMICU! Šta, on je kao do sad osvojio tri puta Evropsko prvenstvo, dva puta svetsko, dva puta olimpijadu, tri nba prstena pa mu smor da igra sa Grcima za peto mesto. Mada Krstić je bio, realno, najbolji u našoj reprezentaciji na ovom prvenstvu. Međutim, izgleda da je ovde problem klubska pripadnost ovih igrača tj. grobari pljuju Teodosića zato što je dokazani Zvezdaš a ne diraju "svog" Krstića a ne komentarišu ni "maestralne" partije "svojih" Perovića i Tepića. Najbolje bi bilo da je Duda poveo mesara Božića pa bi vi ćutali.

Branko Medak III

pre 12 godina

Ljudi, čitam ovo i prosto ne mogu da verujem. Pa zar gospodin Slavnić ima pravo da bilo šta kaže posle najgoreg rezultata u istoriji Srpske košarke koji je ostvario na EP u Španiji 2007 godine? Zar se bruka tako brzo zaboravila? Slavniću svaka čast za sve što je uradio kao igrač ali kao trener nije imao zapaženu ulogu. Ne mogu da verujem kakvi smo to mi Srbi? Zar se tako brzo zaboravljaju neke stvari? Ne ulazim u to dal je Teodosić kriv il ne ali svima koji ga kritikuju postavio bi par kontra pitanja: Da nije možda problem malo i u ostalim igračima koji se nisu na vreme otkrivali, pravili blok? da nije možda u nekim trenucima Teodosić morao da ishitreno šutira jer su se ostali iz petorke skrivali i bili dobro čuvani? Da nije problem malo što je on u ovoj reprezentaciji praktično jedini TOP igrač i da su ga protivnici čuvali flasterom sa dvojicom a nekad i sa trojicom igrača? I na kraju, dečko je ubedljivo najbolji pley u Evropi i najzaslužniji je za 2 mesto u Poljskoj i 4 mesto u Turskoj kada je bukvalno sam pobedio moćnu Španiju...sve se to zaboravlja, čak su pojedinci dali sebi za pravo i Dudu da kritikuju, legendu, čoveka koji je prihvatio posao koji niko nije hteo posle Mokinog debakla na EP, čoveka koja je živa legenda. Kod nas Srba je izgleda najbolje kritikovati, pljuvati, omaložavati, potcenjivati.

Deda Mraz

pre 12 godina

Bravo Moko. Kada sam ja posle utakmice sa Nemačkom napisao da smo pobedili jer je Teodosić proveo kraj na klupi, dobio sam minusa koliko ti ukupno.

Zeljko

pre 12 godina

Moku za selektora, i ne treba biti Slavnic da se to vidi. Sve cestitke legendi i svaka cast na iskrenosti i otvorenosti. Takav je Moka uvek bio. Ko je u kosarci malo vise zna ko je Moka Slavnic i koliko je uradio za nasu kosarku. Ima manu da nije niti u jednom klanu i zato nema prodju. I jos nesto da dodam za kraj. Nije problem u tome sto smo gubili nego kako smo gubili. Poredite samo tekmu protiv Francuza za koju svi zalimo ali nemamo zamerki a pogledajte sta je bilo posle. To nije kosarka kavu mi treba da igramo. Ko je najvise kriv, trener naravno. Dudi ivkovicu hvala za sve sto je uradio ali Srbija, zivot i kosarka idu dalje. Vratite Moku Slavnica i dajte mu minimum 4g. pa da vidimo?

Nikola

pre 12 godina

Mislio sam da se posle Slavnića neće roditi veći narcis u našoj košarci, ali nikad ne reci nikad! Zaista ovaj Teodosić je sve premašio u samoživosti, a dečko je hiljadama svetlosnih godina daleko od jednog Djordjevića, Saše Obradovića...

Srdjan

pre 12 godina

Svaka čast na komentaru...preneo je moje misli...ovde su mi davali minuse kada sam rekao da je selektor celo prvenstvo kasnio sa izmenama...npr bilo je totalno nelogično da u meču sa Turskom drži dugo u meču Bjelicu koji ništa nije uradio i promašio 2 važna slobodna bacanja pri kraju utakmice a nije ubacio Kešelja umesto njega..Što se tiče Teodosića ubo je u centar...a selektor je izgubio autoritet kad nijednom nije upozorio Teodosića na nonšalantno ponašanje....godine su u pitanju kod selektora...potreban je mlađi selektor npr Pešić ili Vujošević

munze

pre 12 godina

Bas vala umro u sopstvenoj narcisoidnosti. Nikad vise, sta god uradio - nece moci da postane ziva legenda, a mogao je. Raskosan talenat, uz malo rada i biti gospodin coek na terenu i van njega... Ne vredi, nije gospodin.

Steta.

Da ja vama kazem - najveci gospodin tamo je mali Bjelica. Kulturan, odmeren, skroman. A ima potencijala za velika dela na terenu, boze zdravlja i minuta. Ako i njega ne pokvare pare. Pare decu kvare.

jagair

pre 12 godina

to sto prica stoji, nadovezao bih se jos da je teo posle izjavljivao da nije kriv, optuzivao druge... zasto bi se prao da nije tako. drugo, izjava milicica koliko da je vulgarna ipak pokazuje koliko su bili pozrtvovani i koliko im je tesko palo, ovi sad su igrali bez srca, gubili na poen razlike u zadnjim sekundama, sa svima se mucili, nikog nisu nadigrali. duda je bio profesor ali vreme je za penziju....

Nemanja

pre 12 godina

Ponašanje Teodosića je u svakom slučaju sramotno i na terenu i van njega i prava je šteta da naša legenda Slavnić nema veću ulogu u reprezentaciji.
On takvo ponašanje sigurno nebi dozvolio.

pop zaludni

pre 12 godina

dovoljno je da prisetim mokine epizode u reprezentaciji i da onda nikako ne mogu da uzmem za ozbiljno bilo sta sto on prica. a narocito o tome kako duda ivkovic vodi reprezentaciju. za njega je duda the trener.

bean

pre 12 godina

Teodosić je grešio,ali nenamerno.Osmo mesto?To je nešto strašno?
Naterajmo Đorđevića i Divca da se aktiviraju pa će nam biti bolje!
Da se ne pravim važan,ali je Moko tebe Miličić na treningu nazivao indijancem,kada si tražio da rade još jedan šprint.Sećaš li se?
Momci su i dalje jedinstveni i treba im dati podršku,nekad sa Draženom smo još gore prošli a on je bio svetski igrač pa nije bilo pljuvanja.
Kao igrali su loše,drugi su slabi itd...
Batali.

Pedja

pre 12 godina

Sad je Teo narcis. najgori igrač itd. E kakvi smo to ljudi, šta da je neka od tih trojki koje je šutnuo iz očaja, kao pre dve godine, ušla, tada bi bio heroj nacije, van serijski igrač. proključala bi u njemu rpska lucidnost!

bojan

pre 12 godina

tacno je da je bitno da uvek treba da postoji neko ko ce sve da kaze bez dlake na jeziku i ima istine u ovome sto Moka prica,ali je isto tako tacno da je on imao svoju priliku i prokockao je.

Uzas

pre 12 godina

Dobro, bre, kako ozbiljan sajt poput vaseg moze sebi da dozvoli da mu udarna vest bude izjava Moke Slavnica? Sledece sto se moze ocekivati jeste izjava Zike Obretkovica! Mada Zika ima vise kredibiliteta, on nikada nije doziveo trenerske sunovrate I blamaze, poput Moke... Jadno, bre, jadno...

Petar

pre 12 godina

Moka je madjionicar nase kosarke. Bio je trener na terenu kada je igrala najtrofejnija generacija nase kosarke i sigurno zna sta govori!

branko

pre 12 godina

Moka se proslavio vodjenjem reprezentacije 2007. godine u Spaniji,promovisanjem Gurovica u kapitena,tolerisanjem pristojnog ponasanja Milicica, slanjem reprezentativaca Srbije na zvezdin sever na utakmicu sa Glazgovom! ALI, ovo sto je izjavio je 100% u pravu!

always on

pre 12 godina

Ja ne mogu da zamislim Teodosića i Duška Vujošević u istom timu,kapiram da bi kod Duleta grejao klupu ne bi mu on dozvolio onakvu igru,Duda jeste e kad čovek dozvoliš potpunu slobodu onda on sve upropasti..

Apu

pre 12 godina

@Cika Sima

"Pa je Zoran Slavnic implementirao tu napadacku leprsavu igru koja je krasila SFRJ nekada. Ako ne znas kako se zavrsilo, informisi se - imas i to na netu".

Al žurite sa izjavama. Da su me objavili kao što nisu i verovatno neće ni sad, verovatno bi vam odgovorio. Saslušajmo sve...

Sreten

pre 12 godina

Sve je to lepo sto Moka govori ali koji je njegov nivo strucnosti i kako su se igraci ponasali kad je on bio selektor.Moka Slavnic je covek koji jedino sebe vidi kao trenera u nasoj kosarci.Gde su bili njegovi komentari kad je ovim momcima dobro islo i kad ih javnost nije ovako zatrpavala i kad drugi sportovi nisu trpeli u medijima zbog njih kao ove godine??? Teodosic ne bio narcis da su i drugi bolje igrali ili da nisu bili povredjeni bekovi Rasic i Tepic jer nam je tad sve stalo!!!

HULK

pre 12 godina

Znaci kada bi tebe ponovo postavili ti ga ne bi pozvao....Ajde moko iskuliraj,gde si bio kad je Spance srusio u Turskoj...Ceo svet pricao o cudu iz Valjeva....

Relja

pre 12 godina

Kako se ovaj covek ne stidi da se javi!? Sta su onda uradili Gurovic i Milicic u tvojoj reprezentaciji!? Gurovic koji je birao da sutira samo u slucaju da ga 4 igraca cuvaju i Milicic koji je obozavao bacanje kamena s ramena umesto da igra kao centar, a da ne pominjem njegove "izjave".

dfjghdofjh

pre 12 godina

U potpunosti se slazem,srusio je autoritet selektoru,ponasa se kao zvezda,svadja se sa sudijama...katastrofa,e moj Ivkovicu sta si doziveo...

Saša

pre 12 godina

Joj kad vidim ovog lika muka me uhvati. Koje je on rezultate kao trener imao? Šta je on uradio kao selektor? Koji su njegovi rezultati? Ne sećam se gospodina dok je igrao košarku, mlađi sam, pa zato i ne razumem zašto ga nazivaju legendom srpske košarke. Po mom sudu, on kao trener treba da digne ruku i traži dozvolu da govori o košarkaškom stručnjaku kakav je Ivković. Gde Slavnić sada radi? Koji klub vodi? Da li neko misli da su gazde Olimpijakosa budale da daju Dudi takav ugovor, a da je neznalica? Kad se samo setim onih tužnih trenutaka kada je Moka bio selektor Srbije...

Pegone

pre 12 godina

Dosadili ste vise sa Teom,kao da je on glavni krivac za poraz.Pa protiv Rusije je bio 38' na terenu,nije njegova greska sto smo ostali bez Tepica i Rasica u duelu sa rusima.
Ja se samo nadam da na naredno EP u Sloviniji ako budu 24 ekipe da ce produziti kalendar i da ce dozvoliti 14 igraca a ne 12 kao sto je sada bilo.

Vladimir

pre 12 godina

Ko tebe uopste pita za nesto...
Slavnic ce nekom da prica kako se vodi ekipa... a pogotovo Dudi...

Teo ne igra tako u Olimpijakosu(ko prati zna)..sutira samo kad ima izglednu situaciju. Zasto? Zato sto u timu Olimpijakosa ima ljude koji su zaduzeni za suteve a kojima on asistira.. U ovom nasem timu , osim Krsticu, nema kome da se doda lopta.. Da je Milos play Spanije imao bi 20 asistencija svaki mec i ne bi ni morao da sutira na kos uopste...

Treba da se pomirimo sa cinjenicom: Losa smo ekipa sa prosecnim igracima..

8 od 12 igraca cele sezone sedi na klupi i ulaze samo da naprave faul..

smeh

pre 12 godina

Da to kaze bilo ko drugi pa i da mu se poveruje ali kad to kaze chovek koji je bio i ostao vishestruko veci narcis od Tea je malko smeshno.
Veliki igrach,straota od trenera...ne znam shto mu ne nadju neku funkciju da skautira mlade,za to je oduvek bio neprevazidjen da prepozna vrhunski talenat...ali onda opet dolazimo do tog narcizma i sujete"ja sam vrhunski trener ispod chasti mi je...itd."

ypke

pre 12 godina

Srecom ti si nasu reprezentaciju vodio sa autoritetom,seticemo se izjave Milicica!
Bili smo zadnji u Evropi,ej bre nije to bilo tako davno!!!
Moka kritikuje Dudu o boze,oooooo bozeeee!!!

Najgori trener koga je srpska košarka ikada imala

pre 12 godina

Lelee,ko mu reče...
Što se tiče toga da Moka kritikuje Dudu, ikada,u bilo kojim okolnostima... Nemam komentar.

Mihajlo

pre 12 godina

Ti da ćutiš! Ti si jedan od najgorih selektora ikada!

Duda je uzeo klince kad ih niko nije hteo i doveo ih je do Srebra kad se tome NIKO nije nadao. Na Svetskom prvenstvu prošle godine trebalo je da budemo u finalu, ali smo pokradeni i to je do sada jasno dokazani. Neki put, baš kao ovaj se ne može protiv povreda i pehova. Ne može trener da bude na dva prvenstva genije a na trećem laik!

Puna podrška za Dudu i naše košarkaše!

a

pre 12 godina

ovaj covek je jedan od najvecih, ako ne i najveci nas plejmejker u istoriji, a ako pitate sta je uradio kao trener onda da vam kazem da je imao najveci uticaj na razvoj aleksandra djordjevica, prema saletovom sopstvenom priznanju...

2007. je poveo decu, devet ej DEVET debitanata i nije uspeo, ali i on ima zasluge u medaljama u poljskoj i turskoj i to velike...

nervira me sto ovde ljudi sve gledaju navijacki, ovaj covek je velikan nase kosarke i uvek je davao realne komentare...

goran

pre 12 godina

A kada je dao trojku sa devet metara protiv Spanaca tada nije bio narcisoidan? mislim ne treba preterivati sa kritikama i svaljivati sve na jednu stranu i traziti zrtvenog jarca za debakl, cinjenica jeste da se Teodosic malo otrgao kontroli i da je na ovom sampionatu dosta podbacio ali ne igra samo Milos za ovu reprezentaciju vec i drugi kosarkasi,da su se drugi malo vise potrudili svojom igrom mozda se milos ne bi tako ponasao i ne bi toliko pokusavao sve sam na silu da uradi... !!!

the DUKE

pre 12 godina

Svaka ti je na mestu ! Konacno da neko ima hrabrosti da iskreno prokomentarise igru ! A da selektor i igac nisu u nekakvim rodbinskim odnosima ? Ako nisu zasto selektor nije poveo igraca koji bi odigrao na mestu pleja ?

GrobaR

pre 12 godina

Ne volim nesto posebno Slavnica, niti ga smatram za nekog strucnjaka.
Ali ovo je PRAVO U CENTAR!
Ivkovic ga je unistio kao igraca, sto je najgore narod je poceo da mrzi Tea i njegov odnos prema igri. Verujem da i saigraci nisu ravnodusni prema njegovoj odbrani i prangijanju. Momak nije kriv, kad nema ko da mu zabrani on je jednostavno takav, jos je mlad i nema odgovornosti u igri.
Evo navedite da neki igrac moze da dogura do 11 izgubljenih lopti i da sutira sa 9 metara kad god hoce a da ga trener ne posalje na klupu.

Ej utakmica sa Turskom, osveta, ispadanje, bruka a on ne ceka ceo napad vec, u drugoj sekundi sutira trojku sa 9 metara i ne pogadja ni obruc vec samo ivicu table. Ako vec imas onu stvar pa sutiras odatle, onda znaj da ako promasis isto moras da stisnes onu stvar i da se pokupis i da se ne okreces.

hahah smesan si

pre 12 godina

Ovaj covek je unistio nasu reprezentaciju na ep u spaniji 2007.i mislim da mu ovo nije trebalo,jer je ocigledno da ne zna da vodi tim.pozdrav!

Srki

pre 12 godina

Slavnicu koliko god da si u pravu, ne vredi ti nista. Ljudi samo znaju da pljuju i to biti preko 90% komentara.
Tebe su svi upamtili kao kosarkasku neznalicu. Da si izjavio da je zemlja oklugla svi bi ti rekli: "Ti znas da je okrugla, videli smo te kad si vodio reprezentaciju... Tada se pokazalo tvoje znanje. Ko si ti da tvrdis tako nesto. Svako ko se malo razume u kosarku zna da je zemlja ravna ploca..."

zbog jedne trojke 2 prvenstva pukosmo

pre 12 godina

apsolutno je u pravu. najjače od svega je kad teodosić posle svega kaže da bi menjao samo savanov zadnji šut protiv francuske. jeste, to je bilo najgore na prvenstvu, njegovi pokušaji da imitira saleta đorđevića su bili skroz ok i promišljeni. malo sutra.

nije opravdao onoliku slobodu u igri koju mu je duda dao

Boban

pre 12 godina

Sad se preko grbace Dude i kosarkasa prepucavaju klanovi, a najglasniji su oni sa najmanje etickih kvaliteta. Moki nedostaje ljudske velicine da uradi nesto krpuno sa ozbiljnim timom, sto ne znaci da ne treba da komentarise. Ali kad vidim kako komentarise, vidim da je pun otrova, i to otrova koji najmanje ima veze sa onim sto se desilo u Litvaniji. Takve stvari ne pomazu da se prikupe sve snage i poradi na jacanju kosarkaske organizacije i rada na svim nivoima. Ljudi koji koriste jake reci, poput Moke, Maljkovica - samo dodatno pogorsavaju stvari.

Mihajlo

pre 12 godina

Ti da ćutiš! Ti si jedan od najgorih selektora ikada!

Duda je uzeo klince kad ih niko nije hteo i doveo ih je do Srebra kad se tome NIKO nije nadao. Na Svetskom prvenstvu prošle godine trebalo je da budemo u finalu, ali smo pokradeni i to je do sada jasno dokazani. Neki put, baš kao ovaj se ne može protiv povreda i pehova. Ne može trener da bude na dva prvenstva genije a na trećem laik!

Puna podrška za Dudu i naše košarkaše!

ypke

pre 12 godina

Srecom ti si nasu reprezentaciju vodio sa autoritetom,seticemo se izjave Milicica!
Bili smo zadnji u Evropi,ej bre nije to bilo tako davno!!!
Moka kritikuje Dudu o boze,oooooo bozeeee!!!

dfjghdofjh

pre 12 godina

U potpunosti se slazem,srusio je autoritet selektoru,ponasa se kao zvezda,svadja se sa sudijama...katastrofa,e moj Ivkovicu sta si doziveo...

a

pre 12 godina

ovaj covek je jedan od najvecih, ako ne i najveci nas plejmejker u istoriji, a ako pitate sta je uradio kao trener onda da vam kazem da je imao najveci uticaj na razvoj aleksandra djordjevica, prema saletovom sopstvenom priznanju...

2007. je poveo decu, devet ej DEVET debitanata i nije uspeo, ali i on ima zasluge u medaljama u poljskoj i turskoj i to velike...

nervira me sto ovde ljudi sve gledaju navijacki, ovaj covek je velikan nase kosarke i uvek je davao realne komentare...

always on

pre 12 godina

Ja ne mogu da zamislim Teodosića i Duška Vujošević u istom timu,kapiram da bi kod Duleta grejao klupu ne bi mu on dozvolio onakvu igru,Duda jeste e kad čovek dozvoliš potpunu slobodu onda on sve upropasti..

Saša

pre 12 godina

Joj kad vidim ovog lika muka me uhvati. Koje je on rezultate kao trener imao? Šta je on uradio kao selektor? Koji su njegovi rezultati? Ne sećam se gospodina dok je igrao košarku, mlađi sam, pa zato i ne razumem zašto ga nazivaju legendom srpske košarke. Po mom sudu, on kao trener treba da digne ruku i traži dozvolu da govori o košarkaškom stručnjaku kakav je Ivković. Gde Slavnić sada radi? Koji klub vodi? Da li neko misli da su gazde Olimpijakosa budale da daju Dudi takav ugovor, a da je neznalica? Kad se samo setim onih tužnih trenutaka kada je Moka bio selektor Srbije...

the DUKE

pre 12 godina

Svaka ti je na mestu ! Konacno da neko ima hrabrosti da iskreno prokomentarise igru ! A da selektor i igac nisu u nekakvim rodbinskim odnosima ? Ako nisu zasto selektor nije poveo igraca koji bi odigrao na mestu pleja ?

Pegone

pre 12 godina

Dosadili ste vise sa Teom,kao da je on glavni krivac za poraz.Pa protiv Rusije je bio 38' na terenu,nije njegova greska sto smo ostali bez Tepica i Rasica u duelu sa rusima.
Ja se samo nadam da na naredno EP u Sloviniji ako budu 24 ekipe da ce produziti kalendar i da ce dozvoliti 14 igraca a ne 12 kao sto je sada bilo.

Srki

pre 12 godina

Slavnicu koliko god da si u pravu, ne vredi ti nista. Ljudi samo znaju da pljuju i to biti preko 90% komentara.
Tebe su svi upamtili kao kosarkasku neznalicu. Da si izjavio da je zemlja oklugla svi bi ti rekli: "Ti znas da je okrugla, videli smo te kad si vodio reprezentaciju... Tada se pokazalo tvoje znanje. Ko si ti da tvrdis tako nesto. Svako ko se malo razume u kosarku zna da je zemlja ravna ploca..."

Marko

pre 12 godina

Molim sve do jednog od vas koji brane Teodosica da mi odgovore na sledeca pitanja:

- Da li je Teodosic nas najbolji plejmejker svih vremena?
- Koliko je on to odlucujucih poena dao da bi bio ovoliko bezobrazan?
- Da li je dobar odbrambeni igrac?
- Koliko je puta ekipa zbog njegovih gluposti izgubila?
- Koji se plejmejker u SVETU onako ponasa i sutira kad hoce?
- Kada je trcao kao kosarkas a ne kao baba?

Stavljajte mi minuse ako ste bezobrazni jer ako ste dovoljno sportski obrazovani slozicete se sa mnom i sa svim ljudima i strucnjacima, a ako ste nerealni i neiskreni onda posetite lekara. Jer skoro svi momci su napisali komentare da se slazu sa MOKOM i to tako jeste, a vi im dajete minuse a ne znate nista da napisete jer shvatate da nemate ARGUMENTE da odbranite UMISLJENOG TEODOSICA!

Ne kazem da je samo TEODOSIC kriv ali 50% je kriv, A TO JE POLA EKIPE!!!!
Pogledajte na you tube kako je SALE DJORDJEVIC koji je milion puta kvalitetniji i bolji covek od Teodosica igrao za svoju Srbiju, za svoj narod! ALEKSANDRA RASICA STE PLJUVALI I PLJUVALI, KADA SE MOMAK POVREDIO NISMO NI JEDNU UTAKMICU VISE POBEDILI KAO LJUDI, NEMA SIGURNOSTI, NEMA OTVORENOG SUTA, NEMA ODBRANE! A VI GA I DALJE PLJUJTE ALI ON JE MAJSTOR I NADA SRBIJE ! ZNAM JA VRLO DOBRO KOJA GRUPICA BRANI MILOSA TEODOSICA A PLJUJE ALEKSANDRA RASICA, ZNAM I ZASTO A ZNATE I VI!

I SRAM VAS BILO!!!!!!!!!

basketasUsrcu

pre 12 godina

Sta pljujete coveka, rekao je apsolutnu istinu! Duda je najvise kriv sto je celu reprezentaciju sveo na teo i krleta i kao prvo sutersko resenje stavio savana, uzas. Voleo bih sve ove koji misle da je teo igracina da pitaju paunica, bjelicu i macvana zasto nisu smeli da sutiraju na celom prvenstvu nego su pozvani samo kao odbrambeni igraci, alo ova igra nije nfl. Prethodna 2 prvenstva su bila laganica, ovo je bilo najjace prvensvo jos od 97. Drugo moka je na prvenstvo 07 vodio jako problematicne igrace Gurke i Milic, pametnom dosta sta je mogao da uradi sa njima? Teo je ubio svojom igrom ostale igrace koji nisu primili 10 lopti pa ulazili su igru totalno bezvoljno, bez ikakve ideje. Ko god je igrao kosarku zna koliko je tesko igrati sa igracem kao Teo, kad dobijas loptu svakih 10 min, a trener od tebe ocekuje da se kreces i otkrivas celu tekmu. Za sve ovo je Duda kriv jer je dao ogroman kredit Teu koji nije Sale niti Stiv Nes pa ni Parker da svaka akcija zavisi od njega. Dudo idi, molim te, Moka svaka ti je na mestu! U drugi plan stavljam tvoje trenersko umece jer nije o tome tema.

smeh

pre 12 godina

Da to kaze bilo ko drugi pa i da mu se poveruje ali kad to kaze chovek koji je bio i ostao vishestruko veci narcis od Tea je malko smeshno.
Veliki igrach,straota od trenera...ne znam shto mu ne nadju neku funkciju da skautira mlade,za to je oduvek bio neprevazidjen da prepozna vrhunski talenat...ali onda opet dolazimo do tog narcizma i sujete"ja sam vrhunski trener ispod chasti mi je...itd."

Duda Ivkovic je ipak menadzer,a ne trener

pre 12 godina

@Sasa
@Srki
@svsta
Za vasu informaciju,Moka Slavnic je kao trener OTKRIO:Drazena Petrovica
(postao prvotimac sa 15 god.),Kukoca i Radju (sa 16 godina postali prvotimci Jugoplastike).Moka mozda ima problem sa vodjenjem utakmicaigurno ,al' da otkrije igracine sigurno NE.Sa ekipama koje selektirao drugi su osvajali puno titula V.Djurovic i B.Maljkovic.

GrobaR

pre 12 godina

Ne volim nesto posebno Slavnica, niti ga smatram za nekog strucnjaka.
Ali ovo je PRAVO U CENTAR!
Ivkovic ga je unistio kao igraca, sto je najgore narod je poceo da mrzi Tea i njegov odnos prema igri. Verujem da i saigraci nisu ravnodusni prema njegovoj odbrani i prangijanju. Momak nije kriv, kad nema ko da mu zabrani on je jednostavno takav, jos je mlad i nema odgovornosti u igri.
Evo navedite da neki igrac moze da dogura do 11 izgubljenih lopti i da sutira sa 9 metara kad god hoce a da ga trener ne posalje na klupu.

Ej utakmica sa Turskom, osveta, ispadanje, bruka a on ne ceka ceo napad vec, u drugoj sekundi sutira trojku sa 9 metara i ne pogadja ni obruc vec samo ivicu table. Ako vec imas onu stvar pa sutiras odatle, onda znaj da ako promasis isto moras da stisnes onu stvar i da se pokupis i da se ne okreces.

Nikola

pre 12 godina

Mislio sam da se posle Slavnića neće roditi veći narcis u našoj košarci, ali nikad ne reci nikad! Zaista ovaj Teodosić je sve premašio u samoživosti, a dečko je hiljadama svetlosnih godina daleko od jednog Djordjevića, Saše Obradovića...

munze

pre 12 godina

Bas vala umro u sopstvenoj narcisoidnosti. Nikad vise, sta god uradio - nece moci da postane ziva legenda, a mogao je. Raskosan talenat, uz malo rada i biti gospodin coek na terenu i van njega... Ne vredi, nije gospodin.

Steta.

Da ja vama kazem - najveci gospodin tamo je mali Bjelica. Kulturan, odmeren, skroman. A ima potencijala za velika dela na terenu, boze zdravlja i minuta. Ako i njega ne pokvare pare. Pare decu kvare.

Jim Beam

pre 12 godina

Da li je on to rekao da je jos shvatio 2007.godine da je najbolji igrac Evrope za 2010. godinu "valjevska podvala"!? A gde je bio prethodne 2 godine kada je Teo vukao ovaj tim do srebra na EP i (nesrecno izgublnog) polufinala SP? Pa sta i ako je momak odigrao par losih utakmica na sampionatu, losa forma uz jos par stvari se poklopila i odmah se nadje 101 strucnjak koji samo ceka da oplete po igracima i strucnom stabu. A da kojim slučajem neko spomene kako smo 2007.godine pod Slavnićem izgubili sve utakmice na EP + od tada desetkovanog Izraela koga je kasnije razbio Portugal(!!!) naći će 1001 izgovor... Pa nije ni čudo što polovina najboljih igrača ne želi da igra za reprezentaciju kada se ovako ophodimo prema igračima. Šta nekom treba da nakon 2-3 meseca teškog rada na pripremama i šampionatu zbog par poraza bude vređan kao da je ubio nekog, a ne promašio par šuteva ili izgubio par lopti iako je mislio najbolje. Mogao je za to vreme sa porodicom i prijateljima da se odmara i da ga baš briga za sve nas...

Nemanja

pre 12 godina

Ponašanje Teodosića je u svakom slučaju sramotno i na terenu i van njega i prava je šteta da naša legenda Slavnić nema veću ulogu u reprezentaciji.
On takvo ponašanje sigurno nebi dozvolio.

vasa

pre 12 godina

Da li neko misli da su gazde Olimpijakosa budale da daju Dudi takav ugovor, a da je neznalica?
(Saša, 22. septembar 2011 20:35)

Koliko su pametni videlo se po rezultatima... U Grckoj ih pocistio Panetenaikos, a u Evroligi Sijena u cetvrtfinalu... I gle cuda, i tu je Ivkovic imao Tea kao pleja...

pele

pre 12 godina

Hajde sada malo pljujte po Ivkovicu i Teu. Pa zar je toliko tesko da kazemo: slaba forma,los period,kljucna 4(Velickovic) nije ni igrao...a Teo! Pa nije ga htelo i tacka. Bio nam je dobar kada je pogadjao i nemoguce. A sto se tice Moke!Ma daaaj...pustite me takvih strucnjaka. A ko da sutne? Svi daju loptu Teu i sta uradi!

Milan

pre 12 godina

Daj Slavnicu ćuti!!!
Bio si selektor i završio evropsko prvenstvo sa tri poraza!
Sve si u pravu za Teodosića, ali najpoštenije bi bilo od tebe da pijuckaš piće u Pevcu i da ćutiš o košarci!

greg popovic

pre 12 godina

Ovde nije bitan Slavnic,vec komentar koji je potpuno na mestu!Niko nece da kaze pravu istinu,sto svi cute zasto su neki igraci povedeni na EP???Pogledajte ko zastupa sve te igrace-ljudi novac je sve,nema vise tu sta da se prica o kosarci!

Lucky Luke

pre 12 godina

potreban je mlađi selektor npr Pešić ili Vujošević
(Srdjan, 22. septembar 2011 21:32)
--------------------------
Pešić je od Ivkovića mlađi 5-6 godina!

Vladimir

pre 12 godina

Ko tebe uopste pita za nesto...
Slavnic ce nekom da prica kako se vodi ekipa... a pogotovo Dudi...

Teo ne igra tako u Olimpijakosu(ko prati zna)..sutira samo kad ima izglednu situaciju. Zasto? Zato sto u timu Olimpijakosa ima ljude koji su zaduzeni za suteve a kojima on asistira.. U ovom nasem timu , osim Krsticu, nema kome da se doda lopta.. Da je Milos play Spanije imao bi 20 asistencija svaki mec i ne bi ni morao da sutira na kos uopste...

Treba da se pomirimo sa cinjenicom: Losa smo ekipa sa prosecnim igracima..

8 od 12 igraca cele sezone sedi na klupi i ulaze samo da naprave faul..

racerx

pre 12 godina

Ljudi, mi moramo da se organizujemo pod hitno, jer nam selektor ima 68 godina! Ja licno zelim da nas on trenira jos dugo, ali realno vreme neumitno leti, a surova priroda se poigrala sa tim da sa tim vremenom i nase, odnosno selektorovo telo stari. Tako da moramo delovati brzi i energicno.
Ja sam licno proveo mnoge besane noci od momenta naseg poraza od Grka, jer sam znao da ce pljuvaci odmah stupiti u akciju i pokazalo se da sam bio u pravu. Verujte mi, kao i svima vama, taj poraz mi je veoma tesko pao, pre svega zbog soka i neverice, jer smo svi delili misljenje da nas Duda vodi do zlata.
Ali, avaj, povrede, losa sreca i sramotna organizacija ovog turnira od FIBE su na zalost napravile kosmarni vrtlog nemilih dogadjaja, kojima ni Ivkovic, perjanica kosarkaske trenerske struke, nije mogao da se suprotstavi. Ali ja ne gubim nadu, jer znam da ce nas Duda voditi do zlata na 2 Eurobasketa, na SP 2014 i konacno na Olimpijadi 2016. Mnogi kazu da ce biti prestar, ja se ne slazem i delim sa vama predlog, koji sam smislio tokom tih besanih noci:
Imam samo 2 reci KRIOGENA KOMORA. Plan je sledeci: Momentalno zaledimo Dudu posto KSS ozvanici novi cetvorogodisnji ugovor. To je manje vise gotova stvar, posto su skoro svi Dudina struja. Potom ga odledimo 2013. 2 meseca pred Eurobasket, jer Duda voli jake pripreme, potom cim osvojimo zlato i prodje slavlje, docek na balkonu... odmah pod let ponovo, potom dolazi SP 2014. Ponovo ga odledjujemo 2 meseca pred SP, jer treba odraditi pripreme, rad na kondiciji, fizickoj spremi, da se nabiju statistike u ergotestovima... Uz takav rad naravno je neminovno da ponovo dominiramo i kao svetski sampioni uzmemo zlato i tu. Sto je najvaznije sa tim zlatom se plasiramo direktno na Olimpijadu!!! jao kako sam uzbudjen zbog toga.
Potom slavlj, balkon i ponovo pod led. Onda dolazi kvalifikacioni Euro, svi ce misliti da smo dosli da se zezamo, ali ne, ponovo 2 meseca ranije da se odrade bazicne pripreme, jer zelimo ponovo da budemo najspremniji, to je uvek Dudin cilj, potom sve deremo, Turcima vracamo za 2010. Spancima za sve ovo godine, ne pobedjujemo ih sa 50 razlike samo zato sto i dalje ne priznaju Kosovo i naravno ponovo osvajamo zlato. Sada vise nema vremena za docek i sl, nego odmah pod led, jer sledece takmicenje je OI. Sada kruna mog genijalnog plana:
Za OI idemo na pripreme od 3 meseca, jer zelimo da budemo super-najspremniji, iako su ostali boranija za nas, ipak su tu Ameri, koji dovode Drema Team (tim snova), a svi znaju da su to nadopingovane NBA zvezdice, ali tada dolazi do zaokruzivanja celokupnog rada, jer se cela ova generacija koju je Duda uveo u sistem sada nalazi na vrhuncu i jedva cekam da cujem tada kriticare sta ce reci, jer: Paunic postaje najbolji defanzivac na svetu, Teodosic najbolji plej Evrope, ne ne jos bolje, Markovic najbolji plej Evrope, a Teodosic je najbolji plej sveta, Macvan je MVP NBA finala, uzima prsten sa Clippersima 2 godine zaredom, ma bajka, Perovic kida pod obrucima, Marijanovic sa njim cini najubitacniji tandem na prvenstvu... 2 kolosa, sta reci. Elem, tu pobedjujemo Amere jos u prvoj cetvrtini jer im damo 34 poena, a oni nama samo 8 i to bude nezapamcena blamaza za Amerikance... da im vratimo za kradju u Atlanti!!!

E sada, znam koliko ste svi uzbudjeni zbog ovog plana i ja sam bio, ali ono sto je najbolje jeste da DUDA na ovaj nacin moze da nas vodi na 15 velikih takmicenja u narednih 30 godina, a ostarice samo 2,5-3 godine, sto prakticno znaci da ce tek nasa deca da dozive da vide ko je novi selektor, jer ja zelim da odem na onaj svet spokojan u saznanju da Orlove predvodi najveci poznavalac kosarke u poznatim okvirima vaseljene Dusan Duda Ivkovic!!!

Marko

pre 12 godina

A sta ce Duda da radi ako izbaci Teodosica? Da stavi Markovica? Jednostavno,covek nema izbora,nego mora da gleda u pasulj da li ce Teodosic da bude dobro raspolozen ili ne. Barata sa onim sto ima,a to nije mnogo. Ne gotivim Teodosica ni malo,al sta ces,ne moze se sa njim,a ni bez njega

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

Sada kada ga svi napadate izgleda moracu ja da ga branim. Da se malo bolje razumete u basket ne bi ga onako dizali u nebo, primetili bi pored trojke spancima i Slovenije da uopste ne igra odbranu, da nismo osvojili nijednu medalju i da ekipa kada njemu ne ide gubi a to nije odlika najboljih plejeva. Percepcija reprezentacije zadnje dve godine je takva da sve ide na njega, jeste kriv sto nije u formi ali nije kriv sto su ga uporno forsirali.

alex

pre 12 godina

Nijedan veliki igrac nije postao poznat zbog racionalne igre. Jedini problem je kada iz lucidnih akcija nestanu kosevi. Tako da.. Nepotrebno je pljuvati po Teodosicu...

eeVaN

pre 12 godina

I to kaze veliki kosarkaski znalac, gospodin koji je kao selektor reprezentacije zabelezio mnoge rezultate i priznanja! Pa ti si, covece, zabelezio najgori rezultat u ISTORIJI srpske kosarke i jos imas hrabrosti da pljujes drugima u lice?! SRAMOTNO!

Goran Filipović

pre 12 godina

Skupili se stručnjaci da pljuju po Slavniću i njegovom znanju. Čovek koji je uz Ducija Simonovića odstranjen iz javnog života zbog nepotkupljivosti? Koji je kod mene spomenik dobio zbog mlaćenja američke novinarke! Čovek koji nikada nije polegao pritiscima i zbog toga nikome nije odgovarao? Njegov komentar koji se odnosi na Tea je više nego tačan. Sve vreme šampionata sam bio primoran da se osećam bedno jer znam da imamo igrače i potencijal, a bruka me (i celu naciju) i ponižava mladi talentovani a nezreli i nedojebani mentalni monstrum! Deda Duda je nažalost kukao za sitnu platu i nikakva primanja, pa je legao na ko zna kakve tajkunsko menadžerske dilove - za njega ne brinem, sramota je prolazna.
Teodosić nije usamljen primer igrača ovakvog ranga i mentalnog sklopa:
- Ibrahimović je najbolji - ali, ubija kolektivni duh, gde god se pojavi tim više ne funkcioniše.
- Rakočević - kome treba njegov prosek od 30 koševa kad ostali igrači sede pored linije...
- Polovina naše fudbalske reprezentacije igra zbog nekog ko stoji iza njih: fudbalski tajkuni, mafija, roditelji investitori...
Sve u svemu, Moko nadero si tek će sad da te anatemišu, Deda Dudo - pojačo si penziju, ajd malo kod babe, Teo - nikad nećeš ni da odrasteš, znam tvoj tip ljudi!

Lala iz Banata

pre 12 godina

Odakle mu pravo da kaže bilo šta? Bio je odličan igrač. Ali kao pedagog je nula. Ni sina nije vaspitao, kako bi tek druge vaspitavao?

neskonis

pre 12 godina

@Mihajlo,

Nije jedan od najgorih ikada, nego je najgori ikada! To je bila jedna najuzasnija reprezentacija, sa njim kao selektorom, i tada istrosenim Gurovicem kao kapitenom.

Mada, sto se tice Teodosica je apsolutno u pravu.

Sharlo

pre 12 godina

Stvarno sramna izjava i Moke i Mute i Zeravice ... ko nas je doveo do drugog mesta na proslom EP kada su nas svi smatrali mrtvima i sahranjenim za kosarku, do cetvrtog na SP (necu o kradji itd.) ... ko je imao onoga pa prostake kao Milicica i ostale dive da ne zove u svetu nam stvar kao sto je repka? Za sve ove velike znalce u kosarci koji su se i suvise preterano pokazali i znanjem i rezultatima neka im neko pokaze sta o Teu pricaju protivnici ...

I taj Teo i taj Duda su mi licno vratili volju i zelju da uopste gledam nasu repku, da gledam kosarku i da se opet i radujem i sekiram i tugujem prateci ovu igru. Ja sam ni k****c-palac u kosarci a jos manje znam nesto o njoj al ono sto znam je da znam sta volim da gledam i ove ljude volim da gledam i da sam uzivao i u pobedama i u nekim porazima (po meni nasa tekma sa francuzima najbolja tekma u zadnjih par godina).

Veliko hvala svima njima,

Sharlo

goran

pre 12 godina

A kada je dao trojku sa devet metara protiv Spanaca tada nije bio narcisoidan? mislim ne treba preterivati sa kritikama i svaljivati sve na jednu stranu i traziti zrtvenog jarca za debakl, cinjenica jeste da se Teodosic malo otrgao kontroli i da je na ovom sampionatu dosta podbacio ali ne igra samo Milos za ovu reprezentaciju vec i drugi kosarkasi,da su se drugi malo vise potrudili svojom igrom mozda se milos ne bi tako ponasao i ne bi toliko pokusavao sve sam na silu da uradi... !!!

marko

pre 12 godina

Stvarno ne mogu da verujem, mi Srbi smo ubedljivo najgora nacija!Kao prvo Velickovic nije igrao, pored Krstica nismo imali drugog centra, u kljucnim mecevima se povredili Rasic i Tepic.... Kao drugo Paunic i Markovic su i dovedeni zbog odbrane a ne da bi odlucivali utakmicu, Markovic i kad ubaci trojku ubaci je od tablu, Savan se posle onog promasaja protiv Francuske totalno demoralisao, nigde ga nije bilo, tako da je jedino ostao Teodosic da sutira koga nije htelo, jednostavno nismo imali srece, ne mozemo svako veliko takmicenje osvojiti neku medalju...a o Slavnicu da ne komentarisem, koliki je njegov obraz to je neverovatno, on je mozda bio veliki igrac al trener nikad, ali nikad, a Duda je jos uvek najveci u Evropi...

rasa

pre 12 godina

Toliko sam se sad iznervirao! Alo Moko, bio si super igrac, ali si nula (0) od trenera i debeli minus od psihologa. Tvoje vreme je proslo, i nazalost, ti vise ne mozes doprineti srpskoj kosarci. Imao si priliku da vodis nacionalni tim i nista nisi pokazao, i usudjujes se da pricas nesto o selekciji koju je Duda skupio i izvukao maksimum iz nje? Gde si bio prosle godine kad je Teo pogodio protiv Spanije??? Gde si bio pretprosle kad smo uzeli srebro??? Sad si nasao da pljujes po igracu koga bi vecina selekcija pozelela. Istina je da Teo ovoga puta nije bio toliko ''koristan'' kao proslih, ali na to je uticalo odsustvo drugih igraca, sto je i sam Duda rekao!

realni

pre 12 godina

Samo sam tebe cekao, sad je "valjevska podvala", a pre dve godine si se busao u grudi i sr.. kako si ga ti izmislio i uveo u reprezentaciju. Tako bi bilo i sad da smo napravili bolji rezultat. Da si bio jedan od najboljih igraca koje je ova zemlja imala to stoji, a sve ostalo je jedna velika podvala, e sad da li valjevska ili neka druga, to vec ne znam.

branko

pre 12 godina

Moka se proslavio vodjenjem reprezentacije 2007. godine u Spaniji,promovisanjem Gurovica u kapitena,tolerisanjem pristojnog ponasanja Milicica, slanjem reprezentativaca Srbije na zvezdin sever na utakmicu sa Glazgovom! ALI, ovo sto je izjavio je 100% u pravu!

Grobar

pre 12 godina

Bravo Moko, svaka cast za ISTINU. Rekao si ono sto svi mi obicni ljudi znamo i vidimo a niko od "strucnjaka" i novinara nije imao petlje (da ne napisem nesto drugo) da to i kaze! Nisam te nikada preterano voleo ali ovom izjavom si me kupio. I upravo to se i desilo, prekaljeni vuk Duda je dozvolio da mu taj basketas sada u tim godinama rusi autoritet i kalja ime. Svaka cast jos jednom, najmanje sam od tebe ocekivao da ovako istupis...BRAVO!

Lucky Luke

pre 12 godina

... Reče Moka i ostade živ!
Šefe, pa odrasli smo na tvojim pričama kako si u finalu OI izradio (svog) trenera (Žeravicu), kada ti je rekao da zameniš igrača br. 5 (Kićanović), a ti si zamenio igrača br. 6 (Jelovac)!
Šta sad tu glumišŠ
Mislio sam da si gospodin, a ti ispade sitna duša!

Najgori trener koga je srpska košarka ikada imala

pre 12 godina

Lelee,ko mu reče...
Što se tiče toga da Moka kritikuje Dudu, ikada,u bilo kojim okolnostima... Nemam komentar.

Boban

pre 12 godina

Sad se preko grbace Dude i kosarkasa prepucavaju klanovi, a najglasniji su oni sa najmanje etickih kvaliteta. Moki nedostaje ljudske velicine da uradi nesto krpuno sa ozbiljnim timom, sto ne znaci da ne treba da komentarise. Ali kad vidim kako komentarise, vidim da je pun otrova, i to otrova koji najmanje ima veze sa onim sto se desilo u Litvaniji. Takve stvari ne pomazu da se prikupe sve snage i poradi na jacanju kosarkaske organizacije i rada na svim nivoima. Ljudi koji koriste jake reci, poput Moke, Maljkovica - samo dodatno pogorsavaju stvari.

brana

pre 12 godina

koliko sam shvatio, cela poenta neuspeha (citaj, osvajanje bar 6 mesta) su povrede ali i otkazi. Otkaza ce biti dokle bude i reprezentacije a sto se tice povreda? Pa koje su mu to pripreme od 2.5 meseca pa Raske odigra 5 utakmica? Ili tepic, jednu vise? a kapiten kilav ko baba! Setite se kako je Roberts igrao u KK Partizan a kako u KK Zvezda? U crvenom je jedva sastavio sezonu a u crnom je jeo parket i nista! Selektor je birao ljude oko sebe, pa sta je cackao mecku? Sto nije pozvao proverene ljude? Pripreme od 2.5 meseca? Pa svako normalan bi poludeo! A pri tom pripremili su se kao za 1 utakmicu i to finale i tu je kraj

mudro zbori moka

pre 12 godina

Samo se setite kako Duda besno baca tablu na kojoj pise akcije ispred Tripkovica i dere se na njega.Zato sto nije ispostovao akciju na PRIJATELJSKOJ!A na prvenstvu Evrope mirno gleda kako Teodosic upropascava napad za napadom.

mb

pre 12 godina

Sramotne izjave! Odličan košarkaš ne znači dobar trener, a u njegovom slučaju ni približno dobar(odličan glumac, u većini slučajeva loš režiser).
Ivković je počeo od ničega, bio drugi u Evropi i nesretno četvrti na svijetu. tada se niko nije nadao ni približno tim rezultatima, a kad pogledamo sastav igrača ništa specijalno.

Sandra

pre 12 godina

Nadam se da Teo nisi ovo citao.Ako jesi znaj da tvoji roditelji mogu da budu ponosni na tebe sa 23 godine posto najbolji kosarkas Eveope.Nisam bas sigurna da ovaj gospodin moze da bude ponosan na svog sina.

antimatter

pre 12 godina

Od trenutka kad je Ivković preuzeo Olimpijakos pričam istu priču, koju Slavnić sada previše filuje nekim ružnim stvarima, tipa "valjevska podvala".
Ivković daje Teodosiću previše slobode u igri i to je fakat. Kada je Janakis trenirao Olimpijakos i nije uvodio Teodosića, Ivković lično se zalagao da ga počne više uvoditi u igru. Kulminiralo je Ivkovićevim dolaskom u Olimpijakos i davanje enormnog igračkog kredita Teodosiću.
Koliko ga je Teodosić degradirao kao trenera, mislim da je Ivković njega podjednako unazadio kao igrača.

Buca

pre 12 godina

Kako god prosao neslavno kao trener, Moka se svakako razume u kosarku i vidi mnogo vise nego obican gledalac. Stoga mislim da je tacno sve sto je rekao, mada su i njemu cica Gurke mali Cica (Milicic) imali vecu slobodu od ostalih igraca. Smetaju mi primedbe u stilu da Teo nije imao s kim da igra. Pa Ivkovic je selektirao igrace, sto je vodio limitirane igrace sa izuzetno slabim sezonama iza sebe i bez samopouzdanja. Zatim se pominju povrede, koje su, mislim, direktna posledica malo igranja tokom sezone, a onda ubitacnih priprema od 2-3 meseca, gde bi mozda 1 mesec bio puna kapa. I na kraju opravdanje kako teo nije imao s kim da igra i kome da baci. Neko ispred rece kako onaj ko je igrao kosarku zna kako je tesko igrati sa igracem kao Teo. Ako igrac neprekidno ptotrcava kroz reket i otkriva se da bi dobio loptu i ne dobije je 7, 8,.., 10 puta od pleja, on vise izgubi volju za protrcavanjem i otkrivanjem jer zna da loptu nece ni dobiti, vec ceka i gleda kako plej Teo prangija. Tako se i desava da jednom kad dobiju loptu igraci su iznenadjeni, pa se desi da je Kosta ne doceka spremno ili se Keselj odmah dize na sut bez vec neke unapred pripremljene ideje. Da dodam, samo kod nas se porazi velicaju kao pobede, ljudi koji pogrese ne budu smenjeni nego dobijaju novu sansu, a narod se lako zavarava raznoraznim opravdanjima. Mislim da je sada idealna prilika da se zahvali Ivkovicu na ozivljavanju nase kosarke i da se dovede mladji, svez trener za potpuni preporod u narednom perioud. Ivkovic moze biti veliki strucnjak, ali biologija i godine rade svoje, sa 65 se svugde ide u penziju ne bez razloga.

Relja

pre 12 godina

Kako se ovaj covek ne stidi da se javi!? Sta su onda uradili Gurovic i Milicic u tvojoj reprezentaciji!? Gurovic koji je birao da sutira samo u slucaju da ga 4 igraca cuvaju i Milicic koji je obozavao bacanje kamena s ramena umesto da igra kao centar, a da ne pominjem njegove "izjave".

Arhimed

pre 12 godina

Moka kao selektor nije uspeo ali ako se setite prve utakmice protiv Grka bili smo zaista pokradeni i to ne malo. Ovaj poraz je bio kao i poraz na olimpijadi u Atini (prva utakmica sa Argentinom izgubili kosem Djinobilija iz pada u poslednjim sekundama)prelomna i posle nje se nismo sastavili, a igrali smo protiv boljih od sebe i bili bolji! Mislim da Moka nije trenerska velicina ali je u svakom slucaju covek sa osecajem za kosarku, a iskreno mislim da mu i sreca nije bila naklonjena kroz celu trenersku karijeru.
Ovo sto Moka kaze za Tea tu je 100% u pravu i mislim da neko mora da ga obuzda i za njegovo dobro, a narocito za dobro tima.

Milos

pre 12 godina

Mora da se javio sa Islanda... Tamo valjda sada zivi ako je toliki covek od reci. Elem, strasno je kako svako sebi dozvoljava da kritikuje takvu trenersku velicinu kao sto je Dusan Ivkovic. On je ovu reprezentaciju napravio, doveo je do vrha i na zalost na poslednjem koraku su ga sputale nesretne okolnosti. A ovi sto se sada javljaju... To su sve mali ljubomorni, narcisoidni ljudi koji su prethodne 3 godine umirali u frustraciji jer je neko radio svoj posao besprekorno. Sada je doslo njihovo vreme... Ma najbolje je da uvedemo krizne stabove pa da misevi dodju i vode kolo. Kritika je jedno, a "valjevska podvala" je pljuvanje. SRAMOTA !!!

Matrix

pre 12 godina

Problem je kod nas što branimo igrače koji imaju loš odnos prema reprezentaciji poput Teodosića,nije bitno što izgubili ili što je on loše odigrao,nego što se bahato ponašao radio je šta je hteo na terenu,iziigravao i beka i play i centra,njega mrzi da igra odbranu ,jednostavno ne zeli prvi primer je protiv spanije,kada je Gasol ima loptu kod slobodnih bacanja,Navaro protcava pored Teodosića i otvara se na tri poena ,Teodosić to vidi i vidi da će lopta da ide na Navara i nece da izadje na tri poena da ga zatvori,nego stoji ispod kosa,svi zivi su ga pretrcavali u odbrani.Podržavam Moku što je javno izašao da kaže o katastrofalnom ponašanju Teodosića i njegovoj igri, bolje da mu se skrene pažnja da promeni ponašanje i da igra timaski da ne izigrava zvezdu,nego da ga svi tapšu po ramenima i da mu kažu to majstore,a oni koji podrzavaju Teodosića zbog njegove stare slave protiv spanije što je dao trojku u poslednjim sekundama,a pitao bi vas šta bi bilo da je promašio,kao što je promašio protiv Turske nepotrebno,treba biti realan ,a ne uzdizati nekog u nebesa kada dobro odigra,a kada izgube da se pljuje ,realno po meni Teodosić je jedan od krivaca što nismo prošli dalje ,drugi problem je bila centarska pozicija,nismo imali drugog centra,treci problem su bile silne povrede koje su nas zadesile,isto tako mislim da je ekipa dosta pala na psihickom planu na utakmici protiv Francuske i to se jasno videlo posle na ostalim utakmicama,

Aleksandar Veselinović

pre 12 godina

Nadam se da ćete se svi vi koji danas pljujete Teodosića i Dudu setiti svojih reči za 2 ili 3 godine. Sram vas bilo. Ali, Srbi su uvek bili narod sa kratkim pamćenjem.
Osnovni razlog lošeg rezultata NAŠIH MOMAKA su povrede ( a nema ko nije bio povređen ili igrao pod injekcijama ).
Ja nisam na njih ljut , već mi ih je pre svega žao jer sam ubeđen da su oni ti koji su najviše želeli da ponovo budu naši heroji a svi vi ( i čitavo naše društvo ) bi tada drugu pesmu pevalo.
Jedva čekam da vidim vaše komentare 2013.-e ( naravno pod uslovom da sistem ostane kakav jeste, a ne da ponovo dolaze selektori kao Moka ili plejevi kao Rakočević- uz poštovanje koje osećam prema obojci pomenutih po pitanju košarkaškog umeća ).
Još jednom, iz sveg srca , SRAM VAS BILO ! ! !

$$$

pre 12 godina

Teo ne igra tako u Olimpijakosu(ko prati zna)..sutira samo kad ima izglednu situaciju. Zasto? Zato sto u timu Olimpijakosa ima ljude koji su zaduzeni za suteve a kojima on asistira.. U ovom nasem timu , osim Krsticu, nema kome da se doda lopta.. Da je Milos play Spanije imao bi 20 asistencija svaki mec i ne bi ni morao da sutira na kos uopste...
(Vladimir, 22. septembar 2011 20:45)

Jel zato protiv Fenera sutao trojke 1/10?A cele sezone u Evroligi sutao trojke 31/107.
Posao pleja je da igrace cini boljim.Sta je Nash napravio od Gortata u Finiksu.Gortat je u Orlandu bio neko ko ce da uhvati neku loptu,da poneki poen,a u Finiksu daje preko 10poena.Marion je u Finiksu imao prosek oko 20 poena po mecu.Kad je otisao tesko preko 15 poena. Ako su nasi igraci toliko losi,zasto ih je Duda zvao.S a jedne strane Duda je car,Teo je kralj,pa ko je kriv?Cemu se vi nadate,ako pricate kako nasi igraci nisu nizasta.Ni povratak Novice,nece doneti neku bitnu promenu.

harambasha

pre 12 godina

Naso ko da komentarise rad Dude Ivkovica ;-) Pokazao se Moka kao trener, a za to kad je igrao svaka cast, mada bi bilo bolje da sacuva bar dobru uspomenu na sebe umesto sto se trudi da preko zute stampe dozivi medijsku reinkarnaciju!!! A sto se tice nasih sportista uopste pa i kosarkasa, trebali bi vec jednom da naucimo da se reprenzetacija voli i u dobru i u zlu, za nas su oni uvek zlatni momci a s verom u Boga donosice nam ovi kosarkasi tek medalje :-) Teo nije konstantno dobar igrac, njemu ili jeste ili nije dan ali zelja za pobedom i ljubav prema Srbiji su mu stalni pa ce ako Bog da za neku godinu biti na celu nase ekipe koja hara svetom ;-)

Dalipagic

pre 12 godina

Kao prvo, bruka je da sajt vaseg renomea, kao udarnu vest istakne izjavu Moke Slavnica! Kao drugo, mislio sam da vesti prate I komentarisu ljudi koji nesto znaju o sportu. Pohvale Mokinim izjavamai moze da da samo onaj ko ne zna ama bas nista o kosarci! Nije lepo smejati se tudjoj nesreci! Zato Moku i Ducuja treba pustiti na miru, da zive svoje zivote, nekada su bill veliki igraci...

yaps

pre 12 godina

Znaci sad se javljaju sve sami "treneri". Ovaj Moka je jedan od najjadnijih samoprozvanih trenera. Njegovi rezultati kao igraca su neosporni, ali kao pedagog i trener smesan.Da je imao neki rezultat, pa da se javi, ovako ne znam koga briga za njegovo misljenje.
Licno, mada nisam ni trener:-) da je Ivkovic za sad bolje resernje od ovih koji se javljaju, a da mu nisu ni ispod nokta. Jedina pametna stvar i sa kim se slazem je rekao Paspalj. Milicica i Rakocevica nikad ne bih zvao. Steta je sto se nisu odazvali Raduljica i Rakovic i jedan i drugi su mi bolji od Perovica. Ekipe u grupi koje su bile od 1-3 mesta su bile bolje od nas, objektivno. Sansa je bila sa Rusima. Povrede igraca, mozd i delimicno losa taktika su uslovile da ne odemo u polufinale, ali i to se desava. Posle je tesko motivisati igrace da se bore.8 mesto i nije tako lose s obzirom d je ovo izuzetno bilo jako prvenstvo. Po meni, podnosljiv rezultat koji svakako treba popraviti u buducnosti.

Sreten

pre 12 godina

Sve je to lepo sto Moka govori ali koji je njegov nivo strucnosti i kako su se igraci ponasali kad je on bio selektor.Moka Slavnic je covek koji jedino sebe vidi kao trenera u nasoj kosarci.Gde su bili njegovi komentari kad je ovim momcima dobro islo i kad ih javnost nije ovako zatrpavala i kad drugi sportovi nisu trpeli u medijima zbog njih kao ove godine??? Teodosic ne bio narcis da su i drugi bolje igrali ili da nisu bili povredjeni bekovi Rasic i Tepic jer nam je tad sve stalo!!!

bojan

pre 12 godina

tacno je da je bitno da uvek treba da postoji neko ko ce sve da kaze bez dlake na jeziku i ima istine u ovome sto Moka prica,ali je isto tako tacno da je on imao svoju priliku i prokockao je.

gera

pre 12 godina

Opovrgavati ocenu Slavnića o Teodosiću jeste nojevsko zabijanje glave u pesak.Jednostavno, Slavnić je rekao ono što javnost izbegava da prizna usled svoje opijenosti i zavisnosti od selektora Ivkovića. Slavnić, koji je možda vrlo loš za selektora ali je ipak košarkaški trener i prirodno odan kultu reprezentacije, lepo je objasnio o kakvom se kolapsu u igri reprezentacije radi. Što se tiče Teodosića, tu nije izanalizirao sistemsku uslovljenost koja dovodi do takve njegove igre a to bi bila potpuna nestašica igrača na toj poziciji kao što je uostalom i potpuna nestašica na poziciji selektora pa ih i Slavnić na neki način opisuje kao poslednje laste koje ne mogu da donesu proleće.

xxx

pre 12 godina

Ma dajte ljudi šta ste napali samo njega, pa nije jedan igrač kriv za neuspeh reprezentacije imao je da nepromišljenih poteza ali bio je i igrač odluke više puta to mu zaboravismo odmah. Međutim iz posve drugog razloga pišem: Teodosić će koliko sutra ili biti NBA igrač ili među tri najbolja igrača u Evropi a napad za napadom na njega će stvoriti otpor prema nacionalnom timu. Nismo dovoljno bogati takvim igračima da možemo sebi dopustiti luksuz da ih olako odbacujemo. Nije on prvi primer: Stojaković, Miličić, Radmanović, Rakočević, Jarić i mnogi drugi. Ali mi smo poznati po tome da ne opraštamo uspeh i da je rhunac tobožnje hrabrosti napasti one što najviše vrede a kako smo prošli vidimo i sami. Svaka čast velikim trenerima i njihovom autoritetu, no ipak koševe ubacuju igrači a ako se strogoća trenira na najboljima prosečni maksimalnim zalaganjem budu osmi ili slično.

Merkur

pre 12 godina

Nikad neću razumeti veličanje Teodosićeve trojke protiv Španije; da je pogodak izvanredan - jeste... ali, po meni je sramotno da je poslednji napad onako odigran. Bez ikakve timske akcije u kojoj bi nešto uvežbano i rezonski pokušano (npr. kao onaj izvanredan pokušaj u poslednjoj sekundi polufinala sa Turskom), čovek ležerno šutira sa skoro osam metara - jer zna da i ako promaši, biće odigrani produžeci... on svakako može da se proslavi, a ako i promaši nije strašno, ne preti direktna opasnost poraza usled eventualnog promašaja. Pogodio je taj neverovatan šut i postao heroj. Svi oduševljeni, nazivaju ga junakom - čovek ležerno i bez odgovornosti šutnuo što bi svakom ko trenira košarku godinama moglo da se desi da uspe, a niko da ga pita - Zar tako treba izvesti napad za pobedu, ko te je tome naučio i to ti dopustio? Na sličan način je postupio protiv Turske, samo što su ovog puta zapretile mnogo teže posledice, jer su Turci imali napad za pobedu.

Uzas

pre 12 godina

Dobro, bre, kako ozbiljan sajt poput vaseg moze sebi da dozvoli da mu udarna vest bude izjava Moke Slavnica? Sledece sto se moze ocekivati jeste izjava Zike Obretkovica! Mada Zika ima vise kredibiliteta, on nikada nije doziveo trenerske sunovrate I blamaze, poput Moke... Jadno, bre, jadno...

jagair

pre 12 godina

to sto prica stoji, nadovezao bih se jos da je teo posle izjavljivao da nije kriv, optuzivao druge... zasto bi se prao da nije tako. drugo, izjava milicica koliko da je vulgarna ipak pokazuje koliko su bili pozrtvovani i koliko im je tesko palo, ovi sad su igrali bez srca, gubili na poen razlike u zadnjim sekundama, sa svima se mucili, nikog nisu nadigrali. duda je bio profesor ali vreme je za penziju....

Ivica Milisavljevic

pre 12 godina

Da li se iko od vas "poznavalaca" seca sastava na EP 2007? Osim Gurovica i Jarica nije bilo igraca starijeg od 24g. A kojim to momcima je pruzena sansa? Tada su se pojavili Teodosic, Tepic, Velickovic, Markovic, Erceg, Labovic, Aleksandrov. Krstic i Tripkovic su otkazali zbog povreda a Kosta Perovic je hteo da se spremi za NBA (ma koliko to smesno delovalo). Znaci vec tada je Moka imao u opticaju sve one za koje pricate da ih je Duda "bacio u vatru" (Keselj i Bjelica su tada bili skroz nepoznati) i ostaju Savan, Paunic i Rasic. Znaci Moka je imao petlju da ih baci u vatru i jedino su protiv iskusnih Izraelaca razocarali ali evo i ovo EP smo se mucili sa njima a ostali Mokini porazi su od Rusije koja je postala sampion Evrope i teska kradja protiv Grka. Milicic je sticajem okolnosti bio jedini centar i sa svoje 22g. odigrao sasvim pristojno 14.7p, 9.3 sk i 3.3 rampe a to sto je rekao reklo bi i 99% ljudi na svetu. Moka se nije zalio na otkaze i povrede, primio je tezak samar i pljuvanje javnosti (koje i dan danas traje) na sebe i ostavio temelj svom nasledniku. On je otkrio i dao sansu Drazenu Petrovicu i jos mnogim mladim igracima i da nema takvih kao sto je Moka mladi nikada ne bi imali sansu. Nekada su nasi igraci od 21,22 godine resavali EP i SP i bili nosioci igre a danas imamo situaciju da su igraci skoro do 25g jos mladi i neiskusni. Sta za nasu reprezentaciju znace uspesi Partizana u Evropi sa 4 stranca i 2-3 veterana? Nista ali bas nista. Zadovoljni su navijaci Partizana ali nasa kosarka na reprezentativnom nivou nema koristi. Treneri jure za rezultatima i angazuju gomilu stranaca i veterana jer ne smeju da ubace mladje, ne smeju sebi da dozvole jednu sezonu sa porazima da istrpe mladjariju. Moka je uvek forsirao mlade i zato ispadao neznalica i najgori u istoriji ali je iza sebe ostavljao igrace za reprezentaciju.

Иван

pre 12 godina

Као прво, Мока је био играч и тренер: као играч је освојио све што се може освојити, као тренер је створио неке велике асове. Свакако је довољно компетентан да изнесе мишљење о резултату наше репрезентације.

Као друго, у праву или не, Мока увек мисли својом главом, није део гомиле која једино уме да препричава туђе речи. Такве ћу увек више ценити од оних који само знају да понављају туђе мантре како би се коме допали.

Треће, та мантра у овом случају гласи: није важно да ли је изречено тачно, него ко је то изрекао. У нормалним земљама овакве ситуације су кристално јасне: имао си зацртан циљ у одређеном року, ако га ниси остварио - ѕбогом!

Четврто, прошло је двадесет година и крајње је време да се одвикнемо више од једноумља и навикнемо на другачија мишљења од оног које имамо (или га преносимо).

Marko

pre 12 godina

Jednu stvar je Moka u pravu,a to da je Teodosic radio na terenu sta je hteo,sutirao je sa 10 metara trojke,totalno je upraopastio nasu timsku igru ,mi smo dobijali utakmice timski ,cim smo igrali pojedinacno odmah smo gubili utakmicu ,da li ste videli da se neki play u reprezentaciji onako ponasa na utakmici ,alo ljudi on jedini igrac koga znam da je na utakmici zaradio pet licnih,jedna tehnicka i jedna namerna ,i to je tehnicku dobijo sa klupe,kada smo protiv Turaka igrali 18 sekudni pre kraja tri poena vodimo ,baja sutra trojku posle pet sekundi napada,hoce da glumi heroja,samo nas je bog pogledao pa nismo izgubili utakmicu,nemogu za sve da krivim Teodosica,jer pored Teodosica koji nije igrao kako treba ,imali smo problema sa centrima,krsticu svaka cast decko je vukao za dvojicu ali se vidi da je falio jos jedan centar.

Nikola

pre 12 godina

@oni kojima smeta lucidnost Teodosica
A sta cemo sa utakmicom 2009 protiv Slovenije, sa trojkom preko Garbahose za polufinale 2010 protiv Spanije?
Sad je vreme kada treba pruziti podrsku i pomoci ako je ko u mogucnosti. U muci se poznaju junaci, pa aj da vidimo ko je ko :)

komentator

pre 12 godina

Koliko je Teodosić loš igrač dovoljno govori činjenica da je jedini igrač na EP koga su čuvala dvojica igrača istovremeno, skoro na svakoj utakmici. To nije bio slučaj ni sa najboljim i najdominantnijim igračem Evrope Pau Gasolom, ni sa Toni Parkerom ni sa Dirkom Novickim. Nikoga od njih nisu čuvala dvojica igrača istovremeno. Problem je što naš tim to nije znao da iskoristi. Daleko od toga da Teodosić nije grešio, ali dosta tih grešaka su nastale kao plod naše neorganizovane igre i nedostatka pomoći saigrača u trenucima kad se igrač sa loptom nađe pod pritiskom dvojice odbrambenih igrača.

Goran

pre 12 godina

Tacno, slazem se sa Vasim misljenjem, i tog misljenja sam odkako je sutiraosa preko 8 metara i to preko Garbahose za pobedu nad Spancima u Turskoj, ali posto je dao taj kos okarakterisan je kao heroj i svi su ga stavljali rame uz rame sa Sasom Djordjevicem.Sutira bez prilike, pravi namerne licne greske, i samo je pitanje vremena kada ce se kao sportista ugasiti.Za astistencije, doduse svaka cast.

Branko Medak III

pre 12 godina

Ljudi, čitam ovo i prosto ne mogu da verujem. Pa zar gospodin Slavnić ima pravo da bilo šta kaže posle najgoreg rezultata u istoriji Srpske košarke koji je ostvario na EP u Španiji 2007 godine? Zar se bruka tako brzo zaboravila? Slavniću svaka čast za sve što je uradio kao igrač ali kao trener nije imao zapaženu ulogu. Ne mogu da verujem kakvi smo to mi Srbi? Zar se tako brzo zaboravljaju neke stvari? Ne ulazim u to dal je Teodosić kriv il ne ali svima koji ga kritikuju postavio bi par kontra pitanja: Da nije možda problem malo i u ostalim igračima koji se nisu na vreme otkrivali, pravili blok? da nije možda u nekim trenucima Teodosić morao da ishitreno šutira jer su se ostali iz petorke skrivali i bili dobro čuvani? Da nije problem malo što je on u ovoj reprezentaciji praktično jedini TOP igrač i da su ga protivnici čuvali flasterom sa dvojicom a nekad i sa trojicom igrača? I na kraju, dečko je ubedljivo najbolji pley u Evropi i najzaslužniji je za 2 mesto u Poljskoj i 4 mesto u Turskoj kada je bukvalno sam pobedio moćnu Španiju...sve se to zaboravlja, čak su pojedinci dali sebi za pravo i Dudu da kritikuju, legendu, čoveka koji je prihvatio posao koji niko nije hteo posle Mokinog debakla na EP, čoveka koja je živa legenda. Kod nas Srba je izgleda najbolje kritikovati, pljuvati, omaložavati, potcenjivati.

Žarko

pre 12 godina

Kada bi neko, ko je postigao nešto približno Ivkoviću, komentarisao to što je on uradio, prihvatio bi to. Ali Muta (samo sam u svom selu najbolji bio i ostao), Žeravica koji je trenirao koga (reprezentaciju koju nije bilo potrebno trenirati a setite se njegovog vođenja Partizana, kriminal) i Slavnić (kao igrač je bio veliki zato što je igrao sa Prajom i Kićom a kao trener znamo), nisu vredni pomena.
Da li je grešio Ivković, pa čovek je, da li je neuspeh, pa jeste, ali ne da komentare daju ovi tzv...
Zašto nije Rakočević i Miličić, pa igrali su oni neko prvenstvo, i osvojili ga zar ne? Pogledajte koji smo bili tada....
I šta više sa Teodosićem, on tako igra košarku. Kada je prošle godine dao trojku Špancima svi su ga veličali, a on je to odigrao kao i sada kao i uvek.
Nije on Đorđević, komentari su...
Pa Sale je u Teovim godinama (paralela je EP 1991) ispred sebe imao Zdovca i Sretenovića, starije da uči i da vode igru. A Teodosić je prvi igrač repke već 2 godine, pogledajte šta je radio Đorđević 1989 godine u reprezentaciji. I dođe utakmica sa Rusima i sve spalo na njega. Ne računate Stefana Markovića za playmakera valjda. Sale je tek 1992 postao ono što mi znamo, a 1995 je bio za reprezentaciju najbolji što će za Tea doći za 4 godine.
Da se razumemo, Sale je najbolji igrač za mene i ostaće (i pre Divca i Stojakovića, možda samo Bodiroga) ali Teo će ukoliko napreduje a mlad je i može biti i jeste naša budućnost. Jedan od retkih lucidnih i van serijskih kakvih nemamo više (pogledajte nagrade koje ima u godinama koje ima a i komentare protivničkih igrača i trenera kao i odbranu koja se prema nama postavlja u odnosu na njega) pa ga treba pustiti malo.
Ja verujem da ćemo se mi ipak radovati opet sa njim.
Pozdrav svima....

HULK

pre 12 godina

Znaci kada bi tebe ponovo postavili ti ga ne bi pozvao....Ajde moko iskuliraj,gde si bio kad je Spance srusio u Turskoj...Ceo svet pricao o cudu iz Valjeva....

$$$

pre 12 godina

Dosadili ste vise sa Teom,kao da je on glavni krivac za poraz.Pa protiv Rusije je bio 38' na terenu,nije njegova greska sto smo ostali bez Tepica i Rasica u duelu sa rusima.
Ja se samo nadam da na naredno EP u Sloviniji ako budu 24 ekipe da ce produziti kalendar i da ce dozvoliti 14 igraca a ne 12 kao sto je sada bilo.
(Pegone, 22. septembar 2011 20:38)

Mi i sa ovih 12igraca nismo znali sta cemo(Marjanovic i Paunic-koji je igrao protiv Letonije i Izraela,ostale presedeo, i na kraju igrao jer su i Rasic i Yepic povredjeni).Plus Bjelica koji je dosao nespreman,taze oporavljen od povrede,sa viskom kilograma i van forme.Zna Duda sta radi.

ognj

pre 12 godina

OK dozvolite mi da vas podsetim na par cinjenica kad vec pljujete Moku:Duda je uzeo reprezentaciju kad je niko nije hteo osim MOKE koji je vec zapoceo podmladjivanje i MUTE NIKOLICA koji se dokazao u vodjenju mladjih selekcija. Moka je imao pripreme koje je zakazao prethodni selektor Sakota(mislim prvenstveno na trajanje).Sto se tice samog prvenstva 2007 secate se da smo izgubili od neke tamo Rusije(koja je postala prvak) sa 4-5 koseva razlike i tamo neke Grcke sa 1 poenom i tu smo bili prilcno osteceni.Pa cak i taj Izrael je u drugom krugu dobio Hrvate koji nisu dosli podmladjeni vec su odlicno igrali.No sto bi rekao Tegeltija, Moki kapa dole za igrace ,ali mu zameram obecanje da ce otici u drugi krug itd.Nego kad smo kod obecanja,ovaj je bio selektor mesec i po dana ,a gospodin Duda zadnje 3 godine i TVRDIO JE KAKO NAM JE NAJVECI CILJ OLIMPIJADA!Ako se ne varam pred prvenstvo rece nesto i o finalu...Onda da budemo dosledni pa hajde da dozvolimo sebi da kazemo kako nije ispunio obecanje.Nijedno.Ono sto je jasno da nije sporno sta je Duda uradio za nasu reprezentaciju ,ali po meni je veci problem njegova sujeta gde on iz dana u dan tvrdi da je on sve dobro uradio i da su problem povrede?!Da li je zbog Tepiceve povrede Teodosic celo prvenstvo prodao vise lopti nego sto je napravio asistencija?Da li smo zbog povreda igrali odbranu kao u reklami za snikers?Kamo zalaganje?Nasa reprezentacija nema vise individualni kvalitet da neki svaki put neko iskoci i resi utakmicu.Videlo se ako ne igramo 100% da nas i Letonija i Izrael mogu da osure...ne zaboravimo da ovi igraci sada imaju mnogo utakmica u nogama zajedno.I nisu zaboravili da igraju.O umalo da zaboravim:ove godine Duda je imao pripreme kakve je zeleo-dve nedelje duze od vecine reprezentacija.Da li i dalje mislite da je Duda najbolje resenje?Mozda Moka ima jezicinu zbog koje ga 99% ljudi ne voli,ali uglavnom je upravu.Kako god nama to izgledalo glupo.

Miki

pre 12 godina

Jao sad se sve utrkuju ko ce vise da pljuje.Pazi on srusio Dudin autoritet!?Pa ruse ga ovakve izjave strucnjaka ko sto si ti dragi Moko.Dizali ste tog istog Teodosica u nebesa kad je postizao one vec legendarne trojke na proslim prvenstvima a sada vam ne valja ni on ni Duda.Pa kad smo vec kod Tea,jedini je imao mu.. da sutira u onakvom crnom izdanju reprezentacije i bar je pokusao nesto na utakmicama a nije se krio a vala i bolje da je baci u aut nego jadnom Perovicu da je baci.A ljudi moji sem standardnog Krstica i tu i tamo Savanovica svi kompletno su bili van forme i svi smo ocekivali cuda od Tea.Pa ne moze uvek ali je bar za razliku od drugih pokusavao nesto cime ne mislim da pljujem po drugima nego jednostavno hocu da kazem da su svi do jednog van forme pa je naravno on na sebe preuzimao preveliku odgovornost.I sad drvlje i kamenje na coveka.Da vas je sramota gospodine Slavnicu.Postoje razlozi za sve njegove promasaje i izgubljene lopte a recept za pobedu protiv nas je bio vrlo jednostavan,menjati po 3 beka na cuvanju Tea u rotaciji znajuci da on jedini moze ozbiljno ugroziti protivnika i tako celu utakmicu,i dobijes umornog Teodosica koji ne moze da pogodi sut ili dobijes Markovica na terenu koji nikako ne preti tvojoj odbrani i pored indisponiranog ostatka ekipe izuzev Krstica do pobede se stize vrlo lako sto se i videlo.Sve bi bilo drugacije da u napadu prete Keselj,Bjelica,Savanovic,Velickovic i ostali pa da vidis kako se onda lako igra.Ovako koncentracija odbrane svih ekipa se svela na Tea i Krleta i takve utakmice je nemoguce dobiti jer su greske neminovne.Bice spremniji svi sledeci put,pouke su izvucene nadam se i svi ce se sledeci put bolje pripremiti prvo u svojim maticnim klubovima sto je i najveci problem ovoga puta bio jer sem Tea,Savana i Krleta niko nije ni igrao u svojim klubovima i bice puno bolje uveren sam i puna podrska Dudi i svim igracima na celu sa Teom.A vi gospodine Slavnicu vratite se u rupu iz koje vas je poplava donela samo da pljujete po boljima od vas.

mare

pre 12 godina

MOka... veliki selektor.... hm... zar na tom prvenstvu nismo bili 3i odpozadi?!!! ja mislim da jesmo, sramna 3 poraza i ne znam odakle mu pravo da pljuje po najboljem treneru u istoriji srpske kosarke?!

Лео

pre 12 godina

@Sašа, мислим да ти требаш да дигнеш руку када причаш о овоме човјеку и када кажеш да није легенда српске кошарке онда се види и да не знаш! Он је измислио плејмејкерску позицију за Теодосића у своје време.
О томе колико и шта је он постигао у играчкој каријери:
Олимпијске игре
Сребро 1976. Монтреал
Злато 1980. Москва

Светско првенство
Сребро 1974. Порторико
Злато 1978. Филипини

Европско првенство
Злато 1973. Шпанија
Злато 1975. Југославија
Злато 1977. Белгија
Бронза 1979. Италија

Објавите ми коментар више.

777

pre 12 godina

Mucnite malo glavom..kakve veze ima to kakav je Moka bio selektor? Kao nekadasnji izvaredni plej sa hrpom zlatnih medalja sa svetskih takmicenja po vama nema pojma jer komentarise igru, isto pleja nase reprezentacije? I sam Teo je svestan kako je igrao i sam dao izjavu da ima najvecu odgovornost i krivicu. Posao pleja je verovatno najodgovorniji u timu. Povezuje napad, asistira, probija u reketu, daje koseve. Sta je Teo radio u vecini utakmica? To smo svi videli. I na kraju nikada ne uporedjujete jednog Sasu Nacionale sa njim,jer to sam cesto citao, jer je to ko nebo i zemlja. Ja nikada nisam video da Sasa sutira kada mu padne napamet, nerezonski, brzo, bez izgradjene akcije a sut ...BOLI GLAVA. IZGUBLJENE LOPTE...STA JE TO.Sut za tri..ko moze, zbog godina, neka se seti protiv Litvanije sa jednim Marculionisom i Sabonisom..savrsen. Psihicki i mentalno ne mogu da se porede. Sve u svemu...KO NEBO I ZEMLJA. Teo mora jos da jede gust pasulj, samo da se priblizi Saletu i svemu sto je Sale ostavio iza sebe u kosarci. Prema tome u buduce...PSSSSSST...I MIRNO..

Marko

pre 12 godina

Teodosic je jedan od glavnih krivaca za razocaravajuce izdanje u Litvaniji. I nije sada poenta da pricamo ovo je moglo i ono, ali cinjenice govore - u duelima protiv Rusije i Turske izgubio je ukupno 15 lopti, sutirao iz nemogucih pozicija iz kojih ni Dzordan ne bi pogodio i zaista je jedan od najodgovorniji za ovakav plasman.

gavrilo

pre 12 godina

Cinjenice nemaju emocije. Cinjenica u vezi Teodosica je da on pravi vekiku korist timu ali jos vecu stetu. Nisam video poslednjih 15-20 godina igraca koji onako uporno dodaje lopte protivnickoj ekipi u ultra vaznim utakmicama u ultra vaznim momentima.Moze da se uvede poseba statistika za njega "Balls i oponnent hands". Ne radi se o izgubljenim loptama, radi se o lagano i direktno predatim loptama u ruke protivniku!!?? Njegova trojka Spancima prosle godine udje slucajno, tad i vise nikad! Djordjeviceve su npr. ulazile kad god je trebalo.

Mare

pre 12 godina

Ajde ostavite Tea na miru.Nije samo on kriv. Kad je davao one nerezonske trojke protiv Spanije i Slovenije tad ga niste pljuvali.Nismo imali 4. i drugu peticu.Timske akcije nula.Sa Novicom bi to bila druga prica. Ne pravite od njega zrtveno jagnje.REALNO ubedjivo najbolji plej koga imamo.

...

pre 12 godina

S jedne strane smatram da je Dudina jedina greska ta sto je dopustio Teu toliko da se izivljava, ali sa druge i nije imao neku drugu opciju. Tepic i Rasic obojica povredjeni, tako da manje-vise jedino ostaje Teo. A sto se Tea tice, Moka je sasvim upravu da "umire u narisoidnosti." Mogao bi da pocne da se malo vise ponasa kao da nije jedina osoba u celoj ekipi!!

Uroš

pre 12 godina

Ne treba pljuvati po Teodosicu, naš je i nemamo boljeg. Tog istog momka smo dozivljavali kao heroja kada je zvekno trojku preko Garbahose. Šta je tu je, idemo dalje u kavalifikacije i puna podrška Teodosiću. Muta za selektora!

nikola

pre 12 godina

on je opasan igrac, kao trener prosecan... nije imao uspeha sa repkom.
sto e tea tice provalio sam da hoce na svakoj tekmi da da tricu kao protiv spanije i bude nacionalni heroj. eee, nije svaki dan bozic i nissi ti sale djordjevic.

Milan

pre 12 godina

Neko rece da je duda unazadio Teodosica kao igraca??? ali jos strasnije od toga je sto je taj komentar pozitivno ocenjen!!! Duda da unisti igraca? pa on ih je na stotine stvorio,sram vas bilo! Teo mi je jako dobar prijatelj i ne zelim da vas opterecujem nekim detaljima,ali samo zelim da znate da mu je duda bukvalno spasio karijeru,sto i sam priznaje,jos mnogo pre nego sto ste i culi za njega! I nije strasno sto je ovo moka izjavio,svi mi koji pratimo kosarku znamo ko je on,strasno je samo koliko ima ljudi sto lajkuju njegove izjave..izgleda da je sada moderno da se pljuje duda..ajde idite na neke forume u vezi mode,pa komentarisite garderobu ili sta vec,ostavite se kosarke,NEMATE POJMA verujte mi! a bolno je i porazavajuce kako se kod nas sve zaboravlja!

nenad

pre 12 godina

KAKAV je covek ovaj Slavnic ne mogu da verujem kako moze to da prica sada a on sta je uradio sa onakvim igracima, odlican igrac, nizerazredni trener. setite se samo sta je o obradovicu pricao, a covek je najbolji trener i najtrofejniji u evpropi ubedljivo iza svih

Kocho

pre 12 godina

Njemu samo treba zabraniti da šutira za 3, osim kada ima izgrađenu poziciju i treba ga ograničiti u igri, nije u opšte tako spektakularan igrač, čak bi se usudio da kažem da je bio glavni razlog našeg neuspeha. Kao krava koja daje dosta mleka pa se ritne i sve prospe. Pa i Tepić je ovo prvenstvo odigrao bolje od njega.

*bane*

pre 12 godina

*Kakav god da je Moka,- On je Moka i može i treba da da svoje mišljenje i potpuno je sada u pravu, isto kao što je bio u pravu kad ga hvalio ...!!

alobre

pre 12 godina

Ej nije uopste stvar u tome sto smo 8., po meni je to sasvim ocekivano, ali je problem na koji smo nacin mi odigrali neke utakmice pre svega Teodosic, e to je bilo sramotno.

my way

pre 12 godina

Kakva prazna prica. Zbog takvih strucnjaka koji bi sve stavili u sablon Duda i treba da ostane. Ako cemo da pogledamo iskreno, jedini sa kojim je Teodosic mogao na ovom prvenstvu da podeli teret igre je centar Krstic kad mu se spusti lopta, drugi niko. Svaka cast Keselju, ali on je samo uzimao suteve, a nije razbijao odbranu. Savanovic posle utakmice sa Francuskom ni blizu svog nivoa, pa kad smo onda dosli u situaciju da za Tepicem placemo, sta smo mogli da ocekujemo. A najvise me je iznervirala izjava na kraju kad Moka mrtav ozbiljan rece kako nije verovao dobronamernima da je u pitanju Valjevska podvala, pa je ubacio Teodosica. Sta kao, nije ni trebao nikad da zaigra. U Srbiji se zaista sve brzo zaboravlja. Dajte ljudi molim vas, pa u svakoj ekipi postoji igrac koji ima neogranicenu slobodu, a pogotovo u povredama hendikepiranim timovima, u kakvoj smo se situaciji mi nasli. Necu da kazem da Teo nije gresio, treba naci nacin da ceo tim funkcionise drugacije, osveziti reprezentaciju sa Nedovicem, ali ovakva pljuvacina po Teodosicu i Dudi je cist bezobrazluk. Ne znam ja kakva je Milos osoba, da li je narcisoidan, da li je varao Maju ili sta vec, niti me to interesuje, ali kao mlad igrac svakako ima kvalitet da i u buducnosti bude u reprezentaciji Srbije. Kad se protiv njega pobune njegovi saigraci ili selektor, onda cu mozda promeniti misljenje.

kop

pre 12 godina

Kako smo krenuli sa pljuvanjem Teodosića a bogami i Ivkovića najbolje bi bilo da ih streljamo pošto ovo što neki pišu ovde nema nikakvog smisla. Možda je Teo odigrao lošije nego inače, mada mi ne znamo šta se dešavalo u ekipi, ne znamo dal kojim slučajem Teo nije igrao pod inekcijama i bolovima, dal se možda pojedini igrači nisu "skrivali" u našem napadu al sigurno znamo da Teo nije imao zamenu na ovom prvenstvu tj. na klupi nije bilo igrača koji će da ga zameni da se ovaj odmori a slična situacija je bila i sa Krstićem. Ako ovako nastavimo neće ni Teodosić više igrati za našu reprezentaciju pa ćemo ga posle pljuvati kako neće da igra za Srbiju a za klub hoće. Mene ovde čudi da niko ne komantariše izjavu kapitena Krstića, posle Rusije, da ON NEMA MOTIV DA IGRA TU UTAKMICU! Šta, on je kao do sad osvojio tri puta Evropsko prvenstvo, dva puta svetsko, dva puta olimpijadu, tri nba prstena pa mu smor da igra sa Grcima za peto mesto. Mada Krstić je bio, realno, najbolji u našoj reprezentaciji na ovom prvenstvu. Međutim, izgleda da je ovde problem klubska pripadnost ovih igrača tj. grobari pljuju Teodosića zato što je dokazani Zvezdaš a ne diraju "svog" Krstića a ne komentarišu ni "maestralne" partije "svojih" Perovića i Tepića. Najbolje bi bilo da je Duda poveo mesara Božića pa bi vi ćutali.

Gargamel

pre 12 godina

Ovaj Mokin komentar bi bio u redu, samo da je izrecen posle proslog svetskog i proslog evropskog prvenstva. Mogu samo da zamislim kakve bi komentare dobio, a danas se vecina slaze sa njim. Moka je uvek bio originalan i duhovit u svojim izjavama, a sada samo ponavlja ono sto gomila neznalica prica. Ja se samo pitam, da li je moguce da smo toliko destruktivni? Gde smo bili pre samo 3 godine? Ko je podigao nasu kosarku u zadnje dve godine? Sta ste mislili, da ce da se desi? Da cemo odmah da vladamo kao pre 10-15 god? Ono sto je najvrednije u nasoj kosarci su Duda i Milos i pored svih gresaka koje su napravili na ovom prvenstvu. Mozemo ih oterati, ali se onda moramo spremiti za rezultate od 2003. do 2008. i gomilu demagoga koje cemo morati da gledamo i slusamo.

Neutralac!

pre 12 godina

Ja se prvi ne slazem sa ljudima koji pljuju Tea.. Niko se nije zalio kada je lomio u Poljskoj ili Turskoj... Isto tako mislim da svakom moze da se desi pad forme... Los dan, nedelja, mesec... Jedino gde mislim da je Teo pogresio je sto nije uspeo da raspozna trenutak lose forme, konstantno je pokusavao da prelomi utakmice, ishitrenim sutevima preko ruke, a do kraja napada ostalo 18-20sec... Trebalo je da iskulira i radi ono sto mu najbolje ide, da "puni" ostatak ekipe... Ali sad je najlakse praviti se pametan! Polako, ovo je jos relativno mlad tim, ima mesta za napredak, a mislim da ce ova ekipa(uz malo osvezenje) za 3-4 godine, biti haos(u pozitivnom smislu). A Moka ne moze sebi da da za pravo da komentarise velikog Dudu.. Ne samo Moka, nego i ostatak "velikih selektora"...

Onako usput

pre 12 godina

Pratim kosarku jos od vremena kad je Moka bio igrac. Obozavam ovaj sport, a za tih 30 godina, samo su me dva igraca dovela do stadijuma da mi se ogadi: Peter Vilfan tokom epizode u Partizanu i ovaj narcis sada u reprezentaciji. Ipak mislim da ovaj potonji ima ogroman kvalitet koji ce tek dokazivati kad u svojoj glavi malo sredi neke stvari. Bilo kako bilo, preterano je reci da se radi o "podvali iz Valjeva", mada me je ta konstrukcija prilicno nasmejala.

=.=

pre 12 godina

Milos Teodosi je najinteligentniji plej kojeg je videla Evropa ikada... to sto pored sebe ima Kostu Perovica koji ne zna da uhvati loptu, to je druga stvar.

daniele

pre 12 godina

O kom ti autoritetu pricas? Teo je ostao na kraju sam kao play, i trebalo je da sutira jos vise- bolje to nego asistencija Kosti, ili da vraca Macvanu... Spustimo se malo na zemlju i budimo realni da nemamo vise igrace za najveca dela!
Bravo Dudo, bravo Teo!

Obzerver

pre 12 godina

Vidi ko se javlja.
Ovaj covek iza sebe trenerski nema nema nista.

Secam se kako je komentarisao Jugoslavija-Litvanija 95-te u Atini.
"Boza", "Limunada" - da smo izgubili (sto je bilo moguce, jer je utakmica bila neverovatno teska) steko bi se utisak da je selektor ispustio "boza utakmicu" i laku pobedu.

I kakva je on uopste "legenda" ? Samo po ispadima.

Tako je to. Dok god imamo lazne velicine, one prave tiho propadaju ili beze glavom bez obzira iz lude zemlje.

Puna podrska selektoru Ivkovicu-on je svoje mesto medju legendama zasluzio mnoooogo pre Litvanije !

...

pop zaludni

pre 12 godina

dovoljno je da prisetim mokine epizode u reprezentaciji i da onda nikako ne mogu da uzmem za ozbiljno bilo sta sto on prica. a narocito o tome kako duda ivkovic vodi reprezentaciju. za njega je duda the trener.

milojko

pre 12 godina

Vidi se da mu fali koja sezona u Partizanu, da mu je Dule par sezona skakao po kicmi bar ne bi zabacivao glavu kad ga neko pipne a i klepi po ruci nego bi grizao jos zesce,pa bi lepo sutirao trojke a ne alibi trojke sa 7,8 metara,ili sacuvaj boze tehnicka dok je na klupi...i dalje smatram da je Duda najbolje resenje za klupu.

Petar

pre 12 godina

Moka je madjionicar nase kosarke. Bio je trener na terenu kada je igrala najtrofejnija generacija nase kosarke i sigurno zna sta govori!

pegasus

pre 12 godina

Posle bitke svi su generali. Slavnic jeste kosarkaska legenda ali imao je priliku da se pokaze i nije mogao da ukroti igrace. Prema tome nema pravo glasa.

MS

pre 12 godina

Ovakve izjave su stvarno previše grube i neumesne. Uprskali su, dobro je, valjda će nešto naučiti iz toga, ali ne treba ih sad razapeti, ipak smo svi na istoj strani. Reći za mladog momka koji tek treba da donese ovoj zemlji pobede i medalje, da je umro u narcisoidnosti je bezobrazno i morbidno. Ako je grešio ne znači da je završio karijeru, još ima vremena da se popravi, a kako smo počeli, možda dočekamo i da on odbije poziv selektora, a to je poslednje što nam treba. Nije nam smetalo kad su ti njegovi "narcisodni" šutevi donosili pobede u poslednjim sekundama prošle godine. Ne, tad je bio kralj, genije, a sad odjednom svi znaju da baš on nije slušao Dudu i da baš nije igrao kako mu se kaže. Mi smo igrali sa možda dva igrača koja imaju neku poštenu minutažu u svom klubu. Većina se plašila da šutira u svakom kritičnom trenutku. Neko je morao. Kad ga nije bilo na terenu, niko nije umeo da kreira igru, bilo je žalosno gledati ih. Išli smo sa osiromašenim sastavom i nije čudo da je Duda pustio Tea da preuzme odgovornost. Ja ne vidim da bi bilo bolje da se oslanjao na druge. E sad, što mi očekujemo da on ima i asistencije i 20 poena i skokove, bolje bi bilo da se zapitamo da li je to normalno. Sve je išlo naopako, šta da se radi, sad treba da se sedne, da se prepoznaju greške i nađu rešenja za budućnost. Ako Duda ne može to da uradi, nađite drugog, ali nemojte da podgrevate atmosferu vređanjem igrača i selektrora jer ćemo sutra opet očekivati da nam donesu medalju.

Undertaker

pre 12 godina

Ne osporavam njegov veliki talenat, ali mi se ne svidja njegov pristup igri! Ima odlican osjecaj za asistenciju sto treba da koristi kao plej, ali on vise voli da solira i da se ispucava i kad ne ide.. Takav pristup je imao i Sapic u vaterpolu i zato mi se nikad nije svidjao.. Mesi nije najbolji igrac na planeti samo sto solira nego sto iz godine u godinu ima najvise asistencija u Barsi i pored jednog Xavija.. I da zakljucim, ako ne voli da se dobacuje pa brate mili uzme reket pa nek igra tenis!

George Carlin

pre 12 godina

Ostavite, bre, dečka na miru. Meni se, recimo, sviđa što je na svoju ruku, kad ne ide, ne ide, al kad krene... Poenta je ukrotiti ga, a ne ubiti u pojam.

malezani

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji se ne slažu sa ovim Mokinim izjavama??????Pa čovek je izneo osnovni razlog posrtanja jedne ozbiljne reprezentacije!Nije tu u pitanju stručnost nego izjava i svi mi dobro znamo ko je Moka ali ovo je 100% tačno.

Bojan Janković

pre 12 godina

On se usudio da popuje jednom Dudi Ivkovicu. I to jos o disciplini. A zaboravio da je Milicic upravo pod njegovom palicom pokazao svoje prave boje.

Napred Dudo legendo, napred momci. Kriticare iskoriscavati iskljucivo za motivaciju.

petar petrovic

pre 12 godina

Najvise od svega sto mi smeta,kad citam ove naslove o kosarci i komentare citalaca koje kakav i zasto je to sto niko nece da kaze sledece SPANIJA JE NAJBOLJ NE ZATO STO IMA DOBROG ILI LOSEG TRENERA NEGO ZATO STO IMA VRHUNSKU EKIPU I KO GOD DAJE VODI BILI BI TO STO JESU,ISKRENO NI NE ZANM KOJI IM JE SAD TRENER VALJDA NEKI ITALIJAN KOLIKO ZNAM!!!ZASTO SMO MI NEKADA BILI SILA U KOSARCI PA ZATO STO SMO IMALI IGRACE NAJBOLJE NA SVIJETU KICANOVIC,DALIPAGIC,COSIC,SLAVNIC,DIVAC,PASPALJ,KUKOC,RADJA,DJORDJEVIC,DANILOVIC ITD.ITD. IMA IH KOLIKO HOCES,A NE ZATO STO NAS JE TRENIRAO IVKOVIC,OBRADOVIC,VUJOSEVIC,SLAVNIC ITD.ITD. PA ZASTO SMO SAD 8 PA ZATO STO NEMAMO EKIPU,NEMAMO IGRACE KOJI MOGU DA SE NOSE SA SPANCIMA KAD SU KOMPLETNI I NJIMA SLICNIMA KAO STO NI ONI NIJESU MOGLI SA NAMA U NASE VREME KAD SU IGRALI GORE NAVEDENI NASI IGRACI,A TO DA JE DUDA STRUCNJAK I OBRADOVIC ITD.ITD PA EVO IM SAD PA NEK SA OVOM REPREZENTACIJOM BUDU PRVI,ALI NIJESU JER NE ZAVISI OD NJIH NI SAD NI TADA,NEGO OD IGRACA,KAD IMAS EKIPU LAKO JE BITI TRENER,A KAD NEMAS KAO SAD DZABA TI SVE!!!ZNACI NASE REALNO MJESTO U EVROPI I SVETU JE TRENUTNO 7,8 ILI 9 JER SPANCI,FRANCUZI,RUSI,DA NE PRICAM O VAN EVROPSKIM EKIPAMA AMERIKA I JOS PONEKA SU TRENUTNO ISPRED NAS!!!TO JE SVA SUSTINA A TO JELI OVAJ DOBAR TRENER ILI NE ILI ONAJ DRUGI LOS ILI NE PA TO JE PRICA ZA MALU DECU!!!SVE ZAVISI OD IGRACA ALI SVE,TRENER JE NEBITAN!!!I JOS DA KAZEM NESTO O TEODOSICU,CISTO MOJE MISLJENJE ZANM DA JE NEBITNO,ON HOCE DA BUDE NOVI SLAVNIC,DJORDJEVIC ITD.ITD ALI TO NIKAD BITI NECE JER IM NIJE NI BLIZU,A TO STO LJUDI CESTO POMINJU KAKO JE DAO TROJKU SPZNCIMA SA 9 METARA,PA VOLIO BIH DA MI NEKO KAZE KAKAV JE REZON DA IGRAC SUTIRA TROJKU SA 9 METARA A IMA LOPTU 20 SEKUNDI DO KRAJA I DRZI JE ZA SEBE I SUTNE SA TE DALJINE,PA TO NEMA VEZE SA MOZGOM TO MOGU SAMO JAKO LOSI IGRACI DA URADE,A TO STO GA JE TAD SRECA POGLEDALA PA LOPTA USLA TO MU SE SAD VRACA JER SAD SVE STO RADI,RADI ISTO KAO I TADA NE REZONSKI I VAN SVAKE PAMETI PA MU SE VRACA ONAKO KAKO RADI!!!

Deda Mraz

pre 12 godina

Bravo Moko. Kada sam ja posle utakmice sa Nemačkom napisao da smo pobedili jer je Teodosić proveo kraj na klupi, dobio sam minusa koliko ti ukupno.

vladimir

pre 12 godina

ostavite teodosica na miru iy sledecih razloga
kad ide ide kad ne ide nema ko da odmeni
nizom nelogicnih poteza on i krstic su jedini asovi
o zameni na mestu pleja da ne govorimo nema je
igra u dobrom klubu ali liga je izuzetno slaba

Sale.MLS

pre 12 godina

Ko uopšte pita Moku bilo šta o košarci?Svaka čast i kapa dole za igračku karijeru,ali kao trener više puta je pokazao da nema blage veze!Kao vatreni grobar najiskrenije se nadam da će u skorije vreme ponovo biti trener Zvezde...

crni_redstar

pre 12 godina

evo za dve godine ce mnogi igraci biti bolji nego sada...ocekujem tada na sirem spisku:krstic,milicic,rakovic,raduljica,macvan,savanovic,velickovic,bjelica,keselj,tripkovic,teodosic,cakarevic,milojevic,cvetkovic ,nedovic...a do tad ce gasol,parker i novicki biti penzosi tako da smo prvi favoriti videcete!

Aleksandar T

pre 12 godina

Moka Slavnic je nas najbolji plejmejker ikada i jedan od nekoliko nasih najvecih kosarkarskih legendi! Genije s loptom! Virtuoz s ocima na potiljku! Rusima je dao kos okrenut ledjima kosu! Dok je on igrao, osvajane su najsjajnije medalje redovno! Prvo evropsko prvenstvo bez njega na pleju bilo je kilavo i pored Kice i Praje i ostalih!

Prema tome, treba biti odgovoran prema sebi i postovati ostvarene vrednosti ljudi koji su nesto u zivotu znacajno uradili!

On najbolje zna da proceni igru plejmejkera. Svaka podrska velemajstore!

Mirko

pre 12 godina

Kome ti pricas ...imao si ti sansu 2007 i sta si uradio ..nisi ni grupu prosao.. nisi ni jednu pobedu imao koliko se secam.

Sto se tice Tea...decko jednostavno nema sa kime da igra(osim dva tri igraca).

SEDI 1 !!!

MILANO

pre 12 godina

Sto se tice Teodosica covek je 100 posto u pravu,neko je pomenuo da nije u formi ok nije u formi sut mu ne ide ali toliko izgubljenih lopti ponasanje njegovo sto je mnogo mnogo je dres Srbije se ne brani na taj nacin.

Rade

pre 12 godina

TAČNO! TAČNO! Umesto da bude vođa ovog tima, on umislio da je bog nakon trojke protiv Španaca i da nekoliko puta nije iz bezveznih pozicija šutao za tri poena, dobili bismo i Tursku, a da ne pričam koga bismo sve pobedili na ovom EP da Teo nije bio tako halav. Zajedno sa Perovićem, po meni, najlošiji igrač Srbije na ovom EP.

Realni

pre 12 godina

Kada se zna da je tvoj krajnji domet 15 mesto u Spaniji i 12 u Italiji, mislim da je suvisno pricati o tvojoj relevantnosti da dajes izjave vezano za kosarku.

Cera

pre 12 godina

Moka je majstor neviđen i svaka čast za sve igrače koje je on otkrio - ALI Moka Slavnić nekome da prebacuje narcisoidnost, egzibicionizam i rušenje autoriteta trenera... :)
Jeste Teo bacio 5 lopti bezveze samo nije on baš takav za šta ga je Moka izgrdio ovde.

oto

pre 12 godina

@Duda Ivkovic je ipak menadzer,a ne trener

Nisi u pravu, o tome o cemu pricas, debata traje vec godinaam.

Da je otkrio Drazena isto tako prica i Vlada Djurovic, pricalo se i za Cosica, a jedina istina je da se takav talenat otkriva sam, pa ga nijedan trener, nebitno koliko los bio, ne bi mogao ugasiti i oduciti od kosarke.

Sto se tice Kukoca i Radje, na njih dvojicu prava jos polazu i "Celicna pesnica" Maljkovic i Pesic koji je vodio tu juniorsku generaciju do svih svetskih trofeja...tako da o Mokinom otkrivanju ilo koga i bilo cega, nema nikakvog govora.

Inace, mene zanima zasto se niko ne osvrne na ulogu koju je isti ovaj Teodosic imao kod Slavnica u Spaniji. Jedini njegov zadatak je da prevede loptu preko centra kako bi posle toga Gurovic i Milicic mogli da odrade suterski trening. Ako je to jedini zadatak koji je on mogao da nameni Teu, onda mi je drago sto se ovaj sad toliko ispucavao.
A to da je uveo 9 debitanata, nema veze sa istinom. To je isto kao i kad bismo rekli da je Marjanovic sad debitovao za reprezentaciju. Da je stvarno imao ikakvu ideju sa njima, ne bi mu sluzili samo da popune broj.

Koliko god da bio u pravu, njegovo "smirivanje" Teodosica u Spaniji smo videli...

Pedja

pre 12 godina

Sad je Teo narcis. najgori igrač itd. E kakvi smo to ljudi, šta da je neka od tih trojki koje je šutnuo iz očaja, kao pre dve godine, ušla, tada bi bio heroj nacije, van serijski igrač. proključala bi u njemu rpska lucidnost!

Markus

pre 12 godina

I Moka sam zna da je tesko da bilo ko ima potpuni autoritet u danasnje vreme,neznam cemu analiza,kada se ovo ne dogadja prvi put.
Posle zlatnih generacija krajem osamdesetih i devedesetih,kada su ne samo kosarkasi vec kompletna omladina potpuno drugacije vaspitana,imali smo problem sa Jaricem i Rakocevicem,pa Radmanovicem...Onda 2007 sa Milicicem i ekipom koju je bas i sam Moka vodio i dozvolio da Milicic daje onakve izjave posle poraza,sad imamo i Teodosica koji se opustio u pristupu....Tako da niti je Teo kriv niti Duda,vec kompletna drzava i njen raspad u svim segmentima podizanja mladjih generacija
Ne trebaju nikakve kritike i ovakve analize jer to svi znamo,vec da neko ponudi resenje problema,a to nazalost sigurno nije Moka

qapeiron

pre 12 godina

@jagair

Ti ko da bi voleo da na svakoj konferenciji za stampu cujes "Milicice" kako se "poetski izrazavaju". Pa to je odraz kulture, vaspitanja, ne moze neko da prosipa sta mu prvo padne na pamet pred kamerama jer je, zaboga, on reprezentativac. Jesi cuo od Divca, Danilovica, Praje, Kice, i da ne redjam vise, nesto nalik tome, a i oni su izgarali na terenu za repku, naravno, i dobijali i gubili (a cesce dobijali). Ti hoces u reprezentaciji Milicica, Radmanovica, koji bi dosli samo da svoje perje pokazu, briga ih za tim. Uvek je bolje prolazila ekipa sa dobrom atmosferom nego sa 100 nadobudbih zvezda, a ko sam ja da o tome pricam. Moka, Gurke, Milicic pokazali su svima kako se gine za reprezentaciju, dali su sve od sebe, samo sto ne "zaplakase", a ovi sto su ti prosle godine bili heroji sad su na lomaci. Plitak smo narod, brzo zaboravljamo i tolerancija nam je na nuli. Svi smo zivi ljudi, dodje zuta minuta. PS Tea nikad nisam nesto gotivio, pojeo mi je dzigericu na prvenstvu, al aj nek pricaju o njemu kad napuni 33, ni moka nije bio neki lik u njegovim godinama.

kotoranin

pre 12 godina

Najedanput svi zaboravljate polufinale sa slovenijom 2009 i cetvrtfinale sa spanijom 2010. Tada ste ga u nebesa dizali,a sad vam ne valja. Ja i dalje tvrdim da je najbolji igrac srbije i jedan od najboljih u evropi,a ako ste gledali utakmice(narocito protiv rusije) ostatak ekipe je odbijao da preuzme odgovornost,no su kao skretnicari prosledjivali teu lopte.
Podrska momcima ,i nisu zasluzili ovoliku pljuvacinu jer su oni najvise izgubili

Zoran Ljubisin

pre 12 godina

misljenja sam da je ovo "Mlacenje prazne slame!!!"
jeste Teodosic imao "veliku" slobodu u igri,ali da Slavnic daje komentare o nekim igracima???!!!! pa on je prvi doprineo tome da reprezentacija izgleda smesno,tada je zvao Aleksandova koji tek oporavio od povrede,Milicica koji je dobija 5 minuta po utakmici u NBA,na sirem spisku je bio Misanovic (aahahaha zamislite to!!!!),da ne pominjem zvanje Mileta Ilica.... tesko da u tom trenutki nije bilo boljih kosarkasa!!!!
bio je dobar igrac,ali trener i pedagog NIKAKO!!!

les lionceaux

pre 12 godina

pa možda i bolje Teo nogom nego Paun rukom :)

ne znam stvarno čemu toliko filozofije oko ovog neuspjeha, ja sam siguran da bi reprezentacija igrala finale da nije bilo ozljeda na samom prvenstvu (Tepić, Rašić, Krstić pa čak i Teo), a da bi se u tom finalu mogla nositi sa Španijom da je tu bio Novica, uostalom oni Francuzi su nam dali pola poena preko, pokraj Savana (zamislite da je tu bio Novica) pa ne cujem da neko govori da Savan ne igra odbranu nego samo Teo pa Teo..

daj, stvarno

pre 12 godina

E, vala, stvarno je rekao gluposti i u vezi Dude i Tea. Jest velik igrač bio, ali koliko su validni njegovi komentari sada, posle njegovog velikog "uspeha".
Kakav je on imao autoritet nad Gurovićem, Miličićem i Jarićem. Treba videti šta su oni radili i tada je Teo bio jedna od retkih svetlih tačaka, tj. jedina, a sada sebi daje za pravo da ga pljuje. Šta reći što je Dudu ispljuvao? Loše izmene, slaba raspodela minutaže...pa jedva je imao 5 zdravih.
Ne znam da li ima smisla uopšte govoriti o njegovom udelu u izgradnji ovog tima, pa za njegovo vreme nismo Izrael mogli dobiti. Nije čudo što to što njega niko neće.

Aleksandar T

pre 12 godina

Moka Slavnic je nas najbolji plejmejker ikada i jedan od nekoliko nasih najvecih kosarkarskih legendi! Genije s loptom! Virtuoz s ocima na potiljku! Rusima je dao kos okrenut ledjima kosu! Dok je on igrao, osvajane su najsjajnije medalje redovno! Prvo evropsko prvenstvo bez njega na pleju bilo je kilavo i pored Kice i Praje i ostalih!

Prema tome, treba biti odgovoran prema sebi i postovati ostvarene vrednosti ljudi koji su nesto u zivotu znacajno uradili!

On najbolje zna da proceni igru plejmejkera. Svaka podrska velemajstore!

mc

pre 12 godina

To apsolutno nije tacno. Teodosic je sutnuo u 20. sekundi poslednjeg napada, pogledaj snimak ili idi na Eurobasketov sajt i pogledaj play-by-play.

Necu da branim Teodosica, ali barem ne iznosite neistinite tvrdnje...

Baston PG

pre 12 godina

Rezultati govore sve za sebe! Srbija 2007 na EP sa Slavnićem 16-ta, sa Dudom 2009 druga. Što se tiče "valjevske podvale" rekao bih da Miloš 2007 nije bio jedina podvala u reprezentacij s obzirom na igru i rezultat. Uostalom, Slavnić je sam birao igrače i sam sebi podvalio.

Dzamburu 'n Koma

pre 12 godina

Cinjenica da Moka ima mozda najmanje prava da prica o ovome, s'obzirom na njegov neuspeh..ali isto tako ovo sto je rekao je jedna velika istina, nazalost..
Usijana glava ne sme biti osnova nase igre..tj. sme, ako imas igraca koji ga moze zameniti, kad se ovaj usija, pa poludi sa greskama..no, selektor ga nije pozvao.. nista, idemo dalje..na greskama se uci

Srdjan

pre 12 godina

Svaka čast na komentaru...preneo je moje misli...ovde su mi davali minuse kada sam rekao da je selektor celo prvenstvo kasnio sa izmenama...npr bilo je totalno nelogično da u meču sa Turskom drži dugo u meču Bjelicu koji ništa nije uradio i promašio 2 važna slobodna bacanja pri kraju utakmice a nije ubacio Kešelja umesto njega..Što se tiče Teodosića ubo je u centar...a selektor je izgubio autoritet kad nijednom nije upozorio Teodosića na nonšalantno ponašanje....godine su u pitanju kod selektora...potreban je mlađi selektor npr Pešić ili Vujošević

Nemanja

pre 12 godina

Mozda bi ga i cenio da nisam pre neki dan video scenu koju je napravio bespotrebno u Veru u Ziri. Covek mi deluje da je potunu izgubio kompas da ne kazem pamet, toliko je vikao i vredjao tako vulgarnim recnikom bez povoda na kasirku da me je bilo sramota...

Goran

pre 12 godina

Bravo Moko,neka konačno jednom neko kaže nest
O za tog valjevskog kvazi sutera.jednom je dao koš. Sa sedam metara špancima i misli da je Bog.strasn,užas.Najveći krivac je on. I trener sto mu je to dopustio.

pranjic

pre 12 godina

e sad, dosta ovog mulja. Teo mora da ima slobodu ali da time sve drzi na visokom nivou. Kao sto je radio. A sad zbog ko zna cega nije.

E tako se to radi...

pre 12 godina

Nema razloga da se sada pljuje po Teodosicu.... Od decka se vise ocekivalo nego sto on moze da iznese....
Malo su ga svi precenili iako je daleko iza nasih slavnoh plejmejkera mnogi ga stavljaju i istu ravan pa neki cak i iznad....
Jednostavno decko sto je igrao igrao je... Kod njega vise napredka nema...
Pogotovo sto je prelaskom u CSK a otisao i od trenera Ivkovica koji mu je dao svu slobodu a koju u Moskvi nece imati...
Ni jedan trener na svetu nece trpeti takvo ponasanje... u Moskvi ce da ladi klupu sve da se pusi... Prvi ispad... opomena... Drugi ispad...upozorenje... Treci ispad ..klupa... Posle par kola u CSK ce igrati kao i u Olimpiakosu pre dolaska Ivkovica...
Eto njega za dve god u fuziji.... Jer nece imati gde da igra...

bean

pre 12 godina

Teodosić je grešio,ali nenamerno.Osmo mesto?To je nešto strašno?
Naterajmo Đorđevića i Divca da se aktiviraju pa će nam biti bolje!
Da se ne pravim važan,ali je Moko tebe Miličić na treningu nazivao indijancem,kada si tražio da rade još jedan šprint.Sećaš li se?
Momci su i dalje jedinstveni i treba im dati podršku,nekad sa Draženom smo još gore prošli a on je bio svetski igrač pa nije bilo pljuvanja.
Kao igrali su loše,drugi su slabi itd...
Batali.

Cika Sima

pre 12 godina

Al žurite sa izjavama. Da su me objavili kao što nisu i verovatno neće ni sad, verovatno bi vam odgovorio. Saslušajmo sve...
(Apu, 22. septembar 2011 20:49)

Pogresio si vest, a sta si hteo da kazes - samo ti znas. I ne znam sta bi mi odgovorio, to sto se desilo 2007. je prezvakana prica. Dodao bih - ne ponovilo se. I jos da kazem, prica o Slavnicevom ubacivanju "devet debitanata" je apsolutno deplasirana s obzirom na to da se igra svodila na ispucavanje udarnih "moskitosa" - sut za 3 redom Gurovica - 3/10, 2/10, 2/8, minuti u igri 40, 40, 36. Zasto tada nije bilo "pravovremene izmene" ili trenera da "autoritativno" kaze nesto?

De li je Sever

pre 12 godina

Moko svaka ti je na mestu! Ovi što štite "lik i delo" Ivkovića bolje da ćute, pa ako malo bolje razmisle u zadnjih 30-ak godina Slavnić je što ko klupski trener, što ko selektor otkrio 80% onoga što je vredelo u Jugoslaviji, odnosno Srbiji. Počev od Dražena Petrovića, preko klinaca iz Jugoplastike, do većine današnjih reprezentativaca. A to što niko nije imao hrabrosti, pa ni Duda Ivković da pre 3 - 4 godine sedne na selektorsku klupu više govori o njemu nego o Moki Slavniću.

iggy-banjaluka

pre 12 godina

e moji decaci,vidim koliko poznajete sopstvenu kosarku,zar stvarno ne znate sta je Zoran Slavnic postigao u ovom sportu,ali dobro na forumu su se uvak javljali likovi koji veze nemaju sa ovim sportom,verovatno gledate kosraku samo kad reprezentacija igra...............

Marko

pre 12 godina

Ne simpatisem ga mnogo zbog izjava i privatnog zivota (kako je vaspitao sina), ali ovaj covek je pored Sase Djordjevica, najzasluzniji za razvoj Drazena Petrovica, najboljeg evropskog igraca svih vremena. Da je samo toliko uradio kao trener dosta je. O igrackoj karijeri izlisno je i govoriti.

zoran

pre 12 godina

Bravo Moko.
Apsolutno tachno. Teodosic je baskestash a ne kosharkash. Kako to Ivkovic ne vidi ,nije mi jasno. Verovatno da boljih nema, shot se vidi i iz sastava reprezentacije. Ipak su to prosechni kosharkashi i Ivkovic nije mogao vise da izvuche, ali da je trebao da uspostavi autoritet, u to nema sumnje. Ono je bilo sramno i smeshno.
Pa jedan prof.Nikolic, Zeravica su vodili igrache koji su mogli biti u prvoj petorci bilo kog NBA tima, u to vreme, ali se znalo ko je gazda a ko slusha.
Za dobrobit reprezentacije treba Teodosicu da se zahvale i da se sastavi od igracha koje imamo.

milos

pre 12 godina

teodosic je extra plej s tim sto je nezreo ali kroz vreme kad prelezi "pubertet" bice pravi vodja ekipe, da ne pricam o onoj trojci protiv spanaca na proslom p[rvenstvu kada su mu se svi kleli a sad ga ti isti i pljuju, SRAMOTA !

pedja

pre 12 godina

Sećam se vremena kada je gospodin Slavnić preuzeo reprezentaciju (nudio se i sam za mesto selektora preko novina).On i još neki igrači najavljivali su medalju,neki i zlato.A gde smo završili treći od pozadi(najgori plasman u istoriji košarke ove zemlje).I nemaš nikakvog prava da kritikuješ ni Ivkovića ni Teodosića.
Pa zar ne vidimo ko je zamena Teodosiću u reprezentaciji,pa taj nezna ni da šutne na koš.
Trebamo se vratiti u realnost.
Mi nismo više zemlja košarke.U reprezentaciji imamo samo dva nadprosečna igrača Teodosića i Krstića.Ostali su prosek ili ispod proseka.I trebamo se odreći toga da se busamo u grudi kako smo najbolji.Mogli smo da uzmemo Mekejleba i igrali bi kvalifikacioni turnir za Olimpijadu ili se sa Špancima borili za zlato na prošlom Evropskom prventstvu.
Ne nama ne trebaju stranci.Mi smo najbolji.Baš kao što neki gledaju da najbolji fudbal u Evropi igraju Partizan i Zvezda.
Drago mi je zbog odbojkaša.Niko njih nije forsirao preko medija kao naše košarkaše.A oni su se borili i izborili za zlato.
Shvatimo jedno.Više nismo zemlja košarke.Ako je realnost da nam trebaju stranci pozovimo ih u reprezentaciju (ako mogu Rusi i Nemci možemo i mi).
Šta bi bio Partizan da nije stranaca i Duška Vujoševića.Verovatno zbog kvaliteta ne bi ni igrao Evroligu.
Vratimo se u realnost.
Više nismo zemlja košarke,a ti gospodine Slavniću osvoji nešto pa onda tek komentariši i ocenjuj vrhunske trenere i igrače.Lako je bilo igrati sa jednim Kićanovićem,Ćosićem,Dalipagićem.Kako igrati u reprezentaciji sa Markovićem,Mačvanom,Kešeljom,Tepićem,Rašićem i osvajati medalje.Treba biti madjioničar.

vasa

pre 12 godina

Teodosicev jedini problem je sto nije bio igrac partizana, jel tako?
(coa, 23. septembar 2011 19:59)

Tačno, kod Duleta bi naučio da igra odbranu, kao i to da je košarka KOLEKTIVNI sport... A ne bi bio toliki sebičnjak...

hahah smesan si

pre 12 godina

Ovaj covek je unistio nasu reprezentaciju na ep u spaniji 2007.i mislim da mu ovo nije trebalo,jer je ocigledno da ne zna da vodi tim.pozdrav!

Arnold

pre 12 godina

Ziva istina! Za sve mogu da nadjem opravdanje, ali kako jedan Duda moze da dozvolji da bilo ko pljuje sudiju kada mu padne napamet, sutira sa 9 metara preko dva igraca, obori rekord po izgubljenim loptama...
Takva anarhija ne moze da dovede do dobrog rezultata.

Bas je vala Valjevska podvala.

postedite nas ovakvih tekstova, hvala

pre 12 godina

Zovite ljude iz Guinness-a, da izmere najdeblji obraz na svetu... ili doktore, jer ovaj covek je izgleda opasno senilan...

Zeljko

pre 12 godina

Moku za selektora, i ne treba biti Slavnic da se to vidi. Sve cestitke legendi i svaka cast na iskrenosti i otvorenosti. Takav je Moka uvek bio. Ko je u kosarci malo vise zna ko je Moka Slavnic i koliko je uradio za nasu kosarku. Ima manu da nije niti u jednom klanu i zato nema prodju. I jos nesto da dodam za kraj. Nije problem u tome sto smo gubili nego kako smo gubili. Poredite samo tekmu protiv Francuza za koju svi zalimo ali nemamo zamerki a pogledajte sta je bilo posle. To nije kosarka kavu mi treba da igramo. Ko je najvise kriv, trener naravno. Dudi ivkovicu hvala za sve sto je uradio ali Srbija, zivot i kosarka idu dalje. Vratite Moku Slavnica i dajte mu minimum 4g. pa da vidimo?

MARKO

pre 12 godina

ko je ovaj lik da bilo sta prica o kosarci. s njim na celu nismo prosli ni prvi krug. umesto da cuti on sebi daje pravo da prica. koliko je dobar strucnjak najbolje govori to da nije bilo nacionalne penzije prosio bi na ulici. toliko o njegovom kosarkaskom znanju kao strucnjak

Apu

pre 12 godina

@Cika Sima

"Pa je Zoran Slavnic implementirao tu napadacku leprsavu igru koja je krasila SFRJ nekada. Ako ne znas kako se zavrsilo, informisi se - imas i to na netu".

Al žurite sa izjavama. Da su me objavili kao što nisu i verovatno neće ni sad, verovatno bi vam odgovorio. Saslušajmo sve...

milan vucic

pre 12 godina

neosporno je da je duda ivkovic veliki trener ali to ne znaci da kada se napravi neuspeh kao na evropskom prvenstvu treba cutke da se prede preko toga.imao je u svojoj karijweri zoran slavnic mnogo gresaka ali sve sto je izjavio sada je u potpunosti u pravu.stvarno mi nije jasno da ivkovic covek takvog znanja i autoriteta moze da dozvoli da se teodosic izivljava i prema igracaima,treneru i nama koji smo sve to pratili.teodosic me je svojim ponasanjem i igraom pre dve-tri godine odusevio a sada je pokazao da nikada ne moze biti veliki jer nema osobine takvog coveka i sportiste.zato velika podrska slavnicu za ono sto smo svi videli a veliki broj strucnjaka se dodvorava ivkovicu i nalazi reci podrske za ivkovicev neuspeh.jedini koji su iskreno i objektivno digli hglas su muta nikolic i zoran slavnic.nebitno je kakvi s treneri slavnic i nikolic(ja mislim dobri)ali za ono sto su izjavili zasluzuju samo reci pohvale jer sve sto su rekli moze da bude samo od koristi svima kojima je stalo do uspeha srpske kosarke.

g4

pre 12 godina

Ti bi prvo trebalo da nesto procitas od Ducija Simonovica pa onda da ga pominjes.

Kao prvo, bruka je da sajt vaseg renomea, kao udarnu vest istakne izjavu Moke Slavnica! Kao drugo, mislio sam da vesti prate I komentarisu ljudi koji nesto znaju o sportu. Pohvale Mokinim izjavamai moze da da samo onaj ko ne zna ama bas nista o kosarci! Nije lepo smejati se tudjoj nesreci! Zato Moku i Ducuja treba pustiti na miru, da zive svoje zivote, nekada su bill veliki igraci...
(Dalipagic, 22. septembar 2011 23:52)

GVOZDENA medalja

pre 12 godina

(Лео, 22. septembar 2011 21:20)
Zaboravio si jedno prvenstvo
2007-Spanija! gvozdena medalja! 13-16 mesto
Legenda kosarke u igrackom smislu! Nek se ne trpa gde mu mesto nije!!!

Sale

pre 12 godina

Neverovatno koliko su nam podeljena mišljenja - mnogo više pozitivnih ocena od negativnih imaju i komentari koji kritikuju i oni koji hvale Tea!?
Činjenica jeste da je u zadnje dve utakmice skoro sve spalo na Tea, ali treba se pitati zašto? Da li je bio na to prisiljen zbog, kako neki kažu, nedostatka kretanja, klase, straha drugih igrača, ili su oni jednostavno videli da nema vajde od svega toga i da loptu dobiti neće koliko god se trudili, kretali izlazili iz bloka.
Sve je to za dublju analizu i o tome treba preispitati Dudu ma koliki on autoritet bio jer je u pitanju naše nacionalno bogatstvo - košarkaška reprezentacija.

mister no

pre 12 godina

Suvise je ovo kompleksna i slozena situacija da bi letele glave preko noci! I to glave sa kojima smo postali srebrni posle dugo vremena. Svi su tada Dudu i Tea dizali u nebesa a sada se pljuju. To jedenostavno nije u redu jer sam ubedjen da su zeleli najbolje. Ali, sa druge strane sam se zaista cudio Dudi da tolerise onolike izgubljene lopte i potpuno nerezonske suteve za tri poena naseg pleja (Tea). I zasto Keselj nije vise igrao i sutirao? Za Bobija Marjanovica zsaista nemam sta da kazem. Sigurno je dobar decko ali u kosarku je zalutao. I onih par minuta sto je odigrao izbrukao se. Zar nije bolje da je Tripkovic posao umesto njega!? Ali kao sto rekoh, najbolje je da sve odlezi pa da se vidi kako dalje. I sa kim. Eto toliko od mene, hvala na paznji i laku noc.

Marko

pre 12 godina

Moka, bio si dobar igrac! Imao si prilike da se dokazes kao selektor, a svi znamo sta si uradio i zato nemas prava da govoris lose i da komentarises niti jednu kariku kosarkaske reprezentacije. Teo je lose igrao,ali ovi momci su nasa buducnost i realnost. Vise volim kad Teo nerezonski baci trojku i pogrijesi, nego da imamo Brajanta i sa njim (zbog njega) osvojimo neko prvenstvo

marko_bgd

pre 12 godina

pa najlakse je okriviti jednog igraca..a sta je sa ostalim?ostalim igracima koji nisu smeli da krenu pod kos,na ulaz...koji su cim prime loptu odmah gledali gde je teodosic da mu dodaju(sem krstica i savana)...sa ostalim igracima koji cim promase jedan sut,ili dobiju rampu,prestaju da sutiraju..sa svim igracima koji su katastrofalno igrali odbranu...ali u svakom slucaju teodosic jeste preterao sa asistencijama,i egzibicionom igrom...ali zbog toga je kriv duda,sto nije oslobodio straha ostale igrace...

crtani

pre 12 godina

Moka octo brzo zaboravlja neke stvari....a dizao ga je u nebesa poslije prvenstva u Poljskoj....pa sta, desavaju se takve stvari, ima dana kada nekom sportisti ne ide, nemamo mi plejmejkera boljeg od Tea, Rakocevica treba da se moli da dodje u reprezentaciju, pa gde je tu ptriotizam i ljubav prema drzavnom grbu...

Joja 1974

pre 12 godina

Nass savez je uccinio odliccnu stvar ssto je doveo Moku za selektora 2007.On je kao ssok terapija.Nanjussio je dobre mlade igracce po ko zna koji put u svojoj trenerskoj karijeri, assto se ticce Teove narcisoidnosti mislim da nam jedan samozvani "beogradski SSmeker i mangup" nebi trebalo nissta da pricca.

Goran

pre 12 godina

Mozda je rano za ovo ali sta mislite?

Bivse drzave Jugoslavije imaju zajednicku ligu koja je priznata u Evropi. Sto ne bi stvorili zajednicku reprezentaciju da reprezentuje tu ligu?

Uspesi Srbije i Crne Gore izmedju 1995 i 2002 su neverovatni. I jos uvek mislim da mozda cak i ova sadasnja generacija Srbije ima mogucnost da dostigne taj nivo. Ali ipak, zajedno smo jaci! :)

marko 2376

pre 12 godina

dosta vise bre o pljuvanju po milosu teodosicu, ok decko nije bio sjajan na prvenstvu ali i nije mogao sa onakvim saigracima. ja neznam sta je strasno nama da priznamo da smo u ovom trenutku sa ovom ekipom slabi, odnosno nismo kadri da igramo ozbiljniju ulogu u evropskoj kosarci. nezelim da tupim i suvise o ovome, dovoljno je pogledati statistiku ovih igraca za proteklu sezonu i recimo uporediti sa statistikom igraca koji su nastupali na eurobasketu 2001, i sve ce vam biti jasno. selektoru ivkovicu i milosu teodosicu svaka cast na onome sto su uradili za srbiju u litvaniji, i nije smak sveta biti osmi u evropi, kamo srece da ovako mozemo da pljujemo politicare pa da budemo osma zemlja evrope.

game

pre 12 godina

Sanija je evropski prvak do 20 godina !!! a koji ste vi bili u to godiste??zato za vas i za sve spanija je velesila i tako ce ostat jos dugo!!!a zasto srbija nema igraca za nba pokazao je ovaj sampionat u litvaniji.

Niko

pre 12 godina

SRAM nas bilo!! Eto za koga je taj decko igrao.. Gomilu kriticara.. E sada da kaze necu vise nikad igrati a vi nadjite boljeg ja bih mu cestitao.. Pa bih onda mozda malo vise postovali to sto oni rade.. Na drugoj strani, Mokin izbor reci, a ne njegova poenta, pokazuje da je u pitanju teska zavist I ljubomora

zbog jedne trojke 2 prvenstva pukosmo

pre 12 godina

apsolutno je u pravu. najjače od svega je kad teodosić posle svega kaže da bi menjao samo savanov zadnji šut protiv francuske. jeste, to je bilo najgore na prvenstvu, njegovi pokušaji da imitira saleta đorđevića su bili skroz ok i promišljeni. malo sutra.

nije opravdao onoliku slobodu u igri koju mu je duda dao

Mihajlo

pre 12 godina

Ti da ćutiš! Ti si jedan od najgorih selektora ikada!

Duda je uzeo klince kad ih niko nije hteo i doveo ih je do Srebra kad se tome NIKO nije nadao. Na Svetskom prvenstvu prošle godine trebalo je da budemo u finalu, ali smo pokradeni i to je do sada jasno dokazani. Neki put, baš kao ovaj se ne može protiv povreda i pehova. Ne može trener da bude na dva prvenstva genije a na trećem laik!

Puna podrška za Dudu i naše košarkaše!

Saša

pre 12 godina

Joj kad vidim ovog lika muka me uhvati. Koje je on rezultate kao trener imao? Šta je on uradio kao selektor? Koji su njegovi rezultati? Ne sećam se gospodina dok je igrao košarku, mlađi sam, pa zato i ne razumem zašto ga nazivaju legendom srpske košarke. Po mom sudu, on kao trener treba da digne ruku i traži dozvolu da govori o košarkaškom stručnjaku kakav je Ivković. Gde Slavnić sada radi? Koji klub vodi? Da li neko misli da su gazde Olimpijakosa budale da daju Dudi takav ugovor, a da je neznalica? Kad se samo setim onih tužnih trenutaka kada je Moka bio selektor Srbije...

a

pre 12 godina

ovaj covek je jedan od najvecih, ako ne i najveci nas plejmejker u istoriji, a ako pitate sta je uradio kao trener onda da vam kazem da je imao najveci uticaj na razvoj aleksandra djordjevica, prema saletovom sopstvenom priznanju...

2007. je poveo decu, devet ej DEVET debitanata i nije uspeo, ali i on ima zasluge u medaljama u poljskoj i turskoj i to velike...

nervira me sto ovde ljudi sve gledaju navijacki, ovaj covek je velikan nase kosarke i uvek je davao realne komentare...

dfjghdofjh

pre 12 godina

U potpunosti se slazem,srusio je autoritet selektoru,ponasa se kao zvezda,svadja se sa sudijama...katastrofa,e moj Ivkovicu sta si doziveo...

ypke

pre 12 godina

Srecom ti si nasu reprezentaciju vodio sa autoritetom,seticemo se izjave Milicica!
Bili smo zadnji u Evropi,ej bre nije to bilo tako davno!!!
Moka kritikuje Dudu o boze,oooooo bozeeee!!!

the DUKE

pre 12 godina

Svaka ti je na mestu ! Konacno da neko ima hrabrosti da iskreno prokomentarise igru ! A da selektor i igac nisu u nekakvim rodbinskim odnosima ? Ako nisu zasto selektor nije poveo igraca koji bi odigrao na mestu pleja ?

Marko

pre 12 godina

Molim sve do jednog od vas koji brane Teodosica da mi odgovore na sledeca pitanja:

- Da li je Teodosic nas najbolji plejmejker svih vremena?
- Koliko je on to odlucujucih poena dao da bi bio ovoliko bezobrazan?
- Da li je dobar odbrambeni igrac?
- Koliko je puta ekipa zbog njegovih gluposti izgubila?
- Koji se plejmejker u SVETU onako ponasa i sutira kad hoce?
- Kada je trcao kao kosarkas a ne kao baba?

Stavljajte mi minuse ako ste bezobrazni jer ako ste dovoljno sportski obrazovani slozicete se sa mnom i sa svim ljudima i strucnjacima, a ako ste nerealni i neiskreni onda posetite lekara. Jer skoro svi momci su napisali komentare da se slazu sa MOKOM i to tako jeste, a vi im dajete minuse a ne znate nista da napisete jer shvatate da nemate ARGUMENTE da odbranite UMISLJENOG TEODOSICA!

Ne kazem da je samo TEODOSIC kriv ali 50% je kriv, A TO JE POLA EKIPE!!!!
Pogledajte na you tube kako je SALE DJORDJEVIC koji je milion puta kvalitetniji i bolji covek od Teodosica igrao za svoju Srbiju, za svoj narod! ALEKSANDRA RASICA STE PLJUVALI I PLJUVALI, KADA SE MOMAK POVREDIO NISMO NI JEDNU UTAKMICU VISE POBEDILI KAO LJUDI, NEMA SIGURNOSTI, NEMA OTVORENOG SUTA, NEMA ODBRANE! A VI GA I DALJE PLJUJTE ALI ON JE MAJSTOR I NADA SRBIJE ! ZNAM JA VRLO DOBRO KOJA GRUPICA BRANI MILOSA TEODOSICA A PLJUJE ALEKSANDRA RASICA, ZNAM I ZASTO A ZNATE I VI!

I SRAM VAS BILO!!!!!!!!!

smeh

pre 12 godina

Da to kaze bilo ko drugi pa i da mu se poveruje ali kad to kaze chovek koji je bio i ostao vishestruko veci narcis od Tea je malko smeshno.
Veliki igrach,straota od trenera...ne znam shto mu ne nadju neku funkciju da skautira mlade,za to je oduvek bio neprevazidjen da prepozna vrhunski talenat...ali onda opet dolazimo do tog narcizma i sujete"ja sam vrhunski trener ispod chasti mi je...itd."

Pegone

pre 12 godina

Dosadili ste vise sa Teom,kao da je on glavni krivac za poraz.Pa protiv Rusije je bio 38' na terenu,nije njegova greska sto smo ostali bez Tepica i Rasica u duelu sa rusima.
Ja se samo nadam da na naredno EP u Sloviniji ako budu 24 ekipe da ce produziti kalendar i da ce dozvoliti 14 igraca a ne 12 kao sto je sada bilo.

Srki

pre 12 godina

Slavnicu koliko god da si u pravu, ne vredi ti nista. Ljudi samo znaju da pljuju i to biti preko 90% komentara.
Tebe su svi upamtili kao kosarkasku neznalicu. Da si izjavio da je zemlja oklugla svi bi ti rekli: "Ti znas da je okrugla, videli smo te kad si vodio reprezentaciju... Tada se pokazalo tvoje znanje. Ko si ti da tvrdis tako nesto. Svako ko se malo razume u kosarku zna da je zemlja ravna ploca..."

always on

pre 12 godina

Ja ne mogu da zamislim Teodosića i Duška Vujošević u istom timu,kapiram da bi kod Duleta grejao klupu ne bi mu on dozvolio onakvu igru,Duda jeste e kad čovek dozvoliš potpunu slobodu onda on sve upropasti..

basketasUsrcu

pre 12 godina

Sta pljujete coveka, rekao je apsolutnu istinu! Duda je najvise kriv sto je celu reprezentaciju sveo na teo i krleta i kao prvo sutersko resenje stavio savana, uzas. Voleo bih sve ove koji misle da je teo igracina da pitaju paunica, bjelicu i macvana zasto nisu smeli da sutiraju na celom prvenstvu nego su pozvani samo kao odbrambeni igraci, alo ova igra nije nfl. Prethodna 2 prvenstva su bila laganica, ovo je bilo najjace prvensvo jos od 97. Drugo moka je na prvenstvo 07 vodio jako problematicne igrace Gurke i Milic, pametnom dosta sta je mogao da uradi sa njima? Teo je ubio svojom igrom ostale igrace koji nisu primili 10 lopti pa ulazili su igru totalno bezvoljno, bez ikakve ideje. Ko god je igrao kosarku zna koliko je tesko igrati sa igracem kao Teo, kad dobijas loptu svakih 10 min, a trener od tebe ocekuje da se kreces i otkrivas celu tekmu. Za sve ovo je Duda kriv jer je dao ogroman kredit Teu koji nije Sale niti Stiv Nes pa ni Parker da svaka akcija zavisi od njega. Dudo idi, molim te, Moka svaka ti je na mestu! U drugi plan stavljam tvoje trenersko umece jer nije o tome tema.

Nemanja

pre 12 godina

Ponašanje Teodosića je u svakom slučaju sramotno i na terenu i van njega i prava je šteta da naša legenda Slavnić nema veću ulogu u reprezentaciji.
On takvo ponašanje sigurno nebi dozvolio.

Goran Filipović

pre 12 godina

Skupili se stručnjaci da pljuju po Slavniću i njegovom znanju. Čovek koji je uz Ducija Simonovića odstranjen iz javnog života zbog nepotkupljivosti? Koji je kod mene spomenik dobio zbog mlaćenja američke novinarke! Čovek koji nikada nije polegao pritiscima i zbog toga nikome nije odgovarao? Njegov komentar koji se odnosi na Tea je više nego tačan. Sve vreme šampionata sam bio primoran da se osećam bedno jer znam da imamo igrače i potencijal, a bruka me (i celu naciju) i ponižava mladi talentovani a nezreli i nedojebani mentalni monstrum! Deda Duda je nažalost kukao za sitnu platu i nikakva primanja, pa je legao na ko zna kakve tajkunsko menadžerske dilove - za njega ne brinem, sramota je prolazna.
Teodosić nije usamljen primer igrača ovakvog ranga i mentalnog sklopa:
- Ibrahimović je najbolji - ali, ubija kolektivni duh, gde god se pojavi tim više ne funkcioniše.
- Rakočević - kome treba njegov prosek od 30 koševa kad ostali igrači sede pored linije...
- Polovina naše fudbalske reprezentacije igra zbog nekog ko stoji iza njih: fudbalski tajkuni, mafija, roditelji investitori...
Sve u svemu, Moko nadero si tek će sad da te anatemišu, Deda Dudo - pojačo si penziju, ajd malo kod babe, Teo - nikad nećeš ni da odrasteš, znam tvoj tip ljudi!

Duda Ivkovic je ipak menadzer,a ne trener

pre 12 godina

@Sasa
@Srki
@svsta
Za vasu informaciju,Moka Slavnic je kao trener OTKRIO:Drazena Petrovica
(postao prvotimac sa 15 god.),Kukoca i Radju (sa 16 godina postali prvotimci Jugoplastike).Moka mozda ima problem sa vodjenjem utakmicaigurno ,al' da otkrije igracine sigurno NE.Sa ekipama koje selektirao drugi su osvajali puno titula V.Djurovic i B.Maljkovic.

Grobar

pre 12 godina

Bravo Moko, svaka cast za ISTINU. Rekao si ono sto svi mi obicni ljudi znamo i vidimo a niko od "strucnjaka" i novinara nije imao petlje (da ne napisem nesto drugo) da to i kaze! Nisam te nikada preterano voleo ali ovom izjavom si me kupio. I upravo to se i desilo, prekaljeni vuk Duda je dozvolio da mu taj basketas sada u tim godinama rusi autoritet i kalja ime. Svaka cast jos jednom, najmanje sam od tebe ocekivao da ovako istupis...BRAVO!

alex

pre 12 godina

Nijedan veliki igrac nije postao poznat zbog racionalne igre. Jedini problem je kada iz lucidnih akcija nestanu kosevi. Tako da.. Nepotrebno je pljuvati po Teodosicu...

Sandra

pre 12 godina

Nadam se da Teo nisi ovo citao.Ako jesi znaj da tvoji roditelji mogu da budu ponosni na tebe sa 23 godine posto najbolji kosarkas Eveope.Nisam bas sigurna da ovaj gospodin moze da bude ponosan na svog sina.

pele

pre 12 godina

Hajde sada malo pljujte po Ivkovicu i Teu. Pa zar je toliko tesko da kazemo: slaba forma,los period,kljucna 4(Velickovic) nije ni igrao...a Teo! Pa nije ga htelo i tacka. Bio nam je dobar kada je pogadjao i nemoguce. A sto se tice Moke!Ma daaaj...pustite me takvih strucnjaka. A ko da sutne? Svi daju loptu Teu i sta uradi!

Goran

pre 12 godina

Mozda je rano za ovo ali sta mislite?

Bivse drzave Jugoslavije imaju zajednicku ligu koja je priznata u Evropi. Sto ne bi stvorili zajednicku reprezentaciju da reprezentuje tu ligu?

Uspesi Srbije i Crne Gore izmedju 1995 i 2002 su neverovatni. I jos uvek mislim da mozda cak i ova sadasnja generacija Srbije ima mogucnost da dostigne taj nivo. Ali ipak, zajedno smo jaci! :)

pedja

pre 12 godina

Sećam se vremena kada je gospodin Slavnić preuzeo reprezentaciju (nudio se i sam za mesto selektora preko novina).On i još neki igrači najavljivali su medalju,neki i zlato.A gde smo završili treći od pozadi(najgori plasman u istoriji košarke ove zemlje).I nemaš nikakvog prava da kritikuješ ni Ivkovića ni Teodosića.
Pa zar ne vidimo ko je zamena Teodosiću u reprezentaciji,pa taj nezna ni da šutne na koš.
Trebamo se vratiti u realnost.
Mi nismo više zemlja košarke.U reprezentaciji imamo samo dva nadprosečna igrača Teodosića i Krstića.Ostali su prosek ili ispod proseka.I trebamo se odreći toga da se busamo u grudi kako smo najbolji.Mogli smo da uzmemo Mekejleba i igrali bi kvalifikacioni turnir za Olimpijadu ili se sa Špancima borili za zlato na prošlom Evropskom prventstvu.
Ne nama ne trebaju stranci.Mi smo najbolji.Baš kao što neki gledaju da najbolji fudbal u Evropi igraju Partizan i Zvezda.
Drago mi je zbog odbojkaša.Niko njih nije forsirao preko medija kao naše košarkaše.A oni su se borili i izborili za zlato.
Shvatimo jedno.Više nismo zemlja košarke.Ako je realnost da nam trebaju stranci pozovimo ih u reprezentaciju (ako mogu Rusi i Nemci možemo i mi).
Šta bi bio Partizan da nije stranaca i Duška Vujoševića.Verovatno zbog kvaliteta ne bi ni igrao Evroligu.
Vratimo se u realnost.
Više nismo zemlja košarke,a ti gospodine Slavniću osvoji nešto pa onda tek komentariši i ocenjuj vrhunske trenere i igrače.Lako je bilo igrati sa jednim Kićanovićem,Ćosićem,Dalipagićem.Kako igrati u reprezentaciji sa Markovićem,Mačvanom,Kešeljom,Tepićem,Rašićem i osvajati medalje.Treba biti madjioničar.

Sale.MLS

pre 12 godina

Ko uopšte pita Moku bilo šta o košarci?Svaka čast i kapa dole za igračku karijeru,ali kao trener više puta je pokazao da nema blage veze!Kao vatreni grobar najiskrenije se nadam da će u skorije vreme ponovo biti trener Zvezde...

rasa

pre 12 godina

Toliko sam se sad iznervirao! Alo Moko, bio si super igrac, ali si nula (0) od trenera i debeli minus od psihologa. Tvoje vreme je proslo, i nazalost, ti vise ne mozes doprineti srpskoj kosarci. Imao si priliku da vodis nacionalni tim i nista nisi pokazao, i usudjujes se da pricas nesto o selekciji koju je Duda skupio i izvukao maksimum iz nje? Gde si bio prosle godine kad je Teo pogodio protiv Spanije??? Gde si bio pretprosle kad smo uzeli srebro??? Sad si nasao da pljujes po igracu koga bi vecina selekcija pozelela. Istina je da Teo ovoga puta nije bio toliko ''koristan'' kao proslih, ali na to je uticalo odsustvo drugih igraca, sto je i sam Duda rekao!

vasa

pre 12 godina

Da li neko misli da su gazde Olimpijakosa budale da daju Dudi takav ugovor, a da je neznalica?
(Saša, 22. septembar 2011 20:35)

Koliko su pametni videlo se po rezultatima... U Grckoj ih pocistio Panetenaikos, a u Evroligi Sijena u cetvrtfinalu... I gle cuda, i tu je Ivkovic imao Tea kao pleja...

Sharlo

pre 12 godina

Stvarno sramna izjava i Moke i Mute i Zeravice ... ko nas je doveo do drugog mesta na proslom EP kada su nas svi smatrali mrtvima i sahranjenim za kosarku, do cetvrtog na SP (necu o kradji itd.) ... ko je imao onoga pa prostake kao Milicica i ostale dive da ne zove u svetu nam stvar kao sto je repka? Za sve ove velike znalce u kosarci koji su se i suvise preterano pokazali i znanjem i rezultatima neka im neko pokaze sta o Teu pricaju protivnici ...

I taj Teo i taj Duda su mi licno vratili volju i zelju da uopste gledam nasu repku, da gledam kosarku i da se opet i radujem i sekiram i tugujem prateci ovu igru. Ja sam ni k****c-palac u kosarci a jos manje znam nesto o njoj al ono sto znam je da znam sta volim da gledam i ove ljude volim da gledam i da sam uzivao i u pobedama i u nekim porazima (po meni nasa tekma sa francuzima najbolja tekma u zadnjih par godina).

Veliko hvala svima njima,

Sharlo

eeVaN

pre 12 godina

I to kaze veliki kosarkaski znalac, gospodin koji je kao selektor reprezentacije zabelezio mnoge rezultate i priznanja! Pa ti si, covece, zabelezio najgori rezultat u ISTORIJI srpske kosarke i jos imas hrabrosti da pljujes drugima u lice?! SRAMOTNO!

racerx

pre 12 godina

Ljudi, mi moramo da se organizujemo pod hitno, jer nam selektor ima 68 godina! Ja licno zelim da nas on trenira jos dugo, ali realno vreme neumitno leti, a surova priroda se poigrala sa tim da sa tim vremenom i nase, odnosno selektorovo telo stari. Tako da moramo delovati brzi i energicno.
Ja sam licno proveo mnoge besane noci od momenta naseg poraza od Grka, jer sam znao da ce pljuvaci odmah stupiti u akciju i pokazalo se da sam bio u pravu. Verujte mi, kao i svima vama, taj poraz mi je veoma tesko pao, pre svega zbog soka i neverice, jer smo svi delili misljenje da nas Duda vodi do zlata.
Ali, avaj, povrede, losa sreca i sramotna organizacija ovog turnira od FIBE su na zalost napravile kosmarni vrtlog nemilih dogadjaja, kojima ni Ivkovic, perjanica kosarkaske trenerske struke, nije mogao da se suprotstavi. Ali ja ne gubim nadu, jer znam da ce nas Duda voditi do zlata na 2 Eurobasketa, na SP 2014 i konacno na Olimpijadi 2016. Mnogi kazu da ce biti prestar, ja se ne slazem i delim sa vama predlog, koji sam smislio tokom tih besanih noci:
Imam samo 2 reci KRIOGENA KOMORA. Plan je sledeci: Momentalno zaledimo Dudu posto KSS ozvanici novi cetvorogodisnji ugovor. To je manje vise gotova stvar, posto su skoro svi Dudina struja. Potom ga odledimo 2013. 2 meseca pred Eurobasket, jer Duda voli jake pripreme, potom cim osvojimo zlato i prodje slavlje, docek na balkonu... odmah pod let ponovo, potom dolazi SP 2014. Ponovo ga odledjujemo 2 meseca pred SP, jer treba odraditi pripreme, rad na kondiciji, fizickoj spremi, da se nabiju statistike u ergotestovima... Uz takav rad naravno je neminovno da ponovo dominiramo i kao svetski sampioni uzmemo zlato i tu. Sto je najvaznije sa tim zlatom se plasiramo direktno na Olimpijadu!!! jao kako sam uzbudjen zbog toga.
Potom slavlj, balkon i ponovo pod led. Onda dolazi kvalifikacioni Euro, svi ce misliti da smo dosli da se zezamo, ali ne, ponovo 2 meseca ranije da se odrade bazicne pripreme, jer zelimo ponovo da budemo najspremniji, to je uvek Dudin cilj, potom sve deremo, Turcima vracamo za 2010. Spancima za sve ovo godine, ne pobedjujemo ih sa 50 razlike samo zato sto i dalje ne priznaju Kosovo i naravno ponovo osvajamo zlato. Sada vise nema vremena za docek i sl, nego odmah pod led, jer sledece takmicenje je OI. Sada kruna mog genijalnog plana:
Za OI idemo na pripreme od 3 meseca, jer zelimo da budemo super-najspremniji, iako su ostali boranija za nas, ipak su tu Ameri, koji dovode Drema Team (tim snova), a svi znaju da su to nadopingovane NBA zvezdice, ali tada dolazi do zaokruzivanja celokupnog rada, jer se cela ova generacija koju je Duda uveo u sistem sada nalazi na vrhuncu i jedva cekam da cujem tada kriticare sta ce reci, jer: Paunic postaje najbolji defanzivac na svetu, Teodosic najbolji plej Evrope, ne ne jos bolje, Markovic najbolji plej Evrope, a Teodosic je najbolji plej sveta, Macvan je MVP NBA finala, uzima prsten sa Clippersima 2 godine zaredom, ma bajka, Perovic kida pod obrucima, Marijanovic sa njim cini najubitacniji tandem na prvenstvu... 2 kolosa, sta reci. Elem, tu pobedjujemo Amere jos u prvoj cetvrtini jer im damo 34 poena, a oni nama samo 8 i to bude nezapamcena blamaza za Amerikance... da im vratimo za kradju u Atlanti!!!

E sada, znam koliko ste svi uzbudjeni zbog ovog plana i ja sam bio, ali ono sto je najbolje jeste da DUDA na ovaj nacin moze da nas vodi na 15 velikih takmicenja u narednih 30 godina, a ostarice samo 2,5-3 godine, sto prakticno znaci da ce tek nasa deca da dozive da vide ko je novi selektor, jer ja zelim da odem na onaj svet spokojan u saznanju da Orlove predvodi najveci poznavalac kosarke u poznatim okvirima vaseljene Dusan Duda Ivkovic!!!

Nikola

pre 12 godina

@oni kojima smeta lucidnost Teodosica
A sta cemo sa utakmicom 2009 protiv Slovenije, sa trojkom preko Garbahose za polufinale 2010 protiv Spanije?
Sad je vreme kada treba pruziti podrsku i pomoci ako je ko u mogucnosti. U muci se poznaju junaci, pa aj da vidimo ko je ko :)

zoran

pre 12 godina

Bravo Moko.
Apsolutno tachno. Teodosic je baskestash a ne kosharkash. Kako to Ivkovic ne vidi ,nije mi jasno. Verovatno da boljih nema, shot se vidi i iz sastava reprezentacije. Ipak su to prosechni kosharkashi i Ivkovic nije mogao vise da izvuche, ali da je trebao da uspostavi autoritet, u to nema sumnje. Ono je bilo sramno i smeshno.
Pa jedan prof.Nikolic, Zeravica su vodili igrache koji su mogli biti u prvoj petorci bilo kog NBA tima, u to vreme, ali se znalo ko je gazda a ko slusha.
Za dobrobit reprezentacije treba Teodosicu da se zahvale i da se sastavi od igracha koje imamo.

Milan

pre 12 godina

Neko rece da je duda unazadio Teodosica kao igraca??? ali jos strasnije od toga je sto je taj komentar pozitivno ocenjen!!! Duda da unisti igraca? pa on ih je na stotine stvorio,sram vas bilo! Teo mi je jako dobar prijatelj i ne zelim da vas opterecujem nekim detaljima,ali samo zelim da znate da mu je duda bukvalno spasio karijeru,sto i sam priznaje,jos mnogo pre nego sto ste i culi za njega! I nije strasno sto je ovo moka izjavio,svi mi koji pratimo kosarku znamo ko je on,strasno je samo koliko ima ljudi sto lajkuju njegove izjave..izgleda da je sada moderno da se pljuje duda..ajde idite na neke forume u vezi mode,pa komentarisite garderobu ili sta vec,ostavite se kosarke,NEMATE POJMA verujte mi! a bolno je i porazavajuce kako se kod nas sve zaboravlja!

Vladimir

pre 12 godina

Ko tebe uopste pita za nesto...
Slavnic ce nekom da prica kako se vodi ekipa... a pogotovo Dudi...

Teo ne igra tako u Olimpijakosu(ko prati zna)..sutira samo kad ima izglednu situaciju. Zasto? Zato sto u timu Olimpijakosa ima ljude koji su zaduzeni za suteve a kojima on asistira.. U ovom nasem timu , osim Krsticu, nema kome da se doda lopta.. Da je Milos play Spanije imao bi 20 asistencija svaki mec i ne bi ni morao da sutira na kos uopste...

Treba da se pomirimo sa cinjenicom: Losa smo ekipa sa prosecnim igracima..

8 od 12 igraca cele sezone sedi na klupi i ulaze samo da naprave faul..

Najgori trener koga je srpska košarka ikada imala

pre 12 godina

Lelee,ko mu reče...
Što se tiče toga da Moka kritikuje Dudu, ikada,u bilo kojim okolnostima... Nemam komentar.

goran

pre 12 godina

A kada je dao trojku sa devet metara protiv Spanaca tada nije bio narcisoidan? mislim ne treba preterivati sa kritikama i svaljivati sve na jednu stranu i traziti zrtvenog jarca za debakl, cinjenica jeste da se Teodosic malo otrgao kontroli i da je na ovom sampionatu dosta podbacio ali ne igra samo Milos za ovu reprezentaciju vec i drugi kosarkasi,da su se drugi malo vise potrudili svojom igrom mozda se milos ne bi tako ponasao i ne bi toliko pokusavao sve sam na silu da uradi... !!!

Uroš

pre 12 godina

Ne treba pljuvati po Teodosicu, naš je i nemamo boljeg. Tog istog momka smo dozivljavali kao heroja kada je zvekno trojku preko Garbahose. Šta je tu je, idemo dalje u kavalifikacije i puna podrška Teodosiću. Muta za selektora!

Nikola

pre 12 godina

Mislio sam da se posle Slavnića neće roditi veći narcis u našoj košarci, ali nikad ne reci nikad! Zaista ovaj Teodosić je sve premašio u samoživosti, a dečko je hiljadama svetlosnih godina daleko od jednog Djordjevića, Saše Obradovića...

=.=

pre 12 godina

Milos Teodosi je najinteligentniji plej kojeg je videla Evropa ikada... to sto pored sebe ima Kostu Perovica koji ne zna da uhvati loptu, to je druga stvar.

HULK

pre 12 godina

Znaci kada bi tebe ponovo postavili ti ga ne bi pozvao....Ajde moko iskuliraj,gde si bio kad je Spance srusio u Turskoj...Ceo svet pricao o cudu iz Valjeva....

De li je Sever

pre 12 godina

Moko svaka ti je na mestu! Ovi što štite "lik i delo" Ivkovića bolje da ćute, pa ako malo bolje razmisle u zadnjih 30-ak godina Slavnić je što ko klupski trener, što ko selektor otkrio 80% onoga što je vredelo u Jugoslaviji, odnosno Srbiji. Počev od Dražena Petrovića, preko klinaca iz Jugoplastike, do većine današnjih reprezentativaca. A to što niko nije imao hrabrosti, pa ni Duda Ivković da pre 3 - 4 godine sedne na selektorsku klupu više govori o njemu nego o Moki Slavniću.

Aleksandar Veselinović

pre 12 godina

Nadam se da ćete se svi vi koji danas pljujete Teodosića i Dudu setiti svojih reči za 2 ili 3 godine. Sram vas bilo. Ali, Srbi su uvek bili narod sa kratkim pamćenjem.
Osnovni razlog lošeg rezultata NAŠIH MOMAKA su povrede ( a nema ko nije bio povređen ili igrao pod injekcijama ).
Ja nisam na njih ljut , već mi ih je pre svega žao jer sam ubeđen da su oni ti koji su najviše želeli da ponovo budu naši heroji a svi vi ( i čitavo naše društvo ) bi tada drugu pesmu pevalo.
Jedva čekam da vidim vaše komentare 2013.-e ( naravno pod uslovom da sistem ostane kakav jeste, a ne da ponovo dolaze selektori kao Moka ili plejevi kao Rakočević- uz poštovanje koje osećam prema obojci pomenutih po pitanju košarkaškog umeća ).
Još jednom, iz sveg srca , SRAM VAS BILO ! ! !

Jim Beam

pre 12 godina

Da li je on to rekao da je jos shvatio 2007.godine da je najbolji igrac Evrope za 2010. godinu "valjevska podvala"!? A gde je bio prethodne 2 godine kada je Teo vukao ovaj tim do srebra na EP i (nesrecno izgublnog) polufinala SP? Pa sta i ako je momak odigrao par losih utakmica na sampionatu, losa forma uz jos par stvari se poklopila i odmah se nadje 101 strucnjak koji samo ceka da oplete po igracima i strucnom stabu. A da kojim slučajem neko spomene kako smo 2007.godine pod Slavnićem izgubili sve utakmice na EP + od tada desetkovanog Izraela koga je kasnije razbio Portugal(!!!) naći će 1001 izgovor... Pa nije ni čudo što polovina najboljih igrača ne želi da igra za reprezentaciju kada se ovako ophodimo prema igračima. Šta nekom treba da nakon 2-3 meseca teškog rada na pripremama i šampionatu zbog par poraza bude vređan kao da je ubio nekog, a ne promašio par šuteva ili izgubio par lopti iako je mislio najbolje. Mogao je za to vreme sa porodicom i prijateljima da se odmara i da ga baš briga za sve nas...

Milos

pre 12 godina

Mora da se javio sa Islanda... Tamo valjda sada zivi ako je toliki covek od reci. Elem, strasno je kako svako sebi dozvoljava da kritikuje takvu trenersku velicinu kao sto je Dusan Ivkovic. On je ovu reprezentaciju napravio, doveo je do vrha i na zalost na poslednjem koraku su ga sputale nesretne okolnosti. A ovi sto se sada javljaju... To su sve mali ljubomorni, narcisoidni ljudi koji su prethodne 3 godine umirali u frustraciji jer je neko radio svoj posao besprekorno. Sada je doslo njihovo vreme... Ma najbolje je da uvedemo krizne stabove pa da misevi dodju i vode kolo. Kritika je jedno, a "valjevska podvala" je pljuvanje. SRAMOTA !!!

Uzas

pre 12 godina

Dobro, bre, kako ozbiljan sajt poput vaseg moze sebi da dozvoli da mu udarna vest bude izjava Moke Slavnica? Sledece sto se moze ocekivati jeste izjava Zike Obretkovica! Mada Zika ima vise kredibiliteta, on nikada nije doziveo trenerske sunovrate I blamaze, poput Moke... Jadno, bre, jadno...

komentator

pre 12 godina

Koliko je Teodosić loš igrač dovoljno govori činjenica da je jedini igrač na EP koga su čuvala dvojica igrača istovremeno, skoro na svakoj utakmici. To nije bio slučaj ni sa najboljim i najdominantnijim igračem Evrope Pau Gasolom, ni sa Toni Parkerom ni sa Dirkom Novickim. Nikoga od njih nisu čuvala dvojica igrača istovremeno. Problem je što naš tim to nije znao da iskoristi. Daleko od toga da Teodosić nije grešio, ali dosta tih grešaka su nastale kao plod naše neorganizovane igre i nedostatka pomoći saigrača u trenucima kad se igrač sa loptom nađe pod pritiskom dvojice odbrambenih igrača.

xxx

pre 12 godina

Ma dajte ljudi šta ste napali samo njega, pa nije jedan igrač kriv za neuspeh reprezentacije imao je da nepromišljenih poteza ali bio je i igrač odluke više puta to mu zaboravismo odmah. Međutim iz posve drugog razloga pišem: Teodosić će koliko sutra ili biti NBA igrač ili među tri najbolja igrača u Evropi a napad za napadom na njega će stvoriti otpor prema nacionalnom timu. Nismo dovoljno bogati takvim igračima da možemo sebi dopustiti luksuz da ih olako odbacujemo. Nije on prvi primer: Stojaković, Miličić, Radmanović, Rakočević, Jarić i mnogi drugi. Ali mi smo poznati po tome da ne opraštamo uspeh i da je rhunac tobožnje hrabrosti napasti one što najviše vrede a kako smo prošli vidimo i sami. Svaka čast velikim trenerima i njihovom autoritetu, no ipak koševe ubacuju igrači a ako se strogoća trenira na najboljima prosečni maksimalnim zalaganjem budu osmi ili slično.

Zeljko

pre 12 godina

Moku za selektora, i ne treba biti Slavnic da se to vidi. Sve cestitke legendi i svaka cast na iskrenosti i otvorenosti. Takav je Moka uvek bio. Ko je u kosarci malo vise zna ko je Moka Slavnic i koliko je uradio za nasu kosarku. Ima manu da nije niti u jednom klanu i zato nema prodju. I jos nesto da dodam za kraj. Nije problem u tome sto smo gubili nego kako smo gubili. Poredite samo tekmu protiv Francuza za koju svi zalimo ali nemamo zamerki a pogledajte sta je bilo posle. To nije kosarka kavu mi treba da igramo. Ko je najvise kriv, trener naravno. Dudi ivkovicu hvala za sve sto je uradio ali Srbija, zivot i kosarka idu dalje. Vratite Moku Slavnica i dajte mu minimum 4g. pa da vidimo?

Lala iz Banata

pre 12 godina

Odakle mu pravo da kaže bilo šta? Bio je odličan igrač. Ali kao pedagog je nula. Ni sina nije vaspitao, kako bi tek druge vaspitavao?

yaps

pre 12 godina

Znaci sad se javljaju sve sami "treneri". Ovaj Moka je jedan od najjadnijih samoprozvanih trenera. Njegovi rezultati kao igraca su neosporni, ali kao pedagog i trener smesan.Da je imao neki rezultat, pa da se javi, ovako ne znam koga briga za njegovo misljenje.
Licno, mada nisam ni trener:-) da je Ivkovic za sad bolje resernje od ovih koji se javljaju, a da mu nisu ni ispod nokta. Jedina pametna stvar i sa kim se slazem je rekao Paspalj. Milicica i Rakocevica nikad ne bih zvao. Steta je sto se nisu odazvali Raduljica i Rakovic i jedan i drugi su mi bolji od Perovica. Ekipe u grupi koje su bile od 1-3 mesta su bile bolje od nas, objektivno. Sansa je bila sa Rusima. Povrede igraca, mozd i delimicno losa taktika su uslovile da ne odemo u polufinale, ali i to se desava. Posle je tesko motivisati igrace da se bore.8 mesto i nije tako lose s obzirom d je ovo izuzetno bilo jako prvenstvo. Po meni, podnosljiv rezultat koji svakako treba popraviti u buducnosti.

vladimir

pre 12 godina

ostavite teodosica na miru iy sledecih razloga
kad ide ide kad ne ide nema ko da odmeni
nizom nelogicnih poteza on i krstic su jedini asovi
o zameni na mestu pleja da ne govorimo nema je
igra u dobrom klubu ali liga je izuzetno slaba

Buca

pre 12 godina

Kako god prosao neslavno kao trener, Moka se svakako razume u kosarku i vidi mnogo vise nego obican gledalac. Stoga mislim da je tacno sve sto je rekao, mada su i njemu cica Gurke mali Cica (Milicic) imali vecu slobodu od ostalih igraca. Smetaju mi primedbe u stilu da Teo nije imao s kim da igra. Pa Ivkovic je selektirao igrace, sto je vodio limitirane igrace sa izuzetno slabim sezonama iza sebe i bez samopouzdanja. Zatim se pominju povrede, koje su, mislim, direktna posledica malo igranja tokom sezone, a onda ubitacnih priprema od 2-3 meseca, gde bi mozda 1 mesec bio puna kapa. I na kraju opravdanje kako teo nije imao s kim da igra i kome da baci. Neko ispred rece kako onaj ko je igrao kosarku zna kako je tesko igrati sa igracem kao Teo. Ako igrac neprekidno ptotrcava kroz reket i otkriva se da bi dobio loptu i ne dobije je 7, 8,.., 10 puta od pleja, on vise izgubi volju za protrcavanjem i otkrivanjem jer zna da loptu nece ni dobiti, vec ceka i gleda kako plej Teo prangija. Tako se i desava da jednom kad dobiju loptu igraci su iznenadjeni, pa se desi da je Kosta ne doceka spremno ili se Keselj odmah dize na sut bez vec neke unapred pripremljene ideje. Da dodam, samo kod nas se porazi velicaju kao pobede, ljudi koji pogrese ne budu smenjeni nego dobijaju novu sansu, a narod se lako zavarava raznoraznim opravdanjima. Mislim da je sada idealna prilika da se zahvali Ivkovicu na ozivljavanju nase kosarke i da se dovede mladji, svez trener za potpuni preporod u narednom perioud. Ivkovic moze biti veliki strucnjak, ali biologija i godine rade svoje, sa 65 se svugde ide u penziju ne bez razloga.

Ivica Milisavljevic

pre 12 godina

Da li se iko od vas "poznavalaca" seca sastava na EP 2007? Osim Gurovica i Jarica nije bilo igraca starijeg od 24g. A kojim to momcima je pruzena sansa? Tada su se pojavili Teodosic, Tepic, Velickovic, Markovic, Erceg, Labovic, Aleksandrov. Krstic i Tripkovic su otkazali zbog povreda a Kosta Perovic je hteo da se spremi za NBA (ma koliko to smesno delovalo). Znaci vec tada je Moka imao u opticaju sve one za koje pricate da ih je Duda "bacio u vatru" (Keselj i Bjelica su tada bili skroz nepoznati) i ostaju Savan, Paunic i Rasic. Znaci Moka je imao petlju da ih baci u vatru i jedino su protiv iskusnih Izraelaca razocarali ali evo i ovo EP smo se mucili sa njima a ostali Mokini porazi su od Rusije koja je postala sampion Evrope i teska kradja protiv Grka. Milicic je sticajem okolnosti bio jedini centar i sa svoje 22g. odigrao sasvim pristojno 14.7p, 9.3 sk i 3.3 rampe a to sto je rekao reklo bi i 99% ljudi na svetu. Moka se nije zalio na otkaze i povrede, primio je tezak samar i pljuvanje javnosti (koje i dan danas traje) na sebe i ostavio temelj svom nasledniku. On je otkrio i dao sansu Drazenu Petrovicu i jos mnogim mladim igracima i da nema takvih kao sto je Moka mladi nikada ne bi imali sansu. Nekada su nasi igraci od 21,22 godine resavali EP i SP i bili nosioci igre a danas imamo situaciju da su igraci skoro do 25g jos mladi i neiskusni. Sta za nasu reprezentaciju znace uspesi Partizana u Evropi sa 4 stranca i 2-3 veterana? Nista ali bas nista. Zadovoljni su navijaci Partizana ali nasa kosarka na reprezentativnom nivou nema koristi. Treneri jure za rezultatima i angazuju gomilu stranaca i veterana jer ne smeju da ubace mladje, ne smeju sebi da dozvole jednu sezonu sa porazima da istrpe mladjariju. Moka je uvek forsirao mlade i zato ispadao neznalica i najgori u istoriji ali je iza sebe ostavljao igrace za reprezentaciju.

marko

pre 12 godina

Stvarno ne mogu da verujem, mi Srbi smo ubedljivo najgora nacija!Kao prvo Velickovic nije igrao, pored Krstica nismo imali drugog centra, u kljucnim mecevima se povredili Rasic i Tepic.... Kao drugo Paunic i Markovic su i dovedeni zbog odbrane a ne da bi odlucivali utakmicu, Markovic i kad ubaci trojku ubaci je od tablu, Savan se posle onog promasaja protiv Francuske totalno demoralisao, nigde ga nije bilo, tako da je jedino ostao Teodosic da sutira koga nije htelo, jednostavno nismo imali srece, ne mozemo svako veliko takmicenje osvojiti neku medalju...a o Slavnicu da ne komentarisem, koliki je njegov obraz to je neverovatno, on je mozda bio veliki igrac al trener nikad, ali nikad, a Duda je jos uvek najveci u Evropi...

mb

pre 12 godina

Sramotne izjave! Odličan košarkaš ne znači dobar trener, a u njegovom slučaju ni približno dobar(odličan glumac, u većini slučajeva loš režiser).
Ivković je počeo od ničega, bio drugi u Evropi i nesretno četvrti na svijetu. tada se niko nije nadao ni približno tim rezultatima, a kad pogledamo sastav igrača ništa specijalno.

Mare

pre 12 godina

Ajde ostavite Tea na miru.Nije samo on kriv. Kad je davao one nerezonske trojke protiv Spanije i Slovenije tad ga niste pljuvali.Nismo imali 4. i drugu peticu.Timske akcije nula.Sa Novicom bi to bila druga prica. Ne pravite od njega zrtveno jagnje.REALNO ubedjivo najbolji plej koga imamo.

greg popovic

pre 12 godina

Ovde nije bitan Slavnic,vec komentar koji je potpuno na mestu!Niko nece da kaze pravu istinu,sto svi cute zasto su neki igraci povedeni na EP???Pogledajte ko zastupa sve te igrace-ljudi novac je sve,nema vise tu sta da se prica o kosarci!

Miki

pre 12 godina

Jao sad se sve utrkuju ko ce vise da pljuje.Pazi on srusio Dudin autoritet!?Pa ruse ga ovakve izjave strucnjaka ko sto si ti dragi Moko.Dizali ste tog istog Teodosica u nebesa kad je postizao one vec legendarne trojke na proslim prvenstvima a sada vam ne valja ni on ni Duda.Pa kad smo vec kod Tea,jedini je imao mu.. da sutira u onakvom crnom izdanju reprezentacije i bar je pokusao nesto na utakmicama a nije se krio a vala i bolje da je baci u aut nego jadnom Perovicu da je baci.A ljudi moji sem standardnog Krstica i tu i tamo Savanovica svi kompletno su bili van forme i svi smo ocekivali cuda od Tea.Pa ne moze uvek ali je bar za razliku od drugih pokusavao nesto cime ne mislim da pljujem po drugima nego jednostavno hocu da kazem da su svi do jednog van forme pa je naravno on na sebe preuzimao preveliku odgovornost.I sad drvlje i kamenje na coveka.Da vas je sramota gospodine Slavnicu.Postoje razlozi za sve njegove promasaje i izgubljene lopte a recept za pobedu protiv nas je bio vrlo jednostavan,menjati po 3 beka na cuvanju Tea u rotaciji znajuci da on jedini moze ozbiljno ugroziti protivnika i tako celu utakmicu,i dobijes umornog Teodosica koji ne moze da pogodi sut ili dobijes Markovica na terenu koji nikako ne preti tvojoj odbrani i pored indisponiranog ostatka ekipe izuzev Krstica do pobede se stize vrlo lako sto se i videlo.Sve bi bilo drugacije da u napadu prete Keselj,Bjelica,Savanovic,Velickovic i ostali pa da vidis kako se onda lako igra.Ovako koncentracija odbrane svih ekipa se svela na Tea i Krleta i takve utakmice je nemoguce dobiti jer su greske neminovne.Bice spremniji svi sledeci put,pouke su izvucene nadam se i svi ce se sledeci put bolje pripremiti prvo u svojim maticnim klubovima sto je i najveci problem ovoga puta bio jer sem Tea,Savana i Krleta niko nije ni igrao u svojim klubovima i bice puno bolje uveren sam i puna podrska Dudi i svim igracima na celu sa Teom.A vi gospodine Slavnicu vratite se u rupu iz koje vas je poplava donela samo da pljujete po boljima od vas.

daniele

pre 12 godina

O kom ti autoritetu pricas? Teo je ostao na kraju sam kao play, i trebalo je da sutira jos vise- bolje to nego asistencija Kosti, ili da vraca Macvanu... Spustimo se malo na zemlju i budimo realni da nemamo vise igrace za najveca dela!
Bravo Dudo, bravo Teo!

milos

pre 12 godina

teodosic je extra plej s tim sto je nezreo ali kroz vreme kad prelezi "pubertet" bice pravi vodja ekipe, da ne pricam o onoj trojci protiv spanaca na proslom p[rvenstvu kada su mu se svi kleli a sad ga ti isti i pljuju, SRAMOTA !

Goran

pre 12 godina

Tacno, slazem se sa Vasim misljenjem, i tog misljenja sam odkako je sutiraosa preko 8 metara i to preko Garbahose za pobedu nad Spancima u Turskoj, ali posto je dao taj kos okarakterisan je kao heroj i svi su ga stavljali rame uz rame sa Sasom Djordjevicem.Sutira bez prilike, pravi namerne licne greske, i samo je pitanje vremena kada ce se kao sportista ugasiti.Za astistencije, doduse svaka cast.

Kocho

pre 12 godina

Njemu samo treba zabraniti da šutira za 3, osim kada ima izgrađenu poziciju i treba ga ograničiti u igri, nije u opšte tako spektakularan igrač, čak bi se usudio da kažem da je bio glavni razlog našeg neuspeha. Kao krava koja daje dosta mleka pa se ritne i sve prospe. Pa i Tepić je ovo prvenstvo odigrao bolje od njega.

Petar

pre 12 godina

Moka je madjionicar nase kosarke. Bio je trener na terenu kada je igrala najtrofejnija generacija nase kosarke i sigurno zna sta govori!

oto

pre 12 godina

@Duda Ivkovic je ipak menadzer,a ne trener

Nisi u pravu, o tome o cemu pricas, debata traje vec godinaam.

Da je otkrio Drazena isto tako prica i Vlada Djurovic, pricalo se i za Cosica, a jedina istina je da se takav talenat otkriva sam, pa ga nijedan trener, nebitno koliko los bio, ne bi mogao ugasiti i oduciti od kosarke.

Sto se tice Kukoca i Radje, na njih dvojicu prava jos polazu i "Celicna pesnica" Maljkovic i Pesic koji je vodio tu juniorsku generaciju do svih svetskih trofeja...tako da o Mokinom otkrivanju ilo koga i bilo cega, nema nikakvog govora.

Inace, mene zanima zasto se niko ne osvrne na ulogu koju je isti ovaj Teodosic imao kod Slavnica u Spaniji. Jedini njegov zadatak je da prevede loptu preko centra kako bi posle toga Gurovic i Milicic mogli da odrade suterski trening. Ako je to jedini zadatak koji je on mogao da nameni Teu, onda mi je drago sto se ovaj sad toliko ispucavao.
A to da je uveo 9 debitanata, nema veze sa istinom. To je isto kao i kad bismo rekli da je Marjanovic sad debitovao za reprezentaciju. Da je stvarno imao ikakvu ideju sa njima, ne bi mu sluzili samo da popune broj.

Koliko god da bio u pravu, njegovo "smirivanje" Teodosica u Spaniji smo videli...

Milan

pre 12 godina

Daj Slavnicu ćuti!!!
Bio si selektor i završio evropsko prvenstvo sa tri poraza!
Sve si u pravu za Teodosića, ali najpoštenije bi bilo od tebe da pijuckaš piće u Pevcu i da ćutiš o košarci!

Lucky Luke

pre 12 godina

potreban je mlađi selektor npr Pešić ili Vujošević
(Srdjan, 22. septembar 2011 21:32)
--------------------------
Pešić je od Ivkovića mlađi 5-6 godina!

Marko

pre 12 godina

A sta ce Duda da radi ako izbaci Teodosica? Da stavi Markovica? Jednostavno,covek nema izbora,nego mora da gleda u pasulj da li ce Teodosic da bude dobro raspolozen ili ne. Barata sa onim sto ima,a to nije mnogo. Ne gotivim Teodosica ni malo,al sta ces,ne moze se sa njim,a ni bez njega

*bane*

pre 12 godina

*Kakav god da je Moka,- On je Moka i može i treba da da svoje mišljenje i potpuno je sada u pravu, isto kao što je bio u pravu kad ga hvalio ...!!

Srdjan

pre 12 godina

Svaka čast na komentaru...preneo je moje misli...ovde su mi davali minuse kada sam rekao da je selektor celo prvenstvo kasnio sa izmenama...npr bilo je totalno nelogično da u meču sa Turskom drži dugo u meču Bjelicu koji ništa nije uradio i promašio 2 važna slobodna bacanja pri kraju utakmice a nije ubacio Kešelja umesto njega..Što se tiče Teodosića ubo je u centar...a selektor je izgubio autoritet kad nijednom nije upozorio Teodosića na nonšalantno ponašanje....godine su u pitanju kod selektora...potreban je mlađi selektor npr Pešić ili Vujošević

malezani

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji se ne slažu sa ovim Mokinim izjavama??????Pa čovek je izneo osnovni razlog posrtanja jedne ozbiljne reprezentacije!Nije tu u pitanju stručnost nego izjava i svi mi dobro znamo ko je Moka ali ovo je 100% tačno.

ognj

pre 12 godina

OK dozvolite mi da vas podsetim na par cinjenica kad vec pljujete Moku:Duda je uzeo reprezentaciju kad je niko nije hteo osim MOKE koji je vec zapoceo podmladjivanje i MUTE NIKOLICA koji se dokazao u vodjenju mladjih selekcija. Moka je imao pripreme koje je zakazao prethodni selektor Sakota(mislim prvenstveno na trajanje).Sto se tice samog prvenstva 2007 secate se da smo izgubili od neke tamo Rusije(koja je postala prvak) sa 4-5 koseva razlike i tamo neke Grcke sa 1 poenom i tu smo bili prilcno osteceni.Pa cak i taj Izrael je u drugom krugu dobio Hrvate koji nisu dosli podmladjeni vec su odlicno igrali.No sto bi rekao Tegeltija, Moki kapa dole za igrace ,ali mu zameram obecanje da ce otici u drugi krug itd.Nego kad smo kod obecanja,ovaj je bio selektor mesec i po dana ,a gospodin Duda zadnje 3 godine i TVRDIO JE KAKO NAM JE NAJVECI CILJ OLIMPIJADA!Ako se ne varam pred prvenstvo rece nesto i o finalu...Onda da budemo dosledni pa hajde da dozvolimo sebi da kazemo kako nije ispunio obecanje.Nijedno.Ono sto je jasno da nije sporno sta je Duda uradio za nasu reprezentaciju ,ali po meni je veci problem njegova sujeta gde on iz dana u dan tvrdi da je on sve dobro uradio i da su problem povrede?!Da li je zbog Tepiceve povrede Teodosic celo prvenstvo prodao vise lopti nego sto je napravio asistencija?Da li smo zbog povreda igrali odbranu kao u reklami za snikers?Kamo zalaganje?Nasa reprezentacija nema vise individualni kvalitet da neki svaki put neko iskoci i resi utakmicu.Videlo se ako ne igramo 100% da nas i Letonija i Izrael mogu da osure...ne zaboravimo da ovi igraci sada imaju mnogo utakmica u nogama zajedno.I nisu zaboravili da igraju.O umalo da zaboravim:ove godine Duda je imao pripreme kakve je zeleo-dve nedelje duze od vecine reprezentacija.Da li i dalje mislite da je Duda najbolje resenje?Mozda Moka ima jezicinu zbog koje ga 99% ljudi ne voli,ali uglavnom je upravu.Kako god nama to izgledalo glupo.

Neutralac!

pre 12 godina

Ja se prvi ne slazem sa ljudima koji pljuju Tea.. Niko se nije zalio kada je lomio u Poljskoj ili Turskoj... Isto tako mislim da svakom moze da se desi pad forme... Los dan, nedelja, mesec... Jedino gde mislim da je Teo pogresio je sto nije uspeo da raspozna trenutak lose forme, konstantno je pokusavao da prelomi utakmice, ishitrenim sutevima preko ruke, a do kraja napada ostalo 18-20sec... Trebalo je da iskulira i radi ono sto mu najbolje ide, da "puni" ostatak ekipe... Ali sad je najlakse praviti se pametan! Polako, ovo je jos relativno mlad tim, ima mesta za napredak, a mislim da ce ova ekipa(uz malo osvezenje) za 3-4 godine, biti haos(u pozitivnom smislu). A Moka ne moze sebi da da za pravo da komentarise velikog Dudu.. Ne samo Moka, nego i ostatak "velikih selektora"...

hahah smesan si

pre 12 godina

Ovaj covek je unistio nasu reprezentaciju na ep u spaniji 2007.i mislim da mu ovo nije trebalo,jer je ocigledno da ne zna da vodi tim.pozdrav!

harambasha

pre 12 godina

Naso ko da komentarise rad Dude Ivkovica ;-) Pokazao se Moka kao trener, a za to kad je igrao svaka cast, mada bi bilo bolje da sacuva bar dobru uspomenu na sebe umesto sto se trudi da preko zute stampe dozivi medijsku reinkarnaciju!!! A sto se tice nasih sportista uopste pa i kosarkasa, trebali bi vec jednom da naucimo da se reprenzetacija voli i u dobru i u zlu, za nas su oni uvek zlatni momci a s verom u Boga donosice nam ovi kosarkasi tek medalje :-) Teo nije konstantno dobar igrac, njemu ili jeste ili nije dan ali zelja za pobedom i ljubav prema Srbiji su mu stalni pa ce ako Bog da za neku godinu biti na celu nase ekipe koja hara svetom ;-)

MARKO

pre 12 godina

ko je ovaj lik da bilo sta prica o kosarci. s njim na celu nismo prosli ni prvi krug. umesto da cuti on sebi daje pravo da prica. koliko je dobar strucnjak najbolje govori to da nije bilo nacionalne penzije prosio bi na ulici. toliko o njegovom kosarkaskom znanju kao strucnjak

Mirko

pre 12 godina

Kome ti pricas ...imao si ti sansu 2007 i sta si uradio ..nisi ni grupu prosao.. nisi ni jednu pobedu imao koliko se secam.

Sto se tice Tea...decko jednostavno nema sa kime da igra(osim dva tri igraca).

SEDI 1 !!!

petar petrovic

pre 12 godina

Najvise od svega sto mi smeta,kad citam ove naslove o kosarci i komentare citalaca koje kakav i zasto je to sto niko nece da kaze sledece SPANIJA JE NAJBOLJ NE ZATO STO IMA DOBROG ILI LOSEG TRENERA NEGO ZATO STO IMA VRHUNSKU EKIPU I KO GOD DAJE VODI BILI BI TO STO JESU,ISKRENO NI NE ZANM KOJI IM JE SAD TRENER VALJDA NEKI ITALIJAN KOLIKO ZNAM!!!ZASTO SMO MI NEKADA BILI SILA U KOSARCI PA ZATO STO SMO IMALI IGRACE NAJBOLJE NA SVIJETU KICANOVIC,DALIPAGIC,COSIC,SLAVNIC,DIVAC,PASPALJ,KUKOC,RADJA,DJORDJEVIC,DANILOVIC ITD.ITD. IMA IH KOLIKO HOCES,A NE ZATO STO NAS JE TRENIRAO IVKOVIC,OBRADOVIC,VUJOSEVIC,SLAVNIC ITD.ITD. PA ZASTO SMO SAD 8 PA ZATO STO NEMAMO EKIPU,NEMAMO IGRACE KOJI MOGU DA SE NOSE SA SPANCIMA KAD SU KOMPLETNI I NJIMA SLICNIMA KAO STO NI ONI NIJESU MOGLI SA NAMA U NASE VREME KAD SU IGRALI GORE NAVEDENI NASI IGRACI,A TO DA JE DUDA STRUCNJAK I OBRADOVIC ITD.ITD PA EVO IM SAD PA NEK SA OVOM REPREZENTACIJOM BUDU PRVI,ALI NIJESU JER NE ZAVISI OD NJIH NI SAD NI TADA,NEGO OD IGRACA,KAD IMAS EKIPU LAKO JE BITI TRENER,A KAD NEMAS KAO SAD DZABA TI SVE!!!ZNACI NASE REALNO MJESTO U EVROPI I SVETU JE TRENUTNO 7,8 ILI 9 JER SPANCI,FRANCUZI,RUSI,DA NE PRICAM O VAN EVROPSKIM EKIPAMA AMERIKA I JOS PONEKA SU TRENUTNO ISPRED NAS!!!TO JE SVA SUSTINA A TO JELI OVAJ DOBAR TRENER ILI NE ILI ONAJ DRUGI LOS ILI NE PA TO JE PRICA ZA MALU DECU!!!SVE ZAVISI OD IGRACA ALI SVE,TRENER JE NEBITAN!!!I JOS DA KAZEM NESTO O TEODOSICU,CISTO MOJE MISLJENJE ZANM DA JE NEBITNO,ON HOCE DA BUDE NOVI SLAVNIC,DJORDJEVIC ITD.ITD ALI TO NIKAD BITI NECE JER IM NIJE NI BLIZU,A TO STO LJUDI CESTO POMINJU KAKO JE DAO TROJKU SPZNCIMA SA 9 METARA,PA VOLIO BIH DA MI NEKO KAZE KAKAV JE REZON DA IGRAC SUTIRA TROJKU SA 9 METARA A IMA LOPTU 20 SEKUNDI DO KRAJA I DRZI JE ZA SEBE I SUTNE SA TE DALJINE,PA TO NEMA VEZE SA MOZGOM TO MOGU SAMO JAKO LOSI IGRACI DA URADE,A TO STO GA JE TAD SRECA POGLEDALA PA LOPTA USLA TO MU SE SAD VRACA JER SAD SVE STO RADI,RADI ISTO KAO I TADA NE REZONSKI I VAN SVAKE PAMETI PA MU SE VRACA ONAKO KAKO RADI!!!

Dalipagic

pre 12 godina

Kao prvo, bruka je da sajt vaseg renomea, kao udarnu vest istakne izjavu Moke Slavnica! Kao drugo, mislio sam da vesti prate I komentarisu ljudi koji nesto znaju o sportu. Pohvale Mokinim izjavamai moze da da samo onaj ko ne zna ama bas nista o kosarci! Nije lepo smejati se tudjoj nesreci! Zato Moku i Ducuja treba pustiti na miru, da zive svoje zivote, nekada su bill veliki igraci...

GrobaR

pre 12 godina

Ne volim nesto posebno Slavnica, niti ga smatram za nekog strucnjaka.
Ali ovo je PRAVO U CENTAR!
Ivkovic ga je unistio kao igraca, sto je najgore narod je poceo da mrzi Tea i njegov odnos prema igri. Verujem da i saigraci nisu ravnodusni prema njegovoj odbrani i prangijanju. Momak nije kriv, kad nema ko da mu zabrani on je jednostavno takav, jos je mlad i nema odgovornosti u igri.
Evo navedite da neki igrac moze da dogura do 11 izgubljenih lopti i da sutira sa 9 metara kad god hoce a da ga trener ne posalje na klupu.

Ej utakmica sa Turskom, osveta, ispadanje, bruka a on ne ceka ceo napad vec, u drugoj sekundi sutira trojku sa 9 metara i ne pogadja ni obruc vec samo ivicu table. Ako vec imas onu stvar pa sutiras odatle, onda znaj da ako promasis isto moras da stisnes onu stvar i da se pokupis i da se ne okreces.

Boban

pre 12 godina

Sad se preko grbace Dude i kosarkasa prepucavaju klanovi, a najglasniji su oni sa najmanje etickih kvaliteta. Moki nedostaje ljudske velicine da uradi nesto krpuno sa ozbiljnim timom, sto ne znaci da ne treba da komentarise. Ali kad vidim kako komentarise, vidim da je pun otrova, i to otrova koji najmanje ima veze sa onim sto se desilo u Litvaniji. Takve stvari ne pomazu da se prikupe sve snage i poradi na jacanju kosarkaske organizacije i rada na svim nivoima. Ljudi koji koriste jake reci, poput Moke, Maljkovica - samo dodatno pogorsavaju stvari.

munze

pre 12 godina

Bas vala umro u sopstvenoj narcisoidnosti. Nikad vise, sta god uradio - nece moci da postane ziva legenda, a mogao je. Raskosan talenat, uz malo rada i biti gospodin coek na terenu i van njega... Ne vredi, nije gospodin.

Steta.

Da ja vama kazem - najveci gospodin tamo je mali Bjelica. Kulturan, odmeren, skroman. A ima potencijala za velika dela na terenu, boze zdravlja i minuta. Ako i njega ne pokvare pare. Pare decu kvare.

jagair

pre 12 godina

to sto prica stoji, nadovezao bih se jos da je teo posle izjavljivao da nije kriv, optuzivao druge... zasto bi se prao da nije tako. drugo, izjava milicica koliko da je vulgarna ipak pokazuje koliko su bili pozrtvovani i koliko im je tesko palo, ovi sad su igrali bez srca, gubili na poen razlike u zadnjim sekundama, sa svima se mucili, nikog nisu nadigrali. duda je bio profesor ali vreme je za penziju....

neskonis

pre 12 godina

@Mihajlo,

Nije jedan od najgorih ikada, nego je najgori ikada! To je bila jedna najuzasnija reprezentacija, sa njim kao selektorom, i tada istrosenim Gurovicem kao kapitenom.

Mada, sto se tice Teodosica je apsolutno u pravu.

Zoran Ljubisin

pre 12 godina

misljenja sam da je ovo "Mlacenje prazne slame!!!"
jeste Teodosic imao "veliku" slobodu u igri,ali da Slavnic daje komentare o nekim igracima???!!!! pa on je prvi doprineo tome da reprezentacija izgleda smesno,tada je zvao Aleksandova koji tek oporavio od povrede,Milicica koji je dobija 5 minuta po utakmici u NBA,na sirem spisku je bio Misanovic (aahahaha zamislite to!!!!),da ne pominjem zvanje Mileta Ilica.... tesko da u tom trenutki nije bilo boljih kosarkasa!!!!
bio je dobar igrac,ali trener i pedagog NIKAKO!!!

Goran

pre 12 godina

Bravo Moko,neka konačno jednom neko kaže nest
O za tog valjevskog kvazi sutera.jednom je dao koš. Sa sedam metara špancima i misli da je Bog.strasn,užas.Najveći krivac je on. I trener sto mu je to dopustio.

pranjic

pre 12 godina

e sad, dosta ovog mulja. Teo mora da ima slobodu ali da time sve drzi na visokom nivou. Kao sto je radio. A sad zbog ko zna cega nije.

Relja

pre 12 godina

Kako se ovaj covek ne stidi da se javi!? Sta su onda uradili Gurovic i Milicic u tvojoj reprezentaciji!? Gurovic koji je birao da sutira samo u slucaju da ga 4 igraca cuvaju i Milicic koji je obozavao bacanje kamena s ramena umesto da igra kao centar, a da ne pominjem njegove "izjave".

Deda Mraz

pre 12 godina

Bravo Moko. Kada sam ja posle utakmice sa Nemačkom napisao da smo pobedili jer je Teodosić proveo kraj na klupi, dobio sam minusa koliko ti ukupno.

Aleksandar T

pre 12 godina

Moka Slavnic je nas najbolji plejmejker ikada i jedan od nekoliko nasih najvecih kosarkarskih legendi! Genije s loptom! Virtuoz s ocima na potiljku! Rusima je dao kos okrenut ledjima kosu! Dok je on igrao, osvajane su najsjajnije medalje redovno! Prvo evropsko prvenstvo bez njega na pleju bilo je kilavo i pored Kice i Praje i ostalih!

Prema tome, treba biti odgovoran prema sebi i postovati ostvarene vrednosti ljudi koji su nesto u zivotu znacajno uradili!

On najbolje zna da proceni igru plejmejkera. Svaka podrska velemajstore!

Rade

pre 12 godina

TAČNO! TAČNO! Umesto da bude vođa ovog tima, on umislio da je bog nakon trojke protiv Španaca i da nekoliko puta nije iz bezveznih pozicija šutao za tri poena, dobili bismo i Tursku, a da ne pričam koga bismo sve pobedili na ovom EP da Teo nije bio tako halav. Zajedno sa Perovićem, po meni, najlošiji igrač Srbije na ovom EP.

antimatter

pre 12 godina

Od trenutka kad je Ivković preuzeo Olimpijakos pričam istu priču, koju Slavnić sada previše filuje nekim ružnim stvarima, tipa "valjevska podvala".
Ivković daje Teodosiću previše slobode u igri i to je fakat. Kada je Janakis trenirao Olimpijakos i nije uvodio Teodosića, Ivković lično se zalagao da ga počne više uvoditi u igru. Kulminiralo je Ivkovićevim dolaskom u Olimpijakos i davanje enormnog igračkog kredita Teodosiću.
Koliko ga je Teodosić degradirao kao trenera, mislim da je Ivković njega podjednako unazadio kao igrača.

Lucky Luke

pre 12 godina

... Reče Moka i ostade živ!
Šefe, pa odrasli smo na tvojim pričama kako si u finalu OI izradio (svog) trenera (Žeravicu), kada ti je rekao da zameniš igrača br. 5 (Kićanović), a ti si zamenio igrača br. 6 (Jelovac)!
Šta sad tu glumišŠ
Mislio sam da si gospodin, a ti ispade sitna duša!

Realni

pre 12 godina

Kada se zna da je tvoj krajnji domet 15 mesto u Spaniji i 12 u Italiji, mislim da je suvisno pricati o tvojoj relevantnosti da dajes izjave vezano za kosarku.

realni

pre 12 godina

Samo sam tebe cekao, sad je "valjevska podvala", a pre dve godine si se busao u grudi i sr.. kako si ga ti izmislio i uveo u reprezentaciju. Tako bi bilo i sad da smo napravili bolji rezultat. Da si bio jedan od najboljih igraca koje je ova zemlja imala to stoji, a sve ostalo je jedna velika podvala, e sad da li valjevska ili neka druga, to vec ne znam.

Bojan Janković

pre 12 godina

On se usudio da popuje jednom Dudi Ivkovicu. I to jos o disciplini. A zaboravio da je Milicic upravo pod njegovom palicom pokazao svoje prave boje.

Napred Dudo legendo, napred momci. Kriticare iskoriscavati iskljucivo za motivaciju.

Merkur

pre 12 godina

Nikad neću razumeti veličanje Teodosićeve trojke protiv Španije; da je pogodak izvanredan - jeste... ali, po meni je sramotno da je poslednji napad onako odigran. Bez ikakve timske akcije u kojoj bi nešto uvežbano i rezonski pokušano (npr. kao onaj izvanredan pokušaj u poslednjoj sekundi polufinala sa Turskom), čovek ležerno šutira sa skoro osam metara - jer zna da i ako promaši, biće odigrani produžeci... on svakako može da se proslavi, a ako i promaši nije strašno, ne preti direktna opasnost poraza usled eventualnog promašaja. Pogodio je taj neverovatan šut i postao heroj. Svi oduševljeni, nazivaju ga junakom - čovek ležerno i bez odgovornosti šutnuo što bi svakom ko trenira košarku godinama moglo da se desi da uspe, a niko da ga pita - Zar tako treba izvesti napad za pobedu, ko te je tome naučio i to ti dopustio? Na sličan način je postupio protiv Turske, samo što su ovog puta zapretile mnogo teže posledice, jer su Turci imali napad za pobedu.

Marko

pre 12 godina

Teodosic je jedan od glavnih krivaca za razocaravajuce izdanje u Litvaniji. I nije sada poenta da pricamo ovo je moglo i ono, ali cinjenice govore - u duelima protiv Rusije i Turske izgubio je ukupno 15 lopti, sutirao iz nemogucih pozicija iz kojih ni Dzordan ne bi pogodio i zaista je jedan od najodgovorniji za ovakav plasman.

Drobnjak iz auta

pre 12 godina

Sada kada ga svi napadate izgleda moracu ja da ga branim. Da se malo bolje razumete u basket ne bi ga onako dizali u nebo, primetili bi pored trojke spancima i Slovenije da uopste ne igra odbranu, da nismo osvojili nijednu medalju i da ekipa kada njemu ne ide gubi a to nije odlika najboljih plejeva. Percepcija reprezentacije zadnje dve godine je takva da sve ide na njega, jeste kriv sto nije u formi ali nije kriv sto su ga uporno forsirali.

mare

pre 12 godina

MOka... veliki selektor.... hm... zar na tom prvenstvu nismo bili 3i odpozadi?!!! ja mislim da jesmo, sramna 3 poraza i ne znam odakle mu pravo da pljuje po najboljem treneru u istoriji srpske kosarke?!

vasa

pre 12 godina

Teodosicev jedini problem je sto nije bio igrac partizana, jel tako?
(coa, 23. septembar 2011 19:59)

Tačno, kod Duleta bi naučio da igra odbranu, kao i to da je košarka KOLEKTIVNI sport... A ne bi bio toliki sebičnjak...

Marko

pre 12 godina

Ne simpatisem ga mnogo zbog izjava i privatnog zivota (kako je vaspitao sina), ali ovaj covek je pored Sase Djordjevica, najzasluzniji za razvoj Drazena Petrovica, najboljeg evropskog igraca svih vremena. Da je samo toliko uradio kao trener dosta je. O igrackoj karijeri izlisno je i govoriti.

Aleksandar T

pre 12 godina

Moka Slavnic je nas najbolji plejmejker ikada i jedan od nekoliko nasih najvecih kosarkarskih legendi! Genije s loptom! Virtuoz s ocima na potiljku! Rusima je dao kos okrenut ledjima kosu! Dok je on igrao, osvajane su najsjajnije medalje redovno! Prvo evropsko prvenstvo bez njega na pleju bilo je kilavo i pored Kice i Praje i ostalih!

Prema tome, treba biti odgovoran prema sebi i postovati ostvarene vrednosti ljudi koji su nesto u zivotu znacajno uradili!

On najbolje zna da proceni igru plejmejkera. Svaka podrska velemajstore!

marko 2376

pre 12 godina

dosta vise bre o pljuvanju po milosu teodosicu, ok decko nije bio sjajan na prvenstvu ali i nije mogao sa onakvim saigracima. ja neznam sta je strasno nama da priznamo da smo u ovom trenutku sa ovom ekipom slabi, odnosno nismo kadri da igramo ozbiljniju ulogu u evropskoj kosarci. nezelim da tupim i suvise o ovome, dovoljno je pogledati statistiku ovih igraca za proteklu sezonu i recimo uporediti sa statistikom igraca koji su nastupali na eurobasketu 2001, i sve ce vam biti jasno. selektoru ivkovicu i milosu teodosicu svaka cast na onome sto su uradili za srbiju u litvaniji, i nije smak sveta biti osmi u evropi, kamo srece da ovako mozemo da pljujemo politicare pa da budemo osma zemlja evrope.

GVOZDENA medalja

pre 12 godina

(Лео, 22. septembar 2011 21:20)
Zaboravio si jedno prvenstvo
2007-Spanija! gvozdena medalja! 13-16 mesto
Legenda kosarke u igrackom smislu! Nek se ne trpa gde mu mesto nije!!!

crtani

pre 12 godina

Moka octo brzo zaboravlja neke stvari....a dizao ga je u nebesa poslije prvenstva u Poljskoj....pa sta, desavaju se takve stvari, ima dana kada nekom sportisti ne ide, nemamo mi plejmejkera boljeg od Tea, Rakocevica treba da se moli da dodje u reprezentaciju, pa gde je tu ptriotizam i ljubav prema drzavnom grbu...

$$$

pre 12 godina

Dosadili ste vise sa Teom,kao da je on glavni krivac za poraz.Pa protiv Rusije je bio 38' na terenu,nije njegova greska sto smo ostali bez Tepica i Rasica u duelu sa rusima.
Ja se samo nadam da na naredno EP u Sloviniji ako budu 24 ekipe da ce produziti kalendar i da ce dozvoliti 14 igraca a ne 12 kao sto je sada bilo.
(Pegone, 22. septembar 2011 20:38)

Mi i sa ovih 12igraca nismo znali sta cemo(Marjanovic i Paunic-koji je igrao protiv Letonije i Izraela,ostale presedeo, i na kraju igrao jer su i Rasic i Yepic povredjeni).Plus Bjelica koji je dosao nespreman,taze oporavljen od povrede,sa viskom kilograma i van forme.Zna Duda sta radi.

Pedja

pre 12 godina

Sad je Teo narcis. najgori igrač itd. E kakvi smo to ljudi, šta da je neka od tih trojki koje je šutnuo iz očaja, kao pre dve godine, ušla, tada bi bio heroj nacije, van serijski igrač. proključala bi u njemu rpska lucidnost!

Arnold

pre 12 godina

Ziva istina! Za sve mogu da nadjem opravdanje, ali kako jedan Duda moze da dozvolji da bilo ko pljuje sudiju kada mu padne napamet, sutira sa 9 metara preko dva igraca, obori rekord po izgubljenim loptama...
Takva anarhija ne moze da dovede do dobrog rezultata.

Bas je vala Valjevska podvala.

Žarko

pre 12 godina

Kada bi neko, ko je postigao nešto približno Ivkoviću, komentarisao to što je on uradio, prihvatio bi to. Ali Muta (samo sam u svom selu najbolji bio i ostao), Žeravica koji je trenirao koga (reprezentaciju koju nije bilo potrebno trenirati a setite se njegovog vođenja Partizana, kriminal) i Slavnić (kao igrač je bio veliki zato što je igrao sa Prajom i Kićom a kao trener znamo), nisu vredni pomena.
Da li je grešio Ivković, pa čovek je, da li je neuspeh, pa jeste, ali ne da komentare daju ovi tzv...
Zašto nije Rakočević i Miličić, pa igrali su oni neko prvenstvo, i osvojili ga zar ne? Pogledajte koji smo bili tada....
I šta više sa Teodosićem, on tako igra košarku. Kada je prošle godine dao trojku Špancima svi su ga veličali, a on je to odigrao kao i sada kao i uvek.
Nije on Đorđević, komentari su...
Pa Sale je u Teovim godinama (paralela je EP 1991) ispred sebe imao Zdovca i Sretenovića, starije da uči i da vode igru. A Teodosić je prvi igrač repke već 2 godine, pogledajte šta je radio Đorđević 1989 godine u reprezentaciji. I dođe utakmica sa Rusima i sve spalo na njega. Ne računate Stefana Markovića za playmakera valjda. Sale je tek 1992 postao ono što mi znamo, a 1995 je bio za reprezentaciju najbolji što će za Tea doći za 4 godine.
Da se razumemo, Sale je najbolji igrač za mene i ostaće (i pre Divca i Stojakovića, možda samo Bodiroga) ali Teo će ukoliko napreduje a mlad je i može biti i jeste naša budućnost. Jedan od retkih lucidnih i van serijskih kakvih nemamo više (pogledajte nagrade koje ima u godinama koje ima a i komentare protivničkih igrača i trenera kao i odbranu koja se prema nama postavlja u odnosu na njega) pa ga treba pustiti malo.
Ja verujem da ćemo se mi ipak radovati opet sa njim.
Pozdrav svima....

mudro zbori moka

pre 12 godina

Samo se setite kako Duda besno baca tablu na kojoj pise akcije ispred Tripkovica i dere se na njega.Zato sto nije ispostovao akciju na PRIJATELJSKOJ!A na prvenstvu Evrope mirno gleda kako Teodosic upropascava napad za napadom.

Иван

pre 12 godina

Као прво, Мока је био играч и тренер: као играч је освојио све што се може освојити, као тренер је створио неке велике асове. Свакако је довољно компетентан да изнесе мишљење о резултату наше репрезентације.

Као друго, у праву или не, Мока увек мисли својом главом, није део гомиле која једино уме да препричава туђе речи. Такве ћу увек више ценити од оних који само знају да понављају туђе мантре како би се коме допали.

Треће, та мантра у овом случају гласи: није важно да ли је изречено тачно, него ко је то изрекао. У нормалним земљама овакве ситуације су кристално јасне: имао си зацртан циљ у одређеном року, ако га ниси остварио - ѕбогом!

Четврто, прошло је двадесет година и крајње је време да се одвикнемо више од једноумља и навикнемо на другачија мишљења од оног које имамо (или га преносимо).

mc

pre 12 godina

To apsolutno nije tacno. Teodosic je sutnuo u 20. sekundi poslednjeg napada, pogledaj snimak ili idi na Eurobasketov sajt i pogledaj play-by-play.

Necu da branim Teodosica, ali barem ne iznosite neistinite tvrdnje...

gera

pre 12 godina

Opovrgavati ocenu Slavnića o Teodosiću jeste nojevsko zabijanje glave u pesak.Jednostavno, Slavnić je rekao ono što javnost izbegava da prizna usled svoje opijenosti i zavisnosti od selektora Ivkovića. Slavnić, koji je možda vrlo loš za selektora ali je ipak košarkaški trener i prirodno odan kultu reprezentacije, lepo je objasnio o kakvom se kolapsu u igri reprezentacije radi. Što se tiče Teodosića, tu nije izanalizirao sistemsku uslovljenost koja dovodi do takve njegove igre a to bi bila potpuna nestašica igrača na toj poziciji kao što je uostalom i potpuna nestašica na poziciji selektora pa ih i Slavnić na neki način opisuje kao poslednje laste koje ne mogu da donesu proleće.

nikola

pre 12 godina

on je opasan igrac, kao trener prosecan... nije imao uspeha sa repkom.
sto e tea tice provalio sam da hoce na svakoj tekmi da da tricu kao protiv spanije i bude nacionalni heroj. eee, nije svaki dan bozic i nissi ti sale djordjevic.

Sreten

pre 12 godina

Sve je to lepo sto Moka govori ali koji je njegov nivo strucnosti i kako su se igraci ponasali kad je on bio selektor.Moka Slavnic je covek koji jedino sebe vidi kao trenera u nasoj kosarci.Gde su bili njegovi komentari kad je ovim momcima dobro islo i kad ih javnost nije ovako zatrpavala i kad drugi sportovi nisu trpeli u medijima zbog njih kao ove godine??? Teodosic ne bio narcis da su i drugi bolje igrali ili da nisu bili povredjeni bekovi Rasic i Tepic jer nam je tad sve stalo!!!

brana

pre 12 godina

koliko sam shvatio, cela poenta neuspeha (citaj, osvajanje bar 6 mesta) su povrede ali i otkazi. Otkaza ce biti dokle bude i reprezentacije a sto se tice povreda? Pa koje su mu to pripreme od 2.5 meseca pa Raske odigra 5 utakmica? Ili tepic, jednu vise? a kapiten kilav ko baba! Setite se kako je Roberts igrao u KK Partizan a kako u KK Zvezda? U crvenom je jedva sastavio sezonu a u crnom je jeo parket i nista! Selektor je birao ljude oko sebe, pa sta je cackao mecku? Sto nije pozvao proverene ljude? Pripreme od 2.5 meseca? Pa svako normalan bi poludeo! A pri tom pripremili su se kao za 1 utakmicu i to finale i tu je kraj

777

pre 12 godina

Mucnite malo glavom..kakve veze ima to kakav je Moka bio selektor? Kao nekadasnji izvaredni plej sa hrpom zlatnih medalja sa svetskih takmicenja po vama nema pojma jer komentarise igru, isto pleja nase reprezentacije? I sam Teo je svestan kako je igrao i sam dao izjavu da ima najvecu odgovornost i krivicu. Posao pleja je verovatno najodgovorniji u timu. Povezuje napad, asistira, probija u reketu, daje koseve. Sta je Teo radio u vecini utakmica? To smo svi videli. I na kraju nikada ne uporedjujete jednog Sasu Nacionale sa njim,jer to sam cesto citao, jer je to ko nebo i zemlja. Ja nikada nisam video da Sasa sutira kada mu padne napamet, nerezonski, brzo, bez izgradjene akcije a sut ...BOLI GLAVA. IZGUBLJENE LOPTE...STA JE TO.Sut za tri..ko moze, zbog godina, neka se seti protiv Litvanije sa jednim Marculionisom i Sabonisom..savrsen. Psihicki i mentalno ne mogu da se porede. Sve u svemu...KO NEBO I ZEMLJA. Teo mora jos da jede gust pasulj, samo da se priblizi Saletu i svemu sto je Sale ostavio iza sebe u kosarci. Prema tome u buduce...PSSSSSST...I MIRNO..

Cika Sima

pre 12 godina

Al žurite sa izjavama. Da su me objavili kao što nisu i verovatno neće ni sad, verovatno bi vam odgovorio. Saslušajmo sve...
(Apu, 22. septembar 2011 20:49)

Pogresio si vest, a sta si hteo da kazes - samo ti znas. I ne znam sta bi mi odgovorio, to sto se desilo 2007. je prezvakana prica. Dodao bih - ne ponovilo se. I jos da kazem, prica o Slavnicevom ubacivanju "devet debitanata" je apsolutno deplasirana s obzirom na to da se igra svodila na ispucavanje udarnih "moskitosa" - sut za 3 redom Gurovica - 3/10, 2/10, 2/8, minuti u igri 40, 40, 36. Zasto tada nije bilo "pravovremene izmene" ili trenera da "autoritativno" kaze nesto?

Obzerver

pre 12 godina

Vidi ko se javlja.
Ovaj covek iza sebe trenerski nema nema nista.

Secam se kako je komentarisao Jugoslavija-Litvanija 95-te u Atini.
"Boza", "Limunada" - da smo izgubili (sto je bilo moguce, jer je utakmica bila neverovatno teska) steko bi se utisak da je selektor ispustio "boza utakmicu" i laku pobedu.

I kakva je on uopste "legenda" ? Samo po ispadima.

Tako je to. Dok god imamo lazne velicine, one prave tiho propadaju ili beze glavom bez obzira iz lude zemlje.

Puna podrska selektoru Ivkovicu-on je svoje mesto medju legendama zasluzio mnoooogo pre Litvanije !

...

Joja 1974

pre 12 godina

Nass savez je uccinio odliccnu stvar ssto je doveo Moku za selektora 2007.On je kao ssok terapija.Nanjussio je dobre mlade igracce po ko zna koji put u svojoj trenerskoj karijeri, assto se ticce Teove narcisoidnosti mislim da nam jedan samozvani "beogradski SSmeker i mangup" nebi trebalo nissta da pricca.

branko

pre 12 godina

Moka se proslavio vodjenjem reprezentacije 2007. godine u Spaniji,promovisanjem Gurovica u kapitena,tolerisanjem pristojnog ponasanja Milicica, slanjem reprezentativaca Srbije na zvezdin sever na utakmicu sa Glazgovom! ALI, ovo sto je izjavio je 100% u pravu!

MS

pre 12 godina

Ovakve izjave su stvarno previše grube i neumesne. Uprskali su, dobro je, valjda će nešto naučiti iz toga, ali ne treba ih sad razapeti, ipak smo svi na istoj strani. Reći za mladog momka koji tek treba da donese ovoj zemlji pobede i medalje, da je umro u narcisoidnosti je bezobrazno i morbidno. Ako je grešio ne znači da je završio karijeru, još ima vremena da se popravi, a kako smo počeli, možda dočekamo i da on odbije poziv selektora, a to je poslednje što nam treba. Nije nam smetalo kad su ti njegovi "narcisodni" šutevi donosili pobede u poslednjim sekundama prošle godine. Ne, tad je bio kralj, genije, a sad odjednom svi znaju da baš on nije slušao Dudu i da baš nije igrao kako mu se kaže. Mi smo igrali sa možda dva igrača koja imaju neku poštenu minutažu u svom klubu. Većina se plašila da šutira u svakom kritičnom trenutku. Neko je morao. Kad ga nije bilo na terenu, niko nije umeo da kreira igru, bilo je žalosno gledati ih. Išli smo sa osiromašenim sastavom i nije čudo da je Duda pustio Tea da preuzme odgovornost. Ja ne vidim da bi bilo bolje da se oslanjao na druge. E sad, što mi očekujemo da on ima i asistencije i 20 poena i skokove, bolje bi bilo da se zapitamo da li je to normalno. Sve je išlo naopako, šta da se radi, sad treba da se sedne, da se prepoznaju greške i nađu rešenja za budućnost. Ako Duda ne može to da uradi, nađite drugog, ali nemojte da podgrevate atmosferu vređanjem igrača i selektrora jer ćemo sutra opet očekivati da nam donesu medalju.

game

pre 12 godina

Sanija je evropski prvak do 20 godina !!! a koji ste vi bili u to godiste??zato za vas i za sve spanija je velesila i tako ce ostat jos dugo!!!a zasto srbija nema igraca za nba pokazao je ovaj sampionat u litvaniji.

bojan

pre 12 godina

tacno je da je bitno da uvek treba da postoji neko ko ce sve da kaze bez dlake na jeziku i ima istine u ovome sto Moka prica,ali je isto tako tacno da je on imao svoju priliku i prokockao je.

Лео

pre 12 godina

@Sašа, мислим да ти требаш да дигнеш руку када причаш о овоме човјеку и када кажеш да није легенда српске кошарке онда се види и да не знаш! Он је измислио плејмејкерску позицију за Теодосића у своје време.
О томе колико и шта је он постигао у играчкој каријери:
Олимпијске игре
Сребро 1976. Монтреал
Злато 1980. Москва

Светско првенство
Сребро 1974. Порторико
Злато 1978. Филипини

Европско првенство
Злато 1973. Шпанија
Злато 1975. Југославија
Злато 1977. Белгија
Бронза 1979. Италија

Објавите ми коментар више.

Branko Medak III

pre 12 godina

Ljudi, čitam ovo i prosto ne mogu da verujem. Pa zar gospodin Slavnić ima pravo da bilo šta kaže posle najgoreg rezultata u istoriji Srpske košarke koji je ostvario na EP u Španiji 2007 godine? Zar se bruka tako brzo zaboravila? Slavniću svaka čast za sve što je uradio kao igrač ali kao trener nije imao zapaženu ulogu. Ne mogu da verujem kakvi smo to mi Srbi? Zar se tako brzo zaboravljaju neke stvari? Ne ulazim u to dal je Teodosić kriv il ne ali svima koji ga kritikuju postavio bi par kontra pitanja: Da nije možda problem malo i u ostalim igračima koji se nisu na vreme otkrivali, pravili blok? da nije možda u nekim trenucima Teodosić morao da ishitreno šutira jer su se ostali iz petorke skrivali i bili dobro čuvani? Da nije problem malo što je on u ovoj reprezentaciji praktično jedini TOP igrač i da su ga protivnici čuvali flasterom sa dvojicom a nekad i sa trojicom igrača? I na kraju, dečko je ubedljivo najbolji pley u Evropi i najzaslužniji je za 2 mesto u Poljskoj i 4 mesto u Turskoj kada je bukvalno sam pobedio moćnu Španiju...sve se to zaboravlja, čak su pojedinci dali sebi za pravo i Dudu da kritikuju, legendu, čoveka koji je prihvatio posao koji niko nije hteo posle Mokinog debakla na EP, čoveka koja je živa legenda. Kod nas Srba je izgleda najbolje kritikovati, pljuvati, omaložavati, potcenjivati.

Gargamel

pre 12 godina

Ovaj Mokin komentar bi bio u redu, samo da je izrecen posle proslog svetskog i proslog evropskog prvenstva. Mogu samo da zamislim kakve bi komentare dobio, a danas se vecina slaze sa njim. Moka je uvek bio originalan i duhovit u svojim izjavama, a sada samo ponavlja ono sto gomila neznalica prica. Ja se samo pitam, da li je moguce da smo toliko destruktivni? Gde smo bili pre samo 3 godine? Ko je podigao nasu kosarku u zadnje dve godine? Sta ste mislili, da ce da se desi? Da cemo odmah da vladamo kao pre 10-15 god? Ono sto je najvrednije u nasoj kosarci su Duda i Milos i pored svih gresaka koje su napravili na ovom prvenstvu. Mozemo ih oterati, ali se onda moramo spremiti za rezultate od 2003. do 2008. i gomilu demagoga koje cemo morati da gledamo i slusamo.

MILANO

pre 12 godina

Sto se tice Teodosica covek je 100 posto u pravu,neko je pomenuo da nije u formi ok nije u formi sut mu ne ide ali toliko izgubljenih lopti ponasanje njegovo sto je mnogo mnogo je dres Srbije se ne brani na taj nacin.

nenad

pre 12 godina

KAKAV je covek ovaj Slavnic ne mogu da verujem kako moze to da prica sada a on sta je uradio sa onakvim igracima, odlican igrac, nizerazredni trener. setite se samo sta je o obradovicu pricao, a covek je najbolji trener i najtrofejniji u evpropi ubedljivo iza svih

qapeiron

pre 12 godina

@jagair

Ti ko da bi voleo da na svakoj konferenciji za stampu cujes "Milicice" kako se "poetski izrazavaju". Pa to je odraz kulture, vaspitanja, ne moze neko da prosipa sta mu prvo padne na pamet pred kamerama jer je, zaboga, on reprezentativac. Jesi cuo od Divca, Danilovica, Praje, Kice, i da ne redjam vise, nesto nalik tome, a i oni su izgarali na terenu za repku, naravno, i dobijali i gubili (a cesce dobijali). Ti hoces u reprezentaciji Milicica, Radmanovica, koji bi dosli samo da svoje perje pokazu, briga ih za tim. Uvek je bolje prolazila ekipa sa dobrom atmosferom nego sa 100 nadobudbih zvezda, a ko sam ja da o tome pricam. Moka, Gurke, Milicic pokazali su svima kako se gine za reprezentaciju, dali su sve od sebe, samo sto ne "zaplakase", a ovi sto su ti prosle godine bili heroji sad su na lomaci. Plitak smo narod, brzo zaboravljamo i tolerancija nam je na nuli. Svi smo zivi ljudi, dodje zuta minuta. PS Tea nikad nisam nesto gotivio, pojeo mi je dzigericu na prvenstvu, al aj nek pricaju o njemu kad napuni 33, ni moka nije bio neki lik u njegovim godinama.

E tako se to radi...

pre 12 godina

Nema razloga da se sada pljuje po Teodosicu.... Od decka se vise ocekivalo nego sto on moze da iznese....
Malo su ga svi precenili iako je daleko iza nasih slavnoh plejmejkera mnogi ga stavljaju i istu ravan pa neki cak i iznad....
Jednostavno decko sto je igrao igrao je... Kod njega vise napredka nema...
Pogotovo sto je prelaskom u CSK a otisao i od trenera Ivkovica koji mu je dao svu slobodu a koju u Moskvi nece imati...
Ni jedan trener na svetu nece trpeti takvo ponasanje... u Moskvi ce da ladi klupu sve da se pusi... Prvi ispad... opomena... Drugi ispad...upozorenje... Treci ispad ..klupa... Posle par kola u CSK ce igrati kao i u Olimpiakosu pre dolaska Ivkovica...
Eto njega za dve god u fuziji.... Jer nece imati gde da igra...

alobre

pre 12 godina

Ej nije uopste stvar u tome sto smo 8., po meni je to sasvim ocekivano, ali je problem na koji smo nacin mi odigrali neke utakmice pre svega Teodosic, e to je bilo sramotno.

my way

pre 12 godina

Kakva prazna prica. Zbog takvih strucnjaka koji bi sve stavili u sablon Duda i treba da ostane. Ako cemo da pogledamo iskreno, jedini sa kojim je Teodosic mogao na ovom prvenstvu da podeli teret igre je centar Krstic kad mu se spusti lopta, drugi niko. Svaka cast Keselju, ali on je samo uzimao suteve, a nije razbijao odbranu. Savanovic posle utakmice sa Francuskom ni blizu svog nivoa, pa kad smo onda dosli u situaciju da za Tepicem placemo, sta smo mogli da ocekujemo. A najvise me je iznervirala izjava na kraju kad Moka mrtav ozbiljan rece kako nije verovao dobronamernima da je u pitanju Valjevska podvala, pa je ubacio Teodosica. Sta kao, nije ni trebao nikad da zaigra. U Srbiji se zaista sve brzo zaboravlja. Dajte ljudi molim vas, pa u svakoj ekipi postoji igrac koji ima neogranicenu slobodu, a pogotovo u povredama hendikepiranim timovima, u kakvoj smo se situaciji mi nasli. Necu da kazem da Teo nije gresio, treba naci nacin da ceo tim funkcionise drugacije, osveziti reprezentaciju sa Nedovicem, ali ovakva pljuvacina po Teodosicu i Dudi je cist bezobrazluk. Ne znam ja kakva je Milos osoba, da li je narcisoidan, da li je varao Maju ili sta vec, niti me to interesuje, ali kao mlad igrac svakako ima kvalitet da i u buducnosti bude u reprezentaciji Srbije. Kad se protiv njega pobune njegovi saigraci ili selektor, onda cu mozda promeniti misljenje.

pop zaludni

pre 12 godina

dovoljno je da prisetim mokine epizode u reprezentaciji i da onda nikako ne mogu da uzmem za ozbiljno bilo sta sto on prica. a narocito o tome kako duda ivkovic vodi reprezentaciju. za njega je duda the trener.

George Carlin

pre 12 godina

Ostavite, bre, dečka na miru. Meni se, recimo, sviđa što je na svoju ruku, kad ne ide, ne ide, al kad krene... Poenta je ukrotiti ga, a ne ubiti u pojam.

...

pre 12 godina

S jedne strane smatram da je Dudina jedina greska ta sto je dopustio Teu toliko da se izivljava, ali sa druge i nije imao neku drugu opciju. Tepic i Rasic obojica povredjeni, tako da manje-vise jedino ostaje Teo. A sto se Tea tice, Moka je sasvim upravu da "umire u narisoidnosti." Mogao bi da pocne da se malo vise ponasa kao da nije jedina osoba u celoj ekipi!!

Dzamburu 'n Koma

pre 12 godina

Cinjenica da Moka ima mozda najmanje prava da prica o ovome, s'obzirom na njegov neuspeh..ali isto tako ovo sto je rekao je jedna velika istina, nazalost..
Usijana glava ne sme biti osnova nase igre..tj. sme, ako imas igraca koji ga moze zameniti, kad se ovaj usija, pa poludi sa greskama..no, selektor ga nije pozvao.. nista, idemo dalje..na greskama se uci

Arhimed

pre 12 godina

Moka kao selektor nije uspeo ali ako se setite prve utakmice protiv Grka bili smo zaista pokradeni i to ne malo. Ovaj poraz je bio kao i poraz na olimpijadi u Atini (prva utakmica sa Argentinom izgubili kosem Djinobilija iz pada u poslednjim sekundama)prelomna i posle nje se nismo sastavili, a igrali smo protiv boljih od sebe i bili bolji! Mislim da Moka nije trenerska velicina ali je u svakom slucaju covek sa osecajem za kosarku, a iskreno mislim da mu i sreca nije bila naklonjena kroz celu trenersku karijeru.
Ovo sto Moka kaze za Tea tu je 100% u pravu i mislim da neko mora da ga obuzda i za njegovo dobro, a narocito za dobro tima.

Onako usput

pre 12 godina

Pratim kosarku jos od vremena kad je Moka bio igrac. Obozavam ovaj sport, a za tih 30 godina, samo su me dva igraca dovela do stadijuma da mi se ogadi: Peter Vilfan tokom epizode u Partizanu i ovaj narcis sada u reprezentaciji. Ipak mislim da ovaj potonji ima ogroman kvalitet koji ce tek dokazivati kad u svojoj glavi malo sredi neke stvari. Bilo kako bilo, preterano je reci da se radi o "podvali iz Valjeva", mada me je ta konstrukcija prilicno nasmejala.

bean

pre 12 godina

Teodosić je grešio,ali nenamerno.Osmo mesto?To je nešto strašno?
Naterajmo Đorđevića i Divca da se aktiviraju pa će nam biti bolje!
Da se ne pravim važan,ali je Moko tebe Miličić na treningu nazivao indijancem,kada si tražio da rade još jedan šprint.Sećaš li se?
Momci su i dalje jedinstveni i treba im dati podršku,nekad sa Draženom smo još gore prošli a on je bio svetski igrač pa nije bilo pljuvanja.
Kao igrali su loše,drugi su slabi itd...
Batali.

milojko

pre 12 godina

Vidi se da mu fali koja sezona u Partizanu, da mu je Dule par sezona skakao po kicmi bar ne bi zabacivao glavu kad ga neko pipne a i klepi po ruci nego bi grizao jos zesce,pa bi lepo sutirao trojke a ne alibi trojke sa 7,8 metara,ili sacuvaj boze tehnicka dok je na klupi...i dalje smatram da je Duda najbolje resenje za klupu.

daj, stvarno

pre 12 godina

E, vala, stvarno je rekao gluposti i u vezi Dude i Tea. Jest velik igrač bio, ali koliko su validni njegovi komentari sada, posle njegovog velikog "uspeha".
Kakav je on imao autoritet nad Gurovićem, Miličićem i Jarićem. Treba videti šta su oni radili i tada je Teo bio jedna od retkih svetlih tačaka, tj. jedina, a sada sebi daje za pravo da ga pljuje. Šta reći što je Dudu ispljuvao? Loše izmene, slaba raspodela minutaže...pa jedva je imao 5 zdravih.
Ne znam da li ima smisla uopšte govoriti o njegovom udelu u izgradnji ovog tima, pa za njegovo vreme nismo Izrael mogli dobiti. Nije čudo što to što njega niko neće.

milan vucic

pre 12 godina

neosporno je da je duda ivkovic veliki trener ali to ne znaci da kada se napravi neuspeh kao na evropskom prvenstvu treba cutke da se prede preko toga.imao je u svojoj karijweri zoran slavnic mnogo gresaka ali sve sto je izjavio sada je u potpunosti u pravu.stvarno mi nije jasno da ivkovic covek takvog znanja i autoriteta moze da dozvoli da se teodosic izivljava i prema igracaima,treneru i nama koji smo sve to pratili.teodosic me je svojim ponasanjem i igraom pre dve-tri godine odusevio a sada je pokazao da nikada ne moze biti veliki jer nema osobine takvog coveka i sportiste.zato velika podrska slavnicu za ono sto smo svi videli a veliki broj strucnjaka se dodvorava ivkovicu i nalazi reci podrske za ivkovicev neuspeh.jedini koji su iskreno i objektivno digli hglas su muta nikolic i zoran slavnic.nebitno je kakvi s treneri slavnic i nikolic(ja mislim dobri)ali za ono sto su izjavili zasluzuju samo reci pohvale jer sve sto su rekli moze da bude samo od koristi svima kojima je stalo do uspeha srpske kosarke.

Cera

pre 12 godina

Moka je majstor neviđen i svaka čast za sve igrače koje je on otkrio - ALI Moka Slavnić nekome da prebacuje narcisoidnost, egzibicionizam i rušenje autoriteta trenera... :)
Jeste Teo bacio 5 lopti bezveze samo nije on baš takav za šta ga je Moka izgrdio ovde.

Marko

pre 12 godina

Jednu stvar je Moka u pravu,a to da je Teodosic radio na terenu sta je hteo,sutirao je sa 10 metara trojke,totalno je upraopastio nasu timsku igru ,mi smo dobijali utakmice timski ,cim smo igrali pojedinacno odmah smo gubili utakmicu ,da li ste videli da se neki play u reprezentaciji onako ponasa na utakmici ,alo ljudi on jedini igrac koga znam da je na utakmici zaradio pet licnih,jedna tehnicka i jedna namerna ,i to je tehnicku dobijo sa klupe,kada smo protiv Turaka igrali 18 sekudni pre kraja tri poena vodimo ,baja sutra trojku posle pet sekundi napada,hoce da glumi heroja,samo nas je bog pogledao pa nismo izgubili utakmicu,nemogu za sve da krivim Teodosica,jer pored Teodosica koji nije igrao kako treba ,imali smo problema sa centrima,krsticu svaka cast decko je vukao za dvojicu ali se vidi da je falio jos jedan centar.

mister no

pre 12 godina

Suvise je ovo kompleksna i slozena situacija da bi letele glave preko noci! I to glave sa kojima smo postali srebrni posle dugo vremena. Svi su tada Dudu i Tea dizali u nebesa a sada se pljuju. To jedenostavno nije u redu jer sam ubedjen da su zeleli najbolje. Ali, sa druge strane sam se zaista cudio Dudi da tolerise onolike izgubljene lopte i potpuno nerezonske suteve za tri poena naseg pleja (Tea). I zasto Keselj nije vise igrao i sutirao? Za Bobija Marjanovica zsaista nemam sta da kazem. Sigurno je dobar decko ali u kosarku je zalutao. I onih par minuta sto je odigrao izbrukao se. Zar nije bolje da je Tripkovic posao umesto njega!? Ali kao sto rekoh, najbolje je da sve odlezi pa da se vidi kako dalje. I sa kim. Eto toliko od mene, hvala na paznji i laku noc.

iggy-banjaluka

pre 12 godina

e moji decaci,vidim koliko poznajete sopstvenu kosarku,zar stvarno ne znate sta je Zoran Slavnic postigao u ovom sportu,ali dobro na forumu su se uvak javljali likovi koji veze nemaju sa ovim sportom,verovatno gledate kosraku samo kad reprezentacija igra...............

postedite nas ovakvih tekstova, hvala

pre 12 godina

Zovite ljude iz Guinness-a, da izmere najdeblji obraz na svetu... ili doktore, jer ovaj covek je izgleda opasno senilan...

pegasus

pre 12 godina

Posle bitke svi su generali. Slavnic jeste kosarkaska legenda ali imao je priliku da se pokaze i nije mogao da ukroti igrace. Prema tome nema pravo glasa.

Marko

pre 12 godina

Moka, bio si dobar igrac! Imao si prilike da se dokazes kao selektor, a svi znamo sta si uradio i zato nemas prava da govoris lose i da komentarises niti jednu kariku kosarkaske reprezentacije. Teo je lose igrao,ali ovi momci su nasa buducnost i realnost. Vise volim kad Teo nerezonski baci trojku i pogrijesi, nego da imamo Brajanta i sa njim (zbog njega) osvojimo neko prvenstvo

Sale

pre 12 godina

Neverovatno koliko su nam podeljena mišljenja - mnogo više pozitivnih ocena od negativnih imaju i komentari koji kritikuju i oni koji hvale Tea!?
Činjenica jeste da je u zadnje dve utakmice skoro sve spalo na Tea, ali treba se pitati zašto? Da li je bio na to prisiljen zbog, kako neki kažu, nedostatka kretanja, klase, straha drugih igrača, ili su oni jednostavno videli da nema vajde od svega toga i da loptu dobiti neće koliko god se trudili, kretali izlazili iz bloka.
Sve je to za dublju analizu i o tome treba preispitati Dudu ma koliki on autoritet bio jer je u pitanju naše nacionalno bogatstvo - košarkaška reprezentacija.

crni_redstar

pre 12 godina

evo za dve godine ce mnogi igraci biti bolji nego sada...ocekujem tada na sirem spisku:krstic,milicic,rakovic,raduljica,macvan,savanovic,velickovic,bjelica,keselj,tripkovic,teodosic,cakarevic,milojevic,cvetkovic ,nedovic...a do tad ce gasol,parker i novicki biti penzosi tako da smo prvi favoriti videcete!

Markus

pre 12 godina

I Moka sam zna da je tesko da bilo ko ima potpuni autoritet u danasnje vreme,neznam cemu analiza,kada se ovo ne dogadja prvi put.
Posle zlatnih generacija krajem osamdesetih i devedesetih,kada su ne samo kosarkasi vec kompletna omladina potpuno drugacije vaspitana,imali smo problem sa Jaricem i Rakocevicem,pa Radmanovicem...Onda 2007 sa Milicicem i ekipom koju je bas i sam Moka vodio i dozvolio da Milicic daje onakve izjave posle poraza,sad imamo i Teodosica koji se opustio u pristupu....Tako da niti je Teo kriv niti Duda,vec kompletna drzava i njen raspad u svim segmentima podizanja mladjih generacija
Ne trebaju nikakve kritike i ovakve analize jer to svi znamo,vec da neko ponudi resenje problema,a to nazalost sigurno nije Moka

kop

pre 12 godina

Kako smo krenuli sa pljuvanjem Teodosića a bogami i Ivkovića najbolje bi bilo da ih streljamo pošto ovo što neki pišu ovde nema nikakvog smisla. Možda je Teo odigrao lošije nego inače, mada mi ne znamo šta se dešavalo u ekipi, ne znamo dal kojim slučajem Teo nije igrao pod inekcijama i bolovima, dal se možda pojedini igrači nisu "skrivali" u našem napadu al sigurno znamo da Teo nije imao zamenu na ovom prvenstvu tj. na klupi nije bilo igrača koji će da ga zameni da se ovaj odmori a slična situacija je bila i sa Krstićem. Ako ovako nastavimo neće ni Teodosić više igrati za našu reprezentaciju pa ćemo ga posle pljuvati kako neće da igra za Srbiju a za klub hoće. Mene ovde čudi da niko ne komantariše izjavu kapitena Krstića, posle Rusije, da ON NEMA MOTIV DA IGRA TU UTAKMICU! Šta, on je kao do sad osvojio tri puta Evropsko prvenstvo, dva puta svetsko, dva puta olimpijadu, tri nba prstena pa mu smor da igra sa Grcima za peto mesto. Mada Krstić je bio, realno, najbolji u našoj reprezentaciji na ovom prvenstvu. Međutim, izgleda da je ovde problem klubska pripadnost ovih igrača tj. grobari pljuju Teodosića zato što je dokazani Zvezdaš a ne diraju "svog" Krstića a ne komentarišu ni "maestralne" partije "svojih" Perovića i Tepića. Najbolje bi bilo da je Duda poveo mesara Božića pa bi vi ćutali.

Matrix

pre 12 godina

Problem je kod nas što branimo igrače koji imaju loš odnos prema reprezentaciji poput Teodosića,nije bitno što izgubili ili što je on loše odigrao,nego što se bahato ponašao radio je šta je hteo na terenu,iziigravao i beka i play i centra,njega mrzi da igra odbranu ,jednostavno ne zeli prvi primer je protiv spanije,kada je Gasol ima loptu kod slobodnih bacanja,Navaro protcava pored Teodosića i otvara se na tri poena ,Teodosić to vidi i vidi da će lopta da ide na Navara i nece da izadje na tri poena da ga zatvori,nego stoji ispod kosa,svi zivi su ga pretrcavali u odbrani.Podržavam Moku što je javno izašao da kaže o katastrofalnom ponašanju Teodosića i njegovoj igri, bolje da mu se skrene pažnja da promeni ponašanje i da igra timaski da ne izigrava zvezdu,nego da ga svi tapšu po ramenima i da mu kažu to majstore,a oni koji podrzavaju Teodosića zbog njegove stare slave protiv spanije što je dao trojku u poslednjim sekundama,a pitao bi vas šta bi bilo da je promašio,kao što je promašio protiv Turske nepotrebno,treba biti realan ,a ne uzdizati nekog u nebesa kada dobro odigra,a kada izgube da se pljuje ,realno po meni Teodosić je jedan od krivaca što nismo prošli dalje ,drugi problem je bila centarska pozicija,nismo imali drugog centra,treci problem su bile silne povrede koje su nas zadesile,isto tako mislim da je ekipa dosta pala na psihickom planu na utakmici protiv Francuske i to se jasno videlo posle na ostalim utakmicama,

gavrilo

pre 12 godina

Cinjenice nemaju emocije. Cinjenica u vezi Teodosica je da on pravi vekiku korist timu ali jos vecu stetu. Nisam video poslednjih 15-20 godina igraca koji onako uporno dodaje lopte protivnickoj ekipi u ultra vaznim utakmicama u ultra vaznim momentima.Moze da se uvede poseba statistika za njega "Balls i oponnent hands". Ne radi se o izgubljenim loptama, radi se o lagano i direktno predatim loptama u ruke protivniku!!?? Njegova trojka Spancima prosle godine udje slucajno, tad i vise nikad! Djordjeviceve su npr. ulazile kad god je trebalo.

Baston PG

pre 12 godina

Rezultati govore sve za sebe! Srbija 2007 na EP sa Slavnićem 16-ta, sa Dudom 2009 druga. Što se tiče "valjevske podvale" rekao bih da Miloš 2007 nije bio jedina podvala u reprezentacij s obzirom na igru i rezultat. Uostalom, Slavnić je sam birao igrače i sam sebi podvalio.

$$$

pre 12 godina

Teo ne igra tako u Olimpijakosu(ko prati zna)..sutira samo kad ima izglednu situaciju. Zasto? Zato sto u timu Olimpijakosa ima ljude koji su zaduzeni za suteve a kojima on asistira.. U ovom nasem timu , osim Krsticu, nema kome da se doda lopta.. Da je Milos play Spanije imao bi 20 asistencija svaki mec i ne bi ni morao da sutira na kos uopste...
(Vladimir, 22. septembar 2011 20:45)

Jel zato protiv Fenera sutao trojke 1/10?A cele sezone u Evroligi sutao trojke 31/107.
Posao pleja je da igrace cini boljim.Sta je Nash napravio od Gortata u Finiksu.Gortat je u Orlandu bio neko ko ce da uhvati neku loptu,da poneki poen,a u Finiksu daje preko 10poena.Marion je u Finiksu imao prosek oko 20 poena po mecu.Kad je otisao tesko preko 15 poena. Ako su nasi igraci toliko losi,zasto ih je Duda zvao.S a jedne strane Duda je car,Teo je kralj,pa ko je kriv?Cemu se vi nadate,ako pricate kako nasi igraci nisu nizasta.Ni povratak Novice,nece doneti neku bitnu promenu.

kotoranin

pre 12 godina

Najedanput svi zaboravljate polufinale sa slovenijom 2009 i cetvrtfinale sa spanijom 2010. Tada ste ga u nebesa dizali,a sad vam ne valja. Ja i dalje tvrdim da je najbolji igrac srbije i jedan od najboljih u evropi,a ako ste gledali utakmice(narocito protiv rusije) ostatak ekipe je odbijao da preuzme odgovornost,no su kao skretnicari prosledjivali teu lopte.
Podrska momcima ,i nisu zasluzili ovoliku pljuvacinu jer su oni najvise izgubili

Apu

pre 12 godina

@Cika Sima

"Pa je Zoran Slavnic implementirao tu napadacku leprsavu igru koja je krasila SFRJ nekada. Ako ne znas kako se zavrsilo, informisi se - imas i to na netu".

Al žurite sa izjavama. Da su me objavili kao što nisu i verovatno neće ni sad, verovatno bi vam odgovorio. Saslušajmo sve...

les lionceaux

pre 12 godina

pa možda i bolje Teo nogom nego Paun rukom :)

ne znam stvarno čemu toliko filozofije oko ovog neuspjeha, ja sam siguran da bi reprezentacija igrala finale da nije bilo ozljeda na samom prvenstvu (Tepić, Rašić, Krstić pa čak i Teo), a da bi se u tom finalu mogla nositi sa Španijom da je tu bio Novica, uostalom oni Francuzi su nam dali pola poena preko, pokraj Savana (zamislite da je tu bio Novica) pa ne cujem da neko govori da Savan ne igra odbranu nego samo Teo pa Teo..

g4

pre 12 godina

Ti bi prvo trebalo da nesto procitas od Ducija Simonovica pa onda da ga pominjes.

Kao prvo, bruka je da sajt vaseg renomea, kao udarnu vest istakne izjavu Moke Slavnica! Kao drugo, mislio sam da vesti prate I komentarisu ljudi koji nesto znaju o sportu. Pohvale Mokinim izjavamai moze da da samo onaj ko ne zna ama bas nista o kosarci! Nije lepo smejati se tudjoj nesreci! Zato Moku i Ducuja treba pustiti na miru, da zive svoje zivote, nekada su bill veliki igraci...
(Dalipagic, 22. septembar 2011 23:52)

Undertaker

pre 12 godina

Ne osporavam njegov veliki talenat, ali mi se ne svidja njegov pristup igri! Ima odlican osjecaj za asistenciju sto treba da koristi kao plej, ali on vise voli da solira i da se ispucava i kad ne ide.. Takav pristup je imao i Sapic u vaterpolu i zato mi se nikad nije svidjao.. Mesi nije najbolji igrac na planeti samo sto solira nego sto iz godine u godinu ima najvise asistencija u Barsi i pored jednog Xavija.. I da zakljucim, ako ne voli da se dobacuje pa brate mili uzme reket pa nek igra tenis!

Nemanja

pre 12 godina

Mozda bi ga i cenio da nisam pre neki dan video scenu koju je napravio bespotrebno u Veru u Ziri. Covek mi deluje da je potunu izgubio kompas da ne kazem pamet, toliko je vikao i vredjao tako vulgarnim recnikom bez povoda na kasirku da me je bilo sramota...

marko_bgd

pre 12 godina

pa najlakse je okriviti jednog igraca..a sta je sa ostalim?ostalim igracima koji nisu smeli da krenu pod kos,na ulaz...koji su cim prime loptu odmah gledali gde je teodosic da mu dodaju(sem krstica i savana)...sa ostalim igracima koji cim promase jedan sut,ili dobiju rampu,prestaju da sutiraju..sa svim igracima koji su katastrofalno igrali odbranu...ali u svakom slucaju teodosic jeste preterao sa asistencijama,i egzibicionom igrom...ali zbog toga je kriv duda,sto nije oslobodio straha ostale igrace...

zbog jedne trojke 2 prvenstva pukosmo

pre 12 godina

apsolutno je u pravu. najjače od svega je kad teodosić posle svega kaže da bi menjao samo savanov zadnji šut protiv francuske. jeste, to je bilo najgore na prvenstvu, njegovi pokušaji da imitira saleta đorđevića su bili skroz ok i promišljeni. malo sutra.

nije opravdao onoliku slobodu u igri koju mu je duda dao

Niko

pre 12 godina

SRAM nas bilo!! Eto za koga je taj decko igrao.. Gomilu kriticara.. E sada da kaze necu vise nikad igrati a vi nadjite boljeg ja bih mu cestitao.. Pa bih onda mozda malo vise postovali to sto oni rade.. Na drugoj strani, Mokin izbor reci, a ne njegova poenta, pokazuje da je u pitanju teska zavist I ljubomora