Četvrtak, 11.08.2011.

13:58

Vilnev: “Kimi nije zaslužio titulu”

Bivši šampion Formule 1 Žak Vilnev izjavio je da Kimi Raikonen nije zaslužio titulu, a da ju je 2007. godine osvojio samo zahvaljujući sreći.

Izvor: B92

Vilnev: “Kimi nije zaslužio titulu” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

fun-da-mental

pre 12 godina

@nekerozberg: "Kimi je bio favorizovaniji u Meklarenu od Montoje..." Zamisli samo! Kad ga već porediš sa Alonsom - on, na primer, nikad nije bio favorizovan u nekom timu? Shvatili smo da ne voliš Kimija, ali čovek je 'ladno mogao da ima titule i 2003. i 2005. A mi koji ga volimo, volimo ga zato što ne taksira po stazi.

alimpić

pre 12 godina

Pratio sam F1 skoro 30 godina, i ako je postojao jedan vozač koji je bio šampion, a nije imao ni približno šampionske kvalitete, i to je: Žak Vilnejev. Kimi je diskutabilan vozač, ali mislim da je nepobitno da je jednu titulu sigurno zaslužio (ne govorim o toj sezoni, već sveukupno kao vozač). Dve bi već bile previše. Ali Žak neka ne pominje zasluge: čini mi se da od kada je izašao iz superiornog bolida ko zna koliko godina nije ni bod osvojio.

Kimi

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kako lupeta gospodin, pa da je Kimi imao toliko srece, imao bi jos koju titulu u dzepu, a upravo zbog niza nesretnih okolnosti ima samo tu jednu...Kimi zauvek

nekerozberg

pre 12 godina

Zak pokrij se usima i cuti! Nije mi jasno nikada bilo cime si steko privilegiju da medju svim mnogo vecim sampionima (Pike,Mensel,Prost,Hil) ti jedini nakon osvajanja titule ne budes oteran iz Vilijamsa, ali nema veze zato Vilijams i ne moze da se oporavi toliko godina... Ako bi neko hteo da te uporedi sa Hilom i eventualnoj tvojoj propustenoj sansi 96. dovoljno je da se pogleda Madjarska 97. i sve je jasno. A 2004. si se narocito dokazao. Par trka pre kraja u senci borbe za titulu velika borba izmedju Renoa i Honde za 3. mesto u sampionatu konstruktora. Prednost koju je Alonso doneo u toj borbi u prvom delu sampionata je pocela da se topi jer je Reno presao na razvoj bolida za sledecu (sampionsku godinu) a Honda znatno uznapredovala, Truli pravi katastrofalne greske a Baton je TADA bio u zivotnoj formi, Sato mu odlicno pomaze. Da bi spasili sezonu u Renou odlucuju da umesto Trulija (bolje receno Trulog) angazuju nekog 'sa iskustvom'. Poslednje tri trke za Reno vozi Zak Vilnev i naravno ne osvaja ni jedan bod i Honda je treca a Reno cetvrti. A bilo je dovoljno da odvozi trecinu onog sto je izvezo Alonso. I sad ce taj isti Vilnev da prica kako je Masi tesko da vozi sa Alonsom jer je on dvostruki sampion, pa ti si prijatelju tada bio sampion a Alonso nije!
Sto se Kimija tice covek je zaista zasluzio tacno jednu titulu! Na zalost nacin na koji je to ucinio nije bas po meni cist. Bojim se da je bilo izrezirano i da je postojao dogovor Ferarija i Meklarena. Naime greske koje je Hamilton napravio u poslednje dve trke meni nisu delovale slucajne. U poslednjoj trci Hamilton (ultra agresivni vozac) cele trke ima probleme sa menjacem koji ipak ne crkava a on ne moze bolje od 7-og mesta. Zasto bas sedmog. Cela trka iskalkulisana u odnosu na Alonsa koji je u tom trenutku bio neprijatelj i Ferarija i Meklarena. Alonso vozi treci, Masa propusta Kimija da pobedi i da se kojim slucajem desilo da se Masi nesto pokvari (Alonso ga zaista nije mogao stici na toj trci, Ferariji su bili mnogo brzi) bila je spremna varijanta (dogovor) da se titula dodeli Hamiltonu tako sto su vozaci koji su zauzeli 4., 5. i 6. mesto mogli biti diskvalifikovani zbog navodne nedozvoljene temperature goriva prilikom dolivanja! Dotle se islo.
Mnogo je smesno trvditi da Kimi nije imao srece 2005. protiv Alonsa. Prvo Alonso je osvojio titulu dve trke pre kraja sto samo govori koliko je bilo "tesno". Drugo Kimi je bio favorizovaniji u Meklarenu od Montoje, bar na dve-tri trke se desavalo da se Montoja duze zadrzi u boksu i da Kimi preuzme njegovu poziciju. Trece problemi sa motorom kod Kimija nisu bili delo neke natprirodne sile, vec posledica stila voznje. Covek je preskakao preko sikana, tocak je ostajao cesce i duze u vazduhu, motor je bio oslobodjen u tom trenutku i prelazio je dozvoljene obrtaje i na kraju pucao! Slicno je sa Hamiltonom, kako njemu uvek crkne guma na kraju? Pa koliko puta u toku trke snazno zakoci i mi vidimo atraktivni dim iza tocka, na kraju tocak je ili istrosen i pukne ili je kockast vise nego okrugao i slomi ogibljenje.
Ipak Kimi je svojim pobedamo koje je nesporno osvajao izuzetnom brzinom deffinitivno zasluzio titulu i uvek ce mi biti bolji od na pr. Hakinena koji ima manje pobeda a dve titule (obe zahvaljujuci timskom kolegi i superiornom autu). Sa druge strane Kimi nije u rangu sa Hamiltonom i Alonsom. Glavni problem je nestalnost, covek nije mogao da spoji tri dobre trke nekoliko sezona. Osim toga u 2008. voznja zaista nedostojna sampiona i mnogo samara koje je na stazi te godine dobio od Hamiltona... Posle titule samo je dzaba zauzimao mesto u velikom timu.

znalac

pre 12 godina

Slažem sa sa Vilnevom. Kimi Raikonen je izuzetno loš vozač koji je naslov osvojio na sreću. Njega je Masa redovito pobjeđivao na treninzima,a Alonsu ne može ama baš ništa. To sve govori!A svi znamo da je Masa prosječan vozač.Istina,Kimi Raikonen je uvijek bio precjenjen,riječ je o lošem vozaču!

ttr

pre 12 godina

dovoljno je setiti se 2003. i zapitati se sta bi bilo ne samo da je kimi imao vise srece vec da titula nije mimo svih pravila poklonjena sumaheru(sumaher se sudaram sa montojom, stjuarti ga izguravaju...) a da kimi ima srece alonso ne bi bio dvostruki sampion, setite se koliko puta mu je par krugova pre kraja pula guma, motor i sl

kimi_r

pre 12 godina

nisam bas zaludjenik za F1,posebno poslednjih 2-3god nisam upucen..ali kad sam procitao ovu izjavu,bas sam se zacudio..s obzirom da sam u periodu 2004-2008 gledao dosta trka i uvek sam navijao za kimija zbog njegovog stila voznje a i zbog toga sto cesto NIJE imao srece..tako da me ova izjava vilneva bacila na trenutak u razmisljanje dok nisam procitao komentare ljudi,i drago mi je sto se razmisljanja poklapaju..

na kraju bih dodao da je ta sezona bila bas interesantna,strasna konkurencija,uzbudljiva do poslednjeg kruga..i da mi je bilo drago sto je raikonen bas u takvoj atmosferi dosao do titule..

pozdrav

pgf

pre 12 godina

uz duzno postovanje vilnevu starijem,tebi mnogo manje mnogo si poceo da lupetas zaki.i na kraju krajeva tvoja titula je ako cemo pravo diskutabilna,da je zeru ferrari bi spremniji nebi se ti danas mnogo dicio.jezik za zube radi sopstvenog dobra.

alex

pre 12 godina

Kada bi se realno gledalo, Kimi je trebao da osvoji titulu 2005, a Luis 2007. godine! Medjutim, sreca nekad umesa prste, pa je Kimi imao neverovatan broj pehova te 2005, ukljucujuci onaj najpoznatiji na VN Nemacke kada mu je otpao tocak u zadnjem krugu!

znalac

pre 12 godina

@satis nambijar
Nije Šumaher "odustao" na toj trci nego se zabio u Vileneva nakon što ga je ovaj pretekao i zato su Šumaheru te godine naknadno oduzeti svi bodovi pa je završio kao zadnji u poretku te godine.
Nešto slično kao što je uradio Hilu 1994. godine, ali je ovaj put izvukao deblji kraj.
Kimi >>>>> Vilnev

Rmbadzija

pre 12 godina

@satis nambijar
Sumi je "odustao" na poslednjoj trci 1997 nakon sto je namerno udario Vilneva.
Inace Vilnev je zasluzeno osvojio titulu, mozda bi zasluzenije bilo jos 1996-te, ali dobro, sta da radimo.
Kimi stvarno 2007 nije zasluzio titulu, ali ju je zasluzio bar dva puta pre toga, tako da tu smo gde smo.
Masa je najveci nesretnik u F1, 2008 je stvarno bio blizu, ali avaj.

alexa

pre 12 godina

Kako lupa ovaj Vilnev, Raikonen je za njega izmislio voznju. vilnev 165 trka i 11 pobeda, Raikonen 157 trka i 18 pobeda. bio bi on janmanje jos dva puta sampion da ga nevidjeni pehovi i greske mehanicara nisu zavile u crno. Raikonen bio uvek najbrzi vozac F1 (doduse na praznoj stazi, i ako nije pio previze prethodnog dana) a nastavio je vozacku karijeru u vozacki jako zahtevnom reliju. Vilnev je sa druges trane bio uvek vozac americke formule (nascar) gde je filozovija zgazi gas do kraja pa sta bude. Vinev je osvojio sampionat u ubedljivo najboljem bolidu tog vremena, ali ni to mu nije bilo dovoljno nego je slupao tuce bolida pre nego je dosadilo gazda Frenku i oterao ga. On i Montoya ce biti zapamceni kao divljaci koji prze i lupaju bolide, sto je i inace stil vozne u Nascar sampionatu gde oni originalno pripadaju!

sima

pre 12 godina

Da je Kimi stvarno imao srece danas bi imao minimum tri titule sampiona f1,ali mislim stvarno Vilnev kritikuje Kimija...pa jos Masa zasluzniji...

luis

pre 12 godina

mogu da se slozim u jednom delu ali sto se 2007 tice tu je sve bilo zasluzeno i tu nema zbora Kimi je dobar vozac i da je bilo malo srece imao bi barem jednu titulu i u Mclarenu a mozda cak i dve ali dobro, sto se Mase tice tu se slazem on je sansu imao i nije je iskoristio e sad da li ce je ponovo imati u Ferariju mislim tesko, ako je bude bilo verovatno ce to biti u nekom drugom tim jer kako je nastao Red Bul ko zna mozda u nekim narednim godinama nastane i jos neki tim koji ce se ukljuciti u borbu za titulu. A Alonso je posebna prica on pravi timove kao Sumaher u svoje vreme, jer je Sumaher napravio ono sto Ferari ima sad a ne neko drugi, jedino mi je drago sto Ron Denis nije dao Nandnu da to napravi i u Mclarenu, jer nema nista bolje od zdrave i postene konkurencije i borbe koja samo cini da tim bude bolji i jaci.

PayaKG

pre 12 godina

Molim te ne lupaj.Kimi je svakako zaslužio tu titulu,a upravo je manjak sreće glavni faktor što nije osvojio još neku.Setimo se 97. godine,i trke u Mađarskoj.Damon Hill sa slabijim bolidom Arrowsa vodi trku ispred Vilneva,i negde pred kraj trke mu se javljaju problemi sa bolidom.Zahvaljujući tome,Vilnev osvaja prvo mesto i 10 poena,umesto 6 za drugo.Na kraju sezone u generalnom plasmanu ima 3 boda više od Šumahera.Da li je to sreća?Ne treba zaboraviti da su u Vilijamsu te godine umesto šampiona Hila doveli Frencena,i tako Vilneva promovisali u prvog vozača.Vilnev je odličan vozač,ali daleko više cenim Raikonena.

cartmanx

pre 12 godina

Koliko ja znam sreca je faktor u svakom sportu a Vilnev bi mogao i svoju titulu da prokomentarise u tada izuzetno mocnom Wilims-u(nista sporno) a kasnije i svoje trke u Hondi, koje ne vredi pominjati. Ovaj covek me svojim izjavama sve vise razocarava. Ne seca se ocigledno ni koliko je pehova imao Kimi u McLarenu, ili je bolid bio brz i nepouzdan ili totalno van konkurencije. U svakom slucaju Kimi je od Vilneva (juniora) ostavio mnogo veci trag u F1 u svakom pa i vozackom smislu!

fun-da-mental

pre 12 godina

Kimi je apsolutni car i za Vilneva i za Masu. Jedan od retkih vozača u poslednjoj deceniji zbog koga je vredelo gledati F1 (sada nešto slično radi Hamilton).

kimi

pre 12 godina

Mozda je Kimi imao srece tada ali ju je DEBELO zasluzio..sto se kaze what goes around comes around..
Gosn Zak je zaboravio reci da je Kimi bar 2 puta morao biti prvak dok je jos vozio u McLarenu,ali uzasno nepouzdan bolid ,i losa pit ekipa ga je omela u tome..koliko puta se Alonso vozao iza njega i bukvalno nemocan cekao da Kimiju otpadne tocak.. da prokuva motor i sl.
Uostalom nije mi jasno otkud sad ova izjava..kojim povodom???

maNEbre

pre 12 godina

Izjava za totalno razocarenje! Nekada sam Vila i Hila sa zadovoljstvom pratio protiv ultra seljacine (ali ipak velikog vozaca i s...ampiona) Sumahera.
Na ovakve izjave Vil nema prava, i on je imao dosta srece one godine, iako je mogao jos koju titulu uzeti.
Raikonenova titula je jedna od najzasluznijih u zadnjih 20 godina F1! Srecne okolnosti da, ali zasluga za sve uradjeno, ogromna!

Nemanja

pre 12 godina

Ovaj nikad nije bio nacisto sam sa sobom i sa glavom, iako je bio talenat, za nijansu manji nego njegov matori. Ali ovakva glupost... da se podsetimo sezone 2007:
Raikkonen - 6 pobeda
Alonso - 4 pobede
Hamilton - 4 Pobede
Massa - 3 pobede.

KIMI FOREVER!!!!!

pre 12 godina

Raikonen je svoju jedinu titulu osvojio kada niko nije računao na njega jer je dve trke pre kraja sezone imao 17 bodova zaostatka u odnosu na Luisa Hamiltona.

Ipak, zahvaljujući dvema pobedama ostvario je najveći uspeh u karijeri, a Vilnev veruje da je Raikonenov bivši timski kolega Felipe Masa to mnogo više zaslužio.

“Kimi je osvojio titulu samo zahvaljujući sreći, nije je zaslužio”, rekao je Vilnev, “Felipe je mnogo više zaslužio titulu. Uvek je bio mnogo više sposoban u Kimija i bilo je lako pobediti ga”.


RECE COVEK I OSTADE ŽIV......
Da li je g-din Vilnev gledao možda neke od predhodnih sezona kada je KIMI gubio titule zbog te svoje "SREĆE"

Pa ovakvi ljudi ne zaslužuju da komentarišu šampione kakav je KIMI

Nomina Sunt Odiosa

pre 12 godina

Ako je ko zasluzio titulu, onda je to Kimi. Zasluzio je i mnogo prije nego sto je zaista i dobio. Covjek je imao nevjerovatan broj pehova, i samo pukim slucajem nije osvojio vise titula.
Sa druge strane, o tituli Vilneva bi se dalo raspravljati. Ni prije, ni posle te titule nigdje ga nije bilo.
Kako kazu, Vilnev je propustio odlicnu priliku da cuti.

kimi

pre 12 godina

Mozda je Kimi imao srece tada ali ju je DEBELO zasluzio..sto se kaze what goes around comes around..
Gosn Zak je zaboravio reci da je Kimi bar 2 puta morao biti prvak dok je jos vozio u McLarenu,ali uzasno nepouzdan bolid ,i losa pit ekipa ga je omela u tome..koliko puta se Alonso vozao iza njega i bukvalno nemocan cekao da Kimiju otpadne tocak.. da prokuva motor i sl.
Uostalom nije mi jasno otkud sad ova izjava..kojim povodom???

fun-da-mental

pre 12 godina

Kimi je apsolutni car i za Vilneva i za Masu. Jedan od retkih vozača u poslednjoj deceniji zbog koga je vredelo gledati F1 (sada nešto slično radi Hamilton).

maNEbre

pre 12 godina

Izjava za totalno razocarenje! Nekada sam Vila i Hila sa zadovoljstvom pratio protiv ultra seljacine (ali ipak velikog vozaca i s...ampiona) Sumahera.
Na ovakve izjave Vil nema prava, i on je imao dosta srece one godine, iako je mogao jos koju titulu uzeti.
Raikonenova titula je jedna od najzasluznijih u zadnjih 20 godina F1! Srecne okolnosti da, ali zasluga za sve uradjeno, ogromna!

KIMI FOREVER!!!!!

pre 12 godina

Raikonen je svoju jedinu titulu osvojio kada niko nije računao na njega jer je dve trke pre kraja sezone imao 17 bodova zaostatka u odnosu na Luisa Hamiltona.

Ipak, zahvaljujući dvema pobedama ostvario je najveći uspeh u karijeri, a Vilnev veruje da je Raikonenov bivši timski kolega Felipe Masa to mnogo više zaslužio.

“Kimi je osvojio titulu samo zahvaljujući sreći, nije je zaslužio”, rekao je Vilnev, “Felipe je mnogo više zaslužio titulu. Uvek je bio mnogo više sposoban u Kimija i bilo je lako pobediti ga”.


RECE COVEK I OSTADE ŽIV......
Da li je g-din Vilnev gledao možda neke od predhodnih sezona kada je KIMI gubio titule zbog te svoje "SREĆE"

Pa ovakvi ljudi ne zaslužuju da komentarišu šampione kakav je KIMI

Nemanja

pre 12 godina

Ovaj nikad nije bio nacisto sam sa sobom i sa glavom, iako je bio talenat, za nijansu manji nego njegov matori. Ali ovakva glupost... da se podsetimo sezone 2007:
Raikkonen - 6 pobeda
Alonso - 4 pobede
Hamilton - 4 Pobede
Massa - 3 pobede.

alexa

pre 12 godina

Kako lupa ovaj Vilnev, Raikonen je za njega izmislio voznju. vilnev 165 trka i 11 pobeda, Raikonen 157 trka i 18 pobeda. bio bi on janmanje jos dva puta sampion da ga nevidjeni pehovi i greske mehanicara nisu zavile u crno. Raikonen bio uvek najbrzi vozac F1 (doduse na praznoj stazi, i ako nije pio previze prethodnog dana) a nastavio je vozacku karijeru u vozacki jako zahtevnom reliju. Vilnev je sa druges trane bio uvek vozac americke formule (nascar) gde je filozovija zgazi gas do kraja pa sta bude. Vinev je osvojio sampionat u ubedljivo najboljem bolidu tog vremena, ali ni to mu nije bilo dovoljno nego je slupao tuce bolida pre nego je dosadilo gazda Frenku i oterao ga. On i Montoya ce biti zapamceni kao divljaci koji prze i lupaju bolide, sto je i inace stil vozne u Nascar sampionatu gde oni originalno pripadaju!

Nomina Sunt Odiosa

pre 12 godina

Ako je ko zasluzio titulu, onda je to Kimi. Zasluzio je i mnogo prije nego sto je zaista i dobio. Covjek je imao nevjerovatan broj pehova, i samo pukim slucajem nije osvojio vise titula.
Sa druge strane, o tituli Vilneva bi se dalo raspravljati. Ni prije, ni posle te titule nigdje ga nije bilo.
Kako kazu, Vilnev je propustio odlicnu priliku da cuti.

cartmanx

pre 12 godina

Koliko ja znam sreca je faktor u svakom sportu a Vilnev bi mogao i svoju titulu da prokomentarise u tada izuzetno mocnom Wilims-u(nista sporno) a kasnije i svoje trke u Hondi, koje ne vredi pominjati. Ovaj covek me svojim izjavama sve vise razocarava. Ne seca se ocigledno ni koliko je pehova imao Kimi u McLarenu, ili je bolid bio brz i nepouzdan ili totalno van konkurencije. U svakom slucaju Kimi je od Vilneva (juniora) ostavio mnogo veci trag u F1 u svakom pa i vozackom smislu!

sima

pre 12 godina

Da je Kimi stvarno imao srece danas bi imao minimum tri titule sampiona f1,ali mislim stvarno Vilnev kritikuje Kimija...pa jos Masa zasluzniji...

PayaKG

pre 12 godina

Molim te ne lupaj.Kimi je svakako zaslužio tu titulu,a upravo je manjak sreće glavni faktor što nije osvojio još neku.Setimo se 97. godine,i trke u Mađarskoj.Damon Hill sa slabijim bolidom Arrowsa vodi trku ispred Vilneva,i negde pred kraj trke mu se javljaju problemi sa bolidom.Zahvaljujući tome,Vilnev osvaja prvo mesto i 10 poena,umesto 6 za drugo.Na kraju sezone u generalnom plasmanu ima 3 boda više od Šumahera.Da li je to sreća?Ne treba zaboraviti da su u Vilijamsu te godine umesto šampiona Hila doveli Frencena,i tako Vilneva promovisali u prvog vozača.Vilnev je odličan vozač,ali daleko više cenim Raikonena.

ttr

pre 12 godina

dovoljno je setiti se 2003. i zapitati se sta bi bilo ne samo da je kimi imao vise srece vec da titula nije mimo svih pravila poklonjena sumaheru(sumaher se sudaram sa montojom, stjuarti ga izguravaju...) a da kimi ima srece alonso ne bi bio dvostruki sampion, setite se koliko puta mu je par krugova pre kraja pula guma, motor i sl

kimi_r

pre 12 godina

nisam bas zaludjenik za F1,posebno poslednjih 2-3god nisam upucen..ali kad sam procitao ovu izjavu,bas sam se zacudio..s obzirom da sam u periodu 2004-2008 gledao dosta trka i uvek sam navijao za kimija zbog njegovog stila voznje a i zbog toga sto cesto NIJE imao srece..tako da me ova izjava vilneva bacila na trenutak u razmisljanje dok nisam procitao komentare ljudi,i drago mi je sto se razmisljanja poklapaju..

na kraju bih dodao da je ta sezona bila bas interesantna,strasna konkurencija,uzbudljiva do poslednjeg kruga..i da mi je bilo drago sto je raikonen bas u takvoj atmosferi dosao do titule..

pozdrav

znalac

pre 12 godina

@satis nambijar
Nije Šumaher "odustao" na toj trci nego se zabio u Vileneva nakon što ga je ovaj pretekao i zato su Šumaheru te godine naknadno oduzeti svi bodovi pa je završio kao zadnji u poretku te godine.
Nešto slično kao što je uradio Hilu 1994. godine, ali je ovaj put izvukao deblji kraj.
Kimi >>>>> Vilnev

pgf

pre 12 godina

uz duzno postovanje vilnevu starijem,tebi mnogo manje mnogo si poceo da lupetas zaki.i na kraju krajeva tvoja titula je ako cemo pravo diskutabilna,da je zeru ferrari bi spremniji nebi se ti danas mnogo dicio.jezik za zube radi sopstvenog dobra.

alex

pre 12 godina

Kada bi se realno gledalo, Kimi je trebao da osvoji titulu 2005, a Luis 2007. godine! Medjutim, sreca nekad umesa prste, pa je Kimi imao neverovatan broj pehova te 2005, ukljucujuci onaj najpoznatiji na VN Nemacke kada mu je otpao tocak u zadnjem krugu!

luis

pre 12 godina

mogu da se slozim u jednom delu ali sto se 2007 tice tu je sve bilo zasluzeno i tu nema zbora Kimi je dobar vozac i da je bilo malo srece imao bi barem jednu titulu i u Mclarenu a mozda cak i dve ali dobro, sto se Mase tice tu se slazem on je sansu imao i nije je iskoristio e sad da li ce je ponovo imati u Ferariju mislim tesko, ako je bude bilo verovatno ce to biti u nekom drugom tim jer kako je nastao Red Bul ko zna mozda u nekim narednim godinama nastane i jos neki tim koji ce se ukljuciti u borbu za titulu. A Alonso je posebna prica on pravi timove kao Sumaher u svoje vreme, jer je Sumaher napravio ono sto Ferari ima sad a ne neko drugi, jedino mi je drago sto Ron Denis nije dao Nandnu da to napravi i u Mclarenu, jer nema nista bolje od zdrave i postene konkurencije i borbe koja samo cini da tim bude bolji i jaci.

Rmbadzija

pre 12 godina

@satis nambijar
Sumi je "odustao" na poslednjoj trci 1997 nakon sto je namerno udario Vilneva.
Inace Vilnev je zasluzeno osvojio titulu, mozda bi zasluzenije bilo jos 1996-te, ali dobro, sta da radimo.
Kimi stvarno 2007 nije zasluzio titulu, ali ju je zasluzio bar dva puta pre toga, tako da tu smo gde smo.
Masa je najveci nesretnik u F1, 2008 je stvarno bio blizu, ali avaj.

Kimi

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kako lupeta gospodin, pa da je Kimi imao toliko srece, imao bi jos koju titulu u dzepu, a upravo zbog niza nesretnih okolnosti ima samo tu jednu...Kimi zauvek

alimpić

pre 12 godina

Pratio sam F1 skoro 30 godina, i ako je postojao jedan vozač koji je bio šampion, a nije imao ni približno šampionske kvalitete, i to je: Žak Vilnejev. Kimi je diskutabilan vozač, ali mislim da je nepobitno da je jednu titulu sigurno zaslužio (ne govorim o toj sezoni, već sveukupno kao vozač). Dve bi već bile previše. Ali Žak neka ne pominje zasluge: čini mi se da od kada je izašao iz superiornog bolida ko zna koliko godina nije ni bod osvojio.

nekerozberg

pre 12 godina

Zak pokrij se usima i cuti! Nije mi jasno nikada bilo cime si steko privilegiju da medju svim mnogo vecim sampionima (Pike,Mensel,Prost,Hil) ti jedini nakon osvajanja titule ne budes oteran iz Vilijamsa, ali nema veze zato Vilijams i ne moze da se oporavi toliko godina... Ako bi neko hteo da te uporedi sa Hilom i eventualnoj tvojoj propustenoj sansi 96. dovoljno je da se pogleda Madjarska 97. i sve je jasno. A 2004. si se narocito dokazao. Par trka pre kraja u senci borbe za titulu velika borba izmedju Renoa i Honde za 3. mesto u sampionatu konstruktora. Prednost koju je Alonso doneo u toj borbi u prvom delu sampionata je pocela da se topi jer je Reno presao na razvoj bolida za sledecu (sampionsku godinu) a Honda znatno uznapredovala, Truli pravi katastrofalne greske a Baton je TADA bio u zivotnoj formi, Sato mu odlicno pomaze. Da bi spasili sezonu u Renou odlucuju da umesto Trulija (bolje receno Trulog) angazuju nekog 'sa iskustvom'. Poslednje tri trke za Reno vozi Zak Vilnev i naravno ne osvaja ni jedan bod i Honda je treca a Reno cetvrti. A bilo je dovoljno da odvozi trecinu onog sto je izvezo Alonso. I sad ce taj isti Vilnev da prica kako je Masi tesko da vozi sa Alonsom jer je on dvostruki sampion, pa ti si prijatelju tada bio sampion a Alonso nije!
Sto se Kimija tice covek je zaista zasluzio tacno jednu titulu! Na zalost nacin na koji je to ucinio nije bas po meni cist. Bojim se da je bilo izrezirano i da je postojao dogovor Ferarija i Meklarena. Naime greske koje je Hamilton napravio u poslednje dve trke meni nisu delovale slucajne. U poslednjoj trci Hamilton (ultra agresivni vozac) cele trke ima probleme sa menjacem koji ipak ne crkava a on ne moze bolje od 7-og mesta. Zasto bas sedmog. Cela trka iskalkulisana u odnosu na Alonsa koji je u tom trenutku bio neprijatelj i Ferarija i Meklarena. Alonso vozi treci, Masa propusta Kimija da pobedi i da se kojim slucajem desilo da se Masi nesto pokvari (Alonso ga zaista nije mogao stici na toj trci, Ferariji su bili mnogo brzi) bila je spremna varijanta (dogovor) da se titula dodeli Hamiltonu tako sto su vozaci koji su zauzeli 4., 5. i 6. mesto mogli biti diskvalifikovani zbog navodne nedozvoljene temperature goriva prilikom dolivanja! Dotle se islo.
Mnogo je smesno trvditi da Kimi nije imao srece 2005. protiv Alonsa. Prvo Alonso je osvojio titulu dve trke pre kraja sto samo govori koliko je bilo "tesno". Drugo Kimi je bio favorizovaniji u Meklarenu od Montoje, bar na dve-tri trke se desavalo da se Montoja duze zadrzi u boksu i da Kimi preuzme njegovu poziciju. Trece problemi sa motorom kod Kimija nisu bili delo neke natprirodne sile, vec posledica stila voznje. Covek je preskakao preko sikana, tocak je ostajao cesce i duze u vazduhu, motor je bio oslobodjen u tom trenutku i prelazio je dozvoljene obrtaje i na kraju pucao! Slicno je sa Hamiltonom, kako njemu uvek crkne guma na kraju? Pa koliko puta u toku trke snazno zakoci i mi vidimo atraktivni dim iza tocka, na kraju tocak je ili istrosen i pukne ili je kockast vise nego okrugao i slomi ogibljenje.
Ipak Kimi je svojim pobedamo koje je nesporno osvajao izuzetnom brzinom deffinitivno zasluzio titulu i uvek ce mi biti bolji od na pr. Hakinena koji ima manje pobeda a dve titule (obe zahvaljujuci timskom kolegi i superiornom autu). Sa druge strane Kimi nije u rangu sa Hamiltonom i Alonsom. Glavni problem je nestalnost, covek nije mogao da spoji tri dobre trke nekoliko sezona. Osim toga u 2008. voznja zaista nedostojna sampiona i mnogo samara koje je na stazi te godine dobio od Hamiltona... Posle titule samo je dzaba zauzimao mesto u velikom timu.

znalac

pre 12 godina

Slažem sa sa Vilnevom. Kimi Raikonen je izuzetno loš vozač koji je naslov osvojio na sreću. Njega je Masa redovito pobjeđivao na treninzima,a Alonsu ne može ama baš ništa. To sve govori!A svi znamo da je Masa prosječan vozač.Istina,Kimi Raikonen je uvijek bio precjenjen,riječ je o lošem vozaču!

fun-da-mental

pre 12 godina

@nekerozberg: "Kimi je bio favorizovaniji u Meklarenu od Montoje..." Zamisli samo! Kad ga već porediš sa Alonsom - on, na primer, nikad nije bio favorizovan u nekom timu? Shvatili smo da ne voliš Kimija, ali čovek je 'ladno mogao da ima titule i 2003. i 2005. A mi koji ga volimo, volimo ga zato što ne taksira po stazi.

Rmbadzija

pre 12 godina

@satis nambijar
Sumi je "odustao" na poslednjoj trci 1997 nakon sto je namerno udario Vilneva.
Inace Vilnev je zasluzeno osvojio titulu, mozda bi zasluzenije bilo jos 1996-te, ali dobro, sta da radimo.
Kimi stvarno 2007 nije zasluzio titulu, ali ju je zasluzio bar dva puta pre toga, tako da tu smo gde smo.
Masa je najveci nesretnik u F1, 2008 je stvarno bio blizu, ali avaj.

znalac

pre 12 godina

Slažem sa sa Vilnevom. Kimi Raikonen je izuzetno loš vozač koji je naslov osvojio na sreću. Njega je Masa redovito pobjeđivao na treninzima,a Alonsu ne može ama baš ništa. To sve govori!A svi znamo da je Masa prosječan vozač.Istina,Kimi Raikonen je uvijek bio precjenjen,riječ je o lošem vozaču!

nekerozberg

pre 12 godina

Zak pokrij se usima i cuti! Nije mi jasno nikada bilo cime si steko privilegiju da medju svim mnogo vecim sampionima (Pike,Mensel,Prost,Hil) ti jedini nakon osvajanja titule ne budes oteran iz Vilijamsa, ali nema veze zato Vilijams i ne moze da se oporavi toliko godina... Ako bi neko hteo da te uporedi sa Hilom i eventualnoj tvojoj propustenoj sansi 96. dovoljno je da se pogleda Madjarska 97. i sve je jasno. A 2004. si se narocito dokazao. Par trka pre kraja u senci borbe za titulu velika borba izmedju Renoa i Honde za 3. mesto u sampionatu konstruktora. Prednost koju je Alonso doneo u toj borbi u prvom delu sampionata je pocela da se topi jer je Reno presao na razvoj bolida za sledecu (sampionsku godinu) a Honda znatno uznapredovala, Truli pravi katastrofalne greske a Baton je TADA bio u zivotnoj formi, Sato mu odlicno pomaze. Da bi spasili sezonu u Renou odlucuju da umesto Trulija (bolje receno Trulog) angazuju nekog 'sa iskustvom'. Poslednje tri trke za Reno vozi Zak Vilnev i naravno ne osvaja ni jedan bod i Honda je treca a Reno cetvrti. A bilo je dovoljno da odvozi trecinu onog sto je izvezo Alonso. I sad ce taj isti Vilnev da prica kako je Masi tesko da vozi sa Alonsom jer je on dvostruki sampion, pa ti si prijatelju tada bio sampion a Alonso nije!
Sto se Kimija tice covek je zaista zasluzio tacno jednu titulu! Na zalost nacin na koji je to ucinio nije bas po meni cist. Bojim se da je bilo izrezirano i da je postojao dogovor Ferarija i Meklarena. Naime greske koje je Hamilton napravio u poslednje dve trke meni nisu delovale slucajne. U poslednjoj trci Hamilton (ultra agresivni vozac) cele trke ima probleme sa menjacem koji ipak ne crkava a on ne moze bolje od 7-og mesta. Zasto bas sedmog. Cela trka iskalkulisana u odnosu na Alonsa koji je u tom trenutku bio neprijatelj i Ferarija i Meklarena. Alonso vozi treci, Masa propusta Kimija da pobedi i da se kojim slucajem desilo da se Masi nesto pokvari (Alonso ga zaista nije mogao stici na toj trci, Ferariji su bili mnogo brzi) bila je spremna varijanta (dogovor) da se titula dodeli Hamiltonu tako sto su vozaci koji su zauzeli 4., 5. i 6. mesto mogli biti diskvalifikovani zbog navodne nedozvoljene temperature goriva prilikom dolivanja! Dotle se islo.
Mnogo je smesno trvditi da Kimi nije imao srece 2005. protiv Alonsa. Prvo Alonso je osvojio titulu dve trke pre kraja sto samo govori koliko je bilo "tesno". Drugo Kimi je bio favorizovaniji u Meklarenu od Montoje, bar na dve-tri trke se desavalo da se Montoja duze zadrzi u boksu i da Kimi preuzme njegovu poziciju. Trece problemi sa motorom kod Kimija nisu bili delo neke natprirodne sile, vec posledica stila voznje. Covek je preskakao preko sikana, tocak je ostajao cesce i duze u vazduhu, motor je bio oslobodjen u tom trenutku i prelazio je dozvoljene obrtaje i na kraju pucao! Slicno je sa Hamiltonom, kako njemu uvek crkne guma na kraju? Pa koliko puta u toku trke snazno zakoci i mi vidimo atraktivni dim iza tocka, na kraju tocak je ili istrosen i pukne ili je kockast vise nego okrugao i slomi ogibljenje.
Ipak Kimi je svojim pobedamo koje je nesporno osvajao izuzetnom brzinom deffinitivno zasluzio titulu i uvek ce mi biti bolji od na pr. Hakinena koji ima manje pobeda a dve titule (obe zahvaljujuci timskom kolegi i superiornom autu). Sa druge strane Kimi nije u rangu sa Hamiltonom i Alonsom. Glavni problem je nestalnost, covek nije mogao da spoji tri dobre trke nekoliko sezona. Osim toga u 2008. voznja zaista nedostojna sampiona i mnogo samara koje je na stazi te godine dobio od Hamiltona... Posle titule samo je dzaba zauzimao mesto u velikom timu.

fun-da-mental

pre 12 godina

Kimi je apsolutni car i za Vilneva i za Masu. Jedan od retkih vozača u poslednjoj deceniji zbog koga je vredelo gledati F1 (sada nešto slično radi Hamilton).

Kimi

pre 12 godina

Ne mogu da verujem kako lupeta gospodin, pa da je Kimi imao toliko srece, imao bi jos koju titulu u dzepu, a upravo zbog niza nesretnih okolnosti ima samo tu jednu...Kimi zauvek

maNEbre

pre 12 godina

Izjava za totalno razocarenje! Nekada sam Vila i Hila sa zadovoljstvom pratio protiv ultra seljacine (ali ipak velikog vozaca i s...ampiona) Sumahera.
Na ovakve izjave Vil nema prava, i on je imao dosta srece one godine, iako je mogao jos koju titulu uzeti.
Raikonenova titula je jedna od najzasluznijih u zadnjih 20 godina F1! Srecne okolnosti da, ali zasluga za sve uradjeno, ogromna!

KIMI FOREVER!!!!!

pre 12 godina

Raikonen je svoju jedinu titulu osvojio kada niko nije računao na njega jer je dve trke pre kraja sezone imao 17 bodova zaostatka u odnosu na Luisa Hamiltona.

Ipak, zahvaljujući dvema pobedama ostvario je najveći uspeh u karijeri, a Vilnev veruje da je Raikonenov bivši timski kolega Felipe Masa to mnogo više zaslužio.

“Kimi je osvojio titulu samo zahvaljujući sreći, nije je zaslužio”, rekao je Vilnev, “Felipe je mnogo više zaslužio titulu. Uvek je bio mnogo više sposoban u Kimija i bilo je lako pobediti ga”.


RECE COVEK I OSTADE ŽIV......
Da li je g-din Vilnev gledao možda neke od predhodnih sezona kada je KIMI gubio titule zbog te svoje "SREĆE"

Pa ovakvi ljudi ne zaslužuju da komentarišu šampione kakav je KIMI

ttr

pre 12 godina

dovoljno je setiti se 2003. i zapitati se sta bi bilo ne samo da je kimi imao vise srece vec da titula nije mimo svih pravila poklonjena sumaheru(sumaher se sudaram sa montojom, stjuarti ga izguravaju...) a da kimi ima srece alonso ne bi bio dvostruki sampion, setite se koliko puta mu je par krugova pre kraja pula guma, motor i sl

kimi

pre 12 godina

Mozda je Kimi imao srece tada ali ju je DEBELO zasluzio..sto se kaze what goes around comes around..
Gosn Zak je zaboravio reci da je Kimi bar 2 puta morao biti prvak dok je jos vozio u McLarenu,ali uzasno nepouzdan bolid ,i losa pit ekipa ga je omela u tome..koliko puta se Alonso vozao iza njega i bukvalno nemocan cekao da Kimiju otpadne tocak.. da prokuva motor i sl.
Uostalom nije mi jasno otkud sad ova izjava..kojim povodom???

Nemanja

pre 12 godina

Ovaj nikad nije bio nacisto sam sa sobom i sa glavom, iako je bio talenat, za nijansu manji nego njegov matori. Ali ovakva glupost... da se podsetimo sezone 2007:
Raikkonen - 6 pobeda
Alonso - 4 pobede
Hamilton - 4 Pobede
Massa - 3 pobede.

fun-da-mental

pre 12 godina

@nekerozberg: "Kimi je bio favorizovaniji u Meklarenu od Montoje..." Zamisli samo! Kad ga već porediš sa Alonsom - on, na primer, nikad nije bio favorizovan u nekom timu? Shvatili smo da ne voliš Kimija, ali čovek je 'ladno mogao da ima titule i 2003. i 2005. A mi koji ga volimo, volimo ga zato što ne taksira po stazi.

Nomina Sunt Odiosa

pre 12 godina

Ako je ko zasluzio titulu, onda je to Kimi. Zasluzio je i mnogo prije nego sto je zaista i dobio. Covjek je imao nevjerovatan broj pehova, i samo pukim slucajem nije osvojio vise titula.
Sa druge strane, o tituli Vilneva bi se dalo raspravljati. Ni prije, ni posle te titule nigdje ga nije bilo.
Kako kazu, Vilnev je propustio odlicnu priliku da cuti.

alexa

pre 12 godina

Kako lupa ovaj Vilnev, Raikonen je za njega izmislio voznju. vilnev 165 trka i 11 pobeda, Raikonen 157 trka i 18 pobeda. bio bi on janmanje jos dva puta sampion da ga nevidjeni pehovi i greske mehanicara nisu zavile u crno. Raikonen bio uvek najbrzi vozac F1 (doduse na praznoj stazi, i ako nije pio previze prethodnog dana) a nastavio je vozacku karijeru u vozacki jako zahtevnom reliju. Vilnev je sa druges trane bio uvek vozac americke formule (nascar) gde je filozovija zgazi gas do kraja pa sta bude. Vinev je osvojio sampionat u ubedljivo najboljem bolidu tog vremena, ali ni to mu nije bilo dovoljno nego je slupao tuce bolida pre nego je dosadilo gazda Frenku i oterao ga. On i Montoya ce biti zapamceni kao divljaci koji prze i lupaju bolide, sto je i inace stil vozne u Nascar sampionatu gde oni originalno pripadaju!

luis

pre 12 godina

mogu da se slozim u jednom delu ali sto se 2007 tice tu je sve bilo zasluzeno i tu nema zbora Kimi je dobar vozac i da je bilo malo srece imao bi barem jednu titulu i u Mclarenu a mozda cak i dve ali dobro, sto se Mase tice tu se slazem on je sansu imao i nije je iskoristio e sad da li ce je ponovo imati u Ferariju mislim tesko, ako je bude bilo verovatno ce to biti u nekom drugom tim jer kako je nastao Red Bul ko zna mozda u nekim narednim godinama nastane i jos neki tim koji ce se ukljuciti u borbu za titulu. A Alonso je posebna prica on pravi timove kao Sumaher u svoje vreme, jer je Sumaher napravio ono sto Ferari ima sad a ne neko drugi, jedino mi je drago sto Ron Denis nije dao Nandnu da to napravi i u Mclarenu, jer nema nista bolje od zdrave i postene konkurencije i borbe koja samo cini da tim bude bolji i jaci.

znalac

pre 12 godina

@satis nambijar
Nije Šumaher "odustao" na toj trci nego se zabio u Vileneva nakon što ga je ovaj pretekao i zato su Šumaheru te godine naknadno oduzeti svi bodovi pa je završio kao zadnji u poretku te godine.
Nešto slično kao što je uradio Hilu 1994. godine, ali je ovaj put izvukao deblji kraj.
Kimi >>>>> Vilnev

sima

pre 12 godina

Da je Kimi stvarno imao srece danas bi imao minimum tri titule sampiona f1,ali mislim stvarno Vilnev kritikuje Kimija...pa jos Masa zasluzniji...

alimpić

pre 12 godina

Pratio sam F1 skoro 30 godina, i ako je postojao jedan vozač koji je bio šampion, a nije imao ni približno šampionske kvalitete, i to je: Žak Vilnejev. Kimi je diskutabilan vozač, ali mislim da je nepobitno da je jednu titulu sigurno zaslužio (ne govorim o toj sezoni, već sveukupno kao vozač). Dve bi već bile previše. Ali Žak neka ne pominje zasluge: čini mi se da od kada je izašao iz superiornog bolida ko zna koliko godina nije ni bod osvojio.

cartmanx

pre 12 godina

Koliko ja znam sreca je faktor u svakom sportu a Vilnev bi mogao i svoju titulu da prokomentarise u tada izuzetno mocnom Wilims-u(nista sporno) a kasnije i svoje trke u Hondi, koje ne vredi pominjati. Ovaj covek me svojim izjavama sve vise razocarava. Ne seca se ocigledno ni koliko je pehova imao Kimi u McLarenu, ili je bolid bio brz i nepouzdan ili totalno van konkurencije. U svakom slucaju Kimi je od Vilneva (juniora) ostavio mnogo veci trag u F1 u svakom pa i vozackom smislu!

PayaKG

pre 12 godina

Molim te ne lupaj.Kimi je svakako zaslužio tu titulu,a upravo je manjak sreće glavni faktor što nije osvojio još neku.Setimo se 97. godine,i trke u Mađarskoj.Damon Hill sa slabijim bolidom Arrowsa vodi trku ispred Vilneva,i negde pred kraj trke mu se javljaju problemi sa bolidom.Zahvaljujući tome,Vilnev osvaja prvo mesto i 10 poena,umesto 6 za drugo.Na kraju sezone u generalnom plasmanu ima 3 boda više od Šumahera.Da li je to sreća?Ne treba zaboraviti da su u Vilijamsu te godine umesto šampiona Hila doveli Frencena,i tako Vilneva promovisali u prvog vozača.Vilnev je odličan vozač,ali daleko više cenim Raikonena.

alex

pre 12 godina

Kada bi se realno gledalo, Kimi je trebao da osvoji titulu 2005, a Luis 2007. godine! Medjutim, sreca nekad umesa prste, pa je Kimi imao neverovatan broj pehova te 2005, ukljucujuci onaj najpoznatiji na VN Nemacke kada mu je otpao tocak u zadnjem krugu!

kimi_r

pre 12 godina

nisam bas zaludjenik za F1,posebno poslednjih 2-3god nisam upucen..ali kad sam procitao ovu izjavu,bas sam se zacudio..s obzirom da sam u periodu 2004-2008 gledao dosta trka i uvek sam navijao za kimija zbog njegovog stila voznje a i zbog toga sto cesto NIJE imao srece..tako da me ova izjava vilneva bacila na trenutak u razmisljanje dok nisam procitao komentare ljudi,i drago mi je sto se razmisljanja poklapaju..

na kraju bih dodao da je ta sezona bila bas interesantna,strasna konkurencija,uzbudljiva do poslednjeg kruga..i da mi je bilo drago sto je raikonen bas u takvoj atmosferi dosao do titule..

pozdrav

pgf

pre 12 godina

uz duzno postovanje vilnevu starijem,tebi mnogo manje mnogo si poceo da lupetas zaki.i na kraju krajeva tvoja titula je ako cemo pravo diskutabilna,da je zeru ferrari bi spremniji nebi se ti danas mnogo dicio.jezik za zube radi sopstvenog dobra.