Četvrtak, 30.06.2011.

19:53

TV B92: Novak za ostvarenje sna

U petak se na Vimbldonu igraju polufinala muškog singla, a uz direktni TV prenos na B92 sastaju se Novak Đoković – Žo-Vilfrid Conga i Endi Mari – Rafael Nadal.

Izvor: Saša Ozmo

TV B92: Novak za ostvarenje sna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Milko

pre 12 godina

(Goran, 1. jul 2011 11:19)
Daj bože da imamo par hiljada ovakvih ko što je Novak pa da nas brukaju širom sveta i u raznim oblastima,a da je što manje likova poput Gorana.

secanje

pre 12 godina

@Dragan, 1 jul 2011, 12:12..pa da Vam osvezim secanje..PRE Vimbeldona 2008 bese AO..a tamo 'najsuverenijeg tenisera, neprikoslovenog RF..BROJ JEDAN..itd..ODRA malecki sa 'brdovitog balkana'zvan Novak Dokovic..sa ni vise ni manje nego...3:0...DAKLE pre NADALA!!!!!!

Prst na celo..i malo secanja nije na odmet!

ilovenole

pre 12 godina

Ljudi nemam B92 i ne mogu da gledam mec!!!!!!!!!!!Help!!!!!!!!!!!!Ako ovo cita neko iz redakcije B92 neka pokusaju da srede nesto da bi ostali gradovi (osim Beograda) u Srbiji mogli da prate ovaj istorijski mec!Molim vas neka neko ucini nesto!:-)Navijajte za naseg Noleta!!!!!!!

Goran

pre 12 godina

Dilema Navijam za njega ali 90% gubi jer mu ne ide,vidi se to.Videvsi sta se sve radi oko Novaka ne mogu da navijam za njega,zar sa tolikim parama otvarati restoran Novak????Ajde da je negde u NY...Ne mogu da verujem kako je nisko davati pare crkvi,imati drzavne firme kao sponzora privatnog turnira SRBIJA OPEN a pri tom ne placati porez u svojoj zemlji gde trazite i dobijate gratis zemljiste za svoj biznis sve pod plastom popularizacije belog sporta.Zasto nije kao tako veliki srbin donirao porodilista umesto crkve,ili bar te sponzore usmeriti ka bolnicama.Busanje u grudi,zastavice majice kacketi sve je to tako jadno kad vidite sta se sve radiu ime patriotizma....zgadilo mi se i svejedno mi je.Ipak kladicu se na Vilfreda.

Mirko

pre 12 godina

Nije mi jasno kako neki kažu da Novaku ne ide na travi,tako su rekli i za šljaku pa je Nole razbio Nadala !!Pa zar je Novak ikada bio u finalu Roland Garrosa,bio je u polufinalu kao i na Wimbledonu, zato Nole osvojićeš Wimbly !!Samo napred !!

POMOZI BOZE!

pre 12 godina

Pomozi mu Boze! Zato sto je sve sam postigao. Zato sto nije "tatin sin". Zato sto podize u visine svoju malu i ispacenu zemlju! Zato sto joj je veran, i sto veruje u tebe. Cuj ovu molitvu miliona Srba koji su uz njega danas i koji veruju u njega, kao sto on veruje u tebe. Nole, svi smo sa tobom danas!

bu

pre 12 godina

Ovi sto mrze i ogovaraju Djokovica mogu slobodno lagano da pocnu da traze na netu broj od nekog psihijatra, pogotovu ovaj sto je rekao da je bruka za Srbiju.
Pobeda Djokovivca 3:1

ivan

pre 12 godina

NOLE! NOLE! NOLE! Već Srbija navija za tebe. Čuj naše navijanje i neka te ono nosi. Šampionu naš. Danas je 1.Jul 2011.godine kada je NOVAK DJOKOVIĆ postao broj jedan. Siguran sam u to. Živeo nam šapion NOLE.

Dragan

pre 12 godina

Mnogo patriotske patetike. Mnogi omalovažavaju Nadala: provlači se? Čovek je, jednostavno, za nijansu bolji od umornog Federera (dokazao je to, naročito, u finalu Vimbldona 2008. kada je Federer bio na vrhuncu), a za klasu od drugih. I tako će ostati, bez obira da li će osvojiti Vimbldon ili ne. Naprosto, to je činjenica, ali ne bih sad to dokazivao: jasno je svima koji solidno poznaju tenis zašto je Nadal najbolji. treba biti objektivan svejedno za koga se navija.

dusan

pre 12 godina

Danas je veliki dan,uz Boziju pomoc i svu nasu pozitivnu energiju pobedis i ostvaris svoj decacki san,a mi u tebe verujemo i znamo da ti to mozes. Srecno!!!!!!!!

And Justice for All

pre 12 godina

Što se crnog okvira tiče, on je plaćen i stajaće tu onoliko dana za koji su platili. Uopšte nisam pogledala o kom proizvodu se radi, a ako budem, nikad ga neću kupiti, garantovano. Tako da ostaje da ga sam proizvođač povuče i stavi normalnu reklamu.
A da, tenis, Ajmo Nole, GO Andy !!!

Nole Kralj

pre 12 godina

Dragi Nole, želim ti danas svu sreću ovog sveta i da se sav tvoj rad i trud realizuje ostvarenjem dečačkog sna. http://www.youtube.com/watch?v=qa71dbSRPLs

logos

pre 12 godina

AJOOj- @ Lazare 100%, crni Lazare kukala ti majka, a i otac bogami!
Sa sve skupa svojih DVANAEST godina, eto tebe ..sa kockarskim 'kvotama', sa 100% sugurnoscu..a, i jesi vala..3X pogodio! Pa NAS jos pozivas na DISKUSIJU- sta cu, jadan nebio, ja sa mojih 4X12 godina- reci iskreno..onako 100%..s'tobom? Da je deci..danas dozvoljen pristup..svugde( TI si jarane bar iskren, i zato, imas moje postovanje) da ih ovde ima, brat-bratu..70%.. i da se pustaju..njihovi komentari...( DECIJI, komentar se prepozna iz aviona)..je tako, ali..dobro i nasmejao si me ali bogami i zabrinuo..mislim na ono 'ko hoce da se kladi!

Ajd, budi mi pozdravljen

aćim

pre 12 godina

Nole je naš beli šengen za lepše dane !! Navijam za Noleta svim srcem ali nek pobedi onaj ko je bolji. Verujem da Nole može da pobedi!!!

petar

pre 12 godina

Tsonga,onaj malisan Tomic....???Eksplodirali u momentu.Desava se.Nema kontinuiteta.Ovog Tomica ce vrlo brzo pojesti.Svakog cuda za tri dana.
Tsonga je kao nas Troicki.Moze da pobjedi svakoga a moze da izgubi i od rekreativca.Igraci na "mah".Novak je vrhunski igrac.Mentalno jak i tehnicki perfektan.Nema mnogo oscilacija koje bi mogle da fundamentalno razbiju koncepciju igre.Tsonga je hazarder.Na sve ili nista.Jaci pritisak i nema ga nigdje.To je razlika izmedju velikih i prosjecnih.Tu je Novakova sansa.TSONGA JE PROSJECAN.

Dodo

pre 12 godina

Lepo ste se vi ovde raspisali, ali Tsonga na travi je "Nemoguća misija" za Novaka. Desiće se lagana pobeda francuza i to rezultatom 3:1.

miki7878

pre 12 godina

Bude li Novak samo malo ispao iz takta, kao protiv Bagdatisa pa i Tomica, bice veliki problem. Jer bi Conga to znao lako da iskoristi. Mislim da je Djokovicu vaznije da osvoji Vimbldon nego da bude br 1. Vazni su trofeji a ovo je sve prolazno. Primer: Karolina Voznjacki. U drugom polufinalu mislim da ce pritisak opet "pojesti" Mareja. Jednostavno razlika je u tome sto Rafa zna da igra ovakve meceve.

DRAGAN

pre 12 godina

Finale:Conga-Marej,kakav Djokovic onaj mali Tomic ga je trebao preslushati ali je nazalost greshio mnogo.Vreme je vec jednom da pre finala ispadnu sva trojica{Nadal,Djokovic,Federer}da bude zanimljivo malo....pozdrav svima

men

pre 12 godina

Congina taktika će biti ista kao i protiv Federera jer drugačije i ne ume da pobedjuje. Raspaliće po servisu i tražiće galamu od publike uz povremeno keženje i skakanje. Tako će Conga pokušati da zaplaši Đokovića jer mu je to uspevalo nekoliko puta. Ako Đoković padne na ovakvu foru, gubi zasluženo meč jer No. 1 ne sme da pada na tako jeftine trikove.
Ako Đoković krene da igra sam za sebe, ne gledajući u Congu i ne interesujući se za njega, dobija meč ekspresno sa 3:0.

Goran

pre 12 godina

Kako ne vidite da nema pojma i da ce da izgubi?Mnogo smo smesni sa nerealnim optimizmom,izgubljen slucaj.Nikad nece biti br 1,suvise je Karic familija,bruka za srbiju nedolicnim ponasanjem.

Zuba

pre 12 godina

E sreca pa radim posle podne.Verujte mi nemam zivaca da pratim jos jednu borbu za prvo mesto kao prosli put RG. A i ostao bih bez noktiju. Ne mogu ni da zamislim kakav je pritisak na Novaku kad je meni ovako tesko od sabajle.

Pozdrav

pre 12 godina

Endija prizeljkujete u finalu, jer se potajno plasite Rafaela! Bolje sacekati da se mecevi zavrse, jer nije lako prognozirati ovakve meceve! Sve je moguce, to je sport i ishod meca zavisi od danasnjeg raspolozenja igraca, a ne od prethodnih duela, niti kvota (bet365). U finalu ce biti zasluzeno ko god da prodje.

Lazar - 100% siguran

pre 12 godina

Ako hocete kladite se,ovo su moje kvote i sanse u procentima

za osvajanje Wimbldona :

1.Nadal 2.25 (45%)
2.Tsonga 4.10 (25%)
3.Djokovic 5.00 (20%)
4.Murray 8.00 (10%)

polufinala :

R.Nadal-A.Murray 1.60-1.90 65%-35%
N.Djokovic-J.W.Tsonga 2.05-1.55 35%-65%

objasnjenje:

Mislim da ako Nole pobedi Congu ima velike sanse da osvoji turnir,ali ce za to morati da se pomuci ali i riternira...Sto se tice drugog polufinalnog duela realno-Nadal ali imam osecaj da ce Murray pobediti pa videcemo...Ja imam 12 godina i uvek kada imam osecaj da neko pobedi on ne omane za sada sam 3 puta pogodio a to su:

1.Spanija-Svajcarska 0:1 World Cup 2010 (predvidjena pobeda Svajcarske)
2.Nemacka-Srbija 0:1 World Cup 2010 (predvidjena pobeda Srbije)
3.Tsonga-Federer 3:2 Wimbledon 2011 (predvidjena pobeda Tsonge)

To je to,a ako ima neko da prodiskutuje sa mnom neka odgovori...

Dylan Dog

pre 12 godina

@(Guliver, 30. jun 2011 20:55)

Sve i da na kraju budete u pravu i da Novak izgubi od Conge, Vaš statistički pristup analizi teniskih mečeva je, bojim se - pogrešan. A i u statističkom smislu ste analizi pristupili na nepotpun način, potpuno previđajući Novakove rezultate iz ove godine. Podloga na kojoj se igra može biti favorizujući ili ograničavajući faktor, ali ne do te mere da od Davida može napraviti Golijata i obratno.

U vrhunskom tenisu, u kome su igrači gotovo po svim tehničkim i kondiciono-fizičkim parametrima izjedančeni, ključnu prevagu odnosi mentalni sklop i sportska inteligencija. Prvi faktor potrazumeva veru u sebe da i kada ne ide treba da se ostane strpljiv i sačeka šansa, da nikada nema mesta panici, da se bori do poslednjeg poena, da se maksimalno drži fokus upravo u trenucima kada se ima velika prednost itd. Drugi faktor podrazumeva sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama na terenu i sposobnost taktičko-tehničke improvizacije i iznalaženja rešenja kada zakažu i plan A i plan B.

Novak nikako ne može biti autsajder u mečevima sa bilo kim ove godine na bilo kojoj podlozi. Sama činjenica da je praktično nepobediv kada igra na nivou svojih mogućnosti to jasno pokazuje. Istovremeno, i činjenica da je samo jednom izgubio, i to kada je igrao ispod svog nivoa, a protivnik znatno iznad - takođe dovljno govori u prilog toj tezi. Čak i kada je prikazao znatno lošiju igru od one u meču sa Federerom (protiv Bagdatisa i Tomića), a protivnici odigrali na vrhuncu ili iznad svojih mogućnosti - Novak je dobijao i te mečeve - i to ne rezultatski tako tesno. Dakle, ako Conga hoće da pobedi Novaka mora da igra BOLJE nego protiv Federera u polufinalu. Novak sigurno neće "oboriti nos" i pustiti da Conga odservira svoje gemove za 45 s, a da se onda tenis igra samo na njegov servis. U svakom slučaju videćemo.
Ovim ni u kom slučaju ne sugerišem da Novak u meč treba da uđe prepotentno, kao što Vi možda imlicirate sa tim da meču treba da pristupi kao "autsajder" - već potpuno odgovorno i fokusirano. Prvi set je veoma važan, manje za Novaka, a mnogo više za Congu. To što je preokrenuo protiv Rodžera više govori o Rodžerovom trenutnom mentalnom stanju no o Conginoj sjajnoj (ali zaista sjajnoj) igri. Rodžer Fedrer koji je pun (ali ne na rečima, već istinski) samopouzdanja - NIKADA ne bi dozvolio da mu iskliznu 2-0 iz ruku. Ovo što se prekjuče desilo je moralo nekada da se dogodi, ali ima svoje uzroke i nije potpuno slučajno.

Da zaključim, u pravu analizu je potrebno uključiti puno toga, a ponajpre trenutnu formu u kontinuitetu od nekoliko prethodnih meseci, a ne samo statističke parametre koji se protežu kroz čitavu karijeru. Svoditi čitavu karijeru na jedan meč je previše fatalistički za moj ukus.

Pozdrav,

al

pre 12 godina

Ne znam zasto Srbi ne vole Noleta, jer ja da sam Svajcarac uvek bih navijao za Federera iako je covek u najmanju ruku cudan (prepotentan, hladan, zajedljiv, egoistican), sve ono sto Novak nije. Po neki put se zacudim sta nam Evropa radi, ali kada procitam pojedine komentare, vise me nista ne cudi. NOVACE, SAMO NAPRED, PA STA BUDE, CEO NOVI BEOGRAD JE UZ TEBE, JER TI SI NASE SUNCE KOJEG DANAS NEMA, TI SI NASA NADA KOJE DANAS NEMA, TI SI NASA BUDUCNOST KOJE OVDE NEMA.

Banjaluka

pre 12 godina

teška srca prednost dajem congi, jer kako je igrao zadnja 3. seta protiv federera (koji je igrao odlično, onakav vanzemaljski tenis dugo nisam vidio.

bvcx

pre 12 godina

Djavolski tezak posao, iz prethodnih meceva se vidi da mu Conga nikako ne lezi. Jos ako ga krene pa pocne da skace kao simpanz.bice tesko. Finale pre finala definitivno, iz razloga sto se Djokovic ponovo susrece sa bremenom 1.mesta , i ako dobije Congu ide na poziciju no.1 i nesumljivo je da vise nece imati toliki pritisak i da ce opustiti ruku u finalu i igrati vrhunski

Inspector Bloch

pre 12 godina

Na svojoj zadnjoj pres-konferenciji je Novak ispravio jednog novinara( JER su naprasno poceli OPET sa presijom/svo vreme je bio u senci , a bogami i Nadal- Murry histerije) o tom njegovom 'snu'ovako: postati najbolji teniser sveta- je AMBICIJA/ osvojiti Vimbldon je 'decacki san'- i ta dva se sigurno razlikuju, jer je prvo sire..i ne zavisi od drugog; i za Federera je RG..bio 'san' za Samprasa i ostao samo san- a obadvojica su bili godinama prvi teniseri svete!

Sto se Novakove igre tice- ja sam, kao i mnogi zbunjen- nesto ne stima..i TO sto nestima ( naravno pokazana igra)..mislim da nema puno veze..sa 'travnatom podlogom) pa ni SLJAKA..do ove godine nije bila Novakova..pa eto! Jos vise, stvari izgledaju..cudno za one koji su odgledali njegov mec sa Simonom (opet francuz) jedini kako pripremu za SW - apsolutna dominacija u svim segmentima- takva furioznost- da je glatko moglo da bude 6:0/6:0 apak mu je dao 3 gema! E, to zbunjuje..ma kakvi'losije kretanje, snaga udaraca..itd zato sto je TRAVA!Nista od toga! I samo, zato sto sam taj mec odgledao..sam sklon da uostalom, kao i pojedini drugi, smatram da je ova prosecna- ispod nivoa- igra Novaka- deo taktike! Pa, zaboga ..prvi gem sa Tomicem..je licio na produzetak..njihovog treninga..! Neko je dobro primetio da je Novak koristio cesto,precesto slajzove..i gubio..meni je i TO licilo na trening! Neka mi se oprosti, protiv Tomica nemam nista, ali ono malo drame- je Novak sam 'rezirao';
Danas, mislim da tEK sada mozemo, ocekivati,pravog Novaka- bez obzira sto to nije RF..glavni elementi igre: servis, volej( AKO bude isao Congi).. da bi volej odigrao..moras da imas..i slabog reternera prekoputa, ce i danas biti zastupljeni- tako ako je Novakov tim spremao, taktiku za RF- samo je primeniti..+ naravno novi element- publika+zapaljni Conga..videcemo ..ja sam optimist! NO, bez obzira na sve Conga je beslajnas! Kao uostalom i Nadal i Mari..znaci ne PRAVI igrac trave..koji se iskreno govoreci 'jos uvek svecom trazi'!Ni RF, to nije odavno!

Nadal-Mari, oko Marija, mame, brata..itd je tolika idiotska bUKA podignuta /sta je jeo, dge je spvao..promocija MAMINOG teniskog programa, devojka..ne brijanje, ..uzas)tako da to moze da ima dvojako dejstvo: ili da ga totalno skrha..(nesigurnost na pocetku turnira) ili pak da mu da krila...ja tipujem na drugo; Nadal se u slucaju poraza 'osigurao', ima spremljen alibi..a i psihicki se pripremio..na gubitak prve pozicije ( naravno- po njemu- privremeno)tako da je ipak, ocekujem, ponovljeno finale, sa Ozia; a- bogami i istovetnost krajnjeg rezultata! PRE-optimisticki- videcemo!

Do, veceras, i uzivajmo!

Ocajnik

pre 12 godina

Znam da je ovo bezve sto cu da napisem, ali... Pobedi i budi prvi Nole, molim te, da mi bar malo razveselis zivot. Kad sam vec ja sam luzer, bar da imam necim da se ponosim.

Bata

pre 12 godina

Postoji 8 mogućih ishoda ovogodišnjeg Wimbledona u muškoj konkurenciji. U zagradi je poraženi u finalu:
1. Đoković (Murray)
2. Đoković (Nadal)
3. Murray (Đoković)
4. Nadal (Đoković)
5. Tsonga (Murray)
6. Murray (Tsonga)
7. Tsonga (Nadal)
8. Nadal (Tsonga)
U prva dva slučaj Novak ostvaruje svoj osnovni cilj (Prvo mesto na ATP listi) i svoj san (osvaja Wimbledon). U prvom slučaju pravi još veću bodovnu razliku u odnosu na drugoplasiranog Nadala na listi.
U slučajevima 3-7 ostvaruje samo svoj cilj – prvo mesto.
Jedini apsolutno nepovoljan ishod je 8. Samo u tom slučaju Novak ostaje broj 2 i bez titule na Wimbledonu.
Dakle, ako su svi navedeni ishodi približno ravnopravni,odnosno, svi su realno mogući, onda je šansa da Novak bude broj 1 posle Wimbledona veća od 85%, a šansa da osvoji ovaj GS je oko 25%. To je tako čisto matematički, ako se ne razmatraju brojni drugi faktori koji i te kako mogu da opredele ishode svih predstojećih mečeva.
Realno Novak je bolji od Tsonge i u odlučujućim mečevima praktično je nepobediv. Jedino je mogao da ga pobedi Federer, koji je na RG odigrao bar 10-15% iznad svojih tadašnjih mogućnosti i imao blagu naklonost fortune u odlučujućim poenima. Ubeđen sam da Đoković još nije pokazao sve što može i da još nije odigrao svoj najbolji ovogodišnji meč na travi.
Ako pobedi Tsongu, onda ulazi sa prednošću u finalni meč, bez obzira ko je drugi finalista.
Nole ovakvu priliku ne sme da propusti.
Mi smo tu da mu držimo palčeve,da strepimo, da se nadamo i na kraju ... da se radujemo!!

Иван-Ниш

pre 12 godina

Много више трчања, јаких удараца и стрпљења захтева Цонга од Томића. Упоран је Жо и нећа давати онакве прилике за повратак у меч. Види се да трава није "природна средина" за Нолета и зато је освајање Вимблдона много више од тог првог места. Још ако је оствари победама против Цонге и Мареја, било би идеално.

ja

pre 12 godina

Kao prvo tesko je procenjivati neciji kvalitet na travi, jer se na toj podlozi igra ubedljivo najmanje meceva. Svi teniseri uglavnom odigraju po 2 turnira godisnje na travi: Vimbldon i neki pripremni turnir pre njega.
Novak je do ovog turnira odigrao na travi ukupno 42 meca, u kojima je zebelezio 31 pobedu i 11 poraza.
Na travi ima 2 pobede nad top 10 teniserima, ali i samo 2 poraza.
Bagdatis te 2007. nije bio 10., vec 16. na listi.
Te dve pobede na travi su bile protiv Robreda na Vimbldonu 2006 (9.). i Nalbandiana (8.) u Kvinsu 2008.
Porazi su bili od Ancica (10.) 2006. na Vimbldonu i od Nadala (2.) 2008. na Kvinsu. Postoji i taj treci poraz od Nadala 2007. na Vimbldonu, ali taj mec je predao pri rezultatu 1:1 zbog zuljeva, pa se to ne moze ni racunati kao pravi poraz.

Sto se tice tog poraza u Kvinsu 2008. od Nadala, ko je gledao taj mec, video je da je Novak tada odigrao duplo bolje od Nadala.
U prvom setu je propustio prednost od 5:1, a u drugom od 5:2 i na kraju izgubio oba seta. Medjutim tada Novak nije bio toliko zreo i iskusan kao danas, jer danas ni u snu ne bi izgubio takve setove.
Sa Federerom na travi nikada nije igrao i mozemo samo da nagadjamo kako bi izgledao njihov susret na travi.

Sto se tice Conge, cinjenica je da Novak ima dosta poraza od njega, ali Congina igra se zasniva na dobrom i jakom servisu i puno igre na mrezi.
Puno ce stvari zavisiti od Conginog servisa i Novakovog riterna.
Sto se tice same igre na mrezi Novak je drasticno popravio taj segment svoje igre upravo zahvaljujuci Todu Martinu prosle godine.
Primera radi na ovom turniru je recimo u drugom kolu protiv Andersona na mrezi osvojio 15 od 18 poena. Protiv Bagdatisa 14 od 26, protiv Ljodre 15 od 19 poena, protiv Tomica 18 od 32 poena.
Dakle i u mecevima koje je losije odigrao, na mrezi je osvajao preko polovine poena, a ko je ranije gledao Novaka, zna da je procenat takvih poena retko prelazio 30%.
Dakle u igri na mrezi Conga nece biti u nekoj prednosti, pa ce vecina stvari u tom mecu zavisiti najvise od servisa, a to je i sam Novak rekao pred ovaj mec.

Sto se tice drugog polufinala, mislim da je tu Marej veliki favorit.
Izgubio je dva puta od Nadala na Vimbldonu, ali treba malo pogledati i razloge tih poraza.
Prvi put je Marej 2008. tada kao 11. na listi u cetvrtom kolu odigrao onaj legendarni mec protiv Gaskea u kome je preokrenuo od 0:2 do 3:2.
Upravo taj mec je bio i prekretnica u Marejevoj karijeri, jer je bas posle tog meca krenuo Marejev nagli uspon u svetski vrh.
Medjutim zbog tog maratonskog meca bio je previse umoran da sutradan u cetvrtfinalu pruzi neki ozbiljniji otpor Nadalu.
Prosle godine je Marej zaista izgubio mec zbog nedostatka srece.
Bio je bolji u vecen delu meca od Rafe, ali jedan poen u tai-brejku drugog seta je odlucio ceo mec.
Ona lopta pri 6:6 u tai-brejku drugog seta je odlucila ceo mec.
Marej je odigrao odlican poen i kada je samo trebao da ga zavrsi laganim volejem na mrezi, Nadal jedva vraca loptu, koja kaci vrh mreze i preskace Marejev reket.
Umesto set lopte za Mareja, set lopta za Nadala. Umesto 1:1 u setovima, 2:0 za Nadala.
Desavaju se i takve stvari, pogotovo kada je sreckovic Rafa u pitanju, ali mislim da mu danas nece ponoci ni sva sreca ovog sveta.
Jednostavno je Marej za klasu bolji od Nadala i to ce se potvrditi i u danasnjem mecu, koji ce Nadal mozda i predati u nekom trenutku.

Ocekujem da gledamo finale Marej-Djokovic i to bi u ovom trenutku bilo i najrealnije finale. Ko ce uzeti titulu, tesko je prognozirati, jer obojica imaju svoje sanse i verovatno ce ceo mec odluciti nekoliko poena.

Mene danas mnogo vise zanima mec izmedju Mareja i Nadala.
Ako se Nadal kojim slucajem opet provuce u finale - muski tenis ce izgubiti svaki smisao i ja cu verovatno prestati da ga gledam.
Spanac se provukao u trecem kolu protiv Milera, provukao se i u sledecem protiv Del Potra.
Stvarno bi previse bilo da se provuce i u polufinalu.

Gajetano

pre 12 godina

Koliko su ljudi napeti pred ovaj meč vidi se po tome što se niko nije setio da pohvali sjajan tekst Saše Ozmoa.

Ono što je falilo dodao je u svom komentaru Realni Srbin (Balkanac): bet365, na Noleta je 1,44, na Tsongu 2,75. To govori da je iz objektivnog ugla surove profi realnosti Nole favorit, i to ne baš mali.

Srećno Nole,
Pozdrav

Srbijasine

pre 12 godina

Nije mi samo jasno stonsvi prizeljkuju Marija u finalu?
Lepse bi mnogo bilo finale Nadal Djokovic, pa bolji da pobedi. .. I pobegne Nadalu za 2000 poena!

Emina

pre 12 godina

Poderat ce ga Conga, ako Bog da. Antipaticnijeg tenisera od Noleta nema; a svi ovi njegovi folovi sa hulahupom i plesom i Hankom Paldum i stajaznam su tako providni da je to smijesno. Mislim, ok, zelis biti miljenik publike, shvatili smo. Ali mora, dragi moj, da si skontao, nakon ponasanja publike i u Parizu i u Madridu i u Londonu da im nisi vise ni zanimljiv ni simpatican!

none

pre 12 godina

Nole, care pobedjujes sutra, i vreme je sutra da mu prekines niz pobeda nad tobom, a u finale te ceka tvoj omiljeni vamos tamos. A, za Britanca sam vec rekao da je igrac koji nikada u svojoj karijeri nece osvojiti ni jedan grand slam turnir, to cete sutra videti. Tako da uzivaj, od Ponedeljka si Prvi Tenniser sveta i osvajac Wimbledona 2011 god. Gledam te i ako se ne varam krijes igru za polufinale i finale. Puno pozz...

Blažo

pre 12 godina

Jao kakvih ovde ima komentara, da se coveku smuci. Tipa Mareji i Conga favoriti, a svako normalan zna da Nole i rafa igraju koliko je potrebno da pobede mnogo slabije rivale od sebe,i kad svi pomisle da su van forme i da lose igraju oni odigraju najbolje. nedelja 14 finale Nole-rafa

veljko

pre 12 godina

Gledam i slusam komentatora Viskovica.Extra se razume u ovaj sport i odlicno predvidja rezultat(pobednika).Po njemu je Marej favorit>("da je umesto Fischa danas bio bolji teniser Nadal bi imao velikih problema")i plus da Marej odlicno servira.Slozio bih se sa njegovom procenom,da ce Nadal imati velikih problema.Sto se Nola tice,rekao je(ne direktno),ono sto svi znamo~Nole nije ni blizu svoje najbolje forme.A ko se ikada bavio ili se bavi sportom zna da se forma ne vraca i ne gubi za 2 dana.Dakle,niti ce Tsonga odigrati mnogo losije,niti Nole mnogo bolje i naravno tu je trava koja Nolu nikako ne odgovara(visoko teziste)zbog kretanja(Nole odlicno menja pravac na betonu,ali je to na travi nemoguce).Voleo bih vise od svega da Nole dobije i postane broj 1,ali su mu sanse zaista minimalne(ne zaboravimo i negativan odnos protiv Tsonge).

Vazda pobedjivao

pre 12 godina

Za svoj i san tvojih vernih navijača.
Najteži mogući put do vrha, mnoga iskušenja, i više si nego zaslužio da ti se ostvari taj san. Naped Sokole,

sasa jokic

pre 12 godina

Nole mora da vrati ponasanje s' pocetka godine do poraza od Federera, znaci stoun face, bez gundjanja, i malodusnih izraza lica.
Tsonga je slomio Rogera na bekhend, a tu je Nole najaci, i servisom, a znamo da je Nole najbolji riterner na planeti.
Kao i Mareju najveci protivnik im je pritisak, ukoliko ga savladaju prolaze obojica!

Guliver

pre 12 godina

@Cika Sima,

OK ako je pobedio Bagdatisa (u tesnom mecu, doista) koji je bio 10-ti. Hvala na ispravci. To nisam znao nego sam samo reportovao statistiku procitanu drugde. Ali to ne menja cinjenicu da Nole nije uspesan na travi koliko na betonu i sljaci. Njegovi rezultati do sada to potvrdjuju, kao i ono sto Nole sam izjavljuje jer realno sagledava dosadasnje uspehe i neuspehe na travi. Sto se 'tipicno srpske' expertize tice, to okaci macku o rep...

@Nesa

Naravno da Tsonga nije sada u top 10, ali on je pobedio Federera na Wimbledonu koji je top-3 igrac, koji je igrao odlicno, i kojem trava najvise odgovara od svih podloga. To je veliki uspeh, koji Nole jos nije dostigao (na travi!). U tome je poredjenje izmedju Tsonge i Djokovice. Tsonga je uspeo da pobedi raspolozenog Federera na njegovoj najboljoj podlozi, dok Nole to jos nije uspeo. Nole je uspeo da pobedi samo dva top-10 igraca na Wimbledonu (Robreda i Bagdatisa).

Falcon

pre 12 godina

Sjajna najava meceva! Mislim da su sanse na Novakovoj strani, nekih 55%, odnosno 45% za Congu. Novak jeste blagi favorit, ali tokom ovogodisnjeg Wimbldona on to nije pokazao i dokazao. Conga bolje od onog meca sa Federerom ne moze da odigra, a Djokovic moze i upravo tu lezi Novakova sansa. Moje neko misljenje je da je Nole 100% ocekivao Federera u polufinalu, i da je mozda, ali mozda namerno igrao neizvesnije meceve sa svojim protivnicima kako bi sakrio neko tajno oruzije, svoju igru i samim tim postao nepredvidiv. Pa setite se na primer meca sa Nadalom u finalu Madrida, pa one BH dijagonale nije igrao tokom celog turnira i onda BOOM odvali Nadala u finalu upravo tim udarcem, koliko se secam u tom mecu Djokovic je imao vise winera bekendom nego Nadal FH! Takodje mislim da Congina igra upravo na Wimbldonu dolazi u potpunosti do izrazaja. Na mene je najveci utisak ostavio njegov mec sa Nadalom u SF AO 2008. U tom mecu je odigrao neke voleje koje su izgledali neverovatno, cak se toliko puta izvinjavao Nadalu na odigrani volej da ovaj nije mogao da veruje. Tako da Congini aduti su servis i volej, dok sa druge strane Djokovicevi su igra u polju i ritern (ako ne zakaze). Kljuc u ovom mecu nece biti Congin servis, vec Novakov! Conga skoro uvek servira konstantno dobro, dok kod Djokovica postoje oscilacije.

Sportski pozdrav.

bane

pre 12 godina

Ne svidja mi se to napadno insistiranje da je sutra istorijski dan. Mislim da Novak ne treba da igra za prvo mesto nego za trofej. A da li je prvi videće tek u ponedeljak ujutru, do tada ne treba niko da ga smara sa tim. Njegov posao se ne završava sutra nego tek u nedelju, uzimanjem pehara. Ako ne uzme pehar džaba mu prvo mesto jer će ga brzo i napustiti.
Protiv Conge se zna kako treba da igra. Kretanje, trčanje i napadi. Mora jače da udara, nikako onako mekano i ženski kao protiv "Tomika". Mora da nameće svoju igru a ne da čeka Conginu. Samo tako će dobiti meč i osvojiti Vimbldon.
Što se pre unese u meč utoliko bolje, a da je na pravom putu znam kada ga čujem da stenje od napora prilikom udaraca. Što pre čujemo uzdahe kraće će trajati meč :-)
Pa, srećno Novače.

г4

pre 12 godina

Цонга је Ђоковића увек пратио у најважнијим моментима. Први ГС 2008. а надамо се и сутра приликом промоције у први рекет Света.

Durmitor

pre 12 godina

Murray će da dobije Nadala u to nemam sumnje,sad ili nikad,što se Noleta tiče biće teško i vjerovatno tijesno,al nadam se pobjedi,i finali Đoković-Murray.

Neutron

pre 12 godina

Nole,
Od tebe zavisi ko ce sutra da pobedi. Tsonga igra odlicno trenutno, imao si gorka iskustva sa njim u proslosti, ali ovo je nova era, sto se tebe tice. Ako ti izadjes na teren onako kako si izlazio od januara do maja, zna se ko ce biti pobednik, jer tu mi pricamo o dva nivoa tenisa, Tsongin, izvrstan i tvoj, genijalan. Ti pusti ruku, udji bez treme kao sto si to radio na pocetku godine, sa verom u ono sto si sposoban da uradis i nema nista sto moze da te zaustavi do osvajanja titule, kamoli Tsonga u polufinali. Nema razloga za strah, nema razloga za ustezanje. Samo vera u to sto znas da si sposoban da uradis, a to je da sutra pobedis sa glatkih 3-0. To je u tvojo moci, apsolutno bez dileme. Samo pusti tu ruku i neka stvari teku prirodnim putem i to ce biti glatka pobeda.Finale isto tako. Nole, bice nas na stotine hiljada pored ekrana uz tebe sve vreme. Ne podpadaj pod pritiskom publike. Znaj da je citava armija tvojih naVijaca u tom trenutku uz tebe, sve vreme, do kraja. VAMOS TAMOS!!!! TO HOCEMO DA VIDIMO!!! VAMOS TAMOS NOLE!!!

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

Citajuci dosadasnje komentare otprilike sam dosao do zakljucka da Tsonga sigurno pobedjuje, ali da ima i Nole (minimalnu) sansu ako ovo, ako ono...
Onda pogledam kvote na bet365, na Noleta je 1,44, na Tsongu 2,75.

Deki

pre 12 godina

Nole sta god uradi, bice nas heroj, jedina svetla tacka i veci ambasador od svih ambasadora Srbije.
Nije mi jasno kako iko moze bilo sta da mu zameri. On ce biti broj 1, to je vise nego izvesno.Ako ne posle Vimbldona onda do kraja godine sigurno.
Nole Srbija je uz i tebe i beskrajno smo ti zahvalni.

Mirko

pre 12 godina

Kad čovek dođe pred ostvarenje životnog cilja i to ima kao viziju od detinjstva, plus naporno i sistemski radi da to ostvari, onda je pozicija BR.1 - NOLETOVA !!Dominacija Rafice će da se kruni to je jednostavno tako!! Nadal neće nikada biti ni 2 godine za redom broj 1 a kamoli 4 kao Roger, koga cenim zbog njegovih dostignuća,ali...napred Noleeeee!!

Cika Sima

pre 12 godina

@Guliver
Pobedio je i Bagdatisa (tada bas 10.) 2007. godine bas na Vimbldonu.

Dok je Conga u poslednje 4 godine - ispadao u 3. kolu, 4. kolu, 2008 ga nije bilo a prosle godine je izgubio u cetvrtfinalu.

Zanimljiva je ta (usudicu se da kazem tipicno srpska) ekspertiza - "istorija pocinje od juce".

Удружење Ћирилица-Београд

pre 12 godina

Надамо се да ћемо видети ЋИРИЛИЦУ на победничком постољу и у Вимлдону!!!
Срећно Новаку и Српском Тениском Савезу(СТС) после тога!!!

Са ЋИРИЛИЦОМ у 21. ВЕК! :) http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1053/category/srpskiteniskisavez

http://www.novakdjokovic.rs/news.php?id=1079&akcija=vise&jezik=1?iframe=true&stranicaK=11&

ШАМПИОНИ пише ЋИРИЛИЦОМ!!!

Alek_86

pre 12 godina

Hm... biće zanimljivo sutra. Naravno da kao srbin želim da naš Nole, ne samo da uđe u polufinale, već da osvoji GS!

Zaista će biti teško protiv Conge, ali kada razmotrim sve mečeve Đokovića na ovogodišnjem vimbldonu, nešto mi govori da on ustvari prilagođava svoju igru protivniku, kako bi se protivnik ponadao. Prilagođava i da bi skinuo favorizaciju sa vrata i uz to dodatni pritisak.
Veoma mudro od njega (ako sam u pravu).

Inače u drugom polufinalu mislim da će ipak Nadal proći.

Sve u svemu, ostaje nam da vidimo sutra od 14h na b92!

Aj vozdra!

Serđo

pre 12 godina

U utorak sam predvideo pobedu Conge (istina ne ovakvu, kada je gubio sa 2:0 već sam ga otpisao), i napisao to ovde u komentaru. On je igrač inspiracije, igrač trenutka. Federer je pomislio da je gotovo, malo se opustio i bum-tras, eto Conge na 2:2. Federer već nekoliko godina gubi pete setove na gren slemovima, pa je tako bilo i sada. E sada se postavlja pitanje može li Conga da dobije i Noleta? Odgovor, naravno, nije jednostavan.
1) Conga je psihički i fizički umorniji od Noleta (barem ja tako mislim)
2) Teško Conga može da ponovi baš tako dobru igru (očekujem da igra bar malo slabije)
3) Nole mnogo bolje reternira od Federera
4) Noleta je đavolski teško pobediti
5) Nole ume da se prilagodi protivniku i miksuje igru, za razliku od Federera koji zbog kompleksa više vrednosti tvrdoglavo forsira svoj stil do kraja (što ga je više puta koštalo mečeva, nekoliko puta baš protiv Novaka)
Očekujem veoma težak meč za obojicu tenisera. Sigurno će igrati najmanje 4 seta. Međutim, nisam ubeđen u Noletovu pobedu, ali verujem u njega dok god ne izgubi neki meč (recimo, verovao sam da će se vratiti protiv Federera na Garosu, iako se to nije dogodilo). U Noleta uvek treba verovati.
Zašto nisam ubeđen u Noletovu pobedu:
1) Novaku ne leži trava (zbog odskoka i drugih stvari)
2) Turnir igra promenljivo i ne previše ubedljivo
Mnogo, ali baš mnogo zavisi od Noletovog servisa (to je najvažniji faktor za njegovu pobedu)
Drugi faktor po važnosti su Congine neiznuđene greške, koje su povezane sa njegovom koncetracijom. On je igrač koji se lako iznervira i onda počne vrlo mnogo da greši.
Konačna prognoza 3:1 za Novaka

doktor

pre 12 godina

Plasim se da bi ishod mogao biti kao prosle godine!!! Samo sto bi ovog puta Conga zamenio Berdiha,jer Novak igra isto kao i lani na travi... Dakle Conga dobija Noleta,Rafa rutinski Marija,a u finalu Nadal lagano Congu ... I,sta? Ista meta isto odstojanje! Ja ovo ne zelim,ja se samo bojim ovakvog ishoda!

mladen

pre 12 godina

Ljubaj je ljubav,ali novac je nesto od cega se zivi... Kladio sam se da ce Roger dobiti Novaka u polufinalu RG,a izgubiti u finalu od Nadala i pogodio! Finale u nedelju Conga -Rafa i Rafa to resava... Volim Novaka ,ali on zakaze u ovakvim mecevima + ne zna da se krece na travi!

oj, joj, joj

pre 12 godina

Sve zajedno u paketu da mu se nacickaju i Tsonga i Tomik i Ivanisevic ima nas Nole da ih isprasi.
Juce je Nole samog sebe preziveo. Onaj Tomik nikakav protencijal nije, jer covek jednostavno ne poseduje niti jedan ubitacan element. Ni ono sirovo oj, oj, oj navijanje mu nece pomoci da napravi nesto ozbiljnije.
Nole je juce jako lose igrao. Bez zara, bez truda, nervirala ga je mogucnost jednog mladica koji je pocetnickom srecom uspeo da ga deskoncentrise. Nole igra nadahnutije i ostvaruje bolje rezultate protiv agresivnijih igraca, jer on njih izbacuje iz koloseka njegovim sporim ritmom izmedju poena, a unutar poena ga inspirisu da i sam bude agresivniji. Nole je bolji igrac od Tsonge koliko god da je ovaj opasan i zeljan pobede.

Vasic Snjezana

pre 12 godina

Neka ti se ove nedelje ostvare svi tvoji snovi,hrabri decace!Svi mi koji se moramo dokazati u tudjem svetu moramo da budemo deset puta bolji da bi nam samo mrzovoljno posvetili mrvicu svoje paznje,ali pokazi im svu svoju velicinu!!!!!PUNO SRECE!

Guliver

pre 12 godina

Realno, treba priznati da Novak u mec sa Tsongom ulazi kao outsajder zbog cinjenice da se mec igra na travi. Upravo sam procitao statisticki podatak da je Novak u svojih 7 nastupa na Wimbledonu samo jednom pobedio top-10 igraca (Tommy Robreda). Razlog tome, naravno, je da trava nije Novakova najjaca vec najslabija podloga. Tsongi, sa druge strane, trava najvise pase zbog njegovog explozivnog servisa i agresivne igre. Tsongin uspeh od juce (pobeda protiv Federera nakon sto je gubio sa 0-2 u setovima), je veci uspeh od bilo cega sto je do danas Novak ostvario na travi (Novak nije osvojio ni jedan ATP turnir na travi iako je igrao 2 puta u finalu).

Ovo sve ne znaci da Novak ne moze do pobede sutra. Ali, da bi pobedio Novak mora da udje u mec kao outsajder, trudeci se da stopostotnom koncentracijom, ogromnom voljom i radom ukroti Tsongu. Nole bi verovatno morao da igra bolje nego sto je igrao u finalu AO-a kada je uspeo da pobedi veoma raspolozenog Tsongu. Medjutim, taj mec se igrao na betonu koji dozvoljava Noletu da maximizuje svoje najvece adute: fantasticno kretanje i odlicne udarce iz svih pozicija (bekend/forhend, odbrana/napad). Na travi, Nole ne moze da se krece dobro kao na betonu, sto znaci da ce imati vise poteskoca da preokrene Tsonginu agresivnost u sopstveni napad.

Srcem uz Noleta, ali realno Tsonga je favorit 65 prema 35 odsto.

Jelena Mandic

pre 12 godina

,,Novak za ostvarenje sna" sta bi ova recenica mogla sve znaciti? Da je Novak sredstvo da se ostvarenje snova ili se pre mislelo na sam ,,Novakov san".

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Prema igri i trenutnoj formi, favoriti su Marej i Conga. Ako presudi "glava", pobeđuju Rafa i Nole. Ako Marej prevlada ludački prisak čitave Britanije, ima šanse. Nole ne može gore od onog u sredu; Conga ne može bolje od onog u sredu. Noletu ostaje pritisak prvog mesta, ali nema više pritiska famoznog niza (kojeg niko neće pamtiti, osim tokom par meseci kad neki novi šampion bude nizao pobede; pamte se samo Grend Slemovi i 1. mesto, ništa više); valjda će zbog toga ipak biti lakše, a nadam se da će mu i psiholog Ćetojević biti od velike koristi. Srećno Nole!

Djoksa

pre 12 godina

Nema tu sta puno da se filozofira. JER SAD JE SANSA!!!
U mecu sa Congom ce biti vazan servis i prvi set. Jer ako Novak osvoji prvi set, to nije bitno zbog toga sto ce Conga (mozda) izgubiti samopouzdanje, vazno je zbog toga sto ce Novak dobiti samopouzdanje i poceti da veruje u svoju igru.
Nadam se da Nole nece ponoviti gresku iz proslogodisnjeg polufinala sa Berdihom. Mora da VERUJE u pobedu! Moze Conga da igra ne znam koliko nadahnuto ali ako Novak odigra sa onolikom verom i samopouzdanjem kao sto je odigrao finale Madrida i Rima, Conga nema sanse!
Napred Novace, VERUJEMO U TEBE!

Smilica

pre 12 godina

I DODJE DAN
DA SE OSTVARI DEČAČKI SAN!

NOLE, TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

PODIGNI TRON
OSVOJ WIMBLDON!

SREĆNO !NOLE,SINE,
SRPSKI PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKO!!!!

Serđo

pre 12 godina

U utorak sam predvideo pobedu Conge (istina ne ovakvu, kada je gubio sa 2:0 već sam ga otpisao), i napisao to ovde u komentaru. On je igrač inspiracije, igrač trenutka. Federer je pomislio da je gotovo, malo se opustio i bum-tras, eto Conge na 2:2. Federer već nekoliko godina gubi pete setove na gren slemovima, pa je tako bilo i sada. E sada se postavlja pitanje može li Conga da dobije i Noleta? Odgovor, naravno, nije jednostavan.
1) Conga je psihički i fizički umorniji od Noleta (barem ja tako mislim)
2) Teško Conga može da ponovi baš tako dobru igru (očekujem da igra bar malo slabije)
3) Nole mnogo bolje reternira od Federera
4) Noleta je đavolski teško pobediti
5) Nole ume da se prilagodi protivniku i miksuje igru, za razliku od Federera koji zbog kompleksa više vrednosti tvrdoglavo forsira svoj stil do kraja (što ga je više puta koštalo mečeva, nekoliko puta baš protiv Novaka)
Očekujem veoma težak meč za obojicu tenisera. Sigurno će igrati najmanje 4 seta. Međutim, nisam ubeđen u Noletovu pobedu, ali verujem u njega dok god ne izgubi neki meč (recimo, verovao sam da će se vratiti protiv Federera na Garosu, iako se to nije dogodilo). U Noleta uvek treba verovati.
Zašto nisam ubeđen u Noletovu pobedu:
1) Novaku ne leži trava (zbog odskoka i drugih stvari)
2) Turnir igra promenljivo i ne previše ubedljivo
Mnogo, ali baš mnogo zavisi od Noletovog servisa (to je najvažniji faktor za njegovu pobedu)
Drugi faktor po važnosti su Congine neiznuđene greške, koje su povezane sa njegovom koncetracijom. On je igrač koji se lako iznervira i onda počne vrlo mnogo da greši.
Konačna prognoza 3:1 za Novaka

Vasic Snjezana

pre 12 godina

Neka ti se ove nedelje ostvare svi tvoji snovi,hrabri decace!Svi mi koji se moramo dokazati u tudjem svetu moramo da budemo deset puta bolji da bi nam samo mrzovoljno posvetili mrvicu svoje paznje,ali pokazi im svu svoju velicinu!!!!!PUNO SRECE!

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Prema igri i trenutnoj formi, favoriti su Marej i Conga. Ako presudi "glava", pobeđuju Rafa i Nole. Ako Marej prevlada ludački prisak čitave Britanije, ima šanse. Nole ne može gore od onog u sredu; Conga ne može bolje od onog u sredu. Noletu ostaje pritisak prvog mesta, ali nema više pritiska famoznog niza (kojeg niko neće pamtiti, osim tokom par meseci kad neki novi šampion bude nizao pobede; pamte se samo Grend Slemovi i 1. mesto, ništa više); valjda će zbog toga ipak biti lakše, a nadam se da će mu i psiholog Ćetojević biti od velike koristi. Srećno Nole!

г4

pre 12 godina

Цонга је Ђоковића увек пратио у најважнијим моментима. Први ГС 2008. а надамо се и сутра приликом промоције у први рекет Света.

Djoksa

pre 12 godina

Nema tu sta puno da se filozofira. JER SAD JE SANSA!!!
U mecu sa Congom ce biti vazan servis i prvi set. Jer ako Novak osvoji prvi set, to nije bitno zbog toga sto ce Conga (mozda) izgubiti samopouzdanje, vazno je zbog toga sto ce Novak dobiti samopouzdanje i poceti da veruje u svoju igru.
Nadam se da Nole nece ponoviti gresku iz proslogodisnjeg polufinala sa Berdihom. Mora da VERUJE u pobedu! Moze Conga da igra ne znam koliko nadahnuto ali ako Novak odigra sa onolikom verom i samopouzdanjem kao sto je odigrao finale Madrida i Rima, Conga nema sanse!
Napred Novace, VERUJEMO U TEBE!

Удружење Ћирилица-Београд

pre 12 godina

Надамо се да ћемо видети ЋИРИЛИЦУ на победничком постољу и у Вимлдону!!!
Срећно Новаку и Српском Тениском Савезу(СТС) после тога!!!

Са ЋИРИЛИЦОМ у 21. ВЕК! :) http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1053/category/srpskiteniskisavez

http://www.novakdjokovic.rs/news.php?id=1079&akcija=vise&jezik=1?iframe=true&stranicaK=11&

ШАМПИОНИ пише ЋИРИЛИЦОМ!!!

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

Citajuci dosadasnje komentare otprilike sam dosao do zakljucka da Tsonga sigurno pobedjuje, ali da ima i Nole (minimalnu) sansu ako ovo, ako ono...
Onda pogledam kvote na bet365, na Noleta je 1,44, na Tsongu 2,75.

Smilica

pre 12 godina

I DODJE DAN
DA SE OSTVARI DEČAČKI SAN!

NOLE, TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

PODIGNI TRON
OSVOJ WIMBLDON!

SREĆNO !NOLE,SINE,
SRPSKI PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKO!!!!

Neutron

pre 12 godina

Nole,
Od tebe zavisi ko ce sutra da pobedi. Tsonga igra odlicno trenutno, imao si gorka iskustva sa njim u proslosti, ali ovo je nova era, sto se tebe tice. Ako ti izadjes na teren onako kako si izlazio od januara do maja, zna se ko ce biti pobednik, jer tu mi pricamo o dva nivoa tenisa, Tsongin, izvrstan i tvoj, genijalan. Ti pusti ruku, udji bez treme kao sto si to radio na pocetku godine, sa verom u ono sto si sposoban da uradis i nema nista sto moze da te zaustavi do osvajanja titule, kamoli Tsonga u polufinali. Nema razloga za strah, nema razloga za ustezanje. Samo vera u to sto znas da si sposoban da uradis, a to je da sutra pobedis sa glatkih 3-0. To je u tvojo moci, apsolutno bez dileme. Samo pusti tu ruku i neka stvari teku prirodnim putem i to ce biti glatka pobeda.Finale isto tako. Nole, bice nas na stotine hiljada pored ekrana uz tebe sve vreme. Ne podpadaj pod pritiskom publike. Znaj da je citava armija tvojih naVijaca u tom trenutku uz tebe, sve vreme, do kraja. VAMOS TAMOS!!!! TO HOCEMO DA VIDIMO!!! VAMOS TAMOS NOLE!!!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Na svojoj zadnjoj pres-konferenciji je Novak ispravio jednog novinara( JER su naprasno poceli OPET sa presijom/svo vreme je bio u senci , a bogami i Nadal- Murry histerije) o tom njegovom 'snu'ovako: postati najbolji teniser sveta- je AMBICIJA/ osvojiti Vimbldon je 'decacki san'- i ta dva se sigurno razlikuju, jer je prvo sire..i ne zavisi od drugog; i za Federera je RG..bio 'san' za Samprasa i ostao samo san- a obadvojica su bili godinama prvi teniseri svete!

Sto se Novakove igre tice- ja sam, kao i mnogi zbunjen- nesto ne stima..i TO sto nestima ( naravno pokazana igra)..mislim da nema puno veze..sa 'travnatom podlogom) pa ni SLJAKA..do ove godine nije bila Novakova..pa eto! Jos vise, stvari izgledaju..cudno za one koji su odgledali njegov mec sa Simonom (opet francuz) jedini kako pripremu za SW - apsolutna dominacija u svim segmentima- takva furioznost- da je glatko moglo da bude 6:0/6:0 apak mu je dao 3 gema! E, to zbunjuje..ma kakvi'losije kretanje, snaga udaraca..itd zato sto je TRAVA!Nista od toga! I samo, zato sto sam taj mec odgledao..sam sklon da uostalom, kao i pojedini drugi, smatram da je ova prosecna- ispod nivoa- igra Novaka- deo taktike! Pa, zaboga ..prvi gem sa Tomicem..je licio na produzetak..njihovog treninga..! Neko je dobro primetio da je Novak koristio cesto,precesto slajzove..i gubio..meni je i TO licilo na trening! Neka mi se oprosti, protiv Tomica nemam nista, ali ono malo drame- je Novak sam 'rezirao';
Danas, mislim da tEK sada mozemo, ocekivati,pravog Novaka- bez obzira sto to nije RF..glavni elementi igre: servis, volej( AKO bude isao Congi).. da bi volej odigrao..moras da imas..i slabog reternera prekoputa, ce i danas biti zastupljeni- tako ako je Novakov tim spremao, taktiku za RF- samo je primeniti..+ naravno novi element- publika+zapaljni Conga..videcemo ..ja sam optimist! NO, bez obzira na sve Conga je beslajnas! Kao uostalom i Nadal i Mari..znaci ne PRAVI igrac trave..koji se iskreno govoreci 'jos uvek svecom trazi'!Ni RF, to nije odavno!

Nadal-Mari, oko Marija, mame, brata..itd je tolika idiotska bUKA podignuta /sta je jeo, dge je spvao..promocija MAMINOG teniskog programa, devojka..ne brijanje, ..uzas)tako da to moze da ima dvojako dejstvo: ili da ga totalno skrha..(nesigurnost na pocetku turnira) ili pak da mu da krila...ja tipujem na drugo; Nadal se u slucaju poraza 'osigurao', ima spremljen alibi..a i psihicki se pripremio..na gubitak prve pozicije ( naravno- po njemu- privremeno)tako da je ipak, ocekujem, ponovljeno finale, sa Ozia; a- bogami i istovetnost krajnjeg rezultata! PRE-optimisticki- videcemo!

Do, veceras, i uzivajmo!

bane

pre 12 godina

Ne svidja mi se to napadno insistiranje da je sutra istorijski dan. Mislim da Novak ne treba da igra za prvo mesto nego za trofej. A da li je prvi videće tek u ponedeljak ujutru, do tada ne treba niko da ga smara sa tim. Njegov posao se ne završava sutra nego tek u nedelju, uzimanjem pehara. Ako ne uzme pehar džaba mu prvo mesto jer će ga brzo i napustiti.
Protiv Conge se zna kako treba da igra. Kretanje, trčanje i napadi. Mora jače da udara, nikako onako mekano i ženski kao protiv "Tomika". Mora da nameće svoju igru a ne da čeka Conginu. Samo tako će dobiti meč i osvojiti Vimbldon.
Što se pre unese u meč utoliko bolje, a da je na pravom putu znam kada ga čujem da stenje od napora prilikom udaraca. Što pre čujemo uzdahe kraće će trajati meč :-)
Pa, srećno Novače.

Falcon

pre 12 godina

Sjajna najava meceva! Mislim da su sanse na Novakovoj strani, nekih 55%, odnosno 45% za Congu. Novak jeste blagi favorit, ali tokom ovogodisnjeg Wimbldona on to nije pokazao i dokazao. Conga bolje od onog meca sa Federerom ne moze da odigra, a Djokovic moze i upravo tu lezi Novakova sansa. Moje neko misljenje je da je Nole 100% ocekivao Federera u polufinalu, i da je mozda, ali mozda namerno igrao neizvesnije meceve sa svojim protivnicima kako bi sakrio neko tajno oruzije, svoju igru i samim tim postao nepredvidiv. Pa setite se na primer meca sa Nadalom u finalu Madrida, pa one BH dijagonale nije igrao tokom celog turnira i onda BOOM odvali Nadala u finalu upravo tim udarcem, koliko se secam u tom mecu Djokovic je imao vise winera bekendom nego Nadal FH! Takodje mislim da Congina igra upravo na Wimbldonu dolazi u potpunosti do izrazaja. Na mene je najveci utisak ostavio njegov mec sa Nadalom u SF AO 2008. U tom mecu je odigrao neke voleje koje su izgledali neverovatno, cak se toliko puta izvinjavao Nadalu na odigrani volej da ovaj nije mogao da veruje. Tako da Congini aduti su servis i volej, dok sa druge strane Djokovicevi su igra u polju i ritern (ako ne zakaze). Kljuc u ovom mecu nece biti Congin servis, vec Novakov! Conga skoro uvek servira konstantno dobro, dok kod Djokovica postoje oscilacije.

Sportski pozdrav.

Deki

pre 12 godina

Nole sta god uradi, bice nas heroj, jedina svetla tacka i veci ambasador od svih ambasadora Srbije.
Nije mi jasno kako iko moze bilo sta da mu zameri. On ce biti broj 1, to je vise nego izvesno.Ako ne posle Vimbldona onda do kraja godine sigurno.
Nole Srbija je uz i tebe i beskrajno smo ti zahvalni.

Vazda pobedjivao

pre 12 godina

Za svoj i san tvojih vernih navijača.
Najteži mogući put do vrha, mnoga iskušenja, i više si nego zaslužio da ti se ostvari taj san. Naped Sokole,

Guliver

pre 12 godina

Realno, treba priznati da Novak u mec sa Tsongom ulazi kao outsajder zbog cinjenice da se mec igra na travi. Upravo sam procitao statisticki podatak da je Novak u svojih 7 nastupa na Wimbledonu samo jednom pobedio top-10 igraca (Tommy Robreda). Razlog tome, naravno, je da trava nije Novakova najjaca vec najslabija podloga. Tsongi, sa druge strane, trava najvise pase zbog njegovog explozivnog servisa i agresivne igre. Tsongin uspeh od juce (pobeda protiv Federera nakon sto je gubio sa 0-2 u setovima), je veci uspeh od bilo cega sto je do danas Novak ostvario na travi (Novak nije osvojio ni jedan ATP turnir na travi iako je igrao 2 puta u finalu).

Ovo sve ne znaci da Novak ne moze do pobede sutra. Ali, da bi pobedio Novak mora da udje u mec kao outsajder, trudeci se da stopostotnom koncentracijom, ogromnom voljom i radom ukroti Tsongu. Nole bi verovatno morao da igra bolje nego sto je igrao u finalu AO-a kada je uspeo da pobedi veoma raspolozenog Tsongu. Medjutim, taj mec se igrao na betonu koji dozvoljava Noletu da maximizuje svoje najvece adute: fantasticno kretanje i odlicne udarce iz svih pozicija (bekend/forhend, odbrana/napad). Na travi, Nole ne moze da se krece dobro kao na betonu, sto znaci da ce imati vise poteskoca da preokrene Tsonginu agresivnost u sopstveni napad.

Srcem uz Noleta, ali realno Tsonga je favorit 65 prema 35 odsto.

Durmitor

pre 12 godina

Murray će da dobije Nadala u to nemam sumnje,sad ili nikad,što se Noleta tiče biće teško i vjerovatno tijesno,al nadam se pobjedi,i finali Đoković-Murray.

Ocajnik

pre 12 godina

Znam da je ovo bezve sto cu da napisem, ali... Pobedi i budi prvi Nole, molim te, da mi bar malo razveselis zivot. Kad sam vec ja sam luzer, bar da imam necim da se ponosim.

Dylan Dog

pre 12 godina

@(Guliver, 30. jun 2011 20:55)

Sve i da na kraju budete u pravu i da Novak izgubi od Conge, Vaš statistički pristup analizi teniskih mečeva je, bojim se - pogrešan. A i u statističkom smislu ste analizi pristupili na nepotpun način, potpuno previđajući Novakove rezultate iz ove godine. Podloga na kojoj se igra može biti favorizujući ili ograničavajući faktor, ali ne do te mere da od Davida može napraviti Golijata i obratno.

U vrhunskom tenisu, u kome su igrači gotovo po svim tehničkim i kondiciono-fizičkim parametrima izjedančeni, ključnu prevagu odnosi mentalni sklop i sportska inteligencija. Prvi faktor potrazumeva veru u sebe da i kada ne ide treba da se ostane strpljiv i sačeka šansa, da nikada nema mesta panici, da se bori do poslednjeg poena, da se maksimalno drži fokus upravo u trenucima kada se ima velika prednost itd. Drugi faktor podrazumeva sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama na terenu i sposobnost taktičko-tehničke improvizacije i iznalaženja rešenja kada zakažu i plan A i plan B.

Novak nikako ne može biti autsajder u mečevima sa bilo kim ove godine na bilo kojoj podlozi. Sama činjenica da je praktično nepobediv kada igra na nivou svojih mogućnosti to jasno pokazuje. Istovremeno, i činjenica da je samo jednom izgubio, i to kada je igrao ispod svog nivoa, a protivnik znatno iznad - takođe dovljno govori u prilog toj tezi. Čak i kada je prikazao znatno lošiju igru od one u meču sa Federerom (protiv Bagdatisa i Tomića), a protivnici odigrali na vrhuncu ili iznad svojih mogućnosti - Novak je dobijao i te mečeve - i to ne rezultatski tako tesno. Dakle, ako Conga hoće da pobedi Novaka mora da igra BOLJE nego protiv Federera u polufinalu. Novak sigurno neće "oboriti nos" i pustiti da Conga odservira svoje gemove za 45 s, a da se onda tenis igra samo na njegov servis. U svakom slučaju videćemo.
Ovim ni u kom slučaju ne sugerišem da Novak u meč treba da uđe prepotentno, kao što Vi možda imlicirate sa tim da meču treba da pristupi kao "autsajder" - već potpuno odgovorno i fokusirano. Prvi set je veoma važan, manje za Novaka, a mnogo više za Congu. To što je preokrenuo protiv Rodžera više govori o Rodžerovom trenutnom mentalnom stanju no o Conginoj sjajnoj (ali zaista sjajnoj) igri. Rodžer Fedrer koji je pun (ali ne na rečima, već istinski) samopouzdanja - NIKADA ne bi dozvolio da mu iskliznu 2-0 iz ruku. Ovo što se prekjuče desilo je moralo nekada da se dogodi, ali ima svoje uzroke i nije potpuno slučajno.

Da zaključim, u pravu analizu je potrebno uključiti puno toga, a ponajpre trenutnu formu u kontinuitetu od nekoliko prethodnih meseci, a ne samo statističke parametre koji se protežu kroz čitavu karijeru. Svoditi čitavu karijeru na jedan meč je previše fatalistički za moj ukus.

Pozdrav,

oj, joj, joj

pre 12 godina

Sve zajedno u paketu da mu se nacickaju i Tsonga i Tomik i Ivanisevic ima nas Nole da ih isprasi.
Juce je Nole samog sebe preziveo. Onaj Tomik nikakav protencijal nije, jer covek jednostavno ne poseduje niti jedan ubitacan element. Ni ono sirovo oj, oj, oj navijanje mu nece pomoci da napravi nesto ozbiljnije.
Nole je juce jako lose igrao. Bez zara, bez truda, nervirala ga je mogucnost jednog mladica koji je pocetnickom srecom uspeo da ga deskoncentrise. Nole igra nadahnutije i ostvaruje bolje rezultate protiv agresivnijih igraca, jer on njih izbacuje iz koloseka njegovim sporim ritmom izmedju poena, a unutar poena ga inspirisu da i sam bude agresivniji. Nole je bolji igrac od Tsonge koliko god da je ovaj opasan i zeljan pobede.

Cika Sima

pre 12 godina

@Guliver
Pobedio je i Bagdatisa (tada bas 10.) 2007. godine bas na Vimbldonu.

Dok je Conga u poslednje 4 godine - ispadao u 3. kolu, 4. kolu, 2008 ga nije bilo a prosle godine je izgubio u cetvrtfinalu.

Zanimljiva je ta (usudicu se da kazem tipicno srpska) ekspertiza - "istorija pocinje od juce".

Bata

pre 12 godina

Postoji 8 mogućih ishoda ovogodišnjeg Wimbledona u muškoj konkurenciji. U zagradi je poraženi u finalu:
1. Đoković (Murray)
2. Đoković (Nadal)
3. Murray (Đoković)
4. Nadal (Đoković)
5. Tsonga (Murray)
6. Murray (Tsonga)
7. Tsonga (Nadal)
8. Nadal (Tsonga)
U prva dva slučaj Novak ostvaruje svoj osnovni cilj (Prvo mesto na ATP listi) i svoj san (osvaja Wimbledon). U prvom slučaju pravi još veću bodovnu razliku u odnosu na drugoplasiranog Nadala na listi.
U slučajevima 3-7 ostvaruje samo svoj cilj – prvo mesto.
Jedini apsolutno nepovoljan ishod je 8. Samo u tom slučaju Novak ostaje broj 2 i bez titule na Wimbledonu.
Dakle, ako su svi navedeni ishodi približno ravnopravni,odnosno, svi su realno mogući, onda je šansa da Novak bude broj 1 posle Wimbledona veća od 85%, a šansa da osvoji ovaj GS je oko 25%. To je tako čisto matematički, ako se ne razmatraju brojni drugi faktori koji i te kako mogu da opredele ishode svih predstojećih mečeva.
Realno Novak je bolji od Tsonge i u odlučujućim mečevima praktično je nepobediv. Jedino je mogao da ga pobedi Federer, koji je na RG odigrao bar 10-15% iznad svojih tadašnjih mogućnosti i imao blagu naklonost fortune u odlučujućim poenima. Ubeđen sam da Đoković još nije pokazao sve što može i da još nije odigrao svoj najbolji ovogodišnji meč na travi.
Ako pobedi Tsongu, onda ulazi sa prednošću u finalni meč, bez obzira ko je drugi finalista.
Nole ovakvu priliku ne sme da propusti.
Mi smo tu da mu držimo palčeve,da strepimo, da se nadamo i na kraju ... da se radujemo!!

Alek_86

pre 12 godina

Hm... biće zanimljivo sutra. Naravno da kao srbin želim da naš Nole, ne samo da uđe u polufinale, već da osvoji GS!

Zaista će biti teško protiv Conge, ali kada razmotrim sve mečeve Đokovića na ovogodišnjem vimbldonu, nešto mi govori da on ustvari prilagođava svoju igru protivniku, kako bi se protivnik ponadao. Prilagođava i da bi skinuo favorizaciju sa vrata i uz to dodatni pritisak.
Veoma mudro od njega (ako sam u pravu).

Inače u drugom polufinalu mislim da će ipak Nadal proći.

Sve u svemu, ostaje nam da vidimo sutra od 14h na b92!

Aj vozdra!

doktor

pre 12 godina

Plasim se da bi ishod mogao biti kao prosle godine!!! Samo sto bi ovog puta Conga zamenio Berdiha,jer Novak igra isto kao i lani na travi... Dakle Conga dobija Noleta,Rafa rutinski Marija,a u finalu Nadal lagano Congu ... I,sta? Ista meta isto odstojanje! Ja ovo ne zelim,ja se samo bojim ovakvog ishoda!

bu

pre 12 godina

Ovi sto mrze i ogovaraju Djokovica mogu slobodno lagano da pocnu da traze na netu broj od nekog psihijatra, pogotovu ovaj sto je rekao da je bruka za Srbiju.
Pobeda Djokovivca 3:1

Nole Kralj

pre 12 godina

Dragi Nole, želim ti danas svu sreću ovog sveta i da se sav tvoj rad i trud realizuje ostvarenjem dečačkog sna. http://www.youtube.com/watch?v=qa71dbSRPLs

Mirko

pre 12 godina

Kad čovek dođe pred ostvarenje životnog cilja i to ima kao viziju od detinjstva, plus naporno i sistemski radi da to ostvari, onda je pozicija BR.1 - NOLETOVA !!Dominacija Rafice će da se kruni to je jednostavno tako!! Nadal neće nikada biti ni 2 godine za redom broj 1 a kamoli 4 kao Roger, koga cenim zbog njegovih dostignuća,ali...napred Noleeeee!!

POMOZI BOZE!

pre 12 godina

Pomozi mu Boze! Zato sto je sve sam postigao. Zato sto nije "tatin sin". Zato sto podize u visine svoju malu i ispacenu zemlju! Zato sto joj je veran, i sto veruje u tebe. Cuj ovu molitvu miliona Srba koji su uz njega danas i koji veruju u njega, kao sto on veruje u tebe. Nole, svi smo sa tobom danas!

mladen

pre 12 godina

Ljubaj je ljubav,ali novac je nesto od cega se zivi... Kladio sam se da ce Roger dobiti Novaka u polufinalu RG,a izgubiti u finalu od Nadala i pogodio! Finale u nedelju Conga -Rafa i Rafa to resava... Volim Novaka ,ali on zakaze u ovakvim mecevima + ne zna da se krece na travi!

al

pre 12 godina

Ne znam zasto Srbi ne vole Noleta, jer ja da sam Svajcarac uvek bih navijao za Federera iako je covek u najmanju ruku cudan (prepotentan, hladan, zajedljiv, egoistican), sve ono sto Novak nije. Po neki put se zacudim sta nam Evropa radi, ali kada procitam pojedine komentare, vise me nista ne cudi. NOVACE, SAMO NAPRED, PA STA BUDE, CEO NOVI BEOGRAD JE UZ TEBE, JER TI SI NASE SUNCE KOJEG DANAS NEMA, TI SI NASA NADA KOJE DANAS NEMA, TI SI NASA BUDUCNOST KOJE OVDE NEMA.

men

pre 12 godina

Congina taktika će biti ista kao i protiv Federera jer drugačije i ne ume da pobedjuje. Raspaliće po servisu i tražiće galamu od publike uz povremeno keženje i skakanje. Tako će Conga pokušati da zaplaši Đokovića jer mu je to uspevalo nekoliko puta. Ako Đoković padne na ovakvu foru, gubi zasluženo meč jer No. 1 ne sme da pada na tako jeftine trikove.
Ako Đoković krene da igra sam za sebe, ne gledajući u Congu i ne interesujući se za njega, dobija meč ekspresno sa 3:0.

Jelena Mandic

pre 12 godina

,,Novak za ostvarenje sna" sta bi ova recenica mogla sve znaciti? Da je Novak sredstvo da se ostvarenje snova ili se pre mislelo na sam ,,Novakov san".

petar

pre 12 godina

Tsonga,onaj malisan Tomic....???Eksplodirali u momentu.Desava se.Nema kontinuiteta.Ovog Tomica ce vrlo brzo pojesti.Svakog cuda za tri dana.
Tsonga je kao nas Troicki.Moze da pobjedi svakoga a moze da izgubi i od rekreativca.Igraci na "mah".Novak je vrhunski igrac.Mentalno jak i tehnicki perfektan.Nema mnogo oscilacija koje bi mogle da fundamentalno razbiju koncepciju igre.Tsonga je hazarder.Na sve ili nista.Jaci pritisak i nema ga nigdje.To je razlika izmedju velikih i prosjecnih.Tu je Novakova sansa.TSONGA JE PROSJECAN.

logos

pre 12 godina

AJOOj- @ Lazare 100%, crni Lazare kukala ti majka, a i otac bogami!
Sa sve skupa svojih DVANAEST godina, eto tebe ..sa kockarskim 'kvotama', sa 100% sugurnoscu..a, i jesi vala..3X pogodio! Pa NAS jos pozivas na DISKUSIJU- sta cu, jadan nebio, ja sa mojih 4X12 godina- reci iskreno..onako 100%..s'tobom? Da je deci..danas dozvoljen pristup..svugde( TI si jarane bar iskren, i zato, imas moje postovanje) da ih ovde ima, brat-bratu..70%.. i da se pustaju..njihovi komentari...( DECIJI, komentar se prepozna iz aviona)..je tako, ali..dobro i nasmejao si me ali bogami i zabrinuo..mislim na ono 'ko hoce da se kladi!

Ajd, budi mi pozdravljen

ivan

pre 12 godina

NOLE! NOLE! NOLE! Već Srbija navija za tebe. Čuj naše navijanje i neka te ono nosi. Šampionu naš. Danas je 1.Jul 2011.godine kada je NOVAK DJOKOVIĆ postao broj jedan. Siguran sam u to. Živeo nam šapion NOLE.

bvcx

pre 12 godina

Djavolski tezak posao, iz prethodnih meceva se vidi da mu Conga nikako ne lezi. Jos ako ga krene pa pocne da skace kao simpanz.bice tesko. Finale pre finala definitivno, iz razloga sto se Djokovic ponovo susrece sa bremenom 1.mesta , i ako dobije Congu ide na poziciju no.1 i nesumljivo je da vise nece imati toliki pritisak i da ce opustiti ruku u finalu i igrati vrhunski

ja

pre 12 godina

Kao prvo tesko je procenjivati neciji kvalitet na travi, jer se na toj podlozi igra ubedljivo najmanje meceva. Svi teniseri uglavnom odigraju po 2 turnira godisnje na travi: Vimbldon i neki pripremni turnir pre njega.
Novak je do ovog turnira odigrao na travi ukupno 42 meca, u kojima je zebelezio 31 pobedu i 11 poraza.
Na travi ima 2 pobede nad top 10 teniserima, ali i samo 2 poraza.
Bagdatis te 2007. nije bio 10., vec 16. na listi.
Te dve pobede na travi su bile protiv Robreda na Vimbldonu 2006 (9.). i Nalbandiana (8.) u Kvinsu 2008.
Porazi su bili od Ancica (10.) 2006. na Vimbldonu i od Nadala (2.) 2008. na Kvinsu. Postoji i taj treci poraz od Nadala 2007. na Vimbldonu, ali taj mec je predao pri rezultatu 1:1 zbog zuljeva, pa se to ne moze ni racunati kao pravi poraz.

Sto se tice tog poraza u Kvinsu 2008. od Nadala, ko je gledao taj mec, video je da je Novak tada odigrao duplo bolje od Nadala.
U prvom setu je propustio prednost od 5:1, a u drugom od 5:2 i na kraju izgubio oba seta. Medjutim tada Novak nije bio toliko zreo i iskusan kao danas, jer danas ni u snu ne bi izgubio takve setove.
Sa Federerom na travi nikada nije igrao i mozemo samo da nagadjamo kako bi izgledao njihov susret na travi.

Sto se tice Conge, cinjenica je da Novak ima dosta poraza od njega, ali Congina igra se zasniva na dobrom i jakom servisu i puno igre na mrezi.
Puno ce stvari zavisiti od Conginog servisa i Novakovog riterna.
Sto se tice same igre na mrezi Novak je drasticno popravio taj segment svoje igre upravo zahvaljujuci Todu Martinu prosle godine.
Primera radi na ovom turniru je recimo u drugom kolu protiv Andersona na mrezi osvojio 15 od 18 poena. Protiv Bagdatisa 14 od 26, protiv Ljodre 15 od 19 poena, protiv Tomica 18 od 32 poena.
Dakle i u mecevima koje je losije odigrao, na mrezi je osvajao preko polovine poena, a ko je ranije gledao Novaka, zna da je procenat takvih poena retko prelazio 30%.
Dakle u igri na mrezi Conga nece biti u nekoj prednosti, pa ce vecina stvari u tom mecu zavisiti najvise od servisa, a to je i sam Novak rekao pred ovaj mec.

Sto se tice drugog polufinala, mislim da je tu Marej veliki favorit.
Izgubio je dva puta od Nadala na Vimbldonu, ali treba malo pogledati i razloge tih poraza.
Prvi put je Marej 2008. tada kao 11. na listi u cetvrtom kolu odigrao onaj legendarni mec protiv Gaskea u kome je preokrenuo od 0:2 do 3:2.
Upravo taj mec je bio i prekretnica u Marejevoj karijeri, jer je bas posle tog meca krenuo Marejev nagli uspon u svetski vrh.
Medjutim zbog tog maratonskog meca bio je previse umoran da sutradan u cetvrtfinalu pruzi neki ozbiljniji otpor Nadalu.
Prosle godine je Marej zaista izgubio mec zbog nedostatka srece.
Bio je bolji u vecen delu meca od Rafe, ali jedan poen u tai-brejku drugog seta je odlucio ceo mec.
Ona lopta pri 6:6 u tai-brejku drugog seta je odlucila ceo mec.
Marej je odigrao odlican poen i kada je samo trebao da ga zavrsi laganim volejem na mrezi, Nadal jedva vraca loptu, koja kaci vrh mreze i preskace Marejev reket.
Umesto set lopte za Mareja, set lopta za Nadala. Umesto 1:1 u setovima, 2:0 za Nadala.
Desavaju se i takve stvari, pogotovo kada je sreckovic Rafa u pitanju, ali mislim da mu danas nece ponoci ni sva sreca ovog sveta.
Jednostavno je Marej za klasu bolji od Nadala i to ce se potvrditi i u danasnjem mecu, koji ce Nadal mozda i predati u nekom trenutku.

Ocekujem da gledamo finale Marej-Djokovic i to bi u ovom trenutku bilo i najrealnije finale. Ko ce uzeti titulu, tesko je prognozirati, jer obojica imaju svoje sanse i verovatno ce ceo mec odluciti nekoliko poena.

Mene danas mnogo vise zanima mec izmedju Mareja i Nadala.
Ako se Nadal kojim slucajem opet provuce u finale - muski tenis ce izgubiti svaki smisao i ja cu verovatno prestati da ga gledam.
Spanac se provukao u trecem kolu protiv Milera, provukao se i u sledecem protiv Del Potra.
Stvarno bi previse bilo da se provuce i u polufinalu.

Zuba

pre 12 godina

E sreca pa radim posle podne.Verujte mi nemam zivaca da pratim jos jednu borbu za prvo mesto kao prosli put RG. A i ostao bih bez noktiju. Ne mogu ni da zamislim kakav je pritisak na Novaku kad je meni ovako tesko od sabajle.

dusan

pre 12 godina

Danas je veliki dan,uz Boziju pomoc i svu nasu pozitivnu energiju pobedis i ostvaris svoj decacki san,a mi u tebe verujemo i znamo da ti to mozes. Srecno!!!!!!!!

Guliver

pre 12 godina

@Cika Sima,

OK ako je pobedio Bagdatisa (u tesnom mecu, doista) koji je bio 10-ti. Hvala na ispravci. To nisam znao nego sam samo reportovao statistiku procitanu drugde. Ali to ne menja cinjenicu da Nole nije uspesan na travi koliko na betonu i sljaci. Njegovi rezultati do sada to potvrdjuju, kao i ono sto Nole sam izjavljuje jer realno sagledava dosadasnje uspehe i neuspehe na travi. Sto se 'tipicno srpske' expertize tice, to okaci macku o rep...

@Nesa

Naravno da Tsonga nije sada u top 10, ali on je pobedio Federera na Wimbledonu koji je top-3 igrac, koji je igrao odlicno, i kojem trava najvise odgovara od svih podloga. To je veliki uspeh, koji Nole jos nije dostigao (na travi!). U tome je poredjenje izmedju Tsonge i Djokovice. Tsonga je uspeo da pobedi raspolozenog Federera na njegovoj najboljoj podlozi, dok Nole to jos nije uspeo. Nole je uspeo da pobedi samo dva top-10 igraca na Wimbledonu (Robreda i Bagdatisa).

Gajetano

pre 12 godina

Koliko su ljudi napeti pred ovaj meč vidi se po tome što se niko nije setio da pohvali sjajan tekst Saše Ozmoa.

Ono što je falilo dodao je u svom komentaru Realni Srbin (Balkanac): bet365, na Noleta je 1,44, na Tsongu 2,75. To govori da je iz objektivnog ugla surove profi realnosti Nole favorit, i to ne baš mali.

Srećno Nole,
Pozdrav

Mirko

pre 12 godina

Nije mi jasno kako neki kažu da Novaku ne ide na travi,tako su rekli i za šljaku pa je Nole razbio Nadala !!Pa zar je Novak ikada bio u finalu Roland Garrosa,bio je u polufinalu kao i na Wimbledonu, zato Nole osvojićeš Wimbly !!Samo napred !!

Blažo

pre 12 godina

Jao kakvih ovde ima komentara, da se coveku smuci. Tipa Mareji i Conga favoriti, a svako normalan zna da Nole i rafa igraju koliko je potrebno da pobede mnogo slabije rivale od sebe,i kad svi pomisle da su van forme i da lose igraju oni odigraju najbolje. nedelja 14 finale Nole-rafa

aćim

pre 12 godina

Nole je naš beli šengen za lepše dane !! Navijam za Noleta svim srcem ali nek pobedi onaj ko je bolji. Verujem da Nole može da pobedi!!!

Srbijasine

pre 12 godina

Nije mi samo jasno stonsvi prizeljkuju Marija u finalu?
Lepse bi mnogo bilo finale Nadal Djokovic, pa bolji da pobedi. .. I pobegne Nadalu za 2000 poena!

none

pre 12 godina

Nole, care pobedjujes sutra, i vreme je sutra da mu prekines niz pobeda nad tobom, a u finale te ceka tvoj omiljeni vamos tamos. A, za Britanca sam vec rekao da je igrac koji nikada u svojoj karijeri nece osvojiti ni jedan grand slam turnir, to cete sutra videti. Tako da uzivaj, od Ponedeljka si Prvi Tenniser sveta i osvajac Wimbledona 2011 god. Gledam te i ako se ne varam krijes igru za polufinale i finale. Puno pozz...

miki7878

pre 12 godina

Bude li Novak samo malo ispao iz takta, kao protiv Bagdatisa pa i Tomica, bice veliki problem. Jer bi Conga to znao lako da iskoristi. Mislim da je Djokovicu vaznije da osvoji Vimbldon nego da bude br 1. Vazni su trofeji a ovo je sve prolazno. Primer: Karolina Voznjacki. U drugom polufinalu mislim da ce pritisak opet "pojesti" Mareja. Jednostavno razlika je u tome sto Rafa zna da igra ovakve meceve.

Иван-Ниш

pre 12 godina

Много више трчања, јаких удараца и стрпљења захтева Цонга од Томића. Упоран је Жо и нећа давати онакве прилике за повратак у меч. Види се да трава није "природна средина" за Нолета и зато је освајање Вимблдона много више од тог првог места. Још ако је оствари победама против Цонге и Мареја, било би идеално.

Goran

pre 12 godina

Kako ne vidite da nema pojma i da ce da izgubi?Mnogo smo smesni sa nerealnim optimizmom,izgubljen slucaj.Nikad nece biti br 1,suvise je Karic familija,bruka za srbiju nedolicnim ponasanjem.

And Justice for All

pre 12 godina

Što se crnog okvira tiče, on je plaćen i stajaće tu onoliko dana za koji su platili. Uopšte nisam pogledala o kom proizvodu se radi, a ako budem, nikad ga neću kupiti, garantovano. Tako da ostaje da ga sam proizvođač povuče i stavi normalnu reklamu.
A da, tenis, Ajmo Nole, GO Andy !!!

sasa jokic

pre 12 godina

Nole mora da vrati ponasanje s' pocetka godine do poraza od Federera, znaci stoun face, bez gundjanja, i malodusnih izraza lica.
Tsonga je slomio Rogera na bekhend, a tu je Nole najaci, i servisom, a znamo da je Nole najbolji riterner na planeti.
Kao i Mareju najveci protivnik im je pritisak, ukoliko ga savladaju prolaze obojica!

Dragan

pre 12 godina

Mnogo patriotske patetike. Mnogi omalovažavaju Nadala: provlači se? Čovek je, jednostavno, za nijansu bolji od umornog Federera (dokazao je to, naročito, u finalu Vimbldona 2008. kada je Federer bio na vrhuncu), a za klasu od drugih. I tako će ostati, bez obira da li će osvojiti Vimbldon ili ne. Naprosto, to je činjenica, ali ne bih sad to dokazivao: jasno je svima koji solidno poznaju tenis zašto je Nadal najbolji. treba biti objektivan svejedno za koga se navija.

veljko

pre 12 godina

Gledam i slusam komentatora Viskovica.Extra se razume u ovaj sport i odlicno predvidja rezultat(pobednika).Po njemu je Marej favorit>("da je umesto Fischa danas bio bolji teniser Nadal bi imao velikih problema")i plus da Marej odlicno servira.Slozio bih se sa njegovom procenom,da ce Nadal imati velikih problema.Sto se Nola tice,rekao je(ne direktno),ono sto svi znamo~Nole nije ni blizu svoje najbolje forme.A ko se ikada bavio ili se bavi sportom zna da se forma ne vraca i ne gubi za 2 dana.Dakle,niti ce Tsonga odigrati mnogo losije,niti Nole mnogo bolje i naravno tu je trava koja Nolu nikako ne odgovara(visoko teziste)zbog kretanja(Nole odlicno menja pravac na betonu,ali je to na travi nemoguce).Voleo bih vise od svega da Nole dobije i postane broj 1,ali su mu sanse zaista minimalne(ne zaboravimo i negativan odnos protiv Tsonge).

Pozdrav

pre 12 godina

Endija prizeljkujete u finalu, jer se potajno plasite Rafaela! Bolje sacekati da se mecevi zavrse, jer nije lako prognozirati ovakve meceve! Sve je moguce, to je sport i ishod meca zavisi od danasnjeg raspolozenja igraca, a ne od prethodnih duela, niti kvota (bet365). U finalu ce biti zasluzeno ko god da prodje.

Dodo

pre 12 godina

Lepo ste se vi ovde raspisali, ali Tsonga na travi je "Nemoguća misija" za Novaka. Desiće se lagana pobeda francuza i to rezultatom 3:1.

Banjaluka

pre 12 godina

teška srca prednost dajem congi, jer kako je igrao zadnja 3. seta protiv federera (koji je igrao odlično, onakav vanzemaljski tenis dugo nisam vidio.

Lazar - 100% siguran

pre 12 godina

Ako hocete kladite se,ovo su moje kvote i sanse u procentima

za osvajanje Wimbldona :

1.Nadal 2.25 (45%)
2.Tsonga 4.10 (25%)
3.Djokovic 5.00 (20%)
4.Murray 8.00 (10%)

polufinala :

R.Nadal-A.Murray 1.60-1.90 65%-35%
N.Djokovic-J.W.Tsonga 2.05-1.55 35%-65%

objasnjenje:

Mislim da ako Nole pobedi Congu ima velike sanse da osvoji turnir,ali ce za to morati da se pomuci ali i riternira...Sto se tice drugog polufinalnog duela realno-Nadal ali imam osecaj da ce Murray pobediti pa videcemo...Ja imam 12 godina i uvek kada imam osecaj da neko pobedi on ne omane za sada sam 3 puta pogodio a to su:

1.Spanija-Svajcarska 0:1 World Cup 2010 (predvidjena pobeda Svajcarske)
2.Nemacka-Srbija 0:1 World Cup 2010 (predvidjena pobeda Srbije)
3.Tsonga-Federer 3:2 Wimbledon 2011 (predvidjena pobeda Tsonge)

To je to,a ako ima neko da prodiskutuje sa mnom neka odgovori...

DRAGAN

pre 12 godina

Finale:Conga-Marej,kakav Djokovic onaj mali Tomic ga je trebao preslushati ali je nazalost greshio mnogo.Vreme je vec jednom da pre finala ispadnu sva trojica{Nadal,Djokovic,Federer}da bude zanimljivo malo....pozdrav svima

Milko

pre 12 godina

(Goran, 1. jul 2011 11:19)
Daj bože da imamo par hiljada ovakvih ko što je Novak pa da nas brukaju širom sveta i u raznim oblastima,a da je što manje likova poput Gorana.

secanje

pre 12 godina

@Dragan, 1 jul 2011, 12:12..pa da Vam osvezim secanje..PRE Vimbeldona 2008 bese AO..a tamo 'najsuverenijeg tenisera, neprikoslovenog RF..BROJ JEDAN..itd..ODRA malecki sa 'brdovitog balkana'zvan Novak Dokovic..sa ni vise ni manje nego...3:0...DAKLE pre NADALA!!!!!!

Prst na celo..i malo secanja nije na odmet!

Goran

pre 12 godina

Dilema Navijam za njega ali 90% gubi jer mu ne ide,vidi se to.Videvsi sta se sve radi oko Novaka ne mogu da navijam za njega,zar sa tolikim parama otvarati restoran Novak????Ajde da je negde u NY...Ne mogu da verujem kako je nisko davati pare crkvi,imati drzavne firme kao sponzora privatnog turnira SRBIJA OPEN a pri tom ne placati porez u svojoj zemlji gde trazite i dobijate gratis zemljiste za svoj biznis sve pod plastom popularizacije belog sporta.Zasto nije kao tako veliki srbin donirao porodilista umesto crkve,ili bar te sponzore usmeriti ka bolnicama.Busanje u grudi,zastavice majice kacketi sve je to tako jadno kad vidite sta se sve radiu ime patriotizma....zgadilo mi se i svejedno mi je.Ipak kladicu se na Vilfreda.

Emina

pre 12 godina

Poderat ce ga Conga, ako Bog da. Antipaticnijeg tenisera od Noleta nema; a svi ovi njegovi folovi sa hulahupom i plesom i Hankom Paldum i stajaznam su tako providni da je to smijesno. Mislim, ok, zelis biti miljenik publike, shvatili smo. Ali mora, dragi moj, da si skontao, nakon ponasanja publike i u Parizu i u Madridu i u Londonu da im nisi vise ni zanimljiv ni simpatican!

ilovenole

pre 12 godina

Ljudi nemam B92 i ne mogu da gledam mec!!!!!!!!!!!Help!!!!!!!!!!!!Ako ovo cita neko iz redakcije B92 neka pokusaju da srede nesto da bi ostali gradovi (osim Beograda) u Srbiji mogli da prate ovaj istorijski mec!Molim vas neka neko ucini nesto!:-)Navijajte za naseg Noleta!!!!!!!

mladen

pre 12 godina

Ljubaj je ljubav,ali novac je nesto od cega se zivi... Kladio sam se da ce Roger dobiti Novaka u polufinalu RG,a izgubiti u finalu od Nadala i pogodio! Finale u nedelju Conga -Rafa i Rafa to resava... Volim Novaka ,ali on zakaze u ovakvim mecevima + ne zna da se krece na travi!

Удружење Ћирилица-Београд

pre 12 godina

Надамо се да ћемо видети ЋИРИЛИЦУ на победничком постољу и у Вимлдону!!!
Срећно Новаку и Српском Тениском Савезу(СТС) после тога!!!

Са ЋИРИЛИЦОМ у 21. ВЕК! :) http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1053/category/srpskiteniskisavez

http://www.novakdjokovic.rs/news.php?id=1079&akcija=vise&jezik=1?iframe=true&stranicaK=11&

ШАМПИОНИ пише ЋИРИЛИЦОМ!!!

Emina

pre 12 godina

Poderat ce ga Conga, ako Bog da. Antipaticnijeg tenisera od Noleta nema; a svi ovi njegovi folovi sa hulahupom i plesom i Hankom Paldum i stajaznam su tako providni da je to smijesno. Mislim, ok, zelis biti miljenik publike, shvatili smo. Ali mora, dragi moj, da si skontao, nakon ponasanja publike i u Parizu i u Madridu i u Londonu da im nisi vise ni zanimljiv ni simpatican!

doktor

pre 12 godina

Plasim se da bi ishod mogao biti kao prosle godine!!! Samo sto bi ovog puta Conga zamenio Berdiha,jer Novak igra isto kao i lani na travi... Dakle Conga dobija Noleta,Rafa rutinski Marija,a u finalu Nadal lagano Congu ... I,sta? Ista meta isto odstojanje! Ja ovo ne zelim,ja se samo bojim ovakvog ishoda!

Guliver

pre 12 godina

Realno, treba priznati da Novak u mec sa Tsongom ulazi kao outsajder zbog cinjenice da se mec igra na travi. Upravo sam procitao statisticki podatak da je Novak u svojih 7 nastupa na Wimbledonu samo jednom pobedio top-10 igraca (Tommy Robreda). Razlog tome, naravno, je da trava nije Novakova najjaca vec najslabija podloga. Tsongi, sa druge strane, trava najvise pase zbog njegovog explozivnog servisa i agresivne igre. Tsongin uspeh od juce (pobeda protiv Federera nakon sto je gubio sa 0-2 u setovima), je veci uspeh od bilo cega sto je do danas Novak ostvario na travi (Novak nije osvojio ni jedan ATP turnir na travi iako je igrao 2 puta u finalu).

Ovo sve ne znaci da Novak ne moze do pobede sutra. Ali, da bi pobedio Novak mora da udje u mec kao outsajder, trudeci se da stopostotnom koncentracijom, ogromnom voljom i radom ukroti Tsongu. Nole bi verovatno morao da igra bolje nego sto je igrao u finalu AO-a kada je uspeo da pobedi veoma raspolozenog Tsongu. Medjutim, taj mec se igrao na betonu koji dozvoljava Noletu da maximizuje svoje najvece adute: fantasticno kretanje i odlicne udarce iz svih pozicija (bekend/forhend, odbrana/napad). Na travi, Nole ne moze da se krece dobro kao na betonu, sto znaci da ce imati vise poteskoca da preokrene Tsonginu agresivnost u sopstveni napad.

Srcem uz Noleta, ali realno Tsonga je favorit 65 prema 35 odsto.

Goran

pre 12 godina

Kako ne vidite da nema pojma i da ce da izgubi?Mnogo smo smesni sa nerealnim optimizmom,izgubljen slucaj.Nikad nece biti br 1,suvise je Karic familija,bruka za srbiju nedolicnim ponasanjem.

Goran

pre 12 godina

Dilema Navijam za njega ali 90% gubi jer mu ne ide,vidi se to.Videvsi sta se sve radi oko Novaka ne mogu da navijam za njega,zar sa tolikim parama otvarati restoran Novak????Ajde da je negde u NY...Ne mogu da verujem kako je nisko davati pare crkvi,imati drzavne firme kao sponzora privatnog turnira SRBIJA OPEN a pri tom ne placati porez u svojoj zemlji gde trazite i dobijate gratis zemljiste za svoj biznis sve pod plastom popularizacije belog sporta.Zasto nije kao tako veliki srbin donirao porodilista umesto crkve,ili bar te sponzore usmeriti ka bolnicama.Busanje u grudi,zastavice majice kacketi sve je to tako jadno kad vidite sta se sve radiu ime patriotizma....zgadilo mi se i svejedno mi je.Ipak kladicu se na Vilfreda.

DRAGAN

pre 12 godina

Finale:Conga-Marej,kakav Djokovic onaj mali Tomic ga je trebao preslushati ali je nazalost greshio mnogo.Vreme je vec jednom da pre finala ispadnu sva trojica{Nadal,Djokovic,Federer}da bude zanimljivo malo....pozdrav svima

Jelena Mandic

pre 12 godina

,,Novak za ostvarenje sna" sta bi ova recenica mogla sve znaciti? Da je Novak sredstvo da se ostvarenje snova ili se pre mislelo na sam ,,Novakov san".

Lazar - 100% siguran

pre 12 godina

Ako hocete kladite se,ovo su moje kvote i sanse u procentima

za osvajanje Wimbldona :

1.Nadal 2.25 (45%)
2.Tsonga 4.10 (25%)
3.Djokovic 5.00 (20%)
4.Murray 8.00 (10%)

polufinala :

R.Nadal-A.Murray 1.60-1.90 65%-35%
N.Djokovic-J.W.Tsonga 2.05-1.55 35%-65%

objasnjenje:

Mislim da ako Nole pobedi Congu ima velike sanse da osvoji turnir,ali ce za to morati da se pomuci ali i riternira...Sto se tice drugog polufinalnog duela realno-Nadal ali imam osecaj da ce Murray pobediti pa videcemo...Ja imam 12 godina i uvek kada imam osecaj da neko pobedi on ne omane za sada sam 3 puta pogodio a to su:

1.Spanija-Svajcarska 0:1 World Cup 2010 (predvidjena pobeda Svajcarske)
2.Nemacka-Srbija 0:1 World Cup 2010 (predvidjena pobeda Srbije)
3.Tsonga-Federer 3:2 Wimbledon 2011 (predvidjena pobeda Tsonge)

To je to,a ako ima neko da prodiskutuje sa mnom neka odgovori...

Smilica

pre 12 godina

I DODJE DAN
DA SE OSTVARI DEČAČKI SAN!

NOLE, TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA.

PODIGNI TRON
OSVOJ WIMBLDON!

SREĆNO !NOLE,SINE,
SRPSKI PONOSU I DIKO
NE MOŽE TE POBEDITI NIKO!!!!

Dragan

pre 12 godina

Mnogo patriotske patetike. Mnogi omalovažavaju Nadala: provlači se? Čovek je, jednostavno, za nijansu bolji od umornog Federera (dokazao je to, naročito, u finalu Vimbldona 2008. kada je Federer bio na vrhuncu), a za klasu od drugih. I tako će ostati, bez obira da li će osvojiti Vimbldon ili ne. Naprosto, to je činjenica, ali ne bih sad to dokazivao: jasno je svima koji solidno poznaju tenis zašto je Nadal najbolji. treba biti objektivan svejedno za koga se navija.

oj, joj, joj

pre 12 godina

Sve zajedno u paketu da mu se nacickaju i Tsonga i Tomik i Ivanisevic ima nas Nole da ih isprasi.
Juce je Nole samog sebe preziveo. Onaj Tomik nikakav protencijal nije, jer covek jednostavno ne poseduje niti jedan ubitacan element. Ni ono sirovo oj, oj, oj navijanje mu nece pomoci da napravi nesto ozbiljnije.
Nole je juce jako lose igrao. Bez zara, bez truda, nervirala ga je mogucnost jednog mladica koji je pocetnickom srecom uspeo da ga deskoncentrise. Nole igra nadahnutije i ostvaruje bolje rezultate protiv agresivnijih igraca, jer on njih izbacuje iz koloseka njegovim sporim ritmom izmedju poena, a unutar poena ga inspirisu da i sam bude agresivniji. Nole je bolji igrac od Tsonge koliko god da je ovaj opasan i zeljan pobede.

Dodo

pre 12 godina

Lepo ste se vi ovde raspisali, ali Tsonga na travi je "Nemoguća misija" za Novaka. Desiće se lagana pobeda francuza i to rezultatom 3:1.

Guliver

pre 12 godina

@Cika Sima,

OK ako je pobedio Bagdatisa (u tesnom mecu, doista) koji je bio 10-ti. Hvala na ispravci. To nisam znao nego sam samo reportovao statistiku procitanu drugde. Ali to ne menja cinjenicu da Nole nije uspesan na travi koliko na betonu i sljaci. Njegovi rezultati do sada to potvrdjuju, kao i ono sto Nole sam izjavljuje jer realno sagledava dosadasnje uspehe i neuspehe na travi. Sto se 'tipicno srpske' expertize tice, to okaci macku o rep...

@Nesa

Naravno da Tsonga nije sada u top 10, ali on je pobedio Federera na Wimbledonu koji je top-3 igrac, koji je igrao odlicno, i kojem trava najvise odgovara od svih podloga. To je veliki uspeh, koji Nole jos nije dostigao (na travi!). U tome je poredjenje izmedju Tsonge i Djokovice. Tsonga je uspeo da pobedi raspolozenog Federera na njegovoj najboljoj podlozi, dok Nole to jos nije uspeo. Nole je uspeo da pobedi samo dva top-10 igraca na Wimbledonu (Robreda i Bagdatisa).

Vasic Snjezana

pre 12 godina

Neka ti se ove nedelje ostvare svi tvoji snovi,hrabri decace!Svi mi koji se moramo dokazati u tudjem svetu moramo da budemo deset puta bolji da bi nam samo mrzovoljno posvetili mrvicu svoje paznje,ali pokazi im svu svoju velicinu!!!!!PUNO SRECE!

Serđo

pre 12 godina

U utorak sam predvideo pobedu Conge (istina ne ovakvu, kada je gubio sa 2:0 već sam ga otpisao), i napisao to ovde u komentaru. On je igrač inspiracije, igrač trenutka. Federer je pomislio da je gotovo, malo se opustio i bum-tras, eto Conge na 2:2. Federer već nekoliko godina gubi pete setove na gren slemovima, pa je tako bilo i sada. E sada se postavlja pitanje može li Conga da dobije i Noleta? Odgovor, naravno, nije jednostavan.
1) Conga je psihički i fizički umorniji od Noleta (barem ja tako mislim)
2) Teško Conga može da ponovi baš tako dobru igru (očekujem da igra bar malo slabije)
3) Nole mnogo bolje reternira od Federera
4) Noleta je đavolski teško pobediti
5) Nole ume da se prilagodi protivniku i miksuje igru, za razliku od Federera koji zbog kompleksa više vrednosti tvrdoglavo forsira svoj stil do kraja (što ga je više puta koštalo mečeva, nekoliko puta baš protiv Novaka)
Očekujem veoma težak meč za obojicu tenisera. Sigurno će igrati najmanje 4 seta. Međutim, nisam ubeđen u Noletovu pobedu, ali verujem u njega dok god ne izgubi neki meč (recimo, verovao sam da će se vratiti protiv Federera na Garosu, iako se to nije dogodilo). U Noleta uvek treba verovati.
Zašto nisam ubeđen u Noletovu pobedu:
1) Novaku ne leži trava (zbog odskoka i drugih stvari)
2) Turnir igra promenljivo i ne previše ubedljivo
Mnogo, ali baš mnogo zavisi od Noletovog servisa (to je najvažniji faktor za njegovu pobedu)
Drugi faktor po važnosti su Congine neiznuđene greške, koje su povezane sa njegovom koncetracijom. On je igrač koji se lako iznervira i onda počne vrlo mnogo da greši.
Konačna prognoza 3:1 za Novaka

Banjaluka

pre 12 godina

teška srca prednost dajem congi, jer kako je igrao zadnja 3. seta protiv federera (koji je igrao odlično, onakav vanzemaljski tenis dugo nisam vidio.

Durmitor

pre 12 godina

Murray će da dobije Nadala u to nemam sumnje,sad ili nikad,što se Noleta tiče biće teško i vjerovatno tijesno,al nadam se pobjedi,i finali Đoković-Murray.

Bata

pre 12 godina

Postoji 8 mogućih ishoda ovogodišnjeg Wimbledona u muškoj konkurenciji. U zagradi je poraženi u finalu:
1. Đoković (Murray)
2. Đoković (Nadal)
3. Murray (Đoković)
4. Nadal (Đoković)
5. Tsonga (Murray)
6. Murray (Tsonga)
7. Tsonga (Nadal)
8. Nadal (Tsonga)
U prva dva slučaj Novak ostvaruje svoj osnovni cilj (Prvo mesto na ATP listi) i svoj san (osvaja Wimbledon). U prvom slučaju pravi još veću bodovnu razliku u odnosu na drugoplasiranog Nadala na listi.
U slučajevima 3-7 ostvaruje samo svoj cilj – prvo mesto.
Jedini apsolutno nepovoljan ishod je 8. Samo u tom slučaju Novak ostaje broj 2 i bez titule na Wimbledonu.
Dakle, ako su svi navedeni ishodi približno ravnopravni,odnosno, svi su realno mogući, onda je šansa da Novak bude broj 1 posle Wimbledona veća od 85%, a šansa da osvoji ovaj GS je oko 25%. To je tako čisto matematički, ako se ne razmatraju brojni drugi faktori koji i te kako mogu da opredele ishode svih predstojećih mečeva.
Realno Novak je bolji od Tsonge i u odlučujućim mečevima praktično je nepobediv. Jedino je mogao da ga pobedi Federer, koji je na RG odigrao bar 10-15% iznad svojih tadašnjih mogućnosti i imao blagu naklonost fortune u odlučujućim poenima. Ubeđen sam da Đoković još nije pokazao sve što može i da još nije odigrao svoj najbolji ovogodišnji meč na travi.
Ako pobedi Tsongu, onda ulazi sa prednošću u finalni meč, bez obzira ko je drugi finalista.
Nole ovakvu priliku ne sme da propusti.
Mi smo tu da mu držimo palčeve,da strepimo, da se nadamo i na kraju ... da se radujemo!!

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Prema igri i trenutnoj formi, favoriti su Marej i Conga. Ako presudi "glava", pobeđuju Rafa i Nole. Ako Marej prevlada ludački prisak čitave Britanije, ima šanse. Nole ne može gore od onog u sredu; Conga ne može bolje od onog u sredu. Noletu ostaje pritisak prvog mesta, ali nema više pritiska famoznog niza (kojeg niko neće pamtiti, osim tokom par meseci kad neki novi šampion bude nizao pobede; pamte se samo Grend Slemovi i 1. mesto, ništa više); valjda će zbog toga ipak biti lakše, a nadam se da će mu i psiholog Ćetojević biti od velike koristi. Srećno Nole!

Mirko

pre 12 godina

Kad čovek dođe pred ostvarenje životnog cilja i to ima kao viziju od detinjstva, plus naporno i sistemski radi da to ostvari, onda je pozicija BR.1 - NOLETOVA !!Dominacija Rafice će da se kruni to je jednostavno tako!! Nadal neće nikada biti ni 2 godine za redom broj 1 a kamoli 4 kao Roger, koga cenim zbog njegovih dostignuća,ali...napred Noleeeee!!

ja

pre 12 godina

Kao prvo tesko je procenjivati neciji kvalitet na travi, jer se na toj podlozi igra ubedljivo najmanje meceva. Svi teniseri uglavnom odigraju po 2 turnira godisnje na travi: Vimbldon i neki pripremni turnir pre njega.
Novak je do ovog turnira odigrao na travi ukupno 42 meca, u kojima je zebelezio 31 pobedu i 11 poraza.
Na travi ima 2 pobede nad top 10 teniserima, ali i samo 2 poraza.
Bagdatis te 2007. nije bio 10., vec 16. na listi.
Te dve pobede na travi su bile protiv Robreda na Vimbldonu 2006 (9.). i Nalbandiana (8.) u Kvinsu 2008.
Porazi su bili od Ancica (10.) 2006. na Vimbldonu i od Nadala (2.) 2008. na Kvinsu. Postoji i taj treci poraz od Nadala 2007. na Vimbldonu, ali taj mec je predao pri rezultatu 1:1 zbog zuljeva, pa se to ne moze ni racunati kao pravi poraz.

Sto se tice tog poraza u Kvinsu 2008. od Nadala, ko je gledao taj mec, video je da je Novak tada odigrao duplo bolje od Nadala.
U prvom setu je propustio prednost od 5:1, a u drugom od 5:2 i na kraju izgubio oba seta. Medjutim tada Novak nije bio toliko zreo i iskusan kao danas, jer danas ni u snu ne bi izgubio takve setove.
Sa Federerom na travi nikada nije igrao i mozemo samo da nagadjamo kako bi izgledao njihov susret na travi.

Sto se tice Conge, cinjenica je da Novak ima dosta poraza od njega, ali Congina igra se zasniva na dobrom i jakom servisu i puno igre na mrezi.
Puno ce stvari zavisiti od Conginog servisa i Novakovog riterna.
Sto se tice same igre na mrezi Novak je drasticno popravio taj segment svoje igre upravo zahvaljujuci Todu Martinu prosle godine.
Primera radi na ovom turniru je recimo u drugom kolu protiv Andersona na mrezi osvojio 15 od 18 poena. Protiv Bagdatisa 14 od 26, protiv Ljodre 15 od 19 poena, protiv Tomica 18 od 32 poena.
Dakle i u mecevima koje je losije odigrao, na mrezi je osvajao preko polovine poena, a ko je ranije gledao Novaka, zna da je procenat takvih poena retko prelazio 30%.
Dakle u igri na mrezi Conga nece biti u nekoj prednosti, pa ce vecina stvari u tom mecu zavisiti najvise od servisa, a to je i sam Novak rekao pred ovaj mec.

Sto se tice drugog polufinala, mislim da je tu Marej veliki favorit.
Izgubio je dva puta od Nadala na Vimbldonu, ali treba malo pogledati i razloge tih poraza.
Prvi put je Marej 2008. tada kao 11. na listi u cetvrtom kolu odigrao onaj legendarni mec protiv Gaskea u kome je preokrenuo od 0:2 do 3:2.
Upravo taj mec je bio i prekretnica u Marejevoj karijeri, jer je bas posle tog meca krenuo Marejev nagli uspon u svetski vrh.
Medjutim zbog tog maratonskog meca bio je previse umoran da sutradan u cetvrtfinalu pruzi neki ozbiljniji otpor Nadalu.
Prosle godine je Marej zaista izgubio mec zbog nedostatka srece.
Bio je bolji u vecen delu meca od Rafe, ali jedan poen u tai-brejku drugog seta je odlucio ceo mec.
Ona lopta pri 6:6 u tai-brejku drugog seta je odlucila ceo mec.
Marej je odigrao odlican poen i kada je samo trebao da ga zavrsi laganim volejem na mrezi, Nadal jedva vraca loptu, koja kaci vrh mreze i preskace Marejev reket.
Umesto set lopte za Mareja, set lopta za Nadala. Umesto 1:1 u setovima, 2:0 za Nadala.
Desavaju se i takve stvari, pogotovo kada je sreckovic Rafa u pitanju, ali mislim da mu danas nece ponoci ni sva sreca ovog sveta.
Jednostavno je Marej za klasu bolji od Nadala i to ce se potvrditi i u danasnjem mecu, koji ce Nadal mozda i predati u nekom trenutku.

Ocekujem da gledamo finale Marej-Djokovic i to bi u ovom trenutku bilo i najrealnije finale. Ko ce uzeti titulu, tesko je prognozirati, jer obojica imaju svoje sanse i verovatno ce ceo mec odluciti nekoliko poena.

Mene danas mnogo vise zanima mec izmedju Mareja i Nadala.
Ako se Nadal kojim slucajem opet provuce u finale - muski tenis ce izgubiti svaki smisao i ja cu verovatno prestati da ga gledam.
Spanac se provukao u trecem kolu protiv Milera, provukao se i u sledecem protiv Del Potra.
Stvarno bi previse bilo da se provuce i u polufinalu.

Realni Srbin (Balkanac)

pre 12 godina

Citajuci dosadasnje komentare otprilike sam dosao do zakljucka da Tsonga sigurno pobedjuje, ali da ima i Nole (minimalnu) sansu ako ovo, ako ono...
Onda pogledam kvote na bet365, na Noleta je 1,44, na Tsongu 2,75.

veljko

pre 12 godina

Gledam i slusam komentatora Viskovica.Extra se razume u ovaj sport i odlicno predvidja rezultat(pobednika).Po njemu je Marej favorit>("da je umesto Fischa danas bio bolji teniser Nadal bi imao velikih problema")i plus da Marej odlicno servira.Slozio bih se sa njegovom procenom,da ce Nadal imati velikih problema.Sto se Nola tice,rekao je(ne direktno),ono sto svi znamo~Nole nije ni blizu svoje najbolje forme.A ko se ikada bavio ili se bavi sportom zna da se forma ne vraca i ne gubi za 2 dana.Dakle,niti ce Tsonga odigrati mnogo losije,niti Nole mnogo bolje i naravno tu je trava koja Nolu nikako ne odgovara(visoko teziste)zbog kretanja(Nole odlicno menja pravac na betonu,ali je to na travi nemoguce).Voleo bih vise od svega da Nole dobije i postane broj 1,ali su mu sanse zaista minimalne(ne zaboravimo i negativan odnos protiv Tsonge).

al

pre 12 godina

Ne znam zasto Srbi ne vole Noleta, jer ja da sam Svajcarac uvek bih navijao za Federera iako je covek u najmanju ruku cudan (prepotentan, hladan, zajedljiv, egoistican), sve ono sto Novak nije. Po neki put se zacudim sta nam Evropa radi, ali kada procitam pojedine komentare, vise me nista ne cudi. NOVACE, SAMO NAPRED, PA STA BUDE, CEO NOVI BEOGRAD JE UZ TEBE, JER TI SI NASE SUNCE KOJEG DANAS NEMA, TI SI NASA NADA KOJE DANAS NEMA, TI SI NASA BUDUCNOST KOJE OVDE NEMA.

Djoksa

pre 12 godina

Nema tu sta puno da se filozofira. JER SAD JE SANSA!!!
U mecu sa Congom ce biti vazan servis i prvi set. Jer ako Novak osvoji prvi set, to nije bitno zbog toga sto ce Conga (mozda) izgubiti samopouzdanje, vazno je zbog toga sto ce Novak dobiti samopouzdanje i poceti da veruje u svoju igru.
Nadam se da Nole nece ponoviti gresku iz proslogodisnjeg polufinala sa Berdihom. Mora da VERUJE u pobedu! Moze Conga da igra ne znam koliko nadahnuto ali ako Novak odigra sa onolikom verom i samopouzdanjem kao sto je odigrao finale Madrida i Rima, Conga nema sanse!
Napred Novace, VERUJEMO U TEBE!

Alek_86

pre 12 godina

Hm... biće zanimljivo sutra. Naravno da kao srbin želim da naš Nole, ne samo da uđe u polufinale, već da osvoji GS!

Zaista će biti teško protiv Conge, ali kada razmotrim sve mečeve Đokovića na ovogodišnjem vimbldonu, nešto mi govori da on ustvari prilagođava svoju igru protivniku, kako bi se protivnik ponadao. Prilagođava i da bi skinuo favorizaciju sa vrata i uz to dodatni pritisak.
Veoma mudro od njega (ako sam u pravu).

Inače u drugom polufinalu mislim da će ipak Nadal proći.

Sve u svemu, ostaje nam da vidimo sutra od 14h na b92!

Aj vozdra!

Cika Sima

pre 12 godina

@Guliver
Pobedio je i Bagdatisa (tada bas 10.) 2007. godine bas na Vimbldonu.

Dok je Conga u poslednje 4 godine - ispadao u 3. kolu, 4. kolu, 2008 ga nije bilo a prosle godine je izgubio u cetvrtfinalu.

Zanimljiva je ta (usudicu se da kazem tipicno srpska) ekspertiza - "istorija pocinje od juce".

bu

pre 12 godina

Ovi sto mrze i ogovaraju Djokovica mogu slobodno lagano da pocnu da traze na netu broj od nekog psihijatra, pogotovu ovaj sto je rekao da je bruka za Srbiju.
Pobeda Djokovivca 3:1

Deki

pre 12 godina

Nole sta god uradi, bice nas heroj, jedina svetla tacka i veci ambasador od svih ambasadora Srbije.
Nije mi jasno kako iko moze bilo sta da mu zameri. On ce biti broj 1, to je vise nego izvesno.Ako ne posle Vimbldona onda do kraja godine sigurno.
Nole Srbija je uz i tebe i beskrajno smo ti zahvalni.

Dylan Dog

pre 12 godina

@(Guliver, 30. jun 2011 20:55)

Sve i da na kraju budete u pravu i da Novak izgubi od Conge, Vaš statistički pristup analizi teniskih mečeva je, bojim se - pogrešan. A i u statističkom smislu ste analizi pristupili na nepotpun način, potpuno previđajući Novakove rezultate iz ove godine. Podloga na kojoj se igra može biti favorizujući ili ograničavajući faktor, ali ne do te mere da od Davida može napraviti Golijata i obratno.

U vrhunskom tenisu, u kome su igrači gotovo po svim tehničkim i kondiciono-fizičkim parametrima izjedančeni, ključnu prevagu odnosi mentalni sklop i sportska inteligencija. Prvi faktor potrazumeva veru u sebe da i kada ne ide treba da se ostane strpljiv i sačeka šansa, da nikada nema mesta panici, da se bori do poslednjeg poena, da se maksimalno drži fokus upravo u trenucima kada se ima velika prednost itd. Drugi faktor podrazumeva sposobnost snalaženja u novonastalim situacijama na terenu i sposobnost taktičko-tehničke improvizacije i iznalaženja rešenja kada zakažu i plan A i plan B.

Novak nikako ne može biti autsajder u mečevima sa bilo kim ove godine na bilo kojoj podlozi. Sama činjenica da je praktično nepobediv kada igra na nivou svojih mogućnosti to jasno pokazuje. Istovremeno, i činjenica da je samo jednom izgubio, i to kada je igrao ispod svog nivoa, a protivnik znatno iznad - takođe dovljno govori u prilog toj tezi. Čak i kada je prikazao znatno lošiju igru od one u meču sa Federerom (protiv Bagdatisa i Tomića), a protivnici odigrali na vrhuncu ili iznad svojih mogućnosti - Novak je dobijao i te mečeve - i to ne rezultatski tako tesno. Dakle, ako Conga hoće da pobedi Novaka mora da igra BOLJE nego protiv Federera u polufinalu. Novak sigurno neće "oboriti nos" i pustiti da Conga odservira svoje gemove za 45 s, a da se onda tenis igra samo na njegov servis. U svakom slučaju videćemo.
Ovim ni u kom slučaju ne sugerišem da Novak u meč treba da uđe prepotentno, kao što Vi možda imlicirate sa tim da meču treba da pristupi kao "autsajder" - već potpuno odgovorno i fokusirano. Prvi set je veoma važan, manje za Novaka, a mnogo više za Congu. To što je preokrenuo protiv Rodžera više govori o Rodžerovom trenutnom mentalnom stanju no o Conginoj sjajnoj (ali zaista sjajnoj) igri. Rodžer Fedrer koji je pun (ali ne na rečima, već istinski) samopouzdanja - NIKADA ne bi dozvolio da mu iskliznu 2-0 iz ruku. Ovo što se prekjuče desilo je moralo nekada da se dogodi, ali ima svoje uzroke i nije potpuno slučajno.

Da zaključim, u pravu analizu je potrebno uključiti puno toga, a ponajpre trenutnu formu u kontinuitetu od nekoliko prethodnih meseci, a ne samo statističke parametre koji se protežu kroz čitavu karijeru. Svoditi čitavu karijeru na jedan meč je previše fatalistički za moj ukus.

Pozdrav,

petar

pre 12 godina

Tsonga,onaj malisan Tomic....???Eksplodirali u momentu.Desava se.Nema kontinuiteta.Ovog Tomica ce vrlo brzo pojesti.Svakog cuda za tri dana.
Tsonga je kao nas Troicki.Moze da pobjedi svakoga a moze da izgubi i od rekreativca.Igraci na "mah".Novak je vrhunski igrac.Mentalno jak i tehnicki perfektan.Nema mnogo oscilacija koje bi mogle da fundamentalno razbiju koncepciju igre.Tsonga je hazarder.Na sve ili nista.Jaci pritisak i nema ga nigdje.To je razlika izmedju velikih i prosjecnih.Tu je Novakova sansa.TSONGA JE PROSJECAN.

г4

pre 12 godina

Цонга је Ђоковића увек пратио у најважнијим моментима. Први ГС 2008. а надамо се и сутра приликом промоције у први рекет Света.

bane

pre 12 godina

Ne svidja mi se to napadno insistiranje da je sutra istorijski dan. Mislim da Novak ne treba da igra za prvo mesto nego za trofej. A da li je prvi videće tek u ponedeljak ujutru, do tada ne treba niko da ga smara sa tim. Njegov posao se ne završava sutra nego tek u nedelju, uzimanjem pehara. Ako ne uzme pehar džaba mu prvo mesto jer će ga brzo i napustiti.
Protiv Conge se zna kako treba da igra. Kretanje, trčanje i napadi. Mora jače da udara, nikako onako mekano i ženski kao protiv "Tomika". Mora da nameće svoju igru a ne da čeka Conginu. Samo tako će dobiti meč i osvojiti Vimbldon.
Što se pre unese u meč utoliko bolje, a da je na pravom putu znam kada ga čujem da stenje od napora prilikom udaraca. Što pre čujemo uzdahe kraće će trajati meč :-)
Pa, srećno Novače.

Falcon

pre 12 godina

Sjajna najava meceva! Mislim da su sanse na Novakovoj strani, nekih 55%, odnosno 45% za Congu. Novak jeste blagi favorit, ali tokom ovogodisnjeg Wimbldona on to nije pokazao i dokazao. Conga bolje od onog meca sa Federerom ne moze da odigra, a Djokovic moze i upravo tu lezi Novakova sansa. Moje neko misljenje je da je Nole 100% ocekivao Federera u polufinalu, i da je mozda, ali mozda namerno igrao neizvesnije meceve sa svojim protivnicima kako bi sakrio neko tajno oruzije, svoju igru i samim tim postao nepredvidiv. Pa setite se na primer meca sa Nadalom u finalu Madrida, pa one BH dijagonale nije igrao tokom celog turnira i onda BOOM odvali Nadala u finalu upravo tim udarcem, koliko se secam u tom mecu Djokovic je imao vise winera bekendom nego Nadal FH! Takodje mislim da Congina igra upravo na Wimbldonu dolazi u potpunosti do izrazaja. Na mene je najveci utisak ostavio njegov mec sa Nadalom u SF AO 2008. U tom mecu je odigrao neke voleje koje su izgledali neverovatno, cak se toliko puta izvinjavao Nadalu na odigrani volej da ovaj nije mogao da veruje. Tako da Congini aduti su servis i volej, dok sa druge strane Djokovicevi su igra u polju i ritern (ako ne zakaze). Kljuc u ovom mecu nece biti Congin servis, vec Novakov! Conga skoro uvek servira konstantno dobro, dok kod Djokovica postoje oscilacije.

Sportski pozdrav.

Neutron

pre 12 godina

Nole,
Od tebe zavisi ko ce sutra da pobedi. Tsonga igra odlicno trenutno, imao si gorka iskustva sa njim u proslosti, ali ovo je nova era, sto se tebe tice. Ako ti izadjes na teren onako kako si izlazio od januara do maja, zna se ko ce biti pobednik, jer tu mi pricamo o dva nivoa tenisa, Tsongin, izvrstan i tvoj, genijalan. Ti pusti ruku, udji bez treme kao sto si to radio na pocetku godine, sa verom u ono sto si sposoban da uradis i nema nista sto moze da te zaustavi do osvajanja titule, kamoli Tsonga u polufinali. Nema razloga za strah, nema razloga za ustezanje. Samo vera u to sto znas da si sposoban da uradis, a to je da sutra pobedis sa glatkih 3-0. To je u tvojo moci, apsolutno bez dileme. Samo pusti tu ruku i neka stvari teku prirodnim putem i to ce biti glatka pobeda.Finale isto tako. Nole, bice nas na stotine hiljada pored ekrana uz tebe sve vreme. Ne podpadaj pod pritiskom publike. Znaj da je citava armija tvojih naVijaca u tom trenutku uz tebe, sve vreme, do kraja. VAMOS TAMOS!!!! TO HOCEMO DA VIDIMO!!! VAMOS TAMOS NOLE!!!

Pozdrav

pre 12 godina

Endija prizeljkujete u finalu, jer se potajno plasite Rafaela! Bolje sacekati da se mecevi zavrse, jer nije lako prognozirati ovakve meceve! Sve je moguce, to je sport i ishod meca zavisi od danasnjeg raspolozenja igraca, a ne od prethodnih duela, niti kvota (bet365). U finalu ce biti zasluzeno ko god da prodje.

miki7878

pre 12 godina

Bude li Novak samo malo ispao iz takta, kao protiv Bagdatisa pa i Tomica, bice veliki problem. Jer bi Conga to znao lako da iskoristi. Mislim da je Djokovicu vaznije da osvoji Vimbldon nego da bude br 1. Vazni su trofeji a ovo je sve prolazno. Primer: Karolina Voznjacki. U drugom polufinalu mislim da ce pritisak opet "pojesti" Mareja. Jednostavno razlika je u tome sto Rafa zna da igra ovakve meceve.

none

pre 12 godina

Nole, care pobedjujes sutra, i vreme je sutra da mu prekines niz pobeda nad tobom, a u finale te ceka tvoj omiljeni vamos tamos. A, za Britanca sam vec rekao da je igrac koji nikada u svojoj karijeri nece osvojiti ni jedan grand slam turnir, to cete sutra videti. Tako da uzivaj, od Ponedeljka si Prvi Tenniser sveta i osvajac Wimbledona 2011 god. Gledam te i ako se ne varam krijes igru za polufinale i finale. Puno pozz...

Gajetano

pre 12 godina

Koliko su ljudi napeti pred ovaj meč vidi se po tome što se niko nije setio da pohvali sjajan tekst Saše Ozmoa.

Ono što je falilo dodao je u svom komentaru Realni Srbin (Balkanac): bet365, na Noleta je 1,44, na Tsongu 2,75. To govori da je iz objektivnog ugla surove profi realnosti Nole favorit, i to ne baš mali.

Srećno Nole,
Pozdrav

Inspector Bloch

pre 12 godina

Na svojoj zadnjoj pres-konferenciji je Novak ispravio jednog novinara( JER su naprasno poceli OPET sa presijom/svo vreme je bio u senci , a bogami i Nadal- Murry histerije) o tom njegovom 'snu'ovako: postati najbolji teniser sveta- je AMBICIJA/ osvojiti Vimbldon je 'decacki san'- i ta dva se sigurno razlikuju, jer je prvo sire..i ne zavisi od drugog; i za Federera je RG..bio 'san' za Samprasa i ostao samo san- a obadvojica su bili godinama prvi teniseri svete!

Sto se Novakove igre tice- ja sam, kao i mnogi zbunjen- nesto ne stima..i TO sto nestima ( naravno pokazana igra)..mislim da nema puno veze..sa 'travnatom podlogom) pa ni SLJAKA..do ove godine nije bila Novakova..pa eto! Jos vise, stvari izgledaju..cudno za one koji su odgledali njegov mec sa Simonom (opet francuz) jedini kako pripremu za SW - apsolutna dominacija u svim segmentima- takva furioznost- da je glatko moglo da bude 6:0/6:0 apak mu je dao 3 gema! E, to zbunjuje..ma kakvi'losije kretanje, snaga udaraca..itd zato sto je TRAVA!Nista od toga! I samo, zato sto sam taj mec odgledao..sam sklon da uostalom, kao i pojedini drugi, smatram da je ova prosecna- ispod nivoa- igra Novaka- deo taktike! Pa, zaboga ..prvi gem sa Tomicem..je licio na produzetak..njihovog treninga..! Neko je dobro primetio da je Novak koristio cesto,precesto slajzove..i gubio..meni je i TO licilo na trening! Neka mi se oprosti, protiv Tomica nemam nista, ali ono malo drame- je Novak sam 'rezirao';
Danas, mislim da tEK sada mozemo, ocekivati,pravog Novaka- bez obzira sto to nije RF..glavni elementi igre: servis, volej( AKO bude isao Congi).. da bi volej odigrao..moras da imas..i slabog reternera prekoputa, ce i danas biti zastupljeni- tako ako je Novakov tim spremao, taktiku za RF- samo je primeniti..+ naravno novi element- publika+zapaljni Conga..videcemo ..ja sam optimist! NO, bez obzira na sve Conga je beslajnas! Kao uostalom i Nadal i Mari..znaci ne PRAVI igrac trave..koji se iskreno govoreci 'jos uvek svecom trazi'!Ni RF, to nije odavno!

Nadal-Mari, oko Marija, mame, brata..itd je tolika idiotska bUKA podignuta /sta je jeo, dge je spvao..promocija MAMINOG teniskog programa, devojka..ne brijanje, ..uzas)tako da to moze da ima dvojako dejstvo: ili da ga totalno skrha..(nesigurnost na pocetku turnira) ili pak da mu da krila...ja tipujem na drugo; Nadal se u slucaju poraza 'osigurao', ima spremljen alibi..a i psihicki se pripremio..na gubitak prve pozicije ( naravno- po njemu- privremeno)tako da je ipak, ocekujem, ponovljeno finale, sa Ozia; a- bogami i istovetnost krajnjeg rezultata! PRE-optimisticki- videcemo!

Do, veceras, i uzivajmo!

aćim

pre 12 godina

Nole je naš beli šengen za lepše dane !! Navijam za Noleta svim srcem ali nek pobedi onaj ko je bolji. Verujem da Nole može da pobedi!!!

Mirko

pre 12 godina

Nije mi jasno kako neki kažu da Novaku ne ide na travi,tako su rekli i za šljaku pa je Nole razbio Nadala !!Pa zar je Novak ikada bio u finalu Roland Garrosa,bio je u polufinalu kao i na Wimbledonu, zato Nole osvojićeš Wimbly !!Samo napred !!

POMOZI BOZE!

pre 12 godina

Pomozi mu Boze! Zato sto je sve sam postigao. Zato sto nije "tatin sin". Zato sto podize u visine svoju malu i ispacenu zemlju! Zato sto joj je veran, i sto veruje u tebe. Cuj ovu molitvu miliona Srba koji su uz njega danas i koji veruju u njega, kao sto on veruje u tebe. Nole, svi smo sa tobom danas!

Vazda pobedjivao

pre 12 godina

Za svoj i san tvojih vernih navijača.
Najteži mogući put do vrha, mnoga iskušenja, i više si nego zaslužio da ti se ostvari taj san. Naped Sokole,

dusan

pre 12 godina

Danas je veliki dan,uz Boziju pomoc i svu nasu pozitivnu energiju pobedis i ostvaris svoj decacki san,a mi u tebe verujemo i znamo da ti to mozes. Srecno!!!!!!!!

Milko

pre 12 godina

(Goran, 1. jul 2011 11:19)
Daj bože da imamo par hiljada ovakvih ko što je Novak pa da nas brukaju širom sveta i u raznim oblastima,a da je što manje likova poput Gorana.

Blažo

pre 12 godina

Jao kakvih ovde ima komentara, da se coveku smuci. Tipa Mareji i Conga favoriti, a svako normalan zna da Nole i rafa igraju koliko je potrebno da pobede mnogo slabije rivale od sebe,i kad svi pomisle da su van forme i da lose igraju oni odigraju najbolje. nedelja 14 finale Nole-rafa

Srbijasine

pre 12 godina

Nije mi samo jasno stonsvi prizeljkuju Marija u finalu?
Lepse bi mnogo bilo finale Nadal Djokovic, pa bolji da pobedi. .. I pobegne Nadalu za 2000 poena!

Ocajnik

pre 12 godina

Znam da je ovo bezve sto cu da napisem, ali... Pobedi i budi prvi Nole, molim te, da mi bar malo razveselis zivot. Kad sam vec ja sam luzer, bar da imam necim da se ponosim.

logos

pre 12 godina

AJOOj- @ Lazare 100%, crni Lazare kukala ti majka, a i otac bogami!
Sa sve skupa svojih DVANAEST godina, eto tebe ..sa kockarskim 'kvotama', sa 100% sugurnoscu..a, i jesi vala..3X pogodio! Pa NAS jos pozivas na DISKUSIJU- sta cu, jadan nebio, ja sa mojih 4X12 godina- reci iskreno..onako 100%..s'tobom? Da je deci..danas dozvoljen pristup..svugde( TI si jarane bar iskren, i zato, imas moje postovanje) da ih ovde ima, brat-bratu..70%.. i da se pustaju..njihovi komentari...( DECIJI, komentar se prepozna iz aviona)..je tako, ali..dobro i nasmejao si me ali bogami i zabrinuo..mislim na ono 'ko hoce da se kladi!

Ajd, budi mi pozdravljen

men

pre 12 godina

Congina taktika će biti ista kao i protiv Federera jer drugačije i ne ume da pobedjuje. Raspaliće po servisu i tražiće galamu od publike uz povremeno keženje i skakanje. Tako će Conga pokušati da zaplaši Đokovića jer mu je to uspevalo nekoliko puta. Ako Đoković padne na ovakvu foru, gubi zasluženo meč jer No. 1 ne sme da pada na tako jeftine trikove.
Ako Đoković krene da igra sam za sebe, ne gledajući u Congu i ne interesujući se za njega, dobija meč ekspresno sa 3:0.

And Justice for All

pre 12 godina

Što se crnog okvira tiče, on je plaćen i stajaće tu onoliko dana za koji su platili. Uopšte nisam pogledala o kom proizvodu se radi, a ako budem, nikad ga neću kupiti, garantovano. Tako da ostaje da ga sam proizvođač povuče i stavi normalnu reklamu.
A da, tenis, Ajmo Nole, GO Andy !!!

Zuba

pre 12 godina

E sreca pa radim posle podne.Verujte mi nemam zivaca da pratim jos jednu borbu za prvo mesto kao prosli put RG. A i ostao bih bez noktiju. Ne mogu ni da zamislim kakav je pritisak na Novaku kad je meni ovako tesko od sabajle.

ivan

pre 12 godina

NOLE! NOLE! NOLE! Već Srbija navija za tebe. Čuj naše navijanje i neka te ono nosi. Šampionu naš. Danas je 1.Jul 2011.godine kada je NOVAK DJOKOVIĆ postao broj jedan. Siguran sam u to. Živeo nam šapion NOLE.

Nole Kralj

pre 12 godina

Dragi Nole, želim ti danas svu sreću ovog sveta i da se sav tvoj rad i trud realizuje ostvarenjem dečačkog sna. http://www.youtube.com/watch?v=qa71dbSRPLs

sasa jokic

pre 12 godina

Nole mora da vrati ponasanje s' pocetka godine do poraza od Federera, znaci stoun face, bez gundjanja, i malodusnih izraza lica.
Tsonga je slomio Rogera na bekhend, a tu je Nole najaci, i servisom, a znamo da je Nole najbolji riterner na planeti.
Kao i Mareju najveci protivnik im je pritisak, ukoliko ga savladaju prolaze obojica!

Иван-Ниш

pre 12 godina

Много више трчања, јаких удараца и стрпљења захтева Цонга од Томића. Упоран је Жо и нећа давати онакве прилике за повратак у меч. Види се да трава није "природна средина" за Нолета и зато је освајање Вимблдона много више од тог првог места. Још ако је оствари победама против Цонге и Мареја, било би идеално.

bvcx

pre 12 godina

Djavolski tezak posao, iz prethodnih meceva se vidi da mu Conga nikako ne lezi. Jos ako ga krene pa pocne da skace kao simpanz.bice tesko. Finale pre finala definitivno, iz razloga sto se Djokovic ponovo susrece sa bremenom 1.mesta , i ako dobije Congu ide na poziciju no.1 i nesumljivo je da vise nece imati toliki pritisak i da ce opustiti ruku u finalu i igrati vrhunski

secanje

pre 12 godina

@Dragan, 1 jul 2011, 12:12..pa da Vam osvezim secanje..PRE Vimbeldona 2008 bese AO..a tamo 'najsuverenijeg tenisera, neprikoslovenog RF..BROJ JEDAN..itd..ODRA malecki sa 'brdovitog balkana'zvan Novak Dokovic..sa ni vise ni manje nego...3:0...DAKLE pre NADALA!!!!!!

Prst na celo..i malo secanja nije na odmet!

ilovenole

pre 12 godina

Ljudi nemam B92 i ne mogu da gledam mec!!!!!!!!!!!Help!!!!!!!!!!!!Ako ovo cita neko iz redakcije B92 neka pokusaju da srede nesto da bi ostali gradovi (osim Beograda) u Srbiji mogli da prate ovaj istorijski mec!Molim vas neka neko ucini nesto!:-)Navijajte za naseg Noleta!!!!!!!