Nedelja, 26.06.2011.

13:16

Nadal: “Federer, moj najveći rival”

Prvi reket sveta Rafael Nadal izjavio je da mu je najveći rival Švajcarac Rodžer Federer i da voli mečeve protiv njega.

Izvor: B92

Nadal: “Federer, moj najveæi rival” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Rafaelica

pre 12 godina

Komentatori, ukucajte Vimbldon i idite na Vimbldon sky, tamo možete pročitati Nadalovu izjavu o tom rivalstvu. Nadal ističe da su oni najveći rivali zato što su igrali najviše finala na G. slemovima i zato što su njihovi mečevi bili vrlo značajni za njihove karijere. Ali, Nadal ističe, takođe, da je i Novak unutar tog rivalstva jer je četiri godine treći i igrao je polufinala i finala. I Nadal, duhovito, naglašava da mi ove godine govorimo o Novaku ali on nije ranije bio 25. već treći. I, dodaje, on je unutar tog rivalstva. Mari takođe. Rekao je - nekada nije reč o dvojici, smatram da smo nas četvorica odigrali najveće mečeve u poslednjih par godina.
Bez razloga ste uvređeni.

Biba

pre 12 godina

E ova me je Nadalova izjava razočarala. Kukao je mesecima unazad kako nije u formi, kovao Djokovića u zvezde, a nije bitno drugačiji od Federera, do prve prilike kada su ispadanjem Novaka na RG obojica zadovoljili svoje ne male sujete. Jesu oni najveći rivali, ali ne misli li Rafa da će sad Rodžer da mu preotme do 1. mesto, da to ne može učiniti niko drugi (npr. osim Noleta Endi ili Del Potro). A Djoković i dalje fasciniran njima, posebno Fedom i zato opet gubi.

ja

pre 12 godina

@Milko
Ne znam po cemu je to Nadal trenutno najbolji teniser sveta?
Mozda samo po toj rang listi koja ne pokazuje u svakom trenutku realno stanje stvari.
Nadal je 4 puta ove godine za redom gubio meceve od Djokovica i to sva 4 u finalima turnira.
Prema tome i slepcima je jasno ko je trenutno najbolji.
To sto Nadal trenutno ima tih tricavih 65 bodova vise na listi nista ne znaci.
Vec za 7 dana ce Nadal imati verovatnu hiljadu-dve bodova manje od Novaka.
Ti ces verovatno i tada pricati kako je Nadal najbolji teniser sveta, a po meni on to nikada nije bio pre svega zbog ruznog defanzivnog tenisa koji igra i zbog cinjenice da se muci sa skoro svakim protivnikom.
On i tenisere koji nisu ni u prvih 100 jedva dobija na misice i uz pomoc srece. Ne secam se kada je Nadal poslednji put stvarno nadigrao nekog svog protivnika, pa da se moze reci da je zasluzeno pobedio.
Od prvog do zadnjeg kola on se muci nevezano ko su mu protivnici.
Evo i u ovom poslednjem mecu se mucio sa teniserom koji je 92. na listi.
Jedva je dva seta dobio u tai-brejkovima i tek treci dobio ubedljivo, kada se protivnik potpuno predao.

Sto se tice tog rivalstva Nadal je sa Federerom odigrao 25, a sa Djokovicem 27 meceva. Dakle vec sada mu je Djokovic veci rival od Federera.
Jedina razlika je u tome sto je sa Federerom zbog pozicija na listi vecinu tih meceva igrao u finalima turnira (cak 20), a sa Djokovicem preko polovine meceva u polufinalima.
Medjutim jedini razlog za to su pozicije na listi i zrebovi na turnirima po kojima je po praviu Djokovic bio u njegovoj polovini zreba pa su se najcesce sastajali u polufinalima.
Takodje sa Djokovicem ima mnogo neizvesniji skor od 16:11 u odnosu na ovih 17:8 koje ima sa Federerom.
Prema tome i po medjusobnim rezultatima to je mnogo veci rivalitet nego taj sa Federerom.
Pa i Federer je sa Rodikom odigrao 22 meca, ali niko ne govori o nekom rivalstvu jer je odnos u pobedama 20:2 za Federera.
Isto tako smesno mi je kada neko govori o tom rivalstvu Nadala i Federera, posto ce uskoro Federer imati slican skor sa Nadalom kao sto ima Rodik sa njim.
Nema tu nikakvog rivalstva ako jedan teniser redovno gubi i ako ima takav komleks od protivnika kakav ima Federer od Nadala.
Inace ne mislim da je Nadal bolji teniser od Federera, ali svajcarac je zbog par nesrecno izgubljenih meceva stvorio sebi bauk od Nadala i gubi njihove meceve vec u svlacionici.
Takodje za taj los medjusobni skor Federera sa Nadalom veliku zaslugu ima Novak.
Federer je mnogo bolji od Nadala na betonu, ali jednostavno nije imao priliku da cesto igra sa Nadalom na betonu, posto je Nadal redovno pucao od Djokovica u polufinalima turnira na betonu, pa nije ni stizao do Federera.
Federer i Nadal su na betonu odigrali svega 8 meceva, a Nadal i Djokovic cak 14 takvih meceva, koje je Nadal uglavnom gubio.
Da nije bilo Djokovica, Nadal bi verovatno vecinu tih meceva igrao i gubio od Federera,pa bi taj njihov skor bio mnogo realniji.

zoran

pre 12 godina

E,Nadal,NAdal...malo ti je bilo potrebno da pokazes svoje pravo lice.
Znao sam od pochetka da ta "poniznost" je samo maska iza koje se krije fini egoista, nista manji od Rodje.
Novak je za sve vas chovek...to je ono sto teshko ko od vas mzoe shvatiti.

BEBA

pre 12 godina

Šta očekivati od Rafe koji se izblamirao na nedavnom Mastersu kada je na novinarsko pitanje hoće li gledati drugo polufinale sa Noletom, odgovorio da u hotelu nema TV!!!

Samo-realno

pre 12 godina

Cijenim to sto je Roger uradio u karijeri 16GS titula...Ali kako ti je on najveci protivnik kad si ga ove godine dobio 3 puta a on tebe ni jednom...Sjeti se Miamia,Indian Welsa,Madrida i Rima pa onda kazi ko tebe redovno cisti ove godine i ko ti je najveci rival...Ajmo prst gore braco...Pozz iz Crne Gore...Nole do titule

rosenrot

pre 12 godina

Ne vidim zasto bi se ova izjava tumacila kao neka provokacija ili 'psiholoska igra' upucena Djokovicu. Mislim da Nadal nije mislio da mu je Federer u ovom trenutku i na ovom turniru najveci rival (uostalom, trenutno mu je najveci rival Del Potro, protiv koga sledeceg igra), nego da je, posmatrajuci njegovu dosadasnju karijeru, Federer bio igrac sa kojim je igrao najvise vaznih meceva (mislim da su odigrali cak 7 GS finala), tako da je njegova izjava prilicno ocekivana.

Betelgez

pre 12 godina

Da stavimo tacku na to ko je dzentlmen.DZentlmen je osoba lepih manira,dobrog ponasanja,posto je Federer trazio od Noleta da mu objasni kako da se ponasa na prijemu koji je organizovala engleska kraljica(sam je priznao da je pitao Noleta),vi zakljucite ko je veci dzentlmen.Pozdrav

Dragan S.

pre 12 godina

Nije tacno da se u Srbiji sada drugacije gleda i komentarise Nadal i Federer.Upravo je obratno i jedan i drugi su, posle Djokoviceve furiozne serije, promenili odnos prema njemu i poceli da daju iritirajuce izjave.Dok je Nole ranijih godina gubio od njih , bilo je sve uredu, tapsanja po ramenu, izjave u stilu da je Djokovic veliki igrac, da je napredovao itd...Sada kada je poceo da ih pobedjuje u serijama i ugrozava njihove pozicije, sve se promenilo, sto se moze i videti iz izjava RN i RF.

BR

pre 12 godina

joj aj vi sto pisete tako negativno i govorite da roger nije dzentlmen, uzmite malo leksikon "Vujaklija", ako uopste znate sta je to... i vidite da li plakanje ima veze sa dzentlmenima... i jos nesto sto pljujete po nadalu, kada prvo djokovic ima postovanja prema njemu i druze se vec godinama...

Ti plačeš? Plačem.

pre 12 godina

Plaču i džentlmeni. Kad ti je teško, isplači se, savet svakog psihologa. Ne plaču samo oni koji su lišeni emocija, ili su ispod crte, pa im je sve smešno, kao Đodi.

forza inter

pre 12 godina

ne znam zasto svi sad kao mrzite nadala?jel on treba reci da je rivalstvo sa djokovicem vece samo da bi ga vi voljeli i cjenili??aa zna se kakva su finala igrali njih dvojica..nikad necu zaboravit wimbledon 2008 godine i tog spektakla koji se nikad vise nece ponoviti..taj mec je oznacio nadalovo vrijeme...ako ga vi ne cjenite kao licnost zbog svega sto je uradio onda sa vama ocigledno nesto nije uredu...zamislite kako bi mi reagovali da je on nas??niko ne bi spominjao njegovu KAO ruznu igru,branenje...nego bi ga velicali do neba..nemojte biti toliko subjektivni i gledati tenis samo zbog djokovica...ak vi istinski volite taj sport,kao sto ga ja volim,vi cete uzivati u mecu gimeno traver munoz de la nava...pola ljudi ovde nije pogledalo 10 meceva u zivotu aa kompetentni su da pljuju takvog jednog sampiona kakav je RAFAEL NADAL..molim da mi objavite komentar makar imao 1000 ne preporucujem na njega..pozdrav svim realnim ljudima

Cika Sima

pre 12 godina

Najjace je da Federer zna kako se gubi. To je izjava decenije. :D

A i Rafica je pokazao gradacijske promene u rukovanju sa Novakom u poslednja 4 meca. Nema vise grljenja i caskanja, Boban "iz kraja" je sve objasnio!

Fedtard

pre 12 godina

Citajuci ove komentare ispada da je covek koji je predao Nadalu cetvrtfinale Roland Garrosa 2006 i polufinale Wimbledona 2007, naravno u situacijama kada ga je Nadal razbijao, a potom izmisljao svakakve izgovore tipa bolova u grlu ili vrucine (prisetite se cetvrtfinala Australije 2009)- olicenje fair playa. To se zove selektivno pamcenje. Jeste da je Djokovic dominirao nekoliko meseci, ali Fedal dominira vec 7 godina i naravno da se to rivalstvo vise ceni.

Kobe

pre 12 godina

Otkako je Djokovic napravio ovu odlicu seriju sa pocetka sezone bukvalno svaka izjava Nadala i Federera se kod nas uzima kao neka poruka upucena Djokovicu.Sta god oni izjavili uvijek je to zato sto se boje ili ne boje Novaka,zato sto vise vole Federera/Nadala od Novaka i slicno.De malo skontajte da se ne vrti sve oko Djokovica bez obzira koliko bio dobar u ovom trenutku...ono cinjenica je da je kod nas paralelno sa uspjehom Djokovica sve vise onih koji ne vole Nadala i Federera sto ne bi trebalo da se desava

Dragan S.

pre 12 godina

Kaze Nadal da Federer zna da se ponasa kada pobedjuje i kada gubi i da je pravi dzentlmen.Ova izjava Nadala malo cudi, kada je ceo svet video Federera posle finala AO 2009.Izgubio je finale i plakao kao mala devojcica.To dzentlmeni ne rade i Nadal malo preteruje sa svojim pohvalama upucenim Federeru.Inace,Federer je poznat medju teniskim fanovima sirom sveta po nadimku "sissy boy".

Milko

pre 12 godina

@ Vladimir
"Takvu velicinu u individualnim sportovima nismo nikada imali niti cemo"

Očigledno si kratkog pamćenja ili...

Monika Seleš, tenis
Jasna Šekarić, streljaštvo
...

simb

pre 12 godina

Čovek je rekao šta misli, i čitati između redova je besmisleno. Stranci koji su civilizovani iole, ne kapiraju teatralnost, bezukusni egzibicionizam i slične pojave. Što se tiče rivalstva njihovo je višegodišne, a novajlija treba da se nametne kao teniser, a i čovek da bi zauzeo jedno od mesta. Ona reklama gde se Novak slika po ulici, i zvoni ljudima na vrata je zanimljiva samo nama, verujte mi.

nikola12212122121

pre 12 godina

nadal lagano pocinje da izlazi iz one njegove smirenosti jer je shvatio konacno da ima neko ko moze da ga pobedi na svim podlogama i stalno potencira rivalstvo sa Rodzerom od kako je izgubio od Novaka u madridu i rimu,a da Federer nije pobedio Djokovica mislim da bi izgubio i na RG sto bi ga unistilo najverovatnije do kraja godine.neka Rodzer i Rafa imaju svoje rivalstvo a Novak ce da gazi obojicu i da osvaja sve zivo

Srecko

pre 12 godina

Najvise mi se svidja izjava da je Roger veliki dzentlmen, da zna kako se dobija i gubi. Ovo drugo narocito.
http://www.youtube.com/watch?v=hKXNlrtWICw&feature=related

boban,nis

pre 12 godina

Secam se kad sam bio malo mladji imali smo ekipu u malom fudbalu,sve drustvo iz kraja.U pocetku smo gubili i svi su zeleli da igraju sa nama,bili fer prema nama,tapsali nas po ramenu,govoreci nam kako ce sledeceg puta biti bolje.U jednom trenutku smo se malo vise posvetili treniranju i bili fizicki spremni da smo mogli da pobedimo mnogo jace ekipe od nas.Kad smo poceli da pobedjujemo te iste od kojih smo ranije gubili,vise nije bilo fer pleja,ni drugarstva,vec su samo gledali kako da se svadjaju sa nama.

miki

pre 12 godina

Mislim da bar mi ne bi trebali da koristimo nadimak Džoker za Noleta jer su
zlobnici sa zapada (novinari) pokrenuli taj nadimak.Toliko ne mogu da nas smisle da pokušavaju i na taj način da nas unize,jer taj nadimak džoker je u stvari dvorska luda ili onaj ludi lik džoker iz Betmena.Ako treba da ima neki nadimak onda to treba da daju fanovi iz Srbije.

bane

pre 12 godina

I meni se nisu dopale izjave i ponašanje Nadala ove godine kada je počeo redovno da gubi od Đokovića. To napadno isticanje rivalstva sa Federerom je posledica poraza od Đokovića, jasno je ko dan. Ispada da je Rafa korektan samo kada pobedjuje a sve mu smeta kada gubi. Nikad ranije ne bih rekao da je takav.
Nadalu ostaje samo da kuka za Federerom kad ovaj ode u penziju jer neće imati koga da delje. A njihovo rivalstvo je praktično gotovo sa ovim dosadnim finalom RG-a. Publika to više neće da gleda jer bez Đokovića nema uzbudjenja.

art

pre 12 godina

Nadal pokusava da WB publiku pridobije na svoju stranu iako ce to biti jako tesko zbog eventualnog susreta sa Marejem. Ono sto ga posebno plasi jeste duel sa Delpom i ponasanje publike u tom mecu koja zeli Delpa (slabijeg)za protivnika Mariju. Licno mislim da ce u ogromnom broju biti na strani Argentinca (iako su UK-ARG poznate po ljubavi). Otuda potenciranje na nekom 'epskom rivalstvu' izmedju njega i Rodje a mislim da zle namjere kada je Nole u pitanju tu nije bilo.
Inace za Noleta je najbolja varijanta da Delpo dobije Nadala jer bi obezbjedio poziciju broj 1 i usao rasterecan u mec sa Rodjom. Za mene je mec Spanca i Argentinca najznacajniji na ovogidisnjem WB a vjerujem da ce biti i istorijski.

Ajde No1e

Joja2323

pre 12 godina

Svaka cast Novaku na svemu, i neka konacno postane broj 1, ali ja, iskreno, najvise volim finala Nadala i Federera, i uzivam u njima. Nadam se da cu jos dugo =)

MONDO

pre 12 godina

Mislim da mu je izjava OK. Ipak se tu stvorila velika fama i spektakl kad igraju Nadal i Federer sto Nadal i ilustruje u svojim osecanjima. Mada ova izjava nije bas najmilosrdnija prema Federeru, jer ga u jednu ruku Nadal podcenjuje prikazujuci ga kao musteriju. Sa druge strane direknto ukazuje na to da bi voleo da izbegne da igra protiv Noleta jer ga se pribojava. To je po meni veci kompliment nego onaj upucen Rodji. A da moraju Fedal da se volu, moraju zbog Nike, koji im to namece. Mi ne mozemo gurati Noleta medju njih dvojicu, jer su ova dvojica ipak vise ostvarila nego Nole, mada Nole ima sansu da to ispravi. Bojim se da mi guramo Noleta u tu grupu, kao sto Englezi guraju Murray-a sa Noletom. Do daljnjeg realno grupisanje je ovako:

1. Federer + Nadal

3. Nole

4. Murray

Ne piši bez veze

pre 12 godina

Milko, ti bi menjao sve naše medalje za Novakovo prvo mesto na ATP listi? Šta ti je? Stavio su jednu listu iznad svih medalja našeg sporta. Ne lupaj. Ne vređaj velikane iz drugih sportova.

Lika

pre 12 godina

Kao nekadasnji vatreni obozavatelj Nadala, naravno, dok se Novak nije pojavio, ne mogu da shvatim sta Nadal misli kad kaze da on i Federer znaju kako da gube ali i kako da pobedjuju. Da li je tu mislio da oboje gube dostojanstveno? Ako je to, onda je zaboravio onu scenu od pre nekoliko godina na AO kad mu je Federer placem zbog izgubljenog finala upropastio slavlje osvojenog trofeja.
Ipak, ne treba zaboraviti i vecitu njegovu potrebu da bude korektan prema jacima i mocnijima sto Federer u odnosu na Novak, kad se gleda poreklo i status zemalja iz kojih dolaze a samim tim i njihov status u svetu tenisa, svakako jeste. Prosto receno, Rafi se vise isplati da bude slatkoreciv prema Federeru nego prema Novaku. Takodje je bitno i to da Nadal i Federer imaju istog sponzora.

Durmitor

pre 12 godina

Ubijeđen sam da Nadal i Federer neće biti ovogodišnje finale,a ne sporim da je njihovo rivalstvo najveće u današnjem tenisu,s tim što Nadalu Federer leži,dok od Noleta počinje da zarađuje komplekse.

glop

pre 12 godina

"Mislim da je dobra stvar kod obojice što znamo kako da gubimo, ali i da pobeđujemo. On je pravi džentlmen”, rekao je Španac.

Ovo je komentar na Noletovo ponašanje u meču protiv Bagdatisa. Nema nikakve veze sa rivalitetom i međusobnim skorom.

lukA

pre 12 godina

Hahah,koliko je samo sujetan ovaj Nadal,nece da prizna da ga je Nole najvise unistio..a to je cinjenica,Federer je nejak fizicki da se suprostavi nadalovim spinovima iako igra najlepsi tenis.

Vladimir

pre 12 godina

Oduvek sam bio vatreni navijac Djoke, cenio Nadala kao najvecu sampionsku psihu u svetu tenisa mozda i sporta uopste, i po malo antipatisao ali cenio vestacki hladnog i hladnokrvnog Federera. Medjutim treba biti realan - dvojica najvecih su Rafa i Rodzer, toliko gren slemova, toliko finala, bez obzira sto je Rafa dominantniji u medjusobnim duelima ipak su to dvojica koji su po broju titula gotovo nedostizni vec sada, Rodzer 16 gs, nema se tu sta reci niti dodati. Sa druge strane, Djoker je po kvalitetu sada rame uz rame sa njima, ovih pola godine je i bolji, sto je naprosto vanzemaljski uspeh. Uzivajmo u tome sto imamo istinski sportski biser, momka koji dere najbolje, koji je uz to i harizmatican, kulturan i pametan. Takvu velicinu u individualnim sportovima nismo nikada imali niti cemo.

Aleksandar

pre 12 godina

U sustini mislim da je Nadal dobar covek mada me je iznervirala ona njegova ranija izjava da mu se ne svidja Novakovo radovanje posle meca. Nole uvek iskreno cestita protivniku na pobedi i zato ga treba postovati kao coveka. To sto ponekad ne moze da obuzda emocije na terenu, to je samo njegov "problem" i niciji vise.

Paks

pre 12 godina

Pa naravno da volis igrati protiv Federera kad ga redovno peglas. Ako se ne varam, od 25 meceva ti si ga pobedio 18 puta i apsolutno si bolji. Federer ni na ovom turniru nema ni minimalne sanse protiv tebe ali ima protiv Noleta. Ako Novak prodje Federera a na megdan mu izadjes ti ili Marej sanse u finalu su 55 prema 45 procenata za Novakovu pobedu. Ja sam apsolutno ubedjen u to. To se jednostavno oseca a vidim da i ti vise nisi siguran da mozes Novaka pobediti.

777

pre 12 godina

Ma ova izjava je ne bitna, sve je to upuceno na Novakov racun. Sigurno da mu je draze da igra protiv Federera kad ga delje redovno, Novak je za njega postao nocna mora. I kakav je to rivalitet kada Rafa ima ubedljivo veci broj pobeda i dobija ga stalno. Najveci problem za Novaka nisu ova dvojica nego da dodje do finala a onda je lako. Nece imati nikakvav teret, bice vec br.1 i moze opusteno da igra za pehar. Ali treba doci do finala. Ja mu zelim sve naj. Samo napred.

Betelgez

pre 12 godina

Ne znam da li je izjava koju smo procitali uzeta iz konteksta,ako nije ovo je veoma sebicno od strane Nadala,moze da prica u svoje ime,ali ne moze da prica u ime svih ostalih i ko to ne zna da se ponasa kada pobedjuje i kada gubi,kao da se odnosilo na Noleta.Jadno i bedno.

Napravio si grešku, Vamos Rafa

pre 12 godina

Bio si omiljen u srbskom narodu, možda i zbog španskih serija. Sad idu turske. Ako si im ovo rekao, turske su sada popularnije. Time si sebe ovde otpisao, šta uradi crni Vamos Rafa? kako ćeš dalje bez srbske podrške? Ako hoćeš srbsku podršku, moraš uvek da pomeneš Jelenu i Novaka. Ostale ne moraš. Ogovaraj Federera, koji ti daje svoj avion da putuješ na turnire, i biće opet srbske podrške.

Milko

pre 12 godina

Kakvi smo mi to ljudi?
Ne razumem zašto sa tako malo poštovanja i mnogo neukusa ljudi, ovde u Srbiji, tako govore o Nadalu, bez sumnje najboljem teniseru sveta ovog trenutka.
Navijam za Novaka, želim jako da on postane Br.1.Menjao bih sve medalje što možemo osvojiti u sportu ove godine za Novakovo prvo mesto na ATP listi.
No ja zbog toga ne mrzim i ne vredjam Nadala i Federera.
Navijajte za Noleta ali poštujte ostale.

Kali

pre 12 godina

Nadal lakse pobedjuje Federera nego Novaka i izjava je sracunata da bi poljuljala Novaku samouverenje pred eventualno finale protiv Novaka. Novak mora da rascisti sa "prijateljstvima" koja mu nisu potrebna. Korektan profesionalan odnos je vise nego dovoljan.

Dusan Cabrilo

pre 12 godina

Naravno da vise voli meceve protiv Federera kada je postao redovna musterija nasem Noletu! A ako Bog da da tako ostane jos dugo dugo vremena,samo da Nole izbaci onog gospon Placljivka,pa da se malo smijemo Wimbldonskim suzama. P.s. dobro ce doci organizatoru da ne mora zaljevati travu hahaha... : D

Milan

pre 12 godina

"Verujem da neću izgubiti svaki put kada budem igrao protiv Novaka do kraja karijere, ali isto tako neću svaki put pobediti Federera."

Ha ha. Bas ga uprska na kraju. Ispada da mu je Federer drazi zato sto ga redovno dobija. Sto je verovatno i istina.

Inace, malo obojica preteruju sa ovim rivalitetom. Nadal ga ubija u pojam, ima duplo vise pobeda, o kakvom rivalitetu pricaju?!

Oni sa Novakom nikada nece imati rivalitet niti igrati epska finala u 5 setova. To je vise zbog Novaka, zato sto kada je kao juce onda glatko gubi i od Federera i Nadala. Ali kada je onaj, verujem, pravi sto bez emocija pogadja spoljnu ivicu linije sa suprotnog ugla terena, onda dere "rivaliste" sa nulom. Tako da nista od rivaliteta posto je u takvim izdanjima Novaka svejedno ko stoji s druge strane mreze. Nadam se takvom izdanju u polufinalu i finalu mada me je jucerasnji mec veoma zabrinuo, Novak kada je "on track" za osvajanje titule ta sigurnost se obicno vidi vec u prvim mecevima turnira.

4444

pre 12 godina

Realno, i jeste vece rivalstvo Federera i Nadala. Ali, verujem da ce uskoro Nadal i Djoker biti ti koji ce da dominiraju kao sto su Nadal i Fedex poslednjih godina

Braindead

pre 12 godina

Obojica znaju da pobjeđuju, veliki su šampioni, al ne znaju da gube...
Rođa plače, Rafi smeta što se Novak raduje pobjedi...

Al to možda i nije toliko važno, vi igrajte dobar tenis, a nek vas Novak nauči i kako da gubite : )

rodman

pre 12 godina

Moram priznati da sam iznenadjen ovakvim izjavama Nadala.Prvo dok ga je tukao Federer nije se oglasavao a sad kad ga pobedjuje govori kako voli da igra protiv njega.Isto i sa Novakom.Kad pobedjuje Novaka tad mu je on dobar drugar a kad gubi od naseg daje tipa izjave Federer mu je bolji.

Dejan Stojaković

pre 12 godina

Au kolko se Rafa i Rođer ulizuju jedan drugom,već je prevršilo svaku meru dobrog ukusa.Rafu sam donedavno jako cenio,ali više ne.Ni malo poštovanja ne pokazuju prema Noletu ni jedan ni drugi,ali to je zato što ga se plaše a ne zato što su Rafa i Rođer kso veliki i u porazima i u pobedama.A šta Nole kao nije?Toliko se plaše Noleta da im ne uzme primat da je to neverovatno.Nole bićeš ti prvi kad tad pa da jih vidim posle kako će da pričaju.Pozdrav svima osim navijačima Nadala i Federera iz Srbije,jer ne mogu da razumem da neko u Srbiji pored ovako dobrog Noleta navija za njegove najveće rivale.

Velja

pre 12 godina

Interesantno i da je Federer izjavio gotovo isto za Nadala pre jedno godinu dana. Da li namerno potcenjuju Djokovica ili su svesni da im on ipak nije dorastao?

Dejan Stojaković

pre 12 godina

Au kolko se Rafa i Rođer ulizuju jedan drugom,već je prevršilo svaku meru dobrog ukusa.Rafu sam donedavno jako cenio,ali više ne.Ni malo poštovanja ne pokazuju prema Noletu ni jedan ni drugi,ali to je zato što ga se plaše a ne zato što su Rafa i Rođer kso veliki i u porazima i u pobedama.A šta Nole kao nije?Toliko se plaše Noleta da im ne uzme primat da je to neverovatno.Nole bićeš ti prvi kad tad pa da jih vidim posle kako će da pričaju.Pozdrav svima osim navijačima Nadala i Federera iz Srbije,jer ne mogu da razumem da neko u Srbiji pored ovako dobrog Noleta navija za njegove najveće rivale.

Braindead

pre 12 godina

Obojica znaju da pobjeđuju, veliki su šampioni, al ne znaju da gube...
Rođa plače, Rafi smeta što se Novak raduje pobjedi...

Al to možda i nije toliko važno, vi igrajte dobar tenis, a nek vas Novak nauči i kako da gubite : )

rodman

pre 12 godina

Moram priznati da sam iznenadjen ovakvim izjavama Nadala.Prvo dok ga je tukao Federer nije se oglasavao a sad kad ga pobedjuje govori kako voli da igra protiv njega.Isto i sa Novakom.Kad pobedjuje Novaka tad mu je on dobar drugar a kad gubi od naseg daje tipa izjave Federer mu je bolji.

Milan

pre 12 godina

"Verujem da neću izgubiti svaki put kada budem igrao protiv Novaka do kraja karijere, ali isto tako neću svaki put pobediti Federera."

Ha ha. Bas ga uprska na kraju. Ispada da mu je Federer drazi zato sto ga redovno dobija. Sto je verovatno i istina.

Inace, malo obojica preteruju sa ovim rivalitetom. Nadal ga ubija u pojam, ima duplo vise pobeda, o kakvom rivalitetu pricaju?!

Oni sa Novakom nikada nece imati rivalitet niti igrati epska finala u 5 setova. To je vise zbog Novaka, zato sto kada je kao juce onda glatko gubi i od Federera i Nadala. Ali kada je onaj, verujem, pravi sto bez emocija pogadja spoljnu ivicu linije sa suprotnog ugla terena, onda dere "rivaliste" sa nulom. Tako da nista od rivaliteta posto je u takvim izdanjima Novaka svejedno ko stoji s druge strane mreze. Nadam se takvom izdanju u polufinalu i finalu mada me je jucerasnji mec veoma zabrinuo, Novak kada je "on track" za osvajanje titule ta sigurnost se obicno vidi vec u prvim mecevima turnira.

4444

pre 12 godina

Realno, i jeste vece rivalstvo Federera i Nadala. Ali, verujem da ce uskoro Nadal i Djoker biti ti koji ce da dominiraju kao sto su Nadal i Fedex poslednjih godina

boban,nis

pre 12 godina

Secam se kad sam bio malo mladji imali smo ekipu u malom fudbalu,sve drustvo iz kraja.U pocetku smo gubili i svi su zeleli da igraju sa nama,bili fer prema nama,tapsali nas po ramenu,govoreci nam kako ce sledeceg puta biti bolje.U jednom trenutku smo se malo vise posvetili treniranju i bili fizicki spremni da smo mogli da pobedimo mnogo jace ekipe od nas.Kad smo poceli da pobedjujemo te iste od kojih smo ranije gubili,vise nije bilo fer pleja,ni drugarstva,vec su samo gledali kako da se svadjaju sa nama.

Paks

pre 12 godina

Pa naravno da volis igrati protiv Federera kad ga redovno peglas. Ako se ne varam, od 25 meceva ti si ga pobedio 18 puta i apsolutno si bolji. Federer ni na ovom turniru nema ni minimalne sanse protiv tebe ali ima protiv Noleta. Ako Novak prodje Federera a na megdan mu izadjes ti ili Marej sanse u finalu su 55 prema 45 procenata za Novakovu pobedu. Ja sam apsolutno ubedjen u to. To se jednostavno oseca a vidim da i ti vise nisi siguran da mozes Novaka pobediti.

Ne piši bez veze

pre 12 godina

Milko, ti bi menjao sve naše medalje za Novakovo prvo mesto na ATP listi? Šta ti je? Stavio su jednu listu iznad svih medalja našeg sporta. Ne lupaj. Ne vređaj velikane iz drugih sportova.

bane

pre 12 godina

I meni se nisu dopale izjave i ponašanje Nadala ove godine kada je počeo redovno da gubi od Đokovića. To napadno isticanje rivalstva sa Federerom je posledica poraza od Đokovića, jasno je ko dan. Ispada da je Rafa korektan samo kada pobedjuje a sve mu smeta kada gubi. Nikad ranije ne bih rekao da je takav.
Nadalu ostaje samo da kuka za Federerom kad ovaj ode u penziju jer neće imati koga da delje. A njihovo rivalstvo je praktično gotovo sa ovim dosadnim finalom RG-a. Publika to više neće da gleda jer bez Đokovića nema uzbudjenja.

Dusan Cabrilo

pre 12 godina

Naravno da vise voli meceve protiv Federera kada je postao redovna musterija nasem Noletu! A ako Bog da da tako ostane jos dugo dugo vremena,samo da Nole izbaci onog gospon Placljivka,pa da se malo smijemo Wimbldonskim suzama. P.s. dobro ce doci organizatoru da ne mora zaljevati travu hahaha... : D

Vladimir

pre 12 godina

Oduvek sam bio vatreni navijac Djoke, cenio Nadala kao najvecu sampionsku psihu u svetu tenisa mozda i sporta uopste, i po malo antipatisao ali cenio vestacki hladnog i hladnokrvnog Federera. Medjutim treba biti realan - dvojica najvecih su Rafa i Rodzer, toliko gren slemova, toliko finala, bez obzira sto je Rafa dominantniji u medjusobnim duelima ipak su to dvojica koji su po broju titula gotovo nedostizni vec sada, Rodzer 16 gs, nema se tu sta reci niti dodati. Sa druge strane, Djoker je po kvalitetu sada rame uz rame sa njima, ovih pola godine je i bolji, sto je naprosto vanzemaljski uspeh. Uzivajmo u tome sto imamo istinski sportski biser, momka koji dere najbolje, koji je uz to i harizmatican, kulturan i pametan. Takvu velicinu u individualnim sportovima nismo nikada imali niti cemo.

Betelgez

pre 12 godina

Ne znam da li je izjava koju smo procitali uzeta iz konteksta,ako nije ovo je veoma sebicno od strane Nadala,moze da prica u svoje ime,ali ne moze da prica u ime svih ostalih i ko to ne zna da se ponasa kada pobedjuje i kada gubi,kao da se odnosilo na Noleta.Jadno i bedno.

Lika

pre 12 godina

Kao nekadasnji vatreni obozavatelj Nadala, naravno, dok se Novak nije pojavio, ne mogu da shvatim sta Nadal misli kad kaze da on i Federer znaju kako da gube ali i kako da pobedjuju. Da li je tu mislio da oboje gube dostojanstveno? Ako je to, onda je zaboravio onu scenu od pre nekoliko godina na AO kad mu je Federer placem zbog izgubljenog finala upropastio slavlje osvojenog trofeja.
Ipak, ne treba zaboraviti i vecitu njegovu potrebu da bude korektan prema jacima i mocnijima sto Federer u odnosu na Novak, kad se gleda poreklo i status zemalja iz kojih dolaze a samim tim i njihov status u svetu tenisa, svakako jeste. Prosto receno, Rafi se vise isplati da bude slatkoreciv prema Federeru nego prema Novaku. Takodje je bitno i to da Nadal i Federer imaju istog sponzora.

art

pre 12 godina

Nadal pokusava da WB publiku pridobije na svoju stranu iako ce to biti jako tesko zbog eventualnog susreta sa Marejem. Ono sto ga posebno plasi jeste duel sa Delpom i ponasanje publike u tom mecu koja zeli Delpa (slabijeg)za protivnika Mariju. Licno mislim da ce u ogromnom broju biti na strani Argentinca (iako su UK-ARG poznate po ljubavi). Otuda potenciranje na nekom 'epskom rivalstvu' izmedju njega i Rodje a mislim da zle namjere kada je Nole u pitanju tu nije bilo.
Inace za Noleta je najbolja varijanta da Delpo dobije Nadala jer bi obezbjedio poziciju broj 1 i usao rasterecan u mec sa Rodjom. Za mene je mec Spanca i Argentinca najznacajniji na ovogidisnjem WB a vjerujem da ce biti i istorijski.

Ajde No1e

Fedtard

pre 12 godina

Citajuci ove komentare ispada da je covek koji je predao Nadalu cetvrtfinale Roland Garrosa 2006 i polufinale Wimbledona 2007, naravno u situacijama kada ga je Nadal razbijao, a potom izmisljao svakakve izgovore tipa bolova u grlu ili vrucine (prisetite se cetvrtfinala Australije 2009)- olicenje fair playa. To se zove selektivno pamcenje. Jeste da je Djokovic dominirao nekoliko meseci, ali Fedal dominira vec 7 godina i naravno da se to rivalstvo vise ceni.

Velja

pre 12 godina

Interesantno i da je Federer izjavio gotovo isto za Nadala pre jedno godinu dana. Da li namerno potcenjuju Djokovica ili su svesni da im on ipak nije dorastao?

Aleksandar

pre 12 godina

U sustini mislim da je Nadal dobar covek mada me je iznervirala ona njegova ranija izjava da mu se ne svidja Novakovo radovanje posle meca. Nole uvek iskreno cestita protivniku na pobedi i zato ga treba postovati kao coveka. To sto ponekad ne moze da obuzda emocije na terenu, to je samo njegov "problem" i niciji vise.

Dragan S.

pre 12 godina

Nije tacno da se u Srbiji sada drugacije gleda i komentarise Nadal i Federer.Upravo je obratno i jedan i drugi su, posle Djokoviceve furiozne serije, promenili odnos prema njemu i poceli da daju iritirajuce izjave.Dok je Nole ranijih godina gubio od njih , bilo je sve uredu, tapsanja po ramenu, izjave u stilu da je Djokovic veliki igrac, da je napredovao itd...Sada kada je poceo da ih pobedjuje u serijama i ugrozava njihove pozicije, sve se promenilo, sto se moze i videti iz izjava RN i RF.

nikola12212122121

pre 12 godina

nadal lagano pocinje da izlazi iz one njegove smirenosti jer je shvatio konacno da ima neko ko moze da ga pobedi na svim podlogama i stalno potencira rivalstvo sa Rodzerom od kako je izgubio od Novaka u madridu i rimu,a da Federer nije pobedio Djokovica mislim da bi izgubio i na RG sto bi ga unistilo najverovatnije do kraja godine.neka Rodzer i Rafa imaju svoje rivalstvo a Novak ce da gazi obojicu i da osvaja sve zivo

Durmitor

pre 12 godina

Ubijeđen sam da Nadal i Federer neće biti ovogodišnje finale,a ne sporim da je njihovo rivalstvo najveće u današnjem tenisu,s tim što Nadalu Federer leži,dok od Noleta počinje da zarađuje komplekse.

Srecko

pre 12 godina

Najvise mi se svidja izjava da je Roger veliki dzentlmen, da zna kako se dobija i gubi. Ovo drugo narocito.
http://www.youtube.com/watch?v=hKXNlrtWICw&feature=related

Cika Sima

pre 12 godina

Najjace je da Federer zna kako se gubi. To je izjava decenije. :D

A i Rafica je pokazao gradacijske promene u rukovanju sa Novakom u poslednja 4 meca. Nema vise grljenja i caskanja, Boban "iz kraja" je sve objasnio!

miki

pre 12 godina

Mislim da bar mi ne bi trebali da koristimo nadimak Džoker za Noleta jer su
zlobnici sa zapada (novinari) pokrenuli taj nadimak.Toliko ne mogu da nas smisle da pokušavaju i na taj način da nas unize,jer taj nadimak džoker je u stvari dvorska luda ili onaj ludi lik džoker iz Betmena.Ako treba da ima neki nadimak onda to treba da daju fanovi iz Srbije.

Kali

pre 12 godina

Nadal lakse pobedjuje Federera nego Novaka i izjava je sracunata da bi poljuljala Novaku samouverenje pred eventualno finale protiv Novaka. Novak mora da rascisti sa "prijateljstvima" koja mu nisu potrebna. Korektan profesionalan odnos je vise nego dovoljan.

Milko

pre 12 godina

Kakvi smo mi to ljudi?
Ne razumem zašto sa tako malo poštovanja i mnogo neukusa ljudi, ovde u Srbiji, tako govore o Nadalu, bez sumnje najboljem teniseru sveta ovog trenutka.
Navijam za Novaka, želim jako da on postane Br.1.Menjao bih sve medalje što možemo osvojiti u sportu ove godine za Novakovo prvo mesto na ATP listi.
No ja zbog toga ne mrzim i ne vredjam Nadala i Federera.
Navijajte za Noleta ali poštujte ostale.

Joja2323

pre 12 godina

Svaka cast Novaku na svemu, i neka konacno postane broj 1, ali ja, iskreno, najvise volim finala Nadala i Federera, i uzivam u njima. Nadam se da cu jos dugo =)

forza inter

pre 12 godina

ne znam zasto svi sad kao mrzite nadala?jel on treba reci da je rivalstvo sa djokovicem vece samo da bi ga vi voljeli i cjenili??aa zna se kakva su finala igrali njih dvojica..nikad necu zaboravit wimbledon 2008 godine i tog spektakla koji se nikad vise nece ponoviti..taj mec je oznacio nadalovo vrijeme...ako ga vi ne cjenite kao licnost zbog svega sto je uradio onda sa vama ocigledno nesto nije uredu...zamislite kako bi mi reagovali da je on nas??niko ne bi spominjao njegovu KAO ruznu igru,branenje...nego bi ga velicali do neba..nemojte biti toliko subjektivni i gledati tenis samo zbog djokovica...ak vi istinski volite taj sport,kao sto ga ja volim,vi cete uzivati u mecu gimeno traver munoz de la nava...pola ljudi ovde nije pogledalo 10 meceva u zivotu aa kompetentni su da pljuju takvog jednog sampiona kakav je RAFAEL NADAL..molim da mi objavite komentar makar imao 1000 ne preporucujem na njega..pozdrav svim realnim ljudima

Milko

pre 12 godina

@ Vladimir
"Takvu velicinu u individualnim sportovima nismo nikada imali niti cemo"

Očigledno si kratkog pamćenja ili...

Monika Seleš, tenis
Jasna Šekarić, streljaštvo
...

Dragan S.

pre 12 godina

Kaze Nadal da Federer zna da se ponasa kada pobedjuje i kada gubi i da je pravi dzentlmen.Ova izjava Nadala malo cudi, kada je ceo svet video Federera posle finala AO 2009.Izgubio je finale i plakao kao mala devojcica.To dzentlmeni ne rade i Nadal malo preteruje sa svojim pohvalama upucenim Federeru.Inace,Federer je poznat medju teniskim fanovima sirom sveta po nadimku "sissy boy".

MONDO

pre 12 godina

Mislim da mu je izjava OK. Ipak se tu stvorila velika fama i spektakl kad igraju Nadal i Federer sto Nadal i ilustruje u svojim osecanjima. Mada ova izjava nije bas najmilosrdnija prema Federeru, jer ga u jednu ruku Nadal podcenjuje prikazujuci ga kao musteriju. Sa druge strane direknto ukazuje na to da bi voleo da izbegne da igra protiv Noleta jer ga se pribojava. To je po meni veci kompliment nego onaj upucen Rodji. A da moraju Fedal da se volu, moraju zbog Nike, koji im to namece. Mi ne mozemo gurati Noleta medju njih dvojicu, jer su ova dvojica ipak vise ostvarila nego Nole, mada Nole ima sansu da to ispravi. Bojim se da mi guramo Noleta u tu grupu, kao sto Englezi guraju Murray-a sa Noletom. Do daljnjeg realno grupisanje je ovako:

1. Federer + Nadal

3. Nole

4. Murray

Ti plačeš? Plačem.

pre 12 godina

Plaču i džentlmeni. Kad ti je teško, isplači se, savet svakog psihologa. Ne plaču samo oni koji su lišeni emocija, ili su ispod crte, pa im je sve smešno, kao Đodi.

777

pre 12 godina

Ma ova izjava je ne bitna, sve je to upuceno na Novakov racun. Sigurno da mu je draze da igra protiv Federera kad ga delje redovno, Novak je za njega postao nocna mora. I kakav je to rivalitet kada Rafa ima ubedljivo veci broj pobeda i dobija ga stalno. Najveci problem za Novaka nisu ova dvojica nego da dodje do finala a onda je lako. Nece imati nikakvav teret, bice vec br.1 i moze opusteno da igra za pehar. Ali treba doci do finala. Ja mu zelim sve naj. Samo napred.

lukA

pre 12 godina

Hahah,koliko je samo sujetan ovaj Nadal,nece da prizna da ga je Nole najvise unistio..a to je cinjenica,Federer je nejak fizicki da se suprostavi nadalovim spinovima iako igra najlepsi tenis.

simb

pre 12 godina

Čovek je rekao šta misli, i čitati između redova je besmisleno. Stranci koji su civilizovani iole, ne kapiraju teatralnost, bezukusni egzibicionizam i slične pojave. Što se tiče rivalstva njihovo je višegodišne, a novajlija treba da se nametne kao teniser, a i čovek da bi zauzeo jedno od mesta. Ona reklama gde se Novak slika po ulici, i zvoni ljudima na vrata je zanimljiva samo nama, verujte mi.

Betelgez

pre 12 godina

Da stavimo tacku na to ko je dzentlmen.DZentlmen je osoba lepih manira,dobrog ponasanja,posto je Federer trazio od Noleta da mu objasni kako da se ponasa na prijemu koji je organizovala engleska kraljica(sam je priznao da je pitao Noleta),vi zakljucite ko je veci dzentlmen.Pozdrav

Kobe

pre 12 godina

Otkako je Djokovic napravio ovu odlicu seriju sa pocetka sezone bukvalno svaka izjava Nadala i Federera se kod nas uzima kao neka poruka upucena Djokovicu.Sta god oni izjavili uvijek je to zato sto se boje ili ne boje Novaka,zato sto vise vole Federera/Nadala od Novaka i slicno.De malo skontajte da se ne vrti sve oko Djokovica bez obzira koliko bio dobar u ovom trenutku...ono cinjenica je da je kod nas paralelno sa uspjehom Djokovica sve vise onih koji ne vole Nadala i Federera sto ne bi trebalo da se desava

Napravio si grešku, Vamos Rafa

pre 12 godina

Bio si omiljen u srbskom narodu, možda i zbog španskih serija. Sad idu turske. Ako si im ovo rekao, turske su sada popularnije. Time si sebe ovde otpisao, šta uradi crni Vamos Rafa? kako ćeš dalje bez srbske podrške? Ako hoćeš srbsku podršku, moraš uvek da pomeneš Jelenu i Novaka. Ostale ne moraš. Ogovaraj Federera, koji ti daje svoj avion da putuješ na turnire, i biće opet srbske podrške.

ja

pre 12 godina

@Milko
Ne znam po cemu je to Nadal trenutno najbolji teniser sveta?
Mozda samo po toj rang listi koja ne pokazuje u svakom trenutku realno stanje stvari.
Nadal je 4 puta ove godine za redom gubio meceve od Djokovica i to sva 4 u finalima turnira.
Prema tome i slepcima je jasno ko je trenutno najbolji.
To sto Nadal trenutno ima tih tricavih 65 bodova vise na listi nista ne znaci.
Vec za 7 dana ce Nadal imati verovatnu hiljadu-dve bodova manje od Novaka.
Ti ces verovatno i tada pricati kako je Nadal najbolji teniser sveta, a po meni on to nikada nije bio pre svega zbog ruznog defanzivnog tenisa koji igra i zbog cinjenice da se muci sa skoro svakim protivnikom.
On i tenisere koji nisu ni u prvih 100 jedva dobija na misice i uz pomoc srece. Ne secam se kada je Nadal poslednji put stvarno nadigrao nekog svog protivnika, pa da se moze reci da je zasluzeno pobedio.
Od prvog do zadnjeg kola on se muci nevezano ko su mu protivnici.
Evo i u ovom poslednjem mecu se mucio sa teniserom koji je 92. na listi.
Jedva je dva seta dobio u tai-brejkovima i tek treci dobio ubedljivo, kada se protivnik potpuno predao.

Sto se tice tog rivalstva Nadal je sa Federerom odigrao 25, a sa Djokovicem 27 meceva. Dakle vec sada mu je Djokovic veci rival od Federera.
Jedina razlika je u tome sto je sa Federerom zbog pozicija na listi vecinu tih meceva igrao u finalima turnira (cak 20), a sa Djokovicem preko polovine meceva u polufinalima.
Medjutim jedini razlog za to su pozicije na listi i zrebovi na turnirima po kojima je po praviu Djokovic bio u njegovoj polovini zreba pa su se najcesce sastajali u polufinalima.
Takodje sa Djokovicem ima mnogo neizvesniji skor od 16:11 u odnosu na ovih 17:8 koje ima sa Federerom.
Prema tome i po medjusobnim rezultatima to je mnogo veci rivalitet nego taj sa Federerom.
Pa i Federer je sa Rodikom odigrao 22 meca, ali niko ne govori o nekom rivalstvu jer je odnos u pobedama 20:2 za Federera.
Isto tako smesno mi je kada neko govori o tom rivalstvu Nadala i Federera, posto ce uskoro Federer imati slican skor sa Nadalom kao sto ima Rodik sa njim.
Nema tu nikakvog rivalstva ako jedan teniser redovno gubi i ako ima takav komleks od protivnika kakav ima Federer od Nadala.
Inace ne mislim da je Nadal bolji teniser od Federera, ali svajcarac je zbog par nesrecno izgubljenih meceva stvorio sebi bauk od Nadala i gubi njihove meceve vec u svlacionici.
Takodje za taj los medjusobni skor Federera sa Nadalom veliku zaslugu ima Novak.
Federer je mnogo bolji od Nadala na betonu, ali jednostavno nije imao priliku da cesto igra sa Nadalom na betonu, posto je Nadal redovno pucao od Djokovica u polufinalima turnira na betonu, pa nije ni stizao do Federera.
Federer i Nadal su na betonu odigrali svega 8 meceva, a Nadal i Djokovic cak 14 takvih meceva, koje je Nadal uglavnom gubio.
Da nije bilo Djokovica, Nadal bi verovatno vecinu tih meceva igrao i gubio od Federera,pa bi taj njihov skor bio mnogo realniji.

zoran

pre 12 godina

E,Nadal,NAdal...malo ti je bilo potrebno da pokazes svoje pravo lice.
Znao sam od pochetka da ta "poniznost" je samo maska iza koje se krije fini egoista, nista manji od Rodje.
Novak je za sve vas chovek...to je ono sto teshko ko od vas mzoe shvatiti.

glop

pre 12 godina

"Mislim da je dobra stvar kod obojice što znamo kako da gubimo, ali i da pobeđujemo. On je pravi džentlmen”, rekao je Španac.

Ovo je komentar na Noletovo ponašanje u meču protiv Bagdatisa. Nema nikakve veze sa rivalitetom i međusobnim skorom.

rosenrot

pre 12 godina

Ne vidim zasto bi se ova izjava tumacila kao neka provokacija ili 'psiholoska igra' upucena Djokovicu. Mislim da Nadal nije mislio da mu je Federer u ovom trenutku i na ovom turniru najveci rival (uostalom, trenutno mu je najveci rival Del Potro, protiv koga sledeceg igra), nego da je, posmatrajuci njegovu dosadasnju karijeru, Federer bio igrac sa kojim je igrao najvise vaznih meceva (mislim da su odigrali cak 7 GS finala), tako da je njegova izjava prilicno ocekivana.

Biba

pre 12 godina

E ova me je Nadalova izjava razočarala. Kukao je mesecima unazad kako nije u formi, kovao Djokovića u zvezde, a nije bitno drugačiji od Federera, do prve prilike kada su ispadanjem Novaka na RG obojica zadovoljili svoje ne male sujete. Jesu oni najveći rivali, ali ne misli li Rafa da će sad Rodžer da mu preotme do 1. mesto, da to ne može učiniti niko drugi (npr. osim Noleta Endi ili Del Potro). A Djoković i dalje fasciniran njima, posebno Fedom i zato opet gubi.

Samo-realno

pre 12 godina

Cijenim to sto je Roger uradio u karijeri 16GS titula...Ali kako ti je on najveci protivnik kad si ga ove godine dobio 3 puta a on tebe ni jednom...Sjeti se Miamia,Indian Welsa,Madrida i Rima pa onda kazi ko tebe redovno cisti ove godine i ko ti je najveci rival...Ajmo prst gore braco...Pozz iz Crne Gore...Nole do titule

BR

pre 12 godina

joj aj vi sto pisete tako negativno i govorite da roger nije dzentlmen, uzmite malo leksikon "Vujaklija", ako uopste znate sta je to... i vidite da li plakanje ima veze sa dzentlmenima... i jos nesto sto pljujete po nadalu, kada prvo djokovic ima postovanja prema njemu i druze se vec godinama...

BEBA

pre 12 godina

Šta očekivati od Rafe koji se izblamirao na nedavnom Mastersu kada je na novinarsko pitanje hoće li gledati drugo polufinale sa Noletom, odgovorio da u hotelu nema TV!!!

Rafaelica

pre 12 godina

Komentatori, ukucajte Vimbldon i idite na Vimbldon sky, tamo možete pročitati Nadalovu izjavu o tom rivalstvu. Nadal ističe da su oni najveći rivali zato što su igrali najviše finala na G. slemovima i zato što su njihovi mečevi bili vrlo značajni za njihove karijere. Ali, Nadal ističe, takođe, da je i Novak unutar tog rivalstva jer je četiri godine treći i igrao je polufinala i finala. I Nadal, duhovito, naglašava da mi ove godine govorimo o Novaku ali on nije ranije bio 25. već treći. I, dodaje, on je unutar tog rivalstva. Mari takođe. Rekao je - nekada nije reč o dvojici, smatram da smo nas četvorica odigrali najveće mečeve u poslednjih par godina.
Bez razloga ste uvređeni.

Joja2323

pre 12 godina

Svaka cast Novaku na svemu, i neka konacno postane broj 1, ali ja, iskreno, najvise volim finala Nadala i Federera, i uzivam u njima. Nadam se da cu jos dugo =)

Dejan Stojaković

pre 12 godina

Au kolko se Rafa i Rođer ulizuju jedan drugom,već je prevršilo svaku meru dobrog ukusa.Rafu sam donedavno jako cenio,ali više ne.Ni malo poštovanja ne pokazuju prema Noletu ni jedan ni drugi,ali to je zato što ga se plaše a ne zato što su Rafa i Rođer kso veliki i u porazima i u pobedama.A šta Nole kao nije?Toliko se plaše Noleta da im ne uzme primat da je to neverovatno.Nole bićeš ti prvi kad tad pa da jih vidim posle kako će da pričaju.Pozdrav svima osim navijačima Nadala i Federera iz Srbije,jer ne mogu da razumem da neko u Srbiji pored ovako dobrog Noleta navija za njegove najveće rivale.

Napravio si grešku, Vamos Rafa

pre 12 godina

Bio si omiljen u srbskom narodu, možda i zbog španskih serija. Sad idu turske. Ako si im ovo rekao, turske su sada popularnije. Time si sebe ovde otpisao, šta uradi crni Vamos Rafa? kako ćeš dalje bez srbske podrške? Ako hoćeš srbsku podršku, moraš uvek da pomeneš Jelenu i Novaka. Ostale ne moraš. Ogovaraj Federera, koji ti daje svoj avion da putuješ na turnire, i biće opet srbske podrške.

Fedtard

pre 12 godina

Citajuci ove komentare ispada da je covek koji je predao Nadalu cetvrtfinale Roland Garrosa 2006 i polufinale Wimbledona 2007, naravno u situacijama kada ga je Nadal razbijao, a potom izmisljao svakakve izgovore tipa bolova u grlu ili vrucine (prisetite se cetvrtfinala Australije 2009)- olicenje fair playa. To se zove selektivno pamcenje. Jeste da je Djokovic dominirao nekoliko meseci, ali Fedal dominira vec 7 godina i naravno da se to rivalstvo vise ceni.

Milko

pre 12 godina

Kakvi smo mi to ljudi?
Ne razumem zašto sa tako malo poštovanja i mnogo neukusa ljudi, ovde u Srbiji, tako govore o Nadalu, bez sumnje najboljem teniseru sveta ovog trenutka.
Navijam za Novaka, želim jako da on postane Br.1.Menjao bih sve medalje što možemo osvojiti u sportu ove godine za Novakovo prvo mesto na ATP listi.
No ja zbog toga ne mrzim i ne vredjam Nadala i Federera.
Navijajte za Noleta ali poštujte ostale.

Dragan S.

pre 12 godina

Kaze Nadal da Federer zna da se ponasa kada pobedjuje i kada gubi i da je pravi dzentlmen.Ova izjava Nadala malo cudi, kada je ceo svet video Federera posle finala AO 2009.Izgubio je finale i plakao kao mala devojcica.To dzentlmeni ne rade i Nadal malo preteruje sa svojim pohvalama upucenim Federeru.Inace,Federer je poznat medju teniskim fanovima sirom sveta po nadimku "sissy boy".

simb

pre 12 godina

Čovek je rekao šta misli, i čitati između redova je besmisleno. Stranci koji su civilizovani iole, ne kapiraju teatralnost, bezukusni egzibicionizam i slične pojave. Što se tiče rivalstva njihovo je višegodišne, a novajlija treba da se nametne kao teniser, a i čovek da bi zauzeo jedno od mesta. Ona reklama gde se Novak slika po ulici, i zvoni ljudima na vrata je zanimljiva samo nama, verujte mi.

Velja

pre 12 godina

Interesantno i da je Federer izjavio gotovo isto za Nadala pre jedno godinu dana. Da li namerno potcenjuju Djokovica ili su svesni da im on ipak nije dorastao?

bane

pre 12 godina

I meni se nisu dopale izjave i ponašanje Nadala ove godine kada je počeo redovno da gubi od Đokovića. To napadno isticanje rivalstva sa Federerom je posledica poraza od Đokovića, jasno je ko dan. Ispada da je Rafa korektan samo kada pobedjuje a sve mu smeta kada gubi. Nikad ranije ne bih rekao da je takav.
Nadalu ostaje samo da kuka za Federerom kad ovaj ode u penziju jer neće imati koga da delje. A njihovo rivalstvo je praktično gotovo sa ovim dosadnim finalom RG-a. Publika to više neće da gleda jer bez Đokovića nema uzbudjenja.

nikola12212122121

pre 12 godina

nadal lagano pocinje da izlazi iz one njegove smirenosti jer je shvatio konacno da ima neko ko moze da ga pobedi na svim podlogama i stalno potencira rivalstvo sa Rodzerom od kako je izgubio od Novaka u madridu i rimu,a da Federer nije pobedio Djokovica mislim da bi izgubio i na RG sto bi ga unistilo najverovatnije do kraja godine.neka Rodzer i Rafa imaju svoje rivalstvo a Novak ce da gazi obojicu i da osvaja sve zivo

miki

pre 12 godina

Mislim da bar mi ne bi trebali da koristimo nadimak Džoker za Noleta jer su
zlobnici sa zapada (novinari) pokrenuli taj nadimak.Toliko ne mogu da nas smisle da pokušavaju i na taj način da nas unize,jer taj nadimak džoker je u stvari dvorska luda ili onaj ludi lik džoker iz Betmena.Ako treba da ima neki nadimak onda to treba da daju fanovi iz Srbije.

ja

pre 12 godina

@Milko
Ne znam po cemu je to Nadal trenutno najbolji teniser sveta?
Mozda samo po toj rang listi koja ne pokazuje u svakom trenutku realno stanje stvari.
Nadal je 4 puta ove godine za redom gubio meceve od Djokovica i to sva 4 u finalima turnira.
Prema tome i slepcima je jasno ko je trenutno najbolji.
To sto Nadal trenutno ima tih tricavih 65 bodova vise na listi nista ne znaci.
Vec za 7 dana ce Nadal imati verovatnu hiljadu-dve bodova manje od Novaka.
Ti ces verovatno i tada pricati kako je Nadal najbolji teniser sveta, a po meni on to nikada nije bio pre svega zbog ruznog defanzivnog tenisa koji igra i zbog cinjenice da se muci sa skoro svakim protivnikom.
On i tenisere koji nisu ni u prvih 100 jedva dobija na misice i uz pomoc srece. Ne secam se kada je Nadal poslednji put stvarno nadigrao nekog svog protivnika, pa da se moze reci da je zasluzeno pobedio.
Od prvog do zadnjeg kola on se muci nevezano ko su mu protivnici.
Evo i u ovom poslednjem mecu se mucio sa teniserom koji je 92. na listi.
Jedva je dva seta dobio u tai-brejkovima i tek treci dobio ubedljivo, kada se protivnik potpuno predao.

Sto se tice tog rivalstva Nadal je sa Federerom odigrao 25, a sa Djokovicem 27 meceva. Dakle vec sada mu je Djokovic veci rival od Federera.
Jedina razlika je u tome sto je sa Federerom zbog pozicija na listi vecinu tih meceva igrao u finalima turnira (cak 20), a sa Djokovicem preko polovine meceva u polufinalima.
Medjutim jedini razlog za to su pozicije na listi i zrebovi na turnirima po kojima je po praviu Djokovic bio u njegovoj polovini zreba pa su se najcesce sastajali u polufinalima.
Takodje sa Djokovicem ima mnogo neizvesniji skor od 16:11 u odnosu na ovih 17:8 koje ima sa Federerom.
Prema tome i po medjusobnim rezultatima to je mnogo veci rivalitet nego taj sa Federerom.
Pa i Federer je sa Rodikom odigrao 22 meca, ali niko ne govori o nekom rivalstvu jer je odnos u pobedama 20:2 za Federera.
Isto tako smesno mi je kada neko govori o tom rivalstvu Nadala i Federera, posto ce uskoro Federer imati slican skor sa Nadalom kao sto ima Rodik sa njim.
Nema tu nikakvog rivalstva ako jedan teniser redovno gubi i ako ima takav komleks od protivnika kakav ima Federer od Nadala.
Inace ne mislim da je Nadal bolji teniser od Federera, ali svajcarac je zbog par nesrecno izgubljenih meceva stvorio sebi bauk od Nadala i gubi njihove meceve vec u svlacionici.
Takodje za taj los medjusobni skor Federera sa Nadalom veliku zaslugu ima Novak.
Federer je mnogo bolji od Nadala na betonu, ali jednostavno nije imao priliku da cesto igra sa Nadalom na betonu, posto je Nadal redovno pucao od Djokovica u polufinalima turnira na betonu, pa nije ni stizao do Federera.
Federer i Nadal su na betonu odigrali svega 8 meceva, a Nadal i Djokovic cak 14 takvih meceva, koje je Nadal uglavnom gubio.
Da nije bilo Djokovica, Nadal bi verovatno vecinu tih meceva igrao i gubio od Federera,pa bi taj njihov skor bio mnogo realniji.

forza inter

pre 12 godina

ne znam zasto svi sad kao mrzite nadala?jel on treba reci da je rivalstvo sa djokovicem vece samo da bi ga vi voljeli i cjenili??aa zna se kakva su finala igrali njih dvojica..nikad necu zaboravit wimbledon 2008 godine i tog spektakla koji se nikad vise nece ponoviti..taj mec je oznacio nadalovo vrijeme...ako ga vi ne cjenite kao licnost zbog svega sto je uradio onda sa vama ocigledno nesto nije uredu...zamislite kako bi mi reagovali da je on nas??niko ne bi spominjao njegovu KAO ruznu igru,branenje...nego bi ga velicali do neba..nemojte biti toliko subjektivni i gledati tenis samo zbog djokovica...ak vi istinski volite taj sport,kao sto ga ja volim,vi cete uzivati u mecu gimeno traver munoz de la nava...pola ljudi ovde nije pogledalo 10 meceva u zivotu aa kompetentni su da pljuju takvog jednog sampiona kakav je RAFAEL NADAL..molim da mi objavite komentar makar imao 1000 ne preporucujem na njega..pozdrav svim realnim ljudima

Dusan Cabrilo

pre 12 godina

Naravno da vise voli meceve protiv Federera kada je postao redovna musterija nasem Noletu! A ako Bog da da tako ostane jos dugo dugo vremena,samo da Nole izbaci onog gospon Placljivka,pa da se malo smijemo Wimbldonskim suzama. P.s. dobro ce doci organizatoru da ne mora zaljevati travu hahaha... : D

Braindead

pre 12 godina

Obojica znaju da pobjeđuju, veliki su šampioni, al ne znaju da gube...
Rođa plače, Rafi smeta što se Novak raduje pobjedi...

Al to možda i nije toliko važno, vi igrajte dobar tenis, a nek vas Novak nauči i kako da gubite : )

glop

pre 12 godina

"Mislim da je dobra stvar kod obojice što znamo kako da gubimo, ali i da pobeđujemo. On je pravi džentlmen”, rekao je Španac.

Ovo je komentar na Noletovo ponašanje u meču protiv Bagdatisa. Nema nikakve veze sa rivalitetom i međusobnim skorom.

BR

pre 12 godina

joj aj vi sto pisete tako negativno i govorite da roger nije dzentlmen, uzmite malo leksikon "Vujaklija", ako uopste znate sta je to... i vidite da li plakanje ima veze sa dzentlmenima... i jos nesto sto pljujete po nadalu, kada prvo djokovic ima postovanja prema njemu i druze se vec godinama...

Kobe

pre 12 godina

Otkako je Djokovic napravio ovu odlicu seriju sa pocetka sezone bukvalno svaka izjava Nadala i Federera se kod nas uzima kao neka poruka upucena Djokovicu.Sta god oni izjavili uvijek je to zato sto se boje ili ne boje Novaka,zato sto vise vole Federera/Nadala od Novaka i slicno.De malo skontajte da se ne vrti sve oko Djokovica bez obzira koliko bio dobar u ovom trenutku...ono cinjenica je da je kod nas paralelno sa uspjehom Djokovica sve vise onih koji ne vole Nadala i Federera sto ne bi trebalo da se desava

Betelgez

pre 12 godina

Ne znam da li je izjava koju smo procitali uzeta iz konteksta,ako nije ovo je veoma sebicno od strane Nadala,moze da prica u svoje ime,ali ne moze da prica u ime svih ostalih i ko to ne zna da se ponasa kada pobedjuje i kada gubi,kao da se odnosilo na Noleta.Jadno i bedno.

rodman

pre 12 godina

Moram priznati da sam iznenadjen ovakvim izjavama Nadala.Prvo dok ga je tukao Federer nije se oglasavao a sad kad ga pobedjuje govori kako voli da igra protiv njega.Isto i sa Novakom.Kad pobedjuje Novaka tad mu je on dobar drugar a kad gubi od naseg daje tipa izjave Federer mu je bolji.

Ti plačeš? Plačem.

pre 12 godina

Plaču i džentlmeni. Kad ti je teško, isplači se, savet svakog psihologa. Ne plaču samo oni koji su lišeni emocija, ili su ispod crte, pa im je sve smešno, kao Đodi.

Paks

pre 12 godina

Pa naravno da volis igrati protiv Federera kad ga redovno peglas. Ako se ne varam, od 25 meceva ti si ga pobedio 18 puta i apsolutno si bolji. Federer ni na ovom turniru nema ni minimalne sanse protiv tebe ali ima protiv Noleta. Ako Novak prodje Federera a na megdan mu izadjes ti ili Marej sanse u finalu su 55 prema 45 procenata za Novakovu pobedu. Ja sam apsolutno ubedjen u to. To se jednostavno oseca a vidim da i ti vise nisi siguran da mozes Novaka pobediti.

Cika Sima

pre 12 godina

Najjace je da Federer zna kako se gubi. To je izjava decenije. :D

A i Rafica je pokazao gradacijske promene u rukovanju sa Novakom u poslednja 4 meca. Nema vise grljenja i caskanja, Boban "iz kraja" je sve objasnio!

Aleksandar

pre 12 godina

U sustini mislim da je Nadal dobar covek mada me je iznervirala ona njegova ranija izjava da mu se ne svidja Novakovo radovanje posle meca. Nole uvek iskreno cestita protivniku na pobedi i zato ga treba postovati kao coveka. To sto ponekad ne moze da obuzda emocije na terenu, to je samo njegov "problem" i niciji vise.

4444

pre 12 godina

Realno, i jeste vece rivalstvo Federera i Nadala. Ali, verujem da ce uskoro Nadal i Djoker biti ti koji ce da dominiraju kao sto su Nadal i Fedex poslednjih godina

Kali

pre 12 godina

Nadal lakse pobedjuje Federera nego Novaka i izjava je sracunata da bi poljuljala Novaku samouverenje pred eventualno finale protiv Novaka. Novak mora da rascisti sa "prijateljstvima" koja mu nisu potrebna. Korektan profesionalan odnos je vise nego dovoljan.

boban,nis

pre 12 godina

Secam se kad sam bio malo mladji imali smo ekipu u malom fudbalu,sve drustvo iz kraja.U pocetku smo gubili i svi su zeleli da igraju sa nama,bili fer prema nama,tapsali nas po ramenu,govoreci nam kako ce sledeceg puta biti bolje.U jednom trenutku smo se malo vise posvetili treniranju i bili fizicki spremni da smo mogli da pobedimo mnogo jace ekipe od nas.Kad smo poceli da pobedjujemo te iste od kojih smo ranije gubili,vise nije bilo fer pleja,ni drugarstva,vec su samo gledali kako da se svadjaju sa nama.

777

pre 12 godina

Ma ova izjava je ne bitna, sve je to upuceno na Novakov racun. Sigurno da mu je draze da igra protiv Federera kad ga delje redovno, Novak je za njega postao nocna mora. I kakav je to rivalitet kada Rafa ima ubedljivo veci broj pobeda i dobija ga stalno. Najveci problem za Novaka nisu ova dvojica nego da dodje do finala a onda je lako. Nece imati nikakvav teret, bice vec br.1 i moze opusteno da igra za pehar. Ali treba doci do finala. Ja mu zelim sve naj. Samo napred.

Lika

pre 12 godina

Kao nekadasnji vatreni obozavatelj Nadala, naravno, dok se Novak nije pojavio, ne mogu da shvatim sta Nadal misli kad kaze da on i Federer znaju kako da gube ali i kako da pobedjuju. Da li je tu mislio da oboje gube dostojanstveno? Ako je to, onda je zaboravio onu scenu od pre nekoliko godina na AO kad mu je Federer placem zbog izgubljenog finala upropastio slavlje osvojenog trofeja.
Ipak, ne treba zaboraviti i vecitu njegovu potrebu da bude korektan prema jacima i mocnijima sto Federer u odnosu na Novak, kad se gleda poreklo i status zemalja iz kojih dolaze a samim tim i njihov status u svetu tenisa, svakako jeste. Prosto receno, Rafi se vise isplati da bude slatkoreciv prema Federeru nego prema Novaku. Takodje je bitno i to da Nadal i Federer imaju istog sponzora.

Milan

pre 12 godina

"Verujem da neću izgubiti svaki put kada budem igrao protiv Novaka do kraja karijere, ali isto tako neću svaki put pobediti Federera."

Ha ha. Bas ga uprska na kraju. Ispada da mu je Federer drazi zato sto ga redovno dobija. Sto je verovatno i istina.

Inace, malo obojica preteruju sa ovim rivalitetom. Nadal ga ubija u pojam, ima duplo vise pobeda, o kakvom rivalitetu pricaju?!

Oni sa Novakom nikada nece imati rivalitet niti igrati epska finala u 5 setova. To je vise zbog Novaka, zato sto kada je kao juce onda glatko gubi i od Federera i Nadala. Ali kada je onaj, verujem, pravi sto bez emocija pogadja spoljnu ivicu linije sa suprotnog ugla terena, onda dere "rivaliste" sa nulom. Tako da nista od rivaliteta posto je u takvim izdanjima Novaka svejedno ko stoji s druge strane mreze. Nadam se takvom izdanju u polufinalu i finalu mada me je jucerasnji mec veoma zabrinuo, Novak kada je "on track" za osvajanje titule ta sigurnost se obicno vidi vec u prvim mecevima turnira.

Vladimir

pre 12 godina

Oduvek sam bio vatreni navijac Djoke, cenio Nadala kao najvecu sampionsku psihu u svetu tenisa mozda i sporta uopste, i po malo antipatisao ali cenio vestacki hladnog i hladnokrvnog Federera. Medjutim treba biti realan - dvojica najvecih su Rafa i Rodzer, toliko gren slemova, toliko finala, bez obzira sto je Rafa dominantniji u medjusobnim duelima ipak su to dvojica koji su po broju titula gotovo nedostizni vec sada, Rodzer 16 gs, nema se tu sta reci niti dodati. Sa druge strane, Djoker je po kvalitetu sada rame uz rame sa njima, ovih pola godine je i bolji, sto je naprosto vanzemaljski uspeh. Uzivajmo u tome sto imamo istinski sportski biser, momka koji dere najbolje, koji je uz to i harizmatican, kulturan i pametan. Takvu velicinu u individualnim sportovima nismo nikada imali niti cemo.

Durmitor

pre 12 godina

Ubijeđen sam da Nadal i Federer neće biti ovogodišnje finale,a ne sporim da je njihovo rivalstvo najveće u današnjem tenisu,s tim što Nadalu Federer leži,dok od Noleta počinje da zarađuje komplekse.

lukA

pre 12 godina

Hahah,koliko je samo sujetan ovaj Nadal,nece da prizna da ga je Nole najvise unistio..a to je cinjenica,Federer je nejak fizicki da se suprostavi nadalovim spinovima iako igra najlepsi tenis.

MONDO

pre 12 godina

Mislim da mu je izjava OK. Ipak se tu stvorila velika fama i spektakl kad igraju Nadal i Federer sto Nadal i ilustruje u svojim osecanjima. Mada ova izjava nije bas najmilosrdnija prema Federeru, jer ga u jednu ruku Nadal podcenjuje prikazujuci ga kao musteriju. Sa druge strane direknto ukazuje na to da bi voleo da izbegne da igra protiv Noleta jer ga se pribojava. To je po meni veci kompliment nego onaj upucen Rodji. A da moraju Fedal da se volu, moraju zbog Nike, koji im to namece. Mi ne mozemo gurati Noleta medju njih dvojicu, jer su ova dvojica ipak vise ostvarila nego Nole, mada Nole ima sansu da to ispravi. Bojim se da mi guramo Noleta u tu grupu, kao sto Englezi guraju Murray-a sa Noletom. Do daljnjeg realno grupisanje je ovako:

1. Federer + Nadal

3. Nole

4. Murray

Samo-realno

pre 12 godina

Cijenim to sto je Roger uradio u karijeri 16GS titula...Ali kako ti je on najveci protivnik kad si ga ove godine dobio 3 puta a on tebe ni jednom...Sjeti se Miamia,Indian Welsa,Madrida i Rima pa onda kazi ko tebe redovno cisti ove godine i ko ti je najveci rival...Ajmo prst gore braco...Pozz iz Crne Gore...Nole do titule

Srecko

pre 12 godina

Najvise mi se svidja izjava da je Roger veliki dzentlmen, da zna kako se dobija i gubi. Ovo drugo narocito.
http://www.youtube.com/watch?v=hKXNlrtWICw&feature=related

art

pre 12 godina

Nadal pokusava da WB publiku pridobije na svoju stranu iako ce to biti jako tesko zbog eventualnog susreta sa Marejem. Ono sto ga posebno plasi jeste duel sa Delpom i ponasanje publike u tom mecu koja zeli Delpa (slabijeg)za protivnika Mariju. Licno mislim da ce u ogromnom broju biti na strani Argentinca (iako su UK-ARG poznate po ljubavi). Otuda potenciranje na nekom 'epskom rivalstvu' izmedju njega i Rodje a mislim da zle namjere kada je Nole u pitanju tu nije bilo.
Inace za Noleta je najbolja varijanta da Delpo dobije Nadala jer bi obezbjedio poziciju broj 1 i usao rasterecan u mec sa Rodjom. Za mene je mec Spanca i Argentinca najznacajniji na ovogidisnjem WB a vjerujem da ce biti i istorijski.

Ajde No1e

Milko

pre 12 godina

@ Vladimir
"Takvu velicinu u individualnim sportovima nismo nikada imali niti cemo"

Očigledno si kratkog pamćenja ili...

Monika Seleš, tenis
Jasna Šekarić, streljaštvo
...

BEBA

pre 12 godina

Šta očekivati od Rafe koji se izblamirao na nedavnom Mastersu kada je na novinarsko pitanje hoće li gledati drugo polufinale sa Noletom, odgovorio da u hotelu nema TV!!!

Betelgez

pre 12 godina

Da stavimo tacku na to ko je dzentlmen.DZentlmen je osoba lepih manira,dobrog ponasanja,posto je Federer trazio od Noleta da mu objasni kako da se ponasa na prijemu koji je organizovala engleska kraljica(sam je priznao da je pitao Noleta),vi zakljucite ko je veci dzentlmen.Pozdrav

zoran

pre 12 godina

E,Nadal,NAdal...malo ti je bilo potrebno da pokazes svoje pravo lice.
Znao sam od pochetka da ta "poniznost" je samo maska iza koje se krije fini egoista, nista manji od Rodje.
Novak je za sve vas chovek...to je ono sto teshko ko od vas mzoe shvatiti.

Dragan S.

pre 12 godina

Nije tacno da se u Srbiji sada drugacije gleda i komentarise Nadal i Federer.Upravo je obratno i jedan i drugi su, posle Djokoviceve furiozne serije, promenili odnos prema njemu i poceli da daju iritirajuce izjave.Dok je Nole ranijih godina gubio od njih , bilo je sve uredu, tapsanja po ramenu, izjave u stilu da je Djokovic veliki igrac, da je napredovao itd...Sada kada je poceo da ih pobedjuje u serijama i ugrozava njihove pozicije, sve se promenilo, sto se moze i videti iz izjava RN i RF.

Ne piši bez veze

pre 12 godina

Milko, ti bi menjao sve naše medalje za Novakovo prvo mesto na ATP listi? Šta ti je? Stavio su jednu listu iznad svih medalja našeg sporta. Ne lupaj. Ne vređaj velikane iz drugih sportova.

Biba

pre 12 godina

E ova me je Nadalova izjava razočarala. Kukao je mesecima unazad kako nije u formi, kovao Djokovića u zvezde, a nije bitno drugačiji od Federera, do prve prilike kada su ispadanjem Novaka na RG obojica zadovoljili svoje ne male sujete. Jesu oni najveći rivali, ali ne misli li Rafa da će sad Rodžer da mu preotme do 1. mesto, da to ne može učiniti niko drugi (npr. osim Noleta Endi ili Del Potro). A Djoković i dalje fasciniran njima, posebno Fedom i zato opet gubi.

rosenrot

pre 12 godina

Ne vidim zasto bi se ova izjava tumacila kao neka provokacija ili 'psiholoska igra' upucena Djokovicu. Mislim da Nadal nije mislio da mu je Federer u ovom trenutku i na ovom turniru najveci rival (uostalom, trenutno mu je najveci rival Del Potro, protiv koga sledeceg igra), nego da je, posmatrajuci njegovu dosadasnju karijeru, Federer bio igrac sa kojim je igrao najvise vaznih meceva (mislim da su odigrali cak 7 GS finala), tako da je njegova izjava prilicno ocekivana.

Rafaelica

pre 12 godina

Komentatori, ukucajte Vimbldon i idite na Vimbldon sky, tamo možete pročitati Nadalovu izjavu o tom rivalstvu. Nadal ističe da su oni najveći rivali zato što su igrali najviše finala na G. slemovima i zato što su njihovi mečevi bili vrlo značajni za njihove karijere. Ali, Nadal ističe, takođe, da je i Novak unutar tog rivalstva jer je četiri godine treći i igrao je polufinala i finala. I Nadal, duhovito, naglašava da mi ove godine govorimo o Novaku ali on nije ranije bio 25. već treći. I, dodaje, on je unutar tog rivalstva. Mari takođe. Rekao je - nekada nije reč o dvojici, smatram da smo nas četvorica odigrali najveće mečeve u poslednjih par godina.
Bez razloga ste uvređeni.