Nedelja, 15.05.2011.

02:14

Rim: Novak i Nadal u 19h (TVB92)

Finale Mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala kasnio je zbog kiše u glavnom gradu Italije i počeće oko 19 sati, uz direktni prenos na TV B92.

Izvor: SO

Rim: Novak i Nadal u 19h (TVB92) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

228 Komentari

Sortiraj po:

Tamara Subotica

pre 12 godina

@Ima boga... Sve mogu da razumem ali tu recenicu nikako,sta za nas ima boga a za Spance nema? Da nije padala kisa ne bi bilo boga? Danas je bog na nasoj strani? Strasno... Ili veruuj ili ne...Ateista
(Stefan, 15. maj 2011 17:42) Sreca nasa pa za razliku od tebe Nole nije ateista. A komentar je bio vise figurativan posto smo svi prizivali kisu da Nole ima kad da se odmori. Al tebi ionako nista nije jasno pa da neduzim i nesmaram one koji su shvatili poentu!!!

Nemanja

pre 12 godina

@ Stavio sam 500 eur na na Nadala, mislim da ce to biti nikad lakse pare. Nole je previse iscrpljen.
(nisam Ajvori!, 15. maj 2011 15:56)

Bolje da si za te pare otišao u Rim da gledaš tenis i uradiš nešto pametno i korisno...

milos

pre 12 godina

Opet Vuk Jeremic, zanima me o cijem trosku on ide na meceve Novaka Djokovica. OK danas je nedelja, neradni je dan ali sumnjam da je Jeremic otiso redovnom linijom ili ne daj boze iznajmio charter let!

Milena

pre 12 godina

Đokoviću svaka čast! Zaslužio je CEO ATP Madrid...Obožavam ga i smatram da igra carski. Baš mi je drago što je pobedio Mareja i nadam se da će danas pobediti i Nadala. HEJTERI koji su samo LJUBOMORNI na njega mogu slobodno da se pokjriju ušima zato što Novak sabija i ne mislim da će prestati! NOLE NAJBOLJI SI!

Ljubisa, KiM

pre 12 godina

Jos pre tri godine kladio sam se sa prijateljem da ca Nole kad tad biti barem nedelju dana prvi na ATP listi. Tada je bio 5. igrac na svetu. On je rekao da je 3-ce mesto njegov maksimum, zbog toga sto su ispred ‘teniski bogovi’-Federer i Nadal. Iznos opklade je 500 eura. Samo nedaj boze, neka povreda ili bolest ga u tome moze spreciti, ako kojim slucajem taj njegov san ne ostvari ove godine nece ni sledece jer kao osto svi znamo, branice uzasno mnogo poena.

Dragoi Nole, vec si se upisao u istoriju sa ovim nizom koji je po meni vredniji nego onaj Mekinroov. Zasto ? Zato sto je on to verovatno ostvario kao lider teniskog karavana a znamo kako je lakse pobedjivati kada te se svi boje. Ti si ovaj niz ostvario kada si ispred sebe imao najbljeg igraca svih vremena-Federera i prvog i ubedljivo najboljeg igraca u prosloj godini-Nadala koji je imao razliku u bodovima vise hiljada poena. I jednog i drugog si pobedio po tri puta a ovog drugog u tri Masters finala za redom. Kao slag na tortu-poslednji put si ga pobedio na podlozi-kojeg nikada nisi pobedio i to u njegovoj zemlji, pred iskljucivo njegovom publikom. Ne verujem da je u istoriji svetskog tenisa neki igrac tri puta za redom i to u velikim finalima pobedjivao ubedljivo prvog igraca na svetu.
Uz sve to na kraju godine, podario si svojoj maloj zemlji i Davis kup. Sve moguce turnire si dobio, za redom, bez poraza. Zar nisu ovi razlozi, argumenti da je ovaj niz vredniji od bilo kog drugog u istoriji svetskog tenisa.

Steta je velika sto ce danas Nadal verovatno iskoristiti tvoju iscrpljenost kao sto je Federer iskoristio njegovu kada si izgubio ono madridsko epsko polufinale, ali ako i veceras izdrzis i pobedis, verovatno ces i formalno napraviti najbolji i najduzi niz pobeda. Ovakva se serija pravi verovatno jednom u karijeri, pa kad jos nije prekinuta, vredi pokusati dati sve od sebe da se veceras ne prekine. A suvisno je naglasavati koliko bi Nadal bio ranjiv posle toga. Siguran sam da bi ga poceli i ostali pobedjivati kao sto su poceli to cesto pobedjivali Federera a ti si najzasluzniji sto se Federer tako ubedacio da ce se vise tebe i to sa gorcinom secati nego svih svojih rekorda.

Kad sam ja toliko ponosan na tebe, kako li je tek tvojim roditeljima, braci, rodbini i prijateljima. Srbija i Srbi su ponosni na tebe kao na nijednog sportistu pre.

Verujem i veceras u tvoj podvig a onda odmor i samo odmor do RG-a.

Stefan

pre 12 godina

Ima boga... Sve mogu da razumem ali tu recenicu nikako, sta za nas ima boga a za Spance nema? Da nije padala kisa ne bi bilo boga? Danas je bog na nasoj strani? Strasno... Ili veruuj ili ne...
Ajmo Djole iscepi ga, bog ti nije potreban, samo znanje i sreca...
Ateista

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kad je vec pauza i opusteno caskamo - ima li jos neko koga nervira ono Rafino "seljacko" vadjenje gaca iz dxxxxa? Ali ne moze da prodje bez toga, nesto neverovatno! Ne kapiram zasto ne nosi komotniju odecu? Bas degutantno ...

Tamara Subotica

pre 12 godina

Ima boga ipak!!! Hvala svima koji su jos sinoc poceli da prizivaju kisu u Rimu-uspelo je!!! Bog je danas na nasoj strani imamo srece! Sreca prati hrabre a Nole je nas heroj -znaci Nole i danas pobedjuje sigurno!!! OOOOOOOOO kisice hvala ti sto finale pocinje tek veceras!!! IIIIIDDDEEEEEMMMOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!

nada

pre 12 godina

Za sve zainteresovane:
Na sajtu TENNISFORM (www.tennisform.com) postoje linkovi za prenos Noletovog meca.
Nadajmo se da ce ova kisa vise pomoci, nego odmoci Novaku. Bilo bi fantasticno da i danas ponovo pobedi Nadala, ali uprkos mom (prirodnom) optimismu, priznajem da pomalo i strepim, jer je sinocni mec bio bas iscrpljujuci (i fizicki i mentalno). U Novakove sposobnosti i zelju za pobedom uopste ne sumnjam! ZELIM MU (i nama!) POBEDU, ali pre svega da mec zavrsi NEPOVREDJEN. NEK JE SA SRECOM!

Republika Srpska

pre 12 godina

Interesantan detalj sa pocetkom kise bas u vrijeme finalnih meceva koje nije bilo ni u naznaci svih prethodnih dana! Slucajnost ili ne, cinjenica je da smo uz tebe, Novace, znamo da ces da das svoj maksimum u svakom smislu i ponos si nas! Srecno, voli te RS!

Duhovne pobede Srba

pre 12 godina

Bez želje da se fantastični uspesi Novaka Đokovića pretvore u bilo šta drugo što ne pripada sportu i prirodnom ponosu svih nas zbog toga, želeo bih najdobronamernije da odgovorim gospodinu Tanasiju i njegovim istomišljenicima da Srbi ne slave svoje fizičke poraze već svoje DUHOVNE pobede. Hrabrost da se sačuva duhovna, nacionalna čast i suprotstavi se daleko brojnijem neprijatelju koji dolazi u vašu kuću da bi vas orobio i ponizio predstavlja jednu od naviših prepoznatljivih odlika Srba koja je sačuvala srpsko ime, veru i srpsku slavu počev od Boja na Kosovu, preko svih kasnijih ratova do današnjih dana. Upravo zato danas Novak Đoković igra kao Srbin, a ne kao Turčin, Nemac ili Amerikanac...

Djorgo

pre 12 godina

O ovome mislim od sinoc u 23:12, al` ne stize se.
Ko se cuva i bog ga cuva ... . Niej bas to,a al` nije ni daleko.
Podsetnik

http://www.youtube.com/watch?v=fHHFLKwrCew

Boris

pre 12 godina

Tanasije, 15. maj 2011 15:11) Nije tebi dobro Tanasije, majke mi. Gde ti ode do kosovske bitke, i kome to pase da izgubi u poslednjem trenutku? Jedini ko ovde ima komplekse si ti i tebi slicni pametnjakovici! Zato oladite! NAPRED NOLE!

Nenad PVO

pre 12 godina

Steta sto mec izmedju Novaka i Mareja nije bio finale turnira.
Po kvalitetu igre ovo je bio jedan od najboljih meceva u poslednjih nekoliko godina na ATP turu.
Marej je igrao fenomenalno, i ubedjen sam da je igrao sa Nadalom da bi ga pocistio sa terena. Ako je dosad vazilo da je sljaka podloga koja ne odgovara Endiju od sad stvari izgledaju bitno drugacije. Endi Marej ce ubuduce biti u krugu od 2-3 favorita na svakom turniru na sljaci.
Novak je takodje igrao vrhunski ceo mec. Mnogo veci broj odigranih full tunira u poslednja tri meseca dao je kao rezultat priliku Mareju da dobije ovaj mec i to sasvim zasluzeno. Marej je delovao svezije bio je blizi pobedi ali Novak ne daje vise od jedne sanse. Marej nije iskoristio 10 gem i tu je za njega bio kraj.
Rafael Nadal po prikazanoj igri u Rimu ne bi trebao da pobedi ni Novaka ni Mareja u finalu.
Ipak Novak i Endi su odigrali zaista iscrpljujuci, gladijatorski mec, nakon koga treba bar nedelju dana oporavka. Miljan ipak nije madjionicar, a Nole je ipak samo covek.
Ovo odlaganje moze malo da pomogne, ali ocekujem da Novak ima dovoljno snage samo za prvi set.
Ubedjen sam da ce Nadalova taktika biti maksimalno iscrpljivanje Novaka, koje bi posle prvog seta dovelo do velikog broja neiznudjenih gresaka. Svakog drugog pa i Federera Novak bi danas pobedio ali Rafaela tesko.
Ali ovaj turnir u Rimu i nije cilj. Novak ce osvojiti Rolland Garos i konacno postati kralj. Jedini problem na putu osvajanja RG bice Marej…ukoliko bude u Nadalovoj polovini zreba ni tog problema nece biti.

Ena NS

pre 12 godina

@Marko
Ako ti niko ne odgovori šta je Novak "rekao":) na kraju meča (ja nisam sigurna), evo B92 reprizira meč i uskoro je kraj (5:5 u trećem setu), pa možeš pogledati ponovo. Pozz
P.S. Za one što kritikuju ove što pitaju nešto, ja mislim da je komunikacija ove vrste sasvim ok.

veli

pre 12 godina

za snagu i kondiciju ne brinite jer nole može svaki dan ovako da trči i dere po loptici dovoljno je da 5 sati ospava i on je ko nov

mario

pre 12 godina

Upalilo oj dodole, dodole. Hvala Bogu osvojice i Rim Nole!
(danijela, 15. maj 2011 15:46)
___________________________________________
Naravno ipak je u pitanju nebeski narod :)

Ne budali Kraljevicu Marko

pre 12 godina

Zašto je Novak važan? Zato što već više od 600 godina u kolektivnoj nacionalnoj svesti slavimo PORAZ, dok sav ostali svet slavi pobede.
(Tanasije, 15. maj 2011 15:11)
Da nije malo preterano, imamo komleks 600 godina, a Novak ce da ga izlaci za 6 meseci ? Tada smo izgubili drzavu, a ovo je IPAK samo sport, tenis, u mnogim zemljama se i ne prati, da nema Novaka, JJ, Ane, ne bi bio popularan ni kod nas i ne bi ovoliko raspredali.
Ovo ne umanjuje Novakovo dostignuce, ali u sportu, juce jedan hoce da ga kanonizuje, danas ispada da je ON Milos Obilic rodjen sa 600 godina kasnjenja, da je bio na Kosovu, pa buzdovan umesto reketa u ruke...

hehe

pre 12 godina

bacite pogled na prognozu.ovo nije slucajno.
link http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-rim/eta/11/1177557/0/meteogram

Tanasije

pre 12 godina

Ovo ne umanjuje Novakovo dostignuce, ali u sportu, juce jedan hoce da ga kanonizuje, danas ispada da je ON Milos Obilic rodjen sa 600 godina kasnjenja, da je bio na Kosovu, pa buzdovan umesto reketa u ruke...
(Ne budali Kraljevicu Marko, 15. maj 2011 16:22)
Kolektivno nesvesno je elemantarni socio-psihološki pojam. Nikave obiliće i markokraljeviće nisam pominjao, ne treba nama ni svetac ni spasilac, treba samo da shvatimo uticaj mita na psihu. Brojni negativni kometari uključujući i nebudalimarka pokazuju da mnogi ne žele da shvate.

he,he,he...

pre 12 godina

Pa, bar jednom da nesto shvatimo i naucimo- GLEDAJ! SVI smo zeleli kisu, ujedijieni kao jedan..snaga, energija skupljena i ETO kise!
Nije to nikakva ezoterija..ni slucajnost..nego snaga LJUBAVI, braco Srbi! Kada bi smo ovak jedan bili UVEK, gde bi nam bio kraj...i po prvi put cu i ja izgovoriti, sto mi je do juce bilo malo smesno: NOVAKA ZA PREDSEDNIKA!

dzaja

pre 12 godina

Stavio sam 500 eur na na Nadala, mislim da ce to biti nikad lakse pare. Nole je previse iscrpljen.
(nisam Ajvori!, 15. maj 2011 15:56)

Nikad lakse pare za kladionicu u koju sio stavio pare mislis ;)

Novak iz frizidera

pre 12 godina

Svim srcem navijam za Nadala i nadam se da ce ga ovaj napokon pod=bediti.Dosta mi je Novaka gde god da pogledas samo Novak ,otvoris frizider kad tamo NOvak,odes u grad Novak svuda ,odes na posso samo o Novaku eepa dosta.....Vamos Rafa

Nemanja

pre 12 godina

Neverovatno ovakav mec po meni jos nije vidjen ja bih ovaj mec odmah stavio kao mec godine.Ali direktor turnira u Rimu nije trebao staviti ovakav raspored trebao je odmah posle meca Nadal-Gaske pustiti mec Novak-Endi zato sto bilo ko da prodje imao bi jako male sanse protiv Nadala najvise zbog umora.Pozdrav za Noleta.

nikola razbijac

pre 12 godina

@Nikola

A sto tebe briga sto organizatori stavljaju finale termina kad oni hoce? To je njihovo pravo. Da mozda treba da sacekaju par dana da se Novak odmori pa da tek onda zakazu mec? Smesan si...

Tanasije

pre 12 godina

Zašto je Novak važan? Zato što već više od 600 godina u kolektivnoj nacionalnoj svesti slavimo PORAZ, dok sav ostali svet slavi pobede. Desetine generacija učenim kosovskom mitu razvile su kompleks inferiornosti. Zato nama takvima mazohistički prija kad izgubimo u poslednjem minutu utakmice pa filozofiramo kako smo "moralni pobednici", kako smo bolji, lepši, pametniji, ali je padala kiša, sneg, vetar, sudija...
Zato je neprocenjivo imati Novaka, jer Novak iz temelja ruši taj i takav mit. Pokazuje nam da nije strašno pobeđivati, da je to moguće - iako onaj ukorenjeni ostatak mita unapred jadikuje: 5 sati manje odmora, teži protivnici i tako dalje. To je mit kojeg treba da se rešimo mi sami, Novak ga se rešio. Treba da budemo uvereni da ĆE se odmoriti i spremiti, da je u naponu snage, da je nepobediv (i na zvaničnom ATP sajtu kažu "The Man Who Has Forgotten How To Lose"), u krajnjem, da će padati kiša i da će se igrati sutra. Jedino tako ćemo sami sebe izlečiti i krenuti pobedničkim putem, najpre u svojim životima, potom kao zajednica.

Sta ce biti s kucom?

pre 12 godina

Baj d vej, kisa pada u Rimu i zensko finale jos nije pocelo, a vec je proslo 3pm, znaci da se Rafa sad vec unervozio a Nole sigurno dodatno umirio jer zna da se ovaj nervira, a sta ja znam, nista ne znam, al ce da znaaaam... cvaj cu nul za Noleta, AJMOOO!!!

ja

pre 12 godina

@poen
Imas lepo sajt ATP-a sa koga mozes skinuti kompletan pravilnikATP-a koji je na nekih 300 strana.
Desetak strana u tom pravilniku se odnosi na bodovanje i sve je objasnjeno do najsitnijeg detalja.
Svako ko duze prati ovaj sport i koga je interesovao taj sistem bodovanja, odavno je proucio taj pravilnik i razumeo kako to funkcionise.
Ako te zanima ceo pravilnik moes skinuti ovde:
http://www.atpworldtour.com/~/media/2F1A2D2FDD954D1BBC96BDEDFBF40D53.ashx

Naravno sve je napisano na engleskom, ali moze se razumeti i uz sasvim prosecno znanje engleskog.

Marko

pre 12 godina

Ponos,sreca,zadovljsto,uzvisenost,suze u ocima,sve sam to osecao sinoc i zbog tebe nole, zaboravio na svoje svakodnevne probleme! Zato ga svi volimo,jer je nas,jer je pravi momak,ponos svih nas! Nakon onih urlika sinoc mislio sam da u njemu snage jos mnogo! :-) Samo ako neko moze da mi pomogne! Ne mogu da protumacim sta je Novak rekao posle tih urlika?????

kika

pre 12 godina

Kisa je svakako dobrodosla Novaku, bar ce imati koji sat vise da se odmori. Nadalu ce smetati, jer ce razmisljati o tom vremenu koje je Noletu preko potrebno. Nadam se da ces se oporaviti za mec, makar da mu pruzis dostojan otpor, pa sta bude. Napred RAIN MAN!

ja

pre 12 godina

Zaboravite na bodove iz Rima prosle godine, jer je taj turnir prosle godine igran 15 dana ranije i bodovi sa njega su skinuti pre 15 dana.
Bodovi sa ovog turnira u Rimu ce biti upisani umesto bodova iz proslogodisnjeg Madrida (koji jos uvek nisu skinuti).
Nole dakle na ovom turniru brani 0, a Nadal 1000 bodova.
Novak je ulaskom u finale zaradio 600 bodova i ovu Nadalovu prednost od 1805 bodova smanjio na 1205 bodova.

U danasnjem finalu se igra za 800 bodova, jer bi pobedom u finalu Djokovic zaradio dodatnih 400, a Nadal izgubio 400.
Ako bi Novak danas pobedio ta razlika bi pala na svega 405 bodova, sto znaci da bi sa ulaskom u finale RG Novak sigurno bio prvi, cak i da Nadal osvoji titulu na RG.
Sa druge strane Dovoljno bi bilo da Nadal izgubi u finalu RG i Novak bi bio prvi cak i da ne ucestvuje na RG.

Opet ako bi Nadal osvojio i ovaj turnir i RG zadrzao bi prvu poziciju sa prednoscu maksimum 1755 a minimum 565 bodova.

Danasnji mec je za Djokovica prlicno vazan jer u tom mecu sam odlucuje o svojoj sudbini i prvom mestu.
Ako danas izgubi na narednim turnirima nece toliko stvari zavisiti od njega koliko od Nadala i njegovih protivnika.
Naravno imace priliku i na RG da dodje na prvo mesto, ali morace da stigne do finala pa cak i da pobedi Nadala u tom finalu (ukoliko i on stigne u finale).

Dobro je neko pre mene napisao da ce to Novakovo prvo mesto biti ubedljivo najteze zaradjeno prvo mesto u poslednjih desetak godina.

Setite se na primer prosle godine i nacina na koji je Nadal dosao na prvo mesto. Prosle godine Nadal je 10. aprila bio na trecoj poziciji, a vec 7. juna na prvom mestu.
Osvojio je za ta 2 meseca 4 turnira na sljaci pobedivsi svega 2 tenisera iz prvih 10 (Federera u Madridu i Soderlinga u Parizu).

Djokovic je ove godine osvojio vec 6 turnira, na sedmom stigao do finala, zabelezio vec 12 pobeda nad top 10 teniserima (3 protiv Nadala i 3 protiv Federera) i opet jos uvek nije prvi.

Sad nek mi samo neko kaze kako Nadal nije najsrecniji teniser u istoriji ovog sporta, a Djokovic teniser sa ubedljivo najmanje srece od svih na vrhu.

Saša

pre 12 godina

poslom sa bio u Djenovi,a sinoć sam uspeo da dodjem do karte za današnji meč.još ne mogu da verujem da ću gledati našeg cara .Navijaću, da će se čuti do Srbije

Kabeza

pre 12 godina

eeeeh.... kad bi i nasi fudbaleri imali snage kao Nole... 12 meceva u 16 dana... i to kakvih... a ovi nasi fudbaleri kao babe posle 45 minuta...

anica

pre 12 godina

Ajde Nole, navijamo i verujemo u tebe...nadam se da si uspeo da se odmoris...ali sta god bilo danas u finalu ona pobeda sinoc je puno rekla...zaista zasluzujes to prvo mesto i nadam se da ces posle Rolan Garosa to i ostvariti...puno srece danas...a sto se tice mentalnog pristupa u to ne sumnjam...pozz svim Noletovim navijacima...NOLEEEEE:)))

Nikola

pre 12 godina

Da je Novak Nadal, a Nadal Novak ovaj susret bi se igrao u 20h! siguran sam u to!.. Nije prebitno! ali u meni sve prokljuca kada pomislim na Novakovu pobedu popodne! Voleo bih to vise nego ista u ovom trenutku! zbog njega najvise! ali i zbog svih onih koji bi da mu postavljaju dodatne prepreke!.. poput organizatora ovog turnira!
Vamos Nole! vamos tamos Nadal! ;-).

nikol dž: femija

pre 12 godina

(Dylan Dog, 15. maj 2011 12:18)

BAS STE bili inspirisani i Vi jer napisali ste odličan, tačan, divan komentar. Uživanje je bilo čitati. Trebalo bi da ga objavite u nekim novinama. Sve je baš tako kako ste napisali. BRAVO ZA VAS.

NOVAKU JOŠ JEDNOM SVAKA ČAST, bilo je vraški teško/mada je za mene njegov najteži meč koji je prelomio ono nešto bio protiv Ferera u Madridu /i NADAM SE da ćemo,kao i sinoć, SVI BITI UZ NJEGA, duvati mu u ledja veeelikuuu energiju koja će mu u teškim momentima pomagati da ostane uspravan, budan, borben.

VERUJEM DA, kao što kaže, IMA SNAGE i VERUJEM DA ĆE MU PROTIV NADALA BITI LAKŠE da stigne do pobede.

SREĆNO NOVAKU !!!

Svako dobro.

Зоран

pre 12 godina

"Mislim da profesionalni sport predstavlja nešto najmonstruoznije što je savremena civilizacija iznedrila."

Мислим да је ма који професионални посао који еј изнедерио Запад најмонструознија ствар из угла Србина у Србији.

cukce

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?
(777, 15. maj 2011 13:51)


pa jel si procitao sta sam napisao!? pa ja sam doticnoj odgovorio To sto ti sad pises!? da Djokovic "stvarno nema veze sa Srbijom" (nemoj ovo bukvalno da shvatas sto je pod navodnicima)osim toga sto je Djokovic rodjen u Srbiji, takmici se pod srpsko zastavom, sto raduje svojim uspesima srpski narod kako u zemlji tako i dijaspori, maternji mu je srpski jezik i samo jos to sto je Srbin! nadam se da shvatas da je odgovor da Djokovicevi uspesi i te kake veze imaju sa SRBIJOM!!!!!

zoran

pre 12 godina

"Da li je uopšte bitno da li će Nole danas da pobedi?
Za mene je i ovo dovoljno da bude velik. Divno vaspitan momak. A naš je.
Jedna pobeda ili izgubljen meč tu ništa ne može da promeni. Pa makar i da prestane da igra tenis ovog momenta."
(NikolaNS, 15. maj 2011 12:40)

Odabrah jedan od puno realnih komentara. Samo bih još dodao. Pa ljudi, urazumite se, bre. Ne može Đoković da pobeđuje do penzije. Jednom, kad-tad će morati da izgubi. I ja iz sve snage navijam za NAJUSPEŠNIJEG SRBINA svih vremena ali čak i ako slučajno danas izgubi, ovo što je do sada napravio uzdiže ga u nebesa.

I biće on PRVI NA ATP. Ako ne do polovine ove godine, do kraja sigurno.

NAJBOLJI JE TRENUTNO I KRAJ

Vladan R

pre 12 godina

Izgleda da svi ovi sto kukaju pitajuci se zasto nema dan odmora izmedju polufinala i finala, prate tenis od ovogodisnjeg Rima, ili najranije od pocetka Novakove serije. Na svim turnirima gde se igra na dva dobijena seta, izuzev zavrsnog mastersa, mecevi se igraju dan za danom, osim u prva dva kola kada jednostavno fizicki nije moguce odigrati celo kolo za dan, jer ima isuvise veliki broj meceva u odnosu na broj raspolozivih terena. Ne moze se imati i jare i pare, tj i pogodni vecernji termin i vise vremena za odmor. Sta bi dezurni kriticari tek rekli da se u finalu igra na tri dobijena seta kao do pre nekih pet godina.

Profesor Baltazar

pre 12 godina

Goran, 15. maj 2011 08:34)
Nole je odavno diplomirao,još tamo 2008.g. osvajanjem prvog GS i ulaskom u top 10.U međuvremenu je magistrirao više puta,doktorirao poslije drugog GS.Preostaje još samo da ga se proglasi akademikom teniskih znanosti.Vrlo skoro,vrlo skoro.

777

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?

igor

pre 12 godina

Nole imaj na umu Rafa je do sada imao mnogo lakse protivnike od tebe i nije mnogo pokazao, imao je i srece izbegao Ferera i Federera!
Drugo, boji te se!!!!!
i ako se umoris uzimaj obavezno medicinski taj maut!!!
SRETNO MAJSTORE!!!

Željko

pre 12 godina

Majstore,kamo lepe sreće da su nam političari kao ti :-) ne bi smeo da ti zameri niko,ČAK i da izgubiš! Svaka ti čast i samo napred! Nadam se da ćeš zadržati nivo forme,i da će ove godine tu tradiciju nastaviti košarkaši,odbojkaši,vaterpolisti... S R B I J A ! ! !

777

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?

Dr.

pre 12 godina

Uporedite jednog igraca na ovakvom teniskom mecu od 3 sata i 11 fudbalera jednog tima u jednoj fudbalskoj utakmici? Pa Novak vise trci, radi na terenu i istrosi svoje telo nego onih 11 sto igraju balet. E sada uporedite Novakove rezultate i njihove u fudbalu. TUGA. Na sta se mi palimo.

Bojan

pre 12 godina

Sta, jel novak ne sme da svoji jos jedan turnir??? Jel to mozda sto je Srbin??? Pa mogli su da stave malo ranije finale da budu sigurni da se nece oporaviti!!! :@

VLADAN

pre 12 godina

Novak je prekinuo seriju nadala od 37 pobeda uzastopnih na sljaci danas je noletu 37 mec od pocetka godine ima tu dosta simbolike.Novak je izmorio Nadala 2009 u madridskom epskom mecu tako da je nadal bio statista u finalu ista situacija se ponavlja i danas.A ako serija novaka treba da se prekine bolje neka izgubi od Nadala na sljaci nego od nekog anonimusa koji bi usao u istoriju ni kriv ni duzan samo zato sto je iskoristio umor Novaka.Dzon Mekenro je izgubio u finalu roland garosa u tom 42 mecu ali je izgubio od Ivana Lendla.Pa ako Novak izgubi neka izgubi od Nadala.

Boki

pre 12 godina

Jeste Nole umoran,ali danas je sve moguce.U svakom slucaju,Nadal je jedini koji zasluzuje da prekine ovu seriju.Bio bih strasno nesrecan da je to uradio Marej,koji sa takvim shvatanjem tenisa nikada nece postati veliki igrac.Bez ideje,bez srca.Bunkerom se utakmice ne dobijaju.
Napred,Novace,teniski kralju!

Navino

pre 12 godina

Apsolutno sam siguran da ce pobediti.

Vise sam se ja najezio od ona tri zverska urlika na kraju meca sinoc,
30% se odmah oporavio (fizicki), a samopouzdanje 120%.

NOLE, samo ti teraj po svome, drugi neka se pitaju , kako i sta.

Svi treba da se ugledamo na vrhunskog atletu i coveka!!!

@dorcolac, vidi se da si se bavio sportom kao i ja, i znas sta pricam.

Mirijevac

pre 12 godina

Срели се Новак Ђоковић и Чак Норис. Здраво, Норисе Чаче. Здраво, Ђоковиче Новаче.

lala

pre 12 godina

odgovaram aleksandri: zivim u kosta riki i gledam i noleta i viktora i janka a devojke moram pratiti preko neta zato sto wta ne prenosi ovde. Nerviram se
u toku meceva, a kad vidim nase mlade kako vijoraju zastavama pustim poneku suzu. nisam srbin, bunjevas sam ali srbija je moja zemlja. a ovde ima jedan mladic, kostarikanac, pa ako djokovicev mes prenose u dva ujutru, on se dize u dva ujutru i ne gubi nijedan noletov mec, pa on vidi iste te zastave kao i ja. eto zasto, aleksandra. pisem ovo u 6 ujutru, dva sata pre finala.

poen

pre 12 godina

Zanima me ljudi odakle i kako dobijate ove informacije vezane za poene. Sta ako osvoji, sta ako izgubi i ostale informacije dobijate? To me bash zanima i voleo bih da to neko objasni na koji nacin da i mi mozemo da proveravamo te mogucnosti. Hvala i srecno

wlado

pre 12 godina

navijam za njega, i ponosan sam sto je iz nase zemlje, ali mi se uopste ne svidja sto na kraju-kada pobedi pocne da psuje kao kocijas, prosto mi je grozno da vidim i cujem to

Crna Gora

pre 12 godina

Bice tesko danas.Nikada teze,u neravnopravnoj borbi.Nadal vjerovatno ima kompeks od Novaka i imace veliki pritisak.Ali vjerujemo u tebe Novace i u tvoju novu pobjedu!Pozdrav iz Crne Gore za bratsku Srbiju!p

kraljevo

pre 12 godina

Nole kralju!!!Ne postoje cini mi se prave reci kojima bih opisao koliko TI srece donosis u sve domove ove nase lepe Srbije,i sto nam pokazujes pravi put da se upornoscu i radom moze stici do zvezda i da se ne predajemo ni onda kada nam deluje da je sve izgubljeno!Nole bicemo danas,kao i uvek,svim srcem uz tebe,nadajuci se pobedi,a i ako izgubis niko ti nista NE SME zameriti jer si pravi savremeni Milos Obilic!

lala

pre 12 godina

odgovaram aleksandri: zivim u kosta riki i gledam i noleta i viktora i janka a devojke moram pratiti preko neta zato sto wta ne prenosi ovde. Nerviram se
u toku meceva, a kad vidim nase mlade kako vijoraju zastavama pustim poneku suzu. nisam srbin, bunjevas sam ali srbija je moja zemlja. a ovde ima jedan mladic, kostarikanac, pa ako djokovicev mes prenose u dva ujutru, on se dize u dva ujutru i ne gubi nijedan noletov mec, pa on vidi iste te zastave kao i ja. eto zasto, aleksandra. pisem ovo u 6 ujutru, dva sata pre finala.

Dorćolac

pre 12 godina

@ Inspector Bloch
"Optimistične reči" su zasnovane na nekim činjenicama. Kao prvo, Nadal je počeo ozbiljno da se plaši Novaka. Činjenica. Tačka. To izjavljuje, to se oseća. Nadal, kao vrli sportista-džentlmen, možda kao niko na turu, po prvi put mu javno smeta Novakovo proslavljanje pobede u Madridu. Iza toga vidim nemoć, iza toga vidim ulazak pod kožu. Zatim pobednički urlik Novaka nakon uspešnog dropšota nije mogao da izađe iz iznurenog tela, to znam iz sopstvenog iskustva, kada crknem, nemam snage ni da beknem, a kamoli onakav dugi krik, pa još jedan vazdušni dodatak, pa opet! Zatim, nema više Nadal odgovor na visoko spinovane forhend dijagonale, to mu polako postaje rupica u igri, izmešano i miksovano sa raznim drugim reli specijalitetima koje Novak sada poseduje. Da li može da se oporavi? Nemojte da sumnjate u to! Doveo je svoje telo u savršenstvo, spolja i iznutra. Veoma me podseća na vrhunski pripremljenog biciklistu, plus apsolutno gipak. Nemoj Inspectore da se sekiraš za Novakovo zdravlje da će biti narušeno zbog ovakvih mečeva, sportski vrhunski organizmi su čudo, veruj mi!
Pozdrav, pišemo se posle meča.

bane

pre 12 godina

Ne znam zašto se toliko potencira umor i priziva kiša. Ne znam šta bi sa time dobio. Novak je naučio na ovakav tempo, nijednu titulu nije osvojio bez trčanja. Pogotovo nije opravdanje pred jednim Nadalom koji je igrao na AO polufinale od 5 sati i sutra u finalu dobio Federera. Za ovakav tempo bitnija je izdržljivost nego sirova sila. Tu je Novak bolji od Nadala, setimo se finala Majamija i ko je bio umorniji. Tako će biti i danas. Novaku je bitno da se što pre uključi u meč i krene da igra nogama i mislim da će biti sve gotovo u 2 seta, mnogo lakše nego sinoć sa Marejem.
Pa srećno Novače!

cukce

pre 12 godina

I sada stvarno - zapitajte se kakve veze uspeh Novaka Djokovica ima sa Srbijom? On nije uspesan zato sto je Srbin, nego zato sto je vredan i talentovan. Sto se toga tice moze da bude pripadnik bilo koje druge nacije.
(aleksandra, 15. maj 2011 03:20)

zapitao sam se i stvarno uspeh Djokovica sa Srbijom nema nikave veze osim toga sto je Djokovic rodjen u Srbiji, takmici se pod srpsko zastavom, sto raduje svojim uspesima srpski narod kako u zemlji tako i dijaspori, maternji mu je srpski jezik i samo jos to sto je Srbin!

Objasnjenje - nastavak

pre 12 godina

@David
Novak u odnosu na današnje stanje na ATP listi može da zaradi 1000, a ne 820 poena, jer kao što rekoh poeni iz prošlogodišnjeg Rima (njegovih 180 i Nadalovih 1000) već su skinuti (pre dve nedelje, čini mi se). Detaljne informacije mogu se naći na zvaničnom sajtu ATP-a, ako se na listi klikne Novakovo ime i zatim odabere "Playing Activity".

edony

pre 12 godina

@Bane Liverpul
iz tvojih usta u bozje usi! trenutno u rimu pada slaba kisa :)
prognoza za sledece sate je promenljivo sa povremenom kisom.
stvarno bi bilo fer da se mec pomeri... bar malo :)

nikola

pre 12 godina

Mislim da profesionalni sport predstavlja nešto najmonstruoznije što je savremena civilizacija iznedrila.Trčati tri sata za lopticom,a onda imati samo desetak sati za oporavak,mislim da predstavlja vrhunac sadizma.Volim Noleta,i prirodno je da sam zabrinut za njegovo zdravlje.Mislim da je totalno nebitno ko će dobiti finale,pravo pitanje je ima li koga normalno u ITF-u?Treba li neko da se sruši mrtav na terenu(kao u nekim drugim sportovima),pa da se shvati da nije sve u lovi?Zar se nije finale moglo pomeriti barem koji sat kasnije(večernji termin),tako da Novak dobije makar još koji sat za oporavak?

roma_mia

pre 12 godina

Bice to veliko finale,....:)
Nadal je prvi put u prednosti ove godine ali ne po kvalitetu tenisa nego zbog umora naseg Djokerea. Mislim, da ce Nole inteligentno da pokusa odigrati na kratke poene, to jest precizne udarce - winere i svakako najbitnije pobediti prvi set. a onda su 50/50.
Pozdrav svima sportasima_komentatorima

Семенов Александар

pre 12 godina

Nema uzmicanja, nema predaje, borbeno, do poslednjeg atoma snage.
Sve nase misli i zelje, neka budu stopljene u jednu, da smogne snage i pobedi.
Neka on danas bude deo nas, a mi deo njega.

igor

pre 12 godina

Ima srece ovaj Nadal, odmoran, protivnici b klasa, Cilic i drugi, izbegao Ferera i Federera, ali nadam se da ce ga danas pobediti Noletova mentalna snaga u odnosu na strah Federera!
I poruka Noletu, obavezno trazi cim se umoris jedan medicinski taj maut!
Srecno majstore!!

Danilo Stankovic

pre 12 godina

ljudi ja nzm za vas ja stavio na novaka 1000 din u kladionici iako se nikad nisam kladio verujem u novaka i verujem u njegovog lekara da ce mu pomoci za ovo kratko vreme secate se ovako smo pricali i pre nedelju dana pa je noleo odlepio i oduvao rafu ja verujem da ce se to desiti i danas...SAMO HRABRO NOVACE...

NikolaNS

pre 12 godina

Da li je uopšte bitno da li će Nole danas da pobedi?
Za mene je i ovo dovoljno da bude velik. Divno vaspitan momak. A naš je.
Jedna pobeda ili izgubljen meč tu ništa ne može da promeni. Pa makar i da prestane da igra tenis ovog momenta.

Vladmir

pre 12 godina

Poeni iz Rima su vec ranije oduzeti, tako da se sutra skidaju poeni iz Madrida od prosle godine a dodaju novi iz Rima. Ako pobedi Nole razlika ce pasti sa 1805 na 405 poena, u suprotnom bice 1205.

Objasnjenje

pre 12 godina

@Milos
Trenutno je situacija takva da su odjednom uračunati bodovi i od prošlogodišnjeg i od ovogodišnjeg Madrida, a već skinuti oni iz prošlogodišnjeg Rima. Dakle, od današnjih bodova Nadalu će u ponedeljak biti oduzeto 1000 (titula Madrid 2010), a Novaku 0 (neučestvovanje prošle godine), ali će zato dobiti poene od ovogodišnjeg Rima -- i tako će opet sve biti na mestu. (Razlog ovome je što poeni traju 52 nedelje, a kako su ove godine Rim i Madrid zamenili mesta u odnosu na prošlu, to se skidanje poena ne podudara sa odgovarajućim turnirima.)

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Znači kiša u Rimu danas.Zna li ko dokle će trajati,da pravovremeneo uzmem lek za smirenje jer kad se juče nismam šlogirao,onda ću se danas sigurno ako bude takva dramaturgija.Ili da se napijem pa kud puklo da puklo.

Dante

pre 12 godina

Ajde ne blesite, to su vrhunski sportisti, njima je 2 sata sna dovoljno da se oporave do maksimuma. Vjerujte mi da ce Djokovic za mec fizicki biti spreman u potpunosti! A nije ni Nadal odmarao sve ove nedelje, igrao je isto mecheva kao Novak. (samo sto je gubio)

Marija

pre 12 godina

Nismo se ni mi oporavili od sinoć, a kamoli on. Nadam se najbojem i naravno, ne treba biti neobjektivan, SVAKA ČAST ZA ONO SINOĆ A DANAS ŠTA BUDE!!!

Nenad

pre 12 godina

Jedna pomoc oko bodovanja....jer me nesto poprilicno buni.
Ako je sada razlika 1805 bodova a jos se nisu skinuli bodovi iz Madrida od prosle sezone (Djokovic 0 a Nadal 1000) uz to znaci da ce Djokovic dobiti 1000 a Nadal 600 bodova od ovogodisnjeg Madrida.Onda je razlika izmedju njih ne racunajuci Rim 400 bodova!! Iz Rima prosle godine Djole brani 180 a Nadal 1000 sto bi znacilo ako Djole danas pobedi da ce zaraditi novih 820 bodova, a Spanac izgubiti 400....Zar prema ovome Nole ne bi trebao da bude prvi vec na narednoj listi na kada se obrisu stari bodovi!!???
(Milos, 15. maj 2011 11:07)


Razlika je 1805 to je tacno ali kod Nadala je ibrisan Rim od prosle godine a ne Madrid jer se gleda kalendarski a ne po turniru tako da Nadal ima 2 puta Madrid na svom kontu 1600 bodova a Rim nema..e sad njemu ce biti skinuto sutra 1000 bodova za Madrid i tada ce biti razlika 805..sta dalje sledi..ukoliko Novak trijumfuje danas dobice 1000 bodova i imace 11665..a Nadalu za finale bice dodato 600 ili ako ti je lakse od 12470 koliko sada ima oduzeto samo 400 od Madridskih 1000 tako da ce Nadal imati 12070 a Novak kao sto rekoh 11665..znaci razlika 400 bodova..a ukoliko Nadal trijumfuje danas ostace na tih 12470 a Novak ce imati 11265..znaci 1205

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Да Бог да да падне киша......само да ови проклети организатори се опамете....како их није срамота за ове сатнице и термине...нека пада киша до 21:00 па нек онда играју ко људи....одери га Новаче у инат свима и организатору...како сам научуо могло би и да буде кише, падаај кишоо падаааај.....ИДЕМО ЦАРЕЕ!!!

Dylan Dog

pre 12 godina

"Die hard Djokovic" je postao "Die another day Djokovic"!

Ne bih da ponavljam konstatacije da je ovo bio sjajan i težak meč itd.
Moji utisci su sledeći:

Bum-bum tenis nakon koga je Đoković izgubio drugi gem u prvom setu jeste lep i atraktivan, ali potpuno kontraproduktivan, pogotovo protiv zida od čoveka kakav je Endi Marej.

Generalno, kada vidite da neko tako igra i da na tome bazira taktiku - znajte da će vrlo verovatno izgubiti meč. Protivnik se lomi promenom ritma i tempa. Ali ako igrate sve vreme brzo, u jakom tempu - ne možete dodatno ubrzati. U krajnjoj instanci, taj fantastičan tenis pri prosečnoj brzini loptice od 120 km/h sa neprestanim gađanjem otvorenog terena radi izbacivanja protivnika sa istog - postaje, ironije li - pasivan tenis! Vi udarate jako, levo-desno, približavate loptu linijama, a protivnik sve vreme to uredno i vrlo opasno vraća vama na liniju! Pa kako onda dobiti poen?! Zato je taj udarački tenis put bez povratka. Drugo, nemoguće je odigrati duži deo meča na tako visokom nivou bez neiznuđenih grešaka.

Da se vratim na meč. Novak je, srećom to uvideo i u nastavku seta smanjio snagu udaraca i brzinu loptice, tek toliko da bi ostao kontrolisano agresivan i slao duboke lopte koje se ne mogu lako napasti, a istovremeno ostavio prostora za iznenadno ubrzanje loptice po kratkim dijagonalama, kako se inače i izbacuje protivnik iz ravnoteže i dobija poen.
Nastavak prvog seta je bio demonstracija perfektnog tenisa. Što reče Nebojša Višković, ni konzilijum teniskih eksperata ne bi mogao da da kvalitetniju konstrukciju poena.
Međutim, u drugom setu neki vrag Novaku ne da mira i ovaj ponovo pokušava prostim raspucavanjem da otvori teren i dobije poen. I bi protiv svakoga. Čak i protiv dubl para, ali ne protiv Mareja od prošle večeri. Moram priznati da nisam čak ni kod Nadala video tako jaku defanzivnu igru! Pa Marej se "branio" udarcima koji su imali snagu i preciznost udaraca kojom ostala teniska populacija NAPADA! Novak je tako postao žrtva svog eksperimenta. U tom udaranju - izgubio je mnogo snage, zaboravio plan igre i počeo da gubi strpljenje i samopouzdanje. Zatim, počeo je da se kreće sve lošije, sve je manje bio na lopti, sve je više grešio. Servis ne ide ceo turnir, ali tada je i ritern zatajio. Epilog znamo.
U završnici trećeg seta je momentum konstantno bio na Marejevoj strani i jedina Đokovićeva šansa je bila - sam razuzdani Škot! I to se i desilo. Serijom glupih i jeftinih grešaka - i fzički i mentalno grogiranom Novaku ovaj daje zračak svetla na kraju tunela. Veoma slabašan, ali za Novaka dovoljan da preokrene situaciju u svoju korist! Na 5-5 u 3. setu mi je bilo potpuno očigledno da će Novak dobiti meč i nekako sam znao da će se Marej "udaviti".

Na kraju, u tenisu je presudna GLAVA: mentalna čvrstina i sportska inteligencija., a ne paralele, dijagonale, bekhendi i forhendi. Posle meča ili treninga ne treba da vas bole samo noge i ruke, već ponajviše - glava.

Iako Rafa Nadal mudro i velikodušno prepušta ulogu favorita Novaku, verujem da se naš suprestar zasigurno neće "upecati". Imperativ pobede je u špančevom dvorištu. Novak nema šta da izgubi. Čak ni oreol nepobedivosti, jer nije sramota ni neočekivano izgubiti od Nadala na šljaci. Sa druge strane, za Rafin ego i samopouzdanje - eventualni poraz bi bio ozbiljan nastavak pucanja po svim šavovima, a i znak ostaloj teniskoj populaciji da ga još više pritiska na njegovoj omiljenoj podlozi jer je očigledno - pobediv!

Novaku želim puno ZDRAVLJA; SNAGE I SPORTSKE SREĆE u današnjem finalu mastersa u Rimu.
Uzdravlje!

Inspector Bloch

pre 12 godina

Dorcolac,hvala na optimistickim recima, i svracajte nam cesce! Brine me ne-javljanje DD, nadam se da je zdrav, i da su drugi razlozi!

Tesko je pokupiti sve utiske tako brzo, bar za mene, ali da smo sinoc gledali MEC, jesmo! Za teniske antologije, udzbenike..ALI ja bih ga se rado bio preskocio! Cena moze da bude previsoka- mislim na zdravlje Novaka; Konsultovao sam mog prijatelja, alergologa, i jasno je kao dan da je alergija Novaka 'zakacila':problemi sa ocima, nos, i naravno..umor!
Ja ne mogu na njega da gledam samo kao 'gladijatora'zato mi je previse mio; No, nadam se da ce tim biti dovoljno pametan, da odredi LIMITE- a ako treba stati- stati u ime zdravlja! Jos mi je u secanju, mec Ferera i Nadala sa US- opena kada Nadal..moli Tonija da preda..ali ovaj, klimanjem glave samo kaze..'mozes ti to";Odvratno!

Novaku, zelim zdravlje pre svega, a..no.1 ce doci!

Uzdravlje,

David

pre 12 godina

@Milos
Bodove iz Madrida su im dodali ali Nadalu skidaju 1000 a Noletu 0 mislim nisu im jos skinuti, jer ovi bodovi vaze godinu dana(365 dana) a ne kad je turnir odigran

petar

pre 12 godina

S jedne strane Nole je umoran s druge strane bolje igra od Nadala.Da u tenisu postoji X sad bi ga odigrao.I promasio bi jer ce prevagnuti Srpsko srce.Ma kad sinoc ono dobi ne znam sta moze izgubiti...

milos

pre 12 godina

na kladionicama je nadal favorit.kvota za nadala 1.40 a novaka 2.75 ...mada i tu se mamesta.novak je umoran..sustize ga umor...nadal je vise imao vremena da se odmori.... ali to nista ne znaci...svaki mec je prica za sebe...samo napred novace...nema kukanja..na muci se poznaju junaci...sto bi reko komentator b92 statistika za mec djokovic marej je nebitna....pa neka tako i bude sa rafom...samo veliki pobedjuju...u tome je razlika izmedju novaka i ostalih tenisera...za nijansu je uvek bolji

prskaj

pre 12 godina

nemoj samo poslije da bude da zbog umora izgubi finale...kad pobjedjuje izgovora nema a kada gubi uvijek ga ima...ne samo on nego skoro svi sem roger,nadal,roddick i jos poneki... (dashoni, 15. maj 2011 04:01)

izvini sto roger nije izjavio da je igrao sa mononukleozom(?!) kada ga je porazio djokovic na AO 2008, nadal da je povredjen kada ga je soderling pobedio pa kad ga je ferrer pobedio ove godine, pa je rekao da je umoran bio od meca sa djokovicem kada ga je federer pobedio u madridu 2009 i sad sto izjavljuje da igra sa virusom...toliko o tome

joj

pre 12 godina

Samo bih hteo da skrenem paznju na kakav nacin pojedini mediji na zapadu reaguju na Novakove pobede. Evo samo jednog od mnogih primera:
"Novak Djokovic can win all he wants, set records and take over the No. 1 ranking. But it would mean nothing without a French Open title." Stiv Tignor (ESPN)

To je samo uvod za clanak u kojem nam Tignor objasnjava kako je mozda bolje Novaku da izgubi sada kako bi imao manje pritiska u Parizu. Pitam se samo da li je Tignor isto to predlagao Federeru kad je pravio svoje serije od po 35 i 41 meca bez poraza ili Nadalovih 81 mec na sljaci... To je cudan mentalitet i mislim da je Blater to najbolje opisao nakon dodele domacinstava za fudbalske svetske kupove, kad su se Britanci zalili: "To je ta zapadnjacka arogancija, gde smatraju da im pripada sve najbolje i da niko nikada ne sme da bude bolji od njih".

Bg

pre 12 godina

Nole je ubedljivo najbolji kralj! Kako je bilo tesko gledati ono sinoc! Uzasa! Na srecu, nasao sam u frizideru flasu Rizlinga koja stoji tamo za kulinarske potrebe (uglavnom talijanski recepti) i to mi je pomoglo da nekako prebrodim poslednjih nekoliko gemova. Kada bi se ovo cesce desavalo, postao bih notorni alkoholicar. Bice uzasno tesko danas protiv Nadala, posle onako iscrpljujuceg meca. Ali Nole je cudo. A ako izgubi, uopste mu necemo zameriti. Inace, bilo bi fino da Nole malo predahne, ako je to moguce izvesti.

Milos

pre 12 godina

Jedna pomoc oko bodovanja....jer me nesto poprilicno buni.
Ako je sada razlika 1805 bodova a jos se nisu skinuli bodovi iz Madrida od prosle sezone (Djokovic 0 a Nadal 1000) uz to znaci da ce Djokovic dobiti 1000 a Nadal 600 bodova od ovogodisnjeg Madrida.Onda je razlika izmedju njih ne racunajuci Rim 400 bodova!! Iz Rima prosle godine Djole brani 180 a Nadal 1000 sto bi znacilo ako Djole danas pobedi da ce zaraditi novih 820 bodova, a Spanac izgubiti 400....Zar prema ovome Nole ne bi trebao da bude prvi vec na narednoj listi na kada se obrisu stari bodovi!!???

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

@pljuvaci i svima ostalima koji veruju da
je Novak preiscrpljen,preumoran i da Nadal
ima bolje sanse da pobedi danas...

Nadal oce pobediti danas...
... ali samo ukoliko mu to Novak dozvoli!!!

Pozdrav za kralja tenisa.
"There can be only one - Novak Djokovic"!

Jova

pre 12 godina

Nije tajna da Novaka bas volim, ali posle sinocnjeg meca sam pocela i da ga se bojim. Kako je tek onima koji ga ne vole a moraju mu izaci na megdan?

Pozdrav!

Brane sa Korane

pre 12 godina

Neznam kako ce Novak fizicki da izdrzi danasnji mec,mislim da mu je jedina sansa da skracuje lopte i da izlazi na mrezu pa nek se na mrezi igraju pa ko bude spretniji neka pobedi,jer u beskonacnom prebacivanjem sa osnovne linije ima fizicki da se raspadne vec u prvom setu.

jovana

pre 12 godina

@milos
Bodovi iz Madrida se nisu oduzeli ali su se dodali. Tako da ce se sada Nadalu oduzeti 1000 a Djokovicu O a nece se nista dodavati.

maki

pre 12 godina

ako nole pobedi danas nadala e onda svaka mu cast,cisto sumnjam posto neverujem da ce biti 100% spreman za taj mec,ali i ako izgubi nista strasno jednom mora nemoze se stalno pobedjivati,voleo bi da ga nole dobije ali tesko nadal je u ovom mecu veliki favorit odmorniji je i jedva ceka da pobedi noleta zbog samopouzdanja posto je tri meca za redom izgubio,kladio bih se na nadala ali nebi mi bilo zao ako bi izgubio pare ako nole pobedi

macoprda

pre 12 godina

Upravo sam pogledao prognozu vremena za Rim stavili su kisu za popodne, nadam se da ce da pogode da se ovaj nas vanzemaljac odmori sto duze!

NAPRED NOLEEEEEEEEEEEEEEEE

Мирјана

pre 12 godina

@Дорћолац
Што се каже, из твојих уста у Божије уши.
Ја први пут од почетка 2011. нисам убеђена да ће Ноле добити меч... и то наравно због јучерашњег потпуно исцрпљујућег. Мада, баш ми неће бити право ако га Надал данас добије због исцрпљености. Но шта ћемо, све је то игра. Шта год да буде, Ноле је већ херој свих нас. Напред Ноле!

grga

pre 12 godina

pratio sam ceo mec i preko William Hill kladionice, neverovatno malu kvotu su dali na noleta pred pocetak - 1.05 :D, ali ja kao iskusan kladionicar sam cekao da kvota naraste do 3.7 i onda ih opeljesio :D kakvi su papani od drugog seta su krenuli da favorizuju njihovog Mareja. velika greska

Gii estel

pre 12 godina

Zbog pisanja engleza,zbog malo vremena za odmor,zbog svih zdravstvenih problema,NOLE ako te vec zovemo gladijatorom,dokazi im da je to tvoja arena,neka i oni koji jos ne priznaju postanu svesni NOVOG TENISKOG PORETKA.

Simonida

pre 12 godina

Nole is the best - he needs a little rest
He needs a little rest not another test
Not another test for another fest
For another fest: Nole is the best!
Napred Nole!!!!!!!!!!

vojislav948

pre 12 godina

Zaista je veliko bogatstvo imati čoveka, sportistu i velikog šampiona, ako što je Novak Đoković, ponos cele Srbije. Ogroman talenat, neizmerljiv rad, vrhunsko vođenje kroz nadasve briljantnu karijeru, ogromna ljubav i podrška porodice su osnovne karike Noletovog uspeha. Nole sve čestitke i divljenje za uspehe koje postižeš i radost koju nam donosiš. Da te zdravlje služi, a mi će mo te bodriti iz sveg srca.

Moljac

pre 12 godina

Po prvi put u životu sam sinoć počeo da se nadam da će Nole Đole izgubiti. Jer, ako se usled prenaprezanja danas protiv Nadala povredi, nedelju dana pre Rolan Garosa, džabe je krečio. Samo bi mu doručak od jadarita (kriptonita) sada mogao pomoći da se oporavi od meča kome je paralela Ali-Frejzer, Manila 1975, http://www.b92.net/tv/najava.php?id=1516. Na tom meču Ali je zaradio Parkinsona. Drž se Nole!

Slavisa

pre 12 godina

NECE BITI KRAJA 2011
Danas popodne pocinje kraj Nadala a u Parizu se zavrsava,Nole jeste umaran ali se nece predati to se videlo i sinoc, spremice on taktiku za Nadala siguransam da znam kojaje videce cela planeta kako se tenis igra i kad pre samo 15 sati zavsis jedan od poslova do cilja. Nadal se nada da ce uspeti ali mislim da je ovog momenta nerealo da ocekuje pobedu nad nasim asom. Novak je u prednosti upravuje kad kaze da tempira formu RG tamo ga cekaju maratonski mecevi ovi tri sata su samo bili test koliko moze da izdrzi videlelo se da u prvom setu nole nema sta da se boji protiv Nadala jer ima svoju igru. I ako izgubi to finale nadam se da nece zato je 420 poena upiso na svoj konto amoze i jos 400 pa da se poravna i preskoci Nadal u Parizu.SRECNO NOLE DO POBEDE.

elgal

pre 12 godina

...Očekujem borbu u tri seta,Novak je imao daleko teži raspored:Wavrinka,Soderling i na kraju Murray sve igrači iz top 10 dok je Nadal igrao protiv Čilića koji nije ni bio nosilac i Gasqueta koji je bio 16. nosilac i uz sve to Nadal imao više vremena za odmaranje ali poznavajući Novaka ove godine i njegov pobednički mentalitet sigurno će biti fantastičan tenis i naravno pobeda Novakova na kraju.....

Darko

pre 12 godina

Mislim da posle jučerašnjeg meča niko ne može biti razočaran ukoliko Novak danas izgubi. Kao pasionirani navijač ja bi bio potpuno zadovoljan kad bi, recimo, samo pustio ruku, šamarao lopticu, pa kud puklo da puklo. Samo gledajući meč sa Marijem sam se propisno namučio, ne mogu ni da zamislim kako je bilo igrati ga. Zato Novače, danas igraš bez ikakvog pritiska, nikakvi rekordi, ništa. Ako možeš fizički da izdržiš možeš, ako ne, skracuj maksimalno.

Tanasije

pre 12 godina

Novak nece moci sa Nadalom. Vidi se da mu sporija sljaka ne odgovara. Protiv Mareja je bio slabiji i pobedio je samo zahvaljujuci sreci i faktu da se ovaj uplasio pobede. Protiv Nadala prakticno nema sanse, bice samo statista na terenu.

Zoran

pre 12 godina

Kako mi je drago da ja pobedio ovog arogantnog Murray-a. Sada Novak moze i da izgubi od Nadala. Verujem da mu niko nece zameriti. A opet - nov dan, nov megdan. Ko zna sta nam donosi?

milwood

pre 12 godina

Prema prikazanoj igri Nole je favorit i pored činjenice da se igra na podlozi koja najviše odgovara Rafi . Jedini adut za Rafu je Noletov umor , jer mentalno , videli smo , Nole je možda najstabilniji sportista uopšte .

david

pre 12 godina

Trenutna razlika izmedju Novaka i Nadala je 1805 bodova a nadalu nisu jos skinuti bodovi iz Madrida Nadalu bi trebalo da se oduzme 1000 a Novaku 0 iz Madrida jer nije igrao prosle godine to je valjda od sutra i realna razlika je 805 bodova. Ako Novak dobije finale zaradice i 820 bodova jer od prosle godine brani samo 180 bodova iz Rima A Rafa 1000 i Novak je prvi verovatno posle Roland Garosa sta god uradio tamo. To je sve zbog kalendara odrzavanja turnira

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Nikako mi sinoć po završetku meča nije izlazila iz glave scena iz "Ko to tamo peva" kad Bata Stojković u atletskoj majici izlazi iz reke par dana pošto je pao s mosta, a Boro Stjepanović kaže ono čuveno "Ljudi, pa ovaj čovek je NEUNIŠTIV!"
Strašno mi je žao što je Noletu ostavljeno tako malo vremena za odmor do finala; tužno je što će to Nadalu biti presudan adut za finale.
Ni u ludilu ne verujem da Novak može da se oporavi; jedino me teši što ni sinoć u 3. setu ni u ludilu nisam verovao da može da pobedi!

Milko

pre 12 godina

Maestralan finiš Djokovića.
Protiv Nadala će sve zavisiti od toga koliko Djoković tog trenutka bude mogao fizički da pruži.
Ostalo Bogu hvala ima.

milos

pre 12 godina

Ljudi, mene je iskreno zao marija. Decko ce ponovo da upadne u depresiju kao posle AO. Salu na stranu, Novak pokazuje svoju neverovatnu snagu, kako fizicku tako i mentalnu. Niko vise ne moze da pretpostavi koji su mu krajnji dometi! Ovi iz ATP uopste nisu humani, mogli su pre finalnog okrsaja da obezbede bar jedan dan odmora za finaliste. Igranje dan za danom je neverovatan napor za tenisere, posle sa punim pravom mozemo reci da su oni teniski GLADIJATORI. Bojim se samo da se brzo ne istrose, ipak su oni samo ljudska bica!!

Milko

pre 12 godina

Maestralan finiš Djokovića.
Protiv Nadala će sve zavisiti od toga koliko Djoković tog trenutka bude mogao fizički da pruži.
Ostalo Bogu hvala ima.

Goran

pre 12 godina

Ja ne znam da li je Novak i teoretski mogao da ima teži put do prvog mesta. On naravno još nije prvi, ali ima izvesne šanse da to postane, a ako uspe biće to verovatno najzaslužnije prvo mesto u istoriji modernog tenisa.
Neću da prepričavam prethodne mesece i turnire, ali indikator svega je ovaj Rim. Nastavio se odmah na Madrid, tako da igrači nisu imali odmora, a onda je Novaku nametnuo tri sjajna igrača, od kojih se poslednja dvojica baš sada vraćaju u najbolju formu, a znamo šta su onda sposobni da urade. Njegovom protivniku je sa puta sklonio potencijalno teže protivnike i plus doneo Novaku iscrpljujući meč, posle koga će imati samo 17 sati da se oporavi.
Ako Novak prođe i ovaj test i pobedi Nadala, onda bi Rafa da je pošten trebalo da odustane od RG i prepusti Novaku prvo mesto:))))
Naravno da je ovo šala, ali kada se pogledaju bodovi, Novaku ne bi bila potrebna titula na RG za mesto br.1 ukoliko osvoji Rim. Zanimljivo da bi mu se onda poklopile dve stvari, prvi put najbolji na svetu i sa finalom, oboren rekord Mekinroa, sa 43 pobede:) Drugi scenario je naravno, da Novak danas izgubi, a onda pobedi u finalu RG-a, verovato Nadala.
Naravno da postoje i drugi načini da Novak ispuni svoj san i to se ne završavasa RG-om. Samo, nekako bi bilo najidealnije, tačnije najpravednije da se to desi sad, kada on jeste realno najboloji na svetu i kada je momuntum na njegovoj strani. Mnoge ispite je položio, ostalo je samo da diplomira. Srećno!

milan pg

pre 12 godina

Nole, ne moras danas pobijediti toliko si umoran da ne mogu da jerujem da stojis na nogama. Samo te molim da ga jos jedno posaljes po burek pogledaj ka nebu i zahvali se Svevisnjem sto te je stvorio jer ovo sto radis mora doci od neke nadjuske sile. ZIVO NAM SRBINE.

Optimista

pre 12 godina

Ja sam optimista. Iako je Novak delovao iscrpljeno, mislim da je to više posledica Marejeve odlične igre, nego Novakovog nedostatka kondicije. Milsim da je u Noletu ostalo dovoljno snage za meč sa Nadalom, pogotovo što Nadal u ovom trenutnku sigurno ne može da pruži tako dobru igru kao što je to bio slučaj sa Marejem.

Dorćolac

pre 12 godina

Ima zaista malo vremena za oporavak! Sa druge strane, mislim da će imati lakši posao sa Nadalom nego sa onakvim Marejem iz polufinala. To je bila neviđena defanziva Škota, svakoga bi pobedio sa onakvom igrom. Svakoga, sem takvog atakera kakav je danas Novak. Čistih udaraca, po zvuku se to vidi i čuje, ubedljivo najjači reli ikada do sada u tenisu. Odbija protivnike daleko iza osnovne linije tako da može uspešno da igra i dropšotove sa osnovne linije. A zašto se mučio sa Marejem, pored njegove maestralne igre, je servis koji mu je najslabija tačka. Videli smo kako mu je Marej ulazio u teren kod drugog servisa i dosta poena dobio zakucavanjem.
Za oporavak se ne brinem, ima uz sebe odličan tim koji brine o svemu van meča, a u mečevima kao da mu daju snagu da ne poklekne i onda kada je gusto. Jednostavno je napravljen tim za mlevenje protivnika, a to će biti danas i sa Nadalom.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Bravo Nole kralju! Pokazao si im kolko srce imas! Hvala Ti na energiji koju mi udahnjujes dok gledam Tvoje meceve!

aries

pre 12 godina

Ralika u izjavi izmedju Noleta i Murray-a je očigledna. Za razliku od nadmenog i arogantnog Brita-a, skromni Srbin ne likuje. Zato je bolji i zato će biti No1.
Samo napred.

siki

pre 12 godina

zao mi je jako ali ovde se serija zavrsava. koliko god da dobro igra ma sta dobro nenormalno fantasticno,ovaj mec ce izgubiti i to svi znamo jer svemu dobrom dodje kraj a to je rafa nadal. navijacu za novaka naravno.

muvacece

pre 12 godina

Ne znam koliko treba biti nenormalan, i staviti da se finale igra samo 15-ak sati iza polufinala. Time direktno favorizujes jednog ucesnika. Ne pricam o Novaku konkretno sada, i ako njega trenutno pogadja ovakav splet okolnosti, niti samo o Rimu. Gotovo svaki turnir ima slican problem, i Grand Slam-ovi nisu izuzetak. Pa valjda postoji centralni teren, ali imas i manje terene. Neka se jedno 1/2 finale igra na terenu br.2, nece im nista faliti. Makar ce sportski uslovi biti jednaki. Sad ako neko igra 3 sata, a neko sat i po, to je posle do njih. Ali valjda u svemu treba biti i malo sporta, a ne samo zarade... Novace, uz tebe smo brate, pa i ako puknes sutra, covek si. Valjda. Nisam vise toliko siguran :D

romul

pre 12 godina

Osim ako je bionic man nas Nole, pobedice. Ako je vreme da izgubi, barem neka izgubi od jednog od najboljeg, plus Spanac. Pocinjem da brinem za njega. Vilica ce mu odpasti od pobednickog urlika, noge zapeti u borbenom trku, odrace kolena. Nema veze i onako ga niko nece sputati da uskoro postane br. #1. Nole, ne moras vise, obecavam, naucio si nas da nikada ne odustanemo. Nikada, pa kada i sve izgleda gotovo. Molim te napisi happy ending script. Ovo je film u tvojoj reziji.

dashoni

pre 12 godina

nemoj samo poslije da bude da zbog umora izgubi finale...kad pobjedjuje izgovora nema a kada gubi uvijek ga ima...ne samo on nego skoro svi sem roger,nadal,roddick i jos poneki...

nikol dž.femija

pre 12 godina

Veliki kao i uvek.Fer u svojim izjavama i uvek odavanje priznanja protivniku a priznavanje faktora srece. Promena je odlucan pobenicki mentalitet, konacno. Srpski.

aleksandra

pre 12 godina

I sada stvarno - zapitajte se kakve veze uspeh Novaka Djokovica ima sa Srbijom? On nije uspesan zato sto je Srbin, nego zato sto je vredan i talentovan. Sto se toga tice moze da bude pripadnik bilo koje druge nacije.

stoka17

pre 12 godina

Pamćenje me više ne služi kao nekad, a bilo je to i dosta davno, u Wimbledonu '05. Tamo je Novak gubio 2-1 5*-4 40-15, a zatim i 6*-5 40-0 i sve to je izvukao i na kraju pobijedio. Tad je se moglo naslutiti kakav će to biti lav! Žrtva je bio Garcia Lopez.

Ispravite me ako sam negdje fulao.

Ovaj meč me podsjetio na to ugodno iskustvo.

Jos jedna glava u dugome nizu - publika se gura da bi bila blizu

pre 12 godina

Tenis je igra koja se igra na dva ili tri dobijena seta, i u kojoj na kraju pobedi Novak Djokovic.

milan

pre 12 godina

jesu oni noramalni da finale turnira zakazu za 16 casova a prethodno polufinale pocelo u 20h i trajalo 3 sata. Nikad mi nece biti jasno zasto se finale jednog velikog turnira ne igra u "prime time"-u, oko 19h

doktor

pre 12 godina

Na ESPN imate Tviter profil Bred Gilberta.. Ljudi ,koliko on obozava Novaka ,pa to je nevidjeno.. Zove ga kao i mi -Nole,Djoker,Masina.. Divi mu se. A to je jedan od najvecih strucnjaka u poslednjih par decenija

wayward

pre 12 godina

Samo lagano, nebitno sutra sta bude, odmor, klopa, san, banane, voda i lepo sutra da uzivas a i mi uz TV...pa kako bude opet si heroj :) Napred Nole!!!!

Bane Liverpul

pre 12 godina

Samo 15 sati za odmor. Nema sanse da se odmori.
Pa masirace ga do 3 ujutro, onda mu treba bar 8 sati za spavanje, pa dok covek popije kafu i ode u WC, zakasnice na mec.
Bas sada gledam ove sveznalice sa raznih kladionica. Pre pocetka turnira Nadal je bio samo mali favorit u odnosu na Djokovica. Veceras su kvote naglo promenile tako da je sada Nadal veliki favorit.
Bilo bi fer da padne jedna kishica.

Džo

pre 12 godina

Za one koji nisu čuli: Nole je pobedom u ovom polufinalu skupio dovoljno poena da obezbedi učešće na završnom turniru u Londonu. Ne mogu da nađem sad tu statistiku, ali ako se dobro sećam kad sam je negde video: niko nikad nije uspeo to da uradi pre Rolan Garosa.

Bane Liverpul

pre 12 godina

Samo 15 sati za odmor. Nema sanse da se odmori.
Pa masirace ga do 3 ujutro, onda mu treba bar 8 sati za spavanje, pa dok covek popije kafu i ode u WC, zakasnice na mec.
Bas sada gledam ove sveznalice sa raznih kladionica. Pre pocetka turnira Nadal je bio samo mali favorit u odnosu na Djokovica. Veceras su kvote naglo promenile tako da je sada Nadal veliki favorit.
Bilo bi fer da padne jedna kishica.

Džo

pre 12 godina

Za one koji nisu čuli: Nole je pobedom u ovom polufinalu skupio dovoljno poena da obezbedi učešće na završnom turniru u Londonu. Ne mogu da nađem sad tu statistiku, ali ako se dobro sećam kad sam je negde video: niko nikad nije uspeo to da uradi pre Rolan Garosa.

milan

pre 12 godina

jesu oni noramalni da finale turnira zakazu za 16 casova a prethodno polufinale pocelo u 20h i trajalo 3 sata. Nikad mi nece biti jasno zasto se finale jednog velikog turnira ne igra u "prime time"-u, oko 19h

wayward

pre 12 godina

Samo lagano, nebitno sutra sta bude, odmor, klopa, san, banane, voda i lepo sutra da uzivas a i mi uz TV...pa kako bude opet si heroj :) Napred Nole!!!!

Dylan Dog

pre 12 godina

"Die hard Djokovic" je postao "Die another day Djokovic"!

Ne bih da ponavljam konstatacije da je ovo bio sjajan i težak meč itd.
Moji utisci su sledeći:

Bum-bum tenis nakon koga je Đoković izgubio drugi gem u prvom setu jeste lep i atraktivan, ali potpuno kontraproduktivan, pogotovo protiv zida od čoveka kakav je Endi Marej.

Generalno, kada vidite da neko tako igra i da na tome bazira taktiku - znajte da će vrlo verovatno izgubiti meč. Protivnik se lomi promenom ritma i tempa. Ali ako igrate sve vreme brzo, u jakom tempu - ne možete dodatno ubrzati. U krajnjoj instanci, taj fantastičan tenis pri prosečnoj brzini loptice od 120 km/h sa neprestanim gađanjem otvorenog terena radi izbacivanja protivnika sa istog - postaje, ironije li - pasivan tenis! Vi udarate jako, levo-desno, približavate loptu linijama, a protivnik sve vreme to uredno i vrlo opasno vraća vama na liniju! Pa kako onda dobiti poen?! Zato je taj udarački tenis put bez povratka. Drugo, nemoguće je odigrati duži deo meča na tako visokom nivou bez neiznuđenih grešaka.

Da se vratim na meč. Novak je, srećom to uvideo i u nastavku seta smanjio snagu udaraca i brzinu loptice, tek toliko da bi ostao kontrolisano agresivan i slao duboke lopte koje se ne mogu lako napasti, a istovremeno ostavio prostora za iznenadno ubrzanje loptice po kratkim dijagonalama, kako se inače i izbacuje protivnik iz ravnoteže i dobija poen.
Nastavak prvog seta je bio demonstracija perfektnog tenisa. Što reče Nebojša Višković, ni konzilijum teniskih eksperata ne bi mogao da da kvalitetniju konstrukciju poena.
Međutim, u drugom setu neki vrag Novaku ne da mira i ovaj ponovo pokušava prostim raspucavanjem da otvori teren i dobije poen. I bi protiv svakoga. Čak i protiv dubl para, ali ne protiv Mareja od prošle večeri. Moram priznati da nisam čak ni kod Nadala video tako jaku defanzivnu igru! Pa Marej se "branio" udarcima koji su imali snagu i preciznost udaraca kojom ostala teniska populacija NAPADA! Novak je tako postao žrtva svog eksperimenta. U tom udaranju - izgubio je mnogo snage, zaboravio plan igre i počeo da gubi strpljenje i samopouzdanje. Zatim, počeo je da se kreće sve lošije, sve je manje bio na lopti, sve je više grešio. Servis ne ide ceo turnir, ali tada je i ritern zatajio. Epilog znamo.
U završnici trećeg seta je momentum konstantno bio na Marejevoj strani i jedina Đokovićeva šansa je bila - sam razuzdani Škot! I to se i desilo. Serijom glupih i jeftinih grešaka - i fzički i mentalno grogiranom Novaku ovaj daje zračak svetla na kraju tunela. Veoma slabašan, ali za Novaka dovoljan da preokrene situaciju u svoju korist! Na 5-5 u 3. setu mi je bilo potpuno očigledno da će Novak dobiti meč i nekako sam znao da će se Marej "udaviti".

Na kraju, u tenisu je presudna GLAVA: mentalna čvrstina i sportska inteligencija., a ne paralele, dijagonale, bekhendi i forhendi. Posle meča ili treninga ne treba da vas bole samo noge i ruke, već ponajviše - glava.

Iako Rafa Nadal mudro i velikodušno prepušta ulogu favorita Novaku, verujem da se naš suprestar zasigurno neće "upecati". Imperativ pobede je u špančevom dvorištu. Novak nema šta da izgubi. Čak ni oreol nepobedivosti, jer nije sramota ni neočekivano izgubiti od Nadala na šljaci. Sa druge strane, za Rafin ego i samopouzdanje - eventualni poraz bi bio ozbiljan nastavak pucanja po svim šavovima, a i znak ostaloj teniskoj populaciji da ga još više pritiska na njegovoj omiljenoj podlozi jer je očigledno - pobediv!

Novaku želim puno ZDRAVLJA; SNAGE I SPORTSKE SREĆE u današnjem finalu mastersa u Rimu.
Uzdravlje!

Darko

pre 12 godina

Mislim da posle jučerašnjeg meča niko ne može biti razočaran ukoliko Novak danas izgubi. Kao pasionirani navijač ja bi bio potpuno zadovoljan kad bi, recimo, samo pustio ruku, šamarao lopticu, pa kud puklo da puklo. Samo gledajući meč sa Marijem sam se propisno namučio, ne mogu ni da zamislim kako je bilo igrati ga. Zato Novače, danas igraš bez ikakvog pritiska, nikakvi rekordi, ništa. Ako možeš fizički da izdržiš možeš, ako ne, skracuj maksimalno.

Goran

pre 12 godina

Ja ne znam da li je Novak i teoretski mogao da ima teži put do prvog mesta. On naravno još nije prvi, ali ima izvesne šanse da to postane, a ako uspe biće to verovatno najzaslužnije prvo mesto u istoriji modernog tenisa.
Neću da prepričavam prethodne mesece i turnire, ali indikator svega je ovaj Rim. Nastavio se odmah na Madrid, tako da igrači nisu imali odmora, a onda je Novaku nametnuo tri sjajna igrača, od kojih se poslednja dvojica baš sada vraćaju u najbolju formu, a znamo šta su onda sposobni da urade. Njegovom protivniku je sa puta sklonio potencijalno teže protivnike i plus doneo Novaku iscrpljujući meč, posle koga će imati samo 17 sati da se oporavi.
Ako Novak prođe i ovaj test i pobedi Nadala, onda bi Rafa da je pošten trebalo da odustane od RG i prepusti Novaku prvo mesto:))))
Naravno da je ovo šala, ali kada se pogledaju bodovi, Novaku ne bi bila potrebna titula na RG za mesto br.1 ukoliko osvoji Rim. Zanimljivo da bi mu se onda poklopile dve stvari, prvi put najbolji na svetu i sa finalom, oboren rekord Mekinroa, sa 43 pobede:) Drugi scenario je naravno, da Novak danas izgubi, a onda pobedi u finalu RG-a, verovato Nadala.
Naravno da postoje i drugi načini da Novak ispuni svoj san i to se ne završavasa RG-om. Samo, nekako bi bilo najidealnije, tačnije najpravednije da se to desi sad, kada on jeste realno najboloji na svetu i kada je momuntum na njegovoj strani. Mnoge ispite je položio, ostalo je samo da diplomira. Srećno!

doktor

pre 12 godina

Na ESPN imate Tviter profil Bred Gilberta.. Ljudi ,koliko on obozava Novaka ,pa to je nevidjeno.. Zove ga kao i mi -Nole,Djoker,Masina.. Divi mu se. A to je jedan od najvecih strucnjaka u poslednjih par decenija

grga

pre 12 godina

pratio sam ceo mec i preko William Hill kladionice, neverovatno malu kvotu su dali na noleta pred pocetak - 1.05 :D, ali ja kao iskusan kladionicar sam cekao da kvota naraste do 3.7 i onda ih opeljesio :D kakvi su papani od drugog seta su krenuli da favorizuju njihovog Mareja. velika greska

lala

pre 12 godina

odgovaram aleksandri: zivim u kosta riki i gledam i noleta i viktora i janka a devojke moram pratiti preko neta zato sto wta ne prenosi ovde. Nerviram se
u toku meceva, a kad vidim nase mlade kako vijoraju zastavama pustim poneku suzu. nisam srbin, bunjevas sam ali srbija je moja zemlja. a ovde ima jedan mladic, kostarikanac, pa ako djokovicev mes prenose u dva ujutru, on se dize u dva ujutru i ne gubi nijedan noletov mec, pa on vidi iste te zastave kao i ja. eto zasto, aleksandra. pisem ovo u 6 ujutru, dva sata pre finala.

Jos jedna glava u dugome nizu - publika se gura da bi bila blizu

pre 12 godina

Tenis je igra koja se igra na dva ili tri dobijena seta, i u kojoj na kraju pobedi Novak Djokovic.

aries

pre 12 godina

Ralika u izjavi izmedju Noleta i Murray-a je očigledna. Za razliku od nadmenog i arogantnog Brita-a, skromni Srbin ne likuje. Zato je bolji i zato će biti No1.
Samo napred.

ja

pre 12 godina

Zaboravite na bodove iz Rima prosle godine, jer je taj turnir prosle godine igran 15 dana ranije i bodovi sa njega su skinuti pre 15 dana.
Bodovi sa ovog turnira u Rimu ce biti upisani umesto bodova iz proslogodisnjeg Madrida (koji jos uvek nisu skinuti).
Nole dakle na ovom turniru brani 0, a Nadal 1000 bodova.
Novak je ulaskom u finale zaradio 600 bodova i ovu Nadalovu prednost od 1805 bodova smanjio na 1205 bodova.

U danasnjem finalu se igra za 800 bodova, jer bi pobedom u finalu Djokovic zaradio dodatnih 400, a Nadal izgubio 400.
Ako bi Novak danas pobedio ta razlika bi pala na svega 405 bodova, sto znaci da bi sa ulaskom u finale RG Novak sigurno bio prvi, cak i da Nadal osvoji titulu na RG.
Sa druge strane Dovoljno bi bilo da Nadal izgubi u finalu RG i Novak bi bio prvi cak i da ne ucestvuje na RG.

Opet ako bi Nadal osvojio i ovaj turnir i RG zadrzao bi prvu poziciju sa prednoscu maksimum 1755 a minimum 565 bodova.

Danasnji mec je za Djokovica prlicno vazan jer u tom mecu sam odlucuje o svojoj sudbini i prvom mestu.
Ako danas izgubi na narednim turnirima nece toliko stvari zavisiti od njega koliko od Nadala i njegovih protivnika.
Naravno imace priliku i na RG da dodje na prvo mesto, ali morace da stigne do finala pa cak i da pobedi Nadala u tom finalu (ukoliko i on stigne u finale).

Dobro je neko pre mene napisao da ce to Novakovo prvo mesto biti ubedljivo najteze zaradjeno prvo mesto u poslednjih desetak godina.

Setite se na primer prosle godine i nacina na koji je Nadal dosao na prvo mesto. Prosle godine Nadal je 10. aprila bio na trecoj poziciji, a vec 7. juna na prvom mestu.
Osvojio je za ta 2 meseca 4 turnira na sljaci pobedivsi svega 2 tenisera iz prvih 10 (Federera u Madridu i Soderlinga u Parizu).

Djokovic je ove godine osvojio vec 6 turnira, na sedmom stigao do finala, zabelezio vec 12 pobeda nad top 10 teniserima (3 protiv Nadala i 3 protiv Federera) i opet jos uvek nije prvi.

Sad nek mi samo neko kaze kako Nadal nije najsrecniji teniser u istoriji ovog sporta, a Djokovic teniser sa ubedljivo najmanje srece od svih na vrhu.

Saša

pre 12 godina

poslom sa bio u Djenovi,a sinoć sam uspeo da dodjem do karte za današnji meč.još ne mogu da verujem da ću gledati našeg cara .Navijaću, da će se čuti do Srbije

muvacece

pre 12 godina

Ne znam koliko treba biti nenormalan, i staviti da se finale igra samo 15-ak sati iza polufinala. Time direktno favorizujes jednog ucesnika. Ne pricam o Novaku konkretno sada, i ako njega trenutno pogadja ovakav splet okolnosti, niti samo o Rimu. Gotovo svaki turnir ima slican problem, i Grand Slam-ovi nisu izuzetak. Pa valjda postoji centralni teren, ali imas i manje terene. Neka se jedno 1/2 finale igra na terenu br.2, nece im nista faliti. Makar ce sportski uslovi biti jednaki. Sad ako neko igra 3 sata, a neko sat i po, to je posle do njih. Ali valjda u svemu treba biti i malo sporta, a ne samo zarade... Novace, uz tebe smo brate, pa i ako puknes sutra, covek si. Valjda. Nisam vise toliko siguran :D

Dr.

pre 12 godina

Uporedite jednog igraca na ovakvom teniskom mecu od 3 sata i 11 fudbalera jednog tima u jednoj fudbalskoj utakmici? Pa Novak vise trci, radi na terenu i istrosi svoje telo nego onih 11 sto igraju balet. E sada uporedite Novakove rezultate i njihove u fudbalu. TUGA. Na sta se mi palimo.

cukce

pre 12 godina

I sada stvarno - zapitajte se kakve veze uspeh Novaka Djokovica ima sa Srbijom? On nije uspesan zato sto je Srbin, nego zato sto je vredan i talentovan. Sto se toga tice moze da bude pripadnik bilo koje druge nacije.
(aleksandra, 15. maj 2011 03:20)

zapitao sam se i stvarno uspeh Djokovica sa Srbijom nema nikave veze osim toga sto je Djokovic rodjen u Srbiji, takmici se pod srpsko zastavom, sto raduje svojim uspesima srpski narod kako u zemlji tako i dijaspori, maternji mu je srpski jezik i samo jos to sto je Srbin!

Dorćolac

pre 12 godina

Ima zaista malo vremena za oporavak! Sa druge strane, mislim da će imati lakši posao sa Nadalom nego sa onakvim Marejem iz polufinala. To je bila neviđena defanziva Škota, svakoga bi pobedio sa onakvom igrom. Svakoga, sem takvog atakera kakav je danas Novak. Čistih udaraca, po zvuku se to vidi i čuje, ubedljivo najjači reli ikada do sada u tenisu. Odbija protivnike daleko iza osnovne linije tako da može uspešno da igra i dropšotove sa osnovne linije. A zašto se mučio sa Marejem, pored njegove maestralne igre, je servis koji mu je najslabija tačka. Videli smo kako mu je Marej ulazio u teren kod drugog servisa i dosta poena dobio zakucavanjem.
Za oporavak se ne brinem, ima uz sebe odličan tim koji brine o svemu van meča, a u mečevima kao da mu daju snagu da ne poklekne i onda kada je gusto. Jednostavno je napravljen tim za mlevenje protivnika, a to će biti danas i sa Nadalom.

Milko

pre 12 godina

Maestralan finiš Djokovića.
Protiv Nadala će sve zavisiti od toga koliko Djoković tog trenutka bude mogao fizički da pruži.
Ostalo Bogu hvala ima.

Kabeza

pre 12 godina

eeeeh.... kad bi i nasi fudbaleri imali snage kao Nole... 12 meceva u 16 dana... i to kakvih... a ovi nasi fudbaleri kao babe posle 45 minuta...

kika

pre 12 godina

Kisa je svakako dobrodosla Novaku, bar ce imati koji sat vise da se odmori. Nadalu ce smetati, jer ce razmisljati o tom vremenu koje je Noletu preko potrebno. Nadam se da ces se oporaviti za mec, makar da mu pruzis dostojan otpor, pa sta bude. Napred RAIN MAN!

romul

pre 12 godina

Osim ako je bionic man nas Nole, pobedice. Ako je vreme da izgubi, barem neka izgubi od jednog od najboljeg, plus Spanac. Pocinjem da brinem za njega. Vilica ce mu odpasti od pobednickog urlika, noge zapeti u borbenom trku, odrace kolena. Nema veze i onako ga niko nece sputati da uskoro postane br. #1. Nole, ne moras vise, obecavam, naucio si nas da nikada ne odustanemo. Nikada, pa kada i sve izgleda gotovo. Molim te napisi happy ending script. Ovo je film u tvojoj reziji.

aleksandra

pre 12 godina

I sada stvarno - zapitajte se kakve veze uspeh Novaka Djokovica ima sa Srbijom? On nije uspesan zato sto je Srbin, nego zato sto je vredan i talentovan. Sto se toga tice moze da bude pripadnik bilo koje druge nacije.

Dorćolac

pre 12 godina

@ Inspector Bloch
"Optimistične reči" su zasnovane na nekim činjenicama. Kao prvo, Nadal je počeo ozbiljno da se plaši Novaka. Činjenica. Tačka. To izjavljuje, to se oseća. Nadal, kao vrli sportista-džentlmen, možda kao niko na turu, po prvi put mu javno smeta Novakovo proslavljanje pobede u Madridu. Iza toga vidim nemoć, iza toga vidim ulazak pod kožu. Zatim pobednički urlik Novaka nakon uspešnog dropšota nije mogao da izađe iz iznurenog tela, to znam iz sopstvenog iskustva, kada crknem, nemam snage ni da beknem, a kamoli onakav dugi krik, pa još jedan vazdušni dodatak, pa opet! Zatim, nema više Nadal odgovor na visoko spinovane forhend dijagonale, to mu polako postaje rupica u igri, izmešano i miksovano sa raznim drugim reli specijalitetima koje Novak sada poseduje. Da li može da se oporavi? Nemojte da sumnjate u to! Doveo je svoje telo u savršenstvo, spolja i iznutra. Veoma me podseća na vrhunski pripremljenog biciklistu, plus apsolutno gipak. Nemoj Inspectore da se sekiraš za Novakovo zdravlje da će biti narušeno zbog ovakvih mečeva, sportski vrhunski organizmi su čudo, veruj mi!
Pozdrav, pišemo se posle meča.

he,he,he...

pre 12 godina

Pa, bar jednom da nesto shvatimo i naucimo- GLEDAJ! SVI smo zeleli kisu, ujedijieni kao jedan..snaga, energija skupljena i ETO kise!
Nije to nikakva ezoterija..ni slucajnost..nego snaga LJUBAVI, braco Srbi! Kada bi smo ovak jedan bili UVEK, gde bi nam bio kraj...i po prvi put cu i ja izgovoriti, sto mi je do juce bilo malo smesno: NOVAKA ZA PREDSEDNIKA!

Ne budali Kraljevicu Marko

pre 12 godina

Zašto je Novak važan? Zato što već više od 600 godina u kolektivnoj nacionalnoj svesti slavimo PORAZ, dok sav ostali svet slavi pobede.
(Tanasije, 15. maj 2011 15:11)
Da nije malo preterano, imamo komleks 600 godina, a Novak ce da ga izlaci za 6 meseci ? Tada smo izgubili drzavu, a ovo je IPAK samo sport, tenis, u mnogim zemljama se i ne prati, da nema Novaka, JJ, Ane, ne bi bio popularan ni kod nas i ne bi ovoliko raspredali.
Ovo ne umanjuje Novakovo dostignuce, ali u sportu, juce jedan hoce da ga kanonizuje, danas ispada da je ON Milos Obilic rodjen sa 600 godina kasnjenja, da je bio na Kosovu, pa buzdovan umesto reketa u ruke...

Optimista

pre 12 godina

Ja sam optimista. Iako je Novak delovao iscrpljeno, mislim da je to više posledica Marejeve odlične igre, nego Novakovog nedostatka kondicije. Milsim da je u Noletu ostalo dovoljno snage za meč sa Nadalom, pogotovo što Nadal u ovom trenutnku sigurno ne može da pruži tako dobru igru kao što je to bio slučaj sa Marejem.

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Nikako mi sinoć po završetku meča nije izlazila iz glave scena iz "Ko to tamo peva" kad Bata Stojković u atletskoj majici izlazi iz reke par dana pošto je pao s mosta, a Boro Stjepanović kaže ono čuveno "Ljudi, pa ovaj čovek je NEUNIŠTIV!"
Strašno mi je žao što je Noletu ostavljeno tako malo vremena za odmor do finala; tužno je što će to Nadalu biti presudan adut za finale.
Ni u ludilu ne verujem da Novak može da se oporavi; jedino me teši što ni sinoć u 3. setu ni u ludilu nisam verovao da može da pobedi!

milos

pre 12 godina

Ljudi, mene je iskreno zao marija. Decko ce ponovo da upadne u depresiju kao posle AO. Salu na stranu, Novak pokazuje svoju neverovatnu snagu, kako fizicku tako i mentalnu. Niko vise ne moze da pretpostavi koji su mu krajnji dometi! Ovi iz ATP uopste nisu humani, mogli su pre finalnog okrsaja da obezbede bar jedan dan odmora za finaliste. Igranje dan za danom je neverovatan napor za tenisere, posle sa punim pravom mozemo reci da su oni teniski GLADIJATORI. Bojim se samo da se brzo ne istrose, ipak su oni samo ljudska bica!!

vojislav948

pre 12 godina

Zaista je veliko bogatstvo imati čoveka, sportistu i velikog šampiona, ako što je Novak Đoković, ponos cele Srbije. Ogroman talenat, neizmerljiv rad, vrhunsko vođenje kroz nadasve briljantnu karijeru, ogromna ljubav i podrška porodice su osnovne karike Noletovog uspeha. Nole sve čestitke i divljenje za uspehe koje postižeš i radost koju nam donosiš. Da te zdravlje služi, a mi će mo te bodriti iz sveg srca.

milan pg

pre 12 godina

Nole, ne moras danas pobijediti toliko si umoran da ne mogu da jerujem da stojis na nogama. Samo te molim da ga jos jedno posaljes po burek pogledaj ka nebu i zahvali se Svevisnjem sto te je stvorio jer ovo sto radis mora doci od neke nadjuske sile. ZIVO NAM SRBINE.

macoprda

pre 12 godina

Upravo sam pogledao prognozu vremena za Rim stavili su kisu za popodne, nadam se da ce da pogode da se ovaj nas vanzemaljac odmori sto duze!

NAPRED NOLEEEEEEEEEEEEEEEE

joj

pre 12 godina

Samo bih hteo da skrenem paznju na kakav nacin pojedini mediji na zapadu reaguju na Novakove pobede. Evo samo jednog od mnogih primera:
"Novak Djokovic can win all he wants, set records and take over the No. 1 ranking. But it would mean nothing without a French Open title." Stiv Tignor (ESPN)

To je samo uvod za clanak u kojem nam Tignor objasnjava kako je mozda bolje Novaku da izgubi sada kako bi imao manje pritiska u Parizu. Pitam se samo da li je Tignor isto to predlagao Federeru kad je pravio svoje serije od po 35 i 41 meca bez poraza ili Nadalovih 81 mec na sljaci... To je cudan mentalitet i mislim da je Blater to najbolje opisao nakon dodele domacinstava za fudbalske svetske kupove, kad su se Britanci zalili: "To je ta zapadnjacka arogancija, gde smatraju da im pripada sve najbolje i da niko nikada ne sme da bude bolji od njih".

milwood

pre 12 godina

Prema prikazanoj igri Nole je favorit i pored činjenice da se igra na podlozi koja najviše odgovara Rafi . Jedini adut za Rafu je Noletov umor , jer mentalno , videli smo , Nole je možda najstabilniji sportista uopšte .

Nikola

pre 12 godina

Da je Novak Nadal, a Nadal Novak ovaj susret bi se igrao u 20h! siguran sam u to!.. Nije prebitno! ali u meni sve prokljuca kada pomislim na Novakovu pobedu popodne! Voleo bih to vise nego ista u ovom trenutku! zbog njega najvise! ali i zbog svih onih koji bi da mu postavljaju dodatne prepreke!.. poput organizatora ovog turnira!
Vamos Nole! vamos tamos Nadal! ;-).

Navino

pre 12 godina

Apsolutno sam siguran da ce pobediti.

Vise sam se ja najezio od ona tri zverska urlika na kraju meca sinoc,
30% se odmah oporavio (fizicki), a samopouzdanje 120%.

NOLE, samo ti teraj po svome, drugi neka se pitaju , kako i sta.

Svi treba da se ugledamo na vrhunskog atletu i coveka!!!

@dorcolac, vidi se da si se bavio sportom kao i ja, i znas sta pricam.

Milko

pre 12 godina

Maestralan finiš Djokovića.
Protiv Nadala će sve zavisiti od toga koliko Djoković tog trenutka bude mogao fizički da pruži.
Ostalo Bogu hvala ima.

Tamara Subotica

pre 12 godina

Ima boga ipak!!! Hvala svima koji su jos sinoc poceli da prizivaju kisu u Rimu-uspelo je!!! Bog je danas na nasoj strani imamo srece! Sreca prati hrabre a Nole je nas heroj -znaci Nole i danas pobedjuje sigurno!!! OOOOOOOOO kisice hvala ti sto finale pocinje tek veceras!!! IIIIIDDDEEEEEMMMOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!

lala

pre 12 godina

odgovaram aleksandri: zivim u kosta riki i gledam i noleta i viktora i janka a devojke moram pratiti preko neta zato sto wta ne prenosi ovde. Nerviram se
u toku meceva, a kad vidim nase mlade kako vijoraju zastavama pustim poneku suzu. nisam srbin, bunjevas sam ali srbija je moja zemlja. a ovde ima jedan mladic, kostarikanac, pa ako djokovicev mes prenose u dva ujutru, on se dize u dva ujutru i ne gubi nijedan noletov mec, pa on vidi iste te zastave kao i ja. eto zasto, aleksandra. pisem ovo u 6 ujutru, dva sata pre finala.

bane

pre 12 godina

Ne znam zašto se toliko potencira umor i priziva kiša. Ne znam šta bi sa time dobio. Novak je naučio na ovakav tempo, nijednu titulu nije osvojio bez trčanja. Pogotovo nije opravdanje pred jednim Nadalom koji je igrao na AO polufinale od 5 sati i sutra u finalu dobio Federera. Za ovakav tempo bitnija je izdržljivost nego sirova sila. Tu je Novak bolji od Nadala, setimo se finala Majamija i ko je bio umorniji. Tako će biti i danas. Novaku je bitno da se što pre uključi u meč i krene da igra nogama i mislim da će biti sve gotovo u 2 seta, mnogo lakše nego sinoć sa Marejem.
Pa srećno Novače!

Мирјана

pre 12 godina

@Дорћолац
Што се каже, из твојих уста у Божије уши.
Ја први пут од почетка 2011. нисам убеђена да ће Ноле добити меч... и то наравно због јучерашњег потпуно исцрпљујућег. Мада, баш ми неће бити право ако га Надал данас добије због исцрпљености. Но шта ћемо, све је то игра. Шта год да буде, Ноле је већ херој свих нас. Напред Ноле!

Republika Srpska

pre 12 godina

Interesantan detalj sa pocetkom kise bas u vrijeme finalnih meceva koje nije bilo ni u naznaci svih prethodnih dana! Slucajnost ili ne, cinjenica je da smo uz tebe, Novace, znamo da ces da das svoj maksimum u svakom smislu i ponos si nas! Srecno, voli te RS!

dzaja

pre 12 godina

Stavio sam 500 eur na na Nadala, mislim da ce to biti nikad lakse pare. Nole je previse iscrpljen.
(nisam Ajvori!, 15. maj 2011 15:56)

Nikad lakse pare za kladionicu u koju sio stavio pare mislis ;)

Profesor Baltazar

pre 12 godina

Goran, 15. maj 2011 08:34)
Nole je odavno diplomirao,još tamo 2008.g. osvajanjem prvog GS i ulaskom u top 10.U međuvremenu je magistrirao više puta,doktorirao poslije drugog GS.Preostaje još samo da ga se proglasi akademikom teniskih znanosti.Vrlo skoro,vrlo skoro.

Sta ce biti s kucom?

pre 12 godina

Baj d vej, kisa pada u Rimu i zensko finale jos nije pocelo, a vec je proslo 3pm, znaci da se Rafa sad vec unervozio a Nole sigurno dodatno umirio jer zna da se ovaj nervira, a sta ja znam, nista ne znam, al ce da znaaaam... cvaj cu nul za Noleta, AJMOOO!!!

Marija

pre 12 godina

Nismo se ni mi oporavili od sinoć, a kamoli on. Nadam se najbojem i naravno, ne treba biti neobjektivan, SVAKA ČAST ZA ONO SINOĆ A DANAS ŠTA BUDE!!!

Zoran

pre 12 godina

Kako mi je drago da ja pobedio ovog arogantnog Murray-a. Sada Novak moze i da izgubi od Nadala. Verujem da mu niko nece zameriti. A opet - nov dan, nov megdan. Ko zna sta nam donosi?

Tanasije

pre 12 godina

Zašto je Novak važan? Zato što već više od 600 godina u kolektivnoj nacionalnoj svesti slavimo PORAZ, dok sav ostali svet slavi pobede. Desetine generacija učenim kosovskom mitu razvile su kompleks inferiornosti. Zato nama takvima mazohistički prija kad izgubimo u poslednjem minutu utakmice pa filozofiramo kako smo "moralni pobednici", kako smo bolji, lepši, pametniji, ali je padala kiša, sneg, vetar, sudija...
Zato je neprocenjivo imati Novaka, jer Novak iz temelja ruši taj i takav mit. Pokazuje nam da nije strašno pobeđivati, da je to moguće - iako onaj ukorenjeni ostatak mita unapred jadikuje: 5 sati manje odmora, teži protivnici i tako dalje. To je mit kojeg treba da se rešimo mi sami, Novak ga se rešio. Treba da budemo uvereni da ĆE se odmoriti i spremiti, da je u naponu snage, da je nepobediv (i na zvaničnom ATP sajtu kažu "The Man Who Has Forgotten How To Lose"), u krajnjem, da će padati kiša i da će se igrati sutra. Jedino tako ćemo sami sebe izlečiti i krenuti pobedničkim putem, najpre u svojim životima, potom kao zajednica.

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Bravo Nole kralju! Pokazao si im kolko srce imas! Hvala Ti na energiji koju mi udahnjujes dok gledam Tvoje meceve!

elgal

pre 12 godina

...Očekujem borbu u tri seta,Novak je imao daleko teži raspored:Wavrinka,Soderling i na kraju Murray sve igrači iz top 10 dok je Nadal igrao protiv Čilića koji nije ni bio nosilac i Gasqueta koji je bio 16. nosilac i uz sve to Nadal imao više vremena za odmaranje ali poznavajući Novaka ove godine i njegov pobednički mentalitet sigurno će biti fantastičan tenis i naravno pobeda Novakova na kraju.....

nikol dž.femija

pre 12 godina

Veliki kao i uvek.Fer u svojim izjavama i uvek odavanje priznanja protivniku a priznavanje faktora srece. Promena je odlucan pobenicki mentalitet, konacno. Srpski.

prskaj

pre 12 godina

nemoj samo poslije da bude da zbog umora izgubi finale...kad pobjedjuje izgovora nema a kada gubi uvijek ga ima...ne samo on nego skoro svi sem roger,nadal,roddick i jos poneki... (dashoni, 15. maj 2011 04:01)

izvini sto roger nije izjavio da je igrao sa mononukleozom(?!) kada ga je porazio djokovic na AO 2008, nadal da je povredjen kada ga je soderling pobedio pa kad ga je ferrer pobedio ove godine, pa je rekao da je umoran bio od meca sa djokovicem kada ga je federer pobedio u madridu 2009 i sad sto izjavljuje da igra sa virusom...toliko o tome

Inspector Bloch

pre 12 godina

Dorcolac,hvala na optimistickim recima, i svracajte nam cesce! Brine me ne-javljanje DD, nadam se da je zdrav, i da su drugi razlozi!

Tesko je pokupiti sve utiske tako brzo, bar za mene, ali da smo sinoc gledali MEC, jesmo! Za teniske antologije, udzbenike..ALI ja bih ga se rado bio preskocio! Cena moze da bude previsoka- mislim na zdravlje Novaka; Konsultovao sam mog prijatelja, alergologa, i jasno je kao dan da je alergija Novaka 'zakacila':problemi sa ocima, nos, i naravno..umor!
Ja ne mogu na njega da gledam samo kao 'gladijatora'zato mi je previse mio; No, nadam se da ce tim biti dovoljno pametan, da odredi LIMITE- a ako treba stati- stati u ime zdravlja! Jos mi je u secanju, mec Ferera i Nadala sa US- opena kada Nadal..moli Tonija da preda..ali ovaj, klimanjem glave samo kaze..'mozes ti to";Odvratno!

Novaku, zelim zdravlje pre svega, a..no.1 ce doci!

Uzdravlje,

Slavisa

pre 12 godina

NECE BITI KRAJA 2011
Danas popodne pocinje kraj Nadala a u Parizu se zavrsava,Nole jeste umaran ali se nece predati to se videlo i sinoc, spremice on taktiku za Nadala siguransam da znam kojaje videce cela planeta kako se tenis igra i kad pre samo 15 sati zavsis jedan od poslova do cilja. Nadal se nada da ce uspeti ali mislim da je ovog momenta nerealo da ocekuje pobedu nad nasim asom. Novak je u prednosti upravuje kad kaze da tempira formu RG tamo ga cekaju maratonski mecevi ovi tri sata su samo bili test koliko moze da izdrzi videlelo se da u prvom setu nole nema sta da se boji protiv Nadala jer ima svoju igru. I ako izgubi to finale nadam se da nece zato je 420 poena upiso na svoj konto amoze i jos 400 pa da se poravna i preskoci Nadal u Parizu.SRECNO NOLE DO POBEDE.

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

@pljuvaci i svima ostalima koji veruju da
je Novak preiscrpljen,preumoran i da Nadal
ima bolje sanse da pobedi danas...

Nadal oce pobediti danas...
... ali samo ukoliko mu to Novak dozvoli!!!

Pozdrav za kralja tenisa.
"There can be only one - Novak Djokovic"!

zoran

pre 12 godina

"Da li je uopšte bitno da li će Nole danas da pobedi?
Za mene je i ovo dovoljno da bude velik. Divno vaspitan momak. A naš je.
Jedna pobeda ili izgubljen meč tu ništa ne može da promeni. Pa makar i da prestane da igra tenis ovog momenta."
(NikolaNS, 15. maj 2011 12:40)

Odabrah jedan od puno realnih komentara. Samo bih još dodao. Pa ljudi, urazumite se, bre. Ne može Đoković da pobeđuje do penzije. Jednom, kad-tad će morati da izgubi. I ja iz sve snage navijam za NAJUSPEŠNIJEG SRBINA svih vremena ali čak i ako slučajno danas izgubi, ovo što je do sada napravio uzdiže ga u nebesa.

I biće on PRVI NA ATP. Ako ne do polovine ove godine, do kraja sigurno.

NAJBOLJI JE TRENUTNO I KRAJ

mario

pre 12 godina

Upalilo oj dodole, dodole. Hvala Bogu osvojice i Rim Nole!
(danijela, 15. maj 2011 15:46)
___________________________________________
Naravno ipak je u pitanju nebeski narod :)

NikolaNS

pre 12 godina

Da li je uopšte bitno da li će Nole danas da pobedi?
Za mene je i ovo dovoljno da bude velik. Divno vaspitan momak. A naš je.
Jedna pobeda ili izgubljen meč tu ništa ne može da promeni. Pa makar i da prestane da igra tenis ovog momenta.

Crna Gora

pre 12 godina

Bice tesko danas.Nikada teze,u neravnopravnoj borbi.Nadal vjerovatno ima kompeks od Novaka i imace veliki pritisak.Ali vjerujemo u tebe Novace i u tvoju novu pobjedu!Pozdrav iz Crne Gore za bratsku Srbiju!p

Gii estel

pre 12 godina

Zbog pisanja engleza,zbog malo vremena za odmor,zbog svih zdravstvenih problema,NOLE ako te vec zovemo gladijatorom,dokazi im da je to tvoja arena,neka i oni koji jos ne priznaju postanu svesni NOVOG TENISKOG PORETKA.

nikola

pre 12 godina

Mislim da profesionalni sport predstavlja nešto najmonstruoznije što je savremena civilizacija iznedrila.Trčati tri sata za lopticom,a onda imati samo desetak sati za oporavak,mislim da predstavlja vrhunac sadizma.Volim Noleta,i prirodno je da sam zabrinut za njegovo zdravlje.Mislim da je totalno nebitno ko će dobiti finale,pravo pitanje je ima li koga normalno u ITF-u?Treba li neko da se sruši mrtav na terenu(kao u nekim drugim sportovima),pa da se shvati da nije sve u lovi?Zar se nije finale moglo pomeriti barem koji sat kasnije(večernji termin),tako da Novak dobije makar još koji sat za oporavak?

nada

pre 12 godina

Za sve zainteresovane:
Na sajtu TENNISFORM (www.tennisform.com) postoje linkovi za prenos Noletovog meca.
Nadajmo se da ce ova kisa vise pomoci, nego odmoci Novaku. Bilo bi fantasticno da i danas ponovo pobedi Nadala, ali uprkos mom (prirodnom) optimismu, priznajem da pomalo i strepim, jer je sinocni mec bio bas iscrpljujuci (i fizicki i mentalno). U Novakove sposobnosti i zelju za pobedom uopste ne sumnjam! ZELIM MU (i nama!) POBEDU, ali pre svega da mec zavrsi NEPOVREDJEN. NEK JE SA SRECOM!

stoka17

pre 12 godina

Pamćenje me više ne služi kao nekad, a bilo je to i dosta davno, u Wimbledonu '05. Tamo je Novak gubio 2-1 5*-4 40-15, a zatim i 6*-5 40-0 i sve to je izvukao i na kraju pobijedio. Tad je se moglo naslutiti kakav će to biti lav! Žrtva je bio Garcia Lopez.

Ispravite me ako sam negdje fulao.

Ovaj meč me podsjetio na to ugodno iskustvo.

Jova

pre 12 godina

Nije tajna da Novaka bas volim, ali posle sinocnjeg meca sam pocela i da ga se bojim. Kako je tek onima koji ga ne vole a moraju mu izaci na megdan?

Pozdrav!

igor

pre 12 godina

Ima srece ovaj Nadal, odmoran, protivnici b klasa, Cilic i drugi, izbegao Ferera i Federera, ali nadam se da ce ga danas pobediti Noletova mentalna snaga u odnosu na strah Federera!
I poruka Noletu, obavezno trazi cim se umoris jedan medicinski taj maut!
Srecno majstore!!

Зоран

pre 12 godina

"Mislim da profesionalni sport predstavlja nešto najmonstruoznije što je savremena civilizacija iznedrila."

Мислим да је ма који професионални посао који еј изнедерио Запад најмонструознија ствар из угла Србина у Србији.

anica

pre 12 godina

Ajde Nole, navijamo i verujemo u tebe...nadam se da si uspeo da se odmoris...ali sta god bilo danas u finalu ona pobeda sinoc je puno rekla...zaista zasluzujes to prvo mesto i nadam se da ces posle Rolan Garosa to i ostvariti...puno srece danas...a sto se tice mentalnog pristupa u to ne sumnjam...pozz svim Noletovim navijacima...NOLEEEEE:)))

Bojan

pre 12 godina

Sta, jel novak ne sme da svoji jos jedan turnir??? Jel to mozda sto je Srbin??? Pa mogli su da stave malo ranije finale da budu sigurni da se nece oporaviti!!! :@

VLADAN

pre 12 godina

Novak je prekinuo seriju nadala od 37 pobeda uzastopnih na sljaci danas je noletu 37 mec od pocetka godine ima tu dosta simbolike.Novak je izmorio Nadala 2009 u madridskom epskom mecu tako da je nadal bio statista u finalu ista situacija se ponavlja i danas.A ako serija novaka treba da se prekine bolje neka izgubi od Nadala na sljaci nego od nekog anonimusa koji bi usao u istoriju ni kriv ni duzan samo zato sto je iskoristio umor Novaka.Dzon Mekenro je izgubio u finalu roland garosa u tom 42 mecu ali je izgubio od Ivana Lendla.Pa ako Novak izgubi neka izgubi od Nadala.

Bg

pre 12 godina

Nole je ubedljivo najbolji kralj! Kako je bilo tesko gledati ono sinoc! Uzasa! Na srecu, nasao sam u frizideru flasu Rizlinga koja stoji tamo za kulinarske potrebe (uglavnom talijanski recepti) i to mi je pomoglo da nekako prebrodim poslednjih nekoliko gemova. Kada bi se ovo cesce desavalo, postao bih notorni alkoholicar. Bice uzasno tesko danas protiv Nadala, posle onako iscrpljujuceg meca. Ali Nole je cudo. A ako izgubi, uopste mu necemo zameriti. Inace, bilo bi fino da Nole malo predahne, ako je to moguce izvesti.

Duhovne pobede Srba

pre 12 godina

Bez želje da se fantastični uspesi Novaka Đokovića pretvore u bilo šta drugo što ne pripada sportu i prirodnom ponosu svih nas zbog toga, želeo bih najdobronamernije da odgovorim gospodinu Tanasiju i njegovim istomišljenicima da Srbi ne slave svoje fizičke poraze već svoje DUHOVNE pobede. Hrabrost da se sačuva duhovna, nacionalna čast i suprotstavi se daleko brojnijem neprijatelju koji dolazi u vašu kuću da bi vas orobio i ponizio predstavlja jednu od naviših prepoznatljivih odlika Srba koja je sačuvala srpsko ime, veru i srpsku slavu počev od Boja na Kosovu, preko svih kasnijih ratova do današnjih dana. Upravo zato danas Novak Đoković igra kao Srbin, a ne kao Turčin, Nemac ili Amerikanac...

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Znači kiša u Rimu danas.Zna li ko dokle će trajati,da pravovremeneo uzmem lek za smirenje jer kad se juče nismam šlogirao,onda ću se danas sigurno ako bude takva dramaturgija.Ili da se napijem pa kud puklo da puklo.

hehe

pre 12 godina

bacite pogled na prognozu.ovo nije slucajno.
link http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-rim/eta/11/1177557/0/meteogram

Boki

pre 12 godina

Jeste Nole umoran,ali danas je sve moguce.U svakom slucaju,Nadal je jedini koji zasluzuje da prekine ovu seriju.Bio bih strasno nesrecan da je to uradio Marej,koji sa takvim shvatanjem tenisa nikada nece postati veliki igrac.Bez ideje,bez srca.Bunkerom se utakmice ne dobijaju.
Napred,Novace,teniski kralju!

edony

pre 12 godina

@Bane Liverpul
iz tvojih usta u bozje usi! trenutno u rimu pada slaba kisa :)
prognoza za sledece sate je promenljivo sa povremenom kisom.
stvarno bi bilo fer da se mec pomeri... bar malo :)

777

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?

Simonida

pre 12 godina

Nole is the best - he needs a little rest
He needs a little rest not another test
Not another test for another fest
For another fest: Nole is the best!
Napred Nole!!!!!!!!!!

Marko

pre 12 godina

Ponos,sreca,zadovljsto,uzvisenost,suze u ocima,sve sam to osecao sinoc i zbog tebe nole, zaboravio na svoje svakodnevne probleme! Zato ga svi volimo,jer je nas,jer je pravi momak,ponos svih nas! Nakon onih urlika sinoc mislio sam da u njemu snage jos mnogo! :-) Samo ako neko moze da mi pomogne! Ne mogu da protumacim sta je Novak rekao posle tih urlika?????

igor

pre 12 godina

Nole imaj na umu Rafa je do sada imao mnogo lakse protivnike od tebe i nije mnogo pokazao, imao je i srece izbegao Ferera i Federera!
Drugo, boji te se!!!!!
i ako se umoris uzimaj obavezno medicinski taj maut!!!
SRETNO MAJSTORE!!!

Danilo Stankovic

pre 12 godina

ljudi ja nzm za vas ja stavio na novaka 1000 din u kladionici iako se nikad nisam kladio verujem u novaka i verujem u njegovog lekara da ce mu pomoci za ovo kratko vreme secate se ovako smo pricali i pre nedelju dana pa je noleo odlepio i oduvao rafu ja verujem da ce se to desiti i danas...SAMO HRABRO NOVACE...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kad je vec pauza i opusteno caskamo - ima li jos neko koga nervira ono Rafino "seljacko" vadjenje gaca iz dxxxxa? Ali ne moze da prodje bez toga, nesto neverovatno! Ne kapiram zasto ne nosi komotniju odecu? Bas degutantno ...

Željko

pre 12 godina

Majstore,kamo lepe sreće da su nam političari kao ti :-) ne bi smeo da ti zameri niko,ČAK i da izgubiš! Svaka ti čast i samo napred! Nadam se da ćeš zadržati nivo forme,i da će ove godine tu tradiciju nastaviti košarkaši,odbojkaši,vaterpolisti... S R B I J A ! ! !

Boris

pre 12 godina

Tanasije, 15. maj 2011 15:11) Nije tebi dobro Tanasije, majke mi. Gde ti ode do kosovske bitke, i kome to pase da izgubi u poslednjem trenutku? Jedini ko ovde ima komplekse si ti i tebi slicni pametnjakovici! Zato oladite! NAPRED NOLE!

petar

pre 12 godina

S jedne strane Nole je umoran s druge strane bolje igra od Nadala.Da u tenisu postoji X sad bi ga odigrao.I promasio bi jer ce prevagnuti Srpsko srce.Ma kad sinoc ono dobi ne znam sta moze izgubiti...

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Да Бог да да падне киша......само да ови проклети организатори се опамете....како их није срамота за ове сатнице и термине...нека пада киша до 21:00 па нек онда играју ко људи....одери га Новаче у инат свима и организатору...како сам научуо могло би и да буде кише, падаај кишоо падаааај.....ИДЕМО ЦАРЕЕ!!!

Семенов Александар

pre 12 godina

Nema uzmicanja, nema predaje, borbeno, do poslednjeg atoma snage.
Sve nase misli i zelje, neka budu stopljene u jednu, da smogne snage i pobedi.
Neka on danas bude deo nas, a mi deo njega.

Stefan

pre 12 godina

Ima boga... Sve mogu da razumem ali tu recenicu nikako, sta za nas ima boga a za Spance nema? Da nije padala kisa ne bi bilo boga? Danas je bog na nasoj strani? Strasno... Ili veruuj ili ne...
Ajmo Djole iscepi ga, bog ti nije potreban, samo znanje i sreca...
Ateista

david

pre 12 godina

Trenutna razlika izmedju Novaka i Nadala je 1805 bodova a nadalu nisu jos skinuti bodovi iz Madrida Nadalu bi trebalo da se oduzme 1000 a Novaku 0 iz Madrida jer nije igrao prosle godine to je valjda od sutra i realna razlika je 805 bodova. Ako Novak dobije finale zaradice i 820 bodova jer od prosle godine brani samo 180 bodova iz Rima A Rafa 1000 i Novak je prvi verovatno posle Roland Garosa sta god uradio tamo. To je sve zbog kalendara odrzavanja turnira

milos

pre 12 godina

na kladionicama je nadal favorit.kvota za nadala 1.40 a novaka 2.75 ...mada i tu se mamesta.novak je umoran..sustize ga umor...nadal je vise imao vremena da se odmori.... ali to nista ne znaci...svaki mec je prica za sebe...samo napred novace...nema kukanja..na muci se poznaju junaci...sto bi reko komentator b92 statistika za mec djokovic marej je nebitna....pa neka tako i bude sa rafom...samo veliki pobedjuju...u tome je razlika izmedju novaka i ostalih tenisera...za nijansu je uvek bolji

kraljevo

pre 12 godina

Nole kralju!!!Ne postoje cini mi se prave reci kojima bih opisao koliko TI srece donosis u sve domove ove nase lepe Srbije,i sto nam pokazujes pravi put da se upornoscu i radom moze stici do zvezda i da se ne predajemo ni onda kada nam deluje da je sve izgubljeno!Nole bicemo danas,kao i uvek,svim srcem uz tebe,nadajuci se pobedi,a i ako izgubis niko ti nista NE SME zameriti jer si pravi savremeni Milos Obilic!

Mirijevac

pre 12 godina

Срели се Новак Ђоковић и Чак Норис. Здраво, Норисе Чаче. Здраво, Ђоковиче Новаче.

veli

pre 12 godina

za snagu i kondiciju ne brinite jer nole može svaki dan ovako da trči i dere po loptici dovoljno je da 5 sati ospava i on je ko nov

nikol dž: femija

pre 12 godina

(Dylan Dog, 15. maj 2011 12:18)

BAS STE bili inspirisani i Vi jer napisali ste odličan, tačan, divan komentar. Uživanje je bilo čitati. Trebalo bi da ga objavite u nekim novinama. Sve je baš tako kako ste napisali. BRAVO ZA VAS.

NOVAKU JOŠ JEDNOM SVAKA ČAST, bilo je vraški teško/mada je za mene njegov najteži meč koji je prelomio ono nešto bio protiv Ferera u Madridu /i NADAM SE da ćemo,kao i sinoć, SVI BITI UZ NJEGA, duvati mu u ledja veeelikuuu energiju koja će mu u teškim momentima pomagati da ostane uspravan, budan, borben.

VERUJEM DA, kao što kaže, IMA SNAGE i VERUJEM DA ĆE MU PROTIV NADALA BITI LAKŠE da stigne do pobede.

SREĆNO NOVAKU !!!

Svako dobro.

Moljac

pre 12 godina

Po prvi put u životu sam sinoć počeo da se nadam da će Nole Đole izgubiti. Jer, ako se usled prenaprezanja danas protiv Nadala povredi, nedelju dana pre Rolan Garosa, džabe je krečio. Samo bi mu doručak od jadarita (kriptonita) sada mogao pomoći da se oporavi od meča kome je paralela Ali-Frejzer, Manila 1975, http://www.b92.net/tv/najava.php?id=1516. Na tom meču Ali je zaradio Parkinsona. Drž se Nole!

ja

pre 12 godina

@poen
Imas lepo sajt ATP-a sa koga mozes skinuti kompletan pravilnikATP-a koji je na nekih 300 strana.
Desetak strana u tom pravilniku se odnosi na bodovanje i sve je objasnjeno do najsitnijeg detalja.
Svako ko duze prati ovaj sport i koga je interesovao taj sistem bodovanja, odavno je proucio taj pravilnik i razumeo kako to funkcionise.
Ako te zanima ceo pravilnik moes skinuti ovde:
http://www.atpworldtour.com/~/media/2F1A2D2FDD954D1BBC96BDEDFBF40D53.ashx

Naravno sve je napisano na engleskom, ali moze se razumeti i uz sasvim prosecno znanje engleskog.

roma_mia

pre 12 godina

Bice to veliko finale,....:)
Nadal je prvi put u prednosti ove godine ali ne po kvalitetu tenisa nego zbog umora naseg Djokerea. Mislim, da ce Nole inteligentno da pokusa odigrati na kratke poene, to jest precizne udarce - winere i svakako najbitnije pobediti prvi set. a onda su 50/50.
Pozdrav svima sportasima_komentatorima

Dante

pre 12 godina

Ajde ne blesite, to su vrhunski sportisti, njima je 2 sata sna dovoljno da se oporave do maksimuma. Vjerujte mi da ce Djokovic za mec fizicki biti spreman u potpunosti! A nije ni Nadal odmarao sve ove nedelje, igrao je isto mecheva kao Novak. (samo sto je gubio)

cukce

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?
(777, 15. maj 2011 13:51)


pa jel si procitao sta sam napisao!? pa ja sam doticnoj odgovorio To sto ti sad pises!? da Djokovic "stvarno nema veze sa Srbijom" (nemoj ovo bukvalno da shvatas sto je pod navodnicima)osim toga sto je Djokovic rodjen u Srbiji, takmici se pod srpsko zastavom, sto raduje svojim uspesima srpski narod kako u zemlji tako i dijaspori, maternji mu je srpski jezik i samo jos to sto je Srbin! nadam se da shvatas da je odgovor da Djokovicevi uspesi i te kake veze imaju sa SRBIJOM!!!!!

nikola razbijac

pre 12 godina

@Nikola

A sto tebe briga sto organizatori stavljaju finale termina kad oni hoce? To je njihovo pravo. Da mozda treba da sacekaju par dana da se Novak odmori pa da tek onda zakazu mec? Smesan si...

Nenad PVO

pre 12 godina

Steta sto mec izmedju Novaka i Mareja nije bio finale turnira.
Po kvalitetu igre ovo je bio jedan od najboljih meceva u poslednjih nekoliko godina na ATP turu.
Marej je igrao fenomenalno, i ubedjen sam da je igrao sa Nadalom da bi ga pocistio sa terena. Ako je dosad vazilo da je sljaka podloga koja ne odgovara Endiju od sad stvari izgledaju bitno drugacije. Endi Marej ce ubuduce biti u krugu od 2-3 favorita na svakom turniru na sljaci.
Novak je takodje igrao vrhunski ceo mec. Mnogo veci broj odigranih full tunira u poslednja tri meseca dao je kao rezultat priliku Mareju da dobije ovaj mec i to sasvim zasluzeno. Marej je delovao svezije bio je blizi pobedi ali Novak ne daje vise od jedne sanse. Marej nije iskoristio 10 gem i tu je za njega bio kraj.
Rafael Nadal po prikazanoj igri u Rimu ne bi trebao da pobedi ni Novaka ni Mareja u finalu.
Ipak Novak i Endi su odigrali zaista iscrpljujuci, gladijatorski mec, nakon koga treba bar nedelju dana oporavka. Miljan ipak nije madjionicar, a Nole je ipak samo covek.
Ovo odlaganje moze malo da pomogne, ali ocekujem da Novak ima dovoljno snage samo za prvi set.
Ubedjen sam da ce Nadalova taktika biti maksimalno iscrpljivanje Novaka, koje bi posle prvog seta dovelo do velikog broja neiznudjenih gresaka. Svakog drugog pa i Federera Novak bi danas pobedio ali Rafaela tesko.
Ali ovaj turnir u Rimu i nije cilj. Novak ce osvojiti Rolland Garos i konacno postati kralj. Jedini problem na putu osvajanja RG bice Marej…ukoliko bude u Nadalovoj polovini zreba ni tog problema nece biti.

maki

pre 12 godina

ako nole pobedi danas nadala e onda svaka mu cast,cisto sumnjam posto neverujem da ce biti 100% spreman za taj mec,ali i ako izgubi nista strasno jednom mora nemoze se stalno pobedjivati,voleo bi da ga nole dobije ali tesko nadal je u ovom mecu veliki favorit odmorniji je i jedva ceka da pobedi noleta zbog samopouzdanja posto je tri meca za redom izgubio,kladio bih se na nadala ali nebi mi bilo zao ako bi izgubio pare ako nole pobedi

Vladan R

pre 12 godina

Izgleda da svi ovi sto kukaju pitajuci se zasto nema dan odmora izmedju polufinala i finala, prate tenis od ovogodisnjeg Rima, ili najranije od pocetka Novakove serije. Na svim turnirima gde se igra na dva dobijena seta, izuzev zavrsnog mastersa, mecevi se igraju dan za danom, osim u prva dva kola kada jednostavno fizicki nije moguce odigrati celo kolo za dan, jer ima isuvise veliki broj meceva u odnosu na broj raspolozivih terena. Ne moze se imati i jare i pare, tj i pogodni vecernji termin i vise vremena za odmor. Sta bi dezurni kriticari tek rekli da se u finalu igra na tri dobijena seta kao do pre nekih pet godina.

Ena NS

pre 12 godina

@Marko
Ako ti niko ne odgovori šta je Novak "rekao":) na kraju meča (ja nisam sigurna), evo B92 reprizira meč i uskoro je kraj (5:5 u trećem setu), pa možeš pogledati ponovo. Pozz
P.S. Za one što kritikuju ove što pitaju nešto, ja mislim da je komunikacija ove vrste sasvim ok.

Tanasije

pre 12 godina

Ovo ne umanjuje Novakovo dostignuce, ali u sportu, juce jedan hoce da ga kanonizuje, danas ispada da je ON Milos Obilic rodjen sa 600 godina kasnjenja, da je bio na Kosovu, pa buzdovan umesto reketa u ruke...
(Ne budali Kraljevicu Marko, 15. maj 2011 16:22)
Kolektivno nesvesno je elemantarni socio-psihološki pojam. Nikave obiliće i markokraljeviće nisam pominjao, ne treba nama ni svetac ni spasilac, treba samo da shvatimo uticaj mita na psihu. Brojni negativni kometari uključujući i nebudalimarka pokazuju da mnogi ne žele da shvate.

Brane sa Korane

pre 12 godina

Neznam kako ce Novak fizicki da izdrzi danasnji mec,mislim da mu je jedina sansa da skracuje lopte i da izlazi na mrezu pa nek se na mrezi igraju pa ko bude spretniji neka pobedi,jer u beskonacnom prebacivanjem sa osnovne linije ima fizicki da se raspadne vec u prvom setu.

777

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?

Vladmir

pre 12 godina

Poeni iz Rima su vec ranije oduzeti, tako da se sutra skidaju poeni iz Madrida od prosle godine a dodaju novi iz Rima. Ako pobedi Nole razlika ce pasti sa 1805 na 405 poena, u suprotnom bice 1205.

Nemanja

pre 12 godina

Neverovatno ovakav mec po meni jos nije vidjen ja bih ovaj mec odmah stavio kao mec godine.Ali direktor turnira u Rimu nije trebao staviti ovakav raspored trebao je odmah posle meca Nadal-Gaske pustiti mec Novak-Endi zato sto bilo ko da prodje imao bi jako male sanse protiv Nadala najvise zbog umora.Pozdrav za Noleta.

siki

pre 12 godina

zao mi je jako ali ovde se serija zavrsava. koliko god da dobro igra ma sta dobro nenormalno fantasticno,ovaj mec ce izgubiti i to svi znamo jer svemu dobrom dodje kraj a to je rafa nadal. navijacu za novaka naravno.

wlado

pre 12 godina

navijam za njega, i ponosan sam sto je iz nase zemlje, ali mi se uopste ne svidja sto na kraju-kada pobedi pocne da psuje kao kocijas, prosto mi je grozno da vidim i cujem to

Tanasije

pre 12 godina

Novak nece moci sa Nadalom. Vidi se da mu sporija sljaka ne odgovara. Protiv Mareja je bio slabiji i pobedio je samo zahvaljujuci sreci i faktu da se ovaj uplasio pobede. Protiv Nadala prakticno nema sanse, bice samo statista na terenu.

Milos

pre 12 godina

Jedna pomoc oko bodovanja....jer me nesto poprilicno buni.
Ako je sada razlika 1805 bodova a jos se nisu skinuli bodovi iz Madrida od prosle sezone (Djokovic 0 a Nadal 1000) uz to znaci da ce Djokovic dobiti 1000 a Nadal 600 bodova od ovogodisnjeg Madrida.Onda je razlika izmedju njih ne racunajuci Rim 400 bodova!! Iz Rima prosle godine Djole brani 180 a Nadal 1000 sto bi znacilo ako Djole danas pobedi da ce zaraditi novih 820 bodova, a Spanac izgubiti 400....Zar prema ovome Nole ne bi trebao da bude prvi vec na narednoj listi na kada se obrisu stari bodovi!!???

Novak iz frizidera

pre 12 godina

Svim srcem navijam za Nadala i nadam se da ce ga ovaj napokon pod=bediti.Dosta mi je Novaka gde god da pogledas samo Novak ,otvoris frizider kad tamo NOvak,odes u grad Novak svuda ,odes na posso samo o Novaku eepa dosta.....Vamos Rafa

Nenad

pre 12 godina

Jedna pomoc oko bodovanja....jer me nesto poprilicno buni.
Ako je sada razlika 1805 bodova a jos se nisu skinuli bodovi iz Madrida od prosle sezone (Djokovic 0 a Nadal 1000) uz to znaci da ce Djokovic dobiti 1000 a Nadal 600 bodova od ovogodisnjeg Madrida.Onda je razlika izmedju njih ne racunajuci Rim 400 bodova!! Iz Rima prosle godine Djole brani 180 a Nadal 1000 sto bi znacilo ako Djole danas pobedi da ce zaraditi novih 820 bodova, a Spanac izgubiti 400....Zar prema ovome Nole ne bi trebao da bude prvi vec na narednoj listi na kada se obrisu stari bodovi!!???
(Milos, 15. maj 2011 11:07)


Razlika je 1805 to je tacno ali kod Nadala je ibrisan Rim od prosle godine a ne Madrid jer se gleda kalendarski a ne po turniru tako da Nadal ima 2 puta Madrid na svom kontu 1600 bodova a Rim nema..e sad njemu ce biti skinuto sutra 1000 bodova za Madrid i tada ce biti razlika 805..sta dalje sledi..ukoliko Novak trijumfuje danas dobice 1000 bodova i imace 11665..a Nadalu za finale bice dodato 600 ili ako ti je lakse od 12470 koliko sada ima oduzeto samo 400 od Madridskih 1000 tako da ce Nadal imati 12070 a Novak kao sto rekoh 11665..znaci razlika 400 bodova..a ukoliko Nadal trijumfuje danas ostace na tih 12470 a Novak ce imati 11265..znaci 1205

Objasnjenje - nastavak

pre 12 godina

@David
Novak u odnosu na današnje stanje na ATP listi može da zaradi 1000, a ne 820 poena, jer kao što rekoh poeni iz prošlogodišnjeg Rima (njegovih 180 i Nadalovih 1000) već su skinuti (pre dve nedelje, čini mi se). Detaljne informacije mogu se naći na zvaničnom sajtu ATP-a, ako se na listi klikne Novakovo ime i zatim odabere "Playing Activity".

poen

pre 12 godina

Zanima me ljudi odakle i kako dobijate ove informacije vezane za poene. Sta ako osvoji, sta ako izgubi i ostale informacije dobijate? To me bash zanima i voleo bih da to neko objasni na koji nacin da i mi mozemo da proveravamo te mogucnosti. Hvala i srecno

David

pre 12 godina

@Milos
Bodove iz Madrida su im dodali ali Nadalu skidaju 1000 a Noletu 0 mislim nisu im jos skinuti, jer ovi bodovi vaze godinu dana(365 dana) a ne kad je turnir odigran

Objasnjenje

pre 12 godina

@Milos
Trenutno je situacija takva da su odjednom uračunati bodovi i od prošlogodišnjeg i od ovogodišnjeg Madrida, a već skinuti oni iz prošlogodišnjeg Rima. Dakle, od današnjih bodova Nadalu će u ponedeljak biti oduzeto 1000 (titula Madrid 2010), a Novaku 0 (neučestvovanje prošle godine), ali će zato dobiti poene od ovogodišnjeg Rima -- i tako će opet sve biti na mestu. (Razlog ovome je što poeni traju 52 nedelje, a kako su ove godine Rim i Madrid zamenili mesta u odnosu na prošlu, to se skidanje poena ne podudara sa odgovarajućim turnirima.)

dashoni

pre 12 godina

nemoj samo poslije da bude da zbog umora izgubi finale...kad pobjedjuje izgovora nema a kada gubi uvijek ga ima...ne samo on nego skoro svi sem roger,nadal,roddick i jos poneki...

Nemanja

pre 12 godina

@ Stavio sam 500 eur na na Nadala, mislim da ce to biti nikad lakse pare. Nole je previse iscrpljen.
(nisam Ajvori!, 15. maj 2011 15:56)

Bolje da si za te pare otišao u Rim da gledaš tenis i uradiš nešto pametno i korisno...

jovana

pre 12 godina

@milos
Bodovi iz Madrida se nisu oduzeli ali su se dodali. Tako da ce se sada Nadalu oduzeti 1000 a Djokovicu O a nece se nista dodavati.

Djorgo

pre 12 godina

O ovome mislim od sinoc u 23:12, al` ne stize se.
Ko se cuva i bog ga cuva ... . Niej bas to,a al` nije ni daleko.
Podsetnik

http://www.youtube.com/watch?v=fHHFLKwrCew

Ljubisa, KiM

pre 12 godina

Jos pre tri godine kladio sam se sa prijateljem da ca Nole kad tad biti barem nedelju dana prvi na ATP listi. Tada je bio 5. igrac na svetu. On je rekao da je 3-ce mesto njegov maksimum, zbog toga sto su ispred ‘teniski bogovi’-Federer i Nadal. Iznos opklade je 500 eura. Samo nedaj boze, neka povreda ili bolest ga u tome moze spreciti, ako kojim slucajem taj njegov san ne ostvari ove godine nece ni sledece jer kao osto svi znamo, branice uzasno mnogo poena.

Dragoi Nole, vec si se upisao u istoriju sa ovim nizom koji je po meni vredniji nego onaj Mekinroov. Zasto ? Zato sto je on to verovatno ostvario kao lider teniskog karavana a znamo kako je lakse pobedjivati kada te se svi boje. Ti si ovaj niz ostvario kada si ispred sebe imao najbljeg igraca svih vremena-Federera i prvog i ubedljivo najboljeg igraca u prosloj godini-Nadala koji je imao razliku u bodovima vise hiljada poena. I jednog i drugog si pobedio po tri puta a ovog drugog u tri Masters finala za redom. Kao slag na tortu-poslednji put si ga pobedio na podlozi-kojeg nikada nisi pobedio i to u njegovoj zemlji, pred iskljucivo njegovom publikom. Ne verujem da je u istoriji svetskog tenisa neki igrac tri puta za redom i to u velikim finalima pobedjivao ubedljivo prvog igraca na svetu.
Uz sve to na kraju godine, podario si svojoj maloj zemlji i Davis kup. Sve moguce turnire si dobio, za redom, bez poraza. Zar nisu ovi razlozi, argumenti da je ovaj niz vredniji od bilo kog drugog u istoriji svetskog tenisa.

Steta je velika sto ce danas Nadal verovatno iskoristiti tvoju iscrpljenost kao sto je Federer iskoristio njegovu kada si izgubio ono madridsko epsko polufinale, ali ako i veceras izdrzis i pobedis, verovatno ces i formalno napraviti najbolji i najduzi niz pobeda. Ovakva se serija pravi verovatno jednom u karijeri, pa kad jos nije prekinuta, vredi pokusati dati sve od sebe da se veceras ne prekine. A suvisno je naglasavati koliko bi Nadal bio ranjiv posle toga. Siguran sam da bi ga poceli i ostali pobedjivati kao sto su poceli to cesto pobedjivali Federera a ti si najzasluzniji sto se Federer tako ubedacio da ce se vise tebe i to sa gorcinom secati nego svih svojih rekorda.

Kad sam ja toliko ponosan na tebe, kako li je tek tvojim roditeljima, braci, rodbini i prijateljima. Srbija i Srbi su ponosni na tebe kao na nijednog sportistu pre.

Verujem i veceras u tvoj podvig a onda odmor i samo odmor do RG-a.

Tamara Subotica

pre 12 godina

@Ima boga... Sve mogu da razumem ali tu recenicu nikako,sta za nas ima boga a za Spance nema? Da nije padala kisa ne bi bilo boga? Danas je bog na nasoj strani? Strasno... Ili veruuj ili ne...Ateista
(Stefan, 15. maj 2011 17:42) Sreca nasa pa za razliku od tebe Nole nije ateista. A komentar je bio vise figurativan posto smo svi prizivali kisu da Nole ima kad da se odmori. Al tebi ionako nista nije jasno pa da neduzim i nesmaram one koji su shvatili poentu!!!

milos

pre 12 godina

Opet Vuk Jeremic, zanima me o cijem trosku on ide na meceve Novaka Djokovica. OK danas je nedelja, neradni je dan ali sumnjam da je Jeremic otiso redovnom linijom ili ne daj boze iznajmio charter let!

Milena

pre 12 godina

Đokoviću svaka čast! Zaslužio je CEO ATP Madrid...Obožavam ga i smatram da igra carski. Baš mi je drago što je pobedio Mareja i nadam se da će danas pobediti i Nadala. HEJTERI koji su samo LJUBOMORNI na njega mogu slobodno da se pokjriju ušima zato što Novak sabija i ne mislim da će prestati! NOLE NAJBOLJI SI!

dashoni

pre 12 godina

nemoj samo poslije da bude da zbog umora izgubi finale...kad pobjedjuje izgovora nema a kada gubi uvijek ga ima...ne samo on nego skoro svi sem roger,nadal,roddick i jos poneki...

Tanasije

pre 12 godina

Novak nece moci sa Nadalom. Vidi se da mu sporija sljaka ne odgovara. Protiv Mareja je bio slabiji i pobedio je samo zahvaljujuci sreci i faktu da se ovaj uplasio pobede. Protiv Nadala prakticno nema sanse, bice samo statista na terenu.

Novak iz frizidera

pre 12 godina

Svim srcem navijam za Nadala i nadam se da ce ga ovaj napokon pod=bediti.Dosta mi je Novaka gde god da pogledas samo Novak ,otvoris frizider kad tamo NOvak,odes u grad Novak svuda ,odes na posso samo o Novaku eepa dosta.....Vamos Rafa

aleksandra

pre 12 godina

I sada stvarno - zapitajte se kakve veze uspeh Novaka Djokovica ima sa Srbijom? On nije uspesan zato sto je Srbin, nego zato sto je vredan i talentovan. Sto se toga tice moze da bude pripadnik bilo koje druge nacije.

siki

pre 12 godina

zao mi je jako ali ovde se serija zavrsava. koliko god da dobro igra ma sta dobro nenormalno fantasticno,ovaj mec ce izgubiti i to svi znamo jer svemu dobrom dodje kraj a to je rafa nadal. navijacu za novaka naravno.

wlado

pre 12 godina

navijam za njega, i ponosan sam sto je iz nase zemlje, ali mi se uopste ne svidja sto na kraju-kada pobedi pocne da psuje kao kocijas, prosto mi je grozno da vidim i cujem to

Зоран

pre 12 godina

"Mislim da profesionalni sport predstavlja nešto najmonstruoznije što je savremena civilizacija iznedrila."

Мислим да је ма који професионални посао који еј изнедерио Запад најмонструознија ствар из угла Србина у Србији.

nikola razbijac

pre 12 godina

@Nikola

A sto tebe briga sto organizatori stavljaju finale termina kad oni hoce? To je njihovo pravo. Da mozda treba da sacekaju par dana da se Novak odmori pa da tek onda zakazu mec? Smesan si...

Ne budali Kraljevicu Marko

pre 12 godina

Zašto je Novak važan? Zato što već više od 600 godina u kolektivnoj nacionalnoj svesti slavimo PORAZ, dok sav ostali svet slavi pobede.
(Tanasije, 15. maj 2011 15:11)
Da nije malo preterano, imamo komleks 600 godina, a Novak ce da ga izlaci za 6 meseci ? Tada smo izgubili drzavu, a ovo je IPAK samo sport, tenis, u mnogim zemljama se i ne prati, da nema Novaka, JJ, Ane, ne bi bio popularan ni kod nas i ne bi ovoliko raspredali.
Ovo ne umanjuje Novakovo dostignuce, ali u sportu, juce jedan hoce da ga kanonizuje, danas ispada da je ON Milos Obilic rodjen sa 600 godina kasnjenja, da je bio na Kosovu, pa buzdovan umesto reketa u ruke...

Tanasije

pre 12 godina

Ovo ne umanjuje Novakovo dostignuce, ali u sportu, juce jedan hoce da ga kanonizuje, danas ispada da je ON Milos Obilic rodjen sa 600 godina kasnjenja, da je bio na Kosovu, pa buzdovan umesto reketa u ruke...
(Ne budali Kraljevicu Marko, 15. maj 2011 16:22)
Kolektivno nesvesno je elemantarni socio-psihološki pojam. Nikave obiliće i markokraljeviće nisam pominjao, ne treba nama ni svetac ni spasilac, treba samo da shvatimo uticaj mita na psihu. Brojni negativni kometari uključujući i nebudalimarka pokazuju da mnogi ne žele da shvate.

Moljac

pre 12 godina

Po prvi put u životu sam sinoć počeo da se nadam da će Nole Đole izgubiti. Jer, ako se usled prenaprezanja danas protiv Nadala povredi, nedelju dana pre Rolan Garosa, džabe je krečio. Samo bi mu doručak od jadarita (kriptonita) sada mogao pomoći da se oporavi od meča kome je paralela Ali-Frejzer, Manila 1975, http://www.b92.net/tv/najava.php?id=1516. Na tom meču Ali je zaradio Parkinsona. Drž se Nole!

Stefan

pre 12 godina

Ima boga... Sve mogu da razumem ali tu recenicu nikako, sta za nas ima boga a za Spance nema? Da nije padala kisa ne bi bilo boga? Danas je bog na nasoj strani? Strasno... Ili veruuj ili ne...
Ajmo Djole iscepi ga, bog ti nije potreban, samo znanje i sreca...
Ateista

Tanasije

pre 12 godina

Zašto je Novak važan? Zato što već više od 600 godina u kolektivnoj nacionalnoj svesti slavimo PORAZ, dok sav ostali svet slavi pobede. Desetine generacija učenim kosovskom mitu razvile su kompleks inferiornosti. Zato nama takvima mazohistički prija kad izgubimo u poslednjem minutu utakmice pa filozofiramo kako smo "moralni pobednici", kako smo bolji, lepši, pametniji, ali je padala kiša, sneg, vetar, sudija...
Zato je neprocenjivo imati Novaka, jer Novak iz temelja ruši taj i takav mit. Pokazuje nam da nije strašno pobeđivati, da je to moguće - iako onaj ukorenjeni ostatak mita unapred jadikuje: 5 sati manje odmora, teži protivnici i tako dalje. To je mit kojeg treba da se rešimo mi sami, Novak ga se rešio. Treba da budemo uvereni da ĆE se odmoriti i spremiti, da je u naponu snage, da je nepobediv (i na zvaničnom ATP sajtu kažu "The Man Who Has Forgotten How To Lose"), u krajnjem, da će padati kiša i da će se igrati sutra. Jedino tako ćemo sami sebe izlečiti i krenuti pobedničkim putem, najpre u svojim životima, potom kao zajednica.

Bojan

pre 12 godina

Sta, jel novak ne sme da svoji jos jedan turnir??? Jel to mozda sto je Srbin??? Pa mogli su da stave malo ranije finale da budu sigurni da se nece oporaviti!!! :@

aries

pre 12 godina

Ralika u izjavi izmedju Noleta i Murray-a je očigledna. Za razliku od nadmenog i arogantnog Brita-a, skromni Srbin ne likuje. Zato je bolji i zato će biti No1.
Samo napred.

Nikola

pre 12 godina

Da je Novak Nadal, a Nadal Novak ovaj susret bi se igrao u 20h! siguran sam u to!.. Nije prebitno! ali u meni sve prokljuca kada pomislim na Novakovu pobedu popodne! Voleo bih to vise nego ista u ovom trenutku! zbog njega najvise! ali i zbog svih onih koji bi da mu postavljaju dodatne prepreke!.. poput organizatora ovog turnira!
Vamos Nole! vamos tamos Nadal! ;-).

dzaja

pre 12 godina

Stavio sam 500 eur na na Nadala, mislim da ce to biti nikad lakse pare. Nole je previse iscrpljen.
(nisam Ajvori!, 15. maj 2011 15:56)

Nikad lakse pare za kladionicu u koju sio stavio pare mislis ;)

he,he,he...

pre 12 godina

Pa, bar jednom da nesto shvatimo i naucimo- GLEDAJ! SVI smo zeleli kisu, ujedijieni kao jedan..snaga, energija skupljena i ETO kise!
Nije to nikakva ezoterija..ni slucajnost..nego snaga LJUBAVI, braco Srbi! Kada bi smo ovak jedan bili UVEK, gde bi nam bio kraj...i po prvi put cu i ja izgovoriti, sto mi je do juce bilo malo smesno: NOVAKA ZA PREDSEDNIKA!

777

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Kad je vec pauza i opusteno caskamo - ima li jos neko koga nervira ono Rafino "seljacko" vadjenje gaca iz dxxxxa? Ali ne moze da prodje bez toga, nesto neverovatno! Ne kapiram zasto ne nosi komotniju odecu? Bas degutantno ...

Milos

pre 12 godina

Jedna pomoc oko bodovanja....jer me nesto poprilicno buni.
Ako je sada razlika 1805 bodova a jos se nisu skinuli bodovi iz Madrida od prosle sezone (Djokovic 0 a Nadal 1000) uz to znaci da ce Djokovic dobiti 1000 a Nadal 600 bodova od ovogodisnjeg Madrida.Onda je razlika izmedju njih ne racunajuci Rim 400 bodova!! Iz Rima prosle godine Djole brani 180 a Nadal 1000 sto bi znacilo ako Djole danas pobedi da ce zaraditi novih 820 bodova, a Spanac izgubiti 400....Zar prema ovome Nole ne bi trebao da bude prvi vec na narednoj listi na kada se obrisu stari bodovi!!???

Mirijevac

pre 12 godina

Срели се Новак Ђоковић и Чак Норис. Здраво, Норисе Чаче. Здраво, Ђоковиче Новаче.

cukce

pre 12 godina

I sada stvarno - zapitajte se kakve veze uspeh Novaka Djokovica ima sa Srbijom? On nije uspesan zato sto je Srbin, nego zato sto je vredan i talentovan. Sto se toga tice moze da bude pripadnik bilo koje druge nacije.
(aleksandra, 15. maj 2011 03:20)

zapitao sam se i stvarno uspeh Djokovica sa Srbijom nema nikave veze osim toga sto je Djokovic rodjen u Srbiji, takmici se pod srpsko zastavom, sto raduje svojim uspesima srpski narod kako u zemlji tako i dijaspori, maternji mu je srpski jezik i samo jos to sto je Srbin!

Vladan R

pre 12 godina

Izgleda da svi ovi sto kukaju pitajuci se zasto nema dan odmora izmedju polufinala i finala, prate tenis od ovogodisnjeg Rima, ili najranije od pocetka Novakove serije. Na svim turnirima gde se igra na dva dobijena seta, izuzev zavrsnog mastersa, mecevi se igraju dan za danom, osim u prva dva kola kada jednostavno fizicki nije moguce odigrati celo kolo za dan, jer ima isuvise veliki broj meceva u odnosu na broj raspolozivih terena. Ne moze se imati i jare i pare, tj i pogodni vecernji termin i vise vremena za odmor. Sta bi dezurni kriticari tek rekli da se u finalu igra na tri dobijena seta kao do pre nekih pet godina.

mario

pre 12 godina

Upalilo oj dodole, dodole. Hvala Bogu osvojice i Rim Nole!
(danijela, 15. maj 2011 15:46)
___________________________________________
Naravno ipak je u pitanju nebeski narod :)

ja

pre 12 godina

Zaboravite na bodove iz Rima prosle godine, jer je taj turnir prosle godine igran 15 dana ranije i bodovi sa njega su skinuti pre 15 dana.
Bodovi sa ovog turnira u Rimu ce biti upisani umesto bodova iz proslogodisnjeg Madrida (koji jos uvek nisu skinuti).
Nole dakle na ovom turniru brani 0, a Nadal 1000 bodova.
Novak je ulaskom u finale zaradio 600 bodova i ovu Nadalovu prednost od 1805 bodova smanjio na 1205 bodova.

U danasnjem finalu se igra za 800 bodova, jer bi pobedom u finalu Djokovic zaradio dodatnih 400, a Nadal izgubio 400.
Ako bi Novak danas pobedio ta razlika bi pala na svega 405 bodova, sto znaci da bi sa ulaskom u finale RG Novak sigurno bio prvi, cak i da Nadal osvoji titulu na RG.
Sa druge strane Dovoljno bi bilo da Nadal izgubi u finalu RG i Novak bi bio prvi cak i da ne ucestvuje na RG.

Opet ako bi Nadal osvojio i ovaj turnir i RG zadrzao bi prvu poziciju sa prednoscu maksimum 1755 a minimum 565 bodova.

Danasnji mec je za Djokovica prlicno vazan jer u tom mecu sam odlucuje o svojoj sudbini i prvom mestu.
Ako danas izgubi na narednim turnirima nece toliko stvari zavisiti od njega koliko od Nadala i njegovih protivnika.
Naravno imace priliku i na RG da dodje na prvo mesto, ali morace da stigne do finala pa cak i da pobedi Nadala u tom finalu (ukoliko i on stigne u finale).

Dobro je neko pre mene napisao da ce to Novakovo prvo mesto biti ubedljivo najteze zaradjeno prvo mesto u poslednjih desetak godina.

Setite se na primer prosle godine i nacina na koji je Nadal dosao na prvo mesto. Prosle godine Nadal je 10. aprila bio na trecoj poziciji, a vec 7. juna na prvom mestu.
Osvojio je za ta 2 meseca 4 turnira na sljaci pobedivsi svega 2 tenisera iz prvih 10 (Federera u Madridu i Soderlinga u Parizu).

Djokovic je ove godine osvojio vec 6 turnira, na sedmom stigao do finala, zabelezio vec 12 pobeda nad top 10 teniserima (3 protiv Nadala i 3 protiv Federera) i opet jos uvek nije prvi.

Sad nek mi samo neko kaze kako Nadal nije najsrecniji teniser u istoriji ovog sporta, a Djokovic teniser sa ubedljivo najmanje srece od svih na vrhu.

777

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?

Džo

pre 12 godina

Za one koji nisu čuli: Nole je pobedom u ovom polufinalu skupio dovoljno poena da obezbedi učešće na završnom turniru u Londonu. Ne mogu da nađem sad tu statistiku, ali ako se dobro sećam kad sam je negde video: niko nikad nije uspeo to da uradi pre Rolan Garosa.

milan

pre 12 godina

jesu oni noramalni da finale turnira zakazu za 16 casova a prethodno polufinale pocelo u 20h i trajalo 3 sata. Nikad mi nece biti jasno zasto se finale jednog velikog turnira ne igra u "prime time"-u, oko 19h

Dante

pre 12 godina

Ajde ne blesite, to su vrhunski sportisti, njima je 2 sata sna dovoljno da se oporave do maksimuma. Vjerujte mi da ce Djokovic za mec fizicki biti spreman u potpunosti! A nije ni Nadal odmarao sve ove nedelje, igrao je isto mecheva kao Novak. (samo sto je gubio)

doktor

pre 12 godina

Na ESPN imate Tviter profil Bred Gilberta.. Ljudi ,koliko on obozava Novaka ,pa to je nevidjeno.. Zove ga kao i mi -Nole,Djoker,Masina.. Divi mu se. A to je jedan od najvecih strucnjaka u poslednjih par decenija

Goran

pre 12 godina

Ja ne znam da li je Novak i teoretski mogao da ima teži put do prvog mesta. On naravno još nije prvi, ali ima izvesne šanse da to postane, a ako uspe biće to verovatno najzaslužnije prvo mesto u istoriji modernog tenisa.
Neću da prepričavam prethodne mesece i turnire, ali indikator svega je ovaj Rim. Nastavio se odmah na Madrid, tako da igrači nisu imali odmora, a onda je Novaku nametnuo tri sjajna igrača, od kojih se poslednja dvojica baš sada vraćaju u najbolju formu, a znamo šta su onda sposobni da urade. Njegovom protivniku je sa puta sklonio potencijalno teže protivnike i plus doneo Novaku iscrpljujući meč, posle koga će imati samo 17 sati da se oporavi.
Ako Novak prođe i ovaj test i pobedi Nadala, onda bi Rafa da je pošten trebalo da odustane od RG i prepusti Novaku prvo mesto:))))
Naravno da je ovo šala, ali kada se pogledaju bodovi, Novaku ne bi bila potrebna titula na RG za mesto br.1 ukoliko osvoji Rim. Zanimljivo da bi mu se onda poklopile dve stvari, prvi put najbolji na svetu i sa finalom, oboren rekord Mekinroa, sa 43 pobede:) Drugi scenario je naravno, da Novak danas izgubi, a onda pobedi u finalu RG-a, verovato Nadala.
Naravno da postoje i drugi načini da Novak ispuni svoj san i to se ne završavasa RG-om. Samo, nekako bi bilo najidealnije, tačnije najpravednije da se to desi sad, kada on jeste realno najboloji na svetu i kada je momuntum na njegovoj strani. Mnoge ispite je položio, ostalo je samo da diplomira. Srećno!

Brane sa Korane

pre 12 godina

Neznam kako ce Novak fizicki da izdrzi danasnji mec,mislim da mu je jedina sansa da skracuje lopte i da izlazi na mrezu pa nek se na mrezi igraju pa ko bude spretniji neka pobedi,jer u beskonacnom prebacivanjem sa osnovne linije ima fizicki da se raspadne vec u prvom setu.

Dylan Dog

pre 12 godina

"Die hard Djokovic" je postao "Die another day Djokovic"!

Ne bih da ponavljam konstatacije da je ovo bio sjajan i težak meč itd.
Moji utisci su sledeći:

Bum-bum tenis nakon koga je Đoković izgubio drugi gem u prvom setu jeste lep i atraktivan, ali potpuno kontraproduktivan, pogotovo protiv zida od čoveka kakav je Endi Marej.

Generalno, kada vidite da neko tako igra i da na tome bazira taktiku - znajte da će vrlo verovatno izgubiti meč. Protivnik se lomi promenom ritma i tempa. Ali ako igrate sve vreme brzo, u jakom tempu - ne možete dodatno ubrzati. U krajnjoj instanci, taj fantastičan tenis pri prosečnoj brzini loptice od 120 km/h sa neprestanim gađanjem otvorenog terena radi izbacivanja protivnika sa istog - postaje, ironije li - pasivan tenis! Vi udarate jako, levo-desno, približavate loptu linijama, a protivnik sve vreme to uredno i vrlo opasno vraća vama na liniju! Pa kako onda dobiti poen?! Zato je taj udarački tenis put bez povratka. Drugo, nemoguće je odigrati duži deo meča na tako visokom nivou bez neiznuđenih grešaka.

Da se vratim na meč. Novak je, srećom to uvideo i u nastavku seta smanjio snagu udaraca i brzinu loptice, tek toliko da bi ostao kontrolisano agresivan i slao duboke lopte koje se ne mogu lako napasti, a istovremeno ostavio prostora za iznenadno ubrzanje loptice po kratkim dijagonalama, kako se inače i izbacuje protivnik iz ravnoteže i dobija poen.
Nastavak prvog seta je bio demonstracija perfektnog tenisa. Što reče Nebojša Višković, ni konzilijum teniskih eksperata ne bi mogao da da kvalitetniju konstrukciju poena.
Međutim, u drugom setu neki vrag Novaku ne da mira i ovaj ponovo pokušava prostim raspucavanjem da otvori teren i dobije poen. I bi protiv svakoga. Čak i protiv dubl para, ali ne protiv Mareja od prošle večeri. Moram priznati da nisam čak ni kod Nadala video tako jaku defanzivnu igru! Pa Marej se "branio" udarcima koji su imali snagu i preciznost udaraca kojom ostala teniska populacija NAPADA! Novak je tako postao žrtva svog eksperimenta. U tom udaranju - izgubio je mnogo snage, zaboravio plan igre i počeo da gubi strpljenje i samopouzdanje. Zatim, počeo je da se kreće sve lošije, sve je manje bio na lopti, sve je više grešio. Servis ne ide ceo turnir, ali tada je i ritern zatajio. Epilog znamo.
U završnici trećeg seta je momentum konstantno bio na Marejevoj strani i jedina Đokovićeva šansa je bila - sam razuzdani Škot! I to se i desilo. Serijom glupih i jeftinih grešaka - i fzički i mentalno grogiranom Novaku ovaj daje zračak svetla na kraju tunela. Veoma slabašan, ali za Novaka dovoljan da preokrene situaciju u svoju korist! Na 5-5 u 3. setu mi je bilo potpuno očigledno da će Novak dobiti meč i nekako sam znao da će se Marej "udaviti".

Na kraju, u tenisu je presudna GLAVA: mentalna čvrstina i sportska inteligencija., a ne paralele, dijagonale, bekhendi i forhendi. Posle meča ili treninga ne treba da vas bole samo noge i ruke, već ponajviše - glava.

Iako Rafa Nadal mudro i velikodušno prepušta ulogu favorita Novaku, verujem da se naš suprestar zasigurno neće "upecati". Imperativ pobede je u špančevom dvorištu. Novak nema šta da izgubi. Čak ni oreol nepobedivosti, jer nije sramota ni neočekivano izgubiti od Nadala na šljaci. Sa druge strane, za Rafin ego i samopouzdanje - eventualni poraz bi bio ozbiljan nastavak pucanja po svim šavovima, a i znak ostaloj teniskoj populaciji da ga još više pritiska na njegovoj omiljenoj podlozi jer je očigledno - pobediv!

Novaku želim puno ZDRAVLJA; SNAGE I SPORTSKE SREĆE u današnjem finalu mastersa u Rimu.
Uzdravlje!

VLADAN

pre 12 godina

Novak je prekinuo seriju nadala od 37 pobeda uzastopnih na sljaci danas je noletu 37 mec od pocetka godine ima tu dosta simbolike.Novak je izmorio Nadala 2009 u madridskom epskom mecu tako da je nadal bio statista u finalu ista situacija se ponavlja i danas.A ako serija novaka treba da se prekine bolje neka izgubi od Nadala na sljaci nego od nekog anonimusa koji bi usao u istoriju ni kriv ni duzan samo zato sto je iskoristio umor Novaka.Dzon Mekenro je izgubio u finalu roland garosa u tom 42 mecu ali je izgubio od Ivana Lendla.Pa ako Novak izgubi neka izgubi od Nadala.

Srce ruke i lopata

pre 12 godina

Nikako mi sinoć po završetku meča nije izlazila iz glave scena iz "Ko to tamo peva" kad Bata Stojković u atletskoj majici izlazi iz reke par dana pošto je pao s mosta, a Boro Stjepanović kaže ono čuveno "Ljudi, pa ovaj čovek je NEUNIŠTIV!"
Strašno mi je žao što je Noletu ostavljeno tako malo vremena za odmor do finala; tužno je što će to Nadalu biti presudan adut za finale.
Ni u ludilu ne verujem da Novak može da se oporavi; jedino me teši što ni sinoć u 3. setu ni u ludilu nisam verovao da može da pobedi!

Zoran

pre 12 godina

Kako mi je drago da ja pobedio ovog arogantnog Murray-a. Sada Novak moze i da izgubi od Nadala. Verujem da mu niko nece zameriti. A opet - nov dan, nov megdan. Ko zna sta nam donosi?

igor

pre 12 godina

Nole imaj na umu Rafa je do sada imao mnogo lakse protivnike od tebe i nije mnogo pokazao, imao je i srece izbegao Ferera i Federera!
Drugo, boji te se!!!!!
i ako se umoris uzimaj obavezno medicinski taj maut!!!
SRETNO MAJSTORE!!!

Marko

pre 12 godina

Ponos,sreca,zadovljsto,uzvisenost,suze u ocima,sve sam to osecao sinoc i zbog tebe nole, zaboravio na svoje svakodnevne probleme! Zato ga svi volimo,jer je nas,jer je pravi momak,ponos svih nas! Nakon onih urlika sinoc mislio sam da u njemu snage jos mnogo! :-) Samo ako neko moze da mi pomogne! Ne mogu da protumacim sta je Novak rekao posle tih urlika?????

hehe

pre 12 godina

bacite pogled na prognozu.ovo nije slucajno.
link http://www.weather2umbrella.com/sr/vremenska-prognoza-rim/eta/11/1177557/0/meteogram

Jos jedna glava u dugome nizu - publika se gura da bi bila blizu

pre 12 godina

Tenis je igra koja se igra na dva ili tri dobijena seta, i u kojoj na kraju pobedi Novak Djokovic.

Bane Liverpul

pre 12 godina

Samo 15 sati za odmor. Nema sanse da se odmori.
Pa masirace ga do 3 ujutro, onda mu treba bar 8 sati za spavanje, pa dok covek popije kafu i ode u WC, zakasnice na mec.
Bas sada gledam ove sveznalice sa raznih kladionica. Pre pocetka turnira Nadal je bio samo mali favorit u odnosu na Djokovica. Veceras su kvote naglo promenile tako da je sada Nadal veliki favorit.
Bilo bi fer da padne jedna kishica.

david

pre 12 godina

Trenutna razlika izmedju Novaka i Nadala je 1805 bodova a nadalu nisu jos skinuti bodovi iz Madrida Nadalu bi trebalo da se oduzme 1000 a Novaku 0 iz Madrida jer nije igrao prosle godine to je valjda od sutra i realna razlika je 805 bodova. Ako Novak dobije finale zaradice i 820 bodova jer od prosle godine brani samo 180 bodova iz Rima A Rafa 1000 i Novak je prvi verovatno posle Roland Garosa sta god uradio tamo. To je sve zbog kalendara odrzavanja turnira

Inspector Bloch

pre 12 godina

Dorcolac,hvala na optimistickim recima, i svracajte nam cesce! Brine me ne-javljanje DD, nadam se da je zdrav, i da su drugi razlozi!

Tesko je pokupiti sve utiske tako brzo, bar za mene, ali da smo sinoc gledali MEC, jesmo! Za teniske antologije, udzbenike..ALI ja bih ga se rado bio preskocio! Cena moze da bude previsoka- mislim na zdravlje Novaka; Konsultovao sam mog prijatelja, alergologa, i jasno je kao dan da je alergija Novaka 'zakacila':problemi sa ocima, nos, i naravno..umor!
Ja ne mogu na njega da gledam samo kao 'gladijatora'zato mi je previse mio; No, nadam se da ce tim biti dovoljno pametan, da odredi LIMITE- a ako treba stati- stati u ime zdravlja! Jos mi je u secanju, mec Ferera i Nadala sa US- opena kada Nadal..moli Tonija da preda..ali ovaj, klimanjem glave samo kaze..'mozes ti to";Odvratno!

Novaku, zelim zdravlje pre svega, a..no.1 ce doci!

Uzdravlje,

igor

pre 12 godina

Ima srece ovaj Nadal, odmoran, protivnici b klasa, Cilic i drugi, izbegao Ferera i Federera, ali nadam se da ce ga danas pobediti Noletova mentalna snaga u odnosu na strah Federera!
I poruka Noletu, obavezno trazi cim se umoris jedan medicinski taj maut!
Srecno majstore!!

bane

pre 12 godina

Ne znam zašto se toliko potencira umor i priziva kiša. Ne znam šta bi sa time dobio. Novak je naučio na ovakav tempo, nijednu titulu nije osvojio bez trčanja. Pogotovo nije opravdanje pred jednim Nadalom koji je igrao na AO polufinale od 5 sati i sutra u finalu dobio Federera. Za ovakav tempo bitnija je izdržljivost nego sirova sila. Tu je Novak bolji od Nadala, setimo se finala Majamija i ko je bio umorniji. Tako će biti i danas. Novaku je bitno da se što pre uključi u meč i krene da igra nogama i mislim da će biti sve gotovo u 2 seta, mnogo lakše nego sinoć sa Marejem.
Pa srećno Novače!

poen

pre 12 godina

Zanima me ljudi odakle i kako dobijate ove informacije vezane za poene. Sta ako osvoji, sta ako izgubi i ostale informacije dobijate? To me bash zanima i voleo bih da to neko objasni na koji nacin da i mi mozemo da proveravamo te mogucnosti. Hvala i srecno

Dr.

pre 12 godina

Uporedite jednog igraca na ovakvom teniskom mecu od 3 sata i 11 fudbalera jednog tima u jednoj fudbalskoj utakmici? Pa Novak vise trci, radi na terenu i istrosi svoje telo nego onih 11 sto igraju balet. E sada uporedite Novakove rezultate i njihove u fudbalu. TUGA. Na sta se mi palimo.

cukce

pre 12 godina

(cukce, 15. maj 2011 12:55)Pitas se kakve veze ima Novakov uspeh sa tim sto je Srbin? Srbi su inadzije, kada proradi inat sve mogu, kao sto su Irci tvrdoglavi a Skoti skrtice. Zato Novakov uspeh i te kako ima veze sa tim sto je Srbin. Da li sada razumes?
(777, 15. maj 2011 13:51)


pa jel si procitao sta sam napisao!? pa ja sam doticnoj odgovorio To sto ti sad pises!? da Djokovic "stvarno nema veze sa Srbijom" (nemoj ovo bukvalno da shvatas sto je pod navodnicima)osim toga sto je Djokovic rodjen u Srbiji, takmici se pod srpsko zastavom, sto raduje svojim uspesima srpski narod kako u zemlji tako i dijaspori, maternji mu je srpski jezik i samo jos to sto je Srbin! nadam se da shvatas da je odgovor da Djokovicevi uspesi i te kake veze imaju sa SRBIJOM!!!!!

ja

pre 12 godina

@poen
Imas lepo sajt ATP-a sa koga mozes skinuti kompletan pravilnikATP-a koji je na nekih 300 strana.
Desetak strana u tom pravilniku se odnosi na bodovanje i sve je objasnjeno do najsitnijeg detalja.
Svako ko duze prati ovaj sport i koga je interesovao taj sistem bodovanja, odavno je proucio taj pravilnik i razumeo kako to funkcionise.
Ako te zanima ceo pravilnik moes skinuti ovde:
http://www.atpworldtour.com/~/media/2F1A2D2FDD954D1BBC96BDEDFBF40D53.ashx

Naravno sve je napisano na engleskom, ali moze se razumeti i uz sasvim prosecno znanje engleskog.

kika

pre 12 godina

Kisa je svakako dobrodosla Novaku, bar ce imati koji sat vise da se odmori. Nadalu ce smetati, jer ce razmisljati o tom vremenu koje je Noletu preko potrebno. Nadam se da ces se oporaviti za mec, makar da mu pruzis dostojan otpor, pa sta bude. Napred RAIN MAN!

Nenad PVO

pre 12 godina

Steta sto mec izmedju Novaka i Mareja nije bio finale turnira.
Po kvalitetu igre ovo je bio jedan od najboljih meceva u poslednjih nekoliko godina na ATP turu.
Marej je igrao fenomenalno, i ubedjen sam da je igrao sa Nadalom da bi ga pocistio sa terena. Ako je dosad vazilo da je sljaka podloga koja ne odgovara Endiju od sad stvari izgledaju bitno drugacije. Endi Marej ce ubuduce biti u krugu od 2-3 favorita na svakom turniru na sljaci.
Novak je takodje igrao vrhunski ceo mec. Mnogo veci broj odigranih full tunira u poslednja tri meseca dao je kao rezultat priliku Mareju da dobije ovaj mec i to sasvim zasluzeno. Marej je delovao svezije bio je blizi pobedi ali Novak ne daje vise od jedne sanse. Marej nije iskoristio 10 gem i tu je za njega bio kraj.
Rafael Nadal po prikazanoj igri u Rimu ne bi trebao da pobedi ni Novaka ni Mareja u finalu.
Ipak Novak i Endi su odigrali zaista iscrpljujuci, gladijatorski mec, nakon koga treba bar nedelju dana oporavka. Miljan ipak nije madjionicar, a Nole je ipak samo covek.
Ovo odlaganje moze malo da pomogne, ali ocekujem da Novak ima dovoljno snage samo za prvi set.
Ubedjen sam da ce Nadalova taktika biti maksimalno iscrpljivanje Novaka, koje bi posle prvog seta dovelo do velikog broja neiznudjenih gresaka. Svakog drugog pa i Federera Novak bi danas pobedio ali Rafaela tesko.
Ali ovaj turnir u Rimu i nije cilj. Novak ce osvojiti Rolland Garos i konacno postati kralj. Jedini problem na putu osvajanja RG bice Marej…ukoliko bude u Nadalovoj polovini zreba ni tog problema nece biti.

wayward

pre 12 godina

Samo lagano, nebitno sutra sta bude, odmor, klopa, san, banane, voda i lepo sutra da uzivas a i mi uz TV...pa kako bude opet si heroj :) Napred Nole!!!!

Simonida

pre 12 godina

Nole is the best - he needs a little rest
He needs a little rest not another test
Not another test for another fest
For another fest: Nole is the best!
Napred Nole!!!!!!!!!!

maki

pre 12 godina

ako nole pobedi danas nadala e onda svaka mu cast,cisto sumnjam posto neverujem da ce biti 100% spreman za taj mec,ali i ako izgubi nista strasno jednom mora nemoze se stalno pobedjivati,voleo bi da ga nole dobije ali tesko nadal je u ovom mecu veliki favorit odmorniji je i jedva ceka da pobedi noleta zbog samopouzdanja posto je tri meca za redom izgubio,kladio bih se na nadala ali nebi mi bilo zao ako bi izgubio pare ako nole pobedi

prskaj

pre 12 godina

nemoj samo poslije da bude da zbog umora izgubi finale...kad pobjedjuje izgovora nema a kada gubi uvijek ga ima...ne samo on nego skoro svi sem roger,nadal,roddick i jos poneki... (dashoni, 15. maj 2011 04:01)

izvini sto roger nije izjavio da je igrao sa mononukleozom(?!) kada ga je porazio djokovic na AO 2008, nadal da je povredjen kada ga je soderling pobedio pa kad ga je ferrer pobedio ove godine, pa je rekao da je umoran bio od meca sa djokovicem kada ga je federer pobedio u madridu 2009 i sad sto izjavljuje da igra sa virusom...toliko o tome

NikolaNS

pre 12 godina

Da li je uopšte bitno da li će Nole danas da pobedi?
Za mene je i ovo dovoljno da bude velik. Divno vaspitan momak. A naš je.
Jedna pobeda ili izgubljen meč tu ništa ne može da promeni. Pa makar i da prestane da igra tenis ovog momenta.

nikola

pre 12 godina

Mislim da profesionalni sport predstavlja nešto najmonstruoznije što je savremena civilizacija iznedrila.Trčati tri sata za lopticom,a onda imati samo desetak sati za oporavak,mislim da predstavlja vrhunac sadizma.Volim Noleta,i prirodno je da sam zabrinut za njegovo zdravlje.Mislim da je totalno nebitno ko će dobiti finale,pravo pitanje je ima li koga normalno u ITF-u?Treba li neko da se sruši mrtav na terenu(kao u nekim drugim sportovima),pa da se shvati da nije sve u lovi?Zar se nije finale moglo pomeriti barem koji sat kasnije(večernji termin),tako da Novak dobije makar još koji sat za oporavak?

Navino

pre 12 godina

Apsolutno sam siguran da ce pobediti.

Vise sam se ja najezio od ona tri zverska urlika na kraju meca sinoc,
30% se odmah oporavio (fizicki), a samopouzdanje 120%.

NOLE, samo ti teraj po svome, drugi neka se pitaju , kako i sta.

Svi treba da se ugledamo na vrhunskog atletu i coveka!!!

@dorcolac, vidi se da si se bavio sportom kao i ja, i znas sta pricam.

Sta ce biti s kucom?

pre 12 godina

Baj d vej, kisa pada u Rimu i zensko finale jos nije pocelo, a vec je proslo 3pm, znaci da se Rafa sad vec unervozio a Nole sigurno dodatno umirio jer zna da se ovaj nervira, a sta ja znam, nista ne znam, al ce da znaaaam... cvaj cu nul za Noleta, AJMOOO!!!

stoka17

pre 12 godina

Pamćenje me više ne služi kao nekad, a bilo je to i dosta davno, u Wimbledonu '05. Tamo je Novak gubio 2-1 5*-4 40-15, a zatim i 6*-5 40-0 i sve to je izvukao i na kraju pobijedio. Tad je se moglo naslutiti kakav će to biti lav! Žrtva je bio Garcia Lopez.

Ispravite me ako sam negdje fulao.

Ovaj meč me podsjetio na to ugodno iskustvo.

muvacece

pre 12 godina

Ne znam koliko treba biti nenormalan, i staviti da se finale igra samo 15-ak sati iza polufinala. Time direktno favorizujes jednog ucesnika. Ne pricam o Novaku konkretno sada, i ako njega trenutno pogadja ovakav splet okolnosti, niti samo o Rimu. Gotovo svaki turnir ima slican problem, i Grand Slam-ovi nisu izuzetak. Pa valjda postoji centralni teren, ali imas i manje terene. Neka se jedno 1/2 finale igra na terenu br.2, nece im nista faliti. Makar ce sportski uslovi biti jednaki. Sad ako neko igra 3 sata, a neko sat i po, to je posle do njih. Ali valjda u svemu treba biti i malo sporta, a ne samo zarade... Novace, uz tebe smo brate, pa i ako puknes sutra, covek si. Valjda. Nisam vise toliko siguran :D

milan pg

pre 12 godina

Nole, ne moras danas pobijediti toliko si umoran da ne mogu da jerujem da stojis na nogama. Samo te molim da ga jos jedno posaljes po burek pogledaj ka nebu i zahvali se Svevisnjem sto te je stvorio jer ovo sto radis mora doci od neke nadjuske sile. ZIVO NAM SRBINE.

milos

pre 12 godina

Ljudi, mene je iskreno zao marija. Decko ce ponovo da upadne u depresiju kao posle AO. Salu na stranu, Novak pokazuje svoju neverovatnu snagu, kako fizicku tako i mentalnu. Niko vise ne moze da pretpostavi koji su mu krajnji dometi! Ovi iz ATP uopste nisu humani, mogli su pre finalnog okrsaja da obezbede bar jedan dan odmora za finaliste. Igranje dan za danom je neverovatan napor za tenisere, posle sa punim pravom mozemo reci da su oni teniski GLADIJATORI. Bojim se samo da se brzo ne istrose, ipak su oni samo ljudska bica!!

Bg

pre 12 godina

Nole je ubedljivo najbolji kralj! Kako je bilo tesko gledati ono sinoc! Uzasa! Na srecu, nasao sam u frizideru flasu Rizlinga koja stoji tamo za kulinarske potrebe (uglavnom talijanski recepti) i to mi je pomoglo da nekako prebrodim poslednjih nekoliko gemova. Kada bi se ovo cesce desavalo, postao bih notorni alkoholicar. Bice uzasno tesko danas protiv Nadala, posle onako iscrpljujuceg meca. Ali Nole je cudo. A ako izgubi, uopste mu necemo zameriti. Inace, bilo bi fino da Nole malo predahne, ako je to moguce izvesti.

David

pre 12 godina

@Milos
Bodove iz Madrida su im dodali ali Nadalu skidaju 1000 a Noletu 0 mislim nisu im jos skinuti, jer ovi bodovi vaze godinu dana(365 dana) a ne kad je turnir odigran

DEJAN STOJAKOVIĆ

pre 12 godina

Znači kiša u Rimu danas.Zna li ko dokle će trajati,da pravovremeneo uzmem lek za smirenje jer kad se juče nismam šlogirao,onda ću se danas sigurno ako bude takva dramaturgija.Ili da se napijem pa kud puklo da puklo.

Objasnjenje - nastavak

pre 12 godina

@David
Novak u odnosu na današnje stanje na ATP listi može da zaradi 1000, a ne 820 poena, jer kao što rekoh poeni iz prošlogodišnjeg Rima (njegovih 180 i Nadalovih 1000) već su skinuti (pre dve nedelje, čini mi se). Detaljne informacije mogu se naći na zvaničnom sajtu ATP-a, ako se na listi klikne Novakovo ime i zatim odabere "Playing Activity".

Marija

pre 12 godina

Nismo se ni mi oporavili od sinoć, a kamoli on. Nadam se najbojem i naravno, ne treba biti neobjektivan, SVAKA ČAST ZA ONO SINOĆ A DANAS ŠTA BUDE!!!

Željko

pre 12 godina

Majstore,kamo lepe sreće da su nam političari kao ti :-) ne bi smeo da ti zameri niko,ČAK i da izgubiš! Svaka ti čast i samo napred! Nadam se da ćeš zadržati nivo forme,i da će ove godine tu tradiciju nastaviti košarkaši,odbojkaši,vaterpolisti... S R B I J A ! ! !

Kabeza

pre 12 godina

eeeeh.... kad bi i nasi fudbaleri imali snage kao Nole... 12 meceva u 16 dana... i to kakvih... a ovi nasi fudbaleri kao babe posle 45 minuta...

nikol dž: femija

pre 12 godina

(Dylan Dog, 15. maj 2011 12:18)

BAS STE bili inspirisani i Vi jer napisali ste odličan, tačan, divan komentar. Uživanje je bilo čitati. Trebalo bi da ga objavite u nekim novinama. Sve je baš tako kako ste napisali. BRAVO ZA VAS.

NOVAKU JOŠ JEDNOM SVAKA ČAST, bilo je vraški teško/mada je za mene njegov najteži meč koji je prelomio ono nešto bio protiv Ferera u Madridu /i NADAM SE da ćemo,kao i sinoć, SVI BITI UZ NJEGA, duvati mu u ledja veeelikuuu energiju koja će mu u teškim momentima pomagati da ostane uspravan, budan, borben.

VERUJEM DA, kao što kaže, IMA SNAGE i VERUJEM DA ĆE MU PROTIV NADALA BITI LAKŠE da stigne do pobede.

SREĆNO NOVAKU !!!

Svako dobro.

Tamara Subotica

pre 12 godina

Ima boga ipak!!! Hvala svima koji su jos sinoc poceli da prizivaju kisu u Rimu-uspelo je!!! Bog je danas na nasoj strani imamo srece! Sreca prati hrabre a Nole je nas heroj -znaci Nole i danas pobedjuje sigurno!!! OOOOOOOOO kisice hvala ti sto finale pocinje tek veceras!!! IIIIIDDDEEEEEMMMOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!

nikol dž.femija

pre 12 godina

Veliki kao i uvek.Fer u svojim izjavama i uvek odavanje priznanja protivniku a priznavanje faktora srece. Promena je odlucan pobenicki mentalitet, konacno. Srpski.

romul

pre 12 godina

Osim ako je bionic man nas Nole, pobedice. Ako je vreme da izgubi, barem neka izgubi od jednog od najboljeg, plus Spanac. Pocinjem da brinem za njega. Vilica ce mu odpasti od pobednickog urlika, noge zapeti u borbenom trku, odrace kolena. Nema veze i onako ga niko nece sputati da uskoro postane br. #1. Nole, ne moras vise, obecavam, naucio si nas da nikada ne odustanemo. Nikada, pa kada i sve izgleda gotovo. Molim te napisi happy ending script. Ovo je film u tvojoj reziji.

Dorćolac

pre 12 godina

Ima zaista malo vremena za oporavak! Sa druge strane, mislim da će imati lakši posao sa Nadalom nego sa onakvim Marejem iz polufinala. To je bila neviđena defanziva Škota, svakoga bi pobedio sa onakvom igrom. Svakoga, sem takvog atakera kakav je danas Novak. Čistih udaraca, po zvuku se to vidi i čuje, ubedljivo najjači reli ikada do sada u tenisu. Odbija protivnike daleko iza osnovne linije tako da može uspešno da igra i dropšotove sa osnovne linije. A zašto se mučio sa Marejem, pored njegove maestralne igre, je servis koji mu je najslabija tačka. Videli smo kako mu je Marej ulazio u teren kod drugog servisa i dosta poena dobio zakucavanjem.
Za oporavak se ne brinem, ima uz sebe odličan tim koji brine o svemu van meča, a u mečevima kao da mu daju snagu da ne poklekne i onda kada je gusto. Jednostavno je napravljen tim za mlevenje protivnika, a to će biti danas i sa Nadalom.

Milko

pre 12 godina

Maestralan finiš Djokovića.
Protiv Nadala će sve zavisiti od toga koliko Djoković tog trenutka bude mogao fizički da pruži.
Ostalo Bogu hvala ima.

Milko

pre 12 godina

Maestralan finiš Djokovića.
Protiv Nadala će sve zavisiti od toga koliko Djoković tog trenutka bude mogao fizički da pruži.
Ostalo Bogu hvala ima.

Darko

pre 12 godina

Mislim da posle jučerašnjeg meča niko ne može biti razočaran ukoliko Novak danas izgubi. Kao pasionirani navijač ja bi bio potpuno zadovoljan kad bi, recimo, samo pustio ruku, šamarao lopticu, pa kud puklo da puklo. Samo gledajući meč sa Marijem sam se propisno namučio, ne mogu ni da zamislim kako je bilo igrati ga. Zato Novače, danas igraš bez ikakvog pritiska, nikakvi rekordi, ništa. Ako možeš fizički da izdržiš možeš, ako ne, skracuj maksimalno.

grga

pre 12 godina

pratio sam ceo mec i preko William Hill kladionice, neverovatno malu kvotu su dali na noleta pred pocetak - 1.05 :D, ali ja kao iskusan kladionicar sam cekao da kvota naraste do 3.7 i onda ih opeljesio :D kakvi su papani od drugog seta su krenuli da favorizuju njihovog Mareja. velika greska

ALPHA&OMEGA

pre 12 godina

@pljuvaci i svima ostalima koji veruju da
je Novak preiscrpljen,preumoran i da Nadal
ima bolje sanse da pobedi danas...

Nadal oce pobediti danas...
... ali samo ukoliko mu to Novak dozvoli!!!

Pozdrav za kralja tenisa.
"There can be only one - Novak Djokovic"!

joj

pre 12 godina

Samo bih hteo da skrenem paznju na kakav nacin pojedini mediji na zapadu reaguju na Novakove pobede. Evo samo jednog od mnogih primera:
"Novak Djokovic can win all he wants, set records and take over the No. 1 ranking. But it would mean nothing without a French Open title." Stiv Tignor (ESPN)

To je samo uvod za clanak u kojem nam Tignor objasnjava kako je mozda bolje Novaku da izgubi sada kako bi imao manje pritiska u Parizu. Pitam se samo da li je Tignor isto to predlagao Federeru kad je pravio svoje serije od po 35 i 41 meca bez poraza ili Nadalovih 81 mec na sljaci... To je cudan mentalitet i mislim da je Blater to najbolje opisao nakon dodele domacinstava za fudbalske svetske kupove, kad su se Britanci zalili: "To je ta zapadnjacka arogancija, gde smatraju da im pripada sve najbolje i da niko nikada ne sme da bude bolji od njih".

kraljevo

pre 12 godina

Nole kralju!!!Ne postoje cini mi se prave reci kojima bih opisao koliko TI srece donosis u sve domove ove nase lepe Srbije,i sto nam pokazujes pravi put da se upornoscu i radom moze stici do zvezda i da se ne predajemo ni onda kada nam deluje da je sve izgubljeno!Nole bicemo danas,kao i uvek,svim srcem uz tebe,nadajuci se pobedi,a i ako izgubis niko ti nista NE SME zameriti jer si pravi savremeni Milos Obilic!

Boki

pre 12 godina

Jeste Nole umoran,ali danas je sve moguce.U svakom slucaju,Nadal je jedini koji zasluzuje da prekine ovu seriju.Bio bih strasno nesrecan da je to uradio Marej,koji sa takvim shvatanjem tenisa nikada nece postati veliki igrac.Bez ideje,bez srca.Bunkerom se utakmice ne dobijaju.
Napred,Novace,teniski kralju!

Crna Gora

pre 12 godina

Bice tesko danas.Nikada teze,u neravnopravnoj borbi.Nadal vjerovatno ima kompeks od Novaka i imace veliki pritisak.Ali vjerujemo u tebe Novace i u tvoju novu pobjedu!Pozdrav iz Crne Gore za bratsku Srbiju!p

Profesor Baltazar

pre 12 godina

Goran, 15. maj 2011 08:34)
Nole je odavno diplomirao,još tamo 2008.g. osvajanjem prvog GS i ulaskom u top 10.U međuvremenu je magistrirao više puta,doktorirao poslije drugog GS.Preostaje još samo da ga se proglasi akademikom teniskih znanosti.Vrlo skoro,vrlo skoro.

Saša

pre 12 godina

poslom sa bio u Djenovi,a sinoć sam uspeo da dodjem do karte za današnji meč.još ne mogu da verujem da ću gledati našeg cara .Navijaću, da će se čuti do Srbije

Republika Srpska

pre 12 godina

Interesantan detalj sa pocetkom kise bas u vrijeme finalnih meceva koje nije bilo ni u naznaci svih prethodnih dana! Slucajnost ili ne, cinjenica je da smo uz tebe, Novace, znamo da ces da das svoj maksimum u svakom smislu i ponos si nas! Srecno, voli te RS!

Duhovne pobede Srba

pre 12 godina

Bez želje da se fantastični uspesi Novaka Đokovića pretvore u bilo šta drugo što ne pripada sportu i prirodnom ponosu svih nas zbog toga, želeo bih najdobronamernije da odgovorim gospodinu Tanasiju i njegovim istomišljenicima da Srbi ne slave svoje fizičke poraze već svoje DUHOVNE pobede. Hrabrost da se sačuva duhovna, nacionalna čast i suprotstavi se daleko brojnijem neprijatelju koji dolazi u vašu kuću da bi vas orobio i ponizio predstavlja jednu od naviših prepoznatljivih odlika Srba koja je sačuvala srpsko ime, veru i srpsku slavu počev od Boja na Kosovu, preko svih kasnijih ratova do današnjih dana. Upravo zato danas Novak Đoković igra kao Srbin, a ne kao Turčin, Nemac ili Amerikanac...

Laki (je malo nervozan)

pre 12 godina

Bravo Nole kralju! Pokazao si im kolko srce imas! Hvala Ti na energiji koju mi udahnjujes dok gledam Tvoje meceve!

Optimista

pre 12 godina

Ja sam optimista. Iako je Novak delovao iscrpljeno, mislim da je to više posledica Marejeve odlične igre, nego Novakovog nedostatka kondicije. Milsim da je u Noletu ostalo dovoljno snage za meč sa Nadalom, pogotovo što Nadal u ovom trenutnku sigurno ne može da pruži tako dobru igru kao što je to bio slučaj sa Marejem.

vojislav948

pre 12 godina

Zaista je veliko bogatstvo imati čoveka, sportistu i velikog šampiona, ako što je Novak Đoković, ponos cele Srbije. Ogroman talenat, neizmerljiv rad, vrhunsko vođenje kroz nadasve briljantnu karijeru, ogromna ljubav i podrška porodice su osnovne karike Noletovog uspeha. Nole sve čestitke i divljenje za uspehe koje postižeš i radost koju nam donosiš. Da te zdravlje služi, a mi će mo te bodriti iz sveg srca.

milwood

pre 12 godina

Prema prikazanoj igri Nole je favorit i pored činjenice da se igra na podlozi koja najviše odgovara Rafi . Jedini adut za Rafu je Noletov umor , jer mentalno , videli smo , Nole je možda najstabilniji sportista uopšte .

Мирјана

pre 12 godina

@Дорћолац
Што се каже, из твојих уста у Божије уши.
Ја први пут од почетка 2011. нисам убеђена да ће Ноле добити меч... и то наравно због јучерашњег потпуно исцрпљујућег. Мада, баш ми неће бити право ако га Надал данас добије због исцрпљености. Но шта ћемо, све је то игра. Шта год да буде, Ноле је већ херој свих нас. Напред Ноле!

milos

pre 12 godina

na kladionicama je nadal favorit.kvota za nadala 1.40 a novaka 2.75 ...mada i tu se mamesta.novak je umoran..sustize ga umor...nadal je vise imao vremena da se odmori.... ali to nista ne znaci...svaki mec je prica za sebe...samo napred novace...nema kukanja..na muci se poznaju junaci...sto bi reko komentator b92 statistika za mec djokovic marej je nebitna....pa neka tako i bude sa rafom...samo veliki pobedjuju...u tome je razlika izmedju novaka i ostalih tenisera...za nijansu je uvek bolji

jovana

pre 12 godina

@milos
Bodovi iz Madrida se nisu oduzeli ali su se dodali. Tako da ce se sada Nadalu oduzeti 1000 a Djokovicu O a nece se nista dodavati.

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 12 godina

Да Бог да да падне киша......само да ови проклети организатори се опамете....како их није срамота за ове сатнице и термине...нека пада киша до 21:00 па нек онда играју ко људи....одери га Новаче у инат свима и организатору...како сам научуо могло би и да буде кише, падаај кишоо падаааај.....ИДЕМО ЦАРЕЕ!!!

Nenad

pre 12 godina

Jedna pomoc oko bodovanja....jer me nesto poprilicno buni.
Ako je sada razlika 1805 bodova a jos se nisu skinuli bodovi iz Madrida od prosle sezone (Djokovic 0 a Nadal 1000) uz to znaci da ce Djokovic dobiti 1000 a Nadal 600 bodova od ovogodisnjeg Madrida.Onda je razlika izmedju njih ne racunajuci Rim 400 bodova!! Iz Rima prosle godine Djole brani 180 a Nadal 1000 sto bi znacilo ako Djole danas pobedi da ce zaraditi novih 820 bodova, a Spanac izgubiti 400....Zar prema ovome Nole ne bi trebao da bude prvi vec na narednoj listi na kada se obrisu stari bodovi!!???
(Milos, 15. maj 2011 11:07)


Razlika je 1805 to je tacno ali kod Nadala je ibrisan Rim od prosle godine a ne Madrid jer se gleda kalendarski a ne po turniru tako da Nadal ima 2 puta Madrid na svom kontu 1600 bodova a Rim nema..e sad njemu ce biti skinuto sutra 1000 bodova za Madrid i tada ce biti razlika 805..sta dalje sledi..ukoliko Novak trijumfuje danas dobice 1000 bodova i imace 11665..a Nadalu za finale bice dodato 600 ili ako ti je lakse od 12470 koliko sada ima oduzeto samo 400 od Madridskih 1000 tako da ce Nadal imati 12070 a Novak kao sto rekoh 11665..znaci razlika 400 bodova..a ukoliko Nadal trijumfuje danas ostace na tih 12470 a Novak ce imati 11265..znaci 1205

Objasnjenje

pre 12 godina

@Milos
Trenutno je situacija takva da su odjednom uračunati bodovi i od prošlogodišnjeg i od ovogodišnjeg Madrida, a već skinuti oni iz prošlogodišnjeg Rima. Dakle, od današnjih bodova Nadalu će u ponedeljak biti oduzeto 1000 (titula Madrid 2010), a Novaku 0 (neučestvovanje prošle godine), ali će zato dobiti poene od ovogodišnjeg Rima -- i tako će opet sve biti na mestu. (Razlog ovome je što poeni traju 52 nedelje, a kako su ove godine Rim i Madrid zamenili mesta u odnosu na prošlu, to se skidanje poena ne podudara sa odgovarajućim turnirima.)

Семенов Александар

pre 12 godina

Nema uzmicanja, nema predaje, borbeno, do poslednjeg atoma snage.
Sve nase misli i zelje, neka budu stopljene u jednu, da smogne snage i pobedi.
Neka on danas bude deo nas, a mi deo njega.

Danilo Stankovic

pre 12 godina

ljudi ja nzm za vas ja stavio na novaka 1000 din u kladionici iako se nikad nisam kladio verujem u novaka i verujem u njegovog lekara da ce mu pomoci za ovo kratko vreme secate se ovako smo pricali i pre nedelju dana pa je noleo odlepio i oduvao rafu ja verujem da ce se to desiti i danas...SAMO HRABRO NOVACE...

Vladmir

pre 12 godina

Poeni iz Rima su vec ranije oduzeti, tako da se sutra skidaju poeni iz Madrida od prosle godine a dodaju novi iz Rima. Ako pobedi Nole razlika ce pasti sa 1805 na 405 poena, u suprotnom bice 1205.

Dorćolac

pre 12 godina

@ Inspector Bloch
"Optimistične reči" su zasnovane na nekim činjenicama. Kao prvo, Nadal je počeo ozbiljno da se plaši Novaka. Činjenica. Tačka. To izjavljuje, to se oseća. Nadal, kao vrli sportista-džentlmen, možda kao niko na turu, po prvi put mu javno smeta Novakovo proslavljanje pobede u Madridu. Iza toga vidim nemoć, iza toga vidim ulazak pod kožu. Zatim pobednički urlik Novaka nakon uspešnog dropšota nije mogao da izađe iz iznurenog tela, to znam iz sopstvenog iskustva, kada crknem, nemam snage ni da beknem, a kamoli onakav dugi krik, pa još jedan vazdušni dodatak, pa opet! Zatim, nema više Nadal odgovor na visoko spinovane forhend dijagonale, to mu polako postaje rupica u igri, izmešano i miksovano sa raznim drugim reli specijalitetima koje Novak sada poseduje. Da li može da se oporavi? Nemojte da sumnjate u to! Doveo je svoje telo u savršenstvo, spolja i iznutra. Veoma me podseća na vrhunski pripremljenog biciklistu, plus apsolutno gipak. Nemoj Inspectore da se sekiraš za Novakovo zdravlje da će biti narušeno zbog ovakvih mečeva, sportski vrhunski organizmi su čudo, veruj mi!
Pozdrav, pišemo se posle meča.

edony

pre 12 godina

@Bane Liverpul
iz tvojih usta u bozje usi! trenutno u rimu pada slaba kisa :)
prognoza za sledece sate je promenljivo sa povremenom kisom.
stvarno bi bilo fer da se mec pomeri... bar malo :)

lala

pre 12 godina

odgovaram aleksandri: zivim u kosta riki i gledam i noleta i viktora i janka a devojke moram pratiti preko neta zato sto wta ne prenosi ovde. Nerviram se
u toku meceva, a kad vidim nase mlade kako vijoraju zastavama pustim poneku suzu. nisam srbin, bunjevas sam ali srbija je moja zemlja. a ovde ima jedan mladic, kostarikanac, pa ako djokovicev mes prenose u dva ujutru, on se dize u dva ujutru i ne gubi nijedan noletov mec, pa on vidi iste te zastave kao i ja. eto zasto, aleksandra. pisem ovo u 6 ujutru, dva sata pre finala.

anica

pre 12 godina

Ajde Nole, navijamo i verujemo u tebe...nadam se da si uspeo da se odmoris...ali sta god bilo danas u finalu ona pobeda sinoc je puno rekla...zaista zasluzujes to prvo mesto i nadam se da ces posle Rolan Garosa to i ostvariti...puno srece danas...a sto se tice mentalnog pristupa u to ne sumnjam...pozz svim Noletovim navijacima...NOLEEEEE:)))

Ena NS

pre 12 godina

@Marko
Ako ti niko ne odgovori šta je Novak "rekao":) na kraju meča (ja nisam sigurna), evo B92 reprizira meč i uskoro je kraj (5:5 u trećem setu), pa možeš pogledati ponovo. Pozz
P.S. Za one što kritikuju ove što pitaju nešto, ja mislim da je komunikacija ove vrste sasvim ok.

veli

pre 12 godina

za snagu i kondiciju ne brinite jer nole može svaki dan ovako da trči i dere po loptici dovoljno je da 5 sati ospava i on je ko nov

milos

pre 12 godina

Opet Vuk Jeremic, zanima me o cijem trosku on ide na meceve Novaka Djokovica. OK danas je nedelja, neradni je dan ali sumnjam da je Jeremic otiso redovnom linijom ili ne daj boze iznajmio charter let!

elgal

pre 12 godina

...Očekujem borbu u tri seta,Novak je imao daleko teži raspored:Wavrinka,Soderling i na kraju Murray sve igrači iz top 10 dok je Nadal igrao protiv Čilića koji nije ni bio nosilac i Gasqueta koji je bio 16. nosilac i uz sve to Nadal imao više vremena za odmaranje ali poznavajući Novaka ove godine i njegov pobednički mentalitet sigurno će biti fantastičan tenis i naravno pobeda Novakova na kraju.....

Slavisa

pre 12 godina

NECE BITI KRAJA 2011
Danas popodne pocinje kraj Nadala a u Parizu se zavrsava,Nole jeste umaran ali se nece predati to se videlo i sinoc, spremice on taktiku za Nadala siguransam da znam kojaje videce cela planeta kako se tenis igra i kad pre samo 15 sati zavsis jedan od poslova do cilja. Nadal se nada da ce uspeti ali mislim da je ovog momenta nerealo da ocekuje pobedu nad nasim asom. Novak je u prednosti upravuje kad kaze da tempira formu RG tamo ga cekaju maratonski mecevi ovi tri sata su samo bili test koliko moze da izdrzi videlelo se da u prvom setu nole nema sta da se boji protiv Nadala jer ima svoju igru. I ako izgubi to finale nadam se da nece zato je 420 poena upiso na svoj konto amoze i jos 400 pa da se poravna i preskoci Nadal u Parizu.SRECNO NOLE DO POBEDE.

Gii estel

pre 12 godina

Zbog pisanja engleza,zbog malo vremena za odmor,zbog svih zdravstvenih problema,NOLE ako te vec zovemo gladijatorom,dokazi im da je to tvoja arena,neka i oni koji jos ne priznaju postanu svesni NOVOG TENISKOG PORETKA.

macoprda

pre 12 godina

Upravo sam pogledao prognozu vremena za Rim stavili su kisu za popodne, nadam se da ce da pogode da se ovaj nas vanzemaljac odmori sto duze!

NAPRED NOLEEEEEEEEEEEEEEEE

Jova

pre 12 godina

Nije tajna da Novaka bas volim, ali posle sinocnjeg meca sam pocela i da ga se bojim. Kako je tek onima koji ga ne vole a moraju mu izaci na megdan?

Pozdrav!

petar

pre 12 godina

S jedne strane Nole je umoran s druge strane bolje igra od Nadala.Da u tenisu postoji X sad bi ga odigrao.I promasio bi jer ce prevagnuti Srpsko srce.Ma kad sinoc ono dobi ne znam sta moze izgubiti...

roma_mia

pre 12 godina

Bice to veliko finale,....:)
Nadal je prvi put u prednosti ove godine ali ne po kvalitetu tenisa nego zbog umora naseg Djokerea. Mislim, da ce Nole inteligentno da pokusa odigrati na kratke poene, to jest precizne udarce - winere i svakako najbitnije pobediti prvi set. a onda su 50/50.
Pozdrav svima sportasima_komentatorima

lala

pre 12 godina

odgovaram aleksandri: zivim u kosta riki i gledam i noleta i viktora i janka a devojke moram pratiti preko neta zato sto wta ne prenosi ovde. Nerviram se
u toku meceva, a kad vidim nase mlade kako vijoraju zastavama pustim poneku suzu. nisam srbin, bunjevas sam ali srbija je moja zemlja. a ovde ima jedan mladic, kostarikanac, pa ako djokovicev mes prenose u dva ujutru, on se dize u dva ujutru i ne gubi nijedan noletov mec, pa on vidi iste te zastave kao i ja. eto zasto, aleksandra. pisem ovo u 6 ujutru, dva sata pre finala.

zoran

pre 12 godina

"Da li je uopšte bitno da li će Nole danas da pobedi?
Za mene je i ovo dovoljno da bude velik. Divno vaspitan momak. A naš je.
Jedna pobeda ili izgubljen meč tu ništa ne može da promeni. Pa makar i da prestane da igra tenis ovog momenta."
(NikolaNS, 15. maj 2011 12:40)

Odabrah jedan od puno realnih komentara. Samo bih još dodao. Pa ljudi, urazumite se, bre. Ne može Đoković da pobeđuje do penzije. Jednom, kad-tad će morati da izgubi. I ja iz sve snage navijam za NAJUSPEŠNIJEG SRBINA svih vremena ali čak i ako slučajno danas izgubi, ovo što je do sada napravio uzdiže ga u nebesa.

I biće on PRVI NA ATP. Ako ne do polovine ove godine, do kraja sigurno.

NAJBOLJI JE TRENUTNO I KRAJ

Nemanja

pre 12 godina

Neverovatno ovakav mec po meni jos nije vidjen ja bih ovaj mec odmah stavio kao mec godine.Ali direktor turnira u Rimu nije trebao staviti ovakav raspored trebao je odmah posle meca Nadal-Gaske pustiti mec Novak-Endi zato sto bilo ko da prodje imao bi jako male sanse protiv Nadala najvise zbog umora.Pozdrav za Noleta.

Boris

pre 12 godina

Tanasije, 15. maj 2011 15:11) Nije tebi dobro Tanasije, majke mi. Gde ti ode do kosovske bitke, i kome to pase da izgubi u poslednjem trenutku? Jedini ko ovde ima komplekse si ti i tebi slicni pametnjakovici! Zato oladite! NAPRED NOLE!

nada

pre 12 godina

Za sve zainteresovane:
Na sajtu TENNISFORM (www.tennisform.com) postoje linkovi za prenos Noletovog meca.
Nadajmo se da ce ova kisa vise pomoci, nego odmoci Novaku. Bilo bi fantasticno da i danas ponovo pobedi Nadala, ali uprkos mom (prirodnom) optimismu, priznajem da pomalo i strepim, jer je sinocni mec bio bas iscrpljujuci (i fizicki i mentalno). U Novakove sposobnosti i zelju za pobedom uopste ne sumnjam! ZELIM MU (i nama!) POBEDU, ali pre svega da mec zavrsi NEPOVREDJEN. NEK JE SA SRECOM!

Djorgo

pre 12 godina

O ovome mislim od sinoc u 23:12, al` ne stize se.
Ko se cuva i bog ga cuva ... . Niej bas to,a al` nije ni daleko.
Podsetnik

http://www.youtube.com/watch?v=fHHFLKwrCew

Ljubisa, KiM

pre 12 godina

Jos pre tri godine kladio sam se sa prijateljem da ca Nole kad tad biti barem nedelju dana prvi na ATP listi. Tada je bio 5. igrac na svetu. On je rekao da je 3-ce mesto njegov maksimum, zbog toga sto su ispred ‘teniski bogovi’-Federer i Nadal. Iznos opklade je 500 eura. Samo nedaj boze, neka povreda ili bolest ga u tome moze spreciti, ako kojim slucajem taj njegov san ne ostvari ove godine nece ni sledece jer kao osto svi znamo, branice uzasno mnogo poena.

Dragoi Nole, vec si se upisao u istoriju sa ovim nizom koji je po meni vredniji nego onaj Mekinroov. Zasto ? Zato sto je on to verovatno ostvario kao lider teniskog karavana a znamo kako je lakse pobedjivati kada te se svi boje. Ti si ovaj niz ostvario kada si ispred sebe imao najbljeg igraca svih vremena-Federera i prvog i ubedljivo najboljeg igraca u prosloj godini-Nadala koji je imao razliku u bodovima vise hiljada poena. I jednog i drugog si pobedio po tri puta a ovog drugog u tri Masters finala za redom. Kao slag na tortu-poslednji put si ga pobedio na podlozi-kojeg nikada nisi pobedio i to u njegovoj zemlji, pred iskljucivo njegovom publikom. Ne verujem da je u istoriji svetskog tenisa neki igrac tri puta za redom i to u velikim finalima pobedjivao ubedljivo prvog igraca na svetu.
Uz sve to na kraju godine, podario si svojoj maloj zemlji i Davis kup. Sve moguce turnire si dobio, za redom, bez poraza. Zar nisu ovi razlozi, argumenti da je ovaj niz vredniji od bilo kog drugog u istoriji svetskog tenisa.

Steta je velika sto ce danas Nadal verovatno iskoristiti tvoju iscrpljenost kao sto je Federer iskoristio njegovu kada si izgubio ono madridsko epsko polufinale, ali ako i veceras izdrzis i pobedis, verovatno ces i formalno napraviti najbolji i najduzi niz pobeda. Ovakva se serija pravi verovatno jednom u karijeri, pa kad jos nije prekinuta, vredi pokusati dati sve od sebe da se veceras ne prekine. A suvisno je naglasavati koliko bi Nadal bio ranjiv posle toga. Siguran sam da bi ga poceli i ostali pobedjivati kao sto su poceli to cesto pobedjivali Federera a ti si najzasluzniji sto se Federer tako ubedacio da ce se vise tebe i to sa gorcinom secati nego svih svojih rekorda.

Kad sam ja toliko ponosan na tebe, kako li je tek tvojim roditeljima, braci, rodbini i prijateljima. Srbija i Srbi su ponosni na tebe kao na nijednog sportistu pre.

Verujem i veceras u tvoj podvig a onda odmor i samo odmor do RG-a.

Milena

pre 12 godina

Đokoviću svaka čast! Zaslužio je CEO ATP Madrid...Obožavam ga i smatram da igra carski. Baš mi je drago što je pobedio Mareja i nadam se da će danas pobediti i Nadala. HEJTERI koji su samo LJUBOMORNI na njega mogu slobodno da se pokjriju ušima zato što Novak sabija i ne mislim da će prestati! NOLE NAJBOLJI SI!

Nemanja

pre 12 godina

@ Stavio sam 500 eur na na Nadala, mislim da ce to biti nikad lakse pare. Nole je previse iscrpljen.
(nisam Ajvori!, 15. maj 2011 15:56)

Bolje da si za te pare otišao u Rim da gledaš tenis i uradiš nešto pametno i korisno...

Tamara Subotica

pre 12 godina

@Ima boga... Sve mogu da razumem ali tu recenicu nikako,sta za nas ima boga a za Spance nema? Da nije padala kisa ne bi bilo boga? Danas je bog na nasoj strani? Strasno... Ili veruuj ili ne...Ateista
(Stefan, 15. maj 2011 17:42) Sreca nasa pa za razliku od tebe Nole nije ateista. A komentar je bio vise figurativan posto smo svi prizivali kisu da Nole ima kad da se odmori. Al tebi ionako nista nije jasno pa da neduzim i nesmaram one koji su shvatili poentu!!!