Subota, 22.01.2011.

19:46

SP: Srbija pala u nastavku

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Švedske sa 28:24 (12:13), u prvom meču četvrtfinalne grupe na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AG

SP: Srbija pala u nastavku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Balkanski kuhar

pre 13 godina

Mi cemo dobit Svedjane,a bilo bi fora kad bi vi dobili Poljake.U tom slucaju, Poljaci bi u zadnje kolo usli bez ikakve sanse i motiva,mi bi ih razbili,sje*ali skandinavski plan i pokazali tko su najveci kuhari u Europi,:)

djedmedjed

pre 13 godina

Srbija je odlicno odigrala protiuv Hrvatske, presudan je bio motiv.
Srbija moze planirati za EP dogodine, ali za znacajniji rezultat mora do tada lansirati jedno krilo Isakoviceve kvalitete, jednog pivotmena i golmana.
bilo bi dobro kad bi se pojavio i kvalitetan srednji vanjski, dakle playmaker.
bekovska vam je linija mozda i najjaca na prvenstvu.

Sale

pre 13 godina

Možemo da se žalimo na sudije koliko hoćemo ali realno izgubili smo na taktičkom planu: oni su jednostavno čekali da malo fizički padnemo oko 40-og minuta pa su krenuli da istrčavaju na naše (spore) bekove kojima, očigledno, niko nije imao da kaže da u takvim trenucima igraju na rasterećenog pivota. Dalje , selektor čeka -3 (svi smo znali da je onda već prelomljena utakmica) da bi pozvao tajm-aut. Šteta, uništena je još jedna generacija ali i bez nade da će se išta u savezu promeniti.

Grobar- Srbija

pre 13 godina

Sada se vidi sta je ustvari Vukovic hteo da uradi dan pre utakmice, kad je pominjao sudije. Hteo je da izvrsi makar mali pritisak na njih, da imaju bar malo obraza, ali nista od toga... Sada moramo da izborimo bar mesto koje vodi na olimpijske igre. Pozdrav svim ljubiteljima rukometa!

pablito

pre 13 godina

Da smo se odlepili kad smo realno trebali i mogli ne bi sad pricali o sudijama. Sudjenje jeste bilo domacinsko, ali ne i cista kradja. Napad od 2 min je smesan, a moglo je i par iskljucenja za Svedsku da padne...
Kad pogledam poslednje 3 utakmice kao da gledam 3 razlicita tima....
Losa psiholoska priprema, siromasne varijante u napadu, silovanje u odbrani...
Makar na inat do tog 7 mesta.
IDEMO SRBIJA!!!

nelzon

pre 13 godina

@ Keyser Soze

apsolutno si u pravu, onaj je trenutak prelomio utakmicu, prvi put i verovatno jedini dok opet ne budemo igrali sa nekim domacinom vidim onakav napad.
skandalozno.

nadam se da hrvati nece uzeti medalju

Hahaha

pre 13 godina

Pa vi ste 'bre' za proucavanje... Gotovo svaki komentar da su krivi suci i onda jos pustite onoga koji se pravi Hrvatom i pride napise 'slovenacki'. Jel' to razvijate bratstvo i jedinstvo opet ?!?!

futic

pre 13 godina

nije mi jasno zasto srbija igra sa 6 igraca kad su 3-ca visak,krila uopste ne igraju ulogu ,sve se svodi na ilica,vujina,i sesuma.

finale:
Francuska vs Danska !

Gojko

pre 13 godina

Sve na jednu stranu ali šta je sa podlogom i terenom... Svaki igrač na terenu je mogao ladno 10 puta da zezne nogu.

Da se igra u Srbiji svako bi rekao organizacija nula ali ono je dno dna...

Ne verujem

pre 13 godina

Svaka cast momcima na htenju. Mislim da imamo kvalitet za bolje rezultate.
Ne mogu da verujem da se jedna ista prica non stop ponavlja.

Protiv danaca smo odigrali solidno, cak mislim i dobro 45 minuta i pali smo.
Protiv hrvata smo vodili do 55minuta dva razlike,
a protiv svedjana vodimo 20:19 na samo 10 minuta do kraja i nepobedimo nijednu utakmicu.
Protiv Danaca izgubimo kao da su za dve klase bolji, protiv Hrvata iscupamo bod, a svedjani naprave seriju 7:1.
Ista prica i sa alzirom.

Mislim da su momci psihicki nespremni, a i pomalo fizicki. Ima zelje htenja, a onda zadnjih 10 - 15 minuta nista.

Steta bas steta. Sa ovakvom ekipom mozemo lagano od 4 - 8 mesta da budemo plasirani. Psiha j.b.n psiha.

Fali nam centralni bek definitivno. Da li zna neko sta je sa Andjelkovicem? Mislim da je greska i sto igramo sa ilicem i vujinom u isto vreme. Prespori smo. Vujin, Rnic, ili Ilic Stojanovic ( Stankovic mozda nisam siguran kako se zove. Momak koji je prosle godine odlicno menjao Vujina. I braco moja od kad nema onog crnogorca djurkovica nemamo odbranu. Onaj je bio najbolji srpski odbrabeni igrac kojeg sam ja gledao.

Steta. Nadao sam se da mozemo do polufinala pre pocetka prvenstva, a sad i 7. mesto deluje predaleko.

eh...

pre 13 godina

svedjani, danci, zuti i svi drugi severci VIDIMO SE U SRBIJI...pa da vidite sta je publika i dace bog da i nam sude neki makedonci ili grki...

Bog bi dao, al nece dati EHF...

Stafan

pre 13 godina

Sudije su odlicno odradile posao...Ni u jednoj situaciji nisu ostetili Srbiju, pa da na njih padne krivica, vec iskusno navlacenjem u kriticnim momentima za Svedsku.... Napad sa igracem manje 2 minuta, preterano gruba igra svedske odbrane, bez sankcija, par nedosudjenih sedmeraca, i serija iskljucenja za Srbiju pocetkom drugog poluvremena...Inace kad vodis sa dva razlike ti Curkovica ubaci i odmah za minut juris rezultat....
A nasa bezidejnost u napadu je frapantna

dadu

pre 13 godina

nemamo brz centar zato sto nam se stalno menjaju igraci,....da imamo jos jednog ilica i vujina bilo bi dobro. zato i padamo kad se oni umore. igramo losu odbranu,previse smo razvuceni,skontajte gde nam stoje krila u odbrani. napad jako spor i bez ideje,kreativnosti. ali ovaj tim ima perspektivu,sve su to mladi momci.....

srba

pre 13 godina

Gledam rukomet još od vremena Horvata i Pokrajca i pošto sam iz Šapca gledao sam vrhunski svetski klupski rukomet(METALOPLASTIKA), Ali šta sudije mogu da urade u rukometu i u vaterpolu to nema nigde.Iskreno navijam u nastavku za Ivana Balića i njegovu ekipu.

AnelJuve

pre 13 godina

Sta drugo reci osim STETA, ali pokazali su da mogu igrati i ajmo juriti to mesto za olimpijske ili sta vec nisam razumeo, sve u svemu bravo momci idemo dalje, u nastavku takmicenja nadam se da navijamo za bracu Hrvate, ajmo Hrvati sve najbolje !!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta bre. Odlicno prvo poluvreme. Ne znam sta je dovelo do pada igre u drugoj polovini drugog poluvremena, ili nedostatak snage ili koncentracije. Imali smo ih, ali ipak smo na kraju porazeni. Steta, ali idemo dalje, ima jos utakmica. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

SomaDollara

pre 13 godina

Evo ja sam Hrvat, nisam pristran i moram priznati da su vas sudci ostetili. Da je bilo posteno sudjenje vjerojatno biste izvukli bod ili cak pobijedili.
Kakvo je ovo prvenstvo gdje utakmice sude samo francuski i skandinavski sudci a sa Balkana nisam vidio nikoga osim Slovenackih. Sramota ovo prvenstvo!!

Hrvat u Beogradu

pre 13 godina

Švedi ništa posebice, proći će u srazu sa nama nešto bolje neg Argentinci, Danska i Hrvatska u polufinale, ništa nova ...

Dejan NS

pre 13 godina

"Nek neko objasni voditelju da nije Štafan Olson već Štefan Olson."
Nije Štafan ni Štefan već Stafan. Za razliku od nemačkog, u švedskom se st na uvek čita st (jedino ako ne prethodi r, tada se čita št). I nije Olson već Ulson. :) Kombinacija ol se čita ul. Da ne davim više, malo je off topic... Utakmicu ne bih komentarisao...

branko

pre 13 godina

Једна од најтежих ствари у екипним спортовима је ДОБИЈАТИ егал утакмице. Такве утакмице заправо деле екипе на оне које су ''талентоване, имају одличне појединце, велики потенцијал, пред којима је будућност ........' и екипе које побеђују и постају шампиони. Да не идемо даље од суседа Хрвата који су велике резултате постигли управо захваљујући томе што су знали да добију безброј егал утакмица а губили су их од оних који су управо то знали боље – Француза. Ја се не бих усудио рећи да су наши савладали све остало и фали им само ово што сам написао. То бих можда могао рећи сутра ако после једне овакве, на сваки начин тешке утакмице успију да се поврате и добију Пољаке које су такође имали тешку утакмицу и тесно изгубили против до сада најубедљивије екипе – Данске. Или ће се сутра понивити филм којег већ сви знамо напамет: 24 сата после једне егал утакмице и солидне игре, следи катастрофалан пад и сигуран пораз. Нити то прогнозирам а још мање желим али, до сада је било тако и ја само подсећам на то.

sasa jokic

pre 13 godina

Igrati rukomet bez krila, i kontri vodi ka porazu. Mi se oslanjamo na individualnu igru bekova, totalno bez akcija. Vujin igra prvo poluvreme dobro, i onda u drugom pada. Sesum, taj mi je decko enigma, ne kapiram njegovu ulogu. Kada oduzmemo loptu kao da neko vikne STANI, prosto neverovatno da nikada ne trcimo na kontru, ali nikada. Setanje lopte kako bi napravili prostor krilima, to je misaona imenca. Igramo staromodni rukomet vec deset godina!

laki

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za na-----

da samo sto se ja plasim da ce biti ista situacija jel je tako bilo i na prvenstvu u kosarci, mi domacini a sudije opet nista... sve je krenulo od onog nedosudjenog sedmerca, nasi krcnuli i caoo

Bog Balic

pre 13 godina

ej moji susjedi pa tako vam je to u rukometu,sudci odlucuju puno toga...al ako mislite kada vi dogodine budete domacini da ce sudit za vas varate se i mi smo bili domacini i sudili su za nas u utakmicama kao npr.korea ili neka takva velesila..a sta su nam radili u finalu sa francuzima to je ocaj i to ko domacinu,pa cak jedna velicina,vjerovatno najveca u povjesti ovog sporta IVANO BALIC kaze da mu je pun k.... vakvog rukometa...ocito nas Balkance nevole nikako ovi u evropi....
zato mi sutra moramo da u prvom poluvremenu vodiomo bar 3-4razlike i onda im i sudci nece pomoc..poooz

Plavi Zmaj

pre 13 godina

Dobro smo se borili 50 minuta,a onda smo pali, pre svega zbog loše organizacije igre u napadu. Presudile su sitnice- promašili smo par zicera, a par puta nismo imali ni sreće (kao u slučaju Rnićeve stative). Suđenje je bilo Šveđanima naklonjenu u pogledu pasivnog napada- dozvoliti nekome da drži loptu 2 minuta sa igračem manje je ipak bezobrazluk. IHF bi tu morao da uvede strožija pravila , a ne da sve zavisi od slobodne sudijske procen. Nama su meli posle 45 sekundi da podignu ruku.

...

pre 13 godina

izgleda da Svedjani jesu Danci ...
na stranu sve,samo nam se vratio onaj pristupi sramocenje grba drzave protiv rumunije...ubedjen sam da smo odigrali maksimalno protiv Rumunije da bi i danas pobedili

gh

pre 13 godina

Nije svako drvo za violinu.Ovi igrači su kao pojedinci i dobri(klupski) ali je na ovom prostoru rukomet primitivno-privatni biznis tako da oni ne mogu da odigraju sa nekom unutarnjom kreativnošću i da se "uigraju".Ove godine to i izgleda nekako ali ipak ostaje samo snaga koja klade valja.

fer

pre 13 godina

Nisam gledao tekmu,al me zanima iskreno...Je li vas gamad skandinavska pokrala,i mozemo li mi ocekivati sutra nesto slicno? POzz iz zagreba!

bojan

pre 13 godina

Napred Hrvati...razbij te ove Šveđane...pa ovaj rukomet je žalostan..sudije mogu da rade šta hoće..ali sutra protiv "Kauboja" neće im ništa pomoći...

Djoksa

pre 13 godina

Vec decenijama unazad gledam isti rukomet.Bekovi, i napad kroz sredinu ili na crtu.A kad imamo igraca vise, ne znamo da napravimo visak na krilu.Brzi centar i kontre, misaone imenice.Organizacija napada i uigrane akcije nedostaju.Znaci,struka je zatajila.

Keyser Soze

pre 13 godina

Prvi put u zivotu vidim da na naseg igraca vise mi damo sedmerac a onda uopste ne taknemo loptu,jer napad Svedjana traja citava 2 minuta,to je bilo oko 45 minuta na nerijesen rezultat i po meni jedan od prelomnih momenata meca...

Josif Pancic

pre 13 godina

i veliki Pancic (nas najveci biolog i istrazivac) bi pao u dilemu pri odabiru vrste drveta kojem pripada nas neustrasivi odbrambeni igrac Curkovic

Djoksa

pre 13 godina

Vec decenijama unazad gledam isti rukomet.Bekovi, i napad kroz sredinu ili na crtu.A kad imamo igraca vise, ne znamo da napravimo visak na krilu.Brzi centar i kontre, misaone imenice.Organizacija napada i uigrane akcije nedostaju.Znaci,struka je zatajila.

Gospodin

pre 13 godina

Momci smo napred,sta sad! Ali jedno pitanje za selektora, kad je vec trazio odbrambenog igraca,na metar i kilo, zasto nije pozvao Nikolu Manojlovica?? Momka koji je prosle sezone doveden u RNL u Nemacku samo radi odbrane?
Napred Srbija!!!!!!!!!!!!!!

bruka

pre 13 godina

Za prave poznavaoce rukometa Svedska sigurno nije bila favorit u ovom mecu ukoliko sudjenje bude koliko toliko korektno (a bilo je). Jednostavno bilo je potrebno da se odigra ovo prvo kolo u novoformiranoj grupi pa da se vidi koliko je ona grupa slabija. Argentina sa 20 razlike izgubila od Hrvatske, Danci se evo igraju sa ponizenim Poljacima, a mi nismo uspeli da pobedimo Svedsku koja je izgubila od gore spomenutih amatera iz Argentine.

logicno

pre 13 godina

Igrali smo nereseno sa Hrvatskom, Hrvatska pobedila Argentinu sa 18 razlike, a ta Argentina Svedsku. Zakljucak trebali smo da pobedimo Svedsku sa 20 golova da smo igrali ozbiljno kao protiv Hrvata. Naravno ako igramo ozbiljno (sto se nece dogoditi) treba da pobedimo Argentinu sa otprilike istom razlikom kao i Hrvati, dakle 18

tragedija

pre 13 godina

Ne smem ni da pomislim sta ce se dogoditi ako se opet ne kvalifikujemo za Olimpijadu. Naime na onim prvenstvima koja nisu kvalifikaciona za Olimpijadu uvek budemo medju osam, a kad dodje ono pred Olimpijadu, onda zna se sta bude

Skandinavska "kultura"

pre 13 godina

E pa ovo je kriminal!Ovakav lopovluk nije odavno vidjen,oni nas nazivaju balkancima i divljacima kao sto neko rece a oni su nas sve zajeb...Stvarno ovo vise nije sport,jer sve se svodi na sudije!Vidim neko govori lose za nase,ali stvarno je tesko igrati pod takvim okolnostima kad te neko sabotira stalno!Na neutralnom terenu 3-4 razlike za nas!Lepo su krenuli da rasporedjuju Skandinavske medalje,tu za balkance nazalost nema mesta!

007

pre 13 godina

komentari idu iz krajnjosti u krajnost ..

od nase dobre igre pa do lose
od borbernosti pa do pada snage
od dobrih momaka i loseg terenera
od normalnog sudjenja do krajnje domacinskog ..

no rezime danasnje utakmice je da smo pruzili koliko smo mogli u ovom trenutku , gresaka je naravno bilo , ali kada se boris kao lav mora i da se pogresi ..
nazalost u momentima kad smo imali +1 i +2 sudije su nas sasekle , nebitno da li smo zasluzili iskljucenja , ali stekao se utisak da su bas u tim prelomnim momentima sudije pomogle domacinu .

Svedjanima svaka cast , i zelim im srecu u nastavku

Nasim momcima zelim da ne klonu duhom i da izbore plasman na olimpijske igre kako znaju i umeju .

veljko

pre 13 godina

sudije su bile apsolutno fer!

krivac je nas ocajni selektor, a glavni krivci su na celu saveza vec godinama!

da imaju imalo obraza povukli bi se оdavno...

klinci su nam poosvajali sve medalje na kadetskim i omladinskim prvenstvima, ali sad ih nigde nema. selektori se menjaju i postavljaju po podobnosti, cim nesto zucnu i progovore o stanju lete napolje, dovode se sve gori i tako u krug.

Pokrajac je Gospodin, Profesor i Selektor bez premca, ali sta ce nama takvi kad imamo sjajnog Vukovica, coveka od stila i znanja, strucnog autoriteta...

drzi iste igrace celu utakmicu i ocekuje da iznesu 60min. zar je moguce da se ne zapita zasto uvek padnemo na kraju? verujem da se pita, ali i da mu smislen odgovor ne dolazi..

nemamo plejmekera, desno krilo, igramo ko rusi nekada (sve drva, pucaci i postavka 6-0), ali bez jakog i stamenog pivota. Niko ih nije naucio da igraju kontru, da menjaju i prilagodjavaju odbranu, da ne pricam o uigranom napadu...

ovi nasi suteri vrede mnogo, ali u timu koji ima igru, raznovrsnost, pa mogu i da se odmore i da doprinesu snagom i sutom.
ocekivati da 60min neko samo gruva preko ruku i da budemo u prvih 5-6 timova nije realno, a nije ni zasluzeno.

da ponovim NISU KRIVE SUDIJE, KRIV JE RSS I SELEKTOR!

Košarkaš

pre 13 godina

Bože gluapog li sporta, glupljeg nego vaterpolo, zamislite da u košarci isključuju igrače zbog faula kakav bi to glup sport bio, pa u rukometu možeš biti 3 puta bolji šta ti vredi kad te sudije unište. Najače je kad na naše isključenje šveđani imaju 3 napada a mi na njihovo nijedan LOL - 2minuta njih 5 se dodaju, a ruka dignuta tek u zadnjoj sekundi isključenja LOL

breee

pre 13 godina

Nisu sudije krive, KRIV JE TRENER JER PONOVO IGRA ĆURKOVIĆ!!!!!!! DVA ISKLJUČENJA ZA 5 MINUTA!!!!!! DOKLE VIŠE ZBOG NJEGA DA GUBIMO??????!!!!!

Croat

pre 13 godina

Komšije iskreno mi je žao što niste izvukli barem neriješeno jer bi tako pomogli i nama. Nisam gledao vašu utakmicu ali kako vidim, čujem i čitam suci su vas pošteno pokrali. Bojim se takvog suđenja sutra protiv nas. Bude li suđenje barem malo fer mi ćemo Švede razbit, ali očito je da se domaćine gura u polufinale. Rukomet je postao kao vaterpolo. Suci određuju tko ide dalje a tko ispada. Na žalost.

Neutron

pre 13 godina

A kako da ne padnu? Kako da se ne demoralises kada tacno znas, radio sta radio, da cim pocnes da se odlepljujes sledi sedmerac protiv tebe i 2 min. bez igraca i tako opet pa opet pa opet. Ja samo mogu da kazem da, dok su okolnosti u utakmici bile normalne, da su nasi momci dokazali da su bolji. Igrali su super ustvari. Videcete samo na evropskom u Srbiji, ako nam zapadnu Svedjani, sta cemo da im radimo. Sve u svemu, ja sam zadovoljan igrom naseg tima na prvenstvu. Izuzmimo utakmicu protiv Rumunije koju nasi nisu ni hteli da igraju. Znali su sta ih je cekalo veceras.

mirko

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za nas... sto lepo nisu pre pocetka rekli koji je rezultat da se ne nerviramo beveze!!!

aca

pre 13 godina

Izgubili smo od najlosije svedske ekipe u poslednjih par godina . Svedjani su iskoristili domaci teren i dobili nas. Lako je iz ugla gledaoca komentarisati i biti pametan posle utakmice ali reci cu da je greska sto Ilic nije bio na terenu u momentima odluku jer Rnic nije pokusao nista da uradi osim dodavanja i sklanjanja u stranu. U tim trenutcima sve je palo na Vijina kog su sobro cuvali i delimicno na Sesuma sto je bilo nedovoljno da se odrzi rezultat u egalu .

Dado

pre 13 godina

Smešnije sudije u životu nisam video. Da nam igrača više pa onda pušta da igaju napad od 2 minuta. Videlo se da s Svedjani jako pojačali odbranu u zadnjih 10 minuta a to su jim dozvolile sudije...isto tako se njihov golman povampiri baš danas, a naš podbaci iako je dobro počeo. Kako god, manjak iskustva, manjak kreacije, manjak i sreče (da bi ona kontra Rnića ušla za 21:21 pitaj Boga šta bi bilo), malo sudije, puna dvorana domačih navijača i to je to....svaka čast momcima koji su se borili....Argentinci treba da padnu a možda i Poljaci pa da odemo na olimpijadu, bio bi red :)))

Talant Dušebajev

pre 13 godina

Prvi put pišem komentar na B92, jer ne mogu da čitam ove neodmerene izjave. Sudije su odsudile, iako su Švedjani domaćini, sa možda par grešaka na obe strane - znači objektvnije u skladu sa situacijom i ne može. Utakmicu gubimo jer selektor Vuković, niti ima iskustva u vođenju ekipe, a još manje potrebnog trenerskog znanja. Pa mi celu utakmicu u napadu igramo sa tri spoljna igrača, a da nam krila ne dodirnu loptu, pa donekle i pivot. Pa i Švedjani, za koje uzgred moram reći da su izuzetno slaba reprezentacija u odnosu npr. na Francusku ili Španiju, koji bi nas odrali sa 10-ak razlike, sakupiše odbranu na sredini što je logično i naša igra se za 60 min. svede na šuterski trening Vujina. Stanića loše krene i poraz je siguran. A o specijalnom igraču u odbrani, Ćurkoviću nemam reći, selektor je sve rekao pozvavši ga u reprezentaciju i dajući mu šansu da bude najveća rupa u odbrani, sa neodmerenim startovima, pogotovu na pasivnom napadu. I koji je naš dosadašnji rezultat: remi sa Hrvatima, i jedan razlike sa Alžirom, sve ostalo teški porazi. A imamo par vrhunskih igrača i nikad bolji žreb, tj. bolje ukrštanje grupa što smo ladno mogli da iskoristimo za plasman makar u polufinale (sa pobedom ispuštenom zahvaljujući selektoru protiv Hrv. i današnji realnim uspehom, sa samo boljom pripremom i vođenje protiv, čini mi se nikad slabije Švedske - koja je uz to još i izgubila od autsajdera Argentine).
Pod hitno smena kompletnog rukovodstva, jer 10-ak godina nema nas nigde u sportu u kojem smo bili velesila i začetnik mnogih stvari (npr. odbrana 3:2:1 koju nažalost danas uopšte i ne igramo ili selektor ne zna da je uigra - verovatno).

Mika NS

pre 13 godina

Nek neko objasni voditelju da nije Štafan Olson već Štefan Olson.
Samo treba nastaviti raditi sa ovom našom reprezentacijom, imamo potencijal.Ostavite Vukovića još koju godinu i pustite ga da radi,biće bolje!

Milenko

pre 13 godina

Promjene u savezu hitno ! igrače imamo ,nažalost škripi u organizaciji i struci ?OTIĆI SA PRIČOM DRUGI KRUG I 7 MJESTO i kao rezultati će doći 2012 pa to samo kod nas prolazi ? a kakva je organizacija da ni jedna nova DVORANA nije napravljena ? BRUKA !

Kiki

pre 13 godina

Jedino je falilo da Vujin stane malo i na gol, pa eto da se upotpuni utisak... Šešum upropastio brdo akcija a Đurković,glavni krivac za samo bod protiv Hrvatske sa onim glupim isključenjem na +2 za nas, danas je radio ono što bi znao svako od nas...udri protivnika možda ne vide sudije.... ne nerviram se kada gubimo neznanjem ali kada se vidi neozbiljnost e to smeta baš...

bdb2

pre 13 godina

Šta reći? Na žalost,bilo je dovoljno samo nekoliko minuta igre u 2 poluvremenu koja nije bila pod maksimalnom koncentracijom da se protivnik odlepi na 3 razlike,koje mi nismo mogli da stignemo i ispravimo greške.
Sve u svemu,jako sam zadovoljan i pozitivno iznenađen našim celokupnim odnosom prema večerašnjoj utakmici.
ORLOVI samo hrabro dalje,pa šta bude ...

borko

pre 13 godina

Ovo je cetvrta utakmica na kojoj nismo pobedili. Sutra je pobeda imperativ protiv Poljske. Ipak je ova grupa sa kojom smo se ukrstili mnogo slabija od nase

Djorgo

pre 13 godina

Rukomet nikada nisam igrao, ali sam u Nisu tokom dvadesetak godina odgledao stotine utakmica. A u Nisu se 7-tih i 80-tih igrao odlican rukomet. Naravno da je bilo domacinsko sudjenje, ali losu ekipu lako je ostetiti. Pored niza losih detalja u nasoj igri, koaj je pre svega posledica neuigranosti, izdvojio bih ocajnu igru u odbrani, uzasno sporu, a par igrac a nema ni sportsku inteligenciju. Zna se sta je u rukometu dozvoljena, odbrana, faul, a sta je za iskljucenje. I uzasno smo spori! Ipak sa Vukovicem ipak imamo neku cvrstinu i ozbiljnost u igri. To niej dovoljno, ali jeste nesto bolje nego na proslom prvenstvu.

heineken04

pre 13 godina

molim da mi neko ko se razume odgovori... pošto ja ne mogu da shvatim. zašto selektor uvodi djurkovića??? on je kao specijalista za odbranu? pa jel to znači da udara igrače i dobija isključenja? u mom selu može se naći 30 takvih koji su jači od njega. valda on treba da zautavi napad, iznudi faul,oduzme neku loptu...

Miske LFC

pre 13 godina

Ma brate nije to losa igra jednostavno nema niko srca da sutne svi se plase ne znam samo iz kog razloga,na kraju se se svodi na Vujina on decko ima petlju al nije svemoguc,Curkovic covek proveo jedno minut na terenu i zaradi dva iskljucenja katastrasno

sima Strahota

pre 13 godina

I sa ovakvom igrom sa postenim sudjenjem ne bi izgubili. To nije kukanje vec jednostavna cinjenica. Kod norvezana moze i to da napad svedjana sa igracem manje i dignutom rukom traje 2 minuta. Sve moze. Pri kraju vujinu udaraju sekiru po ruci,ispada mu lopta oni to " ne vide". Ovo vec postaje sprdacina...

rimtutituki

pre 13 godina

Poslije svega nije mi jasno zasto svi nas zovu balkancima? Ovaj skandinavski mentalitet u sudjenju prevazilazi balkanizam u svakom pogledu. Ova sudijska kradja koju ste vi dozivjeli danas, sutra ceka nas, osim ako se rano ne odlijepimo gol razlikom, ali taj film tesko da ce biti na rasporedu.

Nislija

pre 13 godina

Swedish Handball Mafia (powered by Norwegians)

Sramotno sudjenje, svaka cast momcima, siguran sam da su dali sve od sebe u ovoj neravnopravnoj borbi. Na neutralnom terenu Svedjane bi u 9/10 utakmica dobijali 3 razlike!

sima

pre 13 godina

Zasto izmena Stanica? pa covek zasluzan za prvo poluvreme!
O Curkovicu...cu da cutim...selektor dupla nula!!!
Dobijeno propusteno- 14-12 smo vodili na pocetku drugog..ne mogu da razumem?????????

KiSSeli

pre 13 godina

Mora da su sudije krive (opet)!!! Igramo na adrenalin,mishice i borimo se 110 posto (super) . Dok to drzimo ,drzimo se i u mechu...i chim nam se poremeti kocentracija i krene malo nizbrdo, padamo kao kula karata...Nama treba vishe dobar psihijatar nego dobar trener...

fumble

pre 13 godina

nisam gledao utakmicu ali ne sumnjam da su sudili za njih,znaci mi sutra mormo biti bolji 5-6 razlike da bi ih dobili jer su dancima i protiv vas i nas sudili isti suci,nadam se da nece sudit norvezani,mi smo gaucose razbili u prvom pol.
pozdrav iz komsiluka

Dejan

pre 13 godina

Solidna igra nase reprezentacije ali selektor Vukovic u 40-om minutu poslije sjajnog gola Momira Ilica i naseg vodjstva njega izvodi i uvodi "iskusnijeg i u napadu opasnijeg" Rnica.Decko promasuje zicer,Svedjani idu na +3,Vujin u napadu ne moze sam i epilog je poznat.
Posebna prica je komentator Strajnic koji Ćurkovica uporno zove Đurković i smara svojim glupim komentarima.Ima li bre u zemlji Srbiji jedan krsten komentator rukometa?!!!

boro

pre 13 godina

Mi jednostavno nismo na najvisem nivou.Sudije su bile za njih, videlo se to, ali braco ovi Svedi ce sutra da popuse glatko od nasih komsija 5-6 razlike. Moramo da se vadimo protiv Argentine i Poljske. Valjda cemo uspeti, Hrvati su ih razvalili ubedljivo

luka

pre 13 godina

Selektor se obraca Nikcevicu i Djurkovicu prije utakmice
selektor:Djurkovicu ja ovu utakmicu racunam na tebe citavih 5 min da si na terenu
Djurkovic:selektore nemogu nista da obecam,ja mislim da ste pretjerali,3 minute su plafon!!!
selektor:a ti Nikcevicu od tebe ocekujem ono tvoje standardno izdanje!!!
Nikcevic:vazi sefe trcacu ko muva bez glave a one dve lopte sto sutnem gadjacu golmana!!!

Mikoli

pre 13 godina

NIsam nesto strucan, govorim laicki. Deluje mi dosta sporo nasa igra. Konkretno, kad primimo gol golman prvo podigne ruke da protestvuje nesto ili da tuguje zbog gola ili nesto sasvim trece. Ostale ekipe odmah vade loptu iz mreze i brzo na centar da izvedu dok se odbrana jos nije konsolidovala. Danas su nasi par puta mogli da brzo izvedu ali ne oni cekaju ko ce znati sta. Svedjani su nam dali par golova na taj nacin. To mi je jedina zamerka sve ostalo deluje OK s obzirom na to kolika smo "sila" u rukometu. Mislim da ne igramo moderan rukomet.

aramis011

pre 13 godina

ne vredi..onaj dečko na desnom krilu...dobio je 3 lopte više nego ja koji sam sedeo hiljadama km daleko od dvorane ispred tv-a. kad naši bekovi uzmu loptu teško se od nje odvajaju..pa onda ide...ja tebi ti meni...čekaj..jel ja opet tebi ili sebi....to je sporo...to je provaljeno...a odbrana...naši "specijalci" za odbranu su Vučković i Ćurković...i 95% golova ide preko njih dvojice...Ćurković bolje u ultimat fight-u da traži sreću ,jer je dečko jak...mlad i naravno neizmerno trapav (da ne upotrebim neku težu reč) u pravljenju prekršaja.

Milos

pre 13 godina

Ne dajemo golove iz kontri, sa krila, sa pivota i iz izgradjenih akcija. Ako bekovi nesto daju na svoj individualni kvalietet to nam je. Tesko se tako moze dobiti ozbiljna ekipa...

dsa

pre 13 godina

o curkovicu nemam reci...krivac za hrvatsku i sad za svedsku...jel on glup ili samo tako izgleda?ucini uslugu i nikad nemoj vise da igras za srbiju

Sergio

pre 13 godina

Gde bi nam bio kraj da Sterbik brani za nas,ovaj Stanic je nikakav golman a selektor ga drzi celu utakmicu na golu.Ne secam se kada smo imali ovako loseg golmana,skoro svaki sut je bio gol,naravno da su Svedjani to videli i pogadjali ko od sale.Svi su videli samo nas selektor ne vidi.Da smo imali drugog golmana ni sudije ni publika nam nista ne bi mogli.

Vlada88

pre 13 godina

...alo bree, da se lepo sva ta gospoda pokupi i ode iz naseg rukometa, dokle cete nas unistavati vise????????...pa nekad smo bili strah i trepet u tom sportu, mozemo i sad al dajte da se dozovemo pameti...

...o taktici necu ni da pricam, jer je ni nemamo, pa selektor nam je zesci slepac, da lepo pozovete Cvetkovica i da mu se izvinite za sve i ponovo ga postavite za selektora, tad smo bar imali koliko toliko lepu i raznovrsnu igru, ovo sad je tugaaa...nas selektor za krila i pivota nije ni cuo, a o kontri da i ne pricam...marsh bre svi iz rukometa, i da dodju pravi ljudi koji mogu da urade nesto konkretno!!!!!!!!!!

OGORCEN

pre 13 godina

Kao i obicno, sudijska pomoc. Da nisu sudije prelomile, pobedili bismo. Ali, tako to biva. Mislim, domacinsko sudjenje. Solidna partija nasih. A Curkovic je cist promasaj, decko jednostavno ne igra, vec zaradjuje 2 min redovno. I drugi igraju odbranu, ali ipak i razmisljaju o tome kakav faul prave. Stanicu, ponovo, svaka cast. Vecina solidna.

iz.prikrajka

pre 13 godina

Da li Danimir Curkovic zna da cvrsta odbrana ne znaci da bijes i kad treba i kad ne treba?!

Nije opravdanje naravno, ali sudjenje je bilo katastrofalno sto se tice tolerisanja grubosti kod jednih i kod drugih.

Svedski golman je bio sjajan, nasi nisu umeli da organizuju napad a da ne ide preko Vujina... Mogao je da proba sa Bojinovicem u drugom poluvremenu, ja mislim da on(sad ce mnogi reci spor, star, itd) ipak malo bolje deli lopte, a i preuzima odgovornost kad treba, posto uglavnom osim Vujina niko nije ni smeo da sutira...
Ali ja naravno, nisam selektor.

Glavu gore, niste se obrukali, samo hrabro pa dokle doguramo...

duki

pre 13 godina

Vukovic je skrenuo paznju na sve sto je trebalo, ali mi imamo ekipu za 50 minuta utakmice (selektor se nadao da ce nam tih 50 minuta snage biti dovoljno za pobedu). Zadnjih deset minuta ekipa pada i to postaje simptomaticno.
Sudjenje je u sustini bilo OK, blago na strani Svedjana, ali na rezultat nisu bitno uticali. Pritisak sa nase strane pre utakmice na sudije i sumnje u njihovu nogucu naklonost Svedjanima su urodile plodom iako je bilo nekih sumnjivih odluka.
Nasi su pokazali zelju, ali nisu istrajali u tome. Ekipa ima potencijal koji treba pretvoriti u konkretnu igru, ubojitost i rezultate.
Posle dugo vremena imam nadu da ce nas rukomet ponovo na stare staze uspeha.

Rukometas80

pre 13 godina

Nema sta da se zameri našim rukometašima zaista su se momci boril!Mislim da smo bolji od Švedjana ali ne toliko da bi pobedili uz domaćinsko sudjenje koje je bilo i očekivano!Ipak odlučujući momenat utakmice je stativa Rnića u polukontri !

mirko

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za nas... sto lepo nisu pre pocetka rekli koji je rezultat da se ne nerviramo beveze!!!

pozarevljanin

pre 13 godina

Prestanite sa ti glupostima o Sudiji i sudjenju!!! Manje vise korektni bili! Dojadile mi te price o sudijama! Pa jel vi gladate utakmicu ili sudije? Svuda nama sudije krive, u vaterpolu, kosarci, fudbalu... sad rukometu!!! Samo jos cekam da sudija u tenisu bude kriv... Svedjani u nastavku povukli, mi se iztrosili, glupa iskljucenja (opravdana), Stanic nista nije odbranio u 2. poluvremenu, Prodanovic mislim ni loptu nije pipnuo, oni pobedili, kraj.!! Pruzimo ruku i idemo dalje. Cilj nije daleko, to sedmo mesto! Manite se tih glupih zavera!

Pollux30

pre 13 godina

Ja sam mislio da kad ste osvojili onaj bod protiv nas Hrvata da čete dobit Rumunjsku a vi onako motivirani izgubite 10 razlike...ne kužim...danas je sve izgledalo ok protiv Švedske i onda zadnjih 10 minute se izgubite i opet ne kužim...dajte druge ste godine domaćini Europskog prventstva i stvarno vam želim svako dobro ali stalno padate pred kraj ili izgubite od neke irelevantne ekipe,pozz iz Hr!!!!

Six

pre 13 godina

Svaka cast momci,na trudu,borbrnosti...borili ste se za grb nase zemlje,i moramo svi to da postujemo...imate potencijal,ali ovo je maksimum u ovom trenutku...

ko je slabiji

pre 13 godina

Pa Svedska je mnogo slabija reprezentacija nego sto sam mislio. Potpuno su u pravu strucnjaci koji rekose da je njihovo vreme proslo jos pre 10 godina i da sada ne spadaju ni medju 10 najboljih reprezentacija. Sada su domacini, pa ce verovatno biti u TOP10

cair

pre 13 godina

svedjani, danci, zuti i svi drugi severci VIDIMO SE U SRBIJI...pa da vidite sta je publika i dace bog da i nam sude neki makedonci ili grki...

nebojsa

pre 13 godina

Nece ovi ni videti Olimpijske igre. Fizicki potpuno nespremni, padaju U SVAKOM DRUGOM DELU, a igra se svodi na jednog/dva beka a ostali su tu samo za odbranu. Selektore, davno su prosla vremena Metaloplastijke i rukometa 70/tih godina. Postoje krila i pivoti. Samo ih mi ne koristimo. Svedjani su SIVI PROSEK. Danci i Hrvati ce ih dobiti bez problema. Ali cak i oni su prebrzi za nase hodace. O "specijalistima" za odbranu ne bih trosio
reci. Izvede covek Ilica i zaboravi ga na klupi 20 minuta. Sesum koji je totalno van forme igra glavnog srednjaka, drzi onog tipa koji odbranu shvata kao kafansku tucu, krila potpuno zaludna u napadu. Frustrirajuce je kako imamo lose trenere. Sta li su oni radili na pripremama?

Gane EXPERT

pre 13 godina

Curkovicu pakuj kofere i nazad, promeni sport, vidim u srbiji se razvija ragbi, tako da ne bi bilo lose da se opredelis za tako nesto slicno...

UZAS

pre 13 godina

Sa normalnim sudjenjem dobili bi ovo,iako smo losi!Ali sta vredi kad nemaju obraza,pa mene bi bilo sramota da onako kradem!!
Bar ce ih Hrvati sutra razvaliti,a svakako mi vise ne pada na pamet da gledam ovaj sport :/
Sviraju im iskljucenje al onda dozvole napad od 2 minuta :D Pa sta si mi svirao onda koji ...

eh..

pre 13 godina

Ukratko, jako dobrih 45min nase reprezentacije, nazalost pocetkom drugog poluvremena masa iskljucenja, sumnjivih odluka, sto je uticalo na pad agresivnosti u nasoj odbrani i drzalo svedjane u igri...a onda ona stara boljka, nedostatak snage i kreativnosti za poslednjih 10ak min, i svedi su to znali iskoristiti. koliko god volim ovaj sport, mrzim ga zbog velikog uticaja sudija na kranji ishod, ne kazem ovo da pravdam poraz, ali kad vam ne dozvole da pravite faul a da ne dobijete iskljucenje, naravno da ce protivnik iskoristiti to i probiti odbranu...

Milojica

pre 13 godina

I nije cudo kad su svedjani imali igraca vise,celu utakmicu,u vidu nase stamene cepanica Danimira Djurkovica!!!A plus kad se na to doda i nekreativna i dosadna igra ostatka naseg tima,nista bolje se i nije moglo ocekivati!!!Sva sreca pa se vise oko rukometa i ne nerviram toliko,pomirio sam se davno sa neuspesima!!!

eh..

pre 13 godina

Ukratko, jako dobrih 45min nase reprezentacije, nazalost pocetkom drugog poluvremena masa iskljucenja, sumnjivih odluka, sto je uticalo na pad agresivnosti u nasoj odbrani i drzalo svedjane u igri...a onda ona stara boljka, nedostatak snage i kreativnosti za poslednjih 10ak min, i svedi su to znali iskoristiti. koliko god volim ovaj sport, mrzim ga zbog velikog uticaja sudija na kranji ishod, ne kazem ovo da pravdam poraz, ali kad vam ne dozvole da pravite faul a da ne dobijete iskljucenje, naravno da ce protivnik iskoristiti to i probiti odbranu...

srbija

pre 13 godina

prestao sam da gledam u 53 minutu
SRAMOTA!!!
iz svega ovoga samo cu reci :
deco , trenirajte sport tu se uci pravdi pobedi sportskom duhu 'drugarstvu' (VELIKA IRONIJA)

naravno , sad opet ide prica da smo mi lose odigrali oni su bolji
ha ha ha

gordan

pre 13 godina

nije mi ni malo zao, naprotiv, bila bi sramota za ovaj sport da tim koji igra najdekadentniju igru ista postigne, i poraz od samo 4 gola je pravi uspeh jer igramo bez krila (dali 3-4 gola na celom prvenstvu), pivota i golmana (da smo stavili drvo na gol, bar bi ga neka lopta pogodila, ali stanica nije bas ni jedna), sve se svodi na sut vujuna i ilica, koji je spor i lako zaustavljiv, o selektoru da i ne govorim, sve u svemu, sto pre spakujemo kofere i odemo kuci, to bolje.

godzilla

pre 13 godina

Nasi igraci realno i ne zasluzuju vise od ovoga. Ono sto mi najvise smeta u nasoj igri jeste da oni ne mogu normalnu kontru da naprave. Napadi spori, bekovska trojka i finte na oslobadjanje levog i desnog beka ocajne i sve uglavnom se radi na individualne akcije Ilica ili Vujina. Nasa igra u odbrani je funkcionisala do te mere dok se srednjak obicno Vuckovic ili Djurkovic drzao na liniji sedmerca, cim se spustao nize, ide ili iskljucenje ili gubljenje 2 i 3 odbrambene linije. Sto se tice sudjenja tu nema sta da se komentarise, realno je bilo i za ocekivati da ce suditi Sveđanima, jer kada god su nasi trebali da povedu 2, 3 gola razlike, ide iskljucenje i tako celu utakmicu dok se nije uslo u zadnjih 10 minuta, kada je sudija trebalo da resi ko treba da pobedi utakmicu.

duledudule

pre 13 godina

gde je igra preko krilaaaaaa,gde su krila,KRILA!!!ne mogu sve bekovi,eeejjjj...sve u svemu igra nije bila raznovrsna,plus sudije i puna dvorana-poraz

orle

pre 13 godina

Ovu utakmicu je izgubio nas "selektor". A nije ni cudo.. recite mi koju je on ekipu vodio, kojeg je mladog igraca stvorio, koju skolu je zavrsio.. nije ni on jedini krivac.. oni koju su ga postavili treba da snose posledice.. a ti isti su vec 10 godina u nasem rukometu i nista nisu uradili. Vreme je da ih neko skine. Igracima i golmanima svaka cast, borili su se posteno.

paka

pre 13 godina

kad se bore nije mi zao i kad izgube. veceras su se makar trudili, svedjani su bili bolji i to je onda OK.

ajd, skupite snage bar za plasman za OI.

IHF delegiranje sudija je posebna prica. sledeci korak je da svedjani sude svedjanima! sto naravno ne vazi i za nas da nam npr. sude hrvati. na svakom koraku nam se stavlja do znanja da smo gradjani drugog reda.

DrDamir

pre 13 godina

Iako je rukomet moj sport, suzdžavao sam se od komentara do sad...Ne mogu više...Ovo je katastrofa od selektora..."Stručnjak" drži na klupi Ilića kad se rešava utakmica, a igraju mu hladan Rnić koji do tad nije ni ulazio, koji ne sme da šutne i Šešum kojem ništa nije polazilo za rukom...O traženju tajm-auta neću ni da govorim...Možda si Vukoviću bio dobar igrač ali si kao trener jedna velika 0 ...i nemaš prava da prozivaš igrače za bilo šta, a ni sudije (koje jesu pomogle Švedima)...

idemo dalje

pre 13 godina

prvo poluvreme sjajno u nastavku delimicni ocaj , trener nije odmarao igrace na vreme a njihov golman je spustio roletnu. makar ste izgubili borbeno i dali sve od sebe idemo dalje sutra se moze pobediti i ostvariti nas cilj. napred srbija

ja sam ja :P

pre 13 godina

mozete da pricate da se stalno zalimo na sudije, ali to je zato sto imamo zasto da se zalimo...konstantno se nasi igraci iskljucuju u bitnim momentima, a protivnicki ne (i to za iste startove)...a to znaju oni koji su pratili utakmice...jos ovi imali i srecu(stativa rnica) i to je to...glavu gore momci, bice bolje

paka

pre 13 godina

kad se bore nije mi zao i kad izgube. veceras su se makar trudili, svedjani su bili bolji i to je onda OK.

ajd, skupite snage bar za plasman za OI.

IHF delegiranje sudija je posebna prica. sledeci korak je da svedjani sude svedjanima! sto naravno ne vazi i za nas da nam npr. sude hrvati. na svakom koraku nam se stavlja do znanja da smo gradjani drugog reda.

UZAS

pre 13 godina

Sa normalnim sudjenjem dobili bi ovo,iako smo losi!Ali sta vredi kad nemaju obraza,pa mene bi bilo sramota da onako kradem!!
Bar ce ih Hrvati sutra razvaliti,a svakako mi vise ne pada na pamet da gledam ovaj sport :/
Sviraju im iskljucenje al onda dozvole napad od 2 minuta :D Pa sta si mi svirao onda koji ...

rimtutituki

pre 13 godina

Poslije svega nije mi jasno zasto svi nas zovu balkancima? Ovaj skandinavski mentalitet u sudjenju prevazilazi balkanizam u svakom pogledu. Ova sudijska kradja koju ste vi dozivjeli danas, sutra ceka nas, osim ako se rano ne odlijepimo gol razlikom, ali taj film tesko da ce biti na rasporedu.

Gane EXPERT

pre 13 godina

Curkovicu pakuj kofere i nazad, promeni sport, vidim u srbiji se razvija ragbi, tako da ne bi bilo lose da se opredelis za tako nesto slicno...

Croat

pre 13 godina

Komšije iskreno mi je žao što niste izvukli barem neriješeno jer bi tako pomogli i nama. Nisam gledao vašu utakmicu ali kako vidim, čujem i čitam suci su vas pošteno pokrali. Bojim se takvog suđenja sutra protiv nas. Bude li suđenje barem malo fer mi ćemo Švede razbit, ali očito je da se domaćine gura u polufinale. Rukomet je postao kao vaterpolo. Suci određuju tko ide dalje a tko ispada. Na žalost.

Pollux30

pre 13 godina

Ja sam mislio da kad ste osvojili onaj bod protiv nas Hrvata da čete dobit Rumunjsku a vi onako motivirani izgubite 10 razlike...ne kužim...danas je sve izgledalo ok protiv Švedske i onda zadnjih 10 minute se izgubite i opet ne kužim...dajte druge ste godine domaćini Europskog prventstva i stvarno vam želim svako dobro ali stalno padate pred kraj ili izgubite od neke irelevantne ekipe,pozz iz Hr!!!!

cair

pre 13 godina

svedjani, danci, zuti i svi drugi severci VIDIMO SE U SRBIJI...pa da vidite sta je publika i dace bog da i nam sude neki makedonci ili grki...

orle

pre 13 godina

Ovu utakmicu je izgubio nas "selektor". A nije ni cudo.. recite mi koju je on ekipu vodio, kojeg je mladog igraca stvorio, koju skolu je zavrsio.. nije ni on jedini krivac.. oni koju su ga postavili treba da snose posledice.. a ti isti su vec 10 godina u nasem rukometu i nista nisu uradili. Vreme je da ih neko skine. Igracima i golmanima svaka cast, borili su se posteno.

Bog Balic

pre 13 godina

ej moji susjedi pa tako vam je to u rukometu,sudci odlucuju puno toga...al ako mislite kada vi dogodine budete domacini da ce sudit za vas varate se i mi smo bili domacini i sudili su za nas u utakmicama kao npr.korea ili neka takva velesila..a sta su nam radili u finalu sa francuzima to je ocaj i to ko domacinu,pa cak jedna velicina,vjerovatno najveca u povjesti ovog sporta IVANO BALIC kaze da mu je pun k.... vakvog rukometa...ocito nas Balkance nevole nikako ovi u evropi....
zato mi sutra moramo da u prvom poluvremenu vodiomo bar 3-4razlike i onda im i sudci nece pomoc..poooz

srbija

pre 13 godina

prestao sam da gledam u 53 minutu
SRAMOTA!!!
iz svega ovoga samo cu reci :
deco , trenirajte sport tu se uci pravdi pobedi sportskom duhu 'drugarstvu' (VELIKA IRONIJA)

naravno , sad opet ide prica da smo mi lose odigrali oni su bolji
ha ha ha

iz.prikrajka

pre 13 godina

Da li Danimir Curkovic zna da cvrsta odbrana ne znaci da bijes i kad treba i kad ne treba?!

Nije opravdanje naravno, ali sudjenje je bilo katastrofalno sto se tice tolerisanja grubosti kod jednih i kod drugih.

Svedski golman je bio sjajan, nasi nisu umeli da organizuju napad a da ne ide preko Vujina... Mogao je da proba sa Bojinovicem u drugom poluvremenu, ja mislim da on(sad ce mnogi reci spor, star, itd) ipak malo bolje deli lopte, a i preuzima odgovornost kad treba, posto uglavnom osim Vujina niko nije ni smeo da sutira...
Ali ja naravno, nisam selektor.

Glavu gore, niste se obrukali, samo hrabro pa dokle doguramo...

SomaDollara

pre 13 godina

Evo ja sam Hrvat, nisam pristran i moram priznati da su vas sudci ostetili. Da je bilo posteno sudjenje vjerojatno biste izvukli bod ili cak pobijedili.
Kakvo je ovo prvenstvo gdje utakmice sude samo francuski i skandinavski sudci a sa Balkana nisam vidio nikoga osim Slovenackih. Sramota ovo prvenstvo!!

nebojsa

pre 13 godina

Nece ovi ni videti Olimpijske igre. Fizicki potpuno nespremni, padaju U SVAKOM DRUGOM DELU, a igra se svodi na jednog/dva beka a ostali su tu samo za odbranu. Selektore, davno su prosla vremena Metaloplastijke i rukometa 70/tih godina. Postoje krila i pivoti. Samo ih mi ne koristimo. Svedjani su SIVI PROSEK. Danci i Hrvati ce ih dobiti bez problema. Ali cak i oni su prebrzi za nase hodace. O "specijalistima" za odbranu ne bih trosio
reci. Izvede covek Ilica i zaboravi ga na klupi 20 minuta. Sesum koji je totalno van forme igra glavnog srednjaka, drzi onog tipa koji odbranu shvata kao kafansku tucu, krila potpuno zaludna u napadu. Frustrirajuce je kako imamo lose trenere. Sta li su oni radili na pripremama?

Dejan

pre 13 godina

Solidna igra nase reprezentacije ali selektor Vukovic u 40-om minutu poslije sjajnog gola Momira Ilica i naseg vodjstva njega izvodi i uvodi "iskusnijeg i u napadu opasnijeg" Rnica.Decko promasuje zicer,Svedjani idu na +3,Vujin u napadu ne moze sam i epilog je poznat.
Posebna prica je komentator Strajnic koji Ćurkovica uporno zove Đurković i smara svojim glupim komentarima.Ima li bre u zemlji Srbiji jedan krsten komentator rukometa?!!!

Djorgo

pre 13 godina

Rukomet nikada nisam igrao, ali sam u Nisu tokom dvadesetak godina odgledao stotine utakmica. A u Nisu se 7-tih i 80-tih igrao odlican rukomet. Naravno da je bilo domacinsko sudjenje, ali losu ekipu lako je ostetiti. Pored niza losih detalja u nasoj igri, koaj je pre svega posledica neuigranosti, izdvojio bih ocajnu igru u odbrani, uzasno sporu, a par igrac a nema ni sportsku inteligenciju. Zna se sta je u rukometu dozvoljena, odbrana, faul, a sta je za iskljucenje. I uzasno smo spori! Ipak sa Vukovicem ipak imamo neku cvrstinu i ozbiljnost u igri. To niej dovoljno, ali jeste nesto bolje nego na proslom prvenstvu.

DrDamir

pre 13 godina

Iako je rukomet moj sport, suzdžavao sam se od komentara do sad...Ne mogu više...Ovo je katastrofa od selektora..."Stručnjak" drži na klupi Ilića kad se rešava utakmica, a igraju mu hladan Rnić koji do tad nije ni ulazio, koji ne sme da šutne i Šešum kojem ništa nije polazilo za rukom...O traženju tajm-auta neću ni da govorim...Možda si Vukoviću bio dobar igrač ali si kao trener jedna velika 0 ...i nemaš prava da prozivaš igrače za bilo šta, a ni sudije (koje jesu pomogle Švedima)...

sima Strahota

pre 13 godina

I sa ovakvom igrom sa postenim sudjenjem ne bi izgubili. To nije kukanje vec jednostavna cinjenica. Kod norvezana moze i to da napad svedjana sa igracem manje i dignutom rukom traje 2 minuta. Sve moze. Pri kraju vujinu udaraju sekiru po ruci,ispada mu lopta oni to " ne vide". Ovo vec postaje sprdacina...

veljko

pre 13 godina

sudije su bile apsolutno fer!

krivac je nas ocajni selektor, a glavni krivci su na celu saveza vec godinama!

da imaju imalo obraza povukli bi se оdavno...

klinci su nam poosvajali sve medalje na kadetskim i omladinskim prvenstvima, ali sad ih nigde nema. selektori se menjaju i postavljaju po podobnosti, cim nesto zucnu i progovore o stanju lete napolje, dovode se sve gori i tako u krug.

Pokrajac je Gospodin, Profesor i Selektor bez premca, ali sta ce nama takvi kad imamo sjajnog Vukovica, coveka od stila i znanja, strucnog autoriteta...

drzi iste igrace celu utakmicu i ocekuje da iznesu 60min. zar je moguce da se ne zapita zasto uvek padnemo na kraju? verujem da se pita, ali i da mu smislen odgovor ne dolazi..

nemamo plejmekera, desno krilo, igramo ko rusi nekada (sve drva, pucaci i postavka 6-0), ali bez jakog i stamenog pivota. Niko ih nije naucio da igraju kontru, da menjaju i prilagodjavaju odbranu, da ne pricam o uigranom napadu...

ovi nasi suteri vrede mnogo, ali u timu koji ima igru, raznovrsnost, pa mogu i da se odmore i da doprinesu snagom i sutom.
ocekivati da 60min neko samo gruva preko ruku i da budemo u prvih 5-6 timova nije realno, a nije ni zasluzeno.

da ponovim NISU KRIVE SUDIJE, KRIV JE RSS I SELEKTOR!

Dado

pre 13 godina

Smešnije sudije u životu nisam video. Da nam igrača više pa onda pušta da igaju napad od 2 minuta. Videlo se da s Svedjani jako pojačali odbranu u zadnjih 10 minuta a to su jim dozvolile sudije...isto tako se njihov golman povampiri baš danas, a naš podbaci iako je dobro počeo. Kako god, manjak iskustva, manjak kreacije, manjak i sreče (da bi ona kontra Rnića ušla za 21:21 pitaj Boga šta bi bilo), malo sudije, puna dvorana domačih navijača i to je to....svaka čast momcima koji su se borili....Argentinci treba da padnu a možda i Poljaci pa da odemo na olimpijadu, bio bi red :)))

Talant Dušebajev

pre 13 godina

Prvi put pišem komentar na B92, jer ne mogu da čitam ove neodmerene izjave. Sudije su odsudile, iako su Švedjani domaćini, sa možda par grešaka na obe strane - znači objektvnije u skladu sa situacijom i ne može. Utakmicu gubimo jer selektor Vuković, niti ima iskustva u vođenju ekipe, a još manje potrebnog trenerskog znanja. Pa mi celu utakmicu u napadu igramo sa tri spoljna igrača, a da nam krila ne dodirnu loptu, pa donekle i pivot. Pa i Švedjani, za koje uzgred moram reći da su izuzetno slaba reprezentacija u odnosu npr. na Francusku ili Španiju, koji bi nas odrali sa 10-ak razlike, sakupiše odbranu na sredini što je logično i naša igra se za 60 min. svede na šuterski trening Vujina. Stanića loše krene i poraz je siguran. A o specijalnom igraču u odbrani, Ćurkoviću nemam reći, selektor je sve rekao pozvavši ga u reprezentaciju i dajući mu šansu da bude najveća rupa u odbrani, sa neodmerenim startovima, pogotovu na pasivnom napadu. I koji je naš dosadašnji rezultat: remi sa Hrvatima, i jedan razlike sa Alžirom, sve ostalo teški porazi. A imamo par vrhunskih igrača i nikad bolji žreb, tj. bolje ukrštanje grupa što smo ladno mogli da iskoristimo za plasman makar u polufinale (sa pobedom ispuštenom zahvaljujući selektoru protiv Hrv. i današnji realnim uspehom, sa samo boljom pripremom i vođenje protiv, čini mi se nikad slabije Švedske - koja je uz to još i izgubila od autsajdera Argentine).
Pod hitno smena kompletnog rukovodstva, jer 10-ak godina nema nas nigde u sportu u kojem smo bili velesila i začetnik mnogih stvari (npr. odbrana 3:2:1 koju nažalost danas uopšte i ne igramo ili selektor ne zna da je uigra - verovatno).

sima

pre 13 godina

Zasto izmena Stanica? pa covek zasluzan za prvo poluvreme!
O Curkovicu...cu da cutim...selektor dupla nula!!!
Dobijeno propusteno- 14-12 smo vodili na pocetku drugog..ne mogu da razumem?????????

ja sam ja :P

pre 13 godina

mozete da pricate da se stalno zalimo na sudije, ali to je zato sto imamo zasto da se zalimo...konstantno se nasi igraci iskljucuju u bitnim momentima, a protivnicki ne (i to za iste startove)...a to znaju oni koji su pratili utakmice...jos ovi imali i srecu(stativa rnica) i to je to...glavu gore momci, bice bolje

pozarevljanin

pre 13 godina

Prestanite sa ti glupostima o Sudiji i sudjenju!!! Manje vise korektni bili! Dojadile mi te price o sudijama! Pa jel vi gladate utakmicu ili sudije? Svuda nama sudije krive, u vaterpolu, kosarci, fudbalu... sad rukometu!!! Samo jos cekam da sudija u tenisu bude kriv... Svedjani u nastavku povukli, mi se iztrosili, glupa iskljucenja (opravdana), Stanic nista nije odbranio u 2. poluvremenu, Prodanovic mislim ni loptu nije pipnuo, oni pobedili, kraj.!! Pruzimo ruku i idemo dalje. Cilj nije daleko, to sedmo mesto! Manite se tih glupih zavera!

fumble

pre 13 godina

nisam gledao utakmicu ali ne sumnjam da su sudili za njih,znaci mi sutra mormo biti bolji 5-6 razlike da bi ih dobili jer su dancima i protiv vas i nas sudili isti suci,nadam se da nece sudit norvezani,mi smo gaucose razbili u prvom pol.
pozdrav iz komsiluka

bojan

pre 13 godina

Napred Hrvati...razbij te ove Šveđane...pa ovaj rukomet je žalostan..sudije mogu da rade šta hoće..ali sutra protiv "Kauboja" neće im ništa pomoći...

fer

pre 13 godina

Nisam gledao tekmu,al me zanima iskreno...Je li vas gamad skandinavska pokrala,i mozemo li mi ocekivati sutra nesto slicno? POzz iz zagreba!

Keyser Soze

pre 13 godina

Prvi put u zivotu vidim da na naseg igraca vise mi damo sedmerac a onda uopste ne taknemo loptu,jer napad Svedjana traja citava 2 minuta,to je bilo oko 45 minuta na nerijesen rezultat i po meni jedan od prelomnih momenata meca...

eh...

pre 13 godina

svedjani, danci, zuti i svi drugi severci VIDIMO SE U SRBIJI...pa da vidite sta je publika i dace bog da i nam sude neki makedonci ili grki...

Bog bi dao, al nece dati EHF...

eh..

pre 13 godina

Ukratko, jako dobrih 45min nase reprezentacije, nazalost pocetkom drugog poluvremena masa iskljucenja, sumnjivih odluka, sto je uticalo na pad agresivnosti u nasoj odbrani i drzalo svedjane u igri...a onda ona stara boljka, nedostatak snage i kreativnosti za poslednjih 10ak min, i svedi su to znali iskoristiti. koliko god volim ovaj sport, mrzim ga zbog velikog uticaja sudija na kranji ishod, ne kazem ovo da pravdam poraz, ali kad vam ne dozvole da pravite faul a da ne dobijete iskljucenje, naravno da ce protivnik iskoristiti to i probiti odbranu...

Mikoli

pre 13 godina

NIsam nesto strucan, govorim laicki. Deluje mi dosta sporo nasa igra. Konkretno, kad primimo gol golman prvo podigne ruke da protestvuje nesto ili da tuguje zbog gola ili nesto sasvim trece. Ostale ekipe odmah vade loptu iz mreze i brzo na centar da izvedu dok se odbrana jos nije konsolidovala. Danas su nasi par puta mogli da brzo izvedu ali ne oni cekaju ko ce znati sta. Svedjani su nam dali par golova na taj nacin. To mi je jedina zamerka sve ostalo deluje OK s obzirom na to kolika smo "sila" u rukometu. Mislim da ne igramo moderan rukomet.

Milenko

pre 13 godina

Promjene u savezu hitno ! igrače imamo ,nažalost škripi u organizaciji i struci ?OTIĆI SA PRIČOM DRUGI KRUG I 7 MJESTO i kao rezultati će doći 2012 pa to samo kod nas prolazi ? a kakva je organizacija da ni jedna nova DVORANA nije napravljena ? BRUKA !

Kiki

pre 13 godina

Jedino je falilo da Vujin stane malo i na gol, pa eto da se upotpuni utisak... Šešum upropastio brdo akcija a Đurković,glavni krivac za samo bod protiv Hrvatske sa onim glupim isključenjem na +2 za nas, danas je radio ono što bi znao svako od nas...udri protivnika možda ne vide sudije.... ne nerviram se kada gubimo neznanjem ali kada se vidi neozbiljnost e to smeta baš...

Košarkaš

pre 13 godina

Bože gluapog li sporta, glupljeg nego vaterpolo, zamislite da u košarci isključuju igrače zbog faula kakav bi to glup sport bio, pa u rukometu možeš biti 3 puta bolji šta ti vredi kad te sudije unište. Najače je kad na naše isključenje šveđani imaju 3 napada a mi na njihovo nijedan LOL - 2minuta njih 5 se dodaju, a ruka dignuta tek u zadnjoj sekundi isključenja LOL

Six

pre 13 godina

Svaka cast momci,na trudu,borbrnosti...borili ste se za grb nase zemlje,i moramo svi to da postujemo...imate potencijal,ali ovo je maksimum u ovom trenutku...

aramis011

pre 13 godina

ne vredi..onaj dečko na desnom krilu...dobio je 3 lopte više nego ja koji sam sedeo hiljadama km daleko od dvorane ispred tv-a. kad naši bekovi uzmu loptu teško se od nje odvajaju..pa onda ide...ja tebi ti meni...čekaj..jel ja opet tebi ili sebi....to je sporo...to je provaljeno...a odbrana...naši "specijalci" za odbranu su Vučković i Ćurković...i 95% golova ide preko njih dvojice...Ćurković bolje u ultimat fight-u da traži sreću ,jer je dečko jak...mlad i naravno neizmerno trapav (da ne upotrebim neku težu reč) u pravljenju prekršaja.

breee

pre 13 godina

Nisu sudije krive, KRIV JE TRENER JER PONOVO IGRA ĆURKOVIĆ!!!!!!! DVA ISKLJUČENJA ZA 5 MINUTA!!!!!! DOKLE VIŠE ZBOG NJEGA DA GUBIMO??????!!!!!

srba

pre 13 godina

Gledam rukomet još od vremena Horvata i Pokrajca i pošto sam iz Šapca gledao sam vrhunski svetski klupski rukomet(METALOPLASTIKA), Ali šta sudije mogu da urade u rukometu i u vaterpolu to nema nigde.Iskreno navijam u nastavku za Ivana Balića i njegovu ekipu.

AnelJuve

pre 13 godina

Sta drugo reci osim STETA, ali pokazali su da mogu igrati i ajmo juriti to mesto za olimpijske ili sta vec nisam razumeo, sve u svemu bravo momci idemo dalje, u nastavku takmicenja nadam se da navijamo za bracu Hrvate, ajmo Hrvati sve najbolje !!!

luka

pre 13 godina

Selektor se obraca Nikcevicu i Djurkovicu prije utakmice
selektor:Djurkovicu ja ovu utakmicu racunam na tebe citavih 5 min da si na terenu
Djurkovic:selektore nemogu nista da obecam,ja mislim da ste pretjerali,3 minute su plafon!!!
selektor:a ti Nikcevicu od tebe ocekujem ono tvoje standardno izdanje!!!
Nikcevic:vazi sefe trcacu ko muva bez glave a one dve lopte sto sutnem gadjacu golmana!!!

mirko

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za nas... sto lepo nisu pre pocetka rekli koji je rezultat da se ne nerviramo beveze!!!

Josif Pancic

pre 13 godina

i veliki Pancic (nas najveci biolog i istrazivac) bi pao u dilemu pri odabiru vrste drveta kojem pripada nas neustrasivi odbrambeni igrac Curkovic

duledudule

pre 13 godina

gde je igra preko krilaaaaaa,gde su krila,KRILA!!!ne mogu sve bekovi,eeejjjj...sve u svemu igra nije bila raznovrsna,plus sudije i puna dvorana-poraz

Skandinavska "kultura"

pre 13 godina

E pa ovo je kriminal!Ovakav lopovluk nije odavno vidjen,oni nas nazivaju balkancima i divljacima kao sto neko rece a oni su nas sve zajeb...Stvarno ovo vise nije sport,jer sve se svodi na sudije!Vidim neko govori lose za nase,ali stvarno je tesko igrati pod takvim okolnostima kad te neko sabotira stalno!Na neutralnom terenu 3-4 razlike za nas!Lepo su krenuli da rasporedjuju Skandinavske medalje,tu za balkance nazalost nema mesta!

Rukometas80

pre 13 godina

Nema sta da se zameri našim rukometašima zaista su se momci boril!Mislim da smo bolji od Švedjana ali ne toliko da bi pobedili uz domaćinsko sudjenje koje je bilo i očekivano!Ipak odlučujući momenat utakmice je stativa Rnića u polukontri !

Djoksa

pre 13 godina

Vec decenijama unazad gledam isti rukomet.Bekovi, i napad kroz sredinu ili na crtu.A kad imamo igraca vise, ne znamo da napravimo visak na krilu.Brzi centar i kontre, misaone imenice.Organizacija napada i uigrane akcije nedostaju.Znaci,struka je zatajila.

sasa jokic

pre 13 godina

Igrati rukomet bez krila, i kontri vodi ka porazu. Mi se oslanjamo na individualnu igru bekova, totalno bez akcija. Vujin igra prvo poluvreme dobro, i onda u drugom pada. Sesum, taj mi je decko enigma, ne kapiram njegovu ulogu. Kada oduzmemo loptu kao da neko vikne STANI, prosto neverovatno da nikada ne trcimo na kontru, ali nikada. Setanje lopte kako bi napravili prostor krilima, to je misaona imenca. Igramo staromodni rukomet vec deset godina!

Milojica

pre 13 godina

I nije cudo kad su svedjani imali igraca vise,celu utakmicu,u vidu nase stamene cepanica Danimira Djurkovica!!!A plus kad se na to doda i nekreativna i dosadna igra ostatka naseg tima,nista bolje se i nije moglo ocekivati!!!Sva sreca pa se vise oko rukometa i ne nerviram toliko,pomirio sam se davno sa neuspesima!!!

eh..

pre 13 godina

Ukratko, jako dobrih 45min nase reprezentacije, nazalost pocetkom drugog poluvremena masa iskljucenja, sumnjivih odluka, sto je uticalo na pad agresivnosti u nasoj odbrani i drzalo svedjane u igri...a onda ona stara boljka, nedostatak snage i kreativnosti za poslednjih 10ak min, i svedi su to znali iskoristiti. koliko god volim ovaj sport, mrzim ga zbog velikog uticaja sudija na kranji ishod, ne kazem ovo da pravdam poraz, ali kad vam ne dozvole da pravite faul a da ne dobijete iskljucenje, naravno da ce protivnik iskoristiti to i probiti odbranu...

boro

pre 13 godina

Mi jednostavno nismo na najvisem nivou.Sudije su bile za njih, videlo se to, ali braco ovi Svedi ce sutra da popuse glatko od nasih komsija 5-6 razlike. Moramo da se vadimo protiv Argentine i Poljske. Valjda cemo uspeti, Hrvati su ih razvalili ubedljivo

idemo dalje

pre 13 godina

prvo poluvreme sjajno u nastavku delimicni ocaj , trener nije odmarao igrace na vreme a njihov golman je spustio roletnu. makar ste izgubili borbeno i dali sve od sebe idemo dalje sutra se moze pobediti i ostvariti nas cilj. napred srbija

007

pre 13 godina

komentari idu iz krajnjosti u krajnost ..

od nase dobre igre pa do lose
od borbernosti pa do pada snage
od dobrih momaka i loseg terenera
od normalnog sudjenja do krajnje domacinskog ..

no rezime danasnje utakmice je da smo pruzili koliko smo mogli u ovom trenutku , gresaka je naravno bilo , ali kada se boris kao lav mora i da se pogresi ..
nazalost u momentima kad smo imali +1 i +2 sudije su nas sasekle , nebitno da li smo zasluzili iskljucenja , ali stekao se utisak da su bas u tim prelomnim momentima sudije pomogle domacinu .

Svedjanima svaka cast , i zelim im srecu u nastavku

Nasim momcima zelim da ne klonu duhom i da izbore plasman na olimpijske igre kako znaju i umeju .

mirko

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za nas... sto lepo nisu pre pocetka rekli koji je rezultat da se ne nerviramo beveze!!!

Dejan NS

pre 13 godina

"Nek neko objasni voditelju da nije Štafan Olson već Štefan Olson."
Nije Štafan ni Štefan već Stafan. Za razliku od nemačkog, u švedskom se st na uvek čita st (jedino ako ne prethodi r, tada se čita št). I nije Olson već Ulson. :) Kombinacija ol se čita ul. Da ne davim više, malo je off topic... Utakmicu ne bih komentarisao...

Djoksa

pre 13 godina

Vec decenijama unazad gledam isti rukomet.Bekovi, i napad kroz sredinu ili na crtu.A kad imamo igraca vise, ne znamo da napravimo visak na krilu.Brzi centar i kontre, misaone imenice.Organizacija napada i uigrane akcije nedostaju.Znaci,struka je zatajila.

branko

pre 13 godina

Једна од најтежих ствари у екипним спортовима је ДОБИЈАТИ егал утакмице. Такве утакмице заправо деле екипе на оне које су ''талентоване, имају одличне појединце, велики потенцијал, пред којима је будућност ........' и екипе које побеђују и постају шампиони. Да не идемо даље од суседа Хрвата који су велике резултате постигли управо захваљујући томе што су знали да добију безброј егал утакмица а губили су их од оних који су управо то знали боље – Француза. Ја се не бих усудио рећи да су наши савладали све остало и фали им само ово што сам написао. То бих можда могао рећи сутра ако после једне овакве, на сваки начин тешке утакмице успију да се поврате и добију Пољаке које су такође имали тешку утакмицу и тесно изгубили против до сада најубедљивије екипе – Данске. Или ће се сутра понивити филм којег већ сви знамо напамет: 24 сата после једне егал утакмице и солидне игре, следи катастрофалан пад и сигуран пораз. Нити то прогнозирам а још мање желим али, до сада је било тако и ја само подсећам на то.

ko je slabiji

pre 13 godina

Pa Svedska je mnogo slabija reprezentacija nego sto sam mislio. Potpuno su u pravu strucnjaci koji rekose da je njihovo vreme proslo jos pre 10 godina i da sada ne spadaju ni medju 10 najboljih reprezentacija. Sada su domacini, pa ce verovatno biti u TOP10

bdb2

pre 13 godina

Šta reći? Na žalost,bilo je dovoljno samo nekoliko minuta igre u 2 poluvremenu koja nije bila pod maksimalnom koncentracijom da se protivnik odlepi na 3 razlike,koje mi nismo mogli da stignemo i ispravimo greške.
Sve u svemu,jako sam zadovoljan i pozitivno iznenađen našim celokupnim odnosom prema večerašnjoj utakmici.
ORLOVI samo hrabro dalje,pa šta bude ...

laki

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za na-----

da samo sto se ja plasim da ce biti ista situacija jel je tako bilo i na prvenstvu u kosarci, mi domacini a sudije opet nista... sve je krenulo od onog nedosudjenog sedmerca, nasi krcnuli i caoo

Nislija

pre 13 godina

Swedish Handball Mafia (powered by Norwegians)

Sramotno sudjenje, svaka cast momcima, siguran sam da su dali sve od sebe u ovoj neravnopravnoj borbi. Na neutralnom terenu Svedjane bi u 9/10 utakmica dobijali 3 razlike!

aca

pre 13 godina

Izgubili smo od najlosije svedske ekipe u poslednjih par godina . Svedjani su iskoristili domaci teren i dobili nas. Lako je iz ugla gledaoca komentarisati i biti pametan posle utakmice ali reci cu da je greska sto Ilic nije bio na terenu u momentima odluku jer Rnic nije pokusao nista da uradi osim dodavanja i sklanjanja u stranu. U tim trenutcima sve je palo na Vijina kog su sobro cuvali i delimicno na Sesuma sto je bilo nedovoljno da se odrzi rezultat u egalu .

Miske LFC

pre 13 godina

Ma brate nije to losa igra jednostavno nema niko srca da sutne svi se plase ne znam samo iz kog razloga,na kraju se se svodi na Vujina on decko ima petlju al nije svemoguc,Curkovic covek proveo jedno minut na terenu i zaradi dva iskljucenja katastrasno

logicno

pre 13 godina

Igrali smo nereseno sa Hrvatskom, Hrvatska pobedila Argentinu sa 18 razlike, a ta Argentina Svedsku. Zakljucak trebali smo da pobedimo Svedsku sa 20 golova da smo igrali ozbiljno kao protiv Hrvata. Naravno ako igramo ozbiljno (sto se nece dogoditi) treba da pobedimo Argentinu sa otprilike istom razlikom kao i Hrvati, dakle 18

Hrvat u Beogradu

pre 13 godina

Švedi ništa posebice, proći će u srazu sa nama nešto bolje neg Argentinci, Danska i Hrvatska u polufinale, ništa nova ...

gordan

pre 13 godina

nije mi ni malo zao, naprotiv, bila bi sramota za ovaj sport da tim koji igra najdekadentniju igru ista postigne, i poraz od samo 4 gola je pravi uspeh jer igramo bez krila (dali 3-4 gola na celom prvenstvu), pivota i golmana (da smo stavili drvo na gol, bar bi ga neka lopta pogodila, ali stanica nije bas ni jedna), sve se svodi na sut vujuna i ilica, koji je spor i lako zaustavljiv, o selektoru da i ne govorim, sve u svemu, sto pre spakujemo kofere i odemo kuci, to bolje.

OGORCEN

pre 13 godina

Kao i obicno, sudijska pomoc. Da nisu sudije prelomile, pobedili bismo. Ali, tako to biva. Mislim, domacinsko sudjenje. Solidna partija nasih. A Curkovic je cist promasaj, decko jednostavno ne igra, vec zaradjuje 2 min redovno. I drugi igraju odbranu, ali ipak i razmisljaju o tome kakav faul prave. Stanicu, ponovo, svaka cast. Vecina solidna.

Vlada88

pre 13 godina

...alo bree, da se lepo sva ta gospoda pokupi i ode iz naseg rukometa, dokle cete nas unistavati vise????????...pa nekad smo bili strah i trepet u tom sportu, mozemo i sad al dajte da se dozovemo pameti...

...o taktici necu ni da pricam, jer je ni nemamo, pa selektor nam je zesci slepac, da lepo pozovete Cvetkovica i da mu se izvinite za sve i ponovo ga postavite za selektora, tad smo bar imali koliko toliko lepu i raznovrsnu igru, ovo sad je tugaaa...nas selektor za krila i pivota nije ni cuo, a o kontri da i ne pricam...marsh bre svi iz rukometa, i da dodju pravi ljudi koji mogu da urade nesto konkretno!!!!!!!!!!

dsa

pre 13 godina

o curkovicu nemam reci...krivac za hrvatsku i sad za svedsku...jel on glup ili samo tako izgleda?ucini uslugu i nikad nemoj vise da igras za srbiju

Gojko

pre 13 godina

Sve na jednu stranu ali šta je sa podlogom i terenom... Svaki igrač na terenu je mogao ladno 10 puta da zezne nogu.

Da se igra u Srbiji svako bi rekao organizacija nula ali ono je dno dna...

Milos

pre 13 godina

Ne dajemo golove iz kontri, sa krila, sa pivota i iz izgradjenih akcija. Ako bekovi nesto daju na svoj individualni kvalietet to nam je. Tesko se tako moze dobiti ozbiljna ekipa...

godzilla

pre 13 godina

Nasi igraci realno i ne zasluzuju vise od ovoga. Ono sto mi najvise smeta u nasoj igri jeste da oni ne mogu normalnu kontru da naprave. Napadi spori, bekovska trojka i finte na oslobadjanje levog i desnog beka ocajne i sve uglavnom se radi na individualne akcije Ilica ili Vujina. Nasa igra u odbrani je funkcionisala do te mere dok se srednjak obicno Vuckovic ili Djurkovic drzao na liniji sedmerca, cim se spustao nize, ide ili iskljucenje ili gubljenje 2 i 3 odbrambene linije. Sto se tice sudjenja tu nema sta da se komentarise, realno je bilo i za ocekivati da ce suditi Sveđanima, jer kada god su nasi trebali da povedu 2, 3 gola razlike, ide iskljucenje i tako celu utakmicu dok se nije uslo u zadnjih 10 minuta, kada je sudija trebalo da resi ko treba da pobedi utakmicu.

KiSSeli

pre 13 godina

Mora da su sudije krive (opet)!!! Igramo na adrenalin,mishice i borimo se 110 posto (super) . Dok to drzimo ,drzimo se i u mechu...i chim nam se poremeti kocentracija i krene malo nizbrdo, padamo kao kula karata...Nama treba vishe dobar psihijatar nego dobar trener...

heineken04

pre 13 godina

molim da mi neko ko se razume odgovori... pošto ja ne mogu da shvatim. zašto selektor uvodi djurkovića??? on je kao specijalista za odbranu? pa jel to znači da udara igrače i dobija isključenja? u mom selu može se naći 30 takvih koji su jači od njega. valda on treba da zautavi napad, iznudi faul,oduzme neku loptu...

borko

pre 13 godina

Ovo je cetvrta utakmica na kojoj nismo pobedili. Sutra je pobeda imperativ protiv Poljske. Ipak je ova grupa sa kojom smo se ukrstili mnogo slabija od nase

Stafan

pre 13 godina

Sudije su odlicno odradile posao...Ni u jednoj situaciji nisu ostetili Srbiju, pa da na njih padne krivica, vec iskusno navlacenjem u kriticnim momentima za Svedsku.... Napad sa igracem manje 2 minuta, preterano gruba igra svedske odbrane, bez sankcija, par nedosudjenih sedmeraca, i serija iskljucenja za Srbiju pocetkom drugog poluvremena...Inace kad vodis sa dva razlike ti Curkovica ubaci i odmah za minut juris rezultat....
A nasa bezidejnost u napadu je frapantna

Mika NS

pre 13 godina

Nek neko objasni voditelju da nije Štafan Olson već Štefan Olson.
Samo treba nastaviti raditi sa ovom našom reprezentacijom, imamo potencijal.Ostavite Vukovića još koju godinu i pustite ga da radi,biće bolje!

Neutron

pre 13 godina

A kako da ne padnu? Kako da se ne demoralises kada tacno znas, radio sta radio, da cim pocnes da se odlepljujes sledi sedmerac protiv tebe i 2 min. bez igraca i tako opet pa opet pa opet. Ja samo mogu da kazem da, dok su okolnosti u utakmici bile normalne, da su nasi momci dokazali da su bolji. Igrali su super ustvari. Videcete samo na evropskom u Srbiji, ako nam zapadnu Svedjani, sta cemo da im radimo. Sve u svemu, ja sam zadovoljan igrom naseg tima na prvenstvu. Izuzmimo utakmicu protiv Rumunije koju nasi nisu ni hteli da igraju. Znali su sta ih je cekalo veceras.

duki

pre 13 godina

Vukovic je skrenuo paznju na sve sto je trebalo, ali mi imamo ekipu za 50 minuta utakmice (selektor se nadao da ce nam tih 50 minuta snage biti dovoljno za pobedu). Zadnjih deset minuta ekipa pada i to postaje simptomaticno.
Sudjenje je u sustini bilo OK, blago na strani Svedjana, ali na rezultat nisu bitno uticali. Pritisak sa nase strane pre utakmice na sudije i sumnje u njihovu nogucu naklonost Svedjanima su urodile plodom iako je bilo nekih sumnjivih odluka.
Nasi su pokazali zelju, ali nisu istrajali u tome. Ekipa ima potencijal koji treba pretvoriti u konkretnu igru, ubojitost i rezultate.
Posle dugo vremena imam nadu da ce nas rukomet ponovo na stare staze uspeha.

Sergio

pre 13 godina

Gde bi nam bio kraj da Sterbik brani za nas,ovaj Stanic je nikakav golman a selektor ga drzi celu utakmicu na golu.Ne secam se kada smo imali ovako loseg golmana,skoro svaki sut je bio gol,naravno da su Svedjani to videli i pogadjali ko od sale.Svi su videli samo nas selektor ne vidi.Da smo imali drugog golmana ni sudije ni publika nam nista ne bi mogli.

bruka

pre 13 godina

Za prave poznavaoce rukometa Svedska sigurno nije bila favorit u ovom mecu ukoliko sudjenje bude koliko toliko korektno (a bilo je). Jednostavno bilo je potrebno da se odigra ovo prvo kolo u novoformiranoj grupi pa da se vidi koliko je ona grupa slabija. Argentina sa 20 razlike izgubila od Hrvatske, Danci se evo igraju sa ponizenim Poljacima, a mi nismo uspeli da pobedimo Svedsku koja je izgubila od gore spomenutih amatera iz Argentine.

tragedija

pre 13 godina

Ne smem ni da pomislim sta ce se dogoditi ako se opet ne kvalifikujemo za Olimpijadu. Naime na onim prvenstvima koja nisu kvalifikaciona za Olimpijadu uvek budemo medju osam, a kad dodje ono pred Olimpijadu, onda zna se sta bude

Plavi Zmaj

pre 13 godina

Dobro smo se borili 50 minuta,a onda smo pali, pre svega zbog loše organizacije igre u napadu. Presudile su sitnice- promašili smo par zicera, a par puta nismo imali ni sreće (kao u slučaju Rnićeve stative). Suđenje je bilo Šveđanima naklonjenu u pogledu pasivnog napada- dozvoliti nekome da drži loptu 2 minuta sa igračem manje je ipak bezobrazluk. IHF bi tu morao da uvede strožija pravila , a ne da sve zavisi od slobodne sudijske procen. Nama su meli posle 45 sekundi da podignu ruku.

Gospodin

pre 13 godina

Momci smo napred,sta sad! Ali jedno pitanje za selektora, kad je vec trazio odbrambenog igraca,na metar i kilo, zasto nije pozvao Nikolu Manojlovica?? Momka koji je prosle sezone doveden u RNL u Nemacku samo radi odbrane?
Napred Srbija!!!!!!!!!!!!!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta bre. Odlicno prvo poluvreme. Ne znam sta je dovelo do pada igre u drugoj polovini drugog poluvremena, ili nedostatak snage ili koncentracije. Imali smo ih, ali ipak smo na kraju porazeni. Steta, ali idemo dalje, ima jos utakmica. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

futic

pre 13 godina

nije mi jasno zasto srbija igra sa 6 igraca kad su 3-ca visak,krila uopste ne igraju ulogu ,sve se svodi na ilica,vujina,i sesuma.

finale:
Francuska vs Danska !

Ne verujem

pre 13 godina

Svaka cast momcima na htenju. Mislim da imamo kvalitet za bolje rezultate.
Ne mogu da verujem da se jedna ista prica non stop ponavlja.

Protiv danaca smo odigrali solidno, cak mislim i dobro 45 minuta i pali smo.
Protiv hrvata smo vodili do 55minuta dva razlike,
a protiv svedjana vodimo 20:19 na samo 10 minuta do kraja i nepobedimo nijednu utakmicu.
Protiv Danaca izgubimo kao da su za dve klase bolji, protiv Hrvata iscupamo bod, a svedjani naprave seriju 7:1.
Ista prica i sa alzirom.

Mislim da su momci psihicki nespremni, a i pomalo fizicki. Ima zelje htenja, a onda zadnjih 10 - 15 minuta nista.

Steta bas steta. Sa ovakvom ekipom mozemo lagano od 4 - 8 mesta da budemo plasirani. Psiha j.b.n psiha.

Fali nam centralni bek definitivno. Da li zna neko sta je sa Andjelkovicem? Mislim da je greska i sto igramo sa ilicem i vujinom u isto vreme. Prespori smo. Vujin, Rnic, ili Ilic Stojanovic ( Stankovic mozda nisam siguran kako se zove. Momak koji je prosle godine odlicno menjao Vujina. I braco moja od kad nema onog crnogorca djurkovica nemamo odbranu. Onaj je bio najbolji srpski odbrabeni igrac kojeg sam ja gledao.

Steta. Nadao sam se da mozemo do polufinala pre pocetka prvenstva, a sad i 7. mesto deluje predaleko.

nelzon

pre 13 godina

@ Keyser Soze

apsolutno si u pravu, onaj je trenutak prelomio utakmicu, prvi put i verovatno jedini dok opet ne budemo igrali sa nekim domacinom vidim onakav napad.
skandalozno.

nadam se da hrvati nece uzeti medalju

...

pre 13 godina

izgleda da Svedjani jesu Danci ...
na stranu sve,samo nam se vratio onaj pristupi sramocenje grba drzave protiv rumunije...ubedjen sam da smo odigrali maksimalno protiv Rumunije da bi i danas pobedili

gh

pre 13 godina

Nije svako drvo za violinu.Ovi igrači su kao pojedinci i dobri(klupski) ali je na ovom prostoru rukomet primitivno-privatni biznis tako da oni ne mogu da odigraju sa nekom unutarnjom kreativnošću i da se "uigraju".Ove godine to i izgleda nekako ali ipak ostaje samo snaga koja klade valja.

Balkanski kuhar

pre 13 godina

Mi cemo dobit Svedjane,a bilo bi fora kad bi vi dobili Poljake.U tom slucaju, Poljaci bi u zadnje kolo usli bez ikakve sanse i motiva,mi bi ih razbili,sje*ali skandinavski plan i pokazali tko su najveci kuhari u Europi,:)

Sale

pre 13 godina

Možemo da se žalimo na sudije koliko hoćemo ali realno izgubili smo na taktičkom planu: oni su jednostavno čekali da malo fizički padnemo oko 40-og minuta pa su krenuli da istrčavaju na naše (spore) bekove kojima, očigledno, niko nije imao da kaže da u takvim trenucima igraju na rasterećenog pivota. Dalje , selektor čeka -3 (svi smo znali da je onda već prelomljena utakmica) da bi pozvao tajm-aut. Šteta, uništena je još jedna generacija ali i bez nade da će se išta u savezu promeniti.

Hahaha

pre 13 godina

Pa vi ste 'bre' za proucavanje... Gotovo svaki komentar da su krivi suci i onda jos pustite onoga koji se pravi Hrvatom i pride napise 'slovenacki'. Jel' to razvijate bratstvo i jedinstvo opet ?!?!

Grobar- Srbija

pre 13 godina

Sada se vidi sta je ustvari Vukovic hteo da uradi dan pre utakmice, kad je pominjao sudije. Hteo je da izvrsi makar mali pritisak na njih, da imaju bar malo obraza, ali nista od toga... Sada moramo da izborimo bar mesto koje vodi na olimpijske igre. Pozdrav svim ljubiteljima rukometa!

dadu

pre 13 godina

nemamo brz centar zato sto nam se stalno menjaju igraci,....da imamo jos jednog ilica i vujina bilo bi dobro. zato i padamo kad se oni umore. igramo losu odbranu,previse smo razvuceni,skontajte gde nam stoje krila u odbrani. napad jako spor i bez ideje,kreativnosti. ali ovaj tim ima perspektivu,sve su to mladi momci.....

djedmedjed

pre 13 godina

Srbija je odlicno odigrala protiuv Hrvatske, presudan je bio motiv.
Srbija moze planirati za EP dogodine, ali za znacajniji rezultat mora do tada lansirati jedno krilo Isakoviceve kvalitete, jednog pivotmena i golmana.
bilo bi dobro kad bi se pojavio i kvalitetan srednji vanjski, dakle playmaker.
bekovska vam je linija mozda i najjaca na prvenstvu.

pablito

pre 13 godina

Da smo se odlepili kad smo realno trebali i mogli ne bi sad pricali o sudijama. Sudjenje jeste bilo domacinsko, ali ne i cista kradja. Napad od 2 min je smesan, a moglo je i par iskljucenja za Svedsku da padne...
Kad pogledam poslednje 3 utakmice kao da gledam 3 razlicita tima....
Losa psiholoska priprema, siromasne varijante u napadu, silovanje u odbrani...
Makar na inat do tog 7 mesta.
IDEMO SRBIJA!!!

Sergio

pre 13 godina

Gde bi nam bio kraj da Sterbik brani za nas,ovaj Stanic je nikakav golman a selektor ga drzi celu utakmicu na golu.Ne secam se kada smo imali ovako loseg golmana,skoro svaki sut je bio gol,naravno da su Svedjani to videli i pogadjali ko od sale.Svi su videli samo nas selektor ne vidi.Da smo imali drugog golmana ni sudije ni publika nam nista ne bi mogli.

pozarevljanin

pre 13 godina

Prestanite sa ti glupostima o Sudiji i sudjenju!!! Manje vise korektni bili! Dojadile mi te price o sudijama! Pa jel vi gladate utakmicu ili sudije? Svuda nama sudije krive, u vaterpolu, kosarci, fudbalu... sad rukometu!!! Samo jos cekam da sudija u tenisu bude kriv... Svedjani u nastavku povukli, mi se iztrosili, glupa iskljucenja (opravdana), Stanic nista nije odbranio u 2. poluvremenu, Prodanovic mislim ni loptu nije pipnuo, oni pobedili, kraj.!! Pruzimo ruku i idemo dalje. Cilj nije daleko, to sedmo mesto! Manite se tih glupih zavera!

luka

pre 13 godina

Selektor se obraca Nikcevicu i Djurkovicu prije utakmice
selektor:Djurkovicu ja ovu utakmicu racunam na tebe citavih 5 min da si na terenu
Djurkovic:selektore nemogu nista da obecam,ja mislim da ste pretjerali,3 minute su plafon!!!
selektor:a ti Nikcevicu od tebe ocekujem ono tvoje standardno izdanje!!!
Nikcevic:vazi sefe trcacu ko muva bez glave a one dve lopte sto sutnem gadjacu golmana!!!

orle

pre 13 godina

Ovu utakmicu je izgubio nas "selektor". A nije ni cudo.. recite mi koju je on ekipu vodio, kojeg je mladog igraca stvorio, koju skolu je zavrsio.. nije ni on jedini krivac.. oni koju su ga postavili treba da snose posledice.. a ti isti su vec 10 godina u nasem rukometu i nista nisu uradili. Vreme je da ih neko skine. Igracima i golmanima svaka cast, borili su se posteno.

gordan

pre 13 godina

nije mi ni malo zao, naprotiv, bila bi sramota za ovaj sport da tim koji igra najdekadentniju igru ista postigne, i poraz od samo 4 gola je pravi uspeh jer igramo bez krila (dali 3-4 gola na celom prvenstvu), pivota i golmana (da smo stavili drvo na gol, bar bi ga neka lopta pogodila, ali stanica nije bas ni jedna), sve se svodi na sut vujuna i ilica, koji je spor i lako zaustavljiv, o selektoru da i ne govorim, sve u svemu, sto pre spakujemo kofere i odemo kuci, to bolje.

nelzon

pre 13 godina

@ Keyser Soze

apsolutno si u pravu, onaj je trenutak prelomio utakmicu, prvi put i verovatno jedini dok opet ne budemo igrali sa nekim domacinom vidim onakav napad.
skandalozno.

nadam se da hrvati nece uzeti medalju

paka

pre 13 godina

kad se bore nije mi zao i kad izgube. veceras su se makar trudili, svedjani su bili bolji i to je onda OK.

ajd, skupite snage bar za plasman za OI.

IHF delegiranje sudija je posebna prica. sledeci korak je da svedjani sude svedjanima! sto naravno ne vazi i za nas da nam npr. sude hrvati. na svakom koraku nam se stavlja do znanja da smo gradjani drugog reda.

duki

pre 13 godina

Vukovic je skrenuo paznju na sve sto je trebalo, ali mi imamo ekipu za 50 minuta utakmice (selektor se nadao da ce nam tih 50 minuta snage biti dovoljno za pobedu). Zadnjih deset minuta ekipa pada i to postaje simptomaticno.
Sudjenje je u sustini bilo OK, blago na strani Svedjana, ali na rezultat nisu bitno uticali. Pritisak sa nase strane pre utakmice na sudije i sumnje u njihovu nogucu naklonost Svedjanima su urodile plodom iako je bilo nekih sumnjivih odluka.
Nasi su pokazali zelju, ali nisu istrajali u tome. Ekipa ima potencijal koji treba pretvoriti u konkretnu igru, ubojitost i rezultate.
Posle dugo vremena imam nadu da ce nas rukomet ponovo na stare staze uspeha.

srbija

pre 13 godina

prestao sam da gledam u 53 minutu
SRAMOTA!!!
iz svega ovoga samo cu reci :
deco , trenirajte sport tu se uci pravdi pobedi sportskom duhu 'drugarstvu' (VELIKA IRONIJA)

naravno , sad opet ide prica da smo mi lose odigrali oni su bolji
ha ha ha

Hahaha

pre 13 godina

Pa vi ste 'bre' za proucavanje... Gotovo svaki komentar da su krivi suci i onda jos pustite onoga koji se pravi Hrvatom i pride napise 'slovenacki'. Jel' to razvijate bratstvo i jedinstvo opet ?!?!

Gane EXPERT

pre 13 godina

Curkovicu pakuj kofere i nazad, promeni sport, vidim u srbiji se razvija ragbi, tako da ne bi bilo lose da se opredelis za tako nesto slicno...

Hrvat u Beogradu

pre 13 godina

Švedi ništa posebice, proći će u srazu sa nama nešto bolje neg Argentinci, Danska i Hrvatska u polufinale, ništa nova ...

UZAS

pre 13 godina

Sa normalnim sudjenjem dobili bi ovo,iako smo losi!Ali sta vredi kad nemaju obraza,pa mene bi bilo sramota da onako kradem!!
Bar ce ih Hrvati sutra razvaliti,a svakako mi vise ne pada na pamet da gledam ovaj sport :/
Sviraju im iskljucenje al onda dozvole napad od 2 minuta :D Pa sta si mi svirao onda koji ...

veljko

pre 13 godina

sudije su bile apsolutno fer!

krivac je nas ocajni selektor, a glavni krivci su na celu saveza vec godinama!

da imaju imalo obraza povukli bi se оdavno...

klinci su nam poosvajali sve medalje na kadetskim i omladinskim prvenstvima, ali sad ih nigde nema. selektori se menjaju i postavljaju po podobnosti, cim nesto zucnu i progovore o stanju lete napolje, dovode se sve gori i tako u krug.

Pokrajac je Gospodin, Profesor i Selektor bez premca, ali sta ce nama takvi kad imamo sjajnog Vukovica, coveka od stila i znanja, strucnog autoriteta...

drzi iste igrace celu utakmicu i ocekuje da iznesu 60min. zar je moguce da se ne zapita zasto uvek padnemo na kraju? verujem da se pita, ali i da mu smislen odgovor ne dolazi..

nemamo plejmekera, desno krilo, igramo ko rusi nekada (sve drva, pucaci i postavka 6-0), ali bez jakog i stamenog pivota. Niko ih nije naucio da igraju kontru, da menjaju i prilagodjavaju odbranu, da ne pricam o uigranom napadu...

ovi nasi suteri vrede mnogo, ali u timu koji ima igru, raznovrsnost, pa mogu i da se odmore i da doprinesu snagom i sutom.
ocekivati da 60min neko samo gruva preko ruku i da budemo u prvih 5-6 timova nije realno, a nije ni zasluzeno.

da ponovim NISU KRIVE SUDIJE, KRIV JE RSS I SELEKTOR!

nebojsa

pre 13 godina

Nece ovi ni videti Olimpijske igre. Fizicki potpuno nespremni, padaju U SVAKOM DRUGOM DELU, a igra se svodi na jednog/dva beka a ostali su tu samo za odbranu. Selektore, davno su prosla vremena Metaloplastijke i rukometa 70/tih godina. Postoje krila i pivoti. Samo ih mi ne koristimo. Svedjani su SIVI PROSEK. Danci i Hrvati ce ih dobiti bez problema. Ali cak i oni su prebrzi za nase hodace. O "specijalistima" za odbranu ne bih trosio
reci. Izvede covek Ilica i zaboravi ga na klupi 20 minuta. Sesum koji je totalno van forme igra glavnog srednjaka, drzi onog tipa koji odbranu shvata kao kafansku tucu, krila potpuno zaludna u napadu. Frustrirajuce je kako imamo lose trenere. Sta li su oni radili na pripremama?

breee

pre 13 godina

Nisu sudije krive, KRIV JE TRENER JER PONOVO IGRA ĆURKOVIĆ!!!!!!! DVA ISKLJUČENJA ZA 5 MINUTA!!!!!! DOKLE VIŠE ZBOG NJEGA DA GUBIMO??????!!!!!

Vlada88

pre 13 godina

...alo bree, da se lepo sva ta gospoda pokupi i ode iz naseg rukometa, dokle cete nas unistavati vise????????...pa nekad smo bili strah i trepet u tom sportu, mozemo i sad al dajte da se dozovemo pameti...

...o taktici necu ni da pricam, jer je ni nemamo, pa selektor nam je zesci slepac, da lepo pozovete Cvetkovica i da mu se izvinite za sve i ponovo ga postavite za selektora, tad smo bar imali koliko toliko lepu i raznovrsnu igru, ovo sad je tugaaa...nas selektor za krila i pivota nije ni cuo, a o kontri da i ne pricam...marsh bre svi iz rukometa, i da dodju pravi ljudi koji mogu da urade nesto konkretno!!!!!!!!!!

Mika NS

pre 13 godina

Nek neko objasni voditelju da nije Štafan Olson već Štefan Olson.
Samo treba nastaviti raditi sa ovom našom reprezentacijom, imamo potencijal.Ostavite Vukovića još koju godinu i pustite ga da radi,biće bolje!

Croat

pre 13 godina

Komšije iskreno mi je žao što niste izvukli barem neriješeno jer bi tako pomogli i nama. Nisam gledao vašu utakmicu ali kako vidim, čujem i čitam suci su vas pošteno pokrali. Bojim se takvog suđenja sutra protiv nas. Bude li suđenje barem malo fer mi ćemo Švede razbit, ali očito je da se domaćine gura u polufinale. Rukomet je postao kao vaterpolo. Suci određuju tko ide dalje a tko ispada. Na žalost.

Skandinavska "kultura"

pre 13 godina

E pa ovo je kriminal!Ovakav lopovluk nije odavno vidjen,oni nas nazivaju balkancima i divljacima kao sto neko rece a oni su nas sve zajeb...Stvarno ovo vise nije sport,jer sve se svodi na sudije!Vidim neko govori lose za nase,ali stvarno je tesko igrati pod takvim okolnostima kad te neko sabotira stalno!Na neutralnom terenu 3-4 razlike za nas!Lepo su krenuli da rasporedjuju Skandinavske medalje,tu za balkance nazalost nema mesta!

Dejan NS

pre 13 godina

"Nek neko objasni voditelju da nije Štafan Olson već Štefan Olson."
Nije Štafan ni Štefan već Stafan. Za razliku od nemačkog, u švedskom se st na uvek čita st (jedino ako ne prethodi r, tada se čita št). I nije Olson već Ulson. :) Kombinacija ol se čita ul. Da ne davim više, malo je off topic... Utakmicu ne bih komentarisao...

godzilla

pre 13 godina

Nasi igraci realno i ne zasluzuju vise od ovoga. Ono sto mi najvise smeta u nasoj igri jeste da oni ne mogu normalnu kontru da naprave. Napadi spori, bekovska trojka i finte na oslobadjanje levog i desnog beka ocajne i sve uglavnom se radi na individualne akcije Ilica ili Vujina. Nasa igra u odbrani je funkcionisala do te mere dok se srednjak obicno Vuckovic ili Djurkovic drzao na liniji sedmerca, cim se spustao nize, ide ili iskljucenje ili gubljenje 2 i 3 odbrambene linije. Sto se tice sudjenja tu nema sta da se komentarise, realno je bilo i za ocekivati da ce suditi Sveđanima, jer kada god su nasi trebali da povedu 2, 3 gola razlike, ide iskljucenje i tako celu utakmicu dok se nije uslo u zadnjih 10 minuta, kada je sudija trebalo da resi ko treba da pobedi utakmicu.

sima Strahota

pre 13 godina

I sa ovakvom igrom sa postenim sudjenjem ne bi izgubili. To nije kukanje vec jednostavna cinjenica. Kod norvezana moze i to da napad svedjana sa igracem manje i dignutom rukom traje 2 minuta. Sve moze. Pri kraju vujinu udaraju sekiru po ruci,ispada mu lopta oni to " ne vide". Ovo vec postaje sprdacina...

KiSSeli

pre 13 godina

Mora da su sudije krive (opet)!!! Igramo na adrenalin,mishice i borimo se 110 posto (super) . Dok to drzimo ,drzimo se i u mechu...i chim nam se poremeti kocentracija i krene malo nizbrdo, padamo kao kula karata...Nama treba vishe dobar psihijatar nego dobar trener...

mirko

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za nas... sto lepo nisu pre pocetka rekli koji je rezultat da se ne nerviramo beveze!!!

Kiki

pre 13 godina

Jedino je falilo da Vujin stane malo i na gol, pa eto da se upotpuni utisak... Šešum upropastio brdo akcija a Đurković,glavni krivac za samo bod protiv Hrvatske sa onim glupim isključenjem na +2 za nas, danas je radio ono što bi znao svako od nas...udri protivnika možda ne vide sudije.... ne nerviram se kada gubimo neznanjem ali kada se vidi neozbiljnost e to smeta baš...

SomaDollara

pre 13 godina

Evo ja sam Hrvat, nisam pristran i moram priznati da su vas sudci ostetili. Da je bilo posteno sudjenje vjerojatno biste izvukli bod ili cak pobijedili.
Kakvo je ovo prvenstvo gdje utakmice sude samo francuski i skandinavski sudci a sa Balkana nisam vidio nikoga osim Slovenackih. Sramota ovo prvenstvo!!

rimtutituki

pre 13 godina

Poslije svega nije mi jasno zasto svi nas zovu balkancima? Ovaj skandinavski mentalitet u sudjenju prevazilazi balkanizam u svakom pogledu. Ova sudijska kradja koju ste vi dozivjeli danas, sutra ceka nas, osim ako se rano ne odlijepimo gol razlikom, ali taj film tesko da ce biti na rasporedu.

Košarkaš

pre 13 godina

Bože gluapog li sporta, glupljeg nego vaterpolo, zamislite da u košarci isključuju igrače zbog faula kakav bi to glup sport bio, pa u rukometu možeš biti 3 puta bolji šta ti vredi kad te sudije unište. Najače je kad na naše isključenje šveđani imaju 3 napada a mi na njihovo nijedan LOL - 2minuta njih 5 se dodaju, a ruka dignuta tek u zadnjoj sekundi isključenja LOL

ja sam ja :P

pre 13 godina

mozete da pricate da se stalno zalimo na sudije, ali to je zato sto imamo zasto da se zalimo...konstantno se nasi igraci iskljucuju u bitnim momentima, a protivnicki ne (i to za iste startove)...a to znaju oni koji su pratili utakmice...jos ovi imali i srecu(stativa rnica) i to je to...glavu gore momci, bice bolje

OGORCEN

pre 13 godina

Kao i obicno, sudijska pomoc. Da nisu sudije prelomile, pobedili bismo. Ali, tako to biva. Mislim, domacinsko sudjenje. Solidna partija nasih. A Curkovic je cist promasaj, decko jednostavno ne igra, vec zaradjuje 2 min redovno. I drugi igraju odbranu, ali ipak i razmisljaju o tome kakav faul prave. Stanicu, ponovo, svaka cast. Vecina solidna.

bruka

pre 13 godina

Za prave poznavaoce rukometa Svedska sigurno nije bila favorit u ovom mecu ukoliko sudjenje bude koliko toliko korektno (a bilo je). Jednostavno bilo je potrebno da se odigra ovo prvo kolo u novoformiranoj grupi pa da se vidi koliko je ona grupa slabija. Argentina sa 20 razlike izgubila od Hrvatske, Danci se evo igraju sa ponizenim Poljacima, a mi nismo uspeli da pobedimo Svedsku koja je izgubila od gore spomenutih amatera iz Argentine.

cair

pre 13 godina

svedjani, danci, zuti i svi drugi severci VIDIMO SE U SRBIJI...pa da vidite sta je publika i dace bog da i nam sude neki makedonci ili grki...

Talant Dušebajev

pre 13 godina

Prvi put pišem komentar na B92, jer ne mogu da čitam ove neodmerene izjave. Sudije su odsudile, iako su Švedjani domaćini, sa možda par grešaka na obe strane - znači objektvnije u skladu sa situacijom i ne može. Utakmicu gubimo jer selektor Vuković, niti ima iskustva u vođenju ekipe, a još manje potrebnog trenerskog znanja. Pa mi celu utakmicu u napadu igramo sa tri spoljna igrača, a da nam krila ne dodirnu loptu, pa donekle i pivot. Pa i Švedjani, za koje uzgred moram reći da su izuzetno slaba reprezentacija u odnosu npr. na Francusku ili Španiju, koji bi nas odrali sa 10-ak razlike, sakupiše odbranu na sredini što je logično i naša igra se za 60 min. svede na šuterski trening Vujina. Stanića loše krene i poraz je siguran. A o specijalnom igraču u odbrani, Ćurkoviću nemam reći, selektor je sve rekao pozvavši ga u reprezentaciju i dajući mu šansu da bude najveća rupa u odbrani, sa neodmerenim startovima, pogotovu na pasivnom napadu. I koji je naš dosadašnji rezultat: remi sa Hrvatima, i jedan razlike sa Alžirom, sve ostalo teški porazi. A imamo par vrhunskih igrača i nikad bolji žreb, tj. bolje ukrštanje grupa što smo ladno mogli da iskoristimo za plasman makar u polufinale (sa pobedom ispuštenom zahvaljujući selektoru protiv Hrv. i današnji realnim uspehom, sa samo boljom pripremom i vođenje protiv, čini mi se nikad slabije Švedske - koja je uz to još i izgubila od autsajdera Argentine).
Pod hitno smena kompletnog rukovodstva, jer 10-ak godina nema nas nigde u sportu u kojem smo bili velesila i začetnik mnogih stvari (npr. odbrana 3:2:1 koju nažalost danas uopšte i ne igramo ili selektor ne zna da je uigra - verovatno).

logicno

pre 13 godina

Igrali smo nereseno sa Hrvatskom, Hrvatska pobedila Argentinu sa 18 razlike, a ta Argentina Svedsku. Zakljucak trebali smo da pobedimo Svedsku sa 20 golova da smo igrali ozbiljno kao protiv Hrvata. Naravno ako igramo ozbiljno (sto se nece dogoditi) treba da pobedimo Argentinu sa otprilike istom razlikom kao i Hrvati, dakle 18

Dado

pre 13 godina

Smešnije sudije u životu nisam video. Da nam igrača više pa onda pušta da igaju napad od 2 minuta. Videlo se da s Svedjani jako pojačali odbranu u zadnjih 10 minuta a to su jim dozvolile sudije...isto tako se njihov golman povampiri baš danas, a naš podbaci iako je dobro počeo. Kako god, manjak iskustva, manjak kreacije, manjak i sreče (da bi ona kontra Rnića ušla za 21:21 pitaj Boga šta bi bilo), malo sudije, puna dvorana domačih navijača i to je to....svaka čast momcima koji su se borili....Argentinci treba da padnu a možda i Poljaci pa da odemo na olimpijadu, bio bi red :)))

laki

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za na-----

da samo sto se ja plasim da ce biti ista situacija jel je tako bilo i na prvenstvu u kosarci, mi domacini a sudije opet nista... sve je krenulo od onog nedosudjenog sedmerca, nasi krcnuli i caoo

AnelJuve

pre 13 godina

Sta drugo reci osim STETA, ali pokazali su da mogu igrati i ajmo juriti to mesto za olimpijske ili sta vec nisam razumeo, sve u svemu bravo momci idemo dalje, u nastavku takmicenja nadam se da navijamo za bracu Hrvate, ajmo Hrvati sve najbolje !!!

DrDamir

pre 13 godina

Iako je rukomet moj sport, suzdžavao sam se od komentara do sad...Ne mogu više...Ovo je katastrofa od selektora..."Stručnjak" drži na klupi Ilića kad se rešava utakmica, a igraju mu hladan Rnić koji do tad nije ni ulazio, koji ne sme da šutne i Šešum kojem ništa nije polazilo za rukom...O traženju tajm-auta neću ni da govorim...Možda si Vukoviću bio dobar igrač ali si kao trener jedna velika 0 ...i nemaš prava da prozivaš igrače za bilo šta, a ni sudije (koje jesu pomogle Švedima)...

Milojica

pre 13 godina

I nije cudo kad su svedjani imali igraca vise,celu utakmicu,u vidu nase stamene cepanica Danimira Djurkovica!!!A plus kad se na to doda i nekreativna i dosadna igra ostatka naseg tima,nista bolje se i nije moglo ocekivati!!!Sva sreca pa se vise oko rukometa i ne nerviram toliko,pomirio sam se davno sa neuspesima!!!

mirko

pre 13 godina

Nisam mogo da gledam do kraja, PLJACKA!!! Pa ako su Svedjani bolji sto im onda sudije pomazu. Ko sto neko ostavi komentar pre neki dan, ostaje nam samo da cekamo da prvenstvo bude u BG i da onda sudije sviraju za nas... sto lepo nisu pre pocetka rekli koji je rezultat da se ne nerviramo beveze!!!

srba

pre 13 godina

Gledam rukomet još od vremena Horvata i Pokrajca i pošto sam iz Šapca gledao sam vrhunski svetski klupski rukomet(METALOPLASTIKA), Ali šta sudije mogu da urade u rukometu i u vaterpolu to nema nigde.Iskreno navijam u nastavku za Ivana Balića i njegovu ekipu.

duledudule

pre 13 godina

gde je igra preko krilaaaaaa,gde su krila,KRILA!!!ne mogu sve bekovi,eeejjjj...sve u svemu igra nije bila raznovrsna,plus sudije i puna dvorana-poraz

Pollux30

pre 13 godina

Ja sam mislio da kad ste osvojili onaj bod protiv nas Hrvata da čete dobit Rumunjsku a vi onako motivirani izgubite 10 razlike...ne kužim...danas je sve izgledalo ok protiv Švedske i onda zadnjih 10 minute se izgubite i opet ne kužim...dajte druge ste godine domaćini Europskog prventstva i stvarno vam želim svako dobro ali stalno padate pred kraj ili izgubite od neke irelevantne ekipe,pozz iz Hr!!!!

dsa

pre 13 godina

o curkovicu nemam reci...krivac za hrvatsku i sad za svedsku...jel on glup ili samo tako izgleda?ucini uslugu i nikad nemoj vise da igras za srbiju

sima

pre 13 godina

Zasto izmena Stanica? pa covek zasluzan za prvo poluvreme!
O Curkovicu...cu da cutim...selektor dupla nula!!!
Dobijeno propusteno- 14-12 smo vodili na pocetku drugog..ne mogu da razumem?????????

aramis011

pre 13 godina

ne vredi..onaj dečko na desnom krilu...dobio je 3 lopte više nego ja koji sam sedeo hiljadama km daleko od dvorane ispred tv-a. kad naši bekovi uzmu loptu teško se od nje odvajaju..pa onda ide...ja tebi ti meni...čekaj..jel ja opet tebi ili sebi....to je sporo...to je provaljeno...a odbrana...naši "specijalci" za odbranu su Vučković i Ćurković...i 95% golova ide preko njih dvojice...Ćurković bolje u ultimat fight-u da traži sreću ,jer je dečko jak...mlad i naravno neizmerno trapav (da ne upotrebim neku težu reč) u pravljenju prekršaja.

iz.prikrajka

pre 13 godina

Da li Danimir Curkovic zna da cvrsta odbrana ne znaci da bijes i kad treba i kad ne treba?!

Nije opravdanje naravno, ali sudjenje je bilo katastrofalno sto se tice tolerisanja grubosti kod jednih i kod drugih.

Svedski golman je bio sjajan, nasi nisu umeli da organizuju napad a da ne ide preko Vujina... Mogao je da proba sa Bojinovicem u drugom poluvremenu, ja mislim da on(sad ce mnogi reci spor, star, itd) ipak malo bolje deli lopte, a i preuzima odgovornost kad treba, posto uglavnom osim Vujina niko nije ni smeo da sutira...
Ali ja naravno, nisam selektor.

Glavu gore, niste se obrukali, samo hrabro pa dokle doguramo...

Josif Pancic

pre 13 godina

i veliki Pancic (nas najveci biolog i istrazivac) bi pao u dilemu pri odabiru vrste drveta kojem pripada nas neustrasivi odbrambeni igrac Curkovic

eh..

pre 13 godina

Ukratko, jako dobrih 45min nase reprezentacije, nazalost pocetkom drugog poluvremena masa iskljucenja, sumnjivih odluka, sto je uticalo na pad agresivnosti u nasoj odbrani i drzalo svedjane u igri...a onda ona stara boljka, nedostatak snage i kreativnosti za poslednjih 10ak min, i svedi su to znali iskoristiti. koliko god volim ovaj sport, mrzim ga zbog velikog uticaja sudija na kranji ishod, ne kazem ovo da pravdam poraz, ali kad vam ne dozvole da pravite faul a da ne dobijete iskljucenje, naravno da ce protivnik iskoristiti to i probiti odbranu...

eh..

pre 13 godina

Ukratko, jako dobrih 45min nase reprezentacije, nazalost pocetkom drugog poluvremena masa iskljucenja, sumnjivih odluka, sto je uticalo na pad agresivnosti u nasoj odbrani i drzalo svedjane u igri...a onda ona stara boljka, nedostatak snage i kreativnosti za poslednjih 10ak min, i svedi su to znali iskoristiti. koliko god volim ovaj sport, mrzim ga zbog velikog uticaja sudija na kranji ishod, ne kazem ovo da pravdam poraz, ali kad vam ne dozvole da pravite faul a da ne dobijete iskljucenje, naravno da ce protivnik iskoristiti to i probiti odbranu...

fumble

pre 13 godina

nisam gledao utakmicu ali ne sumnjam da su sudili za njih,znaci mi sutra mormo biti bolji 5-6 razlike da bi ih dobili jer su dancima i protiv vas i nas sudili isti suci,nadam se da nece sudit norvezani,mi smo gaucose razbili u prvom pol.
pozdrav iz komsiluka

...

pre 13 godina

izgleda da Svedjani jesu Danci ...
na stranu sve,samo nam se vratio onaj pristupi sramocenje grba drzave protiv rumunije...ubedjen sam da smo odigrali maksimalno protiv Rumunije da bi i danas pobedili

007

pre 13 godina

komentari idu iz krajnjosti u krajnost ..

od nase dobre igre pa do lose
od borbernosti pa do pada snage
od dobrih momaka i loseg terenera
od normalnog sudjenja do krajnje domacinskog ..

no rezime danasnje utakmice je da smo pruzili koliko smo mogli u ovom trenutku , gresaka je naravno bilo , ali kada se boris kao lav mora i da se pogresi ..
nazalost u momentima kad smo imali +1 i +2 sudije su nas sasekle , nebitno da li smo zasluzili iskljucenja , ali stekao se utisak da su bas u tim prelomnim momentima sudije pomogle domacinu .

Svedjanima svaka cast , i zelim im srecu u nastavku

Nasim momcima zelim da ne klonu duhom i da izbore plasman na olimpijske igre kako znaju i umeju .

sasa jokic

pre 13 godina

Igrati rukomet bez krila, i kontri vodi ka porazu. Mi se oslanjamo na individualnu igru bekova, totalno bez akcija. Vujin igra prvo poluvreme dobro, i onda u drugom pada. Sesum, taj mi je decko enigma, ne kapiram njegovu ulogu. Kada oduzmemo loptu kao da neko vikne STANI, prosto neverovatno da nikada ne trcimo na kontru, ali nikada. Setanje lopte kako bi napravili prostor krilima, to je misaona imenca. Igramo staromodni rukomet vec deset godina!

Six

pre 13 godina

Svaka cast momci,na trudu,borbrnosti...borili ste se za grb nase zemlje,i moramo svi to da postujemo...imate potencijal,ali ovo je maksimum u ovom trenutku...

Rukometas80

pre 13 godina

Nema sta da se zameri našim rukometašima zaista su se momci boril!Mislim da smo bolji od Švedjana ali ne toliko da bi pobedili uz domaćinsko sudjenje koje je bilo i očekivano!Ipak odlučujući momenat utakmice je stativa Rnića u polukontri !

Dejan

pre 13 godina

Solidna igra nase reprezentacije ali selektor Vukovic u 40-om minutu poslije sjajnog gola Momira Ilica i naseg vodjstva njega izvodi i uvodi "iskusnijeg i u napadu opasnijeg" Rnica.Decko promasuje zicer,Svedjani idu na +3,Vujin u napadu ne moze sam i epilog je poznat.
Posebna prica je komentator Strajnic koji Ćurkovica uporno zove Đurković i smara svojim glupim komentarima.Ima li bre u zemlji Srbiji jedan krsten komentator rukometa?!!!

Nislija

pre 13 godina

Swedish Handball Mafia (powered by Norwegians)

Sramotno sudjenje, svaka cast momcima, siguran sam da su dali sve od sebe u ovoj neravnopravnoj borbi. Na neutralnom terenu Svedjane bi u 9/10 utakmica dobijali 3 razlike!

Neutron

pre 13 godina

A kako da ne padnu? Kako da se ne demoralises kada tacno znas, radio sta radio, da cim pocnes da se odlepljujes sledi sedmerac protiv tebe i 2 min. bez igraca i tako opet pa opet pa opet. Ja samo mogu da kazem da, dok su okolnosti u utakmici bile normalne, da su nasi momci dokazali da su bolji. Igrali su super ustvari. Videcete samo na evropskom u Srbiji, ako nam zapadnu Svedjani, sta cemo da im radimo. Sve u svemu, ja sam zadovoljan igrom naseg tima na prvenstvu. Izuzmimo utakmicu protiv Rumunije koju nasi nisu ni hteli da igraju. Znali su sta ih je cekalo veceras.

Djoksa

pre 13 godina

Vec decenijama unazad gledam isti rukomet.Bekovi, i napad kroz sredinu ili na crtu.A kad imamo igraca vise, ne znamo da napravimo visak na krilu.Brzi centar i kontre, misaone imenice.Organizacija napada i uigrane akcije nedostaju.Znaci,struka je zatajila.

bojan

pre 13 godina

Napred Hrvati...razbij te ove Šveđane...pa ovaj rukomet je žalostan..sudije mogu da rade šta hoće..ali sutra protiv "Kauboja" neće im ništa pomoći...

Ne verujem

pre 13 godina

Svaka cast momcima na htenju. Mislim da imamo kvalitet za bolje rezultate.
Ne mogu da verujem da se jedna ista prica non stop ponavlja.

Protiv danaca smo odigrali solidno, cak mislim i dobro 45 minuta i pali smo.
Protiv hrvata smo vodili do 55minuta dva razlike,
a protiv svedjana vodimo 20:19 na samo 10 minuta do kraja i nepobedimo nijednu utakmicu.
Protiv Danaca izgubimo kao da su za dve klase bolji, protiv Hrvata iscupamo bod, a svedjani naprave seriju 7:1.
Ista prica i sa alzirom.

Mislim da su momci psihicki nespremni, a i pomalo fizicki. Ima zelje htenja, a onda zadnjih 10 - 15 minuta nista.

Steta bas steta. Sa ovakvom ekipom mozemo lagano od 4 - 8 mesta da budemo plasirani. Psiha j.b.n psiha.

Fali nam centralni bek definitivno. Da li zna neko sta je sa Andjelkovicem? Mislim da je greska i sto igramo sa ilicem i vujinom u isto vreme. Prespori smo. Vujin, Rnic, ili Ilic Stojanovic ( Stankovic mozda nisam siguran kako se zove. Momak koji je prosle godine odlicno menjao Vujina. I braco moja od kad nema onog crnogorca djurkovica nemamo odbranu. Onaj je bio najbolji srpski odbrabeni igrac kojeg sam ja gledao.

Steta. Nadao sam se da mozemo do polufinala pre pocetka prvenstva, a sad i 7. mesto deluje predaleko.

idemo dalje

pre 13 godina

prvo poluvreme sjajno u nastavku delimicni ocaj , trener nije odmarao igrace na vreme a njihov golman je spustio roletnu. makar ste izgubili borbeno i dali sve od sebe idemo dalje sutra se moze pobediti i ostvariti nas cilj. napred srbija

aca

pre 13 godina

Izgubili smo od najlosije svedske ekipe u poslednjih par godina . Svedjani su iskoristili domaci teren i dobili nas. Lako je iz ugla gledaoca komentarisati i biti pametan posle utakmice ali reci cu da je greska sto Ilic nije bio na terenu u momentima odluku jer Rnic nije pokusao nista da uradi osim dodavanja i sklanjanja u stranu. U tim trenutcima sve je palo na Vijina kog su sobro cuvali i delimicno na Sesuma sto je bilo nedovoljno da se odrzi rezultat u egalu .

Miske LFC

pre 13 godina

Ma brate nije to losa igra jednostavno nema niko srca da sutne svi se plase ne znam samo iz kog razloga,na kraju se se svodi na Vujina on decko ima petlju al nije svemoguc,Curkovic covek proveo jedno minut na terenu i zaradi dva iskljucenja katastrasno

Bog Balic

pre 13 godina

ej moji susjedi pa tako vam je to u rukometu,sudci odlucuju puno toga...al ako mislite kada vi dogodine budete domacini da ce sudit za vas varate se i mi smo bili domacini i sudili su za nas u utakmicama kao npr.korea ili neka takva velesila..a sta su nam radili u finalu sa francuzima to je ocaj i to ko domacinu,pa cak jedna velicina,vjerovatno najveca u povjesti ovog sporta IVANO BALIC kaze da mu je pun k.... vakvog rukometa...ocito nas Balkance nevole nikako ovi u evropi....
zato mi sutra moramo da u prvom poluvremenu vodiomo bar 3-4razlike i onda im i sudci nece pomoc..poooz

branko

pre 13 godina

Једна од најтежих ствари у екипним спортовима је ДОБИЈАТИ егал утакмице. Такве утакмице заправо деле екипе на оне које су ''талентоване, имају одличне појединце, велики потенцијал, пред којима је будућност ........' и екипе које побеђују и постају шампиони. Да не идемо даље од суседа Хрвата који су велике резултате постигли управо захваљујући томе што су знали да добију безброј егал утакмица а губили су их од оних који су управо то знали боље – Француза. Ја се не бих усудио рећи да су наши савладали све остало и фали им само ово што сам написао. То бих можда могао рећи сутра ако после једне овакве, на сваки начин тешке утакмице успију да се поврате и добију Пољаке које су такође имали тешку утакмицу и тесно изгубили против до сада најубедљивије екипе – Данске. Или ће се сутра понивити филм којег већ сви знамо напамет: 24 сата после једне егал утакмице и солидне игре, следи катастрофалан пад и сигуран пораз. Нити то прогнозирам а још мање желим али, до сада је било тако и ја само подсећам на то.

Djorgo

pre 13 godina

Rukomet nikada nisam igrao, ali sam u Nisu tokom dvadesetak godina odgledao stotine utakmica. A u Nisu se 7-tih i 80-tih igrao odlican rukomet. Naravno da je bilo domacinsko sudjenje, ali losu ekipu lako je ostetiti. Pored niza losih detalja u nasoj igri, koaj je pre svega posledica neuigranosti, izdvojio bih ocajnu igru u odbrani, uzasno sporu, a par igrac a nema ni sportsku inteligenciju. Zna se sta je u rukometu dozvoljena, odbrana, faul, a sta je za iskljucenje. I uzasno smo spori! Ipak sa Vukovicem ipak imamo neku cvrstinu i ozbiljnost u igri. To niej dovoljno, ali jeste nesto bolje nego na proslom prvenstvu.

Milenko

pre 13 godina

Promjene u savezu hitno ! igrače imamo ,nažalost škripi u organizaciji i struci ?OTIĆI SA PRIČOM DRUGI KRUG I 7 MJESTO i kao rezultati će doći 2012 pa to samo kod nas prolazi ? a kakva je organizacija da ni jedna nova DVORANA nije napravljena ? BRUKA !

Djoksa

pre 13 godina

Vec decenijama unazad gledam isti rukomet.Bekovi, i napad kroz sredinu ili na crtu.A kad imamo igraca vise, ne znamo da napravimo visak na krilu.Brzi centar i kontre, misaone imenice.Organizacija napada i uigrane akcije nedostaju.Znaci,struka je zatajila.

fer

pre 13 godina

Nisam gledao tekmu,al me zanima iskreno...Je li vas gamad skandinavska pokrala,i mozemo li mi ocekivati sutra nesto slicno? POzz iz zagreba!

Stafan

pre 13 godina

Sudije su odlicno odradile posao...Ni u jednoj situaciji nisu ostetili Srbiju, pa da na njih padne krivica, vec iskusno navlacenjem u kriticnim momentima za Svedsku.... Napad sa igracem manje 2 minuta, preterano gruba igra svedske odbrane, bez sankcija, par nedosudjenih sedmeraca, i serija iskljucenja za Srbiju pocetkom drugog poluvremena...Inace kad vodis sa dva razlike ti Curkovica ubaci i odmah za minut juris rezultat....
A nasa bezidejnost u napadu je frapantna

Mikoli

pre 13 godina

NIsam nesto strucan, govorim laicki. Deluje mi dosta sporo nasa igra. Konkretno, kad primimo gol golman prvo podigne ruke da protestvuje nesto ili da tuguje zbog gola ili nesto sasvim trece. Ostale ekipe odmah vade loptu iz mreze i brzo na centar da izvedu dok se odbrana jos nije konsolidovala. Danas su nasi par puta mogli da brzo izvedu ali ne oni cekaju ko ce znati sta. Svedjani su nam dali par golova na taj nacin. To mi je jedina zamerka sve ostalo deluje OK s obzirom na to kolika smo "sila" u rukometu. Mislim da ne igramo moderan rukomet.

heineken04

pre 13 godina

molim da mi neko ko se razume odgovori... pošto ja ne mogu da shvatim. zašto selektor uvodi djurkovića??? on je kao specijalista za odbranu? pa jel to znači da udara igrače i dobija isključenja? u mom selu može se naći 30 takvih koji su jači od njega. valda on treba da zautavi napad, iznudi faul,oduzme neku loptu...

ko je slabiji

pre 13 godina

Pa Svedska je mnogo slabija reprezentacija nego sto sam mislio. Potpuno su u pravu strucnjaci koji rekose da je njihovo vreme proslo jos pre 10 godina i da sada ne spadaju ni medju 10 najboljih reprezentacija. Sada su domacini, pa ce verovatno biti u TOP10

Plavi Zmaj

pre 13 godina

Dobro smo se borili 50 minuta,a onda smo pali, pre svega zbog loše organizacije igre u napadu. Presudile su sitnice- promašili smo par zicera, a par puta nismo imali ni sreće (kao u slučaju Rnićeve stative). Suđenje je bilo Šveđanima naklonjenu u pogledu pasivnog napada- dozvoliti nekome da drži loptu 2 minuta sa igračem manje je ipak bezobrazluk. IHF bi tu morao da uvede strožija pravila , a ne da sve zavisi od slobodne sudijske procen. Nama su meli posle 45 sekundi da podignu ruku.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta bre. Odlicno prvo poluvreme. Ne znam sta je dovelo do pada igre u drugoj polovini drugog poluvremena, ili nedostatak snage ili koncentracije. Imali smo ih, ali ipak smo na kraju porazeni. Steta, ali idemo dalje, ima jos utakmica. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

futic

pre 13 godina

nije mi jasno zasto srbija igra sa 6 igraca kad su 3-ca visak,krila uopste ne igraju ulogu ,sve se svodi na ilica,vujina,i sesuma.

finale:
Francuska vs Danska !

Grobar- Srbija

pre 13 godina

Sada se vidi sta je ustvari Vukovic hteo da uradi dan pre utakmice, kad je pominjao sudije. Hteo je da izvrsi makar mali pritisak na njih, da imaju bar malo obraza, ali nista od toga... Sada moramo da izborimo bar mesto koje vodi na olimpijske igre. Pozdrav svim ljubiteljima rukometa!

Sale

pre 13 godina

Možemo da se žalimo na sudije koliko hoćemo ali realno izgubili smo na taktičkom planu: oni su jednostavno čekali da malo fizički padnemo oko 40-og minuta pa su krenuli da istrčavaju na naše (spore) bekove kojima, očigledno, niko nije imao da kaže da u takvim trenucima igraju na rasterećenog pivota. Dalje , selektor čeka -3 (svi smo znali da je onda već prelomljena utakmica) da bi pozvao tajm-aut. Šteta, uništena je još jedna generacija ali i bez nade da će se išta u savezu promeniti.

Balkanski kuhar

pre 13 godina

Mi cemo dobit Svedjane,a bilo bi fora kad bi vi dobili Poljake.U tom slucaju, Poljaci bi u zadnje kolo usli bez ikakve sanse i motiva,mi bi ih razbili,sje*ali skandinavski plan i pokazali tko su najveci kuhari u Europi,:)

bdb2

pre 13 godina

Šta reći? Na žalost,bilo je dovoljno samo nekoliko minuta igre u 2 poluvremenu koja nije bila pod maksimalnom koncentracijom da se protivnik odlepi na 3 razlike,koje mi nismo mogli da stignemo i ispravimo greške.
Sve u svemu,jako sam zadovoljan i pozitivno iznenađen našim celokupnim odnosom prema večerašnjoj utakmici.
ORLOVI samo hrabro dalje,pa šta bude ...

borko

pre 13 godina

Ovo je cetvrta utakmica na kojoj nismo pobedili. Sutra je pobeda imperativ protiv Poljske. Ipak je ova grupa sa kojom smo se ukrstili mnogo slabija od nase

Milos

pre 13 godina

Ne dajemo golove iz kontri, sa krila, sa pivota i iz izgradjenih akcija. Ako bekovi nesto daju na svoj individualni kvalietet to nam je. Tesko se tako moze dobiti ozbiljna ekipa...

Gospodin

pre 13 godina

Momci smo napred,sta sad! Ali jedno pitanje za selektora, kad je vec trazio odbrambenog igraca,na metar i kilo, zasto nije pozvao Nikolu Manojlovica?? Momka koji je prosle sezone doveden u RNL u Nemacku samo radi odbrane?
Napred Srbija!!!!!!!!!!!!!!

tragedija

pre 13 godina

Ne smem ni da pomislim sta ce se dogoditi ako se opet ne kvalifikujemo za Olimpijadu. Naime na onim prvenstvima koja nisu kvalifikaciona za Olimpijadu uvek budemo medju osam, a kad dodje ono pred Olimpijadu, onda zna se sta bude

djedmedjed

pre 13 godina

Srbija je odlicno odigrala protiuv Hrvatske, presudan je bio motiv.
Srbija moze planirati za EP dogodine, ali za znacajniji rezultat mora do tada lansirati jedno krilo Isakoviceve kvalitete, jednog pivotmena i golmana.
bilo bi dobro kad bi se pojavio i kvalitetan srednji vanjski, dakle playmaker.
bekovska vam je linija mozda i najjaca na prvenstvu.

boro

pre 13 godina

Mi jednostavno nismo na najvisem nivou.Sudije su bile za njih, videlo se to, ali braco ovi Svedi ce sutra da popuse glatko od nasih komsija 5-6 razlike. Moramo da se vadimo protiv Argentine i Poljske. Valjda cemo uspeti, Hrvati su ih razvalili ubedljivo

gh

pre 13 godina

Nije svako drvo za violinu.Ovi igrači su kao pojedinci i dobri(klupski) ali je na ovom prostoru rukomet primitivno-privatni biznis tako da oni ne mogu da odigraju sa nekom unutarnjom kreativnošću i da se "uigraju".Ove godine to i izgleda nekako ali ipak ostaje samo snaga koja klade valja.

Keyser Soze

pre 13 godina

Prvi put u zivotu vidim da na naseg igraca vise mi damo sedmerac a onda uopste ne taknemo loptu,jer napad Svedjana traja citava 2 minuta,to je bilo oko 45 minuta na nerijesen rezultat i po meni jedan od prelomnih momenata meca...

dadu

pre 13 godina

nemamo brz centar zato sto nam se stalno menjaju igraci,....da imamo jos jednog ilica i vujina bilo bi dobro. zato i padamo kad se oni umore. igramo losu odbranu,previse smo razvuceni,skontajte gde nam stoje krila u odbrani. napad jako spor i bez ideje,kreativnosti. ali ovaj tim ima perspektivu,sve su to mladi momci.....

Gojko

pre 13 godina

Sve na jednu stranu ali šta je sa podlogom i terenom... Svaki igrač na terenu je mogao ladno 10 puta da zezne nogu.

Da se igra u Srbiji svako bi rekao organizacija nula ali ono je dno dna...

eh...

pre 13 godina

svedjani, danci, zuti i svi drugi severci VIDIMO SE U SRBIJI...pa da vidite sta je publika i dace bog da i nam sude neki makedonci ili grki...

Bog bi dao, al nece dati EHF...

pablito

pre 13 godina

Da smo se odlepili kad smo realno trebali i mogli ne bi sad pricali o sudijama. Sudjenje jeste bilo domacinsko, ali ne i cista kradja. Napad od 2 min je smesan, a moglo je i par iskljucenja za Svedsku da padne...
Kad pogledam poslednje 3 utakmice kao da gledam 3 razlicita tima....
Losa psiholoska priprema, siromasne varijante u napadu, silovanje u odbrani...
Makar na inat do tog 7 mesta.
IDEMO SRBIJA!!!