Utorak, 18.01.2011.

15:14

SP: Srbija - Hrvatska (sreda, 18h)

Rukometna reprezentacija Srbije sastaje se u sredu od 18 časova sa selekcijom Hrvatske u četvrtom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj.

Izvor: B92

SP: Srbija - Hrvatska (sreda, 18h) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

BBrod

pre 13 godina

Toliko o vasoj hvalospevnoj nadmocnosti Hrvati. Jedva izvukoste nereseno. I toliko o tome da smo u utakmici sa vama autsajderi. Rukomet se igra na terenu i ne zivi se na staroj slavi.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Mozda je Hrvatska i bolja ali to ce morati da dokazu na terenu. Ne smemo se unapred predavati. Moramo izaci na teren hladne glave i dati sve od sebe i probati da pobedimo favorizovane Hrvate. Ajmo bre momci, samo hrabro!!! Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

Laki Bg

pre 13 godina

Manje vise sve je receno.Hrvati su mnogo bolja ekipa i imaju kontinuitet dok mi nesto stalno komplikujemo.Ovo je dobra prilika da se ubace neki mladji igraci i da nesto nauce i da steknu iskustvo igrajuci sa najboljima.Nadam se dobroj i fer utakmici i da ce nasi ubuduce igrati najbolje sto objektivno mogu .Srecno

Realan pristup

pre 13 godina

Utakmice između Hrvata i Srba su uvijek rovovska bitka bez obzira na realan odnos snaga. Igrat će se na nož kao i uvijek te će odlučivati nijanse i tko ima više sreće danas.

NAPRIJED HRVATSKA!!!

tako je kako

pre 13 godina

Nasa realnost je da veceras izgubimo casno i da pokazemo da imamo srce. Rumunija nam je olaksala plasman u drugi krug i veceras moramo da izginemo. Pokazimo da smo veliki i u porazu.

Ilija Gromovnik

pre 13 godina

Naravno da će pobjediti Hrvatska a zašto,zato što je Srbija onako neshvatljivo izgubila od Danaca.
Puštati onako vanjske da pucaju, pa ni njima nije bilo jasno kakva je to odbrana bez skoka, bez podignutih ruku, bez kontakta uopće a imali su dance na tanjuru,
Pa daju gol pa se vesele kao u nogometu a Danci već zabijaju u kontri.
Jednostavno sporo, naivno zastarjelo.

zoki

pre 13 godina

ovako...hrvatska jeste jača u rukometu...ali da se zna odbojka, košarka, tenis...pa ljudi zna es...SRBIJA.
A fudbal i vaterpolo po potrebi...

glory

pre 13 godina

Samo da ne bude kakvih incidenata, primitivnih ispada, guzve, bilo na parketu, bilo na tribinama. Da se ne crvenimo od srama i jedni i drugi. A neka pobjedi onaj na koga sam stavio lovu na kladi.

drno

pre 13 godina

Luc Abalo? Jel to onaj sto redovito napravi par koraka u zoni prije nego sto uputi udarac na gol?

Da Francuzi nisu ono sto jesu u IHF-u, a to ste osjetili na svojoj kozi protiv danaca, taj covjek bi se bavio troskokom a ne rukometom.

Trenutno, od Cupica bolji samo Lindberg...

ajmo srbija

pre 13 godina

Misljenja sam da cemo tesko doviti Hrvatsku, jer su oni i francuzi svijet za sebe.Treba se prije svega koncentrirati na glavni cilj, a to je da izgubimo sa sto manje razlike i pokusati dobiti rumunje i onda u drugom krugu traziti priliku za sto bolji plasman, tj. pozicija koja vodi na kvalifikacije za olimpijadu u Londonu.Po meni bi to bio dobar rezultat i uspjeh! Za kraj bih htio zazeljeti sportsku srecu i hrvatskim, a posebno nasim rukometasima!!!!

Baghdatis

pre 13 godina

Pa valjda nam treba ova pobeda jer onda prenosimo 2 boda u sledecu rundu i poraz od Rumuna ne bi imao nikakve konsekvence. Dupli dobitak. Znaci nemoj tako Veseline!!

Pelezinho

pre 13 godina

DAVORE

Sine, ako je tebi Čupić najbolje desno krilo pored Abaloa (inače, piše se "sa AbaloOm"), onda mislim da treba da prestaneš da gledaš rukomet i posvetiš se uvek zanimljivom boćanju. Idi na Gugl i kucaj imena Hansa Lindberga, Kristijana Šprengera, Alberta Rokasa.
OK je to da ste bolji, ali davati ovakve, blago rečeno smešne izjave... Stvarno nije na mestu...
Pozdrav svima, pa neka pobedi bolji!

travis_bickle

pre 13 godina

Gosp. Vuković je rijetko realan i pošten čovjek. Rekao je ono što misli, i ono što svi znamo da je istina, stoga ne razumijem čemu tolika vika na njega. Što se nas Hrvata tiče, nakon svih frustracija u košarci, kao i nekim drugim sportovima, večeras je vrijeme za opuštanje pred tv - om i uživanje.

profesor fiskulture

pre 13 godina

Razočaran je nakon poraza od Danske bio bivši rukometni vratar Zoran Živković koji je kao izbornik sa Jugoslavijom osvojio svjetsko i olimpijsko zlato te europsku broncu 1996. godine.

"Naša momčad improvizira, a tako ne možemo napraviti ozbiljniji rezultat. Nisu krivi ni izbornik ni igrači, naša škola rukometa je zaostala u odnosu na najbolje. Ne možemo protiv pravih momčadi kao što su Danska, Francuska i Hrvatska", rekao je Živković za Sportski žurnal.

Ono o cemu vam ja pricam vec vise puta, Tuta je rezimirao u par recenica! Posle Danske nisam hteo da likujem sto sam skoro sve predvideo, bilo mi je krivo, jer smo u 1.poluvremenu propustili neke prilike, ali i pokazali izvestan napredak u nekim segmentima!

Mile

pre 13 godina

Ivano Balic=Milos Teodosic dva genijalno-lucidna coveka ili sportasa kako 'ocete bez kojih dve zemlje ne bih mogle da uzivaju u svom omiljenom sportu tj. svojoj omiljenoj sportskoj ekipi-kosarkasima & rukometasima!!!

Dejan

pre 13 godina

Pa trener je u pravu. Nema smisla da se sagori protiv Hrvata, ako ne ide. Cilj je top7 i OI. Cak i ako se ode s 0 bodova, jos ima sanse da se ode do medalje...

zagorec

pre 13 godina

ove priče da će se Hrvatska uplašit? ma daj.. Pa Hrvatska je igrala 9 od 10 zadnjih polufinala. ne kužim čega bi se trebala plašit? i neko kaže da ako Hrvatska sutra izgubi da slijedi pad i nikad više nećemo biti velesila u rukometu!? mi sila nismo postali nakon jedne utakmice, a sigurno nećemo ni prestati biti sila nakon jednog poraza. Čovječe, dance, poljake, švabe, špance, ruse dobivamo ko od šale. o ostalima da ne pričam..jedino nas francuzi zezaju. a sutra pogledajte kako igra naj rukometaš svih vremena. pa ako ste sumnjali u njega, sutra više nećete. molim objavu komentara jer nikog ne vrijeđam. samo sam objektivan. Hvala.

opusteno.........

pre 13 godina

Rade? Pa jesi li ti normalan. Da Srbija Ima Ivana Balica onda bi vi uzeli medalju? Pa covjece, vi osim Vujina NITI na jednoj poziciji nemate boljeg igraca. Niti na jednog! Mislis pivota? gdje igra najbolji pivot svijeta: Igor Vori, ili lijevo krilo gdje je tu vec Manuel Strlek? proglasen najboljim lijevim krilom prosle godine na EP. Lijevi vanjski gdje vam igra onaj Ilic? Kad je Lackovic razvaljivao taj je negdje na selu prebivao u Srbiji. Daj ne pravi se budala. Haha koji komedijant
(Davor, 18. januar 2011 19:12).................................objasnice vam taj ILIC neke stvari

vaterpolista

pre 13 godina

selektore zasto te kalkulacije pogotovu protiv hrvata!!! neka momci igraju svaku utakmicu kao da im je zadnja u zivotu pa ako izgube i svaku utakmicu do kraja prventva neka budu ponosni na ono sto su uradili i niko nece moci da im kaze nista lose. iako su oni favoriti utakmica sa hrvatima bi trebala da bude dodatni motiv da se igra do poslednjeg atoma snage. to je moto i karakteristika vaterpolo reprezentacije i zato su oni najbolji!

acalibero

pre 13 godina

Samo cu jedno da podsetim posto vidim niko nije spomenuo...
Na EP 2006 u Svajcarskoj, Hrvatskoj je trebala pobeda, nas selektor Vujovic je nagovorio nase igrace da izgube, iako bi nas Hrvati dobili i bez toga, uz pricu da ce Hrvati do znati da vrate na nekom narednom takmicenju ... uostalom Sterbik zbog ove utakmice i ne brani vise za nas...
Cak i EHF vodio istragu zbog ove utakmice i kao sve je bilo u redu, usto cisto sumnjam, kad mogu Skandinavci da nameste sto ne mozemo i mi...
Uglavnom ta sledeca utakmica od te je sutra, tako da sam ubedjen da ce sutra biti nereseno ako ne i cela nasa pobeda, ipak mislim da je nereseno najrealnije, nama otvara drugi krug, Hrvate ostavlja u borbi za medalju...

a tek sadržaj

pre 13 godina

Davore, čitao sam na B92 da se promijenilo pravilo upotrebe velikog slova u srpskom jeziku. Isto tako riječ "zarez" je pogrešna jer naša, hrvatska. No, kako ti koristiš veliko slovo je sigurno van svih normi.

Dado

pre 13 godina

Kad sam pročitao izjavu našeg selektora prvo sam se dobro iznervirao (onako srpski :P) ali sam posle malo bolje pomislijo i možda on i nije toliko lud. Kao prvo to da treba Romune pobediti to stoji i to da ako odemo u egal i izgubimo +istrošimo se, nemamo ama baš ništa od toga...ali ova izjava "čime da jih iznenadimo" nekako nazire previše njegove namjere, a to je da malo uspava protivnika.

Setite se mundobasketa u Turskoj i našeg meča sa Hrvatima. Oni su tamo bili očajni, a mi smo blistali, pa su njihovi igrači izjavljivali "samo da bude što manja razlika od super Srba pa če biti sve dobro" a znamo kako je prošla utakmica; mislim naravno da smo pobedili kao uvek :P ali želim da kažem da su nas zavaravali celo vreme i to na veoma lukav način. Nadam se da je naš selektor uradio istu stvar i da smo i mi Srbi konačno nešto naučili; a ako je ovakav pesimizam slučajno iskren i istinit, onda momci uz dužno poštovanje, vračajte dresove i dajte nekim drugim klincima, a selektore idi treniraj Bangladeš...ali kažem vam ja, mislim da je tu igra u pozadini.

Biče kako bude, a ja imam neki osečaj da il če nas razbiti ko zvečku, il čemo posle egal završnice da pobedimo a znamo da jih to najivše boli :D

Kako kod, SREČNO ORLOVI i nek pobedi bolji!

Nislija

pre 13 godina

Hrvati su od nas bolji i to mnogo, da se ne ponavljam sa ostalima, relna slika na terenu je 5 do 10 razlike za Hrvatsku... Ali favoriti postoje da bi se pobedjivali, i pored velike razlike u kvalitetu mislim da uz ogromno zalaganje i stegnutu Hrvatsku mozemo do ogromnog iznenadjenja. Ne bih razliku u kvalitetu poredio kao u kosarci... Jer mi u kosarci imamo mlade momke kojima se stegla ruka i zbog toga je bilo onako tesno, dok je Hrvatska u rukometu mnogo iskusnija i tesko da ce ih breme favorita sputati, ali... Najvise se plasim da recimo odigramo van serijsku utakmicu i dobijemo nemoguce, e onda 100% gubimo od Rumunije. Srecom pa onda ne bi ispali jer ih je Alzir iznenadio... Imamo boljku zvanu mentalitet. SUTRA SVIM SRCEM UZ ORLOVE ! ! !

Minhen1960

pre 13 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali sa ovim Balicem Hrvati a da hoce ne mogu ispod treceg mesta. Covek je izmislio rukomet. Cudo jedno ...

Torca

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!
(Rade Futog, 18. januar 2011 18:20)


Klokane jedan Hrvati koriste i glavu kad igraju a ne samo leti ko sivonja sto vise a nema nikakav plan kako sletit..to je samo jedan od 100 razloga zbog koji smo bolji od vas.
A jednu stvar sam skonto.
Vi sto vise gubite sve se vise palite i fantazirate hahahah.

miki7878

pre 13 godina

hrvati su favoriti! Al verujem da ce biti do 3,4 razlike. I sve ce zavisiti od odbrane. Ko bolju odbranu bude imao napravice prednost. A sto se tice kolko hrvata ima ovde, pa jel ste vi nekad bili na hrvatskom indexu? Tamo uglavnom je odnos 1:2 na strani srba sto se tice foruma.

Hm

pre 13 godina

Pa covek je objektivan i k tome olaksava igracima. Dakle, mi smo losiji od njih i od nas se ne ocekuje nista vise nego da pruzimo dobru partiju. Daleko je lakse igrati kada se od tebe nesto ne ocekuje, nego kada se ocekuje.

blokovi

pre 13 godina

hrvati su bolji,to je cista realnos.samo cu jednu rec reci-kontinuitet...to oni imaju a mi ne.isto kao mi u basketu.ali nema predaje,mi smo narod cudan,mozemo dobiti duplo bolje,ali izgubiti i od osam puta slabijih.u svakom slucaju-ajde orlovi ;)
(blokovi, 18. januar 2011 23:25) realnosT :D

gledat ćemo

pre 13 godina

Koliko vidim raspoloženje u državi je takvo da bi se poraz protiv Srbije teže primio nego ne ulazak u polufinale. Goluža zna da bi ga novinari rastrgnuti a narod će tražiti trenutačnu ostavku.
Dobro je što su se na pritisak naviknuli inače bi puknuli pod teretom. I zlato neće sijati istim sjajem ako se danas izgubi.

rodman

pre 13 godina

Ovaj Vukovic vec sprema teren za poraz ...Zbog ovakvih izjava i nedavanja 100 posto svojih mogucnosti i kalkulisanja mi ne mozemo daleko stici.Optimista sam ali posle ovoga svi shvataju da nas trener nece ici na pobedu kojom bi preneli 2 boda vec cemo igrati da izgubimo sa sto manje razlike.Zalosno

Zna se

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!
(Rade Futog, 18. januar 2011 18:20)

Zamisljajte vi to koliko hocete.Hrvati su tu prokletu yugoslaviu uvijek i vukli..nije cudo sto vam je toliko stalo za njom.

Davor

pre 13 godina

majko Mila Kako su rvati navalili Na srpske stranice!!! Izgleda da nemaju svoje. Verujem uz cvrstu odbranu Dobijamo ove rvate!!!! + 2 za nas srbe

blokovi

pre 13 godina

hrvati su bolji,to je cista realnos.samo cu jednu rec reci-kontinuitet...to oni imaju a mi ne.isto kao mi u basketu.ali nema predaje,mi smo narod cudan,mozemo dobiti duplo bolje,ali izgubiti i od osam puta slabijih.u svakom slucaju-ajde orlovi ;)

Dr. Wilson

pre 13 godina

meni je loženje da ćemo dobiti Rvate jednako ideji da bi Rvati mogli da dobiju Srbiju recimo u odbojci. Eto, kao što su se oni ložili da bi mogli da nas dobiju u Davis Cup-u. Slično.

peropletex

pre 13 godina

istina je da srbija ima vrhunske igrace to nimalo ne poricem ali srbija ima 5-6 vrhunskih igraca koji ce moci igrati maksimalno 40 minuta hrvatska ima po dva igraca na svakoj poziciji koji su osim na desnom vanjskom bolji od srpskih igraca zato mislim da ce sutra susret biti izjednacen do nekih 35-40 minuta al onda sljedi pad srbije u igri a u tom vremenu hrvatska i dobiva krila na svakoj utakmici pa je prilicno izvjesno da ce hrvatska pobjedit inace jucer ste od danske izgubili samo sto ste pustili hansena da se raspuca a i dancima su propustili jedno 5 iskljucenja

SINIŠA

pre 13 godina

Ćutao sam neko vreme po pitanju svih sportova gde mi i rvati imamo dodirne tačke. Šta reći sad? Znaju da su jači u ovom sportu ali se plaše . >Da je košarka u pitanju-ćutali bi ko miševi. Da je fudbal, nebi im bilo svejedno ali rekli bi koju. Da je vaterpolo.....pa to se videlo prošle godine kad su bili domaćini i zato pobedili i uzeli to zlato jer nije i moglo drugaćije. E sad ih je pun forum jer su svesni da bi poraz od Srbije za njih bio sunovrat nečega što im je jedino ostalo. Kraj jedne bajke u kojoj se nacija raduje zbog osvojenih medalja. Kraj generacije koja nema naslednike. Ako pobedimo rvate, to za nas ne znači mnogo ali oni odoše u istoriju jer će i ostale prosečne ekipe poput nas ukapirati da oni više nisu rukometna velesila. Nama pak preostaje da izaberemo boljeg selektora i da nam se pojavi bar poneki superigrač da ne kažem Balić.P.S. Neka njima rukomet, vaterpolo delimo, košarka je apsolutno naša a fudbal....fudbal se ipak ne igra ni kod nas ni kod njih.

izvinjavam se, dosli mi!

pre 13 godina

Da li je moguce da smo IVANBG i ja u priblizno slicno vreme identicno razmisljali i ostavili komentare.. Volim kada se ovake slucajnosti dese.. trece oko za ovo nema odgovora.. pozdrav Ivane od Mikija..

Comsheeya Niš

pre 13 godina

Ove izjave Vukovica i kompanije su klasicna "pila naopako" prema protivniku. Ne mislite valjda da su se stvarno predali prije pocetka utakmice. Svrha ovoga je da takvim izjavama uljuljkaju "favorita na papiru" u vlastitu sigurnost i nadmoc i opuste ga, a onda kad krene tekma udri ravno u glavu pa ko ziv ko mrtav.
(dante101, 18. januar 2011 17:48)

Potpuno se slažem. Pozdrav svima.

Djedmedjed

pre 13 godina

Balic je sigurno najbolji rukometas svih vremena, ali Hrvatska je i bez njega vrhunska selekcija.
Duvnjak je pokazao da moze isto voditi igru, a tek mu je 22 godine.
na proslom svjetskom prvenstvu je igrao bolje od Balica.
on nema Balicevu lakocu (to nema nitko), ali ima silinu.
Vrhunski su igraci i Lackovic i Cupic i Vori...
Hrvatska moze izgubiti od Srbije samo na nacionalni naboj i ako se na to poklopi los dan.

Ante_Zg

pre 13 godina

Srbija sutra nema nikakve šanse iako mislim da vas nećemo dobit s više od 3 razlike. Mi uz Francuze imamo najbolju ekipu, samo što mi nažalost imamo jedan stup na golu koji se predstavlja kao da je golman..Alilović. Sva sreća da imamo odličnu obranu..naš obrambeni igrač (Gojun) blokira više nego on obrani u 2 utakmice. Pozdrav

delboj

pre 13 godina

Braco hrvati mi vas sutra dobijamo jer nam je cef i iz inata
To sto ste vi bolji to je vasa stvar a to sto cemo sutra da vas prebijemo i pobedimo to je nas merak
A naravno posle gubimo od Rumuna

SRBIJASAMPION

pre 13 godina

samo bih napomenuo da iako je Srbija realno slabija od Hrvata nista nije reseno,ali ipak verujem da SRBIJA moze da pobedi ali posle onakvih komentara pred utakmicu naseg glupog trenera kome je vreme posle ovog isteklo100% bolje da se predamo i protiv rumuna i gotova prica!!!VUKOVICU NAPOLJE!!!

ivan

pre 13 godina

rijetko pišem ovdi na b92, čituckam komentare kad igramo međusobno, zanimljiv mi način na koji razmišljate. ne bi se ni sad javija da me baš niste malo "dotakli". mislim, stvarno nije fer reć- ma samo je balić razlika, ili hrvati su bez balića prosječna ekipa. čak i nije nefer, već je i bezobrazno. pa prošli mundijal je hrvatska takoreć čitav odigrala bez balića i uzela srebro, prema tome, okanite se tih relativiziranja i sličnih gluposti. jednostavno- bolji smo i to je to. to neće prominit sutrašnja utrakmica, ma kako završila, jer se to ni ne odlučuje u jednoj utakmici, već u nizu njih. a vi pogledajte unatrag 10-ak godina, pa vidite...

za sutra- kvaliteta nema puno veze- bit će strašan grč s obe strane, i utakmica u gol razlike, radi prokletog rata 90-ih...a vi jeste psihološki u prednosti jer ovakve utakmice je uvik psihološki lakše igrat lošijoj ekipi.

pozdrav

srbin herceg novi

pre 13 godina

Kao prvo nisam znao da ovoliko hrvata cita ovaj portal i da su ovoliki optimisti, drugo, ako budemo igrali vise na krila, i malo brze, pobjeda je nasa sigurno. Nisu ni hrvati kao nekad,dosta su sladbiji nego prije. Dakle, brzina,krila i Stanic da brani malo bolje i pobjeda je tu. Svim srcem uz svoju reprezentaciju, Herceg Novi je uz Vas!

izvinjavam se, doslo mi

pre 13 godina

I jednima i drugima zelim srecu, nama malo vise! Da utakmica bude fer i korektna sa obe strane.. bez povreda i nezgodnih udaraca ispod pojasa. Neka sport i bolji pobedi. Pokazite se rukometasi, neka narod a i oni sto su nas zavadili vide kako se polako vracamo u normalu. Zagrljeni napustite halu, rukujte se, osmehnite se jedni drugima. Neka ameri, englezi, bler, klinton i kompanija puknu.. ziveo sport, zivela ljubav

shalana

pre 13 godina

Српски рукомет је умро са новим правилом брѕог центра.... не можеш као човек ни да прославиш постигнут гол.... јурњава, јурњава.....

Ivan bg

pre 13 godina

Puno Srece obema ekipama,i mojoj Srbiji i komsijskoj Hrvatskoj.Najvaznije je da se niko ne povredi I ako su zaista bolji neka pobede jer su godinama ulagali u Savez koji im vraca beskrajnom podrskom.Imaju sistem kao Partizan u kosarci,i indeticna je situacija sa trenerima,ode Dule dodje pomocnik,kao sada Goluza.Zelim sutra dobar mec,nek pobedi bolji,a mi da se ovde ne prepucavamo,nego ako je moguce normalno i civilizovano komentarisemo utakmicu.Jer mi nismo najgori na svetu!! PUNO SRECE MOJOJ SRBIJI,I pozdrav za sve i iz Srbije i iz Hrvatske

Davor

pre 13 godina

A jos nam nisu tu: Cupic(najbolje desno krilo s Abalom) i Horvata koji i u ligi prvaka razvaljuje. I vi bolje bekove? Koji onaj Nikcevic? daj ne komentiraj ako nemas pojma

Madascar boy

pre 13 godina

Hrvati su favoriti,a mi treba da damo sve od sebe.
Pa nek pobedi bolji!
Za one koji bi da se svadjaju jedno pitanje: gde još na svetu postoje zemlje od 4 tj. 8 miliona stanovnika sa toliko uspeha u košarci,fudbalu,tenisu,odbojci,vaterpolu i rukometu.
Pozz svima

Davor

pre 13 godina

Rade? Pa jesi li ti normalan. Da Srbija Ima Ivana Balica onda bi vi uzeli medalju? Pa covjece, vi osim Vujina NITI na jednoj poziciji nemate boljeg igraca. Niti na jednog! Mislis pivota? gdje igra najbolji pivot svijeta: Igor Vori, ili lijevo krilo gdje je tu vec Manuel Strlek? proglasen najboljim lijevim krilom prosle godine na EP. Lijevi vanjski gdje vam igra onaj Ilic? Kad je Lackovic razvaljivao taj je negdje na selu prebivao u Srbiji. Daj ne pravi se budala. Haha koji komedijant

Fiuman

pre 13 godina

Istina da je Balić rukometni Mocert. Ali već neko vrijeme čitam vaše komentare kako smo bez Balića prosječna ekipa i da je samo on prevaga na našoj strani. Očito da vam nije poznato kako je na nekoliko velikih takmičenja alić bio ozljeđen, a mi smo svejedno uzimali medalje. sada je balić spreman i zato mislimo da imamo velike šanse za naslov.daleko od toga da smo bez njega slabi.

dule

pre 13 godina

Mislim da smo daleko bolji od vas, pogotovo kada više nema Šterbika. Samo neka bude fer utakmica, da vas dobijemo i onda vam želim puno sreće protiv Rumunja! :)

Rade Futog

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!

uros

pre 13 godina

igrate na svetskom prvenstvu, predstavljate svoju zemlju, igrate protiv naseg velikog rivala koji je pritom svetski i evropski viceprvak i vi bi da se stedite???!!! za sta? zbog cega ste dosli uopste...

Stanko

pre 13 godina

Hrvati su u prednosti jer igraju jacu odbranu a imaju i jednog vrhunskog Balica kao organizatora igre, mada su na desnom beku tanki.Izjave nasega trenera Vukovica ne bih komentarisao jer nisam bas siguran da ce to pomoci srpskim rukometasima na psiholoskom planu. Nadam se da ce utakmica biti fer i neka pobedi bolji i spremniji.P.S. Zamislite da izmedju Rnica i Vujina stoji srednji bek sa idejama Balica, pa njih dvojica bi imali 15 do 20 golova po tekmi.

Viking

pre 13 godina

Ne znam zašto se ljudi čude što je Vuković izjavio da treba čuvati snagu za Rumune. Ova utakmica je kao susret FC Barcelona vs Deportivo La Coruna, znači susret vrhunske i prosek ekipe u kojoj prosek ekipa ima 5% šanse da izvuče dobar rezultat. Danci su pokazali šta znači savremen rukomet, brz centar, igra sa krila, pokretljivi bekovi i najvažnije jasna vizija i taktika igre. Srbija nema ništa od nabrojanih elemenata. Dobar broj naših igrača ne može da izdrži igru napad-odbrana pa se dosta vremena gubi na izmene. Iskreno, može Ilić da igra svoju igru u Kilu jer pored sebe ima igrače koji će pokriti sve njegove mane i obrnuto. U reprezentaciji takav kvalitet ne postoji i zato imamo igru i rezultate kao protiv Danske. I na kraju, sve počinje sa klupe tj. od trenera. Ja ne vidim doprinos našeg stručnog štaba u igri ekipe. Jasno je koje su mane i vrline ove ekipe i vidljivi su njeni limiti, ali šta je urađeno da se mane sakriju ili umanje, a snaga iskoristi.

dante101

pre 13 godina

Ove izjave Vukovica i kompanije su klasicna "pila naopako" prema protivniku. Ne mislite valjda da su se stvarno predali prije pocetka utakmice. Svrha ovoga je da takvim izjavama uljuljkaju "favorita na papiru" u vlastitu sigurnost i nadmoc i opuste ga, a onda kad krene tekma udri ravno u glavu pa ko ziv ko mrtav.

Die Hard

pre 13 godina

Meni je svako zdravo nadgornjavanje sa Hrvatima u redu. Ovde smo na njihovom terenu i utoliko bi iznenađenje i pobeda bili slađi. Ali mi nismo bez šansi, imamo dosta odličnih igrača, napad je bolji nego ranije (sa sve kontrama), samo da su tranzicija i odbrana bolji - zato nismo u evropskom vrhu. No, videćemo.

Vlade

pre 13 godina

Mislim da je bilo previse 0vih 8 golova prednosti za dance pokazali smo se dobro ali smo se rano predali...mislim da mozemo da igramo sa hravtskom ali samo da se pojaca odbrana i smanji broj gresaka u napadu...sve u svemu bice tesko... NAPRED SRBIJA!!!!

rajkard

pre 13 godina

Dok naša odbrana 6-0 bude na 6-7 m od našeg gola svaka reprezentacija,iole kvalitetna , će nam dati 30-35 komada! P.S.Posle Rastka Stefanovića mi nemamo mozak na srednjem beku , a stokilaši bekovi ne mogu ispratiti ovaj ubitačni ritam ove igrice koju smo nekad veoma dobro igrali, a već duži niz je ne igramo dobro!

Zoksi

pre 13 godina

Već vidim gol za gol i neizvjesnost do samog kraja, zadnje sekunde kao da se igra finale. Iskreno, srbija je loša tj. ne može parirati Hrvatskoj ali ovo su utakmice "derbiji" u kojima ne odlučuje kvaliteta već snaga i žrtvovanje i zato mislim da će biti jako gruba igra,srećom nije nogomet pa bi morali gledati udaranje na centru 90 minuta bez golova :D

Ivan_Nish

pre 13 godina

Hrvatska je favorit, igraju bolje i kvalitetnije, od raspada zemlje uzeli su 9 medalja(Olimpijada, SP i EP) naspram nasih 3 od kojih 3 bronze(2 na SP i 1 na EP).Od poznate YU rukometne skole ocigledno su vise pokupili i vise su radili sto rezultati pokazuju.
E sad, ma koliko zvucalo cudno,od raspada zemlje mi,KAO I U SVIM OSTALIM SPORTOVIMA,imamo BOLJI MEDJUSOBNI SKOR na velikim takmicenjima, 3:2 (pobede nasih na EP 1996,2002 i u osmini SP 1999. god u Egiptu).Ovaj podatak nije nimalo beznacajan jer tradicija je jako bitna stvar.Nadam se da ce biti cuda sutra, da cemo dobiti Hrvate, pobeda u takvom mecu nase ce dici do nebesa, od luzera garantujem da ce postati narodni heroji!
Srecno sutra protiv glavnoga favorita turnira!

marko

pre 13 godina

mislim da ce rezultat biti kao prije 4 godine u supercupu: http://dnevnik.hr/vijesti/sport/rukomet-hrvatska-srbija-41-26-hrvatska-u-polufinalu.html

Kiki_Hr

pre 13 godina

Sacuvati snagu za Rumunjsku?
Znaci, izbornik se unaprijed ogradjuje od (ocekivanog?!) poraza protiv Hrvatske! Ovakve izjave ubijaju igrace i navijace. Svasta, takvo nesto se u javnosti ne govori. Nakon utakmice se moze reci tako nesto, ali prije utakmice, i to dan prije utakmice se ne smije govoriti. Predaja uanprijed?! Nevjerojatno.

zg slavac

pre 13 godina

Ne budite naivni ovaj vaš trener samo okerće pilu naopako. Dat će sve da nas dobije, trebaju vam bodovi za drugi krug, sigurno nam sprema i neko iznenađenje 100%

al šta vam sve to vrijedi. Dobijamo vas :-P

dadan

pre 13 godina

Hrvati imaju bolji tim, ali Srbi treba da se bore! Kakve se ovo defetisticke izjave selektora. Odbrana jaka po cijenu iskljucenja, a napad sa Rnicem Sesumom, Vujinom, Vuckovicem i povremeno Ilicem.I vise kontri. Upamtite, Hrvatska je pod pritiskom a ne Srbija! Ako bi Srbija dobila, imala bi dva boda a u slucaju poraza od Danaca Hrvati bi isli u drugi grupu bez bodova. Dakle, potrebno se boriti. Predaja unapred je nesportski potez.

za neverovati

pre 13 godina

Neverovatan gaf Vukovica...
Ovakve izjave davati, apsolutno bacanje trnja u oci svojim igracima.

Svako posten ce reci da osnovnu prevagu donosi Balic.
Hrvatska bez njega je na identicnom nivou kao i mi.
Vanserijski igrac extra klase kakvog mi nemamo.

Najsmesniji mi je bio Vukovic kada je protiv Danske na sred Svetskog prvenstva experimentisao na srednjem beku sa Sesumom. Da se covek pred celim svetom bruka na za njega stranoj poziciji.
Uros Mitrovic je izmislio rukomet za Pribaka, veliki promasaj trenera.

Nerviram se gledajuci nas reprezentativni rukomet, pojedoh se ziv.
Veliki pozdrav slicnima.

Zmaj

pre 13 godina

Susjedi su mnogo jaki te se ne treba trositi uludo, tj ne treba uci u mec pod imperativom pobede samo zato sto su hrvati. Treba uci u mec borbeno (i nama trebaju bodovi u drugoj fazi), ali potpuno opusteno. Ipak su susjedi ti koji ce biti pod pritiskom pobede kako javnosti tako i bodovnoj, a tu je nasa sansa, jer ako im ne krene onda ce srljati.
Srecno momci, uz vas sam kako god da nam bude!!

brebrebre

pre 13 godina

zasto uopste igrate tu utakmicu? kakav je to trener kada izjavljuje da nemamo nikakve sanse da ih iznenadimo... bolje onda predajte i odmorite taj dan i izgubite od rumuna onda obavezno, jer ja posle ovakvih izjava vise ne zelim da gledam nase rukometase!!!

Živi bili pa vidjeli

pre 13 godina

Prednost Srbije: jača vanjska linija na lijevnom i desnom beku. Prednost Hrvatske: jača vanjska linija na centralnoj poziciji - igra krila - bolji pivot - duplo bolja obrana - bolji golman - puno smo brži od Srbije. Zaključak: iako smo kvalitetom cca 50% jači od Srbije, mislim da će biti "gusto" jer je uvijek tako kad igraju ove dvije nacije. Prognoza: 2-3 razlike za Hrvatsku. S napomenom - u jednom meču sve je moguće i ne bi me iznenadio loš dan Cro, i odličan dan Srbije. Šanse za to su 5%

Sergio

pre 13 godina

Ovoga Vukovica treba pod hitno smeniti,mec jos nije ni poceo a on istice belu zastavu.Umesto da spremi ekipu za pobedu protiv Hrvata on misli na mec protiv Rumuna.Zbog ovakvih razmisljanja nasih trenera i kalkulacija nas rukomet je na samom dnu.

Ivan_Nish

pre 13 godina

Hrvatska je favorit, igraju bolje i kvalitetnije, od raspada zemlje uzeli su 9 medalja(Olimpijada, SP i EP) naspram nasih 3 od kojih 3 bronze(2 na SP i 1 na EP).Od poznate YU rukometne skole ocigledno su vise pokupili i vise su radili sto rezultati pokazuju.
E sad, ma koliko zvucalo cudno,od raspada zemlje mi,KAO I U SVIM OSTALIM SPORTOVIMA,imamo BOLJI MEDJUSOBNI SKOR na velikim takmicenjima, 3:2 (pobede nasih na EP 1996,2002 i u osmini SP 1999. god u Egiptu).Ovaj podatak nije nimalo beznacajan jer tradicija je jako bitna stvar.Nadam se da ce biti cuda sutra, da cemo dobiti Hrvate, pobeda u takvom mecu nase ce dici do nebesa, od luzera garantujem da ce postati narodni heroji!
Srecno sutra protiv glavnoga favorita turnira!

uros

pre 13 godina

igrate na svetskom prvenstvu, predstavljate svoju zemlju, igrate protiv naseg velikog rivala koji je pritom svetski i evropski viceprvak i vi bi da se stedite???!!! za sta? zbog cega ste dosli uopste...

Kiki_Hr

pre 13 godina

Sacuvati snagu za Rumunjsku?
Znaci, izbornik se unaprijed ogradjuje od (ocekivanog?!) poraza protiv Hrvatske! Ovakve izjave ubijaju igrace i navijace. Svasta, takvo nesto se u javnosti ne govori. Nakon utakmice se moze reci tako nesto, ali prije utakmice, i to dan prije utakmice se ne smije govoriti. Predaja uanprijed?! Nevjerojatno.

Sergio

pre 13 godina

Ovoga Vukovica treba pod hitno smeniti,mec jos nije ni poceo a on istice belu zastavu.Umesto da spremi ekipu za pobedu protiv Hrvata on misli na mec protiv Rumuna.Zbog ovakvih razmisljanja nasih trenera i kalkulacija nas rukomet je na samom dnu.

Ivan bg

pre 13 godina

Puno Srece obema ekipama,i mojoj Srbiji i komsijskoj Hrvatskoj.Najvaznije je da se niko ne povredi I ako su zaista bolji neka pobede jer su godinama ulagali u Savez koji im vraca beskrajnom podrskom.Imaju sistem kao Partizan u kosarci,i indeticna je situacija sa trenerima,ode Dule dodje pomocnik,kao sada Goluza.Zelim sutra dobar mec,nek pobedi bolji,a mi da se ovde ne prepucavamo,nego ako je moguce normalno i civilizovano komentarisemo utakmicu.Jer mi nismo najgori na svetu!! PUNO SRECE MOJOJ SRBIJI,I pozdrav za sve i iz Srbije i iz Hrvatske

Živi bili pa vidjeli

pre 13 godina

Prednost Srbije: jača vanjska linija na lijevnom i desnom beku. Prednost Hrvatske: jača vanjska linija na centralnoj poziciji - igra krila - bolji pivot - duplo bolja obrana - bolji golman - puno smo brži od Srbije. Zaključak: iako smo kvalitetom cca 50% jači od Srbije, mislim da će biti "gusto" jer je uvijek tako kad igraju ove dvije nacije. Prognoza: 2-3 razlike za Hrvatsku. S napomenom - u jednom meču sve je moguće i ne bi me iznenadio loš dan Cro, i odličan dan Srbije. Šanse za to su 5%

ivan

pre 13 godina

rijetko pišem ovdi na b92, čituckam komentare kad igramo međusobno, zanimljiv mi način na koji razmišljate. ne bi se ni sad javija da me baš niste malo "dotakli". mislim, stvarno nije fer reć- ma samo je balić razlika, ili hrvati su bez balića prosječna ekipa. čak i nije nefer, već je i bezobrazno. pa prošli mundijal je hrvatska takoreć čitav odigrala bez balića i uzela srebro, prema tome, okanite se tih relativiziranja i sličnih gluposti. jednostavno- bolji smo i to je to. to neće prominit sutrašnja utrakmica, ma kako završila, jer se to ni ne odlučuje u jednoj utakmici, već u nizu njih. a vi pogledajte unatrag 10-ak godina, pa vidite...

za sutra- kvaliteta nema puno veze- bit će strašan grč s obe strane, i utakmica u gol razlike, radi prokletog rata 90-ih...a vi jeste psihološki u prednosti jer ovakve utakmice je uvik psihološki lakše igrat lošijoj ekipi.

pozdrav

izvinjavam se, doslo mi

pre 13 godina

I jednima i drugima zelim srecu, nama malo vise! Da utakmica bude fer i korektna sa obe strane.. bez povreda i nezgodnih udaraca ispod pojasa. Neka sport i bolji pobedi. Pokazite se rukometasi, neka narod a i oni sto su nas zavadili vide kako se polako vracamo u normalu. Zagrljeni napustite halu, rukujte se, osmehnite se jedni drugima. Neka ameri, englezi, bler, klinton i kompanija puknu.. ziveo sport, zivela ljubav

glory

pre 13 godina

Samo da ne bude kakvih incidenata, primitivnih ispada, guzve, bilo na parketu, bilo na tribinama. Da se ne crvenimo od srama i jedni i drugi. A neka pobjedi onaj na koga sam stavio lovu na kladi.

delboj

pre 13 godina

Braco hrvati mi vas sutra dobijamo jer nam je cef i iz inata
To sto ste vi bolji to je vasa stvar a to sto cemo sutra da vas prebijemo i pobedimo to je nas merak
A naravno posle gubimo od Rumuna

Madascar boy

pre 13 godina

Hrvati su favoriti,a mi treba da damo sve od sebe.
Pa nek pobedi bolji!
Za one koji bi da se svadjaju jedno pitanje: gde još na svetu postoje zemlje od 4 tj. 8 miliona stanovnika sa toliko uspeha u košarci,fudbalu,tenisu,odbojci,vaterpolu i rukometu.
Pozz svima

zagorec

pre 13 godina

ove priče da će se Hrvatska uplašit? ma daj.. Pa Hrvatska je igrala 9 od 10 zadnjih polufinala. ne kužim čega bi se trebala plašit? i neko kaže da ako Hrvatska sutra izgubi da slijedi pad i nikad više nećemo biti velesila u rukometu!? mi sila nismo postali nakon jedne utakmice, a sigurno nećemo ni prestati biti sila nakon jednog poraza. Čovječe, dance, poljake, švabe, špance, ruse dobivamo ko od šale. o ostalima da ne pričam..jedino nas francuzi zezaju. a sutra pogledajte kako igra naj rukometaš svih vremena. pa ako ste sumnjali u njega, sutra više nećete. molim objavu komentara jer nikog ne vrijeđam. samo sam objektivan. Hvala.

Viking

pre 13 godina

Ne znam zašto se ljudi čude što je Vuković izjavio da treba čuvati snagu za Rumune. Ova utakmica je kao susret FC Barcelona vs Deportivo La Coruna, znači susret vrhunske i prosek ekipe u kojoj prosek ekipa ima 5% šanse da izvuče dobar rezultat. Danci su pokazali šta znači savremen rukomet, brz centar, igra sa krila, pokretljivi bekovi i najvažnije jasna vizija i taktika igre. Srbija nema ništa od nabrojanih elemenata. Dobar broj naših igrača ne može da izdrži igru napad-odbrana pa se dosta vremena gubi na izmene. Iskreno, može Ilić da igra svoju igru u Kilu jer pored sebe ima igrače koji će pokriti sve njegove mane i obrnuto. U reprezentaciji takav kvalitet ne postoji i zato imamo igru i rezultate kao protiv Danske. I na kraju, sve počinje sa klupe tj. od trenera. Ja ne vidim doprinos našeg stručnog štaba u igri ekipe. Jasno je koje su mane i vrline ove ekipe i vidljivi su njeni limiti, ali šta je urađeno da se mane sakriju ili umanje, a snaga iskoristi.

shalana

pre 13 godina

Српски рукомет је умро са новим правилом брѕог центра.... не можеш као човек ни да прославиш постигнут гол.... јурњава, јурњава.....

ajmo srbija

pre 13 godina

Misljenja sam da cemo tesko doviti Hrvatsku, jer su oni i francuzi svijet za sebe.Treba se prije svega koncentrirati na glavni cilj, a to je da izgubimo sa sto manje razlike i pokusati dobiti rumunje i onda u drugom krugu traziti priliku za sto bolji plasman, tj. pozicija koja vodi na kvalifikacije za olimpijadu u Londonu.Po meni bi to bio dobar rezultat i uspjeh! Za kraj bih htio zazeljeti sportsku srecu i hrvatskim, a posebno nasim rukometasima!!!!

zg slavac

pre 13 godina

Ne budite naivni ovaj vaš trener samo okerće pilu naopako. Dat će sve da nas dobije, trebaju vam bodovi za drugi krug, sigurno nam sprema i neko iznenađenje 100%

al šta vam sve to vrijedi. Dobijamo vas :-P

brebrebre

pre 13 godina

zasto uopste igrate tu utakmicu? kakav je to trener kada izjavljuje da nemamo nikakve sanse da ih iznenadimo... bolje onda predajte i odmorite taj dan i izgubite od rumuna onda obavezno, jer ja posle ovakvih izjava vise ne zelim da gledam nase rukometase!!!

Zoksi

pre 13 godina

Već vidim gol za gol i neizvjesnost do samog kraja, zadnje sekunde kao da se igra finale. Iskreno, srbija je loša tj. ne može parirati Hrvatskoj ali ovo su utakmice "derbiji" u kojima ne odlučuje kvaliteta već snaga i žrtvovanje i zato mislim da će biti jako gruba igra,srećom nije nogomet pa bi morali gledati udaranje na centru 90 minuta bez golova :D

Minhen1960

pre 13 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali sa ovim Balicem Hrvati a da hoce ne mogu ispod treceg mesta. Covek je izmislio rukomet. Cudo jedno ...

dadan

pre 13 godina

Hrvati imaju bolji tim, ali Srbi treba da se bore! Kakve se ovo defetisticke izjave selektora. Odbrana jaka po cijenu iskljucenja, a napad sa Rnicem Sesumom, Vujinom, Vuckovicem i povremeno Ilicem.I vise kontri. Upamtite, Hrvatska je pod pritiskom a ne Srbija! Ako bi Srbija dobila, imala bi dva boda a u slucaju poraza od Danaca Hrvati bi isli u drugi grupu bez bodova. Dakle, potrebno se boriti. Predaja unapred je nesportski potez.

dule

pre 13 godina

Mislim da smo daleko bolji od vas, pogotovo kada više nema Šterbika. Samo neka bude fer utakmica, da vas dobijemo i onda vam želim puno sreće protiv Rumunja! :)

Zmaj

pre 13 godina

Susjedi su mnogo jaki te se ne treba trositi uludo, tj ne treba uci u mec pod imperativom pobede samo zato sto su hrvati. Treba uci u mec borbeno (i nama trebaju bodovi u drugoj fazi), ali potpuno opusteno. Ipak su susjedi ti koji ce biti pod pritiskom pobede kako javnosti tako i bodovnoj, a tu je nasa sansa, jer ako im ne krene onda ce srljati.
Srecno momci, uz vas sam kako god da nam bude!!

Fiuman

pre 13 godina

Istina da je Balić rukometni Mocert. Ali već neko vrijeme čitam vaše komentare kako smo bez Balića prosječna ekipa i da je samo on prevaga na našoj strani. Očito da vam nije poznato kako je na nekoliko velikih takmičenja alić bio ozljeđen, a mi smo svejedno uzimali medalje. sada je balić spreman i zato mislimo da imamo velike šanse za naslov.daleko od toga da smo bez njega slabi.

Davor

pre 13 godina

Rade? Pa jesi li ti normalan. Da Srbija Ima Ivana Balica onda bi vi uzeli medalju? Pa covjece, vi osim Vujina NITI na jednoj poziciji nemate boljeg igraca. Niti na jednog! Mislis pivota? gdje igra najbolji pivot svijeta: Igor Vori, ili lijevo krilo gdje je tu vec Manuel Strlek? proglasen najboljim lijevim krilom prosle godine na EP. Lijevi vanjski gdje vam igra onaj Ilic? Kad je Lackovic razvaljivao taj je negdje na selu prebivao u Srbiji. Daj ne pravi se budala. Haha koji komedijant

profesor fiskulture

pre 13 godina

Razočaran je nakon poraza od Danske bio bivši rukometni vratar Zoran Živković koji je kao izbornik sa Jugoslavijom osvojio svjetsko i olimpijsko zlato te europsku broncu 1996. godine.

"Naša momčad improvizira, a tako ne možemo napraviti ozbiljniji rezultat. Nisu krivi ni izbornik ni igrači, naša škola rukometa je zaostala u odnosu na najbolje. Ne možemo protiv pravih momčadi kao što su Danska, Francuska i Hrvatska", rekao je Živković za Sportski žurnal.

Ono o cemu vam ja pricam vec vise puta, Tuta je rezimirao u par recenica! Posle Danske nisam hteo da likujem sto sam skoro sve predvideo, bilo mi je krivo, jer smo u 1.poluvremenu propustili neke prilike, ali i pokazali izvestan napredak u nekim segmentima!

rajkard

pre 13 godina

Dok naša odbrana 6-0 bude na 6-7 m od našeg gola svaka reprezentacija,iole kvalitetna , će nam dati 30-35 komada! P.S.Posle Rastka Stefanovića mi nemamo mozak na srednjem beku , a stokilaši bekovi ne mogu ispratiti ovaj ubitačni ritam ove igrice koju smo nekad veoma dobro igrali, a već duži niz je ne igramo dobro!

Mile

pre 13 godina

Ivano Balic=Milos Teodosic dva genijalno-lucidna coveka ili sportasa kako 'ocete bez kojih dve zemlje ne bih mogle da uzivaju u svom omiljenom sportu tj. svojoj omiljenoj sportskoj ekipi-kosarkasima & rukometasima!!!

Zna se

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!
(Rade Futog, 18. januar 2011 18:20)

Zamisljajte vi to koliko hocete.Hrvati su tu prokletu yugoslaviu uvijek i vukli..nije cudo sto vam je toliko stalo za njom.

Vlade

pre 13 godina

Mislim da je bilo previse 0vih 8 golova prednosti za dance pokazali smo se dobro ali smo se rano predali...mislim da mozemo da igramo sa hravtskom ali samo da se pojaca odbrana i smanji broj gresaka u napadu...sve u svemu bice tesko... NAPRED SRBIJA!!!!

Djedmedjed

pre 13 godina

Balic je sigurno najbolji rukometas svih vremena, ali Hrvatska je i bez njega vrhunska selekcija.
Duvnjak je pokazao da moze isto voditi igru, a tek mu je 22 godine.
na proslom svjetskom prvenstvu je igrao bolje od Balica.
on nema Balicevu lakocu (to nema nitko), ali ima silinu.
Vrhunski su igraci i Lackovic i Cupic i Vori...
Hrvatska moze izgubiti od Srbije samo na nacionalni naboj i ako se na to poklopi los dan.

travis_bickle

pre 13 godina

Gosp. Vuković je rijetko realan i pošten čovjek. Rekao je ono što misli, i ono što svi znamo da je istina, stoga ne razumijem čemu tolika vika na njega. Što se nas Hrvata tiče, nakon svih frustracija u košarci, kao i nekim drugim sportovima, večeras je vrijeme za opuštanje pred tv - om i uživanje.

za neverovati

pre 13 godina

Neverovatan gaf Vukovica...
Ovakve izjave davati, apsolutno bacanje trnja u oci svojim igracima.

Svako posten ce reci da osnovnu prevagu donosi Balic.
Hrvatska bez njega je na identicnom nivou kao i mi.
Vanserijski igrac extra klase kakvog mi nemamo.

Najsmesniji mi je bio Vukovic kada je protiv Danske na sred Svetskog prvenstva experimentisao na srednjem beku sa Sesumom. Da se covek pred celim svetom bruka na za njega stranoj poziciji.
Uros Mitrovic je izmislio rukomet za Pribaka, veliki promasaj trenera.

Nerviram se gledajuci nas reprezentativni rukomet, pojedoh se ziv.
Veliki pozdrav slicnima.

dante101

pre 13 godina

Ove izjave Vukovica i kompanije su klasicna "pila naopako" prema protivniku. Ne mislite valjda da su se stvarno predali prije pocetka utakmice. Svrha ovoga je da takvim izjavama uljuljkaju "favorita na papiru" u vlastitu sigurnost i nadmoc i opuste ga, a onda kad krene tekma udri ravno u glavu pa ko ziv ko mrtav.

Davor

pre 13 godina

majko Mila Kako su rvati navalili Na srpske stranice!!! Izgleda da nemaju svoje. Verujem uz cvrstu odbranu Dobijamo ove rvate!!!! + 2 za nas srbe

Davor

pre 13 godina

A jos nam nisu tu: Cupic(najbolje desno krilo s Abalom) i Horvata koji i u ligi prvaka razvaljuje. I vi bolje bekove? Koji onaj Nikcevic? daj ne komentiraj ako nemas pojma

peropletex

pre 13 godina

istina je da srbija ima vrhunske igrace to nimalo ne poricem ali srbija ima 5-6 vrhunskih igraca koji ce moci igrati maksimalno 40 minuta hrvatska ima po dva igraca na svakoj poziciji koji su osim na desnom vanjskom bolji od srpskih igraca zato mislim da ce sutra susret biti izjednacen do nekih 35-40 minuta al onda sljedi pad srbije u igri a u tom vremenu hrvatska i dobiva krila na svakoj utakmici pa je prilicno izvjesno da ce hrvatska pobjedit inace jucer ste od danske izgubili samo sto ste pustili hansena da se raspuca a i dancima su propustili jedno 5 iskljucenja

Rade Futog

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!

Stanko

pre 13 godina

Hrvati su u prednosti jer igraju jacu odbranu a imaju i jednog vrhunskog Balica kao organizatora igre, mada su na desnom beku tanki.Izjave nasega trenera Vukovica ne bih komentarisao jer nisam bas siguran da ce to pomoci srpskim rukometasima na psiholoskom planu. Nadam se da ce utakmica biti fer i neka pobedi bolji i spremniji.P.S. Zamislite da izmedju Rnica i Vujina stoji srednji bek sa idejama Balica, pa njih dvojica bi imali 15 do 20 golova po tekmi.

SRBIJASAMPION

pre 13 godina

samo bih napomenuo da iako je Srbija realno slabija od Hrvata nista nije reseno,ali ipak verujem da SRBIJA moze da pobedi ali posle onakvih komentara pred utakmicu naseg glupog trenera kome je vreme posle ovog isteklo100% bolje da se predamo i protiv rumuna i gotova prica!!!VUKOVICU NAPOLJE!!!

drno

pre 13 godina

Luc Abalo? Jel to onaj sto redovito napravi par koraka u zoni prije nego sto uputi udarac na gol?

Da Francuzi nisu ono sto jesu u IHF-u, a to ste osjetili na svojoj kozi protiv danaca, taj covjek bi se bavio troskokom a ne rukometom.

Trenutno, od Cupica bolji samo Lindberg...

srbin herceg novi

pre 13 godina

Kao prvo nisam znao da ovoliko hrvata cita ovaj portal i da su ovoliki optimisti, drugo, ako budemo igrali vise na krila, i malo brze, pobjeda je nasa sigurno. Nisu ni hrvati kao nekad,dosta su sladbiji nego prije. Dakle, brzina,krila i Stanic da brani malo bolje i pobjeda je tu. Svim srcem uz svoju reprezentaciju, Herceg Novi je uz Vas!

Torca

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!
(Rade Futog, 18. januar 2011 18:20)


Klokane jedan Hrvati koriste i glavu kad igraju a ne samo leti ko sivonja sto vise a nema nikakav plan kako sletit..to je samo jedan od 100 razloga zbog koji smo bolji od vas.
A jednu stvar sam skonto.
Vi sto vise gubite sve se vise palite i fantazirate hahahah.

SINIŠA

pre 13 godina

Ćutao sam neko vreme po pitanju svih sportova gde mi i rvati imamo dodirne tačke. Šta reći sad? Znaju da su jači u ovom sportu ali se plaše . >Da je košarka u pitanju-ćutali bi ko miševi. Da je fudbal, nebi im bilo svejedno ali rekli bi koju. Da je vaterpolo.....pa to se videlo prošle godine kad su bili domaćini i zato pobedili i uzeli to zlato jer nije i moglo drugaćije. E sad ih je pun forum jer su svesni da bi poraz od Srbije za njih bio sunovrat nečega što im je jedino ostalo. Kraj jedne bajke u kojoj se nacija raduje zbog osvojenih medalja. Kraj generacije koja nema naslednike. Ako pobedimo rvate, to za nas ne znači mnogo ali oni odoše u istoriju jer će i ostale prosečne ekipe poput nas ukapirati da oni više nisu rukometna velesila. Nama pak preostaje da izaberemo boljeg selektora i da nam se pojavi bar poneki superigrač da ne kažem Balić.P.S. Neka njima rukomet, vaterpolo delimo, košarka je apsolutno naša a fudbal....fudbal se ipak ne igra ni kod nas ni kod njih.

Dr. Wilson

pre 13 godina

meni je loženje da ćemo dobiti Rvate jednako ideji da bi Rvati mogli da dobiju Srbiju recimo u odbojci. Eto, kao što su se oni ložili da bi mogli da nas dobiju u Davis Cup-u. Slično.

Baghdatis

pre 13 godina

Pa valjda nam treba ova pobeda jer onda prenosimo 2 boda u sledecu rundu i poraz od Rumuna ne bi imao nikakve konsekvence. Dupli dobitak. Znaci nemoj tako Veseline!!

Nislija

pre 13 godina

Hrvati su od nas bolji i to mnogo, da se ne ponavljam sa ostalima, relna slika na terenu je 5 do 10 razlike za Hrvatsku... Ali favoriti postoje da bi se pobedjivali, i pored velike razlike u kvalitetu mislim da uz ogromno zalaganje i stegnutu Hrvatsku mozemo do ogromnog iznenadjenja. Ne bih razliku u kvalitetu poredio kao u kosarci... Jer mi u kosarci imamo mlade momke kojima se stegla ruka i zbog toga je bilo onako tesno, dok je Hrvatska u rukometu mnogo iskusnija i tesko da ce ih breme favorita sputati, ali... Najvise se plasim da recimo odigramo van serijsku utakmicu i dobijemo nemoguce, e onda 100% gubimo od Rumunije. Srecom pa onda ne bi ispali jer ih je Alzir iznenadio... Imamo boljku zvanu mentalitet. SUTRA SVIM SRCEM UZ ORLOVE ! ! !

marko

pre 13 godina

mislim da ce rezultat biti kao prije 4 godine u supercupu: http://dnevnik.hr/vijesti/sport/rukomet-hrvatska-srbija-41-26-hrvatska-u-polufinalu.html

miki7878

pre 13 godina

hrvati su favoriti! Al verujem da ce biti do 3,4 razlike. I sve ce zavisiti od odbrane. Ko bolju odbranu bude imao napravice prednost. A sto se tice kolko hrvata ima ovde, pa jel ste vi nekad bili na hrvatskom indexu? Tamo uglavnom je odnos 1:2 na strani srba sto se tice foruma.

opusteno.........

pre 13 godina

Rade? Pa jesi li ti normalan. Da Srbija Ima Ivana Balica onda bi vi uzeli medalju? Pa covjece, vi osim Vujina NITI na jednoj poziciji nemate boljeg igraca. Niti na jednog! Mislis pivota? gdje igra najbolji pivot svijeta: Igor Vori, ili lijevo krilo gdje je tu vec Manuel Strlek? proglasen najboljim lijevim krilom prosle godine na EP. Lijevi vanjski gdje vam igra onaj Ilic? Kad je Lackovic razvaljivao taj je negdje na selu prebivao u Srbiji. Daj ne pravi se budala. Haha koji komedijant
(Davor, 18. januar 2011 19:12).................................objasnice vam taj ILIC neke stvari

Comsheeya Niš

pre 13 godina

Ove izjave Vukovica i kompanije su klasicna "pila naopako" prema protivniku. Ne mislite valjda da su se stvarno predali prije pocetka utakmice. Svrha ovoga je da takvim izjavama uljuljkaju "favorita na papiru" u vlastitu sigurnost i nadmoc i opuste ga, a onda kad krene tekma udri ravno u glavu pa ko ziv ko mrtav.
(dante101, 18. januar 2011 17:48)

Potpuno se slažem. Pozdrav svima.

Dejan

pre 13 godina

Pa trener je u pravu. Nema smisla da se sagori protiv Hrvata, ako ne ide. Cilj je top7 i OI. Cak i ako se ode s 0 bodova, jos ima sanse da se ode do medalje...

Ante_Zg

pre 13 godina

Srbija sutra nema nikakve šanse iako mislim da vas nećemo dobit s više od 3 razlike. Mi uz Francuze imamo najbolju ekipu, samo što mi nažalost imamo jedan stup na golu koji se predstavlja kao da je golman..Alilović. Sva sreća da imamo odličnu obranu..naš obrambeni igrač (Gojun) blokira više nego on obrani u 2 utakmice. Pozdrav

gledat ćemo

pre 13 godina

Koliko vidim raspoloženje u državi je takvo da bi se poraz protiv Srbije teže primio nego ne ulazak u polufinale. Goluža zna da bi ga novinari rastrgnuti a narod će tražiti trenutačnu ostavku.
Dobro je što su se na pritisak naviknuli inače bi puknuli pod teretom. I zlato neće sijati istim sjajem ako se danas izgubi.

Pelezinho

pre 13 godina

DAVORE

Sine, ako je tebi Čupić najbolje desno krilo pored Abaloa (inače, piše se "sa AbaloOm"), onda mislim da treba da prestaneš da gledaš rukomet i posvetiš se uvek zanimljivom boćanju. Idi na Gugl i kucaj imena Hansa Lindberga, Kristijana Šprengera, Alberta Rokasa.
OK je to da ste bolji, ali davati ovakve, blago rečeno smešne izjave... Stvarno nije na mestu...
Pozdrav svima, pa neka pobedi bolji!

blokovi

pre 13 godina

hrvati su bolji,to je cista realnos.samo cu jednu rec reci-kontinuitet...to oni imaju a mi ne.isto kao mi u basketu.ali nema predaje,mi smo narod cudan,mozemo dobiti duplo bolje,ali izgubiti i od osam puta slabijih.u svakom slucaju-ajde orlovi ;)
(blokovi, 18. januar 2011 23:25) realnosT :D

Realan pristup

pre 13 godina

Utakmice između Hrvata i Srba su uvijek rovovska bitka bez obzira na realan odnos snaga. Igrat će se na nož kao i uvijek te će odlučivati nijanse i tko ima više sreće danas.

NAPRIJED HRVATSKA!!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Mozda je Hrvatska i bolja ali to ce morati da dokazu na terenu. Ne smemo se unapred predavati. Moramo izaci na teren hladne glave i dati sve od sebe i probati da pobedimo favorizovane Hrvate. Ajmo bre momci, samo hrabro!!! Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

Die Hard

pre 13 godina

Meni je svako zdravo nadgornjavanje sa Hrvatima u redu. Ovde smo na njihovom terenu i utoliko bi iznenađenje i pobeda bili slađi. Ali mi nismo bez šansi, imamo dosta odličnih igrača, napad je bolji nego ranije (sa sve kontrama), samo da su tranzicija i odbrana bolji - zato nismo u evropskom vrhu. No, videćemo.

izvinjavam se, dosli mi!

pre 13 godina

Da li je moguce da smo IVANBG i ja u priblizno slicno vreme identicno razmisljali i ostavili komentare.. Volim kada se ovake slucajnosti dese.. trece oko za ovo nema odgovora.. pozdrav Ivane od Mikija..

a tek sadržaj

pre 13 godina

Davore, čitao sam na B92 da se promijenilo pravilo upotrebe velikog slova u srpskom jeziku. Isto tako riječ "zarez" je pogrešna jer naša, hrvatska. No, kako ti koristiš veliko slovo je sigurno van svih normi.

Dado

pre 13 godina

Kad sam pročitao izjavu našeg selektora prvo sam se dobro iznervirao (onako srpski :P) ali sam posle malo bolje pomislijo i možda on i nije toliko lud. Kao prvo to da treba Romune pobediti to stoji i to da ako odemo u egal i izgubimo +istrošimo se, nemamo ama baš ništa od toga...ali ova izjava "čime da jih iznenadimo" nekako nazire previše njegove namjere, a to je da malo uspava protivnika.

Setite se mundobasketa u Turskoj i našeg meča sa Hrvatima. Oni su tamo bili očajni, a mi smo blistali, pa su njihovi igrači izjavljivali "samo da bude što manja razlika od super Srba pa če biti sve dobro" a znamo kako je prošla utakmica; mislim naravno da smo pobedili kao uvek :P ali želim da kažem da su nas zavaravali celo vreme i to na veoma lukav način. Nadam se da je naš selektor uradio istu stvar i da smo i mi Srbi konačno nešto naučili; a ako je ovakav pesimizam slučajno iskren i istinit, onda momci uz dužno poštovanje, vračajte dresove i dajte nekim drugim klincima, a selektore idi treniraj Bangladeš...ali kažem vam ja, mislim da je tu igra u pozadini.

Biče kako bude, a ja imam neki osečaj da il če nas razbiti ko zvečku, il čemo posle egal završnice da pobedimo a znamo da jih to najivše boli :D

Kako kod, SREČNO ORLOVI i nek pobedi bolji!

Hm

pre 13 godina

Pa covek je objektivan i k tome olaksava igracima. Dakle, mi smo losiji od njih i od nas se ne ocekuje nista vise nego da pruzimo dobru partiju. Daleko je lakse igrati kada se od tebe nesto ne ocekuje, nego kada se ocekuje.

blokovi

pre 13 godina

hrvati su bolji,to je cista realnos.samo cu jednu rec reci-kontinuitet...to oni imaju a mi ne.isto kao mi u basketu.ali nema predaje,mi smo narod cudan,mozemo dobiti duplo bolje,ali izgubiti i od osam puta slabijih.u svakom slucaju-ajde orlovi ;)

rodman

pre 13 godina

Ovaj Vukovic vec sprema teren za poraz ...Zbog ovakvih izjava i nedavanja 100 posto svojih mogucnosti i kalkulisanja mi ne mozemo daleko stici.Optimista sam ali posle ovoga svi shvataju da nas trener nece ici na pobedu kojom bi preneli 2 boda vec cemo igrati da izgubimo sa sto manje razlike.Zalosno

acalibero

pre 13 godina

Samo cu jedno da podsetim posto vidim niko nije spomenuo...
Na EP 2006 u Svajcarskoj, Hrvatskoj je trebala pobeda, nas selektor Vujovic je nagovorio nase igrace da izgube, iako bi nas Hrvati dobili i bez toga, uz pricu da ce Hrvati do znati da vrate na nekom narednom takmicenju ... uostalom Sterbik zbog ove utakmice i ne brani vise za nas...
Cak i EHF vodio istragu zbog ove utakmice i kao sve je bilo u redu, usto cisto sumnjam, kad mogu Skandinavci da nameste sto ne mozemo i mi...
Uglavnom ta sledeca utakmica od te je sutra, tako da sam ubedjen da ce sutra biti nereseno ako ne i cela nasa pobeda, ipak mislim da je nereseno najrealnije, nama otvara drugi krug, Hrvate ostavlja u borbi za medalju...

vaterpolista

pre 13 godina

selektore zasto te kalkulacije pogotovu protiv hrvata!!! neka momci igraju svaku utakmicu kao da im je zadnja u zivotu pa ako izgube i svaku utakmicu do kraja prventva neka budu ponosni na ono sto su uradili i niko nece moci da im kaze nista lose. iako su oni favoriti utakmica sa hrvatima bi trebala da bude dodatni motiv da se igra do poslednjeg atoma snage. to je moto i karakteristika vaterpolo reprezentacije i zato su oni najbolji!

zoki

pre 13 godina

ovako...hrvatska jeste jača u rukometu...ali da se zna odbojka, košarka, tenis...pa ljudi zna es...SRBIJA.
A fudbal i vaterpolo po potrebi...

Laki Bg

pre 13 godina

Manje vise sve je receno.Hrvati su mnogo bolja ekipa i imaju kontinuitet dok mi nesto stalno komplikujemo.Ovo je dobra prilika da se ubace neki mladji igraci i da nesto nauce i da steknu iskustvo igrajuci sa najboljima.Nadam se dobroj i fer utakmici i da ce nasi ubuduce igrati najbolje sto objektivno mogu .Srecno

BBrod

pre 13 godina

Toliko o vasoj hvalospevnoj nadmocnosti Hrvati. Jedva izvukoste nereseno. I toliko o tome da smo u utakmici sa vama autsajderi. Rukomet se igra na terenu i ne zivi se na staroj slavi.

tako je kako

pre 13 godina

Nasa realnost je da veceras izgubimo casno i da pokazemo da imamo srce. Rumunija nam je olaksala plasman u drugi krug i veceras moramo da izginemo. Pokazimo da smo veliki i u porazu.

Ilija Gromovnik

pre 13 godina

Naravno da će pobjediti Hrvatska a zašto,zato što je Srbija onako neshvatljivo izgubila od Danaca.
Puštati onako vanjske da pucaju, pa ni njima nije bilo jasno kakva je to odbrana bez skoka, bez podignutih ruku, bez kontakta uopće a imali su dance na tanjuru,
Pa daju gol pa se vesele kao u nogometu a Danci već zabijaju u kontri.
Jednostavno sporo, naivno zastarjelo.

Rade Futog

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!

Zna se

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!
(Rade Futog, 18. januar 2011 18:20)

Zamisljajte vi to koliko hocete.Hrvati su tu prokletu yugoslaviu uvijek i vukli..nije cudo sto vam je toliko stalo za njom.

SINIŠA

pre 13 godina

Ćutao sam neko vreme po pitanju svih sportova gde mi i rvati imamo dodirne tačke. Šta reći sad? Znaju da su jači u ovom sportu ali se plaše . >Da je košarka u pitanju-ćutali bi ko miševi. Da je fudbal, nebi im bilo svejedno ali rekli bi koju. Da je vaterpolo.....pa to se videlo prošle godine kad su bili domaćini i zato pobedili i uzeli to zlato jer nije i moglo drugaćije. E sad ih je pun forum jer su svesni da bi poraz od Srbije za njih bio sunovrat nečega što im je jedino ostalo. Kraj jedne bajke u kojoj se nacija raduje zbog osvojenih medalja. Kraj generacije koja nema naslednike. Ako pobedimo rvate, to za nas ne znači mnogo ali oni odoše u istoriju jer će i ostale prosečne ekipe poput nas ukapirati da oni više nisu rukometna velesila. Nama pak preostaje da izaberemo boljeg selektora i da nam se pojavi bar poneki superigrač da ne kažem Balić.P.S. Neka njima rukomet, vaterpolo delimo, košarka je apsolutno naša a fudbal....fudbal se ipak ne igra ni kod nas ni kod njih.

Pelezinho

pre 13 godina

DAVORE

Sine, ako je tebi Čupić najbolje desno krilo pored Abaloa (inače, piše se "sa AbaloOm"), onda mislim da treba da prestaneš da gledaš rukomet i posvetiš se uvek zanimljivom boćanju. Idi na Gugl i kucaj imena Hansa Lindberga, Kristijana Šprengera, Alberta Rokasa.
OK je to da ste bolji, ali davati ovakve, blago rečeno smešne izjave... Stvarno nije na mestu...
Pozdrav svima, pa neka pobedi bolji!

Davor

pre 13 godina

majko Mila Kako su rvati navalili Na srpske stranice!!! Izgleda da nemaju svoje. Verujem uz cvrstu odbranu Dobijamo ove rvate!!!! + 2 za nas srbe

srbin herceg novi

pre 13 godina

Kao prvo nisam znao da ovoliko hrvata cita ovaj portal i da su ovoliki optimisti, drugo, ako budemo igrali vise na krila, i malo brze, pobjeda je nasa sigurno. Nisu ni hrvati kao nekad,dosta su sladbiji nego prije. Dakle, brzina,krila i Stanic da brani malo bolje i pobjeda je tu. Svim srcem uz svoju reprezentaciju, Herceg Novi je uz Vas!

Davor

pre 13 godina

Rade? Pa jesi li ti normalan. Da Srbija Ima Ivana Balica onda bi vi uzeli medalju? Pa covjece, vi osim Vujina NITI na jednoj poziciji nemate boljeg igraca. Niti na jednog! Mislis pivota? gdje igra najbolji pivot svijeta: Igor Vori, ili lijevo krilo gdje je tu vec Manuel Strlek? proglasen najboljim lijevim krilom prosle godine na EP. Lijevi vanjski gdje vam igra onaj Ilic? Kad je Lackovic razvaljivao taj je negdje na selu prebivao u Srbiji. Daj ne pravi se budala. Haha koji komedijant

delboj

pre 13 godina

Braco hrvati mi vas sutra dobijamo jer nam je cef i iz inata
To sto ste vi bolji to je vasa stvar a to sto cemo sutra da vas prebijemo i pobedimo to je nas merak
A naravno posle gubimo od Rumuna

zg slavac

pre 13 godina

Ne budite naivni ovaj vaš trener samo okerće pilu naopako. Dat će sve da nas dobije, trebaju vam bodovi za drugi krug, sigurno nam sprema i neko iznenađenje 100%

al šta vam sve to vrijedi. Dobijamo vas :-P

Živi bili pa vidjeli

pre 13 godina

Prednost Srbije: jača vanjska linija na lijevnom i desnom beku. Prednost Hrvatske: jača vanjska linija na centralnoj poziciji - igra krila - bolji pivot - duplo bolja obrana - bolji golman - puno smo brži od Srbije. Zaključak: iako smo kvalitetom cca 50% jači od Srbije, mislim da će biti "gusto" jer je uvijek tako kad igraju ove dvije nacije. Prognoza: 2-3 razlike za Hrvatsku. S napomenom - u jednom meču sve je moguće i ne bi me iznenadio loš dan Cro, i odličan dan Srbije. Šanse za to su 5%

opusteno.........

pre 13 godina

Rade? Pa jesi li ti normalan. Da Srbija Ima Ivana Balica onda bi vi uzeli medalju? Pa covjece, vi osim Vujina NITI na jednoj poziciji nemate boljeg igraca. Niti na jednog! Mislis pivota? gdje igra najbolji pivot svijeta: Igor Vori, ili lijevo krilo gdje je tu vec Manuel Strlek? proglasen najboljim lijevim krilom prosle godine na EP. Lijevi vanjski gdje vam igra onaj Ilic? Kad je Lackovic razvaljivao taj je negdje na selu prebivao u Srbiji. Daj ne pravi se budala. Haha koji komedijant
(Davor, 18. januar 2011 19:12).................................objasnice vam taj ILIC neke stvari

za neverovati

pre 13 godina

Neverovatan gaf Vukovica...
Ovakve izjave davati, apsolutno bacanje trnja u oci svojim igracima.

Svako posten ce reci da osnovnu prevagu donosi Balic.
Hrvatska bez njega je na identicnom nivou kao i mi.
Vanserijski igrac extra klase kakvog mi nemamo.

Najsmesniji mi je bio Vukovic kada je protiv Danske na sred Svetskog prvenstva experimentisao na srednjem beku sa Sesumom. Da se covek pred celim svetom bruka na za njega stranoj poziciji.
Uros Mitrovic je izmislio rukomet za Pribaka, veliki promasaj trenera.

Nerviram se gledajuci nas reprezentativni rukomet, pojedoh se ziv.
Veliki pozdrav slicnima.

Ivan_Nish

pre 13 godina

Hrvatska je favorit, igraju bolje i kvalitetnije, od raspada zemlje uzeli su 9 medalja(Olimpijada, SP i EP) naspram nasih 3 od kojih 3 bronze(2 na SP i 1 na EP).Od poznate YU rukometne skole ocigledno su vise pokupili i vise su radili sto rezultati pokazuju.
E sad, ma koliko zvucalo cudno,od raspada zemlje mi,KAO I U SVIM OSTALIM SPORTOVIMA,imamo BOLJI MEDJUSOBNI SKOR na velikim takmicenjima, 3:2 (pobede nasih na EP 1996,2002 i u osmini SP 1999. god u Egiptu).Ovaj podatak nije nimalo beznacajan jer tradicija je jako bitna stvar.Nadam se da ce biti cuda sutra, da cemo dobiti Hrvate, pobeda u takvom mecu nase ce dici do nebesa, od luzera garantujem da ce postati narodni heroji!
Srecno sutra protiv glavnoga favorita turnira!

acalibero

pre 13 godina

Samo cu jedno da podsetim posto vidim niko nije spomenuo...
Na EP 2006 u Svajcarskoj, Hrvatskoj je trebala pobeda, nas selektor Vujovic je nagovorio nase igrace da izgube, iako bi nas Hrvati dobili i bez toga, uz pricu da ce Hrvati do znati da vrate na nekom narednom takmicenju ... uostalom Sterbik zbog ove utakmice i ne brani vise za nas...
Cak i EHF vodio istragu zbog ove utakmice i kao sve je bilo u redu, usto cisto sumnjam, kad mogu Skandinavci da nameste sto ne mozemo i mi...
Uglavnom ta sledeca utakmica od te je sutra, tako da sam ubedjen da ce sutra biti nereseno ako ne i cela nasa pobeda, ipak mislim da je nereseno najrealnije, nama otvara drugi krug, Hrvate ostavlja u borbi za medalju...

marko

pre 13 godina

mislim da ce rezultat biti kao prije 4 godine u supercupu: http://dnevnik.hr/vijesti/sport/rukomet-hrvatska-srbija-41-26-hrvatska-u-polufinalu.html

Sergio

pre 13 godina

Ovoga Vukovica treba pod hitno smeniti,mec jos nije ni poceo a on istice belu zastavu.Umesto da spremi ekipu za pobedu protiv Hrvata on misli na mec protiv Rumuna.Zbog ovakvih razmisljanja nasih trenera i kalkulacija nas rukomet je na samom dnu.

Ante_Zg

pre 13 godina

Srbija sutra nema nikakve šanse iako mislim da vas nećemo dobit s više od 3 razlike. Mi uz Francuze imamo najbolju ekipu, samo što mi nažalost imamo jedan stup na golu koji se predstavlja kao da je golman..Alilović. Sva sreća da imamo odličnu obranu..naš obrambeni igrač (Gojun) blokira više nego on obrani u 2 utakmice. Pozdrav

Torca

pre 13 godina

Da Srbija ima Balića, uzela bi medalju 100%. Srbija ima bolje bekove od Hrvata, ništa slabija krila, a i Stojkovic igra bolje od Vorija, samo što ne dobija upotrebljive lopte. Prednost Hrvatske je odbrana, koja je mnogo brža i agresivnija od naše i genijalni Ivano Balić koji u kritičnim momentima lomi protivnika, tu je njihova prednost. Bez obzira na sve, zamislite kakva bi bila zajednička reprezentacija, da postoji?!
(Rade Futog, 18. januar 2011 18:20)


Klokane jedan Hrvati koriste i glavu kad igraju a ne samo leti ko sivonja sto vise a nema nikakav plan kako sletit..to je samo jedan od 100 razloga zbog koji smo bolji od vas.
A jednu stvar sam skonto.
Vi sto vise gubite sve se vise palite i fantazirate hahahah.

Kiki_Hr

pre 13 godina

Sacuvati snagu za Rumunjsku?
Znaci, izbornik se unaprijed ogradjuje od (ocekivanog?!) poraza protiv Hrvatske! Ovakve izjave ubijaju igrace i navijace. Svasta, takvo nesto se u javnosti ne govori. Nakon utakmice se moze reci tako nesto, ali prije utakmice, i to dan prije utakmice se ne smije govoriti. Predaja uanprijed?! Nevjerojatno.

dule

pre 13 godina

Mislim da smo daleko bolji od vas, pogotovo kada više nema Šterbika. Samo neka bude fer utakmica, da vas dobijemo i onda vam želim puno sreće protiv Rumunja! :)

drno

pre 13 godina

Luc Abalo? Jel to onaj sto redovito napravi par koraka u zoni prije nego sto uputi udarac na gol?

Da Francuzi nisu ono sto jesu u IHF-u, a to ste osjetili na svojoj kozi protiv danaca, taj covjek bi se bavio troskokom a ne rukometom.

Trenutno, od Cupica bolji samo Lindberg...

Davor

pre 13 godina

A jos nam nisu tu: Cupic(najbolje desno krilo s Abalom) i Horvata koji i u ligi prvaka razvaljuje. I vi bolje bekove? Koji onaj Nikcevic? daj ne komentiraj ako nemas pojma

Dr. Wilson

pre 13 godina

meni je loženje da ćemo dobiti Rvate jednako ideji da bi Rvati mogli da dobiju Srbiju recimo u odbojci. Eto, kao što su se oni ložili da bi mogli da nas dobiju u Davis Cup-u. Slično.

rodman

pre 13 godina

Ovaj Vukovic vec sprema teren za poraz ...Zbog ovakvih izjava i nedavanja 100 posto svojih mogucnosti i kalkulisanja mi ne mozemo daleko stici.Optimista sam ali posle ovoga svi shvataju da nas trener nece ici na pobedu kojom bi preneli 2 boda vec cemo igrati da izgubimo sa sto manje razlike.Zalosno

Fiuman

pre 13 godina

Istina da je Balić rukometni Mocert. Ali već neko vrijeme čitam vaše komentare kako smo bez Balića prosječna ekipa i da je samo on prevaga na našoj strani. Očito da vam nije poznato kako je na nekoliko velikih takmičenja alić bio ozljeđen, a mi smo svejedno uzimali medalje. sada je balić spreman i zato mislimo da imamo velike šanse za naslov.daleko od toga da smo bez njega slabi.

brebrebre

pre 13 godina

zasto uopste igrate tu utakmicu? kakav je to trener kada izjavljuje da nemamo nikakve sanse da ih iznenadimo... bolje onda predajte i odmorite taj dan i izgubite od rumuna onda obavezno, jer ja posle ovakvih izjava vise ne zelim da gledam nase rukometase!!!

Zmaj

pre 13 godina

Susjedi su mnogo jaki te se ne treba trositi uludo, tj ne treba uci u mec pod imperativom pobede samo zato sto su hrvati. Treba uci u mec borbeno (i nama trebaju bodovi u drugoj fazi), ali potpuno opusteno. Ipak su susjedi ti koji ce biti pod pritiskom pobede kako javnosti tako i bodovnoj, a tu je nasa sansa, jer ako im ne krene onda ce srljati.
Srecno momci, uz vas sam kako god da nam bude!!

uros

pre 13 godina

igrate na svetskom prvenstvu, predstavljate svoju zemlju, igrate protiv naseg velikog rivala koji je pritom svetski i evropski viceprvak i vi bi da se stedite???!!! za sta? zbog cega ste dosli uopste...

Djedmedjed

pre 13 godina

Balic je sigurno najbolji rukometas svih vremena, ali Hrvatska je i bez njega vrhunska selekcija.
Duvnjak je pokazao da moze isto voditi igru, a tek mu je 22 godine.
na proslom svjetskom prvenstvu je igrao bolje od Balica.
on nema Balicevu lakocu (to nema nitko), ali ima silinu.
Vrhunski su igraci i Lackovic i Cupic i Vori...
Hrvatska moze izgubiti od Srbije samo na nacionalni naboj i ako se na to poklopi los dan.

Vlade

pre 13 godina

Mislim da je bilo previse 0vih 8 golova prednosti za dance pokazali smo se dobro ali smo se rano predali...mislim da mozemo da igramo sa hravtskom ali samo da se pojaca odbrana i smanji broj gresaka u napadu...sve u svemu bice tesko... NAPRED SRBIJA!!!!

Zoksi

pre 13 godina

Već vidim gol za gol i neizvjesnost do samog kraja, zadnje sekunde kao da se igra finale. Iskreno, srbija je loša tj. ne može parirati Hrvatskoj ali ovo su utakmice "derbiji" u kojima ne odlučuje kvaliteta već snaga i žrtvovanje i zato mislim da će biti jako gruba igra,srećom nije nogomet pa bi morali gledati udaranje na centru 90 minuta bez golova :D

zagorec

pre 13 godina

ove priče da će se Hrvatska uplašit? ma daj.. Pa Hrvatska je igrala 9 od 10 zadnjih polufinala. ne kužim čega bi se trebala plašit? i neko kaže da ako Hrvatska sutra izgubi da slijedi pad i nikad više nećemo biti velesila u rukometu!? mi sila nismo postali nakon jedne utakmice, a sigurno nećemo ni prestati biti sila nakon jednog poraza. Čovječe, dance, poljake, švabe, špance, ruse dobivamo ko od šale. o ostalima da ne pričam..jedino nas francuzi zezaju. a sutra pogledajte kako igra naj rukometaš svih vremena. pa ako ste sumnjali u njega, sutra više nećete. molim objavu komentara jer nikog ne vrijeđam. samo sam objektivan. Hvala.

izvinjavam se, doslo mi

pre 13 godina

I jednima i drugima zelim srecu, nama malo vise! Da utakmica bude fer i korektna sa obe strane.. bez povreda i nezgodnih udaraca ispod pojasa. Neka sport i bolji pobedi. Pokazite se rukometasi, neka narod a i oni sto su nas zavadili vide kako se polako vracamo u normalu. Zagrljeni napustite halu, rukujte se, osmehnite se jedni drugima. Neka ameri, englezi, bler, klinton i kompanija puknu.. ziveo sport, zivela ljubav

SRBIJASAMPION

pre 13 godina

samo bih napomenuo da iako je Srbija realno slabija od Hrvata nista nije reseno,ali ipak verujem da SRBIJA moze da pobedi ali posle onakvih komentara pred utakmicu naseg glupog trenera kome je vreme posle ovog isteklo100% bolje da se predamo i protiv rumuna i gotova prica!!!VUKOVICU NAPOLJE!!!

Stanko

pre 13 godina

Hrvati su u prednosti jer igraju jacu odbranu a imaju i jednog vrhunskog Balica kao organizatora igre, mada su na desnom beku tanki.Izjave nasega trenera Vukovica ne bih komentarisao jer nisam bas siguran da ce to pomoci srpskim rukometasima na psiholoskom planu. Nadam se da ce utakmica biti fer i neka pobedi bolji i spremniji.P.S. Zamislite da izmedju Rnica i Vujina stoji srednji bek sa idejama Balica, pa njih dvojica bi imali 15 do 20 golova po tekmi.

Dejan

pre 13 godina

Pa trener je u pravu. Nema smisla da se sagori protiv Hrvata, ako ne ide. Cilj je top7 i OI. Cak i ako se ode s 0 bodova, jos ima sanse da se ode do medalje...

travis_bickle

pre 13 godina

Gosp. Vuković je rijetko realan i pošten čovjek. Rekao je ono što misli, i ono što svi znamo da je istina, stoga ne razumijem čemu tolika vika na njega. Što se nas Hrvata tiče, nakon svih frustracija u košarci, kao i nekim drugim sportovima, večeras je vrijeme za opuštanje pred tv - om i uživanje.

Mile

pre 13 godina

Ivano Balic=Milos Teodosic dva genijalno-lucidna coveka ili sportasa kako 'ocete bez kojih dve zemlje ne bih mogle da uzivaju u svom omiljenom sportu tj. svojoj omiljenoj sportskoj ekipi-kosarkasima & rukometasima!!!

Laki Bg

pre 13 godina

Manje vise sve je receno.Hrvati su mnogo bolja ekipa i imaju kontinuitet dok mi nesto stalno komplikujemo.Ovo je dobra prilika da se ubace neki mladji igraci i da nesto nauce i da steknu iskustvo igrajuci sa najboljima.Nadam se dobroj i fer utakmici i da ce nasi ubuduce igrati najbolje sto objektivno mogu .Srecno

a tek sadržaj

pre 13 godina

Davore, čitao sam na B92 da se promijenilo pravilo upotrebe velikog slova u srpskom jeziku. Isto tako riječ "zarez" je pogrešna jer naša, hrvatska. No, kako ti koristiš veliko slovo je sigurno van svih normi.

dante101

pre 13 godina

Ove izjave Vukovica i kompanije su klasicna "pila naopako" prema protivniku. Ne mislite valjda da su se stvarno predali prije pocetka utakmice. Svrha ovoga je da takvim izjavama uljuljkaju "favorita na papiru" u vlastitu sigurnost i nadmoc i opuste ga, a onda kad krene tekma udri ravno u glavu pa ko ziv ko mrtav.

ivan

pre 13 godina

rijetko pišem ovdi na b92, čituckam komentare kad igramo međusobno, zanimljiv mi način na koji razmišljate. ne bi se ni sad javija da me baš niste malo "dotakli". mislim, stvarno nije fer reć- ma samo je balić razlika, ili hrvati su bez balića prosječna ekipa. čak i nije nefer, već je i bezobrazno. pa prošli mundijal je hrvatska takoreć čitav odigrala bez balića i uzela srebro, prema tome, okanite se tih relativiziranja i sličnih gluposti. jednostavno- bolji smo i to je to. to neće prominit sutrašnja utrakmica, ma kako završila, jer se to ni ne odlučuje u jednoj utakmici, već u nizu njih. a vi pogledajte unatrag 10-ak godina, pa vidite...

za sutra- kvaliteta nema puno veze- bit će strašan grč s obe strane, i utakmica u gol razlike, radi prokletog rata 90-ih...a vi jeste psihološki u prednosti jer ovakve utakmice je uvik psihološki lakše igrat lošijoj ekipi.

pozdrav

tako je kako

pre 13 godina

Nasa realnost je da veceras izgubimo casno i da pokazemo da imamo srce. Rumunija nam je olaksala plasman u drugi krug i veceras moramo da izginemo. Pokazimo da smo veliki i u porazu.

BBrod

pre 13 godina

Toliko o vasoj hvalospevnoj nadmocnosti Hrvati. Jedva izvukoste nereseno. I toliko o tome da smo u utakmici sa vama autsajderi. Rukomet se igra na terenu i ne zivi se na staroj slavi.

dadan

pre 13 godina

Hrvati imaju bolji tim, ali Srbi treba da se bore! Kakve se ovo defetisticke izjave selektora. Odbrana jaka po cijenu iskljucenja, a napad sa Rnicem Sesumom, Vujinom, Vuckovicem i povremeno Ilicem.I vise kontri. Upamtite, Hrvatska je pod pritiskom a ne Srbija! Ako bi Srbija dobila, imala bi dva boda a u slucaju poraza od Danaca Hrvati bi isli u drugi grupu bez bodova. Dakle, potrebno se boriti. Predaja unapred je nesportski potez.

blokovi

pre 13 godina

hrvati su bolji,to je cista realnos.samo cu jednu rec reci-kontinuitet...to oni imaju a mi ne.isto kao mi u basketu.ali nema predaje,mi smo narod cudan,mozemo dobiti duplo bolje,ali izgubiti i od osam puta slabijih.u svakom slucaju-ajde orlovi ;)

Madascar boy

pre 13 godina

Hrvati su favoriti,a mi treba da damo sve od sebe.
Pa nek pobedi bolji!
Za one koji bi da se svadjaju jedno pitanje: gde još na svetu postoje zemlje od 4 tj. 8 miliona stanovnika sa toliko uspeha u košarci,fudbalu,tenisu,odbojci,vaterpolu i rukometu.
Pozz svima

peropletex

pre 13 godina

istina je da srbija ima vrhunske igrace to nimalo ne poricem ali srbija ima 5-6 vrhunskih igraca koji ce moci igrati maksimalno 40 minuta hrvatska ima po dva igraca na svakoj poziciji koji su osim na desnom vanjskom bolji od srpskih igraca zato mislim da ce sutra susret biti izjednacen do nekih 35-40 minuta al onda sljedi pad srbije u igri a u tom vremenu hrvatska i dobiva krila na svakoj utakmici pa je prilicno izvjesno da ce hrvatska pobjedit inace jucer ste od danske izgubili samo sto ste pustili hansena da se raspuca a i dancima su propustili jedno 5 iskljucenja

ajmo srbija

pre 13 godina

Misljenja sam da cemo tesko doviti Hrvatsku, jer su oni i francuzi svijet za sebe.Treba se prije svega koncentrirati na glavni cilj, a to je da izgubimo sa sto manje razlike i pokusati dobiti rumunje i onda u drugom krugu traziti priliku za sto bolji plasman, tj. pozicija koja vodi na kvalifikacije za olimpijadu u Londonu.Po meni bi to bio dobar rezultat i uspjeh! Za kraj bih htio zazeljeti sportsku srecu i hrvatskim, a posebno nasim rukometasima!!!!

Ilija Gromovnik

pre 13 godina

Naravno da će pobjediti Hrvatska a zašto,zato što je Srbija onako neshvatljivo izgubila od Danaca.
Puštati onako vanjske da pucaju, pa ni njima nije bilo jasno kakva je to odbrana bez skoka, bez podignutih ruku, bez kontakta uopće a imali su dance na tanjuru,
Pa daju gol pa se vesele kao u nogometu a Danci već zabijaju u kontri.
Jednostavno sporo, naivno zastarjelo.

vaterpolista

pre 13 godina

selektore zasto te kalkulacije pogotovu protiv hrvata!!! neka momci igraju svaku utakmicu kao da im je zadnja u zivotu pa ako izgube i svaku utakmicu do kraja prventva neka budu ponosni na ono sto su uradili i niko nece moci da im kaze nista lose. iako su oni favoriti utakmica sa hrvatima bi trebala da bude dodatni motiv da se igra do poslednjeg atoma snage. to je moto i karakteristika vaterpolo reprezentacije i zato su oni najbolji!

Dado

pre 13 godina

Kad sam pročitao izjavu našeg selektora prvo sam se dobro iznervirao (onako srpski :P) ali sam posle malo bolje pomislijo i možda on i nije toliko lud. Kao prvo to da treba Romune pobediti to stoji i to da ako odemo u egal i izgubimo +istrošimo se, nemamo ama baš ništa od toga...ali ova izjava "čime da jih iznenadimo" nekako nazire previše njegove namjere, a to je da malo uspava protivnika.

Setite se mundobasketa u Turskoj i našeg meča sa Hrvatima. Oni su tamo bili očajni, a mi smo blistali, pa su njihovi igrači izjavljivali "samo da bude što manja razlika od super Srba pa če biti sve dobro" a znamo kako je prošla utakmica; mislim naravno da smo pobedili kao uvek :P ali želim da kažem da su nas zavaravali celo vreme i to na veoma lukav način. Nadam se da je naš selektor uradio istu stvar i da smo i mi Srbi konačno nešto naučili; a ako je ovakav pesimizam slučajno iskren i istinit, onda momci uz dužno poštovanje, vračajte dresove i dajte nekim drugim klincima, a selektore idi treniraj Bangladeš...ali kažem vam ja, mislim da je tu igra u pozadini.

Biče kako bude, a ja imam neki osečaj da il če nas razbiti ko zvečku, il čemo posle egal završnice da pobedimo a znamo da jih to najivše boli :D

Kako kod, SREČNO ORLOVI i nek pobedi bolji!

glory

pre 13 godina

Samo da ne bude kakvih incidenata, primitivnih ispada, guzve, bilo na parketu, bilo na tribinama. Da se ne crvenimo od srama i jedni i drugi. A neka pobjedi onaj na koga sam stavio lovu na kladi.

Realan pristup

pre 13 godina

Utakmice između Hrvata i Srba su uvijek rovovska bitka bez obzira na realan odnos snaga. Igrat će se na nož kao i uvijek te će odlučivati nijanse i tko ima više sreće danas.

NAPRIJED HRVATSKA!!!

Ivan bg

pre 13 godina

Puno Srece obema ekipama,i mojoj Srbiji i komsijskoj Hrvatskoj.Najvaznije je da se niko ne povredi I ako su zaista bolji neka pobede jer su godinama ulagali u Savez koji im vraca beskrajnom podrskom.Imaju sistem kao Partizan u kosarci,i indeticna je situacija sa trenerima,ode Dule dodje pomocnik,kao sada Goluza.Zelim sutra dobar mec,nek pobedi bolji,a mi da se ovde ne prepucavamo,nego ako je moguce normalno i civilizovano komentarisemo utakmicu.Jer mi nismo najgori na svetu!! PUNO SRECE MOJOJ SRBIJI,I pozdrav za sve i iz Srbije i iz Hrvatske

Die Hard

pre 13 godina

Meni je svako zdravo nadgornjavanje sa Hrvatima u redu. Ovde smo na njihovom terenu i utoliko bi iznenađenje i pobeda bili slađi. Ali mi nismo bez šansi, imamo dosta odličnih igrača, napad je bolji nego ranije (sa sve kontrama), samo da su tranzicija i odbrana bolji - zato nismo u evropskom vrhu. No, videćemo.

gledat ćemo

pre 13 godina

Koliko vidim raspoloženje u državi je takvo da bi se poraz protiv Srbije teže primio nego ne ulazak u polufinale. Goluža zna da bi ga novinari rastrgnuti a narod će tražiti trenutačnu ostavku.
Dobro je što su se na pritisak naviknuli inače bi puknuli pod teretom. I zlato neće sijati istim sjajem ako se danas izgubi.

profesor fiskulture

pre 13 godina

Razočaran je nakon poraza od Danske bio bivši rukometni vratar Zoran Živković koji je kao izbornik sa Jugoslavijom osvojio svjetsko i olimpijsko zlato te europsku broncu 1996. godine.

"Naša momčad improvizira, a tako ne možemo napraviti ozbiljniji rezultat. Nisu krivi ni izbornik ni igrači, naša škola rukometa je zaostala u odnosu na najbolje. Ne možemo protiv pravih momčadi kao što su Danska, Francuska i Hrvatska", rekao je Živković za Sportski žurnal.

Ono o cemu vam ja pricam vec vise puta, Tuta je rezimirao u par recenica! Posle Danske nisam hteo da likujem sto sam skoro sve predvideo, bilo mi je krivo, jer smo u 1.poluvremenu propustili neke prilike, ali i pokazali izvestan napredak u nekim segmentima!

Viking

pre 13 godina

Ne znam zašto se ljudi čude što je Vuković izjavio da treba čuvati snagu za Rumune. Ova utakmica je kao susret FC Barcelona vs Deportivo La Coruna, znači susret vrhunske i prosek ekipe u kojoj prosek ekipa ima 5% šanse da izvuče dobar rezultat. Danci su pokazali šta znači savremen rukomet, brz centar, igra sa krila, pokretljivi bekovi i najvažnije jasna vizija i taktika igre. Srbija nema ništa od nabrojanih elemenata. Dobar broj naših igrača ne može da izdrži igru napad-odbrana pa se dosta vremena gubi na izmene. Iskreno, može Ilić da igra svoju igru u Kilu jer pored sebe ima igrače koji će pokriti sve njegove mane i obrnuto. U reprezentaciji takav kvalitet ne postoji i zato imamo igru i rezultate kao protiv Danske. I na kraju, sve počinje sa klupe tj. od trenera. Ja ne vidim doprinos našeg stručnog štaba u igri ekipe. Jasno je koje su mane i vrline ove ekipe i vidljivi su njeni limiti, ali šta je urađeno da se mane sakriju ili umanje, a snaga iskoristi.

shalana

pre 13 godina

Српски рукомет је умро са новим правилом брѕог центра.... не можеш као човек ни да прославиш постигнут гол.... јурњава, јурњава.....

miki7878

pre 13 godina

hrvati su favoriti! Al verujem da ce biti do 3,4 razlike. I sve ce zavisiti od odbrane. Ko bolju odbranu bude imao napravice prednost. A sto se tice kolko hrvata ima ovde, pa jel ste vi nekad bili na hrvatskom indexu? Tamo uglavnom je odnos 1:2 na strani srba sto se tice foruma.

Nislija

pre 13 godina

Hrvati su od nas bolji i to mnogo, da se ne ponavljam sa ostalima, relna slika na terenu je 5 do 10 razlike za Hrvatsku... Ali favoriti postoje da bi se pobedjivali, i pored velike razlike u kvalitetu mislim da uz ogromno zalaganje i stegnutu Hrvatsku mozemo do ogromnog iznenadjenja. Ne bih razliku u kvalitetu poredio kao u kosarci... Jer mi u kosarci imamo mlade momke kojima se stegla ruka i zbog toga je bilo onako tesno, dok je Hrvatska u rukometu mnogo iskusnija i tesko da ce ih breme favorita sputati, ali... Najvise se plasim da recimo odigramo van serijsku utakmicu i dobijemo nemoguce, e onda 100% gubimo od Rumunije. Srecom pa onda ne bi ispali jer ih je Alzir iznenadio... Imamo boljku zvanu mentalitet. SUTRA SVIM SRCEM UZ ORLOVE ! ! !

Comsheeya Niš

pre 13 godina

Ove izjave Vukovica i kompanije su klasicna "pila naopako" prema protivniku. Ne mislite valjda da su se stvarno predali prije pocetka utakmice. Svrha ovoga je da takvim izjavama uljuljkaju "favorita na papiru" u vlastitu sigurnost i nadmoc i opuste ga, a onda kad krene tekma udri ravno u glavu pa ko ziv ko mrtav.
(dante101, 18. januar 2011 17:48)

Potpuno se slažem. Pozdrav svima.

blokovi

pre 13 godina

hrvati su bolji,to je cista realnos.samo cu jednu rec reci-kontinuitet...to oni imaju a mi ne.isto kao mi u basketu.ali nema predaje,mi smo narod cudan,mozemo dobiti duplo bolje,ali izgubiti i od osam puta slabijih.u svakom slucaju-ajde orlovi ;)
(blokovi, 18. januar 2011 23:25) realnosT :D

izvinjavam se, dosli mi!

pre 13 godina

Da li je moguce da smo IVANBG i ja u priblizno slicno vreme identicno razmisljali i ostavili komentare.. Volim kada se ovake slucajnosti dese.. trece oko za ovo nema odgovora.. pozdrav Ivane od Mikija..

Hm

pre 13 godina

Pa covek je objektivan i k tome olaksava igracima. Dakle, mi smo losiji od njih i od nas se ne ocekuje nista vise nego da pruzimo dobru partiju. Daleko je lakse igrati kada se od tebe nesto ne ocekuje, nego kada se ocekuje.

Baghdatis

pre 13 godina

Pa valjda nam treba ova pobeda jer onda prenosimo 2 boda u sledecu rundu i poraz od Rumuna ne bi imao nikakve konsekvence. Dupli dobitak. Znaci nemoj tako Veseline!!

Minhen1960

pre 13 godina

Mozemo mi da pricamo sta hocemo ali sa ovim Balicem Hrvati a da hoce ne mogu ispod treceg mesta. Covek je izmislio rukomet. Cudo jedno ...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Mozda je Hrvatska i bolja ali to ce morati da dokazu na terenu. Ne smemo se unapred predavati. Moramo izaci na teren hladne glave i dati sve od sebe i probati da pobedimo favorizovane Hrvate. Ajmo bre momci, samo hrabro!!! Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

rajkard

pre 13 godina

Dok naša odbrana 6-0 bude na 6-7 m od našeg gola svaka reprezentacija,iole kvalitetna , će nam dati 30-35 komada! P.S.Posle Rastka Stefanovića mi nemamo mozak na srednjem beku , a stokilaši bekovi ne mogu ispratiti ovaj ubitačni ritam ove igrice koju smo nekad veoma dobro igrali, a već duži niz je ne igramo dobro!

zoki

pre 13 godina

ovako...hrvatska jeste jača u rukometu...ali da se zna odbojka, košarka, tenis...pa ljudi zna es...SRBIJA.
A fudbal i vaterpolo po potrebi...