Subota, 08.01.2011.

17:49

Federer lako do titule u Dohi

Švajcarac Rodžer Federer osvojio je ATP turnir u Dohi pobedivši u finalu branioca trofeja Nikolaja Davidenka sa 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Federer lako do titule u Dohi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Dule

pre 13 godina

@ja... Sta tu ima da se bude strucan, Soderling je peti, a Rodik osmi, Soderling je cetiri puta dobio, Rodik dva, njihove medjusobne meceve, sada je bio bolji, i to je to, sledeci put ce biti mozda isto, a mozda drugacije, ti si rekao i da ce Nole da dobije Rafu na US open-u, pa to nije bilo tacno, ti si rekao i da ce Nole da osvoji mnogo vaznih titula ( sto i ja zelim) pa nema nista ni od toga, trenutno je u rangu Rodika, a gori od Hjuita koji ima dve... sve ostalo pokupise Federer i Nadal... Soderling je odlican igrac, ali jos nije dokazao sve, ima samo jednu masters titulu, i ima dva finala Rolan garosa, jos je on daleko od cika Rodika, a nije bas toliko mladji, zar ne? Nekom neki igrac lezi, a nekom ne... Melcer dobi Novaka, a protiv Rodika 0:1o, hehehehe, kako to? Ah, da...i Novak ima negativan skor, a da ne pricam kakav mu je skor sa Nadalom, koji po tebi nema pojma, pa kako je onda skor na sljaci 9:0 za loseg Nadala... kako onda Davidenko ima 1:5 protiv Rodika, kako? Molim te odgovori mi na ova pitanja... I da... Nole mora da odigra i jedno finale Vimbldona, bar jedno, ako ne moze tri, pa da se kaze da je veliki, mora da igra u finalu najveceg turnira na svetu...

Max Payne

pre 13 godina

@ja

Da, zaista se ne treba brinuti zbog Federera i Nadala. Eto, svi smo bili svedoci posrtanja onog prvog na beznačajnom turniru u Dohi, dok je Novak bez problema otresao nekoliko svetskih imena na prestižnom H. kupu! Šampioni ćute i igraju, bodovi i plasman dolaze kao posledica njihovog pristupa onom čime se bave, dok oni koji bi to želeli da budu smišljaju opravdanja i pre nego što odigraju prvi udarac na meču, i večito se bave elementarnom matematikom u vezi sa bodovanjem na obe ATP liste. Do nedavno se govorilo da papir sve trpi, a od skoro je njegovo mesto zauzela tastatura!

ja

pre 13 godina

@gradjanka
Evo da te prosvetlim posto ocigledno ne razumes ni kako ovo bodovanje funkcionise.

Lepo sam rekao do kraja ove godine.
Svi ovi bodovi koje sada vidis su bodovi od prosle godine i do kraja ove godine ce biti obrisani.
Dakle tada ce vaziti samo bodovi osvojeni ove godine i ko ove godine osvoji najvise bodova bice prvi.

Evo zavrsena je prva ovogodisnja takmicarska nedelja. Nadal ima 90 bodova, Federer 250, a Djokovic 0, posto nije igrao ni jedan turnir, odnosno igrao je Hopman Kup koji se ne boduje.

Nema tu nikakvih 6000 bodova, jer su to bodovi od prosle godine i bice obrisani u jednom trenutku.
Iskljucivo od ovogodisnjih rezultata zavisi ko ce se na kojoj poziciji naci na kraju godine.
Na kraju godine Djokovic moze da bude 10., a Nadal 110. To iskljucivo zavisi od njihovih ovogodisnjih rezultata.

Ja sam jednostavno siguran da ce Djokovic ove godine imati bolje rezultate i od Nadala i od Federera, ali nisam siguran da ce imati bolje rezultate od Mareja i Soderlinga. Nisam siguran ni da li ce imati bolje rezultate od Davidenka ili Del Potra.
Ne znam na kom ce mestu Djokovic zavrsiti ovu godinu, ali sam ubedjen da ce biti bolje rangiran i od Nadala i od Federera.
Jednostavno mislim da je dosao kraj njihove dominacije, jednog zbog godina, a drugog zbog loseg tenisa koji igra.


Od US Opena pa do sada Nadal je osvojio 1680 bodova, a Djokovic 1650 bodova.
Dakle u narednih 8 meseci Djokovic treba da osvoji ukupno bar 50 bodova vise od Nadala i bice ispred njega na listi.
Verovatno ce Nadal na turnirima na sljaci osvojiti vise bodova od Novaka, ali isto tako ce i Novak na turnirima na betonu osvojiti vise bodova od njega.
Uostalom svake godine je bio uspesniji od Nadala na betonu, pa ne vidim zasto ne bi i ove.
Nadalu jedino ta sezona sljake odlucuje o tome kako ce biti plasiran. Od rezultata na sljaci mu zavisi da li ce biti medju prvih 5 ili ispasti iz prvih 10.
Sta ako dozivi par nepredvidjenih poraza na sljaci kao pre 2 godine?
Sta mislis na kom ce mestu u tom slucaju zavrsiti godinu?

Mene Nadal i Federer uopste ne brinu. Brinu me ostali teniseri koji trenutno odlicno igraju: Soderling, Marej, Davidenko...

mirko

pre 13 godina

Svaka cast Rogeru!U 30oj godini da igra u zivotnoj formi frapantno!!Ako osvoji ili dodje do finala AO velike su sanse da bude na kraju godine opet broj jedan!Nadal brani strasno mnogo bodova!!Naprijed roger teniski genije!

kimi

pre 13 godina

@gradjanka
Racunica je jednostavna, Novaku uopste nije potrebno 6000 poena da bi izbio na prvo mesto. Odrzavanje u vrhu svetskog tenisa je prilicno tesko a sistem bodovanja veoma surov. Ako analiziramo Federera i Nadala za Wimbledon ove godine sve ce biti jasno: Nadal je osvojio turnir i brani 2000 poena a Federer je ispau u QF i brani 360 poena. Ako Nadal ispadne u prvom kolu (mala verovatnoca) a Federer osvoji turnir razlika izmedju njih se smanjuje za 2000 Nadalovih poena + 2000-360=1640 Federerovih poena tj. ukupno 3640 poena. Poenta je da Nadalu, s obzirom da je osvojio 3 GS, svaki od njih vredi (4000 - broj poena direktnog rivala). Po meni, Djokovic moze do 1. mesta ali se naravno za to pitaju i Roger, Rafa kao i ostali teniseri.

Vladan R

pre 13 godina

@ ja

Hoces li vise sjahati sa Nadala i Federera. Evo vec dve godine kako jednog saljes u penziju a drugog omalovazavas a oni u medjuvremenu pokupise sve GS osim US 2009 kojeg je uzeo Del Potro. Ja licno ne volim Nadalov stili igre, ali igraca koji ima 2 GS na travi i 2 na betonu moras postovati i ne smes ga otpisivati tako lako, bez obzira sto i ja smatram da ce tesko odrzati prvo mesto cele godine, ako Federer odbrani titulu na AO.

STOJAN

pre 13 godina

(gradjanka, 8. januar 2011 20:28)
- ..i sve što je uradio, uradio je svojim trudom -.

Svojim trudom i trudom jos mnogih ne samo, samo svojim. Trude se i navijaci a i daju novac. Trudila se i Jelena Gencic, ona je pozvala Pilica i ubedila ga da primi Novaka, a to je i vise od truda. Trudio se i TSS da mu udovolji i postavi Obradovica a smeni Petrovica. Ima toga jos.....

Ne bi trebalo idealizovati to su nas valjda naucila vremena prosla i sadasnja...opasno je po omladinu....

gradjanka

pre 13 godina

"Ako Marej i Soderling ne zablistaju ove godine Djokovic bi trebao napokon i do prvog mesta.
(ja, 8. januar 2011 19:56)"
e, daj prosvetli me.
kojom računicom će novak da prikupi preko 6.000 bodova il koliko već da bi izbio na prvo mesto?
misliš, sve će da poosvaja on a fed i nadal ce sve da izgube.
pa, jedino ako se povuku sa sva četiri GS i nekoliko iz serije 1.000 i 500.

ovo su čiste špekulacije.

ja novaku želim sve najbolje.
i sve što je uradio, uradio je svojim trudom.

al ajde da sačekamo.
tek je počela sezona.

cicamaca

pre 13 godina

(NOWITZKI_CT, 8. januar 2011 17:57)

Samo je njemu Božić bio prošle godine 24.decembra, jedino ako nemate saznanja da je prešao u pravoslavce.

ja

pre 13 godina

Kao sto Davidenku ne lezi Federerova igra, isto tako ni Nadalu ne lezi Davidenkova, a recimo Federeru Marejeva.
Svako od njih ima svoju nocnu moru medju teniserima.

Na Australia Openu bi lepo bilo da Davidenko bude u Nadalovoj polovini, a Marej u Rodzerevoj.
Djokovic bi mogao da iskoristi situaciju i dobru formu u kojoj se nalazi i da dodje do jos jednog finala, pa zasto ne i titule.

Federeru cestitke na tituli, ali ima i on tenisere kojih se pribojava, pa bas i nisam siguran da ce odbraniti titulu.

Australia Open je turnir koji ocigledno Djokovicu odlicno lezi.
Ne zaboravimo da je tamo osvojio titulu, a u naredna dva ucesca ispadao zbog zdravstvenih problema.
Valjda ove godine nece biti problema sa zdravljem i to samo moze utrostruciti njegove sanse za novu GS titulu.
Ta titula bi istovremeno znacila i gotovo sigurno prvo mesto do kraja godine.
Federer je ipak u godinama i na blagom zalasku karijere.
Nadal i dalje dokazuje da je los na betonu i ne moze samo zahvaljujuci sljaci da sacuva prvo mesto.
Ako Marej i Soderling ne zablistaju ove godine Djokovic bi trebao napokon i do prvog mesta.

nemanja86

pre 13 godina

Vrhunskom igrom do 67.titulee...Bez vecih problemsa na celom turniru...zasluzeno je slavio...U finalu nije bilo ni grama neizvesnosti...Sada je na redu Australian open..Videcemo ko ce biti najuspesniji..ali ako Roger odigra kao na kraju prosle i pocetaku ove sezone..odbranice titulu na AO...

djole

pre 13 godina

Zaista bih voleo da vidim Nadala da u 30oj godini igra tenis na ovakvom nivou. Svaka cast Rafi na rezultatima, ali njegovo telo je vec jednom "puklo" , jednostavno se gura izvan ljudskih granica, a pokazace se da tako jednostavno ne moze da se postane najbolji u istriji. To mesto je zauvek rezervisano za ovog coveka, koji i u 30oj igra najlepsi tenis ikada vidjen, a nijednom, NIJEDNOM jos nije ni predao mec. Mislim da dok god bude imao motiva, ovaj covek ce sigurno biti medju 5 na atp, cak i u narednih 5 godina.

Jova

pre 13 godina

Dame i gospodo Rodzer Federer, nista manje zastrasujuci nego u Londonu. Ako zadrzi ovakvu formu do Melburna, a bojim se da hoce, robot je to, imam smisljen scenario koji glasi otprilike ovako: Novak je u dijelu zreba gdje i Nadal, Mari s Ferererom. Potom, uz malo srece, poispada par nosioca, Novak igra par vecernjih meceva u ostalim vrijeme ili prevruce ili kisno te se upotrebljava krov. Mari krsi sve pred sobom, u polufinalu bijedi Federera jer je pritisak ipak malo manji nego u finalu. Novak se nekako provuce u finale a onda kom opanci kom obojci. Ako g. Bog ipak odluci da slozi puzle za Novaka, on bijedi a mi svi radosni, dezurni pljuvaci pisu kako je Mari bio bolji i da je nepravedno izgubio itd...Lijep plan, zar ne?

Salim se, naravno. Ovo nije nemoguce, ali je malo vjerovatno. Svakako ce biti zanimljivo.

Pozdrav i lijepo sanjajte, dragi moji ljubitelji tenisa!

gradjanka

pre 13 godina

Federer je tako postao prvi "teniser koji je turnir u prestonici Katara osvojio tri puta."

i dalje:

"U finalnom duelu Federer je demonstrirao silu protiv stare mušterije, i tako pobedio 15. put u 17 međusobnih duela sa Davidenkom."

dobro je ovo "protiv stare mušterije"m jerbo reporter na ES2 kaže - dugogodišnje rivalstvo - pa bi čovek očekivao da je odnos 9:8 ili 10:5:)))

tako igra otpisani federer!
idemo dalje, dobro je započela sezona!!!

djole

pre 13 godina

Zaista bih voleo da vidim Nadala da u 30oj godini igra tenis na ovakvom nivou. Svaka cast Rafi na rezultatima, ali njegovo telo je vec jednom "puklo" , jednostavno se gura izvan ljudskih granica, a pokazace se da tako jednostavno ne moze da se postane najbolji u istriji. To mesto je zauvek rezervisano za ovog coveka, koji i u 30oj igra najlepsi tenis ikada vidjen, a nijednom, NIJEDNOM jos nije ni predao mec. Mislim da dok god bude imao motiva, ovaj covek ce sigurno biti medju 5 na atp, cak i u narednih 5 godina.

nemanja86

pre 13 godina

Vrhunskom igrom do 67.titulee...Bez vecih problemsa na celom turniru...zasluzeno je slavio...U finalu nije bilo ni grama neizvesnosti...Sada je na redu Australian open..Videcemo ko ce biti najuspesniji..ali ako Roger odigra kao na kraju prosle i pocetaku ove sezone..odbranice titulu na AO...

gradjanka

pre 13 godina

Federer je tako postao prvi "teniser koji je turnir u prestonici Katara osvojio tri puta."

i dalje:

"U finalnom duelu Federer je demonstrirao silu protiv stare mušterije, i tako pobedio 15. put u 17 međusobnih duela sa Davidenkom."

dobro je ovo "protiv stare mušterije"m jerbo reporter na ES2 kaže - dugogodišnje rivalstvo - pa bi čovek očekivao da je odnos 9:8 ili 10:5:)))

tako igra otpisani federer!
idemo dalje, dobro je započela sezona!!!

Vladan R

pre 13 godina

@ ja

Hoces li vise sjahati sa Nadala i Federera. Evo vec dve godine kako jednog saljes u penziju a drugog omalovazavas a oni u medjuvremenu pokupise sve GS osim US 2009 kojeg je uzeo Del Potro. Ja licno ne volim Nadalov stili igre, ali igraca koji ima 2 GS na travi i 2 na betonu moras postovati i ne smes ga otpisivati tako lako, bez obzira sto i ja smatram da ce tesko odrzati prvo mesto cele godine, ako Federer odbrani titulu na AO.

gradjanka

pre 13 godina

"Ako Marej i Soderling ne zablistaju ove godine Djokovic bi trebao napokon i do prvog mesta.
(ja, 8. januar 2011 19:56)"
e, daj prosvetli me.
kojom računicom će novak da prikupi preko 6.000 bodova il koliko već da bi izbio na prvo mesto?
misliš, sve će da poosvaja on a fed i nadal ce sve da izgube.
pa, jedino ako se povuku sa sva četiri GS i nekoliko iz serije 1.000 i 500.

ovo su čiste špekulacije.

ja novaku želim sve najbolje.
i sve što je uradio, uradio je svojim trudom.

al ajde da sačekamo.
tek je počela sezona.

mirko

pre 13 godina

Svaka cast Rogeru!U 30oj godini da igra u zivotnoj formi frapantno!!Ako osvoji ili dodje do finala AO velike su sanse da bude na kraju godine opet broj jedan!Nadal brani strasno mnogo bodova!!Naprijed roger teniski genije!

cicamaca

pre 13 godina

(NOWITZKI_CT, 8. januar 2011 17:57)

Samo je njemu Božić bio prošle godine 24.decembra, jedino ako nemate saznanja da je prešao u pravoslavce.

kimi

pre 13 godina

@gradjanka
Racunica je jednostavna, Novaku uopste nije potrebno 6000 poena da bi izbio na prvo mesto. Odrzavanje u vrhu svetskog tenisa je prilicno tesko a sistem bodovanja veoma surov. Ako analiziramo Federera i Nadala za Wimbledon ove godine sve ce biti jasno: Nadal je osvojio turnir i brani 2000 poena a Federer je ispau u QF i brani 360 poena. Ako Nadal ispadne u prvom kolu (mala verovatnoca) a Federer osvoji turnir razlika izmedju njih se smanjuje za 2000 Nadalovih poena + 2000-360=1640 Federerovih poena tj. ukupno 3640 poena. Poenta je da Nadalu, s obzirom da je osvojio 3 GS, svaki od njih vredi (4000 - broj poena direktnog rivala). Po meni, Djokovic moze do 1. mesta ali se naravno za to pitaju i Roger, Rafa kao i ostali teniseri.

Jova

pre 13 godina

Dame i gospodo Rodzer Federer, nista manje zastrasujuci nego u Londonu. Ako zadrzi ovakvu formu do Melburna, a bojim se da hoce, robot je to, imam smisljen scenario koji glasi otprilike ovako: Novak je u dijelu zreba gdje i Nadal, Mari s Ferererom. Potom, uz malo srece, poispada par nosioca, Novak igra par vecernjih meceva u ostalim vrijeme ili prevruce ili kisno te se upotrebljava krov. Mari krsi sve pred sobom, u polufinalu bijedi Federera jer je pritisak ipak malo manji nego u finalu. Novak se nekako provuce u finale a onda kom opanci kom obojci. Ako g. Bog ipak odluci da slozi puzle za Novaka, on bijedi a mi svi radosni, dezurni pljuvaci pisu kako je Mari bio bolji i da je nepravedno izgubio itd...Lijep plan, zar ne?

Salim se, naravno. Ovo nije nemoguce, ali je malo vjerovatno. Svakako ce biti zanimljivo.

Pozdrav i lijepo sanjajte, dragi moji ljubitelji tenisa!

ja

pre 13 godina

Kao sto Davidenku ne lezi Federerova igra, isto tako ni Nadalu ne lezi Davidenkova, a recimo Federeru Marejeva.
Svako od njih ima svoju nocnu moru medju teniserima.

Na Australia Openu bi lepo bilo da Davidenko bude u Nadalovoj polovini, a Marej u Rodzerevoj.
Djokovic bi mogao da iskoristi situaciju i dobru formu u kojoj se nalazi i da dodje do jos jednog finala, pa zasto ne i titule.

Federeru cestitke na tituli, ali ima i on tenisere kojih se pribojava, pa bas i nisam siguran da ce odbraniti titulu.

Australia Open je turnir koji ocigledno Djokovicu odlicno lezi.
Ne zaboravimo da je tamo osvojio titulu, a u naredna dva ucesca ispadao zbog zdravstvenih problema.
Valjda ove godine nece biti problema sa zdravljem i to samo moze utrostruciti njegove sanse za novu GS titulu.
Ta titula bi istovremeno znacila i gotovo sigurno prvo mesto do kraja godine.
Federer je ipak u godinama i na blagom zalasku karijere.
Nadal i dalje dokazuje da je los na betonu i ne moze samo zahvaljujuci sljaci da sacuva prvo mesto.
Ako Marej i Soderling ne zablistaju ove godine Djokovic bi trebao napokon i do prvog mesta.

STOJAN

pre 13 godina

(gradjanka, 8. januar 2011 20:28)
- ..i sve što je uradio, uradio je svojim trudom -.

Svojim trudom i trudom jos mnogih ne samo, samo svojim. Trude se i navijaci a i daju novac. Trudila se i Jelena Gencic, ona je pozvala Pilica i ubedila ga da primi Novaka, a to je i vise od truda. Trudio se i TSS da mu udovolji i postavi Obradovica a smeni Petrovica. Ima toga jos.....

Ne bi trebalo idealizovati to su nas valjda naucila vremena prosla i sadasnja...opasno je po omladinu....

Max Payne

pre 13 godina

@ja

Da, zaista se ne treba brinuti zbog Federera i Nadala. Eto, svi smo bili svedoci posrtanja onog prvog na beznačajnom turniru u Dohi, dok je Novak bez problema otresao nekoliko svetskih imena na prestižnom H. kupu! Šampioni ćute i igraju, bodovi i plasman dolaze kao posledica njihovog pristupa onom čime se bave, dok oni koji bi to želeli da budu smišljaju opravdanja i pre nego što odigraju prvi udarac na meču, i večito se bave elementarnom matematikom u vezi sa bodovanjem na obe ATP liste. Do nedavno se govorilo da papir sve trpi, a od skoro je njegovo mesto zauzela tastatura!

ja

pre 13 godina

@gradjanka
Evo da te prosvetlim posto ocigledno ne razumes ni kako ovo bodovanje funkcionise.

Lepo sam rekao do kraja ove godine.
Svi ovi bodovi koje sada vidis su bodovi od prosle godine i do kraja ove godine ce biti obrisani.
Dakle tada ce vaziti samo bodovi osvojeni ove godine i ko ove godine osvoji najvise bodova bice prvi.

Evo zavrsena je prva ovogodisnja takmicarska nedelja. Nadal ima 90 bodova, Federer 250, a Djokovic 0, posto nije igrao ni jedan turnir, odnosno igrao je Hopman Kup koji se ne boduje.

Nema tu nikakvih 6000 bodova, jer su to bodovi od prosle godine i bice obrisani u jednom trenutku.
Iskljucivo od ovogodisnjih rezultata zavisi ko ce se na kojoj poziciji naci na kraju godine.
Na kraju godine Djokovic moze da bude 10., a Nadal 110. To iskljucivo zavisi od njihovih ovogodisnjih rezultata.

Ja sam jednostavno siguran da ce Djokovic ove godine imati bolje rezultate i od Nadala i od Federera, ali nisam siguran da ce imati bolje rezultate od Mareja i Soderlinga. Nisam siguran ni da li ce imati bolje rezultate od Davidenka ili Del Potra.
Ne znam na kom ce mestu Djokovic zavrsiti ovu godinu, ali sam ubedjen da ce biti bolje rangiran i od Nadala i od Federera.
Jednostavno mislim da je dosao kraj njihove dominacije, jednog zbog godina, a drugog zbog loseg tenisa koji igra.


Od US Opena pa do sada Nadal je osvojio 1680 bodova, a Djokovic 1650 bodova.
Dakle u narednih 8 meseci Djokovic treba da osvoji ukupno bar 50 bodova vise od Nadala i bice ispred njega na listi.
Verovatno ce Nadal na turnirima na sljaci osvojiti vise bodova od Novaka, ali isto tako ce i Novak na turnirima na betonu osvojiti vise bodova od njega.
Uostalom svake godine je bio uspesniji od Nadala na betonu, pa ne vidim zasto ne bi i ove.
Nadalu jedino ta sezona sljake odlucuje o tome kako ce biti plasiran. Od rezultata na sljaci mu zavisi da li ce biti medju prvih 5 ili ispasti iz prvih 10.
Sta ako dozivi par nepredvidjenih poraza na sljaci kao pre 2 godine?
Sta mislis na kom ce mestu u tom slucaju zavrsiti godinu?

Mene Nadal i Federer uopste ne brinu. Brinu me ostali teniseri koji trenutno odlicno igraju: Soderling, Marej, Davidenko...

Dule

pre 13 godina

@ja... Sta tu ima da se bude strucan, Soderling je peti, a Rodik osmi, Soderling je cetiri puta dobio, Rodik dva, njihove medjusobne meceve, sada je bio bolji, i to je to, sledeci put ce biti mozda isto, a mozda drugacije, ti si rekao i da ce Nole da dobije Rafu na US open-u, pa to nije bilo tacno, ti si rekao i da ce Nole da osvoji mnogo vaznih titula ( sto i ja zelim) pa nema nista ni od toga, trenutno je u rangu Rodika, a gori od Hjuita koji ima dve... sve ostalo pokupise Federer i Nadal... Soderling je odlican igrac, ali jos nije dokazao sve, ima samo jednu masters titulu, i ima dva finala Rolan garosa, jos je on daleko od cika Rodika, a nije bas toliko mladji, zar ne? Nekom neki igrac lezi, a nekom ne... Melcer dobi Novaka, a protiv Rodika 0:1o, hehehehe, kako to? Ah, da...i Novak ima negativan skor, a da ne pricam kakav mu je skor sa Nadalom, koji po tebi nema pojma, pa kako je onda skor na sljaci 9:0 za loseg Nadala... kako onda Davidenko ima 1:5 protiv Rodika, kako? Molim te odgovori mi na ova pitanja... I da... Nole mora da odigra i jedno finale Vimbldona, bar jedno, ako ne moze tri, pa da se kaze da je veliki, mora da igra u finalu najveceg turnira na svetu...

ja

pre 13 godina

Kao sto Davidenku ne lezi Federerova igra, isto tako ni Nadalu ne lezi Davidenkova, a recimo Federeru Marejeva.
Svako od njih ima svoju nocnu moru medju teniserima.

Na Australia Openu bi lepo bilo da Davidenko bude u Nadalovoj polovini, a Marej u Rodzerevoj.
Djokovic bi mogao da iskoristi situaciju i dobru formu u kojoj se nalazi i da dodje do jos jednog finala, pa zasto ne i titule.

Federeru cestitke na tituli, ali ima i on tenisere kojih se pribojava, pa bas i nisam siguran da ce odbraniti titulu.

Australia Open je turnir koji ocigledno Djokovicu odlicno lezi.
Ne zaboravimo da je tamo osvojio titulu, a u naredna dva ucesca ispadao zbog zdravstvenih problema.
Valjda ove godine nece biti problema sa zdravljem i to samo moze utrostruciti njegove sanse za novu GS titulu.
Ta titula bi istovremeno znacila i gotovo sigurno prvo mesto do kraja godine.
Federer je ipak u godinama i na blagom zalasku karijere.
Nadal i dalje dokazuje da je los na betonu i ne moze samo zahvaljujuci sljaci da sacuva prvo mesto.
Ako Marej i Soderling ne zablistaju ove godine Djokovic bi trebao napokon i do prvog mesta.

Jova

pre 13 godina

Dame i gospodo Rodzer Federer, nista manje zastrasujuci nego u Londonu. Ako zadrzi ovakvu formu do Melburna, a bojim se da hoce, robot je to, imam smisljen scenario koji glasi otprilike ovako: Novak je u dijelu zreba gdje i Nadal, Mari s Ferererom. Potom, uz malo srece, poispada par nosioca, Novak igra par vecernjih meceva u ostalim vrijeme ili prevruce ili kisno te se upotrebljava krov. Mari krsi sve pred sobom, u polufinalu bijedi Federera jer je pritisak ipak malo manji nego u finalu. Novak se nekako provuce u finale a onda kom opanci kom obojci. Ako g. Bog ipak odluci da slozi puzle za Novaka, on bijedi a mi svi radosni, dezurni pljuvaci pisu kako je Mari bio bolji i da je nepravedno izgubio itd...Lijep plan, zar ne?

Salim se, naravno. Ovo nije nemoguce, ali je malo vjerovatno. Svakako ce biti zanimljivo.

Pozdrav i lijepo sanjajte, dragi moji ljubitelji tenisa!

ja

pre 13 godina

@gradjanka
Evo da te prosvetlim posto ocigledno ne razumes ni kako ovo bodovanje funkcionise.

Lepo sam rekao do kraja ove godine.
Svi ovi bodovi koje sada vidis su bodovi od prosle godine i do kraja ove godine ce biti obrisani.
Dakle tada ce vaziti samo bodovi osvojeni ove godine i ko ove godine osvoji najvise bodova bice prvi.

Evo zavrsena je prva ovogodisnja takmicarska nedelja. Nadal ima 90 bodova, Federer 250, a Djokovic 0, posto nije igrao ni jedan turnir, odnosno igrao je Hopman Kup koji se ne boduje.

Nema tu nikakvih 6000 bodova, jer su to bodovi od prosle godine i bice obrisani u jednom trenutku.
Iskljucivo od ovogodisnjih rezultata zavisi ko ce se na kojoj poziciji naci na kraju godine.
Na kraju godine Djokovic moze da bude 10., a Nadal 110. To iskljucivo zavisi od njihovih ovogodisnjih rezultata.

Ja sam jednostavno siguran da ce Djokovic ove godine imati bolje rezultate i od Nadala i od Federera, ali nisam siguran da ce imati bolje rezultate od Mareja i Soderlinga. Nisam siguran ni da li ce imati bolje rezultate od Davidenka ili Del Potra.
Ne znam na kom ce mestu Djokovic zavrsiti ovu godinu, ali sam ubedjen da ce biti bolje rangiran i od Nadala i od Federera.
Jednostavno mislim da je dosao kraj njihove dominacije, jednog zbog godina, a drugog zbog loseg tenisa koji igra.


Od US Opena pa do sada Nadal je osvojio 1680 bodova, a Djokovic 1650 bodova.
Dakle u narednih 8 meseci Djokovic treba da osvoji ukupno bar 50 bodova vise od Nadala i bice ispred njega na listi.
Verovatno ce Nadal na turnirima na sljaci osvojiti vise bodova od Novaka, ali isto tako ce i Novak na turnirima na betonu osvojiti vise bodova od njega.
Uostalom svake godine je bio uspesniji od Nadala na betonu, pa ne vidim zasto ne bi i ove.
Nadalu jedino ta sezona sljake odlucuje o tome kako ce biti plasiran. Od rezultata na sljaci mu zavisi da li ce biti medju prvih 5 ili ispasti iz prvih 10.
Sta ako dozivi par nepredvidjenih poraza na sljaci kao pre 2 godine?
Sta mislis na kom ce mestu u tom slucaju zavrsiti godinu?

Mene Nadal i Federer uopste ne brinu. Brinu me ostali teniseri koji trenutno odlicno igraju: Soderling, Marej, Davidenko...

STOJAN

pre 13 godina

(gradjanka, 8. januar 2011 20:28)
- ..i sve što je uradio, uradio je svojim trudom -.

Svojim trudom i trudom jos mnogih ne samo, samo svojim. Trude se i navijaci a i daju novac. Trudila se i Jelena Gencic, ona je pozvala Pilica i ubedila ga da primi Novaka, a to je i vise od truda. Trudio se i TSS da mu udovolji i postavi Obradovica a smeni Petrovica. Ima toga jos.....

Ne bi trebalo idealizovati to su nas valjda naucila vremena prosla i sadasnja...opasno je po omladinu....

djole

pre 13 godina

Zaista bih voleo da vidim Nadala da u 30oj godini igra tenis na ovakvom nivou. Svaka cast Rafi na rezultatima, ali njegovo telo je vec jednom "puklo" , jednostavno se gura izvan ljudskih granica, a pokazace se da tako jednostavno ne moze da se postane najbolji u istriji. To mesto je zauvek rezervisano za ovog coveka, koji i u 30oj igra najlepsi tenis ikada vidjen, a nijednom, NIJEDNOM jos nije ni predao mec. Mislim da dok god bude imao motiva, ovaj covek ce sigurno biti medju 5 na atp, cak i u narednih 5 godina.

cicamaca

pre 13 godina

(NOWITZKI_CT, 8. januar 2011 17:57)

Samo je njemu Božić bio prošle godine 24.decembra, jedino ako nemate saznanja da je prešao u pravoslavce.

gradjanka

pre 13 godina

"Ako Marej i Soderling ne zablistaju ove godine Djokovic bi trebao napokon i do prvog mesta.
(ja, 8. januar 2011 19:56)"
e, daj prosvetli me.
kojom računicom će novak da prikupi preko 6.000 bodova il koliko već da bi izbio na prvo mesto?
misliš, sve će da poosvaja on a fed i nadal ce sve da izgube.
pa, jedino ako se povuku sa sva četiri GS i nekoliko iz serije 1.000 i 500.

ovo su čiste špekulacije.

ja novaku želim sve najbolje.
i sve što je uradio, uradio je svojim trudom.

al ajde da sačekamo.
tek je počela sezona.

mirko

pre 13 godina

Svaka cast Rogeru!U 30oj godini da igra u zivotnoj formi frapantno!!Ako osvoji ili dodje do finala AO velike su sanse da bude na kraju godine opet broj jedan!Nadal brani strasno mnogo bodova!!Naprijed roger teniski genije!

Max Payne

pre 13 godina

@ja

Da, zaista se ne treba brinuti zbog Federera i Nadala. Eto, svi smo bili svedoci posrtanja onog prvog na beznačajnom turniru u Dohi, dok je Novak bez problema otresao nekoliko svetskih imena na prestižnom H. kupu! Šampioni ćute i igraju, bodovi i plasman dolaze kao posledica njihovog pristupa onom čime se bave, dok oni koji bi to želeli da budu smišljaju opravdanja i pre nego što odigraju prvi udarac na meču, i večito se bave elementarnom matematikom u vezi sa bodovanjem na obe ATP liste. Do nedavno se govorilo da papir sve trpi, a od skoro je njegovo mesto zauzela tastatura!

gradjanka

pre 13 godina

Federer je tako postao prvi "teniser koji je turnir u prestonici Katara osvojio tri puta."

i dalje:

"U finalnom duelu Federer je demonstrirao silu protiv stare mušterije, i tako pobedio 15. put u 17 međusobnih duela sa Davidenkom."

dobro je ovo "protiv stare mušterije"m jerbo reporter na ES2 kaže - dugogodišnje rivalstvo - pa bi čovek očekivao da je odnos 9:8 ili 10:5:)))

tako igra otpisani federer!
idemo dalje, dobro je započela sezona!!!

kimi

pre 13 godina

@gradjanka
Racunica je jednostavna, Novaku uopste nije potrebno 6000 poena da bi izbio na prvo mesto. Odrzavanje u vrhu svetskog tenisa je prilicno tesko a sistem bodovanja veoma surov. Ako analiziramo Federera i Nadala za Wimbledon ove godine sve ce biti jasno: Nadal je osvojio turnir i brani 2000 poena a Federer je ispau u QF i brani 360 poena. Ako Nadal ispadne u prvom kolu (mala verovatnoca) a Federer osvoji turnir razlika izmedju njih se smanjuje za 2000 Nadalovih poena + 2000-360=1640 Federerovih poena tj. ukupno 3640 poena. Poenta je da Nadalu, s obzirom da je osvojio 3 GS, svaki od njih vredi (4000 - broj poena direktnog rivala). Po meni, Djokovic moze do 1. mesta ali se naravno za to pitaju i Roger, Rafa kao i ostali teniseri.

Vladan R

pre 13 godina

@ ja

Hoces li vise sjahati sa Nadala i Federera. Evo vec dve godine kako jednog saljes u penziju a drugog omalovazavas a oni u medjuvremenu pokupise sve GS osim US 2009 kojeg je uzeo Del Potro. Ja licno ne volim Nadalov stili igre, ali igraca koji ima 2 GS na travi i 2 na betonu moras postovati i ne smes ga otpisivati tako lako, bez obzira sto i ja smatram da ce tesko odrzati prvo mesto cele godine, ako Federer odbrani titulu na AO.

nemanja86

pre 13 godina

Vrhunskom igrom do 67.titulee...Bez vecih problemsa na celom turniru...zasluzeno je slavio...U finalu nije bilo ni grama neizvesnosti...Sada je na redu Australian open..Videcemo ko ce biti najuspesniji..ali ako Roger odigra kao na kraju prosle i pocetaku ove sezone..odbranice titulu na AO...

Dule

pre 13 godina

@ja... Sta tu ima da se bude strucan, Soderling je peti, a Rodik osmi, Soderling je cetiri puta dobio, Rodik dva, njihove medjusobne meceve, sada je bio bolji, i to je to, sledeci put ce biti mozda isto, a mozda drugacije, ti si rekao i da ce Nole da dobije Rafu na US open-u, pa to nije bilo tacno, ti si rekao i da ce Nole da osvoji mnogo vaznih titula ( sto i ja zelim) pa nema nista ni od toga, trenutno je u rangu Rodika, a gori od Hjuita koji ima dve... sve ostalo pokupise Federer i Nadal... Soderling je odlican igrac, ali jos nije dokazao sve, ima samo jednu masters titulu, i ima dva finala Rolan garosa, jos je on daleko od cika Rodika, a nije bas toliko mladji, zar ne? Nekom neki igrac lezi, a nekom ne... Melcer dobi Novaka, a protiv Rodika 0:1o, hehehehe, kako to? Ah, da...i Novak ima negativan skor, a da ne pricam kakav mu je skor sa Nadalom, koji po tebi nema pojma, pa kako je onda skor na sljaci 9:0 za loseg Nadala... kako onda Davidenko ima 1:5 protiv Rodika, kako? Molim te odgovori mi na ova pitanja... I da... Nole mora da odigra i jedno finale Vimbldona, bar jedno, ako ne moze tri, pa da se kaze da je veliki, mora da igra u finalu najveceg turnira na svetu...