Četvrtak, 23.12.2010.

20:26

Svetislav Pešić za B92: "U Španiji se rad isplati"

Izvor: Saša Ozmo

Svetislav Pešiæ za B92: "U Španiji se rad isplati" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

ne budite smesni

pre 13 godina

Tisina TAMO!Opet neki Pesici,Lukici sa nekim solomonskim resenjima i rezonima.Dosta je vesti iz NESVESTI!Dodji i preduzmi nesto ako imas M..,a ne samo prazna prica,retotika,demagogija o tome kako BI trebalo...pozdrav

Prepoznaće se sami

pre 13 godina

Objasnio im čovek u par rečenica suštinu problema i to sa punim pravom i krajnje iskreno i tačno.Osinje gnezdo postoji već 10-tak godina i ko dirne u njega,loše će proći,počev od sudija pa nadalje.Dolazi do šamaranja u svlačionicama sudija,gepekovanja,pretnji,pritiska i zato je to tako.

moca

pre 13 godina

pitanje za sve koji su "poznavaoci" regularnosti:ako sudije naprave po svim ozbiljnim statistikama oko 10 gresaka u toku utakmice (50-50%),a jedan tim ima preko 20 izgubljenih lopti i na kraju krivi sudije za 1 ili 2 nedosudjene (mozda ocigledne) lopte za njega koga treba kriviti?
1.trenera i igrace
2.prebaciti krivicu na sudije

Komina

pre 13 godina

Navijam za Partizan, ali Pesic je gospodin covek i veliki trener. Ono sto je on rekao u svom poslu, svako moze da kaze u svom; u svim sferama zivata u Srbiji su stvari uglavnom neregularne (da li sudije sude posteno; profesori ocenjuju posteno itd.). Neka mi iko od citaoca navede jednu, ali jednu stvar u Srbiji, koja se radi regularno.

ofk

pre 13 godina

Sta hoce ovaj nezahvalnik.Kada nije ima ugovor ikada je bio bez posla Zvezda ga je uzela i ocerupali su je.Sada pljuje po nasoj kosarci a napapo se love ko blata...uzas.Nije mi jasno zasto se oglasava iz dana u dan

Petar

pre 13 godina

Pa jednom je posle poraza Zvezde u Evro kupu rekao "Pa da je tu bio Bodiroga, on bi znao sta da igra".
Pa da ja imam Bodirogu u timu, dogurao bi do F4

to malo devojci srecu kvari

pre 13 godina

Sta je mogao da uradi nego da podigne borbenost u odbrani do fanatizma.Mislite da Vujosevic to ne zna ili nemoze, Ali mister Kari je ka...amere u sred amerike, osvajao evropsko zlato sa nemcima bez novickog, sa Barsom klupsko prvenstvo i ima minuli rad, da se autoritetom postavi ispred igraca.Nije tajna da je i Divac u zenitu svoje igracke slave znao da spusti glavu kad mister Kari zagrmi...ali on igracima ne psuje majku i ne gradi autoritet na adolescentima.

Shone

pre 13 godina

Ovaj Pesic je odavno prolupao, za manje od dva dana opet neka izjava s tim sto sada moze da se tumaci i ovako i onako. Pa sta bi sad, kazi jasno i glasno sta je to ovde neregularno, jel Partizan nesto nezasluzeno osvojio ili sta? Imao si priliku i u regionalnoj ligi gde nisu nase sudije pa si tamo prosao duplo gore, imao si prilike u Evrokupu pa si i tamo izgubio od raznih Gmundena, Azovmasa,...

Na kraju krajeva i nije vredan nekog opsirnog komentara. Ko o cemu, Pesic o postenju.

Grobar_Grobar

pre 13 godina

Slazem se sa Vladom, naravno. Lepo je rekao covek da se nada da ce pravi navijaci partizana biti objektivni. I ne samo grobari nego i svi drugi koji imaju oci i mozak u ovoj zemlji. Nazalost na b92 izgleda vecinom dolaze oni drugaciji grobari: subjektivni, iskomplesirani i totalno plitki. 100% sam siguran da je Vlada stvarno grobar posto sam i ja grobar od rodjenja i delim njegovo misljenje!

@Reality - Since Fiction - WTF????

anbeast

pre 13 godina

Ima li medju navijacima ljudi koji, pre svega, vole sport, pa onda svoj klub i ne mrze druge klubove? Jel jasna ideja sporta tim ljudima? Jer jasan koncept postovanja protivnika? Izgleda da ne. Njima je sportsko svrstavanje samo zamena za svrstavanje u rovovima. Ok, nema vise ratova, 'ajde da pravimo svoje mini ratove... Bolesnici!
Ko pri cistoj svesti moze da kaze da Pesic nije dobar, veliki trener?
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da Dule (takav kakav jeste) nije cuda cinio u Evroligi? Po mom misljenju Pesic je bolji jer je na vise razlicitih mesta imao uspehe, ali NIKAD necu reci da je Dule LOS trener! Mozda mu trebaju odredjeni uslovi, mozda je manje prilagodljiv, ali los trener ne moze da napravi onakve rezultate sa onakvim tim(ovima)om - TACKA!
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da je nasa Zvezda imala konkurentnu organizaciju i tim u zadnjih 10 godina? {Bilo je neregularnosti (Drobnjak kao Tundzeri. Svako ko je gledao snimak i nije pristrasan potvrdice to) to stoji,(i boli) ali mi smo bili slabiji tim i slabija organizacija u poslednjoj deceniji} Pobogu nije svih 10, ili koliko vec, titula Partizanu poklonjeno. Da nisu bili dobri zar bi pravili uspehe u Evroligi (u poslednje vreme).
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da je prvenstvo susta regularnost?
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da Zvezda u nekim trenucima nije imala mnogo novca koji je uludo bacila na neke pogresno postavljene ''projekte''? (Mislite o tome vredi li Pera Antic 300 'iljada evra...).
Ajd u zdravlje....

Srdjan

pre 13 godina

Legenda!
Nikada necu zaboraviti Indijanapolis 2002. Evropsko prvenstvo u Turskoj i da ne pominjem.
Sa njim na celu bili smo nepobedivi!

slatkorecivi

pre 13 godina

Pokusacu da budem realistican, odnosno da ne podlegnem nekim senzacionalnim izjavama, bez obzira sto sam zvezdas ( ovo sam morao da napomenem, jer skoro svi forumasi ovde prvo pitaju : A CIJI SI TI, MALI? a tek posle: KAKO SE ZOVES? ; sto mislim da nije dobro, ali cemo do toga doci ), vec da pricam razumno sa ciljem da u perspektivi imamo rezultate koje smo imali od 1987 do 2002. Jedan cilj moze da bude prepreka nekom drugom cilju, koji je kratkorocniji npr. favorizovanje odredjenih igraca ili odredjenih klubova. Ko hoce uspeh na kratke staze, neka prestane da cita ovaj komentar, ionako imam nameru da budem opsiran!!! G-din Pesic mi se cini kao covek sa puno iskustva koji zna sta prica, a za moje pojmove prica vrlo logicno.
Ocigledno da moramo da pitamo sede glave sta dalje, koji bih nazvao ne Strucni, nego Magicni savet, ali mislim da i mnogo toga mozemo izvuci iz nekih ekonomskih zakona:
1. Uspeh se moze postici, samo ako se uspostavi zdrava konkurencija
2. Da bi se to desilo, moraju da se donesu STRIKTNA pravila ponasanja, sa rigoroznim sankcijama
3. Mora postojati PRAVA nezavisna komisija koja bi arbitrrala kod odredjenih situacija

Jednostavno, svest mora da se promeni, ako se zeli da rezultati ne zavise od vrhuskih igraca ili vrhunskih strucnjaka, vec od samog sistema, koji bi omugucavao vrhunske rezultate i bez vrhunskih kvaliteta pojedinaca.
Dakle, budimo iskreni i realni: Svetislav Pesic samo skrece paznju na najveci problem, ne samo u kosarci i sportu, vec i nasem drustvu u celosti. NESTO JE TRULO U NASOJ DRZAVI i sve dok to bude tako nema nam nekog boljitka, sem trenutne inspiracije vrhunskih pojedinaca. Zaboravite i Zvezdu i Partizan, nego budimo Srbi, pre svega, i pozelimo za sve nas najbolje.

Pozdrav

aca_bg

pre 13 godina

Nema spora da je Pešić veliki trener. Ali isto tako mislim i da je preveliki egoista. Rad je nešto što se ulaže godinama. Nije li malo pretenciozno kada on posle samo mesec dana u Valensiji ističe SVOJ rad u kreiranju tog tima? Taj tim je selektiran i prošao je kroz pripreme u periodu kada Pešić nije bio ni u planu. I sada odjednom on je SVOJIM radom za mesec dana stvorio taj tim u prepoštenoj Španiji!? Svako ko prati španski vrhunski sport zna koliko je tu poštenja a koliko keša. Sezona je tek počela i imaće PŠešić prilike da SVOJIM radom dovede taj tim do kraja kada će se sabrati sve zajedno. Na njegovu žalost sezona se ne završava polovinom Decembra nego u Maju.Još jedna stvar... Posle njegovog boravka u Zvezdi nastao je potop. Finansijski su krahirali a nisu ništa osvojili. Te godine Zvezda je od Partizana izgubila i u Kupu ( 15 razlike ) i u Jadranskoj ligi. Jedina primedba u Kupu koju je tada Pešić imao je bilo navijanje Grobara u Nišu a u Jadranskoj, nije bilo nikakvih primedbi. Ko je tu kriv ? Stari grobar Roman Lisac ? A u Evrokupu ? Ko je tu kriv Zvezdi za tri budalasta poraza od lošijih protivnika ? Dajte ljudi, nemojte da ste neozbiljni...

Marko

pre 13 godina

@Za ovoga je onaj Dule Vujosevic mala beba po svemu,ovaj covek je sve osvojio,svaka ti cast Delijo.
(Darko, 23. decembar 2010 23:33)

Kari nije delija jer je pola igracke karijere proveo u Partizanu... Toliko dominiramo da to neverovatno :D

Ivan

pre 13 godina

@vlado grobar

Svaka cast vlado, da je vise takvih ne samo da nam kosarka ne bi bila ovakva, nego i drzava.

Ipak, Partizan je zbog ukradenih titula imao priliku vise da zaradi, njegovi igraci su imali prilike vise da napreduju kroz Evroligu, bio je kao veciti prvak interesantniji velikim talentima da dodju da igraju za njega.

Ne moze se reci "e uzeli smo 6 titula posteno a one 4 neposteno". Ako si kriminalna organizacija, kriminalna si organizacija. Verovatno kao i vecina ostalih klubova, i verovatno kao i ogromna vecina drzavnih "sampiona" u bilo kojoj oblasti biznisa. A kriminal uvek unazadjuje, sto se moze videti i iz cinjenice da danas Partizan nema nijednog potencijalnog reprezentativca u svojim redovima (mozda nekog grejaca klupe).

Ne branim ovde ni Zvezdu ni Hemofarm, i pitanje je da li bi oni bili drugaciji da su bili u situaciji u kojoj je bio Partizan. Samo aman ljudi, nemojmo se vise prozivati po sajtovima braneci razne kriminalce koji o svima nama misle da smo ovce za sisanje a ne ljudi.

pedja_71

pre 13 godina

Šteta što sa Pešićem nismo uzeli titulu. Nekako su se kockice sklopile posle toliko godina dominacije partizana. Nisam jedan od teoretičara zavere, ali suđenje u petoj utakmici je zaista bilo perfidno. Što se tiče trenažne sale, hteo bih neupućenima da kažem da je sa partizanom odavno sklopljen ugovor o izgradnji iste, tako da nema potrebe da se plače što i Zvezda dobija jednu.

Parni valjak

pre 13 godina

"U ACB ligi klubovi su stabilni, ne mogu da se potpisuju ugovori, a da se ne izvršavaju obaveze i to takođe donosi sigurnost."
Pa on je u stvari na Zvezdu mislio kad je govorio o neregularnosti kod nas.

IvePFC

pre 13 godina

Ovaj sto se potpisao Vlada Grobar nije Grobar,i to tvrdim 100%....nemoj izmisljati gluposti,kakve zvezda kakav hemofarm....sve su titule doslo kao plod rada,da nije mozda danilovic gepekovao i sudiji u NLB ligi pa je osvajamo 4 puta za redom ili u Evropi gde zadnjih par godina cinimo kosarkaski krem Evrope...NEMOJTE DA SE POTPISUJETE LAZNO

Miskooo

pre 13 godina

@ Ilija@Nis

Hala se ne gradi Partizanu zato sto ima rezultate ili Zvezdi zato sto je drzavni projekat, vec da bi imalo sta da se kupi kad stupi na snagu zakon o privatizaciji. Nemoj da si naivan.

Dilber

pre 13 godina

Sanjas svoj san... U nasim snovima tebe i njih nema,mi sanjamo ozbiljan san. Ne vidim u cemu je problem otici sa takvom ekipom i toliko novca u TOP 16? Verovatno bi sudije bile krive? Ej, majstore jasno je sto kukas... Imao si takvu ekipu sa Zvezdom a Duleta ni okrnjio nisi... Dostojanstva!

Sve je regularno

pre 13 godina

Care, ma koliko ti objašnjavao, ovdašnji bilmezi (a pogotovo, "navijači"... ovi što su ostali nakon hapšenja zbog ubistva Francuza)te shvatiti neće. I samo će te optuživati da si, kao,"protiv Partizana" (koji je, jelte opet ušao u Top16 buahahahahah). Mi smo zemlja mafijaška i to je svakom ko ima IQ iznad cifre svoje težine jasno.
Nažalost, tu su magovi, gepekari, koji ništa ne mogu da urade na 20 km van Pionira. Da ne spominjem velikog trenera koji je u kartijeri trenirao samo jedan klub poluuspešno. A on im je car!
E, to je slika i prilika srpske košarke.
I zašto da se neki Sale Djordjević vraća ovamo? Zašto da se Pešić muči protiv ovdašnjih gepekara? Sasvim im je lepo tamo gde su, a nama ostaje da se i dalje ložimo na "Uzmi Dule dvadesetpetu tituluuuuuu"... Ma, nema frke.

Ice Bear

pre 13 godina

Sportski pozdrav postenim i realnim navijacima kojih je nazalost sve manje...
(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

Ti si grobar pameti. Pišeš o stvarima koje samo nagadjaš, to je toliko neozbiljno, a ovo što Pešić radi je podlo. On zapravo pere svoju prošlost, pravdajući svoj neuspeh nekim "višim" silama. Pravio je rezultate samo kada je imao velike igrače u timu, to i moja baba može. I kakve crne neregularnosti u srpskoj košarci su uticale da on ne osvoji NLB ligu, šta lupeta. Ovo rade samo podli ljudi, bace kosku pa se vi glodjite. Umesto da se dokazuje krivica mora se dokazivati poštenje. Svet se okrenuo naopako. Ko nije za otklanjanje neregularnosti? One u svakom sistemu postoje, ali se ne može o njima govoriti sa skrivenim podlim namerama. Hajde na sto sve argumente, ali argumente, pa kome se dokaže lopovluk - u zatvor, napolje iz lige, zabraniti rad trenerima funkcionerima, ugasiti velike dužnike. Hajde da se to jednom uradi. Imaj mu*a da kreneš u takvu akciju, onda ću reći svaka čast majstore. A sad i tebi Pešiću mogu samo da kažem: ne lupetaj.

Lukic & Butulija

pre 13 godina

@(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)
Cestitamo ti vlado ulazak u nase veliko grobarsko drustvo.
Mi smo pravi i originalni grobari!

destinacija: sud

pre 13 godina

@ vlado
Takvi ljudi kao ti, normalni i razumni, stotine hiljada vas ima, zrtve su sacice budala (a ima ih vec dovoljno u komentarima na ovu pricu) kojih ima nekoliko hiljada. Zbog takvih polovina Srbije prezire klub za koji navijas, a uopste ne bi moralo da bude tako. Nekad se, pre 20ak godina, pevalo 'Titula Beogradu' na pocetku finalne serije plej ofa, posto je Zvezda prethodno izbacila Cibonu, a Partizan Bosnu. Taj Partizan se u narednih godinu-dve razvio u najjaci ikada beogradski tim (mada su i Cibona 84-86 i Split, ocigledno) bili bolji. Tada su i navijaci Zvezde sa postovanjem pricali o Paspalju, Djordjevicu i ekipi. A vidi gde smo sada.
I potpuno si u pravu, u svih devet godina od pada Buducnosti Partizan je imao odlican tim, mislim da je Zvezda bila bolja po sastavu u 2002/03, Hemofarm je bio blizu u 2/3 navrata, ali su u vecini sezona bili najbolji. Ipak, do titula nisu uvek stizali regularno. Jer, nije dovoljno biti najbolji da se bude prvak, Cibona je i 1987. i pomenute 1988. bila bey dileme najbolji tim u SFRJ ligi, pa su prvaci bili Zadar i Partizan. Da o Zvezdi iz 1998. ne pricam, katastrofalna sezona okoncana titulom. Jednostavno, nad svim tim igracima, a posebno nad trojkom DV, PSD, DT zauvek ce stajati mracni oblak sumnje. Ako su igraci u svemu relativno neduzni, takav je bio splet okolnosti, ova trojica bi morala da odgovaraju za sve sto su ucinili za zlo srpske kosarke. A posledice tog zla placacemo sledecih deset godina.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

@Vlado Grobar..

- Vlado svaka ti cast...
- Vlado realan si do bola..
- Da je vise ljudi kao ti...itd..
..Pa vise Vas je.. priznajemo mi to.. Vlado Delijo..
Ajde, nemoj da lazes.. Zar jedan pravoslavac da se lazima sluzi i lazno predstavlja..
Ko je to nadigrao Partizan u svim takmicenjima tih sezona iz Srbije..
Pa sto nas nisu izgazili u NLB-u..dajte molim Vas..

vrsac

pre 13 godina

stvar je prosta - ako partizan ne uzme titulu nece igrati evroligu a ako ne igra evroligu nema para, ni talentovanih igraca(npr da je hf uzeo titulu pre 4 goidne i otisao u evroligu,ne bi tepic u partizan otisao da igra uleb kup,kod nas bi dosao) niti sponzora..i eto vam objasnjenja..partizan je institucija i on ne sme da nestane kao sto je zveda fmp i evo sad hf..e sad,nazalost,zbog alavosti partizana mi ostali nadrljasmo..ali takva je nasa drzava..kad gledam partizan ja vidim obilic za vreme arkana- igraci igraju u transu na bazi straha za svoju buducnost,sudije se gepekuju,svi cute(i nas gospodin svevisnji babic cuti jer je grobar u dusi)a srpska kosarka propada.sad adan vlada jovanovic ispada da je los trener au stvari on je samo normalan,nije psiho..ja samo imam jednu nedoumicu i pitanje-zasto su prosle godine bili alavi na trofeje kad se znalo da je evroliga obezbedjena,ZASTO???
vlado grobar- svaka cast

kari je car...

pre 13 godina

dule vujosevic ima koliko 8-9 domacih titula? u ligi u kojoj se sudije nabadaju po svlacionicama...i najbrzi otkaz u istoriji kosarkaskog monstruma kakav je CSKA...dovoljno je samo reci svetski,2 puta evropski i evroligaski prvak i da se vec vidi ko je bolji trener u toj prici!

Vanja

pre 13 godina

vlado grobar. Svaka cast za komentar, ne moraju da se vrate titule FMP,Zvezdi,Hemofarmu niti da se oduzmu Partizanu ali je bitnije od svega reci STOP takvom nacinu. I u pravu si, Partizanu niko ne moze da ospori zadnjih par godina ali prvih nekoliko (sjeti se "dominantnog" djure ostojica i njegovog "grcko-rimskog" stila pod kosevima koje je bilo dozvoljeno)su unazadile nasu kosarku. O ovome treba pisati da bi se klinci koji se "pale" samo na klupske boje edukovali na pravi nacin. A posebno da se postuje covjek kakav je Svetislav Pesic jer nije normalno da neki todoric kritikuje jednog Pesica ili jedan karadzic jednog Vlade Divca koji su sve dali i sve dobili od sporta.

Ima Boga

pre 13 godina

Kari je glasno rekao ono sto svi upuceniji u desavanja u srpskoj kosarci samo sapucu. Njemu se ne mogu oduzeti titule osvojene sa reprezentacijama Nemacke i srbije i klubovima u kojima je radio. Lopovluk i mafijasenje nece trajati doveka, a onda sledi placanje racuna...

Reality

pre 13 godina

Ajde sad delije zatvorite oči i pokušajte da zamislite ovo...

"Postoji jedan trener koji će vam doneti deceniju dominacije u domaćoj ligi, vaš večiti rival vam neće moći prismrdeti i plakaće od muke, doneće vam deceniju bogatu evropskim uspesima, deceniju radosti, pred vama će deset godina padati svi, ali SVI evropski velikani..."

A? Ne mozete ni da zamislite. Since fiction?

E, nama je to Dule doneo. A to što koristite svaku priliku da ga pljunete govori samo jedno...

JOŠ UVEK BOLIIIII !!!!

I corava koka

pre 13 godina

Nemam nista protiv ljudi koji iznose svoje misljenje, pogotovo ne ako je objektivno, ali me stvarno nervira kad se neko lazno predstavlja. Ovaj Vlado je grobar isto k'o sto sam ja cigan. Brate, ako imas nesto da kazes, kazi. Ako ti Partizan nije po volji i ako mislis da krade titule, nema problema, ali onda se makar potpisi k'o covjek, a ne ovako, indirektno pljujes po Partizanu i njegovim uspjesima, pa se onda predstavljas kao neki objektivan grobar, jel' eto, kao to ce ti dati neki kredibilitet. Cova, kad je nesto objektivno, onda je objektivno, potpisiv'o se ti k'o Vlado Grobar, Vlado Zvezdas ili Vlado Seljak. Toliko. A Kari, koga inace postujem kao strucnjaka, mislim da mu je ovde malo proradila sujeta. Niko ne voli da gubi, pa tako ni on; a poznato je da je najlakse kriviti nekog drugog za vlastite neuspjehe.

pharaoh

pre 13 godina

Piroćanac, samo te čekamo u Pioniru. Pevaće se "pesmica" samo za tvoju dušu. A, da nije sve ovo zato što smo mu švapskog zeta izbacili iz daljeg takmičenja?

Baros

pre 13 godina

Ono sto si uradio sa Zvezdom pre dve sezone je naucna fantastika i nije mi jasno zasto je sramota reci "bio sam drugi". Doci na domak preokreta protiv Partizana (u tom trenutku 7 titula za redom) posle 0-2 je veliki uspeh, pogotovu ako se zna da se posle 2-2 u Humsku uvukao strah od eventualnog poraza. E sad jedno pitanje... Ako se u Spaniji isplati rad hoces li na kraju sezone kukati sto nisi uzeo titulu? Da li ce tada biti kriv savez jer ce Barsa, Real i Kaha zavrsiti ispred Valensije? Ili ces jednostavno reci svaka cast, IMAJU BOLJI TIM jer svi znamo da oni stvarno imaju bolji tim?!

Kanye

pre 13 godina

(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

Prvi razuman navijac partizana.

Prosle sezone je na sraman nacin partizan osvojio titulu, ali i KUP. Prethodne 3 sezone su takodje bile kradja, najvise protiv HF-a.

Da li se secate onog tima HF-a, Topic, Bogavac, Conley, Wright, Hukic itd. Drali su sve zive, usli u polu-finale EuroCupa i onda je kradja ala polu-finale Srbija-Turska nastupila, naravno u korist partizana.

Pozdrav svima, nadam se da ce istina izaci na videlo i da ce poceti da se igra kosarka, a ne ovo sto se igralo poslednjih sezona...

Molim redakciju da objavio komentar!

bwa

pre 13 godina

Malo si se iskupio pa mozes jednom i u Partizan da dodjes, mi smo veliki, mi prastamo.

Salu na stranu, da, ima mnogo neregularnosti u Srbiji, ali daleko da je tu samo jedna strana u pitanju, kako pokusava da se implicira u komentarima navijaca kluba koji je pred raspadom.

Samo neka se sete kiseline na automobilu jednog sudije, oni koji su upuceni znaju o cemu se radi. I za to ce morati da se odgovara.

40+

pre 13 godina

(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

I ja bih VOLIO da si nekada u zivotu usao u Pionir. Onda bi mogao nesto iz iskustva i da napises, a ne ono sto bi ti eto VOLIO.

srbijasine

pre 13 godina

@Darko
Da li je sve osvojio??
Tesko da je pored Duleta bilo sta osvojio.
A sto se tice hvalospeva o njemu, ja ga se secam i kao trenera Albe koja je bila ekipa za napucavanje, Kelna- jos gore i Zvezde!!

A sto se tice Pesica i neregularnosti u "Srpskoj kosarci", da li je mislio na NLB??

40*

pre 13 godina

E moj pirocanac. Jel bese ti ono proglasen za najboljeg trenera Evrope u izboru kolega trenera iz cele Evrope? Ma nisi.
Boli te ono skandiranje, kada si mislio da si postao Bog zato sto su igraci koje si ti trenirao osvojili Svetsko prvenstvo. Ono jesi bio blizu, sve dok nisi otisao tamo gde jesi i dobio ono skandiranje. Posle si samo klatio glavom u neverici. Da Bog ipak postoji. Ali sto se tebe Kari tice, UVEK sedi na suprotnoj klupi.

vlado grobar

pre 13 godina

Navijac sam Partizana i jako,jako mi je tesko sto moram da priznam da je gospodin Pesic u pravu..Da se otimalo ponekad u korist Partizana-jeste..Da su se tukle sudije u svlacionici-jesu...Da su jedna,dve pa eto i tri titule dosle na neregularan nacin jesu...OK...Iskreno volio bi da ih je Zvezda osvojila tada (Drobnjakov aut),volio bih da ju je Hemofarm osvojio tada (Danilovicev upad u svlacionicu) pa eto ako je istina volio bih da ju je osvojio FMP,Hemofarm ili Zvezda kada su gepekovane (ako su) sudije....Volio bih iz prostog razloga sto bi i navijaci tih klubova a i Gospodin Pesic priznali da je ostalih 6-7 osvojeno zasluzeno,ne toliko zbog nas navijaca nego zbog tih momaka koji su tih 6-7 sezona igrali u Partizanu..Da znaju da im to niko nikada nece osporiti i da ce i gospodin Pesic,Covic,Babic reci "kvalitet nam je malo opao,ali je zato prvenstvo regularno" a ne da se desavaju stalne teorije zavere od tada i da i kada nije ono jeste pa Hemofarm nece da igra finale plej ofa EJ PA TO JE SELIDBA U 2 LIGU AUTOMATSKI !! ali kod nas ne smiju jer znaju da su malo BRLJALI i oni u savezu a i Partizan to ne trazi jer je i on svjestan toga a igraci koji se znoje svaki dan uzivaju u zasluzenoj tituli na kraju sezone kada je osvoje jedan dan a onda do kraja zivota pola nacije im to ne priznaje i smatra da je namesteno...Nije pravedno prema njima...Voleo bi kada bi se Partizanu oduzele te titule(imamo ih i bez njih dosta),dale Zvezdi,Hemofarmu...i kada bi se preseklo jednom sa sudijama pa da nam liga krene put regularnosti tj.put Spanske lige...Dugo smo ucili druge ajde da na brzinu i mi od drugih naucimo jer nismo bas puno zaostali kao u Fudbalu ili Rukometu...Gospodinu Pesicu svaka cast sto je malo "NACEO OSINJAK"..Nadam se da ce jos koji Partizanovac progovoriti pa da menjamo stvari na bolje u KSS...Bodiroga,Djordjevic ima ih hvala bogu koji bi menjali...Sportski pozdrav postenim i realnim navijacima kojih je nazalost sve manje...

vlado grobar

pre 13 godina

Navijac sam Partizana i jako,jako mi je tesko sto moram da priznam da je gospodin Pesic u pravu..Da se otimalo ponekad u korist Partizana-jeste..Da su se tukle sudije u svlacionici-jesu...Da su jedna,dve pa eto i tri titule dosle na neregularan nacin jesu...OK...Iskreno volio bi da ih je Zvezda osvojila tada (Drobnjakov aut),volio bih da ju je Hemofarm osvojio tada (Danilovicev upad u svlacionicu) pa eto ako je istina volio bih da ju je osvojio FMP,Hemofarm ili Zvezda kada su gepekovane (ako su) sudije....Volio bih iz prostog razloga sto bi i navijaci tih klubova a i Gospodin Pesic priznali da je ostalih 6-7 osvojeno zasluzeno,ne toliko zbog nas navijaca nego zbog tih momaka koji su tih 6-7 sezona igrali u Partizanu..Da znaju da im to niko nikada nece osporiti i da ce i gospodin Pesic,Covic,Babic reci "kvalitet nam je malo opao,ali je zato prvenstvo regularno" a ne da se desavaju stalne teorije zavere od tada i da i kada nije ono jeste pa Hemofarm nece da igra finale plej ofa EJ PA TO JE SELIDBA U 2 LIGU AUTOMATSKI !! ali kod nas ne smiju jer znaju da su malo BRLJALI i oni u savezu a i Partizan to ne trazi jer je i on svjestan toga a igraci koji se znoje svaki dan uzivaju u zasluzenoj tituli na kraju sezone kada je osvoje jedan dan a onda do kraja zivota pola nacije im to ne priznaje i smatra da je namesteno...Nije pravedno prema njima...Voleo bi kada bi se Partizanu oduzele te titule(imamo ih i bez njih dosta),dale Zvezdi,Hemofarmu...i kada bi se preseklo jednom sa sudijama pa da nam liga krene put regularnosti tj.put Spanske lige...Dugo smo ucili druge ajde da na brzinu i mi od drugih naucimo jer nismo bas puno zaostali kao u Fudbalu ili Rukometu...Gospodinu Pesicu svaka cast sto je malo "NACEO OSINJAK"..Nadam se da ce jos koji Partizanovac progovoriti pa da menjamo stvari na bolje u KSS...Bodiroga,Djordjevic ima ih hvala bogu koji bi menjali...Sportski pozdrav postenim i realnim navijacima kojih je nazalost sve manje...

Kanye

pre 13 godina

(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

Prvi razuman navijac partizana.

Prosle sezone je na sraman nacin partizan osvojio titulu, ali i KUP. Prethodne 3 sezone su takodje bile kradja, najvise protiv HF-a.

Da li se secate onog tima HF-a, Topic, Bogavac, Conley, Wright, Hukic itd. Drali su sve zive, usli u polu-finale EuroCupa i onda je kradja ala polu-finale Srbija-Turska nastupila, naravno u korist partizana.

Pozdrav svima, nadam se da ce istina izaci na videlo i da ce poceti da se igra kosarka, a ne ovo sto se igralo poslednjih sezona...

Molim redakciju da objavio komentar!

40+

pre 13 godina

(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

I ja bih VOLIO da si nekada u zivotu usao u Pionir. Onda bi mogao nesto iz iskustva i da napises, a ne ono sto bi ti eto VOLIO.

Baros

pre 13 godina

Ono sto si uradio sa Zvezdom pre dve sezone je naucna fantastika i nije mi jasno zasto je sramota reci "bio sam drugi". Doci na domak preokreta protiv Partizana (u tom trenutku 7 titula za redom) posle 0-2 je veliki uspeh, pogotovu ako se zna da se posle 2-2 u Humsku uvukao strah od eventualnog poraza. E sad jedno pitanje... Ako se u Spaniji isplati rad hoces li na kraju sezone kukati sto nisi uzeo titulu? Da li ce tada biti kriv savez jer ce Barsa, Real i Kaha zavrsiti ispred Valensije? Ili ces jednostavno reci svaka cast, IMAJU BOLJI TIM jer svi znamo da oni stvarno imaju bolji tim?!

srbijasine

pre 13 godina

@Darko
Da li je sve osvojio??
Tesko da je pored Duleta bilo sta osvojio.
A sto se tice hvalospeva o njemu, ja ga se secam i kao trenera Albe koja je bila ekipa za napucavanje, Kelna- jos gore i Zvezde!!

A sto se tice Pesica i neregularnosti u "Srpskoj kosarci", da li je mislio na NLB??

pharaoh

pre 13 godina

Piroćanac, samo te čekamo u Pioniru. Pevaće se "pesmica" samo za tvoju dušu. A, da nije sve ovo zato što smo mu švapskog zeta izbacili iz daljeg takmičenja?

bwa

pre 13 godina

Malo si se iskupio pa mozes jednom i u Partizan da dodjes, mi smo veliki, mi prastamo.

Salu na stranu, da, ima mnogo neregularnosti u Srbiji, ali daleko da je tu samo jedna strana u pitanju, kako pokusava da se implicira u komentarima navijaca kluba koji je pred raspadom.

Samo neka se sete kiseline na automobilu jednog sudije, oni koji su upuceni znaju o cemu se radi. I za to ce morati da se odgovara.

to malo devojci srecu kvari

pre 13 godina

Sta je mogao da uradi nego da podigne borbenost u odbrani do fanatizma.Mislite da Vujosevic to ne zna ili nemoze, Ali mister Kari je ka...amere u sred amerike, osvajao evropsko zlato sa nemcima bez novickog, sa Barsom klupsko prvenstvo i ima minuli rad, da se autoritetom postavi ispred igraca.Nije tajna da je i Divac u zenitu svoje igracke slave znao da spusti glavu kad mister Kari zagrmi...ali on igracima ne psuje majku i ne gradi autoritet na adolescentima.

40*

pre 13 godina

E moj pirocanac. Jel bese ti ono proglasen za najboljeg trenera Evrope u izboru kolega trenera iz cele Evrope? Ma nisi.
Boli te ono skandiranje, kada si mislio da si postao Bog zato sto su igraci koje si ti trenirao osvojili Svetsko prvenstvo. Ono jesi bio blizu, sve dok nisi otisao tamo gde jesi i dobio ono skandiranje. Posle si samo klatio glavom u neverici. Da Bog ipak postoji. Ali sto se tebe Kari tice, UVEK sedi na suprotnoj klupi.

kari je car...

pre 13 godina

dule vujosevic ima koliko 8-9 domacih titula? u ligi u kojoj se sudije nabadaju po svlacionicama...i najbrzi otkaz u istoriji kosarkaskog monstruma kakav je CSKA...dovoljno je samo reci svetski,2 puta evropski i evroligaski prvak i da se vec vidi ko je bolji trener u toj prici!

Srdjan

pre 13 godina

Legenda!
Nikada necu zaboraviti Indijanapolis 2002. Evropsko prvenstvo u Turskoj i da ne pominjem.
Sa njim na celu bili smo nepobedivi!

anbeast

pre 13 godina

Ima li medju navijacima ljudi koji, pre svega, vole sport, pa onda svoj klub i ne mrze druge klubove? Jel jasna ideja sporta tim ljudima? Jer jasan koncept postovanja protivnika? Izgleda da ne. Njima je sportsko svrstavanje samo zamena za svrstavanje u rovovima. Ok, nema vise ratova, 'ajde da pravimo svoje mini ratove... Bolesnici!
Ko pri cistoj svesti moze da kaze da Pesic nije dobar, veliki trener?
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da Dule (takav kakav jeste) nije cuda cinio u Evroligi? Po mom misljenju Pesic je bolji jer je na vise razlicitih mesta imao uspehe, ali NIKAD necu reci da je Dule LOS trener! Mozda mu trebaju odredjeni uslovi, mozda je manje prilagodljiv, ali los trener ne moze da napravi onakve rezultate sa onakvim tim(ovima)om - TACKA!
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da je nasa Zvezda imala konkurentnu organizaciju i tim u zadnjih 10 godina? {Bilo je neregularnosti (Drobnjak kao Tundzeri. Svako ko je gledao snimak i nije pristrasan potvrdice to) to stoji,(i boli) ali mi smo bili slabiji tim i slabija organizacija u poslednjoj deceniji} Pobogu nije svih 10, ili koliko vec, titula Partizanu poklonjeno. Da nisu bili dobri zar bi pravili uspehe u Evroligi (u poslednje vreme).
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da je prvenstvo susta regularnost?
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da Zvezda u nekim trenucima nije imala mnogo novca koji je uludo bacila na neke pogresno postavljene ''projekte''? (Mislite o tome vredi li Pera Antic 300 'iljada evra...).
Ajd u zdravlje....

aca_bg

pre 13 godina

Nema spora da je Pešić veliki trener. Ali isto tako mislim i da je preveliki egoista. Rad je nešto što se ulaže godinama. Nije li malo pretenciozno kada on posle samo mesec dana u Valensiji ističe SVOJ rad u kreiranju tog tima? Taj tim je selektiran i prošao je kroz pripreme u periodu kada Pešić nije bio ni u planu. I sada odjednom on je SVOJIM radom za mesec dana stvorio taj tim u prepoštenoj Španiji!? Svako ko prati španski vrhunski sport zna koliko je tu poštenja a koliko keša. Sezona je tek počela i imaće PŠešić prilike da SVOJIM radom dovede taj tim do kraja kada će se sabrati sve zajedno. Na njegovu žalost sezona se ne završava polovinom Decembra nego u Maju.Još jedna stvar... Posle njegovog boravka u Zvezdi nastao je potop. Finansijski su krahirali a nisu ništa osvojili. Te godine Zvezda je od Partizana izgubila i u Kupu ( 15 razlike ) i u Jadranskoj ligi. Jedina primedba u Kupu koju je tada Pešić imao je bilo navijanje Grobara u Nišu a u Jadranskoj, nije bilo nikakvih primedbi. Ko je tu kriv ? Stari grobar Roman Lisac ? A u Evrokupu ? Ko je tu kriv Zvezdi za tri budalasta poraza od lošijih protivnika ? Dajte ljudi, nemojte da ste neozbiljni...

Lukic & Butulija

pre 13 godina

@(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)
Cestitamo ti vlado ulazak u nase veliko grobarsko drustvo.
Mi smo pravi i originalni grobari!

Parni valjak

pre 13 godina

"U ACB ligi klubovi su stabilni, ne mogu da se potpisuju ugovori, a da se ne izvršavaju obaveze i to takođe donosi sigurnost."
Pa on je u stvari na Zvezdu mislio kad je govorio o neregularnosti kod nas.

Vanja

pre 13 godina

vlado grobar. Svaka cast za komentar, ne moraju da se vrate titule FMP,Zvezdi,Hemofarmu niti da se oduzmu Partizanu ali je bitnije od svega reci STOP takvom nacinu. I u pravu si, Partizanu niko ne moze da ospori zadnjih par godina ali prvih nekoliko (sjeti se "dominantnog" djure ostojica i njegovog "grcko-rimskog" stila pod kosevima koje je bilo dozvoljeno)su unazadile nasu kosarku. O ovome treba pisati da bi se klinci koji se "pale" samo na klupske boje edukovali na pravi nacin. A posebno da se postuje covjek kakav je Svetislav Pesic jer nije normalno da neki todoric kritikuje jednog Pesica ili jedan karadzic jednog Vlade Divca koji su sve dali i sve dobili od sporta.

Reality

pre 13 godina

Ajde sad delije zatvorite oči i pokušajte da zamislite ovo...

"Postoji jedan trener koji će vam doneti deceniju dominacije u domaćoj ligi, vaš večiti rival vam neće moći prismrdeti i plakaće od muke, doneće vam deceniju bogatu evropskim uspesima, deceniju radosti, pred vama će deset godina padati svi, ali SVI evropski velikani..."

A? Ne mozete ni da zamislite. Since fiction?

E, nama je to Dule doneo. A to što koristite svaku priliku da ga pljunete govori samo jedno...

JOŠ UVEK BOLIIIII !!!!

I corava koka

pre 13 godina

Nemam nista protiv ljudi koji iznose svoje misljenje, pogotovo ne ako je objektivno, ali me stvarno nervira kad se neko lazno predstavlja. Ovaj Vlado je grobar isto k'o sto sam ja cigan. Brate, ako imas nesto da kazes, kazi. Ako ti Partizan nije po volji i ako mislis da krade titule, nema problema, ali onda se makar potpisi k'o covjek, a ne ovako, indirektno pljujes po Partizanu i njegovim uspjesima, pa se onda predstavljas kao neki objektivan grobar, jel' eto, kao to ce ti dati neki kredibilitet. Cova, kad je nesto objektivno, onda je objektivno, potpisiv'o se ti k'o Vlado Grobar, Vlado Zvezdas ili Vlado Seljak. Toliko. A Kari, koga inace postujem kao strucnjaka, mislim da mu je ovde malo proradila sujeta. Niko ne voli da gubi, pa tako ni on; a poznato je da je najlakse kriviti nekog drugog za vlastite neuspjehe.

Komina

pre 13 godina

Navijam za Partizan, ali Pesic je gospodin covek i veliki trener. Ono sto je on rekao u svom poslu, svako moze da kaze u svom; u svim sferama zivata u Srbiji su stvari uglavnom neregularne (da li sudije sude posteno; profesori ocenjuju posteno itd.). Neka mi iko od citaoca navede jednu, ali jednu stvar u Srbiji, koja se radi regularno.

Ivan

pre 13 godina

@vlado grobar

Svaka cast vlado, da je vise takvih ne samo da nam kosarka ne bi bila ovakva, nego i drzava.

Ipak, Partizan je zbog ukradenih titula imao priliku vise da zaradi, njegovi igraci su imali prilike vise da napreduju kroz Evroligu, bio je kao veciti prvak interesantniji velikim talentima da dodju da igraju za njega.

Ne moze se reci "e uzeli smo 6 titula posteno a one 4 neposteno". Ako si kriminalna organizacija, kriminalna si organizacija. Verovatno kao i vecina ostalih klubova, i verovatno kao i ogromna vecina drzavnih "sampiona" u bilo kojoj oblasti biznisa. A kriminal uvek unazadjuje, sto se moze videti i iz cinjenice da danas Partizan nema nijednog potencijalnog reprezentativca u svojim redovima (mozda nekog grejaca klupe).

Ne branim ovde ni Zvezdu ni Hemofarm, i pitanje je da li bi oni bili drugaciji da su bili u situaciji u kojoj je bio Partizan. Samo aman ljudi, nemojmo se vise prozivati po sajtovima braneci razne kriminalce koji o svima nama misle da smo ovce za sisanje a ne ljudi.

IvePFC

pre 13 godina

Ovaj sto se potpisao Vlada Grobar nije Grobar,i to tvrdim 100%....nemoj izmisljati gluposti,kakve zvezda kakav hemofarm....sve su titule doslo kao plod rada,da nije mozda danilovic gepekovao i sudiji u NLB ligi pa je osvajamo 4 puta za redom ili u Evropi gde zadnjih par godina cinimo kosarkaski krem Evrope...NEMOJTE DA SE POTPISUJETE LAZNO

Ima Boga

pre 13 godina

Kari je glasno rekao ono sto svi upuceniji u desavanja u srpskoj kosarci samo sapucu. Njemu se ne mogu oduzeti titule osvojene sa reprezentacijama Nemacke i srbije i klubovima u kojima je radio. Lopovluk i mafijasenje nece trajati doveka, a onda sledi placanje racuna...

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

@Vlado Grobar..

- Vlado svaka ti cast...
- Vlado realan si do bola..
- Da je vise ljudi kao ti...itd..
..Pa vise Vas je.. priznajemo mi to.. Vlado Delijo..
Ajde, nemoj da lazes.. Zar jedan pravoslavac da se lazima sluzi i lazno predstavlja..
Ko je to nadigrao Partizan u svim takmicenjima tih sezona iz Srbije..
Pa sto nas nisu izgazili u NLB-u..dajte molim Vas..

ofk

pre 13 godina

Sta hoce ovaj nezahvalnik.Kada nije ima ugovor ikada je bio bez posla Zvezda ga je uzela i ocerupali su je.Sada pljuje po nasoj kosarci a napapo se love ko blata...uzas.Nije mi jasno zasto se oglasava iz dana u dan

Marko

pre 13 godina

@Za ovoga je onaj Dule Vujosevic mala beba po svemu,ovaj covek je sve osvojio,svaka ti cast Delijo.
(Darko, 23. decembar 2010 23:33)

Kari nije delija jer je pola igracke karijere proveo u Partizanu... Toliko dominiramo da to neverovatno :D

Miskooo

pre 13 godina

@ Ilija@Nis

Hala se ne gradi Partizanu zato sto ima rezultate ili Zvezdi zato sto je drzavni projekat, vec da bi imalo sta da se kupi kad stupi na snagu zakon o privatizaciji. Nemoj da si naivan.

moca

pre 13 godina

pitanje za sve koji su "poznavaoci" regularnosti:ako sudije naprave po svim ozbiljnim statistikama oko 10 gresaka u toku utakmice (50-50%),a jedan tim ima preko 20 izgubljenih lopti i na kraju krivi sudije za 1 ili 2 nedosudjene (mozda ocigledne) lopte za njega koga treba kriviti?
1.trenera i igrace
2.prebaciti krivicu na sudije

Prepoznaće se sami

pre 13 godina

Objasnio im čovek u par rečenica suštinu problema i to sa punim pravom i krajnje iskreno i tačno.Osinje gnezdo postoji već 10-tak godina i ko dirne u njega,loše će proći,počev od sudija pa nadalje.Dolazi do šamaranja u svlačionicama sudija,gepekovanja,pretnji,pritiska i zato je to tako.

Shone

pre 13 godina

Ovaj Pesic je odavno prolupao, za manje od dva dana opet neka izjava s tim sto sada moze da se tumaci i ovako i onako. Pa sta bi sad, kazi jasno i glasno sta je to ovde neregularno, jel Partizan nesto nezasluzeno osvojio ili sta? Imao si priliku i u regionalnoj ligi gde nisu nase sudije pa si tamo prosao duplo gore, imao si prilike u Evrokupu pa si i tamo izgubio od raznih Gmundena, Azovmasa,...

Na kraju krajeva i nije vredan nekog opsirnog komentara. Ko o cemu, Pesic o postenju.

destinacija: sud

pre 13 godina

@ vlado
Takvi ljudi kao ti, normalni i razumni, stotine hiljada vas ima, zrtve su sacice budala (a ima ih vec dovoljno u komentarima na ovu pricu) kojih ima nekoliko hiljada. Zbog takvih polovina Srbije prezire klub za koji navijas, a uopste ne bi moralo da bude tako. Nekad se, pre 20ak godina, pevalo 'Titula Beogradu' na pocetku finalne serije plej ofa, posto je Zvezda prethodno izbacila Cibonu, a Partizan Bosnu. Taj Partizan se u narednih godinu-dve razvio u najjaci ikada beogradski tim (mada su i Cibona 84-86 i Split, ocigledno) bili bolji. Tada su i navijaci Zvezde sa postovanjem pricali o Paspalju, Djordjevicu i ekipi. A vidi gde smo sada.
I potpuno si u pravu, u svih devet godina od pada Buducnosti Partizan je imao odlican tim, mislim da je Zvezda bila bolja po sastavu u 2002/03, Hemofarm je bio blizu u 2/3 navrata, ali su u vecini sezona bili najbolji. Ipak, do titula nisu uvek stizali regularno. Jer, nije dovoljno biti najbolji da se bude prvak, Cibona je i 1987. i pomenute 1988. bila bey dileme najbolji tim u SFRJ ligi, pa su prvaci bili Zadar i Partizan. Da o Zvezdi iz 1998. ne pricam, katastrofalna sezona okoncana titulom. Jednostavno, nad svim tim igracima, a posebno nad trojkom DV, PSD, DT zauvek ce stajati mracni oblak sumnje. Ako su igraci u svemu relativno neduzni, takav je bio splet okolnosti, ova trojica bi morala da odgovaraju za sve sto su ucinili za zlo srpske kosarke. A posledice tog zla placacemo sledecih deset godina.

vrsac

pre 13 godina

stvar je prosta - ako partizan ne uzme titulu nece igrati evroligu a ako ne igra evroligu nema para, ni talentovanih igraca(npr da je hf uzeo titulu pre 4 goidne i otisao u evroligu,ne bi tepic u partizan otisao da igra uleb kup,kod nas bi dosao) niti sponzora..i eto vam objasnjenja..partizan je institucija i on ne sme da nestane kao sto je zveda fmp i evo sad hf..e sad,nazalost,zbog alavosti partizana mi ostali nadrljasmo..ali takva je nasa drzava..kad gledam partizan ja vidim obilic za vreme arkana- igraci igraju u transu na bazi straha za svoju buducnost,sudije se gepekuju,svi cute(i nas gospodin svevisnji babic cuti jer je grobar u dusi)a srpska kosarka propada.sad adan vlada jovanovic ispada da je los trener au stvari on je samo normalan,nije psiho..ja samo imam jednu nedoumicu i pitanje-zasto su prosle godine bili alavi na trofeje kad se znalo da je evroliga obezbedjena,ZASTO???
vlado grobar- svaka cast

Dilber

pre 13 godina

Sanjas svoj san... U nasim snovima tebe i njih nema,mi sanjamo ozbiljan san. Ne vidim u cemu je problem otici sa takvom ekipom i toliko novca u TOP 16? Verovatno bi sudije bile krive? Ej, majstore jasno je sto kukas... Imao si takvu ekipu sa Zvezdom a Duleta ni okrnjio nisi... Dostojanstva!

pedja_71

pre 13 godina

Šteta što sa Pešićem nismo uzeli titulu. Nekako su se kockice sklopile posle toliko godina dominacije partizana. Nisam jedan od teoretičara zavere, ali suđenje u petoj utakmici je zaista bilo perfidno. Što se tiče trenažne sale, hteo bih neupućenima da kažem da je sa partizanom odavno sklopljen ugovor o izgradnji iste, tako da nema potrebe da se plače što i Zvezda dobija jednu.

Ice Bear

pre 13 godina

Sportski pozdrav postenim i realnim navijacima kojih je nazalost sve manje...
(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

Ti si grobar pameti. Pišeš o stvarima koje samo nagadjaš, to je toliko neozbiljno, a ovo što Pešić radi je podlo. On zapravo pere svoju prošlost, pravdajući svoj neuspeh nekim "višim" silama. Pravio je rezultate samo kada je imao velike igrače u timu, to i moja baba može. I kakve crne neregularnosti u srpskoj košarci su uticale da on ne osvoji NLB ligu, šta lupeta. Ovo rade samo podli ljudi, bace kosku pa se vi glodjite. Umesto da se dokazuje krivica mora se dokazivati poštenje. Svet se okrenuo naopako. Ko nije za otklanjanje neregularnosti? One u svakom sistemu postoje, ali se ne može o njima govoriti sa skrivenim podlim namerama. Hajde na sto sve argumente, ali argumente, pa kome se dokaže lopovluk - u zatvor, napolje iz lige, zabraniti rad trenerima funkcionerima, ugasiti velike dužnike. Hajde da se to jednom uradi. Imaj mu*a da kreneš u takvu akciju, onda ću reći svaka čast majstore. A sad i tebi Pešiću mogu samo da kažem: ne lupetaj.

Petar

pre 13 godina

Pa jednom je posle poraza Zvezde u Evro kupu rekao "Pa da je tu bio Bodiroga, on bi znao sta da igra".
Pa da ja imam Bodirogu u timu, dogurao bi do F4

Sve je regularno

pre 13 godina

Care, ma koliko ti objašnjavao, ovdašnji bilmezi (a pogotovo, "navijači"... ovi što su ostali nakon hapšenja zbog ubistva Francuza)te shvatiti neće. I samo će te optuživati da si, kao,"protiv Partizana" (koji je, jelte opet ušao u Top16 buahahahahah). Mi smo zemlja mafijaška i to je svakom ko ima IQ iznad cifre svoje težine jasno.
Nažalost, tu su magovi, gepekari, koji ništa ne mogu da urade na 20 km van Pionira. Da ne spominjem velikog trenera koji je u kartijeri trenirao samo jedan klub poluuspešno. A on im je car!
E, to je slika i prilika srpske košarke.
I zašto da se neki Sale Djordjević vraća ovamo? Zašto da se Pešić muči protiv ovdašnjih gepekara? Sasvim im je lepo tamo gde su, a nama ostaje da se i dalje ložimo na "Uzmi Dule dvadesetpetu tituluuuuuu"... Ma, nema frke.

slatkorecivi

pre 13 godina

Pokusacu da budem realistican, odnosno da ne podlegnem nekim senzacionalnim izjavama, bez obzira sto sam zvezdas ( ovo sam morao da napomenem, jer skoro svi forumasi ovde prvo pitaju : A CIJI SI TI, MALI? a tek posle: KAKO SE ZOVES? ; sto mislim da nije dobro, ali cemo do toga doci ), vec da pricam razumno sa ciljem da u perspektivi imamo rezultate koje smo imali od 1987 do 2002. Jedan cilj moze da bude prepreka nekom drugom cilju, koji je kratkorocniji npr. favorizovanje odredjenih igraca ili odredjenih klubova. Ko hoce uspeh na kratke staze, neka prestane da cita ovaj komentar, ionako imam nameru da budem opsiran!!! G-din Pesic mi se cini kao covek sa puno iskustva koji zna sta prica, a za moje pojmove prica vrlo logicno.
Ocigledno da moramo da pitamo sede glave sta dalje, koji bih nazvao ne Strucni, nego Magicni savet, ali mislim da i mnogo toga mozemo izvuci iz nekih ekonomskih zakona:
1. Uspeh se moze postici, samo ako se uspostavi zdrava konkurencija
2. Da bi se to desilo, moraju da se donesu STRIKTNA pravila ponasanja, sa rigoroznim sankcijama
3. Mora postojati PRAVA nezavisna komisija koja bi arbitrrala kod odredjenih situacija

Jednostavno, svest mora da se promeni, ako se zeli da rezultati ne zavise od vrhuskih igraca ili vrhunskih strucnjaka, vec od samog sistema, koji bi omugucavao vrhunske rezultate i bez vrhunskih kvaliteta pojedinaca.
Dakle, budimo iskreni i realni: Svetislav Pesic samo skrece paznju na najveci problem, ne samo u kosarci i sportu, vec i nasem drustvu u celosti. NESTO JE TRULO U NASOJ DRZAVI i sve dok to bude tako nema nam nekog boljitka, sem trenutne inspiracije vrhunskih pojedinaca. Zaboravite i Zvezdu i Partizan, nego budimo Srbi, pre svega, i pozelimo za sve nas najbolje.

Pozdrav

Grobar_Grobar

pre 13 godina

Slazem se sa Vladom, naravno. Lepo je rekao covek da se nada da ce pravi navijaci partizana biti objektivni. I ne samo grobari nego i svi drugi koji imaju oci i mozak u ovoj zemlji. Nazalost na b92 izgleda vecinom dolaze oni drugaciji grobari: subjektivni, iskomplesirani i totalno plitki. 100% sam siguran da je Vlada stvarno grobar posto sam i ja grobar od rodjenja i delim njegovo misljenje!

@Reality - Since Fiction - WTF????

ne budite smesni

pre 13 godina

Tisina TAMO!Opet neki Pesici,Lukici sa nekim solomonskim resenjima i rezonima.Dosta je vesti iz NESVESTI!Dodji i preduzmi nesto ako imas M..,a ne samo prazna prica,retotika,demagogija o tome kako BI trebalo...pozdrav

vlado grobar

pre 13 godina

Navijac sam Partizana i jako,jako mi je tesko sto moram da priznam da je gospodin Pesic u pravu..Da se otimalo ponekad u korist Partizana-jeste..Da su se tukle sudije u svlacionici-jesu...Da su jedna,dve pa eto i tri titule dosle na neregularan nacin jesu...OK...Iskreno volio bi da ih je Zvezda osvojila tada (Drobnjakov aut),volio bih da ju je Hemofarm osvojio tada (Danilovicev upad u svlacionicu) pa eto ako je istina volio bih da ju je osvojio FMP,Hemofarm ili Zvezda kada su gepekovane (ako su) sudije....Volio bih iz prostog razloga sto bi i navijaci tih klubova a i Gospodin Pesic priznali da je ostalih 6-7 osvojeno zasluzeno,ne toliko zbog nas navijaca nego zbog tih momaka koji su tih 6-7 sezona igrali u Partizanu..Da znaju da im to niko nikada nece osporiti i da ce i gospodin Pesic,Covic,Babic reci "kvalitet nam je malo opao,ali je zato prvenstvo regularno" a ne da se desavaju stalne teorije zavere od tada i da i kada nije ono jeste pa Hemofarm nece da igra finale plej ofa EJ PA TO JE SELIDBA U 2 LIGU AUTOMATSKI !! ali kod nas ne smiju jer znaju da su malo BRLJALI i oni u savezu a i Partizan to ne trazi jer je i on svjestan toga a igraci koji se znoje svaki dan uzivaju u zasluzenoj tituli na kraju sezone kada je osvoje jedan dan a onda do kraja zivota pola nacije im to ne priznaje i smatra da je namesteno...Nije pravedno prema njima...Voleo bi kada bi se Partizanu oduzele te titule(imamo ih i bez njih dosta),dale Zvezdi,Hemofarmu...i kada bi se preseklo jednom sa sudijama pa da nam liga krene put regularnosti tj.put Spanske lige...Dugo smo ucili druge ajde da na brzinu i mi od drugih naucimo jer nismo bas puno zaostali kao u Fudbalu ili Rukometu...Gospodinu Pesicu svaka cast sto je malo "NACEO OSINJAK"..Nadam se da ce jos koji Partizanovac progovoriti pa da menjamo stvari na bolje u KSS...Bodiroga,Djordjevic ima ih hvala bogu koji bi menjali...Sportski pozdrav postenim i realnim navijacima kojih je nazalost sve manje...

40+

pre 13 godina

(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

I ja bih VOLIO da si nekada u zivotu usao u Pionir. Onda bi mogao nesto iz iskustva i da napises, a ne ono sto bi ti eto VOLIO.

40*

pre 13 godina

E moj pirocanac. Jel bese ti ono proglasen za najboljeg trenera Evrope u izboru kolega trenera iz cele Evrope? Ma nisi.
Boli te ono skandiranje, kada si mislio da si postao Bog zato sto su igraci koje si ti trenirao osvojili Svetsko prvenstvo. Ono jesi bio blizu, sve dok nisi otisao tamo gde jesi i dobio ono skandiranje. Posle si samo klatio glavom u neverici. Da Bog ipak postoji. Ali sto se tebe Kari tice, UVEK sedi na suprotnoj klupi.

pharaoh

pre 13 godina

Piroćanac, samo te čekamo u Pioniru. Pevaće se "pesmica" samo za tvoju dušu. A, da nije sve ovo zato što smo mu švapskog zeta izbacili iz daljeg takmičenja?

Baros

pre 13 godina

Ono sto si uradio sa Zvezdom pre dve sezone je naucna fantastika i nije mi jasno zasto je sramota reci "bio sam drugi". Doci na domak preokreta protiv Partizana (u tom trenutku 7 titula za redom) posle 0-2 je veliki uspeh, pogotovu ako se zna da se posle 2-2 u Humsku uvukao strah od eventualnog poraza. E sad jedno pitanje... Ako se u Spaniji isplati rad hoces li na kraju sezone kukati sto nisi uzeo titulu? Da li ce tada biti kriv savez jer ce Barsa, Real i Kaha zavrsiti ispred Valensije? Ili ces jednostavno reci svaka cast, IMAJU BOLJI TIM jer svi znamo da oni stvarno imaju bolji tim?!

srbijasine

pre 13 godina

@Darko
Da li je sve osvojio??
Tesko da je pored Duleta bilo sta osvojio.
A sto se tice hvalospeva o njemu, ja ga se secam i kao trenera Albe koja je bila ekipa za napucavanje, Kelna- jos gore i Zvezde!!

A sto se tice Pesica i neregularnosti u "Srpskoj kosarci", da li je mislio na NLB??

Kanye

pre 13 godina

(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

Prvi razuman navijac partizana.

Prosle sezone je na sraman nacin partizan osvojio titulu, ali i KUP. Prethodne 3 sezone su takodje bile kradja, najvise protiv HF-a.

Da li se secate onog tima HF-a, Topic, Bogavac, Conley, Wright, Hukic itd. Drali su sve zive, usli u polu-finale EuroCupa i onda je kradja ala polu-finale Srbija-Turska nastupila, naravno u korist partizana.

Pozdrav svima, nadam se da ce istina izaci na videlo i da ce poceti da se igra kosarka, a ne ovo sto se igralo poslednjih sezona...

Molim redakciju da objavio komentar!

ofk

pre 13 godina

Sta hoce ovaj nezahvalnik.Kada nije ima ugovor ikada je bio bez posla Zvezda ga je uzela i ocerupali su je.Sada pljuje po nasoj kosarci a napapo se love ko blata...uzas.Nije mi jasno zasto se oglasava iz dana u dan

bwa

pre 13 godina

Malo si se iskupio pa mozes jednom i u Partizan da dodjes, mi smo veliki, mi prastamo.

Salu na stranu, da, ima mnogo neregularnosti u Srbiji, ali daleko da je tu samo jedna strana u pitanju, kako pokusava da se implicira u komentarima navijaca kluba koji je pred raspadom.

Samo neka se sete kiseline na automobilu jednog sudije, oni koji su upuceni znaju o cemu se radi. I za to ce morati da se odgovara.

I corava koka

pre 13 godina

Nemam nista protiv ljudi koji iznose svoje misljenje, pogotovo ne ako je objektivno, ali me stvarno nervira kad se neko lazno predstavlja. Ovaj Vlado je grobar isto k'o sto sam ja cigan. Brate, ako imas nesto da kazes, kazi. Ako ti Partizan nije po volji i ako mislis da krade titule, nema problema, ali onda se makar potpisi k'o covjek, a ne ovako, indirektno pljujes po Partizanu i njegovim uspjesima, pa se onda predstavljas kao neki objektivan grobar, jel' eto, kao to ce ti dati neki kredibilitet. Cova, kad je nesto objektivno, onda je objektivno, potpisiv'o se ti k'o Vlado Grobar, Vlado Zvezdas ili Vlado Seljak. Toliko. A Kari, koga inace postujem kao strucnjaka, mislim da mu je ovde malo proradila sujeta. Niko ne voli da gubi, pa tako ni on; a poznato je da je najlakse kriviti nekog drugog za vlastite neuspjehe.

Reality

pre 13 godina

Ajde sad delije zatvorite oči i pokušajte da zamislite ovo...

"Postoji jedan trener koji će vam doneti deceniju dominacije u domaćoj ligi, vaš večiti rival vam neće moći prismrdeti i plakaće od muke, doneće vam deceniju bogatu evropskim uspesima, deceniju radosti, pred vama će deset godina padati svi, ali SVI evropski velikani..."

A? Ne mozete ni da zamislite. Since fiction?

E, nama je to Dule doneo. A to što koristite svaku priliku da ga pljunete govori samo jedno...

JOŠ UVEK BOLIIIII !!!!

Ivan

pre 13 godina

@vlado grobar

Svaka cast vlado, da je vise takvih ne samo da nam kosarka ne bi bila ovakva, nego i drzava.

Ipak, Partizan je zbog ukradenih titula imao priliku vise da zaradi, njegovi igraci su imali prilike vise da napreduju kroz Evroligu, bio je kao veciti prvak interesantniji velikim talentima da dodju da igraju za njega.

Ne moze se reci "e uzeli smo 6 titula posteno a one 4 neposteno". Ako si kriminalna organizacija, kriminalna si organizacija. Verovatno kao i vecina ostalih klubova, i verovatno kao i ogromna vecina drzavnih "sampiona" u bilo kojoj oblasti biznisa. A kriminal uvek unazadjuje, sto se moze videti i iz cinjenice da danas Partizan nema nijednog potencijalnog reprezentativca u svojim redovima (mozda nekog grejaca klupe).

Ne branim ovde ni Zvezdu ni Hemofarm, i pitanje je da li bi oni bili drugaciji da su bili u situaciji u kojoj je bio Partizan. Samo aman ljudi, nemojmo se vise prozivati po sajtovima braneci razne kriminalce koji o svima nama misle da smo ovce za sisanje a ne ljudi.

Shone

pre 13 godina

Ovaj Pesic je odavno prolupao, za manje od dva dana opet neka izjava s tim sto sada moze da se tumaci i ovako i onako. Pa sta bi sad, kazi jasno i glasno sta je to ovde neregularno, jel Partizan nesto nezasluzeno osvojio ili sta? Imao si priliku i u regionalnoj ligi gde nisu nase sudije pa si tamo prosao duplo gore, imao si prilike u Evrokupu pa si i tamo izgubio od raznih Gmundena, Azovmasa,...

Na kraju krajeva i nije vredan nekog opsirnog komentara. Ko o cemu, Pesic o postenju.

IvePFC

pre 13 godina

Ovaj sto se potpisao Vlada Grobar nije Grobar,i to tvrdim 100%....nemoj izmisljati gluposti,kakve zvezda kakav hemofarm....sve su titule doslo kao plod rada,da nije mozda danilovic gepekovao i sudiji u NLB ligi pa je osvajamo 4 puta za redom ili u Evropi gde zadnjih par godina cinimo kosarkaski krem Evrope...NEMOJTE DA SE POTPISUJETE LAZNO

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

@Vlado Grobar..

- Vlado svaka ti cast...
- Vlado realan si do bola..
- Da je vise ljudi kao ti...itd..
..Pa vise Vas je.. priznajemo mi to.. Vlado Delijo..
Ajde, nemoj da lazes.. Zar jedan pravoslavac da se lazima sluzi i lazno predstavlja..
Ko je to nadigrao Partizan u svim takmicenjima tih sezona iz Srbije..
Pa sto nas nisu izgazili u NLB-u..dajte molim Vas..

Marko

pre 13 godina

@Za ovoga je onaj Dule Vujosevic mala beba po svemu,ovaj covek je sve osvojio,svaka ti cast Delijo.
(Darko, 23. decembar 2010 23:33)

Kari nije delija jer je pola igracke karijere proveo u Partizanu... Toliko dominiramo da to neverovatno :D

aca_bg

pre 13 godina

Nema spora da je Pešić veliki trener. Ali isto tako mislim i da je preveliki egoista. Rad je nešto što se ulaže godinama. Nije li malo pretenciozno kada on posle samo mesec dana u Valensiji ističe SVOJ rad u kreiranju tog tima? Taj tim je selektiran i prošao je kroz pripreme u periodu kada Pešić nije bio ni u planu. I sada odjednom on je SVOJIM radom za mesec dana stvorio taj tim u prepoštenoj Španiji!? Svako ko prati španski vrhunski sport zna koliko je tu poštenja a koliko keša. Sezona je tek počela i imaće PŠešić prilike da SVOJIM radom dovede taj tim do kraja kada će se sabrati sve zajedno. Na njegovu žalost sezona se ne završava polovinom Decembra nego u Maju.Još jedna stvar... Posle njegovog boravka u Zvezdi nastao je potop. Finansijski su krahirali a nisu ništa osvojili. Te godine Zvezda je od Partizana izgubila i u Kupu ( 15 razlike ) i u Jadranskoj ligi. Jedina primedba u Kupu koju je tada Pešić imao je bilo navijanje Grobara u Nišu a u Jadranskoj, nije bilo nikakvih primedbi. Ko je tu kriv ? Stari grobar Roman Lisac ? A u Evrokupu ? Ko je tu kriv Zvezdi za tri budalasta poraza od lošijih protivnika ? Dajte ljudi, nemojte da ste neozbiljni...

Dilber

pre 13 godina

Sanjas svoj san... U nasim snovima tebe i njih nema,mi sanjamo ozbiljan san. Ne vidim u cemu je problem otici sa takvom ekipom i toliko novca u TOP 16? Verovatno bi sudije bile krive? Ej, majstore jasno je sto kukas... Imao si takvu ekipu sa Zvezdom a Duleta ni okrnjio nisi... Dostojanstva!

Ice Bear

pre 13 godina

Sportski pozdrav postenim i realnim navijacima kojih je nazalost sve manje...
(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)

Ti si grobar pameti. Pišeš o stvarima koje samo nagadjaš, to je toliko neozbiljno, a ovo što Pešić radi je podlo. On zapravo pere svoju prošlost, pravdajući svoj neuspeh nekim "višim" silama. Pravio je rezultate samo kada je imao velike igrače u timu, to i moja baba može. I kakve crne neregularnosti u srpskoj košarci su uticale da on ne osvoji NLB ligu, šta lupeta. Ovo rade samo podli ljudi, bace kosku pa se vi glodjite. Umesto da se dokazuje krivica mora se dokazivati poštenje. Svet se okrenuo naopako. Ko nije za otklanjanje neregularnosti? One u svakom sistemu postoje, ali se ne može o njima govoriti sa skrivenim podlim namerama. Hajde na sto sve argumente, ali argumente, pa kome se dokaže lopovluk - u zatvor, napolje iz lige, zabraniti rad trenerima funkcionerima, ugasiti velike dužnike. Hajde da se to jednom uradi. Imaj mu*a da kreneš u takvu akciju, onda ću reći svaka čast majstore. A sad i tebi Pešiću mogu samo da kažem: ne lupetaj.

destinacija: sud

pre 13 godina

@ vlado
Takvi ljudi kao ti, normalni i razumni, stotine hiljada vas ima, zrtve su sacice budala (a ima ih vec dovoljno u komentarima na ovu pricu) kojih ima nekoliko hiljada. Zbog takvih polovina Srbije prezire klub za koji navijas, a uopste ne bi moralo da bude tako. Nekad se, pre 20ak godina, pevalo 'Titula Beogradu' na pocetku finalne serije plej ofa, posto je Zvezda prethodno izbacila Cibonu, a Partizan Bosnu. Taj Partizan se u narednih godinu-dve razvio u najjaci ikada beogradski tim (mada su i Cibona 84-86 i Split, ocigledno) bili bolji. Tada su i navijaci Zvezde sa postovanjem pricali o Paspalju, Djordjevicu i ekipi. A vidi gde smo sada.
I potpuno si u pravu, u svih devet godina od pada Buducnosti Partizan je imao odlican tim, mislim da je Zvezda bila bolja po sastavu u 2002/03, Hemofarm je bio blizu u 2/3 navrata, ali su u vecini sezona bili najbolji. Ipak, do titula nisu uvek stizali regularno. Jer, nije dovoljno biti najbolji da se bude prvak, Cibona je i 1987. i pomenute 1988. bila bey dileme najbolji tim u SFRJ ligi, pa su prvaci bili Zadar i Partizan. Da o Zvezdi iz 1998. ne pricam, katastrofalna sezona okoncana titulom. Jednostavno, nad svim tim igracima, a posebno nad trojkom DV, PSD, DT zauvek ce stajati mracni oblak sumnje. Ako su igraci u svemu relativno neduzni, takav je bio splet okolnosti, ova trojica bi morala da odgovaraju za sve sto su ucinili za zlo srpske kosarke. A posledice tog zla placacemo sledecih deset godina.

to malo devojci srecu kvari

pre 13 godina

Sta je mogao da uradi nego da podigne borbenost u odbrani do fanatizma.Mislite da Vujosevic to ne zna ili nemoze, Ali mister Kari je ka...amere u sred amerike, osvajao evropsko zlato sa nemcima bez novickog, sa Barsom klupsko prvenstvo i ima minuli rad, da se autoritetom postavi ispred igraca.Nije tajna da je i Divac u zenitu svoje igracke slave znao da spusti glavu kad mister Kari zagrmi...ali on igracima ne psuje majku i ne gradi autoritet na adolescentima.

kari je car...

pre 13 godina

dule vujosevic ima koliko 8-9 domacih titula? u ligi u kojoj se sudije nabadaju po svlacionicama...i najbrzi otkaz u istoriji kosarkaskog monstruma kakav je CSKA...dovoljno je samo reci svetski,2 puta evropski i evroligaski prvak i da se vec vidi ko je bolji trener u toj prici!

Lukic & Butulija

pre 13 godina

@(vlado grobar, 23. decembar 2010 23:51)
Cestitamo ti vlado ulazak u nase veliko grobarsko drustvo.
Mi smo pravi i originalni grobari!

Vanja

pre 13 godina

vlado grobar. Svaka cast za komentar, ne moraju da se vrate titule FMP,Zvezdi,Hemofarmu niti da se oduzmu Partizanu ali je bitnije od svega reci STOP takvom nacinu. I u pravu si, Partizanu niko ne moze da ospori zadnjih par godina ali prvih nekoliko (sjeti se "dominantnog" djure ostojica i njegovog "grcko-rimskog" stila pod kosevima koje je bilo dozvoljeno)su unazadile nasu kosarku. O ovome treba pisati da bi se klinci koji se "pale" samo na klupske boje edukovali na pravi nacin. A posebno da se postuje covjek kakav je Svetislav Pesic jer nije normalno da neki todoric kritikuje jednog Pesica ili jedan karadzic jednog Vlade Divca koji su sve dali i sve dobili od sporta.

pedja_71

pre 13 godina

Šteta što sa Pešićem nismo uzeli titulu. Nekako su se kockice sklopile posle toliko godina dominacije partizana. Nisam jedan od teoretičara zavere, ali suđenje u petoj utakmici je zaista bilo perfidno. Što se tiče trenažne sale, hteo bih neupućenima da kažem da je sa partizanom odavno sklopljen ugovor o izgradnji iste, tako da nema potrebe da se plače što i Zvezda dobija jednu.

Komina

pre 13 godina

Navijam za Partizan, ali Pesic je gospodin covek i veliki trener. Ono sto je on rekao u svom poslu, svako moze da kaze u svom; u svim sferama zivata u Srbiji su stvari uglavnom neregularne (da li sudije sude posteno; profesori ocenjuju posteno itd.). Neka mi iko od citaoca navede jednu, ali jednu stvar u Srbiji, koja se radi regularno.

Ima Boga

pre 13 godina

Kari je glasno rekao ono sto svi upuceniji u desavanja u srpskoj kosarci samo sapucu. Njemu se ne mogu oduzeti titule osvojene sa reprezentacijama Nemacke i srbije i klubovima u kojima je radio. Lopovluk i mafijasenje nece trajati doveka, a onda sledi placanje racuna...

Sve je regularno

pre 13 godina

Care, ma koliko ti objašnjavao, ovdašnji bilmezi (a pogotovo, "navijači"... ovi što su ostali nakon hapšenja zbog ubistva Francuza)te shvatiti neće. I samo će te optuživati da si, kao,"protiv Partizana" (koji je, jelte opet ušao u Top16 buahahahahah). Mi smo zemlja mafijaška i to je svakom ko ima IQ iznad cifre svoje težine jasno.
Nažalost, tu su magovi, gepekari, koji ništa ne mogu da urade na 20 km van Pionira. Da ne spominjem velikog trenera koji je u kartijeri trenirao samo jedan klub poluuspešno. A on im je car!
E, to je slika i prilika srpske košarke.
I zašto da se neki Sale Djordjević vraća ovamo? Zašto da se Pešić muči protiv ovdašnjih gepekara? Sasvim im je lepo tamo gde su, a nama ostaje da se i dalje ložimo na "Uzmi Dule dvadesetpetu tituluuuuuu"... Ma, nema frke.

Grobar_Grobar

pre 13 godina

Slazem se sa Vladom, naravno. Lepo je rekao covek da se nada da ce pravi navijaci partizana biti objektivni. I ne samo grobari nego i svi drugi koji imaju oci i mozak u ovoj zemlji. Nazalost na b92 izgleda vecinom dolaze oni drugaciji grobari: subjektivni, iskomplesirani i totalno plitki. 100% sam siguran da je Vlada stvarno grobar posto sam i ja grobar od rodjenja i delim njegovo misljenje!

@Reality - Since Fiction - WTF????

Petar

pre 13 godina

Pa jednom je posle poraza Zvezde u Evro kupu rekao "Pa da je tu bio Bodiroga, on bi znao sta da igra".
Pa da ja imam Bodirogu u timu, dogurao bi do F4

vrsac

pre 13 godina

stvar je prosta - ako partizan ne uzme titulu nece igrati evroligu a ako ne igra evroligu nema para, ni talentovanih igraca(npr da je hf uzeo titulu pre 4 goidne i otisao u evroligu,ne bi tepic u partizan otisao da igra uleb kup,kod nas bi dosao) niti sponzora..i eto vam objasnjenja..partizan je institucija i on ne sme da nestane kao sto je zveda fmp i evo sad hf..e sad,nazalost,zbog alavosti partizana mi ostali nadrljasmo..ali takva je nasa drzava..kad gledam partizan ja vidim obilic za vreme arkana- igraci igraju u transu na bazi straha za svoju buducnost,sudije se gepekuju,svi cute(i nas gospodin svevisnji babic cuti jer je grobar u dusi)a srpska kosarka propada.sad adan vlada jovanovic ispada da je los trener au stvari on je samo normalan,nije psiho..ja samo imam jednu nedoumicu i pitanje-zasto su prosle godine bili alavi na trofeje kad se znalo da je evroliga obezbedjena,ZASTO???
vlado grobar- svaka cast

Parni valjak

pre 13 godina

"U ACB ligi klubovi su stabilni, ne mogu da se potpisuju ugovori, a da se ne izvršavaju obaveze i to takođe donosi sigurnost."
Pa on je u stvari na Zvezdu mislio kad je govorio o neregularnosti kod nas.

moca

pre 13 godina

pitanje za sve koji su "poznavaoci" regularnosti:ako sudije naprave po svim ozbiljnim statistikama oko 10 gresaka u toku utakmice (50-50%),a jedan tim ima preko 20 izgubljenih lopti i na kraju krivi sudije za 1 ili 2 nedosudjene (mozda ocigledne) lopte za njega koga treba kriviti?
1.trenera i igrace
2.prebaciti krivicu na sudije

Srdjan

pre 13 godina

Legenda!
Nikada necu zaboraviti Indijanapolis 2002. Evropsko prvenstvo u Turskoj i da ne pominjem.
Sa njim na celu bili smo nepobedivi!

Prepoznaće se sami

pre 13 godina

Objasnio im čovek u par rečenica suštinu problema i to sa punim pravom i krajnje iskreno i tačno.Osinje gnezdo postoji već 10-tak godina i ko dirne u njega,loše će proći,počev od sudija pa nadalje.Dolazi do šamaranja u svlačionicama sudija,gepekovanja,pretnji,pritiska i zato je to tako.

slatkorecivi

pre 13 godina

Pokusacu da budem realistican, odnosno da ne podlegnem nekim senzacionalnim izjavama, bez obzira sto sam zvezdas ( ovo sam morao da napomenem, jer skoro svi forumasi ovde prvo pitaju : A CIJI SI TI, MALI? a tek posle: KAKO SE ZOVES? ; sto mislim da nije dobro, ali cemo do toga doci ), vec da pricam razumno sa ciljem da u perspektivi imamo rezultate koje smo imali od 1987 do 2002. Jedan cilj moze da bude prepreka nekom drugom cilju, koji je kratkorocniji npr. favorizovanje odredjenih igraca ili odredjenih klubova. Ko hoce uspeh na kratke staze, neka prestane da cita ovaj komentar, ionako imam nameru da budem opsiran!!! G-din Pesic mi se cini kao covek sa puno iskustva koji zna sta prica, a za moje pojmove prica vrlo logicno.
Ocigledno da moramo da pitamo sede glave sta dalje, koji bih nazvao ne Strucni, nego Magicni savet, ali mislim da i mnogo toga mozemo izvuci iz nekih ekonomskih zakona:
1. Uspeh se moze postici, samo ako se uspostavi zdrava konkurencija
2. Da bi se to desilo, moraju da se donesu STRIKTNA pravila ponasanja, sa rigoroznim sankcijama
3. Mora postojati PRAVA nezavisna komisija koja bi arbitrrala kod odredjenih situacija

Jednostavno, svest mora da se promeni, ako se zeli da rezultati ne zavise od vrhuskih igraca ili vrhunskih strucnjaka, vec od samog sistema, koji bi omugucavao vrhunske rezultate i bez vrhunskih kvaliteta pojedinaca.
Dakle, budimo iskreni i realni: Svetislav Pesic samo skrece paznju na najveci problem, ne samo u kosarci i sportu, vec i nasem drustvu u celosti. NESTO JE TRULO U NASOJ DRZAVI i sve dok to bude tako nema nam nekog boljitka, sem trenutne inspiracije vrhunskih pojedinaca. Zaboravite i Zvezdu i Partizan, nego budimo Srbi, pre svega, i pozelimo za sve nas najbolje.

Pozdrav

ne budite smesni

pre 13 godina

Tisina TAMO!Opet neki Pesici,Lukici sa nekim solomonskim resenjima i rezonima.Dosta je vesti iz NESVESTI!Dodji i preduzmi nesto ako imas M..,a ne samo prazna prica,retotika,demagogija o tome kako BI trebalo...pozdrav

Miskooo

pre 13 godina

@ Ilija@Nis

Hala se ne gradi Partizanu zato sto ima rezultate ili Zvezdi zato sto je drzavni projekat, vec da bi imalo sta da se kupi kad stupi na snagu zakon o privatizaciji. Nemoj da si naivan.

anbeast

pre 13 godina

Ima li medju navijacima ljudi koji, pre svega, vole sport, pa onda svoj klub i ne mrze druge klubove? Jel jasna ideja sporta tim ljudima? Jer jasan koncept postovanja protivnika? Izgleda da ne. Njima je sportsko svrstavanje samo zamena za svrstavanje u rovovima. Ok, nema vise ratova, 'ajde da pravimo svoje mini ratove... Bolesnici!
Ko pri cistoj svesti moze da kaze da Pesic nije dobar, veliki trener?
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da Dule (takav kakav jeste) nije cuda cinio u Evroligi? Po mom misljenju Pesic je bolji jer je na vise razlicitih mesta imao uspehe, ali NIKAD necu reci da je Dule LOS trener! Mozda mu trebaju odredjeni uslovi, mozda je manje prilagodljiv, ali los trener ne moze da napravi onakve rezultate sa onakvim tim(ovima)om - TACKA!
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da je nasa Zvezda imala konkurentnu organizaciju i tim u zadnjih 10 godina? {Bilo je neregularnosti (Drobnjak kao Tundzeri. Svako ko je gledao snimak i nije pristrasan potvrdice to) to stoji,(i boli) ali mi smo bili slabiji tim i slabija organizacija u poslednjoj deceniji} Pobogu nije svih 10, ili koliko vec, titula Partizanu poklonjeno. Da nisu bili dobri zar bi pravili uspehe u Evroligi (u poslednje vreme).
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da je prvenstvo susta regularnost?
Ko, pri cistoj svesti, moze da kaze da Zvezda u nekim trenucima nije imala mnogo novca koji je uludo bacila na neke pogresno postavljene ''projekte''? (Mislite o tome vredi li Pera Antic 300 'iljada evra...).
Ajd u zdravlje....