Sreda, 15.12.2010.

11:48

FIFA: Srbija 23. u 2010. godini

Na najnovijoj Fifinoj rang listi reprezentacija Srbije napredovala je za dva mesta, pa trenutno zauzima 23. poziciju.

Izvor: B92

FIFA: Srbija 23. u 2010. godini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Radivoje

pre 13 godina

Ako rezimiramo , godina 2010 je ubedljivo najgora u istoriji srpskog fudbala. Bili smo svedoci opet još jednog nameštenog prvenstva (gde se, pored ostalih ovog puta upleo lično i predsednik FSS), sledi razlaz reprezentacije kao reakcija i bojkot, sramni rezultati na SP, najpre novinska prepucavanja a posle i otkaz selektoru (koji se ionako vođenjem reprezentacije na SP pokazao na nivou malog i ne baš dobrog, a ni pametnog deteta). Zatim daljnje urušavanje i uništavanje onoga što je preostalo od Zvezde, ovaj put sa svih strana, preko države (*od predsednika, ministra unutrašnjih poslova/policije i vojske, itd..), fudbalskog saveza (opet ista*, prethodna zagrada) i našeg najvoljenijeg kluba koji, stiče se utisak, ništa osim toga i ne radi već decenijama (ona zagrada*, opet). Dolaze još odvratnije scene, odmazda, huligani, totalni raspad sistema, sramni nastupi u Evropi i… šta je sledeće? Gde je dno? Zvezda će možda i da istupi iz ionako besmislene lige sastavljene od jednog “velikog” i 11 “malih” Partizana, a onda će drugovi/gospoda iz zagrade* da pošalju gardijsku diviziju da rastavi i kamen po kamen, ciglu po ciglu, odnese “Marakanu” negde na đubriste. Ili će Zvezda nastaviti sa ovom komedijom, dok se potpuno ne ugasi? Da li će se reprezentacija okrenuti sasvim novim, mladim igračima, i do kada će trajati sunovrat? To će pokazati godine ispred nas, onima koji do tada prežive.

Bgd

pre 13 godina

Muka mi je vise i od Hrvata i od Srba koji se konstantno prepucavaju, mrze, omalovazavaju, a uglavnom je rec o propalitetima, besposlicarima, marginalnim ljudima drustva. Onaj zdravi deo obe zemlje to ne radi, a ovaj nezdravi, nazalost, stvara sliku o neizlecivoj mrznji i netrpeljivosti, tako sto lupaju nesto po nekim forumima ili coporativno na utakmicama i ulicama viju neke transprente, prebiju nekog u Beogradu ili u Zagrebu itd. A onda jos ispadne kao se mi generalno tako mrzimo i ne postujemo, kao da je ta manjina debila neka reprezentativna vecina. Niti su reprezentativni niti su vecina i ja zato verujem u zdrave odnose izmedju Srba i Hrvata, samo prvo da se i jedni i drugi resimo korova.

djedmedjed

pre 13 godina

ako se hocu nasmijat onda samo treba cekati FIFA-inu listu.
Srbija ima tri-cetiri vrhunska defanzivca, koji ne znaju igrati zajedno.
napadaci ispod prosjeka, veza spora (jedino Krasic moze odigrati, ali jako oscilira.Stankovica gazi vrijeme).
i sad bi trebali biti ispred Hrvatske ?
ova lista ima zakonitosti po kojima se izracunava i prema njoj se sastvljaju jakosne skupine za kvalifikacije FIFA-e i UEFA-e.
ne treba se zavaravati.da ta lista ne valja, javio bi se netko od jacih koji su momentalno u krizi, npr. Francuska

Marko ZG

pre 13 godina

ForeverSRB, Nizozemci sami tako zovu svoju zemlju (Nederland), ko i Englezi (Netherlands),Nijemci (Niederlande), Francuzi (Pays Bas), itd.

Holandija (Holland) je samo regija oko Amsterdama

racun

pre 13 godina

Za gospodina medju sljivama:

Dokle vise sa dizanjem Antica u nebesa?
Dobro,jeste odveo reprezentaciju na SP,ali u onakvoj grupi,i sa tadasnjom formom igraca,verovatno bi i ja isto uradio.
Svi zaboravljaju da Andic NISTA nije uradio kad je forma pocela padati i kad je njegovo znanje i iskustvo (i velika plata) trebalo doci do izrazaja.Naredali su nekoliko poraza (zadja utakmica kvalifikacija,N Zeland,Gana,Ozi) i nekoliko neresenih pa je te onda on dobio otkaz. On da je neki expert,do toga ne bi doslo!
I jeste,hrvati se nisu plasirali na SP,ali su 20010tu zavrsili BEZ PORAZA!

nikola razbijac

pre 13 godina

Koga briga za te glupave rang liste i statistike? Na terenu se pokazuje kakav je ko, a Srbija je ocajna jos od pripremnih meceva za SP...

Percik

pre 13 godina

@ForeverSRB

Pa dobro čovječe zašto se sramotiš bez veze, zemlja koju ti zoveš Holandija zove se Konigerich der Niederlande ili ti Kraljevina Nizozemska, pa i nogometni savez zove im se KNVB ili ti Konigerich der Niederlande Voetbal Bund...valjda oni znaju kako se zovu. Ime Holandija kako ti zoveš Nizozemsku dolazi od 2 od njihovih 12 regija Južne i Sjeverne Holandije.

Nakon malog sata iz opće kulture mogu samo poručiti svi su tamo gdje im je i mjesto, brojke ne lažu.

pa šta?

pre 13 godina

Večni optimisti i oni koji bi da sve izgleda lepo, reći će da je to uspeh.

Na žalost, vrhunac naših katastrofa je ostvaren ove godine. Posle "šestica" od Holandije 2000. i Argentine 2006. uspeli smo da ispadnemo od Australije, koja nikada do tada nije pobedila reprezentaciju sa evropskog kontinenta, tako da to 23. mesto uopšte nije realnost, mi smo mnogo mnogo niže...

Ali evo dok pišem ovaj komentar opet pomislim na 2012., možda, možda i bude nešto,

ForeverSRB

pre 13 godina

Nizozemska
Brazil
Njemačka
Portugal

Al džaba nam kvaliteta kad oni imaju bolje kostobrane
(ja isto, 15. decembar 2010 13:42)

Ceo svet Holandiju zove Holland, Holande, Holadia, ja mislim i da japanci zovu Ho-Land..Samo se vi nasli pametni, pa zovete nizozemska.. U egalu smo, dok je Antara bio, bili smo znatno ispred vas...

Синиша

pre 13 godina

Срећа те листа не одражава тренутно стање већ минули фудбалски рад. Да је обрнуто, реално би били испод 50-тог места.

A mozda i nije bilo ovako :D

pre 13 godina

Norveska 12.?!?
Aaa da,izgubili su u 1/2 Eura od Spanije,a sad na Mondijalu su ispali u 1/4...Zato ovaj plasman ne treba smatrati nerealnim...

Michel

pre 13 godina

SERBIA(4-2-3-1)

1 Jorgacevic Gent

6 Ivanovic Chelsea
5 Vidic Manchester U.
20 Subotic Borussia D.
3 Kolarov Manchester city

10 Stankovic Inter
11 Milijas Wolves

17 Krasic Juventus
16 Ljajic Fiorentina
7 Tosic CSKA Moscow

19 Zigic Birmingham

Milos

pre 13 godina

Pored Vidica, Ivanovica, Subotica i Kolarova, imamo i Krasica i Stankovica, dakle 6 igraca svetske klase! Krasic i Stankovic su vec postigli het-trik ove sezone, a kreativac ce biti mali Adem Ljajic, samo da sazri.

Smesno

pre 13 godina

Ova lista ima stvarno mnogo nelogicnosti.Egipat na 9. mestu,Hrvatska na 10.,Crna Gora na 25!Prvo Egipat i Hrvatska nisu bili na svetskom prvenstvu koje se igralo pre par meseci,prema tome nemaju nikakav osnova za ovako visok plasman!Egipat jeste aktuelni prvak Afrike ali bez ucesca na svetskom prvenstvu,to bi trebalo da bude dosta za 20-o mesto.Hrvati jesu ranije imali par skalpova,ali bez znacajnih rezultata su od plasmana na EURO 2008,a to je bilo davno,sto im ne daje mogucnost da budu iznad 25.mesta.A vec Crna Gora koja nije dorasla ni ekipama ispod 50-og mesta na listi,o njima ne vredi trositi reci!Haha!

ej Srbijo medju sljivama

pre 13 godina

s'obzirom kako igramo, ovo 23. mesto nam je realnost nazalost... Kada budemo imali igru imacemo i rezultate, sa Anticem smo bili 13 pre 4 meseca a danas smo 10 mesta ispod sa Pizonom, i nazalost jos cemo da tonemo...

Kol

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose
(ja, 15. decembar 2010 11:59)

Covek lepo napisao a vi mu nalupaste minuse, po rejtingu nasih igraca i tome gde oni igraju kvalitetniji smo od svih ovih timova a druga je stvar zasto reprezentacija ne igra u skladu sa svojim kvalitetom! A ko sto neko rece ova lista je totalno debilno sastavljena!

ja isto

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose
(ja, 15. decembar 2010 11:59)

A mi (Hrvatska) smo od od ovih koji su ispred nas kvalitetniji od sljedećih

Nizozemska
Brazil
Njemačka
Portugal

Al džaba nam kvaliteta kad oni imaju bolje kostobrane

Jack

pre 13 godina

Ovako iskreno, vi imate jako dobre igrače, al vaš problem je što su vam najbolji i najskuplji igrači defanzivci, a to što ako je u ekipi 4 vrhunska obrambena igrača, ne znači da će zajedno igrat vrhunsku obranu, jer ona najviše ovisi od uigranosti. Fali vam kreativaca, koji će uvijek znat stvorit igru.

Vi jeste skuplji od Hrvatske, al džabe kad tu cijenu najviše nabijaju Vidić i Ivanović, koji jesu svjetske klase, al neće oni stvarat igru. Uz to što je fudbal daleko kompleksniji na terenu nego što izgleda na papiru, najbolje da prije utakmice provjerimo cijene igrača i proglasimo 3:0.

Za one koje se pitaju kako to da Hrvatska tako visoko, pogledajte samo omjer pobjeda i poraza u zadnjih nekoliko godina.

Marko

pre 13 godina

Hahaha... kako volim ove komentare, kad god se pojavi ova lista, šta će ovi ili oni ispred nas, bolji smo od Norveške, Slovenaca (a u poslednjih petnaest godina nismo uspeli da ih pobedimo) i tome slično.
Prijatelji, pamćenje vam je kratko kao fitilj. Srbija bi po svojoj igri trebala da bude na 50. mestu a ne 23. Stvarno ova lista ništa ne valja :-)

sive celije moc

pre 13 godina

Ma od ovih smo bolji 1000% a ispred nas su!? ..ali sta ces kad je to zavera..
1. Španija
2. Holandija
3. Nemačka
4. Brazil
5. Argentina
6. Engleska
:)

Egipat 9-ti ?

pre 13 godina

Najbolje za FIFA-u da uopšte i ne objavljuje te liste. Postoji Prvenstvo Sveta u fudbalu, pa se lepo vidi ko je najbolji, i doviđenja.

ja

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose

Egipat 9-ti ?

pre 13 godina

Najbolje za FIFA-u da uopšte i ne objavljuje te liste. Postoji Prvenstvo Sveta u fudbalu, pa se lepo vidi ko je najbolji, i doviđenja.

Jack

pre 13 godina

Ovako iskreno, vi imate jako dobre igrače, al vaš problem je što su vam najbolji i najskuplji igrači defanzivci, a to što ako je u ekipi 4 vrhunska obrambena igrača, ne znači da će zajedno igrat vrhunsku obranu, jer ona najviše ovisi od uigranosti. Fali vam kreativaca, koji će uvijek znat stvorit igru.

Vi jeste skuplji od Hrvatske, al džabe kad tu cijenu najviše nabijaju Vidić i Ivanović, koji jesu svjetske klase, al neće oni stvarat igru. Uz to što je fudbal daleko kompleksniji na terenu nego što izgleda na papiru, najbolje da prije utakmice provjerimo cijene igrača i proglasimo 3:0.

Za one koje se pitaju kako to da Hrvatska tako visoko, pogledajte samo omjer pobjeda i poraza u zadnjih nekoliko godina.

ja

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose

ej Srbijo medju sljivama

pre 13 godina

s'obzirom kako igramo, ovo 23. mesto nam je realnost nazalost... Kada budemo imali igru imacemo i rezultate, sa Anticem smo bili 13 pre 4 meseca a danas smo 10 mesta ispod sa Pizonom, i nazalost jos cemo da tonemo...

ja isto

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose
(ja, 15. decembar 2010 11:59)

A mi (Hrvatska) smo od od ovih koji su ispred nas kvalitetniji od sljedećih

Nizozemska
Brazil
Njemačka
Portugal

Al džaba nam kvaliteta kad oni imaju bolje kostobrane

Michel

pre 13 godina

SERBIA(4-2-3-1)

1 Jorgacevic Gent

6 Ivanovic Chelsea
5 Vidic Manchester U.
20 Subotic Borussia D.
3 Kolarov Manchester city

10 Stankovic Inter
11 Milijas Wolves

17 Krasic Juventus
16 Ljajic Fiorentina
7 Tosic CSKA Moscow

19 Zigic Birmingham

Marko

pre 13 godina

Hahaha... kako volim ove komentare, kad god se pojavi ova lista, šta će ovi ili oni ispred nas, bolji smo od Norveške, Slovenaca (a u poslednjih petnaest godina nismo uspeli da ih pobedimo) i tome slično.
Prijatelji, pamćenje vam je kratko kao fitilj. Srbija bi po svojoj igri trebala da bude na 50. mestu a ne 23. Stvarno ova lista ništa ne valja :-)

Percik

pre 13 godina

@ForeverSRB

Pa dobro čovječe zašto se sramotiš bez veze, zemlja koju ti zoveš Holandija zove se Konigerich der Niederlande ili ti Kraljevina Nizozemska, pa i nogometni savez zove im se KNVB ili ti Konigerich der Niederlande Voetbal Bund...valjda oni znaju kako se zovu. Ime Holandija kako ti zoveš Nizozemsku dolazi od 2 od njihovih 12 regija Južne i Sjeverne Holandije.

Nakon malog sata iz opće kulture mogu samo poručiti svi su tamo gdje im je i mjesto, brojke ne lažu.

A mozda i nije bilo ovako :D

pre 13 godina

Norveska 12.?!?
Aaa da,izgubili su u 1/2 Eura od Spanije,a sad na Mondijalu su ispali u 1/4...Zato ovaj plasman ne treba smatrati nerealnim...

Milos

pre 13 godina

Pored Vidica, Ivanovica, Subotica i Kolarova, imamo i Krasica i Stankovica, dakle 6 igraca svetske klase! Krasic i Stankovic su vec postigli het-trik ove sezone, a kreativac ce biti mali Adem Ljajic, samo da sazri.

sive celije moc

pre 13 godina

Ma od ovih smo bolji 1000% a ispred nas su!? ..ali sta ces kad je to zavera..
1. Španija
2. Holandija
3. Nemačka
4. Brazil
5. Argentina
6. Engleska
:)

Bgd

pre 13 godina

Muka mi je vise i od Hrvata i od Srba koji se konstantno prepucavaju, mrze, omalovazavaju, a uglavnom je rec o propalitetima, besposlicarima, marginalnim ljudima drustva. Onaj zdravi deo obe zemlje to ne radi, a ovaj nezdravi, nazalost, stvara sliku o neizlecivoj mrznji i netrpeljivosti, tako sto lupaju nesto po nekim forumima ili coporativno na utakmicama i ulicama viju neke transprente, prebiju nekog u Beogradu ili u Zagrebu itd. A onda jos ispadne kao se mi generalno tako mrzimo i ne postujemo, kao da je ta manjina debila neka reprezentativna vecina. Niti su reprezentativni niti su vecina i ja zato verujem u zdrave odnose izmedju Srba i Hrvata, samo prvo da se i jedni i drugi resimo korova.

Marko ZG

pre 13 godina

ForeverSRB, Nizozemci sami tako zovu svoju zemlju (Nederland), ko i Englezi (Netherlands),Nijemci (Niederlande), Francuzi (Pays Bas), itd.

Holandija (Holland) je samo regija oko Amsterdama

Синиша

pre 13 godina

Срећа те листа не одражава тренутно стање већ минули фудбалски рад. Да је обрнуто, реално би били испод 50-тог места.

djedmedjed

pre 13 godina

ako se hocu nasmijat onda samo treba cekati FIFA-inu listu.
Srbija ima tri-cetiri vrhunska defanzivca, koji ne znaju igrati zajedno.
napadaci ispod prosjeka, veza spora (jedino Krasic moze odigrati, ali jako oscilira.Stankovica gazi vrijeme).
i sad bi trebali biti ispred Hrvatske ?
ova lista ima zakonitosti po kojima se izracunava i prema njoj se sastvljaju jakosne skupine za kvalifikacije FIFA-e i UEFA-e.
ne treba se zavaravati.da ta lista ne valja, javio bi se netko od jacih koji su momentalno u krizi, npr. Francuska

racun

pre 13 godina

Za gospodina medju sljivama:

Dokle vise sa dizanjem Antica u nebesa?
Dobro,jeste odveo reprezentaciju na SP,ali u onakvoj grupi,i sa tadasnjom formom igraca,verovatno bi i ja isto uradio.
Svi zaboravljaju da Andic NISTA nije uradio kad je forma pocela padati i kad je njegovo znanje i iskustvo (i velika plata) trebalo doci do izrazaja.Naredali su nekoliko poraza (zadja utakmica kvalifikacija,N Zeland,Gana,Ozi) i nekoliko neresenih pa je te onda on dobio otkaz. On da je neki expert,do toga ne bi doslo!
I jeste,hrvati se nisu plasirali na SP,ali su 20010tu zavrsili BEZ PORAZA!

Kol

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose
(ja, 15. decembar 2010 11:59)

Covek lepo napisao a vi mu nalupaste minuse, po rejtingu nasih igraca i tome gde oni igraju kvalitetniji smo od svih ovih timova a druga je stvar zasto reprezentacija ne igra u skladu sa svojim kvalitetom! A ko sto neko rece ova lista je totalno debilno sastavljena!

Smesno

pre 13 godina

Ova lista ima stvarno mnogo nelogicnosti.Egipat na 9. mestu,Hrvatska na 10.,Crna Gora na 25!Prvo Egipat i Hrvatska nisu bili na svetskom prvenstvu koje se igralo pre par meseci,prema tome nemaju nikakav osnova za ovako visok plasman!Egipat jeste aktuelni prvak Afrike ali bez ucesca na svetskom prvenstvu,to bi trebalo da bude dosta za 20-o mesto.Hrvati jesu ranije imali par skalpova,ali bez znacajnih rezultata su od plasmana na EURO 2008,a to je bilo davno,sto im ne daje mogucnost da budu iznad 25.mesta.A vec Crna Gora koja nije dorasla ni ekipama ispod 50-og mesta na listi,o njima ne vredi trositi reci!Haha!

ForeverSRB

pre 13 godina

Nizozemska
Brazil
Njemačka
Portugal

Al džaba nam kvaliteta kad oni imaju bolje kostobrane
(ja isto, 15. decembar 2010 13:42)

Ceo svet Holandiju zove Holland, Holande, Holadia, ja mislim i da japanci zovu Ho-Land..Samo se vi nasli pametni, pa zovete nizozemska.. U egalu smo, dok je Antara bio, bili smo znatno ispred vas...

pa šta?

pre 13 godina

Večni optimisti i oni koji bi da sve izgleda lepo, reći će da je to uspeh.

Na žalost, vrhunac naših katastrofa je ostvaren ove godine. Posle "šestica" od Holandije 2000. i Argentine 2006. uspeli smo da ispadnemo od Australije, koja nikada do tada nije pobedila reprezentaciju sa evropskog kontinenta, tako da to 23. mesto uopšte nije realnost, mi smo mnogo mnogo niže...

Ali evo dok pišem ovaj komentar opet pomislim na 2012., možda, možda i bude nešto,

nikola razbijac

pre 13 godina

Koga briga za te glupave rang liste i statistike? Na terenu se pokazuje kakav je ko, a Srbija je ocajna jos od pripremnih meceva za SP...

Radivoje

pre 13 godina

Ako rezimiramo , godina 2010 je ubedljivo najgora u istoriji srpskog fudbala. Bili smo svedoci opet još jednog nameštenog prvenstva (gde se, pored ostalih ovog puta upleo lično i predsednik FSS), sledi razlaz reprezentacije kao reakcija i bojkot, sramni rezultati na SP, najpre novinska prepucavanja a posle i otkaz selektoru (koji se ionako vođenjem reprezentacije na SP pokazao na nivou malog i ne baš dobrog, a ni pametnog deteta). Zatim daljnje urušavanje i uništavanje onoga što je preostalo od Zvezde, ovaj put sa svih strana, preko države (*od predsednika, ministra unutrašnjih poslova/policije i vojske, itd..), fudbalskog saveza (opet ista*, prethodna zagrada) i našeg najvoljenijeg kluba koji, stiče se utisak, ništa osim toga i ne radi već decenijama (ona zagrada*, opet). Dolaze još odvratnije scene, odmazda, huligani, totalni raspad sistema, sramni nastupi u Evropi i… šta je sledeće? Gde je dno? Zvezda će možda i da istupi iz ionako besmislene lige sastavljene od jednog “velikog” i 11 “malih” Partizana, a onda će drugovi/gospoda iz zagrade* da pošalju gardijsku diviziju da rastavi i kamen po kamen, ciglu po ciglu, odnese “Marakanu” negde na đubriste. Ili će Zvezda nastaviti sa ovom komedijom, dok se potpuno ne ugasi? Da li će se reprezentacija okrenuti sasvim novim, mladim igračima, i do kada će trajati sunovrat? To će pokazati godine ispred nas, onima koji do tada prežive.

ja

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose

Smesno

pre 13 godina

Ova lista ima stvarno mnogo nelogicnosti.Egipat na 9. mestu,Hrvatska na 10.,Crna Gora na 25!Prvo Egipat i Hrvatska nisu bili na svetskom prvenstvu koje se igralo pre par meseci,prema tome nemaju nikakav osnova za ovako visok plasman!Egipat jeste aktuelni prvak Afrike ali bez ucesca na svetskom prvenstvu,to bi trebalo da bude dosta za 20-o mesto.Hrvati jesu ranije imali par skalpova,ali bez znacajnih rezultata su od plasmana na EURO 2008,a to je bilo davno,sto im ne daje mogucnost da budu iznad 25.mesta.A vec Crna Gora koja nije dorasla ni ekipama ispod 50-og mesta na listi,o njima ne vredi trositi reci!Haha!

Kol

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose
(ja, 15. decembar 2010 11:59)

Covek lepo napisao a vi mu nalupaste minuse, po rejtingu nasih igraca i tome gde oni igraju kvalitetniji smo od svih ovih timova a druga je stvar zasto reprezentacija ne igra u skladu sa svojim kvalitetom! A ko sto neko rece ova lista je totalno debilno sastavljena!

ForeverSRB

pre 13 godina

Nizozemska
Brazil
Njemačka
Portugal

Al džaba nam kvaliteta kad oni imaju bolje kostobrane
(ja isto, 15. decembar 2010 13:42)

Ceo svet Holandiju zove Holland, Holande, Holadia, ja mislim i da japanci zovu Ho-Land..Samo se vi nasli pametni, pa zovete nizozemska.. U egalu smo, dok je Antara bio, bili smo znatno ispred vas...

Egipat 9-ti ?

pre 13 godina

Najbolje za FIFA-u da uopšte i ne objavljuje te liste. Postoji Prvenstvo Sveta u fudbalu, pa se lepo vidi ko je najbolji, i doviđenja.

ja isto

pre 13 godina

Od ovih smo kvalitetniji a ispred nas su

Urugvaj
Egipat
Hrvatska
Grcka
Norveska
Rusija
Cile
Gana
Slovenija
SAD
Slovacka
Svajcarska
Obala Slonovace

Ali dzabe nam kvalitet kad igramo lose
(ja, 15. decembar 2010 11:59)

A mi (Hrvatska) smo od od ovih koji su ispred nas kvalitetniji od sljedećih

Nizozemska
Brazil
Njemačka
Portugal

Al džaba nam kvaliteta kad oni imaju bolje kostobrane

Michel

pre 13 godina

SERBIA(4-2-3-1)

1 Jorgacevic Gent

6 Ivanovic Chelsea
5 Vidic Manchester U.
20 Subotic Borussia D.
3 Kolarov Manchester city

10 Stankovic Inter
11 Milijas Wolves

17 Krasic Juventus
16 Ljajic Fiorentina
7 Tosic CSKA Moscow

19 Zigic Birmingham

Jack

pre 13 godina

Ovako iskreno, vi imate jako dobre igrače, al vaš problem je što su vam najbolji i najskuplji igrači defanzivci, a to što ako je u ekipi 4 vrhunska obrambena igrača, ne znači da će zajedno igrat vrhunsku obranu, jer ona najviše ovisi od uigranosti. Fali vam kreativaca, koji će uvijek znat stvorit igru.

Vi jeste skuplji od Hrvatske, al džabe kad tu cijenu najviše nabijaju Vidić i Ivanović, koji jesu svjetske klase, al neće oni stvarat igru. Uz to što je fudbal daleko kompleksniji na terenu nego što izgleda na papiru, najbolje da prije utakmice provjerimo cijene igrača i proglasimo 3:0.

Za one koje se pitaju kako to da Hrvatska tako visoko, pogledajte samo omjer pobjeda i poraza u zadnjih nekoliko godina.

ej Srbijo medju sljivama

pre 13 godina

s'obzirom kako igramo, ovo 23. mesto nam je realnost nazalost... Kada budemo imali igru imacemo i rezultate, sa Anticem smo bili 13 pre 4 meseca a danas smo 10 mesta ispod sa Pizonom, i nazalost jos cemo da tonemo...

Milos

pre 13 godina

Pored Vidica, Ivanovica, Subotica i Kolarova, imamo i Krasica i Stankovica, dakle 6 igraca svetske klase! Krasic i Stankovic su vec postigli het-trik ove sezone, a kreativac ce biti mali Adem Ljajic, samo da sazri.

Percik

pre 13 godina

@ForeverSRB

Pa dobro čovječe zašto se sramotiš bez veze, zemlja koju ti zoveš Holandija zove se Konigerich der Niederlande ili ti Kraljevina Nizozemska, pa i nogometni savez zove im se KNVB ili ti Konigerich der Niederlande Voetbal Bund...valjda oni znaju kako se zovu. Ime Holandija kako ti zoveš Nizozemsku dolazi od 2 od njihovih 12 regija Južne i Sjeverne Holandije.

Nakon malog sata iz opće kulture mogu samo poručiti svi su tamo gdje im je i mjesto, brojke ne lažu.

A mozda i nije bilo ovako :D

pre 13 godina

Norveska 12.?!?
Aaa da,izgubili su u 1/2 Eura od Spanije,a sad na Mondijalu su ispali u 1/4...Zato ovaj plasman ne treba smatrati nerealnim...

Синиша

pre 13 godina

Срећа те листа не одражава тренутно стање већ минули фудбалски рад. Да је обрнуто, реално би били испод 50-тог места.

sive celije moc

pre 13 godina

Ma od ovih smo bolji 1000% a ispred nas su!? ..ali sta ces kad je to zavera..
1. Španija
2. Holandija
3. Nemačka
4. Brazil
5. Argentina
6. Engleska
:)

nikola razbijac

pre 13 godina

Koga briga za te glupave rang liste i statistike? Na terenu se pokazuje kakav je ko, a Srbija je ocajna jos od pripremnih meceva za SP...

Bgd

pre 13 godina

Muka mi je vise i od Hrvata i od Srba koji se konstantno prepucavaju, mrze, omalovazavaju, a uglavnom je rec o propalitetima, besposlicarima, marginalnim ljudima drustva. Onaj zdravi deo obe zemlje to ne radi, a ovaj nezdravi, nazalost, stvara sliku o neizlecivoj mrznji i netrpeljivosti, tako sto lupaju nesto po nekim forumima ili coporativno na utakmicama i ulicama viju neke transprente, prebiju nekog u Beogradu ili u Zagrebu itd. A onda jos ispadne kao se mi generalno tako mrzimo i ne postujemo, kao da je ta manjina debila neka reprezentativna vecina. Niti su reprezentativni niti su vecina i ja zato verujem u zdrave odnose izmedju Srba i Hrvata, samo prvo da se i jedni i drugi resimo korova.

Marko

pre 13 godina

Hahaha... kako volim ove komentare, kad god se pojavi ova lista, šta će ovi ili oni ispred nas, bolji smo od Norveške, Slovenaca (a u poslednjih petnaest godina nismo uspeli da ih pobedimo) i tome slično.
Prijatelji, pamćenje vam je kratko kao fitilj. Srbija bi po svojoj igri trebala da bude na 50. mestu a ne 23. Stvarno ova lista ništa ne valja :-)

racun

pre 13 godina

Za gospodina medju sljivama:

Dokle vise sa dizanjem Antica u nebesa?
Dobro,jeste odveo reprezentaciju na SP,ali u onakvoj grupi,i sa tadasnjom formom igraca,verovatno bi i ja isto uradio.
Svi zaboravljaju da Andic NISTA nije uradio kad je forma pocela padati i kad je njegovo znanje i iskustvo (i velika plata) trebalo doci do izrazaja.Naredali su nekoliko poraza (zadja utakmica kvalifikacija,N Zeland,Gana,Ozi) i nekoliko neresenih pa je te onda on dobio otkaz. On da je neki expert,do toga ne bi doslo!
I jeste,hrvati se nisu plasirali na SP,ali su 20010tu zavrsili BEZ PORAZA!

djedmedjed

pre 13 godina

ako se hocu nasmijat onda samo treba cekati FIFA-inu listu.
Srbija ima tri-cetiri vrhunska defanzivca, koji ne znaju igrati zajedno.
napadaci ispod prosjeka, veza spora (jedino Krasic moze odigrati, ali jako oscilira.Stankovica gazi vrijeme).
i sad bi trebali biti ispred Hrvatske ?
ova lista ima zakonitosti po kojima se izracunava i prema njoj se sastvljaju jakosne skupine za kvalifikacije FIFA-e i UEFA-e.
ne treba se zavaravati.da ta lista ne valja, javio bi se netko od jacih koji su momentalno u krizi, npr. Francuska

pa šta?

pre 13 godina

Večni optimisti i oni koji bi da sve izgleda lepo, reći će da je to uspeh.

Na žalost, vrhunac naših katastrofa je ostvaren ove godine. Posle "šestica" od Holandije 2000. i Argentine 2006. uspeli smo da ispadnemo od Australije, koja nikada do tada nije pobedila reprezentaciju sa evropskog kontinenta, tako da to 23. mesto uopšte nije realnost, mi smo mnogo mnogo niže...

Ali evo dok pišem ovaj komentar opet pomislim na 2012., možda, možda i bude nešto,

Marko ZG

pre 13 godina

ForeverSRB, Nizozemci sami tako zovu svoju zemlju (Nederland), ko i Englezi (Netherlands),Nijemci (Niederlande), Francuzi (Pays Bas), itd.

Holandija (Holland) je samo regija oko Amsterdama

Radivoje

pre 13 godina

Ako rezimiramo , godina 2010 je ubedljivo najgora u istoriji srpskog fudbala. Bili smo svedoci opet još jednog nameštenog prvenstva (gde se, pored ostalih ovog puta upleo lično i predsednik FSS), sledi razlaz reprezentacije kao reakcija i bojkot, sramni rezultati na SP, najpre novinska prepucavanja a posle i otkaz selektoru (koji se ionako vođenjem reprezentacije na SP pokazao na nivou malog i ne baš dobrog, a ni pametnog deteta). Zatim daljnje urušavanje i uništavanje onoga što je preostalo od Zvezde, ovaj put sa svih strana, preko države (*od predsednika, ministra unutrašnjih poslova/policije i vojske, itd..), fudbalskog saveza (opet ista*, prethodna zagrada) i našeg najvoljenijeg kluba koji, stiče se utisak, ništa osim toga i ne radi već decenijama (ona zagrada*, opet). Dolaze još odvratnije scene, odmazda, huligani, totalni raspad sistema, sramni nastupi u Evropi i… šta je sledeće? Gde je dno? Zvezda će možda i da istupi iz ionako besmislene lige sastavljene od jednog “velikog” i 11 “malih” Partizana, a onda će drugovi/gospoda iz zagrade* da pošalju gardijsku diviziju da rastavi i kamen po kamen, ciglu po ciglu, odnese “Marakanu” negde na đubriste. Ili će Zvezda nastaviti sa ovom komedijom, dok se potpuno ne ugasi? Da li će se reprezentacija okrenuti sasvim novim, mladim igračima, i do kada će trajati sunovrat? To će pokazati godine ispred nas, onima koji do tada prežive.